ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 .
~

  2.-  ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ :
https://youtu.be/p7fuf073fcg   .-
3.- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γη Ελληνική :
https://youtu.be/R6wX1rKsHj8   .-

 ~ 1.-  Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα: ..ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ! :
https://youtu.be/mRhGAKOmrDw   .-
~    7 Ιουνίου: Εορτή του Αγίου Θεοδώτου του εν Αγκύρα
~  Τη μνήμη του Αγίου Θεοδώτου του εν Αγκύρα τιμά σήμερα, 7 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Θεόδοτος καταγόταν από την Άγκυρα της Γαλατίας και ήταν έμπορος σιτηρών και συγχρόνως εξασκούσε το επάγγελμα του αρτοποιού. Άνθρωπος ευσεβής και ελεήμων ο Θεόδοτος, μοίραζε ψωμιά στους φτωχούς και έκανε συχνά επισκέψεις στους φυλακισμένους χριστιανούς και τους τροφοδοτούσε ανάλογα.
* Η ειδωλολατρική μανία όμως κατά των χριστιανών εκδηλώθηκε με το φόνο μιας ομάδας χριστιανών παρθένων, στα νερά μιας λίμνης.
Τη νύχτα ο Θεόδοτος, άνδρας με θάρρος και θερμή πίστη στο Χριστό, έβγαλε από τη λίμνη τα τίμια λείψανα των παρθένων και τα έθαψε. Η ενέργειά του αυτή καταγγέλθηκε στον έπαρχο Θεότεκνο, που αμέσως τον συνέλαβε και τον ανέκρινε. Ο Θεόδοτος παραδέχθηκε την ενέργειά του και ο έπαρχος του είπε ότι οι χριστιανοί δε σέβονται καμιά εξουσία και ότι είναι οι πιο μικροπρεπείς και μηδαμινοί των ανθρώπων.
Τότε ο Θεόδοτος, με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, απάντησε: «Πράγματι, έπαρχε, οι χριστιανοί γνωρίζουν πόσο μηδαμινοί είναι, διότι μόνο αυτοί είναι ικανοί να γνωρίζουν την υπέροχη και ασύγκριτη μεγαλειότητα του Θεού και να κατανοούν την άβυσσο της ανθρώπινης ασθένειας, όταν είναι γυμνή από τη θεία χάρη.
Έπειτα, γνώριζε ότι ο τελευταίος των χριστιανών, που έχει ελεηθεί από το Χριστό και φέρει τον αρραβώνα της αιώνιας βασιλείας, είναι ανώτερος και λαμπρότερος από τους ειδωλολάτρες βασιλείς, οι όποιοι αύριο θα είναι ντροπή και ατιμία μπροστά στο αδέκαστο κριτήριο της θείας δικαιοσύνης».
Ο έπαρχος, εξοργισμένος από τα λόγια του Θεόδοτου, διέταξε και του έσχισαν τα πλευρά και τελικά τον αποκεφάλισαν, παίρνοντας ένδοξα το στεφάνι του μαρτυρίου.
(Οι Συναξαριστές και το Απολυτίκιο του τον αναφέρουν σαν Ιερομάρτυρα. Πιθανόν να ήταν συγχρόνως με το επάγγελμα που διατηρούσε και επίσκοπος των χριστιανών της περιοχής της Άγκυρας. Ίσως όμως και να συγχέεται με κάποιον άλλο συνώνυμο του που να ήταν πράγματι επίσκοπος).
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Δόσιν ένθεον, καταπλουτήσας, τήν τής χάριτος ιερουργίαν, Ιερομάρτυς τρισμάκαρ Θεόδοτε, καθάπερ δώρα Θεώ προσενήνοχας, τάς αριστείας τών θείων αγώνων σου. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τόν Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν τό μέγα έλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Θεοδότου του εν Αγκύρα - 7 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/E75OY51dvPU .-

***  Βεροίας Παντελεήμων: «Να μην πουλήσετε το όνομα της Μακεδονίας»
~ Την Τετάρτη 6 Ιουνίου το απόγευμα στην Πλατεία Ωρολογίου Βεροίας διοργανώθηκε παράλληλα με άλλες 24 πόλεις της Μακεδονίας και της υπόλοιπης Ελλάδος παλλαϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας μας.
* Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Βεροίας, στην αρχή του συλλαλητηρίου απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας καθώς και οι Δήμαρχοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας.
Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος συγκλόνισε τα πλήθη με την εμπνευσμένη ομιλία του. Ακόμη μίλησε ο καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Κόιος.
Το παρών έδωσε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους του συλλαλητηρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 5.000.
Στο τέλος διαβάστηκε και ενεκρίθη ομόφωνα δια βοής ψήφισμα.
Η ομιλία του Μητροπολίτη Βεροίας :
Σας καλωσορίζω στην σημερινή συγκέντρωση όλους εσάς που ήρθατε εδώ στη Βέροια, στην ιστορική αυτή πόλη της ελληνικής Μακεδονίας μας με το λαμπρό παρελθόν και την υπερδισχιλιετή ιστορία.
Όλους εσάς που συγκεντρωθήκατε εδώ στην Πλατεία Ωρολογίου, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο όπου διατηρείται μέχρι σήμερα το βήμα από το οποίο κήρυξε για πρώτη φορά το Ευαγγέλιο του Χριστού ο από­στολος Παύλος στην ελληνική Βε­ροια και στην ελληνική γλώσσα.
Σας καλωσορίζω όλους εσάς που δεν ανταποκριθήκατε απλώς στο κάλε­σμα του Δήμου της Βεροίας και της Εκκλησίας, που εκφράζουν την αγω­νία τους για την κατάληξη των δια­πραγματεύσεων της χώρας μας με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων σχε­τικά με το όνομά του, αλλά ακούσατε τη φωνή της καρδιάς σας, ακούσατε τη φωνή της πατρίδος μας, της Μα­κεδονίας μας, και ανταποκρι­θη­κατε στο δικό της κάλεσμα, και ήρθατε εδώ για να ενώσoυμε τη φωνή μας μαζί με όλους όσους την ίδια ώρα σε άλλες πόλεις της Ελ­λάδος συγκε­ντρω­θηκαν για να διαδηλώσουν για τον ίδιο σκοπό, ώστε να ακουσθεί ηχηρό το μήνυμά μας προς όσους διαπραγματεύονται με τη γειτονική χώρα ότι το όνομά μας, η ταυτότητά μας, η ιστορία μας δεν είναι δια­πραγματεύσιμα.
Πολλά έχουν ακουσθεί τους τε­λευταίους μήνες για το συζητούμενο όνομα της γειτονικής χώρας των Σκοπίων και για τα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν και οργανώνονται σήμερα σε 24 πόλεις της Ελλάδος. Κάποιοι απορούν και αμφισβητούν το δικαίωμά μας να υψώνουμε τη φω­νη μας για να εκφράσουμε τη βούλησή μας να μην χαρίσουμε το όνο­μα μας, να μην χαρίσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας σε κα­νε­ναν άλλο διεκδικητή.
Όμως κάνουν λάθος. Μπορεί να μην είναι δική μας υπόθεση η εξω­τερική πολιτική της χώρας μας. Μπο­ρεί να μην είναι δική μας υπόθεση η διαπραγμάτευση με το γειτονικό μας κράτος. Αλλά είναι δικό μας το όνο­μα της Μακεδονίας, είναι δική μας η ταυτότητα και ο πολιτισμός της, είναι δικοί μας κληρονομιά οι βασι­λικοί τάφοι και το ανάκτορο του Φιλίππου στη Βεργίνα (στις Αιγές), είναι δική μας η σχολή του Αρι­στο­τέλη στη Μίεζα, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματεύεται για εμάς χωρίς εμάς. Κανείς δεν έχει δι­καίωμα να διαπραγματεύεται χω­ρις τη γνώμη αυτού του λαού για τον το­πο του.
Γι᾽ αυτό είμαστε σήμερα εδώ, για να διακηρύξουμε προς όσους δεν το έχουν κατανοήσει ακόμη ότι «αυτό που κερδήθηκε με αίμα δεν μπορεί να ξεπουληθεί με το μελάνι μιάς υπογραφής».
Και η Μακεδονία μας κερδήθηκε με αίμα, με το αίμα των πατέρων μας, όλων εκείνων που αγωνίσθηκαν και θυσιάσθηκαν από τη Νάουσα, τη Βε­ροια, την Αλεξάνδρεια, το Ρουμλούκι και τα χω­ριά του ηρωικού Βάλτου και από όλη την Ελλάδα, που αγωνίσθη­καν στο πλευρό των Ελλήνων Μακε­δόνων, για να παραμείνει η Μακε­δο­νία ελ­λη­νική και να μην εκσλα­βισθεί.
Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρη­θού­με για τη χρήση του ονόματός μας, του ονόματος της Μακεδονίας μας, από τους βόρειους γείτονές μας που το καπηλεύονται.
Γιατί πως είναι δυνατόν να ονο­μα­ζονται Μακεδόνες; Πως είναι δυνα­τον να πάρουν με την υπογραφή μας το όνομα της Μακεδονίας μας, όταν οι ίδιοι ομολογούν ότι:
«Είμαστε Σλάβοι που ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα και δεν έχουμε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο», όπως έλεγε ο πρώην πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Kiro Gligorov,
«Είναι απλά γελοία η σύνδεσή μας με τον Μέγα Αλέξανδρο», ομολογεί ο Miroslav Grčev, Δήμαρχος Σκο­πίων.
«Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της ιστορίας μας. Έγινε τα τελευταία χρόνια», ομολογεί και ο Petre Silegov, Δήμαρχος Σκοπίων.
«Η αρχαία Μακεδονία δεν βρίσκε­ται εδώ αλλά νοτιότερα (στην Ελλά­δα)», λέγει και ο Ljubco Georgievski, πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
«Είμαστε Σλάβοι και μιλούμε τη σλαβική γλώσσα», δήλωσε η Ljubica Acevska, πρώην πρέσβυς της ΠΓΔΜ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και
«Προσπαθούμε να μετατρέψουμε ένα σλαβικό έθνος σε ελληνικό», παραδέχεται ο Toni Deskoski, καθη­γητής του Δικαίου στο Πανε­πιστήμιο των Σκοπίων.
Πως, λοιπόν, είναι δυνατόν να τους παραχωρήσουμε εμείς το όνομα «Μα­κεδονία», αφήνοντάς τους μάλιστα, όπως είπε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, να επιλέ­ξουν αυτοί τον προσδιορισμό που θα τον συνοδεύει ανάμεσα στο Νέα, Άνω και Βόρεια Μακεδονία, με τα οποία ήδη η ελληνική πλευρά συμ­φωνεί;
Όμως αν αυτοί πάρουν το όνομά μας και ονομασθούν Μακεδονία και Μακεδόνες, εμείς τι θα είμαστε;
Γιατί ακόμη και αν πάρουν ένα σύνθετο όνομα που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, πως θα ονομάζονται οι κάτοικοί της; Πως θα ονομάζεται η γλώσσα της;
Είναι, λοιπόν, δυνατόν να μην αντι­δρούμε στις διαφαινόμενες αυτές εξε­λίξεις;
Ασφαλώς, και δεν ασκούμε εμείς την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, αλλά πως είναι δυνατόν να μην μιλούμε και να μην αντιδρούμε;
Πως είναι δυνατόν να μην έχει φω­νη η Εκκλησία μας, που εκφράζει τη φωνή του λαού του Θεού, και μα­λιστα όταν κάνουν πως δεν την ακούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί του;
Πως είναι δυνατόν να μην έχουμε δικαίωμα εμείς, τοπική αυτοδιοίκηση και Εκκλησία, για ένα τόσο καίριο θέμα, όταν έχει δικαίωμα να το κάνει για λιγότερο σημαντικά θέματα η κάθε οργάνωση και η κάθε συλλο­γι­κότητα;
Εμείς εκφράζουμε θαρραλέα την άποψή μας, γιατί είναι το δικό μας όνομα που παραχωρείται, και δεν υποχωρούν από τίποτε οι γείτονές μας, αν προσθέσουν ένα συνθετικό στο όνομα της Μακεδονίας, αν ονο­μασθούν δηλαδή Άνω ή Νέα Μακε­δονία, γιατί συνεχίζουν να καπη­λεύονται το όνομα της Μακεδονίας μας και μάλιστα με την υπογραφή μας, αν συμφωνήσουμε, ενώ εμείς χάνουμε τα πάντα, χάνουμε το όνομα της Μακεδονίας μας.
Διαπραγματευόμαστε ως χώρα το­σους μήνες. Αλλά με ποιους διαπρα­γμα­τευόμαστε; Με κάποιους που ει­χαν ελληνική ταυτότητα και την αρνήθηκαν, όπως ομολογούν οι ίδιοι, και πρόδωσαν την Ελλάδα και έγι­ναν «γενίτσαροι», περνώντας στην αλ­λη πλευρά για να διεκδικούν τώρα όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας αλλά και να ονειρεύονται μια ενιαία σλαβική Μακεδονία που θα φθάνει μέχρι το Αιγαίο.
Με αυτούς διαπραγματευόμαστε. Mε αυτούς που δεν θέλουν να αλ­λα­ξουν ούτε το όνομα της σχισματικής Εκκλησίας τους που μόνοι τους ονό­μασαν «Μακεδονική Εκκλησία» και δεν αναγνωρίζεται από καμία άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.
Με εκείνους που, ενώ ζητούν την Αυτοκεφαλία και την αναγνώριση από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, τολμούν να επαναλαμβάνουν όλη την ανυπόστατη ιστορικά προπα­γαν­δα ότι «ο Χριστός έστειλε τον από­στολο Παύλο σε αυτή τη Μακεδονική γη», δηλαδή στα Σκόπια, «για να κη­ρύξει το Ευαγγέλιο, και δεχτή­καμε», λένε, «το Ευαγγέλιο από τον από­στολο Παύλο! Αυτό είναι το πρω­το δένδρο της Μακεδονικής Εκκλη­σίας στα Βαλκάνια και η πρώτη Εκκλησία στην Ευρώπη».
Στα Σκόπια κήρυξε ο απόστολος Παύλος ή στους Φιλίππους, τη Θεσ­σαλονίκη και εδώ τη Βέροια; Στη σλαβική γλώσσα μίλησε ή στην ελληνική; Ή μήπως σλαβικά μιλούσε ο Μακ­εδόνας που είδε ο απόστολος Παύλος σε όραμα στην Τρωάδα και τον κα­λεσε λέγοντας: «Διαβάς εις Μακεδ­ο­νίαν βοήθησον ημίν». Και σε ποια γλώσσα έγραψε ο από­στο­λος Παύλος τις επιστολές του προς τους Θεσσαλονικείς και τους Φιλιππησίους; Δεν τις έγραψε στα ελληνικά; Τότε ποιοί είναι αυτοί που συντη­ρούν ψεύτικους μύθους; Εμείς ή εκεί­νοι που ισχυρίζονται και μάλιστα διά στόματος επισκόπου της αυτοα­πο­καλούμενης «Μακεδονικής Εκ­κλη­­­σίας» ότι οι Έλληνες «άλλαξαν το όνομα Solun και το έκαναν Θεσ­σαλονίκη και τώρα θέλουν ολόκληρη τη μακεδονική γη μας να αλλάξει όνομα και να αποκτήσει προσθήκη». Ξεχνούν όμως ότι, όταν έγραφε ο από­­στο­λος Παύλος τις επιστολές του προς τους Θεσσαλονικείς, εκείνοι ήταν στην αφάνεια και βρισκόταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή στην οποία κατοικούν σήμερα. Βρι­σκόταν στη βορειανατο­λι­κη Ευρώπη, και μόνο αιώνες αργό­τερα, όταν ήρθαν και εγκαταστάθη­καν στη Βαλ­κανική, εισήλθαν στο προσκήνιο της ιστορίας και απέκτη­σαν αλφάβητο χάρη στους Έλληνες, Θεσσαλονικείς αδελφούς, τους αγί­ους Κύριλλο και Μεθόδιο, τους Μα­κε­δόνες. Γι᾽ αυτό και θα πρέπει να αισθά­νο­νται ευγνωμοσύνη για τους δύο Ελ­ληνες Μακεδόνες αγίους που τους έβγαλαν από το ψηλαφητό σκοτάδι στο οποίο ζούσαν. Αλλά αυτό είναι, δυστυχώς, το επί­πεδό τους.
Είναι, λοιπόν, αυτοί συνομιλητές με τους οποίους μπορούμε να διαπρα­γμα­­τευόμαστε σοβαρά και να ελπί­ζουμε ότι δεν θα ξαναλλάξουν το Σύνταγμά τους και δεν θα εγείρουν και πάλι τις γνωστές αλυτρωτικές επιδιώξεις τους εις βάρος της Μακε­δονίας μας;
Όταν τώρα, που έχουν ανάγκη να συμφωνήσουμε, προκειμένου να εντα­­­χθούν στο ΝΑΤΟ και την Ευρω­παική Ένωση, για να διατηρηθούν ως κράτος, τολμούν να μας κατη­γορούν για δήθεν ολοκαύτωμα των αδελφών τους, για το οποίο είναι δη­θεν υπαίτιοι οι Έλληνες και για σφα­γες δήθεν Μακεδόνων, για τις οποίες ζητούν αποζημιώσεις, τι θα συμβεί όταν θα έχουν αυτό που διακαώς επιθυμούν, το όνομα δηλαδή της Μα­κεδονίας, και μάλιστα με την υπο­γρα­φη μας. Και όταν θα είμαστε εμείς επαρχία με το όνομα Μακεδονία και εκείνοι κράτος, τότε τι θα λέμε και τι θα μπο­ρούμε να κάνουμε;
Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι γείτονές μας δείχνουν αυτήν την επι­μονή και την εμμονή στα ιδεολο­γη­ματα που τεχνηέντως καλλιέρ­γη­σαν επί δεκαετίες εις βάρος μας, αλλά δυ­στυχώς βρίσκονται και Έλληνες που υποστηρίζουν ανάλογες απόψεις και καθυβρίζουν όσους είναι αντί­θετοι στο ξεπούλημα του ονόματος της Μα­κεδονίας μας, όπως συνέβη προ ημερών με τον συμπολίτη μας από την Αλεξάνδρεια, που είναι συμ­βου­λος στρατηγικού σχεδιασμού του πρω­θυπουργού της χώρας μας.
Πως μπορεί ένας ανιστόρητος να κα­τηγορεί με τόσο προσβλητικό τρο­πο τους συμπολίτες του, λέγοντας ότι η περιοχή της Αλεξάνδρειας δεν έχει σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και ότι η σχέση της με τον Μακεδόνα στρατηλάτη είναι ένας μύθος.
Ναί, μπορεί να ήταν βάλτος η περιο­χη, αλλά σε αυτόν τον βάλτο πολέ­μησε ο Ελληνισμός, πολέμησαν οι Μακεδόνες, οι Μακεδονομάχοι, όσοι είχαν ελληνική συνείδηση, έστω και αν μιλούσαν τη σλαβική γλώσσα ή τη βλάχικη, για να ελευθερώσουν τη Μα­κεδονία και από τους Τούρκους και από τους Βουλγάρους και τους συνεργάτες τους. Και πολεμούσαν, γιατί είχαν από­λυτη συνείδηση και συναίσθηση της ελληνικότητάς τους. Γιατί με αυτή την ιστορία του τόπου τους, που ο κ. Καρανίκας χαρακτηρίζει μύθο, μεγά­λωσαν και κρατήθηκαν Έλληνες. Γιατί δεν είναι μύθος η παρουσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Μα­κεδόνων ούτε στην Ημαθία, ούτε στη Βεργίνα, εκεί όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι και τα ανάκτορα των Μακεδόνων, αδιάψευστοι μάρτυρες της ελληνικότητας των Μακεδόνων, ούτε στη Μίεζα, όπου βρίσκεται η σχολή του Αριστοτέλη, όπου μαθή­τευσε ο Μέγας Αλέξανδρος, ούτε βε­βαίως στην Πέλλα και το Δίο.
Και εάν όλα αυτά τα αγνοεί ο κ. Κα­ρανίκας, τότε είναι ανιστόρητος και κακώς πληρώνεται από το ελληνικό κρα­τος ως σύμβουλος του πρωθυ­πουργού για να καθυβρίζει και να προσβάλλει τους συμπολίτες του. Εάν πάλι δεν τα αγνοεί, αλλά σκο­πιμα διατυπώνει αυτές τις απόψεις, διαστρεβλώνοντας την ιστορία, τότε είναι κυριολεκτικά επικίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα και δεν μπορεί να είναι σύμβουλος του πρω­θυπουργού της χώρας μας.
Θέλουμε την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας, θέλουμε να μπού­νε στο ΝΑΤΟ, θέλουμε να μπού­νε στην Ευρωπαική Ένωση, αλλά η ει­ρηνική συνύπαρξη διασφαλίζεται μο­νο με τον αλληλοσεβασμό.
Με τους γείτονές μας θέλουμε να ζούμε ειρηνικά και αδελφωμένα. Ας βοηθήσουν, λοιπόν, και εκείνοι προς αυτή την κατεύθυνση. Ας διαλέξουν για τη χώρα τους ένα όνομα που να ταιριάζει με την πραγματική τους καταγωγή και ιστορία, διότι μονάχα έτσι θα ωφεληθούν μακροπρόθεσμα, διότι μονάχα έτσι θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν και για τον δικό τους λαό συνοχή και σταθερότητα.
Ας μην αυταπατώνται οι γείτονές μας. Όσο θα προσπαθούν να ζούν βα­σισμένοι επάνω σε ένα ψέμα, θα βρι­σκονται διαρκώς αντιμέτωποι με πε­ντε χιλιάδες αρχαίες ελληνικές επι­τύμβιες πλάκες της Μακεδονίας μας, που θα τους γελοιοποιούν μπρο­στα στα μάτια της διεθνούς επιστημονι­κης κοινότητος.
Όσο θα κοπιάζουν να στηρίξουν την πονηριά και την ψευτιά μιάς αυθαί­ρε­της επί Τίτο κρατικής παρθενο­γε­νεσης, θα σκοντάφτουν και θα ματώ­νουν επάνω στον αρχαιολογικό ογκό­­λιθο των ευρημάτων της Βεργί­νας και του Δίου.
Όσο θα προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς του για την ψευδοκα­τα­γωγή τους, θα τους διαψεύδει σε κάθε βήμα, ο ίδιος ο πρόεδρός τους ο Γκλι­γκόρωφ, λέγοντάς τους: «Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τη Μακε­δο­νία. Εμείς είμαστε Σλάβοι».
Η ειρηνική, λοιπόν, συνύπαρξη με το γει­τονικό κράτος μπορεί να βασι­σθεί μο­νο στην αλήθεια της ιστορίας. Και το όνομα της Μακεδονίας που διεκδι­κούν και έχουν σφετερισθεί τις τε­λευταίες δεκαετίες δεν ανταποκρί­νε­ται στην αλήθεια της ιστορίας.
Κατά συνέπεια δεν παραχωρούν τι­ποτε, αν θα δεχθούν μία σύνθετη ονομασία. Αντίθετα εμείς, αν τους χαρίσουμε το όνομα, βάζουμε την υπογραφή μας και αναγνωρίζουμε διεθνή νομική υπόσταση σε ένα κρα­τος με το όνομα της Μακεδονίας μας, νομική υπό­στα­ση που δεν είχε ποτέ ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημο­κρα­τία. Και ακόμη η υπο­χωρητικότητά μας δίνει στους γεί­τονές μας το μήνυμα ότι μπορούν να αυξήσουν τις απαι­τήσεις τους έναντι της χώρας μας, και σε όσους τους υποστηρίζουν να αυξή­σουν τις πιέ­σεις τους.
Ζητούμε, λοιπόν, για ακόμη μία φο­ρα και δεν θα παύσουμε μέχρι το τε­λος να ζητούμε, να ακουσθεί η φωνή μας, να ακουσθεί η φωνή του λαού, της Εκκλησίας, της τοπικής Αυτο­δι­οι­κήσεως. Δεν μπορούν να την αγνο­ούν με διάφορα προσχήματα και προφάσεις. Δεν μπορούν να ξεχνούν όσοι διαπραγματεύονται ότι για μας διαπραγματεύονται και έχουν τερά­στια ευθύνη και απέναντι στον λαό που διατρανώνει και σήμερα τη βού­λησή του. Έχουν τεράστια ευθύνη απέ­ναντι στην πατρίδα και την ιστορία, απέναντι στο μέλλον αυτού του τόπου και των παιδιών μας.
Και ακόμη δεν είναι δυνατόν το γειτονικό κράτος των Σκοπίων να προετοιμάζει δημοψήφισμα προκει­με­νου να εγκρίνει ο λαός το όνομα στο οποίο θα καταλήξει η διαπραγ­μάτευση και στη χώρα μας η γνώμη του λαού να αγνοείται επιδεικτικά και υπεροπτικά.
Αν νομίζουν ότι ο λαός είναι με το μέρος τους για το θέμα της Μα­κε­δονίας μας, δεν έχουν παρά να τον ρωτήσουν, δεν έχουν παρά να κα­νουν δημοψήφισμα.
Μέχρι τότε εμείς δεν θα παύσουμε να διακηρύττουμε με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε σύνθετη ονομα­σία της γειτονικής χώρας που θα πε­ρι­έχει τον όρο Μακεδονία, γιατί Μα­κεδονία είναι το δικό μας όνομα, η δική μας ταυτότητα, η δική μας ιστορία και δεν την ξεπουλάμε ούτε την χαρίζουμε σε κανένα.
Μπορούν να ονομασθούν, αν θε­λουν, Δημοκρατία της Δαρδανίας. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα βρεθεί χέρι ελληνικό, μακεδονικό, που θα υπο­γράψει την καταδίκη και το ξε­πούλημα της Μακεδονίας μας.
Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, αλλά και η Ελλάδα είναι Μακεδονική. Γι᾽ αυτό ζητούμε να μην πουλήσετε το όνομα της Μακεδονίας μας, τουτέστι την Ελλάδα μας.
ΨΗΦΙΣΜΑ
6ης Ιουνίου 2018
Σήμερα, την 6η Ιουνίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε ταυτόχρονες Λαϊκές Συνελεύσεις στις πόλεις τής Ελληνικής Επικράτειας που αναφέρονται παρακάτω, για να αποφασίσει για τη θέση τού έθνους επάνω στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος “Μακεδονία” στη γείτονα χώρα που το έχει υφαρπάσει και θέλει να το οικειοποιηθεί, καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας και κυριότητας τού μεγάλου αυτού ονόματος,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ
προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος “Μακεδονία” και κάθε παραγώγου του, καθώς το όνομα αυτό είναι ταυτόσημο με το όνομα “Ελλάς”.
Το όνομα αυτό, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο τής ταυτότητας τού Ελληνικού έθνους, αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα των ενδοξότερων σελίδων της παγκόσμιας ιστορίας.
Η σημερινή, εδώ στη Βέροια Λαϊκή Συνέλευση, δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων, κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.
Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων τού Λαού στην εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη Δημοκρατία.
Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος. Ποιος αποφασίζει και ποιος εκτελεί τις αποφάσεις.
Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση που έλαβε χώρα στην πόλη της Βεροίας, την 6η Ιουνίου 2018.
Η Οργανωτική Επιτροπή των Συλλαλητηρίων της 6ης Ιουνίου 2018
~ * Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Βέροια 6 Ιουνίου 2018 : https://youtu.be/5geWEbw-bHI .- Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώ

***  Καλαβρύτων Αμβρόσιος για Μακεδονία: «Ευχόμεθα να μην αληθεύει»
~  Στον απόηχο των χθεσινών συλλαλητηρίων για την Μακεδονία σε περισσότερες από 20 πόλεις, οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Σκοπίων για την επίτευξη συμφωνίας συνεχίζονται.
*  Πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρχουν εξελίξεις. Με αφορμή αυτή την έντονη φημολογία, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος προέβη σε δήλωση τονίζοντας πως η Μακεδονία δεν πρέπει να πουληθεί.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Αναγνώσαμε και με κάθε επιφύλαξη αναδημοσιεύουμε την παρακάτω αναγγελία, ότι δηλ. σήμερα η αύριο επίκειται η παράδοση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο κρατίδιο των Σκοπίων!
Ευχόμεθα, η είδησις να μην είναι αληθής! Τα πράγματα θα το αποδείξουν! Οπωσδήποτε όμως η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ έχει πουληθή! Αργά ή γρήγορα το εθνικό αυτό έγκλημα θα πραγματοποιηθή! Και τότε θα αποδειχθή για μια ακόμη φορά, ότι οι άθεοι και οι αριστερόστροφοι πολιτικοί δεν νοιώθουν μέσα τους την έννοιαν της Πατρίδος.
Κύριε, σώσον τους ευσεβείς! Κύριε, σώσον την Ελλάδα μας!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

*** Φλωρίνης Θεόκλητος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: «Θα δώσουμε μάχη για την Μακεδονία»
~ του Γιώργου Νταλιάρη
Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της περιοχής του και όπου αλλού θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για την Μακεδονία, κάνει ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
* Ο Σεβασμιώτατος από την ακριτική Φλώρινα, στέλνει το δικό του μήνυμα τόσο προς του Ελληνες όσο και προς τους κυβερνώντες αναφορικά με το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Εβρισκόμενος σε μια ευαίσθητη περιοχή της ελληνικής επικράτειας, ο Μητοπολίτης Θεόκλητος αφουγκράζεται καθημερινά την αγωνία του κόσμου για το θέμα αυτό.
«Θέλουμε μια δίκαιη λύση. Το όνομα της Μακεδονίας μας δεν πρέπει να δοθεί σε μια άλλη χώρα. Είναι λάθος», τόνιζει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και συνεχίζει: «Βλέπουμε ότι τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις και είναι συμφωνημένο ότι το όνομα που θα δοθεί θα έχει δυστυχώς τον όρο Μακεδονία. Ακόμη όμως και μέχρι την τελευταία στιγμή θα δώσουμε τη μάχη για να μη συμβεί κάτι τέτοιο».
Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Φλώρινας αναφέρεται και στις αυριανές συγκεντρώσεις λέγοντας: «Τα δύο συλλαλητήρια που προηγήθηκαν είχαν μεγάλη επιτυχία. Εύχομαι και αύριο να γίνει κάτι αντίστοιχο. Ωστόσο, στην περιοχή μας υπάρχει ένα πρόβλημα οργάνωσης. Εμείς ως Εκκλησία προσκληθήκαμε την τελαυταία στιγμή. Μάλιστα, την ίδια ώρα θα υπάρχουν δύο συγκεντρώσεις στην περιφέρειά μας, μία στην Φλώρινα και μία στην Πτολεμαΐδα. Εκεί θα βρίσκομαι κι εγώ».
Τέλος, ο κ.Θεόκλητος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Εκκλησία των Σκοπίων, είπε: «Είναι μια θετική κίνηση από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Ωστόσο, αν το κράτος των Σκοπίων έχει τον όρο Μακεδονία, τότε θα μας στεναχωρέσει πολύ».

***  Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: «Μη τολμήσουν και βγάλουν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- Δημοψήφισμα τώρα»
~  του Γιώργου Θεοχάρη
Προ των ευθυνών τους φέρνει τους κυβερνώντες και τα πολιτικά κόμματα ο Στρατηγός εν αποστρατεία και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, παίρνει καθαρή θέση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το εθνικό αυτό θέμα.
* Ο Φράγκος Φραγκούλης στη δήλωσηή του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ αναφέρει: «Ο σεβασμός στου δημοκρατικούς θεσμούς επιβάλλει να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός και μάλιστα, όταν κυβέρνηση και κόμματα δεν έχουν νωπή λαϊκή εντολή σε ένα τεράστιας σημασίας Εθνικό θέμα ακόμη και αν αυτοί είναι Εθνομηδενιστές… και συνειδητά ή με λάθος εκτίμηση προβαίνουν στην κατάργηση του Έθνους – κράτους, για να γίνουν όψιμα αρεστοί και σε ποιους…
Ειδικά όταν αυτό έχει ξεπερασθεί σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Κίνα χωρίς να αναφερθώ στο σύνολο των όμορων κρατών. Εδώ ανεχόμαστε προεκλογικές ομιλίες στην Κομοτηνή λες και ήδη την Μουσουλμανική μειονότητα έπαψε να την απαρτίζουν Ελληνες πολίτες…
Μετά μάλιστα τις δηλώσεις του Σκοπιανού Προέδρου Ιβανώφ, μην τολμήσουν να πάνε στη Βουλή διχως δημοψήφισμα την συνθέτη ονομασία, που θα εμπεριέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Το μήνυμα αφορά το σύνολο των κομμάτων… Απλά «Αιδώς Αργειοι»!!!!

*** Καρπούζι Τριφυλίας: Περίπου 40.000 τόνοι σε 26 χώρες
Τις αγορές του κόσμου κατακτά διαρκώς το καρπούζι της Τριφυλίας και φέτος έχει εξαχθεί σε 26 χώρες, ενώ η συγκομιδή θα πλησιάσει τους 40.000 τόνους!
Όπως έχει αναφερθεί, το φημισμένο, πλέον, για την ποιότητα και την πρωιμότητά του καρπούζι Τριφυλίας αποτελεί το προϊόν της τριφυλιακής γης που κάνει γνωστή την Τριφυλία ανά τον κόσμο και, κυρίως, στην Ευρώπη, χάρη στις κοπιώδεις προσπάθειες των αγροτών της περιοχής. Η αγάπη και το μεράκι τους, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους που εφαρμόζουν, την άρτια τεχνική κατάρτιση και την αγαστή τους συνεργασία με τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και ιδιώτες, όπως και με τους εξαγωγικούς φορείς, φέρνουν αποτελέσματα τα οποία είναι απτά και χρόνο με το χρόνο πιο εντυπωσιακά και ως προς την καλλιέργεια, την ποιότητα και τη στρεμματική απόδοση και ως προς τις εξαγωγές του καρπουζιού! Οι, δε, έλεγχοι των προϊόντων είναι καθημερινοί από κλιμάκια ποιοτικών ελεγκτών και οι εξαγωγές γίνονται κανονικά και απρόσκοπτα.
Έμφαση, βεβαίως, δίδεται στην ωριμότητα και την ποιότητα, καθώς επίσης στη σήμανση και την ταυτότητα των προϊόντων. Όπως επισήμανε χθες ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «ολοκληρώθηκε για φέτος η χρονιά για το καρπούζι και οι εξαγωγές. Τα πράγματα εξελίχθηκαν, τελικά, καλά. Ξεκίνησαν με τις καλύτερες προοπτικές! Για μεν τα πρώιμα, στρογγυλά καρπούζια, ήταν η ποιότητα μοναδική φέτος, λόγω ιδιαίτερα των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν κατά την περίοδο της καλλιέργειας και κυρίως τον Απρίλιο, οπότε είχαμε εξαιρετική ποιότητα, πολλά μπρικς, πάνω από 11-12, ωραία χρώματα και ποιοτικά προϊόντα, μοναδικά, και φυτοϋγειονομικά ασφαλή προϊόντα. Το σύνολο της παραγωγής, θα μπορούσαμε να πούμε, πήγε σε 26 χώρες, από την Ιταλία μέχρι τη Νορβηγία κι από την Αγγλία μέχρι τη Ρωσία, σε χώρες της Ε.Ε., τα Βαλκάνια, καινούργιες προσπάθειες με νέους πελάτες για την περιοχή.
Για μεν τα μεγαλόκαρπα καρπούζια, τις βαρέλες, υπήρξε μια σταθερή ζήτηση και τιμές εξαιρετικές μέχρι το τέλος της συγκομιδής. Η χρονιά, παρότι φάνηκε ότι δε θα ήταν πολύ πρώιμη, εξελίχθηκε σε πολύ πρώιμη. Αρχίσαμε 5 Μαΐου, στην ουσία ο κύριος όγκος 10 Μαΐου, και ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες). Η παραγωγή μας ήταν αρκετά υψηλή, οι αποδόσεις καλές, κυρίως στα μεγαλόκαρπα καρπούζια, αλλά και στα μικρά και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η παραγωγή ξεπέρασε τους 35.000 τόνους και τα πράγματα ήταν εξαιρετικά!
Μπορεί να πλησιάσαμε και τους 40.000 τόνους! Ήτανε μια καλή χρονιά κι αυτό δείχνει ότι το καρπούζι της Τριφυλίας, όχι τυχαία, έχει κατακτήσει τις αγορές! Επιπλέον, θα ήθελα να τονίσω ότι η Τριφυλία έγινε κέντρο επισκεψιμότητας για πολλά ερευνητικά ιδρύματα, για πολλούς οίκους σποροπαραγωγής απ’ όλο τον κόσμο και την περιοχή επισκέφθηκαν επιστήμονες απ’ την Αμερική, απ’ τη Γαλλία, απ’ την Ολλανδία!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Περιοδεία Αλέξη Χαρίτση με «δώρα» από αύριο στη Μεσσηνία
 
Την Τριφυλία θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Η επίσκεψη του κ. Χαρίτση δε θα έχει μόνο τυπικό χαρακτήρα, αλλά αναμένεται με ενδιαφέρον εάν θα προβεί και σε συγκεκριμένες εξαγγελίες για χρηματοδότηση προς το Δήμο Τριφυλίας για μελέτες, δράσεις ή και έργα.
Το δε πρόγραμμα επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει ως εξής: 12.00 Ομάδα Παραγωγών, Φιλιατρά. 12.45 Γεωργική Ανάπτυξη, Φιλιατρά. 13.40 Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Στην Κυπαρισσία, ο κ. Χαρίτσης θα επισκεφθεί και το λιμάνι, για το οποίο ο ίδιος, με υπογραφή του το 2016, εξασφάλισε πίστωση 2,3 εκ. ευρώ, ενώ τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησαν εργασίες επισκευής των ζημιών.
Τo δε Σάββατο το πρωί (στις 10.30) θα επισκεφθεί το κτήμα Παναγιωτόπουλου (οινοποιείο) στον Πύργο Τριφυλίας.
  Εκτός από την επίσκεψή του στην Τριφυλία, ο αναπληρωτής υπουργός θα συμμετάσχει την Παρασκευή στην πολιτική εκδήλωση στη Μεσσήνη και το Σάββατο θα βρεθεί στο Δήμο Πύλου- Νέστορος, όπου και θα εξαγγείλει την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα βρίσκεται στην Καλαμάτα στη διεθνή συνάντηση στίβου "Παπαφλέσσεια", ενώ το βράδυ στην Costa Navarino, με αφορμή τον διεθνή αγώνα γκολφ επαγγελματιών κι ερασιτεχνών.

*** Σύγκρουση οχημάτων στο κέντρο της Καλαμάτας
 
Τροχαία ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Βασ. Σοφίας, στο κέντρο της Καλαμάτας. Από τη σύγκρουση των οχημάτων σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημίες στα δυο οχήματα και δεν τραυματίσθηκε κανείς.

*** Ολοκληρώθηκε η επισκευή του κυματοθραύστη στο «Χιλιόμετρο»
 
Ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών πρόσθετου τοίχου ανωδομής προσήνεμου μόλου λιμένα Καλαμάτας», προϋπολογισμού 187.155 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Ανάδοχος ήταν ο Γρηγόριος Νανόπουλος, με ποσοστό έκπτωσης 55%, όσον αφορά σε ένα έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.
Με το έργο αυτό επισκευάσθηκαν βλάβες στον πρόσθετο τοίχο, που έχει κατασκευασθεί επί μήκους μερικών εκατοντάδων μέτρων στο «χιλιόμετρο». Οι βλάβες λόγω πολυκαιρίας και καιρικών συνθηκών αντιμετωπίσθηκαν με κατασκευή εγχύτων μανδυών, για τους οποίους χρησιμοποιήθηκε υψηλής αντοχής τσιμέντο.   Α.Π.

***  Ο κύβος ερρίφθη, υπογραφές στις 14 Ιουνίου για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου!
 
Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου εισηγήθηκε το θέμα και, όπως ανέφερε, το έργο αυτό που θα υλοποιηθεί είναι παρακαταθήκη για την Πελοπόννησο.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι "όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν γίνει, καθώς ο ίδιος ο περιφερειάρχης ζήτησε από την εταιρεία να καταθέσει όλα αυτά τα έγγραφα που απαιτούνται, προκειμένου να διαλευκανθεί το ιδιοκτησιακό. Είναι ένα έργο δημόσιου συμφέροντος και είμαστε έτοιμοι για να υπογράψουμε την ΣΔΙΤ για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στις 14/6/18.
Από το σύνολο του έργου που αφορά στις 3 μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων, από το σύνολο αυτών, όπως και των ΣΜΑ, υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό που διεκδικείται από ιδιοκτήτες». Α.Π.

*** Παρέμβαση στο λιμάνι Καλαμάτας από το ΠΑΜΕ μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων στα αλιευτικά πλοία "SUN1" και "SUN2"
 
Κλιμάκιο της Γραμματείας του ΠΑΜΕ έκανε παρέμβαση στο λιμάνι της Καλαμάτας χθες και συγκεκριμένα στα πληρώματα των αλιευτικών πλοίων "SUN1" και "SUN2", με σημαίες Κίνας, που ανήκουν στην εταιρεία "SEVEN SEAS".
Οι 17 εργαζόμενοι, που είναι από την Αίγυπτο, το Σουδάν και τη Μαυριτανία, καταγγέλλουν ότι τα πλοία βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας από το Γενάρη, με σοβαρές παρατηρήσεις από την επιθεώρηση των λιμενικών Αρχών. Αυτές τις καταγγελίες έχουν καταθέσει και τις προηγούμενες ημέρες στα Ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.
Κατά την επίσκεψη του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι επανέλαβαν ότι είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες από την εταιρεία που ανήκουν τα πλοία, με πρόβλημα στην τροφοδοσία τους, μιας και αυτή που παρέχει η εταιρεία δεν αρκεί. Επίσης, στα πλοία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγιεινής, καθώς δε διαθέτουν εγκαταστάσεις για να πλυθούν οι εργαζόμενοι, ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται μόνο από τις 5.00 μ.μ. έως τη 1.00 π.μ.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι απαιτούν:
•Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους
•Τον επαναπατρισμό τους στις χώρες τους και τις οικογένειές τους.
Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να παρέμβουν άμεσα για τις επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες των αλιευτικών πλοίων "SUN1" και "SUN2" ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων.

*** Με συνέπεια υλοποιεί το στρατηγικό του σχεδιασμό στον Ενεργειακό Τομέα ο Δήμος Μεσσήνης
 
Την 1η/11/2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε τη μελέτη με τίτλο «Πρόταση χρηματοδότησης για Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων (Οδοφωτισμός) με εξοικονόμηση Ενέργειας και εφαρμογές SmartCities στο Δήμο Μεσσήνης», για την τεκμηρίωση της βιωσιμότητας της δυνατότητας σύναψης Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών πολυετούς διάρκειας με ιδιώτη, στην οποία το σύνολο της επένδυσης θα είναι 100% αυτοχρηματοδοτούμενο από ιδιωτικά κεφάλαια και θα αποπληρωθεί από τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι που προβλέπονται στα Συμβατικά Τεύχη που έχουν καταρτιστεί.
Με βάση την ανωτέρω απόφαση ο Δήμος ξεκίνησε την ωρίμανση του έργου με στόχο να αναζητήσει υπηρεσίες και χρηματοδότηση της συνολικής επένδυσης στον τομέα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός), παράλληλα με τη συντήρηση του συστήματος για 12 χρόνια, μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.
Ο ιδιωτικός τομέας θα αναλάβει το σύνολο της ευθύνης και του ρίσκου και ο Δήμος θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών και θα καταβάλλει το τίμημα από την επίτευξη της εξοικονόμησης, μέσω Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) και τήρησης συγκεκριμένων KPIs.
Η αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και κόστους λειτουργίας θα επιτευχθεί με:
1. την εγκατάσταση νέων λαμπτήρων σύγχρονης τεχνολογίας, όπου αυτό απαιτηθεί, στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου, και όποιων φωτιστικών σωμάτων απαιτούνται.
2. τη λειτουργία "Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας", τουλάχιστον σε επίπεδο κόμβου (pillar), στο Σύστημα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός).
3. σύστημα προληπτικής συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, και στατιστική παρακολούθησης).
4. αξιοποίηση του Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας, για την εγκατάσταση και λειτουργία εφαρμογών SmartCities (πολλαπλές υπηρεσίες μέσω της πλατφόρμας διαχείρισης).
Στις 30/5/2018 και μέσα σε ένα εξάμηνο από την έναρξη της ωρίμανσης ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία (Ανοιχτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός), με πολλές συμμετοχές ενδιαφερομένων και χθες ξεκίνησε διαδικασία αξιολόγησης. Σημασία έχει ότι σε μια δύσκολη συγκυρία δημοσιονομικά, ένα αυτοχρηματοδοτούμενο έργο Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) στο Δήμο Μεσσήνης, συγκέντρωσε επτά (7) υποψηφιότητες έπειτα από μια άψογη διεξαγωγή διαγωνιστικής διαδικασία, την οποία υλοποίησαν άρτια οι Υπηρεσίες του Δήμου:
SIRECLED ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ LED
ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
 Β ΚΑΥΚΑΣ ΑΝΩΝΥΜ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ
 ΓΚΛΟΜΠΙΤΕΛ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
 ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
 ΚΝΙΣΜΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
 ΤΟΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
 Σε κάθε περίπτωση το έργο "Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων (Οδοφωτισμός) με εξοικονόμηση Ενέργειας και εφαρμογές Smart Cities στο Δήμο Μεσσήνης” θα έχει υλοποιηθεί εντός του 2018 και αποτελεί την πρώτη δράση της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Δήμου Μεσσήνης στη βάση υλοποίησης των προγραμματικών του θέσεων.

*** Τώρα που βρήκαμε τι φταίει για τη βία… ώρα να βρούμε και για τη βλακεία
 
Με μια απίστευτη δήλωση, η οποία ξεπερνά κάθε επιστημονικό πεδίο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, υποστήριξε για τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο με «καισαρική», πως η βία θα τα ακολουθεί για όλη τους τη ζωή.
Έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Από τη στιγμή που η χώρα μας διαθέτει τη θλιβερή πρωτιά στις καισαρικές τομές, αν ισχύει ότι ο τρόπος που έρχεται το νεογέννητο στον κόσμο παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που θα ζήσει, η βία είναι εμφανώς παρούσα στην υπόλοιπη ζωή...».
Η δική μου απορία είναι η εξής: τώρα που βρήκαμε τα αίτια της βίας που μας ακολουθεί στη ζωή μας, μήπως ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε και τα αίτια της βλακείας, που συνεχίζει να φαντάζει «ανίκητη», από όποια πλευρά και να το δούμε;  Κ. Γαζ.

***  Εργασίες συντήρησης στο δάσος της Βασιλικής
 
Το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα βρεθεί στο πανέμορφο δάσος της Βασιλικής, με σκοπό την υλοποίηση εργασιών συντήρησης, καθαρισμού και διαμόρφωσης του χώρου του καταφυγίου ανάγκης του «Μπαρμπα-Λιά».
Επίσης, την Κυριακή να περπατήσουν ένα κομμάτι του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τη δασική περιοχή των Πενταυλών, με τις πέντε πηγές που αναβλύζουν τα νερά μέσα από τα βράχια. Μία εύκολη πορεία, αστείρευτης ομορφιάς, διάρκειας περίπου δυόμισι ωρών.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι, το Σάββατο 9 Ιουνίου, από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο, νότια της Τέντας). Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στα γραφεία του (κάθε βράδυ μετά τις 9.00 μ.μ., τηλ. 27210-97733 &  6976830694).
 
*** Τσώνης: «Η Μεσσήνη του αύριο» ξεκινά με την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου!
 
Υπογράφηκε χθες η σύμβαση με τον ανάδοχο, σε 8 μήνες η αποπεράτωση του έργου 
 Η σύμβαση του μεγάλου έργου ύψους 2 εκ. ευρώ που αφορά στην ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Μεσσήνης, έκτασης περίπου 10.000m2, υπογράφηκε χθες το πρωί μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Τσώνη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Παπαδόπουλου – Νικολόπουλου», κ. Παπαδόπουλου.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι το έργο ξεκινά άμεσα και όταν ολοκληρωθεί, σε 8 μήνες από την έναρξη του, θα αλλάξει όλη τη μορφή της Μεσσήνης. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτή είναι η πρώτη φάση από τις τρεις που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή για τη «Μεσσήνη του αύριο».
Κλείνοντας, σημείωσε την σιγουριά του για την καλή συνεργασία με την εταιρεία που θα υλοποιήσει το έργο, καθώς πρόκειται για εταιρεία με επαγγελματισμό και μεγάλη εμπειρία.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Κώστας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι το έργο έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, εκτός του αισθητικού αποτελέσματος, που έχουν κυρίως να κάνουν με τη βελτίωση των υποδομών αποχέτευσης.
Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το αποτέλεσμα, όταν θα παραδοθεί στους πολίτες της Μεσσήνης το «ανακαινισμένο» Ιστορικό Κέντρο, θα αφήσει άπαντες ικανοποιημένους.
IMG_1845.jpg
  Τσώνης: Χρονιά έργων το 2018 για τη Μεσσήνη!
Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης επανέλαβε ότι το 2018 θα είναι η «χρονιά της Μεσσήνης», καθώς οι κόποι των τελευταίων 2-3 ετών ανταμείβονται, και με πρώτο αυτό το έργο, ξεκινά μια σειρά ακόμα πολύ σημαντικών έργων. Τόνισε, δε, ότι η χθεσινή μέρα είναι διπλά σημαντική και μέρα χαράς, καθώς, εκτός από την υπογραφή της σύμβασης, στις 12.00 το μεσημέρι «άνοιξαν» οι προσφορές για την ενεργειακή αναβάθμιση της Μεσσήνης, έργο που θα αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση εκτός της προστασίας του περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια η αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γεωργία Παναγοπούλου, απαρίθμησε μια σειρά σημαντικών έργων που με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους υπαλλήλους για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ήδη υλοποιούνται ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ανταπόκριση του Δήμου στο «Φιλόδημο», τα αντιπλημμυρικά έργα, την αγορά μηχανημάτων για τις έδρες των «Καποδιστριακών» Δήμων, τις επεμβάσεις επιδιορθώσεων στα σχολεία της περιοχής, τη χρηματοδότηση για το σχολείο του Πεταλιδίου, τις παιδικές χαρές σε 10 κοινότητες του Δήμου, τα χρήματα για τις υπαίθριες αθλητικές υποδομές κ.α.
Κλείνοντας την αναφορά της στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που γίνονται, ώστε σύντομα να λειτουργήσει η Δημοτική Αγορά στη θέση «Μπεζεστένια».
Στα όσα είπε η κα Παναγοπούλου, ο Γιώργος Τσώνης πρόσθεσε ότι σύντομα θα δοθεί στα ΜΜΕ ολόκληρη η μελέτη του έργου που αφορά στην ανάπλαση του Παμίσου, ενώ θα τοποθετηθεί και μακέτα στη γέφυρα εντός καλοκαιριού, έτσι ώστε όλοι να αντιληφθούν το μέγεθος του έργου που θα πραγματοποιηθεί εκεί, που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως έργο εκατονταετίας!    Του Κώστα Γαζούλη
 
***  «Τραβάνε το χαλί» οι γαλάζιοι από Τατούλη 
«Άδειασε» τον Τατούλη και η αντιπεριφερειάρχης από την Αργολίδα Ελένη Παναγιωτοπούλου
Προσήλωση στις αποφάσεις του Κ. Μητσοτάκη δήλωσαν και ο Χρονάς με τον Πισιμίση!
Οι «αναταράξεις» από τα όσα ακολούθησαν τις δηλώσεις του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Τρίπολη,  συνεχίζονται στα αυτοδιοικητικά «δρώμενα» της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Παρά την αρχική … μεταμεσονύχτια υπογραφή της, στην ανακοίνωση «απάντηση» στο γραμματέα της Ν.Δ. και «στήριξης»  στον Πέτρο Τατούλη, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας από την Αργολίδα , Ελένη Παναγιωτοπούλου, η οποία σημειωτέον είναι αναπληρώτρια γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, επανήλθε χθες και με νέα δήλωσή της τόνισε: «Στη δύσκολη φάση που βρίσκεται η χώρα μας και μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί, η προοπτική της διακυβέρνησης του τόπου από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η μοναδική ρεαλιστική επιλογή. Ως κομματικό στέλεχος είναι αυτονόητο ότι δεσμεύομαι από τις επιλογές του κόμματος και μόνο».
Με τη δήλωσή της αυτή η αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, καθώς δια στόματος του γ.γ. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίστηκε ότι η πολιτική που ακολουθεί ο περιφερειάρχης δε συμβαδίζει… προς ώρας με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτός της Ελένης Παναγιωτοπούλου, δήλωση ταύτισης με το κόμμα της Ν.Δ. έγινε και από τον περιφερειακό σύμβουλο Μεσσηνίας, Άγγελο Χρονά , ο οποίος δεν είχε υπογράψει την «δήλωση των 11» τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ο κ. Χρονάς τόνισε στη δήλωσή του: «Σεβόμενος τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζω το κόμμα μου και τις αποφάσεις του».
Νέα δήλωση υπήρξε και από τον περιφερειακό σύμβουλο Κορινθίας, Αθανάσιο Πισιμίση, η οποία αναρτήθηκε μάλιστα ως είδηση «βόμβα» σε blog της περιοχής της Κορινθίας.
Σ’ αυτή του τη δήλωση ο κ. Πισιμίσης ανέφερε: «Η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολα μονοπάτια. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Οι πολίτες αναζητούν αποκούμπι και μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Ως κομματικό στέλεχος της πρώτης γραμμής της Ν.Δ., ως αυτοδιοικητικό στελεχος της Κορίνθου, δηλώνω ξεκάθαρα ότι στηρίζω τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη και τις επιλογές του κόμματος μας. Τίποτα παραπάνω από αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια και που θα συνεχίσω να κάνω».
Μετά το σάλο που προκλήθηκε ότι και αυτός «αδειάζει» ουσιαστικά τον Πέτρο Τατούλη , με τη νέα δήλωση που έκανε, εστάλη από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» διευκρινιστική δήλωση του κ. Πισιμίση, με την οποία ουσιαστικά επανέλαβε ό,τι έλεγε και η «δήλωση των 11», ότι δηλαδή στηρίζει τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Αναλυτικά η διευκρινιστική δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Κορινθίας έχει ως εξής: «Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη της Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που στηρίζω διαχρονικά, αλλά και στην αυτοδιοικητική παράταξη στην οποία συμμετέχω, παραμένω στην άποψη που διατύπωσα με την υπογραφή μου μαζί με τους υπόλοιπους περιφερειακούς συμβούλους και δε δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να παρερμηνεύσει τις δηλώσεις μου. Παραμένω σταθερά μέλος της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου” και στηρίζω τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το μεγάλο έργο που συντελείται στην Πελοπόννησο προς όφελος των πολιτών».
Όπως φαίνεται, οι εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ραγδαίες και αναμένεται η συνέχεια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη της Ν.Δ. δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα κινηθούν με βάση τις κομματικές επιλογές. Επίσης, διαφαίνεται ότι παρά τη χαραμάδα που άφησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ώστε να κολλήσει το «ραγισμένο» γυαλί της Ν.Δ. με τον Πέτρο Τατούλη, οι πιθανότητες φαντάζουν ελάχιστες…
  Του Κώστα Γαζούλη

*** Ένοχη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος η συνταξιούχος υποκαταστήματος ασφαλιστικού φορέα 
Ένοχη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος για τη μία από τις τρεις πράξεις που κατηγορούνταν κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η συνταξιούχος υπάλληλος υποκαταστήματος ασφαλιστικού φορέα για παροχή ολόκληρου επιδόματος σε παιδί της.
Οι δύο υπάλληλοι του ίδιου υποκαταστήματος, που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κρίθηκαν αθώοι ελλείψει δόλου.
  Για επίδομα ασθενείας
Η υπόθεση αφορούσε παροχές μικρού ύψους από τον Οργανισμό σε παιδί της συνταξιούχου, που βάσει του κατηγορητηρίου δεν έπρεπε να δοθούν.  Όπως εξήγησε κατά την κατάθεσή του ο ελεγκτής της υπόθεσης, η συνταξιούχος έλαβε εις ολόκληρον το επίδομα ασθενείας του παιδιού της αντί για το 1/3 που δικαιούται και έπεισε τους άλλους δύο υπαλλήλους να το υπογράψουν.
Πρωτόδικα και οι τρεις είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικασθεί σε φυλάκιση 8 μηνών έκαστος με τριετή αναστολή. Η δε συνταξιούχος πριν από μερικούς μήνες κρίθηκε ένοχη σε δεύτερο βαθμό για πλαστογραφία, απιστία σχετική με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση γιατί κολλούσε ένσημα στα παιδιά της χωρίς να τα δικαιούνται. Γι’ αυτή την υπόθεση έχει καταδικασθεί σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος.
  Με ελαφρυντικά
Την ενοχή και των τριών σε δεύτερο βαθμό, όπως κατηγορούνται, πρότεινε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, αναλύοντας τους λόγους που κρίνει πως είχαν τελέσει τα αδικήματα. Ωστόσο, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι οι ενέργειες των δύο υπαλλήλων δεν είχαν δόλο και τους αθώωσε. Αντίθετα, έκρινε ένοχη τη συνταξιούχο υπάλληλο και της αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Την καταδίκασε σε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σκαρφαλώνει κι άλλο ο υδράργυρος στην Καλαμάτα- Ιδιαίτερη προσοχή με τις πυρκαγιές 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 8/6/2018 προβλέπεται αρχικά αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης αστάθειας, με τη μορφή ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής ή καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-65%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, προς το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.8 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 4 (Πολύ Υψηλή).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε αυξημένες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ ενδέχεται να πέσουν και λασποψιχάλες.
Προσοχη:

·         Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά

·         Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

·         Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

·         Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.

·         Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά
 Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
-   την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
-   την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
-   το είδος της βλάστησης που καίγεται.

*** Στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ. ο Χρύσανθος Αθανασόπουλος
Ο αντιστράτηγος ε.α. Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθος Αθανασόπουλος, μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ε. Τριφυλίας και εκλεγμένος σύνεδρος για το συνέδριο της Ν.Δ., από τους Γαργαλιάνους, εντάχθηκε στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ. αποτελεί την ανθρωπογεωγραφία πάνω στην οποία θα στηριχτεί η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζοντας τις κινήσεις της και εν όψει εκλογών αλλά και για τη διακυβέρνηση της χώρας, με δημιουργία μιας «ζωντανής» βάσης στελεχών.
Σημειώνεται ότι ο κ. Αθανασόπουλος είναι και μεταξύ άλλων διακεκριμένων προσωπικοτήτων στην “dream team” του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πρόγραμμα δικαιοσύνης και ασφάλειας, σύμφωνα και με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή που έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Μάλιστα, ο ίδιος, στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στις 13 Μαΐου, είχε οριστεί ως πρόεδρος Ν.ΕΦ.Ε. Ζακύνθου.

*** «Δέντρα, πολλά δέντρα» στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας
Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Δέντρα, πολλά δέντρα» παρουσίασε χθες το απόγευμα η Καλαματιανή συγγραφέας Ρούλα Γεωργακοπούλου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Την ξεχωριστή χθεσινή εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μάνης, ενώ την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν οι επίσης Καλαματιανές  Ξανθή Γεωργακοπούλου –Ντάβου, κειμενογράφος και η Κατερίνα Σχινά, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας.
Ο λόγος που έκανε την παρουσίαση του βιβλίου ξεχωριστή ήταν ο τόπος που επιλέχθηκε, καθώς πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο και την Πινακοθήκη του Πνευματικού Κέντρου, ενώ ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τα συναισθήματα των παρευρισκομένων εναλλάσσονταν, μιας και το βιβλίο από αστείο ξαφνικά γίνεται σκληρό, ενώ είναι βασισμένο στη μητρική σχέση.
  Ποια είναι η Ρούλα Γεωργακοπούλου
Η Ρούλα Γεωργακοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1955. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε για δέκα χρόνια σε σχολεία της περιφέρειας. Στη συνέχεια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία, στα περιοδικά «Ένα», «Ταχυδρόμος», “Marie Claire” και στις εφημερίδες «Το Ποντίκι», «Το Βήμα» και «Τα ΝΕΑ».
Σήμερα αρθρογραφεί στην Athens Voice και στα ΝΕΑ. Πέντε θεατρικά της έργα έχουν ανεβεί σε αθηναϊκές σκηνές από το 1986 ως σήμερα. Επίσης, κυκλοφορούν η συλλογή χρονογραφημάτων της "Γυναίκα μετρίου αναστήματος" (εκδ. Πατάκη) και δύο θεατρικά της έργα σε ενιαία έκδοση με τον τίτλο "Καρφίτσες στα γόνατα" (εκδ. Το Ροδακιό).
Τα τελευταία χρόνια κάνει μεταφράσεις για τις εκδόσεις «Πόλις», ενώ το "Δέντρα, πολλά δέντρα" είναι η πρώτη της πεζογραφική απόπειρα. Π.Μπ.

***  Έρχεται ο εκφυλισμός στα σχολεία μας! Μάθημα για τους ΛΟΑΤΚΙ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει μπρος για την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας, ξεκινώντας από τα σχολεία.
Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ζητά με άρθρο –παρέμβαση την εισαγωγή σχολικού μαθήματος για τη σεξουαλική αγωγή και «τις διάφορες σεξουαλικότητες και την ταυτότητα φύλου».

~ Επιπλέον, θέλει να γίνεται ειδική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από φορείς της ΛΟΑΤΚΙ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ) κοινότητας.
* Το άρθρο φέρει τίτλο «Είμαστε στα μισά του δρόμου και οφείλουμε να φτάσουμε στο τέλος του» και ζητά να δοθούν «σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας με μορφή εγκυκλίου για την καταπολέμηση της ομοφοβίας/τρανσφοβίας/αμφιφοβίας, και αλλαγές στα σχολικά βιβλία και στα αναλυτικά προγράμματα ώστε να είναι συμπεριληπτικά με αναφορές στην ποικιλομορφία των οικογενειακών σχηματισμών».
Μάλιστα, τα στελέχη της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν ως επιβεβλημένη «την ανάγκη εισαγωγής σχολικού μαθήματος για την σεξουαλική αγωγή, τις διάφορες σεξουαλικότητες και την ταυτότητα φύλου, το οποίο θα διδάσκεται από κατάλληλο επιμορφωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό σε αυτά τα ζητήματα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλίζεται η διαρκής επιμόρφωση τους, από φορείς (ΜΚΟ κτλ) της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ώστε να δημιουργήσουν ένα κλίμα αποδοχής για όλους στην τάξη τους χωρίς φόβους άδικων ΕΔΕ και στοχοποιήσεων».
~
***  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ζαχαριάδης! Ενοχλήθηκε επειδή αποκαλούμε τους Σκοπιανούς… «Σκοπιανούς»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάλει στόχο να εξοργίσουν την κοινή γνώμη με τις απόψεις τους στο Σκοπιανό, δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά τα όσα λένε κάθε μέρα στα πάνελς.
Σήμερα, μάλιστα, ο κ. Ζαχαριάδης θίχτηκε επειδή αποκαλούμε τους Σκοπιανούς… «Σκοπιανούς», αφού θεωρεί ότι κανείς άλλος στον κόσμο δεν τους αποκαλεί έτσι (άρα να τους λέμε Macedonia, όπως τους λένε οι περισσότεροι;).
* Σε λίγο θα βγουν και θα μας πουν ότι οι Σκοπιανοί ήταν πάντοτε Μακεδονές, κι ότι η σκοπιανή προπαγάνδα είναι η μόνη αλήθεια…

***  ΒΟΜΒΑ ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ! Μειώνονται τα παράβολα για άδεια διαμονής των ‘ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ’
~ Αλλαγές στον Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ενταξης προωθούνται με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Ανασχεδιάστηκε το σύστημα χορήγησης αδειών παραμονής νόμιμων μεταναστών, με μειωμένα ποσά για παράβολα.
Παράλληλα, η κυβέρνηση θέτει μια νέα οικονομική παράμετρο στην αγορά εργασίας ώστε να καθίσταται δυνατή η είσοδος και διαμονή πολίτη τρίτης χώρας για παροχή εξαρτημένης εργασίας στην Ελλάδα. Υποχρεώνονται οι εργοδότες να καταβάλλουν τέλος 200 ευρώ μαζί με την αίτηση για κάθε εργαζόμενο που μετακαλούν από το εξωτερικό (εκτός ΕΕ) για πρόσληψη στη χώρα μας. Το ποσό αυτό εισπράττεται από την αρμόδια υπηρεσία υπέρ δημοσίου και δεν επιστρέφεται.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, κάθε εργοδότης που επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό για εξαρτημένη εργασία, καταθέτει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του. Σε αυτή αναφέρονται ο αριθμός των θέσεων εργασίας, τα στοιχεία και η ιθαγένεια των προς απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών, η ειδικότητα, καθώς και το χρονικό διάστημα της απασχόλησης.
Μέχρι σήμερα η αίτηση έπρεπε να συνοδεύεται: (α) από έγκυρη σύμβαση εργασίας για ένα τουλάχιστον έτος στην Ελλάδα από την οποία προκύπτει ότι η αμοιβή του είναι ίση, τουλάχιστον, με τις μηνιαίες αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη και (β) εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου ή αντίγραφο δήλωσης φορολογίας νομικού προσώπου από τα οποία να προκύπτει η δυνατότητα του εργοδότη να καταβάλει τις μηνιαίες αποδοχές όπως αυτές ορίζονται στη σύμβαση εργασίας.
Τώρα εισάγεται η εξής προσθήκη στην παρ.1 του αρθρου 12 του νόμου 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης): «μαζί με την αίτηση ο/η εργοδότης καταθέτει αποδεικτικό καταβολής τέλους 200 ευρώ για κάθε πολίτη τρίτης χώρας , που θέλει να απασχολήσει, το οποίο εισπράττεται υπέρ του δημοσίου και δεν επιστρέφεται».
Η ρύθμιση προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλαγών του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης . Είναι μια από τις προβλέψεις που περιλαμβάνονται σε τροπολογία (αριθμ. 1603/194 -1.6.2018) για ζητήματα νόμιμης μετανάστευσης. Υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου , τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.
~ *  https://www.facebook.com/ybalafas/videos/1929544780388988/?t=1 .-
~ Κορμός της τροπολογίας είναι οι αναπροσαρμογές στο ύψος των παραβόλων, τα οποία εισπράττονται για την κατάθεση αιτήσεων χορήγησης και ανανέωσης αδειών διαμονής για πολίτες τρίτων χωρών . Το θέμα των προέκυψε πιεστικά καθώς το Δεκέμβριο 2017 είχε κινηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαδικασία επί παραβάσει για τη χώρα μας (προειδοποιητική επιστολή) εγκαλώντας την Ελλάδα για υψηλά ποσά που ζητούνται για τη χορήγησης αδειών. Κατά την Κομισιόν, δεν τηρούν την αρχή της αναλογικότητας, ποσά όπως των 400 ευρώ για άδειες επί μακρός παραμονής ή των ποσών από 150 ευρώ έως 450 ευρώ για την έκδοση «μπλε κάρτας» και αδειών οικογενειακής επανένωσης κ.ά.
Ετσι, με την προωθούμενη αναπροσαρμογή αποσυνδέεται το ύψος των παραβόλων από τη διάρκεια ισχύος της άδειας παραμονής και θεσμοθετείται ενιαίο παράβολο ύψους 150 ευρώ. Η μείωση εκτιμάται από 50%-62,5% αναλόγως του τύπου της άδειας.
Υγειονομική περίθαλψη για παιδιά μεταναστών
Παράλληλα, επιχειρείται να λυθεί ένα πρόβλημα που διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζουν, κατά την ενηλικίωσή τους, παιδιά νόμιμων μεταναστών. Στον Κώδικα Μετανάστευσης υπάρχει η πρόβλεψη ότι οι πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στη χώρα για εργασία και τα μέλη των οικογενειών τους, εφόσον είναι συντηρούμενα, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται, αναλόγως του επαγγέλματος που ασκούν, αντίστοιχα με τους ημεδαπούς. Επίσης, πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στη χώρα για λοιπούς λόγους μπορούν να ασφαλίζονται σε ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς.
Όμως, τα παιδιά νόμιμων μεταναστών όταν ενηλικιώνονταν, αντιμετώπιζαν προσκόμματα στην υγειονομική τους περίθαλψη. Ετσι, προωθείται νέα διάταξη, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα. Προστίθεται τρίτο εδάφιο στην περίπτωση ε΄ του άρθρου 6 του Μεταναστευτικού Κώδικα ως εξής: «τα τέκνα των πολιτών τρίτων χωρών μετά την ενηλικίωσή τους, συνεχίζουν να ασφαλίζονται στο φορέα του γονέα, σύμφωνα με την ασφαλιστική νομοθεσία για υγειονομική περίθαλψη που ισχύει για ημεδαπούς και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της μόνιμης και νόμιμης διαμονής στη χώρα».
Ακολουθεί η τροπολογία για νέες προβλέψεις του Κώδικα Μετανάστευσης
5b17ec96cd3a18624c3e1762

*** Nτου στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη! Μπούκαραν κουκουλοφόροι… (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είδε το απόγευμα της Πέμπτης, 07.06.2018, περισσότερους από 10 κουκουλοφόρους να επιτίθενται στο γραφείο του.
Την… ανακοίνωση έκανε ο ίδιος.
«Μόλις δέχθηκα επίθεση απο κουκουλοφορους στο γραφείο μου» έγραψε στο Twitter.
Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter βίντεο με την επίθεση των αγνώστων.
Διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα, αλλά είναι ενδεικτικό. Τα πλάνα είναι τραβηγμένα προφανώς από κινητό τηλέφωνο. Δείχνουν περισσότερους από δέκα αγνώστους να βρίσκονται στην είσοδο του γραφείου. Επικρατεί ο… κακός χαμός, με τους αγνώστους να φωνάζουν, ενώ επίσης ακούγονται έντονοι θόρυβοι, σαν κάτι να χτυπούν.
Στο δρόμο φαίνονται επίσης τα τρικάκια που οι άγνωστοι πέταξαν.
~
Με την αναπαραγωγή αυτού του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική χρήσης cookie του Twitter
Αυτή η χρήση μπορεί να συμπεριλαμβάνει στοιχεία ανάλυσης, εξατομικεύσεις και διαφημίσεις.
Μάθετε περισσότερα       
Επίθεση στο γραφείο μου τώρα
 ~ Η… live ενημέρωση από τον βουλευτή της ΝΔ, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Με τρίτη ανάρτηση, ο ίδιος τονίζει πως «Για τον κουφοντίνα διαδηλωναν σε εμενα«.
 *  Στην ανάρτηση αυτή ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει επισυνάψει και τρεις φωτογραφίες.
Στην πρώτη φαίνεται γραμμένη με σπρέι σε τοίχο (σ.σ. άγνωστο αν είναι στο εσωτερικό του γραφείο ή στον διάδρομο) η λέξη «αλληλεγγύη», ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχει κι ένα… ορφανό «Σ»! Ίσως οι άγνωστοι ήθελαν να συνεχίσουν την φράση τους, αλλά τελικά να μην… πρόλαβαν.
~
Οι άλλες δύο φωτογραφίες δείχνουν τα τρικάκια με το κείμενο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο οποίος υπενθυμίζεται πως κάνει απεργία πείνας με αίτημα την χορήγηση νέας άδειας.
Δείτε τις εικόνες  ~
Προβολή εικόνας στο Twitter Προβολή εικόνας στο Twitter


Για τον κουφοντίνα διαδηλωναν σε εμενα
newsit.gr

*** EKTAKTO! Μεγάλη φωτιά στην Αταλάντη… (ΒΙΝΤΕΟ)
~ Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, στη θέση Μεγαπλάτανος, στην Αταλάντη.
Η φωτιά καίει δασική έκταση με «σύμμαχό» της, τις υψηλές θερμοκρασίες και τον αέρα που πνέει στην περιοχή.
~  Η έγκαιρη επέμβαση ισχυρής δύναμης της Πυροσβεστικής από τα γειτονικά Κλιμάκια, αλλά και από τη Λαμία φαίνεται να περιορίζουν το αρχικό μέτωπο και να οριοθετούν τις φλόγες προς το βουνό.
Αυτή τη στιγμή ενεργούν 12 οχήματα με 25 άτομα προσωπικό, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, δύο Canadair, μία μπουλντόζα και μία υδροφόρα του Δήμου Λοκρών.
~* LamiaReport.gr: Φωτιά στο Μεγαπλάτανο Λοκρίδας    : https://youtu.be/oHgw2pwhV18  .- LamiaReport

*** Φωτιά: Που υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

~ Πολύ υψηλός είναι σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο Παρασκευή 8 Ιουνίου, σε περιοχές της χώρας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Δείτε ποιοι νομοί κινδυνεύουν εδώ.

***  ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΜΟΥΘ! Έλληνες ευρωβουλευτές κατηγορούνται για ΚΛΕΨΙΜΟ

Στα δίχτυα των αδιάφθορων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μπει Έλληνες ευρωβουλευτές οι οποίοι ελέγχονται για το ενδεχόμενο να έχουν αρπάξει χρήματα από μισθοδοσίες των Βρυξελλών.
Ερευνα για απάτες από Έλληνες ευρωβουλευτές διενεργεί η OLAF, η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ευρώπη.
Οι ευρωβουλευτές προσλαμβάνουν συνεργάτες με μισθό έως 7.000 ευρώ τον μήνα, τα οποία όμως «επιστρέφονται» κατά ένα μεγάλο τμήμα και μαύρα στους ευρωβουλευτές…
Η έρευνα ξεκίνησε από μία περίπτωση και όπως λέγεται επεκτάθηκε και σε άλλους που φέρονται να έχουν διορίσει ως συνεργάτες ακόμη και συγγενικά τους πρόσωπα.
Η έρευνα ξεκίνησε το 2017 μετά από καταγγελία που έκανε συνεργάτης Έλληνα Ευρωβουλευτή ότι ο πολιτικός της κρατούσε (παρανόμως όπως η ίδια ισχυρίστηκε), χρήματα από το μισθό της.
Ενώ λοιπόν η επιστημονική συνεργάτις του ευρωβουλευτή μας εμφανίζεται στο συμβόλαιό της να αμείβεται λόγου χάρη με 7.000 ευρώ μηνιαίως, η πραγματική αμοιβή της είναι 3.000 ευρώ μηνιαίως.
Αρα λείπουν 4.000 ευρώ, την πορεία των οποίων προς κάποια τσέπη ή αλλότριο σκοπό επιχειρεί να εντοπίσει η OLAF, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είναι πολύ αυστηρή ως και αδέκαστη.
~ Ο ευρωβουλευτής φέρεται να προσπάθησε στο πλαίσιο της έρευνας να βρεθεί ένας τρόπος για να «καλυφθεί το κενό», αλλά η OLAF απάντησε αρνητικά και συνεχίζει την έρευνα, το πόρισμα της οποίας θα παραδοθεί στο προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα περαιτέρω.Και άλλοι Έλληνες ευρωβουλευτές αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις συμβάσεις που έχουν συνάψει με συνεργάτες τους. Γι’ αυτούς δεν έχει παρέμβει ακόμη η OLAF, το πράγμα βρίσκεται στο πλαίσιο των οικονομικών υπηρεσιών του Ευρωκοινοβουλίου.
Η Olaf διερευνά ήδη και σαρώνει τα επιτελεία των Ευρωβουλευτών για να διαπιστώσει αν τα μόνιμα επιτελεία τους εργάζονται κανονικά στα γραφεία τους, ή απλώς είναι μαϊμου, με αποτέλεσμα οι Ευρωβουλευτές να βάζουν στην τσέπη τους τις αποδοχές τους.
Στο πλαίσιο της εντατικής έρευνας, έχουν ζητηθεί πλήρη στοιχεία, ενώ πραγματοποιούνται και έρευνες σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να εντοπιστούν ανταλλαγές e-mails.
Εμφανίζουν «μαϊμού» συνεργάτες και βάζουν στην τσέπη τους μισθούς
Οι πληροιφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο έλληνες Ευρωβουλευτές έχουν εντοπιστεί από τον έλεγχο να εμφανίζουν ότι απασχολούν συνεργάτες αλλά στην πραγματικότητα είτε οι συνεργάτες αυτοί να μην παρέχουν υπηρεσίες στους Ευρωβουλευτές είτε να παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που διατηρούν στην Ελλάδα οι Ευρωβουλευτές ενώ εμφανίζονται ότι απασχολούνται στις Βρυξέλλες.
Το θέμα έχει πάρει πολύ σοβαρές διαστάσεις και αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε που θα καταλήξει η συγκεκριμένη έρευνα.
newsbomb.gr

*** Ο καιρός την Παρασκευή! Καυτή μέρα μας περιμένει
ΠΡΟΓΝΩΣΗ της ΕΜΥ για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-06-2018 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ.ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΝΗΣ.
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 7 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΑΝΟΔΟ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 7 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 35 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΕΩΣ 36 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
~ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 36 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΩΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑNΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 34 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΩΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑNΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

***  Θέλουν να ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ τα πάντα! Θα φωτίσουν στα χρώματα του Gay Pride τη βουλή… (ΒΙΝΤΕΟ)
Δεν είναι κάποια φάρσα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλοντας να δείξει πόσο προοδευτική είναι, αποφάσισε να εξευτελίσει την βουλή και το κτήριο.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το ερχόμενο Σάββατο (9/6) που θα διεξαχθεί στο Σύνταγμα το Athens Pride, η βουλή θα… φωτιστεί στα χρώμα του ουράνιου τόξου και της gay παρέλασης.
~  Δεν είναι πρώτη φορά που εξευτελίζουν σύμβολα στο όνομα της νέας ιδεολογίας. Έχουν προσβάλει τόσο τον χριστιανικό σταυρό, όσο και την ίδια την Ακρόπολη. Δείτε την εξοργιστική φωτογραφία:
Δείτε και το βίντεο απ’ το φετινό Pride στο οποίο οι ομοφυλόφιλοι καλούνται να δηλώσουν… παρούσες:
* Athens Pride 2018 - TV Spot | ΠΑΡΟΥΣΑ : https://youtu.be/ppxMNN9Co68  .-

***  Τελικά τι συμβαίνει στον Σαρωνικό; Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους
~ Η κυβέρνηση μας έχει διαβεβαιώσει ότι ο Σαρωνικός έχει καθαρίσει πλήρως από το περσινό ατύχημα.
Παρά τα όσα λέγανε οι ειδικοί- ότι μια τέτοιου είδους μόλυνση χρειάζεται δεκαετίες για να φύγει- η κυβέρνηση … τα κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες.
* Ή τουλάχιστον, έτσι μας λέει…
Ωστόσο, οι πολίτες που ξεκίνησαν τα μπάνια τους έχουν άλλη άποψη:
https://twitter.com/FrauLitsa70/status/1004695047093276672

***  Κοινωνικός Τουρισμός 2018- ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για δωρεάν διακοπές
Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων και των παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019.
Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους (δικαιούχους και παρόχους) μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 23:59.
~ Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελούμενων του προγράμματος είναι 140.000 άτομα, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

***  ANATΡΟΠΗ! Ο Πούτιν έριξε τη «βόμβα» για τη Συρία
Ανοιχτό άφησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία.
Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη του, ο πρόεδρος της Ρωσίας άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι μακριά η ημέρα που θα διατάξει τα στρατεύματα της χώρας του να εγκαταλείψουν το συριακό έδαφος.
*  «Δεν σχεδιάζουμε να αποσυρθούμε από τη Συρία ακόμα» είπε, αλλά πρόσθεσε: «Κατασκευάζουμε μακροπρόθεσμες εγκαταστάσεις στη συριακή επικράτεια, και αν χρειαστεί μπορούμε να αποσύρουμε γρήγορα τα στρατεύματά μας χωρίς υλικές απώλειες».
Προς το παρόν, τα χρειαζόμαστε εκεί, εκτελούν σημαντικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ασφάλειας στις ρωσικές βάσεις στην περιοχή και βοηθώντας τα συμφέροντά μας στον οικονομικό τομέα».
Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2017, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε τη Δαμασκό από όπου δήλωσε ότι η αποστολή της Ρωσίας ολοκληρώθηκε.

***  Ινδοί δημιούργησαν συσκευή που προστατεύει τις γυναίκες από επιθέσεις
~ Με το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων βραβεύθηκε μία κατασκευασμένη στην Ινδία συσκευή ασφαλείας που προστατεύει τις γυναίκες από τυχόν επιθέσεις. Η απονομή έγινε στη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, και η ινδική ομάδα κέρδισε τις άλλες τέσσερις φιναλίστ του διαγωνισμού.
Η συσκευή κατασκευάσθηκε με την υποστήριξη ενός ζεύγους επιχειρηματιών από το Σιάτλ τον Οκτώβριο του 2016, εστιάζοντας στα θέματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας κατά των γυναικών.
Η Leaf Wearables, η νεοφυής εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την έξυπνη συσκευή, ιδρύθηκε από φοιτητές του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Δελχί. Η συσκευή της στέλνει σήματα που βασίζονται σε δύο διαστάσεις αντί για μία και εκτός από τα προειδοποιητικά σήματα μπορεί επίσης εάν ενεργοποιηθεί, να στείλει ζωντανές ηχογραφήσεις σε πέντε κηδεμόνες των κοριτσιών.
~  Βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων έδειξε ότι μία στις πέντε γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πέσει θύμα επίθεσης στις πανεπιστημιακές σχολές, ενώ το 90% των περιπτώσεων δεν το έχει καν αναφέρει. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ένα τρίτο των γυναικών έχει υποστεί βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους και πολλές από αυτές δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Το ποσοστό αυξάνεται στο 92% των γυναικών στο Νέο Δελχί.
Η χαμηλού κόστους συσκευή (κοστίζει κάτω από 40 δολάρια ΗΠΑ) και η συμβατότητά της με χαμηλή συνδεσιμότητα δικτύου ήταν επίσης μεταξύ των προϋποθέσεων για τους διαγωνιζόμενους. Ανάμεσά τους πέντε ομάδες έφθασαν στην τελική απονομή. Τρεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μία από την Ινδία και μία από την Ελβετία.
Όλες οι λύσεις δοκιμάστηκαν σε περιβάλλον προσομοίωσης τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων συγκοινωνιών στη Βομβάη και μπροστά σε μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες, μεταξύ των οποίων ένας σύμβουλος γεωπολιτικής ασφάλειας και ένας πρώην διευθυντής του FBI.
Η έξυπνη συσκευή για την ασφάλεια των γυναικών λειτουργεί ως πρόκληση για τους τεχνολόγους προκειμένου να δημιουργήσουν μια πιο εξελιγμένη συσκευή ικανή να ενεργοποιεί διακριτικά σήμα κινδύνου σε περίπτωση που μία γυναίκα κινδυνεύει και να μεταδώσει παράλληλα πληροφορίες σε ένα δίκτυο ανθρώπων που μπορούν να δράσουν μέσα σε 90 δευτερόλεπτα. protothema.gr

***  Ο Ερντογάν «επέβαλλε» πρόστιμο στον Κιλιτσντάρογλου
Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καταδικάστηκε από δικαστήριο να καταβάλει το ποσό των 185.000 τουρκικών λιρών ως αποζημίωση για την «εξύβριση» του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συγγενών του.
Η απόφαση της 7ης Ιουνίου ακολουθεί τη μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας αφού ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι ο Ερντογάν και ορισμένοι από τους συγγενείς του μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.
*  Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους είχε ζητήσει να επιδικαστεί αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών.
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε υποστηρίξει πέρυσι ότι το στενό περιβάλλον του προέδρου της Τουρκίας είχε μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε μια off-shore εταιρεία στον φορολογικό παράδεισο της Νήσου Μαν, ενώ αργότερα κατέθεσε έγγραφα των συναλλαγών.
protothema.gr

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

~**  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  66-71 ,(43-40).-
Τα δεκάλεπτα : 25-27 , 18-13 , 7-16 , 16-15 .-
1-1  η σειρά των δύο αγώνων .-

***Τελική πράξη δεύτερη:
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, στον δεύτερο τελικό της Basket League (19:00) ~
Η σειρά των τελικών της Basket League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, μεταφέρεται στο ΣΕΦ για τη δεύτερη αναμέτρηση του ζευγαριού (19:00, Live από το In.gr).
Οι «ερυθρόλευκοι» άλωσαν το ΟΑΚΑ στον πρώτο τελικό, φτάνοντας στη νίκη με 75-65 και έχουν το προβάδισμα στη σειρά με 1-0. Στο σημερινό (7/6) παιχνίδι, με τον κόσμο στο πλευρό τους, έχουν την ευκαιρία να πάρουν σαφές προβάδισμα για τον τίτλο, κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν φέτος στην έδρα τους, μετρώντας δύο ήττες (Basket League 68-71, Ευρωλίγκα 62-70).Οι «πράσινοι» θέλουν πάση θυσία το «διπλό» στο ΣΕΦ, καθώς σε πιθανή δεύτερη ήττα θα βρίσκονται με την πλάτη στον… τοίχο και η κατάσταση θα είναι δύσκολα αναστρέψιμη. Το «τριφύλλι» καλείται να βρει λύση στις επιθετικές δυσκολίες που έδειξε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, όπου πέρα από την πρώτη πολύ παραγωγική περίοδο, στέρεψε από επιλογές στο σκοράρισμα.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει στους γνωστούς… απόντες (Τιλί, Αγραβάνη), ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

***  Δια περιπάτου το 2-0 o ΠΑΟΚ Ο «δικέφαλος του βορρά» δεν επέτρεψε ποτέ στον Προμηθέα να πάρει προβάδισμα και επικρατώντας με 100-61 έκανε το 2-0 στη σειρά των μικρών τελικών της Basket League
~  Με επιβλητική εμφάνιση, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του, ο ΠΑΟΚ υπέταξε στο PAOK Sports Arena, στο δεύτερο μικρό τελικό της Basket League, τον Προμηθέα Πάτρας, με 100-61. Αποτέλεσμα με το οποίο έκανε το 2-0 σε νίκες στη σειρά και είναι έτοιμος να… σκουπίσει τη διαδικασία, στην τρίτη αναμέτρηση με τους Αχαιούς, το Σάββατο (9/6), στο «Δημήτρης Τόφαλος».
Κορυφαίος για τον «Δικέφαλο», που τελείωσε το ματς με 26 ασίστ, 12, κλεψίματα, 5 κοψίματα και 47 ριμπάουντ (έναντι 31 του Προμηθέα), ο αρχηγός του, Βαγγέλης Μαργαρίτης (18π., 4, ριμπ., 2 ασ., 2 κοψ). Στήριξαν το έργο του οι Τεράν Πέτεγουεϊ (14π.), Νταρνέλ Τζάκσον (12π., 9 ριμπ), Λίνος Χρυσικόπουλος (11π., 5 ριμπ), όπως και ο Φιλ Γκος, που βρήκε όμορφα τους συμπαίκτες του με 6 ασίστ, έχοντας ακόμη 5 πόντους και 1 κλέψιμο. Ξεχώρισε για τον Προμηθέα ο Γιάννης Δημάκος (25π., 3 κλ.).Αμυνα με αλληλοκαλύψεις, ταχύτητα, έλεγχος στα ριμπάουντ, όμορφες συνεργασίες και επιθετική πολυφωνία, με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα από την περιφέρεια, για τον ΠΑΟΚ, συνέθεσαν το σκηνικό, από την αρχή της αναμέτρησης. Στοιχεία που έδωσαν στον «Δικέφαλο» τα ηνία στο σκορ και την άνεση να πιστεύει απόλυτα στην κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος. Με τον Τζάκσον, αρχικά, και τους Κόνιαρη, Μαργαρίτη, στην πορεία, να βάζουν την μπάλα στο καλάθι και τον Γκος να μοιράζει ασίστ, οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν με +9 (15-6) στο 5′. Απόσταση που ανέβηκε στο +11 (27-16), στο 11′, με την επιθετική συνδρομή και του Χρυσικόπουλου, με τον Προμηθέα να στέκεται στο ματς με πρωτοβουλίες του Δημάκου.Τρίποντο του Μαργαρίτη, στο 18′ πήγε τον ΠΑΟΚ στο +12 (40-28), με τη διαφορά να αποκτά διθυραμβικές διαστάσεις στην τρίτη περίοδο. Ο συνεχής… βομβαρδισμός, με τους Μαργαρίτη, Τζάκσον, Κόνιαρη, Γκος, έστειλε τους Θεσσαλονικείς, στο 24′, στο +30 (65-35) καθιστώντας, ουσιαστικά, τυπικού χαρακτήρα το υπόλοιπο του παιχνιδιού.Στο 39′ , με εντυπωσιακό κάρφωμα και μια βολή, από φάουλ που κέρδισε, ο Πέτεγουεϊ έδωσε στον ΠΑΟΚ τη μεγαλύτερη απόσταση από τον αντίπαλό του, το +39 (98-59), επίπεδο στο οποίο έμεινε η διαφορά, με τη λήξη της μάχης (100-61).* Ξεχώρισε στο PAOK Sports Arena πανό που κρέμασαν, σε κεντρικό σημείο, οι υποστηρικτές του ΠΑΟΚ με περιεχόμενο «Το όνομα της Μακεδονίας δεν παραχωρείται».
Τα δεκάλεπτα: 26-16, 45-33, 74-47, 100-61
Διαιτητές: Σχινάς, Σώμος, ΤζαφλέρηςΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Πέτεγουεϊ 14 (1), Χρυσικόπουλος 11, Κρουμπάλι 4, Κόνιαρης 9 (3), Καρράς 8, Μαργαρίτης 18 (1), Ζάρας 5 (1), Κατσίβελης 7, Τζάκσον 12 (1), Γκος 5 (1), Τζόουνς 7 (1)ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Μάκης Γιατράς): Λίποβι, Τουντζιαράκης 2, Σκοπύφης 4, Γκίκας 7 (1), Γερομιχαλός 11 (1), Φαγιέ 5 (1), Δημάκος 25 (5), Καραϊσκος 4, Χολ, Πράθερ, Μαντζούκας 3 (1)


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΊΟΥ  2018 :                         
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 02  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html  .- 

~ * Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html   .- 
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή  04  Μαΐου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html  .  -
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .-Σάββατο 05  Μαΐου  2018  :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/news.html .-                                                                                                                             
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018 
 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/05/news.html   .-  

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 07 Μαΐου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html   -

 ~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη  08  Μαΐου  2018 :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας , Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018-09-2018.html .-  
 ~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας ,
Πέμπτη  10  Μαΐου  2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018-10-2018.html .-

~*  Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας . Παρασκευή  11Μαϊου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018.html .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018   :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_11.html .   

~*Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Κυριακή  13  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018.html .-  ~*Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_14.html .- ~*Εφημερίδα  Αρφαρά  2018 ,Τα  Νέα μας .
Τρίτη 15  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018_15.html .- ~* Εφημερίδα Αρφαρά  2018  , Τα  Νέα μας .Τετάρτη  16 Μαΐου 2018   :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_16.html.  .-  

 ~* Εφημερίδα μας Αρφαρα , Τα  Νέα μας .Πέμπτη 17 Μαΐου  2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .-  ~* Εφημερίδα Αρφαρά  Τα  Νέα μας .Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .- 
~*
Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας  .Σάββατο 19 Μαΐου 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/19-2018.html .- 

~* Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .
Κυριακή 20  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_20.html  .-  
~* Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Δευτέρα 21  Μαΐου  2018
  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html .-  ~*Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .Τρίτη 22 Μαΐου 2018   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html  .- 

~* Εφημερίδα Αρφαρα , Τα Νέα μας .
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_23.html .-

~*Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Πέμπτη 24  Μαΐου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_24.html  .-

~*ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 25  Μαΐου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_25.html  .-  
~*ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
  :                                                                                               http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_26.html  .-  

~* ΑΡΦΑΡΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.Κυριακή 27 Μαΐου  2018:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_27.html .- 
~*ARFARA- ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 28  Μαΐου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/arfara.html .- ~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 29 Μαΐου  2018  :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/05/arfara_29.html  .- 
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 30-005-2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/05/arfara.html .-
~*  
: ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/05/arfara_31.html  .-


 
***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό ! http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .- 

~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4084 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 386   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--


1.- Θαύμα σε 30χρονη στον Λυκαβηττό :
https://youtu.be/VYrcYe_sOSU  .-

2.- ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ _ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ! : https://youtu.be/vkYbslKXPaI     .-
 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου