ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 12  Ιουνίου 2018 .






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΦΑΡΑΙΩΝ ΑΓ,ΘΕΟΔΩΡΟΙ VIDEO,KYRIAKOS BOURAS 10 6 2018 100: https://youtu.be/GRlzt2AzfAY .-





~ 12 Ιουνίου: Εορτή του Οσίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου
~ Τη μνήμη του Οσίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου τιμά σήμερα, 12 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Από τις μεγαλύτερες ασκητικές φυσιογνωμίες των αιγυπτιακών έρημων ο Ονούφριος, καταγόταν από την Περσία. Από παιδί ακόμα έδειχνε φλογερό πόθο ολοκληρωτικής αφιέρωσης στο Θεό.   ~
Σε νεαρή ηλικία, εντάχθηκε σε μια κοινοβιακή αδελφότητα, όπου για αρκετά χρόνια ασκήθηκε στην πνευματική και σωματική εγκράτεια και στην υπακοή. Η μεγάλη του ταπεινοφροσύνη έκανε τους αδελφούς του να τον αγαπήσουν πολύ.
Όταν ωρίμασε περισσότερο στην ηλικία ο Ονούφριος θέλησε να πάει βαθύτερα στην έρημο, να γνωρίσει και να μιμηθεί τη ζωή των εκεί ασκητών της. Με μεγάλη λύπη η αδελφότητα άφησε ελεύθερο το επίλεκτο αυτό μέλος της.
Αφού βάδισε αρκετά μέσα στην έρημο, συνάντησε την καλύβη του ερημίτη Ερμία, που με θεία αποκάλυψη τον περίμενε. Ο Ερμίας τον οδήγησε σε μια καλύβη, κάτω από έναν πελώριο φοίνικα, που δίπλα κελάρυζαν τα νερά μιας καθάριας πηγής.
Εκεί ο Ονούφριος επιδόθηκε σε μεγαλύτερη πνευματική άσκηση, και η φήμη του διαδόθηκε σε όλους τους ερημίτες, που συχνά πήγαιναν να τον συμβουλευθούν και να πάρουν την ευχή του.
Τελικά, όταν κάποτε τον επισκέφθηκε ο Αββάς Παφνούτιος, άφησε την τελευταία του πνοή, και ο Παφνούτιος τον έθαψε κάτω από τον πελώριο φοίνικα. Θύμισε, έτσι, σε όλους τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «γύμναζε σεαυτόν προς ευσέβειαν» ( Α’ προς Τιμόθεον, δ’ 7). Δηλαδή, γύμναζε και συνήθιζε τον εαυτό σου στη συνεχή εξάσκηση της αγίας ζωής.
Απολυτίκιο:
Ήχος α’. Τής ερήμου πολίτης.Τών Αγγέλων τόν βίον εν σαρκί μιμησάμενοι, ώφθητε ερήμου πολίται, καί χαρίτων κειμήλια, Ονούφριε Αιγύπτου καλλονή, καί Πέτρε τών εν Άθω ο φωστήρ, διά τούτο τούς αγώνας υμών αεί, τιμώμεν αναμέλποντες, δόξα τώ ενισχύσαντι υμάς, δόξα τώ στεφανώσαντι, δόξα τώ ενεργούντι δι’ υμών πάσιν ιάματα.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ονουφρίου και Πέτρου - 12 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/Qran2ryHnTc  .-
~** Εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Αγιο Γεώργιο Λαμίας (ΦΩΤΟ)
~ Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, του Ιατρού, στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο.
*Το εσπέρας της Κυριακής 10 Ιουνίου τελέστηκε μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και την Δευτέρα Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ/τος Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Κάσσης.
Να σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου προσήλθε και τις δύο ημέρες να λάβει την ευλογία του Αγίου και να ασπαστεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

***  «Ο κόσμος θα δει σύντομα μεγάλη αλλαγή» – Υπεγράφη η ιστορική συμφωνία Β. Κορέας – ΗΠΑ
 Χωρίς κανένας από τους δύο να ανακοινώσει τι είναι αυτό, το οποίο συμφωνήθηκε, «διαβάζοντας» πίσω από τα λόγια των δύο ηγετών φαίνεται να υπάρχει συμφωνία, όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου Capella, στο νησί Σεντόσα της Σιγκαπούρης
«Νοιώθουμε μεγάλη τιμή που υπογράφουμε αυτό το έγγραφο» είπε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν. 
«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον πρόεδρο Κιμ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συνέχισε: «η σχέση μας με τη βόρεια Κορέα θα είναι τελείως  διαφορετική από ότι ξέραμε πριν. Έχουμε αναπτύξει  έναν ιδιαίτερο δεσμό. Όλοι θα ενθουσιαστούν. Φαίνεται ότι λύσαμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κίμ. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα από ότι αναμέναμε. Αυτό θα οδηγήσει σε κάτι περισσότερο», ολοκλήρωσε τις ολιγόλεπτες δηλώσεις τους.Χωρίς κανένας από τους δύο να ανακοινώσει τι είναι αυτό, το οποίο συμφωνήθηκε, «διαβάζοντας» πίσω από τα λόγια των δύο ηγετών φαίνεται να υπάρχει συμφωνία, όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου Capella, στο νησί Σεντόσα της Σιγκαπούρης.
«Σήμερα είχαμε μία ιστορική συνάντηση και ετοιμαζόμαστε να υπογράψουμε ένα ιστορικό έγγραφο. Ο κόσμος θα δει την μεγάλη αλλαγή. θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον πρόεδρο Τραμπ», ήταν τα λόγια του Βορειοκορεάτη ηγέτη.
Εντός των επόμενων δύο ωρών θα Ντόναλντ Τραμπ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.


***  Σήμερα η «βάφτιση» της ΠΓΔΜ – Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα Οι πιθανότητες να μην κλείσει σήμερα μια οριστική συμφωνία που θα επικυρωθεί σε συνάντηση στις Πρέσπες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, είναι ελάχιστες
~  «D – Day» για την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων, χαρακτηρίζουν τη σημερινή ημέρα αρμόδιοι διπλωματικοί παράγοντες. Κάνουν λόγο για μια ιστορική ημέρα η οποία θα σηματοδοτήσει την επίλυση ενός προβλήματος που ταλανίζει τις δύο χώρες εδώ και μια τριακονταετία. Οι πιθανότητες να μην κλείσει σήμερα μια οριστική συμφωνία που θα επικυρωθεί σε συνάντηση στις Πρέσπες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, είναι ελάχιστες.
Άλλωστε, οι αποκαλύψεις που έκανε χθες ο Ν. Κοτζιάς για το όνομα (γεωγραφικός προσδιορισμός, δηλαδή Severna ή Gorna με πιο πιθανό το πρώτο) και η υπέρμετρη αισιοδοξία του Ζόραν Ζάεφ, δείχνουν πως ο συμβιβασμός επιτεύχθηκε και απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «το νερό μπήκε στ’ αυλάκι, βρισκόμαστε μπροστά στην ολοκλήρωση μιας ιστορικής απόφασης που θα αλλάξει το μέλλον των δύο χωρών».Αν επιβεβαιωθούν όλες οι εκτιμήσεις, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα θα γίνει η τηλεφωνική επαφή, η δεύτερη, μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ.Θα κλείσουν τα τυπικά μέρη της συμφωνίας και θα αποφασιστεί το ραντεβού των δύο πρωθυπουργών. Καθώς ο Ζόραν Ζάεφ στις 13 και 14 του μήνα θα βρίσκεται στη Γερμανία οι Πρέσπες μπορούν να περιμένουν, μάλλον για το Σαββατοκύριακο όπου θα στηθεί ένα επικοινωνιακό σόου που χρειάζεται και στους δύο πολιτικούς. Εκτός κι αν ακυρωθεί το ταξίδι.Μόλις ο Αλ. Τσίπρας κλείσει το τηλέφωνο θα σπεύσει να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι ενδεχομένως και τους πολιτικούς αρχηγούς.Από τότε και μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Η συμφωνία θα δοκιμαστεί στα δύο κοινοβούλια ενώ το φθινόπωρο θα οργανωθεί το δημοψήφισμα στα Σκόπια και μέχρι τότε ο Ζάεφ θα πρέπει να πείσει το λαό του ότι είναι ένας έντιμος συμβιβασμός τον οποίον πρέπει να αποδεχθούν και να σφραγίσουν.Στην εξίσωση αυτή στην ΠΓΔΜ μπαίνει ο παράγοντας των εθνικιστών, του προέδρο Ιβανοφ και του υπουργού Ν. Ντιμιτρόφ.Οσο για την ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να διασφαλίσει τις κόκκινες γραμμές της, δηλαδή το erga omnes, αλλά και το χρόνο που θα απαιτηθεί για τις συνταγματικές αλλαγές με άρση του αλυτρωτισμού.
Να σημειωθεί ότι η κύρωση από την ελληνική βουλή θα γίνει μετά το σκοπιανό δημοψήφισμα.
Ο Καμμένος και οι άλλοιΗ έκτακτη συνέντευξη τύπου του Πάνου Καμμένου σήμερα, έχει τη σημασία του. Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι πρόκειται να κάνει ένα επικοινωνιακό σόου, αρνούμενος το όνομα και παίζοντας το χαρτί του υπερπατριωτισμού.Υπάρχουν και κάποιοι που εκτιμούν ότι έχει περιθώρια για… κωλοτούμπα σε ένα ακόμη μεγάλο θέμα. Προς τούτο έρχονται να συνδεθούν και φήμες ότι 2-3 βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν πειστεί από το Μαξίμου να ψηφίσουν τη συμφωνία, ακόμη κι αν η κομματική γραμμή δεν είναι αυτή.Και βεβαίως, με ενδιαφέρον αναμένεται και η απόφαση που θα λάβουν τα υπόλοιπα κόμματα μόλις πάρουν στα χέρια τους το όνομα και τις άλλες λεπτομέρειες.Η «βάφτιση» γίνεται σήμερα, αλλά αρχίζουν και τα δύσκολα. Κανείς δεν είναι βέβαιος ότι συμφωνία θα αντέξει στο χρόνο ή θα απαξιωθεί όταν η ΠΓΔΜ έχει μπει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Και κανείς δεν είναι σίγουρος για την αντίδραση του ελληνικού λαού σε ένα κείμενο που δεν θα αποδεχτεί η πλειοψηφία.
 
***  «Ζούγκλα» στο δρόμο (“Κόντρα”) για την Πάνω Πόλη της Κυπαρισσίας ! (φωτογραφίες) 

 
Απογοητευμένοι και οργισμένοι είναι κάτοικοι της Κυπαρισσίας και δη της περιοχής της Αμαθούντας και της Πάνω Πόλης βλέποντας, κάθε χρόνο, τη… «ζούγκλα» με χορτάρια και βάτα, σε οικόπεδο, δίπλα στα σπίτια τους και την οδό Αθ. Ιωαννίδη (“Κόντρα”), που είναι ο κεντρικός δρόμος για την Πάνω Πόλη, την παλιά και ιστορική Αρκαδιά. Μια εικόνα που είναι ντροπιαστική και άκρως προσβλητική για κατοίκους, επισκέπτες αλλά και την ίδια την πόλη της Κυπαρισσίας και, κυρίως, μια εικόνα εγκατάλειψης, όπως λένε κάτοικοι, και θλιβερή πραγματικότητα δίπλα στα σπίτια τους επειδή η δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν πράττει το αυτονόητο, που είναι ο καθαρισμός από τα χορτάρια και την ασχήμια. Μάλιστα, όπως λένε κάτοικοι, εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, στην περιοχή κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα φίδια, ενώ έντονος είναι ο φόβος τους για τυχόν πρόκληση πυρκαγιάς λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες. Για τη θλιβερή και απαράδεκτη αυτή εικόνα και πραγματικότητα, από τα προηγούμενα χρόνια έχουμε γράψει στο «Θ» και με το σχετικό αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό. Μάταια όμως. Κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται το ίδιο άσχημο και θλιβερό σκηνικό. Οι κάτοικοι της περιοχής αναρωτιούνται για ποιο λόγο πληρώνουν αδρά δημοτικά τέλη καθαριότητας όταν η δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν τους εξασφαλίζει την καθαριότητα και διαρκώς κινδυνεύουν τα παιδιά τους και οι ίδιοι από τα φίδια αλλά και από κάθε λογής ζωύφιο, όπως επίσης και από τυχόν πρόκληση πυρκαγιάς στο σημείο. Θυμίζεται ότι, στις 7 Μαΐου υπεγράφη ανακοίνωση σχετικά με τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων, για την αντιπυρική περίοδο, η οποία αναρτήθηκε στη σελίδα του δήμο Τριφυλίας στις 10 Μαΐου: Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Τσακανίκας, αναφέρεται: «Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου), παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, όπως προβούν έως την 31η Μαΐου στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο και αποτελεί έσοδο του Δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 1346/Β’/25-04-2012), το άρθρο 94 παρ. 1 περίπτ. 26 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α’/07-06-2010) και το άρθρο 10 του Κανονισμού Καθαριότητας (ΑΔΑ: ΩΩΑΗΩΗΕ-8Ε2) του Δήμου μας». Κάτοικοι της Αμαθούντας που γειτνιάζουν με το οικόπεδο που είναι γεμάτο χορτάρια και φίδια, σημειώνουν ότι το οικόπεδο αυτό ήταν της εκκλησίας, του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, αλλά το δέσμευσε ο δήμος Κυπαρισσίας στο Σχέδιο για χώρο πρασίνου και αναψυχής – πάρκο. Περίοικος, τις προηγούμενες μέρες έκοψε κάποια από τα χορτάρια και τα βάτα που «έβγαιναν» μες στο δρόμο της Αμαθούντας, αλλά δεν είναι δυνατόν ο ίδιος ή κάποιος άλλος να καθαρίσει ολόκληρο το οικόπεδο. Με βάση τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας του δήμου Τριφυλίας καθώς και τις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας, κάτοικοι της περιοχής αναρωτιούνται εάν άραγε, θα υποβληθεί πρόστιμο και μήνυση από τον ίδιο το δήμο και τις υπηρεσίες του στη δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Εκείνο, ωστόσο, που επείγει είναι άμεσα να καθαριστεί το οικόπεδο.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Σχιζοφρενής ο 34χρονος που έκαψε τον πατέρα του στη Μάνη 
Και οι τρεις  ψυχίατροι τον έκριναν λίαν επικίνδυνο και προτείνουν εγκλεισμό σε θεραπευτικό ίδρυμα 
 Η αποτρόπαια πράξη του ανήμερα την Πρωτοχρονιά, συγκλόνισε όχι μόνο τη Μεσσηνία, αλλά το Πανελλήνιο. Ο 34χρονος που την ημέρα εκείνη έβαλε φωτιά και έκαψε ζωντανό τον ανάπηρο πατριό του στη Δυτική Μάνη, νοσηλεύεται από τότε στο «Δαφνί» με εντολή σε τρεις  ψυχιάτρους να συντάξουν πραγματογνωμοσύνη για την κατάστασή του.
Οι ψυχίατροι είχαν εντολή από τον ανακριτή να εξετάσουν αν πράγματι έχει παντελή έλλειψη καταλογισμού, με συνέπεια να μην αντιλαμβάνεται το άδικο και τις συνέπειες των πράξεών του.
Πριν λίγες ημέρες, όπως σημείωσε η δικηγόρος του 34χρονου Μαίρη Πλευριά,  η ανάκριση έκλεισε με την κατάθεση των εν λόγω πραγματογνωμοσυνών.
 Πραγματογνωμοσύνες
Και οι τρεις ψυχίατροι στις πραγματογνωμοσύνες τους καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο 34χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια παρανοειδούς τύπου σε βαριά μορφή. Λόγω της ψυχικής αυτής νόσου καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι έχει μερικώς μειωμένη ικανότητα να ενεργήσει με την κοινή αντίληψη. Διέγνωσαν επίσης διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών και τον έκριναν λίαν επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Γι’ αυτό, όπως τονίζουν, επιβάλλεται ο εγκλεισμός του σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα με χορήγηση θεραπευτικής αγωγής.
Έτσι, πλέον ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την υπόθεση   και τώρα πλέον το Δικαστικό Συμβούλιο, όπου θα σταλεί ο φάκελος της υπόθεσης, θα αποφασίσει για το αν θα εισαχθεί η υπόθεση σε δικαστήριο ή όχι.
«Όπως υποστηρίξαμε από την αρχή κατά τη διαδικασία της ανάκρισης ενώπιον του κ. ανακριτή Καλαμάτας, αλλά και ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Καλαμάτας, ο κατηγορούμενος είναι ένας άνθρωπος πονεμένος και με πολλά ψυχικά προβλήματα. Η έλλειψη στήριξής του μετά την έξοδο του από τα ψυχιατρεία ήταν αυτή που τον οδήγησε τελικά στο τραγικό συμβάν. Οι πραγματογνώμονες που διορίστηκαν από τον κ. Ανακριτή Καλαμάτας επιβεβαίωσαν τελικά αυτό που είχαμε υποστηρίξει εξ αρχής: ότι ο κατηγορούμενος κατά την τέλεση της πράξης είχε μειωμένο καταλογισμό», τόνισε μιλώντας στο «Θ» η δικηγόρος του,  κ. Πλευριά.
 «Να τους τιμωρήσει»
Όλα  ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, όταν ο 34χρονος πήγε στο σπίτι όπου έμενε η μητέρα του και ο ανάπηρος πατριός του. Και οι δύο κάθονταν στην αυλή της μονοκατοικίας, μαζί με τη θεία του 34χρονου και φιλικό τους πρόσωπο. Χωρίς καμία προειδοποίηση, ο 34χρονος περιέλουσε τον πατριό του που ήταν καθηλωμένος σε καροτσάκι με εύφλεκτο υλικό που είχε φέρει μαζί του και έβαλε φωτιά. Ο άτυχος 56χρονος βρήκε φρικτό θάνατο, χωρίς κανένας να μπορέσει να τον βοηθήσει.
Όμως, ο 34χρονος δε σταμάτησε και περιέλουσε με το ίδιο υγρό και τη μητέρα του, η οποία όμως κατάφερε να απομακρυνθεί από κοντά του και να κλειδωθεί στο εσωτερικό του σπιτιού.
Τότε, ο 34χρονος πήγε σε γείτονα με τον οποίο θεωρούσε ότι έχει διαφορές και έβαλε φωτιά στην πόρτα του σπιτιού του. Ο 34χρονος υποστήριξε στην απολογία του,  ότι δεν είχε πρόθεση να κάψει τους γονείς του, αλλά ήθελε να τους προκαλέσει σωματικές βλάβες, τιμωρώντας τους, επειδή αυτοί υπέγραφαν για τον εγκλεισμό του τρεις φορές στο ψυχιατρείο. Πρώτη φορά νοσηλεύθηκε το 2006, μετά ακολούθησε δεύτερη νοσηλεία το 2008 και τελευταία φορά ο εγκλεισμός του έγινε τον Αύγουστο του 2017 και περίπου ένα μήνα μετά πήρε εξιτήριο. Αυτό, όπως είπε στον ανακριτή, θεώρησε πως ήταν άδικο και γι’ αυτό ήθελε να τους τιμωρήσει.
Ισχυρίσθηκε επίσης, ότι οι σχέσεις με τους γονείς του δεν ήταν καλές, ενώ μίλησε και για άσχημη συμπεριφορά του πατριού του στον ίδιο. Ευθύνες απέδωσε και στη μητέρα του, η οποία επίσης, όπως είπε υπέγραφε για να εγκλεισθεί σε ψυχιατρεία.
Σε ό,τι δε αφορά το συγχωριανό του, υποστήριξε ότι του είχε κάνει πολλά κατά καιρούς και ήθελε να τιμωρήσει κι αυτόν.  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
*** Καλοκαίρι 2018: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες σε Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία 
Όσο περνά ο καιρός το πάζλ των καλοκαιριών θεατρικών παραστάσεων καθώς και συναυλιών που θα πραγματοποιήσουν καλοκαιρινή περιοδεία στην Καλαμάτα αλλά και όλη τη Μεσσηνία, δείχνει να συμπληρώνεται.
Μέχρι στιγμής οι οι εκδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι λίγες σε σχέση με άλλες χρονιές.
Το «Θάρρος» και φέτος θα σας ενημερώνει και θα ανανεώνει συνεχώς την παρακάτω λίστα.
Ιούνιος
14: Αισχύλου ΠΕΡΣΕΣ από τον ΘΟΚ, Κάστρο Καλαμάτας
Ιούλιος
19: «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» ,Κάστρο Καλαμάτας
23: Κωστής Μαραβέγιας, Κυπαρισσία, Τρενοτεχνείον
Αύγουστος
1: «Χένσελ και Γκρέτελ»- Κάρμεν Ρουγγέρη, Κάστρο Καλαμάτας
4: Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χανδρινού
9: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κυπαρισσία, Τρενοτεχνείον
10: Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Μαγικές Σβούρες, Κάστρο Καλαμάτας

*** Ξεκίνησε στην Καλαμάτα συνέδριο για εφαρμογές στην Τεχνητή Νοημοσύνη 
Στην Καλαμάτα επιστήμονες από όλο τον κόσμο συζητούν και προετοιμάζουν το μέλλον, σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς φιλοξενείται για πρώτη φορά στην πόλη συνέδριο της διεθνούς σειράς με την επωνυμία LION (Learning and Intelligent OptimizatioN). Πρόκειται για το 12ο, το οποίο ξεκίνησε από χθες και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 15 Ιουνίου.
Στο συνέδριο LION 12 συμμετέχουν περίπου 100 ερευνητές από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σιγκαπούρη και τη Γερμανία, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εργασίες σχετικές με τις τελευταίες εξελίξεις πάνω σε ευρετικούς και μετα-ευρετικούς αλγορίθμους (heuristics, meta-heuristics) και μεθόδους βελτιστοποίησης, καθώς και την εφαρμογή τους σε πρακτικά προβλήματα.
Στόχος των οργανωτών είναι και οι επόμενες ετήσιες συνεδρίες να πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα. Ήδη έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, τον Ιούνιο του επόμενου έτους, δύο συνέδρια αναλόγου περιεχομένου.
Το συνέδριο LION 12, στο οποίο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του δημάρχου Καλαμάτας ο Νίκος Μπασακίδης, υπεύθυνος για το συγκεκριμένο αντικείμενο εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, συνδιοργανώνεται στην Καλαμάτα από τα ερευνητικά Εργαστήρια δύο Ελλήνων καθηγητών της αλλοδαπής, του Πάνου Μ. Παρδαλού (Φλόριντα, ΗΠΑ) και του Ηλία Σ. Κοτσιρέα (Γουότερλου, Καναδάς). Επίσης, αναγνωρίζεται η σημαντική συνδρομή του ερευνητικού εργαστηρίου που διευθύνεται από τον καθηγητή Roberto Battiti (Τρέντο, Ιταλία).
Τα συνέδρια που πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα είναι πολλά και στην επιλογή της συμβάλλουν το φυσικό περιβάλλον, ο αυτοκινητόδρομος, το αεροδρόμιο με τις διεθνείς συνδέσεις του και η κατάσταση της πόλης.

***  Ο καιρός σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Τρίτη 12/6/2018 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.8 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Ο Όμιλος ΟΤΕ θα καλύψει θέση πωλητή στο Κατάστημα της Καλαμάτας 
Ο Όμιλος ΟΤΕ ενδιαφέρεται να καλύψει θέση Πωλητή για το Κατάστημα της Καλαμάτας.
  Προφίλ Θέσης                                                                              
 
  • Προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών του Ομίλου ΟΤΕ
  • Παροχή υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης στον πελάτη
  • Προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του πελάτη
  Προφίλ Υποψηφίου                                                                     
 
Απαραίτητα προσόντα: 
  • Απολυτήριο Λυκείου 
  • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για άνδρες υποψηφίους) 
  • Εργασιακή εμπειρία, τουλάχιστον 6 (έξι) μηνών σε προώθηση τηλεπικοινωνιακών προϊόντων ή/και προϊόντων Τεχνολογίας 
  • Καλές γνώσεις εφαρμογών MS Office 
  • Καλή γνώση αγγλικών (Επιπέδου Β2) 
Αναζητούμε ανθρώπους με: 
  • Άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες
  • Πελατοκεντρική προσέγγιση
  • Ομαδικό πνεύμα
  • Ικανότητα εστίασης στο αποτέλεσμα 
  • Πάθος για την τεχνολογία
 Ηλεκτρονική αποστολή βιογραφικών με θέμα:
«Πωλητής Καταστήματος: Καλαμάτα»
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 29/06/2018
 
*** Στο λιμάνι Καλαμάτας το κρουαζιερόπλοιο “Marella Celebration” 
Χθες το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο “Marella Celebration”, νηολογίου Μάλτας. Στο πλοίο επέβαιναν 1.231 επιβάτες, οι πλείστοι των οποίων Βρετανοί και είχε πλήρωμα 506 ατόμων. Το σκάφος ήλθε στην Καλαμάτα προερχόμενο από τον Πειραιά και επρόκειτο να αναχωρήσει για την Κέρκυρα το απόγευμα.
Τους επισκέπτες, που αποβιβάσθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο, υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής που είχε ετοιμάσει, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες.
Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, είτε με τα πόδια, είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με ταξί, ενώ ορισμένοι - χρησιμοποιώντας ταξί - είδαν από κοντά αξιοθέατα σε άλλες περιοχές. Επίσης, μερικοί τουρίστες πήγαν εκδρομή με δύο λεωφορεία στην Αρχαία Μεσσήνη.

***  Πάστα αλά Νόρμα, πιάτο ιστορικό με γεύση θεία 
Τα καλοκαιρινά τα σινεμά είναι στις επάλξεις. Τα μπαλκόνια έτοιμα, οι μουσικές σε δυνατά ντεσιμπέλ τόσο όσο. Οι μουσικές επιλογές "ψαγμένες", γιατί μας ακούνε και οι γείτονες.
Βόλτες βραδινές σε συναυλίες, πάρκα και πλατείες. Τα μπάνια δειλά δειλά έχουν ξεκινήσει. Τα μποστάνια στα φόρτε τους και φύγαμε για καλοκαίρι. Μαζί σας κι εμείς οι Bostanistas για συντροφιά με συνταγές αγαπημένες.
Για να σας πω την αλήθεια δε νοείται καλοκαιρινή σάλτσα χωρίς μελιτζάνα, ντομάτα και βασιλικό. Η μελιτζάνα να ξέρετε εμπνέει πάθος. Δεν το λέω μόνον εγώ.
Θα σας πω με λίγα λόγια την ιστορία της Πάστα Νόρμα για να καταλάβετε για τι σας μιλάω. Δώστε βάση...
Η pasta alla Norma είναι ένα πιάτο που κατάγεται από την Κατάνια της Σικελίας. Οι Σικελοί, κατά κύριο λόγο, όταν χρησιμοποιούν σκόρδο δε χρησιμοποιούν κρεμμύδι και το αντίστροφο σε πολλές τους σάλτσες, αλλά κυρίως στο συγκεκριμένο πιάτο.
Ο Σικελός ποιητής και συγγραφέας Νίνο Μαντόλιο ήταν καλεσμένος σε οικογενειακή συγκέντρωση φιλικού του σπιτιού. Όταν η οικοδέσποινα σέρβιρε το εξαιρετικό πιάτο με την τέλεια δεμένη σάλτσα μελιτζάνας, το βασιλικό να διεγείρει την όσφρησή του και την αλμυρή ρικότα να διακοσμεί μοναδικά το πιάτο, ο Νίνο Μαντόλιο αναφώνησε «Κυρία μου, αυτή είναι πραγματικά μια πάστα Νόρμα», θέλοντας να αποδώσει σε αυτή την παραδοσιακή μακαρονάδα την αξία της ομώνυμης όπερας, μιας από τις σημαντικότερες του μεγάλου συνθέτη Βιντσέντο Μπελλίνι, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1831.
Η Νόρμα του Μπελίνι είναι πρωθιέρεια και μητέρα, εγκαταλειμμένη ερωμένη και εκδικητική αντίπαλος. Ο απελπισμένος έρωτάς της για τον Πολιόνε, που την πρόδωσε για μια άλλη ιέρεια, είναι άσβεστος και η αγάπη της για τα παιδιά τους βαθιά. Στο έργο, το ασυμβίβαστο των όρκων, του καθήκοντος και του απελπισμένου έρωτα οδηγεί σε τρομερές συναισθηματικές συγκρούσεις.
Έρχεται, όμως, η καθαρτήρια λύση με το θάνατο της Νόρμα και του Πολιόνε (στην πυρά), σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά φινάλε του λυρικού θεάτρου όπερας.
Η υπέροχη Μαρία Κάλλας αποθεώθηκε πολλές φορές ως Νόρμα, η μοναδική ερμηνεία της, μάλιστα, σφράγισε τη διάσημη άρια -προσευχή "Casta Diva" ("Αγνή θεά") και έγινε μέτρο για την ερμηνεία κάθε άλλης υψιφώνου
Θα σας δώσω, λοιπόν, μια συνταγή για να απολαύσετε την πάστα Νόρμα στο μπαλκόνι με την υπόσχεση ότι η «Casta Diva» θα ακουστεί παντού:
  ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σπαγγέτι
4 μελιτζάνες φλάσκες
7-8 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
10 - 15 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
800 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τις μελιτζάνες σε κυβάκια αφού αφαιρέσω τις άκρες. Αλατίζω καλά και τις τοποθετώ σε σουρωτήρι με αλάτι για να ξεπικρίσουν. Έπειτα από περίπου μισή ώρα τις πλένω ξανά και τις σκουπίζω πολύ καλά, ώστε να μην έχουν νερό κατά το τηγάνισμα.
Βάζω το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνω τα κυβάκια της μελιτζάνας να τηγανιστούν. Ανακατεύω στην αρχή με μια ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνω τη φωτιά, ώστε να χρυσίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθέτω στο τηγάνι (χρησιμοποιώ τηγάνι που διευκολύνει να ανακατέψω τα μακαρόνια με τη σάλτσα) 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνω το σκόρδο είτε ψιλοκομμένο είτε ολόκληρο, αφού το έχω «σπάσει» ελαφρά, και σοτάρω για περίπου ένα λεπτό. Συνεχίζω προσθέτοντας το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτω και περίπου ένα ποτήρι νερό.
Αφήνω τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Όταν δέσει η σάλτσα, σβήνω τη φωτιά και προσθέτω τα κυβάκια μελιτζάνας και τα φύλλα βασιλικού.
Εν τω μεταξύ, βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνω στο τηγάνι με τη σάλτσα μελιτζάνας τα μακαρόνια και ανακατεύω.
Σερβίρω αμέσως και πασπαλίζω με τριμμένη παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα και μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού.
  Σημείωση
*Σας προτείνω να συνοδεύσετε αυτή την υπέροχη μακαρονάδα με δροσερή Κυδωνίτσα, ένα υπέροχο λευκό κρασί από την ομώνυμη ποικιλία του οινοποιείου της Μονεμβασιάς.  Της Γεωργίας Κουτσούκου

*** Συμφωνητικό για τη διαχείριση μπάζων 
Σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΑΝΕΛ υπέγραψαν ο Δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτού του οικονομικού φορέα.
 Με αυτήν, ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει την υποχρέωση να οδηγεί τα μπάζα που διαχειρίζεται σε κατάλληλα αδειοδοτημένη μονάδα ανάκτησης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων. Το συμφωνητικό έχει διάρκεια ενός έτους.
Ενδεικτικά, το τέλος εισόδου στη μονάδα ανάκτησης για απόβλητα κατεδαφίσεων, που είναι και το υψηλότερο, αντιστοιχεί σε 6,28 ευρώ ανά τόνο προ ΦΠΑ.
Μια σύμβαση, η οποία μπορεί να βελτιώσει την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της διαχείρισης των μπαζών, αρκεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.   Α.Π. 
 
*** Καλή η λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών στον Δήμο Καλαμάτας 
Χθες, κλιμάκιο το οποίο αποτελούνταν από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (συμμετείχαν διότι οι εθνικοί πόροι προέρχονται από δανεισμό από την ΕΤΕπ), της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής και στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου του ΕΣΠΑ, πραγματοποίησε επίσκεψη παρακολούθησης στην πράξη «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο Δήμου Καλαμάτας».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, παρών ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του κλιμακίου για τις δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής.
Οι επισκέπτες διαπίστωσαν την καλή λειτουργία του Κέντρου και έδειξαν ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας συμβάλλει έμπρακτα σ' αυτήν, έχοντας διαθέσει δωρεάν κτήριο για τους σκοπούς του Κέντρου και καλύπτοντας το λειτουργικό κόστος του χώρου.
Εξετάζεται, μάλιστα, η χρονική επέκταση του προγράμματος, το οποίο λήγει στις 30 Νοεμβρίου, κατά δύο έτη.

***  Νέο ξενοδοχείο στην Αριστομένους: Πλειοδοτική διαδικασία και για το "Αχίλλειον" 
Πρώτα το μέλλον του πέρασε από…σαράντα κύματα.
Κατά καιρούς η Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει σε διάφορες δηλώσεις για τον τρόπο που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί. Τελικά, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας τους προηγούμενους μήνες, το "Αχίλλειον", στον πεζόδρομο της Αριστομένους, σχεδιάζεται να έχει την τύχη του κτηρίου "Βασιλικόν", αλλά και αυτού που βρίσκεται Φαρών και Ασίνης. Δηλαδή, τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο.
 Για το λόγο αυτό ο Δήμος Καλαμάτας προγραμματίζει ο δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωσή του με σκοπό την πλήρη επισκευή - ανακαίνιση και αξιοποίηση του διατηρητέου. Μάλιστα, σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την κατάρτιση των όρων διακήρυξης.
Σύμφωνα με αυτούς η τιμή εκκίνησης έχει καθοριστεί στα 24.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 2.000 ευρώ το μήνα και σύμφωνα με το σχέδιο της διακήρυξης το ποσό αυτό αποτελεί περίπου το 8% της αντικειμενικής αξίας του κτίσματος.
Η διάρκεια της μίσθωσης καθορίζεται από τη χρήση του κτηρίου: Για όλες τις συμβατές με το ΓΠΣ χρήσεις στα 25 χρόνια και κατ’ εξαίρεση για τουριστική χρήση στα 50 χρόνια. Σε περίπτωση μικτής χρήσης θα ισχύει η διάρκεια των 25 και 50 χρόνων, για τμήματα του κτηρίου.
Όπως σημειώνεται στους όρους, η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διενεργηθεί στις 25 Ιουνίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Καλαμάτας (2ος όροφος)- οδός Αθηνών 99, γραφείο 213, σύμφωνα με τη διακήρυξη.
Μάλιστα, δίνεται στον υποψήφιο επενδυτή περίοδο χάριτος 3 ετών, προκειμένου να προβεί σε εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του κτηρίου. Άλλωστε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προχωρήσει σε εκτεταμένες εργασίες, διότι το συγκεκριμένο κτήριο έχει και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, αλλά αποτελεί και ένα από τα ιστορικότερα κτήρια της πόλης.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** «Κόνις Ονείρων 16ον» : Αι Καλάμαι ως πόλις από το 1900 και μετά… 
 «…να πλέχεις και στον αργαλειό της γύφτισσας γιορντάνια
με τα χρυσά καρούλια σου, τα φιλντισένια χτένια
και χίλια – δυο χρυσόνειρα στη σκέψη σου να υφαίνεις
και του καλού σου με καϋμό τραγούδι να του σέρνεις:
Πάτα σαΐτα μου με το μετάξι
Να ρθεί ο καλός μου τη λαμπρή
Να βρει χρυσά ν’ αλλάξει…»
Λούη Γ Βλάσση, Καλαμάτα 1961,
  Η ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΟΠΟΙΙΑΣ
 «Εις τας Καλάμας αι γυναίκες ήρχησαv όχι μόvov vα ανατρέφουν μεταξοσκώληκας, αλλά vα αvαπηvίζoυv (εις μαγγάνια την μέταξαv και vα υφαίνουν υφάσματα εις το εμπόριov. Επιτήδειαί τινές μάλιστα εργάτριαι  κατεσκεύαζov υφάσματα όμοια προς τα περίφημα  gros της Γαλλικής πόλεως Τoύρ και μανδήλια, φουλάρια πωλούμενα εις τας νήσους τoυ Αιγαίου. Η βιομηχανία αυτή εδιπλασίαζε την αξίαv της μετάξης. Η Μασσαλία ευρίσκετo τότε εις στεvάς σχέσεις μετά των Καλαμών, oπόθεv ηγόραζεv ιδίως δέρματα των βυρσοδεψείων τoυ Παμίσου».
Όμως γαλλικό πλοίο  έφερε το «μόλεμα» (πανούκλα) στο Μωριά και τη περίοδο 1756 -1761 θερίζει τους  Μοραΐτες. Θερίζει και τη πόλη των Καλαμών και πέρα, όλα τα πολεμοχώρια που παράλληλα με το πόλεμο, («πολεμικοί» ήταν όλοι οι άντρες δηλαδή μισθοφόροι  στη δούλεψη  Φράγκων και των Ρώσων), οι γυναίκες στα σπίτια τους ταΐζανε τα κουκούλια, φτιάχνανε μετάξι και δουλεύανε πανιά και ρούχα η κάθε μία. στον αργαλειό της.
Να σημειώσω πρέπει ότι πολεμοχώρια στη Μεσσηνία ήτανε: το Νησί, Σίτζοβα, Πολιανή, Τζερνίκη, Αρφαρά, οι δύο Αναστάσοβες, το Κουτσαβά, η Βρωμόβρυση, Γιάννιτσα και ο  Άγιος Φλώρος. Στη Λακωνία  τα χωριά: Γεωργίτσι, Καστανιά, Αγοριανή, Σκάλα, Λαγκονίκον, Κοκίτζανη. Στη Μάνη: η Σέλιτζα, Γαϊτσές και Λεφτίνι. Στη  Αρκαδία τα χωριά:  Δυρράχι,  Αγριακόνα, Σουλάρι, Σκορτσινου, Ζευγολατειό, Πετρίνα.
 Δεν με παίρνει όμως ο χώρος ν’ αναφέρω περισσότερα για τα πολεμοχώρια,  αλλά να γράψω πρέπει ότι Γεώργιος Φτέρης για τη Γιάννιτσα γράφει:
 «Η Γιάννιτσα αν και χτισμένη σε έδαφος μεσσηνιακό, ακουμπά ωστόσο στις νοτιοδυτικές υπώρειες του Ταϋγέτου – κι’ όπου ρίχνει τον ίσκιο του ο Ταΰγετος φυσά αέρας της Λακωνίας, και μαζί μ’ αυτόν κυκλοφορεί κάτι από το αίμα της, από τη ψυχή της»,
Και ο Πύρρος ο Θετταλός για τον Άγιο Φλώρο γράφει: «Προς νότον της Σκάλας χωρίον είναι τόπος τις πετρώδης και τραχύς, αυτόθεν άρχεται η Καλαματιανή επαρχία, έμπροσθεν τούτου είναι η χαλασμένη εκκλησία του Αγίου Φλώρου λεγομένη. Ο Άγιος Φλώρος  ήτον Βυζάντιος, είχεν αδελφόν Λαύρον λεγόμενον, ούτοι χριστιανοί όντες επήγαν εις Ιλλυρίαν, και ευρόντες ένα ναόν ειδωλικόν, τον εγκαινίασαν και τον έκαμαν χριστιανικόν, τούτο μαθών ο βασιλεύς τους έπιασε και τους ετιμώρησε δυνατά, και μαρτυρήσαντες προς κύριον εξεδήμησαν. Η μνήμη τούτου είναι εις τας 18 Αυγούστου μηνός.  Κάτωθεν του δρόμου και της εκκλησίας εξέρχεται νερό ποταμηδόν, και συναζόμενον ως λίμνη, χύνεται εις τον Πάμησον ποταμόν».
Και για να μη τρέχουμε σε … σλάβικα λεξικά να «βρούμε τη προέλευση ελληνικών ονομάτων, πρέπει ν’ αναφέρω ότι ο Κώστας Ρωμαίος σε μελέτη του, γράφει ότι το όνομα Πάμισος, είναι προελληνικό, γλωσσικά εισχωρεί στα βάθη της προϊστορίας και δεν ερμηνεύεται. Λατρευόταν σαν θεός τους προδωρικούς χρόνους. Μια προσπάθεια ερμηνείας του ονόματος παραπέμπει στο Πα-μίσος  (σε παρετυμολογικό με το ουσιαστικό μίσος) δηλ. ποταμό ανελέητο και εκδικητικό, οπότε όμως θα έπρεπε  να έχει τύπο τουλάχιστον το Παμ-μίσος, ή Πάμ- μισος ή Παμ-μισητικός. Άλλη ερμηνεία είναι ότι προέρχεται από το Παν-ίσος, δηλαδή σε ποταμό που αποκαθιστά την ίση αναλογία, τη ισόποση παρουσία, οπότε θα έπρεπε να ονομάζεται Πάν-ισος.
Ο Στράβων στο βιβλίο του Γεωγραφικά,  για το Πάμισο αναφέρει ότι:  «Μέγιστος δ’ έστι των εντός του ισθμού ποταμών, καίπερ ου πλείους ή εκατόν σταδίους εκ των πηγών ρυείς, τω ύδατι δαψιλής», Ο Παυσανίας, πάλι γράφει ότι: ρέει ανάμεσα σε καλλιεργούμενη  περιοχή και είναι καθαρός και πλέουν σε αυτόν πλοία από τη θάλασσα μέχρι απόσταση δέκα σταδίων. Εισχωρούν δε μέσα στα νερά του και θαλασσινά ψάρια κυρίως τη περίοδο της Άνοιξης, ήτανε δηλαδή ο Πάμισος πλωτός ποταμός και ανεβαίνανε οι τριήρεις από τη θάλασσα, πάνω, σύμφωνα με τη προφορική παράδοση,  μέχρι τη Σκάλα.
Ο Πύρρος ο Θετταλός γράφει ότι στα νεώτερο χρόνια ο  Πάμισος λεγόταν και Διπόταμος ή και Εωσφόρος. Πηγάζει  από έλος επί των Νομίων και δέχεται τον παραπόταμο Βαλύρα ή Μαυροζούμενα που σχηματίζουν οι ποταμοί Λευκασία και ΄Αμφιτος Η Λευκασία, λέγεται και Βασιλικός ή Ξάστερος, και σχηματίζεται από τα ρυάκια που κατεβαίνουν από τους λόφους της Κόκλας, ενώ ο ΄Αμφιτος σχηματίζεται από χείμαρρους του Αγριλοβάνου και Διαβολιτσίου.
Εκεί στο ποταμό Βαλύρα ή Μαυροζούμενα, σώζεται ακόμη, αν περάσετε θα το δείτε,  γιοφύρι Ομηρικό ( οι αρχαιολόγοι λένε μεταγενέστερο της κλασσικής εποχής)  και στη συνέχεια  βυζαντινό, με επιγραφή, και πάνω από αυτό το αρχαίο μνημείο,  περνάει ακόμη και σήμερα … ο αμαξιτός δρόμος με φορτηγά, νταλίκες, λεωφορεία και εν γένει αυτοκίνητα,  και κείνο ….. αντέχει ακόμα !, έτσι ρεζίλι να μας κάνει για όσα ποτέ δεν κάνανε να προστατεύσουμε την αρχαία κληρονομιά μας !
Ακόμα, για να μη λένε διάφορα οι «Ευρωπαϊστές» και άλλοι,  να σημειώσω πρέπει,  ότι από εκείνο το πειρατικό λημέρι των Κιτριών ο Καλαματιανός Πολυχρόνης Μαρίνος, που «πολεμικός» ήτανε  μισθοφόρος των Φράγκων, έκανε το 1659 αναφορά στο Βενετό άρχοντα (το ναύαρχο  Μοροζίνη) εργοδότη του και κείνος με τους γραμματικούς του  καταχώρησε στα πρακτικά του πολεμικού συμβουλίου γράφοντας ότι:  «13 Μαρτίου 1659 Κιτριές. Ο Πολυχρόνης Μαρίνος, έφθασε στη Καλαμάτα σήμερα, όπου στάλθηκε από την εξοχότητα σου με γράμματα για τους γέροντες. Αφού ερωτήθηκε… απήντησε. - Τις παρέδωσα σε πρόσωπα σοφά… και αυτά τα πρόσωπα τις έδειξαν σε άλλους συνετούς γέροντες με μεγάλη μυστικότητα εξ αιτίας του φόβου των Τούρκων. Έφερα ακόμη τις απαντήσεις… Αφού ερωτήθηκε για τους Τούρκους που βρίσκονται στη  Καλαμάτα απήντησε. – Απ’ όσα μου είπαν οι ίδιοι γέροντες δεν υπήρχαν εκεί παραπάνω από 600 ξένοι Τούρκοι, αλλά και αυτοί φεύγουν και μένουν λιγότεροι από 500 που και αυτοί θα φύγουν. Αφού ερωτήθηκε για τους Τούρκους χωρικούς απάντησε. – Δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από 200, γι’ αυτό τώρα ανάμεσα στους ξένους και στους χωρικούς δεν υπάρχουν λιγότεροι από 700 ικανοί να πολεμήσουν. Αφού ρωτήθηκε για τις σκέψεις τους, απάντησε. - Λέγουν πως θέλουν να πολεμήσουν..  όπως επίσης μου είπαν οι ίδιοι οι Έλληνες  και ότι άλλο δεν φοβούνται παρά τις βόμβες… Αφού ρωτήθηκε ποιος έδωσε στα χέρια των γερόντων τις επιστολές … απάντησε. -Αυτές οι επιστολές παρεδόθησαν στους γέροντες από τους γονείς μου που κατοικούν στη Καλαμάτα, ονομαζόμενοι Στεφανόπουλοι, δεν ξέρω αν έχουν γράψει άλλες επιστολές για την Εξοχότητά σου και αυτές γράφτηκαν εξ’ ονόματος όλου του ελληνικού λαού..»
Όμως άρχισε ο Ρωσοτουρκικής πόλεμος (1768-1774). Πολλοί Έλληνες κυρίως Μανιάτες πειρατές έγιναν κουρσάροι, δουλεύοντας κάτω από τη ρώσικη σημαία και κάνανε  ρεσάλτα στα πολεμικά και άλλα πλοία των Τούρκων. Στις 17 Φεβρουαρίου 1770 έφτασε στο Οίτυλο, ο Γρηγόριος Ορλώφ, και οι αδελφοί του Αλέξιος  και Θεόδωρος. Εκεί οι Μανιάτες με τους παπάδες, τους υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και ο καθαιρεμένος πατριάρχης Σεραφείμ Β΄ (1757- 1761) που βρισκόταν τότε στη Δημητσάνα ευλόγησε τον επαναστάτη, και συμμετείχαν χιλιάδες Έλληνες από τη Πελοπόννησο και τα Επτάνησα και συγκροτήθηκαν η «Ανατολική και Δυτική Λεγεώνα». Στη μάχη στα Τρίκορφα στις 29 Μαρτίου οι Έλληνες νικήθηκαν. Διασκορπίστηκαν και οι λιγοστοί Ρώσοι που αντιστάθηκαν. Μετά έγινε η σφαγή των Ελλήνων της Τριπολιτσάς και τουρκαλβανικές συμμορίες περάσανε στο Μοριά κατασφάζοντας και λεηλατώντας το τόπο.
Η βόρεια Πελοπόννησος είχε χαθεί, Η Δυτική λεγεώνα στις 4 Απριλίου κατέλαβε το Ναυαρίνο, ενώ έφθασε στην Πελοπόννησο και ο αρχηγός της εκστρατείας Αλέξιος Ορλώφ. Στις 29 Απριλίου άρχισε τη πολιορκία της Μεθώνης. Οι Επαναστάτες κρατούσαν ακόμη το Μυστρά, το Νησί και τη Καλαμάτα. Όμως ο Τούρκικος στόλος εμφανίστηκε στο Ναύπλιο στις 9 Απριλίου και αποβίβασε δύναμη μαζί με Τουρκαλβανούς.Στις 14 Μαΐου κατέλαβαν το Νησί  παρά την αντίσταση των Μαυρομιχαλαίων. Τελικά στις 20 Μαΐου οι Ρώσοι επιβιβάστηκαν στα πλοία και φύγανε παίρνοντας μαζί τους το Μπενάκη και άλλους προύχοντες και αρχιερείς.
Μείνανε μόνο οι Μανιάτες να πολεμάνε τους Τούρκους και να αντιστέκονται στη Καλαμάτα, το Μυστρά και τη Μάνη. Τότε ήταν που πολλές χιλιάδες Αλβανοί μπήκαν λυσσασμένοι στη Πελοπόννησο, και λένε πως από 300.000 χριστιανούς της Πελοποννήσου χάθηκαν γύρω στις 100.000 χιλιάδες. Πολλοί σωθήκανε φεύγοντας στα νησιά, στη Σμύρνη και στα Βόρεια Παράλια της Μαύρης θάλασσας. Τελικά οι Αλβανοί που έγιναν μάστιγα και για τους ίδιους τους Οθωμανούς, με διαταγή του Σουλτάνου χτυπήθηκαν από το Μαυρογένη μαζί με τους κλέφτες που συμμάχησαν μαζί του και τον Ιούλιο 1779 έπαθαν πανωλεθρία στη Τρίπολη,  λίγοι μείνανε, φεύγοντας κυνηγημένοι από το Μοριά.
Τα  Ορλωφικά με τις καταστροφές, τις σφαγές και την αραίωση του πληθυσμού κατέστρεψαν το εμπόριο και αποδυνάμωσαν την οικοτεχνία της σηροτροφίας και μεταξοποιϊας στη Μεσσηνία και τη Μάνη.
  του Δημητρίου Ν Ζέρβα, δικηγόρου

*** ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ στον Α.ΛΙΑΤΣΟ! Η έκπληξη του Κ. Βελόπουλου θα προκαλέσει αίσθηση
Έτοιμος να αποκαλύψει πολλά και να σχολιάσει τις τρέχουσες εξελίξεις είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.
* Την Πέμπτη 14  Ιουνίου ο Κυριάκος Βελόπουλος θα φιλοξενηθεί στις 12 τα ξημερώματα στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, στο Kontra Channel και μαζί με τον έγκριτο δημοσιογράφο θα αναλύσουν όσα απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Θα ακουστούν πράγματα που δεν πιστεύατε ποτέ.
Συντονιστείτε για να ενημερωθείτε σωστά…


***  Λεφτά υπάρχουν: Διορισμός-πρόκληση στο ΚΕΕΛΠΝΟ για την αδερφή της Μερόπης Τζούφη
Από τον Μάρτιο του 2016 η ιατρός Ελεονώρα Τζούφη στις υπηρεσίες των… μεταναστών με 1.700 ευρώ τον μήνα
Εκτός ενιαίου μισθολογίου η αδελφή της υφυπουργού, τη στιγμή που οι γιατροί στις ΜΕΘ παίρνουν 1.100 ευρώ
1.000 συμβασιούχοι «δικά μας παιδιά» με ετήσιες απολαβές 17,5 εκατ. ευρώ
του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ
Τον Μάρτιο του 2016, πριν καλά-καλά ολοκληρωθούν 13 μήνες από την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, διορίστηκε με «χρυσές απολαβές» στο ΚΕΕΛΠΝΟ η αδελφή της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη. Ο λόγος για την Ελεονώρα Τζούφη, ιατρό αναισθησιολόγο, η οποία κλήθηκε να… παράσχει τις υπηρεσίες της για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με οκτάμηνη σύμβαση συνεργασίας, αποδείχθηκε όμως «υπερπολύτιμη» για τον Οργανισμό, καθώς οι συμβάσεις ανανεώνονται διαρκώς, με την τελευταία που υπεγράφη προ ολίγων μηνών να λήγει στις 17 Αυγούστου του 2018.
Για περισσότερα από δύο χρόνια λοιπόν η κυρία Τζούφη αποτελεί «μόνιμη υπάλληλο» του Οργανισμού, με τις μηνιαίες της απολαβές να σπάνε το φράγμα του ενιαίου μισθολογίου, καθώς σε μηνιαία βάση εισπράττει 1.700 ευρώ στο χέρι.
Αρκετά καλά λεφτά αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι μηνιαίες απολαβές των γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι εργάζονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δεν ξεπερνούν τα 1.100 ευρώ τον μήνα, καθώς και ότι το προσεχές διάστημα λήγουν περί τις 60 συμβάσεις γιατρών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποια πρόβλεψη για το μέλλον τους και με υπαρκτό τον κίνδυνο να υπάρχουν κενές θέσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το «θαύμα» της κ. Τζούφη
~  Όταν τον Ιανουάριο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας αναλάμβανε τα ηνία της χώρας με κεντρικό σύνθημα την πάταξη της οικογενειοκρατίας και του βολέματος των «ημετέρων» και τη σύνθλιψη του πελατειακού κράτους, προφανώς δεν είχε στο μυαλό του ότι, πριν αλέκτορα φωνήσαι, συγγενείς, φίλοι, ξαδέλφια, κουμπάροι αλλά και αδέλφια θα τοποθετηθούν σε θέσεις-κλειδιά δημοσίων Οργανισμών και όχι μόνο. Η περίπτωση της αδελφής της νυν υφυπουργού Παιδείας είναι κλασική, καθώς ανάμεσα σε χιλιάδες γιατρούς επελέγη για να συστρατευθεί στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Όχι αφιλοκερδώς αλλά έναντι αδράς αμοιβής από χρήματα τα οποία προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων. Στις 29 Μαρτίου 2016 υπογράφεται μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Ελεονώρας Τζούφη σύμβαση παροχής υπηρεσιών προκειμένου να «αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες της Δημόσιας Υγείας και της επαπειλούμενης ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλούνται από το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα…». Η σύμβαση, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της «ΜΠΑΜ», έχει διάρκεια οκτώ μηνών και οι αμοιβές της ιατρού ορίζονται στα 13.350 ευρώ. Ποσό αρκετά υψηλότερο από τα χρήματα τα οποία εισπράττουν οι συνάδελφοι της κυρίας Τζούφη που εργάζονται στον Οργανισμό ή στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και δίνουν νυχθημερόν τη μάχη για να σταθεί όρθιο το σύστημα υγείας της χώρας.
Η παραδοξότητα όμως της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι οι υπηρεσίες της αδελφής της υφυπουργού έγιναν μόνιμες. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφημερίδα, από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι συμβάσεις της Ελεονώρας Τζούφη ανανεώθηκαν η μία μετά την άλλη, ενώ από τις 7 Φεβρουαρίου 2017 η εν λόγω ιατρός «αναβαθμίστηκε», καθώς τοποθετήθηκε και υπεύθυνη του προσφυγικού.
Όποιος όμως νομίζει ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μία και μοναδική πλανάται πλάνην οικτράν. Μέχρι σήμερα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έχουν προσληφθεί περισσότερα από 1.000 άτομα, με το συνολικό κόστος της μισθοδοσίας να ανέρχεται στα 17,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Τα χρήματα είναι πολλά και όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις μιλούν για ένα απίστευτο «πάρτι» το οποίο έχει στηθεί στην υγεία των αναξιοπαθούντων προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη χώρα μας και, φυσικά, των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Από το αποκλειστικό δημοσίευμα της «ΜΠΑΜ»

Ereportaz

***  Να γίνει γνωστό στους συμπατριώτες μας στη Θεσσαλονίκη ότι αυτή η κυβέρνηση λέει ότι απέναντι είναι«Έθνος Μακεδόνων»…
 
 
Διαφωνούμε σε πολλά με τη Νέα Δημοκρατία. Σε πάρα πολλά. Ωστόσο όταν οι ΝέοΔημοκράτες λένε πράγματα που ισχύουν δεν μπορούμε παρά να το αναφέρουμε.
Όπως θα δείτε εδώ η κα. Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση: Να γίνει γνωστό στους συμπατριώτες μας στη Θεσσαλονίκη ότι αυτή η κυβέρνηση λέει ότι απέναντι είναι«Έθνος Μακεδόνων».Ότι αυτή η κυβέρνηση λέει ότι μιλάνε τη «μακεδονική» γλώσσα. Να το μάθουν οι Έλληνες και να το μάθουν επίσημα από τον κ. Τσίπρα στη Βουλή.
Δείτε και το βίντεο.*

Με την αναπαραγωγή αυτού του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική χρήσης cookie του Twitter
Αυτή η χρήση μπορεί να συμπεριλαμβάνει στοιχεία ανάλυσης, εξατομικεύσεις και διαφημίσεις.
Μάθετε περισσότερα      
Maria Spyraki MEP        
@MariaSpyraki    
Να γίνει γνωστό στους συμπατριώτες μας στη Θεσσαλονίκη ότι αυτή η κυβέρνηση λέει ότι απέναντι είναι«Έθνος Μακεδόνων».Ότι αυτή η κυβέρνηση λέει ότι μιλάνε τη "μακεδονική" γλώσσα. Να το μάθουν οι Έλληνες και να το μάθουν επίσημα από τον κ. Τσίπρα στη Βουλή.
***  ΒΙΝΤΕΟ που ‘ΕΚΘΕΤΕΙ’ τον Π. Καμμένο! Τι θα κάνει με το ΣΚΟΠΙΑΝΟ;…
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Σκοπιανό. Φαίνεται πως η επικοινωνία Τσίπρας-Καμμένου δεν απέδωσε γι αυτό και σήμερα…
… ο Υ.ΕΘ.Α θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου. ο ενδιαφέρον είναι ότι η συνέντευξη θα δοθεί όχι στο Υπουργείο Άμυνας αλλά στα γραφεία των ΑΝΕΛ, στη Λεωφ. Συγγρού, σημάδι ότι ο Π. Καμμένος θα πάρει αποστασιοποιημένη θέση για τη συμφωνία και όσα θα επακολουθήσουν.
Αξίζει να δούμε ένα βίντεο από τα παλιά.
~ * Πάνος Καμμένος "Δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια σε καμία μορφή" : https://youtu.be/k19aZ0aDGfY .-
~ Τώρα το ζήτημα είναι το εξής. Ας υποθέσουμε πως έρχεται (όπως φαίνεται) σύνθετη ονομασία. Βόρεια, Άνω, Νέα δεν έχει σημασία. Κάποιο πρόθεμα της Μακεδονίας. Ο κος Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση; διότι αν κρίνουμε από το βίντεο πρέπει, για να μην είναι ανακόλουθος.
~ " όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουνε "   ! " Όλα για την καρέκλα ! " "Όλα  για την μάσα "  ! Ο λαός πρέπει να τιμωρήσει τους ΨΕΥΤΕΣ , ΚΛΕΦΤΕΣ , ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΙΗΛΟΥΣ , ΕΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ,,,κυβερνώντες και βολευτάκιδες ....με την ψήφο τους ...!!!

***  Πανελλήνιες 2018, ΕΠΑΛ: Τα θέματα σε Οργάνωση & Διοίκηση, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Γεωργικές επιχειρήσεις, Ιστορία Τεχνών…
~ Σε πέντε διαφορετικά μαθήματα διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑ στις Πανελλήνιες 2018. ​
Συγκεκριμένα, στις Πανελλήνιες 2018 οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ σήμερα διαγωνίστηκαν στα εξής μαθήματα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ιστορία των Τεχνών – Έργα και Δημιουργοί(ν.4186), συνεχίζονται σήμερα Τρίτη, οι Πανελλήνιες 2018 για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων.
Δείτε τα θέματα:
Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (Πανελλήνιες 2018)​

***  Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ! Επιτυχία της ιταλικής κυβέρνησης ότι στείλαμε το Aquarius στην Ισπανία
O Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, έκανε λόγο για επιτυχία της ιταλικής κυβέρνησης, αναφερόμενος στο γεγονός πως η Ισπανία θα δεχθεί το πλοίο στο λιμάνι της Βαλένθια.
* «Όταν υψώνεις την φωνή πετυχαίνεις αποτελέσματα. Η κυβέρνηση έμεινε πάντα συμπαγής, παρά το ότι κάποιοι έκαναν λόγο για διάσταση απόψεων της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων», τόνισε ο κ. Σαλβίνι σε δηλώσεις του.
Συμπλήρωσε επιπλέον ότι «ένα από τα μέτωπα είναι εκείνο των εξόδων με τα οποία οι Ιταλοί επιβαρύνονται, εξαιτίας της στρατιάς των ψεύτικων προσφύγων. Εξετάζουμε τα ποσό των 35 ευρώ που ξοδεύεται ημερησίως για κάθε μετανάστη».
Ο κ. Σαλβίνι επιβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα κρατήσει την ίδια στάση που υιοθέτησε με το Aquarius, και με άλλα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, από την μεριά του, συμπλήρωσε: «Είχαμε ζητήσει μια κίνηση αλληλεγγύης της Ευρώπης για την κατάσταση αυτή εκτάκτου ανάγκης. Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω την Ισπανία για το ότι έκανε δεκτή την έκκληση».
Ο κ. Κόντε είπε επίσης ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι και την επόμενη Δευτέρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και σκοπεύει να θέσει και στους δύο με έμφαση το θέμα της αλλαγής του κανονισμού του Δουβλίνου.
Source: meaculpa

***  Φωτογραφίες από εκδήλωση  10-06-2018 τοπυ εν Αθήναις Συλλόγου "Αγιοι Θεόδωροι Αρφαρών" :



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


*** Αθλητικά Νέα :

*** Την Τετάρτη η κηδεία του Π. Γιαννακόπουλου – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Την ευκαιρία να «αποχαιρετήσουν» την εμβληματική μορφή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλο Γιαννακόπουλο θα έχουν όσοι παρευρεθούν στον περιβάλλοντα χώρο της Μητόπολης την Τετάρτη (13/6)
~  Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου την Tετάρτη (13/6).
Πριν τη νεκρώσιμο ακολουθία, η σορός του εμβληματικού ηγέτη του Παναθηναϊκού θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου (στον περιβάλλοντα χώρο της Μητρόπολης) από τις 8:30 μέχρι τις 13:00, όπου φίλοι, συγγενείς αλλά ακόμη και απλός κόσμος θα μπορέσει να πει το τελευταίο «αντίο» στον ευεργέτη του Παναθηναϊκού.Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κηδεία στο 1ο Νεκροταφείο, σε στενό οικογενειακό τίτλο. Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:H οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου ενημερώνει πως η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 15:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
Όσοι επιθυμούν να αποδώσουν φόρο τιμής θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο στο λαϊκό προσκύνημα στο Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου(εντός του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών) από τις 08:00-13:30.
Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο.

*** Ομπράντοβιτς: Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν σαν πατέρας μου
 Συγκλονισμένος ο σέρβος πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού
~  Ο επί 13 χρόνια προπονητής της «πράσινης δυναστείας», Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.
Ο τεχνικός της Φενερμπαχτσέ, αμέσως μετά τη τέλος του τέταρτου τελικού του τουρκικού πρωταθλήματος με την Τόφας, εστίασε στην απώλεια του ιστορικού παράγοντα των «πράσινων», υπογραμμίζοντας ότι «ήταν σαν πατέρας μου».«Ενημερώθηκα από τους φίλους μου στην Ελλάδα και από τότε δεν έχω κοιμηθεί», είπε αρχικά ο Ζοτς και πρόσθεσε: «Δούλεψα πολλά χρόνια μαζί του, ήταν σαν πατέρας μου, τον οποίο σεβόμουν πάρα πολύ, ήταν από τους ανθρώπους που δεν θα ξεχαστούν ποτέ για αυτά που έκανε στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν μπορώ να βρω τις λέξεις για να μιλήσω γι αυτόν. Ο κόσμος γενικώς τον ξέρει ως πρόεδρο του Παναθηναϊκού, αλλά είχα την ευκαιρία να έχω προσωπική συζήτηση μαζί του και έμαθα πολλά από αυτόν. Έτσι θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στον Παναθηναϊκό και την οικογένειά του επειδή ξέρω πόσο τον αγαπούσαν».

 *** Έκανε το «μπαμ» με τον Τζούριτς ο ΠΑΟΚ Σε μια σπουδαία προσθήκη προχώρησε ο ΠΑΟΚ υπογράφοντας τον Δημήτρη Τζούριτς
 ~ Μετά τους χαμένους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ θέλησε να «ταράξει τα νερά» με μια ηχηρή μεταγραφή.
Έτσι, με μια κίνηση-βόμβα ο δικέφαλος του βορρά κατάφερε να ολοκληρώσει την προσθήκη του Δημήτρη «Μήταρ» Τζούριτς, σε μια κίνηση ικανή να τον επαναφέρει στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ.Ο θηριώδης κεντρικός και αρχηγός της Εθνικής επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από απουσία 7 ετών στο εξωτερικό σε Ιταλία, Τουρκία και Κορέα. Τα πρώτα βήματα του Τζούριτς στο βόλεϊ έγιναν στην Ορεστιάδα, μέχρι το 2006 όπου και έκανε το άλμα στον Ολυμπιακό, μένοντας στο «Μελίνα Μερκούρη» για 5 χρόνια.Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:
«Το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συνεργασία του με τον αρχηγό της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρη Τζούριτς. Ο έμπειρος διεθνής αθλητής (ύψος 2,11 μ.) γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1989 στο Σεράγεβο. Αγωνίζεται στη θέση του διαγώνιου και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια του Δικεφάλου για την επιστροφή του στην κορυφή», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ.

*** Πάλη: Χάλκινος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Πιλίδης
 Ο 18χρονος Ελληνας πρωταθλητής σε ένα ματς θρίλερ επικράτησε με 7-6 του Τούρκου Σαχίν και ανέβηκε στο βάθρο
~  Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης U23 στην κατηγορία των 57κ. της ελευθέρας που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη κατέκτησε ο Γιώργος Πιλίδης. Ο 18χρονος Ελληνας πρωταθλητής σε ένα ματς θρίλερ επικράτησε με 7-6 του Τούρκου Σαχίν και ανέβηκε στο βάθρο.
Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για το χρυσό παιδί της ελληνικής Πάλης, καθώς προηγήθηκε με 5-0. Ο Τούρκος, όμως, έκανε την ανατροπή και πέρασε με 6-5 κι όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε τη νίκη. Με αστείρευτη δύναμη και τεράστια θέληση για τη νίκη ο Πιλίδης πήρε δύο σημεία δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.Το παιδί θαύμα συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς αν και 18 χρονών αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία των Νέων Ανδρών και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Στο παλμαρέ του ο Πιλίδης έχει κάτι… μοναδικό, καθώς σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει έχει κατακτήσει μετάλλιο!

*** ΠΑΟΚ: Ήρθε ο Χατσερίντι και πέρασε από τα ιατρικά τεστ
 Ο Χατσερίντι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις
~  Έφθασε το απόγευμα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ ο Ουκρανός ελληνικής καταγωγής Εβγκέν Χατσερίντι.
Ο υψηλόσωμος στόπερ συνοδευόμενος από τον Αθλητικό Διευθυντή του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, πέρασε από ιατρικό έλεγχο που αποδείχτηκε θετικός για τον ποδοσφαιριστή, ενώ αυτός στην συνέχεια βρέθηκε σε Τούμπα και Νέα Μεσήμβρια, προκειμένου να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις του «Δικεφάλου».Ο Ουκρανός αμυντικός τις επόμενες μέρες θα αναζητήσει κατοικία για την εγκατάσταση του στην πόλη και θα αναχωρήσει για την συνέχιση των διακοπών του, ενώ θα δώσει και το παρόν κανονικά στην «πρώτη» της ομάδας στις 20 του μήνα.

*** Υποδοχή ηρώων στο «Γ.Καραϊσκάκης» για τους πολίστες του Ολυμπιακού
 Περίπου 1000 οπαδοί τους περίμεναν στο Φάληρο
~  Μετά την αποθέωση στο αεροδρόμιο, η αποστολή του Ολυμπιακού μεταφέρθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όπου γνώρισε ξανά την αποθέωση από περίπου 1.000 φίλους της ομάδας που είχαν μαζευτεί μετά από κάλεσμα της διοίκησης.
Οι θριαμβευτές του Θοδωρή Βλάχου, με την κούπα ανά χείρας,  έγιναν σύνθημα στα στόματα των οπαδών που δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα με καπνογόνα.

***  Πανηγυρική παρουσίαση του Γιάννη Χριστόπουλου στη Μαύρη Θύελλα 
Με το «σύνθημα» του Αγαθοκλή  Χριστόπουλου «δεν περισσεύει κανένας, όλοι είναι απαραίτητοι για να φτάσουμε την ομάδα μας πάρα πολύ ψηλά» και την αναγκαιότητα να υπάρξει διάρκεια που τόνισε ο Γιάννης Χριστόπουλος θα πορευτεί η Καλαμάτα τη νέα αγωνιστική περίοδο και στα επόμενα χρόνια. Αν προσθέσουμε τη δυναμική παρουσία των φιλάθλων (ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην πρόεδρος της Καλαμάτας, Γιώργος Ράλλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Β. Σπηλιώτης και τα μέλη Αλεξανδρόπουλος, Καλκαβούρας) χθες στο Horizon Blu με αφορμή την παρουσίαση του έμπειρου Καλαματιανού προπονητή ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την τεχνική ηγεσία, τότε το τρένο της Μαύρης Θύελλας «ξαναμπαίνει στις ράγες» κατά την έκφραση του προέδρου της ομάδας, Αποστόλη Κουκούτση.
Στην «καινούργια αρχή της αγαπημένης μας Καλαμάτας» και το αγκάλιασμά της με την αθρόα προσέλευση του κόσμου αναφέρθηκε ο βασικός χρηματοδότης της Καλαμάτας, Αγαθοκλής Χριστόπουλος, που πήρε πρώτος το λόγο από τον συντονιστή της εκδήλωσης, δημοσιογράφο, Μπάμπη Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει την θλίψη του για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε φωτεινό παράδειγμα, σχολιάζοντας ότι θα είναι επιτυχία για τη διοίκησή του να κάνει έστω και λίγα απ’ όσα έκανε ο αναμορφωτής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.
«Βλέπετε ότι έγινε η πρώτη κίνηση για μια μεγάλη αρχή, με προσδοκίες» πρόσθεσε παρουσιάζοντας τον Γιάννη Χριστόπουλο και διαβεβαίωσε ότι θα κάνουν όλοι ό,τι είναι δυνατό για να γίνει η Καλαμάτα όσο γίνεται πιο διάσημη.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Απόστολος Κουκούτσης ευχαρίστησε τον κόσμο που με την παρουσία του αναγνωρίζεται ότι η ομάδα μπαίνει στο σωστό δρόμο –κάτι που τον κάνει να συναισθάνεται τη μεγάλη ευθύνη της θέσης του στην προεδρεία, προσθέτοντας ότι: «Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι πολλά και δύσκολα. Αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ και όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας».
Στη συνέχεια ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή και για μένα γιατί υποδέχομαι στην ομάδα μας τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή» και ευχήθηκε στον Γιάννη Χριστόπουλο καλή επιτυχία στο έργο του, που έχει ήδη ξεκινήσει, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η διοίκηση του ΠΣ Η Καλαμάτα θα είναι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί.
  Ι. Χριστόπουλος: Προγραμματισμός, σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή, διάρκεια…
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο νέος προπονητής της Καλαμάτας, τονίζοντας στην πολυαναμενόμενη ομιλία του τα παρακάτω:
«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σας. Η παρουσία όλων σας τιμά ιδιαίτερα την ομάδα μας , τη διοίκηση και εμένα προσωπικά.
Η Καλαμάτα για όλους εμάς δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Η Καλαμάτα είναι μια ιδέα. Είναι ο τόπος μας, οι αναμνήσεις μας, τα όνειρα μας, η οικογένεια μας. Ένα σημείο αναφοράς.
Η Καλαμάτα είναι το dna μας που θέλουμε να μας πρεσβεύει απέναντι στους άλλους και να μας γεμίζει υπερηφάνεια. Στην πραγματικότητα η αγάπη για αυτή την ιδέα , είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Για αυτό δεν μπορώ να σας δω σαν καλεσμένους αλλά σαν συνοδοιπόρους.
Η Καλαμάτα ως αθλητικός σύλλογος ξεπέρασε ήδη τον μισό αιώνα ζωής. Είχε καλές στιγμές, κακές στιγμές. Απέδειξε και τις αντοχές, αλλά και τις δυνατότητες της. Δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί όμως σε ένα υψηλό επίπεδο, διότι τις περισσότερες φορές είχε ανάγκη την οικονομική βοήθεια κάποιου ανθρώπου. Αυτό δεν συνέβη μόνο στην ομάδα μας .Αντίθετα συμβαίνει σε όλη την κλίμακα του αθλητισμού της χώρας.  Το ζητούμενο λοιπόν είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή τη συνθήκη .
Να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, που θα μπορεί να εγγυηθεί για την ομάδα σχεδόν σε μόνιμη βάση και την ίδια στιγμή να φέρουμε την ομάδα σε ένα σημείο που να μπορεί να ανταποδώσει σε αυτούς που της προσφέρουν .
Αυτή είναι και η νέα φιλοσοφία του συλλόγου .
Ο τρόπος για να γίνει αυτό, είναι ένας. Να γίνουμε ένα. Για αυτό καλούμε μαζί μας τις τοπικές αρχές , τον επιχειρηματικό και αθλητικό κόσμο και τους φιλάθλους μας. Όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε την ομάδα μας εκεί που ονειρευόμαστε.
Οι στόχοι που θέτουμε ξεκινώντας αυτή τη νέα προσπάθεια είναι πολλοί.
Καταρχήν θα πρέπει η ομάδα να αρχίσει να λειτουργεί οργανωτικά σε πιο επαγγελματικά πρότυπα. Να δημιουργήσει γερές βάσεις και υποδομές σε όλα τα επίπεδα που θα ενισχύσουν την λειτουργικότητα της ,την αξιοπιστία της και θα την κάνουν ελκυστική σε παίκτες , συνεργάτες , υποστηρικτές και φίλαθλους.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ,το οποίο είναι αλληλένδετο με αυτά που προανέφερα, η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μακριά από εκεί που πρέπει να είμαστε και το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πλησιάσουμε εκεί που ανήκουμε. Ξεκινάμε από την αρχή την προσπάθεια να χτίσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, στηριζόμενη στην δική μου αγωνιστική  φιλοσοφία, η οποία κάθε χρόνο θα κάνει πρωταθλητισμό. Θέλουμε να μπουν οι βάσεις σε ένα ρόστερ το οποίο δεν θα έχει συχνές και πολλές αλλαγές , θα στοχεύουμε στην ατομική εξέλιξη των αθλητών και βέβαια στην βελτίωση σε ομαδικό επίπεδο. Βασική μου επιδίωξη είναι η δημιουργία αποδυτηρίων με οικογενειακό κλίμα και σωστή νοοτροπία και μιας ομάδας που κάθε Κυριακή θα βγάζει όλη της την ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και θα παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό .
Για την επίτευξη των στόχων χρειάζεται προγραμματισμός ,σκληρή δουλειά, υπομονή , επιμονή , διάρκεια. Διάρκεια στην προσπάθεια από εμάς , διάρκεια στην υποστήριξη και τη συμπαράσταση από εσάς. Εάν στο πρώτο κακό αποτέλεσμα απογοητευτούμε δεν θα καταφέρουμε πολλά. Αν η προσπάθεια μας έχει την ίδια ένταση για κάποια χρόνια τότε σίγουρα θα πάρουμε καρπούς.
Θα ήθελα να προσθέσω άλλον έναν στόχο ο οποίος για εμένα κατέχει πρωταρχική θέση. Όραμα μου να βελτιώσω την προσέγγιση του κόσμου στην ομάδα. Στην συνείδηση όλων μας  η Καλαμάτα να είναι πρωτίστως αγώνας, να είναι προσπάθεια. Και αυτό το στοιχείο θέλω να είναι κυρίαρχο στην εποχή που ανοίγει. Η καλύτερη Κυριακή για εμένα θα είναι εκείνη που η ομάδα θα έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό και που η προσπάθεια της θα χειροκροτηθεί από την κερκίδα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Θα είναι η Κυριακή που κάθε οικογένεια θα βρεθεί στο γήπεδο με το κασκόλ και τη σημαία της Καλαμάτας και θα την αγαπάει ανιδιοτελώς.  Που θα ξαναγίνει η ομάδα της πόλης, το κέντρο της πόλης. Που θα ξαναγίνει ένας λόγος για να καμαρώνουμε. Αυτός ο στόχος είναι πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλο στόχο, στο δικό μου μυαλό. Να θυμάστε : την ημέρα που θα δούμε τα παιδία της πόλης μας, να φορούν στο δρόμο τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας , εκείνη την ημέρα θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο και τον Αποστόλη Κουκούτση  για την εμπιστοσύνη τους και γιατί η προσωπικότητα τους ήταν ένας από τους λόγους που με ενέπνευσαν να αναλάβω την ομάδα.
Εμείς θα κάνουμε έναν τίμιο αγώνα. Δεν ξέρω που θα καταφέρουμε να φτάσουμε αλλά να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε τα πάντα για την ομάδα μας , για τον τόπο μας για τον κόσμο μας».
   Λογική, συναίσθημα και Αγαθοκλής-Απ. Κουκούτσης έριξαν τον κύβο…
Κοντά σε συμφωνία με ΜΓΣ για το γήπεδο
Στο δεύτερο μέρος της χθεσινής παρουσίασης που περιλάμβανε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και των φιλάθλων, ο Γιάννης Χριστόπουλος, μετέφερε ότι η Καλαμάτα είναι κοντά σε συμφωνία με τον Μεσσηνιακό για χρήση του γηπέδου της οδού Μαυρομιχάλη ως έδρας. «Εδώ και 3,5 μήνες κάνουμε διεργασίες πολύ σκληρές για να προετοιμάσουμε τα πράγματα» πρόσθεσε ακόμη ο ίδιος», ενώ θα γίνουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα και για το τιμ των συνεργατών του και για ό,τι είναι ανακοινώσιμο.
Δεν είναι πάντα τα χρήματα, αλλά και οι συνεργάτες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, εξήγησε ο έμπειρος Καλαματιανός τεχνικός για το πώς τον …έπεισαν οι Αγ. Χριστόπουλο-Κουκούτση να έρθει στην ομάδα, καθώς έχουν όραμα και στόχους που θέλουν να πραγματοποιήσουν, αλλά και ο ίδιος έχοντας κατά νου πάντα την πρόκληση να δουλέψει σε ένα περιβάλλον που έχει υγεία.
Στην …γενική (εν προκειμένω εκπεφρασμένη από τον Σωτήρη Γεωργούντζο) απορία πώς αποφάσισε να αφήσει την Σούπερ Λιγκ για να εργαστεί στην Γ’ Εθνική και στην Καλαμάτα ο Γιάννης Χριστόπουλος απάντησε ότι ήταν μια απόφαση που πάρθηκε με τη λογική και γνώμονα τι θέλει να δημιουργήσει, αλλά κυρίαρχο ρόλο έπαιξε το συναίσθημα ώστε να επιστρέψει στην ομάδα όπου έβγαλε το πρώτο του ποδοσφαιρικό δελτίο και δούλεψε για πρώτη φορά επαγγελματικά ως προπονητής (στην Κ16 της Μαύρης Θύελλας το 1999 επί προεδρίας Σταύρου Παπαδόπουλου.
Πνεύμα νικητή, προσωπικότητα και αγωνιστικότητα είναι τα στοιχεία που θέλει να προσδώσει στην ομάδα ο Γιάννης Χριστόπουλος, με έμφαση στην ποιότητα και τα φυσικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά.
Ο νέος τεχνικός της ομάδας αναφέρθηκε στις τρεις πρώτες ανανεώσεις ποδοσφαιριστών (Αθανασόπουλος, Λιόλιος, Ζαχαρόπουλος) οι οποίοι θα αποτελέσουν τη βάση των ντόπιων παικτών, τόσο αγωνιστικά όσο και στα αποδυτήρια. Το μεσσηνιακό στοιχείο και οι νέοι σε ηλικία, προερχόμενοι από τις ακαδημίες της ομάδας, παίκτες είναι σε προτεραιότητα, πάντα όμως σε ισορροπία με τις αυξημένες ανάγκες σε έτοιμους ποδοσφαιριστές που υπάρχει ανάγκη στον πρωταθλητισμό.
Τόσο ο Γιάννης όσο και ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος αναφέρθηκαν τέλος στο θολό αγωνιστικό τοπίο που υπάρχει (και) στην Γ’ Εθνική, γεγονός που δυσχεραίνει τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της έναρξης της προετοιμασίας της ομάδας.  Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***  Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος χθες το απόγευμα εν ώρα προπόνησης στο Στάδιο της Καλαμάτας 
Μετά το ταξίδι στο Λονδίνο, όπου οριστικοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, η πολύκροτη μετεγγραφή στην Άρσεναλ, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος συνεχίζει τις διακοπές του στην Καλαμάτα, κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς και φίλους, αγαπημένα μέρη, αλλά και το καφέ που άνοιξε πριν λίγους μήνες στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Πάνω απ’ όλα όμως ο Σωκράτης είναι επαγγελματίας, είναι άλλωστε ένα από τα βασικά στοιχεία που του άνοιξαν τις πόρτες της καταξίωσης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Έτσι, από το πρόγραμμά του δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι προπονήσεις, με τον φακό του Θάρρους και ειδικότερα του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση, να τον «συλλαμβάνει» χθες το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας, εν ώρα τρεξίματος.
Όπως μάθαμε ο Καλαματιανός διεθνής άσος θα συνεχίσει τις διακοπές του στη Μύκονο.
  Γι' αυτό η Άρσεναλ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον Παπασταθόπουλο
Με τον παραπάνω τίτλο το sport24 αναφέρει σε ρεπορτάζ του τα παρακάτω:
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχει συμφωνήσει με την Άρσεναλ, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί. Το "kicker" αποκάλυψε το λόγο που οι "κανονιέρηδες" θα περιμένουν μέχρι τις αρχές Ιουλίου.
Εδώ και λίγες ημέρες ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Άρσεναλ. Ο διεθνής αμυντικός θα ανήκει στους "κανονιέρηδες" για τα επόμενα τρία χρόνια και το ρεπορτάζ κάνει λόγο για συνολικές απολαβές 19.000.000 ευρώ.
Για ποιο λόγο όμως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από την Άρσεναλ; Το γερμανικό "kicker" αποκαλύπτει το λόγο, για τον οποίο οι Λονδρέζοι θα κάνουν υπομονή μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, όταν και θα γνωστοποιήσουν το deal με τον 30χρονο αμυντικό.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ, η Ντόρτμουντ έχει ζητήσει από την Άρσεναλ να περιμένει ως τότε για θέμα που έχει να κάνει με τον ισολογισμό του κλαμπ και τις συναλλαγές της για το τρέχον οικονομικό έτος. Εν ολίγοις, είναι τεχνικοί οι λόγοι και τίποτα παραπάνω. Δεν έχει υπάρξει δηλαδή κάποιο "κόλλημα" στη συμφωνία.
Από την 1η Ιουλίου και έπειτα, η Άρσεναλ θα μπορεί να ανακοινώσει κανονικά τη μετεγγραφή του Παπασταθόπουλου από τη Ντόρτμουντ και θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας του ρόστερ της μετά τον Ντίνο Μαυροπάνο.

*** Ολοκληρώνεται η «Τέντα» 
Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες για σημαντική αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου «Τέντα».
Το νέο κάλυμμα έχει πλήρως αναρτηθεί και αυτήν την περίοδο εκτελούνται εσωτερικές εργασίες. Εκτιμάται ότι αυτές θα ολοκληρωθούν περί τις 20 Ιουνίου.
Το σύνολο των παρεμβάσεων, που περιλαμβάνουν αντικατάσταση του καλύμματος, εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων LED, νέο σύστημα εξαερισμού κ.ά., αναμένεται να στοιχίσει έως 350.000 ευρώ, δαπάνη που θα καλυφθεί από το δημοτικό προϋπολογισμό.

***

~ ***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό ! http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .- 

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .- 
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_9.html .- 

~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_10.html .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 12  Ιουνίου 2018 .: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_11.html  .-

~*

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4101  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.403    βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--

 

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου