ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 .
Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !

~* Άμα χαμογελάσεις σε έναν ταραγμένο άνθρωπο , του παίρνεις την ταραχή και τον βάζεις μέσα στον παράδεισο .-


~* Στην προσπάθεια σου να αλλάξεις το κόσμο, ξεκίνησε πρωτίστως απο τον εαυτόν σου. Το πλέον δύσκολο έργο που μπορείς να αναλάβεις.


~* Η ομορφιά δεν σβήνει ποτέ, εμείς απλώς ενίοτε δεν μπορούμε να την διακρίνουμε.

~ 2 Ιουνίου: Εορτή του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού και Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως
~ Τη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού και Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τιμά σήμερα, 2 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Νικηφόρος, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το758 μ.Χ. Οι γονείς του Θεόδωρος και Ευδοκία άνηκαν σε αρχοντική και επίσημη κοινωνική τάξη αλλά ήταν ευσεβείς και ενάρετοι άνθρωποι οι οποίοι γαλούχησαν τον γιο τους με τα νάματα των Θείων Γραφών.
*  Η προσήλωση μάλιστα του πατέρα του στην ορθή πίστη, έγινε αιτία να διωχθεί και να εξορισθεί από τον εικονομάχο και δυσεβή αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Ε’, τον Κυπρώνυμο στη Νίκαια όπου και πέθανε.
Προικισμένος με ιδιαίτερες πνευματικές ικανότητες, απέκτησε μεγάλη θεολογική και θύραθεν εκπαίδευση. Γρήγορα όμως αποσύρθηκε σε ένα κτήμα του στον Βόσπορο, όπου αφοσιώθηκε στην άσκηση και τη μελέτη των Θείων Γραφών.
Όμως ο αυτοκράτορας τον υποχρέωσε να αναλάβει τη διεύθυνση του μεγάλου πτωχοκομείου της Κωνσταντινουπόλεως. Όταν εκοιμήθη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ταράσιος, ο αυτοκράτορας Νικηφόρος Α’, υπέδειξε ως άξιο διάδοχό του τον Νικηφόρο. και όντως την Κυριακή του Πάσχα του 806 ανήλθε στον Πατριαρχικό Θρόνο.
Θρόνος ο οποίος ισοδυναμούσε με Γολγοθά. Έδωσε σκληρούς αγώνες για την τιμή και την προσκύνηση των ιερών Εικόνων. Όταν όμως το 813 μ.Χ. ανέβηκε στο θρόνο της Βασιλεύουσας, ο ασεβής Λέων Ε’, ο Αρμένιος, ξέσπασε μεγάλος και απηνής διωγμός κατά των εικονολατρών.
Η αγέρωχη στάση και εμμονή του Νικηφόρου στην προστασία της Ορθοδοξίας, προκάλεσε την οργή του αυτοκράτορα, ο οποίος τον απομάκρυνε από τον πατριαρχικό θρόνο. Υπέστη πολλές ταλαιπωρίες και τελικά, αρκετά ταλαιπωρημένος παρέδωσε στο δίκαιο μισθαποδότη Θεό το πνεύμα του στις 2 Ιουνίου 822 μ.Χ.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Νίκην ήνεγκε, τη Εκκλησία, η ση ένθεος, ομολογία, Νικηφόρε Ιεράρχα θεόληπτε. την γαρ Εικόνα του Λόγου σεβόμενος, υπερορία αδίκως ωμίλησας. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
~*   Απολυτίκιο Αγ. Νικηφόρου - 2 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/jLv_8FnaazY  .-
~
*** To βίντεο που θέλει να ΣΒΗΣΕΙ ο Άδωνις! Όταν έβριζε Μπακογιάννη και Καραμανλή

~ Χρόνια πριν ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν στη Νέα Δημοκρατία και θα έλεγε «ναι» σε όλα…
Τα βίντεο όμως μένουν και αποκαλύπτουν πολλά.
~ «Αυτή η απίστευτη υποχώρηση, για να μη χρησιμοποιήσω μια πιο βαριά έκφραση, το τονίζω, αυτή η απίστευτη κωλοτούμπα του Μακεδόνος, τρομάρα του, πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μπαίνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που ξεπούλησε τη Μακεδονία, αυτή είναι η πραγματικότητα», έλεγε τότε στην εκπομπή του στο Τηλεάστυ ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Και όσο εμείς ασχολούμαστε με αυτές τις ανοησίες, με κάτι άχρηστους υπουργούς στυλ Μπακογιάννη – η γυναίκα αυτή είναι εθνικά επικίνδυνη ως υπουργός Εξωτερικών», προσθέτει:
* Άδωνις: «Ο Καραμανλής ξεπούλησε τη Μακεδονία» : https://youtu.be/byoelTT4XQw .-
 
***  Ο ήχος και ο χώρος για τρεις μέρες στην Αρχαία Μεσσήνη 
Ξεκίνησε χθες στην Αρχαία Μεσσήνη το Tuned City από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Για τρεις ημέρες, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «η αρχαιοελληνική πόλη της Μεσσήνης μεταμορφώνεται σε ένα ανεξάντλητο ηχοτοπίο -μια τεράστια πλατφόρμα καλλιτεχνικής παραγωγής και παρουσιάσεων, συζητήσεων και διαμεσολάβησης της τέχνης του ήχου και της μουσικής σε δημόσιους χώρους- και επανασυστήνεται στο κοινό».
Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, καλωσορίζει το Tuned City στην Αρχαία Μεσσήνη και τονίζει ότι υποστηρίζει τη δράση του Ιδρύματος με όλα τα μέσα που διαθέτει.
Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο για το Tuned City θα είναι ελεύθερη (θα καλυφθεί από το Ίδρυμα). Χθες, μέρη της δράσης πραγματοποιήθηκαν από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι στο Θέατρο και στην Αγορά, από τις τρεις μετά το μεσημέρι μέχρι τις έξι το απόγευμα στο χωριό της Αρχαίας Μεσσήνης και από τις οχτώ μέχρι τις εννέα το βράδυ στο Θέατρο.
Σήμερα το πρωί θα γίνουν δράσεις στο Εκκλησιαστήριο και στην Αγορά, το μεσημέρι-απόγευμα στο Εκκλησιαστήριο, την Αγορά και την Παλαίστρα και το βράδυ στο Εκκλησιαστήριο.
Αύριο το πρωί θα γίνουν δράσεις στο Εκκλησιαστήριο, το Ασκληπιείο και το Στάδιο, το μεσημέρι-απόγευμα στην Αγορά, στο Στάδιο και στην Παλαίστρα και το βράδυ στο βουνό της Ιθώμης, στην παλιά μονή Βουλκάνου (ανάβαση με τα πόδια, θα απαγορεύτεται η άνοδος οχημάτων).

***  Αθωώθηκε ο γυναικολόγος για το θάνατο μωρού στο νοσοκομείο 
Αθώος ομόφωνα κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας γυναικολόγος – μαιευτήρας του Νοσοκομείου Καλαμάτας για το θάνατο μωρού στις 11 Μαΐου 2011.
Πρωτόδικα ο γιατρός έχει κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και του είχε επιβληθεί ποινή φυλακίσεως 10 μηνών με 3ετή αναστολή.
  Αθωωτική πρόταση εισαγγελέως
Η δίκη είχε διακοπεί και συνεχίσθηκε χθες το πρωί με την αγόρευση της εισαγγελέως, τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την έκδοση της απόφασης.
Η εισαγγελέας στην πρότασή της ζήτησε να κηρυχτεί αθώος ο κατηγορούμενος, επισημαίνοντας ότι από τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στην ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ότι η επιτάχυνση που καταγράφηκε στον καρδιοτοκογράφο ήταν επιβαρυντική για το μωρό. Επίσης, ότι δεν υπήρξε καμία ένδειξη, ώστε ο γιατρός να οδηγηθεί σε πρόωρη καισαρική.
Η αθωωτική απόφαση ήταν ομόφωνη από το δικαστήριο και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από την οικογένεια, η οποία απομακρύνθηκε από το Δικαστικό Μέγαρο από αστυνομικούς.
  Καισαρική
Ο μαιευτήρας το 2011, ως εφημερεύων γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ανέλαβε νεαρή επίτοκο Ρομά. Είχε κατηγορηθεί ότι δε μερίμνησε για τη διαρκή παρακολούθηση, μέσω των απαραίτητων εργαστηριακών, υπερηχογραφικών, καρδιοτοκογραφικών και κλινικών εξετάσεων, της κατάστασης της 19χρονης μητέρας και του κυοφορούμενου εμβρύου της, με αποτέλεσμα να μην αντιληφτεί εγκαίρως την αρχόμενη και εξελισσόμενη αλλοίωση των παλμών, και δη τη βραδυκαρδία του εμβρύου, και να μην υποβάλλει εγκαίρως την επίτοκο σε καισαρική τομή.
Είχε κατηγορηθεί, λοιπόν, ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του μωρού από ενδομήτρια υποξία, μαζική εισρόφηση αμνιακού υγρού και βαριά περιγεννητική ασφυξία. Το μωρό όταν γεννήθηκε διασωληνώθηκε και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Το ναυάγιο για το όνομα, τα λάθη και το chicken game Στην παρούσα φάση η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων, και τα όσα συνέβησαν χθες, θυμίζουν ακριβώς το «παιχνίδι της κότας» όπου η κάθε μία πλευρά είναι έτοιμη για τη σύγκρουση ελπίζοντας να κάνει ο ένας ή ο άλλος στην άκρη
~  Το πιο γνωστό, ίσως, μοντέλο της θεωρίας παιγνίων είναι το chicken game. Πρόκειται για ένα σκηνικό που στήνεται και που δύο αντίπαλοι έχουν τη διάθεση να φτάσουν στα άκρα, ελπίζοντας όμως ότι στην κρίσιμη στιγμή θα κάνει πίσω ο εχθρός για να μην καταστραφεί, αν όμως δεν κάνει, μπορεί να εξολοθρευτούν και οι δυο. Είναι σα να έχουμε δυο οδηγούς ράλι με κολλημένο το πόδι στο γκάζι σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης. Ποιος θα κάνει πρώτος στο πλάι; Κι αν δεν κάνουν και οι δύο τι θα συμβεί.
Στην παρούσα φάση η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων, και τα όσα συνέβησαν χθες, θυμίζουν ακριβώς το «παιχνίδι της κότας» όπου η κάθε μία πλευρά είναι έτοιμη για τη σύγκρουση ελπίζοντας να κάνει ο ένας ή ο άλλος στην άκρη.Η αρχή ξεκίνησε με τη διαρροή από το Μαξίμου ότι συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει τις επόμενες ημέρες με ευθύνη των Σκοπίων που δεν μπορούν στο εσωτερικό τους να περάσουν μια συμφωνία για «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή ακόμη και «Δημοκρατία της Ανω Μακεδονίας» και erga omnes. Η ελληνική κυβέρνηση άφηνε να εννοηθεί ότι η ΠΓΔΜ ευθύνεται για την εμπλοκή ή τελικά για το επικείμενο ναυάγιο. Η πλευρά των Σκοπίων δεν άργησε να απαντήσει ζητώντας περισσότερη σοβαρότητα κι όχι εικασίες. Ήταν εμφανής στην ανακοίνωση η ενόχληση της γειτονικής χώρας.Στην Αθήνα, διπλωματικές πηγές αναφέρουν δύο πράγματα:Το πρώτο είναι ότι η σύγκρουση είναι αληθινή και δεν προοιωνίζεται καλό τέλος.Το δεύτερο είναι ότι από το chicken game όλοι ετοιμάζονται για ένα blame game, τη γνωστή απόδοση ευθυνών στον αντίπαλο. Η διαρροή – απάντηση των Σκοπίων στην Αθήνα ήταν το πρώτο βήμα. Ηδη εδώ και μερικές ώρες γίνεται προσπάθεια κι από τις δύο πλευρές να «πέσουν οι τόνοι», όμως οι διαφορές είναι μεγάλες και πολύ δύσκολο να περάσει εντός του μήνα η συμφωνία, όπως πολλοί θα ήθελαν.Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα λένε ότι η ευθύνη του ναυαγίου (έστω και προσωρινό) περνά στα χέρια του Ζόραν Ζάεφ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκοπιανός πρωθυπουργός έπαιξε το παιχνίδι των καθυστερήσεων. Θέλησε στο παρά 5 να εγείρει κι άλλα αιτήματα, όπως την αλλαγή και συμφωνηθέντων σε ό,τι αφορά το erga omnes και τη συνταγματική αναθεώση. Κάποιοι λένε ότι ο Ζάεφ, ο οποίος δήλωνε έτοιμος να υπογράψει, βλέποντας το διχασμό στην Ελλάδα, θέλησε να το εκμεταλλευτεί. Ενδεχομένως να θέλησε να κερδίσει ακόμη περισσότερα που όμως, δεν είχαν γίνει αποδεκτά από την ελληνική κυβέρνηση. Οι εσωτερικές πιέσεις στη χώρα του τον εξαναγκάζουν να βρει λύσεις ώστε στο δημοψήφισμα να στηρίξουν οι αυτοί που διαφωνούν σήμερα.Και στην πλευρά της Ελλάδας όμως, χρεώνονται λάθη στη στρατηγική. Δεν μπορεί τη μία ημέρα να βγαίνει ο Κοτζιάς και να λέει ότι η συμφωνία έχει κλείσει κι αναμένεται η τελική επισφράγιση και την επόμενη να λειτουργείς σαν ταύρος σε υλοποιεία. Η Αθήνα γνωρίζει τι έχει συμβεί και μπορεί να ζητήσει την αποκάλυψη των γραπτών συνομιλιών που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.
Οσο για τον Ζάεφ, είναι απίθανο να έμαθε μέσα σε 24 ώρες ότι υπάρχει ο πρόεδρος Ιβανόφ και το VMRO που είναι αντίθετοι στη συμφωνία.
Η απόδοση ευθυνών θέλει τέχνη και τα Σκόπια το κάνουν… άγαρμπα. Η μόνη λύση για να μην αιωρούνται υπόνοιες και φήμες, είναι να δώσει το αρμόδιο υπουργείο όλες τις συνομιλίες που έχουν γίνει και είναι καταχωρισμένες. Αν δε δεχθούν τα Σκόπια τότε πρέπει να γίνει καταγγελία στον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ ή την Κομισιόν.Μέχρι τότε θα παίζεται παιχνίδι με το χρόνο, αν και είναι δύσκολο να περάσει οποιαδήποτε συμφωνία με μια τέτοια ισορροπία.Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το αν θα έχουμε τον «Τιτανικό» των διαπραγματεύσεων ή υπάρχουν παράθυρα για επίτευξη συμφωνίας. Ως τότε και οι δύο πλευρές θα καλλιεργήσουν προσδοκίες ή θα κατηγορήσουν τον αντίπαλο. Ο πόλεμος της απόδοσης ευθυνών είναι δεδομένος. Σκοπιανά ΜΜΕ ήδη έλεγαν χθες ότι παρά την προσδοκία για οριστικοποίηση της συμφωνίας, «η Αθήνα πάτησε φρένο». Τονίζει ακόμη ότι είναι ασαφές αν πρόκειται για σοβαρό βήμα οπισθοδρόμησης στις διαπραγματεύσεις ή για τακτικό ελιγμό από την πλευρά της Αθήνας. Προσθέτει ότι η νομική ομάδα (ομάδα ειδικών – εμπειρογνωμώνων) της πΓΔΜ, που βρισκόταν στην Αθήνα και εργάστηκε από κοινού με τους Έλληνες συναδέλφους της για την επεξεργασία του πλαισίου που συμφώνησαν οι δύο ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες, έχει επιστρέψει στα Σκόπια. Αναφέρει, ακόμα, ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία στιγμή που στις δύο πρωτεύουσες κυριαρχούσε τις τελευταίες ημέρες μεγάλη αισιοδοξία ότι η τελική συμφωνία είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών.Η ιστοσελίδα της “DEUTSCHE WELLE” στην τοπική γλώσσα κάνει λόγο για «νέα καμπή» και προσθέτει ότι τα πράγματα «δείχνουν να επιστρέφουν στο νεκρό σημείο». Αναφέρει ότι «για την ώρα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ποιος είναι ο λόγος πίσω από αυτές τις δηλώσεις της Αθήνας, ωστόσο σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες το πρόβλημα ανέκυψε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών των ομάδων ειδικών.Η ε/φ “NEZAVISEN VESNIK” στην ιστοσελίδα της αναφέρεται στο θέμα με τίτλο «Σκόπια και Αθήνα απομακρύνονται από γρήγορη συμφωνία για το όνομα». Σε άλλη ανάρτησή της αναφέρει ότι, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, δεν είναι γνωστό αν οι ομάδες ειδικών της Ελλάδας και της πΓΔΜ στην Αθήνα ολοκλήρωσαν το έργο τους ή έχουν αφήσει ανοιχτά θέματα.

***  Οι τετραπλές κάλπες τον Μάιο του 2019 Οι σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και το σενάριο που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στη ΝΔ
~  Μεγάλη συζήτηση γίνεται σε διάφορους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους για το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών. Και ειδικά, εάν θα γίνουν το 2018 (σ.σ. ήδη το αποκλείουν και οι πιο φανατικοί, αν και ακόμα το συντηρούν διάφοροι κύκλοι) ή το 2019.
Σύμφωνα με τις εσωτερικές συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως λέει σχεδόν σε όλους τους συνομιλητές του, δεν έχει σχέδιο να πάει σε εκλογές εντός του 2018, αλλά αντίθετα θέλει να επενδύσει πολιτικά στην έξοδο από τα μνημόνια και με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος να προβάλλει το αφήγημα του τέλους της οκταετούς μνημονιακής Οδύσσειας.Με βάση τα όσα συζητούνται στα ενδότερα της συριζαίικης εξουσίας, η εξάντληση της τετραετίας είναι ο κεντρικός στόχος. Το 2019 είναι προγραμματισμένες οι ευρωεκλογές, αλλά και οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς ακόμα δεν έχει ψηφιστεί η διάταξη για μετάθεσή τους. Στο παρασκήνιο γίνονται συζητήσεις για το εάν θα μετατεθούν ή όχι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για το φθινόπωρο του 2019 και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, αλλά τις τελευταίες ημέρες επανήλθε σε ορισμένα γραφεία το σενάριο να μην αλλάξει ο χρόνος που θα στηθούν οι αυτοδιοικητικές κάλπες.Ανεξάρτητα, από τον χρόνο των βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς μόνο οι ευρωεκλογές είναι γνωστό ότι θα γίνουν στις 26 Μαϊου, αυτή την περίοδο, το Μέγαρο Μαξίμου οργανώνει αργά, αλλά μεθοδικά τη διαμόρφωση πιο ευνοϊκών συσχετισμών κυρίως στις τοπικές κοινωνίες.Εκλογικός νόμοςΣτο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση και οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν υπό το πρίσμα μιας παλαιότερης δήλωσης του Πρωθυπουργού, ότι «πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα στο πολιτικό σύστημα σε μια λογική δημιουργίας προϋποθέσεων, συγκλίσεων και συνεννοήσεων».Ο Αλ. Τσίπρας, είπε τότε και η αντιπολίτευση πιάστηκε στον ύπνο, ότι θέλουμε την απλή αναλογική να την κάνουμε νόμο και στην τοπική αυτοδιοίκηση και επικαλέστηκε την ανάγκη να υπάρξουν συναινέσεις.Είναι σαφές ότι στο Μέγαρο Μαξίμου, με βάση τις συζητήσεις που γίνονται στο επιτελείο του Πρωθυπουργού, στηρίζουν πολλά στην ριζική αλλαγή των δεδομένων και των συσχετισμών στην τοπική αυτοδιοίκηση με φόντο την επόμενη μέρα των εκλογών στη λογική της δημιουργίας «οχυρών» σε δήμους.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η κυβέρνηση θέλει την αποσύνδεση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών από τις ευρωεκλογές που είναι τον Μάιο του 2019. Το μόνο σίγουρο είναί ότι οι εκλογές θα γίνουν με το νέο νόμο που θα εισάγει την απλή αναλογική και αναμένεται να προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές σε πολλά επίπεδα.
Ποιο είναι το άκρως ενδιαφέρον σενάριο που, εάν ισχύσει, θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα; Να στηθούν τετραπλές κάλπες το Μάιο του 2019, δηλ. να διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές (περιφερειακές και δημοτικές), αλλά και βουλευτικές.Σε μια τέτοια περίπτωση οι συσχετισμοί θα αλλάξουν πολύ εύκολα, χωρίς πολλοί να το καταλάβουν και αυτό διότι, οι τοπικοί παράγοντες θα έχουν κατά νου να εκλεγούν οι ίδιοι στα περιφερειακά ή δημοτικά συμβούλια και να κάνουν τις συμμαχίες τους, ακόμα και διακομματικές, παρά να τρέξουν για ψήφους για το κόμμα που ανήκουν.Και όπως έλεγαν πρόσωπα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης, το βασικό μέλημα πολλών αυτοδιοικητικών είναι πως θα εκλεγούν ή επανεκλεγούν και άρα θα αφήσουν σε δεύτερη μοίρα ή δεν θα ασχοληθούν καθόλου με το κόμμα τους που θα δίνει μάχη για την πρωτιά στις εκλογές.Και αυτό αφορά πρωτίστως τη ΝΔ, καθώς ένα τέτοιο σενάριο αναμένεται να την επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα υπόλοιπα είναι εύκολο να τα καταλάβει κανείς, αρκεί να έχει λίγη πολιτική εμπειρία!

*** Η Μαρία Βεργινάδη νέα συντονίστρια της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ 
Τα νέα της καθήκοντα στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε η Μαρία Βεργινάδη από προχθές. Υπενθυμίζεται ότι η κα Βεργινάδη αντικαθιστά τον Τάσο Πολυχρονόπουλο στο πλαίσιο σχετικής απόφασης μετά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών διαδικασιών του 2017.
Για την όλη διαδικασία δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της Νομαρχιακής Επιτροπής. Από την άλλη πλευρά, θεωρούμε ότι ήταν μια ευκαιρία για το όργανο του κόμματος να προχωρήσει σε έναν απολογισμό δράσης, με στόχο να εντοπιστούν τα προβλήματα και να αναζητηθούν λύσεις με συγκεκριμένες προτάσεις που θα βελτιώσουν την λειτουργία της.
Κι αυτό, γιατί είναι παραδεκτό, πλέον, από τους περισσότερους ότι το κόμμα πρέπει να έχει στραμμένο, συνεχώς το βλέμμα προς την κοινωνία και το κοινωνικό σώμα.
Ανάλογα, θα έπρεπε να γίνει και μια συζήτηση τόσο για τα γενικότερα τοπικά ζητήματα όσο και για τα θετικά της διαδικασίας του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Τρίπολη.
Κοινή πεποίθηση είναι ότι οι προκλήσεις που έρχονται είναι μεγάλες για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συνολικά για την Αριστερά. Ο σχεδιασμός για τη «νέα εποχή που έρχεται» πρέπει να αξιοποιεί την εμπειρία των τελευταίων τριών χρόνων, ώστε να υπάρξει μια διαφορετική πορεία από αυτή που κινήθηκε μέχρι σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή. Α.Π.

*** Ο καιρός  σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα
 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 2/6/2018 προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Ένας 10χρονος από την Κορώνη χρειάζεται την βοήθειά μας
 
Η ενημέρωση ήρθε σήμερα το πρωί στα γραφεία μας και αφού επικοινωνήσαμε με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ένα Παιδί Μετράει τ’Άστρα» επιβεβαιώσαμε, ότι είναι αλήθεια: Ένα 10χρονο αγόρι από την Κορώνη Μεσσηνίας πάσχει από μία ανίατη ασθένεια που το έχει καθηλώσει στο κρεβάτι. Έχει, λοιπόν, άμεσα ανάγκη από ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το υψηλό κόστος του οποίου δεν επιτρέπει στην οικογένειά του να πραγματοποιήσει αυτή την αγορά.
Λύση στο πρόβλημα αυτό υπάρχει για να δώσει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ένα Παιδί Μετράει τ’Άστρα», η οποία εστιάζει στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην οικολογία και την περιβαλλοντική ισορροπία.
Ο οργανισμός αυτός αναλαμβάνει να συγκεντρώσει πλαστικά καπάκια από μπουκάλια, τα οποία στη συνέχεια θα δώσει για ανακύκλωση στο ειδικό εργοστάσιο και έτσι θα συγκεντρώσει χρήματα, για να μπορεί ο 10χρονος (και όποιος άλλος έχει ανάγκη) να αποκτήσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο.
Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που το «Ένα Παιδί Μετράει τ’Άστρα» ανταποκρίνεται σε έναν τόσο σημαντικό σκοπό, αφού τον περασμένο Οκτώβριο, ένα παιδί από την Αρτέμιδα έλαβε με τον τρόπο αυτόν το δικό του αμαξίδιο (φωτο).
Αποδεικνύεται έτσι η ουσιαστική δουλειά της οργάνωσης, αλλά και το πόσο εύκολα μπορούμε όλοι μας να συμβάλλουμε για να κάνουμε τόσο πολύ καλύτερη τη ζωή ενός μικρού παιδιού που θα μπορούσε να… είναι το δικό μας.
Πώς θα βοηθήσουμε
Αφού συγκεντρώσουμε έναν γενναίο αριθμό από πλαστικά καπάκια, θα επικοινωνήσουμε με το «Ένα Παιδί Μετράει τ’Άστρα» στο τηλέφωνο 21 2105 7946 ή στο  info@looktothestars.gr, για να συνεννοηθούμε για την αποστολή τους.  infokids.gr
χρυσοβαλαντη λευτακη κορώνη
για τους φίλους μας που βρίσκονται στην Καλαμάτα, μπορούν να πηγαίνουν τα καπάκια στο Μεσιτικό Γραφείο Θ. Σταθά.......Μακεδονίας 37
Φωτογραφία της χρυσοβαλαντη λευτακη κορώνη.
Φωτογραφία της χρυσοβαλαντη λευτακη κορώνη.
 

 *** Ο καιρός την Κυριακή! Έρχεται νέο κύμα ΚΑΥΣΩΝΑ…
 ~  ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-06-2018 από ΕΜΥ (emy.gr):
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣTA ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΟΙ ΟΜΒΡΟΙ H ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΜΒΡΟΙ Η ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΕΩΣ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ Η ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 ~ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΕΩΣ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑNΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 28 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
ΑNΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΒΡΩΝ Η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΟΡΕΙΝΑ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΝΟΤΙΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.


*** Ποιες ειδικότητες ζητεί για κοινωφελή εργασία ο Δήμος Καλαμάτας

 
Υποβλήθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που τέθηκε στη διάθεση των Δήμων από το υπουργείο Εργασίας, τα στοιχεία ειδικοτήτων σχετικά με 200 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, οι οποίες κατανεμήθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται ότι θα απασχοληθούν προσωρινά υπάλληλοι όλων των κατηγοριών: ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους (βασική προϋπόθεση η κάρτα ανεργίας) και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, περιλαμβάνει δε απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η υποβολή αιτήσεων εκτιμάται ότι θα γίνει από Ιούνιο, ενώ όσοι επιλεγούν εκτιμάται πως θα αναλάβουν υπηρεσία μέχρι το Σεπτέμβριο.
Οι ειδικότητες που ζητεί ο Δήμος Καλαμάτας και ο αριθμός υπαλλήλων ανά ειδικότητα έχουν ως ακολούθως:
Γεωπόνων ΠΕ 3
Γεωλόγων ΠΕ 2
Δασολόγων ΠΕ 2
Περιβαλλοντολόγων ΠΕ 2
Εργατών Πράσινου ΥΕ 15
Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ 5
Πολιτικών Μηχανικών Έργων Υποδομής ΤΕ 4
Πολιτικών Μηχανικών Δομικών Έργων ΤΕ 2
Γυψαδόρων / Καλουπατζήδων / Μπετατζήδων / Σοβατζήδων / Τεχνιτών Οικοδομικών Εργασιών / Τεχνικών Κατασκευών Μονώσεων ΔΕ 5
Βοηθητικό Προσωπικό Οικοδομικών Εργασιών ΥΕ 3
Βοηθητικό Προσωπικό Υδραυλικών Εργασιών ΥΕ 2
Βοηθητικό Προσωπικό Σιδηρουργικών Εργασιών ΥΕ 2
Ελαιοχρωματιστών ΔΕ 5
Βοηθητικό Προσωπικό Ξυλουργικών Εργασιών ΥΕ 2
Τεχνιτών Ξυλουργών ΔΕ 2
Χειριστών Μηχανημάτων Έργου GRADER ΔΕ 1
Χειριστών Μηχανημάτων Έργου JCB ΔΕ 2
Βοηθών Ηλεκτρολόγων ΥΕ 2
Ηλεκτρολόγων Εσωτερικών Εγκαταστάσεων και Κτιρίων Α΄ Ειδικότητας ΔΕ 4
Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ΤΕ 2
Μηχανικών Περιβάλλοντος ΠΕ 1
Μηχανοτεχνίτες Οχημάτων ΔΕ 2
Ηλεκτροτεχνίτες Οχημάτων ΔΕ 2
Βοηθητικών εργασιών καθαριότητας ΥΕ 27
Οδηγών με Άδεια Οδήγησης Γ+Ε Κατηγορίας ή Οδηγών με Άδεια Οδήγησης Δ+Ε Κατηγορίας ΔΕ 2
Ξεναγών ΔΕ 2
Τουριστικών Επαγγελμάτων ΤΕ 4
Φυσικής Αγωγής ΠΕ 3
Πληροφορικής ΤΕ 4
Φωτογράφων ΔΕ 1
Διοικητικού / Διοικητικού Λογιστικού / Λογιστικής / Οικονομικού ΔΕ 4
Διοικητικού / Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ 13
Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΤΕ 7
Διοικητικού / Διοικητικού – Οικονομικού ΤΕ 4
Αγρονόμων Τοπογράφων ΠΕ 2
Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΠΕ 2
Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΕ 2
Ημερήσιοι Φύλακες / Φύλακες Σχολικών Μονάδων ΔΕ 4
Βοηθητικό Φυλακτικό Προσωπικό ΥΕ 4
Διοίκηση Επιχειρήσεων ΠΕ 4
Λογιστικής / Οικονομικού / Οικονομικού Λογιστικού ΤΕ 2
Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ 2
Κοινωνικών Λειτουργών ΤΕ 3
Κοινωνιολόγων ΠΕ 2
Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ΤΕ 2
Πληροφορικής ΔΕ 12
Βοηθός Φαρμακείου ΔΕ 1
Βιβλιοθηκονομίας - Αρχειονομίας ΠΕ 2
Γενικών Καθηκόντων ΥΕ 2
Πληροφορικής ΠΕ 3
Αποθηκάριων ΔΕ 3
Αποθηκάριων ΥΕ 2
Βιβλιοθηκονόμων ΤΕ 2
Μηχανικών Η/Υ ΠΕ 1.

1

***  Δημαρχείο Καλαμάτας: Χωρίς πρόνοια η Διεύθυνση Πρόνοιας
 
 
Λαβύρινθος η πρόσβαση για τα καρότσια
Μπορεί η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να καμαρώνει για το νέο Δημαρχείο (και καλά κάνει βέβαια, αφού λίγοι πίστευαν ότι θα καταφέρει να ολοκληρώσει το κτήριο), όμως πριν από μερικές μέρες μια μητέρα έξαλλη επικοινώνησε μαζί μας για να μας θέσει ένα ζήτημα που είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε παρατηρήσει.
Όπως μας ανέφερε, μετέβη στο κτήριο της Πρόνοιας (παλιά Καρδιολογική ή νυν κτήριο Β) στο Δημαρχείο, για να καταθέσει τα δικαιολογητικά και για να εγγραφεί το παιδί της σε Παιδικό Σταθμό. Φτάνοντας εκεί διαπίστωσε ότι ήταν αδύνατο να μπει στο κτήριο με το καρότσι, αφού δεν υπάρχει ράμπα, ενώ τα σκαλιά είναι περισσότερα από 15.
Ο μόνος τρόπος που σκέφτηκε, ήταν να ζητήσει βοήθεια και έτσι να ανεβάσει το καρότσι στο κτήριο. Μιλώντας μαζί μας, μας έθεσε το παραπάνω ζήτημα, που ίσως για τη Δημοτική Αρχή να αποτελεί λεπτομέρεια.
Αναρωτώμενοι εμείς πώς κάποιος, είτε γονιός που έχει το παιδί του σε καροτσάκι είτε, κυρίως, άνθρωπος σε αναπηρικό αμαξίδιο, μπορεί να φτάσει στο εν λόγω κτήριο, σκεφτήκαμε τη λύση, η οποία ωστόσο θέλει χάρτη! Ουσιαστικά πρέπει κανείς να κάνει έναν κύκλο, ενώ δεν υπάρχει καθόλου σήμανση.
Έτσι, λοιπόν, κάποιος που είναι με καρότσι, πρέπει να πάει στο κεντρικό κτήριο, να πάρει το ασανσέρ και να φτάσει στο 2ο ή 3ο όροφο. Από εκεί, αφού διασχίσει το μισό κτήριο, θα βρεθεί σε ένα διάδρομο (ένας σε κάθε όροφο) που ενώνει τα δύο κτήρια και, επιτέλους, θα φτάσει στο κτήριο Β!
Ξαναγράφουμε! Για αυτή τη διαδρομή δεν υπάρχει καμία σήμανση και προφανώς από την περιγραφή φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο απλή για κάποιον που δε γνωρίζει τα δύο κτήρια.
Να σημειωθεί ότι στο περίφημο κτήριο, πέρα από την Πρόνοια, στεγάζονται κι άλλες υπηρεσίες, ενώ θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι δε γίνεται να αποκλείονται άτομα σε κτήριο Δημόσιας Υπηρεσίας, ειδικά αν αυτό είναι καινούργιο, επειδή κάποιος δε σκέφτηκε τη δημιουργία, έστω, μιας ράμπας.
Ας ελπίσουμε ότι από το Δήμο θα συγκινηθούν και θα βρουν μια λύση για την προσβασιμότητα στο κτήριο. Μέχρι να βρεθεί λύση, ωστόσο, καλό θα είναι να μην «κοκορεύονται» για προσβασιμότητα, αφού δείχνουν έμπρακτα ότι δεν μπορούν να την παρέχουν ούτε καν στα δικά τους, νέα κτήρια. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ένοχος για το θάνατο 71χρονης κρίθηκε χειρουργός του νοσοκομείου
 
Σκληρή δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας Παν. Νταή 
 Ένοχο έκρινε την Τετάρτη σε συνεδρίασή του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας το χειρουργό του Νοσοκομείου Καλαμάτας που δικαζόταν τις τελευταίες μέρες για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια ενέργειας και δια παραλείψεων τελεσθείσα, για το θάνατο 71χρονης.
Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας Παναγιώτη Νταή, το δικαστήριο καταδίκασε το γιατρό σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή. Ο κ. Νταής σε δήλωσή του κάνει λόγο για απόφαση δικαίωσης της οικογένειας και όχι εκδίκησης και αναφέρεται με σκληρά λόγια σε όσους «σπεύδουν να προλάβουν αποφάσεις».
  Καταδίκη
Ο γιατρός κρίθηκε ένοχος ότι το Φεβρουάριο του 2013 πραγματοποίησε επέμβαση κήλης σε 71χρονη και εκ σφάλματος προκάλεσε διάτρηση του λεπτού εντέρου στην ασθενή, την οποία δε φρόντισε να επανορθώσει. Η γυναίκα τις επόμενες ημέρες παρουσίασε δυσφορία, πόνους, δύσπνοια, εμετούς και πυρετό. Έπειτα από περίπου 20 μέρες, κι ύστερα από παρέμβαση της οικογένειάς της, η γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και διαπιστώθηκε ρήξη του λεπτού εντέρου και η κοιλιά της πλήρης εντερικού περιεχομένου.
Αυτό επέφερε πολυοργανική  ανεπάρκεια, προσβάλλοντας όλα τα ζωτικά όργανα και εν τέλει το θάνατο της γυναίκας περίπου 15 ημέρες μετά.
  Σκληρή δήλωση
Ο χειρουργός αρνήθηκε καθόλη την ακροαματική διαδικασία ότι έκανε κάποιο λάθος, καθώς και ότι κατά τη χειρουργική επέμβαση στην Καλαμάτα το λεπτό έντερο τρυπήθηκε με ράμμα της κοιλιάς. Επισήμανε δε στο δικαστήριο ότι από τα δεδομένα που είχε μέχρι την ημέρα που έφυγε η άτυχη γυναίκα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, δεν είχε καμία ένδειξη για περιτονίτιδα.  Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο το γιατρό και τον καταδίκασε.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Παναγιώτης Νταής, με αφορμή την απόφαση, έκανε χθες την εξής δήλωση: «Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, είναι παρήγορο που κάποιοι πεισματάρηδες αγωνιούν και αγωνίζονται για δικαιοσύνη. Η απόφαση αυτή είναι δικαίωση και όχι εκδίκηση για την οικογένεια και τη μνήμη της “κυρίας Σοφίας”, μολονότι δε θα τη φέρει πίσω.
Ταυτόχρονα, όμως, είναι και ένα αυστηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που είναι υποχρεωμένοι, διορισμένοι και αμειβόμενοι από το υστέρημά μας, ιδιαίτερα αυτά τα δύσκολα χρόνια, να προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες, την υγεία και τη ζωή τους. Είναι, όμως, και μια απάντηση στους αυτόκλητους και ετερόφωτους Ηρακλείδες της εκάστοτε εξουσίας που σπεύδουν να προλάβουν αποφάσεις με κατάπτυστα και ανήθικα δημοσιεύματα.
Το ανθρώπινο λάθος δεν είναι απάνθρωπο. Απάνθρωπο είναι να «περπατάς» στο όριο του αισχρού με το πρόστυχο».
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κατά Π. Κουμάντου: Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη δε διαγράφεται από την ιστορία μας
 
Το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή άρθρο της κας Πιπίνας Κουμάντου με θέμα το κατά πόσο ενδιαφέρει ένα 17χρονο η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Το “μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ.”, κα Πιπίνα Κουμάντου, με χοντροκομμένο και προκλητικό τρόπο, επιχειρεί να μας πείσει σε σημερινό της (σ.σ. χθεσινό της) άρθρο πως η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη ήταν ένα απλό τροχαίο που δεν πρέπει να ενδιαφέρει τη νεολαία!
Αποσιωπώντας την έρευνα των Μπέρτσου- Βούλτεψη-Ρωμαίου που αποκάλυψε αμέσως πως δεν ήταν τροχαίο, αλλά δολοφονία. Παραλείποντας σκόπιμα την πρόσφατη συγκλονιστική κατάθεση μνήμης σε βιβλίο του δικαστή Μακρίδη που φωτογραφίζει από πόσο ψηλά διατάχθηκε και οργανώθηκε η δολοφονία Λαμπράκη. Αποκρύπτοντας την τόλμη του Σαρτζετάκη στη συγκεκριμένη υπόθεση και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Παραλείποντας εσκεμμένα τις ομολογίες των ίδιων των παρακρατικών και των αξιωματικών στη δίκη του 1966. Αποκρύπτοντας τους φακέλους που δείχνουν όλο το σχέδιο του Κατσούλη, την εμπλοκή του δωσίλογου Γιοσμά κ.ά.
Η προκλητική παρέμβαση της κας Κουμάντου δεν αποτελεί μια ευκαιριακή κίνηση για να
"πλασαριστεί” στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές.
Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, για μια συνειδητή προσπάθεια της Δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία και όσα αυτή μπορεί να διδάξει στις επόμενες γενιές.
Ανάλογα δημοσιεύματα σαν αυτά της κας Κουμάντου, αναπαράγονται αυτές τις ημέρες σε πανελλαδικό επίπεδο, σε μια άθλια προσπάθεια να αφαιρεθεί από την Αριστερά και τον ελληνικό λαό ένας άνθρωπος- σύμβολο για τους αγώνες του υπέρ της Ειρήνης και να περιοριστούν οι ευθύνες του παρακράτους της εποχής.
Η ιστορία, βέβαια, ούτε διαγράφεται ούτε ξαναγράφεται. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της Δεξιάς, που δε θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τη στήριξη του κράτους. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης. Η εφόρμηση στην παραχάραξη της μνήμης δε θα καρποφορήσει. Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος δε θα το επιτρέψουν». Α.Π.

*** Στα 5.000 ευρώ η ανάληψη μετρητών
 
Τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: Στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει.
Σύμφωνα με την απόφαση:
·Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 2.300 ευρώ σε 5.000. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 5.000 ευρώ, ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
·Αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.300 ευρώ σε 3.000. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/ και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό
·Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 4.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο, από 1η Ιουλίου 2018
·Διευκολύνονται οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέσω της αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, από 20.000 ευρώ σε 40.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα . Οι ανωτέρω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των Πιστωτικών Ιδρυμάτων.
Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων, της 15ης Μαΐου 2017. Σημειώνεται ότι οι αρχές στοχεύουν στην πλήρη άρση των περιορισμών το συντομότερο δυνατόν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα.
Από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου θα ισχύσει η αύξηση του μηνιαίου ποσού ανάληψης στις 5.000 ευρώ από 2.300 ευρώ, διευκρινίστηκε σε νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Οι υπόλοιπες αλλαγές, στο πλαίσιο χαλάρωσης των capital controls (πλην της μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου), ισχύουν με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ.

*** Αντιπυρική περίοδος: Άμεσα ποινικές διώξεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου
 
Μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις αρκετοί προβαίνουν στο άναμμα υπαίθριων πυρκαγιών, για καύση υπολειμμάτων γεωργικών καλλιεργειών, εκμεταλλευόμενοι τις ευμενείς καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας.
Όπως σημειώνεται ακόμη από την Υπηρεσία: «Υπενθυμίζουμε την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2018, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς μέχρι και 31-10-2018.
Επίσης υπενθυμίζουμε και τις ποινικές ευθύνες-κυρώσεις που επισύρει μια τέτοια πράξη. Κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας προκειμένου να προστατέψει τον δασικό πλούτο του Ν. Μεσσηνίας θα ασκεί άμεσα ποινικές διώξεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου σε συμπολίτες μας που θα προβαίνουν στο άναμμα φωτιάς, προκειμένου να απαλλαγούν από υπολείμματα γεωργικών καλλιεργειών.
Επισημαίνουμε την αντίθεση της Υπηρεσίας μας με την ανωτέρω διαδικασία, κρίνεται όμως απαραίτητη προκειμένου να μειώσουμε τις πυρκαγιές και να προστατέψουμε την βιοποικιλότητα των εδαφών του νομού μας.
Παρά τις βροχοπτώσεις οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών».

*** Απανωτά «χαστούκια» για τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ!Πόσο θα αντέξει
~ Νέο «χαστούκι» δέχεται η Τουρκία, λίγες ώρες μετά την απειλή από Fitch για υποβάθμιση των τουρκικών τραπεζών.
Η Moody’s ανακοίνωσε πως έθεσε σε επιτήρηση για περαιτέρω υποβάθμιση την αξιολόγηση «Ba2» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας, επικαλούμενη την αυξανόμενη αβεβαιότητα για τη μελλοντική κατεύθυνση της μακροοικονομικής πολιτικής, ενόψει κοινοβουλευτικών-προεδρικών εκλογών (24 Ιουνίου 2018), και τον κίνδυνο σοβαρών πιέσεων στο ισοζύγιο πληρωμών.~
~ Υπενθυμίζεται ότι πριν από μόλις δύο ημέρες, η Moody’s αναβάθμισε επί τα χείρω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας, επισημαίνοντας την ένταση των πιέσεων στην αγορά που απορρέει από τις ενέργειες του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan.
Ειδικότερα, μείωσε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 2,5% για το 2018 και στο 2% για το 2019, ενώ σύμφωνα με τις προηγούμενες προβλέψεις η Τουρκία θα παρουσίαζε ανάπτυξη 4% το 2018 και 3,5% το 2019.
«Oι πρόσφατες δηλώσεις του Erdogan σχετικά με τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής μετά τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στις 24 Ιουνίου ζημίωσαν την αξιοπιστία του πλαίσιο που έχει θέσει η τουρκική κεντρική τράπεζα για τον πληθωρισμό.
* Financial Times
@FT    

***  ΒΟΜΒΑ ΤΟΣΚΑ για ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ!Και έξω από το Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια αλλά δεν συλλαμβάνονται
«Προσπαθούμε να συλλαμβάνουμε όσους εκτρέπονται και παραβαίνουν το νόμο» υποστηρίζει ο υπ. Προστασίας του Πολίτη
Το επιχείρημα ότι «και έξω από τον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια σε διαμαρτυρίες αλλά δεν συλλαμβάνονται» χρησιμοποιεί σε συνέντευξή του ο Νίκος Τόσκας προκειμένου να εξηγήσει την αντίδραση της αστυνομίας απέναντι στο Ρουβίκωνα.
Όπως λέει στα ΝΕΑ «προσπαθούμε να συλλαμβάνουμε όσους εκτρέπονται και παραβαίνουν το νόμο και τους οδηγούμε στη Δικαιοσύνη» επαναλαμβάνοντας ότι «υπάρχουν πάνω από 100 περιπτώσεις στις οποίες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μέλη της ομάδας αυτής».
* Κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «η πραγματικότητα είναι ότι τώρα μπαίνει η Αστυνομία στα Εξάρχεια και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια». «Εστιάζουμε στα κυκλώματα ναρκωτικών γιατί αυτά τροφοδοτούν και άλλες παραβατικές καταστάσεις» προσθέτει.
Για τον Νίκο Τόσκα «το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια το δημιουργούν κάποιοι μπαχαλάκηδες οι οποίοι παρουσιάζονται δήθεν ως επαναστάτες αλλά συνδέονται ή χρησιμοποιούνται από κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών. Συνδέονται και – εκούσια ή ακούσια – αυτά υπερασπίζονται».
«Οι οδηγίες προς την αστυνομία είναι να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και να δρουν άμεσα ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια» καταλήγει για το θέμα των Εξαρχείων. protothema

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ! Ποιος φταίει και τι είχε συμφωνηθεί
Δεν υπήρξε ποτέ έγγραφο υπογεγραμμένο από τους δύο υπουργούς εξωτερικών – Αυτό δίνει το δικαίωμα τώρα και στις δύο πλευρές να ισχυριστούν ότι θέλουν για να καλύψουν τα νώτα τους στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, σε ναυάγιο οδηγήθηκαν όπως φάνηκε χθες Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας –ΠΓΔΜ. Στην ουσία ωστόσο όπως αναφέρει και το «omegapress.gr», οι διαπραγματεύσεις είχαν ναυαγήσει τρείς ημέρες νωρίτερα.
Η τελευταία φάση διαδραματίστηκε στην Αθήνα, όπου η αντιπροσωπεία διπλωματών και εμπειρογνωμόνων της ΠΓΔΜ επιδόθηκε σε ένα τριήμερο τακτικισμών που κατέστησε αδύνατη την συμφωνία.
Πριν όμως από την επισημοποίηση της αποτυχίας, υπήρξε έντονο παρασκήνιο με παράδοξες εκφάνσεις, πρωτοφανείς μάλιστα για τα διεθνή διπλωματικά δεδομένα. Όταν στις 28 Μαϊου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και αμέσως μετά από το Βερολίνο, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας, όλοι πίστεψαν ότι οι δύο ηγέτες απλώς θα υπέγραφαν τα συμφωνηθέντα.
Όμως συμφωνία δεν υπήρξε ποτέ. Για την ακρίβεια, αυτό που υπήρξε ήταν μια προφορική συμφωνία Κοτζιά –Ντιμιτρόφ που φυσικά δεν δεσμεύει ποτέ κανέναν, ούτε μικροπωλητές , πόσο μάλλον κράτη και για τον λόγο αυτό οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα πρέπει να απολογηθούν για τους περίεργους τακτικισμούς
τους.
Ούτε κανείς, πλην των εμπλεκομένων γνωρίζει τι ακριβώς περιελάμβανε η συμφωνία, ούτε ανέλαβε κανείς την ευθύνη να ανακοινώσει δημόσια τι περιελάμβανε . Με εξαίρεση τα μισόλογα για το «Ίλιντεν», ουδέποτε η ΠΓΔΜ δέχθηκε αλλαγή συντάγματος για μια ονομασία έναντι όλων.
Ήταν μια τακτική που προστάτευε τους δύο υπουργούς Εξωτερικών ενόψει της διαγραφόμενης αποτυχίας. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου διατηρούσε από την αρχή επιφυλάξεις , ενώ ο Κοτζιάς μιλούσε συνεχώς για μια συμφωνία που δεν υπήρχε πουθενά.
Το ιστορικό
~  Πηγές με υψηλό βαθμό αξιοπιστίας, είπαν στο omegapress.gr, ότι από την Τετάρτη 29 Μαίου, οπότε και άρχισαν οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα «επί τεχνικών θεμάτων», η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ έθεσε νέα θέματα στο τραπέζι, έκανε πολύ γκρίζα την θέση των Σκοπίων για το erga omnes και συνολικά έθετε νέα αιτήματα, διαδικαστικά και διαπραγματευτικά, που η Αθήνα δεν μπορούσε να δεχθεί, προφανώς για να οδηγήσει τις συνομιλίες σε αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή στα Σκόπια το κλίμα οξύνονταν. Ήταν προφανέστατο σε όλους τους διπλωμάτες και όσους είχαν εμπλοκή έμμεση ή άμεση στις διαπραγματεύσεις, ότι οι συνομιλίες παραβίαζαν την προφορική συμφωνία Κοτζιά –Ντιμιτρόφ, αν γνωρίζει κανείς τι ακριβώς είχαν συμφωνήσει.
Τα περί τεχνικών εκκρεμοτήτων που θα αντιμετωπίζονταν στην Αθήνα ήταν τόσο ασαφή, που ουδείς ενημερωμένος διπλωμάτης πίστεψε ότι απηχούν το πραγματικό περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων.
Η υποτιθέμενη συμφωνία κλείστηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ήταν η συνάντηση Νίμιτς –Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στις 24 Μαίου στη Νέα Υόρκη και η δεύτερη στις Βρυξέλλες στις 28 Μαίου. Το γεγονός όμως ότι δεν υπήρξε ποτέ έγγραφο υπογεγραμμένο από τους δύο υπουργούς εξωτερικών, αλλά προφορική όμως σημειώσαμε συμφωνία, δίνει το δικαίωμα τώρα και στις δύο πλευρές να ισχυριστούν ότι θέλουν για να καλύψουν τα νώτα τους στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.
Είναι ωστόσο προφανές ότι οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας θα συνεχιστούν μέχρι την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 28 Ιουνίου και την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 Ιουλίου, Είναι επίσης προφανές ότι όσο πλησιάζουν οι ημερομηνίες αυτές, τόσο μεγαλύτερες πιέσεις θα ασκούνται και στην Αθήνα και τα Σκόπια.
Τώρα, ο κ. Τσίπρας, ενόψει των συνόδων κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, βρίσκεται αντιμέτωπος με πιέσεις ξένων χωρών που βασίστηκαν στο ιδιαίτερα θετικό κλίμα που δημιουργούσαν συνεχώς τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Κοτζιάς. Πιέσεις θα δεχθεί και ο Ζάεφ , αλλά το ζήτημα είναι ότι η Αθήνα, σε κλίμα αποτυχίας θα πρέπει να αποφασίσει για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ –ΠΓΔΜ, ενώ ο απρόβλεπτος Τράμπ ενδέχεται να τινάξει τα πάντα στον αέρα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 Ιουλίου αν αποφασίσει να παρέμβει.
Τώρα, είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, αλλά και στην Αθήνα και τα Σκόπια υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν και υπό αυτό το πρίσμα, το πολιτικό σκηνικό θα επιβαρυνθεί. protothema

***  Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ με ΤΡΑΜΠ και ΚΙΜ! Στις 12 Ιουνίου η Συνάντηση του Αιώνα
Στις 24 Μαΐου, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει την αναβολή της συνάντησης με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη – Σήμερα όμως αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά στη διεξαγωγή της – Είχε προηγηθεί επίσκεψη, στον Λευκό Οίκο, του «δεξιού χεριού» του Κιμ Γιονγκ Ουν, στρατηγού Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο οποίος επέδωσε στον Τραμπ προσωπική επιστολή του ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ
Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Μαΐου, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 12 Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη, συνάντησής του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.
Με μια «οργίλη» επιστολή προς τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμιζε, μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, λόγω της απίστευτης οργής σας και της ανοιχτής εχθρικότητας στην πρόσφατη δήλωσή σας, νιώθω ότι είναι ακατάλληλο, στην παρούσα φάση, να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση που προγραμματίζεται εδώ και καιρό».
Οι δύο πλευρές, ωστόσο, συνέχισαν να εργάζονται προς την κατεύθυνση μίας Συνόδου Κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών και ο ένοικος του Λευκού Οίκου είχε αφήσει να διαφανεί ότι επανεξετάζει την απόφασή του να αναβάλει το ραντεβού. Τελικά, καθώς φαίνεται, οι διπλωματικές επαφές ευοδώθηκαν κι έτσι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε, πριν από λίγο, ότι θα συναντήσει τελικά τον Κιμ στις 12 Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Της ανακοίνωσης του Αμερικανού προέδρου είχε προηγηθεί η άφιξη, στον Λευκό Οίκο, του «δεξιού χεριού» του Κιμ Γιονγκ Ουν, στρατηγού Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο οποίος παρέδωσε στον Ντόναλντ Τραμπ μία επιστολή εκ μέρους του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς και μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο Βορειοκορεάτης στρατηγός έφθασε στον Λευκό Οίκο λίγο μετά τις 13.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας). Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ συναντήθηκε αρχικά με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη και την Πέμπτη, προετοιμάζοντας το έδαφος της ιστορικής συνόδου μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν.
~  Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών και στρατηγός τεσσάρων αστέρων, έγινε ο πρώτος ανώτερος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας που επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο στα τελευταία 18 χρόνια. Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος συναντήθηκε έξω από τη Δυτική Πτέρυγα με τον αρχηγό του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, και τον επικεφαλής του τμήματος της Κορέας, Άντριου Κιμ, ο οποίος τον οδήγησε στο Οβάλ Γραφείο, για να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να παραδώσει την προσωπική επιστολή του Βορειοκορεάτη ηγέτη.
Στο Οβάλ Γραφείο, μαζί με τον Τραμπ, ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Το περιεχόμενο της επιστολής δεν έγινε άμεσα γνωστό, αν και η Wall Street Journal ανέφερε ότι απλώς εξέφραζε το ενδιαφέρον του Κιμ Γιονγκ Ουν να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Σιγκαπούρης, χωρίς ωστόσο να αλλάξει τις διαπραγματευτικές θέσεις της Βόρειας Κορέας.
«Πιστεύω ότι πιθανότατα θα είναι μια πολύ επιτυχημένη, τελικά μια επιτυχημένη διαδικασία» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βορειοκορεάτη στρατηγό. Αναφερόμενος στην επιστολή που του παρέδωσε ο τελευταίος, είπε ότι η παρουσίαση αυτή κατέληξε να γίνει μια «μακρά συνομιλία». Χαρακτήρισε, δε, «πολύ ωραίο, πολύ ενδιαφέρον γράμμα» την επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, όμως, λίγο αργότερα, σε μια αποστροφή των δηλώσεών του, είπε ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη αυτήν την επιστολή. Προσέθεσε, δε, ότι πιστεύει πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι δεσμευμένος στην αποπυρηνικοποίηση της χώρας του. «Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε μια σχέση και θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου» συνέχισε.
Ο Τραμπ σημείωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, «βοήθησε αρκετά», ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τη συνάντησή του με τον Κιμ. Σύμφωνα με το Russia Today, επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν του άρεσε» το γεγονός ότι ο Κιμ συναντήθηκε, νωρίτερα αυτ’ήν την εβδομάδα, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
Ενεργώντας ωστόσο απρόβλεπτα, όπως σχεδόν κάθε φορά στη μέχρι σήμερα θητεία του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, ο Τραμπ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, στις 12 Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη. Αν δεν αλλάξει πάλι γνώμη…
protothema

***  ΦΩΤΙΑ’ παίρνουν τα ΣΚΟΠΙΑ! Στους δρόμους βγαίνουν!  ΘΕΛΟΥΝ τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας… (ΒΙΝΤΕΟ)
‘Φωτιά’ φαίνεται πως παίρνουν τα Σκόπια καθώς έχουμε εξελίξεις.
Το VMRO σήμερα 2 Ιουνίου κατεβάζει κόσμο στον δρόμο κατά του Ζάεφ και της, όποιας, συμφωνίας φαίνεται πως έχει κάνει με την Ελλάδα.
Μάλιστα υπάρχει και βίντεο-κάλεσμα στο οποίο όπως θα δείτε η λέξη Μακεδονία χρησιμοποιείται με πάθος.
Μήπως αυτή η αντίδραση τορπίλισε τη συμφωνία που φαίνεται πως υπήρχε;
~  *  https://www.facebook.com/nedelnikrepublika/videos/1802168889803728/?t=0

***  Δεν «ΜΑΣΗΣΕ» τα λόγια του και προκάλεσε ΣΑΛΟ ο νέος υπουργός οικογενείας στην Ιταλία: «Δεν υπάρχουν οι ομοφυλόφιλες οικογένειες»…
Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η δήλωση του Λορέντσο Φοντάνα ο οποίος είναι νέος υπουργός με αρμοδιότητα για την οικογένεια…
και δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι νομικά «οι ομοφυλόφιλες οικογένειες δεν υπάρχουν».
* Φυσικά η δήλωσή του αυτή ξεσήκωσε ανθρώπους από την αριστερά και οργανισμούς για την προστασία των gay δικαιωμάτων. Ο Φοντάνα προέρχεται από το κόμμα της Λέγκας του Βορρά.
Ο Ματτέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι πλέον και υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι πρόκειται για προσωπική άποψη του Φοντάνα, που δεν περιέχεται στο κυβερνητικό συμβόλαιο με τους Πέντε Αστέρες.
Ο Φοντάνα είπε επιπλέον στην ίδια συνέντευξη, ότι στόχος του είναι να στηρίξει την αύξηση των γεννήσεων και τις οικογένειες της χώρας.

***  Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση του Μπουτάρη για τον συγκυβερνήτη του Α. Τσίπρα: «Αν τον δω κρεμασμένο, δεν θα κόψω το σχοινί»… (ΒΙΝΤΕΟ)
~ Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έχει από το σύστημα το ελεύθερο να λέει και να πράττει ό,τι θέλει χωρίς να γίνεται αντικείμενο κριτικής.
Μέσα στα απίστευτα που έχει πει ήταν κάτι που είχε δηλώσει το 2015 για τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.
Συγκεκριμένα είχε πει: «Αυτόν τον Καμμένο παιδιά συγγνώμη, αλλά δεν τον πάω με τίποτα. […] Αν τον δω κρεμασμένο, δεν θα κόψω το σχοινί».
* Η τόσο ακραία και χυδαία επίθεση αντί να γίνει αντικείμενο πολιτικής κριτικής έγινε θέμα για… χαβαλέ. Γιατί το σύστημα αρνείται να του ασκήσει κριτική, τον θεωρεί κάτι σαν «τοτέμ».
Δείτε την απίστευτη δήλωση που είχε κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο:
~* Μπουτάρης για Καμμένο  : https://youtu.be/mMEETFv_zqo .-
* Επιπλέον, δείτε τις απίστευτες δηλώσεις που έχει κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά καιρούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, στο παρακάτω εξοργιστικό βίντεο που όλοι πρέπει να δουν πριν πάνε να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές: ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ , : https://youtu.be/GQUoJNSb7TE  .-
Υν: Οι  Νενέκοι , ψεύτες , καρεκλοκένταυροι , πατριδοκάπηλοι , έθνοπροδότες , ανθέλληνες και προδότες  , αργά η γρήγορα , τιμωρούντε και πρέπει με την εσχάτη των ποινών ...κρεμάλα !! Αυτό πιστεύω ,! Αυτό έλεγε και ο Γέρος  του Μωριά , που δυό φορές φυλακίστηκε  ....

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ στην περιφέρεια Αττικής! Η Δούρου ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΑΥΞΗΣΗ χαρατσιού κατά 11% για τα σκουπίδια
~  Ενώ όλοι οι δήμοι της χώρας προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν σταθερά τα δημοτικά τους τέλη, λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας των Ελλήνων…
η Ρένα Δούρου αποδεικνύει τι εστί αριστερά για άλλη μια φορά επιβάλλοντας αύξηση κατά 11,4% στις εισφορές των δημοτών για την επεξεργασία και την τελική διάθεση των αποβλήτων στην Αττική.
* Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η εισφορά για το 2018 θα ανέλθει στα 49 ευρώ ανά τόνο, τη στιγμή που το 2017 ήταν 44 ευρώ. Το ποσό αυτό θα κληθούν οι πολίτες να το πληρώσουν μέσω των λογαριασμών ρεύματος που θα τους έρθουν.

***  Να ΑΓΙΑΣΕΙ το στόμα του! Ένας απλός τσοπάνης λέει τη γνώμη του για τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ… (ΒΙΝΤΕΟ)
~ Να αγιάσει το στόμα του κυρίου στο βίντεο. Το 2012 έγινε στο iliapress.gr ένα ρεπορτάζ για τη γνώμη ενός τσοπάνη για τους Έλληνες πολιτικούς και την πολιτική γενικότερα.
Ένας απλός άνθρωπος μακριά απ’ όλα που βλέπει τα πράγματα όπως πραγματικά είναι, και χωρίς τις κομματικές παρωπίδες που έχει ο περισσότερος κόσμος.
* Η ΓΝΩΜΗ ΕΝΟΣ ΤΣΟΠΑΝΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ : https://youtu.be/Q1u3oZV0igk .-

*** Π. Παυλόπουλος: «Θεμελιώδης ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κράτους η προστασία της οικογένειας»…
Η προστασία της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση του κράτους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος…
στο χαιρετισμό του κατά τα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS στο Ηράκλειο της Κρήτης, σημειώνοντας ότι η σαφής κατοχύρωση μέσω του Συντάγματος των υποχρεώσεων του κράτους υπερ της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας, έχει ως «στόχο τη θωράκιση της κοινωνική συνοχής, δοθέντος ότι η οικογένεια είναι ο πυρήνας του κοινωνικού συνόλου».
«Δυστυχώς», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, «λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει ο τόπος και ο λαός μας, το κοινωνικό κράτος δοκιμάζεται, πρωτίστως διότι το κράτος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ορισμένες υποχρεώσεις που του αναλογούν, ακόμη και κατά το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένων υποχρεώσεων που αφορούν την Οικογένεια και τα Παιδιά». Σε αυτό, πρόσθεσε, «πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι η οικογένεια στην Ελλάδα πλήττεται σήμερα από πρωτόγνωρα φαινόμενα –εντελώς ξένα προς την Ελληνική νοοτροπία και παράδοση- γονέων οι οποίοι φέρονται στα παιδιά σαν ανθρωπόμορφα τέρατα. Βεβαίως μπορεί αυτά τα φαινόμενα ν’ αποτελούν, ευτυχώς, μια μικρή εξαίρεση από τον γενικό κανόνα των Ελλήνων γονέων, πλην όμως είναι ανάγκη να λάβουμε τώρα τ’ απαραίτητα μέτρα ώστε αυτές οι επικίνδυνες εμπειρίες να μην συνεχισθούν και, κυρίως, να μην πάρουν μεγάλες διαστάσεις».
* Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμπλήρωσε ότι «προς αυτή την κατεύθυνση η στήριξη της Οικογένειας, του Παιδιού και, συνακόλουθα του κοινωνικού συνόλου καθώς και της κοινωνικής συνοχής συμβάλει τα μέγιστα έρχεται να καλύψει η δράση ιδιωτικών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως το φιλανθρωπικό σωματείο «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας»».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στη δράση των Παιδικών Χωριών SOS, σημείωσε ότι η παρουσία του στην τελετή των εγκαινίων της δομής στο Ηράκλειο «έχει την έννοια της δημόσιας αναγνώρισης της εκ μέρους του σωματείου σας στήριξη του κοινωνικού κράτους σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα».
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Ρέθυμνο, όπου το βράδυ στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης θα του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου της Κρήτης.  ΑΠΕ

***  Μας δουλεύουν! ΥΜΝΟΙ του Der Spiegel για τη στάση της Ελλάδος στο «προσφυγικό»
«Η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις. Ο αριθμός των μεταναστών είναι τεράστιος και η πίεση είναι τεράστια. H Frontex θέλει να στηρίξει την Ελλάδα.
Επεξεργαζόμαστε τον τεχνικό εξοπλισμό. Αυτήν τη στιγμή προμηθεύουμε οχήματα περιπολίας για τα χερσαία σύνορα. Και αγοράζουμε ή ενοικιάζουμε πλοία και αεροπλάνα. Με αυτές τις νέες ευκαιρίες, θα είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πιο αποτελεσματικά τις χώρες και τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», τονίζει ο 50χρονος Γάλλος, επικεφαλής της Frontex από τον Ιανουάριο του 2015. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνόρων έχουν επεκταθεί. Ο προϋπολογισμός έχει αυξηθεί και τώρα περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι εργάζονται για την Frontex. Στην πραγματικότητα, η ανατολική Μεσόγειος είναι και πάλι η κύρια προσφυγική διαδρομή προς την ΕΕ. Αυτές είναι οι συνέπειες της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και στη Συρία. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν προστασία και φεύγουν στην Τουρκία. Ο στόχος τους είναι η Δύση.
Ερωτηθείς για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν από τον Έβρο ο Λετζερί τονίζει: « Στον Έβρο έχουμε μια νέα κατάσταση. Πολλοί μετανάστες περιμένουν την ευκαιρία να φτάσουν στην Ελλάδα κοντά στην τουρκική πόλη της Οδρίν. Έχουμε ήδη μια μικρή ομάδα αξιωματούχων στην περιοχή… Τον Μάιο, ο αριθμός των προσφύγων μειώθηκε και πάλι. Εάν είναι απαραίτητο, θα δούμε με τις ελληνικές αρχές εάν είναι λογικό να στείλουμε περισσότερα μέλη του προσωπικού της Frontex».
* Ο Λετζερί λέει ότι η Frontex έστειλε επίσης 45 υπαλλήλους της στα σύνορα με την Αλβανία. «Παρατηρούμε μια νέα διαδρομή των προσφύγων από τις ακτές της Βόρειας Ελλάδα προς την Αλβανία και το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία και τη Σερβία. Την ονομάζουμε «Βαλκανική παράκτια διαδρομή». Ορισμένες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων αντιμετωπίζουν και πάλι προβλήματα και διαμαρτύρονται για χιλιάδες νεοεισερχόμενους. Η Κροατία και η Σλοβενία, και τα δύο μέλη της ΕΕ, αναφέρουν επίσης πολλούς μετανάστες. Πρέπει τώρα να μάθουμε από πού προέρχονται και πώς φτάνουν σε αυτές τις χώρες».
Ο επικεφαλής της Frontex λέει ότι «Σήμερα μπορούμε να διαθέσουμε κατά μέσο όρο 1.500 δημόσιους υπαλλήλους. Σε σύγκριση με το 2015, το μέγεθος των αποστολών μας έχει πενταπλασιαστεί. Τα κράτη μέλη καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες. Όλοι συνεισφέρουν».
Ο Λετζερί λέει ότι τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο: «Το 2015, επεσήμανα ότι η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη και αλληλεγγύη ως μεθοριακό κράτος. Εκείνη την εποχή, το όλο θέμα αφορούσε το γεγονός ότι δεν υπήρχε σωστή εγγραφή προσφύγων, με τα δακτυλικά αποτυπώματα. Εν τω μεταξύ, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Όλοι οι εντοπισμένοι μετανάστες είναι επίσης εγγεγραμμένοι. Εμείς, η ΕΕ, είμαστε σήμερα καλύτερα εξοπλισμένοι από ό, τι ήμασταν πριν από τρία χρόνια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βελτιωθούμε – όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού…Τα καλά νέα είναι ότι όλοι μιλάνε για πιο πολύ προσωπικό και περισσότερα χρήματα για τη Frontex. Πρέπει να εξετάσουμε κατά πόσον η εντολή μας είναι επαρκής. Αυτό είναι σίγουρα για συζήτηση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε η Frontex να διαθέτει 10.000 συνοριοφύλακες μέχρι το 2027. Αισθάνομαι ότι υπάρχει ευρεία συναίνεση σχετικά με την πρόταση αυτή».
parapolitika.gr

***  ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ρομπότ χαρτογραφεί και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ τα «κρυμμένα ΜΥΣΤΙΚΑ» της Αγίας Σοφίας
Μια καινοτόμα ιδέα είχαν Τούρκοι ακαδημαϊκοί, οι οποία με τη βοήθεια φοιτητών έφτιαξαν μια ομάδα η οποία θα έριχνε φως στα «κρυμμένα μυστικά» της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με την Daily Sabah, μέσω ενός ειδικού ρομπότ χαρτογραφήθηκαν ακόμη και οι πιο «σκοτεινές γωνιές» του κτηρίου.
*  Όπως αναφέρει το pontos-news.gr, το ρομπότ, το οποίο αναπτύχθηκε από τους ακαδημαϊκούς και τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου και ονομάστηκε «Turist» (τουρίστας), «χαρτογράφησε» σπιθαμή προς σπιθαμή το 7.500 τ.μ. μνημείο.
Ο… τουρίστας πραγματοποίησε μια περιεκτική έρευνα, «σκανάροντας» κάθε σημείο του μοναδικού μνημείου, σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στον περιβάλλοντα χώρο.
Τα δεδομένα της έρευνας έχουν καταχωρηθεί σε μια βάση δεδομένων, στην οποία θα μπορούν σύντομα –μέσω του διαδικτύου– να προστρέχουν οι ερευνητές από όλο τον κόσμο που θα θέλουν να μελετήσουν το μεγάλο ναό της Ορθοδοξίας.

***  Ο πασίγνωστος πολιτικός και οι «καυτοί» διάλογοι! ΠΡΕΖΑ, ΠΟΡΝΕΣ κι ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΙ
«M’ έχει τρελάνει, θέλει γυναίκες φουλ. Εγώ κάνω άλλα πράγματα, κανόνισε το εσύ και βγάλε την προμήθειά μου».Το παραπάνω απόσπασμα από τηλεφωνική συνομιλία που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. και αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», είναι χαρακτηριστικό για τον τρόπο με τον οποίο δρούσε το κύκλωμα πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών στη Μύκονο.
Οπως προκύπτει από τη δικογραφία της Δίωξης Ναρκωτικών, τα φερόμενα ως αρχηγικά μέλη -ένας 34χρονος που είχε κατηγορηθεί το 2011 για ληστεία τράπεζας και ένας 33χρονος πρώην λιμενικός που είχε αποταχθεί για ναρκωτικά- έκαναν… dolce vita στο Νησί των Ανέμων. Είχαν γνωστούς σε όλα τα ακριβά εστιατόρια και ξενοδοχεία και είχαν «άκρες» για να βρίσκουν στους πελάτες τους τα καλύτερα τραπέζια στα πιο χοτ νυχτερινά κέντρα.
Τα τηλέφωνά τους χτυπούσαν διαρκώς από πλούσιους που παραθέριζαν στο νησί και ήθελαν να «ανέβουν» κάνοντας χρήση κοκαΐνης ή να απολαύσουν την παρέα αιθέριων υπάρξεων. Υπηρεσίες για τις οποίες χρυσοπληρώνονταν, αφού το «σέρβις» του κυκλώματος ήταν πρωτοφανές, εξυπηρετώντας όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, κάνοντας «ντελίβερι» ναρκωτικών ακόμα και σε σκάφη ή πριβέ σουίτες υπερπολυτελών ξενοδοχείων.
Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής» για τα μεγάλα κέρδη από τα ροζ ραντεβού.
«-Πόσες κοπέλες;
-Μάλλον δύο.
-Ναι θα βρούμε.
-Το νούμερο είναι εκεί που μου είπες; Στο 4;
-Τετρακόσια την ώρα εννοείς.
-Ναι.
-Εχει και κάποιες πιο ακριβές, που είναι υπέρμ@@@.
-Δε θέλω να τις αγοράσω.
-Πιο φθηνά υπάρχουνε, άμα το πάρεις για όλο το βράδυ».
Τέλος στο πάρτι της Μυκόνου έβαλε σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ένας πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος «σφύριξε» στη Δίωξη Ναρκωτικών ότι δύο άτομα διακινούν κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη, ινδική κάνναβη και άλλες ναρκωτικές ουσίες στη Μύκονο. Εδωσε τα κινητά τους τηλέφωνα και με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και κατεγράφησαν 65 συνομιλίες.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι στην ατζέντα τους υπήρχαν επιφανείς επιχειρηματίες, αλλά και ζάπλουτοι Σαουδάραβες και Λιβανέζοι οι οποίοι μόνο για τη βραδινή τους έξοδο ξόδευαν ολόκληρες περιουσίες. Μ’ ένα τηλεφώνημα είχαν στην πόρτα τους όση «λευκή» σκόνη ήθελαν και τις καλύτερες γυναικείες συντροφιές. Μάλιστα, όταν οι πελάτες ρωτούσαν αν είναι καλής ποιότητας τα ναρκωτικά τους, απαντούσαν: «τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει. Αν δεν σου αρέσει θα σου δώσω πίσω τα λεφτά σου»…
Ιδιαίτερα γούστα
Oι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος έχουν κάνει αρκετούς «κοσμικούς» της Μυκόνου να χάσουν τον ύπνο τους. Στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί επίμαχες συνομιλίες στις οποίες γίνεται αναφορά σε γνωστό πολιτικό πρόσωπο, ο οποίος φέρεται να διασκέδαζε μαζί τους και να είχε διατυπώσει… ροζ αιτήματα ιδιαίτερου γούστου.
«Είχαμε εδώ και τον (…) που ήθελε να τον γ…», ακούγεται να λέει στο τηλέφωνο ένας από τους κατηγορούμενους. Τουλάχιστον, έτσι ισχυριζόντουσαν οι κατηγορούμενοι στις μεταξύ τους επικοινωνίες, αισθανόμενοι άτρωτοι αφού στο παλμαρέ τους είχαν πλέον και ένα ισχυρό πελάτη με πρόσβαση στην εξουσία.
Ο πολιτικός δεν ήταν ο μόνος για τον οποίο επαίρονταν οι «άρχοντες της Μυκόνου». Ο ακόλουθος διάλογος είναι διαφωτιστικός για τις έξαλλες νύχτες γνωστού μοντέλου και πρώην εστεμμένης:
«-Είμαι στο πάρτι. Αν δεν είσαι εδώ είναι σαν να μην είσαι στη Μύκονο.
-Να έρθουμε; Θα μας φτιάξεις;
-Ελα, έλα, μόλις ήπια, μόλις ήπια μία γραμμή με την (…). Για να δεις ο φίλος σου τι μπάλα παίζει».
Από τα δικαστικά έγγραφα διαπιστώνεται και η εμπλοκή ατόμου στο οποίο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «πούλησαν ποσότητα ναρκωτικών με την κωδική ονομασία ?2?, προφανώς κοκαΐνη, αντί αγνώστου χρηματικού ποσού ή άλλου ανταλλάγματος». Το άτομο αυτό φέρεται να είναι παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ με συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ο πατέρας του έχει απασχολήσει στο παρελθόν τα φώτα της δημοσιότητας.
*  Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκαν την υπόθεση, σχολίαζαν στο «Εθνος της Κυρι ακής» ότι είναι από τις λιγοστές φορές που έχουν έρθει αντιμέτωποι με διαλόγους που προκύπτει χωρίς αμφιβολία διακίνηση ναρκωτικών. Σε αρκετές συνομιλίες, οι τρεις συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν συνθηματικές λέξεις (διόλου ευφάνταστες) για τα ναρκωτικά, όπως «μανιταρόπιτα», «σπανακόπιτα», «κόκα κόλα», «κο», «Τσάρλι», «Μανταλένα», «πρασινάδα», κ.ά.
«-Πως είσαι αρχηγέ; Είμαι στο νησί.
-Εάν μπορείς θέλω 10 Μανταλένα και 15 από Θείο Τσάρλι. Είναι εντάξει αυτά.
-Οκ θα συναντηθούμε στο Πάνορμο.
-Πες μου την τιμή.
-Για όλα είναι 2.600 ευρώ».
Σε άλλες τηλεφωνικές παραγγελίες, έμποροι και πελάτες μιλούν ξεκάθαρα για πώληση κοκαΐνης, χάπια μεθαμφεταμίνης MDMA, επεξεργασμένης ινδικής κάνναβης (SKUNK), αλλά και για βίζιτες.
«-Δώσε μου δύο λεπτά να σου στείλω φωτό τις γλάστρες γιατί είμαι στο δρόμο.
-Κοίτα να δεις μήπως έχεις κάποια με μεγάλα βυζ@$, αυτό με ενδιαφέρει, αυτό ζητάει ο πελάτης. Αυτές τι τιμές είναι ρε συ τώρα; Για μία ώρα τις θέλει.
-Άλλες είναι πεντέμισι, άλλες επτάμισι, τώρα έχει τις πιο ακριβές εδώ. Τύπου μοντελάκια γιατί αυτές δουλεύουν τώρα πιο πολύ. Γιατί δε θα σου πω ψέματα οι πελάτες που τις παίρνουν συνήθως είναι ξένοι, Σαουδάραβες. Καλώς, κακώς οι τιμές αυτές δεν είναι για Ελληνες.
-Ξέρω αυτές στην Αθήνα είναι του κατοστάρικου. Και πάνε εκεί πέρα και τα παίρνουνε χοντρά.
-Ναι, καμία σχέση τα νούμερα. Στη Μύκονο όλα είναι δύο φορές πάνω.
-Σε παρακαλώ πολύ μεγάλα βυζ@$ και όσο πιο σύντομα μπορείς».
Η φήμη του κυκλώματος φαίνεται πως ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και όσοι ξένοι πήγαιναν στη Μύκονο για διακοπές, είχαν ήδη τα τηλέφωνα των διακινητών. Στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί συνομιλίες με δεκάδες ξένα νούμερα, κυρίως αραβικών και αμερικανικών χωρών.
«-Είμαι ο Αμπντούλ, φίλος του Καρίμ, παιδί από την Αίγυπτο, αυτός έδωσε σε μένα τον αριθμό σου
-Φίλος ποιανού; Α, του Καρίμπ
-Καρίμ, του Καρίμ
-ΟΚ, ξέρω, ξέρω
-ΟΚ. Θέλω κοκαΐνη, ΟΚ;
-Που είσαι τώρα;
-Είμαι στο (…)
-Θα είμαι σε πέντε λεπτά
-Χρειάζομαι κάτι καθαρό, σε παρακαλώ. Καθαρή κοκαΐνη
-Είναι εντάξει, είναι εντάξει, εσύ να είσαι έξω σε δέκα λεπτά».
Παράλληλα, οι τρεις κατηγορούμενοι φαίνεται πως παρείχαν 24ωρη εξυπηρέτηση με παράδοση ακόμα και σε χλιδάτες σουίτες γνωστών ξενοδοχείων. Στο παρακάτω τηλεφώνημα, πελάτης έχει καλέσει από την παραθαλάσσια σουίτα του για να παραγγείλει κοκαΐνη και ινδική κάνναβη. Βέβαια, η υπηρεσία παράδοσης στην πόρτα τους κόστιζε εξτρά, από 20 έως 100 ευρώ…
«-Ερχομαι στο Καλό Λιβάδι
-ΟΚ
-Αλλά υπάρχει μία αμοιβή για τη μεταφορά, πρέπει να το ξέρεις αυτό
-Ναι κανένα πρόβλημα και μεταφορά
-ΟΚ που ακριβώς στο Καλό Λιβάδι
-Ξέρεις το ξενοδοχείο (…)
-Σουίτα;
-Παραθαλάσσια σουίτα (…)
-Θα είμαι εκεί σε περίπου είκοσι λεπτά
-Ναι ΟΚ, πόσο μπορείς να μου φέρεις;
-Πόσο θες;
-Εεεε, νομίζω…
-Θες «πρασινάδα»
-Θέλω, θέλω
-Ή θες το «Τσάρλι»;
-Ναι, ναι θέλω και «Τσάρλι» και «πρασινάδα».
-ΟΚ, πόσο πολύ θες;
-Το «Τσάρλι» θέλω, είναι καλό ή τι;
-Είναι πολύ καλό, πρώτης τάξης, κορυφαία ποιότητα, νιφάδες από Αμστερνταμ
-ΟΚ τέλεια, καμία ανησυχία. ΟΚ και για την «πρασινάδα».
-Πόσο;
-Εχουμε «Amnesia, «Skunk Age», νούμερα ένα.
-ΟΚ, φέρε εσύ και κανένα πρόβλημα για τα λεφτά.
-Πόσα άτομα είστε;
-Οχι είμαι μόνο με την κοπέλα μου
-Μόνο εσείς οι δύο;
-Ναι, εμείς οι δύο, αλλά είμαι καλός καταναλωτής».
Ελεύθερος ο 33χρονος
Εκ των τριών συλληφθέντων, ο 34χρονος και ο πρώην λιμενικός, κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την δωδεκάωρη απολογία τους στον εισαγγελέα. Ο 33χρονος που εμφανιζόταν μέσα από τις συνομιλίες ως συνεργάτης τους, αφέθηκε ελεύθερος. Οι νομικοί εκπρόσωποί του, Σάκης Κεχαγιόγλου και Γιώργος Δρύλλης, υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την ομόφωνη απόφαση των κυρίων Ανακριτή και Εισαγγελέως Σύρου να αφεθεί ελεύθερος ο εντολέας τους. «Τα ισχνά ενοχοποιητικά σε βάρος του στοιχεία ήταν σαφές ότι δεν επαρκούσαν για την επιβολή προσωρινής κράτησης. Βεβαίως σε υποθέσεις που περιέχουν εκρηκτικά στοιχεία (Μύκονος, Ναρκωτικά, χλιδή, σεξ) σε συνδυασμό με τεράστια δημοσιότητα και μεγάλη δόση φαντασίας και υπερβολής, πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος δυσμενούς εξέλιξης για τον κατηγορούμενο? Χαίρομαι γιατί στην περίπτωση του εντολέως μου οι δικαστές παρέμειναν, όπως όφειλαν, ανεπηρέαστοι και λειτούργησαν μόνο με βάση τη συνείδησή τους και το αποδεικτικό υλικό», δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» ο Σ. Κεχαγιόγλου.
Πηγή:imerisia.gr 30/08/2015 και φυσικά ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

***  Συνεχίζεται να καίγεται η Εύβοια! ΜΑΧΗ με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
~Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες, κοντά στο χωριό Πισσώνας, στην Εύβοια.
Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής και από νωρίς το πρωί του Σαββάτου γίνονται προσπάθειες κατάσβεσης και από αέρος με δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
* Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Η φωτιά καίει σε δασική περιοχή και δεν απειλούνται σπίτια.
reader.gr

***  ΜΙΣΟΥΝ την Ελλάδα και ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ να το δείχνουν! Αναρχικοί ΕΚΑΨΑΝ την ελληνική σημαία στα Εξάρχεια… (ΒΙΝΤΕΟ)
~ Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο οι αντεξουσιαστές που συμμετείχαν στα επεισόδια που τείνουν να γίνουν… συνήθεια κάθε Σαββατοκύριακο στην περιοχή.
Θέλοντας να δείξουν ότι η περιοχή είναι υπό τον πλήρη ελεγχός του, ορισμένα από τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια που ξεκίνησαν λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα, πήραν μια ελληνική σημαία και την έκαψαν.
* Στη φωτογραφία που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φαίνονται οι αντεξουσιαστές να κρατούν τη σημαία στην οποία έχουν βάλει φωτιά και να την δείχνουν επειδικτικά προς τους αστυνομικούς.
Τα επεισόδια που κράτησαν περίπου μια ώρα σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα με ομάδες αντεξουσιαστών να πετουν μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.
~* Σημαία : https://youtu.be/IRlEwPl71Kk  .-
~ Από την πλευρά τους οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών ενώ για λόγους ασφαλείας προχώρησαν και σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πατησίων προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Οι αστυνομικοί, ωστόσο, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε κάποια σύλληψη ή προσαγωγή. protothema.gr

***  ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ μεταξύ Πακιστανών στην Πλατεία Αριστοτέλους! «ΠΟΛΕΜΟΣ» για το ποιος θα ελέγχει την περιοχή
Συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών έγινε χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους, μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης.
Δυο ομάδες Πακιστανών συνεπλάκησαν για το ποια ομάδα θα επικρατήσει στην πλατεία Αριστοτέλους στην πώληση λαθραίων τσιγάρων.
* Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση και κατάφερε να συλλάβει έξι από τους Πακιστανούς, ύστερα από καταδίωξη, καθώς οι εμπλεκόμενοι μετά τον καβγά διασκορπίστηκαν.
Οι Πακιστανοί στην συμπλοκή χρησιμοποίησαν μέχρι και κομμάτια ξύλο.

*** Τεράστιες ΜΕΔΟΥΣΕΣ εμφανίστηκαν στον Θερμαϊκό! Δεν έλειψαν και οι τσούχτρες… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το πρόβλημα με τις μέδουσες είναι έντονο σε πολλές παραλίες της χώρας ωστόσο αυτό που είδαν το πρωί στην παραλία Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενο.
Τεράστιες μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, ορατές από τη στεριά, τις οποίες έσπευσαν να απαθανατίσουν οι περαστικοί. Αυτόπτες μάρτυρες μέτρησαν 5 τεράστιες τσούχτρες.
* Ο δημοσιογράφος Άγγελος Λαμπίδης ανέβασε τις φωτογραφίες στο λογαριασμό του στα σόσιαλ μίντια.
iefimerida.gr

*** Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας (ξανά) καλεί τις ΗΠΑ να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ απ’ το Tanf
~ Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας κάλεσε τις αμερικανικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν την περιοχή Tanf, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τα νότια εδάφη της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας Walid Muallem δήλωσε: «Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη διαπραγματεύσεις για το νότιο μέτωπο […] Ο δείκτης πίεσης θα είναι η αποχώρηση των ΗΠΑ από το έδαφός μας στην Eth-Tanf».
*  Τόνισε επίσης ότι δεν θα εφαρμοστεί κάποια συμφωνία για τα νότια της χώρας «μέχρι να αποσύρουν οι ΗΠΑ τις δυνάμεις τους από τη βάση στο Et-Tanf».
Τις προηγούμενες ημέρες, ο ηγέτης της Συρίας Μπασάρ Άσαντ σε συνέντευξη στο RT δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποχωρήσουν από το έδαφος της Συρίας. Με πληροφορίες από Russia Today

~ ***  Καρδιακή νόσος: Tα 6 πιο «αθώα» συμπτώματα~ Η καρδιακή νόσος παραμένει η #1 αιτία θανάτου τόσο για άντρες, όσο και για γυναίκες παγκοσμίως. Μάλιστα τα στατιστικά υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από πρόβλημα στην καρδιά ξεπερνούν εκείνους που πεθαίνουν από κάθε μορφή καρκίνου συνολικά.
* Ένας από τους λόγους που η καρδιακή νόσος είναι τόσο θανατηφόρα είναι επειδή οι άνθρωποι αγνοούν ή αδιαφορούν για πολλά συμπτώματα, όταν αυτά πρωτοεμφανίζονται.
Ο οξύς πόνος στο στήθος σίγουρα θα κάνει τον καθένα να πάει στον γιατρό, αλλά τα συμπτώματα των καρδιακών προβλημάτων δεν είναι πάντα τόσο προφανή και μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.
Δείτε μερικά από αυτά τα “αθώα” συμπτώματα, για να ξέρετε αν και πότε πρέπει να ανησυχήσετε:
1. Άγχος: Η καρδιακή προσβολή μπορεί να προκαλέσει έντονο άγχος ή φόβο θανάτου. Πολλοί επιζώντες από καρδιακή προσβολή συχνά αναφέρουν ότι είχαν μια έντονη αίσθηση “επικείμενης καταστροφής”.
2. Βήχας: Ο επίμονος βήχας, ή συριγμός μπορεί να είναι σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας, ως αποτέλεσμα της συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια έχουν και αιμόπτυση.
 3. Ζάλη: Ένα έμφραγμα μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα και απώλεια συνείδησης. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και από δυνητικά επικίνδυνες ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες).
4. Κόπωση: Ιδίως στις γυναίκες, η ασυνήθιστη κόπωση μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής, καθώς και κατά τις ημέρες και τις εβδομάδες που προηγήθηκαν μίας τέτοιας. Γενικά, αν αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα, αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας.
5. Ναυτία ή έλλειψη όρεξης: Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να αισθάνονται άρρωστοι στο στομάχι τους ή να έχουν τάση για έμετο κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής. Το κοιλιακό πρήξιμο που σχετίζεται με την καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί επίσης να επηρεάζει την όρεξη του ατόμου.
6. Πόνος σε άλλα μέρη του σώματος: Σε πολλές καρδιακές προσβολές, ο πόνος αρχίζει στο στήθος και εξαπλώνεται στους ώμους, τα χέρια, τους αγκώνες, την πλάτη, τον λαιμό, το σαγόνι, ή στην κοιλιά. Αλλά μερικές φορές δεν υπάρχει πόνος στο στήθος, αλλά μόνο πόνος σε αυτές τις άλλες περιοχές του σώματος, όπως στο ένα ή και τα δύο χέρια, ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Ο πόνος αυτός μπορεί “να έρχεται και να φεύγει”.

~***  Πονόδοντος: Οδηγίες για τις πρώτες βοήθειες
~  Η φθορά των δοντιών είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον πονόδοντο, σε παιδιά και ενήλικες. Τα βακτήρια που ζουν στην στοματική κοιλότητα τρέφονται από τα σάκχαρα των τροφών που καταναλώνουμε.
* Έπειτα, αυτά τα βακτήρια δημιουργούν πλάκα, που κολλάει στην επιφάνεια των δοντιών. Τα οξέα που παράγονται από τα βακτήρια καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών, δημιουργώντας κοιλότητες. Το πρώτο σημάδι αυτής της καταστροφής μπορεί να είναι ο ξαφνικός πόνος όταν τρώμε κάτι γλυκό, πολύ κρύο ή πολύ ζεστό.
Άλλες πιθανές αιτίες για το σάπισμα των δοντιών είναι οι εξής:
Συσσώρευση τροφών και καταλοίπων ανάμεσα στα δόντια
Μόλυνση της ρίζας του δοντιού ή των ούλων
Τραύμα στο δόντι, πολλές φορές λόγω τριξίματος των δοντιών
Ξαφνικό σπάσιμο του δοντιού
Μέχρι να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τον πονόδοντο:
Ξεπλύνετε το στόμα σας με χλιαρό νερό
Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα για να αφαιρέσετε όλα τα κατάλοιπα τροφών ή την πλάκα που έχει συσσωρευτεί ανάμεσα στα δόντια
Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε μη συνταγογραφούμενο παυσίπονο σε μορφή χαπιού
Αν ο πονόδοντος έχει προκληθεί από τραύμα, μια κρύα κομπρέσα θα βοηθήσει με τον πόνο.
~ Προσοχή στα προϊόντα που περιέχουν βενζοκαΐνη, καθώς μπορεί – σε σπάνιες, βέβαια, περιπτώσεις – να είναι επικίνδυνη. Μιλήστε με τον γιατρό σας πριν τα χρησιμοποιήσετε και μην τα χρησιμοποιείτε ποτέ σε παιδί κάτω των 2 ετών.
Μιλήστε απευθείας με τον οδοντίατρό σας, αν μαζί με τον πονόδοντο παρατηρήσετε τα εξής:
Πόνος που διαρκεί για περισσότερες από δύο μέρες
Πυρετός
Συμπτώματα μόλυνσης, όπως πρήξιμο, πόνος κατά το μάσημα, κόκκινα ούλα ή εκκρίσεις με άσχημη γεύση
Δυσκολίες στην αναπνοή ή στην κατάποση.

~*** Καρκίνος παχέος εντέρου: Πόσο βοηθούν οι ξηροί καρποί
~  Οι πάσχοντες από καρκίνο του παχέος εντέρου μπορούν να προλάβουν την υποτροπή της νόσου και να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου με υγιεινή διατροφή και συστηματική άσκηση.
* Ιδιαίτερα σημαντικός φαίνεται ότι είναι ο ρόλος των ξηρών καρπών και της διατροφής γενικότερα.
Μελέτη που διήρκησε επτά χρόνια, συμπεριέλαβε 800 πάσχοντες από καρκίνο παχέος εντέρου σταδίου ΙΙΙ, οι οποίοι έτρωγαν τουλάχιστον 60 γραμμάρια ξηρών καρπών την εβδομάδα.
Σταδίου ΙΙΙ καρκίνος σημαίνει ότι η νόσος έχει εξαπλωθεί τοπικά, αλλά όχι σε απομακρυσμένα σημεία του σώματος (δεν έχει κάνει μεταστάσεις).
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες υποτροπής της νόσου και 57% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από αυτήν, σε σύγκριση με όσους τρέφονταν ανθυγιεινά.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα οφέλη αποκόμισαν όσοι έτρωγαν καρπούς δέντρων, όπως τα βραζιλιάνικα φιστίκια, τα κάσιους, τα καρύδια πεκάν, τα καρύδια και τα φιστίκια Αιγίνης.
Δεν ίσχυε το ίδιο για όσους έτρωγαν αράπικα φιστίκια ή φιστικοβούτυρο, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Temidayo Fadelu.
«Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι τα αράπικα φιστίκια είναι καρπός της αραχίδας (ψευδοφιστικιά), η οποία είναι όσπριο όπως το κουκί, ο αρακάς και οι φακές, ενώ τα φιστίκια Αιγίνης προέρχονται από την φιστικιά που είναι δέντρο», εξήγησε ο δρ Fadelu. «Επομένως οι διαφορές στα οφέλη τους μπορεί να οφείλονται στις διαφορετικές βιοχημικές συνθέσεις μεταξύ των δύο φυτών».
Οι ξηροί καρποί των δέντρων περιέχουν υψηλά επίπεδα υγιεινών λιπαρών οξέων, φυτικών ινών, θρεπτικών συστατικών (φλαβονοειδή) και μπορεί να επιδρούν ευνοϊκά στο σάκχαρο και την ινσουλίνη του σώματος, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από τον καρκίνο, εκτίμησε.
~ Τη μελέτη χρηματοδότησαν τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ.
Τα ευρήματα αυτά συμφωνούν με εκείνα δεύτερης μελέτης, στην οποία διαπιστώθηκε πως όσοι ασθενείς ακολουθούσαν υγιεινό τρόπο ζωής (υγιεινή διατροφή, άσκηση, διατήρηση υγιούς βάρους) είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από τον καρκίνο του, σε σύγκριση με όσους ζούσαν ανθυγιεινά.
Συγκεκριμένα, όσοι ακολουθούσαν και τις τέσσερις συστάσεις είχαν 36% λιγότερες πιθανότητες να υποτροπιάσει η νόσος τους και 51% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από αυτήν.
Οι μελέτες θα παρουσιασθούν τον επόμενο μήνα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) που θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο.

*** Έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο τα ηλιακά εγκαύματα…
Ο ήλιος έχει γίνει πολύ επικίνδυνος και δεν θα πρέπει να αμελούμε την συχνή ανανέωση του αντιηλιακού μας προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως είναι το έγκαυμα.
Το τελευταίο όχι μόνο θα μας ταλαιπωρήσει λίγες μέρες, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πιο σημαντικές δερματικές βλάβες, όπως είναι ο καρκίνος του δέρματος.
~ Ωστόσο, υπάρχουν φορές που μπορεί…να ξεχαστήκαμε λιγάκι παραπάνω ή να ξεχάσαμε εντελώς να βάλουμε αντιηλιακό και το αποτέλεσμα ήταν το κάψιμο του δέρματος. Αυτό συνήθως συμβαίνει στις αρχές του καλοκαιριού που ακόμη το δέρμα μας δεν έχει μαυρίσει και δεν έχει προσαρμοστεί στις νέες καιρικές συνθήκες.
Αν λοιπόν καήκατε από τον ήλιο και αναρωτιέστε πώς φεύγει το έγκαυμα και τι βάζουμε για να το αντιμετωπίσουμε, οι συμβουλές και οι φυσικοί τρόποι που ακολουθούν θα σας δώσουν την λύση.
Τα πρώτα βήματα μόλις αντιληφθείτε ένα έγκαυμα από τον ήλιο
ΔΕΡΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΗΛΙΟΣ
Θα πρέπει να φύγετε άμεσα από τον ήλιο και να μεταφερθείτε ιδανικά σε κλειστό χώρο. Φορέστε ρούχα και φροντίστε να αποφεύγετε όσο γίνεται τον ήλιο για τις επόμενες μέρες. Τα φαρδιά ρούχα που καλύπτουν το δέρμα και δεν αφήνουν το φως να περνάει είναι η ιδανικότερη επιλογή.
Φροντίστε να κάνετε ένα κρύο ντους όσο πιο σύντομα γίνεται. Όχι όμως παγωμένο, διότι κλείνουν οι πόροι του δέρματος και παγιδεύεται η θερμότητα μέσα στο σώμα. Επιλέξτε μια θερμοκρασία νερού που σας δροσίζει. Αν μπορείτε, γεμίστε την μπανιέρα και καθίστε για λίγο μέσα στο παγωμένο νερό, για να αποφύγετε τον πόνο από την πίεση του νερού.
Αποφύγετε το σαπούνι διότι εντείνει την ξηρότητα του δέρματος.
Σκουπιστείτε ταμποναριστά με την πετσέτα.
Κάντε κομπρέσες με πετσέτα εμποτισμένη με κρύο νερό, φυσιολογικό ορό ή χαμομήλι.
Μην βάλετε πάγο απευθείας πάνω στο έγκαυμα ή τις φουσκάλες. Αυτό θα κάνει το πρόβλημα χειρότερο.
Εφαρμόστε μια κρέμα για το κάψιμο από τον ήλιο ή μια ενυδατική κρέμα για να σφραγίσετε την υγρασία μέσα στο σώμα και να αποφύγετε την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα. Οι κρέμες αυτές συνήθως περιέχουν αλόη που έχει καταπραϋντικές και επουλωτικές ιδιότητες. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγετε όλες τις κρέμες με κατάληξη -καΐνη, διότι υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν ερεθισμό. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ενυδατικά λάδια γιατί παγιδεύουν την θερμότητα μέσα στο δέρμα.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τζελ αλόης απευθείας από το φυτό ή με κάποιο προϊόν από το φαρμακείο. Απλώστε το πάνω στις πληγείσες από το κάψιμο περιοχές και αφήστε το να στεγνώσει και να απορροφηθεί. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον πόνο, να ενυδατώσετε σε βάθος την επιδερμίδα και να επιταχύνετε την επούλωση.
Φροντίστε να πίνετε πολλά υγρά, χωρίς ζάχαρη, τα οποία θα διατηρήσουν τον οργανισμό και το δέρμα ενυδατωμένο. Το ηλιακό έγκαυμα τείνει να αφυδατώνει τον οργανισμό, προκαλώντας παράλληλα αίσθημα κούρασης.
Για να μειώσετε το πρήξιμο και τον πόνο πάρτε κάποιο παυσίπονο.
Αν το έγκαυμα από τον ήλιο είναι πολύ σοβαρό και συνοδεύεται από φουσκάλες, ναυτία, πυρετό ή ρίγη, επισκεφθείτε κάποιον γιατρό για σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για την αντιμετώπιση του καψίματος.
Γενικές συμβουλές για έγκαυμα από τον ήλιο
ΗΛΙΟΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Το μακιγιάζ είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξετε αν έχετε κάψιμο από τον ήλιο στο πρόσωπο. Καλό θα είναι να το αποφύγετε, αν όμως δεν γίνεται φροντίστε να απλώσετε μόνο πούδρα, η οποία δρα καταπραϋντικά για την καμμένη επιδερμίδα. Αν πάλι δεν μπορείτε χωρίς το make up ή το concealer, κάντε υπομονή 1-2 μέρες πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά.
Ακόμη κι αν το κάψιμο προκαλέσει ξεφλούδισμα, δεν πρέπει να τραβάτε τις πέτσες για να απαλλαγείτε από αυτές πιο γρήγορα. Η κίνηση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε δυσχρωμίες. Αφήστε λοιπόν το δέρμα σας να ξεφλουδίσει μόνο του και απλά ενυδατώνετε όσο πιο συχνά μπορείτε την περιοχή με μια κρέμα.
Οι κρέμες με αντιγηραντικά συστατικά μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στο δέρμα όταν το έγκαυμα στο πρόσωπο, τα πόδια και το σώμα είναι σε έξαρση. Ο λόγος είναι πως κάποια συστατικά που περιέχουν οι εν λόγω κρέμες μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα και να προκαλέσουν μελλοντικά δερματικά προβλήματα. Αφήστε λοιπόν το κάψιμο να αποκατασταθεί και μετά εφαρμόστε τις.
Φυσικές μάσκες που αντιμετωπίζουν το κάψιμο από τον ήλιο
Αν θέλετε να δημιουργήσετε την δική σας μάσκα ή αλοιφή για την αντιμετώπιση του ηλιακού εγκαύματος, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες απλών υλικών της κουζίνας σας. Δείτε παρακάτω τι βάζουμε πάνω στο κάψιμο από τον ήλιο για να φύγει γρηγορότερα.
Κομπρέσες με γάλα ενάντια στο έγκαυμα
Το γάλα περιέχει βιταμίνες και λιπαρά. Επίσης, έχει ενυδατικές ιδιότητες και δημιουργεί ένα κάλυμμα πρωτεΐνης που θα προστατεύσει το δέρμα και θα σας προσφέρει μεγάλη ανακούφιση.
Κάνοντας λοιπόν κομπρέσες με ύφασμα εμποτισμένο σε παγωμένο πλήρες γάλα μπορείτε να ανακουφιστείτε από το κάψιμο. Απλά εφαρμόστε τις όπου έχετε έγκαυμα από τον ήλιο στο πρόσωπο, τα πόδια ή το σώμα και αφήστε τις να δράσουν για 20 λεπτά.
* Βάλτε χυμό ή αλοιφή από πατάτα στο κάψιμο από τον ήλιο
Οι πατάτες λειτουργούν καταπραϋντικά στους ερεθισμούς του δέρματος, όπως γρατζουνιές, τσιμπήματα και βέβαια στο έγκαυμα από τον ήλιο. Συγκεκριμένα, στην αντιμετώπιση του καψίματος λειτουργούν ως ψυκτικό του δέρματος, μειώνουν τον πόνο και κάνουν γρηγορότερη την επούλωση.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν τον χυμό της πατάτας, τον οποίο θα πάρετε τρίβοντας τις, και κάντε κομπρέσες. Δεν χρειάζεται να την ξεφλουδίσετε, απλά ξεπλύντε τις από το χώμα και τρίψτε τις. Αν ο χυμός δεν είναι αρκετός προσθέστε ελάχιστο νερό.
Εναλλακτικά πολτοποιήστε τις και χρησιμοποιήστε την πάστα που θα δημιουργηθεί ως αλοιφή για το έγκαυμα και τις φουσκάλες.
Εφαρμόστε τη πάνω στις πάσχουσες περιοχές και αφήστε τη να στεγνώσει. Έπειτα ξεπλύντε τη με άφθονο δροσερό νερό.
Η ντομάτα θεραπεύει το έγκαυμα από τον ήλιο στο πρόσωπο και το σώμα
Υπάρχουν πολλά εναλλακτικά γιατροσόφια με ντομάτα για το κάψιμο. Ο χυμός της έχει την ικανότητα να ανακουφίζει από την αίσθηση του καψίματος, να θεραπεύει τα ηλιακά εγκαύματα και να επιταχύνει την επούλωση.
Η πιο απλή μέθοδος είναι να τρίψετε την ντομάτα και να την απλώσετε σαν αλοιφή πάνω στο κάψιμο από τον ήλιο. Θα νιώσετε αμέσως δροσιά και ανακούφιση.
Εναλλακτικά, δημιουργήστε μια κρέμα με πουρέ ντομάτας και θρυμματισμένο πάγο. Απλώστε τη πάνω στις πάσχουσες περιοχές και ανακουφιστείτε από τον πόνο.
Αν θέλετε, μπορείτε να γεμίσετε τη μπανιέρα με δροσερό νερό και να προσθέσετε 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας. Χαλαρώστε στο μείγμα για 10-15 λεπτά και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από 1/4 του φλιτζανιού χυμό ντομάτας ή πελτέ με 1,5 κούπα αποβουτυρωμένο γάλα και να το απλώσετε πάνω στο έγκαυμα από τον ήλιο στο σώμα ή το πρόσωπο για 30 λεπτά. Έπειτα, ξεπλυθείτε με άφθονο κρύο νερό.
Θεραπεία για το κάψιμο από τον ήλιο με ξύδι ή μηλόξυδο
Το ξύδι και ιδιαίτερα το μηλόξυδο είναι μια πολύ καλή φυσική λύση για να φύγει το έγκαυμα από τον ήλιο. Βοηθούν στην επούλωση του καψίματος και των φουσκάλων από το έγκαυμα, απαλύνοντας παράλληλα τον πόνο.
Χρησιμοποιήστε το σκέτο αλείφοντας ή ψεκάζοντας το στις πάσχουσες περιοχές. Αφού το απλώσετε, αφήστε το να στεγνώσει και να διώξει τον πόνο.
Εναλλακτικά, αραιώστε το με λίγο κρύο νερό και απλώστε το με ένα μαλακό πανάκι πάνω στις φουσκάλες. Το μείγμα αυτό έχει την ικανότητα να απορροφά την συσσωρευμένη θερμότητα που προκαλεί το έγκαυμα από τον ήλιο στο δέρμα και να προσφέρει ανακούφιση από την αίσθηση του καψίματος.
Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε μια αλοιφή για το έγκαυμα αναμειγνύοντας μέλι και ξύδι σε ίσες ποσότητες. Εφαρμόζοντας αυτό το μείγμα μια φορά την ημέρα πάνω στο δέρμα σας προλαμβάνετε την λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει το κάψιμο από τον ήλιο.
Σπιτική αλοιφή για το έγκαυμα από τον ήλιο με γιαούρτι και φλούδα πορτοκαλιού
Το γιαούρτι, όπως και το γάλα, έχει καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες. Από την άλλη μεριά η φλούδα του πορτοκαλιού ανοίγει τους πόρους του δέρματος, κάνει απολέπιση, διώχνει τις κοκκινίλες και αφήνει την επιδερμίδα φωτεινή και καθαρή. Παράλληλα το πορτοκάλι βοηθά στη μείωση της αίσθησης του υπερβολικά λιπαρού δέρματος, διατηρώντας μια ισορροπία της λιπαρότητας.
Απλώστε για 30 λεπτά την αλοιφή αυτή πάνω στο δέρμα και έπειτα ξεπλύντε τη με άφθονο κρύο νερό.
Αντιμετώπιση με μέντα για το ηλιακό έγκαυμα
Η μέντα έχει καταπραϋντικές και δροσιστικές ιδιότητες στην αντιμετώπιση του καψίματος από τον ήλιο. Από την άλλη το τσάι περιέχει θεοβρωμίνη και ταννικό οξύ, στοιχεία που βοηθούν στην ανακούφιση και θεραπεύουν το κατεστραμμένο δέρμα.
Υπάρχουν δυο τρόποι για να αντιμετωπίσετε το έγκαυμα από τον ήλιο με μέντα. Ο πρώτος είναι αναμειγνύοντας 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και ψεκάζοντας το στις πληγείσες περιοχές. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσετε μια άμεση δροσιά και ανακούφιση.
Εναλλακτικά, βράστε 1 λίτρο νερό. Βάλτε σε ένα μπολ το περιεχόμενο από 5 φακελάκια τσάι και 3 φλιτζάνια φύλλα μέντας και ρίξτε από πάνω το βραστό νερό. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα περίπου και αφού κρυώσει, πάρτε ένα βαμβάκι ή πετσέτα και βουτήξτε τη στο υγρό. Τέλος, κάντε κομπρέσες με αυτή πάνω στο κάψιμο.
Αλοιφή με μέλι για το κάψιμο από τον ήλιο
Το μέλι χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια για την αντιμετώπιση και την θεραπεία δερματικών πληγών. Ο λόγος είναι πως έχει θεραπευτικές, επουλωτικές, αντιβακτηριδιακές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Επίσης, η εφαρμογή του πάνω στο δέρμα δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας στην πληγή ή το έγκαυμα.
Εφαρμόστε λοιπόν ένα λεπτό στρώμα μέλι σαν αλοιφή πάνω στο έγκαυμα από τον ήλιο και βοηθήστε στην γρηγορότερη επούλωση του, μειώνοντας παράλληλα την αίσθηση του πόνου και του καψίματος.
Πηγή: beautetinkyriaki.gr


*** Αθλητικά Νέα  :

*** Καταγγελία στη FIFA από τον Ολυμπιακό Οι ερυθρόλευκοι με επιστολή τους στην FIFA κατήγγειλαν τα όσα συνέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης
~ Την τραγική κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου της… εξυγίανσης κατήγγειλε με επιστολή του στη FIFA ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες με αναλυτικά στοιχεία έκαναν γνωστά όσα συνέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια χρονιά που «σφραγίστηκε» από πρωτόγνωρα γεγονότα.

***  Η αλήθεια για Δώνη και το ραντεβού Αλαφούζου – Παϊρότζ Ο Δώνης είναι στη Λάρισα και περιμένει τηλεφώνημα από τον Αλαφούζο, ο οποίος θα συζητήσει με τον Πιεμπονγκσάντ για το αν θα προχωρήσουν στην πρόσληψη του Έλληνα προπονητή. Το 1+1 που δεν ισχύει, οι όροι του δεύτερου χρόνου, οι συνεργάτες του και ο χρόνος που πιέζει τον Παναθηναϊκό
~ Μπήκαμε και επίσημα στο καλοκαίρι, πέρασε και ο Μάιος, το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης όχι μόνο έφυγε, αλλά βρήκε και την επόμενη ομάδα του, κι όμως: ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμα προπονητή!
Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο που έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο μεταγραφικό σχεδιασμό, με το διοικητικό να βρίσκεται στον αέρα, με τους παίκτες να έχουν φύγει διακοπές χωρίς να μπορούμε με σιγουριά πόσοι… θα γυρίσουν.

*** Ο Νταμπίζας διαβεβαίωσε τους Μίγγο και Αγγελόπουλο ότι υπολογίζονται Ο Νίκος Νταμπίζας συναντήθηκε με τους Θοδωρή Μίγγο και Βασίλη Αγγελόπουλο, διαβεβαιώνοντας τους δύο νεαρούς ότι υπολογίζονται στον Παναθηναϊκό για τη νέα αγωνιστική περίοδο
~  Τη διαβεβαίωση ότι υπολογίζονται στον Παναθηναϊκό εν όψει της νέας σεζόν έλαβαν ο 20χρονος Θοδωρής Μίγγος και ο 21χρονος Βασίλης Αγγελόπουλος, από τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού, Νίκο Νταμπίζα.


***  Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: Καταγγελία για «αυτόκλητους προστάτες» του Άλσους Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου η συγκεκριμένη κατάληψη οδηγεί την πόλη σε «υγειονομική ασφυξία»
~  Σοβαρές καταγγελίες κάνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας για την κατάληψη που ξεκίνησε η Original στο Άλσος εμποδίζοντας την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου του δήμου.


***  Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για τη διοργάνωση Hellas Rally Raid Kyparissia 2019 που «χάθηκε»… 
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας εργάστηκε συστηματικά και κατάφερε η πόλη της Κυπαρισσίας να επιλεγεί και να διοργανωθεί στην ευρύτερη περιοχή, με έδρα την Κυπαρισσία, ο αγώνας Hellas Rally Raid Kyparissia 2019, το Μάιο του 2019. Μετά, όμως, τις γνωστές εξελίξεις στην περιοχή μας, αυτό δε θα μπορέσει να γίνει εφικτό», τονίζεται σε ανακοίνωση-δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.
Σε αυτή επισημαίνεται: «Η διοργάνωση του αγώνα αυτού στον τόπο μας, όπου σε καμιά ειδική διαδρομή δε θα περιλαμβανόταν παραλία, θα σήμαινε για την Κυπαρισσία και το Καλό – Νερό τα κάτωθι: - 418 κλίνες για εννέα διανυκτερεύσεις - 120 θέσεις κάμπινγκ στο ανακαινιζόμενο κάμπινγκ της πόλης μας - πάνω από 1.500.000 ευρώ έσοδα στον τόπο μας σε off season εποχή - προβολή σε πάνω από 60 δίκτυα του εξωτερικού κ.ο.κ.
Μας λυπεί το γεγονός ότι χάνεται μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και μια ευκαιρία για πανελλαδική, και όχι μόνο, προβολή του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής. Οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας και των υπολοίπων περιοχών, εδώ και αιώνες, συνυπάρχουν με το δάσος και τις χελώνες σε πλήρη αρμονία, αγαπώντας το. Στο δάσος αυτό, το ομορφότερο σημείο της Πελοποννήσου, μεγαλώσαμε χωρίς προβλήματα και χωρίς “επόπτες”. Όλοι εμείς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στον τόπο αυτόν θα πρέπει να συζητήσουμε μεταξύ μας και να αποφασίσουμε αν θέλουμε ανάπτυξη του τόπου μας, με ποιον τρόπο, με ή χωρίς “βαρίδια”. Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να εργάζεται για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και προβολή του τόπου μας, αναζητώντας κάποια άλλη διοργάνωση, εάν αυτό καταστεί εφικτό».
Παναγιώτης Κατσίβελας: «Καμία σχέση με αυτό που ονειρευόμαστε όσα συνέβησαν»
«Όποια δραστηριότητα έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό στον Κυπαρισσιακό κόλπο, που έχει πάρει όλη αυτή τη δημοσιότητα, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονειρευόμαστε…», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σχετικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το Hellas Rally Raid, ο τερματισμός του οποίου έγινε στην Κυπαρισσία.
«Αυτό το οποίο θέλω να ξεκαθαρίσουμε και να γίνει σαφές είναι ότι, όποια δραστηριότητα έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό στον Κυπαρισσιακό κόλπο, που έχει πάρει όλη αυτή τη δημοσιότητα, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονειρευόμαστε εμείς ή που προσδοκεί η κοινωνία της Τριφυλίας όσον αφορά στην ανάπτυξη της περιοχής. Βασικό κριτήριο της κοινωνίας της Τριφυλίας, και των άλλων περιοχών βεβαίως, και του Δήμου της Τριφυλίας, είναι ότι θέλουμε μια βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη που να έχει δικαίωμα και ο άνθρωπος, σεβόμενοι όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σ’ αυτή την περιοχή. Κατά συνέπεια, κακές συμπεριφορές και κακές ενέργειες δεν μπορούν, κατά κανέναν τρόπο, να συνδυαστούν με αυτό που θέλει η κοινωνία μας για την ανάπτυξη της περιοχής μας», ανέφερε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Τριφυλίας.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ «ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ-ΕΛΑΙΑ
«Με όλες τις απαραίτητες άδειες και τη δέουσα προσοχή για το περιβάλλον»
Για τους πρόσφατους αγώνες μοτοσοκλέτας και quad στην προστατευόμενη περιοχή Natura του Κυπαρισσιακού Κόλπου, που περιλαμβάνει αμμοθίνες και είναι προορισμός ωοτοκίας για θαλάσσιες χελώνες, το σωματείο που τους διοργάνωσε αναφέρει τα παρακάτω: 
«Το σωματείο μας, Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Μεσογαίας (Α.Λ.Α.Μ.Μ.), διοργάνωσε τον 2ο αγώνα πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και 3ος του ημερολογίου της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, στην Αρχαία Ολυμπία κατά το χρονικό διάστημα από 21-5-2018 έως 27-5-2018. Η συμμετοχή των αθλητών ήταν η μεγαλύτερη που έχει διοργανωθεί σε ευρωπαϊκή χώρα, με 280 αθλητές από 25 διαφορετικές χώρες όλου του κόσμου. Η συνολική προσέλευση αθλητών, τεχνικών και μελών των ομάδων τους, ανήλθαν σε 1.400 άτομα, οι οποίοι κατέλυσαν στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, για περισσότερο από 10 ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία και γενικότερα στην περιοχή της Ηλείας. Για την αθλητική αυτή διοργάνωση, λάβαμε όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους φορείς. Ο αγώνας διεξήχθη με απόλυτη ασφάλεια και με την δέουσα προσοχή για το περιβάλλον. Όλες οι τοπικές αρχές, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η τοπική κοινωνία εν γένει αγκάλιασαν με θέρμη το γεγονός. Δυστυχώς η τόνωση αυτή της τοπικής οικονομίας σε εποχές δύσκολες, η προσέλκυση τουριστών και η γενικότερη διαφήμιση της περιοχής, προφανώς ενόχλησε κάποιους οι οποίοι με διάφορα προσχήματα, προσπάθησαν να δυσφημίσουν τον αθλητικό αυτό αγώνα. Επετέθησαν λεκτικά και σωματικά σε αθλητές, τους προπηλάκισαν και μάλιστα βιντεοσκοπήθησαν οι άνομες ενέργειες μελών της ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, οι οποίοι προσπαθούσαν να ρίξουν τους αθλητές από τις μηχανές τους, αδιαφορώντας για την σωματική τους ακεραιότητα. Το σωματείο μας καταγγέλλει τις ενέργειες αυτές που μόνο στόχο είχαν την δυσφήμιση του αθλητικού αυτού γεγονότος, καθώς κανένας απολύτως κίνδυνος προκλήθηκε από τους αθλητές μας, οι οποίοι συμμορφώθηκαν απόλυτα στις οδηγίες και τις υποδείξεις για την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής, ήτοι αμμόλοφοι, χώροι ωοτοκίας θαλασσίων χελωνών και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας για την προάσπιση του Σωματείου μας από τις προαναφερθείσες δυσφημιστικές ενέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των καταστάσεων αυτών που δημιούργησε αναίτια η ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, ο σύλλογός μας αποφάσισε να μην διοργανώσει για το 2019 τον αθλητικό αγώνα στην περιοχή της Κυπαρισσίας, ενώ είχαμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Εμπορικό Σύλλογο . Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο Σύλλογός μας θα προβεί σε διοργάνωση για το 2019 σε περιοχή όπου η συνεργασία με τις ΜΚΟ θα είναι καλοπροαίρετη και δεν θα ακυρώνει τις υπόλοιπες ανθρώπινες δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.
ΑΛΑΜΜ Α.Σ. Σταμάτης Μελέτιος».
~*  https://www.facebook.com/350793618613557/videos/606509633041953/?t=1

***  Γιορτάζει 130 χρόνια ιστορίας ο Μεσσηνιακός με Παπαφλέσσεια, επετειακή γιορτή με Παυλόπουλο και δύο ακόμη εκδηλώσεις 
Ο Μεσσηνιακός συμπληρώνει φέτος 130 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην τοπική κοινωνία και τη νεολαία, όντας ο ιστορικότερος αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα, με έτος ίδρυσης το 1888 και ετοιμάζεται να το γιορτάσει με μια σειρά από εκδηλώσεις.
Το διεθνές μίτινγκ στίβου «Παπαφλέσσεια» που θα πραγματοποιηθεί ακριβώς σε μια εβδομάδα παίρνει άλλη διάσταση υπό αυτό το πρίσμα, όμως η κορύφωση θα έρθει, αγκαλιάζοντας όλα τα τμήματα και όλη την ιστορική διαδρομή, με την επετειακή γιορτή που θα ακολουθήσει στις 16 Ιουνίου και προβλέπεται ιδιαίτερα λαμπερή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Για τα παραπάνω και δύο ακόμη εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΜΓΣ, Τάκης Στασινόπουλος και τα μέλη του ΔΣ, Δημήτρης Πουλόπουλος και Μπάμπης Βακαλόπουλος.
Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο υπό έκδοση βιβλίο του δημοσιογράφου Ηλία Μπιτσάνη, με τίτλο «Μεσσηνιακός Γ.Σ.: 130 Χρόνια Ιστορία με Μέλλον» και στην ημερίδα που προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με θέμα «Ο αθλητισμός στην αρχαιότητα και στη σύγχρονη εποχή».
Μιλώντας για τα φετινά Παπαφλέσσεια που θα πραγματοποιηθούν στο «σχετικά αναβαθμισμένο» Στάδιο της Παραλίας το επόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου, ο Δημήτρης Πουλόπουλος τόνισε ότι παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς θα αποτελέσουν κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας και τη συμμετοχή τον Αύγουστο στο Πανευρωπαϊκό του Βερολίνου, ενώ τον συναγωνισμό θα εντείνει η παρουσία και κάποιων σημαντικών ξένων αθλητών.
«Περιμένουμε σπουδαίες επιδόσεις» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Μεσσηνιακού και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς της διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπό την αιγίδα της οποίας θα διεξαχθούν οι φετινοί αγώνες, καθώς και τους πολυάριθμους εθελοντές χάρις στους οποίους πετυχαίνουν κάθε φορά τα Παπαφλέσσεια.
Τέλος, ο κ. Πουλόπουλος κάλεσε τον κόσμο να περάσει στο Στάδιο της Παραλίας ένα όμορφο Σαββατόβραδο (9/6), απολαμβάνοντας το πλούσιο αγωνιστικό θέαμα.
Στη συνέχεια ο Μπάμπης Βακαλόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στην λαμπρή εκδήλωση για τον εορτασμό των 130 χρόνων από τον ίδρυση του Μεσσηνιακού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Ελίτ (7 μ.μ.), υπό την αιγίδα και παρουσία του Καλαματιανού Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Την γιορτή θα παρουσιάσει η γνωστή Καλαματιανή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, η οποία είναι παλιά αθλήτρια του Μεσσηνιακού.
Ο κ. Βακαλόπουλος ανέφερε ακόμα ότι προσκλήσεις μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία του Μεσσηνιακού στο γήπεδο της οδού Μαυρομιχάλη και από τους προπονητές του συλλόγου, ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς που στηρίζουν την εκδήλωση και γενικότερα τον Μεσσηνιακό στις δράσεις του. Πιο συγκεκριμένα ευχαρίστησε τον Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις εταιρείες ΤΕΡΝΑ και Ελληνικά Πετρέλαια, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την φαρμακευτική εταιρεία τοπυ Αγαθοκλή Χριστόπουλου, καθώς επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Στην εκδήλωση της 16ης Ιουνίου θα βραβευθούν για τις διακρίσεις τους και την προσφορά τους στον ιστορικό σύλλογο μια σειρά από βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες, καθώς και ομάδες που διέπρεψαν στο παρελθόν, αλλά και η νεότερη ομάδα βόλεϊ των γυναικών. Επιπλέον θα τιμηθούν ο ΣΕΓΑΣ -του οποίο ο ΜΓΣ είναι ιδρυτικό μέλος- στο πρόσωπο του προέδρου του Κώστα Παναγόπουλου και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών, με προσκεκλημένο τον πρόεδρο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και βραβεύσεις που θα γίνουν έχουν ως εξής:
18.45
Πέρας  προσέλευσης.
19.00
Καλωσόρισμα. Από τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού κ. Παναγιώτη Στασινόπουλο.
19.05
Εισαγωγή στην εκδήλωση. Από την Γιούλικα Σκαφιδά.
19.10
«Μεσσηνιακός 130 χρόνια. Ιστορία με μέλλον». Εισαγωγή στο υπό έκδοση βιβλίο.  Ομιλητής ο δημοσιογράφος-ιστοριοδίφης κ. Ηλίας Μπιτσάνης.
19.20
Προβολή ιστορικού βίντεο.
19.40
Α. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Τσάτουμας Λούης-Σουρή Γωγώ-Ζέρβα Μαρία. Διαχρονική προσφορά.
Απονομή από την Α.Ε.  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.
  Β.  ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
1. Επίλεκτοι αθλητές-προπονητές Στίβου. Θεοδωρακοπούλου Ελένη, Μπιζίμης Μιχάλης, Παπαδέας Σωτήριος, Τασιόπουλος Ιωάννης, Τριανταφυλλόπουλος Άρης.
  2. Ομάδα Ποδοσφαίρου 1971-1972. Πρόκειται για την ομάδα που επαναλειτούργησε το ποδοσφαιρικό τμήμα –ύστερα από 30 χρόνια-. Έχουν κληθεί να τιμηθούν οι : Πετρόγιαννης Δημήτριος, Σπαντιδέας Ιωάννης,  Μουζάκης Παναγιώτης,  Μητσέας Γεώργιος, Καλαμουδάκος Μιχάλης, Κλάδης Κωνσταντίνος, Λάζαρος Μιχάλης, Λουκάς Σπύρος,  Αλεξόπουλος Ιωάννης, Ζαρμακούπης Στέφανος, Μπρεζεράκος Δημήτριος, Κορογώνας Γεώργιος.
  3. Ομάδα Βόλεϊ ανδρών 1983-1984.  Πρόκειται για την ομάδα Βόλεϊ που ανέβηκε στην Α1 Εθνική και διακρίθηκε για 4 χρόνια. Έχουν κληθεί να τιμηθούν οι : Αθλητές: Τάσος Γιατράκος (προηγούμενη γενιά αθλητών). Ομάδα 1983-1984 Λιακάκης Ιωάννης, Ξεροβάσιλας Βασίλειος, Σερεμέτης Πέτρος,  Ραμμέας Σωτήριος,  Χάλαρης Νικόλαος, Κουτουλέας Ευάγγελος, Κάτσος Αντώνιος,  Μποσίνης Γεώργιος, Μαυρέας Γεώργιος, Μαυρέας Χρήστος,  Μπαχράμης Δημήτριος,  Γερακάρης Γεώργιος,  Δέδες Βασίλειος  Μηλιώνης Κωνσταντίνος,  Νικολιτσέας Γεώργιος. Οι κορυφαίοι της μεταγενέστερης γενιάς Γιώργος Κουλιέρης και Διονύσης Μπιρμπίλης.
Προπονητές  :  Δερμάτης Γεώργιος, Δέδες Κωνσταντίνος. Έφορος : Μπουσούνης        Ιωάννης.
  4. Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών 2017-2018. Πρόκειται για την ομάδα που τα 4 τελευταία χρόνια εκπροσωπεί τον Μεσσηνιακό στην Α2 Εθνική κατηγορία  με πολλές διακρίσεις. Έχουν κληθεί να τιμηθούν οι αθλήτριες:  Ζερδεβά Ιουλία, Ζερίτη Αθηνά, Καράμπελα Χρύσα, Κουτσουροπούλου Μιράντα,  Κωνσταντοπούλου Μαρία, Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα, Μπιρμπίλη Στέλλα, Ναλμπάντη Μαρία, Πασσιά Κωνσταντίνα, Πατρινέλη Ιωάννα, Παυλέα Δήμητρα, Πετροπούλου Βασιλίνα, Ραμούνδου Νατάσα, Σκλήρη Σπυριδούλα, Σουρή Γεωργία, Φωτεινάκη Κατερίνα, Χάσκου Μαρία, Χειλαδάκη Κέλλυ και Θεοδωροπούλου Μαρίσια. Η προπονήτρια:  Σουρή Γεωργία  και η ομάδα στήριξης Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, Δροσινός Χρήστο & Ζεργιώτης Νίκος.
  5. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ο Μεσσηνιακός ως ένας εκ των εν ζωή ιδρυτικών συλλόγων του ΣΕΓΑΣ το  1897, τιμά την Ομοσπονδία, στο πρόσωπο του Προέδρου της κ. Παναγόπουλου, για την διαχρονική στήριξη του Αθλητισμού και του ειδικότερα του Μεσσηνιακού Γ.Σ.1888.
   6. Π.Σ.Α.Τ. Ο σύνδεσμος αθλητικών συντακτών –οι δημοσιογράφοι- έχει κατ’ επανάληψη ασχοληθεί ενδελεχώς με την ιστορία των 130 χρόνων του Μεσσηνιακού και θα τιμηθεί στο πρόσωπο του Προέδρου του κ. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλου.
  20.15
Πέρας εκδηλώσεως
 Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***  Σαν σήμερα ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ στο Γουέμπλεϊ! Η πιο ιστορική ημέρα για τον Παναθηναϊκό… (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι απ’ τις στιγμές που μεγαλώνουν ένα σύλλογο, που καταγράφονται στη μακρόχρονη πορεία του και αποτελούν παράσημο για την ιστορία του. Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια, ο Παναθηναϊκός του Φέρεντς Πούσκας έπαιζε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το σημερινό Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο τον «θρυλικό» Αγιαξ στο Γουέμπλει.
Ήδη απ’ τη δεκαετία του ’60, με την ομάδα των «αήττητων» και τους Έλληνες παίκτες που συνέθεταν ένα εκπληκτικό σύνολο, υπό τις οδηγίες του Στέφαν Μπόμπεκ (1963-1967) και του Λάκη Πετρόπουλου (1968-1970), έμπαιναν οι βάσεις για την επιτυχία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.
Στις 2 Ιουνίου 1970, ο Φέρεντς Πούσκας διαδέχτηκε τον Πετρόπουλο κι ένα χρόνο μετά την οδήγησε στον τελικό. Με «αστέρια» τον Αντώνη Αντωνιάδη, που με 10 γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και τον Μίμη Δομάζο, το «τριφύλλι» απέκλεισε κατά σειρά τις Ζενές Ες (Λουξεμβούργο), Σλόβαν Μπρατισλάβας (Τσεχοσλοβακία), Έβερτον (Αγγλία) και Ερυθρό Αστέρα (Γιουγκοσλαβία), οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν στον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκαν απ’ τον Αίαντα με 2-0.
Υπό τα βλέμματα περίπου 40.000 Ελλήνων, που είχαν βάψει «πράσινο» το λονδρέζικο γήπεδο, ο Βαν Ντάικ άνοιξε μόλις στο 5ο λεπτό το σκορ, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 με αυτογκόλ στο 85ο λεπτό ο Ανθιμος Καψής.
Παρά την ήττα πάντως, δεν παύει η στιγμή αυτή να αποτελεί τη σπουδαιότερη επιτυχία στην ιστορία του Παναθηναϊκού και μια απ’ τις πιο ιστορικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Άγιαξ: Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ,Χουλσόφ, Κρολ, Χάαν, Μιούρεν, Μπλάνκεμπουργκ (46′), Νέεσκενς, Κάιζερ, Κρόιφ, Βαν Ντάικ.
Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.
Ο ύμνος του Γουέμπλεϊ
Έως και τραγούδι γράφτηκε για εκείνη την ομάδα, ένα μήνα πριν από το τελικό. Το όνομα αυτού, «Θούριος του Γουέμπλεϊ» αλλά όλοι το έλεγαν: «Εχω στο Λονδίνο μια δουλειά». Βασίστηκε στη μουσική των Μπιτλς με το Obladi Oblada και στίχους του ποδοσφαιριστή της ομάδας Φραγκίσκου Σούρπη.
Οι στίχοι του τραγουδιού
Φεύγω από το σπίτι μου το πατρικό,έχω στο Λονδίνο μια δουλειά
Βρήκα σ΄ ένα σύντομο λογαριασμό, πως τα γκολ είναι γλυκά σαν τα φιλιά
Ένα γκολ, δύο γκολ… στον αέρα, Πάντσο η ομάδα πετά
Ένα γκολ, δύο γκολ τέτοια μέρα, άνοιξη έχει η καρδιά
Όταν θα γυρίσω θα στο ξαναπώ, όσο μ΄ αγαπάς πως σ΄ αγαπώ
Πράσινο μαντήλι δέσε στα μαλλιά, τώρα έχω στο Λονδίνο μια δουλειά
Ζενες Ες με θυμάσαι ακόμα. Σλόβαν με ξέρεις καλά
Του Αστέρα το κόκκινο χρώμα, πράσινη πήρε μπογιά
Με ζεστή καρδιά και ψυχή βαθιά, ξανά, δώσε τη μάχη άλλη μια φορά,
Παναθηναϊκέ!
Πράσινο τον Τάμεση θέλω να δω, μέσα σ΄ ένα Κύπελλο χρυσό
Κι έξω από το Μπάκιγχαμ έχω σκοπό, να κολλήσω το τριφύλλι θυρεό
Προχωρείτε του ΠΑΟ, λιοντάρια, στο Γουέμπλεϊ βάλτε φωτιά
Σαν κι εσάς διαλεχτά παλικάρια, μόνο η Ελλάδα γεννά!
~*  https://www.youtube.com/embed/1EkvzLg5Iq4?ecver=1 ,- ..-
~* ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΙΤΗΣ (ΑΓΙΑΞ-ΠΑΟ 2/6/1971) : Τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1971 [ΑΓΙΑΞ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0] (στιγμιότυπα) : https://youtu.be/mzvDOJl2X70 .-{ Ο τελικός του κυπέλλου πρωταθλητριών του 1971 πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου στις 2 Ιουνίου 1971, με αντιμέτωπους τον AFC Ajax και τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη και μοναδική ελληνική ομάδα σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Ο Αντώνης Αντωνιάδης του ΠΑΟ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 10 γκολ. Διαιτητής: Τζακ Τέιλορ , Θεατές: 83.179 .- } .- sport-fm.gr

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΊΟΥ  2018 :                         
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 02  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html  .- 
~ * Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html   .- 
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή  04  Μαΐου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html  .  -
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .-Σάββατο 05  Μαΐου  2018  :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/news.html .-                                                                                                                             
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018 
 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/05/news.html   .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 07 Μαΐου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html   -
 ~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη  08  Μαΐου  2018 :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας , Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018-09-2018.html .-  
 ~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας ,
Πέμπτη  10  Μαΐου  2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018-10-2018.html .-
~*  Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας . Παρασκευή  11Μαϊου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018.html .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018   :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_11.html .   
~*Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Κυριακή  13  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018.html .-  ~*Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_14.html .- ~*Εφημερίδα  Αρφαρά  2018 ,Τα  Νέα μας .
Τρίτη 15  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018_15.html .- ~* Εφημερίδα Αρφαρά  2018  , Τα  Νέα μας .Τετάρτη  16 Μαΐου 2018   :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_16.html.  .-  
 ~* Εφημερίδα μας Αρφαρα , Τα  Νέα μας .Πέμπτη 17 Μαΐου  2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .-  ~* Εφημερίδα Αρφαρά  Τα  Νέα μας .Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .- 
~*
Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας  .Σάββατο 19 Μαΐου 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/19-2018.html .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .
Κυριακή 20  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_20.html  .-  
~* Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Δευτέρα 21  Μαΐου  2018
  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html .-  ~*Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .Τρίτη 22 Μαΐου 2018   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html  .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρα , Τα Νέα μας .
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_23.html .-
~*Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Πέμπτη 24  Μαΐου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_24.html  .-
~*ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 25  Μαΐου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_25.html  .-  
~*ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
  :                                                                                               http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_26.html  .-  
~* ΑΡΦΑΡΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.Κυριακή 27 Μαΐου  2018:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_27.html .- 
~*ARFARA- ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 28  Μαΐου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/arfara.html .- ~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 29 Μαΐου  2018  :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/05/arfara_29.html  .- 
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 30-005-2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/05/arfara.html .-
~*  
: ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/05/arfara_31.html  .-

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~*
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4084 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 386   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--


~** Με βάση τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποχρεούστε να παρέχετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση πληροφορίες επισκεπτών σχετικά με τα cookie που χρησιμοποιούνται και τα δεδομένα που συλλέγονται στο ιστολόγιό σας. Σε πολλές περιπτώσεις, οφείλετε με βάση την εν λόγω νομοθεσία να αποκτήσετε συναίνεση.
~ Ως ευγενική προσφορά, προσθέσαμε μια ειδοποίηση στο ιστολόγιό σας που επεξηγεί τη χρήση ορισμένων cookie του Blogger και του Google από την Google, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των cookie του Google Analytics και του AdSense, καθώς και άλλων δεδομένων που συλλέγονται από την Google.
~ Είστε υπεύθυνοι για την επιβεβαίωση ότι αυτή η ειδοποίηση λειτουργεί στο ιστολόγιό σας και ότι θα εμφανίζεται κανονικά. Αν χρησιμοποιείτε άλλα cookie, για παράδειγμα μέσω της προσθήκης λειτουργιών τρίτων, αυτή η ειδοποίηση ενδέχεται να μην λειτουργεί στην περίπτωσή σας. Αν συμπεριλαμβάνετε λειτουργίες από άλλους παρόχους, ενδέχεται να συλλέγονται επιπλέον πληροφορίες από τους χρήστες σας.



~ Live scandal Scene in Monaco Hotel!: https://youtu.be/OoWapP1lmgc .-
~**  AYΡΙΟ όλοι Real Fm 97,8! Ο Κ. Βελόπουλος στον Δ.Μάρκου σε μία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΤΙΑ…




~  Στον Real Fm 97,8 θα εμφανιστεί ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Στην εκπομπή του Δημήτρη Μάρκου (κάθε Σάββατο και Κυριακή 12,00-14,00 στον Real Fm 97,8) αύριο Κυριακή 3/6/2018 θα εμφανιστεί ο Κ. Βελόπουλος.
Ο Δημήτρης Μάρκου είναι ένας από τους πιο γνωστούς κι αγαπητούς δημοσιογράφους στο ελληνικό κοινό καθώς χαρακτηρίζεται από χιούμορ κι αυθορμητισμό όταν σχολιάζει την επικαιρότητα.
Προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συζήτηση….
Μην την χάσετε…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου