ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 .
Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα............ Ο  ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ : https://youtu.be/mRhGAKOmrDw  .-
 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γη Ελληνική : https://youtu.be/R6wX1rKsHj8 .-
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/R6wX1rKsHj8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
~  Μακεδονία Γη Ελληνική: https://youtu.be/7XoRxeOpy3A .-
ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : https://youtu.be/p7fuf073fcg .-
https://www.facebook.com/PoliceVoice/videos/1954236807950364/?t=44  .-

~ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ : https://youtu.be/_BIHtsEd8zE .-
 
 ~  ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ : https://youtu.be/g68cF4jj7cI .-
 
~ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ - FAMOUS MACEDONIA: https://youtu.be/lpsBeCnsuJw  .-
 
~ Εμβατήριο Στρατού : Μακεδονία Ξακουστή,
 
~ Ο Εθνικός Ύμνος της Μακεδονίας | National Anthem of Macedonia: https://youtu.be/suPL2W6jufc  .-






~

***  BOMBA!Στο 6% η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ…
 ~   Στη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑΠροβάδισμα 8 ποσοστιαιών μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η έρευνα της Prorata για τη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων.
Στο 6% η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.
*  Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 14% και ακολουθούν ΚΚΕ με 13%, Χρυσή Αυγή με 9%, Ένωση Κεντρώων με 7%, Ελληνική Λύση με 6%, Λαϊκή Ενότητα με 5% ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνουν Πλεύση Ελευθερίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜεΡΑ25 και Εθνική Ενότητα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 6%
ΝΔ 34%
ΣΥΡΙΖΑ 26%
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 14%
ΚΚΕ 13%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9%
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 7%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5%
ΜΕΡΑ 25 5%
ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5%
ΑΝ.ΕΛΛ. 4%
Απευθυνθήκαμε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και μας απήντησαν ευγενικά πως είναι πάγια τακτική τους να μην σχολιάζουν τις δημοσκοπήσεις.
Πληροφορίες από ΕΦ.ΣΥΝ
 
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ!«Γκρίζες ζώνες» έχει και η Τουρκία


~ Στο διεθνές δίκαιο ισχύει ως αρχή ότι οι συνθήκες που καθορίζουν σύνορα δεν λήγουν ποτέ. Οι λόγοι είναι η προστασία του συνοριακού status quo και η θέσπιση του απαραβίαστου των συνοριακών ρυθμίσεων. Το εδαφικό καθεστώς στο Αιγαίο έχει ρυθμιστεί από τις συνθήκες ειρήνης της Λωζάννης (1923), των Παρισίων (1947) και από την ιταλοτουρκική συμφωνία του Ιανουαρίου 1932 για τα Δωδεκάνησα και τη συμπληρωματική συμφωνία/πρακτικό (procès-verbal) του Δεκεμβρίου 1932.
Αυτό σημαίνει ότι ειδικώς στα Δωδεκάνησα ισχύει η οριοθετική γραμμή του 1932. Στο υπόλοιπο Αιγαίο ισχύουν τα άρθρα 6, 12 και 16 της Συνθήκης της Λωζάννης. Εκεί ορίζεται ότι στην τουρκική κυριαρχία περιλαμβάνονται όλα τα νησιά που βρίσκονται εντός τριών μιλίων (δηλ. 4.827 μέτρων) από τις τουρκικές ακτές και δεν εκχωρήθηκαν ρητώς στην Ελλάδα, καθώς και η Ιμβρος και η Τένεδος. Επομένως, ό,τι βρίσκεται πέραν των τριών μιλίων από τις τουρκικές ακτές δεν ανήκει στην Τουρκία.

Με την κρίση στα Ιμια το 1996, η Τουρκία ανακάλυψε την ύπαρξη νησιών αμφισβητούμενης ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. Εκτοτε, προσπαθεί να ξαναερμηνεύσει συνθήκες που έχουν γραφεί προ 70 και 100 ετών και να σπείρει αμφιβολίες για ένα εδαφικό καθεστώς εδραιωμένο εδώ και δεκαετίες. Αμφισβητεί νησιά όπως οι Φούρνοι με 1.033 κατοίκους ή οι Οινούσσες με 826…
Αν κάποιος θελήσει να μπει προς χάριν παιγνίου σε αυτή τη συλλογιστική, θα ανακαλύψει ότι εάν υπάρχει κάποιο κράτος που έχει προβλήματα με «γκρίζες ζώνες» κυριαρχίας, αυτό είναι η Τουρκία. Στην είσοδο των Δαρδανελλίων υπάρχει ένα σύμπλεγμα τεσσάρων νησιών που είναι γνωστές ως Μαυρειές ή Λαγούσες. Στη Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται στο άρθρο 12 ότι επιβεβαιώνεται η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου «εκτός της Ιμβρου, Τενέδου και των Λαγουσών νήσων (Μαυρυών)». Στο άρθρο 14 αναφέρεται ότι «αι νήσοι Ιμβρος και Τένεδος, παραμένουσαι υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν». Δεν υπάρχει, όμως, οποιαδήποτε αναφορά περί κυριαρχίας στις Μαυρειές νήσους, οι οποίες βρίσκονται πέραν των τριών μιλίων από τις τουρκικές ακτές. Επομένως, οι Μαυρειές δεν ανήκουν ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στην Τουρκία. Είναι μια κατά κυριολεξίαν γκρίζα ζώνη!
~ Επιπλέον, εκτός των τριών μιλίων από τις τουρκικές ακτές βρίσκονται αρκετά νησιά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Μοσχονησίων, στον κόλπο του Αδραμυττίου έναντι της Λέσβου. Πρόκειται για τα νησάκια Δασκαλειό ή Κοκκινονήσι, Λιός, Καλαμόπουλο, Γιαλονήσι, Πύργος, Αδιάβατος, Ουλιά, Κάλαμος καθώς και για πέντε ανώνυμους βράχους. Αλλοι τρεις ανώνυμοι βράχοι βρίσκονται πέραν των τριών μιλίων ανάμεσα στις Οινούσσες της Χίου και στη χερσόνησο της Ερυθραίας.
Βάσει της τουρκικής λογικής, τα ίδια θα μπορούσαν να αναφερθούν και για την κατάσταση των νησιών που βρίσκονται στη θάλασσα του Μαρμαρά (Προποντίδα). Στη Συνθήκη των Σεβρών (1920) αναφέρεται ρητώς ότι τα συγκεκριμένα νησιά θα παραμείνουν οθωμανικά (άρθρο 27).
Αντιθέτως, στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν αναφέρεται οτιδήποτε σχετικό. Πρόκειται για μία σειρά από μεγάλα νησιά: Προκόνησος (Marmara Adasi), Αφησιά (Ava Adasi), Καλόλιμνος (Imrali), Κούταλη (Ekinlik) και Προβατονήσι (Kuyus Adasi). Επίσης, ούτε τα Πριγκηπονήσια (έξω από την Κωνσταντινούπολη…) αναφέρονται ονομαστικώς σε κάποια συνθήκη.
* Είναι προφανώς αδιανόητο για τους Τούρκους να συζητήσουν το νομικό καθεστώς των Πριγκηπονήσων. Αντιστοίχως, όμως, είναι αδιανόητο για την Ελλάδα να συζητά το καθεστώς των Φούρνων, των Οινουσσών κ.ο.κ. σε μια προσπάθεια κακόπιστης ερμηνείας των συνθηκών που θέσπισαν τα σύνορα και τα εδάφη των δύο χωρών. Η πόρτα του φρενοκομείου που άνοιξε με τα Ιμια, είναι καιρός επιτέλους να κλείσει.
* Ο κ. Αγγελος Μ. Συρίγος είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Έντυπη Έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

***  Η εταιρία ΑΓΑΝ με έδρα τη Μεσσήνη κερδίζει συνεχώς φίλους… 
O ΟΠΑΠ παρουσίασε πρόσφατα τις 21 νέες επιχειρήσεις του προγράμματος επιχειρηματικής υποστήριξης ΟΠΑΠ Forward.
Στον πρώτο πετυχημένο κύκλο του προγράμματος οι εταιρείες πέτυχαν να αυξήσουν τον συνολικό τους τζίρο κατά 20% (25 εκατoμμύρια ευρώ) ενώ ταυτόχρονα δημιούργησαν 111 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, Επίσης μέσω των σχετικών συνεργασιών και συνεργειών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 2.236 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.
Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor. Η υποστήριξη που παρέχει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις περιλαμβάνει:
Ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς. Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία. Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές. Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες.
Οι εταιρείες του δεύτερου κύκλου εκπροσωπούν επτά παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του λιανικού και χονδρικού εμπορίου, της βιομηχανίας ποτών και τροφίμων, της τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου, των υπηρεσιών, των βιομηχανικών προϊόντων και των καλλυντικών. Από τις επιχειρήσεις αυτές, το 65% βρίσκεται στην περιφέρεια και το 25% εξάγει περίπου το ήμισυ της παραγωγής τους.
Μεταξύ των εταιριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η ΑΓΑΝ, είναι μια γεωργική επιχείρηση που αξιοποιεί την υψηλή τεχνολογία και τη μέθοδο της υδροπονίας για την παραγωγή τομάτας και έχει την έδρα της στη Μεσσήνη.
Ειδικότερα, η ΑΓΑΝ Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. είναι ένα υδροπονικό θερμοκήπιο υψηλής τεχνολογίας, που εκμεταλλεύεται την ηλιοφάνεια, τη βιομάζα και τα πλεονεκτήματα της περιοχής, αναπαράγει τις συνθήκες της ελληνικής άνοιξης 365 μέρες το χρόνο και παράγει σε ένα ελεγχόμενο και πιστοποιημένο περιβάλλον, με πολλή αγάπη και μεράκι, ντομάτες με άρωμα και γεύση όπως παλιά.
Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μεσσήνη (θέση Καμίνια) και αποτελούνται από θερμοκήπιο 43 στρεμμάτων, σε έκταση 100 στρεμμάτων, στο οποίο παράγεται με την μέθοδο της υδροπονίας τομάτα και τομάτα σε τσαμπί.
Το θερμοκήπιο είναι υπερσύγχρονο, βασισμένο σε σύστημα αυτοματισμών και είναι δομημένο από Έλληνες κατασκευαστές με υψηλή τεχνογνωσία, σε εφαρμογή ενός επιχειρηματικού σχεδίου που εκπονήθηκε με γνώμονα την αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελληνικής γης για την παραγωγή προστιθέμενης αξίας για την επιχείρηση και την Ελληνική οικονομία. Α.Π.
 ~
***  Μια καλαματιανή Yaya ταΐζει το Παρίσι
 
Ο Πέτρος Χάντζιος εξηγεί πώς, με τον αδελφό του, κατάφεραν να συνεχίσουν την ελαιοπαραγωγική παράδοση της οικογένειάς τους και να φέρουν, με ένα εστιατόριο αφιερωμένο στη γιαγιά τους, το αυθεντικό ελληνικό food culture στο προσκήνιο του Παρισιού.
  H γιαγιά Ελένη, από το Νεοχώρι, Μεσσηνίας, παρακολουθεί με υπερηφάνεια την επιτυχία των εγγονών της, Γρήγορη και Πέτρου, στη Γαλλία, που έχει το όνομα της: Γιαγιά, επί το γαλλικότερον: Yaya.
Πρόκειται για το νέο εγχείρημα των δύο Ελλήνων από την Τουλούζη, των αδερφών Χάντζιου  : το Yaya restaurant, η νέα άφιξη στο Σαιντ-Ουέν, στη νεα hot γειτονιά του Παρισιού, είναι αφιερωμένο στην ίδια τους την γιαγιά και είναι ένα υψηλών προδιαγραφών μοντέρνο Ελληνικό “loft” εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, αυθεντικά, σαν και αυτά που φτιάχνει η γιαγιά στο χωριό, «αλλά με την τεχνική ενός εστιατορίου με αστέρια Michelin».
«Είναι πολύ υπερήφανη που το εστιατόριο πηγαίνει καλά», λέει ο Πέτρος Χάντζιος. «Δεν είναι εύκολο να έρθει στο Παρίσι, άλλα μας βλέπει από την Καλαμάτα, μέσω facetime από το ipad της» …
Μόλις 33 χρονών ο Πέτρος και ο αδερφός του, o Γρηγόρης, 35, έχουν ήδη πείρα μιας δεκαετίας ως επιχειρηματίες. Αναζητώντας κάτι άλλο -«δεν ήταν η ζωή που θέλαμε»- αποφασίζουν να αφήσουν τον χρηματοοικονομικό τομέα όπου δούλευαν και να φύγουν για ένα road trip αναψυχής στις ΗΠΑ. Εκεί, το 2009, γεννιέται η KALIOS (από τις λέξεις Καλαμάτα και Ήλιος) και η ιδέα να επιστρέψουν στις ρίζες τους, στη Μεσσηνία.
«Ο παππούς δεν μπορούσε πλέον να παράγει το λάδι της οικογένειας»,  εξηγεί. «Οπότε σκεφτήκαμε να αναλάβουμε εμείς την παράγωγη και να φέρουμε αυτή την εξαιρετική ποιότητα ελαιoλάδου και κάποια εκλεκτά ελληνικά προϊόντα στη Γαλλία».
«Έχουμε τέσσερις διαφορετικές συγκομιδές ελαιόλαδου — που μαζεύουμε από το Νοέμβριο έως και τον Ιανουάριο — τις οποίες και κατανέμουμε σε τέσσερις διαφορετικές συσκευασίες μπουκαλιών: το νούμερο 1, 2, 3 και το 4 το οποίο είναι και το βιολογικό».
Το 2010, με λίγες ελιές και έναν 500αρη τενεκέ γεμάτο Κορωνέικο λάδι, καβάλα στο scooter, διασχίζουν τα δρομάκια του Παρισιού χτυπώντας τις πόρτες των μεγάλων εστιατόριων, επιδιώκοντας ραντεβού με διάφορους διάσημους chefs.
«Δεν ήταν καθόλου εύκολο»,  θυμάται. «Αλλά επέμενα. Μια, δυο και τρεις φορές…μέχρι να με δουν και να δοκιμάσουν το λάδι μου. Πίστευα πολύ σε αυτό το προϊόν».
«Η οικογένειά μου παράγει ελαιόλαδο από το 1832.. οχτώ γενιές. Ξεκινήσαμε με 2 εκτάρια και τώρα έχουμε φτάσει στα δέκα εκτάρια ελαιώνων».
Η chef-focused στρατηγική πετυχαίνει και σε ένα χρόνο η KALIOS καταφέρνει να κάνει πελάτες της 80 εστιατόρια του Παρισιού και 20 σεφ με αστέρια Michelin – ένας αριθμός που, σύμφωνα με τον Χάντζιο, έχει φτάσει σημέρα στα 1000 εστιατόρια στη Γαλλία και 100 σεφ με αστέρια Michelin όπως τους Daniel Boulud, Anne-Sophie Pic, Michel Roux, κ.α.
 Στο ενδιάμεσο, γίνονται φίλοι με τον επίσης πολύ νέο chef, Juan Arbelaez, ο οποίος επί 5 συνεχόμενα χρόνια συνοδεύει τα  αδέρφια στην Καλαμάτα για να μπορέσει να δημιουργήσει το δικό του ελαιόλαδο για τη συλλογή KALIOS. Εκεί σε ένα βραδινό γεύμα στο χωριό, απολαμβάνοντας τα πιάτα της γιαγιάς, γεννιέται το δεύτερο εγχείρημα: το εστιατόριο Yaya. Μέσα σε ένα χρόνο από τα εγκαίνια, τον Ιούνιο του 2017, η κουζίνα του αναγνωρίζεται από τους μεγάλους οδηγούς:  L’Assiette Michelin, Le Fooding, Gault et Millau και Guide Omnivore  … βάζοντας και πάλι την Καλαμάτα στο γαστρονομικό  «χάρτη» της Γαλλίας…
  Καιρό έχουμε να μιλήσουμε. Συγχαρητήρια!
Ευχαριστώ, ευχαριστώ! Άκουσες για το εστιατόριο; Ναι, είναι ένα φιλόδοξο έργο. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την αυθεντικότητα των ελληνικών προϊόντων άλλα και τους τρόπους που εμείς οι Έλληνες απολαμβάνουμε στην καθημερινότητα μας το αυθεντικό Ελληνικό φαγητό.
   Το concept του εστιατόριου ήταν να έχεις έναν χώρο όπου θα μπορείς να παρουσιάζεις και τα προϊόντα KALIOS;
Όχι μόνο. Εγώ και ο αδερφός μου, μαζί με τον σεφ Juan Arbelaez, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα εστιατόριο που να προσφέρει πιάτα με βάση τα αυθεντικά ελληνικα προϊόντα. Το Yaya είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό εστιατόριο με προϊόντα και συνταγές που βρίσκουμε στο χωριό μας, αλλά με την τεχνική ενός γαλλικού εστιατορίου με αστέρια Michelin.
  Ο σεφ είναι ένας celebrity σεφ …
Ναι, ο Juan Arbelaez είναι ένας νέος σεφ ο οποίος έμαθε να μαγειρεύει σε μερικά από τα πιο διάσημα — με αστέρια Michelin — εστιατόρια της Γαλλίας όπως το Pierre Gagnaire, το Le Bristol Paris και το George V.  Εμφανίστηκε στον Top Chef [της Γαλλίας] και τώρα εργάζεται πολύ για την τηλεόραση. Είναι ήδη ιδιόκτητης πέντε εστιατορίων. Το Yaya είναι το έκτο.  Είναι πάρα πολύ καλός φίλος. Ερχόταν μαζί μας τα τελευταία πέντε χρόνια στην Καλαμάτα για να δημιουργήσει το δικό του βιολογικό ελαιόλαδο KALIOS. Μαζέψαμε μαζί τις ελιές από το χωράφι. Αγαπάει πολύ την Ελλάδα. Έχει μείνει έκπληκτος από την ποιότητα των προϊόντων που διαθέτει. Μαζί αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό το εστιατόριο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη γιαγιά μου, φυσικά. Η συνεργασία μας … πώς ξεκίνησε … είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη ιστορία. Επισκέφθηκα την οικογένειά του στην Κολομβία και εκεί πρόσεξα πολλές ομοιότητες με το πώς ζει η οικογένειά μου στην Ελλάδα. Η Κολομβία μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, όμως, η στενή σχέση με την οικογένεια μοιάζει πολύ με την δικιά μας. Και αυτό ειναι ένας λόγος που έχουμε γίνει τόσο καλοί φίλοι και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα εστιατόριο μαζί.
   Πες μου λίγο για το design του Yaya …
Η διακεκριμένη εταιρεία Saguez & Partners ανέλαβε το design του εστιατορίου. Δουλέψαμε μαζί με τον ιδιοκτήτη της, τον Olivier Saguez, ο οποίος είναι μεγάλος fan της Ελλάδας, και δημιουργήσαμε ένα νέο concept: ένα μοντέρνο εστιατόριο σε στυλ loft, με ταβάνια σχεδόν 7 μέτρων και μέ ζωγραφισμένο πάτωμα που απεικονίζει το παραδοσιακό πλακόστρωτο που βρίσκουμε στα ελληνικά νησιά. Το εστιατόριο έχει χωρητικότητα άνω των 100 ατόμων στον εσωτερικό του χώρο και 80 έξω στη βεράντα. Το μέγεθος επίσης του εστιατορίου είναι σπάνιο για τα δεδομένα του Παρισιού.
03yaya-3.jpg
Στον τοίχο δεσπόζει ένας χάρτης … βάζοντας κυριολεκτικά την Καλαμάτα “on the map” στην Γαλλία…
Ο μεγάλος αυτός χάρτης του καλλιτέχνη Jean Oddes, απεικονίζει την Μεσόγειο και τις πόλεις που ίδρυσαν Έλληνες, όπως η Μεσίνα της Σικελίας, και η Μασσαλία της Γαλλίας. Με την Καλαμάτα φυσικά στο κέντρο του χάρτη γιατί από εκεί είναι η καταγωγή μας. «Ο μεγάλος αυτός χάρτης του καλλιτέχνη Jean Oddes, απεικονίζει την Μεσόγειο και τις πόλεις που ίδρυσαν Έλληνες, όπως η Μεσσίνα της Σικελίας, και η Μασσαλία της Γαλλίας. Με την Καλαμάτα φυσικά στο κέντρο του χαρτί γιατί από εκεί είναι η καταγωγή μας».
  Ποιος είναι ο ρόλος σου στην εταιρεία και ποιος του αδερφού σου;
Στην αρχή τα κάναμε όλα μαζί. Σιγά- σιγά, χωρίσαμε τις ευθύνες. Ο αδελφός μου είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά και τα logistics και εγώ για την παραγωγή, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ. Το καλό να συνεργάζεσαι με τον αδελφό σου ή με άτομα της οικογένειας σου είναι, για μένα, το ότι υπάρχει εμπιστοσύνη. Αυτά πάνε χέρι- χέρι. Τον εμπιστεύομαι εκατό τοις εκατό.
   Είστε μια πολύ νέα ομάδα… Είστε όλοι κάτω των 40;
Ναι, ο chef είναι 30, εγώ είμαι 33, και ο αδελφός μου 35 ετών. Μια νεανική ομάδα με υψηλούς στόχους…
  Θεωρείς ότι οι αδελφοί Χάντζιου, σε αυτό το σημείο της ζωής τους, είναι επιτυχημένοι;
Aαααα… Δεν ξέρω … Προσπαθούμε να υποδεχόμαστε τον κόσμο στο εστιατόριο σαν στο σπίτι μας. Αν έχεις ένα πολύ καλό προϊόν, καλούς ανθρώπους δίπλα σου, και σωστές τιμές … Δεν ξέρω αν είμαστε πετυχημένοι ή όχι… το εστιατόριο  μας είναι γεμάτο κάθε μέρα,  περνάμε όμορφα, και οι άνθρωποι το λαμβάνουν και συμμετέχουν σ ’αυτό. Αυτό για μας είναι επιτυχία.


KALIOS, το ελληνικό ελαιόλαδο που παράγετε και συσκευάζετε, τo διαθέτετε σε εστιατόρια ανά τον κόσμο;
Εξυπηρετούμε εστιατόρια  παγκοσμίως … πάνω από 1000 στη Γαλλία. Έχω επισκεφθεί πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Πουλάμε στην Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη…στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, προμηθεύομαι τον σεφ Daniel Boulud. στο Λονδίνο τον Michel Roux Jr.  Νομίζω ότι εξυπηρετούμε μερικούς από τους κορυφαίους σεφ και πολυκαταστήματα παγκοσμίως, όπως τα Harrods, Selfridges, Cortes Ingles, La Grande Epicerie, Galeries Lafayette.
«Ο Θείος μου ο Άρης έχει το εργοστάσιο παραγωγής ελαιόλαδου κοντά στο Νεοχώρι, ενώ η αποθήκη μας βρίσκεται εδώ στη Γαλλία, λίγο πιο έξω από το Παρίσι».
   Εντυπωσιακό. Πώς τα καταφέρατε;
Οι σεφ διαλέγουν με βάση την καλή ποιότητα του προϊόντος αλλά και με το ανθρωπινό στοιχείο πίσω από αυτό. Είμαστε συνεπείς με την ποιότητα του προϊόντος μας και την υπηρεσία που παρέχουμε. Προσπαθούμε να είμαστε διαθέσιμοι στους πελάτες μας ανά πάσα στιγμή. Ένας πελάτης μπορεί να μου τηλεφωνήσει στις 7 μ.μ. ζητώντας να παραδοθούν 20 λίτρα ελαιόλαδο έως τις 9 μ.μ. Τότε … τρέχουμε και κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. «Χρησιμοποιούμε δυο διαφορετικές συσκευασίες για το ελαιόλαδο μας: το 5-λίτρο που προορίζεται κυρίως για τους σεφ, και είναι πιο οικονομικό, και ένα πολύ όμορφο επιτραπέζιο μπουκάλι που δίνουμε στα delicatessen».
   Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το μάρκετινγκ στο Κalios; 
 Φαίνεται ότι έχετε μια πολύ ολοκληρωμένη στρατηγική στο μάρκετινγκ… και τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, πολύ εντυπωσιακά…Όταν ξεκινήσαμε, πήγαμε στην Galeries Lafayette και είδαμε ότι υπήρχαν πολλά ελαιόλαδα — περισσότερα από 50 διαφορετικά είδη. Χρειαζόμασταν κάτι μοναδικό. Απλό και φυσικό αλλά εντυπωσιακό ταυτόχρονα. Οι υποψήφιοι πελάτες δεν έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν κάθε ελαιόλαδο. Αγοράζουν με βάση το τι φαίνεται πιο ελκυστικό στο μάτι. Φυσικά, η ποιότητα πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητη.  Εάν θέλουμε ο καταναλωτής να αγοράσει ξανά το συγκεκριμένο προϊόν, πρέπει να εξασφαλίσουμε την αδιαμφισβήτητη αυτή ποιότητα …και συσκευασία. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ελαιόλαδο KALIOS ξεχωρίζει.
   Πώς μπορείτε και το διαχειρίζεστε όλο αυτό; Έχετε πολύ προσωπικό; 
Είμαστε μια σχετικά μικρή εταιρεία με 10 μόνο άτομα που εργάζονται για το KALIOS στο Παρίσι. Παρ όλα αυτά, με πολλή ενέργεια και πολλή έμπνευση. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την έκδοση αυτού του βιβλίου. Προτάθηκε από τη Le Figaro ως ένα από τα πρώτα 10 βιβλία γαστρονομίας για το 2017».
   Πες μου λίγο για τις υπογραφές των chef στα λάδια σας;
Οι συγκεκριμένοι ήταν πελάτες μας που χρησιμοποιούσαν το ελαιόλαδο KALIOS καθημερινά στην κουζίνα τους. Ένα βράδυ τρώγαμε όλοι μαζί και μας ήρθε η ιδέα να βάλουμε το όνομα του καθενός σε κάθε μια από τις ποικιλίες που παράγουμε. Είχαν όλοι την ευχαρίστηση να το κάνουν δηλώνοντας ταυτόχρονα υπερήφανοι για το προϊόν που ο καθένας υπέγραφε.
  Τι θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση;
 Θα έλεγα ότι πραγματικά πρέπει να πιστεύουν στο προϊόν τους και πότε να μην υποβιβάσουν την ποιότητα του. Αν πιστεύετε στο προϊόν σας, έχετε την ενέργεια να το πουλήσετε και είστε αξιόπιστοι τότε, μπορείτε να κάνετε τα πάντα.
«Σπεσιαλιτέ μας είναι η χειροποίητη “Μαύρη Πίτα”. Παίρνει το όνομά της από το χρώμα της, που είναι μαύρο επειδή αναμιγνύουμε πάστα ελιάς Καλαμών στη ζύμη της. Έχει γίνει best seller και έχει χαρακτηριστεί από τοv γνωστό οδηγό φαγητού της Γαλλίας Le Fooding ως the Best Greek Pita για το 2017».
  Αν λάμβανες το βραβείο του καλύτερου νέου επιχειρηματία της χρονιάς, ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις;
Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την πίστη, τη βοήθεια και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε — την οικογένειά μου και όλους μας τους φίλους. Πολλοί άνθρωποι μας βοήθησαν στην αρχή. Και τώρα προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο. Δημιουργήσαμε ένα κίνημα επιχειρηματιών στη Γαλλία που ονομάζεται “Generation Food” για να βοηθήσουμε τους νέους επιχειρηματίες να γίνουν μεγαλύτεροι και καλύτεροι.
   Πώς νιώθεις τώρα που έχεις δημιουργήσει το εστιατόριο; Σκέφτηκες ποτέ πριν από δέκα χρόνια ότι θα δημιουργούσες ένα ελληνικό εστιατόριο, φέρνοντας την ελληνική κουζίνα και προϊόντα στη Γαλλία;
 Δεν θα το είχα φανταστεί ποτέ! Αλλά η ζωή προσφέρει ευκαιρίες. Και κάθε χρόνο νέα πράγματα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Είχαμε μια καλή ιδέα και βάλαμε όλη μας τη θετική ενέργεια για να υλοποιηθεί. Όταν ξεκινήσαμε, σκεφτόμασταν να φέρουμε λίγο ελαιόλαδο για τους φίλους μας, και τους φίλους των φίλων μας…
  Πού βρίσκεται το Yaya;
Το Yaya βρίσκεται στο Saint-Ouen, στα βόρεια του Παρισιού, είναι μια νέα βιομηχανική περιοχή που αναπτύσσεται γρήγορα … ένας πολύ δημιουργικός τόπος με νέους ανθρώπους, νέα εστιατόρια … το νέο Brooklyn του Παρισιού.
  Υπάρχει το στοιχείο του Όπα! …του γλεντιού …στο Yaya;
Ναι! στα Yaya πάρτυ μαζευόμαστε πάνω από 500 άνθρωποι! Προσφέρουμε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, ωραία ελληνικά κοκτέιλ, κρασιά και spirits, σε πολύ καλές τιμές.  Χορεύουμε όλη την νύχτα. Το Yaya ίσως είναι και το πρώτο εστιατόριο στη Γαλλία όπου επικρατεί τρελό κέφι με την Ελληνική μουσική. Όλοι τρελαίνονται όταν παίζουμε ελληνική μουσική.
   Μίλησέ μου λίγο για το βιβλίο, Kalamata – La cuisine, la famille et la Grèce (Keribus Editions, 2017)
 Η Ελλάδα δεν είναι μόνο θάλασσα και καλοκαίρι. Σκοπός μας ήταν οι άνθρωποι να ανακαλύψουν την Ελλάδα σε διάφορες εποχές: από την εποχή της συγκομιδής το Νοέμβριο, έως την εποχή του Πάσχα. Είναι ένα ζωντανό βιβλίο: από τη στιγμή που το ανοίγεις, ταξιδεύεις στο χωριό και βρίσκεσαι παρέα με τη γιαγιά να μαγειρεύει κοτόπουλο με σάλτσα τομάτας Θέλαμε να δείξουμε την πραγματική Ελλάδα, την πραγματική Καλαμάτα. Μαζί με την Γαλλίδα δημοσιογράφο, Julia Sammut και τον Γάλλο φωτογράφο Martin Bruno, ταξιδέψαμε τέσσερις φορές στην Καλαμάτα μέσα σε ένα χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το βιβλίο. Επιλέχτηκε από το Le Figaro ως ένα από τα 10 κορυφαία βιβλία γαστρονομίας του 2017.
  To ελαιόλαδο, τα προϊόντα, το εστιατόριο … Το επόμενο βήμα;
Ετοιμάζουμε ένα πολύ μεγάλο project, έναν ελληνικό all-day χώρο που θα προσφέρει μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία στους θαμώνες του — από το ελληνικό πρωινό και μεσημεριανό, έως και απογευματινό τσάι και τη βραδινή διασκέδαση.
  Τι είναι η Ελλάδα για σένα;
Η Ελλάδα είναι αυθεντικότητα, οικογένεια, ρίζες. Εκεί όπου η γη είναι πλούσια και οι άνθρωποι φιλόξενοι.
Και η Καλαμάτα; Οικογένεια. Όταν πηγαίνω στην Καλαμάτα νιώθω ότι έχω φτάσει σπίτι. Όλες μου οι ρίζες βρίσκονται στην Καλαμάτα.
  Της Αθηνάς Βορίλλα, popaganda

***  Ισχυρή καταιγίδα ακινητοποίησε οχήματα στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας- Κορίνθου (βίντεο)
 
Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το απόγευμα της Κυριακής, οδηγούς στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Καλαμάτας και ειδικότερα στο 176ο χλμ.
Η ραγδαιότητα της βροχής, σε συνδυασμό με το δυνατό αέρα, αλλά και το χαλάζι, είχε σαν αποτέλεσμα οι οδηγοί να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους μέχρι να τελειώσει το ακραίο αυτό φαινόμενο.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο πυρήνας της καταιγίδας ήταν τόσο ισχυρός που ήταν ορατός ακόμα και από την Καλαμάτα.
Video: Ισχυρή καταιγίδα ακινητοποίησε οχήματα , https://youtu.be/BMKY_srJTTc  .-
~* Ισχυρή καταιγίδα ακινητοποίησε οχήματα στον Αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας- Κορίνθου (βίντεο): https://youtu.be/BUYEilzZPZ0 .-

***  Ο καιρός  σήμερα  Δευτέρα στην Καλαμάτα
 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Δευτέρα 4/6/2018 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-70%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Έφτασε η εποχή των ηλεκτρονικών δικογράφων
 
Η δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης εισαγωγικών δικογράφων στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας, ξεκίνησε από την προηγούμενη Τρίτη και οι διαδικασίες εγκατάστασης του  συστήματος έχει ολοκληρωθεί και για το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης, με την έναρξη λειτουργίας του συστήματος (καθώς ακόμα αυτό δεν είχε γίνει) θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση σημαντικού χρόνου και για τους δικηγόρους, αλλά και για τους πολίτες με την ηλεκτρονική πλέον παρακολούθηση της υπόθεσης του καθενός.
Στόχος είναι η ηλεκτρονική αυτή εφαρμογή να επεκταθεί σε όλα τα δικόγραφα, αλλά και στα πολιτικά δικαστήρια.
  Ηλεκτρονικές δικογραφίες
Η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι ένα βήμα προς τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης, που  αποτελεί  πάγιο αίτημα του δικηγορικού σώματος, χρόνια τώρα.
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα εφαρμόσθηκε η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στο Συμβούλιο Επικρατείας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.  Τώρα με 39 αποφάσεις της Γενικής Επιτροπείας Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και αφορούν όλα τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, από την Τρίτη 29 Μαΐου ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής κατάθεσης εισαγωγικών (μόνο) δικογράφων κύριας και προσωρινής δικαστικής προστασίας, στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και τα Διοικητικά Εφετεία της χώρας.
Η εν λόγω απόφαση διευκολύνει σημαντικά την καθημερινή άσκηση της δικηγορίας και επιτρέπει την εξοικονόμηση χρόνου.
Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας, το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα  που απαιτείται εγκαταστάθηκε και από τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εξοικείωση και εκπαίδευση των υπαλλήλων για να ξεκινήσει η λειτουργία του.
  Εξοικονόμηση χρόνου
Όμως και οι δικηγόροι πρέπει να προετοιμασθούν, καθώς πλέον πρέπει να αποκτήσουν ψηφιακή υπογραφή για να μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά δικόγραφα.
Ο κ. Ξηρογιάννης σημείωσε ότι ήδη υπάρχουν στα Διοικητικά Δικαστήρια οι σχετικές οδηγίες για τον τρόπο υποβολής των δικογράφων.
«Επειδή απαιτείται να υπάρχει πιστοποίηση ηλεκτρονικής εφαρμογής θα δούμε την εφαρμογή του μέτρου και τα οφέλη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα όταν χορηγηθούν τέτοιες υπογραφές στα μέλη.
Η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων κάποια στιγμή εκτιμώ ότι θα διευρυνθεί στα διοικητικά δικαστήρια ενώ θα γίνει και στα πολιτικά δικαστήρια, και ο στόχος είναι να υπάρχει ηλεκτρονική παρακολούθηση από κάθε έναν της υπόθεσής του με τον αντίστοιχο κωδικό που θα του δίνεται. Ενδεχομένως να γίνει δυνατή και η ψηφιοποίηση του φακέλου και η ηλεκτρονική αποστολή του.
Από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας υπάρχει επικοινωνία με τον  υπεύθυνο της ηλεκτρονικής λειτουργίας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, ώστε να προσδιοριστεί διάστημα χορήγησης, πιστοποίησης και εκπαίδευσης των μελών που επιθυμούν στη χρήση της ηλεκτρονικής υπογραφής.
 Είναι αυτονόητα τα οφέλη της ηλεκτρονικής εξέλιξης και εξυπηρέτησης διότι οδηγεί σε εξοικονόμηση χρόνου και αυτό το βλέπουμε όταν εξυπηρετούμαστε ηλεκτρονικά από υπηρεσίες του Δημοσίου μέσα από τον υπολογιστή μας από το γραφείο μας», τόνισε ο κ. Ξηρογιάννης.
  Το επόμενο βήμα
Πάντως, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με απόφασή της, έχει ζητήσει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια  και ιδίως:
- να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων στα πολιτικά δικαστήρια, το οποίο παρουσιάζει δραματική καθυστέρηση.
- να εξασφαλιστεί η δυνατότητα προσωποποιημένης παρακολούθησης της ροής δικογράφου σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.
- να διευρυνθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης σε όλα τα δικόγραφα ενώπιον των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.
- να προβλεφθεί ψηφιοποίηση του φακέλου, ηλεκτρονική αποστολή των απόψεων της διοίκησης και ηλεκτρονική πρόσβαση των διαδίκων, στις υποθέσεις των διοικητικών δικαστηρίων.
- να υπάρξει πλήρης διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων της Δικαιοσύνης, μεταξύ τους και με το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Η πτώση τιμών στο ελαιόλαδο έγινε… κατρακύλα
 
Η πτώση τιμών ελαιολάδου έχει εξελιχθεί σε κατρακύλα. Οι τιμές ελαιολάδου στην Ισπανία συνεχίζουν την πτωτική πορεία τους την τελευταία εβδομάδα. Το εξαιρετικό παρθένο (β’ κλάσης) είναι στα 2,6 ευρώ/κιλό, το κοινό παρθένο στα 2,25 ευρώ/κιλό και ο βιομηχανικός 1ο στα 2,2 ευρώ/κιλό (τιμές βυτίου, ex-factory).
Πρόκειται, σύμφωνα με το Βασίλη Ζαμπούνη σε άρθρο του στο olivenews, για πτώση που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο και έχει εξελιχθεί σε κατρακύλα συμπαρασύροντας όλη τη Μεσόγειο. Η Τυνησία προσπαθεί να κρατηθεί με συν 5-10 σεντς, αλλά οι συναλλαγές είναι ελάχιστες. Άλλωστε οι αποθήκες (δεξαμενές) των μεγάλων προμηθευτών/εταίρων είναι γεμάτες, οπότε οι τυποποιητές αγοράζουν ακριβώς τις περιορισμένες ποσότητες που τους χρειάζονται. Αντίστοιχα καρκινοβατεί και η ελληνική αγορά.
  Η πτώση της κατανάλωσης 
Τα αίτια της πτώσης των τιμών δεν είναι άλλα από την καθίζηση της κατανάλωσης -σε βασικές χώρες-κλειδιά, όπως η Ισπανία, οι ΗΠΑ κ.ά.- γεγονός που με τη σειρά του οφείλεται στη στροφή των καταναλωτών στα σπορέλαια. Ιστορικά, πάντοτε η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου και η αύξηση του λόγου τιμών (ελαιόλαδο: σπορέλαια), το άνοιγμα της ψαλίδας, οδηγεί στην υποκατάσταση του ελαιολάδου από τα σπορέλαια.
Το olivenews.gr είχε έγκαιρα επισημάνει τη διαφαινόμενη υποχώρηση των τιμών, προσπαθώντας παράλληλα να μην καλλιεργήσει κλίμα πανικού. Η προσπάθειά μας αυτή ήταν (και είναι) ιδιαίτερα δύσκολη και μη δημοφιλής σε ένα περιβάλλον όπως αυτό που διαμορφώνεται από τη σιωπή των «θεσμικών» (Πολιτεία και επαγγελματικές οργανώσεις) και ενώ τα «υπεραισιόδοξα» μέσα ενημέρωσης «χαϊδεύουν» τα αυτιά των αναγνωστών τους με το «γλυκό σκοπό» της ασταμάτητης ανόδου των τιμών. Ή –το ακόμα χειρότερο- μόλις έγινε πασιφανές ότι η άνοδος σταμάτησε, τότε το γύρισαν στο ακόμη πιο καταστροφικό «μην πουλάτε, γιατί οι τιμές (κάποτε) θα ανέβουν».
  Προοπτική
Εδώ και καιρό λέμε ότι ο κατήφορος των τιμών πρέπει να σταματήσει. Και όμως, συνεχίζεται. Αναπόφευκτα κάπου θα σταματήσει. Χρειαζόμαστε κάποια θετικά μηνύματα, τα οποία θα δώσουν ώθηση στις αγορές. Ως ελληνική ελαιοκομία, αυτό που κυρίως χρειαζόμαστε είναι μια νέα στρατηγική επαγγελματικής σοβαρότητας, που θα δώσει υπεραξία σε όλη την αγροδιατροφική αλυσίδα.

***   Πρόταση στον Γ. Μπέζο να αναλάβει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο
 
Πρόταση να αναλάβει τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, μάθαμε ότι δέχτηκε ,επίσημα , τις προηγούμενες ημέρες ο Διοικητής του  Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, υπηρετεί ως διοικητής ένας άλλο πολύ παλιός γνώριμος της Μεσσηνίας. Ο Θεόδωρος Πισιμίσης που έχει διατελέσει στην ηγεσία του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο κ. Μπέζος προσανατολίζεται αν δεν το έχει κάνει ήδη, να αρνηθεί την πρόταση, την οποία θεωρεί ότι είναι τιμητική, αλλά κρίνει ότι θέλει ακόμα να κάνει κι άλλα πράγματα για το Νοσοκομείο Μεσσηνίας.  Β.Β.

*** Ύστερα από χρόνια απραξίας ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες στον ναό της Αγίας Αικατερίνης
 
Όταν το 2008 ξεκίνησε η κατασκευή του νέου ναού της Αγίας Αικατερίνης, η απόφαση «αγκαλιάστηκε» από όλους. Εν συνεχεία έγιναν κάποιες εργασίες και ειδικότερα θεμελίωση, ωστόσο κάπου εκεί το έργο κόλλησε, καθώς προέκυψαν, μεταξύ άλλων, οικονομικά ζητήματα, που όμως φαίνεται σιγά σιγά να ξεπερνιούνται.
Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια η εν λόγω ενορία στεγάζεται στο λυόμενο κτήριο στο οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ο ναός της Υπαπαντής, όμως, σύμφωνα με τις προβλέψεις, σε μερικά χρόνια θα αποτελεί κι αυτό παρελθόν.
Το «Θάρρος» μίλησε σχετικά με τον εφημέριο της Αγίας Αικατερίνης, πατέρα Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο. Ο ίδιος από τη στιγμή που βρέθηκε στο ναό θέλησε να μάθει τι έχει συμβεί και έχει «κολλήσει» το έργο, ενώ έπειτα από πολλές συζητήσεις κατάφερε την επανέναρξη των εργασιών. Νωρίτερα έκανε «γνωστό το θέμα στην Καλαμάτα», καθώς οι σχεδιασμοί για ένα μεγάλο ναό απαιτούσαν και απαιτούν αρκετό χρήμα.
Όπως μας είπε, η συγκεκριμένη ενορία είναι η νεώτερη της Καλαμάτας, αφού συστάθηκε το 1974. Μέχρι τότε η περιοχή είχε ως ενορία τους Ταξιάρχες. Τότε, λοιπόν, δημιουργήθηκε ένα μικρό εκκλησάκι, όμως η ανάπτυξη της περιοχής, άρα και η αύξηση των ενοριτών, οδήγησε το μακαριστό μητροπολίτη Χρυσόστομο Θέμελη στην απόφαση δημιουργίας της ενορίας.
Ακολούθησε, όμως, ο σεισμός της Καλαμάτας, με το ναό να πέφτει κι αυτός θύμα του Εγκέλαδου και τις ζημιές να είναι σοβαρές. Εντούτοις, έγιναν κάποιες επισκευές.
Όπως μας ανέφερε ακόμη ο εφημέριος, υπήρξε επιθυμία των ενοριτών, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αλλά και της Μητρόπολης, η κατασκευή ενός νέου, μεγαλύτερου κτηρίου, κάτι που ξεκίνησε από τεχνικό γραφείο της Αθήνας το 2009 με τη θεμελίωση. Λίγο μετά οι εργασίες σταμάτησαν και ειδικότερα το 2011, ενώ η εικόνα του θεμελιωμένου υπογείου παρέμενε μέχρι πρόσφατα.
Οι λόγοι για αυτό το «πάγωμα», σύμφωνα με τον εφημέριο, ήταν κυρίως οικονομικοί. Όταν το 2014 ο πατήρ Ευθύμιος μετακινήθηκε στη συγκεκριμένη ενορία, προσπάθησε να μάθει τι είχε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια με το έργο και γιατί είχε σταματήσει. Έτσι, σε συνεργασία με φορείς, Μητρόπολη, δικηγόρους και λογιστές, υπήρξε μια τακτοποίηση και τα χρέη μπήκαν σε μια σειρά, χρέη που μέχρι σήμερα αποπληρώνονται.
Παράλληλα, έχει γίνει επανέναρξη των εργασιών και, μάλιστα, τους επόμενους μήνες αναμένεται να σκεπαστεί το υπόγειο της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα υπάρξει νέα σύμβαση, με τα σημερινά δεδομένα, αφού η παλιότερη έγινε με προ κρίσης δεδομένα.
 Οι δωρεές και η βοήθεια από κόσμο και φορείς
Σύμφωνα με τον εφημέριο του ναού, για να μπει αυτή η σειρά, αλλά και να γίνει επανέναρξη των εργασιών, υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν. Έτσι, λοιπόν, πριν από ένα χρόνο μπήκε μια σειρά στα χρέη, ενώ υπήρξε προγραμματισμός στα οικονομικά, ώστε, πέρα από την αποπληρωμή των χρεών, να περισσέψουν χρήματα για συνέχιση των εργασιών. Μάλιστα, αύριο Δεύτερα αναμένεται να πέσουν τα μπετά για την κατασκευή του δαπέδου του υπογείου, ενώ θα ακολουθήσει καλούπωμα της οροφής.
Για τον ίδιο, η ολοκλήρωση του έργου είναι κάτι ιερό, ενώ θέλησε να τονίσει πως δε βγήκε ποτέ στην Ωραία Πύλη για να ζητήσει από τον κόσμο να δώσει χρήματα. Αυτό γίνεται μέσω δράσεων. Μάλιστα, η απόφαση επανέναρξης των εργασιών ήταν αυτή που κινητοποίησε ξανά τον κόσμο και έτσι πολλοί βοηθούν, είτε μέσω τραπεζικών καταθέσεων είτε στο παγκάρι εντός της εκκλησίας, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα.
Για τον εφημέριο, σημαντική είναι και η βοήθεια μέσω κάποιων εκδηλώσεων, με πιο πρόσφατη τον αγώνα μπάσκετ της Τετάρτης μεταξύ Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να δίδονται για την ανέγερση του ναού.
 Οι διαφωνούντες για την εμπλοκή Δήμου και φορέων στη χρηματοδότηση ενός ναού
Αναφέροντας στον εφημέριο της Αγίας Αικατερίνης ότι υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι δε θα έπρεπε Δήμος και φορείς να συμμετάσχουν σε μια τέτοια ανοικοδόμηση, μας απάντησε ότι όποιος έρχεται να βοηθήσει για το νέο ναό, είναι ευπρόσδεκτος και ο ίδιος δεν μπορεί να αρνηθεί κάποια χρηματοδότηση. Πρόσθεσε, δε, ότι πάντα θα υπάρχουν διαφωνούντες, όπως υπάρχουν παντού, ενώ κατά τον ίδιο, αν δεν υπάρξει αντίδραση, δε θα υπάρξει και δράση.
 Ο ναός της Αγίας Αικατερίνης, το φιλανθρωπικό έργο και οι δράσεις της
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον υπάρχοντα λυόμενο ναό, ο πατήρ Ευθύμιος επισήμανε ότι ο κόσμος, παρά τη ζέστη που επικρατεί το καλοκαίρι, αγαπά την ενορία και έτσι κάθε Κυριακή τη γεμίζει, ενώ κάνουν υπομονή μέχρι να λειτουργήσει ο νέος ναός. Άλλωστε, η ανταπόκριση του κόσμου είναι αυτή που δίνει αισιοδοξία στους ανθρώπους του ναού ότι τα επόμενα χρόνια θα ολοκληρωθεί η αποπεράτωσή του.
Μιλώντας για τις δράσεις της εν λόγω εκκλησίας, μάθαμε ότι στο παρελθόν έγιναν, όπως και γίνονται, πολλές δραστηριότητες από ομάδα εθελοντών, ενώ όπως επανέλαβε ο πατήρ Ευθύμιος, δε βγήκε πότε στην Ωραία Πύλη για να ζητήσει από τον κόσμο οικονομική βοήθεια.
Όταν, όμως, μετακινήθηκε στην Αγία Αικατερίνη, αντιλήφθηκε ότι, εκτός από τους ενορίτες, άλλος κόσμος αγνοούσε την ύπαρξή της. Έτσι, η πρώτη δράση που αποφασίστηκε ήταν η ανακύκλωση λαδιών, κάτι που συνεχίζεται, με τα μαγειρικά έλαια μέχρι σήμερα να ξεπερνούν τους 12 τόνους. Ακόμα, τα τελευταία χρόνια φθάνει στην ενορία η εικόνα της Παναγίας από τη Μονή Βουλκάνου.
Επίσης, απόψε θα πραγματοποιηθεί γιορτή νεολαίας από τα παιδιά του κατηχητικού, το οποίο, μάλιστα, παρακολουθούν πολλά άτομα, ενώ σε αυτό εντάσσονται διάφορα τμήματα, όπως των παραδοσιακών χορών.
Τέλος, έχει πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, αλλά και συγκέντρωση φαρμάκων, ενώ η Αγία Αικατερίνη διαθέτει φιλόπτωχο ταμείο.
Και όπως μας είπε ακόμα ο πατήρ Ευθύμιος, δεν έχουν ξεχάσει τους έχοντες ανάγκη. Ειδικότερα, υπάρχει συσσίτιο, που ξεκίνησε ως κυριακάτικο τραπέζι σε εστιατόριο της Καλαμάτας, ενώ για κάποιους η σίτιση είναι καθημερινή.  Συν τοις άλλοις, η συγκεκριμένη ενορία βοηθά καθημερινά με είδη άτομα που έχουν ανάγκη.
Πέραν, όμως, του κόσμου που από το υστέρημά του δίνει κάποια χρήματα, υπάρχουν και μεγάλοι, σταθεροί δωρητές, όπως, για παράδειγμα, ο Δήμος Καλαμάτας και η οικογένεια Καρέλια, τους οποίους ο π. Ευθύμιος θέλησε να ευχαριστήσει. Επίσης, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι τα χρήματα αυτά παραλαμβάνονται με επίσημο τρόπο και  διαφάνεια, ενώ κατατίθενται σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για την αποπεράτωση του ναού.
 Πώς μπορεί κάποιος να βοηθήσει
Ρωτώντας τον πατέρα Ευθύμιο πώς κάποιος μπορεί να βοηθήσει, μας είπε ότι είναι πρόθυμος να ακούσει ιδέες για συνέχιση των εκδηλώσεων, ενώ πληροφορίες για τις δράσεις της ενορίας μπορεί κάποιος να αναζητήσει στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook: Ενορία Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας, στην ιστοσελίδα agiaaikaterinikalamata.gr, ή φθάνοντας στο ναό.
Οι δε τραπεζικοί λογαριασμοί είναι οι εξής:
1) Εθνική Τράπεζα Ελλάδος
ΑρΛογ/σμού 220/296250-05
2) ALPHA BANK
ΑρΛογ/σμού: 501-002101-063142
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ο σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα πατάει... γκάζι
 
Αναθερμαίνεται η «μηχανή» για την κατασκευή του Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων του Ελαιώνα. Ένα έργο που συχνά χαρακτηρίζεται μακέτα, και όχι άδικα, καθώς οι πρώτες εξαγγελίες έγιναν ήδη από τη δεκαετία του '90.
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, η ανάδειξη του χρηματοοικονομικού συμβούλου για την προετοιμασία της δημοπράτησης πια του έργου, δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη εντολή του τότε υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για την προετοιμασία της υλοποίησής του στην Αττικό Μετρό.  Το καλό πράγμα, όπως λέει και ο σοφός λαός, αργεί να γίνει. Και όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, τα αναγκαία έργα γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά στο τέλος παρηγορούμαστε ότι γίνονται βάσει των βέλτιστων διεθνών πρακτικών.
Στην περίπτωση του σταθμού στον Ελαιώνα, η ανάγκη συγκέντρωσης και αναβάθμισης των ΚΤΕΛ της Αττικής έγινε αντιληπτή ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '90, όμως το έργο μπήκε για πολλά χρόνια στο «ψυγείο».
Πλέον μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης των απαραίτητων απαλλοτριώσεων, ο σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μεταφορικού κόμβου, που εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί ετησίως 16 εκατ. επιβάτες, έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης.
Ουσιαστικά, η ανάδειξη του χρηματοοικονομικού συμβούλου δρομολογεί την προκήρυξη του έργου, το κόστος του οποίου εκτιμάται στα 170-180 εκατ. ευρώ.
  Όπως το τέρμιναλ του αεροδρομίου
Με ντιζάιν που θα θυμίζει τέρμιναλ μεγάλου αεροδρομίου, συνολικής επιφάνειας 40.000 τ.μ., ο νέος κεντρικός σταθμός των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα θα γίνει ένα «τοπόσημο» για την Αθήνα, όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Παναγιώτης Κλήμης, υποδιευθυντής Νέων Έργων στη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Αττικό Μετρό, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.
Ο Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους που θα απλώνονται σε 11.750 τ.μ., χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος 1.500 τ.μ., χώρους στάθμευσης 572 θέσεων και ελεύθερους χώρους πρασίνου 20.000 τ.μ.
Παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό, ο κ. Κλήμης ανέφερε ότι πρόκειται για μια σημαντική επένδυση που θα προσφέρει οφέλη πρώτα στους επιβάτες, στους εργαζομένους, αλλά και στη γειτονιά, καθώς θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, ενώ θα αποφορτίσει τις γειτονιές που σήμερα φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις των δύο ΚΤΕΛ.
Η αναγκαιότητα του έργου γίνεται ξεκάθαρη εάν αναλογιστούμε τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που επικρατούν στους δύο υφιστάμενους σταθμούς, στον Κηφισό, που εξυπηρετεί 36 λεωφορειακές γραμμές και στη Λιοσίων, που εξυπηρετεί 13. Οι δύο σταθμοί, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι λεωφορειακές γραμμές εξωτερικού που βρίσκονται σκόρπιες ανά την Αθήνα, εξυπηρετούν συνολικά 24.650-44.200 επιβάτες ημερησίως. Περίπου δηλαδή 12 εκατ. επιβάτες ετησίως, όσους ένα μεγάλο αεροδρόμιο δηλαδή.
Σήμερα, η προσβασιμότητα εξασφαλίζεται κυρίως με ιδιωτικά οδικά μέσα (Ι.Χ., ταξί) και με λίγες λεωφορειακές γραμμές, ενώ οι χώροι αναμονής δεν επαρκούν. Επίσης, επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες αερισμού/κλιματισμού αιθουσών.

*** Τι αλλάζει σε 24 ώρες για τα προσωπικά online δεδομένα στην ΕΕ
 
Η αντίστροφη μέτρηση για την ενεργοποίηση του νέου Γενικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR) άρχισε, καθώς τίθεται σε εφαρμογή από αύριο, 25η Μαΐου τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πόσες φορές σας έχει τύχει να λάβετε e-mails ή SMS από εταιρείες κι επιχειρήσεις με τις οποίες όχι μόνο δεν έχετε κάνει ποτέ καμία συναλλαγή, αλλά δεν γνωρίζατε καν την ύπαρξή τους; Από αύριο, έχετε την επιλογή, όλα αυτό να σταματήσει μια για πάντα!
Τι θεωρείται προσωπικό δεδομένο
Ο νέος κανονισμός αφορά στη συλλογή, χρήση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων.
Κάθε πληροφορία που αφορά σε έναν Ευρωπαίο πολίτη εμπίπτει στον GDPR.
Σε αυτές τις πληροφορίες περιλαμβάνονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση κατοικίας, ο αριθμός ταυτότητας, ο κώδικας διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP) και κάθε πληροφορία που αφορά στην υγεία.
Τι αλλάζει
Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα βλέπουν να τους «ενοχλούν» πολύ λιγότερες διαφημιστικές εταιρείες κι όχι μόνο. Κι αυτό διότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τις εταιρείες να συλλέγουν και να πουλάνε πληροφορίες για τις διαδικτυακές συνήθειες των χρηστών, αφού πρώτα θα χρειάζεται να πάρουν την άδειά τους.
Οποιαδήποτε εταιρεία ή νομικό πρόσωπο, είτε πρόκειται για τράπεζα, ασφαλιστική εταιρεία, εμπορική επιχείρηση, ή διαφημιστικό γραφείο επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα πολίτη της ΕΕ πρέπει πλέον να παρέχει σαφείς πληροφορίες για ποιους σκοπούς τα χρησιμοποιεί, για πόσο χρονικό διάστημα τα αποθηκεύει, σε ποιους άλλους τα κοινοποιεί και εάν τα δεδομένα θα διαβιβασθούν εκτός της ΕΕ.
Τι είναι ο GDPR
Ο GDPR (General Data Protection Regulation General Data Protection Regulation ) - «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων» [Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016], αφορά στη διαμόρφωση ενός ενιαίου νομοθετικού πλαισίου για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντικαθιστά την προηγούμενη Νομοθεσία «Οδηγία 95/46/ΕΚ».
Ο κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος - μέλος, δηλαδή δεν απαιτείται ειδική προσαρμογή της Εθνικής Νομοθεσίας.
Ποια θεωρούνται «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» και τι θεωρείται επεξεργασία αυτών
1) «Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα»: Κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου,
2) «Επεξεργασία»: κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή,
Άλλοι σημαντικοί «Ορισμοί» του Κανονισμού
1) «Υπεύθυνος επεξεργασίας»: Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα· όταν οι σκοποί και ο τρόπος της επεξεργασίας αυτής καθορίζονται από το δίκαιο της Ένωσης ή το δίκαιο κράτους μέλους, ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τα ειδικά κριτήρια για τον διορισμό του μπορούν να προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης ή το δίκαιο κράτους μέλους,
2) «Εκτελών την επεξεργασία»: Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό του υπευθύνου της επεξεργασίας,
3) «Παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»: Η παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί σε τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, μεταβολή, άνευ άδειας κοινολόγηση ή πρόσβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διαβιβάστηκαν, αποθηκεύτηκαν ή υποβλήθηκαν κατ' άλλο τρόπο σε επεξεργασία,
4) «Εποπτική αρχή»: Ανεξάρτητη δημόσια αρχή που συγκροτείται από κράτος μέλος επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της εφαρμογής του παρόντος κανονισμού, με σκοπό την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας που τα αφορούν και τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην Ένωση,
5) «Υπεύθυνος Προστασίας δεδομένων» - Data Protection Officer (DPO): Πρόκειται για τον άνθρωπο εκείνον ο οποίος θα ενημερώνει τους χρήστες των οποίων τα δεδομένα επεξεργάζεται η εταιρεία αλλά και θα είναι εκείνος ο οποίος έρχεται σε επικοινωνία με την Εποπτική Αρχή.
6) «Φορέας Παρακολούθησης»: Με την επιφύλαξη των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων της αρμόδιας εποπτικής αρχής σύμφωνα με τα άρθρα 57 και 58, η παρακολούθηση της συμμόρφωσης με κώδικα δεοντολογίας δυνάμει του άρθρου 40 μπορεί να διεξάγεται από φορέα που διαθέτει το ενδεδειγμένο επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης σε σχέση με το αντικείμενο του κώδικα και είναι διαπιστευμένος για τον σκοπό αυτόν από την αρμόδια εποπτική αρχή.
Ποιες επιχειρήσεις αφορά και σε ποιες προβλέπονται παρεκκλίσεις
Αφορά όλες τις επιχειρήσεις, (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) που με οποιοδήποτε τρόπο διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα εργαζομένων, συνεργατών, πελατών, ή άλλων φυσικών προσώπων. Δηλαδή αφορά σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων.
Παρόλα αυτά, για να ληφθεί υπόψη η ειδική κατάσταση των πολύ μικρών, των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων, ο κανονισμός περιλαμβάνει παρέκκλιση για οργανισμούς που απασχολούν λιγότερα από 250 άτομα (Άρθρο 30 παρ. 5) όσον αφορά στην τήρηση αρχείων.
Συγκεκριμένα, η παρ. 5 του άρθρου 30 του Κανονισμού αναφέρει ότι οι υποχρεώσεις που αναφέρονται στις παραγράφους του άρθρου 30 και αφορούν τις πληροφορίες που οφείλουν οι «υπεύθυνοι επεξεργασίας» να περιλαμβάνουν στο αρχείο των δραστηριοτήτων επεξεργασίας, δεν ισχύουν για επιχείρηση ή οργανισμό που απασχολεί λιγότερα από 250 άτομα, εκτός εάν η διενεργούμενη επεξεργασία ενδέχεται να προκαλέσει κίνδυνο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του υποκειμένου των δεδομένων, η επεξεργασία δεν είναι περιστασιακή ή η επεξεργασία περιλαμβάνει ειδικές κατηγορίες δεδομένων κατά το άρθρο 9 παράγραφος 1 ή επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν ποινικές καταδίκες και αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 10.   newsbomb.gr
***  Αύριο προβολή στο Κανάλι της Βουλής του Δήμου Τριφυλίας
 
 
Αύριο Κυριακή θα προβληθεί ο Δήμος Τριφυλίας στην εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» στο Κανάλι της Βουλής, από τις 12.00 έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι. Τα γυρίσματα της εκπομπής, με παρουσιαστή το Χρήστο Μυλωνά, έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Απριλίου στο πάρκο μπροστά από τη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων. Η εκπομπή είναι εξωτερικής παραγωγής και ο Δήμος Τριφυλίας, για την προβολή του, διέθεσε μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης περίπου 6.300 ευρώ, για την παραγωγή, τη διαμονή και τη σίτιση παρουσιαστή και τηλεοπτικού συνεργείου.
Στα γυρίσματα συμμετείχαν με τα χορευτικά τους ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Πυρσός», o Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ) και ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα».
Το παραδοσιακό τραπέζι με προϊόντα παραγωγών της Τριφυλίας και εδέσματα του τόπου έστησαν ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης και ο Σύλλογος Γυναικών Λεύκης.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή, έγιναν τηλεοπτικές λήψεις σε τουριστικά αξιοθέατα του Δήμου, ενώ από τον Προφήτη Ηλία Γαργαλιάνων κι αγναντεύοντας τη νήσο Πρώτη, παραχώρησε συνέντευξη ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας.
Όλοι αναμένουν με ανυπομονησία την προβολή της εκπομπής για να δουν και θαυμάσουν εαυτούς και αλλήλους, καθώς και τη μαγευτική Τριφυλία, αύριο Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι στο Κανάλι της Βουλής!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Βερολίνο! ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ σε κεντρικό καθεδρικό ναό – Υπάρχουν τραυματίες
Ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εντός ενός καθεδρικού ναού στο Βερολίνου πριν από λίγο, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το Russia Today ο αστυνομικός πυροβόλησε έναν άνδρα στα πόδια ο οποίος ήταν αφηνιασμένος, . Το περιστατικό επιβεβαίωσε η αστυνομία του Βερολίνου:
Polizei Berlin      

Am Berliner Dom in haben unsere Kolleg. kurz nach 16 Uhr auf einen randalierenden Mann geschossen. Er wurde an den Beinen verletzt. Die 3. des ist auf der Anfahrt und übernimmt die Ermittlungen. vermeiden Sie Spekulationen - Infos folgen hier.
^yt
~  Το τι ακριβώς συνέβη στο περιστατικό είναι ακόμη ασαφές, πάντως τουλάχιστον δύο άτομα έχουν τραυματιστεί (ένας εκ των οποίων είναι και αστυνομικός) και στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα.
*
Arjan Koenders @ArjanKoenders1
Large number of armed police at ongoing incident at Berliner Dom.
~ Πλάνα που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς που προσεγγίζουν την περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό, που είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της γερμανικής πρωτεύουσας.Ο άνθρωπος προκάλεσε πανικό στους επισκέπτες καθώς περπατούσε γύρω από το κτίριο, κρατώντας ένα μαχαίρι, ανέφερε η Die Welt. Σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο η αστυνομική περιπολία.
Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία.   Με πληροφορίες από Russia Today

***  Νέο ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ απ’ τον… «μορφωμένο» Καρανίκα: «ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΕΘΝΙΚΙΑ» όσοι φωνάζουν για τον Μ. Αλέξανδρο
Σε μια ακόμα προκλητική ανάρτηση, με χαρακτηρισμούς προχώρησε ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας.
Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο του μπαίνει ο Μέγας Αλέξανδρος και οι κάτοικοι της Ημαθίας.
Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή να σχολιάσει το Σκοπιανό ζήτημα, κατακρίνοντας τις αντιδράσεις των ελλήνων πολιτών κατά του «σύνθετου ονόματος με χρήση του όρου Μακεδονία» για το Σκόπια. Στην ανάρτησή του χαρακτήριζε «εθνικιστικές ανιστόρητες βλακείες» τα όσα αναφέρουν, ενώ υποστήριζε πως «από το πουθενά δεν θα γίνουμε φασίστες ρατσιστές εθνικιστές με την γείτονα χώρα λόγω ονόματος».
Η πρώτη ανάρτηση του την Παρασκευή:
«…και εμείς από την βόρεια Ελλάδα είμαστε, αλλά εθνικιστικές ανιστόρητες βλακείες δεν λέμε (διαβάζω τι γράφουν κάποιοι συγχωριανοί μου και στεναχωριέμαι για την κατάντια τους…)
Από το πουθενά δεν θα γίνουμε φασίστες ρατσιστές εθνικιστές με την γείτονα χώρα λόγω ονόματος.
Επίσης οι φασιστικές κορόνες που μιλάνε για πόλεμο ας κάνουν κράτη γιατί ως φασίστες πούλησαν όλη την χώρα… και ηττήθηκαν το ’40.
Ας μην ξεχνάμε τι ρόλο έπαιξαν οι εθνικιστές και οι φασίστες στον πόλεμο του ’40…
Τώρα, η επανεμφάνιση των φασιστών γίνεται στο όνομα της Μακεδονίας, της πατρίδας… για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να τσιμπήσουμε επειδή πατάνε στο συναίσθημα του πατριωτισμού.
Αντιθέτως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι φασίστες και οι εθνικιστές με τους χειρισμούς τους οδηγησαν όλη την Ευρώπη και τον κόσμο να αποκαλούν την γείτονα χώρα σκέτο ‘Μακεδονία’.
Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό με την γείτονα χώρα και το κάνει με διεθνής όρους, με ευρωπαϊκή προοπτική και με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την κοινη ιστορία και τον πολιτισμό της συνεργασιας.
Η σύνθετη ονομασία είναι η Απάντηση και με αυτήν θα προχωρήσουμε, με σκοπό την βιώσιμη πολιτική στην περιοχή και όχι η αστάθεια και το περιθώριο που προτείνει η ΝΔ και όλη δεξιά παρέα με τους φασίστες.
Τα συλλαλητήρια αυτά, τον μόνο σκοπό που έχουν, είναι αυτός της αυτοαναφορικότητας, για την ενίσχυση της φασιστικής νοοτροπίας που θέλει τον εθνικισμό να μολύνει τα μυαλά των ανθρώπων που αγαπούν την χώρα τους.
Αγαπάμε την χώρα μας όχι για να κυριαρχήσουμε στα βαλκάνια με πόλεμο, αλλά για να συνυπάρξουμε οι λαοί, με την δημοκρατία, την συνεργασία, την αγορά και τον πολιτισμό μεταξύ των χωρών αυτών.
Ας μην χαρισουμε την εξωτερικη πολιτική και τα εθνικά ζητήματα στους φασίστες και τους εθνικιστές».
iefimerida.gr

*** «ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ» μεταξύ τους τα μέλη της παρατάξεως του Τζιτζικώστα! ΧΑΜΟΣ στη ΝΔ Θεσσαλονίκης
Φαγώθηκαν στην περιφέρεια να ανακαλέσω το δημοσίευμα ότι ΛΑΚΙΣΑΝ οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξης ΤΖΙΤΖΙκώστα γιατί λένε στα πρακτικά δε γράφτηκε ότι ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ!!!!!!!!του Μάκη Βαγουρδη,
Δεν μπορώ κύριοι να διαψεύσω τα μάτια μου και τα αφτιά μου………..η συνεδρίαση του Μαρτίου έδειξε περίτρανα ότι η πλειοψηφία με αφορμή την απόφαση ταφόπλακα για το Χωροταξικό είναι σε ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ!!!!!!!!
Εδώ απουσίαζε ο βασικός εισηγητής, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης Ιωάννης……μήπως και αυτό είναι ΨΕΜΑ;;;;;;;;;;;;;
~  Λοιπόν για να σταματήσουν τα παραμύθια της εξουσίας υπάρχουν και φωτό και βιντεο από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση………που ΕΚΘΕΤΟΥΝ όλους αυτούς που δήθεν διαδίδουν ότι όλα πάνε καλά……αλλά στην πραγματικότητα αυτά τα στοιχεία-δεδομένα ….τους δίνουν ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ στη διοίκηση!!!!!!!……..και γιαυτό ο πρώτος στη σειρά…θέλει να την κάνει για Βρυξέλλες!!!!!!!!!!!!!!!!
Στην φωτό μόλις έχει τελειώσει η τοποθέτηση του κ. Φιλίππου και τα έδρανα της πλειοψηφία φαίνονται αδειανά……τελικά κ. Περιφερειάρχα ήταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ;;;;;;;….οι ΑΠΟΝΤΕΣ;;;;;;;;;;;;
Πηγή

***  Η Νέα Δημοκρατία ΥΠΕΡ της σύνθετης ονομασίας; ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ακόμη να μιλήσουν ξεκάθαρα… (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να έχει ασαφή θέση και να αρνείται να παραδεχτεί ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας στο Σκοπιανό.
Όπως είπε χθες το βράδυ στο δελτίο του Kontra Channel η Άννα Ασημακοπούλου, η θέση του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η εξής:
«Λύση πακέτο, συνολική και οριστική με συνταγματική αναθεώρηση, erga omnes και εγκατάλειψη κάθε αλυτρωτικού στίγματος».
Βλέπετε πουθενά άρνηση για σύνθετη ονομασία; Μάλιστα η κ. Ασημακοπούλου υπονόησε ότι με όλα αυτά η χώρα μας μπορεί να κάνει σε μερικά πράγματα πίσω, δηλαδή στο όνομα.
~*
Με την αναπαραγωγή αυτού του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική χρήσης cookie του Twitter
Αυτή η χρήση μπορεί να συμπεριλαμβάνει στοιχεία ανάλυσης, εξατομικεύσεις και διαφημίσεις.Μάθετε περισσότερα      
Άννα Ασημακοπούλου        
@AnnaAsimakopoul    
Η θέση της @neademokratia είναι ξεκάθαρη. Λύση πακέτο, συνολική και οριστική με συνταγματική αναθεώρηση, erga omnes και εγκατάλειψη κάθε αλυτρωτικού στίγματος. @KontraChannel
***  «ΒΡΑΖΕΙ» η κοινωνία της Μόριας! Νέοι ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ στο νεκροταφείο της περιοχής… (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Για τρίτη φορά, κάτοικοι της Μόριας αντίκρισαν τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν στο νεκροταφείο του χωριού πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης που υπάρχει εκεί.
Οι δράστες έσπασαν σταυρούς και μνήματα και έριξαν τα καντήλια. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι σε απόγνωση, καθώς όπως λένε κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι οι μετανάστες και στις αρχές κάθε μήνα που παίρνουν τη χρηματική αποζημίωση βγαίνουν σε ομάδες, καταναλώνουν αλκοόλ και προκαλούν φθορές.

Στο μεταξύ, στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης παραμένει δύσκολη η διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά τις συγκρούσεις αραβόφωνων και Κούρδων, στις 25 Μαΐου. Αποτέλεσμα ήταν περίπου 1.000 Κούρδοι να έφυγαν για τη Μυτιλήνη, αρνούμενοι να παραμείνουν στη Μόρια.
~ Τελικά, περίπου 600 άτομα οδηγήθηκαν σε πρόχειρο καταυλισμό στην περιοχή της Λάρσου και άλλοι 300 στον χώρο των παλαιών παιδικών κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ.
Η πρόχειρη αυτή εγκατάσταση, προκάλεσε σωρεία διαμαρτυριών από τον Δήμο Λέσβου, την περιφέρεια βορείου Αιγαίου και φορείς όπως η Ένωση ξενοδόχων και το Επιμελητήριο, οι οποίοι κατήγγειλαν την παράνομη δημιουργία νέων δομών φοβούμενοι ότι οι πρόχειροι καταυλισμοί θα λάβουν μόνιμο χαρακτήρα. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η κατάσταση ήδη από την περασμένη Παρασκευή 160 από τους Κούρδους αυτούς μεταφέρθηκαν με πλοίο στην Αθήνα και φιλοξενούνται σε σκηνές στο στρατόπεδο της Μαλακάσας.
Σήμερα, Κυριακή 3 Ιουνίου, από τους περίπου 1.000 Κούρδους που αποχώρησαν από τον καταυλισμό της Μόριας, στον πρόχειρο καταυλισμό της Λάρσου διαμένουν 380 άτομα και άλλα 270 διαμένουν στο χώρο των πρώην κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ. Οι υπόλοιποι (πλην των 160 που αναχώρησαν για την Αθήνα) έχουν επιστρέψει στη Μόρια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΚΥΤ της Μόριας αλλά και η αστυνομία διαμηνύουν προς τους αποχωρήσαντες, πως αν δεν επιστρέψουν στη Μόρια χάνουν δικαιώματα όπως αυτά της σίτισης, του ραντεβού τους με την υπηρεσία ασύλου και της μηνιαίας χρηματικής αποζημίωσης.
iefimerida.gr

***  Η κυβέρνηση στις Φιλιππίνες θα επιβάλλει ΕΛΕΓΧΟ στα ισλαμικά σχολεία της χώρας λόγω του εξτρεμισμού
Οι αρχές στις Φιλιππίνες θα τυποποιήσουν τη διδασκαλία σε δημόσια και ιδιωτικά ισλαμικά σχολεία λόγω ανησυχιών για ριζοσπαστικοποίηση στη χώρα μετά την πολιορκία του περασμένου έτους στην πόλη Marawi.
Η χώρα θα εφαρμόσει ένα «θεσμοθετημένο σύστημα» με ένα πρότυπο πρόγραμμα σπουδών αλλά και μεγαλύτερη επίβλεψη από το Υπουργείο Παιδείας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Delfin Lorenzana, σε συνέδριο ασφαλείας στη Σιγκαπούρη.
~  Σύμφωνα με τον υπουργό, ορισμένες ισλαμικές σχολές διαπιστώθηκε ότι έχουν φτιαχτεί από εξτρεμιστές, γεγονός που τους έκανε να χρησιμοποιούν τη χρηματοδότηση για ριζοσπαστικές δραστηριότητες.
Η πολιορκία του Marawi από τζιχαντιστές διήρκεσε πέντε μήνες πέρυσι, αφήνοντας πίσω περισσότερους από 1.100 ανθρώπους, κυρίως αντάρτες, νεκρούς και 200.000 εκτοπισμένους.
Με πληροφορίες από Associated Press

***  Το Βερολίνο θα αποφασίσει για το χρέος, το ΔΝΤ για τη λιτότητα! ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;..
Από Σεπτέμβριο -και βλέπουμε- για έκδοση ομολόγου λόγω ΙταλίαςΝα μην επιβεβαιωθεί ο κανόνας πως «όταν διαφωνούν στις απαιτήσεις τους το Βερολίνο και το ΔΝΤ, η Αθήνα συνήθως παίρνει το χειρότερο και από τους δύο» εύχονται πλέον στην κυβέρνηση.
Μετά το νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις του Washington Group στον Καναδά για την Ελλάδα, διαφαίνεται πως το Βερολίνο δύσκολα θα ικανοποιήσει τελικώς τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για «αυτόματη» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
. Η Γερμανία θα αναλάβει έτσι τις κρίσιμες αποφάσεις, που αναμένονται πλέον στο τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου το αργότερο. Όπως δήλωσε και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σε συνενετυξή του στο Έθνος της Κυριακής σε σχέση με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, «οπωσδήποτε η Γερμανία είναι βασικός παράγοντας αλλά υπάρχει η απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου του 2017», αποφεύγοντας πλέον να επικαλεστεί τις πιέσεις του Ταμείου για γενναία ελάφρυνση.
* Και αυτό γιατί το ΔΝΤ οδηγείται εκ των πραγμάτων σε ρόλο τεχνικού συμβούλου αντί χρηματοδότη στο ελληνικό Πρόγραμμα –όπως εκτιμά και ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο Ταμείο κύριος Μιχάλης Ψαλιδόπουλος. Παρόλο που ακούγεται σαν ευχάριστη εξέλιξη, δεν σημαίνει όμως ότι το Ταμείο θα σταματήσει να πιέζει πια για επιπλέον μέτρα λιτότητας. Και αυτό γιατί αποδεσμεύεται από την όποια συμφωνία μεταξύ Αθήνας και ευρωπαίων δανειστών, και θα μπορεί έτσι να «ανάβει φωτιές» ανεξέλεγκτα, με μηνύματα που θα στέλνει με τις εκθέσεις του σε κυβέρνηση και αγορές, αμφισβητώντας τα ελληνικά πλεονάσματα ή πιέζοντας για περισσότερα μέτρα λιτότητας.
Αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες μέρες ή ώρες, χωρίς την «υπογραφή» του ΔΝΤ για έξοδο στις αγορές και χωρίς να διαφαίνεται πλέον «αυτόματη» ελάφρυνση του χρέους, δυσκολεύει η έκδοση νέων ομολόγων που σχεδίαζε η κυβέρνηση για το β΄εξάμηνο του 2018 (ένα δεκαετές και ένα επταετές πιθανότατα).
Με δεδομένη και την αβεβαιότητα στην Ιταλία και τον Ευρωπαϊκό Νότο, παρότι ίσως τα χειρότερα απεφεύχθησαν προς το παρόν, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε μεν πως «παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις αγορές και ο ΟΔΔΗΧ έχει την τεχνογνωσία να μας συμβουλέψει για την κατάλληλη στιγμή», αλλά δεν φαίνεται πως θα υπάρξει τέτοια πριν τον Σεπτέμβριο το νωρίτερο.
Στην πράξη όμως, όπως είπε ο ίδιος, «όπως δεν μπορεί να είσαι ολίγον έγκυος, έτσι δεν μπορεί να είναι και το χρέος ολίγον βιώσιμο», υπονοώντας ότι αν το Βερολίνο θέσει όρους για την ελάφρυνση του χρέους και δεν γίνεται «αυτόματα», τότε και οι ξένοι επενδυτές δεν θα θεωρήσουν το ελληνικό χρέος «βιώσιμο» για να εναποθέσουν στην χώρα μας τα λεφτά τους.  protothema

*** AΠΟΚΑΛΥΨΗ! «Ο Τσίπρας δέχθηκε τη ‘Μακεδονία του Ιλιντεν’»…
Σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν προχώρησε η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο FRANCE 24, η Σεκερίνσκα επισήμανε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχθηκε την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» για τα Σκόπια, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, αναγκάστηκε να υποχωρήσει λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στην Ελλάδα.
* «Λύση για το όνομα βρέθηκε, ο Α.Τσίπρας δέχθηκε την Μακεδονία του Ιλιντεν που του πρότεινε ο Ζ.Ζάεφ, αλλά στην συνέχεια υπαναχώρησε λόγω αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας του», είπε χαρακτηριστικά η Σεκερίνσκα.
Όπως γίνεται αντιληπτό και αν η είδηση ισχύει, η ελληνική κυβέρνηση είπε «ναι» και είναι έτοιμη να δεχθεί όποια εξωφρενική απαίτηση των Σκοπίων…

***  Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 25 νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο Χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
~  Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν εξαιτίας των «ποταμιών λάβας» που έρευσαν μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο, γνωστοποίησε η Πολιτική Προστασία, δίνοντας έναν δραματικά υψηλότερο απολογισμό των θυμάτων της καταστροφής, που δεν αποκλείεται να αυξηθεί κι άλλο.
«Ο απολογισμός στις 21:00 την Κυριακή (σ.σ. 06:00 τη Δευτέρα ώρα Ελλάδας) είναι 25 νεκροί», ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας εθνικού συντονισμού για την αντιμετώπιση καταστροφών (CONRED) Νταβίντ δε Λεόν σε μια ομάδα συζήτησης στον ιστότοπο Whatsapp απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους που είναι συνδεδεμένοι.Χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους και 1,7 εκατομμύριο πολίτες της Γουατεμάλας πλήττονται στον έναν ή τον άλλο βαθμό από την καταστροφή, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Νωρίτερα οι αρχές γνωστοποίησαν ότι απομάκρυναν από την περιοχή όπου ρέει λάβα τουλάχιστον 2.000 πολίτες, καθώς η δραστηριότητα στο ηφαίστειο Φουέγο («της Φωτιάς», στα ισπανικά) θεωρείται πλέον η σοβαρότερη των τελευταίων δεκαετιών.Η συνεχής πτώση ηφαιστειακής τέφρας, η οποία έφθασε σε ύψος 3.763 μέτρων από το στόμιο του κώνου, που απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν το διεθνές αεροδρόμιο. Συνεργεία δουλεύουν για να καθαρίσουν τον μοναδικό διάδρομο προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αεροσκαφών, σημείωσε η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας.Η πυκνή στήλη καπνού και ηφαιστειακής τέφρας που εκλύθηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, τη δεύτερη από την αρχή της χρονιάς, υψώθηκε στα 2.200 μέτρα από τον κρατήρα, διευκρίνισε ο Νταβίντ δε Λεόν, ο εκπρόσωπος της CONRED.Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης και διένειμε η αστυνομία καταγράφουν συγκλονιστικές εικόνες–ανθρώπους καλυμμένους από την ηφαιστειακή τέφρα από την κορυφή μέχρι τα νύχια, πτώματα, τραυματίες.Σύμφωνα με τον Σέρχιο Καμπάνιας, γενικό γραμματέα της CONRED, «ένας ποταμός λάβας υπερχείλισε και έθαψε το χωριό Ελ Ροδέο». Ο Καμπάνιας είπε ότι τουλάχιστον ένας από τους νεκρούς είναι στέλεχος της υπηρεσίας του.
Κατά τον Σέρχιο Καμπάνιας, «δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να φθάσουμε στο χωριό Λα Λιμπερτάδ, εξαιτίας της λάβας», και «ίσως υπάρχουν και εκεί νεκροί».
Σε ένα βίντεο, μια εμφανώς εξαντλημένη γυναίκα εξηγεί ότι μόλις και μετά βίας γλίτωσε. Η μεσήλικη γυναίκα, η Κονσουέλο Ερνάντες, δηλώνει «δεν ξέφυγαν όλοι, φοβάμαι πως θάφτηκαν» κάποιοι στο χωριό Ελ Ροδέο, σύμφωνα με το βίντεο του τοπικού μέσου ενημέρωσης Diario de Centroamérica.Τον Σεπτέμβριο του 2012, μια ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο είχε αναγκάσει τις αρχές να απομακρύνουν 10.000 κατοίκους από τις εστίες τους.Πολλά άλλα ηφαίστεια είναι επίσης ενεργά στη Γουατεμάλα.Τα τεράστια νέφη ηφαιστειακής τέφρας είναι ορατά σχεδόν απ’ όλη τη χώρα της κεντρικής Αμερικής και μεγάλες ποσότητες στάχτης πέφτουν σα βροχή σε τέσσερις επαρχίες, θορυβώντας τους κατοίκους. Αξιωματούχοι προέτρεψαν τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

*** Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα… 
Μ’ άρεσε η διατύπωση –λογοπαίγνιο και ουσία– «τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα». Πρόθεση (κυβερνητική, αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος), αλλά και νομοσχέδιο (ένα ακόμα) που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (θα πει: θα συζητηθεί από κόμματα και γενικώς) έως τις 26 Ιουνίου που θα πάρει σειρά να γίνει νόμος, «στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας».
Έτσι λέει το δημοσίευμα, που λέει η κυβέρνηση: «κυκλική οικονομία». Εξ ου και ανακύκλωση. Δυστυχώς, επί του θέματος, η ουσία παραμένει… αλώβητη: ούτε ανακύκληση είχαμε, ούτε ανακύκλωση έχουμε. Είχαμε όμως και έχουμε, τότε και τώρα, νόμους για την ανακύκλωση. Όπως λέμε… ραπανάκια για την όρεξη.
Λοιπόν, μια ευχή: Μακάρι – τώρα – τα υποσχόμενα – με όλα τα καλά τους – να γίνουν έργο – και τα κακά – να φύγουν – στο πυρ το εξώτερον. Και δεν εννοώ καύση (σκουπιδιών). Εννοώ, σοβαρή πολιτική και συνέπεια λόγου -πράξης. Διότι τα σκουπίδια μεν δεν είναι για πέταμα, αλλά έως τώρα είδαμε αμέτρητους νόμους «διαχείρισης σκουπιδιών» στα σκουπίδια. Αυτοί να μην ανακυκλωθούν.
Βέβαια, όλα αυτά πως “κουμπώνουν” με τις διάφορες ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των σκουπιδιών (βλέπε και Πελοπόννησος) είναι μια απορία. Το ίδιο υπουργείο αναφέρεται σε πολιτικές μείωσής τους, το ίδιο υπογράφει για εργοστάσια τεχνολογίας παλιάς κοπής…  Α.Π. 

*** Συγκροτήθηκε σε Σώμα και διανεμήθηκαν οι «ρόλοι» στη ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας 
Την Τετάρτη 30.5.2018 συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας και συγκροτήθηκε σε σώμα. ​Με βάση τα οριζόμενα στην παρ.3 του άρθρου 12 του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης του Κόμματος, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης ορίζει αυστηρά μεταξύ των 9 εκλεγμένων μελών της ΝΟ.Δ.Ε. τις εξής θέσεις ευθύνης:
Αντιπρόεδρο, Γραμματέα, Ταμία της Επιτροπής και
Υπεύθυνο
i) εκλογικής ετοιμότητας
ii) στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας
iii) εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα
iv) τοπικής αυτοδιοίκησης
v) παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και
vi) γυναικείων θεμάτων.
​           Στη Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, η Πρόεδρος της Ν.Ο. κα Κυριακοπούλου Νατάσσα όρισε τους κάτωθι:
Αντιπρόεδρος:​​​​​                                                                                Αργύρης Μαστοράκης
Γραμματέας:​​​​​​                                                                                    Μαρία Μπετιχαβά
Ταμίας:​​​​​   ​                                                                                         
Αγγέλα Κοσμά
Υπεύθυνος:
Εκλογικής ετοιμότητας:                                                      ​​​​
Αργύρης Μαστοράκης
Στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας​:                            Βασίλης Κουτραφούρης
Εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα:                    
 Τάσος Αδαμόπουλος
Τοπικής αυτοδιοίκησης​​​​:                                                               Λίνα Καμαρινοπούλου
Παραγωγικών και επιστημονικών φορέων:                      
​Τάσος Αδαμόπουλος
Γυναικείων θεμάτων​​​​​:                                                                    
Αγγέλα Κοσμά
 Διευκρινίζεται ότι 3 από τα 9 εκλεγμένα μέλη δε θέλησαν να αναλάβουν στην παρούσα φάση κάποια θέση ευθύνης, αν και τους προτάθηκε.
Τέλος, στη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας συμμετέχουν επίσης o κ. Παναγιώτης Τζαβάρας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Στρατικόπουλος και οι 6 Πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο. της Μεσσηνίας.
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

***  Κυκλοφοριακή «ζούγκλα» στην οδό Μεσογείων στην παραλία της Καλαμάτας 
Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί κάθε Σαββατοκύριακο (…για την ώρα) στη συμβολή της οδού Ναυαρίνου με την οδό Μεσογείων , στη παραλία της Καλαμάτας. Με το παρκάρισμα να  «επιτρέπεται» και από τις δυο πλευρές, σε ένα στενό δρόμο διπλής μάλιστα κυκλοφορίας, δε θέλει πολύ ώστε να δημιουργηθεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που χάνουν την ψυχραιμία τους και αρχίζουν τα «γαλλικά»… Μήπως στο Δήμο θα έπρεπε να δουν την κατάσταση στο συγκεκριμένο δρόμο πιο σοβαρά καθώς βρίσκεται στην «καρδιά» της παραλίας και να δουν τι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν ;  K. Γαζ. 

*** Διαμόρφωση χώρου υποστήριξης του Κεντρικού Κοιμητηρίου Καλαμάτας 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση οικοπέδου που αγοράσθηκε πρόσφατα από το Δήμο Καλαμάτας και βρίσκεται νότια του Κεντρικού Κοιμητηρίου (οδός Αλεξάκη).
 Σε αυτό θα αποθηκεύονται τα υλικά, τα οποία έχουν κάποια αξία και προέρχονται από τις εκταφές, όπως είναι τα μάρμαρα, θα γίνεται συγκέντρωση απορριμμάτων και εκεί θα μπαίνουν τα απορριμματοφόρα για να παραλαμβάνουν τα απορρίμματα. Θα είναι ένα οικόπεδο υποστήριξης της λειτουργίας του Κοιμητηρίου.
Οι ανωτέρω εργασίες θα καταλήξουν σε περίφραξη και τσιμεντόστρωση του εν λόγω οικοπέδου και, στο πλαίσιο του ίδιου έργου, θα γίνει κατασκευή WC στο Κοιμητήριο, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στην ανατολική πλευρά του, ενώ θα γίνουν δύο επιπλέον «χωνευτήρια» και άλλες παρεμβάσεις.
Επίσης, στο Κεντρικό Κοιμητήριο θα φυτευθούν 50 κυπαρίσσια, που αποτελούν δωρεά του Γραφείου Τελετών Βρυώνη, προς το οποίο ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες.

***  Μια καταθλιπτική μέρα 
Καλαμάτα: Μια εξαιρετική ομιλία
   Η γενική απεργία στις 30 Μαΐου εξελίχθηκε σε μια καταθλιπτική μέρα, με πολύ μικρή συμμετοχή και ξεχωριστές συγκεντρώσεις.Οι μόνοι που μπορούν να είναι ευχαριστημένοι είναι το Ελληνικό κεφάλαιο και οι πολιτικές δυνάμεις που το εκπροσωπούν. Για τη μικρή συμμετοχή, μεγάλες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που έχει σπείρει την απογοήτευση. Σ’ αυτές τις ευθύνες αναφέρθηκε ο Γιώργος Κανέλλης, Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στην ομιλία του την ημέρα της γενικής απεργίας.
Μίλησε για την  «πλειοψηφία της ΓΣΕΕ η οποία δέχθηκε στο πλαίσιο της λεγόμενης «κοινωνικής συμμαχίας» διεκδικήσεις οι οποίες ενσωματώνουν τις διεκδικήσεις του ΣΕΒ και είναι σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και των αιτημάτων του εργατικού κινήματος…
«Μια πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που σε όλη την περίοδο των μνημονίων ακολούθησε μια τακτική εκτόνωσης και όχι οργάνωσης των αγώνων», με αποτέλεσμα «Μεγάλα τμήματα της κοινωνίας (να) έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και στο κοινωνικό περιθώριο…»
Μίλησε και για άλλα σημαντικά ο Γιώργος Κανέλλης, όπως για «αξιοπρεπείς μισθούς,..  για αξιοπρεπείς συντάξειςγια να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίαςγια 751 ευρώ βασικό μισθό… για 6ωρο – 5μερο για όλους χωρίς μείωση των αποδοχών»
Σαν παρένθεση, είμαστε αναγκασμένοι εδώ να θίξουμε ότι κάποιος δεν ακούγεται πειστικός όταν βάζει τέτοια αιτήματα και στόχους μέσα στο χάος που επικρατεί, αν δεν παρουσιάσει πρόγραμμα για το πως αντιστρέφεται η οικονομική κατρακύλα. Τα πράγματα είναι, κατά την άποψη μας, πολύ πιο βαθειά από ότι δυστυχώς εκτιμά το σύνολο περίπου των συνδικάτων αλλά και των δυνάμεων της Αριστεράς.
Η κρίση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι παρά μέρος της κρίσης ενός παγκόσμιου συστήματος, από την οποία ούτε η Ελλάδα ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα μπορούν να ξεφύγουν απομονωμένα.
Θέσεις που γενικά ακούγονται, όπως «μπορούμε χωρίς λιτότητα και ευρώ» υποτιμούν πολύ τα καθήκοντα τα οποία βρίσκονται μπροστά στο κίνημα.
Για να έχει αποτέλεσμα η μάχη για αποκατάσταση της ζωής των ανθρώπων, πρέπει να έχει σαν ελάχιστο στόχο την αφαίρεση του ιδιωτικού χαρακτήρα του τραπεζικού συστήματος, πάνω σε Πανευρωπαϊκή βάση μάλιστα, για να υπάρχουν δυνατότητες –ένας «σκληρός» στόχος.
Πρέπει ο κόσμος να προετοιμαστεί γι’ αυτά. Και όπως το Ελληνικό κεφάλαιο έχει σύμμαχο το Ευρωπαϊκό, θα πρέπει και τα Ελληνικά συνδικάτα να αναζητήσουν τους δικούς τους συμμάχους στην Ευρώπη.
Παρόλα αυτά όμως, η ομιλία Γιώργου Κανέλλη, ήταν μια εξαιρετική ομιλία.
Όχι τόσο γιατί ο Γ.Κ. έκφρασε τη δεινή θέση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, όχι τόσο γιατί έκανε τη σωστή κριτική στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά γιατί, παρά την κριτική του για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, μίλησε σαν κομμάτι της ΓΣΕΕ, προστατεύοντας την ενότητα της.
«Οφείλει η ΓΣΕΕ να αποσυρθεί απ’ αυτό το πλαίσιο (της λεγόμενης «κοινωνικής συμμαχίας)…(Γ.Κ.)
Έτσι μιλούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Δεν καλούν για δημιουργία νέων συνδικάτων, ούτε για εγκατάλειψη αυτών που υπάρχουν.
Απευθύνονται στην τάξη, παλεύουν για να υιοθετήσει η τάξη αυτό που πιστεύουν, χωρίς να φέρνουν σε αντιπαράθεση τις οργανώσεις της εργατικής τάξης.
«Ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, των νέων, με όλα τα τμήματα της κοινωνίας που δέχονται συνεχή πλήγματα, όπως οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι επιστήμονες, είναι μονόδρομος απέναντι σε αυτή την πολιτική της καταστροφής… (Γιώργος Κανέλλης)
Σ’ αυτά συνοψίζεται το εξαιρετικό μήνυμα της συγκεκριμένης ομιλίας. Που το κάνει ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η ομιλία αυτή έγινε τις ίδιες μέρες που η ηγεσία του ΠΑΜΕ, αλλά και οργανώσεις που επικαλούνται τη μαρξιστική ιδεολογία, έδιναν μάχη όχι ενάντια στις πολιτικές των σημερινών ηγεσιών των συνδικάτων, αλλά ενάντια στα ίδια τα συνδικάτα. Και μετέτρεψαν τη μέρα της γενικής απεργίας, σε μέρα αντιπαράθεσης των εργαζομένων, καταδικάζοντας τις δυνατότητες της.
Τα συνδικάτα δε διασπώνται, ούτε πορεύονται σε ξεχωριστές πορείες. Αυτό πρέπει να αποτελεί νόμο για όσους είναι μέσα στο συνδικαλιστικό χώρο. Και ακόμα περισσότερο για όσους είναι στο χώρο και επικαλούνται την Λενινιστική κληρονομιά. Στο όνομα της οποίας διαχωρίζουν τα συνδικάτα σε ταξικά και εργοδοτικά, διαχωρισμός που δεν θα αναβρεθεί ούτε μια φορά σε όλη τη πολιτική διαδρομή του Λένιν, κτίζοντας τείχη μεταξύ των συνδικάτων. Αντίθετα, στην διαδρομή του Λένιν μπορεί να αναβρεθεί μόνο η ασυμβίβαστη πάλη του ενάντια σε κάθε προσπάθεια διάσπασης των συνδικάτων, οποιοδήποτε και να ήταν το πρόσχημα.
Τα συνδικάτα και η δράση τους δεν διασπούνται παρά από τους εχθρούς της εργατικής τάξης. Η απομόνωση κάθε φωνής αμφισβήτησης, ακόμα και η διάσπαση των συνδικάτων, θα είναι ο στόχος του ταξικού εχθρού μέσα από πουλημένους ηγέτες της εργατικής τάξης, στους οποίους συχνά αναφέρεται η ηγεσία του ΠΑΜΕ, όσων και όπου υπάρχουν, όταν στην επόμενη κίνηση της η Ελληνική εργατική τάξη κατακλείσει ξανά τις οργανώσεις που έχει κτίσει με αίμα και τις επαναδιεκδικήσει από ηγέτες που έπαψαν να εκφράζουν τα συμφέροντα της.
Σε αυτό τους τον στόχο θα βοηθά η αντιπαράθεση και έχθρα που δημιουργεί μεταξύ των εργαζομένων η στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ. Που όσο και αν επιδεικνύει αυτή τη στιγμή μαζικότερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να απομονώνει και να αντιπαραθέτει τα στοιχεία με την περισσότερη διάθεση για αγώνα, με την υπόλοιπη τάξη που κινείται πιο δύσκολα, αλλά αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία, χωρίς την οποία κάθε μάχη είναι καταδικασμένη.
Του Σωτήρη Βλάχου

***  Ποια είναι η Μανταλένα Παπαδοπούλου που βρίσκεται κοντά στον Π. Καμμένο; Η σχέση της(;) με γνωστή οικογένεια…
Πολλά λέγονται για την Μανταλένα Παπαδοπούλου, τη γυναίκα η οποία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Πάνου Καμμένου στις εμφανίσεις του.
Το τελευταίο διάστημα πολλά δημοσιεύματα αναφέρονται στις σχέσεις της δεσποινίδος Παπαδοπούλου με το ίδρυμα των Rothschild.
Όπως αναφέρει η ίδια στο βιογραφικό της, όσο ζούσε στο Λονδίνο αρθρογραφούσε στο Think Tank «The Henry Jackson Society» το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Rothschild.
~ Για κάποιους αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ανήκει στους οργανισμούς της γνωστής κερδοσκοπικής οικογενείας, όμως από μόνη της η αρθρογραφία δεν μπορεί να αποτελεί πειστήριο.

~ Το VoiceNews.gr παραθέτει μεν την είδηση, όμως κρατάει τις αποστάσεις του, καθώς εάν δεν αποδειχτεί σχέση της Παπαδοπούλου πέραν της αρθρογραφίας με το «The Henry Jackson Society» δεν μπορεί να θεωρηθεί μέλος της κλειστής και μυστικής ομάδος των ανθρώπων αυτών.

***  ΣΟΚ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ από τον ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ!«H Μακεδονία ούτε μια είναι, ούτε μόνο ελληνική»…(ΒΙΝΤΕΟ)
Σοκ έπαθαν οι Έλληνες μόλις άκουσαν τις δηλώσεις του κου Τζανακόπουλου. Σοκ διότι είναι ανιστόρητες και κυρίως ανθελληνικές.
Συνέντευξη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ όπου έκανε λόγο μεταξύ άλλων (όταν ρωτήθηκε για το σύνθημα του μεγάλου Συλλαλητηρίου στην Αθήνα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»)για καταμερισμό της Μακεδονίας ανάμεσα σε Ελλάδα (51%), Σκόπια (38%), Βουλγαρία (10%) και Αλβανία (1%), συγχέοντας επίτηδες την ιστορία με την γεωγραφία.
Ο Τζανακόπουλος κατέληξε ότι «η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας ανήκει σε διαφορετικά έθνη – κράτη και αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί παρά να τη λαμβάνει υπόψη της η ελληνική εξωτερική πολιτική»…
Δηλαδή κατ΄ουσίαν ο Τζανακόπουλος μας είπε ότι η Μακεδονία ούτε μία είναι, ούτε μόνο ελληνική και πως τα Σκόπια έχουν δικαίωμα στο όνομα «Μακεδονία».
* ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! : https://youtu.be/AYfcWKKDqlw  .-

*** ΨΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑίοι! Άλλη μια απόδειξη… (ΒΙΝΤΕΟ)
~ Η Ιταλία προχθές γιόρτασε την ημέρα της δημοκρατίας καθώς στις 2 Ιουνίου του 1946 με το Ιταλικό δημοψήφισμα, οι Ιταλοί ψηφίζουν υπέρ της στροφής της Ιταλίας από τη μοναρχία στη δημοκρατία.
Μετά το δημοψήφισμα αυτό, εξορίζεται ο βασιλιάς Ουμβέρτος Β΄ της Ιταλίας και η Ιταλία μετά το φασιστικό καθεστώς, βιώνει τη δημοκρατία.
* Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, οι Ιταλοί γιόρτασαν την ημέρα αυτή με παρελάσεις και γιορτές σε όλη τη χώρα:
~* Parata 2 Giugno 2018...by Gisto Bologna : https://youtu.be/3aecSdsE6Yc  .-
~^ * Το παρακάτω βίντεο θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς τους γελοίους αριστεράς και δεξιάς οι οποίοι συνεχίζουν να λένε ψευδώς ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που κάνει παρελάσεις.
Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ψέματά τους, δείτε τί έλεγαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι πρόσφατα για τις στρατιωτικές παρελάσεις:
~* Τσίπρας για τις παρελάσεις : https://youtu.be/klnPRH8FgKY .-
~* ΣΥΡΙΖΑ: Θα καταργήσουμε τι παρέλάσεις : https://youtu.be/ItPRPoG8xGw .-
~* ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ : https://youtu.be/CL9WjdJuJr4 .-
~* Entertv: Ο Γιάννης Μπουτάρης μιλά για τις παρελάσεις : https://youtu.be/-dfjuY_Ujzo .-
\
***ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ στο DEAL του ΑΙΩΝΑ! BAYER και MONSANTO για 63 δις δολάρια
 ~  Η εξαγορά «μαμούθ» της Monsanto, ύψους 63 δισεκ. Δολαρίων, από τη Bayer ολοκληρώνεται την Πέμπτη (07.06.2018). Και από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί, η Monsanto θα… πάψει να υπάρχει.
Η Bayer, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς θα καταργήσει την επωνυμία της αμερικανικής εταιρίας σπόρων Monsanto, που έχει πίσω της μια ιστορία 117 ετών. Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Η Bayer θα παραμείνει επωνυμία της εταιρίας. Η Monsanto δεν θα είναι πλέον επωνυμία της εταιρίας. Τα αποκτηθέντα προϊόντα θα διατηρήσουν την εμπορική τους επωνυμία και θα γίνουν μέρος του χαρτοφυλακίου της Bayer», ανέφερε.
Η Bayer ξεκίνησε χθες μια αύξηση κεφαλαίου μέσω έκδοσης μετοχών ύψους 6 δισεκ. ευρώ, μια κίνηση που αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας. Η συμφωνία είναι η πρώτη που ολοκληρώνεται από μια τριάδα σημαντικών αμερικανικογερμανικών συμφωνιών συγχώνευσης, σε μια εποχή σκληρής κριτικής από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας με τις ΗΠΑ.
~ Φωτογραφία Reuters
Η Bayer αναμενόταν να προχωρήσει στην κατάργηση της επωνυμίας της εταιρίας που είχε θέσει στο στόχαστρό της. Η Monsanto, η μεγαλύτερη – αν και όχι η μοναδική – εταιρία παραγωγής γενετικά τροποποιημένων σπόρων, έχει αποτελέσει στόχο των περιβαλλοντολόγων που αντιτίθενται στην τεχνολογία. Η αμερικανική εταιρία έχει επίσης προσκαλέσει επικρίσεις για την πιο επιθετική, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, πολιτική της σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα πνευματικής της ιδιοκτησίας απέναντι στους αγρότες, πολλοί εκ των οποίων στηρίζονται στους σπόρους της.
«Στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε το διάλογό μας με την κοινωνία. Θα ακούσουμε τους επικριτές μας και θα εργαστούμε από κοινού όπου βρίσκουμε κοινό έδαφος. Η γεωργία είναι πολύ σημαντική για να επιτρέπει σε ιδεολογικές διαφορές να καθυστερούν την ανάπτυξη», δήλωσε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer Βέρνερ Μπάουμαν.
newsit


*** Αθλητικά Νέα :
***  1ος  αγώνας Κυριακή 03-06-2018 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  65-75 , (32-35).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 26-19 , 6-16 , 17-17 , 16-23 .- ^
~ Άλωσε το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός και πήρε «κεφάλι» στους τελικούς Τέλος στο αήττητο του Παναθηναϊκού και μπρέικ με το καλημέρα έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό (65-75), παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0 στη σειρά των τελικών
~  Ο Ολυμπιακός… χάλασε το μυαλό του Καλάθη, καταστρέφοντας την έφεση του Παναθηναϊκού στη δημιουργία (σ.σ. μόλις 8 ασίστ!) και κατ` επέκταση όλο το παιχνίδι των «πράσινων».
Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα με 75-65 από το ΟΑΚΑ, «αρπάζοντας» από τον πρώτο τελικό το πλεονέκτημα της έδρας του «τριφυλλιού» και υποχρεώνοντας το στην πρώτη εφετινή ήττα του στο πρωτάθλημα, μετά από 31 διαδοχικές νίκες. Πλέον οι Πειραιώτες περιμένουν την προσεχή Πέμπτη (7/6) στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό, με μοναδικό στόχο να γράψουν στο «σπίτι» τους το 2-0 στη σειρά.Ο Ολυμπιακός φρόντισε από το δεύτερο δεκάλεπτο να επιβάλει ένα αργό τέμπο, παρασύροντας σε αυτό τον Παναθηναϊκό και υποχρεώνοντας τον, μέσα από την άμυνα του, σε ρεσιτάλ… αστοχίας (18/61 σουτ εντός πεδιάς με μόλις 5/29 τρίποντα!). Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος διαχειρίστηκε και τα 3 φάουλ του Πρίντεζη από το πρώτο δεκάλεπτο, είδε τους Παπανικολάου (14π.), Παπαπέτρου (10π. με 2/2τρ.) και Μάντζαρη (11π. με 3/4τρ.) να βγαίνουν μπροστά, να παίρνουν τη σκυτάλη του σκοραρίσματος από τον Ρόμπερτς (12π.) και να οδηγούν τον Ολυμπιακό στο «break». Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Τζέιμς (23π.) και Σίνγκλετον (18π., 10ρ.), με τον Καλάθη να ολοκληρώνει με 8 πόντους, 5 ασίστ και 2 λάθη.Με τον Ρόμπερτς να μπαίνει «ζεστός» στο παρκέ και την περιφερειακή άμυνα να εξουδετερώνει κάθε προσπάθεια του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με το… καλημέρα με 0-5, ενώ κράτησε για περίπου 5 λεπτά το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενος την κυριαρχία του στα επιθετικά ριμπάουντ. Ωστόσο, οι «πράσινοι» βρήκαν ενέργεια από τις εμπνεύσεις του Καλάθη και με τον Τζέιμς να βρίσκει ρυθμό από τα 6.75 σημείωσαν στο 7΄ την ανατροπή (15-13), ενώ με… τετράποντο του Αμερικανού γκαρντ οικοδόμησαν μία διαφορά ασφαλείας μέχρι το 26-19 της πρώτης περιόδου. Η λήξη μάλιστα του δεκαλέπτου βρήκε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ψάχνει λύσεις, μετά τα 3 φάουλ που συμπλήρωσε ο Πρίντεζης.Οι «πράσινοι» εκτόξευσαν τη διαφορά στο 12΄ για πρώτη φορά στο +10 (29-19), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη… Το «τριφύλλι» έπεσε στην… παγίδα του Ολυμπιακού, που κατάφερε να επιβάλει τον αργό ρυθμό του και σε συνδυασμό με την αστοχία των γηπεδούχων (1/11τρ., 2/13 σουτ εντός πεδιάς στο β΄ δεκ.) σημείωσε την ανατροπή και επέστρεψε δυναμικά στο παιχνίδι, μετά από επιμέρους σκορ 4-14 (30-33 στο 19΄). Οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με τους «ερυθρόλευκους» στο +3 (32-35) και τον Παναθηναϊκό να… αγνοεί δημιουργία (1 μόνο ασίστ στο β’ δεκ.) και παραγωγικότητα.Με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη σε εκτέλεση και δημιουργία, ο Ολυμπιακός ξέφυγε ακόμη και με +7 (32-39 στο 22΄), τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός μάζευε τη διαφορά από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (36-39). Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, ήταν πιο ψύχραιμοι, εκμεταλλεύτηκαν όλα τα «μις-ματς» και με τους Παπανικολάου, Παπαπέτρου να έχουν τις απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια του Τζέιμς να μειώσει (45-47 στο 28΄ η τελευταία), διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (49-52).Ένα επιθετικό ρεσιτάλ του Στρέλνιεκς (5 διαδοχικοί πόντοι, 1 τρίποντο) εξασφάλισε στον Ολυμπιακό μία διαφορά 8 πόντων στο 33΄ (49-57), τη στιγμή που οι «πράσινοι»… ασφυκτιούσαν από την αντίπαλη άμυνα. Τα διαδοχικά φάουλ των «ερυθρόλευκων», που είχαν σαν αποτέλεσμα την έξοδο του Μιλουτίνοφ από το παρκέ στο 34΄, έχοντας συμπληρώσει 5, έφεραν τον Παναθηναϊκό στο -4 (55-59), αλλά μέχρι εκεί…Ο Στρέλνιεκς συνέχισε να δίνει λύσεις (55-61) και με τον Ολυμπιακό να κρατά την ψυχραιμία του στην αντεπίθεση των «πράσινων», μέσα από «παγίδες» (59-63 στο 35΄), η ανατροπή των γηπεδούχων δεν ήρθε ποτέ… Ο Παπανικολάου εκτέλεσε από τα 6.75, ο Μάντζαρης τον μιμήθηκε και στο 37΄ ο φωτεινός πίνακας έγραψε το 60-71, διαφορά που ήταν αρκετή για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να την διατηρήσει μέσα από την άμυνα του και να φτάσει άνετα στο τελικό 65-75.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 32-35, 49-52, 65-75
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοϊδης-Παναγιώτου-Διαμαντής
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 18 (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 9/10 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο), Τζέιμς 23 (2/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 10/13 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκιστ 4, Καλάθης 8 (4/9 δίποντα, 0/7 τρίποντα, 0/2 βολές), Αντετοκούνμπο 4 (1/7 σουτ), Ρίβερς 2, Παππάς 1, Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι, Μήτογλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 4 (1/9 σουτ), Μιλουτίνοβ 4, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 14 (4/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο), Ρόμπερτς 12 (2), ΜακΛίν 7 (6 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 10 (2/2 τρίποντα), Στρέλνιεκς 7 (1), Μάντζαρης 11 (3/4 τρίποντα), Μπόγρης 2, Γουίλτζερ 2.

***  Πετάει για Λονδίνο ο «Σωκράτης», υπογράφει στην Άρσεναλ
 Θέμα χρόνου θεωρείται η μετακίνηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Άρσεναλ, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα
~  Στο Λονδίνο θα ταξιδέψει αυτή την εβδομάδα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, προκειμένου να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει με την Άρσεναλ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Kicker, το οποίο θεωρεί τη μεταγραφή του στο «Νησί» δεδομένη.
Όπως αναφέρουν οι Γερμανοί, η Αρσεναλ θα δώσει στην Ντόρτμουντ 17 εκατ. ευρώ, ενώ ο Παπασταθόπουλος θα υπογράψει συμβόλαιο με τους «κανονιέρηδες» έως το 2021.«Κάποιοι παίκτες θα έρθουν και κάποιοι θα φύγουν», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ Μίκαελ Ζορκ. «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε πολύ την ομάδα».

***  Οριστικά νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ο Δώνης
 Οριστική είναι η συμφωνία ανάμεσα σε Γιώργο Δώνη και Παναθηναϊκό, με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια και τις υπογραφές να αναμένονται μέσα στη μέρα
~  Ο Γιώργος Δώνης είναι οριστικά ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα τεχνικό και στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ με τις δύο πλευρές να έρχονται σε συμφωνία.
Η συζήτηση μεταξύ των δύο, κράτησε μόλις μισή ώρα, δείγμα της εξαιρετικής άποψης του Ταϊλανδού αλλά και των ανθρώπων την ομάδας για τον 49χρονο τεχνικό.Μετά την εξέλιξη αυτή, σε πρώτο πλάνο μπαίνει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας, με τον Δώνη να αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του. Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε ότι μετά τη συνάντηση υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων και αυτό που απομένει για να «σφραγιστεί» η συμφωνία, είναι να μπουν οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο του 49χρονου προπονητή.

~    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΊΟΥ  2018 :                         
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 02  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html  .- 
~ * Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html   .- 
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή  04  Μαΐου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html  .  -
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .-Σάββατο 05  Μαΐου  2018  :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/news.html .-                                                                                                                             
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018 
 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/05/news.html   .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 07 Μαΐου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html   -
 ~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη  08  Μαΐου  2018 :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας , Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018-09-2018.html .-  
 ~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας ,
Πέμπτη  10  Μαΐου  2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018-10-2018.html .-
~*  Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας . Παρασκευή  11Μαϊου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018.html .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018   :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_11.html .   
~*Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Κυριακή  13  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018.html .-  ~*Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_14.html .- ~*Εφημερίδα  Αρφαρά  2018 ,Τα  Νέα μας .
Τρίτη 15  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018_15.html .- ~* Εφημερίδα Αρφαρά  2018  , Τα  Νέα μας .Τετάρτη  16 Μαΐου 2018   :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_16.html.  .-  
 ~* Εφημερίδα μας Αρφαρα , Τα  Νέα μας .Πέμπτη 17 Μαΐου  2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .-  ~* Εφημερίδα Αρφαρά  Τα  Νέα μας .Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .- 
~*
Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας  .Σάββατο 19 Μαΐου 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/19-2018.html .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .
Κυριακή 20  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_20.html  .-  
~* Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Δευτέρα 21  Μαΐου  2018
  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html .-  ~*Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .Τρίτη 22 Μαΐου 2018   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html  .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρα , Τα Νέα μας .
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_23.html .-
~*Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Πέμπτη 24  Μαΐου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_24.html  .-
~*ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 25  Μαΐου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_25.html  .-  
~*ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
  :                                                                                               http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_26.html  .-  
~* ΑΡΦΑΡΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.Κυριακή 27 Μαΐου  2018:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_27.html .- 
~*ARFARA- ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 28  Μαΐου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/arfara.html .- ~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 29 Μαΐου  2018  :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/05/arfara_29.html  .- 
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 30-005-2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/05/arfara.html .-
~*  
: ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/05/arfara_31.html  .-

 
***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4084 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 386   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--


1.- Θαύμα σε 30χρονη στον Λυκαβηττό : https://youtu.be/VYrcYe_sOSU .-
2.- ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ _ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ! : https://youtu.be/vkYbslKXPaI  .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου