ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018 .
~





 ~  8 Ιουνίου: Εορτή της Αγίας Καλλιόπης
~  Τη μνήμη της Αγίας Καλλιόπης τιμά σήμερα, 8 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Καλλιόπη, έζησε στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ., στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά, αλλά και τα πλούσια ψυχικά και πνευματικά χαρίσματά της.
*  Απέρριπτε μετά βδελυγμίας κάθε πρόταση γάμου γιατί είχε αφιερώσει τη ζωή της στο Χριστό, τη διδασκαλία του Θείου Λόγου Του και τη διακονία και παραμυθία των ασθενών και πασχόντων αδελφών της.
Στο φοβερό διωγμό που εξαπέλυσε ο φοβερός διώκτης των χριστιανών Δέκιος, η Καλλιόπη συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον τοπικό άρχοντα, ο οποίος θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις να την δελεάσει και να την σύρει στην ανόσια ζωή των ψυχοφθόρων ηδονών και της μισερής ειδωλολατρίας.
Όμως η Αγία με ηρωική σταθερότητα, εμμονή και αγωνιστικό φρόνημα, ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό, τον μοναδικό Σωτήρα και Λυτρωτή. Εξοργισμένος ο τύραννος διέταξε και τη μαστίγωσαν ανελέητα. Κατόπιν, τη χαράκωσαν με μαχαίρια και έκαψαν τις πληγές της. Τελικά την αποκεφάλισαν χαριζόντάς της, την ουράνια και άφθαρτη δόξα.
Απολυτίκιο:
Ήχος α΄. Της ερήμου πολίτης.
Του Σωτήρος το κάλλος εκ ψυχής αγαπήσασα, καλλιπάρθενε κόρη, Καλλιόπη πανεύφημε, ηγώνισαι στερρώς υπέρ αυτού, και δόξης ηξιώθης θεϊκής, δια τούτο σου την μνήμην την ιεράν, τιμώμεν εκβοώντές σοι, δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω χορηγούντι δια σού, ημίν πταισμάτων άφεσιν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Καλλιόπης - 8 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/cYN0eszFK90 .-

~** Ένας μοναχός φύτεψε μια ελιά και άρχισε να προσεύχεται: Κύριε, στείλτε μου βροχή
~  Και ο Κύριος έστειλε βροχή στη γη.
Το δέντρο ήταν κορεσμένο με υγρασία και ο μοναχός συνέχισε να :
* Και τώρα, Κύριε, σας ζητώ να στείλετε πολύ ήλιο – το δέντρο μου χρειάζεται ζεστασιά.
Και ο Κύριος έστειλε τον ήλιο.
Το δέντρο μεγάλωσε.
Ο μοναχός συνέχισε να προσεύχεται γι ‘αυτό: Κύριε, δώσε λίγο παγετό για να ενισχυθούν οι ρίζες και τα κλαδιά.
Ο Κύριος έστειλε παγετό και … το δέντρο πέθανε.
Ο μοναχός ήταν πολύ αναστατωμένος.
Πήγε σε άλλον μοναχό για να πει την ιστορία του και να μοιραστεί τη θλίψη του.
Έχω επίσης μια ελιά, κοίτα – απάντησε ένας άλλος μοναχός.
Το δέντρο του έχει μεγαλώσει όμορφα. Αλλά προσευχήθηκα διαφορετικά. Είπα στον Θεό ότι είναι ο Δημιουργός αυτού του δέντρου και ότι ξέρει καλύτερα τι χρειάζεται γι ‘αυτό.
Απλώς ζήτησα από τον Θεό να τον φροντίσει και το κάνει.
Αυτό ισχύει για εμάς. Συχνά ρωτάμε , κατά τη γνώμη μας, τι χρειαζόμαστε. Αλλά μόνο ο Θεός ξέρει τι χρειαζόμαστε. Τον εμπιστευόμαστε εντελώς!
Άπαντα Ορθοδοξίας


*** Πανελλαδικές 2018: Πρεμιέρα σήμερα για 1.231 Μεσσήνιους υποψηφίους 
Η ώρα της κρίσης έφθασε σήμερα για 1.231 Μεσσήνιους μαθητές Γενικών Λυκείων που θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με τις εξετάσεις να ολοκληρώνονται στις 19 Ιουνίου.
Στο νομό μας υπάρχουν 14 εξεταστικά κέντρα (πέντε εκ των οποίων στην Καλαμάτα), καθώς και ένα ειδικό. Επίσης δύο εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία), με τον αριθμό των υποψηφίων από αυτά να ανέρχεται στους 185.
Μάλιστα, χθες ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις από τα ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (και θα ολοκληρωθούν στις 21 Ιουνίου), όπου οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα για το κείμενο του καθηγητή Ιστορίας Yuval Noah Harari.
Τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε Θεός» και είναι ο επίλογος του βιβλίου «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου», με τους υποψηφίους να καλούνται να αναπτύξουν τις θέσεις τους σχετικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα σε σχέση με το οικοσύστημα.
Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας δηλώνει έτοιμη για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, καθώς- όπως μας ανέφεραν- έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες, κάτι που φάνηκε και χθες με την πρεμιέρα στα ΕΠΑΛ, οπότε δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.
Αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια, θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών, εξέταση που θα πραγματοποιηθεί στο 6ο Ενιαίο Λύκειο στις 22 Ιουνίου, ενώ η εξέταση των υπόλοιπων ειδικών μαθημάτων θα γίνει στην Αθήνα.
  Οι τελευταίες οδηγίες
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8.30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
Οι υποψήφιοι προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους μόνο στιλό (μαύρο ή μπλε) ανεξίτηλης μελάνης, μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό.
Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.
Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).
Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που αναφέρονται παραπάνω.
Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής.
Μετά τη λήξη της εξέτασης ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Επισημαίνεται ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους. Το «Θάρρος» εύχεται σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία!
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο τα αποτελέσματα των μετρήσεων στα πυρηνελαιουργεία
 
Ίσως και τα πιο υψηλά ποσοστά όλων των ετών καταγράφηκαν φέτος στις μετρήσεις που έγιναν στις καμινάδες των πυρηνελαιουργείων, δικαιώνοντας έτσι τους κατοίκους για τις εντονότατες διαμαρτυρίες τους περί απραξίας των υπευθύνων και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα έφτασαν στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας οι φετινές μετρήσεις, που άφησαν με το στόμα ανοιχτό όσους τις είδαν. Μάλιστα, αυτή τη φορά οι μετρήσεις έγιναν στις καμινάδες των πυρηνελαιουργείων και είναι όλες πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα ανώτατα όρια.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση από την Περιφέρεια, ενώ σε ερώτηση προς την τοπική αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, δήλωσε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και αυτό δεν είναι καλό. Έχουμε πισωγύρισμα. Θα περιμένουμε να δούμε τη διοικητική διαδικασία και την τεχνική αξιολόγηση των υπηρεσιών. Εκεί που περιμέναμε μια βελτίωση, βλέπουμε ότι πάμε πάλι προς τα πίσω. Οι πυρηνελαιουργοί δεν πρέπει να καλύπτονται πίσω από την πολυπλοκότητα του θέματος, αλλά να κάνουν βήματα, τα οποία φέτος φαίνεται ότι μάλλον δεν έκαναν». Β.Β.

***  Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση σήμερα με Χαρίτση και Ρήγα
 
Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση πραγματοποιεί η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Μεσσήνης σήμερα Παρασκευή, 8 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, με θέμα «Το πολιτικό σχέδιο της επόμενης μέρας: Αναπτυξιακή Στρατηγική και Κοινωνία».
Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Αλέξης Χαρίτσης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και Παναγιώτης Ρήγας, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

*** Στο ΕΣΠΑ το «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας»
 
Η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης σε ψηφιακή μορφή 
 H γενική γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, δρ. Ματρώνα Κυπριανίδου, με απόφασή της ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 την πρόταση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην οποία συμπράττει ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησής του «Φάρις», με τίτλο «Καλαμάτα 1821 - Δρόμοι Ελευθερίας».
  ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
Μια διαδραστική τράπεζα πληροφοριών θα εγκατασταθεί στο ιστορικό Δημαρχείο, ενώ στο πλαίσιο του έργου θα προβάλλονται με ψηφιακό τρόπο τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821, που ξεκίνησε από την Καλαμάτα. Θα δίδεται, επίσης, πληροφόρηση και για τις κοινωνικές, οικονομικές και λοιπές συνθήκες της ζωής κατά την εποχή της Επανάστασης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα δημιουργηθεί animated documentary για την εξιστόρηση των γεγονότων που οδήγησαν στην Απελευθέρωση της πόλης και των σημαντικών στιγμών στη συνέχεια και μέχρι τη ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Επίσης, μέσω της υλοποίησης νέων πολιτιστικών δράσεων - και με την παράλληλη ενσωμάτωση προϋπαρχόντων δρωμένων της πόλης - θα πραγματοποιηθεί η διασύνδεση του 1821 με το σήμερα και η ανάδειξή του. Ακόμη, θα επιχειρηθεί η θεσμοθέτηση ενός πλαισίου πολιτιστικών, εμπορικών και τουριστικών δρωμένων, που θα αποτελέσουν ένα νέο σημείο αναφοράς για την πόλη.
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθεί και η πλήρης αναδιοργάνωση της εκδήλωσης που πραγματοποιείται την 23η Μαρτίου κάθε χρονιά, για την έναρξη της Επανάστασης και την Απελευθέρωση της Καλαμάτας.
Το πρόγραμμα, που θα συνδυασθεί με πρωτότυπη ερευνητική ιστορική εργασία από πλευράς Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχει περίοδο υλοποίησης 36 μηνών και θα ολοκληρωθεί το 2021, χρονιά που συμπίπτει με την επέτειο 200 ετών από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Στο ευρύτερο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που περιλαμβάνουν αυτό το έργο εντάσσεται και η ανακατασκευή της πλατείας 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα.

*** Για την παιδεία το θέμα της Γλώσσας στις Πανελλήνιες των Γενικών Λυκείων
 

Σε ένα κείμενο του καθηγητή Δημήτρη Μαρωνίτη για την παιδεία και την εκπαίδευση διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιο των Γενικών Λυκείων στις φετινές Πανελλαδικές.
Το κείμενο του καθηγητή Δημήτρη Μαρωνίτη για την παιδεία και την εκπαίδευση δημοσιεύθηκε το 2009 σε εφημερίδα
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ   

*** Νεαρός βρέθηκε απαγχονισμένος σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα!
 
Μια τραγική είδηση, συγκλονίζει από το πρωί, συνοικία κοντά στο κέντρο της Καλαμάτας. Ένας νεαρός 21 ετών βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμα που διέμενε από οικείους του, γύρω στις 8 το πρωί της Παρασκευής. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες.

*** Επί 16 χρόνια καμία υπηρεσία δεν είχε δει ότι είχε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας!
 
Αθώος 50χρονος αλλοδαπός που είχε μαχαιρώσει ομοεθνείς του στη Στέρνα Μεσσηνίας 
 Το ελληνικό κράτος συνεχίζει να μας εκπλήσσει παρά τις… μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζεται! Μία από τις εκπλήξεις είναι και η υπόθεση αλλοδαπού που για 16 ολόκληρα χρόνια, αν και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος δύο ομοεθνών του στη Στέρνα Μεσσηνίας το Μάρτιο του 2002, ζούσε κανονικά και με νόμιμα χαρτιά που είχε εκδώσει στο μεταξύ στην Κορινθία.
Μάλιστα, ο ίδιος δε γνώριζε ότι διώκεται και συνελήφθη φέτος, ενώ τις προηγούμενες μέρες εκδικάσθηκε η υπόθεση στο Μεικτό Δικαστήριο Γυθείου, το οποίο τον έκρινε αθώο, αναγνωρίζοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα.
  Τους μαχαίρωσε
Ο 50χρονος σήμερα αλλοδαπός, έχοντας έρθει στην Ελλάδα το 2002, εργαζόταν στη Στέρνα σε αγροτικές εργασίες, όμως γρήγορα ήρθε σε αντιπαράθεση με ομοεθνείς του, γιατί έκανε περισσότερα μεροκάματα. Αυτή ήταν και η αφορμή στα τέλη Μάρτη του 2002 να ξεσπάσει καυγάς ανάμεσά τους σε καφενείο του χωριού και η συνέχεια να δοθεί στο σπίτι όπου έμεναν πολλοί αλλοδαποί μαζί.
Τα δύο θύματα επιτέθηκαν με τα χέρια τους στον 50χρονο την ώρα που έτρωγε, ενώ αυτός άρπαξε το μαχαίρι που βρισκόταν πάνω στο τραπέζι και τραυμάτισε τους δύο ομοεθνείς του στην κοιλιά, καταφέρνοντας μια μαχαιριά στον έναν και δύο στον άλλον. Αμφότεροι νοσηλεύτηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και εν συνεχεία σε Νοσοκομείο της Αθήνας.
Ο 50χρονος διέφυγε και δε συνελήφθη, ενώ σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.
  Τα ευτράπελα
Κι από εδώ και πέρα αρχίζουν τα ελληνικά ευτράπελα. Το 2003 ο 50χρονος επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στο Βέλο Κορινθίας. Εκδίδει κανονικά άδεια διαμονής και εργασίας, καθώς και ΑΦΜ από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες. Κανείς ποτέ δεν τον ενοχλεί.
Όταν φέτος τον Απρίλιο πηγαίνει στο Τμήμα Αλλοδαπών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για να ανανεώσει την άδειά του, ανακαλύπτεται ότι εκκρεμεί ένταλμα επί 16 χρόνια και… συλλαμβάνεται!
Τις προηγούμενες ημέρες έγινε η δίκη στο Γύθειο, όπου ο ίδιος υποστήριξε πως δε γνώριζε τίποτα για τη δίωξή του, καθώς με τα δύο θύματα τα είχε βρει και δε θεώρησε ότι είχε κάποιο πρόβλημα.
Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο, θεωρώντας ότι είχε βρεθεί σε κατάσταση άμυνας. Αναγνώρισε ότι υπερέβη τα όρια της άμυνας, γιατί χρησιμοποίησε μαχαίρι, αλλά δεν του καταλογίστηκε, καθώς αυτό συνέβη λόγω του φόβου και της ταραχής που είχε από την επίθεση που δέχθηκε. Βέβαια, συνεκτιμήθηκε από το δικαστήριο και το γεγονός ότι είχαν περάσει 16 χρόνια και ο κατηγορούμενος ζούσε νόμιμα χωρίς να κρύβεται. Πάντως, η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα απασχολήσει νομικά για την ιδιαιτερότητα του σκεπτικού της.  Της Βίκυς Βετουλάκη ***

*** "Το τάβλι" θα… ταξιδέψει στις πόλεις της Μεσσηνίας
 
Με τον Πέρη Μιχαηλίδη και τον Φίλιππο Σοφιανό 
 Να φέρουν το θέατρο πίσω στον κόσμο, να παίξουν στις πλατείες των χωριών, σε καφενεία, κάτω από πλατάνια. Αυτή είναι η επιδίωξή τους, όπως ανέφεραν χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο Πέρης Μιχαηλίδης και ο Φίλιππος Σοφιανός, συντελεστές της θερινής παραγωγής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Καλαμάτας.
Ειδικότερα, θα παρουσιάσουν “Το Τάβλι” του Δημήτρη Κεχαΐδη. Ο Πέρης Μιχαηλίδης θα σκηνοθετήσει και θα παίξει κιόλας μαζί με τον Φίλιππο Σοφιανός, ο οποίος έκανε και την πρόταση στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για τη συγκεκριμένη παραγωγή, η οποία ανταποκρίνεται στα οικονομικά περιθώρια του Δημοτικού Θεάτρου, όπως τα έχει καθορίσει η Δημοτική Αρχή.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν και ο δήμαρχος με την πρόεδρο της «Φάρις», στην οποία υπάγεται το Δημοτικό Θέατρο, δημοτική σύμβουλο Αναστασία Μπελογιάννη. Η τελευταία ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί η πραγματοποίηση παραστάσεων, πέραν του Δήμου Καλαμάτας, στους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος, ενώ υπάρχει επικοινωνία με το Δήμο Τριφυλίας και η διαδικασία προγραμματισμού δεν έχει κλείσει ακόμη.
Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου και θα παίζεται τουλάχιστον επί δύο μήνες.
Ο Πέρης Μιχαηλίδης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο θεατρικό έργο ως “κλασικό αριστούργημα”, ως “έργο λαϊκό που έχει αγαπηθεί και από εμάς τους ηθοποιούς και από το κοινό”. Σύμφωνα με την υπόθεση, παίζοντας τάβλι δύο φίλοι καταστρώνουν τα σχέδιά τους προκειμένου να ξεφύγουν από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδό τους.
Αναφερόμενος ακόμη ο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης στις παραστάσεις που θα δοθούν σε ανοιχτούς χώρους σε χωριά και πόλεις, σημείωσε ότι “το θέατρο πρέπει να γυρίσει πίσω στον κόσμο” και διατύπωσε την ικανοποίησή του επειδή μια τέτοια προσπάθεια γίνεται με τη στήριξη του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας και του δημάρχου, όπως ανέφερε.
Τέλος,  δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά του για την επιστροφή του στο ΔΗΠΕΘΕΚ, στο οποίο είχε σκηνοθετήσει “Το Σώσε”, του Μάικλ Φρέιν, το 2008.
Ο Φίλιππος Σοφιανός δήλωσε, επίσης, πολύ χαρούμενος επειδή οι παραστάσεις θα γίνουν σε ανοιχτούς χώρους και προέβλεψε ότι αυτή η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη τόσο στον ίδιο όσο και στο κοινό.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα παρουσιαστεί “Ο Φιάκας”, η χειμερινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ, την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος, για τρεις παραστάσεις στο αμφιθέατρο του Κάστρου.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας χαρακτήρισε εγγύηση επιτυχίας της νέας θεατρικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕΚ τον Πέρη Μιχαηλίδη και τον Φίλιππο Σοφιανό, ενώ τόνισε ότι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο πρέπει να στηρίζεται για να αποτελεί και τον οδηγό της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας στην πόλη.

*** Νέος κόμβος στη συμβολή Μπουλούκου, Αθηνών και Κλαδά
 
Με απόφασή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, ανέθεσε – κατόπιν ηλεκτρονικής κληρώσεως - την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση κόμβου συμβολής των οδών Μπουλούκου – Αθηνών – Κλαδά» στον Νικόλαο Σορόλη του Ηλία, έναντι 24.800 ευρώ με το ΦΠΑ.
Η διαπίστωση ότι η στάση των λεωφορείων επί της oδού Αθηνών και έμπροσθεν του καταστήματος Mπασέα (έξοδος Αθηνών) δημιουργεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών, σε συνδυασμό με τα διπλοπαρκαρίσματα και την άναρχη, γενικά, στάθμευση στην τριγωνική μικρή πλατεία με την προτομή του ήρωα Μπουλούκου που υπάρχει μερικά μέτρα δυτικότερα της στάσης, οδήγησε το Δήμο Καλαμάτας σε απόφαση τεχνικής παρέμβασης με πλήρη ανάπλαση του χώρου της μικρής πλατείας.
Αυτή θα διευρυνθεί, θα κατασκευασθεί εσοχή για την εξυπηρέτηση των επιβατών των λεωφορείων στην έξοδο της οδού Αθηνών και θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

*** Επεισόδια σε συνοικισμό Ρομά στη Μεσσήνη
 
Πριν από λίγο σοβαρά επεισόδια εκτυλιχτήκαν  στην πόλη της Μεσσήνης και ειδικότερα στην έξοδο προς Πύλο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν δύο οικογένειες ρομά πιάστηκαν στα χέρια, φαινόμενο που είναι σύνηθες για τις συγκεκριμένες οικογένειες.
Στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί που όμως οι Ρομά τους επιτέθηκαν και λίγο το σημείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ενώ ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες.  Για ό,τι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.

*** Σκαρφαλώνει κι άλλο ο υδράργυρος στην Καλαμάτα- Ιδιαίτερη προσοχή με τις πυρκαγιές
 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Παρασκευή 8/6/2018 προβλέπεται αρχικά αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης αστάθειας, με τη μορφή ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής ή καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-65%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, προς το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.8 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 4 (Πολύ Υψηλή).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε αυξημένες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ ενδέχεται να πέσουν και λασποψιχάλες.
Προσοχη:
·         Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά
·         Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
·         Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
·         Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
·         Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά
 Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
-   την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
-   την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
-   το είδος της βλάστησης που καίγεται.

*** Τώρα που βρήκαμε τι φταίει για τη βία… ώρα να βρούμε και για τη βλακεία
 
Με μια απίστευτη δήλωση, η οποία ξεπερνά κάθε επιστημονικό πεδίο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, υποστήριξε για τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο με «καισαρική», πως η βία θα τα ακολουθεί για όλη τους τη ζωή.
Έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Από τη στιγμή που η χώρα μας διαθέτει τη θλιβερή πρωτιά στις καισαρικές τομές, αν ισχύει ότι ο τρόπος που έρχεται το νεογέννητο στον κόσμο παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που θα ζήσει, η βία είναι εμφανώς παρούσα στην υπόλοιπη ζωή...».
Η δική μου απορία είναι η εξής: τώρα που βρήκαμε τα αίτια της βίας που μας ακολουθεί στη ζωή μας, μήπως ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε και τα αίτια της βλακείας, που συνεχίζει να φαντάζει «ανίκητη», από όποια πλευρά και να το δούμε;  Κ. Γαζ.

*** ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ των Ελλήνων ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και η ΒΟΥΛΗΣΗ
Εάν κάτι λείπει από την ελληνική πολιτική σκηνή αυτό είναι η κοινή λογική. Κοινή λογική στα οικονομικά (αυτό αφορά το παρόν άρθρο) αλλά και γενικότερα στα Εθνικά, κοινωνικά κλπ. Ως προς το οικονομικό σκέλος όμως είναι κάποια, πιστεύουμε, αυτονόητα πράγματα που θα έπρεπε να έχουν πράξει οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και χρόνια.
Δεν πιστεύουμε πως χρειάζεται ιδιαίτερη οξυδέρκεια και ιδιαίτερη νοημοσύνη για να μειώσει μία κυβέρνηση τους φορολογικούς συντελεστές των νομικών και των φυσικών προσώπων.
Πραγματικά δε νομίζουμε πως είναι ζήτημα των Δανειστών, το αν κάτω από την Ακρόπολη θα ιδρυθεί διεθνούς κύρους σχολή Φιλοσοφίας, Ιστορίας κι Αρχαιολογίας.
Σίγουρα το αν θα επιβληθεί η τάξη στους κόλπους της κοινωνίας, κάτι που θα αναβαθμίσει και περιοχές που μαστίζονται από εγκληματικότητα δεν είναι μόνο ηθικό. Είναι οικονομικό θέμα. Σκεφτείτε πόσα καταστήματα κάτω από την Ομόνοια πλήττονται οικονομικά καθώς ο κόσμος απλά δεν τολμά να πάει εκεί.
Μικρά πράγματα, που πιστεύουμε πως είναι της κοινής λογικής. Θέληση χρειάζεται… τίποτε παραπάνω.
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ!Ο Μητσοτάκης ‘ΣΥΝΑΙΝΕΙ’ στο ΣΚΟΠΙΑΝΟ και στο όνομα;..
Φωτιές άναψε ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής Έντουαρντ Κούκαν, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Οπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει στα μέλη του ΕΛΚ ότι…
«δεν θα είναι εντελώς αρνητικός» σε ότι αφορά την επίλυση του θέματος της ονομασίας.
Ο Έντουαρντ Κούκαν ο οποίος είναι συχνά μεσολαβητής για πολιτικά θέματα της πΓΔΜ δήλωσε ακόμη πως «δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς μας είπε ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είπε ότι δεν θα ήταν εντελώς αρνητικός στην επίλυση του θέματος της ονομασίας», όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ από τις Βρυξέλλες.
Όταν ζητήθηκε από τον Κούκαν να διευκρινίσει τι ακριβώς είπε ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε: «Ξέρετε, αυτό είναι θέμα παρασκηνίου, υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν μπορείτε να μιλάτε μπροστά στους δημοσιογράφους γιατί θα πλήξετε τη δική σας υπόθεση».
Ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι από την πλευρά τους τα μέλη του ΕΛΚ είπαν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι το κόμμα του «πρέπει να βλέπει τα πράγματα από μία ευρύτερη προοπτική», ότι πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλες τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η λύση για τις δύο χώρες και ότι «πρέπει να είναι οραματιστής».
Μαξίμου: Υποκρισία ή χαμαιλεοντισμός;
Αμέσως, το μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του έσπευσε να επικρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη διερωτώμενοι αν πρόκειται για υποκρισία ή για μόνιμο σύνδρομο χαμαιλεοντισμού:
~ «Με τη δήλωσή του ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής, Eduard Kukan, σύμφωνα με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στα μέλη του ΕΛΚ, ότι «δεν θα είναι εντελώς αρνητικός στην επίλυση του θέματος της ονομασίας» της ΠΓΔΜ, επιβεβαίωσε ένα πράγμα για τον Πρόεδρο της ΝΔ.
Ότι έγινε συνήθεια του κ. Μητσοτάκη, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, να εμφανίζεται ως δόκτωρ Τζέκιλ στο εξωτερικό και ως μίστερ Χάιντ στο εσωτερικό.
Αναρωτιόμαστε αν πρόκειται μόνο για επιπολαιότητα και υποκρισία, ή για μόνιμο σύνδρομο χαμαιλεοντισμού.
ΝΔ: Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στο ΕΛΚ τις πάγιες θέσεις μας
Πηγές της ΝΔ για το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται δηλώσεις του Σλοβάκου ευρωβουλευτή Έντουαρντ Κούκαν που εμφανίζει αυθαιρέτως τον πρόεδρο της ΝΔ «να μην είναι εντελώς αρνητικός σε ό,τι αφορά την επίλυση του θέματος της ονομασίας» αναφέρουν τα εξής:
«Ο κ. Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με ευρωβουλευτές του ΕΛΚ στο Μόναχο επανέλαβε τις γνωστές και πάγιες θέσεις της ΝΔ σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι αναγκαίες προϋποθέσεις για να υπάρξει οποιοσδήποτε συμβιβασμός είναι η αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων με την απάλειψη κάθε αλυτρωτικής αναφοράς και η υιοθέτηση μιας ονομασίας που θα χρησιμοποιείται έναντι όλων και για κάθε χρήση (erga omnes). Τόνισε επιπλέον ότι δεν μπορεί να γίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποδεκτή η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικής γλώσσας» και επισήμανε ότι οι Έλληνες έχουν αυξημένη ευαισθησία στο θέμα του ονόματος καλώντας τους Ευρωπαίους να τη σεβαστούν.
Αναφερόμενος τέλος στην πορεία της διαπραγμάτευσης σημείωσε πως «η κυβέρνηση κρατά την αντιπολίτευση σε βαθύ σκοτάδι». Πηγή: ΑΠΕ

*** ΕΚΟΨΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟ ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ για επικείμενη ΠΡΟΔΟΣΙΑ στο ΣΚΟΠΙΑΝΟ! Πού είναι η Δημοκρατία;.. (BINTEO)
~ Φαίνεται πως η δημοκρατία στα κανάλια λειτουργεί μονόπλευρα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το βίντεο που ακολουθεί.
* Όπως θα δείτε η δικηγόρος κα Μαρούπα, που μίλησε χθες σε πρωινή εκπομπή του Σκάι, κόπηκε απότομα όταν άρχισε να εκθέτει την άποψή της, πως η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια ισοδυναμεί με εκχώρηση εδάφους και προδοσία, κάτι που επισύρει νομικών ευθυνών.
Δεν είναι το θέμα αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με την κα Μαρούπα. Το ζήτημα είναι κατά πόσον μπορεί κάποιος να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του. Ο τρομοκράτης μπορεί, ο πατριώτης δεν μπορεί;
~* Ε.Μαρούπα ΣΚΑΙ την έκοψαν στον αέρα και μετά... (Σκοπιανό 7-6-2018) : https://youtu.be/aWXnMP6f-IA  .- {Κόπηκε στο ζωντανό του ΣΚΑΙ η Ειρήνη Μαρούπα και έπειτα δέχτηκε μαζική επίθεση χωρίς να μπορεί να απαντήσει από ΣΥΡΙΖΑ Ν.Δ. και... Πάγκαλο ο οποίος έκανε και αρκετά σεξιστικά σωβινιστικά και υποτιμητικά σχόλια σε προσωπικό επίπεδο.} .-

***  NTOKOYMENTO!O Tσίπρας λέει «Ένα εκατ στους δρόμους είναι ένα δημοψήφισμα»!Πώς θα υπογράψει για την Μακεδονία;..
~ «Ο κόσμος στους δρόμους έχει ήδη μιλήσει. Ένα εκατομμύριο στους δρόμους είναι ένα δημοψήφισμα που έχει ήδη συμβεί»… ποιος το είπε, ποιος το είπε…
To έλεγε σαν σήμερα ο Τσίπρας στον Κουίκ κι αυτός κούναγε το κεφάλι.
Δείτε το βίντεο και κάνετε τους συνειρμούς με το Σκοπιανό.
*
Με την αναπαραγωγή αυτού του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική χρήσης cookie του Twitter
Αυτή η χρήση μπορεί να συμπεριλαμβάνει στοιχεία ανάλυσης, εξατομικεύσεις και διαφημίσεις.
Μάθετε περισσότερα       
"Ο κόσμος στους δρόμους έχει ήδη μιλήσει" έλεγε σαν σήμερα ο Τσίπρας στον Κουίκ.
Τώρα αγνοούν τον κόσμο και για να κρατήσουν τις καρέκλες τους παραδίδουν το όνομα της Μακεδονίας
 ***  ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΡΚΟ! Τι συμβαίνει;..
Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η αποκάλυψη της στήλης Ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ που παρουσίασε στο αναγνωστικό κοινό, το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο επιχειρηματία Ραχμί Κοτς.
Ο 83χρονος βαθύπλουτος Τούρκος επιχειρηματίας πήγε στη Βουλή με ένα θηριώδες τζιπ για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ας δούμε λοιπόν τι αποκαλύπτει Ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ:
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον περίμενε στο πολιτικό του γραφείο στη Βουλή, λίγο προτού αναχωρήσει για τη σύνοδο του ΕΛΚ στο Μόναχο, όπου θα συναντούσε και τη Μέρκελ.
Ο Ραχμί Κοτς ο οποίος διευθύνει τον όμιλο Koc Group (συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ των 50 πιο ισχυρών του πλανήτη), με περιουσία ύψους 10 δισ. δολαρίων, είδε τον κ. Μητσοτάκη, αλλά τι συζητήθηκε ανάμεσά τους δεν γνωστοποιήθηκε, τουλάχιστον ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ενώ η συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον τούρκο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία δεν ανακοινώθηκε καν. Λέγεται ότι συζήτησαν για επενδύσεις, αφού είναι γνωστό ότι ο κ. Κοτς ενδιαφέρεται για επενδύσεις κυρίως στον τουριστικό τομέα. Ηδη έχει κάνει επενδύσεις στη χώρα μας, όταν ανέλαβε από κοινού με την εταιρεία Folli Follie (προτού βεβαίως ξεσπάσει το σκάνδαλο) τη διαχείριση για 40 χρόνια του λιμανιού της Λέσβου (κάπου 10 εκατ. ευρώ).
Τι ήθελε όμως τον κ. Μητσοτάκη ο τούρκος δισεκατομμυριούχος; Μαθαίνω ότι ο κ. Κοτς γνώριζε πολύ καλά τον πατέρα του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ήθελε να συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα επενδυτικά του σχέδια, αφού εμφανίζεται να αγοράζει μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων. Να σημειώσω εδώ ότι ο όμιλος Koc εξαγόρασε το 2005 από κοινού με τη Shell το 51% της κρατικής τουρκικής εταιρείας πετρελαίου, αντί 4 δισ. ευρώ.

***  Η «ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ» ΑΓΟΡΑΣΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΑΣΟΚ+ΝΔ! Τι θα γίνει με αυτά;..
Πολλές απορίες εγείρει ο λογιστικός χειρισμός της Αttica Bank και της τιτλοποίησης χαρτοφυλακίου δανείων σε οριστική καθυστέρηση. Η συνολική αξία φτάνει στο 1,33 δις και πέραν του έκτακτου κέρδους ύψους 70 εκατ ευρώ η Τράπεζα προχώρησε από-αναγνώριση δανείων 525 εκατ. ευρώ, μειώνοντας ισόποσα το σταθμισμένο σε κίνδυνο ενεργητικό της.
Όπως είναι γνωστό, η τράπεζα, με βάση το νόμο περί τιτλοποίησης του 2003, μεταβίβασε το παραπάνω χαρτοφυλάκιο δανείων στην εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV), με την επωνυμία Artemis Securitisation S.A., που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.
Η Attica Bank δεν έλαβε κανένα αντίτιμο για τη μεταβίβαση, ενώ, όπως έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν η διοίκησή της, η Artemis Securitisation δεν ελέγχεται από την τράπεζα, ούτε έχει παρασχεθεί κάποια εγγύηση. Παράλληλα, δεν ελέγχεται ούτε από την Aldridge. Αυτά έγραφε το bankingnews στις 08-01-2018 και συνέχιζε γράφοντας πως : η εταιρεία ειδικού σκοπού, θα πρέπει να πληρώνει, πριν από οποιονδήποτε άλλον, την Aldridge, η οποία μέσω της κατά 80% θυγατρικής της «Θεά Άρτεμις» ανέλαβε να διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο των 1,33 δις ευρώ, που είναι σε οριστική καθυστέρηση.
Το ύψος της σταθερής προμήθειας, με την οποία χρεώνει η «Θεά Άρτεμις» το SPV δεν έχει γίνει γνωστό.
Αν ανέρχεται σε 1% ετησίως, η «Θεά Άρτεμις» θα εισπράττει, «βρέξει- χιονίσει» 13,3 εκατ. ευρώ το χρόνο και το 80% της κερδοφορίας της θα πηγαίνει στην Aldridge. Με 1% ετήσιες προμήθειες και χωρίς προμήθειες υπεραπόδοσης, στην επταετία το SPV θα καταβάλει στην εταιρεία Θεά Άρτεμις 93,1 εκατ. ευρώ.
Για να δούμε τώρα τι απορίες γεννώνται με την πώληση αυτή, καθώς φαίνεται πως περιλαμβάνονται και τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων. Φυσικά έχει ιδιαίτερη σημασία το κομμάτι των θαλλασοδανείων. Όπως ανέφερε το ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ σε δημοσίευμά του («https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/blog-post_70.html» .
το υπόλοιπο των δανείων της ΝΔ για το 2016 ήταν άνω των 225.000.000 ευρώ και, το ίδιο αυτό υπόλοιπο, το 2017, διαμορφώθηκε άνω των 250.000.000 ευρώ, δηλαδή, αντί να μειωθεί, αυξήθηκε κατά 25.000.000 ευρώ, χωρίς εν των μεταξύ να έχει μεσολαβήσει νέος δανεισμός κατά το έτος 2017 και, έτσι, κατά τα ανωτέρω, το υπόλοιπο αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται με τους ίδιους ρυθμούς, κατά τουλάχιστον 25-30 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, αφού, έναντι ετήσιων υποχρεώσεων μόνο για τόκους και έξοδα τραπεζών, συνολικού ποσού 27.000.000 ευρώ, το σύνολο ολόκληρης της κρατικής χρηματοδότησης του προϋπολογισμού της ΝΔ ξεπερνά με το ζόρι τα 5.000.000 ευρώ και, έτσι, ακόμη και αν αυτή ήταν ανεκχώρητη στο 100%, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να καλύψει ούτε ακόμη το 20% των τόκων.
Artemis Securitisation SA, Rue de Bitbourg 19, 1273 Luxembourg
Recueil Electronique des Sociétés et Associations Numéro RCS : B214339
Référence de publication : RESA_2018_008.396
Publié au RESA N° RESA_2018_008 le 09/01/2018
Déposé et enregistré le 09/01/2018
Artemis Securitisation SA has its registered office in Luxembourg, Luxembourg. Its current status is listed as active. The company is registered at the Registre de commerce et des sociétés at the local court of Luxembourg with the legal form of Société Anonyme (number B 214.339). The company has one location. The company report was last updated on May 7, 2017.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
MARK BECKETT – 2-4, rue du Palais de Justice, L-1841 Luxembourg
JAMES BODY – 16, rue Erasme, L-1468, Luxembourg
CHRISTIAN TAILLEUR – 16, rue Erasme, L-1468, Luxembourg
Σε απλά ελληνικά δίνουν σε ξένο fund τα θαλλασοδάνεια; Eίναι νόμιμο από τη στιγμή που φαίνεται πως ελέγχονται από τις δικαστικές αρχές τα δάνεια αυτά; Θα γίνει κούρεμα των δανείων αυτών από το fund;
Aς εξηγήσει κάποιος θεσμικός παράγοντας ώστε αν όλα είναι νόμιμα να ειπωθεί. Αν είναι όλα ηθικά να ειπωθεί.
Ο λαός περιμένει απαντήσεις.

*** ΤΡΑΓΩΔΙΑ!Τροχαίο-σοκ με 6 νεκρούς στην Εγνατία Οδό! Τρία παιδιά νεκρά…..
Βαν με 16 παράνομους μετανάστες, βγήκε εκτός πορείας και έπεσε στο προστατευτικό στηθαίοΣοκ από το πολύνεκρο δυστύχημα με έξι νεκρούς, εκ των οποίων τα τρία παιδιά και δέκα τραυματίες, η κατάσταση των τριών χαρακτηρίζεται πολύ βαριά.
Το τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, στις 6.50 το πρωί, στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Νέας Καρβάλης, μετά την έξοδο του τελευταίου τούνελ, λίγα χιλιόμετρα πριν από τον κόμβο εξόδου για Καβάλα.
~ Ένα μικρό βαν που μετέφερε παράνομους μετανάστες ιρανικής καταγωγής, εξετράπη της πορείας του, πέρασε το διαχωριστικό τοιχίο των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας και έπεσε με σφοδρότητα πάνω στα βράχια.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

***  Στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο ο Ντόναλντ Τραμπ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ
Μια στάση εδώ θα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ πριν φτάσει στη Σιγκαπούρη για να συναντήσει, στις 12 Ιουνίου, τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί στην Κρήτη και στην αμερικανική βάση της Σούδας προκειμένου να γίνει ο ανεφοδιασμός του Air Force One.
Επίσκεψη στην Ελλάδα έστω και δια της… πλαγίας θα κάνει το Σαββατοκύριακο ο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One θα σταματήσει στην Κρήτη προκειμένου να γίνει ο ανεφοδιασμός του πριν την αναχώρησή του για τον τελικό προορισμό του, τη Σιγκαπούρη. Εκεί, την Τρίτη (12.06.2018) θα γίνει η ιστορική συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.
*  Θα «πατήσει» Κρήτη ο Τραμπ;
Εκείνο που δεν αναφέρουν οι πληροφορίες είναι αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα κατέβει από το Air Force One όταν αυτό προσγειωθεί στην Κρήτη ή όχι. Δεν αποκλείεται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η πολυπληθείς αποστολή που θα τον συνοδεύει να παραμείνει στο προεδρικό αεροσκάφος μέχρι να ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός.
Ωστόσο, στον αμερικανικό τομέα της βάσης της Σούδας έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για την… υποδοχή του Air Force One. Και όλα δείχνουν πως δεν είναι απίθανη μια ολιγόλεπτη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τη διοίκηση και το προσωπικό της αμερικανικής βάσης.
Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν στη… στιγμή αν αυτό κριθεί απαραίτητο για λόγους ασφαλείας. Όπως και να έχει, στην αμερικανική βάση της Σούδας έχει σημάνει συναγερμός.
Η βάση της Σούδας θεωρείται εξαιρετικής σημασίας για τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή. Αλλά και για εκείνες του ΝΑΤΟ. Κυρίως όσον αφορά στις επιχειρήσεις που γίνονται στην ανατολική Μεσόγειο, όπου σημειώνεται πως η ένταση λόγω της Τουρκίας είναι αυξημένη.
newsit  Με πληροφορίες από ekriti.gr

*** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ!Χάνονται 4.500.000 ελαιόδενδρα μόνο στην Κέρκυρα
H αποκάλυψη-βόμβα προκαλεί οφείλει να προκαλέσει έντονη ανησυχία κι εγρήγορση στους αρμόδιους.
Παραθέτουμε την αποκάλυψη από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
«Ένας ανεκτίμητος θησαυρός στην Κέρκυρα χάνεται για το μικρό και μεσαίο ελαιοπαραγωγό στο βωμό της ΚΑΠ και της ΕΕ. Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις σχεδιάζουν το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς παραδίδοντας παραγωγικό χώρο ιδιαίτερης διατροφικής αξίας και με υψηλές προοπτικές κερδοφορίας στα λιμνάζοντα κεφάλαια των πολυεθνικών. Επιβεβαίωση των παραπάνω αποτελεί και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της ΠΙΝ αξίας 24.000.000 ευρώ που για τις πραγματικές ανάγκες των ελαιοπαραγωγών διαθέτει ψίχουλα ενώ απουσιάζει κάθε έργο υποδομής όπως εκσυγχρονισμός του ελαιώνα, αγροτική οδοποιία, άρδευση κλπ.
Προγράμματα για νέους και παλιούς αγρότες απαιτούν προϋποθέσεις σε εκτάσεις απαγορευτικές για τους περισσότερους, έξοδα σχεδίων βελτίωσης και χρόνια καθυστέρηση αποπληρωμής ενισχύουν τη λογική της ατομικής πρωτοβουλίας ή της ομάδας παραγωγών αποφεύγοντας όπως ο διάβολος το λιβάνι μέτρα που θα ενισχύσουν το σύνολο των ελαιοπαραγωγών της Κέρκυρας.
~ Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας στα πλαίσια των δυνατοτήτων που τις παρέχει η αγωνιστική συμμετοχή των κερκυραίων ελαιοπαραγωγών προσπαθεί να παρέμβει για λύσεις τόσο σε πανελλαδικό αγωνιστικό πλαίσιο με τα αιτήματα του συντονιστικού της Νίκαιας όσο και τοπικά παρεμβαίνοντας αγωνιστικά στην περιφέρεια και στο δήμο, η στάση και των δύο φορέων της τοπικής διοίκησης δεν ξεφεύγει χιλιοστό από τις κυβερνητικές κατευθύνσεις υπόσχονται, συμπαθούν, κατανοούν και συμβάλλουν αποφασιστικά στην εγκατάλειψη του ελαιώνα και στο ξεκλήρισμα των μικρών ελαιοπαραγωγών της Κέρκυρας. Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση στην αγροτική οδοποιία όπως είναι ξεκάθαρα και τα νέα μέτρα για το αφορολόγητο, τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, την περικοπή των συντάξεων και την κάθετη πτώση της τιμής του λαδιού. Συνάδελφοι αν δε δείξουμε τις αγωνιστικές δυνατότητες που έχουμε, κάθε Αύγουστος για δεκαετίες θα είναι και πιο δύσκολος, θα αλλάξουν όνομα στα μνημόνια αλλά η πολιτική θα είναι ίδια. Τώρα μπορούμε να επιβάλλουμε λύσεις αν οργανωθούμε στους αγροτικούς συλλόγους αν αγωνιστούμε μαζικά στους δρόμους και τις πλατείες του νησιού μας».

***  ΦΡΙΚΗ!20χρονος μετανάστης από το Ιράκ κατηγορείται για βιασμό και δολοφονία 14χρονης στη Γερμανία
Ξύπνησαν μνήμες από την υπόθεση Χαβάρι, του Αφγανού που είχε δολοφονήσει μια 19χρονη το 2016 στο ΦράιμπουργκΜνήμες από την υπόθεση του Αφγανού Χουσεΐν Χαβάρι, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2016 βίασε και δολοφόνησε μια 19χρονη φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ, ξύπνησε στη Γερμανία ο θάνατος μιας 14χρονης στην πόλη Βιζμπάντεν.
Τα ίχνη της Σουζάνα Φέλντμαν είχαν χαθεί από τις 22 Μαΐου και η σορός της εντοπίστηκε την Τετάρτη σε δασική έκταση στα περίχωρα της πόλης που βρίσκεται στη δυτική Γερμανία.
Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει και ανακρίνει έναν 35χρονο Τούρκο ενώ αναζητεί τον 20χρονο Ιρακινό Αλί Μπασάρ που είχε φτάσει στη Γερμανία το 2015 κατά τη διάρκεια της μαζικής, δηλαδή, άφιξης μεταναστών στη χώρα, είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο που είχε απορριφθεί και περίμενε το αποτέλεσμα της ένστασης που είχε υποβάλει.


Ξύπνησαν μνήμες από την υπόθεση Χαβάρι, του Αφγανού που είχε δολοφονήσει μια 19χρονη το 2016 στο Φράιμπουργκ
Μνήμες από την υπόθεση του Αφγανού Χουσεΐν Χαβάρι, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2016 βίασε και δολοφόνησε μια 19χρονη φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ, ξύπνησε στη Γερμανία ο θάνατος μιας 14χρονης στην πόλη Βιζμπάντεν.
Τα ίχνη της Σουζάνα Φέλντμαν είχαν χαθεί από τις 22 Μαΐου και η σορός της εντοπίστηκε την Τετάρτη σε δασική έκταση στα περίχωρα της πόλης που βρίσκεται στη δυτική Γερμανία.
Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει και ανακρίνει έναν 35χρονο Τούρκο ενώ αναζητεί τον 20χρονο Ιρακινό Αλί Μπασάρ που είχε φτάσει στη Γερμανία το 2015 κατά τη διάρκεια της μαζικής, δηλαδή, άφιξης μεταναστών στη χώρα, είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο που είχε απορριφθεί και περίμενε το αποτέλεσμα της ένστασης που είχε υποβάλει.

Τοπικά μέσα επικαλούμενα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η άτυχη Σουζάνα είχε στραγγαλιστεί μέχρι θανάτου.
Το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι ότι η 14χρονη έπεσε θύμα βιασμού πριν να δολοφονηθεί από τον 20χρονο Ιρακινό και τον 35χρονο Τούρκο.
Οι δύο άνδρες πιστεύεται ότι ζούσαν μαζι σε ένα κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών στην πόλη στην οποία σημειώθηκε το άγριο έγκλημα.
Ο Ιρακινός, ο οποίος θεωρείται ύποπτος και για άλλα αδικήματα μεταξύ των οποίων ληστείες με την απειλή μαχαιριού, πιστεύεται, πάντως, ότι έχει διαφύγει με την οικογένειά του στο Ιράκ μέσω Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με την αστυνομία καθοριστική για την αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος ήταν η κατάθεση ενός 13χρονου αγοριού που κατήγγειλλε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ότι η Σουζάνα είχε βιαστεί και δολοφονηθεί κατονομάζοντας τον Μπασάρ ως τον βασικό ύποπτο.
protothema


*** Είπε ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ στον Α. Λιάτσο ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»… (ΒΙΝΤΕΟ)
Λάβρος ήταν ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel κατά του πολιτικού συστήματος που ξεπουλάει τα πάντα.
Ο κ. Βελόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, αλλά και άλλα θέματα της επικαιρότητος.
~  Για άλλη μια φορά ήταν μόνος του εναντίον όλων, καθώς μόνος του φώναζε για άλλη μια φορά για την ανάγκη ανασυγκρότησης του κράτους αλλά και για την ανάγκη βοήθειας στους νέους για να φτιάξουν επιχειρήσεις.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ:
~ *  Ο Κ. Βελόπουλος ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ στον Α. Λιάτσο 05/06/18 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ : https://youtu.be/yZn5VYzOlt8  .-

***  ALERT! Η εκδίκηση της Τουρκίας στην Ελλάδα για τους οκτώ Τούρκους…
Η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων, δήλωσε το υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Όπως σημείωσε ο Τούρκος υπουργός, το «πάγωμα» της συμφωνίας είναι η απάντηση για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς:
~ «Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να λύσει αυτήν την κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές.
Γνωρίζουμε όμως ότι έχουν μεγάλη πίεση από τη Δύση, υπάρχει συμφωνία μετανάστευσης με την ΕΕ και έχουμε διμερή συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα, έχουμε σταματήσει τη συμφωνία επανεισδοχής και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας με την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

*** TI ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; «Χαμηλό βαρομετρικό» για το χρέος…
«Πράσινο φως» από τους Θεσμούς για το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή με θηριώδη πλεονάσματα – Εγκρίνεται η υποδόση του 1 δισ. ευρώ
«Ασκήσεις» διαχείρισης των χαμηλών προσδοκιών στις συζητήσεις για το χρέος ανάμεσα στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει από χθες η κυβέρνηση μετά τις άκαρπες συναντήσεις του Washington Group και του Euro Working Group (EWG) στο Παρίσι.
Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα η βασική ανάγνωση των εξελίξεων είναι ότι το ΔΝΤ Θα παραμείνει στην Ελλάδα σε τεχνικό ρόλο ως το τέλος του μνημονίου (20 Αυγούστου) αλλά και μετά από αυτό στο πλαίσιο της μετα-προγραμματικής παρακολούθησης. Την επισήμανση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του ταμείου Τζέρι Ράις χθες στην Ουάσινγκτον μετά την αδυναμία εξεύρεσης συμβιβαστικής φόρμουλας στο Παρίσι ανάμεσα σε δύο στελέχη του Ταμείου (Πόουλ Τόμσεν – Πίτερ Ντόλμαν) και τους Ευρωπαικούς Θεσμούς με κυρίαρχο το ρόλο της Γερμανίας.
Αυτή η ανάγνωση όμως δεν είναι και η μοναδική. Διότι η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στον Καναδά (για τις συναντήσεις των ηγετών του G7) και στις 12 Ιουνίου στη Γερμανία, δύο ορόσημα που σύμφωνα με κάποιους αναλυτές μπορεί να δώσουν συνέχεια στο θρίλερ των διαπραγματεύσεων για το Ελληνικό χρέος που -όπως επισημάνθηκε και χθες- συνεχίζονται με στόχο μια λύση ακόμη και στο «και πέντε».
Το χρονικό όριο τοποθετείται αυτή τη στιγμή στο Eurogroup του Λουξεμβούργου στις 21 Ιουνίου όπου θα συμμετάσχει και η Λαγκάρντ. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έλαβε το πράσινο φως των Θεσμών για το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και να ψηφιστεί ως τις 14 Ιουνίου ώστε να υπάρχει ΦΕΚ ως τις 21 του μηνός που συνεδριάζει το Eurogroup.
~  Παράλληλα η σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου του ESM αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υπο-δόσης του 1 δις ευρώ που εκκρεμεί από την 3η αξιολόγηση.
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Μεσοπρόθεσμο 2019 – 2022 το οποίο προβλέπει θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα που φτάνουν αθροιστικά τα 7,9 δις ευρώ πάνω από τον επίσημο στόχο του 3,5% του ΑΕΠ που πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα για φέτος και τα επόμενα τέσσερα έτη. Ενδεικτικά, το 2022 το πλεόνασμα εκτινάσσεται στο 5,19%..
Χαμηλώνει τον πήχη η κυβέρνηση
Μπροστά στο ενδεχόμενο να μην περάσει η πίεση του ΔΝΤ για μία φιλόδοξη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η κυβέρνηση δείχνει ότι μπορεί να συμβιβαστεί με την πολύ πιο περιορισμένη παρέμβαση που επιθυμεί το Βερολίνο και αναδεικνύει ως θετική εξέλιξη την παραμονή του ΔΝΤ σε τεχνικό ρόλο (όπως είναι και σήμερα στο 3ο μνημόνιο).
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσε την Πέμπτη ότι «η παραμονή του ΔΝΤ σαν τεχνικός σύμβουλος το βάζει σε μια θέση που δεν θα μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα, και αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο».
Αργότερα μέσα στην ημέρα χθες κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ότι «το ΔΝΤ θέλει μέτρα ελάφρυνσης, που πηγαίνουν πέραν αυτών, που προτίθεται να δώσει το Εurogroup, αλλά με βάση την ανάλυσή μας δεν τα χρειαζόμαστε», χαμηλώνοντας έτσι κατά πολύ τον πήχη των προσδοκιών για το χρέος.
Η αδυναμία εξεύρεσης λύσης στο θέμα του χρέους αποδίδεται αυτή τη στιγμή στη στάση της Γερμανίας που παραμένει ιδιαίτερα αυστηρή. Για παράδειγμα, το Βερολίνο επιμένει στην επιμήκυνση του δανείου των 130 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ από τον EFSF κατά 5 μόλις έτη, το ΔΝΤ ζητεί 15 ενώ η ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον 10.   protothema

***  ΣΤΟΙΧΕΙΑ που προκαλούν ΤΡΟΜΟ για το μέλλον της Ευρώπης! Σε 30 χρόνια οι μουσουλμάνοι θα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ

~ Σοκάρουν τα στοιχεία μιας νέας έρευνας σχετικά με την ανάπτυξη και την αύξηση των μουσουλμάνων μέσα στην Ευρώπη.
Το 2016 οι μουσουλμάνοι ήταν περίπου το 5% του Ευρωπαϊκού πληθυσμού, με χώρες όπως η Σουηδία και η Γαλλία και ξεπερνάνε το 8% (βλ. παρακάτω πίνακα).

 Ο δεύτερος πίνακας (βλ. παρακάτω) δείχνει κάτι ακόμη πιο τρομακτικό. Εάν από σήμερα δεν εισέλθουν νέοι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, τα επόμενα 30 χρόνια οι μουσουλμάνοι θα φτάσουν το 7,4% του πληθυσμού, δηλαδή σχεδόν θα διπλασιαστούν.

Εάν υπάρξει, από την άλλη, λαθρομετανάστευση αλλά με φυσιολογικούς ρυθμούς ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα υπερδιπλασιαστεί φτάνοντας το 11,2% του Ευρωπαϊκού πληθυσμού, ενώ εάν υπάρξει μεγάλος αριθμός νέων λαθρομεταναστών οι μουσουλμάνοι θα φτάσουν το 2050 το 14%, δηλαδή σχεδόν θα τριπλασιαστούν.
Το μέλλον της Ευρώπης είναι ζοφερό, κι όπως κάνει πως δεν το βλέπει λέει απλώς ψέμματα…

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πώς οι «σύμμαχοι» Βρετανοί ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ελληνικές αρχαιότητες απ’ την Αμφίπολη το 1916… (VIDEOS)

~ Κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1916, ο αγγλικός στρατός είχε σχεδόν καταλάβει την Μακεδονία μας για λογαριασμό των «συμμάχων», με τους Άγγλους στρατιώτες να κάνουν…
πλιάτσικο στους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας, όπως αποδεικνύει φωτογραφία – ντοκουμέντο.

Βρετανοί αξιωματικοί του 2ου Συντάγματος Βασιλικού Ελαφρού Πεζικού, φαίνονται να κρατούν κρανία και αγγεία από Μακεδονικούς Τάφους στην Αμφίπολη (1916).
Αργότερα επιχείρησαν να κλέψουν τα κομμάτια του ευρεθέντος Λέοντος της Αμφιπόλεως και να τα μεταφέρουν στην Αγγλία με φορτηγίδα από τον Στρυμόνα, η οποία, δυστυχώς γι’ αυτούς, βυθίστηκε λίγο πριν τον απόπλου από βολές του αντίπαλου Βουλγαρικού Πυροβολικού.

Δείτε παρακάτω δύο παλιότερα ρεπορτάζ του Αποκαλυπτικού Δελτίου, την εποχή όπου ο Κυριάκος Βελόπουλος παρουσίαζε το Δελτίο στο Extra 3, όπου αναφέρεται το πως οι Άγγλοι έκλεψαν τις αρχαιότητες από τη Μακεδονική γη, και ποια από αυτά σήμερα εκθέτονται στο Βρετανικό Μουσείο:


~*  Πως οι Βρετανοί έκλεψαν αρχαία απ' την Αμφίπολη & οι συνεχείς προκλήσεις τους : https://youtu.be/LdYv_14aC4A  .-
~* Δείτε ποια είναι τα αρχαία που έκλεψαν οι Βρετανοί το 1916 : https://youtu.be/8xBYFkoo1Yk  .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ! Με απορία κοιτούν οι Έλληνες;..
Ανάρτηση στο twitter έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές.
«Συμπληρώνονται σήμερα 100 ημέρες που ο ‘Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. Έκανα, κάνω και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αναδείξω διεθνώς την παράνομη κράτησή τους και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ . ~

Tι έκανε δηλαδή; Aν έκανε να πει ακριβώς τι έκανε. Όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι στο ζήτημα. Αν τώρα εννοεί απλά κάτι δηλώσεις σε τηλεοπτικά κανάλια… καμιά φορά η σιωπή είναι χρυσός.
Ελπίζουμε, διότι είναι Εθνικό Θέμα, να τον αδικούμε…

*** ΠΟΙΟΙ θα εκπροσωπήσουν την Νέα Δημοκρατία στο Gay Pride!ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ‘παίζει μπάλα’ και σε έχει πάρει φαλάγγι τότε κάπως πρέπει κι εσύ να απαντήσεις.
Μάλλον έτσι σκέφτηκαν στην Πειραιώς κι αποφάσισαν να έχουν εκπροσώπηση στο σημερινό Gay Pride.
Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η NΔ για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι παρούσα στο Αthens Pride ενώνοντας τη φωνή της με όσους αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων που υφίστανται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσδιορισμού ή του φύλου τους.
Την Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσουν μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Κωνσταντίνος Ζούλας, η Σοφία Ζαχαράκη και ο Γιώργος Σταμάτης.
~
***  Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα δηλώνει… «ΠΑΡΟΥΣΑ» στο Gay Pride

~ Με σχετική της ανάρτηση στο twitter η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα έστειλε μήνυμα στήριξης στην σημερινή πορεία των ΛΟΑΤΚΙ.
Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρεται πως:
Η EEAthina δηλώνει #ΠΑΡΟΥΣΑ!
Σήμερα, 9/6, θα είμαστε και εμείς εκεί.
Ελάτε να γνωριστούμε & να συζητήσουμε.

Με την αναπαραγωγή αυτού του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική χρήσης cookie του Twitter
Αυτή η χρήση μπορεί να συμπεριλαμβάνει στοιχεία ανάλυσης, εξατομικεύσεις και διαφημίσεις.
Μάθετε περισσότερα     
Η @EEAthina δηλώνει ! 🏳️‍🌈 @Athens_Pride
Σήμερα, 9/6, θα είμαστε και εμείς εκεί. Ελάτε να γνωριστούμε & να συζητήσουμε. για lives & updates, εδώ, και @instagram ➡️ https://www.instagram.com/ee_athina/  via @Animasyros
Ευρωπαϊκή Επιτροπή 🇪🇺

@EEAthina
Γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα, αντιστεκόμαστε στη μισαλλοδοξία. 🏳️‍🌈🇪🇺🇬🇷 @Athens_Pride 2018 🙋🙋🙋🏳️‍🌈 http://www.ec.europa.eu/lgbti  pic.twitter.com/yTXsyFhoZm
Θα ευχόμασταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έδειχνε τέτοια ευαισθησία και σε άλλες πορείες-διαδηλώσεις και να τις στήριζε, όμως φαίνεται ότι η πολιτική ορθότητα δεν τους το «επιτρέπει»…

*** ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτές είναι οι κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες για μπάνιο στην Αττική

Μία έρευνα για τις παραλίες που είναι καθαρές και κατάλληλες για κολύμβηση δημοσίευσε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).
Το Κέντρο έκανε μετρήσεις και κατέγραψε την κατάσταση που βρίσκονται τα νερά σε 323 παραλίες στην Αττική προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες με μικροβιολογικές και άλλες εξετάσεις, για το ποιες παραλίες να αποφύγουν το καλοκαίρι του 2018~!
Ωστόσο, αυτό που προκαλεί σοκ είναι ότι υπάρχουν ακατάλληλες περιοχές για κολύμβηση ακόμη και σε μέρη που είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστα.
Πώς έγιναν οι δειγματοληψίες
Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το Κέντρο, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτήν, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.
Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι εξής:
• Κολοβακτηρίδια
• Εντερόκοκκοι
• Ε-Coli
• Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες
οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα,θολερότητα).
Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.
~ Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τες Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 252 (78.2%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 71 (22%) είναι ακατάλληλες σε σύνολο 323 που αναλύθηκαν. Δείτε παρακάτω αναλυτικά στους πίνακες τις κατάλληλες και τις ακατάλληλες παραλίες στην Αττική.
Οι αναλύσεις από τον Ασπρόπυργο έως το Λουτράκι
Οι αναλύσεις από το Λαύριο έως την Αγία Μαρίνα
Οι αναλύσεις από τους Αγίους Αποστόλους έως τον Φάρο Αυλίδας
Οι αναλύσεις από τον Άλιμο έως την Φρεατύδα
Οι αναλύσεις από τη Βουλιαγμένη έως το Σούνιο
Οι αναλύσεις από τον Πειραιά έως το Πόρτο Γερμενό
Οι αναλύσεις σε παραλίες της Σαλαμίνας
newsit.gr

***  Νέα ΕΠΙΘΕΣΗ Γιλντιρίμ κατά της Ελλάδος: «ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική χώρα με τους 8″…
Προκλητικός εμφανίζεται, ξανά, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.
Σε συνέντευξή στο κανάλι NTV, ρωτήθηκε σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών για πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα ως αντίδραση στην απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς.
Ο Μπιναλί τόνισε πως είναι «αδιανόητο να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική μας χώρα, η Ελλάδα. Αφησαν ελευθέρους τους γκιουλενιστές παρόλο που υπάρχουν τόσοι νεκροί και τραυματίες από το αποτυχημένο πραξικόπημα και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας».
* Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως η Τουρκία «παγώνει» τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών και προσφύγων με την Ελλάδα και όχι με την ΕΕ.
«Υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και μία με την Ε.Ε. Εμείς τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής παγώσαμε. Θέμα ακύρωσης της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ε.Ε. δεν τίθεται», υπογράμμισε.
Οι 8 αξιωματικοί αφέθηκαν ελεύθεροι στις αρχές της εβδομάδας, μετά την παρέλευση του 18μηνου κράτησής τους, και διαμένουν σε στρατόπεδο, υπό αυστηρότατη φρούρηση, μετά τις απειλές του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ότι η Αγκυρα θα μπορούσε να τους απαγάγει.  iefimerida.gr

 *** Απαντήσεις για το ταξίδι Καμμένου – Τζίβα στο Μονακό ζητά η ΝΔ Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις από τη φυσική και πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης για τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά
 ~  Για σειρά ερωτημάτων που εγείρονται μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σχετικά με το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και της παρέας του στο Μονακό, κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία με την ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητά απαντήσεις από τη φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την παρουσία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα στην ίδια περιοχή και χρονική περίοδο με τον κ. Καμμένο.Ειδικότερα, η Πειραιώς ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να απαντήσει στα ερωτήματα: «Αληθεύει ότι η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, κ. Ειρήνη Τζίβα, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από την υπόθεση Γιαννουσάκη στην οποία πρωταγωνίστησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, βρέθηκε μαζί με τον κ. Καμμένο στην ευρύτερη περιοχή του Μονακό το Σαββατοκύριακο του Γκραν Πρι; Και αν ναι τι δουλειά έχει μια εισαγγελέας να συντροφεύει τον κ. Καμμένο, ενόσω μάλιστα χειρίζεται δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες ο υπουργός Αμύνης έχει προεξοφλήσει, ως μη όφειλε, το αποτέλεσμά τους;Πού διέμεινε άραγε η εν λόγω εισαγγελέας και πόσο κόστισε το ταξίδι και η διαμονή της, όταν είναι γνωστό ότι το Μονακό και η ευρύτερη περιοχή είναι μια ακριβότερες της Ευρώπης, ειδικά την περίοδο που διεξάγεται το γκραν πρι;
Αληθεύει ότι η κ. Εισαγγελέας, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα σειρά ταξιδιών αναψυχής στο εξωτερικό, το ένα μάλιστα μαζί με τον έτερο πρωταγωνιστή στην υπόθεση Γιαννουσάκη, λιμενικό κ. Χριστοφορίδη; Κι αν ναι, πώς κατορθώνει, άραγε, η εν λόγω εισαγγελέας να χρηματοδοτεί τα τόσο ακριβά ταξίδια της, όταν αυτό προφανώς δεν το αιτιολογούν οι μισθολογικές απολαβές της;
Τι προτίθεται να πράξει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να διακριβώσει τις σχέσεις του κ. Καμένου με την Τζίβα, αλλά και τον τρόπο χρηματοδότησης των ταξιδιών της;».

***  Απορρίφθηκε αίτηση αναίρεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου
~   Απέρριψε ο Άρειος Πάγος την αναίρεση που είχε ασκήσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου είχε προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει ο ίδιος κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών ενώ πρωτοδίκως είχε ομόφωνα αθωωθεί.Όπως είναι γνωστό, ο Α.Γεωργίου έχει μια άλλη δικαστική εκκρεμότητα και μετά από δύο αναιρέσεις απαλλακτικών βουλευμάτων αναμένει για τρίτη φορά την κρίση του Συμβουλίου Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε Μνημόνια.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το περασμένο καλοκαίρι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας το τελευταίο απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

 
*** Αθλητικά Νέα :

~**  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  66-71 ,(43-40).-
Τα δεκάλεπτα : 25-27 , 18-13 , 7-16 , 16-15 .-
1-1  η σειρά των δύο αγώνων .-

*** Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΣΕΦ 71-66 και ισοφάρισε σε 1-1 Οι Πράσινοι επικράτησαν του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και πήραν πίσω το πλεονέκτημα έδρας
~  Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» τον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα, επικράτησε στο ΣΕΦ με 71-66, έκανε break στο break και πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας.
Οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα μέχρι και 12 πόντους, αλλά στο τέλος ο αγώνας ήταν ακατάλληλος για καρδιακούς. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Νικ καλάθης που σημείωσε 18 πόντους, αλλά ήταν πρώτος για την ομάδα του και σε ριμπάουντ (8) και σε ασίστ (6). Ο τρίτος τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (10/06, 19:00).Στις λεπτομέρειες, όμως ο Παναθηναϊκός αποδείχτηκε καλύτερος, την ώρα που στον Ολυμπιακό διαμαρτύρονται για το φάουλ που δόθηκε στον Παπαπέτρου πάνω στον Σίνγκλετον στα 21 δεύτερα. Παπαπέτρου (13π.) και Σπανούλης (12π.) ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού. Τα δεκάλεπτα: 25-27, 43-40, 50-56, 66-71.Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και με πόντους των Ρόμπερτς, Σπανούλη, Μιλουτίνοβ και Πρίντεζη προηγήθηκε 9-4. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού δεν άργησε, όταν με τρίποντα από Σίνγκλετον και Λοτζέσκι προσπέρασε με 15-17.Ο Ζακ Ογκαστ που μπήκε εν συνεχεία ήταν «κρυφός άσος στο μανίκι του Τσάβι Πασκουάλ, αλλά αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο Λοτζέσκι. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε το mismatch με τον Ρόμπερτς στις αλλαγές του “pick ‘n’ roll” για το +6, 15-21 του Παναθηναϊκού. Την απάντηση των γηπεδούχων που ακολούθησε (επιμέρους σκορ 10-6 υπέγραψαν οι Σπανούλης, Μακ Λιν, αλλά και ο εξαιρετικός Κώστας Παπανικολάου).Ο Μάικ Τζέιμς ήταν αυτός που διαμόρφωσε το σκορ της πρώτης περιόδου, 25-27. Ο Παπαπέτρου αντικατέστησε τον Παπανικολάου με την έναρξη της 2ης περιόδου. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν καταλυτικός για δεύτερο αγώνα και σε συνδυασμό με την υπεροχή των ΜακΛιν, Ουίλτζερ στη ρακέτα, οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν με 35-32 και 37-34.Η νευρικότητα των παικτών είχε ως αποτέλεσμα βεβιασμένες επιλογές και το σκορ δεν άλλαξε για περίπου 2 λεπτά. Μετά το 37-37, Στρέλνιεκς και Καλάθης πέτυχαν από ένα τρίποντο (είχε ευστοχήσει σε μία βολή και ο Μιλουτίνοβ), 41-37. Ο Καλάθης θα έβρισκε στόχο και στο 2ο τρίποντο που επιχείρησε φτάνοντας τους 11 πόντους (4 ασίστ), 41-40, ενώ ο Ρόμπερτς έστελε τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια στο +3, 43-40.Κακό μπάσκετ έπαιξαν οι δύο ομάδες στα πρώτα 5 λεπτά της 3ης περιόδου, διάστημα στο οποίο πάντως ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με 43-47 (τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς, δίποντο Καλάθη και κάρφωμα του Γκιστ).Ο Σπανούλης με δικούς του αποκλειστικά πόντους μάζεψε τη διαφορά, 47-49, ενώ ο Παπαπέτρου έδωσε ξανά την πρωτοπορία στον Ολυμπιακό έξω από τα 6.75, 50-49. Ο Μάικ Τζέιμς «υπέγραψε» το σερί 7-0 του Παναθηναϊκού, 50-56 (σκορ 3ης περιόδου). Χωρίς τον Σπανούλη στο παρκέ, ο Ολυμπιακός παρακολουθούσε τους «πράσινους» να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά με την έναρξη της 4ης περιόδου.
Ο Σπανούλης αντικατέστησε τον Στρέλνιεκς αφού ο Παναθηναϊκός είχε ξεφύγει με +10, 50-60 (Τζέιμς και Γκιστ), ενώ ο Καλάθης πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο με τον Παπανικολάου κρεμασμένο επάνω του για το +11, 52-63! Το 52-65 (+13) έδειχνε μη αναστρέψιμο, αλλά ο Μπόμπι Μπράουν αναπτέρωσε τις ελπίδες των φιλάθλων στο ΣΕΦ, 55-65. Ο Τζέιμς είχε βρει τα «κλειδιά» για να ξεκλειδώνει την «ερυθρόλευκη» άμυνα, 55-67.
Ο… Πρίντεζης, όμως που μέχρι εκείνη τη στιγμή μετρούσε μόλις 2 πόντους ευστόχησε σε 6 σερί! Σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού που είπε «στοπ» σε 3 σερί επιθέσεις του Παναθηναϊκού, οι Πειραιώτες ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση της νίκης, 61-67. Απέμεναν 3:25 για τη λήξη όταν ο Μάικ Τζέιμς με 2 βολές έκανε το 61-69.Μετά από 1 βολή του Πρίντεζη (62-69), ούτε ο Καλάθης, ούτε ο Σπανούλης έβαλαν τα τρίποντα που επιχείρησαν. Ο Σπανούλης με λέι απ πάντως μείωσε στους 5, 64-69. Οι «ερυθρόλευκοι» μάσαγαν σίδερα στην άμυνα, ο Πρίντεζης έκανε μπλοζόν για το κλέψιμο και ο Παπαπέτρου έπαιρνε το φάουλ, για το 65-69 (1 εύστοχη), με εναπομείναντα χρόνο 1:26. Όμως, 1 βολή πέτυχε και ο Μπόμπι Μπράουν, αφού η δεύτερη αναπήδησε στο σίδερο πολλές φορές για να βγει έξω, 66-69.Οι διαιτητές έδωσαν φάουλ στον Παπαπέτρου, πάνω στο Σίγνκλετον, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να διαμαρτύρονται. Ο Αμερικανός διαμόρφωσε το 66-70 με 1/2. Στα 21΄΄ που απέμεναν, ο Σπανούλης αστόχησε σε λέι απ, ο Παπανικολάου έκανε φάουλ στον Λοτζέσκι και εκείνος με 1 βολή «εγραψε» το τελικό 66-71, το 1-1 στη σειρά από τον Παναθηναϊκό.Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μάνος, ΑνδρικόπουλοςΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 12, Μιλουτίνοβ 5, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 6, Ρόμπερτς 7 (1), ΜακΛίν 4, Μπράουν 4 (1), Παπαπέτρου 13 (2), Στρέλνιεκς 3 (1), Μάντζαρης, Ουίλτζερ 3 (1)ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (1), Ρίβερς 5 (1), Γκιστ 8, Λοτζέσκι 13 (2), Καλάθης 17 (8 ασίστ), Τζέιμς 17, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ 4, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου

*** Ο Παπασταθόπουλος έχει υπογράψει στην Άρσεναλ αποκαλύπτει η L΄ Εquipe Στις αρχές τις εβδομάδας το γερμανικό περιοδικό kicker, είχε αποκαλύψει ότι έως την Κυριακή ο Sokratis θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Αρσεναλ
~ Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχει υπογράψει ήδη στην Αρσεναλ! Αυτό αποκαλύπτει η έγκυρη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Equipe, που αναφέρει, επικαλούμενη πληροφορίες της, ότι ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός, αποτελεί την δεύτερη μεταγραφή του αγγλικού συλλόγου, μετά τη μετακίνηση του Λιχτστάινερ στο Βόρειο Λονδίνο την Τρίτη.
Μάλιστα στις αρχές τις εβδομάδας το γερμανικό περιοδικό kicker, είχε αποκαλύψει ότι έως την Κυριακή ο Sokratis θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Αρσεναλ. Κάτι, όπως υποστηρίζουν οι Αγγλοι, μπορεί να έχει ήδη…κρυφά.Οι Γερμανοί αναφέρουν ότι Αρσεναλ θα δώσει στην Ντόρτμουντ 17 εκατ ευρώ, ενώ ο Παπασταθόπουλος θα υπογράψει συμβόλαιο με την Αρσεναλ έως το 2021, με καθαρές ετήσιες αποδοχές 5 εκατομμύρια ευρώ, διπλάσια χρήματα από το συμβόλαιο που προέβλεπε το συμβόλαιο που είχε με την Ντόρτμουντ έως το 2021. Αντικαταστάτης του στην Ντόρτμουντ θα μπορούσε να είναι ο 22χρονος Γάλλος Αμπντού Ντιαλό της Μάιντς.
Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του Παπασταθόπουλου, σε συνέντευξή του, είχε αναφέρει πως η μεταγραφή επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Τρίτη.

***



***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό ! http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .- 

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .- 
~*


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4084 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 386   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--


1.- Θαύμα σε 30χρονη στον Λυκαβηττό :
https://youtu.be/VYrcYe_sOSU  .-

2.- ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ _ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ! : https://youtu.be/vkYbslKXPaI     .-
 













~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου