ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ARFARA NES  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 10  Αυγούστου  2018 .
~
 ~*  Η ζωή μας είναι ένα κέρμα που την ξοδεύουμε άνευ λόγου εκεί που δεν πρέπει , χωρίς λογική , σκέψη και ρεαλισμό .-  
Φωτογραφία του Κωνσταντινος Κατσαμπανης.
 ~  Η ζωή μας είναι μια τομάτα ή την τρως στη μάπα ή την τρως σαλάτα .- 
 ~  Δεν πρέπει να πολεμάμε τους ανθρώπους με αντίθετες απόψεις .-
 ~  Με την πίστη στον Θεό , όλα τα προβλήματα λύνονται .-

~*  10 Αυγούστου: Εορτή των Αγίων Λαυρεντίου, Ξύστου και Ιππολύτου

~  Τη μνήμη των Αγίων Λαυρεντίου, Ξύστου και Ιππολύτου τιμά σήμερα, 10 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Οι Άγιοι Λαυρέντιος αρχιδιάκονος, Ξύστος πάπας Ρώμης και Ιππόλυτος μαρτύρησαν το 253 μ.Χ. Ο αρχιδιάκονος Λαυρέντιος ήταν από τους πιο γνωστούς κληρικούς της ρωμαϊκής Εκκλησίας, και του είχαν εμπιστευθεί τη διαχείριση της περιουσίας της.  Όταν έγινε ο διωγμός κατά των χριστιανών, ο πάπας Ρώμης Ξύστος (ή Σίξτος) ο Β’, που καταγόταν από την Αθήνα, πρώτος πρόσφερε θυσία τον εαυτό του, ομολογώντας τον Χριστό και αποκεφαλίστηκε.  Κατόπιν συνέλαβαν και το Λαυρέντιο. Επειδή ήταν διαχειριστής της Εκκλησίας, τον διέταξαν να παραδώσει τους θησαυρούς της. Ο Λαυρέντιος δέχθηκε, και μετά από λίγο επέστρεψε με μια μεγάλη φάλαγγα αμαξών, γεμάτες φτωχούς, ορφανά και αναπήρους.  Και απάντησε στον ηγεμόνα ότι σε όλους αυτούς τους πάσχοντες είναι αποταμιευμένοι οι θησαυροί της Εκκλησίας, «όπου ούτε σης ούτε βρώσις αφανίζει, και όπου κλέπται ου διορύσσουσιν ουδέ κλέπτουσιν» (Ευαγγέλιο Ματθαίου, στ’ 20).
Δηλαδή, όπου ούτε σκόρος, ούτε σαπίλα και σκουριά αφανίζουν αυτούς τους θησαυρούς, και όπου ούτε κλέφτες μπορούν να τρυπήσουν τους τοίχους αυτών των θησαυροφυλακίων, για να κλέψουν το πολύτιμο περιεχόμενο τους. Εξαγριωμένοι τότε οι ειδωλολάτρες, έψησαν το Λαυρέντιο ζωντανό, πάνω σε σιδερένια σχάρα.  Το λείψανο του παρέλαβε κάποιος ευσεβής χριστιανός, ο Ιππόλυτος. Όταν, όμως, το έμαθε αυτό ο ηγεμόνας, διέταξε και τον έσυραν άγρια άλογα μέσα σε αγκάθια, και έτσι μαρτυρικά τελείωσε τη ζωή του και ο Ιππόλυτος.  Απολυτίκιο:  Ήχος γ’. Την ωραιότητα.  Τω θείω Πνεύματι, καταυγαζόμενος, ως άνθραξ έφλεξας, πλάνης την άκανθαν, Αρχιδιάκονε Χριστού, Λαυρέντιε Αθλοφόρε, όθεν ως θυμίαμα, λογικόν ολοκαύτωσαι, τω σε μεγαλύναντι, τω πυρί τελειούμενος, διό τους σε τιμώντας θεόφρον, σκέπε εκ πάσης επήρειας. ~* Απολυτίκιο Αγ. Λαυρεντίου του Μάρτυρος - 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
https://youtu.be/eB0BGw9Da1I .- 
~*   Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Προτιμότερη η νυκτερινή Προσευχή

~   Σας το είπα βέβαια νωρίτερα, αλλά θα σας το πω και τώρα. Ας σηκωνόμαστε τη νύκτα και αν ακόμη δεν κάνης πολλές προσευχές, κάνε μία με πνευματική καθαρότητα και είναι αρκετό δε ζητώ τίποτε περισσότερο και αν όχι μέσα στα μεσάνυχτα, τουλάχιστον την ώρα του όρθρου.
Δείξε ότι η νύχτα δεν είναι μόνο για το σώμα, αλλά και για την ψυχή μην ανεχθής να περάση με απραξία, αλλά άμοιψε τον Κύριο με την αμοιβή αυτή ή καλλίτερα, και αυτή σε σένα επιστρέφει.
Πες μου λοιπόν, αν πραγματικά πέσουμε σε κάποια φοβερή δοκιμασία, ποιόν δεν παρακαλούμε να μας βοηθήση; Και αν πετύχουμε αμέσως εκείνο που ζητάμε, νοιώθουμε ανακούφισι. Ποιος θα σε βοηθήση ώστε να είναι πρόθυμος να σου κάνη τη χάρι εκείνος, προς τον οποίον απευθύνης το αίτημά σου; Ποιος θα σε βοηθήση για να μη γυρίζεις εδώ κι εκεί και να ζητάς σε ποιον να απευθύνης το αίτημά σου; να μην έχης την ανάγκη άλλων, ώστε να ζητήσης αυτό μέσω εκείνων; Τι υπάρχει μεγαλύτερο από αυτό; Διότι Αυτός τότε προ πάντων πραγματοποιεί το αίτημά μας, όταν δεν παρακαλέσουμε άλλους τότε προ πάντων μας κατηγορεί, ως γνήσιος φίλος που είναι, διότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην φιλία Του, όταν παρακαλέσουμε άλλους για να ζητήσουμε από Αυτόν αυτό που θέλουμε. Έτσι ενεργούμε και εμείς προς εκείνους που μας ζητούν κάτι τότε τους κάνουμε τη χάρι με μεγαλύτερη ευχαρίστηση, όταν έρχωνται και μας το ζητούν αυτοί οι ίδιοι και όχι μέσω άλλων. Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Από το βιβλίο «Χρυσοστομικός Άμβων Ε΄ Η προσευχή Τα νεύρα της ψυχής»
ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΕΛΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ- ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 5.30μ.μ
ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναχώρηση από ΚΤΕΛ Μεσσήνης στις 5.30μ.μ
για ΠΛΑΤΑΝΙΑ για το ανοιχτό θέατρο "Νότα Αρνόκουρου” , χωρητικότητας 1.300 ατόμων παρακολούθηση της συναυλίας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη λαϊκών τραγουδιών και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Χρήστου Νικολόπουλου.
Μαζί του τραγουδούν ο Στέλιος Διονυσίου και
η Ασπασία Στρατηγού με δωρεάν είσοδο.
Επιστροφή στην Μεσσήνη.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 10 ΕΥΡΩ
Πληροφορίες στον Πρόεδρο της Περιηγητικής Λέσχης
ΚΟΥΖΗ ΙΩΑΝΝΗ
Δηλώσεις συμμετοχής 27220 -22840 ,27220-24777 και
6945117704
Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ:ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:Μελιγαλάς-Σπάρτη(καφέ)-Γεράκι-Αγ.Δημήτριος-Κρεμαστή-Χάρακας Κυπαρίσσι.Σε αυτό το πανέμορφο παραλιακό χωριό της Λακωνίας θα κάνουμε μεγάλη στάση για μπάνιο,φαγητό&για να γνωρίσουμε το χωριό.
Απογευματινές ώρες θα αναχωρήσουμε για Σπάρτη. Στο χωριό Αγ. Δημήτριος θα αλλάξουμε για λίγο την διαδρομή μας και αφού περάσουμε από τις κωμοπόλεις Βλαχιώτη-Σκάλα-Κροκεές θα καταλήξουμε στην Ιερά Μονή Ζερμπίτσας για ένα σύντομο προσκύνημα. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για Σπάρτη και μέσω της καινούριας Εθνικής Οδού Σπάρτης-Μεγαλόπολης θα επιστρέψουμε στον Μελιγαλά.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 07:15 Π.Μ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 20€
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6932211205 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
6932901925 ΑΘΑΝΑΣΙΑ
6973396877 ΧΡΗΣΤΟΣ
Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.


Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ
ΤΡΙΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Επίσκεψη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ προς παρακολούθηση του εσπερινού.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 18:00 Μ.Μ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 6 €
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΕΓΕΑΣ.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 16:15 Μ.Μ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10€

Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 
Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
2 – 3 ΚΑΙ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΗΠΕΙΡΟΣ - ΑΛΒΑΝΙΑ
1Η ΗΜΕΡΑ:Μελιγαλά-Πάτρα-Αγρίνιο-Ιωάννινα-Φιλιάτες-Σαγιάδα-Μαυρομάτι(Συνοριακός σταθμός Ελλάδας-Αλβανίας) Η διαδρομή από την διάβαση του Μαυροματίου - Σαγιάδας προς την πόλη των Αγίων Σαράντα είναι περίπου 50 χμ και διαρκεί 1ώρα. Κατά τη διαδρομή μπορούμε να επισκεφτούμε τη νεόκτιστη εκκλησία του Αγίου Κοσμά στην Λιβαδειά και να δούμε την πεδιάδα του Βούρκου με τα 60 ελληνόφωνα χωριά . Άφιξη στο ξενοδοχείο στην πόλη των Αγίων Σαράντα όπου θα γίνει η πρώτη μας διανυκτέρευση.
2Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση από Αγ. Σαράντα για Κακκαβιά αφού πρώτα επισκεφθούμε το κάστρο του ΛΥΚΟΥΡΣΙΟΥ όπου βρίσκεται σε λόφο λίγο έξω από την πόλη των Αγ. Σαράντα-Συνεχίζουμε και 15χλμ μετά θα φτάσουμε ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΘΡΩΤΟΥ, μετά το τέλος της επισκέψεώς μας αναχώρηση για Αργυρόκαστρο-επίσκεψη στο ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ και ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη. Συνεχίζουμε και λίγο πριν φτάσουμε στα σύνορα θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας στη Χώρα της Αλβανίας με ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα στο χωριό ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ στο οποίο βρίσκεται το νεκροταφείο των πεσόντων Ελλήνων φαντάρων του έπους του ΄40.Τέλος, άφιξη στα Σύνορα, έλεγχος ταυτοτήτων- διαβατηρίων και αναχώρηση για τα ΙΩΑΝΝΙΝΑ όπου θα γίνει η δεύτερη διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΣΥΒΟΤΑ (καφέ)- Αμμουδιά (βαρκάδα στον ποταμό ΑΧΕΡΟΝΤΑ) - Γλυκύ (πανέμορφο χωριό της Θεσπρωτίας πλησίον του ποταμού ΑΧΕΡΟΝΤΑ (μεγάλη στάση για γεύμα και επίσκεψη στις πηγές του ποταμού. Μετά το τέλος, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Άρτας-Πάτρας-Μελιγαλά κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ-ξεκούραση.
Διευκρινίζουμε ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής μας στην Αλβανία θα υπάρχει μέσα στο πούλμαν επαγγελματίας ξεναγός όπου θα μας ενημερώνει για όλα τα αξιοθέατα τόσο μέσα στις πόλεις όσο και κατά την διαδρομή μας.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: ΠΟΥΛΜΑΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ & ΞΕΝΑΓΟ: 
130 €
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ:6932211205,6932901925,6973396877

Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
***ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΩΣ ΠΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ.
Ο ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΩΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΦΕ-ΦΑΓΗΤΟ-ΒΟΛΤΑ.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:17:00ΜΜ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:10€

Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
*** ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΝΑΥΠΛΙΟ (ΚΑΦΕ)-ΜΕΤΟΧΙ – ΥΔΡΑ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΛΑΜΙΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΗ - ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 06:30 Π.Μ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΑΚΙ: 30€
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛ:6932901925,6932211205,6973396877

Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
*** 
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑΛΛΑΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 09:15 Π.Μ

Οι Καλαματιανοί γνωρίζουν το μικρό εκκλησάκι της «Αγίας Βαρβάρας» που βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό Κολυμβητήριο.
Ασχολούμενος με την ιστορία της Παλιάς μας Καλαμάτας, έχω αναφερθεί στην ιστορία του Ναού και στον τοπικό Τύπο τηλεοπτικά, γιατί είναι το μοναδικό κτίσμα που έχει μείνει, για να θυμίζει σήμερα στους Καλαματιανούς ότι κάποτε στην πόλη τους υπήρξε ένα εργοστάσιο, μια ακμάζουσα μεγάλη βιομηχανία που πρόσφερε πάρα πολλά στην ανάπτυξη και εξέλιξή της.
Αυτό το κτίσμα είναι η «Αγία Βαρβάρα», η εκκλησία του εργοστασίου της πάλε ποτέ ακμάζουσας εταιρίας οίνων και οινοπνευμάτων Α.Ε. «Ζάννου και Ρως», η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του αιώνα μας και διατηρήθηκε περισσότερο από πέντε δεκαετίες.
Η εκκλησία χτίστηκε το 1918 και είναι γνωστή η ιστορία της δημιουργίας του ναού, η οποία έγινε κατόπιν μεγάλης πυρκαγιάς, που απείλησε να καταστρέψει ολοσχερώς το εργοστάσιο, στις 4 Δεκεμβρίου του 1917 ημέρα μνήμης της Αγίας Βαρβάρας.
Τα εγκαίνια του ναού έγιναν στις 12 Μαΐου του 1918 και τα ετέλεσε ο πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Δημητριάδος Γερμανός, γιατί τότε ο Μεσσηνίας Μελέτιος Σακελλαρόπουλος βρισκόταν σε περιορισμό στη Μονή της Λακωνίας «Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων» για τη συμμετοχή του στο ανάθεμα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Αξιοσημείωτο είναι το ότι, μετά την περάτωση του ναού της «Αγίας Βαρβάρας» από τον διευθυντή του προσωπικού του εργοστασίου, Κωνσταντίνο Παγκάρα, δημιουργήθηκε ταμείο υπέρ προικοδοτήσεως απόρων κοριτσιών.
Το ταμείο ενισχύθηκε απ’ το προσωπικό του εργοστασίου, το οποίο τότε αριθμούσε περισσότερους από διακόσιους εργάτες.
Έτσι κάθε χρόνο στη γιορτή της μνήμης της Αγίας Βαρβάρας, γινόταν κλήρωση για την προικοδότηση τριών κοριτσιών.
Ένα άλλο ιστορικό γεγονός ήταν η δημιουργία ευρωπαϊκής τετράφωνης ψαλτικής χορωδίας. Πρώτος διδάξας και μαέστρος ο Χρήστος Πτωχούλης το 1932, τον οποίον διαδέχθηκε ο Λεωνίδας Αντ. Μποτσάκος και χορωδοί ήταν: ο Αθαν. Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Μαλαπέτσας και ο Δημ. Περσόπουλος (τενόροι). Ο Νικ. Οικονομάκος και ο Πέτρος Κούτρος (σεκόντοι), ο Κων. Παπαδόπουλος και ο Σταμ. Καρρόπουλος (βαρύτονοι) και οι Γεωργ. Βρυώνης – Παν. Πετρακόπουλος και Νικόλ. Αθανασόπουλος (βαθύφωνοι).
Η Ευρωπαϊκή Χορωδία στις εκκλησίες για τα χρόνια εκείνα, ήταν ένα μεγάλο γεγονός, γιατί όπως έχει ξαναλεχθεί είχε γίνει μεγάλος αγώνας απ’ τον αείμνηστο μουσικοδιδάσκαλο Ι. Κατσαΐτη για να τις επιβάλει.
Ο μικρός μας Ναός λοιπόν, της Αγίας Βαρβάρας, έχει γνωρίσει δόξες και η ιστορικότητά του είναι πολύ μεγάλη.
Σήμερα κλείνει 100 χρόνια (έναν αιώνα) παρουσίας στο σημερινό γνωστό χώρο. Το ατυχές γεγονός υπήρξε το ότι, μετά τη ρυμοτόμηση των οικοπέδων του εργοστασίου το 1960, το εκκλησάκι βρέθηκε να είναι στο σταυροδρόμι των οδών Κανάρη και Ευριπίδου και πάντοτε δημιουργούσε κυκλοφοριακά προβλήματα -λόγω θέσεως-.
Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Δασκαλάκης είχε εκπονήσει σχέδιο μεταφοράς της εκκλησίας σε άλλο χώρο, πιο άνετο. Όμως, όπως είναι γνωστό ο Μητροπολίτης έφυγε από τη ζωή ενωρίς και το σχέδιο μεταφοράς ξεχάστηκε.
Αυτός ο μακροσκελής πρόλογος γίνεται για την πλήρη ενημέρωση στων φίλων αναγνωστών.
Όμως το κύριο θέμα μας είναι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον μικρό ναΐσκο.
Η πρώτη παρέμβαση έγινε προ διετίας από την παρούσα δημοτική αρχή και κανένας από τους ενορίτες δεν κατάλαβε τι είδους παρέμβαση έγινε και σε τι ωφέλησε. Το μόνο που γνωρίζουν οι περίοικοι είναι ότι, απεκόπη η επικοινωνία της οδού Ευριπίδου με την οδό Κανάρη, με αποτέλεσμα να γίνει αδιέξοδος η οδός Ευριπίδου, προς μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων. Και βέβαια, «ουαί» αν χρειαστεί να μπει σ’ αυτό πυροσβεστικό όχημα ή ασθενοφόρο!
Η δεύτερη παρέμβαση, η οποία έγινε πρόσφατα, είναι η αλλαγή χρώματος (εξωτερικά) της ιστορικής εκκλησούλας. Βάφτηκε με κακόγουστο χρώμα – σκούρο καφέ – (μπορντό), περιφρονώντας ότι επί ένα αιώνα φέρει το λευκό χρώμα της φωτεινότητας και της αγνότητας του προορισμού του έργου της εκκλησίας.
Επιθυμία πολλών ενοριτών είναι η επαναφορά στο αρχικό της χρώμα.
Για την ιστορία της πόλης
Βασίλης Ι. Μανιάτης
Κάτοικος περιοχής «Αγίας Βαρβάρας»

***  Προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι ως αρχηγός και αποθηκάριος για την διακίνηση ηρωίνης 

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν, από χθες, δύο από τους 5 συλληφθέντες στη υπόθεση διακίνησης σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης που  εξάρθρωσε τη Δευτέρα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Χθες οδηγήθηκαν στον Ανακριτή για να απολογηθούν ο 49χρονος Μεσσήνιος που κατοικεί στην Αθήνα και συνελήφθη στην Κυψέλη και ο 60χρονος από την Αθήνα, ο οποίος επίσης συνελήφθη στην Κυψέλη. Και οι δύο μετά τις  απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με την επιβαρυντική περίσταση ότι αποσκοπούσαν σε όφελος που ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.
Σήμερα στον Ανακριτή για να απολογηθεί, θα οδηγηθεί ο 33χρονος Καλαματιανός, ο οποίος το Δεκέμβριο 2017, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για διακίνηση ναρκωτικών.
Αύριο, θα απολογηθούν ο 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από την Καλαμάτα που φαίνεται πως είχε αναλάβει τις μεταφορές των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Καλαμάτα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του 49χρονου που προφυλακίσθηκε, καθώς και ο 38χρονος καλαματιανός που έχει απασχολήσει κι άλλες φορές για ναρκωτικές ουσίες.
 Ο κατηγορούμενος ως αρχηγός
Να σημειωθεί ότι το Μάιο προφυλακίσθηκαν άλλα δύο άτομα, τα οποία θεωρείται ότι ανήκαν στην ίδια ομάδα. Άλλωστε οι ποσότητες της ηρωίνης που είχαν κατασχεθεί τόσο στις 2 περιπτώσεις το Μάιο, όσο και τηn περασμένη  Δευτέρα, έχουν πανομοιότυπες συσκευασίες, με αναγραφή χαρακτηριστικών γραμμάτων, τα οποία πιθανότατα υποδηλώνουν την ποιότητα της ναρκωτικής ουσίας.
Ο 49χρονος Μεσσήνιος, που προφυλακίσθηκε χθες, κατηγορείται ως αρχηγός της ομάδας και στο σπίτι του στην Κυψέλη στην Αθήνα όπου διέμενε μόνιμα,  οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν αρκετές συσκευασίες με ηρωίνη, που ξεπερνά το ένα κιλό.
Ο 49χρονος κατηγορείται ότι προμηθευόταν ποσότητες ηρωίνης από περιοχές της Αθήνας από διάφορα άτομα, αλλοδαπούς κ.ά. Στη συνέχεια, μετά από συνεννόηση πωλούσε τα ναρκωτικά στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να τα διακινήσουν στην Καλαμάτα. Παράλληλα, και ο ίδιος πωλούσε ναρκωτικά στην Αθήνα.
 «Αποθηκάριος»
Και ο 60χρονος Αθηναίος, ο οποίος έχει απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στο σπίτι του στην Κυψέλη βρέθηκαν αρκετές ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους περίπου μισού κιλού. Κατηγορείται ως ο «αποθηκάριος» της ομάδας, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο αυτό όταν στις 9 Μαΐου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, στη Νίκαια Αττικής 53χρονος που μέχρι τότε «αποθήκευε» τα ναρκωτικά.
Κατηγορείται λοιπόν, ότι μετά τη σύλληψη του 53χρονος, ανέλαβε αυτός το ρόλο.
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Προσοχή στους δρόμους και το παρκάρισμα… 
Κυκλοφοριακό «αλαλούμ» επικρατεί τις πρωινές ώρες αιχμής στους δρόμους του κέντρου της Καλαμάτας. Η «κάθοδος» των επισκεπτών για τις ημέρες του 15 Αύγουστου, σε συνδυασμό με τις μειωμένες θέσεις παρκαρίσματος στα «πέριξ» του κέντρου, πολλές φορές δημιουργούν καταστάσεις «ασφυξίας» στο κέντρο, ενώ ο καθένας «παρατά» το αυτοκίνητο του όπου βολεύεται ! Προχθές ένα βανάκι «μπλόκαρε» για 10 λεπτά στην αρχή της Αριστομένους λεωφορείο του ΚΤΕΛ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει κυκλοφοριακό έμφραγμα…  Χθες , ένας οδηγός άφησε το αυτοκίνητο του σχεδόν πάνω στον πεζόδρομο , εμποδίζοντας τη διέλευση τόσο των πεζών όσο και άλλων αυτοκινήτων. Ας είμαστε όλοι περισσότερο προσεκτικοί. Ειδικά αυτές τις ημέρες…
Κ. Γαζ. 

***  «Βουλιάζουν» οι παραλίες της Τριφυλίας! 
Η Τριφυλία, είναι γνωστό, διαθέτει υπέροχες δαντελωτές παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές και καταγάλανα νερά! Καθημερινά χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής απολαμβάνουν τις παραλίες και δροσίζονται στη θάλασσα περνώντας ξέγνοιαστα όμορφες καλοκαιρινές στιγμές! Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι από τις προηγούμενες μέρες «βουλιάζουν» οι παραλίες της Τριφυλίας!  Η.Γ.

*** 162 ημέρες μετά… 
162 ημέρες , σχεδόν μισό χρόνο,  συμπληρώνουν στα κελιά των φυλακών οι έλληνες αξιωματικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης. Η παντελώς άδικη κράτηση τους, από τον «πειρατή της γειτονιάς» κ. Ερντογάν συνεχίζεται , χωρίς περιθώρια ουσιαστικής αντίδρασης. Μετά από μισό χρόνο , ακούσαμε και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να λέει χθες ότι ήταν προσχεδιασμένη η σύλληψη τους, κάτι που λίγο έως πολύ το φανταζόταν ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας. Βέβαια δεν ξέρω αν ο κ. Καμμένος γνωρίζει και ποιος είναι υπεύθυνος από την πολιτική ηγεσία για να αποτρέπει «εχθρικές προμελετημένες πράξεις» από ξένες χώρες…  Αυτή την ώρα όμως, θλιβερές διαπιστώσεις μετά από το «έγκλημα» της σύλληψης τους, δεν έχουν κανένα μα κανένα νόημα. Τόσο οι γονείς, οι συγγενείς , οι φίλοι αλλά και όλοι οι έλληνες πολίτες που αγωνιούν για την τύχη των δυο παιδιών και την άδικη συνεχιζόμενη κράτηση τους, ζητούν απαντήσεις , για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα… Δυστυχώς παρακολουθώντας τη διαμάχη της Τουρκίας με τις ΗΠΑ για τον πάστορα Μπράνσον, αντιλαμβάνεται κανείς, ότι «μπλέξαμε» και δύσκολα θα «ξεμπλέξουμε» απ’ αυτή την ιστορία. Από την πλευρά μας , αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην ξεχνάμε αυτά τα δυο παιδιά, όσο και αν η επικαιρότητα είναι σκληρή καθημερινά…   Κ. Γαζ. 

***  Οι ζημιές στην Αύρας 
Τελείωσαν, τα έργα ανακατασκευής των πεζοδρομίων στην οδό Αύρας, αλλά όχι και το έργο ανάπλασης της περιοχής. Ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί οι λάμπες του δημοτικού φωτισμού, ενώ δεν έχουν επισκευασθεί και οι ζημιές που έγιναν σε ιδιοκτησίες κατά την εκτέλεση των εργασιών στα πεζοδρόμια.
Αν και όταν συνέβησαν οι ζημιές, δόθηκε η διαβεβαίωση στους ιδιοκτήτες ότι αυτές θα αποκατασταθούν, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα!
Πότε θα αποκατασταθούν;   Β.Β. 

***  Προφυλακίσθηκε ο 35χρονος που είχε ρημάξει την Καλαμάτα στις κλοπές 
Δεν τη γλύτωσε αυτή τη φορά ο 35χρονος, που είχε ρημάξει την Καλαμάτα στις κλοπές, και χθες μετά την απολογία του στον Ανακριτή, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.
Ο συγκεκριμένος, έχει συλληφθεί αρκετές φορές από την Αστυνομία και μόλις τον προηγούμενο μήνα καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε κάθειρξη 8 ετών για διακίνηση ναρκωτικών κατ΄ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα ως τοξικομανής και για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.  Δεν είχε οδηγηθεί στις φυλακές όμως, καθώς δεν είχε παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης.
Έτσι, συνέχισε τη δράση του, μέχρι που την Δευτέρα το απόγευμα οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει ένα αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια προέκυψε ότι ενέχεται σε 12 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε σπίτια και αυτοκίνητα που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Καλαμάτα.
Από την δράση του, είχε αφαιρέσει κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 7.800 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.  Β.Β.

*** Τρεις θάνατοι και 60 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα! 
Τρεις θάνατοι και 60 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί από την αρχή της περιόδου 2018 μέχρι και 9 Αυγούστου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Από τα 60 κρούσματα, τα 48 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 12 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 72 έτη (εύρος: 13 - 89 ετών).
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά τη φετινή περίοδο 2018, έχει καταγραφεί πρώιμη έναρξη της κυκλοφορίας του ιού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη χώρα μας, με την εμφάνιση ανθρώπινων περιστατικών από τα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί κρούσματα σε αρκετούς οικισμούς, στις περιφερειακές ενότητες Δυτικής Αττικής, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Εύβοιας, Ημαθίας, Πειραιώς και Νήσων, Πέλλας, Κορινθίας, Κιλκίς, και Ρεθύμνου. «Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από ιό ΔΝ και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές», σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Τέλος, το Κέντρο τονίζει ότι η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.
Η Περιφέρεια Αττικής ζητά απο τους δήμους Σαλαμίνας και Τροιζηνίας-Μεθάνων- όπου υπήρξαν κρούσματα του ιού του Νείλου- να ενημερώσουν τους δημότες του για τα μέτρα προστασίας
Να ενημερώσουν τους δημότες τους για προληπτικά μέτρα σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, καλεί η Περιφέρεια Αττικής τους δήμους Σαλαμίνας, Τροιζηνίας-Μεθάνων αλλά όλους του εμπλεκόμενους φορείς, μετά τη διαπίστωση κρουσμάτων του ιού. Οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν άμεσα οι πολίτες για την ατομική προστασία τους και για την αποφυγή ανάπτυξης κουνουπιών στην οικία τους και στον ευρύτερο χώρο ή στο χώρο εργασίας τους, είναι οι εξής:
Χρήση εντομοαπωθητικών σε ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα με τις εξής δραστικές ουσίες : DEET (περιεκτικότητα ανάλογα με την ηλικία και τις οδηγίες χρήσης, πιο αποτελεσματικό), Πικαριδίνη ή Ικαριδίνη, IR 3535, Αιθέρια έλαια ευκαλύπτου. Προσοχή να δίδεται στις οδηγίες χρήσης τους.
Κατάλληλα ενδύματα : μακριά μανίκια και παντελόνια, ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα.
Αντικουνουπικά πλέγματα (σίτες) στα ανοίγματα του σπιτιού (πόρτες, παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγούς τζακιού, αγωγούς εξαερισμού των βόθρων).
Χρήση κουνουπιέρας ιδίως σε βρέφη.
Εντομοκτόνα στον αέρα (φιδάκια, ταμπλέτες, αεροζόλ κλπ).
Ανεμιστήρες (ιδίως οροφής) ή κλιματιστικά.
Λαμπτήρες κίτρινου χρώματος για τον φωτισμό εξωτερικών χώρων.
Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα (ή άλλα δοχεία), γλάστρες, βαρέλια, μικρά τενεκεδένια κουτιά ξεχασμένα στον κήπο, καρότσια, παλιά λάστιχα, μπάρμπεκιου, υδρορροές και άλλα μέρη του σπιτιού διότι τα λιμνάζοντα νερά αποτελούν σημεία όπου τα κουνούπια εναποθέτουν τα αυγά τους. Για όσα δεν μπορούν να απομακρυνθούν φροντίζουμε να μην παραμένει στάσιμο νερό στο εσωτερικό τους, ανοίγοντας τρύπες στον πυθμένα τους ή σκεπάζοντας τα ή γυρίζοντάς τα ανάποδα. Τα πιατάκια στις γλάστρες να αδειάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα (λιγότερο από μία εβδομάδα). Τα λούκια και οι υδρορροές στη σκεπή πρέπει να διατηρούνται καθαρά, καθώς εύκολα φράζουν από φύλλα ή κλαδάκια δέντρων και συγκρατούν το νερό της βροχής.
Βρύσες που στάζουν, αυτόματα ποτίσματα ή άλλες υδραυλικές εγκαταστάσεις με διαρροές, πρέπει να διορθώνονται άμεσα.
Τακτικό κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών (σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια). Επίσης μικρές ή μεγάλες λακκούβες στον χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου που μπορούν να συγκρατήσουν νερό περισσότερο από μία εβδομάδα, θα πρέπει να παραγεμιστούν με χώμα ή να αποστραγγίζουν καλά.
Αντικατάσταση νερού σε σιντριβάνια, μεγάλα ανθοδοχεία ή άλλες παρόμοιες διακοσμητικές κατασκευές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Οι πισίνες πρέπει να αδειάζουν όταν δεν χρησιμοποιούνται καθώς και το νερό που πολλές φορές συγκρατείται από τα καλύμματα με τα οποία σκεπάζονται. Θέτουμε σε λειτουργία το φίλτρο καθαρισμού κάθε μέρα αν έχουμε πισίνα ή σιντριβάνι.
Παιδικές πισίνες, κουβαδάκια ή άλλα παιχνίδια που συνήθως αφήνονται μόνιμα στην αυλή ή τον κήπο θα πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία ώστε να μην μαζεύουν το νερό της βροχής.
Δεν αφήνουμε να συσσωρεύονται λύματα, νερά αποχέτευσης, απόβλητα.
Πότισμα κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες.
Συχνός καθαρισμός και ψεκασμός σε στάβλους ζώων και κοτέτσια.
Τακτική ανανέωση του νερού σε ποτίστρες ζώων, στέρνες, γούνρες.
Κάλυψη των βαρκών ώστε να μην μαζεύουν νερό βροχής.
Καθαρισμός των αγωγών ομβρίων υδάτων και των αρδευτικών καναλιών από ό,τι εμποδίζει την ελεύθερη ροή νερού.
Καθαρισμός των αγριόχορτων και της βλάστησης από επιφανειακά νερά (ρέματα, κανάλια).
Αποφυγή αλόγιστης χρήσης νερού, κυρίως όταν δεν υπάρχουν κατάλληλοι αποχετευτικοί αγωγοί.
Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής προβαίνει σε επιπλέον στοχευμένους ψεκασμούς κουνουποκτονίας σε περιοχές που παρουσιάζεται έξαρση του φαινομένου.
19 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία
Στα δεκαεννέα ανέρχονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία. Από αυτά, τα 15 αφορούν περιπτώσεις με εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) και τα υπόλοιπα 4 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ,  έχουν καταγραφεί από ένα κρούσμα στους Δήμους Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Βόλβης, Δέλτα, Βέροιας και Παιονίας, δύο κρούσματα στου Δήμους Θεσσαλονίκης, από τρία κρούσματα στους Δήμους Αλεξάνδρειας και Πέλλας και πέντε κρούσματα στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Μπέσυ Μάλφα: «Το θέατρο είναι παιδεία και πολιτισμός» 
Έρχεται στη Μεσσηνία για να μιλήσει στην ελληνική ψυχή μέσα από την παράσταση «Άγρια Δύση»
 Δυναμική μα και συνάμα ευαίσθητη. Εργατική, επιτυχημένη, αλλά συγχρόνως και ταπεινή… Ο λόγος για την ηθοποιό Μπέσυ Μάλφα, που οι Μεσσήνιοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την προσεχή Κυριακή 12 Αυγούστου, στο θέατρο Μηλέα στη Δυτική Μάνη και τη Δευτέρα, 13 του μήνα, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας (έναρξη 9.15 μ.μ.).
Με ακράδαντη πίστη στην ψυχή του Έλληνα και αισιοδοξία για την κατάσταση του σήμερα, έρχεται με το θίασό της για να μας «ξεσηκώσει» με την παράσταση «Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη, σε σκηνοθεσία της ίδιας:
 -Έχετε συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Πώς βλέπετε την τηλεόραση σήμερα και, κυρίως, σε επίπεδο σήριαλ;
Ξεκινώντας να πούμε ότι εγώ δε βλέπω σειρές, γιατί δουλεύω ασταμάτητα. Δουλεύω ως νοικοκυρά, ασχολούμαι με τα οικιακά μου και δουλεύω και ως επαγγελματίας ηθοποιός, πράγμα που σημαίνει ότι απασχολούμαι πάρα πολλές ώρες στο θέατρο. Ταυτόχρονα, γράφω και σκηνοθετώ. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, μου είναι λίγο αδύνατο να βλέπω σειρές. Ακούω, όμως, και μαθαίνω ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να κάνουμε τηλεόραση. Το θεωρώ υπέροχο και πολύ σημαντικό για την ελληνική μυθοπλασία, γιατί έχουμε εξαιρετικούς σεναριογράφους, καθώς και για τον Έλληνα, που του αρέσουν τα σήριαλ.
 -Πέραν, όμως, του θεάτρου έχετε δουλέψει και στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Ποιο από τα τρία προτιμάτε;
Η τέχνη είναι μία για μένα και αυτή είναι η τέχνη της υποκριτικής. Αγαπώ και τα τρία με το ίδιο πάθος και την ίδια ζέση. Μέσα από την τέχνη της υποκριτικής γίνεσαι κοινωνός. Την ώρα που υποδύεσαι ένα ρόλο επικοινωνείς άμεσα με το θεατή.
 -Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε σε περιοδεία με το έργο «Άγρια Δύση». Θέλετε να μας μιλήσετε γι' αυτό;
Ναι, είναι μία κρητική κωμωδία western. Έτσι την ονομάζει ο Θοδωρής Αθερίδης που την έγραψε. Είναι ένα έργο που είδα το 2012 και το αγάπησα πάρα πολύ. Τότε έπαιζε στο «Θέατρο Αποθήκη» με τους Ρένια Λουιζίδου, Τζένη Θεωνά, Λευτέρη Ελευθερίου και Θοδωρή Αθερίδη. Είναι μια κωμωδία καταστάσεων, κατά τη γνώμη μου, η οποία είναι πολύ τρυφερή και πολύ καυστική όσον αφορά στις κοινωνικοπολιτικές, τις συγγενικές και γενικότερα όλο το φάσμα των σχέσεων. Όταν μου το πρότειναν το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών μαζί με την create4art χάρηκα πάρα πολύ, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για κάποια πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, και ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτις. Γενικά, έχω μια ομάδα η οποία είναι υπηρέτης σε αυτό το όραμα, για του οποίου το αποτέλεσμα είμαι υπερήφανη και που το έχει αγκαλιάσει και με πολλή αγάπη ο κόσμος.
MALFA-SKIADARESIS.jpg
 -Έχει γραφτεί ότι είναι ένα έργο με αγάπη για την Ελλάδα. Πώς το εξηγείτε αυτό;
Ισχύει. Κι αυτό βασίζεται τόσο στον τόπο που υποτίθεται ότι διαδραματίζεται η ιστορία μας όσο και στην πλοκή του έργου. Είμαστε, λοιπόν, στα Λιβανιανά, ένα χωριό στα Σφακιά, και η παράσταση ξεκινά με μια μητέρα που διώχνει (με μπαλωθιές) τα παιδιά της από την πανσιόν στην οποία δουλεύουν μαζί της, καθώς περνούν δύσκολα οικονομικά. Εκείνη τη στιγμή καταφθάνει ένας μετανάστης από τη Σουηδία, πρώην Κρητικός, ο οποίος τους λέει ότι υπάρχει ένα διαμάντι μέσα στο ξενοδοχείο. Έτσι προσπαθούν όλοι να βρουν το διαμάντι για να κάνουν την καλύτερη ζωή και να σωθούν. Όμως, κατά τη διάρκεια του έργου καταλαβαίνουμε ότι η αξία είναι αλλού και την έχουν ήδη.
 -Πώς πάει μέχρι στιγμής η περιοδεία;
Δόξα τω Θεώ, πάει πολύ καλά για την κατάσταση την οποία βιώνουμε και χαιρόμαστε πολύ γι' αυτό.
 -Πόσο «άγρια» πιστεύετε ότι είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στη χώρα μας;
Είναι πολύ άσχημη είναι η αλήθεια. Με την έννοια ότι βιώνουμε αυτό που συνέβη με τις πυρκαγιές και αμέσως μετά αυτό με τις βροχές. Επίσης, γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει με την οικονομική κρίση. Όλα αυτά συντελούν ώστε ο Έλληνας να είναι λίγο τρομαγμένος και λέω λίγο, γιατί πιστεύω πολύ στη δύναμη του Έλληνα. Αυτό πραγματεύεται και το έργο το οποίο έχω διαλέξει και είμαι σίγουρη ότι με έναν τρόπο θα τη βρούμε πάλι την άκρη μας.
 -Πρόκειται για κωμωδία… Πιστεύετε ότι ο κόσμος αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη το γέλιο;
Είναι μεν μια κωμωδία, αλλά δεν πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία. Φυσικά και έχει ανάγκη ο κόσμος το γέλιο, αλλά σίγουρα έχει περισσότερο ανάγκη την καλή παράσταση. Όσον αφορά στην «Άγρια δύση», είναι μια τρυφερή κωμωδία. Έχει δραματικά στοιχεία, αλλά βεβαίως γελάει ο κόσμος πολύ και, μάλιστα σε σημεία που δεν περίμενα και δεν το είχα σκηνοθετήσει. Χειροκροτά κατά τη διάρκεια και μερικές φορές, επειδή έχει και interactive, χορεύουν.
 -Είναι διαδραστικό θέατρο δηλαδή…
Ναι. Σε κάποια σημεία που έχουμε επιλέξει εμείς υπάρχει συμμετοχή του κόσμου. Δηλαδή, κατεβαίνει ένας ηθοποιός με ένα χορευτικό και μιλάει με το κοινό. Υπάρχει μια επαφή.
 -Στη συγκεκριμένη παράσταση παίζετε μαζί με το σύζυγό σας. Πώς είναι αυτή η συνεργασία;
Είναι εξαιρετική, το έχουμε κάνει αρκετές φορές. Μας έχει βγει σε καλό και το δοκιμάζουμε αραιά και πού. Όχι πολύ συχνά, γιατί έτσι όπως είναι τα πράγματα, ποτέ δεν ξέρεις αν μια δουλειά θα είναι επιτυχημένη. Η αλήθεια είναι ότι δεν το δοκιμάζαμε πολύ στο παρελθόν, αλλά, όπως αποδεικνύεται, μας αγαπάει ο κόσμος, μας θέλει κι έτσι το τολμήσαμε.
 -Πιστεύετε ότι η τέχνη πρέπει να περνά μηνύματα στον κόσμο; Και αν ναι, ποια είναι τα μηνύματα που εσείς θέλετε ή προσπαθείτε να περάσετε;
Για μένα η τέχνη και δη το θέατρο, είναι παιδεία και πολιτισμός. Δεν το διαπραγματεύομαι. Ωστόσο, τα μηνύματα του κάθε έργου είναι διαφορετικά. Αν με ρωτάτε γενικότερα, για μένα στόχος είναι η κάθαρση της ψυχής και η διεξαγωγή του πολιτισμού. Και νομίζω πως στο συγκεκριμένο έργο το πετυχαίνουμε με έναν τρόπο. Έχει πολλά μηνύματα, αλλά είναι σύμφωνα με τις λαμβάνουσες του καθενός. Εμείς δεν προσπαθούμε ούτε να συμβουλέψουμε, ούτε να καθοδηγήσουμε, ούτε να χειραγωγήσουμε. Γι' αυτό λέω ότι είναι σύμφωνα με τις λαμβάνουσες του καθενός. Είναι σύμφωνο με την ανάγνωση του έργου όπως την κάνει κάθε σκηνοθέτης. Η ανάγνωση η δική μου, λοιπόν, συμπίπτει με αυτή του κυρίου Αθερίδη και αφορά σε μια δύναμη που έχει ο Έλληνας. Από τη δύναμη του τόπου του μέχρι τη δύναμη της ψυχής του.
 -Υποθέτω ότι το θέατρο «έχει χτυπηθεί» από την κρίση, όπως και κάθε άλλο επάγγελμα. Εσείς νιώθετε ανασφάλεια κάνοντας αυτή τη δουλειά;
Ναι, «έχει χτυπηθεί». Η επιλογή του Έλληνα δεν είναι πάντα να πάει να δει θέατρο. Παρ’ όλα αυτά, έχει αποδειχθεί ότι σε περίοδο κρίσης ή περίοδο πολέμου το θέατρο είναι ένα καταφύγιο, ένα άσυλο, αν θέλεις, για την ψυχή μας.
 -Στην Καλαμάτα υπάρχουν πολλές ερασιτεχνικές ομάδες θεάτρου. Εσείς θα παροτρύνατε τον κόσμο να ασχοληθεί με το θέατρο;
Είναι πολύ μεγάλη δύναμη το θέατρο. Είναι γενικό προϊόν ο διάλογος και η φιλοσοφία, για να μη μιλήσω για τις υπόλοιπες αρετές, όπως είναι η δημοκρατία, η ανδρεία, η γενναιοδωρία, η αγορά. Στην αρχαιότητα υπήρχε η αγορά όπου μαζευόταν κόσμος και αντάλλασσε απόψεις. Ήταν ένα είδος θέασης. Άκουγαν το δάσκαλο, κάποιοι συμμετείχαν κιόλας. Το θέατρο ήταν πολύ σημαντικό στην αρχαιότητα, καθώς καυτηρίαζε, άγγιζε και έκρινε καταστάσεις κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου. Όπως τότε, έτσι και σήμερα διεξάγει τον πολιτισμό.
Εγώ, λοιπόν, και για να γυρίσουμε στην ερώτηση, θα ενθάρρυνα τον οποιονδήποτε να κάνει οτιδήποτε του λέει ψυχή του. Το βασικότερο είναι αυτό που βάζεις ως στόχο στη ζωή σου να πολεμάς για να το κατακτήσεις. Keep walking.
 -Ένα κάλεσμα για το καλαματιανό κοινό…
Να πω αρχικά ότι όσες φορές έχω έρθει στην Καλαμάτα έχουμε περάσει καταπληκτικά. Έχει δει ο κόσμος τις παραστάσεις ξανά και ξανά. Είναι υπέροχο το αμφιθέατρο του Κάστρου, το αγαπώ πολύ και η συγκεκριμένη παράσταση είναι το δικό μου κάλεσμα στο κοινό της Καλαμάτας. Επειδή το σκηνοθετώ η ίδια (και είναι τιμή μου αυτό), θέλω να καταλάβει ο κόσμος της Καλαμάτας ότι έρχομαι στην πόλη σας (όπως και σε κάθε πόλη), γιατί αυτή τη φορά έχω να πω και κάποια πράγματα δικά μου. Βέβαια, μέσα από έναν άλλον συγγραφέα, αλλά με τη ματιά που έχω αναγνώσει το έργο. Θέλω πολύ να έρθουν με έναν διασκεδαστικό τρόπο να ακούσουν αυτά που έχω να πω ως ένας πολίτης αυτής της χώρας.
   Της Κατερίνας Κατσαμπάνη 
 «ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ»
 Διανομή
Mπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πηνελόπη Πλάκα, Τάσος Κονταράτος
Σκηνοθεσία: Μπέσυ Μάλφα
Κοστούμια: Ελένη Πλέτσα
Σκηνικά: Λία Ασβεστάκου
Μουσική: Γιώργος Χατζής
Χορογραφίες: Ντίνα Μπαϊράμογλου
Ήχος: Γιώργος Δασκαλάκης
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουμπόπουλος
Ηλεκτρολόγος: Νίκος Παπαδόπουλος
Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Κατσιβαρδέλος

*** Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση αύριο Παρασκευή στη Μεσσηνία! 
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών, για αύριο Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς  (κατηγορία 4) και για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Η περιφέρεια Πελοποννήσου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5 είναι:
Ο ορεινός όγκος του Ταϋγέτου: περικλείεται από τα κοινά διοικητικά όρια της Π.Ε. Μεσσηνίας με τις Π.Ε. Αρκαδίας & Λακωνίας (Δήμοι Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης).
Δήμος Μεσσήνης
– Η δασική περιοχή που περικλείεται στα διοικητικά όρια των οικισμών ΜάκραιναΚάτω Βούταινα-Πλατανόβρυση-Κεφαλόβρυσο-Λυκουδέσι (Δ.Ε. Αριστομένους)
– Η δασική περιοχή που περικλείεται στα διοικητικά όρια των οικισμών Πλατανόβρυσης–Χορεύτρας–Ράδου–Κουτήφαρι–Κεφαλόβρυσου(Δ.Ε. Αριστομένους)
– Η δασική περιοχή που περικλείεται στα διοικητικά όρια των οικισμών Μαγγανιακού-Αρσινόης-Μαυροματίου-Πετράλωνων (Δ.Ε. Ιθώμης) – Η δασική περιοχή Λυκόδημου (Δ.Ε. Πεταλιδίου).
3. Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος – Ο ορεινός όγκος Μαγκλαβά
Δήμος Καλαμάτας
– Οι δασικές περιοχές Πολιανής και Αρφαρών (Δ.Ε. Θουρίας & Αρφαρών)
Δήμος Οιχαλίας
– Οι δασικές περιοχές Νέδας – Σκληρού – Κακαλετρίου – Δασοχωρίου – Μέλπειας έως Αγ. Θεοδώρα Βάστα (Δ.Ε. Είρας) – Οι δασικές περιοχές ποταμού της Νέδας, – Το δασικό οδικό δίκτυο Δασοχωρίου- Καρνασίου (Δ.Ε. Ανδανίας)
Δήμος Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας
– Η δασική περιοχή που περικλείεται από τα διοικητικά όρια των οικισμών Μεταμόρφωσης -Μεταξάδας-Χώρας-Μουζακίου-Χριστιανουπόλεως (Δ.Ε. Παπαφλέσσα-Νέστορος -Φιλιατρών)
– Η δασική περιοχή από οικισμό Μάλη (Δ.Ε. Φιλιατρών) προς οικισμούς Παλαιό Λουτρό-Φλεσσιάδα (Δ.Ε. Νέστορος)
– Η περιοχή του Προφήτη Ηλία στον οικισμό Χανδρινού (Δ.Ε. Χιλιοχωρίων) – Η περιοχή Αγίου Νικολάου στη Δ.Κ. Πύλου (Δ.Ε. Πύλου) – Η περιοχή Μαυροβουλίου- Ζαρναούρας – Χρυσοκελλαριάς (Δ.Ε. Κορώνης)
– Η δασική περιοχή από οικισμό Μάλης (Δ.Ε. Φιλιατρών) προς οικισμούς Κερασέας και Περδικονερίου (Δ.Ε. Κυπαρισσίας) – Το παραλιακό δάσος οικισμού Ελαίας (Δ.Ε. Αυλώνα) – Η δασική περιοχή ποταμού της Νέδας – Η δασική περιοχή του οικισμού Σιδηροκάστρου (Δ.Ε. Αυλώνα) – πλησίον Κοιμητηρίου. – Το δάσος (Πηγαδούλιας-Παναγιάς) πλησίον του οικισμού Αγαλιανής (Δ.Ε. Αυλώνα) – Οι δασικές περιοχές οικισμών Σελλά και Καλογερεσίου τ. Κοιν. Τριπύλας.
Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου  σημειώνεται επίσης: «Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199».

*** Ποινική δίωξη για τον κοριό στο Γραφείο της Ελ. Αλειφέρη από την Εισαγγελία Καλαμάτας! 
Σφοδρή επίθεση από την περιφέρεια για σάπια κατάσταση και για αργομισθία της
 Ποινική δίωξη για την παρακολούθηση του γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη με κοριό, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Καλαμάτας και ήδη η υπόθεση παραπέμφθηκε στην κυρία Ανάκριση.
Την ενημέρωση έκανε η ίδια η κα Αλέιφέρη χθες το μεσημέρι με γραπτή ανακοίνωσή της, με την οποία μάλιστα υπογραμμίζει ότι η εξέλιξη αυτή διαψεύδει τα όσα έχει ισχυρισθεί η περιφερειακή αρχή και ο περιφερειάρχης.
Σε ελάχιστες ώρες από την ανακοίνωση της κας Αλειφέρη, υπήρξε σφοδρή απάντηση από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, κάνοντας λόγο και «κάτι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας», αλλά και κατηγορώντας την κα Αλειφέρη για αργομισθία και μιλώντας για «φιάσκο του κοριού του συστήματος Αλειφέρη».
 Διερευνώνται τα πρόσωπα 
Με την εξέλιξη αυτή, οι διωκτικές αρχές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μηχανήματος (κοριού), στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ενώ  ερωτώμενος, ο δικηγόρος της κας Αλειφέρη, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, εξήγησε:
«Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε μετά τη λήξη της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια. Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε προφανώς μετά από αξιολόγηση όλου του υλικού που έχει συγκεντρωθεί προκαταρκτικά και στο οποίο εμείς ακόμα δεν έχουμε πρόσβαση, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας.
Αυτό, ως πρώτο στοιχείο, εμένα ως δικηγόρο μου δίνει την απόδειξη ότι σε πρώτη φάση η καταγγελία της κας Αλειφέρη, σχετικά με την ύπαρξη κοριού, με την λειτουργία του στο χρόνο της θητείας, ήταν βάσιμη. Και επομένως διερευνάται η έκταση της ποινικής πράξης, οι πτυχές της και τα τυχόν πρόσωπα που συμμετέχουν. Αυτό θα πει ποινική δίωξη και παραπομπή στην ανάκριση», κατέληξε.
Αυτό πλέον σημαίνει ότι ο Ανακριτής θα ξεκινήσει ένα νέο μεγάλο κύκλο ερευνών, ζητώντας πιθανότατα καταθέσεις από πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ μπορεί να ζητήσει και τις απόψεις ειδικών επί τεχνικών θεμάτων.
Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, το συγκεκριμένο αδίκημα είναι κακούργημα κι αν η Ανάκριση καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τότε αυτά θα βρεθούν αντιμέτωπα με ποινές που μπορεί να αγγίξουν και τα 10 χρόνια κάθειρξη.
 Διαψεύδεται ο Περιφερειάρχης
Η κα Αλειφέρη, στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες και με την οποία κατακεραυνώνει το περιφερειάρχη για τη στάση που είχε τηρήσει, αναφέρει:
«Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης παρακολούθησης του γραφείου μου μέσω εγκατεστημένου «κοριού», θεσμικά και υπεύθυνα,   ενημερώνω με την ανακοίνωσή μου αυτή, ότι μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Ασφάλεια  Καλαμάτας, η κ Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών άσκησε ποινική δίωξη για την κακουργηματική πράξη της αθέμιτης παρακολούθησης, κατ’ αρθ.370Α και παρήγγειλε κύρια ανάκριση, διαβιβάζοντας τη δικογραφία σε τακτικό ανακριτή.   Αυτό που απομένει είναι η αποκάλυψη των δραστών. Όπως έχω δηλώσει σέβομαι και θα συνεχίσω να σέβομαι το απόρρητο της διαδικασίας που επιβάλουν οι νόμοι.
Όμως αυτή η εξέλιξη αυτονόητο είναι ότι δεν επιβεβαιώνει τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, που μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί δημόσια προσπαθώντας να αντιστρέψουν την αλήθεια και την πραγματικότητα της δικής μου καταγγελίας.
Εγώ καλώ και πάλι όλους όσους δημόσια τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις εξυβριστικές και δυσφημιστικές για εμένα να ανακαλέσουν, να ανασκευάσουν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους.
Αυτό επιβάλει o στοιχειώδης  σεβασμός στη θεσμική θέση που υπηρετούν, αλλά και η δημοκρατική  λειτουργία, η πολιτική λογική και η ηθική.
Σε κάθε περίπτωση όμως, μετά την ανωτέρω εξέλιξη, τίθεται, ακόμα και για εκείνους που ήθελαν να τοποθετούνται διαφορετικά, μια ευκρινής διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη γνώση και στην  παραπλάνηση.
Η δική μου καταγγελία έφερε την αποκάλυψη αυτής της αθλιότητας που ελάμβανε χώρα μέσα στη δομή της Περιφέρειάς μας και αυτό είναι μια πρόκληση για όλους. Δίδει τη δυνατότητα  να κάνουν τις επιλογές τους και να τοποθετηθούν. Από την τοποθέτηση καθενός πλέον θα διαφανεί, ποιοι επιλέγουν να ταυτισθούν με τη συγκάλυψη της αθλιότητας,  ποιοι με υστεροβουλία - απρόσφορη όμως-  πάλι θα σιωπήσουν… υπηρετώντας ιδιοτελείς σκοπούς. Όμως η στάση του καθενός μας σε ένα τέτοιο θέμα δεν κρίνεται μόνο στον ούτως ή άλλως πρόσκαιρο πολιτικό μας βίο.
Σε αντίθεση με την επίσημη και ανώτατη έκφραση της Περιφέρειας, οι πολίτες  στο σύνολό τους έχουν ήδη επιλέξει την καταδίκη της αθλιότητας και το προσλαμβάνω αυτό καθημερινά».
 «Φιάσκο»
Η επίσημη απάντηση από την περιφέρεια, δεν άργησε να έρθει, έχοντας τίτλο για «το Βασίλειο της Δανιμαρκίας και την αργόμισθη Αλειφέρη». Σε αυτή το Γραφείο Τύπου του κ. Τατούλη, αναφέρει:
«Η αργόμισθη κατ’ απονομή αντιπεριφερειάρχης κα Αλειφέρη με τη σημερινή της ανακοίνωση εκφράζει την αγωνιώδη της προσπάθεια να εμπλέξει τη νόμιμη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης με την πολιτική επιβίωσή της, καταφεύγοντας σε μια ανοίκεια και ανερμάτιστη επίθεση προς την περιφερειακή αρχή.
Είναι προφανές ότι ο μόνος στόχος της επίθεσης του «συστήματος Αλειφέρη» είναι να κρατήσει πάση θυσία την καρέκλα της.
Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται ότι μοναδικός της στόχος είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στην περιφερειακή αρχή, καθώς αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την ουσία, μεταχειριζόμενη το απόρρητο της διαδικασίας κατά πώς τη βολεύει, υποπίπτοντας σε θεσμικές αντινομίες.
Πέραν τούτου έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε ό,τι αφορά το σεβασμό της για τη δημοκρατική λειτουργία, καθώς αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη.
Θυμηδία προκαλεί τέλος η παταγώδης αποτυχία της να τεκμηριώσει νομικά τους ισχυρισμούς της, αγγίζοντας τα όρια της γελοιότητας, μη σεβόμενη τη θεσμική λειτουργία των δικαστικών αρχών.
Το «φιάσκο του κοριού του συστήματος Αλειφέρη» είναι προφανές ότι έχει πέσει στο κενό».
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση Μπάρκα (ΣΥΡΙΖΑ) για Μάτι: «Μπορεί να είχαμε ΝΕΚΡΟΥΣ, αλλά… σώσαμε πολλούς άλλους”… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζούμε σε μια πραγματικά απίστευτη χώρα και έχουμε μια ακόμη πιο απίστευτη κυβέρνηση.  Χθες πέρασε στα ψιλά μια νέα δήλωση κυβερνητικού βουλευτή, και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου Μπάρκα, ο οποίος, μιλώντας στον Θέμα fm, υποστήριξε ότι αν και είχαμε νεκρούς στο Μάτι… «τουλάχιστον” σώσαμε αρκετούς άλλους.  Ακούστε την απίστευτη δήλωσή του:















Φανταστείτε να είχε συμβεί ανάλογη τραγωδία σε άλλη χώρα και να έβγαινε κυβερνητικός Βουλευτής να πει αυτό το πράγμα.
(Ηχητικό) Μπάρκας: Είχαμε νεκρούς αλλά σώσαμε και αρκετούς
Φανταστείτε να είχε συμβεί ανάλογη τραγωδία σε άλλη χώρα και να έβγαινε κυβερνητικός Βουλευτής να πει αυτό το πράγμα. Θα τον είχαν διώξει σε 10-15 λεπτά. Όμως εδώ έχουμε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

***   ΕΞΑΛΛΗ η Ρωσία με την Ελλάδα! ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ…

~   Στο κόκκινο είναι οι ελληνορωσικές σχέσεις, με τη Μόσχα να ζητάει εξηγήσεις από την Αθήνα για την άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Όπως έγινε γνωστό αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος τους είχε αρνηθεί τη χορήγηση βίζας, χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις. Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ζήτησε από την Ελλάδα να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις: «Έχουμε στείλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά».
Παράλληλα, επεσήμανε πως οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας είναι απαράδεκτη. «Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε η ίδια. 
***  ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ Πολάκη για το 93ο θύμα της φονικής πυρκαγιάς…

Την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου ότι το 93ο θύμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η 78χρονη εγκαυματίας που κατέληξε σήμερα νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο και όχι στην Εντατική επιβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας με νεώτερη ανακοίνωσή του.  Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο ότι η γυναίκα κατέληξε στη ΜΕΘ του Σισμανογλείου, με νέα ανακοίνωση υπό τον τίτλο «ορθή επανάληψη» αναφέρεται ότι «Σήμερα, Πέμπτη, 9/8/2018, κατέληξε γυναίκα εγκαυματίας, 78 ετών με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο». Η γραπτή «ομολογία» επιβεβαιώνει αφενός τον κ.Γιαννάκο που από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι η γυναίκα νοσηλευόταν στην β’ πνευμονολογική κλινική του Σισμανογλείου, αφετέρου επαναφέρει τον προβληματισμό για τις χθεσινές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με τις οποίες έχει γίνει προσπάθεια να «κρυφτεί» ο πραγματικός αριθμός των τραυματιών και η κατάστασή τους, ενώ έχουν «εξαφανιστεί» τα βιβλία καταγραφής συμβάντων των νοσοκομείων το βράδυ της μαύρης Δευτέρας της 23ης Ιουλίου.
Η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:
Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί της Πέμπτης 8 Αυγούστου ακόμη μια γυναίκα ηλικίας 78 ετών που νοσηλευόταν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, υπέκυψε. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφερόταν ότι η 78χρονη γυναίκα είχε υποστεί εγκαύματα από τη φωτιά στο Μάτι αλλά είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Την εκδοχή ότι η 93η νεκρή της ανείπωτης τραγωδίας νοσηλεύοταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διέψευσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, η 78χρονη γυναίκα που κατέληξε έπειτα από 17 ημέρες στο νοσοκομείο δεν νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά βρισκόταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας στη Β Πνευμονολογική Κλινική. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 34 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής
protothema.gr
***  Πύρινη κόλαση στη ΖΑΚΥΝΘΟ! Δυο φωτιές στο νησί…

Μνήμες των περσινών μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν πέρυσι το νησί, ξυπνούν οι δύο νέες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα στη Ζάκυνθο.  Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δυο διαφορετικές περιοχές, μια στο Μαχαιράδο και μια στον Κοιλιωμένο (περιοχή Καταλούπου). Μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή είναι η πυρκαγιά στο χωριό Κοιλιωμένος, καθώς έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα – ένα με κατεύθυνση προς το χωριό, και το άλλο να καίει πευκοδάσος της περιοχής. Στο χωριό του Κοιλιωμένου βρίσκονται 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες ενώ επιχειρούν ρίξεις νερού, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ και ελικόπτερο Έρικσον και 5 υδροφόρες.
Στην πυρκαγιά στο Μαχαιράδο, όπου και αυτή είναι υπό πλήρη εξέλιξη, επιχειρούν για την κατάσβεση της 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες.  «Σύμμαχος» των πυρκαγιών, είναι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να ενισχυθούν αργότερα.  Οι πυρκαγιές που πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ξέσπασαν στις 4.30 μ.μ. σε δασικές περιοχές.  Όπως έγινε γνωστό, στα μέτωπα της Ζακύνθου αναμένονται ενισχύσεις από τις γειτονικές περιοχές σε οχήματα και υδροφόρες.  protothema.gr
***   Nέα απειλή της Τουρκίας! «Χτυπάει» την Ελλάδα με τον πύραυλο Bora…

Με μια νέα ανάρτηση ξαναχτυπάει η γνωστή τουρκική ιστοσελίδα Savunma Sanayi St, σε μια προσπάθεια να προπαγανδίσει τις δυνατότητες του συστήματος βαλλιστικών πυραύλων Bora.   Στην ανάρτηση είναι ο χάρτης του Αιγαίου, με τονισμένες αεροπορικές βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα που φαίνονται να είναι βεληνεκούς του συστήματος. Η ιστοσελίδα είναι φερέφωνο του υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανυψώσει το εθνικό Τούρκων μέσω των οπλικών συστημάτων της χώρας.















Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimatları devam eden Roketsan BORA Füzesinin vuruş menzili.

(İşaretli olanlar askeri hava üsleri.)
Το Bora είναι ένας τακτικός βαλλιστικός πύραυλος που αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρεία ROKETSAN για να εξυπηρετήσει της ανάγκες του τουρκικού στρατού. Δοκιμάστηκε επιτυχώς και τέθηκε σε λειτουργία το Μάιο του 2017. Η έκδοση Bora-2 η οποία θα διαθέτει αρκετά μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές βρίσκεται σε εξελικτικό στάδιο. Η εξαγωγική έκδοση του συστήματος ονομάζεται Khan.  Το όχημα εκτόξευσης Bora μεταφέρει 2 κιβώτια με βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας. Τα βλήματα εκτοξεύονται κάθετα και έχουν βεληνεκές 280 km. Το βλήμα φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 470-kg υψηλής εκρηκτικότητας ή διασποράς. Για την πλοήγησή του προς το στόχο, χρησιμοποιεί GPS και σύστημα αδρανειακής καθοδήγησης (INS). Ο πύραυλος μπορεί να επαναπροσανατολιστεί κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει την κρούση κινούμενων στόχων. Η ακρίβεια του συστήματος κυμαίνεται στα 30-50m CEP. Όσον αφορά τις επιδόσεις και τις δυνατότητες, θεωρείται ισοδύναμο με το ρωσικό σύστημα Iskander-E.  Ο βασικός ρόλος του συστήματος είναι να πλήξει συγκεντρώσεις στρατευμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων, καθώς και άλλοι σημαντικοί στόχοι, όπως αεροδρόμια, θέσεις διοίκησης, συστήματα αεροπορικής άμυνας και εγκαταστάσεις υποστήριξης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στους βομβαρδισμούς ακριβείας.  (πληροφορίες από onalert.gr)
***  Κλειστή η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Θηβών! Oι «πρόσφυγες» την κατέλαβαν… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θηβών στο ύψος της Θήβας από πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην τοπική δομή φιλοξενίας.  Οι πρόσφυγες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα να αποχωρήσουν από την δομή και να μεταφερθούν σε διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού και αρνούνται να μετακινηθούν από τον δρόμο. Μάλιστα, χωρίς να νοιάζονται για την παρακώλυση της κυκλοφορίας, τόλμησαν να καπνίσουν μέχρι και…ναργιλέ:














Λαθρομετανάστες έκλεισαν την παλαιά Ε.Ο Αθηνών-Θηβών & κάθισαν στη μέση του δρόμου οκλαδόν με ναργιλέ,απολαμβάνοντας την ταλαιπωρία των εργαζομένων.
Θλιβερά τα όργανα της τάξης που διευκολύνουν το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών,φοβούμενοι μην τους μαλώσουν οι "αλληλέγγυοι"

***  Ο καιρός την Παρασκευή! Ζέστη και δυνατός αέρας…

ΠΡΟΓΝΩΣΗ της ΕΜΥ για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-08-2018 
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ KAIROS ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ. 
ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 3 ΜΕ 5, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΕΩΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΜΒΡΟΙ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 33 ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 7 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
ΑNΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 30 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑNΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 7 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΠΙΘΑΝΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
*** ΑΓΡΙΑ συμπλοκή μεταξύ συμμοριών στα Εξάρχεια χθες! Δύο τραυματίες…

Ένα άγριο συμβάν μεταξύ συμμοριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Εξαρχείων σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Γκύζη.   Το επεισόδιο διαδραματίστηκε λίγο μετά τις 4:30 σε διαμέρισμα, όπου έπειτα από συμπλοκή με όπλα και μαχαίρια μεταξύ των μελών των δύο αντίπαλων ομάδων, δύο άτομα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ο ένας τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο, ενώ ο δεύτερος είχε μαχαιρωθεί δύο φορές στο μηρό.  Ακολούθησε έφοδος της Κρατικής Ασφάλειας στο διαμέρισμα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία.
Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο έγινε με φόντο τη διαχείριση προσφύγων σε καταλήψεις της περιοχής των Εξαρχείων.
protothema.gr
***

~** ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας :
Έρευνα: Τα στενά εσώρουχα μπορούν να επηρεάσουν την ανδρική γονιμότητα

Με γνώμονα άλλοτε την άνεση κι άλλοτε το… στυλ η άποψη για το ποιός τύπος εσωρούχων είναι ο κατάλληλος είναι φυσικά μέχρι ενός σημείου υποκειμενικός. 


~Τα στενά σλιπάκια όντως είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας, αποφαίνονται οι ειδικοί, όπως υπογραμμίζει μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται από το τμήμα ιατρικών μελετών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ
Σλιπάκι η Μπόξερ;
Το παραπάνω απλοϊκό θεωρητικά ερώτημα έχει οπωσδήποτε απασχολήσει, τον ανδρικό πληθυσμό, πολλές περισσότερες της μιας φοράς.
Με γνώμονα άλλοτε την άνεση κι άλλοτε το… στυλ η άποψη για το ποιός τύπος εσωρούχων είναι ο κατάλληλος είναι φυσικά μέχρι ενός σημείου υποκειμενικός.Η ήταν τουλάχιστον μέχρι την στιγμή, που η –χρόνια γνωστή- θεωρία που θέλει τα στενά ανδρικά εσώρουχα να αλλοιώνουν την ποιότητα του σπέρματος, επιβεβαιώθηκε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα στενά εσώρουχα μπορούν να προκαλέσουν μειωμένη συγκέντρωση στα επίπεδα του σπέρματος επηρεάζοντας έτσι την, υπεύθυνη για την γονιμότητα, ορμόνη FSH.
Ειδικότερα, οι ειδικοί κατάφεραν να αντιληφθούν ενδεχόμενο μηχανισμό σύνδεσης μεταξύ του αισθήματος της πίεσης, στην βουβωνική χώρα και της μειωμένης γονιμότητας, λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι ο υποθάλαμος του εγκεφάλου, αναγνωρίζοντας την πίεση που ασκείται στους όρχεις, αναγκάζεται να «δώσει εντολή» για μείωση τόσο των επιπέδων παραγωγής ορμόνης FSH, όσο και της παραγωγής σπέρματος.
Τα αποτελέσματα, προέκυψαν έπειτα ανάλυση 1.186 δειγμάτων σπέρματος από 657 διαφορετικούς άνδρες, οι οποίοι και αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας τα τελευταία δέκα χρόνια. Πηγή: Independent
~**  Έρευνα: Ο ύπνος πάνω από οκτώ ώρες είναι επιβλαβής για την υγεία

Ο δεκάωρος ύπνος σχετίζεται επίσης με κατά 56% αυξημένο κίνδυνο θανατηφόρου εγκεφαλικού και 49% θανατηφόρου εμφράγματος.   AP

Οι άνθρωποι που κάθε βράδυ κοιμούνται περισσότερες από οκτώ ώρες, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο καρδιαγγειακό κίνδυνο και είναι πιθανότερο να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους κοιμούνται επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική μελέτη.
Όπως υποδεικνύουν τα στοιχεία, όσοι κοιμούνται συνήθως γύρω στις δέκα ώρες καθημερινά ( Γεγονός ασφαλώς όχι συχνό στην εποχή μας.), έχουν 30% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου έναντι όσων κοιμούνται επτά ώρες (που θεωρείται το «συνηθισμένο»). 
Ο δεκάωρος ύπνος σχετίζεται επίσης με κατά 56% αυξημένο κίνδυνο θανατηφόρου εγκεφαλικού και 49% θανατηφόρου εμφράγματος.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Μάντσεστερ, Κιλ, Λιντς και Ανατολικής Αγγλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Journal of American Heart Association", αξιολόγησαν τα ευρήματα 74 μελετών σχετικών τόσο με τη διάρκεια όσο και με την ποιότητα του ύπνου και την επίπτωση στην υγεία.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ο υπερβολικός ύπνος πρέπει να θεωρείται ένδειξη πιθανού καρδιαγγειακού κινδύνου. Η μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι ο ανεπαρκής και κακής ποιότητας ύπνος σχετίζεται με κατά 44% αύξηση του κινδύνου για στεφανιαία νόσο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω έρευνα υπάρχει και… ελληνικό στοιχείο, με τους Ευάγγελο Κοντοπαντέλη και Ανδρέα Μάμα, με καταγωγή από την Ελλάδα και την Κύπρο αντίστοιχα, να συμμετέχουν για λογαριασμό του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.
Ακολουθεί σύνδεσμος της επιστημονικής δημοσίευσης: 
http://https//www.ahajournals.org/doi/10.1161/JAHA.118.008552

~**  Έρευνα: Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει καρδιολογικά προβλήματα

Διαπιστώθηκε ότι όσοι ζούσαν κοντά σε θορυβώδεις, πολυσύχναστους και ρυπογόνους δρόμους, είχαν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο μέγεθος καρδιάς σε σχέση με τους ανθρώπους που ζούσαν σε περιοχές με μικρή ρύπανση. Î Î·Î³Î·: twitter

Η συχνή έκθεση ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να προκαλέσει επιβαρυντικές αλλαγές στην καρδιά, παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται στα αρχικά στάδια της καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Eερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νάι Ονγκ του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, που έκαναν, σύμφωνα με το BBC, τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Circulation", μελέτησαν στοιχεία για περίπου 4.000 ανθρώπους.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι ζούσαν κοντά σε θορυβώδεις, πολυσύχναστους και ρυπογόνους δρόμους, είχαν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο μέγεθος καρδιάς σε σχέση με τους ανθρώπους που ζούσαν σε περιοχές με μικρή ρύπανση. 
Αυτό ίσχυε ακόμη και για όσους εκτίθεντο σε επίπεδα ρύπανσης εντός των ορίων ασφαλείας.
Για κάθε παραπάνω μικρογραμμάριο σωματιδίων ΡΜ2,5 ανά κυβικό μέτρο αέρα και για κάθε δέκα παραπάνω μικρογραμμάρια διοξειδίου του αζώτου ανά κυβικό μέτρο αέρα, η καρδιά ενός ανθρώπου είχε 1% μεγαλύτερο μέγεθος.
Αυτή η επιβάρυνση της καρδιάς είναι περίπου ανάλογη με εκείνη που παρατηρείται σε περίπτωση παρατεταμένης σωματικής αδράνειας ή υπέρτασης.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα μικροσκοπικά σωματίδια ΡΜ2,5 δεν πρέπει να ξεπερνούν τα δέκα μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ το διοξείδιο του αζώτου τα 40 μικρογραμμάρια. Τα σωματίδια αυτά είναι επικίνδυνα, επειδή μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στους πνεύμονες και στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσοι άνθρωποι με διογκωμένη καρδιά θα εμφανίσουν τελικά καρδιοπάθεια.
 
*** Αθλητικά Νέα :
Πηγή: ΑΜΠΕ
~***    Στην κορυφή της Ευρώπης Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στο επί κοντώ

Κυρίαρχες στους αιθέρες οι ελληνίδες πρωταθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο.     ~ Διπλός θρίαμβος για τον ελληνικό αθλητισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Βερολίνο. 

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα στο άλμα επί κοντώ. 
Πρόκειται για το δεύτερο συναπτό πρωτάθλημα Ευρώπης για την Στεφανίδη, η οποία ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 4,85 μέτρα, βελτιώνοντας μάλιστα το προσωπικό της ρεκόρ στην διοργάνωση κατά τέσσερα εκατοστά. 
Η Κυριακοπούλου πέτυχε την καλύτερη επίδοσή της για το τρέχον έτος με άλμα στα 4,80 μέτρα, ενώ είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,85. 
Έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση η Στεφανίδη επιχείρησε άλμα και στα 4,96, όμως απέτυχε τρεις φορές. Το πανευρωπαϊκό ρεκόρ ανήκει σταθερά στην Ρωσίδα Έλενα Ισιμπάγεβα, στα 5,06 μέτρα. 
Σημειώνεται πως οι δύο ελληνίδες πρωταθλήτριες ήταν οι μοναδικές που κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα 4,80, με την Βρετανίδα Χόλι Μπράντσο, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, να «σταματά» στα 4,75 μέτρα. 
Η 22χρονη Ελένη Πόλακ έμεινε στη 12η θέση του τελικού, με τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,30. 
Η Ελλάδα πλέον αριθμεί δύο χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο στους αγώνες, μετά τον θρίαμβο του Μίλτου Τεντόγλου χθες στο άλμα εις μήκος.  
Άμεσα ήταν τα συγχαρητήρια από τον ελληνικό πολιτικό κόσμο.  
Στο «χορό» μπήκε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τιτιβίζοντας: «Απίστευτη ευρωπαϊκή βραδιά για τα ελληνικά χρώματα στο επι κοντώ!! Χρυσό & αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο #berlin2018 για τις Κατερίνα Στεφανίδη & Νικόλ Κυριακοπούλου!».

***  Μίλτος Τεντόγλου: Από το παρκούρ στα Γρεβενά στην κορυφή της Ευρώπης

Ο πρωταθλητής Ευρώπης μέχρι την ηλικία των 15 ετών ήταν παθιασμένος με το παρκούρ. Η μητέρα του θυμάται ότι με τους φίλους του «όργωναν» κυριολεκτικά την πλατεία και το αθλητικό στάδιο της πόλης, όπου έκαναν άλματα, δημιουργούσαν βιντεάκια και τα ανέβαζαν στη συνέχεια στο διαδίκτυο

 Î‘ΠΕ-ΜΠΕ
~  Ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να ανέβει στο μεγαλύτερο σκαλοπάτι της Ευρώπης και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος και η μητέρα του πρωταθλητή Ευρώπης στο άλμα εις μήκος, Ιωάννα Παπαδημητρίου δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της για τη μεγάλη επιτυχία του παιδιού της.  
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Παπαδημητρίου εξιστορεί πως ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκινώντας κάνοντας…παρκούρ στα Γρεβενά στην κορυφή της Ευρώπης.  
«Είμαι πολύ περήφανη για τον Μίλτο και για τα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στη ζωή του» σημειώνει και με μια σιγουριά που δεν αφήνει κανένα σημείο παρερμηνείας προσθέτει: «και τελευταίος να έβγαινε πάλι περήφανη θα ήμουν για το παιδί μου». Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η ίδια, γνωρίζει πολύ καλά ότι ένας αγώνας κρύβει εκπλήξεις και όπως αναφέρει «υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της ανατροπής. Δεν τον αγαπάμε λιγότερο, εάν ο Μίλτος έχει κάποια αποτυχία».  
Η κ. Παπαδημητρίου παρακολούθησε όλες τις προσπάθειες του Μίλτου από τις κερκίδες του αθλητικού σταδίου στο Βερολίνο και, όπως εξομολογείται, μπορεί «για κάποια στιγμή να νιώσαμε την αγωνία να μας κυριεύει, αλλά πάντα ελπίζαμε ότι θα κάνει ένα πολύ καλό άλμα. Τον έβλεπα ότι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ήταν πολύ ήρεμος και περίμενα ότι κάποια στιγμή θα βγει το άλμα που και αυτός επιθυμούσε».  
Ο Μίλτος Τεντόγλου ασχολήθηκε τυχαία με τον στίβο λίγο πριν γίνει 15 ετών και σε πέντε χρόνια με συστηματική δουλειά και προσπάθεια κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Μάλιστα, κατέγραψε και μια σημαντική πρωτιά, για Έλληνα αθλητή, με την πρώτη του συμμετοχή σε τέτοια κορυφαία διοργάνωση κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, σε ηλικία μόλις 20 ετών. 
Ο πρωταθλητής Ευρώπης μέχρι την ηλικία των 15 ετών ήταν παθιασμένος με το παρκούρ. Η μητέρα του θυμάται ότι με τους φίλους του «όργωναν» κυριολεκτικά την πλατεία και το αθλητικό στάδιο της πόλης, όπου έκαναν άλματα, δημιουργούσαν βιντεάκια και τα ανέβαζαν στη συνέχεια στο διαδίκτυο. «Είχε συνέχεια μικροτραυματισμούς και κάποια φορά έφτασε στο σημείο να κάνει μέχρι και εγχείρηση μηνίσκου» θυμάται. Στους αγώνες παρκούρ τον είδε ο Βαγγέλης Παπανίκος, ο πρώτος προπονητής του, ο οποίος κατάλαβε ότι ο νεαρός διέθετε μεγάλη αλτικότητα. Τον κάλεσε να κάνει ορισμένα δοκιμαστικά άλματα στο σκάμμα του γηπέδου και μετά το τρίτο άλμα του ανακοίνωσε ορθά κοφτά: «μόλις γράφτηκες ως υποψήφιος άλτης του στίβου». 
Ο Μίλτος, τον Οκτώβριο άρχισε να πηγαίνει σε κάποιες προπονήσεις και τον επόμενο Μάρτιο στους διασυλλογικούς αγώνες που έγιναν, κατέκτησε την πρώτη θέση στην ηλικία του, διηγείται η κ. Παπαδημητρίου. «Τότε μου είπαν για πρώτη φορά οι προπονητές του από την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών, ότι Μίλτος διαθέτει μεγάλο ταλέντο, αλλά προσπαθούμε με το ζόρι να τον κρατήσουμε στο γήπεδο» θυμάται. 
Τον πρώτο χρόνο πήγαινε για «πλάκα» στις προπονήσεις, του άρεσε ο στίβος, αλλά δεν ήθελε ταυτόχρονα και να δεσμεύεται. Είναι αθλητικός τύπος, του άρεσε πολύ το παρκούρ και γενικότερα η κίνηση. Πριν καταλήξει στο άλμα εις μήκος έκανε έπταθλο ενώ έφερε και μια διάκριση στο άλμα εις ύψος, συνεχίζει η περήφανη μητέρα τη διήγησή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
Τα τηλεφωνά δεν έχουν σταματήσει να κτυπούν, «μας παίρνουν συνέχεια για να ευχηθούν για την επιτυχία του Μίλτου, τους ευχαριστούμε όλους και πιο πολύ τον σύλλογό του την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών» λέει η κ. Παπαδημητρίου. 
Χθες το βράδυ, με απόφαση του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, σε ένδειξη τιμής για τον πρωταθλητή Ευρώπης, φωταγωγήθηκε το δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης. 

*** Ευρωπαϊκό Κολύμβηση: Ασημένιο μετάλλιο ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο

Ο Ελληνας αθλητής τερμάτισε δεύτερος στον τελικό με 21.44, κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, πίσω μόνο από τον Βρετανό Μπεν Πράουντ (21.34).

 ~ Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκόβης. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έσπασε την… κατάρα της τέταρτης θέσης και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, πετυχαίοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 21.44 (έναντι 21.52 που είχε κάνει στο χθεσινό ημιτελικό).
Ο 25χρονος κολυμβητής του Εθνικού μετρούσε μέχρι σήμερα πέντε τέταρτες θέσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (50μ. ελεύθερο το 2012 και το 2016, 50μ. πεταλούδα φέτος, 4Χ100μ. ελεύθερο και 4Χ100μ. μικτή ομαδική το 2016), δεν πτοήθηκε όμως, συνέχισε να προσπαθεί και δικαιώθηκε επιτέλους σήμερα, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιό της στη Γλασκόβη, μετά το χάλκινο του Απόστολου Χρήστου στα 100μ. ύπτιο.
Ο Γκολομέεβ κόντραρε μάλιστα ως το τέλος το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, τον Μπεν Πράουντ, ο οποίος είχε κάνει 21.11 στον ημιτελικό αλλά σήμερα πήγε σαφώς πιο αργά. Τελικά ο Βρετανός πήρε την πρώτη θέση με 21.34 και χάρισε στη χώρα του τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο σε αυτό το αγώνισμα. Πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή τερμάτισαν ο Ιταλός Αντρέα Βεργκάνι με 21.68 και ο Ρώσος Βλαντ Μορόζοφ με 21.74, που είχαν προκριθεί με τον δεύτερο και τον τρίτο χρόνο αντίστοιχα. Γενικά, οι περισσότεροι φιναλίστ πήγαν πιο αργά σε σχέση με τον ημιτελικό, όμως ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήταν τόσο αποφασισμένος που έκανε νέο ρεκόρ και ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του τελικού.
Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. ελεύθερο ανδρών:
1. Μπεν Πράουντ (Μ.Βρετανία) 21.34
2. Κριστιάν Γκολομέεβ (ΕΛΛΑΔΑ) 21.44

 
3. Αντρέα Βεργκάνι (Ιταλία) 21.684. Βλαντ Μορόζοφ (Ρωσία) 21.74
5. Σιμόνας Μπίλις (Λιθουανία) 21.97
6. Τζέσε Πέτερ Πουτς (Ολλανδία) 22.08
7. Αρι-Πέκα Λιουκόνεν (Φινλανδία) 22.11
8. Πάβελ Γιούρασεκ (Πολωνία) 22.14
 

***  Πραγματοποιήθηκαν χθες οι κληρώσεις του Κυπέλλου Μεσσηνίας και των πρωταθλημάτων Α΄, Α1, Β΄ και Γ΄ Τοπικής 
Πραγματοποιήθηκαν χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Horizon Blu” στην παραλία Καλαμάτας, οι κληρώσεις του Κυπέλλου Μεσσηνίας και των πρωταθλημάτων Α΄, Α1, Β΄ και Γ΄ Τοπικής κατηγορίας.
Στην κλήρωση παραβρέθηκαν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΜ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Βασίλη Σπηλιώτη, ο τέως πρόεδρος Λεωνίδας Οικονομίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Άγγελος Σκαφιδάς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκος Κοσσάρης, τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Σταύρος Λάμιας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, Ανδρέας Μιχαλακέας, πρόεδροι και παράγοντες και προπονητές σωματείων, διαιτητές και παρατηρητές αγώνων της ΕΠΣΜ.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης αφού ευχήθηκε στις ομάδες καλή σεζόν, στην συνέχεια ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σωτήρη Μιχαλόπουλου, που διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ και γενικά η προσφορά του στο ποδόσφαιρο ήταν μεγάλη, και των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής.
 Τιμήθηκε η Ακαδημία ΑΟ Πατίστα
Ακόμη,  ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης απένειμε πλακέτα στην Ακαδημία ΑΟ Πατίστα που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Κ-15, σε διεθνές τουρνουά στην Σουηδία (την πλακέτα παρέλαβε ο προπονητής του ΑΟ Πατίστα Νίκος Καλαλέτρης.
 Κύπελλο Mεσσηνίας
Η κλήρωση των αγώνων Κυπέλλου Μεσσηνίας
Πεταλίδι – Θύελλα Χαρακοπιού
Καλλιθέα –Τσικλητήρας Πύλου
Ομόνοια - Χώρα
Αναγέννηση Παραλίας – Μιλτιάδης
Ασπρόχωμα – Απόλλων Καλαμάτας
ΑΟ Φυτειάς – ΑΟ Διαβολιτσίου
Ολυμπιακός Ανάληψης  -  Ανδρούσα
ΑΟ Κυπαρισσίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας
Τέλος Άγρας – Ηρακλής Καλαμάτας
Καλό Νερό – Εθνικός Μελιγαλά
ΑΕ Μάνης – Ηρακλής Κυπ.
Δώριο – Ακρίτας Κορώνης
Χανδριναϊκός – ΑΕ Αβάις
Εράνη – Θουρία
ΑΟ Φαραί – Πάμισος Μεσσήνης
ΑΟ Σπερχογείας - Μεθώνη

***  Aναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στα πλέι - οφ του Γιουρόπα Λιγκ :
ιούνικ (Αρμενία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ): 0-0
Ούφα (Ρωσία) - Προγκρές Νίντερκορν (Λουξεμβούργο): 2-1
Αλασκέρτ (Αρμενία) - Κλουζ (Ρουμανία) 0-2
Σπάρτακς Γιούρμαλα (Λετονία) - Σούντουβα (Λιθουανία) 0-1
Χάποελ Χάιφα (Ισραήλ) - Αταλάντα (Ιταλία) 1-4
Λειψία (Γερμανία) - Κραϊόβα (Ρουμανία) 3-1
Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) - Ντιναμό Μπρεστ (Λευκορωσία) 4-0
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία) 4-0
Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) - Βαλούρ Ρέικιαβικ (Ισλανδία) 1-0
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 2-2
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) - Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 1-0
Μαριούπολ (Ουκρανία) - Μπορντό (Γαλλία) 1-3
Σίγκμα Όλομουτς (Τσεχία) - Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) 2-0
Τορπέντο Κουτάισι (Γεωργία) - Κουκέσι (Αλβανία) 5-2
Τρέντσιν (Σλοβακία) - Φέγενορντ (Ολλανδία) 4-0
Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ (Πολωνία - Γάνδη (Βέλγιο) 0-1
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) - ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) 0-2
Νόρντζελαντ (Δανία) - Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 1-2
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 1-2
Μπεσίκτας (Τουρκία) - Λίντσερ (Αυστρία) 1-0
Γκενκ (Βέλγιο) - Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 2-0
Μπασακσεχίρ (Τουρκία) - Μπέρνλι (Αγγλία) 0-0
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) - Ελσίνκι (Φινλανδία) 3-0
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Λουκέρνη (Ελβετία) 4-0
Φίτεσε (Ολλανδία) - Βασιλεία (Ελβετία) 0-1
Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία) - Μπράγκα (Πορτογαλία) 1-1
Κορκ Σίτι (Ιρλανδία) - Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 0-2
Σπαρτάκ Σουμπότιτσα (Σερβία) - Μπρόντμπι (Δανία) 0-2
Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) - FC Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 0-0
Χιμπέρνιαν (Σκωτία) - Μόλντε (Νορβηγία) 0-0
Ρέιντζερς (Σκωτία) - Μάριμπορ (Σλοβενία) 3-1
Σάρπσμποργκ (Νορβηγία) - Ριέκα (Κροατία) 1-1
Δε Νιού Σέιντς (Ουαλία) - Μίντιλαντ (Δανία) 0-2
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) 1-2
Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) - Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 2-1
Σεβίλη (Ισπανία) - Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) 1-0

***  Η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας
Πηγή: sport-fm.gr

Με εντός έδρας αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα οι διεκδικητές του τίτλου. Δύσκολη έξοδος στην πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας.   Με δύσκολη έξοδο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα Παναθηναϊκός, που θα παίξει εναντίον της Ξάνθης στα Πηγάδια, ενώ στη Λαμία θα κάνει την επανεμφάνισή του στην πρώτη κατηγορία ο Άρης. 

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής Ξάνθη-Παναθηναϊκός 
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 
Παναιτωλικός-Ατρόμητος 
Πανιώνιος-ΟΦΗ 
Λαμία-Άρης 
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ

2η αγωνιστική
Παναιτωλικός-ΟΦΗ
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ
Ατρόμητος-Ξάνθη
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-Λαμία
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα
Αρης-ΑΕΛ
Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης

3η αγωνιστική
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
Ξάνθη-Παναιτωλικός
ΑΕΚ-Πανιώνιος
Λαμία-Ατρόμητος
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης
ΑΕΛ-Παναθηναϊκός
Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα
Αρης-Λεβαδειακός

4η αγωνιστική
Ξάνθη-ΟΦΗ
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Παναιτωλικός-Λαμία
Πανιώνιος-Ολυμπιακός
Ατρόμητος-ΑΕΛ
Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης

5η αγωνιστική
ΟΦΗ-ΑΕΚ
Λαμία-Ξάνθη
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
ΑΕΛ-Παναιτωλικός
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος
Λεβαδειακός-Ατρόμητος
Αρης-Αστέρας Τρίπολης
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

6η αγωνιστική
Λαμία-ΟΦΗ
ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Ξάνθη-ΑΕΛ
ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός
Πανιώνιος-Αρης
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός

7η αγωνιστική
ΟΦΗ-Ολυμπιακός
ΑΕΛ-Λαμία
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ
Λεβαδειακός-Ξάνθη
Αρης-ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

8η αγωνιστική
ΑΕΛ-ΟΦΗ
Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης
Λαμία-Λεβαδειακός
ΑΕΚ-Αρης
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης
Πανιώνιος-Ατρόμητος

9η αγωνιστική

ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης
Λεβαδειακός-ΑΕΛ
Αρης-Ολυμπιακός
ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
Πανιώνιος-Παναιτωλικός

10η αγωνιστική
Λεβαδειακός-ΟΦΗ
Απόλλων Σμύρνης-Αρης
ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
Λαμία-Αστέρας Τρίπολης
ΑΕΚ-Ατρόμητος
Ξάνθη-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός

11η αγωνιστική
ΟΦΗ-Αρης
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός
Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ
Ατρόμητος-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-Λαμία
Παναιτωλικός-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-Ξάνθη

12η αγωνιστική
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ
Αρης-Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης
Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος
ΑΕΛ-Πανιώνιος
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός
Λαμία-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Ξάνθη

13η αγωνιστική

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρόμητος-Αρης
Πανιώνιος-Λεβαδειακός
Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης
ΠΑΟΚ-ΑΕΛ
Ξάνθη-Ολυμπιακός
ΑΕΚ-Λαμία

14η αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος
Αρης-Παναιτωλικός
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ
Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη
ΑΕΛ-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Λαμία

15η αγωνιστική
ΟΦΗ-Ατρόμητος
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Ξάνθη-Αρης
ΑΕΚ-Λεβαδειακός
Λαμία-Απόλλων Σμύρνης
Ολυμπιακός-ΑΕΛ


~~ ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  :
~** ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! : 
~* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  03  Αυγούστου 2018  : 
~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 04 Αυγούστου 2018 :  
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Κυριακή 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 : 
http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*ARFARA  NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018 . Εορτή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ :  
 ~* ~ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 07 Αυγούστου  2018* : 
  http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html  .-
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018  :  
~*ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ ,   Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018 . : 
~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ   τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 09  Αυγούστου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news_9.html .-
~*~* ARFARA NES  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 10  Αυγούστου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-nes.html .- 
~*
~*
~  **  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 : 
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 2.-   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas.- ,
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
    Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas  

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6425 video.  -    Σταματης Σκουλικας 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας , 
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
Σύνολον                                  14.444   βίντεο   .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6425 video.  -    Σταματης Σκουλικας 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας , 
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
Σύνολον                                  14.444   βίντεο   .-


~* https://www.facebook.com/sylgkdsarf   = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 



  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .- ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ                                                                                

 https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      

https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   

http://messinia1234.com/?page_id=937  ,                                                                                                ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        

*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    

~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    



www.erroso.gr  , .-   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου