ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018 .
~
~ *  Σημασία δεν έχει το τι λέμε , αλλά το τί πράττουμε στο δρόμο της επίγειας ζωής μας    !


~  8 Αυγούστου: Εορτή του Αγίου Αιμιλιανού του Ομολογητού και Επισκόπου

~  Τη μνήμη του Αγίου Αιμιλιανού του Ομολογητού και Επισκόπου Κυζίκου τιμά σήμερα, 8 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Ο Απόστολος Παύλος θέλοντας να τονίσει τη μεγάλη σημασία της ομολογίας της πίστης μας προς το Χριστό, είπε: «Έχοντες ούν αρχιερέα μέγαν διεληλυθότα τους ουρανούς, Ιησούν τον υιόν του Θεού, κρατώμεν της ομολογίας».     
Αφού, δηλαδή, έχουμε μεγάλο Αρχιερέα, που έχει πλέον περάσει από τους ουρανούς και μπήκε στην αιώνια κατάπαυση, όπου μας περιμένει…
που δεν είναι απλός άνθρωπος, αλλά είναι ο Υιός του Θεού, ας κρατάμε καλά την ομολογία της πίστης μας προς Αυτόν, τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.    Ένα τέτοιο παράδειγμα ομολογίας ήταν και ο Άγιος Αιμιλιανός, που έζησε μεταξύ 8ου και του 9ου αιώνα μ.Χ.     Ο Αιμιλιανός ήταν επίσκοπος Κυζίκου μετά το Νικόλαο, στα χρόνια 787 – 815 μ.Χ. Αγωνίστηκε με όλη τη δύναμη που του παρείχε ο Θεός για την τιμητική προσκύνηση των αγίων εικόνων, όταν αυτοκράτορας ήταν ο εικονομάχος Λέων ο Ε’.     Αθλητής της Ορθοδοξίας, μιλούσε θερμότατα γι’ αυτή και ενίσχυε τους πιστούς να υπομένουν καρτερικά τους ασεβείς διωγμούς. Υπέφερε πολλές κακοπάθειες και θλίψεις και πέθανε τελικά εξόριστος, σαν γνήσιος Ομολογητής της ορθής πίστης. Απολυτίκιο:   Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης.    Της του Λόγου εικόνος διαγράψας την έλλαμψιν, Αιμιλιανέ Ιεράρχα διά βίου ορθότητας, την ένσωμον Εικόνα του Χριστού, εδίδαξας τιμάσθαι ευσεβώς, διά τούτο ως ποιμένα και αθλητήν, τιμώμεν σε κραυγάζοντες, δόξα τω παρασχόντι σοι Ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω δωρουμένω διά σού, πάσι την άφεσιν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Αιμιλιανού - 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/pA0A_0VEfkk .-

~ **  Δεν σώζει η αναμαρτησία αλλά η μετάνοια…

~   Έναν άνθρωπο δεν το σώζει η αναμαρτησία

Αλλά η μετάνοια!  ~  Αναμάρτητος δεν είναι κανείς μας!

Από την μεταπτωτική κατάσταση μας
Η ανθρώπινη φύση έχει ροπή προς την αμαρτία.  Ο μόνος αναμάρτητος που υπήρξε ποτέ στη γη ήταν ο Χριστός.  Όλοι μας λοιπόν, είμαστε αμαρτωλοί!  Ο Άγιος Αυγουστίνος στις «Εξομολογήσεις”  Μιλάει κι αποδεικνύει πως ο άνθρωπος  Αμαρτάνει από τη βρεφική του ηλικία  Χωρίς βέβαια να έχει επίγνωση της αμαρτίας του  Σε εκείνη την ηλικία.  Υποστηρίζει, τόσο ο εν λόγω Άγιος όσο και ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς  Ότι δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι εγωιστές από τα μικρά παιδιά  Που γκρινιάζουν επίμονα μέχρι κάποιος να τους κάνει το χατίρι.  Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως η αμαρτία είναι συνδεδεμένη με την ανθρώπινη φθαρτή φύση μας.  Ο Κύριός μας επειδή το γνώριζε αυτό, μας έδωσε το μεγάλο δώρο της εξομολόγησης.  Με την εξομολόγηση μας δίνεται η δυνατότητα να σβήσουμε κάθε μας αμαρτία  Και να ξεκινήσουμε μια καινούργια ζωή με όσο το δυνατόν λιγότερες αμαρτίες.  Ωστόσο, η εξομολόγηση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα, στον οποιοδήποτε  Αν δεν συνοδεύεται με ειλικρινή μετάνοια για κάθε αμαρτία μας.  Πολλοί έχουμε παρεξηγήσει το μυστήριο της εξομολόγησης  Και νομίζουμε πως μια επιγραμματική αναφορά των αμαρτημάτων μας, στον πνευματικό μας  Αρκεί για να συγχωρεθούν.  Ο Θεός, όμως, θέλει ειλικρινή μετάνοια.  Θέλει να έχουμε επίγνωση των αμαρτιών μας, συντριβή καρδίας για αυτήν  Δάκρυα και πόνο ψυχής γιατί πληγώσαμε τον Πατέρα μας.  Γιατί πληγώσαμε Αυτόν που Σταυρώθηκε για να σώσει εμάς από την αμαρτία.  Η εξομολόγηση μπορεί να υπάρξει το μεγαλύτερο και πιο σωτήριο όπλο του Χριστιανού  Έναντι της αμαρτίας αν συνοδεύεται με ειλικρινή μετάνοια, ή μπορεί να υπάρξει, η καταδίκη του  Όταν παρουσιάζεται στην εξομολόγηση αμετανόητος  Διότι τότε είναι σαν να εμπαίζει τον Θεό! 
~ **  Πάντα εφημερεύει και διανυκτερεύει - ΝΩΝΤΑΣ ΣΚΟΠΕΤΕΑΣ
~ https://youtu.be/bvYko0J9Y7Y   .-
Χαίρετε αγαπητοί συναμαρτωλοί αδελφοί μου… Καλωσορίσατε στα ραδιοκύματα της εκπομπής μας …μιας βιωματικής προσέγγισης του σωτηρίου Θεϊκού ακαταλήπτου …μιας προσπάθειας να δροσιστεί η άνυδρη ψυχή ,να γαληνέψει η τρομαγμένη από της αμαρτίας την ταραχή ζωή μας , με το γλυκύτερο φως του κόσμου …Το Φως του Χριστού μας …Να σπάσει το ανθρωποκτόνο σκοτάδι που γίνεται όλο και πυκνότερο …Συνοδοιπόροι σε μια αγαπητική εν Κυρίω συναλληλία , που συναντά την θέρμη και την ψυχωφελή αγωνία κάθε σύμπονου αδελφού-τεθλιμμένου συνοδίτη , στα ερτζιανά του Θεού και στα ευλογημένα ραδιοφωνικά καταφύγια της Πατρίδας μας … Επιμέλεια παρουσίαση : Νώντας Σκοπετέας http://sotiriapsixis.blogspot.gr/  .-
***

***  Ρωσία – Ελλάδα: Ο «ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ξεκίνησε!

~  ■ Η Μόσχα μετά τα συλλυπητήρια σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Αθήνα ■ Απαγορεύουν την είσοδο στο «δεξί χέρι» του υπουργού Εξωτερικών ■ Προκαλούν ξανά πονοκέφαλο στην κυβέρνηση
Η Μόσχα πάτησε το κουμπί των αντιποίνων και προχώρησε στην απέλαση δύο Ελλήνων χαμηλόβαθμων διπλωματών, καθώς και στην απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία του Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά, συνεχίζοντας έτσι τη στοχοποίηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, τον οποίο οι Ρώσοι θεωρούν βασικό υπαίτιο της ελληνορωσικής διπλωματικής κρίσης.
Με άλλα λόγια, η Μόσχα στέλνει μήνυμα στον κ. Κοτζιά ότι είναι ανεπιθύμητος, επιλέγοντας να απαγορεύσει την είσοδο στον πιο στενό του συνεργάτη.  Επί της ουσίας, την ελληνορωσική κρίση διαδέχεται ένας νέος ψυχρός πόλεμος, καθώς η Ρωσία, μετά τα συλλυπητήρια για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, σκληραίνει τη γραμμή της απέναντι στην Αθήνα και απαντά στις απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο, δημιουργώντας έναν νέο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση.                         Το υπόμνημα Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς κλήθηκε -για τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα- στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και παρέλαβε το υπόμνημα με το οποίο κοινοποιούνταν η απέλαση των δύο στελεχών της πρεσβείας μας στη ρωσική πρωτεύουσα, καθώς και το «απαγορευτικό» στον Γιώργο Σακελλαρίου.  Επιπλέον, η ρωσική πλευρά προχώρησε σε διάβημα προς τον κ. Φρυγανά, με το οποίο εγκαλεί την Αθήνα για «αντιρωσικές ενέργειες».  Αντιδρώντας στην κλήση του Ανδρέα Φρυγανά στη Μόσχα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα προκειμένου να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας για τις ρωσικές ενέργειες. Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα χαρακτήριζαν ασύμμετρη διπλωματικά την κίνηση των Ρώσων και εξηγούσαν ότι για τους δύο Ρώσους που απελάθηκαν από την Αθήνα και για τους άλλους δύο για τους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα υπήρχαν αποδείξεις για παράνομες δραστηριότητές τους. Πάντως η Αθήνα από τη μεριά της εξετάζει τους τρόπους απάντησης στα ρωσικά αντίποινα.  Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες που είχαν απελαθεί από την Αθήνα και τους είχε απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα με την κατηγορία της ανάμειξης στα εσωτερικά της χώρας μας (απόπειρα αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών) με χρήση αθέμιτων μέσων (χρηματισμός κρατικών αξιωματούχων) είχαν συνδεθεί από την ελληνική πλευρά με τις αντιδράσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών και την υποστήριξη των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία.  Μάλιστα τότε οι Ρώσοι κατηγόρησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι προχωρά σε μη φιλικές ενέργειες προς τη Ρωσία για λογαριασμό των ΗΠΑ και μάλιστα συνέδεσαν τη χρονική στιγμή της απέλασης των Ρώσων από την Ελλάδα με τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ωστόσο μέχρι σήμερα το Κρεμλίνο δεν είχε προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα- αντίποινα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες για την κίνηση της Ελλάδας.
***  Αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς των φαγητών στο Άγιον Όρος

Ρωτούν οι προσκυνητές γιατί τα φαγητά στο Όρος είναι πάντα τόσο νόστιμα, ακόμη και τα αλάδωτα.
Ένας γέροντας μου είπε επειδή βάζουμε μέσα ένα απαραίτητο συστατικό, «αγάπη»!
Άλλος λέει ότι τούς αφήνουμε πρώτα να…πεινάσουν καλά!    Άλλος μιλά για την ευλογία της Παναγίας!     Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι η καλή διάθεση με την οποία έρχονται οι άνθρωποι ἐδῶ και τα βλέπουν όλα άμορφα!    Τότε ο αγαθός λογισμός μας, υποχρεώνει το Θεό και τα ΚΑΝΕΙ όλα όμορφα     Και όλοι τότε είμαστε ευτυχισμένοι, ακόμη κι αν «πιάσει» λίγο το φαγητό!  
*** Την κατάσχεση των δύο κινέζικων αλιευτικών ζητούν οι 18 ναυτεργάτες καθώς διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους 
 Η αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης των πλοίων που είχαν καταθέσει οι 18 ναυτεργάτες, μέλη των πληρωμάτων των αλιευτικών πλοίων «SUN 1» και «SUN 2», με σημαίες Κίνας της ναυτιλιακής εταιρείας SEVEN SEAS που έχει έδρα στη Σαουδική Αραβία και τα οποία βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας από το Φεβρουάριο, συζητήθηκε χθες με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Οι ναυτεργάτες δε δέχτηκαν την πρόταση της εταιρίας για να τους καταβληθεί ένα μέρος των δεδουλευμένων και τα υπόλοιπα να τους δοθούν με εγγυητική επιστολή τράπεζας όταν επιστρέψουν στη χώρα τους και προχώρησε η εκδίκαση της υπόθεσης. Οι δύο πλευρές κατέθεσαν τις απόψεις τους και η έκδοση της απόφασης αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα.
 Εγκλωβισμένοι
Τα δύο αλιευτικά με σημαία Κίνας μπήκαν στο Μεσσηνιακό κόλπο στις 5 Φεβρουαρίου λόγω κακοκαιρίας, και οδηγήθηκαν στο λιμάνι για έλεγχο από τους λιμενικούς. Από τον έλεγχο προέκυψαν ζητήματα που δεν επέτρεπαν στα αλιευτικά να φύγουν, καθώς και μικροποσότητα χασίς. Από τότε άλλαξαν δύο φορές σημαία, αλλά η άδεια πλεύσης δεν υλοποιήθηκε,  καθώς οι ναυτεργάτες κατέφυγαν δικαστικά για τα δεδουλευμένα τους, τα οποία δεν τους είχαν καταβληθεί.
Στο αλιευτικό πλοίο «SUN 1» βρίσκονται 4 ναυτεργάτες από το Σουδάν, 3 από την Μαυριτανία και ένας από την Αίγυπτο. Στο αλιευτικό πλοίο «SUN 2» βρίσκονται 4 ναυτεργάτες από το Σουδάν, 3 από την Μαυριτανία και 2 από την Αίγυπτο.
Οι ναυτεργάτες μαζί με τον καπετάνιο του ενός αλιευτικού, έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στα πλοία, ενώ παρέμβαση για τη διαβίωσή τους και τις συνθήκες υγιεινής έχουν κάνει το ΠΑΜΕ, αλλά και οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων μηχανικών εμπορικού ναυτικού, κατώτερων πληρωμάτων μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η επαγγελματική ένωση μαγείρων Ε.Ν.
Χθες στη διαδικασία στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας παραστάθηκαν από την πλευρά της εταιρίας ο δικηγόρος Δημήτρης Καούνης και από την πλευρά των ναυτεργατών ο δικηγόρος Ιωάννης Βλαχόγιαννης.
 Δεν δέχονται συμβιβασμό
Ο κ. Καούνης ενημέρωσε το δικαστήριο ότι η εταιρία προτίθεται να καταβάλλει άμεσα στους ναυτεργάτες σε μετρητά το ποσό των 1000 ευρώ και τα υπόλοιπα που τους οφείλονται με εγγυητική τραπέζης που θα εισπράξουν επιστρέφοντας στη Μαυριτανία. Τα σκάφη ταξίδευαν από το Σουδάν για Μαυριτανία. Ωστόσο, οι ναυτεργάτες αρνήθηκαν την πρόταση της εταιρίας και όπως ανέφερε χθες στην κατάθεσή του ο καπετάνιος του ενός πλοίου, αυτό συμβαίνει διότι οι ναυτεργάτες, φοβούνται ότι δεν θα τηρηθεί η υπόσχεση αυτή.
Όπως κατέθεσε ο καπετάνιος, η εταιρία δεν έχει πληρώσει σε κανέναν εργαζόμενο, μισθούς και τα πλοία αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Διευκρίνισε μόνο ότι όλοι τους έχουν λάβει από την εταιρία το Γενάρη από 1000 δολάρια ο καθένας και μετά κάποια μικροποσά που δεν έφταναν να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Τόνισε πως απευθύνθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό στην Καλαμάτα και στο Δήμο Καλαμάτας για να τους παρέχουν τρόφιμα, ενώ περιέγραψε άθλιες τις συνθήκες διαβίωσής τους μέσα στα δύο πλοία.
Πρόσθεσε δε, ότι την προσφορά που τους κάνει η εταιρία για να συμβιβασθούν τα περισσότερα μέλη του πληρώματος δεν την δέχονται, διότι έχουν πάρει από τις οικογένειές τους σημαντικά ποσά για να καλύψουν τις ανάγκες τους μήνες που βρίσκονται στην Καλαμάτα και τα 1000 ευρώ που τους δίνει η εταιρία είναι πολύ λίγα. Παράλληλα, φοβούνται ότι η εταιρία δεν θα τους δώσει τα υπόλοιπα λεφτά που τους υπόσχεται. Πιστεύουν δε πως ο μόνος τρόπος για να πάρουν τα λεφτά τους, είναι να γίνει κατάσχεση στα πλοία.
Τις επόμενες ημέρες οι δύο δικηγόροι θα καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους στο δικαστήριο και αν δεν υπάρξει κάποιος συμβιβασμός ενδιάμεσα, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μετά από ένα μήνα.
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σήμα κινδύνου από επιστήμονες για καταστροφές σε Καλαμάτα, Πάτρα, Ηράκλειο, Πειραιά και Αθήνα 
Η Αθήνα ξεχωρίζει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά για αρνητικό λόγο, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας νέας διεθνούς επιστημονικής μελέτης, θα γνωρίσει στο μέλλον την μεγαλύτερη αύξηση τόσο σε καύσωνες όσο και σε ξηρασίες, σε σχέση με όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.
Οι ερευνητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, με επικεφαλής τη Σέλμα Γκουερέιρο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών «Environmental Research Letters”, χρησιμοποίησαν όλα τα διαθέσιμα κλιματικά μοντέλα (με βάση τρία σενάρια) για να προβλέψουν πώς θα εξελιχθούν σε 571 ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2050 ή το 2100 τρία βασικά φαινόμενα: οι πλημμύρες, οι ξηρασίες και οι καύσωνες.
Η μελέτη προβλέπει αύξηση της μέγιστης θερμοκρασίας και χειρότερους καύσωνες και στις 571 πόλεις (ακόμη και με το πιο αισιόδοξο από τα τρία σενάρια), αυξημένη ξηρασία ιδίως στη Νότια Ευρώπη, αύξηση στις πλημμύρες ιδίως στη βορειοδυτική Ευρώπη και γενικότερη επιδείνωση των κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις.
Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι μερικές περιοχές του ευρωπαϊκού Νότου μπορεί να βιώσουν ξηρασίες έως 14 φορές χειρότερες από τις σημερινές. Οι πέντε πόλεις με τις μεγαλύτερες προβλεπόμενες αυξήσεις ξηρασίας είναι κατά σειρά η Αθήνα, η Λισαβόνα, η Μαδρίτη, η Λευκωσία και η Σόφια.
Οι πέντε πόλεις με τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε καύσωνες προβλέπεται να είναι κατά σειρά η Αθήνα, η Λευκωσία, η Πράγα, η Ρώμη και η Σόφια.
Πέντε ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα και Πειραιάς) βρίσκονται στο υψηλότερο 5% των ευρωπαϊκών πόλεων που κινδυνεύουν τόσο με χειρότερες ξηρασίες όσο και με χειρότερους καύσωνες.
Οι πέντε πόλεις με τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε πλημμύρες θα είναι το Δουβλίνο, το Ελσίνκι, η Ρίγα, το Βίλνιους και το Ζάγκρεμπ.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

*** Συναυλία με το «Athens Tango Ensemble» στον προαύλιο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων 
Αύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου, στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων «…με φως καταμεσής του κόσμου», θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το «Athens Tango Ensemble» στον προαύλιο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας που στεγάζει τη «Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρία Γ. Καρέλια» επί της οδού Σταδίου 64 στην Καλαμάτα.
Το κουιντέτο «Athens Tango Ensemble» που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Βουγιούκα, ερμηνεύει μουσικά αριστουργήματα από τη «Χρυσή εποχή» του Αργεντίνικου τάνγκο (1935-1955), συνθέσεις του Astor Piazzolla (tango nuevo), καθώς και σημαντικών Ελλήνων δημιουργών του είδους, της εποχής του Μεσοπολέμου, όπως Σουγιούλ, Γιαννίδη, Αττίκ.
Οι Athens Tango Ensemble πραγματοποίησαν την πρώτη εμφάνισή τους στο κοινό την 21η Οκτωβρίου του 2016 και πολύ σύντομα η μουσική τους αγκαλιάστηκε από το αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο. Στη σύντομη ιστορία του το κουιντέτο έχει παρουσιάσει συναυλίες σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε χώρους όπως ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, το Half Note Jazz Club και πολλούς άλλους.
Δήμος Βουγιούκας (μπαντονεόν-ενορχηστρώσεις)
Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί)
Παναγιώτης Μάρκος (πιάνο)
Δημήτρης Κουφογιώργος (κιθάρα)
Κώστας Αρσένης (κόντρα μπάσο)
Συμμετέχει ο Αρτέμης Τσέτσιλας (τραγούδι)
Προπώληση εισιτηρίων στο κτήριο του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας «Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρία Γ. Καρέλια» κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του χώρου της έκθεσης.
Τηλ. 27210 86923. Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

*** Μανιάτικη βραδιά με αργαλειό, σύγκλινο και τραχανά στα Τσέρια 

Το βράδυ του Σαββάτου από τον πολιτιστικό σύλλογο
 Μια πολύ όμορφη βραδιά οργάνωσε το Σάββατο 4 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεριωτών «Ο Ταΰγετος», στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.
Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά του αργαλειού και της ύφανσης και να δοκιμάσουν υπέροχες μανιάτικες συνταγές με λαζάνια και τραχανά. Σε συνδυασμό δε,  με το μανιάτικο σύγκλινο, τα λαχανικά και το μεράκι και τις γνώσεις της chef  Γεωργίας Κουτσούκου κυριολεκτικά χάρισαν μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες αναμνήσεις.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστεί όλο το κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τη chef Γεωργία Κουτσούκου για την αφιλοκερδή συμμετοχή της στην εκδήλωση,  τις γυναίκες του χωριού για τον αργαλειό και την ύφανση, καθώς και για τα υπέροχα εδέσματα που ετοίμασαν και προσέφεραν.  Β.Β.

*** Αμετανόητος 35χρονος έχει ρημάξει την Καλαμάτα στις κλοπές 
Στις 18 Ιουλίου είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 8 ετών
  Ελεύθερος και διαπράττοντας  κλοπές, κυκλοφορούσε ένας 35χρονος αλλοδαπός, που έχει συλληφθεί αρκετές φορές από την Αστυνομία και μόλις τον προηγούμενο μήνα καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε κάθειρξη 8 ετών για διακίνηση ναρκωτικών κατ΄ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα ως τοξικομανής και  διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα, στη δίκη αυτή δεν είχε παραστεί και το δικαστήριο είχε αποφασίσει η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Τη Δευτέρα το απόγευμα οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει ένα αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια προέκυψε ότι ενέχεται σε 12 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε σπίτια και αυτοκίνητα που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Καλαμάτα.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή. Από τον Ανακριτή ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί.
 Σύλληψη
Ο αμετανόητος 35χρονος, το απόγευμα της Δευτέρας στη διασταύρωση των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και  Βασ. Αμαλίας, διέρρηξε σταθμευμένο αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός και συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 4 γραμμάρια ηρωίνης σε δύο νάιλον συσκευασίες, 3 ναρκωτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων,
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στο κέντρο της Καλαμάτας, σε προαύλιο χώρο, που ο ίδιος υπέδειξε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα στιλέτο κι ένα μαχαίρι, καθώς επίσης και κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές από κλοπές που είχε διαπράξει.
 Κλοπές
Όπως προέκυψε στη συνέχεια, από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, από μαρτυρίες, αλλά και από βιντεοσκοπημένο υλικό, ο 35χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 15.6.2018 έως και τη Δευτέρα, διέπραξε ακόμη έντεκα κλοπές και απόπειρες.
Τη Δευτέρα το μεσημέρι πριν συλληφθεί, αποπειράθηκε να διαρρήξει σπίτι στην Κηπούπολη, αλλά έγινε αντιληπτός  και τράπηκε σε φυγή. Τα ξημερώματα όμως είχε μπει σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην οδό Μαιζώνος και είχε αφαιρέσει χρήματα και ηλεκτρικές συσκευές, συνολικής αξίας 1000 ευρώ.
Στις 3 Αυγούστου, απογευματινές ώρες, στη οδό Κανάρη διέρρηξε  είσοδο υπογείου και αφαίρεσε χρήματα και ηλεκτρικές συσκευές αξίας 800 ευρώ. Ακολούθως, στην ίδια οδό διέρρηξε υπόγεια αποθήκη και αφαίρεσε ένα δοχείο με ελαιόλαδο, αξίας 60 ευρώ.
Την 1η Αυγούστου, πάλι στην οδό Κανάρη από σπίτι αφαίρεσε κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.
Στις 29 Ιουνίου μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι στην οδό Καμβύση στη Μαρίνα και αφαίρεσε το ποσό των 35 ευρώ.
Στις 20 Ιουνίου, ξημερώματα μπήκε σε σπίτι στην οδό Τροίας, όμως έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διέρρηξε ημιυπόγεια αποθήκη στην οδό Κανάρη, αλλά δεν αφαίρεσε κάτι.
Στις 19 Ιουνίου, ξημερώματα αναρριχήθηκε σε σπίτι στην οδό Κορώνης, μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσε ηλεκτρονική συσκευή αξίας 800 ευρώ.
Τέλος, στις 15 Ιουνίου μπήκε σε σπίτι στην οδό Στρ. Μυριβήλη και αφαίρεσε το ποσό των 50 ευρώ, ενώ πριν από περίπου δύο μήνες είχε μπει σε άλλο σπίτι, απ’ όπου είχε αφαιρέσει μια ηλεκτρονική συσκευή αξίας 100 ευρώ, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του.
Από την δράση του, είχε αφαιρέσει κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 7.800 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Η έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Περ. Ξηρογιάννης: «Αλλαγές για γρήγορη και ουσιαστική Δικαιοσύνη» 
Στα «ΝΕΑ» για τις ελλείψεις σε υπαλλήλους και δικαστές
 Τον φάκελο για τα καυτά προβλήματα της Δικαιοσύνης άνοιξαν τις προηγούμενες ημέρες «ΤΑ ΝΕΑ» και συνεχίζουν τη συζήτηση στρέφοντας τους προβολείς στα μεγάλα δικαστήρια της περιφέρειας.
Έτσι, ανάμεσα στις απόψεις που φιλοξένησαν, ήταν και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλή Ξηρογιάννη:
 «Η Καλαμάτα διαθέτει ένα σύγχρονο μεγάλο δικαστικό μέγαρο που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τις δικαστικές υπηρεσίες. Μόνο αυτό όμως. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη από δικαστικούς υπαλλήλους και μικρός αριθμός δικαστών. Η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων πρακτικά δεν μπορεί ακόμα να εξυπηρετήσει, διότι το μέτρο δεν συνοδεύθηκε με εύκολη απόκτηση ηλεκτρονικών υπογραφών από τους δικηγόρους της περιφέρειας, όπως π.χ. θα μπορούσε να γίνει με τη χορήγηση ενός μοναδικού αριθμού.
Πρέπει στα δικαστήρια της επαρχίας να παραμένουν οι δικαστές για ορισμένα χρόνια, διότι η συχνή μετάθεση δυσκολεύει τον προγραμματισμό των ιδίων και του δικαστηρίου. Τα ειρηνοδικεία έχουν επιβαρυνθεί με τις ένορκες βεβαιώσεις, τη θεώρηση των υπογραφών των συναινετικών διαζυγίων, καθώς και τη μεταφορά της αρμοδιότητας υποθέσεων σε αυτά. Ήδη από το νέο δικαστικό έτος θα αντιμετωπίσουμε την αναστάτωση των διατάξεων για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση, ενώ ο Άρειος Πάγος στη Διοικητική του Ολομέλεια έχει εκφραστεί αντίθετα.
Γενικά στα δικαστήρια της χώρας υπάρχει καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων, στην οποία συμβάλλουν η συχνή αλλαγή της νομοθεσίας και η πολυπλοκότητά της. Πρέπει να προβλεφθεί ένα γρήγορο προδικαστικό στάδιο ελέγχου των ενδίκων βοηθημάτων ως προς την αρμοδιότητα, και το παραδεκτό και η ουσιαστική δίκη να γίνονται πάντα στο ακροατήριο.
Πρέπει να απλοποιηθούν οι δικονομίες, να καταργηθούν οι νέες επιδόσεις στα ποινικά δικαστήρια στους απόντες σε κάθε αναβολή, να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση εκτέλεσης ποινικής απόφασης σύλληψης και να εισαχθεί ο θεσμός της προαιρετικής δικαστικής και δικηγορικής διαμεσολάβησης. Να είναι πολυμελή πάντα τα κατ" έφεση δικαστήρια. Να καταργηθούν οι επιτροπές των ενδικοφανών προσφυγών που απέτυχαν, να μειωθούν τα μεγάλα παράβολα κυρίως στα διοικητικά δικαστήρια που καθιστούν απαγορευτική την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Να αλλάξει ο θεσμός της πραγματογνωμοσύνης στις αστικές δίκες που καθυστερεί την πρόοδο και πιέζει οικονομικά τους διαδίκους.
Οι δικηγόροι αγωνίζονται μέσα σε ένα σύστημα που τους εξοντώνει, με υπέρογκες ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις, με την πληρωμή από τους ιδίους του ΦΠΑ στις υποθέσεις νομικής βοήθειας και την πληρωμή τους έπειτα από διετία, με την πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης από τον υπολειτουργούντα ασφαλιστικό φορέα, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε καν τηλεφωνικής επικοινωνίας και παρατηρούνται λάθη στους υπολογισμούς του, η δε χορήγηση βεβαιώσεων κ.λπ. ή διαχείριση εκκρεμοτήτων απαιτεί μήνες, ενώ η εκκαθάριση δαπανών υγείας απαιτεί χρόνια.
Όλα αυτά πρέπει να μπουν σε μια διαβούλευση των αρμόδιων υπουργείων με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και τις Δικαστικές Ενώσεις για να δούμε επιτέλους γρήγορη και ουσιαστική Δικαιοσύνη».

***  Εκτεταμένοι καθημερινοί έλεγχοι από το λιμενικό 
Με αφορμή τις καταγγελίες αναγνώστριας για βοθρολύματα στη θάλασσα της Δυτικής παραλίας, σε επικοινωνία μας με «πηγές» του λιμενικού σώματος , μας επιβεβαίωσαν ,ότι έχουν δεχθεί καταγγελίες από πολίτες τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική παραλία, χωρίς όμως αυτές να έχουν διαπιστωθεί. Οι άνθρωποι του λιμενικού ήταν κατηγορηματικοί ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον βιολογικό καθαρισμό ούτε με τα  πλοία που «αγκυροβολούν» ανοιχτά στο μεσσηνιακό , καθώς όλα διαθέτουν βιολογικό σύστημα καθαρισμού και ελέγχονται συχνά. Ωστόσο, δεν απέκλεισαν ιδιώτες με μικρά ιστιοπλοϊκά ή άλλα σκάφη , που την περίοδο του καλοκαιριού επισκέπτονται αρκετά  απ’ αυτά,  τις ακτές της περιοχής, να προκαλούν μικροεστίες μόλυνσης… Τόνισαν δε, ότι οι έλεγχοι είναι εντατικοί και θα γίνουν και ακόμα πιο αυστηροί στις περιοχές που  έχουν δεχθεί τις καταγγελίες. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση μπορούν όλοι οι πολίτες να διαπιστώσουν τις περιπολίες του σκάφους του λιμενικού σώματος , κοντά στις ακτές της Μεσσηνίας, και τους συνεχείς ελέγχους σε σκάφη που κινούνται στην περιοχή.  Κ. Γαζ. 

***  Άμεση ανάγκη η επέκταση του αερολιμένα Καλαμάτας και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων… 
Το αδιαχώρητο επικρατούσε την Κυριακή στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ο αερολιμενάρχης κ. Μανδηλάρης. Από τις φωτογραφίες αυτές μπορεί να διακρίνει κανείς την επιτακτική ανάγκη για την επέκταση του αερολιμένα, κάτι που άλλωστε έχει συζητηθεί… Βλέποντας όμως αυτή την τεράστια κίνηση , ας δώσουμε για ακόμα μια φορά τα εύσημα και στους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας της πολεμικής αεροπορίας που χρόνο με το χρόνο επιφορτίζονται με πολύ μεγαλύτερο φόρτο και ευθύνη εργασίας, χωρίς να έχει προβλεφθεί ούτε ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Πύργου Ελέγχου…   Κ. Γαζ.

*** «Στενάζουν» Βέργα και Αλμυρός τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού! 


Άκρως επικίνδυνες καταστάσεις από την αναρχία στο κυκλοφοριακό 
 Είναι από τις περιπτώσεις που κάνεις το σταυρό σου να μη συμβεί το κακό και χρειασθεί να προσεγγίσει την περιοχή η Πυροσβεστική ή ασθενοφόρο. Σάββατο βράδυ ο δρόμος Ευαγγελίστρια της Βέργας και Κυριακή μεσημέρι ο κεντρικός δρόμος από την Αγία Σιών έως το πάρκο του Αλμυρού, βουλιάζουν κυκλοφοριακά, με σημαντικότερο πρόβλημα τα άναρχα σταθμευμένα οχήματα.
Το μικρότερο πρόβλημα, είναι η απίστευτη ταλαιπωρία, όσων προσπαθούν να προσεγγίσουν την περιοχή και ο εκνευρισμός που δημιουργείται μεταξύ των οδηγών και με τους επισκέπτες της περιοχής να ταλαιπωρούνται και να αγανακτούν. Το σοβαρότερο, όμως, είναι τα ζητήματα ασφάλειας, αφού και στις δύο περιπτώσεις, τουλάχιστον για ένα τρίωρο, είναι αδύνατο να προσεγγίσεις την περιοχή με οποιοδήποτε μέσο, πολύ περισσότερο με όχημα για παροχή βοήθειας σε έκτακτο περιστατικό.
 Σάββατο βράδυ
Τα Σαββατόβραδα του καλοκαιριού, η περιοχή της Βέργας ενδείκνυται για διασκέδαση, καθώς η θέα που παρέχει είναι μαγευτική. Τα εκατοντάδες, όμως, αυτοκίνητα που φτάνουν στην περιοχή, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα και μεγάλο κίνδυνο. Τουλάχιστον για μια απόσταση 500 μέτρων, στην οδό Ευαγγελιστρίας, τα αυτοκίνητα, όταν δεν έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε ιδιωτικά πάρκινγκ, είναι άναρχα σταθμευμένα, δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να περιορίζεται  δραματικά το ήδη στενό πλάτος του δρόμου. Τα αυτοκίνητα που κινούνται και προς τις δύο κατευθύνσεις, μπλοκάρουν σε αρκετά σημεία, με αποτέλεσμα να μένουν ακινητοποιημένα για αρκετή ώρα και να μην κινούνται ούτε εκατοστό!
Τρόμος σε πιάνει, μόνο στην ιδέα, να εκδηλωθεί έστω και μικρή εστία φωτιάς εκείνες τις ώρες στην περιοχή. Όχι μόνο δε θα μπορέσει να προσεγγίσει την περιοχή πυροσβεστικό όχημα, αλλά δεν έχουν δίοδο διαφυγής ούτε τα αυτοκίνητα που βρίσκονται εκεί.
Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους γι’ αυτή τη κατάσταση, αλλά και για το πόσο εύκολο είναι κάποιο όχημα να καταλήξει στον γκρεμό, όταν ξακρίζουν για να μπορέσουν να περάσουν.
 Κυριακή μεσημέρι
Η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος για την περιοχή και τους ανθρώπους που μένουν εκεί ή την επισκέπτονται δε σταματά  το βράδυ του Σαββάτου, αλλά συνεχίζεται και το μεσημέρι της Κυριακής.
Εκατοντάδες αυτοκίνητα με λουόμενους καταφτάνουν στη περιοχή, με βασικό προορισμό την περιοχή του Αλμυρού και συγκεκριμένα στο ύψος του πάρκου, όπου οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τη προσέλευση.
Αυτοκίνητα παρκαρισμένα ακόμα και επάνω στο, ελάχιστων εκατοστών, πεζοδρόμιο που υπάρχει και σφηνωμένα δίπλα στις μάντρες σπιτιών και επιχειρήσεων. Για απόσταση αρκετών χιλιομέτρων, από την Αγία Σιών έως και το πάρκο του Αλμυρού, τα αυτοκίνητα σχηματίζουν μια ατελείωτη ουρά και κινούνται σημειωτόν.
 Άμεσα μέτρα
Η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών, δε σημαίνει μόνο διαφήμιση και brand name, αλλά και παροχή υπηρεσιών από την Πολιτεία στους επισκέπτες. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να δεχτούν τον κόσμο που τους επισκέπτεται και έχουν δικαίωμα να «εκμεταλλευτούν» την αθρόα τουριστική προσέλευση. Όμως και οι αρμόδιοι φορείς, όπως ο Δήμος πρέπει να εξασφαλίσουν κάποια δεδομένα. Άλλωστε η ίδια η νομοθεσία προβλέπει ότι ανάλογα το κατάστημα, πρέπει να υπάρχουν και θέσεις στάθμευσης για τους πελάτες.
Κι αν αυτό ο Δήμος το παραβλέπει , όταν εγκρίνει τις άδειες λειτουργίας, τότε πρέπει ο ίδιος να φροντίσει να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και ασφάλεια μιας περιοχής. Να αναλάβει τις ευθύνες του και πρωτοβουλίες. Να έχει πραγματικό (και όχι πολιτικό) Γραφείο Τουρισμού, με σχέδιο μέσο- μακροπρόθεσμο και δυνατότητα ανάλυσης της διαμορφούμενης πραγματικής κατάστασης και ανασχεδιασμού της.
Κι όταν και ο Δήμος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που έχει έναντι των δημοτών του και των επισκεπτών του, τότε την τάξη επιβάλλει η  Αστυνομία. Tο κακό δεν αργεί να γίνει,  όπως δραματικά διαπιστώσαμε πρόσφατα στην Αττική και τότε θα είναι αργά για τις όποιες ευθύνες.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** EΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ; Η Ουάσινγκτον απαιτεί από τη Μόσχα να αποσύρει ρωσικά στρατεύματα από τη Γεωργία…
~«Αυτές οι περιοχές αποτελούν τμήμα της Γεωργίας. Δεν αποτελούν τμήμα της Ρωσίας», τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  Η διπλωματία των ΗΠΑ προέτρεψε την Τρίτη τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, δύο περιοχές της Γεωργίας που ελέγχουν φιλορώσοι αυτονομιστές, με τη Ρωσία να έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία τους εδώ και δέκα χρόνια και να διατηρεί εκεί ισχυρές δυνάμεις.  «Αυτές οι περιοχές αποτελούν τμήμα της Γεωργίας. Δεν αποτελούν τμήμα της Ρωσίας», τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χέδερ Νάουερτ. «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων».
«Οι ΗΠΑ καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της ως τις θέσεις τους που είχαν καθοριστεί με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 2008», πρόσθεσε η Νάουερτ.    Μόσχα και Τμπιλίσι βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια σε διένεξη, ιδίως εξαιτίας της φιλοδοξίας της μικρής πρώην σοβιετικής δημοκρατίας του Καυκάσου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο NATO, ενδεχόμενο που η Ρωσία αντιμετωπίζει σαν καταπάτηση της σφαίρας επιρροής της.  Το καλοκαίρι του 2008 οι εντάσεις μεταμορφώθηκαν σε ανοιχτή ένοπλη σύρραξη, με τον ρωσικό στρατό να επεμβαίνει στο γεωργιανό έδαφος για να διασώσει τη μικροσκοπική Νότια Οσετία, μια περιοχή υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών όπου το Τμπιλίσι είχε εξαπολύσει μια φονική στρατιωτική επιχείρηση.   Μέσα σε πέντε ημέρες οι δυνάμεις της Μόσχας έτρεψαν τον γεωργιανό στρατό σε άτακτη υποχώρηση και απείλησαν να καταλάβουν ακόμη και τη γεωργιανή πρωτεύουσα.  Μια συμφωνία ειρήνης την οποία είχε διαπραγματευθεί ο τότε γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί οδήγησε τελικά στην υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Όμως η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία των επαρχιών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Η απόφαση αυτή είχε χαρακτηριστεί ορόσημο στην πορεία επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας-Δύσης.  Πρώτο Θέμα
***  ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οι ΣΥΡΙΖΑίοι πίνουν… ποτάκια…
Τη στιγµή που η χώρα βιώνει µία πρωτόγνωρη τραγωδία µετά τη φονική πυρκαγιά, µε τους νεκρούς να αυξάνονται καθηµερινά, οι κορυφαίοι υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης δεν φαίνεται να πολυαγχώνονται…  συνεχίζοντας τις καθηµερινές τους συνήθειες, που δεν είναι άλλες από τις εξόδους τους στα πιο in στέκια του κέντρου της Αθήνας, για χαλαρά ποτάκια. Χαρακτηριστικό παράδειγµα ο υπουργός Οικονοµικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τον οποίο εντόπισε ο φακός του «Secret» σε εξαιρετικά χαλαρή φάση να απολαµβάνει το ποτό του, στο αγαπηµένο πλέον στέκι των ΣΥΡΙΖΑίων, το «Musique cafe» στο Παγκράτι. Αξίζει να σηµειωθεί ότι στο συγκεκριµένο µαγαζί δεν περνάει µέρα που να µη δώσει το «παρών» κάποιος από τους πρωτοκλασάτους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Την προηγούµενη µέρα στο ίδιο σηµείο βρέθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαµπουράρης, έχοντας στην παρέα του την υπουργό ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, η οποία είναι από τους πιο φανατικούς θαµώνες του καταστήµατος.
Ο κ. Τσακαλώτος, πάντως, εκτός του ότι φαινόταν ότι ήταν σε καλοκαιρινό mood, έδειχνε ικανοποιηµένος από το γεγονός ότι δεν βρίσκεται ο ίδιος στην επικαιρότητα, έπειτα από µία περίοδο που το κεντρικό θέµα συζήτησης στη δηµόσια σφαίρα ήταν οι µειώσεις στις συντάξεις, που αναµένονται τον Ιανουάριο, και η µείωση του αφορολόγητου.  parapolitika.gr
***    ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑ που ‘ΠΑΓΩΣΕ’ το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ!Ανέλαβα «ακόμα και ευθύνες που δεν μου αναλογούν»…
Δώδεκα ημέρες μετά την ανάληψη πολιτικής ευθύνης για την τραδωδία – Είπε ότι «δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ώστε να διορθώσουμε πιθανά λάθη» – Εξήγγειλε κατεδαφίσεις 3.200 αυθαιρέτων στην Αττική, προσλήψεις και γκρέμισμα μαντρότοιχων  Καμία αναφορά σε λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης για την τραγωδία με τους 91 – με βάση τον τελευταιό απολογισμό – νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι δεν περιελάμβανε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου και τη σύσκεψη που είχε με υπουργούς, την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και άλλους διοικητικούς παράγοντες. Ο πρωθυπουργός επέμεινε στη ρητορική των επίκινδυνών για τη ζωή αυθαιρεσιών και εξήγγειλε 20 μέτρα αποκλειστικά και μόνο για τα αυθαίρετα. Σε αυτά, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 250 προσλήψεις, αύξηση της χρηματοδότησης του πράσινου ταμείου, κατεδάφιση μαντρότοιχων και κατεδάφιση των 3.200 αυθαιρέτων για τα οποία υπάρχει πρωτόκολλο κατεδάφισης. Από την ομιλία του δεν έλειψε και η επίθεση στην αντιπολίτευση την οποία κατηγόρισε οτι δεν κάνει την αυτοκριτική της ενώ ο ίδιος, όπως είπε, ανέλαβε «ακόμα και ευθύνες που δεν μου αναλογούν».
Η ομιλία του πρωθυπουργού έχει ως εξής:  Είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε το κεφάλι και να δούμε τα πώς και τα γιατί αυτής της τραγωδίας. Η δική μου υπόσχεση ήταν από την πρώτη ημέρα ότι θα διευρευνυθούν σε βάθος και σε όλες τις διαστάσεις με αδιάβλητες διαδικασίες και από αδιάβλητους. Τίποτα δεν πρόκειται να κουκουλωθεί εν ονόματι οποιασδήποτε σκοπιμότητας Ο πόνος για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν γεννά την ευθύνη να μην μείνουμε στα λόγια και να προχωρήσουμε στη δράση ώστε να μην ζήσουμε ξανά τέτοια τραγωδία. Πρώτη από όλους ευθύνης οφείλει να αναλάβει δράση η πολιτική ηγεσία του τόπου γιατί αυτό δεν είναι πάντα αυτονόητο Υπήρξαν και στο παρελθόν περιπτώσεις που χρειάστηκαν σκληρές αποφάσεις για να αποφασιστούν θεμελιώδη ζητήματα αλλά για λόγους είτε πολιτικής δειλίας ή ανεπάρκειας είτε πολιτικής κερδοσκοπίας έλειψαν οι τολμηρές αποφάσεις και τομές ή έμειναν στα λόγια και τις εξαγγελίες  Δυστυχώς στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και είχαμε αρκετές στο παρελθόν δεν είναι η  πρώτη φορά, οι ηγεσίες δεν πόνταραν στη λύση αλά τη λήθη, να περάσει ο καιρός και να π’αμε παρακάτω  Δεν θα πάμε ούτε βήμα παρακάτω με οδηγό τη λήθη. Απόφασή μας είνιαι τίποτα και κανείς να μην ξεχαστεί  Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ώστε να διορθώοσουμε πιθανά λάθη και παραλείψεις την ώρα του κακού ούτε και να ελέγξουμε ακραία κλιματικά φαινόμενα. Γνωρίζοντας ότι αυτά θα ξαναέρθουν, ό,τι αποτελεί κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές θα ξηλωθεί, είναι χρέος στους νεκρούς αλλά κυρίως προς τις επόμενες γενιές.  Η πρόθεσή μας μας είναι σαφής, οι περιοχές που έχουν πληγεί θα ανοικοδομηθούν τάχιστα αλλά σε νέα βάση που θα εγγυάται τη νομιμότητα το σεβασμό στο περιβάλλον και το σεβασμό στη ζωή των κατοίκων τους  Για το σύνολο των οικισμών στα περίχωρα της Αττικής θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το ποτέ ξανά να μην είναι ένα σύνθημα της στιγμής. Για να υλοποιηθεί αυτή η πρόθεση χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση αλλά και η ομόθυμη έμπρακτη στήριξη της κάθε αρμόδιας αρχής μα πάνω από όλα η στήριξη των κατοίκων των περιοχών αυτών. Η στήριξη όλη της Ελλάδας που το δράμα στο Ματί τη συγκλόνισε ώστε να δώσει τη δική της μάχη ώστε να απαλαγεί από την επίκινδυνη κληρονομιά ενός φαύλου παρελθόντος  Το συλλογικό συμφέρον μιας κοινωνίας δεν μπορεί να υποτάσσεται στους ιδιοτελείς σκοπούς ορισμένων  Μόνο συλλογικά μπορούμε να αποτρέψουμε παρόμοιες καταστροφές  Συζήτησα με τους δασάρχες παρουσία της περιφειάρχη και των υπουργών Υποδομών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και καταλήξαμε σε 20 άμεσες παρεμβάσεις για την προστασία και τον έλεγχο της δόμησης και του περιβάλλοντος.  Προχωράμε το επόμενο διάστημα στο γκρέμισμα των αυθαίρετων για τα οποία υπάρχει πρωτόκολλο κατεδάφισης με ευθύνη της αποκεντρωμένης διοίκησης. Αυτά τα 3.200 αφορούν την Αττική  Για κάθε αυθαίρετο κτίσμα που εντοπίζεται σε φάση κατασκευής θα προχωρά άμεσα η κατεδάφισή του Θεσπίζεται με νομοθετική πρωτοβουλία το πρωτόκολλο συμμόρφωσης που ελέγχεται από ειδικό ελεγκτή δόμησης  Διατίθενται άμεσα μηχανικοί από το υπ Υποδομών στις αποκεντρωμένες διοικήσεις για το διάστημα που απαιτείται ώστε να πραγματοποιηθούν οι κατεδαφίσεις  Ξεκινά η χαρτογράφηση των περιφράξεων στις παραλίες  Ενισχύονται και επιταχύνονται οι διαδικασίες ελέγχου και κατεδαφίσεων για περιφράξεις σε ζώνη 500 μέτρων από τον αιγιαλό εντός του σχεδίου δόμησης  Νομοθετούμε τις επόμενες ημέρες παράλληλη διαδικασία κατεδαφίσεων μαντρότοιχων σε παραλίες όπως προβλέπει ο νόμο 1387/83   Χρειάστηκαν 35 χρόνια να υλοποιήσει το νόμο του αείμνηστου Τρίτση  Αν κάποια αρμόδια αρχή ή υπάλληλός της επιλέξει να κάνει τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις αυθαίρετων κτισμάτων θα αρκεί μια ΚΥΑ για να επιβληθεί η νομιμότητα  Προχωρά άμεσα η αποστολή των στοιχείων αυθαιρέτων των ΟΤΑ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην αρμόδια δομή του υπ. Περιβάλλοντος  Προχωρούν άμεσα 250 νέες προσλήψεις για την στελέχωση των περιφερειακών παρατηρητηρίων και των τοπικών παρατηρητηρίων κατά εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου  Από τις 15 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το ΤΕΕ τίθεται σε πλήρη λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα αδειών, απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης αδειών με διαφάνεια και έλεγχο Σήμερα κιόλας υπογράφεται υπουργική απόφαση που ανοίγει το μητρώο ελεγκτών δόμησης για την εγγραφή μηχανικών με δικαιώματα ελέγχου δόμησης ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ελεγκτών δόμησης  Με την ενεργοποίηση του μητρώου ελεγκτών ξεκινά ο προβλεπόμενος δειγματοληπτικός έλεγχος του 5% των δηλώσεων αυθαιρέτων  Το υπ. Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το ΤΕΕ δημιουργούν μια νέα πλατφόρμα για την αυθαίρετη δόμηση όπου θα γίνεται η καταγραφή όλων των αυθαιρεσιών πολεοδομικών, δασικών, στον αιγιαλό και τα ρέματα. Θα γίνεται η παρακολούθηση των καταγγελιών  Επιλέγονται ελεγκτές μέσω αδιάβλητου μηχανισμού ηλεκτρονικής κλήρωσης. Έτισ θα επιλέγονται οι ελεγκτές δόμησης που θα προχωρούν στον έλεγχο των καταγγελιών και αυτεπάγγελτα  Έως το τέλος του έτους θα έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες για το 47% της συνολικής επικράτειας της χώρας και για το σύνολο θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2019. Το 2015 είχαμε εγεκριμένους δασικούς χάρτες για μόλις το 1% της επικράτειας  Προχωράμε επιτέλους τη χάραξη της γραμμής αιγιαλού για ολόκληρη τη χώρα έως το τέλος του έτους. Σήμερα είναι στο 15%. Μετά τις ενστάσεις θα προχωρήσει η επικύρωση του συνόλου μέχρι το τέλος του 2019  Προχωράμε σε νομοθετική πρωτοβουλία για την οριοθέτηση των ρεμάτων σε όλη τη χώρα  Στο πλαίσιο της διαμορφούμενης εθνικής στρατηγικής για τα δάση δημιουργούμε ειδικό υποκεφάλαιο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών  Εξασφαλίζουμε το διπλασιασμό των διαθέσιμων πόρων του πράσινου ταμείου από 2,5% σε 5% για χρηματοδότηση μέτρων  Ενεργοποιούμε το εργαλείο του ειδικού χωρικού σχεδίου. Σε αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει η εκπόνηση ειδικού χωρικού σχεδίου για το Μάτι  Αυτή η δέσμη μέτρων αποτελεί μια συνεκτική προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τη μάστιγα της ανεξέλεγκτης δόμησης της χώρας Δεν αρκεί μόναχα η πολιτική βούληση για να γίνουν οι μεγάλες τομές. Χρειάζεται και μια πλατιά ειλικρινής δέσμευση της ίδιας της κοινωνίας ή τουλάχιστον της μεγάλης πλειοψηφίας της. Ας είναι όλοι βέβαιοι ότι την ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι που ανέλαβα πρώτος εγώ, την ευθύνη αυτή την κατανοούμε ως λεκτική υπεκφυγή αλλά ως μια προσπάθεια, μια μάχη για να λυθούν χρόνια και επικίνδυνα προβλήματα γιατί όλοι ξέρετε και ξέρουμε πως μια από τις βασικές ευθύνες που μας οδήγησαν στο καταστροφικό για το περιβάλλον και επικίνδυνο για τους ανθρώπους χαοτικό οικιστικό περιβάλλον ήταν ο φόβος του πολιτικού κόστους.  Η σπέκουλα, το ρουσφέτι, ήταν τα φαύλα αδερφάκια.  Δεν θα μασήσω τα λόγια μου η πολιτική εξουσία πολλές φορές ενθάρρυνε την αυθαιρεσία  Δεν τα λέω όλα αυτά για να κρυφτώ ή να κρυφτούμε πίσω από την οικιστική βόμβα που κληρονομήσαμε ώστε να αποφύγουμε τις δικές μας ευθύνες. Τα λέω αντίθετα γιατί είμαι αποφασισμένος να αναλάβουμε την ευθύνη. Αλλά ανάληψη ευθύνης σημαίνει σύγκρουση και μάχη. Όπως επανέλαβα από την πρώτη στιγμή είμαστε αποφασισμένοι τίποτα να μην ξεχαστεί, να αναλάβουμε το κόστος αλλά όπως εγώ ανέλαβα από την πρώτη στιγμή ακόμα και ευθύνες που δεν μου αναλογούν θα περίμενα έστω και μια δόση αυτοκριτικής για όσους κυβέρνησαν αυτό τον τόπο εδώ και 4 δεκαετίες, από όσους δημιούργησαν και εξέθρεψαν αυτές τις παθογένειες  Τους πρωτομάστορες του ρουσφετιού με τους πολιτευτές και τους νομάρχες, τα πολιτικά τζάκια που τροφοδοτούνταν από τη διαφθορά και κερδοσκοπούσαν παντοιοτρόπως σε αυτό το οικιστικό τερατούργημα  Αντί γι αυτό μας κουνούν το δάχτυλο και στη χειρότερη ποζάρουν στο φακό με ένα χαμόγελο ευτυχίας μετά τη συνέντευξη για τους 90 νεκρούς. Αντιμετωπίζουν την τραγωδία ως πολιτική ευκαιρία για να αποκομίσουν πολιτικά κέρδη. Ας είναι, όλοι θα κριθούμε. Εμείς σκύβουμε το κεφάλι μπροστά σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη γιατί εμείς κυβερνάμε με όλες τις παθογένειες που κληρονομήσαμε. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει. Το χρωστάμε στα θύματα της τραγωδίας αλλά και στα παιδιά, στο μέλλον.  Τίποτα και κανείς δεν θα ξεχαστεί, αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να υποσχεθούμε ώστε η τραγωδία αυτή να είναι το εναύσμα για τις μεγάλες τομές που χρειάζεται το κράτος. 

Πρώτο Θέμα
***    Νέα δημοσκόπηση – «βόμβα»: Τι λένε οι πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών…
Με πάνω από 40% προηγείται το «Ναι» στο δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε την Τρίτη (07/08/2018) στη δημοσιότητα από το δίκτυο του MCIC της γειτονικής χώρας.  Στο ερώτημα «Τάσσεστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποδεχόμενοι τη συμφωνία για το ονοματολογικό μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας;» το 41,5% απαντά ναι και το 35,1% όχι, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του MCIC.  Στις νεότερες ηλικίες, το 49,2% τάσσεται υπέρ της συμφωνίας και της ένταξης της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Στις εθνοτικές ομάδες το 27,4% των σλαβόφωνων δηλώνει ότι θα ψηφίσει υπέρ και το 45,2% κατά, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των αλβανόφωνων (88%) θα ψηφίσει υπέρ.  Ανεξαρτήτως πάντως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, η ένταξη στην ΕΕ (80,4%) και στο ΝΑΤΟ (79,9%) συνεχίζει να απολαμβάνει τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών.  Το 66,4% απαντά πως θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.  Η σφυγμομέτρηση διεξήχθη τηλεφωνικά από τις 24 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2018 σε δείγμα 1.026 ψηφοφόρων.  newsbomb
***  Το τερμάτισε η Αυλωνίτου του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι κάηκαν στη θάλασσα στο Μάτι γιατί δεν είχαν εκπαιδευτεί»! MHΠΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΟΥΚ;.. (BINTEO)
Σε λίγο θα πρέπει να εκπαιδεύομαστε στα ΟΥΚ για να επιβιώσουμε σε αυτή τη χώρα. Την απίθανη αυτή εξήγηση έδωσε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η βουλευτής του Σύριζα Ελένη Αυλωνίτου, όσον αφορά τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.  Η βουλευτής απέδωσε τις απώλειες στην έλλειψη…εκπαίδευσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά οτι «Υπάρχει κόσμος, που δεν ξέρει, που δεν έχει εκπαιδευτεί. Το ξέρετε οτι υπάρχει κόσμος που κάηκε μέσα στην θάλασσα; συνέχισε η Ελένη Αυλωνίτου, γιατί νόμιζε οτι θα μπεί μέσα στο νερό και θα σωθεί;
~ Η τοποθέτηση της Ελένη Αυλωνίτου προκάλεσε την αντίδραση των παρουσιαστών, και έτσι η βουλευτής δεν κατάφερε να εξηγήσει την πρωτότυπη θεωρία της.
Ο κόσμος κάηκε γιατί δεν ηξερε κολύμπι ώστε να απομακρυνθεί απο την ακτή που φλεγόταν; Δεν ήξερε πώς να σωθείς από τις φλόγες όταν βρίσκεσαι μέσα στην θάλασσα; Σε κάθε περίπτωση η περίεργη θεωρία της Ελένης Αυλωνίτου που προσπάθησε να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες για την εκατόμβη στο Μάτι, προκάλεσε ήδη έντονες διαμαρτυρίες και πολλές ειρωνείες στα social media.

Εμφανίστηκε και η Αυλωνίτου...
"Κάποιοι κάηκαν στη θάλασσα γιατί δεν είχαν εκπαιδευτεί"

***   Έρευνα για τη φωτιά στο Μάτι! EΔΩ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ…

~  Ενώ αναμένεται να ξεκινήσει η κατάθεση των συγγενών των θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι – Στόχος των εισαγγελών είναι μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχουν στη διάθεσή τους αντικειμενικά ευρήματα προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζλ της δικογραφίας  Το «οπλοστάσιό» τους προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα στην απόδοση ποινικών ευθυνών για τη φωτιά στο Μάτι ενισχύουν καθημερινά οι δύο εισαγγελείς που «τρέχουν» την δικαστική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά.  Σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να διαδραματίσουν οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων της πυρκαγιάς που αναμένεται να ξεκινήσουν να καταθέτουν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ήδη, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος και η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Βαρβαρα Γνεσούλη έχουν στα χέρια τους τον κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων της πυρκαγιάς. Έτσι, το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να καταθέτουν οι συγγενείς των θυμάτων. Οι καταθέσεις τους θα ληφθούν με εισαγγελική παραγγελία από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.  Στόχος των εισαγγελών είναι μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχουν στη διάθεσή τους αντικειμενικά ευρήματα προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζλ της δικογραφίας.  Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιμονή για το πώς η πληροφορία για την εξέλιξη της φωτιάς έφτασε στους αρμοδίους και ποιοι ήταν εκείνοι που έπρεπε να τις διαχειριστούν και να λάβουν σημαντικές αποφάσεις.  Εντωμεταξύ αίτηση στην Εισαγγελία, προκειμένου να λάβουν όλα τα πρακτικά, από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, τις επίμαχες ώρες της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι, κατέθεσε ο δικηγόρος των οικογενειών Αντώνης Φούσας και ο δικαστικός πραγματογνώμονας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.  Οι πληροφορίες λένε, ότι ο εισαγγελέας θα δώσει εντολή στην πυροσβεστική να διαβιβάσει τα πρακτικά, στα οποία υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, εκείνες τις ώρες της 23ης Ιουλίου.  Συγκεκριμένα, θα δοθούν:  -Όλες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τους ασυρμάτους.  -Οι ακριβείς θέσεις των πυροσβεστικών οχημάτων στο πεδίο της φωτιάς.  -Τα σημεία τα οποία κινήθηκαν τα οχήματα του αρχηγού της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.  -Και φυσικά, μέσα από τους διαλόγους, θα αποκαλυφθούν οι οδηγίες και οι εντολές που έδιναν οι επιτελείς στους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο της φωτιάς.  Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι τόσο ο τότε αρχηγός και οι υπαρχηγοί, όλες αυτές τις ώρες, βρισκόταν στο συντονιστικό κέντρο και κανείς δεν μετέβη στο σημείο της φωτιάς ως όφειλε, ούτε καν πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την πυρκαγιά, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα και να συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης. Πρωτο θεμα
***  EKTAKTO! Mαφιόζικη δολοφονία στη Ξάνθη… (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεκρός βρέθηκε ασφαλιστής, μέσα στο γραφείο του στην Ξάνθη, το απόγευμα της Τρίτης (07.08.2018). Τον 55χρονο βρήκε η κόρη του και αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, που απέκλεισε τον χώρο.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ασφαλιστής βρέθηκε νεκρός γύρω στις 3 μ.μ. πεσμένος μπρούμυτα στο γραφείο του. Τον τόπο του εγκλήματος εξέτασε άμεσα συνεργείο της σήμανσης, ενώ λίγο πριν από τις 7 μ.μ. έφτασε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης, ο οποίος διαπίστωσε ότι το θύματα πυροβολήθηκε γύρω στις 10 το πρωί στη θωρακική χώρα, ακριβώς στην καρδιά. Επαγγελματικό χτύπημα
Το χτύπημα χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους της Αστυνομίας «επαγγελματικό» και με βάση τα πρώτα ευρήματα φέρεται να προέρχεται από 22άρι όπλο. Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα καθώς και πιθανό οπτικό υλικό από την κίνηση στην είσοδο της οικοδομής.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το θύμα σχεδίασε κάποιες νέες επιχειρηματικές κινήσεις, όπως είχε σχολιάσει στο προφίλ του στο Facebook, κάνοντας λόγο για ένα κύκλο που έκλεισε και ένα νέο που ανοίγει.

Πηγή: xanthi2
***   Ντοκουμέντο – σοκ! Η Πυροσβεστική δεν “έβλεπε” το Μάτι ως επικίνδυνη περιοχή! Kαμία προετοιμασία…

Στην Αττική δεν πνέουν δυτικοί άνεμοι λέει το σχέδιο της Πυροσβεστικής – Άφησαν το Μάτι εκτός επικίνδυνων περιοχών και κάηκαν δεκάδες άνθρωποι – Οργή από την πρόχειρη οργάνωση και τα σχέδια που έμειναν στα χαρτιά  Οι αποκαλύψεις είναι καθημερινές και προκαλούν οργή. Ακόμη ένα ντοκουμέντο – σοκ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων που αποδεικνύουν λάθη και παραλείψεις που τελικά οδήγησαν στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους στην φωτιά στην Αττική. Είναι τραγικό ωστόσο οι άνθρωποι που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά φαίνεται ότι ήταν απροστάτευτοι από την αρχή ως το τέλος της καταστροφής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” το σχέδιο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών της Πυροσβεστικής δεν προέβλεπε καν το ενδεχόμενο να φυσήξουν στην Αττικοί δυτικοί άνεμοι.
~Ακούγεται απίστευτο, αλλά κανείς δεν είχε προβλέψει τις συνθήκες που επικράτησαν την 23η Ιουλίθου, κανείς δεν είχε σκεφτεί ή σχεδιάση ένα σχέδιο αντίδρασης και κάπως έτσι χάθηκαν πάνω από 90 άνθρωποι.
Στο σχέδιο της Πυροσβεστικής για το 2018 αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “στην Ανατολική Αττική επικρατούν επίσης βορειοανατολικοί άνεμοι, ενώ αυξημένης συχνότητας είναι και οι ανατολικοί τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο”.
Μάλιστα για την Πυροσβεστική έβγαινε το συμπέρασμα ότι τα επικίνδυνα φαινόμενα περιορίζονται επί της ουσίας στα μελτέμια!
Ακόμη πιο τραγικό είναι πως κατά την Πυροσβεστική, στο ίδιο σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών για το 2018 το Μάτι δεν υπάρχει πουθενά στο χάρτη με τις περιοχές , 38 στο σύνολό τους, όπου υπάρχει άναρχη δόμηση και μείξη δάσους με οικιστικό ιστό.
Δεν υπήρχαν δηλαδή στο Μάτι επικίνδυνες συνθήκες οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κίνδυνο τους κατοίκους.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι κανείς δεν πίστευε στην Πυροσβεστική ότι μπορεί να φυσήξει δυτικός άνεμος και φυσικά κανείς δεν υπολόγιζε ότι η φωτιά μπορεί να εγκλωβίσει και να κάψει ανθρώπους στο Μάτι…  newsit

***  EΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟ! ‘ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΜΕ΄ την ΕΛΛΑΔΑ! Συγκλονιστικό βίντεο…

Aφορμή για το παρόν άρθρο είναι η ανάρτηση που διαβάσαμε και μας συγκλόνισε.  Ο Βαγουρδής Μάκης (ΕΔΩ) δημοσίευσε το εξής κείμενο:  Ένα χρόνιο έγκλημα……αυτό της ρύπανσης της μητέρας των λιμνών……της Βεγορίτιδας….δε ψάχνει ενόχους……γιατί τους γνωρίζει……..η ψυχή της λίμνης……όλο το οικοσύστημα…….αναζητά τη τιμωρία τους…….. γιατί το έγκλημα έγινε με ΠΡΟΘΕΣΗ…….και από τη στιγμή που τις φωνές του συλλόγου Προστασίας της Βεγορίτιδας…… δεν τις άκουγαν οι «μολυσμένες» αρχές………αντιθέτως το παίζουν τρελίτσα….. διακινδυνεύοντας στο μέγιστο βαθμό τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ………..μιλάμε για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ κατ’ εξακολούθηση!!!!!!!!!!!!……εύχομαι πρώτα από όλα να αποκατασταθεί στο σύνολό του ο υδροβιότοπος…….. και να υπάρχει αμείλικτη τιμωρία τους Πεισίστρατους αυτοδιοικητικούς!!!!!……. προσωπικά ευχαριστώ την συντοπίτισσα και πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή για αυτή την πρωτοβουλία της κατάθεσης της αγωγής στην εισαγγελία περιβάλλοντος και στον Άρειο Πάγο………στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της λίμνης….στην ηρωική προσπάθεια που κάνουν τα μέλη του συλλόγου προστασίας της Βεγορίτιδας πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες…..
~  Μετά από έρευνα καταλάβαμε πως οι εξελίξεις είναι τραγικές.
Όπως αναφέρει το kozanitv : Απαγορεύτηκε η κολύμβηση στα νερά της λίμνης Βεγορίτιδας μετά το φαινόμενοτου δυσχρωματισμού των νερών και μετά τα δείγματα που πάρθηκαν από τους ειδικούς. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας οι αρμόδιοι αντιδρούν χλιαρά στις εξελίξεις την ώρα που τα λύματα 30 οικισμών πέφτουν στα νερά της λίμνης μέσω ρεμάτων. Δείτε το βίντεο

***   Ο καιρός την Τετάρτη! Αίθριος με μποφόρ… 
~  ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ της ΕΜΥ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 08-08-2018 
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ   ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ. ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΜΒΡΟΙ Η ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5, ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.  ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ.  ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.  ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 34 ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.  ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.  ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ  ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.  ΑNΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 31 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.  ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ  ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.  ΑNΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.  ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.  ΑΤΤΙΚΗ  ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.  ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.  ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.  ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.  ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 
~*** ΕΚΤΑΚΤΟ!’ΑΔΕΙΑΣΜΑ’ του ΠΟΥΤΙΝ στην ΕΛΛΑΔΑ;Eχθρός της Ρωσίας η Ελλάδα;..

Παγωμάρα προκάλεσε η αναφορά του Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Ρώσου πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Kommersant», την οποία και αναδημοσίευσε το πρακτορείο Tass.  Ο Ρώσος Πρωθυπουργός έκανε αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Ο Μεντβέντεφ επικαλέστηκε τα Κατεχόμενα, προκειμένου να ασκήσει κριτική στην ηγεσία του ΝΑΤΟ, με αφορμή την προσπάθεια ένταξης της Γεωργίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.  Το επίμαχο σημείο της συνέντευξης του Ρώσου πρωθυπουργού, είναι το παρακάτω: «Δεν κατανοώ για ποιο λόγο το κάνουν αυτό. Είναι ένα διπλωματικό κόλπο, όπου απλώς λένε ότι θα δεχθούν τη Γεωργία, αλλά στην ουσία δεν προχωρούν σε κανένα πρακτικό βήμα; Αν πρόκειται γι’ αυτό, τους καλούμε να μας πουν σε ποια άλλη περίπτωση κάνουν αυτό το κόλπο, Για παράδειγμα, προσκαλούν το Κόσοβο να ενταχθεί στη Συμμαχία, ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου; Θα βελτίωνε αυτό την κατάσταση στον κόσμο;
Όπως είναι φυσικό συναγερμός σήμανε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς όλοι αναρωτιούνται κατά πόσον μιλάμε για αλλαγή εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας ή απλά ολίσθημα λεκτικό.
Κύκλοι ρωσικοί ανέφεραν πως δεν πρόκειται για αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής, ωστόσο επεσήμαναν πως η Ελλάδα διαρρηγνύει τις σχέσεις με τη Ρωσία κατ’ εξακολούθηση.
Θύμισαν το εμπάργκο που έχει επιβληθεί από την Ε.Ε κι εφαρμόζει κατά γράμμα η Ελλάδα, πως (κατ’ εντολή ΝΑΤΟ) υπάρχει τάση να μην ‘επιτρέπεται’ σε Ρώσους επιχειρηματίες η δραστηριότητα στην Ελλάδα και φυσικά οι πρόσφατες απελάσεις των Ρώσων διπλωματών.
Είναι γεγονός πως στη Ρωσία η πολιτική χαράσσεται από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Το κακό σενάριο είναι να πρόκειται περί αλλαγής την οποία προετοιμάζει ο Μεντβέντεφ.
Το καλό να είναι μία «προειδοποίηση»
Θεωρούμε πως λεκτικά ολισθήματα δεν υπάρχουν σε τέτοιο επίπεδο.
Καλό είναι ο κος Κοτζιάς να επανεξετάσει τον τρόπο λειτουργίας του ΥΠ.ΕΞ

***   ΜΕ 91 ΝΕΚΡΟΥΣ!Με χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά Τζανακόπουλος, Δούρου στη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα….

Με χαρούμενη διάθεση παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα θρηνεί 91 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι προσήλθαν οι υπουργοί στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.  Δημήτρης Τζανακόπουλος και Ρένα Δούρου εμφανίστηκαν χαμογελαστοί και αντάλλαξαν φιλιά με όσους τους περίμεναν πριν να μπουν στην αίθουσα της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό.  Η περιφερειάρχης Αττικής είχε, μάλιστα, και θερμό ασπασμό με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρολιάκο.


Τελευταίος στο τεχνολογικό πάρκο έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να κάνει δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης. Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζης, και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως επίσης οι δασάρχες της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς.  

***  ΒΙΝΤΕΟ  από πυρκαγιές Πεντέλη , Ν. Βουτσά , Μαραθώνα , Ραφήνα , ΜΑΤΙ ….: «Μέτρα τον άνθρωπο όχι με τα λεφτά του, ούτε και με τις γνώσεις του ακόμη, αλλά με το ποσόν της ευτυχίας που χαρίζει στους συνανθρώπους του» .-
~**   ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ .
 1.-Βιντεο από ελικόπτερο την ώρα της πυρκαγιάς στο Ν. Βουτσα Ραφήνα Μάτι Μαραθώνα 23-07-2018 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213514166822034/ .-
2.-Νέο βίντεο ώρα πυρκαγιάς στη Ραφήνα 23-07-2018 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213513985137492/  .-
3.-Βιντεο την ώρα της πυρκαγιάς στη Ραφήνα 23-07-2018 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213513910695631/ .-
4.- Αμείλικτα ερωτήματα για την τραγωδία των πυρκαγιών 24/07/2018 DSCN5907 : https://youtu.be/tWUqCan6z3Y  .-
5.-Βίντεο Π. Κοκκινίδη πριν καεί στην πυρκαγιά Μάτι 2018 DSCN5933 : https://youtu.be/jPAqehme6ws  .-
6.-Μάτι...αγκαλιασμενοι στο χωράφι στην πυρκαγιά της Ραφήνας 23-07-2018 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213507579497355/ .-
7.-Αφήγηση οδύνη από ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι 2018 DSCN5935 : https://youtu.be/m0vR-FPNKRc  .-
8.-Αποκαϊδια σταχτι απόγνωση φωτιές 2018 Μάτι DSCN5931 : https://youtu.be/RxLzO2H2154 .-
9.-Αφήγηση τουρίστα για πυρκαγιές στην Ραφήνα 2018 DSCN5932 : https://youtu.be/YKbVD3oSuoc .-
10.- (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ) ΤΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ! ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΟ, ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΧΥΔΑΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΝΤΕ : https://youtu.be/kTIlz4cgZN4 .-
11.- Μαρτυρίες από πυρκαγιές της Ραφήνας Μάτι 25 07 2018 DSCN5917 : https://youtu.be/lCDo5-JXhn4  .-
12.- Καμένη γή Μάτι κόκκινο λιμανάκι Αττική 25/07/2018 DSCN5913 : https://youtu.be/c-v2pqxa1u4 .-
13.- 88 οι νεκροί στις πυρκαγιές Α Αττικής 27/07/2018 DSCN5930 : https://youtu.be/5HYFpNpyqP0  .-
14.- Δεν λειτούργησαν οι ασύρματοι Ιούλιος 2018 DSCN5924 : https://youtu.be/zBrqSFwVkbQ .- 
15.- Ομολογία πυρόπληκτου στο ΜΑΤΙ Ιούλιος 2018 DSCN5922 : https://youtu.be/OJXLPJ-8NqQ .-
16.- Ολική καταστροφή ΜΑΤΙ Ν ΒΟΥΤΣΑ ΙΟΎΛΙΟς 2018 DSCN5928 : https://youtu.be/A-DTfdsxpOs .-17 .- ΕΘΝΙΚΉ ΤΡΑΓΩΔΊΑ στο Μάτι : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213500107670564/ .-
18.- Μαρτυρίες από πυρκαγιές ΜΆΤΙ κόκκινο λιμανάκι 27-07-2018.... 87 οι νεκροί... : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213499587177552/ .-
19.- Στιγμές ζωής θανάτου πυρκαγιές Αττικής 23/07/2018 : https://youtu.be/rY2wMPrd3Ck  .- 20.- Μάτι μονοπάτια διαφυγής στην κόκκινη παραλία φωτιές Α. Αττικής 27-07-2018 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213499068324581/ .-

21.- Μάτι Ραφήνα Α. Αττικής Πυρκαγιές Ιουλίου 2018 δρόμοι διαφυγής στην Παραλία... : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213498540831394/ .-  



4522209
4522211
4522213
4522232
4522233
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας :
~ **  Ουρικό οξύ: Ποιες τροφές ωφελούν και ποιες βλάπτουν

~   Το ουρικό οξύ μπορεί να αντιμετωπιστεί απλώς αλλάζοντας κάποιες συνήθειες στη διατροφή σας.
Δείτε ποιες τροφές οφελούν και ποιες βλάπτουν όσον αφορά το ουρικό οξύ στον οργανισμό σας:
Νερό. Πολύ νερό!…  Αλλάζοντας τη διατροφή σας μπορεί να διαχειριστείτε ποιο εύκολα τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας. Ξεκινήστε με την κατανάλωση περισσότερου νερού, γιατί η αφυδάτωση μπορεί να αυξήσει το ουρικό οξύ.  Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που έπιναν 5-8 ποτήρια νερό την ημέρα είχαν 40% χαμηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν αυξημένο ουρικό οξύ.  Καλό είναι να αποφεύγετε τα ζαχαρούχα αναψυκτικά.  Δεν χρειάζεται να περιορίσετε όλα τα τρόφιμα που περιέχουν πουρίνες. όπως τα μπιζέλια, τα φασόλια,τα μανιτάρια,το κουνουπίδι,το σπανάκι, και το κοτόπουλο. Έρευνα έδειξε ότι δεν συνδέονται με το αυξημένο ουρικό οξύ.  Απολαύστε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά  Τα γαλακτοκομικά προϊόντα κάποτε ήταν απαγορευμένα για τους ασθενείς με ουρική αρθρίτιδα. Νέες έρευνες δείχνουν ότι τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα και γαλακτοκομικά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο περισσότερο από 40%.  Λιγότερο κρέας  Φάτε περιορισμένες ποσότητες κοτόπουλο, χοιρινό ή άπαχο βοδινό κρέας – το πολύ μία μερίδα την ημέρα. Αυτά τα είδη κρέατος έχουν λιγότερες πουρίνες από τα υπόλοιπα, όπως είναι τα εντόσθια και άλλα.  Καφεΐνη με μέτρο  Η μέτρια κατανάλωση καφέ φαίνεται ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τα άτομα με ουρική αρθρίτιδα. Το πρόβλημα έγκυται στην κατανάλωση καφεϊνούχων ποτών, τα οποία μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα του ουρικού οξέος.
~**  Ουρικό οξύ: Με ποιες τροφές θα το μειώσετε

~  Τα αίτια της υπερουριχαιμίας (αυξημένο ουρικό οξύ στο αίμα) είναι είτε εξωγενή, όπως η αυξημένη πρόσληψη πουρινών μέσω της διατροφής, είτε ενδογενή, όπως η αυξημένη σύνθεση ουρικού οξέος ή η μειωμένη αποβολή του.
*  Οι πουρίνες αποτελούν σημαντικό τμήμα των νουκλεϊκών οξέων (DNA,RNA) του οργανισμού μας, αλλά ανευρίσκονται και σε πλήθος τροφών σε διαφορετικές συγκεντρώσεις. Μεταβολίζονται προς ουρικό οξύ, το οποίο φυσιολογικά, αποβάλλεται κυρίως από τους νεφρούς και λιγότερο μέσω των κοπράνων.
Βασικές αρχές διαιτητικής αντιμετώπισης της υπερουριχαιμίας:   – Κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού (>2 lt ημερησίως)   – Τήρηση υποθερμιδικού διαιτολογίου σε περιπτώσεις παχυσαρκίας  – Αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ  – Αποφυγή κατανάλωσης τροφών που εμπεριέχουν 150 – 825 mg πουρινών/100 gr. Τέτοιες τροφές είναι οι αντσούγιες, τα εντόσθια, οι ρέγκες, το σκουμπρί, τα αλλαντικά, οι σαρδέλες, τα θαλασσινά (γαρίδες, οστρακοειδή, αστακός, κ.λ.π.), οι σούπες και οι ζωμοί κρεάτων και όσπρια πλούσια σε αδενίνη, όπως οι φακές και τα φασόλια.  – Αραιή συχνότητα κατανάλωσης τροφών που εμπεριέχουν 50-150 mg πουρινών/100 gr. Τέτοιες τροφές είναι: τα σπαράγγια, το σπανάκι, το κουνουπίδι, τα μανιτάρια, το κυνήγι, τα ψάρια, το κρέας, το κοτόπουλο και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.  Ο καφές επιτρέπεται;  Παλαιότερα, σε περιπτώσεις ουρικής αρθρίτιδας, απαγορεύονταν η κατανάλωση κακάο, τσαγιού και καφέ λόγω των μεθυλοξανθινών που εμπεριέχουν. Σήμερα είναι γνωστό ότι φυσιολογικά ο άνθρωπος δεν μπορεί να μετατρέψει τις μεθυλοξανθίνες σε ουρικό οξύ και έτσι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν την αποφυγή τσαγιού, καφέ και κακάο σε περιπτώσεις υπερουριχαιμίας. Ίσως ο αποκλεισμός, να αποδίδει μόνο κατά περίπτωση.  Ο ρόλος της παχυσαρκίας   Η συσχέτιση μεταξύ ινσουλινοαντίστασης (που παρατηρείται στο μεταβολικό σύνδρομο) και αυξημένων επιπέδων ουρικού οξέος στο αίμα, είναι έντονη και επιβεβαιώνεται από κλινικές μελέτες. Συνεπώς:  α) η απώλεια βάρους και  β) η μείωση της κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε απλά σάκχαρα (π.χ. ζάχαρη, γλυκά, αναψυκτικά, κ.λ.π.), πρέπει να γίνουν συνείδηση, κάθε υπέρβαρου-παχύσαρκου ασθενή με αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος  Ενίσχυση της αντιοξειδωτικής άμυνας  Επειδή η αύξηση του ουρικού οξέος (που αποτελεί την ισχυρότερη υδατοδιαλυτή αντιοξειδωτική ουσία του οργανισμού μας) μεταφράζεται σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, ως ανάγκη του οργανισμού για αντιοξειδωτική κάλυψη, καλό θα ήταν τα άτομα με αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος, να καταναλώνουν καθημερινά επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών (από τα επιτρεπόμενα), ώστε να καλύπτονται σε αντιοξειδωτικά στοιχεία (το ενδεχόμενο για πολυβιταμίνη πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία πρέπει να εξετάζεται).   Ουρική αρθρίτιδα Η υπερουριχαιμία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εναπόθεση κρυστάλλων ουρικού, σε διάφορα σημεία του σώματος και κυρίως στις αρθρώσεις, προκαλώντας ουρική αρθρίτιδα. Η ουρική αρθρίτιδα σε οξεία ή χρόνια μορφή, εμφανίζεται συνήθως μετά την ηλικία των 35 ετών και προσβάλει κυρίως τους άνδρες. Χαρακτηρίζεται από ξαφνικό και οξύ πόνο που συνήθως εντοπίζεται στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού. Αξιοσημείωτο είναι πως η υπερουριχαιμία δεν οδηγεί πάντα σε ουρική αρθρίτιδα, ενώ η υπερουριχαιμία πάντα προηγείται της ουρικής αρθρίτιδας. Ο ρόλος της σόγιας  Η σόγια είναι φυτό της οικογένειας των ψυχανθών, ποώδες και δικοτυλήδονο. Μοιάζει υπερβολικά με την φασολιά και ο καρπός του αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων και διαξιφισμών. Η σόγια είναι καρπός με μεγάλη βιολογική αξία, όπως διατείνονται σύγχρονοι ερευνητές.  Η πρωτεΐνη της σόγιας έχει μεγάλη βιολογική αξία γιατί τα απαραίτητα αμινοξέα που εμπεριέχει, βρίσκονται στην ίδια σχεδόν αναλογία που υπάρχουν και στην ζωική πρωτεΐνη. Πιο συγκεκριμένα, γνωρίζουμε πως οι περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες είναι «φτωχές» σε δύο απαραίτητα αμινοξέα, την λυσίνη και την μεθειονίνη. Τα όσπρια σε αντίθεση με τις άλλες τροφές του φυτικού βασιλείου είναι πλούσια σε λυσίνη ,ενώ η σόγια είναι πλούσια σε λυσίνη και συνάμα εμπεριέχει αξιοσημείωτα ποσά μεθειονίνης.  Σημαντική είναι η ποσότητα ασβεστίου που εμπεριέχει η σόγια, ενώ θα πρέπει να τονισθεί πως η απορρόφηση του ασβεστίου της σόγιας είναι καλύτερη από ότι από τ’ άλλα όσπρια.
Επίσης ο καρπός της σόγιας εμπεριέχει σχεδόν όλο το σύμπλεγμα των βιταμινών Β και αξιοσημείωτα ποσά μαγνησίου και φωσφόρου. Σε μεταανάλυση 38 κλινικών ερευνών φάνηκε ξεκάθαρα πως η κατανάλωση σόγιας (σε ποσά άνω των 17 γρ. πρωτεΐνης σόγιας) συμβάλλει στην μείωση της ολικής αλλά και LDL χοληστερόλης , στην αύξηση της HDL (αγγειοπροστατευτικής) χοληστερόλης και στην μείωση των τριγλυκεριδίων. Τα αποτελέσματα αυτά, συν του γεγονότος ότι η κατανάλωση σόγιας μειώνει την οξείδωση της LDL (αθηρογόνου) χοληστερόλης, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η εισαγωγή της σόγιας στη διατροφή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα μείωσης της εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η σόγια αποτελεί από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης σε ασθενείς με υπερουριχαιμία. Μελέτες υποδεικνύουν ότι η πρόσληψη σόγιας αυξάνει την απέκκριση και κάθαρση του ουρικού οξέος από τους νεφρούς. Η αντικατάσταση μέρους του κόκκινου κρέατος που καταναλώνουμε με σόγια, προσδίδει σημαντικά οφέλη όχι μόνο στα άτομα που προβληματίζονται με το ουρικό οξύ, αλλά ευρύτερα σε όλους μας. 
~**  Συκώτι: Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές

~  Το συκώτι είναι το «κέντρο αποτοξίνωσης» του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση επικίνδυνων ουσιών, όπως το αλκοόλ και οι διάφοροι ρύποι. Παράλληλα, αποτελεί και αποθηκευτικό μέσο για βιταμίνες και μέταλλα.
Για να λειτουργεί σωστά το συκώτι χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά, τα οποία φυσικά τα παίρνουμε μέσω της διατροφής μας. Από την άλλη, οι κακές διατροφικές επιλογές μπορεί να το βλάψουν.
Δείτε ποιες τροφές προτείνουν οι ειδικοί να τρώμε και ποιες να αποφεύγουμε.                      1. Βρόμη: ΝΑΙ    Οι φυτικές ίνες είναι ωφέλιμες για το συκώτι. Βρίσκονται σε μεγάλη περιεκτικότητα σε προϊόντα ολικής άλεσης, όπως η βρόμη.   2. Τηγανητά: ΟΧΙ   Τα τηγανητά φαγητά είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία εμποδίζουν το συκώτι να λειτουργήσει σωστά. Η συστηματική και μεγάλη κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών οδηγεί στη φλεγμονή, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην πρόκληση βλαβών στο συκώτι (κίρρωση).  3. Μπρόκολο: ΝΑΙ   Μελέτες δείχνουν ότι το θρεπτικό μπρόκολο προστατεύει από τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο. Προτιμήστε το μαγειρεμένο στον ατμό αντί για βραστό, καθώς έτσι δεν καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά του.  4. Γλυκά: ΟΧΙ   Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης βλάπτει το συκώτι κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο όργανο είναι επιφορτισμένο με τη μετατροπή της ζάχαρης σε λίπος. Έτσι, η αυξημένη κατανάλωση γλυκών, ζαχαρωτών ή πρόσθετης ζάχαρης οδηγεί στην υπερβολική παραγωγή λίπους και την επακόλουθη συσσώρευσή του, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη λιπώδη νόσο.              5. Αμύγδαλα: ΝΑΙ    Οι ξηροί καρποί γενικότερα και τα αμύγδαλα ειδικότερα παρέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία σύμφωνα με έρευνες αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι και επομένως μειώνει τον κίνδυνο λιπώδους νόσου.   6. Παστά: ΟΧΙ      Ο οργανισμός μας χρειάζεται το αλάτι αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες. Οι τροφές που το περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες, όπως τα παστά, πρέπει λοιπόν να αποφεύγονται. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού συμβάλλει στην ίνωση, μια πρώιμη βλάβη στο συκώτι που αργότερα μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι σοβαρότερο.  7. Σπανάκι: ΝΑΙ   Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το δυναμωτικό αλκοόλ, είναι πλούσια σε γλουταθειόνη, μια ουσία που βοηθά το συκώτι να λειτουργεί καλύτερα.   8. Μύρτιλο: ΝΑΙ   Όλα τα μούρα, όπως το μύρτιλο, το βατόμουρο, το κράνμπερι και η φράουλα, παρέχουν πολυφαινόλες, μια κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών που προστατεύουν από τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο.   Άλλα διατροφικά tips   – Χρησιμοποιήστε στο μαγείρεμα βότανα και αλκοόλ, αφού θα δώσουν γεύση στο φαγητό χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολύ αλάτι και επίσης παρέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες.  – Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς η συστηματική και μεγάλη κατανάλωση προκαλεί σοβαρές βλάβες στο συκώτι, όπως η κίρρωση.  – Απολαύστε άφοβα καφέ και πράσινο τσάι μέσα στην ημέρα. Ο καφές προστατεύει το συκώτι από τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ και της κακής διατροφής, ενώ το τσάι, χάρη στις κατεχίνες που περιέχει, έχει αντικαρκινική δράση για το συκώτι και άλλα όργανα.
`~**

*** Αθλητικά Νέα :

***  Γιαννακόπουλος: «Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο ο κ. Αλαφούζος»
Δεν έμεινε αναπάντητη η δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό την κόντρα ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. Î“ιαννακόπουλος: «Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο ο κ. Αλαφούζος»
Ο πρόεδρος της «Μάνας του Λόχου» απάντησε στον μεγαλομέτοχο της ποδοσφαιρικής ομάδας, τονίζοντας πως το να τα βάζει με τον ΑΣ είναι μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού του «πράσινου» κόσμου και πως έτσι προσπαθεί να καλύψει τα δικά του λάθη όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία της ΠΑΕ, κατηγορώντας τον κ. Αλαφούζο για «πόλεμο λάσπης».  
Αναλυτικά: «Είναι προφανές ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Αλαφούζος προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις συνεχείς του αποτυχίες, αλλά και το πλήθος των ακατανόητων και αντιπαναθηναϊκών του πράξεων. 
Έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο "λάσπης" και ψεμάτων απέναντί μου στην προσπάθειά του να καλύψει την ανεπάρκειά του σε κάθε επίπεδο. Σε αυτό εγώ δεν θα τον ακολουθήσω.Έχω να κρατήσω ένα τμήμα στην κορυφή και να επαναφέρω άλλα 20».
***  Ο ΠΑΟΚ της Σπαρτάκ και του Europa League
Ο Γ.Ζαχαριάδης γράφει στο sportfm.gr για να… προσγειωθούμε, για να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις αφού δεν παρέχονται στον προπονητή οι απαραίτητοι παίκτες και για να προετοιμαστούμε ενόψει Σπαρτάκ ÎŸ ΠΑΟΚ της Σπαρτάκ και του Europa League
Ποιος δεν επιθυμεί τον πρώτο αριθμό του λαχείου; Κι αν είναι τζακποτ ακόμη καλύτερα. Θα μου πείτε χρείαζεται τόση τύχη για να περάσει ο ΠΑΟΚ από την Σπαρτάκ; Ε, εδώ που τα λέμε, μια δόση τύχης την χρείαζεται. Και μην ακούτε που ζητωκραυγάζουν από την εντυπωσιακή επικράτηση στη Βασιλεία. 
Του Γιώργου Ζαχαριάδη 
zahariadis@hotmail.com
 
Το ότι πήρε διαστάσεις πανηγυρικές μια πρόκριση που είχε τελειώσει από το 0-1, είναι λόγος για να τη διαχειριστείς και να γίνει οδηγός για τη συνέχεια, κι όχι να κτίσεις μέχρι την είσοδο στους ομίλους. Να είμαστε σοβαροί. Για να φτάσεις στους ομίλους, δεν θα ήταν η Βασιλεία, με τη σημερινή της μόρφωση, που θα έπρεπε να αποκλείσει ο ΠΑΟΚ. Όλοι μας περιμένουμε ένα και δυο μεγέθη μεγαλύτερες ομάδες, πολύ πιο πλούσιες, με ποδοσφαιριστές που ίσως δεν έρθουν ούτε όταν σταματήσουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. 
Κι αυτά με τον Σαββίδη που ξοδεύει χρήματα αλόγιστα, να μην το συζητούμε συχνά. Οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες και αποτυπώνονται στις επιλογές. Ναι, έχει αλλάξει επίπεδο. Έχει κάνει ένα σπουδαίο άλμα. Πολύ σημαντικό και εύχομαι να υπάρξει συνέχεια.
Φέτος, αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να φτάσει σε μια ακόμη πρόκριση, θα θεωρήσω ότι έφτασε στο ταβάνι του και δεν έχει άλλο... Θα πάει στους ομίλους του Europa League και μέχρι εκεί. Θα ξεχάσουμε τι προηγήθηκε, αν αποκλείστηκε από τη Σπαρτάκ ή από μια ακόμη καλύτερη ομάδα. Θα απολαύσουμε το... ταξίδι, μέχρι τον Δεκέμβριο ή και λίγο παρακάτω, άντε μέχρι το Μάρτιο για να γράφουμε περί της ευρωπαϊκής του καταξίωσης. Κι ο ΠΑΟΚ ίσως προσθέσει μια δυο αξιόλογες μεμονωμένες επιτυχίες. 
Αυτό και τέλος. Δεν είναι λίγο, αλλά, το πολύ είναι... πολύ παραπάνω. Και για να το εξασφαλίσεις, θα πρέπει να είσαι τόσο δυνατός ώστε να μην λείψει ο Βιεϊρίνια και να τρέμει το φυλλοκάρδι σου επειδή δεν έχεις αντικαταστάτη, όπως τον θέλει ο Λουτσέσκου. 
Για το αριστερό μπαμ έχει ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο. Τόπος μεγάλο που δεν αποκλείεται να περάσει τη Σπαρτάκ και κανείς να μην μεριμνήσει ώστε να αποκτηθεί τελικά ένας απαραίτητος ποδοσφαιριστής. Κι ο Μιχελ με τον Ιβάν, θα συζητούν και θα αναρωτιούνται, τι να τον κάνουν έναν ακόμη αριστερό μπαμ, αφού τα παίρνουμε τα παιχνίδια χωρίς αυτόν...  
Τις αντοχές αυτής της ομάδας δοκιμάζουν οι άνθρωποι που τρέχουν τον υποτιθέμενο σχεδιασμό που ως μεγαλύτερο ανέκδοτο κυκλοφορεί με τον επιθετικό προσδιορισμό "έγκαιρος". 
***  Στη Γλασκώβη ο Μελισσανίδης!
Έτοιμος να παίξει τη δική του… μπάλα ενόψει Σέλτικ είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Από το πρωί της Τετάρτης βρίσκεται ήδη στη Γλασκώβη και αναμένεται να μιλήσει στους παίκτες της ΑΕΚ πριν το ματς. Î£Ï„η Γλασκώβη ο Μελισσανίδης!
Δίπλα στην ΑΕΚ ενόψει του καθοριστικού ματς με τη Σέλτικ βρίσκεται ήδη ο Δημήτρης Μελισσανίδης. 
Συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, ο διοικητικός ηγέτης της πρωταθλήτριας ταξίδεψε από το πρωί της Τετάρτης στη Γλασκώβη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος.
Δεν θα αρκεστεί λοιπόν να δώσει το «παρών» το βράδυ στην εξέδρα, αλλά πριν τη σέντρα θα δώσει το στίγμα του στην ομάδα, κάνοντας ομιλία στους παίκτες και το προπονητικό τιμ.

^^^   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 : ~
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .
ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας ! http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html.-                                                                           ~** ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018. ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .-
~**~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html.-  
 ~*  ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ Αγία Παρασκευή 26/07/2018 Θ Λ :https://youtu.be/VJukF-RirkI .-
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018  : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .- 
~*ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 28  Ιουλίου  2018 .
~
  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara_28.html .-
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 30  Ιουλίου  2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara_30.html .-  
 ~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .   Τρίτη  31  Ιουλίου  2918   :    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 

~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  : 
~* ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/07/arfara-n.html .- 
~* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*  ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  03  Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~* 
 ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 04 Αυγούστου 2018 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Κυριακή 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-  
~* ARFARA  NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018 . Εορτή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~*~ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 07 Αυγούστου  2018* :  http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html.-  

~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news_7.html .-  
~*
~*


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  https://twitter.com/stamos01  .-   
1. – Stamatios   Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    ΣταματηςΣκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμοςσκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4101  video-https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .-  
https://twitter.com/stamos01  .-
https://twitter.com/StamatiosS .-  

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1   .-
  
Vlasis Skoulikas  
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου