ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

 ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018 .
~



 2 Αυγούστου: Εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου

~Τότε, ο Άγιος Στέφανος φανερώθηκε τρεις φορές σε κάποιον ευσεβή γέροντα ιερέα, το Λουκιανό, και του αποκάλυψε τον τόπο, όπου ήταν κρυμμένο το λείψανο του. Αυτός αμέσως το ανέφερε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ιωάννη, που με τη σειρά του πήγε στον υποδεικνυόμενο τόπο και πράγματι βρήκε το Ιερό λείψανο του Αγίου Στεφάνου.
Κατά την εύρεση έγινε μεγάλος σεισμός, και το λείψανο του Αγίου πλημμύρισε ευωδιά τους παρευρισκόμενους στον τόπο εκείνο. Λέγεται ότι από τον ουρανό ακούστηκαν αγγελικές φωνές, που έλεγαν «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῶ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία».Δηλαδή, δόξα ας είναι στο Θεό, στα ύψιστα μέρη του ουρανού και στην ταραγμένη από την αμαρτία γη ας βασιλεύσει η θεία ειρήνη, διότι ο Θεός φανέρωσε την ευαρέσκεια Του στους ανθρώπους, με την ενανθρώπιση του Υιού Του.Φανέρωναν, έτσι, οι άγγελοι περίτρανα ότι ο πρωτομάρτυρας Στέφανος μαρτύρησε για την αγάπη και τη δόξα του Θεού. Αργότερα, τα λείψανα του Αγίου μεταφέρθηκαν από την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη και εναποτέθησαν στον – επ’ ονόματι αυτού – ανεγερθέντα Ναό υπό του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Απολυτίκιο: Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε. Βασίλειον διάδημα, εστέφθη ση κορυφή, εξ άθλων ων υπέμεινας, υπέρ Χριστού του Θεού, μαρτύρων Πρωτόαθλε, συ γαρ την Ιουδαίων απελέγξας μανίαν, είδές σου τον Σωτήρα, του Πατρός δεξιόθεν. Αυτόν ούν εκδυσώπει αεί, υπέρ των ψυχών ημών.              ~* Απολυτίκιο Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων Αγ. Στεφάνου του : https://youtu.be/qbai_Y7SMgU .-
~**  Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης: Κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα

~  Ποιά ηθική υπάρχει πλέον; Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία. Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου. Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους.
*    κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα κυριαρχεί ο ατομικισμός…  * Γιατί; Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Είναι αδιανόητο! Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε «χάρισμα». Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πως να αρπάξουν. Και αυτό σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας… Μάλιστα, όσα πιο πολλά «αρπάζεις» τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τιμωρία. Αυτό το βλέπει ο Θεός. Σήμερα επιτρέπει να δεχτούμε μερικές σφαλιάρες, ελπίζοντας πως θα συνέλθουμε, όπως συμβαίνει και στους  μεθυσμένους…  * Να πεις και σε άλλους να προσέχουν. Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε. Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι… Να προσέχετε…




 ~** ΠΑΝΑΓΙΑ..Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..!!!!!!!!!  : https://youtu.be/vVgXne4zfek   [ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ...ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ..ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ..ΚΑΘΩΣ ΛΟΓΩ ΑΔΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΡΑΒΑΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ..ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ...ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ...ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ ,ΚΟΙΤΑΖΩ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΛΕΩ..ΘΕΟΥΛΗ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΤΑΝ ΘΕΣ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ,ΚΑΘΗΣΑ ΚΙ ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΓΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ...ΚΟΙΤΑΞΑ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΛΟΓΗΣΑ..ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΠΕΙΣ..ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΦΕΥΓΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΠΝΟΥ...ΩΡΑΙΑ..ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΠΝΙΖΕ...ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ...ΣΗΚΩΘΗΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΥΠΟΨΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΗΡΕΜΟ ΚΑΙ ΣΙΓΑΝΟ ΒΗΜΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ...ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΝΟΣ...ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΝΕ..ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ...ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΙ..ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΕΞΩ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΤΑΙ..ΤΙ ΕΓΙΝΕ ..ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ..ΚΤΛ..ΞΑΝΑΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΦΕΥΓΑΜΕ ΛΙΓΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΔΥΝΑΜΩΣΕ..ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ..ΧΑΜΟΣ..ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ..Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ...ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ...ΧΙΧΙΧΙ .ΞΑΝΑΠΗΡΕ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙ...ΑΝ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΩ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΕΝΑΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ..ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΠΗΓΕΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ? ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ...? ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ .ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ? ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ  ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ...ΘΑ ΓΕΡΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ..ΧΙΧΙΧΙ .ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΕΙΠΑ ΓΕΛΩΝΤΑΣ..ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ..ΧΙΧΙΧΙ..ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΙΣΙΩΣ..Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΗΝ ΝΑΥΤΙΚΟΣ .ΗΡΘΕ  ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ  ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ..ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ...Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ...:)) ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ... ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.. . https://www.youtube.com/watch?v=nyQAz..  .  ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ https://www.youtube.com/playlist?list.. . ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΟΝΑΧΗ -ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ https://www.youtube.com/playlist?list...

~**  ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ : https://youtu.be/Oze5bp2ebqA  .-
 [Αφού πορευθείτε, εκχριστιανίσατε όλα τα έθνη, με το να βαπτίζετε αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, με το να διδάσκετε αυτούς να τηρούν όλα όσα σας διέταξα..Αδέλφια.και μόνο που γεννηθήκαμε ορθόδοξοι χριστιανοί κι έχουμε την ελπίδα της βασιλείας του θεου ,έπρεπε να πετάμε απο τη χαρά μας..μας το υποσχέθηκε και το πιστεύουμε...και θα έπρεπε να είμαστε χαρούμενοι αφού ελπίζουμε να το πάρουμε..ομως είναι γραμμένο..Αμα πιστός, αμα(συγχρόνως ) απόστολος..τη στιγμή που γίνεσαι πιστός ,γίνεσαι κι απόστολος..! δεν είσαι απόστολος? αρα δεν είσαι πιστός..!!Αυτό είναι το κριτήριο..η πίστη ..να είναι φλογερή..να μη μπορείς να τη κρατήσεις μέσα σου μόνο για σένα..Συνεπώς ιεραποστολή δεν είναι μόνο το να ταξιδέψω σε μακρινά άγνωστα μέρη να μιλήσω για το Χριστό αλλά και στο περιβάλλον που κινούμαι οφείλω να μιλήσω στο βαπτισμένο χριστιανό για Χριστό..με κάθε τρόπο που θα με φωτίσει ο θεος να το πράξω..Ανάγκη τέχνας κατεργάζεται...να δεις η Αγάπη πόσες τέχνες μπορεί να κατεργαστεί όταν υπάρχει..χιχιχι..θα βρει τρόπο να βοηθήσει..και να δοξαστεί ο θεος..Ενας λογαριασμόε σε αυτή τη πρόσκαιρη ζωη θα μένει διαρκώς ανεξόφλητος...ο λογαριασμός της Αγάπης...Κι οσο ισχύει αυτό η ιεραποστολή,ως έκφραση αγάπης προς το θεο και το συνάνθρωπο,  θα περιμένει τον κάθε χριστιανό ! Καλημέρες ηλιοφώτεινες απο ..] .-  

***  Λύρειο Ίδρυμα: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι ο συγκλονιστικός διάλογος με την Ηγουμένη και τον μητροπολίτη

Την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στο Μάτι, και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, τα οποία κατεστράφησαν από την φονική πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδος, επεσκέφθη σήμερα ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με την συνοδεία του.
*  Ο κ. Πρόεδρος εξεπλάγη από το μέγεθος της καταστροφής των κτιρίων αλλά και από την οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου, και της γύρω περιοχής.
Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για τις πρώτες κινήσεις και προσπάθειες ανακατασκευής των κτισμάτων του Ιδρύματος και του περιβάλλοντος χώρου. Ο κ. Πρόεδρος υπεσχέθη ότι θα υπάρξει αρωγός στην προσπάθεια αυτή με κάθε δυνατό μέσο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε αρκετή ώρα με τον Μητροπολίτη και την Ηγουμένη σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, ενημερώθηκε αναλυτικά και επισκέφθηκε όλους τους χώρους που έχουν καταστραφεί.                            
*** Εφηβικά Σαββατόβραδα με αλκοόλ και μετά στα… Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας 
«Αισθάνθηκα σοκ όταν είδα το παιδί μου να γυρίζει μεθυσμένο Σάββατο βράδυ. Δε γύρισε αργά, αλλά ήταν σε άθλια κατάσταση. Είχαν πάει σε κλαμπ και ήπιαν μπίρες και σφηνάκια! Αμάθητοι καθώς είναι, μέθυσαν. Μα καλά, είναι δυνατόν να σερβίρουν σε έφηβους αλκοόλ;».
Ο πατέρας που μας τηλεφώνησε χθες δεν περιγράφει κάτι σπάνιο. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που, ειδικά το Σάββατο το βράδυ, περιμένουν με αγωνία να κάνουν... αλκοτέστ στα παιδιά τους. Κι όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι αυτό, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με εφήβους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Θάρρους", σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις νέων που καταλήγουν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας για πλύση στομάχου και ό,τι άλλο ενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Κι αν είναι μόνο αυτό, πάλι καλά. Τι να πει κάποιος για τους νεαρούς και νεαρές που μετά το μπαρ παίρνουν ένα μηχανάκι ή αυτοκίνητο για να πάνε σπίτι τους ή όπου αλλού;
 Με την μπίρα στο χέρι
«Περπατάς στις πλατείες και βλέπεις εφήβους με ένα κουτάκι μπίρας στο χέρι. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος έλεγχος; Όποιο παιδί επιθυμεί, μπορεί να πάει σε ένα περίπτερο ή μίνι μάρκετ και να αγοράσει μπίρα ή άλλο ποτό με αλκοόλ. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;», αναρωτιέται ο συνομιλητής μας, που ανησυχεί ιδιαίτερα για την ευκολία πρόσβασης των νέων στο αλκοόλ.
Βεβαίως, απαγορεύεται από το νόμο η πώληση οινοπνευματωδών ποτών σε ανήλικα άτομα, δηλαδή μικρότερα των 18 ετών, είτε σε περίπτερο, σούπερ μάρκετ ή άλλο κατάστημα, είτε σε μπαρ, καφετέρια και κλαμπ, ενώ σε καταστήματα που υπάρχει πώληση αλκοόλ (μπαρ, κλαμπ κ.λπ.) δεν επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή ανηλίκου.
Δυστυχώς, οι συγκεκριμένες διατάξεις δεν τηρούνται με την αυστηρότητα που πρέπει, ούτε υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα παιδιά πέφτουν θύμα ακόμα και από τα ποτά-μπόμπες, δηλαδή αλλοιωμένα ποτά, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν άμεσα προβλήματα στην υγεία τους. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές αυτή είναι η… προσφορότερη "λύση", αφού είναι και πιο φτηνά.
Η κατανάλωση αλκοόλ και στην Καλαμάτα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη μεταξύ των εφήβων, ακολουθώντας σε σημαντικό βαθμό την ευρύτερη διάδοση στην ελληνική κοινωνία και οικογένεια.
Πέραν, βέβαια, της καταγραφής του προβλήματος, θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, έτσι ώστε, από τη μια πλευρά, το φαινόμενο να μη γενικευτεί και, από την άλλη, να καταλάβουν τα παιδιά ότι η κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι… μαγκιά. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Γιατί «κρύφτηκαν» οι νεκροί 
«Πώς να κρύψεις νεκρούς; Είναι αδύνατον. Δεν πρόκειται να μπούμε στο παιχνίδι της επικοινωνιακής τυμβωρυχίας» αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτά στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα. Η «σύσκεψη» συντονισμού των υπουργών και των αρχηγών Πυροσβεστικής κ.λπ. από τον Τσίπρα είχε λήξει στις 12.30. Το ίδιο αναρωτιούνται και κάποιοι άλλοι σήμερα.
Νομίζω είναι απλό. Φανταστείτε να μην έμενε κρυφό ότι ήδη η κυβέρνηση (αποδεδειγμένα και από νωρίς) ήξερε για τους πρώτους νεκρούς, ότι η κατάσταση δηλαδή είχε αρχίσει να ξεφεύγει επικίνδυνα και την ίδια ώρα έστηνε επικοινωνιακό «σόου» και «συζητούσε» και «ενημέρωνε», αντί οι αρμόδιοι – όλοι τους δηλαδή οι συμμετέχοντες – να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Θα τους έπαιρνε με τις ντομάτες.
Μπάμπης Κάρβελης
 Υ.Γ. Προφανώς γράφω στην εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ», που στη μακραίωνη ιστορία του έχει αποδείξει ότι σέβεται την ανεξαρτησία γνώμης των συντακτών του και των επιστολογράφων του. Θεωρώ ότι αντίστοιχα ισχύει για ιστορικές, επίσης, εφημερίδες όπως τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ. Αμάν πια, τι κόλλημα είναι αυτό κάποιων φίλων; 

*** Διακοπή ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Μεσσήνης 
Διακοπές ρεύματος λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών από το ΔΕΔΗΕ θα σημειωθούν αύριο Πέμπτη, 2 Αυγούστου, ως εξής:
-στις Τ.Κ. Ανδρούσας – Ιθώμης – Τρικόρφου – Καρτερολίου – Πιπερίτσας – Μάνεσι – Σπιταλίου, καθώς και εκατέρωθεν περιμετρικής εισόδου Μεσσήνης, Τριόδου,  Lidl, στρατιωτικού αεροδρομίου και Σκλαβενίτη, όπως και εκατέρωθεν περιοχών Μεσσήνης: ΟΣΕ – Αγ. Άννα, Παγοποιείο, Πανηγυρίστρα, από 10.30 έως 11.30 το πρωί
-στις περιοχές της Μεσσήνης εκατέρωθεν Εθνάρχου Μακαρίου, Δημαρχείου, φαναριών Μπούκας, Βερόπουλου και Εργατικών Κατοικιών Μπούκας, από 9.00 έως 10.00 το πρωί
-στην Τ.Κ. Ανάληψης, από 12.00 έως 2.00 μετά το μεσημέρι
-στον οικισμό Τσαπί, από 8.00 το πρωί έως 3.00 μετά το μεσημέρι.

*** Ουρές χιλιομέτρων στον Αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Καλαμάτας 
Κλειστό είναι εδώ και ώρα το ρεύμα καθόδου του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου- Καλαμάτας στο ύψος της σήραγγας του Νεοχωρίου.
Σύμφωνα με το Μορέα η κυκλοφορία έχει σταματήσει λόγω συμβάντος ενώ γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και σταδιακά δίδεται στους οδηγούς. 

*** "Σκιάχτρα: οι άγρυπνοι φρουροί της υπαίθρου» 
Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του, θα διεξαχθεί η εκδήλωση "Σκιάχτρα: οι άγρυπνοι φρουροί της υπαίθρου» από το Δήμο Τριφυλίας και το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.
Η τετραήμερη εκδήλωση, από σήμερα έως και το Σάββατο 4 Αυγούστου, θα περιλαμβάνει έκθεση σκιάχτρων σε αγροτικό τοπίο, οπτικό υλικό, θεατρική παράσταση, ζωγραφική και κατασκευή σκιάχτρων, διαγωνισμό για τις τρεις καλύτερες δημιουργίες, αλλά και ομιλίες σχετικά με το ρόλο του σκιάχτρου από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, μέσα από τη λαϊκή έκφραση του απλού ανθρώπου, όπως και το σκιάχτρο στην τέχνη και τους θρύλους του τόπου.
Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι η Εμμανουέλα Κατρινάκη, φιλόλογος, διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Εθνολογίας, εμπνεύστρια του Εργαστηρίου Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας (ΕΜΕΠΗ), η Ελένη Παυλοπούλου, διακεκριμένη ζωγράφος στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ο Ηλίας Προβόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας.
Να σημειωθεί πως οι μουσικοχορευτικές θεματικές ενότητες της εκδήλωσης ματαιώθηκαν σε ένδειξη πένθους για τις αδικοχαμένες ζωές των συνανθρώπων μας στην Αττική.

*** Ο καιρός  σήμερα  Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Πέμπτη 02/08/2018 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος.
Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.
Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης θερμικής αστάθειας, με τη μορφή ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής ή καταιγίδας.
Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Συναυλία με τους StarWound στην Προκυμαία της Καλαμάτας 
Οι StarWound, η αγγλόφωνη αθηναϊκή μπάντα που σύστησε στο ελληνικό κοινό τον “Rock-Cabaret” ήχο, έρχεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα στις 3 Αυγούστου!
Το πρώτο άλμπουμ τους “Miles To Walk” - ένα σχόλιο για την ελληνική οικονομική και κοινωνική κρίση - τους άνοιξε αμέσως τις πόρτες στα περισσότερα ελληνικά ραδιόφωνα, περιοδικά και σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ, ενώ αποτέλεσε το εισιτήριό τους για μια υποσχόμενη ευρωπαϊκή καριέρα, η οποία μετρά ήδη 12 πόλεις σε 5 χώρες του εξωτερικού.
Στις αποσκευές τους φέρνουν και τα κομμάτια του τελευταίου τους album “So Wrong”, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, και υπόσχονται ένα πολύ ατμοσφαιρικό live!
StarWound είναι οι: Κωνσταντίνα Σταυροπούλου (φωνή), Πέτρος Μπούρας (πιάνο), Φίλιππος Σουγλές (κιθάρα), Γιάννης Σταυρόπουλος (μπάσο), Δημήτρης Αζοράκος (ντραμς).

*** Μέριμνα για τη λειτουργία και την ασφάλεια του αμφιθεάτρου του Εργατικού Κέντρου από το Δήμο Καλαμάτας 
Ο ΟΑΕΔ, με έγγραφό του, το οποίο είχε ως αποδέκτες το Δήμο Καλαμάτας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσσηνίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο / Υπηρεσία Επιτρόπου στο Νομό Μεσσηνίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, γνωστοποιούσε τα εξής: «Μετά από όχληση σχετικά με τη λειτουργία (αναμμένα φώτα, ανοιχτές είσοδοι κ.τ.λ.) του κτηρίου ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ (τέως ΟΕΕ) στην Καλαμάτα, όπου σας έχουν παραχωρηθεί χώροι με αντίστοιχες συμβάσεις χρησιδανείου (εκτός του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου που είναι εγκατεστημένο με πρωτόκολλο εγκατάστασης), παρακαλούμε όπως ορίσετε υπεύθυνους για την εύρυθμη λειτουργία του κτηρίου και οι οποίοι θα είναι επίσης υπεύθυνοι για την ασφάλεια του κτηρίου».
Ο δήμαρχος, απαντώντας, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, αναφορικά με το αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» και τους λοιπούς παραχωρηθέντες προς το Δήμο χώρους:
«Όπως γνωρίζετε, από τον ιδιοκτήτη (ΟΑΕΔ) του δημοσίου κτηρίου επί της οδού Αριστομένους 95 παραχωρήθηκε στο Δήμο μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η χρήση του αμφιθεάτρου μαζί με τους απαιτούμενους χώρους υποστήριξης (φουαγιέ, WC, κ.λπ.) και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό την υποστήριξη καλλιτεχνικών, ψυχαγωγικών, πνευματικών και γενικά πολιτιστικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται στην πόλη. Και πράγματι, η συμβολή του είναι πολύτιμη για την πολιτιστική ζωή.
Όπως, επίσης, γνωρίζετε, σε αυτό το κρατικό κτήριο στεγάζονται, πέραν του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, οι δημόσιες υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου/ Επίτροπος και της Επιθεώρησης Εργασίας.
Ο Δήμος Καλαμάτας, από τη χρονική στιγμή παραχώρησης του χώρου έχει διαθέσει αρκετά χρήματα:
α) για τη μελέτη, εγκατάσταση και συντήρηση πυρόσβεσης σε ολόκληρο το κτήριο (δεν υπήρχε)
β) τη λειτουργία και συντήρηση του ασανσέρ (χωρίς να έχουμε καμιά υποχρέωση), και
γ) τη συντήρηση των Η/Μ εγκαταστάσεων.
Ήδη και επειδή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο σύστημα κλιματισμού (αυτοματοποίηση), ο Δήμος θα διαθέσει αρκετά χρήματα (περίπου 23.560 ευρώ) για τη συντήρηση και αυτοματοποίησή του.
Από τα παραπάνω, αλλά και από άλλα στοιχεία, γίνεται προφανές ότι εντοπίζονται προβλήματα και ζητήματα που συνδέονται με την παραλαβή του κτηρίου, τα οποία εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε».
Ο Π. Νίκας αναφέρει ποιοι είναι αρμόδιοι από πλευράς Δήμου σε διοικητικό επίπεδο για τη διαχείριση του αμφιθεάτρου και σε τεχνικό επίπεδο για την άσκηση εποπτείας, προσθέτοντας ότι έχει ορισθεί εξωτερικός συνεργάτης για θέματα συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και περιγράφοντας το αντικείμενο εργασιών του.
Ο δήμαρχος επισημαίνει, τέλος, πως «είναι σαφές ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει υπό πλήρη έλεγχο το χώρο που του έχει παραχωρηθεί και δεν είναι λίγες οι φορές που με το μηχανισμό του καλύπτει και ανάγκες που δεν είναι υποχρεωμένος», προσθέτοντας ότι «είμεθα πρόθυμοι να συνεργασθούμε για κάθε θέμα που θα διασφαλίζει την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του κτηρίου».

***  EKTAKTO!Kαταρρέει η ΤΟΥΡΚΙΑ! Ο Τραμπ ΧΤΥΠΑ τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

~  Κυρώσεις ο Τραμπ, αντίποινα ο Ερντογάν και… στα τάρταρα η τουρκική λίρα! – Υποχώρηση ρεκόρ για το νόμισμα στην γειτονική χώρα – Κάτω από τις 5 λίρες ανά δολάριο – Πέφτουν οι μετοχές στον απόηχο των αμερικανικών κυρώσεων για την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον – «Χτύπημα» ΗΠΑ και στα εξοπλιστικά! Μπλόκο στην παράδοση των F-35 στην Άγκυρα – Ετοιμάζονται νέες κυρώσεις αν ο «σουλτάνος» προχωρήσει στην αγορά των S-400! – Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες, ειδικά όσο εμπλέκονται αυτοί οι δύο ηγέτες  Η ισοτιμία που καταγράφει η τουρκική λίρα υποχώρησε σε επίπεδο ρεκόρ! Δηλαδή κάτω από τις 5 λίρες ανά δολάριο, με τις μετοχές να υποχωρούν σήμερα με ασύλληπτους ρυθμούς.  «Γκρεμίζεται» η τουρκική λίρα  Κάτι που μεταφράζεται ως απόρροια της απόφασης των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις σε δύο υπουργούς του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τη δίκη Αμερικανού πάστορα που κατηγορείται ότι στηρίζει την τρομοκρατία.
Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε για πρώτη φορά στο επίπεδο των 5 λιρών έναντι του δολαρίου χθες όταν ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος των υπουργών Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ και Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναφορικά με τη σύλληψη και τη φυλάκιση του Άντριου Μπράνσον.  Σήμερα, στις 10:20 η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,0630 λίρες ανά δολάριο. Το νόμισμα έχει χάσει ένα πέμπτο της αξίας του φέτος, εξαιτίας του αυξανόμενου πληθωρισμού και των ανησυχιών για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.  Ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης BIST 100 σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 2%, με τις τραπεζικές μετοχές να κινούνται πτωτικά. τουρκική λίρα

Κυρώσεις… και στα εξοπλιστικά! Την ίδια ώρα, η υπόθεση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, προκαλεί «τριγμούς» ανάμεσα στις δύο χώρες και όσον αφορά στις «καυτές» υποθέσεις των F-35 και των S-400. Όπως αναφέρει το onalert.gr, με μεγάλη ευκολία πέρασε και από την Γερουσία των ΗΠΑ το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό 716,3 δις δολαρίων του Υπουργείου Άμυνας. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 87 έναντι 10 ψήφων στη Γερουσία, μια εβδομάδα μετά την υπερψήφιση από την Βουλή των Αντιπροσώπων και τώρα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο αναμένοντας την υπογραφή του Προέδρου Τραμπ.  Το νομοσχέδιο προβλέπει συνολικά 69 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπερπόντιες επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης, προβλέπει αύξηση των αποδοχών κατά 2,6% για τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και επενδύει δεκάδες δισεκατομμύρια για τον εκσυγχρονισμό των αεροπορικών και θαλάσσιων στόλων των ΗΠΑ. Μπλόκο στην παράδοση των F-35 στην Άγκυρα  Ειδικότερα, απαγορεύει την παράδοση αεροσκάφους F-35 Joint Strike Fighter στην Τουρκία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ με ολοένα και πιο γεμάτες σχέσεις με την Ουάσινγκτον, έως ότου η Άγκυρα μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν θα αγοράσει το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S-400 της Ρωσίας.  S-400 και νέες κυρώσεις

Επίσης ο νόμος προβλέπει την επιβολή κυρώσεων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην Τουρκία εφόσον αυτή προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών S-400. 

Αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 Κάνοντας αναφορά στην κράτηση του αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον, την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, αλλά και την αγορά των S-400, το Κογκρέσο ζητά από τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, να ετοιμάσει έκθεση στην οποία θα παρουσιάζει τα απαραίτητα βήματα, αλλά και το κόστος για την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των stealth μαχητικών F-35, αλλά και την αντικατάσταση όλων των εταιριών της από την γραμμή παραγωγής. Επίσης, ζητά την απαγόρευση της παράδοσης νέων F-35 στην Τουρκία, αλλά και την μεταφορά των F-35 που έχουν παραδοθεί στην Τουρκία, αλλά βρίσκονται ακόμα σε Αμερικανικό έδαφος. 

Η συντριπτική πλειοψηφία με την οποία η Γερουσία υπερψήφισε το νομοσχέδιο της επιτρέπει να υπερκεράσει ακόμα και ένα πιθανό βέτο του Προέδρου Τραμπ. Με πληροφορίες από: onalert.gr / ΑΠΕ – ΜΠΕ
***  ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΟΚ!Όταν Βούτσης και Κουρουμπλής σταματούσαν τις μπουλντόζες για τα αυθαίρετα… 
~  «Με ευθύνη της κυβέρνησης αναβάλλεται επί 3,5 χρόνια η εκτέλεση 1.639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική, οι οποίες έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό» σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, αποκαλύπτοντας το νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα του Μαξίμου. «Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια ακόμη προσπάθεια του κ. Τσίπρα και να αποποιηθεί τις τραγικές ευθύνες που φέρει για την τραγωδία στο Μάτι, προσπαθώντας να παραπλανήσει τον Ελληνικό Λαό, ότι για όλα φταίνε οι πολεοδομικές παραβάσεις και οι αυθαιρεσίες που έλαβαν χώρα σε παρελθόντα χρόνο. Στο σχέδιο παραπλάνησης και εντυπωσιασμού του κ. Τσίπρα εντάσσεται και η κατάθεση τροπολογίας δήθεν για την επίσπευση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών από τον αρμόδιο Υπουργό, παρόλο που επί τρεισήμισι χρόνια υπάρχουν 1.639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική, που έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό και δεν εκτελούνται με ευθύνη της κυβέρνησης» τονίζει ο κ. Σκρέκας.   ~Ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ αποκαλύπτει τα όσα έκαναν οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας ο πρώτος υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκου Βούτση με ‘εξαιρετικά επείγον’ αίτημά του στις 17/2/2015 ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας.
Ακόμη στις 29/10/2015 ο επόμενος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στην Δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι τα ίδια τα στελέχη της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι αυτά που επί τρεισίμισι χρόνια εμποδίζουν τις κατεδαφίσεις, ενώ υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις που έχουν τελεσιδικήσει σε ανώτατο βαθμό. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τον εμπαιγμό του Ελληνικού Λαού και να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγωδία στο Μάτι». Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/nd-gkremizoun-1639-afthereta-pou-epi-35-chronia-den-gkremizan
***   ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΟΛΑ!Σε αμερικανικά κεφάλαια “κλειδώνει” το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης…
~  Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μην περάσει σε αμερικανικά συμφέροντα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Οι πληροφορίες που έρχονται υπόψη της Voria.gr αναφέρουν ότι κεφάλαια από τις ΗΠΑ, μέσω διαφόρων εταιρικών σχημάτων, θα «χτυπήσουν» όσο χρειαστεί τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση, καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως διάθεση από την πλευρά της Ουάσιγκτον να χαθεί η συγκεκριμένη κομβική υποδομή. Ως γνωστόν, η Αλεξανδρούπολη θα λειτουργήσει ως ενεργειακό hub για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και θα έχει ρόλο – κλειδί στην προώθηση της ενέργειας από ανατολάς προς δυσμάς. Γι αυτό και όλοι θα θέλουν να το ελέγξουν. Για την ιστορία – και όχι μόνο – θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση μπαίνει στην τελική της ευθεία και ήδη οι «δυνάμεις» συγκεντρώνονται.
Σε ό,τι αφορά στη φημολογία ότι ασκήθηκε πίεση στην πλευρά Σαββίδη να αποχωρήσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διαψεύδεται από όλες τις πλευρές. Η κοινοπραξία που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό, συναποτελούμενη και από κεφάλαια με γερμανική και γαλλική προέλευση, προχωρά κανονικά στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, το οποίο επίσης θα παίξει κομβικό ρόλο στο διαμετακομιστικό εμπόριο προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Αν μάλιστα υλοποιηθεί και το μεγαλεπήβολο σχέδιο της ποτάμιας σύνδεσης με τον Δούναβη και μέσω αυτού με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, τότε θα μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα projects που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη τα τελευταία εκατό χρόνια. Πηγή: voria.gr
 ~* ΤΕΛΙΚΑ ..ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΙ ΞΕΝΟΣ... : https://youtu.be/gdXWi7mCnkE .-  ,  [ Οι «καμμένοι» αυτοί που μας παραμυθιάζουν ότι εφαρμόζουν «τη συνθήκη για τους πρόσφυγες» με την οποία δεσμεύεται η Ελλάδα, πρέπει πρώτα να μας απαντήσουν αν μπορούν τα εξής δύο απλά ερωτήματα: 1) Μόνο η Ελλάδα δεσμεύεται από τη Συνθήκη της Γενεύης ή και η Τουρκία; Αφού δεσμεύεται και η Τουρκία γιατί δεν την υποχρεώνουν, μαζί με τους «εταίρους»  να κρατάει εκεί τους όποιους πρόσφυγες ως μη εμπόλεμη χώρα και αν δεν το κάνει να επιβάλουν άμεσα αυστηρές οικονομικές κυρώσεις; 2) Ισχύει ή όχι ο νόμος 3386/2005 και ο 4251/2014 περί παράνομης μετανάστευσης για τους μη πρόσφυγες; Αφού ισχύει γιατί δεν κρατούνται (σε κλειστές δομές) οι λαθρομετανάστες μέχρι να απελαθούν αλλά εξομοιώνονται στα δικαιώματα ΠΑΡΑΝΟΜΑ, με τους πρόσφυγες; Αν μετά από όλα αυτά δεν έχει πεισθεί κι ο τελευταίος Έλληνας ότι η “ευαισθησία” τους είναι μόνο προς τους λάθρο μετανάστες  , τότε είναι άξιος της μοίρας του! Το Μητσοτακέικο στην υπηρεσία του Σόρος για τους λαθρομετανάστες…ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ» – Διευθύντρια του ιδρύματος Σόρος για τους «πρόσφυγες» η ξαδέρφη του Μητσοτάκη! https://tanea-diaspora.net/2018/04/23... Λυπαμαι πολύ όταν βλέπω Κρητικούς να υποδέχονται τους εβραίους Μητσοτάκηδες με το πλαστό επώνυμο ως σωτήρες...Ποτέ τους δε δούλεψε κανείς απο την οικογένεια...και ζούσαν πάντοτε εις βάρος των ελλήνων...τώρα για μια ακόμη φορά οι εβραίοι ετοιμάζουν  πάλι δικό τους παιδί ,οπως ο axel cipra...τον κούλη για πρωθυπουργό ...που ξεφτύλισε ακόμη κι ο καθηγητής και συμμαθητής  απο το πανεπιστημιο,αλλά και  ποσο τυχερος που εχει ηδη εξασφαλισμένη ζωή.. http://www.periodista.gr/parapolitika... Nikolai Starikov: “Ποιοι πληρώνουν όλα αυτά τα εκατομμύρια των προσφύγων για να ταξιδέψουν;” https://tanea-diaspora.net/2016/03/16...  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ FB  BRΔS videography KAI MAΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :   Αυτή είναι η αλήθεια...ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ...Δύο Ελληνες άνεργοι αποφασίζουν να κάνουν κάτι παράτολμο ώστε να έχουν ΚΑΙ αυτοί ένα επίδομα αλλά ΚΑΙ την στήριξη βεβαια απο το κράτος... #brdsvideography Συμμετειχαν οι : Dimitrios Kavouras Antonis Paiteris Periklis Kitsinamas Dimitrios Tsamourtzis κάντε εγγραφή στο 👉👉  http://goo.gl/qnNbm3  για να βλέπετε όλα τα βίντεο που κοινοποιούμε  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..

~**  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ νοικιάζει το εξοχικό του μέσω Αirbnb για 1.138 ευρώ τη βραδιά…(φωτογραφίες)

Μια εντυπωσιακή βίλα με πισίνα, μοναδικά έργα τέχνης και μοντέρνα διακόσμηση, βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την Αττική και συγκεκριμένα στην Ερέτρια της Εύβοιας. Η βίλα αυτή ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη και τη σύζυγό του Μίνα. Το ζευγάρι πολύ συχνά επισκέπτεται την Εύβοια όπου και διαμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εδώ και αρκετό καιρό νοικιάζουν το εξοχικό τους μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας Airbnb. Στις φωτογραφίες διακρίνεται το εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού στο οποίο δεσπόζουν τα έργα της πολυβραβευμένης ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.
Όπως φαίνεται στην πλατφόρμα Airbnb, το σπίτι νοικιάζεται για 1.138 ευρώ τη βραδιά. Εάν ο επισκέπτης του προκαλέσει φθορές, τότε θα πληρώσει αποζημίωση που αγγίζει ακόμη κα τις 4.180 ευρώ.  * «Οι περισσότεροι καλλιτέχνες δένονται με ένα χώρο. Εκεί εμπνέονται, δημιουργούν και ονειρεύονται. «Δεν είναι βέβαια απόλυτο. Εγώ ζωγράφιζα για χρόνια στον υπόγειο χώρο κάτω από το σπίτι μου, ένα υπέροχο loft στο Χολαργό, όπου μπορούσα να συγκεντρωθώ.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να ζωγραφίσω και δίπλα στη θάλασσα, στο σπίτι μου στην Ερέτρια ή στη Φλωρεντία, σε ένα μπαλκονάκι-σοφίτα στο διαμέρισμα με το όνομα Buonarroti, από όπου βλέπω τον τρούλο του Santo Spirito» έχει δηλώσει η καλλιτέχνης Μίνα Βαλυράκη.
Πηγή:iefimerida
*** ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ :
 21~* Α. ΤΣΙΠΡΑΣ  ανάληψης ευθύνης 2018 :
 22 ~* ΠΥΡΙΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ  Ραφήνα Μάτι αφηγήσεις  2018 :
23~*Τι  συμβαίνει στην Αττική  2018 :
24~*Πυρκαγιές στην ΑΤΤΙΚΗ  23/07/2018 :
25~* Πυρκαγιές Ραφήνα νεκροί τραυματίες αγνοούμενοι  2018 : 
26~*Με  υπογραφή Σταθάκη  για το Μάτι  2017 :
27~*Εμπριστικοί μηχανισμοί στις πυρκαγιές  2018 Ραφήνα : 
28~*Ιστορίες ανθρώπων που σώθηκα από πυρκαγιές  2018 : 
29~*Άνθρωποι στη θάλασσα ώρα φωτιάς  Μάτι  2018:
30~* Αυτοψία στον τόπο τραγωδίας Μάτι  2018 :  

***

*** Αθλητικά Νέα :


*** ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΠΑΟΚ  0-3  .- ^
Ορίστηκαν οι αγώνες του ΠΑΟΚ με την Σπαρτάκ | in.gr
Τα γκολ :  Μόλις στο 7′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα, ο Βαρέλα ανενόσλητος μέσα από την περιοχή νίκησε τον Όμλιν και άνοιξε το σκορ. , Από ασίστ του… Πασχαλάκη που έβγαλε «στην πλάτη» της αντίπαλης άμυνας ο Πρίγιοβιτς βγήκε απέναντι στον Όμλιν και με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό έκανε το 2-0 στο 51′., Μόλις 9 λεπτά αργότερα ο Ελ Καντουρί με δυνατό μακρινό σουτ τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, βάζοντας τέλος σε όποιες ελπίδες είχαν οι Ελβετοί για να κερδίσουν κάτι από την αναμέτρηση.- 
Διαιτητής: Πάολο Βαλέρι (Ιταλία)
Κίτρινες κάρτες: 33′ Ζούφι, 44′ Ντιέ, 63′ Σούχι – 16′ Πρίγιοβιτς, 48′ Μάτος, 77′ Πέλκας            Κόκκινες κάρτες: –                                                                                                                      Βασιλεία (Αλεξάντερ Φράι): Όμλιν, Βίντμερ, Κουμάρτ, Σουχί, Μπαλάντα, Ντιέ, Ζούφι, Μπουά, Καλούλου (84′ Όμπερλιν), Στόκερ (46′ Κάμπο), Αγέτι (84′ Φαν Βόλφβινκελ)          ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδι, Κρέσπο, Κάνιας (82′ Σακόφ), Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (85′ Ουάρντα), Ελ Καντουρί (74′ Ζάμπα), Πρίγιοβιτς
Με δύο νίκες σε ισάριθμες εμφανίσεις ο ΠΑΟΚ πέρασε από το εμπόδιο της Βασιλείας με συνολικό σκορ 5-1 και προκρίθηκε πανηγυρικά στον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.
~**  Γνωστές έγιναν οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με την Σπαρτάκ Μόσχας για τον τρίτο γύρο των προκριματικών του Champions League.
Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Σπαρτάκ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (8/8) στις 20:00.        Η ρεβάνς στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί έξι μέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη (14/8), με την σέντρα του αγώνα να έχει προγραμματιστεί για τις 20:30 το βράδυ.
*** ΦΙΛΙΚΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΓΑΝΕΣ  0-0  .- ^
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:                                                                                                  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης – Ελαμπντελαουί, Μιράντα (93’ Τοροσίδης), Βούκοβιτς (80’ Σισέ), Τσιμίκας – Καμαρά, Μπουχαλάκης – Χριστοδουλόπουλος (67’ Βρουσάι), Φορτούνης (85’ Φετφατζίδης), Ποντένσε (85’ Χατζισαφί) – Γκερέρο (85’ Ανσαριφάρντ)                                                                                                                               ΛΕΓΑΝΕΣ (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Σεράντες – Χουάνφραν, Σιόβας, Μουνιός, Ραούλ Γκαρθία – Ρουμπέν Πέρεθ, Γκουμπάου – Ελ Ζαρ (69’ Αβιλές), Φακούντο (69’ Οχέδα), Ρολάν (46’ Σίλβα), Καρίγιο
*** Σήμερα , για τον Β’ προκριματικό γύρο του Europa League. 02-08-2018 :
Εφιαλτικός αποκλεισμός για τον Ατρόμητο με γκολ στις καθυστερήσεις | in.gr
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  - ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΡΕΣΤ  1-1  .- ^
Ο πρώτος αγώνος με ήττα 4-3 για τον Ατρόμητο .-
Τα γκόλ : Η δικαίωση για τους Περιστεριώτες ήρθε τελικά στο 80′ όταν ο Μανούσος με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Γκούτορ και πήρε σκορ πρόκρισης. Ωστόσο στη τελευταία φάση του παιχνιδιού Νεκάτσικ με τη μοναδική τελική εντός στόχου σε ολόκληρο το παιχνίδι νίκησε τον Μίρκοβιτς και έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα πρόκρισης των γηπεδούχων.
Διαιτητής: Ειτάν Σεμλεβιτχ (Ισραήλ)                                                                                          Κίτρινες κάρτες: 36′ και 63′ Μούγιακιτς, 45+4′ Κουλούρης, 79′ Ενσικουλού – 20′ Οσοτσούκου, 31′ Φιλίποβιτς, 42′ Κομπλένκο, 45+4′ Φαμεγιέ, 73′ Κάργας, 90+3′ Μίρκοβιτς Κόκκινες κάρτες: – 63′ Μούγιακιτς                                                                               Ατρόμητος (Ντάμιρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Σάκιτς (75′ Μανούσος), Ούμπιντες, Κωτσόπουλος (60′ Ενσικουλού), Μούγιακιτς, Κουλούρης                                                                                                                                       Ντιναμό Μπρεστ (Σεργκέι Κόβαλτσουκ): Γκούτορ, Βερετίλο, Κάργας, Φιλίποβιτς (82′ Μπαμπαβό), Βίτους, Γιουζέπτουκ, Οσοτσούκου, Νογιόκ, Σαβίτσκι, Κομπλένκο (69′ Νέκατσικ), Φαμεγιέ (46′ Νιβάλντο)                                                                                            ~*  Στον επόμενο γύρο οι Λευκορώσοι θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλων Λεμεσού.
Livescore : Αστέρας Τρίπολης – Χιμπέρνιαν (1-1 Τελικό) | in.gr
~ ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης -  ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ   1-1 .- ^ 
Ο   πρώτος αγώνας με ήττα 3-2 για τον Αστ'ερα Τρίπολης .....  Οι Αρκάδες αν και βρέθηκαν μπροστά στην πρώτη αναμέτρηση με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Κυριακόπουλου δεν κατάφεραν να περιορίσουν την εμπειρότερη Χιμπέρνιαν που τελικά επικράτησε με 3-2.
Τα  γκόλ :
Διαιτητής: Μπενουά Μιλό (Γαλλία)                                                                                        Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριαταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ, Καλτσάς, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Μανιάς       Χιμπέρνιαν (Νιλ Λένον): Μπόγνταν, Άμπροουζ, ΜακΓκρέγκορ, Άνλον, Γκρέι, Μαλάν, Σλίβκα, ΜακΓκίν, Στίβενσον, Μπόιλ, Καμπέρι
***  09-08-2018 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ                                           Με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Λουκέρνη (9/8) για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League να πλησιάζει, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την κυκλοφορία των εισιτηρίων.

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ  2018  :   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !: http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018.  ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .  - 
~* ARFARA 2  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Πέμπτη  05  ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara-2.html .-
~* ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 07  Ιουνίου 2018 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  08- Ιουλίου 2018 . :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .- 
~*  Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 , ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  , ΒΙΝΤΕΟ από εκδηλώσεις και ΟΜΙΛΙΕΣ στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara-08-2018-video-1.html  .-   

~**  ARFARA ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09 Ιουλίου 2018 . : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
   
*~* arfara ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης. 
ΤΡΊΤΗ 10  Ιουλίου 2018  : http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018:  http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 12 Ιουλίου 2016   :
  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_12.html .-
~ * ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_13.html .-
~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .- 
~*ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 .
  :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara_14.html .
~* ARFARA  ΑΡΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  15 ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html .-
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html     .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..
Τρίτη 17 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_17.html .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2018 . :http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 19 ΙΟΥΛΊΟΥ  2018 .   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara_18.html .- 

~* ΕΛΛΑΔΑ- ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ Στα Ελληνικά Νησιά μας ΄ Α/ .- ΚΥΚΛΑΔΕΣ ..... 1ο μέρος ~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .-
Β/ .-  
ΚΥΚΛΑΔΕΣ ...   2ο μέρος .. Πέμπτη 19  Ιουλίου 2018  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post_19.html .-
 
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . 
Παρασκευή  20 Ιουλίου  2018  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara_19.html .-

~* ΕΛΛΑΔΑ- ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ Στα Ελληνικά Νησιά μας ΄  Παρασκευή  20  Ιουλίου 2018  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/20-2018.html .-
~ *  ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ  μας , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης . Σάββατο  21  Ιουλίου  2018 :   http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara_21.html  .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα  ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 22  Ιουλίου  2018   : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara_22.html .-
~* ~ ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα  ΝΕΑ  μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  24 Ιουλίου  2018 . :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara_24.html .- 
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη  25  Ιουλίου 2018 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_24.html .-
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . 
Τετάρτη  25  Ιουλίου 2018 .  :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_24.html .- 
~*~*ARFARARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της  ενημέρωσής . Πέμπτη  26  Ιουνίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfarara.html .-
~* ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ Αγία Παρασκευή 26/07/2018 Θ Λ : https://youtu.be/VJukF-RirkI .-
~*~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-
~*ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 28  Ιουλίου  2018 .
:  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara_28.html .-

~*ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 .   : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara_28.html  .-
~*~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 30  Ιουλίου  2018   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara_30.html .-
~*
~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  : 
~* ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/07/arfara-n.html .- 
~* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*
~*1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,http://www.youtube.com/stamos01 ,   6450  video.  -    ΣταματηςΣκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμοςσκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
Σύνολον                                  14. 322   βίντεο   .-   
TWITTER .... STAMOS 01 , S .-
https://twitter.com/stamos01  .-
https://twitter.com/StamatiosS .-  1.-https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/

 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook     Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου