ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα

Μεσσηνιακή ενημέρωση  και  Άλλα   :
Δευτέρα  08 Οκτωβρίου  2012  ,
Λέσβος Μυτιλήνη  2012
Στην Ι.Μ. ΛΕΙΜΩΝΑ  ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 2012

Το ποντικάκι  κοντά στο αγιάζι της ενημέρωσης ! :


*** Συνάντηση Δαβάκη με τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης :
Συνάντηση Δαβάκη με τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
* Συνάντηση πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 5/10, ο βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης. Αντικείμενο της συνάντησης, που έγινε μετά από πρωτοβουλία τού κ. Δαβάκη, ήταν η ενημέρωσή του για την σημερινή κατάσταση πού βιώνει ο εμπορικός κόσμος της πόλης, τα άμεσα προβλήματα που η οικονομική κρίση έχει επιφέρει σε κάθε επαγγελματία, αλλά και οι δυνατότητες αντίδρασης σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση με σύμμαχο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μέσα όμως σε ένα φορολογικό περιβάλλον με ξεκάθαρους όρους. Οι έμποροι της πόλης ζήτησαν από τον κ. Δαβάκη, να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία τού Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης την αγωνία για το αύριο που αισθάνεται κάθε έμπορος στη Σπάρτη, αλλά και στη Λακωνία. Ζήτησαν να ληφθούν άμεσα τα μέτρα τα οποία είχε εξαγγείλει προεκλογικά η Κυβέρνηση για ενίσχυση της ρευστότητας και της ανάπτυξης. Επίσης, έθεσαν το ζήτημα της ρύθμισης των μη εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο πυρόπληκτων δανείων, που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του είδους των δανείων, ώστε να υπάρχει ανάλογη μεταχείριση με τα εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο, για την ανακούφιση πολλών επιχειρηματιών στη Λακωνία που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τόνισαν επίσης στον κ. Δαβάκη τη δυσαρέσκειά τους για τα πρόσφατα δημοσιεύματα που είχαν σχέση με τις προσφερόμενες τιμές σε εμπορεύματα και υπηρεσίες από τους εμπόρους και τους επαγγελματίες στη Σπάρτη, αλλά και την αντίθεσή τους στην ενδεχόμενη κατάργηση των πανεπιστημιακών Σχολών. Τέλος, εξέφρασαν την άποψη ότι η κατάργηση της αργίας της Κυριακής δεν θα έχει κανένα όφελος για τις επιχειρήσεις. Ο κ. Δαβάκης ,υπεσχέθη ότι θα μεταφέρει άμεσα στή πολιτική ηγεσία τα ζητήματα που συζήτησαν καί θα καταβάλει κάθε προσπάθεια πρός τή κατεύθυνση τής επίλυσής τους, όσων φυσικά είναι εφικτή υπο τή παρούσα συγκυρία .-

*** Καλπάζουν προς τα 3 ευρώ οι τιμές ελαιολάδου στην Ισπανία :
Καλπάζουν προς τα 3 ευρώ οι τιμές ελαιολάδου στην Ισπανία
* Μετά την πρόσκαιρη κάμψη που παρατηρήθηκε πρόσφατα στην Ισπανία, εξαιτίας της αμηχανίας που προκάλεσαν οι καταστροφικές ραγδαίες βροχές, οι τιμές παραγωγού για το καλό έξτρα παρθένο άρχισαν και πάλι να καλπάζουν προς τα άνω και φθάνοντας στις 4 Οκτωβρίου μέχρι 2,84 € ανά κιλό, βρισκόμενες πλέον μια ανάσα από το κατώφλι των 3,0 € ανά κιλό!
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελαικομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) στην ιστοσελίδα του, η ελαφρά κάμψη 5 - 6 λεπτών που παρατηρήθηκε αμέσως μετά τις ραγδαίες βροχοπτώσεις αποδείχτηκε, όπως ήταν λογικό, πρόσκαιρη και άδικα αναθάρρησε κάποιους που φαίνεται πως επιθυμούν διακαώς την καθήλωσή τους. Οι βροχές εκτός από τις καταστροφικές συνέπειες τους σε ανθρώπους, εγκαταστάσεις και κυρίως κηπευτικές και αροτραίες καλλιέργειες και τις διαβρώσεις επικλινών εδαφών, μπορεί να είχαν μια κάποια ευνοϊκή επίδραση στον ήδη συρρικνωμένο ελαιόκαρπο αλλά αυτή δεν μπορεί να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα της μειωμένης καρποφορίας.
Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υψηλές τιμές προσφέρονται στην Ισπανία κυρίως στο πολύ καλά έξτρα παρθένα που αντιστοιχούν στα δικά μας των 0,3 βαθμών και που βεβαία είναι δυσεύρετα. Αυτό φαίνεται από το ότι η μέγιστη τιμή που αφορούσε προφανώς τέτοια λαδιά αυξήθηκε στα 2,84 €/Κ ενώ η τιμή για τα άλλα έξτρα κάμφθηκε ελαφρά και κυμάνθηκε στα 2,53 η μέση και στα 2,43 η ελάχιστη.
Παράλληλα αξιοσημείωτη είναι η άνοδος των που παρατηρήθηκε και στην Πελοπόννησο οπού οι τιμές σε Συνεταιρικές οργανώσεις κυμάνθηκαν από 2,20€/Κ έως 2,59€/Κ.
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ισπανία και στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη η κατάσταση είναι ασαφής και με πολλά ερωτηματικά. Οι τιμές που επίσημα δίδονται στον ΣΕΔΗΚ κυμαίνονται από 1,80 €/Κ έως 2,20 €/Κ με τις καλύτερες να προσφέρονται αυτή την βδομάδα από την Κολυμπάρι ΑΕ (2,20€/Κ), την ΕΑΣ Πεζών (2,20€/Κ) και την ΕΑΣ Σελίνου (2.15€/Κ). Όμως κατά πληροφορίες, αγοραπωλησίες πολύ καλών λαδιών και σε αξιόλογες ποσότητες γίνονται μεταξύ συγκεκριμένων μελοπαραγωγών και διαφόρων τοπικών ιδιωτικών τυποποιητικών επιχειρήσεων σε τιμές μέχρι 2,40€/Κ έως 2,50€/Κ.
 Οπωσδήποτε, το φαινόμενο επιδέχεται πολλές ερμηνείες που βέβαια δεν είναι εύκολο να τεκμηριωθούν. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να επιβεβαιώνεται συνέχεια είναι ότι η συγκέντρωση της προσφοράς και η πώληση με διαγωνισμούς (όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία στην Πελοπόννησο) καθώς και μια μεγαλύτερη διαφάνεια της αγοράς θα ωφελήσει όλους. Μια αυξημένη τιμολόγηση του προϊόντος θα είναι προς το συμφέρον και των παραγωγών και των μεσαζόντων και των αγοραστών, αλλά και του τόπου γενικότερα. Σε αυτό βέβαια απαιτείται και η συνδρομή της Πολιτείας, οι πρώτοι όμως που πρέπει να ενδιαφερθούν είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί!
 Στην Ιταλία, οπού παρατηρείται επίσης μια μικρότερη αλλά σταθερότερη αύξηση, οι τιμές κυμάνθηκαν την βδομάδα 24/9€/Κ έως 30/9€/Κ για το έξτρα παρθένο (μέχρι 0,8 β. οξ.) στα 2,86 €/Κ, για το (κοινό) Παρθένο στα 2.35 €/Κ και για το Λαμπάντε στα 2,19 €.
Αξιοσημείωτες όμως είναι και οι διαφορές τιμών που παρατηρούνται και με τα Βιομηχανικά (Λαμπάντε) τα οποία ενώ στην Ελλάδα δεν έχουν αυξηθεί αξιόλογα τελευταία και κυμαίνονται για τους 5,0 βαθμούς από 1,25€/Κ έως 1,40€/Κ στην στις άλλες χώρες είναι κατά ένα περίπου ένα ευρώ ακριβότερα και κυμαίνονται στα 2,48 €/Κ στην Ισπανία στις 4/10/12 και στα 2,19€/Κ στην Ιταλία στις 30/9/12 (Πιν.1β, 2 και 3)
 Από το paseges.gr

*** Ο Δ. Κοδέλας για την αυριανή επίσκεψη Μέρκελ :
Ο Δ. Κοδέλας για την αυριανή επίσκεψη Μέρκελ
* Σε σημερινή δήλωσή του και με αφορμή τις συνελεύσεις που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Νομό Αργολίδας, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Κοδέλας, αναφέρθηκε στα εξής ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας:
 ~* Σχετικά με την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα:
“Η κ. Μέρκελ έρχεται για να στηρίξει την καταρρέουσα τρικομματική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που καταρρέει υπό το βάρος της αθέτησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων και της εξαπάτησης των πολιτών, των σκανδάλων συγκάλυψης όσων ισχυρών φοροδιαφεύγουν, της λαϊκής οργής για τα νέα εξοντωτικά μέτρα. Έρχεται επίσης για να εξασφαλίσει τη λεία που θα αρπάξει από την χώρα το γερμανικό κεφάλαιο.
Η κ. Μέρκελ αποτελεί πολιτικά την αιχμή του δόρατος απέναντι στον ελληνικό λαό και ένθερμο υποστηρικτή των πρωτοφανών προγραμμάτων λιτότητας που επιβλήθηκαν στο “πειραματόζωο Ελλάδα”. Είναι εκφραστής της νέας αρχιτεκτονικής της Ε.Ε. που θα είναι πιο αντιδημοκρατική και συγκεντρωτική, θα ευνοεί πρωτίστως τα συμφέροντα των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, θα έχει ένα ανεπτυγμένο κέντρο και μια τριτοκοσμική, λεηλατημένη και ανατιναγμένη περιφέρεια.
Η υποδοχή της κυβέρνησης θα αφορά γονυκλισίες και θα είναι συνέχεια του “ουδείς αναμάρτητος” και της αντίληψης ότι το μνημόνιο είναι “ιδιοκτησία” μας, ενώ είναι βέβαιο ότι δεν θα γίνει η παραμικρή αναφορά στις γερμανικές οφειλές. Η υποτελής στάση της τρικομματικής κυβέρνησης δεν απηχεί τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Γι' αυτό η φωνή και το μήνυμα του ελληνικού λαού στις αυριανές συγκεντρώσεις θα είναι ηχηρό: “Δεν είμαστε ζητιάνοι – Δεν είμαστε παρίες - Στοπ στη λεηλασία της χώρας – Τα μέτρα δεν θα περάσουν - Τέλος στα μνημόνια και στο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της υποταγής”.”
~* Σχετικά με τη στάση της κυβέρνσης απέναντι σε εργαζόμενους που κινητοποιούνται:
“Με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμανγκά αλλά και μόλις σήμερα στους εργαζόμενους στο Δρομοκαΐτειο φαίνεται ότι στη μνημονιακή Ελλάδα οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να αντιδρούν. Όσοι το κάνουν χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση και τα παρανόμως λειτουργούντα ΜΜΕ ως “άκρα” και “πραξικοπηματίες”. Όμως “άκρα” δεν είναι οι απλήρωτοι και εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι. Άκρα είναι η μνημονιακή πολιτική και οι υπηρέτες της από τη μία και οι δυνάμεις εκφασισμού της κοινωνίας από την άλλη. Οι συλλήψεις έπρεπε να αφορούν όσους προστατεύουν μια μικρή ολιγαρχία του πλούτου στη χώρα και όχι εργαζόμενους. Ίσως το επόμενο μέτρο της κυβέρνησης είναι να φτιάξει κέντρα κράτησης απλήρωτων εργαζομένων/ ανέργων/ φτωχών για να μην αλλοιώνουν την εικόνα και την “αξιοπιστία” της χώρας.”
 ~* Σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων:
“Όσο “διαπραγματεύεται” η κυβέρνηση τόσο ανεβαίνουν τα δισεκατομμύρια των περικοπών. Τα νέα μέτρα θα μετατρέψουν την χώρα σε ένα απέραντο πτωχοκομείο. Οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσουν, για να φύγουν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γι'αυτό θα αγωνιστεί και με τις συνελεύσεις που οργανώνουμε τις επόμενες μέρες στην Αργολίδα θα προσπαθήσουμε κι εμείς να συμβάλουμε ώστε να μην επιτρέψουμε η καταρρέουσα τρικομματική κυβέρνηση να παρασύρει μαζί της και την χώρα.”
 Γραφείο Τύπου

*** Ο  58χρονος ΤΖΑΒΕΣ εξελέγει με  54% και πάλι  πρόεδρος της ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ γιά 4η εξαετή θητεία.-
*** Ο επιχειρηματίας Βλάσης Καμπούρογλου το Σάββατο  06/10 /2012 βρέθηκε δολοφονημένος  στο διαμέρισμά του στην Τζακάρτα Ινδονησίας , όπου είχε  διαφύγει μετά τις κατηγορίες εμπλοκής  του  ονόματό του σε μίζες στα  εξοπλιστικά  προγράμματα της Ελλάδα; .-
*** Ριζικές ανατροπές στην αυτοδιοίκηση :
Ριζικές ανατροπές στην αυτοδιοίκηση
* Φόβοι για οικονομικό κραχ
Ριζικές ανατροπές στα οικονομικά της αυτοδιοίκησης ετοιμάζει η κυβέρνηση, με ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό των πόρων, επιβολή νέων φόρων και ιδιωτικοποίηση ακόμη και κοινωνικών υπηρεσιών. Το τρίπτυχο αυτό υλοποιεί στο επίπεδο των δήμων την πολιτική σκληρής λιτότητας και σπρώχνει την αυτοδιοίκηση στην οικονομική και πολιτική χρεοκοπία. Κάποια από αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν τον τελευταίο καιρό, κάποια άλλα παίρνουν σειρά για νομοθετική ρύθμιση, ενώ ορισμένα ήδη έχουν δρομολογηθεί. Τη γενική κατεύθυνση όμως προδιέγραψε πριν από λίγες ημέρες στην "Καθημερινή" ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης - στην οποία ουσιαστικά παρουσίασε το κυβερνητικό "μανιφέστο" για την αυτοδιοίκηση στην εποχή του μνημονίου.
Δηλώνοντας ότι "το κράτος όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα έχει τελειώσει", ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ουσιαστικά το "τέλος εποχής" για τη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από το κράτος. Και προειδοποίησε ότι οι δήμοι θα πρέπει να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους, τις υπηρεσίες που θα παρέχουν στους πολίτες, τα έξοδά τους εν γένει, με βάση τα έσοδα που επιτυγχάνουν. Ενώ υπέδειξε ως πηγές εσόδων τις επενδύσεις με αξιοποίηση της ακίνητη περιουσία τους, την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες και τη μεταβίβαση φορολογικών εσόδων, τα οποία θα είναι υποχρεωμένοι να εισπράττουν και να εφαρμόζουν το μέτρο της φορολογικής ενημερότητας στις συναλλαγές των πολιτών.
Ο κ. Στυλιανίδης προσδιορίζει τη νέα σχέση με τη φράση "το κράτος δίνει την πρώτη ώθηση, διαμορφώνει το θεσμικό πλαίσιο, υποστηρίζει τεχνοκρατικά και σε έναν βαθμό οικονομικά, αλλά από εκεί και πέρα ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν". 
Αξιοποιώντας τη γενική αίσθηση της κακοδιαχείρισης των πόρων και παρακάμπτοντας το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη δραματική περικοπή των χρηματοδοτήσεων, ο υπουργός Εσωτερικών θεωρεί ότι οι δήμοι θα μπορέσουν να αποφύγουν το "λουκέτο" και να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν "αν αναμορφώσουν τους προϋπολογισμούς τους με βάση τα πραγματικά δεδομένα", ισχυριζόμενος ότι "εμείς βοηθάμε όσο μπορούμε. Διασφαλίσαμε όλους τους πόρους που δικαιούται η τοπική αυτοδιοίκηση έως το τέλος του έτους, ενώ η παράταση της αποπληρωμής των δανείων τους προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα αυξήσει τη ρευστότητά τους κατά 90 εκατ. τον χρόνο".
Επαναλαμβάνοντας τα όσα συμφωνήθηκαν με τον εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης Γιόαχιμ Φούχτελ στις αλλεπάλληλες συναντήσεις, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο έχει επεξεργαστεί μια σειρά καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για τη χρηματοδότηση των δήμων εκτός της κρατικής επιχορήγησης, πολλές από τις οποίες "έχουν εφαρμοστεί αλλού με επιτυχία και μπορούν να προσαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα, πολλές από τις οποίες ήδη τις έχουμε συζητήσει με τους εταίρους μας".  
Παράλληλα παρουσίασε ορισμένες από αυτές τις ιδέες σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
Φορολογική αποκέντρωση: "Το κράτος μεταφέρει τη δυνατότητα είσπραξης ενός συγκεκριμένου φόρου στον δήμο, οπότε απαλλάσσεται από την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση. Ετσι ο δήμος παίρνει την ευθύνη τα έξοδά του να είναι ανάλογα των εσόδων που επιτυγχάνει".
Φορολογική ενημερότητα: "Δηλαδή να μην μπορεί κανείς να αναπτύξει δραστηριότητα σε έναν δήμο αν δεν είναι τακτοποιημένες οι οφειλές του προς αυτόν".
Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας: "Οι δήμοι θα μπορούσαν να προχωρήσουν αυτόνομα σε επενδύσεις αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία τους, με καινοτόμες μεθόδους. Μπορούν να στήσουν ένα fund, να περάσουν εκεί την ακίνητη περιουσία τους, της οποίας η αντικειμενική αξία θα αποτιμηθεί, και με αυτό τον τρόπο μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων ή ακόμα και από ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες, εξασφαλίζοντας ρευστότητα χωρίς να επιβαρύνεται το δημόσιο έλλειμμα ή το χρέος".
Φωτοβολταϊκά: "Οι δήμοι διαχειρίζονται όλα τα σχολεία της χώρας, αλλά ο υφιστάμενος νόμος περιορίζει τη δυνατότητα κάλυψης σε ένα μόνο ποσοστό. Αν επιτραπεί η πλήρης κάλυψη, τα κτήρια αυτά θα έχουν ενεργειακή επάρκεια και θα γλυτώνουν πολλά χρήματα. Μπορούν ακόμα να βάλουν φωτοβολταϊκά στους παλαιούς ΧΑΔΑ".
Συλλογή και διαχείριση απορριμμάτων: "Είμαστε η μόνη χώρα που δεν βγάζουμε χρήματα από τα σκουπίδια λόγω του συνδυασμού ιδεοληψιών, γραφειοκρατίας και διαπλοκής. Το θεσμικό πλαίσιο δίνει στον δήμαρχο τη δυνατότητα, αν θέλει, να πάρει τον ιδιώτη. Πάντως όσον αφορά τους ΧΥΤΑ, εφαρμόζεται η μέθοδος ΣΔΙΤ και πρέπει να τρέξουμε γιατί υπάρχουν κονδύλια που πρέπει να τα απορροφήσουμε έως το 2014. Αλλιώς θα χαθούν, και παράλληλα θα πληρώσουμε υπέρογκα πρόστιμα. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις λύσεις που μπορούν να φέρουν περισσότερα έσοδα στους δήμους και καλύτερα αποτελέσματα για τους δημότες χωρίς να κινδυνεύουν οι θέσεις των εργαζομένων".
Κοινωνικές παροχές: "Οι κοινωνικές παροχές των δήμων όπως το «Βοήθεια στο σπίτι», που τώρα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το κράτος, θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε εταιρείες κοινωνικής οικονομίας. Να στηθούν δηλαδή εταιρείες στις οποίες θα συμμετέχουν δήμοι, ιδιώτες και άλλοι κοινωνικοί φορείς (π.χ. Εκκλησία), που θα παρέχουν τις ίδιες ή και περισσότερες κοινωνικές υπηρεσίες σε αναξιοπαθούντες. Οι ίδιες υπηρεσίες μπορούν να προσφέρονται και σε πλούσιους, οι οποίοι μπορούν να πληρώσουν. Ετσι οι πλούσιοι θα χρηματοδοτούν τους φτωχούς. Δώσαμε κάποια χρήματα σε αυτά τα προγράμματα, αλλά τα λεφτά τελειώνουν. Πρέπει λοιπόν να βρούμε άλλες πηγές χρηματοδότησης".

*** Προβλήματα της ΒΙΠΕ Μελιγαλά - Τι ζητούν οι επιχειρηματίες :
Του  Γιάννη Σινάπη
Προβλήματα της ΒΙΠΕ Μελιγαλά - Τι ζητούν οι επιχειρηματίες
* Εχει προβλήματα κι ελλείψεις η ΒΙΠΕ Μελιγαλά, δεν είναι μόνο η ρύπανση από τα πυρηνελαιουργεία. Οι επαγγελματίες - επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί εκεί, τονίζουν ότι δεν έχει κοντινή σύνδεση, είσοδο - έξοδο, με τον αυτοκινητόδρομο κι επισημαίνουν το ζήτημα της φύλαξης. Ζητούν να δοθούν κίνητρα για να εγκατασταθούν και άλλες μονάδες και να ζωντανέψει η περιοχή και απαιτούν όλες οι μονάδες να τηρούν όρους και κανόνες για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Σημειώνουν και την έλλειψη φωτισμού, καθώς κλάπηκαν τα καλώδια.
Ο Θανάσης Δρούτσας σημειώνει με απογοήτευση ότι «έφτιαξαν εθνική οδό να εφάπτεται στη ΒΙΠΕ και δεν έφτιαξαν μια έξοδο. Καταργούν την έξοδο προς την Αρχαία Μεσσήνη. Θα μπαίνει κάποιος από την Ολυμπία Οδό και θα ψάχνει να βρει τη ΒΙΠΕ». Ζητεί «να φτιαχθούν και άλλες βιοτεχνίες, να προσελκύσουμε κόσμο. Να μη φύγουν μονάδες, αλλά να υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός και να τηρούν κανόνες δημόσιας υγείας και προστασίας περιβάλλοντος. Να δώσουν κίνητρα για να φτιάξουν βιοτεχνίες χαμηλής όχλησης, να μπορεί να ζήσει ο κόσμος». Εκτιμά πως «το μεγάλο λάθος της ΒΙΠΕ ήταν που πούλησε τα περισσότερα οικόπεδα για φωτοβολταϊκά» και προσθέτει: «Τόσος κάμπος παραμένει αναξιοποίητος και κει μπορούσαν να πάνε τα φωτοβολταϊκά». Για το πρόβλημα της ρύπανσης παραδέχεται ότι «η δυσοσμία είναι πρόβλημα» και συστήνει: «Ολες οι μονάδες να λειτουργούν με όρους και κανόνες. Αν είναι δυνατόν να κάνει ο δήμος μια επιτροπή ελέγχου με έναν περιβαλλοντολόγο». Αναφέρει, ακόμα, ότι «έκλεψαν τα καλώδια και δεν έχει φωτισμό η ΒΙΠΕ. Πρώτα είχαν κλέψει τις σχάρες. Προγραμματίζουμε να βάλουμε πόρτες, να κλείνει η ΒΙΠΕ 11 το βράδυ με 6 το πρωί».
Ο Αλέξης Χαραλαμπόπουλος αρχίζει με το θέμα της πρόσβασης: «Εχουμε ΒΙΠΕ και τα φορτηγά γυρίζουν γύρω - γύρω. Δεν μπορεί να υπάρξει ΒΙΠΕ, χωρίς να υπάρχει έστω μια έξοδος». Παρατηρεί πως «είναι υποβαθμισμένη. Στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου έχουν τα πάντα (καταστήματα, βενζινάδικα). Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια μικροοικονομία στη ΒΙΠΕ. Είναι και θέμα κουλτούρας, δεν είναι μόνο θέμα του κράτους». Κι διευκρινίζει: «Να καταλάβει ένας επιχειρηματίας - επαγγελματίας ότι μπαίνοντας στη ΒΙΠΕ θα δουλέψει με μικρότερο κοστολόγιο, φθηνότερο ρεύμα και νερό. Αν έμπαιναν 20 μικροί επαγγελματίες, θα δημιουργούσαν μια δυναμική». Εξηγεί ότι «όταν μπούμε 50 μονάδες, θα είναι και καλύτερη η φύλαξη. Γιατί είναι ένα ζήτημα η φύλαξη». Εκτιμά πως «είναι και περιβαλλοντικό το ζήτημα, όχι μόνο από τα πυρηνελαιουργεία» και συμπληρώνει: «Είναι και το τι κάνουμε εμείς. Ο κόσμος νομίζει ότι η ΒΙΠΕ είναι χωματερή κι έρχεται και πετάει τα μπάζα του. Και μαζί με αυτά θα πετάξει και τα λάδια, τα χρώματα και τα χημικά». Παρατηρεί ότι «ο δήμος πρέπει να βάλει χαμηλότερα δημοτικά τέλη στη ΒΙΠΕ, θα είναι και κίνητρο».
Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος θέτει ως πρώτο θέμα τις κλοπές και την ανάγκη της φύλαξης: «Στη ΒΙΠΕ είμαστε εκτεθειμένοι σε κλοπές. Μας ανοίγουν τα μαγαζιά. Αποφασίσαμε να βάλουμε πόρτες, να εμποδίζουμε τη διέλευση από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Το αποδέχθηκε η μεγάλη πλειοψηφία. Είναι σοβαρό το ζήτημα της φύλαξης». Για το ζήτημα της σύνδεσης αναφέρει πως «όλες οι ΒΙΠΕ έχουν σύνδεση με εθνικούς δρόμους και μεις δεν έχουμε. Η δική μας σύνδεση είναι στην Αλλαγή». Για την εικόνα της ΒΙΠΕ και τη ρύπανση αναφέρει: «Η εγκατάσταση στη ΒΙΠΕ είναι ευχή, δεν είναι κατάρα. Θέλουμε να αναπτυχθούν βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Βιομηχανία και οικολογία δεν παντρεύονται. Απαιτείται, όμως, προσπάθεια να βελτιώσουμε την παραγωγή και να είμαστε φιλικότεροι στο περιβάλλον. Το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο, αν πάψουν να λειτουργούν τα πυρηνελαιουργεία. Τι θα γίνουν οι τόνοι πυρήνα, πού θα πέφτουν, στα ποτάμια; Δική μας ευθύνη είναι και των αρμοδίων, η καλή λειτουργία στην παραγωγική διαδικασία». Αναγνωρίζει ότι «έχουν βελτιωθεί πολλά στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά» κι εκφράζει την ελπίδα πως θα βελτιωθούν περισσότερο.
Ο Κωνσταντίνος Δελλής ρωτάει με θυμό, έχοντας ξεκάθαρη απάντηση: «Εχεις ξαναδεί ΒΙΠΕ χωρίς έξοδο στην εθνική οδό; Αν υπάρχει να μου τη δείξεις». Για τις κλοπές σημειώνει: «Αλωνίζουν το βράδυ, μπαίνει όποιος θέλει. Μέρα μεσημέρι έκλεβαν τα καλώδια και δεν έχουμε φωτισμό». Κι εκφράζει προβληματισμό για τη ρύπανση.
Στο κατάστημά του συναντήσαμε τους κατοίκους της περιοχής Γιάννη Δρούτσα από τη Μερόπη και Ιωάννα Ζαζάνη από το Μαντζάρη, που τόνισαν το πρόβλημα της ρύπανσης και της δυσοσμίας: «Μιλάμε για βρώμα. Είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορείς να αναπνεύσεις κάποιες στιγμές. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νότιες περιοχές, προς τη Σκάλα και τα Τσουκαλέικα».


***  Πλήθος κόσμου στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ  :!
Της  Γιούλας Σαρδέλη
Πλήθος κόσμου στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (φωτογραφίες)
* Πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου όλων των ηλικιών το Σάββατο, πρώτη ημέρα του 1ου Αντιφασιστικού – Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας που έγινε στο Πάρκο του Λιμενικού.
Στο φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα μίλησαν οι Γιώργος Αλεξάτος συγγραφέας, Στράτης Μπουρνάζος ιστορικός και Σπύρος Μαρκέτος πανεπιστημιακός, για την "Φασιστική απειλή στην εποχή μας". 
Ακολούθησαν συναυλίες με τους "RoundLights", "One Year Delay" και "Still Life", που ανέβασαν το κέφι και ρεμπέτικο γλέντι με τους "Ρεμπετόβεν". Στο χώρο έγιναν και προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ, έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρι ζωγραφικής, απαγγελίες ποιημάτων και ανταλλακτικό παζάρι.
Χθες, Κυριακή απόγευμα, ο κόσμος ήταν ακόμη περισσότερος στη συζήτηση που έγινε για τα "Ανθρώπινα δικαιώματα - στρατόπεδα συγκέντρωσης - Ξένιο Δία", με τους Ιωάννα Κούρτοβικ δικηγόρο, Πέτρο Κωνσταντίνου από την Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και Δημοσθένη Παπαδάτο - Αναγνωστόπουλο δημοσιογράφο.
Στο φεστιβάλ μετείχαν και στήριζαν οι εξής φορείς και σύλλογοι: Ανοιχτή Συνέλευση, Κέντρο Νέων, Kalamatafreespace, Δίκτυο Ανταλλαγών "Ελιά", ΠΕΕΚΠΕ, ΣΥΛΕΕΓΟ "Δήμητρα", Σύλλογος Γεωπόνων, Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας, Φεστιβάλ "Μηδέν", Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Μεσσηνίας, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Μηχανικών, Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μεσσηνίας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών/Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Θεατρική ομάδα "Μέθεξη", Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, Θεατρική Διαδρομή, Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Μεσσηνίας, Θεατρική ομάδα "Ωκύτοπο", "Συν1". 
Το φεστιβάλ αυτό, όπως τονίστηκε πολλές φορές, θα αποτελέσει την αρχή, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας αντιφασιστικής κίνησης στην Καλαμάτα, η οποία θα συγκεντρώσει όλες τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές δυνάμεις. 
Περισσότερα μπορεί κανείς να δει στο antiratsistikokalamatas.wordpress.com


*** Ποιητική βράδια για τον Τίτο Αινεία στα Φιλιατρά :
Του Κώστα Μπούρα
Ποιητική βράδια για τον Τίτο Αινεία στα Φιλιατρά
* Με την εκδήλωση προς τιμήν του λογοτέχνη Τίτου Αινεία συνεχίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, το αφιέρωμα στους Τριφύλιους λογοτέχνες που γίνεται από το Δήμο Τριφυλίας, σε συνεργασία με την Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων.
Στην αίθουσα που γέμισε από κόσμο μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι γιοι του λογοτέχνη, Τίτος και Αινείας Κοκκινέας και δύο εγγονές του.
Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Βιβή Παντελάκη, η οποία αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Κώστας Παπαδόπουλος (Ζωτόπουλος) επισήμανε την σημασία που έχουν αυτές οι εκδηλώσεις, κάνοντας και μια σύντομη αναφορά στην ζωή και το έργο του λογοτέχνη.
Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ο οποίος σημείωσε: «Συνεχίζεται το πνευματικό μας οδοιπορικό, κάνουμε μια στάση στα Φιλιατρά και έχουμε συνομιλητή έναν από τους πιο καταξιωμένους Τριφύλιους πνευματικούς ανθρώπους, τον Τίτο Αινεία, κατά κόσμο Σταύρο Κοκκινέα. Ο Τίτος Αινείας διακρίθηκε στην δημοσιογραφία, ήταν μέλος της Ενωσης Συντακτών Αθηνών. Εχει εκδώσει μια σειρά διηγημάτων και το ένα από αυτά έχει βραβευτεί από το περιοδικό της Εργατικής Εστίας, ενώ την ποίησή του χαρακτηρίζει ο ουσιαστικός και διεισδυτικός λόγος. Ηταν από τους ανθρώπους που στην δεκαετία του '30 έδωσαν την πνευματική ακμή στην επαρχία Τριφυλίας -αυτός από τα Φιλιατρά, ο Πέτρος Ολύμπιος από τους Γαργαλιάνους, ο Αρης Σταθόπουλος από την Κυπαρισσία- και ανέπτυξαν μια πνευματική ζωή που την είχε ανάγκη την εποχή εκείνη ο τόπος και συμβάδιζε με την οικονομική ακμή της Τριφυλίας. Αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε, όπως και τους υπόλοιπους, αξιοποιώντας την πνευματική παρακαταθήκη που μας έχουν αφήσει, σε μια επαρχία που η μοίρα των δημιουργών της είναι ταυτισμένη με την μοίρα του λαού της: σκληροί αγώνες, μόχθος πολύς, αγωνίες, όνειρα, γρηγορούσα συνείδηση. Ο Τίτος Αινείας ήταν ένας τέτοιος άνθρωπος που έγραψε ιστορία για το δήμο μας και ήταν από τους πρωτεργάτες των ραδιοφωνικών έργων, είχε παρουσιάσει 500 έργα στην τότε ΕΙΡ που κάλυπτε μια ευρεία γκάμα θεμάτων υψηλού πνευματικού περιεχομένου και καθημερινότητας. Για παράδειγμα είχε μια σειρά για τα εθνικά προϊόντα με αφιέρωμα στο λάδι της Μεσσηνίας, στις σταφίδες, ήταν από τους νέους που πρωτοστάτησαν στην ακμή της Τριφυλίας. 
Σήμερα απονέμουμε τον πρέποντα έπαινο προς αυτόν αλλά αντλούμε έμπνευση για την παραπέρα στάση μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που όπως έχω ξαναπεί δεν μπορούμε να ανακυκλώνουμε τη μιζέρια μας, αλλά πρέπει να παίρνουμε δύναμη με μηνύματα αισιοδοξίας και να κρατήσουμε την ελπίδα σπινθηροβόλα».


*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
Για την Σούπερ Λίγκα  στην 6η αγωνιστική σήμερα 08/10/2012 :
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  0-3  , (0-2) .- ^  
Τα γκόλ : 11΄ πεν. Παπαδόπουλος και αποβολή προπονητού Παράσχου Λεβαδειακού  , στο 37΄ αποβολή με κόκκινη του τερματοφύλακα Κυριακίδη του Λεβαδειακού, 44΄Λαδάκης , 93΄ Βιλαρέντζο .- ^

***  Δακρυσμένα μάτια για τα χρόνια του Ορφανοτροφείου :
Του  Ηλία Μπιτσάνη
Δακρυσμένα μάτια για τα χρόνια του Ορφανοτροφείου (φωτογραφίες)
* ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Οσοι γνώριζαν ανθρώπους από το Ορφανοτροφείο ήταν βέβαιοι για το κλίμα που θα επικρατούσε στην εκδήλωση. Αυτή η βεβαιότητα μεγάλωσε καθώς άκουγες την κοπέλα να αναφωνεί "αυτός είναι ο μπαμπάς μου" βλέποντας το αφισάκι ή κάποιους να συζητούν για το πειθαρχείο και για τις στιγμές που έζησαν όταν έπιασε φωτιά. Ολα αυτά σκόρπια, μέχρι να αρχίσει η ξενάγηση στο "κλουβί και τη φωλιά" όπως είναι ο ευρηματικός τίτλος του βιβλίου για το Ορφανοτροφείο Καλαμάτας. Ενας τίτλος με πολλές αναγνώσεις που ξεδιπλώθηκαν μπροστά στους τυχερούς που βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Μουσικό Σχολείο, σε μια εκδήλωση που έφερε δάκρυα στα μάτια ακόμη και των ανυποψίαστων που βρέθηκαν σε αυτό το χώρο.
Οι συντελεστές της καταπληκτικής εκδήλωσης επέμεναν ότι η ξενάγηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν τυχεροί όσοι αισθάνθηκαν κάπου στο βάθος του μυαλού τους ότι κάτι πολύ σημαντικό μπορεί να συμβαίνει. Είσοδος από αυτή που έμπαιναν οι "φιλοξενούμενοι" και η υποδοχή όμορφη και θεατροποιημένη με την ιστορία του Ορφανοτροφείου που αρχικά σε άλλη περιοχή της Καλαμάτας φιλοξένησε στην αρχή ορφανά προσφυγόπουλα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα παιδιά του Μουσικού έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της ξενάγησης και κάποια στιγμή, αφού περάσαμε από την εκφώνηση της διακήρυξης για την Ημέρα του Παιδιού στις αρχές της δεκαετίας του 1950, από μαθητή του σχολείου, φθάσαμε στη σημερινή βιβλιοθήκη. Υποδοχή με το παράπονο των ήχων του ακορντεόν, η πόρτα χτυπάει και εμφανίζεται ο δικηγόρος Θόδωρος Αθανασόπουλος. Σπασμένη φωνή που περιγράφει τα πάθη των παιδιών που βρέθηκαν σε αυτό το χώρο… Αλλά εκεί που άρχισαν όλοι να λυγίζουν ήταν όταν από τα πρώτα σκαλιά που οδηγούν στον πρώτο όροφο μίλησε για διευθυντές και διαχειριστές. Πίκρα βαθιά, περιγραφές ανατριχιαστικές, ιστορίες που δεν μπορεί να χωρέσει ο νους. Το πειθαρχείο, ο βούρδουλας, η ταπείνωση, η αδελφική αλληλεγγύη μέσα από απίστευτες ιστορίες που έζησαν τα ορφανά παιδιά σε αυτό το χώρο. Είχα ακούσει από το Θόδωρο κάποιες ιστορίες αλλά σε αυτό το χώρο έπαιρναν τις πραγματικές τους διαστάσεις, την ώρα που λίγο πιο πέρα συμπλήρωνε ένας άλλος φίλος από τα παλιά, ο Γιώργος Τσινόρεμας που μου έλεγε ιστορίες που θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει υπερβολικές έξω από αυτό το κλίμα. Με ονόματα για τη σκληρότητα, τη βαρβαρότητα και την απατεωνιά στελεχών του Ορφανοτροφείου. Αλλά και με αναφορά σε ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις. Και όταν τελείωσε (πιεστικά είναι αλήθεια γιατί έπρεπε να γνωρίζουν και άλλοι ζωντανά αυτή την ιστορία), η Χορωδία του Μουσικού στον πάνω όροφο ράγισε καρδιές με το τραγούδι του αποχωρισμού που έλεγαν όταν έφευγε η "παλιοσειρά". Και εκεί όσοι δεν το γνώριζαν έμαθαν πως τα παιδιά ήταν αδέρφια στις ψυχές τους.
Στον πάνω όροφο μας περίμενε ο φίλος Τζίμης Αναστασόπουλος. Για να μιλήσει με απίστευτη συγκίνηση για τη νοσοκόμα Παναγιώτα που όλοι έσπευδαν να... αρρωστήσουν για να νιώσουν το χάδι της μάνας στα μαλλιά τους. Ενας ολόκληρος όροφος πλημμυρισμένος από αγάπη για τη γυναίκα αυτή, αλλά και για τις άλλες γυναίκες, τη Σοφία που τους φρόντιζε τα ρούχα και τους συμβούλευε ακόμη και για το πλύσιμο, την Ελισάβετ που φρόντιζε ώστε με μια αλλαξιά για το χειμώνα και μια για το καλοκαίρι να είναι όλα τα παιδιά στην τρίχα. Ο στρατωνισμός ως λογική συμπεριφοράς δεν είχε μόνον απίστευτους ξυλοδαρμούς, σιωπητήρια και εγερτήρια, βούρδουλα και  πειθαρχείο. Είχε ακόμη και έναν αριθμό ραμμένο στα ρούχα για να αναγνωρίζονται τα ονόματα αυτών που το έσκαγαν. Και πολλοί δεν είχαν ονόματα, τους "βάφτιζαν" έτσι ανάλογα με το μήνα που βρέθηκαν (Νοεμβριανόπουλος) ή το σημείο που είχαν εγκαταλειφθεί (Γεφυρόπουλος) όταν επρόκειτο για έκθετα. Οσο μιλούσε ο Τζίμης η συγκίνηση κορυφωνόταν και εκδηλώθηκε με δάκρυα όταν η Χορωδία του Μουσικού τραγούδησε το απαγορευμένο τραγούδι των παιδιών:
Οταν ήμουνα τριών χρονών και πήγαινα τεσσάρω
καλύτερα μανούλα μου να μ' έδινες στο χάρο.
Τώρα που εμεγάλωσα, σ' αυτή την ηλικία
λιώνει το κορμάκι μου μες στα ορφανοτροφεία.
Ανατριχιαστικές εικόνες δοσμένες με βαθιά θλίψη από τα παιδιά, κορύφωσε τη συγκίνηση αλλά και τη συνειδητοποίηση του δράματος αυτών των παιδιών. Που ξαναβρέθηκαν στους χώρους του Ορφανοτροφείου και για την ακρίβεια πολλοί πείσθηκαν να βρεθούν μετά από δεκάδες χρόνια και μετά δεν ήθελαν να φύγουν από το κλουβί των παιδικών τους χρόνων που έγινε φωλιά δημιουργίας για τους μαθητές του Μουσικού, όπως είπε αργότερα από μικροφώνου ο παλιότερος όλων Στέλιος Καλαντωνέας.
Πολύ λιτή, όπως άρμοζε και στην περίπτωση, η παρουσίαση της προσπάθειας από τη διευθύντρια του σχολείου Αννα Φραγκιά, εξόχως συγκινημένη και παραστατική η καθηγήτρια Εύη Ντινοπούλου που σήκωσε το βάρος του εγχειρήματος, ανάμεσα στο πλήθος των ανθρώπων που παρακολουθούσαν τα όσα ξετυλίγονταν μπροστά τους η υπεύθυνη της θεατροποιημένης παρουσίασης Κατερίνα Κωνσταντινάκου, συγκινητικός ο "αδερφός" Δ. Μπεζαντές που μίλησε εκ μέρους των παιδιών που έγιναν άντρες. Λίγες κουβέντες από όλους που κράτησαν ελάχιστα για να παραχωρήσουν τη θέση τους στο "θησαυρό" του Μουσικού Σχολείου, την ορχήστρα και τη χορωδία που τραγούδησαν τρία τραγούδια γραμμένα για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου και 6 λαϊκά τραγούδια "δεμένα" με την αίσθηση και την ψυχολογία του Ορφανοτροφείου. Μέσα σε θερμά χειροκροτήματα αγκαλιασμένοι ορισμένοι από τους "φιλοξενούμενους" του πάλαι ποτέ Ορφανοτροφείου τραγούδησαν το τραγούδι του αποχωρισμού που προέβλεπε ότι τα αδέρφια θα βρεθούν και πάλι.
Μια βραδιά ξεχωριστή που δικαίωσε εκείνους που την σκέφθηκαν και την οργάνωσαν, που έδειξε ποιο πρέπει να είναι το σχολείο και αποζημίωσε όσους βρέθηκαν σε αυτό το χώρο.

*** Συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων απόψε :
Συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων απόψε
* Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα νέα σκληρά μέτρα που ετοιμάζονται διοργανώνουν σήμερα το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στις 7.30 το απόγευμα, μπροστά από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου.
Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο παρόμοιων κινητοποιήσεων, που προγραμματίζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σ’ όλη την Ελλάδα, ενώ αποφάσισαν νέα γενική απεργία την ημέρα ψήφισης των μέτρων.
Σε ανακοίνωσή του το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας από την οικονομική κρίση και την πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία της τρόικας και των εντολοδόχων της, που δε διστάζουν να επιβάλλουν ένα ακόμη επώδυνο πακέτο μέτρων, προκειμένου να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα, αδιαφορώντας αν οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε αδιέξοδο».

*** Διαμαρτυρία πρατηριούχων για το πετρέλαιο θέρμανσης  :

* Παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά θα κάνουν την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί τα μέλη του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Μεσσηνίας.
Το Σωματείο σύμφωνα με ομόφωνη διακήρυξη όλων των σωματείων της χώρας απαιτεί: να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, να μειωθούν οι φόροι στα άλλα καύσιμα, να παταχθεί το λαθρεμπόριο. Τα μέλη ζητούν ακόμη την ακύρωση των προστίμων του συστήματος "Ηφαιστος". 

*** ΕΜΕΊΣ ΗΜΑΣΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.. Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ , ,ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ,,,Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ,ΑΚΡΟΠΟΛΗ,ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ,ΔΕΛΦΟΙ ,ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ,ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ,ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ,ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ,ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ,,ΚΑΙ ΑΝ ΠΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΒΔΟΜΑΔΕΣ,,, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΜΙΜΉΘΗΚΑΝ ,ΖΗΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ,,,ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,,ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ,Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ,Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ,Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ,Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΚΡΑ,Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΑΛΑ,Η ΜΑΧΗ ΣΥΓΓΑΡΙΟΥ,Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ,Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΙΟΥ ,Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ,,,,ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΡΕ ΕΛΛΑΣ ΧΩΡΑ ΗΡΩΩΝ !!!!!!!!!!ΕΛΛΑΣ ΧΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,,,ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΣΩΡΤΣΙΛ!!!!!!!!!!!!
*** «Γεια σου Πειραιά αθάνατε, χιλιοτραγουδισμένε, κάνεις καρδιές να χαίρονται, κάνεις καρδιές να κλαίνε. Χαρές και πίκρες μάς κερνάς ανάμεικτες χαρμάνι, το καλώς ήρθες κι έχε γεια που λένε στο λιμάνι». Αν και το «έχε γεια» είναι κανόνας εδώ και χρόνια στον Πειραιά, η πόλη θα έχει, για πάντα θαρρώ, ένα ........

*** Βοήθα Παναγιά μας και εσύ ΠατροΚοσμά ...

* ..Να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά !
Στο δρόμο έπιασε φουρτούνα μεγάλη ξέσχισε τα πανιά!
Έχουμε χάσει λίγο το βηματισμό μας κι έχουμε αμελήσει την αποστολή μας είναι αλήθεια.
Όμως τα χτυπήματα που δεχόμαστε είναι οδυνηρά και το ξύπνημα από το λήθαργο είναι απότομο μα ολότελα απαραίτητο. Μαζί με την αξιοπρέπεια υπάρχει κι ο στοιχειώδης καλοήθης εγωισμός που πρέπει να έχει κάθε ελεύθερος άνθρωπος. Μα κι αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα το είχαμε ως τώρα χάσει μη όντες αληθινά ελεύθεροι. Τώρα λοιπόν είναι καιρός να αναλάβουμε εκ νέου καθήκον και αποστολή εθνική.
Κάποτε, όπως μας λέει το δημοτικό τραγούδι Δώδεκα Ευζωνάκια που εξυμνεί τον ελληνικό ηρωισμό, οι στρατιώτες μας ξεκινούσαν ταξίδι χρέους προκειμένου να περάσουν τη Μαύρη Θάλασσα και να φτάσουν στην Πόλη της καρδιάς μας, την Αιώνια Πρωτεύουσα Κωνσταντινούπολη για να τη λευτερώσουν. Στο δρόμο έπιασε φουρτούνα μεγάλη που κατά πως μας πληροφορεί το τραγούδι ξέσχισε τα πανιά. Εκεί επάνω ακούμε τον συμβολισμό που πρέπει να τον αφουγκραστούμε καλά. Δεν είναι λέει τα πανιά μήτε το καράβι, αλλά τα νιούτσικα παιδιά που παρακαλούμε να γλιτώσει η Παναγιά της οποίας θα ασημώσουμε όλα τα καντήλια.
 * Κι είναι ορθό το μήνυμα διότι καράβια θα ξαναφτιάξουμε και πανιά θα ξανασηκώσουμε. Όμως τα παιδιά της Ελλάδος τα χρειαζόμαστε όρθια και ακέραια διότι αυτά είναι που χρειαζόμαστε και θα ξανασηκώσουν το μεγαλείο της Ελλάδος. Τα παιδιά της Ελλάδος είναι ολάκερη η ψυχή και η ουσία της Πατρίδος δίχως τα οποία θα παύσει κι αυτή να υπάρχει και θα σβήσει. Η δε Πίστη είναι η ζωογόνος εκείνη δύναμη που φλογίζει τις καρδιές και θωρακίζει τις γνήσιες ελληνικές υπάρξεις ώστε να ξεπερνούν τα εμπόδια, να δαμάζουν τη φύση και να σκορπούν τον εχθρό.
* Μα κι ο Στρατός μας δεν υφίσταται για να υπηρετεί την ασφάλεια των ριψάσπιδων και να ανέχεται το θράσος εισβολέων και κατακτητών σε γη ελληνική, λεύτερη και σκλαβωμένη. Ο Στρατός μας δεν φυλακίζεται για να καλοπερνάνε διορισμένοι δημοκράτες και λογιστές της οικουμένης. Ο Ελληνικός Στρατός υπάρχει, ζει και αναπνέει για να λάβει τα κλειδιά του Ελληνικού Γένους στα στιβαρά του χέρια και να ανοίξει τις σφαλισμένες πόρτες, εκείνες που ανοίγουν μονάχα με τις λόγχες τις περήφανες και ελληνικές. Οι Φρουροί της Φυλής μας είναι καμωμένοι για να σπάζουν τις αλυσίδες της σκλαβιάς και να τρανώνουν τον Αυτοκρατορικό Ελληνισμό. Διοικούνται από Έλληνες και υπηρετούν μονάχα Έλληνες.
* Η ώρα σήμανε. Ο πόθος για τη λευτεριά θα πληρωθεί μέσα στην ίδια την πατρίδα μας στην αρχή για να κατακαύσει τους ανθέλληνες ολούθε. Τώρα πέφτουν οι νενέκοι με τους λαθροεισβολείς και ευθύς αμέσως τα έτερα νεοταξικά μαντρόσκυλα, οι πειρατές της γειτονιάς μας με τα ψευδοκράτη τους. Η φλόγα του πολέμου που ανάβουν οι ψευτοσύμμαχοι στην ευρύτερη περιοχή μας είναι πιο μεγάλη από το μπόι τους και θα τους καταπιεί.
* Τότε ακριβώς κάποια άλλα ευζωνάκια, πολύ περισσότερα από δώδεκα, θα είναι έτοιμα να ανοίξουν τις Πύλες της Λευτεριάς στις Αιώνιες Ελληνικές Πατρίδες. Η δική μας Μεγάλη Εθνικοκοινωνική Ελλάς θα ολοκληρώσει την μισοτελειωμένη πρότερη Εθνική μας Επανάσταση. Ο Θεός θα είναι στο παράγγελμα. Και η Παναγιά θα ευλογεί ως Μάνα τα παιδιά της. Και η Θεία Αποστολή θα πάρει σχήμα ολοκληρωμένο σε μια Ελληνική Τάξη Πραγμάτων.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


***  ''Αν κανείς διαβάσει, τί προηγήθηκε πριν την απόλυτη καταστροφή του 1204 στην Κωνσταντινούπολη από τους προγόνους των σημερινών δυτικοευρωπαίων, θα ανατριχιάσει από τις ομοιότητες του σήμερα...''
** Αν κανείς διαβάσει, τί προηγήθηκε πριν την απόλυτη καταστροφή του 1204 στην Κωνσταντινούπολη από τους προγόνους των σημερινών δυτικοευρωπαίων, θα ανατριχιάσει από τις ομοιότητες του σήμερα...
Μέσα από την έρευνα του Έκτακτου Παραρτήματος εντοπίσαμε ομοιότητες, που μόνο τυχαίες δεν είναι. Πραγματικά οι εχθροί του Γένους μας στερούνται φαντασίας, αφού το ίδιο ακριβώς σχέδιο των προγόνων τους εφαρμόζουν για τον αφανισμό μας.
Την ώρα, που αυτοί εκτελούν επιτυχώς τα σχέδιά τους, εμείς κακώς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη των Βυζαντινών πατέρων μας του 1204.
Τότε, οι Ρωμαίοι (Βυζαντινοί) πρόγονοί μας, προκειμένου να λυτρωθούν από την τυρρανική εξουσία του πρωτοσέβαστου Αλεξίου, έστρεψαν τις ελπίδες τους στον λάθος άνθρωπο, που κατέστρεψε το Βυζάντιο και που ο βίος του ταιριάζει τρομακτικά με αυτόν του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Ανδρόνικος Κομνηνός εκμεταλεύτηκε την οργή του λαού κατά των πλουσίων, της αριστοκρατίας και του κρατικού (δεξιού θα λέγαμε στη εποχή του παπανδρέου) κατεστημένου και με λαϊκιστικά συνθήματα και υποσχέσεις πρωτόγνωρες στα Βυζαντινά χρονικά υπέρ του λαού και κατά της Δύσης (ΕΟΚ και ΝΑΤΟ θα λέγαμε στην εποχή του παπανδρέου), πήρε την εξουσία και μέσα σε 2 χρόνια αποσάθρωσε την κρατική, στρατιωτική και κοινωνική δομή του Βυζαντίου. Μία - μία οι Βυζαντινές επαρχίες άρχισαν να ανεξαρτητοποιούνται και άλλες να χάνονται από τους εχθρούς (Θεσσαλονίκη), αφού οι ένδοξοι Βυζαντινοί στρατηγοί, που θα μπορούσαν να αμυνθούν με αποτελεσματικότητα, είχαν δολοφονηθεί ή φυλακιστεί από τον Ανδρόνικο, που φοβόταν μην τυχόν και χάσει το θρόνο από τον στρατό.
Όταν τελικά ο λαός εξεγέρθηκε απηυδισμένος από τις εθνικές συμφορές και τις πολιτικές δολοφονίες για παραδειγματισμό (δεν χρειαζόταν η 17Ν ή άλλα προσχήματα για να υπάρχει φόβος στους πολιτικούς αντιπάλους) και η βασιλεία του Ανδόνικου Κομνηνού έλαβε τέλος φρικτότερο από του Καντάφι, ο λαός έκανε το ίδιο λάθος ξανά και σαν τους σημερινούς νεοέλληνες της μεταπολίτευσης, που μία πίστευαν το πασοκ μία τη νδ, στήριξαν τις ελπίδες τους και έστεψαν Αυτοκράτορα τον πρώτο, που βρήκαν διαθέσιμο αντίπαλο του Ανδόνικου, χωρίς να αναρωτηθούν τί άνθρωπος είναι ή αν έστω είναι κατ' ελάχιστο ικανός.
Ο Ισαάκ Άγγελος, ο νέος Αυτοκράτορας, αποδείχτηκε άσχετος και παντελώς ανίκανος. Στις μέρες του η καταστροφή, που είχε επιφέρει ο προκάτοχός του, έφερε καρπούς (ό,τι ακριβώς συνέβει στην σημερινή μας δεκαετία του '90 και την μετά Ανδρέα εποχή). Οι Ρωμιοί άλλαξαν, ο στρατός το ίδιο. Τώρα πια δεν υπήρχε η μαχητικότητα, η αγωνιστικότητα και η γενναιότητα στον λαό και στον στρατό. Επιπλέον ο λαός με τα παραδείγματα των αρχόντων του κυλίστηκε στην αμαρτία, μιμούμενος την ανηθικότητά τους (ο Ανδρόνικος, όπως και Ανδρέας, ήταν τρομερά γυναικάς) και μέσα σε λίγα χρόνια μεταμορφώθηκε στην χειρότερη ίσως ποιότητα λαού, που γέννησε το Έθνος μας.
Η ανικανότητα του Ισαάκ Άγγέλου έδωσε την αφορμή στον ίδιο τον αδερφό του, τον Αλέξιο Άγγελο, να κλέψει τον θρόνο και αφού τυφλώσει τον αδερφό του Ισαάκ να τον κλείσει στην φυλακή μαζί με τον μικρό του γιο και διάδοχο του θρόνου.
Αν ο Ισαάκ υπήρξε άσχετος, ο Αλέξιος Γ' Άγγελος, ο νέος Αυτοκράτορας, αποδείχτηκε ο χειρότερος Βυζαντινός βασιλιάς όλων των εποχών.  Στην εποχή του τα σκάνδαλα και η αποδόμηση του πριν από λίγο ισχυρότερου κράτους του κόσμου γιγαντώθηκαν. Τώρα πια το μόνο, που ενδιέφερε τους κρατικούς αξιωματούχους και την αλλοτριωμένη (εκσυγχρονισμένη θα λέγαμε) κοινωνία, ήταν η υλική ευμάρεια, ο πλουτισμός και οι αρπαχτές απο τα σκάνδαλα.
Όπως έλεγε και ο αγαπημένος μας Γέροντας Παΐσιος... Θέλετε να χαλάσετε έναν λαό; Δώστε στο λαό πλούσια τα υλικά αγαθά και θα ξεχάσουν και τον Θεό και τα πάντα...
Τί και αν φώναζαν οι λιγοστοί και οι ικανοί Πατριώτες της εποχής εκείνης για τον επερχόμενο κίνδυνο, η κρατική εξουσία της εποχής εκείνης (όπως και αυτή της μεταπολίτευσης) θεωρούσε τις φωνές αυτές γραφικές... Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση του Αλεξίου Γ' Αγγέλου στις ικεσίες ενός πατριώτη αξιωματικού, που τον παρακαλούσε να δοθεί άδεια ξυλείας προκειμένου να φτιαχτούν μεγάλα πολεμικά πλοία για την άμυνα της Πόλης. Ο εγκληματικός αυτός Αυτοκράτορας με δυσκολία έδωσε τελικά την άδεια, αλλά την πήρε πίσω, όταν ο δασάρχης της περιοχής διαμαρτυρήθηκε, ότι θα ζημιωθεί το κυνήγι της περιοχής!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οικονομικού σκανδάλου, που θα το ζήλευε και ο τσοχατζόπουλος και που ταιριάζει με το σύγχρονο σκάνδαλο των υποβρυχίων, είναι αυτό του Βυζαντινού αρχιναύαρχου, που παίρνοντας την εντολή (μετά από πιέσεις στον Αλέξιο των λίγων πατριωτών) να σουλουπώσει κάπως τα εναπομείνατα μεγάλα πολεμικά του άλλοτε πανίσχυρου στόλου, κατάκλεψε το κράτος αποδομώντας τα εξαρτήματα από διάφορα πλοία με σκοπό να τα αναπληρώσει σε άλλα.
Το αποτέλεσμα ήταν:
1ον. Να απομείνουμε μόνο με δυο-τρία αξιόπλοα πλοία, που παρατημένα στα ναυπηγεία του Κεράτιου (σαν και τα σημερινά υποβρύχια) δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σε καμμία περίπτωση τα πολυάριθμα και νεότερα βενετσιάνικα.
2ον. Οι τσέπες του τσοχατζόπουλου της εποχής εκείνης να φουσκώσουν απότομα, αφού κάποια εξαρτήματα πλοίων πουλήθηκαν κρυφά επιφέροντας στον αρχιναύαρχο παράνομο πλουτισμό εις βάρος της Πατρίδος.
Γ.Θ  yiorgosthalassis.blogspot.com

Στο Συγκλονιστικό δεύτερο μέρος....
-Η φυγή από το Παλάτι με το ελικόπτερο της εποχής...
-Η εμφάνιση του Jeffrey παπανδρέου του Βυζαντίου και ο ερχομός της τότε τρόικας...
-Ο Βαρύς και δυσβάστακτος φόρος, που μας επέβαλαν τότε οι φράγκοι.
-Το τσιπάκι της εποχής εκείνης και η προδοσία του Πατριάρχη Ιωάννη Ι'.
-Ο διαμελισμός της Πατρίδος.
-Η χρησιμοποίηση των τούρκων.
-Η διαφοροποίηση με το σήμερα και η μόνη ελπίδα για να μην ζήσουμε τα ίδια.


***  Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Ημερίδα:«Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή». Μεγάλο φωτογραφικό οδοιπορικό "Αναβάσεων"

* Αναδημοσίευση από  http://anavaseis.blogspot.gr
~*
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στην κατάμεστη αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σ.Ε.Φ.(να σημειωθεἰ ότι και ο χώρος έξω από την αίθουσα ήταν γεμάτος!).
Οι εκλεκτοί ομιλητές ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την ελευθερία μας και όχι μόνο.
Θα έλεγε κανείς, ότι ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία παρά τις δεσμεύσεις της για παρακολούθηση του θέματος, δεν έχει λάβει ξεκάθαρη θέση, ενώ ήδη από τον Ιούνιο η υπηρεσιακή κυβέρνηση με μόνη αρμοδιότητα την διεξαγωγή εκλογών (!!!) έχει ανακοινώσει την υποχρεωτική χορήγηση νέων ταυτοτήτων ηλεκτρονικού τύπου στους πολίτες, μέσα στο φθινόπωρο. Η αποψινή ημερίδα, αποτέλεσε επίσης, ένα ισχυρό «χαστούκι» στα άνομα σχέδια των σκοτεινών κέντρων που επιβουλεύονται τις ζωές μας, αφού αποδείχθηκε για πολλοστή φορά, ότι ο ελληνικός λαός δεν «μασάει κουτόχορτο».
Ο ατρόμητος μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αψηφώντας για άλλη μια φορά το κόστος που ενέχουν τέτοιες προσπάθειες στο «προφίλ» των Ιεραρχών, προλόγισε την ημερίδα, έπειτα από τους εξαίρετους βυζαντινούς ύμνους που ερμήνευσε, η καθιερωμένη πλέον, χορωδία «εν ψαλτηρίω». Αξίζει να σημειώσουμε, ότι την ημερίδα κόσμησε με την παρουσία του, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γλυφάδος κκ. Παύλος.
Έπειτα από τον πρόλογο του σεβασμιωτάτου, τον λόγο πήρε ο κ. Δημήτριος Χιωτακάκος, διδάκτωρ ηλεκτρονικής και τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Ο κ. Χιωτακάκος εξήγησε, με βάση εμπεριστατωμένες επιστημονικές αναλύσεις, όχι μόνο το ότι οι ηλ. Ταυτότητες δεν είναι απαραίτητες, αλλά και ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Οι κίνδυνοι βέβαια δεν αφορούν μόνο την ελευθερία, αλλά και την υγεία μας, όπως μας απέδειξε ο δόκτωρ.
Τη σκυτάλη πήρε ο αγωνιστής δημοσιογράφος Θύμιος Παπανικολάου, εξηγώντας για «τον πιο μακάβριο κρίκο του νεοταξικού ολοκληρωτισμού», την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα. Κάλεσε τους πιστούς σε έμπρακτη αντίσταση, δίνοντας βάρος στον ιερό θεσμό της ενορίας, ο οποίος μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο στην οργάνωση της αντίστασης κατά της Νέας Τάξης.
Έπειτα, ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και συνιδρυτής της Εστίας Πατερικών Μελετών, κ. Χρήστος Παπασωτηρίου, μας ενημέρωσε για τα μέσα προστασίας που μας παρέχει ο νόμος και κατά πόσο μπορούμε να βασισθούμε στις λύσεις που μας προσφέρει η προσφυγή στα δικαστήρια της χώρας, ώστε να μπορούμε ως Έλληνες πολίτες να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας, χωρίς να αποδεχθούμε οποιοδήποτε εργαλείο της Νέας Τάξης.
Ακολούθησε η ομιλία του οικονομολόγου-εκπαιδευτικού, κ. Στάθη Αδαμοπούλου, η οποία πραγματικά μας καθήλωσε και σε συνδυασμό με την έκτακτη παρέμβαση της κ. Γεωργίας Φωτεινού, Υποψήφιας Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Πατρών και Εκπροσώπου Τύπου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, μας έδωσε να καταλάβουμε το μέγεθος της απάτης, συγκρίνοντας τα συστήματα ταυτοποίησης των άλλων χωρών με το επερχόμενο δικό μας και τονίζοντας τους κινδύνους για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.
Την εκδήλωση έκλεισαν με σπουδαίες ομιλίες οι πανοσιολογιότατοι αρχιμανδρίτες π. Αθανάσιος Αναστασίου, προηγούμενος της Ι. Μ. Μεγάλου Μετεώρου και π. Σαράντης Σαράντος, πρόεδρος της Εστίας Π. Μ., αναδεικνύοντας τα άνομα σχέδια των υπερεθνικών σκοτεινών δυνάμεων και καταδεικνύοντας ως τρόπους αντίστασης, αφενός την μετάνοια και αφετέρου την έμπρακτη απόρριψη των διαφόρων τύπου ηλ. Ταυτοτήτων. Ο π. Βασίλειος Κοκκολάκης, ως γραμματέας της Εστίας Π.Μ. διάβασε τα πορίσματα της ημερίδας, τα οποία και εγκρίθηκαν από τους παρευρισκομένους.
Αναλυτικά στο ιστολόγιό μας θα δείτε σε βίντεο, όλες τις ομιλίες της ενδιαφέρουσας και σημαντικής αυτής ημερίδας.
* Μπορείτε να διαβάστε τις πρώτες εισηγήσεις που δημοσιεύσαμε καθώς και τα Πορίσματα της Ημερίδος, τα οποία αφού αναγνώστηκαν, ψηφίστηκαν από το κοινό που παρακολούθησε την Ημερίδα.

* «Καί τώρα, τί κάνουμε;» Ὁμιλία τοῦ Ἀρχιμ. Σαράντη Σαράντου στήν Ἡμερίδα:««Νέα Ταυτότητα, Εἰσιτήριο χωρίς ἐπιστροφή»

  Ηλεκτρονική ταυτότητα: Ο πιο μακάβριος κρίκος του νεοταξικού ολοκληρωτισμού…Εισήγηση Θύμιου Παπανικολάου στην Ημερίδα:«Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή»

  Η εισήγηση του Αρχ. Αθανασίου Αναστασίου Προηγουμένου της Ι. Μονής Μεγάλου Μετεώρου στην Ημερίδα:«Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή»

  Τα πορίσματα της Ημερίδας:«Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή» 



***  Ο Καμπουρογλου ειναι ο 3ος νεκρος της υποθεσης των TOR M1!  :

* Αυτοκτονία,παθολογικά αίτια ή δολοφονία; Ο θάνατος του Βλάσση Καμπούρογλου προκαλεί πολλά ερωτήματα.Όχι άδικα. πρόκειται για τον τρίτο άνθρωπο που σχετίζεται με τις προμήθειες ρωσικών αντιαεροπορικών (TOR M1) που φεύγει ξαφνικά από τη ζωή.
Νεκρός σε ξενοδοχείο της Τζακάρτα βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών,  ο Βλάσης Καμπούρογλου, επιχειρηματίας, αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν πρόσωπο κλειδί στη δαιδαλώδη διαδρομή του μαύρου χρήματος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της Drumilan είχε κληθεί το 2004 να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα TOR-M1 αλλά από τότε χάθηκαν τα ίχνη του και όλοι πίστευαν ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό.
Ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της Drumilan είχε κατηγορηθεί από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα για ανάμειξη στις μίζες από την προμήθεια των Ρωσικών οπλικών συστημάτων.
Όμως ο θάνατος του Βλάση Καμπούρογλου έρχεται να προστεθεί σε δύο δολοφονίες Ρώσων που είχαν προσπαθήσει να βρουν την άκρη του νήματος για την υπόθεση προμήθειας των ρωσικών TOR M1 στην Ελλάδα.
Το Φεβρουάριο του 1999 ο τότε γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και σήμερα κατηγοτούμενος και ο Ι. Βορόμπιεφ, πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Almaz-Antey, υπέγραψαν τη σύμβαση για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων TOR-M1.
Από τότε και μέχρι τις αρχές του 2002 η παράδοση των συστημάτων γινόταν κανονικά, κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω), αξίας 73 εκατ. δολαρίων.
Ο Σπύρος Τραυλός, διάδοχος του Γιάννη Σμπώκου,όταν αναζήτησε τα χρήματα διαπίστωσε ότι η Drumilan (η εταιρεία που είχε αναλάβει να υλοποιήσει τα Α/Ω) είχε κλείσει τα γραφεία της στην Αθήνα και ο εκπρόσωπός της κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ μαζί με τον Έλληνα συνεργάτη του κ. Βλάση Καμπούρογλου είχαν εξαφανιστεί.
Ο Τραυλός ενημέρωσε τον διευθυντή της Almaz-Antey Ιγκόρ Κλίμοφ προσωπικό φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Διαπιστώθηκε ότι ποσό από τα 73 εκατ. δολάρια είχε εκταμιευτεί προς την Drumilan και στη συνέχεια -μέσω και της Εισαγγελίας της Μόσχας- αποκαλύπτεται ότι περίπου 45 εκατ. δολάρια είχαν καταλήξει στην τράπεζα Western Bank του Μαυροβουνίου και περίπου 12 εκατ. εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του προηγούμενου προέδρου Βορόμπιεφ στην Privi Bank της Μόσχας.
Ο ίδιος ο Πούτιν έδωσε εντολή στον Ιγκόρ Κλίμοφ να ηγηθεί αντιπροσωπίας που θα μετέβαινε στην Ελλάδα προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη των χαμένων χρημάτων.
Τον Μάιο του 2003 οι Ρώσοι ήρθαν στο ΥΕΘΑ και έκαναν επί τέσσερις ημέρες έρευνες.
΄Ενα μήνα μετά ο Σ.Τραυλός πήγε στη Μόσχα και ανέμενε τον Κλίμοφ στη Κόκκινη Πλατεία ,όπου είχαν ραντεβού. Εκεί πληροφορήθηκε ότι ο Κλίμοφ είχε δολοφονηθεί!
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε μια κωμόπολη κοντά στη Μόσχα δολοφονήθηκε και ο Σεργκέι Σίτκο, στενός συνεργάτης του Κλίμοφ και πρόεδρος θυγατρικής της Almaz. onalert.gr .

*** ΣΟΚ: 50ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ!

* Σοκ, ανατριχίλα και προβληματισμό προκαλεί η ακόλουθη είδηση από τη Ρόδο.
Ένας 50χρονος κάτοικος του νησιού προτίθεται να πουλήσει το νεφρό του προκειμένου να
ξεχρεώσει μέρος των δανείων του στην τράπεζα και να μην κινδυνεύσει το σπίτι του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νησί της Ρόδου υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, καθώς αρκετοί φέρονται να έχουν αναζητήσει αντίστοιχη διαδικασία πώλησης ζωτικού τους οργάνου, προκειμένου να ξεχρεώσουν!
Μάλιστα, στο νησί της Ρόδου, φέρεται να υπάρχει και «ειδικός», που να διευκολύνει ή να δίνει πληροφορίες, για τέτοιου είδους διαδικασίες, φέροντας σε επαφή τους ενδιαφερόμενους με κλινική του εξωτερικού που έχει αντικείμενο την ανίχνευση ιστοσυμβατότητας!
Οι τιμές που σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να κυκλοφορούν ήδη στην «πιάτσα» κυμαίνονται στο ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ και πάνω, τα οποία ο δότης λαμβάνει πριν από την επέμβαση…  Πηγή: Ροδιακή

***

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/25-2012.html , Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  άλλα

~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/26-2012-1092012-binteo.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ :Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου  2012 , ΔΙΑΚΟΠΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!
~**  Διαβαίνοντας  στις χαμένες πατρίδες Πέμπτη  27  Σεπτεμβρίου  2012 (Video ) , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/09/27-2012-video-2012-p1010810.html ,.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/28-2012-2012.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα  Παρασκευή  28  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/29-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012.-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/30-2012-5-29092012-0-1.html  , Στο  αγιάζι  της  Κυριακάτικης  ενημέρωσης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου  2012 .-
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΤΩΒΡΙΟΥ  2012 :
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html  , Στο  αγιάζι  της  καθημερινότητας  Δευτέρα  01  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html  , Ιστρορία  μας (μέρος της ) μέσα  από Βιντεοπαρουσιάσεις  2012 , Δευτέρα  01  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ   , Τρίτη  02  Ο τωβρίου  2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , Στο  αγιάζι  της  Ενημέρωσης Τρίτη  02  Οκτωβρίου  2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα .-
~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αθλητική  Τετάρτη  03 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html , ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΔΡΩΜΕΝΑ σε  VIDEO  2012 , Πέμπτη  04 Οκτωβρίου  2012 .-  ~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ,  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  04 Οκτωβρίου  2012 .- ~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Παρασκευή  05 Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης 
Κυριακή 07 Οκτωβρίου  2012 .-
~**http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , ΕΛΛΑΔΑ μέσα  από  ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε  Βλέπουμε  και Ζούμε  Ελλάδα , Δευτέρα  08  Οκτωβρίου  2012 .-
 ~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση  και  Άλλα , Δευτέρα  08 Οκτωβρίου  2012 .-
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου