ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης

Μεσσηνιακά  και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης :
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου  2012 ,


Το ποντικάκι του Η/Υ  κοντά στην ενημέρωση ! :
Πρώτα θα σας πω Καλή  Εβδομάδα σε όλους μας !!

*** Εχασε τη μάχη της ζωής η 34χρονη συνοδηγός που είχε τραυματιστεί στην οδό Αθηνών :
Εχασε τη μάχη της ζωής η 34χρονη συνοδηγός που είχε τραυματιστεί στην οδό Αθηνών
* Την τελευταία της πνοή άφησε χθες η 34χρονη Παναγιώτα Γ. Μαχαίρα από τη Μεσσήνη, σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν επί 40 ημέρες, μετά το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στις 9 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα και στο οποίο είχε σκοτωθεί ο 39χρονος αρραβωνιαστικός της Λεωνίδας Τούμπανος
Το τροχαίο συνέβη όταν ο αρραβωνιαστικός της κοπέλας, ο οποίος οδηγούσε, έχασε για άγνωστο λόγο τον έλεγχο του αυτοκινήτου με συνέπεια αυτό να πέσει πάνω σε μάντρα και να ανατραπεί στην οδό Αθηνών. Ο 39χρονος σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η ίδια είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά και δυστυχώς χθες έχασε τη μάχη για τη ζωή. 

 *** Λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι στο Αμπελόφυτο :
Λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι στο Αμπελόφυτο
* Ληστεία έγινε χθες λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στο Αμπελόφυτο Γαργαλιάνων. Δύο άγνωστοι δράστες διέρρηξαν παράθυρο και έπιασαν στον ύπνο τον 81χρονο άντρα και την 73χρονη σύζυγό του. Τους απείλησαν με ένα κατσαβίδι και ένα σουγιά για να τους δώσουν χρήματα. Μάλιστα δεν δίστασαν να τραυματίσουν το ζευγάρι, τον άντρα στο χέρι με το κατσαβίδι και τη γυναίκα με γροθιές στην πλάτη. Οι ληστές τελικά έφυγαν αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν υπάρχουν περισσότερα από 70 ευρώ μέσα στο σπίτι, ενώ άρπαξαν κι ένα χρυσό σταυρό.

 *** Τσιγγάνοι διέρρηξαν 2 σπίτια στην Κορώνη :
Τσιγγάνοι διέρρηξαν 2 σπίτια στην Κορώνη
* ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ 3 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ
Με τις τσέπες γεμάτες χρυσαφικά έφυγαν από δυο σπίτια στην Κορώνη 4 τσιγγάνοι, αλλά οι 3 συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα από αστυνομικούς του Τμήματος Κορώνης και της Ασφάλειας Καλαμάτας. Οι συλληφθέντες (δυο γυναίκες ηλικίας 42 και 33 ετών και ένας άντρας 21 ετών) μαζί με έναν ακόμη τσιγγάνο ο οποίος καταζητείται διέρρηξαν τα δυο σπίτια στην Κορώνη το πρωί του Σαββάτου και πήραν κοσμήματα - όμως δεν υπολόγισαν πόσο σύντομα θα έπεφταν στα χέρια της Αστυνομίας η οποία γρήγορα έφτασε στα ίχνη τους. 

*** Βρέθηκε σκελετός στο Σταυροπήγιο :
Βρέθηκε σκελετός στο Σταυροπήγιο
* ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΥΧΑΙΑ ΕΝΑΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ
 Ενας ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε το Σάββατο στην Κοκκινόραχη Σταυροπηγίου της Δυτικής Μάνης. Τον ανακάλυψε τυχαία ένας περαστικός και ειδοποίησε την Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για τον 88χρονο Κώστα Κοντοσέα, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 24 Φεβρουαρίου του 2007. 
Οπως αναφέρει η Αστυνομία, στοιχεία όπως το ρολόι του, η κυνηγετική του καραμπίνα και η άδεια κυνηγιού που βρέθηκαν κοντά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον εξαφανισθέντα. Ωστόσο την απάντηση για την ταυτότητα των λειψάνων θα τη δώσει με βεβαιότητα η εξέταση DNA. 
Να σημειωθεί ότι το σημείο το οποίο βρέθηκε ο σκελετός δεν είναι πέρασμα για κυνηγούς και βρίσκεται στην αρχή ενός φαραγγιού, όπου υπάρχουν θάμνοι και βράχοι. Αυτό εξηγεί γιατί δεν είχε βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια. 

*** Tατούλης - Νικολάκου... Κρεμασμένοι στα ψηφιακά μανταλάκια: Σαϊτ(ο)πόλεμος για την προπαγάνδα :
Tατούλης - Νικολάκου... Κρεμασμένοι στα ψηφιακά μανταλάκια: Σαϊτ(ο)πόλεμος για την προπαγάνδα
* Το γνωστό δίδυμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου καταρρέουν επικοινωνιακά. "Κρεμασμένοι" στα ψηφιακά μανταλάκια των διάφορων sites της Πελοποννήσου, δύσκολα μπορούν να αναπτύξουν σοβαρή αμυντική στρατηγική καθώς τα έργα και οι ημέρες της δήθεν διαφάνειας καταγγέλλονται -αν όχι για παρανομία- για έλλειψη ηθικής υπόστασης.
Ο πόλεμος που διεξάγεται στο Διαδίκτυο και επεκτείνεται σε άλλα μέσα, είναι χαρακτηριστικός τού πώς σιτίζονται οι "ημέτεροι" μέσα από δαιδαλώδεις νόμιμες, νομιμοφανείς και πάντως όχι ηθικές ή δεοντολογικές διαδικασίες. Χωρίς να εξαιρούνται βεβαίως και οι παράνομες, όπως ο αποκλεισμός της "Ε" από όλα τα δημοσιεύματα, με την υπόθεση να εκκρεμεί στη δικαιοσύνη με μηνύσεις κατά Τατούλη-Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος, αλλά και ασφαλιστικά μέτρα. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της "Ε" 

*** Συγκέντρωση μηχανικών στην Καλαμάτα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων  :
Συγκέντρωση μηχανικών στην Καλαμάτα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων
* Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Μεσσηνίας αποφάσισε, στη συνεδρίασή της μαζί με τους προέδρους του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας, Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Μεσσηνίας, Συλλόγου Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Ν. Μεσσηνίας, Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημ. Έργων Ν. Μεσσηνίας και τη Γενική Γραμματεία του ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου να γίνει συγκέντρωση όλων των Μηχανικών του Ν. Μεσσηνίας, στο Αμφιθέατρο Αλέξ. Κουμουνδούρος σήμερα και ώρα 7 μ.μ. με θέμα την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

*** Ερώτηση Πατριανάκου για την αναστολή λειτουργίας ΔΟΥ στη Λακωνία :
Ερώτηση Πατριανάκου για την αναστολή λειτουργίας ΔΟΥ στη Λακωνία
* Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Φεβρωνίας Πατριανάκου με θέμα : “Ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργεί η επικείμενη αναστολή λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. Μολάων (Μολάων - Νεάπολης Βοιών), Σκάλας (Σκάλας – Κροκεών) και Γυθείου (Γυθείου – Αρεόπολης)».
Στην τοποθέτησή της η Λάκαινα Βουλευτής δήλωσε οπαδός των μεταρρυθμίσεων, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι μια μεταρρύθμιση για να πετύχει χρειάζεται σαφείς στόχους, σωστό σχεδιασμό και να γίνεται προς όφελος του πολίτη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ανέφερε, αποδέχομαι τους στόχους, αλλά αμφισβητώ το σχεδιασμό, ενώ όλο το κόστος μετακυλίεται στον πολίτη.
Στη συνέχεια, ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα αλλά και τα υψηλά κόστη  που θα προκύψουν από την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Μολάων, Σκάλας και Γυθείου.
Η κατάργησή τους τόνισε, θα προκαλέσει δυσεπίλυτα προβλήματα στους φορολογούμενους. Πρώτον λόγω των μεγάλων αποστάσεων που θα καλούνται να καλύψουν. Αποστάσεις οι οποίες πέραν του υψηλού κόστους μετακίνησης, εξ αιτίας του προβληματικού οδικού δικτύου είναι και δυσχερείς και επικίνδυνες. Δεύτερον θα χαθεί μεγάλος αριθμός παραγωγικών εργατοωρών των επιτηδευματιών, επιχειρηματιών, γεωργών και κτηνοτρόφων. Τρίτον η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη λόγω της χαμηλής δυνατότητας στο Νομό πρόσβασης στο Internet. Τέταρτον το κόστος μετακίνησης γίνεται δυσανάλογα μεγάλο και για το προσωπικό των καταργούμενων Δ.Ο.Υ.
Επικαλέστηκε μάλιστα την Έκθεση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών, βάσει της οποίας προτείνεται, έως την επίλυση του στεγαστικού της ΔΟΥ Σπάρτης, η συνέχιση λειτουργίας των ΔΟΥ Μολάων και Γυθείου και μετέπειτα, σε αντικατάστασή τους, η δημιουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.).
Με βάση τα στοιχεία της ίδιας έκθεσης επικαλέστηκε την εξαιρετική δυναμική των δημοσίων εσόδων ανά υπάλληλο στις καταργούμενες ΔΟΥ λόγω του ισχυρού επιχειρηματικού και τουριστικού χαρακτήρα των περιοχών.
Τέλος ζήτησε να εκσυγχρονιστεί και να απλοποιηθεί η φορολογική νομοθεσία προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και επίσης να προχωρήσει πιο γρήγορα, το Υπουργείο Οικονομικών, στην εφαρμογή του νέου συστήματος «TAXIS II», μια λύση προοδευτική επ’ ωφελεία όλων των πολιτών.
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης από την πλευρά του υποστήριξε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες μεταρρυθμιστικές κινήσεις. Διευκρίνισε ότι βρήκε ειλημμένη την απόφαση για την ενοποίηση των Δ.Ο.Υ, γι’ αυτό η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ζήτησε μια ολοκληρωμένη πρόταση και μελέτη για το πώς αυτή μπορεί να γίνει καλύτερα.
 Προανήγγειλε την ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών. Αποφασιστικό μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση είναι η πληρωμή των υποχρεώσεων στις τράπεζες τόνισε. Επανεπιβεβαίωσε την αλλαγή του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με την κατάργηση πολλών τυπικών διαδικασιών, ώστε ο φορολογούμενος, ο επιτηδευματίας, να μη χρειάζεται να επισκεφτεί τη Δ.Ο.Υ. Τέλος, επιβεβαίωσε τη δημιουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) στους Μολάους, το Γύθειο, τη Σκάλα.
Μετά την παραπάνω δέσμευση του κ. Υφ. Οικονομικών η κα Φεβρωνία Πατριανάκου κατέθεσε Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητάει αφενός τη δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) στη Νεάπολη και αφετέρου να κρατήσει το Υπουργείο εν λειτουργία τις Δ.Ο.Υ. Μολάων και Γυθείου, έως την διευθέτηση του στεγαστικού προβλήματος της Δ.Ο.Υ. Σπάρτης και της πλήρους εφαρμογής του TAXIS II, όπως άλλωστε προτείνει και η αρμόδια επιτροπή Γνωμοδότησης που το ίδιο το Υπουργείο συνέστησε.
 Από το γραφείο Τύπου της Φ. Πατριανάκου

*** Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τη ρύθμιση δανείων :
Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τη ρύθμιση δανείων
* Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για τη ρύθμιση των δανείων κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Οι πολίτες , που έχουν πάρει δάνεια κάθε μορφής από τις Τράπεζες , τώρα λόγω αντικειμενικών δυσκολιών , όπως μείωση των μισθών και των συντάξεων αλλά και των εσόδων από τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους , αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για εξόφληση.
Οι Τράπεζες με τον ανεξέλεγκτο τρόπο που λειτουργούν , κατά κανόνα χωρίς καμιά ευαισθησία οδηγούν τους δανειολήπτες σε απόγνωση και εξόντωση. 
Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός
Πρόκειται , το συντομότερο δυνατόν , να θεσμοθετηθεί ρύθμιση των χρεών των πολιτών στις Τράπεζες , κατά τέτοιο τρόπο,  ώστε οι δανειολήπτες με τις δουλειές τους να επιβιώσουν οικονομικά , καταβάλλοντας μικρότερες δόσεις σε μεγαλύτερους χρόνους ; και χωρίς προσαυξήσεις ;

Αθήνα 22 - 10 - 2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

*** Κινητοποίηση των τοπικών φορέων-μελών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρονίων Παθήσεων  :
Κινητοποίηση των τοπικών φορέων-μελών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρονίων Παθήσεων
* Η απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα ΚΕΠΑ, (ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ) η μακροχρόνια αναμονή  φυλακισμένων ΑμεΑ στις λίστες των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξεταστούν και η αναστολή της σύνταξης αναπηρίας ή του επιδόματος αναπηρίας τους προετοιμάζει την κοινωνική ευθανασία τους.
 Ουσιαστικά τα ΚΕΠΑ αντί να αποτελέσουν σύγχρονο εργαλείο πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας έχουν εξελιχθεί σε ένα τόπο βασανιστηρίου και ένα σύγχρονο οικονομικό δήμιο για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ υπό το βάρος αυτής της  κατάστασης που αγγίζει τα όρια της βαρβαρότητας καλεί σε πανελλήνια κινητοποίηση διαμαρτυρίας τα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη στα θέματα που αφορούν την αναπηρία έξω από κάθε διεύθυνση ΚΕΠΑ σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Στην κινητοποίηση αυτή συμμετέχουν και οι σύλλογοι ΑΜεΑ και χρονίων παθήσεων του Νομού Μεσσηνίας, φορείς-μέλη της ΕΣΑμεΑ αλλά και μη, και καλούν όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τα μέλη των οικογενειών τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ,  την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11.00πμ, έξω από τη Διεύθυνση του ΚΕΠΑ στην οδό Φιλελλήνων στην Καλαμάτα (έναντι κολυμβητηρίου).
Ανάλογες κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθούν από την ΕΣΑμεΑ στην Αθήνα και τους περιφερειακούς τοπικούς φορείς των ΑμεΑ και των οικογενειών τους σε κάθε πόλη της χώρας που λειτουργεί Διεύθυνση ΚΕΠΑ. 
 ΖΗΤΟΥΜΕ να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο Εργασίας στον επανασχεδιασμό της λειτουργίας και οργάνωσης των ΚΕΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας της επιστημονικότητας της αδιαβλητότητας και του σεβασμού στα ανθρώπινα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Οι τοπικοί Σύλλογοι:
-Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Μεσσηνίας
-Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, Γονέων και Φίλων Τριφυλίας
--Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Νοτίου Ελλάδος
-Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας
-Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Μεσσηνίας
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΚΥΚΑμεΑ Μεσσηνίας
-Σύλλογος , Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας
-Σύλλογος Γονέων ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας
-Σύλλογος Γονέων 1ου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καλαμάτας

Ακολουθεί το πλαίσιο των αιτημάτων της ΕΣΑμεΑ για τα ΚΕΠΑ, και που διεκδικούμε την άμεση ικανοποίησή τους :
  1. Για τους επί μήνες εγκλωβισμένους ΑμεΑ στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, των οποίων έχει διακοπεί η σύνταξη ή το επίδομα και για όσους από εδώ και στο εξής καταθέτουν αιτήσεις για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους απαιτείται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καθοριστεί με ρητό και σαφή τρόπο:
    • η επαναχορήγηση της σύνταξης ή του προνοιακού, επιδόματος και οιοδήποτε επιδόματος αναπηρίας αναδρομικά από την ημερομηνία αίτησής τους για επανεξέταση, δηλαδή για όσους μήνες βρίσκονται σε αναμονή και έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασης τους,
    • Για όσους καταθέτουν από εδώ και στο εξής αίτηση επανεξέτασης για τη συνέχιση καταβολής προνοιακού επιδόματος ή σύνταξης αναπηρίας να οριστεί η αυτόματη ανανέωση της Γνωμάτευσης που έχει λήξει, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασης τους από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η νέα Γνωμάτευση.
    • Ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας των ασφαλισμένων για όσο χρόνο βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, δεδομένου ότι σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς μετά το πρώτο εξάμηνο αναμονής στις λίστες των ΚΕΠΑ η υγειονομική κάλυψη αφορά αποκλειστικά τα φάρμακα και τις θεραπείες που απαιτούνται για την πρωτογενή πάθηση/αναπηρία.
Κατ’ αυτό τον τρόπο θα αποφορτιστούν οι λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, δίνοντας τη δυνατότητα να προχωρήσει ταχύτερα η εξέταση όσων καταθέτουν αίτηση πρώτη φορά για την χορήγηση σύνταξης η προνοιακού επιδόματος/επιδόματος αναπηρίας με την παράλληλη επανεξέταση όσων έχει λήξει η γνωμάτευση αναπηρίας τους, χωρίς να αντιμετωπίζουν οι επανεξεταζόμενοι σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
  1. Άμεση συγκρότηση της Επιτροπής του άρθρου 7 του ν. 3863/2010 με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα :
    • στη συμπλήρωση της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 3846/2010 και με άλλες κατηγορίες αναπηρίας σοβαρές και μη αναστρέψιμες, διότι παρατηρείται γενικευμένο το φαινόμενο οι Υγειονομικές Επιτροπές να χορηγούν γνωματεύσεις με λήξη της ισχύς τους σε ένα χρόνο για παθήσεις και αναπηρίες μη αναστρέψιμες όπως είναι ο ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης και άλλες. Τέτοιου είδους πρακτικές είναι φανερό ότι φορτώνουν αναίτια το σύστημα πιστοποίησης και αυξάνουν το χρόνο αναμονής για την εξέταση των ατόμων με αναπηρία με όλες τις γνωστές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή αυτών και των οικογενειών τους.
    • στην αναθεώρηση – συμπλήρωση σημαντικών κεφαλαίων του νέου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας, βάσει σύγχρονων επιστημονικών και ιατρικών δεδομένων. Επισημαίνουμε ότι ο νέος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας έχει ελλείψεις και δεν αναφέρεται σε σειρά σπάνιων παθήσεων, ενώ βασίζεται και σε αντιεπιστημονικά δεδομένα τα οποία δεν ακολουθούν στις σύγχρονες εξελίξεις.
 3.Θεσμική εκπροσώπηση της Ε.Σ.ΑμεΑ στο Δ.Σ. του ΙΚΑ δεδομένου ότι αποτελεί έναν από τους κύριου οργανισμούς σχεδιασμού εφαρμογής και υλοποίησης κοινωνικών και ασφαλιστικών πολιτικών για την αναπηρία.
  1. Άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 6 του ν. 3863 προκειμένου:
    • η νέα γνωμάτευση αναπηρίας να εξασφαλίζει, βάσει και της φιλοσοφίας στην οποία στηρίζεται ο νόμος, ενιαία υγειονομική κρίση για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές, ώστε το άτομο με αναπηρία να μην υπόκειται αναίτια σε καθεστώς συνεχούς επανεξέτασης.
    • θεσμική διάταξη, μέσω της οποίας, η ενιαία υγειονομική κρίση του ΚΕΠΑ θα ισχύει για κάθε οικονομική και κοινωνική παροχή, και μέσω της οποίας θα ορίζεται ότι κατισχύουν προϊσχύουσες διατάξεις που αφορούν στην αξιολόγηση και πιστοποίηση της αναπηρίας.
    • να εκπονηθούν προγράμματα ειδικής εκπαίδευσης, βάσει των οποίων θα εκπαιδεύονται οι γιατροί του Ειδικού Σώματος, και τα οποία θα ανανεώνονται βάσει των αναγκαίων επικαιροποιήσεων του Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών αναπηρίας, όπως και σύσταση και λειτουργία της επταμελούς επιτροπής αξιολόγησης της εκπαίδευσης των ιατρών στην οποία συμμετέχει θεσμικά η Ε.Σ.ΑμεΑ. Επισημαίνουμε ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες οι γιατροί προχωρούν σε δική τους εκτίμηση και δεν αποδίδουν τα ποσοστά που καθορίζονται από την Υπουργική Απόφαση 1506/ΤΒ΄/4-5-2012.
5. Ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο οικονομικό κόστος που επωμίζονται οι κάτοικοι ΑμεΑ, που διαβιούν σε νησιά τα οποία δεν διαθέτουν Διευθύνσεις ΚΕΠΑ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, έως ότου ληφθούν οριστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του θέματος (π.χ. ίδρυση Διεύθυνση ΚΕΠΑ, σύστημα κατ’ οίκον υγειονομικής εξέτασης κ.λπ) θα πρέπει το κόστος να καλύπτεται από μέρους της Πολιτείας.
6. Θεσμική πρόβλεψη για την υποχρέωση των Υγειονομικών Επιτροπών να προβαίνουν σε κατ’ οίκον εξέταση εκείνων των ατόμων με αναπηρία που αποδεδειγμένα και αντικειμενικά δεν μπορούν να μεταβούν εξαιτίας της βαρύτητας της αναπηρίας τους στις Διευθύνσεις των ΚΕΠΑ. Έως και την κατάρτιση σαφούς θεσμικού πλαισίου για την εξέταση κατ’ οίκον προτείνεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η μετακίνηση του εξεταζόμενου να μεταβαίνει στην οικία του, ιατρός εξειδικευμένος της ανάλογης αναπηρίας/πάθησης και σε συνάρτηση με τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου να αποφασίζει για το προσδιορισμό του βαθμού αναπηρίας. Τα ανωτέρω υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει η διαδικασία δειγματοληπτικού ελέγχου για ευνόητους λόγους.
7. Μείωση του καθορισμένου αριθμού αιτήσεων (15) που έχει οριστεί για κάθε κατηγορία αναπηρίας προκειμένου να αξιολογηθούν οι αιτήσεις τους , εφόσον ο χρόνος συμπλήρωσης του ανωτέρω αριθμού δημιουργεί χρονοβόρες καθυστερήσεις. Αναφερόμαστε σε κατηγορίες αναπηρίας οι οποίες δεν είναι διαδεδομένες στον πληθυσμό, και ως εκ τούτου ο αριθμός 15 είναι μεγάλος.
8. Κατά προτεραιότητα εξέταση των αιτήσεων που αφορούν σε αξιολόγηση και πιστοποίηση της αναπηρίας για τη χορήγηση σύνταξης και χορήγησης προνοιακών επιδομάτων και πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας.
 9. Αυτόματη οριστικοποίηση συντάξεων αναπηρίας, εφόσον η κατηγορία αναπηρίας εμπίπτει στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 3846/2010 και ο βαθμός αναπηρίας έχει προσδιοριστεί στο 80%. Το μέτρο μπορεί να οδηγήσει στην αποφόρτιση του συστήματος πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας.
10. Κατάργηση του μέτρου της καταβολής του ποσού των 46,14€ από μέρους των αιτούντων αξιολόγησης και πιστοποίησης της αναπηρίας το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο την παρούσα οικονομική περίοδο συρρίκνωσης των εισοδημάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων του πληθυσμού. Επισημαίνουμε ότι η καταβολή των 46.14€ σε όσους ενίστανται στο αποτέλεσμα της Α/Βάθμιας Επιτροπής και προσφεύγουν στη Β/Βάθμια αποτελεί βάρβαρο και εγκληματικό οικονομικό μέτρο για τους φτωχότερους των φτωχών της χώρας μας.  

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :

Για την Α1  στο Ελληνικό Μπάσκετ  στο πρωτάθλημα :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  60-64 .- ^


~ Για  την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου :
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  Χανίων - ΟΦΗ  Ηρακλείου  1-2 .- ^

***  Απάντηση Μουσουρούλη σε Δαβάκη για το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών  :
Απάντηση Μουσουρούλη σε Δαβάκη για το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών
* Το Λιμεναρχείο Νεαπόλεως Βοιών με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη ενισχύθηκε με την τοποθέτηση τριών νέων Υπαξιωματικών και τριών νέων Λιμενοφυλάκων καθώς και ενός Λιμενοφύλακα για τον Λιμενικό Σταθμό Μονεμβασίας που υπάγεται σ΄ αυτό.
Ο κ. Υπουργός απαντώντας σε σχετική αναφορά του Λάκωνα Βουλευτή, αναφέρει ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερα αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες του Λιμεναρχείου Νεαπόλεως Βοιών με την αποφοίτηση των νέων Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων από τις παραγωγικές Σχολές του Λιμενικού Σώματος προχώρησε στην ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών της Νεαπόλεως Βοιών και του Λιμενικού Σταθμού Μονεμβασίας με επτά νέα στελέχη, όπως άλλωστε ζητούσε στην Αναφορά του και ο κ. Δαβάκης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο Υπαξιωματικούς Λ.Σ. διπλωματούχους πλοιάρχους του Ε.Ν, ένα Υπαξιωματικό Λ.Σ. διπλωματούχο Μηχανικό του Ε.Ν. τρεις Λιμενοφύλακες για τη Νεάπολη Βοιών και τρεις Λιμενοφύλακες για τους υπαγόμενους σ΄ αυτό Λιμενικούς Σταθμούς δηλ. έναν για τον Λιμενικό Σταθμό Μονεμβασίας, έναν για το Λιμενικό Σταθμό Καψαλίου Κυθήρων και έναν για τον Λιμενικό Σταθμό Αγίας Πελαγίας. 
 Από το Γραφείο Τύπου του Θ. Δαβάκη

*** Ισόπαλοι στις δημοσκοπήσεις
Θέσεις για την τελική μάχη του ντιμπέιτ παίρνουν Ομπάμα και Ρόμνεϊ
Τελικές προετοιμασίες στο τηλεοπτικό πλατό στη Φλόριντα
* Τρίτη και φαρμακερή: Τις εντυπώσεις από το τελευταίο ντιμπέιτ θέλουν πάση θυσία να κερδίσουν οι δύο υποψήφιοι για τον Λευκό Οίκο, που κονταροχτυπιούνται για τελευταία φορά στο πλατό τα ξημερώματα Τρίτης (ώρα Ελλάδος), ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους δείχνουν -περίπου- ισόπαλους και η κατάσταση στις περισσότερες πολιτείες μοιάζει να έχει ήδη καθοριστεί. Η ατζέντα της τελευταίας τηλεμαχίας επικεντρώνεται στην εξωτερική πολιτική, που θεωρείται ευνοϊκό έδαφος για τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά ο Ρόμνεϊ έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να υπερασπιστεί εαυτόν ακόμη και στα δύσκολα. Διαβάσετε αναλυτικά


***  Θα συζητηθούν τα νέα μέτρα
~Το μεσημέρι της Τρίτης η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων :

* Νέα συνάντηση θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη στις 15:00 το μεσημέρι οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Οι κυβερνητικοί εταίροι θα κληθούν να επικυρώσουν τα νέα μέτρα.
Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν, επίσης, το θέμα της ημερομηνίας και της διαδικασίας ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.
Η κυβέρνηση θέλει να έχουν επικυρωθεί τα μέτρα μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για εκταμίευση της δόσης.
Η κυβέρνηση προκρίνει να ψηφιστούν τα μέτρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος -συζήτηση και ψήφιση σε δυο ημέρες.
Τα βλέμματα των πολιτικών αρχηγών είναι στραμμένα στις κοινοβουλευτικές ομάδες, αφού στόχος είναι να περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή με μηδενικές απώλειες. Newsroom ΔΟΛ

*** 

*
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/29-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012.-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/30-2012-5-29092012-0-1.html  , Στο  αγιάζι  της  Κυριακάτικης  ενημέρωσης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου  2012 .-

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΤΩΒΡΙΟΥ  2012 :
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html  , Στο  αγιάζι  της  καθημερινότητας  Δευτέρα  01  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html  , Ιστρορία  μας (μέρος της ) μέσα  από Βιντεοπαρουσιάσεις  2012 , Δευτέρα  01  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ   , Τρίτη  02  Ο τωβρίου  2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , Στο  αγιάζι  της  Ενημέρωσης Τρίτη  02  Οκτωβρίου  2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα .-
~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αθλητική  Τετάρτη  03 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html , ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΔΡΩΜΕΝΑ σε  VIDEO  2012 , Πέμπτη  04 Οκτωβρίου  2012 .-

~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ,  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  04 Οκτωβρίου  2012 .-

~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Παρασκευή  05 Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης 
Κυριακή 07 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html   , ΕΛΛΑΔΑ μέσα  από  ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε  Βλέπουμε  και Ζούμε  Ελλάδα , Δευτέρα  08  Οκτωβρίου  2012 .-
~***  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση  και  Άλλα , Δευτέρα  08 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ , Τρίτη  09  Οκτωβρίου  2012.
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά  μας , Τρίτη  09 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Μεσσηνιακά και  Άλλα  από το ποντικάκι μας , Τετάρτη  10  Οκτωβρίου  2012 .-
~** ~*** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης - Ενημέρωση Παρουσίαση, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αυτοί που έκαψαν την Ελλαδα  μας στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 12 Οκτωβρίου  2012 .-
~***  * ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Ταξιδεύοντας στη γνώση ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ  , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 ,.-
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/a.html  , Aυτά που συμβαίνουν σήμερα χθές και αύριο , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 .
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης , Κυριακή 14  Οκτωβρίου  2012 , .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Οκτωβρίου  2012 .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Η ΩΡΑΙΑ  ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ  ,  Τρίτη  16 Οκτωβρίου  2012 .-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/m.html  , MΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί  Άλλα  στο αγιάζι της ενημέρωσης :  , Τρίτη  16 Οκτωβρίου  2012 .-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post_17.html ,. Εθνική Ελλάδας Ανδρών στο ποδόσφαιρο , Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012  ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_17.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση , Τετάρτη  17 Οκτωβρίου  2012
Στο αγιάζι της  καθημερινότητας στην ενημέρωση 
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post_18.html  , Ενημέρωση  και καθημερινότητα  ,
Μεσσηνιακά  και  Άλλα στο  αγιάζι  της ενημέρωσης ,Πέμπτη  18  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/2012-2013.html  , Ευρωμπάσκετ 2012-2013  , Παρασκευή 19  Οκτωβρίου  2012 .
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012.html  , Γιατροί  ΕΥΟΠΥ  στο Ν. Μεσσηνίας 2012 , Παρασκευή 19/10/2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης , Παρασκευή 19  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/2012-2013_20.html , Σούπερ  Λίγκα  στην Ελλάδα 2012-2013 , Σάββατο  20  Οκτωβρίου  2012  .-
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Σαββατο-Κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 20  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post_20.html  , ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  Μεσσηνιακών  Ποδοσφαιρικών Σωματείων
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/m.html , Mένουμε  ζούμε  και  Βλέπουμε  Ελλάδα ,  μέσα από  Βίντεο .. , Κυριακή  21 Οκτωβρίου  2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/2-1.html  , ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ -Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΙΑ 2-1 την Κυριακή 21/10/2012 ,  ΔΕΥΤΕΡΑ 

 ~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_22.html , Μεσσηνιακά  και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 22 Οκτωβρίου  2012 .-

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :


~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =396video.- ~ http://www.youtube.com/vlasiskal , = 378 video.-


~*** KAΣΤΟΡΙΑ  σπήλαια  2012 P1030271.MP4


~** ΚΑΣΤΟΡΙΑ  ΛΊΜΝΗ 2012 P1030272.MP4 :


 ~** Καστοριά  δήμαρχος 2012 P1030273.MP4 :


 ~** Καστοριά επίσκεψη  2012 P1030274.MP4 :


 ~** Βασίλης Τσιτσάνης Θεσσαλονίκη P1030281.MP4 :


 ~** ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ η  ζωή του P1030282.MP4 :


 ~*** Η Ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη P1030284.MP4:


 ~** Βασίλης  TSITSANIS LIFE 2012 P1030283.MP4 :


 ~** Βασίλης  Τσιτσάνης αφήγηση  2012 P1030285.MP4 :


 ~** Ι.H.Τιμ. Προδρόμου Ακριτοχωρίου  Σερρών  Λ. Κερκίνη Κυριακή  21/10/ 2012 P1030286.MP4


 ~** Μονή Τ. Προδρόμου Ακριτοχώρι 2012 P1030287.MP4 :


 ~** Μονή Προδρόμου Α.Θ.Λειτουργία 2012 P1030288.MP4 :


 ~** Ακριτοχώρι Σερρών  2012 Μονή P1030289.MP4 :


 ~** ΠΡΕΒΕΖΑ τόπος τραγούδι 2012  P1030291.MP4 :


 ~** Νίκος Τσιάρας  Τόπος Τραγούδι  2012 P1030290.MP4 :


***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου