ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης .
 Τρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 .
~

 ~* ΟΛΟΙ συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις στις Ελληνικές Μακεδονικές πόλεις την Τετάρτη 06  Ιουνίου 2018 ... !
  

 ~

 
 ~** ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!!!!!!!!

Ακολουθούν βίντεο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας !

1.-  Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα: ..ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ! :



2.-  ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ :

3.- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γη Ελληνική :



4.- Μακεδονία Γη Ελληνική:

5.- https://www.facebook.com/PoliceVoice/videos/1954236807950364/?t=44   .-

6.-  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ :
https://youtu.be/_BIHtsEd8zE  .-

7.- ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ : https://youtu.be/g68cF4jj7cI .-
 


8.- Ο Εθνικός Ύμνος της Μακεδονίας | National Anthem of Macedonia: https://youtu.be/suPL2W6jufc   .-

9.- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ - FAMOUS MACEDONIA: https://youtu.be/lpsBeCnsuJw  .-

10 .- Εμβατήριο Στρατού : Μακεδονία Ξακουστή,

11.- ''Παύλος Μελάς'' Γιάννης Σπανός - Εμβατηριακή διασκευή Νίνος Σ Γεράσιμος : https://youtu.be/xSMO0HopnRU  .-

12.- Μακεδονία Ξακουστή :
https://youtu.be/g4zVDSh2kjU  .-

 


~  *** Ξάνθης Παντελεήμων στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: «Προδοσία αν δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια»~  του Γιώργου Νταλιάρη
Η επίλυση στο θέμα της ονομασία των Σκοπίων φαίνεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ. Δεδομένο είναι πως η γειτονική χώρα θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία, κάτι για το οποίο μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού είναι αντίθετο. Το ζήτημα έχει απασχολήσει έντονα και την Εκκλησία της Ελλάδος που πήρε ξεκάθαρη θέση, ενώ η συμμετοχή της στα συλλαλητήρια ήταν μια δήλωση με ξεχωριστό νόημα.
* Ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων ήταν από τους Ιεράρχες που από την πρώτη στιγμή ύψωσε ανάστημα και αναφέρθηκε στο ζήτημα, μεταφέροντας τους προβληματισμούς του. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση έχει μπει στην τελική ευθεία, τονίζει πως η συμφωνία της Ελλάδα στη χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια συνιστά «προδοσία». Παράλληλα, τονίζει πως οι Ελληνες έστειλαν ισχυρό μήνημα μέσα από τα δύο συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθήνας.
Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Μητροπολίτης Ξάνθης:
Εδώ και λίγους μήνες επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων και οι δικοί μας ηγέτες επείγονται να δώσουν λύση για την διασφάλιση, λένε, της καλής γειτονίας και θέλουν να κλείσουν το θέμα ωσάν το πρόβλημα να είναι δικό μας και όχι δικό τους. Κάνουν μάλιστα λόγο για σύνθετη ονομασία, άνω ή κάτω Μακεδονία, σαν να πρόκειται όπως αναφέρει και ο λαός μας για άνω ή κάτω «μαχαλά».
Μας είπαν ότι οι γείτονες μας κάνουν υπαναχωρήσεις, διαγράφουν την ονομασία Μ. Αλέξανδρος από το αεροδρόμιο τους, μετονομάζουν την Εθνική οδό που συνδέει την Ελλάδα με τα Σκόπια, αλλά δεν έχουν καμία διάθεση να αλλάξουν το Σύνταγμά τους.
Το όνομα «Μακεδονία» και την ταυτότητα των Μακεδόνων δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει και να την σφετερισθεί, ούτε είναι ποτέ δυνατόν να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή συμβιβασμού. Οι Μακεδόνες από τα βάθη των αιώνων, όχι μόνον είναι Έλληνες, αλλά σύμφωνα με τον πατέρα της ιστορίας τον Ηρόδοτο, αποτελούν τον πρωταρχικό πυρήνα του Ελληνικού Έθνους. «Έστιν ούν Ελλάς και η Μακεδονία» διακήρυξε από τον 1ο π.Χ. αιώνα ο μεγαλύτερος γεωγράφος της αρχαιότητας ο Στράβων, περιγράφοντας τον ελληνικό χώρο.
Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βεβηλώσει την Ιστορία της και την αιματοβαμμένη ιερή γη της, πολύ δε περισσότερο να αμφισβητήσει την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων. Υπάρχουν οι μαρτυρίες από τα κείμενα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, των συγγραφέων της αρχαιότητας από τις χιλιάδες των αρχαίων επιγραφών, από τη συμμετοχή των Μακεδόνων στους Ολυμπιακούς αγώνες, στις Αμφικτυονίες.
Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν έμεινε αμέτοχος ο Ελληνικός λαός. Εκφράσθηκε στα δύο συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου και στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου. Ο Ελληνικός λαός, τον οποίο προσπάθησαν και προσπαθούν να γονατίσουν, είναι ζωντανός.
Οι Έλληνες άφησαν την ζέστη του σπιτιού τους και έστειλαν με την παρουσία τους βροντερό μήνυμα ότι το όνομα «Μακεδονία» δεν χαρίζεται σε κανέναν.
Η Εκκλησία δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη. Αρχιερείς, Ιερείς, Μοναχοί, Μοναχές, κοντά στο λαό, έδωσαν το παρόν στα συλλαλητήρια. Η Ιερά Σύνοδος διεκήρυξε ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους.
Την δράση και τα μαρτύρια του Χρυσοστόμου Δράμας, του μετέπειτα Εθνομάρτυρα Σμύρνης, του Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη, του Γρεβενών Αιμιλιανού, των Μακεδονομάχων Παύλου Μελά, Καπετάν Άγρα και του κάθε ανώνυμου αγωνιστή του Μακεδονικού Αγώνα, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει.
Η Ιερά Σύνοδος διετύπωσε την ανησυχία της, ότι τυχόν αποδοχή του όρου «Μακεδονία» θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της αυτοαποκαλούμενης «Εκκλησίας της Μακεδονίας». Το 1967 οι τέσσερεις Μητροπολίτες που καλύπτουν ποιμαντικά το γειτονικό κράτος και ανήκαν στην Εκκλησία της Σερβίας αποφάσισαν να ανακηρύξουν την «Αυτοκέφαλη Μακεδονική Εκκλησία», διακόπτοντας την κανονική και λειτουργική σχέση με το Πατριαρχείο Σερβίας. Η Σερβική Εκκλησία το 2002 ίδρυσε την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και χειροτόνησε Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτη Σκοπίων τον Ιωάννη Ζόραν, τον οποίον επανειλημένα φυλάκισαν και εδίωξαν. Τον περασμένο Νοέμβριο οι σχισματικοί Μητροπολίτες των Σκοπίων σε συνεργασία με την κυβέρνησή τους αποφάσισαν να συνεργαστούν με το Πατριαρχείο Βουλγαρίας για να πετύχουν την αυτοκεφαλία τους. Πρόσφατα δε δύο μητροπολίτες της Βουλγαρικής Εκκλησίας συνόδευσαν τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας στα Σκόπια.
Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, συνελθόντες στην τακτική μηνιαία Σύναξη, την 17η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τετάρτη, συνέταξαν και ενέκριναν ομοφώνως ψήφισμα επί του φλέγοντος εθνικού θέματος της Μακεδονίας, όπου εκφράζοντες και την αγωνία του λαού μας, δήλωσαν την επιθυμία της ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης με τους βόρειους γείτονές μας στην πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων, ωστόσο όπως επισήμαναν η εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία, ανεξάρτητα από τον οποιασδήποτε μορφής επιθετικό προσδιορισμό, θα αποτελέσει πηγή διαρκών διενέξεων και κινδύνων, δεδομένου του συνεχούς αλυτρωτισμού που οι γείτονες επιδεικνύουν. Συνεχίζοντας ανέφεραν ότι το Μακεδονικό ζήτημα είναι ένα κατάλοιπο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου και αποτέλεσε το όχημα για την επέκταση της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο προς το Αιγαίο.
Είναι εντελώς παράλογο σήμερα η Ελλάδα που βρέθηκε με την πλευρά των νικητών του Ψυχρού Πολέμου να καλείται να υποχωρήσει και να εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας στους ηττημένους. Η οποιαδήποτε εξέλιξη της διαπραγμάτευσης που θα παραχωρεί το όνομα «Μακεδονία» και τα παράγωγά του στους γείτονες δεν θα αποτελεί λύση, αλλά προδοσία και αρχή νέων δεινών. Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης τότε μόνο θα αποτελεί λύση, όταν θα ανταποκρίνεται στην ιστορική αλήθεια και τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας.


~**  *  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ 
Προς τον Εξοχότατο Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Εξοχότατε και σεβαστέ κε Πρόεδρε ,
ως διατελέσας πρόεδρος του Αρείου Πάγου , του αρχαιότερου οργανωμένου δικαστηρίου ολόκληρης της Ευρώπης , ως Ελληνας δικαστής με υπερτεσσαρακονταετή υπηρεσία και συνακολουθούσα με την από αυτήν πείρα ,αλλά και ως απλός Ελληνας πολίτης με πλήρη συναίσθηση των δικα...ιωμάτων και υποχρεώσεών μου, απευθύνομαι τούτη την κρίσιμη ώρα , κατά την οποίαν διέρχεται άμεσον κίνδυνον η ίδια η εθνική μας υπόσταση λόγω της διαφαινομένης ενδοτικής στάσης της Ελληνικής Κυβέρνησης στην επίλυση του προβλήματος της ονοματοδοσίας του κρατιδίου των Σκοπίων το οποίο σφετερίζεται προκλητικότατα και εξοφθάλμως ανιστόρητα το όνομα Μακεδονία ,προς την εξοχότητά σας και τολμώ να σας παρακαλέσω και ως παλαιός σας γνώριμος και περιστασιακός συνεργάτης σας ,όταν εσείς κατά την δική μου θητεία στον ΄’Αρειο Πάγο ήσασταν υπουργός Δημοσίας διοίκησης ,περιβαλλόμενοι τότε αμοιβαίως με ιδιαίτερη εκτίμηση , όχι μόνο λόγω των αξιωμάτων μας αλλά κυρίως λόγω των εντίμων και ειλικρινών προσωπικοτήτων μας για τα εξής :   Εξοχότατε κε Πρόεδρε ,
διερχόμεθα κρισιμότατες εθνικές στιγμές κατα τις οποίες διακυβεύεται η ίδια η εθνική μας υπόσταση .Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία με ή χωρίς προσδιορισμούς στο γειτονικό κρατίδιο.
Η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως συμφωνεί με την λύση αυτή του προβλήματος. Αυτό εάν παρ’ ελπίδα συμβεί θα είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποία μπορεί να μην εμπίπτει στη νομοτυπική μορφή του γνωστού εγκλήματος που προβλέπει ο ποινικός κώδικας πλήν όμως εμπίπτει εξ ολοκλήρου στην Εθνική και Ηθική υπόσταση της επαίσχυντης και αξιοκατάκριτης αυτής Εθνικοπροδοτικής πράξης.
Ο μόνος που θα μπορούσε να αποτρέψει το επερχόμενο αυτό Εθνικό κακό είστε εσείς Εξοχότατε κε Πρόεδρε.
Με ποιόν τρόπο θα κάνετε τούτο το γνωρίζετε εσείς καλύτερα από εμένα .
Θα ήταν δε αναίδεια εκ μέρους μου να σας υποδείκνυε η ελαχιστότητά μου τον τρόπο.
Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω δίχως να παρεξηγηθώ εκ μέρους σας είναι να σας υπενθυμίσω το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι:
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα Εθνικά θέματα . Ομιλώ ώς δικαστής πρός καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου και ερωτώ κε Πρόεδρε .
Κρισιμότερο Εθνικό Θέμα από αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα υπάρχει ;
Ζητήστε να γίνει δημοψήφισμα για το τεράστιο αυτό και κρισιμότατο εθνικό ζήτημα και άν η Κυβέρνηση αρνηθεί , ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κε Πρόεδρε.Θα προσφέρετε έτσι την μεγαλύτερη υπηρεσία στο Έθνος και την Πατρίδα. Φανείτε αντάξιος των Μεγάλων Ανδρών του Γένους μας και του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και τέλος ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.Σας ευχαριστώ, με ιδιαίτερη εκτίμηση
Βασίλειος Νικόπουλος πρόεδρος Αρείου Πάγου εν τιμή
.


~ Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Οι Ελληνες Χριστιανοί δε θα γίνουμε κορόιδα» (ΒΙΝΤΕΟ)
~  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 03-06-2018 ..  των Αγίων Πάντων, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ανθίμου. Παράλληλα τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π.Νικολάου.
* Ο Μητροπολίτης Ανθιμος, προ της απολύσεως, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις γύρω από τα εθνικά θέματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Μερικοί είναι έτοιμοι και περιμένουν τι θα πει ο Ανθιμος για να βρουν αφορμή. Δε θα κάνω τη χάρη.
Ο,τι και να γίνεται εκεί όπου δεν έχουμε αρμοδιότητα, έχουμε δικαίωμα και δύναμη να αγαπάμε την Ελλάδα μας, την πατρίδα μας, μέχρι θανάτου. Θέλουμε ηρεμία, ειρήνη, καλή διαχείριση για να ζήσουμε καλύτερα. Εμείς λέμε σε όλους ότι αγαπάμε όλους του Ελληνες, κι εκείνους που λένε πράγματα που δε μας αρέσουν.
Να μην φτάνουμε στο σημείο όπου ένα κράτος να κλαίει για δύο στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία. Αγαπάτε την Ελλάδα, αγαπάτε την Μακεδονία, αγαπάτε την Θράκη, αγαπάτε τα νησιά μας. Οι Χριστιανοί Ελληνες αγαπούν όλους, αλλά κορόιδα δε θα γίνουμε. Να είναι όλα έντιμα και δίκαια. Ζήτω η Ελλάδα μας, η Μακεδονία μας, η Θράκη μας». Δείτε το βίντεο με τη Θεία Λειτουργία…
~* 03.06.2018 - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία & Χειροτονία - Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης : https://youtu.be/c7MPq9rnsSU .-

***  ΕΥΒΟΙΑ: Λαμπρός εορτασμός για τον Οσιο Ιάκωβο Τσαλίκη με Βαρθολομαίο και απουσία Ιερωνύμου
~  Του Γιώργου Θεοχάρη- Ανταπόκριση Εύβοια
Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου τελέστηκε σήμερα το πρωί στο μοναστήρι του Οσίου Δαυιδ στην Εύβοια στο πλαίσιο των εορτασμών επί της αναγγελίας της Αγιοκατάταξης του μακαριστού γέροντα ο οποίος διατέλεσε Ηγούμενος στην ομώνυμη Ιερά Μονή.
* ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ  04-06-2018 ....
Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
Αισθητή πάντως ήταν η απουσία- και σήμερα – του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου,κάτι το οποίο συζητήθηκε έντονα παρασκηνιακά μεταξύ των Ιεραρχών καθώς όπως είπε Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ «η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε έκπληξη». Αφού ενώ ήταν στο Πρόγραμμα των εκδηλώσεων και χθες και σήμερα τελικά εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της Ιεράς Συνόδου τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο.
Κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις των δυο Προκαθημένων διέρχονται την δυσκολότερη φάση εδώ και αρκετά χρόνια και προς το παρόν δεν διαφαίνεται φως στο τούνελ.
Βαρθολομαίος και 30 Αρχιερείς στον εορτασμό
Εν τω μεταξύ, μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και δέους πραγματοποιήθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιάκωβος Τσαλίκη παρουσία και περίπου 30 Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Οικουμενικού Θρόνου.
Σήμερα αφού τελέστηκε ο Όρθρος ακολούθησε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία υπό τον κ. Βαρθολομαίο. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος (εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο), Σηλυβρίας Μάξιμος, Ισπανίας Πολύκαρπος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Χαλκίδος Χρυσόστομος.
Ιεράρχες της Ελλαδικής και Κυπριακής Εκκλησίας έδωσαν το παρών και μεταξύ αυτών οι Μητροπολίτες Καρυστίας Σεραφείμ, Κορίνθου Διονύσιος, Εδέσσης Ιωήλ, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Πειραιώς Σεραφείμ, Φθιώτιδος Νικόλαος, Σπάρτης Ευστάθιος, Κεφαλληνίας Δημήτριος, Καλαμαριάς Ιουστίνου, Καρπενησίου Γεώργιος, Λαγκαδά, Ιωάννης Σιατίστης Παύλος, Μεσογαίας Νικόλαος, Νικοπόλεως Χρυσόστομος, Αμρορίου Νικηφόρος, Λεμεσού Αθανάσιος, Μόρφου Νεόφυτος, Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Ορους Εφραίμ κ.α.
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ το παρών έδωσε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Στη συνέχεια στη προσφώνηση του ο τοπικός μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος αφού ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του Πατριάρχη αναφέρθηκε στην πνευματική προσωπικότητα του Ιάκωβου Τσαλίκη.
Στην αντιφώνηση του ο κ. Βαρθολομαίος μίλησε με λόγια καρδιάς για τον Όσιο Ιάκωβο που γνώριζε προσωπικά και σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο γέροντας Ιάκωβος προφητέψει πριν περίπου 30 χρόνια ότι θα γίνει Πατριάρχης και του είχε πει στον ίδιο! Δείτε τις φωτογραφίες από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
~*   Πατριαρχική Θεία Λειτουργία των Αγίων Πάντων από την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος : https://youtu.be/Ob__fEVoS3M .-

~ Συνάντηση Βαρθολομαίου-Τσίπρα με γεμάτη ατζέντα (ΦΩΤΟ)
 ~  Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 13:00 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
*  Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε αρκετά θέματα της επικαιρότητας τόσο για την εξέλιξη στο θέμα των Σκοπίων όπου υπάρχει και το ζήτημα της σχισματικής Εκκλησίας, όσο και τα ελληνοτουρκικά με την κράτηση επί τρεις μήνες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και των εκλογών στην Τουρκία σε μερικές εβδομάδες.
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Βαρθολομαίο για τις προσπάθειες του, για θετική επίλυση των διαφορών με την εκκλησία της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι η θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων μπορεί να οδηγήσει σε περιβάλλον σταθερότη6τας και συνεργασίας στην περιοχή, και ότι η ακτινοβολία του Οικουμενικού Πατριάρχη σε πανορθόδοξο επίπεδο, συμβάλει σε αυτό.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ.κ. Βαρθολομαίο για την πρωτοβουλία που αφορά την ανάδειξη των κορυφαίων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση και των κοινωνικών επιπτώσεων του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.
Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, χαρακτήρισε τα λόγια του πρωθυπουργού «ενισχυτικά γι΄ αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο για τα θέματα του περιβάλλοντος, της προστασίας του», ενώ όσον αφορά τα θέματα της Εκκλησίας της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι «είναι μέσα στα πλαίσια των κανονικών υποχρεώσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου να προσπαθεί να αίρει τα σχίσματα, όπου υπάρχουν, και να εργάζεται για την πανορθόδοξο ενότητα και συνεργασία, όπως το κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια».
Ετσι, έκλεισε ο κύκλος των επαφών που είχε σήμερα ο Παναγιώτατος αρχικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αργότερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
~* Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο   : https://youtu.be/HwYicRfumq8 .-

***  Ελεύθεροι αλλά αυστηρά φυλασσόμενοι και οι υπόλοιποι Τούρκοι στρατιωτικοί-Την πύλη του αστυνομικού τμήματος Ολυμπιακού Χωριού, όπου κρατούνταν, πέρασαν σήμερα και οι υπόλοιποι τέσσερις στρατιωτικοί, καθώς παρήλθε το δεκαοκτάμηνο που είναι το ανώτατο όριο κράτησης.
* Ωστόσο και οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που τυπικά είναι ελεύθεροι, διαμένουν σε ασφαλές κτίριο το οποίο φυλάσσεται αυστηρά απο την Αστυνομία.
Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι είναι συνταγματική και νόμιμη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι οκτώ αξιωματικοί είχαν έρθει στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά το απόπειρα πραξικοπήματος στην γείτονα χώρα τον Ιούνιο του 2016.
Έτσι, όταν η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά τον έναν από τους οκτώ στρατιωτικούς, δημοσιευθεί, θα καταλάβει και τους υπόλοιπους, καθώς η υπόθεση έχει εισαχθεί στο ΣτΕ με το θεσμό της πρότυπης δίκης (πολιτική απόφαση), σύμφωνα με το νόμο 3900/2010.
Κατά συνέπεια όταν η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ καθαρογραφεί και δημοσιευθεί επισήμως θα χορηγηθούν στον συγκυβερνήτη ταξιδιωτικά έγγραφα και έτσι θα μπορεί να ταξιδεύσει στην Ευρώπη.
Στη συνέχεια, το ίδιο θα γίνει και με τους υπόλοιπους επτά Τούρκους αξιωματικούς, εφόσον εκδοθούν οι αναμενόμενες αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου, με τις οποίες θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου.

***  Ανάστατοι οι Ελληνες της Χιμάρας με τον Ράμα – Τους παίρνει τα οικόπεδα~  Ο ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός «Σταρ», πρόβαλε ρεπορτάζ από την Αλβανία και παρουσίασε καταγγελίες προς τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι κλέβει οικόπεδα στη Χιμάρα για να χτίσει ένα πολυτελές θέρετρο.
*  Μάλιστα, η τηλεόραση αναφέρει ότι κλέβουν τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας στη νότια Αλβανία.
«Είναι ο επίγειος παράδεισος της Βορείου Ηπείρου. Ακούει στο όνομα Δρυμάδες Χιμάρας. Απόκρημνες χρυσές ακτές που καλύπτονται από ελαιώνες, καταπράσινα νερά και μια τουριστική αγορά που καλπάζει με τα ξενοδοχεία να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο και τα beach bar να κατακλύζονται από κόσμο κάθε καλοκαίρι», γράφει το ελληνικό δημοσίευμα.
Συνεχίζει σημειώνοντας:
«Λίγο από την ομορφιά του τόπου αυτού , φαίνεται πως θέλει να αρπάξει ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα ο οποίος ετοιμάζεται να χτίσει το δικό του θέρετρο 19 στρεμμάτων, στην περιοχή Γκιλέκ της Χιμάρας».
«Όπως φαίνεται στη μακέτα τα μεγαλεπίβολα σχέδια του:
Υπάρχουν 6 τύπους βιλών, ένα μπαρ- εστιατόριο, μια ξύλινη αποβάθρα για το σκάφος του Ράμα, πισίνα, Φυλάκιο, σταθμός επεξεργασίας λυμάτων και χώρος στάθμευσης τόσο στο υπόγειο όσο και υπαίθρια.
Σύμφωνα με καταγγελίες φορέων της περιοχής, ο Ράμα φαίνεται να μοιράζει οικόπεδα και σε δικούς του ανθρώπους».

***  Άγιο Όρος: Νέο θαύμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου σε νεογέννητο κοριτσάκι από την Άρτα~  Του Ηλία Προύφα -Για το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ilproufas@gmail.com
Πληθαίνουν καθημερινά οι αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για , σωτήριες επεμβάσεις της στη ζωή των ανθρώπων, οι οποίοι με πίστη την επικαλούνται, βάζοντας την μπροστάρισα στην επίλυση των όποιων προβλημάτων τους.
Μετά την δημοσιοποίηση του θαύματος με το νεαρό Σκοπιανό, ο οποίος μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στην Ιερά Μονή του Δοχειαρίου στο βρήκε την μιλιά του, αρκετοί είναι αυτοί που επικοινωνούν μαζί μας, προκειμένου να αναφέρουν τις δικές τους θαυμαστές διηγήσεις για την σωτήρια παρέμβαση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στη ζωή τους.
 Εκατοντάδες πονεμένοι από τα ποικίλα βάσανα της ζωής συνάνθρωποί μας, προσπαθούν να ρυθμίσουν το πρόγραμμά τους, έτσι ώστε να μεταβούν το συντομότερο δυνατόν στο σπίτι της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, την Ιερά Μονή του Δοχειαρίου στο Άγιον Όρος, για να προσκυνήσουν τη χάρη της και να λάβουν την ευλογία του σεβάσμιου και πολύ αγαπητού Καθηγουμένου Γέροντα Γρηγορίου. Το ίδιο συμβαίνει και με το Δοχειαρίτικο γυναικείο μετόχι της Ιεράς Μονής Θεοσκεπάστου στο Σοχό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου ευλαβικώς προσέρχονται κυρίως γυναίκες προσκυνήτριες, οι οποίες δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Άγιο Όρος. Εκεί όπως πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα, βρέθηκε ο Καθηγούμενος Γέροντας Γρηγόριος, τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά αρκετοί πιστοί και να λάβουν την ευλογία του.
 ~ Η περίπτωση της Κατερίνας από την Άρτα
Μία από τις πολλές θαυμαστές περιπτώσεις όπως αρχικά αναφέραμε, που αφορούν την άμεση και σωτήρια παρέμβαση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου,έχει σχέση με μια νεαρή μητέρα από την Ήπειρο. Πρόκειται για την 37χρονη Κατερίνα η οποία διαμένει στην πόλη της Άρτας, μητέρα δύο μωρών παιδιών με τηλέφωνο επικοινωνίας το 6976580782.
 Η νεαρή μητέρα με την οποία συνομιλήσαμε τηλεφωνικά για πρώτη φορά πριν από δύο ώρες, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας και να δημοσιοποιηθεί το παρακάτω περιστατικό που βίωσε αυτή και η οικογένειά της πριν λίγες ημέρες.
»Γνώριζα για την Παναγία Γοργοϋπήκοο την οποία ευλαβούμαι. Στην Άρτα υπάρχει εικόνα της από την Ιερά Μονή του Δοχειαρίου, την οποία προσκυνώ και ανάβω κεράκι στη χάρη της. Είχα 11 χρόνια να κάνω παιδί. Δεν απελπιζόμουν, έκανα την προσευχή μου και έλεγα Παναγία μου Γοργοϋπήκοε βοήθησέ με να μείνω έγκυος και εάν το παιδί είναι κορίτσι θα το ονομάσω Μαρία στη χάρη σου. Οι προσευχές μου εισακούστηκαν και έμεινα έγκυος στο πρώτο παιδί που ήταν αγόρι και το ονόμασα Γιώργο στον πεθερό μου. Μετά από 19 μήνες και συγκεκριμένα πριν σαράντα ημέρες περίπου, ήρθε στον κόσμο σε μαιευτήριο της Θεσσαλονίκης το δεύτερό μας παιδί που ήταν κορίτσι. Χωρίς να ξεχάσω την υπόσχεσή μου στην Παναγία, άλλα ψάχνοντας να βρω ελαφρυντικά με τον εαυτό μου για να μην τηρήσω το τάμα, αποφάσισα αφού άκουσα και τη γνώμη μιας ηγουμένης να ονομάσω το παιδί Βασιλική στην πεθερά μου. Ενώ όλα κύλησαν ομαλά και φυσιολογικά στον τοκετό του πρώτου μου παιδιού, αυτό δεν συνέβη και με το δεύτερο. Ο τοκετός έγινε με καισαρική, το μωρό πήρε μικρόβιο, διασωληνώθηκε και ήταν έτοιμο να πεθάνει».
Έφυγε και γύρισε το κορίτσι μου.
»Έφυγε και γύρισε το κορίτσι μου, μέχρι και ντοπαμίνη της είχαν δώσει» μας συνέχισε την εξιστόρησή της με δάκρυα και συνέχισε. »Σε επικοινωνία που είχα με πνευματικούς μου αδελφούς, οι οποίοι μίλησαν με διάφορες μονές όπως του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Θάσο και με τη Δοχειαρίου για να κάνουν προσευχή, μου είπαν να κάνω στη μικρή αεροβάπτισμα. Εκεί τα έχασα. Έκανα την προσευχή μου στην Παναγία τη Γοργοϋπήκοο και είπα Παναγία μου κάνε το κορίτσι μου καλά. Αμέσως πήγα στο κρεβάτι της μικρής και αφού δεν μπόρεσα να τη σηκώσω για το αεροβάπτισμα λόγω της διασωλήνωσης, τη σταύρωσα τρεις φορές λέγοντας τα λόγια βαπτίζετε η δούλη του Θεού Μαρία, εις το όνομα του πατρός και του υιού και του Αγίου Πνεύματος, τάζοντάς την και πάλι στην Παναγία. Από εκείνη τη στιγμή τα πάντα άλλαξαν. Το Σάββατο του Αγίου Στυλιανού ήμασταν στα κόκκινα και μετά από μία εβδομάδα, στο σπίτι μας στην Άρτα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη ζωή της. Το κορίτσι μου βρίσκεται στη ζωή χάρη στην Παναγία τη Γοργοϋπήκοο. Μέχρι και οι γιατροί μίλησαν για θαύμα».
 Σε επικοινωνία με τον Καθηγούμενο Γρηγόριο, η 37χρονη Κατερίνα του ανέφερε, όπως μας είπε η ίδια, πως αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Παναγία Γοργοϋπήκοο και στους Δοχειαρίτες Πατέρες για τις προσευχές τους. Ο Γέροντας Γρηγόριος από την πλευρά του, της είπε πως αυτό που δεν θα πρέπει να αμελήσει, είναι να βαπτίσει το παιδί Μαρία.
Τώρα στη σκέψη της Κατερίνας, είναι η μικρή Μαρία να βαπτιστεί από το χέρι του Γέροντα Γρηγορίου στο Δοχειαρίτικο Μετόχι του Σοχού Θεσσαλονίκης, ενώ σύντομα ο σύζυγός της να μεταβεί για προσκύνημα στο Δοχειάρι.

***  Θαύμα στο Άγιον Όρος συγκλονίζει Ελλάδα και Σκόπια: Νεαρός μίλησε μετά από 18 χρόνια μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

~  Του Ηλία Προύφα-Για το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
* ilproufas@gmail.com
Το περιστατικό συνέβη πριν ακριβώς 10 ημέρες στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου και μου το διηγήθηκε χθες βράδυ Ιερομόναχος που ήταν παρόν στο θαυμαστό αυτό γεγονός, ενώ αναφέρθηκε και δημόσια την περασμένη εβδομάδα σε θρησκευτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
Μέσα στο σπίτι της, την Ιερά Μονή Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος εκεί που καθημερινά ο σεβάσμιος Καθηγούμενος Γέροντας Γρηγόριος με την αδελφότητα της μονής ψάλουν τον παρακλητικό κανόνα στη χάρη της και μνημονεύουν εκατοντάδες ονόματα υπέρ υγείας και αναπαύσεως, ένας ακόμη συνάνθρωπος μας προσευχόμενος στο παρεκκλήσι της έλαβε στην πράξη την χάρη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου η οποία γοργώς και προθύμως υπακούει και ελεεί όλους, όσοι την ευλαβούνται και την επικαλούνται με πίστη.
 * Σύμφωνα με τη μαρτυρία, νεαρός Σκοπιανός 18 ετών από την πόλη Στρώμνιτσα της γειτονικής χώρας με πρόβλημα ομιλίας, μετέβη στην Ιερά Μονή του Δοχειαρίου για να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της .
Η μετάβαση έγινε με γνωστό του από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος μίλησε στην οικογένεια για την Ι.Μ Δοχειαρίου και την εικόνα της Παναγίας. Φθάνοντας το παιδί στη μονή και ευρισκόμενο μπροστά στην εικόνα της Γοργοϋπηκόου, χωρίς να έχει μιλήσει ποτέ στη ζωή του βγάζοντας μόνο άναρθρες κραυγές φώναξε στη γλώσσα του »Μάνα Παναγία, δώσε μου την υγεία μου» .
Εκείνη την ώρα όλοι όσοι γνώριζαν την περίπτωση του νεαρού έμειναν έκπληκτοι με το συμβάν. Με το τέλος της δέησης που συνέχισε ατάραχος Δοχειαρίτης Ιερομόναχος, ο νεαρός Σκοπιανός γύρισε προς τους παρευρισκομένους που προσεύχονταν μαζί του και είπε »Σας ευχαριστώ όλους σας, ήδη αισθάνομαι πάρα πολύ καλά’‘.
Πρόκειται για μια ακόμη θαυμαστή ενέργεια της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από τις τόσες πολλές που καθημερινά συντελούνται σε πιστούς τόσο στην Ελλάδα καθώς και το εξωτερικό οι οποίοι καθημερινά ψάλουν την παράκλησή της αναφωνώντας »Εις τα πέρατα άπαντα, η θαυματουργός σου εικών τεθρύληται και νυν πάντες εν το στόματι, την Γοργοϋπήκοον προφέρουσι’‘.

***  Σύμβαση για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας 2.000 θέσεων 

Σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου «Κατασκευή Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας» υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας και η νόμιμη εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας. Mειοδότης, κατόπιν διαγωνισμού, αναδείχθηκε η εταιρεία Vasartis SA, με μέση έκπτωση 53,33%, για έργο προϋπολογισμού 998.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου.
Η προθεσμία εκτέλεσης είναι 365 ημέρες και η ανάδοχος εταιρεία θα ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες άμεσα.
Μετά την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου, η Καλαμάτα θα διαθέτει ένα χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων περίπου 2.000 θέσεων και θα δοθεί η δυνατότητα μετάκλησης σ’ αυτόν σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς οι παραστάσεις θα είναι ανταποδοτικές.
Δίπλα στο Ανοικτό Θέατρο, που θα κατασκευασθεί στο χώρο όπου μέχρι τώρα βρισκόταν το Δημοτικό Φυτώριο, θα βρίσκονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης (της Κεντρικής Αγοράς και πλησίον αυτής), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα προσπέλασης του Θεάτρου και περπατώντας, αλλά και με ποδήλατο.
Το φυσικό αντικείμενο αφορά στην κατασκευή Ανοικτού Θεάτρου χωρητικότητας 2.000 ατόμων περίπου, στην πόλη της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση και στον εξοπλισμό τμήματος της ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχής του ποταμού Νέδοντα, ώστε να υποδεχθεί επισκέπτες με σκοπό την αναψυχή και την πολιτιστική ψυχαγωγία.
Η παρέμβαση εκτείνεται σε δύο διακριτές ενότητες: στην περιοχή του θεάτρου και την ευρύτερη περιοχή για ανάπτυξη ελεύθερων χώρων – αστικού πρασίνου με σκοπό την ανάπαυση, τον περίπατο και την αναψυχή.
Το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το Ανοικτό Θέατρο έχει έκταση 3,5 στρέμματα και αποτελεί μικρό τμήμα της συνολικής επιφανείας των 34,4 στρεμμάτων που καταλαμβάνει όλο το οικοδομικό τετράγωνο 1183.
Οι προβλεπόμενες κατασκευές δεν καταστρέφουν την υφιστάμενη βλάστηση, ενώ προβλέπονται νέες δενδροφυτεύσεις. Το έργο αποτελεί ήπιας μορφής επέμβαση και τα υλικά που επιλέχθηκαν δε θίγουν την αισθητική και το φυσικό κάλλος της περιοχής.
Το θέατρο, χωρητικότητας 2.000 ατόμων, θα έχει μεταλλικές κερκίδες (1.600 - 1.800 ατόμων) με πλαστικά, μόνιμα ή ανακλινόμενα, καθίσματα και μια μικρή κερκίδα (150 ατόμων) από λιθοδομή και καθίσματα από πλάκες μαρμάρου Πάρνωνα, κατασκευασμένη πάνω σε βάση από σκυρόδεμα. Προβλέπονται περιμετρικές διαδρομές περιπάτου και διαπλατύνσεις ανάπαυσης με καθιστικά, ώστε να μπορέσει η περιοχή να αποτελέσει ένα λειτουργικό χώρο υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στον χώρο του υπαίθριου Θεάτρου προβλέπονται οι απαραίτητες κτηριακές εγκαταστάσεις (ένα μονώροφο κτήριο 350 τετρ. μέτρων, πίσω από τη σκηνή, για αποδυτήρια καλλιτεχνών, κυλικείο, χώρους υγιεινής και χώρο εγκαταστάσεων Η/Μ) και ο αναγκαίος εξοπλισμός για την ομαλή λειτουργία του, τόσο κατά τη σύντομη περίοδο των παραστάσεων όσο και κατά τη μεγαλύτερη χρονικά περίοδο χρησιμοποίησής του για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Ο δε σχεδιασμός του χώρου ακολουθεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

***  Ενημερωτική ημερίδα σήμερα στην Κυπαρισσία από την ΑΔΕΔΥ
 
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας συνεχίζει τις ενημερωτικές του δράσεις και έτσι, μετά τις δύο που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα, σήμερα Τρίτη, στις 6.30 το απόγευμα, θα διεξαχθεί ανάλογη και στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία.
Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ ο Δημήτρης Φαββατάς κάλεσε τους εργαζομένους να παρευρεθούν, αφού θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά θέματα, τα οποία μας αφορούν όλους άμεσα.
Ομιλητές θα είναι η Μαρία- Μαγδαληνή Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος και το μέλος της Εκτελεστικής Ευστάθιος Γκότσης. Π.Μπ.
 
*** Έκλεψε τσάντα γυναίκας
 
Την τσάντα μιας γυναίκας φέρεται ότι έκλεψε ένας 42χρονος Ρομά το βράδυ της Παρασκευής από την Ασπροπουλιά του Δήμου Μεσσήνης. Ο Ρομά φέρεται ότι πήρε την τσάντα, η οποία κατά δήλωση της παθούσας περιείχε το 100 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και έγγραφα.
Το απόγευμα της επόμενης ημέρας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβαν τον 42χρονο Ρομά σε γειτονικό χωριό και στην κατοχή του βρέθηκε η τσάντα της γυναίκας με όλα τα αντικείμενα μέσα, πλην του χρηματικού ποσού.  

*** Δεν υπάρχει στο χάρτη των καλλιτεχνικών περιοδειών η Μεσσηνία 
Όσο περνά ο καιρός, όλο και συμπληρώνονται τα προγράμματα συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων που κάνουν περιοδεία ανά την Ελλάδα.
Ψάχνοντας για περιοδείες στις οποίες έχει ενταχθεί η Καλαμάτα, αλλά και γενικότερα η Μεσσηνία, αυτές ήταν ελάχιστες, με την Καλαμάτα, μάλιστα, μέχρι στιγμής να έχει ενταχθεί μόνο στο πρόγραμμα ενός παιδικού θεάτρου.
Σίγουρα οι εποχές είναι δύσκολες και ο κόσμος δεν μπορεί να προσφέρει πολλά χρήματα για τέτοιου είδους διασκέδαση, αλλά ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι καλλιτέχνες δεν προτιμούν την Καλαμάτα, αφού δε διαθέτει κατάλληλο χώρο. Το αμφιθέατρο του Κάστρου θεωρείται μικρό και ακατάλληλο για μεγάλες εκδηλώσεις, ενώ η πραγματοποίηση εκδήλωσης σε γήπεδο αποτελεί μεγάλο ρίσκο για το διοργανωτή.
Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το ανοιχτό θέατρο που έχει προαναγγείλει ο Δήμος.  Π.Μπ.

 *** Λειτουργία υπέρ ενισχύσεως των διαγωνιζόμενων μαθητών από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας
 
Αύριο Τετάρτη, 6 Ιουνίου, από τις 7.00 έως 9.00 το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο υπέρ ενισχύσεως και φωτισμού των διαγωνιζόμενων μαθητών/τριών κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Το απόγευμα στις 6.30 θα τελεσθεί και η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως ενώπιον της σεπτής και θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής.
 
*** Ιούνιος …και ακόμα περιμένουν το δρόμο για τις Κιτριές! 
 
 
 
 
 
Κάθε χρόνο και χειρότερα… Αναμένουν επειγόντως τα έργα, έστω και μέσα στο καλοκαίρι, κάτοικοι και επαγγελματίες!
  Οι περιοχές της Παλιόχωρας, του Ακρογιαλίου, της Σάντοβας, και των Κιτριών για δεκαετίες «πρωταγωνιστούν» στον τουρισμό  της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας αλλά και ολόκληρης της Μεσσηνίας. Ακόμα και τις εποχές, πριν αρκετά χρόνια,  που ο υπόλοιπος νομός δεν είχε μπει για τα καλά στον «τουριστικό χάρτη»  της χώρας, οι ανατολικές ακτές του Μεσσηνιακού κόλπου αποτελούσαν πόλο έλξης για  επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία όμως χρόνια, η πορεία είναι δυσανάλογη με ό,τι συντελείται στην υπόλοιπη Μεσσηνία.  Η πολιτεία δείχνει να έχει εγκαταλείψει την περιοχή και το «βάρος» να πέφτει αποκλειστικά σε κατοίκους και επαγγελματίες που για χρόνια έχουν επενδύσει εκεί. Τα τελευταία 10 με 12 χρόνια η περιοχή θυμίζει κυριολεκτικά «εργοτάξιο» . Αρχικά τα έργα για την αποχέτευση το 2006 την  ταλαιπώρησαν  για   χειμώνες και καλοκαίρια ενώ , αν και πέρασαν τόσα χρόνια,  τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο…
Προσφάτως,  τα έργα για την αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών άλλαξαν κατά πολύ και το φυσικό τοπίο, καθώς παραλίες «εξαφανίσθηκαν» και δημιουργήθηκαν νέες, που χρειάζονται χρόνο από τη φύση… ώστε να αποκτήσουν ομορφιά. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι και αυτοί που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των έργων που έγιναν, καθώς ειδικά στο Ακρογιάλι παρουσιάστηκαν το χειμώνα αρκετά προβλήματα από την κακοκαιρία.  Πριν λίγες ημέρες το «Θάρρος» έκανε ένα φωτορεπορτάζ στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας, στα όρια του Δήμου Καλαμάτας με το Δήμο Δυτικής Μάνης. Σήμερα, συνεχίζουμε αυτό το  οδοιπορικό με φωτορεπορτάζ από τις περιοχές που ανήκουν στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Οι εικόνες αυτή τη φορά δεν μπορούν να περιγράψουν κυριολεκτικά την πραγματικότητα, καθώς ειδικά ο δρόμος είναι πλέον άκρως επικίνδυνος, με τρύπες, λακκούβες και ό,τι άλλο εμπόδιο μπορεί να φανταστεί κανείς. Όπως μας είπαν  αρκετοί κάτοικοι   δεν είναι λίγα τα ατυχήματα ειδικά όσον κινούνται με μηχανές, ευτυχώς χωρίς κάποιο να είναι σοβαρό μέχρι στιγμής. Παράλληλα, όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες η «σήμανση» είναι από αόρατη έως ανύπαρκτη. Φυσικά, δε λείπουν και τα σημεία που τα «σκουπίδια» δεσπόζουν ενώ και ο δρόμος σε αρκετά  ακόμη  χρειάζεται άμεσα καθαρισμό από την βλάστηση. Εκτός όλων αυτών, τόσο οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι, μας τόνισαν ότι έχουν κάθε καλοκαίρι να αντιμετωπίσουν και προβλήματα με την ύδρευση, καθώς κόβεται  συχνά το νερό αλλά και με τα σκουπίδια, ειδικά τους μήνες τουριστικής αιχμή. Όλα αυτά την ώρα που η περιοχή μας ζητά αγωνιωδώς το μερίδιο που της αναλογεί από την βαριά βιομηχανία της χώρας μας,  τον τουρισμό. Βέβαια, για να μην πέφτουν όλες οι ευθύνες πάντα στην πολιτεία, την Περιφέρεια και τον Δήμο, θα πρέπει και οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής να φροντίζουν για τον «καλλωπισμό» έστω των δικών τους περιουσιών.
    12.jpg
    Ξεκινούν άμεσα τα έργα λένε οι υπεύθυνοι
   Όπως είχε γίνει γνωστό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στα τέλη Απριλίου σε επικοινωνία που είχαν με το Δήμο Δυτικής Μάνης το έργο συντήρησης του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο, είχε δημοπρατηθεί εδώ και καιρό. Αυτό που έπρεπε να γίνει  ήταν η ολοκλήρωση  της σύνδεσης  των αποχετεύσεων στην περιοχή της Παλιόχωρας και εν συνεχεία ο εργολάβος να προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση του δρόμου.  Φθάσαμε στον Ιούνιο όμως από τότε και ακόμα  ουδέν  έχει συμβεί  . Μάλιστα, επαγγελματίες της περιοχής εκφράζουν την απορία τους γιατί ο εργολάβος δεν έχει ξεκινήσει , έστω από τις περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις με την αποχέτευσης.  Όπως και να έχει ευελπιστούν να ξεκινήσουν έστω και τώρα, που η κίνηση είναι αυξημένη κυρίως τα Σαββατοκύριακα, γιατί αν «χάσουμε» και τον Ιούνιο η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη!
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

***  “Έγκλημα” στη Χαραυγή: Τα δύο καφενεία δεν είχαν… POS
Εντυπωσιακή ήταν η ζέση εφοριακών από τη ΔΟΥ γειτονικού νομού που μια Κυριακή του Μάη, βρέθηκαν στη Μεσσηνία και αφού εξάντλησαν όπως φαίνεται τις φορολογικές λεωφόρους και φορο-πόλεις της περιοχής μας, πήγαν ίσως μια βόλτα να δουν το… Πολυλίμνιο και τελικά κατέληξαν  στα δύο καφενεδάκια της Χαραυγής, του χωριού δίπλα στο Πολυλίμνιο, με τους 184 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2011).
Ίσως για να πιουν καφέ ή ένα αναψυκτικό, αλλά κυρίως για να πληρώσουν με πιστωτική / χρεωστική κάρτα. Με έκπληξή τους, όμως, διαπίστωσαν ότι το καφενείο και το καφεπαντοπωλείο του μεγάλου αυτού χωριού, δεν είχε POS! Που δεν αποκλείεται όταν το επισήμαναν στους δύο ιδιοκτήτες να τους απάντησαν: «Πως;;;»
 Χωρίς… POS
Κι όμως, όπως διαβάζαμε τις προηγούμενες ημέρες για τους εφοριακούς, που επισκέφθηκαν καντίνα στο Ρίο της Πάτρας και ξημερώματα έκοψαν πρόστιμο για δύο σουβλάκια που πουλήθηκαν χωρίς απόδειξη, έτσι και στη Μεσσηνία, εκτιμούμε ότι καταγράφηκε άλλη μια υπερβολή.
Όχι ότι όλοι δεν είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο, αλλά είναι απορίας άξιο, πως ένα κλιμάκιο εφοριακών επέλεξε να πάει σ’ ένα χωριό ελάχιστων κατοίκων, που πιθανότατα δεν έχει άλλο μαγαζί πλην των δύο καφενείων (άντε και τον 10 φούρνων, που έλεγαν παλιά οι γιαγιάδες μας) και να βεβαιώσουν παράβαση ότι δε διέθεταν POS. Σημειωτέον ότι βάση του νόμου το πρόστιμο για το κατάστημα που δε διαθέτει POS είναι… 1.500 ευρώ.
  Παράπονα
Καθώς φαίνεται εξάντλησαν την υπερβολική προσήλωση στο γράμμα και όχι την ουσία του νόμου, αγνοώντας ότι η ερμηνεία των γραπτών νομοθετημάτων πρέπει να λαμβάνει υπ' όψη της τα χρηστά ήθη. Οι δε κανόνες των χρηστών ηθών δεν είναι στατικοί, αλλά εξελίσσονται διαρκώς, ανάλογα με τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε παράπονα για εφοριακούς και όχι για τον έλεγχο που είναι υποχρεωμένοι να δέχονται οι επαγγελματίες και πρέπει να γίνονται, κατά την άποψη μας με βάση τα χρηστά ήθη και την καλή πίστη, αλλά για τον τρόπο συμπεριφορά τους σε ιδιοκτήτες καταστημάτων, αλλά και πελάτες.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Επιτέλους υλοποιείται έργο στον επικίνδυνο δρόμο προς Κατσιμικάδα 
Χρειάστηκε να παρέλθουν κάμποσα χρόνια, να γίνουν αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες, εγγράφως και προφορικές, να τεθεί το θέμα πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας και Τριφυλίας, να αντιδράσουν κάτοικοι Μουριατάδας, Καρβουνίου και προσκυνητές της ιερής μονής Παναγίας Κατσιμακάδος «κλείνοντας» τον επικίνδυνο δρόμο προς τη μονή, να αναδείξουμε αρκετές φορές με χαρακτηριστικότερα δύο ρεπορτάζ του γράφοντος το 2015, για να «αναγκαστεί» η Περιφέρεια Πελοποννήσου να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να υλοποιήσει έργο συντήρησης και βελτίωσης του δρόμου προς τη μονή!
Ένα έργο που για να γίνει πράξη, «πέρασε» την περιπέτειά του ακόμα και μετά τη λήψη σχετικής απόφασης στο ΠΕ.ΣΥ. το 2016 (αρ. απόφασης 265, θέμα 11ο ΗΔ: Έγκριση 1 ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του έργου 2014ΕΠ52600024 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. Μεσσηνίας» και ένταξη νέων υποέργων) και συγκεκριμένα να γίνει «Ένταξη νέου υποέργου (37ο) με τίτλο “Βελτίωση – συντήρηση οδού : 8η Επαρχιακή οδός – Μονή Κατσιμικάδας, Δήμου Τριφυλίας” με προϋπολογισμό και πίστωση 150.000,00€».
Καθυστέρηση παρουσιάστηκε λόγω της αλλαγής του νομικού πλαισίου για τις δημοπρασίες και τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς κι έτσι ελήφθησαν δύο αποφάσεις για τη διακήρυξη κατασκευής του έργου. Ανάδοχος του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ -ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΥ 8η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΟΝΗ ΚΑΤΣΙΜΙΚΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ», Προϋπολογισμού κατά τη μελέτη δαπάνης €120.967,74 πλέον ΦΠΑ 24%, (Α/Α 71062 διαγωνισμού στο Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), αναδείχθηκε η ΤΖΙΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΔΕ, με μέση έκπτωση πενήντα πέντε και έξι τοις εκατό (55,06%). Τις προηγούμενες μέρες έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου και ξεκίνησαν οι εργασίες. Την Παρασκευή επισκέφθηκε το δρόμο ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι, «Η αποκατάσταση και διαπλάτυνση του δρόμου που οδηγεί στη Μονή της Κατσιμικάδας  είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά κυρίως ένα έργο με μεγάλη στόχευση στην ανάπτυξη ειδικά του Θρησκευτικού Τουρισμού, που για το δήμο Τριφυλίας είναι προτεραιότητα! Έτσι, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτελεί πλέον το ως άνω έργο κα αυτό προκαλεί ευφορία στην κοινωνία μας και στη Δημοτική Αρχή μιας και ήταν από τις πρώτες στοχεύσεις μας.
Σε λίγες ημέρες ένα όνειρο θα είναι πραγματικότητα . Το πολύ ευχάριστο είναι ότι τις επόμενες 10 μέρες θα αρχίσει ένα αντίστοιχο έργο στην περιοχή της Περιστεριάς, ενός χώρου ιερού για όλη την Τριφυλία. Επ’ ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά τον κ. Τατούλη για το μεγάλο έμπρακτο ενδιαφέρον του για την περιοχή της Τριφυλίας». Το Μάρτιο του 2015 σημειώναμε σχετικά σε ρεπορτάζ στο «Θ», αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα υλοποίησης έργου στο δρόμο προς τη Μονή Κατσιμικάδος: «Την ώρα που στην Τριφυλία παραμένει ακόμα – δυστυχώς – ζητούμενο η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχεδιασμό και προώθηση Δήμου και φορέων και διαρκής επιδίωξη και στόχευση των τουριστικών επιχειρήσεων είναι η παροχή ολοκληρωμένων πακέτων διαμονής, με προγράμματα εξορμήσεων στη φύση και σε ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, ο δρόμος που οδηγεί στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Κατσιμικάδος στην Τ.Κ. Μουριατάδας (Καρβούνι) Τριφυλίας, δε θυμίζει απλώς αλλά, είναι κυριολεκτικά “βομβαρδισμένο τοπίο”. Βεβαίως, εκτός από την προσέλκυση τουρισμού, οι πιστοί της περιοχής που θέλουν να μεταβούν ως ευλαβικοί προσκυνητές στη Μονή, δεινοπαθούν και δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλούνται ζημιές – και μεγάλης αξίας – στα οχήματά τους εξαιτίας του δρόμου, που μόνο δρόμο δε θυμίζει. Παλιότερα, με παρεμβάσεις της Κοινότητας Μουριατάδας, κυρίως του δήμου Κυπαρισσίας και τη συνδρομή της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης έπεσε στο δρόμο ασφαλτοτάπητας. Ωστόσο, με την πάροδο των ετών, το οδόστρωμα έχει υποστεί σοβαρές βλάβες και είναι άκρως επικίνδυνη η διέλευση από ορισμένα σημεία, σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου, από τη συμβολή του με την επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας – Ραφτόπουλου μέχρι και την Ιερό Μονή, όπου υπάρχουν μεγάλες λακκούβες, ξηλωμένη άσφαλτος και γράνες.
Τα σοβαρά προβλήματα αυτά προκλήθηκαν εξαιτίας, αφενός, του μεγάλου όγκου των υδάτων που ρέει από την πλαγιά του βουνού, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε πριν μερικά χρόνια με τη φωτιά να έχει “ζώσει” τη Μονή που σώθηκε ως εκ θαύματος, και αφετέρου, από τα βαρέως τύπου οχήματα που σε τμήμα του δρόμου κυκλοφορούν λόγω του προγράμματος υλοτόμησης της περιοχής των καμένων που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους προηγούμενους μήνες. Τα σοβαρά προβλήματα του δρόμου προς την Κατσιμικάδα, πολλές φορές, από τα προηγούμενα χρόνια έχουν τεθεί υπόψη του δημοτικού συμβουλίου και της τελευταίας δημοτικής περιόδου του δήμου Κυπαρισσίας αλλά και του δήμου Τριφυλίας αφού τόσο ο πρώην πρόεδρος και νυν Εκπρόσωπος της Τ.Κ. Μουριατάδας, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, προφορικά καθώς και εγγράφως τα έχει επισημάνει και έχει προτείνει την υλοποίηση παρεμβάσεων, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίως από τις Αντιπολιτεύσεις του δήμου Κυπαρισσίας και, μετέπειτα, Τριφυλίας».
Το δε Αύγουστο του 2015 τονίζαμε σε ρεπορτάζ στο «Θ»:  «Έντονες διαμαρτυρίες και σοβαρά ερωτήματα έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Μουριατάδας Τριφυλίας η καταστροφή του δρόμου που οδηγεί από τον επαρχιακό δρόμο Κυπαρισσίας – Ραφτόπουλου, στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Κατσιμικάδος. Καταστροφή που, όπως επισημαίνουν κάτοικοι και αυτοδιοικητικοί, οφείλονται στα βαρέως τύπου οχήματα που κυκλοφορούν λόγω του προγράμματος υλοτόμησης της περιοχής των καμένων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα σοβαρά προβλήματα του δρόμου προς την Κατσιμικάδα, πολλές φορές, από τα προηγούμενα, κιόλας, χρόνια έχουν τεθεί υπόψη του δημοτικού συμβουλίου και της τελευταίας δημοτικής περιόδου του δήμου Κυπαρισσίας αλλά και του δήμου Τριφυλίας αφού τόσο ο πρώην πρόεδρος και νυν Εκπρόσωπος της Τ.Κ. Μουριατάδας, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, προφορικά καθώς και εγγράφως τα έχει επισημάνει και έχει προτείνει την υλοποίηση παρεμβάσεων, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίως από τις Αντιπολιτεύσεις του δήμου Κυπαρισσίας και, μετέπειτα, Τριφυλίας… […] χωρίς όμως να βρίσκουν είτε από τη δημοτική Αρχή είτε από την Περιφέρεια καμία ανταπόκριση, ενώ αιχμές αφήνουν για κρατικές υπηρεσίες σχετικά με το τι συμβαίνει με την υλοτόμηση του δάσους…».
Μετά την ανάδειξη του προβλήματος στο «Θ» και σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις κατοίκων και αυτοδιοικητικών η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου αναγκάστηκε να πράξει το αυτονόητο, να εγκρίνει την υλοποίηση του έργου με την απόφαση που προαναφέρουμε και ακολούθως η ΔΤΕ Π.Ε. Μεσσηνίας συνέταξε τη μελέτη του έργου «µε την οποία προβλέπεται η βελτίωση και συντήρηση του δρόμου που συνδέει την 8η Επαρχιακή οδό, στη χιλιοµετρική θέση 6,8 περίπου µε την Ιερά Μονή Κατσιµικάδας και είναι συνολικού µήκους 1,7 χιλιοµέτρων…».
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ο καιρός  σήμερα  Τρίτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Τρίτη 5/6/2018 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-60%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** O KOTZIAΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ! «Νέα», «Βόρεια» και «Άνω Μακεδονία» τα ονόματα των Σκοπίων…
Όπως είπε, η ελληνική πλευρά έχει απορρίψει το «Μακεδονία-Σκόπια» και η ΠΓΔΜ έχει απορρίψει το «Μακεδονία του Βαρδάρη» – Υποστήριξε ότι κάποιες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δεχτεί την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια», χωρίς erga omnes – Κουμουτσάκος: «Ο άνθρωπος που αποδέχθηκε για διαπραγμάτευση το κατάπτυστο «Μακεδονία του Ίλιντεν» και έχει ήδη συμβιβαστεί, κατηγορεί εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν και δεν δέχθηκαν τίποτα»
Την βαθιά πεποίθηση και την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν σε λίγες μέρες οι δυσκολίες για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος σε συνέντευξή του απόψε στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.
Ο Ν. Κοτζιάς εκτίμησε ότι η ηγεσία των Σκοπίων τη στιγμή που βρέθηκε αντιμέτωπη με το μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι «συνειδητοποίησε τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν για την υλοποίησή της και ότι αυτό έπαιξε ένα ρόλο στο να θελήσει να αναστοχαστεί και να συζητήσει για ορισμένες διευκρινήσεις της ίδιας της συμφωνίας».
«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μία ευθεία» τόνισε ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας ότι έχουν «τα πάνω της και τα κάτω τους». Ερωτηθείς σχετικά με το συλλαλητήριο στα Σκόπια εκτίμησε ότι βασικός στόχος του ήταν η βασική κυβερνητική πολιτική» , ενώ αναφορικά με τη συμφωνία επισήμανε ότι είναι ένας καλός συμβιβασμός, με την έννοια ότι και οι δύο χώρες έχουν να κερδίσουν από αυτόν. «Είναι ένας συμβιβασμός που δίνει και παίρνει και θα κάνει καλό και στην ανάπτυξη και της χώρας μας και της φίλης χώρας, και των σχέσεων τους, αλλά και όλης της περιοχής».
~* Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ξένος παράγοντας δεν ανακατεύθηκε σε κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης, ενώ αρνήθηκε να μιλήσει για το όνομα, εξηγώντας ότι θα το ανακοινώσουν οι δύο πρωθυπουργοί.
Σχετικά με αυτό όμως σημείωσε ότι είναι ένα όνομα που προτείνανε οι προηγούμενες κυβερνήσεις τονίζοντας ότι οι επικριτές πρέπει «να είναι ποιο σεμνοί». Ειδικότερα κάλεσε τη ΝΔ αν έχει τα «κότσια» ας πει τα ονόματα που πρότεινε σε όλες τις διαπραγματεύσεις και ποιό από αυτά θέλει, τονίζοντας ότι αν τον προκαλέσει κανείς ξανά, όλα αυτά τα ντοκουμέντα θα κατατεθούν στη Βουλή».
«Υπάρχει θέληση και από τις δυο πλευρές για λύση κι αυτή θα είναι λύση συμβιβασμού .Στις διεθνείς σχέσεις είναι φυσιολογικοί οι συμβιβασμοί» ανέφερε ο κ.Κοτζιάς και χαρακτήρισε θετική τη συζήτηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της εκκλησίας της πΓΔΜ για τη μετονoμασία της σε Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.
«Είναι δικό μας εθνικό συμφέρον να λύσουμε τα προβλήματα με την πΓΔΜ και αυτός είναι ο στόχος της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής την οποία ασκούμε» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.
Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, από τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η ελληνική πλευρά έχει απορρίψει το «Μακεδονία-Σκόπια» και η ΠΓΔΜ έχει απορρίψει το «Μακεδονία του Βαρδάρη» και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν τα «Νέα Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» και «Άνω Μακεδονία».  protothema

***  ‘AΘΛΙΑ’ Κωλοτούμπα ΜΠΟΥΤΑΡΗ… (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Γ. Μπουτάρης φαίνεται πως τα γυρνάει, ανεπιτυχώς θα σχολιάζαμε εμείς, και απευθύνθηκε στην Παμποντιακή Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για παραποιημένες δηλώσεις του από ακροδεξιούς κύκλους.
Όπως διαβάζουμε στον Skai :Οι «άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις του Γιάννη Μπουτάρη» σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, είναι ανύπαρκτες ή παραποιημένες υπογράμμισε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε τη μεγάλη του έκπληξη για την ανακοίνωση, λέγοντας ότι «δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεται».
«Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία ή τους Πόντιους. Εκτός κι αν αναφέρονται σε δηλώσεις μου οι οποίες επίτηδες παραποιήθηκαν και αλλοιώθηκε το νόημά τους, από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους που με συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως «εφόσον η Παμποντιακή Ομοσπονδία επιθυμεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη γι’ αυτόν τον λόγο, τότε πράγματι η Δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει – όπως και όλος ο κόσμος – τις παραποιημένες δηλώσεις μου κατ’ αντιδιαστολή προς τις πραγματικές δηλώσεις μου. Η επίθεση εναντίον μου επανέφερε στη δημοσιότητα την παλιότερη συνέντευξή μου στο σύνολό της –και όχι μόνο μια απομονωμένη φράση– και ο καθένας μπορεί να την δει ολόκληρη και να κρίνει».
~  Υποστήριξε πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση «μού προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και για έναν ακόμη λόγο. Διότι οι ποντιακές Ομοσπονδίες γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειές μου για την ενότητα του ποντιακού κινήματος και για την ανάδειξη της ποντιακής κληρονομιάς».
Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως από τη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος το 2011 πρότεινε και εργάστηκε ώστε οι ποντιακές οργανώσεις να βρεθούν μαζί, ενώ συμπλήρωσε πως στη διάρκεια της διοίκησης του εντάχθηκε στο τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του δήμου η εκμάθηση ποντιακής διαλέκτου.
«Η ανακοίνωση αυτή μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Διότι ήρθε περίπου 10 μέρες μετά την κοινή ανακοίνωση των τριών ποντιακών Ομοσπονδιών που καταδίκαζε την επίθεση εναντίον μου και διαχώριζε τη θέση του ποντιακού κινήματος από τα ακραία στοιχεία που μου επιτέθηκαν… Οπότε, δεν αντιλαμβάνονται τι έρχεται να εξυπηρετήσει και ποιος ο σκοπός της» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ και παλαιότερο άρθρο μας. Yiannis Boutaris :“I don’t give a shit if he (Kemal) killed or not Greeks or whatever”   : https://youtu.be/lA6nLwugLlk  .-
~ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟY ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ… (βίντεο)

***   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ για τις ΜΚΟ! Τις ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο Έλληνας Φορολογούμενος; Tι συμβαίνει;…
 ~  Η καταγγελία είναι πραγματικά συγκλονιστική.Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ενημερώνει το κοινό, και καλεί σε δράση, τους εργαζόμενους (τονίζει πως δεν είναι εθελοντές) στις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.
Αναφέρουν συγκεκριμένα τα εξής (ΕΔΩ):
Όμηροι της ακραίας καταπάτησης των εργασιακών τους δικαιωμάτων βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι/-ες στις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ενδεικτικά έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας εργαζόμενοι/ες από τις ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, PRAKSIS, Ηλιαχτίδα) οι οποίοι παραμένουν έως και πάνω από 5 μήνες απλήρωτοι, παρότι καλούνται να προσφέρουν κανονικά την εργασία τους στο ευαίσθητο αυτό πεδίο, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπρόσθετα, στους ίδιους εργαζόμενους επιβάλλονται εργασιακές συνθήκες πλήρους επισφάλειας, καθώς είναι αναγκασμένοι να υπογράφουν μηνιαίες συμβάσεις με τις εργοδότριες ΜΚΟ.
Οι χιλιοειπωμένες απαντήσεις της εργοδοσίας στις καταγγελίες των εργαζομένων και του ΣΒΕΜΚΟ ότι : “δεν υπάρχουν χρήματα” ή ότι “ο μοναδικός υπαίτιος των καθυστερήσεων είναι το Υπουργείο Οικονομικών” δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Στις επίμονες εκκλήσεις για άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων επιστρατεύονται σε ορισμένες περιπτώσεις και απαντήσεις που ουσιαστικά μετακυλίουν την ευθύνη στους ίδιους τους εργαζόμενους: “Όποιος αντέχει…. δεν είναι ανταγωνιστικό ή εριστικό αυτό, αλλά ανταποκρίνεται στην σκληρή πραγματικότητα, που θα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι και να προγραμματίζουν τη ζωή τους“. Όλες αυτές οι δικαιολογίες υποκρύπτουν το μοναδικό αληθές γεγονός, πως απέναντι στους εργαζόμενους ο μόνος υπόχρεος είναι ο εργοδότης, δηλαδή οι διοίκησεις των ΜΚΟ. Οι διοικήσεις είναι αυτές που οφείλουν να καταβάλλουν έγκαιρα τη μισθοδοσία ανεξαρτήτως της ροής χρηματοδότησης, όπως και οι εργαζόμενοι προσφέρουν την εργασία τους ανεξαρτήτως της ροής χρηματοδότησης!! Το πώς θα ρυθμιστεί κάτι τέτοιο, έχει να κάνει με τις εργατικές υποχρεώσεις της εργοδοσίας και του φορέα χρηματοδότησης και όχι με την υπομονή του εργαζόμενου, ο οποίος παρέχει κανονικά την εργασία του και δικαιούται να αμείβεται κανονικά και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
~ Το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν είναι μοναδικό. Είναι χαρακτηριστικό των γενικότερων εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι απλήρωτες υπερωρίες και η on-call παροχή υπηρεσιών, ακόμα και τις αργίες ή τα Σαββατοκύριακα, είναι συνήθης πρακτική. Το ίδιο και καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας, η εργασία με «μπλοκάκι» και η αυτασφάλιση στη θέση της εξαρτημένης εργασίας. Στο όνομα τελικά μιας αμφιλεγόμενης «φιλανθρωπίας» επιβάλλονται μέσα από ψυχολογικούς και ηθικούς εκβιασμούς ο αναγκαστικός «εθελοντισμός», η αναλωσιμότητα και η επισφάλεια των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου. Πίσω από την ταμπέλα της «κοινωνικής προσφοράς» κρύβονται οι συστηματικές και σφοδρές καταπατήσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Ήδη συνάδελφοι/ισσες από τις Δομές Φιλοξενίας της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ σε Ταγαράδες και Ωραιόκαστρο είναι σε επίσχεση εργασίας, ενώ το ΣΒΕΜΚΟ σε συντονισμό με το «Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας» (ΣΒΕΨΥΚΟΙ), προχώρησε σε κήρυξη στάσης εργασίας την Πέμπτη 26/04 σε όλες τις δομές της ΑΡΣΙΣ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα τους.
Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα με κοινό μέτωπο των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοσία. Αυτοοργάνωση, συλλογικότητα και αγώνας.
Οργανώνουμε από κοινού τις δράσεις μας απέναντι στην απλήρωτη εργασία και τις εργοδοσίες των ΜΚΟ.
Καλούμε τις διοικήσεις των ΜΚΟ να καταβάλουν άμεσα και στο ακέραιο τα δεδουλευμένα σε όλους τους/ις συναδέλφους/ισσες.
Απαιτούμε να μπει τέλος στην επισφάλεια των μηνιαίων συμβάσεων.
Είμαστε εργαζόμενοι/ες και όχι αναλώσιμοι ούτε “εθελοντές”.
Όπως βλέπετε βάλαμε με έντονη γραμματοσειρά, τα σημεία που μας προκάλεσαν εντύπωση. Τίθενται οι εξής απορίες. Όντως το ΥΠ.ΟΙΚ είναι υπεύθυνο για την πληρωμή των εργαζομένων; Eίναι χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων ή της Ε.Ε που δεν αποδίδει (αν ισχύει αυτό που λέει η εργοδοσία) το κράτος;

***   Σε άλλη χώρα ζει ο Τόσκας! Αρνείται ότι υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια
 ~  Ούτε να ακούσει δεν ήθελε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τον ορισμό «άβατο» για τα Εξάρχεια σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο κ. Τόσκας στην απάντησή του τόνισε: «διενεργούνται -σε καθημερινή βάση και καθ’ όλο το 24ωρο- στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι,αλλά και εξειδικευμένες δράσεις, αφενός μεν για την αποτελεσματική διαχείριση κάθε μορφής παραβατικότητας, στο πλαίσιο αναβάθμισης του επιπέδου της εμφανούς αστυνόμευσης, αφετέρου δε για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες.
~  Υπάρχει σημαντικότατη αύξηση του αριθμού των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. που διατέθηκαν για περιπολίες στη διαλαμβανόμενη περιοχή, το 2017 σε σχέση με το 2016, σε Ειδικό Δρομολόγιο Περιπολιών, γεγονός που καταρρίπτει τις όποιες αβάσιμες υπόνοιες περί απαγόρευσης εισόδου της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια. Σημειώνεται ότι από 01-01-2018 έως 14-05-2018 ο αριθμός περιπολιών έχει ξεπεράσει τον αντίστοιχο περσινό ετήσιο.
Κατά το τρέχον έτος (έως 28-02), στην περιοχή των Εξαρχείων διενεργήθηκε αξιόλογος αριθμός ελέγχων ατόμων με την πραγματοποίηση ανάλογου, των συντρεχουσών περιπτώσεων, αριθμού προσαγωγών και συλλήψεων για διάφορα αδικήματα. Επιπρόσθετα και προς επίρρωση των ανωτέρω, αναφέρεται η αύξηση του ποσοστού των συλλήψεων και των ανευρεθέντων οχημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησης του Α.Τ. Εξαρχείων κατά 42,7% και 17,7% αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της παρούσας διακυβέρνησης συγκριτικά με την τριετία 2012-2014.
Ενδεικτικά και για τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους, αναφέρεται η αύξηση του αριθμού των συλλήψεων για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά 28,13% και 200%, αλλά και η μείωση του αριθμού των επιθέσεων σε βάρος τραπεζών κατά 33,33%».
eleftherostypos.gr

***  Προς όλους τους αριστερούς: Δεν είναι μόνο ο Καρανίκας το πρόβλημα
Αγαπητέ αντιμνημονιακέ πατριώτη, που οργίζεσαι με τον Καρανίκα για τα τέρατα που εκστομίζει.
Σου έλεγα κάποτε ότι οι Αλέξηδες σε δουλεύουν ψιλό γαζί κι ετοιμάζονται για ύπουλες απόπειρες πολιτειακής ανατροπής με όπλο τη φτωχοποίηση. Τώρα ζεις με επιπλέον φόρους, μικρότερες αποδοχές, λιγότερες πραγματικές δουλειές και διεθνή επιτροπεία για 50 χρόνια.
Μετά σου έλεγα ότι ΟΧΙ σημαίνει κι άλλα μέτρα, ή εναλλακτικά ότι θα γίνουμε Βενεζουέλα, κι ότι τέτοιες ακροβασίες εξασθενούν γεωπολιτικά τη χώρα. Τώρα ζεις με μια Τουρκία που σε εξευτελίζει ανεμπόδιστη από τους «συμμάχους», στο βωμό των οποίων θυσιάζεται η Μακεδονία.
Κατόπιν σου έλεγα ότι το να τους ξαναψηφίσεις ενισχύει ένα σχέδιο σκληρού καθεστωτισμού, που θα ελέγξει τους θεσμούς και την οικονομία προς όφελος ολίγων. Τώρα ζεις τη «δημοκρατία» τους, που διορίζει αγαπητικές και υποτακτικούς και πετάει στο λαό ξεροκόμματα.
Κυρίως, σου έλεγα ότι η πάστα αυτών των ανθρώπων είναι καμωμένη από τα υλικά της χειρότερης υποστάθμης. Ότι είναι αναξιοπρεπείς, αμόρφωτοι, κομπλεξικοί, εξουσιολάγνοι και, κυρίως, αντιδραστικοί πρώην κνίτες που ενορχηστρώνουν τον τρίτο γύρο του εμφυλίου.
*  Ζεις, λοιπόν, τώρα με το χαμένο κορμί να σου λέει ότι ο Αλέξανδρος είναι άσχετος με τη Μακεδονία. Διαμαρτύρεσαι που ο Καρανίκας διοικεί τη χώρα σου και μορφώνει τα παιδιά σου. Εσύ, όμως, τον επέλεξες, εσύ τον ανέδειξες και τώρα εσύ, που πεινάς, του τα σκας κι από πάνω!
Μη νομίσεις ότι με το να τον λες κάφρο και να τον κράζεις θα απαλλαγείς απ’αυτόν. Για αυτό πληρώνεται ο Καρανίκας. Για να λέει χοντράδες και να συσπειρώνει τον σκληρό πυρήνα των κάφρων συντρόφων από τις πλατείες – για τους οποίους κάποτε δεν δεχόσουν ν’ακούσεις κουβέντα.
Πώς θα γλιτώσεις όντως από τους Καρανίκες; Έρχονται -αργά η γρήγορα- εκλογές. Κράτα την οργή και την αηδία σου και απόδειξε εκεί αν έμαθες πως όταν ψηφίζεις κάφρους με τιμωρητική διάθεση, η καφρίλα θα σε κυβερνήσει τελικά κι αυτήν θα βρίσκεις μπροστά σου.
Έτσι είναι. Αν για να διώξεις τον Καρανίκα επιλέξεις έναν κάφρο από την άλλη πλευρά, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο original Καρανίκας θα ξανάρθει. Για να απαλλαγείς από αυτόν, θα πρέπει να απορρίψεις αυτόν τον τύπο ανθρώπου. Οι κάφροι, βλέπεις, δεν διώχνουν τους κάφρους.
Όλο αυτό μόνο απλό και εύκολο δεν είναι – αυτή τη φορά το ξέρω. Πώς να μην καταφύγεις σε κάφρους, όταν την πατρίδα λυμαίνονται οι Καρανίκες με τους κηφήνες, τους αναρχικούς και τους λαθρομετανάστες φίλους τους; Έχεις τα δίκια σου, αλλά αξίζει μια προσπάθεια.
Κρίμα δεν θα είναι σε λίγα χρόνια να ξαναλέμε τα ίδια;
Καλή δύναμη,  Κωνσταντίνος Μπογδάνος  meaculpa.gr

***  ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ Κοτζιά! Αναγνώρισε τη «χώρα της Μακεδονίας»… (ΒΙΝΤΕΟ)
Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Ο Έλληνας υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει η «νέα χώρα της Μακεδονίας», αποδεικνύοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει το όνομα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
*
Με την αναπαραγωγή αυτού του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική χρήσης cookie του Twitter
Αυτή η χρήση μπορεί να συμπεριλαμβάνει στοιχεία ανάλυσης, εξατομικεύσεις και διαφημίσεις.Μάθετε περισσότερα      
GottaLight? @ovelitsa   
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας μόλις αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως «η σημερινή χώρα της Μακεδονίας» στη δημόσια ελληνική τηλεόραση.
***  ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΣΙΡΩΝΗ! Ο Παύλος Μελάς πολεμούσε μαζί με τους Σλαβομακεδόνες… (BINTEO)
Ξεκίνησε με τον κο. Καρανίκα συνεχίστηκε με τον κο Τσιρώνη. Φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μας διδάξει ιστορία.Χθες στην τηλεόραση του Σκαι, στην εκπομπή ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ ο κος Τσιρώνης, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε μαθήματα ιστορίας για τον Μακεδονικό Αγώνα και τον Παύλο Μελά όπου είπε πως :
«Ο Παύλος Μελάς μαζί με αυτούς που σήμερα βαφτίζονται εχθροί, τους Σλαβομακεδόνες, πολεμούσε ενάντια στους Βούλγαρους. Διαβάστε τις εκθέσεις του Παύλου Μελά… Πολεμούσε μαζί με τους Σλαβομακεδόνες και εμείς δεν θέλαμε να γίνουν Βούλγαροι. Από το 1890 μέχρι το 1913 ήταν σύμμαχοί μας, δίναμε μάχη να μην πουν τον εαυτό τους Βούλγαρο και να αυτοαποκαλούνται ‘Μακεδόνες’»
* Τσιρώνης: «Ο Παύλος Μελάς πολεμούσε μαζί με Σκοπιανούς» : https://youtu.be/tOKkpNAPmRo .-
~ Στο σημείο αυτό θέλουμε να θυμίσουμε πως ο Παύλος Μελάς πέθανε το 1904. Πιο συγκεκριμένα σκοτώθηκε από τουρκικό στρατιωτικό απόσπασμα, που είχε παραπλανηθεί από τον κομιτατζή της ΕΜΕΟ, Μήτρο Βλάχο. Η ΕΜΕΟ τι ήταν;
Το Εσωτερικό Μακεδονο-Αδριανουπολίτικο Επαναστατικό Κομιτάτο ή αργότερα Εσωτερική Μακεδονική Αδριανουπολίτικη Επαναστατική Οργάνωση (ΕΜΑΟ, βουλγαρικά: Вътрешна Македонска Революционна Организация, ВМРО, Βάτρεσνα Μακεντόσκα Ρεβολγιουστιόνα Οργκανιζάτσιγια) ήταν μια Βουλγαρική μυστική, αυτονομιστική οργάνωση που συστάθηκε στα Βαλκάνια το 1893, κατά ορισμένους στη Ρέσνα, της περιοχής Πόλογκ της σημερινής ΠΓΔΜ, και κατά άλλους στη Θεσσαλονίκη, και δραστηριοποιήθηκε με ένοπλο αγώνα από τα τέλη του 19ου αιώνα ως τις αρχές του 20ου στην περοχή των Βαλκανίων και κυρίως στη Μακεδονία.
Αρχικός στόχος της οργάνωσης φέρεται πως ήταν η απελευθέρωση των χριστιανικών πληθυσμών της Μακεδονίας και της περιοχής Ανδριανούπολης από τον Οθωμανικό ζυγό και η θέσπιση αυτόνομου καθεστώτος, που πιθανόν μελλοντικά να οδηγούσε και σε ένωση αυτών των περιοχών με τη Βουλγαρία, καθώς και η διατήρηση της βουλγαρικής εθνικής ταυτότητας. Το σύνθημα της οργάνωσης ήταν «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες» και τονίζονταν ότι οι χριστιανικές εθνότητες θα συνεργάζονταν για την αποκήρυξη του παρηκμασμένου και καταπιεστικού Οθωμανικού ζυγού, κάτι που θα οδηγούσε σε μια αυτόνομη Μακεδονία.
Λίγο πριν την επανάσταση του Ίλιντεν φαίνεται πως ο αρχικός στόχος της οργάνωσης είχε πλέον διαφοροποιηθεί σε μια αυτόνομη Μακεδονία που θα συμμετείχε ως ομόσπονδη δημοκρατία σε μια Βαλκανική ένωση κρατών την οποία επιθυμούσαν τα μέλη της και πως είχε αποκλειστεί πλέον η ιδέα της ένωσης με τη Βουλγαρία. Γι’αυτό το λόγο και άρχισε να εμπλουτίζεται και με μέλη άλλων εθνοτήτων της Μακεδονίας, πλην των Βουλγάρων. Ακόμα τάχθηκαν κατά των εδαφικών βλέψεων όλων των γειτονικών κρατών στις περιοχές της Μακεδονίας και της νότιας Θράκης ορίζοντας αυτές ως πολυεθνικές. Παρόλα αυτά τα Βουλγαρομακεδόνικα στοιχεία της οργάνωσης φαίνεται πως έβλεπαν την ιδέα της αυτονομίας ως αυστηρά πολιτική, χωρίς να απαρνούνται τη Βουλγάρικη εθνικότητά τους και χωρίς να απορρίπτουν την ιδέα της κυριαρχίας του Βουλγαρικού στοιχείου στις δύο επίμαχες περιοχές.
Έτσι το 1903 η οργάνωση ΕΜΕΟ οργάνωσε την αντιοθωμανική ένοπλη επανάσταση του Ίλιντεν με το σύνθημα «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες»  και βασικό στόχο την αυτονομία της Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφόρηση του Ίωνα Δραγούμη προς τον πατέρα του «[ά]παντες οί σλαυόφωνοι πληθυσμοί ήκολούθησαν τό Κομιτάτον, ορθόδοξοι καί σχισματικοί καί οί πλείστοι εκουσίως». Η επανάσταση ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου 1903 (ημέρα του προφήτη Ηλία) και τελικώς απέτυχε αφού κατεστάλη σταδιακά και με ωμή βία από τους Οθωμανούς.
Όπως γίνεται αντιληπτό πιστεύουμε η ιστορία είναι μία επιστήμη που δεν μπορεί να ερμηνεύεται με ιδεολογικό μανδύα. Τα γεγονότα όμως παραμένουν γεγονότα.
Υ.Γ ο κος Τσιρώνης στη συνέχεια, τόνισε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει λαός με χίλια χρόνια ιστορίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας αλλά και της… Βραζιλίας!
ΠΗΓΕΣ.
Χρίστο Τατάρτσεφ: «Δεν μπορούσαμε να αποδεχτούμε τη θέση για «απευθείας ένωση με τη Βουλγαρία», επειδή διαπιστώσαμε πως θα συναντούσε μεγάλες δυσκολίες λόγω της αντιπαράθεσης των Μεγάλων Δυνάμεων και των προσδοκιών των γειτονικών μικρών χωρών και της Τουρκίας. Πέρασε από τις σκέψεις μας ότι μια αυτόνομη Μακεδονία, θα μπορούσε να ενωθεί ευκολότερα με τη Βουλγαρία στη συνέχεια και αν τα πράγματα χειροτέρευαν περισσότερο, ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως συνδετικός κρίκος μιας ομοσπονδίας από Βαλκάνιους.» – «Η πρώτη κεντρική επιτροπή του ΕΜΕΟ. Απομνημονεύματα του Δρα Χρίστο Τατάρτσεφ», Υλικό για το Μακεδονικό απελευθερωτικό κίνημα, βιβλίο IX, Μακεδονικό Επιστημονικό Ινστιτούτο, Σόφια 1928 – поредица «Материяли за историята на македонското освободително движение» на Македонския научен институт, книга IX, София, 1928
Ίων Δραγούμης (2000). Γιώργος Πετσίβας, επιμ. Τἀ Τετράδια τοῦ Ἴλιντεν. Αθήνα: Πετσίβας, σελ. 195.
Σπυρίδων Πλουμίδης, Συμβολή στη κατανόηση της εθνικής ταυτότητας της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης (1893-1912), Μακεδονικά, (2001-2002)

*** ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ για την Κυβέρνηση; Ο Τσίπρας θα «φάει» τον Καμένο στη γωνία;..
Έχουμε δει στα χρόνια κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τις απίστευτες κωλοτούμπες αλλά και τις μεγαλύτερες αλληλοσυγκαλύψεις πολιτικών που έγιναν ποτέ στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος.
Η συγκολλητική ουσία που κρατά δεμένους τους Τσιπροκαμμένους είναι η εξουσία. Στηριζόμενοι και κολλημένοι στις καρέκλες τους, ξεπούλησαν κάθε δέσμευσή τους και κάθε προεκλογικό τους λόγο προκειμένου μαζί να κυβερνούν ως «μπετόν αρμέ».
Το βάστα με να σε βαστώ, πήρε απόλυτη σάρκα και οστά σε αυτά τα τρία χρόνια διακυβέρνησης τους.
Ο λόγος και ο τρόπος συνύπαρξής τους, είναι ακριβώς αυτό που θα τους κάνει να «σπάσουν». Αλλά αυτό θα γίνει με μπροστάρη.. τον Τσίπρα!
Δεν ήθελε ούτε στιγμή να λύσει το Σκοπιανό. Το μόνο που ήθελε να επιτύχει, ήταν να συσπειρώσει το κεντροαριστερό κομμάτι της κοινωνίας, θέλοντας να δείξει πως είναι η νέα Σοσιαλδημοκρατία στη χώρα. Γι’ αυτό και θα ρίξει τις ευθύνες στον Ζάεφ, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι ο Μητσοτάκης παρασύρεται από ακροδεξιές φωνές και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
* Όταν ψήφισε το Μνημόνιο 3 στη Βουλή, αμέσως μετά πήγε σε εκλογές, για να ξεφορτωθεί την αριστερή του πλατφόρμα.
Και το πέτυχε, καταφέρνοντας μετά να κυβερνήσει ατάραχος.
Μετά την «έξοδο» από τα Μνημόνια τον Αύγουστο, δεν τον σταματάει τίποτα από το να κάνει εκ νέου εκλογές με ατζέντα σαφώς την επικαιροποίηση του «Προγράμματος Θεσσαλονίκης» αλλά και με τα εξής:
– Θέλω να βγω από τα Μνημόνια και δεν με αφήνουν όσοι πιστεύουν πως πρέπει να πάμε σε πιστοληπτική γραμμή.
– Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες μας χωρίζει άβυσσος. Συνεργαστήκαμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια, το πράξαμε, πλέον δεν έχουμε τίποτα να μας συνδέει και να μας ενώνει.
Κι έτσι, όπως ξεφορτώθηκε την αριστερή του πλατφόρμα, θα ξεφορτωθεί και τον Καμένο.
Βέβαια, εννοείται πως έχουν ο ένας ράμματα για τη γούνα του άλλου, αλλά αν ο Αλέξης κάνει την κίνηση αυτή, τότε δεν έχει κανένα περιθώριο αντίδρασης ο Καμένος, καθώς και να βγάλει τυχόν σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ στη φόρα, θα υποστεί κατακραυγή καθώς τον στήριζε ενώ ήξερε.
Κάπως έτσι λοιπόν ο Αλέξης «τρώει» τον Καμένο στη γωνία. Γιατί το αντίθετο, απαιτεί ισχυρό πολιτικό μέλλον.
Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει ο Καμένος..
Του Χρήστου Μυτιλινιού για το meaculpaE

*** ΣΗΜΕΡΑ ο Κ. Βελόπουλος ΑΝΑΛΥΕΙ και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ στον Α. Λιάτσο τα πάντα…
~ Έτοιμος να αποκαλύψει πολλά και να σχολιάσει τις τρέχουσες εξελίξεις είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.
* Την Τρίτη 5 Ιουνίου ο Κυριάκος Βελόπουλος θα φιλοξενηθεί στις 12 τα ξημερώματα στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, στο Kontra Channel και μαζί με τον έγκριτο δημοσιογράφο θα αναλύσουν όσα απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Θα ακουστούν πράγματα που δεν πιστεύατε ποτέ.
Συντονιστείτε για να ενημερωθείτε σωστά…


*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ :

*** Έκρηξη Γιαννακόπουλου κατά τη διάρκεια της προπόνησης Προειδοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στους παίκτες κατά τη διάρκεια της προπόνησης του «τριφυλλιού», μια μέρα μετά τη συντριβή στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό

~  Η εικόνα του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό της Basket League ήταν αποκαρδιωτική, κάτι που οδήγησε στην έκρηξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Μιλώντας στους παίκτες του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ τόνισε πως δεν θα δεχθεί τίποτε άλλο εκτός από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός χάσει το πρωτάθλημα, θα μπει τέλος σε ένα σερί 22 συνεχόμενων ετών συνδυασμένων με τουλάχιστον ένα τίτλο για τους πράσινους, κάτι το οποίο οδήγησε στο ξέσπασμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αναλυτικά η ομιλία του στους παίκτες:«Ο Παναθηναϊκός μετρά 22 σερί σεζόν με τουλάχιστον έναν τίτλο κάθε χρόνο. Δεν είναι δυνατό να είστε αυτοί που θα συνδέσετε το όνομά σας με το τέλος αυτού του σερί στην ιστορία του συλλόγου. Αποκλειστήκατε στο Κύπελλο από την ΑΕΚ, αποκλειστήκατε από την κατά τεκμήριο κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, τη Ρεάλ, δεν σας είπε κανείς τίποτα. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να χάσετε το πρωτάθλημα από τον χειρότερο Ολυμπιακό της δεκαετίας! Να σηκωθείτε να φύγετε όλοι, αν το καταφέρετε αυτό! Δεν είναι δυνατόν κάποιοι από εσάς να μην κάνετε έστω ένα φάουλ στον τελικό, αυτό δείχνει τη διάθεσή σας, δείχνει πολλά… Τα παχυλά συμβόλαια και οι αυξήσεις έρχονται μόνο μετά από κατάκτηση ομαδικών τίτλων και όχι ατομικές διακρίσεις. Δεν αρκεί να γράφετε στην στατιστική πόντους, ασίστ. Η ομάδα πρέπει να κερδίζει τίτλους… ».
 


***  Πασκουάλ: «Στα δύο χρόνια εδώ είναι το χειρότερό μας παιχνίδι» Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του ο Τσάβι Πασκουάλ με τον Ισπανό τεχνικό ωστόσο να παραδέχεται την ανωτερότητα του Ολυμπιακού

~  Ως το χειρότερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού επί των ημερών του στον «πράσινο» πάγκο χαρακτήρισε ο Τσάβι Πασκουάλ το αποψινό με τον Ολυμπιακό, όπου οι «πράσινοι» είδαν τους «ερυθρόλευκους» να φεύγουν νικητές από το ΟΑΚΑ και να τους «αρπάζουν» το πλεονέκτημα της έδρας. Παράλληλα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η συζήτηση για την διαιτησία δεν είναι σοβαρή.
«Είναι ένα παιχνίδι με δύο πρόσωπα, είχαμε τον έλεγχο, κάναμε αυτό που πρέπει στα πρώτα 12 λεπτά», είπε αρχικά ο Καταλανός και συνέχισε: «Στα υπόλοιπα λεπτά παίξαμε φριχτά, δεν μπορούμε να παίξουμε χειρότερα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κάναμε πέντε λάθη, είχαμε βεβιασμένες ενέργειες, σουτ, με κακές προϋποθέσεις. Όταν επιστρέψαμε επιθετικά κάναμε κακές επιλογές, το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Στο τελευταίο κομμάτι κάναμε λάθη και στην άμυνα λόγω απογοήτευσης. Χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν αξίζαμε να κερδίσουμε. Το σκορ είναι απλά στο 1-0. Δεν ήμασταν όπως έπρεπε, σαν άλλη ομάδα, παίξαμε με άλλο τρόπο. Είναι μία σειρά πλέι οφ. Όταν υπάρχει μία συγκεκριμένη γραμμή στην διαιτησία και τα πράγματα εξακολουθούν να έχουν την ίδια πορεία μοιάζει ότι δεν τρέχει τίποτα. Σκοράρουμε πολλούς πόντους στους αιφνιδιασμούς, σήμερα 5 σε 16 προσπάθειες, δεν είναι συνηθισμένο για εμάς. Από ένα σημείο και μετά χάσαμε τον έλεγχο, ως γηπεδούχοι είχαμε μεγάλη πίεση και όχι ηρεμία. Όταν πέρασε μπροστά ο Ολυμπιακός στο 60-70% του ματς αμυνόμασταν».Για την αναφορά του Ολυμπιακού στη διαιτησία, είπε: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Στην αρχή είχαν παράπονο για τους διαιτητές ώστε να είναι από την Euroleague, μετά παράπονα ενώ ήταν μπροστά στο σκορ. Δεν είναι σοβαρές καταστάσεις αυτές». Τέλος, μιλώντας για το plan b με Καλάθη, τον Τζέιμς και τον κόσμο που έφυγε από το ΟΑΚΑ πριν το τέλος του πρώτου τελικού, δήλωσε: «Χάσαμε εμείς το παιχνίδι, ξεκάθαρα δεν είχαμε τον έλεγχο. Δεν ήταν μόνο ο Καλάθης κακός, αλλά πολλοί παίκτες δεν ήταν σε καλή ημέρα. Το ότι έφυγε ο κόσμος είναι δικό μας σφάλμα. Στα δύο χρόνια εδώ είναι το χειρότερό μας παιχνίδι. Είμαι ο μέγιστος υπεύθυνος, αρκετοί παίκτες έπαιξαν κάτω από τις ικανότητες. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από εμάς, έτρεξε όταν έπρεπε είχε αυτοπεποίθηση, είναι απλά το 1-0, έχει πολύ μέλλον μπροστά».
 


***  Πρόστιμο στους παίκτες του Παναθηναϊκού αν χαθεί το πρωτάθλημα Η διοίκηση του Παναθηναϊκού «βράζει» μετά τη χθεσινή (3/6) πολύ κακή εμφάνιση και ήττα από τον Ολυμπιακό με 75-65 στον πρώτο τελικό του ΟΑΚΑ και αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο στους παίκτες αν χαθεί το πρωτάθλημα


~ Τριγμοί στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού μετά τη χθεσινή (3/6) εντός έδρας ήττα με 75-65 από τον Ολυμπιακό, στον πρώτο τελικό της Basket League.
Λόγω της απογοητευτικής εμφάνισης του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ, η διοίκηση αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο στους παίκτες αν η ομάδα χάσει τον τίτλο.Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, μια πιθανή απώλεια του τίτλου, θα φέρει πρόστιμο ενός μηνιαίου μισθού, σε όλους τους παίκτες της ομάδας. Πρόκειται για την πρώτη φετινή ήττα του συνόλου του Τσάβι Πασκουάλ εντός ελληνικών συνόρων, με το ρεκόρ του Παναθηναϊκού πριν τη χθεσινή αναμέτρηση, να βρίσκεται στο 31-0.
 


***  Ο χειρότερος Σπανούλης, αλλά… Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τη 2η χειρότερη εμφάνισή του σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως ο Ολυμπιακός κέρδισε κι αυτό, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, δεν είναι ασυνήθιστο
~  Το τι σημαίνει ο Βασίλης Σπανούλης για τον Ολυμπιακό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κανείς και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Το πόσο άλλαξε τη ροή της ιστορίας του από το καλοκαίρι του 2010, οπότε φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του, το μαρτυρούν τα δύο τρόπαια Ευρωλίγκας και τα τρία πρωταθλήματα Ελλάδας που έχουν κερδίσει οι «ερυθρόλευκοι» έκτοτε.

***  Σφαιρόπουλος: «Τι να σας πω για τη διαιτησία, δεν τα έχετε δει;» Ικανοποιημένος με την επικράτηση της ομάδας του ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τον Έλληνα τεχνικό ωστόσο να «αφοπλίζει» κατά της διαιτησίας
~ Στον περιορισμό της δημιουργίας του Παναθηναϊκού, που έμεινε στις 8 ασίστ, αλλά και στην άμυνα, στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, μετά το «break» του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό της Α1 Ανδρών στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» απέφυγε να σχολιάσει τη διαιτησία του Game 1, αλλά δεν έκρυψε την ενόχληση του.
«Ήταν ένα παιχνίδι που από την αρχή ήταν ντέρμπι», είπε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε αρκετά καλά στα πρώτα λεπτά και είχαμε προβάδισμα. Στο διάστημα 5-10 ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, πήρε την διαφορά, έτρεξε στο γήπεδο. Δεχτήκαμε 17 πόντους. Στην συνέχεια μείναμε πιστοί στο πλάνο και δεχτήκαμε μόλις έξι και συνολικά 39 στα υπόλοιπα λεπτά. Είναι επιτυχία να κρατάς τον Παναθηναϊκό τόσο χαμηλά, έχεις τύχη για θετικό αποτέλεσμα. Στην τρίτη περίοδο όταν το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού μας κράτησε η άμυνα. Στην τέταρτη περίοδο διαβάσαμε πολύ καλά τον αγώνα, κάναμε καλό ποιοτικό παιχνίδι. Είχαμε συγκέντρωση και ψυχραιμία και μεγάλη διαφορά που μας έδωσε την νίκη. Κρατήσαμε τον αντίπαλο στις 8 ασίστ με τον τρόπο και την τακτική μας. Ξέρουμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα, έχουμε έμπειρους παίκτες. Απλώς έγινε το 1-0. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Να είμαστε συγκεντρωμένοι για τον επόμενο παιχνίδι».Όσο για τη διαιτησία του Game 1, με αφορμή και τις δηλώσεις του Χρήστου Σταυρόπουλου, είπε: «Τι να σας πω για τη διαιτησία, δεν τα έχετε δει; Ήταν κλειδί ότι μείναμε συγκεντρωμένοι, ασχοληθήκαμε μόνο με το μπάσκετ και κάναμε αυτό που πρέπει. Όλοι όσοι έπαιξαν βοήθησαν. Ακόμα και ο Μπόγρης βοήθησε, το ίδιο ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και όλα τα παιδιά. Ποιος θα βάλει πόντους, ποιον θα γράψει η στατιστική εμένα δεν με ενδιαφέρει»

*** Η παγκόσμια αθλητική διοργάνωση-θρύλος IRONMAN® για πρώτη φορά στην Ελλάδα 
Η παγκόσμια διοργάνωση τριάθλου IRONMAN® θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 14 Απριλίου 2019, στην Costa Navarino, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο αγώνας IRONMAN, ξεκίνησε στη Χαβάη πριν από 40 χρόνια ακριβώς. Είναι ο πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας, καθώς οι αθλητές καλύπτουν περίπου 4χλμ. κολύμβησης, 180 χλμ. ποδήλατο και ένα μαραθώνιο, 42.2χλμ! Σήμερα, έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση τριάθλου, έχει παρουσία σε πάνω από 55 χώρες και πιστό κοινό που ξεπερνά το 1.000.000 ενεργούς αθλητές ετησίως και 5.500.000 φανατικούς θεατές που το ακολουθούν στις χώρες που διοργανώνεται.
Ο πρώτος αγώνας που θα διοργανωθεί στην Ελλάδα είναι IRONMAN®70.3® ή αλλιώς “Half- IRONMAN”. Οι αποστάσεις που διανύονται είναι οι μισές του full, δηλαδή 1,9 χλμ. κολύμβησης, 90 χλμ. ποδηλασίας και 21,1χλμ. τρέξιμο, 113 χλμ. συνολικά ή 70,3 μίλια.
Η ανάληψη αυτής της διοργάνωσης από τη χώρα μας σηματοδοτεί την είσοδό της στο καλεντάρι του πιο σημαντικού παγκοσμίως και κορυφαίου από πλευράς κύρους αγώνα τριάθλου, από το 2019 και για τα επόμενα χρόνια.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Πελοπόννησο, την κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από την Costa Navarino στη Μεσσηνία, ανάμεσα στα πιο αυθεντικά και μαγευτικά παραθαλάσσια μεσογειακά τοπία της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.
Από την πλευρά του, ο κ. Θανάσης Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της «ΕΥ ΖΗΝ Greece AE», επίσημου licensee των διοργανώσεων IRONMAN στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Παρουσιάζεται μία σημαντική ευκαιρία για προσέλκυση κοινού υψηλού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου το οποίο θα επισκέπτεται τη χώρα μας για να συμμετέχει στους αγώνες IRONMAN® και να απολαμβάνει την ελληνική φύση και φιλοξενία. Το έργο δε θα είναι εύκολο, αλλά είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας, αφού ο πρώτος αγώνας μας IRONMAN®70.3® φαίνεται ότι θα προσελκύσει περισσότερους από 1.500 αγωνιζόμενους συνοδευόμενους από ακόμα 3.500-4.000 άτομα που θα ταξιδέψουν για να παρευρεθούν στον αγώνα.
Στόχος της ομάδας μας είναι να κάνουμε το IRONMAN 70.3 Greece τον καλύτερο αγώνα της Ευρώπης, από την πρώτη κιόλας χρονιά! Θέλουμε ο κόσμος της Μεσσηνίας να περιμένει τους αγωνιζόμενους στο δρόμο, να τους χειροκροτεί, να τους εμψυχώνει και παρακινεί. Πρέπει οι Μεσσήνιοι να είναι υπερήφανοι που φιλοξενούν τέτοιους ανθρώπους εδώ και οι φιλοξενούμενοί μας να γίνουν υπερήφανοι που συμμετείχαν, πρεσβευτές της χώρας μας στον υπόλοιπο κόσμο. Κι αυτήν την περηφάνια κι ομορφιά να την περιγράψουν και σ’ όσους δεν ήταν μαζί τους. Αυτή θα ’ναι η επιτυχία του αγώνα μας».
Η δε πλατφόρμα εγγραφών για το IRONMAN 70.3 Greece άνοιξε τη Δευτέρα 28 Μαΐου, στο www.ironman.com/greece70.3 και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αγωνιζόμενοι από 28 χώρες. Οι αθλητές μπορούν να απευθύνονται στο greece70.3@ironman.com για οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

*** Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ημερίδα «Παιδί και αθλητισμός» που διοργάνωσε το Mataroa 
Μπορεί ο πρωταθλητισμός να συνδυαστεί με το σχολείο; Πώς εξισορροπείται η σχολική απόδοση με τη συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό; Πώς μεγιστοποιείται η απόδοση στον αθλητισμό; Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση του νεαρού αθλητή και τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή; Ποιος είναι ο ρόλος του διαμεσολαβητή μεταγραφών; Πόσο εφικτό είναι και τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω για να εξασφαλίσω υποτροφία στην Αμερική; Τι είναι ταλέντο και πώς μπορεί να εξελιχθεί σε ολοκληρωμένο αθλητή;
Στα παραπάνω και σε πολλά ακόμα ερωτήματα απάντησαν με σαφήνεια και ουσιαστικό τρόπο οι διακεκριμένοι ομιλητές που είχαν επιλέξει οι διοργανωτές της ημερίδας «Παιδί και αθλητισμός», η οποία πραγματοποιήθηκε από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Ήταν μια πρωτοβουλία από το πρωτοπόρο μη κερδοσκοπικό εργαστήρι καινοτομίας και πολιτισμού Mataroa (www.mataroa.org) που εδρεύει στην Καλαμάτα και είχε τη στήριξη του Δήμου. Μάλιστα αποτελεί την αρχή μιας σειράς δράσεων που αφορούν τον αθλητισμό και στα πλάνα είναι ακόμη, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση αθλητικών αγώνων και η πραγματοποίηση εργομετρικών μετρήσεων.
Μόνο αρνητικό στοιχείο της πρώτης αυτής της ημερίδας της ήταν η «χλιαρή» προσέλευση του κόσμου, ειδικά αθλητικών σωματείων, προπονητών και γονέων, που ήταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Όσοι πάντως είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες κέρδισαν σε γνώσεις που μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν άμεσα τα παιδιά στην αθλητική τους πορεία και στην εξεύρεση μιας ισορροπίας σε σχέση με το σχολείο.
Η ημερίδα της 3ης Ιουνίου ήταν πλούσια και σημαντική παρά την ξαφνική απουσία, εξαιτίας σοβαρών οικογενειακών λόγων, του Άκη Ζήκου (Διευθυντής Ακαδημιών ΠΑΕ ΑΕΚ, Διευθυντής Αθλητικών Προγραμμάτων Nέα Γενιά Ζηρίδη) και του νέου προπονητή της Καλαμάτας Γιάννη Χριστόπουλου (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Προπονητής UEFA PRO).
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παλομπαρίνη, ενώ ομιλητές ήταν οι Γιώργος Καλαϊτζής (Επικεφαλής Προπονητής Ακαδημίας ΚΑΕ Παναθηναϊκός SUPERFOODS, Υπεύθυνος Αναπτυξιακού ΕΣΚΑ), Εμμανουήλ Τσαγκαράκης (Ψυχολόγος-Αθλητικός Ψυχολόγος Ακαδημίας ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods), Γεώργιος Κουδούνης (Υπεύθυνος Προπονητής Φυσικής Κατάστασης, Ακαδημία ΚΑΕ Παναθηναϊκός SUPERFOODS), Αθανάσιος Ζαββός (Διαιτολόγος, Εργοφυσιολόγος, Αθλητ. Διατροφολόγος), Δημήτρης Στεργιόπουλος, (Γυμναστής Κ20, Ακαδημίες ΠΑΕ AEK), Χρήστος Γάτσης (CEO της Target Sport και αδειοδοτημένος διαμεσολαβητής Μετεγγραφών FIFA).
Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, ξετυλίγοντας την προσωπική του εμπειρία και θαυμαστή πορεία, εμπνέοντας με τον ενθουσιώδη λόγο και ζητώντας μας να διαγράψουμε την φράση «δεν γίνεται», κυνηγώντας τους στόχους και τα όνειρα μας κόντρα σε κάθε είδους αντιξοότητες.
Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει για τους ομιλητές αναμνηστικά δώρα που τα πρόσφεραν στο τέλος νεαροί αθλητές, καθώς και ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Αδαμόπουλος.
  Καλαϊτζής: Περισσότερο έτοιμος ψυχοπνευματικά…
Στο τέλος της ημερίδας ο Γιώργος Καλαϊτζής μιλώντας στο «Θ» πρόσθεσε τα παρακάτω:
«Είναι πολύ ωραία πρωτοβουλία και εύχομαι να γίνει θεσμός. Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σε όλα τα θέματα, από ανθρώπους που είναι πολύ εξειδικευμένοι ο καθένας στον τομέα του.
Εμείς προσπαθούμε να δώσουμε την πληροφορία και το ερέθισμα, από εκεί και πέρα ο καθένας πρέπει να την πάρει, να την επεξεργαστεί και να την κάνει πράξη.
Το θέμα των ταλέντων είναι πολύ καίριο. Είναι μια πολύ ωραία λέξη. Άλλοτε τα ταλέντα προχωράνε και άλλοτε χάνονται. Χρειάζεται να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Δεν αρκεί, π.χ. στο μπάσκετ, να έχει μόνο μακριά χέρια και μακριά πόδια. Πρέπει κάθε μέρα να δουλεύει, να κερδίζει και κάτι, να αποδεικνύει ότι είναι ταλέντο, περισσότερο στο μυαλό, παρά στα υπόλοιπα.
Έχω την τύχη να δουλεύω σε ένα μεγάλο κλαμπ, ‘όπου όλα έχουν μπει σε μια πολύ καλή βάση και προσπαθούμε όλο αυτό να το εξελίξουμε και να συμπαρασύρουμε κι άλλες ακαδημίες με τον τρόπο που δουλεύουμε εμείς. Τα καινούργια παιδιά είναι πολύ πιο έξυπνα, έχουν πιο εύκολη την πληροφορία και μπορούν να κυνηγήσουν και να κατακτήσουν τους στόχους τους πολύ πιο εύκολα, απ’ ότι οι προηγούμενες γενιές.
Η κρίση έχει βάλει τον ελληνικό αθλητισμό και τον έχει βάλει σε πιο πραγματικές βάσεις, ξεφεύγοντας λίγο από τα οικονομικά οφέλη που όλοι προσπαθούσαν να αποκομίσουν κάνοντας αθλητισμό. Θεωρώ μέσα από την κρίση θα βγουμε κερδισμένοι σαν κράτος.
Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι διαφορετικό. Είναι πολύ δύσκολος και επίπονος και απαιτεί τρομερές θυσίες. Στατιστικά, στο μπάσκετ, φτάνει σε υψηλό επίπεδο ένα στις 2-3.000 παιδιά. Όταν στοχεύεις στον πρωταθλητισμό πρέπει να είσαι πνευματικά και ψυχικά πιο πολύ έτοιμος και αυτό μετράει περισσότερο από την αγωνιστική ικανότητα.». Χ.Ε.

***  Έγιναν οι απονομές του ιστιοπλοϊκού 3ημέρου «Γεώργιος Καρέλιας» 
Την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση απονομών του ΝΑΣΚ Αίολος, για το ιστιοπλοϊκό τριήμερο που διοργάνωσε για 19η χρονιά εις μνήμην του δωρητή του Γεωργίου Ανδρ. Καρέλια.
Η βραδιά φιλοξενήθηκε μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου και περιλαμβανε χαιρετισμούς και βράβευση αθλητών, οι οποίοι αγωνίσθηκαν στον καθιερωμένο αγώνα ανοιχτής θαλάσσης.
Ανάμεσα σε άλλους επισήμους ήταν και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, συνεχάρη τους αθλητές και ευχαρίστησε την οικογένεια Καρέλια για τη μεγάλη και διαχρονική προσφορά της στην πόλη της Καλαμάτας και στην ευρύτερη περιοχή, με την επαγγελματική αποκατάσταση χιλιάδων - κυριολεκτικά - πολιτών διαχρονικά και την υποστήριξη κάθε φορέα και κάθε εκδήλωσης κοινωνικού, πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα.
Ανέφερε, επίσης, ότι στον προγραμματισμό του Δήμου Καλαμάτας είναι η κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο του προλιμένα, για την αξιοπρεπή στέγαση όλων των ναυταθλητικών σωματείων. Αυτό θα γίνει μετά την επικαιροποίηση του master plan του λιμένα Καλαμάτας.
Οι νικητές
Γενική Κατάταξη
1) ΤΟΛΜΗ ΙΟΝΕ
Κυβερνήτης: Γιάννης Σαραντόπουλος
Πλήρωμα: Σινάπη Μάρθα, Κοτσαρίνης Παναγιώτης, Τσαγκλής Βασίλης, Γεωργούλης Γιώργος, Δελικούρα Έφη.
2) ELMESKY Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ
Κυβερνήτης: Ευάγγελος Αναγνωσταράς
Πλήρωμα: Κάγκαρης Χαράλαμπος, Πλεμενόπουλος Γιώργος
3) BLUE LINE Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ
Κυβερνήτης: Δρακόπουλος Γιώργος
Πλήρωμα: Κατσάνη Μάνια, Μπουσούνης Μπάμπης, Ναυροζίνης Γιώργος, Μπουσούνη Φωτεινή, Κούβελα Σέφη, Σιψά Ιωάννα, Δρακόπουλος Παναγιώτης junior.
ΣΚΕΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΟΡΩΝΗ
1) ΤΟΛΜΗ ΙΟΝΕ
2) ELMESKY Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ
3) FIDEL Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ
Κυβερνήτης: Αλεφατζής Δημήτρης
Πλήρωμα: Ανδριανόπουλος Βαγγέλης, Χανδρινού Μάρσια.
ΣΚΕΛΟΣ ΚΟΡΩΝΗ - ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ
1) ΤΟΛΜΗ ΙΟΝΕ
2) BLUE LINE Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ
3) FIDEL Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ
 ΣΚΕΛΟΣ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
1) ELMESKY Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ
2) ) ΤΟΛΜΗ ΙΟΝΕ
3) BLUE LINE Ν.Α.Σ.Κ. ΑΙΟΛΟΣ
~

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΊΟΥ  2018 :                         
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 02  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html  .- 
~ * Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html   .- 
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή  04  Μαΐου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html  .  -
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .-Σάββατο 05  Μαΐου  2018  :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/news.html .-                                                                                                                             
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018 
 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/05/news.html   .-  

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 07 Μαΐου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html   -

 ~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη  08  Μαΐου  2018 :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας , Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018-09-2018.html .-  
 ~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας ,
Πέμπτη  10  Μαΐου  2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018-10-2018.html .-

~*  Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας . Παρασκευή  11Μαϊου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018.html .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018   :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_11.html .   

~*Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Κυριακή  13  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018.html .-  ~*Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_14.html .- ~*Εφημερίδα  Αρφαρά  2018 ,Τα  Νέα μας .
Τρίτη 15  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018_15.html .- ~* Εφημερίδα Αρφαρά  2018  , Τα  Νέα μας .Τετάρτη  16 Μαΐου 2018   :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_16.html.  .-  

 ~* Εφημερίδα μας Αρφαρα , Τα  Νέα μας .Πέμπτη 17 Μαΐου  2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .-  ~* Εφημερίδα Αρφαρά  Τα  Νέα μας .Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .- 
~*
Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας  .Σάββατο 19 Μαΐου 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/19-2018.html .- 

~* Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .
Κυριακή 20  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_20.html  .-  
~* Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Δευτέρα 21  Μαΐου  2018
  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html .-  ~*Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .Τρίτη 22 Μαΐου 2018   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html  .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρα , Τα Νέα μας .
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_23.html .-
~*Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Πέμπτη 24  Μαΐου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_24.html  .-
~*ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 25  Μαΐου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_25.html  .-  
~*ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
  :                                                                                               http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_26.html  .-  
~* ΑΡΦΑΡΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.Κυριακή 27 Μαΐου  2018:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_27.html .- 
~*ARFARA- ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 28  Μαΐου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/arfara.html .- ~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 29 Μαΐου  2018  :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/05/arfara_29.html  .- 
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 30-005-2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/05/arfara.html .-
~*  
: ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/05/arfara_31.html  .-

 
***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4084 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 386   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--


1.- Θαύμα σε 30χρονη στον Λυκαβηττό :
https://youtu.be/VYrcYe_sOSU  .-

2.- ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ _ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ! : https://youtu.be/vkYbslKXPaI     .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου