ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 03 Ιουλίου 2015

ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   :
~ Είμαι  Υπερ  της ΕΛΛΑΔΑΣ ! Υπέρ  της Ευρώπης και Κατά  της Γερμανο-επικρατείας  !

ΚΑΠΙΤΑΛ   ΚΟΝΤΡΟΛΣ ! ;
***
-  Συγκίνηση προκάλεσε η κίνηση ενός ζευγαριού τουριστών που πήγε σε cafe της Ελούντας, ήπιε, πλήρωσε, αλλά η έκπληξη ήλθε μετά.
-  Πάνω στο λογαριασμό έγραψε: Sorry for our goverment!
-  Δείτε την απόδειξη με τη συγγνώμη, όπως την ανέβασε η επιχείρηση στο facebook
 ΧΡΕΩΚΟΠΟΙΑ !;
~
*** 
-  Όταν κλείνουν οι τράπεζες στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστούν μήνες για να ξανανοίξουν. Όσοι υποστηρίζουν πως θα ανοίξουν την Δευτέρα είτε δεν ξέρουν τι τους γίνεται είτε λένε για πολλοστή φορά ψέματα.
Δεν έχει κανένα νόημα να ανοίξουν οι τράπεζες αν δεν έχουν τίποτα να δώσουν. Τα υπόλοιπα του ELA εξαντλούνται και είναι θέμα χρόνου να εξατμιστούν...
Ανοιχτές τράπεζες χωρίς χρήματα είναι το ίδιο με τις κλειστές τράπεζες συν το γεγονός πως θα κινδυνεύουν να καταστούν στόχοι αγανακτισμένων που θα ζητούν καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις...
Το κλείσιμο των τραπεζών την περασμένη εβδομάδα αποτελεί την αρχή της ελληνικής κατάρρευσης. Μιας κατάρρευσης που οδηγεί σε κατάργηση των μισθών, των συντάξεων και ό,τι έχει απομείνει από καταθέσεις...
Ακόμη και αν γίνει ένα θαύμα και η ΕΚΤ αυξήσει τον ELA ο τρόμος που έχουν προκαλέσει στους Έλληνες οι ουρές στα ATM θα τους οδηγήσει να εξαφανίσουν οποιαδήποτε ρευστότητα σε ώρες. Ο φόβος αυτός θα κρατήσει για χρόνια...
Θα περιγράψω όσο πιο απλά μπορώ γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις που καταβλήθηκαν πριν ένα μήνα την 1η Ιούνη ήταν οι τελευταίοι και τελευταίες της εποχής της ευημερίας με δανεικά.
Οι περισσότεροι Έλληνες στην 1η Ιουλίου 2015 δεν πληρώθηκαν ή έλαβαν έναντι το οποίο εισπράττουν με όριο αναλήψεως 50 ευρώ την ημέρα.
Ο ίδιος, αυτό το μήνα, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, δεν μπορώ να πληρώσω τον ΟΑΕΕ για το μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, τον ΦΠΑ και προφανώς δεν έχει κανένα νόημα να τρέξω να υποβάλω τη φορολογική μου δήλωση.
Κατά συνέπεια μπορώ ασφαλώς να συμπεράνω πως οι συντάξεις και οι μισθοί του επόμενου μήνα δεν μπορούν να πληρωθούν. Εκτός αν ο κ. Τσίπρας έχει βρει πετρέλαιο στα θεμέλια του Μεγάρου Μαξίμου.
Το πιθανότερο είναι οι τράπεζες την επόμενη εβδομάδα να κλείσουν ερμητικά επ’ αόριστο. Κάθε οικονομική δραστηριότητα θα νεκρώσει για καιρό.
Η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα προκειμένου να ξεγελάσει την "πείνα" των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων θα μοιράσει βεβαιώσεις οφειλών οι οποίες δεν θα έχουν καμιά αξία.
Μια χώρα με νεκρή οικονομία χωρίς ευρώ είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να σχεδιάζει τη νέα δραχμή. Αν και δεν προβλέπεται νομική φόρμουλα εξόδου από το ευρώ, αυτή θα βρεθεί.
Στη δραχμή η χώρα μπορεί να βρεθεί μόνο από ατύχημα. Αυτό θα συμβεί γιατί σε διάστημα ημερών μετά τη Δευτέρα το κλείσιμο των τραπεζών θα φέρει ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ...
Ήδη, παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα στις εισαγωγές.
Αν και στο μυαλό κάποιων στην κυβέρνηση υπάρχει σχεδιασμός να υφαρπάξουν την ψήφο για το ΟΧΙ και να οδηγήσουν τη χώρα στη δραχμή, δεν θα προλάβουν γιατί θα τους προλάβει η ανθρωπιστική κρίση.
Οι επόμενες διαπραγματεύσεις με Μέρκελ, Ολάντ και Σόιμπλε θα αφορούν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Σε αυτές τις συνθήκες οι εξελίξεις θα καταστούν ανεξέλεγκτες για την κυβέρνηση.
Η ζημιά στη χώρα θα έχει γίνει όμως...
Η ζημιά θα είναι οικονομική αφού από το Φθινόπωρο ακόμη και εντός ευρώ η χώρα θα χρειαστεί να ξεκινήσει να χτίζεται εξ αρχής πάνω στα ερείπια.
Η ζημιά είναι πολιτική, κοινωνική και ηθική αφού ο κ. Τσίπρας επέλεξε αντί να διχάσει το συνονθύλευμα που τον έφερε στην εξουσία να διχάσει την ελληνική κοινωνία για να καλύψει τα λάθη του.
Μοιραία όποια κυβέρνηση και να βγει από αυτήν την λαίλαπα, η μόνη επιλογή που θα έχει να προστατέψει τη χώρα από την ανθρωπιστική κρίση θα είναι η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη. Κώστας Στούπαςcapital.gr
~
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της απόρρητης συνομιλίας της Μέρκελ για το χρέος μόνο στο Voicenews.gr
merkel
- Σύμφωνα με τις υποκλοπές της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η Μέρκελ είχε μεγάλες αντιρρήσεις για κούρεμα του ελληνικού χρέους από το 2011. Οι κοριοί λοιπόν έπιασαν την εξομολόγηση της Μέρκελ για το ελληνικό χρέος. Όπως γράφετε πως είχε μεγάλες αμφιβολίες για το αν ένα κούρεμα θα ήταν αυτό που θα βοηθούσε. Επίσης φαίνεται πως ήταν χαμένη στο αν έπρεπε να υπάρξει κούρεμα ή να δοθεί χρηματικό πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα.
~



~~ ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα , θα έχουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών !!!
~ Πρόβλεψη : Αποτέλεσμα  δημοψηφίσματος  56% θα  είναι  το  ΝΑΙ  !
~ ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Εκλογές  Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη 2015  !

ΟΧΙ  διχαστικό κλήμα την ώρα του δημοψηφίσματος !
~ ΟΧΙ  στην  επανάληψη του διχασμού και του εμφυλίου του 1915  !!
~ ΟΧΙ  σε ώρα κλείσιμο των τραπεζών και στις ουρές των ATM , με  αύξηση μισθού  κατά  100.000 ευρώ στο πρόεδρο (κομματικό) κ. Σ. Τσοτσορό ! Συνολικά 340.000 ευρώ  ετήσιας αποζημίωσης !!
~ ΟΧΙ στην ασυνεννοησία  των πολιτικών μας σε κρίσιμες ώρες της  πατρίδας !
~ ΟΧΙ στο πόλεμο ! Όχι στον εμφύλιο !  ΟΧΙ  στην φτώχεια  ! στην ανεργία  !  ................ Ο  Θεός  ας  φυλάξει την Ελλάδα  μας  !
~
~ Δημοσκόπηση ALCO: Το ΝΑΙ φτάνει το 44,8% και το ΟΧΙ στο 43,4% και το 74% υπέρ του ευρώ!
Το 61% των πολιτών πιστεύει ότι με το όχι υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων και μόλις το 15% που θέλει εθνικό νόμισμα
ellada europi dimoskopisi
-   Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η “μάχη” είναι οριακή καθώς η διαφορά είναι κοντά στη μιάμιση μονάδα, μέσα στο όριο δηλαδή του στατιστικού λάθους.
Η διαφορά μεταξύ του “ναι” και του “όχι” σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα Το Έθνος είναι 1,4%
Σύμφωνα με την alco στην πρόθεση ψήφου το “ναι” παίρνει ποσοστό 41,5%, ενώ το “όχι” ποσοστό 40,2% . Στην αναγωγή επί των έγκυρων το “ναι” συγκεντρώνει ποσοστό 44,8% ενώ το “όχι” συγκεντρώνει ποσοστό 43,4%
Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που κινείται στο 11,8%
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 61% των πολιτών πιστεύει ότι με το όχι υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ.
Παράλληλα και ενώ το “ναι” στο δημοψήφισμα έχει μικρότερο ποσοστό, ένα μεγάλο ποσοστό 74% λέει ναι στο ευρώ και ένα ποσοστό 15% που θέλει εθνικό νόμισμα.
Ο Κ. Παναγόπουλος, διευθύνον σύμβουλος της Alco, επεσήμανε ότι η δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη και την Τετάρτη, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης η τάση ήταν υπέρ του ναι, ωστόσο η διαφορά είναι μικρή και στα όρια του στατιστικού λάθους.
Είναι μια διαφορά που μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή, οι τελευταίες ώρες πριν την κάλπη μπορούν να αλλάξουν πολλά και έτσι οι δύο πλευρές επιδίδονται σήμερα με μεγάλες συγκεντρώσεις στη μάχη των εντυπώσεων.
~
*** 3 Ιουλίου 
Ανατολίου (1) πατριάρχου Κων/λεως, ποιητού των ομωνύμων Στιχηρών (†458). Μαρτύρων Υακίνθου (†108), Θεοδότου, Θεοδότης (†712), Γολινδούχ, Διομήδους, Ευλαμπίου και Ασκληπιάδου του «επιτηδειωτάτου» και ομολογητού Μάρκου και Μωκιανού. Οσιομάρτυρος Γερασίμου του εκ Μεγάλου Χωρίου (Ευρυτανίας †1812). Οσίων Φιλίππου επισκόπου και Ανατολίου, των Ρώσων και Ιωακείμ, του εν Αχαία (†ιζ΄ αι).
(1) Ο άγιος Ανατόλιος, ο οποίος ήταν ιερέας και αντιπρόσωπος της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας, κατά το έτος 449 έγινε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Στον πατριαρχικό θρόνο, τον πρότεινε ο μονοφυσίτης Πατριάρχης Αλεξανδρείας Διόσκορος Α`, ελπίζοντας ότι θα τον έχει συνεργό του. Όμως δεν κατόρθωσε να πετύχει τα σχέδιά του, γιατί πρώτος ο Ανατόλιος ήταν αυτός που υπέγραψε την καθαίρεση του Διόσκουρου στη Δ` Οικουμενική Σύνοδο, που έγινε στην Χαλκηδόνα και ενέταξε στα δίπτυχα το όνομα του αγίου Φλαβιανού, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τον οποίο είχε καθαιρέσει ο Διόσκορος κατά την ληστρική Σύνοδο της Έφεσου το 449. Επιπλέον έστειλε επιστολές προς όλους τούς επισκόπους να αναθεματίσουν τους αιρετικούς. Ο Ανατόλιος αφού ποίμανε σωστά και με τον καλύτερο τρόπο την Εκκλησία, θανατώθηκε άδικα από τούς αιρετικούς το 458.
03/07 Απολυτίκιο Αγ. Υακίνθου - 3 ΙΟΥΛΙΟΥ :
https://youtu.be/NpVp4ejZP_A?list=PL0186FD07E99A39E4 ,

~
*** Συγκροτήθηκε με διαφωνίες χθες η μεσσηνιακή επιτροπή υποστήριξης του «όχι»         
      
Τη συμμετοχή τους στη μεσσηνιακή επιτροπή υποστήριξης του «Όχι» γνωστοποίησαν χθες, προσυπογράφοντας το σχετικό κείμενο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και απλοί πολίτες, κατά τη διάρκεια σχετικής συνάντησης στο Δημαρχείο Καλαμάτας.
Στο κείμενο που αναγνώστηκε, αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα πως «η διεξαγωγή δημοψηφίσματος μετά από πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, ήταν αναπόφευκτη αλλά βαθιά δημοκρατική πολιτική πράξη, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της Ελλάδας. Αδιέξοδο που προκάλεσαν με αποκλειστική τους ευθύνη οι δανειστές, αφού, παρότι αρχικά αποδέχθηκαν την ελληνική πρόταση ως "καλή βάση συζήτησης", την επόμενη την πέταξαν στα “σκουπίδια”. Ωμά, κυνικά και εκβιαστικά έδωσαν, ως τελεσίγραφο, μια δέσμη σκληρών μέτρων, χωρίς ρύθμιση - μείωση του χρέους και αναπτυξιακή χρηματοδότηση της χώρας μας».
Σύμφωνα με το κείμενο, «ένα δυνατό "ΟΧΙ" δίνει δύναμη στην Ελλάδα και στην κυβέρνησή της να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για μια βιώσιμη, δίκαιη και αξιοπρεπή συμφωνία. […] Αυτό είναι το διακύβευμα της Κυριακής και όχι το παραπλανητικό και εκβιαστικό "ευρώ ή δραχμή". Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη. Επιμένουμε, όμως, στην Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης και όχι της λιτότητας και της υποταγής στον κ. Σόiμπλε».
  Ποιοι συμμετέχουν                                                                                                                                                                                          Στην επιτροπή μετέχουν οι: Αγρίου Σταυρούλα, Βασ. Αμανατίδης, Αικατερίνη Αργυροπούλου, Κωνσταντίνα  Βουδούρη, Κων. Γκόνης, Γ. Γιαννόπουλος, Φιλ. Γράμπας, Δημ. Δριμής, Φεβρωνία Εξακουστίδου, Σωσώ Καραμπάτσου, Χαρά Κιουρή, Γιώτα Κοζομπόλη, Δημ. Κουπούζος, Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος, Π. Κωνσταντινέας, Ναυσικά Λαγωνικάκου, Νικολίνα Λέκκα, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Μιχ. Μιχαήλ, Παν. Μουλάς, Ι. Μούντανος, Παν. Μπασάκος, Ηλίας Μπιτσάνης, Ι. Μπιτσάνης, Σπ. Μωρακέας, Κων. Ξηρογιάννης, Νικ. Πατσαρίνος, Θαν. Πετράκος, Αναστ. Πολυχρονόπουλος, Δημ. Πράττης, Σπ. Σαρδέλης, Γ. Σκαλαίος, Δημ. Σπυρόπουλος, Χρ. Σταματόπουλος, Κων. Σφαλτός Θεόδ. Τζανετάκης, Μαν. Μάκαρης, Παν. Αλούπης, Μαρία Βεργινάδη, Κων. Γεωργακίλας, Ι. Θεοφιλόπουλος, Σταμ. Μπεχράκης, Δημ. Φαββατάς, Νικ. Καραμπάτσος, Κων. Τσορώνης, Δημ. Σιψάς, Νώντας Βουδούρης, Ηλίας Σακελλαριάδης και Σπ. Κρασσακόπουλος.
  Δεν υπέγραψαν
Στη συνάντηση, εκτός των περισσοτέρων από τους παραπάνω, παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος των Εργαζομένων στην Π.Ε. Μεσσηνίας Θαν. Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΛΓΟ-Δήμητρα Παν. Κάτσαρης, ο αντιπρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Βαρθ. Φουντουλάκης και η εκπαιδευτικός Χριστίνα Λαδά, οι οποίοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους με σημεία του κειμένου και δεν το είχαν υπογράψει έως αργά χθες το απόγευμα.      
 ~
*** «Ναι» είπαν χθες στο δημοψήφισμα δεκάδες Μεσσήνιοι σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα         
     
Δυναμικό «παρών» έδωσαν χθες οι Μεσσήνιοι, μέλη ή ψηφοφόροι πολλών κομμάτων, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, έπειτα από πρωτοβουλία πολιτών, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία του δήμαρχου Καλαμάτας, Παν. Νίκα, ο οποίος επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, πως την Κυριακή κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας και τόνισε πως δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει Βόρεια Κορέα ή Αλβανία. Πρόσθεσε πως από την επιστροφή στη δραχμή ωφελούνται όσοι είχαν καταθέσεις στο εξωτερικό και επανέλαβε την κρισιμότητα του δημοψηφίσματος.
Τον διαδέχθηκε στο βήμα ο καθηγητής Οικονομικών Παν. Καζάκος. Δήλωσε ανεπιφύλακτα υπέρ του «ναι», καθώς, όπως τόνισε, το «όχι» οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες και δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου, με αποτέλεσμα να διακυβεύονται πολλά. Χαρακτήρισε παραπειστικό το ερώτημα του δημοψηφίσματος, πρόσθεσε πως λειτουργεί διχαστικά και υπογράμμισε ότι το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στην ευρωζώνη. Μέμφθηκε την κυβέρνηση για τη διακοπή της διαπραγμάτευσης και σημείωσε ότι η λύση στο αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας δεν μπορεί να έλθει εκτός της ευρωζώνης.
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως η όποια συμφωνία επιτευχθεί θα είναι επώδυνη, ενώ οι συνέπειες από το «όχι» θα είναι πολύ βαρύτερες από την όποια επώδυνη συμφωνία. Κατέληξε λέγοντας πως δε βοηθά η συμπαράσταση της Βενεζουέλας, αλλά ούτε και η σύμπραξη με την ακροδεξιά στην Ευρώπη ή αλλού, υπογραμμίζοντας πως αυτή η συμπαράταξη θα έπρεπε να μας ξυπνήσει.      Χ.Χ.
 ~
*** Στην Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο ο Αντώνης Σαμαράς

Στη Μεσσηνία θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να φτάσει το Σάββατο και θα παραμείνει στην Καλαμάτα, όπου θα έχει συναντήσεις με πολίτες. Την Κυριακή θα βρίσκεται στην Πύλο, προκειμένου να ψηφίσει στο δημοψήφισμα. - 
~
*** 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Χθες ήταν η πρώτη μέρα αυτόν το δύσκολο καιρό τον οποίο οι Έλληνες περνάμε, που επέτρεψα στον εαυτό μου την πολυτέλεια να βιώσει την απόλυτη θλίψη. Απόλυτη θλίψη, γιατί, όπως μετέδωσε το Russia Today, «η Ελλάδα έγινε το πρώτο ανεπτυγμένο έθνος που χρεοκόπησε στις διεθνείς υποχρεώσεις του», ενώ το CNN μετρούσε αντίστροφα το χρόνο. Απόλυτη θλίψη, γιατί ο επικεφαλής του ΔΝΤ επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες της Αλβανίας, διαβεβαιώνοντας ότι είναι ασφαλείς από την επιδείνωση της κρίσης στην Ελλάδα. Απόλυτη θλίψη, για τις ουρές των συνταξιούχων στις τράπεζες. Απόλυτη θλίψη, για τις ουρές των αυτοκινήτων στα βενζινάδικα. Απόλυτη θλίψη, για τις ουρές στα super markets, τις μόνες επιχειρήσεις που δουλεύουν. Και με ένα αθέατο πλήθος να μην μπορεί να συμμετέχει σ’ αυτή την ουρά. Απόλυτη θλίψη, γιατί επί πέντε χρόνια ο καθένας μας βίωνε μεν το Γολγοθά του, υπομένοντας, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ορθοποδήσουμε. Τι, άραγε, όμως, εννοούσε εκείνο το σύνθημα «ελπίδα για όλους» της 26ης Ιανουαρίου 2015; Απόλυτη θλίψη, γιατί λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε τρίτο μνημόνιο και δεν προχώρησε στο συμβιβασμό λίγες, έστω, μέρες πριν. Απόλυτη θλίψη, γιατί «εκκλήσεις», όπως του επικεφαλής του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητή Κωνσταντίνου Τσουκαλά, του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου, δεν εισακούσθηκαν νωρίτερα. Μήπως γιατί ο θόρυβος του διεθνούς παίκτη Γιάννη Βαρουφάκη σκέπαζε τα πάντα; Μήπως γιατί η απειρία του Έλληνα πρωθυπουργού έχει το βαρύ τίμημά της; Μήπως γιατί στο νέο αυτό σώμα «κατοικεί» ό,τι το παλιό; Απόλυτη θλίψη, γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δε βγαίνει από την αδράνεια να συγκαλέσει, έστω, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Απόλυτη θλίψη, γιατί αυτή τη μέρα, τη χθεσινή, δε μας άξιζε να τη βιώσουμε ως έθνος. Παρακαλώ, δε, τους καθημερινά απασχολούμενους, όχι με την καθόλα σεβαστή διαφωνία, αλλά με την ανούσια προπαγάνδα, να σκεφθούν, για πρώτη ίσως φορά, πως για κάποιους ανθρώπους σ’ αυτή τη χώρα η αξιοπρέπεια δεν αποτελεί απλά μια λέξη, ενίοτε κενή περιεχομένου, αλλά στάση ζωής. Αυτό τουλάχιστον ας το σεβαστούν. Έναν όρκο έδωσα χθες στον εαυτό μου: Αυτή τη μέρα, την 1η Ιουλίου, μέχρι να πεθάνω, θα αφήνω ένα δάκρυ, σκληρό σαν διαμάντι, να χαρακώνει το πρόσωπό μου. Σαν φόρο τιμής στη χαμένη μου αξιοπρέπεια…Άντα Αποστολάκη - 
~
***  Δημοψήφισμα 2015: Το ΣτΕ αποφασίζει αν θα γίνει τελικά ή όχι;           
Τι υποστηρίζουν οι δύο πολίτες που προσέφυγαν στο δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση της διαδικασίας ως αντισυνταγματικής
Δημοψήφισμα 2015: Το ΣτΕ αποφασίζει αν θα γίνει τελικά ή όχι;
Δυο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες του δημοψηφίσματος, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να κρίνει αν οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του είναι σύμφωνοι με το Σύνταγμα.
Το μεσημέρι συγκαλείται εκτάκτως η Ολομέλεια για να κρίνει την προσφυγή δυο πολιτών που χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα αντισυνταγματικό και παράνομο και ζητούν το "πάγωμα" του. Παράλληλα, θα αποφανθούν και για την τύχη της παρέμβασης 17 δικηγόρων οι οποίοι τάσσονται υπέρ της διενέργειας του δημοψηφίσματος και της σχετικής απόφασης του υπουργικού Συμβουλίου. Η κρίσιμη απόφαση της Ολομέλειας θα δημοσιευθεί σήμερα αφού θα έχει προηγηθεί διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών και θα κρίνει εάν θα διεξαχθεί ή όχι το δημοψήφισμα.
Δικαστικοί κύκλοι, ωστόσο, εκτιμούν ότι η νομολογία του δικαστηρίου δεν δίνει πολλά περιθώρια στους δικαστές και αυτό γιατί θεωρείται δύσκολο να κριθεί μια κυβερνητική απόφαση (πράξη του υπουργικού συμβουλίου), καθώς το δικαστήριο κρίνει τη συνταγματικότητα νόμων.
Τι λέει η προσφυγή
Οι προσφεύγοντες αναφέρονται στους όρους διεξαγωγής του δημοψηφίσματος υποστηρίζοντας ότι:
- προσκρούουν στο άρθρο 44 του Συντάγματος και στο νόμο 4023/2011 που αφορά τους κανόνες διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων.
- δεν επιτρέπεται να τίθεται σε δημοψήφισμα ερωτήματα τα οποία "ανάγονται στη διαχείριση της δημοσιονομικής πολιτικής και την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτει ή επηρεάζουν άμεσα (δυσμενώς ή ευμενώς) την δημοσιονομική κατάσταση του κράτους".
- τα κείμενα των θεσμών έχουν "σαφέστατο και σχεδόν αποκλειστικό οικονομικό αντικείμενο και άμεσο δημοσιονομικό αντικείμενο στην λειτουργία του κράτους και την χρηματική επάρκεια για αντιμετώπιση των κρατικών δαπανών".
- το ερώτημα δεν διατυπώνεται με σαφήνεια -όπως απαιτεί ο νόμος- αλλά είναι πολυσύνθετο, περιγράφεται με ειδικούς τεχνικούς και επιστημονικούς όρους, οι οποίοι είναι "αδύνατον να γίνουν κατανοητοί από την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων".
- δεν προσδιορίζονται "έστω κατά προσέγγιση" οι νομικές και οι οικονομικές συνέπειες στην κρατική λειτουργία και την κοινωνική ζωή του τόπου "εκ της υιοθετήσεως της μίας ή της άλλης εκ των δύο ζητουμένων απαντήσεων".
- δεν τηρείται το εύλογο χρονικό διάστημα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, που έχει ως αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατη την ενημέρωση του εκλογικού σώματος.
Ο αντίλογος
Οι 17 δικηγόροι με την παρέμβαση τους στρέφονται σε βάρος των δυο πολιτών και ζητούν να απορριφθεί η προσφυγή τους υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι:
- η προκήρυξη δημοψηφίσματος –όπως και η άρνηση ή η παράλειψη προκηρύξεως του– δεν συνιστά εκτελεστή διοικητική πράξη προσβλητή με αίτηση ακυρώσεως.
- Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το άρθρο 100§1β Σ., ο έλεγχος του κύρους και των αποτελεσμάτων δημοψηφίσματος που ενεργείται κατά το άρθρο 44§2 Σ. υπάγεται στην αρμοδιότητα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου
- τα δύο έγγραφα που τίθενται σε δημοψήφισμα άπτονται ζητημάτων που αφορούν την ίδια την κυριαρχία του ελληνικού κράτους στο σύνολό της
- η αναφορά στο άρθρο 44 παράγραφος 2 εδάφιο β' του Συντάγματος που εισάγει εξαίρεση στα "δημοσιονομικά” νομοσχέδια δεν αφορά το προκηρυχθέν δημοψήφισμα αφού ούτε "ψηφισθέν νομοσχέδιο” είναι το αιτούμενο του δημοψηφίσματος ούτε βέβαια "δημοσιονομικό".
- Έστω και αν η ελληνική πολιτική τάξη υπήρξε απόλυτα φειδωλή στην ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 44 του Συντάγματος αφού επί 41 χρόνια (μετά το διεξαχθέν δημοψήφισμα για την μορφή του πολιτεύματος το 1974), υπάρχουν ευρωπαϊκά και διεθνή παραδείγματα δημοψηφισμάτων που καθιστούν τον ισχυρισμό των αιτούντων αβάσιμο. Έτσι, στην Γαλλία και στην Ολλανδία το 2005 τέθηκε ενώπιον του γαλλικού και του ολλανδικού λαού ερώτημα για την έγκριση ή μη του Ευρωσυντάγματος, ενός ζητήματος απείρως πιο "πολυσύνθετου” και "περιγραφόμενου με ειδικούς τεχνικούς και επιστημονικούς όρους” οι οποίοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι ήταν "αδύνατο να γίνουν κατανοητοί από τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων”, καθώς ήταν αποτέλεσμα πολύχρονων και επίμοχθων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα νομικά τους επιτελεία στο ανώτατο κρατικό επίπεδο.
- Στην περίπτωση του επίδικου δημοψηφίσματος, η ημερομηνία του Προεδρικού Διατάγματος που το προκηρύσσει είναι η 28/06/2015, οπότε η ημερομηνία της 05/07/2015 είναι "εντός τριάντα ημερών από τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος”. Αν ο νομοθέτης επιθυμούσε να προσδιορίσει μια ελάχιστη χρονικά "προεκλογική περίοδο” θα το έπραττε, κάτι το οποίο ωστόσο δεν προκύπτει από τις σχετικές διατάξεις.
- Το πλήρες κείμενο της πρότασης των Τριών Θεσμών προς την Ελληνική Κυβέρνηση, επί της οποίας διεξάγεται το προκηρυχθέν δημοψήφισμα, έχει δοθεί στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την επίσημη μετάφραση από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.
~
***  Βαρουφάκης: Δεν υπογράφω, παραιτούμαι αν επικρατήσει το ΝΑΙ     
"Θα βοηθήσω το νέο υπουργό Οικονομικών, όπου χρειαστεί..."
Βαρουφάκης: Δεν υπογράφω, παραιτούμαι αν επικρατήσει το ΝΑΙ
Την απόφασή του να παραιτηθεί τη Δευτέρα, αν επικρατήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης: "Θα βοηθήσω το νέο υπουργό Οικονομικών, όπου χρειαστεί...". Θα προτιμούσα να κόψω το χέρι μου παρά να υπογράψω συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση χρέους, συμπλήρωσε ο Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Είπε μάλιστα στο δημοσιογράφο ότι τις τελευταίες μέρες διάγει πολύ λιτό βίο, καθώς δεν θεώρησε πώς θα ήταν πρέπον να καθίσει και αυτός στην ουρά για τα 60 ευρώ!
~
***  Τρίτη μέρα στην ουρά οι συνταξιούχοι
Περιμένοντας και σήμερα για τα 120 ευρώ - Δείτε φωτογραφίες
ΟΥΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝΡΑΞΙΟΥΧΟΙ
-  Για άλλη μια μέρα, την τρίτη κατά σειρά, συνωστίζονται έξω από τις τράπεζες οι συνταξιούχοι, περιμένοντας για να πάρουν τα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους στην ουρά.
Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εξυπηρετούνται στα υποκαταστήματα των τραπεζών Alpha Bank, Εθνικής και Eurobank οι συνταξιούχοι των οποίων το όνομα ξεκινά από Ν και μέχρι και το Ω, ενώ κανονικά με σειρά προτεραιότητας εξυπηρετούνται οι δικαιούχοι στην Τράπεζα Πειραιώς.
ΟΥΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝΡΑΞΙΟΥΧΟΙ traepeamsoure2 traepeamsoure4 ΟΥΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝΡΑΞΙΟΥΧΟΙ
~
***  Κλυδωνισμοί, διαγραφές και φωνές στους ΑΝΕΛ για το δημοψήφισμα 
Μεγάλο ερώτημα η κυβερνητική σταθερότητα
ΚΑΜΜΕΝΟΣ
-   Κλυδωνισμούς, διαγραφές και παραιτήσεις προκαλεί στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Χθες το «ναι» στο δημοψήφισμα οδήγησε το βουλευτή Ηρακλείου Κωνσταντίνο Δαμαβολίτη, εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μετά τη διαγραφή του από τον Πάνο Καμμένο παρέδωσε και την έδρα του. Την θέση του καταλαμβάνει ο Γρηγόρης Μακαρώνας.
Όλα ξεκίνησαν χθες, Πέμπτη, το πρωί και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο γραφείο του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Δαμαβολίτης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα λέγοντας μάλιστα πως αν ζητηθεί η παραίτησή του θα παραδώσει την έδρα του και θα πάει σπίτι του.
Ένα τόνο πιο κάτω ο έτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης,  δήλωσε πως ο ίδιος θα ψηφίσει «ανοιχτές τράπεζες», ζητώντας παράλληλα να ακυρωθεί το δημοψήφισμα και να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο τρίτος βουλευτής των ΑΝΕΛ που διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική γραμμή ήταν ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος με δήλωσή του στη Βουλή σημείωσε ότι «η παρουσία της χώρας στο ευρώ είναι εθνικός μονόδρομος όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για εθνικούς λόγους».
«Ένα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό», τόνισε ο κ. Καμμένος.
Τελευταίος στη σειρά ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Nίκος Μαυραγάνης ο οποίος στο περιστύλιο της Βουλής με δήλωσή του ζήτησε την απόσυρση του δημοψηφίσματος, λέγοντας: «Παραμένω μεν μαχητής του ‘‘όχι’’ αλλά ζητώ να φύγει ένα νόθο δημοψήφισμα».
Τους τρεις τελευταίους ο Πάνος Καμμένος δεν τους διέγραψε επειδή δεν διαφοροποιήθηκαν ανοιχτά με την κεντρική γραμμή, αλλά εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το δημοψήφισμα.
Ωστόσο η δυσαρέσκεια της ηγεσίας εκφράστηκε δια στόματος της εκπροσώπου Τύπου Μαρίνας Χρυσοβελώνη η οποία, είπε ότι όλοι οι βουλευτές «τοποθετήθηκαν στην ολομέλεια της βουλής και είπαν "ναι" στο να γίνει το δημοψήφισμα, όπως επίσης έχουν τοποθετηθεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα λέγοντας "όχι" στα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές» σημειώνοντας με νόημα: «Τώρα αν άλλα λέμε και άλλα εννοούμε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» ενώ και η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, δήλωσε έκπληκτη από τη στάση των συναδέλφων της.
Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «έχουμε πόλεμο, δεν κάνουμε εκπτώσεις, όποιος δεν αντέχει φεύγει».
Το ερώτημα είναι πόσο βαθύ είναι το ρήγμα μέσα στους ΑΝΕΛ και πόσο μπορεί να επηρεάσει την κυβερνητική σταθερότητα.
~
***  Άθλια προσβολή από Γερμανούς τουρίστες- Κατέβασαν την ελληνική σημαία από αρχαιολογικό χώρο και την πήραν μαζί τους 
Oι φύλακες κάλεσαν την Αστυνομία μόλις αντιλήφθηκαν ότι έλειπε η σημαία...             
ellada01717






~ Μια απίστευτη προσβολή στην εθνική περηφάνια των Ελλήνων έγινε χθες στην Κέρκυρα, όταν δύο Γερμανοί  τουρίστες από τη Βαυαρία  κατέβασαν την ελληνική σημαία από το παλαιό Φρούριο στο νησί, την έκαναν κουβάρι την έκρυψαν σε μια αυλή κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν!
Οι δράστες  αρχικά επισκέφθηκαν τον ιστορικό χώρο και  φωτογραφήθηκαν.Αργότερα όμως  ξέκοψαν από το πλήθος,  υπέστειλαν την γαλανόλευκη από τον ιστό και την έβαλαν σε μια τσάντα με την οποία τη μετέφεραν στο ξενοδοχείο τους στα Γουβιά. Όταν οι φύλακες του Φρουρίου κάλεσαν την Αστυνομία μόλις αντιλήφθηκαν ότι έλειπε η σημαία.
Οι αστυνομικοί βρήκαν μερικούς νεαρούς από το γκρουπ των Γερμανών που υπέδειξαν τους ενόχους. Λίγο αργότερα, οι νεαροί εντοπίστηκαν στο δωμάτιό τους, συνελήφθησαν και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας του άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλου. Το αυτόφωρο, όπου παραπέμφθηκαν, τους επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι
~
***   Γεννηματά: Με κλειστές τράπεζες αδύνατο να γίνουν εκλογές   
«Πρέπει να βρεθεί μια λύση πρώτα»
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
-  «Με τις τράπεζες κλειστές, χωρίς πρόγραμμα είναι αδύνατο να γίνουν εκλογές» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο Mega.
Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι: «Πρέπει να βρεθεί μια λύση πρώτα. Αυτή τη στιγμή αυτό που θα προέχει είναι η απόφαση του ελληνικού λαού».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι: «Σε περίπτωση εξόδου θα κινδυνεύσουμε να βρεθούμε με πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανέργων και με ένα κοινωνικό κράτος που δεν θα μπορεί να βρεθεί δίπλα στον πολίτη».
~
***  Δένδιας: Μετά το «ναι» να πάμε ως εθνική ομάδα στους εταίρους
«Την επόμενη ημέρα από το "'όχι" θα βρεθούμε με πτωχευμένες τράπεζες»
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
-   «Μετά από μία συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του "ναι" μπορούμε να πάμε ως εθνική ομάδα στους εταίρους για μία καλύτερη συμφωνία» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι: «Μετά από ένα "όχι" η χώρα θα βρεθεί για πρώτη φορά μεταπολεμικά πτωχευμένη και με τις τράπεζες κλειστές».
«Την επόμενη ημέρα από το "'όχι" θα βρεθούμε με πτωχευμένες τράπεζες», επεσήμανε.
Σημείωσε ακόμη ότι: «Οι εταίροι καλώς ή κακώς θα εκλάβουν το "όχι" στο δημοψήφισμα σαν "'όχι" στο ευρώ» και πρόσθεσε πως: «Ο κ. Τσίπρας κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες από μία μεγάλη πλειοψηφία που είχε να φέρει τη χώρα σε δυσχερέστατη θέση».
Μάλιστα απαντώντας σε όσα λέγονται απο την κυβερνητική πλευρά για το λουκέτο στις τράπεζες είπε ότι: «Οι τράπεζες έκλεισαν με ΦΕΚ του ελληνικού δημοσίου».
~
*** ΒΟΜΒΑ: Δούρειος ίππος ξένων συμφερόντων ο Βαρουφάκης
baroufakistsipras
-  Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι με την προαναγγελλόμενη παραίτηση Βαρουφάκη θα καλυφθούν οι ευθύνες του Τσίπρα για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων και την τελική πτώχευση της χώρας.
Μερικοί λένε ότι ο Βαρουφάκης, γνωστός για τις επαγγελματικές σχέσεις του με τον Τζόρτζ Σόρος, δημιούργησε ένα αρνητικό κλίμα και μία συνολική κόντρα με τους ευρωπαίους, με αποτέλεσμα όσοι στοιχημάτιζαν υπέρ του οικονομικού ελληνικού κατήφορου και κατά του ευρώ, να κερδίσουν απίθανα χρήματα αυτούς τους 5 μήνες των ανεπιτυχών διαπραγματεύσεων .
Φαίνεται πως έγιναν πολύωρες συζητήσεις μέσα στους κόλπους των ΑΝΕΛ για το αν ο Βαρουφάκης είναι ένα δούρειος ίππος ξένων οικονομικών συμφερόντων. Μάλιστα τη φράση αυτή χρησιμοποίησε και ο βουλευτής Νίκος Μαυραγάνης κατά τη σημερινή διαφοροποίηση του. Αλλά και εντός των κόλπων του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στην «Αριστερή Πλατφόρμα», θεωρούν ότι ο Βαρουφάκης έπαιξε διάφορα παιχνίδια και έσπρωξε και αυτός τη χώρα στα βράχια.
Πήγες λένε ότι όσα λέγονται για τον Βαρουφάκη, είναι ένα σχέδιο σωτηρίας, μία έξοδος κινδύνου για τον κ. Τσίπρα , γιατί πιστεύουν ότι μπορεί η απομάκρυνση του Βαρουφάκη να απορροφήσει τους κραδασμούς και να δικαιολογήσει όλες τις αποτυχίες. Πράγμα πολύ δύσκολο, γιατί ο κεντρικός στόχος των Ευρωπαίων είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.
~
***  Σκάνδαλο: Mε κλειστές τράπεζες υπουργός της κυβέρνησης έτρωγε ψάρι στο Χίλτον
xilton
 -  Για μερικούς πέρα βρέχει, ας είν' καλά οι τσέπες μας και οι επενδύσεις μας στους κερδοσκόπους...
Τη στιγμή που η Ελλάδα έμπαινε σε καθεστώς άθετησης πληρωμών απο το ΔΝΤ, και η αντίστροφη μέτρηση για την ελληνική χρεοκοπία άρχισε, τη στιγμή που οι τράπεζες είναι κλειστές, η κακή οργάνωση της κυβέρνησης στέλνει τους συνταξιούχους στις ουρές για το 60άρι, κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με θαυμαστή ψυχραιμία ή και αδιαφορία εθεάθη στο Χίλτον, να δειπνεί με καμιά 12αριά άλλους "ψύχραιμους", πανάκριβα πιάτα και να ξοδεύει σε ακριβά κρασιά.
Μάλιστα, ο εν λόγω υπερυπουργός για να αποφύγει τα "καρφώματα" επέλεξε με τη παρέα του, πριβέ χώρο του εστιατορίου για να απολαύσουν το πανάκριβο δείπνο στην υγεία της αξιοπρέπειας.
Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο και για επεισόδιο, όταν κάποιος επιχειρηματίας πλησίασε τον υπερυπουργό και του είπε "ντροπή, τι κάνετε εδώ αυτή τη στιγμή;" με τον υπουργό απλά να του γυρνά τη πλάτη.
Οι πληροφορίες "δίνουν" τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη να είναι αυτός που απολάμβανε τη "ψαροκατάσταση" στο πολυτελές εστιατόριο.
Είναι αλήθεια κύριε Σταθάκη ;
Mετά το σάλο της πληροφορίας πάντως , ο υπουργός με ανάρτηση του αρνήθηκε τις φήμες και προειδοποίησε....
~
***  ΒΟΜΒΑ! Τα μεγάλα ψέμματα της κυβέρνησης
tsipras4 megalo
 1 .Μας έκλεισαν τις τράπεζες. Οι τράπεζες έκλεισαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν η ΕΚΤ δεν αύξησε τα όρια της έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA). Χωρίς αυτή τη ρευστότητα οι τράπεζες δεν είχαν χρήματα να δώσουν στους καταθέτες.
2. Οι δανειστές δεν μας έδωσαν χρόνο. Επί πέντε μήνες ο ίδιος και οι υπουργοί του σπατάλησαν χρόνο αλλά και χρήμα. Όλο αυτό το διάστημα η ΕΚΤ τροφοδότησε τις ελληνικές τράπεζες με περίπου 90 δισ. ευρώ. Ήταν τα χρήματα που υπήρχαν μέχρι προχθές στα ΑΤΜ και τα γκισέ και τα τελευταία τους υπολείμματα εξαντλούνται τώρα. Ο χρόνος που δόθηκε στους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης στοίχισε ακριβά στη χώρα με την επιστροφή στην ύφεση και την άνοδο της ανεργίας.
3.Εγγυώμαι τις καταθέσεις. Δεν μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν πουθενά τα χρήματα για αυτή την εγγύηση. Οι καταθέτες θα χάσουν τις καταθέσεις τους δίχως μια συμφωνία διάσωσης, χωρίς να μπορούμε σήμερα να πούμε με βεβαιότητα ότι σε περίπτωση συμφωνίας όλα θα επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση. Τα χρήματα που θα στήριζαν τις τράπεζες έχουν επιστραφεί και μια νέα συμφωνία, από χειρότερη θέση, μπορεί να περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων.
4. Εγγυώμαι μισθούς και συντάξεις. Ούτε για μισθούς ούτε συντάξεις υπάρχουν χρήματα στα ταμεία και δεν πρόκειται να μπουν αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες και επανέλθει η οικονομική σταθερότητα, ώστε να πληρώνονται φόροι και εισφορές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να μπουν νέα κεφάλαια. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν εξαρτώνται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη βούληση των οποίων δεν μπορεί να επηρεάσει.
5.Διαπραγματεύομαι για καλύτερη συμφωνία. Η μέχρι τώρα διαπραγμάτευση οδήγησε την κυβέρνηση Τσίπρα να προτείνει η ίδια μέτρα οκτώ φορές μεγαλύτερα από αυτά που περιελάμβανε το μέιλ Χαρδούβελη. Με την λήξη του προγράμματος χάθηκαν διαθέσιμα κεφάλαια που για να ξαναδοθούν χρειάζονται την απόφαση 18 ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και κοινοβουλίων.
6.Το δημοψήφισμα είναι δημοκρατία. Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα είναι βιασμός της δημοκρατίας αφού γίνεται πάνω σε μια ανεπίσημη πρόταση που δεν υπάρχει πλέον , μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες και με πλήθος μεθοδεύσεων που εκ των υστέρων αλλάζουν τους κανόνες. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε να ασχοληθεί με την δημοκρατία στην Ελλάδα, από την εποχή της χούντας . Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης επισήμανε πως τα διεθνή πρότυπα ορίζουν να έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες μεταξύ προκήρυξης και διεξαγωγής, να τίθεται σαφές ερώτημα στους πολίτες και να παρακολουθούν την ψηφοφορία διεθνείς παρατηρητές.
~
*** Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εμπιστεύομαι τον Βαρουφάκη
mikrofono
Σε συνέντευξή του, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, σε συνομιλία με τον επιχειρηματία Αχιλλέα Μανούρα αναφέρθηκε στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Είπε χαρακτηριστικά «Σας λέω, λοιπόν, και αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ότι ούτε εγώ δεν τον εμπιστεύομαι». Μετά κάλεσε τον λαό να εμπιστευτεί τον Αλέξη Τσίπρα. Ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου.
~
*** Θα πάθετε σοκ αν δείτε πόσο αυξάνεται το χρέος της Ελλάδας ανά δευτερόπλεπτο
eu
 - Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι κάθε δευτερόλεπτο αυξάνεται κατά 700 ευρώ το ποσό που χρωστά η Ελλάδα. Το σχετικό βίντεο, καταδεικνύει ότι πρέπει να βρεθεί επείγοντος λύση για το ζήτημα της Ελλάδας.
 Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε εδώ: http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece
~
***  Αποκάλυψη: Aυτό είναι το λόμπι της δραχμής!
lompi draxmis
 - Ποιός ο ρόλος των ΗΠΑ, του ΔΝΤ, της Μέρκελ του Σόιμπλε και του Γιάνη Βαρουφάκη;
H ιστοσελίδα αποκαλύψεων Wikileaks, έφερε στο φώς έγγραφα που αποκαλύπτουν την συστηματική παρακολούθηση της αμερικανικης NSA στη Γερμανία, κυρίως σε ότι αφορά την ελληνική κρίση. Ταυτόχρονα το ΔΝΤ, δημοσίευσε την έκθεση του.
Απ΄τη μία μεριά η Μέρκελ, δεν πίστευε στο κούρεμα αφου το θεωρεί, άχρηστο και επώδυνο μιας που η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ θα αναγκαζόνταν να πληρώσουν το τίμημα.
Απ΄την άλλη ο Σόιμπλε, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Wikileaks ήταν υπέρ ενός κουρέματος όπως και το ΔΝΤ.
Ο έλληνας πρωθυπουργός, βρέθηκε κοντά σε μια συμφωνία με την καγκελάριο χωρίς κούρεμα.
Ο Βαρουφάκης, παρά του ότι για μήνες , όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν κατονόμαζε τη δραχμή ως καταστροφή και συχνά ερχόταν σε κόντρα με τον Λαπαβίτσα, και τώρα,  με τη πίεση που ασκεί στη Μέρκελ και συντάσσεται με αυτή του ΔΝΤ, ποιον επωφελεί;
Eάν η Μέρκελ βγεί απ'το παιχνίδι, τότε οι ΗΠΑ (που θέλουν την αποδυνάμωση της) και οι φανεροί ή αφανείς, λομπίστες της δραχμής θα βγούν κερδισμένοι με τη χώρα εκτός ευρωζώνης.
~
*** Δημοψήφισμα: Κομματικό Άθυρμα ή Δημοκρατική Ανάγκη;
dhmopsifhisma
-  Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Κάθε τρείς και λίγο κάποιος (πολιτικός, κομματικός, υπηρεσιακός) βγαίνει και προτείνει Δημοψήφισμα ("Δ").
Ας ξεκαθαρίσουμε - με απλά λόγια- τι είναι και τι δεν είναι το "Δ"/ Referendum:
Α. Τι είναι:
Η έκφραση της θέλησης του λαού, όταν ανακύπτει σοβαρό θέμα (πολιτικό, πολιτειακό κ.ο.κ).
Διενεργείται σε περιπτώσεις που η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί να συμμετέχει / αποφασίσει ο λαός, επειδή η Κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν επιτρέπεται να αναλάβει - από μόνη της - την ευθύνη ζωτικής σημασίας αποφάσεων.
Είναι χρήσιμο, αναγκαίο. Η διεξαγωγή του αποτελεί υποχρέωση των εξουσιαστών και όχι ... ευγενική παραχώρηση.
Επιβεβλημένη η καθιέρωσή τους.
Β. Τι δεν είναι:
1. Άλλοθι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για συγκάλυψη, συνενοχή και λαϊκή συμμετοχή, προς επικύρωση πράξεων, ή παραλείψεων της εξουσίας.
2. Επιδόρπιο. Ο χρόνος διεξαγωγής του έχει καθοριστική καταλυτική σημασία. Από πάσης πλευράς: Δημοκρατικής, ηθικής, δεοντολογικής, πολιτικής, υπευθυνότητας.
Δεν έχει δε νόημα να ζητείται η γνώμη του κόσμου κατόπιν εορτής, μετά από, ήδη, ειλημμένες αποφάσεις.
3. Άθυρμα, ή άσσος στο μανίκι των Πολιτικάντηδων.
4. Φερμουάρ ευκαιρίας που ανοιγοκλείνει σύμφωνα με τις ορέξεις και τις ύποπτες και ύπουλες μικροκομματικές στοχεύσεις.
5. Σημαία κομματικής ευκαιρίας. Ανεπίτρεπτη ή κομματική εξατομίκευσή του, ανάλογα με το αν συμφέρει ή όχι.
6. Παγίδα / δόκανο μικροκομματισμού, με παραπειστικά ή νεφελώδη ερωτήματα, καθώς και - σε ορισμένες περιπτώσεις - μονολεκτικά: Ναι ή Όχι.
7. Όπλο ή Υπερόπλο. Συνεπώς δεν στρέφεται εναντίον ουδενός (όπως κάθε δημοκρατική διαδικασία άλλωστε).
Στο (σημερινό) διά ταύτα:
Τι νόημα έχει να διεξαχθεί "τώρα" ένα "Δ" όταν:
- Υπάρχει νωπή, ισχυρή λαϊκή - εκλογική - εντολή.
- Έχουν διεξαχθεί (Σ.Σ Βάσει αυτής της εντολής φαντάζομαι) οι διαπραγματεύσεις.
- Είναι - λογικά - ασθενές το επιχείρημα ότι η Κυβέρνηση θα βγεί ενισχυμένη, άρα πιο δυνατή διαπραγματευτικά. Ή θα γίνουν ..... βαθυκόκκινες / μπορντώ οι "κόκκινες γραμμές" μας, κάτι που θα επηρεάσει (υπέρ μας) τους εταίρους;
Αν δεν είχαμε, το δεδομένο, των πρόσφατων εκλογών, ασφαλώς και θα είχε νόημα το "Δ".
Επιπρόσθετα θα κατηγορηθεί η (Συγ)κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μεταθέσει το βάρος της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, η -και - της ευθύνης στις πλάτες του λαού. Αυτό δεν εξυπηρετεί ούτε εκείνη, ούτε τους πολίτες.
Υ.Γ Όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν την χρησιμότητα, αλλά και τον χρόνο / timing διεξαγωγής "Δ" (Σ.Σ Όχι μόνον για μείζονος σημασίας ζητήματα) ας αναζητήσουν και μελετήσουν την Δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ό τ α τ η , άψογη, ακομμάτιστη καθιέρωση τους στην Ελβετία.
Αξίζει τον κόπο! Αφυπνίζει και παραδειγματίζει!.......
~
***  Α-ΝΟΗΤΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣ!
symvatothtes
 -  Γράφει ο Δημήτριος Μπάκας Αντιστράτηγος ε.α. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, πτυχιούχος Νομικής Σχολής Παν/ίου Αθηνών, μεταπτυχιακός RCDS Λονδίνου και πρόεδρος της εταιρίας «Χρυσή Τομή ΑΕ»
ΠΡΟΟΙΜΙΟ.
Πόλωση είναι η μαγική έννοια για συσπείρωση ατόμων. Τα κόμματα σε αυτή οφείλουν την υπόστασή τους. Επιστρατεύονται εύηχες και βαρύγδουπες λέξεις, με ευρύτατο περιεχόμενο, που δύσκολα προσδιορίζεται. Ο καθένας το εννοεί σύμφωνα με το δικό του κώδικα ενδιαφερόντων και προπαντός των συμφερόντων του.
Όσο πιο εμφανής είναι η διαφορά τόσο πιο ισχυρότερη η πόλωση και η συσπείρωση. Η υπερβολή προκαλεί τον απόλυτο διαχωρισμό.
Οι μεν με τις ορθές ιδέες και οι αντίπαλοί τους με τις εσφαλμένες. Ακριβώς το αντίθετο ισχυρίζονται οι άλλοι. Και οι πολλοί μένουν αμήχανοι. Τι να διαλέξουν άραγε!
ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Η δημοκρατία αναδεικνύει τις διαφορές. Στην πραγματικότητα τις «θέλει». Τις έχει ανάγκη. Γιατί με αυτές αποκαλύπτονται όλες οι πλευρές της πραγματικότητας. Από την, εν μέτρω, εκδήλωση των διαφορών αναφύονται η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα, η ατομικότητα. Κοντολογίς η προσωπικότητα των μελών της.
Ο νους του ανθρώπου, όπως, άλλωστε, όλα τα αισθητήρια όργανά του διακρίνουν πιο εύκολα τις αντιθέσεις και λιγότερο τις ομαλότητες και τις αρμονίες.
Στο μικρό αυτό άρθρο δεν θα ασχοληθούμε με έννοιες, που φαίνονται ως άκρως αντίθετες αλλά στην πραγματικότητα έχουν δυσδιάκριτα όρια μεταξύ τους, όπως: πρόοδος και συντήρηση, δεξιά και αριστερά, ηθικό και μη, αληθινό και ψεύτικο.
Θα σταθούμε σε δυο τρανταχτά συνθήματα: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ελευθερία, Δημοκρατία απέναντι στα: Οικογένεια, Πατρίδα , Θρησκεία.
Είναι άραγε ασύμβατες αυτές οι ωραίες ιδέες! ή κρύβεται μια σκοπιμότητα διχοστασίας, οπότε είναι ψευδές το δίλημμα!
ΟΡΟΙ- ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ.
Οικογένεια: Ομάδα ατόμων, που συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς αίματος, γάμου, υιοθεσίας και διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη. Είναι η ζεστή φωλιά, στην οποία επωάζεται ως καρπός αγάπης η ίδια η ζωή. Εκεί το άτομο δημιουργεί τα πρώτα και πιο σταθερά ριζώματα της προσωπικότητας. Στεριώνει την ατομικότητά του με την ένταξη σε στενό αλλά συμπαγές ανθρώπινο σύνολο. Στο πρόσωπο της μητέρας αναγνωρίζει τον άλλον, ως καθρέφτη του εαυτού του. Στην Οικογένεια δομούνται τα θεμέλια της ανθρωπινότητας.
Πατρίδα: Ο τόπος γεννήσεως ή εγκαταστάσεως, όπου το άτομο διαμορφώνεται ως προσωπικότητα. Είναι η διευρυμένη μεγάλη οικογένεια. «Δίχως Πατρίδα δεν ζει η ανθρώπινη ψυχή». Μέσα στην Πατρίδα γίνεται το μεγαλύτερο συνειδητό πλάτεμα του εαυτού μας. Δημιουργείται και το βαθύτερο ρίζωμα στο χρόνο, στην ιστορία και την οιωνεί αιωνιότητα.
Θρησκεία: Ταυτίζεται, συνήθως, με το θρησκευτικό δόγμα. Αλλά συνιστά ένα βαθύτερο συναίσθημα πίστεως, στην αξία της ιερότητας, με την οποία εκφράζεται η ύπατη σχέση του ανθρώπου με το Θείο. Δημιουργεί την πιο στερεή σύνδεση του ανθρώπου με το άπειρο και με την αιωνιότητα. Οι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους, βρίσκουν τη νοηματοδότηση και ισορροπία του βίου τους. Οι αρνητικές πρακτικές της οφείλονται στην κακή και δογματική εφαρμογή. Ήτοι είναι εκτροπές από την θεώρηση του Υπέρτατου Όντος, ως κρυστάλλωση της Σοφίας, του Κάλλους και του Αγαθού. Το αγνό θρησκεύεσθαι συμβάλλει στη ειλικρινή αδελφοσύνη, που είναι η ύπατη αξία μετουσίωσης του ατόμου σε πρόσωπο.
Ανθρώπινα δικαιώματα: « Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης» {ΟΗΕ]. Είναι βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι. Το δικαίωμα στη ζωή και ελευθερία, η ισότητα απέναντι στο νόμο κλπ. Έχουν, ως βασική προϋπόθεση τον άνθρωπο ως πρόσωπο. Ο σεβασμός στο πρόσωπο του άλλου περιορίζει στο ελάχιστο τις ατομικές ελευθερίες. Όταν αυτό γίνει συνειδητά αποδεχτό μετατρέπεται σε πηγή ψυχικής ηδονής.
Ελευθερία: Η δυνατότητα αυτόβουλης και απεριόριστης δράσεως σύμφωνα με τις επιθυμίες κάποιου. Η καθολική ελευθερία , με τα σημερινά δεδομένα, είναι το σωρευτικό αποτέλεσμα της ατομικής, της κοινωνικής και της πολιτικής ελευθερίας, καθώς και των εσωτερικών ελευθεριών. Η Ελευθερία είναι το ύπατο αγαθό του ανθρώπου. Δεν υπάρχει όμως καμία ελευθερία χωρίς την αντίστοιχη ευθύνη. Ουσιαστικά η ελευθερία είναι μια ιδανική κατάσταση εξισορρόπησης αναγκών, ικανοτήτων, δυνατοτήτων με τις συνθήκες περιβάλλοντος που βρίσκονται σε ένα διαρκή αγώνα αλληλοεπιδράσεων.
Δημοκρατία: Το πολίτευμα, σύμφωνα με το οποίο η εξουσία [εκ του ρήματος έξειμι] ανήκει στο Δήμο, τουτέστιν τον Λαό. Οι διαχειριστές της εξουσίας είναι εντολοδόχοι. Χωρίς Δήμο, ως οντότητα, δεν υπάρχουν Πολιτεία και Κράτος δηλαδή ισχύς για εφαρμογή της βούλησης του δήμου. Η υπόσταση δήμου απαιτεί ένα βαθμό συνοχής και ανοχής μέσα σε συναίσθημα του συν-ανήκειν. Με άλλα λόγια απαιτείται αδελφοσύνη. Η μόνη που γεφυρώνει και εξισορροπεί τις αντιθέσεις που οπωσδήποτε ανακύπτουν στην εφαρμογή των ατομικών βουλήσεων. Κατά την εφαρμογή της ατομικής ελευθερίας και ισότητας, ανακύπτουν αντικρουόμενες συνιστώσες. Η διαφορετικότητα, η ατομικότητα, η ταυτοσημία, η μη απόλυτη συγκρισιμότητα και αντικαταστησιμότητα και τόσα άλλα μόνον σε ένα πνεύμα αδελφοσύνης, όμοιο με εκείνο της Οικογένειας μπορούν να εξισορροπηθούν με δίκαιο τρόπο. Άλλως προκαλούνται διασπαστικές τάσεις.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
· Όλες οι παραπάνω έννοιες, όπως και οι έννοιες Έθνος, Πολιτεία, Κράτος, Κοινότητα ,Κοινωνία κλπ αναφέρονται στον Άνθρωπο, ως πρόσωπο., ως «ιερή» οντότητα και έχουν ως σκοπό την ολβιότητά του. Τις έχει μορφοποιήσει και επιλέξει ως αγαθά και αξίες της ζωής του, ό ίδιος ο άνθρωπος, που συνιστά την αφετηρία και το τέλος.
· Η οικογένεια, η Πατρίδα, η Θρησκεία έχουν ως στοιχείο τους ένα βαθμό ιερότητας. Η αξία του ιερού φέρνει τα άτομα πιο κοντά γιατί τα προβάλλει ως πρόσωπα σε ευρύτερους χώρους και χρόνους, μέχρι την αιωνιότητα. Η ιερότητα είναι αγνή , όταν κρυσταλλώνεται στην αλήθεια, το κάλλος και το αγαθό. Διαφορετικά καθίσταται πηγή φανατισμού.
· Η δημοκρατία αναδύεται από το μέτρο των χρυσών αναλογιών. Μόνον μια δημοκρατία , η οποία σέβεται την αναλογία του κάθε συστατικού της[πολιτικού, παιδείας, οικονομικού, δικαιοσύνης, εθνικής άμυνας κλπ] μετουσιώνεται σε πηγή ολβιότητας, οπότε τα ανθρώπινα δικαιώματα αναδύονται ως θαλερές ποιότητες.
· Η Δημοκρατία δεν είναι μια απλή ονομαστική κατάκτηση. Είναι ιδανικό που συνεχώς διαφεύγει. Είναι ένα διαρκές κοινωνικό πρόταγμα όλων των μελών της.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ.
Η ζωή του ανθρώπου είναι μια σύνθεση ενεργημάτων με ξεχωριστό ρόλο και αξία. Όλες οι αξίες πρέπει να θεωρούνται ταυτόχρονα. Ποτέ και καμία κυριαρχία ενός στοιχείου επί των λοιπών. Συντονισμός μόνο. Από την αρμονική σύνθεση, μέσα στα πλαίσια της χρυσής αναλογίας, όλων των δραστηριοτήτων, αναδύεται η ολβιότητα των μελών της κοινωνίας.
Τούτο είναι άλγημα πολιτών- προσώπων τα οποία διαμορφώνονται με την παιδαγωγία και την ανδραγωγία.
Δεν υπάρχει, λοιπόν, ασυμβατότητα των παραπάνω αγαθών και αξιών. Είναι επιδεκτικά αρμονικής σύνθεσης.
Τα περί αντιθέτου συνιστούν απλές ιδεοληψίες για συσπειρώσεις που οδηγούν εκ του ασφαλούς στην καταστροφή καθόσον προκαλούν διχοστασία και αντιπαλότητες.
~
*** Έλληνες: Οι προαιώνιοι μαχητές του ακατόρθωτου
ellhnes
 -  Του ΠΑΣΧΑΛΙΑ Ιωάννου
Αναμφισβήτητα διανύουμε μία από τις δυσκολότερες και κρισιμότερες στιγμές της μακραίωνης Ιστορίας μας. Η οικονομική κρίση που βιώνουμε, αποτελεί μόνο μια μορφή της πολύπλευρης κρίσης θεσμών, αξιών και νοοτροπιών που αντιμετωπίζουμε εδώ και δεκαετίες και που τώρα έφτασε στο απροχώρητο. Ξένοι αλλά και ντόπιοι «ειδήμονες» συμπεραίνουν, πως δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση, πως δεν υπάρχει σωτηρία, πως όλα καταστράφηκαν, πως δεν είναι δυνατόν να τα καταφέρουμε, πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και άλλα τόσα πολλά και παρόμοια.
Όντως, αν αντιμετωπίσουμε την παρούσα κρίση μεμονωμένα,
ίσως να έχουν κάποιο δίκιο. Ξεχνούν όμως όλοι αυτοί οι «ειδήμονες», πως ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ και πως ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! Αν αντιμετωπίσουμε την παρούσα κρίση, με βάση τα διδάγματα της μακραίωνης Ελληνικής Ιστορίας, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως εμείς οι Έλληνες στα δύσκολα τα καταφέρνουμε καλύτερα.
Για το λόγο αυτό, όλοι οι συνειδητοποιημένοι Έλληνες, όταν ακούμε πως τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την Πατρίδα μας, χαμογελάμε με νόημα και αυτοπεποίθηση, γιατί ξέρουμε πως είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι ήρθε ο καιρός η Ελλάδα να μεγαλουργήσει ξανά και να προστεθούν καινούριες χρυσές σελίδες στην Ιστορία της. Με κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις όμως. Να επιδείξουμε αγωνιστικότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, όμοιες με αυτές που μας κληροδότησαν οι Πρόγονοί μας.
Στο σημείο αυτό, ίσως πει κάποιος δύσπιστος, μα καλά πως θα τα καταφέρουμε, όταν οι ισχυροί της Ευρώπης και του Κόσμου, όπως η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ., το Δ.Ν.Τ., και οι εκπρόσωποι της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης, είναι εναντίον μας και επιβουλεύονται την Εθνική μας Κυριαρχία και τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές; Οι απαντήσεις έρχονται απ’ ευθείας από την Ελληνική Ιστορία, για να διαλύσουν κάθε αμφιβολία και δυσπιστία, αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες ήταν, είναι και θα είναι, οι προαιώνιοι μαχητές του ακατόρθωτου και της Ελευθερίας!
Οι Έλληνες ήταν αυτοί, που πέτυχαν το ακατόρθωτο και συνέτριψαν τους Πέρσες, σταματώντας την εξάπλωση της Περσικής Αυτοκρατορίας, της τότε παγκόσμιας Υπερδύναμης, προς την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να υφίσταται σήμερα Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.
Οι Έλληνες ήταν αυτοί, που πέτυχαν το ακατόρθωτο και επιβλήθηκαν στους τότε κοσμοκράτορες της εποχής, Ρωμαίους, με τη φιλοσοφία, τις τέχνες και τα γράμματα, αλλά και με την ίδρυση και επέκταση της χιλιόχρονης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Οι Έλληνες ήταν αυτοί που μετά από τέσσερις και πλέον αιώνες σκλαβιάς, κατάφεραν, πέρα από κάθε λογική και ελπίδα, να επαναστατήσουν κατά της τότε πανίσχυρης Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έχοντας απέναντί τους και τους ισχυρούς της Ευρώπης της ιερής συμμαχίας του Μέτερνιχ, και να κερδίσουν τη βγαλμένη από τα ιερά κόκαλα των Ελλήνων Ελευθερία τους.
Οι Έλληνες ήταν και πάλι αυτοί, που κατάφεραν να δώσουν την πρώτη νίκη στον ελεύθερο κόσμο, κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, συντρίβοντας τις πανίσχυρες ιταλικές δυνάμεις, πάλι σε πείσμα όσων έλεγαν πρωτύτερα, πως κάτι τέτοιο ήταν ακατόρθωτο και πέρα από κάθε λογική.
Κοινό σημείο σε όλα τα παραπάνω παραδείγματα είναι, η σχεδόν θεϊκή μαχητικότητα των Ελλήνων, που έκανε τους ισχυρούς όλων των εποχών, που επιβουλεύονταν την ελευθερία των Ελλήνων αλλά και των υπόλοιπων λαών, να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ένας μικρός πληθυσμιακά λαός, σαν τους Έλληνες να πετυχαίνει το ακατόρθωτο.
Επίσης, η Ιερή Ελληνική Ιστορία, μας διδάσκει πως πάντοτε η Ελλάδα, μετά από μια περίοδο κρίσης και χάρη στη μαχητικότητα των Ελλήνων, κατόρθωσε να αναγεννηθεί και να μεγαλουργήσει. Έτσι, μετά τους περσικούς πολέμους, ήρθε ο χρυσός αιώνας της ελληνικής φιλοσοφίας, των γραμμάτων και των τεχνών. Μετά τους πελοποννησιακούς πολέμους και τους εμφύλιους σπαραγμούς των Ελλήνων, ήρθε ο Μέγας Αλέξανδρος, ένωσε όλους τους Έλληνες και προχώρησε προς ανατολάς δημιουργώντας την Αυτοκρατορία του, κάνοντας τους στρατιωτικούς αναλυτές, να μελετάνε ακόμα και σήμερα τη στρατηγική του.
Μετά την πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204, από τους σταυροφόρους, και την παρακμή που ακολούθησε, έφτανε η εμφάνιση του νεοπλατωνικού φιλόσοφου Γεωργίου Γεμιστού Πλήθωνος, για να αναγεννήσει τον Ελληνισμό, να του εμφυσήσει τη Εθνική Συνείδηση, κάτι το οποίο κράτησε τον Ελληνισμό, μαζί με την Ορθόδοξη Πίστη μας, στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς, αλλά και να αναγεννήσει και ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο, βγάζοντας τον από το σκοταδισμό και τις δεισιδαιμονίες του Μεσαίωνα. Προχωρώντας χρονικά, μετά τον «ατυχή πόλεμο» του 1897, ακολούθησαν ο Μακεδονικός Αγώνας και οι βαλκανικοί πόλεμοι που διπλασίασαν την Ελλάδα. Μετά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922 και την πτώχευση του 1932, ακολούθησε το έπος του 1940-41 και της Εθνικής Αντίστασης.
Τα παραδείγματα από την Ελληνική Ιστορία είναι πολλά και δεν μπορούν να αναφερθούν όλα στο περιορισμένο χώρο ενός άρθρου. Το σίγουρο είναι ότι οι εποχές άλλαξαν και οι σύγχρονοι ισχυροί μετέρχονται νέων μεθόδων, κυρίως οικονομικών και ψυχολογικού πολέμου, για να επιβληθούν. Μπορεί οι εκπρόσωποι της Νέας Τάξης να διαθέτουν άριστες γνώσεις στα οικονομικά και στην ανθρώπινη ψυχολογία, αλλά δεν έχουν διδαχθεί από την Ελληνική Ιστορία, γιατί θα γνώριζαν πως η μαχητική Ελληνική Ψυχή μένει αναλλοίωτη ανά τους αιώνες και πως αν χρειαστεί οι Έλληνες θα ξαναπολεμήσουν για την Ελευθερία τους και για τα Δίκαιά τους και για μια ακόμη φορά στην ιστορία τους θα νικήσουν.
~
***  Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ!
poutin oplo
 -  Γράφει ο Ιωάννης Α. ΚΟΛΟΜΒΑΚΗΣ
Ταξχος (ΕΠ) ε.α. Μηχ/κος Δικτύων-MSc
- Τα ΕΑΣ έχουν δηλώσει ήδη ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα, το μόνο που απομένει είναι η πολιτική βούληση για να ξεπεραστούν η γκρίνια και η δυσαρέσκεια των απανταχού «συμμάχων» και «φίλων». Εκκρεμεί η απάντηση της ελληνικής πλευράς
Η ιστορία άρχισε το 2006 επί υπουργίας Ευ. Μεϊμαράκη, όταν ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Μιχ. Δημήτριεφ, τότε «δεξί χέρι» του προέδρου Πούτιν για τις εξαγωγές και επικεφαλής της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας, δήλωνε επίσημα ότι «ακόμη και εργοστάσια παραγωγής όπλων στην Ελλάδα για κοινές εξαγωγές σε τρίτες χώρες είναι διατεθειμένη να δημιουργήσει η Μόσχα, προκειμένου να διευρύνει την αμυντικοτεχνική συνεργασία της με την Αθήνα».
Η συγκεκριμένη πρόταση για τη συμπαραγωγή Καλάσνικοφ AK -74 M δεν είναι «στα λόγια» άλλα έχει ήδη σταλεί εγγράφως στην Αθήνα και η Ρωσία αναμένει την
απάντηση μέχρι τον Αύγουστο! Η πρόταση αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης Ρώσων στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, που ακολούθησε την πρόσφατη επίσκεψη Καμμένου στη Μόσχα.
Ο Πάνος Καμμένος και οι επιτελείς του άκουσαν με ενδιαφέρον την πρόταση και ο ΥΕΘΑ κάλεσε τους Ρώσους να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις στο Αίγιο. Εκεί που δεν μπόρεσε να πάει ο ίδιος ο Καμμένος για να τους υποδεχτεί έστειλε τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Οι Ρώσοι είδαν τις εγκαταστάσεις, ενθουσιάστηκαν και είπαν ξεκάθαρα ότι τους κάνουν! Ο κ. Τόσκας από την άλλη ακολουθώντας την τακτική της «στρατιωτικής μυστικότητας», «απαξίωσε» τη σημασία της συνάντησης, προφανώς για λόγους σκοπιμότητας, τουτέστιν «εμφάνισης μικρού στόχου».
Η συνέχεια που πολλοί δεν πίστεψαν ήταν το έγγραφο που έφθασε από τη Μόσχα
πριν από μερικές μέρες στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και εύλογα προκάλεσε
συναγερμό. Οι Ρώσοι έστειλαν λεπτομερέστατη πρόταση για τη συμπαραγωγή τυφεκίων Καλάσνικοφ, η οποία προβλέπει τα πάντα. Και βέβαια αναμένει την ελληνική απάντηση! Η οποία πρέπει να δοθεί σύντομα και σαφέστατα καταφατικά, παραμερίζοντας όλα τα δύσκολα...
Ποια είναι αυτά;
Η συμπαραγωγή ενός τυφεκίου από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) θα
έπρεπε να μας ενθουσιάζει όλους. Δεν πρόκειται όμως να ενθουσιαστούν ούτε οι
Αμερικανοί, ούτε το NATO, επειδή το όπλο λέγεται Καλάσνικοφ! Οι εμμονές είναι γνωστές και δεν χρειάζεται να τις αναλύσουμε ιδιαίτερα.
Η συμπαραγωγή, την οποία το στοιχειώδες πατριωτικό καθήκον επιβάλλει να
ευοδωθεί, θα αφορά και σε πωλήσεις σε τρίτες χώρες. Είναι κοινό μυστικό όμως ότι ο
Ελληνικός Στρατός θέλει να αντικαταστήσει κάποια στιγμή τα υπεραιονόβια - και
γερμανικής σχεδίασης - G3, αλλά και γιατί όχι όλο τον ατομικό οπλισμό παλαιοτέρων γενεών, που τηρεί, συντηρεί και διατηρεί με αντίστοιχο κόστος ο ΕΣ. Δεν θα αναφέρω εδώ την μεγάλη οικονομία κλίμακας που ήθελε επιτευχθεί.
Υπάρχει βέβαια ένα μεγάλο και σοβαρό πρακτικό πρόβλημα. Η απαγόρευση
προσλήψεων που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και στην αμυντική βιομηχανία, πράγμα που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην παραγωγή τους. Δεν είναι ψέμα ότι έχουν χαθεί μεγάλες παραγγελίες λόγω έλλειψης προσωπικού! Οι πιο καχύποπτοι λένε ότι μ’ αυτό τον τρόπο επιδιώκουν να βάλουν λουκέτο στα ΕΑΣ αλλά και στην υπόλοιπη κρατική πολεμική βιομηχανία. Παρόλα αυτά σε συνάντηση που έγινε στο ΥΕΘΑ μεταξύ στελεχών των ΕΑΣ και της πολιτικής ηγεσίας, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η εταιρεία μπορεί παρά τις ελλείψεις να τα βγάλει πέρα με την παραγγελία των Ρώσων. «Αξίζει τον κόπο και το ρίσκο» ήταν η φράση που ακούστηκε στην σύσκεψη.
Δεδομένου ότι οι Ρώσοι έχουν δώσει σχετική άνεση χρόνου στην Αθήνα για να
απαντήσει, η λεπτομερής πρόταση των Ρώσων για τα Καλάσνικοφ πάντως πρέπει να
εξετασθεί με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ώστε να απαλειφθούν πάσης φύσεως αγκυλώσεις, κωλύματα και «γραφειοκρατικές διαδικασίες», που μόνο στόχο έχουν να αναστείλουν επ’ αόριστον την εξέλιξη και υλοποίηση της συμπαραγωγής. Η διορία για να απαντήσουμε είναι μέχρι τον Αύγουστο. Τα ΕΑΣ έχουν δηλώσει ήδη ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα, το μόνο που απομένει είναι η πολιτική βούληση για να ξεπεραστούν η γκρίνια και η δυσαρέσκεια των απανταχού «συμμάχων» και «φίλων.
Ένδειξη αποφασιστικότητας είναι το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες δόθηκαν στους βατραχανθρώπους του ΠΝ, μια από τις πλέον επίλεκτες μονάδες των ΕΔ, τυφέκια Καλάσνικοφ και φυσίγγια «για να τα δοκιμάσουν». Τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι εξαιρετικά. Το τελευταίο «μοντέλο» Καλάσνικοφ θεωρείται ένα από τα καλύτερα τυφέκια παγκοσμίως.
Από τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, ο κ. Τόσκας είπε ότι, περιορίστηκε στο να δείξει τις τεχνικές δυνατότητες του εργοστασίου και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει θέμα συμφωνίας αυτή τη στιγμή, ενώ εξήγησε ότι δυνατότητα επένδυσης
υπάρχει για κάθε καλό επενδυτή που θα ενδιαφερθεί. Αυτό που η Ελλάδα δεν θέλει είναι επενδυτικές προτάσεις που να προβλέπουν πριν από τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες, υποχρέωση αγοράς από την Ελλάδα.
Βεβαίως η περίπτωση των Καλάσνικοφ δεν είναι το μόνο ενδεχόμενο συνεργασίας ή συμπαραγωγής που εξετάζεται – μια εξέλιξη που είναι σε πολύ αρχικό επίπεδο. Οι Ρώσοι έχουν κάνει και άλλες προτάσεις και μάλιστα η επιδίωξη συνεργασίας με γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα είναι μια παλιά υπόθεση. Αλλά τότε δεν προχώρησε λόγω «πολλών αυτονόητων δυσκολιών». Ωστόσο οι Ρώσοι είτε για στρατηγικούς λόγους είτε για να πετύχουν συμβόλαια εδώ και τουλάχιστον μια 10ετία επεξεργάζονται παρόμοια σχέδια.
Από το 2006 συζητούσαν για εργοστάσιο τυφεκίων στην Ελλάδα!
Το 2006 σε μια προσπάθεια να «αναζωογονηθεί» η αμυντικοτεχνική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας, ο υφυπουργός Άμυνας κ. Μιχ. Δημήτριεφ βρέθηκε στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον τότε γενικό διευθυντή Εξοπλισμών κ. E. Βασιλάκο. Ο εν λόγω αξιωματούχος μίλησε από τότε και για τυφέκια που μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα. Εξήγησε στους Έλληνες συνομιλητές του, ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη και καλά προετοιμασμένη» να πάρει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς που θα προκηρύξει η Ελλάδα για μια σειρά όπλων όπως αεροσκάφη 4ης γενιάς, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τροχοφόρα, εκπαιδευτικά, τυφέκια νέου διαμετρήματος 5,56 χλστ. - για τα τελευταία «μέχρι και εργοστάσιο στην Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε», ανέφερε.
Η Μόσχα, αντιλαμβανόμενη τις νέες απαιτήσεις διεθνώς - αλλά και τον φόρτο που έχουν ορισμένα εργοστάσιά της, προσφέρει στην Αθήνα ευρείες συμπαραγωγές και πλήρη μεταφορά γραμμών συναρμολόγησης «με στόχο ακόμα και πωλήσεις από την Ελλάδα σε τρίτες χώρες», όπως επισήμαινε ο κ. Δημήτριεφ. H προσφορά περιελάμβανε και τα αεροσκάφη Σουκχόι-30 και Μιγκ-35, όπου το πεδίο συνεργασίας, π.χ. στα ηλεκτρονικά, «είναι πολύ μεγάλο».
Αλλά και έναν χρόνο αργότερα (4-6-2007) άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι, «η Ρωσία με «όπλο» την εμπλοκή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην κατασκευή ακόμα και των ρωσικών όπλων που προορίζονται για εξαγωγές σε άλλες χώρες». Η Μόσχα επιδιώκει να ξαναμπεί στην ελληνική εξοπλιστική αγορά. Η πτυχή αυτή της συνεργασίας των δύο χωρών αποτέλεσε τότε ένα από τα σημεία συμφωνίας που είχαν στη Μόσχα ο τότε υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον Ρώσο ομόλογό του κατά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια στη Ρωσία. Η Μόσχα «χτυπούσε» τότε και άλλες δυτικές αγορές, επεδίωκε και επιδιώκει συμπαραγωγές και κοινές επενδύσεις με ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες. Ήδη από τότε υπήρχε συνεργασία με την Αirbus και την ΕΑDS (αργότερα υπήρξε συνεργασία και με την Γαλλία για τα Μιστράλ). Ενδεικτική στο πλαίσιο αυτό ήταν τότε η υπογραφή Μνημονίου
Συνεργασίας (ΜΟU) μεταξύ της κρατικής ΕΑΒ και της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας Ιrkut, η οποία μεταξύ άλλων κατασκευάζει τα μαχητικά Σουκχόϊ και τα αμφίβια πυροσβεστικά Βe200.
Κατά την αλλαγή διοίκησης στα ΕΑΣ έπνεε κλίμα αισιοδοξίας. Τόσο η απερχόμενη διοίκηση, όσο και η νέα επεσήμαναν ότι τα ΕΑΣ κρατήθηκαν όρθια, έπιασαν όλους τους στόχους που τους είχαν τεθεί και μένει σε εκκρεμότητα το κλείσιμο δύο εργοστασίων. Κάτι το οποίο οι εργαζόμενοι δεν δέχονται, έχοντας απέναντί τους την τρόϊκα και τους «πρόθυμους του εσωτερικού»! Κι οι τελευταίοι ήταν πιο «τροϊκανοί» από τους «τροϊκανούς» για το κλείσιμο των ΕΑΣ.


~
*** 

Οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ.
Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που καταγράφουν ότι τα 3/4 του εκλογικού σώματος δεν θέλουν επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, αλλά επιλέγουν να μείνει η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης. Το σημερινό γκάλοπ της Alco όμως δείχνει ότι το «ναι» έχει ένα μικρό μόλις προβάδισμα έναντι του «όχι» με 1,4%. Τις τελευταίες μέρες η δυναμική είναι υπέρ του «ναι», παρά την σκληρή μάχη που δίνει η κυβέρνηση με όλα τα μέσα να πειθαναγκάσει τους πολίτες να ψηφίσουν «όχι» με το αβέβαιο και μάλλον παραπλανητικό επιχείρημα ότι έτσι θα ενισχύουν τη διαπραγματευτική της θέση για επίτευξη μιας συμφωνίας εντός του ευρώ.
Όσες από τις αποχρώσεις επί των δηλώσεων των Ευρωπαίων κι αν εξετάσουμε όμως, είναι κοινός τόπος ότι το «όχι» θα εκληφθεί από τους δανειστές σαν μια απόφαση για ρήξη και έξοδο από το κοινό νόμισμα. Κι αφού οι Έλληνες δεν θέλουν δραχμή γιατί το «ναι» σήμερα φαίνεται να συγκεντρώνει 44,8% και το «όχι» 43,4%;
Τι θα κάνει το υπολογιζόμενο 11,8% των αναποφάσιστων που εν πολλοίς θα καθορίσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος; Πώς εξηγείται ότι το 61% των ερωτηθέντων καταλαβαίνουν ότι ένα «όχι» εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για έξοδο από την Ευρωζώνη στην οποία 3 στους 4 Έλληνες θέλουν να μείνει η χώρα κι όμως το 43% απορρίπτει τη συμφωνία;
Εδώ είναι η επικοινωνιακή επιτυχία της κυβέρνησης που έχει περάσει σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης την αφελή άποψη ότι η πρόταση των Ευρωπαίων είναι κακή, ενώ η ελληνική είναι... καλή αν και έχει μόνο φορομπηχτικά μέτρα.
Από την περαιτέρω εξέταση των δεδομένων είναι προφανές ότι στην πλευρά του «όχι» βρίσκονται οι άνθρωποι που έχουν χάσει πολλά λόγω της κρίσης, οι άνεργοι, όσοι είδαν τις επιχειρήσεις τους να πτωχεύουν, οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως αλλά κυρίως όσοι νιώθουν (ή αυθυποβάλλονται ότι είναι) απελπισμένοι νομίζοντας ότι αν η χώρα γυρίσει στη δραχμή το μόνο που έχουν να χάσουν είναι οι... αλυσίδες τους. Ίσως με το «όχι» είναι και όσοι επιδεικνύουν διάθεση να εκδικηθούν την κοινωνία και θέλουν και οι υπόλοιποι που δεν έχουν βιώσει τις συνέπειες της κρίσης να οδηγηθούν στην καταστροφή.
Αυτό είναι όμως ένα παίγνιο μηδενικού αθροίσματος και όλοι (νομίζω) μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι αν ισοπεδωθεί το σύνολο της κοινωνίας οι επόμενες πολλές μέρες (και μήνες και χρόνια) δεν θα είναι καλύτερες, αλλά χειρότερες.
Πώς πείθεις έναν άνθρωπο που είναι θυμωμένος να καταλάβει ότι στην περίπτωση του «ναι» έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να επανέλθει αλλά στην άλλη απλώς η φτώχεια του θα επιδεινωθεί και τελικώς θα διαιωνιστεί;
Πώς διαλύεις την αυταπάτη ότι με τη δραχμή όλα θα ξαναγίνουν όπως πριν;
Ουδείς αντιλαμβάνεται ότι με ένα εξασθενημένο νόμισμα τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο; Πόσο δύσκολο είναι κάποιος να καταλάβει ότι με δραχμή τα χρέη του δεν πρόκειται να διαγραφούν; Πώς να εξηγήσεις στον υποστηρικτή της εξόδου από το ευρώ ότι ήδη τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και ότι ο μόνος που δίνει λεφτά στη χώρα είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Τι να πεις σε εκείνον που δεν αντιλαμβάνεται ότι με εθνικό νόμισμα στην πρώτη δυσκολία θα γίνει μια υποτίμηση και μετά ξανά μια υποτίμηση και μια τρίτη (και ξανά και ξανά χωρίς τέλος) με αποτέλεσμα πολύ σύντομα τα λεφτά του να καταντήσουν... Ραχηλιάρικα ακόμη κι αν σε ονομαστικές τιμές πληρώνεται τον ίδιο μισθό ή την ίδια σύνταξη;
Δεν βλέπετε δίπλα σας; Μέσα σε μια βδομάδα έχουν ξαναρχίσει οι απολύσεις και οι αναγκαστικές άδειες γίνονται τσουνάμι επειδή οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν με κλειστές τράπεζες;
Δεν αντιλαμβάνεται κάποιος ότι χωρίς συμφωνία με τους Ευρωπαίους για να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες πρέπει να κουρευτούν οι καταθέσεις; Νομίζετε ότι αν δεν συμφωνήσει για να έρθει χρήμα από την Ευρώπη η κυβέρνηση θα αποφύγει τον πειρασμό να λαφυραγωγήσει τα 120 δισ. που υπάρχουν ακόμη στα θησαυροφυλάκια των ελληνικών τραπεζών;
Τι πρέπει να γίνει άραγε για να καταλάβει κάποιος ότι με εθνικό νόμισμα ούτε το χρέος θα διαγραφεί, ούτε και η ΕΕ θα έχει την υποχρέωση να μοιράζει στην Ελλάδα το χρήμα που δίνει τις τελευταίες δεκαετίες; Γιατί δεν είναι αυτονόητο ότι αν υπάρξει συμφωνία και πέσουν στην οικονομία τα 35 δισ. του πακέτου Γιούνκερ η επόμενη μέρα θα είναι σίγουρα καλύτερη και ότι όλοι έχουν να επωφεληθούν ακόμη κι αν το ευρωπαϊκό χρήμα μοιραστεί με τον χειρότερο τρόπο δηλαδή πάλι μέσω των γνωστών... ολιγαρχών;
Σύμφωνοι, το «ναι» θα φέρει σκληρά μέτρα. Ομως το «όχι» τι νομίζετε ότι θα είναι; Πάρτι κάτω από τα... λεφτόδεντρα; Διαβάστε τις προτάσεις των Ευρωπαίων, συγκρίνετέ τις με το ελληνικό σχέδιο του Τσίπρα. Τα ίδια χρήματα θέλουν να εξοικονομήσουν. Ομως οι δανειστές λένε να μην βρεθούν όλα από φόρους που θα έχουν σίγουρα υφεσιακό αποτέλεσμα και ζητούν να γίνουν και περικοπές δαπανών. Ακόμη κι αν πρέπει να μειωθεί η δαπάνη για συντάξεις (που πρέπει κι όποιος δεν το βλέπει είναι οικονομολόγος για τα μπάζα με απόψεις σαν του εθνικού μας κωμικού υπουργού) γιατί άραγε η κοινωνία δεν απαιτεί το κόψιμο να γίνει από τα ρετιρέ, από τις υψηλές συντάξεις δηλαδή και όχι από τους χαμηλοσυνταξιούχους; Γιατί έστω και τώρα η κυβέρνηση δεν το εισηγείται; Μήπως δεν είναι αρκετά αριστερό να κοπούν οι αποδοχές των υψηλοσυνταξιούχων; Να καταστραφεί η χώρα για το γινάτι του Στρατούλη που μας έχει ζαλίσει ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις γενικώς και αορίστως επειδή θέλει να προστατεύσει τα κεκτημένα των φίλων του στις ΔΕΚΟ που απολαμβάνουν συντάξεις... Μήδα ακόμη και σήμερα;
Μεταξύ των δύο κακών που έχω να διαλέξω προτιμώ το σχέδιο των Ευρωπαίων που τουλάχιστον κόβει κάτι από τις κρατικές δαπάνες. Διότι τα χρήματα για να ξοδεύει το κράτος τα δίνουν όσοι έχουν ακόμη δουλειά. Κι αν βάλεις κι άλλους φόρους στα γονατισμένα από την τρελή φορολογία των τελευταίων ετών συνήθη υποζύγια το πιο πιθανό είναι ότι τα... ζωντανά στο τέλος θα σκάσουν!
Η άποψή μου είναι ότι ακόμη και ο Τσίπρας μέσα του παρακαλάει να πουν «ναι» οι Έλληνες. Διότι όπως σχεδόν ομολόγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα τρέξει στις Βρυξέλλες να υπογράψει ακόμη και με «ναι» για να μην καταρρεύσει η χώρα. Να πάρει, η διαφορά με τους δανειστές είναι μόλις 60 εκατ. ευρώ (αυτή είναι δηλαδή η απόκλιση της ελληνικής πρότασης από την ευρωπαϊκή) και κάθε μέρα που το κλοθογυρίζουμε χάνονται περίπου 500 εκατ.ευρώ από την πραγματική οικονομία! Έχουμε τρελαθεί τελείως;;;
Οι ώρες είναι κρίσιμες. Και όλοι μας έχουμε ευθύνη. Σκεφτείτε.
ΥΓ: Θέλω να πιστεύω ότι ξαφνικά δεν έχει γίνει η εθνική μας φαντασίωση να πάμε μια βόλτα απ' το σφαγείο. Διότι αυτός ο δρόμος δεν έχει επιστροφή.  Μάκης Πολλάτος  Πρώτο Θέμα
~
***  Η ΑΝΑΓΚΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ

       opinion1
-  Δρ. ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΙΟΖΟΣ
· Το σύγχρονο κράτος, προσπαθεί να επιτύχει την ορθολογική οργάνωσή του με σκοπό να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα του επιτρέψει να παρακολουθεί αενάως τις τεχνολογικές εξελίξεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη εκμετάλλευση των προσφερομένων από τη σύγχρονη τεχνική των δυνατοτήτων για τη βελτιστοποίηση του παραγομένου έργου και την αύξηση της αποτελεσματικότητας με το ελάχιστο κόστος. Η Δημόσια Διοίκηση, αποτελεί έναν κατ’ εξοχή οργανισμό εφαρμογής των παραπάνω τάσεων, ιδιαίτερα για την αύξηση της παραγωγικότητας – αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας με χαμηλό κόστος, που αποτελεί και τον κύριο στόχο της αποτελεσματικής Διοίκησης.
· Επειδή ωστόσο, τα επίπεδα λειτουργίας του κράτους, αποτελούν πεδία όπου καθορίζεται τελικά ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών, δηλ. των χρηστών υπηρεσιών του κράτους και με δεδομένο ότι συμπεράσματα από το χώρο του μάρκετινγκ πιστοποιούν ότι η δυσαρέσκεια ενός ατόμου ή μιας ομάδας διαχέεται σε μεγαλύτερο βαθμό σε άλλα πρόσωπα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι η ευαρέσκεια, γίνεται αντιληπτό ότι το κύρος οικοδομείται δυσχερώς και αποδομείται ευχερώς. Απαιτείται λοιπόν ένας μηχανισμός ανάπτυξης και συντήρησης του κύρους κράτους. Η Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (Δ.Ο.Π.) θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τέτοιο μηχανισμό. Εκτός από το να εστιάσουμε την προσοχή μας στο χρήστη των υπηρεσιών, η προσέγγιση της Ο.Π. εισάγει τρεις πρωτότυπες και χρηστικές έννοιες: την ποιότητα των διαδικασιών, τον εσωτερικό χρήστη και τον εσωτερικό προμηθευτή, που μπορούν να βρουν πεδίο εφαρμογής στη λειτουργία των υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης.
· Η ποιότητα των αποτελεσμάτων εξαρτάται από την ποιότητα των ενδιαμέσων διαδικαστικών σταδίων προσφοράς υπηρεσιών, όσον πεδίο εφαρμογής αποτελεί ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που σχετίζονται π.χ. με τη διοίκηση της εμπορικής ναυτιλίας, την προστασία και ασφάλεια θαλασσών και ακτών, την εθνική ασφάλεια , τη δημόσια τάξη, την υγεία κ.α. Σε μια λοιπόν αλυσίδα προσφοράς υπηρεσιών, κάθε ενδιάμεση διαδικαστική ενέργεια παράγει μια εκροή η οποία συνιστά εισροή για τη διεκπεραίωση της επόμενης διαδικαστικής ενέργειας. Έτσι λοιπόν ένας χειριστής που διεκπεραιώνει μια ενδιάμεση ενέργεια θα πρέπει να παραλάβει από το χειριστή που προηγουμένως είχε και αυτός διεκπεραιώσει μια φάση στα πλαίσια της όλης διαδικασίας, ένα επαρκές ενδιάμεσο αποτέλεσμα. Με αυτήν την έννοια ο κάθε εμπλεκόμενος στη διαδικασία αποτελεί διαδοχικά εσωτερικό χρήστη του ενδιάμεσου αποτελέσματος που του μεταφέρει ο προηγούμενος και εσωτερικό προμηθευτή που προσφέρει τη δική του εσωτερική υπηρεσία στον επόμενο
χειριστή.
· Επομένως η ποιότητα του παραγόμενου έργου στα ενδιάμεσα στάδια επηρεάζει την ποιότητα της τελικής υπηρεσίας από πλευράς υπηρεσιών του δημοσίου., γεγονός που αντανακλά και στη βελτίωση της παραγωγικότητάς του. Αυτό σημαίνει ότι κάθε προσπάθεια για την εκ των υστέρων «θεραπεία» της ποιότητας της προσφερόμενης υπηρεσίας, ίσως αποβεί ανεπαρκής με τις διαδικασίες του απλού ποιοτικού ελέγχου (Quality Control). Αναδεικνύεται λοιπόν η ανάγκη ύπαρξης ποιότητας σε κάθε φάση, στάδιο ή ενδιάμεσο αποτέλεσμα.. Αυτό είναι Ολική Ποιότητα.
Η υιοθέτησή της από το δημόσιο φορέα θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής στάδια:
Σχεδιασμός, Προσδιορισμός πεδίου εφαρμογής: Μέτρηση Ο.Π. & Έλεγχος Ο.Π.
Στο στάδιο Σχεδιασμού είναι αναγκαίο να συγκεκριμενοποιηθεί το αντικείμενο της Ο.Π. στο φορέα και που θα είναι συνάρτηση τριών φάσεων:
· Εξασφάλιση της πληρότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας στο χρήστη.
· Εξασφάλιση της εκφραζόμενης ανάγκης του χρήστη.
· Εξασφάλιση της διαδικασίας μεταξύ εκφραζόμενης και πραγματικής ανάγκης του χρήστη (ως πραγματική ανάγκη ορίζεται το επίπεδο των ελάχιστων απαιτήσεων από τη προσφερόμενη υπηρεσία, ως ελάχιστες δε απαιτήσεις ορίζονται οι υπό δεδομένες συνθήκες προσδοκίες του χρήστη, η μη κάλυψη των οποίων προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις και δημιουργεί δυσαρέσκεια.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η εφαρμογή της Ο.Π. στο δημόσιο τομέα. είναι συνδεδεμένη με την προσφορά πρότυπης υπηρεσίας, τα χαρακτηριστικά της οποίας ανταποκρίνονται πλήρως στις πραγματικές ανάγκες του χρήστη. Τα χαρακτηριστικά της πρότυπης υπηρεσίας εστιάζονται σε τρία στάδια:
α) Ακρίβεια: η ανταπόκριση της προσφερόμενης υπηρεσίας στο σκοπό χρήσης της.
β)Ταχύτητα: έγκαιρη παροχή υπηρεσίας
γ) Όροι πρόσβασης: οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο χρήστης δέχεται την υπηρεσία Είναι πολύ σημαντικό για έναν κρατικό φορέα. να προσδιορίσει τα παρακάτω στοιχεία επιλογής του σχεδίου για την υλοποίηση της Ο.Π.:
1. Προϋπολογισμός του φορέα
2. Ικανοποίηση των χρηστών και βαθμός αυτής της ικανοποίησης. Εντοπισμός προβλημάτων και επίλυσή τους.
3. Οι φάσεις ποιότητας που αναφέρθηκαν προηγουμένως
4. Αδυναμία ή πλημμελής παροχή υπηρεσιών. Αυτά προσδιορίζονται από την ανάλυση για το επίπεδο παραγωγικότητας
του συγκεκριμένου φορέα.
Για το σχεδιασμό της Ο.Π. απαιτείται η καθιέρωση της στα πλαίσια της διοίκησης του δημοσίου. Αυτό στηρίζεται ενός μεν στη Διεύθυνση Ποιότητας μιας δημόσιας υπηρεσίας ( π.χ. Υπουργείο). και ετέρου στα Τμήματα Ποιότητας των Δ/νσεων.
Όσον αφορά στον Προσδιορισμό του Πεδίου Εφαρμογής επισημαίνεται ότι η Δ.Ο.Π. στο δημόσιο δεν συνεπάγεται μια γενικευμένη αντίληψη εφαρμογής της. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί ο προβληματισμός στη σχέση μεταξύ τριών μεταβλητών που χαρακτηρίζουν τη διοικητική και επιχειρησιακή λειτουργία του Σώματος και που μπορεί να ονομασθεί τρίγωνο ποιότητας προσφερομένων υπηρεσιών από το δημόσιο.:
α. Η δράση του εσωτερικού χρήστη που καθορίζει
β. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τελικής υπηρεσίας, τα οποία με τη σειρά τους καθορίζουν
γ. το επίπεδο ικανοποίησης του χρήστη των υπηρεσιών
Σύμφωνα λοιπόν με τη Δ.Ο.Π. θα πρέπει να καθορισθούν όλα τα ποιοτικά τρίγωνα του οργανισμού με την παρακάτω διαδικασία:
Καταγραφή τελικών αποτελεσμάτων κάθε υπηρεσιακού αντικειμένου (π.χ. προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος, επιθεώρηση σκάφους κλπ.)
Για κάθε αποτέλεσμα (εκροή), καταγραφή όλων των χρηστών (π.χ. κοινωνικό σύνολο, ναυτιλιακές εταιρείες κλπ.) Προσδιορίζεται έτσι η σύνθεση ομάδας-στόχου, από την οποία προκύπτουν οι συνδυασμοί:
1. προσφερόμενη υπηρεσία, απευθυνόμενη σε μια κατηγορία χρηστών
2. προσφερόμενες υπηρεσίες, απευθυνόμενες σε πολλές κατηγορίες χρηστών
3. προσφερόμενες υπηρεσίες, απευθυνόμενες σε μια κατηγορία χρηστών
4. προσφερόμενες υπηρεσίες, απευθυνόμενες η κάθε μία από αυτές σε περισσότερες κατηγορίες χρηστών
Οι ανάγκες των χρηστών θα πρέπει να εκφρασθούν σε μετρήσιμες μεταβλητές, έτσι ώστε να καθορισθούν οι παράμετροι που συνθέτουν την υπηρεσία που προσφέρει το δημόσιο., για να περάσουμε στο στάδιο αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας του προγράμματος Ο.Π.
Σχετικά με τον Έλεγχο της Ο.Π. στο δημόσιο, οι διαδικασίες αυτές σκοπό έχουν:
1. Να εντοπίσουν αποκλίσεις μεταξύ των πραγματικά προσφερομένων υπηρεσιών και αυτών που συνθέτουν την πρότυπη υπηρεσία. Ο εντοπισμός γίνεται με τη χρήση αναλυτικών μεθόδων, έτσι ώστε να εκπονηθούν δείκτες απόδοσης.
2. Να αυξήσει την ευθύνη του δημόσιου οργανισμού απέναντι στο χρήστη
3. Να καθορίσει προτεραιότητες και κριτήρια επιλογής αυτών
4. Να έχει την ευκαιρία για υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων και
5. Να καθορίσει περαιτέρω ενέργειες οι οποίες ως στόχο να έχουν την ικανοποίηση των αναγκών του χρήστη ή να ελαχιστοποιούν το ποσοστό απόκλισης από την πρότυπη υπηρεσία που προσφέρεται στο χρήστη.
Η συμμετοχή του προσωπικού του δημοσίου. στην προσπάθεια εξασφάλισης της ποιότητας, εξαρτάται από τις εξής παραμέτρους:
1. την ομάδα εργασίας ή το τμήμα που ανήκει ο κάθε εργαζόμενος
2. τους προσωπικούς στόχους κάθε εργαζομένου
3. τις σχέσεις χρηστών των υπηρεσιών του δημοσίου. και προσωπικού του.
4. τον αυτοέλεγχο κάθε εργαζομένου
Ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο υπόλοιπο προσωπικό. Υπάρχουν δύο τύποι ομάδων:
Α. Ομάδες κύκλων ποιότητας και
Β. Ομάδες βελτίωσης της ποιότητας
Τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της πρώτης ομάδας είναι:
1. η δύναμη της προσφοράς ιδεών και εργασίας του προσωπικού που συμμετέχει σε αυτές
2. η εξασφάλιση μεθόδου λειτουργίας της ομάδας κάτω από ορισμένους κανόνες
3. η ενεργητικότητα των μελών της ομάδας
Κάθε κύκλος ποιότητας είναι μοναδικός. Κάθε διευθυντής οφείλει να βοηθά στην ανάπτυξη των κύκλων ποιότητας και να δημιουργεί ευνοϊκό κλίμα για την εμφάνισή τους.
Τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της δεύτερης ομάδας είναι:
1. Τυπική σύστασή τους από τη Διοίκηση
2. Εξασφάλιση προνομίων στον τρόπο λειτουργίας, σε σχέση με την υπόλοιπη οργάνωση του δημοσίου.
3. Ο πιο ελεύθερος τρόπος δράσης των μελών, σε σχέση με το υπόλοιπο προσωπικό
Η Διοίκηση, μπορεί να αποφασίσει για να συστήσει μια ομάδα βελτίωσης της ποιότητας, προκειμένου να δοθεί λύση σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Τα μέλη των ομάδων κύκλων ποιότητας, χωρίζουν το πρόγραμμα ανάλογα με τη θέση εργασίας που κατέχουν μέσα στο δημόσιο. Το πρόγραμμα ποιότητας προσαρμόζεται στο πνεύμα της ομάδας. Ο ρόλος του διευθυντή, είναι να μελετά τα αποτελέσματα και να γνωρίζει την προσφορά του κάθε στελέχους, να παρουσιάζει το όφελος και να συμμετέχει στην ομάδα.
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Η Δ.Ο.Π. συμβάλλει στην εξέλιξη της σχέσης του κοινωνικού συνόλου και του ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Καθορίζει τις ανάγκες των πολιτών και προσπαθεί να τις ικανοποιήσει. Μέσω της ποιότητας, εξαλείφονται οι εσωτερικές πιέσεις, οι αιτίες των σφαλμάτων και ανωμαλιών και δημιουργείται ένα ευχάριστο κλίμα εργασίας.
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Με τον αυτοέλεγχο, κάθε στέλεχος αισθάνεται υπεύθυνο για την εργασία του και την υπηρεσία που παράγει. Δεν συνεισφέρει απλά, αλλά ελέγχει την ποιότητά της. Η Διοίκηση πρέπει να εκπαιδεύσει το στελεχιακό δυναμικό προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο αυτοέλεγχος, κινητοποιεί όλο το μηχανισμό του δημοσίου και βελτιώνει τις σχέσεις του με τους πολίτες.
Σαν συμπέρασμα μπορούμε να αναφέρουμε το γεγονός ότι η εφαρμογή των τεχνικών της Δ.Ο.Π στο δημόσιο μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικός παράγοντας βελτίωσης και συντήρησης της παραγωγικότητάς του, στα πλαίσια παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο. Για το δημόσιο. η Δ.Ο.Π., αποτελεί μια πρόκληση που είναι καιρός να την δοκιμάσει.
~
***  Τα σενάρια του “όχι” και του “ναι” εξετάζουν στο Μαξίμου 
 ta-senaria-toy-oxi-kai-toy-nai-eksetazoyn-sto-maksimoy

Την επόμενη ημέρα μελετούν πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου δυο ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα

Πολλά διαφορετικά σενάρια μπαίνουν επί τάπητος με βάση αυτά που δηλώνουν τόσο κορυφαίες κυβερνητικές όσο και κομματικές πηγές.
Από το ανώτατο κοινοβουλευτικό στέλεχος που έβλεπε εκλογές τον Σεπτέμβριο, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κερδίσει το «όχι», μέχρι τον Γραμματέα του κόμματος Τάσο Κορωνάκη, ο οποίος σε συνέντευξη του ξεκαθάριζε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει μνημόνια.
Αν υπερισχύσει το σενάριο για εκλογές τον Σεπτέμβριο και επιβεβαιωθούν οι φήμες για παραιτήσεις υπουργών δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να οδηγηθεί στις κάλπες με έναν μίνι ανασχηματισμό.
Χθες το βράδυ κορυφαίος υπουργός εξηγούσε πως πολιτικές εξελίξεις θα υπάρχουν μόνο αν χαθεί η δεδηλωμένη στη Βουλή, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του στον ANT1 δεν ξεκαθάρισε αν το «ναι» σημαίνει αυτόματα και προκήρυξη εκλογών τονίζοντας: «Μη βιάζεστε. Η χώρα έχει Σύνταγμα και διαδικασίες. Θα παραμείνω θεσμικός εγγυητής και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες σε συνεννόηση με τα όργανα του κόμματος μου και με τους πολιτειακούς παράγοντες».
Πέρα από τις εκλογές, λοιπόν στην περίπτωση του «ναι» το σενάριο που ήδη φαίνεται να έχει μπει στο τραπέζι είναι η συγκρότηση μιας οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή πιθανότατα ενός εξωκοινοβουλευτικού πρωθυπουργού.
Παίρνοντας τον χαρακτήρα κυβέρνησης εθνικής ενότητας το νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να περιλαμβάνει και τη συμμετοχή στελεχών άλλων κομμάτων ακόμα και εκτός πολιτικής που είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τη νέα συμφωνία.
Στο κυβερνητικό επιτελείο εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως το «όχι» θα ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και σε αυτό άλλωστε αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του ζητώντας όσο το δυνατόν ισχυρότερο μήνυμα την Κυριακή.
Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με αυτά που δήλωσε και ο πρωθυπουργός χθες περιλαμβάνει την άμεση μετάβαση του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες προκειμένου μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουλίου και με όπλο το δημοψήφισμα να κλείσει μια συμφωνία που θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις.
Βασικό ζητούμενο η σταδιακή αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των τραπεζών και συνεπώς ολόκληρης της αγοράς.
Αυτό που τονίζουν άλλωστε κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι πως «πιο κοντά από ποτέ έφτασε σε συμφωνία η ελληνική πλευρά με το όπλο του δημοψηφίσματος», καθώς μόνο τότε οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους δανειστές ήταν περισσότερο ρεαλιστικές.  
Τις τελευταίες 48 ώρες στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν επικεντρωθεί σε δυο ζητήματα:
- Στην διαχείριση της κρίσης και στην βελτίωση της εικόνας της χώρας όσο πλησιάζουμε προς το δημοψήφισμα, με την προσοχή να είναι στραμμένη στις τράπεζες και στις ατελείωτες ουρές των συνταξιούχων.
- Η επικοινωνιακή διαχείριση του «όχι» με κορυφαίους υπουργούς, αλλά και στελέχη να βρίσκονται ήδη από την Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στις γειτονιές της Αττικής.
Ειδική βαρύτητα θα δοθεί στη σημερινή συγκέντρωση – συναυλία στο Σύνταγμα, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αλέξης Τσίπρας και θα επιδιώξει για άλλη  μια φορά να απεμπλέξει το ερώτημα του δημοψηφίσματος από την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ.
~
 *** ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ παιδιά του ΣΥΡΙΖΧΑ -ΑΝΕΛ !!!!

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Μια μεγάλη οικογένεια»- όργιο τοποθετήσεων και διορισμών συγγενών και φίλων (λίστα-ονόματα)
Τι έλεγαν τότε:
-«Σύγκρουση με συνήθειες ριζωμένες από το δικομματισμό, σε ένα μέρος της κοινωνίας. Όπως το ρουσφέτι, ο χρηματισμός, ο νεποτισμός, οι κουμπαριές. Δεν ερχόμαστε, με δυο λόγια, για να συνεχίσουμε με τις παλιές πολιτικές και πρακτικές. Δεν είμαστε η συνέχεια όσων κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαστε η άρνησή τους».
29/12/2014 Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Cine Κεραμεικός
-«Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει. Του δικού σας καθεστώτος. Που κι εσείς είστε άξιο τέκνο του. Της κλεπτοκρατίας, της οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής. Του 1% που ζούσε εις βάρος του 99%. Της οικογενειοκρατίας. Των μεγάλων συμφερόντων, του πελατειακού συστήματος».
13/06/2013 Ομιλία του Προέδρου της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στο Βόλο
-«Η παρακαταθήκη που άφησαν η Μεταπολίτευση και ο δικομματισμός της περιόδου αυτής είναι γνωστή σε όλους. Το κομματικό κράτος, η αναξιοκρατία και ο νεποτισμός, οι πολιτικές επιλογές χωρίς σχεδιασμό για το μέλλον κυριάρχησαν στην Ελλάδα».
22/01/15 Άρθρο στην Αυγή : Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοινή λογική
-«Είναι όλη αυτή η λιτανεία της οικογενειοκρατίας, της διαπλοκής, της μίζας, της κόμπρας, του ξεπουλήματος, της αποανάπτυξης, της φτωχοποίησης του λαού μας, που σήμερα θρασύτατα και ανερυθρίαστα διεκδικούν να σώσουν τον ελληνικό λαό από τον βαθύ και λασπώδη γκρεμό που τον παράχωσαν.
Απέναντι σε αυτή τη γλοιώδη και δύσοσμη λιτανεία, ένας άλλος κόσμος: Ο κόσμος της αριστεράς, της εργασίας, των κινημάτων, της δημοκρατίας, της διαφάνειας. Ο κόσμος του μέλλοντος απέναντι σε ένα παρελθόν οδυνηρό και επονείδιστο».
01/06/2012 Παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος – τη δημόσια διοίκηση –την ασφάλεια
2) Τι κάνουν σήμερα:
Α) Διορισμοί Συγγενών: • Γενικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών προσελήφθη ο Α΄ ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, υιός του αδερφού του πατέρα του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι διεθνολόγος και αρθρογράφος της εφημερίδας Αυγή.
• Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλό της (επί πολιτικών θεμάτων) τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τις σχέσεις της με τα ΜΜΕ.
• Άλλο ένα αντρόγυνο (πέραν των Δρίτσα και Χριστοδουλοπούλου) εντοπίζεται, επίσης, στην κυβέρνηση: Νέος Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Κώστας Παπαϊωάννου του οποίου η σύζυγος, Κλειώ Παπαπαντολέων, είναι ειδική συνεργάτρια του υπουργού Δικαιοσύνης.
• Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο.
• Ο σύντροφος της Περιφερειάρχου, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής.
• Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθέτησε στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης τη σύντροφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιφιγένεια Καμτσίδου.
• Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση. Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του Aντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.
• Ο Θεόδωρος Μητράκος, νέος υποδιοικητής της ΤτΕ, είναι μνηστήρας της κόρης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
• Η Πετρούλα Σαρτζετάκη, θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, διορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
• Η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, διόρισε στο γραφείο του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου, την κόρη και την γραμματέα της. Συγκεκριμένα:
• Με το (Φ.470.1/87/192359/Σ,150/06,04,2015) διορίζεται η θυγατέρα της κυρίας Χρυσοβελώνη στο Υ.ΕΘ.Α (Παπαδοπούλου Μχαέλα – Ιωάννα του Κωνσταντίνου).
• Με το (Φ 470.1/71/192142/Σ.108/16.03.2015) διορίζεται ως ειδική συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο ΥΕΘΑ, η γραμματέας του πολιτικού γραφείου της, κυρία Κορομηλά –Βαλσαμή).
• Τέλος, τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ. Β)Διορισμοί φίλων και κομματικών στελεχών Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Ρωμανιά στο Υπουργείο Εργασίας, με προσωπική παρέμβαση του Π. Καμμένου, από την πρώτη εβδομάδα της νέας Κυβέρνησης, ακολούθησε μια καταιγίδα διορισμών φίλων και κομματικών στελεχών:
• Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
• Γενικός Γραμματέας Οικονομίας ανέλαβε ο Μανούσος Μανουσάκης, πρώην διευθυντής του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη.
• Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τοποθετήθηκε ο Αντώνης Παπαδεράκης, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων.
• Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου ανέλαβε ο επικοινωνιολόγος Χριστόφορος Βερναρδάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθηνών το 2015 και συνεργάτης του κ. Τσίπρα όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
• Ο Σπύρος Κοκκινάκης, προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί με προσωπική απόφαση του Υπουργού Υγείας ως Γενικός Γραμματέας Υγείας
• Αντίστοιχη θέση - ή κάποια άλλη στο Υπουργείο, μάλλον του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ- διεκδικεί και ο πρώην Βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης.
• Ο Ανδρέας Νεφελούδης, στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας.
• Γενικός Γραμματέας της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Λιάκος, που συμμετείχε στη συγγραφή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ
. • Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τ. Κουράκης, διόρισε στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπ. Παιδείας τον μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του, Χρ. Πιλάλη
. • Ο Υπουργός Οικονομικών, Ι. Βαρουφάκης, προσέλαβε ως σύμβουλό του την πρώην Βουλευτή του ΠαΣοΚ, Έλενα Παναρίτη.
• Υποδιοικήτρια 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) ορίστηκε η Ιωάννα Τσαπαρίκου, μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
• Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων).
• Ο Θανάσης Καποτάς, Πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).
• Η Μαρίνα Κουτσούρη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε τη θέση της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας.
• Η Δήμητρα Χαλικιά, ένα από τα 30 στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό όταν ο κ. Φώτης Κουβέλης απέσυρε τη στήριξη του προς την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί στη θέση της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.
• Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίστηκε ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία.
• Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανέλαβε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Ιωάννης Γιαννέλης.
• Γενικός Γραμματέας Υποδομών αναλαμβάνει ο Γιώργος Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το συνδυασμό «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία»
. • Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
• Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης.
• Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο Τάσος Μαυρόπουλος, πρώην στέλεχος και συνδικαλιστής του Λιμενικού Σώματος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών στις πρόσφατες εκλογές
. • Ο Τζανέτος Φιλιππάκος, υποψήφιος Βουλευτής των ΑΝΕΛ στις εκλογές του 2012 και 2015, διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία.
• Στη θέση του Γενικού Γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς επιλέχθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι, παράλληλα, και Αναπληρωτής Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
• Ο Νίκος Καρβούνης, υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Θεόδωρου Δρίτσα στις Δημοτικές εκλογές του 2014, τοποθετήθηκε διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου).
• Οι Παύλος Παπαδόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και Αγάπιος Γαβριηλίδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκαν Υποδιοικητές της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας – Θράκης).
• Ο Στρατής Πλωμαρίτης, υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 4ης ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης).
• Υποδιοικητής ορίστηκε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και, πλέον, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.
• Στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) τοποθετήθηκε ο Νέστορας Αντωνίου, που αποτελεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Λάρισας το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές της Αυτοδιοίκησης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων».
• Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ ορίστηκε η Αγγελική (Αγγέλα) Βαγενά, υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές φλέρταρε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
. • Υποδιοικητές 6ης ΥΠΕ τοποθετήθηκαν οι Μίλτος Ζαμπάρας, υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος Κωστακιώτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.
• Ο Νίκος Ηγουμενίδης, που ορίστηκε διοικητής της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης), ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νομό Ηρακλείου, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
• Ως υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής ορίστηκε η Χρυσάνθη Κισκήρα, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου.
• Διοικητής στο ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε ο πρώην Υπουργός και πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Αθ. Γιαννόπουλος
. • ο Στυλιανός Πλιάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)
. • Ο Ανδρέας Κομματάς, υποψήφιος Βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, τοποθετήθηκε Πρόεδρος του ΝΑΤ
. • Ο Απόστολος Αλεξόπουλος, πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
• Ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
. • Ο Γιάννης Ταφύλλης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
• Η Μαρία Καραμεσίνη, υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε ως διοικήτρια του ΟΑΕΔ.
• Η Φωτεινή Κούβελα, πρώην Βουλευτής που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων .
• Ο Μανώλης Παναγιωτάκης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ. (Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 1991-1992 είχε διατελέσει πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, με τη στήριξη του τότε Συνασπισμού). Είναι παντρεμένος με την κυρία Μαρία Τολάκη, η οποία είναι επίσης στέλεχος της ΔΕΗ, ενώ σήμερα είναι διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.
Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ, τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ενώ για πρώτη φορά, επίσης, από τη μετοχοποίηση της επιχείρησης, η σύνθεση των μελών του Δ.Σ. που εκπροσωπούν το Δημόσιο, έχει τόσο άμεση σύνδεση με το κυβερνών κόμμα και τόσο στενό βαθμό «συγγένειας» με τη ΔΕΗ και ταυτόχρονα παντελή απουσία στελέχους της αγοράς.
Από τα 6 μέλη του Δ.Σ. που προτείνει το Δημόσιο, τα 4 προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ΔΕΗ (Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, Παπαγεωργίου Χρήστος, Ανδριώτης Γεώργιος και Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης) και τα δύο από τον πανεπιστημιακό χώρο (Γούτσος Σταύρος και Πραματιώτης Παναγιώτης), ενώ στο σύνολό τους, είτε πρόσκεινται είτε είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
• Ο Αλέξης Χαρίτσης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του τομέα Ενέργειας του κόμματος ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ
• Ο οικονομολόγος και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τόλιος, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας.
• Ο Τζούλιος Συναδινός, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.
• Η Πέτη Πέρκα, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενική Γραμματέας Μεταφορών
. • Ο Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Υγείας.
• Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, που έχει τοποθετηθεί Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, είναι, παράλληλα, μέλος της Κ. Ε του ΣΥΡΙΖΑ.
• Ο Γιάννης Θεωνάς, πρώην Ευρωβουλευτής Κ.Κ.Ε., μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΚΕΔΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Υποδιοικητής του ΙΚΑ εδώ και τρεις μήνες, αναμένοντας, παράλληλα, την τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή.
• Ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.
• Ο Γ. Αλμπάνης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διοριστεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού.
• Εφτά μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ρένα Δούρου. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Αθανασιάδη, Γιάννη Βασιλείου, Γιώργο Γαβρίλη, Κατερίνα Θανοπούλου, Χρήστο Καραμάνο, Ερμίνα Κυπριανίδου και Αγγέλικα Σαπουνά
. • Για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», Σταύρος Καπάκος
. • Κρίνεται, επίσης, σκόπιμο να αναφερθεί η νέα «πατέντα» για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, που εισήγαγε η κυβέρνηση (με το άρθρο 24 του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση): Tο εν λόγω άρθρο αναφέρει: «Στα πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και υπουργών επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων ειδικού συμβούλου για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αντικείμενα, καθ’ υπέρβαση του οριζόμενου ανώτατου αριθμού ειδικών συμβούλων και συνεργατών. Οι ειδικοί σύμβουλοι του προηγουμένου εδαφίου προσλαμβάνονται με αντίστοιχες αποφάσεις του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της κυβέρνησης ή των αρμοδίων υπουργών και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι ειδικοί αυτοί σύμβουλοι υπηρετούν εθελοντικά και δεν λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή, εκτός των οδοιπορικών τους».
Με τη ρύθμιση αυτή, αφενός, δίνεται η δυνατότητα στην Κυβέρνηση να στελεχώσει, χωρίς αριθμητικό περιορισμό, τον κρατικό μηχανισμό με πάσης φύσεως κομματικά στελέχη (υψηλόβαθμα, χαμηλόβαθμα, ακόμα και αφισοκολλητές). Η ρύθμιση αυτή, αφετέρου, δημιουργεί ανεξέλεγκτες δαπάνες για τα κρατικά ταμεία, αφού το κράτος υποχρεώνεται, πλέον, να πληρώνει οδοιπορικά σε απεριόριστο αριθμό ειδικών συμβούλων, για τις μετακινήσεις τους
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού
Η ομιλία του κ. Βαρβιτσιώτη στη Βουλή
«Ακούγοντας τόση ώρα των προηγούμενο αγορητή, μπορώ να παραφράσω μια γνωστή έκφραση του Ταλλεϋράνδου, που λέει ότι «τα λόγια σας τα χρησιμοποιείτε, για να κρύψετε τη σκέψη σας». Γιατί η σκέψη σας δεν είναι καθόλου σε αυτή την κατεύθυνση.
Μετά από την αδιανόητη παρουσία εδώ σήμερα του Υπουργού του 12%, που έκανε επαγγελματική καριέρα και σήμερα έρχεται να ικανοποιήσει όσους είχε στην πελατεία του πριν από λίγο καιρό, ακούσαμε μύδρους κατά του κομματικού κράτους, των πελατειακών σχέσεων και μια επανάληψη όλων αυτών των προεκλογικών δεσμεύσεων, για τις οποίες σε μια φράση του ο Πρωθυπουργός έχει πει, παραμονές των εκλογών, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές: «Η παρακαταθήκη που άφησε η Μεταπολίτευση και ο δικομματισμός της περιόδου αυτής είναι γνωστή σε όλους. Το κομματικό κράτος, η αναξιοκρατία, ο νεποτισμός, οι πολιτικές επιλογές χωρίς ενδοιασμό κυριάρχησαν στην Ελλάδα. Όλα αυτά τελειώνουν».
Τελειώνουν; Άραγε, τελειώνουν; «Πρώτη φορά Αριστερά», λέγατε, ότι τελειώνουν, όταν μέσα σε ενενήντα μέρες έχετε κάνει όργιο τοποθετήσεων και διορισμών συγγενών και φίλων, «ημετέρων» και ανθρώπων που υπηρετούσαν σε άλλα κόμματα και ήρθαν παραμονές των εκλογών να σας συνδράμουν;
Θα είναι η πρώτη φορά που το κάνω. Θα αναγκαστώ να διαβάσω από το Βήμα της Βουλής, γιατί είναι τόσα πολλά τα ονόματα και οι θέσεις που δείχνουν ακριβώς το εύρος των οικογενειακών και κομματικών σας διορισμών, που έχουν έναν και μόνο στόχο: να κάνετε ένα βαθύ κομματικό κράτος.
Ξεκινώ
. Γενικός Γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών διορίστηκε ο πρώτος ξάδελφος του Πρωθυπουργού κ. Γιώργος Τσίπρας, υιός του αδερφού του πατέρα του Πρωθυπουργού και αρθρογράφος στην ΑΥΓΗ.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού τοποθέτησε Ειδικό Σύμβουλο επί πολιτικών θεμάτων τον αδερφό της Νίκο Κουντουρά, ο οποίος έχει αναλάβει τη σχέση της με τα ΜΜΕ.
Ένα άλλο ανδρόγυνο, πέρα από το γνωστό υπουργικό Δρίτσα-Χριστοδουλοπούλου, εντοπίζεται στην Κυβέρνηση, καθώς Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο κ. Παπαϊωάννου, του οποίου η σύζυγος, η κυρία Παπανταλέων, είναι ειδική συνεργάτιδα του Υπουργού Δικαιοσύνης.
Ο Υπουργός Πολιτισμού τοποθέτησε σύμβουλό του τον αδερφό της κυρίας Ρένας Δούρου, τον κ. Παναγιώτη Δούρο. Ο σύντροφος της Περιφερειάρχη, της κυρίας Δούρου, Γιάννης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής.
Ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος τοποθέτησε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, για το οποίο γίνεται τόσος λόγος και τόσα έχουν ακουστεί, όχι μόνο ένα κομματικό στέλεχος, αλλά και σύντροφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, την κυρία Καμτσίδου.
ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Νόμιμη σύζυγος!
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Σύζυγος; Σύζυγος!
Επιπλέον, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ευάγγελος Καλπαδάκης είναι ανιψιός της συζύγου του Υπουργού Εσωτερικών, του κ. Βούτση και ο αδερφός του είναι επικεφαλής του Γραφείου του κ. Δραγασάκη.
Ο Θόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι μνηστήρας της κόρης του Υπουργού των Εξωτερικών.
Βεβαίως, η κυρία Πετρούλα Σαρτζετάκη, θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι για τις προμήθειες του τομέα υγείας και βεβαίως, η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, η κυρία Χρυσοβελώνη, διόρισε στο Γραφείο του κ. Καμμένου τόσο την κόρη της όσο και τη γραμματέα της.
Αυτά, όμως, είναι τα οικογενειακά ρουσφέτια. Γιατί τα πολλά είναι τα κομματικά ρουσφέτια.
Ο . Ρωμανιάς, στέλεχος των ΑΝΕΛ, είναι Γενικός Γραμματέας. Σας είπα ότι ο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας ανέλαβε ο κ. Μανουσάκης, πρώην Διευθυντής του κ. Σταθάκη. Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τοποθετήθηκε ο κ. Παπαδεράκης, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.
Βεβαίως, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου ανέλαβε ο κ. Βερναρδάκης, συνεργάτης του κ. Τσίπρα όσο βρισκόταν στην Αντιπολίτευση.
Ο κ. Κοκκινάκης -εφόσον δεν έχετε σχέση και με το ΠΑΣΟΚ και με την παλιά Μεταπολίτευση- προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει γίνει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.
Αντίστοιχη θέση διεκδικεί και ο κ. Βουδούρης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, για τον ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Νεφελούδης, στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας.
Γενικός Γραμματέας της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης αναλαμβάνει ο κ. Λιάκος, ο οποίος ήταν από τους συγγραφείς του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κουράκης διόρισε στη θέση του Αναπληρωτή -γιατί φτιάξαμε και Αναπληρωτές Γενικούς Γραμματείς, δεν μας έφταναν οι Γενικοί Γραμματείς- τον μέχρι τότε Διευθυντή του Γραφείου του, τον κ. Πιλάλη.
Ο κ. Βαρουφάκης επέλεξε από το ΠΑΣΟΚ και από το στενό περιβάλλον του κ. Παπανδρέου την κυρία Παναρίτη, πρώην Υπουργό Επικρατείας.
Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ ορίστηκε η κυρία Τσαπαρίκου, μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών της Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.
Ο κ. Καποτάς, Πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης.
Η κυρία Κουτσούρη, επίσης στέλεχός σας, ανέλαβε Γενική Γραμματέας Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας.
Η κυρία Χαλκιά, ένα από τα τριάντα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό, διορίστηκε τώρα Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.
Βεβαίως, ο φίλτατος κ. Τσουκαλάς, πρώην Βουλευτής σας, διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με συνδικαλιστική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, καμία σχέση με το δημόσιο, αλλά δεν πειράζει.
Ο πρώην Βουλευτής και σημαίνον στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Γιαννέλης, έγινε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου.
Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανέλαβε ο κ. Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου στηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ.
Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως τοποθετήθηκε ο κ. Αναγνωστάκης, πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής της.
Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο κ. Πουλάκης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο κ. Μαυρόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Καρβούνης τοποθετήθηκε Διευθυντής στη 2η ΥΠΕ…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κύριε Βαρβιτσιώτη, συντομεύετε, παρακαλώ. Ήδη υπερβήκατε τα οκτώ λεπτά.
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Είναι μεγάλη η λίστα, τι να κάνουμε;
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, η λίστα είναι πάρα πολύ μεγάλη και θέλω χρόνο να τη διαβάσω, να την ακούσει ο κόσμος. Διότι σήμερα «καταργείται» το κομματικό κράτος! Σήμερα «καταργείται» το κομματικό κράτος!
Σήμερα ταΐζετε ψέματα τον κόσμο. Δεν ντρεπόσαστε; Είναι τέτοια η μανία σας για την εξουσία, είναι τέτοια η μανία σας να καταστήσετε, να φτιάξετε ένα καινούριο καθεστώς, που σήμερα αφού βγάλατε τη «φωτογραφική» προκήρυξη για την ΕΡΤ, αφού μας είπατε ότι θα καταργήσετε την κομματική ΕΡΤ ή ΝΕΡΙΤ, ερχόσαστε και βάζετε μια προκήρυξη Πρωτομαγιά με λήξη σήμερα το πρωί, για να έλθει το επίσημο όργανο του «Συριζιστάν», το HOT DOC, να μας πει ότι θα το αναλάβει ο διευθυντής σύνταξης της «Αυγής».
Φέρνετε το κομματικό σας φερέφωνο στη δημόσια τηλεόραση, μαζί με όλους τους υπολοίπους, για τους οποίους θα βγει το Δελτίο Τύπου, για να φανεί ακριβώς η κομματοκρατία, την οποία προσπαθείτε να επιβάλετε μέσα σε εκατό μέρες.
Όλα αυτά δείχνουν ακριβώς ότι τα λόγια σας δεν ταιριάζουν με τη σκέψη σας και σίγουρα όχι με τις πράξεις σας. Διότι, αν θέλατε να είστε κάτι καινούριο στον τόπο, θα συμπεριφερόσασταν με καινούρια λογική και όχι με τη λογική του να καταργήσω τη «Διαύγεια», γιατί δεν μου αρέσει να φαίνονται τα ταξίδια της Προέδρου της Βουλής στο εξωτερικό, συνοδεία πολυπληθούς αντιπροσωπείας, όχι γιατί δεν μου αρέσει να φαίνονται τα έξοδα που πληρώνουμε για τις αέναες περιηγήσεις του κ. Βαρουφάκη ανά τον πλανήτη, με στόχο τη δική του προσωπική προβολή, αλλά γιατί πραγματικά αισθάνεστε ότι ο κρατικός κορβανάς και το κράτος, το οποίο κατακτήσατε με ψέματα, σας ανήκει».
Που ΄σαι Κολοκοτρώνη Να τους δείς ! να τους θαυμάσεις !!!
~
*** Αθλητική  ενημέρωση :
~ Στους 8 η Εθνική μπάσκετ των Εφήβων!
hellas oktada
 - Η ομάδα μπάσκετ της Εθνικής εφήβων U19 πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται φέτος στο Ηράκλειο, και μετά την εύκολη νίκη της επι της Τυνησίας 100-48, πέρασε στους 8.
'Ετσι, οι ταλαντούχοι έφηβοι του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία τη Παρασκεύη και με νίκη πάνε στα ημιτελικά.
Τα παιχνίδια των 8 στο παγκόσμιο των εφήβων είναι :
1) ΗΠΑ – Ιταλία
2) Κροατία – Καναδάς
3) Ισπανία – Ελλάδα
4) Τουρκία – Αυστραλία
~
***      Αποτελέσματα και πρόγραμμα  του COPA  AMERICA 2015 :
 *  ΟΜΙΛΟΙ
 Πέμπτη 11/6
Χιλή - Εκουαδόρ 2-0
 Παρασκευή 12/6
Μεξικό - Βολιβία 0-0
 Σάββατο 13/6
Ουρουγουάη - Τζαμάικα 1-0
Αργεντινή - Παραγουάη 2-2
 Κυριακή 14/6
Κολομβία - Βενεζουέλα 0-1
Βραζιλία - Περού 2-1
 Δευτέρα 15/6
Εκουαδόρ - Βολιβία 2-3
Χιλή - Μεξικό 3-3
 Τρίτη 16/6
Παραγουάη - Τζαμάικα 1-0
Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-0
 Τετάρτη 17/6
Βραζιλία - Κολομβία 0-1
 Πέμπτη 18/6
Περού - Βενεζουέλα 1-0
 Παρασκευή 19/6
Μεξικό - Εκουαδόρ 1-2
Χιλή - Βολιβία 5-0
 Σάββατο 20/6
Ουρουγουάη - Παραγουάη 1-1
Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0
 Κυριακή 21/6
Κολομβία - Περού 0-0
Βραζιλία - Βενεζουέλα 2-1
 ~* ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Τετάρτη 24/6
1. Χιλή - Ουρουγουάη 1-0
 Πέμπτη 25/6
2. Βολιβία - Περού 1-3
 Παρασκευή 26/6
3. Αργεντινή - Κολομβία 0-0 (5-4 πέν.)
 Σάββατο 27/6
4. Βραζιλία - Παραγουάη 1-1 (3-4 πέν.)
 ~ *  ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Δευτέρα 29/6
Χιλή - Περού 2-1
 Τρίτη 30/6
Αργεντινή - Παραγουάη  6-1  .-
 ~*  ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
 -  Παρασκευή 3/7
Περού - Παραγουάη (02:30)
 ~*  ΤΕΛΙΚΟΣ
 - Σάββατο 4/7
Χιλή - Αργεντινή  (23:00)
~
~




~*  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4235 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2517 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9278   βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4436 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 469 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.187  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   472 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  437. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 98 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-                                               .- www.erroso.gr , .-                                           
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    -  http://www.sportstonoto.gr/kyparissia/gipedo-peristeriou-a.o.-kiparissias-sparti-live-streaming.html  ,

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :                                                              
 ~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-                                                                         
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαΐου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαΐου 2015:   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html , 
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαΐου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-27-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  28  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-28-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσεις  Πέμπτη  28  Μαϊου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/28-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-29-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html , 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   29  Μαϊου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  30  Μαϊου   2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-30-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο   30  και  31  Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/30-31-2015.html .-
~ ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html   
~ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 31  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-31-2015.html .-

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-05-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Σάββατο  06  Ιουνίου   2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  07  Ιουνίου   2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-07-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  06  και 07  Ιουνίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/06-07-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html  
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  08  Ιουνίου   2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-08-2015.html  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα   08  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-09-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-10-2015.html ,
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  11  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή 12  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-12-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  13  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-13-2015.html  .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουνίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-14-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .-
~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας.  
~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .-
~ Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html   
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html  
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-21-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο  20  και  21  Ιουνίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/20-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-22-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22 Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/22-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  23  Ιουνίου  2015  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-23-2015.html  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  24  Ιουνίου   2015: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-24-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 
~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .-
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :  
ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~
ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου