ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουνίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015   :
~

~

~
***  BOMBA: Ποιοι χάνουν από το Grexit
xreokopia
-  Η βρετανική εφημερίδα Guardian, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει σε ρεπορτάζ της, στο τέλος του 2014 οι τρεις βασικοί πιστωτές της Ελλάδας βαρύνονταν με περισσότερο από το 75% του ελληνικού χρέους-κυρίως χώρες της ευρωζώνης. Οι χώρες αυτές είναι άμεσα εκτεθειμένες στον κίνδυνο στάσης πληρωμών από την Ελλάδα, λόγω διμερών δανείων και λόγω των χρημάτων που έχουν διαθέσει στο EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). Η έκθεση αυτή φθάνει τα 195 δισεκατομμύρια ευρώ και αντιπροσωπεύει το 61,5% του ελληνικού χρέους.
Αλλά εκτός από την άμεση έκθεση, υπάρχει και η έμμεση έκθεση των χωρών της ευρωζώνης στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων που εφαρμόζει η ΕΚΤ και στο οποίο το χρέος της Ελλάδας φθάνει τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τέλος, υπάρχει και η έκθεση στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχουν δανεισθεί περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της έκτακτης χρηματοδότησης του ELA.
Η συνολική έκθεση των χωρών της ευρωζώνης στο ελληνικό χρέος, σύμφωνα με μελέτη της Barclays Research φθάνει το 3,3% του ΑΕΠ της ευρωζώνης. Και βέβαια, οι μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης-Γερμανία και Γαλλία- είναι και οι περισσότερο εκτεθειμένες. Ομως, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε οικονομίας, το πλήγμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο για μικρότερες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Σλοβενία και η Μάλτα ή επίσης για χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία που οι οικονομίες τους είναι πιο εύθραυστες.
~
***  BOMBA: Άγριος τσακωμός Βαρουφάκη – Παππά
varoyf pappas
-  Στο υπουργικό συμβούλιο υπήρξε έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και στον Νίκο Παππά. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος περιγράφει με την ιδιαίτερη γραφή του:
-   Η συζήτηση ήταν ταραχώδης με φωνές και αλληλοκατηγορίες και έφτασε στο αποκορύφωμα της όταν... εξερράγη εκκωφαντικά (στα όρια της... υστερίας, μου είπαν) ο Νίκος «συνομιλώ μόνο με τον Θεό μη με απασχολείτε τώρα» Παππάς! Λέγεται δε ότι ο ωρυόμενος Παππάς (να το δω αυτό και τι στον κόσμο...) φώναξε ότι «εγώ δεν κάθομαι ποτέ ξανά στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν εδώ τον τύπο» - όπου «τύπος» ο Βαρουφάκης.
Ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου έχει ως εξής:
 -  Πολλή αγάπη
Άγριο πολιτικό bullying υφίσταται τα τελευταία 24ωρα το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης, γεγονός το οποίο με φέρνει στα όριά μου, διοότι εξανίσταμαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα στο πλαίσιο της «πρώτης φοράς Αριστερά» κυβέρνησης.
Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω εξ εγκύρων πηγών -πιο έγκυρες δεν γίνεται, άρα προειδοποιώ, να μην αποτολμηθεί κανενός είδους απόπειρα διάψευσης γιατί θα πω τα πράγματα με το όνομά τους - το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης είναι πλέον ο αποδιομπομπαίος τράγος για την κυβέρνηση, καθώς ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, τέσσερις υπουργοί και τέσσερις άμεσοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού έχουν ζητήσει την άμεση αποπομπή του με βαριές κατηγορίες του είδους «υπονόμευσε ενσυνείδητα και βάσει σχεδιασμού την διαπραγμάτευση».
 -  Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω την αποπομπή Βαρουφάκη ως άμεση προτεραιότητα προκειμένου να αναδιατάξει τις δυνάμεις της για την επαναφορά των διαπραγματεύσεων στο προσκήνιο, έχουν ζητήσει:
 -ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης
-οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ράνια Αντωνοπούλου
-ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης και ο σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά θέματα του Αλ. Τσίπρ, Δ. Παυλόπουλος.
Κατά τις πληροφορίες που διαθέτω και για την ακρίβεια των οποίων έχω ήδη προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθώ αμφισβητήσεις, αποκορύφωμα του σκληρού... bullying που υφίσταται ο... δύστυχος Γιάνης με ένα νι, είναι το επεισόδιο (γιατί περί επεισοδίου πρόκειται) που προκλήθηκε τη νύχτα της Κυριακής και ενώ συνεδρίαζε το υπουργικό Συμβούλιο για το κλείσιμο των τραπεζών και όλα τα σχετικά.
 -  Αφορμή αποτέλεσε ένα κείμενο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε συντάξει το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης και περιελάμβανε κάτι... δράκους που πετούσαν φωτιές από το στόμα, γεγονός το οποίο επισήμανε ο Σπ. Σαγιάς στον πρωθυπουργό με την ένδειξη ότι «αυτό το πράγμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί».
Αντηλλάγησαν διάφορες εκφράσεις τις οποίες θα αποφύγω να αναφέρω αλλά η ένταση ήταν τέτοια που εξανάγκασε τον Πρωθυπουργό να διακόψει τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και να καλέσει στο γραφείο του όλους τους εμπλεκομένους συν Δραγασάκη, Παππά, Τζανακόπουλο κλπ. Η συζήτηση ήταν ταραχώδης με φωνές και αλληλοκατηγορίες και έφτασε στο αποκορύφωμα της όταν... εξερράγη εκκφωαντικά (στα όρια της... υστερίας, μου είπαν) ο Νίκος «συνομιλώ μόνο με τον Θεό μη με απασχολείτε τώρα» Παππάς! Λέγεται δε ότι ο ωρυόμενος Παππάς (να το δω αυτό και τι στον κόσμο...) φώναξε ότι «εγώ δεν κάθομαι ποτέ ξανά στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν εδώ τον τύπο» - όπου «τύπος» ο Βαρουφάκης.
 -   Για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος Αλέξης παρενέβη πυροσβεστικά, ζήτησε από τον Σαγιά να συντάξει εκείνος την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επανήλθε στο Υπουργικό Συμβούλιο ζητώντας από τον Βαρουφάκη «αύριο (να παρουσιαστεί) στο γραφείο μου».
 -  Παράλληλα γινόταν γνωστό ότι ένας ακόμη υπουργός, ο Γ. Σταθάκης, είχε τηλεφωνικά θέσει θέμα... δικής του παραίτησης απο την κυβέρνηση «εάν και εφόσον παραμείνει σε αυτήν ο Βαρουφάκης». Τηλεφωνικά διαμαρτυρήθηκε στον Πρόεδρο Αλέξη για το «τι κάνει ο Βαρουφάκης» και η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, μεταφέροντας το «ρεπορτάζ» για τα έργα και τις ημέρες του υπουργού Οικονομικών που είχε συλλέξει ο σύζυγός της, πρόεδρος του ιδρύματος Λεβί, Δημήτρης Παπαδημητρίου (με δυνατές άκρες στα διάφορα ανά τον κόσμο οικονομικά λόμπι).
 -  Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης έχασε τις τελευταίες ημέρες και ειδικά λέει μετά τα «φίδια» που έβγαλε στο τελευταίο Eurogroup κατά των δανειστών και των εταίρων (ενώ κανονικά θα έπρεπε να συζητήσει και να διαπραγματευθεί), τη στήριξή και του αντιπροέδρου Δραγασάκη, ο οποίος είναι πλέον της άποψης ότι «πρέπει να παραιτηθεί για να διευκολυνθεί η επαναπροσέγγιση με τους θεσμούς» - έως τώρα ο αντιπρόεδρος έκανε την Πυθία (τον συνήθη ρόλο του δηλαδή...) διεκδικώντας θέση στο καλοκαιρινό ρεπερτόριο της Επιδαύρου.
Τούτων δοθέντων και προκειμένου να μην διαλυθεί εντελώς στα εξ ων συνετέθη το μαγαζί, ο πρόεδρος Αλέξης φέρεται να απήλλαξε των καθηκόντων του τον υπουργό Οικονομικών αλλά εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν δίνων μεγάλη βάση σε κάτι τέτοια. Όχι μόνο διότι το παλικάρι κατά το παρελθόν έχει ουσιαστικά κολλήσει τον πρόεδρο Αλέξη στη γωνία «ενημερώνονταάς τον» ότι «αν με διώξεις θα πω σε όλους ότι διαπραγματεύσαι μια προδοτική συμωνία εις βάρος του λαού». ΑΛλά και γιατί θα ήταν τεράστιο λάθος πέντε ημέρες πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής να τον εξεδίωκε από την κυβέρνηση - θα ήταν σαν να αναγνώριζε ότι για το ναύαγιο των διαπραγματεύσεων ευθύνεται ο Βαρουφάκης.
 -  Πάντως απτόητος ο Γιάνης «είσαι δυναμίτης αγόρι μου» Βαρουφάκης χθες πήγε κανονικά στο υπουργείο του και απόλαυσε να τον πολιορκούν δεκάδες δημοσιογράφοι από όλες τις γωνιές της γης - ένας, δε, σε ρόλο μακαρίτη Μητσάρα, του φώναζε πίσω από τις κάμερες «σκισ' τους Γιάνη, σκισ' τους». Θέλω να πιστεύω όχι δημοσιογράφος (γιατί έχουμε και τέτοιους...).
~
***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μας κοροϊδεύουν και οι … Τούρκοι
hurriyet1
-  Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά τη στάση… πληρωμών, τις κλειστές τράπεζες και την ανακοίνωση δημοψηφίσματος. Ένα ντροπιαστικό για την Ελλάδα πρωτοσέλιδο έχει η σημερινή Τουρκική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας Χουριέτ… Μας κάνουν και πλάκα αυτοί που είχαν πρίν μερικά χρόνια 80% πληθωρισμό!
6ο ευρώ αξιοπρέπειας, είναι ο τίτλος της εφημερίδας η οποία ειρωνεύεται τον Ελληνα πρωθυπουργό ότι με τις αποφάσεις του κατόρθωσε απλά να φέρει σε πολυ δύσκολη θέση τους συνταξιούχους και αναξιοπαθούντες.
~
***  ΒΟΜΒΑ: Εσπευσμένη αλλαγή του Δ.Σ του εργοταξίου που παράγει κέρματα! (ΕΙΚΟΝΕΣ)
kermata
-  Όπως φαίνεται από τα έγραφα, το Δ.Σ του εργοταξίου που παράγει κέρματα, άλλαξε εσπευσμένα. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παίρνουν τις θέσεις.
selida
selides


~
*** Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει Συνταγματική διαδικασία ακύρωσης του δημοψηφίσματος


kwnstantopoulou
-  Με ομιλία της στη βουλή, η Πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε παρέμβαση και αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα λέγοντας «Δεν υπάρχει Συνταγματική διαδικασία ακύρωσης του δημοψηφίσματος»  και συνέχισε «Κάποιοι επιχειρούν να παρέμβουν σε ένα ψηφισμένο δημοψήφισμα. Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι από την στιγμή που ψηφίστηκε δεν υπάρχει συνταγματική διαδικασία να ακυρωθεί. Οι εκ του πονηρού  παρεμβάσεις, η τρομοκρατία, προπαγάνδα, παραπληροφόρηση δεν θα περάσουν. Να λείπουν και οι δηλώσεις που στην πραγματικότητα δεν υπηρετούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την Ευρώπη δημοκρατίας αλλά στην διολίσθηση της Ευρώπης σε καθεστώς έλλειψης σεβασμού». Επίσης ανέφερε την πρωτοβουλία του Κύπριου βουλευτή Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την υπεράσπιση της ελληνικής θέσης στην Ευρώπη.
~
*** Δείτε την έκτακτη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας
ethnikh
-  Η Εθνική Τράπεζα διαψεύδει κατηγορηματικά ανάρτηση σε ιστοσελίδα, ότι... τελείωσαν τα διαθέσιμά της σε μετρητά και κατά συνέπεια υπάρχει πρόβλημα εφοδιασμού των καταστημάτων της και των ΑΤΜ της.
"Κανένα τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, η τροφοδοσία των καταστημάτων και των ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζεται απρόσκοπτα. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής πάνω από 1.800 ανεφοδιασμοί από το Σάββατο 27/06/2015" αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.
~
***  ΒΟΜΒΑ Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ ακόμα και με "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα
soimpla
-  Σύμφωνα με το Bloomberg, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φάνηκε να είπε σε Γερμανούς βουλευτές πως αν οι Έλληνες ψηφίσουν ΟΧΙ τότε η ΕΚΤ θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το ευρώ. Επίσης φαίνεται να τους είπε πως ακόμα και όχι να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η Ελλάδα δεν θα βγει προς το παρόν από το ευρώ. Αυτήν η συζήτηση ήταν κεκλεισμένων των θυρών.
~
***  Βουλιάζουν τα νησιά απο "παράτυπους" και πρόσφυγες
sampthraki metanastes
 -  "Μες το 2014 είχαμε αύξηση περίπου 250% σε σχέση με το 2013 σε αφίξεις, και ήδη μέσα στο ’15 έχουμε ξεπεράσει τον αριθμό του 2014. Οι ρυθμοί  δείχνουν έντονα ανοδικοί. Υπάρχει ένα πρόβλημα από τη Σαμοθράκη μέχρι και το Καστελόριζο. Το πρόβλημα είναι πολλών διαστάσεων. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης από την κεντρική πολιτεία. Γίνονται κάποιες προσπάθειες. Κάποια στοιχειώδη είδη πρώτης ανάγκης όταν φτάνουν, τα οποία φέτος έχουν εξασφαλιστεί για μας. Ένα κιτ με είδη υγιεινής για τον καθένα, έναν υπνόσακο. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, περίθαλψης και διαμονής." τόνισε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας.
Στη Σαμοθράκη τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται έντονο κύμα εισροής απο Τουρκία και τη Κυριακή, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού. εντόπισε παράνομο σκάφος με 33 αλλοδαπούς οι οποίοι και συνελλήφθησαν .
Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί απο κανέναν όσο μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.
Το μήνα Ιούνιο, στο νησί καταγράφηκαν δεκάδες συλλήψεις αλλοδαπών και διακινητών
~
***  Χρεοκόπησε το Πουέρτο Ρίκο
pouerto
-  Την χρεοκοπία του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε την Δευτέρα ο κυβερνήτης του, Αλεχάντρο Γκαρσία Παντίγια. Συγκεκριμένα ανάφερε πως το χρέος ύψους 72 δις δολάρια δεν είναι πληρωτέο. Επίσης ο κ. Παντίγια έδωσε και συνέντευξη στην οποία ανέφερε «Το χρέος της χώρας δεν είναι πληρωτέο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα ήθελα πολύ να είχα μια άλλη επιλογή, αλλά αυτό δεν είναι πολιτική, είναι μαθηματικά».  Επίσης είπε πως οι δανειστές θα πρέπει να δεχτούν να διαπραγματευτούν κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλιώς θα είναι σαν να πυροβολούν τον εαυτό τους.
~
*** ΄Εκτακτο: Αιφνιδιαστική αλλαγή- Τηλεδιάσκεψη Eurogroup σήμερα στις 20:00
thlediaskepsi
 -  Παρά τα όσα διέρρεαν οι πηγές των Βρυξελλών, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε πως θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 20:00 για να συζητηθεί η ελληνική πρόταση στο ESM (ΤΧΣ).
Νωρίτερα, ωστόσο, τόσο το πρακτορείο Reuters όσο και το Bloomberg, αναφέρουν δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία επεσήμανε πως δεν αναμένει εξελίξεις, ούτε συνομιλίες παρά την κινητικότητα στην Ελλάδα.
Η κα Μέρκελ, είπε πως θα περιμένει το δημοψήφισμα.
~
***  Φαρμακευτικές εταιρίες διακόπτουν την εισαγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα
farm
-  Το υπουργείο Υγείας εξετάζει το μέτρο της κατάργησης των τριμήνων και εξαμήνων συνταγών που αφορούν τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα, προκειμένου να εξασφαλιστεί απόθεμα φαρμάκων σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον που η αγορά έχει παγώσει.
 -  Για τον ιδιο λόγο μελετάται και η απαγόρευση όλων των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
 -  Εχουν καταγραφεί οι πρώτες φαρμακευτικές εταιρίες που διέκοψαν την εισαγωγή φαρμάκων, ενώ κάποιες φαρμακαποθήκες που ζητούν μετρητά προκειμένου να προμηθεύσουν τους φαρμακοποιούς.
 -  Οι φαρμακοποιοί ζητούν ήδη από όσους μπαίνουν στα φαρμακεία να με μετρητά ή τη συμμετοχή τους στα φάρμακα είτε όλο το ποσό των αγορών τους, πχ για ΜΗΣΥΦΑ, και δεν δέχονταν τις πιστωτικές κάρτες.
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Υποκινούμενοι οι "μετανάστες" κάνουν εμπόλεμη ζώνη τα νησιά μας!
lathrometanastes
 -  Οι αναταραχές οι οποίες είναι καθημερινό φαινόμενο στα νησιά μας και έχουν γίνει εφιάλτης από τους ντόπιους είναι σύμφωνα με πληροφορίες υποκινούμενες. Οι αστυνομικοί εξηγούν πως δεν υπάρχει άλλη εξήγηση καθώς μόλις δύο εικοσιτετράωρα αφού πάτησαν το πόδι τους στον νησί προκαλέσαν τα επεισόδια και μάλιστα είχαν και στην κατοχή τους πλακάτ με αιτήματα.
Δύο ημέρες μετά ακολούθησαν νέα επεισόδια στο νησί, όταν περίπου 300 μετανάστες έκαναν πορεία από το κολυμβητήριο προς το λιμάνι, απαιτώντας με έμφαση και «εμπόλεμη» διάθεση να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα για να φύγουν από το νησί.
Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν πιο πριν και σε άλλα νησιά, όπως η Κως τον Απρίλιο, όταν μετανάστες από την Αφρική εισέβαλαν στον προαύλιο και τον εσωτερικό χώρο του αστυνομικού τμήματος. Πέταξαν έξω τα γυναικόπαιδα από τη Συρία, απαιτώντας από τους αστυνομικούς να φιλοξενηθούν οι ίδιοι στον χώρο, και ακολούθησε πανδαιμόνιο.
~
***   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πόσα θα κοστίσει το δημοψήφισμα;
dhmopsiphisma
 -  Ποσό ύψους 5.100.000 ευρώ εγκρίθηκε συνολικά για δαπάνες που αφορούν αποζημίωση για εργασία που θα προσφέρουν υπάλληλοι στο Δημόσιο και, μεταξύ άλλων, δικαστικοί αντιπροσώποι στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Πιο συγκεκριμένα, το ποσό των 1.100.00 ευρώ εγκρίθηκε από το υπουργείο Εωστερικών για χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στους λειτουργούς και υπαλλήλους που αποδεδειγμένα απασχολούνται με την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή του επερχόμενου δημοψηφίσματος.
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, υπέγραψε τη Δευτέρα την απόφαση για τη δέσμευση της πίστωσης αυτής, ενώ έχει κοινοποιηθεί και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Επίσης, ο υπουργός ενέκρινε ποσό ύψους 4.000.000 ευρώ για «έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής αναφορικά με την καταβολή οδοιπορικών εξόδων και ημερήσιας αποζημίωσης στους διοριζόμενους εφόρους των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής για το δημοψήφισμα τις 5ης Ιουλίου 2015 στις περιπτώσεις που η αποζημίωση προκαταβάλλεται».
~
*** Ο Πούτιν γυρνά την πλάτη του στον Τσίπρα

tp
 -  Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται το crashonline αλλά και το περιοδικό Crash που τονίζουν διαρκώς ότι η Μόσχα και προσωπικά ο ίδιος ο Πούτιν δεν έχουν καμία διάθεση να κλονίσουν τις σχέσεις τους με τη Δύση και να καταστρατηγίσουν τις γνωστές σφαίρες επιρροής.
 -  Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το Reuters, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πέσκοφ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το να βρεθεί λύση στο θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους δεν είναι θέμα της Ρωσίας, αλλά και της Ελλάδας και των δανειστών της. Αυτό είναι ένα πρόβλημα της Ελλάδας. Έχει να κάνει καθαρά με τις σχέσεις της με τους δανειστές της. Επομένως, δεν είναι δικό μας θέμα».
~
***  Κατά του δημοψηφίσματος τάσσονται οι πανεπιστημιακοί
pan
 -  Ανακοίνωση έβγαλε το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών καθηγητών, η Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού), με την οποία διαδίδει τη θέση της, κατά του δημοψηφίσματος.
 -  Πιστεύεται ότι η επιλογή μιας Ελλάδας εκτός Ευρώπης είναι καταστροφική, οδηγεί τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό ιστό της χώρας μας σε επιστημονικό και οικονομικό μαρασμό και την πλήρη απομόνωση, ακυρώνει τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενεών και υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς για τις επόμενες δεκαετίες.
Αναλυτικά:
 -  "Η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας πρέπει να συνεχιστεί Ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, η χώρα μας συνέβαλε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και αποκόμισε σημαντικά οφέλη σε πολλούς τομείς μεταξύ των οποίων η Παιδεία, η Έρευνα και η Τεχνολογία, τομείς οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου μας.
 -  Τις επόμενες ημέρες κρίνεται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε ναι ή όχι στα μνημόνια, ναι ή όχι στη λιτότητα. Ψηφίσαμε για αυτό στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και είδαμε το αποτέλεσμα.
Την επόμενη Δευτέρα, αν υπερψηφιστεί το «όχι», δεν θα βελτιωθεί δια μαγείας η δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε θα διευρυνθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη.
Μπορεί όμως να επιδεινωθεί.
Επειδή οι αδιευκρίνιστες εξελίξεις μετά από ενδεχόμενο «όχι» απειλούν ευθέως την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, και μεταξύ άλλων απειλούν άμεσα τη συμμετοχή των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας, η οποία διασφαλίζει
• τη διεθνή αναγνώριση των ελληνικών ακαδημαϊκών τίτλων,
• τη σταδιοδρομία και την κινητικότητα των Ελλήνων φοιτητών, καθηγητών και ερευνητών,
• τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά δίκτυα και προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία και τα κοινοτικά προγράμματα,
• τις δυνατότητες εργασιακής απασχόλησης των πτυχιούχων μας σε 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΕΓ της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π. θεωρεί ότι η επιλογή μιας Ελλάδας εκτός Ευρώπης είναι καταστροφική, οδηγεί τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό ιστό της χώρας μας σε επιστημονικό και οικονομικό μαρασμό και την πλήρη απομόνωση, ακυρώνει τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενεών και υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς για τις επόμενες δεκαετίες.
Στις κρίσιμες ημέρες που ακολουθούν, όλοι μαζί, σε ένα κλίμα συναίνεσης, συνεννόησης και συνεργασίας, οφείλουμε να διασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, με τη σαφή και έμπρακτη αποδοκιμασία της καταστροφικής επιλογής του απομονωτισμού κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.   Η Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.".
~
*** Σφαλιάρα απο το Eurogroup- "Πολύ αργά"- Χρεοκοπία σήμερα τα μεσάνυχτα

 -  O πρόεδρος του άτυπου Συμβουλίου, Γερούν Ντέισελμπλουμ ανακοίνωσε νέο Eurogroup με τηλεδιάσκεψη, αύριο.
Ωστόσο, τόνισε ότι είναι πολύ αργά για παράταση του προγράμματος και ότι ένα νέο πακέτο διάσωσης θα συνοδεύεται από αυστηρότερους όρους!
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ανέφερε με νόημα "Θα δείτε πράγματα την Κυριακή που θα σας εκπλήξουν".
Τέλος , μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, χάνονται 12,7 δισ απο το πρόγραμμα του EFSF που εκπνέει.
~
*** 3o Mνημόνιο αύριο; "Πίεσα τον πρωθυπουργό να δεχτεί τη πρόταση των Θεσμών"
trito mnhmonio
 -  Σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαικής Επιτροπής, η Ελλάδα κατέθεσε προτάσεις πανομοιότυπες με αυτές των θεσμών.
Ο Γιάννης Δραγασάκης, λίγο νωρίτερα, ανέφερε "Το πρόγραμμα σήμερα έληξε τυπικά, ωστόσο είχε τελματωθεί από πέρσι το καλοκαίρι" και πρόσθεσε "Είμαστε στο έκτο έτος λιτότητας και ύφεσης, δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση μισθών και συντάξεων ως μέσα εξόδου από την κρίση"
Αναφερόμενος στο σημερινό έκτακτο eurogroup ο αντιπρόεδρος σχολίασε "Θέλουμε συμφωνία, αλλά μία συμφωνία βιώσιμη και γι' αυτούς και για εμάς. Να πετύχουμε μια συμφωνία που θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια.Εισηγήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών" και στη συνέχεια έκανε γνωστό πως πάμε σε νέα συμφωνία.
Τέλος, ο κος Δραγασάκης τόνισε ότι "υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν διπλό νόμισμα με μνημόνιο, άλλες δυνάμεις θέλουν -ενδεχομένως- μια χρεοκοπία της Ελλάδας εντός του ευρώ" και πως "Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε για να επιτευχθεί συμφωνία με συγκεκριμένα κριτήρια".
Την ίδια στιγμή σε συνέντευξη του σε δελτίο ειδήσεων, ο Χιούγκο Ντίξον των New York Times, είπε πως ο φανερός πανικός της κυβέρνησης οφείλεται απο το τί θα επακολουθήσει ένα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και ανέφερε "Δεν είμαι αισιόδοξος για το τι θα ακολουθήσει. Η επιστολή που σπαταλήθηκε σήμερα στον Ντάισελμπλουμ απορρίφθηκε και πρέπει να ξαναρχίσουν συζητήσεις για ένα νέο πακέτο διάσωσης".
Ο Ντίξον αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup σχολίασε, ότι δύο "παιχνίδια" τρέχουν ταυτόχρονα, το ένα είναι "ποιός θα κάνει πίσω πρώτος" και το άλλο "ποιος θα κερδίσει των πόλεμο των αλληλοκατηγοριών".
~
***  Μαξίμου: Χωρισμένο σε δυο στρατόπεδα για την πρόταση Γιούνκερ
Μαξίμου: Χωρισμένο σε δυο στρατόπεδα για την πρόταση Γιούνκερ
-    Χωρισμένο σε δυο στρατόπεδα είναι το Μέγαρο Μαξίμου αυτές τις ώρες με τους μισούς να λένε στον Αλέξη Τσίπρα να φύγει κατευθείαν για Βρυξέλλες και να πει ναι στη συμφωνία που του πρότεινε στο παρά 1΄ της λήξης του προγράμματος ενώ οι άλλοι μισοί του ζητούν να περιμένει ακόμη περισσότερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, υπάρχει το ένα στρατόπεδο που εισηγείται στον πρωθυπουργό να πάρει τη συμφωνία που του δίνει ο Ζαν Κ. Γιούνκερ και να φύγει άμεσα για Βρυξέλλες. Σε αυτό το μπλοκ βρίσκονται και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πιέζουν για συμφωνία. Όσοι του ζητούν να μην προχωρήσει ακόμη σε συμφωνία και να περιμένει μέχρι τα μεσάνυχτα πιστεύουν ότι θα υποχωρήσουν περισσότερο οι δανειστές.
Ωστόσο και οι δύο πλευρές δεν λένε στον πρωθυπουργό να επιμείνει στο όχι, αλλά να προχωρήσει σε συμφωνία. Άλλωστε οι εικόνες από τις τράπεζες έχουν βαρύνει το κλίμα σε όλα τα επίπεδα.
Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα των επαφών, ωστόσο οι εξελίξεις είναι δραματικές, τα τηλέφωνα έχουν ανάψει, τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδας.
Μάλιστα ο Αλέκος Φλαμπουράρης έδωσε στη δημοσιότητα τα τέσσερα σημεία που οδηγούν σε συμφωνία:
- Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις
- Αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραματεύσεων και του κατώτατου μισθού
- Πρόσθετο αναπτυξιακό πακέτο, πέρα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ)
- Αναδιάρθρωση με κούρεμα του χρέους
Ταυτόχρονα τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ότι ο πρωθυπουργός μπαίνει στο αεροπλάνο για να πάει στις Βρυξέλλες δεν επιβεβαιώνονται. Για την ώρα οι συζητήσεις συνεχίζονται τηλεφωνικά με τον κ. Γιούνκερ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αλλά και με τον Μάρτιν Σουλτς.
~
*** Eurogroup: Αποκλείεται να δώσουμε χρήματα στην Ελλάδα για το ΔΝΤ
Eurogroup: Αποκλείεται να δώσουμε χρήματα στην Ελλάδα για το ΔΝΤ
- Αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε κατηγορηματικά στο Reuters ότι αποκλείεται το Eurogroup να δώσει χρήματα στην Ελλάδα για να πληρώσει απόψε τη δόση των 1,8 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Ο αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται έκανε τη δήλωση λίγο πριν ξεκινήσει η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.
Η έκτακτη σύγκληση του Eurogroup γίνεται αφότου η Ελλάδα κατέθεσε μια νέα πρόταση προς διαπραγμάτευση η οποία δεν περιλαμβάνει το ΔΝΤ και προβλέπει πλήρη χρηματοδότηση των αναγκών της Ελλάδας για 2 χρόνια από τον ESM και παράλληλη απομείωση του χρέους.  
Ψυχρή ήταν η υποδοχή της Ευρωζώνης στην ελληνική πρόταση όπως δείχνουν οι πρώτες αντιδράσεις από αξιωματούχους της ΕΕ και χωρών μελών της Ευρωζώνης.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε πως η Γερμανία είναι ανοικτή σε νέες διαπραγματεύσεις σε περίπτωση ακύρωσης του δημοψηφίσματος και πως θα δεχτεί συμβιβασμό μόνον εφόσον αυτός οδηγεί πράγματι σε λύση και όχι "συμβιβασμό για το συμβιβασμό". Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι θα περιμένει η χώρα του το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προκειμένου μετά να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. 
~
***   Ντάισελμπλουμ: Συζητάμε για τρίτο πρόγραμμα, αλλα μετά το δημοψήφισμα    
Νέα πρόταση καταθέτει αύριο η Ελλάδα
Ντάισελμπλουμ: Συζητάμε για τρίτο πρόγραμμα, αλλα μετά το δημοψήφισμα
-  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με θέμα την πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα για διετή συμφωνία με χρηματοδότηση από τον ESM και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
-  Όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να εξεταστούν οι ελληνικές προτάσεις.
-  Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Ελλάδα θα καταθέσει την Τετάρτη νέα πρόταση. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα μπορεί να συνοδεύεται από σκληρότερους όρους, ενώ διεμήνυσε πως οι θεσμοί θα δεχθούν να συζητήσουν για ένα τρίτο πρόγραμμα μόνο μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.
-  Παράλληλα, ο Ντάισελμπλουμ σχολίασε ότι "η πολιτική στάση της Ελλάδας δε φαίνεται να έχει αλλάξει".
Από την πλευρά του, ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Άλεξ Στουμπ ανέφερε πως η Ελλάδα ζητά δύο πράγματα που δε γίνονται (παράταση του τρέχοντος προγράμματος και ελάφρυνση χρέους), ενώ αντίθετα σημείωσε ότι είναι εφικτό να εγκριθεί ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, με βάση τους κανόνες λειτουργίας του ESM.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Κάζιμιρ ανέφερε: "Η τελευταία προθεσμία για την παράταση του προγράμματος ήταν το σαββατοκύριακο. Λόγω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, είναι αδύνατον να παραταθεί πέραν της σημερινής ημέρας".
~
*** Νέα πρόταση της Ελλάδας: Λύση χωρίς το ΔΝΤ, με χρήματα από τον ESM
Νέα πρόταση της Ελλάδας: Λύση χωρίς το ΔΝΤ, με χρήματα από τον ESM
-   Αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση ζητώντας συμφωνία για δυο χρόνια προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.
Στην ίδια πρόταση προτείνεται ταυτόχρονα η αναδιάρθρωση του χρέους.
Λίγο πριν λήξει το ισχύον πρόγραμμα, απόψε τα μεσάνυχτα, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει ενεργές τις διαπραγματεύσεις και μια ακόμη προσπάθεια να μείνει η χώρα στο ευρώ, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του γραφείου του κ. Τσίπρα.
Με την πρόταση, η ελληνική κυβέρνηση αιτείται πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας από τον ESM, ενώ ζητά παράταση του τρέχοντος προγράμματος, που λήγει σήμερα, για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποφευχθεί μία "τεχνική χρεοκοπία".
Όπως αναφέρει σε επίσημη ενημέρωση του το γραφείο του πρωθυπουργού:
Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.
Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής.      -
Λύση χωρίς το ΔΝΤ
Ουσιαστικά η πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα προς τον ESM είναι μια πρόταση λύσης του ελληνικού ζητήματος χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με το αίτημα για πλήρη κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, η Ελλάδα προσπαθεί ουσιαστικά να απαγκιστρώσει τις διαπραγματεύσεις από το ΔΝΤ. Υπενθυμίζεται ότι η επιμονή του ΔΝΤ σε μέτρα που αποτελούν "κόκκινες γραμμές" για την ελληνική κυβέρνηση εμπόδισαν πολλές φορές τις διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα.
Η πρόταση έρχεται λίγες ώρες ποοτού εκπνεύσει το ελληνικό πρόγραμμα και η Ελλάδα αθετήσει πληρωμή δόσης 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Να σημειωθεί πάντως ότι και το ίδιο το Ταμείο έχει επισημάνει ότι αθέτηση πληρωμής της δόσης δεν συνιστά αυτόματα χρεοκοπία για την Ελλάδα.
Για την ώρα δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία σχετικά με τα μέτρα που θα ζητηθούν ή θα δοθούν από πλευράς της Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει αυτή η συμφωνία με τον ESM και εφόσον βέβαια αυτή γίνει δεκτή από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. 
~
***  Γιούνκερ: Στην Αθήνα θα συμβούν πράγματα που δεν περιμένετε
Γιούνκερ: Στην Αθήνα θα συμβούν πράγματα που δεν περιμένετε
-  Σιβυλλική η τελευταία δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, την οποία έκανε λίγο πριν την έναρξη του έκτακτου Eurogroup για την τελευταία πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα προς τους θεσμούς και ζητά απεμπλοκή από το ΔΝΤ και αναδιάρθρωση χρέους.
"Σημαντικά γεγονότα, για τα οποία δεν είστε προετοιμασμένοι έρχονται στην Αθήνα" είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν και συνέχισε "θα ήθελα να μην χάσετε την ευκαιρία να επηρεάσετε αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Αθήνα και που πιθανόν θα παράγουν αποτελέσματα τα οποία δεν ταιριάζουν με τα όσα γράφονται σήμερα".
Θετικά βλέπει τις εξελίξεις μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να μετακινηθεί από τη θέση που βρίσκεται σήμερα.
«Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και μας είπε τι ζητάει αλλά όχι τι προτίθεται να δώσει», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Εάν ο Αλέξης Τσίπρας κινηθεί σε μια άλλη κατεύθυνση, για παράδειγμα να υποστηρίξει ένα “ναι” στο δημοψήφισμα, θα έχουμε σίγουρα μια τελείως διαφορετική κατάσταση από την Κυριακή το βράδυ. Πάντα υπάρχουν επιλογές όταν κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση».
Ωστόσο ειδικά οι Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν ρίξει πολύ χαμηλά τις προσδοκίες για μια λύση, ειδικά σήμερα και παραπέμπουν στην επομένη του δημοψηφίσματος.
~
***  ΒΟΜΒΑ: Έτοιμη να εκραγεί η ΕΚΤ από την ελληνική κρίση
ekt
-  Είναι πολύ πιθανό η ελληνική οικονομική κρίση να χτυπήσει βαθιά στο επίκεντρο την παγκόσμια οικονομία. Αυτό επικαλείται το  αμερικανικό δίχτυο ειδήσεων, Kinjg World News. Αυτό που λέει πιο συγκεκριμένα είναι πως η ΕΚΤ και ο κ. Ντράγκι θα είναι σχεδόν αδύνατον να αντεπεξέλθει στην περίπτωση ενός default και μη πληρωμής στις δόσεις του ΕΚΤ. Η Ελλάδα χρωστά 115 δις στην ΕΚΤ. Τα 89 δις είναι από τον μηχανισμό ELA. Η ΕΚΤ όμως έχει μόνο 98 δις του κεφαλαίου των αποθεματικών της σύμφωνα με τον ισολογισμό της. Αυτό θ έχει δραματικές συνέπειες στις οικονομίες στην ευρωζώνη.
~
***  ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Χώρας που έχουν Ευρωπαϊκό προσανατολισμό συμφωνούν ότι το χρέος που έχει η Ελλάδα είναι μη βιώσιμο και ότι οι θυσίες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστιες.
Αν γίνει λοιπόν ένα «κούρεμα» του χρέους ώστε να είναι βιώσιμο και τα μέτρα χαλαρώσουν έστω λίγο η Ελληνική οικονομία θα ανακάμψει με λιγότερο πόνο και καθόλου φόβο. Έτσι θα είναι ενωμένο το πολιτικό σύστημα και ως εκ τούτου ενωμένος ο λαός. Το ΔΝΤ έχει θέσει το θέμα του «κουρέματος» και η Ευρώπη αναγνωρίζει τις θυσίες των Ελλήνων. Μπορούμε έτσι να εκμεταλλευτούμε αυτές τις δύο θέσεις. ..........
Αυτή τη στιγμή ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Χ,Α, και άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί φιλοευρωπαϊκοί σχηματισμοί να αφήσουν τις βεντέτες και το ανώριμο εγώ τους, να ενωθούν και να βρουν λύση ΤΩΡΑ!!!
Οι εταίροι μας και το ΔΝΤ δεν θα κάνουν παραχωρήσεις σε ένα διχασμένο πολιτικό σύστημα και ένα διχασμένο Ελληνικό λαό του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ, το μόνο που θα τους πείσει είναι να βρουν απέναντι τους ένα ενωμένο πολιτικό σύστημα που θα εκπροσωπεί έναν ενωμένο λαό.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ
ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΆΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Υ.Γ. Μπορεί να είναι ουτοπικό αυτό για να μπορέσει να το κάνει κάποιος Έλληνας πολιτικός, αλλά είναι η μόνη λύση και επιτακτική ανάγκη για να αποφύγουμε τα χειρότερα.  http://pyrgostrifylias.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html ,.- http://pyrgostrifylias.blogspot.gr/  .-
~
***  Στις 12:30 ώρα Ελλάδας το κρίσιμο Eurogroup  
Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Στις 12:30 ώρα Ελλάδας το μεσημέρι της Τετάρτης θα διεξαχθεί η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, η οποία θα εξετάσει τις τελευταίες ελληνικές εξελίξεις.
Ο Ντάισελμπλουμ, αναφέρει με μήνυμά του στο Twitter: «Το Eurogroup θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη, 12:30 (ώρα Ελλάδας) για να συζητήσει την κατάσταση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα».
~ Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, που επικαλείται το Reuters, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, στο περιθώριο του αποψινού Eurogroup, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος, σε περίπτωση υποβολής νέα πρότασης από τους δανειστές, η οποία θα πληροί τις προϋποθέσεις της Αθήνας.
~ Νωρίτερα, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της Τρίτης, ο πρόεδρος του άτυπου Συμβουλίου, Γερούν Ντέισελμπλουμ, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αποστείλει και νέα πρόταση. Πρόσθεσε ότι ένα νέο πακέτο διάσωσης θα μπορούσε να συνοδεύεται από αυστηρότερους όρους, ενώ εκτίμησε ότι είναι πολύ αργά για παράταση του προγράμματος που εκπνέει. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, το αίτημα για τρίτο πακέτο στήριξης θα εξεταστεί μόνο μετά το δημοψήφισμα. 
Παράλληλα, ευρωπαϊκές πηγές δήλωσαν στο Reuters πως κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη η ελληνική πλευρά παρουσίασε προτάσεις πιο κοντά σε αυτό που ζητούν οι θεσμοί. Νωρίτερα ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, είχε γνωστοποιήσει πως δεν είναι δυνατή η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.  www.koutipandoras.gr  .-

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση, βγαίνοντας πριν από λίγο (30.06.15) από το Μέγαρο Μαξίμου:
«Από το πρωί έχει πει ο Υπουργός Προεδρίας Νίκος Παππάς, ότι σήμερα είναι μια ενδιαφέρουσα μέρα. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει, ότι πέρα από το δημοψήφισμα που θα γίνει την Κυριακή, έχει επάνω στο τραπέζι και τη διαπραγμάτευση».
Απαντώντας στη συνέχεια σε άλλες ερωτήσεις, πρόσθεσε τα εξής:
«Από τη πρώτη στιγμή των διαπραγματεύσεων στοχεύαμε και στοχεύουμε λύση ΜΕΣΑ στα πλαίσια της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάντως είναι οι ώρες που όσο λιγότερα λέγονται δημόσια, τόσο καλύτερα. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μια τόσο σημαντική διαδικασία και να αποκαλύπτονται μέσω των ΜΜΕ λεπτομέρειες που τροφοδοτούν ή την μία ή την άλλη πλευρά. Γι αυτό και δεν θα ήθελα να πω τίποτα περισσότερο. Σας ευχαριστώ».
~
*** ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ BOMBA ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΚΚΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΙΓΕ
φίλες και φίλοι μετά απο ώριμη σκέψη αποφάσισα αύριο να παραιτηθώ απο την θέση του αντιπροέδρου στο Ινστιτούτο γεωπονικών επιστημών ΙΓΕ. Πρώτων θεωρώ πως η θέση αυτή δεν μπορεί με κανένα τρόπο να βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα και το ΑΚΚΕΛ απο την αρχή της δημιουργίας του διεκδικούσε κάποιες κεραίες θέσεις μέσα στο υπουργείο γεωργίας (το οποίο θεωρεί σπίτι του και φυσικό του χώρο) που θα μπορούσαν να συνεισφέρουνστον αγροτικό κόσμο. Παρά τις υποσχέσεις του κ. Καμμένου ο υφυπουργός Π.Σγουρίδης αθέτησε κάθε υπόσχεση στο ΑΚΚΕΛ και στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και απλά για να φύγει απο την υποχρέωση μας έδωσε την αντιπροεδρία στο ΙΓΕ. Πιστεύω ακράδαντα πως για να αναβιώσει ο πρωτογενής τομέας στην ηγεσία του υπουργείου θα πρέπει να βρίσκονται άνθρωποι που αγαπάνε,τιμούν το επάγγελμα και σέβονται τον ιδρώτα του αγρότη-μελισσοκόμου-ψαρά-κτηνοτρόφου.Τόσα χρόνια αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.....Τεχνοκράτης ο Αποστόλου, δικηγόρος ο Σγουρίδης. Θεωρώ πως η αντιπροεδρία του ΙΓΕ είναι μια άχρηστη καρέκλα για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, παραιτούμε και ας την δώσει ο κ. Σγουρίδης σε όποιον απο τον κομματικό τους στρατό περιμένει στην ουρά.......Το ΑΚΚΕΛ και ο πρόεδρος ήταν είναι και θα είναι με το μέρος του δικαίου και του συμφέροντος της χώρας μας και του πρωτογενούς τομέα (Το αποδείξαμε περίτρανα με την στήριξη μας στο δημοψήφισμα υπέρ του ΟΧΙ ). Θα μας βρείτε όμως σθεναρά απέναντι σας σε κάθε τι αντι παραγωγικό-αντι αγροτικό.  Βάκης Τσιομπανίδης  ,  πρόεδρος ΑΚΚΕΛ
~
*** Οι γυναίκες λένε ΟΧΙ στον εκβιασμό και τη λιτότητα!
Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, την Δευτέρα 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ημερίδας της ΓΓΙΦ «Οργάνωση Υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης (Παρατηρητήριο)», κάλεσε τις γυναίκες να πάρουν μέρος στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5/7 και να ψηφίσουν ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών για τη συνέχιση της λιτότητας στην πατρίδα μας.
Δήλωσε επίσης ότι η επίτευξη της ισότητας και οι δράσεις για την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στο δημόσιο χώρο που σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη,  εξασφαλίζονται μόνο σε συνθήκες Δημοκρατίας, έξω από τις εκβιαστικές πολιτικές που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ως ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την ισότητα, είναι φανερό ότι δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στις παρούσες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που οι έμφυλες ανισότητες μαζί με όλες τις άλλες,  εντείνονται και οι προσπάθειες για την ανατροπή τους δυσκολεύουν.
 Η Γενική Γραμματέας Ισότητας διεκδικεί την άρση των ανισοτήτων που προκαλεί η οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε, εντός και εκτός συνόρων, με θύματα πρώτα από όλους  τους νέους και  τις γυναίκες.
Οι γυναίκες   έχουν μάθει να είναι αγωνίστριες σε όλα τα πεδία της ατομικής και κοινωνικής ζωής  και δε θα ανεχτούν  να είναι μόνιμα θύματα των πολιτικών λιτότητας που καθιστούν «πολυτέλεια» την ισότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καταστρατηγώντας εμφανώς κάθε έννοια Δημοκρατίας.
Οι γυναίκες  που είναι  η μεγάλη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος , την Κυριακή μαζί με τον ελληνικό λαό, θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα, ένα ηχηρό ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας και τους εκβιασμούς.
~
***  Οι δύο μοιραίοι για την πορεία της χώρας στην καταστροφή...
Harris Kodopoulos
-  Οι δύο μοιραίοι για την πορεία της χώρας στην καταστροφή...
Για να καταλάβετε σε τι κόσμο παραλογισμού και ψευτοαξιοπρέπειας ζούμε...
Κάνει...δημοψήφισμα για τις προτάσεις των δανειστών, που δεν ισχύουν πλέον. αλλά και μεταβλήθηκαν την τελευταία στιγμή, ύψους 8,5 δις ευρώ..
-  Και μέσω υπουργού του ( Νάντια Βαλαβάνη, σήμερα το πρωί στο MEGA) είναι διατεθειμένος να αποσύρει το δημοψήφισμα αρκεί να γίνουν δεκτές οι δικές του προτάσεις ύψους...8 δις ευρώ.
Κατά τα υπόλοιπα από αύριο αρχίζει το μαρτύριο του σταγονόμετρου με τις κλειστές (πιθανότατα) τράπεζες..
Ενώ η έξοδος της χώρας από το ευρώ θεωρείται προδιαγεγραμμένη...
Και ο.....Πάκης, ο ενταφιαστής της ελληνικής οικονομίας με τις 850.000 προσλήψεις και ο μεγαλύτερος ρουσφετολόγος της μεταπολίτευσης, ενταφιάζει και την ίδια τη χώρα, με την υπογραφή του (μπας και χάσει το αξίωμα τρομάρα του) στέλνοντας την έξω από την ευρωζώνη...!!!!
~
***  66% στο «Ναι» δίνουν οι εταιρείες στοιχημάτων!
-     Το «Ναι» αναμένουν οι μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες να κυριαρχήσει την ερχόμενη Κυριακή στο ελληνικό δημοψήφισμα. Οι αποδόσεις όσων στοιχηματίζουν υπέρ του «Ναι» είναι εμφανώς χαμηλότερες σε σχέση με όσους ποντάρουν υπέρ του «Οχι». Συγκεκριμένα, η πιθανότητα να υπερψηφιστεί το «Ναι» ανερχόταν χθες το απόγευμα στο 66% και το «Οχι» στο 33%. Οι αποδόσεις που δίνουν οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου είναι περίπου ταυτόσημες. Η Ladbrokes παρέχει απόδοση 1,33 στο «Nαι» και 3,00 στο «Οχι». Η William Hill, η οποία τον περασμένο Απρίλιο είχε σταματήσει να δέχεται στοιχήματα για το ενδεχόμενο του Grexit, δίνει απόδοση 1,40 στο «Ναι» και 2,75 στο «Οχι». Τέλος, η Betfair βλέπει τις ίδιες σχεδόν αποδόσεις και πιθανότητες με τη William Hill για το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη, δίνοντας απόδοση 1,40 στο «Ναι» και 2,75 στο «Οχι».
-  Αντίστοιχα κινούνται και οι πιθανότητες για το Grexit μέσα στο 2015. Οι στοιχηματικές εταιρείες πάλι τάσσονται «κατά», δίνοντας μέση απόδοση 1,36 σε όσους ποντάρουν στο ότι δεν θα συμβεί το Grexit και 3,25 σε όσους ποντάρουν ότι θα υπάρξει έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη φέτος. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι, σύμφωνα με το http://www.oddschecker.com που συγκεντρώνει τις στοιχηματικές αποδόσεις στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ότι οι πιθανότητες αυξάνονταν για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και μειώνονταν για το Grexit. Για παράδειγμα, η Paddy Power μείωσε την απόδοση σε όσους στοιχηματίζουν υπέρ της παραμονής της χώρας και αύξησε σε όσους ποντάρουν στην έξοδό της. Τα χαράματα της Δευτέρας η απόδοση όσων πόνταραν στο Grexit ήταν 2,25 και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ανήλθε στο 3,25. Οι αντίστοιχες αποδόσεις της Betfair ανήλθαν από 2,15 σε 3,00 και του ανταλλακτηρίου της Betfair (δηλαδή στοιχηματισμός μεταξύ παικτών) από 2,60 σε 3,14.
-  Επίσης την Κυριακή ήταν πολύ πιο πιθανό το Grexit από χθες, αφού οι αποδόσεις κυμαίνονταν κοντά στο 2,00, δηλαδή στο 50% να συμβεί. Κάποια στιγμή μάλιστα, στη διάρκεια της Κυριακής, οι αποδόσεις του Grexit είχαν μειωθεί οριακά κάτω από το 2,00, δηλαδή πάνω από 50% να συμβεί. Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι στοιχηματικές εταιρείες έδιναν απόδοση στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη της τάξης του 1,15, δηλαδή πιθανότητα 87%. Επίσης την επομένη των τελευταίων βουλευτικών εκλογών (27 Γενάρη 2015) μπαίνει το πρώτο στοίχημα της χρονιάς για το μη Grexit με απόδοση 1,01, δηλαδή πιθανότητα 99%.
-   Kάτι αντίστοιχο ισχύει και για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, αφού οι αποδόσεις είναι δυναμικές και αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Για παράδειγμα, το μεσημέρι της Δευτέρας η William Hill έδινε πιθανότητες υπέρ του «Οχι» κοντά στο 33% και μέχρι το απόγευμα οι πιθανότητες είχαν διευρυνθεί στο 36%.
-  Από την άλλη πλευρά, οι στοιχηματικές εταιρείες θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι αν μια χώρα βγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτή με μεγάλη σιγουριά θα είναι η Ελλάδα. Η William Hill στο ερώτημα «ποια χώρα θα βγει πρώτη από την Ε.Ε.», η Ελλάδα έχει απόδοση μόλις 1,33, δηλαδή πιθανότητα 75%. Ακολουθεί η Βρετανία με απόδοση 5,00 (πιθανότητα 20%), η Ουγγαρία με απόδοση 13,00 (7,7%) και η Κύπρος με 15,00 (6,6%).   http://www.kathimerini.gr/  .-
~
*** Καταστρέφουν τη χώρα για να κρατήσουν την εξουσία (ή τα νέα Ιουλιανά)

Του Γιώργου Καραμπελιά.

Ένα ερώτημα που απασχολεί πάρα πολλούς είναι εάν ο Τσίπρας προχώρησε στο κοινοβουλευτικό του πραξικόπημα, που αποκαλεί δημοψήφισμα, με μοναδικό στήριγμα τον Μιχαλολιάκο και την Χ.Α., προσχεδιασμένα ή όχι. Εάν, δηλαδή, από την αρχή είχε ένα σχέδιο το οποίο, από καθυστέρηση σε καθυστέρηση και από αποτυχία σε αποτυχία, θα οδηγούσε στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η έξοδος από την ευρωζώνη και το ευρώ αν πραγματοποιηθεί οδηγεί και σε αυτόματη έξοδο από την ευρωπαϊκή ένωση, και όχι απλώς σε αλλαγή νομίσματος, όπως νομίζουν μερικοί, δεδομένου πως, μετά από πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει εκ νέου αίτηση για εισδοχή στην Ε.Ε.
Ωστόσο, πιστεύω πως τα πράγματα είναι μάλλον πιο απλά. Οι τύποι αυτοί, που συνωθούνται γύρω από τον Τσίπρα, όπως έχουμε επαναλάβει αναρίθμητες φορές, έχουν ένα και μοναδικό μέλημα, τη διατήρηση της εξουσίας, την οποία υφάρπαξαν με ψεύδη στις 25 Ιανουαρίου από τον ελληνικό λαό, και τίποτε άλλο. Έτσι έστησαν ένα σχέδιο που πάταγε σε μία γκάμα που αρχίζει από τους Αμερικάνους(πάνω από δέκα υπουργοί ανήκουν στο αμερικάνικο λόμπι, με πρώτον απ’ όλους τον Βαρουφάκη) και τη Γιάννα Αγγελοπούλου και φτάνει μέχρι τα Εξάρχεια, τη Ζωή Κωσταντοπούλου και τον Λαφαζάνη. Και η στρατηγική ήταν μία και μόνη. Το «παίζουμε» προς όλες τις κατευθύνσεις και με όποιες συμμαχίες, και ό,τι βγει. Το ήθος της παρέας και οι σχεδιασμοί της διαγράφηκαν ήδη στην επιχείρησηΚουβέλης και Χαϊκάλης, τις οποίες έστησαν συνωμοτικά, προκειμένου να οδηγήσουν τη χώρα στις εκλογές και στο αδιέξοδο και να υφαρπάξουν από τους απελπισμένους, από πέντε χρόνια μνημόνια, μειώσεις και λιτότητα, Έλληνες την ψήφο τους. Το μοναδικό μέλημα ήταν η εξουσία.
Γι’ αυτό και, αμέσως μετά τις 25 Ιανουαρίου, άρχισαν να παίζουν σε όλα τα ταμπλό. Από τη μία ο Τσίπρας επιχειρούσε «να εξαπατήσει» (τρομάρα του!) τη Μέρκελ και τον Γιούνκερ, ότι είναι ο καλός και πειθήνιος μικρός Αλέξης, και από την άλλη, να χτίζει στο εσωτερικό ένα δήθεν σκληρό μέτωπο διαπραγμάτευσης, με Κατρούγκαλο, Κωνσταντοπούλου και άλλους Λεουτσάκους.
Σε αυτό το παιγνίδι της εξαπάτησης εντάσσεται και η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την προεδρία, ώστε να εξουδετερώσει και τον «πανέξυπνο» (!) Καραμανλή, τον οποίο επίσης είχε βάλει στην κωλότσεπη, και ο οποίος περιμένει «νηφάλιος» πότε ο Αλέξης θα έχει ολοκληρώσει την καταστροφή της χώρας για να εμφανιστεί –όπως νομίζει– ως ο νέος σωτήρας της.
Όλα αυτά, όμως, ήταν στην πραγματικότητα κινήσεις χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, διότι το μεγάλο πρόβλημα αυτών των ψευδομπολσεβίκων βορείων προαστίων ήταν πως απεδείχθησαν εντελώς ανίκανοι να κυβερνήσουν. Και αυτό είναι τελικώς το οποίο έκρινε την επιλογή τους. Μπροστά στη θεμελιώδη και δομική ανικανότητα διαχείρισης, ακόμα και των λιγότερο επώδυνων μέτρων, δεν έμενε τίποτε άλλο παρά η φυγή προς τα εμπρός, έστω κι αν πρόκειται για φυγή προς τον γκρεμό, με την τελευταία ελπίδα ότι κάτι καλό θα βγει και θα διατηρήσουν, έστω για λίγους μήνες ακόμα, την εξουσία.
Γιατί, βέβαια, δεν έχουν περισσότερες δυνατότητες και κατά βάθος το γνωρίζουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις πιθανότητες. Η πρώτηείναι να βρεθεί, την ύστατη στιγμή, μία πολύ απίθανη συμφωνία με τους «Εταίρους» και να υπογράψουν ένα μνημόνιο που θα κινείται στο επίπεδο της πρότασης που οι ίδιοι είχαν καταθέσει μία βδομάδα πριν. Σε αυτή την περίπτωση, θα παγιδευτούν εκ νέου ολοκληρωτικά, όχι μόνο γιατί ένα μεγάλο μέρος του κόμματός τους θα αρνηθεί να ψηφίσει αυτά τα μέτρα αλλά και γιατί δεν θα μπορέσουν να τα εφαρμόσουν και θα καταρρεύσουν μέσα σε λίγους μήνες, για να μην πω εβδομάδες.
Στη δεύτερη περίπτωση, που ο ελληνικός λαός απορρίψει τον εκβιασμό του Τσίπρα και, στην απελπισία του, φτάσει να αποδεχθεί να ψηφίσει ναι στις προτάσεις των δανειστών, θεωρώντας πως απαντάει όχι στη δραχμή, θα υποχρεωθεί να διαχειριστεί αυτός την ανοικτή απόρριψη της πολιτικής του. Και είτε το δεχθεί είτε όχι, οι μέρες της κυβέρνησής του θα είναι μετρημένες και πιθανότατα θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, με τις οποίες και θα ξεκουμπιστεί από την εξουσία.
Στην τρίτη περίπτωση, που οι Έλληνες στην απελπισία τους ψηφίσουν όχι, σύμφωνα δηλαδή με τις προτάσεις του Τσίπρα, είναι προφανές πως το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι τράπεζες θα ξανανοίξουν εν τέλει με νέο νόμισμα, ή με ομόλογα έναντι μελλοντικής πληρωμής, διότι οι Ευρωπαίοι δανειστές/τοκογλύφοι θα αφαιρέσουν τη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες και, επειδή δεν θα υπάρχει καμία ρευστότητα, αυτή θα πρέπει να αναζητηθεί στην έκδοση νέου νομίσματος. Και έτσι θα περάσουμε σε ένα απέραντο αλαλούμ διπλού νομίσματος και γενικευμένου χάους.
Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και παράλληλα με την καταστροφή της χώρας θα χάσουν πολύ σύντομα και την εξουσία, διότι, βέβαια, ούτε η αστυνομία ούτε ο στρατός θα τους στηρίξουν σε κάποιο κλασικό πραξικόπημα, ούτε διαθέτουν τη λαϊκή στήριξη για μια παρατεταμένη σύγκρουση. Η βίαιη εκπτώχευση των Ελλήνων, ο περιορισμός στις εισαγωγές και η ανθρωπιστική κρίση, που θα ακολουθήσει, θα οδηγήσουν στην κατάρρευσή τους.
Δηλαδή, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και στις τρεις περιπτώσεις, το ρεσάλτο προς την εξουσία θα έχει αποδειχθεί θανάσιμο για τους ίδιους, αλλά βέβαια και για τη χώρα.
Σε όλα αυτά διέθεταν ως βασικό «κρυφό» τους σύμμαχο τον Σόιμπλε και όλους εκείνους στην Ευρώπη που επιθυμούν τη λεγόμενη «εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», την οποία μάλιστα και ψήφισαν στην πρόσφατη Διάσκεψη Κορυφής, η οποία οδηγεί τη λεγόμενη ενιαιοποίηση της Ευρώπης. Και στην οποία οι Σόϊμπλε και Σία θεωρούν ότι δεν πρέπει να βρίσκεται η Ελλάδα, όχι μόνο γιατί δεν τηρεί τις οικονομικές προϋποθέσεις αλλά επειδή βρίσκεται σε μια ζώνη αστάθειας. Ο Σόιμπλε και η παρέα του, από το 2010, κάνουν ό,τι μπορούν για να βγούμε από την Ε.Ε. και να αποτελέσουμε μια χώρα-χώρο, ταμπόν ανάμεσα στην ενιαία Ευρώπη και την ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Έτσι θα έχει ακυρωθεί τελεσίδικα η προσπάθεια της Ελλάδας να μη βρεθεί απομονωμένη, σε μια εποχή μεγάλων γεωπολιτικών ανατροπών.
Είναι προφανές πως, αν θέλουν να σώσουν το τομάρι τους, μία και μόνη λύση διαθέτουν έστω κι αν είναι επώδυνη, το πέρασμα σε μια νέα κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, και στήριξη από το μάξιμουμ τον κομμάτων, για να διαπραγματευθεί τουλάχιστον τη σωτηρία της χώρας.
Πάντως, από τις κινήσεις που έχουν κάνει μέχρι τώρα, φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την περιπόθητη εξουσία. Και προτιμούν το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Και τι άλλο θα ήταν δυνατόν να συμβαίνει με μία κυβέρνηση εθνομηδενιστών και αριβιστών τύπου Κατρούγκαλου; Άνθρωποι που δεν αγαπάνε την πατρίδα τους και το μόνο τους μέλημα ήταν να περάσουν στη ζούλα το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια, είναι δυνατόν να σκεφτούν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η παραμονή τους στην εξουσία;
Θα πρέπει λοιπόν να είναι σαφές σε όλους τους ψευδοπατριώτες που ξιφουλκούν μόνον εναντίον των ευρωπαίων «τοκογλύφων», σύμφωνα με τη χρυσαυγίτικη φρασεολογία, πως είναι και αυτοί υπεύθυνοι για το ότι, μαζί με τον Μιχαλολιάκο και τους ναζί, οδηγούν τη χώρα κυριολεκτικώς στην καταστροφή. Μια καταστροφή που εμπεριέχει στο τέλος της και εθνικό ακρωτηριασμό και επιστροφή σε αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης. Από τις επιλογές τους χαίρονται μόνον οι Τούρκοι, ο Σόιμπλε, που βλέπει να πραγματοποιείται το σχέδιο του, και οι ναζί που περιμένουν πώς και πώς την καταστροφή της χώρας για να επανέλθουν πλησίστιοι.
Ας είναι σαφές σε όλους τους ψευδοπατριώτες πως αυτή η πολιτική οδηγεί σε εθνική αποδυνάμωση της χώρας και σε ολοκλήρωση της απομάκρυνσης από την Κύπρο, η οποία θα παραδοθεί έρμαιο στα χέρια των Τούρκων που καραδοκούν. Αυτό θα ψηφίσουν με το δήθεν υπερήφανο όχι τους και μάλιστα με καλπονοθευτικά και παράνομα ψηφοδέλτια που ετοιμάζουν. Στην περίπτωση του Σχεδίου Ανάν, το ΟΧΙ ήταν σύνθημα υπερηφάνειας και αντίστασης, τώρα θυμίζει μάλλον το 1920 και τον τελεσίδικο ακρωτηριασμό του ελληνισμού.
Ας γίνει σαφές πως ανοίγουν τον δρόμο στη γενικευμένη φυγή των νέων Ελλήνων –σε λίγο και των λιγότερο νέων– και την αντικατάστασή τους από τις εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες και πρόσφυγες, ψωμί στο βούτυρο του εμφυλίου που απεργάζονται χρυσαυγίτες και ανεγκέφαλοι τρομοκράτες.
Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους όσοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις αγωνιστικές μπαρούφες της Ζωής και του νεαρού ψευδολόγου.
ΥΓ 1. Τέλος, θα πρέπει να μας απαντήσουν όλοι αυτοί οι ψευδοπατριώτες, πώς άραγε ερμηνεύουν τη σιγή ιχθύος των Αμερικανών, που κινητοποιούνται μόνο για τα μάτια, ενώ πυροδοτούν τη σύγκρουση μέσω του ΔΝΤ, καθώς και για τον ρόλο του ενεργούμενού τους, του Βαρουφάκη, του παλιού συμβούλου του ΓΑΠ, στην πτώχευση της χώρας;
ΥΓ 2. Όσο για την αγωνία πολλών τι πρόκειται να πράξουμε στο ψευδο-δημοψήφισμα των Τσίπρα-Μιχαλολιάκου, έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Αρχικό μας μέλημα είναι να μη νομιμοποιήσουμε μια πραξικοπηματική ενέργεια και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη πραγματοποιηθεί και να μην μπούμε στο εμφυλιοπολεμικό παιγνίδι του όχι και του ναι. Γι’ αυτό και, για την ώρα, η αγωνία και προσπάθειά μας είναι να μην οδηγηθεί η χώρα σε μια τέτοια επιλογή. Και μόνο αν αυτή καταστεί τελεσίδικη, τότε θα πάρουμε θέση ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη, που μάλιστα θα έχει συζητηθεί από το Άρδην, το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουνίου.
ΥΓ 3. Σήμερα, 29 Ιουνίου, στον Ιανό, στις 8.30 μ.μ., οργανώνω μια συζήτηση με τον Θεόδωρο Ζιάκα για τα πενήντα χρόνια από τα Ιουλιανά του 1965 και το πέρασμα από τον ενδογενή εκσυγχρονισμό στον παρασιτικό εκσυγχρονισμό. Πώς μπορούσα να φανταστώ πως, μετά από πενήντα χρόνια, τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα δεν θα γίνονταν από το Παλάτι και τους Αμερικάνους αλλά από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη συνέργεια των φασιστών! (χωρίς να γνωρίζω τον ακριβή ρόλο των Αμερικανών).   ardin-rixi.gr  ,  Περιοδικό Άρδην - Εφημερίδα Ρήξη
~
***
~

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  24  Ιουνίου   2015: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-24-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 
~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .-  

~
  STAMOS -ARFARA -GREECE ,ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,              

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-
~
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4436 /. -  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 469 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.187 
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook    

  *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   472 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  437. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 98 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr ,
 ~ 
***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4231 video.  -   

 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.    

 σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2524   video. -                 

https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-
 βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9274  βίντεο   .-

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου