ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Ιουλίου 2015

Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015 :
~
        
 Όσιε -Άγιε Παΐσιε βόηθα  την Ελλάδα  μας  !από  ΄κει που είσαι  !
~

~
***
~
***  Όλοκληρώθηκε το Eurogroup - Εκτός τραπεζιού πλέον η επιλογή του Grexit
eurogroup
 -  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το Eurogroup το οποίο στιγματίστηκε από τη χθεσινή διακοπή και τις έντονες αντιπαραθέσεις. Όλοι σχεδόν οι οποίοι μίλησαν στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη διαπραγμάτευση κατέστησαν σαφές ότι θέμα Grexit βρίσκεται πλέον εκτός τραπεζιού.
Άλλο ένα θετικό σημάδι σύμφωνα με τον ξένο τύπο είναι το γεγονός ότι ακυρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής για το βράδυ, ένδειξη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μία ταχεία και οριστική απόφαση που θα μπορούσε να συνδέεται με ένα Grexit.
~
*** 


Όπως επισημάναμε και νωρίτερα σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας βρίσκονται οι σοσιαλδημοκράτες
 και πριν από λίγο είχαμε δριμεία επίθεση του επικεφαλής της ομάδας σοσιαλιστών και δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα εναντίον του Σόιμπλε
-   Ο κ. Πιτέλα πόσταρε στο twitter μια φωτογραφία από τη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, και έγραψε χαρακτηριστικά «Στη Σύνοδο Κορυφής του PES για να πούμε ΟΧΙ στο Grexit. Τα κόλπα του Σόιμπλε δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ΕΕ».


-  Στη συνέχεια με νέο tweet γράφει: «Ο υπουργός Σόιμπλε είναι ανεύθυνος. Τα πολιτικά του παιχνίδια στοχεύουν ανοικτά στο Grexit. Αυτό που διακυβεύεται είναι η σταθερότητα της ΕΕ».
~
***  Σοκ! «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπαίνει στην Κυβέρνηση! Θα γίνει υπουργός του Τσίπρα»!
Κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων Kώστα Καραμανλή έλεγε χθες βράδυ σε συντάκτη του makeleio.gr :
Ο διάλογος
-  « Η Ευρώπη θέλει να ξεφτιλίσει και να
ταπεινώσει τον Τσίπρα. Ο μικρός άργησε να το καταλάβει» και συνέχισε, “δεν θα προβεί μόνο σε απομακρύνσεις όσων δεν τον στήριξαν προχτές στην  βουλή, δεν θα αναγκαστεί μόνο να προχωρήσει και κυβέρνηση εθνικής σωτήριας  δίνοντας έτσι υπουργικούς θώκους σε στελέχη του Ποταμιού και της ΝΔ, αλλά θα κάνει και κάτι άλλο…”
~ Τι τον ρωτήσαμε έκπληκτοι;-  «Θα τον φτάσουν…να συνεργαστεί μέχρι και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μην εκπλαγεί κάνεις αν  δει τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ υπερυπουργό δίπλα στον Τσίπρα»!
~ Και θα τα δεχτεί αυτά ο πρωθυπουργός;- O πρώην υπουργός χαμογέλασε….και μας έκλεισε το μάτι λέγοντας… «Ναι»
~
*** Αυτοί είναι οι Αληθινοί Φινλανδοί που μας θέλουν εκτός Ευρώπης και ναι, είναι φασίστες!
-  «Δεν αποτελούμε κίνδυνο για κανέναν», είχε υποστηρίξει o 52χρονος Τίμο Σόινι, υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Φινλανδίας και ηγέτης των Αληθινών Φινλανδών στη Deutsche Welle.
Ποιοι είναι οι True Finns (Αληθινοί Φινλανδοί) το κόμμα που ουσιαστικά μπλόκαρε τη διαδικασία του χθεσινού Eurogroup;
-  «Δεν είμαστε εξτρεμιστές, αλλά συντηρητικοί. Είμαστε κόμμα που πρεσβεύει συντηρητικές αξίες» έχει υποστηρίξει ο άνθρωπος το κόμμα του οποίου απείλησε να ρίξει την Φινλανδική κυβέρνηση σε περίπτωση που δοθεί τρίτο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα.
Στη σελίδα http://truefinns.tumblr.com/ αποκαλύπτεται ποιοι είναι πραγματικά οι Αληθινοί Φινλανδοί που ζητούν την κεφαλή των Ελλήνων επί πίνακι.
-  Στη σελίδα υπάρχουν δηλώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από ηγετικά στελέχη των True Finns και σοκάρουν για το μένος τους.
-  Δύο χρόνια πριν ο Jussi Halla-aho σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα είχε γράψει:
«Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή να γίνει στην Ελλάδα είναι μια στρατιωτική χούντα. Χωρίς να υπάρχει λαϊκή εντολή να χρησιμοποιήσει τα τανκ εναντίον των διαδηλωτών».
-  Η απέχθεια των Αληθινών Φινλανδών στα δημοκρατικά ιδεώδη είναι καταφανής. Σε άλλη περίπτωση ο Halla-aho κατακεραυνώνει τον ανθρωπισμό: «Γιατί αφήνουν οι ψηφοφόροι να συμβαίνουν όλα αυτά; Είναι γιατί οι Δυτικοί θέλουν να είναι "καλοί" άνθρωποι και να πιστεύουν και ότι ο συνάνθρωπος είναι εξίσου καλός. Είναι επειδή έχουν ανθρώπινες αξίες».
-  Σημειωτέον, η συγκεκριμένη ατάκα έχει εμπνεύσει τον Αντερς Μπρεήβικ το μακελάρη της Νορβηγίας ο οποίος την έχει απαγγείλει στο "μανιφέστο" του.
-  Σε άλλη περίπτωση έτερο μέλος των Αληθινών Φινλανδών η Liisa Sirainen έχει αναφερθεί στην τότε πρόεδρο της χώρας Tara Halonen και το σύζυγό της Pentti Arajärvi λέγοντας: «Δε μπορώ να καταλάβω τον κόσμο που ψήφισε αυτήν την σκύλα. Δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από το να μετατρέψει το προεδρικό μέγαρο σε μπορντέλο για να πηδάει ο άνδρας της αρσενικές πόρνες». Αυτό τώρα θεωρείται δημοκρατική αντιπολίτευση για τους Αληθινούς Φινλανδούς.
-  Για τον πρώην πρωθυπουργό Katainen, ο Esko Kontio είχε πει ότι «αυτός και η ομάδα του θα πρέπει να στηθούν μπροστά από το εκτελεστικό απόσπασμα ή να τους ρίξουμε στα χέρια ενός εξαγριωμένου όχλου, χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας».
Το internet είναι γεμάτο από sites με αναφορές στις δηλώσεις του κόμματος και των στελεχών του. «Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί ειρήνη είναι 1. να έχουμε πολλά όπλα, 2. να έχουμε όπλα μεγάλης ακρίβειας και καταστροφικής δυνατότητας» είναι μια εξ αυτών.   Newsbomb
~
***  Φάιμαν: Ο Σόιμπλε θέλει να βγάλει τους Έλληνες από το ευρώ

Ο Σόιμπλε σπρώχνει την Ελλάδα εκτός ευρώ, η Μέρκελ βάζει πλάτη. Ποιος τελικά όμως ηγείται των διαπραγματεύσεων; Ο Καγκελάριος της Αυστρίας αποκαλύπτει.  
Αυτό που φαίνεται να είναι κοινό μυστικό επιβεβαιώνεται σήμερα από τα επίσημα χείλη του καγκελάριου της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος δηλώνει πλέον ξεκάθαρα ότι «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει σοβαρά να εξωθήσει τους Έλληνες από το ευρώ, ενώ αντίθετα η γερμανίδα καγκελάριος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την εξεύρεση εποικοδομητικής λύσης».
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Österreich, ο καγκελάριος επισημαίνει ότι η πρόοδος στις συνομιλίες της Κυριακής είναι μια τεράστια πρόκληση, καθώς το ρήγμα για το ζήτημα της Ελλάδας διασχίζει όλη την Ευρώπη, και εσωτερικές διαφορές όπως αυτές στη Γερμανία υπάρχουν σε πολλές χώρες.
Τονίζει πάντως ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ πρέπει να αποτραπεί γιατί θα έσπρωχνε προς τα πίσω την Ευρώπη. Ο κ. Φάιμαν πιστεύει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα δώσει το σήμα για μια εποικοδομητική λύση και ακριβώς αυτό υποστηρίζει και ο ίδιος: να βρεθεί γρήγορα μια μεταβατική λύση και κατόπιν να συγκεκριμενοποιηθούν οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά τρόπο που να είναι δυνατή μια μακροπρόθεσμη λύση.
Και αυτό δεν σημαίνει διαγραφή χρέους, αλλά μείωση του βάρους των επιτοκίων με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ώστε να είναι επιτέλους δυνατές οι επενδύσεις στην Ελλάδα, λέει ο Φάιμαν.
«Δεν επιτρέπεται, τονίζει ο καγκελάριος, «να καταστρέφουμε την Ευρώπη με προγράμματα λιτότητας. Πρέπει να εξοικονομούμε πόρους και να επενδύουμε και εδώ δεν πρόκειται για παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά για τις τύχες των ανθρώπων».
Θεωρεί ότι μια συμφωνία βρίσκεται σίγουρα πλησιέστερα από προηγούμενες φορές, θα έλεγε μάλιστα πως οι ευκαιρίες για μια συμφωνία σε ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο καλές όσο τώρα. Υπάρχει όμως μεγάλη απόσταση από ένα οριστικό «Ναι» για το πρόγραμμα βοήθειας, καθώς μερικές χώρες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.
Σχολιάζοντας την τελευταία πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο αυστριακός καγκελάριος επισημαίνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει προχωρήσει τόσο πολύ όσο ποτέ, έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα, το οποίο πρέπει να αξιολογηθεί θετικά, διότι καθιστά δυνατή μια βάση για μία συμφωνία».
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο πρωθυπουργός «στέκεται με την πλάτη στον τοίχο» και έχει αποδεχθεί στο πρόγραμμά του πράγματα που τον θέτουν υπό πίεση.
Αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει σίγουρα να συγκεκριμενοποιήσει και να βελτιώσει πολλά σημεία ακόμη, για το λόγο και μόνον ότι έχει αυξηθεί η χρηματοδοτική ανάγκη από τα 53 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και επειδή έχει χειροτερέψει η οικονομική κατάσταση εξαιτίας του κλεισίματος των τραπεζών.
Ο Βέρνερ Φάιμαν αναγνωρίζει πως η Αυστρία επωφελείται από την ελληνική κρίση και αναφέρει ως παράδειγμα ότι αυτή την εβδομάδα τα κρατικά της ομόλογα βρέθηκαν σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Για ένα δεκαετές ομόλογο το αυστριακό κράτος πληρώνει αυτή τη στιγμή επιτόκιο 1,14%, κάτι που σημαίνει εξοικονόμηση σχεδόν 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στον αυστριακό προϋπολογισμό του 2016.
«Έχουμε όφελος ως χώρα, χρειαζόμαστε όμως και μια σταθερή Ευρώπη, διότι μόνο τότε μπορούμε να εξάγουμε σε άλλες χώρες, όταν οι άνθρωποι εκεί έχουν χρήματα και μπορούν να αγοράσουν κάτι. Είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε τώρα γέφυρες, να εξασφαλίσουμε τις εξαγωγές μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Ευρώπης, και δεν επιτρέπεται να πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε» καταλήγει ο αυστριακός καγκελάριος. 
mixanitouxronou.gr
~
***  Ευχές στην Ελλάδα, από το διάστημα!
Η  ΑΘΗΝΑ  από το διάστημα
Η Ελλάδα δίνει μάχη για συμφωνία στο Eurogroup και μπορεί να μην έχει πάρα πολλούς "φίλους" στην Ευρώπη, ωστόσο έχει εκτός Ευρώπης και μάλιστα εκτός πλανήτη. Ο αστροναύτης Scott Kelly έστειλε σήμερα την καλημέρα του και τις ευχές του στην Ελλάδα.
"Αθήνα, Ελλάδα, καλημέρα από τον Διαστημικό Σταθμό. Σας εύχομαι τα καλύτερα", έγραψε ο Kelly!
~
*** Απείλησαν τον Αλέξη Τσίπρα με την ίδια του την ζωή… ΟΛΟ το παρασκήνιο!!!
-  Η ιστορία του Καραμανλή επαναλήφθηκε με τον κ Τσίπρα για να αναγκαστεί να υποχωρήσει από τις προεκλογικές του υποσχέσεις και να υποστεί την επιβολή ενός σκληρότερου από πότε νέου μνημονίου, που θα φυλακίζει τον ελληνικό λαό σε ένα αδιέξοδο λιτότητας και οικονομικής καταστροφής. Έτσι θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο γενικό ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, που ήταν και ο πρωταρχικός σκοπός όλης αυτής της μαύρης μνημονιακής ιστορίας.-
- Αυτά τα καταπληχτικά υποστηρίζει ο γνωστός Αμερικανός πολιτικός και Οικονομολόγος, Paul Craig Roberts, βασικό στέλεχος της κυβέρνησης Ρήγκαν, σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στον Ελληνοαμερικανικό δημοσιογράφο, Iason Lyosatos, ο οποίος προλογίζοντας τον Paul είπε το εξής χαρακτηριστικό : «Είναι καλύτερα να βγεις από την φυλακή με ένα χέρι παρά να μείνεις για πάντα στην φυλακή με δυο χέρια». Τι σας θυμίζει αυτό ; «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιάς και φυλακή.»

- Ο Paul Craig Roberts, που τελευταία έβγαλε ένα καταπληκτικό και επίκαιρο για την ελληνική περίπτωση-τραγωδία βιβλίο με τον τίτλο, «Ecomic Hitmen», δηλαδή «Οικονομικός Εκτελεστής», περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την μαύρη μαφία του ΔΝΤ και των Γερμανοευρωπιαίων τραπεζιτών, που θέλουν την χώρα μας αλυσοδεμένη να παρακαλεί για ένα κομμάτι loan, (δάνειο), που θα την αλυσοδένει όλο και περισσότερο για να την στραγγαλίσει στο τέλος ολοκληρωτικά
- Ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται και τώρα το βάραθρο στο οποίο μας έχουν ρίξει γίνεται όλο και πιο σκοτεινό. Όσοι αγαλλίασαν για το ότι παραμείναμε μέσα στο ευρώ, σύμφωνα με τον διάσημο Αμερικανό Οικονομολόγο και πολιτικό, δεν γνωρίζουν τίποτα από αυτά που μας ετοιμάζουν και από την θύελλα που θα μας εξαπολύσουν καθώς είμαστε πλέον έρμαιο των άγριων δολοφονικών τους διαθέσεων.
- Η μαφία τους είναι αδίστακτη και μέχρι και απειλές θανάτου χρησιμοποιεί για να υλοποιήσει τα μαύρα σχέδια της σε βάρος των λαών. Γιατί μην νομίζετε πως η Ελλάδα είναι μονό ένα περιορισμένο φαινόμενο. Έπονται και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί που μέσα στην άγνοια τους θα γίνουν τα επόμενα οικτρά θύματα κατά το ελληνικό παράδειγμα. Ακολουθούν, σύμφωνα με το Paul Craig Roberts, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Ιρλανδοί, ενώ υπάρχει κάποια δυσκολία με του Γάλλους και εδώ έχουν πρόβλημα αλλά πιστεύουν πως θα το ξεπεράσουν. Όσον αφορά τους ανατολικοευρωπαϊκούς λαούς, αυτοί ήταν εξ αρχής τα προβατάκια του μαφιόζικου συστήματος.
~ Είναι το περίφημο : «Designed for slavery»!
-  Η Ελλάδα έπεσε μέσα στο λάκκο των εχιδνών γιατί ήταν εγκληματικά απροετοίμαστη για όλα αυτά τα σχέδια, γιατί δεν είχε κανένα σχέδιο Β και έτσι να την έχουν δεμένη στην ελεήμονα διάθεση τους. Αλλοίμονο στον ελληνικό λαό που είχε τέτοιους πολιτικούς που τον παρέδωσαν στα θηρία της τοκογλυφικής μαφίας.
-  Σίγουρα η συνέντευξη αυτή είναι συγκλονιστική και σοκαριστική για όσου ακόμα αισθάνονται Έλληνες. Το τι μας περιμένει δεν είναι καθόλου ειδυλλιακό για όσους ακόμα ανοήτως νομίζουν ότι όλα τώρα θα πάνε καλά.
-  «Designed for slavery» λοιπόν! Και εμείς που θέλουμε ακόμα να σκεφτόμαστε και να προσευχόμαστε για αυτόν τον τόπο αλήθεια τι κάνουμε ;    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
~
*** Le Monde: Ο διχασμός και η ώρα της αλήθειας στο Eurogroup
Le Monde: Ο διχασμός και η ώρα της αλήθειας στο Eurogroup
Το διχασμό στους κόλπους του Eurogroup και το αδιέξοδο στις συζητήσεις για την Ελλάδα αναδεικνύει σχόλιο στη Le Monde.
Η γαλλική εφημερίδα αναρωτιέται: «Η ώρα της αλήθειας έφτασε;».
Σημειώνει επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που ήταν ιδιαίτερα ενωμένοι κατά της ελληνικής κυβέρνησης δείχνουν πλέον σοβαρούς διαχωρισμούς.
~
***   Από τo 2009 είχε σχεδιάσει η ΕΚΤ, το καθεστώς οικονομικής ασφυξίας που ζούμε για εξαναγκασμό εξόδου από την Ευρωζώνη
-   Στην Ελλάδα του 2015, οι Έλληνες βιώνουν έναν Γολγοθά. Αβεβαιότητα για το μέλλον ακόμα και για το σήμερα. Οι ουρές στις τράπεζες καθημερινές, και ο φόβος για κούρεμα καταθέσεων και άλλα δεινά. Και αυτό που βιώνουμε σήμερα είχε γραφτεί σε κάποια χαρτιά από το Δεκέμβριο του 2009 και μάλιστα η μελέτη είχε ζητηθεί από τον τότε διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλον Τρισέ, στον Έλληνα νομικό σύμβουλο Φοίβο Αθανασίου.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΚΘΕΣΗ
Και τότε η Ελλάδα, ήταν πρωτοσέλιδο του διεθνούς τύπου για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Είχαν προηγηθεί εκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου, από τον Οκτώβριο του 2009 είχε διαδεχθεί στην πρωθυπουργία τον Κώστα Καραμανλή, υποσχόμενος λύσεις στα οικονομικά αδιέξοδα. Μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ξεκινήσεις επαφές με τους ηγέτες της Ευρωζώνης, ζητώντας βοήθεια και προσπαθώντας να αποφευχθεί η προσφυγή στο ΔΝΤ.
-  Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ παρήγγειλε τη μελέτη για το πώς μπορεί να υπάρξει διαδικασία αποχώρησης ή αποβολής ενός κράτους - μέλους από την Ευρωζώνη , όχι λόγω της οικονομική κρίσης στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που επηρεάστηκαν από τη διεθνή ύφεση, αλλά λόγω της υιοθέτησης της Συνθήκης της Λισαβόνας από τα 27 κράτη-μέλη, καθώς σε αυτή περιγράφεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα αποχώρησης από την Ε.Ε.
-  Συγκεκριμένα αναφέρεται στο άρθρο 50 της ενοποιημένης απόδοσης της Συνθήκης της Ε.Ε., όπου προβλέπεται ότι «κάθε κράτος - μέλος μπορεί να αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ένωση, σύμφωνα με τους εσωτερικούς συνταγματικούς του κανόνες».
-  Σύμφωνα με την μελέτη του κ. Αθανασίου, «Πριν από τη Συνθήκη της Λισαβόνας η αποχώρηση ήταν δυνατή μόνο μέσω συμφωνίας που θα ενέκριναν όλα τα κράτη-μέλη. Μοναδική φορά που το θέμα έχει ανακύψει ως ρεαλιστικό ενδεχόμενο ήταν η περίπτωση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία το 1975, όταν η κυβέρνηση των Εργατικών ζήτησε από τους πολίτες να εγκρίνουν την παραμονή της χώρας στην τότε ΕΟΚ (η Βρετανία είχε ενταχθεί το 1973, υπό κυβέρνηση Συντηρητικών). Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της παραμονής και έκτοτε το πρόβλημα δεν έχει ανακύψει ξανά με ρεαλιστικό τρόπο.
-  Η Συνθήκη της Λισαβόνας, όμως, όχι μόνο αναφέρεται στο ενδεχόμενο αποχώρησης, αλλά περιγράφει και τη διαδικασία. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράγραφος μετά την περιγραφή της διαδικασίας αποχώρησης ενός κράτους - μέλους όπου αναφέρεται ότι «οι Συνθήκες παύουν να ισχύουν στο εν λόγω κράτος από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της συμφωνίας αποχώρησης ή, ελλείψει τέτοιας συμφωνίας, δύο έτη μετά τη γνωστοποίηση που μνημονεύεται στην παράγραφο 2». Από την διατύπωση αυτή ο νομικός σύμβουλος της ΕΚΤ συμπεραίνει ότι η αποχώρηση από την Ε.Ε. δεν προϋποθέτει καν τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών - δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης για αποχώρηση, το κράτος παύει να είναι μέλος της Ε.Ε.
-  Σε όλα τα παραπάνω ο λόγος γίνεται για τη συμμετοχή συνολικά στην Ε.Ε. και όχι συγκεκριμένα στην τελική φάση της ΟΝΕ (Ευρωζώνη). Στη Συνθήκη της Λισαβόνας δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για το τελευταίο. Παραθέτοντας σειρά νομικών επιχειρημάτων, ο κ. Αθανασσίου υποστηρίζει ότι «ο μόνος τρόπος για να αποχωρήσει ένα κράτος από την ΟΝΕ είναι να αποχωρήσει από την Ε.Ε.». Η Ελλάδα, δηλαδή, για να πάψει να είναι μέλος της Ευρωζώνης θα πρέπει να επιλέξει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. (δεν μπορεί καν να επιλέξει να αποχωρήσει μόνο από την Ευρωζώνη).
-  Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι, ακόμα και αν ένα κράτος - μέλος εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ευρώ, ακριβώς όπως πράττουν διάφορα κράτη που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Βατικανό κ.ά.). Επισήμως τα κοινοτικά όργανα αποθαρρύνουν μια τέτοια πρακτική, αλλά δεν μπορούν να απαγορεύσουν σε ένα ανεξάρτητο κράτος να αγοράζει ευρώ από την αγορά και να τα αποδέχεται είτε ως εναλλακτικό είτε και ως βασικό μέσο συναλλαγών στην οικονομία του.
-  Σύμφωνα με αυτή, είναι αδύνατο να βγει μια χώρα από το κοινό νόμισμα λόγω της ευρωπαϊκής συνθήκης που δεν προβλέπει κάτι τέτοιο (αμετάκλητη απόφαση η συμμετοχή στο κοινό νόμισμα) και πάντως μια τέτοια προσπάθεια είτε των Βρυξελλών να απωθήσουν σε έξωση, είτε μιας χώρας που επιδιώκει να εγκαταλείψει το ευρώ, συνιστά αντίθετη στάση με το σύνολο των δεσμεύσεων συμμετοχής στην ΕΕ.
-  Κάτι που σημαίνει ότι εάν επιχειρηθεί ποτέ κάτι τέτοιο, η χώρα που θα αποχωρήσει από το νόμισμα, θα αποχωρήσει και από την ΕΕ συνολικά.
-  Στη γνωμοδότηση του Έλληνα νομικού της ECB δεν αναφέρεται κανένα σενάριο ή προϋπόθεση για να φύγει μια χώρα από το ευρώ, αν και μελετήθηκε διεξοδικά από τον ίδιο και την υπηρεσία της κεντρικής Τράπεζας. Λόγω παντελούς απουσίας ποινολογίου για την αποβολή χώρας, το μόνο που θα μπορούσε να ωθήσει μια χώρα στην οικειοθελής αποχώρηση, θα ήταν να σταματήσει η ΕΚΤ τη ροή χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα σήμαινε ότι το ευρώ που θα κυκλοφορούσε δεν θα έφτανε για τις βασικές ανάγκες και η χώρα θα πιεζόταν να τυπώσει δικό της νόμισμα. Αρχικά στη μορφή IOU.
-  Εν συνεχεία, λόγοι πληθωρισμού και κινήσεις αυτοσυντήρησης θα ανάγκαζαν τη χώρα αυτή να επιδιώξει να δημιουργήσει δικό της νόμισμα και να προχωρήσει σε συναλλαγές με τρίτες χώρες, και όπου είναι ανοιχτές για αυτήν, οι αγορές. Για να ξεπεράσει τις κλειστές ευρωπαϊκές αγορές και τις συνθήκες που τη δεσμεύουν, είναι αναγκασμένη η χώρα του σεναρίου να αποχωρήσει συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κάτι σαν αυτό που ζούμε σήμερα δηλαδή....
~
***   ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ - Υποδεχόμαστε 31.000 λαθρομετανάστες ανά μήνα
http://defencenews.gr/images/1__ar.jpg -  Απειλή για την εθνική και κοινωνική συνοχή της χώρας οι λαθρομετανάστες.
Περισσότεροι από κάθε άλλη ημέρα κατά το φετινό καλοκαίρι είναι το τελευταίο 24ωρο οι παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες που έφτασαν σε ελληνικά νησιά.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, από το πρωί της Πέμπτης έως και σήμερα, σε 17 διαφορετικά περιστατικά, σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω, αποβιβάστηκαν συνολικά 738 άτομα. Στο μεταξύ, σε 31.318 ανήλθαν τον περασμένο Ιούνιο οι παράτυποι μετανάστες που κατέφυγαν σε ελληνικό νησιωτικό έδαφος. Στο διάστημα αυτό το Λιμενικό διαχειρίστηκε 517 περιστατικά παράνομης εισόδου στη χώρα, συνέλαβε 26 διακινητές και κατέσχεσε 129 σκάφη. Εναν χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2014, είχαν φτάσει στην Ελλάδα 2.783 μη νόμιμοι μετανάστες, σε 96 περιστατικά. Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως βοήθεια για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την καθημερινή άφιξη περίπου 1.000 μεταναστών στις ακτές της και κάλεσε την ΕΕ να αναλάβει δράση προτού επιδεινωθεί περαιτέρω η ανθρωπιστική κατάσταση.
Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος δια θαλάσσης στην Ελλάδα, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η UNHCR. Αυτοί προέρχονται, όπως επισημαίνει, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% από την Συρία και οι άλλοι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Ερυθραία και την Σομαλία. «Η ασταθής οικονομική κατάσταση, σε συνδυασμό με τους αυξανόμενους αριθμούς των νέων αφίξεων, ασκούν σοβαρή πίεση σε μικρές κοινότητες νησιών», δήλωσε ο Ουίλιαμ Σπίντλερ της UNHCR σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Οι τοπικές αρχές στα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Λέσβου, όπου η κατάσταση είναι «ιδιαίτερα φρικτή», δεν μπορούν να χειριστούν την μαζική εισροή προσφύγων, σημείωσε ο Σπίντλερ από την Γενεύη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες συνεχίζουν τον δρόμο τους μέσω της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Ουγγαρίας αφού δηλώσουν τα στοιχεία τους στην ελληνική αστυνομία. «Θα περιμέναμε από την ΕΕ να ενεργοποιήσει την επείγουσα απάντησή της επειδή η Ελλάδα είναι τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-  Αυτό συμβαίνει στην Ευρώπη, στην είσοδο της Ευρώπης», σημείωσε, υπογραμμίζοντας: «Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως βοήθεια και αναμένουμε ότι η Ευρώπη θα αναλάβει δράση». Περίπου 150.000 μετανάστες υπολογίζεται ότι έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη δια θαλάσσης, οι περισσότεροι από τους οποίους στην Ελλάδα και την Ιταλία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Επίσης περισσότεροι από 1.900 πρόσφυγες έχουν πνιγεί στην Μεσόγειο. Πρόκειται για τον διπλάσιο αριθμό από αυτούς που είχαν χάσει την ζωή τους την ίδια περίοδο πέρυσι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τζόελ Μίλμαν. Χθες 12 μετανάστες έχασαν την ζωή τους όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε ανοιχτά της ακτής της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η ιταλική ακτοφυλακή, σημειώνοντας ότι την ίδια ημέρα διασώθηκαν εκατοντάδες μετανάστες. «Ανησυχούμε ότι μπορεί να βρούμε κι άλλους νεκρούς σήμερα και κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου», σημείωσε ο Μίλμαν.

~
***  Κόντρα Γερμανίας-Γαλλίας ακόμα και στις δηλώσεις πριν τη Σύνοδο
- "Δε θα υπάρξει συμφωνία με κάθε κόστος", διαμηνύει η Άνγκελα Μέρκελ -
- "Θα κάνουμε τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία", δηλώνει ο Φρανσουά Ολάντ
Κόντρα Γερμανίας-Γαλλίας ακόμα και στις δηλώσεις πριν τη Σύνοδο!
- Η λέξη "αισιοδοξία" μάλλον δεν χαρακτηρίζει τις δηλώσεις των περισσοτέρων Ευρωπαίων ηγετών κατά την προσέλευσή τους στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία ξεκινά στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος). Ούτε και η λέξη "ενότητα"...
- "Το πιο σημαντικό νόμισμα, η εμπιστοσύνη, έχει χαθεί", τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Ξεκαθάρισε ακόμα σε αυστηρό τόνο ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία με κάθε κόστος.
- Στη σκληρή γραμμή Μέρκελ και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις.
- "Ο δρόμος για βοήθεια είναι ανοιχτός, όταν οι Έλληνες είναι έτοιμοι να λάβουν μέτρα ώστε η ελληνική οικονομία να μπορεί αναπτυχθεί από μόνη της", ανέφερε ο Ρούτε, που επεσήμανε: "Σήμερα θα δούμε εάν οι Έλληνες μπορούν να πείσουν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ως αντάλλαγμα για υποστήριξη. Θα ήθελα να προσθέσω ότι ως χώρα, ανεξάρτητα από τη βοήθεια, θα μπορούσες να είχες λάβει από μόνος σου όλα αυτά τα μέτρα, εάν θεωρούσες ότι είναι σημαντικά".
- Αντίθετα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ξεκαθάρισε ότι η Γαλλία θα κάνει "τα πάντα" για να υπάρξει συμφωνία, ξεκαθαρίζοντας ότι το σενάριο του "προσωρινού" Grexit δεν υπάρχει. "Υπάρχει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης . Υπάρχει ύφεση στην Ευρώπη και αυτό δεν είναι καλό. Η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις", πρόσθεσε.
- Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό. "Το χρωστάμε στους πολίτες της Ευρώπης που θέλουν να τη δουν ενωμένη και όχι κατακερματισμένη", σημείωσε, ενώ πρόσθεσε με νόημα: "Μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία απόψε εάν όλα τα μέλη το επιθυμούν".
- Αποφασισμένος για συμφωνία εμφανίστηκε όμως και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που διεμήνυσε πως "θα παλέψω μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για μία συμφωνία, και ελπίζω ότι θα έχουμε μία συμφωνία".
Η Ιταλία τείνει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα και θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.
- Τα σημεία εκκίνησης για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία δεν απέχουν μεταξύ τους, η απόσταση μεταξύ μας έχει συρρικνωθεί, εξήγησε ο Μ. Ρέντσι. Είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην εξεύρεση μιας συμφωνίας για την Ελλάδα, όμως η κατάσταση στον κόσμο είναι σύνθετη και γι’ αυτό η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει και να κάνει αυτό που οφείλει, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
- Για "προβλήματα εμπιστοσύνης" που υπάρχουν ακόμα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, διευκρινίζοντας ότι "στόχος είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά υπάρχουν όροι".
- Θέμα εμπιστοσύνης έθεσε και ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ, που ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα η εμπιστοσύνη να χτιστεί ξανά τις επόμενες ημέρες, ξεκαθαρίζοντας πως η Σλοβενία θέλει την Ελλάδα στο ευρώ.
- "Δεν θα ήμουν εδώ εάν πίστευα ότι η υπομονή έχει εξαντληθεί. Η ελληνική πλευρά πρέπει να αποδείξει πως είναι ένας άξιος εμπιστοσύνης εταίρος", δήλωσε ο Τσέραρ.
Αρνητικό ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ, που σημείωσε πως πρώτη του επιλογή είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος. Και πρόσθεσε: "Πρέπει να γίνει κατανοητό πως αυτό που ήταν αρκετό πριν από δέκα μέρες μπορεί να μην είναι αρκετό σήμερα, επειδή η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί".
Η Σύνοδος Κορυφής ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:15 (ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
~
***  Στο τραπέζι του Eurogroup και η πρόταση-σοκ του Σόιμπλε;      
- Σε εξέλιξη μέχρι αυτήν την ώρα η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών -
-  Προσέρχονται σταδιακά οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τη Σύνοδο Κορυφής
Στο τραπέζι του Eurogroup και η πρόταση-σοκ του Σόιμπλε;
- Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ προσέρχονται σταδιακά στο κτίριο του ευρωπαϊκού συμβουλίου στις Βρυξέλλες για να λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής.
- Παράλληλα, ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, χωρίς να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν.
- Όπως δήλωσε ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, οι υπουργοί θα πρέπει να καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την Ελλάδα, τις οποίες στη συνέχεια θα κληθούν να επικυρώσουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.
- Οι σημερινές σύνοδοι δεν αναμένεται να είναι, ωστόσο, οι τελευταίες για το ελληνικό ζήτημα, αφού αύριο θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου της ζώνης του ευρώ,στις Βρυξέλλες. Ταυτοχρόνως,είναι εξαιρετικά πιθανό να πραγματοποιηθεί νέα υπουργική σύνοδος την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, η οποία λαμβάνοντας υπόψη τις πρώτες νομοθετικές αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων, που ως τότε μάλλον θα έχουν μεσολαβήσει, θα ανάψει το πράσινο φως τόσο για την οικονομική συνδρομή προς την Ελλάδα τις ερχόμενες εβδομάδες, όσο και για το νέο τριετές πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
- "Θέλουμε η Ελλάδα να κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις όντας μέλος της Ευρωζώνης", δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί. Οι συζητήσεις χθες, τόνισε, ήταν μακρές και δύσκολες και σήμερα θα επικεντρωθούμε στις προϋποθέσεις που πρέπει να ικανοποιηθούν, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα.
Παράλληλα, πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα δίκτυα αναφέρουν πως στο κοινό ανακοινωθέν που αναμενόταν να εκδοθεί από το Eurogroup ήταν πιθανό να περιλαμβάνεται με κάποιον τρόπο και η εισήγηση-σοκ του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που προβλέπει μεταξύ άλλων πενταετή αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
- Ωστόσο, νεώτερες πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν πως τελικά δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν, και ο ίδιος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις εξελίξεις προφορικά.
~
***  Το προσχέδιο απόφασης του Eurogroup: Τι μέτρα απαιτεί από την Ελλάδα      
Ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ το νέο πακέτο
Το προσχέδιο απόφασης του Eurogroup: Τι μέτρα απαιτεί από την Ελλάδα
Περισσότερα μέτρα και μεταρρυθμίσεις άμεσα ζητά το Eurogroup από την Αθήνα προτού δώσει το πράσινο φως στην έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα νέο πακέτο διάσωσης που από ότι φαίνεται ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ.
Το Reuters δημοσιεύει μέρος ενός προσχεδίου για ανακοινωθέν από το Eurogroup, το οποίο όπως αναφέρει, συζητήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, προτού ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις την Κυριακή.
Πηγές του πρακτορείου στην ευρωζώνη ανέφεραν ότι αναμένονται αλλαγές αλλά αυτό είναι η βάση για περισσότερες διαπραγματεύσεις την Κυριακή.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι υπουργοί πίεσαν την Ελλάδα να αναλάβει και άλλα μέτρα, όπως η εμπροσθοβαρής νομοθέτηση των μέτρων για το ΦΠΑ , τις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και σειρά μεταρρυθμίσεων.
Ταυτόχρονα το Reuters αναφέρει πως οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν περίπου 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το διεθνές πρακτορείο, τα 25 δισ. ευρώ είναι περίπου το διπλάσιο από το πόσο που προέβλεπε η Αθήνα, στα τέλη του περασμένου μήνα, οπότε διεκόπησαν οι διαπραγματεύσεις.
Στο ακόλουθο προσχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters, αποτυπώνονται οι συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των Υπουργών το Σάββατο και συνεχίστηκαν την Κυριακή.
Πηγές της Ευρωζώνης λένε ότι οι δανειστές πιέζουν την Αθήνα να λάβει επιπλέον μέτρα, συμπεριλαμβανομένου, καθώς και να νομοθετήσει άμεσα μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό, όπως και να κάνει ανεξάρτητη την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. 
~ Το προσχέδιο του Eurogroup
Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη του το αίτημα των ελληνικών αρχών για το τριετές δάνειο από τον ESM , προκειμένου να σταθεροποιήσει την οικονομία της χώρας, καθώς και τη λίστα με τα μέτρα με τα οποία δεσμεύεται, συμπεριλαμβανομένης λίστας με αυτά που έχουν προτεραιότητα. Το Eurogroup σημειώνει την ανάγκη για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο πρόγραμμα.
Τo Eurogroup καλωσορίζει την ανακοίνωση των θεσμών, οι οποίοι εγκρίνουν τη λίστα που ετοίμασαν οι ελληνικές αρχές ως βάση συζήτησης για ένα νέο πρόγραμμα. Το Eurogroup επίσης συμφωνεί με τους θεσμούς ότι το πακέτο μέτρων χρειάζεται περισσότερες διευκρινήσεις, καθώς και ενδυνάμωση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες για ένα πιθανό τριετές πρόγραμμα από τον ESM. Ωστόσο, το Eurogroup ζητά από τις ελληνικές αρχές να υλοποιήσουν τις παρακάτω δεσμεύσεις, ως βάση για ένα σαφές χρονοδιάγραμμα:
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται η δέσμευση της Ελλάδας να ολοκληρώσει τις βασικές της δεσμεύσεις που απέμεναν ως τον Δεκέμβριο του 2014 για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του προηγούμενου μνημονίου.
Στην ανακοίνωση υπάρχει και ο όρος της υιοθέτησης από την Ελλάδα ενός σημαντικά αναβαθμισμένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, σε συνεργασία μιας ομάδας από την ελληνική πλευρά και μια ομάδας των τριών θεσμών, που θα υποβάλλουν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του «μηχανισμού υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων», όπως αναφέρεται.
Σαφής αναφορά υπάρχει και στην υποχρέωση της Ελλάδας να «ακυρώσει», όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσης, μια σειρά νόμων και μέτρων που ελήφθησαν μέσα στο 2015.
Στο προσχέδιο της κοινής ανακοίνωσης του Eurogroup, αναφέρεται ακόμη, σύμφωνα με το Reuters, ότι η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει άμεσα την πλήρη λειτουργία του Ανεξάρτητου Δημοσιονομικού Συμβουλίου, το οποίο θα εποπτεύει την εκτέλεση του Προϋπολογισμού Ακόμη, να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των τραπεζών, μεταξύ άλλων και μέσω της αποτελεσματικής διευθέτησης των κόκκινων δανείων, καθώς και της διοικητικής ενίσχυσης του ΤΧΣ  και των τραπεζών.
Η Ελλάδα δεσμεύεται να υιοθετήσει ακόμη πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις - και με σαφές χρονοδιάγραμμα –υιοθετώντας πλήρως την «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ». Σε αυτές περιλαμβάνονται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, μέτρα για τις περιόδους των εκπτώσεων, την απελευθέρωση πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ), τις άδειες των φαρμακείων, καθώς και το καθεστώς πώλησης γάλακτος και ψωμιού.
Σε ότι αφορά την αγορά ενέργειας, το προσχέδιο της απόφασης που επικαλείται το Reuters, αναφέρει ρητά την υποχρέωση της Ελλάδας να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, εκτός εάν βρεθούν ισοδύναμης απόδοσης μέτρων, όπως έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς.
Πλήρης δέσμευση με το στόχο του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος για 3,5 % του ΑΕΠ μέχρι το 2018, όπως έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς.
Να αντισταθμίσει τις δημοσιονομικές επιπτώσεις που προέκυψαν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις συντάξεις το 2012 και να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
~
***  Ανασχηματισμός τη Δευτέρα, εκλογές το φθινόπωρο              
Σοβαρό θέμα με Λαφαζάνη και Στρατούλη
Ανασχηματισμός τη Δευτέρα, εκλογές το φθινόπωρο
Ανασχηματισμό ακόμα και τη Δευτέρα και κάλπες ενδεχομένως στις αρχές φθινοπώρου, μετά την υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές και την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων προβλέπει ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού μετά την ανταρσία στη Βουλή, που αναμένεται να γίνει πολύ μεγαλύτερη όταν ξεκινήσει ο καταιγισμός από συγκεκριμένα μέτρα στη Βουλή.
Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την στάση των δύο υπουργών Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη που διαφοροποιήθηκαν κατά την ψηφοφορία, αλλά παραμένουν ακόμα στις θέσεις τους.
Μετά την πράξη τους αρχικά σκέφθηκε να ζητήσει ο ίδιος τις παραιτήσεις τους, πλην όμως τελικά αποφάσισε να μην πυροδοτήσει εξελίξεις έως και τη Δευτέρα, προκειμένου να επικεντρωθούν όλες οι δυνάμεις στην επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής αύριο.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ενημερώσει τους συνομιλητές του ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης αρχές της εβδομάδος ενώ στην ατζέντα του υπάρχουν πια και οι πρόωρες κάλπες για αρχές φθινοπώρου, καθώς φέρεται να επιμένει ότι δεν θα στηρίξει, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα, μια οικουμενική κυβέρνηση.
Ιδιαίτερα ενοχλημένος φέρεται ο πρωθυπουργός και με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη στάση που αυτή κράτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας για την κυβερνητική πρόταση προς τους δανειστές.
Στο θέμα της προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις - καθώς οι... υπερταχείες και αντισυμβατικές κονοβουλευτικές διαδικασίες που θα απαιτηθούν για υπερψήφιση των μέτρων θα συναντήσει κατά πάσα πιθανότητα την αντίδρασή της.
Η ανατροπή του σκηνικού στην κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη μετά την ψηφοφορία τις πρώτες ώρες του Σαββάτου στη Βουλή, στην οποία ναι μεν εξασφαλίστηκε ευρεία πλειοψηφία αλλά υπέστη σαφές ρήγμα το κυβερνητικό μπλοκ.
Η ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση για συμφωνία στις Βρυξέλλες από τη μια, αλλά και το σοβαρό πλήγμα που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα δύο «όχι», τα 8 «παρών» και τα 7 «απών» από τους βουλευτές του κόμματος κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να διαπραγματευτούν τη συμφωνία με τους εταίρους, συνθέτουν ένα εξαιρετικά σύνθετο σκηνικό και δεν αποκλείουν αλυσίδα εξελίξεων μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Μάλιστα ο λογαριασμός των διαρροών θα ανέβει κατά την ψήφιση του τρίτου πακέτου, αφού ήδη 15 βουλευτές που ψήφισαν «ναι» εξηγήθηκαν ότι δεν στηρίζουν μέτρα λιτότητας.
Σε περίπτωση που προστεθούν και αυτοί στα «όχι», τα «παρών» και τις απουσίες, τότε η κυβέρνηση θα κινείται λίγο πάνω από τους 130 βουλευτές!
~
***   Κι όμως, οι Γερμανοί κάνουν κούρεμα χρέους, αλλά στους... γείτονες
Το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας "χαρίζει" χρέη σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ στο αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας
Κι όμως, οι Γερμανοί κάνουν κούρεμα χρέους, αλλά στους... γείτονες
-  Την ίδια στιγμή που στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο ιταλικός και ο γαλλικός τύπος αναφέρονται με έμφαση σε μια περίπτωση που φαίνεται να αποδεικνύει ότι η γερμανική ακαμψία στο θέμα του χρέους είναι μάλλον "επιλεκτική".
-  Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune και την ιταλική έκδοση της ειδησεογραφικής πύλης Huffington Post, το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έδωσε πράσινο φως στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων που έχει χορηγήσει στο αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας, με πρωτεύουσα το Κλάγκενφουρτ.
-  "Πρόκειται για αναδιάρθρωση χρέους η οποία αγγίζει σχεδόν το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και με την οποία θα μπορέσει να αποφευχθεί η πτώχευση της Καρινθίας", γράφει η ιταλική Huffington Post, αλλά και η εφημερίδα Il Giornale, του ομίλου Μπερλουσκόνι.
-  Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Tribune, η Βαυαρία θα δεχθεί να τις αποπληρωθούν μόνον 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, επί συνολικών οφειλών 2,75 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το άρθρο προσθέτει, δε, ότι "στην Βαυαρία υπάρχουν και φωνές υπέρ της ολικής διαγραφής του χρέους της Καρινθίας".
-  "Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που για την Αθήνα δεν μπορεί να γίνει, σε ότι αφορά τους γείτονες της Γερμανίας δεν θεωρήθηκε ότι παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα", σημειώνει, τέλος, η Huffington Post Italia.
~
***  Ο Προκόπης Παυλόπουλος έπεισε τον Ολάντ να αλλάξει στάση!  
"Φρανσουά σου δίνεται η δυνατότητα να κρατήσεις ενωμένη την Ευρώπη"
Ο Προκόπης Παυλόπουλος έπεισε τον Ολάντ να αλλάξει στάση!
-  Αναμφισβήτητα ο ρόλος του Φρανσουά Ολάντ την τελευταία εβδομάδα δεν θυμίζει καθόλου τη διακριτική στάση των Γάλλων το περασμένο χρονικό διάστημα.
Η ιδέα του κοινού ανακοινωθέντος των πολιτικών αρχηγών ανήκει στον πρόεδρο της Γαλλίας ο οποίος ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Μάλιστα η συνεννόηση έγινε ανάμεσα στον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και στον Πρόεδρο της Γαλλίας στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
Όπως γράφει η Real news ο κ. Παυλόπουλος είπε στο τηλέφωνο μιλώντας με τον κ. Ολάντ: «Φρανσουά σου δίνεται η δυνατότητα να κρατήσεις ενωμένη την Ευρώπη. Να αναδείξεις το κύρος σου. Αφού δεν το κάνει η Μέρκελ, κάν'το εσύ.Όπως είχε πράξη ο αρχιτέκτονας της εισδοχής της Ελλάδας στην ΕΕ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν σε συνεννόηση με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».
~
***  Έκτακτο: O Kαμμένος θα είναι ο επόμενος Βαρουφάκης
kammenos
 - Σύμφωνα με πηγές της συγκυβέρνησης, παρά τη προσπάθεια ψύχραιμης στάσης των ΑΝΕΛ, στο εσωτερικό επικρατεί αναβρασμός.
Ο πρώτος που πλήττεται είναι ο Υπ. Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Οι κόκκινες γράμμες, ξεθώριασαν, οι περικοπές θα συμβούν, η αποχώρηση του σε περίπτωση που ξεπεραστούν τα όρια δεν συνέβη.
Απ΄την άλλη, η Ευρώπη τον θέλει έξω, με πλάγιους τρόπους επιζητεί την απομάκρυνση του απο τη συγκυβέρνηση πιέζοντας τον πρωθυπουργό.
Μέχρι στιγμής, ο Πάνος Καμμένος κάνει τα πάντα για να στηρίξει το συνασπισμό όμως εαν δεν του επιτραπεί να υλοποιήσει έστω κάποιες απ΄τις δεσμεύσεις του, το ρολόι μετρά αντίστροφα, προς έξοδο τύπου "Βαρουφάκη".
Για πόσο ο υπουργός θα αντέξει το βάρος της συνθηκολόγησης και μιας ενδεχόμενης απαξίωσης;
~
*** Μέρκελ: «Δεν θα υπάρξει συμφωνία»
merkel11
-  Δεν θα υπάρξει συμφωνία, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σήμερα αλλά θα συζητηθεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
 -  «Δεν έχουμε τελικό αποτέλεσμα από το Eurogroup. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Αρκεί να σκεφτεί κανείς και την κατάσταση στην Ελλάδα», είπε η κα Μέρκελ, ενώ πρόσθεσε καταλήγοντας:
«Έχει χαθεί το πιο σημαντικό νόμισμα που είναι η εμπιστοσύνη. Σήμερα θα έχουμε σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν θα υπάρξει συμφωνία, θα μιλήσουμε για το αν μπορούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις».
~
*** Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν από το Eurogroup
eurogroup4
- Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν από το σημερινό Eurogroup.
- Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει εξουσιοδοτηθεί να ενημερώσει τους ηγέτες της Ευρωζώνης στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν προφορικά μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
~
*** Οι Κούρδοι βάζουν φωτιά στην Τουρκία - Υπόσχονται νέες επιθέσεις
epitheseis
-  Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων η οποία αποτελεί πολιτική ομάδα τύπου "ομπρέλα" των ανταρτών, οι Κούρδοι θα επιτεθούν σε εργοτάξια φραγμάτων στην Τουρκία, στην κυρίως κουρδική περιοχή στα νοτιοανατολικά της χώρας. Ο λόγος είναι το πρόγραμμα κατασκευης τρατιωτικών φυλακίων, φραγμάτων, δρόμων για στρατιωτικούς σκοπούς στη νοτιοανατολική Τουρκία, το οποίο παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός.
"Το τουρκικό κράτος έχει επωφεληθεί από τους όρους της κατάπαυσης του πυρός, χωρίς να υπάρχει κάποια δημοκρατική πολιτική απόφαση, αλλά εκμεταλλευόμενο την πλεονεκτική του θέση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πολέμου, έχει τοποθετήσει δεκάδες φρουρές- φυλάκια, διανοίγει δρόμους για στρατιωτικούς σκοπούς, κατασκευάζει φράγματα για αποκοπή του νερού και επιδιώκει μια πολιτιστική γενοκτονία", αναφέρει η δήλωση.
Επιπρόσθετα αναφέρεται: "το κουρδικό κίνημα αποφάσισε να μην αποδεχθεί αυτή τη λογική και θα κινητοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των ανταρτών, ώστε να σταματήσουν όλα τα έργα και κυρίως τα φράγματα στους ποταμούς".
~
***  Η ανάδυση και αφομοίωση των κοινών αξιών μας
axies
Γράφει ο Δημήτριος Μπάκας Αντιστράτηγος ε.α. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, πτυχιούχος Νομικής Σχολής Παν/ίου Αθηνών, μεταπτυχιακός RCDS Λονδίνου και πρόεδρος της εταιρίας «Χρυσή Τομή ΑΕ»
-  ΠΡΟΟΙΜΙΟ Ζούμε σε μια Κοινωνία θρυμματισμένη. Το εγώ θεωρείται το κέντρο του Κόσμου. Κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον, που απορρέει, από την ανάγκη ύπαρξης και την ανάγκη αναγνώρισης. Ξεχνάμε ότι υπάρχουμε, επειδή απλούστατα, υπάρχει ο διπλανός μας, ο οποίος έχει τις ίδιες με εμάς απαιτήσεις. Οι παραδοσιακοί δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων έχουν αλλοιωθεί και οι δυνάμεις συνοχής έχουν χαλαρώσει. Ζούμε ουσιαστικά σε μια "μαζική" κοινωνία. Χωρίς όμως αρμονικά σύνολα ανθρώπων είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα, που πάντοτε προκαλούνται στη ζωή μας και η αντιμετώπισή τους απαιτεί δυνάμεις που ξεπερνούν τις ατομικές μας δυνατότητες. Είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε υγιείς σχέσεις με τους διπλανούς μας και αυτό επιτυγχάνεται μόνον με την αφομοίωση κοινών αξιών. Η ΣΧΕΣΗ «ΠΡΟΣΩΠΟ» ΜΕ «ΠΡΟΣΩΠΟ». Ο βασικός κρίκος συνοχής της Κοινωνίας μας είναι η σχέση «πρόσωπο» με «πρόσωπο». Μόνον ένα ανθρώπινο ον μπορεί να θεωρηθεί πρόσωπο, που είναι ισότιμο άσχετα από τις διαφορές μεταξύ μας. Η πρόσωπο του ανθρώπου συνιστά το ύπατο αγαθό μαζί με τη ζωή του την ίδια. Για αυτό το σέβεσθαι το πρόσωπο του άλλου είναι πρώτιστη σημερινή αξία, ανεξάρτητα ιεραρχίας και κοινωνικής θέσεως. Το αρμονικό δέσιμο μιας σχέσης «πρόσωπο» με «πρόσωπο», κατά βάση, εξαρτάται από τρεις βασικούς παράγοντες αφομοίωσης των κοινών αξιών μας: Πρώτος παράγοντας είναι η αυθεντικότητα [η ειλικρίνεια και η γνησιότητα] του κάθε μέλους. Η προσωπικές «αλήθειες» συνήθως αποκλίνουν. Πρέπει να υπάρξει κατανόηση της θέσεως του άλλου. Κανένας δεν μπορεί να κατέχει, στη γενική περίπτωση, την απόλυτη αλήθεια. Δεύτερος παράγοντας είναι η υπευθυνότητα. Το βασικό στοιχείο ηθικής και υπεύθυνης στάσεως έναντι ενός κοινού σκοπού. Η εγγύηση επιτυχίας. Τρίτος παράγοντας είναι η καλή πίστη [η καλή διάθεση και η ευγένεια], απαραίτητο στοιχείο γόνιμου κλίματος για την ανάπτυξη σχέσης αρμονίας. Η «αλήθεια» μας περνάει μέσα από την «αλήθεια» του άλλου και αυτή η κοινή επιθυμία για την αλήθεια επιζητά μετριοφροσύνη, υποχωρητικότητα και την καλή διάθεση. Ο παραγλωσσικός κώδικας επικοινωνίας μας [έκφραση του προσώπου, στάση του σώματός μας κλπ] μεταδίδει ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών και αλλοιώνει πολλές φορές την αλήθεια.
Δεύτερος παράγοντας είναι η υπευθυνότητα. Το βασικό στοιχείο ηθικής και υπεύθυνης στάσεως έναντι ενός κοινού σκοπού. Η εγγύηση επιτυχίας. Τρίτος παράγοντας είναι η καλή πίστη [η καλή διάθεση και η ευγένεια], απαραίτητο στοιχείο γόνιμου κλίματος για την ανάπτυξη σχέσης αρμονίας. Η «αλήθεια» μας περνάει μέσα από την «αλήθεια» του άλλου και αυτή η κοινή επιθυμία για την αλήθεια επιζητά μετριοφροσύνη, υποχωρητικότητα και την καλή διάθεση. Ο παραγλωσσικός κώδικας επικοινωνίας μας [έκφραση του προσώπου, στάση του σώματός μας κλπ] μεταδίδει ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών και αλλοιώνει πολλές φορές την αλήθεια. Οι τρεις παραπάνω παράγοντες [αξίες] αντανακλούν αντίστοιχα τις τρεις θεμελιώδεις αξίες: Την αλήθεια, το αγαθό και το κάλλος. Όταν συντρέξουν και συντεθούν με αρμονική αναλογία, τότε η ανθρώπινη ψυχή συγκινείται. «Ερωτεύεται», ούτως ειπείν, τον υπέρτερο σκοπό και καθίσταται ευεπίφορη. Φωτίζεται από την αληθινή ειλικρίνεια. Προσανατολίζεται στον αγαθό χαρακτήρα της υπευθυνότητας για επίτευξη σκοπού. Ευφραίνεται από την ωραιότητα της καλής διάθεσης. Πληρούνται, τότε, οι βασικές προϋποθέσεις του σεβασμού της προσωπικότητας και της προσωπικής ελευθερίας των μελών, οπότε ξανοίγεται ο «ελεύθερος» χώρος» προσωπικής ευθύνης και αφομοίωσης κοινών αξιών. Η ηθική συνείδηση, χώρος ριζώματος όλων των αξιών μας, καθίσταται αξιογόνος και αναδύονται νέες αξίες υψηλής λεπτότητας, όπως η εμπιστοσύνη, η αλληλεγγύη, η φιλότητα και η αγάπη. Ενίοτε, όμως, η σχέση είναι θνησιγενής. Αυτό συμβαίνει, όταν η λεκτική διατύπωση της προσωπικής «αλήθειας» και ειδικότερα ο παραγλωσσικός κώδικας έκφρασης προκαλεί την αίσθηση, ότι η ναρκισσιστική επιθυμία ή η επιθετικότητα τείνουν να επιβάλλουν το δικό τους νόμο. Αυτή είναι η καίρια αυτοκαταστροφική περίπτωση σε κάθε σχέση «πρόσωπο» με «πρόσωπο». Ο απώτερος κοινός σκοπός διασώζεται, τότε μόνον, όταν η ηθική συνείδηση, αναδυόμενη, ως συναίσθημα ενοχής, λόγω υπευθυνότητας έναντι του στόχου, υπερνικήσει τον εγωισμό. Ήτοι εάν εμφιλοχωρήσει άμεση μετάνοια, η οποία θα εκφρασθεί με παρρησία. Τούτο όμως απαιτεί μεγάλη δύναμη ψυχής. Απαιτεί την κορυφαία αρετή της ανάληψης της ευθύνης. Και όμως ακόμη και στην μαζική Κοινωνία, που ζούμε, υπάρχουν τέτοια παραδείγματα μεγαλοψυχίας και λεβεντιάς, που σώζουν τους κοινούς στόχους.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Οι άνθρωποι μπορούν κάτω από ορισμένες συνθήκες να συνάψουν με κοινή προσπάθεια υγιείς σχέσεις, οι οποίες αντέχουν στο χρόνο και στις δοκιμασίες. Όλες οι σχέσεις, όμως, εύκολα μπορεί να αυτοκαταστραφούν. Όταν τρεις θεμελιώδεις αξίες [αλήθεια, ωραιότητα και αγαθότητα], αντίστοιχα ως ειλικρίνεια ,καλή διάθεση και υπευθυνότητα συντρέξουν και συντεθούν αρμονικά δημιουργούν τις υγιείς ανθρώπινες σχέσεις «πρόσωπο» με «πρόσωπο» Η παραπάνω αρμονική σύνθεση συνιστά τη Λυδία Λίθο για κάθε ανθρώπινη σχέση. Παράλληλης ή ιεραρχικής δομής. Σε κάθε τοπική και χρονική απόσταση. Στη οικογένεια, την κοινωνία και την Πατρίδα. ΕΠΙΛΟΓΟΣ Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κοινωνικό όν. Η ύπαρξή του στη ζωή και η αυτοεπιβεβαίωσή του τού επιβάλλουν την συνύπαρξη με άλλα πρόσωπα. Η απομόνωση μετατρέπει τον «πολίτη» σε «ιδιώτη», κατά τους προγόνους μας. Ο ιδιώτης στην αγγλική έγινε idiot, με την γνωστή προσβλητική έννοια [ηλίθιος]. Η σχέση «πρόσωπο με πρόσωπο» είναι η σπουδαιότερη σχέση, μετά τη μητρική πατρική και οικογενειακή. Είναι ο βασικός κρίκος των ανθρώπινων σχέσεων. Συνιστά βασική κοινωνική αξία, γιατί πραγματώνει τον εξανθρωπισμό του Ανθρώπου με σκοπό τη δημιουργία καλύτερης ανθρώπινης Κοινωνίας. Κάθε σχέση είναι μια δέσμευση, που σημαίνει περιορισμός της ελευθερίας του ατόμου. Τούτο, όμως, γίνεται αποδεχτό από την ανθρώπινη συνείδηση, όταν προσδοκάται η ανάδυση πιο πολύτιμων αξιών, όπως η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η φιλία και η αγάπη. Τότε καθένας μας προσφέρει στον συνάνθρωπό του «χώρο» δράσης, κοντολογίς την ελευθερία του, το ύπατο αγαθό, οπότε αναδύεται η μεγαλύτερη κοινωνική και προσωπική ολβιότητα.
~
*** O Συριακός στρατός απέχει 1χλμ από την Παλμύρα - Σε άτακτη υποχώρηση η ISIS (ΒΙΝΤΕΟ)
isis palmira
Σε άτακτο φυγή τράπηκαν εκατοντάδες τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους από την ιστορική πόλη της Παλμύρας, καθώς ο Συριακός στρατός απέχει 1 μόνο χλμ από την πόλη αναφέρουν πηγές.
"Οι συριακές δυνάμεις απέχουν μόνο 1.500 m από την Παλμύρα και η πόλη είναι προσιτή στο στρατό" δήλωσε στρατιωτική πηγή στο ιρανικό πρακτορείο Fars News Agency το πρωί του Σαββάτου..
Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/2oP3-83uUHk  .



~
***
Του Θάνου Πασχάλη
- "Πόνο και δάκρυα" επιφυλάσσει η Κυβέρνηση στους 100.000 μεγαλοκαταθέτες οι οποίοι από το ξέσπασμα της κρίσης έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 200.000 ευρώ ,και εμφανίζονται ,αρκετοί από αυτούς ,ως οπαδοί της δραχμής, έχοντας -δικαιολογημένα- το λόγο τους....
- Να εξαγοράσουν, μπιρ παρά, ότι πετάει και κινείται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.
- Το συνολικό ποσό που εξήχθη από τη χώρα μας ξεπερνά τα 35 δις ευρώ και η εκτίμηση είναι ότι σε ποσοστό 95% δεν είναι απλώς "μαύρο"(αδήλωτο δηλαδή ) αλλά "κατάμαυρο". Και κάποιο από αυτό είναι και "βρώμικο" (πορνεία, όπλα, ναρκωτικά κλπ ) .
- Ακόμη "Πόνο και δάκρυα" θα νοιώσουν κι όσοι "σήκωσαν" μεγάλα ποσά από τις Τράπεζες και τα πατίκωσαν σε σεντούκια η στρώματα. " Πόνο και δάκρυα" θα νοιώσουν και χιλιάδες μετανάστες που διοχέτευσαν εκατ.ευρώ σε Αλβανία, Βουλγαρία κλπ που στην πλειοψηφία του είναι "μαύρο" και αδήλωτο στην Εφορία χρήμα.
- Στο νέο μνημόνιο υπάρχει σαφής δέσμευση οι παραπάνω κύριοι να πληρώσουν. Το σχέδιο είναι απλό.
- Ολοι τους θα χαρακτηριστούν οιονεί φοροφυγάδες και θα λάβουν μπιλιετάκια να πληρώσουν φόρο 40%.¨Οσοι τα επιστρέψουν εθελοντικά στη χώρα μας θα καταβάλουν 21%..Θα είναι η "Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου ",μας δήλωσε υψηλό στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, για τους πάσης φύσεως φοροφυγάδες και απάτριδες που επί χρόνια τσέπωναν μαύρο χρήμα το οποίο ουδέποτε δήλωσαν ως εισόδημα στις φορολογικές τους δηλώσεις.
-  Όλοι τους θα έχουν το δικαίωμα της διοικητικής ένστασης προκαταβάλλοντας όμως το 50% των προστίμων. Αν ο έλεγχος που θα τους γίνει τους δικαιώσει (είχαν δηλαδή δηλώσει τα εισοδήματά τους από το 2.000 μέχρι σήμερα) θα τους επιστραφούν τα πρόστιμα. Αν ο έλεγχος (διασταύρωση με τα δηλωθέντα εισοδήματα συν ο έλεγχος της περιουσιακής τους κατάστασης) δείξουν μεγαλύτερη φοροδιαφυγή θα διώκονται και ποινικά μας συμπληρώνει το στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών.
- Η διασταύρωση των 100.000 εμβασματούχων του εξωτερικού (με ποσά άνω των 200.000 ευρώ) σχεδόν ολοκληρώνεται. Τι δείχνει;
- Κάτι το πρωτοφανές αναλογικά με τα επαγγέλματα και τους φοροφυγάδες . Πολλά τραπεζικά στελέχη (μεσαίου και υψηλούς βεληνεκούς ) έβγαλαν σωρηδόν μεγάλα ποσά. Το θέμα
γνωρίζει η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη η οποία όταν το πληροφορήθηκε έμεινε άναυδη.
-  Ακόμη και τραπεζουπάλληλοι που δούλευαν στα γκισέ εμφανίζονται να στέλνουν χρυσά εμβάσματα σε Τράπεζες της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Ελβετίας. Οι υπόλοιποι επαγγελματίες που έβγαλαν "λεφτά με τη σέσουλα" είναι γιατροί ,δικηγόροι, μηχανικοί ,έμποροι, ιδιοκτήτες μικρών εταιρειών κλπ..
- Υποσχόμαστε " πόνο και δάκρυα " για αυτούς που μας κουνούν το δάχτυλο μας συμπλήρωσε το στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών..
-   "Αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τους εταίρους και ενώ θα βρίσκονται στα μπάνια τους θα νοιώσουν την αναπνοή της Εφορίας" κατέληξε.
~
***  Βαρέθηκα να φοβάμαι…σε αυτή την ζωή !.
-  «5 χρόνια τώρα δεν κάνω τίποτε άλλο από το να φοβάμαι.
-  Στην αρχή φοβόμουν μη φτάσει η θύελλα και στη χώρα μας και δε μιλούσα, μέχρι που κάποια νύχτα άκουσα το βουητό της.
-  Μετά, φοβόμουν μη μας κόψουν τα δώρα και δεν έβγαζα άχνα, μέχρι που ήρθαν τα Χριστούγεννα και τα δώρα κόπηκαν.
Φοβόμουν μη μου μειώσουν το μισθό και δεν έλεγα κουβέντα σε κανέναν, μέχρι που κάποια πρωτομηνιά βρήκα το μισθό κουτσουρεμένο.
-  Άρχισα να φοβάμαι για τη δόση του στεγαστικού...
~
***  Γερμανία δύο ταχυτήτων! “Κουρεύουν” χρέος αυστριακού κρατιδίου για να μην πτωχεύσει! Ρε να χαρώ κάτι Αξιόπιστους και Δίκαιους που κρίνουν το μέλλον μου....
Την ώρα που η Γερμανία εμφανίζεται αδιάλλακτη στο ζήτημα του ελληνικού χρέους,...
η Βαυαρία ανάβει το “πράσινο φως” στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων που έχει χορηγήσει στο αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση!
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune και την ιταλική έκδοση της ειδησεογραφικής πύλης Huffington Post, το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έδωσε πράσινο φως στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων που έχει χορηγήσει στο Αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας, με πρωτεύουσα το Κλάγκενφουρτ.
-  «Πρόκειται για αναδιάρθρωση χρέους η οποία αγγίζει σχεδόν το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και με την οποία θα μπορέσει να αποφευχθεί η πτώχευση της Καρινθίας», γράφει η ιταλική Huffington Post, αλλά και η εφημερίδα Il Giornale, του ομίλου Μπερλουσκόνι.
-  Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Tribune, η Βαυαρία θα δεχθεί να τις αποπληρωθούν μόνον 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, επί συνολικών οφειλών 2,75 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το άρθρο προσθέτει, δε, ότι «στην Βαυαρία υπάρχουν και φωνές υπέρ της ολικής διαγραφής του χρέους της Καρινθίας».
-  «Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που για την Αθήνα δεν μπορεί να γίνει, σε ότι αφορά τους γείτονες της Γερμανίας δεν θεωρήθηκε ότι παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα», σημειώνει, τέλος, η Huffington Post Italia.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
~
***  Κλάψε Πανούλη κλάψε... κι άλλο μπορείς... Αλλά δεν πείθεις κανέναν με τα κροκοΔΕΙΛΙΑ δάκρυα σου
-  Μέσω Twitter σχολίασε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, το χθεσινό Eurogroup. Ωστόσο στην ανάρτηση του υπέπεσε σε ένα λεκτικό ατόπημα αφού μπέρδεψε τον αποδιοπομπαίο με τον... αποπομπαίο.
-  «Οσοι εχθές με κρίνατε σκληρά ελπίζω να καταλάβατε σήμερα ποιος θα ήταν ο αποδιοπομπαίος και ο υπεύθυνος για την μη συμφωνία σήμερα...», έγραψε στο λογαριασμό του ο υπουργός Αμυνας.
~
***  Η Σύνοδος Κορυφής που μπορεί να «τελειώσει» την Ελλάδα και να διαλύσει την Ευρώπη                       
Δραματικές δηλώσεις από τους ηγέτες - Σουλτς: Σήμερα ή θα προχωρήσουμε την ευρωζώνη και την ΕΕ με κοινό πνεύμα ή κάτι θα διαλυθεί - Τσίπρας: Είμαι εδώ έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό. Το χρωστάμε στους πολίτες της Ευρώπης - Ολάντ: Πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη θεώρηση που έχουμε για την Ευρώπη - Ρέντσι: Μιλούμε για μια ιστορική συμφωνία για την Ευρώπη
ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗ
-   Τα βλέμματα ολόκληρης της Ευρώπης -και όχι μόνο- είναι αυτή την ώρα στραμμένα στις Βρυξέλλες όπου διεξάγεται η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής. Οι ηγέτες της ευρωζώνης καλούνται να λάβουν μια απόφαση για την Ελλάδα που όμως δεν αφορά μόνο την Αθήνα αλλά συνολικά την ευρωζώνη, την Ευρώπη και την κοινή πορεία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Σήμερα ή θα προχωρήσουμε την ευρωζώνη και την ΕΕ με κοινό πνεύμα ή κάτι θα διαλυθεί» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής, κάτι που ερμήνευσε και ο ίδιος ως ενδεικτικό της κρισιμότητας και της δυσκολίας των στιγμών.
Την άποψη του Μάρτιν Σουλτς συμμερίζονται και πολλοί από τους ηγέτες της ευρωζώνης που ταύτισαν τη συζήτηση για την Ελλάδα με συζήτηση για την Ευρώπη και το μέλλον της χώρας μας με το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Στον αντίποδα παραμένει η Γερμανία και ορισμένες χώρες-δορυφόροι της διατηρώντας μια πολύ σκληρή στάση και χαμηλώνοντας πάρα πολύ τον πήχη των προσδοκιών και την πιθανότητα επίτευξης οποιασδήποτε συμφωνίας.  `
`~ Στίγμα προθέσεων στο Eurogroup
Το στίγμα  δόθηκε νωρίτερα στη συνεδρίαση του Eurogroup το οποίο δεν εξέδωσε ανακοίνωση με την ολοκλήρωσή του αλλά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως σημειώθηκε πρόοδος και πως κάποια θέματα παραμένουν ανοιχτά. Εξουσιοδοτήθηκε δε να ενημερώσει τους ηγέτες της Ευρωζώνης στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν προφορικά μεταξύ των υπουργών Οικονομικών.
Νωρίτερα το Reuters είχε δημοσιοποιήσει μέρος του προσχεδίου του κειμένου συμπερασμάτων το οποίο συζητήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, προτού ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις την Κυριακή. Περιλαμβάνονται τα πρώτα μέτρα από την πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση και τα οποία πρέπει να νομοθετήσει άμεσα, μεταξύ αυτών θέματα εργασιακά, η ανεξαρτητοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και την αγορά.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal στο κείμενο περιλαμβανόταν και αναφορά στην πρόταση Σόιμπλε για πενταετές Grexit ή ιδιωτικοποίηση των δημοσίων περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας. Ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε άγνοια για το γερμανικό non paper που περιέγραφε ένα τέτοιο σενάριο, είπε ωστόσο πως η ιδέα του «Ταμείου» αυτού προήλθε από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και μάλιστα εμφανίστηκε και ο ίδιος θετικός.
«Εάν συζητήσουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να συζητήσουμε όχι μόνο επί αριθμών αλλά και επί της αρχής. Πρέπει να δούμε τι είναι εφικτό και τι δεν είναι με τη διαχείριση του χρέους. Να δούμε ακόμη την ιδιοκτησία αυτού του ταμείου, σε ποιον θα ανήκει», διευκρίνισε. «Νομίζω ότι η Ελλάδα δεν είχε εχθρική σε αυτήν την ιδέα, άλλα το ερώτημα είναι ποιος θα το ελέγχει, ποιος θα έχει τη διαχείριση», είπε και εξήγησε πως το θέμα «θα συζητηθεί απόψε». «Δεν είναι κακή ιδέα» επανέλαβε και είπε πως «μπορούμε να βρούμε μια λύση απόψε για τη δημιουργία αυτού του Ταμείου». Ωστόσο, τα 50 δισ. ευρώ που ανέφερε το γερμανικό non paper «είναι εκτός συζήτησης».
Ο επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου απέρριψε πάντως το σενάριο προσωρινού Grexit λέγοντας πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή, ούτε και η χρονικά περιορισμένη έξοδος.
Αποφασισμένος να πολεμήσει, όπως ο ίδιος είπε, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να βρεθεί λύση, δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο επικεφαλής της Κομισιόν υποδέχθηκε θερμά τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αγκάλιασε και φίλησε στην αίθουσα της Συνόδου.
«Είμαι εδώ έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό. Το χρωστάμε στους πολίτες της Ευρώπης που θέλουν να τη δουν ενωμένη και όχι κατακερματισμένη. Μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία απόψε εάν όλα τα μέλη το επιθυμούν», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,
«Πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη θεώρηση που έχουμε για την Ευρώπη, η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για συμφωνία απόψε», ήταν η δήλωση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε μεγάλο υποστηρικτή της Ελλάδας αλλά και- από τη στάση του στην ελληνική κρίση- νέος ισχυρός άνδρας της Ευρώπης.
«Μιλούμε για μια ιστορική συμφωνία για την Ευρώπη», τόνισε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αποτιμώντας και αυτός την όποια απόφαση ληφθεί σήμερα ως απόφαση κρίσιμη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά συνολικά για την Ευρώπη.
Οι Έλληνες ισχυροποίησαν τη βούλησή τους για μεταρρυθμίσεις, κάτι το οποίο βοηθά στην επίτευξη συμφωνίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Έντα Κέν.  
~ Αλλαγή κλίματος και η «απομόνωση» της Γερμανίας
Σε πολύ διαφορετικό κλίμα κινήθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δεν έκανε καμία αναφορά στην Ευρώπη αλλά κατακεραύνωσε την Ελλάδα δηλώνοντας πως «έχει χαθεί κάτι ποιο ουσιαστικό από το νόμισμα, η εμπιστοσύνη». «Το βράδυ θα ελέγξουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις, αυτό είναι το θέμα, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποιώντας πως δεν θα υπάρξει συμφωνία με κάθε κόστος.
Με τη γραμμή Μέρκελ συντάχθηκε και ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ δηλώνοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρωζώνη, αλλά όχι πάση θυσία. Δεν υπάρχει ομοφωνία. Η πρόταση των θεσμών δεν ισχύει. Ελπίζω να φτάσουμε σε συμφωνία αλλά δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε».
«Προφανώς δεν θέλουμε μόνο να δούμε τις προτάσεις, να δούμε υποσχέσεις, αλλά θέλουμε αξιόπιστες πράξεις», τόνισε η Λιθουανή πρόεδρος Ντάλια Γκραϊμπαουσκάιτε.
Μετά τη χθεσινή «βόμβα» περί πενταετούς Grexit και ταμείου διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έκανε σήμερα καμία δήλωση, ούτε πριν ούτε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Υπάρχουν ωστόσο αναφορές περί αλλαγής κλίματος υπέρ της Ελλάδας ενώ είναι χαρακτηριστική η αναφορά της γερμανικής εφημερίδας Die Welt πως το Βερολίνο έχει λιγότερους συμμάχους στο πλευρό του και πως δεν αποκλείεται η πλευρά του τραπεζιού στην οποία κάθεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ να μείνει άδεια.
Έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Φιλανδού υπουργού Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ που ήταν έως τώρα απολύτως ευθυγραμμισμένος με τη γερμανική στάση. Μετά το Eurogroup ο Φιλανδός υπουργός έκανε λόγο για μεγάλη πρόοδο και σημείωσε πως σχεδιάστηκε μια καλή πρόταση για τους ηγέτες.
Κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άστραψε και βρόντηξε ο Αυστριακός Καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη στάση τις προτάσεις για προσωρινή έξοδο μέλους της ευρωζώνης. «Πιστεύω ότι έχουμε δυνατότητες να πάμε καλά. Σήμερα θα είναι μια πολύ αποφασιστική συζήτηση», τόνισε.
«Χτύπημα» στη σκληρή γραμμή Σόιμπλε ήρθε πάντως και μέσα από τη Γερμανία: «Αρνούμαι να φανταστώ μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ. Στο στόχαστρό τους έβαλαν τον Σόιμπλε και ο «Πράσινοι» της Γερμανίας αλλά και το SPD.
~
***  Αναλυτικό σχεδιάγραμμα για το πώς κάθονται οι ηγέτες στη Σύνοδο 
Κορυφής   Δείτε την εικόνα
CJu28sUWoAA_p65
-   Την ανθρωπογεωγραφία της αίθουσας όπου συνεδριάζουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης στη Σύνοδο Κορυφής παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέβασε στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter το σχεδιάγραμμα με τις θέσεις των ευρωπαίων ηγετών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Όπως φαίνεται, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάθεται μεταξύ του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι και του ισπανού ομολόγου του Μαριάνο Ραχόι.
Δίπλα στον Ραχόι, κάθεται ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ δίπλα του είναι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Στη μέση της μιας πλευράς και δίπλα στον Ντράγκι βρίσκεται η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ και δίπλα της η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.
~
***   Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν γιατί ψήφισαν «ναι»   
«Η θετική μας ψήφος δεν σημαίνει "ναι" σε οτιδήποτε ακολουθήσει»
Βουλή Ολομέλεια
-   Τους λόγους που είπαν «ναι» στην πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, παρά τις διαφωνίες τους, εξηγούν σε κοινή τους δήλωση τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές και Ελένη Σταματάκη σημειώνουν, μεταξύ άλλων, πως η θετική τους ψήφος δεν σημαίνει ένα «ναι» σε οτιδήποτε ακολουθήσει.
Ακολουθεί η κοινή δήλωση των βουλευτών:
Εδώ και μέρες παρακολουθούμε την απόπειρα ενός πραξικοπήματος εις βάρος του ελληνικού λαού και της εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησής του. Η λέξη είναι βαριά, αλλά δεν βρίσκουμε άλλη που να περιγράφει την ουσία αυτού που γίνεται: από την υπονόμευση της κυβέρνησης και τις αθέμιτες παρεμβάσεις και απειλές υπέρ του Ναι, έχουμε περάσει πια στο στάδιο όπου δηλώνεται ευθέως, εκ μέρους ενός αντιδραστικού μπλοκ με αιχμή τον Σόιμπλε, ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση – με όποιες προτάσεις κι αν φέρνει αυτή. Στην απόπειρα αυτού του πραξικοπήματος, τον ρόλο των τανκς παίζουν οι κλειστές τράπεζες, μεγάλο μέρος των ΜΜΕ, οι ωμές απειλές με μόνο επιχείρημα την ισχύ και τον οικονομικό στραγγαλισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο, αισθανόμαστε την ανάγκη να εξηγήσουμε δημόσια, προς την κοινωνία, τον κόσμο της Αριστεράς και αυτούς που μας ψήφισαν τους λόγους της θετικής μας ψήφου το πρωί του Σαββάτου στην ελληνική Βουλή. Παρότι εκτιμάμε ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης απέχει (όπως είπε και ο πρωθυπουργός) πολύ από τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελώντας ένα νέο Μνημόνιο με εξαιρετικά δυσμενείς όρους για τον ελληνικό λαό, την κοινωνία και την οικονομία, υπήρχαν δύο βασικοί λόγοι που μας οδήγησαν στη θετική μας ψήφο (η οποία βέβαια δόθηκε τη δεδομένη στιγμή, στη συγκεκριμένη πρόταση και με τις δεδομένες συνθήκες· είναι αυτονόητο ότι δεν σημαίνει ένα Ναι σε οτιδήποτε ακολουθήσει).
α) Ο πρώτος είναι η ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης. Η πτώση της θα αποτελούσε ευόδωση των σχεδίων του «πραξικοπήματος», θα σηματοδοτούσε την ακύρωση της δημοκρατίας και μια μεγάλη οπισθοδρόμηση για την κοινωνία, καθώς θα επισφράγιζε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για φιλολαϊκά και προοδευτικά μέτρα.
β) Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, σε αυτή ακριβώς τη χρονική στιγμή, ένα Grexit με τους όρους που θα γινόταν θα ήταν αποτέλεσμα του εκβιασμού εκ μέρους των δανειστών. Θα γινόταν με τον πιο άτακτο, οδυνηρό και καταστροφικό τρόπο – για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, και ειδικά τους αδύναμους.
Ο αγώνας έχει πάρει χαρακτήρα υπαρξιακό για τη δημοκρατία, την ελληνική κοινωνία αλλά και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, για τη ζωή μας. Πρέπει ενωμένοι να αντισταθούμε με κάθε τρόπο.
~
***  Αυτά είναι τα 12 μέτρα που θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή έως την Τετάρτη 
Διορία μέχρι τις 15 Ιουλίου δίνουν οι δανειστές
EUROGROUP
-  Διορία μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου, προκειμένου να καταθέσει προς ψήφιση ένα βαρύτατο πακέτο μέτρων στη Βουλή για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας, δίνει το Eurogroup, για να υπάρξει η βάση διαπραγμάτευσης.
Αυτά είναι τα 12 μέτρα
1. Εξορθολογισμός του ΦΠΑ
2. Διεύρυνση της φορολογικής βάσης
3. Βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος
4. Θέσπιση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
5. Διασφάλιση της νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ
6. Πλήρης εφαρμογή της αυτόματης περικοπής δαπανών
7. Τράπεζα ανάκαμψης και οδηγία ψηφίσματος
8. Ιδιωτικοποίηση στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας
9. Αποφασιστική δράση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
10. Ανεξαρτησία του οργανισμού ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ
11. Αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης
12. Επιστροφή της Τρόικας-θεσμών στην Αθήνα
~
***   Έξαλλος ο Ολάντ με το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit        
«Να μην ζητάμε τα πάντα από τους Έλληνες»
Φρανσουά Ολάντ
-  Έξαλλος φαίνεται πως είναι ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το έγγραφο του Eurogroup που έφτασε στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πιθανότητα ενός time out από την ευρωζώνη για την Ελλάδα σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας.
Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για κίνδυνο σύγκρουσης Μέρκελ με Ολάντ αν η γερμανίδα καγκελάριος επιμείνει στη θέση της.
Λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, ο γάλλος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλς και την Άγκελα Μέρκελ. Ο κ. Ολάντ φέρεται να ζήτησε από την καγκελάριο «να μην κρατάει τόσο σκληρή στάση, να μην ζητάμε τα πάντα από τους Έλληνες γιατί θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα».



~
***
~
~ ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-


~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
 
 


***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  443. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 100 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   www.erroso.gr                                         
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου