ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  23  Ιουλίου  2015 :
~*** Video :
Βάπτιση Δέσποινας  Διασκέδαση  28/06/2015 Αρφαρά : http://youtu.be/5p1LwuLiKcQ ,
 
Μυστήριο Βάφτισης Δεσποινούλα Αρφαρά Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων 28/06/2015 :  http://youtu.be/gqKOD_3Vwgk ,
 
~  ΒΑΠΤΙΣΗ  ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ 28/06/2015 : http://youtu.be/vS3It57_5kU ,

~
***  23 Ιουλίου
Προφήτου Ιεζεκιήλ. Ιερομαρτύρων Απολλιναρίου και Βιταλίου, επισκόπων Ραβέννης. Απολλώνιου και Φωκά του νέου (1).Των υπό των Βουλγάρων ποικίλοις τρόποις τιμωριών τελειωθέντων Μαρτύρων, επί Νικηφόρου του βασιλέως, Αθανασίου. Οσίων Θύρσου [Θερίσου] επισκόπου Καρπασίας του αναχωρητού, [Σωσ] Άννης, της εν τη Λευκάτη και Πελαγίας της Τηνίας (†1834).
(1) Ο άγιος Φωκάς έζησε και μαρτύρησε κατά τα χρόνια του αυτοκράτορα Τραϊανού. Επειδή ήταν χριστιανός, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Αφρικανό, τον έπαρχο. Εκεί μετά από ερώτηση, του ομολόγησε την πίστη του. Ύστερα από αυτήν του την ομολογία, ο Αφρικανός άρχισε να βρίζει τον Χριστό και προσπάθησε να χτυπήσει τον άγιο. Τότε έγινε ένας τρομερός σεισμός, ο έπαρχος έπεσε κάτω και κείτονταν νεκρός μαζί με τους στρατιώτες του. Τότε ο άγιος μετά από παράκληση της γυναίκας του, τον ανέστησε. Κατόπιν όμως οι ειδωλολάτρες τον οδήγησαν στον αυτοκράτορα. Αλλά και μπροστά σ` αυτόν ο άγιος ομολόγησε την πίστη του στον Θεό. Αμέσως ο αυτοκράτορας διέταξε να αρχίσουν τα βασανιστήρια. Πρώτα τον κρέμασαν από ένα ξύλο και του έσκισαν το σώμα με σιδερένια νύχια και μετά τον έριξαν μέσα σε ένα λάκκο με ασβέστη. Στο τέλος τον έβαλαν σε ένα λουτρό, όπου είχαν ζεστάνει το νερό πάρα πολύ. Εκεί μετά από θερμή προσευχή, ο άγιος παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.
23/07  Απολυτίκιο Προφήτου Ιεζεκιήλ - 23 ΙΟΥΛΙΟΥ :
https://youtu.be/PNLznSQ77Cc?list=PL0186FD07E99A39E4 ,

~
***  Με 230 «ναι» ψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων         
      
Με 230 θετικές ψήφους υιοθετήθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Όχι» ψήφισαν 63 βουλευτές (31 εκ των οποίων από τον ΣΥΡΙΖΑ) και παρόντες δήλωσαν πέντε.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψηφοφορία για τα πρώτα μέτρα, την περασμένη Τετάρτη, 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι», 6 δήλωσαν «παρών», ενώ μία βουλευτής ήταν απούσα.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ «όχι» ψήφισαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αγλαΐα Κυρίτση, Κώστας Ήσυχος, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ιωάννης Σταθάς, Κώστας Ζαχαριάς, Αθανάσιος Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Θωμάς Κώτσιας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ραχήλ Μακρή, Αμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ιωάννης Ζερδελής, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Κώστας Δελημήτρος, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης, Στέφανος Σαμοΐλης, Ευγενία Ουζουνίδου Αλεξάνδρα Τσανάκα.
«Παρών» ψήφισαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Ηρώ Διώτη, Βασιλική Λέβα, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Κασιμάτη Νίνα, Τζίκα Κωστοπούλου.
Η διαδικασία στην Ολομέλεια ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, τραυματιών και αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή 20 Ιουλίου 1974 στην Κύπρο και στη μνήμη του Σωτήρη Πέτρουλα που δολοφονήθηκε 21 Ιουλίου του 1965.
Ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το ότι έφερε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σημειώνει ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο.
Ο Νίκος Δένδιας (ΝΔ) επέκρινε την τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στις Επιτροπές της Βουλής κάνοντας λόγο για «απολύτως πρωτοφανή» περιστατικά. Ο κ. Δένδιας είπε ότι οι κατηγορίες αυτές θα πρέπει να αποσυρθούν από την Πρόεδρο της Βουλής ή η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει θέση πριν ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς σφυροκοπείται, όπως είπε, από το μείζων θεσμικό όργανο της Βουλής, την πρόεδρό της.
Δεν σφυροκοπώ την κυβέρνηση αλλά εκείνους που εκβιάζουν την κυβέρνηση, απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου. Απαντώντας δε στον Νίκο Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για λόγους εκτάκτου ανάγκης, ζήτησε να μην επαναλάβουν οι βουλευτές την καρικατούρα, όπως είπε, βουλευτή που δήλωσε πως δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο.
Η πλειοψηφία της Ολομέλειας αποφάσισε υπέρ της διαδικασίας του κατεπείγοντος και της πρότασης της διάσκεψης. Μετά το τέλος της επί της διαδικασίας της ψηφοφορίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρέδωσε την έδρα του προεδρεύοντος στον α' αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο.
Οι τοποθετήσεις στην Ολομέλεια
 Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε με βολές εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου, δημιουργώντας ένταση η οποία εκτονώθηκε και με την παρέμβαση από το προεδρείο της Βουλής. Αργότερα, υποστήριξε την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας BRRD στο Εθνικό Δίκαιο, που ρυθμίσει τα θέματα της προετοιμασίας των σχεδίων ανάκαμψης και εξυγίανσης σε επίπεδο τραπεζικών ιδρυμάτων. Δεν βλέπω γιατί κάποιος συνάδελφος θα πρέπει να καταψηφίσει αυτή την οδηγία, είπε.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εξήγησε πώς η Ποινική Δικονομία κατέστη προαπαιτούμενο. «Επιμέναμε στους θεσμούς πάνω στις δικές μας προτάσεις. Βρισκόμαστε ενώπιον της εμμονής των θεσμών, οι οποίοι εμμένουν στο κείμενο του 2014. Μέσα στις ρυθμίσεις του υπάρχουν κάποιες που μου φαίνονται και φαίνονται και στον νομικό κόσμο της χώρας, προβληματικές» παραδέχτηκε.
«Είναι ικανό να καθορίσει συνολικά τη στάση μας; Όχι γιατί ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας αποτελεί πολυσχιδές κείμενο και γιατί τα δύο προβληματικά θέματα μπορούμε να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε με πιο σωστό τρόπο, εάν η χώρα κατορθώσει να επιβιώσει στις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται» πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος, συμπληρώνοντας: «Έχω πειστεί ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το Grexit. Βρίσκομαι αντιμέτωπος με δύο προβλήματα και πρέπει να διαλέξω αυτή που δεν είναι χειρότερη».
Ο Σωκράτης Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ) τόνισε ότι με τίμια διαπραγμάτευση η κυβέρνηση πέτυχε να αποτρέψει το grexit. «Ποτέ το εθνικό νόμισμα και η δραχμή δεν αποτέλεσαν πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως η χρεοκοπία θα έπληττε πιο πολύ τους αδύναμους.
Ο Νίκος Δένδιας (ΝΔ) απευθυνόμενος στον υπουργός Εσωτερικών Νίκο Βούτση εξέφρασε τη χαρά του που για πρώτη φορά «αναδέχεστε την ιδιοκτησία του προγράμματος». Επέμεινε στη «θεσμική εκτροπή», όπως είπε, της επιστολής της ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είπε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και να απαντηθεί θεσμικά. «Τέτοιες καταγγελίες δεν μπορούν να περάσουν χωρίς θεσμική απάντηση» είπε.
Τα σημερινά μέτρα είναι μόνο η προκαταβολή για να αρχίσουν οι πραγματικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ). Ο ίδιος εξέφρασε αμφιβολίες ότι είναι διασφαλισμένοι οι καταθέτες με ποσά κάτω των 100.000 ευρώ, υποστήριξε ότι οι δεσμεύσεις για το χρέος είναι παρόμοιες ή ίδιες με του 2012, ενώ δεν προβλέπεται κανένα μέτρο για όσους πρωταγωνίστησαν στην διαφυγή των καταθέσεων στο εξωτερικό και η κυβέρνηση δεν απαντά σε ποια χέρια θα βρεθούν τα «κόκκινα δάνεια». Δεν βαρεθήκατε την «καραμέλα» ότι η κυβέρνηση είχε να επιλέξει μεταξύ του μνημονίου και του σχεδίου Σόιμπλε, δήλωσε.
Ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου (Το Ποτάμι) δήλωσε ότι οι τράπεζες δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση και ότι δεν χρειάζεται κάποιο μέτρο για την εξυγίανσή τους, αλλά «πρέπει να ηρεμήσουμε τον κόσμο» και αυτός θα επιστρέψει τις καταθέσεις του. Αυτό που χρειάζονται οι τράπεζες είναι πίστη και ηρεμία, τόνισε. Ας κλείσουμε τη συμφωνία. Ας σηκώσουμε τα μανίκια, να δουλέψουμε, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις για να γυρίσει η χώρα σελίδα», κατέληξε ο εισηγητής του Ποταμιού.
«Σε ό,τι αφορά τον δικό μου κώδικα αξιών, η παρουσία της Αριστεράς στην κυβέρνηση δεν είναι επιδίωξη θέσεων, είναι οχυρό μάχης για τα συμφέροντα του λαού μας, συγκρούσεις με τα οργανωμένα συμφέροντα. Αυτό το οχυρό μάχης δεν προτίθεμαι -οικειοθελώς τουλάχιστον- να το εγκαταλείψω. Δεν θα γίνουμε ούτε δειλοί, ούτε ριψάσπιδες, ούτε απολογητές χαμένων αγώνων» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι έγινε μεγάλη συζήτηση για τη διαδικασία και παραδέχτηκε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως δεν είναι και ομαλές οι συνθήκες». «Να μην βλέπουμε μόνο το γράμμα της διαδικασίας αλλά να βλέπουμε την ουσία» τόνισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η ουσία είναι ότι στις 12 Ιουλίου οδηγηθήκαμε σε ένα δύσκολο συμβιβασμό, βάσει του οποίου καλούμαστε να νομοθετήσουμε.
Πέρα από τα αλληλοχειροκροτήματα με την κ. Κωνσταντοπούλου πρέπει να δώσετε μια απάντηση ως πότε θα την ανέχεστε έως πρόεδρο του Κοινοβουλίου, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην αρχή της ομιλίας του, προσθέτοντας: «Για εμάς είναι ξεκάθαρο: πρέπει να κατέβει από την έδρα, να πάψει να έχει το προσωπικό της κανάλι, να πάψει να προβάλει τα συμφέροντά της».
Αλήθεια και πραγματικότητα χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής τονίζοντας : «Όχι άλλα ψέματα και υπεκφυγές». Ο κίνδυνος του grexit και τα σχέδιο του Σόιμπλε παραμένουν στο επάνω συρτάρι, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης υπογραμμίζοντας πως αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα της χώρας.
«Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να κυβερνήσει. Είναι καιρός να ξεκινήσει σοβαρό διάλογο με τις δυνάμεις που στήριξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, και να υπάρξει νέο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» διαπίστωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
«Η κυβέρνηση οφείλει να κυβερνήσει και να εφαρμόσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις που η ίδια ανέλαβε. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, αν δεν διαθέτετε τις δυνάμεις, πείτε το. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν» ανέφερε η κ. Γεννηματά, ζητώντας παράλληλα αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του bonus των 50 εδρών που δίνει ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα.
Οι πρώην κυβερνήτες στεναχωριούνται γιατί δεν είναι πιο βαριά τα μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο της ΝΔ τους κάλεσε: «Πάμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τη χώρα». Το θέτουμε τώρα, να ψηφίσουμε την άλλη εβδομάδα για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και για τη μείωση του μισθού μας κατά 30%, είπε. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ακόμη πως «έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί αυτούς που λήστεψαν τη χώρα να τους φυλακίσουμε».
«Είμαι θιγμένος, γιατί αναγκάζομαι για λόγους εθνικής ανάγκης να παρέχω την ανοχή μου στην κυβέρνηση» απάντησε από το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλοςκαι ζήτησε δέσμευση από την πλευρά του πρωθυπουργού για το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης.
Υπάρχει η αντίληψη κάποιων που ταυτίζουν την Ευρώπη με την εφαρμογή αυτών των μέτρων , δήλωσε ο υπουργός; Επικρατείας Νίκος Παππάςυπογραμμίζοντας πως το ερώτημα δεν είναι πλέον μέσα ή έξω από την Ευρώπη, το ερώτημα είναι ποιά Ευρώπη. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Γερμανία έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για την πολιτική της , είπε ο κ . Παππάς υπογραμμίζοντας ακόμη πως είναι ξεκάθαρό ότι το θέμα του χρέους είναι πλέον στο τραπέζι.
Πραγματικό πραξικόπημα αυτό που συντελείται εδώ και δέκα ημέρες στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ένας εκβιασμός και πειθαναγκασμός της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, ένας εκβιασμός που μετακυλύεται στη Βουλή ώστε και αυτή με τη σειρά της να υποκύψει, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι κάποιοι εντός της Ευρώπης εκβιάζοντας την κυβέρνηση θέλουν να απελπίσουν συνολικά τους ευρωπαϊκούς λαούς. «Δεν θα τους αποκαλέσω ξανά θεσμούς, γιατί έχουν εξωθεσμική συμπεριφορά» είπε. Πρόσθεσε πάντως ότι τιμά την ειλικρίνεια των λόγων και των προθέσεων του Πρωθυπουργού
Newsroom ΔΟΛ
~
***  Ο χριστιανός του ΥΠΕΞ

Να, λοιπόν, που στο γραφείο ενός υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν πορτρέτα του Άρη Βελουχιώτη, του Τσε, του Μαρξ και άλλων λοιπών επαναστατών, αλλά εικόνες των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ, σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη. Πρόκειται για το νέο υφυπουργό Εξωτερικών (και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας) Ι. Αμανατίδη (έναν από τους ελάχιστους χριστιανούς ορθοδόξους του ΣΥΡΙΖΑ). Η χαρά του ήταν πολύ μεγάλη, όχι τόσο επειδή έγινε υφυπουργός, αλλά επειδή δέχτηκε συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο και σχεδόν από όλους τους μητροπολίτες. Α.Π. - 
~
*** Μεγάλη φωτιά στη Φιγαλεία κινείται προς της Νέδα

Φωτιά ξέσπασε στο Δραγώγι κοντά στη Φιγαλεία. Σε κινητοποίηση αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από διάφορα σημεία του νομού. Ζητείται επέμβαση εναέριων μέσων λόγω του ορεινού της περιοχής και της απομακρυσμένης θέσης της εστίας.Νεότερη ενημέρωση 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο τηςε Καλαμάτας και δύο Canadair επιχειρούν στο Δραγώγι, με στόχο να μη λάβει διαστάσεις η πυρκαγιά και να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο. Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Κώστας Κυριακόπουλος.Νεότερη ενημέρωση Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας - Πελοποννήσου και Ιονίου, Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος. Η φωτιά έχει κάψει σύμφωνα με πληροφορίες 40 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση και εκτείνεται σε τρία μέτωπα. Σύμφωνα με άλλες πηγές η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς τη Νέδα. Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στο Δραγώγι και την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αεροσκάφη Canadair υπέστησαν βλάβη και πλέον μόνο τα PZL που ανεφοδιάζονται στην Καλαμάτα μπορούν να επιχειρήσουν από αέρος Πηγή: ilialive.gr - 
~
*** 52χρονος χθες κινδύνευσε από αδέσποτα…

Εφιαλτικές στιγμές έζησε χθες το μεσημέρι στα Φιλιατρά 52χρονος κάτοικος της περιοχής, από αγέλη σκύλων που του επιτέθηκε ενώ περπατούσε αμέριμνος από το σπίτι του προς την πλατεία, ανατολικά του πάρκου της Βλαχέρνας. Η τραγικότητα του συμβάντος μεγαλώνει, καθώς το θύμα της επίθεσης πριν από δύο χρόνια – το Μάιο του 2013 – είχε τραυματιστεί σοβαρά από ηλεκτροπληξία, ενώ νοσηλεύτηκε επί μακρόν σε ΜΕΘ, έχασε τα δύο του χέρια από ακρωτηριασμό και υπεβλήθη σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις. Σώθηκε από την ηλεκτροπληξία πριν από δύο χρόνια, αλλά χθες κινδύνευσε από αγέλη σκύλων. Νωρίς το μεσημέρι έφυγε από το σπίτι του, το οποίο είναι λίγα μέτρα πιο πάνω από το Γυμνάσιο Φιλιατρών, για να πάει στην πλατεία. Περπατούσε αμέριμνος, όταν, τη στιγμή που περνούσε από την πάνω μεριά (ανατολικά) του πάρκου της Βλαχέρνας, αγέλη σκύλων βγήκε από το πάρκο και του επιτέθηκε με μανία. Ανήμπορος να αμυνθεί και να αντιδράσει έπεσε καταγής. Από θαύμα σώθηκε από τα δόντια των αγριεμένων σκύλων, καθώς εκείνη τη στιγμή περνούσε από το δρόμο ένα μηχανάκι που οδηγούσε νεαρός, ο οποίος σταμάτησε και κυνήγησε τους σκύλους, πριν προλάβουν να τον κατακρεουργήσουν. Ο άτυχος 52χρονος ήταν γεμάτος αίματα. Από την πτώση του χτύπησε στο κεφάλι, ενώ και σε άλλα σημεία του κορμιού του είχε ελαφρά, ευτυχώς, τραύματα. Μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, όπου, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί θλαστικό τραύμα κεφαλής και του έγιναν ράμματα. - 
~
***  Κέρδισε τα σχόλια κοινού και ειδικών το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας         
     
Σε επαινετικά δημοσιεύματα για το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας προχώρησε ο αθηναϊκός και τοπικός Τύπος. Στα δημοσιεύματα δε γίνεται λόγος μόνο για τη λαμπερή πρεμιέρα της διοργάνωσης, αλλά και για άλλες παραστάσεις. Σε σχετικές αναρτήσεις προέβησαν στις ιστοσελίδες τους ραδιοφωνικοί σταθμοί και εφημερίδες, καθώς και διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης.
Πολλά από τα δημοσιεύματα για ένα Φεστιβάλ που, σε πείσμα της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας, διεξάγεται με απόλυτη επιτυχία.
Οι παραστάσεις του, όμως, φτάνουν στο τέλος και, δυστυχώς, το Διεθνές Φεστιβάλ θα αποτελεί σε ελάχιστες ημέρες παρελθόν για την πόλη. Μέχρι τότε, όμως, οι φίλοι του και μη μπορούν να παρακολουθήσουν θαυμάσιες παραστάσεις.
  Ευριπίδης Λασκαρίδης
Relic
Πέμπτη 23 Ιουλίου, MEΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ - ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Διάρκεια: 40'
Relic: απολίθωμα. Κάτι που έμεινε βαθιά στη μνήμη και ίσως μια μέρα ξεπλυθεί. Κάτι μακρινό κι απροσδιόριστο που θυμίζει αυτό που ήταν κάποτε. Μια μακρινή ανάμνηση προσώπων, αισθημάτων και αισθήσεων στο βάθος μιας απόλυτα ακατανόητης πραγματικότητας. Relic: αυτό που θ’ απομείνει κάποτε από την αγάπη, την τρυφερότητα, την ανθρωπιά. Relic: Ένα παράδοξο ταξίδι μεταμορφώσεων από το γελοίο στο σπαρακτικό.
Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης είναι σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής και περφόρμερ. Στις θεατρικές του αναζητήσεις κυριαρχούν δύο θέματα: η γελοιότητα και η μεταμόρφωση. Σπούδασε στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Brooklyn College στη Νέα Υόρκη. Έχει διακριθεί και βραβευτεί για το έργο του.
Η ομάδα osmosis ιδρύθηκε από τον Ευριπίδη Λασκαρίδη το 2009 και έχει παρουσιάσει έργα της σε θέατρα και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2015 η παράσταση Relic επελέγη από το δίκτυο Aerowaves και παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ του δικτύου Spring Forward. Μέσα στο 2015 η παράσταση θα περιοδεύσει σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ του εξωτερικού.
Σκηνοθεσία, Xορογραφία, Eρμηνεία, Σκηνικό: Ευριπίδης Λασκαρίδης. Σύμβουλος σκηνοθέτη: Τατιάνα Μπρε. Κοστούμι: Άγγελος Μέντης.
 ~
*** Προσλήψεις σε Καλαμάτα, Οιχαλία και Μάνη 

Εγκρίσεις προσλήψεων στη ΔΕΥΑΚ και τη «Φάρις» Το υπουργείο Εσωτερικών παρέσχε εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού, ως εξής: 1. Στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, όσον αφορά σε 9 άτομα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έως 8 μήνες, στην κατηγορία του διοικητικού προσωπικού 2. Στη ΔΕΥΑΚ, όσον αφορά σε 4 άτομα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έως 8 μήνες.ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε Μάνη και Οιχαλία Της Βίκυς Βετουλάκη Τα ονόματα όσων προσλαμβάνονται στους Δήμους Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, έγιναν γνωστά. Πρόκειται για 8 άτομα στη Δυτική Μάνη και για 40 στο Δήμο Οιχαλίας. Μάνη Τα άτομα που θα εργασθούν στο πλαίσιο του προγράμματος έως 22/12/2015 είναι τα εξής: -ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών: Κουτίβας Γ. Μιλτιάδης -ΔΕ Διοικητικών: Περδικέας Στ. Ιωάννης, Φραγγέα Π. Μαρία -ΔΕ Υδραυλικών: Πολιτάκης Παναγιώτης -ΥΕ Γενικών Καθηκόντων – υπηρεσία καθαριότητας: Μπόζιαρης Θ. Νικόλαος, Τάγαρης Δημ. Νικόλαος, Γεωργουλέα Παν. Βασιλική, Thomeas Ionica. Οιχαλία Για διάστημα 5 μηνών, από 20/7 έως 19/12/2015, στο Δήμο Οιχαλίας προσλαμβάνονται σε θέση πλήρους απασχόλησης τα εξής 40 άτομα: ΠΕ Οικονομικού: Ψαρρέα Μαρία ΠΕ Διοικητικού: Πακούμη Φωτεινή, Καπέτα Ευσταθία ΤΕ Νοσηλευτών: Κοφινά Μαρία ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών: Κανελλόπουλος Βασίλειος ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού: Λίβα Παναγιώτα ΤΕ Δομικών Έργων: Βλαχοδημητροπούλου Αθανασία ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών: Σταματελιά Μάρθα ΔΕ Διοικητικού: Καφοπούλου Ευγενία, Φαρμάκη Ευσταθία, Παξιμαδά Νεκταρία ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων: Κουτέλα Περσεφόνη, Φωτοπούλου Κλεοπάτρα ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών: Μπούτση Θεοδώρα, Βαβαρούτσου Αθανασία ΔΕ Οδηγών: Οικονομόπουλος Γεώργιος ΔΕ Υδραυλικών: Σταθόπουλος Ιωάννης, Λώλος Ιωάννης, Ξυνός Αργύριος ΥΕ Γενικών Καθηκόντων: Αγγελής Γεώργιος, Γκόνης Παναγιώτης, Γλέζου Όλγα, Ζόμπολα Μαρία, Ζουναρτζής Βενιαμίν, Κατσιάρα- Χρύσοβα Γεωργία, Σκόκος Σταύρος, Παντολέον Αθανασία, Γεωργοπούλου Αγγελική, Δρακόπουλος Δημήτριος, Νταλιάνη Γεωργία, Μίντζα Γεωργία, Ρίζου Ιωάννα, Μπούζος Κυριάκος, Ζέρβα Αικατερίνη, Κουπούζος Γεώργιος, Κουρεντζή Βασιλική, Τσώνης Αναστάσιος, Αναστασόπουλος Ιωάννης, Αλαφάκη Βασιλική, Παπαχρονόπουλος Σταμάτης. Το μισθολογικό κόστος και οι ασφαλιστικές εισφορές των προσληφθέντων θα καλυφθούν από τον ΟΑΕΔ. - 
~
*** Φωτιά σε κλιματιστικό αναστάτωσε το κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)

 
Φωτιά ξέσπασε σε εξωτερική μονάδα κλιματιστικού πάνω από καφετέρια επί της οδού Ιατροπούλου. Το συμβάν αναστάτωσε το κέντρο της Καλαμάτας αλλά η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής πρόλαβε τα χειρότερα, αφού αμέσως σβήστηκε η φωτιά πριν προλάβει να προκαλέσει ζημίες στο κατάστημά και στα γύρω ακίνητα. -  Βίντεο ,  
~
***   Σε επιφυλακή οι δικηγόροι της Καλαμάτας με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας         
      
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δικηγόροι για την εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος κατατέθηκε χθες στη  Βουλή και με τον οποίο διαφωνούν πλέον ριζικά.
Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξπρές διαδικασίες πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ενώ, όπως σημειώνει, με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουν να δουν ποια κριτήρια θα τεθούν.
  Α΄ κατοικία
Αναφερόμενος ο κ. Μαργέλης στην ανακοίνωση ότι η εφαρμογή του νέου Κώδικα θα ξεκινήσει από την αρχή του νέου έτους, σημείωσε ότι αυτό είναι παράδοξο, καθώς το δικαστικό έτος ξεκινά το Σεπτέμβριο, ενώ συμπλήρωσε ότι με την εφαρμογή του ανοίγει και η πόρτα για πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας.
«Βέβαια, η Ένωση Ελλήνων Τραπεζών και η κυβέρνηση εξέδωσαν ανακοίνωση ότι η α΄ κατοικία θα προστατεύεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015, όμως μετά ο δρόμος είναι ανοικτός με διαδικασίες εξπρές και για την α΄ κατοικία, με ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες περιμένουμε να δούμε. Σε κάθε περίπτωση, οι βασικές αντιρρήσεις των δικηγόρων όλης της χώρας είναι ότι με αυτό το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας καταργείται η δίκαιη δίκη», σχολίασε ο κ. Μαργέλης.
  Χωρίς μάρτυρες
Εξηγώντας τόνισε ότι καταργείται η προφορικότητα στην τακτική διαδικασία: «Οι δίκες στη τακτική διαδικασία θα γίνονται χωρίς τους μάρτυρες. Το δικαστήριο θα κρίνει αν χρειάζεται. Μετά τη συζήτηση της υποθέσεως θα βγάζει προδικαστική απόφαση, ότι θέλει να εξεταστούν και μάρτυρες. Αυτό θα δημιουργεί προβλήματα εξόδων και ταλαιπωρίας και καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης. Ως προς την αναγκαστική εκτέλεση, όπου προβλέπονται διαδικασίες εξπρές, θίγονται τα δικαιώματα των οφειλετών και είναι υπέρ των τραπεζών».
Τέλος, είπε ότι επανακαθορίζεται η σειρά κατάταξης των  δανειστών στον πίνακα των γενικών προνομίων και ορίζεται ότι κατατάσσονται στην τρίτη σειρά οι απαιτήσεις του Δημοσίου, όταν μέχρι τώρα το Δημόσιο ήταν δεύτερο. Προτεραιότητα πλέον έχουν οι τράπεζες.  Της Βίκυς Βετουλάκη 
~
*** Διανοίξεις δρόμων στην Καλαμάτα

Έστω και δειλά ο Δήμος Καλαμάτας προχωρεί σε διανοίξεις δρόμων, παρέμβαση που μπορεί να ανακουφίσει ποικιλοτρόπως την καθημερινότητα της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν, χθες, οι εργασίες διάνοιξης της οδού Μαιζώνος στη συμβολή της με τη Βασιλίσσης Σοφίας. Η παρέμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας κατέβαλε τις αποζημιώσεις, συνολικού ποσού 187.000 ευρώ περίπου, στους ιδιοκτήτες για την απαλλοτρίωση στη συμβολή των ανωτέρω οδών. Εντός των ημερών, σε συνέχεια δικαστικής απόφασης, θα πραγματοποιηθεί διάνοιξη στην οδό Παπαφλέσσα (πρώην Βασιλέως Γεωργίου), όπου ιδιοκτησία καταλαμβάνει το ένα ίχνος της εξόδου του δρόμου, με κατεύθυνση προς ανατολάς. Α.Π. - 
~
***  Προβληματισμός και αγωνία στα φροντιστήρια 

  ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ: ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΠΑ 23% ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑΗ Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος ζητά από το υπουργείο Παιδείας να βρεθεί άλλο, ισοδύναμο, μέτρο Προβληματισμός και αγωνία κυριαρχεί στο χώρο των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, καθώς σήμερα αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση στην επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των εκπαιδευτηρίων αυτών, ψηφίζοντας το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Γιάννης Βαφειαδάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε λόγο για «κοινωνικά άδικο» μέτρο, «αμφιβόλου εισπρακτικού αποτελέσματος», που «αιφνιδίασε» τον κλάδο. Αλλά και από τη μεριά των κέντρων ξένων γλωσσών υπάρχει, επίσης, έντονη δυσαρέσκεια για την επιβολή του φόρου, που από το 0% που ήταν ανέβηκε στο 23%. «Το μέτρο αυτό μας αποτελειώνει», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso). Η Oλυμπία Κρητικού, πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής του ταμείου αρωγής της Europalso, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μας υποχρεώνουν να γίνουμε καταναγκαστικοί εισπράκτορες του κράτους». Όσον αφορά στην τελική οικονομική επιβάρυνση, φαίνεται ότι αυτή θα μεταφερθεί στους πελάτες-γονείς. «Δεν είναι δυνατόν οι ιδιοκτήτες να απορροφήσουν το ΦΠΑ» υπογράμμισε ο κ. Βαφειαδάκης, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης είναι μικρά και δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτή την επιβάρυνση. Την άποψη αυτή συμμερίστηκε και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δε θα απορροφήσει κανείς το ΦΠΑ. Θα μετακυλιστούν στους γονείς οι επιβαρύνσεις». «Τόσα χρόνια αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των νοικοκυριών, ελπίζοντας απλά να επιβιώσουμε και να επιμεριστούμε το πρόβλημα των γονέων», ανέφερε η κα Κρητικού, προσθέτοντας ότι ήδη, τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, έχουν συμπιεστεί τα ποσά στους μισθούς των καθηγητών. Στο ίδιο μήκος κύματος και ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών, η οποία επισήμανε: Δεν μπορούμε να κάνουμε μειώσεις ούτε στον αριθμό των εργαζομένων, ούτε στο μισθό τους, γιατί πιο κάτω δεν πάει. Ωστόσο, η αδυναμία απορρόφησης του ΦΠΑ από τους ιδιοκτήτες θα οδηγήσει σε αυξημένα δίδακτρα, κάτι που με τη σειρά του ίσως οδηγήσει τους γονείς στο να αναζητήσουν άλλες λύσεις. «Εμμέσως πλην σαφώς, με αυτόν τον τρόπο προωθούν τη μαύρη αγορά στην εκπαίδευση» υπογράμμισε δασκάλα ξένων γλωσσών, προδιαγράφοντας άνοδο των προτιμήσεων στα ιδιαίτερα μαθήματα. Εξάλλου, ο κ. Βαφειαδάκης ανέφερε ότι η Ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι από την επιβολή ΦΠΑ 23% εξαιρούνται τα ιδιωτικά σχολεία και τα οικοδιδασκαλεία. Ο κ. Βαφειαδάκης, τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να μην περάσει το μέτρο και «έστω την τελευταία στιγμή, να βρεθεί ένα ισοδύναμο». Σημειώνεται ότι προχθές το Δ.Σ. της ΟΕΦΕ είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για να συζητήσουν το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ. Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ, ο υπουργός «κατανόησε πλήρως τις δυσκολίες που δημιουργεί το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών, στις οικογένειες και στη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων. Στέκεται αλληλέγγυος στο πρόβλημα και θα προσπαθήσει να βοηθήσει με την εισήγηση μέτρων που θα βελτιώσει την κατάσταση». Τέλος, στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα έξω από τη Βουλή, συμμετείχαν και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών. - 
~
***   Άμεσα λίγη σκιά

Παράπονα δεχθήκαμε από λουόμενους στη νέα ακτή που δημιουργήθηκε στη Μικρά Μαντίνεια. Όπως μας εξήγησαν, είναι ευχάριστο που πλέον υπάρχει μεγαλύτερη παραλία, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σκιά. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής πρότειναν εθελοντικά να φυτέψουν δέντρα ιδανικά για την παραλία (αρμυρίκια), αλλά δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη με τις Αρχές. Καλό θα είναι, λοιπόν, να πάνε ένα βήμα παρακάτω στα αντιδιαβρωτικά που έχουν τελειώσει και να δουν και τη μεριά των λουομένων. Π.Μπ. - 
~
*** Από πνιγμό ο θάνατος του ψαροντουφεκά 

Σε πνιγμό οφείλεται, τελικά, ο θάνατος του άτυχου 32χρονου προχθές το απόγευμα στον Πάμισο. Ο 32χρονος είχε πάει για ψαροντούφεκο μαζί με φίλο του, όταν αυτός τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του. Η νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε έδειξε ότι ο θάνατος οφείλεται σε πνιγμό. - 
~
*** Η κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας θα λειτουργήσει με δύο περιόδους

Η κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας θα λειτουργήσει και φέτος, με κάλυψη των εξόδων αποκλειστικά από το Δήμο Καλαμάτας, καθώς δε δόθηκε επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών. Θα διεξαχθούν δύο κατασκηνωτικές περίοδοι, η πρώτη για περίπου 75 παιδιά 6 – 12 ετών, αγόρια και κορίτσια, μεταξύ 28 Ιουλίου και 6 Αυγούστου. Στη δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο θα παραθερίσουν 60 ηλικιωμένοι, από τις 7 μέχρι τις 16 Αυγούστου. Μάλιστα, πιστοποιήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η νομιμότητα απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για πρόσληψη εποχικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, που θα ανέλθει σε 20 άτομα περίπου και θα υποστηρίξει τη λειτουργία της κατασκήνωσης. - 
~
***   Άρτος – Οίνος – Έλαιον και φέτος στην Καλαμάτα          
      
4η έκθεση αγροτικών και τοπικών προϊόντων
Με σκοπό την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής, αλλά και του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεων των Ελλήνων, ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει και φέτος την έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» μεταξύ 22 και 24 Αυγούστου.
Για 4η φορά, αυτή θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και φέτος θα εστιάσει στο ελαιόδενδρο και τα προϊόντα του. Στο πλαίσιό της θα διοργανωθούν εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και έκθεση τοπικών προϊόντων.
Τα δε εγκαίνια θα τελεσθούν το Σάββατο 22 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ.
Όσοι επιθυμούν να εκθέσουν προϊόντα τους στην 4η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», μπορούν να βρουν τη σχετική αίτηση, που συνοδεύεται από τους όρους συμμετοχής. Αιτήσεις είναι δυνατόν να κατατεθούν μέχρι τη 17η Αυγούστου.
Σημειώνεται ότι για τα περίπτερα οι συμμετέχοντες δε θα καταβάλουν ενοίκιο.  
~
***  Η Νέδα… μέσα από τα μάτια δύο κοριτσιών από την Ισπανία         
      
Το κείμενο που ακολουθεί και αφορά στην εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας στη Νέδα στις 12 Ιουλίου γράφτηκε από δύο φίλες που επισκέφτηκαν την Καλαμάτα και την περιοχή της Μεσσηνίας από την Ισπανία:
 
Η πιο μεγάλη επιβράβευση για αυτούς που ταξιδεύουν, είναι η κατανόηση και η βίωση των σχέσεων που δημιουργούνται ανάμεσα στο περιβάλλον και τα πλάσματα που το κατοικούν. Πολλές φορές, για να γίνει σπίτι ένα μέρος, η τύχη παίζει ένα σημαντικό ρόλο. Τύχη για να σκοντάψεις σε άτομα με θετική άποψη και χιούμορ, συναισθηματικά, ειλικρινή... που βρίσκουν την ευτυχία τους όταν μοιράζονται τα σπίτια τους και το γέλιο τους.
Όταν ταξιδεύεις στην Καλαμάτα, σύντομα συνειδητοποιείς ότι τα ζάρια είναι στημένα. Και πάντα υπέρ σας. Να κατεβαίνεις το ποτάμι Νέδα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας είναι το καλύτερο παράδειγμα για να αισθανθείς όλα τα παραπάνω λόγια που είναι γραμμένα από την καρδιά.
Το σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας στη Νέδα είναι μια γέφυρα. Η ιστορία ξεκινάει καλά! Οι γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων σημαίνουν τα πάντα. Προχωρώντας, η σκέψη μας επικεντρώνεται στο ότι η ομάδα πρέπει να παραμένει ενωμένη και να συνεχίσει. Τα χέρια ενώνονται για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και με χαμόγελα και γέλια που εναλλάσσονται ξεπερνιούνται οι δυσκολίες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό για την εμπιστοσύνη από το γέλιο. Η εμπιστοσύνη του Ηλία, του Μανώλη, της Νατάσας, του Κώστα, του Σταύρου, της Μαριάννας... μας δίνει ώθηση. Μας δίνουν την ενέργεια για να διασχίσουμε αυτή την πανέμορφη διαδρομή με τα νερά, τους καταρράκτες, τις λίμνες και τα βράχια. Μας δίνει την ώθηση για να εισέλθουμε στο σπήλαιο, εκεί που ένα ουράνιο τόξο δημιουργείται. Ένα ουράνιο τόξο, μια άλλη γέφυρα ανάμεσα στον ουρανό, τη γη, το νερό και την καρδιά. Οι Έλληνες και οι Έλληνιδες έχουν καθαρή καρδιά και αναπόφευκτα θα κινητοποιήσουν και τα δικά σας συναισθήματα συμπάθειας.
«Η καρδιά είναι το κέντρο, διότι είναι το μόνο πράγμα, της ύπαρξής μας, που δίνει ήχο», Decia Maria Zambrano (μια Ισπανίδα συγγραφέας)
Και αναρωτιόμαστε... Υπάρχει κάτι πιο δημοκρατικό, πιο αληθινό; Ευχαριστούμε, Καλαμάτα!    Σουζάνα και Λάουρα
Video: Διάσχιση της Νέδας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας  , https://youtu.be/pYz019ZUr9o ,.-
 
***  Γιορτές γεύσεων εφέτος στη Μεσσηνία         
      
Πολλές γιορτές θα γίνουν εφέτος στη Μεσσηνία με τοπικά προϊόντα. Η γαστρονομία αποτελεί μεγάλο μέρος της πολιτιστικής παράδοσης του νομού. Η αυθεντική μεσσηνιακή κουζίνα είναι μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές κουζίνες της μεσογειακής διατροφής, όπου πρωταγωνιστούν αγνές πρώτες ύλες, με κυρίαρχη την ελιά.
Ο γαστρονομικός αυτός προορισμός επιφυλάσσει εκπλήξεις που θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να γνωρίσουν μιαν άλλη πτυχή του πολιτισμού του ευλογημένου τόπου μας και να εμπλουτίσουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία.
Η ποικιλία των μεσσηνιακών ελιών φιγουράρουν στα ράφια καταστημάτων διεθνώς, όπως και το ντόπιο ελαιόλαδο...
 Η γαστρονομία αποτελεί μεγάλο μέρος της πολιτιστικής παράδοσης της Μεσσηνίας. Η αυθεντική μεσσηνιακή κουζίνα είναι μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές κουζίνες της μεσογειακής διατροφής, όπου πρωταγωνιστούν αγνές πρώτες ύλες, με κυρίαρχη την ελιά της μεσσηνιακής γης. Ο γαστρονομικός αυτός προορισμός επιφυλάσσει εκπλήξεις που θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να γνωρίσουν μια άλλη πτυχή του πολιτισμού αυτού του ευλογημένου τόπου και να εμπλουτίσουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία.
Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε κάποια από τα ντόπια προϊόντα που είναι στη διατροφή των Μεσσηνίων εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Η ποικιλία των μεσσηνιακών ελιών, τσακιστές με λεμόνι, μαύρες Καλαμών, χαρακτές ξιδάτες και θρούμπες, φιγουράρουν στα ράφια καταστημάτων διεθνώς, όπως και το ντόπιο ελαιόλαδο.
Επίσης παγκοσμίου φήμης είναι τα μεσσηνιακά κρασιά, οι αποξηραμένες σταφίδες και τα σύκα, ενώ ένα αγνό παραδοσιακό, φημισμένο γλύκισμα αποτελεί το παστέλι, που με τις εξαιρετικές του ιδιότητες εμφανίζεται σε διάφορους ευφάνταστους συνδυασμούς.
Για τους λάτρεις του αλμυρού, προτείνεται να γευτούν το μανιάτικο παξιμάδι, που σερβίρεται ελαφρά νοτισμένο με νερό και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ψιλοκομμένη ντομάτα. Η σφέλα, ένα άσπρο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα με υφάλμυρη γεύση, αποτελεί ένα από τα εκλεκτά μεσσηνιακά τυριά. Τα μανιάτικα λαλάγγια ή τηγανίτες είναι ένα ακόμη προϊόν που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και ξεχωρίζει, μιας και δε λείπει από κανένα σπίτι κατά τη διάρκεια των μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Τα μεσσηνιακά αλλαντικά είναι φημισμένα χάρη στην ιδιαίτερη γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού. Το ίδιο ισχύει και για το παστό (με πορτοκάλι), που εξακολουθεί να παρασκευάζεται με παραδοσιακό τρόπο. Τέλος, τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσετε κατά την επίσκεψή σας στην πανέμορφη Μεσσηνία είναι τα μαυρομάτικα με σπανάκι, το μυρωδάτο σύγκλινο και ο καλαματιανός καπαμάς.
Σημαντικές γιορτές με θεματικές τα τοπικά προϊόντα είναι:
-Γιορτή του Κρασιού/Ιούλιο σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Ενώ στις 10 Αυγούστου οι παραγωγοί προσφέρουν δωρεάν κρασί, σπιτικούς μεζέδες με τη συνοδεία ορχήστρας.
-Γιορτή του σύκου/ 18 Αυγούστου από το Μορφωτικό Σύλλογο Πολυλόφου
-Γιορτή του καρπουζιού/ μέσα Ιουνίου από το Δήμο Τριφυλίας
-Γιορτή της μπάμιας/αρχές Αυγούστου στο χωριό Αρμενιοί της Τριφυλίας
-Γιορτή του Βακαλάου/ στις 6 Αυγούστου στο Δ.δ. Σπηλιά της Κυπαρισσίας
-Γιορτή της Αγκινάρας/ μέσα Ιουλίου στη Μικρομάνη Καλαμάτας
-Γιορτή του Ρυζιού/ κάθε Ιούλιο στη Σπερχογεία Καλαμάτας
-Γιορτή για το Ελαιόλαδο και τη Σταφίδα/ 24, 25 Ιουλίου στη Βάλτα
-Γιορτή του Μούστου/ στα τέλη Σεπτέμβρη στου Αβραμιού Μεσσήνης
-Γιορτή του Αγρότη/ κάθε καλοκαίρι στον Άρι
-Γιορτή της Σαρδέλας/ κάθε Αύγουστο στη Μαραθόπολη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Μεσσηνία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα εδώ 
~
***   Θεόδωρος Τρύφων: Aποτελούμε μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκεί πρέπει να παραμείνουμε         
     
«H Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκεί θα πρέπει να παραμείνει» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και αντιπρόεδρος της ELPEN, κ. Θεόδωρος Τρύφων, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη το πρωί στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.
«Ο φαρμακευτικός κλάδος , επεσήμανε, έχει την αναπτυξιακή δυναμική να ανατάξει την εθνική οικονομία της Ελλάδας. Οι διεθνείς συνεργασίες της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας με πολλές πολυεθνικές εταιρείες επισημαίνουν εμφατικά την πεποίθησή μας, ότι αποτελούμε μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα πρέπει να παραμείνουμε. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαίο να ισχυροποιήσουμε τις διεθνείς μας συνεργασίες μέσα στο ευρώ, δεδομένου, ότι μόνο με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα και την ευημερία μας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα»
Αναφερόμενος στην επάρκεια της αγοράς σε φάρμακα, ο πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε πως «τόσο η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, όσο και οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα συνεργάζονται στενά μεταξύ τους και είναι σε διαρκή επαφή με το υπουργείο Υγείας . Στο πλαίσιο αυτό, είπε,  μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πετύχει να ελαχιστοποιήσουμε τις ελλείψεις. Εκτιμώ, ότι δεδομένων των συνθηκών που περνάει η Ελλάδα σήμερα, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω, ότι εάν δεν επιδεινωθεί η κατάσταση και προχωρήσουμε σε συμφωνία, δεν θα υπάρξουν σημαντικές ελλείψεις στην αγορά».
Ο κ.Τρύφων επισήμανε επίσης την ανάγκηανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σημειώνοντας, πως η εξομάλυνση της λειτουργίας τους θα αποκαταστήσει το δραματικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ.Θεόδωρου Τρύφων έχει ως εξής:
Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να συμβάλλει στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής οικονομίας, ενισχύοντας πιθανότατα τις εξαγωγές. Η έξοδος από το ευρώ και η υποτίμηση του νομίσματος θα μπορούσε, κατά τη γνώμη σας, να αποτελεί μια πιθανή επιδίωξη του κλάδου σας, δεδομένου, ότι θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για περισσότερες εξαγωγές;
Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω κατ’ αρχάς είναι, πως ο φαρμακευτικός κλάδος έχει την αναπτυξιακή δυναμική να ανατάξει την εθνική οικονομία της Ελλάδας. Οι διεθνείς συνεργασίες της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας με πολλές πολυεθνικές εταιρείες επισημαίνουν εμφατικά την πεποίθησή μας, ότι αποτελούμε μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα πρέπει να παραμείνουμε. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαίο να ισχυροποιήσουμε τις διεθνείς μας συνεργασίες μέσα στο ευρώ, δεδομένου, ότι μόνο με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα και την ευημερία μας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Οι τράπεζες ανοίξανε και πάλι στην Ελλάδα, αλλά τα capitalcontrols παραμένουν. Δώστε μας μια εικόνα του πώς είναι να δραστηριοποιείται κάποιος επιχειρηματικά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με τις τράπεζες σε αυτή την κατάσταση;
Η αλήθεια είναι, ότι, εάν δεν ζήσει κάνεις αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δύσκολα μπορεί να το καταλάβει και να το εξηγήσει. Τα capitalcontrols έχουν προκαλέσει δυστυχώς πολλές δυσκολίες σε όλες τις επιχειρήσεις. Παρ’ όλα αυτά, ο φαρμακευτικός κλάδος βρίσκεται σε καλύτερη θέση, καθώς οι εισαγωγές για πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούμε έχουν εξαιρεθεί από τα capitalcontrols. Αυτό διασφαλίζεται φυσικά μέσα από μια ιδιαίτερα αυστηρή διαδικασία με μεσολάβση της τράπεζας της Ελλάδος, καθώς δρομολογούνται οι σχετικές αιτήσεις για ο,τιδήποτε είναι ανάγκη να εισάγουμε. Με τον τρόπο αυτό, έχουμε καταφέρει να ελαχιστοποιήσουμε τις ελλείψεις, προστατεύοντας τους Έλληνες ασθενείς.
Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι η πλειοψηφία των Ελληνικών επιχειρήσεων υποφέρει, γι’ αυτό και είναι απόλυτα αναγκαία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, καθώς επίσης και η κατάργηση των capitalcontrols. Εύχομαι πραγματικά αυτό να συμβεί το αργότερο μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες.
Με αφορμή την κρίση που βιώνει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχουν ακουστεί απόψεις γύρω από το ενδεχόμενο μιας ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα εξαιτίας της αδυναμίας της να εισάγει, για παράδειγμα, φάρμακα. Έχει ξεπεραστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Παρατηρούνται αυτή τη στιγμή ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα;
Τόσο η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, όσο και οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα συνεργάζονται στενά μεταξύ τους και σε διαρκή επαφή με το υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πετύχει να ελαχιστοποιήσουμε τις ελλείψεις. Εκτιμώ, ότι δεδομένων των συνθηκών που περνάει η Ελλάδα σήμερα, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω, ότι εάν δεν επιδεινωθεί η κατάσταση και προχωρήσουμε σε συμφωνία, δεν θα υπάρξουν σημαντικές ελλείψεις στην αγορά.
 -  Το video της συνέντευξης του κ.Τρύφων στο Bloomberg βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.bloomberg.com/news/videos/2015-07-21/we-have-succeeded-in-minimizing-shortages-tryfon
~
***   Αίτημα παράτασης της προθεσμίας εξόφλησης επιταγών από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας          
      
Αίτημα παράτασης της προθεσμίας εξόφλησης επιταγών καταθέτει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας,
Δημήτριος Μανιάτης, στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την καλή λειτουργία της αγοράς.
«Λόγω της παρατεταμένης τραπεζικής αργίας», εξηγεί, «μεγάλος αριθμός επιταγών, εμπορικών συναλλαγών, που έχουν εκδοθεί από τις επιχειρήσεις, έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν στο διάστημα 30/6 έως 30/7. Με το υπάρχον καθεστώς οι επιταγές θα πρέπει να εξοφληθούν εντός 8 ημερών από το άνοιγμα των τραπεζών.
Επειδή υπάρχει μαζική συσσώρευση υποχρεώσεων στις επιχειρήσεις και με την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην αγορά, λόγω της τραπεζικής αργίας, είναι αδύνατο πρακτικά οι επιταγές να εξοφληθούν εντός 8 ημερών.
Επίσης, κρίνεται σκόπιμο τα εμβάσματα από το εξωτερικό, που πιστώνονται σε λογαριασμούς ελληνικών επιχειρήσεων και η δυνατότητα των επιχειρήσεων να καταθέτουν μετρητά στους λογαριασμούς τους, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμβάσματα πληρωμής των προμηθευτών στο εξωτερικό.
Πρέπει να υπάρξει προτεραιότητα των επιχειρήσεων στις τραπεζικές θυρίδες, προκειμένου να πάρουν τις επιταγές των πελατών τους, που είχαν προς φύλαξη πριν από το κλείσιμο των τραπεζών.
Οι επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα) να μπορούν να έχουν όριο ανάληψης μετρητών από τους εταιρικούς λογαριασμούς όψεως, για την εξυπηρέτηση των καθημερινών τους αναγκών.
Είναι ανάγκη να δοθεί χρόνος, πλέον του μηνός, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την καλή λειτουργία της αγοράς και να μεριμνήσετε για τα αναφερθέντα αιτήματα των παραγωγικών τάξεων».
~
***  Πύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Ρόδο και Εύβοια 
Μάχη με τις φλόγεςΠύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Ρόδο και Εύβοια
-  Σε εξέλιξη παραμένουν αυτήν την ώρα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, τη Ρόδο και την Εύβοια.
-  Το τελευταίο 24ωρο (από τις 6:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης) έχουν εκδηλωθεί στη χώρα συνολικά πάνω από 75 πυρκαγιές.
-  Η πυρκαγιά στην Ηλεία ξέσπασε σε δασική έκταση στο Δραγώγιο του Δήμου Α
νδρίτσαινας-Κρεστενών. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα με 19 άνδρες. Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη.
Δεδομένα χάρτη
©2015 Δεδομένα χάρτη Google, ORION-ME
Δεδομένα χάρτη©2015 Δεδομένα χάρτη Google, ORION-ME
©2015 Δεδομένα χάρτη Google, ORION-ME
Χάρτης
Χάρτης
Δορυφόρος


 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
-  Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το απόγευμα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
~ H φωτιά πλέον βρίσκεται σε ύφεση.
-  Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή Απόλλωνα Ρόδου. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα. Συμμετέχουν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.
-  Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος κάλεσε όσους πολίτες έχουν μπουλντόζες και μεγάλα τρακτέρ να βοηθήσουν στο έργο της Πυροσβεστικής ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την επέκταση της φωτιάς.
-  Η πυρκαγιά ξέφυγε από το χωριό Λάερμα και κατευθύνεται στην αγροτική περιοχή του χωριού των Απολλώνων.
-  Οι φλόγες δεν απειλούν προς το παρόν κατοικημένες περιοχές, καίνε όμως πυκνό δάσος.
-  Φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην Άτταλη Ψαχνών της Εύβοιας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.
-  Στην περιοχή εκκενώθηκε το χωριό Μακρυκάπα, καθώς οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση 200-300 μέτρων από τα πρώτα σπίτια.
-  Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το μεσημέρι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10.57 το πρωί στη Μαγούλα Αττικής. Επί τόπου παραμένουν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα.
-  Υπό έλεγχο έχει επίσης τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Σαμοθράκη.
-  Την άμεση αντίδραση και τον πολύ καλό και αποτελεσματικό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων στην κατάσβεση δυνάμεων, εξήρε μιλώντας στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας.
-  «Πέρα από τον δήμο, την πυροσβεστική και τον στρατό, εκατοντάδες πολίτες ακόμη και παιδιά που κάνουν διακοπές εδώ, ήρθαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Με τη συνεργασία και το άμεσο ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Γιώργου Παυλίδη, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη, των υπηρεσιών της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας καθώς και του στρατού, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν απείλησε η φωτιά οικίες. Πολύ μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον της Αθήνας, τόσο από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας όσο και Πολιτικής Προστασίας» επισημαίνει ο κ. Βίτσας.
-  Ο δήμαρχος Σαμοθράκης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά είχε πολύ μεγάλο μέτωπο, καθώς εκδηλώθηκε σε περιοχή με δέντρα ύψους 10-12 μέτρων και όχι με χαμηλή βλάστηση, γεγονός που δυσχέραινε την κατάσβεσή της. Ωστόσο επισήμανε ότι χάρη στην προσπάθεια πρωτίστως των ντόπιων και στη συνέχεια των ισχυρών κατασβεστικών δυνάμεων, των οποίων η παρουσία εξακολουθεί να θεωρείται απαραίτητη, η απειλή τέθηκε υπό έλεγχο.
-  Στο σημείο της πυρκαγιάς, στο πλευρό του δημάρχου Σαμοθράκης και των κατοίκων, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμεινε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου ο οποίος ως πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, συνεχάρη τις δυνάμεις κατάσβεσης, την πυροσβεστική, τις υπηρεσίες του δήμου, το στρατό και κυρίως τους πολίτες που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στην πύρινη λαίλαπα για την ασφάλεια των κατοικημένων περιοχών και του νησιού.
-  Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί το πύρινο μέτωπο στο Κάστρο στην Κυλλήνη, το οποίο είχε εκδηλωθεί το απόγευμα της Τετάρτης.
-  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από τη φωτιά δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, καθώς επεκτάθηκε σε αγροτοδασική έκταση. Καήκαν περίπου 30 στρέμματα με καλλιέργειες και περίπου 20 στρέμματα δάσους.
-  Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πόρτο Ράφτη της Αττικής. Από τη φωτιά δεν απειλήθηκαν κατοικίες.
-  Newsroom ΔΟΛ
~
 ***  Ανατροπή απο ΔΝΤ και βόμβα για την Ελλάδα
dnt xreos
-  Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, με νέες του δηλώσεις παγώνει τη κάθοδο της τρόικας στην Αθήνα!
"Η θέση του Ταμείου είναι ότι για να προχωρήσουμε μπροστά χρειαζόμαστε δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότηση με υψηλή πιθανότητα ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο" ανέφερε ο Ράις επιμένοντας στην ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πέταξε το μπαλάκι στην ΕΕ λέγοντας "θα πρέπει να υπάρχει μια ξεκάθαρη δέσμευση (concrete commitment)» από την πλευρά των Ευρωπαίων" και σημείωσε ότι το Ταμείο δεν συμφώνησε με τη πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο.
"Το βασικό μας σενάριο παρέμενε πάντα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης" είπε.
Άγνωστο παραμένει εντωμεταξύ εάν έρθει στη χώρα μας η νέα εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου με τον Ράις να λέει "Δεν έχω ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία για την αποστολή" και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη τροικανή κάθοδο.
~
*** ΒΟΜΒΑ! Βουλευτές σήκωσαν 5 εκατομμύρια ευρώ με κλειστές τράπεζες
lefta
-  Τα 200.000 ευρώ της Βαλαβάνη θα θεωρείται πταίσμα την επόμενη Κυριακή που θα σκάσουν τουλάχιστον 3 ακόμη «βόμβες» με πρωτοκλασάτους Έλληνες πολιτικούς και συγγενικά τους πρόσωπα…
Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής αναφέρουν πως τα εν λόγω πρόσωπα σήκωσαν 5 εκατομμύρια ευρώ με κλειστές τράπεζες και τα capital controls σε ισχύ.
Ωστόσο, το πιο βρώμικο και κερδοφόρα παιγνίδι έχει στηθεί γύρω από 400 δις ευρώ εμβάσματα Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό από το 2000 έως το 2015.
Παρόλα αυτά για τις εκροές δις ευρώ υπάρχουν τα ίχνη του χρήματος. Σε συγκεκριμένες λίστες που είδαν ακόμη και το φως της δημοσιότητας υπάρχουν ονόματα διευθύνσεις και λογαριασμοί. Όμως η κυβέρνηση Τσίπρα έσπευσε να θάψει όχι μόνο την λίστα Λαγκάρντ αλλά και όλες τις σχετικές λίστες.
~
***  ΒΟΜΒΑ! Από τον Σεπτέμβρη ήξεραν ότι ο Τσίπρας θα υπέγραφε μνημόνιο…
tsipras voulh
-  Η ξαφνική στροφή του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε ένα ισχυρό ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το μνημόνιο αποδόθηκε στις πιέσεις και τους εκβιασμούς που άσκησε η Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε.
Πληροφορίες αναφέρουν το νέο μνημόνιο ήταν εξ’ αρχής προσχεδιασμένο.
Σύμφωνα, με νέα έκθεση της τράπεζας Bank of America/Merrill Lynch, για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, υπάρχουν «εκτιμήσεις» και για την επόμενη μέρα των εκλογών στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει νέα συμφωνία (δηλαδή, νέο Μνημόνιο) με τους διεθνείς τοκογλύφους, σύμφωνα με την τράπεζα.
«Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα θα είναι μεν δύσκολες, αλλά θα επέλθει συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα και η Ελλάδα θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης. Η ποσοτική χαλάρωση και η συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα για ένα νέο πρόγραμμα θα καταστήσει την Ελλάδα μία από τις χώρες με τις κορυφαίες αποδόσεις τους επόμενους μήνες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
~
*** Ανατροπή από ΔΝΤ και βόμβα για την Ελλάδα...
dnti
-  Μια κρύο και μια ζέστη όσο αναφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ήταν οι σημερινές δηλώσεις του Τζέρι Ράις. Ενώ περιμένουμε την κυρία Βελκουλέσκου με το κλιμάκιο του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπός του είπε δεν επιβεβαιώνει την συμμετοχή στο πρόγραμμα. Όπως είπε αυτό θα εξαρτηθει από τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους. Χαρακτηριστικά ο κ. Ράις ανέφερε «Η συμμετοχή μας θα εξαρτηθεί από την ισορροπημένη προσέγγιση: από τη μια πλευρά οι μεταρρυθμίσεις και η εφαρμογή [τους], και από την άλλη πλευρά χρηματοδότηση [της Ελλάδας] και ελάφρυνση χρέους».
~
***  ΈΚΤΑΚΤΟ! Ψήφισαν νόμο για πλειστηριασμούς εξπρές
polukatoikia
-  Σε διάστημα τεσσάρων μηνών, όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια που είναι στο «κόκκινο» ίσως δουν τα σπίτια τους να βγαίνουν στο σφυρί και να χάνονται σε εξευτελιστικές τιμές, μετά την χθεσινή ψήφιση από την Βουλή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που προβλέπει πλειστηριασμούς με διαδικασίες εξπρές.
Οι πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον όχι με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, αλλά με βάση τις εμπορικές αξίες.
Επίσης, ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιοριζόταν κατά το χρόνο της κατάσχεσης.
Με αυτό το νέο νομοθετικό πλαίσιο παρέχεται απερίφραστα η δυνατότητα στις Τράπεζες να προσδιορίζουν μικρές εμπορικές αξίες στα ακίνητα που πρόκειται να βγουν στο πλειστηριασμό.
Επιπλέον, η δικαστική άμυνα των δανειοληπτών απέναντι στους πλειστηριασμούς περιορίζεται αισθητά έως και σχεδόν μηδενίζεται, ενώ ο χρόνος προσβολής των πράξεων που οδηγούν στην αναγκαστική εκτέλεση είναι πλέον ασφυκτικός.
Με άλλα λόγια με το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο όλες οι πράξεις της προδικασίας και κύριας διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι και το σημείο της κατάσχεσης μπορούσαν να προσβληθούν μέσα σε 45 ημέρες.
Τώρα με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι προθεσμίες αυτές περιορίζονται στις 15 ημέρες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η δικαστική άμυνα του δανειολήπτη, μέσω του δικηγόρου του, να είναι ελλιπής και ατελής.
Παράλληλα, η προθεσμία προσβολής του πλειστηριασμού των ακινήτων περιορίζεται από τις 90 στις 60 ημέρες από τη μεταγραφή της σχετικής κατακυρωτικής έκθεσης.
Τα μέχρι χθες στάδια που μπορούσε να ασκηθούν ανακοπές ήταν τρία, ενώ τώρα με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας περιορίζονται στα δύο και ο δανειολήπτης-οφειλέτης δεν έχει πλέον δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης της ανακοπής.
Από 15 μέρες περιορίζεται στις 5 ο χρόνος που πρέπει η αναγγελία του πλειστηριασμού να επιδοθεί στον συμβολαιογράφο πριν την ημερομηνία του πλειστηριασμού, ενώ μέσα στο 5νθήμερο αυτό πρέπει να κατατεθούν και τα έγγραφα που αποδεικνύουν την απαίτηση της Τράπεζας.
Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος, «κατά την διαδικασία της ικανοποίησης των δανειστών προτάσσονται τα δικαιώματα των Τραπεζών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ασφαλιστικών φορέων, ακόμη δε και του Δημοσίου».
~
***  ENTAΣΗ: Ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν στη Καλιφόρνια
aeroskafi california
-   Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δύο ρωσικά πυρηνικά βομβαρδιστικά πέταξαν κοντά στην ακτή της Καλιφόρνια νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου.
Το περιστατικό συνέβη ανήμερα της αμερικανικής εορτής για τη 4η Ιουλίου.
Οι αξιωματούχοι που παρέμεινα ανώνυμοι κατά την ανάγνωση της έκθεσης, ισχυρίστηκαν ότι ένας πιλότος ρωσικού Tu-95 είπε, "Καλημέρα Αμερικανοί πιλότοι, είμαστε εδώ για να σας χαιρετήσουμε για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας».
Ο άλλος Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι ένας από τους Ρώσους πιλότους εξέδωσε μια προειδοποίηση σε ένα ραδιοφωνικό μήνυμα.
Στη συνέχεια 2 αμερικανικά F-15 αναχαίτησαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά,καθώς αυτά πετούσαν εντός 39 μιλίων από την ακτή της Mendocino County, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας την ίδια μέρα είχε τηλεφωνήσει στον Μπαρακ Ομπάμα για να του ευχηθεί λόγω της αμερικανικής εορτής.
Επίσης νωρίτερα αυτή τη τη χρονιά, άλλα δυο ρωσικά Tu-95, πέταξαν πάνω απ΄τις ακτές της Αλάσκα, στις 22 Απριλίου.
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Ολυμπιάδα Καλαμάτας: Η επιτυχημένη χρονιά ανεβάζει τον πήχη πιο ψηλά

ΓΙΩΤΑ ΤΣΙΑΛΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΙΒΟΥ… Η Ολυμπιάδα Καλαμάτας ιδρύθηκε το 2008 από την πρωταθλήτρια του ακοντισμού και νυν προπονήτρια στίβου, Γιώτα Τσιάλα, και ετοιμάζεται να μπει στον 8ο χρόνο της ζωής της με την ώθηση που δίνει η ολοκλήρωση μιας ακόμη ολόπλευρα επιτυχημένης αγωνιστικής περιόδου. Κάτι που «πιστοποιείται» και βαθμολογικά, με τα καλά πλασαρίσματα στα διασυλλογικά και τα πανελλήνια πρωταθλήματα, στα οποία την τελευταία 3ετία ο τοπικός σύλλογος δίνει όλο και πιο δυναμικό «παρών», καθώς παιδιά που ξεκίνησαν ακόμα και σε νηπιακή ηλικία αποκτούν σταδιακά δικαίωμα συμμετοχής και είναι σε θέση να συναγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι συμμετείχε σε πανελλήνιο πρωτάθλημα (για το οποίο απαιτείται η επίτευξη συγκεκριμένων επιδόσεων-ορίων) μόνο η πολλά υποσχόμενη άλτρια Δάφνη Ντουλαπτσή, ενώ φέτος προστέθηκαν οι Μαρία Διαμαντοπούλου, Σταματική Φιλιπποπούλου και ο Βασίλης Γεωργιόπουλος. Η προπονήτριά τους δηλώνει ικανοποιημένη από τη διαρκή βελτίωσή τους, η οποία επιβεβαιώθηκε με την καταγραφή νέων ατομικών ρεκόρ. Η οικονομική κρίση δεν άφησε ανέγγιχτη την Ολυμπιάδα και σε συνδυασμό με τον αρκετά βροχερό περασμένο χειμώνα, η ακαδημία κατέγραψε μια όχι και τόσο αμελητέα μείωση στις συμμετοχής από περίπου 100 στα 88 παιδιά που έφτασαν μέχρι το τέλος της όμορφης φετινής διαδρομή. «Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη χρονιά κι αν δεν υπήρχε στήριξη από το προεδρείο (επικεφαλής είναι ο Νίκος Τσιάλας και αντιπρόεδρος η Τούλα Χατζηπαναγιώτου) και τους χορηγούς μας, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα» εξηγεί η προπονήτρια του καλαματιανού συλλόγου. Δεν παραλείπει ακόμα να εκφράσει ένα «ευχαριστώ» προς την Ομοσπονδία (ΣΕΓΑΣ) και την περιφερειακή Ένωση (ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου) και φυσικά στους γονείς των νεαρών αθλητών και αθλητριών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε ένα σύλλογο που έχει μικρή ιστορία, αλλά έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει μια σταθερή θέση στον αθλητικό χάρτη και κυρίως στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας ως καλά οργανωμένης, αξιόπιστης και πολύπλευρα δημιουργικής κυψέλης αθλητισμού. Η Γιώτα Τσιάλα τονίζει ότι ο πρωταθλητισμός δεν είναι ο πρωταρχικός σκοπός της Ολυμπιάδας και με ιδιαίτερη έμφαση υπενθυμίζει ότι βάση καταστατικού τα παιδιά του συλλόγου μπορούν να πάρουν μεταγραφή όποτε το επιθυμήσουν, με την ίδια να θυμάμαι τις δικές της θυσίες στο απαιτητικό αυτό μονοπάτι, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο δεύτερο αυτό «κομμάτι». «Ο πρώτος στόχος είναι να μάθουν τα παιδιά στίβο, να γυμναστούν ολόπλευρα και να περάσουν καλά. Είναι λίγο σπάνιο ένα παιδί να έχει όλο το “πακέτο” των προσόντων για πρωταθλητισμό, καθώς μπορεί για παράδειγμα να έχει το ταλέντο, όχι όμως το κίνητρο ή τη διάθεση. Φυσικά, είναι ευτύχημα να υπάρχουν παιδιά με προσόντα, που πραγματικά το θέλουν και τα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Μας ενδιαφέρει όμως κι ένα άλλο κομμάτι, αυτό των αθλητικών αποστολών σε άλλες πόλεις που δίνουν στα παιδιά εμπειρίες και παραστάσεις και κυρίως υπευθυνότητα, αυτονομία και ομαδικό πνεύμα. Πέρυσι είχαμε κλείσει τη χρονιά στο Ναύπλιο και φέτος με περίπου 50 αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας περάσαμε μια καταπληκτική ημέρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, μαζί με άλλα 300 παιδιά από τον ΑΣ Ψυχικού, τον σύλλογο Κάλλιστος του παλιού πρωταθλητή Άγγελου Παυλακάκη και το Replace της πρωταθλήτριας του επί κοντώ Έρρικας Πρεζεράκου» μεταφέρει η Γιώτα Τσιάλα. Η νέα σεζόν έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου στο Στάδιο της Παραλίας και μάλιστα αναμένεται στο τεχνικό τιμ που απαρτίζουν η Γιώτα Τσιάλα και Βάσω Θάνου, να προστεθεί ένα ακόμη μέλος. Η αρχιπροπονήτρια της Ολυμπιάδας μεταφέρει ότι στόχος είναι να έχει ο σύλλογος ακόμα πιο δυναμική παρουσία στα πανελλήνια πρωταθλήτρια, με βλέψεις για 8άδες και 6άδες, καθώς στις τάξεις της αγωνιστικής ομάδας υπάρχουν ήδη πολλά αξιόλογα ταλέντα. Στα πλάνα είναι ακόμα η συμμετοχή στις σκυταλοδρομίες 4x300 και 4x80 που για …τεχνικούς λόγους δεν κατέστη δυνατόν να έχουν ολοκληρωμένη παρουσία φέτος (στα 4x300 πάντως η Μαρία Μουζάκη, Αθηνά Καργάκου, Ηλέκτρα Νικοπούλου και Ξένια Κωσταντοπούλου κατέκτησαν τη 2η θέση στο διασυλλογικό). Δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε το σχόλιο της Γιώτας Τσιάλας για τη δημιουργία και τρίτου πόλου στίβου στην Καλαμάτα, εκτός από τον ιστορικό Μεσσηνιακό, από φέτος και του Ακρίτα. «Είναι για όλους μας καλό, καθώς θ’ ανέβει ο συναγωνισμός και όλοι θα θέλουν να κάνουν παραπάνω πράγματα. Η Καλαμάτα είναι μεγάλη πόλη και σίγουρα υπάρχει χώρος και για τους τρεις συλλόγους. Όπως έχεις επιλογή στο …γιατρό που θα πας, μπορείς να διαλέγεις και το που θα στείλεις το παιδί σου στίβο, ανάλογα με τι προσφέρει το καθένα, πώς δουλεύει... Ο κόσμος ξέρει να κρίνει. Εμείς έχουμε καλή διάθεση προς όλους παρ’ ότι όταν ξεκινήσαμε δεν τα βρήκαμε όλα ρόδινα, και με τον Ακρίτα έχουμε πει ότι θα έχουμε σε κάποιο βαθμό μια αλληλοστήριξη σε αγώνες και εκδηλώσεις» εξηγεί η Καλαματιανή γυμνάστρια. Τέλος, η Γιώτα Τσιάλα έχει ένα μήνυμα για όσους πιστεύουν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης ο αθλητισμός ανήκει στο περιθώριο: «Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα για τα παιδιά από τον αθλητισμό. Με μια μικρή μηνιαία συνδρομή κερδίζουν εκτός από την υγεία και σε άλλους τομείς, όπως η κοινωνικότητα και η συνεργασία, η ψυχική ισορροπία, η οριοθέτηση στόχων και η προσπάθεια υλοποίησης και από 14 ετών τα ταξίδια για αγώνες που κάνουν τα παιδιά υπεύθυνα, ανοίγουν τους ορίζοντές τους και είναι ό,τι καλύτερο έχουν να θυμούνται οι αθλητές»… της Χριστίνας Ελευθεράκη - 
~
***   Προβλημάτισε ο ΠΑΟ στην πρόβα τζενεράλε με την Ουντινέζε
 Ήττα με 2-1 στη Λεωφόρο...Προβλημάτισε ο ΠΑΟ στην πρόβα τζενεράλε με την Ουντινέζε
Τα   γκολ  : 
*  Οι Ιταλοί, που "πατούσαν" καλύτερα στο χορτάρι στα πρώτα 45 λεπτά, προηγήθηκαν στο 9΄ με ένα εξαιρετικό γκολ του Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος δέχθηκε μπαλιά 40 μέτρων από τον Αντνάν στην "πλάτη" της άμυνας του Παναθηναϊκού και με... εναέριο πλασέ (!) την πέρασε πάνω από τον Κοτσόλη για το 0-1, σε μια φάση που χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς των "πρασίνων".
* Στο πρώτο τέταρτο του β΄ ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πίεσε και αφού είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Πράνιτς στο 53΄ και τον Ζέκα στο 55΄, έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπεργκ στο 56ο λεπτό: η πάσα του Λαγού βρήκε τον Σουηδό "ξεχασμένο" στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας, εκείνος απέφυγε τον Σκουφέ και πλάσαρε σε άδεια εστία για το 1-1.
* Οι παίκτες του Αναστασίου δεν κατόρθωσαν πάντως να διατηρήσουν το ισόπαλο αποτέλεσμα ως το τέλος, αφού στο 76΄ ο (επιρρεπής στο λάθος) Τριανταφυλλόπουλος εκτίμησε λάθος τη φάση σε νέα μακρινή μπαλιά και ο Αγκίρε πλάσαρε πάνω από τον Κοτσόλη για το τελικό 1-2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Βέμερ, Πράνιτς (61΄ Τριανταφυλλόπουλος), Ταυλαρίδης, Σάντσεθ (61΄ Κουτρουμπής), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (61΄ Λουντ), Νίνης (67΄ Πέτριτς), Καρέλης (70΄ Καλτσάς), Μπεργκ
 ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (Στέφανο Κολαντουόνο): Καρνέζης, Βαγκέ, Ντανίλο, Ντομίτσι, Εντενίλσον, Μπρούνο Φερνάντες, Πίντσι, Κονέ, Αντνάν, Τερό, Ντούβαν Ζαπάτα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Σκουφέ, Μπαντού, Ερτό, Μέρκελ, Πίρις, Βίντμερ, Βέρε, Πασκουάλε, Πίρις, Αλέξις Ζαπάτα, Αγκίρε.
~***  Η ΑΪΚ Στοκχόλμης αντίπαλος του Ατρόμητου στο Europa  Στον γ' προκριματικό γύροΗ ΑΪΚ Στοκχόλμης αντίπαλος του Ατρόμητου στο Europa-  Η ΑΪΚ Στοκχόλμης θα είναι οριστικά η αντίπαλος του Ατρομήτου στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Η σουηδική ομάδα νίκησε σήμερα στην Αρμενία 2-0 την Σιράκ, στον αγώνα ρεβάνς του β΄ προκριματικού, και «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στο πρώτο παιχνίδι. Τα γκολ της ΑΪΚ πέτυχαν οι Γκόιτομ (14΄) και Ισιζάκι (25΄).-  Ο Αντρέας Αλμ παρέταξε στο σημερινό παιχνίδι την εξής ενδεκάδα: Σταματόπουλος, Κάρλσον (13΄ Αλεξ Περέιρα), Γιοχάνσον, Μπρούσταντ (46΄ Ελίασον), Μπλόμπεργκ, Γκόιτομ, Χάουκσον, Οφόρι, Σούντμπεργκ, Ετούχου (59΄ Σαλέτρος), Ισιζάκι.
-  Η πρώτη αναμέτρηση της ΑΪΚ με τον Ατρόμητο θα γίνει στις 30 Ιουλίου στη Στοκχόλμη και η ρεβάνς στις 6 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~ ***   Ήττα του Αστέρα με 2-1 από την Μπασακσεχίρ σε φιλικό
Εικόνα ΑθλητισμόςΤην ήττα με 2-1 από την Μπασακσεχίρ γνώρισε ο Αστέρας Τρίπολης σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε στο Άρνεμ της Ολλανδίας. Το μοναδικό τέρμα για την ομάδα της Αρκαδίας σημείωσε ο Σκούρτης (42`) ενώ για την Μπασακσεχίρ σκόραρε ο Ντα Σίλβα (24`, 29`).
~
***  Ήττα του Ολυμπιακού από την πιο έτοιμη Φενέρμπαχτσε   Προβληματισμός για την άμυναΉττα του Ολυμπιακού από την πιο έτοιμη Φενέρμπαχτσε
Τα  γκολ  :
* Γκολ για την Φενέρμπαχτσε  ,  στο 11ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Σο μετά από σέντρα του Ντιέγκο.
* Ο  ΟΣΦΠ , στο 25ο λεπτό ο Μπουχαλάκης με όμορφη κάθετη μπαλιά βρήκε τον Χάρα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι από τον Βολκάν. Ο Φορτούνης εκτέλεσε εύστοχα για να ισοφαρίσει.
* Στη συνέχεια, μετά από κακή εκτίμηση της άμυνας των «ερυθρολεύκων» ο Φερναντάο πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Ρομπέρτο στο σουτ του Σο και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Τούρκους  με  2-1 .
* Ο Ουιγκάρ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σενέρ στο 64' διεύρυνε το σκορ στο 3-1.
* Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του και μετά από πολύ καλή κάθετη μπαλιά του Ντοσεβί, ο Τσόρι με εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας βγήκε απέναντι στον Βολκάν στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-2.
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Αυλωνίτης, Βούρος, Μασουακού (46' Σαλίνο), Ζντιέλαρ (46' Κασάμι), Μπουχαλάκης (67' Τσανδάρης), Πάρντο (46' Ντοσεβί), Φορτούνης (67' Κολοβός), Ντουρμάζ (46' Τσόρι), Χάρα (73' Ολαϊτάν)
Φενέρμπαχτσε (Βίτορ Περέιρα): Βολκάν, Γκοκάν (62' Οζμπαϊρακλί), Μπρούνο Αλβες (62' Καντλέτς), Κάιρ (54' Αμπντουλαγιέ), Χασάν Αλί (46' Ερκίν). Σόουζα (62' Χολμέν), Τοπάλ (46' Μεϊρέλες), Νάνι (62' Κράσιτς), Ντιέγκο (62' Ζεϊμπέκ), Σο (62' Στοχ), Φερναντάο (76' Ουγκάζ)

Livescore: ΠΑΟΚ - Λοκομοτίβα (3-0) για ανατροπή πρόκρισης
 ***  ΠΑΟΚ  -  ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ   Ζάγκρεμπ  5-0 , (4-0) .-
Τα  γκολ  :
* 3' ΓΚΟΛ 1-0: Λάθος στην άμυνα της Λοκομοτίβα, ο Λούκας έκλεψε, πάτησε γερά στην περιοχή των Κροατών, σούταρε και άνοιξε το σκορ.
* 7' ΓΚΟΛ 2-0: Εκπληκτική μπαλιά του Λούκας σχεδόν από το κέντρο, ο Μακ έφυγε στην πλάτης της άμυνας της Λοκομοτίβα, ο Σλοβάκος ξεπέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ από πολύ νωρίς στο παιχνίδι.
* 14' ΓΚΟΛ 3-0: Σέντρα - σουτ από τον Κουλούρη που ήταν σε θέση έξω δεξιά, ο Πέλκας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των Κροατών και -ίσως από θέση οφ σάιντ- πλάσαρε εύστοχα για το 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.
* 34' ΓΚΟΛ 4-0: Ο Κίτσιου πήρε την μπάλα κι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία των διχτύων του Ζελένιτσα.
*  59' ΓΚΟΛ 5-0: Ο Μακ στριφογύρισε από τα αριστερά, μέσα στην περιοχή της Λοκομοτίβα, έβγαλε μια συρτή σέντρα, ο Μρτσέλα έδιωξε, αλλά η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του συμπαίκτη του (!) Αντριγιάσεβιτς και κατέληξε αυτογκόλ!
~ Η αναμέτρηση έχει διαιτητή τον Πορτογάλο, Κάρλος Μιγκέλ Ταμπόρντα Σίστρα.
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κάτσε, Πέλκας, Τζιόλης, Μακ, Λούκας, Κουλούρης.
Λοκομοτίβα: Ζελένικα, Μπάρτολετς, Μρτσέλα, Πρένγκα, Μπρούσιτς, Λέκο, Μπεγκόνια, Αντριγιάσεβιτς, Κόλαρ, Σόβσιτς, Μάριτς.
  ~*    Το πρόγραμμα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
ΠΕΜΠΤΗ 23/7/2015
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) (1-2)
Μλάντοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) - Κουκέσι (Αλβανία) (1-0)
Μπρόντμπι (Δανία) - Μπερόε Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία) (1-0)
Οντς (Νορβηγία) - Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) (2-0)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) - Ρέϊκιαβικ (Ισλανδία) (1-0)
Τουν (Ελβετία) - Χάποελ Μπέερ Σεβά (Ισραήλ) (1-1)
Γιουνιβέρσιτι Κόλετζ Ντάμπλιν (Ιρλανδία) - Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) (0-1)
Σιράκ (Αρμενία) - ΑΙΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) (0-2)
Αλασκέρτ (Αρμενία) - Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) (0-3)
Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία) - Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) (1-0)
Μποτοσάνι (Ρουμανία) - Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) (0-1)
Σπαρτακς Γιούρμαλα (Λετονία) - Βοϊβοντίνα (Σερβία) (0-3)
Νόμε Καλιου (Εσθονία) - Βαντούζ (Λιχτενστάιν) (1-3)
Ζίλινα (Σλοβακία) - Ντάτσια Κισινάου (Μολδαβία) (2-1)
ΟΜΟΝΟΙΑ (Κύπρος) - Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ (Πολωνία) (0-0)
Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ) - Γέλγκαβα (Λετονία) (0-1)
Στρομσγκόντσετ (Νορβηγία) - Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) (2-1)
Ιντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) - Χαφναρφιορντούρ (Ισλανδία) (2-1)
Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) - Τσουκαρίτσκι (Σερβία) (0-1)
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) - Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία) (1-1)
Άστρα (Ρουμανία) - Ινβερνές (Σκοτία) (1-0)
Βόλφσμπεργκερ (Αυστρία) - Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία) (1-0)
Αμπερντίν (Σκοτία) - Ριέκα (Κροατία) (3-0)
Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) - Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) (1-2)
Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο) - Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) (0-1)
Μπιρκίρκαρα (Μάλτα) - Γουέστ Χαμ (Αγγλία) (0-1)
Νιούταουν (Ουαλία) - Κοπεγχάγη (Δανία) (0-2)
Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) - Σαρλερουά (Βέλγιο) (1-5)
Τρακάϊ (Λιθουανία) - Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) (0-4)
Γκέτεμποργκ (Σουηδία) - Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία) (0-0)
Χάϊντουκ Σπλιτ (Κροατία) - Κόπερ (Σλοβενία) (2-3)
Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία) - Σκόντο (Λετονία) (2-2)
Τρίτη 21/7/2015
Ελφσμποργκ (Σουηδία) - Ράντερς (Δανία) 1-0 πρτ. (0-0)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~
***  Πρώτο δείγμα... θετικό για την ΑΕΚ μετά το 1-1 με τη Χάποελ Τ.Α.  Σε φιλικό προετοιμασίας Πρώτο δείγμα... θετικό για την ΑΕΚ μετά το 1-1 με τη Χάποελ Τ.Α.
Τα  γκολ  :
* Η  ΑΕΚ ,  είχε δοκάρι στο 35ο λεπτό με τον Τζεμπούρ και τρία λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Αραβίδη, ύστερα από κόρνερ του Βάργκας.
*Οι «κιτρινόμαυροι» δεν ξεκίνησαν καλά, οι Ισραηλινοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία και τελικά ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα, όταν στο 55ο λεπτό από λάθος του ασταθούς Βούρα ο Χίζα έγραψε το 1-1.
~  Η σύνθεση της ΑΕΚ στο Α' μίχρονο: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Πεταυράκης, Κορδέρο, Γιόχανσον, Γροντής, Βάργκας, Αραβίδης, Τζεμπούρ
 Η σύνθεση της ΑΕΚ στο Β' ημίχρονο: Βούρας (58΄ Μπαρόχα), Λαμπρόπουλος, Άρθο, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Ανάκογλου, Γροντής (67΄ Πεταυράκης, 83΄ Σβάρνας), Ανδρεόπουλος (58΄ Ζόριτς), Πλατέλλας, Κρισάντους, Μπαρμπόσα
~

 

 ~  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2523 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2530  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9291   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         

** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-
~
 
 
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-   ~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .- 
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html ,-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-14-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html ,-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  14 Ιουλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-15-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/15-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , 16  Ιουλίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-16-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  16  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/16-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 17  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-17-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   17  Ιουλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/17-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  18  Ιουλίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-18-2015.html .-
 ~ ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  18  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-19-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/19-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20  Ιουλίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-20-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-21-2015.html .-
~ Από τις επισκέψεις στο Άγιο Όρος 2010 - 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/2010-2015.html .-
ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Ιουλίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-22-2015.html .-
~   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-
Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  23  Ιουλίου  2015: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-23-2015.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου