ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013

To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 :






*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
*** Τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης :
  * Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.
 ~ Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Σύμφωνα με τον λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης».
Την Τσικνοπέμπτη, που βρίσκεται στο μέσο του Τριωδίου, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα. Ανάλογες γιορτές υπάρχουν στη Γερμανία (Schmutziger Donnerstag = Λιπαρή Πέμπτη) και στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ (Mardi Gras = Λιπαρή Τρίτη), που συνδυάζονται με καρναβαλικές εκδηλώσεις.
 ~ Στο έθιμο της Τσικνοπέμπτης και γενικά στην κρεατοφαγία αντιτίθεται η οργάνωση “Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής” (ΠΟΦΥΖΩ), που υποστηρίζει την ιδεολογία του «αντισπισισμού» (anti-speciesism), η οποία στρέφεται κατά της καταπάτησης των δικαιωμάτων των ζώων.\
~*  Η Τσικνοπέμπτη ανά την Ελλάδα
Στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας τελούνται τα Κορφιάτικα Πετεγολέτσια ή αλλιώς Κουτσομπολιά ή Πέτε Γόλια. Η πετεγολέτσα, το πετεγουλιό όπως το λένε οι Κερκυραίοι, δεν είναι άλλο από το γνωστότατο κουτσομπολιό. Η πετεγολέτσα πραγματοποιείται το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στην Πιάτσα κοντά στην τοποθεσία “Κουκουνάρα”, της πόλης τής Κέρκυρας.
  • Στην Πάτρα έχουμε το έθιμο της Κουλουρούς. Η Γιαννούλα η Κουλουρού πιστεύει λανθασμένα πως ο Ναύαρχος Ουίλσον είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της και πως έρχεται να την παντρευτεί. Γι’ αυτό ντύνεται νύφη και με τη συνοδεία των Πατρινών πηγαίνει να προϋπαντήσει τον καλό της στο λιμάνι. Γύρω της οι Πατρινοί διασκεδάζουν με τα καμώματά της.
  • Στις Σέρρες ανάβονται μεγάλες φωτιές στις αλάνες, στις οποίες αφού ψήσουν το κρέας, πηδούν από πάνω τους. Στο τέλος κάποιος από την παρέα με χιούμορ αναλαμβάνει τα «προξενιά», ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα κάρβουνα με ένα ξύλο.
  • Στην Κομοτηνή καψαλίζουν την κότα που θα φαγωθεί την επόμενη Κυριακή (της Απόκρεω). Αυτήν την ημέρα τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν δώρα φαγώσιμα. Ο αρραβωνιαστικός στέλνει στην αρραβωνιαστικιά του μια κότα, τον κούρκο, και εκείνη στέλνει μπακλαβά και μια κότα γεμιστή. Όλα αυτά πραγματοποιούν την παροιμία πως ο «έρωτας περνάει από το στομάχι».
  • Στο Ηράκλειο της Κρήτης, μικροί και μεγάλοι περιδιαβαίνουν μεταμφιεσμένοι στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, τραγουδώντας και χορεύοντας.  - πηγή: www.sansimera.gr .-
*** Σαν σήμερα ...στις 7 Μαρτίου

   Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΧΘΕΣ την 2 μ.μ. κατέρρευσεν εν τη συνοικία Ταξιαρχών ο οικίσκος του Σταύρου Κολλαλή. Τα τέκνα του τα οποία ευρίσκοντο εντός του οικίσκου, κατά την κατάρρευσίν του ευτυχώς ουδέν έπαθον. Μόνον η σύζυγος του Κολλαλή υπέστη μικρόν κάταγμα εις την χείρα, ανασυρθείσα ημιθανής εκ των ερειπίων.
 -ΚΑΤ’ ιδιαιτέρας ημών πληροφορίας, υπεβλήθη προς υπογραφήν Β. Διάταγμα περί διορισμού τοποτηρητών εις τας κενάς επισκοπικάς έδρας. Τοποτηρητής της Επισκοπής Μεσσηνίας διορίζεται ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καρελλάς.
 -ΕΙΣ την θέσιν Γεφύρι του χωρίου Ποταμιά της Λακεδαίμονος ο 40ούτης Ευστάθιος Γιαννακούρος συναντήσας εν τη άνω θέσει την εκ του χωρίου Μηλιά του Λεύκτρου Παναγιώταν χήραν Γ. Γκλαβά και εν μέθει διατελών επετέθη κατ’ αυτής όπως την βιάση, αύτη όπως αντιστάσα κατόρθωσε να διαφύγη των χειρών του, τραυματισθείσα ελαφρώς εις τας χείρας δια της μαχαίρας, ην έφερε μεθ’ εαυτού ο επιτεθείς.
 -ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΥΝ εκ Γυθείου, ότι ο Πέτρος Καρούνης ετραυμάτισεν απρομελετήτως εις τον δεξιόν μοιρόν δι’ εγχειριδίιου τον Ηλ. Θωμόπουλον. Ο δράστης συνελήφθη αμέσως κατασχεθέντος και του εγχειριδίου.
 πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
 321: Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος με διάταγμα του καθιερώνει την Ημέρα του Ηλίου (Dies Solis στα λατινικά, Sunday στα αγγλικά) ως ημέρα αργίας στην Αυτοκρατορία.
1530: Ο βασιλιάς της Αγγλίας Ερρίκος ο 8ος ζητά από τον Πάπα να του επιτρέψει να πάρει διαζύγιο. Ο Πάπας αρνείται και ο βασιλιάς κηρύσσει ότι ο Πάπας δεν είναι ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας. Έτσι, η Αγγλικανική Εκκλησία αυτονομείται από την Καθολική κι έχει κεφαλής της τον εκάστοτε βασιλιά.
1876: Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το τηλέφωνο.
1905: Τέσσερις πυροβολισμοί κατά των ανακτόρων στην Αθήνα. Δράστες, ένας καφετζής και τρεις μαθητές.
1910: Γίνεται η πρώτη συνέλευση του Πανελλήνιου Ποδοσφαιρικού Ομίλου, μετέπειτα Παναθηναϊκού, στην κατοικία του 20χρονου Γιώργου Καλαφάτη, στην οδό Δερβενίων 3 στα Εξάρχεια, με συμμετοχή 35 μελών. Έχει προηγηθεί η διάσπαση του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αθηνών (Δεκέμβριος 1909, στιγμή κατά την οποία αποφασίζεται η πρώτη μετονομασία του συλλόγου, ενώ θα ακολουθήσει το 1922 η τελική σε ΠΑΟ) και η ιδρυτική συνέλευση του συλλόγου (Ιανουάριος 1910).
 Γεννήσεις
 1785: Αλεσάντρο Μαντσόνι, διακεκριμένος ιταλός συγγραφέας. (Οι αρραβωνιασμένοι) (Θαν. 22/5/1873)
1788: Αντουάν Μπεκερέλ, γάλλος φυσικός, πρωτοπόρος στη μελέτη του ηλεκτρισμού. (Θαν. 18/1/1878)
1904: Ράινχαρντ Χάιντριχ, ηγετικό στέλεχος των SS κι ένας από τους Ναζί που επεξεργάστηκαν την τελική λύση κατά των Εβραίων. (Θαν. 4/6/1942)
 Θάνατοι
 322 π.Χ: Αριστοτέλης, αρχαίος έλληνας φιλόσοφος, από τα Στάγειρα της Χαλκιδικής. (Γεν. 384 π.Χ.) [Αποφθέγματα]
(Γεν. 1225)
1938: Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, εξέχων φιλελεύθερος πολιτικός, ο οποίος χρημάτισε πρωθυπουργός για 9 μήνες το διάστημα 1924-1925. (Γεν. 17/5/1875)  πηγή: www.sansimera.gr .-

***  To «Τσικνίζει» η Καλαμάτα  :



 

  Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης γιορτάζουν και φέτος οι Καλαματιανοί. Αν και ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, αυτό δεν πτόησε τους καταστηματάρχες στο να βάλουν από νωρίς τα κάρβουνα στη φωτιά και να ψήσουν τα κρέατα τους κερνώντας τους περαστικούς.
 Κάθε γειτονιά έχει και τη δική της ψησταριά και η Πόλη έχει τσικνιστεί για τα καλά...
Το "Θάρρος" βρίσκεται στο δρόμο και μέσα από φωτογραφίες και βίντεο θα σας μεταφέρει το εορταστικό κλίμα από όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της Καλαμάτας.
 Η εκδηλώση για το μεσημέρι του Δήμου Καλαμάτας στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης ακυρώθηκε, αλλά το απόγευμα στις 6 μ.μ.θα γίνει η Τελετή Έναρξης του Καλαματιανού Καρναβαλιού στην Πλατεία των Αγ. Αποστόλων.
 υγ-Συνεχής ενημέρωση με φωτογραφίες και βίντεο
Video:  http://youtu.be/CQqXxNafcc8  ,



 

*** 15.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας για το καρναβάλι από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου :


* Εμπράκτως στηρίζει τον πολιτισμό στην Καλαμάτα η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, της οποίας μέτοχοι είναι, μεταξύ άλλων, οι Δήμοι της Πελοποννήσου.
Ως επιστέγασμα της αγαστής συνεργασίας με το Δήμο, ο οποίος διατηρεί σε αυτήν τα χρηματικά του διαθέσιμα κατόπιν διαγωνισμού, ο πρόεδρος της Τράπεζας, Γεώργιος Δαλαμαρίνης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του (μεταξύ άλλων, το διευθυντή του υποκαταστήματος στην Καλαμάτα Β. Ανδριανόπουλο), επισκέφθηκε χθες το δήμαρχο Παν. Νίκα και του επέδωσε επιταγή 15.000 ευρώ.
Το ποσόν αυτό προστίθεται ετησίως στις ήδη συμφωνηθείσες παροχές της Τράπεζας προς το Δήμο στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, όπως επισήμανε ο δήμαρχος, προοριζόμενο για πολιτιστικές δράσεις.
Ο κ. Δαλαμαρίνης, αφού τόνισε πως το ίδρυμα που εκπροσωπεί θα είναι αρωγός του Δήμου Καλαμάτας, προσέθεσε πως η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου ενισχύει και το έπαθλο για το «Μυστικό της Ιζαμπούς», στο πλαίσιο του καρναβαλιού, προσφέροντας στο νικητή συμβολικό ποσόν 300 ευρώ.
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου είναι στη διάθεση του Δήμου για στήριξη και των προνοιακών του δομών.  Α.Π.
 
~*** ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ  Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΙΑΣ 7-3-2013 :
http://youtu.be/ju3HfccL7rY  ,


 ***  Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το 1ο Καρναβάλι της Καλαμάτας :
   

  

  

 
* Στην κατάμεστη από καρναβαλιστές κάθε ηλικίας Πλατεία των Αγ. Αποστόλων πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή η έναρξη του 1ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.
 Το "Θάρρος" βρίσκεται εκεί και θα σας μεταφέρει το κλίμα από φωτογραφίες και βίντεο
Video:  http://youtu.be/NdtWR2SEs9Y  ,





http://youtu.be/4iZWLSk8D4s  ,

***  Δύο γιατροί του ΕΣΥ Μεσσηνίας συνταγογραφούσαν σε φαρμακείο της Κορινθίας!  :
 



 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
 Δύο γιατροί του ΕΣΥ Μεσσηνίας συνταγογραφούσαν σε φαρμακείο της Κορινθίας!
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Δύο γιατρούς του ΕΣΥ από την περιφέρεια της Μεσσηνίας περιλαμβάνει πόρισμα ελέγχου Επιθεωρητών του ΟΓΑ για φαρμακείο σε περιοχή του Δήμου Κορινθίων, καθώς φαίνεται να εμπλέκονται σε μη σύννομες συνταγογραφήσεις.
Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη αποστείλει το πόρισμα στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ οι επιθεωρητές προτείνουν να καταλογιστούν στον ένα γιατρό 33.598,94 ευρώ και στο δεύτερο 15.627,50 ευρώ, ποσά που αντιστοιχούν σε συνταγές που εξέδωσαν κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων και την αξία τους κατέβαλε ο ΟΓΑ στο φαρμακείο της Κορίνθου.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό το πόρισμα των επιθεωρητών, αναφέρεται σε περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι ουδέποτε επισκέφθηκαν τους δύο γιατρούς στη Μεσσηνία, ούτε και λάμβαναν τα φάρμακα που είχαν συνταγογραφηθεί. Το συνολικό ποσό που καταλογίζεται στο φαρμακείο ανέρχεται σε 142.120,72 ευρώ.
 Περιπτώσεις
Ειδικότερα, στο πόρισμα των επιθεωρητών του ΟΓΑ αναφέρεται ότι η έρευνα διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ συναντήθηκαν με ασφαλισμένους του ΟΓΑ που φέρονταν να έχουν πάρει αυτές τις συνταγές. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι το εγχείρημα ήταν δύσκολο όσον αφορά στη διακρίβωση της πραγματικής αγωγής των ασφαλισμένων, ενώ παρατηρήθηκαν και περιπτώσεις απροθυμίας να συνεργαστούν, λόγω των φιλικών σχέσεων που δημιουργούνται στις τοπικές κοινωνίες.
Οι επιθεωρητές έχουν καταλογίσει στο πόρισμά τους μόνο τις περιπτώσεις που τους τέθηκαν με βεβαιότητα. Οι έλεγχοι έγιναν τα έτη 2008, 2009, 2010 και 2011.
Μερικές από αυτές που παρουσιάζονται και αφορούν στους γιατρούς της Μεσσηνίας είναι οι εξής:
-Για γυναίκα σε χωριό της Κορινθίας έχουν εκδοθεί συνταγές από γιατρό γενικής ιατρικής του ΕΣΥ στη Μεσσηνία. Ο γιος της ασφαλισμένης, αλλά και η ίδια, δήλωσαν εγγράφως ότι, εκτός από τους αγροτικούς γιατρούς της περιοχής, δεν έχει πάει σε άλλον γιατρό. Φαίνεται, λοιπόν, πως ο γιατρός εξέδωσε συνταγές για ασφαλισμένη που δεν εξέτασε και ποτέ δεν παράλαβε αυτά τα φάρμακα. Σε αυτή την ασφαλισμένη έχουν εντοπισθεί 17 συνταγογραφήσεις διαφόρων ιατρών, με συνολικό κόστος φαρμάκων 17.173,75 ευρώ.
-Ασφαλισμένος του ΟΓΑ από το Κουτσοπόδι Αργολίδας φαίνεται ότι το Σεπτέμβριο του 2009 πήγε σε γιατρο του ΕΣΥ στην περιφέρεια και του συνταγογράφησε συγκεκριμένο σκεύασμα, ενώ δέκα ημέρες μετά αγροτική ιατρός στο Ξυλόκαστρο γνωμάτευσε για την ανάγκη χορήγησής του! Στη συνέχεια εκτέλεσε τη συνταγή στο ελεγχόμενο από τους επιθεωρητές φαρμακείο του Δήμου Κορίνθου.
-Οι επιθεωρητές σε άλλη περίπτωση συνάντησαν ασφαλισμένη σε χωριό της Κορινθίας η οποία με υπεύθυνη δήλωση τους γνωστοποίησε ποια φάρμακα αποτελούν την αγωγή της και ότι εξετάζεται από γιατρούς της περιοχής. Οι συνταγές της, όμως, που υποβλήθηκαν στον ΟΓΑ έχουν εκδοθεί από διάφορους γιατρούς, όπως και γιατρό του ΕΣΥ που υπηρετεί στην άλλη άκρη της Μεσσηνίας. Την επόμενη, όμως, ημέρα ο γιος της ασφαλισμένης υπέβαλε υπεύθυνη δήλωση ότι η μητέρα του από την Κορινθία είχε εξετασθεί από αυτούς τους γιατρούς!
-Σε άλλη ασφαλισμένη, για το 2008, έχουν εκδοθεί 3 συνταγές ανά μήνα, ενώ ανειδίκευτοι γιατροί συνταγογραφούν φάρμακα που δεν έχουν δικαίωμα, καθώς και γιατροί φαίνεται να έχουν συνταγογραφήσει φάρμακα σε ασφαλισμένους, αλλά δεν το έχουν κάνει ποτέ.
 Πόρισμα για γιατρούς
Σε ό,τι αφορά τους δύο γιατρούς το πόρισμα αναφέρει μεταξύ άλλων:
-Για τον μεν πρώτο, γιατρό γενική ιατρικής, ότι από τον Αύγουστο του 2008 έως το Σεπτέμβριο του 2009, από το συγκεκριμένο φαρμακείο της Κορινθίας, έχουν υποβληθεί στον ΟΓΑ πάνω από 140 συνταγές. Φαίνεται, οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, που προέρχονται στο σύνολό τους από την Κορινθία, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να πηγαίνουν σε Κέντρο Υγείας της Μεσσηνίας, να εξετάζονται από το συγκεκριμένο γιατρό και να επιστρέφουν στο συγκεκριμένο φαρμακείο του χωριού στο Δήμο Κορινθίων, για να εκτελέσουν τις συνταγές. Στο πόρισμα σημειώνεται ότι ο ίδιος ο γιατρός με υπεύθυνη δήλωσή του τους γνωστοποίησε ότι οι συνταγές εκδίδονται στην Κορινθία. Οι επιθεωρητές υπογραμμίζουν, όμως, ότι απαγορεύεται εξέταση αρρώστων εκτός ορίων της περιοχής στην οποία είναι εγκατεστημένος ο γιατρός. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό πως ενώ αρχικά, όταν ρωτήθηκε από τους επιθεωρητές, ο γιατρός αρνήθηκε ότι είναι δικές του οι συνταγές, μετά άλλαξε τη δήλωσή του. Οι επιθεωρητές, πάντως, καταλήγουν για το συγκεκριμένο ότι οι ενέργειές του πρέπει να κριθούν από τη δικαιοσύνη, καθώς κάνει χρήση της ιδιότητάς του και των μέσων που τον εφοδίασε η Πολιτεία κατά μη σύννομο τρόπο.
-Για το δεύτερο, αναφέρουν ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, από τον Αύγουστο του 2008 έως το Σεπτέμβριο του 2009, από το συγκεκριμένο φαρμακείο της Κορινθίας, έχουν υποβληθεί στον ΟΓΑ και έχουν εκτελεσθεί 249 συνταγές του. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις σφραγίδες που έχει χρησιμοποιήσει στις συνταγές. Εκτός από δημόσια ιατρεία της Μεσσηνίας φαίνονται και δημόσια ιατρεία της Κορινθίας, με τα οποία δεν είχε καμία σχέση. Επίσης, έχει συνταγογραφήσει ιδιοσκευάσματα για τα οποία δεν έχει νόμιμη δυνατότητα συνταγογράφησης και, μάλιστα, σε ποσότητες που συνιστούν υπερδοσολογία.
 Και σε πεθαμένους
Επίσης, στο πόρισμα αναφέρονται γιατροί της Κορινθίας που συνταγογραφούσαν βάζοντας σφραγίδες που έφεραν την ονομασία του Νοσοκομείου Καλαμάτας και άλλων δημόσιων ιατρείων της Μεσσηνίας. Σημειώνεται και περιστατικό ασφαλισμένης που την ίδια ημέρα εξετάσθηκε από γιατρό στην Κορινθία, αλλά και από γιατρό της Μεσσηνίας και της συνταγογράφησαν αμφότεροι αντιυπερτασικό φάρμακο.
Καταγράφεται ακόμη περίπτωση καρδιολόγου στην Κορινθία που συνταγογραφούσε φάρμακα για γυναικολογικές παθήσεις, δερματολογικές παθήσεις, ουρολόγου κ.λπ.!
Άλλες διαπιστώσεις του πορίσματος είναι:
-Σε μια ασφαλισμένη σε χρονικό διάστημα ενός έτους εκδόθηκαν συνταγές από 14 διαφορετικούς γιατρούς.
-Υποβλήθηκαν συνταγές από γιατρούς που οι ασφαλισμένοι δηλώνουν ότι δεν τους έχουν εξετάσει.
-Μια άλλη μερίδα των ασφαλισμένων του ΟΓΑ λαμβάνει… βαριά αντιψυχωσική αγωγή, την οποία συνταγογραφούσαν γιατροί πολλών ειδικοτήτων, ακόμα και ανειδίκευτοι υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου.
-Έχουν εκδοθεί συνταγές για ασφαλισμένη λίγες ημέρες μετά το.. θάνατό της.
Σε ό,τι αφορά το ελεγχόμενο φαρμακείο της Κορινθίας, οι επιθεωρητές καταλήγουν ότι παρακρατούσε συνταγολόγια ασφαλισμένων, υπέβαλε στον ΟΓΑ συνταγές που δεν είχαν συνταγογραφηθεί με σύννομο τρόπο από τους γιατρούς ή υπήρχε πλαστογραφημένη υπογραφή γιατρού, υπέβαλε εικονικά τιμολόγια κ.ά. -
 
***  Κατάληψη στο ΤΕΙ Καλαμάτας
  *  Μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ΤΕΙ της Καλαμάτας αποφασίστηκε η κατάληψη του ,ως αντίδραση στο Σχέδιο "Αθηνά" που κατατέθηκε εχθές στη Βουλή , και το οποίο στέλνει το τμήμα της λογοθεραπείας στην Πάτρα.
 Οι φοιτητές του ΤΕΙ θα πραγματοποιήσουν εκ νέου γενική συνέλευση τη Δευτέρα για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την κατάληψη και τις μελλοντικές δράσεις τους.
http://youtu.be/jPBCSU-yOWw  ,


***  Τροχαίο στη νέα είσοδο της Καλαμάτας
 * Τρακάρισμα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα στη νέα είσοδο της Καλαμάτας στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής.
 2 οχήματα που είχαν κατεύθυνση προς την Καλαμάτα συγκρούστηκαν όταν ένα από αυτά επιχείρησε προσπέραση.
 Ευτυχώς από τη σύγκρουση υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές και δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.
 
*** «Επίκουρος»: Έβαλαν το μεσσηνιακό λάδι στο πάνω ράφι 17 χωρών
   
 
*   Τρεις νέοι γεωπόνοι δεν πτοήθηκαν από τις αντίξοες συνθήκες, κυνήγησαν το όνειρό τους και δημιούργησαν την «Επίκουρος Βιολογικά Προϊόντα» στη Μεσσηνία.
Σήμερα εξάγουν σε 17 χώρες, ενώ πρόσφατα το ελαιόλαδό τους βραβεύτηκε στην έκθεση βιολογικών προϊόντων στη Νυρεμβέργη.
Η εταιρεία τους πήρε το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό βιολογικού ελαιολάδου (ανάμεσα σε 100 προϊόντα που συμμετείχαν) για το Epikouros demeter βιοδυναμικής καλλιέργειας 500ml, ενώ κατέκτησε και τη 12η θέση με το Epikouros - βιολογικό ελαιόλαδο 500ml. Πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο διαγωνισμό του κλάδου, γιατί λαμβάνουν μέρος όλα τα βιολογικά ελαιόλαδα που πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η συγκεκριμένη διάκριση, όμως, δεν ήρθε τυχαία, πίσω της κρύβεται μια προσπάθεια 18 ετών και ένα όραμα τριών νέων -σήμερα 40άρηδες-, οι οποίοι, παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν με επιμονή και σκληρή δουλειά να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.
 Η γνωριμία τους
Ήταν το 1995 όταν ο 23χρονος τότε Μιχάλης Μαγκουρίλος και οι 25χρονοι Νίκος Πλάτανος και Λάμπης Χριστόπουλος, έχοντας το πτυχίο του γεωπόνου στο χέρι, γνωρίζονται τυχαία.
Οι κοινές απόψεις για τα θετικά της βιολογικής γεωργίας είναι αυτό που τους φέρνει κοντά και τους ωθεί να συνεργαστούν. «Ξεκινήσαμε», λέει ο Νίκος Πλάτανος, «το 1995 και έως το 1997 δουλεύαμε και οι τρεις μας ως γεωπόνοι-σύμβουλοι στη βιολογική γεωργία. Βρίσκαμε παραγωγούς σ' όλη την Ελλάδα και τους καθοδηγούσαμε για τα βήματα που έπρεπε να ακολουθήσουν για τη μετατροπή της καλλιέργειας από συμβατική σε βιολογική. Διανύσαμε αμέτρητα χιλιόμετρα για τη διάδοση της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας. Μία ακόμα πρωτοπόρος κίνησή μας ήταν, όταν, παράλληλα με τη βιολογική γεωργία, προχωρήσαμε, το 1995, και στη βιοδυναμική καλλιέργεια».
Τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από εντυπωσιακά, αφού έως το 2000 πάνω από 800 παραγωγοί σε όλη την Ελλάδα είχαν ξεκινήσει υπό τις οδηγίες τους το βιολογικό τρόπο καλλιέργειας.
Ήδη από το 1998 τα πρώτα βιολογικά προϊόντα από τα οργανωμένα προγράμματα των παραγωγών, τους οποίους κατεύθυναν, εισέρχονται στις ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά και εξάγονται στις αγορές της Ευρώπης (κυρίως ελαιόλαδο, ελιές, εσπεριδοειδή, σταφύλια και ακτινίδια).
Απόφαση-σταθμός στην πορεία τους αποτέλεσε η ίδρυση το 2002 της εταιρείας τους «Επίκουρος Βιολογικά Προϊόντα». Το 2006 προχωρούν ένα ακόμα βήμα αποφασίζοντας να δημιουργήσουν τη δική τους μονάδα τυποποίησης και επεξεργασίας και επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στις επιτραπέζιες ελιές.
Επιλέγουν 120 παραγωγούς ως μόνιμους συνεργάτες τους και σ’ ένα χώρο 11 στρεμμάτων έξω από την Καλαμάτα δημιούργησαν εγκαταστάσεις 1.700 τ.μ. Η επένδυσή τους άγγιξε τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ η μονάδα, η οποία τέθηκε σε λειτουργία το 2010, διαθέτει σήμερα 22 άτομα προσωπικό.
 Οι πρώτες εξαγωγές
Όπως τονίζει ο Μιχάλης Μαγκουρίλος: «Στην αρχή εξήγαμε σε δύο χώρες μόνο, τη Γερμανία και την Ελβετία, και μέσα σε δύο χρόνια τις αυξήσαμε σε 17, προσθέτοντας τις Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Σουηδία, Δανία, Ολλανδία, Αυστρία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Αυστραλία, Τσεχία, Λιθουανία, Λετονία, Λευκορωσία και Φινλανδία. Η εταιρεία μας πραγματοποιεί μόνο εξαγωγές και παράγει μόνο 100% βιολογικά προϊόντα. Έχουμε επικεντρωθεί στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στις ελιές Καλαμών και στις πράσινες ελιές Αμφίσσης, ενώ ο κύκλος εργασιών μας το 2012 έκλεισε στα 3,7 εκατ. ευρώ». «Η συνεργασία μας», προσθέτει ο Λάμπης Χριστόπουλος, «με τους 120 παραγωγούς είναι σταθερή. Στην πλειοψηφία τους είναι νέοι άνθρωποι από 35 μέχρι 45 ετών. Εμείς μειώνουμε το κόστος της καλλιέργειάς τους με την ανακύκλωση. Χρησιμοποιούμε όλα τα φυτικά υπολείμματα του βιολογικού αγροκτήματος (κλαδιά, χορτάρια, φύλλα, βότανα), δημιουργούμε κομπόστ και επιτυγχάνουμε την επιθυμητή ισορροπία του οικοσυστήματος».
«Τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα έχουν πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό και χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα», εξηγεί ο Νίκος Πλάτανος. «Στις εκθέσεις που πηγαίνουμε συναντάμε μεγάλο ενδιαφέρον πλέον και από τις αγορές της Ασίας, χώρες όπως η Μαλαισία, ακόμα και η Κίνα, η οποία τώρα ενημερώνεται για τα οφέλη του ελαιόλαδου, ξεκινούν σιγά σιγά να μας ζητούν προϊόντα». «Βέβαια», συνεχίζει ο Μιχάλης Μαγκουρίλος, «αν αποφασίσουν οι Κινέζοι να φάνε λάδι και ελιές, θα φυτευτεί και η τελευταία πέτρα στην Πελοπόννησο με ελαιόδεντρα. Οι εξαγωγές θα αποτελέσουν και το αντίδοτο στην κρίση. Ειδικά οι ελιές Καλαμών και γενικότερα οι ελληνικές επιτραπέζιες ελιές είναι μοναδικές, δεν έχουν ανταγωνιστή.
Το μυστικό της επιτυχίας μας οφείλεται στους παραγωγούς-συνεργάτες μας, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια μας στήριξαν σε κάθε βήμα, αλλά και εκείνοι όμως με τη σειρά τους ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες μας σε ό,τι αφορά τη βιολογική καλλιέργεια».

***
~**266  Τσικνοπέμπτη στη Μεσσήνη 2013:
http://youtu.be/jeSEk0KJENs  ,

***  ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ  30  μηνών χορός  :
http://youtu.be/kVoy7h5rKLo  ,

*** Σταματάκος  χορεύει  7-3-2013  :
http://youtu.be/o60zDECqpFY 

*  
~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2319 video. -      
A.  snstam@gmail.com  .-  
2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 e, =                        764 video. -  
 b. stamoskal@windowslive.com .-
3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                   765   video.      
 c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3848   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013 :
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ,Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.,-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/27-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html ,

AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , , Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-

 *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-

MANTOLINATA  MESSHNHS   2013 :
****240 Mandolinata 2013 Γιάννης Ζέρβας : ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ  , http://youtu.be/WUa67vn-ujQ ,


****241  Μαντολινάτα  2013:  Καντάδα , http://youtu.be/81RHm7mKR_g ,

*** 242 Μαντολινάτα  με Γιάννη Ζέρβα 2013 : Το  μινόρε της αυγής  , http://youtu.be/Jgx-Hi1pzos ,

***243  ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ  Μεσσήνη 2013 : ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ  ,   : http://youtu.be/-Ee_YUOjeeA ,

*** 244  Μαντολινάτα  2013  στην Μεσσήνη : ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ  ,     http://youtu.be/AguX9ahnAr0 ,


*** 245 ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ  στην Μεσσήνη 2013 : ΤΟ ΤΡΑΜ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ  , http://youtu.be/VzpekOcFnyw ,

***246  Μαντολινάτα  από Μεσσήνη 2013 : Το  τραμ  το τελευταίο
http://youtu.be/6CRE90SBp2Y ,

*** 247 ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ 8 Μεσσήνη 2013: ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ ,  
http://youtu.be/BGOy_rjL7TY ,

*** 248 ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ  9  ΜΕΣΣΗΝΗ  2013  : ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ  ΤΟ ΓΕΛΕΚΑΚΙ  2013 ,


 ~**249   Καντάδα  1  Μεσσήνης :
 http://youtu.be/DkkFcSQNbXM

~** 250 Καντάδα  2  Μεσσήνη m, Μαντολινάτα  Μεσσήνης  2013 :
http://youtu.be/psmmu6FPf0o   ,

~**251  Καντάδα  3 ΚΕΛΑΔΗΣΤΕ  Μεσσήνη  2013
http://youtu.be/oFE91ODzoQ0 .,

~**252  Καντάδα  H ΣΟΥΣΤΑ    2013  Μεσσήνη
http://youtu.be/Qjt1Cd3eUvM  ,

~** 253 Καντάδα  5 H  Σούστα  Μεσσήνη  2013
http://youtu.be/ZfyRJHq5yYg , 



~**254  Καντάδα  6  με Γιάννη Ζέρβα To  φουρό σου
 http://youtu.be/Zz9WriKEmfE ,

 

~**255  Γ. Ζέρβας  καντάδα 7 Μπάρμπα  Γιάννη
http://youtu.be/_JMcNEJqPkE    ,

~**256  ΚΑΝΤΑΔΑ  Γ.Ζέρβα  2013  Πούν ΄ τα νιάτα που τα κάλη
http://youtu.be/hQyz3K9p1U8   ,

~ **257  ΜΕΣΣΗΝΗ  καντάδα Γ. Ζέρβας 2013 Σ΄αγαπώ κ ήρθα ..   καντάδα Γ. Ζέρβας 2013  PRIN TO XARA MA
http://youtu.be/Uj1XnKdhjH4     

 

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου