ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κυριακή Ορθοδοξίας Αρφαρά 24 Μαρτίου 2013 ενημέρωση

Κυριακή  Ορθοδοξίας Αρφαρά 24 Μαρτίου  2013 ενημέρωση  :

 
I.N. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  ΄Αλλα :

*** Παραιτήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω πίεσης :
 * ΕΦΥΓΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ
 Της Μαρίας Νίκα
 Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όσον αφορά στον ιατρικό, κυρίως, τομέα. Οι γιατροί με αναρρωτικές άδειες λόγω ασθενείας έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτες θέσεις, ενώ υπάρχουν και παραιτήσεις συναδέλφων τους.
Συγκεκριμένα, την παραίτησή του λόγω φόρτου εργασίας υπέβαλε ο μοναδικός γαστρεντερολόγος που υπήρχε αυτή την εποχή στο νοσοκομείο, ενώ χθες υπό παραίτηση τελούσε και γιατρός της Β΄ Παθολογικής Κλινικής.
Εν τω μεταξύ, ο ολοκαίνουργιος μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου που αγοράστηκε πριν από λίγο καιρό, λειτουργεί μόνο δύο φορές την εβδομάδα, επειδή δεν έχει προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό. Όπως λέει ο διευθυντής του Ακτινολογικού του Νοσοκομείου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ, για να λειτουργήσει αυτές τις δυο φορές, δύο τεχνολόγοι, που δουλεύουν σε άλλους χώρους, μετακινούνται στο μαγνητικό στα ρεπό τους!
«Όλη αυτή η κατάσταση έχει άσχημες προεκτάσεις και στην υγεία των γιατρών» προσθέτει ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης. «Ο συνάδελφος που παραιτήθηκε, μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο, γιατί μέρα παρά μέρα είναι εφημερία (σημειωτέον, οι εφημερίες είναι απλήρωτες από το Νοέμβριο). Τo οργανόγραμμα προβλέπει 145 θέσεις για τα δύο Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, ενώ έχουν καλυφθεί 92. Μέσα σε αυτές έχουμε και σημαντικά προβλήματα με ασθένειες γιατρών, οι οποίοι δεν αναπληρώνονται. Κλινικές ολόκληρες λειτουργούν με δύο ειδικευμένους για 30 εφημερίες. Στην Αγγλία, εάν λείψει ένας γιατρός 15 μέρες, υπάρχει πρόβλεψη να φέρουν άλλον για να τον αναπληρώσει».
Όσο για την έλλειψη γαστρεντερολόγου: «Οι ασθενείς είναι πλέον αναγκασμένοι να φέρνουν γιατρό απέξω και να πληρώνουν για γαστροσκοπήσεις, αφού επιβαρύνονται οι ίδιοι τα έξοδα».
Περισσότερα για την κατάσταση στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας στο σημερινό φύλλο του «Θ».-

***  Πνιγμός 38χρονου ψαροντουφεκά στην Πύλο!  :
 *  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 38χρονος, τις μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «Μαράθι» του Δήμου Πύλου- Νέστορος.
Ο 38χρονος διενεργούσε υποβρύχια αλιεία με δεύτερο άτομο, το οποίο και τον ανέσυρε στην ξηρά. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Πύλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός επρόκειτο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.   Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πύλου.-

***  Με υπερηφάνεια και λαμπρότητα γιόρτασε η Καλαμάτα  :
  * 192η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ
 Μεγάλη μέρα σήμερα για την Καλαμάτα, που γιόρτασε την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό, με τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα την αναπαράσταση της απελευθέρωσης να κερδίζουν το χειροκρότημα του κόσμου.
 Επίκεντρο του εορτασμού ήταν η πλατεία 23ης Μαρτίου. Εκεί, στις τρεις μετά το μεσημέρι, συγκεντρώθηκαν μαθητές με τις σημαίες των σχολείων, ενώ την ίδια ώρα έγινε και ο τερματισμός στο Ηρώο του Δρόμου Θυσίας με το σκυταλοδρόμο που έφερε την ιερή φλόγα από το μοναστήρι της Βελανιδιάς, που ήταν το ορμητήριο της Επανάστασης.
 Ακολούθησε η τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του μητροπολίτη, Χρυσοστόμου, τρισάγιο στη μνήμη των αγωνιστών του ‘21 και ο πανηγυρικός της ημέρας, τον οποίο εκφώνησε ο δρ. Ιωάννης Πλεμμένος, ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
 Μετά το προσκλητήριο οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα, έγινε η αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας από τους επαναστάτες, με τη συμμετοχή μελών πολλών πολιτιστικών και εθνικοτοπικών συλλόγων. Η εκδήλωση έκλεισε με παρέλαση μαθητών και όσων συμμετείχαν στην Αναπαράσταση.
 Ακολούθως άνοιξε το Δημαρχείο, όπου απονεμήθηκαν οι έπαινοι στους μαθητές που συμμετείχαν στο Δρόμο Θυσίας, ενώ προσφέρθηκαν κεράσματα στους επισκέπτες.
 Χαιρετίζοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τους επίσημους προσκεκλημένους δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το βουλευτή Μεσσηνίας, Ιωάννη Λαμπρόπουλο, για τις προσπάθειες που κατέβαλε να επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο. Από την πλευρά της, η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, πρόσθεσε και το όνομα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων του υπουργείου Παιδείας, Ευάγγελος Ζαχαράκης.  Α.Π. .-
 
***  Τα αταίριαστα των γιατρών :

 *  Δεν μπορώ να καταλάβω πώς, από τη μια πλευρά, ζητάμε να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός και, από την άλλη, παραιτούνται γιατροί από το νοσοκομείο, επειδή δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους λόγω εξάντλησης από την έλλειψη προσωπικού. -  Αλλά τι κάθομαι κι αναρωτιέμαι! Στην Ελλάδα ζούμε… Χ.Χ.

***  Ύποπτο ταχύπλοο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας :
 
*  Το μεσημέρι της Παρασκευής ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας, για ύπαρξη προσαραγμένου Τ/Χ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Τερψιθέας Κυπαρισσία. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν πως επρόκειτο για Τ/Χ σκάφος άνευ διακριτικών, το οποίο βρισκόταν προσαραγμένο επί της ανωτέρω παραλίας, χωρίς επιβαίνοντες. Από προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ έγιναν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν επιβαινόντων με αρνητικά αποτελέσματα.
Προανάκριση, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας, ενώ από την προσάραξη δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.-

***  Σκληρό πόκερ για την Κύπρο εν μέσω νέων απαιτήσεων για τις τράπεζες :
Δραματικές ώρες περνά η Κύπρος, καθώς η τρόικα παίζει με τη φωτιά και αφήνει όλα τα σενάρια ανοικτά
Δραματικές ώρες περνά η Κύπρος, καθώς η τρόικα παίζει με τη φωτιά και αφήνει όλα τα σενάρια ανοικτά  
*   Αθήνα  ,  Πυρετώδεις είναι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ανάμεσα στη Λευκωσία και την τρόικα για το πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, η οποία είναι κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, καθώς οι τράπεζες είναι κλειστές για πολλές ημέρες και επικρατεί έντονη ανησυχία για την τύχη των καταθέσεων.Οι διαβουλεύσεις κρέμονται σε μία κλωστή, καθώς το ΔΝΤ ζήτησε τη συγχώνευση του υγιούς κομματιού της Λαϊκής με την Τράπεζα Κύπρου, ενώ έντονες ήταν και οι πιέσεις για «σπάσιμο» της Κύπρου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα.Ο κύπριος υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega, είπε ότι δεν συζητείται η διάσπαση της Τράπεζα Κύπρου σε «καλή» και «κακή», αλλά ότι αυτό που έχει μπει στο τραπέζι είναι η συγχώνευση του υγιούς κομματιού της Λαϊκής με την Κύπρου. Πρόσθεσε, πάντως, ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.
Η Τράπεζα Κύπρου και η κυβέρνηση αρνήθηκαν να αποδεχθούν το αίτημα αυτό, καθώς η Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει να αναλάβει να αποπληρώσει ποσό 9,5 δισ. ευρώ, περίπου (7 δισ. ευρώ μετά την πώληση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα), που έχει αντλήσει η Λαϊκή Τράπεζα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA).
Τραπεζικός παράγων δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχει μια τράπεζα (Λαϊκή), που είναι «κλινικά νεκρή» και μια (Τράπεζα Κύπρου), η οποία «βρίσκεται στον αναπνευστήρα». Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, πρέπει οπωσδήποτε να σωθεί η Τράπεζα Κύπρου για να σωθεί και η κυπριακή οικονομία.
Στο επίκεντρο η Τράπεζα Κύπρου
Σημειώνεται ότι με βάση το νόμο εξυγίανσης των τραπεζών, που ψήφισε το κυπριακό κοινοβούλιο, πιστώσεις που παραχωρήθηκαν σε ίδρυμα που υπόκειται σε εξυγίανση από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ή τα Ταμεία πριν το διορισμό του ειδικού εκκαθαριστή, προηγούνται για αποπληρωμή ακόμα και των εγγυημένων καταθέσεων.
Συνεπώς, υπάρχει ο κίνδυνος για την Κύπρου να πρέπει να αποπληρώσει το ποσό που οφείλει η Λαϊκή, πριν προχωρήσει σε αποζημίωση των καταθετών.
Σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive, στην περίπτωση της απορρόφησης του υγιούς κομματιού της Λαϊκής, η Τράπεζα Κύπρου θα επιβαρυνόταν με 7 δισ. ευρώ και επιπλέον 1 δισ. ευρώ που είχε δανειστεί η ίδια από την ΕΚΤ.
Ο φόβος ήταν ότι η Τράπεζα Κύπρου θα έπρεπε να βρει άμεσα ρευστό ώστε να αντιμετωπίσει εκροές καταθέσεων, αλλά ίσως η ΕΚΤ να μην χορηγούσε στην τράπεζα τα αναγκαία κεφάλαια, με ότι αυτό συνεπάγεται.
«Κούρεμα» πάνω από τα 100.000 ευρώ
Σε ό,τι αφορά το «κούρεμα», φαίνεται ότι τελικώς θα επιβληθεί μόνο στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια για τις καταθέσεις και αυτό που συζητείται τις τελευταίες ώρες είναι η επιβολή κουρέματος της τάξεως του 20% στις καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου και η επιβολή φόρου (τέλους) της τάξεως του 4% στις καταθέσεις και των άλλων τραπεζών (πάντα πάνω από 100.000 ευρώ), ώστε να καλυφθεί εν μέρει το έλλειμμα που θα προκύψει από το κούρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η προσοχή στο Eurogroup
Ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναχώρησε το πρωί για τις Βρυξέλλες, με αεροπλάνο που παραχώρησε η Κομισιόν, όπου θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο. Επίσης, θα δει και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Ο κ. Αναστασιάδης συνοδεύεται από τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τον υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τον κύπριο πρόεδρο θα πλαισιώνει ομάδα διευθυντικών στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών.
Καθόλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί των κυπριακών κομμάτων θα βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο και θα διαβουλεύονται με τον κ. Αναστασιάδη.
Στις 19:00 θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup). Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Ντράγκι. Στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, την οποία είχε συγκαλέσει ο κ. Αναστασιάδης, ώστε να συζητηθούν οι εξελίξεις για τη δανειακή σύμβαση. Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν και από την αντιπροσωπεία της τρόικας η οποία βρίσκεται στην Κύπρο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, σε γραπτή δήλωσή του, ανέφερε ότι «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ λεπτή φάση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα περιθώρια πολύ ασφυκτικά».
Ενδεικτικές απ' αυτή την άποψη είναι οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε (στην εφημερίδα Welt am Sonntag) ότι η παραμονή της Κύπρου στην Ευρωζώνη εξαρτάται από το σχέδιο διάσωσης το οποίο διαπραγματεύεται με την τρόικα.
Στη συνέντευξή του ο κ. Σόιμπλε ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν πρότεινε την εμπλοκή των καταθετών στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου και ότι ένας από τους όρους που έχουν τεθεί στη Λευκωσία είναι να μην θιγούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.
Σε νεώτερη δήλωση του κ. Στυλιανίδη, αναφέρεται πως «στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αποστολή που τον συνοδεύει έχουν να εκτελέσουν μια δύσκολη αποστολή για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και για την αποτροπή μιας άτακτης χρεοκοπίας από την οποία απειλείται η οικονομία, αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία για τη Δανειακή Σύμβαση».
Ο κ. Αναστασιάδης, τονίζεται, θα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με το Συμβούλιο Αρχηγών που θα βρίσκεται εν συνόδω στο Προεδρικό Μέγαρο, καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του προέδρου με την τρόικα στις Βρυξέλλες και θα το ενημερώνει.
Η κυβέρνηση, προστίθεται, θα ενημερώνει για τις εξελίξεις, με επίσημες ανακοινώσεις της, την κοινή γνώμη «η οποία βάλλεται τις τελευταίες μέρες με φήμες, πληροφορίες, αναλύσεις και εκτιμήσεις που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ .-
 
***  Καζάνι που βράζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας  :

  *  Με τη διένεξη Μανιάτη - Γκούμα  
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  
 Καζάνι που βράζει λίγο πριν εκραγεί είναι η εικόνα που παρουσιάζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, μετά και τις φραστικές εγκλήσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ του προέδρου του Δ. Μανιάτη και του προέδρου της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων (ΕΤΑΠ), Γ. Γκούμα, στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής.
Η διαφωνία των δύο προέδρων, αλλά και οι επιπτώσεις της στη λειτουργία του θεσμού, ήταν το ερώτημα που απευθύναμε σε μέλη των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Η κατάσταση είναι έκρυθμη και αναμένεται να οξυνθεί, ενώ καθοριστική, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι η επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Εκεί, όπως εκτιμάται, θα τεθούν όλα επί τάπητος. Η επιχειρηματική κοινότητα περιμένει να δημοσιοποιηθούν και να γίνουν επίσημα γνωστά όσα έχουν διαμειφθεί, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης, σε μια οικονομικά δύσκολη συγκυρία, κατά την οποία τέτοιες εντάσεις θεωρούνται κάτι περισσότερο από πολυτέλεια.
 Δημ. Αδαμόπουλος
Ο τέως πρόεδρος Δημ. Αδαμόπουλος ανέφερε ότι πληροφορήθηκε για τα τεκταινόμενα από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. «Τα φαινόμενα αυτά είναι ανησυχητικά και οι αντεγκλήσεις και οι τσαμπουκάδες δεν είναι περίεργα περιστατικά», σχολίασε, για να προσθέσει πως είχε και ο ίδιος δεχθεί φραστική επίθεση από τον τότε γ.γ. του Επιμελητηρίου και τον τότε α΄ αντιπρόεδρο, όταν επέμενε για τα περί διαφάνειας στο Επιμελητήριο και την ΕΤΑΠ.
Δήλωσε πως δε γνωρίζει τα αίτια της αντιδικίας, καθώς «δε γνωρίζω το πλαίσιο της συμφωνίας Καραμπάτου – Γκούμα, αλλά πρέπει να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες».
Ο κ. Αδαμόπουλος παρατήρησε: «Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο το Επιμελητήριο πρέπει να είναι σε επιφυλακή και να προσπαθεί να βρίσκεται μέσα στα δρώμενα με παρεμβάσεις του στην Πολιτεία για την τόνωση της ρευστότητας. Όταν, όμως, συμβαίνουν όλα αυτά, είναι σε βάρος της επιχειρηματικότητας».
Ακολούθως, εξέφρασε την ελπίδα πως «θα ενημερωθούμε στο Διοικητικό Συμβούλιο για το τι έχει συμβεί. Ευελπιστώ να πρυτανεύσει η λογική, προκειμένου να ανταποκριθούμε στο ρόλο που μας έχουν τάξει οι επιχειρηματίες της Μεσσηνίας, αλλά και στη συνεννόηση των τριών συνδυασμών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».     
 Π. Γκραίκης
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Παύλος Γκραίκης ανέφερε πως δε συμμετέχει στη Διοικούσα Επιτροπή και, συνεπώς, δε γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά άντλησε πληροφορίες από τα Μέσα Ενημέρωσης. Εξέφρασε και αυτός την ελπίδα πως όσα συνέβησαν θα συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σχολίασε, όμως, πως «ο επιμελητηριακός θεσμός δεν είναι χώρος μέσα από τον οποίο ο καθένας με την όποια ιδιότητά του μπορεί να δημιουργεί προσωπικά θέματα.
Ο ρόλος του θεσμού είναι πολύ πιο σοβαρός: απαιτεί χειρισμούς που συμβάλλουν στη βελτίωση της οικονομίας και των επιχειρήσεων στο νομό. 
Αν όσα δημοσιοποιήθηκαν είναι γεγονός, τότε τα πράγματα είναι εξόχως σοβαρά και δε συνάδουν με το κύρος και το ρόλο του θεσμού. Με τη γνώση που έχω αποκομίσει στα τόσα χρόνια παρουσίας μου στο χώρο, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη και σε πιο δύσκολες καταστάσεις.
Ο θεσμός υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, ανεξάρτητα από τους επίδοξους προστάτες του, δεδομένου ότι οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων είναι τετραετείς και άσχετες με τις όποιες πολιτικές εξελίξεις. Μέχρι σήμερα, μόνο οι δικτατορίες είχαν παύσει τις διοικήσεις από τα καθήκοντά τους.
Αυτό δεν είναι μόνο η άποψή μου, αλλά ό,τι έχει καταγράψει η ιστορία του θεσμού.
Αν συνέβησαν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, μου θυμίζουν την εποχή της χούντας, που επιβάλλονταν απόψεις και δεν υπήρχαν ελεύθερη σκέψη και συλλογικές ενέργειες».
Τέλος, απάντησε μονολεκτικά στην ερώτησή μας αν θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις, λέγοντας: «Αναπόφευκτα».
 Γ. Κωστόπουλος
Από την πλευρά του, ο Γ. Κωστόπουλος ανέφερε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που δε γνωρίζω επίσημα». Από τη μεταξύ μας συζήτηση προέκυψε ότι ήταν παρών, ως επισκέπτης, όπως μας διευκρίνισε, στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής (όπου έγιναν τα επεισόδια), αφού είχε υποβάλει κάποια αιτήματα που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την «απώλεια» ενός προγράμματος που κατέληξε στον πολιτιστικό οργανισμό «Δρόμοι της ελιάς», με αποτέλεσμα να χαθούν 24.000 ευρώ για το Επιμελητήριο, το αν υπήρχε τιμολόγιο με ΦΠΑ που εισπράχθηκε από το 2008 αλλά δεν είχε αποδοθεί, με αποτέλεσμα να επιβάλλει πρόστιμο η ΔΟΥ για την εκπρόθεσμη καταβολή του, που κυμαίνεται από 3-7.000 ευρώ και, τέλος, την απάντηση σε δημοσιεύματα εφημερίδας σχετικά με τη λειτουργία του θεσμού.
Σχολίασε: «Ο θεσμός του Επιμελητηρίου θα συνεχίσει να υπάρχει. Εκλεχθήκαμε προκειμένου να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, αν υπάρχουν, και να ξεπεράσουμε την κρίση. Ζητήσαμε την ψήφο των επιχειρηματιών, προκειμένου να ενημερωθούμε και να βοηθήσουμε για τα προγράμματα που “τρέχουν”».
Δήλωσε, όμως, τη στήριξή του στον κ. Μανιάτη, λέγοντας πως «στηρίζω το θεσμό του Επιμελητηρίου και τον πρόεδρο, που ήταν επιλογή μας κι όπου χρειαστεί βοήθεια, θα την προσφέρουμε απλόχερα. Θα πρέπει, όμως, να μοιράσει ρόλους στον καθέναν από τους 21 συμβούλους, οι οποίοι είμαστε όλοι μαζί.
Από την άλλη, θα πρέπει και οι υπάλληλοι να προσπαθήσουν για το καλύτερο». 
 Σωτ. Σαραντέας
«Οι εξελίξεις τρέχουν», σχολίασε, τέλος, ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Σωτ. Σαραντέας, εκλεγμένος της παράταξης με επικεφαλής το Γ. Καραμπάτο. «Tα όσα συμβαίνουν φρενάρουν τη λειτουργία του Επιμελητηρίου και το αποπροσανατολίζουν από τη βασική του αποστολή. Δεν εξυπηρετούν και δε λύνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».
Ο ίδιος ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κατέθεσε αίτημα προς συζήτηση, προκειμένου να τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση η άρση της απόφασης του Γ. Γκούμα ως ειδικού συμβούλου του Επιμελητηρίου και η μεταφορά του γραφείου του από το Επιμελητήριο στις εγκαταστάσεις της ΕΤΑΠ, στην οδό Ηροδότου.
Υπογράμμισε δε, ότι «μετά από αυτά ο κ. Γκούμας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να παραιτηθεί κι αν δε γίνει αυτό, η επόμενη κίνηση θα είναι πιο δυναμική», ενώ δε θέλησε να μας δώσει περισσότερες εξηγήσεις. Περιορίστηκε μόνο να προσθέσει: «Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξέλιξη. Πρέπει να υπάρξει ηρεμία στο Επιμελητήριο, δεν μπορούμε να έχουμε αυτά τα πράγματα», ενώ εξέφρασε εμμέσως τη στήριξή του στο πρόσωπο του Δημ. Μανιάτη, λέγοντας: «Είναι ισχυρά αποδεκτός από την πλειοψηφία. Δεν πρέπει να παραιτηθεί».
Τέλος, είπε πως αναμένονται εξελίξεις στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.-
 
***

***  ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΗΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ :
NΗΣΤΕΙΑ - ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ - ΜΕΓΑΣ ΚΑΝΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΑ & ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓ. ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ - 1η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Κάθε Κυριακή της Μ. Σαρακοστής έχει δύο θέματα, δύο νοήματα. Από το ένα μέρος η κάθε Κυριακή αποτελεί μέρος μιας συνέχειας στην οποία αποκαλύπτεται ο ρυθμός και η πνευματική <<διαλεκτική>> της Μ. Σαρακοστής. Από το άλλο μέρος, σύμφωνα με την πορεία της ιστορικής εξέλιξης της Εκκλησίας, σχεδόν κάθε Κυριακή της Σαρακοστής απόκτησε ένα δεύτερο θέμα.
Ετσι την Α΄ Κυριακή των Νηστειών η Εκκλησία γιορτάζει τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας.
Την Β΄ Κυριακή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά γιορτάζουμε τη καταδίκη των εχθρών του και την υπεράσπιση της διδασκαλίας του ως δεύτερος θρίαμβος της Ορθοδοξίας.
Την Γ΄ Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.
Την Δ΄ Κυριακή του αγίου Ιωάννου της Κλίμακας και
Την Ε΄ Κυριακή της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ

Τις απογευματινές ώρες των Κυριακών της Σαρακοστής τελείται ο λεγόμενος <<Κατανυκτικός Εσπερινός>>. Είναι όμοιος Εσπερινός με τον συνήθη, έχει όμως μερικές προσθήκες όπως π.χ. τα τροπάρια <<Θεοτόκε Παρθένε...>>, << Βαπτιστά του Χριστού...>> κ.λ.π., την ευχή του αγίου Εφραίμ. Λέγεται <<Κατανυκτικός>> γιατί ψάλλονται διάφορα στιχηρά (δηλαδή τροπάρια που προτάσσουν στίχους από τους Ψαλμούς) του Τριωδίου καλούμενα <<κατανυκτικά>>, λόγω του περιεχομένου τους, όπου δεσπόζει βαθειά συναίσθηση αμαρτωλότητας, πένθους, συντριβής, μετανοίας και θερμή ικεσία για άφεση αμαρτιών.

Α΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Λέγεται Κυριακή της Ορθοδοξίας, γιατί γιορτάζουμε την αναστήλωση των αγίων Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της φοβερής αιρέσεως των Εικονομάχων, των αιρετικών δηλαδή εκείνων που δεν εδέχοντο να τιμούν τις άγιες Εικόνες. Το <<Ωρολόγιο>> της Εκκλησίας γράφει: Για εκατό και πλέον χρόνια διαταράχθηκε η Εκκλησία με διωγμούς από κακοδόξους εικονομάχους. Πρώτος υπήρξε ο αυτοκράτορας Λέων ο Ίσαυρος και τελευταίος ο Θεόφιλος, ανδρας της αγίας Θεοδώρας, η οποία μετά το θάνατο του συζύγου της ανέλαβε την εξουσία και στερέωσε πάλι την Ορθοδοξία μαζί με τον Πατριάρχη Μεθόδιο. Η Βασίλισσα Θεοδώρα διακήρυξε δημόσια ότι ασπαζόμεθα τις Εικόνες, όχι λατρευτικά, ούτε ως Θεούς, αλλά ως εικόνες των αρχετύπων. Την πρώτη Κυριακή των νηστειών το έτος 843, η Θεοδώρα μαζί με το γιό της αυτοκράτωρα Μιχαήλ, λιτάνευσαν και ανεστήλωσαν τις άγιες εικόνες μαζί με τον κλήρο και το λαό. Από τότε εορτάζουμε κάθε χρόνο την ανάμνηση αυτού του γεγονότος γιατί καθωρίσθηκε οριστικά ότι δεν λατρεύουμε τις Εικόνες, αλλά τιμούμε και δοξάζουμε όλους τους Αγίους που εικονίζουν και λατρεύουμε μόνο τον εν Τριάδι Θεό. Τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα και κανένα άλλο είτε Άγιο είτε Άγγελο.
____________________
Υπάρχουν, είναι δυνατόν να υπάρχουν θαυματουργές Εικόνες;
Πολλοί Όρθόδοξοι Θεολόγοι αποδίδουν τα θαύματα μερικών Εικόνων όχι στις ίδιες Εικόνες, αλλά στη πίστη των ανθρώπων που προσεύχονται ενώπιόν των. Ότι η πίστη θαυματουργεί και η θερμή προσευχή, είτε μπροστά στις Εικόνες είτε όχι, αυτό είναι έξω από κάθε αμφιβολία. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να αρνηθούμε ότι μερικές Εικόνες μπορούν να έχουν και οι ίδιες, θαυματουργική χάρη. Δεν είναι παράδοξο, αλλά πολύ φυσικό. Το Ευαγγέλιο αναφέρει ότι οι Απόστολοι θαυματουργούσαν όχι μόνο με τα χέρια τους, αλλά στο πέρασμά τους ακόμη και η σκιά τους! (Πραξ.ε΄,12-14). Ακόμα τα μανδήλια του Αποστόλου Παύλου, ριπτόμενα πάνω στους ασθενείς ή δαιμονισμένους, τους θεράπευαν! (Πραξ. ιθ΄, 12).
Ώστε όχι μόνο οι ίδιοι Απόστολοι είχαν θαυματουργικό χάρισμα, αλλά και αυτά τα αντικείμενα της προσωπικής τους χρήσεως. Η χάρις από το Θεό έφθανε μέχρι τα μανδήλια τους. Τι το παράδοξο λοιπόν να ευλογήσει ο Θεός ανθρώπους βαθειάς ταπεινώσεως, νηστείας, προσευχής τους ίδιους να θαυματουργούν ή και τα έργα αυτών, τις Εικόνες;
(Περίοδος Τριωδίου, Αρχ/της Επιφάνιος Ι. Θεοδωρόπουλος)


~** Στο  ARFARA- ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  η   Κυριακή της Ορθοδοξίας  24/03/2013  : http://youtu.be/x_5mvrtkM3o  ,


***ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

*** Για την Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :

29η Αγωνιστική
23/03/2013Εθνικός ΓαζώρουΠανσερραϊκός0-1 .-^
23/03/2013ΗρακλήςΑπόλλων Σμύρνης0-1 .-^
24/03/2013Δόξα ΔράμαςΠιερικός2-0.-^
24/03/2013Ολυμπιακός ΒόλουΑναγέννηση Γιαννιτσών 1-0.-^
24/03/2013ΠαναιτωλικόςΑναγέννηση Επανωμής4-1.-^
24/03/2013ΚαβάλαΕργοτέλης0-0.-^
24/03/2013ΠαναχαϊκήΚαλλιθέα0-1.-^
24/03/2013ΘρασύβουλοςΛάρισα0-1.-^
24/03/2013ΦωκικόςΝίκη Βόλου0-2.-^
24/03/2013ΚαλλονήΗρακλής Ψαχνών2-1.-^
*** Για  την Γ΄ Εθνική , 1ος Νότιος  Όμιλος στο ποδόσφαιρο :
Μαύρη Θύελλα - Παναιγιάλειος (LIVE)
 σε εξέλληξη ...όλα
18η Αγωνιστική
24/03/2013ΑΟ ΓλυφάδαΑχαρναϊκός1-0.-^
24/03/2013ΠανηλειακόςΠροοδευτική1-1.-^
24/03/2013ΕπισκοπήΧανιά0-3.-^
24/03/2013ΡούβαςΚόρινθος1-1.-^
24/03/2013ΚαλαμάταΠαναιγιάλειος1-2 .- ^  (στο 41΄με πεν. Τριανταφυλλάκης),
24/03/2013Αστέρας Μαγούλας-Εθνικός Αστέρας 3 - 0 .-^

***  Για  την Α1  στο Ελληνικό Μπάσκετ  :

21η Αγωνιστική
20/03/2013ΑΓΟΡΠΑΟΚ66 - 64.-^
23/03/2013ΚολοσσόςΙκαρος Καλλιθέας69 - 73.-^
23/03/2013ΚαβάλαΚΑΟ Δράμας60 - 71.-^
23/03/2013ΗλυσιακόςΑπόλλων Πατρών 75-69.-^
23/03/2013ΠανελευσινιακόςΠανιώνιος76-72 .-^
24/03/2013ΠαναθηναϊκόςΠεριστέρι85-60 .- ^  
25/03/2013ΑρηςΟλυμπιακός-

***  Θρύλος των... κυπέλλων ο Ολυμπιακός με 13 κούπες:

~* Ο Ολυμπιακός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2013. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-0 σετ (28-26, 25-21 και 25-22) του Φοίνικα Σύρου στον τελικό του final 4 που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.
Ολυμπιακός (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 9 (8/15 επ., 1 μπλοκ, 75% υπ. – 50% άριστες), Γιούρισιτς 7 (7/10 επ.), Φιλίποφ 4 (3 μπλοκ), Κοκκινάκης 9 (9/16 επ., 76% υπ. – 24% άριστες), Γιορντάνοφ 30 (26/36 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Σμαραγδής 3 (2/6 επ., 1 άσο), Στεφάνου –λ (77% υπ. – 64% άριστες) / Σωτηρίου, Ποτότσνικ.
Φοίνικας Σύρου (Ανδρεόπουλος): Σουλτανόπουλος 9 (5/12 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Κουρνέτας 3 (2 μπλοκ), Τακουρίδης 1 (1/3 επ.), Κοβάσεβιτς 12 (11/18 επ., 1 μπλοκ, 60% υπ. – 40% άριστες), Ντορνέλας 13 (13/36 επ.), Λάππας 8 (8/20 επ., 75% υπ. – 55% άριστες), Γκαράς -λ 62% υπ. – 50% άριστες) / Θάνος 5 (4/5 επ., 1 μπλοκ), Νικηφορίδης, Αρβανίτης, Ίλιτς.
~* ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΕΣ ΟΜΑΔΕΣ13 τίτλοι: Ολυμπιακός (1981, 1983, 1989, 1990, 1992, 1993, 1997, 1998, 1999, 2001, 2009, 2011, 2013)
6 τίτλοι : Παναθηναϊκός (1982, 1984, 1985, 2007, 2008, 2010)
Ηρακλής (2000, 2002, 2004, 2005, 2006, 2012)
1 τίτλος : ΑΕ Νίκαια (2003)

Εθνικός Μελιγαλά-Σαγέικα: Το SPORTSTONOTO.GR LIVE Δώριο 4μ.μ.Εθνικός Μελιγαλά
***  ΓΙΑ  ΤΗΝ Δ΄ εθνική Περιφερειακό 6ος  όμιλος :
Όλα  τα παιγχνίδια  σε εξέληξη στο  β ΄ ημίχρονο ....
 ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά - Εθνικός Σαγέϊκων  0-1 .-^
Τα γκόλ :  85΄Πουρουτίδης , αποβολή Η. Μουρούσια ,7λεπτη διακοπή λόγο επισοδείων ..
Το  γκόλ από θέση οφσάϊτ , πολλά  επεισόδια  στο γήπεδο , κόκκινη στο Μουρούσια , 7΄λεπτη διακοπή από ανεκδιήγητο διαιτητικό τρείο {(Σφακιανάκης, Νακόπουλος, Απτόσογλου (Σ.Δ.Αθηνών)} ..πολύ ξύλο ... εχθρική διαιτησία ..ΝΤΡΟΠΗ !!!!! ΟΕθνικός δυστηχώς στην Α΄ Τοπική της ΕΠΣΜεσσηνίας., κατηγορία ...κρίμα !!!!! 
ΑΧΑΪΚΗ - ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών   4-1 .-^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ -ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης  3-0 .-^
Διαγόρας Βραχνέϊκων- Ατρόμητος Λάππα   3-1 .-^
Δόξα Μανολάδος - ΠΟΦ Πανόπουλο   2-1 .-^

*** ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποδόσφαιρο :
  A΄  ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 23 Μαρτίου –2013 :  
 Δωριέας Δωρίου – Ολυμπιακός Καλαμάτας  3-0 .-^
Ομόνοια – ΑΟ Φαραί  4-0 .-^

Β΄ ΤΟΠΙΚΗΣάββατο 23 Μαρτίου – 2013:.
 Ηρακλής Κυπαρισσίας – Πανιώνιος  2-0 .-^
Αστέρας Μικρομάνης – Κεραυνός Καλαμάτας  1-0 .-^
ΑΣ Ανδρούσας – Ατρόμητος Πλατέος 5-0 .-^
ΑΟ Πατίστα – Πανθουριακός       2-4 .-^   
Νίκη Πλάτης – ΑΣ Μάνεσι   2-0 .-^
ΑΕ Λογγάς – Χανδριναϊκός 0-1.-^
 Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 23 Μαρτίου – 4.00 μ.μ.
  ΑΕ Γαργαλιάνων – ΑΟ Διοδίων    2-1 .-^
   Διαγόρας Κοπανακίου – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας    3-0 α.α. .-^
 ΑΕ Αιθαίας – Νέστορας Πύλου  1-1 .-^
 ΑΕ Μάνης – ΑΟ Βέργας  0-1 .-^
 Πράσινα Πουλιά – Δημάκειος Ταϋγέτου  0-0 .-^
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΕ Μάνης – Ομόνοια  2-1 .-^
 ΑΟ Πατίστα - Αίαντας Καλαμάτας: Τσαούση
 ΑΟ Σπερχογείας – ΑΕ Αβίας  9-3 .-^
Αστέρας Αρφαρών – Ηρακλής Καλαμάτας  2-1 .-^
 Θησέας Καλαμάτας – Διαβολίτσι  2-1 .-^
  ΑΟ Κυπαρισσίας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας
   Εράνη Φιλιατρών – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
 Ολυμπιακός Καλαμάτας – Πράσινα Πουλιά  1-4 .-^
Χανδριναϊκός- Ακρίτας Κορώνης 0-3  α.α. .- ^
Ρεπό: Δόξα Καλαμάτας, ΑΣ Δαναός, Ακρίτας Κορώνης
Αγώνες  ΕΠΣΜεσσηνίας Κυριακή  24/03/2013 :
Α΄ Τοπικό ,  Κυριακή  24/03/2013 :
ΑΟ Μεθώνης – Αίαντας Καλαμάτας   3-2 .- ^
ΑΕ Αβίας – Μεσσηνιακός  1-2 .- ^
  Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Κυπαρισσίας  0-0 .-^
  Τέλος Άγρας – Γαργαλιάνων – ΑΟ Διαβολιτσίου  1-0 .- ^
Απόλλων Πεταλιδίου – ΑΟ Σπερχογείας   0-0 .- ^
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Ασπροχώματος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ ΤΟΠΙΚΗΣ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ της ΕΠΣΜεσσηνίας στό ποδόσφαιρο:
Ομάδα                                             Βαθμοί  ΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατά
1. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.632520328320
2. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ522515733921
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 452513663729
4. Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ432513484937
5. Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ 372591063832
6. ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 3425104113236
7. Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ 3325103124044
8. Α.Ο. ΦΑΡΑΙ332596103035
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ312494113441
10. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 312571082934
11. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 31248793234
12. Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 282584133646
13. Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ252367103242
14. ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ252567122736
15. Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 242573152846
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 142535172558
  Β΄ Τοπικό ,  Κυριακή 24 Μαρτίου –
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Νέος Άρις   2-2 .- ^
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Ακρίτας Κορώνης  2-1 .- ^
Δόξα Καλαμάτας – Τσικλητήρας Πύλου   2-2 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας  2-2 .- ^
ΑΟ Στενωσιάς – Ηρακλής Καλαμάτας   3-0 .- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας – Παπαφλέσσας Χώρας  3-1 .- ^
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΟ Χατζή  5-1 .- ^

Κυριακή 24 Μαρτίου – 10.30 π.μ. Γ΄ Τοπικό :
 ΑΕΚ Καλαμάτας – ΑΣ Δαναός   0-3 α.α. .-^
ΑΣ Αμφιθέας – Αναγέννηση Παραλίας  0-3 .-^
Ίκαρος  Καλαμάτας – ΠΑΟΚ   1-3 .- ^
Θησέας Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Άμφειας  2-1 .- ^
Ρεπό: ΠΑΟ Καλού Νερού, Θύελλα Παραλίας
Ο αγώνας ΑΠΣ Άρι Καλαμάτας – Ερμή Καλαμάτας ματαιώνεται (ο Ερμής Καλαμάτας έχει αποκλειστεί από το πρωτάθλημα).-
Επιστροφή βαθμών και συνέχεια από το 89' για Ασπρόχωμα και Αρφαρά! Γράφτηκε από τον                
    Ο φακός του sportstonoto.gr, βρέθηκε την Πέμπτη 21/3 το μεσημέρι στο καφέ «Porto» του Λάκη Σπάλα στην Παραλία Καλαμάτας, όπου απαθανάτισε, πανευτυχείς μετά από 47 μέρες αγωνίας…τους ανθρώπους του Α.Ο. Ασπροχώματος λίγα λεπτά αφ΄ότου ο νομικός τους σύμβουλος κ. Καρπετόπουλος τους ενημέρωσε για την δικαίωσή τους από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.  Στην φωτό (σ.σ. απουσίαζε ο «πανταχού-παρών» Σταύρος Τσιχριτζής) διακρίνονται από αριστερά: Ο επιχειρηματίας και οικονομικός «αιμοδότης» του συλλόγου για μια 15ετία και πλέον Δημήτρης Ηλιόπουλος, δίπλα του ο νυν πρόεδρος Γιάννης Ηλιόπουλος, και το προπονητικό τιμ του Α.Ο. Ασπρόχωμα Λάκη Σπάλα και Μιχάλη Φασουλή, ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Α΄ Μεσσηνίας!!! Ο φακός του sportstonoto.gr, βρέθηκε την Πέμπτη 21/3 το μεσημέρι στο καφέ «Porto» του Λάκη Σπάλα στην Παραλία Καλαμάτας, όπου απαθανάτισε, πανευτυχείς μετά από 47 μέρες αγωνίας…τους ανθρώπους του Α.Ο. Ασπροχώματος λίγα λεπτά αφ΄ότου ο νομικός τους σύμβουλος κ. Καρπετόπουλος τους ενημέρωσε για την δικαίωσή τους από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Στην φωτό (σ.σ. απουσίαζε ο «πανταχού-παρών» Σταύρος Τσιχριτζής) διακρίνονται από αριστερά: Ο επιχειρηματίας και οικονομικός «αιμοδότης» του συλλόγου για μια 15ετία και πλέον Δημήτρης Ηλιόπουλος, δίπλα του ο νυν πρόεδρος Γιάννης Ηλιόπουλος, και το προπονητικό τιμ του Α.Ο. Ασπρόχωμα Λάκη Σπάλα και Μιχάλη Φασουλή, ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Α΄ Μεσσηνίας!!!
Επιστροφή των βαθμών και συνέχιση του αγώνα από το σημείο της διακοπής του αποφάσισε στις 21/3 πριν από λίγο η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, σχετικά με το περίφημο πια αγώνα της 2ης Φεβρουαρίου για την 19η αγωνιστική στην Α' Μεσσηνίας, μεταξύ του ΑΟ Ασπροχώματος και του Αστέρα Αρφαρών και απομένει πια να ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα ορισθεί για τη διεξαγωγή των τελευταίων λεπτών του παιχνιδιού.   
    Το σχετικό τμήμα της απόφασης:
"Δέχεται τυπικά και κατά πλειοψηφία στην ουσία την έφεση του σωματείου ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ κατά της υπ΄αριθμ. 401/26-2-2013 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Δέχεται την ένσταση κατά πλειοψηφία. Αποφαίνεται ότι η εκκαλούσα και κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 537 Κ.Π.Δ. και η αντίπαλος ομάδα ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ δεν είναι υπαίτια της διακοπής του αγώνα βάσει του φύλλου αγώνα. Διατάσσει τον επανορισμό του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ και ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ και την συνέχισή του για τον υπολειπόμενο χρόνο από της διακοπής του και μέχρι της λήξεώς του".
Α΄ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 24 ΑΓΩΝΕΣ
1. Μεσσηνιακός 60
2. Α.Ο. Κυπαρισσίας 51
3. Ολυμπιακός Καλαμάτας 45
4. Α.Ο. Σπερχογείας 42
5. Δωριέας 34
6. ΑΟ ΦΑΡΑΙ 33
7. Τέλλος Άγρας 31
8. Α.Ο. Διαβολιτσίου 31
9. Απόλλων Καλαμάτας 31
10. Αστέρας Αρφραών 30
11. Ομόνοια Καλαμάτας 30
12. Α.Ο. Ασπρόχωμα 25
13. Αίαντας Καλαμάτας 25
14. Α.Ο. Μεθώνης 25
15. Α.Ε. Αβίας 24
16. Πεταλίδι 13
Ασπρόχωμα και Αρφαρά έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

*** AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013:
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html, Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-
~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html, To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/to-09-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09 Μαρτίου 2013.-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html , Σαββατο κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 καί 10 Μαρτίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 11 Μαρτίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/11-3-2013.html , ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 11-3-2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/13-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/13-03-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 13-03-2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/14-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Πέμπτη 14Μαρτίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 .-
~**http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Ένα Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 16 Μαρτίου 2013 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/17-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 17 Μαρτίου2013 .-
~* http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/18-2013.html , Άρωμα Ελλάδα στο αγιάζι της καθαροδευτέρας 18 Μαρτίου 2013.-
*~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/2013-18.html , ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2013 Δευτέρα18 Μαρτίου.-
~**
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/19-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-19-2013.html , TO ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Τρίτη 19Μαρτίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/20-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/21-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013  .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html , Υγεία γιά όλους μας , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 ,ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/22-23-2013.html  , Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρά καί Α΄ χαιρετισμοί 22 καί 23 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/23-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 23  Μαρτίου  2013.-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/24-2013.html , Κυριακή Ορθοδοξίας Αρφαρά 24 Μαρτίου 2013 ενημέρωση  .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/23-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 23  Μαρτίου  2013.-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/22-23-2013.html  , Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρά καί Α΄ χαιρετισμοί 22 καί 23 Μαρτίου 2013.-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/24-2013.html , Κυριακή Ορθοδοξίας Αρφαρά 24 Μαρτίου 2013 ενημέρωση  .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/25-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013  .-

~^^  http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/el/homepage/, = www.SETimes.com   ,    http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/el/features/setimes/features/2012/11/29/feature-01 ,  SET TATE NWES .-
~** www.best-tv.gr  ,  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ BEST-TV .-
*** ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ = http://www.youtube.com/watch?v=EWE-0I4V6Ko&feature=player_embedded  ,
      …. ***  Πέταξε το στεφάνι φωνάζοντας "ντροπή σας" – Βίντεο =  http://www.youtube.com/watch?v=h_2VguZkIc0&feature=player_embedded ,.-

*** http://www.defencenet.gr , ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ .-  http://www.defencenet.gr/defence/index.php ,  «»»»»»»»¨¨
~** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2401  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =        800  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =            808  video.-
                                                         Σύνολο  :  4009    βίντεο ανηρτημένα .-

*** Πρόσφατες  Βιντεο-παρουσιάσεις  :
~** 517  ΑΡΦΑΡΑ 22-03- 2013 Α΄ χαιρετισμοί στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών   : http://youtu.be/BcZ2JMVuivo ,
 
~** 518  , Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων α΄ χαιρετισμοί   22-03-2013¨:   http://youtu.be/_J9W7QvXon4 
~** 516  Ι.Ν.Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 22-03-2012: http://youtu.be/C4_J6fy2j9M
~** 519  α΄ χαιρετ.  22-03-2013  Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων¨: http://youtu.be/dwHSE_AYIRU  ,
~** 522 Ι.Ν.Αγίων Θεοδώρων 22-03-2013¨ :  
 http://youtu.be/x-EK0bRLDaY  , 
***526  Μητροπολίτης  Μεσσηνίας Χρυσόστομος  στο Αρφαρά  εορτασμός  Αγίων  Θεοδώρων 23/03/2013 : http://youtu.be/ey3GsNNJk7g  ,
*** 523  ARFARA Μητροπολίτης Χρυσόστομος Μεσσηνίας 23-03-2013 πανηγυρικός εορτασμός  Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών  : http://youtu.be/I-nVQ-C0bZM  ,
~*  Εκδηλώσεις αναπαράστασης  έναρξης επανάστασης  1821 από Καλαμάτα : ~527  KALAMATA  αναπαράσταση  επανάστασης  1821 -2013 : http://youtu.be/Z-RCluD0Sls ,
~528 Εκφώνηση Πανηγυρικός Αναπαράστασης  1821 , από Γιάννη Πλεμμένο το 23/03/2013  :
~ 529 Κατάθεση  στεφάνια γιά επανάστασης 23 Μάρτη 1821 , από επισήμους ,(αναπαράσταση έναρξης επανάστασης)    το 2013, 23ης Μαρτίου :    http://youtu.be/Uz8ZqMYQ5rU ,
~ 530  Αναπαράσ. επανάστ. 23ης  Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτας  το 23/03/2013 :  ή  , Αναπαράσταση απελ . της Καλαμάτας  ΄21 :
~ 531 Παρελάσεις αναπαρ. Καλαμάτας 2013: http://youtu.be/UBv3MMvL_LM ,
***
*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-

***


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου