ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών .
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
~
ΒΙΝΤΕΟ: KALAMATA   τραγούδι ..με διασκέδαση  !!!!!
https://www.facebook.com/thodorhs.kalogerakos/videos/2123636321183453/  .- 


Βίντεο Τραγούδι και χορός πάνω στο τραπέζι από από Παπαδολιόπουλο ,,..!!!!!!!!!!!!!: https://www.facebook.com/periklis.papadoliopoulos/videos/1811779555538603/ . - 

Η  Συνέντευξη  ενός βιοπαλαιστή και αγωνιστή για την Τίμια Ορθόδοξη και Ελληνική Ζωή ! Είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ  λαχειοπώλης στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ . Θεόδωρος Καλογεράκος …!                                        ΈΛΛΗΝΕΣ ( Σάς παρακαλώ ακούστε το) ΠΑΤΡΙΏΤΕΣ  ΚΑΙ ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΈΡΙ ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΗΜΈΡΑ ΤΗΝ ΎΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΊΟΥ ΣΤΑΥΡΟΎ ..!! ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΎ ΓΗΣ ..!!! ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΆΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΚΆΛΟΠ ΠΟΥ ΈΚΑΝΕ Η ΤΟΠΙΚΉ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΜΕΣΌΓΕΙΟΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΠΟΥ ΚΑΤΈΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ ..!!! ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΖΗΤΏ Η 21η ΑΠΡΙΛΊΟΥ..!!  


 ~** ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 14-9-2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
~** ΚΥΡΙΕ Ο ΘΕΟΣ,Ο ΑΜΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ... :
https://youtu.be/t1TqZoMgzyI .- 
~ ** 22 Σεπτεμβρίου: Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά

Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά του Θαυματουργού τιμά σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας. Πατρίδα του Αγίου Φωκά ήταν η Σινώπη του Ευξείνου Πόντου. Οι γονείς του Πάμφυλος (ναυπηγός στο επάγγελμα) και Μαρία μεταλαμπάδευσαν στο Φωκά από την παιδική του ηλικία τη φλόγα της αγνής πίστης τους και τη θερμή ευσέβεια τους.
Ο Φωκάς από μικρό παιδί εντρυφούσε στην ανάγνωση των Γραφών, και εκείνο που ιδιαίτερα τον διέκρινε ήταν η θερμή και ειλικρινής αγάπη που είχε προς το Θεό, αλλά και προς τους συνανθρώπους του.
Διότι οδηγό στην αγάπη του αυτή είχε πάντα τα θεόπνευστα λόγια της Αγίας Γραφής: «Ο αγαπών τον αδελφόν αυτού εν τω φωτί μένει,… ο δε μισών τον αδελφόν αυτού εν τη σκοτία εστι»(Α’ επιστολή Ιωάννου, Β’ 10-11).
Εκείνος, δηλαδή, που αγαπά τον αδελφόν του, μένει μέσα στο πνευματικό και ηθικό φως. Ενώ αντίθετα, εκείνος που μισεί τον αδελφό του, μένει μέσα στο πνευματικό και ηθικό σκοτάδι.
Αναδείχθηκε Επίσκοπος Σινώπης και ευτύχησε να έχει το χάρισμα της επιτέλεσης θαυμάτων στο όνομα του Τριαδικού Θεού. Ανέπτυξε έντονη ιεραποστολική δραστηριότητα στην περιοχή της Επισκοπής του, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο σε κάποιους φανατικούς ειδωλολάτρες. Πράγματι, ο Έπαρχος Αφρικανός, διέταξε την σύλληψή του και τον έριξαν σε καυτό λουτρό, όπου και παρέδωσε το πνεύμα του, επί των χρόνων του αυτοκράτορος Τραϊανού (98 – 117 μ.Χ.).
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Εκ βρέφους του Πνεύματος, οφθείς δοχείον λαμπρόν, θαυμάτων επλούτησας, την παρ’ αυτού δωρεάν, Φωκά Ιερώτατε, όθεν ιερουργήσας, τω Σωτήρι οσίως, έπιες εν αθλήσει, το ποτήριον τούτου, ω πρέσβευε δεόμεθα, υπέρ των ψυχών ημών.
***  Να γίνει ο Θεός η ζωή μας

Γέροντας Σωφρόνιος  Κράτησε πριν απ’ όλα τη μνήμη του Θεού και την ειρήνη της καρδιάς. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για σένα, εφόσον δεν το κατέχεις ισχυρά. Πρόσεχε, μη δαπανάς χωρίς όφελος τις λίγες σωματικές σου δυνάμεις.
*  Για να βρεις τον σωστό δρόμο, είναι καλύτερο απ’ όλα να το ζητήσεις από τον ίδιο τον Θεό στην προσευχή:
Κύριε, Συ ο ίδιος δίδαξε με τα πάντα. Δώσε μου τη χαρά της γνώσεως του θελήματός Σου και των οδών Σου. Δίδαξέ με να Σε αγαπώ αληθινά με όλο μου το είναι, όπως μας παρήγγειλες.
Οικοδόμησε τη ζωή μου έτσι, όπως Εσύ ο Ίδιος την συνέλαβες στην προαιώνια βουλή Σου. Ναι, ακόμη και για μένα, γιατί Εσύ κανέναν δεν ξέχασες και κανέναν δεν έπλασες για απώλεια. Εγώ με αφροσύνη εκδαπάνησα τις δυνάμεις που μου έδωσες, αλλά τώρα, στο τέλος της ζωής μου, διόρθωσέ τα όλα Εσύ ο ίδιος, και ο ίδιος δίδαξε με τα πάντα. Αλλά έτσι, ώστε πραγματικά το θέλημά Σου να πραγματοποιηθεί στη ζωή μου, είτε εγώ το καταλαβαίνω είτε δεν το καταλαβαίνω μέχρι καιρού. Μην επιτρέπεις να πορευθώ σε ξένους δρόμους, που οδηγούν στο σκοτάδι. αλλά πριν παραδοθώ στον ύπνο του θανάτου, δώσε σε μένα την ανάξια να δω το Φως Σου, ω Φως του κόσμου.
Κι έτσι, με δικά σου λόγια, να προσεύχεσαι για όλα με τον ίδιο τρόπο. Θα περάσει κάποιος χρόνος και η δύναμη των λόγων αυτών θα εισχωρήσει στο εσωτερικό της υπάρξεώς σου, και τότε θα ρεύσει αυτομάτως ζωή, όπως ακριβώς θέλει ο Κύριος. Κρίνοντας όμως εξωτερικά δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τίποτε.
Αλήθεια, όλο το νόημα της ζωής βρίσκεται στο να ζει ο νους και η καρδιά μας με τον Θεό· να γίνει ο Θεός η ζωή μας. Αυτό και μόνο ο ίδιος ζητά. Γι’ αυτό και δημιουργηθήκαμε, για να ζήσουμε τη ζωή Του, και μάλιστα σε όλη την απειρότητά της. Ο λόγος αυτός μπορεί να μας τρομάζει όταν βλέπουμε την τωρινή οικτρή κατάστασή μας, αλλά έτσι είναι, και δεν πρέπει να χάσουμε την πίστη αυτή. Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι να υποβιβάσουμε και να μειώσουμε την ιδέα του Θεού για τον άνθρωπο. Το κάθε πάθημά μας, ακόμη και το άδικο, το γνωρίζει ο Θεός. Γνωρίζει και συμπάσχει μαζί μας. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε “προσωπικές” σχέσεις μαζί Του, σχεδόν “ανθρώπινες”.Ελπίζω ότι με αντιλαμβάνεσαι.
Καταλαβαίνεις ότι με τον όρο αυτό εννοώ τον εσωτερικό, ενδόμυχο σύνδεσμο με τον Θεό.
Γιατί ο όλος άνθρωπος κλήθηκε για τη ζωή εν Αυτώ, δηλαδή όχι μόνο η ανώτερη ικανότητά του για θεωρία, το “πνεύμα”, αλλά και τα αισθήματα, η ψυχή, ακόμη και το σώμα. Να ακόμη μία προσευχή:
Κύριε Ιησού Χριστέ, Μονογενές Υιέ του Ανάρχου Σου Πατρός, διάνοιξε τους οφθαλμούς της εσκοτισμένης ψυχής μου, για να δω συνετά Εσένα, τον Δημιουργό και Θεό μου.
Σε παρακαλώ: Μη με απορρίψεις από το Πρόσωπό Σου, αλλά, παραβλέποντας όλη την αθλιότητά μου, όλην την ταπεινότητά μου, φανέρωσε μου το Φως Σου, ω Φως του κόσμου, και δος μου να γνωρίσω την αγάπη Σου προς τον άνθρωπο.Ω, γλυκύτατε Χριστέ, που εξαπέστειλες από τον Πατέρα στους αγίους μαθητές και Αποστόλους Σου το Πνεύμα το Άγιο, αυτό, Αγαθέ, κατάπεμψε και σε μας τους αναξίους και έτσι δίδαξέ μας τη γνώση Σου και φανέρωσέ μας τις οδούς της σωτηρίας Σου.
Λάμψε σε μένα, ο Θεός, ο Θεός μου, το Φως Σου το αληθινό, για να δω και εγώ στο Φως Σου τη Δόξα Σου ως Μονογενούς παρά Πατρός, και να μορφωθεί μέσα μου η Εικόνα Σου η ακατάληπτη, σύμφωνα με την οποία δημιούργησες κατ’ αρχάς τον άνθρωπο.
Ω, ο Θεός, ο Σωτήρας μου, το Φως του νου μου και το κραταίωμα της ψυχής μου, ας σκηνώσει σε μένα η αγαθό­τητά Σου, για να παραμένω και εγώ αδιάλειπτα σε Σένα, φέροντας παντοτινά μέσα μου το Πνεύμα Σου το Άγιο, ώστε να δώσει σε μένα να ομοιωθώ μαζί Σου, τον μόνο Κύριο μου, όπως ομοιώθηκαν μαζί Σου όλοι οι ανά τους αιώνες άγιοί Σου.
Ναι, Κύριε Ιησού Χριστέ, κατά την αμετάθετη επαγγελία Σου, έλα μαζί με τον Πατέρα και το Πνεύμα το Άγιο και σκήνωσε μέσα μου.
***   Τι καιρό θα κάνει  σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018…

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη και περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα…  περιμένουμε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018. Παράλληλα, μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και το απόγευμα μέτριοι 4-5 μποφόρ.  Αναλυτικά η πρόγνωση εδώ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 17 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 20 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και το απόγευμα μέτριοι 4-5 μποφόρ. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, γράφει το meteo.gr.
***  SOS στη Δυτική Ελλάδα! Πολλαπλά μέτωπα φωτιάς…

Φωτιές έχουν εκδηλωθεί κοντά στη λίμνη Πρόκοπου στα σύνορα Αχαΐας και Ηλείας, στις περιοχές Μπρινιά και Δήμητρα στην Ηλεία και στα Κλεισορεύματα στην Αιτωλοακαρνανία.  Αμέσως μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής, ειδικά για το πύρινο μέτωπο κοντά στην λίμνη Πρόκοπου, διότι βρίσκεται ανάμεσα στο δάσος της Καλογριάς και το αεροδρόμιο του Αράξου. Πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αχαΐα και την Ηλεία με 22 οχήματα, 50 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες και τώρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη. Ωστόσο, εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.
Επίσης, στις περιοχές Μπρίνια και Δήμητρα στην Ηλεία επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ώστε να θέσουν και σε αυτές τις περιπτώσεις υπό πλήρη έλεγχο τις πυρκαγιές. Στην περιοχή Κλεισορεύματα του Αγρινίου, η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε αγροτική έκταση και στο σημείο βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άνδρες. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
***   Τα έδωσαν όλα! Μέχρι και τον Λευκό Πύργο…

Μέχρι και ο Λευκός Πύργος και η Κνωσός μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, κοινώς υπερταμείο), όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η συνεχιζόμενη ταύτιση και άλλων Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου (Κ.Α.Ε.Κ.), που περιλαμβάνονται στη λίστα, με μνημεία και λοιπά ακίνητα αρμοδιότητας του ΥΠ.ΠΟ.Α, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού ή τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, τα βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, αρχαιολογικά μουσεία, όπως του Ηρακλείου, της Σπάρτης και του Αργοστολίου, αποδεικνύει ότι στον μακρύ κατάλογο των 10.119 μεταβιβαζομένων στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. ακινήτων συμπεριλαμβάνονται δυστυχώς και άλλα ακίνητα του δημοσίου που εμπίπτουν στην αρχαιολογική νομοθεσία ή χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».  Προσθέτει επίσης: «Ακόμη και αν εξαιρεθεί η μεταβίβαση κυριότητας, η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. διατηρεί την διαχείρισή τους και επομένως την νομή τους (ενδεικτικά αναφέρονται το Μέγαρο Τσίλλερ-Νομισματικό Μουσείο, ακίνητα του ΥΠΠΟΑ στην Πλάκα, αποθηκευτικοί χώροι φύλαξης αρχαιοτήτων σε πολλούς νομούς και πόλεις κλπ.). Πρόκειται για 71.00 ακίνητα, τα οποία κατά τον χρόνο δημοσίευσης του Ν. 4389/16 είχαν ήδη μεταβιβασθεί, ενώ λόγω της αυτοδίκαιης προστασίας τους από το Σύνταγμα, θα πρέπει η διαχείρισή τους από την ΕΤ.Α.Δ. να εξαιρείται.» Δηλαδή, ενυπάρχει ο κίνδυνος σε νέα περίπτωση μαζικής μεταβίβασης, να προστεθούν και άλλα.
«Παρά τις προσπάθειες να παρουσιαστεί ο Σ.Ε.Α. ως ‘κινδυνολογών’ και να υποβαθμιστεί το θέμα, στην πραγματικότητα οι απαντήσεις του ΥΠ.ΠΟ.Α. και του ΥΠ.ΟΙΚ. επιβεβαιώνουν όσα επεσήμανε εξαρχής ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων» λέει ο ΣΕΑ και συνεχίζει: «μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, κτήρια αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλα που εμπίπτουν στην αρχαιολογική νομοθεσία, συμπεριλαμβάνονταν, ως μη όφειλαν, στη λίστα των ακινήτων που πρόκειται να μεταβιβαστούν στο λεγόμενο Υπερταμείο.
***   Μη χάσετε την ευκαιρία! Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης…

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη.  Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής, αλλά και να απολαύσουν την περιοδική έκθεση «Από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong», δωρεάν, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ, με την ευκαιρία των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς  Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες πολιτιστικής Κληρονομιάς (EHD) είναι μια κοινή δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν και οι 50 χώρες που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση , με το σύνθημα, Ευρώπη: η κοινή μας κληρονομιά.
Το ετήσιο πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες για να επισκεφθούμε κτίρια, μνημεία και τοποθεσίες, πολλές από τις οποίες δεν είναι προσβάσιμες καθημερινά στο κοινό.
***   Θλιβερή η παρουσία του κ.Τσίπρα στην Ευρωβουλή! Μετέτρεψε το Ευρωκοινοβούλιο σε Ελληνική Βουλή, εκθέτοντας τη χώρα μας…

Με την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ευρωβουλή την περασμένη εβδομάδα, όσοι ήσαν τυχεροί και παρακολούθησαν απευθείας από την Ευρωβουλή την συζήτηση, διερωτώνται για τον… λόγο αυτής της επίσκεψης, διότι η επίσκεψη αυτή και η συζήτηση που επακολούθησε, ήταν μια πανωλεθρία για τον πρωθυπουργό που όμως εξέθεσε σοβαρά και την Ελλάδα.  Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
Μια λογική υπόθεση που μπορεί κανείς να κάνει, είναι ότι ο κ.Τσίπρας, επηρεασμένος από την Ελλάδα, που μας έχει φλομώσει στις επικοινωνιακές παγίδες, για να μην πούμε στα ψέματα, και κατορθώνει σε κάποιο βαθμό, πολλοί Έλληνες να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Οι «κουτόφραγκοι», όπως τους λένε, δεν χάφτουν  εύκολα επικοινωνιακά δολώματα και μάλλον είναι πληρέστερα ενημερωμένοι και μαζί τους δεν περνούν οι εντυπωσιασμοί, αν δεν στηρίζονται σε γεγονότα και πράξεις. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κ.Τσίπρας μίλησε επί 23 λεπτά, σε ένα σχεδόν άδειο Κοινοβούλιο, όπου την παρακολούθησαν 32 ευρωβουλευτές (οι περισσότεροι ήταν Έλληνες) από τους 751 και εξόδευσε τα πρώτα 12 λεπτά να περιγράφει όλες τις «επιτυχίες» του, ωσάν να μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ελλάδα, αν όχι στην Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα. «Η πολιτική των ελλειμμάτων, της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και της διευρυμένης διαφθοράς προηγούμενων κυβερνήσεων, είχαν ρίξει τη χώρα μου στα βράχια της χρεοκοπίας. Αλλά ταυτόχρονα η αδυναμία των θεσμών να δώσουν προτεραιότητα στις αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις στα πρώτα δύο προγράμματα, σε συνδυασμό με την εμμονή ορισμένων εξ αυτών σε μια συνταγή ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής, είχαν οδηγήσει τη χώρα στα όρια της κοινωνικής έκρηξης αλλά και της οικονομικής ασφυξίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του.  Οι ταλαίπωροι λιγοστοί Ευρωβουλευτές τον άκουγαν νωχελικά αλλά υπομονετικά,  ωσάν να εννοούσαν «Γιατί μας τα λέει όλα αυτά; Δεν ξέρει ότι εμείς εδώ τα γνωρίζουμε όλα πολύ καλά και όπως πράγματι είναι και όχι όπως μας τα λέει»; Στη συνέχεια μίλησε για την Ε.Ε., όχι πως θα την ήθελε αλλά πως δεν την θέλει, επισημαίνοντας μερικά αδύνατα σημεία και συμπεριφορές της Ε.Ε. γενικότερα. Τα αίματα άναψαν όταν άρχισαν οι ερωτήσεις των Ευρωβουλευτών προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Για να ακριβολογούμε, άρχισε η επίθεση των ευρωβουλευτών  κατά του Έλληνα πρωθυπουργού με πολλά ερωτήματα που τσάκιζαν κόκκαλα. Αναπόφευκτα θα σε κυριαρχούσαν θλιβερά συναισθήματα για τον πρωθυπουργό μας και την Χώρα μας. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε προ ενός ανελέητου λιθοβολισμού από όλους τους παρόντες Ευρωβουλευτές, κυρίως από αυτούς του Λαϊκού κόμματος (ΕΛΚ), αλλά ακόμη και οι της σοσιαλιστικής ομάδος, όπως ο πρόεδρός τους κ.Μπούλμαν, ήσαν ηπιότεροι, αλλά δεν του χαρίστηκαν. Σε μια στιγμή διέκρινα τον κ.Τσίπρα να κρατά με τα δυο του χέρια το κεφάλι του, κρύβοντας το πρόσωπό του, ως εάν να μην άντεχε άλλο ράπισμα. Ήταν μια αναπόφευκτη θλίψη και συμπόνια για τον πρωθυπουργό μας, για όσα συνέβαιναν εκτός Ελλάδος, τα οποία έθιγαν και πρόσβαλαν όλους τους Έλληνες. Δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ο κ.Τσίπρας  ότι εκτός Ελλάδος είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι και προστατεύουμε την χώρα μας και δεν εξάγουμε τον αντιπολιτευτικό μας οίστρο και ό,τι μας εκθέτει συλλήβδην. Έκπληξη μου προξένησε όμως η πλήρης ενημέρωση ή μάλλον η γνώση του τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα από τους Ευρωβουλευτές. Βέβαια στην σημερινή εποχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, οι ειδήσεις, οπουδήποτε και αν έχουν δημιουργηθεί, σχεδόν αυτομάτως τις γνωρίζει όλη η οικουμένη. Η έκπληξή μου για τη γνώση των ευρωβουλευτών περί των ελληνικών θεμάτων, έγκειται στο γεγονός ότι αναφέρθηκαν σε γεγονότα ακόμη και αυτά του 2015, με τόση ακρίβεια και έμφαση, που αμφιβάλλω πόσοι Έλληνες βουλευτές τα θυμούνται ή ακόμη και αν τα γνωρίζουν. Όσο για τον ελληνικό λαό,  απλά έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να τον κρατούν σε μια πλήρη σύγχυση, αφού όλα αυτά τα γεγονότα φροντίζουν οι ενεχόμενοι σε αυτά, να τα παραποιούν, τουλάχιστον, αν όχι να τα διαστρεβλώνουν πλήρως,  και έτσι ο ταλαίπωρος λαός να μην μπορεί να διακρίνει πάντα την αλήθεια από το ψέμα. Ο καημένος ο  πολίτης μόνο όταν «γουργουρίζει» η κοιλία του εκφράζει την δυσαρέσκειά του. «Γουργουρίζει» η κοιλία, στο χωριό μου λέμε όταν κάποιος πεινάει. Για να δικαιολογηθούν π.χ. οι Συριζαίοι για την ανεπάρκειά τους και τις πολλές περικοπές του εισοδήματος των πολιτών, συγκρίνουν τις περικοπές αμέσως μετά την οικονομική αυτή κρίση, με τις αχρείαστες που έγινα μετά το 2015, παρά μόνο από άγνοια εφαρμογής παραγωγικής πολιτικής ή έτι χειρότερα, αν η σκέψη ήταν να εφαρμοστεί στη χώρα μας ένα άλλο, αν και χρεωκοπημένο, πολιτικό σύστημα. Οι αποχωρήσαντες τότε βουλευτές του, το εννοούν ξεκάθαρα. Φαίνεται ότι η όποια παραποίηση των γεγονότων και των εννοιών στη χώρα μας, ο έξω πολιτισμένος κόσμος, μπορεί και ξέρει να διακρίνει την πραγματικότητα και την αλήθεια και μιλάει μόνο όταν του δοθεί η ευκαιρία, όπως προχθές στην Ευρωβουλή. Συνεχίζω όμως να εκπλήσσομαι για το γεγονός ότι ορισμένοι ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν στα συμβάντα του 2015, ωσάν να μην πέρασε μία μέρα. Στο μέρος της συνεδρίασης της ευρωβουλής κατά το οποίο μίλησε ο κ.Τσίπρας, οργισμένος κατά γενική αντίληψη, στα άδεια έδρα και θυμήθηκε τον παλαιό εαυτό του, όταν το κόμμα του βρισκόταν στο 4%. Μερικά από τα δύσκολα αλλά τόσο αληθινά ερωτήματα που δέχτηκε ο πρωθυπουργός είναι τα εξής:                                                               Γιατί η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ;                        Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνησή του με τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδος και πώς θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές;                                                                               Πού πήγαν τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων που δόθηκαν για το μεταναστευτικό πρόβλημα;                                                                                                                                Τι έχει να πει για τα 100 δισ. ευρώ που στοίχισαν στην Ελλάδα οι πειραματισμοί που έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015; Οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν τον λογαριασμό, ειπώθηκε.                              Φαίνεται ότι ο κΤσίπρας αιφνιδιάστηκε αλλά δεν τόλμησε να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι στην Ελλάδα πρωθυπουργοί γίνονται όσοι προέρχονται από οικογένεια πολιτικών και επέλεξε να απαντήσει μόνο στους Έλληνες Ευρωβουλευτές και μετέτρεψε το Ευρωκοινοβούλιο  στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τις συνήθεις οξείες και εν πολλοίς ανεδαφικές επιθέσεις για θέματα τα οποία δεν είχαν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Ευρωβουλευτές, εκθέτοντας τη χώρα μας ανεπανόρθωτα. Γίναμε δηλαδή ρεζίλι! Επικέντρωσε τις απαντήσεις του στο να αιτιολογήσει και να εξάρει την Συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια, ωσάν να είχε πετύχει την παγκόσμια ειρήνη, ενώ απλά είχε παραδώσει το δοξασμένο όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς και μάλιστα πολύ φτηνά. Ήξερε όμως ότι αυτό άρεσε στους Ευρωβουλευτές και κανείς Έλληνας δεν θίχθηκε και να ζητήσει τον λόγο που το Ευρωκοινοβούλιο, υποστήριζε ένα τρίτο μικρό κρατίδιο κι όχι το ισότιμο κράτος – μέλος την Ελλάδα. Αλήθεια κανείς δεν θα θέσει ένα τέτοιο θέμα; Θα το αναλύσω στο επόμενο σημείωμά μου, για να αναλάβει ο καθένας το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί.                                                        Επομένως ο κ.Τσίπρας όφειλε να αποφύγει αυτή την επίσκεψη, ή να ήταν πληρέστερα έτοιμος.        Νίκος Αναγνωστάτος                                                                                                                    e-mail: nanagnostatos@gmail.com      Thiakos.blogspot.com
***   EKTAKTO! Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για το ΜΕΛΛΟΝ της κυβέρνησης…

Οι πληροφορίες για συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό του εταίρο μετά την κόντρα των ΑΝΕΛ με τον Νίκο Κοτζιά «κυκλοφορούσε» τις τελευταίες ώρες.  Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος τα είπαν, επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικές πηγές. Το ραντεβού έγινε την Παρασκευή (21.09.2018) προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και η κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε αυτό που έχει τώρα μπροστά της, την οικονομία και όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, κατά με τις ίδιες πηγές, συμφώνησαν να επανέλθουν στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τον ερχόμενο Μάρτιο και να μην αφήσουν σε καμία περίπτωση να γίνει ανασταλτικός παράγοντας στο κυβερνητικό έργο.
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ίσως οι εξελίξεις τους προλάβουν. Αφενός γιατί το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ είναι προγραμματισμένο για τις 30 Σεπτεμβρίου και αν οι Σκοπιανοί ψηφίσουν «ναι» στην αλλαγή Συντάγματος και ονόματος, οι εξελίξεις θα «τρέξουν» και αφετέρου ο υπουργός Εξωτερικών μόλις μια μέρα πριν το τετ α τετ είχε τοποθετήσει την ψήφιση της Συμφωνίας από την ελληνική Βουλή στο τέλος Ιανουαρίου. Από εκεί και πέρα, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος συμφώνησαν, σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές πηγές, ότι αυτή τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα, είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.  Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής. Η κόντρα                                                                                                                 Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, την Πέμπτη (20.09.2018) ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ψήφισή της καθώς εκτός των ψήφων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα την ψηφίσουν Το Ποτάμι κι άλλοι, μεμονωμένοι βουλευτές. Η αναφορά αυτή εξόργισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αρχικά βγήκε ανακοίνωση από το κόμμα κατά του Νίκου Κοτζιά, όπου τονιζόταν το γεγονός πως δεν έχει εκλεγεί ενώ ακολούθησαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Θόδωρου Τουσουνίδη το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, όπου κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του και να θυμάται πως… είναι υπουργός χάρη στους ΑΝΕΛ. Μια αναφορά που εξόργισε τον κ. Κοτζιά, ο οποίος απάντησε μέσω κύκλων. newsit.gr
***   Ετοιμάζουν τα σάβανα στους συνταξιούχους! Ακόμα και ο Τσακαλώτος το λέει ωμά… (BINTEO)

Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ για τους συνταξιούχους άνω των 70 οι οποίοι θα πεθάνουν- άρα δεν πειράζει να μην κοπούν οι συντάξεις… χρησιμοποίησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να πείσει τους επενδυτές στο Roadshow στο Λονδίνο, όπως αποκαλύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση.  Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του υπουργού Οικονομικών στη βρετανική πρωτεύουσα όπου και αναφέρει πως «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος». 


































































***   ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Παρέμβαση Μόσχας για το Σκοπιανό…

Καμία επιλογή των Σκοπίων δεν θα στηρίξει η Μόσχα, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.  Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η χώρα του δε θα στηρίξει καμία από τις επιλογές στο επερχόμενο δημοψήφισμα που θα γίνει στα Σκόπια για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Η κατάσταση είναι αμφίβολη μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας η νομιμότητα αμφισβητείται από πολλές μακεδονικές πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης και πρόσθεσε:
«Έρχεται ένα δημοψήφισμα, σας καλώ να δείτε στα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο διαδίκτυο, τι λέει η Ρωσία για αυτό. Δεν λέμε τίποτα που θα μπορούσε να εκληφθεί ως υποστήριξη της μιας ή της άλλης επιλογής»,
***   Κόλλησε στον τοίχο η Μέι! Ζητά βοήθεια από την ΕΕ…

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέταξε το μπαλάκι η Τερέζα Μέι, αναζητώντας διέξοδο μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το Brexit στην άτυπη σύνοδο κορυφής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, που έβαλε οριστική «ταφόπλακα» στο σχέδιο Τσέκερς της Βρετανίδας πρωθυπουργού.  Επίσης, δεσμεύτηκε για την προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων που ζουν στη Βρετανία, ακόμη και σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία Σε δήλωση που έκανε εκτάκτως από την Ντάουνινγκ Στριτ, η Τερέζα Μέι αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις τις ΕΕ ως «μια κακή συμφωνία. Έχω πει ότι μια μη συμφωνία είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία».
«Τώρα μπορούμε να ακούσουμε από την ΕΕ ποια είναι η πραγματική εναλλακτική και μπορούμε να τη συζητήσουμε», αναφέρει. «Η ΕΕ θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Δεν θα ανατρέψω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ούτε θα διαλύσω τη χώρα μου. Χρειαζόμαστε σοβαρή δέσμευση για να λύσουμε τα δύο μεγάλα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις και είμαστε έτοιμοι», τόνισε η Μέι. Επίσης, η Μέι υποσχέθηκε προς τους Ευρωπαίους που ζουν στη Βρετανία ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματά τους σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία. «Είστε οι φίλοι μας, οι γείτονές μας, οι συνάδελφοί μας. Θέλουμε να μείνετε». Στο ίδιο πλαίσιο, προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας, σημειώνοντας: «Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε την επιστροφή σε σκληρά σύνορα» Στην έναρξη των δηλώσεών της, η Τερέζα Μέι σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις, όπως πάντα έλεγε, είναι δύσκολες. Αν και οι δύο πλευρές – ΕΕ και Βρετανία- θέλουν συμφωνία, υπάρχουν δύο θέματα στα οποία υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ωστόσο, σύμφωνα με την Μέι, η ΕΕ προσφέρει μόνο δύο επιλογές για τη μελλοντική οικονομική σχέση των δύο πλευρών. Η πρώτη επιλογή αφορά την τήρηση όλων των κανόνων της ΕΕ, δηλαδή να υπάρχει «ανεξέλεγκτη μετανάστευση από την ΕΕ» και καμία εμπορική συμφωνία με άλλες χώρες. Σύμφωνα με την Μέι, αυτό είναι «κοροϊδία» του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Η δεύτερη επιλογή προβλέπει μια βασική συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ανάμεσα στη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που παραμένει στην τελωνειακή ένωση, διαχωρισμένη μόνιμα από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. «Η Βόρεια Ιρλανδία είναι «αναπόσπαστο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου… κάτι που δεν θα συμφωνήσω ποτέ», διεμήνυσε. Η σημερινή δήλωση, που έγινε εκτάκτως, αποτυπώνει τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά και τη άτυπη σύνοδο, όταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες έβαλαν τέλος στις ελπίδες της για μια ευνοϊκή συμφωνία, ενόψει του Brexit.  Μάλιστα, οι «27» κράτησαν κοινή και σκληρή στάση απέναντι στη Μέι, καθώς αρνούνται να προβούν σε οποιαδήποτε παραχώρηση κυρίως στο ζήτημα των συνόρων της Ιρλανδίας και της Βορείου Ιρλανδίας. protothema.gr
***  Κωνσταντίνος Ε’ ο Κοπρώνυμος: Ο πρώτος ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ αυτοκράτορας… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κωνσταντίνος Ε’, υιός του ιδρυτή της Συριακής (ή Ισαυρικής) δυναστείας Λέοντος Γ’, ήλθε στον κόσμο το 718, το δεύτερο έτος της βασιλείας του πατέρα του και χρονιά απόκρουσης της…  τελευταίας μουσουλμανικής πολιορκίας της Κωνσταντινούπολης. Αν πιστέψουμε τις (καθόλου αντικειμενικές) εικονολατρικές πηγές, αφόδευσε στην κολυμβήθρα όταν βαπτιζόταν και πήρε το σατιρικό προσωνύμιο «κοπρώνυμος» ή «καβαλίνος».  Μάθετε τα πάντα για τη ζωή του μεγάλου αυτοκράτορα στο παρακάτω βίντεο: 


***  Προσπαθεί να τα μπαλώσει ο Ζάεφ! ΜΑΤΑΙΑ…

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ… o οποίος μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «Μακεδονίας είναι μόνο το κράτος της ΠΓΔΜ». «Η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Αυτή είναι η μόνη Μακεδονία και δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε», είχε πει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διπλωματική παρέμβαση από την Αθήνα, που εξέφρασε την ενόχλησή της για όσα είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα ο Ζάεφ να προχωρήσει σε αναδίπλωση των δηλώσεων του.
Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της αρχικής δήλωσης στο πρακτορείο ΜΙΑ, αντικαταστάθηκε η επίμαχη δήλωση Ζάεφ, με την εξής: «Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μέρος της Μακεδονίας βρίσκεται στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα της Μακεδονίας είναι η χώρα μας και κανένας δεν μπορεί αυτό να μας το αρνηθεί».
***  Για οπλοκατοχή στα κρατητήρια της Τρίπολης μέλη πολιτιστικού συλλόγου της Καλαμάτας 
Ένα δυσάρεστο και ατυχές, θα μπορούσαμε να πούμε, περιστατικό έχει ως αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου «Η Αγία Τριάδα» στο μεγάλο δρώμενο που διοργανώνεται για την επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς σήμερα.
Όπως πρώτο έγραψε το Arcadia Portal, μέλη του Συλλόγου που συμμετέχουν στο δρώμενο με την Άλωση, όπως συμμετείχαν και πέρυσι, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, κατά την επιστροφή τους στην Καλαμάτα, επειδή κατά τον έλεγχο του οχήματός τους διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους όπλα, δίχως να έχουν και τις απαραίτητες άδειες.
Με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, όπου πέρασαν τη νύχτα. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι και επέστρεψαν στην Καλαμάτα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συνάδελφοι της ιστοσελίδας Arcadia Portal με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έσπευσε κοντά στους συλληφθέντες, έγινε γνωστό ότι τα όπλα προέρχονται από δωρεές και βρίσκονται αρκετά χρόνια στην ιδιοκτησία του Συλλόγου.
Αυτό, ασφαλώς, δε δικαιολογεί το γεγονός ότι μεταφέρονται δίχως την απαραίτητη άδεια.
Πέραν αυτού, όμως, ο κ. Μαστραγγελόπουλος  προχώρησε σε δηλώσεις εναντίον του δημάρχου Δημήτρη Παυλή προσωπικά, καθώς δε στάθηκε στο πλευρό των συλληφθέντων, οι οποίοι πήγαν στην Τρίπολη για να συμμετάσχουν σε ένα δρώμενο κινούμενοι από αγάπη για τον πολιτισμό και μόνο, όπως είπε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι  στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης βρέθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βρεντάς, ο οποίος αναχώρησε ύστερα από ολιγόλεπτη επίσκεψη.
Ο κ. Μαστραγγελόπουλος, φανερά πικραμένος από το χειρισμό της Δημοτική Αρχής, δήλωσε ότι περίμενε περισσότερη υποστήριξη, καθώς τα μέλη του Συλλόγου του αφιλοκερδώς συμμετέχουν σε κάθε πολιτική εκδήλωση στη χώρα, και επισήμανε ότι περίμενε να είναι δίπλα στα μέλη του οι διοργανωτές της εκδήλωσης.
Μάλιστα, τόνισε ότι θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, οι οποίοι ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή και έστειλαν οι ίδιοι δικηγόρο για να καθοδηγήσει τους συλληφθέντες.
Τελικά, οι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστεψαν στην Καλαμάτα, ενώ ο εισαγγελέας είπε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί, ωστόσο δεν ορίστηκε δικάσιμος. Ο κ. Μαστραγγελόπουλος μας ανέφερε ότι ο Σύλλογος δε θα λάβει μέρος στα δρώμενα, καθώς η Δημοτική Αρχή δε στάθηκε στο πλευρό τους και είναι απογοητευμένοι από τους χειρισμούς κυρίως του δημάρχου, ο οποίος, όπως είπε, για ένα Σύλλογο που έχει έρθει στην πόλη του για να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση, θα έπρεπε να είχε δείξει περισσότερο ενδιαφέρον.
Ο πρόεδρος ευχήθηκε καλή επιτυχία στα χορευτικά συγκροτήματα της εκδήλωσης για τα οποία τρέφει απέραντο σεβασμό, όπως είπε. Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό αυτό πρέπει να αποτελέσει την αφορμή να υπάρχει ένας στοιχειώδης, έστω, έλεγχος των αντικειμένων που χρησιμοποιούνται σε μεγάλες εκδηλώσεις.  Η Αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος, τα όπλα, έξι τον αριθμό, δεν ήταν κυνηγετικά, αλλά λειτουργικά όπλα από δωρεές που χρησιμοποιούνται σε ανάλογες εκδηλώσεις. Μόνο ένα από αυτά γεμίζει από μπροστά και είναι μακρύκαννο, όπως τα παλιά όπλα. Όλα, επίσης, ήταν άσφαιρα. Βέβαια, όταν μεταφέρονται όπλα, πρέπει να συνοδεύονται και από τις απαραίτητες άδειες. Κι αυτό ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.
 Φώτο αρχείου 

***  Σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία, «απούσα» η κυβέρνηση στη Μεσσήνη 
Εντύπωση προκάλεσε η απουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από την τελετή υποδοχής της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη. Σε ερώτησή μας, πάντως, σε κεντρικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στη Μεσσηνία, μας δόθηκε η απάντηση ότι το γεγονός είναι τυχαίο και δε συντρέχει κάποιος λόγος ούτε έγινε και εσκεμμένα.
Η αλήθεια είναι ότι και από το «ρεπορτάζ» δεν προκύπτει λόγος απουσίας, αλλά καλό θα είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές, που δίνουν το «παρών» σε ανάλογες εκδηλώσεις σ’ όλη τη Μεσσηνία, να μην ξεχνούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού…
Αντιθέτως, πλήθος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας παραβρέθηκε στην υποδοχή της εικόνας. Ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι πολιτευτές του κόμματος Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στις προσεχείς εθνικές εκλογές, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης και Χρήστος Παναγόπουλος.  Κ. Γαζ.   

***  Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Καλαμάτας 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί αύριο Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου,  ως εξής:
-στην οδό Αρτέμιδος από τον κόμβο Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι Ευαγγελιστρίας και ως Κορδία (Γήπεδα), από 8.00 έως 11.00 το πρωί
-εκατέρωθεν των οδών Δημοσθένους και Θεμιστοκλέους στην Καλαμάτα, από 10.00 το πρωί έως 2.00 μετά το μεσημέρι.

***   Κάθειρξη 7 ετών σε θρασύ Ρομά που δε δίστασε να απειλήσει μάρτυρα 
«Αναίμακτο» ήλπιζε ότι θα ήταν το χθεσινό πέρασμά του από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας Ρομά με πλούσιο ποινικό μητρώο σε κλοπές, για πράξεις που είχε κάνει το 2011. Τελικά, όμως, είδε να ανοίγει η πόρτα των κρατητηρίων και όχι μόνο δεν το πίστεψε, αλλά στράφηκε με απειλές και κατά μάρτυρα.
Αρχικά επιχείρησε μέσω του δικηγόρου του να πάρει αναβολή και να μη δικασθεί η υπόθεση, όμως το δικαστήριο δε δέχτηκε τα αιτήματα και διέταξε την πρόοδο της δίκης.
 Τον πέταξε κάτω
Μάρτυρας κατέθεσε ότι το Δεκέμβριο του 2011, πηγαίνοντας στο σπίτι του, το οποίο βρισκόταν απέναντι από αυτό του πατέρα του, είδε ένα αυτοκίνητο να έχει σταματήσει περίεργα και να ενοχλεί. Μάλιστα, είχε κι ένα περίεργο χαρακτηριστικό: το πορτμπαγκάζ ήταν στυλωμένο με ένα ξύλο, ώστε να μην κλείνει η πόρτα του, αυτή να παραμένει ψηλά και έτσι να μη φαίνεται η πινακίδα κυκλοφορίας πάνω της
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε από το σπίτι του πατέρα του να βγαίνει ο κατηγορούμενος Ρομά και να φεύγει με το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε κάποιος άλλος. Όταν ανέβηκε στο σπίτι, βρήκε τον κατάκοιτο πατέρα του κάτω από το κρεβάτι, ο οποίος του είπε ότι ο Ρομά μπήκε στο σπίτι, τον τράβηξε και τον πέταξε κάτω, ενώ πήρε από το πουκάμισο 3.080 ευρώ που είχε.
 Απειλές
Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με κατάθεση άλλου μάρτυρα που διαβάσθηκε, ο κατηγορούμενος, που στη συνέχεια αναγνωρίσθηκε από το θύμα, έκλεψε σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης από τσάντα 83χρονης 1.500 ευρώ. Σε άλλο σπίτι αφαίρεσε από το παντελόνι του ιδιοκτήτη 3.000 ευρώ. Από το δικαστήριο επισημάνθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο κατηγορούμενος έχει αναγνωρισθεί από τα θύματα ως ο δράστης των κλοπών.
Στην απολογία του ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι δεν έχει κάνει καμία από αυτές τις κλοπές και πως έχει πάει φυλακή για όσες έχει διαπράξει.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 7 ετών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ διέταξε τους αστυνομικούς να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στη φυλακή.
Προς στιγμήν ο κατηγορούμενος φάνηκε να μην πιστεύει όσα συμβαίνουν, ενώ αμέσως μετά καταφέρθηκε απειλητικά εναντίον μάρτυρα, με το δικαστήριο να ακούει τις απειλές που εκτόξευσε.
Της Βίκυς Βετουλάκη   Φώτο αρχείου 

*** «Ειδική διαδρομή» η Φαρών σε ώρες αιχμής… 

Ως ο πιο επικίνδυνος δρόμος μέσα στην Καλαμάτα μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα η κεντρική «αρτηρία» της Φαρών σε ώρες αιχμής. «Διπλοπαρκαρίσματα», σε συνδυασμό με τις πολλές καθέτους οδούς, δημιουργούν καθημερινά επικίνδυνες συνθήκες και χαμηλή ορατότητα σ’ ένα δρόμο που πλέον χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Δυστυχώς, το καλοκαίρι θρηνήσαμε και ένα νέο άνθρωπο σ’ αυτό το δρόμο, ενώ λίγες ημέρες μετά ακόμα ένας νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά. Η κατάσταση, όπως βλέπουμε, όμως, και από τις χθεσινές φωτογραφίες, παραμένει σταθερά η ίδια…  Κ. Γαζ.

***  Πρόσληψη υπαλλήλων δίμηνης διάρκειας στο Δήμο Καλαμάτας 
Είκοσι πέντε υπάλληλοι δίμηνης υπηρεσίας θα προσληφθούν για τη Διεύθυνση Καθαριότητας Καλαμάτας, επειδή καθυστερεί η έκδοση των αποτελεσμάτων του σχετικού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Μέσω του διαγωνισμού αυτού ο Δήμος Καλαμάτας θα προσλάβει 48 άτομα ως μόνιμο προσωπικό και έχουν παρουσιαστεί μόνο 18 μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, λείπουν δηλαδή 30.
Προσλαμβάνονται, λοιπόν, 25 άτομα για δίμηνη εργασία, με την ελπίδα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της περιόδου απασχόλησής τους η διαδικασία του ΑΣΕΠ.
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

***  «Φαρμακερά βέλη» από Πέτρο Τατούλη και Ντίνα Νικολάκου χθες από τη Μεσσήνη 
Π. Τατούλης: «Έσπασα “ταμπού” και επιφυλάξεις που οργανωμένα συμφέροντα ήθελαν να προωθήσουν για να με εκβιάσουν»
 Nτ. Νικολάκου: «Είναι δυνατόν να γυρίσουμε πολλές δεκαετίες πίσω, στις Νομαρχίες, οι οποίες ήταν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης;»
 Με το τέλος της «δεξίωσης» που παρατέθηκε μετά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής, τόσο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης όσο και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου σχολίασαν τη συνάντηση που είχαν τα στελέχη της Ν.Δ. της «Νέας Πελοποννήσου» στα κεντρικά του κόμματος.
Αρχικά ο κ. Τατούλης σχολίασε την προχθεσινή συνάντηση τονίζοντας ότι είναι πάρα πολύ υπερήφανος από το ανυπότακτο πνεύμα και την ανιδιοτέλεια που επέδειξαν οι συνεργάτες του. Πρόσθεσε, δε, ότι το τελευταίο είναι ιδιαίτερο σημαντικό, καθώς το πολιτικό διακύβευμα των ημερών μας είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και πρέπει πάση θυσία να τηρηθεί η αυτονομία και η αυτοτέλεια των αυτοδιοικητικών θεσμών.
Εν συνεχεία ξεκαθάρισε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» ενωμένη, μακριά από προσωπικά συμφέροντα, υπερήφανη για το έργο της, θα είναι εκείνη που το Μάιο του 2019 θα επιλέξουν ξανά οι πολίτες της Πελοποννήσου, αναγνωρίζοντας το έργο και την εργατικότητά τους. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι έσπασαν «ταμπού» και επιφυλάξεις που οργανωμένα συμφέροντα ήθελαν να προωθήσουν για να τον εκβιάσουν. Επισήμανε, δε, ότι ουδέποτε εκβιάστηκε, ούτε στην προσωπική ούτε στην πολιτική του ζωή, και με μόνη υποστήριξή του τους πολίτες της Πελοποννήσου και τη μεγάλη δύναμη της κοινωνίας, δηλώνει «παρών» για να συνεχίσει το έργο του για την Πελοπόννησο.
Υπερήφανη για τη «Νέα Πελοπόννησο» δήλωσε και η στενή συνεργάτις του Πέτρου Τατούλη, αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη «Νέα Πελοπόννησο». Παράλληλα, εξήρε το πρόσωπο του περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι η ηγετική φυσιογνωμία του Πέτρου Τατούλη είναι αυτή που συγκεντρώνει δίπλα του τους άξιους συνεργάτες, «γυρίζοντας» την πλάτη ουσιαστικά στα κόμματα. Όπως σημείωσε, το εγχείρημα της «Νέας Πελοποννήσου» το 2010 πολλοί το προσπάθησαν αλλά λίγοι το κατάφεραν…
Εν συνεχεία η κα Νικολάκου άφησε σαφείς αιχμές κατά του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, «φωτογραφίζοντας» τον και χωρίς να τον κατονομάσει. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακούω δηλώσεις επίδοξων υποψήφιων περιφερειαρχών, που έχουν να κάνουν με την απόφασή τους αν θα είναι ή όχι υποψήφιοι περιφερειάρχες. Λέγεται σε αυτές τις δηλώσεις ότι “δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα, διότι πρέπει κάποιοι άλλοι να αποφασίσουν” ή “έχουμε ζητήσει κάποια προαπαιτούμενα”. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει προαπαιτούμενα. Ασχολούμαι πολλά χρόνια και με την πολιτική και με την αυτοδιοίκηση. Εγώ γνωρίζω ότι όταν κάποιος θέλει να κατέβει υποψήφιος, έχει σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα και με αυτό απευθύνεται στους πολίτες. Τι μπορεί να σημαίνει προαπαιτούμενα, τι μπορεί να σημαίνει χρίσμα, τι μπορεί να σημαίνει “κάποιοι άλλοι πρέπει να αποφασίσουν”; Αυτές οι λογικές είναι έξω από εμάς και το λέμε ξεκάθαρα. Στις επερχόμενες εκλογές, του Μαΐου του 2019, η “Νέα Πελοπόννησος” θα είναι απέναντι σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε βήματα πίσω, σε σχέση με την πολιτική αντίληψη για την αιρετή Περιφέρεια. Έχει ωριμάσει στην κοινωνία η περιφερειακή διακυβέρνηση, που σημαίνει δυνατή αυτοδιοίκηση, δυνατή Περιφέρεια, δυνατός Δήμος. Η Ελλάδα είναι σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι δυνατόν να γυρίσουμε πολλές δεκαετίες πίσω, στις Νομαρχίες, οι οποίες ήταν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης; Είμαστε, λοιπόν, απέναντι όχι σε πρόσωπα, αλλά απέναντι σε τέτοιες απόψεις, που με πολιτικό θράσος βλέπω να διατυπώνονται δημόσια το 2018».
Κλείνοντας τη δήλωσή της η κα Νικολάκου απέκλεισε κάθε σενάριο ενδιαφέροντός της είτε για το «ψηφοδέλτιο» του ΚΙΝΑΛ είτε για το Δήμο Καλαμάτας, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της «Νέας Πελοποννήσου», στον αγώνα που ήδη ξεκίνησε για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2019.
 Του Κώστα Γαζούλη

*** «Ανοιχτός Δήμος»: Ξένοι… στα ίδια έδρανα 
«Και μαζί… και χώρια» , Μανώλης Μάκαρης και παράταξη της μείζονος μειοψηφίας
 Αν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον εκ των προτέρων, αυτό σχετιζόταν με τη συμπεριφορά που θα είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, αλλά και ο (τυπικά) επικεφαλής της Μανώλης Μάκαρης. Αφορμή, όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες, με το «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων ένθεν κακείθεν.
Μάλιστα, για πρώτη φορά σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχαν και εκπρόσωποι του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», ίσως για να… υπερασπιστούν, αν παρουσιαζόταν ανάγκη, τον κ. Μάκαρη!
Σε κάθε περίπτωση, συμβολισμοί υπήρξαν. Πρώτα απ' όλα, στα έδρανα της πρώτης σειράς κάθονταν οι δημοτικοί σύμβουλοι που διαφωνούν με τον κ. Μάκαρη. Ο τελευταίος κάθισε πιο πίσω, ενώ αντάλλαξε χειραψία μόνο με τον (εορτάζοντα) δημοτικό σύμβουλο Στάθη Σταματόπουλο.
Στις παρεμβάσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι εκπροσωπήθηκαν χθες από τον Σταμάτη Μπεχράκη, ενώ ο κ. Μάκαρης στις δικές του δεν έκανε λεκτική αναφορά σε «παράταξη» ή «μείζονα μειοψηφία». Για παράδειγμα, στο θέμα με την κατάσταση των σχολικών υποδομών του Δήμου Καλαμάτας, έγιναν δύο ξεχωριστές παρεμβάσεις.
Πέραν της σημειολογίας, εκείνο που είναι πλέον βέβαιο είναι ότι οι δρόμοι των δύο πλευρών έχουν χωρίσει. Σε συζήτηση που είχαμε με τους δημοτικούς συμβούλους, μας τόνισαν ότι δεν μπορεί ο κ. Μάκαρης να είναι επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης στην οποία είναι ανεπιθύμητος.
Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξει κάθοδος στις εκλογές του 2019 για το Δήμο Καλαμάτας από τον «Ανοιχτό Δήμο - Ενεργοί Πολίτες», στον οποίο θα είναι επικεφαλής ο κ. Μάκαρης. Από εκεί και πέρα, πώς θα κινηθεί η ομάδα των έξι στις εκλογές είναι ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία από την πλευρά τους. Μπερδευτήκατε με τα παραπάνω; Πού να δείτε και τη συνέχεια…  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Χαρίτσης Vs Μπακογιάννη; 
Το Μεσσήνιο υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ως ένα από τα ονόματα που σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει απέναντι στη διαφαινόμενη υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη από την πλευρά της Ν.Δ., εμφανίζουν από χθες δημοσιεύματα αθηναϊκών Μέσων Ενημέρωσης.
Σύμφωνα με αυτά, στις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου γι’ αυτό το θέμα κυριάρχησαν τρεις απόψεις:
-Η πρώτη επιλογή έχει να κάνει με το δοκιμασμένο μοντέλο του 30αρη. Να επιλεγεί, δηλαδή, και γι’ αυτή την αναμέτρηση ένας νέος άνθρωπος, όπως είχε γίνει στο παρελθόν, δηλαδή το 2006 με τον Αλέξη Τσίπρα και το 2014 με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Ήδη γι’ αυτό το ρόλο έχουν ακουστεί τα ονόματα του Αλέξη Χαρίτση, της Έφης Αχτσιόγλου, του Δημήτρη Τζανακόπουλου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Κώστα Ζαχαριάδη, καθώς και του Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.
-Η δεύτερη επιλογή έχει να κάνει με τη διεύρυνση προς την Κεντροαριστερά με σκοπό ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να προσελκύσει και τους ψηφοφόρους του Γιώργου Καμίνη.
-Η τρίτη επιλογή είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να προέρχεται από το χώρο της λαϊκής δεξιάς.   Β.Β. 

***   Αλέξης Χαρίτσης: «Διαρκής και επίμονος ο αγώνας κατά της διαφθοράς» 
Διαρκή και επίμονο χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, τον αγώνα κατά της διαφθοράς και της αθέμιτης συναλλαγής στη δημόσια διοίκηση, μιλώντας στην εκδήλωση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με θέμα «Η Δημόσια Διοίκηση μέσα από το Ελεγκτικό Έργο του ΣΕΕΔΔ - Διαπιστώσεις, Προτάσεις, Προοπτικές».
Ο κ. Χαρίτσης εξήρε το έργο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που έχει καταξιωθεί, όπως υπογράμμισε, στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και των κρατικών λειτουργών, που συμμερίζονται, μαζί με την κυβέρνηση, την αγωνία για διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα στη δημόσια διοίκηση.
Επίσης, τόνισε ότι το υπουργείο δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην τήρηση της νομιμότητας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και γι’ αυτό με τον «Κλεισθένη Ι» συστάθηκαν 7  Αυτοτελείς Υπηρεσίες Εποπτείας ΟΤΑ, με επικεφαλής πτυχιούχους αυξημένων προσόντων, οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά να έχουν επαφή με κάποιον κλάδο του δικαίου και οι οποίοι περιβάλλονται από νομικούς αυξημένων προσόντων.
Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου για το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, με τον οποίο «σπάνε» νοοτροπίες και μηχανισμοί δεκαετιών και εξασφαλίζεται η αποπoκομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ενώ αναφέρθηκε και στη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων «ΙΡΙΔΑ», με το οποίο γίνεται εξοικονόμηση πόρων και χρόνου, που μπορούν, όπως τόνισε, να αξιοποιηθούν πολύ πιο δημιουργικά.

*** Ξεκίνησε το έργο των πεζοδρομίων εντός του περιμετρικού Καλαμάτας 
Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα αρχίσει ο ισόπεδος κόμβος Βέργας
Η συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη βελτίωση των δημόσιων υποδομών και, κατ’ επέκταση, στην ποιότητα ζωής των πολιτών είναι σημαντική, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.
«Πολλά έργα διαφορετικής κλίμακας», σημειώνεται, «εξελίσσονται σε όλη τη Μεσσηνία, είτε μικρά είτε μεγάλα, προγραμματισμένα φυσικά από αρκετό διάστημα, τα οποία βαίνουν προς ολοκλήρωση. Στο πλαίσιο αυτό, στην πόλη της Καλαμάτας ξεκίνησε με χρηματοδότηση και επίβλεψη από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ένα έργο, κυρίαρχο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που έχει ως στόχο την ασφάλεια των πεζών και την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
Ξεκίνησε το έργο των πεζοδρομίων εντός του περιμετρικού της Καλαμάτας, στη συμβολή με την οδό Λακωνικής και μέχρι τη διασταύρωση με Άνω Βέργα, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου τ.έ., - για να μη διαταραχθεί η ομαλή κυκλοφορία τους καλοκαιρινούς μήνες - θα ξεκινήσει και το έργο του ισόπεδου κόμβου Βέργας (Φωτεινή), προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, το οποίο έχει δημοπρατηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας και έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος.
Μετά την την απομάκρυνση φωτιστικών σωμάτων από τη ΔΕΗ, ξεκινούμε το χρήσιμο αυτό έργο.
Με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και σε συνεργασία με τον α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, αλλάζουμε τον τόπο μας».    

***  Από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» κερδίζει έργα και η Μεσσηνία 
Κατά 250 εκατομμύρια ευρώ αυξάνεται ο προϋπολογισμός στις προσκλήσεις έργων ύδρευσης και αποχέτευσης του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» από το υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο στη μεγάλη ζήτηση που συνάντησε από τους Δήμους όλης της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο προϋπολογισμό πρόκειται να ενταχθούν έργα και για Δήμους της Μεσσηνίας (Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης).
Όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Εσωτερικών Α. Χαρίτσης, «η μεγάλη ανταπόκριση εκ μέρους των Δήμων στο Πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” καταδεικνύει πλέον την αναμφισβήτητη σκοπιμότητα και σημασία του. Το αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, το Πρόγραμμα ενισχύει την “εργαλειοθήκη” των Δήμων για βασικά έργα υποδομών, στοχευμένα έργα μικρής κλίμακας, τα οποία είχαν μείνει επί χρόνια στο περιθώριο, παρά την αναγκαιότητά τους, σε καίριους τομείς με πολλαπλά οφέλη για το λαό και τις τοπικές κοινωνίες. Προχωρούμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και της επικάλυψης αρμοδιοτήτων.
Υλοποιούμε έργα υποδομών και αναπτύσσουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προσαρμοσμένα στις τοπικές ανάγκες, που έχουν αγκαλιαστεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών για δίκαιη ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής».
Ειδικότερα, στην Πρόσκληση «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση» προστίθενται 100 εκατομμύρια ευρώ, αυξάνοντας έτσι το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από 200 σε 300 εκατομμύρια ευρώ.
Στην Πρόσκληση «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης» προστίθενται 150 εκατομμύρια ευρώ, αυξάνοντας έτσι το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από 200 σε 350 εκατομμύρια ευρώ.
Ακολούθως, η ημερομηνία λήψης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων παρατείνεται έως την 14η Δεκεμβρίου 2018.
Από την πρώτη ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων, αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης προϋπολογισμού άνω των 300 εκατ. ευρώ. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εγκριθεί συνολικά έργα προϋπολογισμού 525.386.406,60 ευρώ για 310 Δήμους σε όλη την επικράτεια. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.

***   Το τάπερ εξπρές των ΚΤΕΛ και τα fake news 
Το γύρο του διαδικτύου, με πολλές αναδημοσιεύσεις, κάνει εδώ και μερικές μέρες η, δήθεν, είδηση ότι «η ΚΤΕΛ ΑΕ εγκαινιάζει τη νέα υπηρεσία Τάπερ Εξπρές, που επιτρέπει την αποστολή φαγητού σε όλη την Ελλάδα. Η νέα υπηρεσία θα δίνει τη δυνατότητα αποστολής συσκευασμένου φαγητού -τα γνωστά τάπερ- σε όλη την Ελλάδα σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, και αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά τους φοιτητές αλλά και τον οικογενειακό προϋπολογισμό».
Το θέμα, ωστόσο, είναι να ελέγχουμε και την πηγή ενός άρθρου, καθώς το συγκριμένο δημοσιεύτηκε στο «Βατράχι», ένα εξαιρετικό site, που όμως δημιουργεί ειδήσεις με πολλή φαντασία!
Αποτέλεσμα των αναδημοσιεύσεων ήταν να φανεί ως αληθής «η είδηση», με φοιτητές και γονείς να ετοιμάζονται για την ανταλλαγή τάπερ. Τελικά, θα μείνουν με τη χαρά…  Π.Μπ.

***  BOMBA ΑΣΑΝΖ (WikiLeaks)!«Είμαστε η τελευταία γενιά πολιτών που ζει ελεύθερα»… (BINTEO)

Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα, ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ παραχώρησε συνέντευξη σε ανεξάρτητο οργανισμό (World Ethical Data Forum) που δημοσιεύτηκε από το ρωσικό δίκτυο RT.   Ο Ασάνζ «φιλοξενείται» στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το 2012 οπότε και του παρασχέθηκε άσυλο, ενώ εκκρεμούν διεθνείς διώξεις εις βάρος του. Πρόσφατα, αποφασίστηκε η διακοπή των επικοινωνιών του με τον έξω κόσμο, παρά μόνο με τους δικηγόρους του, και αυτή του η εμφάνιση αποτελεί εξαίρεση.  Ο ιδρυτής του Wikileaks στη συνέντευξη αναφέρθηκε στο πώς οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν το «ανθρώπινο είδος», υπογραμμίζοντας ότι σύντομα η «παγκόσμια παρακολουθήση» θα είναι καθεστώς, από το οποίο δεν θα μπορεί να διαφύγει κανείς.
​«Σύντομα θα είναι αδύνατο για οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη να μην περιλαμβάνεται στις παγκόσμιες βάσεις δεδομένων που δημιουργούνται από κυβερνήσεις και άλλου τύπου οργανώσεις»«Σύντομα θα είναι αδύνατο για οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη να μην περιλαμβάνεται στις παγκόσμιες βάσεις δεδομένων που δημιουργούνται από κυβερνήσεις και άλλου τύπου οργανώσεις. Η γενιά που γεννιέται τώρα είναι η τελευταία ελεύθερη γενιά. Γεννιέσαι, και είτε αμέσως είτε μέσα σε έναν χρόνο γίνεσαι γνωστός παγκοσμίως. Η ταυτότητά σου, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, γίνεται γνωστή σε όλες τις παγκόσμιες «δυνάμεις», είτε ως αποτέλεσμα της επιλογής των γονιών σου που ανεβάζουν το όνομά σου και τις φωτογραφίες σου στο Facebook, είτε ως αποτέλεσμα των αιτήσεων σου για ασφαλιστική κάλυψη ή διαβατήριο. «Ένα μικρό παιδί σήμερα, κατά μία έννοια, θα πρέπει να διαπραγματευτεί τη σχέση του με τις βασικές παγκόσμιες δυνάμεις. Αυτό μας τοποθετεί σε πολύ διαφορετική θέση. Ελάχιστοι είναι οι τεχνικά ικανοί που μπορούν να επιλέξουν μια διαφορετική ζωή, μακριά από όλα αυτά, που να μπορούν να ζήσουν δηλαδή με τον δικό τους αποκλειστικά τρόπο. Μου μυρίζεται… ολοκληρωτισμός», υποστηρίζει στη συνέντευξή του.  «Ελάχιστοι είναι οι τεχνικά ικανοί που μπορούν να επιλέξουν μια διαφορετική ζωή, μακριά από όλα αυτά, που να μπορούν να ζήσουν δηλαδή με τον δικό τους αποκλειστικά τρόπο​»Αυτό συμβαίνει, κατά τον 47χρονο Αυστραλό, διότι «η δυνατότητα της συγκέντρωσης και επεξεργασίας πληροφοριών έχει εξελιχθεί ραγδαία, και θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο». «Το επόμενο βήμα έρχεται… Από την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στις μεγάλες βάσεις δεδομένων», εκτιμά. «Προσέξτε τι κάνουν η Google, το Baidu, η Amazon και το Facebook. Εκμαιεύουν τη γνώση της ανθρωπότητας, όπως την εκφράζουμε όταν επικοινωνούμε μεταξύ μας. Το κλασικό μοντέλο, αυτό που οι ακαδημαϊκοί αποκαλούν «καπιταλισμός παρακολούθησης», έχει αλλάξει πλέον».    »Πρόκειται για μια πολύ σημαντική και ραγδαία οικονομική αλλαγή που μεταβάλλει το κλασικό μοντέλο του «καπιταλισμού παρακολούθησης» σε αυτό που, δεν έχει ακόμα χαρακτηριστεί, ως το μοντέλο «Παρακολούθησης Τεχνητής Νοημοσύνης», εκτιμά. «Αυτό θα αντικαταστήσει όχι μόνο τους ενδιάμεσους τομείς -τα περισσότερα πράγματα που κάνει ο χρήστης στο διαδίκτυο είναι κατά μία έννοια μια πιο αποτελεσματική διαμεσολάβηση -αλλά θα καταλάβει επίσης τον τομέα των μεταφορών ή θα δημιουργήσει εντελώς νέους τομείς». 
Ο Τζούλιαν Ασάνζ προβλέπει ότι οι εχθροπραξίες στον κυβερνοχώρο «θα φτάσουν σε ένα σημείο καμπής, από τη στιγμή που η Τεχνητή Νοημοσύνη εξελιχθεί τόσο ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά (και αυτόματα) τις επιθέσεις των χάκερ».  ​«Δεν υπάρχουν σύνορα στο διαδίκτυο. Η απόσταση μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Ναϊρόμπι είναι 220 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Θα υπήρχε ποτέ ειρήνη σε ένα τέτοιο σενάριο;» «Δεν υπάρχουν σύνορα στο διαδίκτυο. Η απόσταση μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Ναϊρόμπι είναι 220 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Θα υπήρχε ποτέ ειρήνη σε ένα τέτοιο σενάριο;», αναρωτιέται.  »Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν βέβαια να δημιουργήσουν τα δικά τους «σύνορα», χρησιμοποιώντας την κρυπτογραφία, αλλά κι αυτά δεν μπορούν να μείνουν αλώβητα, ακόμα και από μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. »Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν αρκετά ισχυρά (διαδικτυακά) «σύνορα», που να μπορούν να διασφαλίσουν την ειρήνη και να αποτρέψουν τις συγκρούσεις. Έτσι, θα έχουμε πιο πολλές συγκρούσεις», καταλήγει o ιδρυτής των Wikileaks. Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στην αγγλική γλώσσα: 
 Ποιος είναι ο Τζούλιαν Ασάντζ                             Ο Τζούλιαν Πολ Ασάνζ, με καταγωγή από την Αυστραλία ακτιβιστής θεωρείται ως ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks το 2006, που προκάλεσε παγκόσμιο σάλο με τις αποκαλύψεις της.  Τo 2009 του απονεμήθηκε το βραβείο Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας, ενώ έχει βραβευθεί και από το βρετανικό περιοδικό Εconomist με το βραβείο Index on Censorship το 2008. Το 2010 σε ψηφοφορία του Βρετανικού περιοδικού New Statesman ψηφίστηκε στο νούμερο 23 ανάμεσα στα «50 πρόσωπα που επηρεάζουν περισσότερο τον Κόσμο το 2010». Την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε το βραβείο Σαμ Ανταμς, από την Sam Adams Associates for Integrity in Intelligence, μια ομάδα πρώην αξιωματικών της CIA σχετικά με την ακεραιότητα και την ηθική στον τομέα της πληροφοριοδότησης. Επίσης ψηφίστηκε από το περιοδικό Utne Reader ως ένας από τους «25 Οραματιστές που Αλλάζουν τον Κόσμο σας», ενώ η γαλλική εφημερίδα Le Monde τον ανακήρυξε «άνδρα της χρονιάς» για το 2010. Το 2010 υπήρξε ανάμεσα στους υποψήφιους για το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού Time για το 2010. To 2011 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Ειρήνης του Σίδνεϊ και το Δημοσιογραφικό βραβείο Μάρθα Γκέλχορν. Τον Αύγουστο του 2010 ξεκίνησε έρευνα εναντίον του στη Σουηδία με την κατηγορία πως είχε βιάσει μια γυναίκα στο Ένκοπινγκ. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιασμό, ενώ οι υποστηρικτές του θεωρούσαν πως υπήρξε θύμα συκοφάντησης λόγω του έργου των Wikileaks. Παράλληλα με την υπόθεση βιασμού, μετά την δημοσίευση  από το WikiLeaks περισσοτέρων των 251.000 διπλωματικών εγγράφων, 15.000 περίπου από τα οποία έφεραν την ένδειξη «απόρρητο», ο Γενικός Εισαγγελέας της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Ρόμπερτ ΜακΚλέλαντ ξεκίνησε έρευνες για τις δραστηριότητες του Ασάνζ στο διαδίκτυο. 
Ύστερα από την έκδοση του εντάλματος από την Interpol για την υπόθεση βιασμού, o Ασάνζ παραδόθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2010 στην Αστυνομία του Λονδίνου, ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού. Στη συνέχεια το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους, απορρίπτοντας την έφεση.  Στις 19 Ιουνίου του 2012 ο Ασάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο υποβάλλοντας αίτημα για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως η απόπειρα του να ζητήσει άσυλο σε ξένη πρεσβεία αποτελούσε παραβίαση των όρων της εγγύησής του και μπορούσε να επιφέρει σύλληψη. Στις 16 Αυγούστου 2012 ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνο ανακοίνωσε την απόφαση της χώρας να παραχωρήσει τελικά πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ, ο οποίος παρέμενε στους χώρους της πρεσβείας της χώρας στο Λονδίνο, υπό την απειλή της σύλληψής του. Το περασμένο καλοκαίρι αναπτύχθηκε η φημολογία ότι οι αρχές του Ισημερινού σκοπεύουν να άρουν το άσυλο στον Ασάνζ, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο.  zougla
***  Δείτε ποια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι η Νέα Δημοκρατία! ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ…

Πολλή μεγάλη συζήτηση έχει δημιουργήσει η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα της Νέας Δημοκρατίας με δηλώσεις της για το ζήτημα των μεταναστών.  Όπως διαβάζουμε από τον τοπικό, κι όχι μόνο, Τύπο η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας:  δέχεται πυρά λόγω του ότι δεν έχει αξιοποιηθεί το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Μάλιστα χθες έφτασαν στην Καβάλα 250 μετανάστες από την Μυτιλήνη με το σκάφος «Διαγόρας». Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα έκανε σχετικές δηλώσεις. 
Συγκεκριμένα είπε «το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση ανανέωσε το ψήφισμα που είχε κάνει πριν 2 χρόνια. Μακάρι όλη Ελλάδα να πάρει σε μετανάστες αυτό που της αναλογεί. Αλλά όλη η Ελλάδα. Και η Πελοπόννησος κι όχι να πληρώνει μόνο η βόρεια Ελλάδα το μάρμαρο. Από ‘κει και έπειτα, είμαστε η μοναδική δομή που είναι εντός του αστικού ιστού. Και εφόσον είναι εντός του αστικού ιστού πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Πρέπει να πάρουν τα ασυνόδευτα μέσα στην Καβάλα που δημιουργούν τα προβλήματα και πρέπει να μοιράσουν στις γειτονιές ανά δύο οικογένειες σε σπίτια για να μπορέσουν να ενταχθούν αυτοί οι άνθρωποι στον αστικό ιστό όπως εντάχθηκαν παλιότερα και οι Αλβανοί και όποιοι άλλοι ήρθαν. Βλέπουμε πόσο διαφορετικός είναι ο Νέος Ζυγός από την ένταξη των Αλβανών μέσα στην κοινωνία. Είπαμε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μοιραστούν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, στα δημοτικά και στα γυμνάσια. Όχι όλα μαζί σε ένα. Δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Από ‘κει κι έπειτα θα βρουν τη δημοτική Αρχή απέναντί τους. Να αδειάσει η Μόρια, είναι δίκαιο. Το μόνο που δεν με παρηγορεί είναι και να αδειάσει θα γεμίσει πάλι και θα ψάχνουν να βρουν που θα βάλουν τους επόμενους. Και δεύτερον, ας δουν τα αποτελέσματα αυτοί που πρότειναν και επέμεναν για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου και μιλάω για τους αλληλέγγυους, για τους βουλευτές που έλεγαν για 6 μήνες δεν χάλασε ο κόσμος. Όμως δεν είναι 6 μήνες και μακάρι κάποτε να τελειώσει ο πόλεμος και να γυρίσουν αυτοί οι άνθρωποι πίσω». (ΠΗΓΗ)    Άραγε έχει γίνει αντιληπτό τι ακριβώς ειπώθηκε;..
***   ΝΕΟ ΧΑΟΣ με το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ! ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ καταστάσεις…  
Περίπου ένα χρόνο μετά και ακόμη η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως – Πολλά είναι τα μηχανήματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα και καθυστερεί η εφαρμογή σε όλα τα ΜΜΜ – Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες μιας και το επόμενο διάστημα οι ουρές στα εκδοτήρια αναμένονται τεράστιες Την περασμένη Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στον σταθμό του Μετρό στην Αγία Παρασκευή έγιναν δοκιμές σε παλαιά μηχανήματα επικύρωσης των εισιτηρίων τα οποία είχαν αναβαθμιστεί. Ωστόσο, υπήρξαν πολλές αστοχίες. Ενδεικτικά είναι δυο συγκεκριμένα παραδείγματα. Το ένα αφορά εισιτήριο για το αεροδρόμιο το οποίο στοιχίζει δέκα ευρώ. Όταν κάποιος βάλει στο μηχάνημα ένα χαρτονόμισμα των δέκα ευρώ, το μηχάνημα του επιστρέφει το χαρτονόμισμα και πέντε κέρματα των 2 ευρώ χωρίς εισιτήριο. 
Σε μία άλλη συναλλαγή, πάλι με εισιτήριο αξίας δέκα ευρώ για αεροδρόμιο το μηχάνημα δεν εξέδωσε εισιτήριο, δεν επέστρεψε το χαρτονόμισμα και έδωσε μόνο μία απόδειξη. Την ίδια ώρα, η εταιρεία Αττικό Μετρό που προσπαθεί πάνω από ένα χρόνο να αναβαθμίσει τα μηχανήματα απαντάει ότι αφορά μόνο τα εισιτήρια για το αεροδρόμιο και πως αναμένεται να αλλάξει σύντομα. Ωστόσο, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει θέμα και πως η αναβάθμιση των 76 παλαιότερων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων καθυστέρησε και το κλείσιμο όλου του συστήματος στα Μέσα σταθερής τροχιάς.  Δείτε το βίντεο 

Τεράστιες ουρές στα εκδοτήρια 

Στο μεταξύ μεγάλες είναι οι ουρές στα εκδοτήρια. Όχι μόνο λόγω των φοιτητών που θα πρέπει να σπεύσουν στο σύνολό τους για να επεκτείνουν την ισχύ των καρτών τους αλλά και λόγω της υποχρεωτικής έκδοσης προσωποποιημένων καρτών για όσους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου δεν έχουν, αφού από την 1η Οκτωβρίου δεν θα πωλούνται πολλαπλά εισιτήρια Ath.ena Ticket μειωμένης τιμής.  Με επιστολή του προς τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει ήδη προειδοποιήσει για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί τις επόμενες εβδομάδες εξαιτίας και του μειωμένου αριθμού των ανοικτών εκδοτηρίων. Αυτή τη στιγμή, ανοικτά για έκδοση προσωποποιημένων καρτών είναι μόνο 5 εκδοτήρια του ΗΣΑΠ, 11 εκδοτήρια του Μετρό, 2 εκδοτήρια Τραμ και 2 εκδοτήρια λεωφορείων. Το αλαλούμ αναμένεται να συνεχιστεί και τον Οκτώβριο καθώς είναι ο μήνας που εγγράφονται στις σχολές τους οι πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι θα χρειαστούν να εκδώσουν και προσωποποιημένες κάρτες για να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν και η λογική λέει πως ο ΟΑΣΑ θα έπρεπε να συνεργαστεί με όλα τα Πανεπιστήμια της Αττικής ώστε η έκδοση των καρτών (για όσους δεν έχουν ήδη και επιθυμούν να εκδώσουν) να γίνεται μέσα στις σχολές παράλληλα με την εγγραφή (ή έστω να προωθηθεί μέσω ενημερωτικού υλικού η online έκδοσή τους), αυτό παραμένει μάλλον επιστημονική φαντασία για τους υπεύθυνους. newsit Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ και athenstransport
*** Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας: On Tour… προς τη Χαλκιδική 
Στις 10 και 12 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί στη Χαλκιδική το Σχολείο Τουρισμού OnTour. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας. 
Στόχος είναι να «εξοπλίσει» τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένους ομιλητές, οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα.
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour Χαλκιδικής θα φέρει κοντά την τοπική κοινωνία και θα ενισχύσει την υλοποίηση συνεργιών, αναδεικνύοντας τις αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού. Απευθύνεται σε όλους που άμεσα ή έμμεσα απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της Χαλκιδικής, καθώς και της ευρύτερης περιοχής.
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν έως και 300 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το διεθνές πανεπιστήμιο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Υπενθυμίζεται ότι το Σχολείο Τουρισμού On Tour έχει ήδη επισκεφτεί τέσσερις προορισμούς (Πόρος, Όλυμπος, Β. Σποράδες και Χίος) και έχουν συμμετάσχει περίπου 670 άτομα.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, μέσω του τοπικού εκπροσώπου του, Γρηγόριου Τάσιου, α’ αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, ενώ τελεί υπό την ακαδημαϊκή αιγίδα του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εθνικοί υποστηρικτές είναι η Aegean, η Communication Effect, και η Ε-Survey.
Η πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, ενώ η δεύτερη στο Pomegranate Wellness Spa Hotel. Οι συμμετέχοντες της δεύτερης μέρας, μάλιστα, θα έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν, με λεωφορεία, από και προς τις περιοχές της Κασσανδρείας και της Νικήτης.

***  Οι ποδηλατόδρομοι επεκτείνονται, αλλά… 
Όσο περνά ο καιρός, όλο και επεκτείνεται το δίκτυο ποδηλατόδρομων στην Καλαμάτα. Παράλληλα, αυξάνεται και ο κόσμος που χρησιμοποιεί ποδήλατα.
Έτσι, λοιπόν, καλό θα είναι η Δημοτική Αρχή να το λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της και να κάνει το αυτονόητο: να δημιουργήσει νέες θέσεις για τα ποδήλατα.
Αποτελεί καθημερινό φαινόμενο τα δέντρα και οι κολώνες της πλατείας να είναι γεμάτες ποδήλατα. Και δε φταίνε οι ποδηλάτες, αλλά η έλλειψη θέσεων στα προκαθορισμένα για αυτό το λόγο σημεία.  Π.Μπ. 





***  «Λαϊκή Συσπείρωση»: Ερωτήσεις- παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για ορισμένα σοβαρά τοπικά ζητήματα 
Ο λαός μπορεί να εμπιστευτεί την εναλλακτική πρόταση
του ΚΚΕ τόσο για τα «μικρά» όσο και για τα «μεγάλα»
 Το προηγούμενο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο με μια σειρά ερωτήσεων-παρεμβάσεων αναδείξαμε ορισμένα μόνο ζητήματα που αφορούν λαϊκά προβλήματα. Αυτά τα λεγόμενα «μικρά» ζητήματα απασχολούν πολύ κόσμο, επηρεάζουν ποικιλότροπα τις λαϊκές οικογένειες και τη νεολαία του Δήμου μας. Είναι παρεμβάσεις που για διάφορούς λόγους δε φαίνονται στα ΜΜΕ και δε γίνονται ιδιαίτερα γνωστές.
Σκοπός μας, μέσα και έξω κυρίως από το Δ.Σ., είναι η προώθηση και η λύση τέτοιων θεμάτων στο μέτρο που μπορούμε να βοηθήσουμε. Παράλληλα με αυτά τα ζητήματα θέσαμε ιδιαίτερα τα ζητήματα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων από τους Δήμους, τα αντιπλημμυρικά έργα, την αντιπυρική προστασία με σειρά προτάσεων, της φορολογίας κ.λπ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:
•Σε πολλά Δ.Σ. έχουμε θέσει το μεγάλο πρόβλημα των αγροτικών δρόμων (συγκεκριμένα και ονομαστικά μάλιστα πολλές φορές) στους πρώην Δήμους Θουρίας-Άριος-Αρφαρών που είναι σε κακή κατάσταση, η οποία επιδεινώθηκε με τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη 2016. Δύο χρόνια μετά σε πολλά σημεία δεν έχει γίνει τίποτα.
•Για τη Θουρία ρωτήσαμε για την κατάσταση της παιδικής χαράς που δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, για τα σκέπαστρα στην πλατεία που είναι σε άθλια κατάσταση. Ένα μήνα μετά έγιναν παρεμβάσεις, ιδιαίτερα στα σκέπαστρα της πλατείας.
•Για το δρόμο που οδηγεί στην Αλαγονία, όπου τα χορτάρια σχεδόν τον έχουν πνίξει, μια κατάσταση επικίνδυνη τόσο για την οδήγηση και την περίπτωση τρακαρίσματος όσο και για πυρκαγιά. Μετά την ερώτησή μας καθαρίστηκε, αλλά όχι ολόκληρος και όχι όπως θα έπρεπε.
•Ύστερα από συνεχείς αναφορές δικές μας καθαρίστηκε ο χώρος στο Φραγκοπήγαδο κοντά στο 7ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας και θα δημιουργηθεί παιδική χαρά και χώροι αθλητισμού. Όμως, καθυστερεί σε επικίνδυνο βαθμό η δημιουργία τους. Τους μήνες του καλοκαιριού δεν έγινε σχεδόν τίποτα.
•Την κατάσταση του αλσύλλιου στο Πάρκου του Αλμυρού την έχουμε θέσει επανειλημμένα. Χρειάζεται καθαρισμό, αναβάθμιση και μπορεί να γίνει ένας από τους πιο όμορφους χώρους του Δήμου, που θα αξιοποιείται ποικιλόμορφα από το λαό και τη νεολαία. Τώρα, έπειτα από πολύ καιρό βρέθηκε τρόπος να καθαριστεί με την προγραμματική σύμβαση Δήμου και Δασαρχείου.
•Επίσης για το Πάρκο του Λιμενικού που χρησιμοποιείται μόνο από την ΚΝΕ, που διοργανώνει το Φεστιβάλ της κάθε χρόνο. Πρόκειται για ένα χώρο παρατημένο, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε συνέχεια με το διπλανό πάρκο. Ουσιαστικά, δεν έχει γίνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για το συγκεκριμένο πάρκο.
•Ακόμα θέσαμε το μεγάλο ζήτημα ότι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής δεν υπάρχει παιδική χαρά και ελεύθερος χώρος για τα παιδιά, και όχι μόνο. Ζητήσαμε να δοθεί αναβαθμισμένος και σύγχρονος ο χώρος (οικόπεδο) μεταξύ νεκροταφείου και Αγίας Παρασκευής που χρησιμοποιούνταν παλιότερα από τους κατοίκους της περιοχής και έφραξε η εκκλησία. Υπήρξε δημόσια δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι θα το προχωρήσει το επόμενο διάστημα, πράγμα που μένει να το δούμε στην πράξη. Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να πιέσουν προς μια γρήγορή επίλυση του συγκεκριμένου πολύ σοβαρού ζητήματος μέσα από φορείς, σωματεία, συλλογή υπογραφών κ.λπ.
•Την ίδια ώρα με όλα αυτά ο Δήμος συνεχίζει τη χρηματοδότηση για ανέγερση της Αγίας Αικατερίνης (μέσω της επιχορήγησης των πολιτιστικών της εκδηλώσεων!), ύψους 30.000 ευρώ! Πρόκειται για μια προκλητική επιχορήγηση ψηφοθηρίας και ανταλλαγμάτων, αφού ο Δήμος δεν έχει καμία δουλειά να επιχορηγεί την πλούσια εκκλησία, που διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, έχει πολλές φοροαπαλλαγές παράλληλα με τη δημόσια μισθοδοσία των κληρικών. Δεν είναι θέμα ούτε πίστης ούτε ιδεολογίας, αλλά ο καθένας έχει το δικό του χώρο άσκησης εξουσίας και διαχείρισης και σίγουρα η συγκεκριμένη επιχορήγηση είναι εκτός των πλαισίων ενός Δήμου που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
•Επίσης, εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την ασφάλεια του νέου ανοιχτού ποδηλατόδρομου, ιδιαίτερα στα σημεία που τέμνεται με τη Λυκούργου και της Μακεδονίας. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν νέα σήματα κυκλοφορία που θα τον καθιστούν ασφαλή.
Την ίδια ώρα με όλα αυτά η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη φορμπηχτική πολιτική με τη διατήρηση των δημοτικών τελών, το κυνηγητό από τη Δημοτική Αστυνομία για κλήσεις και έσοδα, καθώς και το κατέβασμα των αφισών του ΚΚΕ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κυβέρνηση, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων σε όλα: στη χρηματοδότηση της ΤΑ, στις προσλήψεις, στους παιδικούς σταθμούς, στις προτεραιότητες των έργων κ.ά. Παρά τις εκατέρωθεν κορώνες και φραστικές αντιπαραθέσεις ακολουθούν την ίδια πολιτική που ματώνει τις λαϊκές οικογένειες.
Ο λαός μπορεί να εμπιστευτεί την εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ τόσο για τα «μικρά» όσο και για τα «μεγάλα». Είναι εγγύηση αγώνα για όλα τα λαϊκά ζητήματα και για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης –οικονομίας, όπου ο λαός θα είναι αφέντης στον τόπο του.  Του Δημήτρη Οικονομάκου   Επικεφαλής -Δημοτικού συμβούλου

***   Ημέρα ακρόασης πολιτών για αστυνομικά ζητήματα μια φορά το μήνα: «Τα παράπονά σας στην… Τρίπολη» 
Και στην περιφέρεια επεκτείνεται με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, η «ημέρα ακρόασης των πολιτών», που καθιερώθηκε πρόσφατα.
Το μέτρο θα εφαρμοσθεί και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου οι πολίτες όλων των νομών, όταν θα θέλουν να εκφράσουν παράπονο ή καταγγελία, θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού και να πηγαίνουν στην Τρίπολη, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Τουλάχιστον για τώρα στην αρχή, καθώς εκτιμάται ότι στη συνέχεια θα εφαρμοσθεί το μέτρο και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις.
 Στην Τρίπολη
Στόχος είναι να αποκεντρωθεί ο θεσμός της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», ώστε να εξασφαλιστεί και σε περιφερειακό επίπεδο η δια ζώσης επικοινωνία πολιτών και διοίκησης του Σώματος. Γι’ αυτό συγκροτούνται τετραμελείς επιτροπές αξιωματικών σε κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, οι οποίες θα δέχονται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν θέματα που τους απασχολούν.
Όσον αφορά στη σύνθεση των επιτροπών, χρέη προέδρου θα ασκεί ο ανώτερος ή αρχαιότερος αξιωματικός που υπηρετεί στο Επιτελείο, μετά το γενικό αστυνομικό διευθυντή, ενώ ως μέλη θα μετέχουν οι τμηματάρχες των οικείων τμημάτων, ανάλογα την περιοχή που τίθεται το αίτημα από τον εκάστοτε πολίτη.
 Τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα
Η «ημέρα ακρόασης των πολιτών» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 14.00 έως 22.00.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα, δε, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τον τόπο που θα γίνονται δεκτοί οι πολίτες προς ακρόαση, καθώς και για τον τρόπο και το χρόνο υποβολής των σχετικών αιτημάτων.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Ημέρα ακρόασης πολιτών για αστυνομικά ζητήματα μια φορά το μήνα: «Τα παράπονά σας στην… Τρίπολη» 
Και στην περιφέρεια επεκτείνεται με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, η «ημέρα ακρόασης των πολιτών», που καθιερώθηκε πρόσφατα.
Το μέτρο θα εφαρμοσθεί και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου οι πολίτες όλων των νομών, όταν θα θέλουν να εκφράσουν παράπονο ή καταγγελία, θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού και να πηγαίνουν στην Τρίπολη, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Τουλάχιστον για τώρα στην αρχή, καθώς εκτιμάται ότι στη συνέχεια θα εφαρμοσθεί το μέτρο και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις.
 Στην Τρίπολη
Στόχος είναι να αποκεντρωθεί ο θεσμός της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», ώστε να εξασφαλιστεί και σε περιφερειακό επίπεδο η δια ζώσης επικοινωνία πολιτών και διοίκησης του Σώματος. Γι’ αυτό συγκροτούνται τετραμελείς επιτροπές αξιωματικών σε κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, οι οποίες θα δέχονται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν θέματα που τους απασχολούν.
Όσον αφορά στη σύνθεση των επιτροπών, χρέη προέδρου θα ασκεί ο ανώτερος ή αρχαιότερος αξιωματικός που υπηρετεί στο Επιτελείο, μετά το γενικό αστυνομικό διευθυντή, ενώ ως μέλη θα μετέχουν οι τμηματάρχες των οικείων τμημάτων, ανάλογα την περιοχή που τίθεται το αίτημα από τον εκάστοτε πολίτη.
  Τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα
Η «ημέρα ακρόασης των πολιτών» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 14.00 έως 22.00.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα, δε, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τον τόπο που θα γίνονται δεκτοί οι πολίτες προς ακρόαση, καθώς και για τον τρόπο και το χρόνο υποβολής των σχετικών αιτημάτων. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: «Ο εκσυγχρονισμός τους είναι για τη βιτρίνα» 
Είμαστε υπέρ της τεχνολογίας και της εξέλιξης και χαιρετίζουμε την αγορά των τεσσάρων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Θεωρούμε, όμως, την όλη σκηνοθεσία που στήθηκε για την παρουσίαση της παραλαβής τους, υπερβολική.
Γιατί, όπως σε όλα τα έργα του Δήμου, έτσι και της ΔΕΥΑΚ, οι προτεραιότητες καθορίζονται για τη βιτρίνα, αποκρύπτοντας τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε εξοπλισμό και σε προσωπικό.
Η έλλειψη σχεδιασμού με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Υπηρεσίας έχει οδηγήσει στην προτεραιότητα προβολής έργων βιτρίνας.
Προτεραιότητες για μας είναι:
-Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
-Αγορά εξοπλισμού με προτεραιότητα την προμήθεια ενός  σύγχρονου αποφρακτικού μηχανήματος, στελεχωμένο με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να γίνεται η τακτική συντήρηση των δικτύων αποχέτευσης και να μπορεί να προλαβαίνει τις αποφράξεις του βουλωμένου δικτύου αποχέτευσης
-Την αγορά νέων φορτηγών και σκαπτικού μηχανήματος στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό για να γίνεται η τακτική συντήρηση των δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης και ομβρίων, καθώς και οι νέες συνδέσεις και οι αποκαταστάσεις βλαβών, που μέχρι σήμερα δίνονται σε εργολάβους λόγω έλλειψης προσωπικού.
Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω τα έχουμε καταθέσει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
Έτσι εμείς αντιλαμβανόμαστε τον εκσυγχρονισμό που έχει ουσία.
Ο εκσυγχρονισμός τους είναι για τη βιτρίνα κι εξυπηρετεί τις προεκλογικές ανάγκες προβολής των διοικούντων, δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες των εργαζομένων και των δημοτών της πόλης.

***  112 θέσεις, 86.200 ευρώ «ζεστό» χρήμα στο ταμείο του Δήμου Τριφυλίας από το πανηγύρι 
«Ζεστό» χρήμα ύψους περίπου 86.200 ευρώ μπήκε στο ταμείο του Δήμου Τριφυλίας από τη μεγάλη εμποροπανήγυρη Κυπαρισσίας που λειτούργησε από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Οι θέσεις που παραχωρήθηκαν σε εμπόρους και μικροπωλητές και λειτούργησαν στο πανηγύρι ήταν, τελικά, εκατόν δώδεκα (112), ενώ ενδιαφέρον - με αιτήσεις που υπεβλήθησαν - είχαν εκδηλώσει εκατόν δέκα τέσσερις, εκ των οποίων, ωστόσο, δύο δε συμμετείχαν. Στο οικοδομικό τετράγωνο 111 που βρίσκεται στην πολεοδομική ενότητα ΠΕ3, επί της οδού Ναυαρίνου απέναντι από την Εκκλησία Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, εγκαταστάθηκε και λειτούργησε Λούνα – Παρκ για την ψυχαγωγία των επισκεπτών.
Η χωροθεσία πάγκων και τραπεζοκαθισμάτων για χορήγηση εδεσμάτων - ποτών και τροφίμων στους επισκέπτες (σ.σ. ψησταριές) ορίστηκε και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου και Λειτουργίας της Εμποροπανήγυρις προς την έξοδο που πανηγυριού προς τα Φιλιατρά, στο τετράγωνο με τη «χλωρακιά», κάτω από την πλατεία Απόδημου Ελληνισμού. Εκεί λειτούργησαν εννέα υπαίθριες ψησταριές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του πανηγυριού επικράτησε απόλυτη νομιμότητα και ευταξία χάρις στις κοπιώδεις προσπάθειες των μελών της Επιτροπής! Τονίζεται ότι τα έσοδα από τις θέσεις εμπόρων – μικροπωλητών και ψησταριών ανέρχονται σε 67.100 ευρώ, αυξημένα κατά 3.000 ευρώ περίπου από πέρυσι, ενώ από το Λούνα – Παρκ σε 19.100 ευρώ, αυξημένα κατά 10.000 ευρώ.
Δηλαδή, ο Δήμος Τριφυλίας εισέπραξε συνολικά, όπως αναφέραμε και αρχικά, περίπου 86.200 ευρώ, ποσό κατά 13.000 ευρώ περίπου αυξημένο συγκριτικά με πέρυσι! Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Αφιέρωμα - συναυλία σήμερα για επέτειο Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας 
Αφιέρωμα - συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας στο πλαίσιο της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σήμερα Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Στη διάρκειά της θα ακουστούν δεκατρία αστικά τραγούδια Ρεθυμνίων και Μικρασιατών του Μεσοπολέμου, πλαισιωμένα από τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας, υπό την καθοδήγηση της Γεωργίας Ψαραδέλλη  και τον αφηγηματικό λόγο γραμμένο από τον Τάσο Μπουκουβάλα.
Παράλληλα, η ζωγράφος Ιωάννα Μιχοπούλου θα χρωματίσει τα τραγούδια και το λόγο, ώστε να μεταφερθούμε νοερά μέσα σε ένα από τα δεκάδες  προσφυγικά σπίτια που με αγώνες και θυσίες στήθηκαν από την αρχή για να στεγάσουν τις οικογένειες των Μικρασιατών, αλλά και το μεράκι τους για ζωή και δημιουργία.
Η εκδήλωση διεξάγεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας και τη «Φάρις».

***  Το αιματοκύλισμα στο Κοπανάκι με 5 τραυματίες αναβιώνει από χθες στο ΜΟΔ Καλαμάτας 
Από τις καραμπίνες δυο αδελφών Ρομά
 Μόνο από τύχη δε σκόρπισαν το θάνατο δύο αδέλφια Ρομά, πέρυσι τον Οκτώβριο στο Κοπανάκι, όταν έπειτα από διαπληκτισμό επέστρεψαν σε ταβέρνα του χωριού με καραμπίνες και άρχισαν να πυροβολούν με εννιάβολα φυσίγγια. Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά, με ορισμένους από αυτούς ακόμα και σήμερα να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, όπως ένας αλλοδαπός που έχασε το μάτι του και ένας Έλληνας με κινητικά προβλήματα στα πόδια.
Χθες τα δύο αδέλφια, 30 και 33 ετών, που τότε ζούσαν μόνιμα στο Κοπανάκι, κάθισαν στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας, κατηγορούμενα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσα κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Οι περιγραφές των θυμάτων και των αυτοπτών μαρτύρων κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία συγκλόνισαν για την ωμότητα με την οποία πυροβολούσαν οι δύο δράστες, και είναι θαύμα πως δεν υπήρξε νεκρός, καθώς εντός του μαγαζιού υπήρχαν ακόμα και ανήλικα παιδιά, διότι ήταν η μέρα που στο Κοπανάκι διενεργείται η λαϊκή αγορά και η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι μεγάλη.
Η διαδικασία χθες κύλησε με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, ενώ νωρίς το απόγευμα διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και θα συνεχισθεί την Τετάρτη 26 του μήνα.
Οι ισχυρισμοί από την πλευρά της υπεράσπισης κατατείνουν στο ότι ο ένας δράστης δέχτηκε επίθεση από συγκεκριμένα άτομα, καθώς και ότι τον ξυλοκόπησαν.
 Ο διαπληκτισμός
Ένας από τους βασικούς μάρτυρες χθες, που έζησε όλο τον εφιάλτη εκείνης της ημέρας και από τύχη δεν τραυματίσθηκε, ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Όπως περιέγραψε, ο 30χρονος τσιγγάνος είχε πάει στο μαγαζί του μαζί με ομοφύλους τους και βρίσκονταν εκεί περίπου μία ώρα. Κάποια στιγμή, γύρω στις 5.00 το απόγευμα, πήγε στον ψήστη του καταστήματος και ξεκίνησε διαπληκτισμός, ενώ παρενέβησαν ο ίδιος με το σερβιτόρο του.
Λίγο αργότερα ο ψήστης ισχυρίσθηκε ότι ο 30χρονος χωρίς αιτία τον προσέγγισε και τον προκαλούσε, ενώ αυτός του ζήτησε να φύγει. Από την πλευρά της, η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι η φράση του ψήστη «ρε γύφτο, τι φωνάζεις; Θα μας διώξεις τους πελάτες», ήταν αυτή που πυροδότησε το διαπληκτισμό.
Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με το σερβιτόρο έβγαλαν τον 30χρονο Ρομά από το μαγαζί, χωρίς να τον πειράξουν όπως κατέθεσε ο πρώτος, ενώ κατά την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, τον χτύπησαν.
Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο ιδιοκτήτης είπε ότι εκείνη τη στιγμή ειδοποίησε και την Αστυνομία, ενημερώνοντάς την για το διαπληκτισμό που σημειώθηκε, όμως, όπως τόνισε, η Αστυνομία άργησε πάρα πολύ. Τελικά, αφού έγιναν επανειλημμένα τηλεφωνήματα, έφτασε μετά τους πυροβολισμούς και αφού είχε φτάσει το ασθενοφόρο και έπαιρνε τραυματίες.
kopanaki mod 1.jpg
 Γύρισε με καραμπίνα
Ο 30χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του, ένα μαύρο BMW και έφυγε. Δέκα λεπτά μετά, όμως, ο ιδιοκτήτης περιέγραψε ότι είδε το αυτοκίνητο να επιστρέφει με σπινιαρίσματα. Σταμάτησε 20-30 μέτρα μπροστά από το μαγαζί και ο 30χρονος βγήκε κρατώντας μια καραμπίνα. Ο ιδιοκτήτης, όπως κατέθεσε, φώναξε στους θαμώνες να μπουν και να κατευθυνθούν στην κουζίνα για να φύγουν από την πίσω πόρτα. Και ο ίδιος κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του καταστήματος και κράτησε την πόρτα κλειστή για να αποτρέψει τον 30χρονο να μπει με την καραμπίνα, αλλά και να δώσει χρόνο στον κόσμο να φύγει, καθώς στο χώρο βρισκόταν και ένα κοριτσάκι 6-7 ετών. Περιέγραψε πως όταν πέρασε το κατώφλι του μαγαζιού άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό, ο οποίος τότε θεώρησε ότι είναι στον αέρα, αλλά όταν ηρέμησαν τα πράγματα, είδε πως ήταν προς το τραπέζι που καθόταν ένας 34χρονος αλλοδαπός από το Σιδηρόκαστρο, ο οποίος και τραυματίσθηκε.
Ακολούθως, ο δράστης έφτασε στην πόρτα και με την κάννη του όπλου, όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, χτυπούσε την τζαμαρία, ζητώντας του να ανοίξει. Ο ιδιοκτήτης είπε ότι προσπαθούσε να τον ηρεμήσει και συνειδητοποίησε ότι από την κάννη του όπλου τον χώριζε μόνο το γυαλί της πόρτας, όταν κάποιος του φώναξε «φύγε, θα σε σκοτώσει».
Τότε άρχισε να τρέχει προς τα πίσω του μαγαζιού και άκουσε πυροβολισμό και τζάμια να σπάνε, ενώ ακολούθησε και δεύτερος πυροβολισμός μέσα στο μαγαζί.
 Και δεύτερος με καραμπίνα
Ο ιδιοκτήτης περιέγραψε ότι βγήκε από την πίσω πλευρά και κάνοντας το γύρο προσπάθησε να δει μπροστά τι γίνεται. Ο δράστης με τους δύο πυροβολισμούς είχε ήδη τραυματίσει έναν 44χρονο από το Κοπανάκι, έναν 63χρονο από τον Αετό και έναν 33χρονο αλλοδαπό από το Δώριο. Ταυτόχρονα, όμως, άλλοι παρευρισκόμενοι είχαν καταφέρει να πέσουν πάνω στον 30χρονο και να του πάρουν την καραμπίνα. Τον είχαν πετάξει στο έδαφος και φώναξαν στον ιδιοκτήτη να φέρει σκοινί για να τον δέσουν. Όπως περιέγραψε, όμως, δεν πρόλαβε, γιατί τότε είδαν να φτάνει με σπινιαρίσματα ένα γκρι passat και να καταβαίνει ο 33χρονος αδελφός του δράστη, επίσης κρατώντας μια καραμπίνα.
Τότε όλοι σκόρπισαν αφήνοντας ελεύθερο τον 30χρονο Ρομά που είχαν μόλις αφοπλίσει. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, όπως είπε, δεν πρόλαβε να μπει στο δικό του μαγαζί και μπήκε σε διπλανό. Άκουσε πυροβολισμό και είδε έναν άντρα να πέφτει χτυπημένος στο δρόμο, ενώ μετά άκουσε και δεύτερο πυροβολισμό.
Διαπίστωσε, δε, ότι στο δρόμο χτυπημένος ήταν ένας 63χρονος από το Κοπανάκι, ενώ ο γιος του, που βρισκόταν εκεί, έτρεξε να προσφέρει βοήθεια στον πατέρα του. Μαζί του έτρεξαν κι άλλοι, ενώ αφόπλισαν και το δεύτερο δράστη.
 «Πάτησε» με το αυτοκίνητο τον αδελφό του
Ο πρώτος, όμως, εκμεταλλεύθηκε όλο αυτό το χρόνο, μπήκε στο αυτοκίνητό του και άρχισε να κινείται επικίνδυνα, ενώ σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη, προσπαθούσε να χτυπήσει όποιον μπορούσε με το αυτοκίνητο και ιδιαίτερα το γιο του ανθρώπου που είχαν τραυματίσει και βρισκόταν στο δρόμο αιμόφυρτος.
Τελικά, καρφώθηκε με το αυτοκίνητο σε παρακείμενη μάντρα, ενώ στην προσπάθειά του να κάνει όπισθεν για να ξεκολλήσει το όχημα, κάνοντας μπρος-πίσω πάτησε δύο φορές τον αδελφό του που ήταν από πίσω. Όταν κατάλαβε τι έκανε, κατέβηκε, έβαλε τον αδελφό του αιμόφυρτο στο αυτοκίνητο και έφυγε.
Οι μάρτυρες και θύματα κατέθεσαν ότι ο 30χρονος δράστης είχε πιει κρασί όταν ήταν στο μαγαζί, αλλά δεν ήταν μεθυσμένος και πως δεν υπήρξε ξυλοδαρμός του στην αρχή του επεισοδίου.
Αδελφός των κατηγορούμενων κατέθεσε στη συνέχεια ότι ο πατέρας του ιδιοκτήτη του καταστήματος δεν άφηνε τον 30χρονο αδελφό του να στήσει παράγκα για να πουλήσει και είχαν κόντρες.
Εκείνη την ημέρα είπε ότι τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι ο αδελφός του τσακώνεται στο Κοπανάκι, αλλά δεν πρόλαβε να πάει. Στο δρόμο προς τα εκεί είδε την μαύρη BMW, ενώ βρήκε και τους δύο τραυματισμένους και τους πήγε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί τους συνέλαβε και η Αστυνομία.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***

*** Αθλητική  ενημέρωση :

*** Για την 4η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο στην SUPER LEAGUE  :
~**   Σάββατο 22-09-2018 :
~* Αστέρας Τρίπολης -Απόλλων Σμύρνης  2-0.,(2-0) .- ^
Τα γκολ : 4' Γκολ ο Αστέρας, 1-0! Ο Κυριακόπουλος εκτέλεσε δυνατά φάουλ από τα αριστερά, αιφνιδίασε τον Χουάντερσον, που βρήκε την μπάλα χωρίς να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του. ,  10' Γκολ ο Αστέρας, 2-0! Ο Τόνσο έβγαλε σε θέση βολής τον Μανιά, στρώνοντάς του την μπάλα με το στήθος και ο έμπειρος φορ πλάσαρε ακαριαία για το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων. , 
Διαιτητές : Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος Βοηθοί: Νικόλαος Σάββας, Νικόλαος Δημόπουλος Τέταρτος: Στέφανος Κουμπαράκης .- 
Κάρτες : 42' Κίτρινη στον Τριάδη 54' Κίτρινη στον Βλάχο
Οι Συνθέσεις :
Αστέρας (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Φερνάντεζ, Τόνσο, Μανιάς.
Απόλλων Σμύρνης (Αλμπέρτο Μοντεγουάδο): Χουάντεσρον, Κοντοές, Ναδάλες, Λούκιτς, Βαφέας, Γκονζάλες, Ντουρσό, Μπεντινέλι, Πέδρο, Ακόστα, Τριάδης.
Στον πάγκο για τους Αρκάδες: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Μπελόκ, Καλτσάς, Ορτέγκα, Δουβίκας
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Βάσιτς, Στάθης, Γκίνο, Κονέ, Μάντζιος, Σικαμπάλα, Γκάρος
~* 56΄  Αλλαγή για τον Αστέρα. Καλτσάς αντί του Τόνσο , 66' Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Εκτός ο Πέδρο, μέσα ο Μάντζιος. , 72' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Δουβίκας αντί του Μανιά στο ματς ,



Ατρόμητος Αθηνών - ΑΕΛ Λάρισα  2-0 ,(0-0) .- ^
~* Τα γκολ : 54΄ Μπρούνο  , [54' Γκοοοολ! 1-0 ο Ατρόμητος, με τον Μπρούνο να παίρνει την κεφαλιά, τη μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Γρομητσάρη, να παίρνει φάλτσα και να καταλήγει στην εστία του Κρίστινσον, που προλαβαίνει να διώξει σε πρώτο χρόνο αλλά ο Μπρούνο με τη βοήθεια του δοκαριού τη στέλνει στα δίχτυα.] , 85' Γκοοοολ! 2-0 ο Ατρόμητος, με τον Ουγκράι να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, μετά από πάσα του Μάντσον, και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Κρίστνσον να "καθαρίζει" τη νίκη για την ομάδα του... , 
Διαιτητές : Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Γιώργος Βρέσκας του Συνδέσμου Πιερίας. Αγγελόπουλος , Ευθυμιάδης .- 
Κάρτες : 23' Κίτρινη κάρτα στον Καρανίκα.45' Κίτρινη κάρτα στον Μιλοσάβλιεβιτς., 46' Κίτρινη κάρτα στον Πίτι. , 60' Κίτρινη κάρτα στον Χούμπτσεφ. , 66' Κίτρινη κάρτα στον Λεοζίνιο. , 70' Κίτρινη κάρτα στον Χούμπτσεφ, για μαρκάρισμα πάνω στον Μπρούνο, είναι η δεύτερη και αποβάλλεται! κόκκινη , , 90'+1' Αποχωρεί τραυματίας ο Μάντσον, με 10 συνεχίζει ο Ατρόμητος...
Οι Συνθέσεις :
Ο Ατρόμητος θα παραταχθεί με τους: Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαϊα, Ρισβάνη, Γιαννούλη, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκη, Μπρούνο, Ουγκράι και Κουλούρη.
Όσο για το σχήμα με το οποίο ξεκινάει η Λάρισα; Αυτό απαρτίζεται από τους Κρίστινσον, Γκόλια, Γρομητσάρη, Χούμπτσεφ, Καρανίκα, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Κόεφ, Γκοϊκοβιτς και Κούνιτς.-
Στον πάγκο για τον Ατρόμητο είναι οι: Θεοδωράκης, Καρασαλίδης, Νάτσος, Γαρουφαλιάς, Ούμπιδες, Μούγιακιτς και Κωτσόπουλος.
Στον πάγκο της Λάρισας βρίσκονται οι: Γκέκας, Τριποτσέρης, Νούσιος, Μπαργκάν, Λεοζίνιο, Πίτι και Μόρσι.
~*  Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ. Μέσα οι Πίτι και Σάλε Λεοζίνιο, έξω οι Κοέφ και Μόρσι αντίστοιχα.. , 78' Πρώτη αλλαγή για τον Ατρόμητο. Μέσα ο Μούγιακιτς, έξω ο Βασιλακάκης. , 80' Τρίτη και τελευταία αλλαγή της ΑΕΛ. ο Μπαργκάν αντικαθιστά τον Κούνιτς. , 83' Δεύτερη αλλαγή των γηπεδούχων. Κουλούρης αντί Κωτσόπουλου. , 87' Τρίτη αλλαγή και για τον Ατρόμητο. Ο Νάτσος περνάει στη θέση του Σάκιτς. .- 
~*** Η ανακοίνωση  AELARISA  Ανακοίνωση την ώρα του αγώνα με τον Ατρόμητο εξέδωσε η ΑΕΛ και διαμαρτύρεται για τη διαιτησία και κυρίως για τον πρώτο βοηθό, Δαμιανό Ευθυμιάδη. 
Κύριε Ευθυμιάδη,
πριν το γκολ ο παίκτης του Ατρομήτου στη φάση που προηγείται είναι 5 μέτρα οφσάιντ... 
Δυστυχώς δεν το έδωσε ο Αγγελόπουλος που σε έχει πάρει αγκαλιά όλο τον αγώνα...  Ντροπή πια!!! Και  παραίτηση Σωτήρη Αντωνίου προπονητή Λάρισσας .- 

~* ΠΑΣ Γιάννινα - Άρις Θεσσαλονίκης  1-0 , (0-0).- 
Τα γκολ : 65΄   Γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα ! ,Σουτ του Λεό μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε του Δεληζήση,αυτογκόλ ,.. άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα. , [Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε φέτος ο Άρης! ] , 
Διαιτητές : Διαιτητής του αγώνα ο Ευάγγελος Γρατσάνης.  ,
Κάρτες : 24' Κίτρινη κάρτα στον Μπρούνο Γκάμα για φάουλ στον Βιντάλ. , 71' Κίτρινη κάρτα στον Σκόνδρα. , 
~** Οι Συνθέσεις :
Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα (3-5-2): Βελλίδης – Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος – Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Λίλα, Βιντάλ, Τσικάρσκι – Μυστακίδης, Λεό .- 
Η ενδεκάδα του Άρη (4-2-3-1): Κουέστα - Τζανακάκης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο - Ματίγια, Μπάσα - Ντιγκινί, Γκαρσία, Γκάμα - Γιουνές ..-
~* Α΄Ημίχρονο 25' 59%-41% υπέρ του Άρη η κατοχή της μπάλας. .- ,Β΄ Ημίχρονο  69' 60%-40% υπέρ του Άρη η κατοχή της μπάλας. - Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων. -
~**    63' Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Κρίζμαν αντικαθιστά τον Μυστακίδη .( Τραυματίστηκε ο Μυστακίδης, ο οποίος έπεσε με άσχημο τρόπο στο έδαφος.)75' Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Αθανασιάδης παίρνει τη θέση του Λεό. , 80' Τρεις αλλαγές για τον Άρη! Μαρτίνες, Ναζλίδης και Σιώπης αντικαθιστούν Γκαρσία, Ντιγκινί, Μπάσα. , 89' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Σιόντης αντικαθιστά τον Βιντάλ.  .- 
 
~**  Κυριακή 23-09-2018 :
~* Ξάνθη - ΟΦΗ 

~* Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός
~ Την αποστολή του Παναθηναϊκού απαρτίζουν οι: Κότσαρης, Διούδης, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Χατζηθεοδωρίδης, Στάικος, Δώνης, Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Βέργος, Καμπετσής και Μακέντα.  
Εκεί όπου, πλην του τραυματία Τζανδάρη, δεν θα βρίσκεται τελικά ο Μουνιέ, καθώς κρίθηκε ανέτοιμος από τον 49χρονο τεχνικό του Παναθηναϊκού, σε αντίθεση με τον Μακέντα που θα κάνει το ντεμπούτο του στο ματς των «πράσινων» με την ομάδα της Βοιωτίας, αλλά και τον Κάτσε ο οποίος είναι ανάμεσα στους «εκλεκτούς» του Δώνη! 

~* ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΑΕΚ Αθηνών

~** Δευτέρα  24 -09-2018  :
~* Παναιτωλικός - ΠΑΣ Λαμία 

~* Πανιώνιος - Ολυμπιακός

***  Η Επόμενη 5η αγωνιστική :
~5η Αγωνιστική 20η  
ΟΦΗ-ΑΕΚ
Λαμία-Ξάνθη
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
ΑΕΛ-Παναιτωλικός
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος
Λεβαδειακός-Ατρόμητος
Άρης-Αστέρας                                                                                                                                                                 ΠΑΣ  Γιάννινα -Παναθηναϊκός 
~** Μπάσκετ γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο :
ΕΛΛΑΔΑ  - ΚΑΝΑΔΑΣ   50-81 , (25-51) .- ^ 
   Δεκάλεπτα: 10-23, 25-51, 38-66, 50-81 .-^  
Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταμάτη, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου, Παυλοπούλου 8, Μάλτση 14, Νικολοπούλου, Κοσμά 2, Σπανού 5, Καλτσίδου 5, Χριστινάκη 6, Φασούλα 10και  ΓΑΛΛΙΑ - ΚΟΡΕΑ 89-58 .- ^

~** ΑΡΙΣ Θεσσαλονίκης - ΝΤΙΝΑΜΟ  Τιφλίδα  92-74  .- ^ 
Τα δεκάλεπτα : 26-16 , 45-29 , 72-40 , 92-54  .- ^

*** Σε  φιλικά :\
~** ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  93-56 .- ^
Διαιτητές: Κορομηλάς, Ανδρικόπουλος, Κάρδαρης. 
Δεκάλεπτα: 22-13, 42-29, 66-46, 93-56. 
Χολαργός (Λυκογιάννης): Αγκμπελέζε 6, Οκερεαφόρ 8, Λοβ 19 (2 τριπ.), Φιτζπάτρικ 13, Σπυριδωνίδης 2, Σκουλίδας 12 (2 τριπ.), Καλαϊτζάκης 1, Γιάνκοβιτς 16 (2τριπ.), Κώττας 14. 
Πανιώνιο (Χουγκάζ): Δίπλαρος 1, Πρίτ 6, Μπέρι 6, Σίνγκλερ 12 (1 τριπ.), Σκίν 9, Καμπερίδης 3 (1 τριπ.), Καμαριανός 6, Χάρις 9 (3 τριπ.), Χουγκάζ 2, Δημητρακόπουλος, Τόλιας.

***  Μπαχτσεσεχίρ  - ΠΑΟΚ  89-79 .-^ 
Δεκάλεπτα: 20-16, 51-38, 68-54, 89-79 .- 
Μπαχτσεσεχίρ (Σ. Δέδας): Ράουτινς 10 (2), Γουάιτ 5 (1), Αλτιντίγκ 4, Οζντεμίρ 1, Τσαντιτίζ 2, Τούρνα 3 (1), Οζκάν 6 (2), Γιαπάρ 7, Μπαμπ 8 (2), Κολόμ 26 (3), Σλότερ 8, Πρέλτζιτς 9 (1). 
ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Τζόουνς 4, Μορέιρα 8, Χρυσικόπουλος 4, Σχίζας 5, Κόνιαρης 9 (3), Μαργαρίτης 8, Ζάρας 9 (2), Πόουπ 2, Χάτσερ 15 (2), Γκάρετ 6, Γκος 9 (3).

*** Η  ΑΕΚ Αθηνών :
Για την Κωνσταντινούπολη όπου θα δώσει δύο πολύ δυνατά φιλικά απέναντι σε Μπάνβιτ (23/09, 17:00) και Μπεσίκτας (25/09, 16:30) αναχώρησε η ΑΕΚ το απόγευμα του Σαββάτου. 
Ο Λούκα Μπάνκι θα έχει στη διάθεσή του τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη που έχει επιστρέψει από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική, αλλά και τους Ξαβιέ Ρατάν-Μέις και Χάουαρντ Σαντ-Ρόος, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Αντίθετα εκτός παραμένει ο Βασίλης Καββαδάς που συνεχίζει θεραπεία και ειδικό πρόγραμμα μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο στη διάρκεια του σταδίου προετοιμασίας στη Σερβία.

***  Το πρώτο του φιλικό παιχνίδι εκτός Αθήνας έδωσε το Περιστέρι το οποίο νίκησε στη Χαλκίδα την Κύμη με 77-69. - 
~** ΚΏΜΗ - ΠΕΡΙΣΤΈΡΙ  69-77 .- ^ 
~ Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, μετά από εκείνες απέναντι σε Λαύριο και Ρέθυμνο. 
Τα δεκάλεπτα: 13-14, 37-33, 55-57, 69-77 .- 


***   Γκαζιαντέπ Τουρκίας-  Προμηθέας Πατρών  85-76 .- ^ 
Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά της Προύσας ο Προμηθέας Πατρών, αφού έχασε 76-85 από την Γκαζιαντέπ και κατέκτησε την 4η θέση της διοργάνωσης. 
Τα δεκάλεπτα: Προμηθέας - Γκαζιαντέπ ,16-27, 38-43, 61-69, 76-85. .-

***  Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ απέρριψε την ένσταση του Παμίσου Μεσσήνης 
Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ απέρριψε την ένσταση του ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης, για τον αγώνα της δ΄ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών με τον Π.Σ. «Η Καλαμάτα» (έχει οριστεί  να διεξαχθεί αύριο στο Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»).
Οι πράσινοι της Μεσσήνης στην ένστασή τους  υποστήριζαν ότι η Καλαμάτα κακώς μπήκε εκπρόθεσμα στη διοργάνωση, ενώ ζητούσαν να πάρουν χωρίς αγώνα  την πρόκριση στην ημιτελική φάση.
Η απόφαση της Πειθαρχικής  Επιτροπής, γνωστοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.
Τώρα ο ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διαιτητικό  δικαστήριο της ΕΠΟ.
Τέλος, ο αγώνας Κυπέλλου Π.Σ. «Η Καλαμάτα» - Παμίσου Μεσσήνης θα διεξαχθεί κανονικά.

***  ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ πρωτάθλημα ποδοσφαίρου : 
Αναλυτικά η 4η αγωνιστική: 

Σάββατο 22/9 
Παραλίμνι-Ερμής Αραδίππου 2-0 
(48’ Πίττας, 59’ Ράσμουσεν) 

Πάφος- ΑΕΛ Λεμεσού (20:00) 

Κυριακή 23/9 
ΑΠΟΕΛ-Δόξα Κατωκοπιάς (18:00)

Αλκή Ορόκλινη-Ανόρθωση (20:00) 

Δευτέρα 24/9 
ΑΕΚ Λάρνακας-Ομόνοια (19:00) 
Απόλλων Λεμεσού-Νέα Σαλαμίνα (19:00) 

Η επόμενη (5η) αγωνιστική 

Σάββατο 6/10 
Νέα Σαλαμίνα-Πάφος (17:00) 
Δόξα Κατωκοπιάς-Παραλίμνι (18:00) 
Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ (19:00) 

Κυριακή 7/10 
ΑΕΛ Λεμεσού-Αλκή Ορόκλινη (17:00) 
Ομόνοια-Απόλλων Λεμεσού (18:00) 
Ερμής Αραδίππου-ΑΕΚ Λάρνακας (19:00) 


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018:                         
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                                                    ~** ARFARA  NEWS  Η  Εφημερίδα μας Αρφαρά τα Νέα μας . Κυριακή  02 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης    http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                   ~** ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας : Κυριακή 02  Σεπτεμβρίου 2018 .....  από το Α ---έως και το Ω   ...  :http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/09/02-2018.html  .-                                                                               ~** ARFARA  NEWS   Η Εφημερίδα ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Δευτέρα  03  Σεπτεμβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/09/arfara-news-03-2018.html.-                                         ~** ARFARA NEWS  η  Εφημερίδα μας τα ΝΕΑ των ΑΡΦΑΡΩΝ . Τρίτη  04 Σεπτεμβρίου  2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html  .-                                        ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας .  Στο αγιάζι της ενημέρωσης ., Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .- ~**ARFARA  NEWS  Η Εφημερίδα μας τα ΝΕΑ των Αρφαρών . Παρασκευή  07 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                    ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα τα ΝΕΑ των Αρφαρών . Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                  ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Αρφαρά τα Νέα μας . Κυριακή  09 Σεπτεμβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                                                                                                        ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα ΝΕΑ των ΑΡΦΑΡΩΝ . Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                                                                                                           ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα  Νέα των Αρφαρών . Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                                                                                                       ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών .Τετάρτη  12 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/09/arfara-news_11.html  .-              ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  τα Νέα των Αρφαρών . Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news_13.html .-                                        ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα Νέα  των Αρφαρών .Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης    http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                ~**~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα Νέα των  Αρφαρών . Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html.-                                    ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  τα Νέα των Αρφαρών . Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                         ~**  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  Επισκέψεις -Προσκύνημα μέσα από ερασιτεχνικά βίντεο : Κυριακή 16-09-2018  http://snsarfara.blogspot.com/2018/09/16-09-2018.html .-                                                                            ~**   ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/09/arfara-news_16.html .-                         ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών . Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/09/arfara-news_21.html .-                                     ~**                                                        

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    
 ~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,   http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -    Σταματης Σκουλικας 
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-    http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.   http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
  Σύνολο  14.444   βίντεο   .- 
ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ    =      http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh   .-          
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-              http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   
  ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .\
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου