ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    .....

Εάν δεν υπέστης θλίψεις να μη νομίζεις ότι έχεις αρετήν. Διότι δεν είναι τίποτε ό,τι φύεται μέσα εις την άνεσιν.

Όσιος Μάρκος ο ασκητής και Θαυματουργός

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !





*** ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ :
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  Βιογραφία του  ....
1918 – 2017
~  Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν έλληνας πολιτικός από την Κρήτη, που δέσποσε στα πολιτικά πράγματα της χώρας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 11 Απριλίου 1990 έως τις 13 Οκτωβρίου 1993.
Γεννήθηκε στα Χανιά στις 18 Οκτωβρίου 1918. Ήταν ο δευτερότοκος γιος του δημοσιογράφου και πολιτικού Κυριάκου Μητσοτάκη (1883-1944) και της Σταυρούλας Πλουμιδάκη, γόνου πολιτικής οικογένειας των Χανίων και μικρανιψιάς του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα Χανιά, όπου ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές τον Ιούνιο του 1935 από το Πρακτικό Λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε νομικά, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), από το οποίο αποφοίτησε τις παραμονές του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940.
Το προσκλητήριο του πολέμου τον βρήκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών στη Σύρο και σύντομα βρέθηκε στο Μακεδονικό Μέτωπο. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής πρωτοστάτησε στη δημιουργία αντιστασιακών οργανώσεων στην Κρήτη, συνελήφθη από τους Γερμανούς και καταδικάστηκε δύο φορές σε θάνατο. Την ίδια περίοδο ανέλαβε πολιτικές πρωτοβουλίες για την από κοινού δράση των αντιστασιακών οργανώσεων στην Κρήτη και την αποφυγή αλληλοσφαγής, όπως συνέβη σε πολλές περιπτώσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στις 7 Νοεμβρίου ως εκπρόσωπος της ΕΟΚ (Εθνική Οργάνωση Κρήτης) συνυπέγραψε με τον ομόλογό του του ΕΑΜ Μιλτιάδη Πορφυρογέννη τη Συμφωνία του Θερίσου.
~  Αμέσως μετά την απελευθέρωση, δραστηριοποιήθηκε στην πολιτική και επανεξέδωσε την εφημερίδα τού Ελευθερίου Βενιζέλου «Κήρυξ» Χανίων. Σε ηλικία 28 ετών εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με το Κόμμα των Φιλελευθέρων το 1946 και επανεξελέγη με τη σημαία του ίδιου κόμματος από το 1950 έως το 1958. Το 1951 έγινε υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Σοφοκλή Βενιζέλου (1 Φεβρουαρίου - 27 Οκτωβρίου), ενώ εκτελούσε και καθήκοντα υπουργού Οικονομικών και Δημοσίων Έργων (12 Σεπτεμβρίου - 27 Οκτωβρίου). Μετά τη νίκη του Ελληνικού Συναγερμού του Αλεξάνδρου Παπάγου το 1952, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναδείχθηκε από τους σημαντικότερους και μαχητικότερους κοινοβουλευτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης.
Τον επόμενο χρόνο (6 Ιουνίου 1953) νυμφεύθηκε τη Μαρίκα Γιαννούκου (1930 - 2012), κόρη πλούσιας οικογένειας των Αθηνών, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά: τη Θεοδώρα (Ντόρα) (γ. 1954), την Αλεξάνδρα (γ. 1955), την Αικατερίνη (γ.1959), και τον Κυριάκο (γ. 1968), νυν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.
~  Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συμμετείχε ενεργά στις διεργασίες για την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης στο χώρο του κέντρου. Το 1961 συνέβαλε αποφασιστικά στη συγκρότηση της Ένωσης Κέντρου κι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εσωκομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις του κόμματος. Υπήρξε στενός συνεργάτης και υποστηρικτής του Γεωργίου Παπανδρέου, ιδιαίτερα στις συγκρούσεις του τελευταίου με τον Σοφοκλή Βενιζέλο.
Την περίοδο 1961 - 1963, μετά τις εκλογές «της βίας και νοθείας» (29 Οκτωβρίου 1961) , υποστήριξε μαχητικά τις θέσεις της ΕΚ εναντίον της ΕΡΕ και της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Δόβα, στο πλαίσιο του «ανένδοτου αγώνα». Μετά το θάνατο του Γεωργίου Καρτάλη το 1957, υπήρξε ο πολιτικός που στήριξε και προώθησε η δημοκρατική εφημερίδα «Ελευθερία» του στενού φίλου του Πάνου Κόκκα.
Το 1963, μετά τη νίκη της ΕΚ, ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών (8 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου), το οποίο διατήρησε και στη νέα κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το 1964 (19 Φεβρουαρίου 1964 - 15 Ιουλίου 1965). Τον Ιούλιο του 1965 διαφώνησε με το Γεώργιο Παπανδρέου για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης στις σχέσεις πρωθυπουργού - βασιλιά («Ιουλιανά») και πρωταγωνίστησε στο σχηματισμό των βασιλικών κυβερνήσεων 1965 - 1966 (κυβερνήσεις της Αποστασίας). Στις κυβερνήσεις του Γεωργίου Αθανασιάδη - Νόβα (15 Ιουλίου - 20 Αυγούστου 1965) και Στέφανου Στεφανόπουλου (17 Σεπτεμβρίου 1965 - 22 Δεκεμβρίου 1966) συμμετείχε ως Υπουργός Συντονισμού.
Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η περίοδος των «Ιουλιανών» θα αποτελέσει μόνιμη πηγή επιθέσεων από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν θέλησε να ανατρέψει τον Γεώργιο Παπανδρέου, αλλά αντίθετα προσπάθησε ως την τελευταία στιγμή να τον αποτρέψει από τη σύγκρουση με τον βασιλιά και την παραίτηση. Μία σύγκρουση που κινδύνευε να φέρει αντιμέτωπη την κυβέρνηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες έλεγχε απόλυτα ο βασιλιάς με ευθύνη και του Γεωργίου Παπανδρέου, όπως έχει δηλώσει. Από την ώρα, όμως, της παραίτησης Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης στήριξε τις κυβερνήσεις των «Αποστατών», σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης. «Ήταν μια δύσκολη πολιτική απόφαση, με προβλεπόμενο μεγάλο προσωπικό κόστος. Έκανα, όμως, εκείνο που μου υπαγόρευε η συνείδησή μου».
~  Μετά την επιβολή της δικτατορίας (21 Απριλίου 1967), ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνελήφθη μαζί με τους άλλους πολιτικούς, για να αφεθεί, αργότερα, ελεύθερος με τη γενική αμνηστία και να φύγει στο εξωτερικό. Εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 1973, μετά την άρση του στρατιωτικού νόμου, συνελήφθη και πάλι, από τη χούντα του Ιωαννίδη, και αποφυλακίστηκε με τη μεταπολίτευση.
Στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές του 1974 κατέβηκε ως ανεξάρτητος στο Νομό Χανίων και δεν εξελέγη, παρά τον σημαντικό αριθμό ψήφων που έλαβε, λόγω του ισχύοντος εκλογικού νόμου. Το 1977 ίδρυσε το Κόμμα των Νεοφιλελευθέρων, με το οποίο εξελέγη βουλευτής Χανίων στις εκλογές του 1977.
Το 1978 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, μετά το άνοιγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον κεντρώο χώρο, και ανέλαβε υπουργός Συντονισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή (10 Μαΐου 1978 - 10 Μαΐου 1980) και υπουργός Εξωτερικών (10 Μαΐου 1980 - 17 Σεπτεμβρίου 1981) στην κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη.
~  Μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (18 Οκτωβρίου 1981), διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έως την 1η Σεπτεμβρίου 1984, οπότε εξελέγη πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερισχύοντας του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου. Λόγω του αρνητικού αποτελέσματος στις εκλογές του Ιουνίου του 1985, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζητά την ανανέωση της εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στις 24 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Πέντε μέρες αργότερα επανεκλέγεται στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κωστής Στεφανόπουλος διαφωνεί με τη διαδικασία και αποχωρεί από το κόμμα για να ιδρύσει τη ΔΗΑΝΑ, το κόμμα της Δημοκρατικής Ανανέωσης.
Στις εκλογές του 1989, η Ν.Δ. δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, λόγω του εκλογικού συστήματος. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαπραγματεύεται με την ηγεσία του Συνασπισμού της Αριστεράς τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Τζανή Τζανετάκη, με πρωταρχικό στόχο την «κάθαρση», δηλαδή τη μη παραγραφή των σκανδάλων που έγιναν την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ (κατ’ άλλους «Βρώμικο ’89»).
Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989, στις οποίες η ΝΔ και πάλι δεν εξασφάλισε κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποστήριξε οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό των Ξενοφώντα Ζολώτα. Τον Απρίλιο του 1990 η Νέα Δημοκρατία πέτυχε την πολυπόθητη αυτοδυναμία με τη συνδρομή του ενός βουλευτή της ΔΗΑΝΑ και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός στις 11 Απριλίου 1990, σε ηλικία 72 ετών.
- Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία μετριοπαθής προσπάθεια εφαρμογής μιας φιλελεύθερης πολιτικής, σε μια εποχή που ο κομμουνισμός γκρεμιζόταν και ο νεοφιλευθερισμός άρχισε να γίνεται το κυρίαρχο οικονομικό δόγμα. Η επίδοσή της πιθανόν θα ήταν πιο επιτυχής, εάν δεν είχε να αντιμετωπίσει σοβαρές εσωτερικές αντιθέσεις και διαφωνίες («Καραμανλικοί», Αντώνης Σαμαράς), οι οποίες συνέβαλαν τελικά στην πτώση της, όταν απέσυρε την υποστήριξή του από την κυβέρνηση ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Σιμπιλίδης.
Η κυβέρνηση απώλεσε τη δεδηλωμένη και προκήρυξε εκλογές για τις 10 Οκτωβρίου 1993, τις οποίες έχασε από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος και έκτοτε παρέμεινε βουλευτής (και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ) έως τις 11 Φεβρουαρίου 2004, οπότε αποχώρησε από την ενεργό πολιτική, ύστερα από παρουσία 58 χρόνων.
Η πολιτική αντίληψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μπορεί να συνοψιστεί στο τρίπτυχο: Σεβασμός στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα, εμπιστοσύνη στην ατομική πρωτοβουλία, σταθερός προσανατολισμός προς την Ευρώπη και συμμετοχή στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Προσπάθησε να την εκφράσει έμπρακτα, τόσο από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, όσο και ως πρωθυπουργός.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέθανε στις 29 Μαΐου 2017 στην Αθήνα, σε ηλικία 98 ετών.
~***  «Ιουλιανά» και «Αποστασία» 
Ο δρόμος προς τα «Ιουλιανά» και την «Αποστασία»
Στις 15 Ιουλίου 1965 ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τον νεαρό βασιλιά Κωνσταντίνο, επειδή θέλησε να αναλάβει ο ίδιος το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντί του Πέτρου Γαρουφαλιά, εκλεκτού του Παλατιού. Την ίδια ημέρα ορκίστηκε κυβέρνηση από αποσχισθέντα στελέχη του κόμματός του, της Ένωσης Κέντρου, που έμειναν στην ιστορία ως «Αποστάτες». Ακολούθησε μία περίοδος έντονης πολιτικής ανωμαλίας, που οδήγησε τελικά στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Σε αυτό το χρονολόγιο παρακολουθούμε τα γεγονότα από το Φεβρουάριο του 1964, όταν η Ένωση Κέντρου απέσπασε το 52,8% των ψήφων, έως την έκρηξη του πραξικοπήματος των Συνταγματαρχών.

Κουίντος Οράτιος Φλάκος~*  Όποιος κακολογεί φίλο του που δεν είναι παρών ή δεν τον υπερασπίζεται όταν άλλοι τον κακολογούν ή επιδιώκει το ανόητο γέλιο των παρόντων κι έτσι ν' αποκτήσει φήμη ευφυολόγου ή δεν κρατάει το μυστικό που του εμπιστεύτηκε ο φίλος του, είναι φαύλος.   Κουίντος Οράτιος Φλάκος
γνωστότερος ως Οράτιος, ρωμαίος λυρικός ποιητής.
~ VIDEO ...Έφυγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ηλικία 99 ετών  :
~* Προκόπης  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ επικήδειος Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας 31/05/2017:
https://youtu.be/aBa2HtEQxA0  .-
~ Νίκου  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ  επικήδειος Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας 31/05/2017:
 https://youtu.be/iG8dxe01kX4 .-
~ Κων.   Μητσοτάκης  έφυγε  καλοτάξιδος 01/06/2017 :
https://youtu.be/NBA9S7SgYz0  .-
~ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ιστορική ομιλία του  30/05/2017:                                                           https://youtu.be/jHLmLHC5EUA  .-
Κ.  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  γενέθλια γη  ΧΑΝΙΑ   31/05/2017:
https://youtu.be/WsGLAK5EmUQ  .-
~Κων  Μητσοτάκης Ύστατο χαίρε  31/05/2017:
https://youtu.be/90dJy-DxSqc   .-`
~Αγία Μαγδαληνή Κρήτης 31/05/2017:
https://youtu.be/sWJkzYqa4fs .-
~  Κων. Μητσοτάκης στην τελευταία κατοικία τάφος  01/06/2017:
https://youtu.be/aAtzk2Ij_zU   .-

~Επικήδειος Ντόρας Μητσοτάκη Μπακογιάννη  01/06/2017:
~ Κυρ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  επικήδειος  31/05/2017:
 
~ 1 ΙουνίουΙουστίνου (1) του φιλοσόφου και απολογητού (†166) και των μετ` αυτού μαρτυρησάντων: Ιέρακος, Ευελπίστου, Λιβεριανού, Παίωνος, Χαρίτωνος και Χαριτούς της παρθένου.Μαρτύρων Γερασίμου, Θεσπεσίου, Ιουστίνου, Ιούστου, Νέωνος Φίρμου, των εν Αντιοχεία επί Δεκίου, Μυρίων Μαρτύρων. Οσίων Εράσμου, Πύρρου, του παρθένου, Διονυσίου του θαυματουργού και μακαρίου Αγαπητού, αμίσθου, των Ρώσων.
(1) Ο άγιος Ιουστίνος γεννήθηκε στη Φλαβία Νεάπολη της Παλαιστίνης στις αρχές του 2ου αι. Οι γονείς του, Έλληνες ειδωλολάτρες, φρόντισαν ώστε ο Ιουστίνος να λάβει εξαιρετική θεολογική αλλά και φιλοσοφική μόρφωση, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να δώσει απάντηση στα ερωτήματα που έθετε η ανήσυχη ψυχή του. Ο Θεός βλέποντας την αγνότητα και την ειλικρινή πρόθεση των αναζητήσεών του, ανταποκρίθηκε θαυμαστά. Κάποια ημέρα πού ο Ιουστίνος βάδιζε κοντά στη θάλασσα, συνάντησε ένα γέροντα, ο οποίος ήταν βαθύτατα καταρτισμένος στις αλήθειες των Θείων Γραφών κι έτσι μετά το διάλογο δίδαξε στον άγιο τη χριστιανική διδασκαλία. Όταν αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος Πίος, ο Ιουστίνος μετέβη στη Ρώμη, όπου παρέδωσε στον αυτοκράτορα απολογία, στην οποία εξέθετε τις βασικές διδασκαλίες του Χριστιανισμού και αναιρούσε όλες τις εναντίον των χριστιανών κατηγορίες και αποδείκνυε την πλάνη των ειδώλων, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα από την Αγία Γραφή. Δια την ενέργειά του αυτή, εκλήθη και Απολογητής. Η χριστομίμητη όμως δράση του Ιουστίνου, ο οποίος δεν έπαυε να κηρύττει το λόγο του Θεού και να συγγράφει έργα απολογητικού και ποιμαντικού χαρακτήρα, προκάλεσε τη μήνιν των ειδωλολατρών. Για το λόγο αυτό ο μέγας φιλόσοφος και ευσεβής χριστιανός συνελήφθη και αφού υπέστη διάφορα βασανιστήρια, αποκεφαλίστηκε το 165 , αναδεικνυόμενος όχι μόνο απολογητής της ορθόδοξης πίστης αλλά και αθλοφόρος μάρτυρας.~
Σήμερα 01/06/2017 εορτάζουν:
Άγιος Ιουστίνος ο Απολογητής και φιλόσοφος, Άγιος Θεσπέσιος, Ανάμνηση της απαλλαγής της νήσου Λευκάδας από την αρρώστια πανώλη, το έτος 1743
~   Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~    Φιλοσοφίας ταὶς ἀκτίσιν ἐκλάμπων, θεογνωσίας ὑποφήτης ἐδείχθης, σαφῶς παραταξάμενος κατὰ τῶν δυσμενῶν σὺ γὰρ ὠμολόγησας, ἀληθείας τὴν γνῶσιν, καὶ Μαρτύρων σύσκηνος, δι' ἀθλήσεως ὤφθης, μεθ' ὧν δυσώπει πάντοτε Χριστόν, ὢ Ἰουστίνε, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ιουστίνου - 1 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/T2nnCEcNzS4  .-


***  EKTAKTO!  Έπεσε ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!  13 Νεκροί...
~  Δεκατρείς Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην επαρχία Σιρνάκ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, έχοντας πέσει πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης λίγο μετά την απογείωσή του.
 Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, το ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή Σενόμπα, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.
 Οι έρευνες για τις συνθήκες της πρόσκρουσης στα καλώδια υψηλής τάσης και τη συντριβή του ελικοπτέρου Cougar συνεχίζονται.
 Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ένας στρατηγός.  newsbeast

*** ΒΟΜΒΑ! Ο Γκιουλέν καλεί τους οπαδούς του να έρθουν στην ΕΛΛΑΔΑ
~  Σοκ προκαλεί έκθεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν προτρέπει τους οπαδούς του να έρθουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση Ερντογάν, ο αυτοεξόριστος ιμάμης είναι ο εγκέφαλος της προσπάθειας πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο και από τότε, έχει σημειωθεί μπαράζ συλλήψεων στη γείτονα χώρα, με την κατηγορία υποστήριξης στον Γκιουλέν.
Στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκία, αποκαλύπτεται ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν καλεί τα ανώτερα στελέχη του οργάνωσης του, της «FETO», να διαφύγουν στη χώρα μας προσποιούμενοι τους Σύρους πρόσφυγες, ενώ δίνονται και οδηγίες αλλά και  συγκεκριμένες διαδρομές για το πώς θα φύγουν από την Τουρκία.

***  ΒΟΜΒΑ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ ! Το ελληνικό χρέος είναι το μισό...
~  Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και είναι πολύ μικρότερο από αυτό το επίσημα υπολογιζόμενο. Μετά από 6 αναδιαρθρώσεις θα πρέπει αν υπολογισθεί εκ νέου, σύμφωνα με τον Πολ Καζαριάν, τον μεγαλύτερο Aμερικανό επενδυτή ελληνικών ομολόγων, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Japonica Partners.
«Αυτό το οποίο συζητούν σήμερα οι θεσμοί είναι μια πολιτική επινόηση» τονίζει στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου ο Αμερικανός επενδυτής, ο οποίος έλαβε μέρος στο Συνέδριο το οποίο συνδιοργάνωσαν το βρετανικό περιοδικό Economist και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο χτες στη Φρανκφούρτη.
 «Αν το ελληνικό χρέος υπολογιστεί βάσει των διεθνών στάνταρ, τότε δεν φθάνει το 180, αλλά μόλις το 91% του ΑΕΠ. Ο υπολογισμός δεν πρέπει να γίνεται πλέον με βάση την ονομαστική αξία του δημόσιου χρέους, αλλά με βάση τη χρονική αξία των δανείων, με την οποία λαμβάνονται υπόψη οι μέχρι τώρα ελαφρύνσεις, δηλαδή τα χαμηλότερα επιτόκια, η μεγαλύτερη διάρκεια εξόφλησης του χρέους και η μετάθεση του χρόνου έναρξης της αποπληρωμής των δανείων. Η Ελλάδα μπορεί και σήμερα να τα καταφέρει μόνη» είπε δυνατά στην αίθουσα του Συνεδρίου, μεταδίδει η εφημερίδα του Μονάχου.
 Παρόμοια άποψη υποστήριξε στο Συνέδριο και ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, μέλος της επιτροπής των πέντε σοφών της Γερμανίας. Εάν υπολογιστεί η χρονική αξία των δανείων, τότε η κατάσταση είναι λιγότερο δραματική. «Με το να επικεντρώνουμε στα υψηλά ποσοστά του χρέους, το πρόβλημα δραματοποιείται στη δημόσια συζήτηση. Η Γερμανία θα επωφελούνταν από έναν τέτοιο υπολογισμό του ελληνικού χρέους, διότι εάν βρισκόταν σε τόσο πολύ καλύτερη κατάσταση, η πολιτική σωτηρίας της Ελλάδας θα μπορούσε να μπει σαφώς ταχύτερα στο αρχείο» εκτίμησε.
newsit

*** Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στον Ταΰγετο 
Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή περιοχής Πελοποννήσου του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για το Για το βανδαλισμό του μνημείου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στον Ταΰγετο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Την Τρίτη 30/5 το βράδυ άγνωστοι έβαψαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν το μνημείο της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ που πρόσφατα κατασκευάστηκε στον Ταΰγετο. Η ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ καταγγέλλει θρασύδειλη ενέργεια των βανδάλων που αμαύρωσαν το μνημείο προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ.
Προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν από την παρουσία χιλιάδων και χιλιάδων λαού στα αποκαλυπτήρια του μνημείου την Κυριακή 28 Μαΐου.
Η ιστορία του εργατικού επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο είναι μεγάλη και ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών. Αυτούς τιμήσαμε την Κυριακή, αυτούς τίμησαν με την παρουσία τους οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι, αλλά και όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην ανέγερση του μνημείου, άσχετα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ.
Οι εχθροί του λαού γνωρίζουν  ότι αυτά τα παλικάρια γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ,  ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για  την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό,  την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό
Αυτοί οι δεσμοί  δε σβήνουν  με  μπογιά που ρίχνουν νύχτα οι "γυμνοσάλιαγκες".
Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες, να απομονώσει τις αντιδραστικές δυνάμεις που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, να περιφρουρήσει το μνημείο τιμής της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ.  Καλαμάτα 31/5/2017   ~ ΝΤΡΟΠΗ  ! 
***  Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Μανώλης Γλέζος 
 
Ημέρα συγκίνησης και αναγνώρισης ήταν η χθεσινή, καθώς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε μια λιτή τελετή αναγόρευσε το Μανώλη Γλέζο επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής, ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα και τα μάτια όλων των παρευρισκομένων είχαν στραφεί στον τιμώμενο Μανώλη Γλέζο.
Στην αρχή στο βήμα ανέβηκε ο αντιπρύτανης Γιώργος Ανδρειωμένος, που προσφώνησε τον Μ. Γλέζο, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη, καθώς και από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, αναπληρωτή καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά. Ο τελευταίος χαιρετισμός ήταν από τον πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, αναπληρωτή καθηγητή Βασίλειο Κωνσταντινόπουλο.
Στη συνέχεια ακούστηκε στην αίθουσα το
Laudatio Academica του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Θανάση Χρήστου.
Όλη, δε, η αίθουσα σώπασε και ταξίδεψε μέσα από την προβολή του ομόλογου με τον τιμώμενο ιστορικού ντοκιμαντέρ.
Ακολούθησε η ανάγνωση της απόφασης του Τμήματος για την αναγόρευση του Μανώλη Γλέζου και το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με την περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τον αντιπρύτανη.
Τιμητική πλακέτα στον κ. Γλέζο παρέδωσε εκπρόσωπος των φοιτητών, εκφράζοντας το θαυμασμό τους και χαρακτηρίζοντάς τον παράδειγμα αγώνα και διεκδίκησης.
Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου για την τιμή που του έκαναν, ο «αιώνιος έφηβος», όπως τον χαρακτήρισαν προηγουμένως οι καθηγητές, Μ. Γλέζος, ξεκίνησε την ομιλία του με θέμα «τι είναι ιστορία».   Π.Μπ.

***   Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το εθνικό σχέδιο δράσης ισότητας των δύο φύλων 
Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται αύριο η γενική γραμματέας Ισότητας των Δύο Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, η οποία θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την παρουσίαση του εθνικού σχεδίου δράσης για την ισότητα των φύλων 2016-2020.
Προηγουμένως, θα επισκεφθεί το Δήμο Καλαμάτας και το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Κακοποίηση των Γυναικών. Για την εκδήλωση μίλησαν, χθες, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Μαρία Βεργινάδη, Χαρά Κιουρή, Ναυσικά Λαγωνικάκου και Αγγελική Μαντά.
Κωδικοποιώντας τα όσα είπαν, το νέο εθνικό σχέδιο για την ισότητα των φύλων δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, σε γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες. Κι αυτό θα γίνει με σειρά οριζόντιων παρεμβάσεων σε όλο το εύρος της δημόσιας πολιτικής και κάθετων εξειδικευμένων πολιτικών, που απευθύνονται σε γυναίκες και άνδρες στους τομείς που εντοπίζονται ανισότητες.
Αντικείμενο του εθνικού σχεδίου για την ισότητα των φύλων 2016-2020 αποτελεί η ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές και η εφαρμογή ειδικών μέτρων ή και θετικών δράσεων για την πρόληψη, εξάλειψη, θεραπεία των έμφυλων ανισοτήτων.
Σημείωσαν, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο των κυβερνητικών πολιτικών και προτεραιοτήτων για την εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε κάθε γυναικεία κατάκτηση να είναι ένα μικρό σκαλί προς την ισότητα και τη δημοκρατία.
Το επικαιροποιημένο εθνικό σχέδιο δράσης 2016-2020 θέτει έξι στρατηγικούς άξονες, οι οποίοι συμπυκνώνονται σε:
*Προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και τις γυναίκες μετανάστριες και γυναίκες πρόσφυγες
*Πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην οικογένεια, την εργασία και την κοινωνία
*Στήριξη της απασχόλησης των γυναικών και άρση των συνεπειών της μείωσης της ανδρικής απασχόλησης όσον αφορά στις έμφυλες ταυτότητες και τις σχέσεις των δύο φύλων
*Προώθηση της ισότητας στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στα μέσα ενημέρωσης και στον αθλητισμό
*Άρση των έμφυλων ανισοτήτων στην Υγεία
*Ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Μεταξύ των δράσεων που σκοπό έχουν τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης περιλαμβάνεται η χορήγηση κουπονιού για τη φιλοξενία παιδιών Ρομά, άστεγων ή προσφύγων σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, το πρόγραμμα κατάρτισης για ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας που αφορά αποφυλακισμένες, πρόσφυγες, θύματα βίας και αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών. Επίσης, προβλέπεται η φιλοξενία και παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε γυναίκες πρόσφυγες ή θύματα βίας.  Α.Π.

***  Επικίνδυνο το οδηγείν …στους δρόμους της Μεσσηνίας 
Έκθεση του Πολυτεχνείου Κρήτης για τα τροχαία ατυχήματα - Στη… μαύρη λίστα η Μεσσηνία
 Το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Ανάλυσης Δεδομένων του Πολυτεχνείου Κρήτης παρουσιάζει την έρευνά του για το έτος 2016 που αφορά στην αξιολόγηση της αστυνόμευσης της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα και τη συσχέτισή της με τη συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα. Η έκθεση συντάχθηκε από τους καθηγητές Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη (Πολυτεχνείο Κρήτης, ακαδημαϊκός, Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών της Ισπανίας), Μιχαήλ Νικολαράκη (διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης) και Νικόλαο Γιανναράκη (μεταπτυχιακός ερευνητής).
  Μεσσηνία
Σε μία ακόμα επιστημονική μελέτη αυτό που διαπιστώνεται, μεταξύ άλλων, είναι ότι ο Νομός Μεσσηνίας καταλαμβάνει τις χειρότερες θέσεις στους σχετικούς πίνακες. Ειδικότερα, βρίσκεται μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα για το έτος 2016, ενώ οι βεβαιωθείσες τροχαίες παραβάσεις έχουν χαμηλή αποτελεσματικότητα, αφού οι οδηγοί δε συμμορφώνονται παρά τις ποινές που τους επιβάλλονται.
Όσο κι αν οι παράγοντες για ένα ατύχημα είναι, συνήθως, ανθρώπινοι, δεν είναι δυνατό κάθε χρόνο σχεδόν να δεχόμαστε «με τα χέρια σταυρωμένα» την παραπάνω κατάσταση. Οι Δήμοι της Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση, θα πρέπει να προβούν σε μια εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης. Κι αυτό μπορεί να γίνει με μια σειρά από τρόπους.
  Η μελέτη
Το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα για την περίοδο 2011 – 2020 ανάμεσα στους στόχους που έχει θέσει για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι και η επιτήρηση της κυκλοφορίας με ελέγχους, δηλαδή η αστυνόμευση των οδών. Το έργο αυτό αλλά και η μείωση των εν λόγω ατυχημάτων έχει ανατεθεί σιωπηρά στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες παρά τη μεγάλη έλλειψη που έχει σε προσωπικό και μέσα.
Είναι κοινά παραδεκτό πλέον ότι μεταξύ των άλλων παραμέτρων της οδικής ασφάλειας οι επικίνδυνες παραβάσεις οδηγούν άμεσα στην πρόκληση των περισσότερων τροχαίων ατυχημάτων. Στις παραβάσεις αυτές, κυρίως, θα πρέπει να επικεντρωθούν οι έλεγχοι των αστυνομικών υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Στο πλαίσιο της αποτίμησης των μέτρων και παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί, είναι ιδιαίτερα σημαντική η ποσοτική ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων.
  Μελέτη παραβιάσεων
Στο δεύτερο στάδιο της επεξεργασίας εξετάστηκαν οι καταγραφείσες τροχαίες παραβάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2016 καταγράφηκε μείωση στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα κατά ένα (-1), και μία μικρή αύξηση στον αριθμό των νεκρών (+2). Ομοίως διαπιστώθηκαν μειώσεις και στα σοβαρά τροχαία ατυχήματα (-186) και στους βαριά τραυματίες από αυτά (-219). Επίσης υπήρξαν μειώσεις και των ελαφρών ατυχημάτων (-28) ως και των ελαφρά τραυματισθέντων (-161). Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία βρίσκονται στα 11.500 περίπου τα τελευταία τρία χρόνια, σε ολόκληρη την επικράτεια.
Το πρόβλημα των ατυχημάτων, όπως διαπιστώνεται κάθε χρόνο, μεταφέρθηκε στις περιοχές που το οδικό δίκτυο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί πρέπει να εξεταστούν σε πρώτη προτεραιότητα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, γιατί τα ατυχήματα με παθόντες τουρίστες δυσφημούν τη χώρα. Στα ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται κατά την αναχώρησή τους για την ικανοποίησή τους ανεβάζουν την οδική ασφάλεια στις πρώτες θέσεις δυσαρέσκειας.
  Μελέτη παραβάσεων- διαπιστώσεις
Από τα διαθέσιμα στοιχεία διαπιστώνεται ότι στη βεβαίωση των επικίνδυνων παραβάσεων είχαμε μια μικρή μείωση (-2,8%).
Στις παραβάσεις αστυνομικής δραστηριότητας είχαμε αύξηση 14,5% και στις παραβάσεις των οχημάτων παρατηρείται επίσης μείωση κατά 14,5%.
Στη βεβαίωση των παραβάσεων της υπερβολικής ταχύτητας διαπιστώνεται ότι διαχρονικά βεβαιώνεται μεγάλος αριθμός, καθόσον αυτός γίνεται κυρίως με τη βοήθεια τεχνικών μέσων όπως είναι τα αυτόματα ραντάρ καταγραφής ταχύτητας. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει, αφενός, τη μεγάλη παραβατικότητα και, αφετέρου, τη βοήθεια που προσφέρουν τα τεχνικά μέσα στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, χωρίς τη φυσική παρουσία του αστυνομικού προσωπικού, που σε όλες τις υπηρεσίες είναι πολύ λιγότερο από τον αριθμό που χρειάζεται για την επαρκή αστυνόμευση.
Επίσης, παρατηρείται ότι από το σύνολο των επικίνδυνων παραβάσεων οι οποίες αποδεδειγμένα πλέον οδηγούν στη πρόκληση τροχαίου ατυχήματος (249.712 για το 2016), οι 169.278 αφορούν στην υπερβολική ταχύτητα και μόνο 80.434 τροχαίες παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί για τις υπόλοιπες κατηγορίες, όπως είναι το αντικανονικό προσπέρασμα, η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η παραβίαση σηματοδότη κ.λπ.
Είναι αναγκαία η αύξηση της βεβαίωσης των λοιπών επικινδύνων παραβάσεων τουλάχιστον στο διπλάσιο, από τον αριθμό που βεβαιώθηκε το εξεταζόμενο έτος. Εξάλλου, για κάθε Περιφερειακή Ενότητα χρειάζεται επισταμένη ανάλυση κάθε είδους παράβασης για να διαπιστωθούν τα περιθώρια βελτίωσης της αστυνόμευσης.
Θεωρούμε πως για να υπάρξει περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων πρέπει να τηρηθούν οι προϋποθέσεις όπως αυτές αναλυτικά παρατίθενται στο Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα για την περίοδο 2011 – 2020.
Μεταξύ των άλλων προϋποθέσεων του ανωτέρω σχεδίου για τους οποίους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δε δείχνουν να ενδιαφέρονται, είναι και η επιτήρηση της κυκλοφορίας με ελέγχους που γίνονται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία, στην οποία δυστυχώς έχει ανατεθεί σιωπηρά όλο το βάρος της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων. Για το λόγο αυτό επιμένει το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στην αύξηση του αστυνομικού προσωπικού που ασχολείται με τον έλεγχο της οδικής κυκλοφορίας, καθώς και στην αύξηση του ελέγχου των επικινδύνων ιδίως, τροχαίων παραβάσεων.
  Συμπεράσματα
Τα κύρια συμπεράσματα της έρευνας μπορούν να συνοψιστούν στα ακόλουθα σημεία: Από την ανάλυση των στοιχείων των οδικών ατυχημάτων στην Ελλάδα και των σχετικών δεικτών οδικής ασφάλειας, κατά το έτος 2016, οι επιδόσεις στην οδική ασφάλεια συνολικά κρίνονται στάσιμες. Όλες οι κατηγορίες ατυχημάτων και παθόντων μειώθηκαν οριακά. Διαπιστώθηκε μείωση της αστυνόμευσης πανελλαδικά, προφανώς και λόγω της μείωσης του προσωπικού των υπηρεσιών τροχαίας, φαινόμενο που παρατηρείται έντονα όλα τα χρόνια της κρίσης στη χώρα.
Κάποιες Περιφερειακές Ενότητες έχουν πολλά ατυχήματα και χρειάζονται έκτακτα μέτρα, γιατί παρουσιάζουν διαχρονικό πρόβλημα, ενώ η επιτήρηση των οδών δεν είναι ικανοποιητική και η αστυνόμευση κρίνεται ανεπαρκής.
Πρέπει να ληφθούν δραστικότερα μέτρα αστυνόμευσης και αύξηση της αστυνομικής παρουσίας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, αλλά και μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι αστυνομικοί επιβάλλεται να είναι αυστηρότεροι με τους οδηγούς και τα όρια ανεκτικότητας να είναι μηδενικά.
Πρέπει να αυξηθούν τα ποσά των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ιδιαίτερα των παραβάσεων εκείνων που οδηγούν απευθείας στο τροχαίο ατύχημα, όπως είναι η ανάπτυξη ταχυτήτων μεγαλύτερων της κατάλληλης, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους.
Υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα για τους οδηγούς που κυκλοφορούν στις τουριστικές περιοχές και πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να ενημερώνουν τους οδηγούς είτε με φυλλάδια, είτε με πληροφοριακές πινακίδες, είτε με τη χρήση της τηλεματικής ή των εφαρμογών της κινητής τηλεφωνίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας πρέπει να βρουν λύση στο πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων, με μείωση των ασφαλίστρων από τις εταιρείες, με αυστηροποίηση των ελέγχων και συγχρόνως με ενημέρωση των οδηγών για τις επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες εξακολουθούν να μη συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες μείωσης των ατυχημάτων και γενικότερα της πρόληψης. Η δραστηριοποίησή τους προς την κατεύθυνση αυτή θα βοηθούσε σημαντικά, τόσο το κοινωνικό σύνολο, αλλά και τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε την ύπαρξη σχεδόν σε κάθε πόλη της χώρας ενός ή περισσοτέρων συλλόγων που ασχολούνται με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και ενεργούν αυτοβούλως και ανεξέλεγκτα. Θα πρέπει από το υπουργείο που είναι αρμόδιο για την οδική ασφάλεια να γίνει μια καταγραφή αυτών των συλλόγων, να τους δίνονται κατευθυντήριες γραμμές δράσης, να συντονίζονται και σε συνεργασία με επιστήμονες του είδους να ενεργούν συντονισμένα και αποτελεσματικά.
Οι βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία των στόχων οδικής ασφάλειας είναι η ισχυρή πολιτική βούληση, το σταθερό πλαίσιο διοίκησης, ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων, η συμμετοχή των πολιτών, η συστηματική παρακολούθηση και αξιολόγηση των μέτρων και η επαρκής χρηματοδότηση. Ο φορέας που έχει το συντονιστικό ρόλο στην εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής οδικής ασφάλειας, στα παραδείγματα καλής πρακτικής διεθνώς, είναι ένας κυβερνητικός φορέας που φέρει την ευθύνη της ανάπτυξης της στρατηγικής οδικής ασφάλειας με επικέντρωση στα αποτελέσματα.
  Πρόταση
Προτείνεται, με πρωτοβουλία της Βουλής, σε πρώτη φάση να γίνει μια πανελλήνια συνδιάσκεψη - συνέδριο όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να καθοριστούν οι αρχικές κατευθυντήριες γραμμές, να συμφωνηθούν κάποιες κοινές δράσεις, να παρουσιασθεί και να γίνει κατανοητό το Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας (2011–2020) από τους συναρμόδιους φορείς, να καθοριστούν λεπτομερώς οι καθ' ύλην αρμοδιότητες όλων, να ενδυναμωθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες Τροχαίας, στις οποίες έχει ανατεθεί σιωπηρά η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, με κατάλληλο αστυνομικό προσωπικό και μέσα και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα των οποίων θα αρχίσει η εφαρμογή την επομένη, γιατί το θέμα είναι επείγον και κάθε μέρα καθυστέρησης κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές.
Με συντονισμό, δράση και βελτίωση της ασφάλειας των χρηστών της οδού, της οδικής υποδομής και των οχημάτων, καθώς και βελτίωση της άμεσης βοήθειας στους παθόντες, οι νεκροί από τα τροχαία ατυχήματα μπορούν να μειωθούν κάτω από το όριο των 500 ατόμων το 2017.
  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** Επισκευή στον πρόσθετο τοίχο του «χιλιόμετρου» 
Ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξέδωσε απόφαση έγκρισης εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση βλαβών πρόσθετου τοίχου ανωδομής προσήνεμου μόλου στο λιμένα της Καλαμάτας», προϋπολογισμού 187.155,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.
Με το έργο αυτό θα επισκευασθούν βλάβες στον πρόσθετο τοίχο, που έχει κατασκευασθεί επί μήκους μερικών εκατοντάδων μέτρων στο «χιλιόμετρο». Οι βλάβες λόγω πολυκαιρίας και καιρικών συνθηκών θα αντιμετωπισθούν με χρήση εκτοξευομένου σκυροδέματος και κατασκευή μανδυών. Την ανωτέρω έγκριση ακολουθεί η δημοπράτηση του έργου.

*** Έμφαση σε έργα οδοποιίας και πρωτογενή τομέα από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας 
Ενημέρωση έκανε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν άμεσα και αφορούν στο νομό.
Αφορμή της ενημέρωσης ήταν ότι αρκετά από αυτά πέρασαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης και, όπως τόνισε, στόχος είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου εν όψει τουριστικής περιόδου, αλλά και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, δίδεται έμφαση σε έργα που αφορούν στην άρδευση καλλιεργειών.
Η κα Αλειφέρη ξεκίνησε αναφέροντας ότι εγκρίθηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις για τρία σημαντικά, όπως τα χαρακτήρισε, έργα, με πρώτο αυτό της οδοποιίας για τον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς, ύψους 245.000 ευρώ.
Δεύτερο είναι εκείνο του δρόμου για την Ιερά Μονή Κατσιμικάδας, με ιδιαίτερο πρόβλημα στη διέλευση των λεωφορείων που μεταφέρουν τους προσκυνητές.
Τρίτο είναι το έργο αξίας 155.000 ευρώ που αφορά στην 7η Επαρχιακό Οδό και ενώνει τη Νέδα με το Λύκαιο, ένας δρόμος στενός, όπως τόνισε, όπου και θα εκτελεστούν έργα βελτίωσης με τη διαπλάτυνση του υπάρχοντος.
Μιλώντας για τα τρία αυτά έργα, είπε ότι έχουν να κάνουν με υποχρεώσεις που η Περιφέρεια έχει αναλάβει και συνάδουν με τη φιλοσοφία που υπάρχει, ότι θα γίνονται παρεμβάσεις και σε έργα με ευρύτερη σημασία, είτε λόγω της κυκλοφορίας που παρουσιάζουν είτε λόγω του προορισμού τους.
  Τα εν εξελίξει έργα οδοποιίας
Σχετικά με τα έργα που είναι ήδη σε εξέλιξη, η κα Αλειφέρη αναφέρθηκε σε εργασίες που γίνονται στα τμήματα Ασπρόχωμα- Ριζόμυλος και Ριζόμυλος- Πύλος, με στόχο τη βελτίωση σε θέματα ασφαλείας. Από την πλευρά της, δεν έκρυψε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος έχει πολλά θέματα ασφαλείας «και όλοι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι χρειάζονται πολλά ακόμα έργα, αν και ο δρόμος δε θα γίνει ποτέ τέλειος».
Θύμισε, δε, το μόνιμο αίτημα της Μεσσηνίας να κατασκευαστεί νέος δρόμος.
Παράλληλα, τον χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό, αφού εμφανίζει μεγάλη τουριστική κίνηση, αλλά και γενικότερα. Έτσι, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι έχουν προκύψει περισσότερες ανάγκες βελτίωσης, θα υπάρξει και νέα κατανομή χρημάτων.
Στόχος των παραπάνω εργασιών είναι αυτές να ολοκληρωθούν πριν την ένταση της τουριστικής σαιζόν.
Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στις εργασίες στο δρόμο Γαργαλιάνοι- Χώρα- Ρωμανού, με την εργολαβία κι εκεί να είναι σε εξέλιξη και τη μικρή καθυστέρηση να οφείλεται στη ΔΕΗ, αφού πρέπει να μετατοπίσει κάποιες κολώνες, όπως είπε η κα Αλειφέρη. Αφού γίνει αυτό, θα κατασκευαστεί ο ισόπεδος κόμβος για το ανάκτορο του Νέστορα.
  Ζητήματα της άρδευσης
Επόμενο σημαντικό ζήτημα αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε η κα Αλειφέρη, είναι η άρδευση. Ήδη έχει δημοπρατηθεί ένα έργο αξίας 245.000 ευρώ που έχει σχέση με την επισκευή και συντήρηση του ΓΟΕΒ Παμίσου από τις ζημιές που πρόεκυψαν στις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Για το ίδιο ζήτημα στο Συμβούλιο της Τρίτης αποφασίστηκε να δοθούν ακόμα 25.000 ευρώ, για επεμβάσεις σε γεωτρήσεις και αντλιοστάσια που σχετίζονται με την άρδευση.
Έμφαση δίδεται, όπως σχολίασε, αφού υπάρχει ένα πραγματικό ενδιαφέρον και από νέους καλλιεργητές, οι οποίοι θέλουν να ενταχθούν στην καλλιέργεια του ΓΟΕΒ Παμίσου.
  Κόμβος «Φωτεινή»
Σχετικά με τον κυκλικό κόμβο που είναι να κατασκευαστεί στο δρόμο προς Μάνη, στο ύψος του ξενοδοχείου «Φωτεινή», η κα Αλειφέρη ενημέρωσε ότι, έπειτα από πολλές υπηρεσιακές συσκέψεις Περιφέρειας και Δήμου Καλαμάτας, υπάρχει ετοιμότητα στη μελέτη του Δήμου, που τον πρότεινε. Θα έχει, δε, ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018.
  Πεζοδρόμια στη Λακωνικής και στο Ασπρόχωμα.
Έργο αλληλένδετο με τον κόμβο χαρακτήρισε η κα Αλειφέρη την κατασκευή πεζοδρομίων στη Λακωνικής, που- όπως είπε- θα χρηματοδοτηθεί με 150.000 ευρώ.
Για τα πεζοδρόμια στο Ασπρόχωμα, ανέφερε ότι το ύψος των χρημάτων είναι 245.000 ευρώ.
  Καλαμάτα- Κιτριές
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία του έργου Καλαμάτα- Κιτριές, η κα Αλειφέρη απάντησε ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας επεξεργάστηκαν αρκετά το φάκελο της μελέτης, όπου βρήκαν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Μιλώντας για το συγκεκριμένο έργο, το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, αν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, αφού, όπως είπε, ιδιαίτερα με τα σημερινά δεδομένα, που ο περιμετρικός της Καλαμάτας έχει απόληξη στο σημείο, έχει φορτιστεί η κυκλοφορία, καθώς και μια ευρύτερη τουριστική περιοχή.
Πάντως, δήλωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συσκέψεις για το αν τελικά μπορεί να προχωρήσει ή όχι το έργο.
  Καταπολέμηση των κουνουπιών
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν κι αυτό της αποδοχής της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Αυτή έγινε δεκτή και έτσι το πρόγραμμα, που είναι για τρία έτη, αξίας 1.5 εκ. ευρώ το χρόνο θα συνεχιστεί.
Σχετικά με την Πελοπόννησος Α.Ε. που θα το διαχειριστεί, η κα Αλειφέρη δήλωσε σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι επιτυχημένο, με τους φορείς να παραμένουν σε επαγρύπνηση.
  Καθαρισμός δρόμων για αντιπυρική προστασία
Το ποσό των 45.000 ευρώ ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον καθαρισμό δρόμων εν όψει αντιπυρικής περιόδου, όπως είπε στη συνέχεια η κα Αλειφέρη. Μάλιστα, η πίστωση αυτή θα διατεθεί κυρίως έπειτα από τις προτάσεις των αρμόδιων δασικών υπηρεσιών και των Δήμων.
  Συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις για τη δακοκτονία
Κλείνοντας η κα Αλειφέρη αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα της δακοκτονίας, λέγοντας ότι στην περιοχή της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας υπολείπεται κατά πολύ η χρηματοδότηση για να γίνουν τρεις και, όπου απαιτείται, τέσσερις ψεκασμοί.
Όμως, από την πλευρά της Περιφέρειας γίνονται προσπάθειες η συμπληρωματική χρηματοδότηση άμεσα να γίνει έργα, με διαδικαστικά όμως θέματα να εμποδίζουν τη διαδικασία. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  5ο Φεστιβάλ Mπύρας στην οδό Αμφείας 
Πάνω από 15 βαρελίσιες και πάνω από 150 ετικέτες μπύρας σάς περιμένουν με πολλές προσφορές και εκπλήξεις στο 5ο Φεστιβάλ Μπύρας και Φαγητού στον πεζόδρομο της Αμφείας, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, στις 2, 3 και 4 Ιουνίου.
Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία των καταστημάτων της οδού, ενώ θα υπάρχουν δωρεάν γευστικές δοκιμές - εκπλήξεις και δώρα. 

*** Ξεκινούν τα απογευματινά ιατρεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 
Ξεκινά την άλλη εβδομάδα η ολοήμερη λειτουργία ιατρείων του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η έναρξη θα γίνει την άλλη Τετάρτη  και η λειτουργία των εκτός τακτικού ωραρίου ιατρείων θα διαρκεί από τις τρεις μετά το μεσημέρι μέχρι τις επτά το απόγευμα. Το κόστος, που θα καταβάλλεται απευθείας από τους εξεταζόμενους, θα ανέρχεται από 30 μέχρι 55 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό του γιατρού.
Ειδικότερα, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ανακοινώθηκε χθες ότι «από την Τετάρτη 7/6 τίθεται σε εφαρμογή η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Υ4α/147881/25.11.2010 Υπουργική Απόφαση σχετικά με την ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων. Ωράριο λειτουργίας: κάθε Τετάρτη από τις 15.00 έως τις 19.00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού μέσω της υπηρεσίας 14500 ονομαστικά με τον ιατρό της ειδικότητας που τους ενδιαφέρει, επισημαίνοντας ότι αιτούνται απογευματινού ιατρείου. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 27213 63691 (κ. Ιωάννου)».
ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΝΑ ΙΑΤΡΟ
Α/ΑΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΟΝΟΜΑ ΙΑΤΡΟΥΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ (*)
1ΑγγειοχειρούργοςΟικονόμου Κωνσταντίνος50 €
2ΑιματολόγοιΑδαμόπουλος Ιωάννης50 €
  Δαλέκου Μαρία50 €
3ΓαστρεντερολόγοιΔεναξάς Κων/νος30 €
  Σαπουντζής Απόστολος30 €
4ΚαρδιολόγοιΜάκαρης Εμμανουήλ40 €
  Λιονάκης Νικόλαος30 €
5ΟρθοπεδικοίΚάτσος Αθανάσιος50 €
  Χριστόπουλος Κων/νος30 €
6ΟφθαλμίατροιΣοραρούφ Αλέσιο50 €
  Νάνος Παναγιώτης50 €
  Κωνσταντοπούλου Καλλιρόη40 €
7ΟυρολόγοςΕυθυμίου Ιωάννης40 €
8ΝεφρολόγοςΜπριστογιάννης Γεώργιος55 €
9ΩΡΛΑποστολόπουλος Κων/νος55 €

***
~

*** Αθλητική ενημέρωση  : 

 
*** Αλαφούζος: «Ο ΠΑΟΚ μας έκλεψε το κύπελλο και την θέση στο πρωτάθλημα»     Αιχμηρή απάντηση
Για «κλοπή» του Κυπέλλου και καλύτερης θέσης στο πρωτάθλημα από την πλευρά του ΠΑΟΚ έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού της NOVA.
- Ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ εξέφρασε την απορία του για τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη μετά τον αγώνα της Τούμπας και την ήττα του «δικεφάλου του Βορρά» με 2-3 από τους «πράσινους», τονίζοντας χαρακτηριστικά:
- «Πραγματικά εκπλήσσομαι με τους υπαινιγμούς του κ. Σαββίδη περί ασφάλειας. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα σχετικά με τη θέση που θα μπορούσε να έχει τερματίσει ο Παναθηναϊκός. Είδαμε όλοι ότι ο κ. Ίβιτς έπαιξε "θέατρο" για τον τραυματισμό του, μιλήσαμε με τους γιατρούς του Ευαγγελισμού», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αλαφούζος και πρόσθεσε: «Άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ασκήσει βία για να πάρουν αποτελέσματα, υπάρχουν δικογραφίες για όλα αυτά».
-  «Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι πιστεύει στους νόμους και ακολουθεί πάντα τις προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε φέτος το Κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα, πήρε την θέση που θα έπρεπε να έχουμε πάρει εμείς», είπε ακόμη ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ και συνέχισε:
-  «Εκπλήσσομαι με τις δηλώσεις Σαββίδη, γι΄ αυτό ζήτησα να παρέμβω. Ασφαλώς και είναι καταδικαστέο το κουτάκι που πετάχτηκε στον Ίβιτς, για αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τον ένοχο, αλλά η Αθλητική Δικαιοσύνη μας τιμώρησε τελικά με τη μέγιστη δυνατή ποινή». ewsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
***  ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-3  (1-1).- ^
Τα  γκολ : 20΄Μπισεσβαρ , 28΄    Κλωναρίδης , 68΄Ενρίκε , 79΄Λούντ , 93΄Μόλινς ,
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ενρίκε (77’ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (67’ Κουλούρης).
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (44’ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μαρινάκης, Ρέις (48’ Χατζηγιοβάνης), Λουντ, Βιγιαφάνιες (88’ Πίσπας), Κλωναρίδης, Μολίνς.
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθήνας)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
Τέταρτος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
 
***  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ  1-2  , (1-1) .- ^
Τα  γκολ  :  Οι «κυανέρυθροι», που τερμάτισαν στην 4η θέση, προηγήθηκαν με τον Μασούρα στο 26΄, ωστόσο, στο 34΄ ο Μάνταλος έφερε το ματς στα ίσια και στο 81΄ ο Αραούχο έστειλε την Ένωση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.
 Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες: Μπεν, Λάμπρου - Τσιγκρίνσκι, Αραούχο
Κόκκινες: 57΄ (δεύτερη κίτρινη) Μπεν - 64΄ Χριστοδουλόπουλος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78΄ Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (85΄ Μαχμούτοβιτς), Σοτζαεϊ, Μπεν, Γεσίλ (61΄ Λάμπρου).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (85΄ Βινίσιους), Αλμέιδα (17΄ Μπακασέτας), Αραούχο.

*** Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 6ης αγωνιστικής: Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-2
(21' Μασούρας - 34' Μάνταλος, 81' Αραούχο)
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-3
(20' Μπίσεσβαρ, 68' Ενρίκε - 28' Κλωναρίδης, 79' Λουντ, 90'+4' Μολίνς)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (6 αγ.)
ΑΕΚ 12 - 3ος προκριματικός Champions League
ΠΑΟΚ 11 -- 3ος προκριματικός Europa League
Παναθηναϊκός 8 - 3ος προκριματικός Europa League
Πανιώνιος 4 -2ος προκριματικός Europa League
 *Ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.

Οι ημερομηνίες των ευρωπαϊκών αγώνων

Ο Πανιώνιος θα είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που θα μπει στη μάχη των προκριματικών του Europa League, καθώς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στον 2ο προκριματικό της διοργάνωσης στις 13 Ιουλίου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα διεξαχθεί η ρεβάνς (20/07).
Οι υποχρεώσεις της πρώτης της βαθμολογίας ΑΕΚ, στον 3ο προκριματικό του Champions League θα ξεκινήσουν στις 25 ή 26 Ιουλίου (όπως και του Ολυμπιακού), ενώ μία ημέρα μετά ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα μπουν στη μάχη των πρώτων αγώνων του 3ου προκριματικού του Europa League.
Το διήμερο 1-2 Αυγούστου ο «Δικέφαλος της Αθήνας» θα δώσει τον αγώνα ρεβάνς, ενώ στις 3 Αυγούστου θα ακολουθήσει η προσπάθεια των «ασπρόμαυρων» και του «τριφυλλιού» για να συνεχίσουν στο Europa League.

***  Σήμερα απαντάει ο Γιάννης Χριστόπουλος για τον πάγκο της Καλαμάτας
 
Για σήμερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί η δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της Καλαμάτας και τον διακεκριμένο Μεσσήνιο προπονητή Γιάννη Χριστόπουλο.
Η πρώτη συνάντηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα πριν από λίγες μέρες, παρουσία του προέδρου Σταύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος όμως θα έχει αναχωρήσει λίγο νωρίτερα για το εξωτερικό.
Απόψε θα ξεκαθαρίσει αν ο πρώην τεχνικός του Λεβαδειακού, του Πλατανιά, της Ταυρίδας και του ΠΑΣ Γιάννινα θα αναλάβει ή έστω έχει διάθεση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μαύρης Θύελλας, με μοναδικό ανασταλτικό παράγοντα τη χαμηλή, για τα δεδομένα του, κατηγορία της Γ’ Εθνικής.
Φυσικά και η Καλαμάτα έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις, χωρίς να έχει αποκλειστεί και το να συνεχίσει το τεχνικό δίδυμο των Μάνα-Χατζηαγγελή, αλλά και τι πιο ιδανικό από το αναλάβει επικεφαλής του ξεκινήματος της αναγέννησης της μεγάλης ομάδας του νομού μας, ο κορυφαίος κατά τεκμήριο Μεσσήνιος προπονητής…

***  Η ΑΕΚ άλωσε το Αλεξάνδρειο, νίκησε 91-85 τον Άρη 
Έκανε το 2-0 στη σειρά
Ανατρέποντας το εις βάρος της σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε σήμερα στο Αλεξάνδρειο, στο δεύτερο «μικρό τελικό» για τα πλέι οφ της Α1, επί του Αρη με 91-85. Αποτέλεσμα που της έδωσε τη δεύτερη νίκη της στη σειρά και χρειάζεται έτσι μία ακόμη για να «καθαρίσει» τον αντίπαλό της και να τερματίσει στην 3η θέση της βαθμολογίας στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο Αρης τελείωσε τον αγώνα έχοντας τον Δημήτρη Πρίφτη στα αποδυτήρια, μετά από δύο τεχνικές ποινές και τον Γουίλ Κάμινγκς στο νοσοκομείο, μετά από χτύπημα που δέχτηκε από τον Λαρεντζάκη, στο πρώτο ημίχρονο, στα πλευρά.
Ο Αμερικανός γκαρντ δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Κορυφαίοι για την Ενωση ήταν οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης (19 π., 4 ασ, 1κλ), Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (19π.) και για τον Αρη οι Σπύρος Μούρτος (18π), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (18π., 12 ριμπ), Μιχάλης Τσαϊρέλης (17π). Επόμενο ραντεβού για τις δύο ομάδες είναι στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (3/6).
Χαλαρές άμυνες, ενέργεια από αμφότερους τους αντιπάλους και τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο από τα μισά της δεύτερης περιόδου και μετά, χάρις το ομαδικό πνεύμα τους (10 ασίστ, 4 κλεψίματα), την επιθετική αποτελεσματικότητα και την υπεροχή τους στα ριμπάουντ (20), ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης.
Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 7’ με 12-16, ο Αρης μείωσε στο 10’, στο μισό καλάθι (21-22), για να αποκτήσει εκ νέου διαφορά η Ενωση, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (23-28). Γεγονός που προέκυψε ύστερα από διαδοχικούς πόντους από τους Βασιλειάδη, Σάκοτα και τον Δημήτρη Πρίφτη να δέχεται τεχνική ποινή. Οι Θεσσαλονικείς «απάντησαν» με σερί 12-0, έχοντας βασικούς εκτελεστές τους Γιάνκοβιτς, Μούρτο, πήραν τα ηνία με 35-28 στο 15’, με τη διαφορά να «ανεβαίνει» στο +10 (47-37), δύο λεπτά αργότερα.
Η απόσταση για τον Αρη έμεινε στο ίδιο επίπεδο με την έναρξη της τρίτης περιόδου (55-47), με το ματς να… «ανάβει» στο 25’. Ο διαιτητής Μαγκλογιάννης καταλόγισε αμυντικό φάουλ στον Καββαδά πάνω στον Μαυροκεφαλίδη, αντί για το αντίθετο, ο Πρίφτης διαμαρτυρήθηκε έντονα, με συνέπεια να του δοθεί δεύτερη τεχνική ποινή και να οδηγηθεί στα αποδυτήρια με αποβολή. Το σκηνικό έστειλε σε βολές τον Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος «έγραψε» το 55-50, ενώ λίγο αργότερα η Ενωση έφερε τη μάχη στα ίσια (56-56).
Ο Αρης επανέκαμψε με τους Τσαϊρέλης Γιάνκοβιτς (29’ 65-60), με τον Ελονού να δίνει το προβάδισμα στην ΑΕΚ, μετά από πολύ ώρα, στο 31’ (68-69). Τρίποντο από τον Τσαϊρέλη έκανε ξανά «αφεντικό» στο παρκέ τους γηπεδούχους (71-69), ο Λαρεντζάκης εκτέλεσε με τη σειρά του από τα 6.75 (71-72), βάζοντας εκ νέου την Ενωση μπροστά στο σκορ, με τον Αρη να ισοφαρίζει στο 35’ (76-76).
Με συνεχείς πόντους από τον Ελονού η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 36’ με +5 (76-81), ο Γιάνκοβιτς, με 4/4 βολές, μείωσε στο μισό καλάθι (37’ 80-81), ο Ντίξον με 1/2 βολές και ο Μαυροκεφαλίδης με τρίποντο, έστειλαν την ΑΕΚ στο 85-80, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς για την Ενωση.
Τα δεκάλεπτα: 21-22, 51-43, 68-63, 85-91
Διαιτητές: Σχινάς, Μπήτης, Μαγκλογιάννης
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Φλιώνης, Τσαϊρέλης 17 (4), Κάμινγκς 8 (2), Γιάνκοβιτς 18 (2), Καββαδάς 5, Σκοτ 2, Ξανθόπουλος 2, Ζάρας 10, Χρηστίδης, Σίμτσακ 5, Μούρτος 18.
ΑΕΚ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Λαρεντζάκης 19 (1), Νιούλεϊ 10 (2), Μωραϊτης 3 (1), Μαυροειδής 5, Μαυροκεφαλίδης 19 (1), Ελονού 12, Σάκοτα 2, Βασιλειάδης 7 (1), Μιλόσεβιτς 3, Ντίξον 11 (2).
 *Χωρίς τους τραυματίες Τζάστιν Τζάκσον, Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς ο Αρης στο ματς, για την ΑΕΚ δεν αγωνίστηκε ο επίσης τραυματίας, Ντόνι ΜακΓκράθ
* Λιγότερος, από κάθε άλλη φορά στη φετινή σεζόν, ο κόσμος στις κερκίδες του Αλεξανδρείου. Περίπου 1.500 υποστηρικτές του Αρη επέλεξαν να παρακολουθήσουν δια ζώσης την αναμέτρηση
*Υβριστικά συνθήματα, με ένταση, από την κερκίδα κατά του διαιτητή Σχινά, στα 1’23’’ για το φινάλε του αγώνα, με τον διαιτητή να δίνει εντολή να καταγραφούν.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Δεύτερος τελικός για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ   Ραντεβού στο ΟΑΚΑ
ΟΠαναθηναϊκός καλείται να υπερασπιστεί σήμερα, Πέμπτη, την έδρα του και κάνει το 1-1 στην σειρά των τελικών των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ με τον Ολυμπιακό (21:00, Novasports2). Ο Τσάβι Πασκουάλ αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του, ενώ o Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει την πιθανή απουσία του Σπανούλη, ο οποίος ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα.
Πέμπτη, 1 Ιουνίου  2017
 Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές
 ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Πηλοϊδης-Μάνος-Παναγιώτου (Άκελ/Ντίνος) (0-1)
 *Οι νικητες της τελικής φάσης κρίνονται στις 3 νίκες.  Newsroom ΔΟΛ

***

~****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5604   video.  -    Σταματης Σκουλικας  

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

Σύνολον                                  12.818  βίντεο   .-  
~  
The YOUTUBE:

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-  Stamatios Skoulikas

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
~*Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html   
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara Nwes 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  20  Μάϊου 2017 :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : : : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-

~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :

Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .- 

~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .-  

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   2  Τετάρτη  24  ΜΑΪΟΥ  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  2   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2-24-2017-2.html .- 

~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη  25 Μαΐου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html .- 

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  25  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-25-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-26-2017.html .-

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  27 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-27-2017.html  .-   

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-

~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  

~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών
Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017
  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  : ~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
~*

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου