ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

 Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....
~***  ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ: «ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΛΙ ΑΥΤΟ. ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ»...

~ Είδε ότι του βρισκόταν ετοιμοθάνατος και ότι του έβγαινε η ψυχή του. Μπροστά του ορθωνόταν μία μεγάλη σκάλα με πολλά σκαλιά. Στην κορυφή της σκάλας βρισκόταν η Υπεραγία Θεοτόκος.
Ξεκίνησε να ανεβαίνει ακαλί σκαλί αυτήν την ψηλή σκάλα. Ήταν δύσκολο αλλά άκουγε από πάνω την Κυρία Θεοτόκο να τον παραινεί. “Έλα ακόμη ένα σκαλί! Έτσι μπράβο! Κουράγιο! Έλα ακόμη ένα σκαλί! Ακόμη ένα σκαλί!” 
Έτσι με τις παραινέσεις και τις προσευχές της Παναγίας κατάφερα με πολύ μεγάλη δυσκολία είπε ο καλός Ιερέας να ανέβω όλα αυτά τα σκαλιά. Και φτάνοντας στο τελευταίο, πάνω στο οποίο βρισκόταν η Κυρία Θεοτόκος, είδα ότι ήταν τόσο ψηλό που όσο και να προσπαθούσα δεν θα μπορούσα να το ανέβω μόνος μου.
Ζήτησα βοήθεια από την Παναγία μας, να με βοηθήσει να το ανέβω.
“Σε βοήθησα” μου απάντησε η Παναγία μας “ίσαμε με το σκαλί αυτό. Εδώ πλέον δεν μου επιτρέπεται να σε βοηθήσω. Το σκαλί αυτό το ανεβαίνουν μόνο όσοι έχουν κάνει ελεημοσύνες στη ζωή τους, με έργα και λόγια αγάπης, στους αδελφούς τους, που έχουν ανάγκη. Και εσύ παιδί μου δεν έχεις.”
Με τα λόγια αυτά ξύπνησε έντρομος ο Ιερέας και ζήτησε να δει τον Δεσπότη του.
Πραγματικά συνέχισε στην ομιλία του ο Σεβασιώτατος ο συγκεκριμένος Ιερέας, παρότι ήταν άψογος στα ιερατικά του καθήκοντα, φιλακόλουθος, ευσεβής και κατά πάντα τυπικός, ήταν γνωστός σε όλους για την αυστηρή του κρίση για τους άλλους, και κυρίως για το ότι δεν βοηθούσε κανέναν, ούτε με έργα ελεημοσύνης, ούτε και κάποιο λόγο παρηγορητικό.
“Τον ρώτησα” συνέχισε ο Σεβασμιώτατος “αν έχει κάποιες οικονομίες! Μου απάντησε ότι έχει κάποια χρήματα φυλαγμένα. Τον συμβούλευσα να τα δώσει σε ελεημοσύνες, σε έργα αγάπης σε όσους αυτός κρίνει ότι έχουν ανάγκη.
Έστω και την ύστατη στιγμή να κάμψει το έλεος του Θεού.”

*** Συλλυπητήρια του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 
Ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας αναρτήθηκε για την απώλεια του Επίτημου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ γίνεται γνωστό ότι ο Δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε συλλυπητήρια του, προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σε ηλικία 99 ετών, απεβίωσε ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Δήμαρχος, που συνεδέετο με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επί δεκαετίες με αδιατάρακτη φιλία, εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

*** Πεζοδρόμιο σε άθλια κατάσταση 
   
Οι φωτογραφίες που βλέπετε βρίσκονται στην Οδό Φαρών, και συγκεκριμένα στο δυτικό πεζοδρόμιο από τη Σωκράτους έως την Αριστοτέλους. Περιττώματα ζώων, σάπια φρούτα, σκουπίδια και πλάκες σε τραγική κατάσταση συνθέτουν το σκηνικό του πεζοδρομίου, το οποίο είχε την «ατυχία» η ανάπλαση της Φαρών να σταματήσει ένα τετράγωνο πιο μακριά…  Κ. Γαζ.

***  Κυπαρισσία: Πότε, επιτέλους, θα ολοκληρωθούν το πεζοδρόμιο κι ο δρόμος στην παραλία; 
Το έργο του πεζοδρομίου και του δρόμου στην παραλία Κυπαρισσίας, πολλές φορές έχει τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο και για αυτό πολλές φορές έχουμε δημοσιεύσει σχετικά ρεπορτάζ! Ένα έργο που έχει καταντήσει σχεδόν σαν το «γιοφύρι της Άρτας» και ποτέ, μέχρι σήμερα, αν και έχει παρέλθει η συμβατική ημερομηνία περάτωσής του, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και αυτό προκαλεί πολλά και σοβαρά ερωτηματικά. Η ανάπλαση και το πεζοδρόμιο αλλά και ο δρόμος έξω από το Τουριστικό Κυπαρισσίας, επί μήνες ολόκληρους, μένουν ημιτελή και άγνωστο παραμένει εάν και πότε θα ολοκληρωθεί η εργολαβία του δήμου! Στην περιοχή του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας, εδώ και πολλούς μήνες έχουν τη μία μέρα ξεκινούν και την επομένη σταματούν οι εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων παραλιακής Κυπαρισσίας». Το έργο αφορά στην ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων της παραλιακής της Κυπαρισσίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη, επρόκειτο να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο με κυβόλιθους στο ανατολικό μέρους της παραλιακής, να τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες LED, να τοποθετηθούν νέα πίλλαρ  οδοφωτισμού και να αποξηλωθεί το παλιό (σ.σ. η αποξήλωση έχει ήδη γίνει). Τέλος, προβλεπόταν να αποξηλωθεί (σ.σ. ήδη έχει αποξηλωθεί) τμήμα πεζοδρομίου που ρυμοτομείται, μπροστά ακριβώς από το Τουριστικό Περίπτερο και το τμήμα αυτό επρόκειτο να ασφαλτοστρωθεί. Ο αρχικός συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 50.000 ευρώ εκ των οποίων προβλέπονταν και προϋπολογίζονταν για Δαπάνη Εργασιών 29.424 ευρώ. Στις 26 Ιουλίου 2016 διενεργήθηκε ο πρόχειρος µειοδοτικός διαγωνισμός, µε σφραγισμένες προσφορές µε το σύστηµα επί µέρους ποσοστών έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό (%), του άρθρου 6 του Κ∆Ε (Ν.3669/2008), για την ανάδειξη μειοδότη για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Παραλιακής Κυπαρισσίας», µε τους ίδιους όρους που αναφέρονται στην αριθ.192/2016 απόφαση της Ο.Ε., µε κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιµή προσφοράς, σύµφωνα µε τις προβλεπόμενες διατάξεις του Ν.3669/08. Κατά την διαδικασία του διαγωνισµού προσήλθαν και κατέθεσαν, ενώπιον της Επιτροπής, φάκελο δικαιολογητικών συμμετοχής και φάκελο οικονοµικής προσφοράς, οκτώ (8) ενδιαφερόμενοι. Ανάδοχος του έργου «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Παραλιακής Κυπαρισσίας» αναδείχθηκε η Κοινοπραξία «Κ/Ξ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΧΡΙΣΤΟ∆ΟΥΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ», µε συνολική τιµή προσφοράς 29.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) και µε µέσο ποσοστό έκπτωσης 42% επί του προϋπολογισμού της µελέτης. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 υπεγράφη, μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας και εκπροσώπου της αναδόχου Κοινοπραξίας, η σύμβαση κατασκευής του έργου με την ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών να ορίζεται στους τρεις (3) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και, συνεπώς, το έργο πρέπει να έχει περατωθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2016. Η 14η Δεκεμβρίου 2016 έχει παρέλθει, εδώ και πέντε ολόκληρους μήνες, αλλά το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και παραμένει άγνωστο εάν και πότε θα ολοκληρωθεί.
Γιατί επί μήνες ολόκληρους παραμένει ημιτελές το έργο της ανάπλασης; Τι συμβαίνει; Δεν υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση του έργου; Δεν υπάρχει καμία υπηρεσία που να έχει ευθύνη; Δεν υπάρχει κανένας που να πράττει το αυτονόητο σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από συμβατικές υποχρεώσεις, υπηρεσιακά καθήκοντα και θεσμικές αρμοδιότητες; Πόσα, άραγε, δημοσιεύματα πρέπει να γίνουν, πόσες φορές πρέπει να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, πόσες «αντιδράσεις» κατοίκων της Κυπαρισσίας σε δημόσιες συζητήσεις τους πρέπει να υπάρξουν ώστε, κάποια στιγμή, να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή να ολοκληρωθεί και παραδοθεί το έργο της ανάπλασης;
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Διεθνής προβολή στη Νέα Υόρκη για το «Navarino Challenge» και συνεργασία με την Qatar Airways 
 
Το «Navarino Challenge», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 13 με 15 Οκτωβρίου 2017, στην Μεσσηνία και την Costa Navarino, στο πλαίσιο της στρατηγικής προώθησης της διοργάνωσης στο εξωτερικό ανανεώνει για φέτος την συνεργασία της με την Qatar Airways.
Η Qatar Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας του κράτους του Κατάρ, με την παγκόσμια καμπάνια της “Going Places Together” μεταφέρει υπερήφανα τους ταξιδιώτες της, σε ταξίδια εργασίας και αναψυχής, μέσω του παγκόσμιου δικτύου της, σε περισσότερους από 150 προορισμούς.
Η πολυβραβευμένη αεροπορική εταιρεία έχει λάβει τις ακόλουθες κορυφαίες διακρίσεις από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών Skytrax, «Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στον Κόσμο», «Καλύτερη Διακεκριμένη θέση του Κόσμου», «Καλύτερη Αίθουσα Αναμονής για Επιβάτες Διακεκριμένης θέσης» και «Καλύτερη Εξυπηρέτηση Αεροπορικής Εταιρείας στη Μέση Ανατολή».
Η Qatar Airways υποστηρίζει υπερήφανα μια σειρά συναρπαστικών διεθνών και τοπικών πρωτοβουλιών αφιερωμένων στον εμπλουτισμό της παγκόσμιας κοινότητας που εξυπηρετεί. Η εταιρεία χορηγεί παγκοσμίου επιπέδου αθλητικά γεγονότα που αντικατοπτρίζουν τις αξίες του αθλητισμού, όπως το “Navarino Challenge” φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους μεταξύ τους. Κάτι που ταιριάζει απόλυτα και με το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της “Going Places Together”.
Για το ταξίδι σας στην διοργάνωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο προωθητικό κωδικό ATHNAVCH για να κλείσετε την αποκλειστική αυτή προσφορά, μέσω του ακόλουθου link: http://www.qatarairways.com/gr/el/cugs/navarinochallenge.page
Η προσφορά ισχύει για πτήσεις που έχουν ως προορισμό τους το αεροδρόμιο της Αθήνας για την περίοδο από τις 3 έως και τις 15 Οκτωβρίου 2017 ενώ οι πτήσεις από την Αθήνα προς το εξωτερικό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 25 Οκτωβρίου 2017.
Η προσφορά αυτή αφορά σε εισιτήρια μετ’ επιστροφής προς την Αθήνα από περισσότερους από 150 προορισμούς μεταξύ των οποίων και της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α.
      Άλλωστε, πριν λίγο καιρό η διοργάνωση βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, συμμετέχοντας με απόλυτη επιτυχία στην 1η έκθεση “Greek Panorama”, η οποία στόχο είχε την προβολή της Ελλάδας στην αμερικάνικη αγορά. Χιλιάδες Νεοϋορκέζοι, αλλά και τουρίστες από άλλες χώρες επισκέφθηκαν την έκθεση στον κεντρικότερο σταθμό του Μανχάταν στον Grand Central Terminal.
Το «Navarino Challenge» δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το event, καθώς με δικό του περίπτερο στην έκθεση και με την παρουσία φυσικά του Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου Κωνσταντίνου Καρνάζη που υπέγραψε αυτόγραφα, εκπροσώπησε και προώθησε με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική γη της Μεσσηνίας.
Στο πλαίσιο αυτό σπουδαίες προσωπικότητες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην έκθεση όπως η χρυσή Ελληνοαμερικανίδα Ολυμπιονίκης & παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πάλη γυναικών Helen Maroulis, o Ελληνοαμερικανός δις φιναλίστ του Super Bowl, πρώην παίκτης του NFL, Niko Koutouvides και ο 3 φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό, βετεράνος καλαθοσφαιριστής, και βοηθός προπονητής στους Charlotte Hornets, Mike Batiste.
Το «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε επόμενες εβδομάδες.
Επίσημος Αερομεταφορέας: Qatar Airways
Επίσημος Χορηγός: Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος»
Επίσημοι Υποστηρικτές: BIC®, BIC® Sport, Wyndham Grand Athens, Ποσειδωνία, Surf Salad
Αρωγοί: Navarino Outdoors, Swim Academy, Navarino Racquet Academy, Apia        Strategic TV Partner: National Geographic.

*** Ο Αντώνης Σαμαράς για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: "Ο τελευταίος μίας γενιάς Ελλήνων πολιτικών με μεγάλη ιστορική παρουσία..." 
Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο κύριος Σαμαράς αναφέρει πως ήταν «ο τελευταίος μίας γενιάς Ελλήνων πολιτικών με μεγάλη ιστορική παρουσία» και επισημαίνει πως «άφησε το αποτύπωμά του στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας».
Ο πρώην πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με την Ντόρα Μπακογιάννη και τους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.
Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:
«Ο τελευταίος μίας γενιάς Ελλήνων πολιτικών με μεγάλη ιστορική παρουσία έφυγε από τη ζωή. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση, πρωτοστάτησε στην εθνική συμφιλίωση και άφησε το αποτύπωμά του στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.
Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην Πρωθυπουργού, εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήρια μου».  Πηγή: protothema.gr
 

*** Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 στις Σποράδες - Σώος ο πιλότος 
Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην Σκόπελο - Παρουσιάστηκε βλάβη στο μαχητικό αεροσκάφος και ο χειριστής εγκατέλειψε το Mirage με επιτυχία
 Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000 κατέπεσε περίπου στις 12:18 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή της Σκοπέλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο χειριστής του μαχητικού πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψε το Mirage με ασφάλεια.
Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην οποία συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας.
Πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε βλάβη στο μαχητικό αεροσκάφος που ήταν ο νούμερο δύο του σχηματισμού και ο χειριστής εγκατέλειψε το Mirage με επιτυχία.
πηγή: protothema.gr

*** Θάλαμοι αδιαφορίας… 
Οι τηλεφωνικοί θάλαμοι έχουν κερδίσει θέσεις στο δημόσιο χώρο για να εξυπηρετούν κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες. Αν η εταιρεία που είναι υπεύθυνη, αλλά και η Δημοτική Αρχή, δεν έχουν καμία διάθεση να διορθώσουν την κατάσταση, ας μας δώσουν πίσω το χώρο που μας έχουν πάρει. Τουλάχιστον, τόσο στην οδό Κρήτης, όσο και στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού…  Α.Π. 

*** Μια υπέροχη βραδιά στη Μεσσήνη 
Εξαιρετικό ήταν το κλίμα και άρτια η διοργάνωση για τον εορτασμό της συμμετοχής της Μεσσήνης στην «Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα». Σε μια ημέρα που ξεκίνησε, αρκετά δύσκολα για την πόλη, με καταστροφές από το σύντομο ανεμοστρόβιλο τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι υπάλληλοι του Δήμου, υπερέβαλαν εαυτό και το βράδυ όλα κύλησαν ομαλά στην προγραμματισμένη εκδήλωση. Το κυριότερο όλων, ήταν ότι απόλαυσαν αυτή τη βραδιά τα νέα παιδιά της πόλης, που αν θέλουμε να ελπίζουμε σε μια περιβαλλοντολογική αφύπνιση στο μέλλον, είναι και η μόνη μας ελπίδα. Αξίζουν τα εύσημα, στους διοργανωτές γι’ αυτή την εκδήλωση, και το «στοίχημα» που θα πρέπει να βάλει η δημοτική αρχή είναι η διοργάνωση πιο συχνά ανάλογων εκδηλώσεων.  Κ. Γαζ.

***  Περισσότερες οι προγραμματισμένες αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 
Αύξηση παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι οι προγραμματισμένες, από τις αεροπορικές εταιρείες, θέσεις από το εξωτερικό για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας,  φθάνοντας στο σύνολό τους τις 147.960 για τη θερινή περίοδο μέχρι και τον Οκτώβριο.
Το αντίστοιχο νούμερο πέρυσι, για την περίοδο Μαρτίου- Οκτωβρίου, έφθανε στις 129.816 προγραμματισμένες θέσεις, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι καλύφθηκαν στο 100%.
Τα αναλυτικά στοιχεία για τις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για την θερινή περίοδο, παρουσιάζει το Sete Intelligence με βάση τα στοιχεία της ΕAΣΠ ( Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων – Hellenic Slot Coordination Authority) στο τέλος του Απριλίου για όλα τα αεροδρόμια, εκτός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Τα στοιχεία αποτελούν μια ''φωτογραφία'' τη χρονική στιγμή έως το τέλος Απριλίου και σε περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή κάποια έκτακτη πτήση αμέσως μετά την εξαγωγή των δεδομένων, θα υπάρξει αλλαγή στα δεδομένα, η οποία θα φανεί στην επόμενη εξαγωγή στοιχείων (30/5/2017).
  Αναλυτικά τα νούμερα
Σε σχέση με τον αντίστοιχο προγραμματισμό του 2016, για το 2017 παρατηρείται αύξηση των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό που στο σύνολο θα φτάσει το +10% έως και τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, ο Μάιος αναμένεται να κλείσει με 17.101 προγραμματισμένες θέσεις, όταν το ίδιο μήνα πέρυσι καταγράφηκαν 14.828. Αυξητική τάση υπάρχει και τον Ιούνιο. Τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι θα έχουμε 25.376 αφίξεις, έναντι 22.328 τον Ιούνιο του 2016.
Καλύτερος μήνας για το αεροδρόμιο και την περιοχή γενικότερα θα είναι ο Ιούλιος, όπου περιμένουμε 29.046 "αεροπορικούς τουρίστες". Το ίδιο καλά πήγε και το 2016 με 26.336 αφίξεις. Ο Αύγουστος είναι σαφώς βελτιωμένος για φέτος με 29.029 προγραμματισμένες αφίξεις, έναντι 25.270 το 2016. Πολύ καλή περίοδος για τη Μεσσηνία θα έχουμε τουριστικά και τον Σεπτέμβριο, αφού έχουν προγραμματιστεί 28.193 αφίξεις, έναντι 23.608 πέρυσι. Τέλος και ο Οκτώβριος φαίνεται να είναι καλός με 13.279 αφίξεις, ενώ το 2016 είχαμε 11.940.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Συμμετοχή του Παναγιώτη Λαμπρινίδη στην Art Athina 2017 
Η Art Athina 2017, η ανανεωμένη 22η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εικαστικά γεγονότα στην Ελλάδα. Άνοιξε τις πύλες της στο κλειστό γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου προχθές και θα διαρκέσει έως και σήμερα.
Συνολικά, 12 ενότητες αναπτύσσονται γύρω από τον κεντρικό άξονα της διοργάνωσης – την έκθεση που συνθέτουν οι 56 συμμετέχουσες γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό – σύμφωνα με το πρόγραμμα που διαμόρφωσε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina 2017, Σταματία Δημητρακοπούλου.
Ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, συμμετέχει στο sculpture park με ένα εικαστικό έργο (εγκατάσταση δαπέδου) αφιερωμένο στον Ρώσο σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι με τον τίτλο «Αντρέι Ταρκόφσκι – εσωπορτραίτο»
Ο ποιητής δεν χρησιμοποιεί «περιγραφές» του κόσμου - συμμετέχει στην δημιουργία του.*
Ο ποιητής δεν δέχεται «περιγραφές» του εαυτού του - συμμετέχει στην αναδημιουργία του. Τα εσωτερικά γίνονται εξωτερικά και πάλι. Η προσωπογραφία γίνεται ανατομία και η εικόνα καθορίζεται από την δυναμική της αποκάλυψης. Η γεωγραφία του προσώπου, η γεωγραφία του ανθρώπου, γίνεται τόπος, γη, χώμα... και τα ζώα, σύμβολα του παραμυθιού...
Τα πολλά βρίσκουν τον μοναδικό τρόπο να γίνουν ένα και συγκινούνται, κινούνται μαζί, μαζί με τον παλμό της καρδιάς ...
* ( Αντρέι Ταρκόφσκι, «Σμιλεύοντας το χρόνο», εκδ. Νεφέλη σελ. 57)

*** ΟΛΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ! Οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΔ στοχεύουν Τουρκία

~  Με την Τουρκία να κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.
Για τον λόγο αυτό, σε τακτά χρονικά διαστήματα διεξάγονται ασκήσεις με στόχο την άρια εκπαίδευση και προετοιμασία του Ελληνικού Στρατού.
Από τις 22 έως 26 Μαΐου, σχηματισμοί της ΑΣΔΕΝ διεξήγαγαν δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν, συνολικά, 295 Αξιωματικοί και 1.832 Οπλίτες, 158 Ερπυστριοφόρα Οχήματα, 196 Οχήματα Γενικής Χρήσης, 19 Πλωτά Μέσα και αριθμός Ελικοπτέρων της 1ης τάξης.


Η πυραμίδα όντας σε καλή κατάσταση αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και άλυτο αρχαιολογικό μυστήριο.
Σε απόσταση 9 χλμ περίπου νοτιοδυτικά της πόλης του Άργους κοντά στις πηγές του Ερασίνου ποταμού και πάνω σε αρχαίους δρόμους που κάποτε έφερναν σε επαφή το Άργος με την Τεγέα δεσπόζει επιβλητική η πυραμίδα του Ελληνικού, μια ζωντανή απόδειξη της μυθικής αλήθειας που θέλει το πάντρεμα της Αργείτικης γης με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό.
Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την χρονολόγησή της καθώς υπάρχουν διαφωνίες γι’ αυτήν. Οι ανασκαφείς την τοποθετούν χρονικά στα τέλη του 4ου αι. π.Χ., όμως γι’ άλλους ερευνητές που χρησιμοποιούν νέες μεθόδους είναι συνομήλικη, ίσως και παλαιότερη από τις Αιγυπτιακές. Η άποψη των πρώτων φαίνεται πως υπερισχύει.
Στην ανατολική πλευρά της πυραμίδας βρίσκεται η κεντρική είσοδος. Απ’ αυτήν ξεκινά ένας στενόμακρος διάδρομος που οδηγεί σε μία μικρότερη πύλη που είναι ανοιγμένη στο νότιο τοίχο του κεντρικού τετράγωνου δωματίου πλευράς 7μ. περίπου.
Για τη χρήση της υπάρχουν πολλές απόψεις. Ίσως ήταν «πολυάνδριον» μιας κι ο περιηγητής Παυσανίας στο έργο του τον 2ο μ.Χ. αι. κάνει λόγο για μια πυραμίδα στην περιοχή που αποτέλεσε ταφικό μνημείο. Άλλοι αναφέρουν πως ήταν φρυκτωρία, πύργος δηλαδή απ’ τον οποίο στέλνονταν μηνύματα φωτιάς. Σήμερα όμως καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ήταν παρατηρητήριο, μικρό φρούριο από το οποίο έλεγχαν τις γύρω περιοχές.
Η πυραμίδα αυτή που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στον Ελλαδικό χώρο διατηρείται σε καλή κατάσταση και θυμίζει σε όλους τους επισκέπτες της, την ιστορικότητα και την ιδιαιτερότητα τούτου του τόπου.
 (Με πληροφορίες από την περιγραφή του βίντεο)

***  ΣΟΚ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΩΣΕ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

~  Η Τουρκία εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί μια πολιτική που έχει ως στόχο να αποκτήσει μεγάλη επιρροή στα Βαλκάνια, κι αυτό το επιδιώκει μέσω των μουσουλμανικών χωρών.
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως το 2015 η Τουρκία είχε δώσει όπλα που η ίδια παράγει για να εξοπλίσει την Αλβανία. Αυτό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αντιθέτως συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Φυσικά η Αλβανία, τα στρατεύματα αυτά τα χρησιμοποιεί και για το Κοσσυφοπέδιο, κάτι το οποίο η Τουρκία το γνωρίζει και το μάλιστα το επικροτεί.
Η Τουρκική προκλητικότητα δεν σταματάει εκεί. Συνεχώς εκπαιδεύει Αλβανούς αξιωματικούς στις Τουρκικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε τις σχέσεις Αλβανίας-Τουρκίας οι οποίες στόχο έχουν να πλήξουν τις Ορθόδοξες Ελλάδα και Σερβία:
 Βίντεο :  Η Τουρκία εξοπλίζει την Αλβανία και το Κόσοβο , https://youtu.be/Rd4tSwLk_M0  .- Η Τουρκία εξοπλίζει τον αλβανικό στρατό.
Η αλβανική οικονομία ελέγχεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τουρκικά συμφέροντα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το σύστημα παροχής ενέργειας ελέγχεται από τουρκική εταιρία, ενώ οι αυτοκινητόδρομοι κατασκευάζονται από αμερικανοτουρκική κοινοπραξία (Bechtel-Enka). Παρενθετικά αναφέρουμε ότι ένας τεράστιος αριθμός τεμενών ανεγείρεται στην χώρα με την χρηματοδότηση της Τουρκίας και του Κατάρ, ενώ μουσουλμάνοι Αλβανοί εκπαιδεύονται ως ιεροδιδάσκαλοι στα ιερατικά σχολεία της Τουρκίας.
Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα εκπαιδεύει αλβανούς αξιωματικούς στις τουρκικές σχολές ενόπλων δυνάμεων και ταυτόχρονα εξοπλίζει (παρέχει ως βοήθεια) τον στρατό της Αλβανίας με στρατιωτικά οχήματα και ελαφρά τεθωρακισμένα που έχουν κατασκευαστεί από την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Χαρακτηριστική είναι η παράδοση τέτοιου τύπου οχημάτων εντελώς πρόσφατα στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις από Τούρκους αξιωματούχους.

*** ΑΦΩΝΟΣ ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ! Τεράστιος πλούτος στον Ελληνισμό...

~ Τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου, διπλάσια (!) από εκείνα του γιγαντιαίου κοιτάσματος Zohr της Αιγύπτου και του ισραηλινού κοιτάσματος Lebiathan δείχνουν οι χαρτογραφήσεις που διενήργησε η νορβηγική εταιρεία PGS στα οικόπεδα 10 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως μεταδίδει το sigmalive.
Σε ανάλυσή τους οι ειδικοί σε θέματα ενέργειας Ηλίας Κονοφάγος, Νίκος Λυγερός  και Αντώνης  Φώσκολος, δημοσίευσαν εικόνες από τις επίσημες χαρτογραφήσεις των κυπριακών και αιγυπτιακών ΖΟΡ από την PGS.
Κι όπως αναφέρουν : «γνωρίζουμε ότι με βάση το σύμπλεγμα Καστελόριζου, μέρος της Λεκάνης του Ηροδότου βρίσκεται μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ύφαλοι αυτού του τύπου είναι επαναλαμβανόμενοι, όπως αυτό συμβαίνει επί 300 km στην ΑΟΖ της Κύπρου, οι ύφαλοι αυτοί είναι δυνατόν να επαναλαμβάνονται και μέσα στην ελληνική ΑΟΖ. Το πιο εντυπωσιακό εύρημα εκ μέρους της PGS», συνεχίζουν, «αποτελεί η χαρτογράφηση που έκανε όσον αφορά στους στόχους κοιτασμάτων μέσα στα κυπριακά ερευνητικά θαλάσσια οικόπεδα 6, 10 και 11.

Με βάση τη χαρτογράφηση αυτή», επισημαίνουν, «είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο μεγαλύτερος από τους χαρτογραφημένους στόχους υφάλων ασβεστολίθου τύπου Zohr στο θαλάσσιο οικόπεδο 10 της ExxonMobil και της Qatar Petroleum, εμφανίζεται να είναι τουλάχιστον διπλάσιος από αυτόν του κοιτάσματος Ζohr.
Επίσης, είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο στόχος κοιτάσματος ψαμμίτη τύπου Λεβιάθαν, όπως αυτός χαρτογραφήθηκε στο θαλάσσιο οικόπεδο 6, εμφανίζεται σε μέγεθος να είναι τουλάχιστον διπλάσιος του κοιτάσματος Λεβιάθαν».
Οι τρεις ειδικοί αναφέρουν στην ανάλυση ότι όσον αφορά στις παράλογες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο θαλάσσιο οικόπεδο 6, δεν φαίνεται τελικά αυτό να αποτελεί πρόβλημα, διότι οι διεκδικήσεις αυτές, δεν φαίνεται να καλύπτουν ούτε το 1/5 της υπεργιγαντιαίας δομής-στόχου κοιτάσματος τύπου Λεβιάθαν που υπάρχει μέσα στο θαλάσσιο οικόπεδο 6.  iefimerida.gr

***  Με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού η κηδεία του Κ. Μητσοτάκη...

~ Με δημόσια δαπάνη και τιμές εν ενεργεία Πρωθυπουργού η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, με ημερομηνία 29 Μαΐου 2017, η κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.
 Σύμφωνα με την ίδια απόφαση:
Κατά την κηδεία του θα αποδοθούν οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Πρωθυπουργό.
Θα τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του.
Θα αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των Δημοσίων Καταστημάτων της Χώρας, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του.
 Η ανακοίνωση της ΝΔ - Αντί στεφάνων να δοθούν τα χρήματα σε περιβαλλοντικές οργανώσεις
Η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα τελεστεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού. Η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, την ίδια μέρα από τις 07:00 έως τις 13:30.
Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί  επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.
Από σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου, ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.
Επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη, στις ακόλουθες περιβαλλοντικές οργανώσεις:
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 ALPHA BANK
IBAN – GR6901401770177002002000045
SWIFT – CRBAGRAAXXX
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
 ALPHA BANK
GR 6301401200120002002011
 WWF ΕΛΛΑΣ «Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση – WWF Ελλάς»
 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 104/480440-64 – IBAN: GR55 0110 1040 0000 10448044064 – SWIFT: ETHNGRAA
 Τέλος, όλες οι προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις από σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου, αναβάλλονται.  thetoc.gr

***  NOMIZATE ΠΩΣ ΓΛΙΤΩΣΑΤΕ; Όχι βέβαια! Ο Παπανδρέου έγινε ηγετικό στέλεχος...

~   Αχ αυτός ο Γιώργης ο Παπανδρέου που ως Υπουργός Εξωτερικών μοίραζε τα χρήματα αφειδώς σε ΜΚΟ. Τώρα μάλιστα ως πρώην Πρωθυπουργός αποφάσισε να γίνει και ο ίδιος ηγετικό στέλεχος διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης.
Την ημέρα ψηφοφορία του 4ου Μνημονίου, ο πρώην πρωθυπουργός (που έφερε το πρώτο) βρισκόταν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Bellagio» του Λας Βέγκας... ως ομιλητής στο συνέδριο Salt για μεγαλοεπενδυτές και τραπεζίτες. Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου αναρτήθηκε το βιογραφικό του στα αγγλικά, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι «μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercy Corps, μιας διεθνούς ΜΚΟ που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σχεδόν σε κάθε εμπόλεμη ζώνη στον κόσμο».
Με έδρα το Πόρτλαντ των ΗΠΑ, η Mercy Corps είναι μια οργάνωση που διαχειρίζεται περί τα 200.000.000 δολάρια ετησίως και εμπλέκεται άμεσα και με το Προσφυγικό στη χώρα μας. «Επεκτείναμε τη δραστηριότητά μας και στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015 και, πλέον, έχουμε 35 άτομα έμμισθο προσωπικό στη Λέσβο, την Κω, τη Λέρο, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Αθήνα και στα βορειοδυτικά της χώρας» έλεγε η εταιρία πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει. Η ΜΚΟ με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην ηγετική ομάδα της έχει υπογράψει «συμφωνίες συνεργασίας με υπουργεία, δήμους και εμπορικά επιμελητήρια στα νησιά», όπως τονίζει στην ίδια συνέντευξη.

***  BOMBA ΣΗΜΙΤΗ!  Έχει ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ τις κινήσεις!  Έρχεται....

~  Η απόφαση φαίνεται πως έχει παρθεί. Με τις ευλογίες Σημίτη ο Βενιζέλος θα προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία.
Σκοπός του Σημίτη είναι η κονιορτοποίηση του πολιτικού Κέντρου ώστε οι ψηφοφόροι αυτοί να μετακινηθούν στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόνο έτσι θεωρούν πως θα μπορέσει η Ν.Δ να αποτελέσει το αντίβαρο του Αλέξη Τσίπρα.
Το δεύτερο σκέλος αφορά την προσπάθεια του Σημίτη να δραστηριοποιηθεί εκ νέου, είτε στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας (δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο) είτε στο ενδεχόμενο Οικουμενικής να παρουσιαστεί ως σωτήρας.
Τα πολιτικά όνειρα του καθενός δεν ταυτίζονται φυσικά με τα θέλω των πολιτών, αλλά όνειρα είναι αυτά...

***  Τα στοιχεία ΣΟΚΑΡΟΥΝ !  Σε ΑΘΛΙΑ κατάσταση το 50% των ΕΛΛΗΝΩΝ...

~  Η τραγικότερη Ελλαδική κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση, υποστηρίζει (όπως και οι προηγούμενες) ότι αρχίζει η ανάκαμψη της χώρας, κι ότι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με αισιοδοξία.
Ποια είναι όμως τα στοιχεία, και με δεδομένα αυτά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι;
 Μπορούμε να βλέπουμε την κατάσταση θετικά όταν το 50% των Ελλήνων ζουν έτσι:
-500.000 παιδιά υποσιτίζονται καθώς οι οικογένειες τους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
-500.000 εργαζόμενοι παίρνουν καθαρό μηνιαίο μισθό γύρω στα 350 ευρώ.
-700.000 νέοι έχουν φύγει από τη χώρα, με καμία προοπτική να επιστρέψουν.
-1.000.000 άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα είναι απλήρωτοι.
-1.100.000 συνταξιούχοι παίρνουν συντάξεις κάτω από 500 ευρώ.
-1.200.000 Έλληνες είναι άνεργοι, χωρίς έστω ένα επίδομα ανεργίας.
 Και ξαναρωτάμε: Με αυτά τα στοιχεία πως τολμάνε οι πολιτικοί να μας ζητάνε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας;...

***  EKTAKTO!   Nέα Προδοσία...

~   Η Χίος είναι παγκοσμίως φημισμένη για τη Μαστίχα της. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι θα πίστευε κανείς.
Φαίνεται όμως πως στο Μαξίμου δεν το γνωρίζουν. Δε μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός πως αποφάσισαν να βάλουν hot-spot στα Μαστιχοχώρια.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.
~"ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ HOT SPOT ΣΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ..." : https://youtu.be/hvpPdRAOyCc  .-

*** ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ! Οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ κυβερνούν τη χώρα…

~  Το παρακάτω βίντεο είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει στην Ευρώπη με τους Μουσουλμάνους μετανάστες και πρόσφυγες.
Στη Μεγάλη Βρετανία, ήδη εδώ και 1,5 χρόνο οι μετανάστες κάνουν κουμάντο σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως στην πόλη Λούτον.
Μιας και είναι περισσότεροι από τους ντόπιους, κάνουν ό,τι θέλουν και προκαλούν τον τρόμο.
Βίντεο  : Κυβερνάμε την Αγγλία δηλώνουν οι Μουσουλμάνοι μετανάστες ,
https://youtu.be/ESGVX9iEfi0   .-  { Στην πόλη Λούτον της Αγγλία οι Μουσουλμάνοι είναι περισσότεροι και κυνηγούν τους Αγγλους λέγοντας ότι αυτοί κυβερνούν πλέον την χώρα αυτή.Αυτός είναι ο στόχος των Μουσουλμάνων που έρχονται κατά εκατομμύρια στην Ευρώπη.Αυτό κάνουν και στην Ελλάδα σήμερα οι προδότες πολιτικοί μας,θα μας καταντήσουν σε λίγα χρόνια να είμαστε εμείς οι μετανάστες στην ίδια μας την χώρα.Λέμε όχι στην Ισλαμοποίηση της Ευρώπης και της Ελλάδας.Κοινοποιήστε το βίντεο όπου μπορείτε και ας ξεσηκωθούμε γιατί θα μας αφανίσουν όσο βλέπουν ότι δεν αντιδρούμε σε ότι η Ευρώπη και η Αμερική μας επιβάλει. }  .- 

*** TΩΡΑ!  Συνάντηση Πούτιν-Μακρόν

~  Τον Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε στις Βερσαλλίες ο Εμανουέλ Μακρόν, πριν λίγη ώρα, όπως μεταδίδει το rt.
Οι δύο πρόεδροι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, την επίλυση των κρίσεων στην Ουκρανία, τη Συρία όπως και άλλα διεθνή προβλήματα.
Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών.

***  Είναι ξεκάθαρο! Δείτε την εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ αντίδραση Ομπάμα-Τραμπ σε ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ επιθέσεις... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Είναι καταπληκτικό το πόσο διαφέρει ο τρόπος με τον οποίο ο Ομπάμα προσέγγιζε τρομοκρατικές επιθέσεις και τον τρόπο με τον οποίο σχολιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ.
Συγκρίνοντας την απάντηση του Τραμπ στην επίθεση στο Manchester Arena σε σχέση με την αντίδραση του Μπάρακ Ομπάμα στις επιθέσεις San Bernardino και Pulse Nightclub, βλέπουμε τις χαώδεις διαφορές.
Η προσέγγιση των δύο ανδρών για την αντιμετώπιση της «ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας» δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική.
Ο Ομπάμα από τη μία μιλάει με γενικόλογα αποφεύγοντας να μιλήσει για την ισλαμική τρομοκρατία, ενώ από την άλλη ο Τραμπ τους χαρακτηρίζει ως «χαμένους».
Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε:
Βίντεο : Trump's Response to Manchester Terrorist Attack Vs. Obama's Response to Attacks ,  https://youtu.be/QWcAxGZRzMk  .-

*** ΑΦΩΝΟΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!  Βόμβα του Κ.Βελόπουλου για τα Γεωστρατηγικά...

~  Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ ξεσήκωσε τη Θεσσαλονίκη με σύνθημα ««ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ».
Βίντεο  : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 29/05/2017 ,
https://youtu.be/qWIKRCksyW4  .-
Πλήθος κόσμου έδωσε το βροντερό ‘παρών’ καθώς η αγάπη του κόσμου για τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα του κόμματος έχουν προκαλέσει ΑΝΑΤΑΣΗ ΗΘΙΚΗ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και ανησυχία στο πολιτικό κατεστημένο.
 Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες οι πολίτες της συμπρωτεύουσας καλωσόρισαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
 Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θέλει να ευχαριστήσει όσους παρευρέθησαν στην ομιλία.

***  Παρέδωσαν την Ελλάδα στις ΗΠΑ !  Συγκλονίζει το άρθρο του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
~  Όσο εμείς εδώ, στην Ελλάδα, ασχολούμαστε με τις μικροκομματικές κόντρες, που μόνο για επικοινωνιακούς λόγους γίνονται, αλλάζουν όλα στην ευρύτερη περιοχή μας και κατά συνέπεια η Ελλάδα οφείλει να προετοιμάζεται.
Αρχικά, πρέπει να τονιστεί το γεγονός πως οι ΗΠΑ μεταφέρουν περίπου το 75% των δυνάμεών τους από το Ιντσιρλίκ. Μία κίνηση με τεράστια γεωστρατηγική σημασία. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι επιθυμούν να λάβουν από την Ελλάδα στρατιωτική βάση και αεροδρόμιο στη Βόρειο Ελλάδα, ίσως έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, ελλείψει μεγάλου στρατιωτικού αεροδρομίου, έχει προταθεί και η χρήση του αεροδρομίου «Μακεδονία», για χρήση από τα μεγάλα μεταγωγικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη της Αμερικής. Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχει αναβάθμιση της στρατιωτικής βάσης στη Σούδα της Κρήτης, που όμως δεν επαρκεί από μόνη της. Η Β. Ελλάδα είναι κρίσιμος κόμβος για τις ΗΠΑ.
Φυσικά, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός πως γεωστρατηγικά η Μακεδονία είναι κόμβος και ενεργειακός, για τους ρωσικούς (Turkstream) και γερμανικούς (ΤΑP) αγωγούς. Κοινώς, η Αμερική βάζει τοποτηρητές στην περιοχή, υπενθυμίζοντας συνεχώς πως δεν πρέπει κανείς να τους αμελεί. Θέλουν η Ελλάδα να είναι ενεργειακός κόμβος υπό την αίρεση της δικής τους έγκρισης.
Φυσικά, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως οι ΗΠΑ έχουν σύμμαχό τους τον Πάνο Καμμένο, που ήδη έχει συμφωνήσει μαζί τους στο να γίνει η Ελλάδα μία απέραντη ΝΑΤΟική βάση.
Στο πλαίσιο αυτό ερμηνεύεται και η απόφαση της Ρωσίας, πύραυλοί της που μέχρι τώρα στόχευαν περιοχές εκτός Ελλάδας να στραφούν προς εμάς. Θέλουν η πυραυλική τους ομπρέλα να καλύπτει όλο τον ελλαδικό χώρο, φυσικά με αποτρεπτικό χαρακτήρα.
Η Ελλάδα μπαίνει σε μία περιδίνηση. Σε μία κατάσταση ρευστή, όπου βρισκόμαστε στην «κινούμενη άμμο» των γεωστρατηγικών εξελίξεων.
Ούτε η ρευστή κατάσταση στα Βαλκάνια βοηθά. Το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας οδηγεί τη χώρα σε επιθετική πολιτική, ενώ τα Σκόπια βρίσκονται στο όριο της διάλυσης. Οι Αμερικανοί επιθυμούν να υπάρχει έντονη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή, ώστε να επέμβουν άμεσα αν χρειαστεί. Με τη στρατιωτική τους παρουσία αποκόπτουν τη Σερβία, που στηρίζεται από τη Ρωσία, από τη δυνατότητα επέμβασης. Συνεπώς, η «απέραντη ΝΑΤΟική βάση» που λέγεται Ελλάδα γίνεται το πάτημα της πλήρους αμερικανοποίησης των Βαλκανίων.Πρέπει να τονιστεί εδώ πως η αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα δεν συνιστά παράγοντα ασφάλειας για τη χώρα μας. Σκεφτείτε απλά πως η Κρήτη έχει μετατραπεί, ήδη, στο μεγαλύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο της Μεσογείου, χωρίς αυτό να εμποδίζει τους Τούρκους να παραβιάζουν συνέχεια τα σύνορά μας.
Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα διμέτωπο πόλεμο, εδώ και μήνες. Από τη μία η Αλβανία του Ράμα, από την άλλη η Τουρκία του Ερντογάν και στη μέση η Ελλάδα. Οι δύο χώρες έχουν υπογράψει τεράστιες στρατιωτικές συμφωνίες, με την Ελλάδα στη μέση. Σκοπός τους, ο έλεγχος της περιοχής μας.
Η χώρα μας έχει ανέβει πλήρως πάνω στο «άρμα» των ΗΠΑ. Τα έχουμε δώσει όλα στον ενεργειακό τομέα, δίνουμε και ταπάντα στον στρατιωτικό τομέα.
Απομονωνόμαστε πλήρως από δυνητικούς συμμάχους (Ρωσία, Κίνα), χάνουμε τους ενεργειακούς μας πόρους (συμφωνία ΕΛΠΕ και Exxon Mobil) και δεν έχουμε καμία εγγύηση για την ασφάλειά μας.
Αυτό δεν είναι διπλωματία ή συμμαχία. Είναι ξεπούλημα.
 του Κυριάκου Βελόπουλου
 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 27/5

***  Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΝΤΑ !  Επικίνδυνο το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη
 
~  Ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, δήλωσε ότι η ενίσχυση των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, προκάλεσε μια «στροφή προς το χειρότερο».

«Οι εκτιμήσεις μας είναι γνωστές. Υπήρξε μια ποιοτική ανατροπή, μια στροφή προς το χειρότερο και για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η ασφάλεια στην περιοχή αυτή θα καθοριστεί όχι με μέτρα συγκράτησης, όχι με προσπάθειες για την εξασφάλιση ασφάλειας χωρίς να δίνεται έμφαση σε στρατιωτικά μέσα, αλλά διατηρώντας μια ‘ισορροπία απειλών’», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκρούσκο.
Επιπλέον, υπογράμμισε πως δεν βλέπει κάποιο σημάδι ότι το ΝΑΤΟ θα σταματήσει την  επικίνδυνη αυτή τακτική του.

*** TEΛEΣΙΓΡΑΦΟ από Ντράγκι ! Πρώτα ΣΥΜΦΩΝΙΑ και μετά...

~  Τα μέτρα, τα οποία θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος μακροπρόθεσμα, αναμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της, Μάριο Ντράγκι, σήμερα, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι η ΕΚΤ και το Διοικητικό Συμβούλιό της χρειάζονται τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να το αξιολογήσουν με απόλυτη ανεξαρτησία. Όπως πρόσθεσε, αναμένει μία πλήρη συμφωνία για τα μέτρα, τα οποία θα καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας μακροπρόθεσμα βιώσιμο, καθώς, όπως είπε, στο τελευταίο Eurogroup δεν υπήρξε σαφής ορισμός των μέτρων για το χρέος.
Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι «εάν και όταν» επεκταθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και στην Ελλάδα θα υπάρχει επιλεξιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα στο πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων, εφόσον αυτές πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως αυτά έχουν οριστεί από το πρόγραμμα.  ethnos.gr

***  ΕΜΕΤΙΚΟΣ Ερντογάν! «Νίκη» η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης

~ Ως νίκη «γεμάτη μαθήματα για εμάς και για όλη την ανθρωπότητα» χαρακτήρισε ο Ερντογάν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης με αφορμή την 564η επέτειο από την Αλωση της Πόλης.
Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην εορταστική εκδήλωση, επεσήμανε, μεταξύ άλλων:
«Η Κωνσταντινούπολη που υπήρξε πρωτεύουσα για διαφορετικά κράτη και κουλτούρες από την εποχή της ίδρυσής της έγινε το κέντρο ειρηνικής συνύπαρξης και ανοχής κάτω από την δίκαιη ηγεσία του Μωάμεθ του Πορθητή».
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως «η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης που θεωρείται σαν ένα από τα κομβικά σημεία στην παγκόσμια ιστορία υπό όρους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς είναι μια νίκη γεμάτη μαθήματα για εμάς και για όλη την ανθρωπότητα»
Μάλιστα αποθέωσε την Πόλη: «Η Κωνσταντινούπολη είναι το απαύγασμα της Τουρκίας. Όλες οι 80 επαρχίες της Τουρκίας έχουν ανθρώπινους και φυσικούς δεσμούς με την Πόλη. Υπό αυτή την έννοια το να μιλάς για την Πόλη σημαίνει ότι μιλάς για την Τουρκία. Το να υπηρετείς της Πόλη σημαίνει να υπηρετείς της Τουρκία».
Ο Ερντογάν προχώρησε ένα βήμα παραπάνω μάλιστα λέγοντας: «Τώρα είναι γεγονός πως ενώ η Άγκυρα είναι η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Σμύρνη είναι η πρωτεύουσα του Αιγαίου και πόλεις όπως η Αττάλεια και τα Μούγλα είναι τουριστικά αξιοθέατα, η Πόλη είναι η επιτομή της χώρας. Όσο πιο όμορφη είναι αυτή η επιτομή, πιο προσοδοφόρο είναι για την Τουρκία». Υποστήριξε δε ότι «όλα τα στοιχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έζησαν φιλικά σε αυτή την περιοχή ζουν με τον ίδιο ειρηνικό και φιλικό τρόπο στην σημερινή δημοκρατία της Τουρκίας. Όπως έδειξε η ιστορία αυτοί που θέλησαν να καταστρέψουν αυτό το ειρηνικό κλίμα αντιμετώπισαν απογοήτευση».  iefimerida.gr

*** Στα χνάρια του Φιλιππάκη ο Κανελλάκης !  «Δεν θα τσιγκουνευτώ τις βόμβες»…

~  Σε… γραμμή Γιώργου Φιλιππάκη κινείται και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης, ο οποίος, επίσης σε ανάρτησή του στο facebook, κάνει λόγο για… «δύο και τρεις βόμβες», όπως αναφέρει στον τίτλο του, ασκώντας κριτική στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
Πιο αναλυτικά όσα έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος στο facebook:
«…Και δύο και τρεις βόμβες!
Του Γιάννη Κανελλάκη
Αντί ο μεγαλοτραπεζίτης και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, να απαντήσει στα απανωτά και επίμονα ερωτήματα, για το μέγεθος της περιουσίας του σήμερα, που έχει αποκτήσει μαζί με την σύζυγό του, καταθέτει μηνύσεις σε βάρος δημοσιογράφων, οι οποίοι διατυπώνουν απόψεις και σχόλια σχετικά με την «πορεία, τα έργα και τις πράξεις πουλημένων πολιτικών», οι οποίοι αγνοούν τα «πάθη, τα μαρτύρια, την φτώχεια και τις περιπέτειες» στα οποία έχουν οδηγήσει τις τελευταίες δεκαετίες τον ελληνικό λαό και συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος του !
Εγώ δεν θα …τσιγκουνευτώ τις… βόμβες- πακέτα που θα μπορούσαν να «σκάσουν» στα πόδια του κάθε Στουρνάρα και άλλων διεφθαρμένων πολιτικών, αλλά όπως λένε συμπολίτες μας, «δεν θα ήταν καθόλου παράλογο να έσκαγαν δύο και τρεις βόμβες στα πόδια και του Στουρνάρα και του Παπαντωνίου και του Αλογοσκούφη και του Σουφλιά και του Καραμανλή και του Παπακωνσταντίνου και πολλών άλλων διεφθαρμένων πολιτών, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για την οικονομική τραγωδία , την εξόντωση, την εξαθλίωση και την χρεοκοπία, που ζει σήμερα ο ελληνικός λαός ! »
Τα πρωτοφανή οικονομικά μέτρα, τα μνημόνια, και τόσα άλλα βάρβαρα χαράτσια, που καλούνται να πληρώσουν οι έλληνες πολίτες, είναι αποτέλεσμα της διεφθαρμένης, βρώμικης και διαπλεκόμενης πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών και πρέπει οι ένοχοι, όπως είπε και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Καρ. Παπούλιας, να πληρώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο !
Και φυσικά οι συμπολίτες μας δεν σταματούν μόνο στις καταγγελίες τους κατά των διεφθαρμένων και απατεώνων πολιτικών, αλλά μιλούν και για τα βαποράκια, τρωκτικά και πουλημένα «δημοσιογραφάκια της δημοσιογραφίας της λάσπης και της εξάρτησης», για τα οποία «δεν θα είχαν αντίρρηση αν στα πόδια κάποιων απ΄αυτούς έσκαγαν βόμβες-πακέτα προς παραδειγματισμό !!! ». Αυτά προς το παρόν…».

 eleftherostypos.gr

***  ΒΟΜΒΑ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ ! Το ελληνικό χρέος είναι το μισό...

~  Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και είναι πολύ μικρότερο από αυτό το επίσημα υπολογιζόμενο. Μετά από 6 αναδιαρθρώσεις θα πρέπει αν υπολογισθεί εκ νέου, σύμφωνα με τον Πολ Καζαριάν, τον μεγαλύτερο Aμερικανό επενδυτή ελληνικών ομολόγων, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Japonica Partners.
«Αυτό το οποίο συζητούν σήμερα οι θεσμοί είναι μια πολιτική επινόηση» τονίζει στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου ο Αμερικανός επενδυτής, ο οποίος έλαβε μέρος στο Συνέδριο το οποίο συνδιοργάνωσαν το βρετανικό περιοδικό Economist και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο χτες στη Φρανκφούρτη.
 «Αν το ελληνικό χρέος υπολογιστεί βάσει των διεθνών στάνταρ, τότε δεν φθάνει το 180, αλλά μόλις το 91% του ΑΕΠ. Ο υπολογισμός δεν πρέπει να γίνεται πλέον με βάση την ονομαστική αξία του δημόσιου χρέους, αλλά με βάση τη χρονική αξία των δανείων, με την οποία λαμβάνονται υπόψη οι μέχρι τώρα ελαφρύνσεις, δηλαδή τα χαμηλότερα επιτόκια, η μεγαλύτερη διάρκεια εξόφλησης του χρέους και η μετάθεση του χρόνου έναρξης της αποπληρωμής των δανείων. Η Ελλάδα μπορεί και σήμερα να τα καταφέρει μόνη» είπε δυνατά στην αίθουσα του Συνεδρίου, μεταδίδει η εφημερίδα του Μονάχου.
 Παρόμοια άποψη υποστήριξε στο Συνέδριο και ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, μέλος της επιτροπής των πέντε σοφών της Γερμανίας. Εάν υπολογιστεί η χρονική αξία των δανείων, τότε η κατάσταση είναι λιγότερο δραματική. «Με το να επικεντρώνουμε στα υψηλά ποσοστά του χρέους, το πρόβλημα δραματοποιείται στη δημόσια συζήτηση. Η Γερμανία θα επωφελούνταν από έναν τέτοιο υπολογισμό του ελληνικού χρέους, διότι εάν βρισκόταν σε τόσο πολύ καλύτερη κατάσταση, η πολιτική σωτηρίας της Ελλάδας θα μπορούσε να μπει σαφώς ταχύτερα στο αρχείο» εκτίμησε.
newsit

***  ΒΟΜΒΑ! Ο Γκιουλέν καλεί τους οπαδούς του να έρθουν στην ΕΛΛΑΔΑ

~  Σοκ προκαλεί έκθεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν προτρέπει τους οπαδούς του να έρθουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση Ερντογάν, ο αυτοεξόριστος ιμάμης είναι ο εγκέφαλος της προσπάθειας πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο και από τότε, έχει σημειωθεί μπαράζ συλλήψεων στη γείτονα χώρα, με την κατηγορία υποστήριξης στον Γκιουλέν.
Στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκία, αποκαλύπτεται ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν καλεί τα ανώτερα στελέχη του οργάνωσης του, της «FETO», να διαφύγουν στη χώρα μας προσποιούμενοι τους Σύρους πρόσφυγες, ενώ δίνονται και οδηγίες αλλά και  συγκεκριμένες διαδρομές για το πώς θα φύγουν από την Τουρκία.

***  BOMBA MHTΣΟΤΑΚΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ! Ζήτησε να προβληθεί μετά το θάνατό του...

~ «Εγώ τουλάχιστον καμία στιγμή δεν υπολόγισα το λεγόμενο πολιτικό κόστος διότι είχα την πολιτική άνεση και την ηθική άνεση αν θέλετε διότι εγώ δεν είχα υποσχεθεί τίποτε στον ελληνικό λαό. Αντίθετα προεκλογικά είχα πει ότι θα βελτιώσω το επίπεδο του ελληνικού λαού όσο μπορώ αλλά θα του ζητήσω περισσότερη δουλειά, είχα ρίξει το σύνθημα οι Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο, και υπήρχε μία προετοιμασία της κοινής γνώμης. Για αυτό η κυβέρνηση άρχισε από την πρώτη ώρα αποφασιστικά να κάνει μεταρρυθμίσεις και τομές» είναι τα λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο να προβληθεί μετά το θάνατό του.
Στην συνέντευξη, μικρό μέρος της οποίας προβλήθηκε από τον Σκάι, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εμφανίζεται να δηλώνει ότι την κυβέρνησή του έριξαν ιδιωτικά συμφέροντα, με αιχμή τον ΟΤΕ, και σημειώνει ότι η «παλαιά καραμανλική» πτέρυγα δεν τον στήριξε στην κυβερνητική του προσπάθεια.
H συνέντευξη παραχωρήθηκε πριν δέκα χρόνια, υπό το ρητό όρο ότι το περιεχόμενο της θα δημοσιευόταν μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ενώ η συνολική διάρκεια της συζήτησής του με τον Αλ. Παπαχελά έφθασε τις 30 ώρες.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης περιέγραψε τον τρόπο που κυβερνούσε, σημειώνοντας ότι είχε άμεση εικόνα και άποψη για τις αποφάσεις των υπουργών του: «η κυβέρνηση αυτή ήμουν εγώ, μπορώ να το πω, η πραγματικότητα είναι αυτή, οι υπουργοί δεν λειτουργούσαν μόνοι τους, κανένας υπουργός, οι πρωτοβουλίες ήταν 100% δικές μου. Εγώ τουλάχιστον κυβερνούσα διαφορετικά απ ότι τώρα κυβερνάται ο τόπος, δηλ. το πρωί που πήγαινα είχα την γενική εικόνα του τόπου και έπαιρνα στο κόκκινο τηλέφωνο 2, 3, 5 όσους χρειαζόταν υπουργούς, για να τους πω τι να κάνουν, διηύθυνα σαν το μαέστρο της ορχήστρας, διηύθυνα και τον υπουργό και τον υφυπουργό και πολλές φορές κατέβαινα και παρακάτω, σε προέδρους ή γενικούς διευθυντές ή συγκαλούσα συσκέψεις, ή πήγαινα στα υπουργεία, η πολιτική ήταν πολιτική κυβερνητική δεν ήταν πολιτική προσώπου».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μεταρρυθμιστική του προσπάθεια δεν προχώρησε με τους ρυθμούς που θα ήθελε καθώς οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες, υπήρξαν αντιδράσεις («να σας υπενθυμίσω ότι δυσκολότερη τομή από την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα δεν υπήρχε, έπρεπε να απολύσεις 7. 500 ανθρώπους οι οποίοι είχαν συνδικαλιστικά στηρίγματα και οι οποίοι αν θυμάστε τι προβλήματα είχαν δημιουργήσει»).
Οι αντιδράσεις
«Εγώ είχα πρόβλημα διότι στην κυβέρνηση αυτή δεν συμφωνούσαν όλοι στην δική μου τακτική» υποστηρίζει, στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε προ ετών, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και προσθέτει ότι «υπήρχε πάντοτε η πτέρυξ η μια, η οποία στην ουσία ήταν η παλιά καρμανλική πτέρυγα, η παλιά ελληνική δεξιά η οποία δεν συμφωνούσε τουλάχιστον στην έκταση και τους ρυθμούς που εγώ ήθελα».
Ως προς την πτώση της κυβέρνησής του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημείωσε: «το θέμα του ΟΤΕ δεν ήταν μείζον θέμα, το θέμα του ΟΤΕ ήταν μείζον και κατέληξε να είναι μείζον, διότι ενεπλέκοντο τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία σε τελική ανάλυση έριξαν την κυβέρνηση... ήμαστε μία κυβέρνηση οποία δεν συμβιβάστηκε, καθόλου και η οποία είχε το θάρρος να παίρνει τις αποφάσεις που ωφελούσαν τον τόπο, κατά την δική μας κρίση βέβαια, αλάθητοι δεν ήμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάναμε κανέναν συμβιβασμό ούτε για συναισθηματικούς λόγους, φιλικούς και πολύ περισσότερο γι’ ότι τυχόν είχαμε επηρεαστεί από αντιπαροχές».
Πηγή: kathimerini.gr 
΄Βίντεο  :
~* Προκόπης  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ {Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας } επικήδιος 31/05/2017:
 ~*Κ   Μητσοτάκης   έφυγε  31/05/2017:
https://youtu.be/apYDIZtmMag  .-
~ Κ.  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  γενέθλια γη  ΧΑΝΙΑ   31/05/2017:
https://youtu.be/WsGLAK5EmUQ  .-
~Κων  Μητσοτάκης Ύστατο χαίρε  31/05/2017:
https://youtu.be/90dJy-DxSqc  .-
~ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ιστορική ομιλία του  30/05/2017:
https://youtu.be/jHLmLHC5EUA  .-

***  EKTAKTO!  Έπεσε ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!  13 Νεκροί...

~  Δεκατρείς Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην επαρχία Σιρνάκ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, έχοντας πέσει πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης λίγο μετά την απογείωσή του.
 Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, το ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή Σενόμπα, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.
 Οι έρευνες για τις συνθήκες της πρόσκρουσης στα καλώδια υψηλής τάσης και τη συντριβή του ελικοπτέρου Cougar συνεχίζονται.
 Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ένας στρατηγός.  newsbeast

*** Αθλητική ενημέρωση  :

 
 
 
***  ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-3  (1-1).- ^
Τα  γκολ : 20΄Μπισεσβαρ , 28΄    Κλωναρίδης , 68΄Ενρίκε , 79΄Λούντ , 93΄Μόλινς ,
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ενρίκε (77’ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (67’ Κουλούρης).
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (44’ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μαρινάκης, Ρέις (48’ Χατζηγιοβάνης), Λουντ, Βιγιαφάνιες (88’ Πίσπας), Κλωναρίδης, Μολίνς.
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθήνας)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
Τέταρτος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

 

***  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ  1-2  , (1-1) .- ^
Τα  γκολ  :

***  ΒΟΜΒΑ! Εξοντώνουν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ...   ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ .....  
~   Πολύ βαριά τιμωρία επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για το κουτάκι μπύρας που χτύπησε στο κεφάλι τον Βλάνταν Ίβιτς και τη διακοπή του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ.
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague αποφάσισε την απώλεια του αγώνα για τον Παναθηναϊκό με σκορ 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, αφαίρεση τριών βαθμών από τα πλέι-οφ για το τριφύλλι και αφαίρεση δύο βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.
Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να δώσει μάλιστα τα δύο πρώτα παιχνίδια του την επόμενη σεζόν χωρίς κόσμο ενώ θα πληρώσει και πρόστιμο ύψους 41,500 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός έχει βέβαια το δικαίωμα της έφεσης και οι πράσινοι ελπίζουν να μειωθεί η ποινή, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την επόμενη σεζόν.
Πλέον στη βαθμολογία των πλέι-οφ, ο ΠΑΟΚ έχει περάσει στην κορυφή με 11 βαθμούς, ακολουθεί η ΑΕΚ με 9, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 3η θέση με 5 βαθμούς και τελευταίος ο Πανιώνιος με τέσσερις.
Τα πράγματα, μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότερα για τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση ήττας από τον ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική και νίκης του Πανιωνίου επί της ΑΕΚ. Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα τερματίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα πάρει το «κακό» εισιτήριο του Europa League κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία τουλάχιστον στις 20 Ιουνίου αφού στις 13 Ιουλίου θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στην Ευρώπη.  iefimerida.gr

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
 ~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  29  και 30  Απριλίου  2017 :
Μια  αναδρομή στην εβδομάδα που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/29-30-2017.html .- 

~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  :
 Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
~*Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :
Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html   
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara Nwes 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  :
Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- 
ΤΕΤΑΡΤΗ ~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .-
ΠΕΜΠΤΗ ~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-18-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  20  Μάϊου 2017 :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html .-
 Κυριακή 20-05-2017 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-...
~ Κυριακή 21-05-2017 :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/…/arfara-news-21-… .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : : : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :
Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   2  Τετάρτη  24  ΜΑΪΟΥ  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  2   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2-24-2017-2.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη  25 Μαΐου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  25  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-26-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  27 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-27-2017.html  .-   
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .-  
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5597   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3609   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3605 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον :                                  12.811  βίντεο  

 ~* The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου