ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ....
~
Οι αντιλέγοντες έχουν γέροντα τον Διάβολο
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Γέροντα, πως γίνεται μερικοί σε κάθε λόγο να βρίσκουν αντίλογο;
- Ω, Είναι φοβερό να συζητάς με έναν άνθρωπο που συνήθισε να δικαιολογείται! Είναι σαν να μιλάς με έναν δαιμονισμένο! Όσοι δικαιολογούνται -ο Θεός να με συγχωρέσει- έχουν γέροντα το Διάβολο. Είναι βασανισμένοι άνθρωποι. Δεν έχουν μέσα τους ειρήνη. Το έχουν κάνει επιστήμη αυτό.




7 Ιουνίου
Μαρτύρων Αισίας, Ζηναίδος της θαυματουργού, Θεοδότου του εν Αγκύρα, Ταρασίου και Ιωάννου. Ποταμιαίνης της παρθένου και Βασιλείδου του στρατιώτου. Οσιομαρτύρων Ιωάννου και Λυκαρίωνος. Οσίων Ανατολίου, Ανδρέου, Ανθίμου και Στεφάνου των πρεσβυτέρων και Σεβαστιανής της θαυματουργού. Ιερέος Παναγή Μπασιά (1) εκ Ληξουρίου Κεφαλληνίας (†1883).
(1) Ο άγιος Παναγής Μπασιάς, γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς το 1801 και ήταν γιος επιφανών γονέων, του Μιχαήλ και της Ρεγγίνας Δελαπόρτα. Λόγω της καλής οικονομικής του κατάστασης, έλαβε εξαιρετική θεολογική και φιλοσοφική κατάρτιση ομιλούσε δε ιταλικά, γαλλικά και λατινικά. Σε πολύ μικρή ηλικία χειροτονήθηκε αναγνώστης και εν συνεχεία υπηρέτησε ως γραμματοδιδάσκαλος σε κάποιο δημοτικό σχολείο. Το 1836 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος και έλαβε το όνομα Παΐσιος από τον τότε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Παρθένιο. Δεν ανέλαβε ποτέ εφημεριακή θέση, αλλά λειτουργούσε στο εξωκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πλατύ-Γιαλό, όπου συνέρρεε πλήθος πιστών για να λειτουργηθεί, να ακούσει τα θερμά και υψηλού θεολογικού επιπέδου κηρύγματά του και να κοινωνήσει από τα χέρια του. Επιδόθηκε σε όλη του τη ζωή σε έργα φιλανθρωπίας και διακονίας των πασχόντων και αδυνάτων. Το 1846 αρρώστησε από κάποια νευρική ασθένεια και μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1867 τον περιποιούταν ο εξάδελφός του Ιωάννης Κερουλάνος. Αν και για μία πενταετία ήταν κατάκοιτος (1882-1887) εν τούτοις πλήθος χριστιανών πήγαινε να τον συμβουλευθεί, να εξομολογηθεί και να πάρει την συμβουλή και την ευχή του. Εκοιμήθη ειρηνικά, στις 7 Ιουνίου 1888 και αγιοποιήθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 4 Φεβρουαρίου 1986. Μαρτυρούνται πολλά θαύματά του πριν και μετά την οσιακή κοίμησή του. ~
Σήμερα 07/06/2017 εορτάζουν:
Άγιος Θεόδοτος ο εν Άγκυρα, Αγία Ποταμιαίνη, Όσιος Παναγής Μπασιάς (Παΐσιος)
~    Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
 ~    Δόσιν ἔνθεον, καταπλουτήσας, τὴν τῆς χάριτος ἱερουργίαν, Ἱερομάρτυς τρισμάκαρ Θεόδοτε, καθάπερ δῶρα Θεῶ προσενήνοχας, τᾶς ἀριστείας τῶν θείων ἀγώνων σου. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Θεοδότου του εν Αγκύρα - 7 ΙΟΥΝΙΟΥ   : https://youtu.be/E75OY51dvPU   .-

~
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
KOINΩΝΙΚΑ Αρφαρών :
~ Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 5-6-2017 έφυγε σε ηλικία 95 ετών ο πατέρας της πρεσβυτέρας μας Μαρίας ,... Βασίλειος Δημ. Δουβέας /-
Ένας ήρεμος ,εργατικός , οικογενειάρχης με Εληνο-χριστιανικές αρχές , ήρεμος και  Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ με όλη τη σημασία της λέξεως , από την μικρά γνωριμία μου  ... αλλά πολύ μεστή και ενδιαφέρουσα .- ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ! Ο Θεός να σε αναπαύσει ..! Ας είναι ελαφρύ το  χώμα του χωριού σου  ΠΥΡΓΟΣ΄ Μάνης όπου και η εξόδιος ακολουθεία την Τετάρτη 7-6-2017  18.00  ώρα παρουσία αρκετού κόσμου και  πλέον των 30κοντα Αρφαραίων κατοίκων που προσήλθαν .- Αιωνία σου η μνήμη .....!  Σ  ....
 Θερμά Συλλυπητήρια  σ΄ όλους τους οικείους του  ....

***  Παλιά Καλαμάτα: «Το ηρωικό μας 9ο Σύνταγμα Πεζικού» 
Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης
 Τoν τελευταίο καιρό έχει αναστατώσει την Καλαμάτα η απόφαση κατάργησης του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού.
Νιώθω την ανάγκη, για λόγους μνήμης και τιμής, σε όλους όσοι το τίμησαν, ν’ αναφερθώ στην ιστορικότητα του τιμημένου και ηρωικού συντάγματος.
Κυρίαρχος σκοπός όλων αυτών των ιστορικών αναμνήσεων είναι η πληροφόρηση στους νέους μας, τα παιδιά και εγγόνια μας, για την πραγματική ιστορία του τόπου μας.
Η πρώτη αναφορά στο 9ο Σύνταγμα είναι αυτή για την άφιξή του από το Μεσολόγγι, η οποία αφορά στη δημιουργία στρατώνων το 1910. Το 19ο αιώνα, λοιπόν, οριστικοποιήθηκε ότι έδρα του θα είναι η Καλαμάτα.
Οι εγκαταστάσεις του φυσικά θα ήταν πρωτόγονες και οι ανέσεις ανύπαρκτες. Από το Χρονικό της Καλαμάτας γνωρίζουμε ότι ο συνοικισμός του Αγιοσίδερη δημιουργήθηκε γύρω από το ιδιωτικό εκκλησάκι Άγιος Ισίδωρος, του Λεουτσάκου. Όταν κτίστηκαν εκεί οι στρατώνες, η περιοχή ήταν ημιάγρια.
Στον πόλεμο του 1912 εκεί ήταν στρατόπεδο Τούρκων και Βουλγάρων αιχμαλώτων.
Συμπεραίνεται , λοιπόν, ότι εκεί, σε πρόχειρα παραπήγματα, θα πρέπει να ήταν μέχρι τότε οι στρατώνες του 9ου Σ.Π.
Από αυτό το σημείο πολλοί αξιωματικοί και στρατιώτες δήλωσαν εθελοντές και έλαβαν μέρος στο Μακεδονικό Αγώνα.
Ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των ηρώων του μεγάλου αυτού ξεσηκωμού κατέχει η 6μελής ομάδα υπαξιωματικών του 9ου Σ.Π., που υπό την ηγεσία του Λάκωνα ανθυπολοχαγού Ν. Τσοτάκου ή Καπετάν – Γέρμα πολέμησαν ηρωικά και έπεσαν μέχρι ενός το 1907 στο Βογατσικό του Κιλκίς.
Επίσης, ο Μαρίνος Λυμπερόπουλος, ή Καπετάν – Κρόμπας, αδελφός των γνωστών βιβλιοπωλών της πόλης μας, Κώστα και Δημήτρη, που έπεσε ηρωικά το 1905, μαχόμενος για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, στο Πεταλινό του Μαριχόβου.
Και ακόμη δύο λόγια για το σπουδαίο αγωνιστή Σαράντο Αγαπηνό ή Τέλλο Άγρα, που κι αυτός θυσιάστηκε στο βωμό του μεγάλου αγώνα. Απαγχονίστηκε, κατόπιν ανέντιμης παγίδας από τους Βουλγάρους, στο Τέχοβο το 1907 και τον κρέμασαν – κατόπιν διήμερων βασανιστηρίων – από δέντρο καρυδιάς. Προς τιμήν του, το Τέχοβο λέγεται Καρυδιά – Άγρας!
Όλοι αυτοί οι ήρωες πέρασαν από την πύλη του 9ου Σ.Π.
Και φθάνουμε στους Βαλκανικούς Πολέμους. Στους πολέμους που διπλασίασαν την Ελλάδα και της έδωσαν τη σημερινή έκταση.
Στους πολέμους αυτούς το 9ο Σ.Π. έγραψε λαμπρές σελίδες μεγαλείου και δόξας. Πάντοτε στην πρώτη γραμμή, πολέμησε ηρωικά σε όλες τις νικηφόρες μάχες του στρατού μας και άφησε στα πεδία των μαχών εκατοντάδες νεκρούς.
Όταν κατά τη γιορτή του Συντάγματος, για την επέτειο της μάχης των Γιαννιτσών στις 20/10/1929, ο υπασπιστής διάβασε τον κατάλογο των νεκρών, ανέφερε ότι απουσιάζουν  12 αξιωματικοί και 242 οπλίτες, ο διοικητής, συνταγματάρχης Παναγόπουλος Αλκιβιάδης, απάντησε συγκινημένος ότι δεν απουσιάζουν , αλλά ζουν ανάμεσά μας και στις καρδιές όλων των Ελλήνων, αφού θυσιάστηκαν για την πατρίδα!
Και πού δεν πολέμησε το Σύνταγμά μας. Στο Μπιζάνι και γενικά στην Ήπειρο (νεκροί 22), στα στενά της Πόρτας στα Γιανντισά (νεκροί 47), στο Όστροβο, στο Δεογλή και στο Μόκρινο (νεκροί 90), στο Κιλκίς (νεκροί 52, μεταξύ των οποίων και ο ηρωικός ταγματάρχης από τα Βαρούσια της Αβίας, Αντώνης Κουτήφαρης), στο τζαμί – Τεπέ (νεκροί 36), στο Χασάν Πασά (νεκροί 47).
Το 1932 ανηγέρθη στο χώρο του στρατοπέδου το Ηρώον των πεσόντων και στις τέσσερις πλευρές του είναι χαραγμένα τα ονόματα όλων των ηρωικών του νεκρών. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 20 Νοεμβρίου του 1932.
Όμως, η ιστορία του δε σταματά με τους Βαλκανικούς Πολέμους. Συνεχίστηκε στη Μικρασία, όπου επίσης πρωταγωνίστησε. Πρωτοπόρο στη νικηφόρα προέλαση του στρατού μας, έφθασε μέχρι το Αφιόν Καραχισάρ και την Αλμυρά Έρημο, στα πρόθυρα της Άγκυρας. Οι στρατιώτες του επέστρεψαν αγνώριστοι στα σπίτια τους, όσοι επέστρεψαν, ύστερα από δέκα χρόνια, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Για τη συμμετοχή του 9ου Σ.Π. και τον πόλεμο του  ’40, αφηγείται ο οφθαλμίατρος Θρασύβουλος Κετσέας, γιος του αείμνηστου Βενετσάνου Κετσέα, ο οποίος υπήρξε διοικητής του Συντάγματός μας, ότι
το 9ο Σ.Π. είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή της Μεσσηνίας και η παρουσία του είναι ψυχική ανάγκη του λαού της.
Στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε που η πατρίδα μας δοξάστηκε νικώντας μια αυτοκρατορία, το 9ο ΣΠ έγραψε μια δική του, ιδιαιτέρα λαμπρή, σελίδα δόξας.
Έφθασε στο Αλβανικό Μέτωπο, όταν είχε αρχίσει η δεύτερη φάση το πολέμου εκείνου, η αποθετική. Ανήκε στην 4η Μεραρχία και είχε διοικητή το Συνταγματάρχη Βενετσάνο Κετσέα.
Με θυελλώδεις επιθέσεις απώθησε τους Ιταλούς, κατέλαβε το κομβικό χωριό Νιβίτσα, συνέλαβε 1.200 Ιταλούς αιχμαλώτους και άφθονα λάφυρα πολεμικού υλικού και συνέχισε την προέλασή του, βαθιά στη μαρτυρική βόρειο Ήπειρο!
Οι επιτυχίες αυτές είχαν βέβαια και το κόστος τους σε αίμα. Το 9ο Σ.Π. υπήρξε το πρώτο σε απώλειες νεκρών και τραυματιών και το δεύτερο σε κρυοπαγήματα!
Κι όταν σε επικουρία των Ιταλών ήρθε και η δεύτερη μεγάλη δύναμη του Άξονα, η Γερμανία, και ο στρατός μας κυκλώθηκε, συνθηκολόγησε, και το 9ο Σύνταγμά μας, με επικεφαλής τον ηρωικό διοικητή του, επέστρεψε συντεταγμένο στην πόλη μας, όπου και διαλύθηκε όταν ακούστηκε το παράγγελμα… «Τους ζυγούς λύσατε».
Το εντυπωσιακό αυτό γεγονός αναφέρεται από όλους όσοι ασχολήθηκαν με την ιστορία του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου.
Αυτή είναι η ηρωική ιστορία του 9ου Συντάγματός μας.
Μπορούμε να διαγράψουμε αυτή την ιστορία;
Αν και είμαστε άξιοι της τύχης μας, γιατί θα πρόκειται για ιστορικό έγκλημα.
  ΠΑΝΘΕΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΗΡΩΩΝ
 Ο Συνταγματάρχης Κετσέας Βενετσάνος, διοικητής του 9ου ΣΠ (1940 – 41)
  Ο συνταγματάρχης Μίνης Παναγιώτης, διοικητής του 9ου ΣΠ (1918)
  Ο ανθυπολοχαγός Σαράντος Αγαπηνός από τους Γαργαλιάνους ή Τέλλος Άγρας
 Ο ανθυπολοχαγός Μαρίνος Λυμπερόπουλος ή Καπετάν Κρόμπας
 Έλληνες στρατιώτες εξορμούν για την κατάληψη υψώματος στο Αλβανικό Μέτωπο. Σύμφωνα με έναν υπολογισμό, το σύνολο των Ελλήνων που έπεσαν στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο φτάνει τους 14.000

*** Διακοπή ρεύματος σε Μ. Μαντίνεια και Αβία 
Ειδοποιούνται οι κάτοικοι των Δ.Δ. ΜΙΚ. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ και ΑΒΙΑΣ ότι, για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 8-6-2017, ημέρα Πέμπτη και από ώρα 08.30 έως 15.00.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε., θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕΥΜΑ.
Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.  6-6-2017
ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

*** Ο καιρός αύριο Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 8/6/2017 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδης ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.7 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Πηγή: http://www.meteoclub.gr/prognosi/peloponnisos/8247-kalamata-8-6-2017

*** Έκθεση ομοιωμάτων πλοίων από τον Παν. Σοφικίτη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο 
Τα εγκαίνια της έκθεσης ομοιωμάτων ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής «Σαν Καλοτάξιδο Σκαρί» πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Αθήνα.
Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο 2017, παρουσιάζει 23 μοναδικά ομοιώματα πλοίων που έπλεαν στη Μεσόγειο από τους αρχαίους χρόνους έως τα τέλη του 19ου αιώνα. Τα ομοιώματα είναι χειροποίητα, έργα του φιλολόγου - κατασκευαστή μικροναυπηγικής Παναγιώτη Σοφικίτη. Στην έκθεση παρέστη και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Ο Παναγιώτης Σοφικίτης κατάγεται από οικογένεια ναυτικών. Τα παιδικά του βιώματα, από τις ιστορίες του πατέρα του και τους ταρσανάδες της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Σκοπέλου, επέδρασαν καθοριστικά στη μετέπειτα ενασχόλησή του με τη μικροναυπηγική τέχνη.
Πρόκειται για την κατασκευή υπό κλίμακα ομοιωμάτων σκαφών με βάση υπαρκτό πρότυπο, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες της ναυπηγικής, ώστε όλα τα εξαρτήματά τους να είναι λειτουργικά και το παραγόμενο μοντέλο να αποτελεί πιστό αντίγραφο του πρωτοτύπου σκάφους. Η διαδικασία κατασκευής είναι δαπανηρή και χρονοβόρα, αφού απαιτεί μήνες καθημερινής εργασίας, υπομονή, επιμονή και αγάπη για το αντικείμενο.
Έργα του Παναγιώτη Σοφικίτη βρίσκονται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, στο Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου και σε ιδιωτικές συλλογές.
Σημειώνεται ότι τα έργα του κ. Σοφικίτη εκτέθηκαν για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2014 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του Δήμου, ο οποίος και υποστηρίζει τη διενέργεια της έκθεσης και στην Αθήνα.

***  Κολομβιανοί οι δράστες των κλοπών μηχανημάτων από νοσοκομεία 
Τέσσερις Κολομβιανοί είναι οι δράστες της κλοπής ιατρικών μηχανημάτων από τα δημόσια νοσοκομεία «Άγιος Σάββας», Λάρισας, Λαμίας και Βόλου, τον Μάιο. Mέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι τρεις, ηλικίας 20, 37 και 50 ετών, όπως ανέφερε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης.
Το τέταρτο μέλος είναι γυναίκα και εξετάζεται από τις κολομβιανές Αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ανήκουν σε διεθνές καρτέλ που δρα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Οι κολομβιανοί δράστες που ταυτοποιήθηκαν, όπως σημείωσε ο κ. Παπαζαφείρης, στις 15 Μαΐου αφαίρεσαν από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ιατρικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ.
Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα από τις 19 έως τις 22 Μαΐου, έκλεψαν από τα Γενικά Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας εξοπλισμό συνολικής αξίας 115.000 ευρώ, ενώ στις 21 Μαΐου πήραν από το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου δύο γαστροσκόπια.
Διεθνής η δράση του κυκλώματος
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής εξακρίβωσε ότι πρόκειται για διεθνή εγκληματική οργάνωση, με μέλη από τη Λατινική Αμερική, που έχουν κλέψει ιατρικά μηχανήματα τα τελευταία χρόνια από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Ειδικότερα, η ίδια οργάνωση έχει αφαιρέσει ιατρικά μηχανήματα από Λουξεμβούργο, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Κροατία και Λιθουανία.
Η Ελληνική Αστυνομία πληροφορήθηκε από τις γαλλικές Αρχές για πακέτα με ιατρικά μηχανήματα που ταχυδρομήθηκαν στη Κολομβία και έτσι άρχισε να εξιχνιάζει την υπόθεση.
Οι δράστες έφτασαν αεροπορικώς στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας και στη συνέχεια ενοικίασαν διαμέρισμα από εταιρεία παροχής υπηρεσιών, μέσω διαδικτύου. Παράλληλα, για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποίησαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, προκειμένου να εντοπίσουν πόλεις όπου λειτουργούν νοσοκομεία.
Στην Αθήνα κατόπτευσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, τον «Άγιο Σάββα», την «Ευρωκλινική» και το Λαϊκό Νοσοκομείο. Αφού εντόπισαν γαστρεντερολογικές κλινικές, παρακολούθησαν τη λειτουργία τους, το ωράριο και την ύπαρξη του ιατρικού εξοπλισμού που τους ενδιέφερε.
Η αστυνομία εκτιμά, ειδικά για την περίπτωση του «Αγίου Σάββα», ότι μέλη της οργάνωσης προσποιήθηκαν τους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία, ώστε να μπορέσουν να δουν από κοντά τους «στόχους» τους.
Παράλληλα, σύμφωνα με την εκτίμηση έμπειρων αξιωματικών της αστυνομίας, οι δράστες προτιμούν εργαλεία γαστεντερολογικών κλινικών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από μέλη του καρτέλ για την κατάποση και μεταφορά ναρκωτικών.
Οι δράστες απέστειλαν από την Ελλάδα στην Κολομβία δύο δέματα, με ίδιο αποστολέα και παραλήπτη, μέσω εταιρίας διεθνών μεταφορών εμπορευμάτων, ενώ αναχώρησαν με πλαστά έγγραφα από την Ελλάδα, στις 25 Μαίου 2017, μέσω Ισπανίας, για χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Όπως υπογράμμισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές της Μπογκοτά, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα από τα πακέτα που είχαν αποσταλεί και το οποίο περιείχε δύο από τα ενδοσκόπια και ένα συνδετικό καλώδιο, που είχαν αφαιρεθεί από τον «Άγιο Σάββα», καθώς και δύο από τα ενδοσκόπια, τα οποία είχαν κλαπεί από το νοσοκομείο της Λάρισας.
Η διαδικασία επιστροφής των κατασχεθέντων ιατρικών εργαλείων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** OΡΙΣΤΙΚΟ!Μετά και από αυτό ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...

~ Η CityGroup σε νέο note που δημοσίευσε αναφέρει πως το ΔΝΤ προσφέρει διέξοδο στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό πρόγραμμα.
Προσθέτει επίσης πως η Γερμανία δεν θα προβεί σε εκταμιεύσεις μέχρι τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους να διευκρινιστούν από τους πιστωτές της ΕΕ, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Όπως επισημαίνει η Citi, ο συμβιβασμός αυτός θα επιτρέψει στο Eurogroup να εγκρίνει την επόμενη δόση προς την Ελλάδα στις 15 Ιουνίου. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αναφορές στα ελληνικά ΜΜΕ, η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί μόνο μια ολοκληρωμένη συμφωνία στις 15 Ιουνίου, η οποία θα επιτρέψει την πρόσβαση στις αγορές βραχυπρόθεσμα και, εάν δεν συμφωνηθεί, θα το ζήτημα θα μεταφερθεί στους ηγέτες της ΕΕ που στη Σύνοδο της 22-23 Ιουνίου.
Παράλληλα όπως σχολιάζει η αμερικάνικη τράπεζα, η προσφορά του ΔΝΤ, εάν ισχύσει, πιθανότατα θα ξεκλειδώσει το αδιέξοδο στην επόμενη εκταμίευση διάσωσης, αλλά θα αφήσει την ίδια έλλειψη σαφήνειας σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους και, συνεπώς, σχετικά με την πιθανή ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ.
Αυτό, όπως σημειώνει, θα μειώσει τις πιθανότητες επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 και θα αυξήσει την πιθανότητα ενός νέου προγράμματος διάσωσης.
με πληροφορίες από Capital

*** Θετική συνάντηση με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά… 
Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, στο ιστορικό Δημαρχείο, είχε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας και τόνισε ότι ο Δήμος απασχολεί δεκάδες Ρομά στις Υπηρεσίες του, βοηθώντας τους σε ορισμένες δύσκολες περιστάσεις. Είπε ακόμη ότι ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, έχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης δράσεων για υποστήριξη των Ρομά σε ιατρικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Έκανε, επίσης, αναφορά στο μεγάλο περιουσιακό στοιχείο των Ρομά, την Μπιρμπίτα, έκτασης 60 στρεμμάτων, που αγοράσθηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν πρέπει να δοθεί προς αξιοποίηση από τρίτους.
Ο Π. Νίκας τόνισε, τέλος, πως η μοίρα των παιδιών Ρομά θα αλλάξει μόνο εάν αυτά πάνε και παραμείνουν στο σχολείο. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Καλαμάτας παρέχει σε 500 μαθητές, οι περισσότεροι των οποίων είναι Ρομά, κολατσιό.
Επισήμανε, μάλιστα, ότι από το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, ο μαθητικός πληθυσμός του οποίου αποτελείται από παιδιά Ρομά κατά 100%.  Σε αυτό, το απόγευμα, τα παιδιά θα μπορούν να ασχοληθούν με ξένες γλώσσες, χορό, μουσική κ.ά. και τη λειτουργία του ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει και με άλλους τρόπους.
Αν μη τι άλλο, υποσχέσεις αλλά και έργα με θετικό πρόσημο…  Α.Π. 

*** AYTH είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ για ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ-ΚΑΤΑΡ...

~  «Φανταστείτε πως αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεστε μπροστά στον υπολογιστή σας...Αντιθέτως, κάθεστε στο θρόνο του Κατάρ, του μικροσκοπικού κράτους στον Περσικό Κόλπο. Βρισκόμαστε στο έτος 1995. Το όνομά σας είναι Χαμαντ μπιν Καλιφά αλ Θάνι, και έχετε μόλις καταλάβει το θρόνο από τον πατέρα σας μετά από ένα αιματηρό πραξικόπημα και τώρα είστε ο εμίρης της χώρας.
Τόσο εσείς όσο και το κράτος σας αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι μικρές χώρες. Έχετε έναν γείτονα, τη Σαουδική Αραβία, που είναι πολύ μεγαλύτερος και ισχυρότερος από εσάς. Αυτός ο γείτονας σας αντιμετωπίζει ως ένα όχι και πολύ ανεξάρτητο κράτος και περισσότερο ως μια de facto επαρχία. Σίγουρα όχι ως κυρίαρχο κράτος. Τι κάνεις; Η στρατηγική του πατέρα σας ήταν να αφήσει τους Σαουδάραβες να κυριαρχήσουν. Αλλά πιστεύετε ότι η χώρα σας πρέπει να σπάσει τα δεσμά του για να είναι ασφαλές. Και βέβαια έχετε μεγαλύτερες φιλοδοξίες από το να είσαστε ένας σαουδάραβας υποτελής. Αναπτύσσετε τον τομέα των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που σύντομα θα αποτελούν το 30% της παγκόσμιας παραγωγής. Εάν είστε σαν τον κ.Καλίφα, στη συνέχεια αρχίζετε τις προσπάθειες για να λύσετε το πρόβλημα με τη Σαουδική Αραβία διασφαλίζοντας την ανεξαρτησία σας με κάθε πρόσφορο μέσο. Και αυτή είναι η αρχή της αντιπαράθεσης Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ -που αναδύεται παράλληλα με την βύθιση της Μέσης Ανατολής στο χάος- το αποκορύφωμα της οποίας είναι η κρίση που εκτυλίσσεται αυτή την εβδομάδα».
Με αυτόν τον, πραγματικά, ευρηματικό τρόπο οι New York Times περιγράφουν τους λόγους για τους οποίους έχει δημιουργηθεί το σχίσμα στον Ισλαμικό κόσμο.
Κάθε φορά που δημιουργείτο ένα κενό εξουσίας, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία έσπευδαν να το αναπληρώσουν. Μερικές φορές αυτό μπορεί να σήμαινε τη στήριξη ανταγωνιστικών πολιτικών φατριών, όπως στην Τυνησία. Σε άλλες περιπτώσεις και χώρες η αντιπαλότητα εξελίχθηκε σε βίαιες συγκρούσεις όπως στη Λιβύη, όπου το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία υποστήριζαν αντίθετες πλευρές και τελικά η όλη σύγκρουση κλιμακώθηκε σε εμφύλιο πόλεμο.
Σε κάθε περίπτωση ο Καλίφα πρόλαβε να καταστήσει ξανά ανεξάρτητο το Κατάρ σε σημαντικό βαθμό, σπάζοντας την σαουδαραβική κυριαρχία. Στην πορεία όμως έστειλε ένα πολύ επικίνδυνο μήνυμα στους ηγέτες του Κόλπου: ότι ένα ανεξάρτητο Κατάρ αποτελούσε μια σημαντική απειλή για τα περιφερειακά συμφέροντά τους και ακόμη και για την σταθερότητα στο εσωτερικό των χωρών τους.
Γι 'αυτό και ίσως ήταν αναπόφευκτο, όπως επισημαίνουν αναλυτές, η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της να προσπαθούσαν να τερματίσουν την ανεξαρτησία του Κατάρ, κάτι που φαίνεται πως αποφάσισαν να κάνουν τώρα.  με πληροφορίες από New York Times και HuffingtonPost

***  Θρασύτατοι κακοποιοί «χτύπησαν» το σπίτι του πρώην δημάρχου Δημήτρη Σωτηρόπουλου στα Φιλιατρά (φωτογραφίες) 
 
Το σπίτι του πρώην δημάρχου Φιλιατρών και συντονιστή διευθυντή του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, Δημήτρη Σωτηρόπουλου, «χτύπησαν» προχθές τη νύχτα άγνωστοι. Μάλιστα, οι δράστες, οι οποίοι είτε προφανώς γνώριζαν πού χτυπούσαν είτε είχαν παρακολουθήσει το σπίτι από μέρες και ήξεραν τι έκαναν, πήγαν πρώτα στον πρώτο όροφο όπου διαμένει η κατάκοιτη μητέρα του πρώην δημάρχου, η οποία και δε θα ήταν δυνατό να αντιδράσει. Ακολούθως σειρά στην εγκληματική τους δράση πήρε το διαμέρισμα του πρώην δημάρχου στον πάνω όροφο.
Οι δράστες δεν παραβίασαν την κεντρική είσοδο των σπιτιών. Εικάζεται πως σκαρφάλωσαν και προσέγγισαν το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, από το οποίο εισήλθαν στην πρώτη κατοικία. Εκεί έψαξαν διάφορα σημεία και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα. Από εκεί έσπασαν την πόρτα για να βγουν και να μπουν στο κλιμακοστάσιο και ανέβηκαν στο διαμέρισμα του πρώην δημάρχου, στο οποίο για να μπουν έσπασαν την πόρτα εισόδου.
Εκεί, όπως και στο σπίτι της μητέρας του, οι κακοποιοί δεν είχαν αφήσει τίποτα όρθιο. Τα δωμάτια και οι χώροι θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο. Γραφεία, ντουλάπες, συρτάρια, τσάντες, σακ βουαγιάζ, όλα ήταν ανακατεμένα και οι κακοποιοί είχαν ψάξει παντού για τη λεία τους. Ωστόσο, δεν αφαίρεσαν ηλεκτρονικά ή ηλεκτρικά είδη, καθώς όπως φαίνεται, έψαχναν μόνο για χρήματα, τιμαλφή και κοσμήματα.
Από το διαμέρισμα του πρώην δημάρχου αφαίρεσαν, ρολόγια, κοσμήματα και χρηματικό ποσό, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο χθες το πρωί να έχει κοιτάξει και να έχει διαπιστώσει τι ακριβώς λείπει, καθώς περίμενε τη Σήμανση και δεν μπορούσε να προσεγγίσει όλους τους χώρους.
Ο ίδιος έγραψε σχετικά στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: «Και να σκεφτεί κανείς, ότι μπορεί να έχω περιθάλψει και κάποιον από αυτούς που μου έκαναν απόψε το σπίτι βομβαρδισμένο τοπίο, σπάζοντάς το και κλέβοντάς με... Κατά τ' άλλα, μας είναι περιττή η αστυνομία στην πόλη μας, αλλά πρέπει να φυλάει το κάθε λογής μεγαλόσχημο λαμόγιο...».

***  ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ τη ΧΙΛΑΡΙ...

~ Η νίκη του Τραμπ έχει οδηγήσει τους Δημοκρατικούς στο να αναζητούν τον επόμενο υποψήφιο που θα χτυπήσει τους Ρεπουμπλικάνους.
Λόγω του γεγονότος ότι οι Δημοκρατικοί επέλεξαν μία γυναίκα υποψήφια, την οποία ψήφισαν σχεδόν 66 εκατομμύρια πολίτες, λαμβάνοντας προβάδισμα ψήφων έναντι του Τραμπ, οι συζητήσεις για μία μελλοντική υποψήφια, και την επόμενη φορά, αντηχούν πολύ δυνατά.
Τέσσερις είναι οι γυναίκες που έχουν κινήσει την… περιέργεια των αναλυτών. Ειδικά έπειτα από κάποιες κινήσεις των ιδίων που ερμηνεύτηκαν ως προεκλογικές. Ο λόγος για τις κυρίες, όλες μέλη της Γερουσίας, Elizabeth Warren από τη Μασαχουσέτη, Kirsten Gillibrand από τη Νέα Υόρκη, Kamala Harris από την Καλιφόρνια και Amy Klobuchar από τη Μινεσότα.
Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν τέτοιες συζητήσεις, αλλά αν σκεφτούμε πως η προεκλογική περίοδος ξεκινά 2 χρόνια πριν τις κάλπες είναι σαφές πως τα παρασκηνιακά παιγνίδια έχουν ήδη ξεκινήσει.
Πάντως ένα είναι σίγουρο. Ο ρόλος της Χίλαρι, όσο περνάει ο καιρός, θα μειώνεται όλο και περισσότερο.

*** Εγγραφές παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Καλαμάτας μέχρι την Παρασκευή!
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς, μέσω της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017-18» του ΕΣΠΑ. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 24/5 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 9/6. Οι ενδιαφερόμενες μητέρες θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στις ιστοσελίδες: www.eetaa.gr ή paidikoi.eetaa.gr
Στη δράση συμμετέχουν όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Καλαμάτας και συγκεκριμένα:
•Α΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Βασιλίσσης Σοφίας 15)
•Β΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (τέρμα Πολυδούρη)
•Γ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός ( Ανατολικό Κέντρο - Τέντα)
•Δ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Γιαννιτσών 12 & Φιλοποίμενος)
•Ε΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Ευαγγελιστρίας 9)
•Ζ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Εθνικού Σταδίου - Παραλία)
•Η΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Βέργα, οδός Ευαγγελιστρίας).
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι για τις εγγραφές – επανεγγραφές παιδιών, πέραν του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2017-18», στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας, ισχύει η περίοδος που έχει ήδη ανακοινωθεί, δηλαδή από την 1η έως την 30ή Ιουνίου.
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, τηλέφωνο 27213 61825.

*** Tο ΔΝΤ βάζει ΒΟΜΒΑ στην Ελλάδα! Τρέμει το Μαξίμου...

~  Σύμφωνα με το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος του Eurogroup το οποίο δημοσίευσε ο Σκάι, οι Ευρωπαίοι ήταν διατεθειμένοι να εξετάσουν μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, μικρότερης βέβαια κλίμακας από αυτά που επιθυμούσε το ΔΝΤ. Μολονότι σε πρόσφατες δηλώσεις της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η Κριστίν Λαγκάρντ συνέστησε «σημαντική» επιμήκυνση των δανείων στήριξης και της περιόδου χάριτος πριν αρχίσει η καταβολή τόκων, στην ευρω-ομάδα της 22ας Μαΐου οι εταίροι ήταν πολύ πιο συγκρατημένοι στις προσφορές τους.
Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πως το Eurogroup αυτό απέβη άκαρπο.
Η κυριότερη πρόταση των Ευρωπαίων ήταν η επέκταση της αποπληρωμής των δανείων μόνο του δεύτερου Μνημονίου κατά 15 χρόνια και ανάλογο «πάγωμα» των τόκων τους. Στον αντίποδα η Ελλάδα δεσμεύεται πως θα πετυχαίνει ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 – δηλαδή για τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.
Στο τραπέζι τέθηκαν ακόμα δύο συγκεκριμένες μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις πιο τεχνικής φύσεως. Το πρώτο προβλέπει μείωση του επιτοκίου από την επαναγορά ομολόγων που έγινε κατά το δεύτερο Μνημόνιο. Το δεύτερο προβλέπει να αποδίδονται στην Ελλάδα τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών και της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα είχαν αγοράσει, με ορισμένα χρονικά πλαίσια.
Πάντως το έγγραφο, που έχει διαρρεύσει, καταδεικνύει τη βούληση του οργανισμού να αναβάλει την παροχή νέας χρηματοδοτικής στήριξης στη χώρα μας έως ότου να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους.
Αυτή η φόρμουλα επί της αρχής συμμετοχής του ΔΝΤ φαίνεται πως είναι πλέον το κυρίαρχο σενάριο, ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Στο κείμενο, οι εταίροι επαναβεβαιώνουν πως τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν παρά μόνο εάν και στο βαθμό που θα κριθεί απαραίτητο, και μόνο μετά τη λήξη του τρέχοντος Μνημονίου.
Τώρα όλοι περιμένουμε με αγωνία το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

***

*** Κλείνουν τα σόσιαλ μίντια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

~   Προς ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου στοχεύει η τροποποίηση που έγινε στις 31 Μαΐου του τρέχοντος έτος στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Μέτρα Θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής», στο οποίο, έμμεσα- με τις αλλαγές που έχουν γίνει- φιμώνεται η ελευθερία του ατόμου να εκφράζεται δημόσια, όπως για παράδειγμα στο διαδίκτυο.
Ειδικότερα, οι νέες παράγραφοι προβλέπουν ποινές μέχρι και 6 μηνών για όποιον «δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξη σε τέτοια, και προκαλεί κίνδυνο τέλεσης των εγκλημάτων αυτών».
Με αφορμή τα σχόλια που ακολούθησαν της τρομοκρατικής επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο στα κοινωνικά δίκτυα, εκ των οποίων ένα ήταν και το αιχμηρό σχόλιο του Γιώργου Φιλιππάκη, αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στις αναρτήσεις κάθε χρήστη και οι πολίτες πλέον βρίσκονται παγιδευμένοι, καθώς οποιοδήποτε σχόλιο που δεν «αρμόζει», θα θεωρείται ακατάλληλο και ο χρήστης θα βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο Π. Καμμένος χάνει τα λόγια του!  Τον ρώτησαν αν έχει δουλέψει...

~  Ένα απίστευτο βίντεο κυκλοφορεί από χθες στο διαδίκτυο όπου βλέπουμε τον σημερινό Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο, να δίνει στα νιάτα του συνέντευξη στον Θέμο Αναστασιάδη.
Στην εν λόγω συνέντευξη έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όταν σε σχετική ερώτηση του Αναστασιάδη για το εάν έχει εργαστεί ο Καμμένος αρχίζει να μπερδεύει τα λόγια του και δίνει πολύ γενικόλογες απαντήσεις οι οποίες καθόλου δεν πείθουν.
Δείτε το βίντεο και «καμαρώστε» τον άνθρωπο από τον οποίο εξαρτάται σήμερα η άμυνα της χώρας:
Βίντεο : Ο ΑΕΡΓΟΣ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ...,  https://youtu.be/WiLwQVa4ygg  .- { ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΜΑ ..ΟΠΟΤΕ ΡΩΤΟΥΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΜΜΕΝΟ,ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ...
ΠΑΤΗΣΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
https://www.facebook.com/%CE%91%CE%BB...
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTERhttps://twitter.com/AlithinaVideo . -}

***  EKTAKTO! Πυροβολισμοί στη Βουλή του Ιράν!  Πληροφορίες για ομήρους και τραυματίες...

~  «Ενας άντρας εισέβαλε στο ιρανικό κοινοβούλιο και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Πυροβόλησε έναν στο πόδι και τράπηκε σε φυγή» γράφουν τα πρακτορεία ειδήσεων.
Πυροβολισμοί μέσα στο κοινοβούλιο του Ιραν πριν λίγο, όπως γράφουν δύο πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, το Fars και το Mehr.
 «Ενας άντρας εισέβαλε στο ιρανικό κοινοβούλιο και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Πυροβόλησε έναν στο πόδι και τράπηκε σε φυγή» γράφουν τα πρακτορεία ειδήσεων.
 Οι πληροφορίες είναι προς το παρόν συγκεχυμένες, καθώς το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim κάνει λόγο για εισβολή τριών ενόπλων και δύο τραυματίες. Υπάρχουν επίσης αναφορές για κατάσταση ομηρίας, οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
protothema

***  Καντίνα και στην Ελαία το καλοκαίρι 
Χθες, από το πρωί έως αργά το μεσημέρι, διενεργήθηκαν πλειοδοτικές δημοπρασίες για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος, για λειτουργία τροχήλατης καντίνας, αυτοκινούμενης ή μη, για τοποθέτηση ομπρελών - ξαπλωστρών και εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής σε θέσεις αιγιαλού - παραλίας Δήμου Τριφυλίας.
Μετά τη χθεσινή διαδικασία και την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΚΑ και σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσει καντίνα και στην παραλία της Ελαίας, στη θέση Μπούκα!
Στο Βρωμονέρι, ομπρέλες και ξαπλώστρες θα αναπτύξει ο Ανδρέας Αγορας, δίδοντας τιμή 1.000 ευρώ, ενώ ήταν και ο μοναδικός που εξεδήλωσε ενδιαφέρον.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 1, για καντίνα, 15 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 8.000 ευρώ, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο Χρήστος Σαλίβερος, ο οποίος και την πήρε.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 1, για ομπρέλες – ξαπλώστρες, 500 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 1.500 ευρώ, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο Σαλίβερος Χρήστος, ο οποίος πήρε και το χώρο με 1.500 ευρώ.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 2, για καντίνα 15 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 8.000 ευρώ, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο Γεώργιος Μιχαλακόπουλος, ο οποίος και την πήρε με αυτό το ποσό.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 2, για ομπρέλες – ξαπλώστρες, 500 τ.μ., 1.500 ευρώ, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο Γεώργιος Μιχαλακόπουλος, ο οποίος πήρε το χώρο με 1.500 ευρώ.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 3, για καντίνα και ξαπλώστρες, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.
Στη θέση Χρυσή Άμμος – Μάτι, για ομπρέλες και ξαπλώστρες σε χώρο 200 τ.μ., η τιμή εκκίνησης ήταν 1.000 ευρώ και εξεδήλωσε ενδιαφέρον μόνο ο Σταύρος Ζόμπολος, ο οποίος πήρε και τη θέση.
Στη θέση Μπούκα στην Ελαία, για καντίνα, με τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, εξεδήλωσε ενδιαφέρον μόνο ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο οποίος και πήρε τη θέση.
Δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τις άλλες θέσεις και θα συνεδριάσει άμεσα η Οικονομική Επιτροπή για να λάβει απόφαση διεξαγωγής επαναληπτικής δημοπρασίας, καθώς και για τους όρους αυτής.  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

 *** Πανελλαδικές 2017: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΓΕΛ με Νεοελληνική Γλώσσα (τα θέματα και οι απαντήσεις) 
Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους είχαμε χθες στα Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας. Το μάθημα που εξετάστηκαν ήταν η Νεοελληνική Γλώσσα, με το θέμα της έκθεσης το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν σε 450-500 λέξεις να έχει να κάνει με τις ενδοοικογενειακές συγκρούσεις και τις σχέσεις εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον. Θέμα που μαζί με τα υπόλοιπα του εξεταζόμενου μαθήματος χαρακτηρίστηκαν ως αντιμετωπίσιμα για τους μαθητές, σύμφωνα με ανθρώπους του εκπαιδευτικού χώρου.
Μετά τα ΕΠΑΛ, η σκυτάλη σήμερα περνά στα Γενικά Λύκεια και οι μαθητές θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Δείτε εδώ τα θέματα και  τις απαντήσεις
Συνέχεια με Μαθηματικά
Αύριο Πέμπτη οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα επιστρέψουν στις αίθουσες για να εξεταστούν στα Μαθηματικά Ι.  Π.Μπ.

*** Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, έχοντας κατακτήσει, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Βίκυς Μαραγκοπούλου και τη βοήθεια των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, τη διεθνή αναγνώριση, με καλλιτεχνική διευθύντρια τα τελευταία χρόνια την κα Κατερίνα Κασιούμη, ετοιμάζεται να εορτάσει φέτος από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου τα εικοστά τρίτα του γενέθλια.
Στις 24 Μαΐου, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου έλαβαν το λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η καλλιτεχνική διευθύντρια παρουσίασε το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη Ζουζού Νικολούδη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης αυτής κυρίας του ελληνικού χορού, η οποία είχε στηρίξει ενεργά το φεστιβάλ στο ξεκίνημά του.
Εκτός από το πολύ ενδιαφέρον φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, αξίζει να σημειώσουμε τη δήλωση του κ. Χαρίτση ότι μετά την ολοκλήρωση του φεστιβάλ θα αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε όλοι (υπουργείο Οικονομικών, υπουργείο Πολιτισμού και δήμος Καλαμάτας) να προγραμματίσουν τη χρηματοδότησή του σε βάθος τριετίας.
Η δήλωση αυτή θέλω να ελπίζω ότι παραπέμπει στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργείων και του Δήμου Καλαμάτας. Μια τέτοια, όμως, προγραμματική σύμβαση δεν πρέπει απλώς να εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του φεστιβάλ και την τρίχρονη σύμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή, αλλά ταυτόχρονα να προσβλέπει αφενός στην ενεργοποίηση του ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ. (Διεθνούς Κέντρου Χορού) για δράσεις όλη τη χρονιά και, αφετέρου, στη στήριξη της λειτουργίας του Μεγάρου Χορού.
Θυμίζω ότι οι στόχοι του ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ. είναι:
•Να προάγει το διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών στο επίπεδο της ευρωπαϊκής και διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας
•Να διερευνήσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης αντίστοιχων παραγωγών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
•Να συμμετέχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα
•Να συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς στον ελλαδικό χώρο και με διεθνείς
•Να αξιοποιήσει τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις της περιοχής
•Να προάγει και να προβάλλει διεθνώς την ελληνική τέχνη και τους έλληνες καλλιτέχνες
•Να προάγει την ανάπτυξη μιας άλλης ποιότητας τουρισμού του πολιτιστικού τουρισμού γεγονός που θα συμβάλλει και στη βιωσιμότητα του θεσμού
•Να επιδιώξει τη σύνδεση του θεσμού με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για τη δημιουργία του μελλοντικού δυναμικού που θα στηρίξει, θα αναπτύξει το θεσμό και ταυτόχρονα θα βελτιώσει την πολιτιστική καλλιτεχνική παιδεία των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής
•Να αξιοποιήσει τα προγράμματα της Ε.Ε. που αφορούν συναφείς πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η υλοποίηση των στόχων αυτών επιδιώκεται με  δραστηριότητες όπως:
•Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού
•Παραγωγές – Συμπαραγωγές
•Διαγωνισμό χορού
•Ελληνικά και διεθνή σεμινάρια χορού
•Εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους
•Ερευνητικές εργασίες – βιβλιοθήκη χορού
•Εργαστήρια, στρογγυλά τραπέζια, εκδόσεις, εκθέσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Καθώς, μάλιστα, το 2018 θεσπίστηκε ως Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που σημαίνει ότι κατά τη διάρκειά του θα υλοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και από τις οποίες θεωρώ ότι δεν πρέπει να απουσιάσουν εκτός από την Καλαμάτα οι αρχαιολογικοί χώροι στην  Αρχαία Μεσσήνη και  τη Θουρία, είναι νομίζω ευκαιρία το ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ να λάβει μέρος σε αυτές συμμετέχοντας ενεργά στο διάλογο της παράδοσης με τη σύγχρονη τέχνη.
  ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Πολιτικού μηχανικού, τ. δημοτικού συμβούλου

***  Τροχαίο με τραυματισμό νεαρού στην οδό Λακωνικής (φωτογραφίες) 
 
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Λακωνικής. Οδηγός αγροτικού αυτοκινήτου ΙΧ που είχε σταθμεύσει, άνοιξε την πόρτα χωρίς να προσέξει την κυκλοφορία, με αποτέλεσμα, διερχόμενη μηχανή που οδηγούσε νεαρός, στον ελιγμό του για να αποφύγει την πόρτα, να συγκρουστεί με όχημα από το αντίθετο ρεύμα. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός της μηχανής , ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. 

*** Πάρτε τώρα μέτρα τώρα για τον κόμβο της Σπάρτης 
Από την πρώτη στιγμή σχεδόν, που ολοκληρώθηκε ο περιμετρικός της Καλαμάτας και δόθηκε σε κυκλοφορία, συνέβη και το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Τόπος, ο κόμβος στην οδό Σπάρτης. Μία γυναίκα 51 ετών, έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος σύζυγός της, κάτοικοι και οι δύο Αθηνών, άγνωστο για ποιο λόγο, 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας, προσέκρουσε με σφοδρότητα επάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα του  κόμβου και ανετράπη.
Ήταν το πρώτο σοβαρό περιστατικό, μετά από κάποια προηγούμενα με μικροτραυματισμούς. Από τις πρώτες ημέρες, λοιπόν, είχε διαπιστωθεί ότι ο κόμβος της Σπάρτης θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.
Μάλιστα, στο "Θ" σημειώναμε, χαρακτηριστικά,  ότι  ο  δρόμος σε ορισμένα σημεία είναι μέσα στο σκοτάδι, ενώ αν δεν ακολουθήσεις πιστά τη λωρίδα κατεύθυνσής σου, μπορείς να βρεθείς ξαφνικά έτοιμος να «καβαλήσεις» τη νησίδα! Επομένως, τα επαναλαμβανόμενα τροχαία σε ένα συγκεκριμένο σημείο κάτι «φωνάζουν» και πρέπει άμεσα να επιληφθούν οι αρμόδιοι.
Σημειώναμε, δε, ότι το τραγικό δυστύχημα δεν είναι το πρώτο και δυστυχώς, αν δεν ληφθούν επιπλέον μέτρα σήμανσης και προειδοποίησης για την επικινδυνότητα του σημείου, θα συμβούν περισσότερα στο μέλλον. Όλα τα παραπάνω σχολιάζονταν από την εφημερίδα εδώ και μήνες.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, επισήμανε και πάλι το θέμα, αλλά αυτή τη φορά με τον πλέον ενδεδειγμένο και αφοπλιστικό τρόπο.
"Θέσαμε το πρόβλημα οδικής ασφάλειας του κυκλικού κόμβου της οδού  Σπάρτης στον πραγματογνώμονα Γεώργιο Μπούρα, ο   οποίος στην έκθεσή του, προτείνει να μπει μία επιπλέον πινακίδα για να δηλώνει ότι υπάρχει ανωφέρεια του οδοστρώματος προ του κόμβου, καθώς επίσης και ένα παλλόμενο φανάρι για να ανακόπτουν ταχύτητα οι χρήστες της οδού ώστε να μπορούν να εισέλθουν ομαλά στον κόμβο", επισήμανε.
  Η διαπίστωση του Γ. Μπούρα
Ειδικότερα, σύμφωνα με το συμπέρασμα του κ. Μπούρα, μετά από ενδελεχή έρευνα στο επίμαχο σημείο, σημειώνει: "Από τον οπτικό έλεγχο που έκανα στον κυκλικό κόμβο καθώς και από το φωτογραφικό υλικό που συνέλεξα προ του κόμβου, διαπίστωσα ότι το οδόστρωμα πριν τον κόμβο έχει μια μικρή ανωφέρεια η οποία δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τους χρήστες της οδού διότι δεν υπάρχει κάποια σήμανση για να τους προειδοποιεί για την εν λόγω ανωφέρεια του οδοστρώματος προ του κόμβου. Η υπόλοιπη σήμανση προ του κόμβου είναι σωστή και δεν χρειάζεται κάτι επιπρόσθετο ως προς την σήμανση.
Κατά την προσωπική μου άποψη, για να αποφύγουμε να έχουμε και άλλα τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο θα πρέπει να μπει μία επιπλέον πινακίδα για να δηλώνει ότι υπάρχει ανωφέρεια του οδοστρώματος προ του κόμβου, καθώς επίσης και ένα παλλόμενο φανάρι για να ανακόπτουν ταχύτητα οι χρήστες της οδού, ώστε  να μπορούν να εισέλθουν ομαλά στον κόμβο".
   Απάντηση δημάρχου Παν. Νίκα
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δεν αρνήθηκε το πρόβλημα, αλλά, σχολίασε ότι "δεν είναι δίκαιο να διαχέονται οι ευθύνες στο δήμος Καλαμάτας". Υποστήριξε, δε, ότι στο υπουργείο Υποδομών και στην ανάδοχο εταιρεία του περιμετρικού , θα πρέπει να προωθηθούν οι αναγκαίες επισημάνσεις και διαμαρτυρίες, από τη στιγμή που ο Δήμος δεν είχε καμία εμπλοκή στην κατασκευή του έργου. Σχολίασε, πάντως, ότι στη σύσκεψη που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα, θα υπάρξει αντιμετώπιση του θέματος.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  «Κεφάλι» Μπόμπολα για τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα 
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας είναι η απόφαση επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ».
Από τη διαδικασία προκύπτει πως η εταιρεία του Λεωνίδα Μπόμπολα "Ηλέκτωρ" είναι αυτή που κατέθεσε την καλύτερη πρόταση για έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.249.000 ευρώ με διάρκεια τριών χρόνων.
Η σύμβαση
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.166.400 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια με δυνατότητα μονοετούς παράτασης με προϋπολογισμό 2.083.000 ευρώ. Συνολικά ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 6.249.000 ευρώ.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας(στη Μαραθόλακκα), τα οποία υπολογίζονται σε 28.000 τόνους ετησίως, μέσω κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που θα περιλαμβάνει τεμαχισμό, μηχανική διαλογή, χειροδιαλογή, δεματοποίηση του υπολείμματος, διάθεση των ανακυκλώσιμων, κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος. Επισημαίνεται ότι εάν, εν τω μεταξύ, ολοκληρωθεί η διαδικασία σύναψης της σύμβασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, και καταστεί δυνατή η υποδοχή των απορριμμάτων από τις κεντρικές μονάδες διαχείρισης, η σύμβαση που θα συναφθεί ως αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα λυθεί αζημίως για το Δήμο Καλαμάτας.   Α.Π.

***  «Ταφόπλακα οι δασικοί χάρτες» 
Τονίζει ο Αγροτικός Γαργαλιάνων – Παράταση έως τις 27 Ιουλίου 
 «Ταφόπλακα οι δασικοί χάρτες, μας παίρνουν τη γη μας», τόνισαν ο πρόεδρος και μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και αγρότες από την Τριφυλία, κατά την κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας χθες στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας.
«Η κατάρτιση του δασολογίου είναι μνημονιακή επιταγή. Αυτό που δεν κατάφερε η χώρα μας να κάνει τόσα χρόνια  δηλαδή τον αστικό εκσυγχρονισμό της - βασικά εργαλεία του οποίου είναι η κατάρτιση δασολογίου και κτηματολογίου -, θα γίνει τώρα με τον πιο επώδυνο τρόπο...».

Συμβολική διαμαρτυρία για τους δασικούς
χάρτες στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας
 «Ταφόπλακα οι δασικοί χάρτες, μας παίρνουν τη γη μας», τόνισαν ο πρόεδρος και μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και αγρότες από την Τριφυλία κατά τη συμβολική κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν χθες το πρωί στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας.
«Η κατάρτιση του δασολογίου είναι μνημονιακή επιταγή. Αυτό που δεν κατάφερε η χώρα μας να κάνει τόσα χρόνια από τον πόλεμο μέχρι σήμερα, δηλαδή τον αστικό εκσυγχρονισμό της - βασικά εργαλεία του οποίου είναι η κατάρτιση δασολογίου και κτηματολογίου - θα γίνει τώρα με τον πιο επώδυνο τρόπο για τις χαμηλότερες, οικονομικά, κοινωνικές τάξεις, θα γίνει δηλαδή, όχι για το λαό μας, αλλά σε βάρος του λαού μας. Τι πρέπει να γίνει; Κατ’ αρχάς, πρέπει οι αγρότες να μην αδιαφορούμε και να υψώσουμε φωνή αγωνιστική, αλλά και τεκμηριωμένη. Κατά την άποψή μας όλα τα χτήματα που έχουν λάβει τη γεωργική μορφή πριν από το 1975 θα πρέπει να δοθούν δίχως καμία άλλη διατύπωση, με μόνη την πιστοποίηση αυτού του γεγονότος στους καλλιεργητές τους. Δηλαδή, ούτε οι αεροφωτογραφίες του 1945 αλλά ούτε και του 1960 να έχουν κάποια σχέση με αυτά. Για αυτά που εκχερσώθηκαν μετά το 1975 (επειδή πράγματι εντάσσονται στο πλαίσιο συνταγματικής προστασίας των δασικών εκτάσεων), θα έπρεπε να δοθούν κατά χρήση με ένα μικρό αντάλλαγμα», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης.
Στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας επέδωσαν τετρασέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις του Α.Σ. Γαργαλιάνων, στο οποίο τονίζεται πως οι δασικοί χάρτες είναι ένας τρόπος δήμευσης της περιουσίας των αγροτών.
«Οι δασικοί χάρτες της περιοχής μας, όπως αυτοί αναρτήθηκαν, περιλαμβάνουν πλήθος καλλιεργούμενων εκτάσεων ως δασικές. Οι εκτάσεις αυτές συχνά περιέχουν ελαιόδεντρα ηλικίας άνω των 40-50 ετών. Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, ό,τι παρουσιάζεται στις αεροφωτογραφίες του 1945 και του 1960 ως δασική έκταση, λαμβάνει το χαρακτηρισμό αυτό στους δασικούς χάρτες. Έτσι, τα περιθώρια που έχει ο καλλιεργητής είναι είτε να αμφισβητήσει την ακρίβεια των αεροφωτογραφιών (με μικρές ελπίδες) είτε να προβεί σε εξαγορά της έκτασης αυτής. Η εξαγορά είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία. Για τις εκτάσεις που έχουν γεωργικά καλλιεργηθεί πριν από το έτος 1975, μπορεί να προβεί σε εξαγορά της κυριότητας με τίμημα το 1/4 της αντικειμενικής αξίας, δίχως όμως να μπορεί να αλλάξει τη χρήση από γεωργική σε οτιδήποτε άλλο, δηλαδή δεν μπορεί να κτίσει εξοχική κατοικία. Βέβαια, για να γίνει η εξαγορά αυτή, θα πρέπει προηγουμένως να υποβληθεί ο καλλιεργητής στο κόστος της κατάρτισης οικονομοτεχνικής μελέτης και τοπογραφικού. Επίσης, θα επιβαρυνθεί και με επιπλέον κόστος για την αλλαγή της χρήσης της έκτασης. Για τις εκχερσώσεις μετά το 1975 και μέχρι το 2007, ο καλλιεργητής μπορεί να αποκτήσει μόνο τη χρήση της γης. Ο δημόσιος λόγος σχετικά με τα δασικά κυριαρχείται από “οικολογούντες”, οι οποίοι ταυτίζουν τον ιδιοκτήτη βίλας στο δάσος με τον αγρότη καλλιεργητή. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κενό εκπροσώπησης στο δημόσιο διάλογο που επικρατεί στα ΜΜΕ, σε διάφορα συνέδρια, εκδηλώσεις, επιστημονικές συζητήσεις κ.λπ.
Η άποψη του αγρότη καλλιεργητή δεν ακούγεται πουθενά. Είναι τρομακτικό το έλλειμμα της παρουσίας των συλλογικών οργάνων των αγροτών στο δημόσιο λόγο. Επίσης είναι τρομακτική η αδιαφορία, ακόμα και για λόγους ψηφοθηρικούς, των πολιτικών κομμάτων. Για κάποιοn λόγο φαίνεται πως όλοι έχουν συνωμοτήσει να αποσιωπήσουν τις τεράστιες ευθύνες του κράτους για το αλαλούμ που έχει προκύψει με τα δασικά και τη λύση του προβλήματος σε βάρος των αγροτών. Ειδικότερα, κανείς δεν έχει επικρίνει το νόμο που λαμβάνει υπόψη του το χαρακτηρισμό μιας έκτασης ως δασικής με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1945. Οι συντάκτες του σχετικού νόμου φαίνεται ότι αγνοούν ότι το 1945 η xώρα μας έβγαινε λαβωμένη από ένα αιματηρό πόλεμο (για να μπει σε ένα νέο). Το 1945 η γεωργική παραγωγή είναι φανερό ότι είναι κατεστραμμένη και η γη είναι ακαλλιέργητη. Όμως, ακόμα και η αεροφωτογραφία του 1960 δε θα έπρεπε να λαμβάνεται υπ’ όψιν, γιατί η χώρα μαστιζόταν από εγκατάλειψη της υπαίθρου και μετανάστευση του αγροτικού πληθυσμού, είτε εσωτερική είτε εξωτερική.
Όσοι έχουν μνήμες από τη δεκαετία του 1960, θα πρέπει να θυμούνται ότι οι γονείς μας θεωρούσαν τιμητικό να ξελογγώνουν για να φυτεύουν σταφίδες και ελιές και να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους», αναφέρεται στο υπόμνημα.
  Σε άλλο δε σημείο τονίζεται: «Αν δε γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις, κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει τι σημαίνει να σου παίρνουν τη γη, που έχει η οικογένειά σου 60-70 χρόνια και από την οποία ζεις. Έτσι θα πρέπει να ξεκινήσουμε μαχητικές διαμαρτυρίες για να γίνει γνωστό το πρόβλημα, ώστε να καταλάβει ο καθένας ότι ωθούν τους αγρότες στην απόγνωση. Σκοπός και αίτημα των κινητοποιήσεών μας θα πρέπει να είναι η αλλαγή του νόμου με βάση όσα αναφέρουμε παραπάνω ή, τουλάχιστον, να τραντάξουμε τον εφησυχασμό της κοινωνίας, έτσι ώστε, ακόμα και αν δεν αλλάξει η νομοθεσία, να δοθούν κατευθύνσεις στις επιτροπές εξέτασης των αντιρρήσεων να επιδείξουν φιλοαγροτικό πνεύμα και να αποδοθούν τα κτήματα στους καλλιεργητές τους».
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

 Παράταση έως τις 27
Ιουλίου στους δασικούς χάρτες 
 Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες από τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Σύμβαση της Βαρσοβίας, παρατείνεται η διάρκεια της ανάρτησης των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών έως τις 27 Ιουλίου.
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται το περιθώριο χρόνου στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα παρακάτω εργαλεία: Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη. Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στο χάρτη. Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η καταληκτική αυτή ημερομηνία είναι δεσμευτική και αποτελεί την τελευταία παράταση που δίνεται, καθώς η μερική κύρωση του χάρτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Τονίζεται, επίσης, ότι η 27η Ιουλίου 2017 είναι καταληκτική ημερομηνία τόσο για τους κατοίκους της Ελλάδας όσο και αυτούς του εξωτερικού, λόγω της παραπάνω αναγκαιότητας.
Η παράταση αυτή δίνεται για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών, αλλά και για να υπάρχει επάρκεια χρόνου, ώστε να αποσταλούν τα όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων από τους ΟΤΑ.
Με την παράταση θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης του ηλεκτρονικού εργαλείου, που έχει δημιουργηθεί από την ΕΚΧΑ Α.Ε. εδώ και λίγες ημέρες, για την αίτηση πρόδηλου σφάλματος. Η δημιουργία και εφαρμογή εύχρηστων εργαλείων για τους πολίτες, σε εφαρμογή της σχετικής ΥΑ, εντάσσονται στην πολιτική του ΥΠΕΝ για την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη μείωση του κόστους.
Τέλος, η παράταση δίνεται ώστε να υπάρξει δυνατότητα ενημέρωσης όλων των αγροτών των οποίων οι εκτάσεις αλληλεπιδρούν με τους δασικούς χάρτες και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ, ώστε να προχωρήσουν, εφόσον το επιθυμούν, στη χρήση των παραπάνω εργαλείων, καθώς και για να ολοκληρωθεί η έκδοση των απαραίτητων αποφάσεων και εγκυκλίων που θα βοηθήσουν στην καλύτερη χρήση αυτών.

***  ΕΦΚΑ: Σχέδιο για νέα ρύθμιση με 120 δόσεις 
Πρόβλεψη για εξόφληση χρεών σε έως και 10 έτη 
 Σε ένα μήνα περίπου αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με όσα δήλωσε, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση, Τάσος Πετρόπουλος.
Ο υφυπουργός, από το βήμα της Βουλής, προέτρεψε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες να σπεύσουν να καταβάλουν τις εισφορές τους από τον Ιανουάριο έως και τώρα, προκειμένου να είναι δυνατή η υπαγωγή τους στις θετικές ρυθμίσεις για τις προηγούμενες οφειλές τους.
«Έχουμε το Ν. 4669 για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Σε περίπου ένα μήνα θα εκδώσω την υπουργική απόφαση για τις ρυθμίσεις των οφειλών. Παρακαλώ πάρα πολύ, επειδή ο κόσμος δεν είναι πολύ καλά ενημερωμένος για πολλούς λόγους, εγώ το τονίζω με κάθε ευκαιρία: να σπεύσουν να καταβάλουν τις εισφορές από το Γενάρη μέχρι και τώρα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και οι γιατροί και οι δικηγόροι και οι επιστήμονες γενικότερα, για να μπορούν να υπαχθούν στις θετικές ρυθμίσεις των οφειλών, για το προηγούμενο διάστημα μέχρι 31.12.2016, για να μη μένουν συνέχεια εκτός των δυνατοτήτων που παρέχονται από την Πολιτεία» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας.
Ο Τάσος Πετρόπουλος αναφέρθηκε στην επικείμενη έκδοση της υπουργικής απόφασης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ., Νότη Μηταράκη, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ.
Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι τα έσοδα του ΕΦΚΑ για το πρώτο τετράμηνο ανέρχονται σε 12.485.260.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή, στα αποθεματικά του ΕΦΚΑ, αφού αφαιρεθούν τα ποσά που θα αποδοθούν στους άλλους φορείς, το πραγματικό πλεόνασμα ανέρχεται σε 112.000.000 ευρώ, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχε καταγραφεί έλλειμμα 343.000.000 ευρώ.
«Προβλέπαμε, πράγματι, μια μείωση των εισπράξεων και ένα έλλειμμα μέσα στην πρώτη περίοδο του 2017, η οποία, όμως, πρόβλεψη δεν επιβεβαιώθηκε. Αντί για έλλειμμα, είχαμε αύξηση» είπε ο Αναστάσιος Πετρόπουλος και πρόσθεσε ότι σημειώθηκε αύξηση της εισπραξιμότητας πάνω από 13,5% στους μισθωτούς και όσον αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες και το ΕΤΑΑ αύξηση της εισπραξιμότητας σε σχέση με πέρσι κατά 15% τουλάχιστον και 65% αύξηση της εισπραξιμότητας στους αυτοτελώς απασχολούμενους.
Ο βουλευτής της Ν.Δ., Νότης Μηταράκης, είπε ότι υπάρχει διάσταση ανάμεσα στα στοιχεία που δηλώνει το υπουργείο σε σχέση με τα στοιχεία που ανακοινώνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πρόσθεσε ότι υπάρχει εκτίναξη κατά ένα δισεκατομμύριο των προβλέψεων για το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων, την ίδια στιγμή που είναι συχνές οι καταγγελίες για ελλείψεις βασικών αγαθών στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, όπως γραφική ύλη, καύσιμα για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

***  Συγκέντρωση την Παρασκευή στα Ρίγκλια της Μάνης για το θέμα των σκουπιδιών 
Σε συγκέντρωση την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Ριγκλίων (βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία), καλεί τους φορείς και κατοίκους του Δήμου Δυτικής Μάνης ο Σύλλογος  «Καθαρή Μάνη».
Στη συνάντηση αυτή, όπως αναφέρεται σχετικά, «θα συζητήσουμε όλους εκείνους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε ως πολίτες στην αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού προβλήματος των σκουπιδιών. Πιστεύουμε ότι μόνο με την καθολική κινητοποίηση του πληθυσμού μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα».
  Διακήρυξη
Παράλληλα, ο Σύλλογος δημοσιοποίησε την ιδρυτική του διακήρυξη:
«Αγαπητοί συνδημότες, κάτοικοι του Δήμου Δυτικής Μάνης, όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης παραγωγής των σκουπιδιών, από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, και το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί σε όλους μας. Οι επιπτώσεις στην υγεία, που προκαλούνται από τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τα πάσης φύσεως απόβλητα και η μόλυνση που καραδοκεί, είναι προφανείς και τραγικές.
Κατανοούμε όλοι μας ότι το έλλειμμα αυτό πολιτισμού, τελικά, θα μεταφραστεί σε υπερκορεσμό του περιβάλλοντος με απορρίμματα και διακινδύνευση του ζωτικού για την οικονομία μας Τουρισμού. Επιπλέον, η υπερπαραγωγή αυτή απορριμμάτων οδηγεί σε αιμορραγία πόρων από τις Δημοτικές Αρχές, που θα ήταν χρήσιμοι για έργα υποδομών. Τέλος, τα πρόστιμα που πληρώνει η Ελλάδα γιατί δε συμμορφώνεται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, είναι υπέρογκα και προέρχονται από τις τσέπες όλων μας.
Η ανοργανωσιά και η αυθαιρεσία, που είναι αιτία αλλά και συνέπεια, δημιουργούνται από την ασυνεννοησία και απροθυμία να σκεφτόμαστε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά το κοινωνικό σύνολο, αφού όλοι στον ίδιο τόπο ζούμε και έχουμε υποχρέωση να ενδιαφερόμαστε, όχι μόνο για το συμφέρον μας, αλλά και να το εντάσσουμε στο κοινό καλό.
Όλα τα παραπάνω, όπως και άλλα, μας υποχρεώνουν να δραστηριοποιηθούμε, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα. Να αφυπνιστούν όλες οι συνειδήσεις, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχουμε αποτελέσματα.
Ξέρουμε ότι δε γίνεται προσπάθεια για πρώτη φορά. Πολλοί από εμάς με τον έναν ή άλλον τρόπο, έχουν κάνει προσπάθειες. Νομίζουμε, λοιπόν, ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε έναν αυτόνομο Σύλλογο, που χωράει τους πάντες, με απόλυτο σεβασμό στις ιδέες όλων και δημοκρατική νοοτροπία και διαχείριση, χωρίς αρχηγισμούς όπου κυριαρχεί το εγώ, όλοι εμείς θα τα καταφέρουμε.
Η Πολιτεία και η Δημοτική Αρχή έχουν το δικό τους θεσμοθετημένο ρόλο και την υποχρέωση να κινηθούν με βάση τους νόμους και τους πόρους που διαθέτουν.
Ο δικός μας ρόλος αφορά όλους εμάς και πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες που παράγουμε τα σκουπίδια, δηλαδή πώς θα κινητοποιηθούμε και θα συνεργαστούμε, ώστε να εκλείψει αυτό το πρόβλημα.
Ας σημειώσουμε δύο βασικές αρχές.
1ον: Τα σκουπίδια είναι δικά μας (και όποιος ρυπαίνει πρέπει να πληρώνει)
2ον: Απαγορεύεται και από την ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική νομοθεσία η ρύπανση του περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερα το ελληνικό περιβάλλον είναι κάτι το μοναδικό από φυσική και πολιτιστική σκοπιά, που επιβάλλεται να διαφυλάξουμε.
Πρώτη μας απόφαση είναι να κάνουμε μία ημερίδα, προς το τέλος του Ιουνίου, εφόσον είναι δυνατόν, στην οποία θα έχουμε καλέσει ομιλητές που έχουν ασχοληθεί με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και θα μας μεταδώσουν τις εμπειρίες τους, οι οποίοι σε 10λεπτες εισηγήσεις θα συζητήσουν με όλους εμάς, ώστε να σχηματίσουμε αρκετά καλή άποψη, αλλά και ιδέες για το πώς γίνονται ορισμένα πράγματα που άλλοι έχουν ήδη κάνει.
Έπειτα εξοπλισμένοι με όλα αυτά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στην περιοχή μας.
Ζητάμε, λοιπόν, από όλους τη συμμετοχή και απευθυνόμαστε σε όλους τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Μάνη, ώστε να κάνουμε αυτή την ημερίδα να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Η συμμετοχή όλων κρίνεται επιβεβλημένη χωρίς εγωισμούς. Το έργο θα είναι ένα έργο όλων μας. Ας αποδείξουμε ότι μπορούμε να ομορφύνουμε τον τόπο μας και να δώσουμε σίγουρη προοπτική επιβίωσης για τα παιδιά μας (σ.σ. ακολουθούν υπογραφές, οι οποίες και συνεχίζονται).

***  Εορτασμός επετείου της ιστορικής μάχης στη θέση Βέργα Αλμυρού 
Στις 21 και 22  Ιουνίου 
 Εορταστικές εκδηλώσεις στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας Αλμυρού Καλαμάτας, για την επέτειο της Μάχης που δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826 στη θέση Βέργα Αλμυρού, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, 21 και 22 Ιουνίου.
Το δε πρόγραμμα εορτασμού έχει ως εξής:
  ΤΕΤΑΡΤΗ  21 ΙΟΥΝΙΟΥ
 ΚΑΤΩ ΒΕΡΓΑ
19.00: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες της εκκλησίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κάτω Βέργας και εν συνεχεία παράκληση – δέηση, σε ανάμνηση της λιτανείας που πραγματοποίησαν το 1826 οι άμαχοι την ημέρα της μάχης, στη θέση «Χάλπινο» του Καλαθίου όρους
19.30: Κάθοδος της Ιεράς Εικόνας «Η Ελπίς των Χριστιανών»
20.30: Άφιξη και εναπόθεση της εικόνας στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού Βέργας, παρουσία Αρχών και κοινού.
  ΠΑΡΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
21.00: «Φάγαμε μαζί ψωμί και αλάτι». Καλωσόρισμα επισκεπτών στο Πάρκο του Αλμυρού από μέλη του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, αναβιώνοντας το παλιό καλωσόρισμα, οπότε πρόσφεραν ψωμί και αλάτι, για να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι τους θεωρούσαν φίλους καρδιακούς. Μπουφές-παραδοσιακά κεράσματα από το Σύλλογο
21.10: Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, Χαράλαμπο Αφάλη.
21.15: Χαιρετισμός από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη- Καραθανάση, το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο Δ.Κ. Βέργας Παναγιώτη Χειλά
21.30: Εκφώνηση ομιλίας για τη Μάχη της Βέργας από την ιστορικό του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Λιακάκη
21.45: Ενημέρωση και  προβολή βίντεο με τίτλο: «Χάρισε Ζωή – Μαζί Μπορούμε να κάνουμε τη Λευχαιμία Παρελθόν», του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, από τον ιατρό Ιωάννη Αδαμόπουλο, διευθυντή Μονάδος Μεσογειακής Αναιμίας Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας
22.00: Χοροί από τα μέλη του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας και του Συλλόγου Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης» με παράλληλη εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Στο χώρο του Πάρκου Αλμυρού θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής του κ. Σωτήρη Τζαμουράνη, κειμήλια του Αγώνα του 1821 από την ιδιωτική συλλογή του κ. Σπύρου Κατσίρα και ψηφιδωτά του Λεό Μανιάτη
 ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ώρα 10.30
Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού από το Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μάνης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ. Μετάβαση Αρχών, οργανώσεων και κοινού και μεταφορά της Ιερής Εικόνας στη θέση Μάνδρα Αλμυρού, συνοδεία μελών του πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  ’74».
Επιμνημόσυνη δέηση προ του εκεί υπάρχοντος Ηρώου των Πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την ιστορικό του  Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Λιακάκη. Απαγγελία ποιήματος «Η Μάχη της Βέργας» (του Χρήστου Κουμουτσέα) από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας. Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας. Απαγγελία του ποιήματος « Η θρυλική Μάχη της Βέργας» από τον κ. Παναγιώτη Ρήγα, συνταξιούχο δάσκαλο. Εθνικός ύμνος. Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα προσφερθεί καφές – αναψυκτικό από το Δημοτικό Αναψυκτήριο Βέργας.

***  Ανάρτηση κτηματογράφησης για Ελαιοχώρι, Μικρομάνη, Καρτερόλι, Μαυρομμάτι και Πιπερίτσα 
Ξεκίνησε χθες η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων των προκαποδιστρικών κοινοτήτων Αγ. Ιωάννου Λακεδαίμονος, Αφισίου, Κλαδά, Μαγούλας, Μυστρά και Παρορείου της Π.Ε. Λακωνίας και Ελαιοχωρίου, Μικρομάνης, Καρτερολίου, Μαυρομματίου Παμίσου και Πιπερίτσης της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.
Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες. Ειδικά για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος, η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 18 Μαΐου 2018.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.
Μέσω της Ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δε θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου. Συνεπώς, στη φάση αυτή η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.
Μετά την ολοκλήρωση της Ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης / ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, παράγονται τα τελικά κτηματολογικά στοιχεία, οι Αρχικές Εγγραφές του Κτηματολογίου, και ξεκινά να λειτουργεί το Κτηματολογικό Γραφείο, στη συγκεκριμένη περιοχή, στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.
  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
Με την έναρξη της ανάρτησης, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.
Κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία της ανάρτησης είτε με τη χρήση των κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιεί στις εφαρμογές Taxisnet, είτε αφού δημιουργήσει (αν δεν έχει ήδη) τον προσωπικό του κωδικό Κτηματολογίου και εισάγει επιπλέον τα τρία «κλειδιά» που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσής του. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει τους κωδικούς Taxisnet θα δει όλα τα ακίνητα των περιοχών που βρίσκονται σε ανάρτηση και έχουν συνδεθεί με το ΑΦΜ του.
Ηλεκτρονικά, επίσης, υποστηρίζεται η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσω της ειδικής εφαρμογής «Ανάρτηση» στην ενότητα «Κτηματογράφηση» των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι τρία «κλειδιά»: Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.
Διευθύνσεις Γραφείων Κτηματογράφησης: Για τους Ο.Τ.Α. Ελαιοχωρίου, Μικρομάνης, Καρτερολίου, Μαυρομματίου Παμίσου και Πιπερίτσης: Δυτικό Εμπορικό Κέντρο Καλαμάτας (Αγία Τριάδα) - Καταστήματα 10 & 11, Καλαμάτα - τηλ. 27210 62766, Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 08:30 έως 16:30 και κάθε Τετάρτη από 08:30 έως 20:30. Πληροφορίες δίδονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα 210-6505600 από 09:00 έως 16:00 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr
  ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Από την έναρξη της ανάρτησης και μετά είναι υποχρεωτική η επισύναψη Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου σε κάθε συναλλαγή που αφορά στα ακίνητα της περιοχής. Το Πιστοποιητικό εκδίδεται από το Γραφείο Κτηματογράφησης και οι συμβολαιογράφοι πρέπει να το ζητούν υποχρεωτικά κατά τη σύνταξη των συμβολαίων. Είναι, επίσης, υποχρεωτικό και σε κάθε συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου που αφορά σε ακίνητο και στην καταχώριση οποιασδήποτε εγγραπτέας πράξης στα βιβλία μεταγραφών και υποθηκών του Υποθηκοφυλακείου.

***  Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, έχοντας κατακτήσει, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Βίκυς Μαραγκοπούλου και τη βοήθεια των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, τη διεθνή αναγνώριση, με καλλιτεχνική διευθύντρια τα τελευταία χρόνια την κα Κατερίνα Κασιούμη, ετοιμάζεται να εορτάσει φέτος από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου τα εικοστά τρίτα του γενέθλια.
Στις 24 Μαΐου, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου έλαβαν το λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η καλλιτεχνική διευθύντρια παρουσίασε το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη Ζουζού Νικολούδη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης αυτής κυρίας του ελληνικού χορού, η οποία είχε στηρίξει ενεργά το φεστιβάλ στο ξεκίνημά του.
Εκτός από το πολύ ενδιαφέρον φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, αξίζει να σημειώσουμε τη δήλωση του κ. Χαρίτση ότι μετά την ολοκλήρωση του φεστιβάλ θα αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε όλοι (υπουργείο Οικονομικών, υπουργείο Πολιτισμού και δήμος Καλαμάτας) να προγραμματίσουν τη χρηματοδότησή του σε βάθος τριετίας.
Η δήλωση αυτή θέλω να ελπίζω ότι παραπέμπει στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργείων και του Δήμου Καλαμάτας. Μια τέτοια, όμως, προγραμματική σύμβαση δεν πρέπει απλώς να εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του φεστιβάλ και την τρίχρονη σύμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή, αλλά ταυτόχρονα να προσβλέπει αφενός στην ενεργοποίηση του ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ. (Διεθνούς Κέντρου Χορού) για δράσεις όλη τη χρονιά και, αφετέρου, στη στήριξη της λειτουργίας του Μεγάρου Χορού.
Θυμίζω ότι οι στόχοι του ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ. είναι:
•Να προάγει το διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών στο επίπεδο της ευρωπαϊκής και διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας
•Να διερευνήσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης αντίστοιχων παραγωγών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
•Να συμμετέχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα
•Να συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς στον ελλαδικό χώρο και με διεθνείς
•Να αξιοποιήσει τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις της περιοχής
•Να προάγει και να προβάλλει διεθνώς την ελληνική τέχνη και τους έλληνες καλλιτέχνες
•Να προάγει την ανάπτυξη μιας άλλης ποιότητας τουρισμού του πολιτιστικού τουρισμού γεγονός που θα συμβάλλει και στη βιωσιμότητα του θεσμού
•Να επιδιώξει τη σύνδεση του θεσμού με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για τη δημιουργία του μελλοντικού δυναμικού που θα στηρίξει, θα αναπτύξει το θεσμό και ταυτόχρονα θα βελτιώσει την πολιτιστική καλλιτεχνική παιδεία των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής
•Να αξιοποιήσει τα προγράμματα της Ε.Ε. που αφορούν συναφείς πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η υλοποίηση των στόχων αυτών επιδιώκεται με  δραστηριότητες όπως:
•Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού
•Παραγωγές – Συμπαραγωγές
•Διαγωνισμό χορού
•Ελληνικά και διεθνή σεμινάρια χορού
•Εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους
•Ερευνητικές εργασίες – βιβλιοθήκη χορού
•Εργαστήρια, στρογγυλά τραπέζια, εκδόσεις, εκθέσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Καθώς, μάλιστα, το 2018 θεσπίστηκε ως Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που σημαίνει ότι κατά τη διάρκειά του θα υλοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και από τις οποίες θεωρώ ότι δεν πρέπει να απουσιάσουν εκτός από την Καλαμάτα οι αρχαιολογικοί χώροι στην  Αρχαία Μεσσήνη και  τη Θουρία, είναι νομίζω ευκαιρία το ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ να λάβει μέρος σε αυτές συμμετέχοντας ενεργά στο διάλογο της παράδοσης με τη σύγχρονη τέχνη.
  ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Πολιτικού μηχανικού, τ. δημοτικού συμβούλου

*** Τα  βίντεο  μας  για σήμερα  :
~ Ουρές για  1 πιάτο σαρδέλες 29/05/2017΅:
 https://youtu.be/mL5bX9eLpzQ .-  
~Αποχαιρετώντας Κων   Μητσοτάκη  31/05/2017:
 https://youtu.be/_p1GlwcNeSw .-
~Κτηνοτρόφοι κραυγή απόγνωσης  31/05 /2017:
 https://youtu.be/fPvZwDtgiyk .-   
~Κων  Μητσοτάκης Αθάνατος  31/05/2017:
 https://youtu.be/SU4KOVA4-8E   .-
~ Μητρόπολη Αθηνών Κ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ τελευταία αντίο  31/05/2017: https://youtu.be/4EiLrIa6iu0   .-
~ΔΡΟΜΟΣ  Κινέζων 29/05/2017:
https://youtu.be/nazP2h2w5Ds   .-
~Ο ΔΡΟΜΟΣ του μεταξιού; 1/ 6/2017:
 https://youtu.be/jUuWHnoqvEs  .-
~ Το  τελευταίο αντίο στον Κων  Μητσοτάκη  31/05/2017:
https://youtu.be/w9ZEQ_BQgy4 .-


***  Αθλητική ενημέρωση  :

***  Ποιότητα, συναγωνισμός, ενθουσιασμός και ψυχαγωγία στην εορταστική ημερίδα στίβου του Μεσσηνιακού 
Την 5η Αναπτυξιακή Ημερίδα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού διοργάνωσε το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού για την τρέχουσα προπονητική περίοδο, το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών συμμετείχε σε μια άρτια εορταστική εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από υψηλό επίπεδο συναγωνισμού σε συνδυασμό με έντονα ψυχαγωγικά στοιχεία. Η άθληση, η αναψυχή και το γέλιο των παιδιών οφείλουν να αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους και αυτό είναι το κυρίαρχο ζητούμενο στις ηλικίες αυτές.
  Οι προπονητές και καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Τμήματος σχεδίασαν μια πρωτότυπη αγωνιστική πίστα συνδέοντας διαφορετικής μορφής αγωνιστικές δραστηριότητες με αυξομειούμενο βαθμό δυσκολίας. «Παντρεύοντας» ποικίλες δρομικές, αλτικές και ριπτικές δραστηριότητες, την ουσία του αθλήματος του στίβου δηλαδή, ετοίμασαν ένα μείγμα σκυταλοδρομιών και «Φόρμουλας», οργανωμένο σε σταθμούς και υποστηριζόμενο από τον εξειδικευμένο αθλητικό εξοπλισμό για παιδιά KIDS ATHLETICS.
Η έναρξη του προγράμματος περιλάμβανε την «θεσμοθετημένη» πλέον σκυταλοδρομία των μικρότερων (Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ Δημοτικού) οι οποίοι συναγωνίστηκαν με τους….γονείς τους. Στο Μεσσηνιακό η διαχρονική επιτυχής εξέλιξη του Τμήματος οφείλεται στην εξαιρετική συνεργασία τεσσάρων ομάδων ανθρώπων: των αθλητών, των προπονητών, των διοικητικών στελεχών και των γονέων. Και η δυναμική συμμετοχή των τελευταίων αποδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία.
Τα μεγαλύτερα παιδιά, συνέχισαν το έργο των μικρών: σε αγωνιστικότητα, σε συναγωνισμό, σε χαρούμενες φωνές, σε γέλιο. Διαφορετικές ομάδες έτρεχαν, υπερπηδούσαν εμπόδια, έκαναν σλάλομ, περνούσαν μέσα από τούνελ, σημάδευαν στόχους την ώρα που οι αναμένοντες συναθλητές τους ξεσήκωναν το Στάδιο από τον ενθουσιασμό τους.
Ο χορευτικός σύλλογος «Ξενία» πήρε την σκυτάλη των δραστηριοτήτων δίδοντας μια χορευτική νότα στην εκδήλωση. Η κερκίδα ήταν άδεια για πρώτη φορά σε διοργάνωση της Ακαδημίας, καθώς όλοι σχεδόν οι παραβρισκόμενοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες. Στα Aerobic Sessions που ακολούθησαν, μικροί και μεγάλοι κινήθηκαν υπό τις οδηγίες της προπονήτριας του Τμήματος Μαρίας Χρονοπούλου.
Την μεγάλη αυτή εορταστική αθλητική εκδήλωση συντόνισαν εκτός της Χρονοπούλου, τα μέλη της προπονητικής ομάδας Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Χαντζή, Γιάννα Κοστρίβα, Χαρά Χιουρέα και Γιάννης Σταυρόπουλος. Από τη διοικητική ομάδα συνέβαλαν στα μέγιστα ο Δημήτρης Πουλόπουλος και ο Νίκος Χάντζος. Όπως συμβαίνει πάντοτε, η κινητήρια δύναμη των διοργανώσεων του Τμήματος σε επίπεδο λειτουργικών καθηκόντων ήταν οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας Μαριδήμη Χανδρινού, Μαρία Μαρκάκη, Παναγιώτα Δρακοπούλου, Δήμητρα Καλογεροπούλου, Κλεόν Μέτσα, Αλέξανδρος Νικολόπουλος, Παναγιώτης Πανταζής, Αλέξανδρος Σταματέλος. Οι αθλητές με τυφλότητα του Τμήματος Στίβου του συλλόγου ΑΜΕΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ (Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Αγγελής, Γεωργία Παπαδέα), έδωσαν επίσης το «παρών» στην διοργάνωση με σκοπό όχι να αγωνιστούν, αλλά να καμαρώσουν τον Μεσσηνιακό του μέλλοντος…
Ιδιαίτερη μνεία κάνουν οι διοργανωτές στις τοπικές επιχειρήσεις Μπουρδέκας, Λάμπος και Παράδοση οι οποίες πρόσφεραν στα παιδιά φρούτα, παστέλια και νερά αντίστοιχα, με το πέρας της εκδήλωσης.

***  Συνεχίζει και ο Λιόλιος στη Μαύρη Θύελλα 
Ο Νίκος Λιόλιος είναι ο πέμπτος κατά σειρά ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας που ανανέωσε την παραμονή του στην ομάδα για την επόμενη χρονιά. Κάτι που μόνο έκπληξη δεν αποτελεί φυσικά, καθώς ήταν από τα βασικότατα στελέχη της σεζόν που ολοκληρώθηκε, χάνοντας ελάχιστα παιχνίδια, ενώ έχει και παραστάσεις από εθνικές κατηγορίες.
Είχε προηγηθεί η επικύρωση της παραμονής των Καντούτση, Ι. Καλογερόπουλου, Μπαστακού και Τσουλάκο, ενώ ο επόμενος αναμένεται ότι θα είναι ο αρχηγός Χρήστος Καλαντζής.

***  Αγώνας 5 χλμ. στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών 
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας σε συνεργασία με την αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο και την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας με αφορμή τον εορτασμό στις 26η Ιουνίου της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών θα διοργανώσει έναν μοναδικό αγώνα δρόμου και περπατήματος στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας.
Το ξεχωριστό αυτό ραντεβού έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 25η Ιουνίου 2017 και ώρα 19:30. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να το δηλώσουν στην ηλεκτρονική φόρμα http://www.sdym.gr/index.php/oi-agones-mas/dilosi-symmetoxis-p μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 23/6 ή την ημέρα του αγώνα στη Γραμματεία (μέχρι τις 19:00).
Το κόστος συμμετοχής είναι τρία ευρώ και τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας.
Η διαδρομή είναι 5.000 μέτρα (δύο στροφές των 2,5 χλμ.) με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Ο αγώνας περιλαμβάνει τις οδoύς: Πλ. 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Πατριάρχου Μελετίου – Φαρών – Αλαγονίας – Σπάρτης – Σπάρτης (αριστερά) – Νέδοντος – Βασ. Γεωργίου (Νικηταρά) – Αριστομένους – Σταδίου – Πλ. 23ης Μαρτίου.
 
***  Oι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας....
15:00 Eurosport 2 Ρολάν Γκαρός Προημιτελικά
15:00 Eurosport 1 Ρολάν Γκαρός Προημιτελικά
16:00 Eurosport 2 Criterium du Dauphiné Libéré 4ο ετάπ
17:30 Eurosport 2 Ρολάν Γκαρός Προημιτελικά
18:15 Eurosport 1 Ρολάν Γκαρός Προημιτελικά
20:00 FOX Sports America's Cup 2017 Challenger Playoffs
20:30 COSMOTE SPORT 1 HD Legends 2004 - Inter Forever Φιλικό
21:15 COSMOTE SPORT 6 HD Βέτσλαρ - Ράιν Νέκαρ Λέβεν Bundesliga
02:00 FOX Sports New York Yankees - Boston Red Sox MLB
04:00 COSMOTE SPORT 4 HD Κλίβελαντ Καβαλίερς - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς NBA Finals - 3ος τελικός

***

~ BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5613   video.  -    Σταματης Σκουλικας  

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3645   video.     σταμος σκουλικας ,  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

Σύνολον                                  12.883  βίντεο   .-  
 
 ~*Χορός Δεσποινούλα Β. Σ.  04/06/2017:
~*ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ 40α  ΒΛΑΣΗ Σ. Σ.   5/6/2017:
The YOUTUBE:

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-  Stamatios Skoulikas

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
~*Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html   
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara Nwes 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  20  Μάϊου 2017 :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : : : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   2  Τετάρτη  24  ΜΑΪΟΥ  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  2   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2-24-2017-2.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη  25 Μαΐου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  25  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-26-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  27 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-27-2017.html  .-   
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών
Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017
  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  : ~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
~* 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Πατώντας με αριστερό κλικ ποντικιού επάνω στις εικόνες Αρφαρά; βλέπεται μια σειρά από φωτογραφίες  των Αρφαρών     ..:
~Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου