ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
~
Οταν ὁ ἄνθρωπος ζεῖ χωρίς Θεό, χωρίς γαλήνη, χωρίς ἐμπιστοσύνη, ἀλλά μέ ἄγχος, ἀγωνία, κατάθλιψη, ἀπελπισία, ἀποκτάει ἀσθένειες σωματικές καί ψυχικές. Ἡ ψυχασθένεια, ἡ νευρασθένεια, ὁ διχασμός εἶναι δαιμονικές καταστάσεις. Δαιμόνιο εἶναι ἐπίσης καί ἡ ταπεινολογία. Τό λένε αἴσθημα κατωτερότητος. Ἡ ἀληθινή ταπείνωση δέν μιλάει, δέν λέει ταπεινολογίες, δηλαδή, «εἶμαι ἁμαρτωλός, ἀνάξιος, ἐλάχιστος πάντων…». Φοβᾶται ὁ ταπεινός μήπως μέ τίς ταπεινολογίες πέσει στήν κενοδοξία. Ἡ χάρις τοῦ Θεοῦ δέν πλησιάζει ἐδῶ. Ἀντίθετα, ἡ χάρις τοῦ Θεοῦ βρίσκεται ἐκεῖ ὅπου ὑπάρχει ἀληθινή ταπείνωση, ἡ θεία ταπείνωση, ἡ τέλεια ἐμπιστοσύνη στόν Θεό. Ἡ ἐξάρτηση ἀπό Ἐκεῖνον.Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός


~21 Ιανουαρίου
Πάντων των αγίων Μαρτύρων, «οίτινες εμαρτύρησαν από του χρόνου του Στεφάνου μέχρι της παρούσης ημέρας». Μαξίμου του ομολογητού (1) (†662), αναμορφωτού της εκκλησίας Ρωσίας. Μαξίμου του Γραικού. Ακύλα, Ευγενίου, Κανδίδου και Ουαλλεριανού. Αγνής(2) και Νεοφύτου (†303-305). Πατρόκλου. Ζωσίμου επισκόπου Συρακούσης και Νεοφύτου του προσμοναρίου, του εν Βατοπεδίω.
(1)Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 580 από πλούσιους και ευγενείς γονείς. Πραγματοποίησε λαμπρές θεολογικές, φιλολογικές και φιλοσοφικές σπουδές. Για τα πνευματικά αλλά και τα διοικητικά του χαρίσματα προσελήφθη αρχιγραμματέας του αυτοκράτορα Ηρακλείου. Παραιτήθηκε όμως γρήγορα για να υπερασπιστεί τις αλήθειες της πίστεώς του από την αίρεση των Μονοθελητών. Εκάρη μοναχός και άρχισε σκληρό και ανελέητο αγώνα κατά των αιρετικών. Στον αγώνα του αυτό συνάντησε πολλά εμπόδια, κυρίως από τον αυτοκράτορα Κώνστα, ο οποίος ήταν υπέρμαχος των Μονοθελητών και έφθασε στο σημείο να συγκαλέσει ψευδο-σύνοδο, η οποία καταδίκασε και αναθεμάτισε τον όσιο. Τέλος τον παρέδωσε στον έπαρχο της πόλης για να τιμωρηθεί. Μαστιγώθηκε και του έκοψαν τη γλώσσα και το δεξί του χέρι. Το ακρωτηριασμένο του σώμα άντεξε με θαυματουργικό τρόπο τρία χρόνια και ήταν η πιο εύγλωττη μαρτυρία της πίστεως και της αφοσιώσεώς του στο Θεό. Μετά από ολιγοήμερη ασθένεια άφησε τη μακάριά του ψυχή στον τόπο της εξορίας του το 662.
(2) Γεννήθηκε στη Ρώμη, από ευγενείς γονείς. Ως σκοπό της ζωής της έθεσε να φέρνει τις ψυχές στον δρόμο του Χριστού. Καταγγέλθηκε όμως σε κάποιον άρχοντα, ο οποίος την διέταξε ν’ αρνηθεί την πίστη της. Ο πανούργος άρχοντας για να σπιλώσει την τιμή της και να την κάμψει την έριξε σε κάποιο πορνείο. Όμως η αγία Αγνή, προσευχόμενη προκάλεσε σεισμό και οι γυναίκες του πορνείου την έβγαλαν έξω από αυτό. Για να ικανοποιήσει την μανία του ο άρχοντας την έριξε στη φωτιά και έτσι παρέδωσε τη ψυχή της με μαρτυρικό τρόπο. ~
Σήμερα 21/01/2017 εορτάζουν:
Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής, Άγιος Νεόφυτος ο Μάρτυρας, Αγία Αγνή, Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

~ Ήχος γ'. Θείας πίστεως.
~ Θείου Πνεύματος, τη επομβρία, ρείθρα έβλυσας, τη Εκκλησία, υπερκοσμίων δογμάτων πανεύφημε, θεολόγων δε του Λόγου την κένωσιν, ομολογίας αγώσι διέλαμψας. Πάτερ Μάξιμε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθσι ημίν το μέγα έλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Μαξίμου του Ομολογιτού - 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/M0JYtMrT8HI .-


Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων
~** Αύριο ...
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22 Ιανουαρίου 1976 : 
   Το «θαυματουργό» νερό του Καματερού :
Ο Γιώργος Καματερός έκανε την εμφάνιση του στην επικαιρότητα στις αρχές Φεβρουαρίου του 1976, υποστηρίζοντας ότι ανακάλυψε το φάρμακο κατά του καρκίνου. Ο 36χρονος τότε δικηγόρος άρχισε να μοιράζει με βυτιοφόρα το ιαματικό νερό που υποτίθεται έφερνε από την Κω, στις γειτονιές της Αθήνας και λίγες μέρες αργότερα στην επαρχία.  Το θέμα άρχισε να αποκτά μεγάλες διαστάσεις, παρά τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου, αφού πολλές από τις εφημερίδες της εποχής – με προεξάρχοντα «Τα Νέα» – στήριζαν με τη στάση τους τον Καματερό και την ομάδα του. Στο φαινόμενο αυτό, από τις απογευματινές εφημερίδες αντιστάθηκαν η «Ελευθεροτυπία» και η «Εστία» και από τις πρωινές η «Καθημερινή», η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης».                                                         
~  Οι αναλύσεις των επιστημονικών ιδρυμάτων, όμως, ανέφεραν συνεχώς ότι πρόκειται για απλό νερό χωρίς καμιά θεραπευτική ιδιότητα, ενώ ο Καματερός υποστήριζε ότι το μυστικό κρύβεται στη σκόνη πετρωμάτων που προσέθεταν οι συνεργάτες του. Το πιο τραγικό γεγονός της περιόδου εκείνης αποκαλύφθηκε από την «Ελευθεροτυπία» στις 19 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς. Οι γονείς 18 παιδιών που νοσηλεύονταν με λευχαιμία και κακοήθεις όγκους στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», σταμάτησαν την κλασική θεραπεία και έδιναν στα παιδιά το νερό του Καματερού. Ως αποτέλεσμα, ένα από τα παιδιά πέθανε και η κατάσταση των υπολοίπων παρουσίασε επιδείνωση.                                                                               H αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει, αλλά ο Καματερός απτόητος οργάνωνε συγκεντρώσεις και πορείες με εκατοντάδες οπαδούς του, ενώ εμφανιζόταν και ως πολιτικός ηγέτης. Οι συνεχείς αναλύσεις όμως αποδείκνυαν ότι το νερό αυτό όχι μόνο ήταν ψεύτικο, αλλά και επικίνδυνο, αφού περιείχε ραδιενέργεια 35-38%.
Στις 30 Μαρτίου του 1976 η κατανάλωσή του απαγορεύτηκε επισήμως.                                    
Μετά τις δικαστικές περιπέτειες, ο Καματερός έφυγε για ένα διάστημα στο εξωτερικό και στη συνέχεια ασχολήθηκε με επιχειρήσεις. 22 χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κω, όπου στις 6 Μαΐου του 1998, μη μπορώντας τα αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα, έβαλε τέλος στη ζωή του. -
*** 41 χρόνια μετά τον Γεώργιο  ΚΑΜΑΤΕΡΟ .....
~ Άρτεμις   Σώρρος :
 https://youtu.be/pZuukvJnWgc .-   { 41 χρόνια μετα τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ με το νερό κατά του καρκίνου , έρχεται ο Α. Σώρρας .- (ένας άλλος απατεώνας και λαοπλάνος ) }
~ Aρτέμις ΣΩΡΡΟΣ 2017 :
https://youtu.be/h2lT2GwSrtM .-
~*''Ελλήνων Συνέλευση '' του Α.  Σώρρα και Θεοδορόπουλου 2016: https://youtu.be/QjYuBCreMEU  .-  
~* Αρτέμης Σώρρας ΄'Ελλήνων Συνέλευση'' και ιερέας 2017:
~*  Αρτεμης   Σώρρας ρετσιστικές δηλώσεις  2016 :
 https://youtu.be/Woq65S-6fpY  .-
~*Ψεύτικο Ρωσικό παράσιμο του Α.  Σώρρα 2016:
 https://youtu.be/DjsQ0BwSK9g .-
~*Ιστορίες τρέλας από Α  Σώρρα  2016:
 https://youtu.be/oRGpX027udc  .-
~*Η τεχνολογία του Α Σώρρα  2016 :
 https://youtu.be/N5txjH9uV7k .-
~*ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ και ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 09/01/2017: https://youtu.be/OtyU8cA9Cic  .-
~ Β. Θεοδωρόπουλος  Ελλήνων Συνέλευσης  Γραμματέας  2017:
https://youtu.be/tLgNFyS-R9A .-
~ Αρτέμιος   ΣΩΡΡΟΣ  από 2009 – 2016 :
 https://youtu.be/oi9kGEEItD4 .-  
Υστερόγραφο : Μην πιστεύετε στους απατεώνες και τους Λαοπλάνους ..
               
*** Το ΒΙΝΤΕΟ που η ΕΛΙΤ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ! Ο Ματ Ντέιμον τους ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ... 

~ Σας παραθέτουμε ένα συγκλονιστικό βίντεο από ομιλία του γνωστού ηθοποιού Ματ Ντέιμον, ο οποίος μιλώντας σε φοιτητές τους εξηγεί πως η ελίτ όλου του πλανήτη είναι ενωμένη και προασπίζεται τα συμφέροντά της ενάντια σε αυτά των λαών.
Εξηγεί πως η Ναζιστική Γερμανία και η Σταλινική Σοβιετική Ένωση καταπίεσαν το λαό επειδή ο λαός δεν αντιστάθηκε. Μιλά για το πώς  ελίτ και οι κυβερνώντες έχουν φτιάξει τους νόμους στα μέτρα τους όπου ο λαός τιμωρείται για μικροπράγματα αλλά οι ‘μεγάλοι’, λόγω νομικών λεπτομερειών δεν τιμωρούνται.
Τέλος λέει χαρακτηριστικά πως βλέπουμε ηγέτες ακόμα και αντίπαλων χωρών να παρευρίσκονται μαζί σε  διάφορες συνευρέσεις και να χαμογελάνε. Λέει χαρακτηριστικά «έχουν περισσότερα κοινά μεταξύ τους από ότι με εσάς».
Αντισταθείτε… Βίντεο : The Elites Hate This Video - MATT DAMON Exposes The ELITE NWO With An Amazing Speech! , https://youtu.be/lTBOHUbr0TE  .-

*** "ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ"! Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ...

~ Επίσημα 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίστηκε στις 19:00 ώρα Ελλάδος.
Βίντεο : Η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ  , https://youtu.be/3MX5FzXdQmE  .-

~ Στην πρώτη του ομιλία ως ηγέτης, υπογράμμισε "τέρμα τα λόγια, ήρθε η ώρα της πράξης" και τόνισε ότι η Αμερική και οι πολίτες έχουν προτεραιότητα, ενώ έκλεισε τον λόγο του με τη φράση "ο Θεός ευλογεί την Αμερική".

Ολόκληρη η  ομιλία του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ (μπορείτε να τη δείτε σε βίντεο στο τέλος του κειμένου):
"Σας ευχαριστώ. Εμείς οι πολίτες των ΗΠΑ, είμαστε μαζί σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια να ξαναχτίσουμε τις ΗΠΑ και να αποκαταστήσουμε τις υποσχέσεις στο λαό μας. Μαζί με τον κόσμο για τα χρόνια που θα έρθουν. Θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και δυσκολίες, αλλά θα τα φέρουμε σε πέρας. Είμαστε ευγνώμονες στο ζεύγος Ομπάμα για την μετάβαση.
Σήμερα η τελετή, έχει εξαιρετικό μήνυμα, δεν μεταβιβάζουμε απλώς την εξουσία, αλλά μεταβιβάζουμε την εξουσία από την πρωτεύουσα πίσω σε σας, στο λαό. Για πολύ καιρό μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων, έπαρναν την εξουσία και τα κόστη τα πλήρωνε ο κόσμος. Η Ουάσινγκτον ευημερούσε, όμως ο λαός δεν συμμετείχε την ευημερία. Το κατεστημένο προστατευόταν, όμως οι πολίτες όχι.
Όσο γιόρταζαν στην πρωτεύουσα, υπήρχαν λίγοι λόγοι να γιορτάζουν στην υπόλοιπη χώρα. Αυτή η αλλαγή αρχίζει τώρα. Η στιγμή ανήκει σε σας. Ανήκει σε όσους ήρθαν εδώ και σε όσους παρακολουθούν. Είναι η μέρα σας, η γιορτή σας. Οι ΗΠΑ είναι δική σας χώρα. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία δεν είναι ποιο κόμμα έχει την εξουσία, αλλά αν ελέγχεται από το λαό.
Στις 20 Ιανουαρίου θα γιορτάζουμε τη μέρα που ο κόσμος έγινε αφέντης ξανά. Οι ξεχασμένοι δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι. Όλοι σας ακούνε τώρα. Ήρθατε να γίνετε μέρος του κινήματος, ενός κινήματος που ο κόσμος δεν είχε ξαναδεί.
Οι αμερικανοί θέλουν ασφαλείς γειτονιές, καλές δουλειές αυτές είναι εύλογες απαιτήσεις από καλούς και δίκαιους ανθρώπους. Υπάρχει όμως μια διαφορετική πραγματικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι στη φτώχια, εργοστάσια άδεια. Υπάρχει στέρηση, εγκληματικότητα που κλέβει από το λαό μας. Αυτή η σφαγή σταματά τώρα.
Είμαστε ένα έθνος και ο πόνος των ανθρώπων είναι δικός μας πόνος. Και η επιτυχία τους, θα είναι δική μας επιτυχία. Μοιραζόμαστε ένα σπίτι, μια πατρίδα. Ο όρκος μου είναι προς εσάς. Για πολλές δεκαετίες κάναμε πλούσια την ξένη βιομηχανία, με κόστος στη δική μας. Δώσαμε επιδοτήσεις σε ξένους και όχι στους δικούς μας. Υπερασπιστήκαμε σύνορα άλλων κρατών και όχι τα δικά μας. Ξοδέψαμε τρισεκατομμύρια στο εξωτερικό, ενώ οι υποδομές μας υποβαθμίζονται. Κάναμε χώρες πλούσιες, ενώ η δική μας αυτοπεποίθηση εξανεμίστηκε. Οι βιομηχανίες μας έφυγαν για άλλες χώρες, χωρίς σκέψη για όσους έμειναν άνεργοι.
Υπήρξαν ολόκληρες κοινότητες που έφυγαν. Αυτό αποτελεί παρελθόν, βλέπουμε μόνο προς το μέλλον. Σήμερα κάνουμε ένα καινούργιο μήνυμα να ακουστεί. Από σήμερα ένα καινούριο όραμα θα κυβερνά τη χώρα. Η Αμερική πρώτα. Κάθε πρόταση για φορολογία, μετανάστευση, εξωτερική πολιτική θα παίρνεται με σκοπό να επωφελούνται αμερικανοί.
Η προστασία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευημερία και ισχύ. Θα πολεμήσω για σας με κάθε ικμάδα της δύναμής μου και δεν θα σας απογοητεύσω. Η Αμερική θα αρχίσει να νικάει. Θα φέρουμε πίσω τις θέσεις εργασίας, τα σύνορά μας, τον πλούτο μας και τα όνειρά μας. Θα χτίσουμε καινούργιους δρόμους, γέφυρες, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια παντού. Θα βάλουμε όλους τους ανθρώπους σε θέσεις εργασίας και θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια σε αμερικανικά κεφάλαια.
Δύο απλοί κανόνες. Αγοράζουμε αμερικανικά και προσλαμβάνουμε αμερικανικά. Θα χτίσουμε φιλίες σε όλο τον κόσμο, όμως κάθε χώρα έχει καθήκον να υπερασπίζεται τους δικούς της ανθρώπους. Θα είμαστε το φωτεινό παράδειγμα για τον κόσμο. Θα πολεμήσουμε τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό και την τρομοκρατία την οποία θα εξαφανίσουμε από προσώπου γης.
Δεν υπάρχει ανάμεσα σε Αμερικανούς χώρος για προκαταλήψεις. Η Βίβλος λέει πόσο καλό είναι όταν οι άνθρωποι του θεού ζουν μαζί με ομόνοια και ενότητα. Να διατηρήσουμε τις διαφορές μας, αλλά να βαδίσουμε κοινό δρόμο. Όταν είμαστε ενωμένοι είμαστε ασταμάτητοι. Δεν υπάρχει φόβος, θα προστατέψουμε και θα προστατευθούμε από τους σπουδαίους ανθρώπους του στρατού και της αστυνομίας. Θα προστατευθούμε από τον ίδιο το θεό.
Πρέπει να σκεφτόμαστε μεγαλεπήβολα και να ονειρευόμαστε το ίδιο. Το αμερικανικό έθνος θα επιβιώσει και θα μεγαλώνει, δεν θα ανεχτούμε κάποιους να διατυπώνουν μόνο παράπονα, χωρίς να κάνουν τίποτα.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό. Η χώρα μας θα ακμάσει και θα ευημερήσει ξανά. Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε την οικουμένη από τις ασθένειες, να απελευθερώσουμε δυνάμεις, να σηκώσουμε το βλέμμα μας και να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού.
Από οποιαδήποτε φυλή και να είμαστε, είμαστε όλοι πατριώτες. Όλοι απολαμβάνουμε τις ίδιες ελευθερίες και αποτίσουμε φόρο τιμής στη σημαία μας. Όπου βρισκόμαστε από το Ντιτρόιτ ως τη Νεμπράσκα, βλέπουμε τον ουρανό και έχουμε το ίδιο όραμα, μας δίνει ζωή και πνεύμα ο παντοδύναμος θεός.
Σε κάθε πόλη, ακούστε αυτές τις λέξεις. Δεν θα σας αγνοήσουμε ποτέ ξανά. Η φωνή σας, οι ελπίδες τα όνειρά σας θα καθορίσουν τη μοίρα μας. Μαζί θα κάνουμε τις ΗΠΑ ισχυρές ξανά. Μαζί θα κάνουμε ξανά σπουδαία την Αμερική.
Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική".
~ Δείτε την ομιλία του:   Βίντεο :  Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο , https://youtu.be/XCYpVksu-WU  .-
~* Ο  ΤΡΑΜΠ πρίν ορκισθεί   45ος  πρόεδρος ΗΠΑ στην 58η ορκωμοσία προέδρων ΗΠΑ   12/ 01/2017:
https://youtu.be/82srRF_1PWg .-

~* ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΗΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΘΗΤΗ  13-01-2017:
https://youtu.be/D5POqL1eJEQ  .-
~* ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ 2017 : 
 https://youtu.be/yF8sfv7Ivls .- 


*** “Τρελάθηκε! Έλεγε πως είναι θεός...”! Σοκαριστική μαρτυρία της συντρόφου του Ελληνοαυστραλού που σκότωσε πεζούς
«Τρελάθηκε... Έλεγε ότι είναι Θεός και θα σκοτώσει πολλούς ανθρώπους»

«Δεν ήταν ο εαυτός του…  Ελεγε και ξανάλεγε ότι δεν μπορεί να με αφήσει από τα μάτια του και με απειλούσε ότι εάν δεν πάω μαζί του θα με σκοτώσει…». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τις στιγμές που έζησε δίπλα στον Ελληνοαυστραλό σύντροφό της Δημήτρη Γκαργκασούλα, η Akiir Muo, που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο όταν έσπειρε το θάνατο στους δρόμους της Μελβούρνης.

Η σύντροφος του 26χρονου, γράφει το Έθνος, που είναι έγκυος με το παιδί του, δήλωσε στην εφημερίδα Herald Sun ότι ο ο Γκαργκασούλας τρελάθηκε.
«Φώναζε τους ανθρώπους πρόβατα… Οδηγούσε νευρικά… Έλεγε ότι είναι το τέλος του κόσμου και σκόπευε να παρασύρει ανθρώπους στο δρόμο. Μόλις κατάλαβε ότι μας ακολουθούσαν περιπολικά τρελάθηκε. Έλεγε και ξανάλεγε ότι είναι Θεός και ότι θα σκοτώσει πολλούς ανθρώπους» συμπλήρωσε η ίδια.
Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός παρέσυρε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους χτες, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί.
Οι γονείς του Δημήτρη Γκαργκασούλα, δεν θέλουν να έχουν πλέον καμία σχέση με το παιδί που έφεραν στον κόσμο και δηλώνουν σοκαρισμένοι από την πράξη του.
«Να πεθάνει στην κόλαση» είπε η Έμιλι Γκαργκασούλα, ξεστομίζοντας μια κουβέντα που δύσκολα ακούγεται από χείλη μητέρας.

Η μητέρα του 26χρονου
Οι γονείς του 26χρονου Δημήτρη Γκαργκασούλα, μιλώντας στο κανάλι 7 news της Αυστραλίας, δεν προσπαθούν να δικαιολογήσουν την πράξη του γιου τους.
«Φυσικά και είναι υπεύθυνος, γιατί οι άνθρωποι με μυαλό ποτέ δεν κάνουν τέτοια πράγματα, ξέρετε» είπε ο πατέρας του, Κρις Γκαργκασούλας. «Νιώθω τόσο άσχημα, τέτοια ντροπή… Δεν θέλω να ξέρουν ότι είμαι η μητέρα του…» δήλωσε με τη σειρά της η Έμιλι Γκαργκασούλα.
Η ίδια μίλησε στο κανάλι για τον καυγά μεταξύ του Δημήτρη Γκαργκασούλα και του μικρότερου αδελφού του νωρίτερα την ίδια ημέρα.
«Ο Τζίμι [σ.σ. Δημήτρης] μου έλεγε, θα σκοτώσω όλους τους γκέι και τις λεσβίες» είπε η μητέρα του, που παράλληλα αποκάλυψε ότι τα παιδιά της καυγάδισαν για την σεξουαλική ταυτότητα του Άγγελου, του μικρότερου γιου της.
Σύμφωνα με το CBD, ο Άγγελος μαχαιρώθηκε από τον αδελφό του στο πρόσωπο πριν  ο Δημήτρης Γκαργκασούλας πάρει το αυτοκίνητο να σκορπίσει το θάνατο.
 “Τρελάθηκε! Έλεγε πως είναι θεός...”! Σοκαριστική μαρτυρία της συντρόφου του Ελληνοαυστραλού που σκότωσε πεζούς
- Ο Δημήτρης Γαργασούλης έπεσε με το αυτοκίνητο του πάνω σε πεζούς, το πρωί της Παρασκευής,20/01/2017 , σε κεντρικό δρόμο της Μελβούρνης
- "Νρέπομαι για αυτόν", είπε η μητέρα του....
- Είχε αποφυλακιστεί πριν έξι μήνες
- Ένα παιδί ανάμεσα στα θύματα 26χρονου Ελληνοαυστραλού με ιστορικό βιαιοτήτων
- Μια 30χρονη γυναίκα και ένας άνδρας τα άλλα δυο θύματά του
- 20 οι τραυματίες, ανάμεσά τους ένα βρέφος τριών μηνών, πολλοί σε σοβαρή κατάσταση                                                                                                                                     - Νωρίτερα ο δράστης είχε μαχαιρώσει τον ίδιο του τον αδερφό!
 


*** Γιώργος Τσώνης: «Ξεπεράσαμε πολλές φορές του εαυτούς μας για να τα βγάλουμε πέρα αυτά τα 2 χρόνια…» 
Απολογισμός των 2 χρόνων της δημαρχοντίας του 
 -«Απολογούμαστε μόνο στους πολίτες και σήμερα το κάνουμε πράξη…»
Σ’ ένα μακροσκελή απολογισμό των δύο χρόνων που βρίσκεται στο «τιμόνι» του Δήμου Μεσσήνης προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στο «Φιλοσοφικό Κέντρο», ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης. Η βραδιά άνοιξε με τη δημοτική σύμβουλο, γραμματέα του Δ.Σ. και πρόεδρο της ΚΕΑΔΗΜ, Γεωργία Παναγοπούλου, να προλογίζει το δήμαρχο Μεσσήνης, τον οποίο και κάλεσε αμέσως μετά στο βήμα…
Επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος έκοψε και την πίτα του συνδυασμού του, ευχόμενος σ’ όλους τους παρευρισκόμενους, που γέμισαν την αίθουσα του Φιλοσοφικού Κέντρου.
Ο κ. Τσώνης τόνισε ότι η εκδήλωση απολογισμού κάνει πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί στους πολίτες, ότι δηλαδή μόνο σ’ αυτούς θα απολογείται, καθώς για πρώτη φορά μια Δημοτική Αρχή στη Μεσσήνη τολμά να κάνει δημόσια τον απολογισμό της, μπροστά στους πολίτες.
Εν μέσω κρίσης και σκληρών χρόνων, ειδικά για τους Δήμους, αλλά και έκτακτων δυσκολιών, όπως η θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Τσώνης υπογράμμισε αρκετές φορές κατά την ομιλία του ότι ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να τα βγάλουν πέρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος έβαλε το «κεφάλι του στον ντορβά» ουκ ολίγες φορές μέσα σ’ αυτά τα 2 χρόνια…
IMG_3622.JPG
 Διοικητικά-οικονομικά
Ξεκινώντας από τα διοικητικά του Δήμου, ο δήμαρχος ανέφερε όλα όσα έκανε ο Δημοτική Αρχή με το νέο εσωτερικό οργανισμό, την ανακατανομή προσωπικού, το βαθμολόγιο κ.ά., με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών.
Στα οικονομικά του Δήμου, ο κ. Τσώνης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει υποστεί περικοπές ύψους 3,5 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2011. Παρ’ όλα αυτά, η Δημοτική Αρχή διασφάλισε την ομαλή λειτουργία και την ήπια δημοσιονομική προσαρμογή του Δήμου. Επίσης, τόνισε τη διαφάνεια την οποία από την πρώτη στιγμή είχε υποσχεθεί στους πολίτες, και την έκαναν πράξη, καθώς τα πάντα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου, ακόμα κι αν αυτό στενοχώρησε τους «φίλους του», τους εργολάβους, όπως σημείωσε.
Ιδιαίτερη αναφορά, αφήνοντας αιχμές… και προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, έκανε για την εξοικονόμηση που έγινε από την πλευρά τους στα ποσά για τα λιπαντικά και τα καύσιμα, καθώς και για τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού. Μεγάλη έμφαση έδωσε, δε, στο γεγονός ότι στο Δήμο δεν υπήρχε μηχανογραφημένη αποθήκη, με αποτέλεσμα «τόσα χρόνια έμπαινε όποιος ήθελε, και έπαιρνε ό,τι ήθελε, να το πήγαινε όπου ήθελε», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα λειτουργήσει σύγχρονη αποθήκη με μηχανογραφημένο σύστημα, αντάξια μεγάλων εταιρειών. Πρόσθεσε δε ότι στο χώρο με τα υλικά και τα μηχανήματα του Δήμου θα τοποθετηθούν συστήματα ασφαλείας, που θα ελέγχουν τα πάντα.
Κλείνοντας τη μακροσκελή του αναφορά στα οικονομικά, σημείωσε ότι ολοκληρώνεται η αναχρηματοδότηση των δανείων, η οποία θα δώσει ανάσα 80.000 ευρώ περίπου το χρόνο στο Δήμο από την καταβολή τοκοχρεωλυτικών δόσεων.
Τέλος, ανέφερε ότι ο Δήμος Μεσσήνης αυτά τα δυο χρόνια αύξησε την ακίνητη περιουσία του, με την αγορά από το ΤΑΙΠΕΔ του Ειρηνοδικείου, το οποίο θα στεγάσει τη Δημοτική Φιλαρμονική καθώς και την ανάκτηση του Φιλοσοφικού Κέντρου, το οποίο χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο ακίνητο του Δήμου. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μεταμορφωθεί σ’ ένα πραγματικό «στολίδι» για ολόκληρη τη Μεσσήνη.
  Φυσικές καταστροφές
Εκτενής ήταν η αναφορά του δημάρχου Μεσσήνης, στις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την περιοχή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως τόνισε, είναι ιδιαίτερα περήφανος, καθώς ο Δήμος ανταπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο μπροστά σε μια πρωτοφανή θεομηνία, που ακόμα και ηλικιωμένοι δε θυμούνται να έχει πλήξει σε τέτοιο βαθμό την περιοχή. Ανέφερε, δε, ότι πήρε τα εύσημα από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σημείωσε ότι και στα τοπικά ΜΜΕ δεν υπήρχε καμία αναφορά με κριτική προς το Δήμο Μεσσήνης την περίοδο εκείνη. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλο το προσωπικό του Δήμου, αλλά και τους εργολάβους που υπερέβαλλαν εαυτό τις ημέρες εκείνες για να ξεπεράσουν τα προβλήματα.
Επίσης, τόνισε ότι αρκετές φορές χρειάστηκε να πάρει άμεσες αποφάσεις βάζοντας το κεφάλι του στον «ντορβά», αναφέροντας χαρακτηριστικά, την απόφαση να ρίξουν τα νερά από το αεροδρόμιο στον Πάμισο… Λύση με μεγάλο ρίσκο, όμως άνοιξε το αεροδρόμιο πολύ νωρίτερα του αναμενομένου, με αποτέλεσμα να μην ακυρωθούν πολύ μεγάλα συνέδρια σε ξενοδοχεία της περιοχής εκείνη την περίοδο.
Ο κ. Τσώνης πρόσθεσε το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά ο Δήμος Μεσσήνης απόσπασε περισσότερα χρήματα από το Δήμο Καλαμάτας, ως αποζημίωση για τις φυσικές καταστροφές, αναφέροντας ότι για να επιτευχθεί αυτό, πολλές φορές χρειάστηκε να φθάσει στα άκρα με τους υπουργούς…
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας. Τη χαρακτήρισε σαν το «Γιοφύρι της Άρτας», καθώς ενώ έφτιαχναν ένα δρόμο, το ίδιο βράδυ ο χειμώνας και οι βροχές τον είχαν ξαναχαλάσει… Ως την πιο δύσκολη στιγμή του αυτά τα δύο χρόνια, ανέφερε την εξής: ενώ τελείωναν τα χρήματα που είχε στη διάθεσή του για την αποκατάσταση των ζημιών, ξεκινούσε παράλληλα η ελαιοκομική περίοδος… Τότε πήρε την απόφαση να σταματήσει εργολαβίες της επιχείρησής του, σ’ άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, έφερε όλα τα μηχανήματά του στη Μεσσήνη, τα οποία και δούλεψαν χωρίς χρήματα, ενώ σημείωσε και τη βοήθεια του «Μορέα», που επίσης πρόσφερε μηχανήματα για την αποκατάσταση των ζημιών… «Είμαι περήφανος, γιατί κανένας αγρότης δε μου έκανε παράπονο ότι δεν μπορούσε να πάει στο κτήμα του» έκλεισε λέγοντας ο κ. Τσώνης.
IMG_3620.JPG
  Καθαριότητα
Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα ζητήματα καθαριότητας, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη αγοράς, παρά την οικονομική στενότητα, 2-3 σύγχρονων απορριμματοφόρων, καθώς ο Δήμος δουλεύει με σαράβαλα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε την αγορά νέων κάδων, καθώς και την ανακατασκευή αρκετών.
Επίσης, πρόσθεσε ότι η Δημοτική του Αρχή μάζεψε όλα τα «σαράβαλα» του Δήμου Μεσσήνης που ήταν παρατημένα, τα επιδιόρθωσε και τα χρησιμοποιεί για διάφορους σκοπούς, όπου αυτά είναι χρήσιμα.
Τέλος, στο συγκεκριμένο θέμα άφησε αιχμές για το GPS, λέγοντας ότι ναι μεν υπήρχε, αλλά δε γνωρίζει αν υπήρχε κάποιος αρμόδιος να το παρακολουθεί… «Εμείς πάντως το παρακολουθούμε» υπογράμμισε.
  Διαχείριση των αποβλήτων
Σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων, ο Γιώργος Τσώνης ανέφερε ότι ο Δήμος Μεσσήνης με το Δήμο Οιχαλίας θα προχωρήσουν σε από κοινού προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, μέχρι να προχωρήσει η κεντρική διαχείριση από την Περιφέρεια, υπέρ της οποίας είναι σύμφωνος ο Δήμος Μεσσήνης, όπως και όλοι οι Δήμοι της Μεσσηνίας…
 Τεχνικά και πολεοδομικά ζητήματα
Αναφορικά με τα τεχνικά και πολεοδομικά ζητήματα, ο δήμαρχος Μεσσήνης σημείωσε ότι έχουν εκπονηθεί 93 μελέτες, έχουν εκτελεστεί ή εκτελούνται αυτά τα δυο χρόνια συνεχιζόμενα έργα από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές συνολικού προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ΄, καθώς και ότι ο προϋπολογισμός των νέων δράσεων του Δήμου Μεσσήνης ανέρχεται στα 2,65 εκατ. ευρώ.
Επισήμανε, δε, το γεγονός ότι ο Δήμος εξακολουθεί να κάνει έργα, παρότι δεν έχει ανοίξει κανένα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Πάνω σε αυτό πρόσθεσε ότι υπάρχει μελετητική ωριμότητα για σειρά έργων, καθώς και ότι έχει διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Υποδομών, αλλά ιδιαίτερα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, ότι ο Δήμος δικαιούται και θα βοηθηθεί, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις που θα μεταμορφώσουν την περιοχή.
  Αθλητισμός και πολιτισμός
Σημαντικές ήταν και οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής αυτά τα δύο χρόνια σε ζητήματα αθλητισμού και πολιτισμού, όπως επισήμανε ο δήμαρχος. Επίσης πρόσθεσε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κάτι που υπήρξε και προεκλογική του δέσμευση.
Ειδικά για την πόλη της Μεσσήνης, ανέφερε τις προσπάθειες που έγιναν κατά τις περιόδους των εορτών των Χριστουγέννων, την αναβάθμιση του ιστορικού «Νησιώτικου Καρναβαλιού», ενώ υπογράμμισε ότι και το πανηγύρι της Μεσσήνης αυτά τα δύο χρόνια ήταν πιο επιτυχημένο σε έσοδα και συμμετοχή σε σχέση με το παρελθόν.
  Το όραμα για το μέλλον…
Τελειώνοντας την ομιλία του για τον απολογισμό των τελευταίων 2 ετών ο δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε ότι έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι δίπλα στη Μεσσήνη βρίσκεται μια πόλη «γίγαντας» όπως η Καλαμάτα. Αυτό δε τον φοβίζει, επισήμανε, αναφέροντας τα έργα που θα μεταμορφώσουν στο μέλλον την Μεσσήνη… Το κυριότερο απ’ αυτά είναι η αντιπλημμυρική προστασία και η ανάδειξη του «Παμίσου».
Ο κ. Τσώνης τόνισε ότι ούτε οι ίδιοι οι «Νησιώτες» γνωρίζουν την πραγματική δυναμική του Παμίσου, που αν αξιοποιηθεί θα μεταμορφώσει κυριολεκτικά ολόκληρη την περιοχή. Σημείωσε, δε, ότι όταν για πρώτη φορά πριν από περίπου 2 χρόνια έκανε αναφορά σε αυτό το όραμά του, έβλεπε στα «μάτια» των συμπολιτών του το χλευασμό και την ειρωνεία… Όμως τώρα, πρόσθεσε ο κ. Τσώνης, η μελέτη, ύψους 2,7 εκ. ευρώ, είναι μια πραγματικότητα, και το έργο αυτό, που θα φέρει την ανάπτυξη στη Μεσσήνη, έχει μπει στις «ράγες»… Τόνισε, δε, ότι είναι η μεγαλύτερη μελέτη σ’ ολόκληρη τη χώρα, κάνοντας λεπτομερείς αναφορές για το τι εμπεριέχεται και το πώς θα μεταμορφωθεί κυριολεκτικά η περιοχή.
Το άλλο έργο που δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα, χωρίς όμως να αποκαλύψει λεπτομέρειες, είναι η ανάπλαση της Μεσσήνης… Ανάπλαση που θα της δώσει σύγχρονο προφίλ και θα αποδείξει ότι η πόλη έχει μέλλον…
 Ευχαριστίες
Ο Γιώργος Τσώνης ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του που από την πρώτη στιγμή στρατεύτηκαν μαζί του, για να κάνουν πράξη το όραμά του για τη Μεσσήνη, ενώ ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους υπαλλήλους, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι όλων αυτών που συντελούνται στο Δήμο Μεσσήνης…
«Το 2017 είμαστε καλά, το ’18 θα είμαστε καλύτερα, το ’19 ακόμα καλύτερα και το ’20 πολύ καλύτερα που θα συνεχίζουμε από την ίδια θέση το όραμά μας για τη Μεσσήνη» έκλεισε την ομιλία του ο δήμαρχος Μεσσήνης.
  Βίντεο
IMG_3625.JPG
Αμέσως μετά την ομιλία του δημάρχου, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μεσσήνης, Γεωργία Παναγοπούλου, παρουσίασε μέσω ενός βίντεο τον απολογισμό των αρκετών δράσεων της επιχείρησης αυτά τα δύο χρόνια…
Μετά το πέρας της εκδήλωσης τους παρευρισκόμενους περίμενε ένας μικρός μπουφές- κέρασμα στην είσοδο του Φιλοσοφικού Κέντρου.
  Του Κώστα Γαζούλη

***  Αναβίωσε ο τρόμος της ληστείας της Alpha και του μακελειού της Ευριπίδου 
Χθες στο Μονομελές Εφετείο 
 Νέες καταδίκες στους «ληστές με τις βαριοπούλες» για τη ληστεία στην Alpha Bank
LISTIA ALFA BANK GIA VIKI.jpg
 Ένοχοι και για την απόπειρα ληστείας τον Ιούλιο του 2011 στην Alpha Bank στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου μέρα μεσημέρι εισέβαλαν στο υποκατάστημα σπάζοντας τα τζάμια με βαριοπούλα, κρίθηκαν χθες μέλη των «ληστών με τις βαριοπούλες», οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι για πάνω από 60 ληστείες ανά την Ελλάδα.
Πρόκειται για τη γνωστή ομάδα που προκάλεσε το Μάιο του 2012 το μακελειό της οδού Ευριπίδου, το οποίο στιγμάτισε την Καλαμάτα αφήνοντας πίσω τρεις τραυματισμένους αστυνομικούς, ένα δράστη σε αναπηρικό καροτσάκι και πολύ τρόμο στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.
Χθες κατηγορούμενα ήταν 7 άτομα, εκ των οποίων τα δύο αθωώθηκαν για την εμπλοκή τους στην απόπειρα ληστείας στην Alpha Bank στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών ήταν αυτός στο όνομα του οποίου είχε νοικιασθεί το διαμέρισμα στην οδό Ευριπίδου, όπου έγινε το μακελειό. Ο ένας δικάστηκε μόνο για οπλοφορία και του επιβλήθηκε φυλάκιση 1 έτους και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ, ενώ «γερές καμπάνες» έπεσαν για τους άλλους τέσσερις, που θεωρούνται βασικά μέλη της ομάδας και εκτίουν ήδη ποινές. Συγκεκριμένα, σε κάθε έναν επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 8,5 ετών. Ωστόσο, κανένας δεν κάθισε χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, καθώς οι δύο που αθωώθηκαν είχαν εξουσιοδοτήσει δικηγόρους, ενώ τα τέσσερα μέλη που κρατούνται στις φυλακές δήλωσαν πως δεν επιθυμούσαν τη μεταγωγή τους για να παραστούν στη δίκη. 
 Με τη βαριοπούλα
Οι «ληστές με τις βαριοπούλες», κυρίως τα έτη 2011 και 2012, κατέγραψαν δράση σε όλη την Ελλάδα και οι έρευνες της Αστυνομίας ενέταξαν στην ομάδα αυτή τουλάχιστον 12 μέλη, με καταγωγή από Ηλεία, Αθήνα και Ευρυτανία.
Στις 8 Ιουλίου του 2011, στις 2.25 το μεσημέρι, οι υπάλληλοι της Alpha Bank στην πλατεία 23ης Μαρτίου είχαν κλείσει τις πόρτες, ξεκινώντας την καταμέτρηση. Ένας δυνατός θόρυβος τους έκανε να παγώσουν, βλέποντας μάλιστα έναν άντρα με γάντια και κράνος, με μια βαριοπούλα στα χέρια να χτυπά με δύναμη το τζάμι ασφαλείας της εξόδου κινδύνου. Χρειάσθηκαν 3-4 χτυπήματα μέχρι να σπάσει το τζάμι και έτσι οι υπάλληλοι, όπως κατέθεσαν και χθες, πρόλαβαν να κλείσουν το κεντρικό ταμείο, να πάρουν όσα χρήματα είχαν έξω και να κρυφτούν στο πατάρι, όπου υπάρχει άλλη πόρτα ασφαλείας. Στο κατάστημα, δε, έμεινε μόνο η υποδιευθύντρια.
Ο ένας ληστής μπήκε στην τράπεζα ζητώντας χρήματα και ο δεύτερος έμεινε έξω. Όμως, καθώς δε βρήκαν χρήματα και ο χρόνος τούς πίεζε, κι αφού είδαν ότι δεν μπορούσαν να παραβιάσουν την πόρτα στον ημιώροφο, έφυγαν άπραγοι.
Από το σημείο διέφυγαν με μηχανή κλεμμένη από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής, η οποία έφερε πινακίδα που ανήκε σε άλλη μηχανή ίδιας μάρκας και κυβισμού. Η μηχανή βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στην οδό Αγίας Παρασκευής, λίγο πριν από το δρόμο προς Σπάρτη.
 Μακελειό Ευριπίδου
MAKELIO EVRIPIDOU GIA VIKI.jpg
Από τότε τα ίχνη τους χάθηκαν και η Αστυνομία δεν μπόρεσε να ταυτοποιήσει τους δράστες. Αυτό, μέχρι το μεσημέρι της 7ης Μαΐου του 2012, οπότε μια μπλε μηχανή μεγάλου κυβισμού, με δύο αναβάτες με κράνη, σταματά μπροστά από την τότε Εμπορική Τράπεζα στην Αριστομένους. Σπάνε την τζαμαρία, όπως συνήθιζαν, με βαριοπούλα και φεύγουν με 90.000 ευρώ από τα ταμεία. 
Διαφεύγουν με τη μηχανή και λίγο παρακάτω μάρτυρες τους βλέπουν να εγκαταλείπουν τη μηχανή και να μπαίνουν σε ένα μαύρο Πούντο.
Το αυτοκίνητο εντοπίζεται στην Ακρίτα και με πολύ δυσάρεστο τρόπο διαπιστώνεται ότι έξι από τους ληστές ήταν σε διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στο 2ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ευριπίδου. Ο ένας συλλαμβάνεται κάτω από το διαμέρισμα, μέσα σε αυτοκίνητο και πάνω του βρίσκεται το κλειδί του διαμερίσματος.
Σε μια πρόχειρα και επικίνδυνα στημένη επιχείρηση, που από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα αστυνομικοί ή ανυποψίαστοι ένοικοι της πολυκατοικίας, οι ληστές γαζώνουν με καλάσνικοφ τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταποδίδουν τα πυρά. 
Οι τρεις δράστες, πυροβολώντας αδιακρίτως τόσο εντός της πολυκατοικίας όσο και εκτός, κλέβουν αυτοκίνητο πολίτη και διαφεύγουν. Οι άλλοι τρεις συλλαμβάνονται και από εκεί αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι για τους «ληστές με τη βαριοπούλα», με συλλήψεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Συνολικά είχαν διαπράξει 60 ληστείες.
Για όλη τη δράση τους στην Καλαμάτα, και το 2011 και το 2012, κατέθεσε χθες αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες και είχε κινδυνέψει στη συμπλοκή της Ευριπίδου. Μάλιστα, όπως είπε στη συνέχεια, είχαν διαπιστώσει ότι το διαμέρισμα στην Ευριπίδου ήταν νοικιασμένο από το Μάιο του 2011, ένα μήνα δηλαδή πριν από την απόπειρα ληστείας στην Alpha Bank στην 23ης Μαρτίου και ένα χρόνο πριν από το μακελειό.
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  17χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο στην οδό Λεΐκων 
Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, όταν μηχανάκι που επέβαιναν 2 αδέρφια «καρφώθηκε» σε δέντρο στην οδό Λεΐκων, στο ύψος του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.
Τα δύο αδέλφια διακομίστηκαν σοβαρά τραυματισμένα με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ο 17χρονος που οδηγούσε το μηχανάκι, υπέκυψε στα τραύματά του ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο 15χρονος αδελφός του.

***  Βασικό σενάριο της Πυροσβεστικής ο εμπρησμός για τη φωτιά στο «Please Don’t Tell» 
Από μέρα σε μέρα το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Please Don't Tell
  Σε δικηγόρο ανέθεσαν την υπόθεση ενοικιαστής και εκμεταλλευτές της επιχείρησης… 
 Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου και κατέστρεψε ολοσχερώς το κλαμπ Please Don't Tell και τον εξοπλισμό του.
Όπως όλα δείχνουν, το βασικό σενάριο που ερευνά η Πυροσβεστική είναι ο εμπρησμός, ενώ το ανακριτικό της τμήμα συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις απ’ όποιον μπορεί να ξέρει ή να είδε κάτι.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ενοικιαστής και οι εκμεταλλευτές της επιχείρησης έχουν ήδη αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο.
  Η φωτιά
Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ εκείνης της Κυριακής, όταν πυκνοί μαύροι καπνοί «έπνιξαν» την περιοχή, ενώ προφανώς έκαιγε για αρκετή ώρα μέσα στο κτήριο, χωρίς να έχει φανεί κάτι προς τα έξω.
Οι 18 πυροσβέστες με τα 7 οχήματα που έφθασαν στο σημείο άμεσα, καθώς η Πυροσβεστική απέχει μόλις 2 τετράγωνα, δεν μπόρεσαν να μπουν στο κτήριο, καθώς η φωτιά είχε πάρει μεγάλη έκταση λόγω των εύφλεκτων υλικών.
Επειδή το νυχτερινό κέντρο γειτνιάζει με πολυκατοικίες και επιχειρήσεις, το βάρος δόθηκε στην προστασία τους και η Πυροσβεστική πάλευε επί ώρες.
  Μεγάλες ζημιές
Τελικά, όλο το κτήριο παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ από την πυρκαγιά κατέρρευσε η σκεπή, καθώς και τμήμα της πρόσοψης. Οι ζημιές εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει τα 700.000 ευρώ.
Μετά την τετράωρη δύσκολη μάχη με τις φλόγες και αφού είχαν καταστραφεί τα πάντα στο εσωτερικό του κλαμπ, οι πυροσβέστες κατάφεραν από ψηλά να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Μάλιστα, στο σημείο επιστρατεύτηκε και υδροφόρα του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να ανεφοδιάζει τα πυροσβεστικά οχήματα.
Από τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές ήταν ότι  η επιχείρηση δεν ήταν ασφαλισμένη, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες πλέον δεν ασφαλίζουν τέτοια καταστήματα, ενώ οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι ο γενικός του ρεύματος ήταν κατεβασμένος.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Μάνης 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί αύριο Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, από τις 9.30 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, στα δ.δ. Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας, Αγ. Νίκωνα και Χοτάσιας.
Επίσης, την ίδια ημέρα θα γίνει διακοπή ρεύματος από τις 12.30 έως τις 3.00 μ.μ. στα δ.δ. Πύλας και Μπαλοδημαίικων.

***  Στα σκοτάδια το Ιστορικό Κέντρο 
Πολλές φορές έχουμε ακούσει από τη Δημοτική Αρχή να μιλά με τα καλύτερα λόγια για το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, για το οποίο συνεχώς τάζονται έργα, αλλά έργα δε γίνονται.
Πάντως, καλό θα είναι να δουν για αρχή το θέμα του φωτισμού, γιατί ο ναός των Αγίων Αποστολών εδώ και πολλές νύχτες βρίσκεται στα σκοτάδια.  Όσο για την υπόλοιπη μετάλλαξη… ας περιμένουμε.  Π.Μπ. 

*** Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από δρόμους της Καλαμάτας 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου υπέγραψαν χθες σύμβαση για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Πλειοδότης σε σχετικό διαγωνισμό είναι η εταιρεία με την επωνυμία «Μεγρέμης Δημήτριος & Σία Ε.Ε.», που προσέφερε για τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα 91 ευρώ/όχημα και για τα δίκυκλα 22,75 ευρώ/δίκυκλο.
Η πλειοδότρια εταιρεία θα περισυλλέγει με δικά της μέσα (γερανούς) και προσωπικό τα εγκαταλελειμμένα οχήματα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλαμάτας και εν συνεχεία θα τα οδηγεί σε περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και τελική διάθεση.
Η χρονική διάρκεια της σύμβασης συμφωνήθηκε σε 2 έτη, ήτοι από 20/01/2017 έως και 19/01/2019, με δυνατότητα επέκτασης – ανανέωσης για ένα έτος, εάν το επιθυμούν αμφότεροι οι συμβαλλόμενοι.
Επισημαίνεται προς τους πολίτες ότι απαγορεύεται να αφήνουν οχήματα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας στους δρόμους και ότι αυτά θα απομακρύνονται από τον εργολάβο ανακύκλωσης.

***  Αφιέρωμα στο φιλόσοφο Κώστα Παπαϊωάννου 
Στο φιλόσοφο Κώστα Παπαϊωάννου είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνουν σήμερα στις 8.00 το βράδυ, στο «Καφέ Σινέ» της Δυτικής Παραλίας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου.
  Ο Κώστας Παπαϊωάννου
Ο Κώστας Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 16 Γενάρη του 1925 στο Βόλο, όπου ο πατέρας του ήταν υπεύθυνος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Όταν ο πατέρας του, ηγετικό στέλεχος της σοσιαλιστικής ΕΛΔ του Σβώλου, επέστρεψε στην Αθήνα, ο νεαρός Παπαϊωάννου συνέχισε το Γυμνάσιο στο Βαρβάκειο, όπου ήταν συμμαθητής και φίλος του Κώστα Αξελού.
Το 1941 γράφτηκαν μαζί στη Νομική Σχολή της Αθήνας και μετά το 1942 ο Αξελός περνάει στην παρανομία ως μέλος της ΕΠΟΝ και η επαφή τους διακόπτεται. Ο Παπαϊωάννου γίνεται μέλος τους ΚΚΕ και του ΕΑΜ – στο οποίο συμμετείχε και ο πατέρας του. Το 1944 συνελήφθη από την Ειδική Ασφάλεια και κρατήθηκε για μήνες, ενώ μετά τα Δεκεμβριανά κρύβεται.
Το 1945, και έπειτα από παρεμβάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, δίνεται μια υποτροφία του γαλλικού κράτους σε τριακόσιους περίπου νεαρούς Έλληνες, που μπορούν έτσι να «διαφύγουν» προς τη Γαλλία, με το πλοίο «Ματαρόα». Ανάμεσά τους ο Παπαϊωάννου, ο Κώστας Αξελός, η Μιμίκα Κρανάκη, ο Άδωνις Κύρου, ο Νίκος Σβορώνος, ο Γιάννης Ξενάκης, ο Κορνήλιος Καστοριάδης, η Ελένη Αρβελέρ.
Μερικά από τα καλύτερα μυαλά της χώρας θα «χαθούν» γι’ αυτήν, είτε οριστικά είτε για πάρα πολλά χρόνια. Η Ελλάδα του Εμφυλίου και του Ψυχρού Πολέμου δεν είχε ανάγκη από κριτική σκέψη. Αυτή είτε θα κλεινόταν στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε θα παρέμενε σε μια εσωτερική εξορία, όπως ο Μιχάλης Κατσαρός, είτε θα «δραπέτευε» έξω από τη χώρα.
Διαβάζοντας τα ανέκδοτα κείμενα και τα σχεδιάσματά του εκείνης της εποχής, είναι προφανές πως θα επιθυμούσε να πραγματοποιήσει μια συνολική κριτική στον Μαρξ και τον μαρξισμό. Τα «ψήγματα» αυτής της απόπειρας αποτελούν ένα μεγάλο έργο – και ποσοτικά και ποιοτικά.
Ο Παπαϊωάννου στα τέλη της δεκαετίας του ’40 και τις αρχές του ’50 θέτει ως στόχο να εξετάσει από μια σκοπιά «αριστεράς» τις κατακτήσεις και τα όρια της μαρξιστικής σκέψης. Ο Παπαϊωάννου, επιχειρώντας μια κριτική του Μαρξ από μια αριστερή σκοπιά μέσα στη δεκαετία του ’50, διεκδικεί παγκόσμια πρωτοπορία.
Ο Παπαϊωάννου, σε ανύποπτο χρόνο και πριν να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια από τα αριστερά κριτική στον ίδιο τον μαρξισμό, πράγμα που γίνεται μόλις μετά το 1968, δοκιμάζει να προχωρήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση σχεδόν είκοσι χρόνια πριν!
Αυτός ο υψηλός βαθμός «προδρομικότητας» του έργου του, ότι δηλαδή αποτελούσε έναν από τους πρώτους σε παγκόσμια κλίμακα που αποπειράτο μια κριτική αποτίμηση του μαρξικού έργου από τα «αριστερά», εξηγεί σε ένα βαθμό και την απομάκρυνσή του από τις μαχόμενες ομάδες και τον περιορισμό του σε μια λειτουργία μοναχικού συγγραφέα.
Ο Παπαϊωάννου υπήρξε ένας συγγραφέας ευρωπαϊκού αναστήματος. Είναι αλήθεια πως ο πρόωρος θάνατός του (πέθανε μόλις 56 ετών), όπως και η ιδιαιτερότητα του δρόμου του, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο που θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τις δυνατότητές του.
Αν και ο Παπαϊωάννου δεν υπήρξε ένας από εκείνους τους διανοούμενους που αρέσκονται στο να προβάλλουν τον εαυτό τους, υπήρξε ένας μεγάλος διανοητής. Αργά ή γρήγορα, έστω και μετά θάνατον, θα σχίσει τα σκοτάδια της μετριοκρατίας που σκιάζει τον τόπο μας.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Ημερίδα Erasmus+ για εκπαιδευτικούς 
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη προχθές στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας ημερίδα με τίτλο «Erasmus+ για εκπαιδευτικούς», που διοργάνωσε η Κ.Α.ΝΕ. (Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων). Ο αριθμός των συμμετασχόντων έφτασε τα 47 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων γέμισαν την αίθουσα αρκετά νωρίτερα από την έναρξη των εγγραφών.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς και σκοπό είχε να αναδείξει την σημασία της μαθησιακής κινητικότητας των εκπαιδευτικών και να τους ενημερώσει για το πώς μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα Erasmus+.
Συγκεκριμένα, η Αναγνωστοπούλου Αγγελική (σχολική σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας Μεσσηνίας - Λακωνίας) ανέφερε πρακτικές πληροφορίες για το πώς μπορεί ένας καθηγητής να συμμετέχει στην κινητικότητα εκπαιδευτικών του Erasmus+.  Η Κωνσταντινέα Σοφία (εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας) για το πώς ένας καθηγητής μπορεί να υποστηρίξει μια ομάδα μαθητών να κάνει πρακτική άσκηση στο εξωτερικό. Η Κατσίρου Κέλλυ (φιλόλογος 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας) σχετικά με τα οφέλη της κινητικότητας των εκπαιδευτικών, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω της κινητικότητας εκπαιδευτικών Erasmus+.  O Ανδριανόπουλος Παναγιώτης (κοινωνιολόγος, εκπαιδευτικός 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας) μοιράστηκε την εμπειρία του στη Σουηδία και τη Πορτογαλία και ανέφερε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων καθώς και τα οφέλη της μαθησιακής κινητικότητας.

***  Η Καλαμάτα ποιοτικός και φθηνός προορισμός 
Πολύτιμη βοήθεια στους Βρετανούς,  που  εν μέσω  του κρύου χειμώνα και με το πορτοφόλι «άδειο» από τα Χριστούγεννα, ψάχνουν την επόμενη ταξιδιωτική τους περιπέτεια, προσφέρει η  εφημερίδα του Λονδίνου “Standard”. Σε συνεργασία με την ταξιδιωτική εταιρεία «Mondono»  και εξετάζοντας το μέσο κόστος των διαφόρων ταξιδιωτικών ειδών πρώτης ανάγκης, όπως π.χ. μια διανυκτέρευση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ένα δείπνο για δύο, μια βόλτα με ταξί, μια  μπίρα ή ένα μπουκάλι κρασί, συγκεντρώνει την απόλυτη ταξιδιωτική φθηνή λίστα. Έτσι, σε όσους ψάχνουν τον ήλιο, θαλασσογραφίες και ηρεμία, προτείνει 11 μοναδικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, για τους οποίους δεν χρειάζεται ένα μεγάλος προϋπολογισμός.
Ανάμεσα στις 11 πόλεις σ’ όλο τον κόσμο βρίσκεται και η Καλαμάτα. Σύμφωνα με την εφημερίδα το μέσο κόστος για μια ημέρα διακοπών στην περιοχή μας, ανέρχεται στις £64.74 αγγλικές λίρες. Τα δασωμένα βουνά, οι παραλίες με τις δαντελωτές ακτές που θυμίζουν καρτ ποστάλ καθώς και οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες είναι ικανές για να δελεάσουν τους επισκέπτες, ώστε να επισκεφθούν ξανά και ξανά,  την ιστορική και αρχαία πόλη της Ελλάδας, τονίζει η «λονδρέζικη» εφημερίδα στην αναφορά της για την Καλαμάτα.
Εκτός της δική μας πόλης οι άλλες 10 που βρίσκονται επίσης στη λίστα της εφημερίδας με τους 11 πιο φθηνούς προορισμούς σ’ όλο τον κόσμο είναι η πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής με μ.ο. κόστος ανά ημέρα £105.51 , το Σαν Αντόνιο στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών με £102.75 , το Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας με £86.28, το Ερεβάν της Αρμενίας με  £71.61, το Λας Πάλμας, στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας με  £69.05 , το Σαράγεβο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης με  £66.17 , η Μπράγκα της Πορτογαλίας με  £65.79, το Πάναμα Σίτι του Παναμά, με £58.07,  η Σόφια στη Βουλγαρία με £57.37 καθώς και  η πόλη Λιβ της  Ουκρανίας με £25.46 .
Η Καλαμάτα φιγουράρει στους ταξιδιωτικούς προορισμούς που προτείνει η εφημερίδα του Λονδίνου

 Λας Πάλμας, Κανάρια Νησιά , Ισπανία

 Μπράγκα, Πορτογαλία

 Βελπαραίσο, Χιλή

 Λιβ, Ουκρανία

 Καλαμάτα

Ρεπορτάζ: Liz Connor, standard.co.uk/lifestyle/travel
Επιμέλεια: Κώστας Γαζούλη

***   Η εγκύκλιος για τα μπλοκάκια: Ποιος πληρώνει τι
Πώς καθορίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές – Τι πληρώνει ο ασφαλισμένος με έναν ή δύο εργοδότες - Τι ισχύει για την πολλαπλή απασχόληση ή στην περίπτωση που δεν υπάρχουν έσοδα
Η εγκύκλιος για τα μπλοκάκια: Ποιος πληρώνει τι
Την εφαρμοστική εγκύκλιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και των οποίων το εισόδημα προέρχεται από την απασχόληση σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά), υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.
Στην εγκύκλιο ορίζεται ανώτατη και κατώτατη βάση υπολογισμού εισφορών: Το ανώτατο όριο αποδοχών για τον υπολογισμό των ανάλογων ασφαλιστικών εισφορών είναι για περιπτώσεις ασφαλισμένων με ετήσια διάρκεια σύμβασης το ποσό των 70.320 ευρώ. Για συμβάσεις με διάρκεια μικρότερη του ενός έτους, οι εισφορές θα υπολογίζονται αναλογικά ανά μήνα, ανάλογα με τη συμφωνημένη αμοιβή, με ανώτατο όριο τα 5.860,80 ευρώ.
 Σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορές για εργαζόμενους και εργοδότες, ο εργαζόμενος θα επιβαρύνεται με ασφαλιστική εισφορά 20%. Επίσης, 20% θα πληρώνουν και όσοι έχουν μισθωτή εργασία, αλλά διατηρούν και σχέση με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών με άλλο εργοδότη.
 Τι ισχύει για έναν ή δύο το πολύ εργοδότες
Εάν το εισόδημα «προέρχεται από την άσκηση διαρκούς -και όχι ευκαιριακής- επαγγελματικής δραστηριότητας, και μόνο από την απασχόληση σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά)», τότε προκύπτει ουσιαστικά αποκλειστικότητα ως προς το πρόσωπο που αποδέχεται αυτές τις υπηρεσίες. Άρα, οι εισφορές 20% επί του εισοδήματος, κατανέμονται 6,67% για τον ασφαλισμένο και 13,33% για τον «αντισυμβαλλόμενο» (τον εργοδότη). 
 Ανάλογη κατανομή θα πρέπει να γίνεται και για τις εισφορές για υγειονομική περίθαλψη, εφάπαξ και επικούρηση, όπου υπάρχει η σχετική υποχρέωση.
 Τι γίνεται όταν οι εργοδότες είναι πάνω από δύο
Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος στη διάρκεια ενός έτους, είτε αποκτήσει περισσότερους από δύο, είτε δεν έχει κανένα αντισυμβαλλόμενο, τότε για το διάστημα που έπεται της έκπτωσης από τη σχετική ρύθμιση, θα καταβάλλει εισφορές στο 20% του εισοδήματός του, ως μη μισθωτός- δηλαδή θα πληρώνει ολόκληρη την εισφορά μόνος του. 
 Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος κάθε έτους θα πραγματοποιείται εκκαθάριση και συμψηφισμός μεταξύ των καταβληθεισών κατά τους ανωτέρω μήνες εισφορών και των οφειλόμενων εισφορών, με βάση το πραγματικό εισόδημα που προκύπτει από την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας (όπως αυτό προκύπτει από το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο φορολογικό έτος).
 Αν ο εργοδότης δεν είναι "εντάξει", ο εργαζόμενος πρεπει να τον καταγγείλει στον ΕΦΚΑ
 Στην εγκύκλιο ορίζεται μια γραφειοκρατική διαδικασία, με το βάρος της απόδειξης για τη συγκεκριμένη σχέση εργασίας να πέφτει εξ ολοκλήρου στον εργαζόμενο.
Συγκεκριμένα, ο ασφαλισμένος «που απαιτεί την ένταξή του στο καθεστώς επιμερισμού των εισφορών με τον εργοδότη του», θα πρέπει να το αναγράφει στο δελτίο παροχής υπηρεσιών.
 Αντίστοιχα, ο εργοδότης θα πρέπει να υποβάλει Αναλυτική Περιοδική Δήλωση με την πλήρη καταγραφή των εισφορών που αντιστοιχούν σε αυτόν και τον εργαζόμενο. Αν δεν το κάνει, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση - καταγγελία στον ΕΦΚΑ.
Ποσοστά εισφορών
Ειδικότερα, εφόσον το εισόδημα προέρχεται από την άσκηση διαρκούς -και όχι ευκαιριακής- επαγγελματικής δραστηριότητας και μόνο από την απασχόληση σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά), προκύπτει ουσιαστικά αποκλειστικότητα ως προς το/τα πρόσωπο/α που αποδέχεται/ονται τις σχετικές υπηρεσίες.
Επομένως, επί του εισοδήματος αυτού υπολογίζονται εισφορές, ύψους 20%, για τον κλάδο κύριας σύνταξης, κατανεμημένο κατά 6,67% σε βάρος του ασφαλισμένου και κατά 13,33% σε βάρος του αντισυμβαλλόμενου. Αντίστοιχα, κατανέμονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και οι εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ, σε όσες κατηγορίες ασφαλισμένων υφίσταται υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση των κλάδων αυτών, (δηλαδή επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ), λόγω της ιδιότητάς τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία και, σε κάθε περίπτωση, οι εισπραττόμενες εισφορές καταβάλλονται στους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς στους οποίους και έχει υπαχθεί ο ασφαλισμένος.
Ανώτατη - κατώτατη βάση υπολογισμού εισφορών
Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τις περιπτώσεις που υπάγονται στην οικεία ρύθμιση ελέγχεται σε συνάρτηση με τη διάρκεια της σύμβασης μεταξύ των μερών.
Συγκεκριμένα, για όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση της παρ. 9 του άρθρου 39 με ετήσια διάρκεια σύμβασης ισχύει το ετήσιο ανώτατο όριο των 70.320 ευρώ, συνεπώς οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται στο συνολικό ποσό του δελτίου παροχής υπηρεσιών (ΔΠΥ), ακόμα και αν αυτό υπερβαίνει ανά μήνα το ποσό των 5.860,8 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται υπέρβαση του ανωτάτου ετησίου ορίου.
Σε περιπτώσεις συμβάσεων με διάρκεια μικρότερη του έτους, καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στην κατανομή της συμφωνημένης αμοιβής ανά μήνα, ενώ και το ανώτατο όριο λαμβάνεται υπόψη σε μηνιαία βάση (5.860,80 ευρώ). Στην περίπτωση κατά την οποία το ποσό του/των ΔΠΥ που εκδίδεται/ονται, μηνιαίως, από ασφαλισμένο που υπάγεται στη ρύθμιση της παρ.9 του άρθρου 39, υπολείπεται της ελάχιστης βάσης υπολογισμού εισφορών, ο εν λόγω ασφαλισμένος υποχρεούται να καταβάλει τις εισφορές που υπολείπονται του ελάχιστου ποσού κατά το χρόνο της ετήσιας εκκαθάρισης της ασφαλιστικής υποχρέωσης, οπότε και θα οριστικοποιούνται οι αναλογούσες σε αυτόν ασφαλιστικές εισφορές. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dikaiologitika.gr

***   Τι σημαίνει για την Ελλάδα η προεδρία του Τραμπ (και δεν είναι καλό) 
Όταν τον ρώτησαν για την κρίση, ο Τραμπ απάντησε: "αφήστε τους Γερμανούς να ασχοληθούν, αρκετά προβλήματα έχουμε"
Τι σημαίνει για την Ελλάδα η προεδρία του Τραμπ (και δεν είναι καλό)
Για ομιχλώδεις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες της προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα κάνει λόγο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα γράφει: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέπει με δυσαρέσκεια την εποχή Τραμπ. Με τον Μπαράκ Ομπάμα αλλά και τους υπουργούς του των Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και Τζακ Λιου, η κυβέρνηση στην Αθήνα είχε υποστηρικτές στις προσπάθειές της για ελάφρυνση του χρέους και κίνητρα για την ανάπτυξη. Από τον Τραμπ δεν αναμένεται κάτι τέτοιο. Όταν τον ρώτησαν για την κρίση στην Ελλάδα, ο Τραμπ απάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox: "αφήστε τους Γερμανούς να ασχοληθούν, αρκετά προβλήματα έχουμε". Αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης δεν χαλάει τον ύπνο του Τραμπ μια και πιστεύει πως το ευρώ εισήχθη "για να βλάψει τις ΗΠΑ"».
Η Handelsblatt εκτιμά πως η αβεβαιότητα από την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο είναι δηλητήριο για την ελληνική οικονομία κι αυτό γιατί ο Τραμπ είναι υπέρ ενός μαλακού δολαρίου που θα ευνοήσει τις εξαγωγές. «Αυτό όμως θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες στην Ελλάδα διότι η χώρα επωφελήθηκε στα χρόνια της κρίσης από ένα μαλακό ευρώ. Βοήθησε τις ελληνικές εξαγωγές και έκανε ελκυστικές τις διακοπές στην Ελλάδα για τους Αμερικανούς τουρίστες».
Και η εφημερίδα καταλήγει: «Εξίσου ομιχλώδεις με τις οικονομικές συνέπειες από την νίκη Τραμπ για την Ελλάδα είναι και οι συνέπειες στην εξωτερική πολιτική. Από την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ - Τουρκίας, όπως τις προωθεί ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας Μάικλ Φλιν, η Ελλάδα δεν θα επωφελούνταν. Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε πάντως να συγχαρεί τον Τραμπ μέσω twitter. O Καμμένος στηρίζει τις ελπίδες του "στο σημαντικό ρόλο" του Γιώργου Παπαδόπουλου, συμβούλου του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και γιου Ελλήνων μεταναστών».

***  Ιταλία: Ακούγονται φωνές στα ερείπια του ξενοδοχείου
Τέσσερις ακόμη άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί τη νύχτα - Στους 4 οι νεκροί - Περίπου 15 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται
Ιταλία: Ακούγονται φωνές στα ερείπια του ξενοδοχείου
Τέσσερις ακόμη άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του ξενοδοχείου Rigopiano στην κεντρική Ιταλία, το οποίο καταπλακώθηκε την Τετάρτη από χιονοστιβάδα, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική πυροσβεστική.
Δύο άνδρες και δύο γυναίκες ανασύρθηκαν από τα ερείπια του ξενοδοχείου, μετά τις ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται πολύ αργά καθώς υπάρχει φόβος να καταρρεύσουν κρυμμένοι θύλακες αέρα στο εσωτερικό του.
Χθες Παρασκευή διασώθηκαν τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα. Όμως δύο από τους δέκα επζώντες που εντοπίστηκαν εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι. Οι διασώστες μπορούν να τους δουν χάρει σε ένα τηλεσκοπικό γεωτρύπανο.
Ο Λούκα Κάρι εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε στο Reuters ότι από τα ερείπια ανασύρθηκαν τη νύχτα τα πτώματα δύο γυναικών, ανεβάζοντας τον επιβεβαιωμένο αριθμό των νεκρών σε 4.
Περίπου 15 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
Τα ιταλικά μέσα μετέδωσαν νωρίς σήμερα ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν ακούσει και άλλες φωνές στα ερείπια, όμως είναι δύσκολο να καθοριστεί από πού προέρχονται. Την πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιώσει οι διασώστες.
Ο Κάρι πάντως τόνισε ότι τα συνεργεία θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρις ότου εντοπιστούν όλοι οι αγνοούμενοι.
Μια χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το τετραώροφο ξενοδοχείο την Τετάρτη το βράδυ, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς και διασπείροντας τα ερείπια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων στην κοιλάδα του πάρκου Γκραν Σάσο.
Περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα του δυστυχήματος.

***  ΑΙΣΧΟΣ! Αλβανοί ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...

~   Στόχος Αλβανών εθνικιστών έχει γίνει η ελληνική μειονότητα στη Δρόπολη, αφού με σκοπό τον εκφοβισμό των Ελλήνων, κατέστρεψαν την ελληνική σημαία.
Οι δράστες, που είναι μέλη του εθνικιστικού κόμματος "Κίνημα για Ενωμένη Αλβανία" του Ταχίρ Βελίου, εισήλθαν στο μειονοτικό χωριό, κατέβασαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε σε παρεκκλήσι και την κατέστρεψαν.
Μάλιστα, ανήρτησαν και φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ενώ, ο Βελίου με ανακοίνωση του αναφέρει: "Εφόσον οι αυτόχθονες Αλβανοί στην Τσαμουριά δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν και να μιλάνε την μητρική τους γλώσσα (…) είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στα όρια της Αλβανικής Δημοκρατίας".

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Κ.Ε.Α (LBSh), όπως δημοσιύτηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος:
"Χθες κατά τις 17:00 η ώρα, τα παιδιά του Κινήματος για Ενωμένη Αλβανία έχουν απομακρύνει την Ελληνική σημαία στην Δρόπολη. Το Κ.Ε.Α καταδικάζει σκληρά της ελληνικές προκλήσεις που έχουν το θάρρος να εκφράσουν τις σοβινιστικές τους θέσεις για τα πατρώα αλβανικά εδάφη και που απειλούν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Εφόσον οι αυτόχθονες Αλβανοί στην Τσαμουριά δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν και να μιλάνε την μητρική τους γλώσσα και μάλιστα συλλαμβάνουν κρατικούς υπαλλήλους με την δικαιολογία πως μοιράζουν αλφαβητάρια στην αλβανική γλώσσα , όταν στους Αλβανούς τους αρνούνται τα στοιχειώδες ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνεχίζεται ο επαναπατρισμός του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, όταν στην Τσαμουριά δεν βρίσκεις ούτε μία ταμπέλα γραμμένη στα Αλβανικά για να μην μιλήσουμε για αλβανική σημαία, είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στα όρια της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία καλεί την Αλβανική Δημοκρατία να υποβάλλει μήνυση στην Ελλάδα για γενοκτονία των Αλβανών. Επίσης να απαιτηθεί η πραγματοποίηση αυτών των δικαιωμάτων βασισμένα στην Πλατφόρμα για Ενωμένη Αλβανία και εγγυημένα από τις Διεθνής Συνθήκες : η επιστροφή του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, η αναγνώριση διπλής υπηκοότητας στους Αλβανούς της Τσαμουριάς, την επιστροφή των περιουσιών στους Τσάμηδες και η αποζημίωση τους για την χρήση τους, η οργάνωση των θεσμών και τοπικής εξουσίας στην αλβανική γλώσσα, ως επίσημη γλώσσα, η επαναλειτουργία και χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στην αλβανική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα, όπως και η προετοιμασία του περιβάλλοντος για το τελικό στάδιο υπό τις αρχές της αυτοδιάθεσης και του δικαιώματος της απελευθέρωσης από την αποικιοκρατία. Ο Ταχιρ Βελίου Πρόεδρος ΚΕΑ". 

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

  ***   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΈ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   84-63 .-

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-28, 60-45, 84-63
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Ρίζικ (Ουκρανία), Περάντι (Εσθονία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΈ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Άντιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Σλούκας 12 (2), Νάναλι 10 (2), Βέσελι 13, Ντίξον 5 (1), Κάλινιτς 6, Ντουβερίογλου 13, Ντατόμε 16 (4).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς, Ρίβερς 11 (3), Τζέιμς 25 (2), Φώτσης 1, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 3 (1), Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2.
Βίντεο :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός  84-63  19/01/2017 :
 https://youtu.be/Lo8OvaByee0 ..-
~*Φενέμπαχτσε-Παναθηναϊκός  84-63  3η περίοδος 60-45  19/01/2017: https://youtu.be/Vd9RQuSp8FI  .- 

~  Παναθηναϊκός-Εφές Πίλσεν 92-81   κ α 70-70  13/01/2017 :
https://youtu.be/miZ8zKVdyiE  .-

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία) 92-62

Τα  δεκάλεπτα : 24-17 , ( 50-28) 76-43 , 92-62 .- ^
Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Ρίζικ (Ουκρανία), Σέμες (Ισραήλ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 11, Μπιρτς 9, Γιανγκ 7, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 12 (2), Μιλουτίνοφ 3, Αγραβαάνης 2, Ουότερς 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 12 (2), Μάντζαρης 10 (2), Λοτζέσκι 8 (1).
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Σίτο Αλόνσο): Λάρκιν 12, Μπαρνιάνι 2, Βόιτμαν 3, Χανγκά 11, Σεντεκέρσκις 3, Μπομπουά 9 (1), Μπλάζιτς 2, Ντιόπ, Τίλι 7 (1), Μπάντινγκερ 8, Λουθ 5.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Euroleague:


Πέμπτη, 19/1/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 85-64
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 84-63
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 67-71
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 92-87
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Παρασκευή, 20/1/2017
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 71-64
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 59-74
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία) 92-62

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14-4 32
Ολυμπιακός 13-5 31
Ρεάλ Μαδρίτης 13-5 31
Φενερμπαχτσέ 11-7 29
Μπασκόνια 11-7 29
Νταρουσάφακα 10-8 28
Παναθηναϊκός 10-8 28
Ερυθρός Αστέρας 10-8 28
Μπάμπεργκ 7-11 25
Αναντολού Εφές 8-9 25 

Ούνιξ Καζάν 7-11 25 
Μπαρτσελόνα 7-10 24

Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-12 24
Ζαλγκίρις 6-12 24
Γαλατασαράι 5-13 23
Αρμάνι Μιλάνο 5-13 23


***
Ολντενμπουργκ - ΠΑΟΚ 79-82
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 30-37, 45-58, 79-82
Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Χορόζοφ (Βουλγαρία), Ζουράποβιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 8 (2), Κόνιαρης 8 (1), Τσόχλας, Μαργαρίτης, ΜακΦάντεν 16 (2), Μιλιένοβιτς 5, Γλυνιαδάκης, Σάιμπερτ 16 (2), Πέινερς 16 (2), Κλάντον 10
ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ (Μλάντεν Ντρίγιεντσιτς): Kράμερ Κ. 13, Βίμπεργκ 2, Μάσενατ 7 (1), Ντε Ζέου 10, Μάντριχ 15 (4), Λόκχαρτ 1, Μιχαίλοβιτς 10 (1), Πόλντινγκ 15 (2), Φριζ, Σβέτελμ 5 (1), Κβάλε 4


Παρτιζάν-ΑΕΚ 65-69
Τα δεκάλεπτα: 11-19, 33-41, 53-55, 65-69
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Τζίκιτς): Ρατκόβιτσα 8 (1), Βράμπατς 5 (1), Βελίτσκοβιτς 13, Μπίρσεβιτς 16 (2), Κοπρίβιτσα 2, Άντριτς 6 (2), Χάτσερ 8 (0/6 τρίπ.), Ποτ, Καράχοντζιτς 3 (1), Λούκοβιτς 4.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 13 (4 τρίπ., 8 ασ.), ΜακΓκραθ 11 (2), Ελονού 3, Μιλόσεβιτς 3 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Ντίξον 7, Λαρεντζάκης 14 (3), Μαυροειδής, Ουίλιαμς 8 (2/9 σουτ), Τσαλμπούρης 10 (1).

***

***  Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Kρίσιμοι αγώνες σε Ασπρόχωμα «Γ. Λουκαρέας», Κορδία
Τρεις κρίσιμους αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής (πρεμιέρα του β΄ γύρου), του πρωταθλήματος της  Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, ο φορμαρισμένος Πανθουριακός «συγκρούεται» με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, η επίσης φορμαρισμένη Αναγέννηση Παραλίας περιμένει τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας, ενώ ο Ολυμπιακός Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον ΑΟ Φαραί στο τοπικό ντέρμπι.

ΘΟΥΡΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.  6-1
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις επιτυχίες  θα επιδιώξει κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας ο Πανθουριακός, παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση τα κατάταξης. Ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του Φραγκίσκος Κεράνης, προβληματίζονται για τη συμμετοχή του υψηλόσωμου αμυντικού Θανάση Κλουβάτου (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» ο Απόλλων Καλαμάτας, συνεχίζοντας  την ανοδική του πορεία. Ο τεχνικός των «μαυρόασπρων» Παναγιώτης Μπιζίμης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Παρελθόν για τον Απόλλωνα Καλαμάτας αποτελεί ο έμπειρος αμυντικός Κώστας Φέστας (προέρχεται από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΑΛ. – ΑΟ ΦΑΡΑΙ 1-2
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στο τοπικό  ντέρμπι με τον ΑΟ Φαραί ο Ολυμπιακός Καλαμάτας για ν΄απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικός Λάκης Σπάλλας προβληματίζεται για τη συμμετοχή του νεαρού μέσου Νίκου Αναγνωστόπουλου (κτύπησε στον προηγούμενο αγώνα με την ΑΕ Αβίας). Νοκ άουτ είναι οι Γιώργος Μπάλλας, Κώστας Ανδρεάκος (τραυματίας).
Καινούριο πρόσωπο στο «ρόστερ» των ερυθρόλευκων  ο έμπειρος μπακ Κώστας  Φέστας (αποχώρησε από τον Απόλλωνα Καλαμάτας).
Στον ΑΟ Φαραί τώρα, ο τεχνικός Νίκος Γεωργακλής και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν  να συνεχίσουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Υπολογίζεται κανονικά ο Σπύρος Σεριάτος (ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ. – ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  1-0
Na συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα θα προσπαθήσει κόντρα στον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας η Αναγέννηση  Παραλίας για να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας και ο συνεργάτης του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Επιστρέφει και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος μιας και ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
 Χωρίς άγχος θ’ αγωνιστεί ο Μιλτιάδης, με τον τεχνικό Κώστα Στυλιανόπουλο και το συνεργάτη του Γιάννη Σουρέλη να έχουν πλέον λιγότερες επιλογές μετά και την αποχώρηση των Νίκου Γιαννόπουλου, Θεολόγη Στράτη.

Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 16ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, που διεξάγονται σήμερα και αύριο  :
 Σάββατο 21-01-2017 :
Πανθουριακός – Απόλλων Καλαμάτας  6-1 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί    1-2 .- ^
Αναγέννηση Παραλίας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας   1-0 .- ^

Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017 :
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Π.Σ. Η Καλαμάτα 
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Κυπαρισσίας
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΕ Αβίας
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Διαβολιτσίου
Αστέρας Αρφαρών – Πάμισος Μεσσήνης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 15 αγώνες)
1. Καλαμάτα      35-7                38
2. Θουρία 37-10               33
-. Αναγέννηση Παρ.  28-13               33
4. Πάμισος Μεσ.      34-16       28
-. Μιλτιάδης     22-17       28
6. ΑΟ Κυπαρισσίας   17-16       23
7. Εθνικός Μελ.       17-18       22
8. ΑΟ Φαραί     20-16       20
9. ΑΟ Διαβολιτσίου 14-15        19
-. Απόλλων Καλ.       16-20       19
11. Ολυμπιακός Καλ. 16-21       16
12.  Εράνη Φιλ.  16-30       15
13. Τ. Άγρας     18-31       12
14. Ανδρούσα   8-24                11
15. ΑΕ Αβίας    10-30       7
16. Αρφαρά       11-34       5

 Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Eνδιαφέροντα ματς σε Μικρομάνη, «Στ. Παπαδόπουλος», «Π. Μπαχράμης»
Με τρία ενδιαφέροντα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο Αστέρας Μικρομάνης φιλοξενεί τον Ηρακλή Καλαμάτας, ο Μεσσηνιακός υποδέχεται τον Παπαφλέσσα Χώρας, ενώ ο φορμαρισμένος Αίαντας Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον ουραγό Νέο Άρι.

ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.  – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ.  1-2 
Επιστροφή στις νίκες (μετά τις δύο σερί ήττες από ΑΟ Ασπροχώματος, Ομόνοια) θέλει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή Καλαμάτας, ανεβαίνοντας έτσι στην κατάταξη της Α1 Τοπικής. Ο προπονητής Μιχάλης Σκαρπαλέζος μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία και του Γιώργου Μαυροειδή (απουσίασε από την προηγούμενη συνάντηση με την Ομόνοια λόγω πένθους). Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή των Γιώργου Αθανασόπουλου, Παύλου Παυλόπουλου (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς).
Παρελθόν  για τον Αστέρα Μικρομάνης αποτελούν οι Γιάννης – Χρήστος Καρδάσης (πήγε στον ΑΟ Λεΐκων), Βασίλης Ντοχάς (συνεχίζει στον Ολυμπιακό Ανάληψης), Δημήτρης Αναζίκος (μετακόμισε στο Νέο Άρι).
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστεί ο Ηρακλής Καλαμάτας, το τεχνικό τιμ του οποίου Γιάννης Ζαπρόπουλος, Άρις Γαλανόπουλος, δεν αποκλείεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον νεοαποκτηθέντα μέσα Παναγιώτη Φαράντο (προέρχεται από τον Απόλλωνα Καλαμάτας).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΧΩΡΑ  2-2 
Μονόδρομος είναι η νίκη για το Μεσσηνιακό, στο σημερινό κρίσιμο εντός έδρας ματς με τον Παπαφλέσσα Χώρας, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Γιώργος Μηλίτσης αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
 Ένα καλό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει η τριφυλιακή ομάδα (προέρχεται από την εντυπωσιακή νίκη κόντρα στον Ακρίτα Κορώνης). Ο τεχνικός Δημήτρης Λίτσας μετά την απόκτηση των Φώτη Μίντζηρα και Δημήτρη Νικολόπουλου, έχει ευχάριστο «πονοκέφαλο» όσον αφορά τη νευραλγική θέση του τερματοφύλακα.

ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ. – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  1-0
Ενισχυμένος με το νεαρό μεσοεπιθετικό Αλκίνοο Μιχαλόπουλο (εξέτισε  την ποινή του), υποδέχεται τον Νέο Άρι ο Αίαντας Καλαμάτας. Ο προπονητής της Καλαματιανής ομάδας Γιάννης Σακελλαρόπουλος  και οι ποδοσφαιριστές του, θέλουν να προσθέσουν μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό τους, παραμένοντας έτσι κοντά στην προνομιούχο τριάδα.
Αξιόλογη εμφάνιση και ό,τι βγει είναι ο στόχος του Νέου Άρι, ο οποίος  έχει δύο καινούρια πρόσωπα στο ρόστερ του. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Ζούζουλα και Δημήτρη Αναζίκο (προέρχονται από τον γειτονικό Αστέρα Μικρομάνης).
Νοκ άουτ είναι ο Βασίλης Αναστασόπουλος (τιμωρημένος).

Αναλυτικά τα σημερινά ματς της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής  κατηγορίας, :
 Σάββατο  21-01-2017 :
 Αστέρας Μικρομάνης – Ηρακλής Καλαμάτας  1-2   .- ^
 Μεσσηνιακός – Παπαφλέσσας Χώρας   2-2  .- ^
Αίαντας Καλαμάτας – Νέος Άρις   1-0 .-^

Κυριακή  22 Ιανουαρίου 2017 :
Ομόνοια – Απόλλων Πεταλιδίου
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΟ Σπερχογείας
ΑΟ Ασπροχώματος – Χανδριναϊκός
Δωριέας Δωρίου – Ακρίτας Κορώνης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)
1. ΑΟ Σπερχογείας 25-8 33
2. Ομόνοια      27-12               30
3. Δώριο  21-14       24
4. Αίαντας Καλ.      17-14       23
5. Ασπρόχωμα 24-14      22
6. Ηρακλής Καλ. 19-17  21
7.  Κορώνη      26-28       19
8. Χανδριναϊκός      21-22       17
9. Αστέρας Μ.        15-18       16
-.  Πεταλίδι      16-22       16
11. Χώρα 16-27       15
12. Ανάληψη  13-18       14
13. Μεσσηνιακός    9-15 13
14. Νέος Άρις 12-32       5
* Ο ΑΟ Σπερχογείας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον -2 βαθμούς.

 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Πέντε αγώνες για τους 2 ομίλους
Αγωνιστική δράση σήμερα και στους 2 ομίλους του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, καθώς διεξάγονται πέντε αγώνες. Στον  1ο όμιλο και για την 14η αγωνιστική (πρεμιέρα του β΄ γύρου), η δεύτερη της κατάταξης ΑΕ Γαργαλιάνων φιλοξενεί τον Ατρόμητο Πλατέος, ο Κεραυνός Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον Διαγόρα Κοπανακίου, ενώ ο Πανευαϊκός αντιμετωπίζει τη Δόξα Καλαμάτας.
Στον 2ο όμιλο και για την 12η αγωνιστική (πρεμιέρα του β΄ γύρου) ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου συγκρούεται με την Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης, ενώ ο ΠΑΟ Καλλιθέας «κοντράρεται « με τον ΑΟ Στενωσιάς.
Οι διαιτητές των ματς στους 2 ομίλους
Αναλυτικά τα ματς της 14ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 12ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου  της ίδιας κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο  :
Σήμερα 
ΑΕ Γαργαλιάνων – Ατρόμητος Πλατέος 5-1 .- ^
Κεραυνός Καλαμάτας – Διαγόρας Κοπανακίου  0-3 .- ^
Πανευαϊκός – Δόξα Καλαμάτας   0-2 .- ^ 
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  0-0 .- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας- ΑΟ Στενωσιάς   3-1 .- ^

Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017 :
 ΠΑΟ Καλού Νερού – Θύελλα Μερόπης
ΑΟ Φυτειάς – ΑΟ Πατίστα
Πανιώνιος – ΑΟ Μεθώνης
Παπαφλέσσας Άμφειας – Ηρακλής Κυπαρισσίας
Αστέρας Βαλύρας – ΑΕ Μάνης
Πράσινα Πουλιά – ΑΕ Λογγάς
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΣ Φυτειάς
Ρεπό: ΑΕΚ Καλαμάτας

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Στην 12η αγωνιστική Δευτέρα 16-01-2017 :
Α.Ο.ΛΕΪΚΑ-ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας  1-1 .- ^
ΑΠΟ ΙΚΑΡΟΣ Καλαμάτας- Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ 1-4 .- ^
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας-ΘΥΕΛΛΑ Καλαμάτας 1-2  .- ^
Τετάρτη 18-01-2017 :
ΑΣΠ ΑΡΙΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας 1-1 .- ^
Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας -ΝΕΣΤΩΡ Πύλου  2-0 .- ^

H Θύελλα Παραλίας κόντρα στον Ερμή Καλαμάτας
Η Θύελλα Παραλίας αντιμετωπίζει σήμερα τον Ερμή Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄Τοπικής κατηγορίας.
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 13ης αγωνιστικής της Γ΄ Τοπικής που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο   :
Σήμερα  Σάββατο 21-01-2017 :
 Θύελλα Παραλίας – Ερμής Καλαμάτας   -

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 :  
Θησέας Καλαμάτας – Ίκαρος Καλαμάτας 
ΑΟ Λεΐκων – ΑΟ Νέδουσα 
Νέστορας Πύλου – Δαναός
ΑΟ Βέργας – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας
Ρεπό: Παναθηναϊκός Καλαμάτας.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Τρία ματς σήμερα…
Τρία ματς (που είχαν αναβληθεί για διάφορους λόγους), διεξάγονται σήμερα για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μεσσηνίας που είναι τα εξής:
Αίαντας Καλαμάτας – Π.Σ. Η Καλαμάτα  2-2 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – ΑΣ Ανδρούσας   3-0  α.α. .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί   -
 
*** Στην ανανεωμένη εθνική ανσάμπλ γυναικών Μυρτώ Αθανασουλάκη και Ζωή Πουλοπούλου του ΦΟΚ 
Άνεμος ανανέωσης πνέει στην Εθνική ομάδα της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς το ξεκίνημα του καινούργιου Ολυμπιακού κύκλου συνοδεύεται από την προώθηση νέων αθλητριών στο ελληνικό ανσάμπλ, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου, που θα συνεχίσει τα επιτυχημένα αποτελέσματα της προηγούμενης «φουρνιάς» και θα έχει ορίζοντα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Για τα κορίτσια που πρωταγωνίστησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο επίλογος γράφτηκε με την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, την σκυτάλη έχει πάρει μια νέα εξαμελής ομάδα, που αποτελείται από τις Ερατώ Θεοπίστου, Χρύσα Μουτάφη, Κωνσταντίνα Τσαγκά, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή και Μαριάννα Μανδέλλου και έχει ήδη ετοιμάσει καινούργια προγράμματα ενόψει των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Οι δύο πρώτες αθλήτριες συνδέουν το χθες με το σήμερα, αφού η Θεοπίστου συμμετείχε με το ελληνικό ανσάμπλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 και κατόπιν ακολούθησε το πρόγραμμα προετοιμασίας για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά, όπως και η Μουτάφη, η οποία προωθήθηκε πέρσι στην πρώτη ομάδα.
Μαζί με την προαναφερθείσα εξάδα, καθημερινό ραντεβού στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά δίνουν από τις αρχές του νέου έτους και δέκα «νεοσύλλεκτες» ταλαντούχες αθλήτριες  οι Μυρτώ Αθανασουλάκη και η Ζωή Πουλοπούλου του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμαμάτας και οι Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα-Άννα Τζιατζιά, Γαλήνη Γούτη, Σοφία Φύσσα, Ειρήνη Νικολούλια, Αύρα Ντούρο, Δήμητρα Παπανώτα, Μυρτώ-Βασιλική Νικολοπούλου), που ξεκίνησαν προπονήσεις υπό την επίβλεψη της ομοσπονδιακής τεχνικού Ιρίνα Ιλίεβα και υπολογίζονται επίσης για την στελέχωση του ανσάμπλ, είτε σε βραχυπρόθεσμο είτε σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Η αξιολόγησή τους θα γίνει μετά το τέλος του Ιανουαρίου, έτσι ώστε να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες αξιοποίησής τους και να δημιουργηθεί άλλη μία ομάδα αξιώσεων, που θα δουλέψει σε στέρεες βάσεις για ένα ικανό χρονικό διάστημα και θα αντέξει σε βάθος χρόνου, με την προοπτική να φτάσει μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».
«Μπαίνουμε σε μια μετα-Ολυμπιακή, μεταβατική χρονιά, που συνοδεύεται από πολλές αλλαγές: Έχουμε έναν νέο Κώδικα Βαθμολογίας και μαζί έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο βαθμολόγησης, υπάρχουν νέοι συνδυασμοί οργάνων και φυσικά καινούργια πρόσωπα στην ομάδα μας. Καλούμαστε να δουλέψουμε σε δύο κατευθύνσεις, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα συνεχίσει να έχει επιτυχημένα αποτελέσματα σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και να ετοιμάσουμε παράλληλα μία ομάδα με ορίζοντα τετραετίας, που θα πάρει την Ολυμπιακή πρόκριση για το Τόκιο», τόνισε χαρακτηριστικά στο ego-gymnastics.gr η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., κυρία Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου.
Για το ελληνικό ανσάμπλ, η μεγαλύτερη αγωνιστική πρόκληση του 2017 θα έρθει στα τέλη του καλοκαιριού, όταν θα διεξαχθεί το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα του νέου Ολυμπιακού κύκλου, στο Πέζαρο της Ιταλίας (30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου).
Έως τότε, τα κορίτσια της Ιρίνα Ιλίεβα θα έχουν αρκετό χρόνο για να μονταριστούν ως ομάδα και να δοκιμάσουν σε αγώνες προετοιμασίας τα ολοκαίνουργια προγράμματά τους στα 5 στεφάνια και στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια.

*** Ποδόσφαιρο Σούπερ Λίγκας  Σ/K 17η  αγωνιστική :
Σάββατο 21-01-2017 :
~ ^ ΗΡΑΚΛΗΣ -ΒΕΡΟΙΑ    1-1 , (0-0) .- ^ 
Τα  γκολ :  51΄Στάμου , 59΄ Λινάρδος ,
Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας), βοηθοί οι Τσολάκης (Αθηνών), Καλφάκης (Χανίων) και 4ος ο Μπουμαρσόπουλος (Λάρισας)
Ηρακλής: Χουάντερσον, Ρούσσος, Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Αγγελόπουλος, Μοντέιρο, Πασάς, Λεοζίνιο, Περόνε .-
Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Καλί, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Τομάς, Μπελαΐντ, Σαρπόνγκ, Λινάρδος, Καπετάνος .-
Στον πάγκο του Ηρακλή: Γιαννίκογλου, Κούρος, Καραγκούνης, Γροντής, Ηλιάδης, Ιντζόγλου, Λουκίνας .-
Στον πάγκο της Βέροιας: Λόπεθ, Μελίσσης, Άρτσε, Μιλιέβιτς, Κάλβο, Στόιτσεφ, Σουλέ .-
~*  41' Κίτρινη κάρτα στον Ρούσσο , 89' Κίτρινη κάρτα στον Κάλβο , 84' Κίτρινη κάρτα στον Μπαλάφα ,
~**  46' Αλλαγή για τη Βέροια. Εκτός ο Μπελαΐντ, μέσα ο Άρσε , 86' Αλλαγή για τη Βέροια. Εκτός ο Σαρπόνγκ, μέσα ο Μελίσσης. , 71' Αλλαγή και για τη Βέροια. Μέσα ο Τόνι Κάλβο, εκτός ο Τόμας , 82' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Μέσα ο Λουκίνας, εκτός ο Λεοζίνιο , 71' Αλλαγή και για τη Βέροια. Μέσα ο Τόνι Κάλβο, εκτός ο Τόμας , 71' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Εκτός ο Ρούσσος, μέσα ο Καραγκούνης , .-
Βίντεο :
~*ΗΡΑΚΛΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ  1-1  δηλώσεις γκολ 17η αγωνισ  21/01/2017: https://youtu.be/p9qPIYkuuno .-
~*Ηρακλής-Βέροια 1-1   1ο  γκολ  1-0  21/01/2017  17η  αγων:
https://youtu.be/TcvzoE4UsPI  .-
~*Ηρακλής-Βέροια  1-1  γκολ ισοφάρισης  1-1 17η αγων  21/01/2017: https://youtu.be/_NOlVtpchK0  .-

~*  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0, (1-0).-^  
Τα  γκολ : 25΄ Σπύρος Ρισβάνης  , 54΄  Καθάριος ,
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοατά, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας, Μασούντ, Καθάριος, Μπεν.
Στον πάγκο: Βοσνιάδης, Μπάλλας, Αργυρόπουλος, Σαββίδης, Ταπόκο, Αντωνιάδης, Γεσίλ
Παναιτωλικός (Γιώργος Νταλακούρας): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Μάκος, Κουτρομάνος, Πάουλο, Ρότσα, Μουνιός, Μαρκόφσκι.
Στον πάγκο: Κολοβούρης, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλούδης, Ροντρίγκες, Λόπες, Κλέσιο, Ρόσα Φάρλεϊ.
~*  31' Κίτρινη κάρτα στον Μουνιός. , 88' Kίτρινη κάρτα στον Μύγα. ,
~** 62' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Λόπες αντί Μουνιός και Κλέσιο αντί Χαντάκια , 63' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Σαββίδης αντί Καθάριου. Ο Παναιτωλικός έκλεισε τις αλλαγές του με τον Ρόσα Φάρλεϊ να μπαίνει στη θέση του Μάρκος Πάουλο. ,78' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ταπόκο αντί Μασούρα. , 91' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Γεσίλ αντί Μασούντ. ,
VIDEO
~*Πανιώνιος-Παναιτωλικός  2-0  δηλώσεις γκολ  17η  αγωνισ   21/01/2017: https://youtu.be/nF7ndSN70p0 .-
~* Πανιώνιος-Παναιτωλικός 2-0 Α΄ ημίχρονο 1-0  γκολ 17η  αγωνισ  21/01/2017: https://youtu.be/eXSR8vzMBKY .-
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0  2ο  γκολλ  2-0  17η αγωνισ  21/01/2017: https://youtu.be/KAdL4LqsJ_g .-

~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΞΑΝΘΗ  2-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκολ : 48΄ αυτογκόλ Σβάρνας , 91΄  ο Μανθάτης
 Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιώργος Κομίνης ,με βοηθούς την Χρυσούλα Κουρουμπύλια και τον Γιάννη Τουμπακάρη .
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Βιάνα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά, Ιντέγε .
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος, Λάζιτς, Σβάρνας, Καμαρά .-
Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Καρντόσο, Ελιουνούσι, Καμπιάσο, Σισοκό, Νικολάου, Μανθάτης .-
Στον πάγκο της Ξάνθης: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κώστας, Σολτάνι, Κολλαράς, Ορφανίδης, Μελισσόπουλος .-
~* 16' Κίτρινη κάρτα στον Λουσέρο. , 38' Κίτρινη κάρτα στον Ρέτσο , 53' Κίτρινη κάρτα στον Γουάλας , 56' Κίτρινη κάρτα στον Καμαρά , 87' Κίτρινη κάρτα στον Σολτάνι ,
~** 67' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μανθάτης αντί του Μάριν. , 67' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Σολτάνι στη θέση του Καμαρά. ,73' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Παπαγεωργίου αντί του Σβάρνα. ,86' Αλλαγή και για την Ξάνθη. Μέσα ο Κώστας, έξω ο Ράνος ,  72' Αδύναμη κεφαλιά του Ιντέγε, μπλόκαρε εύκολα ο Ζίβκοβιτς. ,
VIDEO :
~*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ  2-0  δηλώσεις γκολ 17η αγωνιστική 21/01/2017: https://youtu.be/xTRWSax3fsM .-

Κυριακή  22-01-2017 :
ΑΕΚ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΛΑΡΙΣΑ -ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΠΑΟΚ


*** Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο 12η αγωνιστική Σ/Κ  :
Σάββατο 21-01-2017  :
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ  1-2 , (1-2) .- ^
ΟΦΗ-ΛΑΜΙΑ  1-2  , (0-0) .- ^
Κυριακή 22-01-2017 :
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΑΙΓΙΑΝΙΚΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ -ΧΑΝΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΣΠΑΡΤΗ
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης
ΚΑΛΛΟΝΗ-ΤΡΙΚΑΛΑ

*** Γ΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο  3ος όμιλος  14η αγωνιστική  Κυριακή 22/01/2017 :
ΑΧΑΪΚΉ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-Α.Ο.ΘΗΒΑΣ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΑ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ
και  25η αγωνιστική 25/01/2017 :
Α.Ο. ΘΗΒΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας/Πανόπουλο

*** Α1 Μπάσκετ στην 14η αγωνιστικά στο Ελληνικό μπάσκετ :
Σάββατο  21-01-2017 :
ΤΡΙΚΑΛΑ-  ΑΡΗΣ   78-62  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 38-25, 60-42, 78-62 .-

  ΑΕΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ Πάτρας  88-69.-^
Δεκάλεπτα: 30-14, 50-33, 69-50, 88-69.-
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 18 (5 ασίστ), ΜακΓκραθ 4, Ελονού 9 (10 ριμπ.), Μιλόσεβιτς 5 (4 ριμπ., 4 ασίστ), Χαριτόπουλος, Ντίξον 13, Λαρεντζάκης12 (4 ασίστ), Σκουλίδας 3, Γουίλιαμς 9 (3 ασίστ), Τσαλμπούρης 15.
Απόλλων Π. (Σκουρτόπουλος): Κόμπινς 9 (5 ριμπ.), Χίκι 4, Νιφόρας, Βεργίνης 15, Ντούβνιακ, Σλαφτσάκης, Ράσελ 10, Μαστρογιαννόπουλος 7 (5 ριμπ.), Κουζέλογλου 7 (4 ριμπ.), Μπαζίνας 2, Τσιάρας 3, Καλινόσκι 12.

ΚΥΜΗ -ΛΑΥΡΙΟ 81-86.- ^
Τα δεκάλεπτα: 24-25, 38-42, 57-59, 81-86.-

ΠΑΟΚ - ΔΟΞΑ Λευκάδας 84-67  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 11-17, 42-42, 64-57, 84-67 .-
ΠΑΟΚ: Κόνιαρης 6 (2), Μαργαρίτης 2, Σάιμπερτ 14 (1/7 τρίπ.), Πέινερς 16 (1), Κλάντον 16 (14 ριμπ.), Χρυσικόπουλος 7, Τσόχλας 11 (2), ΜακΦάντεν 2, Μιλιένοβιτς 10, Γλυνιαδάκης, Καραμανώλης.
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Σκοτ 5 (1), Άμποτ 6 (3/10 σουτ), Ψαθάς 4, Ρόμπινσον 15 (3), Χάρις 6 (1), Πεταλωτής, Δεμερτζής 2, Γεωργάκης 4, Ταπούτος 12 (1), Ντόμπλας 3, Τσαλδάρης 10 (2).

ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ 77-83 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 23-18, 38-41, 55-55 , 77-83.-

ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    69-72 , (40-33) .-^
 Τα δεκάλεπτα : 19-16 , (40-33) , 54-49 , 69-72 .-  

***Σε αναμετρήσεις για την 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Κύμη-Λαύριο 81-86
ΑΕΚ-Απόλλων Π. 88-69
Τρίκαλα-Άρης 78-62
Ρέθυμνο-Κολοσσός 77-83
ΠΑΟΚ-Δόξα Λευκάδας 84-67
Προμηθέας Π.-Παναθηναϊκός 69-72
Ολυμπιακός-Κόροιβος 22/1, 17:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)
Παναθηναϊκός 27
Ολυμπιακός 26 -13αγ.
ΑΕΚ 25
Αρης 22
Κολοσσός Ρόδου 22
ΠΑΟΚ 22
Ρέθυμνο 20
Κύμη 19
Λαύριο 19
Τρίκαλα 19
Απόλλων Πατρών 18
Προμηθέας Πατρών 18
Κόροιβος Αμαλιάδας 17 -13αγ.
Δόξα Λευκάδας 17 


~   ~ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-

 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-
 ~***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Τρίτη 17 Ιανουαρίου  2017 
   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/17-2017.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : 
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-19-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-21-2017.html  .-


**8   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5111   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3356   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3359  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.816  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου