ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 10  Ιανουαρίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
~
Εάν δεν μισήσεις πρώτα την αμαρτία, δεν μπορείς να κάνης το θέλημα του Θεού... Το μόνο που ζητάει ο Θεός απ' τον άνθρωπο είναι η καλή του διάθεση και να έχει πάντοτε τον φόβο του Θεού.Γεροντικόν
 
 
 
~ 10 Ιανουαρίου
Οσίων Γρηγορίου επισκόπου Νύσσης (1) (†395), Δομετιανού (2)επισκόπου Μελιτινής (†602), Μαρκιανού πρεσβυτέρου και οικονόμου της Μεγάλης Εκκλησίας και Αμμωνίου.
(1)Γεννήθηκε στην Νεοκαισάρεια του Πόντου το 332 και ήταν αδελφός του Μ. Βασιλείου. Διακρίθηκε για την μεγάλη του μόρφωση, την επιμέλειά του και την φιλοσοφική του κλίση. Νυμφεύθηκε την ενάρετη Θεοσεβία, η οποία όμως γρήγορα εκοιμήθη. Μετά την κοίμησή της εντάχθηκε στον κλήρο και σαράντα ετών χειροτονείθηκε επίσκοπος Νύσσης και Καππαδοκίας. Όταν το 381 συνήλθε στην Κωνσταντινούπολη η Β΄ Οικουμενική Σύνοδος για να καταδικάσει την αίρεση των Πνευματομάχων, ο Γρηγόριος υπήρξε ο κατ’ εξοχήν υπέρμαχος της ορθόδοξης διδασκαλίας και κατατρόπωσε τους οπαδούς του πνευματομάχου Μακεδόνιου. Τόσο μεγάλη υπήρξε η συμβολή του και το αγωνιστικό του φρόνημα ώστε εκλήθη “ Πατήρ Πατέρων και Νυσσαέων Φωστήρ”, ο δε Μ. Θεοδόσιος τον ονόμασε “ Στύλο της Ορθοδοξίας”. Υπήρξε πολυγραφότατος. Έγραψε πολύ αξιόλογα έργα: κατηχητικά, δογματικά, ερμηνευτικά, ποιητικά, σημαντικούς εορταστικούς, ηθικούς, εγκωμιαστικούς και επιταφίους λόγους και έναν επιμνημόσυνο λόγο στον αδελφό του Μ. Βασίλειο.
(2)Έζησε στον 6ο αιώνα. Μετά το θάνατο της συζύγου του έγινε κληρικός και αφοσιώθηκε στην διακονία της Εκκλησίας, το πλήρωμα της οποίας αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσωπική του αξία τον εξέλεξε επίσκοπο Μελιτηνής. Άνθρωπος ενάρετος και εξαιρετικά φιλάνθρωπος εκοιμήθη ειρηνικά τον Ιανουάριο του 602 στην Κωνσταντινούπολη.  ~
Σήμερα 10/01/2017 εορτάζουν:
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης, Όσιος Δομετιανός Επίσκοπος Μελιτηνής
 
Ο Άγιος Γρηγόριος γεννήθηκε στη Νεοκαισάρεια του Πόντου το 332 μ.Χ. και ήταν αδελφός του Μεγάλου Βασιλείου. Παίρνει την ίδια μόρφωση με τον μεγάλο του αδελφό, ξεχωρίζει δε κι αυτός για την ευφυΐα του, την επιμέλεια του και την φιλοσοφικότατη ιδιοφυΐα του και είχε χειροτονηθεί αναγνώστης.
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης - Φώτης Κόντογλου
Ο Γρηγόριος νυμφεύεται τη Θεοσέβεια, (πραγματικά αγία γυναίκα), που γρήγορα την αρπάζει ο θάνατος. Ισχυρός χαρακτήρας καθώς ήταν, δεν απελπίζεται, και στα σαράντα του χρόνια γίνεται επίσκοπος Νύσσης (σήμερα Νεμσεχίρ), μιας κωμοπόλεως της Καπαδοκίας. Οι Αρειανοί, όμως, του έφεραν μεγάλες ενοχλήσεις. Αντιλαμβανόμενοι, ότι στο πρόσωπό του η αίρεσή τους θα είχε σπουδαιότατο πολέμιο, σχεδίασαν να τον εξοντώσουν. Τον κατηγόρησαν λοιπόν, ότι εξελέγη Επίσκοπος αντικανονικά και σφετερίσθηκε χρήματα της Εκκλησίας. Τις κατηγορίες υπέβαλε κάποιος με το όνομα Φιλόχαρης, όργανο των Αρειανών, προς τον διοικητή του Πόντου Δημοσθένη, προς τον οποίο ο Μέγας Βασίλειος έγραψε και επιστολή. Για την κατηγορία της καταχρήσεως παρακάλεσε να γίνει ο έλεγχος για να δειχθεί η συκοφαντία, για την αντικανονική χειροτονία λέγει ότι η ευθύνη είναι δική του, διότι αυτός χειροτόνησε και ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι σωστό να δικάσει επί της υποθέσεως αυτής σύνοδος Επισκόπων, των οποίων η εκκλησιαστική θέση δεν ήταν σε κανονική τάξη.
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
Η επίκληση του Βασιλείου απέβη άκαρπη. Ο αυτοκράτορας Ουάλης ήθελε να αποφευχθεί το θέμα. Το 376 μ.Χ. ο Γρηγόριος καθαιρείται ερήμην από σύνοδο Αρειανών Επισκόπων του Πόντου και της Γαλατίας. Και ο Γρηγόριος, καταδιωκόμενος, αναγκαζόταν να πλανάται και να κρύβεται. Η περιπέτεια έληξε τον Αύγουστο του έτους 378 μ.Χ., όταν απέθανε ο Ουάλης. Ο Γρηγόριος επανήλθε στη Νύσσα, όπου του επιφυλάχθηκε θριαμβευτική υποδοχή.
Κατά το φθινόπωρο του 379 μ.Χ. έλαβε μέρος στη Σύνοδο της Αντιόχειας, η οποία συνήλθε ιδίως για την αίρεση του Απολλιναρίου. Ο Απολλινάριος, ερμηνεύοντας κατά γράμμα χωρίο της Αγίας Γραφής (κατά Ιωάννη α' 14), υποστήριζε ότι ο Θεός Λόγος έγινε σάρκα, όχι σάρκα και ψυχή. Αρνήθηκε τον ανθρώπινο νου, την ανθρώπινη ψυχή και θέληση του Ιησού Χριστού ως στοιχεία διασπαστικά της ενότητός Του και αντίθετα προς την τελειότητά Του και αντικατέστησε τα στοιχεία αυτά με τη θεία επενέργεια. Δίδασκε, δηλαδή, στην ουσία, ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι τέλειος Θεός ούτε τέλειος άνθρωπος. Πολλοί νόμιζαν ότι ο Απολλινάριος δέχθηκε την επίδραση της πλατωνικής και νεοπλατωνικής φιλοσοφίας, αλλά το πιθανότερο είναι, καθώς πιστεύει ο Γρηγόριος Νύσσης, ότι αφετηρία στη χριστολογική του διδασκαλία είναι χωρίο επιστολής του Αποστόλου Παύλου (προς Θεσσαλονικείς Α', ε' 23). Στη Σύνοδο ο Άγιος ανασκεύασε τις κακόδοξες θεωρίες του Απολλιναρίου. Επίσης, η Σύνοδος του ανέθεσε αποστολή για την Εκκλησία της Βαβυλωνίας και με την ευκαιρία αυτή επισκέφθηκε και τους Αγίους Τόπους.
Ο Θεός τον αξιώνει επίσης, να γίνει το κυριότερο όργανο Του στη Β' Οικουμενική σύνοδο, το 381 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη, και κατατροπώνει στην κυριολεξία τους πνευματομάχους του Μακεδονίου, με «... τη μάχαιρα που δίνει το Πνεύμα και η οποία είναι ο λόγος του Θεού» (Προς Έφεσίους στ' 17). Στις συζητήσεις εκείνες, ο Γρηγόριος ο Νύσσης τόσο πολύ είχε διακριθεί, ώστε ονομάστηκε «Πατήρ Πατέρων και Νυσσαέων Φωστήρ». Ο δε Μέγας Θεοδόσιος τον ονόμασε στύλο της Ορθοδοξίας. Πέθανε ειρηνικά, αφού άφησε πολύ αξιόλογα έργα: ερμηνευτικά, δογματικά, κατηχητικά, λόγους ηθικούς, εορταστικούς, εγκωμιαστικούς, επιταφίους και έναν επιμνημόσυνο στον αδελφό του Μέγα Βασίλειο.
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Θεῖον γρήγορσιν, ἐνδεδειγμένος, στόμα σύντονον, τῆς εὐσέβειας, ἀνεδείχθης Ἱεράρχα Γρηγόριε τὴ γὰρ σοφία τῶν θείων δογμάτων σου, τῆς Ἐκκλησίας εὐφραίνεις τὸ πλήρωμα. Πάτερ ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Γρηγορίου Επισκόπου Νύσσης - 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   : https://youtu.be/vXjSJFgLjYs .-

~
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων
 
Προφήτης Μαλαχίας

Προφήτης Μαλαχίας
 
Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας

Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης

Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
 
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
***   Αίρεται η χθεσινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων 
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, με αποφάσεις των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, αίρεται η χθεσινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, ως κατωτέρω:

·      Στο οδικό δίκτυο του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας από το 84ο χιλιόμετρο έως 210ο χιλιόμετρο.
·      Στο οδικό δίκτυο του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρου- Σπάρτης.
·      Στο οδικό δίκτυο του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών- Κορίνθου- Πατρών από 84ο  χιλιόμετρο έως 159ο  χιλιόμετρο.
  Επιπλέον, ορίζεται ότι η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, θα πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ως κατωτέρω:

·      Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Καλαμάτας.
·      Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Πύργου.
·      Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Σπάρτης.
·      Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Άργους.
·      Στο Παλαιό Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Λεβιδίου - Κανδήλας.
Η παραπάνω κυκλοφοριακή ρύθμιση έχει προσωρινό χαρακτήρα και τίθενται σε ισχύ από σήμερα (10.1.2017)  και από ώρα 08:00 μέχρι νεωτέρας.

*** Ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ 
Άγνωστος άνοιξε πυρ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 60.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με καλάσνικοφ.
Στο στόχαστρό του μπήκε το λεωφορείο των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία. Δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αν ήταν μόνος.
Ένας ειδικός φρουρός τραυματίστηκε από τα θραύσματα στον μηρό και την κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ και μία τοίχο στο κτίριο των γραφείων.
Ο ένοπλος πιθανότατα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.
Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση και ανακοίνωσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, θα μεταβεί στο νοσοκομείο για να επισκεφθεί τον τραυματία αστυνομικό.
Την επίθεση καταδίκασε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Newsroom ΔΟΛ

*** Τα  χιόνια και το κρύο ταλεπωρούν ολόκληρη την Ελλάδα  :
Βίντεο  :
~* Κύμη Ευβοίας χιονιάς διάσωση 5 ημέρες 10/01/2017:
https://youtu.be/g2SMe83-PQY .-
~* ΚΥΜΗ Ευβοίας  2 μέτρα χίονια  4 μέρες χωρίς ΔΕΗ ,Ύδρευση 10/01/2017: https://youtu.be/qSyB_jJW010  .-
~*Η παγωμένη Θεσσαλονίκη από χιονιά 10/01/2017! https://youtu.be/tdFFeXrMtd4  .-
~*Ακρόπολη Πλάκα Σύνταγμα   10/01/2017:
 https://youtu.be/3-a0z45cgbg  .-
~*
~ ΑΡΦΑΡΑ ο επερχόμενος χιονιά με κρύα  5/1/2017:
~ ARFARA ο καιρός χαλάει 5/1/2017 :
 https://youtu.be/TjgDtU4qjSU  .-
~*Τα  γενέθλια του παππού Σταμάτη  9/1/2017:
 https://youtu.be/7f315qQuG5Y .-
~*Στο τραπέζι στα γενέθλια του παππού  9/1/2017:
 https://youtu.be/GO716lWq828 .-

*** Η Πυροσβεστική «ψάχνει» την αιτία της καταστροφής του κλαμπ στο κέντρο της Καλαμάτας 
Ήταν λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της Κυριακής, όταν πυκνοί μαύροι καπνοί «έπνιξαν» την οδό Ύδρας στην Καλαμάτα. Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, η οποία έφθασε αμέσως στο συμβάν, καθώς το κτήριο που στεγάζεται είναι μερικά μέτρα πιο κάτω.

Όταν οι 18 πυροσβέστες με τα 7 οχήματα έφθασαν εκεί, είδαν το κλαμπ Please Don't Tell, που στεγάζεται στη διασταύρωση των οδών Ύδρας και Περικλέους, να βγάζει από το εσωτερικό του πυκνούς καπνούς κι έτσι η πρόσβαση ήταν αδύνατη.

Επειδή το νυχτερινό κέντρο γειτνιάζει με πολυκατοικίες και επιχειρήσεις, το βάρος έπεσε στη διαφύλαξή τους, καθώς η φωτιά έκαιγε από άκρη σε άκρη όλο το κτήριο, στο οποίο να σημειωθεί πως υπήρχαν εύφλεκτα υλικά, αφού μέχρι το προηγούμενο βράδυ ο χώρος λειτουργούσε.

Όσο, δε, περνούσε η ώρα, άρχισαν να φαίνονται και εξωτερικά οι πρώτες φλόγες, που τελικά τύλιξαν όλο το κτήριο και είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της σκεπής, καθώς και τμήματος της πρόσοψης.

Η κατάσταση γινόταν όλο και πιο αποπνικτική, ενώ όλο και περισσότερος κόσμος μαζευόταν στο σημείο, κάτι πολύ επικίνδυνο, εξαιτίας του καπνού που εισέπνεαν αλλά και της κατάρρευσης του κτηρίου. Έτσι οι πυροσβέστες, πέρα από τη φωτιά, έπρεπε να φωνάζουν μάταια, όπως φάνηκε, στον κόσμο να μείνει μακριά.




ptd (5).jpg
Τελικά, έπειτα από 4ώρη μάχη με τις φλόγες και αφού είχαν καταστραφεί τα πάντα στο εσωτερικό του κλαμπ, οι πυροσβέστες κατάφεραν από ψηλά να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Μάλιστα, στο σημείο έσπευσε υδροφόρα του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να ανεφοδιάζει τα πυροσβεστικά οχήματα.

Αυτά επιχειρούσαν μέχρι και χθες το απόγευμα, καθώς υπήρχε φόβος να αναζωπυρωθεί η φωτιά και να περάσει σε διπλανή επιχείρηση.
Πλέον το σημείο έχει αποκλειστεί, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής παρέμενε στο χώρο.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του "Θάρρους", η επιχείρηση δεν ήταν ασφαλισμένη, αφού οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν ασφαλίζουν τέτοιες επιχειρήσεις, ενώ ο γενικός του ρεύματος ήταν κατεβασμένος.
Από την πλευρά της Πυροσβεστικής, τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας, ενώ αφήνουν ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, με σοβαρότερο αυτό του εμπρησμού. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Αλυσίδες στο Καλαμάτα- Σπάρτη, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου 
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έντονων καιρικών φαινόμενων, στο οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ανά Διεύθυνση Αστυνομίας ως ακολούθως:
Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:
Έχει διακοπεί:
-Επ. Οδ. Τραχειάς- Επιδαύρου.
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από 14ο χιλ/τρο έως 25ο χιλ/τρο Ε.Ο. Κρανιδίου- Ναυπλίου.
-Στο 5ο χιλ/τρο Ε.Ο. Λυγουριού- Κρανιδίου (Αδάμι).
-Π.Ε.Ο. Ισθμιών- Επιδαύρου.
-Π.Ε.Ο. Άργους- Τριπόλεως.
Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από την Τρίπολη έως 105ο χιλ/τρο Ε.Ο. Τρίπολης –Πύργου.
-Από την Τρίπολη έως 45ο χιλ/τρο Π.Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας.
-Από την Τρίπολη έως 23ο χιλ/τρο Π.Ε.Ο. Τρίπολης-Σπάρτης.
-Από το 38ο χιλ/τρο έως 56ο χιλ/τρο Π.Ε.Ο. Άργους-Τρίπολης.
-Από το 45ο χιλ/τρο έως 54ο χιλ/τρο E.O. Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας.
-Στο λοιπό Επαρχιακό Δίκτυο.
Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:
Έχει διακοπεί:
-Από το 4ο χιλ/τρο έως 32ο χιλ/τρο Π.Ε.Ο. Κορίνθου- Άργους.
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 13Ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Κορίνθου-Επιδαύρου.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ.Οδ. Κιάτου-Γκούρας.
-Από το 5ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Ξυλοκάστρου- Τρικάλων.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Τρικάλων- Καρυάς.
-Από το 3ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Δερβενίου- Γκούρας.
-Από το 2ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Λυγιάς-Πύργου.
-Από το 3ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Λουτρού- Βρυσούλων.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ.Οδ. Καλλιθέας- Ελληνικού.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Λυκουριάς.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Δερβενίου.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 12ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Αρχ. Νεμέας- Αρχ. Κλεωνών.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 9ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Αρχ. Νεμέας- Δερβενακίων.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 20ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Λεοντίου- Πλατανίου- Γυμνού.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 10ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Δάφνης- Καστρακίου- Μποζικών- Τιτάνης.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 9ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Κουτσίου- Στιμάγκας.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 19ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Αηδονίων- Γαλατά- ψαρίου.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Κρηνών- Ταρσινών- Ελληνοχωρίου- Στιμάγκας.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Βοχαϊκού- Σουληναρίου- Νεμέας.
-Από το 2ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Λουτρακίου- Περαχώρας.
Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 23ο χιλ/τρο έως 50ο χιλ/τρο Ε.Ο. Τρίπολης- Σπάρτης.
-Από το 41ο χιλ/τρο έως 45ο χιλ/τρο Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης.
-Από το 22ο χιλ/τρο έως 44ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Σπάρτης- Λογγανίκου- Μεγαλόπολης.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 6,5ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Άρνας- Γοράνων.
-Από το 15ο χιλ/τρο έως 20ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Μεταμόρφωσης- Ρειχέας.
-Από το 10ο χιλ/τρο έως 14ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Αγίου δημητρίου Ζάρακος- Κρεμαστής.
-Από το 0,5 χιλ/τρο έως 4ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Κρεμαστής- Λαμπόκαμπου- Χάρακα.
-Από το 16ο χιλ/τρο έως 34ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Σπάρτης- Αγριάνων- Πολύδροσου.
-Από το 24ο χιλ/τρο έως 35ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γυθείου- Σελεγούδι- Ι.Μ. Παναγιάς Γιάτρισσας.
-Από το 34ο χιλ/τρο έως την Δ.Κ. Βαμβακούς (διαστάυρωση Καρυών- Βαρβίτσας- Βαμβακούς)
-Στην Επ. Οδ. Χάρακα- Κυπαρισσίου.
Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:
-Από το 26ο χιλ/τρο έως 41ο χιλ/τρο Εθνικής Οδού Καλαμάτας- Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου.-

***  Κατηγορούνται ότι πούλησαν με 17 συμβόλαια δασικές εκτάσεις στο Σίμο Ελαφονήσου 
Για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς κατηγορούνται ότι… πωλούσαν δασικές εκτάσεις στην πανέμορφη περιοχή της Ελαφονήσου, στη μοναδική παραλία του Σίμου, δικάζεται από χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας μια ολόκληρη οικογένεια από τη Λακωνία. Ανάμεσα στους 16 κατηγορουμένους που κάθονται στο εδώλιο ο νυν δήμαρχος Ελαφονήσου και ένας συμβολαιογράφος.
Το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται περιλαμβάνει 17 συμβόλαια, στην πλειοψηφία τους πωλητήρια σε ανυποψίαστους αγοραστές. Σύμφωνα με αυτό, οι δημόσιες εκτάσεις που «μεταβιβάσθηκαν» είχαν ως τίμημα στα συμβόλαια 313.791,51 ευρώ, ενώ η αγοραία αξία τους υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
  17 συμβόλαια
Η εκδίκαση της υπόθεσης χθες ξεκίνησε με κατάθεση δασικού υπαλλήλου από το Δασαρχείο Μολάων, ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί σε κάθε ένα από τα 17 συμβόλαια και πώς ενήργησαν οι κατηγορούμενοι.
Καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας κατέθεσε μόνο αυτός ο μάρτυρας, ενώ η δίκη διεκόπη για τις 3 Φεβρουαρίου, οπότε θα συνεχισθεί με τις καταθέσεις και των υπολοίπων μαρτύρων.
Σύμφωνα με το βούλευμα, όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 1997, όταν ο κατηγορούμενος νυν δήμαρχος και υπηρετών αιρετός τα προηγούμενα χρόνια, ζήτησε από τον κατηγορούμενο συμβολαιογράφο τη σύνταξη συμβολαίου πώλησης για έναν αγρό ενός στρέμματος, σε έτερο κατηγορούμενο. Σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, και οι τρεις γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και ήταν δασική. Η συγκεκριμένη, δε, αποτελούσε τμήμα μεγαλύτερης έκτασης, που είχε κηρυχτεί αναδασωτέα από το 1995.
Ακολούθως, το Μάιο του 1998 άλλα μέλη της οικογένειας προχώρησαν σε συμβόλαιο πώλησης άλλης έκτασης, 5 στρεμμάτων, στην ίδια περιοχή της Ελαφονήσου, και στο βούλευμα αναφέρεται ότι γνώριζαν οι πωλητές, αλλά αγνοούσαν οι αγοραστές ότι επρόκειτο για δημόσια δασική έκταση.
  Στην παραλία του Σίμου
Το επόμενο συμβόλαιο ακολούθησε τον Ιούλιο του 2001, με πώληση έκτασης, 7,8 στρεμμάτων, στη θέση «Σίμος», η οποία επίσης ήταν δασική έκταση. Ένα μήνα μετά συντάσσεται άλλο συμβόλαιο πώλησης στη θέση «Παραλία Σίμου» για έκταση 4,1 στρεμμάτων δασικής έκτασης.
Πάλι ένα μήνα μετά έρχεται το επόμενο συμβόλαιο πώλησης για έκταση 2 στρεμμάτων στην ίδια περιοχή, επίσης δασική.
Ακολούθησαν συμβόλαιο γονικής παροχής τον Απρίλιο του 2002 για 4,5 στρέμματα, τον Αύγουστο του 2002 συμβόλαιο πώλησης για 4 στρέμματα, το Σεπτέμβριο του 2002 συμβόλαιο πώλησης για 2 στρέμματα, τον Ιούνιο του 2004 συμβόλαιο πώλησης για 6 στρέμματα, τον Ιούνιο του 2005 συμβόλαιο πώλησης για 5 στρέμματα, τον Ιούνιο του 2005 συμβόλαιο πώλησης για 5 στρέμματα, το Μάιο του 2006 συμβόλαιο πώλησης για 4,4 στρέμματα και τον Αύγουστο του 2006 τρία συμβόλαια πώλησης για συνολικά 15 στρέμματα. Τον Ιούνιο του 2007 συντάσσεται συμβόλαιο ανταλλαγής ακινήτων και κατηγορούμενος ανταλλάσει τα 5 στρέμματα δασικής έκτασης που είχε αποκτήσει με τα προηγούμενα συμβόλαια πώλησης, με ένα οικόπεδο 317 τ.μ. στις Αμύκλες Σπάρτης, χωρίς να γνωρίζει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου ότι η έκταση στην Ελαφόνησο ήταν δασική.
Τον Αύγουστο του 2007 συντάσσεται άλλο συμβόλαιο πώλησης για την περιοχή του Σίμου, για έκταση 4,5 στρεμμάτων. Όλες οι παραπάνω εκτάσεις που αφορούν στα συμβόλαια στην Ελαφόνησο είναι δασικές, σύμφωνα με το βούλευμα που παραπέμπονται οι 16 κατηγορούμενοι.
Επίσης, κατηγορούνται ότι παραπλάνησαν την υποθηκοφύλακα, καθώς παρέστησαν σε αυτήν ψευδώς ότι οι εκτάσεις που μεταβίβαζαν κατά θέση και όρια ήταν αγροτικές και είχαν αποκτηθεί από κληρονομιά.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Χρηματοοικονομικά στο ΤΕΙ Πελοποννήσου 
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Χρηματοοικονομικά/Master of Science (Μ.Sc) in Finance» οργανώνει το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Το Π.Μ.Σ. έχει ως αντικείμενο την εξειδίκευση επιστημόνων στον τομέα της Χρηματοοικονομικής και οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στα Χρηματοοικονομικά.
Η διάρκειά του είναι τρία εξάμηνα, εκ των οποίων το 3ο διατίθεται για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας, ενώ ο β’ κύκλος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 20 Ιανουαρίου.
Αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής των μαθημάτων, τις ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν με την αίτησή τους οι υποψήφιοι φοιτητές, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού: fin.teipel.gr.

*** Συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας για το ανήλικο παιδί της Πόλας Ρούπα 
Ανήμερα τα Φώτα, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, στις 3.00 μετά το μεσημέρι, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας όσον αφορά στην τακτοποίηση του ζητήματος που είχε προκύψει με το ανήλικο παιδί της Πόλας Ρούπα.
Ο κ. Νίκας σε δηλώσεις του, χθες, ανέφερε ότι «αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Υπηρεσίες μας, ο Δήμος άνοιξε ανήμερα τα Φώτα και ο γενικός γραμματέας συντόνισε τις σχετικές εργασίες.
Στις 8.00 το βράδυ είχε σταλεί η πρώτη αναγκαία έκθεση κοινωνικού λειτουργού. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 7 Ιανουαρίου, μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι, λόγω απουσίας των συγγενών από την Καλαμάτα, εστάλη και η δεύτερη έκθεση.
Σε ελάχιστο χρόνο κάναμε αυτά τα οποία είχαμε υποχρέωση να κάνουμε και οποιαδήποτε συνδρομή χρειαστεί αυτό το ανήλικο παιδί, ο Δήμος Καλαμάτας θα τη δώσει, γιατί αυτό πρέπει να κάνει».
  Τι αναφέρει η εισαγγελική διάταξη
Η ανάθεση της επιμέλειας του 6χρόνου γιου της Πόλα Ρούπα στη μητέρα της-υπό όρους- κρίθηκε αυτή τη χρονική στιγμή η πιο ενδεδειγμένη λύση.
Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη η οποία επικαλείται τις εκθέσεις των παιδοψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών, η επιμέλεια δίδεται στη γιαγιά "με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου", με τους όρους πως, πρώτον, τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον και, δεύτερον, με επιμέλεια της γιαγιάς, να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους.
Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της διάταξής της αναφέρεται στους λόγους που επιλέγει για την επιμέλεια του μικρού μόνο τη γιαγιά και όχι την αδελφή της Πόλα Ρούπα, καταλήγοντας: «Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο, όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασιν την επιμέλειά του κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης, προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές».

***  Ρεκόρ Γκίνες αποτυχίας 
Στην Καλαμάτα τον τελευταίο καιρό έχουν καταρριφθεί δύο ρεκόρ Γκίνες, αν ο Δήμος όμως συνεχίσει να αποτυγχάνει στη διόρθωση ενός έργου τόσες φορές, ίσως πρέπει εκεί στο Δημαρχείο να το κοιτάξουν για να γραφτούν κι αυτός…
Πριν από λίγα χρόνια αποφασίστηκε να γίνει ένωση της οδού Αριστομένους με τη Γερμανού. Πέραν του ότι ελάχιστοι οδηγοί έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στο σημείο και σταματούν αφού δεν υπάρχει διάβαση ή σήμα, συνεχώς σπάνε οι πλάκες.
Στην αρχή ο Δήμος προσπάθησε πολλάκις να κάνει αποκατάσταση με αντικατάσταση των πλακών, αλλά απέτυχε. Στη συνέχεια δοκίμασε να κλείσει τα κενά με τσιμέντο. Απέτυχε ξανά.
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η πίσσα που έριξαν οι αρμόδιοι στο πλακόστρωτο, για να καλύψουν τις τρύπες, αλλά τελικά υποχώρησε.
Δεν ξέρουμε ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση και ούτε είμαστε αρμόδιοι να τη βρούμε. Όμως, καλό θα είναι να βρεθεί άμεσα μία, αφού από το σημείο περνούν καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα.  Π.Μπ.

***  Ξεκινά στην Καλαμάτα το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
Τις πόρτες του ανοίγει στις 20 Ιανουαρίου το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, ενώ θα διαρκέσει ως τις 30 Ιανουαρίου. Παράλληλα, εκτός της Καλαμάτας, μέρος του θα φιλοξενηθεί σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, όπως το Άργος, η Σπάρτη, η Αμαλιάδα και το Γύθειο. Φέτος, δε, είναι αφιερωμένο στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Προσφυγικό».
  Πρόγραμμα
Το δεκαήμερο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ένα πανόραμα 25 ελληνικών και 50 ξένων κινηματογραφικών παραγωγών, ανάμεσά τους και βραβευμένες, της τελευταίας 2ετίας, καθώς και ένα πλήθος σχετικών σεμιναρίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 41 ξένες ταινίες θα κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα στην Καλαμάτα.
Όλες, δε, οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα είναι ελεύθερα για το κοινό.
  Καλεσμένοι
Το «παρών» στην Καλαμάτα θα δώσουν περισσότεροι από 40 Έλληνες αλλά και ξένοι σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, από το εξωτερικό θα παραβρεθούν οι Sybille Fezer, Daniel Burkholz και Vincent Forster από Γερμανία, Richard Martin-Jordan και Patrick Imhaus από Γαλλία (γενικός διευθυντής της TV5-Monde), Dale Beaumont-Brown και Lucas Jedrzejak από Μ. Βρετανία, Tony Richard Kahouche και Ali Mahmoud Tafech από το Λίβανο, Sahra Assadollahi και Razavi Seyed Mohammad από το Ιράν, Ruslana Berndl & Thibaut Delaroche & Luca Potskhivili από την Αυστρία, Enea Gega από την Τουρκία, Vadim Vitovtsev, Olga Shadrina, Svetlana Ignatenko και Olga Michi από τη Ρωσία, Rajesh James από την Ινδία και Flo Flamme από Βέλγιο.
Από τους Έλληνες σκηνοθέτες, στο Φεστιβάλ θα παραστούν οι: Ιάσων Πιπίνης, Δ. Παπαγεωργίου, Χάρης Ραφτόγιαννης Λουκάς Σταμέλλος, Δημήτρης Πολυδωρόπουλος, Ιρίνα Μπόικο, Μένιος Καραγιάννης, Γιάννης Βαλτής, Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα, Θανάσης Παπακώστας, Χρήστος Γεωργίου, Τάκης Μπαρδάκος, Απόστολος Καρακάσης, Αντώνης Τολάκης, Μάρω Αναστοπούλου, Μενέλαος Καραμαγγιώλης και Γιάννης Γρηγορόπουλος.
  Εκπαιδευτική ζώνη
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και φέτος στην εκπαιδευτική ζώνη (για το μαθητικό κοινό υπάρχει ειδική εκπαιδευτική ζώνη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ καθημερινά 9.00 π.μ. με 1.00 μ.μ), με πρόγραμμα 3 θεματικών: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αρχαιολογία και Πολιτιστική Κληρονομιά, Οικολογία, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία για διάλογο με τους σκηνοθέτες.
  Ειδικές εκδηλώσεις
Αφιέρωμα με θέμα «Ινδία-Γκάντι- Γιόγκα» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΛΙΝΕΠΑ (Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης) και την ομάδα Kriya Yoga - διαλογισμού SRF Καλαμάτας.
Επίσης, θα διεξαχθεί εκδήλωση για τα σχολεία την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, οπότε θα γίνει σύνδεση μέσω skype με προσφυγικό καταυλισμό του Λιβάνου, προκειμένου να συνομιλήσουν οι μαθητές με παιδιά πρόσφυγες της Συρίας. Το συντονισμό θα έχει ο Lucas Jedrzejak από τη Μ. Βρετανία, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ketermaya και επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ.
Να σημειωθεί πως το αφιέρωμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Προσφυγικό» ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.
Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ:
peloponnisosdocfestival.com.

*** Παλαιστίνιος είχε διαρρήξει εστιατόριο της παραλίας το 2012 
Αν και έχει περάσει μια πενταετία, εξιχνιάσθηκε με ταυτοποίηση αποτυπώματος κλοπή που είχε σημειωθεί σε εστιατόριο στην παραλία της Καλαμάτας. Η κλοπή είχε γίνει το χρονικό διάστημα από 31/1/2012 έως 1/2/2012, και είχαν αφαιρεθεί μια τηλεόραση 42 ιντσών, μια ταμειακή μηχανή, τρόφιμα και ποτά.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Παλαιστίνης.

***  Ονειρική συναυλία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και των χορωδιών της (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
Ονειρική ήταν η συναυλία που έδωσαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Κυπαρισσία η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, το Τμήμα Παιδικής Χορωδίας της Φιλαρμονικής και το πολυφωνικό χορωδιακό σύνολο «Το Ηδύφωνον»!
Η ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» - κάτι που δείχνει πως ο κόσμος «έχει αγκαλιάσει» τη Φιλαρμονική και τις χορωδίες - πλημμύρισε με μελωδίες και τραγούδια. Ο κόσμος θαύμασε και χειροκρότησε τα γεμάτα ζωντάνια και καλλιτεχνικό ταλέντο μικρά παιδιά της χορωδίας, με υπεύθυνη διδασκαλίας τη Δέσποινα Θεοδοσάκη και πιανίστα της χορωδίας τη Νίνα Καπίρη, τα μέλη του πολυφωνικού χορωδιακού συνόλου με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Κτενά.
Για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε η σημαντική προσφορά της Φιλαρμονικής στη μουσική παιδεία των νέων και η τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται από τους ανθρώπους και τα μέλη της, ώστε να παράγεται και να προάγεται συνάμα ο πολιτισμός στην περιοχή.
Ταυτόχρονα, δε, έγινε πασιφανής η ανάγκη για έμπρακτη στήριξη από το Δήμο Τριφυλίας του έργου και των δραστηριοτήτων της Φιλαρμονικής. Ήταν μια όμορφη και γλυκιά βραδιά, «ωδή» στις αισθήσεις και τα συναισθήματα, με ευχές,  προσδοκίες και ελπίδες για μια νέα καλύτερη χρονιά.
«Και ποιος δεν αγαπά τη μουσική; Όλοι την αποζητούν, αισθάνονται την ανάγκη της. Κάθε στιγμή, σε κάθε μας βήμα, η μαγεία της μουσικής μάς παρασύρει αλλά και μας λυτρώνει, μας ταξιδεύει και μας αλλάζει τη ζωή. Η μουσική βοηθάει τους ανθρώπους να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να μοιραστούν τις σκέψεις τους. Είναι ο πιο ήρεμος, γαλήνιος τρόπος επικοινωνίας ανθρώπου με άνθρωπο. Όλοι μπορούν να την καταλάβουν, να τη νιώσουν, να την αισθανθούν, όλοι έχουν την ανάγκη της. Ακόμη κι όταν “όλοι γύρω αδυνατούν να αφουγκραστούν τα ρεύματα κάτω απ’ την εποχή της ξηρασίας”, η μουσική είναι μία από τις ελπίδες που μας απομένουν για να γευτούμε τους χυμούς της ζωής, της αγάπης, της ευαισθησίας. Αιχμή φωτός και μελωδίας που ανέβαζε και πάντα θα ανεβάζει την ψυχή στο υψηλό, το ωραίο, το αληθινό!», επισήμανε, μεταξύ άλλων, το μέλος της Φιλαρμονικής, Σοφία Αλεξανδροπούλου, «ανοίγοντας» την εκδήλωση. Σύντομους χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας και ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Φιλαρμονικής, Γιάννης Μερκούρης.
Τη συναυλία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Τριφυλίας.
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Την άνοιξη ολοκληρώνεται η παρέμβαση στο Ασπρόχωμα – Ριζόμυλος - Πύλος 
Παράταση έως 31 Μαΐου του 2017 εγκρίθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα δύο έργα βελτίωσης και συντήρησης της 82ης εθνικής οδού, που αφορά στα τμήματα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος και Ριζόμυλος - Πύλου, με κάθε ένα από αυτά να έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.
Το μεν πρώτο εκτελείται από τον εργολάβο Ευστάθιο Τζικάκη, το δε δεύτερο από την εταιρεία  ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ.
  Ασπρόχωμα – Ριζόμυλος
Το τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος είχε αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης στις 21-8-2016 και είχε δοθεί παράταση έως τέλος του 2016.
Με το έργο προβλέπονται παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης της 82ης εθν. οδού στο τμήμα από Ασπρόχωμα έως το Ριζόμυλο, μήκους 16 χλμ. Η συντήρηση αφορά σε καθαρισμό τάφρων, κατασκευή λωρίδας επιτάχυνσης – επιβράδυνσης στην είσοδο της 120 ΠΕΑ, ασφαλτικές εργασίες σε διάφορα σημεία, καθώς και ηλεκτροφωτισμό της οδού Ασπρόχωμα – Μεσσήνη.
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εκτελεστεί εργασίες χωματουργικών σε ποσοστό 90%, τεχνικά έργα σε ποσοστό 80% και ασφαλτικές εργασίες σε ποσοστό 48,60%. Συνολικά έχει εκτελεστεί το 60% του έργου.
Σύμφωνα με τους λόγους της νέας παράτασης, από την αρχή του έργου λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά και της κακής κατάστασης της οδού, προέκυψαν πρόσθετα σημεία επέμβασης, τα οποία αντιμετωπίστηκαν σε προτεραιότητα για ασφαλή χρήση από τα διερχόμενα οχήματα. Έτσι, έχουν απομείνει οι υπόλοιπες εργασίες που δεν εκτελέστηκαν.
  Ριζόμυλος – Πύλος
Και το τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος είχε αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης στις 21-8-2016 και είχε δοθεί παράταση έως τέλος του 2016.
Προβλέπονται παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης στο συγκεκριμένο τμήμα, μήκους 28 χλμ.
Έχουν εκτελεστεί εργασίες χωματουργικών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 80%, τεχνικά έργα σε ποσοστό 90% και εργασίες οδοστρωσίας σε ποσοστό 74%. Συνολικά έχει εκτελεστεί το 50 % των εργασιών.
Και γι’ αυτό το τμήμα προέκυψαν πρόσθετα σημεία επέμβασης, τα οποία αντιμετωπίστηκαν σε προτεραιότητα και αυτός είναι ο λόγος που εγκρίθηκε η παράταση.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Από τη μαρίνα της Πύλου η αρχή για τις ιδιωτικοποιήσεις… 
Με τις παραχωρήσεις των μαρινών Πύλου και Αλίμου ξεκινά το έτος το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Θα ακολουθήσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου οι προκηρύξεις για τις μαρίνες Χίου και Θεσσαλονίκης (Αρετσού) και λίγο αργότερα, φέτος, για τη μαρίνα της Μυκόνου.
Άμεσα και συγκεκριμένα την προσεχή Πέμπτη 12 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών σχετικά με την παραχώρηση της μαρίνας Πύλου για 40 έτη.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό και είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον τόσο από την TEMES του ομίλου Κωνσταντακόπουλου όσο και από την Άκτωρ.
Με δεδομένη την παρουσία στην περιοχή του τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, πηγές της αγοράς αντιμετωπίζουν ως πολύ πιθανή την υποβολή προσφοράς από την TEMES.
Η μαρίνα βρίσκεται στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου και με βάση το νέο Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 129 σκαφών με μήκος από 8 μ. έως 30 μ.
Η χερσαία ζώνη είναι έκτασης 32 στρεμμάτων και βάσει του σχεδίου, ο προτεινόμενος συντελεστής δόμησης ανέρχεται στο 20% και ο συντελεστής κάλυψης στο 30%.

***  Πέντε συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία 
Πέντε άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 763 άτομα, εκ των οποίων 563 ήταν ημεδαποί και 200 αλλοδαποί, καθώς και σε 635 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 119 άτομα, από τα οποία 68 ήταν ημεδαποί και 51 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 42 άτομα.
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-Τέσσερις ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας ημεδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 244 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

*** Πέντε συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία 
Πέντε άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 763 άτομα, εκ των οποίων 563 ήταν ημεδαποί και 200 αλλοδαποί, καθώς και σε 635 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 119 άτομα, από τα οποία 68 ήταν ημεδαποί και 51 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 42 άτομα.
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-Τέσσερις ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας ημεδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 244 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

*** Έκοψαν την πίτα τους οι επαγγελματίες φωτογράφοι 
 
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το βράδυ της Κυριακής η Ένωση Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου στο κέντρο εστίασης «Κουκούτσης».
Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο Αστυνομικό Διευθυντής κ. Ντουφεξής,  οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Δημήτρης Βεργόπουλος και Θανάσης Ηλιόπουλος, καθώς και ο Θανάσης Βασιλόπουλος ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Μεσσηνίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης των Επαγγελματιών Φωτογράφων, Νικήτας Κότσιαρης, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους Καλή Χρονιά.

*** Αλυσίδες στο Καλαμάτα- Σπάρτη, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου 
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έντονων καιρικών φαινόμενων, στο οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ανά Διεύθυνση Αστυνομίας ως ακολούθως:
Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε και διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από την Τρίπολη έως 45ο χιλ/τρο Π.Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας.
-Από το 38ο χιλ/τρο έως 56ο χιλ/τρο Π.Ε.Ο. Άργους-Τρίπολης.
-Από 124ο χιλ/τρο έως 134ο χιλ/τρο Ε.Ο. Τρίπολης- Πάτρας.
-Από το 45ο χιλ/τρο έως 54ο χιλ/τρο E.O. Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας.
-Στο λοιπό Επαρχιακό Δίκτυο.
Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 7ο χιλ/τρο και άνω Επ.Οδ. Κιάτου-Γκούρας.
-Από το 12ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Ξυλοκάστρου- Τρικάλων.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Τρικάλων- Καρυάς.
-Από το 3ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Δερβενίου- Γκούρας.
-Από το 3ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Λυγιάς-Πύργου.
-Από το 3ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Λουτρού- Βρυσούλων.
-Από το 3ο χιλ/τρο και άνω Επ.Οδ. Καλλιθέας- Ελληνικού.
-Από το 11ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Λυκουριάς.
-Από το 7ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Δερβενίου.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 20ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Δάφνης- Καστρακίου- Μποζικών- Τιτάνης.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 9ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Κουτσίου- Στιμάγκας.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 10ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γαλατά- Πλατανίου.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 9ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γαλατά- Ψαρίου.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Κρηνών- Ταρσινών- Ελληνοχωρίου- Στιμάγκας.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Βοχαϊκού- Σουληναρίου- Νεμέας.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Περαχώρας- Πισίων- Σχίνου.
Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 41ο χιλ/τρο έως 45ο χιλ/τρο Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης.
-Από το 15ο χιλ/τρο έως 20ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Μεταμόρφωσης- Ρειχέας.
-Από το 10ο χιλ/τρο έως 14ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Αγίου Δημητρίου Ζάρακος- Κρεμαστής.
-Από το 0,5 χιλ/τρο έως 4ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Κρεμαστής- Λαμπόκαμπου- Χάρακα.
-Στην Επ. Οδ. Χάρακα- Κυπαρισσίου.
Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε και διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.-

***  Αυτοκίνητο "κόλλησε" στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
Ένα περίεργο θέαμα αντίκρισαν όσοι το μεσημέρι πέρασαν από το τέλος της οδού Ναυαρινόυ, αφού είδαν ένα αυτοκίνητο να έχει κολλήσει στη θάλασσα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτό συνέβη όταν ο οδηγός επιχείρησε αναστροφή στην ακτή αλλά τελικά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.
Στο σημείο έχει σπεύσει αρκετός κόσμος και όλοι προσπαθούν λύση για να βγει το βαρύ όχημα από τη θάλασσα.

***  ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ! Μεταφέρονται οι Τουρκοι στα σύνορά μας...

~  Όπως αναφέρουν πληροφορίες καταφτάνουν στον Έβρο σταδιακά  και τοποθετούνται με προσοχή και στρατηγικά,οχήματα θωρακισμένα τύπου Cobra τα οποία διαθέτουν Metravib pilar V,επίσης αντίστοιχα,τοποθέτουνται και στις ακτές της Μικράς Ασίας απέναντι από τα νησιά μας.
Το METRAVIB Pilar V χρησιμοποιεί ένα σύστημα εντοπισμού  ακριβείας με βάση τα ηχητικά κύματα το οποίο σε πραγματικό χρόνο εντοπίζει πυροβολισμούς από όπλα μεσαίου διαμετρήματος από σχετικά μικρές και μεσαίες αποστάσεις.
Ο ακουστικός  αισθητήρας είναι τυπικά τοποθετημένος στην οροφή του ειδικού θωρακισμένου οχήματος παρέχοντας κάλυψη 360 ° , και δίνοντας στοιχεία για «εισερχόμενους»  πυροβολισμούς με ακρίβεια εντός ± 2 ° και ± 3 ° σε ανύψωση. Η ακρίβεια φάσματος  δηλώνεται ως ± 10%.
Επισης το σύστημα CORAL που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό από την Τουρκία είναι κυρίως για τον εντοπισμό στόχων, και την ταυτοποίηση τους , τόσο εναέρια, επίγεια αλλά και θαλάσσια  σε απόσταση 100 χιλιομέτρων .
Είναι ξεκαθάρο πια πως οι Τούρκοι αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική στο Αιγαίο κάτι που τους βοηθά να πράξουν όπως και όποτε εκείνοι θέλουν.
Θα έπρεπε όμως ίσως οι αρμόδιοι να δώσουν λίγο προσοχή σε στρατηγικά σημεία στο Αιγαίο και όχι να εθελοτυφλούν.

*** ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ τον ΤΣΙΠΡΑ!ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο κόμματα...

~ Σωρεία εκτιμήσεων έρχεται στη δημοσιότητα από ομίλους του εξωτερικού σχετικά με το μέλλον της χώρας μας, το 2017.
Μετά το Eurasia Group (το άρθρο μας ΕΔΩ) ήταν η σειρά της Goldman Sachs και του Citygroup για να προχωρήσει σε δημόσιες εκτιμήσεις. Η Goldman Sachs εκτιμά πως μετά το Brexit, που θα προκαλεί τους επόμενους μήνες εντάσεις στην Ε.Ε, η Ελλάδα θα είναι το κομβικό σημείο αντιπαράθεσης. Η αδυναμία συμφωνίας μεταξύ πιστωτών και Ελλάδας, αλλά και η απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους θα δημιουργήσει πιέσεις στην χώρα μας. Θυμίζουμε πως έχει τις εξής οικονομικές υποχρεώσεις: μια πληρωμή 1,5 δισ. ευρώ στον ESΜ στις 27 Φεβρουαρίου, κάτι περισσότερο από 1 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Απριλίου,  2 δισ. ευρώ στους ιδιώτες επενδυτές στις 17 Ιουλίου, σχεδόν 4 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου, και 1,5 δισ. ευρώ στον ΕSM στις 27 Αυγούστου, συν  άλλες μικρότερες υποχρεώσεις σε όλη την διάρκεια του 2017.
Παράλληλα και το  Citygroup θεωρεί ως κρισιμότατο ζήτημα την ελληνική αξιολόγηση. Εκτιμά μεν πως μία διαφωνία δε θα έχει το μέγεθος του δράματος που είχε το 2015, ωστόσο θα δημιουργηθούν τριγμοί στην Ευρωζώνη. Πιο αναλυτικά το Citygroup βλέπει πως οι πιστωτές δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να προβούν σε νέες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δείξει ότι… κερδίζει κάτι από τις διαπραγματεύσεις. Αυτό – τονίζει η τράπεζα – θα συνεχίσει να μειώνει τη στήριξη προς την κυβέρνηση Τσίπρα και να αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών.
Όλα αυτά οδηγούν, υποστηρίζει η Τράπεζα, σε πρόωρες εκλογές τις οποίες θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία αυτές όμως οι εκλογές θα απομακρύνουν την πιθανότητα ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση του Ντράγκι.
Οι εκτιμήσεις δεν είναι θετικές και απαιτείται σοβαρότητα και σύνεση από την ελληνική πλευρά.

*** ΕΚΛΟΓΕΣ το ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ! Το 'ΔΩΡΟ' ΤΣΙΠΡΑ στους ΠΟΛΙΤΕΣ...

~  Το γνωστό think tank Eurasia βλέπει, όχι μόνο δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Δανειστών, αλλά και πιθανότατα εκλογές εντός του Φεβρουαρίου.
«Οι διάφοροι πρωταγωνιστές παραμένουν πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο», γράφει στην πιο πρόσφατη έκθεσή του το think tank και αναφέρει πως η γερμανική κυβέρνηση δεν οπισθοχωρεί από την απαίτηση να υπάρχει συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ αρνείται να συμφωνήσει σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους από τη συμφωνηθείσα στο Eurogroup της 25ης Μαϊου.
Την ίδια στιγμή το ΔΝΤ θεωρεί πως η απαίτηση για πλεόνασμα 3,5% είναι παράλογη και μη επιτευκτή. Η ελληνική κυβέρνηση με τη σειρά της, καθυστερώντας ιδιαίτερα να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, αρνείται να προβεί στην υιοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας όσο δεν υπάρχει συμφωνία από πλευράς των δανειστών, σημειώνει το think tank.
Όλα αυτά οδηγούν σε ναυάγιο και του Eurogroup του Ιανουαρίου με την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών εντός του Φεβρουαρίου, να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Το think tank θεωρεί πως ο Τσίπρας θα επιλέξει τον δρόμο των πρόωρων εκλογών, καθώς, όπως σημειώνει, είναι βέβαιο ότι θα χάσει τις εκλογές, αλλά θα περιορίσει τις απώλειές του, συντηρώντας την ελπίδα να ανακάμψει σε επόμενη αναμέτρηση.
Τέλος, σημειώνει πως η ψαλίδα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μίκρυνε σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί. Σε κάθε περίπτωση η επίτευξη συμφωνίας θα δώσει μία νέα πνοή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζοντάς της έτσι παραπάνω χρόνο.

*** Ήθελε να τους σκοτώσει!Μητσοτάκης-Σαμαράς στη λίστα της Ρούπα...

~  Πιθανοί στόχοι της Πόλα Ρούπα,φαίνεται πως ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς,όπως αυτό προκύπτει από χαρτάκια που βρέθηκαν στην κατοικία της,με τις διευθύνσεις των σπιτιών τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη,αλλά και του Αντώνη Σαμαρά.Επίσης βρέθηκαν σημειωμένοι αριθμοί των αστυνομικών δυνάμεων του καθενός καθώς και πότε γίνονταν αλλαγές στις βάρδιες της ασφάλειας τους.
Όπως έχει γίνει γνωστό ο υπουργός Νίκος Τόσκας,τηλεφώνησε ο ίδιος στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να τους καθησυχάσει.Τους ενημέρωσε πως δεν βρέθηκαν στοιχεία μετακινήσεων ή αριθμοί πινακίδων αυτοκινήτου,αλλά τις ώρες που ο κ.Σαμαράς έφτανε στα παλιά γραφεία της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντίστοιχα.

*** ΒΟΜΒΑ από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ! ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ με τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ Αξιωματικούς...

~ Την μη έκδοση των δυο πρώτων Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου.
Η αντιεισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί ως απαράδεκτο το αίτημα των Τουρκικών Αρχών αλλά πρότεινα και να απορριφθεί και η ουσία της υπόθεσης ως απαράδεκτης. Η αντιεισαγγελέας θεωρεί πως οι Τούρκοι και θα υποστούν βασανιστήρια και δε θα έχουν δίκαιη δίκη.
Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε και θα εκδώσει την απόφαση του στις 23 Ιανουαρίου 2017.
Ειδικότερα, η αντεισαγγελέας στην εισήγηση της επισήμανε πως το αίτημα των Τουρκικών αρχών δεν συνοδεύεται από λεπτομερή περιγραφή των πράξεων αλλά αντίθετα είναι αόριστο. Γί' αυτό άλλωστε τόνισε πως ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία από την Εισαγγελία Εφετών ωστόσο όπως επισήμανε η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης δεν απάντησε επί των ερωτήσεων που της τέθηκαν.
Η κυρία Θεοδώρου επισήμανε πως η έκδοση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο για αδικήματα που ορίζονται ειδικά και βασίζονται στην αρχή της ειδικότητας, επισημαίνοντας πως τα κράτη οφείλουν να εναρμονίζονται στις διατάξεις της ευρωπαϊκής σύμβασης. Επιπλέον τόνισε πως εφόσον οι Τούρκοι αξιωματικοί εκδοθούν υφίσταται κίνδυνος να μην εκδικαστούν από αμερόληπτο και αξιόπιστο δικαστήριο, να επιδεινωθεί η θέση τους και να υποστούν βασανιστήρια.
Επιπλέον- όπως επισήμανε-προέκυψε και από τις καταθέσεις μαρτύρων ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του πριν αλλά και μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έκανε λόγο για επαναφορά της θανατικής ποινής ενώ τόνισε πως ο ΟΗΕ και η διεθνής αμνηστία διενεργούν έρευνα από Νοέμβριο του 2016.
Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας τόνισε πως έχουν συλληφθεί 10 μέλη της ανώτερης Εθνοσυνέλευσης, αντίπαλοι του κόμματος Ερντογάν, 150 δημοσιογράφοι, 3.000 δικαστές και εισαγγελείς έχουν απολυθεί, το 1/5 δηλαδή του δικαστικού σώματος, απολύθηκαν επίσης χωρίς προφανή λόγο 129.000 δημόσιοι υπάλληλοι, συνελήφθησαν 40.000 πολίτες και πάνω από 31.000 παραμένουν υπό κράτηση.
"Θεωρώ" τόνισε "μη επιτρεπτή την έκδοση τους με δεδομένο να υποστούν την παραπάνω μεταχείριση . Κάθε άνθρωπος δικαιούται σεβασμό στη ζωή και προστασία από βασανιστήρια. Είναι δικαιώματα που δεν περιορίζονται , ούτε αναστέλλονται".
Σήμερα συζητήθηκαν οι υποθέσεις δυο Τούρκων αξιωματικών ενώπιον του Ποινικού Τμήματος, για τον έναν έχει αποφασιστεί από το Συμβούλιο Εφετών η έκδοση του και για τον άλλον η μη έκδοση του, ενώ, αύριο και την Παρασκευή θα εξεταστούν οι υποθέσεις των υπολοίπων τεσσάρων.
με πληροφορίες από newsit

***  Η ΑΝΕΡΓΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΡΙΖΕΙ! Τα στοιχεία ΣΟΚΑΡΟΥΝ...

~ 23,1% είναι το επίσημο ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα για το μήνα Σεπτέμβριο, ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με τον Αύγουστο που ήταν στο 23,3% και κατά 1,6% σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015. Τα στοιχεία προέρχονται από τη Eurostat.
Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την ανεργία, τόσο στο συνολικό ποσοστό, όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 46,1%. Ακολουθεί η Ισπανία με 19,2% και 44,4% αντίστοιχα, με στοιχεία, όμως, του Νοεμβρίου 2016. Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας τον Νοέμβριο καταγράφηκαν στην Τσεχία (3,7%) και τη Γερμανία (4,1%).
Συνολικά στην Ευρώζωνη, το ποσοστό ανεργίας για τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 9,8%, σταθερό σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2016 και μειωμένο από 10,5% τον Νοέμβριο του 2015. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στην Ευρωζώνη από τον Ιούλιο του 2009. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ίδιο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 8,3% σε σχέση με 8,4% τον Οκτώβριο και 9% πριν από έναν χρόνο.
Μη πληροφορίες από Eurostat

*** AΠΙΣΤΕΥΤΗ ανακάλυψη ! Αυτοκόλλητα για να μην χάνονται ηλικιωμένοι...(ΕΙΚΟΝΕΣ)

~ Έναν πρωτότυπο τρόπο,για να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία προκειμένου να οφεληθεί η δημόσια υγεία,φαίνεται πως βρήκαν Ιάπωνες,οι οποίοι χρησιμοποιούν πιλοτικά ως ώρας,αυτοκόλλητα με κωδικούς QR στα οποία υπάρχουν στοιχεία ταυτότητας και τηλέφωνα επικοινωνίας ηλικιωμένων με άνοια.Έτσι οι ηλικιωμένοι έχουν κολλημένα πάνω τους σε σημεία εμφανή,όπως νύχια κλπ,τα αυτοκόλλητα ώστε να μπορούν να εντοπιστούν πιο εύκολα.
Αυτό εφαρμόζεται ως ώρας στην πόλη Ιρούμα της καθώς στη συγκεκριμένη πόλη ο πληθυσμός κατά 25% είναι άνθρωποι άνω των 65 ετών με πολλά κρούσματα ηλικιωμένων με άνοια που έχουν χαθεί.

*** ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!Ο ψευτομουφτής Ξάνθης ενώπιον δικαστηρίου...

~ Ενώπιον δικαστηρίου αναμένεται να βρεθούν ο ψευτομουφτής Ξάνθης αλλά και ένας ιμάμης με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην κηδεία στρατιώτη στη Γλαύκη.
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο εισαγγελέας Ξάνθης απέστειλε το φάκελο της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο,όπου και αποφασίστηκε να δικαστούν στη Θεσσαλονίκη ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ο ιμάμης του Ερκάν Αζίζογλου.
Τότε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζειμπέκ δήλωνε στο «ΕΜΠΡΟΣ»: “Οι γνωστοί κύκλοι να σταματήσουν τα βρώμικα παιχνίδια. Όλα έγιναν σε συνεννόηση με τον Στρατό και τον ιμάμη”.

*** ΤΡΕΜΕΙ η ΕΛΛΑΔΑ ! Ντόμινο ΣΕΙΣΜΩΝ στην χώρα μας ! Ανησυχία των κατοίκων...

~  Συνέχεια στο χθεσινό μπαράζ σεισμών είχαμε σήμερα στην Πάτρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στις 2:45 σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα, στη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο θαλάσσιο χώρο του Ρίου-Αντιρρίου. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν οκτώ χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ρίου. O σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά μετά σεισμός σημειώθηκε στα Κύθηρα, μεγέθους 3,4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος, επίσης τα 5 χλμ. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

***  ΕΛΛΑΔΑ-ΤΕΛΟΣ!Οι ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ μας 'ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ'... με νόμο...
 
 ~  Οι Έλληνες όπως φαίνεται είναι και πάλι οι ‘’ρηγμένοι’’ της νομοθεσίας καθώς όπως φαίνεται από το νόμο 4416/2016,ο οποίος μεταξύ άλλων αφού ρύθμισε θέματα που αφορούν τέλη και παράβολα,εβαλε μεταξύ αδικημάτων τα ‘’ρατσιστικά εγκλήματα’’,για τα οποία θα δύναται ο παθών να μην καταβάλλει παράβολο ώστε να καταθέσει έγκληση.Επιπρόσθετα να σημειωθεί πως η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 46 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προέβλεπε ότι δεν απαιτείται να καταβληθεί παράβολο προκειμένου να υποβληθεί έγκληση για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, της οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας και αδικήματα τελούμενα κατά δημοσίων οργάνων και υπαλλήλων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Σύμφωνα με την νέα διατύπωση της διάταξης η οποία τροποποιήθηκε,προστέθηκαν στις ως άνω κατηγορίες αδικημάτων και τα λεγόμενα «ρατσιστικά» εγκλήματα, δηλαδή «τα εγκλήματα ρατσιστικών διακρίσεων των άρθρων 81Α και 361Β του Ποινικού Κώδικα και τα εγκλήματα παραβιάσεων της ίσης μεταχείρισης»
Άρα συνοπτικά οι Έλληνες θα πρέπει να καταβάλουν παράβολο για την καταβολή έγκλησης,ενώ αν κάποιος αλλοδαπός ισχυριστεί πως έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης θα υποβάλει την έγκληση χωρίς κανένα οικονομικό κόστος.

*** Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής η επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ  
Έχει τρεις κάλυκες και βίντεο από κάμερες
«Φως» στις συνθήκες εκδήλωσης της τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ, στις 06.18 της Τρίτης έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη 50, επιχειρεί να ρίξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ανέλαβε την υπόθεση.
Ήδη έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της επίθεσης τρεις κάλυκες από πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής συγκέντρωσαν και οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των γύρω καταστημάτων, ώστε να ερευνηθεί κατά πόσο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, με καλάσνικοφ.
Στο στόχαστρό του μπήκε το λεωφορείο των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία.
Ο τρομοκράτης, που δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αν έδρασε μόνος ή είχε και συνεργούς για κάλυψη, πιθανότατα βγήκε από την οδό Αραχώβης και, αφού πυροβόλησε, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.
Όπως είπαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο, είδαν λάμψεις από τους πυροβολισμούς από την πλευρά της συγκεκριμένης οδού.
Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του οχήματος, και μάλιστα στο ύψος των αστυνομικών, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ένοπλος ήθελε θύματα. Άλλη μία κατέληξε σε τοίχο του κτιρίου των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης. Από την Αντιτρομοκρατική, πάντως, θεωρείται πιθανό η επίθεση να αποτελεί «απάντηση» στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου. Εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε από οργάνωση που έχει και στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέσει παρόμοιες επιθέσεις και αναμένεται προκήρυξη που θα ξεκαθαρίσει την ταυτότητά της.
Στο μεταξύ, τον 33χρονο τραυματία ειδικό φρουρό, πατέρα τριών παιδιών, επισκέφθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάστασή του και να του ευχηθούν καλή ανάρρωση.
Όπως έγινε γνωστό, φέρει επιφανειακό τραύμα στον μηρό από βολίδα, καθώς και τραύμα στα πλευρά από θραύσματα. Η κατάστασή του, πάντως, δεν εμπνέει ανησυχία.
Υπό τον κ. Τόσκα, οργανώθηκε νωρίς το μεσημέρι σύσκεψη στο υπουργείο, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

 *** ΒΙΝΕΟ ... Απάτη ή Αλήθεια  η περίπτωση Άρτέμη  Σώρα και ¨Ελλήνων Συνέλευση"  ; ? Από το 2009 μέχρι και σήμερα ! Φαινόμενο της Ελληνικής οικονομικής κρίσης ή παρουσίαση αετονύχιδων στην απάτη ; ?? Απάτη ή βαλτός από εξωγενείς παράγοντες ;
~ B. Θεοδωρόπουλος  Ελλήνων Συνέλευσης Γ. Γραμματέας  2017:
~ Αρτέμιος   ΣΩΡΟΣ  από 2009 – 2016 :
 https://youtu.be/oi9kGEEItD4 .-
~ Άρτεμις   Σώρος :
 https://youtu.be/pZuukvJnWgc .-
~ Aρτέμις ΣΩΡΟΣ 2017 :
https://youtu.be/h2lT2GwSrtM .-
~*''Ελλήνων Συνέλευση '' του Α Σώρα και Θεοδορόπουλου 2016: https://youtu.be/QjYuBCreMEU  .-  
~* Αρτέμης Σώρας ΄'Ελλήνων Συνέλευση'' και ιερέας 2017:
 https://youtu.be/DEdXvQ2TDSk .-
~*  Αρτεμης   Σώρρας ρετσιστικές δηλώσεις  2016 :
 https://youtu.be/Woq65S-6fpY  .-
~*Ψεύτικο Ρωσικό παράσιμο του Α.  Σώρρα 2016:
~*

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΔΕΥΤΕΡΑ 9/1/2017  2η αγωνιστική εξ αναβολής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :

 ~*  Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 1-0 , (0-0) .-
Τα γκολ : 83΄ με κεφαλιά του Σεμπάστιαν  Λέτο από σέντρα Βλαχοδήμου .-
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Χρήστος Γκράνας (Θράκης), βοηθοί του οι Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας) και τέταρτος ο Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας).
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ, Λέτο, Μπεργκ
Στον πάγκο για τους «πράσινους»: Στιλ, Ρέις, Χουχούμης, Μαρινάκης, Τελάντερ, Βλαχοδήμος, Ρινάλντι.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Βενέτης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Ζορμπάς, Γεωργίου, Κόντος, Ντουαλά.
Στον πάγκο για τους Φαίακες: Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Γκόμες, Παμλίδης, Επστάιν, Ντιόγκο, Αντιλέχου.

~*   41' Κίτρινη κάρτα στον Γεωργίου. , 45' Κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη. ,  79' Κίτρινη κάρτα στον Μολέδο. , 88' Κίτρινη κάρτα στον Ζαραδούκα. ,
~ Αλλαγή μπάλας στη Λεωφόρο. Με κίτρινη μπάλα θα παίξουν από εδώ και πέρα για να ξεχωρίζει στο χιόνι!
~*  69' Αλλαγή για την Κέρκυρα. Επστάιν αντί Κόντου.  , 69' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Π. Βλαχοδήμος αντί Κουτρουμπή. Ο Κουρμπέλης θα περάσει ως στόπερ δίπλα στον Μολέδο. , 90+3' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Εκτός ο Λέτο, που αποθεώνεται, στη θέση του Ρέις. ,
Βίντεο :
~* ΠΑΟ-ΚΕΡΚΥΡΑ  Α΄ ημίχρονο  0-0    αγων   8/1/2017:
~*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ  1-0   δηλώσεις φάσεις γκολ  2η αγων  9/1/2017: https://youtu.be/hic4W25nYY0 .-
~*ΠΑΟ-ΚΕΡΚΥΡΑ  1-0  το γκολ  2η αγων  9/1/2017 :
https://youtu.be/aAgAGasyA-Y .-
~*Λεωφόρος ΠΑΟ αγώνας σε χιονισμένο γήπεδο  9/1/2017:
https://youtu.be/7e_ntYNGpSc  .-

***  Δευτέρα 09-01-2017    Α1 13η αγωνιστική στο μπάσκετ :
ΚΥΜΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 72-90 .- ^
Διαιτητές: Γεωργιάδης-Παφίλης-Πιτσίλκας
  Τα δεκάλεπτα: 23-24, 45-46, 59-63, 72-90
 KΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Αντεγκμπόγε 8, Τσούπκοβιτς 12 (3), Κοστόφ 4, Ελ Αμιν 10 (2), Σχίζας 2, Κουκούλας 4, Σταμάτης 3 (1), Πάλμπλαντ, Μόργκαν 29
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 11 (3/3 3π.), Μπιρτς 4, Γιανγκ 5, Παπαπέτρου 7, Ουότερς 5 (1), Μιλουτίνοφ 1, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 1, Μάντζαρης 15 (3), Λοτζέσκι 17 (5/8 3π.), Αθηναίου 8 (1)
*** Σε αναμετρήσεις για την 13η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017
Λαύριο-Απόλλων Π. 79-65
ΑΕΚ-Άρης 81-61
Τρίκαλα-Κολοσσός Ρ. 74-67
Ρέθυμνο-Δόξα Λευκάδας 80-86
Προμηθέας Π.-Κόροιβος 79-81
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 68-72
Δευτέρα 9 Ιανουαρίου  2017
Κύμη-Ολυμπιακός 72-90
***  Αναβλήθηκε το Άρης - ΟΣΦΠ λόγω καιρικών συνθηκών
Για το Κύπελλο Ελλάδος...

~  Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη αναμέτρηση του Αρη με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς η ΕΠΟ ενημέρωσε τις δύο ΠΑΕ ότι συναινεί στο σχετικό αίτημά τους.
Ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι σκεπασμένος με χιόνι και πάγο από χθες, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε σήμερα (και αναμένεται να επιδεινωθεί τις βραδινές ώρες) κι έτσι ελήφθη η απόφαση για την αναβολή του ματς, που θα οριστεί σε νέα ημερομηνία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~** ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  0-2  .-
Με... ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση ο Αστέρας, 2-0 τα Τρίκαλα
Τα γκολ : 39΄ ο Καλτσάς και με πλασέ έκανε το 1-0. , Στο 50’ ο Ιγκλέσιας τροφοδότησε τον Κώτσιρα κι αυτός έκανε με πλασέ το 2-0.-
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κάρτες: Μπαστιάνο
 Τρίκαλα (Γ. Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Σανδραβέλης, Βέρτζος, Λεάντρο, Γκόλιας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Ρομπέρ (67’ Στεβάνοβιτς), Μπαϊκαρά, Αρναρέλλης (46’ Μαρουκάκης), Γιαννιτσάνης (79’ Κουσκουνάς)
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Σελίν, Κυριακόπουλος, Ιγκόρ (58’ Μπαστιάνος), Ντουντού (71’ Χαμντανί), Ιγκλέσιας, Δημούτσος (52’ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης, Κώτσιρας, Καλτσάς
Οι επαναληπτικοί του κυπέλλου θα γίνουν 24-25-26 Ιανουαρίου.
*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
Τρίτη, 10/01/2017 16:00 OTE Sport 6
Ετσατσίμπασι - Βάκιφμπανκ
Champions League Βόλεϊ
17:15 OTE Sport 1
Τρίκαλα - Αστέρας Τρίπολης  0-2 .- ^
Κύπελλο Ελλάδας
19:00 NOVASPORTS 3
ΠΑΟΚ - Νεπτούνας
Basketball Champions League
 19:00 NOVASPORTS 2
Ελλάδα - Γαλλία (Γυναίκες)
World League Πόλο
21:00 NOVASPORTS 2
ΑΕΚ - Ρίζεν
Basketball Champions League
 21:30 NOVASPORTS 3
Λε Μαν - Καρσίγιακα
Basketball Champions League
 21:45 OTE Sport 7
Καντού - Αρμάνι Μιλάνο
Ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ
22:00 NOVASPORTS 1
Νάπολι - Σπέτσια
Κύπελλο Ιταλίας
22:15 ΕΡΤ2
Ατλέτικο Μαδρίτης - Λας Πάλμας
Κυπελλο Ισπανίας

***

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
~  
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5093  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3323   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3328  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.744  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου