ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα  Παρασκευή  20 Ιουλίου  2012  :

Το  ποντικάκι  μας ενημερώνει :
**  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα :


*** Καύσωνα φόβου και ανασφάλειας...
Image
Έξαρση παρουσιάζει η εγκληματικότητα στην Κυπαρισσία από τις αρχές της εβδομάδας, γεγονός που αυξάνει το φόβο και την ανασφάλεια των πολιτών μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Μέρα – νύχτα, χωρίς διακρίσεις, και σε όλο το εύρος της πόλης, οι δράστες «χτυπούν» για να αρπάξουν ό,τι βρουν.
Τα νέα κρούσματα εγκληματικότητας, εκτός από το φόβο και την ανασφάλεια, κάνουν τους κατοίκους της περιοχής να είναι έντονα απογοητευμένοι και θυμωμένοι από την αδρανή και απαθή στάση της Πολιτείας. Με άγριες διαθέσεις θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, επειδή, όπως θεωρούν (και όχι άδικα), η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Την ίδια στιγμή, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, αντί να αυξάνονται, διαρκώς μειώνονται και οι λιγοστοί αστυνομικοί υπάλληλοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αποτροπή τέτοιων θλιβερών συμβάντων και εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, χωρίς ωστόσο να μπορεί κάτι τέτοιο να καταστεί, εκ των πραγμάτων, εφικτό.
Τη νύχτα της Δευτέρας, άγνωστος ή άγνωστοι «μπουκάρισαν» σε κτήμα στη Γιαννίτσαινα, όπου υπάρχουν τρεις εξοχικές κατοικίες, και αφαίρεσαν ένα πιεστικό μηχάνημα νερού υψηλής πίεσης (υδροπλυστικό), αξίας άνω των 500 ευρώ! Το κτήμα είναι περιφραγμένο και οι σιδερένιες πόρτες εισόδου σε αυτό ήταν κλειδωμένες, ενώ υπάρχουν και τρία σκυλιά! Μέσα, δε, στα σπίτια κοιμούνταν οι ιδιοκτήτες με τις οικογένειές τους, ενώ έξω από αυτά ήταν παρκαρισμένα τρία αυτοκίνητα και τρεις μηχανές. Παρ’ όλα αυτά, ο δράστης ή οι δράστες δε δίστασαν και μπήκαν.
Την ίδια νύχτα, στην άλλη παραλιακή πλευρά της Κυπαρισσίας, στην περιοχή του Κάμπου, άγνωστος ή άγνωστοι αφαίρεσαν από αυλή σπιτιού, που μέσα κοιμούνταν οι ιδιοκτήτες, ένα ραντιστικό μηχάνημα, ένα πριόνι και εργαλεία.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 4.00, δύο άγνωστοι μπήκαν στην αυλή σπιτιού στην Αμαθούντα και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν συρόμενη μπαλκονόπορτα. Έγιναν αντιληπτοί, όμως, από το σκύλο γειτονικού σπιτιού, που γαύγιζε ασταμάτητα, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει ο γείτονας, ο οποίος βγήκε και τους είδε. Αφού τους φώναξε, εκείνοι, προφανώς, φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.
Τα ξημερώματα χθες, γύρω στις 2.00, άγνωστος ή άγνωστοι αποπειράθηκαν να παραβιάσουν παντζούρι παραθύρου σε σπίτι στην περιοχή της Άνω Πόλης, αλλά ο ιδιοκτήτης, που μόλις είχε ξαπλώσει, άκουσε το θόρυβο, αντιλήφθηκε πως κάποιος είναι έξω και άναψε το φως. Βγαίνοντας, είδε ένα άτομο να φεύγει τρέχοντας.
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 *** Ασπρόχωμα
ImageΣύντομα θα μπορούν να χτίσουν οι ιδιοκτήτες
Ζήτημα λίγων μηνών, σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, είναι η ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής για την περιοχή του Ασπροχώματος, που θα ξεκινήσει να εκπονείται από την ερχόμενη εβδομάδα. Με την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής, οικόπεδα που δεν έχουν προβλήματα θα μπορούν να οικοδομούνται.
Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε προχθές στην Αθήνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγ. Λιβιεράτο ο δήμαρχος Καλαμάτας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Νίκας γνωστοποίησε ότι για τη συγκεκριμένη περιοχή ξεπεράστηκε το πρόβλημα με τους μελετητές, με λύση της σύμβασης που είχε υπογραφεί, αναφέροντας πως στο παρελθόν τούς είχε ανατεθεί η εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης και της πράξης εφαρμογής.

Οι μελετητές, όπως αφέθηκε να εννοηθεί, ήταν απλήρωτοι και εξαιτίας αυτού δεν παρέδιδαν τα υπόβαθρα στο υπουργείο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «από εδώ και πέρα οι κάτοικοι θα μπορούν να βρίζουν το Δήμο αν υπάρχει κάποια καθυστέρηση».
Κηπούπολη, Βέργα και Μικρή Μαντίνεια
Η συνάντηση του κ. Νίκα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είχε ως αντικείμενό της τα πολεοδομικά και έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο.
Έτσι, όσον αφορά στην Κηπούπολη, ανέφερε ότι σύντομα θα λήξει και αυτό το θέμα, αφού είναι έτοιμες και η πολεοδομική μελέτη και η πράξη εφαρμογής. Απομένει μόνο η πληρωμή του μελετητή, για την οποία ζητήθηκαν χρήματα από το Πράσινο Ταμείο.
Σχετικά με τη μελέτη της Βέργας, είπε πως ανατέθηκε η μελέτη για την οριοθέτηση των ρεμάτων και το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Με αργότερους δε ρυθμούς εξελίσσεται η μελέτη για τη Μικρή Μαντίνεια.
Διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση μετεγγραφής
Ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε και στις διαμαρτυρίες ιδιοκτητών στην περιοχή δυτικά της Αρτέμιδος, που είχαν δημοσιευθεί στα φύλλα του «Θ» την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς και σε εκείνους στου Κατσόγιαννη. Όπως είπε, «είναι ζήτημα ελαχίστων ημερών η μετεγγραφή τους στο υποθηκοφυλακείο. Είμαστε στην τελική ευθεία. Υπήρχαν κάποια θέματα τεχνικής φύσης, αλλά το ζήτημα θα λήξει το ταχύτερο δυνατό. Τέλος καλό, όλα καλά». 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Τσακώνα-Θουρία        
ImageΘα υπάρξει πολιτική εκπροσώπηση
Θα υπάρξει, τελικά, πολιτική εκπροσώπηση τη Δευτέρα, κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος του αυτοκινητόδρομου από την Τσακώνα έως τον κόμβο της Θουρίας, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ούτε στο ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος ούτε και στο ποια ώρα θα γίνει η σχετική τελετή, μολονότι του ζητήθηκε αρκετές φορές από τους δημοσιογράφους.
Εμμέσως, όμως, προκύπτει ότι ενδέχεται να παραστεί ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Στ. Καλογιάννης, αφού, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, «τη Δευτέρα ο Δήμος θα θέσει ζητήματα μέγιστης σημασίας, όπως η επαναλειτουργία των γραμμών του ΟΣΕ, η συνέχιση του αγωγού φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη έως την Καλαμάτα, αλλά και θέματα που άπτονται της κατάστασης του εθνικού δικτύου».

Ο κ. Νίκας πρόσθεσε ότι μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου προγραμματίζεται η διοργάνωση συνεδρίου στην Καλαμάτα για το θέμα της επαναλειτουργίας των σιδηροδρόμων, τόνισε την καθοριστική σημασία της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου στην Καλαμάτα, ενώ χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την κατάσταση του οδικού δικτύου, φέροντας ως παραδείγματα το δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, τις περιοχές προς Ασπρόχωμα και Μεσσήνη, αλλά και τα προβλήματα στους διάφορους οικισμούς. Επισήμανε ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας να μη στέλνει χρήματα για το οδικό δίκτυο. Εξάλλου, σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Στ. Καλογιάννη, που αφορά στην παράδοση του τμήματος του αυτοκινητόδρομου και μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «Μεσόγειος», δε γίνεται λόγος ούτε στον πολιτικό εκπρόσωπο, ούτε στην ώρα θα γίνει η παράδοση στην κυκλοφορία, ούτε και στην έναρξη λειτουργίας των διοδίων στο σταθμό των Αρφαρών. Αναφέρονται κάποια τυπικά στοιχεία, όπως ότι έχει μήκος 22 χιλιομέτρων περίπου, πως μειώνεται ο χρόνος μετακίνησης από μισή ώρα σε λιγότερο από δέκα λεπτά, καθώς και ότι θα βελτιωθεί η οδική ασφάλεια.
Γίνεται, επίσης, γνωστό πως η κατασκευή του τμήματος Αλλαγή – Θουρία ξεκίνησε το 2008, η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 190 εκατομμύρια ευρώ και θα παραδοθεί ως σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, με αποπερατωμένους τρεις ανισόπεδους κόμβους: Κυπαρισσίας, Αρφαρών και εισόδου Καλαμάτας. Οι κόμβοι αυτοί συνδέουν τον αυτοκινητόδρομο με το τοπικό δίκτυο και την παλαιά (πλέον) εθνική οδό Τρίπολης – Μεγαλόπολης.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  πηγή  εφημερίδα "θαρρος" Καλαμάτας 2012 .-

*** Έξαρση του φαινομένου τις τελευταίες ημέρες
Image«Συγγνώμη» Παν. Αλευρά για τα κουνούπια στη Γιάλοβα
Ο καύσωνας και οι συνθήκες που επικράτησαν, καθώς και η υγρασία που έμενε στο έδαφος από το πότισμα, βοήθησαν στην ανάπτυξη των κουνουπιών στη Γιάλοβα, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να έχει παρατηρηθεί έξαρση του φαινομένου. Αυτό τόνισε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ανακοινώνοντας ότι έχουν ξεκινήσει ψεκασμοί και ο πληθυσμός των κουνουπιών έχει περιορισθεί σημαντικά.
Σε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ο κ. Αλευράς υπενθύμισε ότι μετέχει επίσης στο πρόγραμμα και πρέπει να παρακολουθεί την υλοποίηση του έργου.
Επίσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής στη Μεσσηνία δεν έχει παρουσιασθεί το είδος του κουνουπιού που οφείλεται για τον «ιό του Νείλου», λέγοντας πως στις παγίδες της Μεσσηνίας έχει καταγραφεί η παρουσία μόνο του είδους γκάσπιους, που διαβιεί σε γεωργικές περιοχές.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν χθες και οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νίκου Αλεξανδρόπουλου.
Νέοι ψεκασμοί
Σύμφωνα με τον κ. Αλευρά, η υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών είναι ικανοποιητική και πριν από 7-8 ημέρες ήταν άριστα τα αποτελέσματα και για την περιοχή της Γιάλοβας. Με τον τελευταίο καύσωνα, όμως, το πότισμα ήταν συχνότερο και όσοι πότιζαν απόγευμα και βράδυ, βοηθούσαν στη δημιουργία εστιών κουνουπιών.
Σημείωσε δε, ότι συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου και συζητήθηκε το ενδεχόμενο αεροψεκασμών. Απορρίφθηκε, όμως, διότι αυτοί βοηθούν μόνο στην καταπολέμηση προνυμφών και τέτοιες δεν έχουν εντοπισθεί στις παγίδες. Το μόνο που βοηθά είναι ψεκασμοί, οι οποίοι και έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα της Τετάρτης με πέντε συνεργεία.
Επίσης, ο κ. Αλευράς είπε ότι βρέθηκαν εστίες κουνουπιών που δεν είχαν εντοπισθεί και αντιμετωπίζονται.
Σήμερα, μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής και Διευθύντρια Υγείας κα Σπέντζουρα θα βρίσκεται στην περιοχή και θα ελέγξει, ώστε τη Δευτέρα το πρωί να συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή.
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, διότι εκεί που είχαμε μια ομαλότατη εξέλιξη, είχαμε ξαφνικά έξαρση του φαινόμενου. Καταλαβαίνω την αγωνία τους λόγω της τουριστικής περιόδου. Είμαστε σε επαγρύπνηση και πρέπει όλοι να αγωνισθούμε για την τουριστική τόνωση της περιοχής», κατέληξε ο κ. Αλευράς.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 *** Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
Προκήρυξη 400 θέσεων κοινωφελούς εργασίας Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη θέσεων που αφορά στην πρόσληψη - με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου - συνολικά 400 ανέργων, για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Η προκήρυξη για τη Μεσσηνία εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο «Ενίσχυση της Απασχόλησης σε θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ συνΕΡΓΑΖΕΤΑΙ», το οποίο υλοποιείται από την «ΑΜΚΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση», με συμπράττοντα φορέα την «Αναπτυξιακή Ανώνυμη ΕταιρΕία ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθεί, ανά φορέα, ο εξής αριθμός ατόμων: Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: 254, Δήμος Δυτικής Μάνης: 15, Δήμος Τριφυλίας: 12, Δήμος Μεσσήνης: 10, Δήμος Καλαμάτας: 57, Δήμος Πύλου - Νέστορος: 52.
Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος επιστημονικών ειδικοτήτων και τεχνικών επαγγελμάτων. Ενδεικτικά αναφέρονται: Περιβαλλοντολόγοι - Οικοξεναγοί - Τοπογράφοι - Μηχανικοί - Λαογράφοι - Οικονομολόγοι - Ψυχολόγοι - Κοινωνιολόγοι - Κοινωνικοί Λειτουργοί - Ιατροί - Επισκέπτες Υγείας - Νοσηλευτές - Μεσολαβητές - Εργοθεραπευτές - Τεχνολόγοι Τροφίμων - Σύμβουλοι Απασχόλησης - Αρχαιολόγοι - Παιδαγωγοί - Διοικητικά Στελέχη - Στελέχη Πληροφόρησης - Χειριστές Η/Υ - Ηθοποιοί - Χορευτές - Γυμναστές - Δειγματολήπτες - Εργοδηγοί - Χειριστές Μηχανημάτων - Οδηγοί - Ελαιοχρωματιστές - Οικοδόμοι - Υδραυλικοί - Ηλεκτρολόγοι - Δασοφύλακες – Εργάτες.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
• Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, και
• Άνεργοι με δελτίο ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δε διαθέτουν ή δε δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500 ευρώ.
Διαδικασία συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:
• Συμπλήρωση και υποβολή «Αίτησης Συμμετοχής» (με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) στην ΑΜΚΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (αυτοπροσώπως / με εξουσιοδότηση / ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή): Αγίου Κωνσταντίνου 7, 21300 Κρανίδι Αργολίδας, τηλ. επικοινωνίας: 213-0009396, από 25/07/2012 έως 03/08/2012.
• Ένταξη στον Πίνακα Προσληπτέων, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΜΚΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ www.ngodiastasi.gr και στο www.epanad.gov.gr.
• Αποδοχή Θέσης Απασχόλησης: Οι άνεργοι που θα επιλεγούν οφείλουν -εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων- να αποδεχτούν ή όχι εγγράφως τη θέση απασχόλησης.
Κριτήρια επιλογής
Τα κριτήρια επιλογής αφορούν στην κοινωνική, οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των ωφελούμενων ανέργων και αποδεικνύονται με νόμιμα σχετικά δικαιολογητικά.
Ο έλεγχος των διαδικασιών επιλογής, κυρίως ως προς τη νομιμότητα των πινάκων κατάταξης και την εξέταση των τυχόν ενστάσεων, γίνεται από το ΑΣΕΠ.
Το πρόγραμμα αποτελείται από 18 επιμέρους ενέργειες, που εντάσσονται σε 3 θεματικούς άξονες προτεραιότητας: Περιβάλλον, Πολιτισμός, Κοινωνική Συνοχή και σε μια οριζόντια δράση συντήρησης και ενίσχυσης των κοινωνικών υποδομών.
ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
ΑΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Όροι εργασίας
Ωράριο Απασχόλησης: 7.30 το πρωί έως 15.30 το απόγευμα.
Διάρκεια Εργασίας: 5 ημέρες την εβδομάδα για 5 μήνες.
Αμοιβή: 25 ευρώ ημερησίως (για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης) και έως 625 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσης.
Ασφάλιση: Καλυπτόμενη από τον ΟΑΕΔ.
Σημεία πληροφόρησης
• ΑΜΚΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, Αγίου Κωνσταντίνου 7, 21300 Κρανίδι Αργολίδας
• ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε., Επισκοπή Τεγέας
• Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης: 213-0009396 (ώρες λειτουργίας 09.00 – 17.00)
• Λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης Ενδιαφερομένων στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
• Ιστοσελίδες: www.ngodiastasi.gr, www.epanad.gov.gr,
www.asep.gr.

*** Στη μνήμη Ηλ. Καντζιλιέρη
ImageΑνοιχτό εργαστήρι γλυπτικής στο Ιστ. Κέντρο
Ήχοι καλεμιού πάνω στην πέτρα ακούγονται σχεδόν ρυθμικά κάθε απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Στην πλατεία του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, που βρίσκεται κοντά στην Κεντρική Αγορά, εδώ και μια βδομάδα έχει στηθεί ένα υπαίθριο εργαστήρι γλυπτικής, το οποίο όποιος θέλει μπορεί ελεύθερα να παρακολουθήσει, αλλά και να συμμετάσχει.
Η πρωτοβουλία είναι του γλύπτη Γιάννη Γκούζου και του συνεργάτη του Στέλιου Λιτσάι. Η όλη δράση, όπως μας λέει ο Γιάννης Γκούζος, είναι αφιερωμένη στο δάσκαλό του, Ηλία Καντζιλιέρη, το γνωστό γλύπτη από την Αρτεμισία, που έφυγε σχετικά πρόσφατα από τη ζωή. Μάλιστα, το ένα από τα δύο έργα που φιλοτεχνούνται στην πλατεία, είναι η δική του «Αμφιλύκη».
«Είναι μια τιμή στη μνήμη του, γιατί έμαθα από αυτόν τον άνθρωπο πολλά πράγματα» συμπληρώνει ο Γιάννης Γκούζος, καθώς μας μιλά για την «Αμφιλύκη», αυτό το θαμπό φως που βλέπουμε τη στιγμή ακριβώς της εναλλαγής από μέρα σε νύχτα ή το αντίστροφο, το οποίο είναι προσωποποιημένο στο έργο.
Ο «Νέδοντας» είναι το δεύτερο γλυπτό που φτιάχνεται στην πλατεία. «Ένας κορμός αντρικός με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά, το κεφάλι να κοιτάζει λίγο κάτω αριστερά, με μια μικρή θλίψη ίσως στο πρόσωπο, λόγω της δυσοσμίας και των σκουπιδιών που πέφτουν τελευταία στο ποτάμι, αλλά και της διαδρομής του, που μέσα στην Καλαμάτα δε βλέπουμε, γιατί είναι σκεπασμένη. Ούτε μας βλέπει ούτε τον βλέπουμε πια στο κέντρο της πόλης».
Ο Γιάννης Γκούζος μιλά για ένα εγχείρημα που έχει χαρακτήρα ελεύθερου, ανοιχτού εργαστηρίου, το οποίο μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει και να δει την εξέλιξη ενός έργου πάνω στην πέτρα, υλικό που έχει μεταφερθεί από λατομείο της Μάνης. «Όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει στη δημιουργία, με την καθοδήγησή μας, και να πάρει την ευχαρίστηση ότι συνέβαλε στην ολοκλήρωση του έργου που θα φτιαχτεί. Έχουμε βρει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, τη γειτονιά γενικότερα, δουλεύουν εδώ άνθρωποι όλων των ηλικιών. Επίσης, πολλοί περαστικοί, ακόμη και ξένοι, σταματούν, ρωτούν, μας βγάζουν φωτογραφίες. Δουλεύουμε μια βδομάδα τώρα και τα έργα έχουν αρχίσει να παίρνουν μορφή» καταλήγει ο Γιάννης Γκούζος, ενώ ευχαριστεί το Δήμο Καλαμάτας και το δήμαρχο Παν. Νίκα, για την παραχώρηση του χώρου προκειμένου να λειτουργήσει αυτό το εργαστήρι.
Ενθουσιασμένος με το εγχείρημα και την ανταπόκριση του κόσμου δηλώνει και ο συνεργάτης του, Στέλιος Λιτσάι, ο οποίος είναι από την Αλβανία, αλλά ζει πολλά χρόνια στην περιοχή μας. Με τον Γιάννη Γκούζο είναι φίλοι και συνεργάτες, ενώ υπήρξε και μαθητής του πριν από χρόνια στη ΔΕΠΑΚ, την περίοδο που ο Γ. Γκούζος δίδασκε στο Εικαστικό Σχολείο.
Μ.Ν.

*** Από την ΕΑΣ
ImageΣυνάντηση με παραγωγούς για τη νέα σοδειά της σταφίδας

Συνάντηση, η οποία αναμένεται να γίνει στη Μεσσήνη τις επόμενες ημέρες, ετοιμάζει η ΕΑΣ Μεσσηνίας, με σκοπό την προετοιμασία εν όψει της νέας παραγωγής της σταφίδας και της συγκομιδής της, που πρόκειται να ξεκινήσει τον Αύγουστο.
Η συνάντηση, όπως σημείωσε στο «Θ» ο πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. της ΕΑΣ, Κώστας Κατσούλης, θα αφορά θέματα για το προϊόν, το πώς θα γίνει η συγκέντρωση κ.λπ., ενώ σε αυτή θα παρευρεθούν και στελέχη της ΣΚΟΣ (Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας).
Ένας, επίσης, λόγος της συνάντησης αυτής, είναι να ενημερωθούν οι Μεσσήνιοι παραγωγοί, γιατί, λόγω της μεταβατικής περιόδου στην οποία βρίσκεται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, με τη μετατροπή της σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, οι σταφιδοπαραγωγοί μπορεί να θεωρήσουν ότι η Διαχειριστική Επιτροπή Σταφίδας δε συνεχίζει τη λειτουργία της όπως και πριν. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ διευκρινίζει ότι η Διαχειριστική Επιτροπή εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.
Να σημειώσουμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ ορίστηκαν και οι νέοι εκπρόσωποι - μέτοχοι της Ένωσης στη ΣΚΟΣ. Είναι οι σταφιδοπαραγωγοί Κώστας Κατσούλης, Γιώργος Λαζόγιαννης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Πάνος Παγάνης, Γιώργος Κατσούλης και ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Σταφίδας Σταύρος Δημόπουλος, με το μέλος της Διαχειριστικής Γιώργο Νικολόπουλο.Μ.Ν.

*** Πριν 94 χρόνια
- ΕΠΑΝΗΛΘΕΝ χθες εκ της περιοδείας του ανά την περιφέρειαν Σκυλλούντος ο Γεωπόνος Γαρδίκης. Ο Γαρδίκης επιθεώρησε λεπτομερώς τους Συνεταιρισμούς Κρεσταίνων, Μακρυσίων, Βρύνης, Ρυσσόβου και Ράχεων, καθοδηγήσας αυτούς εις την συντήρησιν των λογιστικών των βιβλίων και συστήσας την τελείαν αποξήρανσιν του σταφιδοκάρπου και την από κοινού πώλησιν αυτού. Γενικώς δε ο Γαρδίκης απεκόμισεν αρίστας εντυπώσεις εκ της κινήσεως των Συνεταιρισμών τούτων.
-ΚΑΤ’ απόφασιν της επιτροπής του Κέντρου Εφοδιασμού θα χορηγηθούν υπό της Εθνικής Τραπέζης 15 οκάδες ορύζης εις τα Ξενοδοχεία των Σπυρίδωνα Σκοπέτου και Καζανά προς 1,93 κατ’ οκάν και 10 οκάδες εις τα Ξενοδοχεία των Καλάνδρου, Ηλ. Μιχαλακέα, Σταυρ. Μιχαλακέα και του Ηλ. Ανατολίτου επί τη αυτή τιμή.
-ΑΠΟΨΕ η ξεκαρδιστική κωμωδία η γεμάτη κωμικά επεισόδια και παρεξηγήσεις «Δικηγόρος και Μπακάλης». Αύριον Σάββατον το θαυμάσιον εκκλησιαστικόν έργον «Ο βίος της Κασσιανής».

*** Μπακαλιάρος με σταφίδες
«Ψάρι τσιλαδιά από την Καλαμάτα» διάβασα στο κάτω μέρος της οθόνης, ενώ από πάνω ο μάγειρας τσιγάριζε τα κρεμμυδάκια. Στην εκπομπή «Πρωινό μου» του Mega, μια από τις προηγούμενες μέρες, o σεφ Γιώργος Καφαντάρης, Βορειοελλαδίτης στην καταγωγή, παρουσίαζε μια καλαματιανή συνταγή με μπακαλιάρο και μαύρη κορινθιακή σταφίδα, μεταξύ των άλλων υλικών.
Η καλαματιανή προέλευση του φαγητού τράβηξε αμέσως την προσοχή μου. Καθώς στάθηκα να παρακολουθήσω την εκτέλεση της συνταγής, θυμήθηκα τον Επίκουρο (κριτικός εστιατορίων, γνωστός και από το Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας). Όταν πριν από μερικά χρόνια βρέθηκε «…στο κύμα», το παραλιακό καφέ της Καλαμάτας, για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Κριτική του γευστικού λόγου», είχε αναφερθεί ιδιαιτέρως στην ιστορική σχέση της πόλης με τον μπακαλιάρο, ο οποίος μάλιστα συνδεόταν με τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα, βασικό αγροτικό προϊόν της Μεσσηνίας και της Δυτικής Πελοποννήσου, που κάποτε ήταν σε μεγάλες δόξες.
Πώς συνδεόταν; Μέσω του εμπορίου. Από το λιμάνι μας έφευγαν πλοία φορτωμένα με σταφίδα για τους Άγγλους και εκείνοι με τη σειρά τους έφερναν στην Καλαμάτα μεγάλες ποσότητες μπακαλιάρου, τον οποίο οι Καλαματιανοί είχαν μάθει να μαγειρεύουν με πολλούς και διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς, ήταν με σταφίδες.
Ακόμη, ο Επίκουρος, σ’ εκείνη την επίσκεψή του στην Καλαμάτα (προσκεκλημένος του Πολιτιστικού Αντίλογου), είχε πει ότι οι περισσότερες από τις συνταγές που υπάρχουν με μπακαλιάρο, προέρχονται από την πόλη μας και πως μέχρι πριν από κάποια χρόνια υπήρχαν εδώ ταβερνάκια που τις έφτιαχναν. Είχε εκφράσει δε την απογοήτευσή του που αυτό δε συμβαίνει πια. Και πώς να συμβαίνει, αφού τα παλιά παραδοσιακά μαγειρεία αντικαταστάθηκαν από μοντέρνα εστιατόρια και ταβέρνες που μοιάζουν περισσότερο με «φαστ φουντ»; Είχε, επίσης, σχολιάσει ότι σήμερα οι πιο πολλοί καταστηματάρχες εστίασης ενδιαφέρονται κατά 80% για τη διακόσμηση του μαγαζιού τους, επενδύοντας σε αυτήν τα περισσότερα χρήματα του προϋπολογισμού τους, και μόνο κατά 20% για το φαγητό και τα υλικά του, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η ποιότητα και, ιδίως, οι αυθεντικές γεύσεις.
Πρέπει νομίζω να το παραδεχτούμε ότι από την περιοχή μας λείπει το «χρώμα» της τοπικής κουζίνας, αυτό που συνδέει τον τόπο με την ιστορία του. Βέβαια, υπάρχουν επαγγελματίες με μεράκι που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να διατηρήσουν μιαν αυθεντικότητα, όμως γενικώς, ως πόλη, θέλουμε πολλή δουλειά για να ξαναβρούμε τη γαστρονομική μας ταυτότητα.
Της Μαρίας Νίκα

*** Έρκος οδόντων


Ικαρία και Ιθάκη
Δεν περίμενα τον καύσωνα. Είχα καεί, χωρίς εισαγωγικά, από καιρό. Από το χειμώνα, θα έλεγα, λες και με είχε λούσει πάγος. Πολύ «στρίμα», εντός, εκτός και επί ταυτά τα πράγματα. Απλά ο καύσωνας έκαψε ό,τι (μου) είχε απομείνει και τώρα, τέλος. Και άδεια να πάρω και διακοπές να φύγω, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Μόνο αν την κάνω εσαεί για Ικαρία μπορεί να συμβεί καμιά νεκρανάσταση.
Άκουγα, προχθές, τον καθηγητή Καρδιολογίας, τον κ. Στεφανάδη, Ικαριώτη στην καταγωγή, να λέει πως στο νησί του οι κάτοικοι ζουν εύκολα και ποιοτικά ενενήντα και βάλε χρόνια. Αυτά βάσει ερευνών και μετρήσεων. Όχι αρλούμπες. Κι αυτό, γιατί τρέφονται αποκλειστικά από τη γη τους, που δεν είναι μολυσμένη, αλλά κυρίως γιατί η λέξη άγχος δεν υπάρχει στην καθημερινότητα και το λεξιλόγιό τους. Όλο, λοιπόν, αυτό το πακέτο έχει γίνει DNAκό.
Γνώριζα, βέβαια, πριν ακούσω τον κ. Στεφανάδη, αν και δεν το πολυπίστευα, ότι η Ικαρία είναι το νησί που οι άνθρωποι ξυπνούν το μεσημέρι και τα μαγαζιά ανοίγουν το βράδυ. Επίσης, σε κάποια χωριά τα μαγαζιά λειτουργούν χωρίς υπαλλήλους. Μπαίνεις στο φούρνο, αγοράζεις μια φραντζόλα, αφήνεις το αντίτιμο και (υ)γειά. Όπως με τα κεριά στην εκκλησία. Να «απαλλοτριώσει» και τις πένης κανένα καρβέλι, δε λέει τίποτα.
Βέβαια, αν η Ικαρία επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία, όπως δημοσίευσε μέσα στην εβδομάδα σε πρωτοσέλιδό της η αυστριακή λαϊκή εφημερίδα «Χόιτε», δεν έχω σε τίποτε να ελπίζω. Τιρόλο και Ικαρία δεν κολλάνε, παρότι που και το πρώτο είναι πανέμορφο.
Άλπεις και Μεσόγειος από πού κι ως πού; Επίσης, οι γερμανόφωνοι είναι της σιδηράς πειθαρχίας και οι Ικαριώτες χύμα. Κολλάνε αυτά τα δυο; Στην καμία…
Oπότε, θα αναζητήσω μιαν άλλη Ικαρία. Ας τη λένε και Ιθάκη…
Του Δημήτρη Γιατράκου


***  Παρέμβαση Σαμαρά για τη Χαλυβουργία
Παρέμβαση Σαμαρά για τη Χαλυβουργία
* Με προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά η κυβέρνηση έδωσε λύση στο θέμα της Χαλυβουργίας, με τις αντιδράσεις τις αντιπολίτευσης να κορυφώνονται.
Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση έστειλε με αποφασιστικότητα το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως οι νόμοι θα εφαρμόζονται παρά τις επιθυμίες ορισμένων συνδικαλιστικών μειοψηφιών για το αντίθετο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας, αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση. Στην σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη επιλέγει τον δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει, όταν διεκδικεί και αγωνίζεται. Άλλωστε, προσθέτει, η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών.
«Το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευτούν και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τη συμπεριφορά τους, να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας», σχολιάσει το Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της «Χαλυβουργίας Ελλάδος».
«Οι εξελίξεις στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποκτούν δραματικό χαρακτήρα. Το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, οφείλει να συμβάλει αποφασιστικά ώστε να υπάρξει άμεση λύση, το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να μην βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση. Η όξυνση της κατάστασης, η οποία τροφοδοτείται με την παρουσία των ΜΑΤ, συνιστά μια αρνητική εικόνα σε περίοδο που τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις. Πρέπει να υπάρξει λύση», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.
Στο πλευρό των Ελλήνων εργατών της Χαλυβουργίας Ελλάδος είναι η Χρυσή Αυγή, καθώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει: « Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματα των απεργών και των απολυμένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Καλεί την εργοδοσία να επιλύσει τα προβλήματα των εργαζομένων και την κυβέρνηση να πιέσει προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε το εργοστάσιο να ξεκινήσει πάλι να λειτουργεί και να παράγει. Οι Έλληνες εργάτες δεν καπελώνονται από κανένα κομματικό χώρο. Η λήψη οποιουδήποτε κατασταλτικού μέτρου εναντίον τους είναι απαράδεκτη και η όποια εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση θα βαραίνει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση».
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία Ελλάδος, μετά από εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου επισημαίνεται ότι «επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα».-

*** Μακελειό σε κινηματογράφο στις ΗΠΑ
Μακελειό σε κινηματογράφο στις ΗΠΑ
* Η αστυνομία του Ντένβερ των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός από το μακελειό σε κινηματογραφική αίθουσα στο προάστιο Ορόρα είναι τελικά 12 νεκροί -και όχι 14, όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα-, και περίπου 50 τραυματίες. 
Παράλληλα οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι δράστης της επίθεσης είναι ο 24χρονος Τζέιμς Χολμς, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. 
Σύμφωνα με το FBI, ο άνδρας δεν έχει σχέση με τρομοκρατικά δίκτυα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο ABC ότι ο δράστης κρατούσε τρία όπλα, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και αντιασφυξιογόνο μάσκα όταν άνοιξε πυρ. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.
Ωστόσο, το διαμέρισμα του φερόμενου ως δράστη της αιματηρής επίθεσης είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Ορόρα. Η αστυνομία προσπαθεί να κατανοήσει εάν πρόκειται για εμπρηστικό ή εκρηκτικό μηχανισμό προκειμένου να τον εξουδετερώσει, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Τα εκρηκτικά φαίνονται «πολύ περίπλοκα» και η αστυνομία ενδέχεται να παραμείνει στον τόπο του συμβάντος «για πολλές ώρες, ή και ημέρες», τόνισε.
Εν τω μεταξύ, μεταξύ των θυμάτων είναι και μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν είναι νεκροί, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν μέλη των ενόπλων δυνάμεων μεταξύ των θυμάτων, όμως ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στη διάρκεια της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Μπάτμαν δεν έχει σχέση με τον στρατό, δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Πενταγώνου και του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού στους δημοσιογράφους. Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των μελών του αμερικανικού στρατού.
Στο μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε μια σύντομη ομιλία του για το συμβάν από το Φορντ Μάγερς της Φλόριντα, μίλησε ως πατέρας δύο παιδιών κι επεσήμανε ότι θα αναστείλει σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία για να επικεντρωθεί στην τραγωδία.
«Θα υπάρξουν άλλες μέρες για την πολιτική. Σήμερα, πιστεύω, είναι μια ημέρα για προσευχή και στοχασμό», δήλωσε ο Ομπάμα μιλώντας στους οπαδούς του.
Το «παράλογο» μακελειό στο Κολοράντο υπενθυμίζει «αυτό που μας ενώνει ως Αμερικανούς», πρόσθεσε ο Ομπάμα επισημαίνοντας ότι «αν μπορούμε να μάθουμε κάτι από αυτή την τραγωδία είναι ότι μας θυμίζει ότι η ζωή είναι ιδιαίτερα εύθραυστη».
«Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς που είστε γονείς είχατε την ίδια αντίδραση με εμένα όταν έμαθα τα νέα. Τα παιδιά μου πάνε στον κινηματογράφο. Κι αν η Σάσα και η Μαλία ήταν σε αυτή την αίθουσα;», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
«Η Μισέλ (η σύζυγος του Ομπάμα) και εγώ θα έχουμε σήμερα το βράδυ την ευκαιρία να σφίξουμε λίγο πιο σφιχτά στην αγκαλιά μας τις κόρες μας και είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε κι εσείς το ίδιο με τα παιδιά σας. Όμως στους γονείς που δεν θα έχουν αυτή την ευκαιρία πρέπει (…) να πούμε ότι θα είμαστε εδώ για εκείνους», κατάληξε ο Ομπάμα.
Η ομιλία του αμερικανού προέδρου διήρκησε επτά λεπτά και στο τέλος της οι παριστάμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του μακελειού.
Τη βαθύτατη λύπη του εξέφρασε για τις δολοφονίες αυτές και ο αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές, ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ. "Προσευχόμαστε για τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων αυτήν την τραυματική και με μεγάλο πόνο στιγμή. Ελπίζουμε ότι ο υπεύθυνος αυτού του φρικτού εγκλήματος θα λογοδοτήσει γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης", προσθέτει ο Ρόμνεϊ σε ανακοίνωσή του.
Εν τω μεταξύ, η γαλλική πρεμιέρα της νέας ταινίας του Μπάτμαν «Σκοτεινός Ιππότης: η Επιστροφή» ακυρώθηκε μετά το μακελειό στο Ντένβερ. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Μόργκαν Φρίμαν, Κρίστιαν Μπέιλ και Αν Χάθαγουεϊ, καθώς και άλλοι αστέρες του κινηματογράφου αναμενόταν να είναι παρόντες στην πρεμιέρα. Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1 μετέδωσε εξάλλου ότι ακυρώθηκε και η μετάδοση μιας συνέντευξης του Μόργκαν Φρίμαν.

*** AΘΛΗΤΙΚΑ :
Κληρώσης γιά προκριματικά στα Ευρωπαϊκά  στο ποδόσφαιρι :
ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΡ ΣΚΩΤΙΑΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  στις Τρίτη 31//09/2012  και Τετάρτη 08/08/2012.

ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΜΠΕΪΓ ΓΙΕΧΟΥΝΤΑ Ισραήλ  στις 02/08/2012 και 09/08/2012 .-~*** Ανανέωσε ο Κώστας  Κατσουράνης στον Παναθηναϊκό :

 
 Ο Κώστας Κατσουράνης είχε συμφωνήσει εδώ και καιρό να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και σήμερα ο αμυντικός μέσος ολοκλήρωσε και τυπικά την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Πατρινός μέσος βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και μετά από συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Γόντικα υπέγραψε τα έγγραφα για την μη είσπραξη των μπόνους που προέβλεπε το συμβόλαιό του.
Ο Κατσουράνης, όπως και οι διεθνείς με την Εθνική Νέων από την Δευτέρα θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Παιανία και θα τεθούν στην διάθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα.
  ~** Οι ημερομηνίες των αγώνων του Παναθηναϊκού 
 Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίζει την Μάδεργουελ από την Σκωτία στον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Οι «πράσινοι» θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι με την ομάδα από τη Σκωτία στις 31 Ιουλίου στο «Φερ Παρκ» του Μάδεργουελ, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 8 Αυγούστου.
  ~** Champions League : Οι αντίπαλοι των κυπριακών ομάδων 
 Τις αντιπάλους τους σε Champions League και Europa League έμαθαν οι κυπριακές ομάδες μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20/07).
Η πρωταθλήτρια ΑΕΛ δεν στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή και θα παίξει με την Παρτιζάν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.
Με σέρβους θα αναμετρηθεί και η Ομόνοια, που θα έχει επίσης δύσκολο έργο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.
Τέλος, ο ΑΠΟΕΛ, που είναι αγκαλιά με την πρόκριση μετά το 2-0 στο πρώτο ματς με τη Σένιτσα. Ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε με το νικητή του ζευγαριού, Τίρανα - Αάλεσουντ. Οσο για την Ανόρθωση θα παίξει με Ααρχους ή Ντίλα Γκόρι.
Αναλυτικά:
Champions League (Τρίτος προκριματικός γύρος)
ΑΕΛ-Παρτιζάν
Europa League (Τρίτος προκριματικός γύρος)
ΑΠΟΕΛ: Τίρανα-Αάλεσουντ
Ανόρθωση: Άαρχους ή Ντίλα Γκόρι
Ομόνοια-Ερυθρός Αστέρας
 
~**   Σωφρονιστικό σύστημα και κοινωνική εργασία
O πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Λιντζέρης, αναφέρει ότι τα προβλήματα στις ελληνικές φυλακές απορρέουν από τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων σε σχέση με τις υφιστάμενες υποδομές -παραθέτει στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Ιούνιο του 2011: 11.847 κρατούμενοι για 9.460 θέσεις. Επιπλέον, κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό αλλοδαπών (57%), μεγάλο αριθμό κρατουμένων για αδικήματα που έχουν σχέση με ναρκωτικά (34%) και για φαινόμενα διαφθοράς εντός των φυλακών. Επίσης, δηλώνει: «Ο σκοπός της ποινής πρέπει να είναι εναρμονισμένος με την δίκαιη τιμωρία αλλά και τη δεύτερη ευκαιρία. Ο σωφρονισμός του εγκληματήσαντος δε μπορεί να γίνει με εκδικητική ή εκφοβιστική στέρηση των δικαιωμάτων του και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του. Αντιθέτως η κοινωνική άμυνα της πολιτείας γίνεται περισσότερο αποτελεσματική με τη δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε ο ίδιος ο έγκλειστος να επανεξετάσει τα κοινωνικά και νομικά όρια της συμπεριφοράς του. Η πολιτεία οφείλει να στοχεύει στην ωρίμανση του ίδιου του κρατουμένου και όχι στην αχρήστευσή του. Όμως πρέπει να τονιστεί ότι τίποτα δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη θέληση και κινητοποίηση του ίδιου του κρατουμένου. Το σωφρονιστικό σύστημα απλώς του παρέχει την αναγκαία θεσμική υποστήριξη."
Source : tvxs.gr
Πέρα από την θεσμική ,το σωφρονιστικό σύστημα οφείλει να παρέξει ουσιαστική υποστήριξη στο θέμα της επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνία ως νομοταγή και χρήσιμα μέλη της. Ο ρόλος της κοινωνικής εργασίας κρατουμένων ως σημαντικός παράγοντας αναμόρφωσης του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος, δεν έχει αξιοποιηθεί αποτελεσματικά . Στα πλαίσια της αναμόρφωσης του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην οργάνωση της κοινωνικής εργασίας κρατουμένων ως απάντηση στην πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία από τις συνέπειες μιάς αναποτελεσματικής σωφρονιστικής πολιτικής.
                                                  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Η Κοινωνική εργασία είναι σύγχρονη κοινωνική επιστήμη και επάγγελμα που επιδιώκει την κοινωνική αλλαγή, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική πρόνοια. Η κοινωνική εργασία διαφοροποιήθηκε από τις άλλες κοινωνικές επιστήμες όπως η κοινωνιολογία τόσο λόγω του εφαρμοσμένου χαρακτήρα της όσο και της συνεχούς εξειδίκευσης των κοινωνικών επιστημών στις αρχές του 20ου αιώνα. Μοιράζεται και δανείζεται θεωρίες ανθρωπολογίας, διεθνούς, κοινωνικής και κοινοτικής ανάπτυξης, ιατρικής, κοινωνιολογίας, νομικής, οικονομίας, πολιτικών επιστημών, φιλοσοφίας, ψυχολογίας κ.α. Πιστεύεται ότι η Κοινωνική Εργασία πρωτοεμφανίστηκε εξαιτίας της ανάγκης αντιμετώπισης των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετώπιζαν άτομα και ομάδες εξαιτίας πολέμων, οικολογικών καταστροφών, αστικοποίησης, εκβιομηχάνισης ωστόσο περιγράφονται εμπειρίες κοινωνικής εργασίες σε διάφορες χώρες από πολύ παλαιότερα. Για παράδειγμα, στην Ελλαδική ιστορία η κοινωνική εργασία έχει της ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα τόσο από πλευράς κατανόησης του κόσμου μέσα από τα μάτια της φιλοσοφίας όσο και τις φιλανθρωπικές πράξεις και τα πρώτα ανεπίσημα προνοιακά συστήματα.
Οι κοινωνικοί λειτουργοί ασχολούνται με τη φύση, την αιτιολογία και την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικά αποκλεισμένες ή καταπιεζόμενες ομάδες του πληθυσμού, ανεξάρτητα από την/ις κοινότητα/ες που ανήκουν. Ενδιαφέρονται για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων και την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών αποβλέποντας στην κοινωνική ευημερία και δικαιοσύνη. Ως εκ τούτου η κοινωνική εργασία σχετίζεται καθαρά με την πολιτική πράξη ως προς την εφαρμογή της. Μάλιστα μπορεί να αποσκοπεί πολλές φορες σε ριζικές, ριζοσπαστικές ή ακόμα και ανατρεπτικές αλλαγές προς όφελος των ανίσχυρων.

~** Ανατρέποντας τα δεδομένα 37 ετών

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 δημιούργησε στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μιά νέα γεωστρατηγική κατάσταση. Η Κυπριακή Δημοκρατία με το 40 % περίπου των εδαφών της κατεχομένων από την Τουρκία και με μιά ισχυρή τουρκική στρατιωτική παρουσία στο κατεχόμενο τμήμα της βρισκόταν κυριολεκτικά στο έλεος των όποιων σχεδιασμών και επιδιώξεων της Αγκυρας. Η κατάσταση παρέμενε μη αναστρέψιμη παρ' όλες τις διπλωματικές προσπάθειες Ελλάδας και Κύπρου, παρόλες τις προσπάθειες ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η είσοδος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως κράτος - μέλος της δεν άλλαξε καθόλου το status quo της περιοχής. Προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού στα πλαίσια του " Σχεδίου Ανάν" όπου το σύνολο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μετεξελισσόταν σε προτεκτοράτο της Τουρκίας , με φυσική κατάληξη τον οριστικό αφελληνισμό της, απετράπει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Η πιθανότητα ύπαρξης υδρογονανθράκων στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου άρχισε να ερευνάται τα τελευταία χρόνια σε μιά προσπάθεια ανεύρεσης νέων πηγών εν όψει της εξάντλησης των ήδη γνωστών αποθεμάτων και των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι ο υποθαλλάσιος πλούτος της περιοχής θα μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης για πολλές δεκαετίες. Ο καθορισμός Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών από τα κράτη της περιοχής, βάσει του Δικαίου της Θάλλασας, ήταν το πρώτο βήμα για μιά συνολικότερη κατανομή μεταξύ κρατών και εταιρειών του υποθαλλάσιου πλούτου.
Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως διεθνώς αναγνωρισμένη νομική οντότητα, καλύπτει το σύνολο των εδαφών της Κύπρου όπως και όλη την περιβάλλουσα Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, όπως φαίνεται και στον ανωτέρω χάρτη. Τόσο τα έξοδα όσο και τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ΑΟΖ πρέπει να κατανέμονται αναλογικά στις κοινότητες που απαρτίζουν το σύνολο των κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεδομένου όμως ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα παραμένει εγκλωβισμένη και κατεχόμενη από την Τουρκία δεν μπορεί να καρπωθεί τα οφέλη από την εκμετάλλευση της ΑΟΖ.
Παρουσιάζεται μιά μοναδική ευκαιρία για την αποκατάσταση της ενότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας στα πλαίσια του προ-1974 καθεστώτος. Τα έσοδα τα αναλογούντα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα μπορούν να κατατίθενται σε ένα από τα υπάρχοντα Ευρωπαϊκά Ταμεία ( Αλληλεγγύης, Πολιτικής Συνοχής κ.α.) με την ρητή δέσμευση ότι θα αποδοθούν μετά την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την επανένωση του νησιού στα προ-1974 πλαίσια.
Οι γεωπολιτικοί και οικονομικοί παίκτες της περιοχής έχουν τις δυνατότητες , εφ' όσον οφελούνται ικανοποιητικά από την εκμετάλλευση του συνόλου της Κυπριακής ΑΟΖ ( περιλαμβανομένου και του χώρου μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας) να συμβάλλουν στην επίτευξη αυτής της επανένωσης. Οι αλλαγές καθεστώτων και οι κάθε λογής ανατροπές επισπεύδονται όταν τα οφέλη υπερβαίνουν τα κόστη διατήρησης παρωχημένων καταστάσεων.

***   Η Ελλάδα αποχωρεί από το ευρώ το 2013 με...
~** Citi: Η Ελλάδα αποχωρεί από το ευρώ το 2013 με τραγικές συνέπειες!
Η Citigroup εξακολουθεί να πιστεύει ότι το πρόβλημα για την ελληνική οικονομία είναι άλυτο και προσδοκά με πιθανότητα 50%-75% ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ τον Ιανουάριο του 2013, με τρομακτικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας σύμφωνα με την ανάλυσή της «Global Economic Outlook and Strategy» που υπογράφει ο chief economist του αμερικάνικου οίκου Willem Buiter.
Η πραγματική οικονομία θα υποχωρήσει 7,5% φέτος, αλλά 10,1% το 2013 με την ανεργία από το 23,6% φέτος να εκτινάσσεται στο 29% στο επόμενο έτος, βάσει των εκτιμήσεων της Citigroup. Με το νέο νόμισμα ο πληθωρισμός θα επανέλθει στο 15% και το ελληνικό δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 437,3% από 156,5% φέτος!
Ταυτόχρονα, αμφισβητεί την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του προγράμματος: «Πιστεύουμε ότι η τρόικα θα μπορούσε να δώσει στη νέα κυβέρνηση περισσότερο χρόνο για να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ, αλλά είναι απίθανο να συμφωνήσει στο αίτημα της κυβέρνησης για ουσιαστικές αλλαγές στο μνημόνιο.
Η προκύπτουσα αντιπαράθεση ενδέχεται να προκαλέσει περαιτέρω καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις των 30 δισ. ευρώ που είχαν αρχικά προγραμματιστεί, αλλά ακόμη και αν η εκταμίευση τελικά γίνει προς το τέλος του καλοκαιριού, η πιθανή αποτυχία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί, ακόμα και στο ελαφρώς τροποποιημένο MoU, είναι πιθανό να αποκλείσει τις υπόλοιπες εκταμιεύσεις στη συνέχεια».
Το Grexit μπορεί επίσης να προκληθεί από μια επανεξέταση της τρόικα για την ελληνική οικονομία στην οποία θα αναφερόταν ότι εσκεμμένα η χώρας μας δεν συμβαδίζει με τις προϋποθέσεις του προγράμματος, σταματώντας τις εκταμιεύσεις στη χώρα. Σε αυτό το σενάριο, η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε, το Ευρωσύστημα αλλά και το ελληνικό ELA, η ρευστότητα που παρέχεται από την ΤτΕ, θα σταματούσε τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
Σε εκείνο το σημείο η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την ΟΝΕ, επιβάλλοντας ωστόσο ελέγχους κεφαλαίου, συναλλαγματικούς ελέγχους, περιορισμούς στην εκροή καταθέσεων και προσωρινή αναστολή της συμφωνίας Σένγκεν, εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup. «Πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες για αυτό το σενάριο θα αυξηθούν, καθώς ο κίνδυνος να χρειαστούν διάσωση τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία, αυξάνονται», σημειώνουν οι αναλυτές της Citi.
Σύμφωνα με τη Citigroup όπως αναφέρει το euro2day.gr, απαιτούνται τρεις εξαιρετικά απίθανες εξελίξεις για να παραμείνει η χώρα μας μέλος της ΟΝΕ. «Η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει ριζικά την θεσμική και πολιτική της κατάσταση, να δείξει ικανότητα στην εφαρμογή εκτεταμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας ακόμα και αν η τρόικα κάνει μερικές παραχωρήσεις».
Επιπλέον, ακόμη και αν η Ελλάδα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, θα χρειαστεί σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους της για να εισέλθει η χώρα σε βιώσιμη πορεία. Ως εκ τούτου, τα άλλα κράτη-μέλη θα πρέπει να αποδεχθούν σημαντική μείωση σε όρους ΚΠΑ στα περίπου 200 δισ. ευρώ της επίσημης στήριξης στη Ελλάδα, μέσω της ΕΚΤ, της ελληνικής δανειακής σύμβασης αλλά και του EFSF, μετατρέποντας για παράδειγμα το χρέος σε ομόλογα με μηδενικό κουπόνι στο διηνεκές.
Τέλος, οι επίσημοι πιστωτές της χώρας θα πρέπει να συμφωνήσουν να διατηρηθεί η χρηματοδότηση των ελληνικών δημοσιονομικών ελλειμμάτων, ενώ η ΕΚΤ θα πρέπει να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, τόσο μέσω του Ευρωσυστήματος όσο και μέσω του ELA.
Κατά τη γνώμη της Citi είναι απίθανο ότι αυτές οι τρεις προϋποθέσεις να συμβούν.


~** Ντερβίς Έρογλου: «Eιρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο

«Eιρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Σε διάγγελμά του είπε ότι «ήταν η πιο σημαντική ημέρα για τους Τουρκοκύπριους, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού έθνους» και επέκρινε τους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους ότι «πάντοτε ήθελαν να μετατρέψουν την Κύπρο σε ελληνικό νησί».
«Έχω ελπίδες για το μέλλον, πιστεύω στον τουρκοκυπριακό λαό και εμπιστεύομαι τη μητέρα πατρίδα Τουρκία» επισήμανε ο Έρογλου. Παρά το «εμπάργκο» με τη βοήθεια της Τουρκίας, συνέχισε, ξεπερνούμε όλα τα προβλήματα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη στήριξη μιας από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, της Τουρκίας, θα έρθουν καλύτερες ημέρες. «Αρκεί να μην χαλάσουμε την ενότητα και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις τις οποίες θα εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα» τόνισε.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Ντ. Έρογλου σημείωσε ότι, αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν εγκαταλείψει το «όνειρο» της επιστροφής στην προ της 20ης Ιουλίου 1974 κατάσταση, δεν είναι πιθανό να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που να βασίζεται στις «υφιστάμενες πραγματικότητες» στην Κύπρο.
Οι Τουρκοκύπριοι, δήλωσε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από την απόφασή τους να διοικούν τους εαυτούς τους, λέγοντας πως «είναι λάθος οι Ελληνοκύπριοι να σκέφτονται ότι οι Τουρκοκύπριοι θα τους εκχωρήσουν τα δικαιώματά τους».[www.ethnos.gr]

~** Έκκληση για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Σύρου

* Έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Ερμούπολης και της συριανής υπαίθρου που αποτελούν σημαντικό πολιτιστικό πόρο για το σύνολο της χώρας απευθύνουν ιστορικοί, επιστήμονες, αρχαιολόγοι, δημοσιογράφοι και άλλες προσωπικότητες σε ψήφισμα που συνέταξαν.
Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν στις 8 και 9 Ιουλίου, ημέρες που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη ημερίδα με τίτλο «Σβήνοντας τη μνήμη». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των σεμιναρίων της Ερμούπολης που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι – από το 1984 – στο νησί με την επιστημονική και οργανωτική συνεργασία του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών/ Τμήμα Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) και του Επιστημονικού και Μορφωτικού Ιδρύματος Κυκλάδων.
Στην ημερίδα κατατέθηκαν μαρτυρίες για τις πολλές καταστροφές που γίνονται με επιταχυνόμενο ρυθμό στα ιστορικά μνημεία της Σύρου, όπως:
- Οι πρόσφατοι βανδαλισμοί στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου.
- Οι συνεχείς λεηλασίες με την απόσπαση οικοδομικών υλικών στο Λοιμοκαθαρτήριο και τα Βιομηχανικά κτήρια της Ερμούπολης.
- Η εγκατάλειψη και η απειλούμενη κατεδάφιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σύρου, έργου του Πάτροκλου Καραντινού, από τα πρώτα σχολικά κτήρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής.
- Η εγκατάλειψη των πρώτων διασωζόμενων κατοικιών της Ερμούπολης.
- Οι συνεχείς βανδαλισμοί στο σπίτι του υπερρεαλιστή ποιητή και θεωρητικού της τέχνης Νικόλα Κάλας στα Χρούσα, μια από τις πρώτες εξοχικές κατοικίες που διασώζονται στο νησί.
- Η αλλοίωση της αρχικής μορφής των πλατειών με την αντικατάσταση των πλακών και η τοποθέτηση τσιμέντου στα λιθόστρωτα σκαλιά των δρομίσκων της νεοκλασικής Ερμούπολης προς διευκόλυνση των τροχοφόρων και των ιδιοκτητών τους και
- Η αφαίρεση αντικειμένων από τον υπαίθριο χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου.
Όπως αναφέρθηκε, οι καταστροφές αυτές αλλοιώνουν και απαξιώνουν σημαντικά την ανεκτίμητης αξίας ιστορική φυσιογνωμία της Ερμούπολης. Οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες των ημερών μας δεν πρέπει να αποτελούν πρόσχημα για την αμέλεια ή αδιαφορία των υπεύθυνων φορέων επιτρέποντας έτσι την κακοποίηση των μνημείων για ιδιοτελείς και μόνον σκοπούς. [Λυμπεροπούλου Κατερίνα, www.tovima.gr]

~~** Ανακλήθηκε από τον ΕΦΕΤ η Coca Cola Zero – Βρέθηκε «ξένο σώμα» σε μπουκάλι των 250ml

* Zero ασφάλεια φαίνεται να έχουν πλέον τα προϊόντα της εταιρείας του Γιώργου Δαυίδ Coca Cola 3E. Κι αυτό διότι δύο μήνες μετά το κρούσμα ύπαρξης ουσίας που τοποθετείται στα ζιζανιοκτόνα και της τελικής ανάκλησης 850.000 μπουκαλιών που παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Κρήτης και σήμερα στην ίδια μονάδα βρέθηκε ακατάλληλη φιάλη που προκάλεσε παρέμβαση εκ νέου του ΕΦΕΤ. Μια παρέμβαση που ενδέχεται να προκαλέσει μέχρι και το κλείσιμο της μονάδας που υποπίπτει στο ένα κρούσμα πίσω από το άλλο, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε κλειστό γυάλινο περιέκτη βάρους 250 ml ανθρακούχου αναψυκτικού «COCA COLA zero» την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος και ταινιοειδούς σχήματος. Πρόκειται για ένα ολόκληρο αντικείμενο το οποίο προκαλεί εντύπωση για ποιο λόγο βρέθηκε μέσα στη φιάλη και που αποδεικνύει πως κάτι δεν πάει συνολικά καλά στη μονάδα της Κρήτης.
Ειδικότερα, το ανωτέρω αναψυκτικό έχει αριθμό παρτίδας 19F1336VT και φέρει ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 18/10/2012, παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία «COCA COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ Α.Ε.» στην παραγωγική της μονάδα στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία την προληπτική ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά, όμως ξεκάθαρα τίθεται το θέμα για το κατά πόσο θα πρέπει να κλείσει η μονάδα της Κρήτης ώστε να υπάρξει έλεγχος συνολικός από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Κι αυτό διότι πλέον τα κρούσματα ακατάλληλων προϊόντων είναι συνεχή με αποτέλεσμα να υπάρχει σαφής κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Θα πρέπει να τονίσουμε πως το δείγμα στάλθηκε για σχετικές εργαστηριακές δοκιμές στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο όπου επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος, ταινιοειδούς σχήματος, διαστάσεων 2,5 x 0.5 cm!. Οι εργαστηριακοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη για την περαιτέρω ταυτοποίηση. Επίσης κλιμάκιο από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΦΕΤ Κρήτης διενεργεί τους απαιτούμενους ελέγχους στη μονάδα παραγωγής της «COCA COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ Α.Ε.». Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν,να μην το καταναλώσουν για προληπτικούς λόγους. [Δημήτρης Μαρκόπουλος,


~** ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ
Μια καταγγελία-σοκ, που αναρτήθηκε από μέλος του Facebook και έχει κάνει τον ...; γύρο του διαδικτύου, φέρεται να καταγγέλλει ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, κ. Αλέξη Τσίπρα, για κομπίνες που έχουν να κάνουν με την αθρόα εισροή ...; λαθρομεταναστών από την Αφρική, μέσω της εταιρείας του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ"!
Στην υπόθεση, εμπλέκεται και η ...;ισραηλινή μυστική υπηρεσία, η διαβόητη ΜΟΣΑΝΤ, στην οποία - σύμφωνα πάντα με την καταγγελία - ο πατέρας του κ. Τσίπρα φέρεται να είναι ...; έμμισθος υπάλληλος!
Η καταγγελία γίνεται απο τους κυρίους Γεώργιο Λαχανά και Γεώργιο Μεταξά, μέσω της ιστοσελίδας στο facebook της κυρίας Αντζελας Γεωργαντή! ...;. Στο κείμενο μάλιστα, οι καταγγέλοντες προκαλούν τον κύριο Τσίπρα να ...; τους κάνει μήνυση! Διαβάστε την παρακάτω και τα συμπεράσματα δικά σας.


'ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΧΑΝΑΣ' - Γεώργιος ΜεταξΆς
ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ: Η αλήθεια που κρύβεται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα:
Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ. Γιατί; Τι κρύβεται πίσω από την κατασκευαστική εταιρεία που είναι στο όνομά του;
Σε όλα είναι από πίσω ο πατέρας του!
Ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, ως ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής "Σκαπανέας", ανέλαβε έργα στην Αφρική, όπου έκανε μεγάλη περιουσία. Μέχρι εδώ όλα καλά και τίποτα το μεμπτό.
Το μεμπτό, αρχίζει τώρα: ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, έκανε (και κάνει) το εξής κόλπο:
Προσλαμβάνει μαύρους εργάτες, τους ορίζει έναν καλό μισθό και εκείνοι εργάζονται λαμβάνοντας έναντι, αντί του κανονικού μισθού. Όταν έρχεται η ώρα της αποπληρωμής, τους "πακετάρει" σ' ένα κοντέινερ, τους βάζει σε πλοίο και τους φέρνει παράνομα στην Ελλάδα!
Τώρα, καταλάβατε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται υπερ των λαθρομεταναστών και πάσης φύσεως μεταναστών; Παρακαλώ τους ΣΥΡΙΖΑίους φίλους μου, να το μεταβιβάσουν αυτό στον Αλέξη Τσίπρα και να του ζητήσουν να μου κάνει μήνυση. Θα χαρώ πολύ να δώσω στο δικαστήριο και στην δημοσιότητα:
1. Τα έγγραφα που συνδέουν τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα με την Μοσάντ,
2. Την μισθοδοσία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα από την Μοσάντ,
3. Το όνομα του πλοίου που κάνει την μεταφορά καθώς και τον συνεργαζόμενο εφοπλιστή,
4. Το ποιος προώθησε τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και με ποιον τρόπο.
Για όλα αυτά, έχω στη διάθεσή μου επίσημα έγγραφα, φωτογραφίες και επίσημες επώνυμες καταγγελίες - αναφορές. Τον προκαλώ λοιπόν.
Ερωτήσεις προς τον αξιότιμο αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριο Αλέξη Τσίπρα:
1. Αληθεύουν όλα τα όσα ισχυρίζονται οι καταγγέλοντες κ. Λαχανάς και Μεταξάς κύριε Τσίπρα;
2. Τι ακριβώς συμβαίνει επιτέλους με την κατασκευαστική "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ"; Ανήκει πράγματι στον πατέρα σας; Είναι οικογενειακή σας επιχείρηση;
3. Εχει πράγματι ο πατέρας σας, έμμισθη σχέση με την ισραηλινή μυστική υπηρεσία; Εν ολίγοις, εξυπηρετεί ξένη δύναμη με χρηματικό όφελος;
Θα παρακαλούσαμε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ σε όλα αυτά και εί δυνατόν ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Είναι πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες για να περάσουν έτσι, στο "ντούκου", επειδή γράφτηκαν ...;πάνω σε κάποιον "τοίχο" κάποιων μελών στο δημοφιλέστερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο, πολλές φορές, ο καθένας μπορεί να λέει "ό,τι του καπνίσει"! Ο κύριος Τσίπρας έλαβε το 27% των ψήφων του ελληνικού λαού, κρατώντας τη ΣΗΜΑΙΑ της αντιμνημονιακής παράταξης και της κάθαρσης του δημοσίου βίου και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ξεκαθαρίσει τη θέση του!
Κάποτε επιτέλους, ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ στην Ελλάδα να γίνει υπόδειγμα για τους πολίτες! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ η βρωμιά και η δυσωδία!
Θα χαρούμε ιδιαίτερα, εαν ο κύριος Τσίπρας φανεί αντάξιος της υπόστασης της οποίας του έδωσε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας και ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ με στοιχεία και επιχειρήματα τις επώνυμες αυτές καταγγελίες!
Τέλος, υπογραμμίζεται οτι παλαιότερα, ο κύριος Βασίλης Λεβέντης, μέσω εκπομπής του καναλιού ΕΧΤRA 3, είχε αναφέρει το γεγονός οτι η οικογένεια Τσίπρα, είναι όντως ιδιοκτήτες του μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ
Η καταγγελία γίνεται απο τον κύριο Γεώργιο Μεταξά, μέσω της ιστοσελίδας στο facebook της κυρίας Αντζελας Γεωργαντή! Στο κείμενο μάλιστα, ο καταγγέλλων προκαλεί τον κύριο Τσίπρα να ...; τους κάνει μήνυση.

~** ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ...!!! Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ"...!!!

* Το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση 692/2009 του Εφετείου Θράκης με την οποία απαγορεύονταν η εγγραφή του "τουρκικού" σωματείου στα μητρώα ενώ η Ελλάδα επισήμως δηλώνει ότι αναζητά και εξωδικαστικούς τρόπους αναγνώρισης του..
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν άλλα εξωδικαστικά μέσα, προκειμένου να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τις οποίες καταδικάσθηκε η Ελλάδα, επειδή αρνήθηκε να αναγνωρίσει, ως ένωση, την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», που ιδρύθηκε από μειονοτικούς μουσουλμάνους στη Δυτική Θράκη. Αυτό διαβεβαίωσε με επιστολή της προς το αρμόδιο τμήμα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η νομική σύμβουλος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο, Ουρανία Πατσοπούλου.
Η Επιτροπή των Υπουργών του ΣτΕ, που έχει την αρμοδιότητα επίβλεψης για την ορθή και έγκαιρη εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) από τις χώρες-μέλη, έχει απαιτήσει, μετ’ επιτάσεως, την τελευταία διετία, από τις ελληνικές αρχές, να εξηγήσουν γιατί καθυστερούν στην εκτέλεση της σχετικής απόφασης του Δικαστηρίου, στις υποθέσεις Μπεκίρ Ούστα και Μουσταφά Ογκλού Μπεκίρ, που προβλέπει την εγγραφή στα μητρώα των ενώσεων στην Ελλάδα, της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».
Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, διαβάστηκε επιστολή της κ. Πατσοπούλου, στην οποία αποκαλύπτεται ότι με απόφασή του στις αρχές της εβδομάδας, ο Άρειος Πάγος στην Ελλάδα, ακύρωσε την απόφαση 692/2009 του Εφετείου της Θράκης, με την οποία είχε απαγορευθεί η εγγραφή της εν λόγω ένωσης στα μητρώα, με το σκεπτικό ότι παραβιάζει την νομολογία του ΕΔΑΔ, το Σύνταγμα και τους ελληνικούς νόμους.
Αποκαλύπτεται, ακόμη, πως, στην ίδια απόφαση του, ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι απλές υποψίες ή εντυπώσεις για την παράνομη δράση ιδρύματος ή δράσης που στρέφεται κατά της δημόσιας τάξης, που απορρέουν μόνον ή βασίζονται αποκλειστικά και μόνον στην ονομασία ενός ιδρύματος δεν μπορούν να θέτουν εμπόδια στην αναγνώριση της νομικής τους υπόστασης από το Κράτος.
Στην επιστολή, μάλιστα, διαβεβαιώνεται ότι, επειδή η εθνική νομοθεσία δεν προβλέπει την επανεξέταση και το άνοιγμα μιας διαδικασίας στα αστικά δικαστήρια, χωρίς να υπάρχει αντίθετη απόφαση του Δικαστηρίου, «οι ελληνικές αρχές εξετάζουν άλλα μέσα, προκειμένου να εφαρμοσθούν πλήρως οι αποφάσεις του Δικαστηρίου στις παραπάνω υποθέσεις».
Υπενθυμίζεται ότι, η Ελλάδα έχει καταδικασθεί τελεσίδικα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για παραβίαση του δικαιώματος περί ενώσεων, ύστερα από την άρνηση των ελληνικών αρχών, να εγγράψουν στα μητρώα την «Τουρκική Ένωση Θράκης», που ιδρύθηκε από μειονοτικούς μουσουλμάνους στη Δυτική Θράκη.
Η άρνηση των ελληνικών αρχών βασίστηκε τότε στο επιχείρημα ότι η βασική ιδέα των Ενώσεων ήταν η προώθηση της ύπαρξης τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, σε αντιδιαστολή με τα όσα ορίζονται στη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ "ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ" ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ, ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ. ΑΦΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΙΣ);
ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΕ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΣΗΚΩΝΑΤΕ ΠΑΝΤΙΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΙΔΕΕΣ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΣΚΙΩΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΕ ΚΟΥΒΕΛΗ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΕ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΚΟΝΤΕ, ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΕ, ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΕ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΕ ΝΤΟΛΙΟ, ΚΕ ΣΑΛΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ;;;
stoxos.gr

~** Ερώτηση για την εγκληματικότητα των Ρομά στην περιφέρεια Μεσσηνίας!!!

Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: «Εγκληματικότητα της κοινωνικής ομάδας «Ρομά» στην περιφέρεια Μεσσηνίας»
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας των Ρομά σε διάφορες περιοχές του νομού Μεσσηνίας. Με επίκεντρο τον διευρυμένο Δήμο Καλαμάτας και ειδικότερα τις περιοχές Αρφαρά, Πλατύ, Άρις και Μικρομάνη καθώς και τον ευρύτερο Δήμο Μεσσήνης σημειώνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση παραβατικές συμπεριφορές ατόμων της ομάδος αυτής όπως κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, δολοφονικές επιθέσεις και άλλες πράξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζουν συνεχώς υπό το κράτος του τρόμου, ενώ η απουσία αποτελεσματικής αστυνόμευσης ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρά φαινόμενα αυτοδικίας. Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των περιοχών αυτών και να κατασταλεί η εγκληματική δράση των Ρομά;
2) Είναι διατεθειμένος να προβεί σε ελέγχους στους καταυλισμούς Ρομά και γενικότερα σε οποιαδήποτε ενέργεια κριθεί σκόπιμη για την πρόληψη αντίστοιχων φαινομένων μελλοντικά;
Αθήνα, 19 Ιουλίου 2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτριος Κουκούτσης
Βουλευτής Μεσσηνίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

~*** ΣΟΚ...!!! Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...! ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. !!!
ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΓΕ ΑΛΛΟΥ!!!
Ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού έκλεισε όλο το χώρο της ταβέρνας Το ΑΙΓΑΙΟΝ για το γεύμα προς τιμήν των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 Σεπτεβρίου 2012 στο πλαίσιο της κυπριακής Προεδρίας, στη συνέχεια τηλεφώνησε και ακύρωσε! Απαιτώντας βάσει «πρωτοκόλλου» να κατέβει η Ελληνική Σημαία που για χρόνια κυματίζει εκεί . Ο ιδιοκτήτης Βάσος Φτωχόπουλος, αρνήθηκε να κατεβάσει τη Σημαία, και τότε ο υπουργός του ανακοίνωσε ότι το γεύμα ακυρώνεται. Διαβάστε το ιστορικό όπως το καταγράφει ο Β. Φτωχόπουλος.
Όμως, το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η απαίτηση του υπ. Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ. Ποίου «πρωτοκόλλου» κύριε υπουργέ της Άμυνας; To εστιατόριο Αιγαίον δεν είναι κυβερνητικό κτίριο (public) (τα οποία και κυβερνητικά κτίρια ακόμα δικαιούνται βάση του Συντάγματος στις γιορτές να υψώνουν μαζί με την Κυπριακή σημαία και την Ελληνική Appendix D article 4 para 2) ), αλλά ανήκει σε ιδιώτη, νόμιμο πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριε υπουργέ της Άμυνας, παραχωρεί στον κάθε πολίτη της Δημοκρατίας το δικαίωμα να αναρτά στα κτίριά του τη σημαία της Δημοκρατίας ή την Ελληνική ή την Τουρκική σημαία δίχως περιορισμούς. Και γράφει το σύνταγμα στο αγγλικό κείμενο :
Appendix D Draft Constitution of the Republic of Cyprus
Article 4, para 4: “ Any citizen of the Republic or any body, corporate or unincorparate other than public, whose members are citizens of the Republic, shall have the right to fly on their premises the flag of the Republic or the Greek or the Turkish flag without any restriction.”.
Φανούλα Αργυρού - koukouvagia.com
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/06/blog-post_4929.html#ixzz21F0LaqEM
 

~** Πιο κοντά στους Σύρους, παρά στους Έλληνες
Αποφασισμένοι να προωθήσουν την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Συρίας εμφανίστηκαν οι Δημήτρης Χριστόφιας και Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά αίσθηση προκάλεσε αποκάλυψη του Σύρου Προέδρου...

Την κοινή τους πρόθεση για προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Συρίας εξέφρασαν οι Πρόεδροι των δύο χωρών, Δημήτρης Χριστόφιας και Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Οι Πρόεδροι Χριστόφιας και Άσαντ εγκαινίασαν το πρώτο επιχειρηματικό φόρουμ, που διοργανώθηκε από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σύρου Προέδρου στην Κύπρο και στην παρουσία επιχειρηματιών και από τις δύο χώρες.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «μια ισχυρή και παραγωγική σχέση μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας είναι σημαντική για τις οικονομίες των δύο χωρών και θα βοηθήσει στην ενίσχυση ακόμη περισσότερο των διμερών μας σχέσεων σε σχέση με το εμπόριο, τις επενδύσεις και τον τουρισμό».

«Η Κυβέρνησή μας έχει πολύ υψηλότερες φιλοδοξίες για την εμβάθυνση της σχέσης μας και η παρουσία σήμερα εδώ τόσων πολλών επιχειρηματιών, δείχνει πόσο δεσμευμένες είναι οι χώρες μας στο να καταστήσουν αυτήν τη σχέση πετυχημένη», είπε.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συρίας είπε ότι η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια πέρσι στη Δαμασκό ήταν «ένα καίριο σημείο στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».
Αναφερόμενος στο μέλλον των δύο χωρών, ο κ. Άσαντ είπε: «Κλειδί σε αυτό το μέλλον είναι ένας νέος και ενεργός συνεταιρισμός, που μπορεί κανείς να χτίσει πάνω στα κοινά μας συμφέροντα και προτεραιότητες».
Ο Πρόεδρος της Συρίας, ωστόσο, αστειευόμενος, προχώρησε και σε μιαν αποκάλυψη, που προκάλεσε αίσθηση.
«Έχουμε την ίδια ιστορία, τις ίδιες συνήθειες, μοιάζουμε ο ένας στον άλλο», είπε, για να προσθέσει, «και ο κ. Πρόεδρος πιστεύει ότι είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον απ' ό,τι είστε με την Ελλάδα»…
Δέσμευση για ενίσχυση των σχέσεων
Καλωσορίζοντας τους δύο Προέδρους, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομμάτης είπε ότι η παρουσία τους «καταδεικνύει τη σημασία αυτού του φόρουμ και τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

«Η παρουσία σας εδώ σήμερα», είπε απευθυνόμενος στους δύο Προέδρους, «ενισχύει τις προσπάθειές μας στην ανάπτυξη και ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της φιλικής χώρας της Συρίας».
Όπως είπε, το Κυπριακό Επιμελητήριο κατανοεί την ισχυρή προοπτική για οικονομική συνεργασία με τη Συρία και υπόσχεται να υποβοηθήσει, να προωθήσει και να ενισχύσει την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά αυτή την περίοδο, που η σχέση της Συρίας με την ΕΕ προχωρά και νέες επενδυτικές ευκαιρίες προκύπτουν στην κοντινή γειτονική χώρα.
Στο Δημαρχείο ΛευκωσίαςΤρόποι ενδυνάμωσης των σχέσεων Λευκωσίας - Δαμασκού, ιδιαίτερα σε πολιτιστικό επίπεδο, συζητήθηκαν κατά την ημίωρη συνάντηση του Προέδρου της Συρίας Bashar al -Assad με τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και, κατά τη διάρκειά της, η δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το Σύρο Πρόεδρο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Λευκωσία, λόγω της συνεχιζόμενης διαίρεσης της πόλης και των ανθρώπων.
Περαιτέρω συμφωνήθηκε η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των δύο πρωτευουσών σε ό,τι αφορά τη συντήρηση και την ανάδειξη αρχαιολογικών μνημείων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο και σε αυτή συμμετείχαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.
Στην είσοδο του δημαρχείου είχαν συγκεντρωθεί 20 με 30 Σύροι που διαμένουν στην Κύπρο, οι οποίοι επευφημούσαν ενθουσιωδώς τον Πρόεδρο της χώρας τους, τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρησή του.
Ο Σύρος Πρόεδρος αναχώρησε νωρίς χθες το απόγευμα για τη χώρα του, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στο νησί.

~** ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΒΡΕΤΑΝΩΝΗ Ελλάδα δεν θα στέλνει βιβλία στη μεγαλόνησο, γιατί στοιχίζουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ… Δημητρίου και ΑΚΕΛ βάζουν πλώρη για αλλαγή των βιβλίων και κυπροκεντρική παιδεία, όπως ήταν το όραμα των Βρετανών.

Την αποκοπή της Κύπρου από την Ελλάδα και την αλλαγή της Ιστορίας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής αποδόμησης του εκπαιδευτικού συστήματος των δύο χωρών προωθούν από κοινού η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο Κύπριος ομόλογός της Ανδρέας Δημητρίου.
Αμφότεροι είναι γνωστοί οπαδοί του σχεδίου Ανάν και της αλλαγής των βιβλίων της Ιστορίας. 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ο κ. Δημητρίου προέβη σε δηλώσεις στην Κύπρο στις οποίες τόνισε ότι: Υπό το πρόσχημα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να στέλνει βιβλία στα Ελληνόπουλα της Κύπρου γιατί στοιχίζουν
Η Κύπρος θα αγοράζει πλέον από την Ελλάδα όσα βιβλία χρειάζεται.
Στο πλαίσιο της ΕΕ το κάθε κράτος θα πρέπει να αναπτύξει τα δικά του εκπαιδευτικά βιβλία, προαναγγέλλοντας έτσι την απαγκίστρωση της κυπριακής παιδείας από την ελληνική. Άλλωστε, αυτό είναι το πολιτικό σύνθημα της κυβέρνησης Χριστόφια, που προκαλεί αντιδράσεις στην Κύπρο, ιδιαίτερα στους καθηγητές και στους δασκάλους.
Ξαναγράφουν την Ιστορία
Στόχος είναι, κατόπιν υποδείξεων των Άγγλων και των Αμερικανών, να ξαναγραφτούν τα βιβλία της Ιστορίας και να δημιουργηθεί μια νέα κυπροκεντρική κουλτούρα και εθνική ταυτότητα, η οποία θα αντικαταστήσει την ελληνική. Να μη γνωρίζουν τα παιδιά την ιστορία του γένους.
Αυτή η πολιτική πρακτική, δηλαδή της αλλαγής της εθνικής συνείδησης των Κυπρίων, εμφανίζεται ως μεθοδολογικό εργαλείο λύσης του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν, που εκ των πραγμάτων συνεχίζει να συνιστά το κεντρικό πλαίσιο διευθέτησης του προβλήματος. Η ιδέα της κυπροποίησης της ελληνικής παιδείας της Κύπρου, η οποία, σημειωτέον, είναι κατοχυρωμένη από το ισχύον Σύνταγμα, βρίσκει σύμμαχο την κ. Διαμαντοπούλου. Δεν ήταν μόνο υποστηρίκτρια του σχεδίου Ανάν, αλλά και της αντίληψης ότι οι Κύπριοι είναι κάτι άλλο.
Κυπροκεντρική συνείδηση
Η πολιτική της κυπροκεντρικής συνείδησης είναι αγγλική επινόηση, καθότι το Λονδίνο αντελήφθη κάτι που ήταν πρόδηλο και στο σχέδιο Ανάν, ότι η ελληνική εθνική συνείδηση των Κυπρίων, η σχέση τους με την Ελλάδα, τους αγώνες του Ελληνισμού και το έπος της ΕΟΚΑ, που στηρίχθηκε σε ένα ελληνοκεντρικό σύστημα αρχών και αξιών, συνιστούν τους κώδικες αντίστασης που πρέπει να εξαλειφθούν προκειμένου να γίνει αποδεκτή μια λύση τουρκοβρετανικής μεθόδευσης και προέλευσης, που θα αφελληνίζει το νησί.
Μεταξύ των καθηγητών και των δασκάλων της Κύπρου επικρατεί η άποψη ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες όχι μόνο της κυπριακής κυβέρνησης, αλλά και της ελληνικής. Είναι ήδη γνωστό ότι ο κ. Δημητρίου και το ΑΚΕΛ ετοιμάζουν τη συγγραφή βιβλίων για την αλλαγή της Ιστορίας. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να πληρώνει 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για τους Ελληνόπαιδες της Κύπρου και ο ισχυρισμός ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με νομοθεσίες της ΕΕ που τώρα βγήκαν την επιφάνεια, ανοίγει τον δρόμο στον κ. Δημητρίου και στο ΑΚΕΛ να αφελληνίσουν την παιδεία της Κύπρου.
Ευθύνες του Παπανδρέου
Στην Κύπρο, πάντως, ανέμεναν την παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού, διότι το όνομα Παπανδρέου χαίρει εκτίμησης λόγω της στήριξης που παρείχε ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου τη δεκαετία του ’60 με την αποστολή της ελληνικής μεραρχίας στην Κύπρο και ο πατέρας Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος αποφάσισε την οικοδόμηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου.
Ειδικότερη στήριξη από την Ελλάδα ανέμεναν στελέχη της παράταξης των καθηγητών της Κύπρου που πρόσκεινται στο ΔΗΣΥ και είναι αρκετά συχνά σε αντιπαράθεση με τον κύπριο υπουργό Παιδείας Α. Δημητρίου, ο οποίος εκτός των άλλων, δρομολογεί και την αλλαγή της όψης ενός από τα ιστορικότερα σχολεία του Ελληνισμού, του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας.
Πρόκειται για ένα σχολείο γνωστό για τους αγώνες των μαθητών την περίοδο του αγώνα της ΕΟΚΑ. Ήδη για το θέμα αυτό υπάρχει αντιπαράθεση στη Λευκωσία μεταξύ του κ. Δημητρίου με την ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους, η οποία τον καλεί προτού προχωρήσει σε οποιεσδήποτε ενέργειες να σεβαστεί την ελληνική ιστορία του γυμνασίου και της Κύπρου και να μην προβεί σε καμιά ενέργεια η οποία είναι ενταγμένη στον αφελληνισμό της Κύπρου.
Με άρθρα της η κ. Θεοχάρους και με επιστολή της προς τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας της Κύπριου, τον καλεί να σεβαστεί την ελληνική ιστορία των Κυπρίων.
Aπό την εφημερίδα παρόν


~** Ο Χριστόφιας μεθοδεύει την «αποελληνοποίηση» των Ελληνοκυπρίων
Σταλινικού τύπου προπαγάνδα από Χριστόφια
Tου Σταυρου Λυγερου
Δεν πρόκειται για άτυχη στιγμή. Ο Δημήτρης Χριστόφιας εννοούσε αυτό που είπε ενώπιον Αμερικανών εμπειρογνωμόνων για διεθνείς σχέσεις. Αντανακλά όχι κάποια τακτική σκοπιμότητα, αλλά τη στρατηγική του για το Κυπριακό. Γι’ αυτό και δεν προέβη σε διορθωτική δήλωση. Καθένας, βεβαίως, δικαιούται να έχει τις απόψεις του. Κανείς, όμως, δεν δικαιούται να κατακρεουργεί την πραγματικότητα για να υπηρετήσει το ιδεολόγημά του.
Από τη δεκαετία 1950, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διαπράξει βαρύτατα πολιτικά σφάλματα στο Κυπριακό. Δυστυχώς, για την ΑΚΕΛική ηγεσία, όμως, η Ελλάδα δεν εισέβαλε ποτέ στην Κύπρο. Ο Γεώργιος Παπανδρέου έστειλε την ελληνική μεραρχία στη Μεγαλόνησο σε συμφωνία με τη νόμιμη κυβέρνηση Μακαρίου και για να αποτρέψει τουρκική εισβολή. Το ενδεχόμενο εισβολής δεν ήταν θεωρητικό. Υπενθυμίζουμε ότι στην κρίση του 1964, η εισβολή ματαιώθηκε όταν ο πρόεδρος Τζόνσον απείλησε ευθέως την Αγκυρα.
Το δικτατορικό καθεστώς διέπραξε εθνικό έγκλημα σε βάρος του κυπριακού Ελληνισμού σε δύο δόσεις: απέσυρε την ελληνική μεραρχία και μερικά χρόνια αργότερα, με το πραξικόπημα, έδωσε την αφορμή στους Τούρκους να εισβάλουν. Το έγκλημα διεπράχθη από μη νομιμοποιημένη δημοκρατικά ελληνική κυβέρνηση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χρεωθεί στην Ελλάδα, νοούμενη ως συντεταγμένη πολιτεία του ελληνικού λαού. Ακόμα όμως κι αν κάποιος ταυτίσει αυθαιρέτως τη δικτατορία με την Ελλάδα και πάλι δεν μπορεί να μιλήσει για εισβολή της Ελλάδας.
Ο Χριστόφιας γνωρίζει την πραγματικότητα. Τη διαστρέφει, όμως, για να καλλιεργήσει το ιδεολόγημα της κυπριακής ταυτότητας. Προϋπόθεση γι’ αυτό, όμως, είναι η «αποελληνοποίηση» των Ελληνοκυπρίων. Γι’ αυτό μίλησε για εισβολή της Ελλάδας, γι’ αυτό εξαφανίζει τις ελληνικές σημαίες, γι’ αυτό προσπαθεί να «αποελληνοποιήσει» τα ελληνοκυπριακά εκπαιδευτικά προγράμματα.
Οι εθνικές ταυτότητες, όμως, είναι κάτι πολύ πιο βαθύ και ουσιαστικό από πολιτικές κατασκευές για να ακυρώνονται από έναν πρόεδρο. Γαλουχημένος στα νάματα του σταλινικού βολονταρισμού, ο Χριστόφιας νομίζει ότι η εθνική συνείδηση είναι μολυβιά για να τη σβήσει με τη γόμα της εξουσίας. Κι όλα αυτά, όταν έχει απέναντί του τον τουρκικό στρατό κατοχής, το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος του φανατικού εθνικιστή Ντερβίς Ερογλου και το πλήθος των Τούρκων εποίκων. Πώς τα αντιμετωπίζει; Αφήνει να εννοηθεί πως η λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα τουρκικά στρατηγικά συμφέροντα!
Tου Σταυρου ΛυγερουΑλλοτε, η «αγάπη» του ΑΚΕΛ για τους Τουρκοκύπριους «αδελφούς», υπαγορευόταν από τον κομμουνιστικό διεθνισμό. Σήμερα, υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό από σκοπιμότητα. Μια λύση τύπου Ανάν, θα μετέτρεπε το ΑΚΕΛ σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη, αφού θα εισέπραττε τη μεγάλη πλειοψηφία των τουρκοκυπριακών ψήφων, που σύμφωνα με το Σύνταγμα πρέπει να δίνονται σε ελληνοκυπριακά κόμματα. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Ο άλλοτε φανατικός κομμουνιστής Χριστόφιας έχει συνειδητοποιήσει ότι μόνο εάν συνεχίσει να ευθυγραμμίζεται με τα γεωπολιτικά συμφέροντα των Αγγλοαμερικανών, θα παραμείνει «αγαπημένο παιδί» τους.


~**  Εξ Αφορμής

Άσχημα… αριστερά νέα; Απλώς δεν… υπάρχουν!

 
Δεν ήταν καλή μέρα η χθεσινή, για τη «Χαραυγή» και για τη δημοσιογραφία τής Αριστεράς. Που αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αντιμετωπίζει τα γεγονότα ανάλογα με το… χρώμα τους.
Αν οι ειδήσεις και τα γεγονότα είναι άσχημα και… αριστερά, απλούστατα δεν… υπάρχουν. Δεν υφίστανται. Δεν έγιναν και έτσι δεν καταγράφονται και δεν σχολιάζονται.
Αυτό συνέβη στη χθεσινή έκδοσή της, που στην πρώτη της σελίδα δεν έγραψε ούτε λέξη για το όργιο των χουλιγκανισμών και των εγκληματικών πράξεων εκατοντάδων οπαδών της… αριστερής Ομόνοιας, που τη νύχτα της Τετάρτης έκαναν γης μαδιάμ το κέντρο της Λευκωσίας, ξυλοκόπησαν και έστειλαν βαριά τραυματισμένους στο νοσοκομείο ανθρώπους που δεν τους έφταιξαν σε τίποτε, κατέστρεψαν κομματικά περίπτερα, εκτός του ΑΚΕΛ φυσικά, και συμπεριφέρθηκαν σαν όχλος τραμπούκων.
Αν τα αίσχη αυτά, τα έκαναν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ή άλλης… δεξιάς ομάδας, η πρώτη σελίδα της εφημερίδας του πιο… ανθρώπινου κόμματος, θα καλυπτόταν με φωτογραφίες, δηλώσεις και λεπτομερή ρεπορτάζ για τις ασχήμιες τους. Ενώ, οι αρθρογράφοι και οι σχολιογράφοι της «Χαραυγής» θα κατακεραύνωναν από τις στήλες τους, τη… φασιστική λαίλαπα που έπληξε την Κύπρο.
Όμως, τα αίσχη τα έκαναν τα… δικά μας, αριστερά παιδιά κι έτσι οι συνάδελφοι εκεί στην οδό Εζεκία Παπαϊωάννου δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν…
Περιορίστηκαν να θάψουν κυριολεκτικά τους σκανδαλώδεις τραμπουκισμούς των κουκουλοφόρων με τα πράσινα κασκόλ στη σελίδα 26, με τον ξενέρωτο, άοσμο και άγευστο τίτλο «Σοβαρά επεισόδια μετά τον τελικό», σ' ένα ρεπορτάζ που περιελάμβανε μόνο τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του εκπροσώπου της Αστυνομίας.
Πουθενά, καμιά αναφορά σε οπαδούς της Ομόνοιας, πέρα από μια-δυο περιπτώσεις που αναφέρονται στη δήλωση του Μιχάλη Κατσουνωτού.
Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και από μια φωτογραφία του λεηλατημένου από τους Ομονοιάτες… φιλάθλους, εστιατορίου «Scarabeo», χωρίς λεζάντα και χωρίς εξήγηση για το τι απεικονίζει και ποιοι και πώς προκάλεσαν την καταστροφή στο χώρο.

Περιττό να σημειώσω ότι αυτή η μονόπλευρη, δογματική, προκατειλημμένη και στρατευμένη αντίληψη της πληροφόρησης, παραπέμπει στη σταλινική εποχή και πρακτική. Όπου, ό,τι δεν άρεσε στο κόμμα και στο δικτάτορα, απλώς… εξαφανιζόταν!
Δεν τιμά μια εφημερίδα και ένα κόμμα στην κοινωνία της ευρωπαϊκής Κύπρου του 21ου αιώνα, που λειτουργεί μέσα σε ένα πολυκομματικό, φιλελεύθερο σύστημα με βασικό πυλώνα του τη διαφάνεια, την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη διάδοση των ιδεών, να χειραγωγεί την επικοινωνία με σοβιετικούς όρους.
Η δημοκρατία αντέχει τις καλές, τις κακές, τις πράσινες και τις μπλε ειδήσεις, δεν έχει προτιμήσεις, δεν σκαρτάρει και δεν φοβάται.
Η Αριστερά ήκμασε μέσα στη δημοκρατία και δεν ξέρω γιατί έχει ακόμα αυτά τα φοβικά σύνδρομα απέναντι στην αλήθεια της.
mardaf@hotmail.co.uk


~** ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ απο το Υπουργείο Παιδείας εναντίον μαθητών παιδιών Ε.κ
'ΟΙ τουρκοφωνοι ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ........'
  Για διάκριση εναντίον παιδιών Ε/κ και άλλων εθνοτήτων καταγγέλλουν του υπουργείο Παιδείας οι οργανωμένοι γονείς. Κάνουν λόγο για ρατσιστική απόφαση του υπουργείου και του υπουργικού συμβουλίου να δώσει δωρεάν συσσίτιο μόνο στους τουρκόφωνους μαθητές.
  Με ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης χαρακτηρίζει ως ''άδικη και μεροληπτική'' εις βάρος κυρίως των Ελληνοκυπρίων μαθητών την πολιτική, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
  ''Με έκπληξή μας'', δηλώνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Συνομοσπονδία, ''πληροφορηθήκαμε για εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία ενημερώνει τους Διευθυντές των Σχολείων ότι, με βάση σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, όλοι οι τουρκόφωνοι μαθητές (Τουρκοκύπριοι, Κούρδοι, Αθίγγανοι και Τούρκοι), που φοιτούν στα δημόσια σχολεία, δικαιούνται δωρεάν συσσίτιο''.
  ''Το δωρεάν συσσίτιο και η παροχή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας, με βάση την εθνική καταγωγή'', συνεχίζει η ανακοίνωση, ''είναι καθαρά ρατσιστικό στοιχείο, κάτι το οποίο οι οργανωμένοι γονείς σε καμμιάν περίπτωση δεν μπορούν να αποδεχθούν''.
  ''Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, να προσφέρει απλόχερα δωρεάν συσσίτιο σε Τουρκοκύπριους, Κούρδους, Αθίγγανους και Τούρκους μαθητές'', δηλώνουν οι οργανωμένοι γονείς, ''σημειώνεται την ώρα ακριβώς που το ίδιο Υπουργείο είχε αρνηθεί την δωρεάν σίτιση σε παιδιά Ελληνοκυπρίων και άλλων εθνοτήτων, τα οποία και κατά τεκμήριο είναι άπορα''.
  ''Είναι τουλάχιστον παράδοξο'', συνεχίζει, ''παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και οι γονείς των οποίων υπηρέτησαν, συνεισέφεραν και συνεισφέρουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα''.
  Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης καλεί ''το Υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει αυτή την απαράδεχτη πολιτική του και να αντικρύσει με τον ίδιο φακό όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή τους, και με μόνο γνώμονα τις οικονομικές δυνατότητες της κάθε οικογένειας''.
  02.02.11
(Ευχαριστούμε τον Δημήτρη για την παραχώρηση)


~** ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!
ΕΔΩ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΘΑΘΑΡΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ !!ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΣ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟ ΣΟΙ ΤΟΥ!!ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ
Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ!!


~
Δόξα σοιο Θεός ημών, δόξα σοι.
Ο καv νεκρών και ζώντων την εξουσία έχων, ως αθάνατος Βασιλεύς, και ανάσταση εκ νεκρών Χριστός ο αληθινός Θεός ημών, ταις πρεσβείας της πανάχραντου καv πανάμωμου αγίας αυτού μητρός, των αγίων, ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων, των οσίων και θεοφόρων Πατέρων ημών, των αγίων ενδόξων προπατόρων Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ, του αγίου καv δικαίου φίλου αυτού Λαζάρου του τετραημέρου καv πάντων των Αγίων, την ψυχήν του εξ ημών μεταστάντος δούλου αυτού [.....]εν σκηνές δικαίων τάξε, εν κόλποι Αβραάμ αναπαύσω, και μετά αγίων συναριθμείτε, ημάς δε ελεήσει ως αγαθός και φιλάνθρωπος

~**

****
ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
  ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-   
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
   ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .- 
~** ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html , .- Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-  
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 Μεσσηνιακά και Άλλα .-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012_17.html , Γράφουν και σας γράφουμε Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
 
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-

~**

~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου