ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012

~ Καθημερινή  ενημέρωση Πέμπτη 05  Ιουλίου  2012  :
Το ποντικάκι στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης ! :
**

~** Βουτιά στο κενό από 44χρονο δικηγόρο:
* Τραγικό τέλος έθεσε στη ζωή του, 44χρονος δικηγόρος, πέφτοντας από την ταράτσα τριώροφου σπιτιού στις 12.25 το μεσημέρι, στην οδό Απόλλωνος  11, στην Πλάκα.
Ο δικηγόρος δεν έμενε στη συγκεκριμένη διεύθυνση, ενώ διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία για τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη πράξη.-

~** "Όχι" Τσίπρα στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου :
~ Να μην προχωρήσει «και μάλιστα ελαφριά τη καρδία στο δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα που είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής», κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

~** Σχέδια για μόνιμο τοποτηρητή στην Αθήνα :
Τοποτηρητή σχεδιάζει να στείλει στην Αθήνα μόνιμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα παρακολουθεί την πορεία εκτέλεσης του μνημονίου μέρα-μέρα, ώστε να σταματήσουν ή να περιοριστούν οι - ανά τρίμηνο- επισκέψεις της τρόικας.-

~** Σήμερα η ορκωμοσία των Στουρνάρα, Κεδίκογλου, Τσιάρα:

~ Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, θα ορκιστούν στις 10.00 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών, ο Σίμος Κεδίκογλου ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, ως υφυπουργός Εξωτερικών.
Μια ώρα αργότερα, στις 11.00, ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ στις 13.00 θα παραστεί στη συνάντηση που θα έχουν οι ελεγκτές με τον πρωθυπουργό.
~** Αυτοκτόνησε 55χρονος επιχειρηματίας στην Καρδίτσα :
~  Τέλος στη ζωή του έβαλε το απόγευμα της Τρίτης ένας επιχειρηματίας, ηλικίας 55 ετών, στην Καρδίτσα.
~ Ο άνδρας, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, βρέθηκε νεκρός στην επιχείρηση οινοποιείου που διατηρούσε, ενώ δίπλα του υπήρχε μια κυνηγετική καραμπίνα.
~  Ο αυτόχειρας μόλις πριν από έναν χρόνο είχε βγει στη σύνταξη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας, στην οποία κατείχε τα προηγούμενα χρόνια επιτελική θέση.
~** Βρίσκεις οποιαδήποτε διεύθυνση στο κόσμο.

~ Βάζεις δρόμο , περιοχή , κράτος και βλέπεις . Αυτή η τεχνολογία μας έχει τρελάνει.

~  Γράψτε την διεύθυνση για κάθε σχετική χρήση, στο παραθυράκι. Δουλεύει άμεσα!!! http://showmystreet.com/

750.000 ευρώ θα λάβει η Δημιουργία Ξανά του Τζημερου και άλλα τόσα ο ΛΑΟΣ, του Καρατζαφερη μιας και ξεπέρασαν ΟΡΙΑΚΑ το1,5%, για ελάχιστους ψήφους… ως επιβράβευση της πολιτικής αποτυχίας τους. http://christos-vathis.blogspot.gr/2012/06/750000-15.html


~ Βρετανικές βάσεις στην Κύπρο http://fanoulla.koukouvagia.com/?p=247 ,   ~* Οι Όρκοι Αρχαίων Ελλήνων Πολεμιστών. http://www.triklopodia.com/2012/06/blog-post_9537.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+triklopodia%2Foxhy+%28%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%AC%29
~ “Στην προκυμαία της Σμυρνης” http://visaltis.blogspot.com.au/2012/06/blog-post_29.html
Ἡ νέα φρίκη τῆς βιομηχανίας κι ἐμπορίας ἀνθρωπίνων ὀργάνων! http://justiceforgreece.wordpress.com/2012/07/02/%E1%BC%A1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%E1%BF%86%CF%82-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B9-%E1%BC%90%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81/
~ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΨΑΡΑΣ ΜΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ… http://hellenicrevenge.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8862.html
Η κρίση σήμερα με τα μάτια ενός Βετεράνου, του Νίκου Αργυρόπουλου: "Κερδίσαμε δανεικά, και χάσαμε ... τα ιδανικά " . http://www.epirus-ellas.gr/2012/07/blog-post_2952.html
"Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την εχθρική σας στάση απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία και τους πρόσφυγές μας".   http://www.epirus-ellas.gr/2012/07/blog-post_1638.html  
ωσίας
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: «Η ΜΑΣΣΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ» (ΒΙΝΤΕΟ) http://www.katohika.gr/2012/06/blog-post_5643.html
**Το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης ως έμμεση ενίσχυση της ελληνικής ΑΟΖ :
~ Γράφει ο Νίκος Λυγερός
Το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης, είναι ένας πλωτός υπεράκτιος σταθμός αεριοποίησης του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ο φορέας ανάπτυξης καλλιέργειάς του είναι η GASTRADE A.E., η οποία ανήκει στον όμιλο Καπελούζου. Ο στόχος του ΑΣΦΑ είναι μία ευέλικτη λύση αεριοποίησης, δίχως να προκαλεί φθορά στον περιβάλλοντα χώρο. Είναι λοιπόν μία επιλογή που δεν έχει καμία σχέση με τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις στη Θράκη.
  ~ Το ΑΣΦΑ αποτελεί ως ενεργειακός κόμβος μία οικονομική υποστήριξη της Θράκης και μία αξιοποίηση της τοποθεσίας σε ενεργειακό αλλά και στρατηγικό επίπεδο της περιοχής σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Βαλκάνια και βέβαια την Τουρκία. Είναι επίσης ένας έμμεσος τρόπος ενίσχυσης της ελληνικής ΑΟΖ. Έμμεση και όχι άμεση, διότι ο πλωτός σταθμός θα βρίσκεται γραμμικά από την ακτή 10Km, με άλλα λόγια εντός των εθνικών χωρικών υδάτων της Ελλάδας, δηλαδή εντός 6ΝΜ ακόμα κι αν ο υποθαλάσσιος αγωγός του ΑΣΦΑ θα έχει μήκος 25Km.
Με τα σημερινά δεδομένα, δίχως θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ και δίχως οριοθέτηση των ΑΟΖ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δεν υπάρχει βέβαια άλλη λύση. Το ΑΣΦΑ όμως είναι όντως μία έμμεση ενίσχυση, διότι ως νέος σταθμός αεριοποίησης, έρχεται να βοηθήσει με τη δράση τον υπάρχοντα σταθμό στην Ρεβυθούσα και με αυτόν τον τρόπο, προκαλεί ένα νέο άνοιγμα μέσω της ικανότητάς του να δεχθεί συστήματα LNG που προέρχονται από την ΑΟΖ της Κύπρου, μέσω της ΑΟΖ της Ελλάδας.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η Ελλάδα παίζει ένα ενεργειακό ρόλο σε μία κομβική περιοχή. Θα μπορεί στο μέλλον να λειτουργεί και με τα συστήματα LNG της Ελλάδας, για να μεγαλώσει την προσφορά της πατρίδας μας και στα Βαλκάνια και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΑΣΦΑ συνδέεται απευθείας με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και κατά συνέπεια μπορεί να τροφοδοτήσει άμεσα την ελληνική αγορά. Επίσης έχει τη δυνατότητα σύνδεσης και υποστήριξης των μελλοντικών έργων του Νοτίου Διαδρόμου. Σε τοπικό επίπεδο το όλο σύστημα έχει τα εξής χαρακτηριστικά: υποθαλάσσιο αγωγό 25Km, θαμμένο σε βάθος θαλάσσης μέχρι 15m και χερσαίο αγωγό 4Km.
Το έργο έχει λάβει την Άδεια Σκοπιμότητας από το ΥΠΕΚ στις 19 Αυγούστου 2011. Κατατέθηκε στην Κτηματική Υπηρεσία Έβρου ο φάκελος για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης Αιγιαλού, Θαλάσσης και Πυθμένα στις 25 Νοεμβρίου 2011. Ολοκληρώθηκε θετικά η διαδικασία γνωμοδότησης από όλες τις υπηρεσίες. Δεν είναι λοιπόν μία ουτοπία, όπως νομίζουν μερικοί, αλλά ένα όραμα που υλοποιείται τώρα και που έρχεται να υποστηρίξει και αυτό με έμμεσο τρόπο, την ελληνική ΑΟΖ.
Είναι σημαντικό να το εξετάσουμε το όλο σύστημα με αυτό το βλέμμα για να επισπευτούν όλες οι διαδικασίες υλοποίησης, έτσι ώστε να προσφέρει και μία νέα δυναμική στη Θράκη μας διότι προσφέρει και φθηνότερη ενέργεια και θέσεις εργασίας. Το ΑΣΦΑ σε υψηλότερο επίπεδο δίνει ένα επιπλέον νόημα στους διασυνδετήριους αγωγούς της Ελλάδας προς Βουλγαρία, δηλαδή Βαλκάνια, και προς Ιταλία, δηλαδή Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι βρίσκονται στο πλαίσιο της Ελληνικής ΑΟΖ.

~** Κινδυνεύουν οι ασθενείς με μηχανική καρδιά :
~ Η εταιρεία που έχει αναλάβει από το Ωνάσειο τη συντήρηση των συσκευών και την προμήθεια του αναλώσιμου υλικού καταγγέλλει την Τράπεζα Κύπρου ότι έχει άρει τη χρηματοδοτική στήριξή της!
Τραγική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους ασθενείς που ζουν με μηχανική καρδιά εξαιτίας της μη πληρωμής από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συντήρηση των συσκευών και την προμήθεια του αναλώσιμου υλικού, με αποτέλεσμα τη μη κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από βλάβες.
Ευθύνες η εταιρεία καταλογίζει και στην Τράπεζα Κύπρου, γιατί σταμάτησε τη χρηματοδοτική στήριξή της. Ο κίνδυνος να υπάρξει πρόβλημα στους ασθενείς είναι ορατός… Κι αυτό επισημαίνει η εταιρεία στην επιστολή που έστειλε στις 19 Ιουνίου στον γενικό διευθυντή του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Γ. Μουτσόπουλο, στον αναπληρωτή διευθυντή του Α΄ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος και Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Π. Σφυράκη, στον υπουργό Υγείας και στην Τράπεζα Κύπρου, η οποία καταλήγει ως εξής: «Για όποιο πρόβλημα πιθανώς αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε από τους εν λόγω ασθενείς του Κέντρου σας, παρακαλούμε όπως αναζητήσετε τις σχετικές ευθύνες –ηθικές, αστικές ή/και ποινικές– τόσο μεταξύ των πολιτικών και διοικητικών προϊσταμένων του Κέντρου σας όσο και μεταξύ των στελεχών των διαφόρων υπηρεσιών της Τράπεζας Κύπρου». Στην επιστολή της εταιρείας «Φοίνιξ Ιατρικός Εξοπλισμός ΑG», την οποία υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Αναστάσιος Κατσάρκας, αναφέρονται τα εξής:
«1) Λόγω (α) της από μέρους σας συνεχιζόμενης αθέτησης των οικονομικών υποχρεώσεών σας απέναντί μας, όπως αυτές ορίζονται τόσο από τη μεταξύ μας σύμβαση, όσο και από τους συνήθεις κανόνες ορθής επιχειρηματικής πρακτικής, καθώς επίσης και (β) Λόγω της από μέρους της Τράπεζας Κύπρου αντιμετώπισης της παρούσας δυσχερούς –για όλους– οικονομικής συγκυρίας τόσο μόνο με απόλυτα οικονομοτεχνικά κριτήρια, όσο και με μανιώδη προσήλωση στα –κακώς εννοούμενα κατά την άποψή μας– μικροοικονομικά της συμφέροντα, η Τράπεζα Κύπρου έχει άρει τη χρηματοδοτική στήριξή της μεταξύ υμών και ημών επιχειρηματικής σχέσης.
2) Ως εκ τούτου, καθώς η εν λόγω τράπεζα αρνείται να παράσχει στην εταιρεία μας την απαραίτητη χρηματοδότηση για την –έστω και μερική– αποπληρωμή των οφειλών της προς την εταιρεία “BERLIN Heart GmbH”, η εταιρεία μας αδυνατεί να προμηθεύσει το Κέντρο σας με οποιουδήποτε είδους συσκευή ή/και αναλώσιμο υλικό, καθώς επίσης αδυνατεί να παράσχει οποιουδήποτε είδους υπηρεσία συντήρησης ή/και άλλου είδους υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης.
3) Με δεδομένα τα ανωτέρω και όπως σας έχουμε ήδη επανειλημμένως προειδοποιήσει με σειρά σχετικών επιστολών μας από 1.3.2012, 8.3.2012, 14.3.2012, 18.4.2012, 19.4.2012, 20.4.2012, κτλ., έχει ήδη επέλθει η “de facto” παύση ισχύος της από 15.2.2012 μεταξύ υμών και ημών Σύμβασης Συντήρησης και Τεχνικής Υποστήριξης και συνεπώς θεωρούμε ότι η εταιρεία μας πλέον δεν δεσμεύεται από αυτήν.
4) Επίσης, τόσο η παύση ισχύος της εν λόγω σύμβασης, όσο και η απόφαση άρσης της χρηματοδοτικής στήριξης από μέρους της Τράπεζας Κύπρου, σημαίνουν ότι ακόμα και εάν το Κέντρο σας προβεί εκ νέου σε χρηματικές καταβολές έναντι των παλαιοτέρων βεβαιωμένων οφειλών του προς της εταιρεία μας, η εταιρεία μας θα εξακολουθήσει να μην έχει τη δυνατότητα ούτε υλικά να προμηθεύσει ούτε υπηρεσίες υποστήριξης να παράσχει.
5) Τέλος, καθώς οι ανάγκες των ασθενών, οι οποίοι ήδη υποστηρίζονται από συσκευές του οίκου “BERLIN Heart GmbH” είναι δεδομένες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα σας γνωστοποιηθεί η μέθοδος που θα επιλεγεί, ούτως ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η υποστήριξη των εν λόγω ασθενών τόσο με υλικά, όσο και με υπηρεσίες». [www.paron.gr]

~** ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ - ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: http://youtu.be/KtXmMfz74-w  ,.-
~** Και τι να κάνουμε; Να κατεβάσουμε τ’ άρματα στους δρόμους; :
~ γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
- Το πράγμα πάει από το κακό στο χειρότερο.
-Όντως. Από παντού έρχονται άσχημα προμηνύματα. Τα σημάδια δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλά. Τα «αστέρια» ήθελα νά’ ξερα γιατί τα έχουμε.
- Για την ακρίβεια έχουν πάψει προ πολλού να είναι απλά σημάδια. Είναι γεγονότα.
- Ναι, και τι θέλετε να κάνουμε; Να κατεβάσουμε εγώ τα άρματα μάχης κι εσύ τους καταδρομείς στους δρόμους; Κι εναντίον τίνος...;
- Δεν είπα αυτό. Απλά επισήμανα το πρόβλημα. Θα μας πιάσουν στον ύπνο κι απροετοίμαστους.
- Είστε υπερβολικοί και οι δύο. Τίποτα δεν είναι τόσο επικίνδυνο.
- Ναι, ε; Και τι σημαίνει κατά τη γνώμη σου η βρώση σκύλων, γατών και ποντικιών από τμήματα του πληθυσμού;
~ Καμία αντίρρηση. Αλλά η κοινωνία μας αντέχει ακόμη. Παρ’ όλη την φτώχεια, την εξαθλίωση, την εγκληματικότητα, τους θανάτους πολιτών. Δεν έχει εκραγεί ακόμη.
- Δηλαδή, στους πόσους νεκρούς ημερησίως εκρήγνυται η κοινωνία λοιπόν; 1 εκ διαβητικοί και δεν υπάρχει επάρκεια ινσουλίνης. Καρδιακοί παρόμοια προβλήματα. Καρκινοπαθείς επίσης. Και όχι μόνον. Πόσα εκατομμύρια είναι όλοι αυτοί οι σοβαρά ασθενείς συμπολίτες μας που κάποιοι τους έβαλαν το ένα πόδι στον τάφο στερώντας τους τα φάρμακά τους για τα οποία πλήρωναν μια ζωή; Σε πόσο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να πεθαίνουν μαζικά; Αυτό περιμένουμε για να παραδεχτούμε ότι αντιμετωπίζουμε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης;
- Η Πολιτεία θα το αντιμετωπίσει.
- Με το «θα» ποτέ δεν σώθηκαν ανθρώπινες ζωές. Ιδίως όταν η «στατιστική εμπειρία» δηλώνει το «ακριβώς αντίθετο».
- Όντως. Η «λαϊκή οργή» σιγοβράζει. Μέχρι τώρα έχουμε μόνον αυτοκτονίες των πολιτών...Σε πόση απόσταση βρίσκεται το σημείο «0» όπου οι πολίτες θα πάρουν τα όπλα εναντίον θεσμικών εκπροσώπων;
~ Και πόσο κοντά είναι η ώρα που πεινασμένες μάζες θα εισβάλλουν σε μαγαζιά τροφίμων;
- Κι εν τέλει, πόσο μακριά είναι η ώρα που οι πολίτες θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους κατά της εγκληματικότητας; Και όχι μόνο. Γιατί από εκεί μέχρι τη στιγμή που αυτό θα λάβει εκτεταμένες διαστάσεις εμφυλίου δεν απέχει πολύ.
- Και το κυριότερο. Πόσοι είναι αυτοί που εκμεταλλευόμενοι αυτή την κατάσταση θα ήθελαν να εμπλέξουν με προβοκάτσια την Ελλάδα σε πόλεμο με την Τουρκία και όχι μόνο; Μην το ξεχνάμε κι αυτό.
- Υπερβολές κύριοι.
- Ναι, ε; για άκου τι είπε ένας «χαρακτηρισμένος (στον καιρό του) τρομοκράτης», ο Ρήγας Φερραίος:
«Όταν η διοίκησις βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού καὶ δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμει ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζει τα άρματα καί να τιμωρεί τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του καί το πλέον απαραίτητον απ’ όλα τα χρέη του».
- Ναι, και τι θες να πεις μ’ αυτό; Να κάνουμε επανάσταση;

- Όχι. Αλλά ξέρεις πόσοι και πόσοι αυτή τη στιγμή «δουλεύουν» πάνω σ’ αυτό το «παραπάνω σκεπτικό» μέσα στην Ελληνική κοινωνία; Τι θα περιμένεις; Την «υλοποίηση» αυτής της εξέγερσης;
- Και τι μπορείς να κάνεις;

- Δεν ξέρω κύριοι. Αλλά όλοι αυτοί που τυραννούν αυτό το λαό δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες εξέγερσης που θα διαλύσει τα πάντα, θα πρέπει με κάποιον τρόπο, πρώτον να σταματήσουν αυτή την επαίσχυντη δράση τους και δεύτερον, να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Αλλιώς τελειώσαμε σαν Κράτος και σαν Έθνος.
- Φρούδες ελπίδες. Ακόμη κι αν, υποθετικά, «κάναμε κάτι» - πράγμα που θα ήταν συνταγματική εκτροπή και δεν θα εγγυούταν και οπωσδήποτε θετικά αποτελέσματα - είναι τόσοι πολλοί αυτοί που έχουν «φάει από την πίττα» που είναι αδύνατον να τους εντοπίσεις κι ακόμη πιο αδύνατο να τους τα πάρεις πίσω. Εξίσου αδύνατο βεβαίως είναι να τους «σταματήσεις» από τις λαμογιές τους και φυσικά να τους σύρεις στη Δικαιοσύνη. Στο τέλος θα τα «χρεωνόμασταν όλα εμείς» από τους παμπόνηρους πολιτικούς. Μην σου πω κιόλας ότι θα φρόντιζαν να μην «αντιδράσουν» (για να ηρωοποιηθούν κι από πάνω) και θα μας άφηναν και μερικούς μήνες στην εξουσία για να βεβαιωθούν ότι θα τα «χρεωθούμε» όλα εμείς, να «εξαγνιστούν και να καθαγιαστούν» αυτοί και να επιστρέψουν κατόπιν ως «σωτήρες».
- Ναι, εντάξει. Αλλά και ο κόσμος όμως δεν είναι έντιμο να πληρώνει αυτός αντ’ αυτών. Ούτε και ακίνδυνο. Θα γίνει εμφύλιος κύριοι αν δεν δοθεί άμεσα δίκαιη κοινωνικά λύση.
~ Η μόνη λύση είναι να χαριστούν όλα τα χρέη των πολιτών. Δεν ξέρω πως. Αλλά είναι ο μόνος τρόπος. Δεν γίνεται να λένε «ότι έγινε έγινε» για τα «αρπακτικά» και από την άλλη «κόσμε ξέχασε το τι έγινε και πήρωσε τώρα το λογαριασμό ΤΟΥΣ».
- Ναι, και ξαναρωτάω: τι θέλεις να κάνουμε; Επανάσταση; Κίνημα; Πάνε αυτά. Μείνανε πίσω στον 20ο αιώνα.
- Ναι καλά. Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι.
- Τι εννοείς; Θα υπάρξει Έλληνας Αξιωματικός να κάνει Κίνημα τον 21ο αιώνα; Δεν άκουσε κανείς τι είπε ο άλλος προηγουμένως;
- Αυτόβουλα όχι. Αλλά να είσαι σίγουρος ότι «κάποιοι άλλοι έξωθεν προερχόμενοι» θα το «φροντίσουν» κι αυτό.
- Δεν υπάρχει περίπτωση.
- Δεν μου λες, εαν ξεκινήσει μια «Αλληλοσφαγή τύπου Εμφύλιος», η όποια κυβέρνηση που θα αναδειχθεί μέσα απ’ αυτό το «καμίνι» δεν θα «αναγκαστεί από τις εξεγερτικές κοινωνικές συνθήκες» να θέσει αμέσως θέμα «ολικής διαγραφής του χρέους»;
- Φαντάζομαι πως ναι.
- Πιστεύεις πως θα το ήθελε αυτό κανείς από τους πιστωτές μας;
- Όχι βέβαια.
- Θα φροντίσουν λοιπόν να «κηρυχτεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και να «τοποθετηθεί μια στρατιωτικού τύπου κυβέρνηση» που βεβαίως το πρώτο που θα κάνει θα είναι να κηρυχτεί Στρατιωτικός Νόμος για να υποτάξει τον πληθυσμό στις θελήσεις τους. Με την έγκριση των «Ξένων Δυνάμεων» βεβαίως εφόσον βασικό μέλημά της θα ήταν η αποπληρωμή του χρέους.
- Και η συνέχιση του ξεπουλήματος της χώρας φυσικά.
- Ακριβώς.
- Δεν είναι και τόσο απλό.
- Βεβαίως και όχι. Αλλά ένας εμφύλιος είναι εξαιρετικά σημαντικός λόγος. Χώρια που θα φροντίσουν πιθανότατα να μας εμπλέξουν και σε κάποιον εξωτερικό πόλεμο για να έχουν ακόμη πιο πολλούς «λόγους» για επιβολή στρατιωτικού νόμου. Αλλά και για να «ανακόψουν» την τάση του πληθυσμού να «στραφεί εν όπλοις» κατά του Καθεστώτος, της Πολιτείας και των εκπροσώπων της στρέφοντάς την προς «εξωτερικό αντίπαλο».
- Μωρέ θα ακριβοπληρωθούν οι νέοι κυβερνήτες για να «σβήσουν το παρελθόν των λαμογιών» και να επιβάλλουν στον πληθυσμό να «πληρώσει το λογαριασμό». Να δεις πόσοι δικοί μας θα σπεύσουν να λάβουν μέρος σε μια τέτοια «στρατιωτική κυβέρνηση της τρόϊκας».
- Που ξέρεις; Ίσως αυτό ακριβώς τελικά να είναι το «κρίσιμο σημείο» και η μόνη «οδός διαφυγής».
- Τι εννοείς μωρέ; Τρελάθηκες;
- Εννοώ, όσο κι αν ακούγεται ακραίο, «Ναι, να μπούμε στον πόλεμό τους, αλλά το αντάλλαγμα να είναι η διαγραφή όλων των χρεών. Τόσο της χώρας όσο και των πολιτών». Ποιός μας λέει ότι δεν θα μπορούσε να παίξει κι ένα τέτοιο σενάριο;
- Τραβηγμένο αλλά μέσα σε τόσο «ασύμμετρες καταστάσεις» όλα είναι πιθανά.
- Και όχι μόνο. Ταυτόχρονα με την διαγραφή θα έπρεπε να διαπραγματευθούμε ένα ισχυρό πλεόνασμα ώστε ταυτόχρονα και τον πολυμέτωπο πόλεμο ν’ αντέξουμε επιτυχώς αλλά και ανάπτυξη να έρθει στον τόπο: εκτός από την διαγραφή του εθνικού χρέους λοιπόν, θα ήταν ιδανικές οι συνθήκες πολέμου για να απαιτήσουμε να μας δοθούν και οι Γερμανικές αποζημιώσεις.
- Και όχι μόνο. Για να μπούμε στους κωλοπολέμους τους να μας χρηματοδοτήσουν αυτοί όλη την «πολεμική κινητοποίηση» και τους απαραίτητους εξοπλισμούς.
- Να σου πω, αφού θα εμπλακούμε που θα εμπλακούμε σε πόλεμο γιατί να μην το κάνουμε κερδίζοντας απ’ αυτό για τα Εθνικά Συμφέροντα; Αρκεί να γίνει με τον «κατάλληλο τρόπο» και την «κατάλληλη στιγμή».
- Τελικά, ίσως μια τέτοια «ερμαφρόδιτη κατάσταση» να μπορούσε να προσφέρει όχι μόνο γεωπολιτικές ευκαιρίες αλλά και οικονομικές για τη χώρα. Πχ θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τότε ένα «ειδικό καθεστώς» στους κόλπους της ΕΕ. Ας πούμε, να ξανααποκτήσουμε την αγροκτηνοτροφική μας παραγωγή. Δεν γίνεται να μπει η χώρα σε καθεστώς παρατεταμένου και πολυμέτωπου πολέμου χωρίς αυτάρκεια σε παραγωγή τροφίμων για τον πληθυσμό και τον στρατό της.
- Και όχι μόνο: πρέπει να βοηθηθεί τα μέγιστα η ταχεία ανάπτυξη εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας. Και ίσως μια τέτοια πολεμική/πολιτική ατμόσφαιρα και κατάσταση να ήταν η «ιδανική συνθήκη» και γι’ αυτό.
- Ναι, πως το θέλετε; Μήπως θέλετε να μας δώσουν και τα πετρέλαια του Αιγαίου;
- Ναι, γιατί όχι; Άλλωστε αν δεν πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα το «αδύνατο» δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα διεκδικήσουμε με αδίστακτους τρόπους.
- Επικίνδυνες καταστάσεις κύριοι. Εαν «εγκαθιδρύετο» - και δη «έξωθεν» - μια τέτοια κυβέρνηση, δεν θα είχε δυνάμεις για να «θέτει ζητήματα και να εγείρει αξιώσεις».
- Γιατί όχι; Ίσως θα μπορούσε να βγει σε καλό μια τέτοια κατάσταση.
- Γεγονός είναι ότι σίγουρα πολλοί θα είναι αυτοί που θα «εποφθαλμιούσαν» τέτοιες κυβερνητικές θέσεις. Ποιός μας διασφαλίζει όμως ότι θα είναι οι «κατάλληλοι» που θα παλέψουν για τα Εθνικά Θέματα και όχι τα τομάρια που θα αγωνίζονταν για ξένα συμφέροντα κατά της χώρας μας; Άλλωστε, συνήθως αυτό δεν συμβαίνει;
- Ναι, όντως, αυτό είναι το μεγαλύτερο ρίσκο. Εκεί που θα πιστεύαμε ότι θα ήταν μια «ιδανική λύση» για τη χώρα ίσως αποδεικνύονταν στο τέλος όχι μόνον «φρούδες ελπίδες» αλλά η απόλυτη Εθνική Καταστροφή.
- Ρίσκα κύριοι. Κάθε πόλεμος έχει τα ρίσκα του.
- Δεν ξέρω. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι μας είμαστε θορυβημένοι και εξοργισμένοι. Το που θα οδηγήσει όμως αυτή η «οργή» εν πολλοίς είναι «απρόβλεπτο». Απο «αλλού» το περιμένουμε κι από «αλλού ίσως έρθει»....από το «πιο απίθανο σημείο»...
- Έτσι κι αλλιώς είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά. Και ο πόλεμος χτυπάει ήδη την πόρτα μας. Ας δούμε λοιπόν το πως θα τον διεξάγουμε όσο γίνεται πιο επιτυχώς. Το μόνο πάντως που δεν πρέπει είναι να κάνουμε πως δεν τον βλέπουμε να έρχεται.
- Ή καλύτερα πως είναι ήδη εδώ.
Γιώργος Ανεστόπουλος
http://aegeanhawk.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και Άλλα :
Τρίκορφο Μεσσηνίας
ImageΑπόπειρα ληστείας κατήγγειλε ταχυδρομικός πράκτορας
* Απόπειρα ληστείας εις βάρος του κατήγγειλε ταχυδρομικός πράκτορας στην περιοχή του Τρικόρφου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ταχυδρομικού πράκτορα, ενώ διερχόταν με το αυτοκίνητό του δρόμο της περιοχής, έχοντας μαζί του ποσό που προοριζόταν για συντάξεις, ένα αυτοκίνητο του έκλεισε τη δίοδο. Κατάφερε, όμως, όπως έχει καταγγείλει, να κάνει αναστροφή, να μπει σε παράδρομο και να ξεφύγει.
Θανάσης Πετράκος βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ :
Image«Σκιώδης» υπουργός Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ
* «Σκιώδης» υπουργός Ενέργειας ορίστηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, αναλαμβάνοντας να ελέγχει τον αντίστοιχο κυβερνητικό τομέα. Συγκεκριμένα, με αντικείμενο την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κατανομή των βουλευτών στις επιτροπές κυβερνητικού ελέγχου, καθώς και τον ορισμό των επικεφαλής τους, συνεδρίασε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως υπεύθυνοι των τομέων ελέγχου ορίστηκαν οι εξής: Οικονομίας: Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εργασίας: Δημήτρης Στρατούλης. Ανάπτυξης και Υποδομών: Γιώργος Σταθάκης. Υγείας: Ανδρέας Ξανθός. Εσωτερικών: Σοφία Σακοράφα. Εξωτερικής Πολιτικής: Ρένα Δούρου. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Αλέξης Μητρόπουλος. Δικαιοσύνης: Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ναυτιλίας: Θοδωρής Δρίτσας. Παιδείας: Τάσος Κουράκης και Θεανώ Φωτίου. Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, Περιβάλλοντος: Ηρώ Διώτη. Τουρισμού: Μιχάλης Κριτσωτάκης. Προστασίας του Πολίτη: Δημήτρης Τσουκαλάς. Μακεδονίας - Θράκης: Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου. Συγκροτήθηκε, επίσης, επιτροπή παρακολούθησης του Μνημονίου και των νομοθετικών πρωτοβουλιών, που αποτελείται από τους: Αλέξη Μητρόπουλο (επικεφαλής), Δημήτρη Στρατούλη, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννη Δραγασάκη. Επιπλέον, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε να παρακολουθούν συγκεκριμένους τομείς εργασίας, ως εξής: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θέματα Οικονομίας και Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης θέματα Εμπορίου, Παραγωγής, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θέματα Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΠΑΣΟΚ
ImageΞεκινά η Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή
* Στις 10 το πρωί της Παρασκευής θα διεξαχθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιό του για την ανασύσταση του Κινήματος.
Η απόφαση για τη διεξαγωγή της Συνδιάσκεψης ελήφθη, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ύστερα και από τη συνάντηση που είχε ο κ. Βενιζέλος (και ο κ. Κουβέλης) με τον πρωθυπουργό, συνάντηση στην οποία συζητήθηκε και το χρονοδιάγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων και της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Το σώμα της Συνδιάσκεψης θα συγκροτηθεί από τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, οι οποίες μετατρέπονται σε Νομαρχιακές Επιτροπές Ανασύστασης, τα μέλη του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου, τους βουλευτές, αλλά και τους υποψήφιους βουλευτές, όπως και τα μέλη που εκπροσωπούν το Κίνημα, σε θεσμικούς φορείς.

 Γαργαλιάνοι-Φιλιατρά Μεσσηνίας :







ImageΔιακοπές νερού, δίψα και αγανάκτηση πολιτών~ Τεράστια προβλήματα στην υδροδότηση της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων καθώς επίσης και στη Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών, που παρουσιάζονται εδώ και αρκετό καιρό, οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση με την οργή και την αγανάκτησή τους να χτυπά κόκκινο, όπως και η δίψα τους! ~ Δ.Ε. Γαργαλιάνων
«Το νερό, νεράκι» λένε, ξανά φέτος, στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων αφού μετά το Πάσχα, πολύ νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, ξεκίνησαν οι διακοπές στην υδροδότηση, επί αρκετές ώρες με το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα έντονο και οξύ, όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, στη Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων, την Τραγάνα, τον Πύργο και τη Μαραθόπολη. Με την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν, κατάσταση των συχνών και πολύωρων διακοπών, έχει εξαντληθεί κάθε απόθεμα αντοχής και ανοχής των κατοίκων, οι οποίοι όπως σημείωσαν στο «Θ», «μας στερούν από ανικανότητα και αδιαφορία το πολυτιμότερο αγαθό, το Θείο δώρο του νερού και βρίσκουν διάφορες προφάσεις για δικαιολογίες. Ενάμιση χρόνο τώρα, να μας πει η δημοτική Αρχή τί έχει κάνει. Τι έχει κάνει και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης «Καπετάν Τέλλος Άγρας». Κάτοικος των Γαργαλιάνων, μας είπε ότι «Νερό υπάρχει άφθονο. Το “Αλικοντούζι” βγάζει τόσο νερό, για να “κολυμπήσουν” όλοι οι Γαργαλιάνοι και εμείς δεν έχουμε νερό να πιούμε. Διψάμε καλοκαιριάτικα! Πού είναι το νερό; Τι κάνουν; Τι γίνεται; Έχουμε τα προβλήματά μας τα οικονομικά, δε θα έχουμε και νερό να πιούμε και να πλυθούμε; Από το Μάιο, πολύ νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, ξεκίνησαν φέτος οι διακοπές στο νερό, πότε πρωινές ώρες και πότε από το απόγευμα μέχρι το πρωί». Στην Τραγάνα το πρόβλημα με τις διακοπές νερού είναι τεραστίων διαστάσεων αφού πολλές οικίες, ιδιαίτερα στο πάνω μέρος του χωριού, έχουν ήδη μείνει χωρίς νερό για 2 και 3 συνεχόμενες μέρες! «Η Δεξαμενή που υδροδοτεί την περιοχή φτιάχτηκε επί Χούντας, που ήταν λίγα σπίτια και από τότε δεν την έχουν μεγαλώσει και δεν έχουν φτιάξει άλλη, που να χωράει περισσότερα κυβικά, αλλά έχουν κάνει επεκτάσεις του δικτύου προς όλα τα σημεία του ορίζοντα. Λίγο το νερό, πολλές οι παροχές και μένουμε χωρίς νερό. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και ο δήμος και ο Σύνδεσμος δεν κάνουν τίποτα για να το λύσουν. Εδώ είμαστε αναπτυσσόμενη περιοχή, με σπίτια καινούργια που φτιάχνονται, με ενοικιαζόμενα, με τουριστικές μονάδες, με μαγαζιά, και μένουμε χωρίς νερό. Δύο μήνες τώρα, ήδη, έχουμε αυτά τα προβλήματα, που δεν είναι φουλ σεζόν. Τι θα γίνει Ιούλιο και Αύγουστο; Θα κορακιάσουμε; Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το δήμο και η Τραγάνα πληρώνει το τίμημα που δεν εκπροσωπείται στο Τοπικό Συμβούλιο, είναι η πρώτη φορά που η Τραγάνα δεν έχει Τοπικό Σύμβουλο, δεν έχει εκπροσώπηση. Δε νοείται η περιοχή μας να μην έχει νερό. Δε μας έχει προσέξει καθόλου ο δήμαρχος και δεν είναι μόνο το νερό, είναι και πολλά ακόμα προβλήματα! Η Τραγάνα είναι ο καθρέφτης του “Costa Navarino” και να πώς δείχνει!». Πολλά είναι τα προβλήματα από τις διακοπές στην υδροδότηση και στον Πύργο, που κι εκεί, φέτος, ξεκίνησαν πολύ νωρίς. Οι κάτοικοι είναι προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι με την όλη κατάσταση και με λύπη διαπιστώνουν, πως δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση και υπευθυνότητα από τους αρμόδιους του δήμου για να δώσουν, επιτέλους, λύση. «Ξεκίνησαν πολύ νωρίς τα προβλήματα με τις διακοπές νερού και θα ενταθούν όσο περνάνε οι μέρες, χωρίς κάποιος υπεύθυνος να νοιάζεται και να κάνει κάτι για να λυθούν και να έχουμε νερό. Να έχουμε νερό και κατάλληλο για πόση. Δήμος και Σύνδεσμο να βρούνε τη λύση, δε μπορεί συνέχεια να ακούμε τα ίδια. Γι’ αυτό είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι, για να δίνουν λύσεις στα προβλήματα, δε μπορεί κάθε καλοκαίρι και ιδίως φέτος να μην έχουμε νερό. Να πάρουν μέτρα και να μας εξασφαλίσουν το νερό μας», είπε στο «Θ» κάτοικος του Πύργου, προσθέτοντας πως ήδη μεταξύ των συγχωριανών του συζητούνται κάποιες μορφής αντίδρασης ως πίεση για λύση, εξετάζοντας ακόμη και την αναφορά για το πρόβλημα, με υπογραφές, στην Εισαγγελία! Στη Μαραθόπολη, τον πλέον γνωστό τουριστικό προορισμό της Τριφυλίας και της Νοτιοδυτική Μεσσηνίας, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε πολύ μεγάλο πρόβλημα αφού καθ’ όλη τη διάρκειά της έμειναν χωρίς νερό καθημερινά επί αρκετές ώρες, επειδή είχε αδειάσει η δεξαμενή και το νερό που έτρεχε στον αγωγό για να τη γεμίσει ήταν ελάχιστο. Προβλήματα, στην υδροδότηση, έχουν σημειωθεί και τις προηγούμενες εβδομάδες και οι κάτοικοι και επαγγελματίες ανησυχούν έντονα και ζουν με το φόβο και τον εφιάλτη μήπως παρουσιαστούν ξανά, τις επόμενες μέρες και εβδομάδες που θα υπάρχει περισσότερος κόσμος και θα έχει αυξηθεί, όπως αναμένεται, η τουριστική κίνηση.
~ Φιλιατρά
Στα Φιλιατρά, οι διακοπές νερού, τείνουν, πια, να γίνουν σύνηθες φαινόμενο, αφού σημειώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και χειμώνα, και, βεβαίως, από την άνοιξη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το πρόβλημα είναι πιο συχνό και έντονο. Οι κάτοικοι ανέμεναν πως με την αντικατάσταση μέρους του δικτύου ύδρευσης, θα λυνόταν το πρόβλημα, που οφείλεται, όπως λένε από το δήμο, κυρίως σε βλάβες που παρουσιάζονται, αλλά προς απογοήτευσή τους εξακολουθεί να υφίσταται. Όπως μας είπαν, τις προηγούμενες εβδομάδες σημειώθηκαν διακοπές στην υδροδότηση σε κάποιες περιοχές – γειτονιές και τις τελευταίες μέρες, όπως και προχθές, σημειώθηκε αισθητή μείωση – πτώση της πίεσης, ενώ ξανά χθες το πρωί και για αρκετές ώρες σημειώθηκε διακοπή στην υδροδότηση, κάτι που τους ανησύχησε και τους ανησυχεί για το τι μπορεί να γίνει τις επόμενες εβδομάδες στην κορύφωση του καλοκαιριού, που ο πληθυσμός στην πόλη διπλασιάζεται με επισκέπτες και παραθεριστές! ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .  ,
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Για την κατάσταση στη Ναυαρίνου στην παραλία Καλαμάτας :
ImageΟ δήμαρχος… ζήτησε υπομονή μέχρι το Σεπτέμβριο
* Υπομονή… μέχρι το Σεπτέμβριο συνέστησε ο δήμαρχος Παν. Νίκας σε όσους αγανακτούν για την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Ναυαρίνου αυτή την περίοδο, αλλά και τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες.
Αυτή ήταν επί της ουσίας η απάντησή του στην ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Δημ. Φαββατά, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
* Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, περιγράφοντας από την πλευρά του την κατάσταση στην παραλιακή οδό της πόλης, είπε: «Μόνο η λέξη χάος μπορεί να περιγράψει την εικόνα της Ναυαρίνου. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, ράμπες καλυμμένες με μηχανάκια, ταμπέλες καταστημάτων στη μέση του πεζοδρομίου. Και όλα αυτά με τη Δημοτική Αρχή και τη Δημοτική Αστυνομία απούσες, με αποτέλεσμα η βόλτα των πολιτών να έχει καταντήσει ταλαιπωρία».
Ο δήμαρχος απέναντι στα παραπάνω σημείωσε: «Για τα προβλήματα στη Ναυαρίνου η Δημοτική Αρχή ακούει μόνο διαπιστώσεις και καμία πρόταση. Με την παραλιακή οδό θα έχουμε πρόβλημα για ένα μήνα ακόμα, παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και του Λιμεναρχείου. Το πρόβλημα είναι οξυμμένο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι στην αγωνία τους να εισπράξουν κάτι παραπάνω, δεν τηρούν τους κανόνες που πρέπει.
Γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να υπάρχει ευταξία. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι, παρά τις προσπάθειες, τα προβλήματα υπάρχουν. Δε θεωρώ, όμως, ότι υπηρετούμε την περιοχή και τα συμφέροντα του επαγγελματικού κόσμου, αν προχωρήσουμε σε κατασταλτικά μέτρα. Προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε την κατάσταση. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Πριν 94 χρόνια
- Η Νομαρχία δι’ εγγράφου της προς το Δημοτικόν Συμβούλιον εζήτησε την ψήφισιν εκτάκτου δαπάνης εκ τεσσάρων χιλιάδων δραχμών δια την καθαριότητα της πόλεως κατά τον τρέχοντα μήνα Ιούλιον. Δια του ποσού τούτου θα ασβεστωθούν όλαι οι μολυσματικαί εστίαι και θα εκκαθαρισθώσι τα αποχωρητήρια, προς πρόληψιν πάσης τυχόν μεταδόσεως επιδημίας εις την πόλιν μας, εις την οποίαν πολλά κρούσματα κοιλιακών και γρίππης εσημειώθησαν.
- -Ο Παν. Μερκούρης περιεργαζόμενος εν πιστόλιον εις την θέσιν Άγιος Αθανάσιος της Κοινότητος Κοναλεπούς της Εράνης, ετραυματίσθη κατά την άρθρωσιν του γονάτου του εξ αιφνιδίας αυτού εκπυρσοκροτήσεως.
- -ΚΑΤΑ τον διαρρεύσαντα μήνα Ιούνιον απεβίωσαν εις την πόλιν μας 30 άτομα εξ ων 4 εκ φυματιώσεως. Κατά τον αυτόν μήνα παρελθόντος έτους απεβίωσαν 42, εξ ων 6 εκ φυματιώσεως.
- -ΑΠΟΨΕ εις το «Πάνθεον» δια πρώτην φοράν ενταύθα δίδεται η ξεκαρδιστική κωμωδία «Το μυστικό κρεββάτι», ακατάλληλος δια δεσποινίδας. Αύριον ο θίασος αναβιβάζει το σοσιαλιστικόν αριστούργημα «Ο Παπιγιόν», έργον νεώτατον, ευχάριστον και με πλοκήν θαυμασίαν. Εντός της εβδομάδος τα «Νέα Παναθήναια του 1917».

Έρκος Οδόντων
Καταδικασμένη, αν δεν…
 **Λοιπόν. Έρχεται αύριο το πρωί η τρόικα (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ) και χαρίζει όλο το χρέος της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές της, ως ένδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στην πατρίδα μας, που είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού και μπλα-μπλα-μπλα… Καθαρίσαμε, τοιουτοτρόπως, από το επαχθές χρέος και είμαστε ελεύθεροι και ωραίοι μέσα στον Παράδεισο. Τίποτα δε σκιάζει το μέλλον μας, εκείνο των παιδιών μας, αλλά και των γενιών που έρχονται. Φτου κι απ’ την αρχή που λένε.
* Το ζητούμενο είναι, καθαροί όντες, τι κάνουμε από εδώ και στο εξής, έχοντας πάθει και μάθει (;) από την οδυνηρή εμπειρία των τελευταίων ετών. Αυθωρεί και παραχρήμα, εν μία νυκτί, η χώρα θα είχε γυρίσει στην προ του 2009 κατάσταση.
* Οι Δημόσιες Υπηρεσίες θα γέμιζαν πάλι κόσμο και κοσμάκη σε χρόνο d/t, καθώς το πελατειακό κράτος θα δούλευε σαν ελβετικό ρολόι με επιδόματα ισοδύναμα μισθών, θα ξαναπέφταμε στα δανεικά προκειμένου να καλύψουμε τις τρύπες του προϋπολογισμού, τα golden boys θα διαγκωνίζονταν για τις διευθυντικές θέσεις με τους παχυλούς μισθούς στις ΔΕΚΟ, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μισθούς «παντεσπάνι» για τους εργαζόμενους σε αυτές, όπως και συντάξεις πριν τα -ήντα, oι μίζες θα ξανάρχιζαν τα πάρτυ, όπως εξακολουθούν να κάνουν η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή, μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές δε θα γίνονταν στον αιώνα τον άπαντα, άλλωστε ούτε τώρα γίνονται, και σε σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα θα έπιανε και πάλι πάτο.
* Οπότε, τα Μνημόνια ναι μεν είναι δυσβάστακτα, αλλά δεν αποτελούν το μείζον πρόβλημα της χώρας. Το μείζον έχει να κάνει με το ότι το ελληνικό κράτος θέλει ξεπάτωμα, εδώ και χρόνια, και στήσιμο απ’ την αρχή. Αν δε συμβεί αυτό άμεσα, όποιες ελαφρύνσεις και αν επιτευχθούν, σε ό,τι αφορά τα Μνημόνια, η Ελλάδα δε θα δει θεού πρόσωπο ούτε μετά από γενεές δεκατέσσερες.
* Είναι καταδικασμένη σε αργό, βασανιστικό θάνατο. Του Δημήτρη Γιατράκου

Παρέμβαση Πρωθυπουργού για το επίδομα "κλειστής Βουλής"

Δεν βάζουν μυαλό; Κάπως έτσι. Με την ανεργία στα ύψη και τους απλήρωτους-υποαπασχολούμενους να αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, οι υπάλληλοι της Βουλής διεκδίκησαν... εκλογικό επίδομα 4.000 ευρώ έκαστος. Πρόκειται για ένα από τα προνόμια που έδωσε εδώ και χρόνια η «αυτοδιοίκητη» Βουλή στο προσωπικό της, και αφορά επίδομα 2.000 ευρώ κάθε φορά που γίνονται εκλογές.
Κι επειδή φέτος είχαμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, οι υπάλληλοι ζήτησαν από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα ... διπλό επίδομα, ήτοι 4.000 ευρώ. Ο κ. Πολύδωρας, παρότι βρέθηκε στο αξίωμα του προέδρου για ένα μήνα μόνο (το διάστημα ανάμεσα στις δύο εκλογές) αποδέχθηκε το αίτημα, πλην όμως ...πάτησε πόδι στο ποσόν επικαλούμενος την κρίση: 1.000 ευρώ είπε – και εισακούσθηκε.
Όταν η είδηση έφτασε στο πρωθυπουργικό γραφείο ο Α. Σαμαράς αντέδρασε, ζητώντας από τον νέο πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη να βρει τρόπο ακύρωσης της απόφασης, ενώ οι συνεργάτες του τελευταίου, αφού μετέφεραν την αντίδρασή τους για την ενέργεια του προκατόχου του, διαβεβαιώνουν ότι θα βρεθεί ο τρόπος να επιστραφούν τα λεφτά στον κορβανά της Βουλής.
Υπερωρίες σε κλειστή Βουλή λόγω εκλογών Και να ήταν μόνον αυτό; Στις αρχές Ιουνίου το «Κεφάλαιο» δημοσιοποίησε αποφάσεις δύο υπουργείων, υπογεγραμμένες τον Απρίλιο και τον Μάιο, με τις οποίες δινόταν έγκριση να πληρωθούν υπερωρίες συνεργατών βουλευτών τους μήνες Μάιο και Ιούνιο... που δεν υπήρχε Βουλή λόγω των διπλών εκλογών.
Η μία, με ημερομηνία 10 Μαϊου 2012, ανήκει στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και αφορά «απασχόληση πέραν του κανονικού ωραρίου υπαλλήλων που έχουν διατεθεί σε γραφεία βουλευτών, για τον μήνα Μάιο» (6.600 ευρώ). Η άλλη, με ημερομηνία 21 Μαϊου 2012, ανήκει στο υπουργείο Παιδείας και αφορά «υπερωριακή απασχόληση εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών τον μήνα Ιούνιο 2012» (995,6 ευρώ). Και οι δύο είχαν αναρτηθεί στο «Διαύγεια»...

Το σχέδιο για τις περικοπές στο Δημόσιο

 Tου Νίκου Γ. Ξυδάκη
Τρέχουν παράλληλα: ο φόρος εισοδήματος 2011 και η επίσκεψη της τρόικας για αξιολόγηση. Και τα δύο καθυστέρησαν λόγω των αλλεπάλληλων εκλογών, που έχουν παγώσει κάθε άλλη δραστηριότητα στη χώρα από τις αρχές Απριλίου. Και τα δύο είναι αλληλένδετα: η τρόικα θα βρει ότι τα κρατικά έσοδα υστερούν έναντι των υπεραισιόδοξων και ανελαστικών προβλέψεων, διότι όχι μόνο ο φορολογούμενος πληθυσμός έχει ήδη εξαντληθεί, αλλά και διότι ο υπολογισμός και η βεβαίωση του φόρου καθυστέρησαν σκοπίμως, για να μην ερεθιστούν προεκλογικά οι πολίτες και επηρεαστεί η ψήφος τους.
Πράγματι η ψήφος δεν επηρεάστηκε άμεσα από τον δυσβάστακτο φόρο εισοδήματος, όπως προέκυψε από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Επηρεάζονται όμως τώρα με σφοδρότητα τόσο ο κρατικός προϋπολογισμός όσο και οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί εκατομμυρίων Ελλήνων.
Τα ελληνικά νοικοκυριά ακολουθούν μοιραία και αγεληδόν το ελληνικό κράτος στο σπιράλ πτώχευσης και παρακμής. Διότι απλούστατα πολλοί νομοταγείς μισθωτοί και εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους, πολλαπλάσιους από κάθε περασμένη χρονιά, καθώς μάλιστα βρίσκονται ήδη εκτός προϋπολογισμού, εξαντλημένοι από διαδοχικές μειώσεις εισοδήματος, εξαντλημένοι από έκτακτες εισφορές, με μειωμένα ή μηδενισμένα τα αποθέματα ανάγκης, βαρυνόμενοι από άνεργα τέκνα ή άλλους συγγενείς.
Διπλό το κακό άρα: οι πολίτες περνούν το όριο αντοχής, το κράτος δεν μπορεί να συγκεντρώσει αναγκαίους πόρους για συντήρηση θεμελιωδών λειτουργιών. Η κουτοπόνηρη αναβολή των φορολογικών δηλώσεων σε μετεκλογικό χρόνο ανέβαλε απλώς την έκρηξη της βόμβας. Δυστυχώς όμως η βόμβα απασφαλίζεται μες στο καλοκαίρι: πολλοί συνεπείς πολίτες δεν θα παραμείνουν συνεπείς. Το χρέος θα τους λυγίσει, θα τους οδηγήσει σε ακούσια πλην αναγκαστική παύση πληρωμών. Δεν θα πληρώνουν, όχι γιατί αρνούνται να πληρώσουν, όχι από ανυπακοή, αλλά γιατί δεν έχουν, γιατί δεν μπορούν.
Δυστυχώς, η πολιτική τάξη ενώπιον της ιστορικής πρόκλησης αποδεικνύεται διπλά ανίκανη και άβουλη: όπως δεν διαπραγματεύτηκε εγκαίρως και λυσιτελώς μια βιώσιμη λύση του δημόσιου χρέους, έτσι ακριβώς δεν εξυγίανε τα δημοσιονομικά με ορθολογικό και λειτουργικό τρόπο, με εντοπισμένες ενέργειες και δίκαιη φορολόγηση. Δουλικότητα και ανεπάρκεια προς τα έξω, λεηλασία και αδικία προς τα μέσα, λεηλασία στρεφόμενη προς τους νομοταγείς και παραγωγικούς.
Το αποτέλεσμα είναι διπλά ολέθριο. Η χώρα αποδέχεται στόχους τους οποίους αδυνατεί να επιτύχει, και στην ασυλλόγιστη πορεία προς τους στόχους εξοντώνει τους πολίτες της και εξευτελίζεται διεθνώς. Καταρρακωμένo κράτος και απροστάτευτοι άνθρωποι: ιδού ένας ορισμός του failed state. [www.kathimerini.gr]

Μποζόνιο Higgs, η επόμενη μέρα!:

* Ήταν η είδηση της ημέρας σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ως σημασία, την παρομοίωσαν με την ανακάλυψη του DNA. Ως απήχηση στη φαντασία του κόσμου, με απόγονο της πρώτης αποστολής στο φεγγάρι. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για το επιστέγασμα μιας προσπάθειας μισού αιώνα και χρειάστηκε να διανυθεί πολύς δρόμος για να φτάσουμε στη χθεσινή ανακοίνωση.
Το πρωί της Τετάρτης, το κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN ανακοίνωσε από τη Γενεύη ότι η προσπάθεια για τον εντοπισμό του σωματιδίου Higgs φτάνει προς το τέλος της, αποκαλύπτοντας πως ανακάλυψαν ένα σωματίδιο στην περιοχή ενεργειών που αναμένεται το σωματίδιο Higgs, με συμπεριφορά όμοια με αυτή που περιμένουν να έχει το Higgs. Μένει πλέον να αποδειχθεί τελειωτικά αν το νέο σωματίδιο είναι όντως το πολυπόθητο μποζόνιο Higgs, αλλά η ανακάλυψη θεωρείται δεδομένη από τους περισσότερους επιστήμονες. Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο Peter Higgs, 83 χρονών σήμερα, από το μικρόφωνο του CERN και φανερά συγκινημένος δήλωνε ότι δεν πίστευε ποτέ πως η ανακάλυψη αυτή θα συνέβαινε στη διάρκεια της ζωής του, ενώ ζήτησε από την οικογένειά του να βάλει στο ψυγείο τη σαμπάνια, αποσπώντας ασφαλώς το θερμό χειροκρότημα όλων όσων παρακολουθούσαν.
H ιστορία του σωματιδίου Higgs
Η ιστορία ξεκινάει πολύ παλιά, όταν ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα, με την εξαιρετικά επιτυχημένη ηλεκτρομαγνητική θεωρία του Maxwell στην οποία με 4 εξισώσεις ενοποίησε τον ηλεκτρισμό με το μαγνητισμό, οι φυσικοί συνειδητοποίησαν ότι ο καλύτερος τρόπος να περιγράψει κανείς τη φύση είναι με τη διαμεσολάβηση πεδίων. Όλες μας οι θεμελιώδεις θεωρίες πλέον για τη φύση περιέχουν πεδία, είτε βαρυτικά είτε ηλεκτρομαγνητικά, είτε άλλα πιο εξωτικά με έντονη κβαντική συμπεριφορά. Τα πεδία διαδίδονται μέσω κάποιων σωματιδίων – φορέων, τα λεγόμενα μποζόνια τα οποία είναι και αυτά που αλληλεπιδρούν – εάν αλληλεπιδρούν, με την ύλη. Τα μποζόνια ονομάστηκαν έτσι προς τιμήν του Ινδού φυσικού Satyendra Bose για την έρευνα που έκανε στον τομέα αυτό.
Έπειτα από σημαντική πρόοδο στην εξερεύνηση των πεδίων που κυβερνάνε το μικρόκοσμο, με πρωτεργάτες τους Paul Dirac, Oskar Klein, Walter Gordon και Jeffrey Goldstone για να αναφέρουμε μόνο κάποιους, φθάνουμε στο 1964 όπου με μία σειρά από δημοσιεύσεις 6 νέων φυσικών, πρωτοδιατυπώθηκε ο λεγόμενος σήμερα μηχανισμός Higgs, ο τρόπος με τον οποίο πιστεύουμε ότι τα σωματίδια (ακόμη και το ίδιο το Higgs) αποκτούν μάζα.
Πρώτοι χρονικά σχετικά με το μηχανισμό αυτό δημοσίευσαν οι Robert Brout και François Englert από το πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, τον Αύγουστο του 1964. Ο πρώτος όμως ο οποίος αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε αυτό το σωματίδιο και τις ιδιότητές του ήταν ο Peter Higgs στη δημοσίευσή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους με τίτλο «Σπασμένες συμμετρίες και οι μάζες των μποζονίων». Αν και πρόκειται για ένα άρθρο που αναμφίβολα αξίζει ένα Νόμπελ Φυσικής, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως το άρθρο στην πρώτη του μορφή απορρίφθηκε από το περιοδικό Physics Letters «ως μη σχετικό με τη φυσική». Χρειάστηκε να προσθέσει μια ακόμη επεξηγηματική παράγραφο για να γίνει δεκτό στο Physical Review Letters, ενώ εκείνη την εποχή υπήρχαν επιστήμονες που χλεύαζαν την πορεία που ακολουθούσαν οι νεαροί τότε φυσικοί, κατηγορώντας τους πως δεν κατανοούν βασικές ιδέες της επιστήμης.
Να σημειώσουμε ότι ασφαλώς δεν ήταν ο Peter Higgs που έδωσε το όνομα του στο σωματίδιο που πρώτος αυτός συνέλαβε, όμως ο όρος καθιερώθηκε προς τιμήν του το 1972. Ο ίδιος, πάντα μετριοπαθής, αποφεύγει να αναφέρεται σε αυτό ως σωματίδιο Higgs, και κάνει μονίμως μνεία στους υπόλοιπους επιστήμονες που συμμετείχαν στη σειρά των ανακαλύψεων εκείνης της εποχής. Αν πάντως το όνομα μποζόνιο Higgs του ακούγεται περίεργο, ο όρος «σωματίδιο του Θεού» είναι κάτι που τον δυσανασχετεί ακόμη περισσότερο. Είναι ένα «παρατσούκλι» του σωματιδίου, που προέκυψε από το ευρέως γνωστό ομώνυμο εκλαϊκευμένο βιβλίο του φυσικού Leon Lederman στο οποίο περιγράφεται η πορεία της έρευνας για το σωματίδιο αυτό.
Ο ενθουσιασμός και η επόμενη μέρα
Την ανακάλυψη του νέου σωματιδίου υποδέχθηκε με ενθουσιασμό όλη η επιστημονική κοινότητα. Χαρακτηριστικά, η Μαρία Σπυροπούλου, καθηγήτρια Φυσικής στο Caltech, δήλωσε: «Ήταν ο λόγος που φτιάξαμε τον επιταχυντή LHC. Είναι ένα αποτέλεσμα χωρίς προηγούμενο. Πάνω από μία γενιά επιστημόνων περίμεναν αυτή ακριβώς τη στιγμή. Δουλέψαμε δεκαετίες για να φτάσουμε εδώ, χιλιάδες φυσικοί, μηχανικοί και τεχνικά, μέρα και νύχτα μοιραστήκαμε και αναλύσαμε στοιχεία και αναπτύξαμε νέες τεχνικές για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα». Παρόμοια μηνύματα καταφθάνουν από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο δείχνοντας έτσι το πνεύμα συνεργασίας που διέπει το εγχείρημα.
Τη διαφαινόμενη ανακάλυψη σχολίασαν και ένθερμα επιστήμονες που για πολύ καιρό επιχειρηματολογούσαν εναντίον της θεωρίας του Higgs. Ο Stephen Hawking μάλιστα, που ήταν γνωστό πως είχε στοιχηματίσει 100 δολάρια πως το μποζόνιο Higgs δε θα βρεθεί είπε σε συνεντευξή του στο BBC πως θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την ανακάλυψη, παρόλο που ο ίδιος θα προτιμούσε να μη βρεθεί το σωματίδιο, καθώς όπως υποστήριξε, «όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις στη φυσική προέκυψαν από πειράματα που δεν έδειξαν αυτό που περιμέναμε».
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ανακαλύψεις στο CERN δε σταματάνε εδώ. Η ισχύς που έχει φτάσει ο επιταχυντής μέχρι σήμερα είναι της τάξεως των 8 ΤeV, αλλά έχει τη δυνατότητα να φθάσει μέχρι τα 14 TeV, «μπαίνοντας» σε περιοχές ενεργειών εντελώς ανεξερεύνητες. Και η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι η φύση δε σταματά να μας εκπλήσσει όσο εισερχόμαστε βαθύτερα στα μυστικά της.Πηγή:naftemporiki
Πόσο κοστίζει στην ελληνική αγορά κάθε επίσκεψη της τρόικας

*Κάθε επίσκεψη της τρόικας από τον Μάιο του 2010 μέχρι και σήμερα πιέζει την αγορά και μειώνει τον ήδη μειωμένο τζίρο έως και 11%, καταγράφοντας στις 12 επίσημες επισκέψεις της τη διετία 2010-12 συνολικές απώλειες που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
«Το πρόβλημα που δημιουργείται για άλλη μία φορά είναι η 13η επίσκεψη και παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα δέκα μόλις ήμερες πριν από την έναρξη των θερινών εκπτώσεων. Οι προσδοκίες των εμπόρων από τη φετινή καλοκαιρινή αγορά είναι πολλές και οι θερινές εκπτώσεις αποτελούν μία ακόμα ελπίδα τόνωσης της αγοράς. Επειδή, λοιπόν, αποδεδειγμένα η τρόικα βλάπτει σοβαρά την ελληνική αγορά, συμφωνούμε με την πρόταση οι όποιες συναντήσεις της νέας κυβέρνησης με την παλαιά τρόικα να γίνονται στις Βρυξέλλες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης.
Σημειώνεται, τέλος, ότι πέρα από τη διαμόρφωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών (ΔΚΕ) σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού διαθέσιμου εισοδήματος, συνεπώς και της κατανάλωσης, φαίνεται πως οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων όξυναν περαιτέρω το αρνητικό κλίμα επιδεινώνοντας την εμπιστοσύνη στην αγορά. Από την ανάλυση των ανακοινώσεων των μέτρων και την πορεία του ΔΚΕ για την περίοδο Απριλίου 2010 – Απριλίου 2012, προκύπτει πως οι ανακοινώσεις του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου μπορούν να συσχετιστούν με σημαντική πτώση του κύκλου εργασιών.
Αναλύοντας, στο μεταξύ, τον Αναθεωρημένο Δείκτη Κύκλου Εργασιών και το Δείκτη Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, για το μήνα Απρίλιο του 2012, όπως δημοσιοποιήθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ καταγράφει ότι: ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο του μηνός Απριλίου 2012, (χωρίς τα καύσιμα), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του Απριλίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 13,2%, έναντι μείωσης 5,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο του μηνός Απριλίου 2012 (με τα καύσιμα) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 11,6%, έναντι μείωσης 4,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.
Η μηνιαία μεταβολή αυτών των δεικτών έχει ως εξής: ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο του μηνός Απριλίου 2012, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2012, παρουσίασε: α) Χωρίς τα καύσιμα μηνιαία αύξηση κατά 10,5%, β) Ο ίδιος δείκτης με τα καύσιμα παρουσίασε μηνιαία αύξηση κατά 10,9%. Ακολουθώντας την πορεία του κύκλου εργασιών ο Δείκτης Όγκου του Απριλίου 2012 (χωρίς τα καύσιμα), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 14,0%, έναντι μείωσης 7,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010. Συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, ο Δείκτης Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, του μηνός Απριλίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 13,5%, έναντι μείωσης 8,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010. Η μηνιαία μεταβολή αυτών των δεικτών έχει ως εξής: ο Δείκτης Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο του μηνός Απριλίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του Μαρτίου 2012, παρουσίασε: α) Χωρίς τα καύσιμα μηνιαία αύξηση κατά 8,2%, β) Ο ίδιος δείκτης με τα καύσιμα παρουσίασε αύξηση κατά 8,7%. [www.express.gr]

**


 ******  ΑΘΛΗΤΙΚΑ για σήμερα 
** Αφήνει τον Άρη για τον Παναθηναϊκό:
Στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού είναι πιθανό να βρεθεί ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος δεν αποκλείεται να αποτελέσει τον νέο συνεργάτη του Αργύρη Πεδουλάκη. – ~ Τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού αναζητά ο Αργύρης Πεδουλάκης και φαίνεται πως ένας από αυτούς θα είναι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.
~ Ο Έλληνας προπονητής εργάστηκε την περσινή σεζόν στον Άρη όπου ήταν συνεργάτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Παράλληλα αποτελεί συνεργάτη του Ηλία Ζούρου στην Εθνική Ελλάδος.
~**Στη NOVA η κλήρωση της Ευρωλίγκα:
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την ερχόμενη Ευρωλίγκα με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους. Οι φίλοι και των δύο ομάδων μπορούν να την παρακολουθήσουν από τη NOVA.                                              ~ ~ Tην κλήρωση που θα καθορίσει τα ζευγάρια του προκριματικού γύρου και τoυς ομίλους, θα παρακολουθήσουν οι συνδρομητές Ελλάδας και Κύπρου την Παρασκευή 6 /7 στις 13:00 από το Novasports 1 και το Novasports Highlights σε περιγραφή του Φίλιππου Συρίγου και του Νικήτα Αυγουλή.
~ H κλήρωση σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου 2012-13, αφού θα καθορίσει τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, για την κανονική περίοδο που θα ξεκινήσει στις 11/10.
~ Η Νova θα δηλώσει δυναμικό παρών και σε αυτή τη διοργάνωση με την προβολή τουλάχιστον 130 αγώνων σε ζωντανή μετάδοση μέχρι και το Final Four 2013 στο Λονδίνο.
Η διοργάνωση θα πλαισιωθεί από τις εξειδικευμένες εκπομπές Super Euroleague και θα υποστηριχθεί από την καλύτερη δημοσιογραφική ομάδα στο χώρο του αθλήματος.
~ Οι αγώνες για την περίοδο 2012- 13 θα προβάλλονται Πέμπτη και Παρασκευή και θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα των καναλιών Novasports με υψηλού επιπέδου θέαμα και αγωνιστική δράση.


~** Δυσάρεστα νέα για Σπανούλη
Μια δυσάρεστη είδηση περίμενε το ξημέρωμα (σ.σ. ώρα Βενεζουέλας) της Κυριακής (1/7) τον Βασίλη Σπανούλη που έμαθε πως έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του.

** Παναθηναϊκός: Έφτασε στην Αθήνα ο Πίντο  :
 ~  Μία ημέρα μετά την έλευση του Ιμπραΐμ Σισόκο στην Αθήνα, ελληνικό έδαφος… πάτησε την Τετάρτη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και ο Αντρέ Πίντο.
~  Ο Πορτογάλος αμυντικός, ο οποίος αποτελούσε τον διακαή πόθο του Ζεσουάλδο Φερέιρα για τη θέση στην άμυνα, αφίχθη λίγο πριν από τις 20:30 στο «Ελ. Βενιζέλος», συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του.
~  Τον 23χρονο στόπερ υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, Στράτος Σωπήλης, ο οποίος και παρέλαβε τον παίκτη, που δεν έκανε δηλώσεις, όπως συνέβη και με τον Σισόκο την Τρίτη.
~ Την Πέμπτη (05/07) το πρωί ο Πίντο θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με το «τριφύλλι».
~** Μπάσκετ: Νίκησε και... ελπίζει η Εθνική γυναικών :
 ~  «Ζωντανές» διατήρησε η Εθνική μπάσκετ γυναικών τις ελπίδες της για την κατάκτησης της μίας από τις πρώτες δύο θέσεις του Ε΄ ομίλου, που οδηγούν στο Ευρωμπάσκετ.~ Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 66-52 της Φινλανδίας, στον πέμπτο αγώνα της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2013 που διεξήχθη στο Ελσίνκι και έφτασε τις τρεις νίκες, παραμένοντας έτσι στο παιχνίδι της πρόκρισης.
~* Τα δεκάλεπτα:
11-16, 19-25, 32-48, 52-66
- Φινλανδία: Τουκάνεν 19, Κεσάνεν 1, Λέινο, Ουίλσον 5 (1), Κορπιβάαρα 6, Στεν 15 (1), Πουντς 6 (1), Λεχτοράντα.
- Ελλάδα: Καλέντζου 3 (1), Σπαθάρου, Δημητράκου 15 (3), Χατζηνικολάου 11, Παπαμιχαήλ 10, Λυμουρα 7 (1), Σωτηρίου 2, Κοσμά 6 (2), Σκιαδοπούλου 7, Σπανού 5. –
~****
~**  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/h-17-2012.html , Hμέρα βουλευτικών Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
*~*** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/06/24-2012.html, Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/25-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/t-26-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Tρίτη 26 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  ,     Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη  27 Ιουνίου 2012.-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/06/29062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 29/06/2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 .-
                                 ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
~**~ ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
** 

 "O Kεμάλ σκότωσε τους Έλληνες, και ζείτε σήμερα εδώ"
Η εφημερίδα Ζαγκάλισα είναι μία ελληνική πομακική εφημερίδα, και ομολογουμένως τολμάει να κάνει συχνές και άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Δείτε τι προσπαθούν να επιτύχουν με την προπαγάνδα τους οι Τούρκοι με τη βοήθεια του προξενείου βεβαίως. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν θα μπορούν να προσποιούνται πλέον για αυτά που συμβαίνουν.

Αυτά διδάσκουν οι χοτζάδες στη Θράκη – Ως πότε θα υπάρχει η ανοχή;

Πληροφορηθήκαμε από νεαρό Πομάκο ο οποίος φοίτησε σε κουράν-κουρσού (μαθήματα Κορανίου) τι του δίδασκε ο ιμάμης επί χρόνια: «Το μάθημα δεν ήταν μόνο θρησκευτικό, ήταν και πολιτικό», μας είπε. Στο πολιτικό κομμάτι, να τι του δίδασκε ο χότζας για την καταγωγή του:

«Μας έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας ρατσιστικές διαφορές. Δηλαδή, δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί. Τι θα πει Πομάκοι και Τούρκοι; Είμαστε όλοι Τούρκοι. Είναι αμαρτία να λες ότι είσαι Πομάκος και επί πλέον παίζεις το παιχνίδι των Ελλήνων και κάνεις ζημιά στην Τουρκία».

Για τα πομακικά: «Να τα μιλάς όλο και λιγότερο. Κάποια στιγμή να μην τα μιλάς καθόλου. Αυτή η γλώσσα σε μπερδεύει. Τα τουρκικά είναι καλύτερη γλώσσα από αυτά. Τα τουρκικά είναι ανώτερα. Θα σε βοηθήσουν στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Όταν μεγαλώσεις μπορώ να σε στείλω να σπουδάσεις δωρεάν στην Τουρκία σε κάποιο θρησκευτικό σχολείο (ιμάμ-χατίπ)».

Για την Τουρκία και τον Κεμάλ Μουσταφά: «Η Τουρκία είναι η πατρίδα μας. Όλοι από αυτήν ερχόμαστε. Εσείς ζείτε σήμερα εδώ χάρη στον Ατατούρκ! Αν δεν υπήρχε αυτός, εσείς σήμερα δεν θα ζούσατε εδώ. Αυτός σκότωσε τους Έλληνες και μπορείτε σήμερα να ζείτε εδώ. Η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία και για αυτό κανένας δεν θα σας πειράξει. Η Τουρκία σας προστατεύει!».

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από όσα λέγονται στα …μαθήματα, μέσα στα εκατοντάδες θρησκευτικά παρασχολεία (κουράν-κουρσού) που έχει φτιάξει η Τουρκία εντός της ελληνικής Θράκης. Με έμφαση στα χωριά όπου ζουν Πομάκοι και τις γειτονιές των αθίγγανων, εκατοντάδες θρησκευτικοί λειτουργοί που πληρώνονται απευθείας από το τουρκικό κράτος, διδάσκουν στα μικρά παιδιά, μίσος για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων και τους μετατρέπουν σε Ταλιμπάν!

Η αποκάλυψη αυτή είναι για εκείνους τους «υπεύθυνους» χριστιανούς της οκάς (πολιτικούς, διπλωμάτες, αναλυτές, καθηγητές, δημοσιογράφους κ.ά.), οι οποίοι έχουν ακόμα παραισθήσεις για το τι συμβαίνει στην ελληνική Θράκη και μιλάνε για καθεστώς αρμονικών σχέσεων, γέφυρες φιλίας και παρόμοιες πολιτικάντικες ανόητες ρητορείες. Στα κουράν-κουρσού ετοιμάζονται οι νέοι ταλιμπάν της περιοχής με την ευλογία ψευτομουφτήδων και μουσουλμάνων πολιτικών. Όταν θα τους δείτε στο μέλλον να μην τρίβετε τα μάτια σας! (εφημ. Πομάκων zagalisa)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου