ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Μεσσηνιαή Ενημέρωση 30 Μαϊου 2012

Μεσσηνιαή Ενημέρωση 30  Μαϊου  2012 :
Μιά άποψη  των Αρφαρών  Καλαμάτας  Ν. Μεσσηνίας  2010

*** http://www.defencenet.gr/defence/index.php : Ενημέρωση ....Ειδήσεις ....Τα  Νέα μας  σήμερα !
Περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις ημέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις τη ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μία για τη θάλασσα, μία για τα βουνά της και μία για τους ανθρώπους της.
Φάμπρικα πλαστών τιμολογίων στην Τριφυλία
 Image* Ένα ατέλειωτο κουβάρι με απάτες εικονικών τιμολογίων και παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, ξεκίνησε να ξετυλίγεται στη Μεσσηνία και ειδικότερα στην Τριφυλία και   κανείς δεν ξέρει που και πότε θα σταματήσει.
Μετά την σύλληψη της 47χρονης στην Κυπαρισσία, η οποία φαίνεται να έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια  ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ για εμπόριο ελαιολάδου, χρησιμοποιώντας το όνομα εταιρίας, στην οποία εργαζόταν, χθες αποκαλύφθηκε μια νέα υπόθεση, τεραστίων και πανελλήνιων διαστάσεων αυτή τη φορά,  με οικονομικό εύρος που δύσκολα θα προσδιορισθεί επακριβώς. Από τον μέχρι τώρα έλεγχο του ΣΔΟΕ, ο οποίος έχει ξεκινήσει από πέρυσι, το ποσό των εικονικών τιμολογίων για πώληση αγροτικών προϊόντων, πλησιάζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ μιλούν για πολλές δεκάδες ακόμα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία χάνονται σε βάθος χρόνου.

~*  Στο πορτμπαγκάζΤο ΣΔΟΕ, έφθασε στη μεγάλη επιτυχία, μετά από πολύμηνες έρευνες. Το απόγευμα της Δευτέρας, στην Κυπαρισσία, κλιμάκιό του σταμάτησε αυτοκίνητο, το οποίο γνώριζαν ότι έρχεται από Αθήνα και στο οποίο επέβαιναν δυο άντρες, ηλικίας 53 και 48 ετών  με πλαστές ταυτότητες και ψεύτικά επώνυμα, Καραγιώργου και Χατζηπαναγιώτου.
Οι δύο επιτήδειοι συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και στην κατοχή τους βρέθηκαν δέκα  μπλοκ πλαστών τιμολογίων με ημερομηνία θεώρησης από τον Οκτώβριο του 2011. Από αυτά, τα πέντε είχαν χρησιμοποιηθεί και τα τιμολόγια που είχαν κοπεί ξεπερνούσαν σε αξία το 1,5 εκατ. ευρώ..  Μάλιστα, εμφανίζονταν ως  έμποροι αγροτικών προϊόντων σε εταιρία με έδρα τον Ταύρο Αττικής, η οποία ωστόσο, ποτέ δεν υπήρξε και δεν βρήκε το ΣΔΟΕ, όταν την αναζήτησε στη διεύθυνση που δηλωνόταν. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ, ανοίγοντας το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, βρήκαν «τσουβάλια» με εικονικά τιμολόγια.
Οι δύο απατεώνες, συνελήφθησαν και όπως έχει αποκαλύψει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, στο κόλπο συμμετείχαν και δεκάδες αγρότες, οι οποίοι εισέπρατταν την επιστροφή ΦΠΑ, για λογαριασμό των απατεώνων και έχοντας και αυτοί το δικό τους μερίδιο κέρδους.
Το ΣΔΟΕ, ανακάλυψε εκτός από αγρότες της Τριφυλίας και αγρότες άλλων περιοχών της Ελλάδας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις στα τιμολόγια αναφέρονταν ονόματα που το ΣΔΟΕ δεν μπορούσε να εντοπίσει και ταυτοποιήσει σε κανένα σημείο της Ελλάδας.  Όταν δε, η διωκτική  αρχή κατάφερνε να εντοπίσει κάποιον και να πλησιάσει την υπόθεση, τότε οι επωνυμίες άλλαζαν και τα πλαστά τιμολόγια έπαιρναν άλλη … πορεία και κατεύθυνση.
~** τα… παρελκόμεναΟι χονδρέμποροι – απατεώνες, αφού έρχονταν σε συνεννόηση – συμφωνία με αγρότες, παρουσίαζαν εικονικές αγορές μεγάλων ποσοτήτων  αγροτικών προϊόντων, από κηπευτικά έως ελαιόλαδο και οι αγρότες στη συνέχεια εισέπρατταν παράνομη επιστροφή ΦΠΑ. Μάλιστα, χρησιμοποιούνταν διάφορα κόλπα για να «καμουφλάρονται» οι εικονικές συναλλαγές. Μία εκ των οποίων ήταν οι αγρότες να παρουσιάζουν «μαϊμού - αγρομισθώσεις» , προκειμένου να δικαιολογούν την καλλιέργεια μεγάλων εκτάσεων και κατά τη συνέπεια τη δήθεν παραγωγή προϊόντων. 
Το ΣΩΕ βρήκε και κατέσχεσε ακόμα και μπλοκ τιμολογίων θεωρημένα, τα οποία προορίζονταν για εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Φυσικά,  για την υπόθεση αυτή θα κληθούν να λογοδοτήσουν δεκάδες αγρότες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη σπεύσει «αυτοβούλως» να επιστρέψουν τα ποσά που παράνομα είχαν εισπράξει, ενώ άμεσα αναμένονται και οι άλλοι, πριν τους ζητηθούν επίσημα από τις αρχές.
Παράλληλα, ευθύνες αναμένεται να προκύψουν, σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές και για στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίοι δέχονταν και ενέκριναν τις επιστροφές ΦΠΑ τεραστίων ποσών, χωρίς στην ουσία κανένα έλεγχο ή –το λιγότερο- κάνοντας τα «στραβά μάτια».
Πάντως, γνώστες της υπόθεσης αναφέρουν ότι δύσκολα θα αποκαλυφθούν ή θα διαπιστωθούν όλες οι σκοτεινές πλευρές της μεγάλης αυτής υπόθεσης. Το σίγουρο πάντως, είναι πως ήδη ξεκίνησε ένα «ντόμινο» αποκαλύψεων, που θα συμπαρασύρει την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων, αλλά και παρακλάδια αυτών. 
Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα και του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ για το δεύτερο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μετά από πρόβλημα υγείας που παρουσίασε. 
ης Βίκυς Βετουλάκη

******
Μάκης Βορίδης
ImageΚακόβουλα τα δημοσιεύματα για διόδια στα Αρφαρά 

Μέσα από την ιστοσελίδα του απάντησε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα διόδια στα Αρφαρά. Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι είναι κακόβουλα τα δημοσιεύματα για τα διόδια της Καλαμάτας.
 Συγκεκριμμένα αναφέρει ο κ.Βορίδης: Αναφορικά σε κακόβουλα δημοσιεύματα σχετικά με την λειτουργία του σταθμού διοδίων στην Καλαμάτα, τα οποία υπαινίσσονται προνομιακή μεταχείριση παραχωρησιούχου εταιρείας μέσω υπουργικής αποφάσεως του κ. Μάκη Βορίδη την 14η Μαΐου, διευκρινίζουμε τα εξής:
Η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Βορίδη αποτελεί πράξη ευθύνης, χρηστής διοικήσεως και προπάντων προασπίσεως των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Κι αυτό, διότι δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος Τσακώνα –Καλαμάτα (υπολείπεται μόνον η κατασκευή της περιμετρικής οδού Καλαμάτας) οφείλεται στο Δημόσιο.  
 Το Ελληνικό Δημόσιο είναι που, εξαιτίας της χρονοβόρου διαδικασίας των απαλλοτριώσεων στο τμήμα της περιμετρικής οδού, δεν παρέδωσε εμπρόθεσμα τους χώρους εκτελέσεως του έργου στην παραχωρησιούχο εταιρεία «ΜΟΡΕΑΣ».
Βάσει των όρων της συμβάσεως παραχωρήσεως, η καθυστέρηση αυτή συνιστά γεγονός ευθύνης Δημοσίου και δημιουργεί υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων στην παραχωρησιούχο εταιρεία, λόγω διαφυγόντων κερδών από τη μη λειτουργία του σταθμού διοδίων Καλαμάτας. Σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς, τα διαφυγόντα αυτά κέρδη ανέρχονται σε 250.000 ευρώ / μήνα. Σημειωτέον δε, ότι οι αποζημιώσεις αυτές θα έπρεπε να καταβληθούν μόνο από εθνικούς πόρους και κατά συνέπειαν από το υστέρημα του δοκιμαζομένου ελληνικού λαού.
Η εν λόγω υπουργική απόφαση στηρίχτηκε στο «γενναίο» άρθρο 143 του Ν.4070/2012, νόμου που έφερε στη Βουλή προς ψήφιση ο ίδιος ο κ. Βορίδης και σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να επιτρέπεται η λειτουργία σταθμών διοδίων σε περαιωμένα και λειτουργικά αυτοτελή υποτμήματα αυτοκινητοδρόμων, με την προϋπόθεση ότι τα τέλη των διοδίων που επιβάλλονται αφορούν μόνο το μήκος του περαιωμένου τμήματος.
Μέχρι τις 10-6-2012 θα παραδοθεί πλήρως το υποτμήμα από την Τσακώνα ως την είσοδο της Καλαμάτας, μήκους 22 χλμ. Στο τμήμα αυτό θα λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων Καλαμάτας, χρεώνοντας μόνον τα 22 χλμ. και όχι τα υπόλοιπα μη κατασκευασμένα 11 χλμ. της περιμετρικής οδού.
Με την απόφαση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο θα εξοικονομεί ανά μήνα 250.000 ευρώ, δηλαδή ποσόν που αντιστοιχεί σε 600 κοινωνικά επιδόματα σε άπορους συμπολίτες μας.

 :

~** http://youtu.be/j8_tGoU0Wk0  :  ΚΑΡΟΥΛΙΑ  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ  ΔΑΝΗΛΑΙΟΙ

 <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/j8_tGoU0Wk0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

~** http://youtu.be/52W_3DmQuV8 ¨: ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/52W_3DmQuV8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

~*** http://youtu.be/Mis8txNh_V0 , Μαθήματα χορού , Χασάπικο

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Mis8txNh_V0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

***


Ελένη Αλειφέρη
 Image
~Να ψηφίσουν Μεσσήνιο πρωθυπουργό
* Την υποψηφιότητά της με τη ΝΔ, ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, η δικηγόρος, τέως δήμαρχος Μελιγαλά  Ελένη Αλειφέρη- Καραθανάση, η οποία αντικαθιστά στο ψηφοδέλτιο των εκλογών τον Ι. Αδαμόπουλο.      
Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε πως αποτελεί μεγάλη τιμή η πρόσκληση της ΝΔ, προκειμένου να συμμετέχει στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, με το ψηφοδέλτιό της, στις λίστες της οποίας έχει συμπεριληφθεί, με απόφαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα, στην 7η θέση. 
Όπως σημείωσε, «αποδέχθηκα ευχάριστα και χωρίς δισταγμό την πρόσκληση του κόμματος, γιατί θεωρώ ότι σε αυτό τον αγώνα που δίνει η παράταξή μας, η κοινωνία και η πατρίδα μας, πρέπει να είμαστε όλοι ενεργοί.
* Αναμφισβήτητα, όλοι οι Έλληνες ζούμε δύσκολες ώρες και μέσα στη δύσκολη αυτή συγκυρία, είναι αδιαπραγμάτευτη αλήθεια και ακλόνητη πίστη μου ότι, το κόμμα μας και ο αρχηγός μας Αντώνης Σαμαράς έχουν την πιο αξιόπιστη, ρεαλιστική και πατριωτική πρόταση για την ασφαλή πορεία της χώρας μας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και τη μετάβασή της, από την εξοντωτική ύφεση που σήμερα μας συνθλίβει όλους, στην ελπίδα για ζωογόνες αλλαγές και τελικά στην ανάπτυξη με το μικρότερο κοινωνικό κόστος. 
Καθήκον όλων μας είναι αυτήν την πρόταση να την διακηρύξουμε και να την επικοινωνήσουμε στους συμπολίτες μας, ώστε να τους πείσουμε για την ορθότητά της, τη σαφήνεια και την αποτελεσματικότητά της, έναντι σε άλλες προτάσεις, νεφελώδεις, ανασφαλείς και αντιφατικές». 
* «Να ψηφίσουν οι Μεσσήνιοι, Μεσσήνιο για πρωθυπουργό» 
Ακολούθως, κάλεσε τους πολίτες «να επιλέξουν τη λύση που με ασφάλεια οδηγεί στη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων, σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον και σε μία περήφανη για όλους μας πατρίδα, αγνοώντας τις ευχάριστες στο άκουσμα αλλά ριψοκίνδυνες, ανεδαφικές και πρόχειρες συρραφές επιχειρημάτων, κατανοώντας ότι με την παράταξη μας τη Ν.Δ., μέσα από ένα δύσκολο δρόμο οι μέχρι σήμερα θυσίες τους Θα πιάσουν τόπο και τελικά θα τα καταφέρουμε».
Πρόσθεσε πως θεωρεί «χρέος όλων των Μεσσηνίων, ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας, στη μοναδική αυτή ευκαιρία που μας δίνεται να συγκλίνουν όλοι, έτσι ώστε ο επόμενος πρωθυπουργός να είναι από τη Μεσσηνία». 
* Υποψηφιότητα όχι εφαλτήριο για τη θέση του δημάρχου 
Ερωτηθείσα από το «Θ» ως προς το αν υπήρξε «διαπραγμάτευση», προκειμένου με την υποψηφιότητά της να εξασφαλίσει τη στήριξη της ΝΔ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο. Απάντησε πως υπήρξε στις προηγούμενες εκλογές μια ευρεία συζήτηση, όχι με δική της πρωτοβουλία, αλλά του κόμματος. «Σε εκείνη τη χρονική συγκυρία προσωπικές και οικογενειακές συνθήκες, δε συνηγορούσαν να είμαι υποψήφια, αλλά είχα θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος, αν ήταν απολύτως αναγκαίο.
Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν υπήρξε διεκδίκηση για καμία άλλη πολιτική θέση. Έχω μακρά πορεία στην πολιτική και ο καθένας αποδεικνύει με τη δική του στάση και πρακτική, ποια είναι η πραγματικότητα. Όλα θα αποδειχθούν.
Εξάλλου, θεωρώ προσβολή απέναντι στους πολίτες, με τα τόσα προβλήματα που έχουν, να συζητούμε το αν η υποψηφιότητα της Αλειφέρη και της κάθε Αλειφέρη, σχετίζεται με την πολιτική της πορεία και στρατηγική, κάτι που δε με εκφράζει καθόλου, ποιο θα ήταν το πολιτικό μέλλον του καθενός. Αυτή μου η επιλογή αποδεικνύει ότι δεν επιζητώ οφέλη μέσα από αυτή τη διαδικασία».
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 ***

Ανακήρυξη υποψηφίων για εκλογές Ιουνίου
Image18 συνδυασμοί με 87 υποψηφίους στα ψηφοδέλτια Μεσσηνίας
 
* την  ψηφο      
των Μεσσήνιων ψηφοφόρων διεκδικούν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 18 συνδυασμοί ή συνασπισμοί κομμάτων, έναντι των 22 των εκλογών της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Το Πρωτοδικείο ανακήρυξε 87 συνολικά υποψήφιους βουλευτές σε σχέση με τους 112 που είχε ανακηρύξει στις εκλογές της 6ης Μαΐου. 
*   αλλαγές που έχουν επέλθει στους συνδυασμούς είναι, μεταξύ άλλων, ότι: η Ελένη Αλειφέρη- Καραθανάση αντικαθιστά τον Ι. Αδαμόπουλο (ΝΔ), ο Επαμ. Βουδούρης αντικαθιστά τον κ. Δημ. Σωφρονά (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ), ο Διον. Αλευράς αντικαθιστά τον Κων. Ανδρεάκο (ΠΑΣΟΚ), ο Ευστ. Καρυδομάτης αντικαθιστά τον Κων. Σπυρόπουλο (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ), οι Παρασκευή Μπότσιου και Σωτ. Κωστόπουλος αντικαθιστούν τους Αθανασία Καραμπάτσου και Φώτ. Μπέλο (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), ενώ υπάρχει «εσωτερική» ανακατάταξη στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.  Από το ψηφοδέλτιο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ απουσιάζουν οι Παναγιώτα Μπάκα και Κυριακή Τσίχλη, από αυτό του ΛΑΟΣ οι Αθαν. Σαμέλης και Θεοδώρα Καράμπελα, έχουν αντικατασταθεί από τους Γ. Μακρή και Αναστασία Ρότου, ενώ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η Δήμητρα Καλαντζή έχει αντικαταστήσει τη Χριστίνα Λαδά. 
Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δε θα δώσουν το «παρών» τα κόμματα: ΕΕΚ Τροτσκιστές, ΟΑΚΚΕ, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Δημοκρατική Συμμαχία (προσχώρησε στη ΝΔ), Κοινωνική Συμφωνία και Όχι (Δημοκρατική Αναγέννηση- Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο).
Με βάση τα παραπάνω, αλλά και με το γεγονός ότι στις επικείμενες εκλογές ισχύει η λίστα, τα ψηφοδέλτια διαμορφώνονται ως εξής:  

ΝΔΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ)
ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ)
ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 
ΑΛΕΙΦΕΡΗ- ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΕΛΕΝΗ

ΣΥΡΙΖΑ - 
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
ΜΑΡΑΒΕΛΗ  ΙΩΑΝΝΑ 
ΨΑΡΡΕΑ ΕΛΕΝΗ 
ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ 

ΠΑΣΟΚΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ) 
ΚΟΥΣΕΛΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 
ΓΚΡΑΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ 
ΚΑΛΟΓΕΡΕΑΣ  ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 
ΑΛΕΥΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ  

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 
ΜΠΑΡΜΠΕΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΜΟΥΝΔΡΕΑ ΠΑΥΛΙΝΑ 
ΚΑΡΥΔΟΜΑΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ  

ΚΚΕΚΑΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ 
ΔΙΑΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΛΑΖΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ  
ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ  

ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΚΟΥΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΜΑΝΔΡΑΠΗΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ 
ΛΙΑΝΤΙΝΙΩΤΗΣ  ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ-ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 
ΜΠΟΤΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ  
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΠΑΤΣΟΥΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 
ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 
ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ 
ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΤΡΟΧΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΚΑΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ  ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ .
ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ  ΜΑΡΚΟΣ ΙΔ. 
ΡΑΛΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 
ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 
ΚΟΥΝΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ) 

ΛΑ.Ο.Σ.ΧΑΡΙΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ 
ΚΑΡΑΚΥΚΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  
ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΚΟΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΡΟΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
ΒΕΛΩΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ 
ΒΕΝΕΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  
ΘΕΡΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΚΟΛΟΝΤΟΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 

ΑΝΤΑΡΣΥΑΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ  
ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ  
ΝΙΚΟΥ ΔΟΝΑΤΟΣ  
ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ  

ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΠΑΝΟΥΣΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ-ΔΡΑΣΗ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
ΚΟΣΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 
ΤΖΩΝΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΕΛΛΑ) 
ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
ΧΡΗΣΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΜΑΚΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ 
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

Κ.Κ.Ε (μ-λ) Μ-ΛΚΚΕΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα
 Image
*  Για προφυλάκιση της 47χρονης    
* Το δικαστικό συμβούλιο θα κληθεί να αποφανθεί σήμερα για το αν  θα προφυλακιστεί ή όχι, η 47χρονη από την Κυπαρισσία, η οποία βαρύνεται με την κατηγορία της απάτης με τα εικονικά τιμολόγια και την επιστροφή ΦΠΑ, μετά τη διαφωνία που υπήρξε χθες, μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο έλεγχος, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει ήδη «φέρει στο φως» εικονικά τιμολόγια, ύψους 2 εκατ. ευρώ.
Η 47χρονη, η οποία έχει συλληφθεί από την Πέμπτη, βαρύνεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
 
 Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το ΣΔΟΕ προχώρησε σε διασταύρωση φορολογικών στοιχείων και διαπίστωσε την έκδοση εικονικών τιμολογίων, από εταιρία στην Κυπαρισσία που εμπορεύεται ελαιόλαδο, με την επιστροφή ΦΠΑ, να εισπράττεται από τη 47χρονη που εργαζόταν, άτυπα, στο λογιστήριο της εταιρίας.
Πρόκειται για υπόθεση που πιθανολογείται πως ξεκίνησε από το 2002 και το ποσό για την επιστροφή ΦΠΑ αγγίζει τις 150.000 ευρώ. Από αυτό, η 47χρονη πρόλαβε να εισπράξει μόνο τις 120.000 ευρώ, περίπου. 
 ***

Κλείνει μέχρι την Φραντζή η Αριστομένους
  Koλωνάκια στην Αρτέμιδος
Image
«Σιδερόφρακτη» καθ’ όλο το μήκος της θα είναι από σήμερα η οδός Αριστομένους, μιας και τα έργα για την κατασκευή αγωγού ομβρίων, στα πλαίσια ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, «κατεβαίνουν» πέρα από το ύψος της οδού Καίσαρη. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, από σήμερα θα υπάρξει απαγόρευση στην κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αριστομένους από το ύψος της οδού Καίσαρη μέχρι τη Φραντζή
Στα πλαίσια της συγκεκριμένης απόφασης καταργούνται προσωρινά οι πιάτσες ταξί στην οδό Γεωργούλη και Βαλαωρίτου. Προσωρινά θα μεταφερθούν η μία επί της οδού Β. Γεωργίου (μεταξύ Ανδρέα Σκιά και Αριστομένους) και υλοποιείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για δημιουργία της πιάτσας ταξί στην οδό Φραντζή.

  Από και πέρα αλλαγές υπήρξαν και σε σχέση με τα σχέδια που είχε εξαγγείλει η Δημοτική Αρχή για λιθόστρωση με κυβόλιθους του τμήματος από την οδό Κροντήρη (Εθνική Τράπεζα) μέχρι την Παν. Καίσαρη. Η απόφαση για υλοποίηση της παραπάνω απόφασης δεν έγινε δεκτή από τη Διαχειριστική Αρχή του έργου, με την αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί ένα ξεχωριστό έργο, εκτός της υποβληθείσας μελέτης, και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί να λάβει εκ νέου αδειοδοτήσεις.
Το θέμα της πεζοδρόμησης της οδού μέχρι το ύψος της οδού Φραντζή έθεσε για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμάτης Μπεχράκης, που επανέλαβε ότι είναι ευκαιρία να πεζοδρομηθεί η Αριστομένους τώρα που «ξηλώνεται» ο δρόμος στο πλαίσιο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Όπως τόνισε, το συγκεκριμένο έργο θα αναζωογονήσει εμπορικά το κέντρο της πόλης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς τόνισε ότι ουδέποτε στη μελέτη υπήρχε σχεδιασμός για πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού της πόλης, αν και το παραπάνω σκεπτικό δεν είχε απορρίψει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας, που είχε αναφέρει ότι προοπτικά και σε βάθος χρόνου η Αριστομένους πρέπει να πεζοδρομηθεί.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***
Οι Άγγλοι μας αποκαλούν "Greeks"...
Οι Γερμανοί "Griechen"...
Οι Γάλλοι "Grec"...
Οι Άραβες και οι τούρκοι "Yunan"...
Δεν μας νοιάζει...
Εμείς παραμένουμε αυτό που είμαστε χιλιάδες χρόνια τώρα: ΕΛΛΗΝΕΣ...
ΕΛ (ήλιος) - ΛΑΣ (γη) = Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ....
*****  ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ  Αδιακρίτως και  εκ  παραδρομής .... :
Τα τελευταία χρόνια , ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα έντονο κλίμα καχυποψίας και φόβου
για τα μελλούμενα. Παράλληλα επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά του ότι λειτουργούσε μέχρι το 1934 σαν μουσουλμανικό τέμενος.
Έτσι τον περασμένο Ιανουάριο, (20/1/2012), η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Σαμπάχ, παρουσίασε ένα πραγματικά καταπληκτικό αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφίας», (Ayasofya’ nın gizlemleri), όπου αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο αυτό το κλίμα φοβίας που έχει καταβάλει τελευταία τους Τούρκους για τα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στον Ιερό Ναό και τα όσα προμηνύονται να συμβούν τα επόμενα χρόνια.
Το πρώτο σημαντικό στοιχείο από αυτό το αφιέρωμα, είναι μια αδιόρατη φοβία που διακρίνεται από τους Τούρκους στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά. Έτσι μεγάλο δέος παρατηρείται για τον λεγόμενο, (όπως τον αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι ), «Σταυρό του αποστόλου αγίου Ανδρέα», ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα λοιπόν με την Σαμπάχ, στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο που όχι μόνο δεν χάθηκε στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής αλλά δεσπόζει με όλη την συμβολική σημασία του. Παράλληλα και ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει τους Τούρκους καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται μυστικό στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη. Γενικότερα η κατασκευή του μεγάλου αυτού ορθοδόξου αρχιτεκτονικού αριστουργήματος, σύμφωνα με τις ίδιες τις τουρκικές πηγές, βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και το γεγονός αυτό εμπνέει το δέος αλλά και μια αδιόρατη φοβία για την μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο, δηλαδή στην Ελληνορθόδοξη λατρεία.
**Η... ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΠΕΤΑΞΕ! ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
~ Μια πολύ λιτή, συγκινητική και εξόχως πολιτική ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων για τη διάλυση του Οργανισμού στο πλαίσιο της περικοπής εταιρειών του Δημοσίου.
  ~* Τα σχόλια ανήκουν στους αναγνώστες:
«Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β. (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων) θα αποτελεί παρελθόν, καταργείται οριστικά. Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ''πετάει μακριά'', γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση. Η μόρφωση θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Το. Μέλλον είναι...
μόνο το. '' ηλεκτρονικό βιβλίο'' και οι ''διαδραστικοί πίνακες''. Οι εργαζόμενοι στον Ο.Ε.Δ.Β. που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσαν και διένειμαν τρία δισεκατομμύρια βιβλία σε εκατομμύρια μαθητές, αποχωρούν περήφανοι για τη συμβολή τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (μέσο κόστος κάθε βιβλίου 0,70 ευρώ), για την απουσία διαφθοράς και διαπλοκής τους, για το ότι κατόρθωσαν να περισώσουν από τον ιδιωτικό φορέα, την ιστορία των σχολικών βιβλίων, δεκαπέντε χιλιάδες πρωτότυπα έργα ζωγραφικής που κοσμούσαν κάποτε τα σχολικά βιβλία (Τσαρούχης, Γκίκας, Γραμματικόπουλος, Τάσος κ.λπ.), τριάντα χιλιάδες (30.000) βιβλία, πολλά σπάνιων εκδόσεων, που αποτελούν πλέον περιουσία του υπουργείου Παιδείας.
* Οι εργαζόμενοι αποχωρούν με πίκρα και ανησυχία για το μέλλον της έκδοσης και διανομής των σχολικών βιβλίων. Ζήσανε τη φετινή χρονιά, τη χειρότερη από ιδρύσεως του Ο.Ε.Δ.Β., που τα βιβλία στάλθηκαν με τεράστια καθυστέρηση, που τα λάθη και οι παραλείψεις των ιθυνόντων στοίχησαν εκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες, προάγγελος των όσων πρόκειται να επακολουθήσουν τη φετινή χρονιά, που εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ χειρότερη από κάθε πλευρά. Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για την πολύχρονη συνεργασία και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ στην υπηρεσία του λαού. Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ελπίζει να μην ξεχασθεί και ονειρεύεται τη μέρα που σε μία Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από δανειστές - επιτηρητές - τροϊκανούς, θα ξανακληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την εκπαίδευση των μαθητών».


** 35.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ...!!!

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εγκρίθηκε κονδύλι 34.243,20 ευρώ για 6.000 οδοντόβουρτσες, 6.000 οδοντόκρεμες των 100ml, 6.000 σαπούνια των 70gr, 6.000 σαμπουάν 250ml, για το κέντρο υποδοχής στην Αμυγδαλέζα Αττικής. Ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος μιλώντας στο metrogreece.gr τόνισε ότι «έγινε απευθείας ανάθεση σε φαρμακείο για αντηλιακά και ομπρέλες γιατί οι γιατροί, οι οποίοι εξέτασαν του μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο κράτησης, έκριναν ότι μπορεί να πάθουν ηλίαση ή εγκαύματα από τον ήλιο». trelokouneli.gr
**

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΩΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ"!

Με Πρόεδρο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο (!!!) και υποψηφίους σε όλη τη χώρα, όπως αναφέρει, δίνοντας τα πρώτα ονόματα:


1) Εύη Παρασίδου: Επικράτεια,
2) Γεώργιος Παπαδόπουλος (Πρόεδρος): Πέλλα,
3) Μιχαήλ Μαυρίδης: Πέλλα,
4) Κυριάκος Μαχαιρίδης: Πέλλα,
5) Ευάγγελος Μπαγιάτης: Πέλλα,
6) Κων/νος Μητσιάρας: Χαλκιδική,
7) Εμμανουήλ Κουριδάκης: Ρέθυμνο,
8) Βασίλειος Καραγιάννης: Καβάλα,
9) Νικόλαος Σταυράκης: Μεσσηνία,
10) Πέτρος Ξανθόπουλος: Κοζάνη,
11) Στυλλιανός Δανδουλάκης: Χανιά,
12) Πέλκας Χρήστος: Δωδεκάνησο,
13) Μαρία Παπαδοπούλου: Ηράκλειο.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.
http://www.hellas-orthodoxy.blogspot.com /
** Νέες δημοσκοπήσεις της Pulse RC και της VPRC
● Ως προς την πρόθεση ψήφου καταγράφεται απόλυτη ισοπαλία για τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να συγκρατεί ελαφρώς αυξημένο το ποσοστό της 6ης Μαΐου, ενώ παρατηρείται σημαντική συρρίκνωση των μικρότερων κομμάτων.
● Απόλυτη ισοπαλία για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή. Ελαφρά αύξηση του ΠΑΣΟΚ, με επιβεβαίωση της συρρίκνωσης των μικρότερων κομμάτων. Αίνιγμα το σχήμα «Δημιουργία Ξανά – Δράση».● Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με μικρή διαφορά από τον Αντώνη Σαμαρά. Ενδιαφέρον το στοιχείο ότι η διαφορά του Αλ. Τσίπρα οφείλεται στην απήχησή του στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων.● Τέλος, η δημοσκόπηση αυτή της Pulse RC, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο ολόκληρη στο «Ποντίκι», διερευνά την προτίμηση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του κόμματος, το οποίο θα ψηφίσουν, με τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ αν ένα από τα δύο κόμματα κερδίσει τις εκλογές. Το αποτέλεσμα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης.
Στο μέρος αυτό της δημοσκόπησης, το οποίο είναι ίσως και το πιο ενδιαφέρον αυτής της έρευνας, θα βρείτε πώς τοποθετούνται οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων στο ενδεχόμενο το κόμμα που θα ψηφίσουν να συνεργαστεί μετεκλογικά για τον σχηματισμό κυβέρνησης είτε με τη Ν.Δ. είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση φυσικά που ένα από αυτά τα δύο κόμματα κερδίσουν τις εκλογές.
Πρώτη φορά άλλωστε καταγράφεται με ποιον θα ήθελαν κυβερνητική συνεργασία οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ,της Χρυσής Αυγής και των υπόλοιπων κομμάτων. Ίσως το σημαντικότερο ποιοτικό στοιχείο των τελευταίων δημοσκοπήσεων για την επόμενη μετεκλογική ημέρα… [Πηγή]
«Ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις
Νέα ανατροπή στα ποσοστά των κομμάτων προκύπτει από δημοσκόπηση της VPRC, η οποία δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του περιοδικού «Επίκαιρα».
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής τα ποσοστά έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 30%
    Ν∆ 26,5%
    ΠΑΣΟΚ 12,5%
    Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%
    ΔΗΜΑΡ 7,5%
    ΚΚΕ 5,5%
    Χρυσή Αυγή 4,5%
Κάτω από το όριο του 3% που εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμματα:
Δράση-ΦΣ-Δημιουργία Ξανά 2%
    Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%
    ΛΑΟΣ 1%
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%
    Άλλο κόμμα 1%
Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 39%, έναντι 29% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, ισοπαλία προκύπτει στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό, αφού Αντ. Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνουν από 15% έκαστος. [Πηγή]
Διαβάστε επίσης
Τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις, δείχνουν εκλογικό “θρίλερ”
Νέες δημοσκοπήσεις της VPRC και της RASS, δείχνουν την απόλυτη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού
Νέα δημοσκόπηση της Public Issue – Πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ
Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Data RC
Δημοσκόπηση Alco: Πρώτη η ΝΔ με 23,1%, ΣΥΡΙΖΑ 21,4%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,5%
Δημοσκόπηση MRB: Ν.Δ. 20,1%, Σύριζα 19,6%
Δημοσκόπηση Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 28%, ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 15%
Δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

**  ΜΑΣ  ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ  ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ !!!!!!
"Φαντάζεστε έναν υπουργό να ζητάει από το κράτος να πληρώσει και τον καφέ που πίνει στο αεροδρόμιο, περιμένοντας το αεροπλάνο;
Φαντάζεστε μια ολόκληρη διοίκηση να ασχολείται για την έκδοση υπουργικής απόφασης, ώστε να εισπράξει ο υπουργός τα λεφτά που πλήρωσε για τον καφέ του; Μη βιαστείτε να πείτε «έλα, ρε, αυτά δε γίνονται». Γιατί γίνονται και παραγίνονται. Ξεκίνησαν την περίοδο...

της «σεμνότητας και ταπεινότητας» και συνεχίζεται κανονικότατα την περίοδο της «διαφάνειας» και του «περιορισμού» της σπατάλης».
Θυμόσαστε, ασφαλώς τις διακηρύξεις του Παπανδρέου και της παρέας του, ότι θα περιορίσουν τη σπατάλη, ότι θα μειώσουν τα έξοδα δημοσίων σχέσεων. Θυμόσαστε τις δηλώσεις υπουργών.. ή τις διαρροές προς πρόθυμα παπαγαλάκια, για τα κεράσματα που τα πλήρωσαν από την τσέπη τους.
Μ' αυτά κατά νου, όπως επίσης και με την κλασική πλέον φράση του Βουλγαράκη πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», παρακολουθήστε τώρα τα κατορθώματα του υφυπουργού Γεωργίας Μ. Καρχιμάκη, γνωστού και με το προσωνύμιο Κάλαχαν, από την εποχή που ως βουλευτής της αντιπολίτευσης βομβάρδιζε τη Βουλή με ερωτήσεις και επερωτήσεις, αποκαλύπτοντας (ή «αποκαλύπτοντας») μικρά και μεγάλα σκάνδαλα της γαλάζιας διακυβέρνησης.
Για τα υπουργεία εγκρίνονται κάθε χρόνο «δαπάνες δημοσίων σχέσεων», για να καλυφθούν από συνέδρια και ημερίδες μέχρι δώρα και τραπεζώματα. Η σχετική απόφαση υπεγράφη το 1996 και φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Α. Παπαδόπουλου. Τον Απρίλη του 2006, ο γαλάζιος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης προσέθεσε στις «δαπάνες δημοσίων σχέσεων» και τις «δαπάνες που προκύπτουν από την προσωρινή παραμονή στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος» των Υπουργών, Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων και της συνοδείας τους, κατά τις υπηρεσιακές μετακινήσεις τους στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή».
* Στρογγυλοκάθεται, δηλαδή, το κυβερνητικό στέλεχος με την παρέα του στην αίθουσα VIΡ, παραγγέλλουν καφέδες, χυμούς, ποτά και φαγητό και ο λογαριασμός πηγαίνει στα. κορόιδα. Στο φορολογούμενο λαουτζίκο. Την παράδοση αυτή συνεχίζουν κανονικότατα και οι «πράσινες» πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφα που έχουμε στη διάθεση μας και αφορούν ταξίδια του υφυπουργού Αγροτικης Ανάπτυξης Καρχιμάκη.
Το διαβιβαστικό αναφέρει: «Σας αποστέλλουμε συνημμένα δικαιολογητικά της δαπάνης που προέκυψε από την παράθεση καφέ, χυμών κΛπ. στον Υφυπουργό ΑΑΤ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου.». Εχουμε, επίσης, στη διάθεση μας δυο υπουργικές αποφάσεις της Κ. Μπατζελή, που εγκρίνουν την καταβολή στον Μ. Καρχιμάκη ποσών 69,92 ευρώ και 29,15 ευρώ, αντίστοιχα για «καφέ, αναψυκτικά και βρώσιμα από την Olympic Catering ΑΕ».
Κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του υπουργείου, ασχολήθηκαν υπάλληλοι (εισηγητής, προϊστάμενος), γράφτηκαν έγγραφα και εκδόθηκαν υπουργικές αποφάσεις για να εισπράξει ο υφυπουργός τα λεφτά για καφέδες και σάντουιτς (μιλάμε για 100 ευρώ συνολικά, που αφορούν 7 ταξίδια)! Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Την καρμιριά του υφυπουργού (είναι και από τη Σητεία, τρομάρα του!), που παίρνει τόσα λεφτά (ως βουλευτής και υφυπουργός), αλλά χρεώνει τους καφέδες του στο κράτος;
Την αδιαφορία για τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει τη διοίκηση, την οποία κατά τα άλλα μέμφονται για τεμπελιά, αγγυλώσεις και τα παρόμοια; Τη λογική φέουδου με την οποία πράσινες και γαλάζιες κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν το κράτος;
Την πολιτική υποκρισία της σημερινής κυβέρνησης, που όχι μόνο δεν κατήργησε αυτή την προκλητική απόφαση του Αλογοσκούφη, αλλά οι υπουργοί της την εφαρμόζουν κανονικότατα (κι ας αφορά μικροποσά), τη στιγμή που έχουν πάρει το μπουρί της σόμπας και ρουφάνε το αίμα του ελληνικού λαού;
Και βέβαια, κατόπιν τούτων, μπορεί ο καθένας να κάνει και άλλες σκέψεις.
ΥΓ: Πέραν όλων των άλλων, εμείς ρωτάμε. Οταν ταξδεύουν υπουργοί, υφυπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες παίρνουν έξοδα μετακίνησης για διαμονή, διατροφή κ.λπ. Δεν θα έπρεπε απ' αυτά να πληρώνουν και τους καφέδες τους; Γιατί κόβεται έξτρα κονδύλι;"
* Στοιχεία σοκ σας βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για την οff-shore εταιρεία που διατηρεί η Τράπεζα της Ελλάδος του κ.Προβόπουλου στον φορολογικό παράδεισο νησιών Κέϊμαν.
Το γεγονός επιβεβαιώνεται επισήμως με στοιχεία που σας παραθέτουμε μετά απο επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου...

* Η Τράπεζα που κρατά τα "κλειδιά" του δημοσίου χρέους διατηρεί αποθεματικό σε υπεράκτια εταιρεία που φθάνει τα 71.000.000 ευρώ !!!
Τι ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει λόγο για διαφάνεια η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας διατηρεί υπεράκτια εταιρεία σε φορολογικό παράδεισο.
Ο κ.Προβόπουλος που δηλώνει σε προσωπική φορολογική δήλωση(http://tiresias-press.blogspot.com/2009/12/405194901.html) το αστρονομικό ποσό των 4.051.949,01 ευρώ μήπως θα έπρεπε εξηγήσει πως γίνονται αυτά τα κόλπα;
* ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 10.855 ΕΥΡΩ
Με 10.855 ευρώ φαίνεται πως αμείβεται μία ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω «ψαλιδίσματος» και περικοπών στο Δημόσιο και τους μισθούς των υπαλλήλων του.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η Ξ.Μ. ήρθε με διαταγή μετακίνησης από τα Σκόπια και εξακολουθεί να λαμβάνει το επίδομα αλλοδαπής συν τον κανονικό μισθό της.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω ιδιαιτέρα παίρνει κάθε μήνα: μισθό περίπου 4.800 ευρώ, 9.600 ευρώ το δίμηνο ως επίδομα αλλοδαπής και ημερήσια αποζημίωση 90 - 110 ευρώ (επί 30 ημέρες τον μήνα ίσον 2.700 ευρώ).
Μάλιστα, η αποζημίωση λαμβάνεται επειδή η Ξ.Μ. δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει αλλά χρησιμοποιήθηκε το «παραθυράκι» της διαταγής μετακίνησης.
Κι ενώ οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι μετρούν και ξαναμετρούν τα ψιλά και έχουν στοχοποιηθεί συλλήβδην, κάτι τέτοια περιστατικά μόνο απορίες που πρέπει να απαντηθούν δημιουργούν...
*
ΜΑΣ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ 7ΔΙΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ!
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει το κόμμα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», ένα κρατικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αποκαλύπτει ότι η Κυβέρνηση έχει προγραμματίσει από φέτος μέχρι και το 2012 (!) να στρώσει πλουσιοπάροχο τραπέζι σε βουλευτές και δικαστικούς χαρίζοντάς τους, με έκτακτα αναδρομικά επιδόματα, εκατομμύρια ευρώ (7 δισεκατομμύρια ευρώ!!!!!!!!!) ενώ στερεί από τον ελληνικό λαό και τη στοιχειώδη μισθοδοσία του.
Τα ποσά που προβλέπονται για βουλευτές και δικαστικούς έχουν ανοδική πορεία και, όπως αναφέρει το έγγραφο, δεν θα μείνουν στο ύψος αυτό που προβλέπεται ,γιατί δεν είναι γνωστός ο αριθμός των προσφυγών που θα ασκηθούν από τους ενδιαφερομένους συνταξιούχους βουλευτές και δικαστές για τη διεκδίκησή τους.
Σε καιρό θρυλλούμενης πτωχεύσεως της Ελλάδος δίδονται εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτα αναδρομικά επιδόματα βουλευτών και δικαστικών. Οι δικαστικοί επιδικάζουν στους εαυτούς τα επιδόματα ως καθ’ ύλην αρμόδιοι και οι βουλευτές εισπράττουν τα δεδικασμένα (δικαστικοί κερνούν, βουλευτές πίνουν).
Πηγή άρθρου: http://www.koinwnia.com/2009-05-15-10-00-17/137-2010-03-11-12-20-11.-

**

Σαμαρας – Τσιπρας: Τα… “κομαντο” του Ναυτικου…

Written by iasonas on 31 May, 2012 - 02:30 PM - No Comment Yet
“Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται”, λέει η παροιμία και δείτε πού υπηρέτησαν τη θητεία τους οι δυο που ονειρεύονται να μας κυβερνήσουν, καθώς το πλοίο που λέγεται Ελλάς βρίσκεται εν μέσω… φουρτούνας:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρόεδρος ΝΔ.
ΝΑΥΤΗΣ. Τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις….οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρόεδρος Συνασπισμού
ΝΑΥΤΗΣ. Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως με “μέσο” στην τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, ξανάβαλε “μέσο” για τη μονάδα του: τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην “ακριτική” Λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου για να υπηρετήσεις εκεί τη θητεία σου θα πρέπει να διαθέτεις τεράστιο βύσμα.
Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε ένα νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού.
Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι (6) μήνες, υπηρέτησε τρεις (3)… Ο ίδιος αναφέρει για τους τελευταίους του μήνες: «είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!».
Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Κοιτάχτε να δείτε, που θα βγει αληθινή η παροιμία: “Ναυτάκια που… “εκπαιδεύαμε” γινήκαν καπετάνιοι”!
*** ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "" ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ!"" ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΙ ΛΥΚΟΙ ΦΙΛΟΠΑΠΙΚΟΙ ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥς .. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΣ ΛΥΚΟΣ ,ΑΠΟΧΩΡΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ .. ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΙΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ... ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ """ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ!""

Γεια σου μάνα Σαλονίκη,
γεια σου νύφη του βορρά.
Γεια σου Τούμπα και Βαρδάρη,
γεια σου και Καλαμαριά.

** Λογισμικό ανίχνευσης συναισθημάτων αναπτύσσει το ΜΙΤ

 
Εδώ και χρόνια έχουν αναπτυχθεί λογισμικά αναγνώρισης προσώπων. Ερευνητές του ΜΙΤ προχωρούν στο επόμενο και ακόμη πιο εντυπωσιακό βήμα αναπτύσσοντας ένα λογισμικό που θα μπορεί, βλέποντας μια ανθρώπινη έκφραση, να εντοπίσει τα συναισθήματα που την «παράγουν». Το λογισμικό θα μπορεί να επεξεργάζεται τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε διάφορα γεγονότα ή εκδηλώσεις και να γίνει πολύτιμο εργαλείο σε διαφημιστές ακόμη και σε δημοσκόπους.
Όπως αναφέρει σχετικά το vima.gr, το λογισμικό… ξεπηδά από το περίφημο Media Lab του ΜΙΤ που αποτελεί ένα από τα βασικά κέντρα της σύγχρονης τεχνολογικής επανάστασης. Ειδικότερα αναπτύσσεται από ερευνητές του τμήματος Affective Computing Research Group το οποίο έχει ως στόχο να συνδέσει τα ανθρώπινα αισθήματα με την τεχνολογία των υπολογιστών.
«Νιώθω ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να μας επιτρέψει να δώσουμε σε όλους τους ανθρώπους φωνή χωρίς να χρειάζεται να μιλήσουν, να ενισχύσουμε τη δύναμη του πλήθους» αναφέρει η Ράνα ελ Καλιούμπι, μέλος της ερευνητικής ομάδας που αναπτύσσει το λογισμικό. Οι ερευνητές το έχουν ονομάσει MindReader και, όπως υποστηρίζουν, όταν ολοκληρωθεί θα μπορεί να «μεταφράζει» τις εκφράσεις ενός προσώπου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Το λογισμικό εντοπίζει 22 σημεία γύρω από το στόμα, τα μάτια και τη μύτη καταγράφοντας τη μορφολογία (σχήμα, κίνηση, κ.λ.π.) των χαρακτηριστικών του προσώπου όταν αυτό εκφράζεται. Εχει «εκπαιδευτεί» ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων όπως χαρά, λύπη, ενδιαφέρον, ανία, αηδία, περιφρόνηση κ.ά. Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές σε δοκιμές το λογισμικό αποδείχθηκε πιο ικανό από τους ανθρώπους στην αναγνώριση ορισμένων συναισθημάτων. Το MindReader εντόπισε πιο εύκολα από τους ανθρώπους που μετείχαν στα πειράματα αν ένα χαμόγελο ήταν προϊόν αληθινής χαράς και ευτυχίας ή αν ήταν «ψεύτικο».
Είναι ευνόητο ότι η αποκρυπτογράφηση των συναισθημάτων μέσα από τις εκφράσεις μπορεί να αποτελέσει ένα καταπληκτικό εργαλείο για τον τομέα της διαφήμισης. Οι διαφημιστές θα είναι σε θέση να βλέπουν τις διαθέσεις των καταναλωτών απέναντι σε κάποιο προϊόν. Οι δημοσκόποι και οι αναλυτές της κοινής γνώμης θα μπορούν να γνωρίζουν τις πραγματικές διαθέσεις του κοινού που παρακολουθεί την ομιλία ενός πολιτικού «διαβάζοντας» τις εκφράσεις του.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει και τη «σκοτεινή της πλευρά» της αφού, καταφέρνοντας να διεισδύσει στην ψυχή των ανθρώπων, υπάρχει φόβος ότι μπορεί όχι απλώς να παραβιάσει, αλλά να καταργήσει τα προσωπικά δεδομένα. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr .-


____2
ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ:
"Είναι αλήθεια ότι πολλά χρόνια τώρα αν και προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, απείχα γενικός από τις εκλογές, καθώς δεν έβλεπα πλέον τον λόγο που έπρεπε να ψηφίζω, ειδικά το ΠΑΣΟΚ.
Δεν είναι το πρόβλημα μου ότι το ΠΑΣΟΚ τα κατάφερε ή δεν τα κατάφερε στον τομέα της οικονομίας, ή στο θέμα των λαθρομεταναστών, ούτε και είναι το πρόβλημα μου αν τελικά είναι ή δεν είναι σάπιο  διεφθαρμένο Κτλ.
Το πρόβλημα μου είναι ότι το ΠΑΣΟΚ μας έμαθε να μην αγαπάμε την πατρίδα μας και  την σημαία μας.
Αυτό κατά την γνώμη μου δεν έγινε τυχαία, ούτε λόγο των αριστερών πεποιθήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό έγινε σκόπιμα, γιατί το κάθε διαπλεκόμενο λαμόγιο και ο κάθε καρεκλοκένταυρος υπάλληλος ή διαπλεκόμενος επιχειρηματίας  γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο να κλέψει να εξαπατήσει να καταχραστεί την πατρίδα, αν η πατρίδα αποτελείται από πρόσωπα που έχουν υψηλό το αίσθημα του πατριωτισμού και του σεβασμού σε ότι έχει σχέση με την πατρίδα, είτε ως ιδέα, είτε ως χώμα.
Όλοι οι απατεώνες κλέφτες γνωρίζουν ότι όταν αγαπάς κάτι πολύ, δεν είναι εύκολο να σου το κλέψουν γιατί το προστατεύεις. Έπρεπε λοιπόν να μας μάθουν να μην αγαπούμε την πατρίδα μας, σχεδόν σήμερα ο κάθε Έλληνας θεωρεί ως φυσικό το κάψιμο της σημαίας του. Αν κανείς κοιτάξει στους δρόμους θα δει Έλληνες που φορούν μπλούζες μπουφάν καπέλα με την αμερικάνικη σημαία την αγγλική την ιταλική, αλλά σχεδόν σπάνια την ελληνική, αλλά και αν κάποιος φορά μια μπλούζα με την ελληνική σημαία, σχεδόν τον κοιτάζουν οι υπόλοιποι ως φονιά.
Φτάσαμε στο σημείο η αστυνομία να επιτρέπει να ανέχεται επανειλημμένος το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, αλλά μετά να εμποδίζει την κατάθεση στεφάνου από Έλληνες πολίτες στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.
Δεν έχει καμιά σημασία αν η κατάθεση στεφάνου θα γινόταν από την Χρυσή Αυγή χθες, ή από την ένωση καταδρομέων πριν από ένα μήνα, αναρωτιέμαι τόσο χαμηλά ξεπέσει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας, τόσο κομπλεξικοί έχουμε γίνει ως λαός, ώστε να θεωρούμε μίασμα κάποιον που αποτίει  φόρο τιμής στον άγνωστο στρατιώτη;
Αναρωτιέμαι, μήπως ο άγνωστος στρατιώτης, ήταν και είναι χούντα ΠΑΣΟΚ αριστερός δεξιός προδότης, τι αλήθεια συμβολίζει ο άγνωστος στρατιώτης, ώστε να ζητούμαι πιστοποιητικό ιδεολογικών και πολιτικών φρονημάτων σε κάποιον Έλληνα ή ξένο που για δικούς του λόγους θέλει να κατάθεση στεφάνη;
Ας μην γελιόμαστε, το διεφθαρμένο πολιτικό οικονομικό δημοσιογραφικό κατεστημένο, φοβάται μόνο αυτούς που αγαπούν και επιδεικνύουν την αγάπη τους για την πατρίδα τους και αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, ισχύει παντού, γιατί,  η γυναίκα του καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται κιόλας τίμια, ομοίως δεν αρκεί η αγάπη μας για τα παιδιά μας, πρέπει να τους το δείχνουμε κιόλας.
Η αγάπη μας για την πατρίδα, δεν είναι κρυφός παράνομος  έρωτας, πρέπει να είναι φανερός.
Ο λόγος που ψηφίζω Χρυσή Αυγή κύριε Βενιζέλο, είναι γιατί δεν ντρέπομαι πλέον να κρατώ και να επιδεικνύω την ελληνική σημαία, όπως χρόνια τώρα με είχε εκπαίδευση το ΠΑΣΟΚ και η αριστερά."  Πρώην σοσιαλιστής του ΠΑΣΟΚ.


** ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ €ΥΡΩ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ €ΥΡΩ·ΔΡΑΧΜΗΣ‏545617_215601148542799_751034369_n
Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο. Το δίλημμα που τίθεται για €ΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα: ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, €ΥΡΩ Ή €ΥΡΩ·ΔΡΑΧΜΗ;
Διότι όταν μιλάμε γιά Δραχμή, θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιός χρηματοπιστωτικός οργανισμός θα έχει το εκδοτικό προνόμιο: Έντοκη €υρώ·Δραχμή από την ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνον την μέχρι του 30 τοις εκατό κρατική συμμέτοχη) ή άτοκη Δραχμή από μία εθνικοποιημένη ΤτΕ; Η διάκριση είναι σημαντική.
Αντίστοιχα, το εκδοτικό προνόμιο του €υρώ ανήκει στην ΕΚΤ. Ως νόμισμα δε το €υρώ δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας), αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους)!
Δηλαδή το €υρώ μπαίνει στην οικονομία μας ως ΧΡΕΟΣ (και μάλιστα έντοκα). Πρώτα δημιουργείται και μετά δανείζεται σε εμπορικές τράπεζες με 1 τοις εκατό· κατόπιν, μέσω της αγοράς ομολόγων, οι εμπορικές τράπεζες το δανείζουν με 4, 5 ή και 6 τοις εκατό,.
Τα ομόλογα όμως αποτελούν μία επένδυση και ως επένδυση εμπεριέχουν και επενδυτικό ρίσκο. Μέχρι και το 2009 (την έναρξη της κρίσης) τα ομόλογα αποτελούσαν μία καλή επένδυση και γι’ αυτό έφεραν την διαβάθμιση ΑΑΑ (τώρα πιά στην κατηγορία σκουπίδια –junk ).
Μέσω των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και σε συνδυασμό με τα άγρια μέτρα λιτότητας και υψηλής φορολογίας, τα τραπεζικά καρτέλ αναγκάζουν τα κράτη και τους λαούς τους να πληρώσουν την άστοχη επένδυση και την χασούρα των τραπεζών. Ζούμε δηλαδή το φαινόμενο της ιδιωτικοποίησης του κέρδους και της κοινωνικοποίησης της ζημιάς των τραπεζικών καρτέλ, με τον γνωστός όρο: ‘privatize the gains and socialize the losses’.
Όταν εκδίδεις ένα oμόλογο δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές δημιουργείς χρέος, όταν υπογράφεις μία δανειακή σύμβαση δημιουργείς χρέος και όταν μιλάς για εύρω-ομόλογα, πάλι μιλάς για χρέος, με την συνολική εγγύηση όλης της ευρωζώνης. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως δυνατόν να λύσεις ένα πρόβλημα χρέους με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ, όπως ακριβώς δεν είναι δυνατόν να κάνεις νηφάλιο έναν ήδη μεθυσμένο με περισσότερο αλκοόλ.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΤΟΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ (ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1881 ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ), ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤτΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΠΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 200 ΔΙΣ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟ), ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ, ΤΕΛΟΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΤΡΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

**

ΜΠΑΡΟΖΟ: "ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ"


Εμμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς ο μεγαλοτραπεζίτης Μπαρόζο, όσον αφορά το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ζητώντας εαν χρειαστεί να τεθεί ακόμα και εκτός νόμου."Η Κομισιόν δε θα διστάσει να αναλάβει δράση εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφορικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είπε, θα χρησιμοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουν.
* «Θα πρέπει να ορίσουμε τι συνιστά ένα νεοναζιστικό κόμμα» και να «δούμε τις εθνικές νομοθεσίες πάνω σε αυτό το θέμα», τόνισε κληθείς να σχολιάσει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στις ελληνικές εκλογές. Όσον αφορά στο κοινοτικό δίκαιο, τόνισε, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να δράσει εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και  την θεμελιώδη κάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .-
 
Ψηφίζω  ή ΨΟΦΙΖΩ ;???
**

ΧΤΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ... ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ...!!!
Κτίριο στην πόλη Krucevo στην νότια πλευρά των Σκοπίων, χτίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης όπως αναφέρουν σκοπιανά ΜΜΕ. 

Συγκεκριμένα, το σκοπιανό δίκτυο "kanal 5", αναφέρει ότι ο Γιάννης Μπουτάρης, ζήτησε και πήρε άδεια από το συμβούλιο της πόλης Krucevo, για ανέγερση κτιρίου 30 δωματίων το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως μουσείοαλλά και ως κατοικία! Σύμφωνα με πληροφορίες του "kanal 5" ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατάγεται από τη συγκεκριμένη περιοχή και το σπίτι θα χτιστεί σύμφωνα με τη βλάχικη αρχιτεκτονική όπως ακριβώς ήταν και τιο σπίτι των γονιών του. Όπως αναφέρεται, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί το Krucevo τον ερχόμενο Αύγουστο όπου και θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου. 

Πηγή: 24gr.blogspot.com

**
Κ Α Π Ο Τ Ε. Ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές.
ΣΗΜΕΡΑ. Έχει δύο.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Δουλεύαμε οκτώ ώρες.

ΣΗΜΕΡΑ. Έχουμε χάσει το μέτρημα.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας.
ΣΗΜΕΡΑ. Τα λέμε μέσω MSN και Skype.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Είχαμε τις πόρτες των σπιτιών ανοικτές, όπως και τις καρδιές μας.
ΣΗΜΕΡΑ. Κλειδαμπαρωνόμαστε, βάζουμε συναγερμούς και έχουμε και 5-6 λυκόσκυλα για να μην αφήσουμε κανέναν να μας πλησιάσει. Είτε είναι καλός, είτε κακός.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Πίναμε νερό της βρύσης και ήμασταν μια χαρά.
ΣΗΜΕΡΑ. Πίνουμε εμφιαλωμένο και...αρρωσταίνουμε...
Κ Α Π Ο Τ Ε. Παίζαμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο στις αλάνες.
ΣΗΜΕΡΑ. Παίζουμε ποδόσφαιρο στο Playstation.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Είχαμε 2 τηλεοπτικά κανάλια και πάντα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον να δούμε.
ΣΗΜΕΡΑ. Έχουμε 100 κανάλια και δεν μας αρέσει κανένα πρόγραμμα.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και ήμασταν χαρούμενοι.
ΣΗΜΕΡΑ. Κυκλοφορούμε με τζιπ 2000 κυβικών και στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε τζιπ 3000 κυβικών.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας.
ΣΗΜΕΡΑ. Δεν έχουμε χρόνο για κανένα...
Κ Α Π Ο Τ Ε. Η σκληρή δουλειά ήταν ιδανικό.
ΣΗΜΕΡΑ. Είναι... κουταμάρα.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Λέγαμε καλημέρα σε ένα περαστικό και τον ρωτούσαμε για την τάδε οδό.
ΣΗΜΕΡΑ. Μας τa λέει ο navigator.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Ζούσαμε σε σπίτι 65 τετραγωνικών και ήμασταν ευτυχισμένοι.ΣΗΜΕΡΑ. Ζούμε σε σπίτια 120 τετραγωνικών και δεν χωράμε μέσα.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να δούμε το χρώμα του, να ακούσουμε το κελάϊδισμα των πουλιών, να νιώσουμε την ευωδιά του βρεγμένου χώματος.
ΣΗΜΕΡΑ. Τα βλέπουμε στην τηλεόραση.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Ζητάγαμε συγγνώμη από κοντά.
ΣΗΜΕΡΑ. Το λέμε και με SMS.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Αγοράζαμε ένα παντελόνι και το είχαμε για δύο χρόνια.
ΣΗΜΕΡΑ. Τώρα το έχουμε δύο μήνες και μετά παίρνουμε άλλο.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Τα περιοδικά έπαιρναν συνέντευξη από ανθρώπους σα το Σεφέρη
ΣΗΜΕΡΑ. Παίρνουν από τον Καρβέλα.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή για να πάμε στην εκκλησία.
ΣΗΜΕΡΑ. Δεν πάμε γιατί είναι μπανάλ και γιατί οι παπάδες γίνανε μεσίτες και επιχειρηματίες.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Μαζευόμασταν όλη η οικογένεια γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι και αισθανόμασταν ενωμένοι και ευτυχισμένοι.
ΣΗΜΕΡΑ. Έχει ο καθένας το δικό του δωμάτιο και δεν βρισκόμαστε μαζί στο τραπέζι ποτέ.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Οι τραγουδίστριες τραγουδούσαν με τη φωνή.
ΣΗΜΕΡΑ. Τραγουδούν με κάτι άλλο.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Ντοκουμέντο ήταν μια επιστημονική ανακάλυψη.
ΣΗΜΕΡΑ. Ντοκουμέντο είναι ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει δύο οπαδούς ομάδων να ανοίγουν ο ένας το κεφάλι του άλλου.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Είχαμε το θάρρος και τη λεβεντιά να λέμε «Έκανα λάθος».
ΣΗΜΕΡΑ. Λέμε «Αυτός φταίει».
Κ Α Π Ο Τ Ε. Τα παιδιά έβλέπαν στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια με τον Μίκυ Μάους, τον Σεραφίνο, τον Τιραμόλα.
ΣΗΜΕΡΑ. Βλέπουν τους Power Rangers και τους Monsters με όπλα και χειροβομβίδες να σκοτώνουν και να ξεκοιλιάζουν τους κακούς.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Νοιαζόμασταν για το γείτονα.
ΣΗΜΕΡΑ. Τσατιζόμαστε αν αγοράσει καλύτερη τηλεόραση από εμάς.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Ζούσαμε με ένα μισθό.
ΣΗΜΕΡΑ. Ζούμε με τους μισθούς που ΘΑ πάρουμε.Κ Α Π Ο Τ Ε. Κάποτε περνάγαμε υπέροχα στο ταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι, τραγούδι και κουτσομπολιό.
ΣΗΜΕΡΑ. Μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια...
Κ Α Π Ο Τ Ε. Τα δανεικά τα έδινε ο αδελφός.
ΣΗΜΕΡΑ. Μας δανείζουν οι τράπεζες.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Δουλεύαμε για να ζήσουμε.
ΣΗΜΕΡΑ. Ζούμε για να δουλεύουμε.
Κ Α Π Ο Τ Ε. Δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη, μα ήμασταν τόσο, μα τόσο αισιόδοξοι, ακόμη κι ευτυχισμένοι!
ΣΗΜΕΡΑ. Έχουμε τα πάντα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.
Αυτό το «Κάποτε», το έλεγαν ζωή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου