ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,.
Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !
~
 

 

~**   Μόνο ένας αληθινά Ορθόδοξος άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο…

«Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί…» Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Έρχαρτ Κέστνερ έκανε την εξής εξομολόγηση. «Στα 1952 πήγα για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, στην Αθήνα.   Η γερμανική πρεσβεία, όταν άκουσε πως είχα πρόθεση να πάω στη Κρήτη, μου συνέστησε, επειδή ήταν πολύ νωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να λέω πως είμαι Ελβετός.
Αλλά εγώ τους ήξερα τους Κρήτες. Από την πρώτη στιγμή είπα πως ήμουν Γερμανός και όχι μόνο δεν κακόπαθα, αλλά ξανάζησα παντού όπου πέρασα τη θρυλική Κρητική φιλοξενία.  »Ένα σούρουπο, καθώς ο ήλιος βασίλευε, πλησίασα το γερμανικό νεκροταφείο, έρημο με μόνο σύντροφο τις τελευταίες ηλιαχτίδες. Έκανα όμως λάθος. Υπήρχε εκεί και μια ζωντανή ψυχή, ήταν μια μαυροφορεμένη γυναίκα. Με μεγάλη μου έκπληξη την είδα ν’ ανάβει κεριά στους τάφους των Γερμανών νεκρών του πολέμου και να πηγαίνει μεθοδικά από μνήμα σε μνήμα. Την πλησίασα και τη ρώτησα. Είστε από εδώ; Μάλιστα. Και τότε γιατί το κάνετε αυτό; Οι άνθρωποι αυτοί σκότωσαν τους Κρητικούς». Και γράφει ο Κέστνερ: «Η απάντηση, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί». Απαντά η γυναίκα: «Παιδί μου, από τη προφορά σου φαίνεσαι ξένος και δεν θα γνωρίζεις τι συνέβη εδώ στα 41 με 44. Ο άντρας μου σκοτώθηκε στη μάχη της Κρήτης κι έμεινα με το μονάκριβο γιο μου. Μου τον πήραν οι Γερμανοί όμηρο στα 1943 και πέθανε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως, στο Σαξενχάουζεν. Δεν ξέρω πού είναι θαμμένο το παιδί μου. Ξέρω όμως πως όλα τούτα ήταν τα παιδιά μιας κάποιας μάνας, σαν κι εμένα. Και ανάβω στη μνήμη τους, επειδή οι μάνες τους δεν μπορούν να ‘ρθουν εδώ κάτω. Σίγουρα μια άλλη μάνα θα ανάβει το καντήλι στη μνήμη του γιού μου»… Σωστά έγραψε ο Γερμανός, ότι «Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή». Λέμε εμείς. Ναι, στην Ελλάδα την ταλαιπωρημένη και απ’ όλους αδικημένη. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ Σωτήρα Αμμοχώστου ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ !!
~ ***  Ο Τσίπρας στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης κι ο Μπόλαρης στην Ίμβρο

~   Το χάσμα που έχει ανοίξει, με δική της ευθύνη, με την Εκκλησία θα επιχειρήσει να αμβλύνει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, την προσεχή εβδομάδα αναμένεται μια καθοριστική συνάντηση. Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία για τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη συζήτηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Εδώ και καιρό το Φανάρι είχε αποστείλει αίτημα για ραντεβού αντιπροσωπείας με τον Ελληνα πρωθυπουργό, κάτι τέτοιο όμως δεν έτυχε θερμής ανταπόκρισης από την πλευρά του Μαξίμου.
Τώρα, ο πρωθυπουργός φαίνεται διατεθειμένος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ.κ. Βαρθολομαίο και να μιλήσουν για τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 6 Φεβρουαρίου θα γίνει αυτή η συνάντηση και μάλιστα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης στα Πριγκηπονήσια. Είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο που θα επισκεφθεί την Χάλκη. Όπως είπε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη σε προσωπική συζήτηση, ο Ηγούμενος της Μονής της Αγίας Τριάδας και Μητροπολίτης Προύσης κ Ελπιδοφόρος «η μέρα αυτή θα είναι πολύ σημαντική λόγω της εορτής του Αγίου Φωτίου αλλά και γιατί μετά το 1933 επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Χάλκη Πρωθυπουργός. Ο τελευταίος πρωθυπουργός ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αλλαγές που θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση έχουν προκαλέσει τριβές στις σχέσεις, ενώ στο διάλογο που έχει αρχίσει φαίνεται πως έχει μπει ένα προσωρινό στοπ. Την ίδια ώρα συνεχίζονται μέσα σε κλίμα εσωστρέφειας οι διεργασίες σχετικά με τις προωθούμενες συνταγματικές αλλαγές για τις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας.  Το ταξίδι Μπόλαρη στην Ιμβρο  Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως μέσα στο Μάρτιο, και συγκεκριμένα το διάστημα 4-6 Μαρτίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης θα βρεθεί στην Ίμβρο, στη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη, προκειμένου να επισκεφθεί τα Ελληνικά σχολεία και τις εκκλησίες που έχουν κτισθεί με την μέριμνα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αυτό το ταξίδι είναι ένα ακόμη δείγμα του ανοίγματος που επιχειρεί η κυβέρνηση προς το Φανάρι και προσωπικά προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη επιχειρώντας να μετριάσει τις αντιδράσεις των Κληρικών. Βέβαια, στο διάστημα του ενός μήνα πολλά μπορεί να γίνουν, καθώς η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης θα έχει προχωρήσει.
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΠΙΘΕΣΗ των ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ στον Κ. Βελόπουλο! ΕΝΤΟΛΗ Σόρος με έκθεση… (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Επίθεση δέχτηκε πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος… τη στιγμή που πήγαινε στην προγραμματισμένη ομιλία του στο Δημαρχείο Νίκαιας. Δράστες ήταν φυσικά οι γνωστοί άγνωστοι ψευτοαναρχικοί οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την ομιλία του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με τον γνωστό φασιστικό τους τρόπο.
Αφού πέταξαν τρικάκια φώναξαν τα γνωστά συνθήματα για φασίστες και κρεμάλες, τη στιγμή που αυτοί προσπαθούν να εμποδίσουν τον ελεύθερο λόγο. Φυσικά δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαία η σχέση των ανθρώπων αυτών με τα ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος, τα οποία το τελευταίο διάστημα κάνουν επιθέσεις στον ίδιο. Δείτε εικόνες και βίντεο από την επίθεση: 
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:55
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:45
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:25
Το ίδρυμα Open Society, το οποίο και χρηματοδοτεί τους Antifa σε όλο τον κόσμο, πριν από λίγες ημέρες έβγαλε μια έκθεση στην οποία έκανε προσωπική επίθεση στον Κ. Βελόπουλο και στο κόμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Δείτε τα όσα είπε τιςπροηγούμενες ημέρες ο κ. Βελόπουλος και ενόχλησε απ’ ότι φαίνεται κάποιους:


Να σημειώσουμε ότι τελικά η ομιλία δεν μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου, όπως συνήθως, λόγω του επεισοδίου αυτού!
***   Συντονιζόμαστε στο Kontra Channel! Ο Κ. Βελόπουλος θα μιλήσει για ΟΛΑ την Πέμπτη στον Α. Λιάτσο…

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, συνεχίζει δυναμικά τις τηλεοπτικές του παρουσίες, προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα της λογικής που έχει χαθεί στον πολιτικό λόγο.                                                                                                      Την Πέμπτη 7  Φεβρουαρίου ο κ. Βελόπουλος θα φιλοξενηθεί στις 12 το βράδυ στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, στο Kontra Channel, και μαζί με τον έγκριτο δημοσιογράφο θα αναλύσουν όσα απασχολούν την ελληνική κοινωνία.                                                                                           
Θα ακουστούν πράγματα που δεν πιστεύατε ποτέ.                                                                         Συντονιστείτε για να ενημερωθείτε στις 7  Φεβρουαρίου στο Kontra Channel.
***  Δεν χαμπαριάζει ο Σαλβίνι! Κάνει ΠΟΛΕΜΟ στις ΜΚΟ με κάθε μέσο…

Ο Ματέο Σαλβίνι έχει τονίσει με κάθε τρόπο ότι θα εμποδίσει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να λειτουργούν στις ιταλικές και αποδεικνύει καθημερινά ότι τηρεί τις υποσχέσεις του.  Συγκεκριμένα, η ακτοφυλακή της Ιταλίας την Παρασκευή μπλόκαρε το θαλάσσιο σκάφος διάσωσης Sea-Watch 3 να φύγει από το λιμάνι της Κατάνια λόγω θεμάτων ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος. Η κίνηση αυτή θα καθυστερήσει τα σχέδια του σκάφους να επιστρέψει για περιπολία στις ακτές της Λιβύης. 
Μετά από μια μακρά διαμάχη με την ιταλική κυβέρνηση, το πλοίο με ολλανδική σημαία, το οποίο διευθύνεται από γερμανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα, του επιτράπηκε την Πέμπτη να αποβιβάσει 47 λαθρομετανάστες που είχε διασώσει στη θάλασσα στις 19 Ιανουαρίου στο λιμάνι της Σικελίας.   Οι επιθεωρητές των ακτοφυλακών επιβιβάστηκαν στο Sea-Watch για να ελέγξουν τις διαπιστωθείσες «παρατυπίες» που σχετίζονται με τα πρότυπα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος. «Μέχρι να επιλυθούν, το σκάφος δεν μπορεί να εγκαταλείψει το λιμάνι της Κατάνια», δήλωσε ο ακτοφύλακας.  Η κυβέρνηση της Ιταλίας έχει κλείσει λιμάνια στα πλοία των ΜΚΟ και επιμένει ότι οι μετανάστες πρέπει να ανακατανεμηθούν μεταξύ των κρατών της ΕΕ. Με πληροφορίες από Reuters
***  ΠΑΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ! ΠΡΟΣΘΕΣΗ δεν ξέρουν; Την «διακινεί» η ΝΔ…

Έκθετη είναι η Νέα Δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πρόσφατη «δημοσκόπηση» που ασχολείται ΚΑΙ με την χώρα μας. Παρουσιάζουμε την δημοσκοπική εικόνα που εμφανίζει η Ευρωβουλή με τον μέσο όρο της εικόνας που εμφανίζουν δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα για τις ευρωεκλογές και συγκεκριμένα της Marc, της Opinion Poll και της Pulse RC.
Η εικόνα που δίνει η Ευρωβουλή είναι η ακόλουθη:
Αξίζει να τονιστεί πως το άθροισμα των ποσοστών ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ 100% αλλά 99,8%. Κάτι δεν έκαναν καλά οι δημοσκόποι.
Δεύτερον εκτίθεται η Νέα Δημοκρατία που μία απλή πρόσθεση δεν μπορεί να κάνει.
Μήπως τελικά προσπαθεί να καλύψει την αδυναμία της να αποκτήσει έρεισμα στην ελληνική κοινωνία; Ολόκληρη η δημοσκοπική Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εδώ
***  ΞΕΦΤΙΛΑ! Ζήτησαν απ’ τον Παπαχριστόπουλο να μείνει για να ευχαριστήσει το ΝΑΤΟ…

Από παράταση σε παράταση πηγαίνει η παραίτηση του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ, αφού σήμερα του ζήτησαν από την κυβέρνηση να περιμένει για 4 ημέρες.   Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση βρέθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι o κ. Παπαχριστόπουλος, προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του, αλλά ο κ. Βούτσης τού ζήτησε να μεταθέσει την παραίτησή του από βουλευτής για να ψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε πει πως θα υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, επειδή ψήφισε αντίθετα με το κόμμα του στη Συμφωνία των Πρεσπών, από ευθιξία.
Ωστόσο η παραίτησή του παίρνει χαρακτηριστικά θρίλερ, γιατί στην κυβέρνηση ζουν με τον φόβο της απώλειας της δεδηλωμένης και η κάθε ψήφος των «πρόθυμων» βουλευτών, από άλλα κόμματα, είναι σημαντική. Γι’ αυτό ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ που στήριξε την κυβέρνηση, και στην ψήφο εμπιστοσύνης και στη Συμφωνία των Πρεσπών, να μην παραιτηθεί ακόμα. Να παραμείνει στο Κοινοβούλιο και την επόμενη εβδομάδα που θα πάει στη Βουλή το πρωτόκολλο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. «Αναβάλλω την παραίτηση, η αμαρτία μου θα είναι για 4-5 μέρες»  «Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», δήλωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του προέδρου της Βουλής. «Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα τελειώσει αυτή η ιστορία», είπε επίσης ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες». 

Το νομοσχέδιο για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αναμένεται να ακολουθήσει την κανονική διαδικασία, με συνεδριάσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την Ολομέλεια.  Μέχρι την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου το Πρωτόκολλο αναμένεται να έχει ψηφιστεί και ουσιαστικά θα ενεργοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια.           Τα επόμενα βήματα                                                                                                                Κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής από τη Βουλή των Ελλήνων                                      Αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης στα Σκόπια με την οποία θα ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η κύρωση της Συμφωνίας και του Πρωτοκόλλου                                                                   Αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης από τα Σκόπια προς την Ελλάδα και τον ΟΗΕ ότι η Συμφωνία τίθεται σε ισχύ                                                                                                                        Αποστολή από τα Σκόπια επιστολής προς τον ΟΗΕ και τους διεθνείς οργανισμούς ότι η χώρα λέγεται πλέον Βόρεια Μακεδονία                                                                                                           Υπογραφή του πρωτοκόλλου εισδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποστολή του στην Ουάσιγκτον   Τι θα γίνει με την παραίτηση Παπαχριστόπουλου  Ο κ. Παπαχριστόπουλος, αν παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ, θα παραδώσει την έδρα στο κόμμα και αυτή θα πάει στον επόμενο, ήτοι στον Τέρενς Κουίκ. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει το θρίλερ για τους ΑΝΕΛ, γιατί ο κ. Κουίκ βρίσκεται εκτός κόμματος, στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και επομένως οι ΑΝΕΛ θα βρεθούν με λιγότερους από 5 βουλευτές και θα διαλυθούν ως Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πηγή: Ζήτησαν από τον Παπαχριστόπουλο να παραιτηθεί σε 4 ημέρες -Για να ψηφίσει το ΝΑΤΟ! | iefimerida.gr
***   Νέες αποκαλύψεις ΦΩΤΙΑ : «Ένα άγριο πίτμπουλ μπήκε στο Μαξίμου και κυνηγούσε τον Τσίπρα από γραφείο σε γραφείο»…

«Ένα άγριο πίτμπουλ, ένα πολύ άγριο πίτμπουλ μπήκε στο Μαξίμου και καταδιώκει από δωμάτιο σε δωμάτιο και από γραφείο σε γραφείο τον ανεκδιήγητο………..» Συνεχίστηκε και σήμερα το μπαράζ αποκαλύψεων από τον Γ. Τράγκα, στην εκπομπή «Εν Αθήναις» στα Παραπολιτικά 90.1 Fm, όσον αφορά την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους άλλοτε κυβερνητικούς εταίρους Τσίπρα-Καμμένο. «Ένα άγριο πίτμπουλ, ένα πολύ άγριο πίτμπουλ μπήκε στο Μαξίμου και καταδιώκει από δωμάτιο σε δωμάτιο και από γραφείο σε γραφείο τον ανεκδιήγητο Ιωαννίδη της Αριστεράς, τον πρωθυπουργό που κακή την τύχη έχουμε αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Ο αναντάρα έχει ανέβει σε μία ντουλάπα και από κάτω είναι ο Πάνος Καμμένος που του δείχνει τα δόντια του. Από χθες ο μεγάλος πολιτικός απατεώνας, ο χορηγούμενος από Καράκας και από Σόρος σάλπισε υποχώρηση ενώ το πίτμπουλ έδειχνε τα δόντια του.
Ο γερμανικής παιδείας κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος, ο κλαρινάτος είπε ότι δεν είναι σωστό να διαλύονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες. Η πολιτικοοικονομική συμμορία, οι προδότες της Μακεδονίας σχεδιάζουν αιφνιδιαστική αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να αποφύγουν το θερμοπυρηνικό επεισόδιο με τον Καμμένο. Ο ηλίθιος δωσίλογος του Μαξίμου δεν υπολόγισε σωστά τις αντιδράσεις του πολιτικού συνέταιρου του. Ο πανίβλαξ του Μαξίμου δεν εκτίμησε σωστά τις αντιδράσεις του πολιτικού συνεταίρου νόμιζε θα τον εξαπατήσει όπως όλους τους άλλους του είπε ψέματα για τη συμφωνία της λίμνης του είπε θα τη φέρει μετά τις εκλογές και του έστησε και αποστασία. Όταν γίνεσαι σιαμαίος με κάποιον πολιτικά, στην επέμβαση πεθαίνει ο ένας συνήθως όμως πεθαίνει και ο άλλος από αιμορραγία. Όταν κόλλησες με τον Καμμένο δεν γίνεται να ξεκολλήσεις, δεν τον πουλάς ούτε του στήνεις αποστασία.» Και όπως άφησε να εννοηθεί ο Γ. Τράγκας ο Καμμένος όχι μόνο ξέρει πολλά αλλά και γιατί από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Άμυνας εκ καθήκοντος έπαιζε και το ρόλο της νταντάς. Τον διαφύλαξε πολλές φορές καθώς ο πρωθυπουργός όποιος και αν είναι αποτελεί εθνική αρχή όπως και ο υπουργός Άμυνας που θα πρέπει να τον προστατεύει. Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη σχετικά με το κρυφό ταξίδι του πρωθυπουργού στις Μαλδίβες και το μυστικό σχέδιο διάσωσης του από τον πρώην υπουργό εθνικής αμύνης, έπειτα από αναταραχές που δημιουργήθηκαν στον εξωτικό αυτό προορισμό, σειρά είχαν γεγονότα που αφορούσαν τον υπουργό επικρατείας κ.Παππά αλλά και τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Καμμένο-Κοτζιά. Αρχικά, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του, ο Νίκος Παππάς ήταν αυτός ο οποίος έκανε κρούση στον Πάνο Καμμένο αναφορικά με το ζήτημα διαγωνισμών του υπουργείου εθνικής άμυνας για το ρουχισμό στο στράτευμα και μήπως θα μπορούσε να υπάρξει καμία «διευκόλυνση» προς κάποια εταιρεία, με τον Πάνο Καμμένο να απαντά ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται στο ΥΠΕΘΑ είναι καθαρές και διαφανείς. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους άλλωστε που ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δεν έτρεφε ιδιαίτερη «συμπάθεια» προς τον Ν.Παππά καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στη συνέχεια σειρά είχε ο πρώην υπουργός εξωτερικών κ.Κοτζιάς για τον οποίο τελευταία έρχονται στο φως της δημοσιότητας ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Μετά το θέμα που έχει προκύψει με την εμπλοκή του ιδρύματος Σόρος στο ΥΠΕΞ, τώρα στο φως έρχονται οι περίεργες επαφές Κοτζιά-Ζάεφ για το θέμα του «μακεδονικού». Όπως υποστήριξε ο Γ.Τράγκας, ο κ. Κοτζιάς είχε επαφές με τον Ζάεφ για το θέμα των Σκοπίων όταν ακόμα ο Ζάεφ ήταν στην αντιπολίτευση και αυτό διότι ο τότε πρωθυπουργός Γκρουέφσκι ήταν αντίθετος στην επίλυση του ζητήματος όπως επιθυμούσε ο κ.Κοτζιάς . Δίαυλος στην όλη αυτή διαδικασία ήταν προφανώς ο Τζ.Σόρος ο οποίος επιθυμούσε επίλυση του μακεδονικού, όπως καταγγέλλει ο Έλληνας δημοσιογράφος. Έπειτα, έκανε νύξεις ο Γ.Τράγκας για τη σχέση Τσίπρα-Καμμένου και πως έφτασαν από το σημείου της πλήρους «αγάπης» και αμοιβαίας εκτίμησης στο διαζύγιο και τα υποχθόνια παιχνίδια κάτω από το τραπέζι. Η πρώτη ρήξη ήρθε όταν μετά τη διάσωση του πρωθυπουργού από τις Μαλδίβες, εκείνος τον κατηγόρησε ότι προκάλεσε τόση μεγάλη αναστάτωση (ΟΥΚ και πλοία του ΝΑΤΟ ειδοποιήθηκαν) με κίνδυνο να αποκαλυφθεί το όλο ζήτημα. Δεύτερον, στο περιστατικό με το πλοίο της ΑΝΕΚ (29/08/18) το οποίο πήρε φωτιά και κινδύνευαν 800 περίπου άτομα, ο υπουργός εθνικής άμυνας επιθυμούσε άμεση και ουσιαστική για τους επιβάτες λύση, αντίθετα ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε να αντιμετωπίζει το ζήτημα «ελαφρά τη καρδία» προκαλώντας τον εκνευρισμό του υπουργού. Τέλος, καίριο πλήγμα στις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου υπήρξε το περίφημο εκείνο Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο ,ενώ ο πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει τον Π.Καμμένο την προηγούμενη μέρα στη λέσχη αξιωματικών, ότι δεν θα είναι παρών ο Κοτζιάς. Τελικά όμως ο υπουργός Εξωτερικών παρευρέθηκε, επιτέθηκε πρώτος στον Καμμένο και υπήρξαν μεγάλες αποκαλύψεις από πλευράς Καμμένου σχετικά με την εμπλοκή του ΥΠΕΞ με τις offshore του Σόρος. Στο συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα φέρεται ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι υφυπουργός εξωτερικών σε θέματα απόδημου ελληνισμού και μέλος των ΑΝΕΛ, να πήρε το μέρος Κοτζιά κάτι το οποίο έκανε σαφές στον υπουργό εθνικής άμυνας ότι «κάτω από το τραπέζι» έχει υπάρξει επαφή Τσίπρα με τα μέλη των ΑΝΕΛ με σκοπό σε ένα επερχόμενο διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να έχει τη στήριξη τους. Μάλιστα ρόλο πυροσβέστη ανάμεσα σε Τσίπρα-Καμμένο φαίνεται να έχει πάρει ορισμένες φορές ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, όπως υποστήριξε ο Γ.Τράγκας.
***   ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ για τη ΘΥΣΙΑ των ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ της ΕΟΚΑ για την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κύπρος μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου, βλέποντας την αποδυνάμωση της Μεγάλης Βρετανίας και της πτώσεως της αυτοκρατορίας της άρχισε τον αγώνα για την ένωση με την Ελλάδα. Με πρόεδρο τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Μακάριο τον Β΄, όλη η Κύπρος ενωμένη ξεκίνησε μαζικές διαδηλώσεις κατά των Άγγλων. Μάλιστα το 1950 έγινε και ένα ενωτικό δημοψήφισμα το οποίο αν και εγκρίθηκε δεν εφαρμόστηκε ποτέ (γενικά οι Έλληνες έχουμε μια ατυχία στο θέμα εφαρμογής των δημοψηφισμάτων). 
Αφού οι Βρετανοί απαγόρευσαν την ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα οι Κύπριοι αποφάσισαν ότι πλέον ήταν μονόδρομος ο ένοπλος αντιαποικιακός αγώνας. Το τί συνέβη μπορείτε να το δείτε στα παρακάτω δύο βίντεο του Cognosco Team αφιερωμένο στους πρωταγωνιστές της περιόδου αυτής:


***   Ξεκίνησε μεγάλος «ΠΟΛΕΜΟΣ» Ε.Ε. – ΗΠΑ! Στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ η Ευρωπαϊκή Ένωση…

Περιορισμούς θα επιβάλλει από το Σάββατο η Ευρωπαϊκή Ένωση στον χάλυβα που εισάγεται από τις ΗΠΑ. Οι δασμοί αυτοί στον χάλυβα έρχονται ως απάντηση στους δασμούς που επέβαλλε ο Ντόναλντ Τραμπ στα μέταλλα από την Ευρώπη. Όλες οι εισαγωγές χάλυβα θα υπόκεινται τώρα σε ποσοστώσεις έως τα τέλη του Ιουνίου του 2021, προκειμένου να περιοριστούν οι ανησυχίες των παραγωγών της ΕΕ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα πλημμυρίσουν από προϊόντα χάλυβα που πλέον δεν θα εισάγονται στις ΗΠΑ. 
Τα μέτρα αφορούν 26 κατηγορίες προϊόντων, ενώ θα επιβληθούν δασμοί ύψους 25% μόλις συμπληρωθούν οι ποσοστώσεις ανά κατηγορία. Οι περιορισμοί αυτοί θα αντικαταστήσουν τα προσωρινά μέτρα που επιβλήθηκαν τον Ιούλιο. Υπάρχουν επίσης συγκεκριμένα όρια για τις χώρες που έχουν μεγάλες εξαγωγές. Οι ποσοστώσεις θα εφαρμοστούν για τρίμηνες περιόδους προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση αποθεμάτων και μπορεί να αυξηθούν κατά 5% κάθε χρόνο. Τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ για έως τρία χρόνια ενώ μπορούν να επανεξεταστούν στην περίπτωση που αλλάξουν οι συνθήκες. Σύμφωνα με την Κομισιόν, που πραγματοποίησε έρευνα, ο όγκος εισαγωγών στην ΕΕ αυξήθηκε σημαντικά από τον Μάρτιο του 2018, όταν οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου. Η Ουάσινγκτον επέκτεινε τα μέτρα αυτά στην ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό τον Ιούνιο. Οι βασικοί εξαγωγείς χάλυβα προς την ΕΕ είναι η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Νότια Κορέα, η Τουρκία και η Ουκρανία. ΑΠΕ-ΜΠΕ
 ***  «Μακεδονία» αποκαλεί τα Σκόπια ο Πάπας Φραγκίσκος
 
~  του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου  Ο Πάπας θα επισκεφθεί στις 7 του προσεχούς Μαΐου τα Σκόπια, και στη σχετική ανακοίνωση του Βατικανού το γειτονικό κράτος ονομάζεται «Μακεδονία» – ούτε καν «Βόρεια Μακεδονία». Είναι έτσι ο πρώτος αρχηγός κράτους και θρησκευτικός ηγέτης που μετά τη συμφωνία των Πρεσπών παραποιεί την ιστορική αλήθεια και σκανδαλωδώς μεροληπτεί υπέρ των γειτόνων μας.  Η ιστοσελίδα vatican news αναφέρεται στο ταξίδι και, πέραν των άλλων, δημοσιεύει την αφίσα της επίσκεψης, όπως την κατασκεύασε το Βατικανό.
Με αυτήν θα γεμίσουν οι δρόμοι του γειτονικού κράτους και αυτήν θα δημοσιεύσουν τα ανά την οικουμένη ΜΜΕ. Η αφίσα έχει σε πρώτο πλάνο τον Πάπα να ευλογεί και από κάτω με μεγάλα γράμματα γράφεται: «Ο Πάπας Φραγκίσκος στη Μακεδονία – 7 Μαΐου 2019».
Στο φόντο της αφίσας υπάρχει το σχήμα της χώρας και η σημαία της. Πάνω από τον Πάπα γράφεται το μότο της επίσκεψης: «Μη φοβού, το μικρόν ποίμνιον», λόγο του Ιησού Χριστού που αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς (ιβ΄ 32). Στα Σκόπια δεν υπάρχουν άλλοι ρωμαιοκαθολικοί, πλην των διπλωματών και των οικογενειών τους. Γι’ αυτό και το μότο της επίσκεψης, το οποίο όμως έχει και μεσσιανικό χαρακτήρα, αφού στον επόμενο στίχο ο Λουκάς γράφει: «Σε εσάς εμπιστεύθηκε ο Πατέρας σας να δώσει τη βασιλεία του», δηλαδή, κατά το Βατικανό, στον Πάπα…  Ο πληθυσμός της γειτονικής χώρας αποτελείται από Σλάβους ορθοδόξους χριστιανούς (65%) και Αλβανούς-Κοσοβάρους σιίτες μουσουλμάνους (33,5%).  Το ερώτημα είναι γιατί ο Πάπας επισκέπτεται μια χώρα στην οποία δεν υπάρχουν ρωμαιοκαθολικοί και χρησιμοποιεί την ονομασία «Μακεδονία», προκαλώντας τα εθνικά αισθήματα των Ελλήνων. Η απάντηση είναι πως το Βατικανό έχει τη δική του γεωπολιτική, η οποία προηγείται αιώνες εκείνης των κατά καιρούς μεγάλων κοσμικών δυνάμεων. Η εφαρμογή της έχει δύο σκέλη: Πρώτον να θέσει υπό τον Πάπα όλους τους χριστιανούς και δεύτερον να έχει κύριο λόγο στην εξουσία επί των λαών της Γης. Σήμερα η γεωπολιτική του Βατικανού ταυτίζεται με αυτήν των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης. Επιδιώκει και αυτό να περιορίσει την επιρροή της Ορθόδοξης Ρωσίας στην Ευρώπη και στις άλλες ηπείρους, και από αυτόν τον περιορισμό να αποκτήσει οφέλη. Κυρίως στις χώρες που στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι ορθόδοξες, όπως στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία (την οποία θα επισκεφθεί πριν από τα Σκόπια, στις 6 Μαΐου), στη Ρουμανία, όπου, όπως στην Ουκρανία, οι Ουνίτες είναι πολυάριθμοι, και στα Σκόπια. Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος Πάπας Βενέδικτος πρώτος στις urbi et orbi ευχές του έλεγε ότι ευλογούσε στη «μακεδονική» γλώσσα τους «Μακεδόνες» των Σκοπίων… Επίσης οι δυτικοστραφείς πολιτικές ηγεσίες των Σκοπίων και της Βουλγαρίας κάθε χρόνο στις 24 Μαΐου, ημέρα που εορτάζονται στις χώρες τους οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, επισκέπτονται τη Ρώμη για να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου Κυρίλλου και να συναντηθούν με τον Πάπα… Να προστεθεί ότι πριν κάποια χρόνια οι σχισματικοί αρχιερείς των Σκοπίων απείλησαν να υπαχθούν στον Πάπα και να καταστούν ουνίτες, αλλά υποχώρησαν μπρος στην ισχυρή αντίδραση που υπήρξε από τον σλαβικό κλήρο και λαό της γειτονικής χώρας…  Η επίσκεψη του Πάπα –ως κρατικού ηγεμόνος του Βατικανού– στα Σκόπια θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στην Ελλάδα, και ισχυρές εκκλησιαστικές αναταράξεις.  Πάντοτε ο Πάπας στις επισκέψεις του συναντάται με την πολιτική και τη θρησκευτική ηγεσία της κάθε χώρας. Στα Σκόπια η κυβέρνηση Ζάεφ, που προσκάλεσε τον Πάπα, αναγνωρίζει ως επίσημη Εκκλησία αυτήν που όλες οι κατά τόπους ορθόδοξες Εκκλησίες θεωρούν σχισματική και δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση και κοινωνία μαζί της.  Το Πατριαρχείο της Σερβίας, υπό την εκκλησιαστική δικαιοδοσία του οποίου είναι τα Σκόπια, και οι άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες αναγνωρίζουν ως κανονική την υπό τον Αρχιεπίσκοπο Σκοπίων Ιωάννη αυτόνομη αρχιεπισκοπή Αχρίδος, την οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει η κυβέρνηση Ζάεφ, αλλά διώκει τον προκαθήμενο και τους κληρικούς της. Ο Πάπας συναντώντας τους σχισματικούς αρχιερείς θα επιτελέσει ένα ακόμη βαρύ εκκλησιολογικό ατόπημα και θα προκαλέσει τη δίκαιη αντίδραση της σερβικής ορθόδοξης Εκκλησίας και όχι μόνο. Να αναφερθεί ότι η σερβική Εκκλησία είναι εναντίον των σχεδίων Δύσης, Βατικανού και Φαναρίου στην Ουκρανία, με ό, τι συνεπάγεται αυτό… Το Βατικανό διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος ακολουθεί τη γεωπολιτική της Δύσης. Ο χρόνος θα δείξει αν είναι κοινή επιδίωξή τους να προωθηθεί, κατά το πρότυπο της Ουκρανίας, η αναγνώριση ως κανονικής της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, να περιοριστεί η επιρροή της σερβικής Εκκλησίας στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας (ακολουθεί η αυτοκεφαλία του Μαυροβουνίου;) και να επιβληθεί η σύνθετη ονομασία με το «Μακεδονία» σε αυτήν. Το γεγονός είναι ότι το Βατικανό ήδη ονομάζει «Μακεδονία» τη γειτονική χώρα, ενώ το Φανάρι σιωπά, όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος…
***  Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στην Καρδαμύλη 
Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη εκδήλωση στην Καρδαμύλη, την οποία διοργάνωσαν το Γυμνάσιο, η Μητρόπολη Μάνης, ο Δήμος Δυτικής Μάνης, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, με σκοπό να τιμήσουν τους Τρεις Ιεράρχες, ενώ την παρακολούθησαν πάνω από 100 μαθητές.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, που μίλησε στους μαθητές για τους τρεις Ιεράρχες, ενώ έψαλλαν και τραγούδησαν οι συμμετέχοντες στο Σεμινάριο Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητρόπολης Μάνης (υπεύθυνοι: π. Ιώβ Κουμούτσης από το παράρτημα Γυθείου και Κυριάκος Κισκηρέας από το παράρτημα Στούπας).
Επίσης, κείμενα διάβασαν οι μαθητές από το Κατηχητικό Σχολείο Ενορίας Αγίας Τριάδος Στούπας, με υπεύθυνη την κα Ρεβέκκα Μπεσμπέα. Μαθητές από το Γυμνάσιο Καρδαμύλης παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα και χόρεψαν, ενώ τη χορευτική ομάδα καθοδήγησε ο διευθυντής Θωμάς Παλάντζας και τα θεατρικά δίδαξαν οι καθηγήτριες Αθανασία Καλομπράτσου και Μαρία Μπαρδοπούλου.
Τα κείμενα συνέταξε ο Κυριάκος Κισκηρέας, ενώ παρούσα ήταν και η Φιλαρμονική του Δήμου Δυτικής Μάνης, την οποία διηύθυνε ο αρχιμουσικός Αναστάσιος Δράμπαλης Π.Μπ.

***   Ο καιρός αύριο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 2/2/2019 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.  
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρωινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Στα χωριά της Αλαγονίας η Ελένη Αλειφέρη 
Τα χωριά της Αλαγονίας που επλήγησαν από τις κατολισθήσεις επισκέφθηκε χθες η επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτεύουσα Δύναμη» και υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη.
Συνοδευόμενη από δύο μέλη του τεχνικού επιτελείου της, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Τάσο Αγγελή και Θεόδωρο Φωτόπουλο, η κυρία Αλειφέρη είδε από κοντά τις καταστροφές και συνομίλησε με κατοίκους και τον πρόεδρο της Αλαγονίας, Τάσο Ροβολή. Όλοι τόνισαν ότι τα χωριά χρειάζονται μέριμνα, ώστε με ακραία καιρικά να μη συμβαίνουν καταστροφές και να μην αποκόπτονται από το οδικό δίκτυο.
Σε δηλώσεις της η κυρία Αλειφέρη δήλωσε τα εξής: «Επισκεφθήκαμε τα χωριά του Ταϋγέτου και διαπιστώσαμε τις δύσκολες συνθήκες. Ζούμε τις αγωνίες των μονίμων κατοίκων, αλλά και όσων θέλουν να επισκέπτονται και να ζουν την ομορφιά των χωριών αυτών. Δικαιολογημένη, λοιπόν, η ανησυχία, η αγανάκτηση, η αντίδραση... Πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τα χωριά αυτά. Νομίζω ότι αυτό που αξίζει να λέμε είναι ότι φυλάνε Θερμοπύλες. Αυτό που χρειάζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι σίγουρα η πρόληψη, η προετοιμασία για την υποδοχή τέτοιων καιρικών φαινομένων. Βέβαια, τα φαινόμενα είναι ακραία.
Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν τεχνικά έργα, τέτοια που να προλαμβάνουν φαινόμενα ολίσθησης και κατολίσθησης που παρατηρούνται σε πάρα πολλά σημεία».  

***  Το φωτοστέφανο της Αστυνομίας είναι αγκάθινο 
Το αίμα του 16χρονου Νίκου, που χύθηκε τόσο άδικα στην άσφαλτο τις προηγούμενες ημέρες, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής στην παραβατικότητα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, από τη Μικρομάνη και το Πλατύ μέχρι και τα Αρφαρά.
Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αριοχωρίου οργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης συγκέντρωση, όπου συμμετείχαν και 12 πρόεδροι χωριών της περιοχής, με θέμα την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα στα χωριά τους, το φόβο που βιώνουν οι κάτοικοι, αλλά και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν.
Ο κόσμος φοβάται να καταγγείλει τις κλοπές και η Αστυνομία δρέπει τις δάφνες της με νούμερα!
Το αίμα του 16χρονου Νίκου, που χύθηκε τόσο άδικα στην άσφαλτο τις προηγούμενες μέρες, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής στην παραβατικότητα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, από τη Μικρομάνη και το Πλατύ μέχρι και τα Αρφαρά.
Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αριοχωρίου οργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν και 12 πρόεδροι χωριών της περιοχής, με θέμα την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα στα χωριά τους, το φόβο που βιώνουν οι κάτοικοι, αλλά και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν.
Τα χωριά της Μεσσηνίας στενάζουν από τις κλοπές και τις διαρρήξεις που συμβαίνουν συνέχεια, ενώ η Αστυνομία μοιάζει αδύναμη να προστατέψει τους απλούς πολίτες από τη μικροεγκληματικότητα. Η μόνη που πραγματικά έχει μειωθεί είναι η βαριά εγκληματικότητα, όμως οι πολίτες μοιάζουν να χάνουν την πίστη τους στην Αστυνομία. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι πολλοί πλέον ούτε καν καταγγέλλουν τα κρούσματα βίας που σημειώνονται σε βάρος τους και σε βάρος των περιουσιών τους.
 Δε θέλουν να δώσουν στοιχεία
Θέλοντας να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει ζητήσαμε εγγράφως από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου να μας γνωστοποιήσει για τη Μεσσηνία τον αριθμό των κλοπών που έχουν καταγγελθεί, ανά μήνα, το 2017 και το 2018, καθώς και τον αριθμό όσων έχουν εξιχνιασθεί, επίσης ανά μήνα, για τα δύο αυτά έτη.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου μάς απάντησε ότι οι κλοπές που διαπράχθηκαν στο Νομό Μεσσηνίας το 2017 ήταν 640, ενώ κατά το 2018 καταγράφηκαν 535, επισημαίνοντάς μας ότι υπήρξε μείωση σε ποσοστό 16%!
Από τις 535 κλοπές που διαπράχθηκαν το 2018, εξιχνιάστηκαν 166, δηλαδή περίπου το 70% έμεινε ανεξιχνίαστο!
Τέλος, απορρίφθηκαν τα αιτήματά μας για παροχή στοιχείων ανά μήνα, καθώς και πόσες κλοπές εξιχνιάσθηκαν από τις 640 που καταγγέλθηκαν το 2017!
 Αφανής εγκληματικότητα
Το βράδυ της Τετάρτης, στο Αριοχώρι, συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής κάτοικοι, αλλά και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αριοχωρίου, Πλατέος, Άνθειας, Αιθαίας, Μικρομάνης, Αρφαρών, Αγίου Φλώρου, Ανεμόμυλου, Βελανιδιάς, Αλωνίων, Βρωμόβρυσης και Αγρίλου.
Στη συνάντηση παρευρέθη και ο δικηγόρος Στάθης Σταματόπουλος. Όπως τόνισε, αφορμή στάθηκε το τροχαίο με θύμα το 16χρονο Νίκο στη Θουρία, καθώς οι κάτοικοι των περιοχών θεωρούν πως δεν ήταν ένα απλό τροχαίο. Το αποδίδουν σε κατ’ εξακολούθηση ακραία παραβατική οδηγική συμπεριφορά συγκεκριμένων ατόμων.
Αυτό που τονίσθηκε στη συνάντηση είναι η αφανής εγκληματικότητα, όπως τη χαρακτήρισαν, και αναφέρθηκαν σε πάρα πολλά περιστατικά που οι κάτοικοι δεν καταγγέλλουν πια στην Αστυνομία.
Εξήγησαν ότι πολλά θύματα κλοπών και διαρρήξεων δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά, φοβούμενοι αντίποινα από τους δράστες, αλλά και την ταλαιπωρία που θα υποστούν με καταθέσεις και αναβολές δικαστηρίων.
Μάλιστα, πρόεδρος Κοινότητας ανέφερε ότι μέσα σε μια ημέρα έγιναν στο χωριό του πέντε κλοπές και δε δηλώθηκε καμία στην Αστυνομία.
Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την Τετάρτη, οπότε θα υπογραφεί συγκεκριμένο κείμενο διαμαρτυρίας και αιτημάτων, ενώ θα οργανωθεί και παράσταση διαμαρτυρίας σε Αστυνομία και εισαγγελέα.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  «Νίκος Καζαντζάκης και Γιώργης Ζορμπάς. Η Στούπα θυμάται… Αυθεντικές μαρτυρίες» 
Παρουσίαση του Νέου Βιβλίου της Κατερίνας Εξαρχουλέα – Γεωργιλέα 
 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Εξαρχουλέα - Γεωργιλέα «Νίκος Καζαντζάκης και Γιώργης Ζορμπάς.  Η Στούπα θυμάται… Αυθεντικές μαρτυρίες» διοργανώνουν η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και οι εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη», την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (Βιλεαρδουίνου 1, Πλ. Υπαπαντής), στην Καλαμάτα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ιωάννης Σόλαρης, συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Πελοποννήσου και ο Γεώργιος Δημακόγιαννης, εκδότης Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τη συγγραφέα.

***   Νέος κύκλος προσφυγών για τον άξονα Πάτρα - Πύργος 
Συνεχίζονται οι προσφυγές στο οδικό έργο Πάτρα - Πύργος, αυτή τη φορά ενάντια στην κατακύρωση της τρίτης κατά σειράν εργολαβίας στην Intrakat. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Καθημερινής», προσφυγές κατέθεσαν τόσο η δεύτερη κατά σειράν μειοδότρια εταιρεία Cyfield από την Κύπρο όσο και η τρίτη μειοδότρια «Θέμελη».
Υπενθυμίζεται ότι η Intrakat ήταν ο... πέμπτος μειοδότης για το συγκεκριμένο τμήμα των 10,9 χιλιομέτρων, που θα συνδέσει την Αμαλιάδα με την Κυλλήνη, προϋπολογισμού της τάξεως των 32 εκατ. ευρώ.
Τη χαμηλότερη προσφορά είχε αρχικά καταθέσει ο όμιλος Καλογρίτσα, προσφέροντας έκπτωση 53%, έναντι περίπου 45% της Intrakat, ωστόσο εντέλει αποκλείστηκε, διότι δεν κατόρθωσε, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, να αιτιολογήσει την έκπτωση που έδωσε.
Το ίδιο σενάριο εκτυλίχθηκε και με τη δεύτερη εργολαβία του «πολύπαθου» έργου, που επίσης είχε αρχικά κατακυρωθεί στον κ. Καλογρίτσα, προτού ανατεθεί τελικά στην Intrakat, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η τρίτη μειοδότρια, μετά την ιταλική GD Infrastrutture, που επίσης αποκλείστηκε.
Σε κάθε περίπτωση, αμφότερες οι προσφεύγουσες εταιρείες διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από το διαγωνισμό, καθώς θεωρούν ότι ήταν αβάσιμος. Ειδικότερα, στην περίπτωση της Cyfield ο βασικός λόγος του αποκλεισμού της ήταν το γεγονός ότι δεν είχε υποβάλει στο φάκελο των δικαιολογητικών το μετοχολόγιο της σε προσωποποιημένη μορφή. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, τέτοια υποχρέωση έχουν μόνο οι ανώνυμες εταιρείες και όχι οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, όπως η Cyfield, ενώ μάλιστα υπάρχει και σχετική νομολογία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έχει ήδη γνωμοδοτήσει επί του ζητήματος.
Αντίστοιχα και η «Θέμελη» διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό της, ο οποίος οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχε ανανεώσει έγκαιρα την ενημερότητα του εργοληπτικού της πτυχίου. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε λόγω δικής της υπαιτιότητας, αλλά εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων στις οποίες είχαν προχωρήσει κατά την περίοδο του διαγωνισμού (2016) οι μηχανικοί. Μόλις, δε, έληξαν οι απεργίες, το πτυχίο της εταιρείας ενημερώθηκε κανονικά και χωρίς προσκόμματα. Υπενθυμίζεται ότι αμφότερες οι προσφυγές θα κριθούν από σχετική επιτροπή του υπουργείου Υποδομών.
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η πρωτοφανής, στα όρια της ανευθυνότητας, ανοχή δημόσιου οργανισμού –στην προκειμένη περίπτωση του υπ. Υποδομών– απέναντι στην κοινοπραξία «Τοξότης»-Ομάδα Κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα, στην οποία αποφασίστηκε τελικά τον περασμένο Νοέμβριο η ανάθεση τόσο της πρώτης όσο και της τέταρτης εργολαβίας του άξονα, με την αξία των σχετικών συμβάσεων (μετά τις εκπτώσεις) να υπολογίζεται σε 68,3 εκατ. ευρώ.
Την ίδια όμως περίοδο, ο μοναδικός πιστωτής του ομίλου, η Τράπεζα Αττικής, εξέδωσε απόφαση συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της «Τοξότης», έως του ποσού των 110 εκατ. ευρώ.
Επίσης, εκδόθηκε διαταγή πληρωμής 20 εκατ. ευρώ κατά της «Τοξότης» και από 5 εκατ. ευρώ στους κ. Χρ. Καλογρίτσα και Ιωάννη Καλογρίτσα. Εύλογα διερωτάται κανείς πώς το υπουργείο Υποδομών και προσωπικά ο κ. Χρ. Σπίρτζης προχωρούν στην ανάθεση ενός τέτοιου έργου, σε μια εταιρεία της οποίας ο μοναδικός πιστωτής εμφανίζεται να διεκδικεί τέτοια ποσά και δεδομένα έχει διακόψει κάθε περαιτέρω χρηματοδότησή του; Φορείς του κλάδου επισημαίνουν ότι είναι πιθανή ακόμα και η εισαγγελική παρέμβαση για το ζήτημα, καθώς προκύπτουν ενδείξεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

***  Μπούχαλης, Χρονάς και Κερερές αναπληρωτές γραμματείς στη Νέα Δημοκρατία 













Με τρεις Μεσσήνιους αναπληρωτές γραμματείς είναι η νέα οργανωτική δομή της Νέας Δημοκρατίας που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Δημήτρης Μπούχαλης, Άγγελος Χρονάς και Νίκος Κερερές αποτελούν επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη!
Με τη σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ. δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα βιογραφικά των μελών της νέας οργανωτικής δομής του κόμματος. Ο Δημήτρης Μπούχαλης ορίστηκε εκ νέου αναπληρωτής γραμματέας στη Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην ανακοίνωση της Ν.Δ. αναφέρεται: «Δημήτρης Μπούχαλης, 55 ετών. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά -Τμήμα Οικονομικό (πρώην Α.Β.Σ.Π.). Διατηρεί λογιστικό γραφείο. Είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας επί 3 συνεχόμενες θητείες Έχει θητεύσει στο Δήμο Καλαμάτας ως πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Καλαμάτας, ως πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας Μεσσήνης, ως αντιπρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης “Φάρις” και, τέλος, τρεις θητείες ως αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας, θέση στην οποία βρίσκεται έως και σήμερα».
Αναπληρωτής Γραμματέας Ποιότητας Ζωής ορίστηκε ο Άγγελος Χρονάς και στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Άγγελος Χρονάς, 39 ετών, ιατρός -χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Χειρουργική Ογκολογία και υποψήφιος διδάκτωρ. Είναι περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου και μέλος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ.».
Αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ορίστηκε ο Νίκος Κερερές, από την Κυπαρισσία, στενός συνεργάτης του γραμματέα της Π.Ε. Ν.Δ., Λευτέρη Αυγενάκη, και στην ανακοίνωση της Νένας Δημοκρατίας αναφέρεται: «Νίκος Κερερές, 31 ετών, πολιτικός επιστήμονας. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με κατεύθυνση στη Δημόσια Διοίκηση. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εκπόνησε τη διπλωματική του με θέμα “Η σύγκρουση των ενεργειακών πολιτικών Ρωσίας -ΕΕ, υπό το πρίσμα του ρεαλισμού. Διλήμματα ασφαλείας σε ένα συγκρουσιακό περιβάλλον”. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και της πολιτικής επικοινωνίας και στρατηγικής. Ως φοιτητής υπήρξε στέλεχος της ΔΑΠ (Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής) και της ΟΝΝΕΔ (μέλος ΠΕ). Τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ανάβαση στον Ταΰγετο από το δάσος Βασιλικής 
Μία μοναδική χειμερινή ανάβαση από το δάσος της Βασιλικής στην κορυφή του Ταϋγέτου, με την απαράμιλλη θέα στο Μεσσηνιακό και Λακωνικό Κόλπο, θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας το προσεχές Σαββατοκύριακο, 2-3 Φεβρουαρίου.
Η αναχώρηση από Καλαμάτα θα γίνει αύριο στις 10.00 π.μ., από τα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό Κέντρο), και από εκεί η ομάδα θα κατευθυνθεί στο δάσος της Βασιλικής. Μεθαύριο Κυριακή θα γίνει η ανάβαση στην κορυφή και η επιστροφή.
Για δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν έγκρισης του συντονιστή της ανάβασης, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), κατά τις ώρες 9.00 μ.μ.-10.30 μ.μ., στο τηλέφωνο 27210-97733.

***  Έχυσαν γάλα και έριξαν σανό στην Π.Ε. Μεσσηνίας αγρότες και κτηνοτρόφοι! (φωτογραφίες & βίντεο) 
Στην πόλη της Καλαμάτας βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα τα τρακτέρ των αγροτών της Μεσσήνης καθώς και μέλη του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου, που κλιμακώνουν τις αντιδράσεις του απέναντι στην Κυβέρνηση και διεκδικώντας τα αιτήματα τους. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όπου συμβολικά έριξαν σανό στα σκαλιά του κτιρίου και έχυσαν γάλα.
Video: 














*
***   Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Ἡ ἀντικατάσταση τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν μέ κοσμική ἀργία 
Τήν ἡμέρα τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν ἑορτάζει ἡ Ἐκκλησία καί ἡ Παιδεία τοῦ Γένους μας τούς προστάτες τῶν ἑλληνικῶν γραμμάτων. Ὁ παρών ἑορτασμός καλεῖ ὅλους μας, ὅσοι μετέχουμε τῆς ἑλληνικῆς γενικότερα παιδείας νά τόν συνδέσουμε ὄχι μόνο μέ ἐνθυμήσεις τοῦ παρελθόντος ἤ τῆς ἐπικαιρότητας τοῦ παρόντος ἀλλά καί μέ τήν προοπτική τοῦ μέλλοντος, γιατί ἄλλως σέ τίποτε δέν θά ὠφελοῦσε ὁ ἑορτασμός αὐτός ἐάν δέν εἶχε νά ἐκπέμψει οὐσιαστικά μηνύματα σέ κάθε ἐποχή ἀποδεικνύοντας μέ τόν τρόπο αὐτό καί τή διαχρονία τῆς προσφορᾶς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν στήν ἑλληνική παιδεία, ἡ ὁποία διαμορφώθηκε ἀπό τήν συνάντηση τοῦ ἀρχαίου καί τοῦ χριστιανικοῦ πολιτισμοῦ. Μέσα ἀπό τήν συνάντηση αὐτή διαμορφώθηκε τό μοντέλο ἐκεῖνο τῆς παιδείας, τό ὁποῖο ἀφορᾶ ὄχι μόνο τήν ἀπόκτηση καί τήν ἀνάπτυξη τῆς γνώσης ἀλλά συμβάλλει στήν ἀνάπτυξη τοῦ ὅλου ἀνθρώπου καί στήν ἐπίλυση τῶν ὑπαρξιακῶν του προβλημάτων, συμβάλλοντας συγχρόνως στήν ἀνάδειξη τῶν πολιτιστικῶν ἰδιαιτεροτήτων καί διακρίσεων τῆς ἑλληνικότητας, χωρίς νά ὁδηγεῖται καί σέ ἕναν ὁλοκληρωτικό ἰσοπεδωτισμό.
Αὐτή ἡ νέα πολιτισμική γέννηση, ἡ συνάντηση δηλαδή τοῦ ἀρχαίου μέ τήν χριστιανική σκέψη καί διδασκαλία τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν καί Διδασκάλων, δημιούργησε τόν Ἑλληνικό Χριστιανικό Πολιτισμό, τόν πολιτισμό ὁ ὁποῖος ἀποτελεῖ ἕναν ἀπό τούς τρεῖς πυλῶνες τοῦ σύγχρονου Εὐρωπαϊκοῦ Πολιτισμοῦ.
Ἡ κοινή ἑορτή τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν εἶναι λοιπόν μία γιορτή τῆς παιδείας, τήν διαχρονική προσφορά τῆς ὁποίας κανένα ἰδεολόγη­μα δέν μπορεῖ νά ἀμφισβητήσει ὡς πρός τήν ἀλήθεια πού ἐκφράζει, τήν ἱστορία πού διδάσκει καί τόν πολιτισμό πού μεταλαμπαδεύει, καί ὁ πολι­τισμός αὐτός δέν εἶναι μόνο ἡ γλῶσσα καί ἡ ἱστορία ἀλλά κυρίως τό ἦθος, δηλαδή μία στάση ζωῆς στά ἐρωτήματα, τά ὁποῖα ἀφοροῦν καί τά τοῦ κόσμου καί τοῦ ἀνθρώπου «πράγματα» καί τῆς ἀνθρώπινης κοινωνίας.
Ὁ πολιτισμός αὐτός εἶναι ἡ καθολική παιδεία ἡ ὁποία βλέπει τόν ἄνθρωπο ὄχι ἐπιμερισμένο ἀλλά καθολικά, καί ὁ ὁποῖος ἔχει ἕναν προορισμό πάνω στή γῆ, νά λειτουργεῖ μέ ἦθος καί νά δημιουργεῖ.
Εἶναι ἡ παιδεία ἡ ὁποία διαμορφώνει τόν ἄνθρωπο ὄχι μόνο ὡς δοχεῖο γνώσης ἀλλά ὡς μία ὁλοκληρωμένη προσωπικότητα χρήσιμη καί ὄχι χρηστική, γιά τήν ἀνθρώπινη κοινωνία.
Ἡ ὁποιαδήποτε λοιπόν τάση σχετικοποίησης τῆς παιδείας καί τοῦ πολιτισμοῦ, τῆς γνώσης καί τοῦ ἤθους, πού δίδαξαν καί «μετακένωσαν» οἱ Τρεῖς Ἱεράρχες, μέ μοναδική ἐπιδίωξη τήν ἰδεολογική ἱκανοποίηση τῶν ἡγεμονίσκων τῆς παιδείας, δέν συμβάλλουν παρά μόνο στήν ὑπονόμευση τοῦ ἑνός ἐκ τῶν τριῶν πυλώνων τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Πολιτισμοῦ καί στήν ἀλλοίωση τοῦ πραγματικοῦ σκοποῦ τῆς παιδείας, ἡ ὁποία θεωρεῖται ὡς γνώση ἀποκλει­στι­κά καί μόνο ὡς μία πορεία πρός διαμόρφωση μιᾶς ὁλοκληρωμένης ἀνθρώπινης προσωπικότητας.
Οἱ συντάκτες τῆς Ἐγκυκλίου 11984/ΓΔ4/25-1-2019  ἐπιβεβαιώ­νουν δυστυχῶς μία ἰδεολογοποιημένη ἀντίληψη περί παιδείας, ἡ ὁποία εἶναι προσανατολισμένη στή γνώση καί ἀποκομμένη ἀπό τήν πολιτισμική της διάσταση, ἡ ὁποία ὅμως δέν θά ἀντέξει στό χρόνο, γιατί ἡ ἰδεολογία εἶναι πάντοτε ἐφήμερη χρονικά, ἐνῶ ἡ πολιτιστική ἀλήθεια διαχρονική καί δυναμική.
Μέ τήν παραπάνω Ἐγκύκλιό τους γιά ἄλλη μία φορά ἐξέφρασαν τό ἰδεολογικό τους ἀφήγημα, προκειμένου νά δείξουν τήν διαφοροποίησή τους ἀπό κάθε τι τό ὁποῖο μπορεῖ νά ἀποδείξει καί νά ἐπιβεβαιώσει τή σχέση τῆς ἑλληνικῆς παιδείας μέ τήν ἑλληνική παράδοση καί τόν ἑλληνικό πολιτισμό. Σχέση ἡ ὁποία διαμορφώθηκε ἀπό τή συνάντηση τοῦ ἑλληνισμοῦ μέ τόν Χριστιανισμό καί ἐκφράστηκε μέσα ἀπό τόν συνεορτασμό τῆς ἑλληνικῆς παιδείας καί τῆς χριστιανικῆς πίστης στό λειτουργικό χρόνο τῆς Ἐκκλησίας, προσπαθοῦν νά τήν ἀντικαταστήσουν οἱ ἰθύνοντες τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας μέ μία κοσμική ἀργία, ἐνῶ ἡ ὅλη διαδικασία τοῦ ἑορτασμοῦ περιορίζεται σέ ἕνα «φιλολογικό» δύωρο, μέ ἐπιδιωκόμενο σκοπό νά ἀποκόψουν τούς μαθητές τελικά ἀπό τόν ἐκκλησιασμό τῆς ὅλης ἑορτῆς.
Ἡ Ἐκκλησία ὑπ’ αὐτή τήν προοπτική τῆς πολιτισμικῆς δια­μόρ­­φω­σης «λειτουργοῦσε» τήν ἑορτή τῆς σύναξης τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν, ὡς μία «ἀναγνώριση» τῆς προσφορᾶς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν στόν πολι­τι­σμό καί τήν παιδεία τοῦ Γένους μας καί ὄχι ὡς μία ἰδεολογικοποιημένη ἔκφραση τιμῆς ἤ ἀποδοχῆς της γιά τήν δῆθεν προσφερόμενη γνώση ἀποκλειστικά.
Δυστυχῶς ὅμως γιά τούς μανδαρίνους τῆς ἐξουσίας ἡ συσχέτιση τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν  καί τό θέμα τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ ἑορτασμοῦ δέν εἶναι πρώτιστα ζήτημα μιᾶς διαφορετικῆς προσέγγισης τοῦ περιεχομένου τῆς ἑορτῆς, ὡς σχολικῆς ἑορτῆς, ἀλλά ὡς ἀναγνώριση κοσμικῆς ἀργίας πλέον. Ἐκφράζει τήν ἐπιβολή ἑνός ἰδεολογήματος, τό ὁποῖο θεωρεῖ τήν παιδεία μόνο ὡς γνώση καί ὄχι ὡς διαδικασία διαμόρ­φωσης ἑνός πρότυπου ὁλοκληρωμένης ἀνθρώπινης προσωπικότητας καί παράγοντα πολιτισμοῦ. Ἡ μονομερής αὐτή προσέγγιση τῆς παιδείας μόνο ὡς γνώση συνεπάγεται ὅτι ἀλλάζει τό ἀνθρωποείδωλο πού πρόβαλλαν οἱ Τρεῖς Ἱεράρχες καί ἐξελίσσεται σέ ἕνα εἴδωλο τοῦ ἀνθρώπου μέ τεχνοκρα­τικό προσανατολισμό, χωρίς ἦθος καί ἀλήθεια, χωρίς πολιτισμό καί ἱστορία. Δημιουργεῖ τόν ἄνθρωπο τῆς ἀγορᾶς καί τῆς τεχνολογικῆς ἀνάπτυξης. Αὐτή ὅμως ἡ ἀπαίδευτη γνώση τοῦ ἀνθρώπου, τοῦ ἀνθρώπου χωρίς ἦθος καί πολιτισμό, ἐκφυλίζει τόν ἄνθρωπο ἀπό τό ὅλον σέ μέρος, καί ἐξαιτίας τῆς μερικότητάς του δέν θά μπορεῖ νά συμβάλλει οὐσιαστικά οὔτε στήν ἑνότητα οὔτε στήν συνοχή ἀλλά θά συντηρεῖ τήν κοινωνική διάσπαση καί τήν διάσταση, στοιχεῖα ὀλέθρια γιά τήν ἀνθρώπινη κοινωνία καί τό μέλλον της. Ἱστορία χωρίς παιδεία εἶναι μία ξερή ἀφήγηση, γνώση χωρίς παιδεία εἶναι ἀγοραία τεχνολογία, παιδεία χωρίς ἀλήθεια εἶναι ἰδεολογία.
Καί τί εἶναι πολιτισμός, μάλιστα δέ ἑλληνικός πολιτισμός ; Ἡ ἱστορία, ἡ γλῶσσα καί ἡ παιδεία ἡ ἑλληνική ἔτσι ὅπως τά νοηματοδότησαν καί τά ἐξέφρασαν οἱ Τρεῖς Μεγάλοι Διδάσκαλοι καί Ἱεράρχες καί τήν λειτουργεῖ ἡ Χριστιανική Ἐκκλησία, ὡς πολιτιστικό δεδομένο καί γίγνεσθαι. Ὁ καθολικός ἄνθρωπος ὡς παράγοντας ἀνάπτυξης καί προόδου μέσα στό χρόνο καί τήν ἱστορία.
Τοῦ Σεβ.  Μητροπολίτου Μεσσηνίας  κ. Χρυσοστόμου στό Arxon.gr

***   Χάρις την ΕΓΚΑΙΡΗ επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ δε θρηνήσαμε ΘΥΜΑΤΑ στη μεγάλη ΠΥΡΚΑΓΙΑ… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης δεν παρενέβαινε προσωπικά ο επόπτης της τουριστικής αστυνομίας της Ν/Α, ο οποίος έτυχε να είναι σε υπηρεσία εκείνη την ημέρα και δεν καλούσε από το…  μεγάφωνο του περιπολικού τους κατοίκους της πολυκατοικίας, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το» Ξύλινο», να την εκκενώσουν άμεσα, ίσως σήμερα θρηνούσαμε θύματα. Η παρέμβαση του έμπειρου αξιωματικού έσωσε την τελευταία στιγμή δεκάδες συμπολίτες μας που εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν και δεν είχαν τη δυνατότητα αντίδρασης.
Ο αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες , όταν έφτασε στο σημείο και είδε το μέγεθος της πυρκαγιάς άρχισε να καλεί τον κόσμο που εκείνη τη στιγμή βρισκόντουσαν  μέσα στα διαμερίσματά τους , να τα εγκαταλείψουν και να βγουν στον δρόμο για να σωθούν. Κι έτσι έγινε τελικά. Όπως φάνηκε, οι χειρισμοί του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. αποδείχθηκαν σωτήριοι και έτσι δεν κινδύνεψαν ζωές από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο γνωστό κατάστημα της Θουκιδίδου. To Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, της Ασφάλειας Αττικής έχει αναλάβει βέβαια την υπόθεση του εμπρησμού του καταστήματος «Ξύλινο», που κάηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της πεερασμένης Τεταρτης στον Άλιμο. Αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρήκαν στουπιά εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό και γκαζάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος ιδιοκτήτης επρόκειτο να ανοίξει το ψητοπωλείο σε λίγο διάστημα και αυτή την περίοδο βρισκόταν σε φάση ανακαίνισης. Τον Μάιο του 2018 είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο ίδιο κατάστημα, το οποίο είχε τότε άλλη διεύθυνση. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου του έκανε έξωση και το κατάστημα πέρασε στα χέρια νέου επιχειρηματία. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν και κάποια ύποπτα τηλεφωνήματα για βόμβες στο κατάστημα, τις προηγούμενες ημέρας, τα οποία είχαν αποδειχθεί φάρσες. Η πυρκαγιά που προκάλεσε πανικό στην αγορά της Θουκυδίδου, εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Μάλιστα, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, oι πυροσβέστες εκκένωσαν παρακείμενη πολυκατοικία, αφού οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα μπαλκόνια. Επιτόπου έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά πριν επεκταθεί στα διπλανά κτίρια. Μυστήριο παραμένει το γεγονός ότι την ίδια περίπου ώρα άγνωστοι έσπασαν την πόρτα ενός καταστήματος με υποδήματα και τσάντες, στην οδό Θουκυδίδου 36.  
***  Το ΕΓΚΛΗΜΑ της χούντας στα Μέγαρα! Χιλιάδες ΑΡΧΑΙΑ ελαιόδεντρα ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ για τις πολυεθνικές…

Το 1973, επί δικτατορίας, χιλιάδες στρέμματα από την πιο εύφορη περιοχή του κάμπου των Μεγάρων, εκριζώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες!!! Ήταν μία απ τις αρχαιότερες τοποθεσίες του ελαιώνος, με ελαιόδενδρα πολλά εκ των οποίων αριθμούσαν πολλούς αιώνες ζωής… Ήθελαν, λοιπόν, να φτιάξουν… εργοστάσιο! Διυλιστήριο! Και απροειδοποίητα, κι ενώ ακόμα δεν είχαν γίνει απαλλοτριώσεις, έβαλαν… μπουλντόζες και ξερρίζωσαν όλα τα δένδρα, που ήταν κυρίως ελαιόδενδρα – πολλά από τα οποία υπεραιωνόβια. Τελικώς, μετά από μεγάλες αντιδράσεις το εργοστάσιο δεν έγινε…
Σήμερα η περιοχή έχει φυστικιές, τον σταθμό προαστιακού και την… πίστα F1… ΔΕΙΤΕ το βραβευμένο[1] ντοκιμαντέρ του 1973, των Γιώργου Τσεμπερόπουλου – Σάκη Μανιάτη[2], που καταγράφει τον αγώνα των κατοίκων των Μεγάρων κατά της βίαιης απαλλοτρίωσης της γης τους προκειμένου να κατασκευαστεί στην περιοχή ένα συγκρότημα διυλιστηρίων. Η ταινία αποτυπώνει την βίαιη αλλαγή που υπέστη το φυσικό τοπίο, μαρτυρίες των κατοίκων σχετικά με τις συνέπειες της μαζικής απαλλοτρίωσης της γης, τις διαδηλώσεις των Μεγαρέων στους δρόμους της Αθήνας και την είσοδό τους στο Πολυτεχνείο, το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη από τους φοιτητές, λίγες ώρες πριν από την εισβολή του τανκ και την καταστολή της εξέγερσης από το δικτατορικό καθεστώς στις 17 Νοεμβρίου του 1973. Ένα σημαντικό πολιτικό τεκμήριο και μια από τις πρώτες ταινίες με οικολογική διάσταση στον ελληνικό κινηματογράφο.  Στα τέλη του 1968, οι πραξικοπηματίες διαπραγματεύονται με τον Αριστοτέλη Ωνάση το σχέδιο «Ω», δηλαδή την κατασκευή και εκμετάλλευση του 3ου για την χώρα συγκροτήματος διυλιστηρίων και άλλων μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, στις περιοχές Πάχη (Βασιλικά) και Λάκκα Καλογήρου των Μεγάρων. Το σχέδιο αφορούσε μια επένδυση ύψους 400.000.000-500.000.000 δολαρίων. Οι παρασκηνιακές συγκρούσεις μεταξύ των ισχυρών οικονομικών παραγόντων της εποχής οδηγούν τελικά την ανάθεση του έργου στην εταιρεία Στραν Α. Ε. του επιχειρηματία και τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη, το 1972. Η σχετική σύμβαση καταγγέλθηκε, από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, το 1977…

[1] Βραβεία: 1974 FIPRESCI Award, Berlin Film ForumInternational of the Young Cinema και 1974 Best Production Award, Thessaloniki Film Festival of Greek Cinema.
[2] Φωτογραφία-μοντάζ: Σάκης Μανιάτης. arxeion-politismou.gr

***   ΣΕΙΣΜΟΣ σε νησί του Αιγαίου! Δύο ΔΟΝΗΣΕΙΣ σε λίγα λεπτά…

Σεισμός σημειώθηκε στην Κάρπαθο στις 12:29 το μεσημέρι της Παρασκευής 01/02/2019.  Ο σεισμός στην Κάρπαθο ήταν μάλιστα διπλός. Μετά τη δόνηση στις 12:29 ακολούθησε και δεύτερη στις 12:32.  
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις πρώτες μετρήσεις η πρώτη δόνηση που σημειώθηκε στη θάλασσα κοντά στο βόρειο τμήμα του νησιού είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ.  Η δεύτερη δόνηση με επίκεντρο στα βόρεια του νησιού είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ. Δεν υπήρξε καμία αναφορά σε ζημιές.  newsit.gr
***

* ** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΣΗΜΕΡΑ , .Παρασκευή 01-Φεβρουαρίου 2019 ,
 Για το μπάσκετ στην Euroleague  
ΤΣΣΚΑ Μόσχας -  ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ  99-69 ,(52-47).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 28-20 , 24-27 , 20-14 , 27-8  .- ^

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ - ΡΕΑΛ Μαδρίτης  82-86 ,(38-45) .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 16-23, 22-30 , 21-19 , 23-14  .- ^ 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 88-75 , (42-39.-^ 
Τα  δεκάλεπτα : 24-16 , 18-21, 19-19 , 27-19 .- ^ 
Παναθηναϊκός : Καλάθης 20 , Τόμας  13 , Κιλπάτρικ 13 , Γκίστ 11 , Βουγιούκας 8 , Παπαπέτρου 6 ,  Λοτζέσκι 6 , Παπαγιάννης 4 , Ατετοκούμπο 4 , Λεκαβίτσιους 2 , Μήτογλου 0 .-
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 42-37, 61-56, 88-75. 
Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 14 (6 ριμπ.), Παπαγιάννης 4, Σακελλαρίου, Παπαπέτρου 6 (7 ριμπ.), Γκιστ 11 (10 ριμπ.), Βουγιούκας 8, Λεκαβίτσιους 2, Κιλπάτρικ 13, Λοτζέσκι 6, Καλάθης 20 (13 ασίστ, 8 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου. 
Εφές (Αταμάν): Λάρκιν 3, Μπομπουά 15, Μπαλμπάι, Μπίρσεν, Μότουμ 1, Σανλί, Μοερμάν 10, Πλάις 13, Μίσιτς 7 (8 ασίστ), Άντερσον 6, Ντάνστον 6 (6 ριμπ.), Σιμόν 14. 
 

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ κ.α.89-89, (46-39) .-^
Παράταση: 104-106 .-  ^
Τα  δεκάλεπτα : 28-27 , 18-12 , 21-29 22-21 Ο.Τ.:  15-17 .- ^

*** Απίστευτη αποθέωση Καλάθη από τον Πιτίνο: «Πασάρει καλύτερα από Μάτζικ και Μπερντ»!
Μια καταπληκτική δήλωση για τον Νικ Καλάθη έκανε μετά τη λήξη του αγώνα με την Εφές ο Ρικ Πιτίνο. 
~Με τρόπο που αν μη τι άλλο προκαλεί αίσθηση μίλησε ο Ρικ Πιτίνο για τον Νικ Καλάθη. 
Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές, η οποία ήρθε κατά κύριο λόγο από τα «όργια» του ηγέτη της ομάδας, ο Αμερικανός έσταξε μέλι για ‘κείνον. 
Δήλωσε λοιπόν χαρακτηριστικά: 
«Έχω κοουτσάρει κόντρα στον Μάτζικ Τζόνσον, τον Λάρι Μπερντ, τον Μόρις Τσικς, τον Αϊζάια Τόμας, ορισμένους από τους θρύλους του αθλήματος… Ο Καλάθης πασάρει καλύτερα από όλους όσους έχω δει στη ζωή μου»! Δήλωσε λοιπόν χαρακτηριστικά: 
«Έχω κοουτσάρει κόντρα στον Μάτζικ Τζόνσον, τον Λάρι Μπερντ, τον Μόρις Τσικς, τον Αϊζάια Τόμας, ορισμένους από τους θρύλους του αθλήματος… Ο Καλάθης πασάρει καλύτερα από όλους όσους έχω δει στη ζωή μου»! 

***


~   ** 25.- ΑRFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  30 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/01/arfara-news_30.html .-
26.- ARFARANEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας , Πέμπτη 31  Ιανουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/01/arfaranews-31-2019.html .- 
~**   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :
1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .- 
2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .-                           

3.-    

 ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 :
1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά  Μεσσηνίας Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/01/arfara-news-07-2019.html  .-- 
2.-  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη  08 Ιανουαρίου 2019  ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html  .-
3.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/01/arfara-news-09-2019.html .- 
4.- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 10  Ιανουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html  .-
5.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας. Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
6.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 12  Ιανουαρίου  2010 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας .  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .- 
7.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 13 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
8.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας   Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας. Δευτέρα  14 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ~ : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
9.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 15 Ιανουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html  .-
10.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  16  Ιανουαρίου  2019  , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης . : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
11.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας ,Νέα  από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
12.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Παρασκευή 18 Ιανουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html  
13.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
14.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 20  Ιανουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .:  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .- 
15.-ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 21 Ιανουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news_21.html .-  
16.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη  22  Ιανουαρίου  2019   Στο αγιάζι  της  ενημέρωσης .:  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .- .-
17.-.- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Τετάρτη  23  Ιανουαρίου  2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/01/arfara-news_23.html .-
18.-ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη  24  Ιανουαρίου  2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/01/arfara-news_24.html .-
19.-ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Παρασκευή  25 Ιανουαρίου  2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.- :https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/01/arfara-news_25.html   20.-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ...ΒΙΝΤΕΟ ...κ.π.α.  ΣΤ΄ έκδοση , [συνέχεια] ΠΕΡΙΟΧΉΣ Δήμου ΑΜΦΕΙΑΣ (πρώην)  Παρασκευή 25- Ιανουαρίου  2019  :https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/01/blog-post.html .- 
21.-ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο  26  Ιανουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας   : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/01/arfara-news_26.html .-
22.- .- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας , Κυριακή  27 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news-27-2019.html.- 
23.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : https://snsarfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news_28.html  .-    
24.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news_29.html .- 
25.-ΑRFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  30 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/01/arfara-news_30.html .-   
26.- .- ARFARANEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας , Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/01/arfaranews-31-2019.html .- 
                                                                                                                                                                                                 
~**   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 : 
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά .  Σάββατο 01  Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .-
~** ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ   ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  : https://youtu.be/CUdggLuXc1w .-   https://www.facebook.com/giannis.kontos.1612/videos/422641924553909/  .- 
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://snsarfara.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .- 
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα από το Αρφαρά .  Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .- 
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα  Νέα μας από το Αρφαρά  Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/12/arfara-news-04-2018.html .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα  17  Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/12/news.html    **ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από το Αρφαρά . Δευτέρα  18 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/12/arfara-news_17.html .-
~**ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα μας από το Αρφαρά . Τετάρτη 19  Δεκεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .-
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά , Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/12/arfara-news-20-2018.html .-

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                                         ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ :
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    , 
 http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009                                                                                    
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον 
14.444   βίντεο   .- 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 

~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
    Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas    ,-

1 σχόλιο: