ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 29 Νοεμβρίου  2016  :
~


Όπως δεν είναι δυνατόν να βόσκουν μαζί πρόβατα και λύκοι, έτσι είναι αδύνατον να βρει έλεος εκείνος που αντιμετωπίζει με δόλο τον πλησίον του.
Γεροντικόν
~ 29 Νοεμβρίου
Ιερομαρτύρων Διονυσίου επισκόπου Κορίνθου, Ιωάννου του εν Περσίδι και Ουρβανού επισκόπου Μακεδονίας. Μαρτύρων Παραμόνου και των συν αυτώ 370 μαρτύρων (†250). Ουαλλερίνου, Φαιδρού, Φιλουμένου (1). Οσίων Νικολάου αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, Μάρκου, Παγκοσμίου, Πιτηρούν και Νεκταρίου επισκόπου, του Ρώσου.
(1)Ο άγιος Φιλούμενος καταγόταν από τη Λυκαονία. Ήταν έμπορος σιτηρών. Καταγγέλθηκε, το 270, ως χριστιανός στον διοικητή της Άγκυρας Φήλικα. Συνελήφθη και τον παρουσίασαν μπροστά στον ηγεμόνα. Ο Φιλούμενος όμως δεν πτοήθηκε από τις απειλές που δέχθηκε και παρέμεινε πιστός στον λόγο του του Χριστού. Τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια, τρυπώντας του τα άκρα με καρφιά. Με αυτό τον μαρτυρικό τρόπο παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο. ~
Σήμερα 29/11/2016 εορτάζουν:
Άγιος Παράμονος και οι Τριακόσιοι Εβδομήντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν, Άγιος Φιλούμενος, Άγιος Διονύσιος επίσκοπος Κορίνθου, Άγιος Φαίδρος, Όσιος Μάρκος
~  Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Παράμονον μέλψωμεν σὺν Φιλουμένῳ πιστοί, ὡς θείους θεράποντας καὶ ἀθλητὰς εὐκλεεῖς Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν· τοῦτον γὰρ φερωνύμως ὡς φιλήσαντας ἄγαν, ᾔσχυναν δι' ἀγώνων παρανόμων τὸ κράτος αἰτοῦντες πταισμάτων λύσιν πᾶσι καὶ ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Άγ. Παράμονον και Φιλουμένου - 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/Pf7aUemUFBE  .-

~
Αγία Αικατερίνη

Αγία Αικατερίνη
 
Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας στο Άγιον Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας σ....
 
Προφήτης Αβδιού

Προφήτης Αβδιού
 
Άγιος Πλάτωνας

Άγιος Πλάτωνας
 
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής

Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής
 
Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Ο κόσμος των Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
***  Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία - Μετέφερε ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας
 
 - Συγκλονίζει η πρώτη εικόνα του αεροσκάφους της εταιρίας Lamia που συνετρίβη στην Κολομβία
- Ανάμεσα στους επιβάτες η ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense που ταξίδευε στο Μεντεγίν για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ
- 81 οι επιβαίνοντες του αεροπλάνου, 72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα - Είχε απογειωθεί από τη Βολιβία
  Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ανασυρθεί 6 επιζώντες, αγωνιώδεις έρευνες για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι επιβάτες ;
- Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως υπάρχουν νεκροί, άγνωστο ακόμη πόσοι  .- Οι  επιζώντες είναι 6 ή 13 άτομα εκ των οποίων ένα είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας .-.. ;
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 81 άνθρωποι συνετρίβη στην Κολομβία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά άγνωστο ακόμη πόσοι. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί ζωντανοί τουλάχιστον έξι άνθρωποι και έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία.
Το αεροσκάφος της εταιτίας Lamia, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών αεροπορίας, έπεσε πιθανότατα λόγω ηλεκτρικής βλάβης. Το αεροπλάνο συνετρίβη στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo, περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη La Union κοντά στο Μεντεγίν. Επέβαιναν 72 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος.
«Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 μετέφερε την ομάδα ChapecoenseReal. Όπως φαίνεται, υπάρχουν επιζώντες», έγραψε στο Twitter η αρχή του αεροδρομίου José Maria Cordova. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 10 επιζώντες αλλά νεότερες μιλούν για έξι.
Το αεροπλάνο που μεταξύ άλλων μετέφερε και τα μέλη της βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου Chapecoense, που πήγαινε στην Κολομβία για τον τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ, έχει καταστραφεί ολοσχερώς! 
«Όπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε νωρίτερα στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής ετοιμάζονται να δεχθούν τους τραυματίες.
Μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον έξι τραυματίες από το σημείο της συντριβής, σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής της La Union. Δυο ελικόπτερα έχουν ήδη "σηκωθεί" για να ερευνήσουν από αέρος την περιοχή και να αναζητήσουν επιζώτες.
Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν, δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου. Γι' αυτό και έχει γίνει έκκληση να φτάσουν στο σημείο αυτοκίνητα 4Χ4 ώστε να προσεγγίσουν το σημείο της συντριβής.
  Ανάμεσα στους επιβάτες του αεροπλάνου ήταν και οι παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας Chapecoense, που ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν. Προορισμός του αεροπλάνου ήταν το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρδοβα στο Ριονέγκρο, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κολομβίας.
Νωρίτερα μάλιστα, τα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει φωτογραφία στο twitter μέσα από το αεροπλάνο αλλά και video πριν από την επιβίβασή τους.
Μετά από την είδηση για τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Chapecoense, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή του Copa Sudamericana.

*** Θεσσαλονίκη: Τραγωδία με φοιτήτρια - Έπεσε από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας και σκοτώθηκε!
Συγκλονισμένοι οι γονείς και οι στενοί της φίλοι. Η φοιτήτρια του ΑΠΘ βρέθηκε στο κενό και υπέκυψε στα τραύματά της, σε νοσοκομείο...
Τέλος στη ζωή της έδωσε μια 22χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη πέφτοντας από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας όπου διέμενε. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ στην οδό Λέοντος Σοφού, στο κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «Εγνατία», όπου στεγάζεται παράρτημα των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές η κοπέλα έπεσε από τον ένατο όροφο του κτιρίου και στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση. Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή δυστύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν οι γονείς της κοπέλας που έσπευσαν στο νοσοκομείο. Εκεί πληροφορήθηκαν την τραγική είδηση που τους βύθισε στο πένθος.

*** Αντίρριο – Γιάννενα: Έτοιμος ο δρόμος στο μεγαλύτερο μέρος [vid]
Μια ανάσα δρόμος μένει να ολοκληρωθεί. Τα 9 στα 10 χιλιόμετρα είναι έτοιμα, το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων έχει αγγίξει το 89% και απομένουν... λεπτομέρειες για να παραδοθούν στην κυκλοφορία μεγάλα τμήματα που θα μειώσουν άμεσα τη διαδρομή κάτω από τις 2 ώρες.
Το έργο “κολλάει” σε μικρές λεπτομέρειες, όπως στον Αμμότοπο, όπου μένει ανοιχτή μια απαλλοτρίωση της τάξης των 50 μέτρων, στο Κρίκελο, όπου ξεκίνησαν οι ενοικιάσεις και μένουν 100 με 200 μέτρα, ενώ στη Ρίζα όπου τέλειωσαν οι απαλλοτριώσεις τα μηχανήματα πήραν φωτιά και το έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς.
Εντυπωσιακή είναι η πρόοδος των εργασιών αμέσως μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στη Σήραγγα Κλόκοβας, όπου απομένει ουσιαστικά η ασφαλτώστρωση στο τελικό μέρος, ενώ στα τμήματα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο γίνονται σημάνσεις και ασφαλτικά και το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία είναι πλήρως έτοιμο.

 Ως τα Χριστούγεννα είναι πολύ πιθανό να δοθεί στην κυκλοφορία το μεγάλο τμήμα Γαβρολίμνη-Αμφιλοχία, ένα τμήμα που είναι βέβαιο ότι θα δοθεί το πολύ ως τις αρχές του 2017, ενώ το τμήμα Κάμπη-Πέρδικα είναι τελειωμένο σε ποσοστό 100%, αν και απομένει το μικρό κομμάτι των 100 μέτρων στον Αμμότοπο.
Μέσα στον Δεκέμβριο θα κλειδώσουν οριστικά τα χρονοδιαγράμματα των τμημάτων που θα λειτουργήσουν άμεσα, τον Μάρτιο,ενώ ελάχιστες εκκρεμότητες θα παραμείνουν μέχρι τον Αύγουστο.
Με πληροφορίες από ypodomes
ΒΙΝΤΕΟ :
Κλόκοβα – Ιόνια Οδός: Δείτε το πριν και το μετά μέσα σε ένα χρόνο από εντυπωσιακά εναέρια πλάνα : https://youtu.be/jAaGL7YYazg .- {Δείτε μέσα από το πλούσιο αρχειακό υλικό του Nafpaktia news.gr την εξέλιξη των εργασιών στη Κλόκοβα στο χώρο έξω από τα τούνελ και τον δρόμο που σιγά σιγά παίρνει μορφή στη Κάτω Καλαβρούζα μέσα σε ένα χρόνο. Όπως θα δείτε το τοπίο έχει αλλάξει ο λόφος που υπήρχε θα δείτε σήμερα πως είναι.}.-

***  Καιρός: Χιόνια στην Θεσσαλονίκη - Ντύθηκαν στα λευκά τα πρώτα σπίτια [pics, vids]
Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες πόλεις της Μακεδονίας, με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι από χθες το βράδυ αισθητή. Τα ξημερώματα άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες...
χιονιού στο Ωραιόκαστρο, στο Μελισσοχώρι, στη Λητή, όπως επίσης στο Χορτιάτη και στο Φίλυρο. Σε ετοιμότητα είναι η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία...
ΒΙΝΤΕΟ: ThessNews - Χιονίζει στο Ξηροχωρι Θεσσαλονίκης ,

~ Στην Κεντρική Μακεδονία χιονίζει σε Κιλκίς, Ημαθία και Γιαννιτσά χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Πολύμυλου Κοζάνης. Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει σήμερα η θερμοκρασία από το βορρά προς το νότο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές, αλλά και ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Βροχές και καταιγίδες - κατά τόπους ισχυρές - θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και βαθμιαία τα 9 μποφόρ.
 ΒΙΝΤΕΟ : ThessNews - Χιόνια στο δρόμο προς Σερρες , https://youtu.be/WAXUFT8asiE  .-
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή. Τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και πιθανόν προς την Τετάρτη στα βόρεια προάστια (ενδεικτικό υψόμετρο περίπου στα 500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 βαθμιαία 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς κελσίου ενώ θα σημειώσει πτώση από το βράδυ.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς προς το βράδυ, πρόσκαιρα και μέσα στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς κελσίου, ενώ θα καταγράψει περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.
Πηγή: thessnews.gr, voria.gr  .-
 
***  Καιρός: "Πνίγηκε" η Μυτιλήνη! Καταστροφές και κατολισθήσεις [pics, vids
- Απίστευτη καταστροφή στη Μυτιλήνη από την καταρρακτώδη βροχή και τη χαλαζόπτωση
- Φούσκωσαν ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά
- Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα
- Κλειστά σήμερα τα σχολεία στην Καλλονή
- Δείτε φωτογραφίες και video από τις καταστροφές στο νησί
        
Τεράστιες καταστροφές προκλήθηκαν στην Μυτιλήνη από την καταρρακτώδη βροχή και την χαλαζόπτωση που έπληξαν το νησί αργά το βράδυ της Δευτέρας (28.11.2016) καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα!
Μέχρι τις 23:00 το βράδυ είχαν πέσει περισσότερα από 200 χιλιοστά βροχής στο λεκανοπέδιο της Καλλονής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο. Ποτάμια "φούσκωσαν" και τα νερά πλημμύρισαν τα πάντα.
Τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέρωνα πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά και παρέσυραν αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το lesvospost.com, στην πλατεία της Καλλονής το νερό έφτασε στο μισό μέτρο και αλλού ξεπέρασε το 1,5 μέτρο, ενώ στην περιοχή Μαλάθρα αποκλείστηκαν αυτοκίνητα.
  Πλημμύρα Καλλονή 28/11/2016 τα πρώτα λεπτά (01) : https://youtu.be/eg0zEIfseDU .-{Το KalloniNews.gr είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα ποικίλης ύλης που σκοπό έχει την πλήρη κάλυψη των γεγονότων που συμβαίνουν στο νησί της Λέσβου με επίκεντρο το λεκανοπέδιο Καλλονής.}.-
 Πλημμύρα Καλλονή 28/11/2016 τα πρώτα λεπτά (02)   : https://youtu.be/e7gqZZEV_xI  .-{Το KalloniNews.gr είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα ποικίλης ύλης που σκοπό έχει την πλήρη κάλυψη των γεγονότων που συμβαίνουν στο νησί της Λέσβου με επίκεντρο το λεκανοπέδιο Καλλονής.}.-
Πλημμύρα Καλλονή 28/11/206 τα πρώτα λεπτά (04)   : https://youtu.be/S7d9wRxDalU  .-{Το KalloniNews.gr είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα ποικίλης ύλης που σκοπό έχει την πλήρη κάλυψη των γεγονότων που συμβαίνουν στο νησί της Λέσβου με επίκεντρο το λεκανοπέδιο Καλλονής} .-
~  Εκτός από τον Αχέρωνα όμως, υπερχείλισε και ο ποταμός Τσικνιάς, μεταφέροντας τεράστιες ποσότητες νερού στο χωριό και στα χωράφια, παρασέρνοντας τα πάντα. Είναι χαρακτηριστικό πως πως ξύλα και κορμοί δέντρων επέπλεαν στους δρόμους του χωριού και σε πολλά σημεία το νερό έφτασε το ένα μέτρο! ΒΙΝΤΕΟ :
https://www.facebook.com/stavros.bertenis/videos/10209928084374259/
~Όπως δήλωσε στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο κ. Βέρρος έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα. Μικρής έκτασης κατολίσθηση υπήρξε και στην περιοχή των Παρακοίλων. Σήμερα Τρίτη (29.11.2016) τα σχολεία στην περιοχή της Καλλονής θα μείνουν κλειστά.
   
 
  
 Πλημμύρα Καλλονή 28/11/2016 τα πρώτα λεπτά (05) : https://youtu.be/kZV8fMtT1Aw  .-{Το KalloniNews.gr είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα ποικίλης ύλης που σκοπό έχει την πλήρη κάλυψη των γεγονότων που συμβαίνουν στο νησί της Λέσβου με επίκεντρο το λεκανοπέδιο Καλλονής.} .-  https://www.facebook.com/100009036553107/videos/1697484413896094/
 
~ Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο Πλωμάρι, από χειμάρρους που φούσκωσαν προς τον Άγιο Ισίδωρο και την Αγία Βαρβάρα, πλημμύρισε ένα σπίτι και ένα ξενοδοχείο, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να απομακρυνθεί ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μέσα στο Σεδούντα ποταμό.
Ζημιές και πλημμύρες στο δρόμο Πλωμαρίου - Πλαγιάς - Τρύγωνα :
https://youtu.be/4LWNEKX2WUA .- {Ζημιές και πλημμύρες στο δρόμο Πλωμαρίου - Πλαγιάς - Τρύγωνα.}.-
Σε όλη την κεντρική και νότια Λέσβο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα σχεδόν η Πυροσβεστική και μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας. Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις!
Νωρίτερα, ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης!

 
 
Χαλαζόπτωση στην Μυτιλήνη 28-11-16 :  https://youtu.be/D6z81OuFYvU  .-
     Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, lesvospost.com  

*** Ο καλαματιανός Παναγιώτης Μάλαμας μας παρουσιάζει το πρώτο του τραγούδι (βίντεο) 
Εδώ και μερικές ημέρες έχει «ανέβει» στο youtube το τραγούδι  με τίτλο «Κρίνος» που ερμηνεύει ο καλαματιανός Παναγιώτης Μάλαμας.
Οι στίχοι είναι του Αντώνη Κατσαμά, η μουσική του Χάρη Πανόπουλου, τέλος η ενορχήστρωση- remix ήχου έγινε από τον Αλέξη Γκίκα.
Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί το πρώτο προσωπικό του Παναγιώτη Μάλαμα  και όπως μάθαμε βρίσκεται στα σκαριά και το δεύτερο τραγούδι με σκοπό μέσα στο χειμώνα να ολοκληρωθεί.
ΚΡΙΝΟΣ : https://youtu.be/kao5BN9HD8U .-{ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΝΤΕΤΑΣ} .-


*** Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο. Μάνεσι- Πολύλοφου 
Νωρίς το πρωί της Τρίτης ένα θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην Επαρχιακή Οδό Μάνεσι – Πολύλοφου.
Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί όταν στην περιοχή επικρατούσε έντονη βροχόπτωση.
Κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο 50χρονος ανταποκριτής του ΟΓΑ έχασε το έλεγχο του οχήματος και βρέθηκε εκτός του οδοστρώματος.

*** Δημοτικός κτηνίατρος για τα αδέσποτα στην Καλαμάτα 
Κατόπιν προσκλήσεως εκδηλώσεως ενδιαφέροντος και σε συνέχεια υποβολής προσφορών από 7 κτηνιάτρους, αναδείχθηκε ανάδοχος (με κλήρωση, λόγω ταυτόσημου ποσοστού έκπτωσης 1%) για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων (καταγραφή και σήμανση, στείρωση –αποπαρασίτωση – εμβολιασμό) η Κ. Βλάσσης – Α. Τζωρτζάκος ΟΕ, κτηνιατρείο.
Ο Δήμαρχος υπέγραψε απόφαση ανάθεσης της εργασίας αυτής, ύψους 14.829,41 ευρώ με το ΦΠΑ.

*** «Φούσκωσαν» τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας 
Για τον Ιούνιο του 2020 (!), προσδιορίζονται πλέον οι συζητήσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που κατατίθενται αυτή την περίοδο στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας. Οι φάκελοι στο αρμόδιο γραφείο σχηματίζουν «βουνά» και το 2016 είναι μια χρονιά με λίγες – σχετικά – αιτήσεις, καθώς η μεγάλη σε διάρκεια αποχή των δικηγόρων στις αρχές του χρόνου, δεν επέτρεπε για ένα εξάμηνο την κατάθεσή τους.
Ακόμα κι έτσι, όμως το πρόβλημα παραμένει μεγάλο, καθώς το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά σε προσωπικό. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 7 Ειρηνοδίκες, οι οποίοι και πάλι με τον όγκο δουλειάς που υπάρχει δεν επαρκούν, καθώς και μόλις 5 γραμματείς.
  Πολύ λιγότερες
Το πόσο επηρεάσθηκαν οι αιτήσεις των υπερχρεωμένων φέτος από την αποχή των δικηγόρων, το δείχνουν οι αριθμοί. Από τις αρχές του έτους, μέχρι χθες είχαν κατατεθεί συνολικά 103 αιτήσεις. Συνολικά, την προηγούμενη χρονιά, το 2015 κατατέθηκαν 488 αιτήσεις!
Το 2016, δείχνει ότι θα είναι η χρονιά στην Περιφέρεια του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, με  τις λιγότερες αιτήσεις, καθώς:
-          Το 2012 είχαν κατατεθεί 307 αιτήσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
-          Το 2013 μειώθηκαν και το σύνολό τους έφτασε τις 283 αιτήσεις.
-          Το 2014 παρατηρήθηκε αύξηση στην κατάθεση των αιτήσεων και τελικά κατατέθηκαν συνολικά 474 αιτήσεις.
Η μείωση αυτή παρατηρείται και στην έκδοση αποφάσεων. Το 2015 μέχρι το Νοέμβριο είχαν εκδοθεί 149 αποφάσεις, ενώ φέτος μέχρι χθες είχαν εκδοθεί 94 αποφάσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει λιγότερη δουλειά το Ειρηνοδικείο, καθώς από το Σεπτέμβριο που ξεκίνησε το νέο δικαστικό έτος, μέχρι χθες στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου εισήχθησαν και συζητήθηκαν πάνω από 90 αιτήσεις, οι οποίες παραμένουν συσσωρευμένες από τα προηγούμενα χρόνια. Για όλες αυτές τις αποφάσεις που συζητήθηκαν, εκκρεμεί η έκδοση και των αντίστοιχων αποφάσεων.
  Μειωμένο προσωπικό
Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας έχει δύο συνεδριάσεις κάθε μήνα και σε κάθε μια από αυτές εισάγονται προς συζήτηση 42-44 υποθέσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Από αυτές συνήθως συζητείται το 80-85% των υποθέσεων. Τώρα όμως έχει προκύψει και ένα επιπλέον πρόβλημα, καθώς είναι πολλές και οι υποθέσεις επαναπροσδιορισμού για υπερχρεωμένα που πρέπει να συζητηθούν. Μάλιστα, ο όγκος τους είναι τέτοιος που απαιτείται ξεχωριστή δικάσιμος για αυτές.
Το μεγαλύτερο φυσικά πρόβλημα, είναι η έλλειψη προσωπικού, όπου, με βάση το οργανόγραμμά του, το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, υπολείπεται σε προσωπικό κατά περίπου 50%.
Όπως τονίζεται και από ανθρώπους του Ειρηνοδικείου, δεν επαρκούν ούτε οι 7 Ειρηνοδίκες που υπηρετούν, ούτε το υπόλοιπο προσωπικό. Σε ότι αφορά τους γραμματείς, θα έπρεπε να υπηρετούν 14 και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 5 μόνιμοι και 2 ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΑΧ).
Το ζήτημα, έχει επισημάνει πολλές φορές με παρεμβάσεις του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, καθώς και άλλες δικαστικές υπηρεσίες της Καλαμάτας αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό τους, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική  ανταπόκριση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Την Ιερά Εικόνα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας θα υποδεχτεί η Καλαμάτα 
Με λαμπρότητα θα υποδεχτεί η Καλαμάτα και ιδιαίτερα ο ιερός ναός Αγίας Βαρβάρας τη θαυματουργό και ιστορική Εικόνα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας Πυλίας, εκ του ομώνυμου ιερού προσκυνήματος, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.
Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ευριπίδου (περιοχή κολυμβητηρίου), στις 6 μ.μ.
Τ ο ιερό θησαύρισμα θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα εναποτεθεί για προσκύνημα μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσει πανηγυρική Δοξολογία για την υποδοχή και ιερά Παράκληση.

***  Γαργαλιάνοι- Βάλτα: «Ο δρόμος έχει τη δική του, πικρή και πονεμένη, ιστορία…» 
Η προτεραιότητα που δίνουν οι κάτοικοι της Βάλτας για τη βελτίωση της οδού Γαργαλιάνοι- Βάλτα, ώστε να μην κινδυνεύουν, όπως είναι γνωστό, εδώ και χρόνια, είναι πολύ μεγάλη και, μάλιστα, οι αγωνίες και οι αγώνες τους είναι διαρκείς, ενώ αισθάνονται πως εμπαίζονται ακούγοντας πως «θα» κάνει παρεμβάσεις η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος έτους 2017, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, έθεσε το θέμα, λέγοντας πως δεν είδε τίποτα για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα, με το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα να απαντά ότι εκκρεμεί ασφαλτόστρωση σε σημεία τα οποία είναι κρίσιμα, όπως και ότι η Περιφέρεια θα επενδύσει πάρα πολλά στους δρόμους της Τριφυλίας και θα μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο της ΔΤΕ για να ξαναδεί το έργο, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Για το δρόμο της Βάλτας σύντομα θα ’χουμε κάτι ευχάριστο».
Κάτοικοι, όμως, της Βάλτας επικοινώνησαν μαζί μας κάνοντας λόγο για «υποκριτικό ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο» και «απορία για το δήμαρχο και όσα λέει τώρα, καθώς άλλα έλεγε το 2014».
Όπως, δε, μεταξύ άλλων, είπαν: «Είναι αργά για δάκρυα. Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος παίξανε και χάσανε. Το έργο ήταν ενταγμένο με απόφαση του περιφερειάρχη στο ΕΣΠΑ από το 2012 και με απόφαση του ίδιου απεντάχθηκε το 2015. Μη μας κοροϊδεύουνε, λοιπόν, άλλο. Δε ήταν στις προτεραιότητές τους ο δρόμος μας, γιατί δεν περνάνε και δεν κινδυνεύουνε αυτοί και τα παιδιά τους. Μελέτη έτοιμη υπάρχει, όλα υπάρχουν, όλα τα ετοίμασε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τα είχε έτοιμα η Περιφέρεια και ο κ. Τατούλης με τους δικούς του δίνανε διαβεβαιώσεις στο χωριό στις εκλογές, όπως και ο κ. Κατσίβελας, πριν και μετά τις εκλογές. Μήπως θέλουν να κάνουν πάλι μελέτες και τα λεφτά να χάνονται έτσι σε γραφεία μελετητικά και έργο να μη γίνεται; Άμα δε δούμε στο δρόμο να γίνονται έργα, δεν πιστεύουμε κανέναν. Μας δώσανε το δικαίωμα να μην τους πιστεύουμε»! Σημειώνουμε πως, την πρώτη φορά, το έργο δημοπρατήθηκε το 2010 με χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και του Δήμου Γαργαλιάνων, αλλά η εργολαβία διαλύθηκε λίγους μήνες μετά, αφού ο Δήμος Γαργαλιάνων δεν είχε καταθέσει τα χρήματα της απαλλοτρίωσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο Δήμος Τριφυλίας, το 2011, ανέλαβε την υποχρέωση για κάλυψη των αποζημιώσεων των απαλλοτριώσεων και, μάλιστα, διατέθηκαν από τα πρώτα κονδύλια της Δημοτικής Αρχής τότε. Επίσης, ανέλαβε την υποχρέωση εκπόνησης πρόσθετων μελετών που απαιτούνταν ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Το 2012 πέτυχε, με απόφαση του περιφερειάρχη, την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, αφού προηγήθηκε η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων και η ανασύνταξη της μελέτης οδοποιίας, που χρονολογούνταν από το 2000!
Στη συνέχεια, όπως έχει γίνει γνωστό, η Περιφέρεια έδωσε άδεια δημοπράτησης με την προϋπόθεση σύνταξης σε σύντομο διάστημα των απαραίτητων μελετών για την αντικατάσταση της παλιάς γέφυρας της Βάλτας στο ρέμα. Ο Δήμος Τριφυλίας προχώρησε το θέμα με τη διαδικασία του επείγοντος και συντάχθηκαν από μελετητή οι απαραίτητες μελέτες για τη γέφυρα, που μαζί με την κύρια μελέτη οδοποιίας για το έργο, κατατέθηκαν έγκαιρα στην Περιφέρεια. Πρόβλημα, ωστόσο, δημιουργήθηκε με την «πρωτοφανή» απόφαση του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει ως μη νόμιμη τη δαπάνη για την εκπόνηση των ανωτέρω μελετών, με το αιτιολογικό ότι δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία και η σύνταξή τους εμπίπτει στα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας. Κι αυτό το «εμπόδιο», όμως, ξεπεράστηκε και όλα ήταν έτοιμα για δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια! Μάλιστα, ο περιφερειάρχης στις 8 Ιουλίου 2013 σε συνάντηση εργασίας με τον τότε δήμαρχο, Κώστα Κόλλια, τον τότε αντιδήμαρχο Στάθη Ανδρινόπουλο, δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε αναφέρει πως το έργο βρισκόταν στην τελευταία φάση πριν από τη δημοπράτησή του! Ακολούθως, από το πουθενά, ανέκυψε θέμα με τη διαπλάτυνση του γεφυριού, αλλά κι αυτό αντιμετωπίστηκε έγκαιρα και τον Απρίλιο του 2014, ένα μήνα σχεδόν από τις εκλογές, εγκρίθηκε από το Τεχνικό Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η συμπληρωματική μελέτη διαπλάτυνσης του γεφυριού της Βάλτας και, πλέον, δε χρειαζόταν τίποτα άλλο για τη δημοπράτηση. Αρκεί, βεβαίως, να υπήρχαν λεφτά, που, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων βέβαια, δεν υπήρχαν.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και ο ίδιος ο δήμαρχος, όπως έχει δηλώσει σχετικά ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βάλτας, Αντώνης Αντωνόπουλος, διαβεβαίωναν και τον ίδιο και όλο το χωριό ότι στο τέλος του 2014 θα «τρέξουν» οι διαδικασίες δημοπράτησης από την Περιφέρεια! Διαδικασίες δεν «έτρεξαν» και δημοπράτηση, ωστόσο, δεν έγινε και στις 12 Μαρτίου 2015 ο περιφερειάρχης υπέγραψε απόφαση απένταξης από το ΕΣΠΑ και την απέστειλε στο Δήμο Τριφυλίας. Την ημέρα εκείνη, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, αναφέρθηκε σε ανησυχία για το θέμα του ΕΣΠΑ, καθώς, όπως ειπώθηκε επίσημα, μειώθηκαν αρκετά τα κονδύλια και υπάρχουν στο Δήμο έργα που είναι ώριμα ή σχεδόν ώριμα που πρέπει να προωθηθούν και να μη βγουν εκτός.
«Πρέπει όλα αυτά τα έργα να μπούνε στο επόμενο ΕΣΠΑ και ανησυχώ γιατί τα μηνύματα δεν είναι και τόσο καλά», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρινόπουλος, χωρίς ο δήμαρχος να απαντήσει συγκεκριμένα, αλλά αναφέροντας πως «χάσαμε την περίοδο που όλα ήταν αβέρτα κουβέρτα» και προσθέτοντας ότι δε βρήκε καμία μελέτη έτοιμη, παρόλο που ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Γιάννης Αδρακτάς, τον Οκτώβριο του 2014 ανέφερε, εγγράφως μάλιστα, για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα ότι «εκκρεμεί η δημοπράτηση του έργου» και πως «Σε πρόσφατη επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του δημάρχου Τριφυλίας (στην οποία παρευρεθήκαμε και σύμβουλοι του Δήμου) ο περιφερειάρχης μάς διαβεβαίωσε κατηγορηματικά για την πρόθεσή του να το υλοποιήσει το ταχύτερο δυνατό».
Διαβεβαίωση που ποτέ δεν υλοποιήθηκε… Επειδή, λοιπόν, ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Βάλτα έχει τη δική του, πικρή και πονεμένη, ιστορία, οι κάτοικοι της Βάλτας θεωρούν υποκριτικό το ενδιαφέρον της Περιφέρειας και είναι ιδιαιτέρως αιχμηροί και για τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Πολυτέλεια ο καφές με το νέο φόρο 
Ο νέος φόρος στον καφέ, μετατρέπει το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων σε πολυτέλεια.
Συγκεκριμένα:
·         Η τιμή για τον καταναλωτή θα αυξηθεί 40%
·         Μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχτεί ο ελληνικός καφές
·         Η αγορά του καφέ, που απασχολεί 200 χιλιάδες εργαζόμενους, θα αναγκαστεί να προβεί σε απολύσεις
·         1000 μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο
·         Το λαθρεμπόριο του καφέ θα αυξηθεί με παρα εισαγωγή αμφιβόλου ποιότητας καφέ
·         Θα μειωθεί η κατανάλωση, και άρα η απόδοση των φόρων που εισπράττει το Κράτος

***  Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ! ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΕΙ εκ νέου τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ, τώρα που ΠΟΝΑ...

~ Νέα ένταση αναμένεται στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας μετά την απόφαση της ρωσικής Δούμας να ζητήσει επίσημα, την έκδοση του Τούρκου παρα-στρατιωτικού που δολοφόνησε το Ρώσο πιλότο στις 24 Νοεμβρίου 2015.
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας  εξετάζει το αίτημα που ήρθε από την δούμα, και  θα αποστείλει το επόμενο διάστημα αίτημα  στον  Ερντογάν με σκοπό την δίκη  στην Ρωσία, του Τούρκου Alparslan Celik, ο οποίος φέρεται να σκότωσε εν ψυχρό τον Ρώσο Αντισμήναρχο Oleg Peshkov,  πιλότο του μοιραίου Su-24 που καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16 στην Συρία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
«Ο Τούρκος ηγέτης εξέφρασε την λύπη του μεν για ότι  συνέβη στον εναέριο χώρο της Συρίας και είπε ότι είναι  έτοιμος να επανορθώσει. Τώρα  όμως ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στον Οργανισμό Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO ), ενώ κάνει  και μια σειρά από άλλα βήματα για την ολοκλήρωση και επέκταση των ρωσο-τουρκικών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, θα είναι πολύ καλό , αν η τουρκική πλευρά παραδώσει τον  Alparslan Çelik στην ρωσική δικαιοσύνη. Θα ήταν ένα συγκεκριμένο βήμα με σκοπό να επανορθώσει πραγματικά με την Ρωσία με την δημιουργία μιας πραγματικής  σχέσης εμπιστοσύνης »,  δήλωσε στο RT ο Evgeny Fedorov, αντιπρόεδρος της Ρωσικής Δούμας.
Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του θέματος και κατά πόσο η ανάγκη του Ερντογάν για βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία θα τον κάνει να δεχτεί το αίτημα…

*** ΒΟΜΒΑ ΤΡΑΜΠ! 'ΣΤΗΜΕΝΕΣ' οι ΕΚΛΟΓΕΣ στις ΗΠΑ;..

~O  νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε μήνυμά του στο Tweeter χθες ότι εκτός από το γεγονός πως κέρδισε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στο σώμα των εκλεκτόρων “με συντριπτική πλειοψηφία” στις εκλογές (της 8ης Νοεμβρίου), “κέρδισα τη λαϊκή ψήφο αν αφαιρέσεις τα εκατομμύρια ανθρώπων που ψήφισαν παράνομα”.
Ο ισχυρισμός αυτός προκάλεσε αίσθηση, καθώς αφενός μεν δε στηρίζεται σε κάποιο στοιχείο, αφετέρου δε συνεχίζεται η καταμέτρηση με τη Χίλαρι να προηγείται με 2 εκατ μήψους.
Ο Τραμπ συγκέντρωσε αριθμό μεγαλύτερο των απαιτούμενων ψήφων εκλεκτόρων (270) που χρειάζεται για να γίνει πρόεδρος. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Σώματος Εκλεκτόρων αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

***  ΒΟΜΒΑ! ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ για τον...

Σε καθεστώς “Υψηλής Προστασίας” μοιάζει να βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Energa-Hellas Power στο οποίο υπήρξε και απόπειρα δολοφονίας του νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power Γιώργου Αντωνόπουλου-photo. O δικηγόρος δέχθηκε σφαίρα στο πρόσωπο. 
7.30 π.μ. της 3ης Νοεμβρίου 2014, στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη.
Έπειτα από διάλογο λίγων δευτερολέπτων, ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον δικηγόρο στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και αφού «διέσχισε» το κεφάλι του βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου χωρίς να βλάψει τον προμήκη μυελό για ελάχιστα εκατοστά.

Κι ενώ έχουμε απόπειρα δολοφονίας Νομικού εκπροσώπου του Κράτους η Εισαγγελέας προτείνει απαλλαγή του ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων, ενώ η 43χρονη Γραμματέας-κλειδί Μαρίας Σκλαβάκη, (κατηγορούμενη επίσης στην υπόθεση Energa Hellas Power), κόβει απλά το ηλεκτρονικό βραχιόλι και εξαφανίζεται!
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, που παρουσιάζει ο Γιάννης Σουλιώτης στην Καθημερινή, ο 34χρονος Αλβανός Ολτι Ντούλτσε, που κρατείται για την αιματηρή επίθεση κατά του 62χρονου δικηγόρου, αναγνώρισε στο πρόσωπο βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση Energa-Hellas Power, το άτομο που «παρήγγειλε» τη δολοφονία Αντωνόπουλου, αντί αμοιβής δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Σε δύο συμπληρωματικές απολογίες του ενώπιον του 27ου τακτικού ανακριτή, τη 16η και 22α Νοεμβρίου, ο 34χρονος Αλβανός κρατούμενος ισχυρίστηκε ότι –μαζί με τον επίσης Αλβανό συνεργό του, Αλμπερτ Μπάκο – συνάντησαν τον «εντολέα» τους σε πλατεία της Κηφισιάς, όπου τους ανέθεσε το συμβόλαιο θανάτου. «Ηταν καλοντυμένος και φορούσε κουστούμι» φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή και συμπλήρωσε:
 «Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο». Η ένοπλη επίθεση εναντίον του νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power έγινε στις 7.30 π.μ. της 3ης Νοεμβρίου, στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη.
Ο 62χρονος έβγαινε από την αυλόπορτα του σπιτιού του κρατώντας τσαντάκι με 30.000 ευρώ, όταν οι δύο άνδρες που του είχαν στήσει ενέδρα, τον απείλησαν προτάσσοντας ο πρώτος ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Επειτα από διάλογο λίγων δευτερολέπτων, ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον δικηγόρο στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και αφού «διέσχισε» το κεφάλι του βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου χωρίς να βλάψει τον προμήκη μυελό για ελάχιστα εκατοστά.
Ο 62χρονος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, ενώ οι δράστες άρπαξαν το τσαντάκι με τα χρήματα και διέφυγαν. Στο σημείο της επίθεσης η αστυνομία βρήκε ένα κάλυκα από σφαίρα διαμετρήματος 9 mm και 5 γόπες που στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ελήφθησαν αποτυπώματα από όλη τη γύρω περιοχή. Κίνητρο της επίθεσης εναντίον του δικηγόρου θεωρήθηκε αρχικά η ληστεία. Μάλιστα, η ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβε ως δράστες δύο ομογενείς από το Καζαχστάν, που όμως στην πορεία της ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν σχέση με το περιστατικό.
Ο Αντωνόπουλος, αντίστοιχα, από την πρώτη στιγμή υπέδειξε ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης βασικό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power, με τον οποίο αντιδικούσε. Το διάστημα που ακολούθησε, η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε γενετικό αποτύπωμα του –ήδη σεσημασμένου– Ολτι Ντούλτσε, σε σταθερό σημείο έξω από το σπίτι του Αντωνόπουλου. Σε βάρος του ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, το οποίο παρέμενε ανεκτέλεστο μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.
Την 31η Αυγούστου ο 34χρονος συνελήφθη στα σύνορα Σκοπίων – Βουλγαρίας, ενώ προσπαθούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα από την Αλβανία, όπου είχε καταφύγει. Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκδόθηκε στη χώρα και στις 29 του ίδιου μηνός οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή. Στην απολογία του, ενώ αποδεχόταν τη συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, εμφανιζόταν αναποφάσιστος ως προς το εάν θα αποκάλυπτε ή όχι την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της, αφήνοντας –ενδεχομένως– παράθυρο για συναλλαγή.
«Δεν επιθυμώ σε αυτή τη φάση να πω τίποτα περισσότερο σχετικά με το ποιος μας έβαλε να κάνουμε αυτή την ενέργεια» είχε καταθέσει. Μετά μερικές εβδομάδες και κατόπιν πιθανόν παρασκηνιακών διεργασιών, ο 34χρονος έδωσε νέα συμπληρωματική κατάθεση. Σε αυτή, φέρεται να περιέγραψε με σχετική λεπτομέρεια τη συνάντηση που είχαν με τον εντολέα τους στην Κηφισιά, αυτός και ο συνεργός του Αλμπερτ Μπάκο, πρωταγωνιστής της ένοπλης επίθεσης σε καφέ – μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014. «Στη συνάντηση ήταν τέσσερα – πέντε άτομα. Ο Μπάκο συνομίλησε με έναν από αυτούς, που φορούσε κουστούμι.
Οι άλλοι ήταν σωματοφύλακές του» κατέθεσε. Μάλιστα, δήλωσε διατεθειμένος να αναγνωρίσει τον άνδρα με το κουστούμι, εάν του επιδεικνυόταν φωτογραφία του.
Πράγματι, έξι μέρες αργότερα ο ανακριτής κάλεσε εκ νέου τον 34χρονο στο γραφείο του και του έδειξε φωτογραφίες ενός από τους βασικούς κατηγορουμένους στο σκάνδαλο Εnerga – Hellas Power. Στις φωτογραφίες ο 34χρονος αναγνώρισε τον άνδρα με το κουστούμι που είχαν συναντήσει στην Κηφισιά. Νομικοί κύκλοι εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τους ισχυρισμούς του 34χρονου Αλβανού και χαρακτηρίζουν τις απολογίες του «κατευθυνόμενες»: «Τα λεγόμενά του αντιβαίνουν τους κανόνες της λογικής» σημειώνουν…
Σε θρίλερ εξελίσσεται η αναζήτηση της 43χρονης Μαρίας Σκλαβάκη 43 ετών, κατηγορούμενης στην υπόθεση Energa – Hellas Power. Τα ίχνη της χάθηκαν το Σάββατο 19 του μηνός και εκφράζονται υπόνοιες ότι διέφυγε στο εξωτερικό. Η 43χρονη εργαζόταν ως γραμματέας στην εταιρεία «Energa» και αντιμετωπίζει κατηγορίες για «ξέπλυμα» χρήματος κατ’ επάγγελμα. Η Σκλαβάκη αφαίρεσε από το πόδι της τη συσκευή γεωεντοπισμού –το γνωστό «βραχιολάκι»– και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η 43χρονη ήταν ιδιοκτήτρια υπεράκτιας εταιρείας με έδρα την Κύπρο. Στους λογαριασμούς της offshore κατατέθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2012, 2,8 και 1,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς του συζύγου της. Ο τελευταίος φυγοδικεί στο εξωτερικό. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η 43χρονη ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα δεν υπεξαιρέθηκαν αλλά διατέθηκαν για αγοραπωλησίες ρεύματος. Οπως ωστόσο περιγράφουν παράγοντες της δίκης, τους ισχυρισμούς της διέψευσαν ο εκπρόσωπος της Energa, κατηγορούμενος Αριστείδης Φλώρος και συγγενικό της πρόσωπο που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη. Εκφράζονται υπόνοιες ότι η 43χρονη έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές «διαρροές», η κατηγορούμενη κινήθηκε με τη βοήθεια συνεργού της προς την Πάτρα. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών Energa και Hellas Power κατηγορούνται ότι ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, δεν κατέβαλλαν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία.
 ΠΗΓΗ: kourdistoportocali.com

***   Βρήκε το δάσκαλο του ο Μητσοτάκης!Δείτε τι του έγραψαν...

~ O Κυριάκος Μητσοτάκης απέλυσε ζευγάρι που εργαζόταν στη Νέα Δημοκρατία για πάνω από 20 χρόνια και η καυστική απάντηση τους έριξε την προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Δείτε τη φωτογραφία:


***  Αφαι ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ! Από το 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ' στα 2500 ευρώ το μήνα...

~ H Kατερίνα Νοτοπούλου είναι το πρόσωπο των ημερών, καθώς ανέλαβε διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, με μισθό μηνιαίως σχεδόν 2500 ευρώ.
Μάλιστα οι φίλοι της σχολίαζαν πως άρχισε λίγες εβδομάδες πριν τον διορισμό της (προφανώς τον έμαθε πρώτη από όλους) να ντύνεται σαν ΟΝΝΕΔίτισσα και φυσικά διέγραψε τους λογαριασμούς της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα της. Φυσικά κάθε τι που θα θύμιζε την προιστορία της στο κίνημα ‘Δεν Πληρώνω’ έχει διαγραφεί.
Φυσικά τη θέση που ανέλαβε, δεν βλέπει με καλό μάτι η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά που θεωρεί πως υποβιβάζεται ο ρόλος της. De facto αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης δεν έχει ουσιαστικό ρόλο.
Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η ζωή της αδελφής της Μαρίας, η οποία παράλληλα με τις σπουδές Πολιτικών Επιστημών, έπαιρνε και μαθήματα pole dancing.

Η 24χρονη Μαρία Νοτοπούλου έχει εργαστεί σε καφέ μπαρ της πόλης, σε κατάστημα πώλησης καφέ, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως ωρομίσθια υπάλληλος στο ταμείο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Συγκεκριμένα προσελήφθη με σύμβαση ορισμένου χρόνου στις 21/10/2014 έως τις 29/03/2015, η οποία ανανεώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από οκτώ μήνες, από τις 03/11/2015 μέχρι τις 24/04/2016. Πέντε μήνες μετά θα ανανεωθεί για μία ακόμη φορά. Από τις 27/09/2016 μέχρι σήμερα η Μαρία Νοτοπούλου εκτελεί χρέη ταμία στο Κρατικό Θέατρο, ευελπιστώντας ότι ίσως καταφέρει, και με τη βοήθεια της αδελφής της βέβαια, να κερδίσει μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο.

*** Δημόσια κτήρια της Καλαμάτας, κολυμπάνε
Η εγκατάλειψη και η μη συντήρηση των υποδομών, είναι άλλο ένα κακό της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα, που μαζί με τις κακοτεχνίες που συνόδευαν τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό.
Με την κάθε βροχή, αρκετά πλέον κτήρια της Καλαμάτας πλημμυρίζουν, με πρώτο και καλύτερο το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.
Δεν υπάρχει χειμώνας, που με όλες τις βροχές ακόμα και το ισόγειο του Δικαστηρίου, να μην στάζει. Σε κάθε όροφο, δε οι ενώσεις του κτηρίου, κολυμπάνε στο νερό. Χθες σε πάρα πολλά σημεία το κτήριο ήταν γεμάτο νερά.
Τα ίδια και χειρότερα, συμβαίνουν και με το κλειστό γήπεδο της Τέντας στην Καλαμάτα. Τόσο, το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, η κατάσταση ήταν τραγική, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Παράπονα, επίσης δεχτήκαμε και από κόσμο που είχε πάει το βράδυ της Κυριακής για να δει την τελευταία παράσταση του «Καμπαρέ» του Συν1 στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Ομπρέλα, όπως μας είπαν χρειάσθηκαν μέσα στην αίθουσα, καθώς έσταζε από παντού.   Β.Β.

***  Λιόζουμα ρυπαίνουν και μολύνουν περιβάλλον και καλλιέργειες στους Γαργαλιάνους 
Σε απόγνωση είναι παραγωγοί και καλλιεργητές στους Γαργαλιάνους από την ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείου στην περιοχή «Ανάληψη» Γαργαλιάνων τα οποία ρυπαίνουν και μολύνουν περιβάλλον και καλλιέργειες. Σύμφωνα με το Gargalianoionline: «Στα νερά της βροχής που κατεβαίνουν από Γαργαλιάνους και μετά τα έργα στο νέο οδικό άξονα Γαργαλιάνου – Ρωμανού διοχετεύονται σε χαντάκι που περνάει κάτω από γέφυρα του δρόμου πέφτουν μέσα και λιόζουμα με την ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή να είναι αποπνικτική και να αναδύεται κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθεί το χαντάκι των νερών βρώμα και δυσοσμία.
Μετά από καταγγελίες παραγωγών και καλλιεργητών η κάμερα του Gargalianoionline βρέθηκε στο σημείο καταγράφοντας την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τα λιόζουμα τα οποία παράνομα ρίχνονται στο χαντάκι των νερών.
*Να σημειωθεί ότι μια ώρα μετά την καταγραφή από την κάμερα του gargalianoionline σταμάτησαν να “πέφτουν” τα λιόζουμα».

*** Καλό Νερό: Φωτιστικά σώματα LED στην παραλιακή ζώνη

Πρώτη Δημοσίευση: 28/11/2016 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/11/2016 17:11
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Καλό Νερό η υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Φωτισμού στο Καλό Νερό (Παραλιακή Ζώνη)», ύστερα από σχετική παράταση που ενέκρινε το Δ.Σ. Τριφυλίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός μελέτης/υπηρεσίας του έργου ήταν 15.174,41 ευρώ, εκ των οποίων η προϋπολογισθείσα δαπάνη εργασιών 9.018 ευρώ, τα γενικά έξοδα και το όφελος εργολάβου 1.623,24 ευρώ, τα απρόβλεπτα (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+ Ο.Ε.) 1.596,19 ευρώ και ο ΦΠΑ 2.936,98 ευρώ. Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED (Light Emitting Diode – Δίοδος Εκπομπής Φωτός) εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας φωτισμού στην παραλιακή ζώνη του Καλού Νερού.
Στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας με την αντικατάσταση παλαιών συμβατικών φωτιστικών υψηλής κατανάλωσης ρεύματος.
Η δημοπρασία διενεργήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών στις 6 Ιουλίου και κατακυρώθηκε στην εταιρεία «Ν. ΠΑΠΟΥΤΕΣ-Κ. ΜΕΓΓΟΣ Ο.Ε.», με ΑΦΜ 800469142 της ΔΟΥ Αμαρουσίου, με 47% επί της προϋπολογιζόμενης δαπάνης των εργασιών, ποσού 12.237,43 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Το συνολικό κόστος του έργου, μετά την έκπτωση της προσφοράς του αναδόχου, ήταν στο ποσό των 6.485,84 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και μαζί με τον ΦΠΑ 1.556,60 ευρώ ανήλθε σε 8.042,44 ευρώ!
Στις 3 Αυγούστου υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας και του αναδόχου, με προθεσμία εκτέλεσης 2 μηνών, δηλαδή το έργο έπρεπε να έχει περατωθεί στις 2 Οκτωβρίου. Ωστόσο, στις 30 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. Τριφυλίας μετά το υπ’ αριθ.17224/∆ΤΥ.857/8-9-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, με θέμα «Εισήγηση επί αίτησης παράτασης», ενέκρινε την παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 22 Νοεμβρίου χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου.
Σημειώνεται πως αντίστοιχες εργασίες έπρεπε ήδη να έχουν εκτελεστεί και στη Μαραθόπολη, σε υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Φωτισμού Μαραθόπολης», η δημοπρασία του οποίου διεξήχθη στις 9 Μαΐου. Η σύμβαση μεταξύ δημάρχου Τριφυλίας και αναδόχου υπεγράφη στις 5 Ιουλίου και σε αυτή οριζόταν προθεσμία περαίωσης 2 μηνών. Δηλαδή, το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά, τελικά, άγνωστο γιατί, θα εκτελεστεί και ολοκληρωθεί με καθυστέρηση μηνών και άγνωστο πότε συγκεκριμένα.
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
***  Ένας χρόνος χωρίς τον Χάρη Χαραλαμπόπουλο
 
Ήταν 28 Νοεμβρίου 2016 όταν νεκρός βρέθηκε στο διαμέρισμά του, επί της οδού Θεμιστοκλέους, o 52χρονος δημοσιογράφος της εφημερίδας μας, Χάρης Χαραλαμπόπουλος.
Ο Χάρης δεν είχε δώσει σημεία ζωής από το πρωί και ούτε απαντούσε στα επαναλαμβανόμενα τηλεφωνήματα από συναδέλφους και οικείους. Στις 3.00 μετά το μεσημέρι, με κλειδιά της αδερφής του Ισμήνης, παρουσία ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμάτας, καθώς και της ιδιοκτήτριας του «Θάρρους», Άντας Αποστολάκη και της δημοσιογράφου Βίκυς Βετουλάκη , άνοιξαν το διαμέρισμα, όπου βρέθηκε νεκρός.
 
***  Εξιχνιάσθηκαν 3 κλοπές από αστυνομικές υπηρεσίες στη Μεσσηνία
 
Τσιγγάνες του πήραν από το παντελόνι 1600 ευρώ
Τρεις εξιχνίασης κλοπών που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα εξιχνίασαν αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας.
Η πρώτη που εξιχνιάσθηκε, αφορά κλοπή που είχε γίνει στις αρχές του 2012 στα Φιλιατρά, και αποκαλύφθηκε από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών.
Άγνωστος είχε μπει σε σπίτι γυναίκας και είχε αφαιρέσει ρούχα και κλινοσκεπάσματα αξίας 500 ευρώ.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας 26χρονος  Πακιστανός, καθώς βρέθηκαν αποτυπώματα τους και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.
Η δεύτερη εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και αφορά την κλοπή ταμειακής μηχανής από καφενείο στην οδό Μπουλούκου στις 7 Οκτωβρίου. Οι δράστες είχαν μπει μέσα σπάζοντας την τζαμαρία του καταστήματος.
Για την κλοπή αυτή, κατηγορούνται δύο 31χρονοι  τσιγγάνοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.
Τέλος, από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε και κλοπή που είχε γίνει στις 11 Νοεμβρίου σε βάρος 66χρονου στην περιοχή του Ασπροχώματος.
Τον 66χρονος είχαν πλησιάσει δύο νεαρές τσιγγάνες και κατάφεραν να του πάρουν από την τσέπη του το ποσό των 1.600 ευρώ.
Από την έρευνα προέκυψε ότι δράστης είναι μιας 23χρονη  τσιγγάνα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή. Β.Β.
 
***     Το Μηδέν ταξιδεύει στην Τενερίφη
Μετά τη Μόσχα, το Video Art Μηδέν ταξιδεύει φέτος σε δυο πολύ σημαντικά φεστιβάλ βίντεο και ψηφιακών τεχνών της Ισπανίας, το Espacio Enter και το MADATAC (Μαδρίτη, 12-29 Ιανουαρίου 2017).
Η πρώτη «εξόρμηση» είναι στο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών Espacio Enter, 12-18 Δεκεμβρίου, στην Τενερίφη. Το Μηδέν συνεργάζεται με το Espacio Enter για 4η φορά (η πρώτη ήταν το 2011) παρουσιάζοντας θεματικές ενότητες βιντεοτέχνης. Αυτό συγκεντρώνει σε ετήσια βάση μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα φεστιβάλ και διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη και τα νέα μέσα παγκοσμίως. Έχει ως μόνιμους συνεργάτες το Japan Media Arts Festival και την Ars Electronica, ενώ κάθε χρόνο καλεί μια σειρά από επιλεγμένα φεστιβάλ και επιμελητές από όλο τον κόσμο. Οι προβολές λαμβάνουν χώρα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ΤΕΑ.
Φέτος, το Μηδέν θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του Espacio Enter δύο ενότητες βιντεοτέχνης που αλληλοσυμπληρώνονται θεματικά, ανιχνεύοντας τα όρια και την απομόνωση στη σύγχρονη «παγκοσμιοποιημένη» πραγματικότητα. Παρουσιάζουν έργα τους καλλιτέχνες από 9 χώρες: Γερμανία, Ισραήλ, Μεξικό, Σουηδία, Ισπανία, Μ. Βρετανία, Αζερμπαϊτζάν, Λίβανο, Πολωνία.
  Συνολική διάρκεια προγράμματος: 67 λεπτά
The world is not enough // επιμέλεια: Γιούλα Παπαδοπούλου
Διάρκεια: 37 λεπτά
Περιμένοντας έναν εχθρό που δεν εμφανίζεται ποτέ. Παράνομα πλάσματα καμουφλαρισμένα μέσα στο δάσος. Ασκήσεις πολέμου με τον εαυτό σου. Ένα σύνορο που φτιάχνεται για να ποδοπατηθεί. Μια ανύπαρκτη πόλη-φάντασμα για προσομοίωση στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ένα σπίτι και ένα ιπτάμενο παγόβουνο, ως μεταφορά της «μετατόπισης». Ένα τεράστιο στόμα που σε καταπίνει καταμεσής ενός άδειου και ήσυχου συνοικιακού δρόμου.
Δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα φόβου και αποξένωσης, τα έργα της ενότητας θέτουν ερωτήματα για τη σχέση μας με τον «άλλο» και το φόβο για τον «άλλο». Υπάρχει πραγματικά εχθρός; Και, τελικά, ποιος (ή, ακόμα καλύτερα, «τι»;) είναι ο πραγματικός εχθρός μας;
  1. Kristina Paustian, Positions, Γερμανία 2016, 10.20
2. Jan Brand, Rosenthal, Γερμανία 2009, 6.04
3. Shahar Marcus, 1,2,3 Herring, Ισραήλ 2011, 2.27
4. Arnaud Brihay, Granica Grenze, σύνορα Γερμανίας-Πολωνίας 2013, 8.30
5. Hanna Ben-Haim Yulzari, Noncity, Ισραήλ 2009, 3.22
6. Mauricio Saenz, Casa iceberg, Μεξικό 2015, 3.10
7. Mattias Härenstam, Closed Circuit (In the middle of Sweden), Σουηδία/Γερμανία 2011, 3.01
   Aperture // επιμέλεια: Μαργαρίτα Σταυράκη
Διάρκεια: 30 λεπτά
 Πώς η εστίαση της προσοχής δημιουργεί, αλλά και ανακαλύπτει, τόπους με κοινά χαρακτηριστικά και στη συνέχειά τους απομονώνει από ό,τι διαφορετικό. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι επικοινωνίας και άρνησης ενός κατά τα άλλα πλούσιου σύμπαντος!
1. Carla Chan, When a circle meets the sky – the cold, Γερμανία 2016, 3.50
2. Jem Raid, The story of the industrial Leotard, Μ. Βρετανία 2016, 5.00
3. Mario Santamaria, Palace of Versailles 1min 8s. Running Through the Museum, Ισπανία 2013, 1.18
4. Teymur Daimi, Window, Αζερμπαϊτζάν 2015, 11.22
5. Przemek Wegrzyn, Security Measures, Πολωνία 2014, 5.55
6. Samer Ghorayeb, From My Window, Λίβανος 2012, 2.31.

***  Ξεκινά η μεγαλύτερη δοκιμή ενός νέου εμβολίου κατά του AIDS
Μόλις ξεκίνησε στη Νότια Αφρική η μεγαλύτερη έως τώρα δοκιμή ενός νέου εμβολίου κατά του AIDS, η οποία, όπως οι επιστήμονες ευελπιστούν, μπορεί επιτέλους να ανοίξει το δρόμο για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της νόσου.
Το εμβόλιο με την προσωρινή ονομασία HVTN 702 ελπίζεται ότι, μαζί με το υπόλοιπο φαρμακευτικό «οπλοστάσιο», ουσιαστικά θα οδηγήσει σε θεραπεία του AIDS, που σκοτώνει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, ενώ οι ασθενείς φθάνουν τα 37 εκατομμύρια διεθνώς.
Πρόκειται για την έβδομη μεγάλης κλίμακας δοκιμή εμβολίου κατά του AIDS, στην οποία θα συμμετάσχουν 5.400 σεξουαλικά ενεργοί άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 35 ετών. Οι μισοί θα πάρουν το φάρμακο και οι υπόλοιποι ένα ψευδοφάρμακο (πλασίμπο). Όλοι θα κάνουν πέντε ενέσεις στη διάρκεια ενός έτους. Τα αποτελέσματα της δοκιμής αναμένονται την επόμενη δεκαετία.
Το φάρμακο αναπτύχθηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες Sanofi Pasteur και GSK, και η δοκιμή του εμβολίου χρηματοδοτείται από την αμερικανική και τη νοτιοαφρικανική κυβέρνηση, τον αμερικανικό στρατό και το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.
Ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NSID) των ΗΠΑ, δήλωσε, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ότι «αν αξιοποιηθεί παράλληλα με το υπάρχον οπλοστάσιο των εργαλείων καταπολέμησης του HIV, ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα ήταν το τελικό καρφί στο φέρετρο του ιού. Ακόμη κι ένα μέτριας αποτελεσματικότητας εμβόλιο θα μειώσει σημαντικά το βάρος της νόσου σε χώρες και πληθυσμούς με υψηλά ποσοστά λοίμωξης από τον ιό HIV, όπως στη Νότια Αφρική».
Η δοκιμή θα ελέγξει την αποτελεσματικότητα και τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου, που είναι μια τροποποιημένη εκδοχή ενός προηγούμενου εμβολίου, γνωστού ως RV144, το οποίο είχε δοκιμασθεί σε 16.400 ανθρώπους στην Ταϊλάνδη και είχε αποδειχθεί περιορισμένα αποτελεσματικό μόνο στο 31% των ανθρώπων.
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου θα είναι τουλάχιστον της τάξης του 50%, που θεωρείται το «κατώφλι» για να δοθεί άδεια κυκλοφορίας του στο εμπόριο.
Σήμερα πια υπάρχουν φάρμακα που «φρενάρουν» τον HIV, τα οποία όμως πρέπει οι ασθενείς να παίρνουν για όλη τη ζωή τους, αλλιώς ο ιός μπορεί να επανακάμψει. Όμως δεν υπάρχει φαρμακευτικός τρόπος για την πρόληψη της εξάπλωσής του ιού, γι' αυτό αναζητείται ένα σχετικά αποτελεσματικό εμβόλιο, ιδίως για χώρες όπως η Νότια Αφρική, όπου πάνω από 1.000 άνθρωποι μολύνονται καθημερινά με τον HIV.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Εύφορη Γη: Σαφράν από τον Πάρνωνα για παραγωγή μπύρας στο Βέλγιο (βίντεο)
Σαφράν από τον Πάρνωνα για παραγωγή μπύρας στο Βέλγιο και ρύζι καρολίνα από τον μεσσηνιακό κάμπο στο πιάτο μας…
Σήμερα Τρίτη, η εκπομπή «Εύφορη Γη» μας ταξιδεύει σε δυο ιδιαίτερες καλλιέργειες, που αναδεικνύουν τις δυνατότητες της αγροτικής μας γης σε καιρούς όμως δύσκολους για τους παραγωγούς, οι οποίοι τονίζουν την ανάγκη να υπάρξουν κίνητρα, προκειμένου περισσότεροι παραγωγοί να καλλιεργήσουν τη γη τους.
Στη Μεσσηνία έχουν απομείνει δύο καλλιεργητές ρυζιού, ο Παναγιώτης Περρωτής και ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, οι οποίοι δίνουν μάχη με την έλλειψη νερού, καθώς το δίκτυο του ΓΟΕΒ εδώ και χρόνια, λόγω της κακής του κατάστασης, δεν εξασφαλίζει την απαιτούμενη ποσότητα νερού για την άρδευση των καλλιεργειών. Το ρύζι όμως που παράγουν, είναι άριστης ποιότητας και μοναδικό σε γεύση, όπως λένε οι ίδιοι.
Στον Πάρνωνα, συγκεκριμένα στα Μέλανα Αρκαδίας, ο Δημήτρης Σιώρας με τους συνεργάτες του προχώρησαν σε ένα καινοτόμο εγχείρημα, καθώς το σαφρ'αν που παράγεται προωθείται σχεδόν στο σύνολό του στο Βέλγιο, για την παραγωγή μπύρας.
Περισσότερα για το ρύζι και το σαφράν που καλλιεργείται στον τόπο μας, στην εκπομπή «Εύφορη Γη», με την Κέλλυ Δημητρούλια, η οποία προβάλλεται αυτή την Τρίτη στις 9.50 το βράδυ, στην τηλεόραση Μεσόγειος και σε επανάληψη το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι.
Στο πρώτο μέρος της εκπομπής γνωρίζουμε τους μεσσηνιακούς ορυζώνες και στο δεύτερο την καλλιέργεια σαφράν για την παρασκευή της μπύρας Νοτιάς. VIDEO : Ρύζι Μεσσηνίας & Safran Πάρνωνα 29-11-2016 ,  https://youtu.be/p8imFk3qL9E  .-

***  Απίστευτο βίντεο: Ξαναδημιουργήθηκε παλιά λίμνη στη Ζάκυνθο από τις πλημμύρες
Σοκ και Δέος στη Ζάκυνθο αφού η κακοκαιρία οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες δημιούργησαν ξανά την λίμνη Μακρή στην δυτική πλευρά του Αεροδιαδρόμου.
Η πάλαι ποτέ Λίμνη Μακρή έκτασης 800 στρεμμάτων, είχε αποξηρανθεί στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, προκειμένου να γίνουν και οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.
Οι ποσότητες του νερού είναι απίστευτες. Τα σπίτια οι περιουσίες και τα κτίσματα, έχουν δημιουργήσει νησίδες!
Το μόνο που υπάρχει άθικτο, λόγω υψομετρικής διαφοράς, είναι ο αεροδιάδρομος! Μεγάλη η δοκιμασία των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.
Παρά του ότι η σημερινή μέρα δεν επιβάρυνε με περισσότερα νερά την περιοχή η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ακραία!
Ο χείμαρρος Μπούκα που εκβάλει στον κόλπο του Λαγανά, είναι εντελώς λάθος κατασκευασμένος και δεν πρόκειται ούτε σε έναν μήνα να σουρώσουν αυτές οι ποσότητες υδάτων.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το Σάββατο το βράδυ έπεφταν 200 τόνοι νερού σε κάθε στρέμμα!!!
Ουδείς μπορεί να πιστέψει αυτό που έγραψε η κάμερα από αέρος!
Δείτε το απίστευτο aerial Video του IONIAN με χειριστή τον Νίκο Τράνακα! ΒΙΝΤΕΟ : Ζάκυνθος | Τεράστια λίμνη δημιούργησαν οι πλημμύρες  , https://youtu.be/dsLBSwPpggw  .-

*** Χαλάζι σαν... χιόνι και καταστροφές στην Τριφυλία (φωτογραφίες)
Χιόνι θυμίζει σε αρκετά σημεία της Τριφυλίας το χαλάζι, που έπεσε προκαλώντας παράλληλα σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες.
Σύμφωνα με αναφορές έχει πληγεί η περιοχή από την Κυπαρισσία και νότια μέχρι και την Τερψιθέα από την θάλασσα μέχρι το βουνό με σημαντικές ζημιές στην ελαιοπαραγωγή.

***  Το καρνάγιο τη δεκαετία του 1960
Το καρνάγιο στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Λειτουργούσε νοτίως και ανατολικά του Γυμνασίου Παραλίας (Εικαστικό Σχολείο σήμερα) και μεταφέρθηκε δυτικότερα όταν έγιναν οι εγκαταστάσεις του ΝΟΚ.
Ενώ μετά την κατασκευή της μαρίνας μετεγκαταστάθηκε εκεί.
[Φωτογραφία από το λεύκωμα των ΓΑΚ, Α. Μηλίτση-Νίκα - Στ. Βερράρου "Η Καλαμάτα μέσα από το φακό του Χρήστου Αλειφέρη 1937-1974", σελ. 134]

***  Αϊτή: Ο Ζοβενέλ Μουάζ είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών
Οι κάτοικοι της Αϊτής εξέλεξαν τον εξαγωγέα μπανανών, Ζοβενέλ Μουάζ ως τον επόμενο πρόεδρο τους, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, που δείχνουν ότι ο Μουάζ εξασφάλισε την πλειοψηφία, από τον πρώτο γύρο.
Ο Μουάζ κέρδισε ποσοστό 55,67% των ψήφων στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή. Το αποτέλεσμα αυτό, σημαίνει ότι δε θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξει αμφισβήτηση του, από τους άλλους υποψηφίους.
Η ανακοίνωση του αποτελέσματος έγινε μετά από μια εβδομάδα από τη διεξαγωγή των εκλογών εν μέσω διαδηλώσεων κι αναταραχών που προκάλεσαν οι υποστηρικτές του κόμματος πρώην προέδρου, Ζαν Μπερτράν Αριστίντ, η υποψήφια του οποίου, Μαρίζ Ναρσίς, διεκδίκησε τη νίκη στις εκλογές, αμέσως μετά τη διεξαγωγή τους.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Η καρδιά μπορεί να πάθει το δικό της Αλτσχάιμερ!
Οι πρωτεΐνες του βήτα αμυλοειδούς που σχηματίζουν τοξικές πλάκες στον εγκέφαλο των ασθενών με Αλτσχάιμερ, μπορεί επίσης να παίξουν επιβαρυντικό ρόλο και στην καρδιά, σκληραίνοντας τον καρδιακό μυ και αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα ιστού καρδιάς από ασθενείς με Αλτσχάιμερ και διαπίστωσαν αυξημένα επίπεδα της εν λόγω πρωτεΐνης, η οποία αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» της νόσου. Το βήτα αμυλοειδές δεν σχηματίζει μόνο κολλώδεις πλάκες στον εγκέφαλο των ασθενών, αλλά τείνει να συσσωρεύεται και στην καρδιά τους.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Φεντερίκα ντελ Μόντε της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Καρδιαγγειακού Ινστιτούτου του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess της Βοστώνης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας "Journal of the American College of Cardiology".
«Βρήκαμε ότι μερικές μορφές καρδιακής ανεπάρκειας κατά βάση αποτελούν μια νόσο Αλτσχάιμερ της καρδιάς. Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο βιολογικό πρόβλημα, μόνο που στη μία περίπτωση επηρεάζει τον εγκέφαλο, ενώ στην άλλη την καρδιά», δήλωσε η ντελ Μόντε.
Οι επιστήμονες συνέκριναν 22 ασθενείς με Αλτσχάιμερ (μέσης ηλικίας 79 ετών), με 35 άτομα χωρίς Αλτσχάιμερ (μέσης ηλικίας 78 ετών). Διαπιστώθηκε ότι οι πρώτοι -λόγω εναπόθεσης του βήτα αμυλοειδούς- είχαν τοιχώματα καρδιάς με μεγαλύτερο πάχος και μικρότερη ικανότητα άντλησης αίματος. Αυτό αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακή ανεπάρκεια.
Με βάση αυτά τα ευρήματα, οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι γιατροί που παρακολουθούν ασθενείς με Αλτσχάιμερ, θα πρέπει να τους προειδοποιούν για πιθανά καρδιολογικά προβλήματα.
«Τελικά, δεν πρόκειται για πρόβλημα μόνο του εγκεφάλου, αλλά για συστημική νόσο», τόνισε η ντελ Μόντε, καθώς αυξημένα επίπεδα της «ένοχης» πρωτεΐνης βήτα αμυλοειδούς έχουν βρεθεί και σε άλλους ιστούς ασθενών με Αλτσχάιμερ, όπως στο έντερο, στα νεφρά και στους μυς τους.
Η νέα μελέτη θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από κάποια μεγαλύτερη. Προς το παρόν πάντως, οι επιστήμονες παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν τρόπο να αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη μορφή καρδιακής ανεπάρκειας που μοιάζει με Αλτσχάιμερ.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΒΟΜΒΑ του Κ.ΣΗΜΙΤΗ!«Πτώχευση και Εθνικό Νόμισμα το 2018»...
Πτώχευση, εθνικό νόμισμα και φυσικά υποτίμηση αυτού προβλέπει ο Πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, για την έρμη τη χώρα μας.
Όλα αυτά στο νέο του βιβλίο «Υπάρχει Λύση;» που προδημοσιεύει η εφημερίδα το Βήμα.
Χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι το εξής: «Λύση του προβλήματος (του χρέους) αυτή τη στιγμή δεν είναι ορατή. Χρειάζεται χρόνος. Η λύση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το 2018, όπως έχει συμφωνηθεί. Μέχρι τότε οι θριαμβευτικές ανακοινώσεις ότι επιτεύχθηκε η ρύθμιση του χρέους θα αφορούν μόνο δευτερεύοντα ζητήματα. Αλλά είναι απίθανο ένα τέταρτο μνημόνιο επειδή οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας μέσω μνημονίων.
Έτσι από την στιγμή που δεν βρεθούν χρήματα με επιστροφή στις αγορές ή κάποιου τύπου νέο δάνειο θα επακολουθήσει η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πιθανότατα , η πτώχευση».
Ο κύριος Σημίτης αναφέρει ως πιθανό έτος εξόδου το 2018.
«Η Ελλάδα ανήκει σε μια νέα κατηγορία μελών και δεν πρόκειται να επανέλθει σε συγκεκριμένο και προβλέψιμο χρόνο στην κανονικότητα της ευρωζώνης» άρα ξανατονίζει ότι έρχεται έξοδος από την ευρωζώνη που ο ίδιος μας έβαλε με άκρως ανώμαλο τρόπο και πλαστογραφημένα στοιχεία, μόνο και μόνο για να πλουτίσουν μερικές εκατοντάδες τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες και να πτωχεύσει μια ολόκληρη χώρα που απλώς δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος του ευρώ, όντας μη εξαγωγική οικονομία.
«Έρχονται νέες θύελλες. Και είναι ακόμη άγνωστο αν το πλήρωμα και οι επιβάτες θα αντέξουν, στο σύνολό τους τις περιπέτειες» σημειώνει.
Όσο για το τέταρτο Μνημόνιο αναφέρει ότι «το μνημόνιο αντικαταστάθηκε ήδη από μια μόνιμη ρύθμιση. Το υπερταμείο μας έχει επιβάλλει μια πρωτόγνωρη και ασφυκτική επιτήρηση και ο «αυτόματος κόφτης δαπανών» χάρη στον οποίον η Ευρώπη δεν μας ασκεί πλέον ιδιαίτερη πίεση «αφού εμείς πλέον θα επιλέγουμε αν θέλουμε ή όχι να φτωχαίνουμε.»

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ...

~ «Oι επιθέσεις του ISIS έχουν διττό στόχο. Να προξενήσουν όσο γίνεται περισσότερα θύματα αφενός και να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερη δημοσιότητα αφετέρου»,τόνισε ο Ρόμπ Γουεϊράιτ επικεφαλής της Europol και αποκάλυψε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ευρώπη κατά τις μέρες των εορτών ενώ συμπήρωσε πως  «η τρομοκρατική απειλή δεν περιορίζεται μόνο στη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά και στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο όπως και την Ιταλία, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επιθέσεων και στην Ισπανία και την Πορτογαλία».
Για την Ελλάδα ανέφερε,πως η Europol έχει στείλει στα κέντρα φιλοξενίας περίπου  200 ειδικούς.
Ο Γιόραμ Σβάιτσερ, επικεφαλής του προγράμματος για την Τρομοκρατία και τις Συγκρούσεις Χαμηλής Έντασης του Ισραήλ, υπογράμμισε πως ο φόβος της τρομοκρατίας αφορά όλους ακόμα και την Ευρώπη και μελλοντικά δήλωσε πως η κατάσταση θα χαρακτηρίζεται «ανταγωνισμό μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης και των σχεδιασμών των σαλαφιστών τζιχαντιστών, μέσω του Ισλαμικού Κράτους και των εταίρων του».
Πιο συγκεκριμένα όμως είπε πως εφόσον οι Ευρωπαίοι ενεπλάκησαν στην τρομοκρατία πηγαίνοντας  στη Συρία, οι πράξεις αυτές μοιραία θα γύριζαν πίσω στην Ευρώπη.
 «Δεν πρέπει να υποτιμούμε την Αλ Κάιντα, παρότι τώρα κυριαρχεί στο προσκήνιο το Ισλαμικό Κράτος», και τόνισε ότι εκτός από το είναι παρούσα μέσω εταίρων της στο Αφγανιστάν, στη Σαουδική Αραβία, στην Υεμένη, στο Μάγρεμπ και στην Ινδία.
 «Η Αλ Κάιντα δεν θέλει να ελέγξει όλες αυτές τις οργανώσεις. Χρησιμεύει ως πρότυπο από την εποχή του Μπιν Λάντεν», διευκρίνισε. Επεσήμανε ωστόσο τη διαφορά μεταξύ της θεώρησης του Μπιν Λάντεν που είχε τη Δύση ως πρώτο στόχο, και του διαδόχου του Ζαουάχρι, ο οποίος, «μόλις το επέτρεψε η συγκυρία, στράφηκε στη Συρία, γιατί αντελήφθη ότι θα μπορούσε να αναζωογονήσει το τζιχαντιστικό πνεύμα στο χαοτικό περιβάλλον της Μ. Ανατολής. Αυτό δεν αποκλείει ότι μπορεί να δράσει και στη Δύση»,τόνισε.
 Ενώ για την οργάνωση Χεζμπολάχ, συμπλήρωσε λέγοντας«Έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και έχουν γίνει στρατιωτική δύναμη. Έχουν συνεργασία και με τους Ρώσους, αλλά πιστεύω ότι ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα, θα ήθελε να αποχωρήσουν από τη Συρία την κατάλληλη στιγμή και να εξαργυρώσουν τα κέρδη τους, ενισχύοντας τη θέση τους στη λιβανική ηγεσία. Το κόστος των θυμάτων στη Συρία είναι υψηλό για τους Χεζμπολάχ και δέχονται κριτική γι αυτό, όχι μόνον από τα άλλα κόμματα του Λιβάνου, αλλά και από τους Σιίτες – και από ένα σημείο και πέρα η παραμονή τους εκεί θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ».

***  Σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!  Ξεδιπλώνεται το ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ κατά της ΕΛΛΑΔΑΣ...

~ Συνεχίζεται η επικίνδυνη κλιμάκωση στην ένταση Ελλάδας-Τουρκίας. Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε εγρήγορση.
Ο Ερντογάν εκτόξευσε τις απειλές του, πως θα ‘πνίξει’ την Ευρώπη στους μετανάστες, ωστόσο φαίνεται πως δε μένει στα λεκτικά πυροτεχνήματα μόνο.
Καταγράφεται σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών κατά το τελευταίο τριήμερο. Ενδεικτικά, από το πρωί της Παρασκευής έως τη Δευτέρα το πρωί (28/11/2016), έφθασαν 153 άτομα. Το αντίστοιχο διάστημα στη Μυτιλήνη πέρασαν 53 πρόσφυγες και μετανάστες και στη Σάμο μόλις εννέα.
Αναλυτικότερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου ανακοινώθηκε ότι στη Μυτιλήνη καταμετρήθηκαν 5.918 άτομα, στη Χίο 3.701 και στη Σάμο 2.182. Συνολικά, καταμετρήθηκαν 11.801 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή του βορείου Αιγαίου.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας εμφανίζουν ιδιαίτερη κινητικότητα στη Χίο και στις βραχονησίδες γύρω από αυτήν. Εκτός από κανονιοφόρους που περιπολούν και οι ειδικοδυναμίτες του νησιού περιπολούν νυχθημερόν.
Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα οι αγορές ακινήτων από Τούρκους πολίτες στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι καταλύουν σε ξενοδοχεία στη Συγγρού ή στο Σύνταγμα, έτσι ώστε να είναι κοντά στις δύο περιοχές που θέλουν να επισκεφτούν: το κέντρο και την Ακρόπολη από τη μία, τα νότια προάστια από την άλλη. Εδώ υπενθυμίζουμε και την τουρκική ‘παροικία’ που έχει δημιουργηθεί στα νότια προάστια, από 600 νέους και νέες Τούρκους πολίτες που εργάζονται σε εταιρεία των νοτίων προαστίων.  Κάτι συμβαίνει και απαιτείται εγρήγορση…

***

***  Αθλητική ενημέρωση :

*** Πλημμύρισε από τις καταιγίδες η Λεωφόρος Προβλήματα πολλών χιλιάδων ευρώΠλημμύρισε από τις καταιγίδες η Λεωφόρος
Πολλά προβλήματα στην Αθήνα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία που πλήττει από το Σάββατο την πρωτεύουσα. Από τα προβλήματα αυτά δεν γλίτωσε ούτε το «Απόστολος Νικολαΐδης», με το γήπεδο του Παναθηναϊκού να πλημμυρίζει από τις καταιγίδες.
Συγκεκριμένα, η αίθουσα πυγμαχίας γέμισε με νερό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ.
Πιο... ανώδυνα ήταν τα προβλήματα στα αποδυτήρια και τις σουίτες του γηπέδου, από τις οποίες χρειάστηκε απλά να γίνει άντληση νερού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Σαββατοκύριακο δεν υπήρχε κανείς στο γήπεδο με αποτέλεσμα να οι ζημιές να γίνουν αντιληπτές σήμερα, Δευτέρα.

*** ΔΕΥΤΕΡΑ  28/11/2016 :
  ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-4, (2-0) .-
Τα γκολ : 3' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Σέντρα του Πέλκα, εντελώς αμαρκάριστος ο Ροντρίγκες που με κεφαλιά κάνει το 1-0! , 27' ΓΚΟΛ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ 2-0! Σουτ του Τσίμιροτ, η μπάλα κοντράρει και φτάνει στον αμαρκάριστο Ροντρίγκες και εκείνος δίνει έτοιμο γκολ στον Κουλούρη για το 2-0 , 56' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ με τον Λε Ταλέκ! Φανταστική σέντρα του Μπίτολο από το σημείο του κόρνερ, άπιαστη κεφαλιά του Λε Ταλέκ που ήταν αμαρκάριστος και ο Ατρόμητος μειώνει! ,69΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ και 3-1 με τον Μυστακίδη! Εκτέλεσε ο Τζαβέλλας, ο Γκορμπούνοφ ναι μεν την απέκρουσε, αλλά την επανέφερε στους παίκτες του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στον Γιάννης Μυστακίδη που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 3-1 , 73' Πέναλτι για τον Ατρόμητο και με 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ λόγω αποβολής του Κάνιας , στο 75΄ Ούμπιντες εκτελεί για το 3-2 , 87' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ και 3-3! ο  Παπαδόπουλος «Μπιλιάρδο» στην περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα φτάνει στον Παπαδόπουλο και με δυνατό σουτ ισοφαρίζει! , 93' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΚΑΙ 4-3!!!, Αντεπίθεση του Ατρόμητου και ο Τόνσο με εκπληκτικό γκολ κάνει το 4-3!
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, α' βοηθός ο Χρήστος Ακρίβος, β' ο Ιορδάνης Απτόσογλου και 4ος ο Ανανίας Φωτιάδης
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος – Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς – Κάνιας, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Πέλκας, Κάμπος – Κουλούρης
Στον πάγκο οι Μπρκιτς, Τιάμ, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Σάκχοφ, Κίτσιου
Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ – Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο – Μπάγκα, Ζησόπουλοος – Ούμπιντες, Τόνσο, Λημνιός – Λε Ταλέκ
Στον πάγκο οι Παπαδόπουλος, Κατράνης, Κοντοές, Κεϊτά, Μπρίτο, Παπαδόπουλος, Βασιλείου
 *** Δευτέρα 28-11-2016:
Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών {Δευτέρα   28/11/2016},     
  96-59  , (54-30) .- ^

***    ΕΓΙΝΕ η ΚΛΗΡΩΣΗ! Χαράς Ευαγγέλια για όλους μας... ~  Η κληρωτίδα αποφάσισε να ‘δουλέψει’ προς όφελος των απανταχού οπαδών.
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (16-01-2017)και Άρης - ΑΕΚ (14-01-2017)είναι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του κυπέλλου μπάσκετ, που προέκυψαν μετά την κλήρωση που έγινε τη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΟΚ.
Τα ματς που θα γίνουν στις 15 Ιανουαρίου και θα είναι νοκ άουτ, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος στις 19 Φεβρουαρίου.

*** Μαύρη ημέρα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ξεκληρίστηκε η Σαπεκοένζε     Ο Μέσι ταξίδεψε με το ίδιο αεροπλάνο
Αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες (72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα) έπεσε κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο Βίρου Βίρου στην Σάντα Κρους της Βολιβίας. Υπάρχουν μόνο 5 επιζώντες, αναμεσά τους τρεις ποδοσφαιριστές.
Με το αεροπλάνο ταξίδευε και η ομάδα ποδοσφαίρου Σαπεκοένζε της Βραζιλίας, η οποία επρόκειτο να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Νοτίου Αμερικής στο Μεντεγίν με την Ατλέτικο Νασιονάλ της Κολομβίας. Η αποστολή της είχε 42 άτομα, με επιφύλαξη αναφέρονται 21 δημοσιογράφοι και φίλαθλοι.
~ O  αρχηγός της Αστυνομίας στην Αντιόχεια, Χοσέ Ασεβέδο, ενημέρωσε ότι ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 76: «Δουλεύουμε για να διασώσουμε τα σώματα των υπολοίπων. Καταφέραμε να σώσουμε 5 ανθρώπους ζωντανούς, όταν ξημερώσει θα συνεχίσουμε».
-  Μεταξύ των επιζώντων φαίνεται να είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας, Τζάκσον Φολμαν, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο έτερος γκολκίπερ, Ντανίλο, όπως και ο αμυντικός Αλαν Ράσελ, η σύζυγος του οποίου με ανάρτηση στο twitter το επιβεβαιώνει. «Ευχαριστώ τον Θεό. Ο Αλαν είναι καλά, στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση. Προσευχόμαστε για όλους όσους δεν έχουν ακόμα διασωθεί και δύναμη στις οικογένειες τους».
 -  
Ντανίλο και Ράσελ κάθονταν δίπλα δίπλα, όπως μαρτυρά και η selfie πριν την απογείωση του μοιραίου αεροσφάφους.  -  Επιζών είναι και ένα μέλος της δημοσιογραφικής αποστολής, ονόματι Ράφαελ Κορέα Γκομπάτο και ένα μέλος του πληρώματος, Χιμένα Σουάρες.
- Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 32χρονος τερματοφύλακας, Μαρσέλο Μπεκ, ο οποίος μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο αγωνιζόταν στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας στάθηκε τυχερός, καθώς ο τεχνικός της Σαπεκοένσε, Κάιο Ζούνιορ δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή.
- H ίδια η ομάδα πάντως με επίσημη ανακοινωσή της αναφέρει ότι θα ενημερώσει για το τι έχει συμβεί στην αποστολή όταν θα έχει επίσημα στοιχεία και προτρέπει τους φιλάθλους να μην πιστεύουν ότι ακούν και διαβάζουν. Παράλληλα δημοσιοποιεί τις προεσευχές της για την τύχη των μελών της αποστολής της Σαπεκοένζε.
* Η ομάδα ιδρύθηκε το 1973 και κατάφερε να ανέβει στην Α' Κατηγορία το 2014. Αυτή τη στιγμή είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας. Έδρα της είναι η πόλη Σαπέκου, στη Νότια Βραζιλία. Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες για τον βραζιλιάνικο σύλλογο.
- Από τη σελίδα της ομάδας στο facebook, το βίντεο από την αναχώρηση στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, με προορισμό το Ρίο Νέγκρο. Ενδιάμεσος σταθμός ήταν η Βολιβία:  VIDEO :
https://www.facebook.com/AChapeF/videos/1502279529801128/  .-
~ Η πτήση επρόκειτο να φτάσει στο Μεντεγίν στις 4:33 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), έχασε όμως την επαφή με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ρίο Νέγκρο, λόγω προβλημάτων στα ηλεκτρονικά του συστήματα.
Μάλιστα, ο πιλότος φαίνεται να άδειασε το αεροπλάνο από καύσιμα, ώστε να αποφύγει τα χειρότερα κατά την πρόσκρουση στο έδαφος.
Στο σημείο που έχει καταπέσει το αεροπλάνο η θερμοκρασία είναι γύρω στους 4 βαθμούς, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η βροχή που είχε πέσει νωρίτερα δυσκολεύει το έργο των διασωστών.
Σύμφωνα με το Radio Carasol η χαμηλή ορατότητα δεν επέτρεψε ούτε στα ελικόπτερα να πλησιάσουν, όπως και στα ασθενοφόρα, ενώ υπενθυμίζεται ότι όταν έγινε το δυστύχημα η τοπική ώρα είναι 8:33 το βράδυ, κάτι που σημαίνει ότι η διασωση ήταν πολύ δύσκολη μέσα στη νύχτα.
Δείτε την πορεία του αεροσκάφους και πως ξαφνικά χάνεται το σήμα!!!!
~ Se encuentra desaparecido el avión que transportaba al equipo de Brasil hacia Medellín pic.twitter.com/emM7JWX3TW
~ Momento donde se pierde contacto radar con la aeronave que transportaba al equipo (@AviacionenColom) pic.twitter.com/GQBU5j2X5m
~* Η τραγική ειρωνία της υπόθεσης
Όπως αναφέρουν ΜΜΕ, οι Αρχές στη Βραζιλία δεν επέτρεψαν το ταξίδι στην Κολομβία με πτήση τσάρτερ. Έτσι η ομάδα ταξίδεψε τσάρτερ μέχρι την Βολιβία από όπου μπήκε σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας LAMIA.
Στο γήπεδο της ομάδας οι συγγενείς

 Στο Arena Conda, το γήπεδο της Σαπεκοένζε, έχουν σπεύσει συγγενείς και φίλαθλοι της ομάδας περιμένοντας επίσημη ενημέρωση για τους οικίους τους.

Η εθνική Αργεντινής στο ίδιο αεροπλάνο πριν 20 ημέρες!
Κατά τραγική σύμπτωση, με το ίδιο αεροσκάφος ταξίδεψε πριν από δύο εβδομάδες η εθνική ομάδα της Αργεντινής στην Βραζιλία, όπου έχασε από την Εθνική Βραζιλίας στο πλαίσιο των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Τότε, με την εθνική της Αργεντινής ταξίδευε και ο Μέσι.
Αναστολή ποδοσφαιρικής δράσης
Την αναστολή όλων των αγώνων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Συνομοσπονδία Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL) μετά τη συντριβή αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε. Η απόφαση αφορά μόνο τους διεθνείς αγώνες κι όχι τα εγχώρια πρωταθλήματα.  Α.Κ.

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του Basketball Champions League της FIBA:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
 Τρίτη, 29/11/2016 :
Ναχαρίγια (Ισραήλ)-Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης (Γερμανία)          
ΑΡΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μονακό (Γαλλία) 21:00
Μπάνβιτ (Τουρκία)-Μπάκεν Μπέαρς (Δανία)       
Νίμπουρκ (Τσεχία)-Έλιος Ντομζάλε (Σλοβενία)                  
Βαθμολογία (σε 6 αγώνες)
Μονακό 11
Μπάνβιτ 11
Άρης 10
Νίμπουρκ 9
Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης 9
Ναχαρίγια 8
Έλιος Ντομζάλε 7
Μπάκεν Μπέαρς 7

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
 Τετάρτη, 30/11/2016 :
Καρσίγιακα (Τουρκία)-Κατάγια (Φινλανδία)
Οραντέα (Ρουμανία)-Βενέτσια (Ιταλία)  
Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ)-Κιμίκ (Ουκρανία)
Άβτοντορ (Ρωσία)-Λε Μαν (Γαλλία)
 
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ
 Τετάρτη, 30/11/2016 :
Νεπτούνας (Λιθουανία)-Ρόζα (Πολωνία)   
Βαρέζε (Ιταλία)-Όλντενμπουργκ (Γερμανία)
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Βέντσπιλς (Λετονία) 19:00
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ουσάκ Σπορτίφ (Τουρκία)
Βαθμολογία (σε 6 αγώνες)
Νεπτούνας 11
Βιλερμπάν 10
Όλντενμπουργκ 10
Ρόζα 9
Βέντσπιλς 9
Ουσάκ Σπορτίφ 8
ΠΑΟΚ 8
Βαρέζε 7

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
 Τρίτη, 29/11/2016 :
Γιουβέντους (Λιθουανία)-Αβελίνο (Ιταλία)
Στρασμπούρ (Γαλλία)-Μόρναρ (Μαυροβούνιο)         
Τετάρτη, 30/11/2016 :
Τενερίφη (Ισπανία)-Μέγκα Λεκς (Σερβία)          
Οστάνδη (Βέλγιο)- Τσιμπόνα (Κροατία)

 Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ
 Τρίτη, 29/11/2016 :
Λούντβιγκμσπουργκ (Γερμανία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)  
Παρτιζάν (Σερβία)-Σάσαρι (Ιταλία)
Σολνόκι (Ουγγαρία)-Σαρλερουά (Βέλγιο)                     
Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)-ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:00
Βαθμολογία (σε 6 αγώνες)
Μπεσίκτας 12
Λούντβιγκσπουργκ 10
ΑΕΚ 10
Παρτιζάν 9
Σάσαρι 8
Ζιελόνα Γκόρα 8
Σαρλερουά 8
Σολνόκι 7

***  Για το κύπελλο Ελλάδας Τρίτη 29-11-2016 :
  Νίκες για Πλατανιά, ΠΑΣ και Αιγινιακό, «Χ» στο Βικελίδης
 Στο Κύπελλο Ελλάδας
Άρης - Αστέρας Τρίπολης 3-3 {14ο λεπτό Μάσα,στο 25΄ με τον Μπαργκάν,(29΄) με τον Ιωαννίδη., στο 72΄ με πέναλτι  ο Τσιλιανίδης.
 , με πέναλτι του Τάτου στο 85΄ ,στο 87΄  πάλι  Τάτου για το 3-3 .-} .

Αρης (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης (66΄ Νέτο), Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Ρόβας, Ντούνης (46΄ Μιλούνοβιτς), Καπνίδης, Τάτος, Μπαργκάν, Γκουεράο (46΄ Παυλίδης).Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοσίτζι, Κυργιακόπουλος, Μπέρτος, Κότσιρας, Ευαγγέλου, Στανισάβλιεβιτς (63΄ Ιγκός), Χαντανί, Τσουκαλάς (46΄ Πότσι), Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης (46΄ Δημούτσος), Μάσα.

Βέροια - Αιγινιακός 0-1  {με τέρμα του Ζούρκου στο 84΄}
ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα (73΄ Μελίσσης), Άρτσε (64΄ Σισίνιο), Σαρπόνγκ, Μαλόν, Καλί, Λινάρδος, Μπαλάφας (83΄ Παπαστεριανός), Βίτι, Χαροντάκης.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Πασαλίδης, Ζούρκος, Ζγκούρι, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Πατράλης, Κυζιρίδης (68΄ Γκατζολάρι), Λιόλιος, Ονουάτσι (73΄ Ρανγκέλοφ), Γκούρτσας.

Αγροτικός Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1  {ο Δώνης με κεφαλιά στο 40ο λεπτό.} 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Νεντίδης): Γιακουμής, Κουκόλης, Χατζής, Βαφέας, Πάτο, Τριανταφυλλάκος, Τεγούσης (59′ Τάι), Ουνγιαλίδης, Δεινόπαπας (46′ Αργυρίου), Γκέσιος (82′ Θεοδωρίδης), Φιλίπε.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μαυροπάνος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Καρανίκας (79′ Μπουκουβάλας), Γαρουφαλιάς, Δώνης, Νικολιάς, Ακόστα, Μαμπουλού, Βιντάλ (87′ Μασούρας).

Πλατανιάς-Σπάρτη 1-0   {ο Γουνδουλάκης με πλασέ στο 51΄.} ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκάλας, Γιορέντε, Γουνδουλάκης, Πριντέντα, Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Καρυπίδης, Τσουράκης (78΄ Κάργας), Μενδρινός (85΄ Ηλιάδης), Ντιλαβέρ, Ντίνας (69΄ Στάθης).
ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Κραβαρίτης, Σιώπης, Παπαχρήστος, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Καρτσαμπάς (59΄ Ηλιόπουλος), Μπουντόπουλος (61΄ Βελλίνης), Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Αναστασάκος, Οικονομόπουλος (84΄ Κατσίκης).


Κόλλησε στη λάσπη η ΑΕΚ, νίκες για Πλατανιά, ΠΑΣ, Αιγινιακό

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΚ  2-2 .-
Τα γκολ :{ στο 36΄ και στο 47΄ ο  Τόμας Πέκχαρτ  , από τον Τζέκο στο 67΄  ,από τον Μάιγκα μετά από κόρνερ στο 76΄ }.-  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Σμίλτος (46΄ Τσιλούλης), Φέτσης, Μπλέντι, Τζέκος, Μπιτέλης (82΄ Τσόπελας), Ντιατά (56΄ Ξέρρας).AEΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιαννούτσος, Μανωλάς, Γαλανόπουλος, Τσέλιος (79΄ Αλμέιδα), Ροντρίγκες (86΄ Αραβίδης), Ζόριτς (67΄ Ντίντακ), Πέκχαρτ.

***  Ζιέλονα Γκόρα - ΑΕΚ  
 78-75 .-^
Δεκάλεπτα: 15-17, 31-37, 55-51, 78-75 .-
Ζιέλονα Γκόρα (Γκρόνεκ): Φλόρενς 9 (5 ασίστ), Βον 4, Μουρ 11, Ζάιτσεφ 4, Ντραγκίτσεβιτς 12 (6 ριμπ.), Κελάτι 4 (6 ριμπ.), Γκρουζέτσκι, Χρίτσανιουκ 1, Ζαμοΐσκι 3, Τζούρισιτς 23 (10 ριμπ., 5 ασίστ), Κοζάρεκ 7 (5 ασίστ). 
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 16 (9 ασίστ, 6 ριμπ.), Σάκοτα14 (5 ριμπ.), Μιλόσεβιτς 6 (5 ριμπ.), Σαρικόπουλος 4, Ντίξον 22, Λαρεντζάκης, Φόλκερ 2, Ιβάνοβιτς, Σκουλίδας, Γουίλιαμς 11, Τσαλμπούρης. 
Διαιτητές: Καλπάκα (Σουηδία), Μπελιάκοφ (Ρώσος) και Όζολς (Λετονία).

Ήττες για Άρη και ΑΕΚ από Μονακό και Ζιέλονα Γκόρα αντίστοιχα~** ΑΡΗΣ - ΜΟΝΑΚΟ  62-65 .-^
Τα δεκάλεπτα: 12-21, 30-37, 47-46, 62-65
Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Μπαλντίνι (Ιταλία), Νταβίντοφ (Ρωσία)
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης, Τζένκινς 20 (3), Κάμινγκς 17, Ζάρας 4, Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 2, Γιάνκοβιτς 15 (1), Ντραγκίσεβιτς 2
ΜΟΝΑΚΟ (Ζβέζνταν Μίτροβιτς): Μποστ 13 (2), Ράιτ 8, Σι 4, Γκλαντίρ 5 (1), Αμπούντου 9 (1), Ριγκότ 2, Φοφανά 2, Κάνερ –Μέντλεϊ 3, Ουαταρά 13 (1), Μπράιαντ 6 .-

~*&  Η εθνική πολο γυναικών
Λύγισε στα πέναλτι η εθνική πολο γυναικών από την Ολλανδία
*** ΕΛΛΑΔΑ- ΟΛΛΑΝΔΙΑ  5-7 .- ^
Τα οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 0-1, 0-1
ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Β. Διαμαντοπούλου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πρωτοπαπά, Χυδηριώτη 1, Μανωλιουδάκη, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου
 ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Αρνο Χαβένγκα): Φανχελσουβέ, Σμιτ 1, Ντάγκμαρ Χένεε, Φαν ντερ Σλόοτ 3, Αμαρενς Χένεε 1, Στόμπχορστ, Κούλχαας, Κόινινγκ, Φαν ντερ Γκράαφ 1, Φαν Τόορν, Κλάασεν 1, Γιούστρα, Βίλεμς

*** Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
Τρίτη 29/11 15:00 OTE Sport 3
Πλατανιάς - Σπάρτη  1-0 .-
Κύπελλο Ελλάδας
15:00 OTE Sport 1
Αγροτικός Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα  0-1 .-
Κύπελλο Ελλάδας
17:15 OTE Sport 3
Άρης - Αστέρας Τρίπολης  3-3 .-
Κύπελλο Ελλάδας
17:15 OTE Sport 1
Βέροια - Αιγινιακός  0-1 .-
Κύπελλο Ελλάδας
19:00 NOVASPORTS 3
Ελλάδα - Ολλανδία  1-3  .- σετ
World League Πόλο
19:00 NOVASPORTS 2
Ζιελόνα Γκόρα - ΑΕΚ  78-75 .- ^
Basketball Champions League
 19:30 OTE Sport 1
Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΚ  2-2 .-
Κύπελλο Ελλάδας
20:00 NOVASPORTS 4
Λιλ - Καέν
Γαλλικό Πρωτάθλημα
21:00 ΕΡΤ3
Αρης - Μονακό
Basketball Champions League
 21:30 NOVASPORTS 2
Παρτίζαν - Ντινάμο Σάσαρι
Basketball Champions League
 22:00 NOVASPORTS 1
Ντιζόν - Μονακό
Γαλλικό Πρωτάθλημα

 ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 
~Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 : 
 
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html .- 
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/11/05-06-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-06-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  07  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-07-2016.html  .-  
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες   Δευτέρα 07  Νοεμβρίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2016/11/103.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  08  Νοεμβρίου  2016:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-08-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 09 Νοεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι ενημέρωσης  ARFARA NEWS  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-10-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Νοεμβρίου  2016 :  
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-11-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 12  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-12-2016.html .-
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 12 και 13  Νοεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/12-13-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 13  Νοεμβρίου  2016  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-13-2016.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-14-2016.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 15  Νοεμβρίου  2016 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-15-2016.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου  2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-16-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA ΝWES 2  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου  2016  :
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-wes-2-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-17-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-18-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/18-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2016  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-19-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19  και 20 Νοεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/19-20-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 19-Νοεμβρίου-2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-19-2016.html .-
~   Προσκύνημα εκδηλώσεων Παναγίας Έλωνας στο Λεωνίδιο Κυριακή 20-11-2016:  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/20-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 20-11-2016    
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-20-11-2016.html : .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  21  Νοεμβρίου  2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-21-2016.html  .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Τρίτη  22 Νοεμβρίου 2016  :  
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-22-2016.html  .-
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 23  Νοεμβρίου 2016 :

http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/news-23-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τετάρτη 2311-2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/2311-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-24-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016  : 
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-25-2016.html .- 
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 26  Νοεμβρίου  2016  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/news-27-2016.html .-
~  Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 26  και 27  Νοεμβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/26-27-2016-12-2-0-1-1-3-0.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016   : 
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/news-28-2016.html  .-  

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 29 Νοεμβρίου  2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-29-2016.html .- 

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5067 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3232   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3226 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 525  βίντεο   .-  
~
   ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου