ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018 ,
~ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ  ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ  !

~ Τέλη  Φεβρουαρίου 2018 σας γνωρίζω ότι κλείνει η σελίδα αναρτήσεων σε όλα τα ιστολόγιά μου ! Ευχαριστώ όλους τους ακολουθούντες και παρακολουθούντες ! Όλα έχουν αρχή και τέλος !
*
~ ~ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04  ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ όχι μόνο για την ονομασία των Σκοπίων , αλλά και ενάντια των κυβερνώντων για την κατάσταση που μας έχουν φέρει !
Είμαστε μόνο Έλληνες , πιστεύουμε στην Ελλάδα μας ! και όχι στους βολεψάκιδες βουλευτές ....ΚΑΙ ΄΄όχι στους ξενόδουλους βολεψάκιδες !!  Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ...έλεγε  : " ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ " !!
~
*** Ανεβαίνει το θερμόμετρο! Επίθεση Συρίας στην Τουρκία

~  Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας και διανεμήθηκε στα κρατικά ΜΜΕ, η συριακή κυβέρνηση χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις της Άγκυρας στην επαρχία Αφρίν ως «μία κατάφωρη επιθετική ενέργεια».
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, «Οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία είναι μια κατάφωρη επιθετική ενέργεια» και προστίθεται ότι η χώρα θα διαχειριστεί την κατάσταση αναλόγως.
«Η μη εξουσιοδοτημένη παρουσία ξένων δυνάμεων αντιστοιχεί με κατοχή και θα αντιμετωπιστεί στη βάση αυτή», υπογραμμίζεται.

***  Το βίντεο που θέλει να θάψει η ΝΔ! «Ναι στο Νέα Μακεδονία»…

~  Ένα αποκαλυπτικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, από το –όχι και τόσο –μακρινό 2008.
Δελτίο ειδήσεων του Alter με τον Νίκο Χατζηνικολάου και ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,  Πάνος Παναγιωτόπουλος, κάνει σαφή αναφορά για «Νέα Μακεδονία».
Η Κάτια Μακρή υποβάλλει το εξής ερώτημα: «Η υπουργός Εξωτερικών είδε τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή και τους έθεσε το θέμα “Νέα Μακεδονία” και τους ζήτησε μυστικότητα, γιατί είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις και να μην το κοινοποιήσουν. Το σεβάστηκαν. Την επόμενη ακριβώς μέρα, στη συνάντησή της με τους μπλόγκερ το έθεσε η ίδια. Το έθεσε ανοιχτά και δημόσια. Οτι φλερτάρει με το όνομα “Νέα Μακεδονία”. Τι τακτική είναι αυτή; Θέλει να το κάψει; Και αν όχι, γιατί ανοίγουμε τα χαρτιά μας; Δεν είθισται ένας υπουργός Εξωτερικών να ανοίγει τα χαρτιά του εν μέσω διαπραγμάτευσης», και ακολουθεί ο διάλογος: (Εναλλακτικά ΕΔΩ)
Ευχαριστούμε την Εφημερίδα των Συντακτών που μας υπενθύμισε το γεγονός…

*** Για όλους και για όλα θα μιλήσει ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! Σε λίγες μέρες οι αποκαλύψεις...

~  Καλεσμένος στην εκπομπή Kontra 24 θα είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, τα μεσάνυχτα της Τρίτης 6/2/2018.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα σχολιάσει το μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής και θα αναλύσει τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον Έλληνα πολιτη.
Συντονιζόμαστε όλοι τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο κανάλι Kontra.


*** "Ιερός" πόλεμος για συλλαλητήριο και όνομα 
Πολλά τα ερωτήματα που θέτει ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος
 Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη διοργάνωση του κυριακάτικου συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό και τη σκοπιμότητα συμμετοχής της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αυτό έθεσε με άρθρο του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Το βασικό του πρόβλημα μοιάζει να εντοπίζεται στο ότι ο τρόπος οργάνωσης της κινητοποίησης φέρνει προς πρεσβυτεριανό - προτεσταντικό μοντέλο, κι επομένως η συμμετοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα ήταν διχαστική για τον ελληνικό λαό.
Φυσικά, δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι, ενώ ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ξεκαθάρισε τη θέση του, ερωτήματα και ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να "ευλογήσει" το συλλαλητήριο της Κυριακής, μετά την επίσκεψη που δέχτηκε από τους διοργανωτές, έστω και υπό τον όρο ότι θα διασφαλίζεται ο ειρηνικός και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρας του.
Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, η Εκκλησία θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, ο οποίος και θα αναγνώσει το σχετικό ανακοινωθέν της ΔΙΣ, το μητροπολίτη Δράμας Παύλο και το μητροπολίτη Χίου Μάρκο.
Λίγη ώρα αργότερα, όμως, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με άρθρο του χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη σπουδή της ιεραρχίας και των επισκόπων να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να ανακοινώσουν και τη συμμετοχή της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο.
Υπενθυμίζουμε τα κυριότερα σημεία της παρέμβασής του: «Ο ιστορικός, αποφασιστικός και πρωτοποριακός ρόλος της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους δεν αναγνωρίζεται ούτε καταξιώνεται στα συλλαλητήρια. Αρκεί και υπεραρκεί η επιβίωση του και η αναγνώρισή του από την ίδια την Ιστορία διαχρονικά.
Όταν μάλιστα τα συλλαλητήρια αυτά διοργανώνονται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πρόσωπα και σκοπιμότητες “έξωθεν και έσωθεν”, τότε η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει λόγο συμμετοχής ούτε και τρόπο παρουσίας».
Ακόμα αναρωτήθηκε "ποιοι είναι οι ανεύθυνοι εκείνοι ομιλητές, τους οποίους μάλιστα εξουσιοδοτούν επιπόλαια και ανεπίγνωστα κάποιοι επίσκοποι, για να διαβάσουν προς το λαό το προσωπικό τους μήνυμα και τι τάχα εκπροσωπούν ή με ποια ιδιότητα απευθύνονται με τρόπο προκλητικό προς τον Προκαθήμενο και την Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν στα δικά τους συλλαλητήρια;».
Αντίδραση προήρθε και από τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ). Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων: "Καθήκον του μαχόμενου κληρικού είναι να ποιμαίνει τους πιστούς. Όχι να αποσύρεται στον κόσμο των ιδεών, ούτε να γίνεται προνομιακός συνομιλητής και εκφραστής ποικιλώνυμων ελίτ».
Σε κάθε περίπτωση, κάποιοι στην Ιερά Σύνοδο θα πρέπει να καταλάβουν ότι η «συνομιλία» της Εκκλησίας με τους ανθρώπους δε γίνεται στους τόπους της πολιτικής κενολογίας και κομπορρημοσύνης στις πλατείες και στους δρόμους. Η συνάντηση της Εκκλησίας με τους ανθρώπους γίνεται στους τόπους της ανάγκης. Εκεί που οι άνθρωποι πάσχουν και προσπαθούν.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: «Έχω αμφιβολία για το εάν θα καταλήξουμε σε συμφωνία» 
«Έχω αμφιβολία για το εάν θα καταλήξουμε σε συμφωνία, αυτό είναι ακόμα ζητούμενο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν καταλήξουμε σε συμφωνία αυτή θα περάσει στη Βουλή, γιατί αν καταλήξουμε σε συμφωνία αυτή θα είναι εθνικά συμφέρουσα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Αν καταλήξουμε, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θέλω να ελπίζω ότι θα συμπεριλαμβάνει και τους ΑΝΕΛ» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον Real Fm.
«Με τους ΑΝΕΛ είχαμε και έχουμε σαφείς ιδεολογικές διαφορές. Εμείς είμαστε ένα κόμμα της αριστεράς, οι ΑΝΕΛ είναι ένα κόμμα συντηρητικό της κεντροδεξιάς. Προς τιμήν τους όμως, κάθε φορά που έχει ανακύψει διαφωνία ιδεολογικού χαρακτήρα, σύμφωνο συμβίωσης, ιθαγένεια παιδιών μεταναστών, δεν εκβίασαν, δεν είπαν, ή θα το αποσύρετε, ή θα ρίξουμε την κυβέρνηση, κι αυτό το επιβεβαίωσε πρόσφατα ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι αυτός δε θα γίνει Σαμαράς. Δε νομίζω, επομένως, ότι υπάρχει ούτε ζήτημα να μην περάσει από τη Βουλή αν καταλήξουμε ούτε θέμα συνοχής της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, τόνισε ότι «θέλουμε το όνομα να έχει μία ποιότητα τέτοια που και να μην αποτελεί όχημα αλυτρωτισμού, αλλά και κατά το δυνατό, να διακρίνει τη γειτονική χώρα από την ιστορική ελληνική Μακεδονία. Γι αυτό θεωρούμε ότι μία σλαβική ονομασία θα παίξει κάποιον τέτοιο ρόλο».

*** Τα νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ 
Με στόχο τη μείωση της ανεργίας των νέων 
 Νέα προγράμματα με στόχο τη μείωση της ανεργίας σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα τα οποία προωθούνται από τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας, στοχεύουν στη στήριξη των νέων, αλλά και επιχειρηματιών οι οποίοι επλήγησαν από την κρίση και χρειάζονται μία δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία.
Στον Οργανισμό, εντός του επόμενου 6μήνου, αναμένεται να «ανοίξουν» νέα προγράμματα, που θα στηρίζουν κυρίως την απασχόληση, μισθωτή και μη, νέων σε ηλικία ανέργων, ενώ στη φιλοσοφία των συγκεκριμένων προγραμμάτων περιλαμβάνεται και η στήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει ξεκινήσει μέσω του ΟΑΕΔ το πρόγραμμα της «πρώτης πρόσληψης» για 20.000 δικαιούχους, ενώ σε θέση αναμονής βρίσκεται και το πρόγραμμα μετατροπής της μερικής απασχόλησης σε πλήρη εργασία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβουν έγκριση άλλα 6 προγράμματα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των ποσοστών ανεργίας και τα προγράμματα που αναμένεται να βοηθήσουν σε αυτό είναι:
-Πιλοτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων ηλικίας 18-29 ετών, το οποίο διαρθρώνεται σε δύο φάσεις και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους.
-Δράση ολοκληρωμένης παρέμβασης για νέους ηλικίας έως 29 ετών. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η προώθηση στην απασχόληση 4.500 άνεργων νέων, ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή Γενικού Λυκείου, με επιχορήγηση του μεικτού μισθού με 360 ευρώ το μήνα.
-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών, αποφοίτων ΑΕΙ, δευτεροβάθμιας και μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ομάδα ηλικίας 18-29 ετών και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο θεμελίωσης των πρώτων βημάτων μιας επιτυχημένης καριέρας τόσο για νέους με πανεπιστημιακή εκπαίδευση όσο και για νέους που προτίμησαν τις τεχνικές σχολές ή διέκοψαν την εκπαίδευσή τους μετά το Λύκειο.
-Κοινωφελής Εργασία για 20.000 ανέργους στο δημόσιο τομέα. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα ξεκινήσει ακόμα ένα πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, αυτή τη φορά για διάφορους φορείς του Δημοσίου. Θα αφορά 20.000 ανέργους και θα υλοποιηθεί όχι μόνο σε Δήμους αλλά και σε Περιφέρειες, όπως και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπου χρειάζεται κοινωφελής εργασία.
-Πρόγραμμα για πρώην αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναφέρεται σε όσους επιχειρηματίες χρεοκόπησαν και θα απευθύνεται σε πρώην αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους, είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και έχουν συνεισφέρει στο ταμείο των αυτοαπασχολούμενων. Σε αυτούς θα δοθεί επιχορήγηση προκειμένου να ξεκινήσουν μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα.
-Πρόγραμμα μετατροπής της μερικής απασχόλησης σε πλήρη. Οι εργοδοτικές εισφορές θα επιδοτούνται μέχρι 350 ευρώ το μήνα και για διάστημα ενός έτους προκειμένου να μετατραπεί η μερική απασχόληση σε πλήρη. Το πρόγραμμα που αναμένεται να ανοίξει άμεσα θα αφορά αρχικά 3.000 θέσεις εργασίας με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ και θα μείνει ανοικτό μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις. Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 15 μηνών, εκ των οποίων οι 12 μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και οι υπόλοιποι 3 σε δέσμευση χωρίς επιχορήγηση.
-Το πρόγραμμα επιχορήγησης της «πρώτης πρόσληψης». 

*** Μελέτη έργου 600.000 ευρώ για δρόμο Πλατάνια – Νέδα 
Αυτοψία κλιμακίου της Π.Ε. Μεσσηνίας χθες και για μονοπάτια μέχρι καταρράκτες
 Οι εκκλήσεις του εκπροσώπου της Τ.Κ. Πλατανίων για το δρόμο που οδηγεί από τα Πλατάνια στη Νέδα προκάλεσαν το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, έπειτα και από παρέμβαση και παρότρυνση κοινού πολιτικού τους φίλου από τη Μεσσηνία.
Ήδη, λοιπόν, είναι έτοιμη η μελέτη του έργου προϋπολογισμού δαπάνης 600.000 ευρώ.
Χθες, μάλιστα, κλιμάκιο μηχανικών και τεχνικών από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με εντολή Τατούλη – Αλειφέρη, επισκέφθηκε τα Πλατάνια για μια ακόμη αυτοψία σχετικά με το δρόμο, ώστε να πιστοποιηθεί η επάρκεια της μελέτης του έργου από τον Πύργο του Μπάρμπα-Αλέκου μέχρι τη Νέδα (γεφύρι Τσουλούχα), καθώς και στο πέτρινο γεφύρι και τα μονοπάτια της Νέδας, τα οποία περπάτησαν φτάνοντας μέχρι τους καταρράκτες.
Το κλιμάκιο στελεχών της Π.Ε. Μεσσηνίας, υπό το διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, Παναγιώτη Γιαννακέα, με υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αυλώνος Γιώργο Τσακανίκα, τον εκπρόσωπο της Τ.Κ. Πλατανίων Παναγιώτη Καραγιάννη, το γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιτών Μεσσηνίας «Η Αγία Ελένη» Παναγιώτη Λυμπερόπουλο και το μέλος του Συλλόγου, στρατηγό ΕΛ.ΑΣ. ε.α., Γιώργο Φωτεινό, για τη μελέτη που έχει εκπονηθεί για το δρόμο, ώστε να μπορούν να μετακινούνται άνετα και χωρίς κίνδυνο αυτοκίνητα μέχρι και την παρόχθια περιοχή του ποταμού. Επίσης, για την εντολή του περιφερειάρχη για εκπόνηση μελέτης για τα μονοπάτια, τη στήριξη κι ενίσχυσή τους, για τα προστατευτικά κάγκελα και μικρού τύπου κιγκλιδώματα που απαιτούνται ώστε να παρέχεται ασφάλεια στους περιπατητές που θέλουν να επισκέπτονται τους καταρράκτες, όπως και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις με εκτέλεση τεχνικών έργων – σε συνεννόηση και με υπόδειξη και άδεια της Αρχαιολογίας – στο πέτρινο γεφύρι.
Θυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου είχε επισκεφθεί τα Πλατάνια και ο ίδιος ο κ. Τατούλης, κατόπιν προσκλήσεως – εκκλήσεως του εκπροσώπου της Τ.Κ. Πλατανίων, διαπιστώνοντας την αναγκαιότητα υλοποίησης σημαντικών παρεμβάσεων στο δρόμο.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε αυτοδιοικητικούς, εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκων ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχαιολογίας θα εξεταστούν όλα τα περιθώρια παρεμβάσεων που μπορούν και πρέπει να γίνουν στο πέτρινο γεφύρι για την προστασία, θωράκισή του και, βεβαίως, ανάδειξή του.
Πλέον, στα Πλατάνια αναμένουν το πότε θα προχωρήσουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης και δημοπράτησης του έργου, καθώς και τις εξελίξεις στο θέμα της μελέτης για το πέτρινο γεφύρι και τα μονοπάτια, για τα οποία, σημειωτέον, υπάρχουν έτοιμες μελέτες και από το 2008, αλλά και από το Γενάρη του 2014, όπως επίσημα δηλωνόταν τότε από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι!
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** "Εξαφανίστηκαν"… οι επενδύσεις σε υδροπλάνα 
Χάθηκε στα συρτάρια το νομοσχέδιο
 Από το Φεβρουάριο του 2017 τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά στη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων, ένα από τα μεγάλα έργα που έχει προτείνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι λίγο πριν το Φεβρουάριο του 2018 η κατάσταση όσον αφορά στη δημιουργία των συγκεκριμένων υποδομών παραμένει η ίδια σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, του 2015 και του 2014...
  Χάνεται και
το φετινό καλοκαίρι
Το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι το έκτο, κατά σειρά, από το 2013 -οπότε άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο για τελευταία φορά- κατά το οποίο τα υδροπλάνα δεν πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο επικρατούσε συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά ότι οι συγκεκριμένες επενδύσεις για τις οποίες υπάρχουν διεθνή και εγχώρια κεφάλαια θα "ξεκολλήσουν”.
Αρχές του 2017 αναμενόταν να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο καθεστώς ίδρυσης υδατοδρομίων, σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Υποδομών. Εξάλλου, η διαβούλευσή του έχει ολοκληρωθεί από το Σεπτέμβριο του 2016, ενώ σύμφωνα με διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών η Βουλή θα ψήφιζε το καινούργιο νομικό πλαίσιο μέσα στο Φεβρουάριο του 2017.
Έως σήμερα, όμως, δεν... κουνιέται φύλλο, με το νομοσχέδιο 16 μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσής να αγνοείται.
Μέχρι σήμερα έχουν αδειοδοτηθεί μόλις τρία υδατοδρόμια σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα, με τη διαδικασία να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς.
Την ίδια στιγμή, το επενδυτικό ενδιαφέρον από εταιρείες του εξωτερικού, όπως οι ιαπωνικές Mitsui και Setouchi, που εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες, εξακολουθεί να είναι ισχυρό. Ωστόσο, ωσότου ξεκαθαρίσει το τοπίο το ενδιαφέρον θα παραμείνει θεωρητικό.

***  Ο Χρήστος Μαλαπάνης πέρασε… στη μνήμη της Καλαμάτας
 
 
 
Η πόλη της Καλαμάτας συνόδευσε σήμερα το μεσημέρι τον πρώην δήμαρχό της, Χρήστο Μαλαπάνη, στην τελευταία του κατοικία. Από νωρίς ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, ήταν γεμάτος από κόσμο που θέλησε να τον αποχαιρετήσει.
Στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης,  η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Βίκυ Καρέλια, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, δήμαρχοι από τους περισσότερους Δήμους της Μεσσηνίας, εκπρόσωποι από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, πρώην αυτοδιοικητικοί παράγοντες, πρώην βουλευτές και πολιτευτές του Νομού Μεσσηνίας, μέλη φορέων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης, εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαμάτας και στα νομικά του πρόσωπα, καθώς και πλήθος κόσμου.
Για τον Χρήστο Μαλαπάνη μίλησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Σταύρος Μπένος, η κόρη του εκλιπόντος Πόπη Μαλαπάνη και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Ακολούθησε πομπή, η οποία πέρασε μπροστά από το ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, στους δρόμους της Καλαμάτας, για να ολοκληρωθεί με την ταφή του Χρήστου Μαλαπάνη.
Ο Χρήστος Μαλαπάνης, μία από τις πλέον σημαίνουσες και ευγενείς μορφές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στη Μεσσηνία, έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από σοβαρή περιπέτεια της υγείας του. Αυτοδιοικητικός με σκέψη πρωτότυπη και ύφος ξεχωριστό, ο Χρήστος Μαλαπάνης υπήρξε περίπτωση μοναδική στην τοπική πολιτική σκηνή.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο "Θάρρος"
Video: Κηδεία Μαλαπάνη   , https://youtu.be/oL56oGlir3o .-
 Βίντεο :Μαλαπάνης Κηδεία , https://youtu.be/LN8-G79oRMM .-

***  Προσπάθησαν να κλέψουν χρυσά δαχτυλίδια αξίας 17.500 ευρώ από κοσμηματοπωλείο της Καλαμάτας 
Χρυσά δαχτυλίδια, αξίας 17.500 ευρώ, επιχείρησαν να κλέψουν τέσσερα άτομα το απόγευμα της Τρίτης από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Καλαμάτας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που κλήθηκαν συνέλαβαν έναν 29χρονο από το Ζεφύρι Αττικής, μια 25χρονη από τη Βέροια, μια 31χρονη επίσης από το Ζεφύρι Αττικής και μια 50χρονη από το Αίγιο Αχαΐας.
Ο 25χρονος με την 31χρονη προσποιούμενοι το ζευγάρι μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο στην πλατεία 23ης Μαρτίου και ζήτησαν να δουν κοσμήματα. Οι άλλες δύο γυναίκες, εκμεταλλευόμενες την απασχόληση του ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν μια προθήκη με χρυσά δαχτυλίδια και η 50χρονη την έβαλε στην τσάντα της.
Ο κοσμηματοπώλης, όμως, αντιλήφθηκε την κίνηση και κλείδωσε την πόρτα, καλώντας την Αστυνομία. Άμεσα κατέφτασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και συνέλαβαν και τους τέσσερις.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Β.Β.

*** Αναγνωσταρά και απορριμματοφόρα 
Πολλά τα παράπονα των αναγνωστών για την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Αναγνωσταρά. Εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που υπάρχουν, το απορριμματοφόρο για την καθαριότητα συνήθως κάνει την εμφάνισή του γύρω στις 7.30 το πρωί, χρονικό σημείο που όλος ο κόσμος πάει στις δουλειές του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα και εκνευρισμός.
Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας καλύτερος προγραμματισμός στα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ώστε να μη δημιουργούνται ανάλογα προβλήματα… Α.Π.

***  Άλλα δύο νέα κρούσματα ιλαράς στη Μεσσηνία 
Ένας 39 χρονος Καλαματιανός και μια 20χρονη τσιγγάνα 
 Νέα κρούσματα ιλαράς, σε δύο νέους ανθρώπους, δηλώθηκαν χθες από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ενώ το 8 μηνών μωρό που έχει νοσήσει από την προηγούμενη εβδομάδα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
  Στα 13 τα κρούσματα
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, από τις 23 Ιανουαρίου νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με ιλαρά ακόμα ένας 39χρονος Καλαματιανός και μια 20χρονη τσιγγάνα. Κανένας από τους δύο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, δεν είχε εμβολιαστεί κατά της ιλαράς ή την είχε περάσει ως παιδική ασθένεια.
Τα κρούσματα και στη Μεσσηνία αυξάνονται συνεχώς και πλέον τα επιβεβαιωμένα και δηλωμένα έχουν φτάσει τα 13.
Το πρώτο παρουσιάσθηκε το Σεπτέμβριο σε παιδί και χαρακτηρίσθηκε μεμονωμένο, καθώς πριν εκδηλώσει συμπτώματα είχε επισκεφθεί παιδιατρικό νοσοκομείο στην Αθήνα. Τα επόμενα, όμως, δύο αφορούσαν δύο ενήλικα αδέλφια που νοσηλεύθηκαν για αρκετές μέρες.
  Από τα Χριστούγεννα και μετά
Τα περισσότερα περιστατικά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Καταγράφηκαν τρία περιστατικά με παιδιά Ρομά και συγκεκριμένα με ένα 13χρονο, ένα 16χρονο και ένα μωρό 24 μηνών, όπως και τέσσερις ενήλικες, δύο άντρες και δύο γυναίκες, μόνιμοι κάτοικοι στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, για μια 36χρονη νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μια 30χρονη, ένα 37χρονο και έναν 29χρονο αλλοδαπό.
Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Νότια Ελλάδα και το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Τέλος του 2017 μόνο στην Πελοπόννησο από το ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν καταγραφεί 123 κρούσματα, με τα περισσότερα, και συγκεκριμένα τα μισά, να έχουν εκδηλωθεί στο Νομό Κορίνθου.
Πάντως και στη Μεσσηνία εκφράζονται φόβοι ότι πιθανότατα αρκετοί τσιγγάνοι να έχουν νοσήσει από ιλαρά και να έχουν αναρρώσει χωρίς ιατρική βοήθεια, αλλά με αυξημένο τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Συντετριμμένος ο Γιώργος Τσώνης από την απώλεια του Χρήστου Μαλαπάνη 
«Ήταν ο μέντοράς μου στην αυτοδιοίκηση – Βοήθησε σημαντικά όλη τη Μεσσήνη» 
 Μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση και με δάκρυα στα μάτια,  ο Δήμαρχος της Μεσσήνης, δήλωσε συγκλονισμένος για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Καλαμάτας Χρήστου Μαλαπάνη. Ο Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι ο εκλιπών υπήρξε ένας βαθιά δημοκράτης και τεχνοκράτης πολιτικός που υπηρέτησε τις αξίες της πολιτικής και της ζωής. Υπογράμμισε, ότι ο Χρήστος Μαλαπάνης ήταν ο «μέντορας» του στην αυτοδιοίκηση και ο ίδιος προσωπικά του οφείλει πολλά. Πρόσθεσε δε, ότι βοήθησε σημαντικά και την πόλη της Μεσσήνης.
   Του Κώστα Γαζούλη

*** Γκλέτσος: «Ισχύουν τα περί παραίτησής μου»...

~  Το θέμα της παραίτησής του από τον δημαρχιακό θώκο στην Στυλίδα επαναφέρει ο Απόστολος Γκλέτσος με ανάρτησή του στα social media. Ο ίδιος είχε εκφράσει λίγες ημέρες νωρίτερα με βίντεο που στην σελίδα της «Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης» την βούλησή του να παραιτηθεί αν στην τελική ονομασία των Σκοπίων υπήρχε ο όρος Μακεδονία.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Στυλίδας σχολιάζει και την στάση του κ. Αλέξη Τσίπρα στο θέμα λέγοντας πως…
OΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ. 

***  ΓΕΛΑΝΕ και τα ΤΣΙΜΕΝΤΑ!  Θέλουν να πετάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά...

~  Πολιτικός σάλος έχει προκληθεί μετά την απαίτηση του γαλλικού «Κόμματος της Αριστεράς» του Μελανσόν, να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Αντιδημοκρατική, προκλητική και διχαστική απαίτηση, χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, το αίτημα του Κόμματος της Αριστεράς του Ζαν Λικ Μελανσόν.
 Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Η απαίτηση Μελανσόν είναι αντιδημοκρατική, προκλητική κ διχαστική. Γι αυτό απορρίπτεται πανηγυρικά. Η Αριστερά χρειάζεται ενότητα και συμμαχίες. Όχι νέες διαιρέσεις. «Πυρά Γκίζι και ΓΚΚ κατά του κόμματος Μελανσόν που ζητεί να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ».
 Πόρτα από Γκίζι σε Μελανσόν
«Η κριτική στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι νόμιμη και οι απόψεις σχετικά με αυτή διαφέρουν και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αλλά η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από τους εκβιασμούς της Τρόικας και της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτή περιλαμβάνει μέτρα, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, για τα οποία και εγώ διατηρώ κριτική στάση. Παρόλα αυτά, τα μέτρα επιβλήθηκαν από τους δανειστές. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι.
 Και πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει το βαθμό υπερχρέωσης και το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αφέθηκε εντελώς μόνη μέσα στην ΕΕ. Είναι εύκολο να δίνει κανείς συμβουλές απ’ έξω, όταν δεν είναι υπεύθυνος για τη χώρα και το σύνολο του πληθυσμού της.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε περιθώριο που μπορεί να κερδίσει υπέρ των φτωχότερων της κοινωνίας – όπως γίνεται ορατό στο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο εμφανές. Το πρόγραμμα του κόμματος δείχνει ότι είναι σταθερά τοποθετημένο πολιτικά εντός του δημοκρατικού και σοσιαλιστικού φάσματος.
 Η ισχύς του ΚΕΑ είναι ότι οργανώνεται με τον ευρύτερο δυνατό τρόπο, να επιτρέπει τις διαφορές, να παρακινεί τις συζητήσεις και όχι τις αποβολές. Αν είχε επιλεγεί αυτός ο δρόμος, η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν θα είχε καλύτερη, αλλά ξεκάθαρα χειρότερη επίδοση στις Ευρωκλογές του 2019. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι μια αίτηση αποβολής θα αποτύγχανε στο Συμβούλιο Προέδρων του ΚΕΑ».
 Η απαίτηση του Ζαν Λικ Μελανσόν για τον ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, το Κόμμα της Αριστεράς, του Ζαν-Λικ Μελανσόν ζήτησε την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ προκειμένου να υπάρξει «καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα», εναντίον του οποίου αγωνίζεται.
 «Για το PG, όπως αναμφίβολα και για πολλά άλλα κόμματα του ΚΕΑ, έχει καταστεί πράγματι αδύνατον να συγχρωτίζεται, στο ίδιο κίνημα, με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα» εκτιμά το κόμμα στην ανακοίνωσή του που εκδόθηκε κατόπιν απόφασης της εκτελεστικής γραμματείας του. Το PG εκφράζει τη λύπη του γιατί, όπως υποστηρίζει, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προωθεί «τη λογική της λιτότητας μέχρι του σημείου να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος έτσι ολοένα και πιο δουλικά στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
 «Έχει έρθει η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα του ΚΕΑ αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές», εκτιμώντας ότι το ΚΕΑ «δεν μπορεί να συγκεντρώνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές αυτής εκεί της Ευρώπης».
 «Θέση γελοία στη μορφή και την ουσία της»
«Θέση γελοία στη μορφή και την ουσία της», την χαρακτήρισε η Αν Σαμπουρέν, επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων στο Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
 «Αυτή τη στιγμή που έχουμε απέναντί μας τον ευρωπαϊκό Μακρονισμό και την άνοδο των κομμάτων της άκρας δεξιάς, πρέπει να ενώσουμε ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις, που είναι διαφορετικές και έχουν διαφορετικές εθνικές πολιτικές και κουλτούρες», εξήγησε.
 Εκτός αυτού, «όσον αφορά την αποκήρυξη καθεαυτή: δεν λειτουργούμε έτσι και δεν είμαστε πλέον σε ένα μοντέλο όπου κρίνεται ποιος είναι πιο καλός επαναστάτης». Στο πλαίσιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, «αποκλεισμός δεν υπάρχει: πρόκειται για μια ελεύθερη ένωση δυνάμεων».
 Για την υπεύθυνη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, «το Parti de Gauche αναζητά ένα πρόσχημα για να κόψει τις γέφυρες». «Πίσω από το αίτημα για καθαρότητα, υπάρχει το προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν άλλοι σκοποί», πρόσθεσε.  newsit

***  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ 'ΠΟΥΛΑ' ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ! Η γυναίκα 'ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ' την ΠΓΔΜ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...
~Μπορεί να πουλά πατριωτισμό η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης να υποκρίνεται τον οργισμένο για τη διαπραγμάτευση Τσίπρα, αλλά η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη δεν έχει κανένα πρόβλημα, να ονομάζει τα Σκόπια, Μακεδονία στο επίσημο site της εταιρείας της.
~ Ξέρουμε πως θα υποστηρίξει η κα Μητσοτάκη Μαρέβα ότι είναι διεθνές το site και 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία κλπ κλπ η γνωστή καραμέλα.
1) Δεν μας ενδιαφέρει, ως Ελλάδα, τι κάνουν.
2) Η προσωρινή ονομασία είναι ΠΓΔΜ (FYROM). Διεθνώς αναγνωρισμένο.
3) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι έχει να πει;

***  Κάνουμε τον σταυρό μας με αυτούς που μας κυβερνούν! Τσακαλώτος για μέτρα: Δεν νιώθω τύψεις...

~  Στόχος της κυβέρνησης είναι μετά τον Αύγουστο να υπάρχει μια αλλαγή επιτήρησης που θα δίνει μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Αναφερόμενος δε στη διαπραγμάτευση είπε ότι εγινε ένας συμβιβασμός και πρόσθεσε ότι δεν νιώθει τύψεις γι’ αυτό, αλλά «τσαλακωμένος».
Στόχος, η αλλαγή επιτήρησης
Ειδικότερα ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά για την περίοδο μετά τον Αύγουστο είναι μια αλλαγή επιτήρησης, που σιγά σιγά θα γίνει επιτήρηση πιο πολύ για τους στόχους «και θα μας δίνει βαθμούς ελευθερίας για το πώς αυτούς τους στόχους θα τους επιτυγχάνουμε». Ο μόνος λόγος για να μπεις σε ένα πρόγραμμα είναι να μπορείς να βγεις από αυτό, συνέχισε.
Πρόσθεσε πως «αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς είναι να πείσουμε ότι μέχρι την άνοιξη θα έχουμε το δικό μας πρόγραμμα και τότε θα μπορούμε να έχουμε ιδιοκτησία». «Η μεγάλη αλλαγή θα είναι για μένα αυτό κυρίως, ότι θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό το δικό μας πρόγραμμα» συμπλήρωσε, ενώ σε νέο ερώτημα για το ζήτημα της προληπτικής γραμμής σημείωσε πως το σημαντικό είναι ότι η χώρα πρέπει να βγει από την τεχνική βοήθεια.
Δεν κάναμε κόλπα με τους δανειστές
Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης χωρίς χρονοτριβές και τα σχετικά σχόλια του πρώην προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και του απερχόμενου επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, είπε πως «όταν λένε ότι ήταν πιο εύκολα με εμάς, ήταν πως, αφού συμφωνήσαμε, τα κάναμε, δεν κάναμε κόλπα».
Ανέφερε επίσης ότι «είχαμε πλέον την οργάνωση» και συμπλήρωσε ότι έχουν ενταχθεί νέα παιδιά στη διαπραγματευτική ομάδα.
Η ανάκαμψη έχει εύρος
Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε  πως «έχουμε μια ανάκαμψη που έχει εύρος, σε πολλούς κλάδους συγχρόνως», επισημαίνοντας ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε όλους τους τομείς, ενώ τόνισε ότι υπάρχει υπάρχει αυξητική τάση και στη μεταποίηση και τη βιομηχανία. Είπε επίσης πως, σε ό,τι αφορά την αγορά των σούπερ μάρκετ, «αν πάρουμε τους τελευταίους 11 μήνες, δεν έχουμε πτώση».
Τέσσερα εκατ. Ελληνες έχουν χρέη αλλά οι περισσότεροι χρωστούν μικρά ποσά
Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι τέσσερα εκατ. Έλληνες έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, ωστόσο όπως είπε, οι περισσότεροι χρωστούν μικρά ποσά. Συμπλήρωσε επίσης ότι είναι αριθμοί που με μια οικονομία που φεύγει σιγά - σιγά από την κρίση, είναι διαχειρίσιμοι.
Ανέφερε ακόμη ότι η ανάπτυξη θα πάρει καιρό να επηρεάσει πλατιά κομμάτια της κοινωνίας, αλλά ήδη με την πτώση της ανεργίας, το ΚΕΑ, το μέρισμα πολλές οικογένειες το νιώθουν στην «τσέπη» τους. Επεσήμανε, δε, ότι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπεται την επόμενη πενταετία μείωση φόρων που θα αφορά και τη μεσαία τάξη.
Μέτρα για τη μεσαία τάξη που έχει πληγεί
«Αναγνωρίζουμε ότι η μεσαία τάξη έχει πληγεί σημαντικά από τη φορολογική πολιτική και τα μέτρα ελάφρυνσης που εξετάζονται θα ωφελήσουν σημαντικά αυτή τη μερίδα της κοινωνίας» όπως είπε.
 iefimerida.gr

*** Συνάντηση-ΜΥΣΤΗΡΙΟ! Τι ετοιμάζει ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ με τον Ρώσο αξιωματούχο;..

~ Συνάντηση είχε την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Βελόπουλος με Ρώσο αξιωματούχο, στο γραφείο του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
~ Πρόκειται για τον Xarikov Sergei, υπεύθυνο ασφαλείας του ρωσικού Κοινοβουλίου και σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, είναι στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν      

Συνάντηση είχε την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Βελόπουλος με Ρώσο αξιωματούχο, στο γραφείο του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Πρόκειται για τον Xarikov Sergei, υπεύθυνο ασφαλείας του ρωσικού Κοινοβουλίου και σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, είναι στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Άγνωστο τι ακριβώς συζητήθηκε αλλά οι πληροφορίες συγκλίνουν πως επικεντρωθήκαν στα γεωστρατηγικά ζητήματα και αντάλλαξαν απόψεις για τα τρέχοντα ζητήματα των Βαλκανίων.  Εναλλακτικά ΕΔΩ



~ Τα πρώτα συμπεράσματα της επιτροπής θα παρουσιαστούν στην συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας στις 8/2
Στην «ιδιοκτησία» των μεταρρυθμίσεων - μέτρων του μεταμνημονιακού προγράμματος που θα οδηγούν σε πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 στοχεύει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις  που έχει ξεκινήσει με τους δανειστές και στις οποίες έχει προστεθεί και το γαλλικό μοντέλο ελάφρυνσης του χρέους.
Ειδικά το θέμα της ελάφρυνσης στη βάση της γαλλικής πρότασης που συνδέει το μέγεθος της ελάφρυνσης με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έχει αναλάβει επιτροπή του Euro Working Group – EWG.
Τα πρώτα συμπεράσματα της επιτροπής θα παρουσιαστούν στην συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας την 8η Φεβρουαρίου του 2018, πριν το ζήτημα αυτό φθάσει να συζητηθεί στο Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου 2018.
Η συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου του 2017 για τα μέτρα ελάφρυνσης προβλέπει ότι η επιμήκυνση της διάρκειας των ελληνικών ομολόγων θα είναι από 0 έως και 15 έτη.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επέκταση των λήξεων θα κινηθεί από 10 έως και 15 έτη εάν ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι χαμηλότερος των προβλέψεων.
Ωστόσο το «πέναλτι» σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα αυστηροποιούνται οι κανόνες επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας με αυξημένες δεσμεύσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Επειδή, όμως, η επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα απαιτούνται ταυτόχρονα και χαμηλότερα επιτόκια και όχι μόνο σταθερά σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης.
Πηγές από την ευρωζώνη προαναγγέλλουν νέες αναλύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους (DSA), πάνω στις οποίες θα βασιστούν οι προτάσεις - σενάρια με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ενώ μέσω αυτών των εκθέσεων θα επιχειρηθεί να «γεφυρωθούν» οι διαφορές που χωρίζουν την ευρωζώνη με το ΔΝΤ στο θέμα της βιωσιμότητας για να μπορέσει το Ταμείο να «επιβιβαστεί» πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα - το οποίο ποτέ δεν διαφώνησε για το γαλλικό μοντέλο ελάφρυνσης.
Στο Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου 2018 θα εξετασθεί και το πλαίσιο το οποίο θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο.
Στόχος τη ελληνικής πλευράς είναι στο νέο Πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση τον Απρίλιο στις Βρυξέλλες οι μεταρρυθμίσεις να έχουν καθαρά  ελληνική «σφραγίδα» έτσι ώστε να υπάρξει ένας σημαντικός βαθμός ελευθερίας για μέτρα ελάφρυνσης προς τους πολίτες και αναπτυξιακές πολιτικές, μακριά από το βλέμμα των δανειστών.
Από την άλλη στο σχέδιο θα ενσωματώνονται υποχρεωτικά οι δεσμεύσεις για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ώς το 2022 πλην όμως η στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα φέρει την υπογραφή της Αθήνας. Εκτιμάται ότι  με αυτόν τον τρόπο οι αγορές λαμβάνουν θετικά το μήνυμα ότι η Ελλάδα «εξέρχεται μια χαρά» από τα μνημόνια, ενώ θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, παραμένοντας όμως σε καθεστώς εποπτείας.
Όπως είπε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτο, η κυβέρνηση αναμένει καθαρή έξοδο από το μνημόνιο μετά τον Αύγουστο και δεν έχει κανένα λόγο να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή.
Επίσης, η χώρα χτίζει το δικό της κεφαλαιακό «μαξιλάρι» ύψους έως 19 δισ. ευρώ με τα έσοδα από την έκδοση ομολόγων και τα αδιάθετα κεφάλαια του τρίτου προγράμματος. Μάριος Χριστοδούλου www.bankingnews.gr

*** Capital controls: Tι ισχύει από σήμερα...

~ Σε περαιτέρω χαλάρωση των capital controls προχωρεί η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, αυξάνοντας τα όρια αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό από σήμερα Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση, το συνολικό μηνιαίο ποσό που μπορεί να διακινείται...
OΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ. 

***  Το Νόημα της Θυσίας των Πεσόντων στα Ίμια...

~  Στα Ίμια φύτρωσε η δάφνη, έλαμψε το φως.
Πιάστηκαν αγκαλιά η Ελλάδα και η θυσία.
Στα Ίμια έγινε αδελφός
θάνατος και η αθανασία.
 Την 31η Ιαν. 1996, στις 05:01 ελικόπτερο του ΠΝ, υπό δυνατή βροχή, ισχυρό άνεμο και χαμηλή ορατότητα, απογειώθηκε ελικόπτερο από την φρεγάτα Ναβαρίνο, για τον εντοπισμό των Τούρκων καταδρομέων που είχαν αποβιβασθεί λίγες ώρες πριν στην βραχονησίδα των Δυτικών Ιμίων. Στις 04:50 επαληθεύθηκε η παρουσία Τούρκων καταδρομέων στα Δυτικά Ίμια. Την 05:01 πρωινή το ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτου Υποπλοιάρχου Χριστοδούλου Καραθανάση, του συγκυβερνήτου Υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του χειριστού ραντάρ Αρχικελευστού Έκτορος Γιαλοψού.
 Το Καθήκον
Ο Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης 35 χρ. από τον Παπάγο, ο Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος 32 χρ από την Λάγια της Μάνης και ο Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός 30 χρ. από τον Αφιώνα της Κέρκυρας υπηρέτησαν την πατρίδα με ήθος και εντιμότητα και επιβεβαίωσαν με την θυσία τους την προσήλωση στα υψηλότερα ανθρώπινα ιδανικά. Η πράξη τους τυγχάνει της αναγνωρίσεως όλων των λαών ανά τους αιώνες και αποτελεί τον ορισμό του στρατιωτικού καθήκοντος. Η θυσία για την πατρίδα δεν συνιστά καθήκον ή προνόμιο μόνο των στρατιωτικών. Ο πόλεμος πρωτίστως αποτελεί αγώνα ηθικών δυνάμεων και ψυχικής αντοχής τον οποίον διεξάγει ολόκληρο το έθνος και όχι μόνο οι ένοπλες δυνάμεις. Οι στρατιωτικοί όμως επιλέγουν σαν αντικείμενο ενασχολήσεως να προετοιμάζουν τους εαυτούς και τους άνδρες τους, να προσφέρουν τη ζωής τους για την υπεράσπιση της πατρίδος. Ο Στρατηγός Μακ Άρθουρ στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στο Ουέστ Πόιντ, στην Σχολή Αξιωματικών του Στρατού των ΗΠΑ, δυο χρόνια πριν το θάνατο του είπε: «Το δικό σας είναι το επάγγελμα των όπλων, της θελήσεως για νίκη, της βεβαίας γνώσεως ότι στο πόλεμο δεν υπάρχει υποκατάστατο της νίκης, ότι αν χάσετε το Έθνος θα καταστραφεί, ότι η μεγαλύτερη εμμονή της δημόσιας υπηρεσίας σας πρέπει να είναι το Καθήκον, η Τιμή και η Πατρίδα».
 Η Σημαία
Ο Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός τήρησαν μέχρι κεραίας τον όρκο τους: «Να υπερασπίζονται μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος τους τις σημαίες, να μην τις εγκαταλείπουν μηδέ να αποχωρίζονται ποτέ απ’ αυτές». Οι σημαίες έχουν καθαγιασθεί από το τίμιο αίμα όλων εκείνων των Ελλήνων που θυσίασαν την ζωή τους, κατά τους αγώνες του ΄Έθνους. Όσο οι σημαίες κυματίζουν η καρδιά του έθνους θα πάλλεται. Οι σημαίες αναπεπταμένες αποδεικνύουν την ύπαρξη εθνικής κυριαρχίας και ελευθερίας.
Αυτοί που έχουν την αρμοδιότητα της λήψεως των αποφάσεων, οφείλουν να έχουν κατά νου ότι, με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους έναντι του έθνους, του ελληνικού λαού και της ιστορίας, από την αδέκαστη κρίση της οποίας δεν εξαιρείται ουδείς. Οι ηγέτες όμως πρέπει να αποδεικνύονται αντάξιοι αυτών που ηγούνται. Ο ηγέτης αποτελεί την πηγή για να παίρνεις θάρρος, όταν το έχεις χάσει, να ξαναβρίσκεις την πίστη σου, όταν δεν ξέρεις που να στηριχθείς, να βρίσκεις την ελπίδα, όταν βρίσκεσαι σε απόγνωση. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν ζητούν από τους άνδρες τους να προχωρήσουν εμπρός επικαλούμενοι υψηλά ιδανικά, απλώς προχωρούν πρώτοι και οι υπόλοιποι τους ακολουθούν. Εις το σχολείο της θυσίας το μόνο μάθημα που διδάσκεται είναι αυτό του παραδείγματος. Η αναγνώριση του αρχηγού δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται. Για να την κερδίσεις όμως πρέπει να είσαι και εσύ φτιαγμένος από το ίδιο μέταλλο των γενναίων, αυτών που υπερνικούν τον φόβο του θανάτου. Η αθανασία δυστυχώς έχει ανάγκη από ένα πρόωρο τέλος. Τα τρία γενναία παλληκάρια μας έφυγαν νωρίς για τα Ιλίσια πεδία, για την χώρα των αθανάτων και των ενάρετών σύμφωνα με τους αρχαίους προγόνους μας.
 Ο Ηρωισμός
Ο Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός έδειξαν σε όλους τους Έλληνες, για το τι μπορείς να πετύχεις, ποιος πρέπει να είσαι και τι οφείλεις να πράττεις. Υπάρχουν αρκετοί που τις έννοιες του καθήκοντος προς την πατρίδα, το ήθος και την αρετή τις θεωρούν ξεπερασμένες, αστείες και ενδεχομένως επικίνδυνες. Οι έννοιες αυτές όμως διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και σου δίνουν δύναμη να υπερνικήσεις τους φόβους σου και να και να κερδίσεις την αθανασία. Η ιστορία εκφράζεται με το φρόνημα των μεγάλων στιγμών και για να γραφεί απαιτείται μια στιγμή υπερβάσεως των ανθρωπίνων αδυναμιών. Η αποδοχή αυτών των αρετών δημιουργούν μια στάση ζωής, όπως την περιέγραψε με ενάργεια ο μάρτυρας του Μακεδονικού Αγώνος, Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού Παύλος Μελάς: «Άνδρες που περπατούν στην ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν».
Ο Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός είναι ήρωες και οι ήρωες δεν ηττώνται, νίκη δεν είναι απλώς να νικάς, νίκη είναι να αντιστέκεσαι και να πέφτεις. Νικητές είναι μόνο οι εθελοντές του θανάτου, αυτοί που έχουν την δύναμη να τον αντικρύζουν κατάματα. Ο ηρωισμός αποτελεί την δύναμη που μπορεί να διασπάσει τον πυρήνα της ψυχής και να απελευθερώσει την ηθική ενέργεια που απαιτείται ώστε να γίνουν τα αδύνατα δυνατά. Οι πεσόντες απέδειξαν ότι υπάρχουν Έλληνες που δεν έχουν χάσει τις ψυχικές τους δυνάμεις και κρατούν ακόμα ζωντανή την ηρωική ελληνική ψυχή, η οποία σφυρηλατήθηκε εδώ και αιώνες, μέσα στα πονεμένα σπλάχνα της φυλής μας. Ο ελληνικός ηρωισμός έδινε πάντα στο τέλος την λύση στις τραγωδίες μας. Τότε μόνο θα μας θα μας υπολογίσουν όταν καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι για όλα, όταν αποδεχθούμε ότι προ της σωτηρίας της πατρίδος δεν υπάρχει όριο προσφοράς. Ο ανδρείος κερδίζει την εκτίμηση και τον σεβασμό, ενώ ο δειλός εισπράττει την περιφρόνηση και τον οίκτο.
 Η Αθανασία
Ο Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός εξασφάλισαν αιώνια δόξα και έλαβαν την θέση που τους αρμόζει στο πάνθεο των Ελλήνων ηρώων. Ο Περικλής στον επιτάφιο λόγο τον οποίο εκφώνησε για να τιμήσει τους νεκρούς του δευτέρου έτους του Πελοποννησιακού πολέμου, χαρακτήρισε τον θάνατο για την υπεράσπιση της πατρίδος ως τον πιο τιμητικό. Εάν κλείσουμε για μια στιγμή τα μάτια μας, θα δούμε τους ήρωες μας να πορεύονται σε μια ατέλειωτη σειρά μαζί με άλλους  Έλληνες πολεμιστές. Οι στολές και τα όπλα μπορεί να διαφέρουν, το πιστεύω τους όμως είναι πάντοτε ένα. Υπέρτατο καθήκον η σωτηρία της πατρίδος.
 Παπάγου 12 Ιαν. 2018
Αντ/γος ε.α. Ιωάννης Κρασάς

***  Oι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και μας ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ...

~ "Ταρίφα" προκλήσεων με 36 παραβιάσεις από  3 τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερα σήμερα στο Αιγαίο, που πήραν την σκυτάλη των προκλήσεων από τον σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που το πρωί εκστόμισε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, για τα Ίμια. Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο συνεχόμενο 24ωρο που στο δελτίο της παράνομης τουρκικής πτητικής δραστηριότητας στο Αιγαίο καταγράφεται διψήφιος αριθμός παραβιάσεων.
Τα δυο CN-235 χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο από τον βόρειο αιγαίο παραβίασαν τα διεθνή νόμιμα με πορεία μέχρι το νοτιότερο τμήμα του αρχιπελάγους, και αντίστροφα. Το τρίτο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας μπήκε στον χορό των προκλήσεων χρησιμοποιώντας την πύλη ανατολικά της Ρόδου. Στο χορό των προκλήσεων μπήκε και ένα ελικόπτερο που παραβίασε τα διεθνή νόμιμα μπαίνοντας στον ΕΕΧ μεταξύ Χίου και Σάμου.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από τις Μονάδες Ετοιμότητας, Σκύρου, Νέας Αγχιαλου και Τανάγρας.
Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : -
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 4 (3 CN-235 & 1 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 4
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : -
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 4
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 36 (οι 31 από τα CN-235)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Απειλές κατά πάντων από τον "νταή" σύμβουλο
Ο Γκιζίτ Μπουλούτ, πάντως εκτόξευσε απειλές και κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και στα πλαίσια της αναφοράς του στην επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν χρησιμοποίησε όλα τα δυνατά όπλα για να ενισχύσει το αφήγημα της τουρκικής κυβέρνησης, όπως αποκάλυψε στο OnAlert ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Abdullah Bozkurt (Αμπντουλάχ Μποζκούρτ).  onalert.gr

***  Ραγδαία εξέλιξη! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της Δικαιοσύνης για το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ...

~ Παραγγελία στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζητώντας την διενέργεια ερευνάς σχετικά με την ανάρτηση ενός από τα ιδρυτικά μέλη του Ρουβίκωνα στη προσωπική ιστοσελίδα στο Facebook, με την οποία προειδοποιεί ότι την ερχόμενη Κυριακή κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό «μπορεί να χυθεί αίμα».
Η Ξένη Δημητρίου μαζί με την έγγραφη παραγγελία της προς τον Ηλία Ζαγοραίο διαβίβασε δημοσιεύματα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) και ένα βίντεο.
Ειδικότερα, ένα από τα ιδρυτικά  μέλη του Ρουβίκωνα στη προσωπική ιστοσελίδα στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».
Λίγο αργότερα κι ενώ η πρώτη επίμαχη ανάρτηση έκανε τον γύρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, το μέλος του Ρουβίκωνα επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση, στην   οποία ανέφερε: «Απασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εαν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;».  iefimerida.gr

***  Κώστας Πάσσαρης θέλει να γίνει ... μοναχός στο Άγιο Όρος...

~ Τις προθέσεις του διαβόητου ισοβίτη αποκάλυψε στη Βουλή ο αρχιμανδρίτης, πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος.Ο τελευταίος είχε κληθεί στην επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα. Εκεί ενημέρωσε τους βουλευτές για την κατάσταση στις φυλακές. Αλλά και για την μεταμέλεια που επιδεικνύουν κακοποιοί αλλά και εγκληματίες. Κάπου εκεί ήρθε στο προσκήνιο και ο Κώστας Πάσσαρης.
Ο Γερβάσιος Ραπτόπουλος είπε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα των κρατουμένων είναι η συνεχής απαξίωσή τους από τον κόσμο. Μιλώντας για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Εκκλησία υποστήριξε οτι η αγάπη που προσφέρουν οι ιερωμένοι «μιλά» στις καρδιές των κρατουμένων.
Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτού, προτάχθηκε ο Κώστας Πάσσαρης. Ο κακοποιός που εκτίει την ποινή της φυλάκισης ισοβίου κάθειρξης σε μια φυλακή στα Καρπάθια Όρη στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας.
«Ο άνθρωπος αυτός άλλαξε ριζικά» είπε ο αρχιμανδρίτης. Ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε: «Αρχικά μέσα στη φυλακή μας είπε ο ιερέας όταν ήρθε τρέμαμε να μην τον συναντήσουμε, γιατί φοβόμασταν να μη μας πνίξει. Τώρα το έχουμε καύχημα, καμαρώνουμε και υπερηφανευόμαστε αν μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί του, γιατί ήταν λύκος και έγινε αρνάκι».
Ο πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος αποκάλυψε, μάλιστα, ότι πρόσφατα, όταν έγινε μια εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια διακονίας στον χώρο των φυλακών, εντός και εκτός Ελλάδος τηλεφώνησε ο Κώστας Πάσσαρης. Ο οποίος είπε: «Απόψε εγώ θα κάνω πολύ προσευχή, ώστε αύριο η εκδήλωση που έχετε να έχει μεγάλη επιτυχία«.
«Είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να θυμάται το αμαρτωλό παρελθόν. Το αποφεύγει κατά τρόπο εντυπωσιακό και σκέπτεται το παρόν και το μέλλον. Ακόμη, κάνει και λόγο, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καταλήξει στο Άγιο Όρος. Και να πάει στα Καρούλια, μία σκήτη φοβερή, κι εκεί να δει, να επιμεληθεί και να ασκηθεί στον αγιασμό της ψυχής του«. Αυτά είπε χαρακτηριστικά ο αρχιμανδρίτης. newsit.gr

***  «Χαστούκι» της Ρωσίας στις ΗΠΑ για να αποφευχθούν τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

~  Ανακοίνωση με την οποία καλεί τις ΗΠΑ να μην πραγματοποιούν πτήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα, εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στις 29/01 στην Μαύρη Θάλασσα, όταν ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικό ЕР-3Е Aries II.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, οι ΗΠΑ καλούνται να μην πραγματοποιούν πτήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα ή να συμφωνήσουν σε κανόνες πτήσεων.
Επιπλέον, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται το εξής:
«Αν οι Αμερικανοί πιλότοι συνειδητοποιούν ότι αυτό τους προκαλεί κατάθλιψη ή φοβίες, συνιστούμε στην αμερικανική πλευρά, να σταματήσουν μελλοντικά τέτοιες πτήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα ή να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών και να συμφωνήσουν για τους κανόνες που θα διέπουν τις πτήσεις αυτές».

***  EKTAKTO!  Iσχυρή έκρηξη στην Άγκυρα

~  Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης  στην Άγκυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γίνεται λόγος για έκρηξη κυλίνδρου αερίου σε γραφεία εταιρείας.
Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν συνδέουν το περιστατικό με τρομοκρατική ενέργεια.

*** EKTAKTO! Εκατοντάδες μεταλλωρύχοι έχουν εγκλωβιστεί σε ορυχείο

~  Εκατοντάδες μεταλλωρύχοι έχουν εγκλωβιστεί σε ορυχείο στην Νότια Αφρική, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη δραματική προσπάθεια απο συνεργεία για να καταστεί εφικτό να ανέβουν στην επιφάνεια της γης.
Στα έγκατα του ορυχείου βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 950 μεταλλωρύχοι, ενώ τις προηγούμενες ώρες χάρη στις προσπάθειες των Αρχών κατόθρωσαν να απεγκλωβιστούν περίπου 65 συνάδελφοι τους.
Όλα ξεκίνησαν απο την γενική διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων. Λόγω του μπλακ άουτ, δεν λειτουργούν οι ανελκυστήρες με τους οποίους οι μεταλλωρύχοι βγαίνουν στην επιφάνεια της γης.
Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας που διαχειρίζεται το ορυχείο, γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, μέσω γεννητριών.
Σε ότι αφορά την κατάσταση των εγκλωβισμένων, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει επάρκεια αέρα για τους εργαζόμενους που έχουν εγκλωβιστεί στα έγκατα της γης, όπως κι ότι τροφοδοτούνται με νερό και φαγητό, ενώ όπως τονίζεται δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Το ορυχείο βρίσκεται σε απόσταση 290 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ.  ant1news.gr

***   Oργή από ΗΠΑ για το Ολοκαύτωμα! Θα «υπάρξουν συνέπειες»…

~   Η Γερουσία της Πολωνίας ενέκρινε με 57 ψήφους υπέρ έναντι 23 κατά σε ψηφοφορία της τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη χωρίς καμιά τροποποίηση το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου το οποίο αποσκοπεί να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, αλλά οδήγησε το Ισραήλ να κατηγορήσει τη Βαρσοβία ότι αποπειράται να «ξαναγράψει την Ιστορία» κι ότι «αρνείται το Ολοκαύτωμα» και τις ΗΠΑ να απευθύνουν προειδοποίηση σε ασυνήθιστα αυστηρό τόνο προς τη συντηρητική πολωνική κυβέρνηση.
Για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος, απομένει μόνο να υπογραφτεί από τον πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα.
Το σχέδιο νόμου μετατρέπει τη χρήση της φράσης «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου» από Πολωνούς αλλά και ξένους σε ποινικό αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών, όπως επίσης και κάθε δημόσια εκφορά της άποψης ότι «το πολωνικό έθνος ή το πολωνικό κράτος» είχαν ρόλο συνεργών των ναζί στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο κατεχόμενο πολωνικό έδαφος στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, ποινικοποιεί την άρνηση του ρόλου της Ουκρανίας στη σφαγή των Πολωνών που διαπράχθηκε το διάστημα 1943-1944 στο Βόλιν.
Την Τετάρτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέστησε σαφές ότι αυτός ο νόμος θα έχει συνέπειες και κάλεσε τη Βαρσοβία «να επανεξετάσει» τη θέση της προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν «επιπτώσεις» για τα «συμφέροντα και τις στρατηγικές σχέσεις της Πολωνίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών με τις ΗΠΑ και με το Ισραήλ».
Μετά την ψήφιση του νόμου από την πολωνική κάτω Βουλή την Παρασκευή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατήγγειλε ότι η Βαρσοβία προσπαθεί να «ξαναγράψει την ιστορία» τονίζοντας πως «κανένας δεν μπορεί να αρνείται το Ολοκαύτωμα», ενώ το υπουργείο Εξωτερικών απαίτησε να τροποποιηθεί το νομοσχέδιο και κάλεσε τον επιτετραμμένο της πολωνικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ για να του επιδώσει διαμαρτυρία.
Ο Πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης Πάτρικ Γιάκι υποστήριξε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Γερουσία ότι η βίαιη αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης εν μέρει οφείλεται σε εσωτερικά πολιτικά προβλήματα στο Ισραήλ.
Αντίδραση της Κνεσέτ
Την Τετάρτη η Κνεσέτ, η ισραηλινή Βουλή, ενέκρινε με 61 ψήφους στις 120 ένα σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει ότι θα επιβάλλεται ποινή πέντε ετών φυλάκισης σε όποιον «μειώνει ή αρνείται τον ρόλο εκείνων που βοήθησαν τους ναζί στα εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον των Εβραίων». Ο Ιτζίκ Σμούλι (Σιωνιστική Ένωση), εκ των εισηγητών του κειμένου, κατέστησε σαφές ότι κατέθεσε το νομοσχέδιο σε αντίδραση για το πολωνικό νομοσχέδιο.
Στη Βαρσοβία περίπου εκατό καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, ανάμεσά τους η σκηνοθέτις Ανιέσκα Χόλαντ, ο πρώην πρόεδρος Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι υπέγραψαν μια ανοικτή επιστολή με την οποία απηύθυναν έκκληση να αλλάξει το νομοσχέδιο και να απαλειφθεί η ποινικοποίηση των εκφράσεων που μπορεί να προσβάλλουν την Πολωνία.
Μια ομάδα πολωνοεβραίων εξάλλου έδωσε στη δημοσιότητα μια δική της ανοικτή επιστολή, στην οποία προειδοποιεί ότι το σχέδιο νόμου ενδέχεται να σημάνει την ποινική δίωξη «όσων λένε την αλήθεια για τους καταδότες και τους πολωνούς πολίτες που δολοφόνησαν εβραίους γείτονές τους», ενώ υπογραμμίζει πως «όχι μόνο περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης» αλλά «οδηγεί στην παραχάραξη της ιστορίας».
Η κατεχόμενη Πολωνία υπήρξε η μόνη χώρα όπου οι ναζί είχαν ορίσει με διάταγμα πως η χορήγηση οποιουδήποτε είδους βοήθειας στους Εβραίους επέσυρε τη θανατική ποινή.
Κατά τον ιστότοπο του ιδρύματος Γιαντ Βασέμ για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, 6.700 Πολωνοί έχουν τιμηθεί ως «Δίκαιοι μεταξύ των Εθνών» διότι βοήθησαν τους Εβραίους επί ναζιστικής κατοχής.
Υπολογίζεται ότι έξι εκατομμύρια Πολωνοί, ανάμεσά τους τρία εκατομμύρια Εβραίοι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.  naftemporiki.gr

***  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ στην Κρήτη! Η κακοκαιρία αποκάλυψε ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΟ των Μινωικών χρόνων... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Ένα μέρος από αρχαία που προφανώς ανήκουν στο μινωικό ιερό του Διός Θενάτα, που υπάρχει εκεί και χρονολογείται από το 1600 π.Χ., έφερε στην επιφάνεια η θάλασσα της Αμνισού στο Ηράκλειο, στη διάρκεια της πρόσφατης σφοδρής θαλασσοταραχής, που είχε ως συνέπεια τα φουσκωμένα κύματα να "τραβούν" προς τα μέσα την παραλία της ευρύτερης περιοχής.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η "ΚΡΗΤΗ ΤV", και άλλες φορές έχουν αποκαλυφθεί αρχαία στην ίδια παραλία, αλλά έχουν στη συνέχεια ξανακαλυφθεί πάλι από την άμμο, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Το ιερό βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο όπου εντοπίστηκε και η περίφημη έπαυλη, στην οποία εικάζεται ότι έμενε κάποιος αξιωματούχος του μινωικού στόλου. Ίσως μάλιστα να παραθέριζε και ο ίδιος ο Μίνωας. Και μπορεί πολλοί να μην το γνωρίζουν, αλλά στην παραλία της Αμνισού το μνημείο αυτό ήταν μια βίλα που διέθετε αίθουσα με πολυθρόνα, λουτρό, ιερό, μαγειρείο, σκάλες και στεγασμένους πλακόστρωτους χώρους. Μνημείο που οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων έφεραν σε ένα μεγάλο τμήμα εκτός περίφραξης στην επιφάνεια και συγκεκριμένα εκεί που σκάει το κύμα.
Ο ναός Διός Θενάτα αποκαλύφθηκε σε ένα τμήμα του το οποίο βρίσκεται εκτός του περιφραγμένου χώρου και, όπως είπαν στην "ΚΡΗΤΗ ΤV" κάτοικοι της περιοχής, αυτό συμβαίνει όταν βγαίνει πολύ έξω η θάλασσα από τις κακές καιρικές συνθήκες.
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, φέτος η δύναμη του αέρα έφτασε και τα 8 με 9 μποφόρ κατά τις πρόσφατες καιρικές συνθήκες. Έτσι το κύμα, χτυπώντας επί σειρά πολλών ωρών, ξέθαψε αυτό το μνημείο. Και δεν αποκλείεται, αν περάσει πάλι λίγος καιρός, το μνημείο αυτό να καλυφθεί ξανά, λόγω του αέρα, από την άμμο.
Φέτος όμως η μανία των ανέμων και ο έντονος κυματισμός έφεραν στο φως ένα μεγαλύτερο τμήμα του μνημείου, που με θλίψη αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής ότι απειλείται αυτό το μέρος του αρχαιολογικού θησαυρού. Επισημαίνουν, εξάλλου, ότι δεν είναι τα μοναδικά αρχαία αυτά που έχουν φανεί μέχρι στιγμής, ή που φαίνονται κατά καιρούς μέχρι να ξανακαλυφθούν. Αν γίνουν κάποιες εργασίες, θα φανούν και άλλα κάτω από την αμμουδιά του Καρτερού στο Ηράκλειο, όπως επιμένουν οι ίδιοι. Μάλιστα, πιο παλιά, όπως λένε, είχαν γίνει κάποιες εργασίες ανασκαφής, είχαν βρεθεί πάρα πολλά αρχαία στην ίδια περιοχή, αλλά καλύφθηκαν εκ νέου από την άμμο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
Μέτρα προστασίας ζητούν οι κάτοικοι
Μπροστά στη θέα του μνημείου που διαβρώνεται από τα κύματα, αλλά και τους ασυνείδητους επισκέπτες που δε διστάζουν ακόμα και να ψήσουν μες στις πέτρες, οι κάτοικοι ζητούν από τις υπηρεσίες να παρέμβουν, όχι απαραίτητα επεκτείνοντας την περίφραξη, καθώς μπορεί να την καταστρέψει η θάλασσα, αλλά κυρίως με κάποιο τρόπο που, έστω και υποτυπωδώς, θα προστάτευε το κομμάτι ετούτο του αρχαιολογικού θησαυρού της Κρήτης από τη Μινωική εποχή.
Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι δε θα πρέπει να γίνει επέκταση της περίφραξης. Ήδη και η υπάρχουσα έχει γκρεμιστεί. Επομένως θα ήταν ανώφελη μια τέτοια λύση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ειδικά μετά το ρεπορτάζ στην "ΚΡΗΤΗ ΤV", αναμένεται άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών, πριν οι καιρικές συνθήκες "αγριέψουν" ξανά.  neakriti.gr

***  Παραλήρημα από τα Σκόπια και ο Νίμιτς τσιμουδιά! «Είμαστε Μακεδόνες, είναι δικαίωμά μας»…

~  «Η “μακεδονική” γλώσσα είναι μια αναγνωρισμένη γλώσσα της ομάδας των σλαβικών γλωσσών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ. 
Όπως είπε, «αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους πολίτες της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας.” Μερικοί από αυτούς παρακολουθούν το ζήτημα με ανησυχία, ορισμένοι με θυμό.
Τον 21ο αιώνα κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το δικαίωμά μας να είμαστε “Μακεδόνες” και να μιλάμε “μακεδονικά” ως μέρος της ομάδας των σλαβικών γλωσσών. Όσο περισσότερο συζητά κανείς δημοσίως για αυτό το θέμα, μειώνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης. Εάν υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος που να σέβεται την ταυτότητα και των δύο μερών, τότε μπορεί να βρεθεί λύση».
Από την πλευρά του, ο Μάθιου Νίμιτς παρέμεινε απαθής και μάλιστα, ήταν και αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί λύση:
«Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ σήμερα. Το έχω κάνει αυτό επί πολλά χρόνια. Είχαμε ελπίδες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για τον έναν ή το άλλον λόγο δεν προχώρησε το ζήτημα. Τώρα έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας. Και στις δύο χώρες υπάρχουν ηγεσίες που ειλικρινά θέλουν συμφωνία, αλλά υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι που τώρα είναι η ώρα για να βρούμε λύση».
Ωστόσο πρόσθεσε πως «υπάρχουν κίνδυνοι στο μέλλον αν δεν κάνουμε κάτι τώρα. Ο χρόνος δεν σταματάει. Είναι αβέβαιο το μέλλον. Εχουμε κάνει πρόοδο, πρέπει να βρούμε λύση τώρα. Ποιος ξέρει τι θα συμβεί σε έναν χρόνο, σε δύο χρόνια, σε τρία χρόνια, σε 20 χρόνια αν εξακολουθούμε να συζητάμε αυτό το θέμα. Θα είναι πραγματική τραγωδία για την περιοχή αν περάσουν άλλα 20 χρόνια και δεν έχουμε λύσει το ζήτημα. Ακουσα πολλές απόψεις και προβληματισμούς, αλλά για το καλό όλων των ανθρώπων της περιοχής και ειδικά των νέων, το θέμα πρέπει να λυθεί τώρα, να το αφήσουμε πίσω μας και οι άνθρωποι να ασχοληθούν με τα σημαντικά πράγματα στη ζωή τους. Είμαι αισιόδοξος γιατί οι ηγεσίες και των δύο χωρών δουλεύουν σκληρά για την εξεύρεση λύσης».

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Στο μπάσκετ Euroleague  Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018 :
~ ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ  82-66, (43-31).- ^
 Τα δεκάλεπτα : 23-19 , 20-1220-22 , 19-13 .-^ 
 ~ ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΡΕΑΛ Μαδρίτης  93-87 , (54-31) .- ^
 Τα δεκάλεπτα : 33-11, 21-20 , 20-26 , 15-27 .- ^
~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ  81-83 , (48-42) .- ^
 Τα δεκάλεπτα : 25-13 , 23-27  , 14-22 , 19-19 .- ^
~ ΖΑΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.  99-84 , (53-46) .-^
 Τα δεκάλεπτα : 26-20 , 27-26 , 23-16 , 23-22 .- ^
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. -ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   95-70 , (45-36) .- ^
 Τα δεκάλεπτα : 34-18 , 11-18 , 26-18 , 24-14 .- ^

Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2018 :
~  ΚΙΜΚΙ  - ΟΥΝΙΚΑΧΑ
Τα δεκάλεπτα :
~  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Τα δεκάλεπτα :
~  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ -ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Τα δεκάλεπτα :


     ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε  20/21 αγωνιστικές :
Κατάταξη (σε 20 αγώνες)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας    17-4   *
Ολυμπιακός           14-7  *
Φενέρμπαχτσε       14-7   *  
Παναθηναϊκός        13-7  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Ρεάλ Μαδρίτης        13-8   *    
Ζαλγκίρις Κάουνας   13-8   * 
Κίμκι                          11-9   
Μακάμπι Τελ Αβιβ    11-10 *   
-----------------------------
Μπασκόνια                9-11   
Μάλαγα                     8-12    
Μπάμπεργκ               7-13    
Μπαρτσελόνα           7-14   *   
----------------------------
Ερυθρός Αστέρας      8-12    
Βαλένθια                    7-14   *
Αρμάνι Μιλάνο          7-14   *   
Αναντολού Εφές        6 -15  * 

***   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 ,   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 ,   ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 ,    ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 ,   ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 ,   ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 ,   ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 ,   ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,   ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 ,   ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 ήττα εκτός
19.- 19-01-2018 ,    ΤΣΣΚΑ Μόσχας   70-75  ήττα   εντός (1η εντός ήττα)
20.- 25-01-2018 ,    ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας  παρατ. 94-93 κ.α.83-83 εντός
21.- 02-02-2018 ,   ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ     εκτός
22.- 08-02-2018  ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ      εντός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  ,  ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   ,  Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 ,    ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,   ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 ,   ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 ,  ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 ,  ΚΙΜΚΙ      82-54   ήττα  εκτός .-
20.- 26-01-2018 ,  ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα  89-78 ήττα εκτός  .-

21.- 01-02-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  95-70  νίκη εντός .-
22.- 09-02-2018 ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης     εκτός

***  Οι δύο επόμενες αγωνιστικές :
Αγωνιστική ημέρα: 21

01.02. 19:00Αναντολού ΕφέςΒαλένθια
 

01.02. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΡεάλ Μαδρίτης
 

01.02. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 

01.02. 21:00ΟλυμπιακόςΦενερμπαχτσέ
 

01.02. 22:00ΜπαρτσελόναΜιλάνο
 
02.02. 19:00ΚίμκιΟυνικάχα
 
02.02. 21:00ΜπάμπεργκΠαναθηναϊκός
 
02.02. 21:30ΜπασκόνιαΕρυθρός Αστέρας
 
Αγωνιστική ημέρα: 22
08.02. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜπαρτσελόνα
 
08.02. 21:15ΠαναθηναϊκόςΜπασκόνια
 
08.02. 21:30ΒαλένθιαΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
08.02. 21:45ΟυνικάχαΑναντολού Εφές
 
09.02. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπάμπεργκ
 
09.02. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΜιλάνο
 
09.02. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΚίμκι
 
09.02. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΟλυμπιακός

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA News -1- Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) , Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-1-2-08-2018-2018.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  09 Ιανουαρίου 2018
* : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-09-2018-09-01-1047-9.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-10-2018.html .- 
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/news-11-2018.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Παρασκευή  12  Ιανουαρίου  2018
 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-12-2018-12-1-226-2-305.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης ..,
Σάββατο 13 Ιανουαρίου  2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_13.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.
Κυριακή 14  Ιανουαρίου  2018 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,.Δευτέρα 15  Ιανουαρίου 2018 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης ,.
 Τρίτη  16  Ιανουαρίου  2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_16.html .-

~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 17  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-17-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  18 Ιανουαρίου  2018
:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-18-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-19-2018.html .-  
~** Βρίσκομαι στην σοβαρή απόφαση σκέψεις τέλη Φεβρουαρίου 2018 να σταματήσω όλες μου τις αναρτήσεις σε όλα τα ιστολόγιά μου ?; STAMOS 01 ARFARA 2018 ....
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-20-2018.html  .-

~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή  21  Ιανουαρίου  2018
:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-21-2018.html .- 

~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο , 20  και 21 Ιανουαρίου 2018 , Δευτέρα 22-01-2018   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/20-21-2018-22-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 23 Ιανουαρίου  2018
   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-23-2018.html  .-
~**  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 24  Ιανουαρίου 2018
 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-24-2018-24-1.html .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Πέμπτη 25  Ιανουαρίου 2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-25-2018-24-01-2018-140.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-26-2018-26-1.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018
:   http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-27-2018.html .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή 28  Ιανουαρίου 2018
: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-28-2018-2011-2011.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018
  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-29-2018-29.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 30  Ιανουαρίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-30-2018-30-1.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27 και 28  Ιανουαρίου 2018 ,Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/27-28-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-31-2018-31-1.html .-  

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

~** 

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6008   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3864   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3852  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 744   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  


1 σχόλιο:

  1. Η μαρτυρία μου Γεια σε όλους. Είμαι εδώ για να καταθέσω πώς πήρα το δάνειο μου από τον κ. Μπέντζαμιν αφού υπέβαλα αίτηση αρκετές φορές από διάφορους δανειστές δανείων που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μου έδωσαν ποτέ το δάνειο. Μέχρι που ένας φίλος μου με εισήγαγε στον κ. Benjamin Lee υποσχέθηκε να με βοηθήσει και πράγματι το έκανε όπως υποσχέθηκε χωρίς καμία καθυστέρηση. Ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα αξιόπιστοι δανειστές δανείων μέχρι που συνάντησα τον κ. Benjamin Lee, ο οποίος πράγματι βοήθησε το δάνειο και άλλαξε την πεποίθησή μου. Δεν ξέρω αν χρειάζεστε με κανέναν τρόπο ένα γνήσιο και επείγον δάνειο, Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin μέσω του WhatsApp +1-989-394-3740 και το email του: 247officedept@gmail.com ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή