ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008 ....
~

 

ΕΠΕΣΕΣ; ΠΑΛΙ ΣΗΚΩ!
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΜε όλη σου τη δύναμη προφύλαγε τον εαυτό σου να μην πέφτεις· γιατί η πτώση δεν αρμόζει στο δυνατό αθλητή. Αν όμως συμβεί να πέσεις, πετάξου επάνω αμέσως και στάσου πάλι στον καλό αγώνα· και αν μύριες φορές πέσεις από υποχώρηση της χάρης, άλλες τόσες φορές σήκω επάνω· κι αυτό μέχρι του θανάτου σου. Γιατί είναι γραμμένο: «Αν ο δίκαιος πέσει εφτά φορές -δηλαδή διαρκώς σε όλη του τη ζωή του- άλλες τόσες θα σηκωθεί».
 
 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ

 ΖΩΓΡΑΦΟΥ

~ 18 Αυγούστου
Μαρτύρων Φλώρου και Λαύρου (†β΄ αι.). Πατρόκλου και Ιουλιανής. Λέοντος του παρά την θάλασσαν της Λυκίας. Ερμίου, Πολυαίνου καί Σεραπίωνος. Οσιομάρτυρος Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης (1) [Γρεβενών] (†1808). Ιωάννου Ε` και Γεωργίου Α` πατριαρχών Κων/πόλεως. Οσίων Βαρνάβα και Σωφρονίου, των Αθηναίων καί Χριστόφορου, παλαιών και νέων Ιδρυτών της σεβάσμιας Μονής Παναγίας εν Σουμελά. Σωφρονίου του εν Άθω. Οσίου Αρσενίου του νέου, του εν τη νήσω Πάρω άσκήσαντος (†1877).
(1)Ο άγιος Δημήτριος ο Μοναχός γεννήθηκε στην Σαμαρίνα της Πίνδου στα τέλη του 18ου αιώνα. Έγινε μοναχός στο τοπικό μοναστήρι και εκεί αφοσιώθηκε στην νηστεία και την προσευχή. Μετά την κατάπνιξη της επαναστάσεως το 1808 από τον Αλί Πασά βγήκε από το μοναστήρι του και γύριζε τα χωριά κηρύττοντας τον Λόγο του Θεού. Μετά από συκοφαντία συνελήφθη από τον Αλί Πασά και φυλακίστηκε. Στη συνέχεια διατάχθηκε ο βασανισμός του κάτω από πολύ άγριες συνθήκες , σε σημείο που ένας από τούς βασανιστές του πίστεψε στον Χριστό και αποκεφαλίστηκε. Ο Αλί πασάς βλέποντας την υπομονή και καρτερία του Δημητρίου έκτισε ένα τοίχο και τον έβαλε μέσα αφήνοντας απέξω μόνο το κεφάλι του. Ο άγιος άντεξε για δέκα ημέρες και στην συνέχεια παρέδωσε το πνεύμα του. ~
Σήμερα 18/08/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Φλώρος και Λαύρος, Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αρσενίου του νέου, εν Πάρω
 ~
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....
 
Άγιος Μίκαλλος

Άγιος Μίκαλλος
 
Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού
 
Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω

Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω
 
Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου

Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Π....
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
**  Σήμερα γιορτάζει και πανηγυρίζει το όμορφο και φιλόξενο  χωριό , Άγιος Φλώρος Αρφαρών Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας ....
~** 18 Αυγούστου: Εορτή των Αγίων Φλώρου και Λαύρου
~ Τη μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου τιμά σήμερα, 18 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Οι Άγιοι Φλώρος και Λαύρος ήταν δίδυμα αδέλφια και ήταν άρρηκτα ενωμένοι δια της θερμής πίστεως και αγάπης που είχαν προς το Χριστό.
~ Κατάγονταν από το Βυζάντιο και είχαν διδαχθεί το χριστιανισμό και την τέχνη του λιθοξόου από τους Αγίους Πρόκλο (ή Πάτροκλο σύμφωνα με τον Άγιο Νικόδημο) και Μάξιμο, οι όποιοι υπέστησαν και μαρτυρικό θάνατο για το Χριστό.
Μετά το θάνατο των διδασκάλων τους, ο Φλώρος και ο Λαύρος αναχώρησαν στην Ιλλυρία και διάλεξαν σαν τόπο διαμονής τους την πόλη Ουλπιανά. Στην πόλη αυτή εργάζονταν την τέχνη τους, αλλά συγχρόνως μέσω αυτής προσπαθούσαν για την εξάπλωση του Ευαγγελίου.
Εκεί υπήρχε και κάποιος Ιερέας ειδώλων, ονομαζόμενος Μερέντιος. Ο γιος αυτού Αθανάσιος από το ένα του μάτι έπαθε τύφλωση, που από την ιατρική επιστήμη δε βρήκε θεραπεία. Τότε πλησίασε τους δύο τεχνίτες αδελφούς, οι οποίοι με την επίκληση του ονόματος του Χριστού θεράπευσαν το μάτι του γιου του ειδωλολάτρη Ιερέα, με αποτέλεσμα να πιστέψουν και οι δύο στο Χριστό.
Αυτό μόλις το έμαθε ο έπαρχος Λύκων, συνέλαβε τους δύο αδελφούς και, αφού τους βασάνισε φρικτά, τους έριξε μέσα σε ένα πηγάδι, όπου και παρέδωσαν το πνεύμα τους. Έτσι, οι δύο τεχνίτες αδελφοί μπήκαν στην αιώνια πόλη, «ής τεχνίτης και δημιουργός ο Θεός» (Προς Εβραίους Επιστολή, ια’ 10). Της οποίας, δηλαδή, τεχνίτης και κτίστης είναι αυτός ο Θεός. Τα λείψανα αυτών τα συνέλεξαν πιστοί Χριστιανοί και τα μετέφεραν στη Βασιλεύουσα.
Απολυτίκιο:
Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.
Ευσεβείας τοις τρόποις εγγυμναζόμενοι, του μαρτυρίου την τρίβον διαπεράτε καλώς, ως αυτάδελφοι κλεινοί Χριστόν δοξάσαντες, όθεν γεραίρομεν υμάς, ως γενναίους Αθλητάς, Φλώρε και Λαύρε βοώντες. Από παντοίας ανάγκης, ρύσασθε πάντας ημάς Άγιοι.
Απολυτίκιο Αγ. Φλώρου και Λαύρου - 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/CO26uWmA91U  .-


***  Ο Ιερέας που είχε τοποθετήσει ανάποδα τις μερίδες στον Άγιο Δίσκο
Επάνω στον άγιο Δίσκο τοποθετείται:
~ 1. Ο ΑΜΝΟΣ (ΙΣ, ΧΡ, ΝΙ, ΚΑ) Είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός) στο κέντρο.
2. Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ (Το τρίγωνο με τα δυο γραμμα: το Μ= Μήτερ και το Θ= Θεού), τοποθετείται αριστερά του Αμνού.
3. ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ των ΕΝΝΕΑ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ (τα εννέα μικρά τρίγωνα ) τοποθετούνται δεξιά του Αμνού.
4. Η ΜΕΡΙΔΑ του ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ (ένα τρίγωνο που τοποθετείται κάτω από τον Αμνό)
5. ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ των ΖΩΝΤΩΝ και των ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ(κάτω από την μερίδα του επισκόπου).
Ο ιερεύς που είχε τοποθετήσει ανάποδα τις μερίδες
Σ᾿ ένα μοναστήρι ζούσε ένας ευλαβέστατος ιερεύς· (το γεγονός μου διηγήθηκε ο μακαριστός Γέροντας Γαβριήλ, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν και Η γούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου στο Άγιον Όρος). Ολιγογράμματος ήταν ο ιερεύς, αλλά κληρικός δυνατής πίστεως, μεγάλης αρετής και πολλών πνευματικών αγώνων. Παρέμενε στην Προσκομιδή όρθιος για πολλές ώρες, παρ᾿όλο που είχαν ανοίξει οι φλέβες των ποδιών του και έτρεχαν.
Πολλές φορές φαίνονταν τα αίματα, που έτρεχαν κάτω στο έδαφος από την ορθοστασία για την μνημόνευση των πολλών ονομάτων. Μέχρι τελευταίας στιγμής άνθρωπος θυσίας· και μάλιστα εκοιμήθη αμέσως μετά από Θεία Λειτουργία.
Όπως ήταν ολιγογράμματος, από κάποια παρανόηση τρόπον τινά, δεν τοποθετούσε κανονικά τις μερίδες στον Άγιο Δίσκο.
Όταν τοποθετούμε τη μερίδα της Υπεραγίας Θεοτόκου πάνω στον Άγιο Δίσκο, λέμε: «Παρέστη η Βασίλισσα εκ δεξιών Σου…» Ο γέροντας ιερεύς νόμιζε ότι, αφού λέγει «εκ δεξιών Σου», πρέπει να τοποθετείται η μερίδα της Παναγίας δεξιά του Αμνού (όπως κοίταζε τον Άγιο Δίσκο)· δηλαδή τοποθετούσε ανάποδα τις μερίδες.
Κάποτε επισκέφθηκε την Ιερά Μονή ένας αρχιερεύς, για να χειροτονήσει έναν διάκονο.
Στους Αίνους μπαίνει ο αρχιερεύς στο Ιερό Βήμα, ντύνεται και εν συνεχεία πηγαίνει στην Προσκομιδή, η οποία έχει ήδη ετοιμασθεί μέχρι κάποιου ορισμένου σημείου, και από εκεί και ύστερα συνεχίζει ο αρχιερεύς πρώτος τις μνημονεύσεις, αυτός και μόνον αυτός.
Πρόσεξε, λοιπόν, ο αρχιερεύς εκείνος ότι τις μερίδες τις είχε τοποθετήσει ανάποδα ο ιερεύς.
–Δεν τις έβαλες καλά, πάτερ μου, τις μερίδες, του είπε.
Για έλα εδώ, πάτερ. Η Παναγία μπαίνει από ᾿ δω και τα Τάγματα μπαίνουν από εκεί. Δεν σού το είπε κανένας, δεν σε είδε κανένας πως κάνεις την Προσκομιδή;
–Ναί, Σεβασμιώτατε, απάντησε ο γέροντας Ιερεύς. Κάθε μέρα, που λειτουργώ (διότι δεν υπήρξε ημέρα, που να μη λειτουργήσει), με βλέπει ο Άγγελος διάκονός μου, αλλά δεν μου είπε τίποτα. Συγγνώμη, που σαν αγράμματος που είμαι, έκανα τέτοιο λάθος· θα προσέχω από τώρα και στο εξής.
–Ποιος; ποιος είπες ότι σε υπηρετεί εδώ; ρώτησε ο επίσκοπος. Δεν σε υπηρετεί μοναχός;
–Όχι, είπε ο ιερεύς, Άγγελος Κυρίου.
Βουβάθηκε ο επίσκοπος, τι να πει; Έμεινε κατάπληκτος και βέβαια κατάλαβε ότι μπροστά του είχε έναν αγιασμένο κληρικό.
Το μεσημέρι, μετά την τράπεζα, ο επίσκοπος αποχαιρέτησε τον Ηγούμενο και τους υπολοίπους μοναχούς και ανεχώρησε.
Την άλλη ημέρα, νύχτα ακόμη, όταν πήγε όπως πάντα ο γέροντας Ιερεύς στο άγιο Βήμα, για να κάνη την Προσκομιδή, κατέβηκε κι ο Άγγελος Κυρίου. Ενώ προσκομούσε, παρετήρησε ο Άγγελος πως ο ιερεύς έβαλε σωστά τις μερίδες.
–Ωραία, του είπε, πάτερ! Τώρα τα έβαλες σωστά!
–Ναί, εσύ ήξερες το λάθος μου, που έκανα τόσα χρόνια! Και γιατί δεν μου το έλεγες, γιατί δεν με διόρθωσες; ρώτησε.
~   –Το έβλεπα, αλλά εγώ δεν έχω τέτοιο δικαίωμα. Δεν είμαι άξιος να διορθώνω ιερέα. Εγώ, συνέχισε ο Άγγελος, έχω εντολή από τον Θεό να διακονώ και να υπηρετώ τον ιερέα. Μόνο ο επίσκοπος έχει τέτοιο δικαίωμα!
Κι εμείς παίρνουμε τους ιερείς στο στόμα μας από το πρωί μέχρι το βράδυ τους κατακρίνουμε, τους κατηγορούμε, τους κουτσομπολεύουμε και για χίλια δυο άλλα πράγματα ασχολούμεθα μ᾿ αυτούς. Προσοχή, λοιπόν, πως θα ομιλούμε από τώρα και στο εξής για τον οποιονδήποτε κληρικό.
Κέντρο της Θείας Λειτουργίας είναι το μεγάλο, το ανυπέρβλητο, το υπερακατάληπτο γεγονός της Μεταβολής του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού και πρέπει να το δεχόμεθα αυτό μέσα σε σιωπή. Να σιγούν, αν είναι δυνατόν για λίγο οι ιεροψάλτες, ούτως ώστε όλο το γεγονός να το παίρνουμε μέσα μας, μέσα από αυτήν την ομιλούσα σιωπή. Διότι η σιωπή αυτή, κατά τη Μεταβολή του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού, ομιλεί περισσότερο από κάθε τι άλλο μέσα στις καρδιές μας.  Πρωτ. Στεφάνου Κ. Ἀναγνωστόπουλου

***  Λαμπρή πανήγυρις στην Παναγία των Δρόμων (ΦΩΤΟ)
Με κατάνυξη πανηγύρισε η Παναγία των Δρόμων στη Βόρεια Κέρκυρα. Στον ιστορικό Ναό, υπήρξε παλιά Μονή, που ξαναζωντάνεψε τα τελευταία χρόνια συνέρρευσαν εκατοντάδες πιστοί από την περιοχή, αλλά και παραθεριστές, ανάμεσά τους μέλη του Συλλόγου Κερκυραίων Θεσσαλίας και αρκετοί Λαρισαίοι.
~  Τη θεία λειτουργία τέλεσε ο ιερέας Νικόλαος Χονδρογιάννης, ενώ ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας.
Οι πιστοί είδαν φέτος να είναι έτοιμο και το Αρχονταρίκι μετά από επίμονη προσπάθεια του παπά Νικόλα.
 ~ Η Παναγία των Δρόμων βρίσκεται στο βορρά του νησιού, κρυμμένη σαν θησαυρός και πήρε το όνομά της καθώς ο μοναδικός δρόμος της περιοχής ένωνε τα χωριά του βορρά (Περίθεια, Σινιές) με το κέντρο της Κέρκυρας.

*** Προσευχή για ανέργους και απολυμένους
 
~ Μία πολύ δυνατή προσευχή από τον για τους ανέργους και τους απολυμένους, για πνευματική στήριξη και βοήθεια εξεύρεσης εργασίας.
~ Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος . Αμήν.
Άγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος ελέησον ημάς. (τρεις φορές)
Παναγία τριας, ελέησον ημάς. Κύριε ιλάσθητι ταις αμαρτίαις ημών. Δέσποτα, συγχώρισον τας ανομίας ημίν. Άγιε, επισκεψε και ίασαι τας ασθενείας ημών, ένεκεν του ονόματός σου.
Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον. Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά Σου, ελθέτω η βασιλεία Σου, γεννηθήτω το θέλημά Σου ως εν ουρανό και επί της γης. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον, και άφες ημίν τα
οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών, και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.
Δι’ ευχών των αγίων πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν. Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί, και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες, των ψυχών ημών.
Βαπτιστά του Χριστού, πάντων ημών μνήσθητι, ίνα ρυσθώμεν των ανομιών ημών, σοι γαρ εδόθη χάρις, πρεσβεύειν υπέρ ημών.
Βίον ένθεον, καλώς ανύσας, σκεύος τίμιόν του Παρακλήτου, ανεδείχθης θεοφόρε Αρσένιε, και των θαυμάτων την χάριν δεξάμενος, πάσι παρέχεις ταχείαν βοήθειαν, πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε,δωρήσασθαι, ημίν το μέγα έλεος.
Δεύτε προσκυνήσομεν και προσπέσωμεν τω Βασιλεί ημών Θεώ.
Δεύτε προσκυνήσομεν και προσπέσωμεν Χριστό τω Βασιλεί ημών Θεώ.
Δεύτε προσκυνήσομεν και προσπέσωμεν Αυτώ Χριστώ τω Βασιλεί και Θεώ ημών.
Ψαλμός 38
Είπα φυλάξω τας οδούς μου του μη αμαρτάνειν με εν γλώσση μου εθέμην τω στόματί μου φυλακήν εν τω συστήναι τον αμαρτωλόν εναντίον μου. εκωφώθην και εταπεινώθην και εσίγησα εξ αγαθών, και το άλγημά μου ανεκαινίσθη. εθερμάνθη η καρδία μου εντός μου, και εν τη μελέτη μου εκκαυθήσεται πυρ. ελάλησα εν γλώσση μου γνώρισόν μοι, Κύριε, το πέρας μου και τον αριθμόν των ημερών μου, τις εστιν, ίνα γνω τι υστερώ εγώ. ιδού παλαιστάς έθου τας ημέρας μου, και η υπόστασίς μου ωσεί ουθέν ενώπιόν σου πλην τα σύμπαντα ματαιότης, πας άνθρωπος ζων. (διάψαλμα). μέντοιγε εν εικόνι διαπορεύεται άνθρωπος, πλην μάτην ταράσσεται θησαυρίζει και ου γινώσκει τίνι συνάξει αυτά. και νυν τις η υπομονή μου; ουχί ο Κύριος; και η υπόστασίς μου παρά σοι εστιν. από πασών των ανομιών μου ρύσαί με, όνειδος άφρονι έδωκάς με. εκωφώθην και ουκ ήνοιξα το στόμα μου, ότι συ εποίησας. απόστησον απ ἐμοῦ τας μάστιγάς σου από γαρ της ισχύος της χειρός σου εγώ εξέλιπον. εν ελεγμοίς υπέρ ανομίας επαίδευσας άνθρωπον και εξέτηξας ως αράχνην την ψυχήν αυτού πλην μάτην ταράσσεται πας άνθρωπος. (διάψαλμα). εισάκουσον της προσευχής μου, Κύριε, και της δεήσεώς μου, ενώτισαι των δακρύων μου μη παρασιωπήσης, ότι πάροικος εγώ ειμι παρά σοι και παρεπίδημος καθώς πάντες οι πατέρες μου. άνες μοι, ίνα αναψύξω προ του με απελθείν και ουκέτι μη υπάρξω.
Ψαλμός 46
Πάντα τα έθνη κροτήσατε χείρας, αλαλάξατε τω Θεώ εν φωνή αγαλλιάσεως. ότι Κύριος ύψιστος, φοβερός, βασιλεύς μέγας επί πάσαν την γην. υπέταξε λαούς ημίν και έθνη υπό τους πόδας ημών εξελέξατο ημίν την κληρονομίαν αυτού, την καλλονήν Ιακώβ, ην ηγάπησεν. (διάψαλμα). ανέβη ο Θεός εν αλαλαγμώ, Κύριος εν φωνή σάλπιγγος. ψάλατε τω Θεώ ημών, ψάλατε, ψάλατε τω βασιλεί ημών, ψάλατε, ότι βασιλεύς πάσης της γης ο Θεός, ψάλατε συνετώς. εβασίλευσεν ο Θεός επί τα έθνη, ο Θεός κάθηται επί θρόνου αγίου αυτού. άρχοντες λαών συνήχθησαν μετά του Θεού Αβραάμ, ότι του Θεού οι κραταιοί της γης σφόδρα επήρθησαν.
Ψαλμός 81
Ο Θεός έστη εν συναγωγή θεών, εν μέσω δε θεούς διακρινεί. έως πότε κρίνετε αδικίαν και πρόσωπα αμαρτωλών λαμβάνετε; (διάψαλμα). κρίνατε ορφανώ και πτωχώ, ταπεινόν και πένητα δικαιώσατε εξέλεσθε πένητα και πτωχόν, εκ χειρός αμαρτωλού ρύσασθε αυτόν. ουκ έγνωσαν ουδέ συνήκαν, εν σκότει διαπορεύονται σαλευθήσονται πάντα τα θεμέλια της γης. εγώ είπα θεοί εστε και υιοί Υψίστου πάντες υμείς δε ως άνθρωποι αποθνήσκετε και ως εις των αρχόντων πίπτετε. ανάστα, ο Θεός, κρίνων την γην, ότι συ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις έθνεσι.
Ευαγγέλιο
Κατά Ματθαίον, Κεφάλαιο 20/1-16
ΟΜΟΙΑ γαρ εστιν η βασιλεία των ουρανών ανθρώπω οικοδεσπότη, όστις εξήλθεν άμα πρωΐ μισθώσασθαι εργάτας εις τον αμπελώνα αυτού. και συμφωνήσας μετά των εργατών εκ δηναρίου την ημέραν απέστειλεν αυτούς εις τον αμπελώνα αυτού. και εξελθών περί τρίτην ώραν είδεν άλλους εστώτας εν τη αγορά αργούς, και εκείνοις είπεν υπάγετε και υμείς εις τον αμπελώνα, και ο εάν η δίκαιον δώσω υμίν.
οι δε απήλθον. πάλιν εξελθών περί έκτην και ενάτην ώραν εποίησεν ωσαύτως. περί δε την ενδεκάτην ώραν εξελθών εύρεν άλλους εστώτας αργούς, και λέγει αυτοίς τι ώδε εστήκατε όλην την ημέραν αργοί;
λέγουσιν αυτώ ότι ουδείς ημάς εμισθώσατο. λέγει αυτοίς υπάγετε και υμείς εις τον αμπελώνα, και ο εάν η δίκαιον λήψεσθε. οψίας δε γενομένης λέγει ο κύριος του αμπελώνος τω επιτρόπω αυτού· κάλεσον τους εργάτας και απόδος αυτοίς τον μισθόν, αρξάμενος από των εσχάτων έως των πρώτων. και ελθόντες οι περί την ενδεκάτην ώραν έλαβον ανά δηνάριον. ελθόντες δε οι πρώτοι ενόμισαν ότι πλείονα λήψονται, και έλαβον και αυτοί ανά δηνάριον.
λαβόντες δε εγόγγυζον κατά του οικοδεσπότου λέγοντες ότι ούτοι οι έσχατοι μίαν ώραν εποίησαν, και ίσους ημίν αυτούς εποίησας τοις βαστάσασι το βάρος της ημέρας και τον καύσωνα. ο δε αποκριθείς είπεν ενί αυτών εταίρε, ουκ αδικώ σε ουχί δηναρίου συνεφώνησάς μοι; άρον το σον και ύπαγε· θέλω δε τούτω τω εσχάτω δούναι ως και σοι η ουκ έξεστί μοι ποιήσαι ο θέλω εν τοις εμοίς, ει ο οφθαλμός σου πονηρός εστιν ότι εγώ αγαθός ειμι; Ούτως έσονται οι έσχατοι πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι πολλοί γαρ εισι κλητοί, ολίγοι δε εκλεκτοί.
Κομβοσχοίνι: Το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με» & «Άγιε Αρσένιε, πρέσβευε υπέρ ημών»
Δι’ ευχών των αγίων πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν.  Του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη

*** Οι ΕΛΛΗΝΕΣ στη ΧΕΙΜΑΡΡΑ ξεσπούν! ΕΠΙΘΕΣΗ στον Ράμα

~  Με μια μεγάλη συγκέντρωση, οι Έλληνες μειονοτικοί διαμαρτυρήθηκαν για την αρπαγή των περιουσιών τους από την κυβέρνηση της Αλβανίας.
Κρατώντας πανό που έγραφαν «η Γη μας είναι η ψυχή μας», οι Έλληνες της Β. Ηπείρου αντιστέκονται στα σχέδια των κυκλωμάτων εργολάβων που καταπατούν τις ελληνικές περιουσίες.

“Θέλω να πω στον Έντι Ράμα ότι εμείς είμαστε κατά της Αλβανίας που θέλεις εσύ, εσύ θέλεις μια Αλβανία που την έχεις κάψει, μια Αλβανία καλλιεργημένη με ναρκωτικά, ενώ εμείς οι κάτοικοι της Χειμάρρας θέλουμε την Ευρωπαϊκή Αλβανία», τόνισε ο ο επιχειρηματίας και πρώην μειονοτικός βουλευτής Νικολάκης Νεράντζης.
«Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι με το μέρος μας, προστατεύουν τα δικαιώματα μας και θα σταθούν εμπόδιο στην ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.», δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του Παραρτήματος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» στη Χειμάρρα.

*** KATI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στην Άγκυρα! EKTAKTEΣ συναντήσεις...

~ Στην Άγκυρα έχουν συναντηθεί οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου στρατού της Τουρκίας, του Ιράν και της Ρωσίας, Χουλουσί Ακάρ, Muhammed Bakiri και Gennadı Gerasımov αντίστοιχα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άντρες συζήτησαν τις εξελίξεις στη Συρία και την τουρκική επίθεση που πρόκειται να γίνει στο Arfin, ενώ, από την κουβέντα δεν έλειπε και η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για ανεξάρτητους Κούρδους στο Β. Ιράκ.
Να σημειωθεί ότι η ενίσχυση των κουρδικών δυνάμεων από τους Αμερικανούς ήταν και το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ της έκτακτης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ιρανό ομόλογό του, Χασάν Ρουχανί.

*** EKTAKTO! Το ISIS αιματοκύλισε την ΕΥΡΩΠΗ

~  Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στο κέντρο της Βαρκελώνης, όταν ένα βαν παρέσυρε πεζούς στον δρόμο «Las Ramblas».
Την ανάληψη ευθύνης μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας του ISIS, το Amaq.
«Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους κι εξετέλεσαν την επιχείρηση ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού», ήταν η δήλωση, η οποία αναφέρεται στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος πολεμά εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία.

O μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 13 νεκροί και 80 τραυματίες, εκ των οποίων οι 15 είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ανάμεσα τους είναι και μία Ελληνίδα.

*** Όλος ο πλανήτης ΠΑΓΩΣΕ! Οι ηγέτες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ

~   Η Ευρώπη συγκλονίζεται από άλλο ένα τρομοκρατικό χτύπημα, αυτή τη φορά στη Βαρκελώνη.
Με μηνύματα τους, Ευρωπαίοι και μή εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στην Ισπανία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμα του ανέφερε: «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να συνδράμει. Να είστε δυνατοί, σας αγαπάμε».
Ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε: «Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων».
«Με μεγάλη θλίψη και αγωνία πληροφορήθηκα την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε την καρδιά της Βαρκελώνης σήμερα το απόγευμα», δήλωσε ο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων, καθώς και στον πρωθυπουργό Ραχόι και τον λαό της Ισπανίας. Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Βαρκελώνης.
Η σκέψη μου βρίσκεται ιδιαίτερα στους ηρωικούς ανθρώπους που έτρεξαν προς τον κίνδυνο να βοηθήσουν τους άλλους και στις δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται για να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή. Η Επιτροπή είναι πλήρως στη διάθεση των ισπανικών αρχών για κάθε αναγκαία βοήθεια. Αυτή η δειλή επίθεση σκόπιμα στοχεύει εκείνους που απολαμβάνουν τη ζωή και μοιράζονται χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Ποτέ δεν θα φοβηθούμε από μια τέτοια βαρβαρότητα».
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε πως η Ουάσινγκτον θα βοηθήσει τις ισπανικές αρχές:«Οι τρομοκράτες σε όλον τον κόσμο πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι αποφασισμένοι να τους βρουν και να τους προσαγάγουν στη δικαιοσύνη», τόνισε κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιάπωνα ομόλογό του Τάρο Κόνο και τους υπουργούς Άμυνας των δύο κρατών.

***  Kαλώς τον! Ο Μακρόν στην ΑΘΗΝΑ...

~  Στις 7-8 Σεπτεμβρίου θα επικεφθεί την Ελλάδα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου των Ηλυσίων που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο εντατικών επαφών του γάλλου προέδρου με τους ηγέτες πολλών ευρωπαϊκών χωρών, στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει τον ρόλο του Παρισιού στις εξελίξεις στη Γηραιά Ήπειρο. Ανάμεσα στα θέματα που θα κυριαρχήσουν σε αυτές τις συνομιλίες θα είναι η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας, η φορολογική εναρμόνιση, το μέλλον της ευρωζώνης, καθώς και η αναμόρφωση των συνθηκών της Ε.Ε. -κάτι που για τον ίδιο «δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού».
Έτσι, την επόμενη εβδομάδα και μετά το πέρας των διακοπών του στη νότιο Γαλλία, ο Macron έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί την Αυστρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ στη συνέχεια θα υποδεχθεί στην έδρα του τη γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Ισπανίας, Paolo Gentiloni και Mariano Rajoy.

*** ΞΕΜΠΡΟΣΤΑΣΤΗΚΕ ο Τσίπρας! ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ απ' ότι υποστηρίζει... (ΧΑΡΤΗΣ)

~ Σε πλήρη κατάρριψη της επιχειρηματολογίας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ την Τετάρτη μετά από την παντελή απουσία του για το πύρινο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής επιχείρησε να εμφανιστεί θριαμβευτής μιλώντας για «περιορισμένη» καταστροφή προχωρά το Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι έγιναν στάχτη 15.000 στρέμματα εμφανίζοντας ως... επιτυχία της κυβέρνησης ό,τι συνέβη για τέσσερα 24ωρα σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι με το επιχείρημα ότι στη φωτιά του 2009 περίπου στην ίδια περιοχή είχαν καεί 150.000 στρέμματα.
Σύμφωνα, όμως, με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το σύστημα FireHub το οποίο καταγράφει δορυφορικά τις καμμένες εκτάσεις, στάχτη έγιναν συνολικά 3.912 εκτάρια, δηλαδή 39.120 στρέμματα (1 εκτάριο ισούται με 10 στρέμματα).
Ο χάρτης που αναρτήθηκε από τους επιστήμονες είναι αποκαλυπτικός της τεράστιας καταστροφής, υπερδιπλάσιας από αυτήν που επιχείρησε να εμφανίσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ως «περιορισμένη» καταστροφή.
Είναι, δε, τέτοια η πρεμούρα της κυβέρνησης να παρουσιάσει μια εικόνα διαφορετική από την πραγματική που δεν μπόρεσαν να τα βρουν ούτε και μεταξύ τους. Έτσι ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου από την Τετάρτη μιλά για 18.500 στρέμματα καμένης γης, ισχυρισμό που επανέλαβε και το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική του εμφάνιση ενώ κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν λίγο αργότερα για 20.000 στρέμματα καμένης γης.
Δυστυχώς, όμως, για την κυβέρνηση τα επιστημονικά εργαλεία και όχι η επικοινωνιακή διαχείριση μιας τέτοιας μεγάλης καταστροφής, αποτυπώνουν την πραγματικότητα όπως είναι. Από την φωτιά που για τέσσερις ημέρες έκαψε την ανατολική Αττική στάχτη έγιναν 39.120 στρέμματα ενώ ο επίσημος απολογισμός περιλαμβάνει 23 καμμένα σπίτια, 5 επιχειρήσεις και 1 κατασκήνωση που καταστράφηκαν καθώς και αρκετά καμένα κτήματα.
Δείτε τον χάρτη του Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Οι «θριαμβευτικές» δηλώσεις Τσίπρα για «περιορισμένη» καταστροφή στην Ανατολική Αττική:
Περιορισμένη η καταστροφή από την πυρκαγιά για τον Αλέξη Τσίπρα! , https://youtu.be/lmpg3OayIMQ  .-   protothema.gr

***  Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων – Ανακοινώνονται οι βάσεις την ερχόμενη εβδομάδα 
Μετά τη διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών 2017 με τις επιλογές για την εισαγωγή στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας, οι υποψήφιοι αναμένουν την ανακοίνωση για τις βάσεις 2017. Σύμφωνα δε με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να ανακοινωθούν το διάστημα από 21 έως 28 Αυγούστου.
Οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κινήθηκαν σε μέτριες επιδόσεις, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε πτώση των βάσεων. Ωστόσο, πιστεύεται ότι στις σχολές υψηλής ζήτησης οι βάσεις δε θα έχουν μεγάλη πτώση.
Αύξηση θα σημειώσουν οι βάσεις στα ΤΕΙ που αφορούν σε παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες, καθώς εξασφαλίζουν πιο γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.
Τα Παιδαγωγικά Τμήματα -με βάση την εκτίμηση των βάσεων– εκτινάσσονται στα ύψη, ανεβαίνοντας ως και 1.500 μόρια. Μικρότερη είναι η μεταβολή που αναμένεται στο τμήμα του ΕΚΠΑ, με τη βάση να ανεβαίνει κατά 630 μόρια.
Στα Ιωάννινα η Σχολή Νηπιαγωγών αναμένεται να εκτιναχθεί 1.200 μόρια και το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ρόδου περισσότερα από 1.300 μόρια.
Όσον αφορά στις οικονομικές σχολές κεντρικών Ιδρυμάτων, αυτές αναμένεται να έχουν νέα πτώση, όπως αυτή του ΟΠΑ με πτώση άνω των 600 μορίων.
Η Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκησης του ΠΑΠΕΙ αναμένεται να πέσει πάνω από 700 μόρια.
Οι σχολές Πληροφορικής σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πειραιά αναμένεται να έχουν πτώση άνω των 450 μορίων.
Όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων, οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να έχουν μικρή άνοδο μεταξύ 80 και 100 μορίων.
Στα Πολυτεχνεία, στην Αθήνα η Σχολή Αρχιτεκτόνων αναμένεται να έχει πτώση περί τις 250 μονάδες, ενώ η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θα έχει πτώση λίγο πάνω από 100 μόρια.
Η πτώση στις Πολυτεχνικές Σχολές της περιφέρειας θα είναι μεγαλύτερη, ωστόσο οι βάσεις δε δείχνουν να μειώνονται πολύ. Οι Σχολές Ηλεκτρολόγων σε Πάτρα, Χανιά και Ξάνθη αναμένεται να έχουν πτώση από 280 ως 350 μόρια.
Καθοδική τροχιά και οι Σχολές Πληροφορικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, που αναμένεται να έχουν πτώση άνω των 450 μορίων.

*** Στην κορυφή των παράνομα επιδοτούμενων εκτάσεων η Μεσσηνία 
Με μειωμένο τίμημα η αγροτική εκμετάλλευση σε δασικές εκτάσεις 
  Στις περισσότερες παράνομα επιδοτούμενες εκτάσεις βρίσκεται ο Νομός Μεσσηνίας (139.683 στρέμματα), σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Στο μεταξύ, προθεσμία ως τις 12 Ιουνίου 2018 έχουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να νομιμοποιήσουν δασικές, δημόσιες ή ιδιωτικές, εκτάσεις που έχουν εκχερσώσει μέχρι το 2007 και χρησιμοποιούν για αγροτικό ή κτηνοτροφικό σκοπό. Με κοινή απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου και Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, που δημοσιεύτηκε προχθές (ΦΕΚ 1492Β’), έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τίτλους κυριότητας ή δικαίωμα χρήσης καταβάλλοντας σε 100 δόσεις το οφειλόμενο αντίτιμο, που είναι μειωμένο έως και 83%.
Είναι η σημαντικότερη παρέμβαση της κυβέρνησης για το ξεμπλοκάρισμα των δασικών χαρτών, που αποτελεί τη βασικότερη εκκρεμότητα για την καθιέρωση κανόνων στη διαχείριση των εκτός σχεδίου περιοχών.
Λύνεται, επίσης, το σοβαρότερο πρόβλημα στην καταβολή κοινοτικών επιδοτήσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους, αφού οι Βρυξέλλες έχουν απειλήσει να ζητήσουν επιστροφή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δοθεί σε εκτάσεις με αμφισβητούμενο καθεστώς.
Υπολογίζεται ότι μόνο στις 34 περιοχές για τις οποίες έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες έχουν εντοπιστεί πάνω από δύο εκατομμύρια στρέμματα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Η προθεσμία αφορά στο σύνολο της χώρας και όσοι δε θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα κηρυχθούν έκπτωτοι από τις δασικές υπηρεσίες.
Η διαδικασία εξαγοράς προβλέπεται από τον 998/1979 και το δασοκτόνο νόμο του 2014, αλλά ελάχιστοι πολίτες φρόντισαν να επωφεληθούν ποντάροντας στις καθυστερήσεις στην εκπόνηση και κύρωση των δασικών χαρτών.
Με τον 4467/2017 έγιναν σημαντικές αλλαγές στην κατηγοριοποίηση και η αποπληρωμή της οφειλής γίνεται σε 100 δόσεις, με ελάχιστη καταβολή τα 30 ευρώ το μήνα, ενώ με το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο γινόταν εφάπαξ. Παραμένει το όριο του 2007, χρονιά που εκδηλώθηκαν οι μεγάλες πυρκαγιές και ακολούθησε η αεροφωτογράφηση για το σύνολο της χώρας.
  Οι τρεις παράμετροι
Η νέα κατηγοριοποίηση γίνεται με τρεις παραμέτρους:
• τη χρονολογία εκχέρσωσης
•τον αρχικό χαρακτήρα της έκτασης (δασική, χορτολιβαδική, βραχώδης, κ.λπ.) και
•το ιδιοκτησιακό καθεστώς (δημόσιο ή ιδιωτικό).
  Δύο είναι οι χρονολογίες-ορόσημο:
-Σε ευνοϊκότερο καθεστώς εντάσσονται παρεμβάσεις που έγιναν πριν από το 1975, οπότε ψηφίστηκε το πρώτο Σύνταγμα που θεσπίζει την προστασία των δασικών εκτάσεων.
-Όσες έγιναν μετά το 1975 και έως το 2007 επιβαρύνονται και με δαπάνη αναδάσωσης, που όμως μειώνεται στο 10% της αξίας της δασικής έκτασης που εκχερσώθηκε και καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Οι εκτάσεις αυτές δεν επιτρέπεται να αλλάξουν τον αγροτοκτηνοτροφικό χαρακτήρα τους.
Επιτρέπονται μόνον η κατασκευή υπόστεγων, δεξαμενών, χώρων που βοηθούν τις συγκεκριμένες χρήσεις και οι γεωτρήσεις. Όσοι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία, δε θα υποβάλουν ενστάσεις κατά την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, το υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάστηκε παραδείγματα με βάση υπολογισμού του κόστους εξαγοράς ή απόκτησης χρήσης εκτάσεων δασικού χαρακτήρα που καλλιεργούνται τα 600 ευρώ ανά στρέμμα.
Ο χωρισμός γίνεται σε πέντε ομάδες και η οφειλή ανά στρέμμα έχει ως εξής:
1. Εξαγορά δημόσιας έκτασης που ξεκίνησε να καλλιεργείται πριν από το 1975 κοστίζει 270 ευρώ ανά στρέμμα, που σημαίνει μείωση 46% σε σχέση με τους προηγούμενους νόμους, με τους οποίους η οφειλή ήταν 500 ευρώ και έπρεπε να εξοφληθεί σε 4 δόσεις.
2. Χρήση δημόσιας δασικής γης πριν από το 1975 κοστίζει 120 ευρώ. Με το προηγούμενο καθεστώς δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.
3. Εξαγορά ιδιωτικής έκτασης που καλλιεργείται πριν από το 1975 κοστίζει 75 ευρώ και είναι μειωμένη κατά 58,3%. Με το προηγούμενο καθεστώς η οφειλή έπρεπε να εξοφληθεί εφάπαξ, ενώ ήταν 120 ευρώ.
4. Χρήση δημόσιας δασικής έκτασης από το 1975 έως το 2007 επιβαρύνεται με 180 ευρώ, τιμή 80,5% χαμηλότερη σε σχέση με την προηγούμενη, που ήταν 921,25 ευρώ.
5. Χρήση ιδιωτικής δασικής γης από το 1975 έως το 2007 κοστίζει 135 ευρώ, αντί των 801,25 ευρώ, που ισοδυναμεί με μείωση 83,2%.
Με άλλη υπουργική απόφαση επεκτείνεται η δωρεάν υποβολή ενστάσεων για Δήμους και Περιφέρειες που διαθέτουν εκτάσεις που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα αναδασμού.

*** «Στον αέρα» οι επιχειρήσεις στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας για τα τραπεζοκαθίσματα 
«Στον αέρα» βρίσκονται, παρά τη θέλησή τους, οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ιστορική «Αρκαδιά», την Πάνω (Παλιά) Πόλη της Κυπαρισσίας, σχετικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων για την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων και χιλιάδων επισκεπτών. Η κατάσταση που επικρατεί είναι ιδιάζουσας μορφής και οι επαγγελματίες έχουν περιέλθει σε απόγνωση, επειδή μέχρι σήμερα ο Δήμος Τριφυλίας δεν έχει χορηγήσει άδεια σε κανένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως και πουθενά στο Δήμο, όπως τους είπαν πολιτικοί παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, ισχυριζόμενοι πως ακόμα δεν έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο Κανονισμός Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Τριφυλίας. Για τον εν λόγω σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας εστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο και έγκριση μόλις στις 2 Αυγούστου.
Ο Κανονισμός Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Τριφυλίας συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 17 Ιουλίου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, όπως κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και ο καθορισμός τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων Δήμου Τριφυλίας. Ωστόσο, αντικείμενο του Κανονισμού είναι η θέσπιση προδιαγραφών και κανόνων για τη χρήση των πεζοδρομίων, των οδών, των πλατειών και των λοιπών κοινοχρήστων χώρων εντός των ορίων του Δήμου Τριφυλίας.
Στην ιστορική «Αρκαδιά» εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας παλιότερα και Τριφυλίας ακολούθως από το 2011, παραχωρούνταν χώροι για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, με την καταβολή από τις επιχειρήσεις του τιμήματος που αντιστοιχούσε στα τετραγωνικά μέτρα που καταλάμβαναν έμπροσθεν των καταστημάτων, αλλά και απέναντι και διαγώνια από αυτά. Φέτος, τέτοια άδεια από το Δήμο Τριφυλίας δεν εδόθη, όπως δεν εδόθη και πέρυσι. Όπως δεν έχει δοθεί – σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή- σε κανένα κατάστημα στην Τριφυλία για χρήση κοινοχρήστου χώρου.
Αυτή η κατάσταση, ωστόσο, προκαλεί σοβαρά προβλήματα, καθώς για τα τραπεζοκαθίσματα που παντού, όπως κάθε καλοκαίρι, αναπτύσσονται, οι επιχειρήσεις είναι εκτεθειμένες και κινδυνεύουν να έχουν συνέπειες, χωρίς καν να ενοχλούν ή να προκαλείται από αυτά κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Σχετικά, δε, με την Πάνω Πόλη, από τις προηγούμενες εβδομάδες ο κεντρικός δρόμος «κλείνει» τις βραδινές ώρες, οπότε δεν τίθεται ζήτημα κυκλοφοριακού προβλήματος. Οι επαγγελματίες, όμως, διατρέχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή κίνδυνο για τις επιχειρήσεις τους, χωρίς ο Δήμος να τους έχει δώσει άδεια, την οποία λένε πως έχουν ζητήσει, για τα τραπεζοκαθίσματα.
Το όλο θέμα έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας ότι έχει σε ομηρία τους επαγγελματίες και δεν έκανε έγκαιρα ό,τι έπρεπε για να μην έχουν προβλήματα με τα τραπεζοκαθίσματα.
Το ίδιο τόνισε και ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης.
Από τη Δημοτική Αρχή, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μερκούρης – με τον οποίο και είχαν συνάντηση χθες οι επαγγελματίες – Γιάννης Κατσούλας και Γιάννα Κωνσταντέλου σημείωσαν πως καθυστέρησε στην Αποκεντρωμένη η έγκριση του Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων, ενώ επικοινώνησαν και τους διαβεβαίωσαν ότι άμεσα θα εγκριθεί. Πλέον, είπαν, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, με τον κ. Ανδρινόπουλο και τον κ. Κουκούμη να τονίζουν ότι δεν είναι θέμα Κανονισμού αλλά χρήσης του χώρου, και τους αντιδημάρχους να αναφέρουν ότι υπάρχει μέριμνα στη μελέτη του κυκλοφοριακού και, κυρίως, στη μελέτη ανάπλασης τα πεζοδρόμια να μεγαλώνουν και έτσι με την εφαρμογή της θα λυθεί το πρόβλημα…
 Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών σε Μεσσηνία και Αρκαδία 
Κατηγορείται ένας 35χρονος για σύσταση συμμορίας μαζί με συνέργους
 Εννέα περιπτώσεις κλοπών εξιχνιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και στη Μεγαλόπολη. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 35χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο ανωτέρω μαζί με άγνωστους συνεργούς είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών ηλεκτρικών συσσωρευτών (μπαταρίες) οχημάτων, κυρίως από φορτηγά αυτοκίνητα και μηχανήματα έργων.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι κατά το διάστημα από 9 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2017 διέπραξαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών ηλεκτρικών συσσωρευτών από οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας (από τα οποία σε δύο αφαίρεσαν και ποσότητες υγρών καυσίμων), καθώς και μία περίπτωση κλοπής συσσωρευτών από οχήματα στη Μεγαλόπολη.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά εβδομήντα 73 ηλεκτρικούς συσσωρευτές οχημάτων και ποσότητα υγρών καυσίμων, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των συνεργών του 35χρονου και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

***  Αδιαφορούν οι αρμόδιοι για τα δεκάδες ετοιμόρροπα κτήρια στην Καλαμάτα 
Μη μας πέσει το μπαλκόνι στο κεφάλι…
 Κάθε άλλο παρά ασφαλής τόπος για τους διερχόμενους πολίτες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν περιοχές της Καλαμάτας και, μάλιστα, κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία οδών, καθώς εκατοντάδες είναι τα ερειπωμένα κτήρια, με μισογκρεμισμένους τοίχους, επικίνδυνες ρωγμές, στέγες υπό κατάρρευση, μπαλκόνια που κρέμονται στον αέρα…
Χαλάσματα, σοβάδες και σκουριασμένα σίδερα που προεξέχουν, μισογκρεμισμένα τμήματα ή προεκτάσεις κτηρίων, σάπια κουφώματα, κλιματιστικά με ελλιπή στήριξη, κεραίες, γλάστρες, πινακίδες ή άλλες πρόχειρες αυτοσχέδιες κατασκευές χρήζουν άμεσης επέμβασης, αφού είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν, ωστόσο κανείς δε μοιάζει να ασχολείται μαζί τους.
Η προβληματική κατάσταση συντηρείται με ό,τι συνεπάγεται για την αρτιμέλεια των πολιτών, καθώς η γραφειοκρατία βασιλεύει και η πληθώρα των απαιτούμενων ενεργειών για την αποκατάσταση ή την κατεδάφιση ενός κτηρίου που εμπίπτει στην κατηγορία των ετοιμόρροπων, εξακολουθούν να παρακωλύουν κάθε διαδικασία παρέμβασης.
O Δήμος Καλαμάτας δηλώνει αδυναμία να παρέμβει με τη δικαιολογία ότι δε βρίσκονται οι ιδιοκτήτες. Αν, όμως, το κτήριο εγκυμονεί πραγματικούς κινδύνους, γιατί δεν γκρεμίζεται με εισαγγελική απόφαση;
  Τι έγινε στην Πάτρα
Η κατάρρευση οροφής στα παλιά κρατητήρια στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, που αποτέλεσμα είχε το θάνατο ενός άνδρα, ενεργοποίησε τις Αρχές της πόλης για τον κίνδυνο που διατρέχουν πολίτες και επισκέπτες από τα ετοιμόρροπα κτίσματα στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Αποτέλεσμα του παραπάνω άτυχου συμβάντος ήταν η συζήτηση που άνοιξε στην Πάτρα σχετικά με τα ετοιμόρροπα κτήρια που υπάρχουν στην πόλη. Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος είπε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μεγάλο, ωστόσο δεν περιορίζεται μονάχα στα σεισμόπληκτα κτήρια του 2008, καθώς πολλά ακόμα κτήρια παραμένουν ασυντήρητα με υπαρκτό τον κίνδυνο αποκόλλησης κομματιών τους.
Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι "υπάρχουν πολλά κτήρια σε κακή κατάσταση. Για να μη φθάσουμε να θρηνούμε θύματα θα πρέπει όλοι εμείς που σχετιζόμαστε με το αντικείμενο να αναλάβουμε δράση. Είναι ένα πρόβλημα πολυπαραγοντικό και σύνθετο. Η κοινή συνισταμένη είναι η ύπαρξη πολλών παλαιών ή και νεώτερων ασυντήρητων κτηρίων, που στην ουσία αποτελούν εστία κινδύνων για τους συμπολίτες μας. Η προσέγγιση πρέπει να είναι ευρύτερη, γιατί το θέμα δεν εστιάζεται μόνο στα σεισμόπληκτα κτήρια που τελευταία γίνεται λόγος".
Πρόσθεσε, δε, ότι σε λίγο θα είμαστε σε θέση, σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Περιφέρειας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το ΤΑΣ κ.ά., να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε λύσεις. Είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει τον τόπο μας και τα τελευταία χρόνια με την κρίση έχει ξεπεράσει τα όρια.
Εμείς, ως ΤΕΕ, το έχουμε εντοπίσει και θα επανέλθουμε με ολοκληρωμένη πρόταση. Όπου εμπλέκονται και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων, υπάρχει έντονη γραφειοκρατία γιατί η υπόθεση δε μένει σε τοπικό επίπεδο, αλλά πρέπει να πάει στο κράτος των Αθηνών, το οποίο γνωρίζετε τι σημαίνει. Θα πρέπει να βρούμε τα νομοθετικά κενά και να προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις», σχολίασε.
  Καλαμάτα
Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Πάτρα, αναρωτιόμαστε πόσο δύσκολο είναι να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Καλαμάτας, ώστε να αντιμετωπιστεί ένα σημαντικό και χρονίζον πρόβλημα της πόλης. Εκτός από την αισθητική του πλευρά, θα πρέπει να εξετάσουμε και τα ενδεχόμενα για πρόκληση κάποιου ατυχήματος. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί κάτι δυσάρεστο, δε σημαίνει ότι πρέπει να… σταυρώσουμε τα χέρια.    Του Αντώνη Πετρογιάννη
~
***  Έρχεται στην Καλαμάτα το πρώτο Κέντρο Ενημέρωσης Δανειοληπτών  
Τις έδρες των τριάντα (30) Κέντρων Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.), ως περιφερειακών υπηρεσιών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, καθορίζει με απόφασή του το υπουργείο Οικονομίας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας το κέντρο θα λειτουργήσει στην Καλαμάτα.
Υλοποιώντας την απόφαση της κυβέρνησης για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ιδρύθηκε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ). Μια αυτόνομη δημόσια υπηρεσία, που υπάγεται στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Τα ΚΕΥΔ απευθύνονται σε: Άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (προβλήματα υγείας, ΑΜΕΑ οικονομικά αδύναμους), ανέργους, αγρότες και εργάτες, μισθωτούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, μικροέμπορους , μικροεπιχειρηματίες
Αποστολή των Γραφείων είναι:
-Να ενημερώνουν σφαιρικά και αναλυτικά για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις υπερχρεωμένων πολιτών και επιχειρήσεων, που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την προφανή αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους
-Να παρέχουν συμβουλές και οδηγίες για διαδικασίες σχετικές με την προστασία της πρώτης κατοικίας και γενικότερα τις πρόνοιες που περιλαμβάνει ο νόμος για το σύνολο των χρεών των ευάλωτων και μη κοινωνικών ομάδων, καθώς και την εξωδικαστική ρύθμιση δανείων, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών
-Στρατηγικά θα προωθούνται οι ήδη υπάρχουσες και αναξιοποίητες εξωδικαστικές λύσεις (συμβιβαστική επίλυση διαφορών). Η συνάντηση με εκπροσώπους των ΓΕΥΔ θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Οι προτάσεις που παρουσιάζουν τα Γραφεία για τη ρύθμιση δανείων λαμβάνουν υπόψη τα εισοδήματα των οφειλετών και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό οι πληροφορίες που δίνονται από τους πολίτες να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο σαφείς και ειλικρινείς, ώστε οι συμβουλές να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να είναι αποτελεσματικές.
Προφανώς τα Γραφεία δεν έχουν δυνατότητα να αποφασίζουν γενναίες ρυθμίσεις χρεών προς τράπεζες, άλλους ιδιώτες, Δημόσιο ή Ασφαλιστικά Ταμεία ή να παρεμβαίνουν στην εξέλιξη δικαστικών ενεργειών, όπως οι πλειστηριασμοί. Ωστόσο, για όλα αυτά τα θέματα μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένη ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις συνεκτιμώντας τα ενδεχόμενα, καθώς για όλα τα παραπάνω ζητήματα υπάρχουν λύσεις.
Τα ΚΕΥΔ θα στεγάζονται σε χώρους που ανήκουν στο Δημόσιο και θα στελεχώνονται με επιστημονικό προσωπικό, δικηγόρους και οικονομολόγους, που προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ώστε να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Α.Π.

*** Σταφίδα Μεσσηνίας: Αυξημένη η τιμή, μειωμένη η παραγωγή 
Μειωμένη θα είναι και φέτος η παραγωγή της σταφίδας, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας, Κώστας Κατσούλης, στην εφημερίδα "Ύπαιθρος Χώρα", αφού, από τη μία μεριά, ο καύσωνας και, από την άλλη, οι βροχοπτώσεις δημιούργησαν σημαντικό πρόβλημα στους παραγωγούς της περιοχής. «Αν κρίνω από τις δηλώσεις των παραγωγών που ζητούν αποζημιώσεις σε κάποιες καλλιέργειες, η ζημιά έφτασε το 50%», αναφέρει ο κ. Κατσούλης.
  Τιμή
Εκείνο, όμως, που προκαλεί εντύπωση, είναι η διαρκώς αυξανόμενη τιμή της σταφίδας την τελευταία τριετία, που από την τιμή των 0,75 ευρώ του 2015 πέρασε στα 0,90 ευρώ το 2016 και φέτος στο 1 ευρώ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας, Κώστας Κατσούλης, που συμμετείχε στη σύσκεψη, την οποία πραγματοποίησε η Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας, δηλώνει ότι «στη σύσκεψη αποφασίσαμε η τιμή εκκίνησης για τη σταφίδα να είναι από 1 ευρώ και πάνω. Η σταφίδα πρέπει να στηριχθεί, αφού πρόκειται για ένα προϊόν εξαγώγιμο που δίνει δύναμη στην ελληνική οικονομία με τις τεράστιες δυνατότητες εξαγωγής σε διάφορες χώρες».
Είναι γεγονός ότι οι εξαγωγές της σταφίδας συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος και, παρά το διεθνή ανταγωνισμό, ανοίγονται νέες αγορές. Η Αγγλία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις εξαγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν και, όπως επισημαίνει ο Κώστας Κατσούλης, «ήδη έχουμε κατακτήσει πολλές ξένες αγορές με την ποιότητα που διαθέτουμε, φέρνοντας έτσι στη χώρα μας συνάλλαγμα. Είναι αναγκαίο, όμως, να υπάρχει μια διαρκής κρατική στήριξη και να επανέλθουν οι νέοι στην καλλιέργεια, αφού η οικονομική απόδοση της μαύρης κορινθιακής σταφίδας είναι από μόνη της ένα ισχυρό κίνητρο για τη συνέχιση της καλλιέργειας».
Η περαιτέρω μείωση της παραγωγής μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα στο μέλλον και αφετηρία για να χαθούν αγορές στο εξωτερικό, αν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ποσότητες για να καλυφθούν οι απαιτήσεις των πελατών. Για το λόγο αυτόν, η παρουσία των νέων στην παραγωγή είναι καθοριστικής σημασίας.
  Αγριογούρουνα
Ένα από τα προβλήματα που ήρθαν να προστεθούν στους καλλιεργητές σταφίδας είναι και οι ζημιές που προκαλούν τα αγριογούρουνα: «Τα αγριογούρουνα έχουν εξελιχθεί τελευταία σε ένα μεγάλο πρόβλημα για τους παραγωγούς, αφού κατεβαίνουν κατά κοπάδια και καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Αν τα κτήματα δε φυλάσσονται και δεν είναι περιφραγμένα, τότε η ζημιά θα είναι μεγάλη και ο ΕΛΓΑ αρνείται να τα αποζημιώσει, αφού, όπως μας λένε, δεν είναι φυσική καταστροφή».
Το πρόβλημα έχει πάρει τέτοια διάσταση που η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ζητά να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τον έλεγχο του πληθυσμού του αγριόχοιρου από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

***  Αύριο η μεγάλη γιορτή για το Μοριά από το Φεστιβάλ Επιδαύρου με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας 
Στη μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Επιδαύρου αύριο Σάββατο, 19/8, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, συμμετέχει το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας με τη χορευτική του ομάδα και τη χορωδία.
Το Φεστιβάλ τιμά τη μουσική και χορευτική παράδοση του Μοριά με μια μεγάλη γιορτή με 300 λαϊκούς μουσικούς και χορευτές.
Έρευνα – καλλιτεχνική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνική επιμέλεια Σοφία Σπυράτου
Συντονισμός Παραγωγής: Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας .

*** Φορτηγό έπεσε σε πεζούς στη Βαρκελώνη - Υπάρχουν νεκροί και αρκετοί τραυματίες 
Σκηνές τρόμου σε μεγάλο πεζόδρομο στο κέντρο της Βαρκελώνης εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στον μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός ανέβηκε στον πεζόδρομο και με μεγάλη ταχύτητα οδηγούσε το όχημά του πάνω στους πεζούς, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν.
Συμφωνά με μαρτυρίες, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, ενώ η ισπανική αστυνομία έχει αποκλείσει και εκκενώσει ολόκληρη την περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.Όπως ανέφεραν πηγές της ισπανικής αστυνομίας, ο δράστης οδήγησε με μεγάλγη ταχύτητα το λευκό φορτηγό πάνω στους πεζούς και ακολούθως διέφυγε πεζός. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ έχουν εκκενωθεί και οι γύρω δρόμοι, καθώς θεωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.
Η επίθεση στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της La Rampla σημειώθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 17:05 τοπική ώρα.
Οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει «τρομοκρατικό χτύπημα» την επίθεση με το αυτοκίνητο, δίχως ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τον δράστη, ο οποίος αναζητείται. Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Sun, αμέσως μετά την επίθεση με το αυτοκίνητο, ακούστηκαν και πυροβολισμοί στο σημείο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, προς το παρόν έχουν επιβεβαιωθεί δύο νεκροί, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 10.
Λίγα λεπτά αργότερα, δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο στην περιοχή και βρίσκονται ταμπουρωμένοι εκεί. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, δεν αποκλείεται τα δύο γεγονότα να συνδέονται, κάτι που αν αποδειχθεί, θα πρόκειται για ένα μεγάλο και οργανωμένο σχέδιο. protothema.gr

*** VIDEO  από βάπτιση  ,  το όνομα αυτής Φωτεινή 29/07/2017 Σάββατο  ...στους Αγίους Θεοδώρους Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  :  
~*Βάπτισης πράξη 1 ΑΡΦΑΡΑ 29/07/2017:
https://youtu.be/21zRBWk2jKI ,-
~*Βάπτιση πράξη 2 Αρφαρά 29/07/2017:
 https://youtu.be/lYA98BWl0Jw .-
~*Βάπτιση πράξη 3 Αρφαρά 29/07/2017:
https://youtu.be/fxea0KKcmik  .-
~*Βάπτιση πράξη 4  Αρφαρά  29/07/2017: :
  https://youtu.be/MqB_55dTgOc .-
~* Βάπτιση πράξη 5 Αρφαρά 29/07/2017 :
ttps://youtu.be/YraTKt852D4 .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Στα  προκριματικά  για ΟΥΕΦΑ  ομίλους 1οι αγώνες  : Πέμπτη 17-08-2017
ΠΑΟΚ- ΟΣΤΕΡΣΟΥΝΤΣ  3-1  (1-1) .-
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μπιλμπάο  2-3 (2-0) .-
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΣ -ΑΕΚ  0-0  .-
ΠΛΑΖΝ-ΑΕΚ Λάρνακας   3-1 .-
ΝΤΟΜΖΑΛΕ-ΜΑΣΑΛΙΑ
ΜΙΛΑΝ ΜΙΛΑΝΟ -ΛΑΜΨΗ ΣΚΕΝΤΙΓΙΑ  6-0 .-
ΕΒΕΡΤΟΝ-ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ  1-0 .-
ΠΑΡΤΙΖΑΝ -ΒΙΝΤΕΟΤΟΝ
ΑΓΙΑΞ-ΡΟΖΕΜΠΟΡΓΚ
Τα αποτελέσματα:
Χαφναρφιόρντουρ-Μπράγκα 1-2
(40’ Μπιόρνσον – 62’ Παουλίνιο, 79’ Στοΐλκοβιτς)
Βαρντάρ-Φενέρμπαχτσε 2-0
(20’ Μπαρσεγκιάν, 90’+2 αυτ. Τοπάλ)
Πλζεν-ΑΕΚ-Λάρνακας 3-1
(29, 74’ πεν. Μπάκος, 36’ Κόλαρ – 8’ Ακοράν)
Λουντογκόρετς-Σουντούβα 2-0
(61’ Μότι, 76’ Μισιντγιάν)
Αλτάχ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-1
(67’ Κιάταρσον)

***  Bαριά ΗΤΤΑ για τον Παναθηναϊκό... 

~  Ένα αδιανόητο, διάρκειας, μόλις, επτά λεπτών, μπλακ-άουτ «πλήρωσε» ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο!
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «έχτιζε» για 68 λεπτά μία τεράστια νίκη, αλλά από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και ως το 74', δέχθηκε τρία γκολ(!) από τους Βάσκους και χάνοντας 3-2, έκανε εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.
Ωστόσο, το «τριφύλλι» μπορεί και πρέπει να κρατήσει το γεγονός ότι, για παραπάνω από μία ώρα κοίταξε κατάματα... κοτζάμ Αθλέτικ, γεγονός που αναγνώρισε και ο κόσμος στην κατάμεστη Λεωφόρο, καταχειροκροτώντας με το τελευταίο σφύριγμα!
Λουντ (τρομερό παιχνίδι) και Καμπέσας τα γκολ των «πράσινων», με τον Ζέκα να κάνει συγκλονιστικό ματς!
14-7 οι τελικές για τους γηπεδούχους...
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ρέις, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (84' Δώνης), Άλτμαν (51' Λουτσιάνο), Μολίνς (73' Χατζηγιοβάνης).
Στον πάγκο έμειναν: Στιλ, Ευαγγέλου, Κολοβέτσιος, Πίσπας.
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα): Ερερίν, Όσκαρ ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Βέσγκα, Μπενιάτ (77' Μικέλ Σαν Χοσέ), Λέκουε (57' Ινιάκι Γουίλιαμς), Ραούλ Γκαρσία, Μουνιαΐν (85' Σουσαέτα), Αντούριθ.
Στον πάγκο έμειναν: Αριθαμπαλάγκα, Μποβέντα, Σαμπορίτ, Ρίκο.
 Νίκος Ράλλης  sport-fm.gr

***  Σημαντικές διακρίσεις για την καλαματιανή «Τόλμη» στο Ράλι Ιονίου
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Αυγούστου το φετινό Ράλι Ιονίου, με σημαντικές διακρίσεις για τη μεσσηνιακή ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας, με το σκάφος ΤΟΛΜΗ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδος (ΙΟΝΕ).
Συγκεκριμένα, η ΤΟΛΜΗ τερμάτισε πρώτη στους δύο αγώνες ελεγχόμενου στίβου στην κατηγορία της (C2) και δεύτερη στην κλάση της (ORC Club) μεταξύ 22 αγωνιζόμενων σκαφών. Λόγω της εκτεταμένης άπνοιας στις ιστιοδρομίες ελεύθερης πλεύσης, η ΤΟΛΜΗ δεν κατάφερε να τερματίσει εντός του χρονικού ορίου τερματισμού σε δύο ιστιοδρομίες (Κέρκυρα-Παξοί και Παξοί – Ιθάκη), ενώ στη διαδρομή Ιθάκη-Ληξούρι Κεφαλλονιάς τερμάτισε έβδομη στην κατηγορία της και συνολικά ενδέκατη στην κλάση της.
Το φετινό Ράλι Ιονίου συγκέντρωσε 38 συμμετοχές σκαφών, προερχόμενα τόσο από την Περιφέρεια Ιονίου όσο και από άλλες Περιφέρειες (Πάτρα, Σαρωνικός, Κρήτη, Ρόδος), γεγονός που αύξησε τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον του αγώνα. Τα πληρώματα διακρίθηκαν για την αγωνιστικότητα και τη ναυτοσύνη τους σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες άπνοιας και καύσωνα.
Η ΤΟΛΜΗ θα καταπλεύσει την ερχόμενη Κυριακή στην Καλαμάτα, ώστε να προετοιμαστεί για τους επερχόμενους αγώνες της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος, οι οποίοι θα διοργανωθούν από το Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα.
Κυβερνήτης στη «ΤΟΛΜΗ» ήταν ο Ιωάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη, Κωνσταντίνος Λημνιός, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Βασιλική Κουφού και Έφη Δελικούρα.

***  Επέστρεψε στην Καλαμάτα ο Πέτρος Καμινιώτης
Ο 28χρονος μέσος Πέτρος Καμινιώτης, είναι το πέμπτο μετεγγραφικό  απόκτημα του νταμπλούχου  Μεσσηνίας, Π.Σ. «Η Καλαμάτα» (προηγήθηκαν οι Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, Ορέστης Νικολόπουλος, Άρης Μουστάκας και Φελίπε Γκόμεζ), καθώς συμφώνησε  χθες με τη διοίκηση της «Μαύρης Θύελλας» για συνεργασία τη νέα σεζόν.
Ο Καμινιώτης αγωνίστηκε και παλιότερα στην Καλαμάτα, ενώ μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον Ατρόμητο Αθηνών, Διαγόρα Ρόδου, Βέροια, Πιερικό, Άρη Θεσσαλονίκης Γλυφάδα, Χανιά, και τη Γερμανική Άιντραχτ Τριέρ.
  Την Κυριακή κόντρα στον Παναρκαδικό
Εξάλλου με διπλή προπόνηση συνέχισαν χθες την προετοιμασία τους οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας, ενώ   για την Κυριακή 20 Αυγούστου έχει  κλειστεί δυνατό φιλικό τεστ με τον Παναρκαδικό  στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος» (η φιλική συνάντηση με τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων που είχε προγραμματιστεί για τις 19 του μήνα ματαιώθηκε). Έτσι ο τεχνικός  της Καλαμάτας Νίκος Ζαλίκας θα έχει την ευκαιρία για νέες δοκιμές.

*** ΕΠΟ: Νέος πρόεδρος ο Βαγγέλης Γραμμένος!
Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας έλαβε 48 ψήφους, έναντι 21 του Γιώργου Καλαντζή, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.  
Μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ, ο Βαγγέλης Γραμμένος ξεκαθάρισε ότι η επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα έχει καμία σχέση με τη προηγούμενη. «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, κυρίως όσους δεν μας ψήφισαν, πως θα κάνουμε πράξη την ισότητα και την ισονομία. Ξεκινά μια δύσκολη μέρα, το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αρχίσει έναν άλλο δρόμο και χρειάζεται πολλή προσπάθεια, σχέδιο και τα διαθέτουμε όλα. Η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη», ανέφερε αρχικά. «Το ότι ήρθε η FIFA δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Εμείς το γνωρίζαμε, τώρα το γνωρίζουν και οι διεθνείς ομοσπονδίες. Η FIFA μπορεί να φέρει όσες επιτροπές θέλει, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ο χρόνος που θα παραμείνουν στη χώρα μας θα είναι μικρότερος από ό,τι προσδοκούν οι ίδιες. Η FIFA θα ελέγχει αν εφαρμόζεται ο κανονισμός, αν στο οικονομικό κομμάτι κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις, όπως π.χ. για μία σύμβαση, για τέτοιο έλεγχο μιλάμε», πρόσθεσε ο κ. Γραμμένος. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κοιταχτούμε στα μάτια και να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Όσοι θεωρούν ότι το κοινώς αποδεχτό ποδόσφαιρο δεν τους ταιριάζει, δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε. Θα πείσουμε και τον πιο δύσπιστο πως είναι ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο να βαδίσει σε άλλο δρόμο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

*** Ξεκάθαρη η FIFA για ΕΠΟ! «Αν τραβάς το σχοινί, αυτό κόβεται»

~ Η FIFA και η UEFA, μέσω του εκπροσώπου τους, Άντζελο Ρηγόπουλου, κατέστησαν σαφές ότι η υπομονή τους τελειώνει, σχετικά με όλα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε εξέλιξη οι εκλογές της ΕΠΟ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις εκλογές της ΕΠΟ, ο Ρηγόπουλος έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές με το ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα κούρασε την UEFA και την FIFA. «Το σχοινί είναι πολύ τεντωμένο και αν το τραβάς, στο τέλος αυτό κόβεται. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα κούρασε την UEFA και την FIFA. Μας απασχόλησε με νόμους και επεισόδια» τόνισε αρχικά, ενώ αργότερα είπε: «Έχουμε σχέδια, αλλά χρειάζεται ενότητα».
~ Την προεδρία διεκδικούν ο Βαγγέλης Γραμμένος και ο Γιώργος Καλλαντζής. Το νέο Δ.Σ. θα προκύψει από 71 εκλέκτορες, που είναι οι πρόεδροι των 54 Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, οι εκπρόσωποι των 16 ΠΑΕ της Super League και του εκπροσώπου της Football League.          
Ο Μηνάς Λυσάνδρου εκπροσωπεί την ΑΕΚ, ο Δημήτρης Αγραφιώτης τον Ολυμπιακό, ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης τον Παναθηναϊκό και ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης τον ΠΑΟΚ

*** ΕΠΟ: Απορρίφθηκε η προσφυγή Τζώρτζογλου! Κανονικά οι εκλογές
~   Το Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, κατά της διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ. Κανονικά προχωρά η διαδικασία. 
Όπως αναμενόταν, η προσφυγή του Νίκου Τζώρτζογλου κατά  της νομιμότητας των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΟ έπεσε στο κενό. Η διαδικασία για την εκλογή της νέας διοίκησης άρχισε λίγο μετά τις 11. Την προεδρία διεκδικούν ο Βαγγέλης Γραμμένος και ο Γιώργος Καλλαντζής. Το νέο Δ.Σ. θα προκύψει από 71 εκλέκτορες, που είναι οι πρόεδροι των 54 Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, οι εκπρόσωποι των 16 ΠΑΕ της Super League και του εκπροσώπου της Football League. Ο Μηνάς Λυσάνδρου εκπροσωπεί την ΑΕΚ, ο Δημήτρης Αγραφιώτης τον Ολυμπιακό, ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης τον Παναθηναϊκό και ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης τον ΠΑΟΚ. Νωρίς το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα. Να σημειωθεί ότι μετά την απόρριψη της προσφυγής του Νίκου Τζώρζογλου, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για Grexit.
~   Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις εκλογές της ΕΠΟ, ο εκπρόσωπος της FIFA και της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλος, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές με το ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Το σχοινί είναι πολύ τεντωμένο και αν το τραβάς, στο τέλος αυτό κόβεται. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα κούρασε την UEFA και την FIFA. Μας απασχόλησε με νόμους και επεισόδια» τόνισε αρχικά, ενώ αργότερα είπε: «Έχουμε σχέδια, αλλά χρειάζεται ενότητα».

***

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 01  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  ..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για όλους μας  !  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017_48.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης ... από το 2008 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-02-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Πέμπτη 03 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-03-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/news-04-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 05- Αυγούστου - 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/08/news-05-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ .... Σάββατο 05 Αυγούστου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/08/blog-post.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 06  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,,, από το .. 20008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/08/news-06-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 08  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  ...από το  2008: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-08-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  -2- Τρίτη  08  Αυγούστου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης     ....από  το  2008:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-2-08-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 09  Αυγούστου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..από το  2008  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/news-09-2017.html .-
~*Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από το 2008  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Αυγούστου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το    2008  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-11-2017.html .-
~* ΤΑ  500 ονόματα και οι Εικόνες της ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ  :Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/08/500-11-2017-500.html .- 
~** H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 12  Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/08/news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 13  Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/08/news-13-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-14-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 05  έως και 13 Αυγούστου 2017  :Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 ..Μια   αθλητικά ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/08/05-13-2017-14-2017.html .-  
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 15 Αυγούστου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/08/news-15-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-16-2017.html .- 
~*  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/08/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   Arfara News  2  Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωση  ...από το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-2-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-18-2017.html .- 
~*
~**   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5782   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3679   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3678  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.129   βίντεο   .-  


The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  
  
    
 ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου