ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Πέμπτη 03 Αυγούστου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  .....
~
 

Η μακαρία Συγκλητική είπε στις αδελφές, που είχαν συγκεντρωθεί κοντά της:

Υπάρχει λύπη ωφέλιμη και λύπη βλαπτική. Και ωφέλιμη είναι η λύπη, όταν ο άνθρωπος θρηνεί για τις αμαρτίες του, όταν θλίβεται για την (πνευματική) άγνοια του πλησίον, όταν ανησυχεί μήπως ξεφύγει από το σκοπό του και όταν έχει αγωνία να κατακτήσει την τέλεια αρετή. Υπάρχει όμως και η λύπη που υποβάλλει ο εχθρός, κι αυτή είναι εντελώς παράλογη. Από μερικούς ονομάζεται και ακηδία. Τη λύπη αυτή πρέπει να την αποδιώχνουμε με την προσευχή κυρίως και την ψαλμωδία, κάνοντας τη σκέψη, ότι στην παρούσα ζωή κανένας ασύνετος δεν είναι χωρίς (τέτοιες) λύπες
.
Οσία Συγκλητική

Παρακλητικός Κανώνας στην Σιμωνόπετρα του Αγίου Όρους  2016-2017 :
1~Σιμωνόπετρα Άγιον Όρος Παρακλητικός  κανών  -1o μέρος-   2016-2017: https://youtu.be/kbiHx4VZOcY .-
2~Ι . Μ. ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ παράκληση  -2o μέρος-  στην Παναγία μας   2016-2017: https://youtu.be/7OR4pvUCLM0 .-
3~Παρακλητικός κανών  -3o μέρος-  στην Σιμωνόπετρα 2016- 2017 003:
https://youtu.be/Ifb0kct_5BQ .-
 4~* ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ παράκληση   -4-  στην Παναγία μας   2016- 2017: https://youtu.be/JnahqcCGQbo  .-
 Ακολουθούν ....
Βίντεο από 2η  παράκληση στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών  02-08-2017 Τετάρτη ....:
1~* Παράκληση στην Παναγία μας 02/08/2017 ΑΡΦΑΡΑ:
2~* Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών 2η παράκληση  02/08/2017: 
https://youtu.be/kpJTQFCIeZQ   .-
3~*Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών Ι . Ευαγγέλιο 2η παράκληση 02/08/2017:
 https://youtu.be/K4iIgg2Eou0   .-
4~*2η παράκληση στην Παναγία μας Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών 02/08/2017: https://youtu.be/NZYRmd7vCgk .-
 ~** Πορεία προς το Πάσχα του Καλοκαιριού 
Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου για το «Βήμα Ορθοδοξίας»
Ένα από τα στιχηρά της εκκλησίας, για την Κοίμηση της Θεοτόκου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ω του παραδόξου θαύματος. Η πηγή της ζωής εν μνημείω τίθεται και κλίμαξ προς ουρανόν ο τάφος γίνεται».
Η είναι η Πηγή της Ζωής, Αυτή έδωσε ανθρώπινη υπόσταση στον Σωτήρα Χριστό, φέρνοντάς Τον στο κόσμο, και τώρα πεθαίνει, ήρθε η ώρα να φύγει από τη γη για να συναντήσει τον Μονογενή Της.
Μπορεί να πρόκειται για τον θάνατο, για την απώλεια, για τον πόνο και τη λύπη, αλλά η εκκλησία μας, τιμά τη συγκεκριμένη εορτή πανηγυρικά, γιατί ήρθε επιτέλους η ώρα που η Παναγία θα συναντήσει τον Υιό Της.
Όταν ήρθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή Της, Άγγελος Κυρίου που σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, ήταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, Της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πριν.
Όταν Εκοιμήθη, οι Μαθητές του Χριστού, πλην του Θωμά, με ψαλμούς και δέος τοποθέτησαν το άψυχο σώμα Της, στο μνήμα στη Γεθσημανή.
Όταν μετά από τρεις ημέρες επέστρεψε ο Θωμάς, ζήτησε να ανοιχτεί ο τάφος ώστε να προσκυνήσει και αυτός το Σώμα της Θεοτόκου.
Όταν άνοιξαν τον τάφο έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η Παναγία αναστήθηκε σωματικά και ανελήφθη στους ουρανούς, αφήνοντας στον κενό τάφο την Τιμία Αισθήτα και την Της.
Η Παναγία λίγο πριν τη Κοίμησή Της, όπως λέει η παράδοση, υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει να φροντίζει για όλον τον κόσμο και θα γίνει η Μεσίτρια στον Υιό Της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.
Και αυτό έγινε… Η Παναγία είναι δίπλα μας, πάμπολλες είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν το Θαύμα Της. Είτε σαν εκπλήρωση της επιθυμίας που ήταν αίτημα στη Προσευχή, είτε σαν όραμα είτε σαν ένα απλό σημάδι.. που εκείνη τη στιγμή κι αυτό το απλό σημάδι εσύ θα το δεις σαν σανίδα σωτηρίας στο φουρτουνιασμένο πέλαγος από προβλήματα που βρίσκεσαι.
Μία Μάνα που γέννησε την Αγάπη… τον ίδιο τον , πως είναι δυνατόν να μην ξεχειλίζει από αγάπη; Πως είναι δυνατόν να μην ακούει τις Προσευχές των ανθρώπων… και πως να μην τους βοηθήσει;
Η Παναγία καταλαβαίνει, συμπονά, βοηθάει, και αγαπάει τους ανθρώπους γιατί είναι Μάνα, κι εμείς παιδιά Της.
Ο Χριστός ακούει την , ό,τι Του ζητήσει Αυτός θα Της το εκπληρώσει, η παρρησία που έχει η Παναγία στο Χριστό είναι μοναδική, θα μπορούσε κανείς να πει, πως ακόμη και από την κόλαση η Παναγία μπορεί να πάρει κάποιον άνθρωπο και να τον πάει στον Παράδεισο.
Μια όμορφη ιστορία από το λέει:
«Κάθε φορά που νύχτωνε στον Παράδεισο, ο Άγιος Πέτρος, έκλεινε τα θυρόφυλλα και μετρούσε στα τεφτέρια του πόσοι είχανε μπει στον Παράδεισο. Ύστερα έβαζε τα ονόματά τους πλάι σε εκείνους που ήδη ήταν μέσα από καιρό και έβρισκε τον αριθμό.
Το άλλο πρωί μετρούσε πάλι τους ‘’παραδεισένιους’’ ανθρώπους και πήγαινε να ανοίξει την πόρτα. Μα για καιρό έβλεπε τούτο το παράδοξο:
Ενώ αποβραδίς είχε μετρήσει πως αυτοί που είχαν μπει στον Παράδεισο ήταν δέκα, την άλλη μέρα μετρούσε άλλους 3 παραπάνω.
Μα πως γίνεται αυτό σκεφτόταν.
– Αποφάσισε να πάει στον Χριστό και να Του πει αυτό που τον απασχολεί.
-Να φυλάξεις βάρδια είπε ο Χριστός και ο Άγιος έσκυψε το κεφάλι και γύρισε στο διακόνημά του.
Το ίδιο βράδυ ο Απόστολος του Θεού φύλαξε κατά την προσταγή του Χριστού και σαν ξημέρωσε είχε έτοιμη την απάντηση.
– Τον ρώτησε λοιπόν ο Κύριος, τι συμβαίνει…
– Το βράδυ… Κύριε… που κλείνει ο Παράδεισος ανεβαίνει η Μητέρα Σου Παναγία στα τείχη και βάζει τους ανθρώπους από εκεί».-
Αυτή είναι η δύναμη της Παναγίας μας!
Καλό μήνα, Καλή Παναγιά σε όλους!

~ 1η Αυγούστου  ξεκινά η νηστεία του , 14 ημέρες νηστείας για να υποδεχτούμε το Πάσχα του καλοκαιριού… το Πάσχα για τη Κοίμηση της Πηγής της Ζωής.

1~* 3οι Χαιρετισμοί Ι. Ευαγγέλιο  03/08/2017:
https://youtu.be/OAl0E8MmZjA  .-
~* ΑΡΦΑΡΑ  Άγιοι Θεόδωροι 3οι Χαιρετισμοί 03/08/2017:
 https://youtu.be/oLjy6SbuvVA   .-
~**  Καλή Παναγιά: Δεκαπενταύγουστος 2017: Η νηστεία για την Θεοτόκο
 ~ Η -Η περίοδος αυτή της νηστείας προηγείται της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και αρχικά ήταν διηρημένη σε δύο τμήματα: αυτό που προηγείτο της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και εκείνο της .
~  Η νηστεία αυτή όπως επικράτησε να την τηρούμε, έχει αυστηρό χαρακτήρα. Εφόσον λοιπόν μπορούμε, νηστεύομε από λάδι όλες τις ημέρες. Κατάλυση οίνου και ελαίου έχουμε μόνο τα Σάββατα και τις Κυριακές, ενώ κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, οποιαδήποτε ημέρα κι αν πέσει καταλύουμε ψάρι.
Κατάλυση ιχθύος και μόνον έχουμε και κατά την ημέρα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αν αυτή πέση Τετάρτη ή Παρασκευή.
Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ
~ Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ    : https://youtu.be/7IY386Al6PU .- { Μια ιεραποστολικη προσπαθεια του ΙΔ παρεκκλησιου Αγιου Θεραποντος επισκοπου Κυπρου στις Ερυθρες Αττικης (Κριεκουκι) προς δοξαν Θεου. Ο αναξιος και απολογούμενος Κτητωρ e-mail agiostherapon@gmail.com } .-

~***  Παράκληση στην Παναγία: Ολόκληρος ο Παρακλητικός Κανών
Ευλογητός ο Θεός ημών, πάντοτε, νυν, και αεί, και εις τούς αιώνας των αιώνων.
Αμήν.
Ψαλμός 142
Κύριε εισάκουσον της προσευχής μου, ενώτισαι την δέησίν μου εν τη αληθεία σου, εισάκουσον μου εν τη δικαιοσύνη σου. Και μη εισέλθης εις κρίσιν μετά τού δούλου σου, ότι ου δικαιωθήσεται ενώπιόν σου πάς ζων. Ότι κατεδίωξεν ο εχθρός την ψυχήν μου εταπείνωσεν εις γην την ζωήν μου. Εκάθησε με εν σκοτεινοίς ως νεκρούς αιώνος και ηκηδίασεν επ’ εμέ το πνεύμα μου, εν εμοί εταράχθη η καρδία μου. Εμνήσθην ημερών αρχαίων, εμελέτησα εν πάσι τοις έργοις σου, εν ποιήμασι των χειρών σου εμελέτων. Διεπέτασα προς σε τας χείράς μου, η ψυχή μου ως γη άνυδρός σοι. Ταχύ εισάκουσόν μου κύριε εξέλιπε το πνεύμα μου. Μη αποστρέψης το πρόσωπόν σου απ’ εμού και ομοιωθήσομαι τοις καταβαίνουσιν εις λάκκον. Ακουστόν ποίησόν μοι το πρωί το έλεός σου ότι επί σοι ήλπισα. Γνώρισον μοι, Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι ότι προς σε ήρα την ψυχήν μου. Εξελού με εκ των εχθρών μου, Κύριε, προς σε κατέφυγον. Δίδαξόν με του ποιείν το θέλημά σου ότι συ ει ο Θεός μου. Το πνεύμα σου το αγαθόν οδηγήσει με εν γη ευθεία, ένεκα του ονόματός σου, Κύριε ζήσεις με. Εν τη δικαιοσύνη σου εξάξεις εκ θλίψεως την ψυχήν μου, και εν τω ελέει σου εξολεθρεύσεις τους εχθρούς μου. Και απολείς πάντας τούς θλίβοντας την ψυχήν μου ότι εγώ δούλός σου ειμι.
Θεός Κύριος, και επέφανεν ημίν, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου.
Εξομολογείσθε τω Κυρίω, και επικαλείσθε το όνομα το άγιον αυτού.
Θεός Κύριος…
Πάντα τα έθνη εκύκλωσάν με, και τω ονόματι Κυρίου ήμυνάμην αυτούς,
Θεός Κύριος…
Παρά Κυρίου εγένετο αύτη, και εστι θαυμαστή εν οφθαλμοίς ημών.
Θεός Κύριος…
Ήχος δ’  Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ.
Τη Θεοτόκω εκτενώς νυν προσδράμωμεν, * αμαρτωλοί καί ταπεινοί, και προσπέσωμεν * εν μετανοία, κράζοντες εκ βάθους ψυχής, * Δέσποινα, βοήθησον εφ’ ημίν σπλαγχνισθείσα,* σπεύσον, απολλύμεθα υπό πλήθους πταισμάτων, * μη αποστρέψης σους δούλους κενούς, * σε γαρ και μόνην ελπίδα κεκτήμεθα.
Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι.
Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής, * και των πτωχών υπερασπιστής, * ασθενούντων Ια­τρός, βασιλέων υπέρμαχος, * τροπαιοφόρε μεγαλομάρτυς Γεώργιε, * πρέσβευε Χριστώ τω θεώ, * σωθήναι τάς ψυχάς ημών.
Και νυν και αεί, και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.
Ου σιωπήσωμεν ποτέ, Θεοτόκε, * τας δυναστείας σου λαλείν οι ανάξιοι, * ειμή γαρ συ προϊστασο πρεσβεύουσα, * τις ημάς ερρύσατο εκ τοσούτων κινδύνων; * Τις δε διεφύλαξεν έως νυν ελευθέρους; * Ουκ αποστώμεν, Δέσποινα, εκ σου, * σους γαρ δούλους σώζεις αεί, εκ παντοίων δεινών.
 Ν’ Ψαλμός
Ελέησον με ο Θεός κατά το μέγα έλεος σου, και κατά το πλήθος των οικτιρμών σου εξάλειψον το ανόμημα μου. Επί πλείον πλύνον με από τής ανομίας μου και από τής αμαρτίας μου καθάρισον με. Ότι την ανομίαν μου εγώ γινώσκω και η αμαρτία μου ενώπιόν μου εστι δια παντός. Σοι μόνω ήμαρτον και το πονηρόν ενώπιον σου εποίησα, όπως αν δικαιωθής εν τοις λόγοις σου, και νικήσης εν τω κρίνεσθαι σε. Ιδού γαρ εν ανομίαις συνελήφθην και εν αμαρτίαις εκίσσησε με η μήτηρ μου. Ιδού γαρ αλήθειαν ηγάπησας, τα άδηλα και τα κρύφια της σοφίας σου εδήλωσας μοι. Ραντιείς με υσσώπω και καθαρισθήσομαι, πλυνείς με, και υπέρ χιόνα λευκανθήσομαι. Ακουτιείς με αγαλλίασιν και ευφροσύνην αγαλλιάσονται οστέα τεταπεινωμένα. Απόστρεψον το πρόσωπον σου από των αμαρτιών μου, και πάσας τάς ανομίας μου εξάλειψον. Καρδίαν καθαράν κτίσον εν εμοί ο Θεός, και πνεύμα ευθές εγκαίνισον εν τοις εγκάτοις μου. Μη απορρίψης με από του προσώπου σου και το πνεύμα το Άγιον μη αντανέλης απ’ εμού. Απόδος μοι την αγαλλίασιν του σωτηρίου σου και πνεύματι ηγεμονικώ στήριξον με. Διδάξω ανόμους τας οδούς σου και ασεβείς επί σε επιστρέψουσι. Ρύσαι με εξ αιμάτων ο Θεός, ο Θεός της σωτηρίας μου αγαλλιάσεται η γλώσσα μου την δικαιοσύνην σου. Κύριε τα χείλη μου ανοίξεις και το στόμα μου αναγγελεί την αίνεσιν σου. Ότι ει ηθέλησας θυσίαν, έδωκα αν, ολοκαυτώματα ουκ ευδοκήσεις. Θυσία τω Θεώ πνεύμα συντετριμμένον, καρδίαν συντετριμμένην και τεταπεινωμένην ο Θεός ουκ εξουθενώσει. Αγάθυνον, Κύριε, εν τη ευδοκία σου την Σιων, και οικοδομηθήτω τα τείχη Ιερουσαλήμ. Τότε ευδοκήσεις θυσίαν δικαιοσύνης, αναφοράν και ολοκαυτώματα. Τότε ανοίσουσιν επί το θυσιαστήριόν σου μόσχους.
 Ήχος πλ. δ΄  Ωδή α΄ Ειρμός
Υγράν διοδεύσας ωσεί ξηράν, * και την αιγυπτίαν μοχθηρίαν διαφυγών, * ο Ισραηλίτης ανεβόα, * Τω Λυτρωτή και Θεώ ημών άσωμεν.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Πολλοίς συνεχόμενος πειρασμοίς, * προς σε καταφεύγω, σωτηρίαν επιζητών. * Ώ Μήτερ του Λόγου και Παρθένε, * των δυσχερών και δεινών με διάσωσον.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Παθών με ταράττουσι προσβολαί, * πολλής αθυμίας, εμπιπλώσαι μου την ψυχήν, * ειρήνευσον, Κόρη, τη γαλήνη, * τη του Υιού και Θεού σου, Πανάμωμε.
Δόξα Πατρί…
Σωτήρα τεκούσαν σε και Θεόν, * δυσωπώ, Παρθένε, λυτρωθήναι με των δεινών, * σοι γαρ νυν προσφεύγων ανατείνω, * και την ψυχήν και την διάνοιαν.
Και νυν και αεί…
Νοσούντα το σώμα και την ψυχήν, * επισκοπής θείας, και προνοίας της παρά σου, * αξίωσον, μόνη Θεομήτορ, * ως αγαθή αγαθού τε λοχεύτρια.
 Ωδή γ’ Ειρμός
Ουρανίας αψίδος, οροφουργέ Κύριε, * και της Εκκλησίας δομήτορ, συ με στερέωσον, * εν τη αγάπη τη ση, των εφετών η ακρότης, * των πιστών το στήριγμα, μόνε φιλάνθρωπε.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Προστασίαν και σκέπην, ζωής εμής τίθημι, * Σε, Θεογεννήτορ, Παρθένε, συ με κυβέρνησον,*  προς τον λιμένα σου, των αγαθών η αιτία, * των πιστών το στήριγμα,
μόνη πανύμνητε.  
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Ικετεύω, Παρθένε, τον ψυχικόν τάραχον, * και της αθυμίας την ζάλην διασκεδάσαι μου, * συ γαρ, Θεόνυμφε, τον αρχηγόν της γαλήνης, * τον Χριστόν εκύησας, μόνη πανάχραντε.
Δόξα Πατρί…
Ευεργέτην τεκούσα, τον των καλών αίτιον, * της ευεργεσίας τον πλούτον, πάσιν ανάβλυσον,* πάντα γαρ δύνασαι, ως δυνατόν εν ισχύϊ, * τον Χριστόν κυήσασα, Θεομακάριστε.  
Και νυν και αεί…
Χαλεπαίς αρρωστίαις, και νοσεροίς πάθεσιν, * εξεταζομένω, Παρθένε, συ μοι βοήθησον, * των ιαμάτων γαρ, ανελλιπή σε γινώσκω,* θησαυρόν, Πανάμωμε, τον αδαπάνητον.
Διάσωσον, * από κινδύνων, τους δούλους σου, Θεοτόκε, * ότι πάντες μετά Θεόν, εις σε καταφεύγομεν, * ως άρρηκτον τείχος και προστασίαν.
Eπίβλεψον,* εν ευμενεία, πανύμνητε Θεοτόκε, επί την εμήν χαλεπήν τού σώματος κάκωσιν, και ίασαι της ψυχής μου το άλγος.
 Ελέησον ημάς ο Θεός κατά το μέγα έλεος Σου, δεόμεθα Σου, επάκουσον και ελέησον.
Κύριε ελέησον (3)
Έτι δεόμεθα υπέρ του  Πατρός και Αρχιεπισκόπου ημών (δεινός) και πάσης της εν Χριστώ ημών αδελφότητος.
Κύριε ελέησον (3)
Έτι δεόμεθα υπέρ ελέους, ζωής, ειρήνης, υγείας, σωτηρίας, επισκέψεως, συγχωρήσεως και αφέσεως των αμαρτιών των δούλων του Θεού, [ονόματα]  και πάντων των παρακολουθούντων την αγίαν παράκλησην  ταύτην και υπέρ του συγχωρηθήναι αυτών παν πλημμέλημα εκούσιον τε και ακούσιον.
Κύριε ελέησον (3)
Ότι ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός υπάρχεις, και σοι την δόξαν αναπέμπομεν, τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.
Αμήν.
Κάθισμα  Ήχος β’ Τα άνω ζητών
Πρεσβεία θερμή, και τείχος απροσμάχητον,* ελέους πηγή, τού κόσμου καταφύγιον,* εκτενώς βοώμεν σοι, Θεοτόκε Δέσποινα, πρόφθασον, * και εκ κινδύνων λύτρωσαι ημάς,*  η μόνη ταχέως προστατεύουσα.
Ωδή δ’ Ειρμός
Εισακήκοα, Κύριε, * της οικονομίας σου το μυστήριον, * κατενόησα τα έργα σου, * και εδόξασά σου την θεότητα.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Των παθών μου τον τάραχον, * η τον κυβερνήτην τεκούσα Κύριον, * και τον κλύδωνα κατεύνασον, * των εμών πταισμάτων, Θεονύμφευτε.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Ευσπλαγχνίας την άβυσσον, * επικαλουμένω της σης παράσχου μοι, * η τον εύσπλαγχνον κυήσασα, * και Σωτήρα πάντων, των υμνούντων σε.
Δόξα Πατρί…
Απολαύοντες, Πάναγνε, * των σων δωρημάτων ευχαριστήριον, * αναμέλπομεν εφύμνιον, * οι γινώσκοντες σε Θεομήτορα.
Και νυν και αεί…
Οι ελπίδα και στήριγμα, * και της σωτηρίας τείχος ακράδαντον, * κεκτημένοι σε, Πανύμνητε,* δυσχερείας πάσης, εκλυτρούμεθα.
 Ωδή ε’ Ειρμός
Φώτισον ημάς, τοις προστάγμασί σου, Κύριε,* και τω βραχίονί σου τω υψηλώ, * την σην ειρήνην, * παράσχου ημίν, φιλάνθρωπε.
 Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Έμπλησον, Αγνή, ευφροσύνης την καρδίαν μου, * την σην ακήρατον διδούσα χαράν, * της ευφροσύνης, * η γεννήσασα τον αίτιον.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Λύτρωσαι ημάς, εκ κινδύνων, Θεοτόκε Αγνή,* η αιωνίαν τεκούσα λύτρωσιν, * και την ειρήνην, * την πάντα νουν υπερέχουσαν.
Δόξα Πατρί…
Λύσον την αχλύν, των πταισμάτων μου, Θεόνυμφε, * τω φωτισμώ της σης λαμπρότητος, * η φως τεκούσα, * το θείον και προαιώνιον.
Και νυν και αεί…
Ίασαι Αγνή, των παθών μου την ασθένειαν, * επισκοπής σου αξιώσασα, * και την υγείαν, * τη πρεσβεία σου παράσχου μοι.
 Ωδή ς’ Ειρμός
Την δέησιν εκχεώ προς Κύριον, * και αυτώ απαγγελώ μου τας θλίψεις, * ότι κακών η ψυχή μου επλήσθη, * και η ζωή μου τω Άδη προσήγγισε, * και δέομαι ως Ιωνάς, * Εκ φθοράς, ο Θεός με ανάγαγε.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Θανάτου και της φθοράς ως έσωσεν, * εαυτόν εκδεδωκώς τω θανάτω, * την τη φθορά και θανάτω μου φύσιν, * κατασχεθείσαν, Παρθένε, δυσώπησον, * τον Κύριον σου και Υιόν, * τής εχθρών κακουργίας με ρύσασθαι.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Προστάτιν σε, της ζωής επίσταμαι, * και φρουράν ασφαλεστάτην Παρθένε, * των πειρασμών διαλύουσαν όχλον, * και επηρείας δαιμόνων ελαύνουσαν, * και δέομαι διαπαντός,* εκ φθοράς των παθών μου ρυσθήναί με.
Δόξα Πατρί…
Ως τείχος, καταφυγής κεκτήμεθα, * και ψυχών σε παντελή σωτηρίαν, * και πλατυσμόν εν ταις θλίψεσι, Κόρη, * και τω φωτί σου αεί αγαλλόμεθα. * Ώ Δέσποινα, και νυν ημάς, * των παθών και κινδύνων διάσωσον.
Και νυν και αεί…
Εν κλίνη νυν, ασθενών κατάκειμαι, * και ουκ έστιν ίασις τη σαρκί μου, * αλλ’ η Θεόν και Σωτήρα του κόσμου, * και τον λυτήρα των νόσων κυήσασα, * σου δέομαι της αγαθής, * εκ φθοράς νοσημάτων ανάστησον.
Διάσωσον,* από κινδύνων, τους δούλους σου, Θεοτόκε, * ότι πάντες μετά Θεόν, εις σε καταφεύγομεν, * ως άρρηκτον τείχος και προστασίαν.
Άχραντε, * η δια λόγου τον Λόγον ανερμηνεύτως, * επ’ εσχάτων των ημερών τεκούσα, δυσώπησον, * ως έχουσα μητρικήν παρρησίαν.
 Ελέησον ημάς ο Θεός κατά το μέγα έλεος Σου, δεόμεθα Σου, επάκουσον και ελέησον.
Κύριε ελέησον (3)
Έτι δεόμεθα υπέρ του  Πατρός και Αρχιεπισκόπου ημών (δεινός) και πάσης της εν Χριστώ ημών αδελφότητος.
Κύριε ελέησον (3)
Έτι δεόμεθα υπέρ ελέους, ζωής, ειρήνης, υγείας, σωτηρίας, επισκέψεως, συγχωρήσεως και αφέσεως των αμαρτιών των δούλων του Θεού, [ονόματα]  και πάντων των παρακολουθούντων την αγίαν παράκλησην  ταύτην και υπέρ του συγχωρηθήναι αυτών παν πλημμέλημα εκούσιον τε και ακούσιον.
Κύριε ελέησον (3)
Ότι ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός υπάρχεις, και σοι την δόξαν αναπέμπομεν, τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.
Αμήν.
Κοντάκιον Ήχος β’
Προστασία των Χριστιανών ακαταίσχυντε, μεσιτεία προς τον Ποιητήν αμετάθετε, μη παρίδης αμαρτωλών δεήσεων φωνάς, αλλά πρόφθασον, ως αγαθή, εις την βοήθειαν ημών, των πιστώς κραυγαζόντων σοι. Τάχυνον εις πρεσβείαν, και σπεύσον εις ικεσίαν, η προστατεύουσα αεί, Θεοτόκε, των τιμώντων σε.
 Ήχος δ’
Εκ νεότητος μου, πολλά πολεμεί με πάθη, αλλ’ αυτός αντιλαβού, και σώσον, Σωτήρ μου. (δις)
Οι μισούντες Σιών, αισχύνθητε από του Κυρίου, ως χόρτος γαρ, πυρί έσεσθε απεξηραμμένοι. (δις)
Δόξα Πατρί…
Αγίω Πνεύματι, πάσα ψυχή ζωούται, και καθάρσει υψούται, λαμπρύνεται τη Τριαδική μονάδι, ιεροκρυφίως.
Και νυν και αεί…
Αγίω Πνεύματι, αναβλύζει τα της χάριτος ρείθρα, αρδεύοντα άπασαν την κτίσιν, προς ζωογονίαν.
Προκείμενον
Μνησθήσομαι του ονόματος σου εν πάση γενεά και γενεά.
Στίχος
Άκουσον, θύγατερ, και ίδε, και κλίνον το ους σου, και επιλάθου του λαού σου, και του οίκου του πατρός σου, και επιθυμήσει ο Βασιλεύς τού κάλλους σου.
Του ονόματός σου μνησθήσομαι εν πάση γενεά και γενεά.
Και υπέρ του καταξιωθήναι ημάς της ακροάσεως του αγίου Ευαγγελίου, Κύριον τον Θεόν ημών ικετεύσωμεν.
Κύριε, ελέησον (γ’).
Σοφία. Ορθοί. Ακούσωμεν του αγίου Ευαγγελίου.
Ειρήνη πάσι.
Και τω Πνεύματί σου.
Εκ τού κατά Λουκάν αγίου Ευαγγελίου το ανάγνωσμα. Πρόσχωμεν.
Δόξα σοι, Κύριε, δόξα σοι.
Εν ταις ημέραις εκείναις,  αναστάσα  Μαριάμ επορεύθη εις την ορεινήν μετά σπουδής, εις πόλιν Ιούδα, και εισήλθεν εις τον οίκον Ζαχαρίου, και ησπάσατο την Ελισάβετ. Και εγένετο ως ήκουσεν η Ελισάβετ τον ασπασμόν της Μαρίας, εσκίρτησε το βρέφος εν τη κοιλία αυτής, και επλήσθη Πνεύματος  Αγίου η Ελισάβετ, και ανεφώνησε φωνή μεγάλη, και είπεν, Ευλογημένη συ εν γυναιξί, και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, και πόθεν μοι τούτο, ίνα έλθη η μήτηρ του Κυρίου μου προς με; ιδού γαρ, ως εγένετο η φωνή του ασπασμού σου εις τα ώτα μου, εσκίρτησε το βρέφος εν αγαλλιάσει εν τη κοιλία μου. Και μακαρία η πιστεύσασα, ότι  έσται τελείωσις τοις λελαλημένοις αυτή παρά Κυρίου. Και είπε Μαριάμ, Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριον, και ηγαλλίασε το πνεύμα μου επί τω Θεώ τω σωτήρι μου, ότι επέβλεψεν επί τηv ταπείνωσιν της δούλης αυτού. Ιδού γαρ, από του νυν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί. Ότι εποίησέ μοι μεγαλεία ο δυνατός, και άγιοv το  όνομα αυτού. Έμεινε δε Μαριάμ συν αυτή ωσεί μήνας τρεις, και υπέστρεψεν εις τον οίκοv αυτής.
Δόξα σοι, Κύριε, δόξα σοι.
Δόξα Πατρί…
Πάτερ, Λόγε, Πνεύμα, Τριάς η εν Μονάδι, εξάλειψον τα πλήθη, των εμών εγκλημάτων.
Και νυν και αεί…
Ταις της Θεοτόκου, πρεσβείαις, Ελεήμον, εξάλειψον τα πλήθη, των εμών εγκλημάτων.
Ελέησον με, ο Θεός, κατά το μέγα έλεος σου, και κατά το πλήθος των οικτιρμών σου εξάλειψον το ανόμημα μου.
 Ήχος πλ. β’ Όλην αποθέμενοι
Μη καταπιστεύσης με, ανθρωπίνη προστασία, Παναγία δέσποινα, αλλά δέξαι δέησιν, του ικέτου σου, θλίψις γαρ έχει με, φέρειν ου δύναμαι, των δαιμόνων τα τοξεύματα, σκέπην ου κέκτημαι, ουδέ που προσφύγω ο άθλιος, πάντοθεν πολεμούμενος, και παραμυθίαν ουκ έχω πλην σου, Δέσποινα του κόσμου, ελπίς και προστασία των πιστών, μη μου παρίδης την δέησιν, το συμφέρον ποίησον.
Ουδείς προστρέχων επί σοι, κατησχυμένος από σου εκπορεύεται, αγνή Παρθένε Θεοτόκε, αλλ’ αιτείται την χάριν, και λαμβάνει το δώρημα, προς το συμφέρον της αιτήσεως.
Μεταβολή των θλιβομένων, απαλλαγή των ασθενούντων υπάρχουσα, Θεοτόκε Παρθένε, σώζε πόλιν και λαόν, των πολεμουμένων η ειρήνη, των χειμαζομένων η γαλήνη, η μόνη προστασία των πιστών.
 Σώσον, ο Θεός, τον λαόν σου, και ευλόγησον την κληρονομίαν σου: επίσκεψαι τον κόσμον σου εν ελέει και οικτιρμοίς, ύψωσον κέρας Χριστιανών Ορθοδόξων, και κατάπεμψον εφ’ ημάς τα ελέη σου τα πλούσια: πρεσβείαις της παναχράντου, Δεσποίνης ημών, Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας: δυνάμει του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού, προστασίαις των τιμίων επουρανίων Δυνάμεων ασωμάτων, ικεσίαις του τιμίου, ενδόξου, προφήτου προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, των αγίων, ενδόξων, και πανευφήμων Αποστόλων, του αγίου ενδόξου πανευφήμου Αποστόλου Βαρνάβα,  των εν αγίοις Πατέρων ημών, μεγάλων Ιεραρχών, και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αθανασίου και Κυρίλλου, Ιωάννου του Ελεήμονος, πατριαρχών Αλεξανδρείας: Νικολάου του εν Μύροις , Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος,  των θαυματουργών. των αγίων ενδόξων μεγαλομαρτύρων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Δημητρίου του Μυροβλύτου, Θεοδώρου του Τήρωνος, και Θεοδώρου του Στρατηλάτου και Μηνά του θαυματουργού, των ιερομαρτύρων Χαραλάμπους και Ελευθερίου, των οσίων και θεοφόρων Πατέρων ημών, των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, (άγιος της ημέρας), και πάντων σου των Αγίων. ικετεύομέν σε, μόνε πολυέλεε Κύριε, επάκουσον ημών των αμαρτωλών δεομένων σου και ελέησον ημάς.
Κύριε, ελέησον (ιβ’)
Ελέει, και οικτιρμοίς, και φιλανθρωπία του μονογενούς σου Υιού, μεθ’ ου ευλογητός ει, συν τω παναγίω και αγαθώ και ζωοποιώ σου Πνεύματι, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.
Αμήν.
Ωδή ζ’ Ειρμός
Οι εκ τής Ιουδαίας, * καταντήσαντες Παίδες εν Βαβυλώνι ποτέ, * τη πίστει της Τριάδος, * την φλόγα της καμίνου, * κατεπάτησαν ψάλλοντες,* Ο των Πατέρων ημών Θεός, ευλογητός ει.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Την ημών σωτηρίαν, * ως ηθέλησας Σώτερ, οικονομήσασθαι, * εν μήτρα της Παρθένου, * κατώκησας τω κόσμω, * ην προστάτιν ανέδειξας, * Ο των Πατέρων ημών Θεός, ευλογητός ει.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Θελητήν του ελέους, * ον εγέννησας, Μήτερ αγνή δυσώπησον, * ρυσθήναι των πταισμάτων,* ψυχής τε μολυσμάτων, * τους εν πίστει κραυγάζοντας, * Ο των Πατέρων ημών Θεός, ευλογητός ει.
Δόξα Πατρί…
Θησαυρόν σωτηρίας, * και πηγήν αφθαρσίας, την σε κυήσασαν, * και πύργον ασφαλείας, * και θύραν μετανοίας, * τοις κραυγάζουσιν έδειξας, * Ο των Πατέρων ημών Θεός, ευλογητός ει.
Και νυν και αεί…
Σωμάτων μαλακίας, * και ψυχών αρρωστίας, Θεογεννήτρια, * των πόθω προσιόντων, * τη σκέπη σου τη θεία, * θεραπεύειν αξίωσον, * η τον Σωτήρα Χριστόν, ημίν αποτεκούσα.
Ωδή η’ Ειρμός
Τον Βασιλέα των ουρανών, ον υμνούσι * στρατιαί των Αγγέλων, υμνείτε, * και υπερυψούτε  * εις πάντας τους αιώνας.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Τους βοηθείας, της παρά σου δεομένους, * μη παρίδης Παρθένε, υμνούντας, * και υπερυψούντας  * σε, Κόρη, εις αιώνας.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Των Ιαμάτων, το δαψιλές επιχέεις, * τοις πιστώς υμνούσι σε Παρθένε, * και υπερυψούσι* τον άφραστον σου τόκον.
Δόξα Πατρί…
Τας ασθενείας μου της ψυχής ιατρεύεις, * και σαρκός τας οδύνας, Παρθένε, * ίνα σε δοξάζω* την Κεχαριτωμένην.
Και νυν και αεί…
Των πειρασμών συ τας προσβολάς εκδιώκεις,* και παθών τας εφόδους Παρθένε, * όθεν σε υμνούμεν * εις πάντας τους αιώνας.
 Ωδή θ’ Ειρμός
Κυρίως Θεοτόκον, * σε ομολογούμεν, * οι δια σου σεσωσμένοι, Παρθένε αγνή, * συν Ασωμάτοις χορείαις, σε μεγαλύνοντες.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Ροήν μου των δακρύων, * μη αποποιήσης, * η τον παντός εκ προσώπου παν δάκρυον, * αφηρηκότα Παρθένε, Χριστόν κυήσασα.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Χαράς μου την καρδίαν, * πλήρωσον, Παρθένε, * η της χαράς δεξαμένη το πλήρωμα,* της αμαρτίας την λύπην, εξαφανίσασα.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Λιμήν και προστασία, * των σοι προσφευγόντων, * γενού Παρθένε, και τείχος ακράδαντον, * καταφυγή τε και σκέπη, και αγαλλίαμα.
Δόξα Πατρί…
Φωτός σου ταις ακτίσι, * λάμπρυνον, Παρθένε, * το ζοφερόν της αγνοίας διώκουσα,* τους ευσεβώς Θεοτόκον, σε καταγγέλλοντας.
Και νυν και αεί…
Κακώσεως εν τόπω, * τω της ασθενείας, * ταπεινωθέντα, Παρθένε, θεράπευσον, * εξ αρρωστίας εις ρώσιν, μετασκευάζουσα.
 Μεγαλυνάρια
Άξιον εστιν ως αληθώς, μακαρίζειν σε την Θεοτόκον, την αειμακάριστον και παναμώμητον, και Μητέρα του Θεού ημών.
Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ, και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ, την αδιαφθόρως Θεόν Λόγον τεκούσαν, την όντως Θεοτόκον, σε μεγαλύνομεν.
Την υψηλοτέραν των ουρανών, και καθαρωτέραν λαμπηδόνων ηλιακών, την λυτρωσαμένην, ημάς εκ της κατάρας, την Δέσποιναν του κόσμου, ύμνοις τιμήσωμεν.
Από των πολλών μου αμαρτιών, ασθενεί το σώμα, ασθενεί μου και η ψυχή, προς σε καταφεύγω την Κεχαριτωμένην, ελπίς απηλπισμένων, συ μοι βοήθησον.
Δέσποινα και μήτηρ του Λυτρωτού, δέξαι παρακλήσεις, αναξίων σων ικετών, ίνα μεσιτεύσης προς τον εκ σου τεχθέντα. Ώ Δέσποινα, του κόσμου γενού μεσίτρια.
Ψάλλομεν προθύμως σοι την ωδήν, νυν τη πανυμνήτω, Θεοτόκω χαρμονικώς, μετά του Προδρόμου, και πάντων των Αγίων, δυσώπει, Θεοτόκε, του οικτειρήσαι ημάς.
Άλαλα τα χείλη των ασεβών, των μη προσκυνούντων, την εικόνα σου την σεπτήν, την ιστορηθείσαν, υπό του αποστόλου, Λουκά ιερωτάτου, την Οδηγήτριαν.
Πάσαι των Αγγέλων αι στρατιαί, Πρόδρομε Κυρίου, Αποστόλων η δωδεκάς, οι Άγιοι Πάντες, μετά της Θεοτόκου, ποιήσατε πρεσβείαν, εις το σωθήναι ημάς.
 Τρισάγιον
Άγιος ο Θεός, Άγιος ισχυρός, Άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς. [3] Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι, και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.
Παναγία Τριάς, ελέησον ημάς. Κύριε, ιλάσθητι ταις αμαρτίαις ημών. Δέσποτα, συγχώρησον τας ανομίας ημίν. Άγιε, επίσκεψαι και ίασαι τας ασθενείας ημών, ένεκεν του ονόματος σου.
Κύριε, ελέησον. Κύριε, ελέησον, Κύριε, ελέησον.
Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι, και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.
Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομα σου, ελθέτω η βασιλεία σου, γενηθήτω το θέλημα σου, ως εν ουρανώ, και επί της γης. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δός ημίν σήμερον, και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών, και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.
Ότι σου εστιν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα, του Πατρός, και του Υιού, και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί, και εις τους αιώνας των αιώνων.
Αμήν.
Ελέησον ημάς ο Θεός κατά το μέγα έλεος Σου, δεόμεθα Σου, επάκουσον και ελέησον.
Κύριε, ελέησον. (3)
Έτι δεόμεθα υπέρ των ευσεβών και ορθοδόξων Χριστιανών.
Κύριε ελέησον. [3] Έτι δεόμεθα υπέρ του Πατρός και Αρχιεπισκόπου ημών, (δεινός) και πάσης της εν χριστώ ημών αδελφότητος.
Κύριε, ελέησον. (3)
Έτι δεόμεθα υπέρ ελέους, ζωής, ειρήνης, υγείας, σωτηρίας, επισκέψεως, συγχωρήσεως και αφέσεως των αμαρτιών των δούλων του Θεού, [ονόματα] και πάντων των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών, των κατοικούντων και παρεπιδημούντων εν τη κώμη ταύτη, των ενοριτών, επιτρόπων, συνδρομητών και αφιερωτών του αγίου ναού τούτου.
Κύριε, ελέησον. (3)
Έτι δεόμεθα υπέρ του διαφυλαχθήναι την αγίαν ‘Εκκλησίαν και την κώμην ταύ­την, την νήσου ταύτην, και πάσαν πόλιν και χωράν, από λοιμού, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλων, εμφυ­λίου πολέμου και αιφνιδίου θανάτου, υπέρ του ίλεων, ευμενή και ευδιάλλακτον γενέσθαι τον αγαθόν και φιλάνθρωπον Θεόν ημών, του αποστρέψαι και διασκεδάσαι πάσαν οργήν και νόσον την καθ’ ημών κινουμένην, και ρύσασθαι ημάς εκ της επικειμένης  δικαίας αυτού απειλής, και ελεήσαι ημάς.
Κύριε, ελέησον. (3)
Έτι δεόμεθα και υπέρ του εισακούσαι Κύριον τον Θεόν ημών φωνής της δεήσεως ημών των αμαρτωλών, και ελεήσαι ημάς.
Κύριε, ελέησον. (3)
Επάκουσον ημών, ο Θεός ο Σωτήρ ημών, η ελπίς πάντων των περάτων της γης και των εν θαλάσση μακράν και ίλεως, ί­λεως γενού ημίν Δέσποτα, επί ταίς αμαρτίαις ημών, και ελέησον ημάς.
Κύριε, ελέησον. (3)
Ελεήμων γαρ και φιλάνθρωπος Θεός υπάρχεις και σοι την δόξαν αναπέμπομεν, τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.
Αμήν.
Δόξα Σοι ο Θεός, η ελπίς ημών, Κύριε, δόξα Σοι.
Χριστός ο αληθινός Θεός ημών, ταις πρεσβείαις της παναχράντου και παναμώμου αγίας Αυτού μητρός, των αγίων, ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων, του αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου (τής ημέρας) και πάντων τον Αγίων, ελέησαι και σώσαι ημάς, ως αγαθός και φιλάνθρωπος και ελεήμων Θεός.
 Ήχος β΄
Πάντων προστατεύεις, Αγαθή, των καταφευγόντων εν πίστει τη κραταιά σου χειρί, άλλην γαρ ουκ έχομεν αμαρτωλοί προς Θεόν, εν κινδύνοις και θλίψεσιν, αεί μεσιτείαν, οι κατακαμπτόμενοι υπό πταισμάτων πολλών, Μήτερ του Θεού του Υψίστου, όθεν σοι προσπίπτομεν, ρύσαι πάσης περιστάσεως τους δούλους σου.
Πάντων θλιβομένων η χαρά, και αδικουμένων προστάτις, και πενομένων τροφή, ξένων τε παράκλησις, και βακτηρία τυφλών, ασθενούντων επίσκεψις, καταπονουμένων σκέπη και αντίληψις, και ορφανών βοηθός, Μήτερ του Θεού του Υψίστου, συ υπάρχεις, Άχραντε, σπεύσον, δυσωπούμεν, ρύσασθαι τους δούλους σου.
 Ήχος πλ. δ’
Δέσποινα, πρόσδεξαι τας δεήσεις των δούλων σου, και λύτρωσαι ημάς, από πάσης ανάγκης και θλίψεως.
Ήχος β’
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού, φύλαξόν με υπό την σκέπην σου.
 Κατά την περίοδον του 15 Αυγούστου είθισται ίνα ψάλλωνται, αντί των ανωτέρω Θεοτοκίων, τα επόμενα Εξαποστειλάρια.
 Ήχος γ’
Απόστολοι εκ περάτων, συναθροισθέντες ενθάδε, Γεθσημανή τω χωρίω, κηδεύσατε μου το σώμα, και συ, Υιέ και Θεέ μου, παράλαβέ μου το πνεύμα.
Ο γλυκασμός των Αγγέλων, των θλιβομένων η χαρά, χριστιανών η προστάτις, Παρθένε Μήτηρ Κυρίου, αντιλαβού μου και ρύσαι, των αιωνίων βασάνων.
Και σε μεσίτριαν έχω, προς τον φιλάνθρωπον Θεόν, μη μου ελέγξη τας πράξεις, ενώπιον των Αγγέλων, παρακαλώ σε, Παρθένε, βοήθησόν μοι εν τάχει.
Χρυσοπλοκώτατε πύργε, και δωδεκάτειχε πόλις, ηλιοστάλακτε θρόνε, καθέδρα του Βασιλέως, ακατανόητον θαύμα, πως γαλουχείς τον Δεσπότην.
Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Θεός ημών, ελέησον και σώσον ημάς.
Αμήν.


 
~3 Αυγούστου
Ιερομάρτυρος Στεφάνου πάπα Ρώμης και των συν αυτώ. Αγίας Μυροφόρου Σαλώμης. Οσίων Ισαακίου, Δαλματίου, Φαύστου (1). Εφέσου Ιωάννου του μονάχου και Ιωάννου του νέου. Ιωάννου του ομολογητού και Αντωνίου του Ρώσου. Οσίων Θεοκλητούς και Θεοδώρας της εξ Αίγίνης.
(1)Ο Δαλμάτιος ήταν στρατιώτης, γρήγορα όμως τη θεοσεβή ψυχή του κυρίευσε η επιθυμία να αφοσιωθεί στον Κύριο και Δημιουργό του. Ξεκίνησε, λοιπόν μαζί με το γιο του Φαύστο να συναντήσει τον μοναχό Ισαάκιο, η φήμη του οποίου είχε φέρει κοντά του πολλούς άνδρες. Ο Δαλμάτιος διακρίθηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους μοναχούς για την αρετή του τόσο ώστε εξελέγη ηγούμενος μετά το θάνατο του ευσεβούς Ισαακίου. Μάλιστα για τον ενάρετο βίο του ο Δαλμάτιος τιμήθηκε και από τη Γ` Οικουμενική Σύνοδο που συνήλθε το 431 στην Έφεσο, στην οποία οι Πατέρες ανέδειξαν τον όσιο αρχιμανδρίτη. Τον δρόμο του Δαλμάτιου, ο οποίος τελείωσε τη ζωή του εν ειρήνη, ακολούθησε ο γιος του Φαύστος, αναδεικνύοντας εαυτόν άξιο διάδοχο του πατέρα του. Όσον αφορά τον όσιο Ισαάκιο έμεινε ξακουστός για τη στάση, την οποία υπέδειξε απέναντι στον αιρετικό αυτοκράτορα Ουάλη, όταν αυτός κατά την εκστρατεία του ενάντια στους Σκύθες συνάντησε τον όσιο. Ο Ισαάκιος πέθανε σε βαθιά γεράματα.~
Σήμερα 03/08/2017 εορτάζουν:
Όσιοι Δαλμάτιος, Φαύστος, και Ισαάκιος, Αγία Σαλώμη η Μυροφόρος
 
  ~ Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~  Τὴν τρίστιχον χορείαν τῶν Ὅσιων τιμήσωμεν, Φαῦστον Ἰσαάκιον ἅμα, καὶ Δαλμάτιον τὸν ἔνδοξον ὡς τρίφωτος λαμπὰς γὰρ ἀρετῶν, σκεδάζουσι τὴν νύκτα τῶν παθῶν, καὶ ταὶς θείαις καταυγάζουσι δωρεαίς, τοὺς πόθω ἀνακράζοντας, δόξα τῷ θαυμαστώσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ μεγαλύναντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι δι' ὑμῶν, πάσιν ἰάματα.
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Δαλματίου, Ισαακίου και Φαύστου - 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/YWZLe9JWtP0  .-

~
Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου

Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Π....
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
~*** Ο καιρός  σήμερα  Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 3/8/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-70%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).  Πηγή: Κώστας

*** Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην παραλία της Καλαμάτας 
Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ξεκινά άμεσα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, όπως γνωστοποιείται με έγγραφό της προς το Δήμο Καλαμάτας, με το οποίο ζητείται συνδρομή σε μηχανικά μέσα και εργατοτεχνικό προσωπικό. Ο Δήμος, σύμφωνα με χθεσινό δελτίο Τύπου, θα ανταποκριθεί στο αίτημα αυτής της Δημόσιας Υπηρεσίας, με κριτήριο το σεβασμό στο δημόσιο χώρο και την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αφορά κάποιες πέργκολες σε κατάστημα που λειτουργούσε παλιά και δεν υπάρχουν κάποιες σοβαρές παρεμβάσεις, μεσούντος της τουριστικής περιόδου, οι οποίες και θα προκαλούσαν «εκρηκτικά» προβλήματα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλία.
Πάντως, δοθείσης της ευκαιρίας, μια γενική παρατήρηση: Μόνο στην Ελλάδα, μηδέ εξαιρουμένης της Μεσσηνίας, ο τουρισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ξαπλώστρες…  Α.Π.

*** Πώς αντέχουν τα μάτια σου; 
Δε γίνεται να αντέχουν τα μάτια σου να αντικρίσουν την εικόνα, έστω και σε φωτογραφία, ενός μωρού που κακοποιείται σεξουαλικά. Τι περιέργεια μπορεί να είναι αυτή; Μπορεί να «δικαιολογηθεί» τέτοια ανθρώπινη περιέργεια; Πολύ περισσότερο, να διαχειρίζεσαι κάτι τέτοιο;
Τι πάει να πει μόνο μια φορά έγινε; Είναι θέμα ποσότητας; Τι βλέπουν τα μάτια σου εκείνη τη στιγμή; Τι τα «διεγείρει»; Μπορεί η αρρώστια να σε διεγείρει;   Β.Β.  

*** Π. Τατούλης για Κυπαρισσιακό: «Στους αυτόκλητους μάγους: στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» 
«Είχαμε προειδοποιήσει για την εξέλιξη, δυστυχώς όμως δε μας άκουσαν», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σχολιάζοντας την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «αυτό πλέον δεν έχει σημασία. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι το ΣΤΕ ακύρωσε το ΠΔ ζητώντας το αυτονόητο από το υπουργείο Περιβάλλοντος, να εκπονήσει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με τους Δήμους της Μεσσηνίας και της Ηλείας, για την προάσπιση της αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου και την αποτροπή δεσμευτικών πράξεων που υπονομεύουν το μέλλον της περιοχής.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε, τέλος, ότι «ο τέως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος πιθανώς θα κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αυτοσχεδιάζει αγόμενος από τις ιδεοληψίες του, αλλά ότι θα πρέπει να σέβεται τόσο τη θεσμική λειτουργία όσο και τους νόμους του κράτους». 

*** Στον κλοιό των μυρμηγκιών η Μεσσήνη 
Στην κυριολεξία στο έλεος των μυρμηγκιών βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η πόλη της Μεσσήνης, με τους πολίτες να αγανακτούν καθώς βλέπουν να μη δίνεται λύση από τους αρμοδίους.
Σε σπίτια, καταστήματα εστίασης και γενικότερα σε κάθε γωνιά της Μεσσήνης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Οι αρμόδιοι, αν δεν έχουν λάβει γνώση, πλέον δε θα έχουν καμιά δικαιολογία μετά τη γενικότερη κατακραυγή, που είναι έντονη τις τελευταίες ημέρες.
Η κατάσταση απαιτεί πλέον μια οργανωμένη επιχείρηση απεντόμωσης, με ψεκασμούς έξω από όλα τα σπίτια της Μεσσήνης, χωρίς να αποκλεισθεί ούτε μια γειτονιά, καθώς το φαινόμενο έχει τη μορφή ντόμινο. Η κατάσταση χειροτερεύει δραματικά.
Γιάννης Λάσκαρης

*** Μια εκδήλωση αγάπης για τα ΑμΕΑ Μεσσηνίας με συναυλία των «Roman Oro και Roman Ensemble» 
Λόγω αλλαγής του προγράμματος της περιοδείας των Ισπανών μουσικών και χορευτών της ομάδας του Φλαμένκο, ακυρώνεται η προγραμματισμένη συναυλία για τις 6 Αυγούστου. Αντ' αυτού, το ΑrtFarm- Aγρόκτημα Μαρίνη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες και τη Θεατρική Ομάδα «Αυτοσχέδια Σκηνή», οργανώνει εκείνη τη μέρα μια εκδήλωση αγάπης για τα ΑμΕΑ Μεσσηνίας με δύο ολλανδικά συγκροτήματα, τους Roman Ensemble και τους Roman Oro. Μέρος των εσόδων, δε, θα διατεθεί για τους σκοπούς του ΣΥΦΑΜΕΑ.
Οι Roman Ensemble είναι ένα συγκρότημα ταλαντούχων Ολλανδών μουσικών με πάθος για την τούρκικη μουσική και τη μουσική της περιοχής γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα. Ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2002. Θα μας ταξιδέψει στα Βαλκάνια και θα μας κάνει να ονειρευτούμε με μακεδονίτικους ρυθμούς και τούρκικες μουσικές.
Οι Roman Oro από το Άμστερνταμ παίζουν "Gipsy" ρυθμούς και παραδοσιακή μουσική από τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Απο το ξεκίνημά τους το 2007 παίζουν στο Άμστερνταμ, από νεανικά φεστιβάλ ως το "Royal Concert Hall". Όπου εμφανίζονται, παίζουν με ενθουσιασμό και μεταδίδουν την αγάπη τους για αυτή τη μουσική στο κοινό.
  ΑrtFarm-Αγρόκτημα Μαρίνη
Μεγάλη Μαντίνεια
Κρατήσεις-Πληροφορίες: 6908676277
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

*** Διακοπή Ρεύματος σε περιοχές της Μεσσηνίας 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα γίνει αύριο Πέμπτη, 3 Αυγούστου, από τις 12.00 έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, στα Δ.Δ. Κορυφασίου και Ίκλαινας.
Στην Ίκλαινα την ίδια μέρα, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, θα έχει προηγηθεί επίσης διακοπή.

*** Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία της Γλυκερίας! 
Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, η αγαπημένη όλων Γλυκερία, θα μαγέψει το κοινό της με τα ωραιότερα τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο!Το Σάββατο 5 Αυγούστου, η μοναδική Γλυκερία σε ένα μουσικό ταξίδι με παλιές και νέες επιτυχίες, στο Χανδρινού Πυλίας!
‘Ωρα έναρξης 21:30
Διοργάνωση: Χανδριναϊκός Ποδοσφαιρικός σύλλογος!
Τιμή εισιτηρίου: ταμείο 12€ – προπώληση 10€ – παιδικό 5€
Το «Θάρρος» θα προσφέρει σε 3 τυχερούς από μια διπλή πρόσκληση.
Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό γράψε πιο κάτω στην επιλογή «Προσθήκη νέου σχολίου» το ονοματεπώνυμό σας.
Τα ονόματα των τυχερών θα αναρτηθούν εδώ.

Σημεία προπώλησης:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΑΙΓΛΗ café – B&B κομμώσεις
 ΠΥΛΟΣ: CUPALLU café
ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ & ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ: Αφοί Καραμπάτσου Super Market
Video: Γλυκερια - Ο,τι και να γινει θυμησου , https://youtu.be/OR8dtGJoAo0  .-

***  Λύση από του… χρόνου για το Πολυλίμνιο – Με δική τους ευθύνη οι επισκέπτες στην περιοχή 
Ένα από τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, προς τη Δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ήταν και το «Πολυλίμνιο».
Ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα, οπότε μια νεαρή έχασε τη ζωή της, δεν έχει γίνει τίποτα, ούτε έχει δημιουργηθεί μια διαχειριστική αρχή, όπως είχε συζητηθεί. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα για την περιοχή, έχοντας κατασκευάσει και αναψυκτήριο, το οποίο, όμως, έχει «παγώσει» έπειτα από το περυσινό τραγικό συμβάν.
Απαντώντας στον κ. Αναστασόπουλο, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος υπογράμμισε ότι χρειάζονται πολύ προσεκτικές κινήσεις πάνω στο ζήτημα της δημιουργίας διαχειριστικής αρχής για την περιοχή του «Πολυλιμνίου». Έκανε γνωστό ότι βρίσκονται σε συνεννόηση με το Δασαρχείο για τη δημιουργία διαχειριστικής αρχής και τη «σηματοδότηση» νέων μονοπατιών, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό χρειάζεται αρκετό χρόνο και σε καμία περίπτωση δε θα είναι έτοιμο αυτό το καλοκαίρι.
Τέλος, ο κ. Ξαρχάκος σημείωσε ότι όλοι αυτοί οι χώροι «φυσικού κάλλους» που βρίσκονται μέσα στη φύση ουδέποτε θα είναι ασφαλείς 100% και όσοι τους επισκέπτονται, θα πρέπει να γνωρίζουν και τους κινδύνους που διατρέχουν.  Του Κώστα Γαζούλη

*** Ενστάσεις για 25.640 στρέμματα έχουν υποβληθεί στο Νομό Μεσσηνίας για τα δασικά 
Ολοκληρωμένοι δασικοί χάρτες έως το 2019
  Στα τέλη του 2019 φιλοδοξεί η κυβέρνηση να ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνταξης δασικών χαρτών στο σύνολο της χώρας, καθώς προχθές η εταιρεία ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Ελλάδας) προκήρυξε τον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση των μελετών για το 40,88% της επικράτειας, όπου δεν είχε προχωρήσει η διαδικασία.
Πρόκειται για 36 περιφερειακές ενότητες, με συνολική έκταση 53.838.522,14 στρεμμάτων. Ο διαγωνισμός αφορά 16 συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 40.051.436,95 ευρώ.
Μέχρι σήμερα η διαδικασία κύρωσης δασικών χαρτών έχει ολοκληρωθεί μόνο για το 1% της ελληνικής επικράτειας. Από τις αρχές του έτους έχει γίνει η ανάρτηση 34 δασικών χαρτών, που καλύπτουν συνολικά 46,8 εκατομμύρια στρέμματα, η οποία προκάλεσε πολλές ενστάσεις και διαμαρτυρίες. Τελικά, δόθηκε παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων έως την 7η Σεπτεμβρίου.
Ας σημειωθεί πως η κύρωση δασικών χαρτών αποτελεί προαπαιτούμενο της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς. Με βάση τη συμφωνία του Μαΐου 2017 πρέπει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017 να έχουν κυρωθεί όσοι χάρτες δεν αντιμετώπισαν αντιρρήσεις. Στην περίπτωση ύπαρξης ενστάσεων, η κύρωση πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2018.
Απώτερος σκοπός, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, η οποία δεν μπορεί να προχωρήσει δίχως να έχει γίνει η οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων, καθώς και του αιγιαλού.
«Ο στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με τη συνδρομή των κατά τόπους αρμόδιων Διευθύνσεων Δασών είναι, έως το 2019, το σύνολο της χώρας να καλύπτεται από δασικούς χάρτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Με το έργο των δασικών χαρτών, σημειώνεται, οριοθετείται και διασφαλίζεται ο δασικός χώρος, ενημερώνεται άμεσα ο πολίτης για το χαρακτήρα της έκτασης, αποδεσμεύεται η Δασική Υπηρεσία από μια χρονοβόρα διαδικασία (όπως είναι οι πράξεις χαρακτηρισμού), τακτοποιείται η σχέση δάσους – γεωργικής εκμετάλλευσης, απελευθερώνονται και τροφοδοτούνται ο αναπτυξιακός σχεδιασμός και η επιχειρηματικότητα.
Στην πράξη, βέβαια, αναδείχθηκαν μεγάλα προβλήματα σε μία σειρά περιοχών, καθώς εκτάσεις που εμφανίζονταν ως δασικές αποτελούσαν καλλιεργήσιμη γη για πολλά χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι γεωργοί που τις εκμεταλλεύονταν έπαιρναν και... επιδοτήσεις!
Τα στοιχεία του διαγωνισμού βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ, ενώ η κατάθεση των προτάσεων ολοκληρώνεται στις 27 Σεπτεμβρίου 2017.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή" σημειώνεται: ότι: "Με στοιχεία της Διεύθυνσης Δασικών Χαρτών της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση (ΕΚΧΑ) που έχει την ευθύνη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή αντιρρήσεων, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 93.798 αντιρρήσεις.
«Πρωταθλητές» (με αλφαβητική σειρά) στον αριθμό των αντιρρήσεων είναι η Αρκαδία (1.658 αιτήσεις για 5.763 στρέμματα), η Αττική (4.161 αντιρρήσεις για 24.883 στρέμματα), η Αχαΐα (5.639 αντιρρήσεις για 17.949 στρέμματα), η Εύβοια (4.915 αντιρρήσεις για 24.854 στρέμματα), η Ηλεία (4.324 αντιρρήσεις για 15.034 στρέμματα), τα Ιωάννινα (1.346 για αντιρρήσεις 41.989 στρέμματα), η Λακωνία (5.032 αντιρρήσεις για 31.955 στρέμματα), η Λάρισα (1.957 αντιρρήσεις για 13.897 στρέμματα), η Μαγνησία (3.237 αντιρρήσεις για 8.770 στρέμματα), η Μεσσηνία (7.254 αντιρρήσεις για 25.640 στρέμματα) και η Χαλκιδική (3.263 αντιρρήσεις για 14.298 στρέμματα)".  Α.Π.

***  Η γέφυρα της οδού Μακεδονίας 
Τεχνική μελέτη συνέταξαν από κοινού τα γραφεία του αρχιτέκτονα Γιώργου Αλμπάνη και του πολιτικού μηχανικού Σταύρου Πίκουλα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας, για την αισθητική αναβάθμιση της γέφυρας της οδού Μακεδονίας, επί του ποταμού Νέδοντα. Η πρόταση είναι επηρεασμένη από τη γέφυρα του τρένου, που υπήρχε βορειότερα, στο ύψος του Μεγάρου Χορού.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους κυρίους Αλμπάνη και Πίκουλα, καθώς και τους συνεργάτες τους, για τη δωρεάν προσφορά της μελέτης προς το Δήμο Καλαμάτας και τους διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δημοπράτηση κατασκευής αυτού του σημαντικού έργου, που θα βελτιώσει εντυπωσιακά μία από τις εισόδους της πόλης.
Στον προγραμματισμό του Δήμου, αναφέρεται επίσης, είναι η αισθητική βελτίωση, με αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, και των άλλων γεφυρών του Νέδοντα.
Πρόκειται για μια άκρως θετική πρωτοβουλία των δύο επιστημόνων της πόλης…   Α.Π. 

*** Οι κατασχέσεις συνεχίζονται ακόμα και σε ποσά ύψους 5.000 ευρώ από το Δήμο Καλαμάτας
Ο νόμος για τις ρυθμίσεις των οφειλών δημοτών προς το Δήμο Καλαμάτας μπορεί να τέθηκε σε ισχύ από προχθές, αλλά στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών βρίσκονται σε ισχύ. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει και σε ποσά της τάξης των 5.000 ευρώ.
Όπως σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος από το νόμο να προχωρήσει τη διαδικασία, αφού ο μόνος αρμόδιος είναι ο ταμίας που λειτουργεί ως ανεξάρτητο όργανο. Η Οικονομική Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αποφασίσει για το ύψος των κατασχέσεων. Διευκρίνισε, πάντως, ότι με την ισχύ του νέου νόμου αυτό που σταματά είναι οι πλειστηριασμοί.
Από εκεί και πέρα, στο άρθρο 52 ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα να αντιμετωπισθούν ζητήματα οφειλών από πλευράς των πολιτών προς τους Δήμους. Ύστερα από πολλά χρόνια από την προηγούμενη ρύθμιση, είναι δυνατή η ρύθμιση οφειλών, με καταβολή από τους οφειλέτες του κεφαλαίου, που θα συνεπάγεται πλήρη διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων.
Εάν κανείς αδυνατεί να καταβάλει εφάπαξ το κεφάλαιο, μπορεί να το καταβάλει σε 2 έως 100 δόσεις. Όσο λιγότερες δόσεις επιλέξει, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαγραφή των προστίμων και προσαυξήσεων. Εάν επιλέξει από 2 έως 24 δόσεις, έχει απαλλαγή στο 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων. Εάν επιλέξει 73 έως 100 δόσεις, έχει απαλλαγή στο 50% των προστίμων και των προσαυξήσεων.
Η ρύθμιση άρχισε να εφαρμόζεται από προχθές και έχει ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017, δηλαδή δίδεται περίοδος 4 μηνών στους πολίτες για να την αξιοποιήσουν. Εφόσον ζητήσει κάποιος πληρωμή σε δόσεις, θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη εντός τριών εργασίμων ημερών. Όποιος καταβάλλει την πρώτη δόση, θα τύχει απαλλαγής από τυχόν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που του έχουν επιβληθεί (δέσμευση ΑΦΜ, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.). Εάν κάποιος αντιμετωπίσει αδυναμία πληρωμής, χάνει τη ρύθμιση, εφόσον δεν καταβάλλει 3 συνεχόμενες δόσεις.   Α.Π.

*** ΣΟΚ! Στο ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ εργάζονται μέλη του ISIS...
~ Διαβάζουμε στο FOX NEWS πως το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ έχει εντοπίσει ‘πιθανή διάσπαση ασφαλείας’ σε ειδικό πρόγραμμα του Πενταγώνου το οποίο έχει απασχολήσει περισσότερους από 10,000 αλλοδαπούς στον Αμερικανικό Στρατό από το 2009.
Πηγές του Καπιτωλίου και του Πενταγώνου ανησυχούν για πιθανή διείσδυση και ακραίων, τρομοκρατικών στοιχείων σε πληροφορίες υψηλής διαβάθμισης ασφαλείας, κάτι που συνιστά κίνδυνο για την Εθνική Ασφάλεια.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στο τέλος της περιόδου Μπους κι έλαβε μεγάλες διαστάσεις επί Ομπάμα, ενώ επί Τραμπ ξεκίνησε το τέλος του προγράμματος αυτού, με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις.

***  Τεράστια ΕΙΔΗΣΗ για το DNA των Ελλήνων!  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ...

~ Tα νέα επιστημονικά δεδομένα τελειώνουν τα παραμύθια περί Ινδοευρωπαίων.
Οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι είχαν μεγάλες γενετικές συγγένειες μεταξύ τους παρά τις όποιες διαφορές τους, κατάγονταν και οι δύο κυρίως από τους πρώτους νεολιθικούς γεωργούς στην περιοχή του Αιγαίου, ενώ οι σημερινοί Έλληνες είναι γενετικά παρόμοιοι σε μεγάλο βαθμό με τους Μυκηναίους.
Αυτά είναι τα κύρια συμπεράσματα μιας νέας πρωτοποριακής έρευνας Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίοι για πρώτοι φορά ανέλυσαν το αρχαίο DNA Μυκηναίων και Μινωιτών και το συνέκριναν με άλλους πληθυσμούς και με τους σύγχρονους Έλληνες.
Η αρχαιογενετική μελέτη, με επικεφαλής δύο Έλληνες γενετιστές του εξωτερικού, τον Ιωσήφ Λαζαρίδη του Τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Βοστώνης και τον Γιώργο Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, η οποία δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό "Nature", εστίασε στην εποχή του Χαλκού (3η-2η χιλιετία π.Χ.)
Για πρώτη φορά μελετήθηκαν δείγματα αρχαίου DNA από οστά και δόντια 19 ατόμων, μεταξύ των οποίων δέκα Μινωιτών από την Κρήτη, από τις τοποθεσίες της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας στα νότια του νομού Ηρακλείου και του σπηλαίου του Αγίου Χαραλάμπους στο οροπέδιο του Λασιθίου (2900-1700 π.Χ.), τεσσάρων Μυκηναίων από την Αργολίδα της Πελοποννήσου και τη Σαλαμίνα (1700-1200 π.Χ.) και τριών κατοίκων της νοτιοδυτικής Ανατολίας στην Τουρκία (2800-1800 π.Χ.). Αυτά τα αρχαία γονιδιώματα συγκρίθηκαν με το αρχαίο DNA 332 ανθρώπων από γειτονικές χώρες και 2.616 συγχρόνων (μεταξύ των οποίων δύο σημερινών Κρητών).
   Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Ι. Λαζαρίδης, «οι πρώτοι Νεολιθικοί πληθυσμοί της δυτικής Ανατολίας και της Ελλάδας ήσαν εξαιρετικά ομοιογενείς, απόγονοι ενός κοινού πρωτο-γεωργικού πληθυσμού που εξαπλώθηκε από την 7η χιλιετία π.Χ. ανά την Ευρώπη. Τα νέα δεδομένα της μελέτης μας αποδεικνύουν πως τόσο οι Μυκηναίοι όσο και Μινωίτες προέρχονται κατά βάση, σε ποσοστό 75% έως 85%, από αυτό τον πρωτο-γεωργικό πληθυσμό».
   Η ανατολική και η βόρεια γενετική συνεισφορά
   Η έρευνα δείχνει ότι τόσο στους Μυκηναίους όσο και στους Μινωίτες υπάρχει επίσης μια μικρότερη ανατολική γενετική επιρροή, σε ποσοστό 10% έως 15%, από τη Δυτική Ασία, η οποία σχετίζεται με τους αρχαίους κατοίκους του Καυκάσου, της Αρμενίας και του Ιράν. Όμως οι Μυκηναίοι διέφεραν από τους Μινωίτες, επειδή είχαν στο DNA τους και μια βόρεια γενετική «συνεισφορά» από κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες της ανατολικής Ευρώπης και της Σιβηρίας.
Αντίθετα, οι Μινωίτες δεν εμφανίζουν τέτοια γενετική κληρονομιά από τους πληθυσμούς των βορείων στεππών. Αυτό, κατά τους ερευνητές, σημαίνει ότι οι μετανάστες-επιδρομείς από το Βορρά εξαπλώθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά δεν έφθασαν έως τη μινωική Κρήτη.
Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, «οι Μυκηναίοι είναι γενετικά παρόμοιοι με τους Μινωίτες, αλλά έχουν κι ένα μικρό ποσοστό προέλευσης, της τάξης του 5% έως 15%, από βόρειους αρχαίους πληθυσμούς της ανατολικής Ευρώπης και Σιβηρίας, το οποίο δεν έχουν οι Μινωίτες. Αυτή η γενετική συνιστώσα φαίνεται πως εξαπλώθηκε μετά το 3.000 π.Χ. δυτικά σε όλη την Ευρώπη, μέσω ποιμενικών πληθυσμών από τις στέπες, που βρίσκονταν βόρεια από τον Εύξεινο Πόντο και την Κασπία».
    Όπως αναφέρει ο Έλληνας επιστήμονας, «η ακριβής γεωγραφική προέλευση και η διαδρομή αυτών των βορείων και ανατολικών επιρροών θα διευκρινιστεί καλύτερα στο μέλλον, με δειγματοληψία περισσοτέρων γειτονικών αρχαίων πληθυσμών. Υποδεικνύει πάντως κάποιο βαθμό πληθυσμιακής μετακίνησης προς τον Αιγαιακό χώρο, ένα αρκετά εύλογο συμπέρασμα, αφού η Ελλάδα είναι η γεωγραφική γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία».
Η μελέτη δείχνει ότι ‘μετανάστες' από περιοχές βόρεια και ανατολικά του Αιγαίου μπορεί να συνέβαλαν στην ανάδυση των μεγάλων Αιγαιακών πολιτισμών της Εποχής του Χαλκού κατά τη δεύτερη και τρίτη χιλιετία π.Χ.
    Όμως η έρευνα δεν διαπίστωσε κάποιο διακριτό γενετικό «αποτύπωμα» ούτε των Αιγυπτίων ούτε των Φοινίκων στο DNA των Μινωιτών ή των Μυκηναίων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, «αυτό οδηγεί σε απόρριψη της υπόθεσης ότι οι πολιτισμοί του Αιγαίου δημιουργήθηκαν από μετανάστες που προέρχονταν από παλαιούς πολιτισμούς εκείνων των περιοχών (Μέσης Ανατολής ή Αφρικής)».
   Η γενετική συνέχεια των Ελλήνων
Όσον αφορά τους σημερινούς Έλληνες, η έρευνα δείχνει ότι είναι γενετικά παρόμοιοι με τους Μυκηναίους, οι οποίοι ήσαν οι πρώτοι που έγραψαν την Ελληνική γλώσσα με τη Γραμμική Β. Όπως είναι αναμενόμενο, με το πέρασμα του χρόνου έχει σήμερα πια επέλθει μια επιπλέον μείωση της γενετικής επιρροής των πρωτο-γεωργών.
«Το κύριο συμπέρασμα από την μελέτη μας», υπογραμμίζει ο κ. Λαζαρίδης, «είναι πως η πληθυσμιακή ιστορία της Ελλάδας έχει χαρακτηριστικά σημαντικής γενετικής συνέχειας, αλλά όχι πλήρους απομόνωσης».
   Οι ερευνητές τονίζουν ότι δυο βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν μελλοντικά, είναι πότε για πρώτη φορά οι κοινοί «ανατολικοί» πρόγονοι των Μινωιτών και των Μυκηναίων έφθασαν στο Αιγαίο και κατά πόσο οι «βόρειοι» πρόγονοι των Μυκηναίων έκαναν σποραδικές διεισδύσεις στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή μία γρήγορη και μαζική μετανάστευση, όπως συνέβη στην Κεντρική Ευρώπη.
Άσχετα πάντως με τις απαντήσεις στα δύο αυτά ερωτήματα, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι υπήρξαν δύο τουλάχιστον μεταναστευτικά ρεύματα προς το Αιγαίο, ένα από την Ανατολή και ένα από το Βορρά, τα οποία ήλθαν να προστεθούν στην αρχική μετανάστευση και διασπορά στον αιγαιακό και ελληνικό χώρο των εξ Ανατολής πρώτων γεωργών ήδη πολύ πριν την Εποχή του Χαλκού.
   Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, «είναι αξιοσημείωτο πόσο συνεχής έχει υπάρξει η κληρονομιά των πρώτων Ευρωπαίων γεωργών στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της νότιας Ευρώπης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πληθυσμοί τους ήσαν πλήρως απομονωμένοι. Οι Έλληνες δεν αναδύθηκαν πλήρως σχηματισμένοι από τα βάθη της προϊστορίας, αλλά στην πραγματικότητα ήσαν πάντα ένας λαός στη διαδικασία του γίγνεσθαι, ένα ‘έργο σε εξέλιξη', καθώς μεταναστευτικά στρώματα δια μέσου των εποχών έρχονταν να προστεθούν, αλλά ποτέ δεν έσβησαν τη γενετική κληρονομιά των πληθυσμών της Εποχής του Χαλκού».
Στη μελέτη συμμετείχαν κορυφαίοι ξένοι επιστήμονες, όπως ο εξελικτικός γενετιστής Ντέηβιντ Ράιχ του Χάρβαρντ και ο Γιοχάνε Κράουζε, διευθυντής του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για την Μελέτη της Ανθρώπινης Ιστορίας στην Ιένα της Γερμανίας.
   Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης οι Γιάννης Σταματογιαννόπουλος και Δήμητρα Λοτάκη (Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον), Γιάννης Μανιάτης (Εργαστήριο Αρχαιομετρίας «Δημόκριτου»), Μανώλης Μιχαλοδημητράκης (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης), Γιώργος Κορρές (Τμήμα Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών) και οι αρχαιολόγοι Γιάννης Τζεδάκης, Αντώνης Βασιλάκης, Αναστασία Παπαθανασίου και Ελένη Κονσολάκη-Γιαννοπούλου.
Ευχαριστούμε το protothema για τις πληροφορίες.

***  ΜΗΝΥΜΑ προς ΤΟΥΡΚΙΑ!«Το ΑΙΓΑΙΟ έχει ένα χρώμα, το ΓΑΛΑΖΙΟ»...

~   Της Ελένης Παναγιώτου
   "[...] σε ολόκληρη την Αεροπορία αλλά και ειδικά στη ΔΑΥ, υλοποιείται ένα τιτάνιο έργο, είτε «επί σκηνής», είτε πίσω από τα παρασκήνια", δηλώνει o Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης Υποπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς σε συνέντευξη του στο OnAlert.gr.
    Αυτο σημαίνει οτι παρά τις προκλήσεις των καιρών οι άνθρωποι τις Πολεμικής Αεροπορίας  θα βάλουν... JATO και τα αεροπλάνα θα είναι πάντα έτοιμα για την αποστολή που πρέπει να εκτελέσουν, ο,τι και αν συμβεί. Ο Υπτχος (Ι) Μπουρολιάς τονίζει με νόημα δε οτι "Για μας δεν υπάρχει γκρίζα ζώνη, το Αιγαίο είναι… γαλανότατο και το χρώμα το γαλάζιο, είναι το μπλέ της σημαίας.."
    Ποιά είναι η αποστολή της Δ.Α.Υ;
Η ΔΑΥ έχει διττή αποστολή. Πρώτα απ’ όλα υπάρχει ο επιχειρησιακός βραχίονας της ΔΑΥ, που έγκειται στην υποστήριξη των διαφόρων αποστολών που εκτελεί με τα μέσα της, δηλαδή αερομεταφορές με τα C-130 και C-27 (μεταφορά εφοδίων, υλικών και προσωπικού), αεροπυρόσβεση με τα CL-215, CL-415 και PZL, αεροδιακομιδές με μεταφορικά αεροσκάφη (Α/Φ) και ελικόπτερα (Ε/Π), που ελέγχονται από το ΕΚΑΒ και εκτελούνται από την Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου, αποστολές Έρευνας & Διάσωσης με τα Ε/Π Super Puma και AB-205/B-212 και τα μεταφορικά Α/Φ, καθώς και μεταφορά υψηλών προσώπων με τα Gulfstream-V και Embraer.
Ο δεύτερος βραχίονας είναι η υποστήριξη των μέσων που έχει η Πολεμική Αεροπορία, αεροσκάφη, μηχανήματα, οχήματα, αντιαεροπορικά, ραντάρ, ανταλλακτικά,συντηρήσεις, μη αμυντικό υλικό, ουσιαστικά όλκα τα μέσα υποστηρίζονται από τη ΔΑΥ.
   Για τους τεχνικούς της Π.Α δεν υπάρχουν «παλιά» αεροπλάνα, μόνο πτήσιμα!
Τί έχετε να πείτε όσον αφορά το θέμα της παλαιότητας των CL;
Υπάρχουν δύο τύποι (πυροσβεστικών) αεροσκαφών CL, τα CL-215 που είναι τα πιο παλιά, και τα πιο σύγχρονα CL-415.
Τα CL-215 άρχισαν να παραλαμβάνονται από το 1974 μέχρι το 1990. Παραλάβαμε επίσης τέσσερα μεταχειρισμένα από τη Γιουγκοσλαβία το ‘97.
Είναι όντως ένα παλιό σύστημα, αλλά ας μην το σκεφτόμαστε ως ένα μέσο, πχ ένα αυτοκίνητο, που μετα από κάποια χρόνια λειτουργίας το θεωρείς απαξιωμένο και το πετάς. Όλα αυτά τα πτητικά μέσα, με το αυστηρό σύστημα υποστήριξης και ποιοτικού ελέγχου που εφαρμόζει η ΠΑ, συντηρούνται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα που τηρούν όλες οι σύγχρονες αεροπορίες και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να εκτελέσουν την αποστολή τους με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Τα CL 415 άρχισαν να παραλαμβάνονται το 1999. Είναι πιο σύγχρονα Α/Φ, με την ίδια μεταφορική ικανότητα σε νερό με τα CL-215 (έξι τόνοι), αλλά με πιο προηγμένους κινητήρες (Turboprop), εκσυγχρονισμένα και μοντέρνα ηλεκτρονικά, και μεγαλύτερες ταχύτητες.
Φυσικά, ως πιο καινούργιο, είναι πιο αποτελεσματικό και πιο αξιόπιστο. Μπορεί να γεμίζει με νερό πιο γρήγορα και να το μεταφέρει από το σημείο της υδροληψίας στο σημείο της πυρκαγιάς πιο γρήγορα, λόγω της μεγαλύτερης ταχύτητας.
   Στόχος η μεγίστη επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των εναερίων μέσων
    Το πιο παλιό CL-215 σίγουρα παρουσιάζει περισσότερες βλάβες σε σχέση με το νεότερο CL-415. Παρόλα αυτά, με τη συνεχή συντήρηση διατηρείται μία αξιοπρεπής διαθεσιμότητα παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε στην εξεύρεση ανταλλακτικών, χάρη στη μεγάλη εμπειρία και γνώση που έχουν αποκτήσει οι τεχνικοί μας, μετά από τόσα χρόνια χρησιμοποίησής τους.
Είναι ενδεικτικό, νομίζω, ότι τη φετεινή πυροσβεστική περίοδο, από ένα στόλο έντεκα CL-215 διαθέτουμε εννέα για κάλυψη των απαιτήσεων. Τα υπόλοιπα δύο βρίσκονται σε εργοστασιακή συντήρηση, καθώς αυτά πρέπει, σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, να πηγαίνουν σε εργοστασιακό φορέα για γενική συντήρηση.
Πόσους μήνες είναι επιχειρησιακά αυτά τα αεροσκάφη;
Η πυροσβεστική περίοδος είναι συγκεκριμένη. Απο 1 Μαϊου έως 31 Οκτωβρίου.
   Και τους υπόλοιπους μήνες;
Τα Α/Φ ποτέ δεν “κάθονται”. Κατ’ αρχάς υπάρχει η «χειμερινή» συντήρηση. Προσπαθούμε τις συντηρήσεις να τις «μαζεύουμε» τη χειμερινή περίοδο, που δεν έχουμε απαιτήσεις για αεροπυρόσβεση. Για το λόγο αυτό τα κλιμακώνουμε κατάλληλα, ανάλογα με τις δυνατότητες των Μονάδων, που αναλαμβάνουν ένα τμήμα των ημερολογιακών συντηρήσεων, τις «ετήσιες», και της ΕΑΒ, που παρέχει την εργοστασιακή συντήρηση (PDM).
   Όσα Α/Φ δεν είναι για συντήρηση, τα χρησιμοποιούμε για την εκπαίδευση των Ιπταμένων, για να μπορούν το καλοκαίρι να είναι“ετοιμοπόλεμοι”, ώστε να εκτελέσουν την αποστολή τους.
Υπάρχει τυποποιημένο πρόγραμμα συντήρησης, σύμφωνα με το οποίο εκτελούν όλες τις ασκήσεις που προβλέπεται, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών πυροσβέσεων, ώστε να διατηρούν τη διαθεσιμότητα τους. Παράλληλα υλοποιούνται και οι υπόλοιπες εκπαιδεύσεις για αρχική διάθεση νέων Ιπταμένων στον τύπο Α/Φ, για ανάθεση αρχηγίας σχηματισμού σε παλαιότερους, για παραγωγή νέων Κυβερνητών, κλπ.
Έχουν φτάσει στο όριο τους τα CL;
Συνήθως τα αεροσκάφη, κυρίως τα μαχητικά, έχουν κάποιο όριο ζωής που εκφράζεται σε πτητικές ώρες ή σε χρόνο. Τα συγκεκριμένα, και αναφέρομαι στα CL-215 και CL-415, δεν έχουν. Εφόσον συντηρούνται κατάλληλα, μπορούν να χρησιμοποιούνται. Από εκεί και πέρα τίθεται θέμα αξιοπιστίας λόγω ηλικίας, πχ ανά πόσες ώρες πτήσης θα παρουσιάσει κάποια βλάβη, στοιχεία που είναι μετρήσιμα, τηρούνται και αξιοποιούνται ανάλογα. Το σίγουρο όμως είναι οτι δεν υπάρχει περίπτωση Α/Φ να αποδεσμευθεί για πτήση, εάν δεν έχει γίνει η συντήρηση του, εάν δεν δουλεύουν ολα τα συστήματά του, και γενικά εάν δεν είναι αξιοπλόϊμο.
   Έτοιμοι για τα μέγιστα σε πόλεμο και σε ειρήνη –με όλα τα μέσα
Γιατί χρησιμοποιούμε τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού;
Υπάρχει ένα γενικότερο πλάνο, ένα σχέδιο που εκπονείται κάθε χρόνο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συντονισμό με την ΠΑ, που καθορίζει τον τρόπο χρησιμοποίησης των διαθέσιμων μέσων, συν κάποιων Ε/Π που ενοικιάζονται από ιδιωτικές εταιρείες. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη κλιμακίων όλων των μέσων, τον τρόπο ενέργειάς τους, καθώς και λοιπές πληροφορίες που απαιτούνται για την απρόσκοπτη υλοποίηση των αποστολών αεροπυρόσβεσης. Στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιούνται ό,τι μέσα έχουμε ως κράτος που μπορούν να συνδράμουν: CL-215, CL-415, PZL από την ΠΑ, καθώς και Chinook της Αεροπορίας Στρατού, τα οποία έχουν δυνατότητα να φέρουν κάδο και να μπορούν να εκτελούν επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης.
Αυτο όμως δεν είναι τόσο θετικό για τα Chinook, αφού δεν είναι η δουλειά τους...
Σίγουρα, η δουλειά τους είναι να χρησιμοποιούνται στον πόλεμο. Αλλά όταν έχεις ένα μέσο που μπορεί να βοηθήσει κάπου, το χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, έχουμε τα C-130, τα οποία χρησιμοποιούνται για τακτικές αερομεταφορές. Για παράδειγμα, αν χρειαζόμαστε έναν κινητήρα μαχητικού σε κάποιο νησί όπου έχει πρόβλημα το Α/Φ Readiness, το μεταφέρουμε με C-130. Η κανονική τους δουλειά είναι αυτή. Το χρησιμοποιούμε όμως και για αεροδιακομιδές.
 Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα για τα αεροσκάφη;
Σίγουρα «φορτώνονται» ώρες. Όταν δουλεύει κάτι μπορεί να βγάλει βλάβη σε κάποιο σύστημά του, που θα απαιτήσει απρογραμμάτιστη συντήρηση. Από κει και πέρα όμως, η ΠΑ έχει αναλάβει ένα μεγάλο κοινωνικό έργο, αυτό των αεροδιακομιδών. Εχουμε τόσα πολλά νησιά και τόσες πολλές απαιτήσεις για αεροδιακομιδές, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του τουρισμού, που η χρήση τους αποτελεί αναγκαιότητα με δεδομένες τις συνθήκες και τα διατιθέμενα μέσα, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που καλείται να υλοποιήσει η Αεροπορία. Η διεθνής τάση που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο είναι αυτό που είναι γνωστό ως Comprehensive Approach, δηλαδή όλοι οι φορείς ενός κράτους λειτουργούν για να πετύχουν τον σκοπό τους.
Στο πλαίσιο αυτόν δεν σημαίνει οτι η ΠΑ, και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, ασχολούνται μόνο με τη διαφύλαξη των συνόρων. Ναι, ασχολούνται με τη διαφύλαξη των συνόρων, με την ακεραιότητα του FIR, αλλά εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα μέσα και υπάρχει δυνατότητα, γιατί να μην υποστηρίξουν και μια άλλη πτυχή επιχειρήσεων - απαιτήσεων.
Εάν αυτο δεν δημιουργεί πρόβλημα για την ΠΑ. Όσον αφορά ωρες πτήσεις και επιπλέον κόστος ...
Όχι, δεν δημιουργεί πρόβλημα καθώς γίνονται παράλληλα. Δεν στερείται κάτι η Αεροπορία αυτή τη στιγμή. Η εκτέλεση μιας αεροδιακομιδής π.χ δεν προϋποθέτει οτι μία άλλη αποστολή της ΠΑ δεν θα υλοποιηθεί. Έχουμε την δυνατότητα να τα κάνουμε και τα δύο ή παραπάνω αν χρειαστεί.
Κόστος σαφώς υπάρχει, το οποίο επιμερίζεται στα εμπλεκόμενα υπουργεία. Για παράδειγμα, υπάρχουν αποστολές οι οποίες γίνονται επ’ ωφελεία της Αεροπορίας και το κόστος το επωμίζεται όλο η Αεροπορία, αλλά υπάρχουν και αποστολές που εκτελούνται επ’ ωφελεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως οι αεροπυροσβέσεις, με το κόστος να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
   C-27J Spartan: προσπάθειες να καταστεί όλος ο στόλος ενεργός
Τι γίνεται με τα C-27;
Η προμήθεια προέβλεπε τελικά οχτώ Α/Φ. Κάποια στιγμή υπήρξαν προβλήματα υποστήριξης (Follow-on Support). Στην παρούσα φάση βρίσκεται η ΓΔΑΕ σε διαδικασία επανασύνταξης της Follow-on Support, που θα δώσει λύση στα όποια προβλήματα διαθεσιμότητας. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσουμε το συμβατικό όχημα για να μπορέσουμε να ξαναβγάλουμε εν ενεργεία όλον τον στόλο.
Πώς θα τα χρησιμοποιήσει η ΠΑ;
Αυτά τα Α/Φ ειναι σχεδιασμένα για εκτέλεση τακτικών μεταφορών, μικρότερης κλίμακας σε σχέση με τα C-130. Είναι σύγχρονο αεροπλάνο με πολύ γερούς κινητήρες, πολύ καλά και μοντέρνα ηλεκτρονικά. Η μεγιστοποίηση της διαθεσιμότητάς τους θα προσδώσει μεγάλη μεταφορική δυνατότητα στην ΠΑ.
Πριν τα παραλάβουμε, όταν θέλαμε να μεταφέρουμε μια συσκευή μικρή αναγκαζόμασταν να χρησιμοποιήσουμε C-130. Αυτό σημαίνει τέσσερεις κινητήρες, περισσότερα καύσιμα, περισσότερο προσωπικό που τα χειρίζεται, εργατο-ώρες, κλπ. Τώρα λοιπόν, αυτα τα Α/Φ ειναι δικινητήρια, πιο μικρά και με μικρότερο πλήρωμα, παρέχουν οικονομία κλίμακας και μεγαλύτερη (επιχειρησιακή) ευελιξία. Γιατι να πας σ’ενα μεγάλο αεροπλάνο για να μεταφέρεις κάτι μκρό; Όταν δεν χωράει στο C-27, τότε θα πρέπει αναγκαστικά να μεταπέσουμε στη λύση του C-130.
   Πολύπλοκες, κρίσιμες, απαιτητικές αποστολές –η ειδικότητα της Δ.Α.Υ
Ειδικά εδώ σε αυτή τη Διοίκηση η πολυπλοκότητα των αποστολών είναι μεγάλη.
Δηλαδη ένα C-130 δεν είναι μόνο για μεταφορά κόσμου και υλικών. Το C-130 μπορει να κάνει ρίψεις αλεξιπτωτιστών και εφοδίων που απαιτεί ειδική εκπαίδευση, αλλά και Έρευνα-Διάσωση που θέλει επίσης ειδική εκπαίδευση.
Οι αποστολές ειναι πολυδιάστατες, έχουν μεγάλες απαιτήσεις επαγγελματισμού, γνώσεων και εμπειρίας από τα πληρώματα και ανάλογη θα πρεπει να είναι και η εκπαίδευση που ακολουθούν για να είναι ασφαλείς και ικανοί να εκτελέσουν αυτες τις αποστολές αποτελεσματικά.
Μπορείτε να επεκταθείτε όσο αφορά τα προγράμματα εκπαιδευσης;
Κάθε Μοίρα ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που βασίζεται σε τυποποιημένες βασικές διαταγές εκπαίδευσης.
Έτσι το ΑΤΑ έχει τη δική του βασική διαταγή που αναφέρεται στην εκπαίδευη των μαχητικών. Αυτήν την εκπαίδευση πρέπει να την ακολουθούν τα πληρώματα για να είναι ετοιμοπόλεμα και κάτι αντίστοιχο ισχύει για τη ΔΑΕ και για τη ΔΑΥ. Κάθε Ιπτάμενος, για να θεωρείται διαθέσιμος και ετοιμοπόλεμος, θα πρέπει καθε μήνα να συμπληρώνει συγκεκριμένες ώρες πτήσης, σε όλη τη γκάμα αποστολών που θα κληθεί να εκτελέσει σε ειρήνη ή πόλεμο, ημέρα και νύκτα.
Παράλληλα, εκτός από τις εθνικές ασκήσεις,η Αεροπορία παίρνει μέρος σε αρκετές ΝΑΤΟικές και συμμαχικές αποστολές, τόσο το ΑΤΑ, όσο και η ΔΑΥ. Για παράδειγμα, πριν απο λίγο καιρό είχαν έρθει στην Ελευσίνα C-130 των ΗΠΑ και υπήρξε συνεκπαίδευση σε συγκεκριμένες αποστολες, αλληλοεκπαιδεύσεις, ανταλλαγές πληρωμάτων για να δούμε τον τρόπο λειτουργίας του άλλου, για ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και γνώσεων επί τακτικών και επιχειρησιακών θεμάτων. Ελληνικά πληρώματα σε αμερικάνικο αεροπλάνο, αμερικάνικα πληρώματα σε ελληνικό αεροπλάνο. Άλλο παράδειγμα οι συνεκπαιδεύσεις με Πολεμικές Αεροπορίες άλλων χωρών, είτε στο πλαίσιο εκτέλεσης της άσκησης «Ηνίοχος» στην Ανδραβίδα, όπου λαμβάνει μέρος και η ΔΑΥ σε συγκεκριμένες αποστολές, είτε σε ασκήσεις Έρευνας-Διάσωσης, με ή χωρίς συνεργασία με μαχητικά, με φίλιες και συμμαχικές χώρες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πρόσφατες ασκήσεις με Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο, μέρος των οποίων διεξήχθη σε περιοχές ευθύνης της Ελλάδας, εντός του FIR Αθηνών, νότια του Καστελόριζου.
Οι συνεκπαιδεύσεις αυτες που φαίνεται να γίνονται όλο και πιο συχνά, τι δίνουν στην Π.Α και τί δίνει η Π.Α;
Η επιχειρησιακή χρησιμοποίηση των μέσων και οι τακτικές δεν είναι κάτι «ντε φάκτο», δηλαδή δεν ειναι κάτι που ανακαλύφθηκε κάποια στιγμή και παραμένει το ίδιο όλα τα χρόνια. Ειναι κάτι που εξελίσσεται.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν μπορεί να αναπτύξουμε τακτικές οι οποίες ειναι αποδεσμεύσιμες και μπορούμε να τις μοιραστούμε με κάποιον σύμμαχο μας.
Το ίδιο γίνεται και αντίστροφα, με κάποια άλλη Αεροπορία π.χ την αμερικάνικη. Μπορεί να έχουν αναπτύξει τεχνικές από τις οποίες μπορούμε κι εμεις να επωφεληθούμε, να τις διαχειριστούμε ανάλογα και να τις προσαρμόσουμε αν χρειαστεί στις δικές μας επιχειρησιακές ανάγκες.
Το ένα είναι αυτό, ανταλλαγή εμπειριών και εκπαιδεύσεων, το άλλο είναι να μπορούμε ως σύμμαχοι να συνλειτουργήσουμε και να συνεπιχειρήσουμε σε κάποια αποστολή αν χρειαστεί, είτε σε πλαίσιο ΝΑΤΟϊκο είτε διακρατικό.
Οι ΗΠΑ, ναι, έχουν μεγάλη εμπειρία σε επιχειρήσεις, καθώς έχουν εμπλακεί σε συρράξεις πρόσφατα σε διάφορα σημεία. Παρ’ όλα αυτά μπορώ να διαβεβαιώσω οτι δεν είμαστε καθόλου πίσω. Μάλλον σε πολλά είμαστε μπροστά. Στα θέματα επιχειρησιακης εκπαίδευσης ή ρεαλιστικής εκπαίδευσης, πραγματικά είμαστε μπροστά.
   «Eίτε «επί σκηνής», είτε πίσω από τα παρασκήνια βρίσκεται το τιτάνιο έργο της Δ.Α.Υ»
Πώς θα συνοψίζατε το έργο της Δ.Α.Υ;
Η ΔΑΥ εκτελεί μια μεγάλη ποικιλία αποστολών που βγαίνει σε πέρας με επιτυχία, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χώρα. Παρά την οικονομική κρίση, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, με ευέλικτους και καινοτόμους τρόπους, μέσα στο πλαίσιο των νόμων, διαταγών και οδηγιών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ώστε να διατηρούνται τα μέσα διαθέσιμα και ετοιμοπόλεμα, σε ειρήνη και σε πόλεμο αν αυτό απαιτηθεί.
   Πιστεύω οτι θα μπορέσουμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την διαθεσιμότητα και κατ’ επέκταση να κάνουμε ακόμα πιο αποδοτικό το έργο της Αεροπορίας, με την υπογραφή των εν συνεχεία υποστηρίξεων –τα Follow-on Support – ώστε η ροή των ανταλλακτικών να μπορεί να γίνεται πολύ πιο
Αυτό που θα ήθελα λοιπόν να περάσω σε όλους, είναι ότι σε ολόκληρη την Αεροπορία αλλά και ειδικά στη ΔΑΥ, υλοποιείται ένα τιτάνιο έργο, είτε «επί σκηνής», είτε πίσω από τα παρασκήνια. Πολλές φορές βλέπουμε αεροπλάνα να προσγειώνονται με βλάβη το βράδυ, μετά απο μία πυρκαγιά και την άλλη μέρα το πρωί είναι έτοιμα και πετάνε.
   Δεν γίνεται τυχαία, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις και είναι σχεδόν κανόνας, οτι όλο το βράδυ υπάρχει προσωπικό που δουλεύει πάνω στα αεροπλάνα, υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, για να είναι έτοιμα να πετάξουν το πρωί. Πολλά από αυτά τα Α/Φ και Ε/Π δεν είναι καν στην Ελευσίνα, που είναι η μητρική τους Μονάδα, αλλά διεσπαρμένα σε διάφορα αεροδρόμια της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και απομακρυσμένων νησιών. Πίσω λοιπόν από κάθε βλάβη, εργάζεται ένα ολόκληρο κύκλωμα που φροντίζει για την έγκαιρη μεταφορά τεχνικών και υλικών στα αεροδρόμια διασποράς, ώστε το πυροσβεστικό Α/Φ να είναι έτοιμο με το πρώτο φως να ριχτεί στη μάχη των πυρκαγιών, ή το Ε/Π Έρευνας-Διάσωσης να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία ώστε να καλυφθεί άμεσα ο τομέας ευθύνης του.
   Πέρα απο την τεχνική υποστήριξη, ειναι και τα πληρώματα αέρος, τα οποία εκπαιδεύονται όλο τον χρόνο. Δεν αφήνουμε ούτε λεπτό πτήσης χωρίς να το εκμεταλλευτούμε για εκπαίδευση.
Θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα ακόμα κομμάτι δραστηριοτήτων της ΔΑΥ, τις πτήσεις Υψηλών Προσώπων. Η ΠΑ έχει αναλάβει την εκτέλεση των πτήσεων αυτών με τα τρία αεροσκάφη που διαθέτει, τα οποία θεωρούνται πολύ μοντέρνα, έχουν πολύ καλά συστήματα και αναλαμβάνουν τις μετακινήσεις της πολιτικής ηγεσίας οποτεδήποτε χρειαστεί, σε όλο το μήκος και το πλάτος του κόσμου, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας απαιτηθεί.
  «Για εμας δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες», το Αιγαίο είναι… γαλανότατο»
   Θα ήθελα να σταθώ και λίγο και σε μία άλλη ευαίσθητη αποστολή που εκτελεί η Διοίκηση, την Έρευνα και Διάσωση. Είμαστε ναυτική χώρα με πολλά νησιά και υπάρχουν πολλά περιστατικά όπου απαιτείται να ξεκινήσει μία αποστολή Έρευνας– Διάσωσης, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια με την παράνομη μετανάστευση. Πέραν του κοινωνικού μέρους της αποστολής αυτής, θα ήθελα να αναφερθώ και στο εθνικό, καθώς η περιοχή Έρευνας - Διάσωσης εκτείνεται στα όρια του FIR Αθηνών, μία μεγάλη περιοχή με ψηλή κινητικότητα σε πλωτά μέσα. Τα ελικόπτερα στα οποία έχει ανατεθεί η αποστολή αυτή, καλούνται ανά πάσα στιγμή, όλο το 24ωρο, να φτάσουν άμεσα και να εκτελέσουν την επιχείρησή τους σε όλο το πλάτος και μήκος του FIR Αθηνών. Με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, με FLIR (αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας), με Κυάλια Νυκτερινής Όρασης (NVGs), έχουν εκτελέσει εκατοντάδες διασώσεις σε ναυτικά ατυχήματα ελληνικών και διερχόμενων ξένων πλοίων, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ορατότητας και καιρού, αποσπώντας ευμενή σχόλια που πολύ συχνά προβάλλονται από τον διεθνή τύπο.
Αυτο πόσο δύσκολο ειναι με τους... "γείτονες";
Έχουμε αναπτύξει ελικόπτερα Έρευνας-Διάσωσης σε διάφορα σημεία στον ελλαδικό χώρο – φυσικά η περιοχή ευθύνης μας, όπως είπα προηγουμένως, ειναι το FIR Αθηνών. Οτιδήποτε ναυτικό ή αεροπορικό ατύχημα συμβεί μέσα σε αυτόν τον χώρο, είμαστε εμείς υπεύθυνοι, βάσει διεθνών κανονισμών και συνθηκών, να επιχειρήσουμε και να εκτελέσουμε την αποστολή.
   Επειδή τα εναέρια μέσα μας, κυρίως ελικόπτερα, είναι διεσπαρμένα, έχουμε φροντίσει να καλύπτουμε όλες τις άκρες του ελλαδικού χώρου, είτε αυτό ειναι ξηρά είτε θάλασσα, μέσα στο FIR Αθηνών. Με αυτον τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι θα είμαστε οι πρώτοι που θα σπεύσουμε.
Ξέρουμε ποιές είναι οι επιδιώξεις των γειτόνων, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Αιγαίο. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, κι έχει αποδειχθεί επανελλημένως σε περιπτώσεις όπου υπήρξαν περιστατικά που απαιτούσαν ενεργοποίηση αποστολής Έρευνας – Διάσωσης, πάντα έχουμε φτάσει πρώτοι.
   Πρώτοι, όχι τυχαία, διότι έχουμε τα μέσα, αναπτυγμένα και εν ενεργεία, στα σημεία αυτα που έχουμε προσεκτικά επιλέξει. Επίσης έχουμε τα πληρώματα σε άμεση ετοιμότητα απογείωσης και τέλος τα έχουμε κατάλληλα εκπαιδευμένα και προετοιμασμένα, ώστε να μπορούν να εκτελέσουν την αποστολή τους ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν υπάρχουν προσπάθειες από την «φίλους-γείτονες» να βρεθούν αυτοί πρώτοι εκεί, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Για μας δεν υπάρχει γκρίζα ζώνη, το Αιγαίο είναι… γαλανότατο και το χρώμα το γαλάζιο, είναι το μπλέ της σημαίας. Διεθνώς, οι σύμμαχοί μας καταλαβαίνουν πολύ καλά τί γίνεται και ξέρουν ποιος έχει δίκαιο, ασχέτως εάν κάποιες φορές, για λόγους διπλωματικούς ή πολιτικούς, αποφεύγουν να πάρουν συγκεκριμένη θέση. Το εισπράτουμε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, γνωρίζουν πολύ καλά ποιος ειναι ο αμυνόμενος και ποιός ο επιβουλέας, ποιος έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος του και ποιος είναι ο ταραξίας της περιοχής. onalert

***  ΧΤΥΠΗΜΑ Καμμένου στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Η 'Αριστεία' τους πλήττει...

~  Κριτική στην απόφαση για την επιλογή των σημαιοφόρων στις παρελάσεις στο Δημοτικό Σχολείο με κλήρωση, άσκησε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος.
"Σημαιοφόροι με κλήρωση = Aφανισμός των Aρίστων!
Τι συμβολίζει η Σημαία μας ;
Νέο χτύπημα από τον Δημήτρη Καμμένο: Σημαιοφόροι με κλήρωση σημαίνει αφανισμός των Aρίστων
Η σημαία μας, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, περικλείει στις πτυχές της τους αγώνες, τις θυσίες και τις μαρτυρίες της ελληνικής ψυχής, εκφράζει την εθνική μας ενότητα, τη θρησκευτική μας πίστη, ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, εμπνέει και μεταμορφώνει τους πολεμιστές σε ήρωες και μας ωθεί μπροστά, μόνο σε νικηφόρες μάχες.
Η σημαία δίνει υλική υπόσταση στην έννοια του Έθνους και σε αυτή οι στρατευμένοι ορκίζονται πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα.
Είναι προφανώς το σύμβολο της Αριστείας.
- Ποιός θα πρέπει να φέρει την Σημαία; O Άριστος ή ο κληρωτός;" έγραψε στο Facebook ο κ. Καμμένος, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι διαφοροποιήθηκε και στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου για την Παιδεία, σχετικά με το άσυλο.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος, έκανε ένα κολάζ από φωτογραφίες από μετάλλια που έχουν κερδίσει Έλληνες πρωταθλητές .
"Εδώ ορισμένοι Έλληνες τους οποίους ευνόησε η τύχη στην κλήρωση, και σήκωσαν την Ελληνική Σημαία" έγραψε.

enikos

***  ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΛΟΙΟΙ! Απίστευτη δικαιολογία Γάβρογλου για την παύση της αριστείας...

~   Απίστευτη ήταν η εξήγηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την επιλογή του να προκύπτουν σημαιοφόροι στα σχολεία από κλήρωση, μετά το σάλο που προκλήθηκε από σύσσωμη της αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας «ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος»!
Κατά τον Κώστα Γαβρόγλου «για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο. Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους».
Παράλληλα κατηγόρησε την ΝΔ ότι έβγαλε ανακοίνωση η οποία δείχνει να είναι γραμμένη από τον ίδιο συντάκτη της ανακοίνωσης της Χρυσής Αυγής! «Δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία είναι κάτι βαθιά αντιδημοκρατικό. Οι επιδόσεις των μαθητών βαθμολογούνται, η αριστεία έχει πολλούς τρόπους να καταγραφεί» είπε ο υπ. Παιδείας. .
     Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας
«Σήμερα ψηφίστηκε ένας ριζοσπαστικός νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανοίγει νέους ορίζοντες σε πολλά επίπεδα για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Σήμερα, επίσης, έχει γίνει κάτι εξίσου σημαντικό. Δημοσιεύθηκε το ΠΔ που ρυθμίζει και εκσυγχρονίζει την καθημερινότητα στα Δημοτικά σχολεία, καταργώντας αυτό που ίσχυε από το 1989, δηλαδή εδώ και περίπου 20 χρόνια.
Αντί να χαιρετιστούν αυτά τα σημαντικά βήματα, ως βήματα που πάνε την εκπαίδευση μπροστά, έχουμε πάλι μία μίζερη αντιμετώπιση.
Η Νέα Δημοκρατία μαζί με τη Χρυσή Αυγή αυτή την φορά μας κάνουν κριτική για το θέμα της επιλογής του σημαιοφόρου. Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις αυτών των δύο κομμάτων είναι σαν να είναι γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη.
Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο.
Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους.
Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία.
Δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία είναι κάτι βαθιά αντιδημοκρατικό.
Οι επιδόσεις των μαθητών βαθμολογούνται, η αριστεία έχει πολλούς τρόπους να καταγραφεί.  iefimerida.gr

***  ΕΡΕΥΝΑ-ΓΡΟΘΙΑ στον Ομπάμα! Έβαζε ΕΜΠΟΔΙΑ στον Τραμπ πριν φύγει από το αξίωμα;...

~   Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί μια νέα έκθεση η οποία αποδεικνύει ότι τους τελευταίους μήνες της κυβερνήσεως Μπάρακ Ομπάμα, ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος είχε εκδώσει έναν απίστευτο αριθμό ρυθμίσεων, αφήνοντας πίσω του έν διοικητικό κράτος το οποίο “σκορπάει” ετησίως 2 τρις δολάρια(!).
Το Competitive Enterprise Institute, που διενήργησε αυτή την έρευνα υπολόγισε ότι η τότε κυβέρνηση είχε δαπανήσει περίπου 63 δις δολάρια μόνο και μόνο για τη διαχείριση και την επιβολή των ρυθμίσεών της.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι δύο: πρώτον, δεν θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι αρμόδιοι για την μεγάλη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για καθαρά διοικητικά ζητήματα; Και δεύτερον, δεν θα πρέπει να ελεγχθεί εάν η κυβέρνηση έκανε τέτοιες κινήσεις με δόλο, θέλοντας να παραδώσει ένα δυσκίνητο κρατικό μηχανισμό στην επόμενη κυβέρνηση;
Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ από την πρώτη ημέρα στον Λευκό Οίκο έχει κάνει ένα γενναίο ξεκαθάρισμα και ακυρώνει πολλές άχρηστες ή ζημιογόνες ρυθμίσεις του Ομπάμα. Το απίστευτο είναι ότι το κόμμα των Δημοκρατικών υπεραμύνεται αυτής της πολιτικής υποστηρίζοντας ότι οι πολλοί κανόνες αποσκοπούν στην προστασία των καταναλωτών, ιδίως στον τομέα της χρηματοπιστωτικής εποπτείας. Με λίγα λόγια, ό,τι να 'ναι...

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Επαιξε... όσο χρειαζόταν για να αποκλείσει την Παρτιζάν  
Πέρασε και με ισοπαλία ο ΟλυμπιακόςΕπαιξε... όσο χρειαζόταν για να αποκλείσει την Παρτιζάν
~ Στα πλέι οφ του Champions League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός ότι έκανε τα εύκολα δύσκολα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Παρτιζάν και σε συνδυασμό το 1-3 του πρώτου αγώνα πήραν την πρόκριση. Καρσελά (22’) και Φορτούνης (51’) τα γκολ του Ολυμπιακού, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν δύο φορές με τους Σουμάχ (33’) και Τζούρτζεβιτς (84’)
Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή δυνατά και δεν ήθελε σε κανένα σημείο να αφήσει περιθώρια στην Παρτιζάν να κάνει παιχνίδι και να πιστέψει στο ενδεχόμενο ανατροπής. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 22’ μετά από ένα τραγικό λάθος του Κλιάιτς.
Ο Καρσελά εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα της Παρτιζάν και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0. Στο 33’ ήταν η σειρά του Καπίνο να κάνει λάθος και να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι.
Ο Γιάνκοβιτς έκανε το μακρινό σουτ, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια κι ο Σουμάχ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Το 1-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στο 51’ ο Κούτρης έβγαλε τη σέντρα και ο Φορτούνης με κεφαλιά έκανε το 2-1 κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση.
Οι παίκτες του Χάσι μετά το 2-1 χαλάρωσαν και παραλίγο να τους στοιχίσει ακριβά. Στο 84’ ο Γιάνκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τζούρτζεβιτς έκανε απευθείας το σουτ και ισοφάρισε σε 2-2.
Δύο λεπτά αργότερα, μετά από τραγικό λάθος του Οτζίτζα ο Γιάνκοβιτς βρέθηκε μόνος του τετ α τετ, αλλά το σουτ του πήγε πολύ ψηλά. Μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, που αν είχε σκοράρει η Παρτιζάν θα έβαζε σε περιπέτειες τον Ολυμπιακό.
Στα τελευταία λεπτά οι Πειραιώτες δεν απειλήθηκαν και πανηγύρισαν την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, όπου θα μάθουν την Παρασκευή τον αντίπαλό τους.
Διαιτητής: Εστράδα (Ισπανία)
Κάρτες: Γέφτοβιτς, Ταουαμπά, Γιάνκοβιτς, Κόσοβιτς – Οτζίτζα, Ρέτσος,
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (72’ Ζντιέλαρ ), Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε, Μαρίν (84’ Σιώπης), Καρσελά, Φορτούνης (70’ Σεμπά ), Μπεν.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Βουλίτσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Όστοϊτς, Μίλετιτς, Γέφτοβιτς (79’ Κόσοβιτς), Εβέρτον, Γιάνκοβιτς, Σουμάχ (54’ Πάντιτς ), Ταουαμπά (85’ Ιλιτς), Τζούρτζεβιτς.
Newsroom ΔΟΛ

***  Ο Ολυμπιακός έστειλε «σπίτι» την Παρτιζάν, στο Europa η ΑΕΚ
Προκριματικά Champions League
Ο Ολυμπιακός έστειλε «σπίτι» την Παρτιζάν, στο Europa η ΑΕΚ
~ Μετά από μία... χαλαρή εμφάνιση και έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την προκριση από το Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν για να περάσει στα πλέι οφ του Champions League αποκλείοντας την Παρτιζάν που πάλεψε (Ολυμπιακός - Παρτιζάν 2-2) στο Καραϊσκάκη.
Νωρίτερα, η ΑΕΚ πάλεψε, έδειξε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο από ότι στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν απέφυγε την ήττα από την ΤΣΣΚΑ (ΤΣΣΚΑ - ΑΕΚ 1-0) και έτσι συνεχίζει στα προκριματικά του Europa League.
Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του 3ου προκριματικού, οι πέντε υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Champions League είναι οι εξής:
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν), Αστάνα (Καζακστάν), Ριέκα (Κροατία), Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) και Σλάβια Πράγας (Τσεχία).
Σημειώνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ και συνεπώς είναι στο γκρουπ των ισχυρών.
Οι «ισχυροί»Ολυμπιακός 64.580
Σέλτικ 42.875
Κοπεγχάγη 37.800
ΑΠΟΕΛ 26.210
Μάριμπορ 21.125
Οι «αδύνατοι»
Καραμπάγκ 18.050
Αστάνα 16.800
Ριέκα 15.550
Χάποελ Μπερ Σεβά 10.875
Σλάβια Πράγας 8.135
Πρόκριση στην παράταση για ΑΠΟΕΛ
 Στα πλέι οφ του Champions League προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ. Το ντεμπούτο του Γιώργου Δώνη ήταν εντυπωσιακή και οι Κύπριοι κέρδισε 4-0 στην παράταση (1-0 κ.α.) την Βιτορούλ.
Στο 54' ο Καρλάο έκανε το 1-0 και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να πετύχυν κάποιο γκολ και έτσι οδηγήθηακν στην παράταση. Εκεί ο ΑΠΟΕΛ ήταν καταιγιστικός και σημείωσε τρία τέρματα.
Στο 93’ ο Μερκής έκανε το 2-0 και ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Καμάργκο σφράγισε την πρόκριση. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το γκολ του Εφραίμ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, όπου διαμόρφωσε και το τελικό 4-0.
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο (80’ Μερκής), Ρουέδα, Μιλάνοφ, Λάγο, Βινίσιους, Μοράις, Μπερτόλιο, Βάντερ (88’ Εφραΐμ), Αλωνεύτης (55’ Εμπεσίλιο), Ντε Καμάργκο.
Βιτορούλ: Ριμνιτσεάνου, Κονσταντίν, Μπενζάρ, Κόμαν, Τσίρου, Νεντέλτσου (82’ Μλάντεν), Λόπες, Μπολί, Γκανέα, Τσικαλντάου (82’ Ερέα), Τσίτσου. (96’ Περέιρα).
Στις ρεβάνς του 3ου προκριματικού του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Τρίτη 1η ΑυγούστουΣερίφ (Μολδαβία) - Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 1-2 (0-0)
Τετάρτη 2 Αυγούστου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) - Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 2-2 (3-1)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-0 (2-0)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 2-1 (0-1)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Στέαουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 1-4 (2-2)
Κοπεγχάγη (Δανία) - Βαρντάρ Σκοπίων (ΠΓΔΜ) 4-1 (0-1)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Αστάνα (Καζακστάν) 1-0 (1-3)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 2-0 (1-3)
Ριέκα (Κροατία) - Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-0 (1-1)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) - Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 3-1 (0-2)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Βιτορούλ (Ρουμανία) 4-0 (παρ)(0-1)
Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) - Μάριμπορ (Σλοβενία) 0-1 (0-1)
Άγιαξ (Ολλανδία) - Νις (Γαλλία) 2-2 (1-1)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) - Σέλτικ (Σκωτία) 0-1 (0-0)
Μπασακσεχίρ (Τουρκία) - Μπριζ (Βέλγιο) 2-0 (3-3)
Newsroom ΔΟΛ

***  Η ΑΕΚ πάλεψε στη Μόσχα, αλλά δεν κατάφερε να την... παγώσει      Nίκησε 1-0 η ΤΣΣΚΑ και προκρίθηκεΗ ΑΕΚ πάλεψε στη Μόσχα, αλλά δεν κατάφερε να την... παγώσει
~ Το έργο της ΑΕΚ ήταν από την αρχή δύσκολο, αλλά φάνηκε στην πράξη ότι ήταν ανυπέρβλητο. Η «Ενωση» έχασε στον επαναληπτικό του Γ’ προκριματικού γύρου του Champions League με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Νάτχο στο 74’. Πλεον η ΑΕΚ θα μπει στην κλήρωση για τους πλέι οφ του Europa League και ευελπιστεί να προκριθεί στους ομίλους.
Το 2-0 του ΟΑΚΑ έδινε μεγάλο προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ, ωστόσο η ΑΕΚ δεν μπήκε τόσο επιθετικά όσο θα έπρεπε. Ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε να μην ρισκάρει με αποτέλεσμα να χάσει ένα ημίχρονο. Οι Ρώσοι είχαν τον πρώτο λόγο, μιας και η «ένωση» ήταν ανύπαρκτη επιθετικά. Στη καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, ο Τσόσιτς έκανε λάθος και Βιτίνιο έστειλε την μπάλα λίγο έξω, από πολύ καλή θέση.
Στην επανάληψη ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε την εντολή οι παίκτες του να πιέσουν περισσότερο και το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εικόνα αν στο 60’ δεν έχανε η «Ενωση» μια μοναδική ευκαιρία. Ο Γιόχανσον έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ακινφέεφ έδιωξε, το ριμπάουντ πήρε ο Κλωναρίδης, ο οποίος κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ!
Στο 74’ η ΤΣΣΚΑ σκόραρε και σφράγισε την πρόκριση. Ο Βιτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βασίν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Νάτχο παρά την προσπάθεια του Ανέστη την έσπρωξε στα δίχτυα.
Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η ΤΣΣΚΑ νίκησε 1-0 και πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League και την ΑΕΚ να συνεχίζει στο Europa League
Διαιτητής: Μιλό (Γαλλία)
Κάρτες: Γκόλοβιν, Φερνάντες, Βασίν - Βράνιες, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος
 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γκοντσαρένκο): Ακινφέεφ, Β.Μπερεζούτσκι, Βασίν, Α.Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Φερνάντες, Φέρνμπλουμ, Γκολοβίν (81’ Μιλάνοφ ), Τζαγκόεφ (72’ Νάτχο ), Τσάλοφ(69’ Ολάναρε), Βιτίνιο
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (77’ Γαλανόπουλος ), Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (77’ Γιακουμάκης ), Λιβάγια (71’ Χριστοδουλόπουλος)
Newsroom ΔΟΛ

*** Οι Έφηβοι στα προημιτελικά με νίκη επί της ΛετονίαςΣτο Ευρωμπάσκετ της Σλοβακίας
Οι Έφηβοι στα προημιτελικά με νίκη επί της Λετονίας
~ Στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων που φιλοξενείται στην Σλοβακία, προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, επικράτησε 71-65 της Λετονίας στη φάση των 16 και μεθαυριο (4/8, 14:30) θ' αντιμετωπίσει την Τουρκία για μια θέση στα ημιτελικά.
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 35-31, 49-51, 71-65
Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Καλαϊτζάκης Γ. 15 (7ρ, 6 α, 3κλ, 2κ), Μωραϊτης 26 (4ρ, 3 α, 4κλ), Καμπερίδης 1, Καλαϊτζάκης Π., Δούβλης, Δομπρογιάννης 3, Αρσενόπουλος 2, Καμπουρίδης 12, Γάργαλης 6, Λιούνης 2, Βύρλας 4
Λετονία (Χελμάνις): Ατελμπάουερς 8, Καουφμάνις 11, Ραμάνις, Βισνεβικς 5, Βιτόλινς, Μίσκα 12, Χερμανόφσκις 4, Μπέρκις 4, Σαλένιεκς 5, Βίκσνε, Κάμπους 9, Λάτσις 7    Newsroom ΔΟΛ

***  Ο Ματίας Γιόχανσον «πάτησε» Αθήνα για τον Παναθηναϊκό 
Ο 25χρονος Σουηδός μέσος
Ο Ματίας Γιόχανσον «πάτησε» Αθήνα για τον Παναθηναϊκό
~ Στην Αθήνα βρίσκεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού Ματίας Γιόχανσον. Ο 25χρονος Σουηδός δεξιός μπακ που θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο δήλωσε χαρούμενος για την μεταγραφή του και τόνισε ότι μέσω των «πρασίνων» ευελπιστεί να επιστρέψει στην Εθνική.
«Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα παίξω στον Παναθηναϊκό, σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Η ομάδα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, διαθέτει εξαιρετικούς οπαδούς και ελπίζω μέσω του Παναθηναϊκού να επιστρέψω στην εθνική Σουηδίας. Μίλησα με τον Χουλτ για τον σύλλογο» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Γιόχανσον
 Την Πέμπτη ο παίκτης θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις.  Newsroom ΔΟΛ

***   Ο Στανόγεβιτς θέλει πιο γρήγορο και πιο επιθετικό ΠΑΟΚ με Ολιμπίκτην πρόκριση στην ΤούμπαΟ Στανόγεβιτς θέλει πιο γρήγορο και πιο επιθετικό ΠΑΟΚ με Ολιμπίκ
~ Την ανυπομονησία του για την αυριανή ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ (21.00) στην Τούμπα, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, κατέθεσε σήμερα ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου για το παιχνίδι. «Θέλω να αλλάξουμε τις εντυπώσεις που δώσαμε στο πρώτο ματς στο Κίεβο (σ.σ. 1-1) και να δείξουμε ποιοι είμαστε» εξήγησε σχετικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου».
Είπε ακόμη: «Στον πρώτο αγώνα είχαμε κακή απόδοση. Θα παίξουμε σίγουρα καλύτερα αύριο. Είχαμε μια επιπλέον εβδομάδα προπόνησης και αυτό μας βοηθά να δείξουμε καλύτερη εικόνα. Το πόσο καλύτεροι θα είμαστε, θα το δούμε στο ματς. Πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη ενέργεια στο παιχνίδι, 200% περισσότερη σε σχέση με το πρώτο ματς. Πρέπει να είμαστε πιο ενεργητικοί, να παίξουμε πιο επιθετικά και πιο γρήγορα.
Προσπαθώ να επιλέγω τον αγωνιστικό σχηματισμό, με τον οποίο αισθάνονται καλύτερα οι ποδοσφαιριστές μου. Θα κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές, πάντα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στην Ουκρανία, και αυτές πιστεύουμε πως θα μας δώσουν διαφορετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι σημαντικό οι φίλαθλοι να αισθάνονται ασφάλεια με την ομάδα».
Ερωτηθείς για την ενδεκάδα στο αυριανό παιχνίδι, σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση, ο Στανόγεβιτς δε θέλησε να... ανοίξει τα χαρτιά του, προανήγγειλε, όμως, πως «θα υπάρχει σίγουρα μια αλλαγή», ενώ για το αν νιώθει ο ίδιος πίεση για τον αγώνα, ανέφερε: «Εχω μάθει να ζω με την πίεση, κανείς δεν μπορεί να με κάνει να νιώθω μεγαλύτερη πίεση από αυτή που βάζω εγώ στον εαυτό μου».
Σε σχόλιο που του ζητήθηκε, τόνισε, επιπλέον, ο προπονητής του ΠΑΟΚ πως «είμαι γενικά ικανοποιημένος από το επίπεδο συνεργασίας και επικοινωνίας με τους ποδοσφαιριστές μου. Είμαστε ακόμη σε στάδιο προετοιμασίας, χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστούν αυτοί σε μένα και εγώ σε αυτούς».
Για την απουσία του Ντοριάν Λεβέκ (σ.σ. τραυματίας από χτύπημα που δέχτηκε στη γάμπα στο τελευταίο φιλικό τεστ με την Ανόρθωση), επισήμανε: «Γνωρίζω πως δεν είναι σοβαρό το πρόβλημά του. Λίγο πριν το ματς στο Κίεβο, ενημέρωσε πως έχει ενοχλήσεις και δεν αισθάνεται έτοιμος να παίξει και γι' αυτό δεν συμπεριλήφθηκε στην τελική αποστολή.
Ελπίζω να μην αλλάξει το δεδομένο για την κατάστασή του, είναι θετικό, γενικά, πως δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών».
Λέο Μάτος: «Θα προκριθούμε»
Πεπεισμένος, με τη σειρά του, πως ο ΠΑΟΚ θα ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Ολιμπίκ Ντόνετσκ και θα προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League δήλωσε ο Λέο Μάτος. «Θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση και να προσφέρουμε όμορφο θέαμα στους φιλάθλους μας.
Έχουμε θέληση και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο Βραζιλιάνος αμυντικός του «Δικεφάλου» και πρόσθεσε λέγοντας:
«Ο αντίπαλός μας παίζει για πρώτη φορά στο Europa League και δεν έχει πίεση. Θα παίξουμε αύριο στην έδρα μας, γεγονός που θα μας δώσει παραπάνω δύναμη, έχουμε την πείρα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Γνωρίζουμε ότι παίζει η Ολιμπίκ αμυντικά, με αντεπιθέσεις. Θα ξέρουμε πως θα παίξουμε εναντίον τους.
Στην Ουκρανία, την περασμένη εβδομάδα, ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας για τη σεζόν, δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία για την κακή εμφάνιση που είχαμε. Είμαι σίγουρος για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».
Σε προσωπικό επίπεδο ο Μάτος εξήγησε πως «θέλω να δείξω την αξία μου και να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Δεν είμαι μόνο εγώ ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Έχουμε παίκτες που μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος στη διάρκεια τη σεζόν».
Ερωτηθείς, δε, για τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς απάντησε ότι «καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα και αμέσως ό,τι μας ζητά ο νέος προπονητής μας, ο οποίος είναι έξυπνος άνθρωπος και ήταν πρωταθλητής στις προηγούμενες ομάδες του. Μας αρέσει να προπονούμαστε μαζί του, κάθε μήνα θα γινόμαστε καλύτεροι». Newsroom ΔΟΛ

 ***  Livescore: ΠΑΟΚ - Ολιμπίκ (2-0 τελικό), Πανιώνιος - Μακάμπι 0-1{78΄ αυτογκόλ Κόρμπου}, (0-0), νίκη με 2-1  και πρόκριση ο ΠΑΟ στην ΚΑΜΠΑΛΑ :
Livescore: ΠΑΟΚ - Ολιμπίκ (2-0 τελικό), Πανιώνιος - Μακάμπι (0-0), νίκη και πρόκριση ο ΠΑΟ
~ Αν και καρδιοχτύπησε βρισκόμενος πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 2-1 της Καμπάλα και πέρασε στα πλέι οφ του Europa League.
Πρόκριση και για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε εύκολα με 2-0 στην Τούμπα της Ολιμπίκ Ντονέτσκ και πέρασε με συνολικό σκορ 3-1, ενώ ο Πανιώνιος παλεύει στη Νέα Σμύρνη για να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (0-0 ημίχρονο).
Πρόγραμμα και αποτελέσματα στις ρεβάνς του 3ου προκριματικού:
ΤΕΤΑΡΤΗ 2/8
ΑΕΛ Λεμεσού - Αούστρια Βιένης 1-2 (0-0)
Σιόν - Σούντουβα 1-1 (0-3)
ΠΕΜΠΤΗ 3/8ΠΑΟΚ - Ολιμπίκ Ντονέτσκ (1-1) 2-0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Μακάμπι Τελ Αβίβ (0-1)και 0-1
Kαμπάλα - Παναθηναϊκός (0-1) 1-2
Σκεντερμπέου - Μλάντα Μπόλεσλαβ (1-2)
Σκεντίγια - Τρακάι (1-2)
Μπράγκα - ΑΪΚ Στοκχόλμης (1-1)
Ντιναμό Μινσκ - ΑΕΚ Λάρνακας (1-3) 1-1
Λεχ Πόζναν - Ουτρέχτη (0-0)
Φόλα - Έστερσουντ (0-1)
Φενέρμπαχτσε - Στουρμ Γκρατζ (2-1)
Λίνγκμπι - Κράσνονταρ (1-2)
Οσιεκ - Αϊντχόφεν (1-0)
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης-Μπνέι Γεχούντα (2-0)
Μαρίτιμο - Μπότεφ Πλόβντιβ (0-0)
Ολεξαντρίγια - Αστρα (0-0)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ντιναμό Βουκουρεστίου (1-1)
Χάιντουκ - Μπρόντμπι (0-0)
Μίλαν - Κραϊόβα (1-0)
Μίντιλαντ - Αρκα (2-3)
Σπάρτα Πράγας - Ερυθρός Αστέρας (0-2)
Αλτάχ - Γάνδη (1-1)
Βιντεότον - Μπορντό (1-2)
Οστάνδη - Μαρσέιγ (2-4)
Απόλλων Λεμεσού - Αμπερντίν (1-2)
Οντς - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-2)
Ντομζάλε - Φράιμπουργκ (0-1)
Ρουζομπέροκ - Εβερτον (0-1)
Newsroom ΔΟΛ

***  Σέντρα 19-20 Αυγούστου, «ναυάγιο» στα τηλεοπτικά  Διαφωνία με ΕΡΤ και NOVA
Σέντρα 19-20 Αυγούστου, «ναυάγιο» στα τηλεοπτικά
~  Αρχίζει το Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου το νέο πρωτάθλημα της Super League, όπως προέκυψε από το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, ενώ η απόφαση για τα πλέι οφ θα παρθεί σε συνεννόηση με την NOVA.
Μετά το τέλος της συνδρίασης, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά στις 19-20 Αυγούστου, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας και πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί με 16 ομάδες.
Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή των πλέι οφ τη νέα σεζόν και το αν ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσα από την εν λόγω διαδικασία, ο «ισχυρός άνδρας» του θεσσαλικού συλλόγου είπε ότι για το ζήτημα αυτό θα αποφασίσουν οι ομάδες σε συνεννόηση με το συνδρομητικό κανάλι.
Αναφορικά με τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος, η ΕΡΤ προσφέρει περίπου 600.000 ευρώ για να μεταδώσει 30 αγώνες, εκ των οποίων οι οκτώ πρέπει να είναι των 4 «μεγάλων», την ώρα που η NOVA έχει προτείνει να μειωθεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο κατά 18%.
Και οι δύο προτάσεις δεν βρίσκουν σύμφωνες τις ομάδες. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 01  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  ..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για όλους μας  !  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017_48.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης ... από το 2008 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Πέμπτη 03 Αυγούστου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-03-2017.html .- 
~*


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-2-22-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-23-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/news-24-2017.html .-  
  ~  * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-25-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  27 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 ...::  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-27-2017.html .-
~ *   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή  28 Ιουλίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής ....από  το  2008 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-28-2017.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-29-2017.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Ιουλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....από το  2008 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-30-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 31 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ... από το .....2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-31-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Διαδρομές -2- Ιουλίου  2017 : Δευτέρα 31 /07 /2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2-2017-31-07-2017.html .- 
~*
~  http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5771   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3668   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.084  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου