ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 23 Μαρτίου 2017 :
Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης ...
~
Σε μοναχό που δεν υπέμενε τον εξευτελισμό ο Άγ. Αντώνιος του είπε: «Μοιάζεις με το χωριό που από μπροστά είναι καταστόλιστο, ενώ από την πίσω μεριά λεηλατείται από ληστές».Γεροντικόν
* Σαν σήμερα....
  1. 1821 μ.Χ.
    Στην Αγία Λαύρα, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Λόντος και ο Ζαΐμης υψώνουν το λάβαρο της επανάστασης.
  2. 1943 μ.Χ.
    Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δαμασκηνός και οι πρόεδροι πολλών επαγγελματικών οργανώσεων προβαίνουν σε διάβημα στον κατοχικό πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο «υπέρ της προστασίας των εν Ελλάδι Ισραηλιτών».
  3. 1985 μ.Χ.
    Πεθαίνει ο σπουδαίος βυζαντινολόγος Παναγιώτης Χαρανής (Peter Charanis).

~ 23 Μαρτίου
Ιερομάρτυρος Νίκωνος (1) και των συν αυτώ 199, των επί του Ταυρομενίου όρους μαρτυρησάντων (†251). Μάρτυρος Δομετίου. Οσιομάρτυρος Λουκά (2), του εν Μυτιλήνη (†1802).
(1) O άγιος Νίκων, γεννήθηκε στη Νεάπολη της Ιταλίας, την εποχή του ηγεμόνα Κυντιανού, από πατέρα ειδωλολάτρη και μητέρα Χριστιανή, η οποία τον γαλούχησε σύμφωνα με τα ευαγγελικά δόγματα. Σε νεαρή ηλικία έγινε στρατιωτικός και πολύ γρήγορα διακρίθηκε για την ανδρεία και την πειθαρχία του. Η ψυχή του όμως, ποθούσε τον βίο της άσκησης και της αφιέρωσης. Γι` αυτό ξεκίνησε για την περιοχή της Κωνσταντινουπόλεως, έκανε όμως μία πρώτη στάση στη Χίο. Εκεί δέχτηκε το άγιο Βάπτισμα και αφιερώθηκε στην ασκητική ζωή και στη μελέτη των Αγίων Γραφών. O τοπικός επίσκοπος, διέκρινε τα χαρίσματά του και τον χειροτόνησε πρεσβύτερο και λίγο αργότερα τον τοποθέτησε ηγούμενο 190 αδελφών για να τους νουθετεί και να τους καθοδηγεί. Πολύ γρήγορα, η συνοδεία απέκτησε μεγάλη φήμη. Όμως όταν εκοιμήθησαν οι γονείς του, ο άγιος και η συνοδεία του εγκαταστάθηκαν στη Σικελία. Σύντομα όμως εδέχθησαν την επίθεση του ηγεμόνα, και αφού συνελήφθησαν, υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια και τέλος θανατώθηκαν.
(2) Ο οσιομάρτυς Λουκάς, γεννήθηκε στη Ανδριανούπολη της Θράκης και σε ηλικία έξι ετών εγκαταστάθηκε στη Κωνσταντινούπολη. Σε ηλικία 13 ετών μετά από κάποιο άτυχο περιστατικό, αναγκάσθηκε να αλλαξοπιστήσει και να γίνει Μουσουλμάνος. Ένοιωθε τύψεις συνειδήσεως, γι` αυτό αφού έφυγε κρυφά από το σπίτι του τούρκου αφέντη του, μετά από πολλή περιπλάνηση κατέληξε στο Άγιο Όρος. Λίγο αργότερα τον Μάρτιο του 1802 αναχώρησε για τη Μυτιλήνη. Εκεί παρουσιάσθηκε αυτόβουλα στο κριτή της πόλης και με παρρησία ομολόγησε τη πίστη του. Γι αυτή του την ομολογία καταδικάστηκε στον δι απαγχονισμού θάνατο. Έτσι στις 23 Μαρτίου 1802 ο Λουκάς έλαβε το στέφανο του μαρτυρίου.  ~ 

Σήμερα 23/03/2017 εορτάζουν:

Άγιος Νίκων Ίερομάρτυρας και οι 199 μαθητές του, Άγιος Λουκάς ο Ανδριανουπολίτης
~
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
~ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑΗ απελευθέρωση της Καλαμάτας

~ Επαναστατικός αναβρασμός επικρατούσε στη Μάνη τον Μάρτιο του 1821. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης βρισκόταν στην Καρδαμύλη και οι Φιλικοί είχαν κάμψει τις αντιρρήσεις του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη για το άκαιρο του ξεσηκωμού.
Στα μέσα του μηνός ένα πλοίο φορτωμένο με πολεμοφόδια, σταλμένο από τους Φιλικούς της Σμύρνης, φθάνει στο λιμάνι του Αλμυρού, έξω από την Καλαμάτα. Ο Νικηταράς και ο Αναγνωσταράς με τους άνδρες τους αναλαμβάνουν να μεταφέρουν το πολύτιμο φορτίο σε ασφαλές μέρος.
Οι οθωμανικές αρχές της Καλαμάτας πληροφορούνται το γεγονός και ενεργώντας αφελώς ζητούν να μάθουν από τους προκρίτους το περιεχόμενο του φορτίου και γιατί συνοδεύεται από ενόπλους. Αυτοί τους απαντούν ότι οι ένοπλοι είναι χωρικοί που συνοδεύουν φορτία λαδιού για το φόβο των ληστών. Ο βοεβόδας της Καλαμάτας Σουλεϊμάν αγάς Αρναούτογλου πείθεται και ζητά τη βοήθεια των Μανιατών, που στέλνουν στην πόλη 150 άνδρες, υπό τον Ηλία Μαυρομιχάλη (20 Μαρτίου).
Από τις 17 Μαρτίου, όμως, οι πρόκριτοι της Μάνης, υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, είχαν υψώσει τη σημαία της επανάστασης στην Τσίμοβα, σημερινή Αρεόπολη της Λακωνίας. Ο παπάς του χωριού όρκισε και ευλόγησε τα όπλα των καπεταναίων και των παλικαριών τους στην Εκκλησία των Ταξιαρχών. Οι ατίθασοι Μανιάτες ξεκίνησαν την Επανάσταση, οκτώ μέρες πριν από τη συμβατική της έναρξη.
Αμέσως μετά, ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης και ο Γιατράκος ξεκινούν για τον Μιστρά και τη Μονεμβασιά, ενώ ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες για την Καλαμάτα. Εν τω μεταξύ, στο άλλο άκρο της Πελοποννήσου σημειώνεται η πρώτη επαναστατική ενέργεια του Αγώνα, με την πολιορκία των Καλαβρύτων (21 Μαρτίου), την οποία υπερασπίζεται για λογαριασμό των Οθωμανών ένας άλλος Αρναούτογλου, ο Ιμπραήμ.
Οι Μανιάτες φθάνουν έξω από την Καλαμάτα στις 22 Μαρτίου και καταλαμβάνουν τους γύρω λόφους. Τότε μόνο ο αγάς της πόλης κατανοεί τι συμβαίνει. Είναι αργά για να διαφύγει στην Τριπολιτσά, καθώς η Καλαμάτα είναι ολόγυρα αποκλεισμένη και αποφασίζει να αντιτάξει άμυνα με τους Τούρκους της πόλης. Όταν το πρωί της 23ης Μαρτίου 1821 οι επαναστάτες εισέρχονται στην Καλαμάτα, ο Ηλίας Μαυρομιχάλης ζητά από τον Αρναούτογλου να παραδοθεί, τονίζοντάς του το μάταιο της προσπάθειάς του.
Πράγματι, ο αγάς παραδίδει στους επαναστάτες με πρωτόκολλο την πόλη και τον τουρκικό οπλισμό. Το μεσημέρι, μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, οι ιερείς ευλογούν τις σημαίες και ορκίζουν τους αγωνιστές.
Επακολούθησε σύσκεψη των οπλαρχηγών, που αποφάσισαν τη δημιουργία μιας επαναστατικής επιτροπής, την οποία ονόμασαν «Μεσσηνιακή Γερουσία», για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα. Η ηγεσία της ανατέθηκε στον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, που έφερε τον τίτλο Αρχιστράτηγος του Σπαρτιατικού και Μεσσηνιακού στρατού. Την ίδια μέρα, η «Μεσσηνιακή Γερουσία», με Προκήρυξή της προς την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, γνωστοποιεί ότι οι Πελληνεύς ξεσηκώθηκαν για την ελευθερία τους.
Το κείμενο της Προκήρυξης, το πρωτότυπο της οποίας σώζεται στα αρχεία του Foreign Office (βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών), είναι το εξής:

Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, εκ μέρους του φιλογενούς αρχιστρατήγου των Σπαρτιατικών στρατευμάτων Πέτρου Μαυρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Συγκλήτου.
Ο ανυπόφορος ζυγός της Οθωμανικής τυραννίας εις το διάστημα ενός και επέκεινα αιώνος, κατήντησεν εις μίαν ακμήν, ώστε να μην μείνη άλλο εις τους δυστυχείς Πελοποννησίους Γραικούς, ει μη μόνον πνοή και αυτή δια να ωθή κυρίως τους εγκαρδίους των αναστεναγμούς.
Εις τοιαύτην όντες κατάστασιν στερημένοι από όλα τα δίκαιά μας, με μίαν γνώμην ομοφώνως απεφασίσαμεν να λάβωμεν τα άρματα, και να ορμήσωμεν κατά των τυράννων. Πάσα προς αλλήλους μας φατρία και διχόνοια, ως καρποί της τυραννίας απερρίφθησαν εις τον βυθόν της λήθης, και άπαντες πνέομεν πνοήν ελευθερίας.
Αι χείρες ημών αι δεδεμέναι μέχρι του νυν από τας σιδηράς αλύσσους της βαρβαρικής τυραννίας, ελύθησαν ήδη, και υψώθηκαν μεγαλοψύχως και έλαβον τα όπλα προς μηδενισμόν της βδελυράς τυραννίας.
Οι πόδες ημών οι περιπατούντες εν νυκτί και ημέρα εις τας εναγκαρεύσεις τας ασπλάγχνους τρέχουν εις απόκτησιν των δικαιωμάτων μας. Η κεφαλή μας η κλίνουσα τον αυχένα υπό τον ζυγόν τον απετίναξε και άλλο δεν φρονεί, ει μη την Ελευθερίαν.
Η γλώσσα μας η αδυνατούσα εις το να προφέρη λόγον, εκτός των ανωφελών παρακλήσεων, προς εξιλέωσιν των βαρβάρων τυράννων, τώρα μεγαλοφώνως φωνάζει και κάμνει να αντηχή ο αήρ το γλυκύτατον όνομα της Ελευθερίας.
Εν ενί λόγω απεφασίσαμεν, ή να ελευθερωθώμεν, ή να αποθάνωμεν. Τούτου ένεκεν προσκαλούμεν επιπόνως την συνδρομήν και βοήθειαν όλων των εξευγενισμένων Ευρωπαίων γενών, ώστε να δυνηθώμεν να φθάσωμεν ταχύτερον εις τον Ιερόν και δίκαιον σκοπόν μας και να λάβωμεν τα δίκαιά μας.
Να αναστήσωμεν το τεταλαιπωρημένον Ελληνικόν γένος μας. Δικαίω τω λόγω η μήτηρ μας Ελλάς, εκ της οποίας και υμείς εφωτίσθητε, απαιτεί ως εν τάχει την φιλάνθρωπον συνδρομήν σας, και ευέλπιδες, ότι θέλει αξιωθώμεν, και ημείς θέλομεν σας ομολογή άκραν υποχρέωσιν, και εν καιρώ θέλομεν δείξη πραγματικώς την υπέρ της συνδρομής σας ευγνωμοσύνην μας.
1821 Μαρτίου 23 εν Καλαμάτα. Εκ του Σπαρτιατικού Στρατοπέδου
Πέτρος Μαυρομιχάλης, αρχιστράτηγος του Σπαρτιατικού και Μεσσηνιακού στρατού.

*** Με Παυλόπουλο, Χαρίτση και Σαμαρά οι εορτασμοί της απελευθέρωσης της Καλαμάτας 
Σήμερα, 196 χρόνια μετά την Επανάσταση του ’21, αναζητώντας λύση στα αποπνικτικά αδιέξοδα στα οποία  έχουμε περιπέσει, με ευθύνη του συνόλου του πολιτικού συστήματος, αλλά και των διανοουμένων και του πνευματικού κόσμου, είμαστε υποχρεωμένοι, ως έθνος, να ξανασκύψουμε στην ιστορία μας. Συρρικνωμένοι δημογραφικά και γεωγραφικά, κατεστραμμένοι οικονομικά, καταπτοημένοι, δε διαθέτουμε πλέον τίποτε άλλο που να μπορεί να μας δώσει μια βάση για να ξανασηκωθούμε, παρά την ιστορία μας, τη μεγάλη ιστορική μας διαδρομή. Οι Έλληνες παραμένουν ένα μεγάλο ιστορικό έθνος. Αν αφαιρεθεί και αυτή η αίσθηση, τότε δεν έχουμε άλλη καταφυγή παρά την υποταγή και την ιστορική έκλειψη.
Επομένως, η σημερινή μέρα για την Καλαμάτα και την Ελλάδα γενικότερα δεν είναι μία από τις συνηθισμένες. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να σκεφτούμε "πού πάμε".
Ο Δήμος Καλαμάτας, ως είθισται κάθε χρόνο, θα εορτάσει την επέτειο με πλούσιες εκδηλώσεις, τις οποίες θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Β. Παυλόπουλος.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης, εκπρόσωπος της Βουλής θα είναι η βουλευτής Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη, ενώ στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.Τη Χρυσή Αυγή θα εκπροσωπήσουν ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Χρήστος Παππάς και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Γρέγος.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την αναπαράσταση της απελευθέρωσης, η οποία θα ξεκινήσει στις 3.15 μετά το μεσημέρι, τα αποκαλυπτήρια αγαλμάτων στη γέφυρα του «Πάνθεον» στο Νέδοντα, την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο της Αριστομένους και το βράδυ συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο στο Μέγαρο Χορού.
Στην Αναπαράσταση θα λάβουν μέρος: Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Σύλλογος Νεδουσαίων Καλαμάτας, Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος», Σύλλογος «Ελληνομνήμονες», Ομάδα Νέων «H ∆ημιοβίτισσα», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας «Αργώ», Σύλλογος Μανιατών Καλαμάτας, Σύλλογος «Οι φίλοι της παράδοσης», Πολιτιστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αμφειείς», Πολιτιστικός Σύλλογος Θουρίας, Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», Χορευτικός Όμιλος Δήμου Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Εύας - Καλαμαρά «Ο Αριστοτέλης», Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου Αττικής, Δημοτικό Σχολείο Βέργας, Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας, Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Αφηγητής: Δημήτρης Ηλιόπουλος.

***  Ιεροσόλυμα: Τσίπρας και Βαρθολομαίος στα αποκαλυπτήρια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

~  Παρουσία του και του πραγματοποιήθηκε το πρωί, η τελετή παράδοσης του στα . Ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για μνημείο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, πριν ξεκινήσει η τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου.
Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε δώρα με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ είχε συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά η οποία σε δηλώσεις της στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η ομογένεια στήριξε πολύ την υλοποίησή του.
Το πλήρως αποκατεστημένο του Παναγίου Τάφου, «υπέφερε» για 208 χρόνια, ενώ νερά έπεφταν από τον τρούλο αλλά και υπόγεια, δημιουργώντας πρόβλημα στατικότητας στο Ναό της Ανάστασης.
Το έργο, κόστισε 4 εκατομμύρια ευρώ και πλέον συμβολίζει και την «ομοφωνία των δογμάτων», από Τρεις Θρησκευτικές Κοινότητες, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών και το Αρμένικο Πατριαρχείο, που πέρυσι συμφώνησαν για το έργο.
Παρουσία του πρωθυπουργού, η επιστημονικώς υπεύθυνη των εργασιών Τώνια Μοροπούλου θα παρουσιάσει το έργο αποκατάστασης στην αίθουσα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
~  Η αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου πραγματοποιήθηκε από διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και χαρακτηρίζεται γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας.    Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm», τόνισε ότι «το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη διατήρηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είναι ισχυρό και το καταδεικνύει και η παρουσία του πρωθυπουργού».                             Στην εκδήλωση παρίστανται η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας καθώς και ο γενικός πρόξενος Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο αναπληρωτής γενικού προξένου, Βασίλης Κοΐνης.         Στην πόλη βρίσκεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συνδέσμου του Παναγίου Τάφου. Τη χαρά του εξέφρασε ο πρόεδρος Λάζαρος Μάρκου: «Συμβάλλαμε με τις μικρές μας δυνάμεις για την αναπαλαίωση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου. Αν δεν γινόταν, ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας θα έπεφτε. Για χρόνια δεν είχε γίνει καμία κατασκευή».                                                                         Ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του είπε: «Πρόκειται για ένα έργο ενίσχυσης και ανάδειξης του Πανάγιου Τάφου, της ακτινοβολίας του και του μηνύματός του. Είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε ένα μνημείο τόσο μεγάλης σημασίας και τις αξίες που πρεσβεύει» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.         Το έργο της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου είναι μια συμπαράταξη της πίστης και της επιστήμης προκείμενου να αντιμετωπιστεί ο χρόνος και η φυσική φθορά και να μείνει αλώβητο στην αιωνιότητα ένα σημαντικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και ένα κορυφαίο σύμβολο της χριστιανικής πίστης, είπε ο πρωθυπουργός.                                                                  «Όταν ενημερώθηκα γι’ αυτό το μεγάλο έργο, είδα σαν μια μεγάλη πρόκληση τη διατήρηση αυτού του μνημείου και συμβόλου» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Προσέθεσε ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τέλεσε ιστορικό έργο, υπογραμμίζοντας: «Αισθάνομαι διπλά περήφανος ως εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας και ως απόφοιτός του».                     Ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε αυτά τα κορυφαία μνημεία είναι το όραμα και η βούληση των ανθρώπων, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.                 ~ Βίντεο  1 :   https://youtu.be/xmzz2zfVvzQ  .-
~  Βίντεο 2 :  https://youtu.be/9N-Q95yiwzk  .-
~ Βίντεο 3  :  https://youtu.be/1--3gSII4Z0  .-
~* Φωτογραφίες:







*** Προσευχή τη Μ.Εβδομάδα στην Αγιά Σοφιά ετοιμάζει ο Ερντογάν
 
Στην προσπάθεια του ο να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, κρατά για το τέλος τη μεγαλύτερη πρόκληση εμπλέκοντας ακόμη και την .
Η εφημερίδα της αντιπολίτευσης, Soszcu έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη για τον αποκαλούμενο «Σουλτάνο του Βοσπόρου». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά-Σοφιά και θα πάει την Παρασκευή πριν το δημοψήφισμα που σημειωτέον είναι η Μεγάλη Παρασκευή για να εκεί μαζί με ανώτατα στελέχη του κόμματος του.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στο «προεδρικό παλάτι» της Άγκυρας γίνεται στο πλαίσιο της μάχης «Σταυρού-Ημισελήνου» συζήτηση για πλήρη μετατροπή σε πλήρως λειτουργικό τζαμί.

***  Με αφορμή τη Μονή Βατοπαιδίου

~
Η εξέλιξη της υπόθεσης για την έρχεται να προσθέσει μιά ακόμα περίπτωση συκοφαντίας στις τόσες που έχουν υπάρξει στην μακραίωνη Εκκλησιαστική μας ιστορία.
Περιπτώσεις που ανακύπτουν καθημερινά, στις μέρες μας, και που από ότι φαίνεται θα συνεχίζονται, ως μεταπτωτικό φαινόμενο, όσο υπάρχουν άνθρωποι στη γη.
Μελετώντας από τη μιά την Εκκλησιαστική Ιστορία, ως προς τις σχέσεις της με την πολιτική εξουσία, αλλά και τα ιερά συναξάρια, γίνεται φανερή η ύπαρξη αμέτρητων περιπτώσεων σπίλωσης και κατασυκοφάντισης αθώων ανθρώπων για διάφορες αιτίες.
Είτε για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, είτε ως καθαρό αποτέλεσμα παθών, κάποιοι δεν μπορούν να δεχθούν την φθαρτότητα των γήινων πραγμάτων και νιώθουν ότι η παροῦσα ζωή είναι αιώνια και έτσι λειτουργούν σαν να μην υπάρχει Θεός, ακόμα και αν λένε ότι πιστεύουν στον Θεό.
Έτσι ζούν και λειτουργούν με αυτές τις βάσεις δεδομένων στην ζωή τους.
Είναι τόσες οι περιπτώσεις συκοφαντίας στους βίους των αγίων, που μπορεί να υποστηριχθεί ότι και μόνη αυτή η πνευματική αντιμετώπισή της μπορεί να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο και μεγάλης έκτασης βιβλίο με το όνομα «Συκοφαντικόν».
Μέσα σε αυτό μπορούν να καταγραφούν σίγουρα περιπτώσεις ανθρώπων που άντεξαν την συκοφαντία και τελικά δικαιώθηκαν, τόσο ενώπιον του Θεού, όσο και ενώπιον των ανθρώπων.
Είναι, όπως φαίνεται από την στάση των πιστών, έναν μεγάλο μαρτύριο η συκοφαντία, που άν την «σηκώσεις» σε αγιάζει.
Πόσους μοναχούς έσυραν στα δικαστήρια για διάφορους λόγους, προκειμένου να καλύψουν άλλες καταστάσεις ή και εξαιτίας του μίσους τους για την Εκκλησία και ιδιαιτέρως των λειτουργών της, τους ιερείς, τους μοναχούς, κ.τ.λ.
Όλα όμως κάποια στιγμή τελειώνουν και το φώς «φαίνει πάσι».
Τότε, αν ο συκοφαντηθείς βρίσκεται στην μετά τον θάνατο ζωή δικαιώνεται έτι περαιτέρω ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων ή αν βρίσκεται στην ζωή υψώνεται στα μάτια των πιστών και απολαμβάνει χωρίς να το ζητάει την αγάπη και τον σεβασμό όλων.
Αυτό απολαμβάνει στις μέρες μας ο .
Ξέρουμε όλοι ότι πέρασε από τη φωτιά και έμεινε αβλαβής.
Εδώ η φωτιά εικονίζει τα πικρά σχόλια, τα υποτιμητικά βλέμματα, την απόρριψη κ.α.
Ο Θεός όμως γνωρίζει γιατί επιτρέπει το ένα ή το άλλο.
Τελικά, ο άνθρωπος αυτός λαμβάνει την τιμή μάρτυρα της Πίστεως και δικαίως.
Όταν άλλωστε έπαψαν τα μαρτύρια του αίματος, γνωρίζουμε ότι ξεκίνησαν τα μαρτύρια της συνειδήσεως, που έχουν ίδια αξία με τα πρώτα.
~   Χάρη όμως λαμβάνουν και όσοι στηρίζουν τον άνθρωπο που συκοφαντείται την ώρα της δυσκολίας του, την ώρα του μαρτυρίου του.
Θυμίζει αυτό –τηρουμένων των αναλογιών- και τα σχετικά με την δίκη του Ιησού. Τότε, που οι δεδομένοι του στενού κύκλου των μαθητών, φοβούνται και Τον αρνούνται, κάποιοι άλλοι, που δεν θα το περίμενε κανείς, ομολογούν και στηρίζουν, όπως ο Ιωσήφ, ο Νικόδημος και φυσικά οι Μυροφόρες γυναίκες.
Θα το ακούσουμε άλλωστε σε λίγο καιρό: «Πέπαυται τόλμα μαθητών, Αριμαθαίας δε αριστεύει Ιωσήφ». Αυτοί είναι που αναδείχθηκαν πραγματικά μεγάλοι την μεγάλη δύσκολη ώρα, την ώρα του πειρασμού.
Αυτοί δεν αρνούνται, αλλά στηρίζουν και ενισχύουν αυτόν που πάσχει, ακόμα και με προσωπικό κόστος.
Τότε είναι που ο πειραζόμενος και οι γύρω του λαμβάνουν χάρη από την πνευματική αυτή στάση ζωής.
Είναι συγκλονιστικές οι στιγμές αυτές γιατί είναι στιγμές που το Ευαγγέλιο εφαρμόζεται και δεν σχετίζεται με θεωρητικές σκέψεις ενός κηρύγματος εκ του ασφαλούς ή ως μέρος μιάς ιδεολογίας, όπως κάποιοι προσεγγίζουν την Πίστη μας.
Είναι τότε που βλέπεις ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ακριβώς ίδια με διαφορετικά βεβαίως πρόσωπα.
Φυσικά αυτός που δεν ξεχνά ποτέ, είναι αυτός που πέρασε την δυσκολία, που βρέθηκε στο στόχαστρο και ενώ δεν ξεχνά τις ημέρες και τις νύχτες που δεν είχαν τελειωμό και έμοιαζαν αιώνες, δεν ξεχνά και αυτούς που βρέθηκαν δίπλα του χωρίς κάποιο όφελος, χωρίς καμμία ιδιοτέλεια.
Θυμάται καλά τους συνοδοιπόρους του πρός το «πάθος»!
Γνωρίζουμε όλοι μας τέτοιες καταστάσεις. Ίσως με διαφορετικές υποθέσεις και με διαφορετική ένταση και βαρύτητα ή με διαφορετική έκταση και σημασία, αλλά πάντοτε με έναν κοινό παρανομαστή, το μεγάλο μαρτύριο που λέγεται συκοφαντία.
Ο καθένας μας ας θυμηθεί αν στάθηκε, όπως όριζε η συνείδησή του τόν καιρό τῆς δυσκολίας του άλλου, αλλά σίγουρα δεν θα λησμονήσει αυτόν που στάθηκε δίπλα του του, όταν το χρειάστηκε ο ίδιος. Βάλσαμο ψυχής ήταν ένας λόγος, μία κουβέντα, τον καίρο αυτόν του πειρασμού του.
Όταν φθάνει η ώρα της δικαίωσης όλοι γίνονται και πάλι φίλοι σου, παλαιότεροι και νεώτεροι, αλλά εσύ γνωρίζεις πλέον ποιοί είναι πραγματικοί φίλοι σου.
Τότε αισθάνεσαι πραγματικά ευτυχισμένος και ευεργετημένος που έμαθες ποιοί είναι αυτοί! Η συκοφαντία δεν θα εκλείψει, όμως δεν πρέπει να εκλείψει και η πνευματική της αντιμετώπιση.

***  Ο Μπαράκ Ομπάμα στη Μεσσηνία ( ; ) 
Στις 15 Νοεμβρίου του 2016 ο Μπαράκ Ομπάμα κατέβαινε από το Air Force One στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του στην Ευρώπη. Κάτι λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, στις 13 Σεπτεμβρίου, είναι πολύ πιθανό ο πρώην πλανητάρχης να βρεθεί για δεύτερη φορά στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να επισκεφθεί και πάλι την Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα με την ιδιότητα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.
Η πρόσκληση έχει ήδη γίνει, όχι, όπως είναι φυσικό, σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά από σημαντικό φορέα με έδρα την Ελλάδα, ο οποίος αποτελεί μια μορφή think tank και πραγματοποιεί τακτικά σημαντικές συναντήσεις, τις οποίες τιμούν με την παρουσία τους κορυφαίες προσωπικότητες από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα. Ο λόγος για το Athens Democracy Forum.
Σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στις συζητήσεις, η πρώτη απάντηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν θετική και, «αν όλα πάνε καλά», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο πρώην πλανητάρχης, ενδεχομένως μαζί με τη σύζυγό του, θα βρίσκεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο.
Το Athens Democracy Forum, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των «New York Times», θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα σε αυτό το επίπεδο, τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, αφού τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στους ομιλητές είχαν βρεθεί σημαντικές προσωπικότητες.
  ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ
Η φετινή διοργάνωση, μάλιστα, έχει δύο σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες από τη μία τη διαφοροποιούν και από την άλλη την αναβαθμίζουν. Οι εκδηλώσεις του επερχόμενου Athens Democracy Forum δε θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά στη Στοά του Αττάλου, κάτω από την Ακρόπολη, όπως κάθε χρόνο, αλλά και στο ξενοδοχείο «Costa Navarino», στην Πύλο.
Μια ενδεχόμενη παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα στο ξενοδοχείο αυτό, που θεωρείται, όχι άδικα, το «τουριστικό διαμάντι» της Πελοποννήσου, θα αποτελούσε μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για την Ελλάδα.
Παράλληλα, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, με αποτέλεσμα να αναβαθμίζεται σε πολιτικό επίπεδο, από τη στιγμή που ο πρώτος πολίτης της χώρας βάζει την προσωπική του σφραγίδα σε αυτή.
Στην κατεύθυνση αυτή, σημαντική είναι και η υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που δίνει ξεχωριστή αξία, ειδικά από τη στιγμή που η διοργάνωση συνοδεύεται από επιστολή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.
Οι διοργανωτές του Athens Democracy Forum έχουν υψηλές απαιτήσεις από τη φετινή διοργάνωση, όπως φαίνεται από την περιγραφή της και όπως αναφέρουν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τις ετοιμασίες που γίνονται.
«Βρισκόμαστε σε σημαντικό σταυροδρόμι της Ιστορίας, με τα πρόσφατα γεγονότα να συνιστούν πρόκληση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την κατάλυση των θεμελιωδών πεποιθήσεων γύρω από την παγκοσμιοποίηση, τη διεθνή συνεργασία και τη φύση της Δημοκρατίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Οι διοργανωτές θέτουν ερωτήματα στα οποία θα μπορούσε να απαντήσει ο Μπαράκ Ομπάμα, αν θυμηθεί κανείς τη μνημειώδη ομιλία του στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Ανάμεσα σε αυτά είναι τα εξής: «Αντικαθίσταται το δυτικό πνεύμα ολοκλήρωσης και διαφάνειας από τους τοίχους, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά; Ποιες είναι οι απειλές και οι ευκαιρίες μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον; Μπορούν τα δημοκρατικά συστήματα να μεταρρυθμιστούν ή μια πλήρης αναθεώρηση αποτελεί τη μόνη επιλογή;». 

*** Το Elite City Resort ανάμεσα στους καλύτερους του Ελληνικού Τουρισμού 
Με σύνθημα «Έχετε κάτι να μοιραστείτε;» τα Tourism Awards 2017, μετρώντας ήδη τρεις επιτυχείς διοργανώσεις, προσκάλεσαν επιχειρήσεις  να διεκδικήσουν την ανάδειξή τους στα βραβεία-θεσμό του Ελληνικού Τουρισμού, σε μία λαμπερή τελετή την περασμένη Τρίτη, 21 Μαρτίου, στο Athenaeum Intercontinental Athens.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες και το Elite City Resort, που απέσπασε το Bronze Award στην κατηγορία 6 Specialty Travel -Συνεδριακός Τουρισμός, όπου συμμετείχαν εταιρείες και φορείς που έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες ή καινοτόμες πρακτικές στο χώρο των ειδικών μορφών τουρισμού ή στην εξυπηρέτηση αναγκών ειδικών κοινών.
Το Elite Blue Conference Centre αποτελεί μέρος του συγκροτήματος Elite City Resort στην Καλαμάτα και αφορά στο ευρύχωρο και πολυτελές συνεδριακό του κέντρο με σύγχρονο εξοπλισμό και ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Μετά τη ριζική ανακίνηση του ξενοδοχείου το 2010 απέκτησε άδεια συνεδριακού κέντρου με αριθμό ΜΗΤΕ 1249Υ41000000601 από τον ΕΟΤ, γεγονός που το καθιστά ως ένα από τα ελάχιστα πιστοποιημένα συνεδριακά κέντρα στην Ελλάδα.
Ενδεικτικά μέσα στο 2016 το Blue Conference Centre φιλοξένησε 18 επιστημονικά και επιχειρηματικά συνέδρια, 90 εταιρικές συναντήσεις και 30 κοινωνικές εκδηλώσεις. Αν σκεφτεί κάποιος ότι το Elite City Resort δεν ανήκει σε αλυσίδα ξενοδοχείων και δε βρίσκεται σε ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή (όπως Αττική, Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη), καταλαβαίνει ότι έχει δημιουργήσει μια τουριστική υποδομή μοναδική για επαρχιακή πόλη επιμηκύνοντας  σημαντικά την τουριστική σαιζόν.
Στη φετινή διοργάνωση των Tourism Awards 2017 προστέθηκαν οι κατηγορίες Guest Experience και Tourist Attractions ενώ ανανεωμένες ήταν και οι 12 κατηγορίες βράβευσης, με υποκατηγορίες όπως: Major Tourism Event, Personalized & Tailor-Made Experiences, VIP& Luxury Services, Digital Destination Guides και Storytelling Excellence.
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ανέλαβε φέτος η Μάγια Τσόκλη, ενώ ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής συγκαταλέγονταν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Τσεκλένης. Η επιτροπή εμπλουτίστηκε, επίσης, με ειδικούς σε επιμέρους τομείς αξιολόγησης όπως οι: Νατάσσα Αντωνοπούλου, Κώστας Βογιατζής, Χρύσα Κακιώρη, Michel Massadakis, Μιχάλης Μωραΐτης, Γιώργος Πίττας και δρ. Μαριάννα Σιγάλα.
Η βραδιά συνεχίστηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη διοργάνωση, με στόχο πάντα την ανάδειξη της ποιότητας και της καινοτομίας στον ελληνικό τουρισμό.
Να σημειωθεί πως τα Tourism Awards διοργανώνουν η Boussias Communications και η έκδοση Hotel & Restaurant υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

***  Οι υποθέσεις στο Εφετείο εκδικάζονται 
Καθώς οι τρίωρες στάσεις που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Καλαμάτας συνεχίζονται, ο κόσμος είχε μπερδευτεί, διότι βλέπει κάποια δικαστήρια να συνεδριάζουν πριν από τις 12.00 που λήγουν αυτές.
Πρόκειται για υποθέσεις που εκδικάζονται στο Εφετείο, καθώς οι υπάλληλοί του δε συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας, διαφωνώντας με τη θέση του Συλλόγου ότι είναι υπεράριθμοι.
Κατά συνέπεια, όσοι έχουν υποθέσεις στο Εφετείο να μην επαναπαύονται ότι δε γίνονται.   Β.Β. 

***  Οικία Ρεμπουτζάκου και Λύκειο Ελληνίδων… 
Πολύ κόσμο «άγγιξε», τελικά, η κατεδάφιση της μονοκατοικίας στην οδό Φαρών (στο ύψος της Κοραή), καθώς το παλιό, οι ρίζες και οι μνήμες παραμένουν πολύ σημαντικές, όσο κι αν «προοδεύουμε»…
Και το σχετικό σχόλιο που είχε φιλοξενήσει την περασμένη εβδομάδα το «Θ» έφερε στην επιφάνεια και λίγη από την ιστορία του συγκεκριμένου σπιτιού, που είναι πια ένας σωρός από πέτρες, τούβλα και τσιμέντο, που όλο λιγοστεύει κι αυτός.
Ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος μας ενημέρωσε, λοιπόν, ότι ανήκε στον έμπορο σιδηρικών Ρεμπουτζάκο, ενώ οι περισσότεροι θυμούνταν ότι εκεί στεγάστηκε για χρόνια το Λύκειο Ελληνίδων. «Το στρογγυλό του σαλόνι χρησίμευε για χορό» προσθέτει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Με τη Λέτη Νιαρέα να εκμυστηρεύεται μια πιο βιωματική σχέση: «Ως παιδί είχα παίξει στο υπόγειο με τη μικρότερη θυγατέρα της οικογένειας Ρεμπουτζάκου, τη Λένα. Ήταν μία από τις ωραίες πραγματικά οικοδομές που υπήρχαν στην περιοχή εκείνη και οι οποίες όλες, η μία μετά την άλλη, κατεδαφίσθηκαν… Ήταν η τελευταία κατοικία που θύμιζε παλιά Καλαμάτα»…   Χ.Ε. 

*** Πέτρος Κωνσταντινέας: Ανοίγοντας το δρόμο για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 
Με τον πρόσφατα ψηφισμένο Νόμο 4456 (ΦΕΚ: Αρ. Φύλλου 24/Τεύχος Ά/Άρθρο 35/01.03.2017), αναφέρεται η εξουσιοδοτική διάταξη Ανακήρυξης της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Η διάταξη αυτή αναφέρει: «Με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζεται Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και καθορίζεται το ακριβές περιεχόμενο αυτής, με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση ιδίως εθνικών, κοινωνικών, φιλολογικών, πολιτιστικών ή άλλων θεμάτων. Με την ως άνω απόφαση καθορίζεται η οργάνωση και το περιεχόμενο των σχετικών εκδηλώσεων και ενεργειών, η προώθηση της διεθνούς καθιέρωσης, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο, τεχνικό ή λεπτομερειακό ζήτημα που αφορά στις πραγματοποιούμενες κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας δράσεις».
Ένα υπερκομματικό ζήτημα που χρήζει τεράστιας προσοχής και σημασίας. Προσοχής, για να μην εκφυλιστεί μια σημαντική πρωτοβουλία μέσα από το πρίσμα ιδεολογημάτων, και σημασίας, διότι επί 40 αιώνες η ελληνική γλώσσα ομιλείται αδιάκοπα σε έναν αυξομειούμενο γεωγραφικό χώρο, με επίκεντρο πάντοτε την Ελλάδα. Επί 28 αιώνες εκφράζεται με την ίδια γραφή και το ίδιο αλφάβητο, το «Ελληνικό αλφάβητο», και επί 24 αιώνες γράφεται με την ίδια «ιστορική - ετυμολογική ορθογραφία».
Με επιχειρήματα έντιμα, ειλικρινή, αντικειμενικά, πειστικά και όχι υποτιμητικά για τις άλλες εθνικές γλώσσες, οφείλουμε να προωθήσουμε τη διεθνή καθιέρωσή της. Με επίκεντρο την Ομογένεια, εκεί όπου εκατομμύρια καρδιές σε όλη την υφήλιο, δίνουν πνοή και συνέχεια στην ελληνική γλώσσα. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, που έχουν ως σημείο αναφοράς την ελληνική γλώσσα. Όπως είχε πει και ο αείμνηστος Eric Havelock, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Harvard και στο Yale, « …η απλότητα και η διάταξη των γραμμάτων του ελληνικού αλφαβήτου υπήρξαν καίριοι παράγοντες για τη μετάβαση στο γραπτό πολιτισμό…». Η σημαντικότητα αυτής της διαπίστωσης είναι προφανής, διότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός δε θα υπήρχε εάν δεν είχε επινοηθεί η γραφή και ένα «οικονομικό δημοκρατικό αλφάβητο», με την έννοια ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να το μάθει και να το χρησιμοποιεί.
Η ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στον κόσμο εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική στήριξης των ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό. Κύριος στόχος είναι η διαχρονική παρουσία και εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας, καθώς και η προώθηση του ρόλου της ελληνοφωνίας σε ό,τι αφορά τη διεπικοινωνία του ελληνισμού στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην ελληνική Διασπορά, αλλά και σε κάθε πολίτη του κόσμου που μετέχει των αξιών της ελληνικής παιδείας.
Ενισχύοντας την ελληνική σκέψη, ενισχύουμε την ίδια την Ελλάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε το δικαίωμα σε μια μικρή –γεωγραφικά- χώρα να ξαναθέσει στο τραπέζι μεγάλα ζητήματα, βάζοντας στην άκρη την παθογένεια της πολιτικής της κουλτούρας, η οποία στο πλαίσιο του αντιπολιτευτικού τακτικισμού, θέτει σε κίνδυνο εθνικούς σκοπούς.  Πέτρος Ν. Κωνσταντινέας   Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ

***  Για 5η χρονιά με την επιτυχημένη συνταγή το Navarino Challenge 2017 
Η Μεσσηνία φοράει τα «γιορτινά» της για 5η συνεχόμενη χρονιά, καθώς φιλοξενεί την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Navarino Challenge», που αποτελεί θεσμό για την Ελλάδα.
Εκατοντάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές αναμένονται να επισκεφθούν και φέτος τη Μεσσηνία και την Costa Navarino, στο διάστημα από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2017, με σκοπό να λάβουν μέρος στις πολυάριθμες δραστηριότητες της. Αρκετά αθλήματα και φέτος θα έχουν την τιμητική τους. Μεταξύ άλλων, το τρέξιμο, το TaeKwonDo, το boccia και πολλά ακόμα.
Το «Navarino Challenge» που έχει διακριθεί με Grand Ermis στην κατηγορία Production των Ermis Awards για την καλύτερη παραγωγή αθλητικής διοργάνωσης στην Ελλάδα, μετά την επιτυχημένη του πορεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σημειώνοντας ρεκόρ σε επίπεδο κρατήσεων στο The Westin Resort Costa Navarino κατά το μήνα Σεπτέμβριο μεταφέρεται πλέον τον Οκτώβριο με σκοπό να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο τον στόχο της επίτευξης της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου όχι μόνο στα ξενοδοχειακά καταλύματα της περιοχής αλλά και όλης της Μεσσηνίας.
Με αφορμή το μεγάλο αθλητικό «ραντεβού» αναγνωρισμένοι αθλητές θα δώσουν βροντερό παρών στο «Navarino Challenge», διδάσκοντας αρχικά ήθος και εν συνεχεία τα «μυστικά» των αθλημάτων τους σε μικρούς και μεγάλους. Ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης και πρεσβευτής της διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια τόνισε ότι: «Το «Navarino Challenge» είναι πραγματικά μια διοργάνωση παγκόσμιας κλάσης που προσφέρει σε όλους, όχι μόνο στους δρομείς. Πρόκειται για την 5η επετειακή έκδοση μιας διοργάνωσης που αναδεικνύει ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Αποτελεί απίστευτη τιμή για εμένα το γεγονός ότι αποτελώ μέρος αυτής της μακροχρόνιας κληρονομιάς. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο τρέχοντας και αγωνιζόμενος σε διάφορους αγώνες και είμαι υπερήφανος πρεσβευτής του 5ου Navarino Challenge που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο!»
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, κάτοχος πλέον τεσσάρων Παραολυμπιακών μεταλλίων του boccia, με αφορμή τη συμμετοχή του, δήλωσε: «Ο αθλητισμός δημιουργεί ισχυρούς χαρακτήρες, αποτελεί δικαίωμα όλων και προσφέρει διασκέδαση! Είμαι χαρούμενος που το άθλημά μου, το μπότσια αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά και έχουμε την ευκαιρία για 3η χρονιά στο Navarino Challenge να παίξουμε και να διασκεδάσουμε με παιδιά και μεγάλους».
Παράλληλα ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης στο TaeKwonDo, Αλέξανδρος Νικολαΐδης συμπλήρωσε: «Είμαι περήφανος που για 5η συνεχή χρονιά αποτελώ μέλος της οικογένειας του «Navarino Challenge». Η διοργάνωση κάθε χρόνο γιγαντώνεται και ο στόχος παραμένει πάντα ίδιος. Να μυήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε στον αθλητισμό, στη σωστή διατροφή και την καλή ζωή. Εκπαιδεύουμε τους νέους μέσω του αθλητισμού, χωρίς καμιά είδους διάκριση, διατηρώντας τις αρχές του Ολυμπιακού Πνεύματος και Ιδεώδους, που απαιτεί αλληλοκατανόηση με πνεύμα φιλίας, αδελφοσύνη και Ευ Αγωνίζεσθαι. Η Costa Navarino θα αποτελέσει για ακόμα μια χρονιά το κέντρο ενδιαφέροντος για τους αθλητές και τους ερασιτέχνες που αγαπούν το TaeKwonDo. Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι θα μάθουμε τα μυστικά αυτού του μοναδικού αθλήματος σε έναν από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς της Ελλάδας».
Το «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

*** Hμερίδα για τα «κόκκινα» δάνεια τη Δευτέρα στην Καλαμάτα 
Ημερίδα για τα «κόκκινα» δάνεια θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, μεταξύ των ωρών 14.00 και 16.00, στην Καλαμάτα. Την εκδήλωση, που θα διεξαχθεί στο Επιμελητήριο, διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Η ημερίδα θα εστιάσει σε:
-ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες, παρουσιάζοντας την ήδη ψηφισμένη νομοθεσία και το τραπεζικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
-υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, παρουσιάζοντας την υπό ψήφιση νομοθεσία του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Στην εκδήλωση θα μετάσχει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, με σκοπό:
-να παρουσιασθεί το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών, δηλαδή τόσο για «κόκκινα» δάνεια όσο και οφειλές προς το Δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ)
-να απαντηθούν ερωτήσεις/απορίες που θα θέσουν οι συμμετέχοντες
-να τεθούν από τους συμμετέχοντες ειδικά θέματα που χρήζουν επίλυσης, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία, καθώς και στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους.
Καλούνται να μετάσχουν όλοι οι τοπικοί φορείς, όπως – μεταξύ άλλων - ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών, ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών κ.λπ.

***  ΤΡΙΨΤΕ το στη ΜΟΥΡΗ τους! Δανειστές και Έλληνες-Ανθέλληνες...

~  Ο Peter Koenig, πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, στέλνει επιστολή στον ελληνικό λαό και τον καλεί σε αφύπνιση κατά των ξένων 'εισβολέων' της Ελλάδας.
Διαβάστε το να αισθανθείτε την ανάταση που απαιτείται.
«Σας σφάζουν μπροστά στα μάτια του Πλανήτη και κανείς δεν λέει κουβέντα. Πρώτα από όλα η ελίτ της Ελλάδας. Και η κυβέρνησή σας. Λίγοι, αλλά πολλοί λίγοι, επιτρέπουν την σφαγή γιατί δεν τους αφορά. Έχουν τυφλωθεί από την απατηλή λάμψη του ευρώ και τη συμμετοχή στην προνομιούχα τάξη των ευγενών Ευρωπαίων.
Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας. Μην πιστεύετε τους πολιτικούς σας, τα μίντια σας! Αποχωρήστε από αυτήν την εγκληματική οργάνωση που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση και από αυτό το απατεωνίστικο δυτικό νομισματικό σύστημα που σας πνίγει μέχρι θανάτου. Πάρτε πίσω την κυριαρχία σας, το νόμισμά σας. Παύτε να πληρώνετε το χρέος σας- η δύση δεν μπορεί να κάνει τίποτα ενάντια σε αυτό. Δεν μπορεί να κάνει, αν λειτουργείτε τη χώρα σας με τις δικές σας δημόσιες τράπεζες και το δικό σας χρήμα, βαθμιαία αλλά με βεβαιότητα ανοικοδομώντας μια κατεστραμμένη οικονομία.
Η εκπλήρωση του χρέους είναι διαπραγματεύσιμη. Τα παραδείγματα αφθονούν σε όλο τον κόσμο. Η Αργεντινή είναι ένα από τα πιο πρόσφατα. Ακόμη κι η Γερμανία επαναδιαπραγματεύθηκε το διεθνές της χρέος το 1952 με τη Συμφωνία του Λονδίνου για το εξωτερικό γερμανικό χρέος.
Λαέ της Ελλάδας, αφυπνιστείτε για το τι συμβαίνει. ΜΗ ΔΕΧΤΗΤΕ αυτό που η κυβέρνηση, οι Βρυξέλλες και η τρόικα κάνουν σε ΣΑΣ και στη χώρα ΣΑΣ. Απεναντίας ζητήστε το GREXIT ως μια εντελώς νομιμοποιημένη συνέχεια στη ΔΙΚΗ ΣΑΣ θριαμβευτική ψήφο για το όχι σε νέα προγράμματα «διάσωσης» μέσα από την λιτότητα που επιβάλλει η τρόικα.
Εάν το κάνετε, γρήγορα θα δείτε το φως στο τέλος του τούνελ – ένα φως που έχει κρυφτεί για πάρα πολύ καιρό από την Γερμανία και τους γκάνγκστερ της τρόικα και την δική σας κυβέρνηση.
Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών WolfgangSchauble προσπαθεί ακόμα να μπλοφάρει τους Έλληνες και να εντυπωσιάσει τον υπόλοιπο κόσμο απειλώντας την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ. Κάθε υγιής κυβέρνηση θα μετέτρεπε αυτή την απειλή σε δική της πρωτοβουλία και θα εγκατέλειπε το απολιθωμένο τέρας που καλείτε Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με το ψευδές και απατηλό κοινό νόμισμα που καλείτε ευρώ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα, στην Ελλάδα βασιλεύει η νοσηρότητα.
Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην νοσηρότητα της τρόικα με νοσηρή υποτέλεια συγκεκριμένα με πλήρη συμμόρφωση – για την καταστροφή εκατομμυρίων αποστερημένων και σκλαβωμένων συμπατριωτών της. Κανείς δεν κραυγάζει, κανείς δεν φωνάζει, κανείς δεν επαναστατεί, κανείς δεν παίρνει τους δρόμους, κανείς δεν μπλοκάρει τους δρόμους, τις γέφυρες, τους σιδηροδρόμους για μέρες ή και βδομάδες, κανείς δεν εμποδίζει το συνεχιζόμενο εμπόριο των ξένων επιχειρηματιών με ότι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία της ΔΙΚΗ ΣΑΣ χώρας. Κανείς.
Αυτό δεν είναι για να κατηγορήσουμε τον Έλληνα που έχει να παλέψει για την στοιχειώδη επιβίωση, που έχει να βρει τρόπους για να θρέψει τα παιδιά και τις οικογένειες, αλλά το «κατηγορώ» απευθύνεται στη συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα και σε όλη την αφρόκρεμα της Ελλάδας, στα μίντια και στους βουλευτές που απλώς παρακολουθούν τον τρόμο – αλλά στέκονται παράμερα. Καμία δράση. Βλέποντας την Ελλάδα – τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ χώρα, Λαέ της Ελλάδας! – να αιμορραγεί μέχρι θανάτου.
Χρειάζεται αφύπνιση, το πρόβλημα δεν είναι για χρέη και διασώσεις. Εάν σας λένε ότι η «κρίση χρέους» της Ευρώπης είναι λάθος της Ελλάδας και ότι μια νέα κρίση κυοφορείται εξαρτώμενη από το πόσο καλά η Ελλάδα θα συμμορφωθεί με τους κανόνες της επόμενης διάσωσης – είναι ένα εξωφρενικό ψέμα. Αυτή την κρίση μηχανεύτηκαν η ίδια η ευρωπαϊκή ολιγαρχία, οι διάφορες «GoldmanSachs» που καθοδηγούνται από την Αμερικάνική Κεντρική Τράπεζα, που διαχειρίζονται την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του MarioDraghi, ενός πρώην στελέχους της GoldmanSachs- αυτοί ντεφάκτο διαχειρίζονται την ευρωπαϊκή οικονομία.
Γιατί θέλουν την Ελλάδα κάτω από τις μπότες τους; Επειδή θέλουν μια υποτελή Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα είναι σε μια εξαιρετικά στρατηγική γεωγραφική περιοχή στο σταυροδρόμι δύσης και ανατολής. Η Ελλάδα είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ. Ίσως η δεύτερη πιο σπουδαία χώρα του ΝΑΤΟ, μετά την Τουρκία λόγω της στρατηγικής της θέσης. Δεν θέλουν η Ελλάδα να κυβερνάται από μια αριστερή κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αριστερά. Είναι τόσο νεοφιλελεύθεροι όσο φαίνονται. Οι κυρίαρχοι του πλανήτη θέλουν αλλαγή καθεστώτος – την καλή παλιά αλλαγή καθεστώτος που απειλεί όσους δεν γονατίζουν μπροστά στους κανόνες της δύσης. Ακριβώς τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει προς τα πίσω για να ευχαριστήσει τους κυρίους του χρήματος και να αφήσει το λαό της Ελλάδας να ταπεινώνεται και να κατακρημνίζεται σε βαθμό αθλιότητας.
Αυτό που επιδιώκει η Ουάσιγκτον και οι μαριονέτες των Βρυξελλών είναι μια Ελλάδα που συμμορφώνεται, που ποτέ δεν θα αμφισβητήσει το ρόλο της στο ΝΑΤΟ, ποτέ δεν θα αμφισβητήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ποτέ δεν θα αμφισβητήσει τις δεσμεύσεις στο ευρώ και ποτέ δεν θα αμφισβητήσει τη διείσδυση των ΗΠΑ στη Μεσόγειο πλούσια σε υποθαλάσσιους υδρογονάνθρακες και ορυκτά. Το ίδιο ισχύει, με την ευκαιρία, επίσης με την Ιταλία και την Ισπανία, επίσης παράλιες χώρες της Μεσογείου. Οι κυβερνήσεις τους ήδη με εξωτερική παρέμβαση (ΗΠΑ,Ε.Ε.) έχουν μεταμορφωθεί σε δεξιά, νεοφιλελεύθερα, συμμορφωμένα ανδρείκελα.
Η αδράνεια της ελληνικής ολιγαρχίας και της κυβέρνησης είναι ασυγχώρητες. Αυτό είναι σύνδρομο της Στοκχόλμης στα χειρότερά του. Υποταχτικοί στο δήμιο μέχρι να χωριστούν από το θάνατο. Κι ο θάνατος υπό την μορφή της ολικής καταστροφής, της ολικής λεηλασίας, της ολικής σκλαβιάς δεν είναι μακριά.
Λαέ της Ελλάδας, θέλετε να συνεχίσετε αυτόν τον δρόμο της υποδούλωσης από μια αρπακτική αυτοκρατορία που τελικά ελέγχει κάθε κίνηση που κάνετε;
Ή θέλετε να ανακτήσετε την κυριαρχία σας, το νόμισμά σας και να είστε αποδεσμευμένοι από τις υπαγορεύσεις των Βρυξελλών και να ξεκινήσετε από την αρχή, όπως ο ευγενής και σοφός ελληνικός λαός που έφερε την Δημοκρατία στον κόσμο περίπου 2500 χρόνια πριν; Σίγουρα η Ελλάδα έχει ακόμα οραματιστές και την σοφία να ξαναφτιάξει την Δημοκρατία. Θυμηθείτε, ενώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε την γεωγραφική μας θέση – το μέλλον είναι αναμφισβήτητα στην Ανατολή.
 Ζήτω η Ελλάδα!  Ζήτω ο ελληνικός λαός! μετάφραση ododrachmis

*** ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη ΘΡΑΚΗ!Η Τουρκία θέλει να «συνεισφέρει με όλα τα μέσα»...

~  Τα είπαμε και χθες και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε γι άλλη μία φορά. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για τον εμπρησμό του Τεμένους Βαγιαζίτ στο Διδυμότειχο, στο οποίο ζητά και τα 'ρέστα' από την ελληνική πολιτεία.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι το Çelebi Sultan Mehmet Mosque στο Διδυμότειχο, που χτίστηκε το 1420 και οι εργασίες αποκατάστασης από τις ελληνικές αρχές ξεκίνησαν το 2016, υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της 22ας Μαρτίου. Περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές να καθορίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.
Είναι πολύ σημαντικό το τέμενος, που αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά δείγματα της κοινής μας πολιτιστικής κληρονομιάς με την Ελλάδα, να αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή και να διατηρηθεί για τις μελλοντικές γενιές.
Η κοινή μας πρόθεση να διατηρήσουμε αμοιβαία τα πολιτιστικά μνημεία στην Τουρκία και την Ελλάδα αποτυπώνεται στις συμφωνίες που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.
Ευθυγραμμιζόμενη με αυτή την κοινή πρόθεση, η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεισφέρει με όλα τα μέσα για την αποκατάσταση και διατήρηση του τεμένους ως ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό μνημείο.
Τώρα το ότι η Τουρκία δε φροντίζει τα χριστιανικά μνημεία είναι δεδομένο. Τι ακριβώς εννοεί η Τουρκία με το «έτοιμη να συνεισφέρει με όλα τα μέσα για την αποκατάσταση και διατήρηση του τεμένους ως ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό μνημείο» είναι λίγο προβοκατόρικο...

***  ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΤΡΕΧΕ ΠΟΤΑΜΙ! ΧΑΟΣ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στο ΛΟΝΔΙΝΟ... (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

~ Το σενάριο της «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» προκρίνεται από τις βρετανικές αρχές για την τρομοκρατική επίθεση με πέντε νεκρούς (ο δράστης, ένας αστυνομικός και τρεις πολίτες) στη γέφυρα του Γουεστμίνιστερ και τη βρετανική Βουλή, ακριβώς ένα χρόνο μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το Μετρό των Βρυξελλών.
Βίντεο  : 'Go! Go Away!': First moments of police locking down Westminster following attack , https://youtu.be/3dNgOpkEIRo  .-
~
Όλα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης (22.03.2017) όταν ένας άνδρας, που οι αυτόπτες μάρτυρες τον περιέγραψαν ως 40αρη, ασιατικής καταγωγής, ντυμένο με μαύρα ρούχα και γένια, έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνιστερ και στη συνέχεια οπλισμένος με τουλάχιστον δυο μαχαίρια (υπάρχουν υπόνοιες πως είχε και τρίτο) μαχαίρωσε και σκότωσε τον 48χρονο αστυνομικό Κιθ Πάλμερ και επιχείρησε να μπει στη βρετανική Βουλή.


Μέχρι στιγμής, οι τραυματίες από τη διπλή επίθεση είναι 40 όμως πολλοί έχουν υποστεί σοβαρότατα τραύματα και δεν αποκλείεται ο απολογισμός να αυξηθεί.

Πρόκειται για την πιο φονική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις επιθέσεις καμικάζι της 7ης Ιουλίου 2005, την ευθύνη για τις οποίες είχαν αναλάβει συμπαθούντες της Αλ-Κάιντα και οι οποίες είχαν προκαλέσει 56 νεκρούς στα λονδρέζικα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σκηνές χάους και τρόμου ακολούθησαν. Περαστικοί έτρεχαν στο πλησιέστερο μετρό, αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί μαζικά, το κοινοβούλιο αποκλείσθηκε με οδοφράγματα. Μια γυναίκα έπεσε στον Τάμεση όταν χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο του δράστη και ανασύρθηκε σοβαρά τραυματισμένη, τρομοκρατημένοι πολίτες άρχισαν να τρέχουν ενώ από τη Βουλή ακούγονταν οι πυροβολισμοί των αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον δράστη.

Ο τρομοκράτης έδρασε μόνος σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, το Channel 4 αρχικά και διεθνή ΜΜΕ στη συνέχεια κατονόμασαν ως δράση τον 48χρονο, βρετανικής καταγωγής, ο οποίος όμως βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον δράστη αλλά αρνήθηκε να τον κατονομάσει.

«Δεν θα κάνω σχόλιο για την ταυτότητα του δράστη (...), αλλά προκρίνουμε το σενάριο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας», δήλωσε ο διοικητής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Ρόουλι. Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, οι τζιχαντιστές όμως φρόντισαν από την πρώτη στιγμή να πανηγυρίσουν για το νέο λουτρό αίματος στην "καρδιά" της Ευρώπης.
Επιχείρηση στο Μπέρμιγχαμ
Η πληροφορία της εκπομπής του BBC, Newsnight, πως το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στη γέφυρα του Γουεστμίνιστερ είχε νοικιαστεί από το Μπέρμιγχαμ οδήγησε δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς να εισβάλουν αργά τη νύχτα σε σπίτι στην περιοχή για έρευνες.
Για ώρες η περιοχή αποκλείστηκε, όμως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν και τι μπορεί να βρήκαν οι αστυνομικοί.
Οι τραυματίες
Ανάμεσα στους τραυματίες περιλαμβάνονται τρεις Γάλλοι μαθητές Λυκείου που βρίσκονταν σε σχολικό ταξίδι και η κατάσταση δύο εκ των οποίων θεωρείται σοβαρή. Δύο Ρουμάνοι έχουν τραυματισθεί επίσης, καθώς και πέντε Νοτιοκορεάτες τουρίστες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, και ένας Πορτογάλος, σύμφωνα με την πορτογαλική κυβέρνηση.
 «Φωτογραφίζαμε το Μπιγκ Μπεν όταν όλοι άρχισαν να τρέχουν, είδαμε έναν άνδρα γύρω στα 40 να κρατάει ένα μαχαίρι περίπου 20 εκατοστών. Στη συνέχεια ακούσαμε τρεις πυροβολισμούς. Διασχίσαμε τον δρόμο και είδαμε τον άνδρα ματωμένο στο έδαφος», αφηγήθηκε η Τζέιν Ουίλκινσον στο βρετανικό πρακτορείο Press Association.
«Είδα τρία πτώματα να κείτονται στο έδαφος και πάρα πολλούς αστυνομικούς. Ήταν τρομακτικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 16χρονος Τζακ Χάτσινσον, ένας Αμερικανός τουρίστας που έμεινε αποκλεισμένος για τρεις ώρες πάνω στη μεγάλη ρόδα London Eye, στην άλλη άκρη της γέφυρας.
Η μαυροντυμένη Τερέζα Μέι

Ντυμένη στα μαύρα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία βρισκόταν στη Βουλή τη στιγμή της επίθεσης αλλά φυγαδεύτηκε, μίλησε για μια «διεστραμμένη» επίθεση. «Οι δυνάμεις του κακού δεν θα μας διαιρέσουν», τόνισε μιλώντας έξω από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ.
~ Βίντεο : 'Westminster attacks were an assault on British values' - UK PM Theresa May , https://youtu.be/7wCyZExsv7c  .-
~* Η Μέι δήλωσε ωστόσο πως το επίπεδο του συναγερμού για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει σταθερά στο «σοβαρή», το τέταρτο σε μια κλίμακα με πέντε επίπεδα, όπως ισχύει από τον Αύγουστο 2014.
Οι πρόεδροι της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησαν στην Μέι και ο πύργος του Άιφελ έσβησε τα μεσάνυκτα αποτίοντας φόρο τιμής. «Μίλησα με την Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για να της υποβάλω τα συλλυπητήριά μου. Είναι δυνατή και πολύ καλά», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξή της στους «Βρετανούς φίλους» της, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό πρόκειται να βρεθεί σήμερα Πέμπτη (23.03.2017) στο Λονδίνο για να βρεθεί κοντά στους τραυματίες Γάλλους.

Ξύπνησαν μνήμες
Η επίθεση σημειώθηκε την ημέρα που το Βέλγιο τιμούσε τη μνήμη των 32 νεκρών των τζιχαντιστικών επιθέσεων που είχαν πραγματοποιηθεί ακριβώς πριν από έναν χρόνο στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και το σταθμό του Μετρό, Μάλμπεκ.
Θυμίζει τις επιθέσεις της Νίκαιας στη Γαλλία (84 νεκροί) και του Βερολίνου (12 νεκροί) επίσης το 2016, που είχαν πραγματοποιηθεί με όχημα που έπεσε πάνω στο πλήθος και εντάσσονται στο πλαίσιο του αυξημένου κινδύνου επιθέσεων που υφίσταται για την Ευρώπη, ιδιαίτερα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
 με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Telegraph, newsit

***  ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ! Λήστεψαν ΒΟΥΛΕΥΤΗ!Πήραν τον ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ...

~ Θύμα κλοπής φαίνεται πως έπεσε ο Ανδρέας Ριζούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας όταν άγνωστοι μπήκαν με αντικλείδι στο διαμέρισμά του στην οδό Πολυκλέους, και πήραν το laptop του βουλευτή και usb στικς στα οποία είχε αποθηκευμένα προσωπικά του αρχεία.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση και υποψίες είναι πως οι δράστε δεν πήραν κάτι άλλο όπως χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα οπότε οι αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως βασικός στόχος ήταν η κλοπή του υπολογιστή αποκλειστικά.
Οι αρχές πραγματοποιoύν έρευνες για να εντοπιστούν οι δράστες. 

***  Το έκανε ΞΑΝΑ ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Εμείς ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ κι αυτός απτόητος...

~  Απτόητος ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος ως αν να ήταν το προσωπικό του jet.
Φεύγοντας χθες Τετάρτη 22 Μαρτίου από την 112 Πτέρυγα Μάχης (Ελευσίνα) με το πρωθυπουργικό σκάφος, ο κ. Καμμένος θα πάει Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, για τις εκεί εκδηλώσεις ομογενών, σχετικές με την 25η Μαρτίου.
Το κόστος του ταξιδιού, που το καλύπτουμε φυσικά εμείς οι φορολογούμενοι, ούτε αυτή τη φορά ανακοινώθηκε.
Προφανώς η Α' θέση σε μία πτήση της γραμμής είναι λίγη για τον Πάνο Καμμένο...

*** ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ πριν λίγο !  Η EUROBANK κάνει την αρχή...

~  Στις 29 Μαρτίου θα ψηφιστεί ο νέος για την αναβαλλόμενη φορολογία που θα δώσει τεράστια ώθηση στην στρατηγική διαγραφών δανείων.
Μετά τις πιέσεις που έχει ασκήσει ο SSM στις ελληνικές τράπεζες να πετύχουν τους στόχους οι τράπεζες και με την στήριξη του αναβαλλόμενου φόρου θα προβούν σε επιθετικές πωλήσεις προβληματικών δανείων και μάλιστα άμεσα.
Ήδη η Eurobank προχωράει στην άμεση πώληση 1 δισεκ. ευρώ προβληματικών καταναλωτικών δανείων που δεν έχουν καμία εξασφάλιση και έχουν πλήρως καλυφθεί με προβλέψεις.
Ήδη έχει ανοίξει το επενδυτικό αρχείο σε διεθνείς επενδυτές και στόχος είναι να πάρει τίμημα 3% με 5% της ονομαστικής αξίας δηλαδή 30 με 50 εκατ ευρώ το οποίο θα εγγράψει στα αποτελέσματα.
Εάν η έκδοση πάει καλά και πιάσει η τράπεζα τους στόχους θα πουλήσει – στο πλαίσιο της διαγραφής δανείων – ακόμη 1 δισεκ. ευρώ έως το τέλος 2017.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη και η Πειραιώς προετοιμάζεται αλλά και οι άλλες τράπεζες Εθνική και Alpha bank με στόχο να πουλήσουν εντός του 2017 περίπου 8 με 10 δισ.
Με μέσο όρο 4% με 5% επί της ονομαστικής αξίας των προβληματικών δανείων που θα πουληθούν σημαίνει για τον τραπεζικό κλάδο κέρδος 400 με 500 εκατ ευρώ.
Σε πρώτη φάση θα πουληθούν καταναλωτικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται οριστικά όπως στην περίπτωση της Eurobank αλλά και παλαιά επιχειρηματικά δάνεια που εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν ως σκελετοί στους ισολογισμούς των τραπεζών.
Με βάση το νέο νόμο για την αναβαλλόμενη φορολογία ακόμη και εάν πουληθεί προβληματικό δάνειο με ζημία οι τράπεζες έχουν μια περίοδο 20 ετών να αποσβέσουν την ζημία.
 ~  Στις 29 Μαρτίου θα ψηφιστεί ο νέος νόμος για την αναβαλλόμενη φορολογία
 Ο νέος νόμος για την αναβαλλόμενη φορολογία και τις διαγραφές δανείων θα δώσει ισχυρή ώθηση στις τράπεζες και στις μετοχές.
Η κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν συμφωνήσει σε ένα νέο πλαίσιο όσον αφορά το DTC δηλαδή τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις.
Οι ελληνικές τράπεζες στο παρελθόν λόγω των ζημιών από το PSI+ και βεβαίως από τα stress tests στα assets quality review AQR κατέγραψαν μεγάλης κλίμακας – ιστορικές – ζημίες.
Το κράτος αποδέχθηκε την ενσωμάτωση της αναβαλλόμενης φορολογίας και της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης.
Έτσι λοιπόν φθάσαμε στο σημείο οι τράπεζες να διαθέτουν 33-34 δισεκ. κεφάλαια εκ των οποίων 19,5 δισεκ. αναβαλλόμενος φόρος και 14,5 δισεκ. DTC.
Με τον νέο νόμο δίδεται η δυνατότητα στις τράπεζες να προβαίνουν σε σημαντικές διαγραφές δανείων και έτσι να εξυγιαίνουν πολύ πιο επιθετικά τα προβληματικά χαρτοφυλάκια δανείων τους.
Με τις αλλαγές που θεσμοθετούνται
1)Οι τράπεζες θα πετύχουν τους στόχους για τα προβληματικά δάνεια.
2)Θα εμφανίσουν γρηγορότερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς κέρδη
3)Θα ενισχύσουν γρηγορότερα τα κεφάλαια τους.
4)Θα προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερη έκταση τις διαγραφές προβληματικών δανείων.
5)Η παράμετρος αυτή δεν έχει περάσει στις αποτιμήσεις και εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αξία των τραπεζικών μετοχών.
6)Διατηρείται τελικά η παράμετρος όταν εμφανίζονται ζημίες στα αποτελέσματα χρήσης να μετατρέπονται σε κεφάλαιο υπέρ του δημοσίου – ΤΧΣ.
7)Εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να πουληθούν δάνεια με πιο επιθετικό τρόπο ακόμη και εάν υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των προβλέψεων και της τελικής τιμής πώλησης.
Π.χ. εάν μια τράπεζα έχει κάνει πρόβλεψη 50% και πουλήσει ένα δάνειο στο 40% η ζημία 10% που προκύπτει θα μετατρέπεται σε αναβαλλόμενο φόρο και έτσι οι τράπεζες θα μπορούν να πουλάνε ευκολότερα δάνεια.
8)Εκτιμάται ότι το όφελος για τις τράπεζες μπορεί να ξεπερνάει τα 3 δισεκ. ευρώ σε βάθος ετών.  www.bankingnews.gr  .-

*** ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ μας! ΦΟΡΟ-ΠΑΡΑΝΟΙΑ τους έχει πιάσει...

~  Τα «τρελά» του φορολογικού συστήματος, παρουσίασε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 με εκτενές ρεπορτάζ και αποκαλυπτικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα, τα τελευταία 40 χρόνια ψηφίστηκαν συνολικά 250 φορολογικά νομοθετήματα και τροπολογίες μαζί με άλλους 3.450 νόμους και 115 χιλιάδες υπουργικές αποφάσεις.
Ειδικά τους τελευταίους 30 μήνες έχουν ψηφιστεί: 6 φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα και 17 νόμοι, στους οποίους συμπεριλήφθηκαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις, ενώ έχουν εκδοθεί 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι.
Βίντεο : Τα «τρελά» του φορολογικού συστήματος  , To βίντεο ΕΔΩ.

***  ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΧΑΟΣ τα ΣΚΟΠΙΑ ! Διάλυση, Πόλεμος ή Μεγάλη Αλβανία;..

~  Στο πλαίσιο προσπάθειας εύρεσης λύσης στο πολιτικό πρόβλημα που έχουν τα Σκόπια και έχει παραλύσει τη χώρα ο επίτροπος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν μετέβη στη ΠΓΔΜ. Ο κοινοτικός επίτροπος επισκέφθηκε τα Σκόπια και σύμφωνα με την Deutsche Welle επιχείρησε να απευθύνει συστάσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης. «Υπάρχει μία σύσταση, μία πρόταση: να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες της δημοκρατίας, οι οποίοι άλλωστε κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα» επισήμανε ο αυστριακός πολιτικός σε τηλεοπτική συνέντευξή του. «Αυτό σημαίνει ότι όταν προκύπτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία από οποιονδήποτε, αυτή η πλειοψηφία πρέπει να αναγνωρίζεται από όλους.
Η συναινετική λύση δεν φαίνεται απλή, καθώς από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχε προκύψει το εξής σκηνικό: το συντηρητικό κόμμα VMRO του Νίκολα Γκρουέφσκι προηγείται με μόλις δύο έδρες διαφορά έναντι των σοσιαλδημοκρατών (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, αλλά δεν σχηματίζει κυβέρνηση, γιατί δεν θέλει να προχωρήσει σε συνασπισμό με αλβανικά κόμματα.
Από την πλευρά του ο Ζάεφ δεν έχει αντίρρηση να συμμαχήσει μαζί τους, αλλά προσκρούει στην άρνηση του συντηρητικού προέδρου Γκιόργκι Ιβανόφ να του εμπιστευθεί την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Και αυτό, γιατί ο Ιβανόφ οσμίζεται κινδύνους για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, όπως ισχυρίζεται, μετά τις διαβεβαιώσεις Ζάεφ ότι τα αλβανικά θα αναγνωριστούν ως επίσημη γλώσσα στην ΠΓΔΜ.
Τι λέει για όλα αυτά ο Επίτροπος Χαν; «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να υπάρξει σεβασμός προς τις διαφορετικές εθνότητες στη χώρα, είναι σημαντικό να συνυπάρχουμε σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Κατανοώ ότι διαφορετικές κοινωνικές ομάδες μπορεί να έχουν και διαφορετικές απόψεις. Αλλά αυτό που βλέπω μετά τις σημερινές επαφές μου είναι ότι όλοι δηλώνουν πίστη και σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας» δηλώνει ο αυστριακός πολιτικός μετά από τις πολιτικές επαφές στα Σκόπια.
Αξίζει τέλος να σημειώσουμε πως στα Σκόπια συγκεντρώθηκαν 50.000 διαδηλωτές προκειμένου να εκφράσουν προκαταβολικά την αγανάκτησή τους απέναντι σε μία πιθανή κυβέρνηση συνασπισμού με τη συμμετοχή αλβανικών κομμάτων.
Θυμίζουμε πως η συμμετοχή των Αλβανών στην κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για τη Μεγάλη Αλβανία και τη διάλυση των Σκοπίων, κάτι που έχει ήδη πυροδοτήσει τα Βαλκάνια.

***  NEΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ VoiceNews !  Tρόμος στη ΘΡΑΚΗ! Η ΕΥΠ πήρε τον έλεγχο...

~  Πλήρης είναι η επιβεβαίωση του VoiceNews.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ)καθώς όπως δήλωσε η Πυροσβεστική κατηγορηματικά, η φωτιά στο τέμενος δεν προκλήθηκε από αναζωπύρωση.Η ΕΥΠ ερευνά για τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά ενώ ταυτοχρόνως η Τουρκία φαίνεται πως έχει ενεργοποιήσει τους ‘’Λύκους της Θράκης’’.
Να σημειωθεί πως οι αρχές στην Ξάνθη κάλεσαν  για κατάθεση δύο μέλη της μειονότητας για πράγματα τα οποία είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα ο Μπουλέντ Χατζή έγραψε στον Ερκάν Αζίζογλου:
“Ερκάν χότζα μου να είσαι γαλήνιος, εγώ έστειλα τους λύκους, αυτοί θα πράξουν τα δέοντα”.
Κι ο Αζίζογλου του απάντησε:
“Ελπίζω να είναι εκπαιδευμένοι. Να βρουν το άτομο εκείνο από την αναπνοή του”.
Ο Μπουλέντ απαντά με διαφορετικό τόνο:“όσο υπάρχουν λύκοι ο Τουρκικός Κόσμος πάντα θα είναι ισχυρός”.
Ο αρχιπύραρχος Ναθαναήλ Ρήγας ανέφερε για τα αίτια της πυρκαγιάς:
«Καταφέραμε να περιορίσουμε τη φωτιά στον χώρο του κτιρίου, να μην επεκταθεί, διότι οι φλόγες ήταν τεράστιες και υπήρχε άμεσος κίνδυνος, γι” αυτό και η αστυνομία εκκένωσε προληπτικά τα γύρω κτίρια και σπίτια».

~** Γνωρίζοντας  τα ακριτικά Ελληνικά νησιά μας  :
*** Νησί  Αρκί ή Αρκιοί ή Αρκιούς
 
 Οι Αρκί ή Αρκιοί είναι ένα μικρό νησάκι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Ανάμεσα στα μεγάλα νησιά, τα πηγμένα από τουρίστες, αυτοκίνητα, μπαρ, μηχανάκια και ξαπλώστρες, οι Αρκιοί ξεχωρίζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
Είναι μια μικρούτσικη τελίτσα στο χάρτη, άλλα ένα μέρος πλούσιο από πραγματα που, στους τρελούς ρυθμούς της ζωής στην πόλη, κοντεύουμε να ξεχάσουμε.
Το νησί έχει τη δική του ψυχή. Είναι οι 40 μόνιμοι κάτοικοι και οι πρώην πελάτες που γίναν φίλοι από όλο τον κόσμο.
Εδώ γρήγορα θα καταλάβεις ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι:
Μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις να είσαι, αρκεί να είσαι ο εαυτός σου...
Ευχαριστήσου τους Αρκιούς... και θα σε ευχαριστηθούν κι αυτοί.
~* Τι θα δεις  ;  Ναι, οκ, οι Αρκιοί είναι μια σταλιά. Αλλά υπάρχουν πολλά να δει κανείς.
Αν είσαι λάτρης της θάλασσας θα βρεις πανέμορφες παραλίες. Η πιο γνωστή είναι τα «Τηγανάκια» και ακολουθούν το «Λιμνάρι», η «Πατελιά» και η «Πίσω Πατελιά». Σε όλες τις παραλίες πας με τα πόδια. Και να θες να πάς αλλιώς δεν γίνεται. Στο νησί υπάρχουν μόνο δύο αυτοκίνητα και ένα μηχανάκι. Για να νοικιάσεις ούτε λόγος. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και οι παραλίες άθικτες, χωρίς ξαπλώστρες, σκουπίδια και τα συναφή. Σκέψου τα λόγια του γλάρου και διατήρησέ το κι εσύ έτσι.
Ακόμα, παίζει ημερίσια εκδρομή στο Ασπρονήσι ή στο Μαράθι που είναι 15 λεπτά βαρκάδα και έχει επίσης πολύ όμορφη παραλία.
Αν πάλι προτιμάς να ιδρωκοπήσεις ανεβένοντας κατσάβραχα, μπορείς να δεις το ιταλικό φρούριο ή το σπήλαιο. Και τα δύο αξίζουν να τα ανακαλύψεις. Στη διαδρομή, που είναι από μόνη της εντυπωσιακή, θα συναντήσεις δέντρα φορμαρισμένα από τον αέρα, μια θέα που σου κόβει την ανάσα με όλα τα τριγύρο νησιά, Πάτμο, Σάμο, Αγαθονήσι και Λιψοί, και το σπίτι του Λάζαρου. Του ποιού;;;  
~ Νησί  Λειψοί
 
Λειψοί : διακοπές Λειψοί – τουριστικές πληροφορίες Λειψοί – Λειψοί, ΔωδεκάνησαΗ Λειψός είναι ένα πολύ μικρό νησάκι με λευκά ασβεστωμένα
σπίτια και διάσπαρτα εκκλησάκια.
Είναι ένα νησί όπου η κυκλοφορία αυτοκινήτων είναι ελάχιστη και όπου το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής ζωής εξελίσσεται στο λιμάνι του νησιού. H Λειψός είναι ένα πολύ όμορφο και αυθεντικό νησί όπου κατά την διάρκεια της ημέρας μπορείτε να απολαύσετε το θέαμα των ψαράδων που πιάνουν τα χταπόδια τα οποία θα καταναλώσετε το ίδιο κιόλας βράδυ στα ταβερνάκια του νησιού! Προσφέρεται για ήσυχες διακοπές με άφθονο κολύμπι και περπάτημα.

~ Λειψοί Ιστορία
Λειψοί : διακοπές Λειψοί – τουριστικές πληροφορίες Λειψοί – Λειψοί, ΔωδεκάνησαΗ ιστορία των Λειψών είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ιστορία των γειτονικών της νησιών και ιδιαίτερα της Πάτμου.  Το όνομα είναι πανάρχαιο και συναντιέται με τη μορφή "Λειψία" σε πανάρχαιες επιγραφές.
Οι Λειψοί φαίνεται να κατοικούνται από τα προϊστορικά χρόνια συνεχώς μέχρι σήμερα.  Σε διάφορα σημεία του νησιού βρέθηκαν επιγραφές και αγγεία χρονολογούμενα στους κλασικούς χρόνους. Το 1370 π.Χ. περνούν από το νησί οι Κάρες και μετά από 170 χρόνια έρχονται οι Δωριείς που κυριεύουν το νησί γύρω στο 1200 π.Χ. Οι Ίωνες διαδέχτηκαν τους Δωριείς και ήταν κυρίαρχοι του νησιού για αρκετές δεκαετίες μετέπειτα. Απομεινάρια από διάφορα ευρήματα που βρέθηκαν πάνω σε λόφο, μαρτυρούν ότι γύρω στον 4ο αιώνα π.Χ. πρέπει να υπήρχε μία μικρή πόλη πάνω εκεί που ήταν από φυσικής πλευράς ένα οχυρό. Το 730 μ.Χ. η Λειψώ γίνεται κομμάτι του τότε Βυζαντινού κράτους - μετέπειτα και ως τον 11ο αιώνα μ.Χ. η ιστορία του νησιού χάνεται γιατί όπως και πολλά άλλα νησιά του Αιγαίου ερημώθηκε. Τον 11ο αιώνα μ.Χ. παραχωρείτε στον Όσιο Χριστόδουλο το γειτονικό νησί της Πάτμου (όπου χτίζει και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού) καθώς και η Λειψώ. Η Λειψώ για 566 χρόνια βρίσκεται στην απόλυτη κυριότητα της Μονής Πάτμου.

~ Το νησί Μαράθι

Το Μαράθι (ή Μάραθος) είναι νησίδα των Δωδεκανήσων και ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών. Το νησί αν και μικρό, με έκταση μόλις 355 στρέμματα και με συνολική ακτογραμμή περίπου 4 χιλιόμετρα, είναι κατοικημένο και διαθέτει έναν μικρό οικισμό. Την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργούν στο Μαράθι, δύο ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια και το νησί αυτό αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είτε προσεγγίζουν το νησί με πλοιάρια από την Πάτμο είτε με τα ιδιωτικά τους σκάφη.
Προσφέρει μία πολύ όμορφη παραλία, όπου ο εκάστοτε επισκέπτης πέραν από το πεντακάθαρα νερά, μπορεί να απολαύσει φρέσκες θαλασσινές γαστρονομικές απολαύσεις και απέραντη ηρεμία, μακριά από τους ενοχλητικούς θορύβους και φώτα των πόλεων.
Οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει το Μαράθι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και με ημερήσιες εκδρομές που ξεκινούν με καραβάκια από το λιμάνι της Πάτμου, Σκάλα, κάθε πρωί.

 ~  Η  ΠΑΤΜΟΣ Το  νησί της Αποκάλυψης  :
 
 
Η Πάτμος – το νησί της Αποκάλυψης ή Ιερουσαλήμ του Αιγαίου – όπως διεθνώς αποκαλείται, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό που συνδυάζει τον μυστικισμό και την κατάνυξη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που κάθε αρχοντική γωνιά της προσφέρει, καλώντας σας σε ένα ταξίδι ατελείωτων και ποικίλων εμπειριών.
Το νησί όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος συνέγραψε το ιερό βιβλίο της Αποκάλυψης και ο Όσιος Χριστόδουλος ίδρυσε την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς προορισμούς παγκοσμίως, χωρίς παράλληλα να λείπει το ανεξάντλητο φυσικό κάλλος, η πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική παράδοση, οι γραφικοί οικισμοί και κολπίσκοι, αλλά και η πληθώρα τουριστικών δραστηριοτήτων που σε καλούν σε ένα ταξίδι Αποκάλυψης.
Το παραδοσιακό λευκό χρώμα, τα αρχοντικά και τα σοκάκια της Χώρας (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco), οι τρεις Ανεμόμυλοι του νησιού, η νυχτερινή ζωή στο γραφικό λιμάνι της Σκάλας αλλά και την κοσμοπολίτικη Χώρα, τα μονοπάτια και διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσουν οι επισκέπτες, το ειδυλλιακό τοπίο, οι όμορφες παραλίες και τα γύρω νησάκια όλα αρμονικά συνδυασμένα συνθέτουν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
~* Ανακαλύψτε τις όμορφες μας παραλίες, Ψιλή Άμμο, Αρκιοί, Μαράθι, Μακρονήσι, Ασπρονήσι, Τηγανάκια, Πλατύ Γιαλός, Λειψοί, Λέρος, Γύρος της Πάτμου. -
 
*** Αθλητική ενημέρωση :

 *** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης και 28ης αγωνιστικής της Euroleague:

27η αγωνιστική
Τρίτη, 21/3/2017 :

~* Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  78-81 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 41-38, 59-56, 79-81.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Γιουντό 13, Μαχμούτογλου 15 (5), Άντιτς 8 (2), Μπένετ, Νάναλι 8 (1), Βέσελι 10, Κάλινιτς, Ντίξον 11 (3), Ντατόμε 8 (2).
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Μπαγκάτσκις): Ραντ 8 (1), Σίλεϊ, Σίμπσον 14, Μέκελ 4, Πνίνι 5 (1), Οχαγιόν 10 (2), Λάντεσμπεργκ 22 (4), Τζο 13, Άιβερσον 5.

~* Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 
 68-76 .-^
Τα δεκάλεπτα: 22-17, 44-41, 59-60, 68-76
Ζαλγκίρις (Σ. Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 3, Λεκαβίτσιους 11 (1), Βέστερμαν 8 (2), Σεϊμπούτις 1, Μότουμ 5 (1), Γιανκούνας 9, Γιαφτόκας 2, Μιλάκνις 9 (1), Λίμα 4, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 10 (2)
Εφές Ανατολού (Ε. Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 5, Μπαλμπάι 5 (1), Μπράουν 13, Οσμάν 4, Γκρέιντζερ 25 (3), Ερτέλ, Πολ 12 (3), Ντάνστον 10

~* Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 71-96 , ( 37-53) .-^
Τα δεκάλεπτα: 11-31, 37-53, 53-74, 71-96
Μπάμπεργκ: Κοζέρ, Μέλι 4, Ζήσης 4, Νίκολιτς 4, Στάιγκερ 12(4), Τάις 11(1), Βερεμένκο 1, Ολίντε 2, ΜακΝίλ 17(3), Μίλερ 5, Χέρμαν 6(2), Ραντόσεβιτς 5
Μπασκόνια: Λάρκιν 17(3), Βόιγκτμαν 7(1), Χάνγκα 6(2), Σεντερέσκις, Μπομπουά 9(1), Μπλάζιτς 5(1), Ντιοπ 4, Τιγί 8(1), Λαπροβίτολα, Σενγκέλια 16, Μπάντινγκερ 17(1), Λουζ 7(1)

~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο  74-61 ,
(38-25).- ^

Τα  δεκάλεπτα : 21-15 ,(38-25) , 57-40 , 74-61 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ Πέρεθ (Ισπανία), Σέμες (Ισραήλ), Σίλβα (Πορτογαλία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5(1), Νίκολς 6(2), Ρίβερς 7(2), Τζέιμς 13(2), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 8(1), Φελντέιν 4, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 5(1), Μπουρούσης 2, Καλάθης 13(2).
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Γιασμίν Ρέπεσα): ΜακΛιν 2, Χίκμαν 4(1), Καλνιέτις 4, Ραντούλιτσα 6, Μακβαν 8, Πάσκολο 6, Λαγκάνα, Τσιντσιαρίνι 11(1), Σάντερς, Αμπας 13(3).
Βίντεο από τον αγώνα :
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΙΛΑΝΟ  74-61  21/03/2017:
 https://youtu.be/rw0uXzHgaLc .-
~*ΠΑΟ-ΜΙΛΑΝΟ 74-61   Ημίχρονο  38-25  21/03/2017 :
https://youtu.be/PgyAsK4E5N0  .-
~* ΠΑΟ-ΜΙΛΑΝΟ  74-61 3ο  δεκάλεπτο 57-40  21/03/2017:
 https://youtu.be/YgFIfQbTJcc  .-
~* ΠΑΟ-ΜΙΛΑΝΟ  74-61 1η  περίοδος  21-15  21/03/2017:
https://youtu.be/-3KU1kWVkAo  .-

 Τετάρτη, 22/3/2017 :
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  75-67 .-^

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  κ.α. 58-58,(17-30 ).-
ΕΝΑΣ για ΟΛΟΥΣ και ... ΟΛΟΙ για ΕΝΑΝ ..!
Τα  δεκάλεπτα : 9-17 , (17-30) , 43-42 , κ.α. 58-58 παράταση: 64-66 .-^
Βίντεο :
~* ΕΡΥΘΡΟΣ Αστέρας-ΟΣΦΠ   Ημίχρονο  17-30   22/03/2017:
 ~*Ερυθρός Αστέρας-ΟΣΦΠ    1ο  δεκάλεπτο  9-17  22/03/2017: https://youtu.be/VdeXOBOEAPQ .-
~*Ερυθρός Αστέρας-ΟΣΦΠ   3ο  δεκάλεπτο 43-42  22/03/2017:
 https://youtu.be/sKu1oBblnXs  .-

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)   85-69 .- ^

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  95-85 .- ^

28η αγωνιστική
Πέμπτη, 23/3/2017 :

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  80-77 .- ^

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
77-93 , (33-44).-^
Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-44, 58-71, 77-93 .-^

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  76-84 .- ^

Μπασκόνια (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  63-72 , (21-37) .-^

Τα  δεκάλεπτα : 6-24 ,(21-37) ,37-54, 63-72 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πατέρνικο (Ιταλία), Μάντιλα (Φινλανδία), Ομπρκνέβιτς (Σερβία)
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Σίτο Αλόνσο): Λάρκιν 7 (1), Βόιτμαν 12, Χανγκά 13 (1), Μπουμπουά, Μπλάζιτς, Ντιόπ 7, Τίγι 2, Λαπροβίτολα 5 (1), Σενγκέλια 6, Μπάντιντζερ 11 (1), Λουζ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 18 (2), Νίκολς 2, Ρίβερς, Τζέιμς 11 (1), Παππάς 4, Φελντέιν 8 (2), Γκιστ 11 (1), Γκάμπριελ 6 (2), Μπουρούσης 4, Καλάθης 8.

Παρασκευή, 24/3/2017 :
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 21:00

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης    20-7 47  27η αγων.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας     20-7 47   27η αγων.
Ολυμπιακός 19-8 46    27η αγων.
Φενερμπαχτσέ 17-11   45 ^  28η αγων.
---------------------
Παναθηναϊκός 17-11 45 ^  28η αγων.
Αναντολού Εφές 16-12 44 ^  28η αγων.
Μπασκόνια 16-12  44 ^  28η αγων.
Ερυθρός Αστέρας 15-12  42   27η αγων.
----------------------
Νταρουσάφακα 13-14  40   27η αγων.
Μακάμπι Τελ Αβίβ  10-18  39 ^ 28η αγων.
Ζαλγκίρις 13-15  39 ^   28η αγων.
Μπαρτσελόνα 10-16  36   27η αγων.
~~~~~~~~~~~~~~~
Μπάμπεργκ   10-18  38 ^ 28η αγων.
Γαλατασαράι   10-17 37   27η αγων.
Ούνιξ Καζάν 7-20  34   27η αγων.
Αρμάνι Μιλάνο 7-20  35 ^   28η αγων.

*** Οι  τελευταίες δυο αγωνιστικές  της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 29

30.03. 20:00Αναντολού ΕφέςΟλυμπιακός
 

30.03. 21:45ΜπάμπεργκΝταρουσάφακα
 

30.03. 22:00ΜπαρτσελόναΜακάμπι Τελ Αβίβ
 

31.03. 20:00ΓαλατάσαράιΜπασκόνια
 

31.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟύνικς Καζάν
 

31.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜιλάνο
 

31.03. 21:45ΠαναθηναϊκόςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 

31.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΦενερμπαχτσέ
 
Αγωνιστική ημέρα: 30
06.04. 20:45ΦενερμπαχτσέΜπαρτσελόνα
 
06.04. 21:00ΜπάμπεργκΓαλατάσαράι
 
06.04. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΠαναθηναϊκός
 
06.04. 22:00ΜπασκόνιαΖαλγκίρις Κάουνας
 
07.04. 20:00ΝταρουσάφακαΕρυθρός Αστέρας
 
07.04. 20:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΟλυμπιακός
 
07.04. 21:45ΜιλάνοΟύνικς Καζάν
 
07.04. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΑναντολού Εφές

*** Από τις τελευταίες αγωνιστικές των Ελληνικών ομάδων :
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης     88-82 .- ^ Ν
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ   71-80 .- ^ Η
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο   74-61 .- ^ Ν
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός  κ.α. 58-58 , παρατ. : 64-66 .- ^  Ν
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός  63-72 .-^  N
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   

***   Αναλυτικά η 22η αγωνιστική  στην Β΄ εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο
Τετάρτη 23/3/2017  
~ Σπάρτη-Κισσαμικός 0-0
~ Αναγέννηση Καρδίτσας-Αιγινιακός 2-1
(33’ Τσιλούλης, 59’ Ντιατά – 51΄Φασίδης) 
~ Παναιγιάλειος-Πανσερραϊκός 1-1
(57’ Σκαρτσίλας – 31’ Κανούλας) 
~ Καλλιθέα-Αχαρναϊκός 1-1
(22’ Κρεβατάς – 39’ Πλαβούκος) 
~ Άρης-Πανελευσινιακός 4-0
(51’ Τάτος, 57’ Ίλιτς, 76’ πεν. Καπνίδης, 83’ Ταυλαρίδης) 
~ Τρίκαλα-Λαμία 1-0
(3’ πεν. Γιαννιτσάνης) 
~ Χανιά-ΟΦΗ 0-2
(40' πέν. Πουρτουλίδης, 89' Βουό)
Πέμπτη 23/3/2017
~ Αγροτικός Αστέρας-Απόλλων Σμύρνης 0-1
(40’ Κονέ)
~** Η επόμενη (23η) αγωνιστική
Σάββατο 25/03/2017

Λαμία-Χανιά (15:00)
Κυριακή 26/03/2017
Πανελευσινιακός-Πανθρακικός  3-0  α.α.
Απόλλων Σμύρνης-Αιγινιακός (15:00)
Πανσερραϊκός-Αγροτικός Αστέρας (15:00)
Κισσαμικός-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος (15:00)
Καλλονή-Σπάρτη (15:00)
ΟΦΗ-Καλλιθέα (15:00)
Τρίκαλα-Άρης (15:00)

***  Ξανά πρόεδρος του ΙΟΝΕ ο Ι. Αδαμόπουλος, συσπείρωση και δυναμική επαναδραστηριοποίηση… 
Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή  12.03.2017 οι εκλογές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδος  για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου που απαρτίζεται από 9 τακτικά μέλη, συγκροτήθηκε σε Σώμα την Τετάρτη 15.03.2017 με την εξής σύνθεση:
Πρόεδρος: Αδαμόπουλος Ιωάννης
Αντιπρόεδρος: Νακόπουλος Αθανάσιος
Γενική Γραμματέας: Δούκα Σταυρούλα
Ταμίας: Κάππος Βασίλειος
Έφορος Ανοικτής Θάλασσας: Λημνιός Κωνσταντίνος
Αναπληρωτής Έφορος Ανοικτής Θάλασσας: Σαραντόπουλος Ιωάννης
Υπεύθυνος Υλικού: Γεωργούλης Ιωάννης
Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης Η/Υ & Δικτύων: Κανελλόπουλος Παναγιώτης
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Σινάπη Μάρθα.
Η τριμελής Εξελεκτική Επιτροπή θα έχει την εξής σύνθεση: Πρόεδρος: Σινοπούλου Αντιγόνη
Μέλη: Κουφού Βίκυ και Μαυρέας Ιωάννης.
Με την είσοδο νέων μελών του στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και η επανεκλογή παλαιότερων που διαχρονικά στηρίζουν τις δραστηριότητες του Ομίλου, υποδηλώνουν την πρόθεση του ΙΟΝΕ να δραστηριοποιηθεί εντονότερα με αγώνες, ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις.
Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα ιστιοπλοϊκών δραστηριοτήτων για το 2017. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα μέλη και αθλητές του να συμμετάσχουν στις δράσεις του Ομίλου, καθώς και να συμβάλλουν με τις ιδέες και προτάσεις τους στην περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας της ιστιοπλοΐας.

*** Εθνικές Νέων ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  2-0 .- ^

~* Οι Ουκρανοί έχασαν πέναλτι στο 22΄ (ο Σαπαρένκο σημάδεψε το δοκάρι), παρ΄ όλα αυτά άνοιξαν στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Μικολένκο. Το ματς τελείωσε στο 49΄ με το δεύτερο τέρμα των Ουκρανών, που πέτυχε ο Ρουσίν.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Λούνιν, Γιακίμετς, Στσαστλίβτσεβ, Μικολένκο, Ντουμπίντσακ, Τσεμπέρκο, Σαπαρένκο, Μπουλέτσα (56' Ποπόβ), Τοπάλοβ (90'+ Αλιμπέκοβ), Λούνοβ, Ρουσίν (83' Λεντνέβ)
ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης, Βαλμάς (54' Παυλίδης), Νικολάου, Ευαγγέλου, Κατράνης, Λάμπρου (71' Μπουζούκης), Μίγγος, Νάτσος, Λημνιός, Βρουσάι (26' Μπαστιανός), Καμπετσής.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για σήμερα :
Πέμπτη 23/03/2017 :  15:00 ΕΡΤ3 Αγροτικός Αστέρας - Απόλλων Σμύρνης
Football League  17:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters Miami Open  18:45 Eurosport 1Γερμανία U20 - Ελβετία U20Φιλικό19:30 Novasports 2HDΑναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε
EuroLeague  21:00 Eurosport 1Βόλφσμπουργκ - ΛιόνChampions League γυναικών21:05 Novasports 3HDΜακάμπι Τελ Αβίβ - Ζάλγκιρις
EuroLeague  21:30 COSMOTE SPORT 7 HDΜόντενα - ΡεζόβιαChampions League  21:45 Novasports 2HDΑρμάνι Μιλάνο - Μπάμπεργκ
EuroLeague  22:00 ΕΡΤ2Μπασκόνια - Παναθηναϊκός
EuroLeague  01:00 FOX Sports Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL  02:30 COSMOTE SPORT 4 HDΣαν Αντόνιο Σπερς - Μέμφις Γκρίζλις ΝΒΑ02:50 COSMOTE SPORT 5 HD Formula 1: GP Αυστραλίας1ες ελεύθερες δοκιμές

***

~ Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
  ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-21-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 23 Μαρτίου 2017 :
Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-23-2017.html .- 

~*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5414   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3486   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3493 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.393  βίντεο   .-

~
Τα  βίντεο για σήμερα  :
1~* Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στην βουλή το 2008 21/03/2017 005:
https://youtu.be/GBIURRPjMfI   .-
~* Ο Λαφαζάνης διαδηλώνει  εναντίον Άσαντ  21/03/2017:
https://youtu.be/y5lBVd6g1ZI .-
~*  Μουζάλας και Χότ σπότ  για τους  μετανάστες  2017:
 https://youtu.be/t3UPKkhP-T0 .-
~* Μιχάλης Καλογεράκης  1  Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος  2017:
 https://youtu.be/xu2vd9mjug0  .-
5~* Αγώνες ΜΥΚΙΟ  για λεφτά 2017:
 https://youtu.be/yzjY3pRQzw8  .-
~*Απαγόρευση δασμών στα άλλα Ε. Ε.  κράτη  21/03/2017:
https://youtu.be/fIZrJ5JbGJM  .-
~* Η ΝΑΜΙΜΠΙΑ διεκδικεί 40 δις  Γερμανικές αποζημιώσεις 21/03/2017: https://youtu.be/-TJrJ8UHxl4 .-
~* Η Φτωχοποίηση των γειτονικών κρατών 21/03/2017:
https://youtu.be/92x3qx6YDyE  .-  
~*  Κυριάκος Βελόπουλος 21/03/2017 :
 https://youtu.be/ZQ89RxdlRMU .-
10~*   Μιχάλης Καλογεράκης εφευρέτης  2 -  2017 :
 https://youtu.be/KqtZ2TP-Fek .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου