ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...
/
Όπως ακριβώς ο θησαυρός όταν βγει στο φανερό, με τον καιρό λιγοστεύει και τελικά εξαφανίζεται, κατά τον ίδιο τρόπο και η αρετή, όταν γίνεται γνωστή και κοινοποιείται, χάνεται. Και όπως το κερί λυώνει, όταν πλησιάσει τη φωτιά, το ίδιο και η ψυχή διασκορπίζεται από τους επαίνους και χαλαρώνει.
Οσία Συγκλητική


«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές>>  Général De Gaulle

 ~  ΌΤΙ ΈΡΧΕΤΑΙ ΦΕΎΓΕΙ , ΜΌΝΟΙ ΜΑΣ  ΕΡΧΌΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΖΩΉ ΚΑΙ ΜΌΝΟΙ ΜΑΣ ΦΕΎΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ  !
***  ΤΙΜΑ ΙΑΤΡΟΝ ΠΡΟΣ ΧΡΕΙΑΙΣ  ΑΥΤΟΥ ,
ΚΑΙ ΓΑΡ ΑΥΤΟΝ ΕΚΤΙΣΕ ΚΥΡΙΟΣ .
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΙΑΤΡΟΥ ΑΝΥΨΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΥΤΟΥ ,
ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΩΝ .-
  Σοφία Σειράχ , ΚΕΦ. ΛΗ στ 1-4  .-
21 Μαρτίου
Βηρύλλου επισκόπου Κατάνης. Μαρτύρων Δομνίνου και Φιλήμονος. Νεομάρτυρος Μιχαήλ του εκ Γρανίτσης Ευρυτανίας (1544). Οσίων Ιακώβου επισκόπου, του ομολογητού, Θωμά πατριάρχου Κων/πόλεως (1) (†610), Σεραπίωνος (2), του από Σιδώνος και Μαρίας, της εκ Πέργης.
(1) Ο άγιος Θωμάς, έζησε τον 7ο αι. και στις 23 Ιανουαρίου του 607 διαδέχθηκε στο πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης, τον αποβιώσαντα Κυριακό. Διακρίθηκε πολύ νωρίς για την ευλάβεια, τη σύνεση, τη σεμνότητα αλλά και τις θεολογικές γνώσεις του. Αυτά τα χαρίσματα εκτίμησε ο πατριάρχης Ιωάννης ο Νηστευτής και τον χειροτόνησε διάκονο και στη συνέχεια Σακελλάριο. Ως πατριάρχης ο Θωμάς ο Α` επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και μέριμνα για τα θέματα και τις υποθέσεις του Πατριαρχείου. Έκτισε τον Πατριαρχικό οίκο κοντά στην Αγία Σοφία, τον μέγα τρίκλινο, που από το όνομα του εκλήθη «Θωμαΐτης». Επίσης στο κάτω μέρος του κτιρίου, εγκατέστησε τη Πατριαρχική βιβλιοθήκη. Παρέμεινε στο θρόνο τρία έτη και καθοδήγησε το ποίμνιό του με σύνεση, ενώ αγωνίσθηκε και κατά των αιρετικών. Κοιμήθηκε ειρηνικά στις 20 Μαρτίου του 610 και κηδεύτηκε στις 22 του ιδίου μηνός.
(2) Ο όσιος Σεραπίων, ήταν ένας εκ των μεγαλυτέρων ασκητών της ερήμου. Έζησε κυρίως στην Αίγυπτο και αποδείχθηκε κορυφαίος σε έργα φιλαλληλίας και ελεημοσύνης, μοιράζοντας όχι μόνον την πλούσια περιουσία του στους πτωχούς αλλά και όσα οι πιστοί επισκέπτες του έδιδαν για τον εαυτό του. Αφοσιώθηκε στη διάδοση του λόγου του Θεού με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Όταν κάποτε έπεσε θύμα ληστών, με την πειθώ που τον διέκρινε, κατόρθωσε να μεταστρέψει και να κάνει τους ληστές δούλους του Θεού. Κατόρθωσε επίσης να μεταστρέψει στη Ορθοδοξία, τον Μανιχαίο Λακεδαιμόνιο, πρόκριτο, στον οποίο πουλήθηκε ως δούλος. Στο τέλος επέστρεψε στην αγαπημένη του έρημο, όπου εκοιμήθη ειρηνικά σε βαθύτατο γήρας, υπόδειγμα γενόμενος για τους μοναχούς.  ~
Σήμερα 21/03/2017 εορτάζουν:
Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής ο Επίσκοπος, Άγιος Θωμάς Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Όσιος Σεραπίων ο Σιδώνιος
~ Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~ Ἐγκράτειας ἐκλάμψας Πάτερ Ἰάκωβε, ὡς Ἱεράρχης τοῦ Λόγου καὶ ἀληθὴς λειτουργός, ὠρθοτόμησας πιστῶς λόγον τὸν ἔνθεον οὗπερ τὴν χάριν βέβαιων, δι' ἀγώνων εὐαγῶν, ἐδίδαξας προσκυνεῖσθε, τὴν τοῦ Σωτῆρος Εἰκόνα, ὦ καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ πάντων ἠμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ιακώβου του Ομολογητού - 21 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/HeXTjHfV0LU  .-

~
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
***  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ και ΔΙΚΑΙΩΣΗ !  Τέλος στη ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ του ΕΦΡΑΙΜ Βατοπεδίου...

~
Tέλος  στην πολύκροτη δίκη της Μονής Βατοπεδίου μετά από ακροαματική διαδικασία δύο ετών. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την απόφασή του και έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους για τις αποκαλούμενες «ιερές ανταλλαγές»  ακινήτων με το ελληνικό δημόσιο.
Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε εισηγηθεί την αθώωση και των 14 κατηγορουμένων, και  αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες έκτασης αυτής ανήκουν στο δημόσιο.
Οι δικαστές έκριναν πως από την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκομένους για την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημόσιου.
«Αμαρτωλός είμαι, απατεώνας, όμως,  δεν είμαι» είχε πει στην απολογία του η ηγούμενος Εφραίμ ο οποίος μαζί με το μοναχό Αρσένιο και άλλους 12 κατηγορουμένους κλήθηκαν να λογοδοτήσουν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ηθικής και φυσικής αυτουργίας σε πράξεις απιστίας, ψευδείς βεβαιώσεις, ψευδορκία αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μεταξύ των κατηγορουμένων η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού της ΝΔ, Γιώργου Βουλγαράκη, ο αδελφός της, Δημήτρης και ο πατέρας της, Διονύσης Πελέκης, δικηγόροι και οι δύο. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος,  ο πρώην γ.γ. του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη και  στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρός του Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.
Η αθώωση αυτή αποτελεί και μία δικαίωση για τον Κυριάκο Βελόπουλο που πάντα μιλούσε δημοσίως για την αθωότητα του κατηγορουμένου.

 Σύµφωνα µε πληροφορίες των «Π», βρίσκεται σε εξέλιξη µια µεγάλη προσπάθεια να επισκεφθεί και πάλι την Αθήνα ο Μπαράκ Οµπάµα µε την ιδιότητα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Η πρόσκληση έχει ήδη γίνει, όχι, όπως είναι φυσικό, σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά από σηµαντικό φορέα µε έδρα την Ελλάδα, ο οποίος αποτελεί µια µορφή think tank και πραγµατοποιεί τακτικά σηµαντικές συναντήσεις, τις οποίες τιµούν µε την παρουσία τους κορυφαίες προσωπικότητες από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα. Ο λόγος για το Athens Democracy Forum. Σύµφωνα µε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στις συζητήσεις, η πρώτη απάντηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν θετική και, «αν όλα πάνε καλά», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο πρώην πλανητάρχης, ενδεχοµένως µαζί µε τη σύζυγό του, θα βρίσκεται στην Αθήνα τον Σεπτέµβριο. Το Athens Democracy Forum, το οποίο πραγµατοποιείται υπό την αιγίδα των «New York Times», θεωρείται ένα από τα σηµαντικότερα γεγονότα σε αυτό το επίπεδο, τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσµο, αφού τα προηγούµενα χρόνια ανάµεσα στους οµιλητές είχαν βρεθεί σηµαντικές προσωπικότητες. Μεταξύ άλλων, η παγκοσµίου φήµης δηµοσιογράφος Κριστιάν Αµανπούρ, επικεφαλής του διεθνούς ρεπορτάζ στο CNN, ο νοµπελίστας οικονοµολόγος Πολ Κρούγκµαν, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ο Αµερικανός υπάλληλος της CIA που αποκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών από τις αµερικανικές µυστικές υπηρεσίες, έδωσαν το «παρών» ως οµιλητές του forum, συγκεντρώνοντας το παγκόσµιο ενδιαφέρον.
 Η φετινή διοργάνωση µάλιστα έχει δύο σηµαντικές λεπτοµέρειες, οι οποίες από τη µία τη διαφοροποιούν και από την άλλη την αναβαθµίζουν. Οι εκδηλώσεις του επερχόµενου Athens Democracy Forum δεν θα πραγµατοποιηθούν αποκλειστικά στη Στοά του Αττάλου, κάτω από την Ακρόπολη, όπως κάθε χρόνο, αλλά και στο ξενοδοχείο «Costa Navarino», στην Πύλο. Μια ενδεχόµενη παρουσία του Μπαράκ Οµπάµα στο ξενοδοχείο αυτό, που θεωρείται, όχι άδικα, το «τουριστικό διαµάντι» της Πελοποννήσου, θα αποτελούσε µια πρώτης τάξεως διαφήµιση για την Ελλάδα. Παράλληλα, η διοργάνωση θα πραγµατοποιηθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της ∆ηµοκρατίας και του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, µε αποτέλεσµα να αναβαθµίζεται σε πολιτικό επίπεδο, από τη στιγµή που ο πρώτος πολίτης της χώρας βάζει την προσωπική του σφραγίδα σε αυτή. Στην κατεύθυνση αυτή, σηµαντική είναι και η υποστήριξη του Οργανισµού Ηνωµένων Εθνών, που δίνει ξεχωριστή αξία, ειδικά από τη στιγµή που η διοργάνωση συνοδεύεται από επιστολή του γενικού γραµµατέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, αν οι συζητήσεις καρποφορήσουν, ο Μπαράκ Οµπάµα να έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Αθήνα λίγο πιο χαλαρός από ό,τι τον Νοέµβριο του 2016 και να πάει σε σηµαντικά ιστορικά µνηµεία, αρχαιολογικούς χώρους και άλλα αξιοθέατα που ήθελε να επισκεφθεί, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει, αλλά δεν πρόλαβε.
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ του Athens Democracy Forum έχουν υψηλές απαιτήσεις από τη φετινή διοργάνωση, όπως φαίνεται από την περιγραφή της και όπως αναφέρουν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τις ετοιµασίες που γίνονται. «Βρισκόµαστε σε σηµαντικό σταυροδρόµι της Ιστορίας, µε τα πρόσφατα γεγονότα να συνιστούν πρόκληση για την ανάπτυξη, την ευηµερία, την κατάλυση των θεµελιωδών πεποιθήσεων γύρω από την παγκοσµιοποίηση, τη διεθνή συνεργασία και τη φύση της ∆ηµοκρατίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Οι διοργανωτές θέτουν ερωτήµατα στα οποία θα µπορούσε να απαντήσει ο Μπαράκ Οµπάµα, αν θυµηθεί κανείς τη µνηµειώδη οµιλία του στο Ιδρυµα «Σταύρος Νιάρχος». Ανάµεσα σε αυτά είναι τα εξής: «Αντικαθίσταται το δυτικό πνεύµα ολοκλήρωσης και διαφάνειας από τους τοίχους, τόσο µεταφορικά όσο και κυριολεκτικά; Ποιες είναι οι απειλές και οι ευκαιρίες µέσα σε αυτό το µεταβαλλόµενο κοινωνικό, πολιτικό και οικονοµικό περιβάλλον; Μπορούν τα δηµοκρατικά συστήµατα να µεταρρυθµιστούν ή µια πλήρης αναθεώρηση αποτελεί τη µόνη επιλογή;». Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το πώς θα είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον υπόλοιπο κόσµο τον Σεπτέµβριο του 2017, µετά τις εκλογές στην Ολλανδία -µε το καθησυχαστικό αποτέλεσµακαι στη Γαλλία, την κατάληξη της διαπραγµάτευσης για την Ελλάδα και µόλις δύο εβδοµάδες πριν στηθούν οι κάλπες στη Γερµανία για τον νέο καγκελάριο της πιο ισχυρής οικονοµίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης .    parapolitika
Με ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Καθηγητή του εν λόγω Τμήματος.
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών «Νικόλαος Γ. Πολίτης».

*** Έξωση στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας, το οποίο αντιδρά 
Το πρόβλημα "σιγόκαιγε" εδώ και μήνες, αλλά τώρα "άρπαξε" για  τα καλά. Ο λόγος για την απαίτηση του Δήμου Καλαμάτας προς το Κοινωνικό Ιατρείο να εγκαταλείψει τους χώρους που καταλαμβάνει στο παλαιό νοσοκομείο μέχρι τις 27 Μαρτίου.
Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας απαντά ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί, καθώς δεν έχει βρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος για τη στέγασή του. Επισημαίνει, δε, ότι πρότεινε μια σειρά από διαφορετικούς χώρους στην πόλη, από αυτούς που εκκενώθηκαν με τη μεταφορά των δημοτικών υπηρεσιών στο νέο δημαρχείο, αλλά η απάντηση από πλευράς Δήμου ήταν αρνητική.
Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλη Μιχαήλ, η οποία κοινοποιείται και στο Δήμο Καλαμάτας, ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, μετά την κοινοποίηση του εγγράφου του Γεν. Γραμματέα του Δήμου Καλαμάτας, με θέμα “απόδοση παραχωρηθέντος κτηρίου”, το οποίο αποτελεί απάντηση σε δικό σας έγγραφο, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι αδυνατούμε και δε θα μετακινηθούμε από το χώρο, στον οποίο λειτουργεί το Ιατρείο Αλληλεγγύης Καλαμάτας, χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας προς τον Ιατρικό Σύλλογο, με στόχο να λειτουργήσει το Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης μας.
Ζητούμε να μας δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα για τη μεταφορά μας σε άλλο χώρο, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί και όχι λόγω δικής μας υπαιτιότητας. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, δεσμεύτηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, παρουσία όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλων όσοι από μας είχαμε παραβρεθεί στη συνεδρίαση αυτή, ότι δε θα μας μετακινήσει προτού βρεθεί αντίστοιχος χώρος με αυτόν που έχουμε και με την επισήμανση ότι θα συμφωνούμε και εμείς.
Δια της παρούσης, σας καταθέτουμε και εγγράφως όσα προφορικά σάς είχαμε αναφέρει στη μεταξύ των εκπροσώπων μας συνάντηση. Όπως ήδη γνωρίζετε, είχαμε δύο κατ’ ιδίαν συναντήσεις με το δήμαρχο της πόλης μας με μοναδικό θέμα συζήτησης το κτηριακό. Αρχικά μας υπέδειξε χώρο πίσω από το κεντρικό κτήριο του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν πολύ μικρός, μετά βίας κάλυπτε την ανάγκη ενός ιατρείου, χωρίς χώρο υποδοχής, αλλά ούτε και αναμονής, και ήταν σε άθλια κατάσταση. Στη συνέχεια μας υπέδειξε έναν άλλον, τον οποίον η ΤΡΕΝΟΣΕ δεν είχε καν παραχωρήσει στο Δήμο.
Στη δεύτερη συνάντηση που είχαμε του προτείναμε τέσσερις χώρους μέσα στην πόλη, που προέκυψαν μετά τη μετακίνηση των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά μας απάντησε αρνητικά και για τους τέσσερις, λέγοντας ότι προτίθεται να τους διαθέσει σε άλλους φορείς.
Μας υπέδειξε το χώρο που στεγαζόταν το Δημοτικό Ιατρείο στη Σανταρόζα και Παπανικολή, χώρο τον οποίο από το 2012 είχαμε αποκλείσει ως μικρό, μακριά από το κέντρο της πόλης και, κυρίως, μακριά από τις περιοχές από όπου προέρχονται οι ασθενείς μας. Μετά τον αποκλεισμό του χώρου του Δημοτικού Ιατρείου από μας, μας πρότεινε να βρούμε ένα χώρο από ιδιώτη και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα μας χορηγεί 6.000 ευρώ ετησίως για την ενοικίασή του, γεγονός που αμφισβητούμε γνωρίζοντας τα οικονομικά του Δήμου, αλλά και την αθέτηση των μέχρι σήμερα υποσχέσεών του απέναντί μας.
Τέλος, προτείναμε, μέσω της δικής σας επιστολής προς το δήμαρχο, και αυτό γιατί ο χώρος που στεγάζεται το Ιατρείο Αλληλεγγύης έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογό σας, να παραμείνουμε στο χώρο μας μέχρι να ολοκληρωθεί μέρος της πτέρυγας της Καρδιολογικής Κλινικής του Παλαιού Νοσοκομείου, χώρος που προβλέπεται να εγκατασταθούν διάφορες κοινωνικές δομές, όπου και συμβιβαζόμαστε να μεταφερθούμε, αφού δεν υπάρχει άλλη πρόταση.
Θεωρούμε ότι οι λόγοι που συστάθηκε το Ιατρείο Αλληλεγγύης δεν έχουν εκλείψει. Παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται στο Ιατρείο λόγω του σχετικού νόμου, ο οποίος επιτρέπει τους ανασφάλιστους να απευθύνονται στις δημόσιες δομές υγείας, παρατηρείται, αφενός, αύξηση των ασθενών που προσέρχονται γιατί δεν μπορούν να  καλύψουν το κόστος συμμετοχής τους για την αγορά των φαρμάκων τους και, αφετέρου, παραμένει το θέμα όσων δε διαθέτουν ΑΜΚΑ και ζουν στην πόλη και το νομό μας.
Επισημαίνουμε ότι υπάρχει ένα δυσβάσταχτο κόστος για τη μεταφορά του εξοπλισμού του Ιατρείου από ένα χώρο σε άλλον και ενδεικτικά αναφέρουμε τη μεταφορά της οδοντιατρικής έδρας.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, εμμένουμε στη θέση μας να παραμείνουμε στο χώρο που λειτουργούμε έως σήμερα, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της πτέρυγας της Καρδιολογικής Κλινικής, όπου και προτείνουμε να μεταφερθούμε, προκειμένου να συνεχίσουμε να προσφέρουμε απρόσκοπτα της υπηρεσίες μας σε όσους συμπολίτες μας τις χρειάζονται».  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Δεν υπάρχουν πλέον…κουτόφραγκοι επισκέπτες – Τα προβλήματα από την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας 
Ακόμα μια τουριστική χρονιά, αυτή που ξεκινάει το επόμενο διάστημα, διάκειται φιλικά στη Μεσσηνία, τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν για τον αριθμό των επισκεπτών, μέσω του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Αυτό, βεβαίως, είναι ένα θετικό γεγονός, αλλά, από την άλλη πλευρά, δεν χωράει αμφιβολία ότι το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν δεν εκφράζει πλήρως αυτό που η μεσσηνιακή φύση και η πολιτιστική της παράδοση προσφέρει. Κάποια πράγματα θίχτηκαν και στο Σχολείο Τουρισμού, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες, για μία ακόμα χρονιά, διοργανώθηκε στην Καλαμάτα.
Το βέβαιο είναι ότι το προφίλ των ταξιδιωτών αλλάζει, καθώς γίνονται πιο συνειδητοποιημένοι και αναζητούν αυθεντικές τοπικές εμπειρίες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις περιοχές που επισκέπτονται. Η κατανάλωση του τοπικού φαγητού και προϊόντων θεωρείται από τους καλύτερους τρόπους για να ανακαλύψει κάποιος έναν προορισμό και η γαστρονομία αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς παράγοντες επιλογής προορισμού για έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πελατών.
Με μικρές επενδύσεις και έμφαση στην αυθεντικότητα, στην ποιότητα και στη δημιουργία αληθινής διαπροσωπικής επαφής, το μεσσηνιακό τουριστικό προϊόν μπορεί να εμπλουτιστεί με μοναδικές και αξιομνημόνευτες γαστρονομικές εμπειρίες, κάνοντας το Νομό και τις τουριστικές του επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές.
Σκεφθείτε. Στο Σαλόνι Τουρισμού που διοργανώνεται εφέτος για 42η χρονιά στο Παρίσι (έως σήμερα στην Porte de Versailles) οι ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Γαλλία και όλον τον κόσμο παρουσιάζουν περισσότερους από 500 τουριστικούς προορισμούς στους 100.000 και πλέον επισκέπτες της εκδήλωσης. Οι τέσσερις κορυφαίοι προορισμοί (σε ό,τι αφορά την Ευρώπη) είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιταλία.
Οι Γάλλοι είναι συνήθως ανήσυχοι και απαιτητικοί ταξιδιώτες. Δεν είναι ολιγαρκείς (λόγω οκνηρίας) ή αδιάφοροι (λόγω αμορφωσιάς) τουρίστες. «Περίπου 1,5 εκατομμύρια ευκατάστατοι Γάλλοι αναζητούν την καινοτομία και τον πολιτισμό σε νέους προορισμούς» εξηγεί στη «Figaro» ο Ντιντιέ Αρινό, πρόεδρος της Protourisme.
Αντιλαμβάνεται κανείς την αναπτυξιακή δυναμική που έχει η Μεσσηνία στους τομείς, όχι μόνο των μουσείων, της Ιστορίας και των αρχαιοτήτων, αλλά και του πολιτισμού και ασφαλώς της κουζίνας...
Αλλά προϋπόθεση για να αξιοποιηθεί η δυναμική αυτή είναι να πάψουν οι επαγγελματίες του εν ευρεία έννοια τουριστικού κλάδου να αντιμετωπίζουν τους γάλλους επισκέπτες και εν γένει τους ξένους σαν κουτόφραγκους.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Νέα προφυλάκιση για το κύκλωμα διακίνησης χασίς και κοκαΐνης 
Συμπληρωματικά στοιχεία των Αρχών οδηγούν κι άλλους στην πόρτα του Ανακριτή  
  Παρά το γεγονός ότι σε λίγο καιρό, συμπληρώνεται ένας χρόνος, από την εξάρθρωση στη Μεσσηνία, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης χασίς και κοκαΐνης, η Ανάκριση  βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα αυτές τις ημέρες προφυλακίστηκε ένα ακόμα άτομο που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.
Οι διωκτικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει στις Εισαγγελικές και Ανακριτικές αρχές, συμπληρωματικό υλικό για τη μεγάλη αυτή υπόθεση, με αποτέλεσμα να προκύπτουν και νέα στοιχεία για κάποια από τα 546 άτομα που περιλαμβάνει το βασικό κομμάτι της δικογραφίας και τα οποία δεν κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.
  Προφυλάκιση συνεργάτη
Μετά την αξιολόγηση και του νέου υλικού που κατατέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για το συγκεκριμένο κύκλωμα, κλήθηκε στον Ανακριτή να δώσει εξηγήσεις ένας 52χρονος από τη Μεσσήνη, ο οποίος φέρεται ως συνεργάτης του κυκλώματος στον τομέα της διακίνησης των ναρκωτικών.
Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, Ανακριτής και Εισαγγελέας με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ανάκριση έχει… πορεία ακόμα και το επόμενο διάστημα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις κι άλλα άτομα. Άλλωστε τον προηγούμενο μήνα είχε προφυλακισθεί άλλο ένα άτομο, ένας τσιγγάνος από το Ζεφύρι Αττικής, ο οποίος πλέον κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης.
Πέρυσι τον Ιούνιο, και μετά από 10 μήνες παρακολούθησης και καταγραφής κινητών τηλεφώνων, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Μεσσηνία, Αττική, Κορινθία και Αρκαδία και συνελήφθησαν 29 άτομα, ενώ τέσσερα άτομα που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ήδη έγκλειστα σε φυλακές της χώρας.
  Χιλιάδες συνομιλίες
Οι Αρχές από την αρχή μίλησαν για εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε ξεκινήσει τη δράση της πολύ πριν από τον Αύγουστο του 2015, οπότε άρχισε η παρακολούθηση υπόπτων και η καταγραφή συνομιλιών. Οι χιλιάδες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί έχουν καταχωρηθεί σε πάνω από 100 ψηφιακούς δίσκους, με τη συντριπτική πλειοψηφία να παρουσιάζει ποινικό ενδιαφέρον.
Ο ρόλος του αρχηγού της οργάνωσης αποδίδεται σε 37χρονο από τον Ανεμόμυλο, ο οποίος κατηγορείται ότι την διηύθυνε, κατεύθυνε τα μέλη της, διαπραγματευόταν τις τιμές προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών ουσιών, οργάνωνε τα περιφερειακά μέλη, συνομιλούσε με προμηθευτές ναρκωτικών, αλλά και μετείχε ο ίδιος σε μεταφορές ναρκωτικών προς τη Μεσσηνία.
Το ρόλο του υπαρχηγού αποδίδουν σε 33χρονο από την Τρίοδο, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα πέρυσι είχε ξεφύγει με επεισοδιακό τρόπο από το μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής, εν μέσω πυροβολισμών και εμβολίζοντας περιπολικά. Μάλιστα, αποδίδουν και σε αυτόν πολύπλευρο ρόλο, σχεδόν ισάξιο με του αρχηγού.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Σεισμική δόνηση αισθητή στην Καλαμάτα 
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην πόλη της Καλαμάτας λίγα λεπτά πριν τις 10.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το μέγεθος ήταν 3.8 ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ, ενώ το επίκεντρο αυτού, ήταν 21χλμ από την Καλαμάτα (βόρεια του Άκοβου).

*** Ο καιρός  σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 21/3/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ τις βραδινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, από τις απογευματινές ώρες και μετά.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Οκτώ τρομο-δέματα με προορισμό την Ευρώπη εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ 
Οκτώ εκρηκτικοί φάκελοι, πανομοιότυποι με τους δύο που εστάλησαν από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, εντοπίστηκαν σήμερα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.
Οι φάκελοι κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και, όπως αποδείχθηκε, είχαν αποδέκτες πρόσωπα σε ευρωπαϊκές χώρες.
Ο εντοπισμός των φακέλων, που δεν πρόλαβαν να φύγουν από το Κέντρο Διαλογής για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», έγινε, αφού αυξήθηκαν κατακόρυφα τα μέτρα ελέγχου μετά τις αποστολές σε Βερολίνο και Παρίσι και έτσι κάθε ύποπτος φάκελος μπαίνει στο μικροσκόπιο των ελεγκτών.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι φάκελοι.
protothema.gr

*** Τρίωρη διακοπή νερού στη Βέργα σήμερα 
Διακοπή νερού στην περιοχή της Δ.Κ.  Βέργας του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να εκτελεστούν  έργα ύδρευσης, θα γίνει σήμερα Τρίτη, από τις 9.00 το πρωί μέχρι έως τις 12.00 το μεσημέρι.
Η διακοπή υδροδότησης θα επηρεάσει τα ακίνητα επί της οδού Μάνης και τους κάθετους  δρόμους, από τον κόμβο Λακωνικής και Ναυαρίνου (Ξενοδοχείο «Φωτεινή») έως τον κόμβο της Δυτικής Μάνης (Ξενοδοχείο «Messinian Bay»).

*** Αποθεώθηκε η ταινία «Η δική μας Μαρίας Κάλλας» 
 
Ακολουθούν Σικάγο, Βοστώνη, Μόντρεαλ και Τορόντο
Αποθεώθηκε η ταινία «Η δική μας Μαρίας Κάλλας» του Μπάμπη Τσόκα στην πρεμιέρα της, προχθές το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα του Σταθάκειου Κέντρου της Αστόρια της Νέας Υόρκης.
Η παρουσία και συμμετοχή ομογενών και Αμερικανών, μεταξύ των οποίων άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ακόμα και όρθιοι παρακολουθούσαν κατανυκτικά την προβολή χωρίς να ακούγεται ο παραμικρός ψίθυρος, ώσπου ξέσπασε ένα πηγαίο, ρυθμικό χειροκρότημα, καθώς περνούσαν από την οθόνη οι τίτλοι τέλους με όλους τους συντελεστές...
Άλλωστε, η εθελοντική προσφορά Μεσσήνιων, ομογενών και φίλων στα γυρίσματα ήταν καταλυτική για την επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος.
Η υποδοχή και φιλοξενία της ομογένειας μνημονεύτηκε από το σκηνοθέτη και αναγνωρίστηκε από την ομάδα στις σύντομες αλλά περιεκτικές ομιλίες που ακολούθησαν την προβολή. Μάλιστα, οι συντελεστές και τα μέλη του Συλλόγου «Ο Αριστομένης» της Νέας Υόρκης κλήθηκαν στη σκηνή, όπου χειροκροτήθηκαν και απονεμήθηκε στον καθένα ξεχωριστά από ένα καλαματιανό μεταξωτό μαντίλι, ως σύμβολο του νήματος ελληνισμού, καθώς και ένα ευχαριστήριο αναμνηστικό.
Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που τα δύο μικρά κορίτσια που ενσαρκώνουν τη Μαρία Κάλλας, μετά το κάλεσμα του σκηνοθέτη, υποκλίθηκαν στο κοινό.
Η ταινία, κατά κοινή ομολογία, θριάμβευσε, καθώς παρουσίασε τον άγνωστο ψυχικό κόσμο, στο ευρύ κοινό, της Μαρίας Κάλλας. Ο σκηνοθέτης κατάφερε να παρουσιάσει με απλό τρόπο τα βιώματα της Μαρίας Κάλλας, αιτιολογώντας την άρρηκτη σύνδεση των επαγγελματικών και προσωπικών επιλογών της Ελληνίδας, της οποία η ζωή ταυτιζόταν με την τραγική πορεία των ηρωίδων  που ερμήνευσε. Επαινετικά ήταν και τα σχόλια του κοινού για τη Μυρτώ Καμβυσίδη, που ερμήνευσε πιστά τη Μαρία Κάλλας.
Πλέον οι προβολές συνεχίζονται αύριο 22 Μαρτίου στο Σικάγο, στις 26 και 28 του μήνα στη Βοστώνη, στις 2 Απριλίου στο Μόντρεαλ και στις 3 Απριλίου στο Τορόντο.
Η δε ομάδα που συνοδεύει την ταινία ελπίζει σε ανάλογη ανταπόκριση από το ελληνικό και αμερικάνικο κοινό. Ωστόσο, θα μάθετε τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της ταινίας μόνο όταν τη δείτε. 

*** Η ενημέρωση κάνει τη χρήση του διαδικτύου ασφαλή… 
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία τα παιδιά γνωρίζουν περισσότερα από τους γονείς και αυτή η ανατροπή, που δεν αφορά κάτι άλλο παρά τον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου, είναι που οδήγησε στην ανάγκη διοργάνωσης ενημερωτικών ημερίδων, όπως η προχθεσινή στην Καλαμάτα, με πρωτοβουλία του νεοσύστατου Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας και, μάλιστα, ως η πρώτη μιας σειράς συναφών δράσεων.
Ο τίτλος «Θέλω να γνωρίζω» αποτυπώνει την αγωνία των γονέων να προστατέψουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους της περιήγησης και της προσκόλλησης σε έναν ψηφιακό κόσμο που μαγεύει και αιχμαλωτίζει μικρούς και μεγάλους.
Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη και οι ομιλίες των εισηγητών δε διέψευσαν τις προσδοκίες του, καθώς ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και επισημάνσεις, όχι μόνο «διαπιστωτικού» χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικής εφαρμογής και χρησιμότητας –κυρίως από πλευράς του Μεσσήνιου προϊσταμένου της Γραμμής Βοήθειας (Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, τηλ. 210 6007686), Γιώργου Κορμά, με την ομιλία του οποίου «Διασύνδεση γενεών μέσα από ένα ωφέλιμο διαδίκτυο» ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.
Έπειτα από ένα σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας, Θανάση Ηλιόπουλου, για τους κινδύνους στο διαδίκτυο μίλησε αρχικά ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Βασίλης Τσιγαρίδης. Την προσοχή μας για την «Ηλεκτρονική ταυτότητα και τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα» που αφήνουμε στο διαδίκτυο επέστησε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πετρόπουλος, εγείροντας παράλληλα τη διεκδίκηση του δικαιώματος της «ηλεκτρονικής» λήθης.
Για το έργο του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας γενικότερα και ειδικότερα στο πλαίσιο της θεματολογίας της εκδήλωσης για τις «Δράσεις πρόληψης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου που αφορούν παιδιά και γονείς» μίλησε η κοινωνιολόγος Μελίνα Λάππα, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η αποκλειστική ενασχόληση των παιδιών με το διαδίκτυο έχει βαθύτερες αιτίες, που θα πρέπει να αναζητηθούν στο οικογενειακό περιβάλλον και τον εσωτερικό τους κόσμο.
«Προβληματισμοί και διαπιστώσεις στον τομέα της ασφαλούς πλοήγησης στη Μεσσηνία» ήταν ο τίτλος της ομιλίας της Αγγελικής Ρουμελιώτη, επιμελήτριας Ανηλίκων Υ.Ε.Α. & Κ.Α. Καλαμάτας, η οποία τόνισε ότι πρέπει να εξηγήσουμε στα παιδιά, με παραδείγματα από την πραγματική ζωή, τους κινδύνους του διαδικτύου, όπως π.χ. ότι όπως δε θα μιλούσαν ή δε θα δέχονταν δώρα από αγνώστους, έτσι δε θα πρέπει να το κάνουν μέσω του υπολογιστή τους.
Τέλος, ο κ. Κορμάς, με άξονα τη «Διασύνδεση γενεών μέσα από ένα ωφέλιμο διαδίκτυο», συμβούλεψε τους γονείς να έχουν υπομονή και επιμονή, θέτοντας στα παιδιά τους βασικούς κανόνες στη χρήση του διαδικτύου (όπως π.χ. να μην τους επιτρέπουν την πλοήγηση το μεσημέρι ή αργά το βράδυ, όχι μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά έως 12 ετών), υπενθυμίζοντας και τη δυνατότητα παροχής βοήθειας μέσω της Γραμμής ή τοπικών φορέων, όταν νιώθουν την κατάσταση να ξεφεύγει του ελέγχου τους. Τόνισε δε την ανάγκη να μη θεωρούμε αυτονόητο, αλλά να καταστήσουμε σαφείς τους κανόνες σεβασμού της προσωπικότητας των άλλων.
Εξήγησε ακόμη ότι το διαδίκτυο είναι μια τεράστια «βιομηχανία» συλλογής προσωπικών πληροφοριών με βασικό στόχο την εξυπηρέτηση διαφημιστικών αναγκών. Ιδιαίτερα, δε, σημαντική ήταν η επισήμανση ότι οι έφηβοι καταλήγουν να δικαιολογούν  τη διαρκή ενασχόλησή τους με διαδικτυακά παιχνίδια με το «στόχο» να βγάλουν πολλά χρήματα μέσα από αυτά –κάτι που, όμως, έχει τις ίδιες πιθανότητες με το να κερδίσουν το λαχείο, με αυτή την απομυθοποίηση να αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο αφοπλισμού στη «μάχη» που δίνουν πολλοί γονείς να επαναφέρουν τα παιδιά τους στις χαρές του πραγματικού κόσμου και μιας δημιουργικής ζωής… Χ.Ε.
  -Η ενημερωτική εκδήλωση «Θέλω να γνωρίζω» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ., το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

***   Όνειρο θερινής νυκτός για φέτος τα Υδατοδρόμια 
Μετέωρη παραμένει η νομοθεσία για την ίδρυση και λειτουργία του περίφημου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα. Το νομοσχέδιο έπειτα από 6 μήνες που έμεινε προς διαβούλευση οδεύει προς ψήφιση αλλά σύμφωνα με την αγορά κλείνει εντελώς τις πόρτες στον Ιδιωτικό τομέα και αφήνει περιθώρια ελιγμών σε δημόσιους φορείς οι οποίοι όμως αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα, δεν έχουν ούτε την τεχνογνωσία, ούτε τα χρήματα για να επενδύσουν ένα επιτυχημένο εμπορικό σχήμα που θα αποφέρει κέρδη.
Ο μεγάλος φόβος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ypodomes.com, είναι ότι τα "δημόσια υδατοδρόμια" μπορεί να δημιουργήσουν νέες ζημιογόνες εταιρείες ανά την Ελλάδα, καθώς τέτοιες θα μπορούν να σχηματιστούν από Δήμους (που σχεδόν στο σύνολο τους είναι είτε υπερχρεωμένοι, είτε στα όρια της χρεοκωπίας) δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες πιέσεις για θέσεις στο Δημόσιο. Ερώτημα αποτελεί και το πως θα βρεθούν τα κεφάλαια για να δημιουργηθούν και να διατηρηθούν αυτά τα υδατοδρόμια.
Το νομοσχέδιο προβλέπει πως η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγείται μόνο στο Δημόσιο, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των οποίων την πλειοψηφία των μετοχών έχει το Δημόσιο. Την άδεια λειτουργίας θα μπορεί να την λαμβάνει ιδιωτική εταιρεία αλλά είναι μάλλον δύσκολο να προσελκυθούν εταιρείες που θα λειτουργούν σαν operators αλλά προφανώς με σχέση μισθωμένης υπηρεσίας.
Προς το παρόν τα μόνα αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια στη χώρα είναι σε Κέρκυρα και Παξούς ενώ πρόσφατα το ΓΕΣ έδωσε το οκ να προχωρήσει η αδειοδότηση σε 25 Υδατοδρόμια σε νησιά του Νότιου Αιγαίου.
Προβληματισμένες πάντως φέρεται να είναι οι τουλάχιστον 2 εταιρείες που έχουν κάνει κινήσεις για την άσκηση πτήσεων μεταξύ Υδατοδρομίων και η αγορά παραμένει συννεφιασμένη σε ένα σχέδιο που ξεκίνησε με φιλοδοξίες και δείχνει πως και φέτος θα παραμείνει μακέτα, ένα σχέδιο ...θερινής νυκτός.

***  Καταδικάσθηκε ορθοπαιδικός που χειρούργησε στο νοσοκομείο Καλαμάτας λάθος ισχίο
Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας γνωστός ορθοπαιδικός της Μεσσηνίας, ο οποίος πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οφειλόταν στο γεγονός ότι χειρούργησε… λάθος ισχίο!
Το περιστατικό συνέβη το Φεβρουάριο του 2011 και η άτυχη 89χρονη υποβλήθηκε μέσα σε δύο ημέρες σε δύο χειρουργεία, καθώς στο πρώτο χειρουργήθηκε το αριστερό ισχίο και όχι το δεξί που είχε το κάταγμα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η υγεία της.
Κατηγορούμενος, επίσης, για το θάνατο της γυναίκας ήταν και ορθοπαιδικός γιατρός, που τότε ήταν ειδικευόμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, τον οποίο το δικαστήριο απάλλαξε, έπειτα από πρόταση και της εισαγγελέως, καθώς δεν είχε συμμετάσχει ενεργά στις επεμβάσεις.
  Λάθος ισχίο!
Η 89χρονη λίγες ημέρες μετά και τη δεύτερη επέμβαση και ενώ είχε επιστρέψει στο σπίτι της κατέληξε, ενώ ο γιατρός που συνέταξε το πιστοποιητικό θανάτου ανέφερε πως αιτία ήταν το κάταγμα που είχε στο ισχίο και οι κατακλύσεις εξαιτίας του.
Η άτυχη γυναίκα διακομίσθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας με κάταγμα στο δεξί ισχίο στις 23 Φεβρουαρίου 2011. Εκεί έγιναν ακτινογραφία και άλλες εξετάσεις και εισήχθη στην Ορθοπαιδική Κλινική, όπου διευθυντής ήταν ο κατηγορούμενος.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι για το περιστατικό τον ενημέρωσε ο γαμπρός της ηλικιωμένης, με τον οποίον γνωρίζονταν. Περιέγραψε ότι η ηλικιωμένη αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα καρδιολογικά και αναπνευστικά, ενώ είχε σωρευμένο λίπος στο κάτω μέρος του σώματός της και υπέφερε από κήλη. Το πρώτο χειρουργείο έγινε στις 25 Φεβρουαρίου και ο κατηγορούμενος είπε ότι θα έκανε οστεοσύνθεση. Ισχυρίσθηκε ότι η ακτινογραφία που είχε βγει στα επείγοντα δεν ήταν ξεκάθαρη και δεν ανέφερε ποιο ισχίο είναι. Χαρακτηριστικά είπε ότι η ακτινογραφία ήταν λοξή και ελλιπής και τον παραπλάνησε, ενώ όταν προχώρησε σε κλινική εξέταση της γυναίκας, αυτή έβγαλε κραυγή πόνου, όταν της εξέταζε το αριστερό ισχίο. Επίσης, ότι και μέσα στο χειρουργείο, όταν ο ίδιος τη γύρισε και την έβαλε στο δεξί της πλευρό, δε διαμαρτυρήθηκε. Έτσι, όπως είπε, δεν είχε καμία αμφιβολία ότι το κάταγμα ήταν στο αριστερό ισχίο.
  Δεύτερη επέμβαση
Η πραγματικότητα ανακαλύφθηκε μετά το πρώτο χειρουργείο και όταν η κόρη της ηλικιωμένης παρατήρησε ότι η επέμβαση είχε γίνει σε λάθος πόδι. Τότε ξαναέγιναν εξετάσεις και στις 27 Φεβρουαρίου η ηλικιωμένη υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση, αυτή τη φορά στο ισχίο που είχε το κάταγμα.
Ο κατηγορούμενος τόνισε ότι μετά και τη δεύτερη επέμβαση η ηλικιωμένη είχε καλή μετεγχειρητική πορεία, τη σήκωσαν και κινήθηκε. Επίσης, είπε πως οι εξετάσεις τόσο πριν από το δεύτερο χειρουργείο όσο και μετά, ήταν πολύ καλές.
Σε ερώτηση ότι στο πόρισμα της ΕΔΕ αναφέρεται ότι η δεύτερη ακτινογραφία μετά το πρώτο χειρουργείο λείπει από το φάκελο της ασθενούς, ο κατηγορούμενος γιατρός απάντησε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι έγινε, καθώς αυτός μετά την έξοδο της ασθενούς έστειλε το φάκελο στο αρχείο.
Τέλος, για τις κατακλύσεις που παρουσίασε η 89χρονη ανέφερε ότι είναι φυσιολογικό σε αυτές τις ηλικίες και παρουσιάζονται σε ποσοστό 80% σε άτομα άνω των 80 ετών.
Ο έτερος κατηγορούμενος γιατρός, που αθωώθηκε, είπε στην απολογία του ότι πράγματι η ακτινογραφία δεν ήταν καθαρή, καθώς και ότι το δεύτερο χειρουργείο έπρεπε να γίνει και η μετεγχειρητική πορεία της ήταν καλή.
  Εισαγγελέας
Η εισαγγελέας Έδρας, Φ. Γκιντώνη, τόνισε ότι ήταν εσφαλμένη η συμπεριφορά του κατηγορούμενου γιατρού, καθώς έπρεπε να μελετήσει καλύτερα τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς και όχι να κοιτάξει μόνο τα βασικά, και να ζητήσει νέα ακτινογραφία, αν η υπάρχουσα δεν του έδινε καθαρή εικόνα. Αυτό, όπως είπε, ήταν σοβαρό σφάλμα σε ιατρική πράξη και συνέχισε εξετάζοντας αν αυτό έπαιξε ρόλο στο θάνατο της γυναίκας. Τόνισε ότι απαιτήθηκε να γίνει μια επιπλέον επέμβαση σε έναν ήδη επιβαρυμένο άνθρωπο από ένα λάθος χειρουργείο και με προβλήματα υγείας, που τον επιβάρυνε ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό, όπως είπε, ο θάνατος δεν επήλθε αμέσως μετά την επέμβαση, αλλά κάποιες ημέρες μετά, ενώ επικαλέσθηκε και τα αίτια που αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου.
Τελικά, το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο γιατρό σε φυλάκιση 18 μηνών με 3ετή αναστολή.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Κυπαρισσίας 
Με επετειακές εκδηλώσεις την Παρασκευή 24 Μαρτίου στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία, τιμάται η απελευθέρωση της πόλης από τον τούρκικο ζυγό και η συμμετοχή της Τριφυλίας στην Επανάσταση του ’21.
Η Κυπαρισσία και η Τριφυλία, με γενναίους οπλαρχηγούς και πολεμιστές, συμμετείχαν ενεργά στην προετοιμασία της Επανάστασης, καθώς και σε όλες τις μάχες για την Ελευθερία.
Μεταξύ των σημαντικότερων οπλαρχηγών (καπεταναίων) των επαρχιών (σ.σ. καζάδων κατά την περίοδο της Οθωμανοκρατίας) της Πελοποννήσου ήταν, όπως αναφέρονται σε ιστορικές πηγές, από την επαρχία Αρκαδιάς (Τριφυλίας) οι: αδελφοί Μέλιοι, Γιαννάκης, Κωνσταντής και Δημήτριος, Παναγιώτης Ντούφας, Γεώργιος Συράκος, Μήτρος Αναστασόπουλος, Γιαννάκης Γκρίτζαλης, Αθανάσιος Γρηγοριάδης, από Αρκαδιά (Κυπαρισσία), Νικόλαος Πονηροπουλος, Οικονόμος Παπατσώρης και τα παιδιά του, Αδάμ και Αναγνώστης, Δημήτριος Σελέτος, Αναγνώστης Τσοχαντάρης, Χριστόφορος Ζαχαριάδης. Επίσης, Χαράλαμπος Αλεβιζόπουλος, Γεώργιος Γρηγοριάδης (Κυπαρισσία), Χριστόφορος Ζαχαριάδης (Αρκαδιά Τριφυλίας), αδελφοί Ιωάννης, Αθανάσιος και Κωνσταντίνος Κυριακού (Αρκαδιά Τριφυλίας), Μηχανίδης, Παναγιώτης Ντούφας, Αναστάσης Γυφτάκης (από το Ραφτόπουλο).
Εμβληματικές μορφές του αγώνα υπήρξαν ο μητροπολίτης Χριστιανουπόλεως Γερμανός Ζαφειρόπουλος και ο πρωτοσύγκελος Αμβρόσιος Φραντζής, μέλη της Φιλικής Εταιρείας. Με τις επετειακές εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία διατηρείται ζωντανή η ιστορική μνήμη και αυτές αποτελούν ελάχιστη αναγνώριση και φόρο τιμής στους Κυπαρίσσιους και Τριφύλιους αγωνιστές της Επανάστασης του ’21.
Στις 5.00 μ.μ. την Παρασκευή θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας (Αρκαδιάς) και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από επισήμους, εκπροσώπους Σ.Α., σχολεία, αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές σχολείων της πόλης και ακολούθως θα γίνει αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Αρκαδιάς στις 24 Μαρτίου 1821 με τη συμμετοχή συλλόγων της Τριφυλίας.   Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ που έπρεπε να ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ στα ΣΧΟΛΕΙΑ ! Το ΝΑΤΟ, η ΕΛΛΑΔΑ και η ΓΕΡΜΑΝΙΑ...

~  Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση του Προέδρου Τραμπ στη Γερμανία με την κατηγορία πως δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της, ως μέλος του ΝΑΤΟ επαναφέρουμε τον πίνακα δαπανών των κρατών μελών της Συμμαχίας την περίοδο 2009-2016.

Όπως θα δείτε μόνο πέντε χώρες από τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ είχαν υψηλότερες του 2% αμυντικές δαπάνες το 2015: Η Εσθονία, η Ελλάδα, η Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Η Γαλλία ξόδεψε λιγότερο από το 1,8% του ΑΕΠ της για την άμυνα το 2015, η Ιταλία και η Γερμανία λιγότερο από το 1,2%. Μάλιστα στην Ευρωζώνη η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις δαπάνες (ως ποσοστό του ΑΕΠ) και ο λόγος γίνεται για μία χώρα που περνά κρίση πρωτόγνωρη για τα δυτικά, μεταπολεμικά δεδομένα.
Αυτό μας έδωσε την έμπνευση να δούμε και παλαιότερα στοιχεία. Όπως βλέπετε και τη δεκαετία του '80 το δεδομένα ήταν τα ίδια. Υπέρογκα ποσά που ξοδευόντουσαν για την Εθνική Άμυνα, στο ΝΑΤΟ. Θα πει κάποιος πως τότε μιλούσαμε για την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Σίγουρα αλλά το  ζητούμενο είναι τι εισπράτταμε ως αντισταθμιστικό όφελος.



Πάμε ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν. Πάμε στην εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή την περίοδο 1955-1959. Μία εποχή που ο κίνδυνος από τη Βουλγαρία ήταν τεράστιος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το εκμεταλλευόταν (όσο μπορούσε για να ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας). Διαβάζουμε λοιπόν στο βιβλίο του καθηγητή του ΕΚΠΑ, Ευάνθη Χατζηβασίλειου "Στα σύνορα των κόσμων-Το νέο πρόβλημα ασφαλείας", στη σελίδα 172 πως (μιλάμε πάντα για το 1955): «σύμφωνα με τη ΝΑΤΟική στρατηγική, σε περίπτωση πολέμου, ο Έκτος Στόλος πρώτα θα συγκέντρωνε τις δυνάμεις του στη Δυτική Μεσόγειο και μόνον αργότερα θα εξαπέλυε αεροπορικές επιδρομές-επομένως, η παρέμβαση του θα καθυστερούσε για αρκετές μέρες, που θα μπορούσαν να αποδειχτούν κρίσιμες στο ελληνικό μέτωπο. Όπως εύστοχα έχει σημειωθεί, αυτό σήμαινε ότι, από την ελληνική οπτική γωνία, ο Έκτος Στόλος θα μπορούσε να πάρει εκδίκηση για την καταστροφή της Ελλάδας, αλλά όχι να την υπερασπίσει».
Θεωρούμε πως μετά τους πίνακες αλλά και το χαρακτηριστικό απόσπασμα, και δίχως να συνυπολογίσουμε τη στάση του ΝΑΤΟ στο Κυπριακό , βλέπουμε πως η Ελλάδα πάντα ήταν de facto μόνη, να πληρώνει, να δίνει τα πάντα και να εισπράττει ελάχιστα.

***  ΑΝΤΕΧΕΤΕ να δείτε ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΥΤΙΚΟΔΟΥΛΟΙ  ; ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ...

~   Κομμάτι των χρημάτων τα οποία τυπώνει η ΕΚΤ, (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα),προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη αλλά και τον πληθωρισμό, πηγαίνουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στη Γερμανία και μάλιστα παραμένουν εκεί,αναφέρει η γερμανική κεντρική τράπεζα (Μπούντεσμπανκ).
Επιπρόσθετα η Μπούντεσμπανκ,σε μηνιαία έκθεση της,αύξησε την καθαρή πιστωτική θέση της,φτάνοντας τα 814 δισεκ. ευρώ. Ταυτόχρονως τον ίδιο μήνα, οι υποχρεώσεις της Ιταλίας στο Target 2 ανέρχονταν στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 386,1 δισεκ. ευρώ. Η Μπούντεσμπανκ επιπρόσθετα,τονίζει πως τα κεφάλαια που τοποθετούνται στη Γερμανία δεν φτάνουν σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.
 «Είναι αξιοσημείωτο… ότι αυτά τα δευτερογενή αποτελέσματα του προγράμματος αγοράς ομολόγων… δεν σημειώνονται σε κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία».

***  ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ! Η 4η ΑΠΡΙΛΙΟΥ και τα 500,000,000 ΕΥΡΩ...

~  Όπως διαβάζουμε στο theodorovias.blogspot. ”Γάλλοι περιμένουν να πληρωθούν το Swap των 500,000,000.00 ΕΥΡΩ την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 από αυτούς που θα έσκιζαν τα Μνημόνια, που τελικά ξέσκισαν τα καλτσόν τους. Προφανώς είχαν πολλούς λόγους, για να ξεσκίσουν τα Καλτσόν τους, και μαζί όλους εμάς τους Έλληνες. «Καρέκλες», Σκάφη, Σπίτια, Χρήμα, και άλλα πολλά ωραία."

Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνει (γι άλλη μία φορά) τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ που έγραφε σε τουίτ του πως

***  Οι ΗΠΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ την ΤΟΥΡΚΙΑ ! Ιδρύουν ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ και η ΑΓΚΥΡΑ ΤΡΕΜΕΙ...

~  Οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει την ίδρυση Κουρδιστάν με εδάφη της Τουρκίας στο νεοσύστατο κράτος.
Μάλιστα μεταφέρουν Κούρδους Peshmerga με V 22 Osprey από το ιρακινό Κουρδιστάν στη Β.Συρία για να πολεμήσουν για την ανεξαρτησία των Κούρδων απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις. Το ότι αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν από τους Κούρδους κατά των Τούρκων είναι κάτι που και οι ΗΠΑ γνωρίζουν και οι Τούρκοι.
Την ίδια στιγμή, αίσθηση και αντιδράσεις προκαλεί μετεωρολογικός χάρτης που χρησιμοποιεί στην παρουσίαση του καιρού το κανάλι Rudraw, της περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης του Ιράκ, το οποίο είναι γνωστό για τις σχέσεις του με τον Μεσούτ Μπαρζανί, πρόεδρο της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν.
Βίντεο : Barzani'nin Tv'sinde Kürdistan'a Kattıkları Şehirlerimizin Hava Durumu ! , https://youtu.be/CNSBeW1amBE  .-

***  O AΘΕΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ στον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ !  Μήπως τον ΦΩΤΙΣΕΙ ο ΘΕΟΣ;..

~  Aντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.
Η παράδοση θα γίνει ενώπιον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Οι εργασίες, που είχαν στόχο τη διάσωσή του, υλοποιήθηκαν από διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Το Κουβούκλιο θα παραδοθεί όπως ήταν πριν.
Όπως αναφέρει το Έθνος, δύο είναι οι καινοτομίες: τοποθετήθηκε σταυρός στην κορυφή και ανοίχτηκε παράθυρο στα μάρμαρα του δεύτερου θαλάμου, που βρίσκεται ο τάφος του Ιησού, ώστε να φανεί μέρος του βράχου.
Παρά την αναγκαιότητά του, το έργο δεν ήταν αυτονόητο. Για να υλοποιηθεί, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος έπρεπε να εξασφαλίσει τη συμφωνία των άλλων δύο θρησκευτικών κοινοτήτων, του Τάγματος των Φραγκισκανών, και των Αρμενίων.
«Είναι μια διαδικασία σύνθετη και πολύπλοκη» εξηγούν κύκλοι του Πατριαρχείου. Προσκεκλημένοι στο «πανορθόδοξο, παγχριστιανικό και παγκόσμιο γεγονός» της παράδοσης του Κουβουκλίου είναι κυρίως δωρητές. Το Πατριαρχείο θεωρεί ότι η τελετή θα στείλει μήνυμα συνεργασίας, ειρήνης και συνδιαλλαγής, σε μια περιοχή με πολλές εντάσεις.   tovima

***  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!   Δολοφονήθηκε ο εθνομάρτυρας Θεόφιλος Γεωργιάδης από πράκτορες των Τούρκων...

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1957, στο χωριό Ευρύχου της Κύπρου. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, το 1975, ο Θεόφιλος κατατάχθηκε στην Εθνική Φρουρά και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην 32α Μοίρα Καταδρομών με τον βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού. Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (Σ.Ε.Α.Π.), στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου (Κ.Ε.Α.Π.) στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης.
Βίντεο :Χαράλαμπος Γεωργιάδης, πατέρας Θεόφιλου, προς Ε.ΛΑ.Μ. , https://youtu.be/ZnPUSFyhGMU  .-
~   Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης συνέχισε να υπηρετεί ως έφεδρος στην Εθνική Φρουρά και προάχθηκε στον βαθμό του Υπολοχαγού. Παράλληλα, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και δραστήριο στέλεχος. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και εξειδικεύθηκε στην τουρκολογία, με σπουδές στη Γαλλία και τη Γερμανία. Με την επιστροφή του στην Κύπρο, αρχικά προσλήφθηκε στην αστυνομική υπηρεσία, με ειδικότητα στα τουρκικά θέματα. Αργότερα, το 1986, η επιστημονική κατάρτιση του Θεόφιλου του επέτρεψε να καταλάβει την θέση του λειτουργού τύπου στο Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (Γ.Τ.Π. Press & Information Office) της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Βαθύς γνώστης της τουρκικής ιστορίας και γλώσσας, οξυδερκής παρατηρητής και επιστημονικός στρατηγικός αναλυτής της σύγχρονης τουρκικής πραγματικότητας, ο Γεωργιάδης αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, από αυτή την κυβερνητική θέση, τα προσόντα του προς όφελος της Πατρίδας του. Κύρια αποστολή του Θεόφιλου Γεωργιάδη στο Γ.Τ.Π. ήταν η καθημερινή μελέτη του τουρκικού Τύπου και η υποβολή σχετικών εκθέσεων και εισηγήσεων προς την Κυπριακή Πολιτεία.
Το 1988, μαζί με άλλους ίδρυσαν την Κυπριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν. Τότε, ο λαός των Κούρδων διεξήγε τον δικό του Απελευθερωτικό αγώνα κατά του τουρκικού κράτους, μέσω των ανταρτικών οργανώσεων.
Ο Θεόφιλος, ξεκίνησε να συγκρούεται «ανοιχτά» με τις τουρκικές αρχές, αυξάνοντας τις διαλέξεις του σε διάφορες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις που λάβαιναν μέρος. Έδινε συνεντεύξεις, έγραφε άρθρα, και όλα είχαν αναφορά σε οτιδήποτε είχε σχέση με την κτητική και φονική στάση του τούρκικου κράτους, τον απελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων, το Κυπριακό, τη γενοκτονία των Ποντίων, το Αρμένικο ζήτημα, κλπ. Αρθρογραφούσε και στον ελλαδικό και στον ελληνοκυπριακό τύπο, ενώ αποτελούσε και το βασικό στέλεχος της συντακτικής ομάδας του επίσημου δημοσιογραφικού οργάνου του ΡΚΚ στην Ελλάδα, του περιοδικού «Φωνή του Κουρδιστάν».
Αξίζει να αναφερθούμε ειδικότερα στο Συνέδριο που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες 12 και 13 Μαρτίου 1994, στο οποίο ο Θεόφιλος ήταν διοργανωτής και η ψυχή του, όπως τον αποκάλεσαν πολλοί. Δημιούργησε πανικό στην Τουρκία με τις αποκαλύψεις του, με την Ευρωπαϊκή απήχηση του Συνεδρίου. Όλοι οι επίσημοι παρευρισκόμενοι πολιτικοί, κατέκριναν την Τουρκία για αδιαλλαξία, τρομοκρατία και καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στέρηση της Ελευθερίας, παράνομη κατοχή του 40% του εδάφους της Κύπρου και καταπίεση του Κουρδικού Λαού. Να σημειωθεί, ότι έκανε και πολλές ενέργειες που αφορούσαν την ανεύρεση των Αγνοουμένων της Κύπρου.
Το προαναφερόμενο συνέδριο έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ζωή του Θεόφιλου Γεωργιάδη, διότι στάθηκε ακλόνητο εμπόδιο στα σχέδια των Τούρκων και ο αγώνας του ήταν αποκαλυπτικός και ενοχλητικός. Έτσι, η Τουρκία κατέφυγε στην γνωστή τακτική που χρησιμοποιεί για εκβιασμό και τρομοκρατία, την δολοφονία.
Πράκτορες του τουρκικού κράτους, της ΜΙΤ, είχαν εξαγοράσει ένα από τα κεφάλια του τουρκο»κυπριακού» υποκόσμου με 7.000 κυπριακές λίρες και 4 κιλά ηρωίνη για να κλείσει τη… δουλειά. Αυτός ήρθε σε επαφή με τρεις πουλημένους, αν μπορούμε να τους ονομάσουμε «Έλληνοκύπριους», που ανέλαβαν να εκτελέσουν την «δουλειά» με τα απαραίτητα «οφέλη».
Έτσι φτάσαμε στις 20 Μαρτίου 1994, επτά μόλις μέρες μετά το συνέδριο στις Βρυξέλλες, περίπου στις 10:20 το βράδυ, οπόταν ο Θεόφιλος Γεωργιάδης κατέβηκε από το αυτοκίνητό του έχοντας σταθμεύσει έξω από την οικεία του στην οδό Θουκυδίδου στην Αγλαντζιά. Μόλις, λοιπόν, κατέβηκε από το όχημα του, μία μηχανή που τον περίμενε, μετά από το σήμα του ενός πουλημένου «συμπατριώτη» μας, προδότη, ο οποίος βρισκόταν κρυμμένος, πλησιάζει και πυροβολεί πέντε φορές. Ο Θεόφιλος περνούσε στην αθανασία και επαναλαμβάνεται η ρήση, κατάρα του Ελληνισμού, ότι αυτό το Έθνος πέραν από ήρωες γεννά και προδότες.
Ο εκτελεστής και οι δύο βασικοί συνεργάτες του βρίσκονται δολοφονημένοι λίγες εβδομάδες αργότερα. Είναι και οι τρεις «Έλληνες». Το πτώμα του ενός ανακαλύπτεται σε ορεινή διάβαση της Λάρνακας με εφτά σφαίρες στο κεφάλι, ενώ οι άλλοι δύο ανατινάζονται με βόμβες μεγάλης ισχύος εντός των οχημάτων τους.
Ο 37χρονος Θεόφιλος υπηρέτησε ως το τέλος της ζωής του, τον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για Ελευθερία και δεν έπαψε ποτέ να καταγγέλλει τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους. Ακούραστος αγωνιστής, σφόδρα αντιομοσπονδιακός, που έκανε σκοπό της ζωής του τον αντικατοχικό -απελευθερωτικό αγώνα, ήταν πρωτοστάτης της ελληνοκουρδικής συμμαχίας, ενώ αποτελούσε τον κύριο στυλοβάτη της διεθνοποίησης του Κουρδικού ζητήματος και τον αεικίνητο εκπρόσωπο της τότε Κυπριακής Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν.
Δυστυχώς κανένας πλέον δεν θυμάται την στυγερή του δολοφονία, που η Κυβέρνηση θέλησε να θάψει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
http://elamcy.com

***  To NATO τρέμει τον ΠΟΥΤΙΝ!Η ''ΣΥΜΜΑΧΙΑ'' ανησυχεί...

~  Ο Πούτιν είναι ξεκάθαρο πια πως δεν θέλει ξένους  και έτσι ενοχλείται και από την ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στη ‘γειτονιά του’’.Χθες αργά το βράδυ δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Πολωνία έκαναν αισθητή την παρουσία τους ενώ στην Εσθονία έφτασαν και Βρετανοί στρατιώτες για να υπερασπιστούν όπως φαίνεται τη συμμαχία αφού φοβούνται τη Ρωσία.Η εμπροσθοφυλακή,είναι 130 μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι προσγειώθηκαν στη βάση Αμάρι κοντά στο Τάλιν.
Να σημειωθεί πως έφτασαν στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα τέσσερα ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία τα οποία θα μείνουν εκεί μέχρι και τις 20 Απριλίου.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

Video   από το ντέρμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  1-0 .-
~*ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  1-0  το γκολ  του ΜΠΕΡΓΚ  19/03/2017 :
~*ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  1-0  δηλώσεις 19/03/2017:
~*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0  γκολ  19/03/2017:
~***  Η  κλήρωση  έβαλε για το κύπελλο Ελλάδας  Ημιτελικά σε  διπλούς αγώνες  :
 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ

~* Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός-ΑΕΚ είναι τα δύο πολύ μεγάλα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως βγήκαν από την κληρωτίδα σήμερα, Τρίτη.
~ Τα πρώτα ματς θα γίνουν σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκη, αντίστοιχα, στις 12 και 13 Απριλίου.
~* Οι ρεβάνς έχουν οριστεί για 26 και 27 Απριλίου 2017 , ενώ ο τελικός θα γίνει στις 6 Μαΐου, ημέρα Σάββατο.
~ Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς τα ίδια ζευγάρια είχαν διεκδικήσει την πρόκριση και το 1949, ενώ πριν από το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (12 ή 13 Απρίλη) για το πρώτο ματς των ημιτελικών, διεξάγεται το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός στις 9 Απρίλη για την 28η αγωνιστική της Super League.
~ Την Πέμπτη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ζήσης Βρύζας (εκπρόσωπος της ΕΠΟ) αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το γήπεδου που θα διεξαχθεί ο τελικός και αυτά που εξετάζονται είναι το ΟΑΚΑ, το Παγκρήτιο και στο AEL FC Arena.
Οι δηλώσεις
 Ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, μετά την κλήρωση, που έφερε αντίπαλο της ομάδας του στα ημιτελικά τον Παναθηναϊκό, δήλωσε:
«Θέλουμε τρία παιχνίδια για να πάρουμε το κύπελλο, όπως και οι άλλες ομάδες. Με όποιον κληρωνόμασταν θα ήταν το ίδιο. Θα αντιμετωπίσουμε μέσα σε 20 μέρες τρεις φορές τον Παναθηναϊκό, γιατί έχουμε και το ματς στην Τούμπα για το πρωτάθλημα. Έχουμε πολλές ελπίδες να περάσουμε και να πάρουμε το κύπελλο, κάτι που θέλουμε πολύ μετά από τόσα χρόνια. Ήρθε η ώρα να πάρουμε έναν τίτλο. Ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες είναι καλές.»
~ ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, τόνισε:
«Κληρώθηκαν δύο καλές ομάδες. Έχουμε τον ίδιο στόχο. Ο στόχος ο δικός μας είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από τον να κατακτήσουμε το κύπελλο. Πάμε να δούμε δύο καλά παιχνίδια, σε ατμόσφαιρα που αρμόζει στην ιστορία των δύο ομάδων. Ο καλύτερος ας διαπρέψει. Το ότι θα παίξουμε το πρώτο ματς στη Λεωφόρο δεν παίζει ρόλο. Και οι δύο ομάδες ξέρουμε η μία την άλλη. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα σε αυτά τα παιχνίδια. Προσωπικά δεν ήθελα τον ΠΑΟΚ, αλλά τον Ολυμπιακό.»

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης και 28ης αγωνιστικής της Euroleague:

27η αγωνιστική
Τρίτη, 21/3/2017 :

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  78-81 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 41-38, 59-56, 79-81.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Γιουντό 13, Μαχμούτογλου 15 (5), Άντιτς 8 (2), Μπένετ, Νάναλι 8 (1), Βέσελι 10, Κάλινιτς, Ντίξον 11 (3), Ντατόμε 8 (2).
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Μπαγκάτσκις): Ραντ 8 (1), Σίλεϊ, Σίμπσον 14, Μέκελ 4, Πνίνι 5 (1), Οχαγιόν 10 (2), Λάντεσμπεργκ 22 (4), Τζο 13, Άιβερσον 5.

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)  68-76 .-^
Τα δεκάλεπτα: 22-17, 44-41, 59-60, 68-76
Ζαλγκίρις (Σ. Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 3, Λεκαβίτσιους 11 (1), Βέστερμαν 8 (2), Σεϊμπούτις 1, Μότουμ 5 (1), Γιανκούνας 9, Γιαφτόκας 2, Μιλάκνις 9 (1), Λίμα 4, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 10 (2)
Εφές Ανατολού (Ε. Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 5, Μπαλμπάι 5 (1), Μπράουν 13, Οσμάν 4, Γκρέιντζερ 25 (3), Ερτέλ, Πολ 12 (3), Ντάνστον 10

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 71-69 , ( 37-53) .-^
Τα δεκάλεπτα: 11-31, 37-53, 53-74, 71-96
Μπάμπεργκ: Κοζέρ, Μέλι 4, Ζήσης 4, Νίκολιτς 4, Στάιγκερ 12(4), Τάις 11(1), Βερεμένκο 1, Ολίντε 2, ΜακΝίλ 17(3), Μίλερ 5, Χέρμαν 6(2), Ραντόσεβιτς 5
Μπασκόνια: Λάρκιν 17(3), Βόιγκτμαν 7(1), Χάνγκα 6(2), Σεντερέσκις, Μπομπουά 9(1), Μπλάζιτς 5(1), Ντιοπ 4, Τιγί 8(1), Λαπροβίτολα, Σενγκέλια 16, Μπάντινγκερ 17(1), Λουζ 7(1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο  74-61 ,(38-25).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-15 ,(38-25) , 57-40 , 74-61 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ Πέρεθ (Ισπανία), Σέμες (Ισραήλ), Σίλβα (Πορτογαλία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5(1), Νίκολς 6(2), Ρίβερς 7(2), Τζέιμς 13(2), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 8(1), Φελντέιν 4, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 5(1), Μπουρούσης 2, Καλάθης 13(2).
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Γιασμίν Ρέπεσα): ΜακΛιν 2, Χίκμαν 4(1), Καλνιέτις 4, Ραντούλιτσα 6, Μακβαν 8, Πάσκολο 6, Λαγκάνα, Τσιντσιαρίνι 11(1), Σάντερς, Αμπας 13(3).
Βίντεο από τον αγώνα :
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΙΛΑΝΟ  74-61  21/03/2017:
 https://youtu.be/rw0uXzHgaLc .-
~*ΠΑΟ-ΜΙΛΑΝΟ 74-61   Ημίχρονο  38-25  21/03/2017 :
https://youtu.be/PgyAsK4E5N0  .-

 Τετάρτη, 22/3/2017 :
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 20:00

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)

28η αγωνιστική
Πέμπτη, 23/3/2017 :

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 22:00

Παρασκευή, 24/3/2017 :
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 21:00

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 19-7 45
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19-7 45
Ολυμπιακός 18-8 44
Φενερμπαχτσέ 17-10   44
---------------------
Παναθηναϊκός 16-11 43
Ερυθρός Αστέρας 15-11 41
Μπασκόνια 16-11 43
Αναντολού Εφές 15-12 42
----------------------
Νταρουσάφακα 13-13 39
Ζαλγκίρις 12-15  37
Μπαρτσελόνα 10-15 35
Μακάμπι Τελ Αβίβ  10-17 38
~~~~~~~~~~~~~~~
Μπάμπεργκ 9-18  36
Γαλατασαράι 9-17 35
Ούνιξ Καζάν 7-19 33
Αρμάνι Μιλάνο 7-19  34

***  ΔΕΥΤΕΡΑ 20/3/2017
  Πλατανιάς - Ηρακλής  1-0 , (0-0) .-
Το γκολ : 78΄ Γ. Γιακουμάκης
Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)
Βοηθοί: Κωνστάντιος (Εύβοιας), Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής: Ζαραβίνος (Αθηνών)
Κίτρινη κάρτα : Γροντή., Μπαστακό ,
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός(Μαραγκός0, Γιορέντε, Μανούσος, Στανισάβλιεβιτς (Γουνδουλάκης), Γιακουμάκης.
Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Μαραγκός, Γουνδουλάκης, Ντίνας, Ντεβέσα.
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος (Καραγκούνης), Σαραμαντάς(Μπαστακός), Τζανετόπουλος, Κούρος, Δώνης, Στάμου, Γροντής, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος ( Λεοζίνιο), Περόνε.
Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Βοσνακίδης, Ηλιάδης, Λεοζίνιο, Πασάς, Καραγκούνης, Μπαστιάνος.
Βίντεο γκολ από τον αγώνα :
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0 το γκολ 20/3/2017:
 https://youtu.be/tN8g9GjYt9E  .-

  Βαθμολογία (σε 25 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 54
2. Πανιώνιος 48
3. ΠΑΟΚ 46
4. Παναθηναϊκός 45
5 ΑΕΚ 43   
----------------------
 6. Πλατανιάς   41
7.  Ξάνθη  40
8. Ατρόμητος 35  
9. ΠΑΣ Γιάννινα 34
10. Κέρκυρα 29  .
11. Παναιτωλικός 27  .
12. ΑΕΛ 24 
13. Αστέρας Τρίπολης 22
---------------------------
 14. Λεβαδειακός 19
15. Ηρακλής 16
. Βέροια 16 
* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη και  Π/Σ/Κ  :
Τρίτη 21/03/2017 19:45 Novasports 3HD
Φενέρμπαχτσε - Μακάμπι Τελ Αβίβ  79-81 .- ^
EuroLeague
 20:00 Novasports 5HD
Ζάλγκιρις - Αναντολού Εφές  68-76 .- ^
EuroLeague
 21:00 Novasports 4HD
Μπάμπεργκ - Μπασκόνια 71-96 .- ^
EuroLeague
 21:15 Novasports 2HD
Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο  74-61 .- ^
EuroLeague
 21:35 Novasports 3HD
Βιλερμπάν - Τενερίφη
Basketball Champions League
 01:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Τορόντο Ράπτορς - Σικάγο Μπουλς
ΝΒΑ

Τετάρτη 22/03/2017
 15:00 ΕΡΤ2
Τρίκαλα - Λαμία
Football League
 17:00 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP Masters
Miami Open
 18:00 Novasports 1HD
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Νταρουσάφακα
EuroLeague
 19:00 Novasports 3HD
Καρσίγιακα - Βενέτσια
Basketball Champions League
 20:00 ΕΡΤ2
Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός
EuroLeague
 20:00 Novasports 2HD
Γαλατάσαραϊ - Ούνικς Καζάν
EuroLeague
 20:30 Novasports 4HD
Νις - Ολυμπιακός
Champions League
 21:15 COSMOTE SPORT 8 HD
Μαγδεμβούργο - Φλένσμπουργκ
Bundesliga
 21:30 Eurosport 2
Βαλένθια - Χαποέλ Ιερουσαλήμ
Eurocup - Ημιτελικά
21:30 COSMOTE SPORT 7 HD
Τσιβιτανόβα - Σκρα Μπελχάτοβ
Champions League
 21:30 Novasports 3HD
Μονακό - Σάσαρι
Basketball Champions League
 22:00 Novasports 1HD
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
EuroLeague
 02:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς - Ατλάντα Χοκς
ΝΒΑ

Πέμπτη 23/03/2017

 15:00 ΕΡΤ3
Αγροτικός Αστέρας - Απόλλων Σμύρνης
Football League
 17:00 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP Masters
Miami Open
 18:45 Eurosport 1
Γερμανία U20 - Ελβετία U20
Φιλικό
19:30 Novasports 2HD
Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε
EuroLeague
 21:00 Eurosport 1
Βόλφσμπουργκ - Λιόν
Champions League γυναικών
21:05 Novasports 3HD
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζάλγκιρις
EuroLeague
 21:30 COSMOTE SPORT 7 HD
Μόντενα - Ρεζόβια
Champions League
 21:45 Novasports 2HD
Αρμάνι Μιλάνο - Μπάμπεργκ
EuroLeague
 22:00 ΕΡΤ2
Μπασκόνια - Παναθηναϊκός
EuroLeague
 01:00 FOX Sports
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets
NHL
 02:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Σαν Αντόνιο Σπερς - Μέμφις Γκρίζλις
ΝΒΑ
02:50 COSMOTE SPORT 5 HD
Formula 1: GP Αυστραλίας
1ες ελεύθερες δοκιμές

Παρασκευή 24/03/2017

 06:50 COSMOTE SPORT 5 HD
Formula 1: GP Αυστραλίας
2ες ελεύθερες δοκιμές
17:00 Novasports 3HD
Πρωτέας Βούλας - Ολυμπιακός
Final-4 Κυπέλλου γυναικών
17:00 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP Masters
Miami Open
 18:00 COSMOTE SPORT 3 HD
Ρωσία - Ακτή Ελεφαντοστού
Φιλικό
18:00 Novasports 1HD
Ούνικς Καζάν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
EuroLeague
 19:00 COSMOTE SPORT 2 HD
Γεωργία - Σερβία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
19:00 COSMOTE SPORT 1 HD
Τουρκία - Φινλανδία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
19:15 Novasports 3HD
Νταρουσάφακα - Γαλατάσαραϊ
EuroLeague
 20:00 Novasports 3HD
Νίκη Λευκάδας - Πανιώνιος
Final-4 Κυπέλλου γυναικών
21:00 Novasports 2HD
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης
EuroLeague
 21:45 COSMOTE SPORT 8 HD
Αυστρία - Μολδαβία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 7 HD
Κροατία - Ουκρανία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 3 HD
Ιρλανδία - Ουαλία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Ισπανία - Ισραήλ
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 1 HD
Ιταλία - Αλβανία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
22:00 Novasports 1HD
Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας
EuroLeague
 01:00 FOX Sports
Pittsburgh Penguins - New York Islanders
NHL
 01:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Σάρλοτ Χόρνετς - Κλίβελαντ Καβαλίερς
ΝΒΑ
04:50 COSMOTE SPORT 5 HD
Formula 1: GP Αυστραλίας
3ες ελεύθερες δοκιμές

Σάββατο 25/03/2017

 07:50 COSMOTE SPORT 5 HD
Formula 1: GP Αυστραλίας
Κατατακτήριες δοκιμές
15:00 ΕΡΤ3
Λαμία - Χανιά
Football League
 17:00 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP Masters
Miami Open
 17:00 Novasports 1HD
Απόλλων Πατρών - Κολοσσός
Basket League
 17:00 Novasports 1HD
Κύμη - Άρης
Basket League
 17:00 Novasports 1HD
Λαύριο - Δόξα Λευκάδας
Basket League
 17:00 Novasports 1HD
Τρίκαλα - Κόροιβος
Basket League
 19:00 COSMOTE SPORT 8 HD
Ελβετία - Λετονία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
19:00 COSMOTE SPORT 7 HD
Σουηδία - Λευκορωσία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
19:00 COSMOTE SPORT 3 HD
Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Γιβραλτάρ
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
19:00 COSMOTE SPORT 2 HD
Κύπρος - Εσθονία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
19:30 Novasports 1HD
ΠΑΟΚ - Προμηθέας Πατρών
Basket League
 20:00 Eurosport 1
New England Revolution - Minnesota United
MLS
 20:00 FOX Sports
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers
NHL
 21:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Λος Άντζελες Κλίπερς - Γιούτα Τζαζ
ΝΒΑ
21:45 ΣΚΑΪ
Βέλγιο - Ελλάδα
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 8 HD
Ναντ - Παρί Σεν Ζερμέν
Champions League
 21:45 COSMOTE SPORT 7 HD
Λουξεμβούργο - Γαλλία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 3 HD
Πορτογαλία - Ουγγαρία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Βουλγαρία - Ολλανδία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 1 HD
Βέλγιο - Ελλάδα
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
22:00 Eurosport 1
New York Red Bulls - Real Salt Lake
MLS
 01:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Κλίβελαντ Καβαλίερς - Ουάσινγκτον Ουίζαρντς
ΝΒΑ

Κυριακή 26/03/2017
 08:00 COSMOTE SPORT 5 HD
Formula 1: GP Αυστραλίας
Αγώνας
08:00 FOX Sports
Storm - Tigers
NRL
 10:30 FOX Sports
Warriors - Dragons
NRL
 13:00 COSMOTE SPORT 8 HD
Καζέρτα - Βενέτσια
Serie A
 13:30 COSMOTE SPORT 7 HD
Μπαρτσελόνα - Ανδόρα
Liga Endesa
 14:00 Novasports 3HD
Final-4 Κυπέλλου γυναικών
Μικρός τελικός
15:00 ΕΡΤ3
Τρίκαλα - Άρης
Football League
 15:30 Eurosport 1
Gent-Wevelgem
Βέλγιο
17:00 Novasports 3HD
Final-4 Κυπέλλου γυναικών
Τελικός
18:00 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP Masters
Miami Open
 19:00 ΕΡΤ3
Final-4 Κυπέλλου
Τελικός
19:00 COSMOTE SPORT 7 HD
Αρμενία - Καζακστάν
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
19:00 COSMOTE SPORT 3 HD
Σαν Μαρίνο - Τσεχία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
19:00 COSMOTE SPORT 2 HD
Αζερμπαϊτζάν – Γερμανία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
19:00 COSMOTE SPORT 1 HD
Αγγλία - Λιθουανία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
19:00 COSMOTE SPORT 4 HD
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Basket League
 19:30 FOX Sports
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers
NHL
 20:00 COSMOTE SPORT 8 HD
Σάρλοτ Χόρνετς - Φίνιξ Σανς
ΝΒΑ
20:30 COSMOTE SPORT 5 HD
MotoGP: GP Κατάρ
Αγώνας
21:45 COSMOTE SPORT 7 HD
Ρουμανία - Δανία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 3 HD
Σκωτία - Σλοβενία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Βόρειος Ιρλανδία - Νορβηγία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 1 HD
Μαυροβούνιο - Πολωνία
Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου
22:30 COSMOTE SPORT 8 HD
Χιούστον Ρόκετς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
ΝΒΑ
22:30 COSMOTE SPORT 5 HD
NASCAR Cup Series
Auto Club 400
 00:00 FOX Sports
New Jersey Devils - Dallas Stars
NHL
 04:00 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP Masters

***

~Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
  ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-21-2017.html  
~

~*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5352   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3474   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3468 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.294  βίντεο   .-

~
~**  ΒΙΝΤΕΟ για όλους ενημερόσεις -παρουσιάσεις  :
~*Μελιγκόνης Αυγή - Αιμίλιος  ΛΙΑΤΣΟΣ -  Κ. Βελόπουλος  15/03/2017: https://youtu.be/1-KSzyki7QQ .-
~*Καρβούνης "Ε.Κ." - Κ  Βελόπουλος " Ελλην.. Λύση"- Φωτείλας "Ν. Δ"   15 03 2017: https://youtu.be/g0LBE8MvBO4 .-
~*Κυριάκος Βελόπουλος  15/03/2017  Θέσεις λύσεις  απόψεις:
https://youtu.be/RkFGeIxHgwI  .-
~*  Μελιγκόνης Αυγή-Κ  Βελόπουλος  15/03/2017:
https://youtu.be/LzjiAN_ufIk  .-
~*Πουλής Ν,Δ -  Κ  Βελόπουλος Ελλην  Λύση  15/03/2017 :
https://youtu.be/eOkW_aPNOJM  .-
~*Πουλής Ν Δ -  Κ  Βελόπουλος 15/03/2017 :
 https://youtu.be/qsQjJnZYLhA  .-
~*Συζήτηση προσφυγικό Βελόπουλος - Τσίρκας κ λ π 15/03/2017:
https://youtu.be/4_U1airj3dw  .-
~**Κυρ. Βελόπουλος στα Αποκαλυπτικά 19-03-2017:
https://youtu.be/cm85soayCwg .-
~**  Λεφτά υπάρχουν για ΣΤΡΥΖ-ΑΝΕΛ συμβούλους  19/03/2017:    https://youtu.be/BGZdITA9Pow .-
 ~* Η Γερμανία από Βελόπουλο 2017:
   https://youtu.be/y8aN5t2X8Ew   .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου