ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016 :
~
Ο Χριστός θα βρίσκει οργωμένο χωράφι
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Γέροντα, σήμερα ο Διάβολος οργώνει όλη τη γη και τα φέρνει όλα άνω κάτω. τι θα γίνει;
- Μην ανησυχείς, βρε λεβέντη. Ο Χριστός θα βρίσκει έτοιμο οργωμένο χωράφι και θα σπέρνει χωρίς κόπο.

 Άγιος Ακάκιος Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης Ανάμνηση της εισόδου της αχειροτεύκτου μορφής του Κυρίου εκ της Εδεσσηνών πόλεως εις την Βασιλίδα Όσιος Τιμόθεος επίσκοπος Ευρίπου κτίτορας της Ιεράς Μονής Πεντέλης
Όσιος Δανιήλ ο Μετεωρίτης  Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο  Άγιος Απόστολος ο Νέος Όσιος Χαιρήμων Εύρεσις των τιμίων λειψάνων των Αγίων Σεραφείμ, Δωρόθεου, Ιάκωβου, Δημήτριου, Βασίλειου και Σαράντη
~ 16 Αυγούστου
Ανάμνησις της εισόδου της αχειροτεύκτου Μορφής του Κυρίου Ιησού Χριστού του Αγίου Μανδηλίου (†944), εκ της Εδεσσηνών πόλεως εις ταύτην την θεοφύλακτον και βασιλίδα των πόλεων άνακομισθείσης. Γερασίμου του Νέου ασκητού (†1579), πατρός και προστάτου νήσου Κεφαλληνίας. Μαρτύρων Αλκιβιάδου και Διομήδους (†298). Νεομαρτύρων Δημητρίου οσίου, του εκ Σαμαρίνης, Νικόδημου του εκ Μετεώρων (†1551) • Αποστόλου του εν Πηλίω (†1686) . Των εν Μεγάροις αναιρεθέντων Μαρτύρων: Σεραφείμ, Δωροθέου, Ιακώβου, Βασιλείου, Δημητρίου και Σαράντη. Μακαρίου αρχιεπισκόπου και Τιμοθέου επισκόπου Ευρίπου (1) κτίτορος της ιεράς Μονής Πεντέλης (†1578). 
(1) Ο όσιος Τιμόθεος γεννήθηκε στον Κάλαμο Αττικής το 1510. Ο Πατέρας του ήταν ιερέας και από αυτόν έμαθε τα πρώτα χριστιανικά γράμματα. Στην συνέχεια με την βοήθεια του επισκόπου Ωρωπού, σπούδασε στην Αθήνα και εν συνεχεία ξαναγύρισε πίσω και χειροτονήθηκε ιερέας. Μετά τον θάνατο του επισκόπου, την θέση ανέλαβε ο Τιμόθεος ο οποίος κάνοντας πολύ μεγάλο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, αγαπήθηκε πολύ από τον λαό και αργότερα εκλέχθηκε και Επίσκοπος Ευρίπου (Χαλκίδος). Οι δυσκολίες όμως τον εξανάγκασαν να παραιτηθεί και να καταφύγει το 1575, στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον Κάλαμο. Εν συνεχεία αναχώρησε για το όρος της Πεντέλης όπου το 1578 έχτισε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης. Το 1590 πήγε στην Κέα όπου στις 16 Αυγούστου, παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα του. Η αγία κάρα φυλάσσεται μέχρι σήμερα στην Ιερά Μονή Πεντέλης.~
Σήμερα 16/08/2016 εορτάζουν:
Άγιος Διομήδης, Ανάμνηση της εισόδου της αχειροτεύκτου μορφής του Κυρίου εκ της Εδεσσηνών πόλεως εις την Βασιλίδα, Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο, Άγιος Απόστολος ο Νέος, Όσιος Τιμόθεος επίσκοπος Ευρίπου κτίτορας της Ιεράς Μονής Πεντέλης
~ Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~ Τῶν σωμάτων τᾶς νόσους θεραπεύων Διόμηδες, καὶ ψυχῶν τὴν ρώσιν ἐν λόγῳ, ἀληθείας ἐβράβευες, τὴν θείαν εἰληφῶς γὰρ δωρεάν, τοὶς πάσχουσι ποικίλως βοηθεῖς, καὶ Μαρτύρων ταὶς ἀκτίσι καταυγασθεῖς, σῴζεις τοὺς ἐκβοώντας σοι, δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σοῦ πάσιν ἰάματα.
~* Απολυτίκιο Αγ. Διομήδους - 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/34LZ124stmc  .-

~
Ανάμνηση Θαύματος Υπεραγίας Θεοτόκου

Ανάμνηση Θαύματος Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Προεόρτια της κοιμήσεως της Θεοτόκου

Προεόρτια της κοιμήσεως της Θεοτόκου
 
Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Θεοδοσίου ηγουμένου του Σπηλαίου

Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Θ....
 
Άγιος Λούκιος ο στρατιώτης

Άγιος Λούκιος ο στρατιώτης
 
Άγιος Συμεών ο Τραπεζούντιος, ο χρυσοχόος

Άγιος Συμεών ο Τραπεζούντιος, ο χρυσοχόος
 
Άγιος Μάρκελλος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Απαμείας

Άγιος Μάρκελλος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Α....
 
Προφήτης Μιχαίας

Προφήτης Μιχαίας
 
Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός

Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός
 
Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχη....
 
Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Η Παναγία είναι το κουράγιο και η ελπίδα του κάθε ανθρώπου» 
 
 
 
 
 
 
 
Με λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Μεσσηνίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης (New Jersey)  κ. κ. Ευάγγελος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προέστη της τελετής υποδοχής της ιεράς και θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Βουλκανιωτίσσης από το παλαιό μοναστήρι της επί του όρους Ιθώμη.
Στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσοστόμου.
Ο κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στους πιστούς, προσδιόρισε τη σχέση Παναγίας και ανθρώπου. «Όπως η μάνα βρίσκεται πάντα διπλά στο παιδί της, έτσι και η Υπεραγία Θεοτόκος, η κατά χάριν μητέρα όλων, δεν εγκατέλειψε ποτέ τον άνθρωπο στο διάβα των αιώνων. Η ζωή και η στάση της Θεομήτορος δίνει κουράγιο κι ελπίδα στον κάθε άνθρωπο, ώστε να βρει τον εν Χριστώ δρόμο του».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις στιγμές κρίσεις που διανύουμε λέγοντας ότι είναι ανάγκη να ακούσουμε το μήνυμα της Θεοτόκου. «Να μάθουμε να θυσιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο και να σηκώνουμε τα βάρη ισάξια. Μόνο τότε θα ξεπεράσουμε την κρίση με λιγότερες δοκιμασίες» κατέληξε.
Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει αδελφικώς το Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, για την συμμετοχή του στην πανήγυρη.
Στον εορτασμό παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του δήμου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων της περιοχής.  Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

*** Μεγάλη ήταν η προσέλευσης των πιστών στην Τήνο για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Μεγάλη ήταν η προσέλεση των πιστών στην Τήνο για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
~ Μεγάλος ήταν φέτος ο αριθμός των πιστών από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στο νησί της Τήνου για να προσκυνήσουν μέσα σε κλίμα κατάνυξης τη Μεγαλόχαρη με την ευκαιρία του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και των τοπικών Αρχών, καθώς και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.
Το πρωί τελέσθηκε τρισαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικολάου και τη συμμετοχή των μητροπολιτών Ιερισσού κ. Θεόκλητου και Σύρου, Τήνου, Μυκόνου κ. Δωρόθεου Β΄. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας στη λεωφόρο Ευαγγελιστρίας όπου οι πιστοί είχαν κατακλύσει για να πάρουν δύναμη από τη Χάρη της.
Τιμές απέδωσαν αγήματα της σχολής μονίμων υπαξιωματικών Ναυτικού και τις εκδηλώσεις συνόδευσε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικου.
Ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγάλη προσέλευση των πιστών που έφθασαν στο νησί αναζητώντας την ελπίδα και τη βεβαιότητα για το αύριο στο πρόσωπο της Μεγαλόχαρης για να μην ψαλιδιστούν τα όνειρα των παιδιών μας και να πάρουν κουράγιο να βαδίσουν στον δύσκολο δρόμο της ζωής τους.
Εξάλλου, αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται η Εκκλησία τον τελευταίο καιρό από τον αντικληρικαλισμό για να καταστήσει σαφές, επικαλούμενος τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ότι η Εκκλησία αναγνωρίζει το δικαίωμα της ελευθερίας σε όλους τους ανθρώπους και να διαβεβαιώσει ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να είναι συνοδοιπόρος του λαού να σταθεί όρθιος. Οι Έλληνες δεν λυγίσαμε ποτέ, ακόμη και μπροστά σε χειρότερους εχθρούς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκοπεί από τις χριστιανικές ρίζες της γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην καρδιά του Έθνους πρόσθεσε. Ο κ. Δωρόθεος Β΄ κάλεσε σε ενότητα, ομοψυχία και συνεργασία για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει μπροστά.
Οι άρρηκτοι δεσμοί μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, που επιβεβαιώθηκαν σήμερα, δεν θα διαρραγούν ποτέ διότι οι Έλληνες πιστεύουν στην Υπερμάχο Στρατηγό που σφραγίζει την προστασία του ελληνικού Έθνους, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Παράλληλα με αφορμή τη μη τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι όσοι απαγορεύουν με τη βία ή με δικαιολογίες το προσκύνημα των πιστών, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενδυναμώνουν περισσότερο το θρησκευτικό συναίσθημά τους.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχήθηκε καλή λευτεριά στην Κύπρο, να ξαναλειτουργήσει η εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προασπίσουν την πατρίδα και την πίστη γιατί αγωνίζονται υπέρ πίστεως και πατρίδας, διαβεβαίωσε.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επισήμανε την ανάγκη συνεχούς ενότητας, παρατηρώντας ότι οι αγώνες των Ελλήνων τότε απαιτούσαν θυσίες τώρα απαιτείται σχέδιο και μεταρρυθμίσεις και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί ή Ένωση Κεντρώων.
Για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο κατέπλευσαν στο νησί η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» η πυραυλάκατος «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» και το αρματαγωγό «ΧΙΟΣ» ενώ πάνω από τον χώρο της εκδήλωσης πέταξε τριάδα μαχητικών αεροσκαφών Mirage-2000.
Το πρωί, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη επιβιβάσθηκαν στην πυραυλάκατο «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» και μετέβησαν στον χώρο όπου βυθίσθηκε το εύδρομο «ΈΛΛΗ» όπου έριξε στεφάνι, με αφορμή τη συμπλήρωση 76 ετών από τον τορπιλισμό του που προκάλεσε τον θάνατο 9 στελεχών του και τον τραυματισμό 24. Ο κ. Καμμένος δώρισε στον κυβερνήτη του σκάφους μία εικόνα του Αγίου Νικολάου.
Για τον εορτασμό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο κατέπλευσε το ναρκοθηρευτικό «ΕΥΡΩΠΗ», ενώ τιμές απέδωσε άγημα του Πολεμικού Ναυτικού και συμμετείχε τμήμα της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Με λαμπρότητα ο Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεσσηνία (φωτογραφίες) 
 \
 
 
 
Ξε­κί­νη­σαν οι λα­τρευ­τι­κές εκ­δη­λώ­σεις για την ε­ορ­τή της Κοι­μή­σε­ως της Θε­ο­τό­κου στα θε­ο­μη­το­ρι­κά προ­σκυ­νή­μα­τα της Μη­τρο­πό­λε­ως Μεσ­ση­νί­ας. Ε­πί­κεν­τρο των εκ­δη­λώ­σε­ων  η ε­ορ­τά­ζου­σα ι­στο­ρι­κή Ι­ε­ρά Μο­νή Βουλ­κά­νου.
Στον πα­νη­γυ­ρι­κό Ε­σπε­ρι­νό χοροστάτησε ο Σεβ. Μη­τρο­πο­λί­της Μεσ­ση­νί­ας κ. Χρυ­σό­στομος. Σε ει­δι­κή ε­ξέ­δρα, που εί­χε στη­θεί, ε­ψά­λη­σαν τα Εγ­κώ­μια της Πα­να­γί­ας και στη συ­νέ­χεια λι­τα­νεύ­τη­κε το κε­κοι­μη­μέ­νο σώ­μα της Θε­ο­τό­κου γύ­ρω α­πό το κα­θο­λι­κό της Μο­νής.
Την Α­κο­λου­θί­α πα­ρα­κο­λού­θη­σε πλή­θος πι­στών, που κα­τέ­κλυ­σε α­πό νω­ρίς το α­πό­γευ­μα την Ι­ε­ρά Μο­νή και προ­σκύ­νη­σε την θαυ­μα­τουρ­γή ει­κό­να της Πα­να­γί­ας Βουλ­κα­νι­ω­τίσ­σης.
Στο κή­ρυγ­μά του ο Μη­τρο­πο­λί­της Μεσ­ση­νί­ας υ­πο­γράμ­μι­σε τη ση­μα­σί­α του γε­γο­νό­τος της Κοι­μή­σε­ως της Θε­ο­τό­κου και ε­πι­κα­λέ­στη­κε τη βο­ή­θεια της Με­γα­λό­χα­ρης για υ­γεί­α, υ­πο­μο­νή και ελ­πί­δα στους πι­στούς.
Φωτογραφίες:  Στασινός Μουτσούλας, Γιώργος Τσερεφός

Στις 15 Αυγούστου η Ορθόδοξη Εκκλησία πανηγυρίζει και τιμά την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και τη Μετάστασή Της, μια γιορτή με τόση σημασία που ο λαός την αποκαλεί «Πάσχα του καλοκαιριού». Η Θεομήτωρ, σε μια σύζευξη χαρμολύπης, αποχωρίζεται τον κόσμο, δεν παύει όμως να μεσιτεύει υπέρ αυτού προς τον Υιό της και Θεό, τον Ιησού Χριστό, ευρισκόμενη πλέον κοντά Του.
Με τον Εσπερινό την παραμονή και με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία ανήμερα την εορτή, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας πανηγυρίζουν Ιερές Μονές και Ενοριακοί Ναοί.
Πανηγυρίζουν οι Ιερές Μονές Δήμιοβας στο Καλάθιο όρος, Μαρδακίου πλησίον της Νέδουσας και Ελληνικών στην Άνθεια, καθώς και το Ιερό Μετόχιο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Μικρομάνη. Επίσης, Ιερές Πανηγύρεις θα τελεσθούν στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Λαιΐκων, Σπερχογείας, Άριος, Πλατέος, Άνω Βέργας, Καλαμίου και στον Κοιμητηριακό Ναό της Καλαμάτας.
  Ευχές του Δημάρχου Καλαμάτας
 "Με την ευκαιρία του εορτασμού για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επιθυμώ να εκφράσω προς όλους τους Καλαματιανούς, τους Μεσσήνιους και τους φιλοξενούμενους στον τόπο μας ευχές από καρδιάς για χρόνια πολλά, υγεία, δημιουργία και υπομονή για το ξεπέρασμα των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε"

*** Νυχτερινό μπάνιο...
Άρεσε δεν άρεσε, πάντως, δεν ήταν και λίγος ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για ένα νυχτερινό μπάνιο, έστω και κάτω από αντιαισθητικές συνθήκες, κατά τη γνώμη μας. Τα καταστήματα είχαν κόσμο και η Δημοτική Αρχή μπορεί να υπερηφανεύεται ότι…ακούει τον ψυχισμό των δημοτών της και τις ανάγκες του για διασκέδαση και ψυχαγωγία.   Α.Π. 

*** Ναρκωτικά, κλοπές και ένας φυγόποινος – 44 συλλήψεις στην Πελοπόννησο
Σε 44 συλλήψεις, για διάφορα αδικήματα, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκανε στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, προσήχθησαν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα 101 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τελικά τα 44.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρία άτομα που κατηγορούνται για υποθέσεις ναρκωτικών, άλλα τρία για κλοπές, δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ένας φυγόποινος, επτά αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στη χώρα, ένα άτομο κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ασκήσεως ιατρικών επαγγελμάτων κ.α.
Επίσης, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν επτά περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και καταστήματα, ενώ βρήκαν και 17 δενδρύλλια κάνναβης. Ακόμη, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν 317 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συνελήφθησαν 15 άτομα.

***  Αδικημένη η Πελοπόννησος στις άδειες φύτευσης νέων αμπελώνων 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αδικείται κατάφορα από τις άδειες φύτευσης για νέες αμπελοφυτεύσεις, τονίζει ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης σε επιστολή που έστειλε στο ΥπΑΑΤ (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Ειδικότερα η επιστολή αναφέρει τα εξής:
Κύριε Υπουργέ, Με το υπ’ αριθμ. 3631/87165/28-07-2016 έγγραφό σας μας κοινοποιήθηκαν οι επιλέξιμοι παραγωγοί για την χορήγηση αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2016.
Γίνεται σαφές ότι τα κριτήρια προτεραιότητας του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 1012/21063/18-2-2016 Υ.Α. δεν επιτυγχάνουν την αναλογική κατανομή των νέων αδειών ανά Περιφέρεια, σε ποσοστό ανάλογο της συμμετοχής της στο αμπελουργικό δυναμικό της χώρας με βάση την έκταση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, με αποτέλεσμα να μην εγκριθούν αιτήματα παραγωγών της Περιφέρειάς μας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αδικείται κατάφορα και ιδιαίτερα οι ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Κορινθίας κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως οι Αργολίδας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν συγκεντρώνει ούτε το 0,5% του ποσοστού φύτευσης της απογεγραμμένης έκτασής της αντί του 1%. Στη περιφέρεια μας δραστηριοποιούνται ενεργά αρκετές οινοποιητικές επιχειρήσεις που παράγουν οίνους ανωτέρας ποιότητας και η ανεύρεση πρώτης ύλης αποτελεί βασικό παράγοντα ύπαρξης και ανάπτυξης.
Προτείνουμε άμεσα τη χορήγηση αδειών νέας φύτευσης σε επίπεδο Περιφερειών της χώρας σε ποσοστό ανάλογο του αμπελουργικού δυναμικού τους ή του αριθμού (στρεμμάτων) των υποβληθέντων αιτήσεων, αξιοποιώντας την Παρ. 2Β του άρθρου 63 του Καν. ΕΕ1308/2013".

*** Τροχαίο δυστύχημα με θύματα 2 νεαρούς στη Γιάλοβα
Δυο νεαροί που επέβαιναν σε μηχανή, έχασαν τη ζωή τους, σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα  που σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στη Γιάλοβα. Το ατύχημα έγινε σύμφωνα με πληροφορίες , στην ευθεία της Γιάλοβας  όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες αυτοκίνητο ΙΧ συγκρούστηκε με τη μηχανή που είχε πορεία προς τη Χώρα. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε ακαριαία ο ένας νεαρός, ενώ ο δεύτερος διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο κέντρο Υγείας Πύλου, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματα του. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της Πύλου.  Το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας
Χθες (15.8.2016) το απόγευμα, στο 111ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πύλου-Μεθώνης, δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός και στην οποία επέβαινε ένας (1) 24χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. φορτηγό όχημα που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 30χρονου και του 24χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας. 

***  Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε παραλίες του νομού Ηρακλείου Κρήτης
Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε παραλίες του νομού Ηρακλείου Κρήτης
~ Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ κολυμπούσαν σε παραλίες του Ηρακλείου το τελευταίο 24ωρο.
Ειδικότερα σήμερα στις 11:00 το πρωί , στην παραλία των Κάτω Γουβών του Δήμου Χερσονήσου πνίγηκε ενώ κολυμπούσε ένας 31χρονος Λετονός τουρίστας.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής ενώ προανάκριση ενεργεί το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
Επίσης το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου εντοπίσθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ένας 67χρονος Έλληνας.
Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Απογειώνονται οι Ιατρικές, βυθίζονται οι Παιδαγωγικές - Την επόμενη η εβδομάδα οι βάσεις
Η μάχη για τις περιζήτητες και οι εκπλήξεις - Κάτω από τη βάση 4 στους 10 υποψηφίους - Αυξάνεται ελαφρά ο αριθμός των αριστούχων σε σχέση με πέρυσι
 Στις αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένεται να τερματιστεί η αναμονή των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, στις 22 ή 23 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής που προέκυψαν από τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, στις οποίες πήραν μέρος περίπου 100.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών, και να λήξει έτσι η αγωνία εκείνων που βρίσκονται στο «όριο» μεταξύ σχολών ή τμημάτων διαφορετικών πόλεων.
Το χαρακτηριστικό, όμως, των φετινών βάσεων είναι ότι δεν μπορούν να συγκριθούν με τις περσινές, καθώς οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σε ένα νέο τοπίο, με βασικές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια την αναδιάρθρωση των επιστημονικών πεδίων και τα λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα. Επιπλέον, δεν προσμετρώνται πλέον οι προφορικοί σχολικοί βαθμοί. Αυτοί οι παράγοντες είναι βέβαιο ότι θα φέρουν ανακατατάξεις που ενισχύονται από τις φετινές επιδόσεις, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι δεν αποκλείονται εκπλήξεις στην τελική διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής.
Η επεξεργασία των πινάκων με τα στατιστικά των μορίων των φετινών υποψηφίων φανερώνει ότι έχουμε ελαφρά αύξηση των αριστούχων (5.104) σε σχέση με πέρυσι. Αναλογικά οι περισσότεροι αριστούχοι (18-20) βρίσκονται στο Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής και αυτό μεταφράζεται σε άνοδο των βάσεων στις ιατρικές σχολές, κάτι που θα συμπαρασύρει και αυτές της Φαρμακευτικής, της Κτηνιατρικής και της Βιολογίας. Από την άλλη πλευρά, με βάση τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, η πλειονότητα των τμημάτων όλων των άλλων πεδίων θα δει πτώση των βάσεων εισαγωγής, ενώ θα υπάρχει και μια μικρότερη -αλλά ορατή- ομάδα, στην οποία οι βάσεις θα σημειώσουν μικρές μεταβολές, μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με τις περσινές. Εξαίρεση σε αυτό το τοπίο θα αποτελέσει το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, στο οποίο συνωστίζονται τα Παιδαγωγικά Τμήματα (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί), όπου αναμένεται να έχουμε κυρίως στα περιφερειακά τμήματα πρωτοφανή πτώση, η οποία δεν συνδέεται τόσο με τις επιδόσεις όσο κυρίως με τη θετική (για τους υποψήφιους) αντιστοιχία θέσεων εισακτέων και υποψηφίων.
Οι εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο
- Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες) οι βάσεις εισαγωγής θα παρουσιάσουν μικρές αυξομοιώσεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ αναμένεται να κρατήσουν ψηλά τη θέση τους οι Νομικές Σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Πάνω από τα 18.000 μόρια εκτιμάται ότι θα παραμείνουν η Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις σε σχέση με πέρυσι. Παρά τις χαμηλές επιδόσεις αρκετών υποψηφίων στα Αρχαία Ελληνικά (μάθημα αυξημένης βαρύτητας για το συγκεκριμένο πεδίο), οι περιορισμένες επιλογές συνεπάγονται και περιορισμένες θέσεις εισακτέων.
- Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) αναμένεται πτώση στην πλειονότητα των σχολών, την οποία δεν θα  αποφύγουν ούτε τα υψηλόβαθμα και περιζήτητα τμήματα. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά (Πολυτεχνικές Σχολές) αναμένεται να διατηρήσουν τον πήχη πάνω από τα 17.000 μόρια.
- Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) αναμένεται ορατή άνοδος στις βάσεις εισαγωγής, με τις περισσότερες σχολές της Ιατρικής να κινούνται στον αστερισμό των 19.000 μορίων ή και πάνω από αυτά (Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης). Πρόκειται στην ουσία για το μοναδικό πεδίο όπου οι υποψήφιοι κατάφεραν να ανταποκριθούν σε μεγάλο ποσοστό στο νέο σύστημα. Το μάθημα της Βιολογίας, με αυξημένο συντελεστή βαρύτητας, δικαίωσε τους αριστούχους και απ’ ό,τι φαίνεται θα εκτοξεύσει τις βάσεις. Ανοδική έξαλλου αναμένεται η πορεία των βάσεων στα τμήματα της Βιολογίας, της Κτηνιατρικής και της Φαρμακευτικής, ενώ και στα ΤΕΙ θα διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο στα μόρια εισαγωγής.
- Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες της Εκπαίδευσης) αναμένεται πτώση των βάσεων στις Παιδαγωγικές, η οποία θα είναι μεγαλύτερη σε αυτές της περιφέρειας. Η πτώση εδώ δεν συνδέεται κυρίως με τις επιδόσεις, αλλά κυρίως λόγω της θετικής (για τους υποψηφίους) αντιστοιχία στις θέσεις εισακτέων και τους υποψήφιου. Υπάρχει μάλιστα η εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται στα περιφερειακά τμήματα να εισαχθούν ακόμη και υποψήφιοι με μέσο όρο βαθμολογίας κάτω του 10.
Υπενθυμίζεται ότι περίπου έως το 2010 οι παιδαγωγικές σχολές έκαναν διαδοχικά ρεκόρ στην άνοδο των βάσεων εισαγωγής, αφού το πτυχίο του δασκάλου οδηγούσε άμεσα στη δημόσια εκπαίδευση - οι υποψήφιοι επέλεγαν με κριτήριο την επαγγελματική αποκατάσταση. Ωστόσο, μετά το μνημόνιο και τον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο, το κίνητρο αυτό χάθηκε και οι βάσεις εισαγωγής στις Παιδαγωγικές υποχωρούν χρόνο με τον χρόνο.
- Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής) αναμένεται πτώση των βάσεων. Οι χαμηλές επιδόσεις και οι περιορισμένες επιλογές οδηγούν τις οικονομικές σχολές από την άνοδο των προηγούμενων ετών στην πτώση ακόμα και σε περιζήτητα τμήματα, που δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να διατηρήσουν έστω και τα περσινά επίπεδα. Ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα αναμένεται να δεχτούν ορισμένα ΤΕΙ με χαμηλή βάση εισαγωγής, με την εκτιμώμενη πτώση να φτάνει ακόμα και τα 800 μόρια.
Οι σίγουρες επιλογές
 Στα περσινά ύψη αναμένεται να διατηρηθούν οι βάσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Το εισιτήριο της μόνιμης απασχόλησης στο Δημόσιο που δίνουν οι συγκεκριμένες σχολές έχουν κρατήσει σταθερά ψηλά το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Αντίστοιχα, αναμένεται να εκτοξευτούν οι βάσεις στα τμήματα της ΣΣΑΣ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων), όπου στην Ιατρική ή στη Φαρμακευτική η άνοδος εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 400 μόρια, πράγμα που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να αγγίζουν το απόλυτο άριστα για να εισαχθούν.
Στον αντίποδα, πάντως, όπως συμβαίνει στα χρόνια της κρίσης, αναμένεται και φέτος πολλοί υποψήφιοι να κάνουν εκπτώσεις στις επιλογές τους, αφού επικρατεί γενικότερη ανασφάλεια για το αν το πτυχίο μιας «καλής σχολής» μπορεί πλέον να οδηγήσει στην επαγγελματική αποκατάσταση. Παλαιότερα, η εισαγωγή σε «καλή σχολή» -έστω σε άλλη πόλη από την οικογενειακή εστία- ήταν στις επιλογές, τώρα πια, όμως, ολοένα περισσότεροι επιλέγουν μια λιγότερο «καλή σχολή», αλλά κοντά στην πόλη της κατοικίας των γονιών τους.
Ενα ακόμη στοιχείο που αναμένεται να αναδειχτεί από την ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής είναι ότι υποψήφιοι θα εισαχθούν με γενική βαθμολογία κάτω από τη βάση όχι μόνο σε ΤΕΙ, αλλά ακόμη και σε ΑΕΙ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε ορισμένα ξενόγλωσσα τμήματα αναμένεται να εισαχθούν υποψήφιοι με 4.000-5.000 μόρια.
Ο ανταγωνισμός για τις δημοφιλείς σχολές
 Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει άμεσα τις επιλογές των υποψηφίων τα τελευταία χρόνια. Ετσι, ο τόπος των σπουδών είναι πλέον μεταξύ των βασικών κριτηρίων επιλογής, αφού οι οικογένειες δυσκολεύονται να συντηρήσουν δεύτερο σπίτι μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Ετσι, τα διαθέσιμα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι οι υποψήφιοι στη μεγάλη πλειονότητα έχουν στοχεύσει και φέτος στις πρώτες τους προτιμήσεις σε σχολές της περιοχής όπου κατοικοεδρεύουν. Οι Νομικές, Πολυτεχνικές, Ιατρικές και Στρατιωτικές Σχολές μαζί με συγκεκριμένα οικονομικά τμήματα (το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας), τα Τμήματα Ψυχολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Αθήνας θα κερδίσουν την αφρόκρεμα στις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες και ως εκ τούτου μεγάλος θα είναι και φέτος ο ανταγωνισμός για τις λεγόμενες περιζήτητες σχολές.
Ομως, η ανακοίνωση των πινάκων των στατιστικών των μορίων που συγκέντρωσαν οι φετινοί υποψήφιοι αναδεικνύει ένα ζήτημα που αφορά στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, ωστόσο μένει στο περιθώριο της δημόσιας συζήτησης. Γιατί αν η διακύμανση των βάσεων, ανοδική ή καθοδική, δεν σημαίνει τίποτε στην ουσία για τον αριθμό εισακτέων στα πανεπιστημιακά τμήματα και στα ΤΕΙ, η μακρά «ουρά» της λευκής κόλλας οφείλει να προβληματίσει και να ερμηνευτεί.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, σχεδόν 20.000 υποψήφιοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν φέτος περισσότερα από 7.000 μόρια, ενώ οι υποψήφιοι που συνολικά βρέθηκαν κάτω από τον πήχη του 10 πλησίασαν τις 39.000 - δηλαδή κάτω από τη βάση έγραψαν περίπου 4 στους 10 υποψηφίους. Από την άλλη, αρίστευσαν και συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια μόλις 758 υποψήφιοι, ενώ από 18.000-20.000 μόρια συγκέντρωσαν 5.104 υποψήφιοι.
πηγή: protothema.gr

*** Για τα μέτρα ασφαλείας των επισκεπτών στους καταρράκτες Πολυλιμνίου
Για τα μέτρα ασφαλείας των επισκεπτών στους καταρράκτες Πολυλιμνίου
~ Τη δική του εμπειρία για την ασφάλεια των επισκεπτών στους καταρράκτες του Πολυλιμνίου "κατέθεσε" μέσω Facebook ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Νησιωτών "Πάμισος" Μιχάλης Γαβράς με αφορμή το τραγικό δυστύχημα του Σαββάτου.
Αναλυτικά:
"Όταν πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα την περιοχή και χάρηκα το τοπίο, με έπιασε ένας κόμπος όταν συνειδητοποίησα την απουσία στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας των επισκεπτών που συνωθούνται σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα βράχων γύρω από τις λίμνες.
Το σκαρφάλωμα στο μονοπάτι μετά τη λίμνη Καρδούλα, χωμάτινο χωρίς σκαλοπάτια ή κάποιο βοήθημα αναρρίχησης, αποτελεί τον ορισμό της επικινδυνότητας (όχι της δυσκολίας που επιζητείται από πολλούς).
Εναλλακτική δίοδος ασφαλείας, σαν αυτή που απαιτείται και στον τελευταίο κινηματογράφο, δεν υπήρχε.
Ακόμα και το λιθόστρωτο στο τέλος του δρόμου, κατασκευάστηκε χωρίς πρόβλεψη για την διευθέτηση του νερού της παρακείμενης πηγής. Ετσι τα νερά χύνονται πάνω στις πέτρινες πλάκες, μετατρέποντας το περπάτημα σε άσκηση ισορροπίας σε ολισθηρό έδαφος και τους περηπατητές σε υποψήφιους πελάτες των Ορθοπαιδικών!!!!!
Υπεύθυνος από κάποια εποπτεύουσα υπηρεσία, στο χώρο των λιμνών δεν υπήρχε, πλην ενός πυροσβεστικού του Δήμου Μεσσήνης με τον οδηγό του στο χώρο των πάρκινγκ.
Τώρα, μετά το ατύχημα, όλοι θα ψάχνουν "αρμόδιους" για να τους ρίξουν τις ευθύνες. Οι ευθύνες όμως δεν "γεννήθηκαν" σήμερα με το ατύχημα, υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια, άλλο αν δεν αναζητήθηκαν πότε!!!!!!!
Έστω όμως και σήμερα, ας ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με το Πολυλίμνιο, μια και η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα του ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ".
Μιχάλης Γαβράς

***  Της… καντίνας στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Τριφυλίας
Ένταση, σε μακρά διαλογική συζήτηση, επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Τριφυλίας, το μεσημέρι της Παρασκευής, για το θέμα στης σφράγισης των καντινών, στο οποίο αναφέρθηκε με μομφές και βολές προς τη δημοτική Αρχή και το δήμαρχο, Παναγιώτη Κατσίβελα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Ανδρινόπουλος.
Ο κ. Ανδρινόπουλος κατά τη συζήτηση του θέματος της έκτακτης ανάθεσης που έκανε σε ιδιώτη ο κ. Κατσίβελας για την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων, αναφέρθηκε σε λάθος σχεδιασμός και έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης στο δήμο και είχε σημειώσει, εκτός από τα σκουπίδια, τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τις διακοπές υδροδότησης και τη σφράγιση των καντινών, τονίζοντας πως έχει ευθύνες και η δημοτική Αρχή γι’ αυτή την εξέλιξη. Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Μερκούρης είπε πως, «για τις καντίνες στο Λαγκούβαρδο, δεν έχετε δίκιο εκεί.
Θα ’πρεπε ή δε θα ’πρεπε να εφαρμοστεί η νομιμότητα;», με τον κ. Ανδρινόπουλο ν’ απαντά ότι, «η νομιμότητα, αλλά προλαβαίνουμε κάτι, δεν κλείνουμε τις καντίνες έτσι, στο έλεος του Θεού, και λέμε πάτε να κάνετε μπάνια όπου θέλετε και φεύγει ο κόσμος κι αδειάζει ο τόπος».
Ο κ. Μερκούρης σημείωσε με έμφαση πως, «όταν εξαντλήθηκαν οι προθεσμίες που έπρεπε να τακτοποιηθούν και δεν τακτοποιήθηκαν, νομίζω ότι καλώς έπραξε η δημοτική Αρχή και θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τη νομιμότητα». «Δεν διοικώ εγώ, δεν αποφασίζω εγώ. Λέω ότι, έχετε κι εσείς ευθύνη γι’ αυτό το κατάντημα! Δε λέω ότι δεν κάνατε σωστά για τη νομιμότητα.
Πρέπει, όμως, να προλαβαίνουμε κάποια πράγματα όμως. Πριν πάμε στο παραπέρα να εφαρμόσουμε το νόμο», είπε ο κ. Ανδρινόπουλος προσθέτοντας: «έχει ντους τώρα στην παραλία; έχει ντουζιέρες; Είχαμε μείνει ότι, οι καντίνες θα τα έχουνε όλα αυτοί. Πάτε τώρα να κάνει ένας πολίτης ένα ντους στην παραλία. Υπάρχει άνρθωπος που καθαρίζει την παραλία; Πάτε να δείτε. Γιατί τις καθαρίζανε τις παραλίες οι καντινιέρηδες. Υπόψη, είμαι υπέρ της νομιμότητας, αλλά να έχουμε σχεδιάσει άλλα πράγματα και να μη φτάνουμε στο παραπέντε και λέμε “τελειώσαμε, τώρα εφαρμόζουμε το νόμο”». Από την πλευρά του ο κ. Μερκούρης επεσήμανε πως ο δήμος έκλεισε τις καντίνες «γιατι δεν έχουνε εξασφαλίσει την άδειά τους. Όφειλαν να εξασφαλίσουν άδεια. Δεν την εξασφάλισαν. Ήταν παράνομοι. Και, από κει και πέρα έπρεπε να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία». Στο σημείο εκείνο παρενέβη η πρόεδρος της Ο.Ε. και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, η οποία είπε πως, «η άδεια για τις καντίνες είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το Υγειονομικό, λοιπόν, που πέρασε κι επισκέφθηκε τις καντίνες διαπίστωσε παραλείψεις. Την άδεια την εγκρίνει το Υγειονομικό και μετά χορηγείται. Άρα, ο δήμος δεν έχει καμία ευθύνη επί του θέματος αυτού». Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Αλέκος Κουτρουμπής ρώτησε ποιος σφράγισε τις καντίνες και η κα Πανουσιοπούλου του απάντησε ότι, «ο δήμος σφράγισε διότι οι καντινιέρηδες είχαν την υποχρέωση να προσφύγουν και να πάρουν την άδεια λειτουργίας. Είχαν τα δικαιολογητικά; Δεν τα είχαν. Αφού δεν τα είχαν, δεν έχουν άδεια». Ο κ. Ανδρινόπουλος ρώτησε εάν καθαρίζει κανένας την παραλία και εάν υπάρχουν ντουζιέρες, με την κα Πανουσιοπούλου να του απαντά για την καθαριότητα «αυτό θα το δούμε» και τον κ. Μερκούρη να σημειώνει, «Στάθη μου, ντουζιέρες, ούτως ή άλλως, δε μπορεί να υπάρχουν σ’ όλο το μήκος των παραλιών».
Ο κ. Μερκούρης συνεχίζοντας είπε ότι, «Δηλαδή, θα ’πρεπε να κάνουμε στραβά μάτια και να εξυπηρετήσουμε του λουόμενους για τις ντουζιέρες; Εντολή εκτελούμε. Πήραμε εντολή να κλείσουν οι καντίνες και τις κλείσαμε!», με τον κ. Ανδρινόπουλο να ρωτά «από ποιόν πήρατε εντολή;» και την κα Πανουσιοπούλου να παρεμβαίνει και να λέει ότι, «υπάρχουν καταγγελίες». Ο κ. Μερκούρης πρόσθεσε πως, «τι να κάνουμε; πέρασε το Υγειονομικό και λέει ότι πρέπει να κλείσουνε» και η κα Πανουσιοπούλου σημείωσε πως, «το Υγειονομικό είναι. Αυτό και μόνο».
Ο κ. Ανδρινόπουλος ρώτησε, «πόσες επιστολές τους κάνατε; Προειδοποιητικές. Από τότε που αναλάβανε τις καντίνες», με την κα Πανουσιοπούλου να το απαντά ότι, «Από τη στιγμή που τελείωσε η δημοπρασία, οι υπηρεσίες του δήμου, σε κάθε καντινιέρη, έδωσαν με αποδεικτικό έγγραφο ότι πρέπει να προβούν σε έκδοση άδειας λειτουργίας» και τον κ. Ανδρινόπουλο να ανταπαντά πως, «άλλο ρώτησα. Περνάει η πρώτη βδομάδα και βλέπουμε ότι δεν έχουνε βγάλει χαρτιά.
Ποια είναι η πρώτη προειδοποιητική επιστολή;» και την κα Πανουσιοπούλου να λέει και να προκαλεί αίσθηση η αναφορά της ότι, «δεν είμαστε υποχρεωμένοι. Ο κάθε επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος για να λειτουργήσει να έχει άδεια λειτουργίας. Εάν πάει το παιδάκι του κ. Κουτρουμπή ή το εγγονάκι του κ. Τσαλαμανδρή  και πάρει ένα τοστ και αυτό το τοστ είναι με τυρί και ζαμπόν δηλητηριασμένο και τρέχει το παιδί στο νοσοκομείο, ποιος θα έχει την ευθύνη; Θα ενισχύσει η δημοτική Αρχή συμφέροντα κάποιων εις βάρος δημοτών;».
Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Ανδρινόπουλος σημείωσε ότι, «Είπα αυτό; Δεν είπα αυτό. Ανακοινώθηκε κάτι, ότι μία θέση για ξαπλώστρες τις έχουν στήσει σε λάθος μέρος από αυτό που ήταν. Τι έκανε ο δήμος; Ποια υπηρεσία πήγε και του υπέδειξε που να τις στήσει;» και η κα Πανουσιοπούλου ανέφερε πως, «φέτος, οι καντινιέρηδες, μεταξύ τους, ο ένας έθιξε τα συμφέροντα του άλλου και έγινε αυτό που έγινε. Ο δήμος δε μένει αμέτοχος». «Ο δήμος έκανε το πιο απλό και εύκολο. Τις έκλεισε. Ο δήμος είναι και πολιτικό όργανο, δεν είναι μόνο η υπηρεσία που λέει “πάω και σφραγίζω”.
Ο δήμος μπορούσε να κάνει πολλά, μπροστά!», τόνισε εμφατικά ο κ. Ανδρινόπουλος. Απαντώντας η κα Πανουσιοπούλου ανέφερε ότι, «επειδή είναι πολιτικό όργανο κι επειδή πρέπει να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δημότη, έκανε αυτό που έκανε τη στιγμή που ο καντινιέρης δεν έχει άδεια λειτουργίας», με τον κ. Ανδρινόπουλο να της ανταπαντά ότι, «επειδή είναι πολιτικό όργανο κι επειδή θέλει να κάνει Ριβιέρα το δήμο, δε μπορεί να κάνει Ριβιέρα έτσι.
Και τα συμφέροντα του δημότη είναι να μη χαλάει τώρα, με απευθείας ανάθεση δημάρχου 25 χιλιάρικα για τα σκουπίδια επειδή έχει λάθος σχεδιασμό και δεν έκανε πριν όσα έπρεπε να είχε κάνει!».

***  Ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια ξεκίνησαν στην Ανατολική Μεσόγειο
Ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια ξεκίνησαν στην Ανατολική Μεσόγειο
~ Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε προγραμματισμένα τακτικά της γυμνάσια στην ανατολική Μεσόγειο, τα οποία έχουν στόχο να ελεγχθεί η ικανότητα του ναυτικού να ενεργήσει σε καταστάσεις κρίσης τρομοκρατικής φύσης.
Ομάδα κρούσης του ρωσικού ναυτικού θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά βάσει ενός σεναρίου που βρίσκεται "όσο το δυνατόν πιο κοντά" σε μια πραγματική επίθεση, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Συλλαλητήριo Ελλήνων στη Χιμάρα για την κατοχύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας τους
Συλλαλητήριo Ελλήνων στη Χιμάρα για την κατοχύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας τους
~ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήγγειλαν σχεδιασμένη επιχείρηση υφαρπαγής των περιουσιών τους από οργανωμένα συμφέροντα, πραγματοποίησαν χθες εκατοντάδες ομογενείς στη Χιμάρα της Αλβανίας.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της μειονοτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ, των Χιμαριωτών στην Ελλάδα και την Αλβανία, του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και του Συλλόγου για τα Περιουσιακά Δικαιώματα της κοινότητας της Χιμάρας.
Στο συλλαλητήριο μίλησαν ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του Αλβανικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φατμίρ Μεντίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου για τα Περιουσιακά Δικαιώματα της κοινότητας της Χιμάρας, επιχειρηματίας Νικολάκης Νεράντζης κ.α.
Βασικό αίτημα των κατοίκων της Χιμάρας είναι η κατοχύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας τους και να σταματήσει η αυθαίρετη και μεθοδευμένη, όπως υποστηρίζουν, υφαρπαγή των περιουσιών τους από παράγοντες που σχετίζονται με τουριστικά και οικοπεδικά συμφέροντα, με την κάλυψη κρατικών δομών.
Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τις αλβανικές Αρχές και προς τους διεθνείς οργανισμούς.
Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη συλλογή υπογραφών κατοίκων της Χιμάρας για το θέμα αυτό.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Νεκρός 27χρονος, που έπεσε με μηχανή σε κολόνα φωτισμού
Νεκρός 27χρονος, που έπεσε με μηχανή σε κολόνα φωτισμού
~ Ένα ακόμα τροχαίο δυστύχημα με θύμα αυτήν τη φορά έναν 27χρονο, σημειώθηκε σήμερα στο νησί της Ρόδου.
Το δυστύχημα συνέβη στην οδό Ρόδου- Καλλιθέας στις 9:30 το πρωί, όταν ο 27χρονος έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε και έπεσε πάνω σε κολόνα φωτισμού. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του λίγα λεπτά αργότερα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους γνωστούς του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Την Πέμπτη ο ΕΝΦΙΑ: Εξόφληση σε 5 δόσεις
Με την πρώτη στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία τον Ιανουάριο
Την Πέμπτη ο ΕΝΦΙΑ: Εξόφληση σε 5 δόσεις
Αντιμέτωποι με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα έρθουν από την μεθαύριο Πέμπτη περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς από το πρωί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα αρχίσει την ανάρτησή τους στο Taxis.
Ο ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε πέντε δόσεις, με την πρώτη στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία τον Ιανουάριο.
Εκτιμάται πως τρεις στους δέκα φορολογούμενοι θα δουν «φουσκωμένα» τα εκκαθαριστικά τους και η εφάπαξ εξόφληση- για όσους την επιλέξουν και την «αντέχει» η τσέπη τους- δεν θα αποφέρει κανένα κέρδος καθώς η σχετική έκπτωση έχει καταργηθεί για κάθε εφάπαξ πληρωμή στην Εφορία.

*** Παίρνει κεφάλια στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης 
Οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως τις Γραμματείες του κόμματος
Παίρνει κεφάλια στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σε διορθωτικές κινήσεις που θα μπορέσουν να... φρεσκάρουν τη ΝΔ και να ενισχύσουν τα ποσοστά της, την ώρα που η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι η φθορά της κυβέρνησης θα είναι ραγδαία στο προσεχές διάστημα, προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η επιστροφή του προέδρου της ΝΔ από τη θερινή ανάπαυλα θα συνοδευθεί και από έναν ευρύ «ανασχηματισμό» της Νέας Δημοκρατίας. Οι αλλαγές, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ήδη έχουν σχεδιαστεί από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.
Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μέσα από τη μετακόμιση της ΝΔ στην Πειραιώς, την αναδόμηση του προφίλ του κόμματος και την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για έξοδο από την κρίση βάσει του σχεδίου 4% ανάπτυξη και μικρότερα πλεονάσματα 2%, να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία και να καταστεί ακόμα πιο ελκυστική επιλογή για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους.
Οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό θα αφορούν κυρίως τις Γραμματείες του κόμματος, καθώς το έργο πολλών στελεχών κρίνεται ανεπαρκές από την ηγεσία. Από τις αλλαγές που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα διαφύγει και το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ. Στενός συνεργάτης του προέδρου σημειώνει ότι οι επιλογές που είχαν γίνει το Γενάρη έγιναν με τα δεδομένα εκείνης της περιόδου, ενώ πλέον έχουν προκύψει νέες ανάγκες για ισχυρότερη παρουσία και δράση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για το κομβικό κομμάτι της «βιτρίνας» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην καθημερινή μάχη με την κυβέρνηση, ήδη γαλάζια στελέχη έχουν περάσει media trainings από τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Μεταξύ αυτών είναι και οι Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Καραμανλής, Γιάννης Βρούτσης, Νίκη Κεραμέως, Σταύρος Καλαφάτης, Άννα Καραμανλή, καθώς και ο Κώστας Κυρανάκης.
Παράλληλα, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι στο μικροσκόπιο αλλά και τη δυσμένεια της ηγεσίας θα βρεθούν στελέχη που έχουν επιδείξει προσωπικές στρατηγικές, ακόμα και σε επίπεδο ΝΟΔΕ, καθώς έχει διαπιστωθεί πως στελέχη σε σχετικά πόστα τα χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο για διασφάλιση μίας θέσης στα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε περίπτωση εκλογών. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται ο Κ. Μητσοτάκης να αποκλείσει από τις σχετικές θέσεις όσους σκοπεύουν να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο.

*** Οργισμένη η Τουρκία με τη Σουηδία για το σεξ με παιδιά κάτω των 15 Προηγήθηκε επίμαχος τίτλος είδησης σε μπάρα ηλεκτρονικών ειδήσεων στο αεροδρόμιο της Βιέννης
Οργισμένη η Τουρκία με τη Σουηδία για το σεξ με παιδιά κάτω των 15
Ο πρεσβευτής της Σουηδίας στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας, η οποία καταδίκασε μια δικαστική απόφαση στην Τουρκία που νομιμοποιεί, όπως είπε, τις σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά κάτω των 15 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Μάργκοτ Βάλστρεμ καταδίκασε μια απόφαση του τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο τάχθηκε τον Ιούλιο υπέρ της απόσυρσης ενός άρθρου του ποινικού κώδικα που χαρακτηρίζει "σεξουαλική κακοποίηση" κάθε σεξουαλική πράξη με παιδιά κάτω των 15 ετών.
"Η τουρκική απόφαση να επιτρέψει τις σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά κάτω των 15 ετών θα πρέπει να αναστραφεί. Τα παιδιά χρειάζονται μεγαλύτερη, όχι μικρότερη, προστασία απέναντι στη βία και τη σεξουαλική κακοποίηση", έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε "σκανδαλώδες" ένας "υπουργός Εξωτερικών να αναρτά ένα τέτοιο tweet στη βάση λανθασμένων πληροφοριών ή θεωρητικών υποθέσεων".
Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε "απαράδεκτο" το tweet της υπουργού η οποία, είπε, υποτίθεται πως ενεργεί "με υπεύθυνο τρόπο". Ανακοίνωσε πως ο σουηδός πρεσβευτής κλήθηκε στο υπουργείο του.
"Μια υπουργός δεν πρέπει να προφέρει τέτοια ψέματα", πρόσθεσε. "Ναι στην κριτική, αλλά αυτό είναι συκοφαντία, ψέματα", είπε, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.
Ο Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε πως η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και πως το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται νέες ρυθμίσεις.
Το Σάββατο ο αυστριακός επιτετραμμένος στην Άγκυρα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για την ίδια υπόθεση.
Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε επειδή ο τίτλος είδησης σε μπάρα ηλεκτρονικών ειδήσεων στο αεροδρόμιο της Βιέννης ανέφερε πως "η Τουρκία επιτρέπει τις σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά κάτω των 15 ετών".
Η νόμιμη ηλικία για σύναψη σεξουαλικών σχέσεων στην Τουρκία εξακολουθεί να είναι τα 18 έτη, όμως η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου προκάλεσε τις επικρίσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστηρίζει ότι ανοίγει τον δρόμο για την αποποινικοποίηση της σεξουαλικής κακοποίησης.

*** "Σαφάρι" Γερμανών και Ιταλών για αγορά ακινήτων στη Μάνη 
Το δικό τους "κεραμίδι" κάτω από τον μεσσηνιακό ήλιο διεκδικούν πολλοί ξένοι επενδυτές, Η πτώση των τιμών των ακινήτων, μέσα στην επταετία της ύφεσης, σε συνδυασμό με την υπερπροσφορά υψηλών προδιαγραφών ακινήτων, δημιουργεί ευκαιρίες και αποτελεί "μαγνήτη" για όσους θέλουν να προχωρήσουν σε αγορές ή μισθώσεις.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηματομεσιτών, Γιάννη Ρεβύθη, μεταξύ των περιοχών που κυριαρχούν στις προτιμήσεις των ξένων είναι και η Πελοπόννησος. Η περιοχή έχει την "τιμητική" της μεταξύ των Γερμανών και των Ιταλών.
Η Μάνη αποτελεί κατ' εξοχήν επιλογή, και ειδικά τα πετρόκτιστα ακίνητα σε παραδοσιακούς οικισμούς, ενώ δεν λείπουν και οι συνταξιούχοι αγοραστές που αποκτούν μόνιμη κατοικία σε οικισμούς όπως είναι η Καρδαμύλη, η Στούπα, η Αρεόπολη και το Οίτυλο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Αγορά" της Εύης Κατσώλη, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων, μόνο στους τουριστικούς προορισμούς, τα οποία παραμένουν αδιάθετα, "περιμένοντας" τον επόμενο ιδιοκτήτη τους. Το γεγονός, δε, ότι πολλοί ξένοι που δεν είναι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουν να αποκτήσουν την πολυπόθητη βίζα είναι ένας ακόμη λόγος που έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην απόκτηση μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα.
Μόνο πέρυσι και παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μια "ταραγμένη" οικονομικά και πολιτικά χρονιά, ειδικά μέχρι να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές τον Ιούλιο, επενδύθηκαν στη χώρα μας 186 εκατομμύρια ευρώ, από 250 εκατομμύρια ευρώ το 2014 και 168 εκατομμύρια ευρώ το 2013, για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας.
Πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ έχουν εισρεύσει συνολικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, και συγκεκριμένα από το 2013 έως το 2015, δίνοντας "ανάσες" στον πολύπαθο κλάδο της κτηματαγοράς, ο οποίος προ κρίσης γνώριζε ακόμη πιο…ανθηρές ημέρες.
   Επιμέλεια; Αντώνης Πετρόγιαννης

*** Το "φάντασμα" της ανομβρίας απειλεί 800 μελισσοκόμους της Μεσσηνίας (φωτογραφίες)
Το "φάντασμα" της ανομβρίας απειλεί 800 μελισσοκόμους της Μεσσηνίας (φωτογραφίες)
~ Σοβαρό θέμα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πλέον οι μελισσοκόμοι της περιοχής μας καθώς η φετινή χρονιά είναι ίσως η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών.
Πάνω από 800 μελισσοκόμοι της Μεσσηνίας ήρθαν ακόμα μια χρονιά αντιμέτωποι με την ανομβρία, που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, οδήγησε σε ελάχιστη έως μηδενική παραγωγή. Μόνο κάποια ανθόμελα, κι εκείνα σε περιορισμένες ποσότητες, θα δούμε στις αγορές, καθώς το έλατο και πάλι δεν απέδωσε, ενώ το θυμάρι έδωσε… ψιλοπράγματα, όπως λένε. Ούτε οι πορτοκαλιές έδωσαν μέλι, ενώ οι αποδόσεις από το πεύκο δυστυχώς δε φαίνεται να αποδίδουν τα αναμενόμενα. Οι ελπίδες των μελισσοκόμων έχουν εναποτεθεί στον τρύγο του φθινοπώρου για κάποια ακόμα ανθόμελα.
Σε κάθε περίπτωση η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται πολύ άσχημη και ο χειμώνας αναμένεται πολύ – πολύ δύσκολος για τους ανθρώπους αυτούς που έχουν επενδύσει στη μελισσοκομία, ένα επάγγελμα πολυέξοδο αν λάβει κανείς υπόψη του το υψηλό κόστος μετακινήσεων που απαιτείται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, για πολλούς. Κάποιοι λοιπόν, περιμένουν να δουν μέλι στα δοχεία του τρύγου τους από κυψέλες που έχουν εγκαταστήσει σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στη Βόρεια Ελλάδα με το πεύκο και το παλιούρι να έχουν κάποιες αποδόσεις,  αφού εκεί οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες από την Πελοπόννησο. Όμως, πόσοι βρήκαν τόπο και χρήματα για να αναζητήσουν εκεί παραγωγή;
 Στην Πελοπόννησο, ήλπιζαν ο Ταΰγετος, ο Πάρνωνας και το Μαίναλο να δώσουν μέλι, αλλά διαψεύστηκαν.Οι αστάθμιστοι παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες, καθορίζουν τη βιωσιμότητα των μελισσοκόμων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι πλέον σε απόγνωση, αφού ούτε τα έξοδα δεν περιμένουν να βγάλουν από τη φετινή σοδειά.
Την ίδια ώρα, ενώ το μεράκι και η αγάπη τους στη μέλισσα προφανώς περισσεύει, παραμένουν αβοήθητοι από την Πολιτεία. Κ.Δ. 

***  Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν το κέντρο της γενναιοδωρίας στον εγκέφαλο
Βρετανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, που βοηθά τους ανθρώπους να είναι καλοί και γενναιόδωροι με τους άλλους. Η εν λόγω εγκεφαλική περιοχή είναι πιο ενεργή στους ανθρώπους με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και αλτρουισμό, οι οποίοι συμμερίζονται τα συναισθήματα και προβλήματα των γύρω τους.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τη δρα Πατρίτσια Λόκγουντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).
Οι ερευνητές πειραματίσθηκαν με 31 εθελοντές ηλικίας 19 έως 32 ετών, που κλήθηκαν να κάνουν διάφορες επιλογές, οι οποίες ωφελούσαν είτε τους ίδιους, είτε άλλους ανθρώπους, είτε κανέναν. Ταυτόχρονα, ο εγκέφαλος των εθελοντών παρακολουθείτο με την τεχνική της μαγνητικής απεικόνισης.
Εντοπίσθηκε έτσι μια περιοχή του εγκεφάλου, η οποία μόνο αυτή ενεργοποιείται, όταν οι άνθρωποι μαθαίνουν να βοηθάνε τους άλλους ή απλώς σκέπτονται να το κάνουν.
Όσοι έχουν υψηλότερα επίπεδα ενσυναίσθησης, μαθαίνουν πιο γρήγορα να είναι γενναιόδωροι και να ωφελούν τους άλλους. Ακριβώς σε αυτούς τους ανθρώπους το «κέντρο της γενναιοδωρίας», στον φλοιό της πρόσθιας μοίρας της έλικας του προσαγωγίου (στην περιοχή γνωστή ως sgACC), είναι πιο ενεργό.
Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η ανακάλυψη, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς των ψυχοπαθών, οι οποίοι αδιαφορούν για τα συναισθήματα των άλλων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016 :

* ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ από  Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
Με τηλεγράφημά του προς το Λευτέρη Πετρούνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρει:
«Η κορύφωση της ήδη λαμπρής αθλητικής σας πορείας με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες σας αναδεικνύει σε πραγματικό υπόδειγμα Αθλητή αλλά και Ανθρώπου. Η Πατρίδα μας, και ιδίως η γενιά σας, είναι υπερήφανη για σας. Η Παναγία να 'ναι πάντα δίπλα σας και να σας δυναμώνει σ’ όλους τους μελλοντικούς αγώνες σας».
Και ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ :
«Συγχαρητήρια στον Χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια! Μας πρόσφερε μια αξέχαστη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.
~ Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έγραψε: «Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια!!! Μπράβο!!! Η Ελλάδα δεύτερο χρυσό, ξεκινάμε πάλι...»
~ Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter: «Φοβερός συνδυασμός δύναμης, ευλυγισίας και ψυχραιμίας!! Μπράβο Λευτέρη!!»
~ «Tο είπε & το έκανε o βασιλιάς των κρίκων. Μεγάλη επιτυχία, εξαιρετική εμφάνιση από έναν μεγάλο αθλητή. Συγχαρητήρια! "ΝΑΙ Λευτέρη ΝΑΙ Ελλάδα"», έγραψε στο twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
~ «Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους. Ανήμερα της Παναγίας οι απανταχού Έλληνες γιόρτασαν μία ακόμη τεράστια επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού. Μπράβο Λευτέρη, για άλλη μία φορά ο Εθνικός μας Ύμνος θα ακουστεί από την Βραζιλία χάρη σε σένα!», αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
~ΤΑ  ΜΕΤΑΛΛΙΑ : Η κατάταξη των μεταλλίων
Ρίο 2016: πήρε το χρυσό στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας (vid)Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προσπάθειες των αθλητών για μια διάκριση δική τους αλλά και της χώρας τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Μέχρι στιγμής η κατάταξη των χωρών στην πρώτη δεκάδεα έχει ως εξής:
PinakasΗ Ελλάδα χάρη στα δύο μετάλλια που πήρε η Άννα Κορακάκη βρίσκεται στην 29η θέση και με το χρυσό του Λ. Πετρούνια κατεβαίνει στις θέσεις ...
*** Παναγιά μου ένας Πετρούνιας!
Κάνοντας ένα αψεγάδιαστο πρόγραμμα, ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε 16.000 βαθμούς και μετέτρεψε σε απόλυτο θρίαμβο τον τελικό στους κρίκους, κατακτώντας το δεύτερο χρυσό της Ελλάδας στο Ρίο!              
~* Απίθανα πράγματα από τον Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων!

~** Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.~ Ο Έλληνας γυμναστής έκανε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα και συγκεντρώνοντας -τους ασύλληπτους- 16.000 βαθμούς, επιβεβαίωσε πως είναι ο… lord of the rings, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο! Το πρόγραμμα του 26χρονου αθλητή, που είχε βαθμό δυσκολία 6,80, ήταν αψεγάδιαστο, ενώ η έξοδός του ήταν φανταστική, με τον 26χρονο να μετατρέπει σε απόλυτο θρίαμβο τον τελικό!
~ Σκεφτείτε μόνο το εξής: Το 2015 ο Πετρούνιας ήταν πρώτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης με 15.800 βαθμούς (επίδοση που του έδωσε το «εισιτήριο» για το Ρίο), το 2016 ήταν και πάλι πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα με 15.875 βαθμούς και τον περασμένο Μάιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατέκτησε το χρυσό με 15.866 βαθμούς!
Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως η βαθμολογία που συγκέντρωσε σήμερα είναι… ασύλληπτη και μάλιστα, σε ένα τέτοιο, υψηλότατο επίπεδο!
Αυτό, θυμίζουμε, ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τρίτο συνολικά, μετά από εκείνα που κατέκτησε η εκπληκτική Άννα Κορακάκη.
Δεύτερος, να σημειώσουμε, στους κρίκους ήταν ο Βραζιλιάνος Ζανέτι με 15.766 βαθμούς και τρίτος ο Ρώσος Αμπλιαζίν με 15.700.

~**  Λευτέρης Πετρούνιας  ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ στο ΡΙΟ ! : «Ναι, ρε φίλε, ναι, ρε Ελλάδα»
Με την ατάκα-σήμα κατατεθέν του ο Λευτέρης Πετρούνιας πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον αγώνα.               ~ Πανευτυχής για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν, φυσικά, ο Λευτέρης Πετρούνιας, που δεν έκρυψε την σκληρή δουλειά που χρειάστηκε για να το καταφέρει, στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά τον αγώνα. 
«Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα! Σε κάθε δήλωσή μου μέχρι τώρα έλεγα “πάμε Ελλάδα”, γιατί έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Κι εδώ αυτό ήρθαμε να κάνουμε. Να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος στο Ρίο. Για μένα είναι ό, τι σημαντικότερο να ακούγεται. Θέλω να το αφιερώσω στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα», σχολίασε αρχικά, ενώ για το... μυστικό, που τον κατατάσσει σε έναν από τους κορυφαίους γυμναστές, είπε: 
«Δεν υπάρχει μυστικό, έχουμε δουλέψει πολύ. Κάναμε πολύ σκληρή προετοιμασία. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και λίγη τύχη. Δεν είχα τραυματισμούς μετά το Ευρωπαϊκό και είχα τον χρόνο να φορμαριστώ ασταμάτητα».
* Η ενόργανη που δοξάζει την Ελλάδα
Το 12ο μετάλλιο της σε Ολυμπιακούς αγώνες πανηγυρίζει η ελληνική ενόργανη γυμναστική μετά την πρωτιά του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

~ Η  Ελλάδα με το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια έφτασε τις έξι πρωτιές σε διοργανώσεις Ολυμπιακών σε ένα αγωνίσματα υποτιμημένο στη χώρα μας που έχει φέρει όμως αρκετές επιτυχίες.
~ Ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια είναι ο Δημοσθένης Ταμπάκος που είχε κατακτήσει ένα χρυσό (2004) και ένα ασημένιο (2000) στους κρίκους. Οι κρίκοι είναι και το αγώνισμα με τα περισσότερα μετάλλια φτάνοντας τα πέντε. Η αρχή έγινε το 1896 με τον Ιωάννη Μητρόπουλου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον Πέτρο Περσάκη που κατέκτησε το χάλκινο. Για να φτάσουμε στο σήμερα και τον Λευτέρη Πετρούνια. -
~ Τέσσερα μετάλλια έχει η Ελλάδα στην αναρρίχηση επί κάλω, αγώνισμα που δεν υπάρχει πια στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Ο Νικόλας Ανδριακόπουλος και ο Θωμάς Ξενάκης κατέκτησαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 1896. Το 1906 ο Γεώργιος Αλιμπράντης έφτασε στην κορυφή με τον Κωνσταντίνο Κοζανίτα να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.
Δύο μετάλλια έχει η Ελλάδα και στο δίζυγο ομαδικό, αγώνισμα που εμφανίστηκε για μια και μοναδική φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 1896. Τότε η ομάδα αποτελούμενη από τους Νικόλαο Ανδριακόπουλο, Σπύρο Αθανασόπουλο, Πέτρο Περσάκη και Θωμά Ξενάκη, είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο. Το χάλκινο είχαν κατακτήσει οι Ιωάννης Χρυσάφης, Ιωάννης Μητρόπουλος, Δημήτριος Λούνδρας και Φίλιππος Καρβέλας.
Last but not least ο Ιωάννης Μελισσανίδης, που με ιδανική εκτέλεση του προγράμματός του στις ασκήσεις εδάφους είχε φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Ατλάντα το 1996.
Σημειώση: Η Ελλάδα έχει ένα χάλκινο στη ρυθμική γυμναστική με την ομάδα του ανσάμπλ το 2000 στο Σίδνεϊ.

*** Παγκόσμιο ρεκόρ στη σφύρα από την Βλόνταρτσικ!
Το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στη σφύρα γυναικών βελτίωσε η Ανίτα Βλόνταρτσικ.
Η αθλήτρια από την Πολωνία έκανε βολή στα 82.29 μέτρα στον τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς αγώνες και βελτίωσε το δικό της ρεκόρ.
Φυσικά μετά από αυτή τη βολή δύσκολα θα χάσει το χρυσό μετάλλιο. Πρέπει να σημειώσουμε βέβαια ότι η Βλόνταρτσικ είναι η πρώτη γυναίκα που σπάει το φράγμα των 80 μέτρων στη σφύρα.

  ***  Η ανάλυση της κούρσας του Μπολτ (pics)

Δείτε την ανάλυση της κούρσας του Γιουσέιν Μπολτ. Η κακή εκκίνηση, η πρωτοπορία του Γκάτλιν μέχρι τα 60-70 μέτρα και το δυνατό finish του Τζαμαϊκανού.
     
       
  Ο Γιουσέιν Μπολτ κατέκτησε το τρίτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 100μ. ολοκληρώνοντας την κούρσα της μίας ανάσας σε 9.81. Κι όμως, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ. 
Ο Μπολτ είχε τη δεύτερη χειρότερη εκκίνηση. Η αντίδρασή του ήταν στα 0,155 δευτερόλεπτα, πίσω μόνο από τον Μπεν Γιουσούφ Μέιτε (0,156), ενώ καλύτερη εκκίνηση είχε ο Ακάνι Σίμπινε με 0,128.
  Μέχρι τα 6,1 δευτερόλεπτα της κούρσας ο Τζάστιν Γκάτλιν είναι μπροστά, αλλά στα 8,7 δευτερόλεπτα ο Μπολτ πήρε το προβάδισμα…
… και τελικά τερμάτισε σε 9,81 δευτερόλεπτα.


*** Γουέιντ Φαν Νίεκερκ: Έσπασε το τρομερό ρεκόρ του Μάικλ Τζόνσον στα 400 μέτρα
Γουέιντ Φαν Νίεκερκ: Έσπασε το τρομερό ρεκόρ του Μάικλ Τζόνσον στα 400 μέτρα
Ο Γουέιντ Φαν Νίεκερκ τερμάτισε σε 43.03 στον τελικό των 400 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και σημείωσε ένα απίστευτο και ανεπανάληπτο παγκόσμιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας με εμφατικό τρόπο το 43.18 του «μεγάλου» Μάικλ Τζόνσον από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Αύγουστο του 1999 στη Σεβίλλη και έγινε ένας εκ των μεγάλων ηρώων των Ολυμπιακών, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους παρευρισκόμενους.
Ο Νοτιοαφρικανός, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015 στο Πεκίνο, έφυγε σαν «σφαίρα» μετά τα 200 μέτρα και με φοβερά περάσματα, στα οποία έκανε απίστευτες επιδόσεις, άφησε πίσω του τους Λασόν Μέριτ και Κίρανι Τζέιμς.
Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου τερμάτισε δεύτερος με 43.76 και αυτός του Πεκίνου τρίτος σε 43.85.
Video : Wayde Van Niekerk wins men's 400 metres in WORLD RECORD - 43.03  , https://youtu.be/scMVTrRYHTs .-

***   Ελπίδες για μετάλλιο σήμερα η Ελλάδα
Η «μάχη» του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους ξεχωρίζει από ελληνικής πλευράς στο σημερινό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Για το καλύτερο ο Φιλιππίδης. Δείτε τις άλλες 6 «γαλανόλευκες» συμμετοχές.              
Με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου, γιατί όχι και του χρυσού, αγωνίζεται σήμερα το απόγευμα (στις 8) ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Στον στίβο, τώρα, υπάρχουν τρεις ελληνικές συμμετοχές σε προκριματικούς και ο Κώστας Φιλιππίδης στον τελικό του επί κοντώ. 
Η Μαρία Μπελιμπασάκη μετέχει στα 200μ., η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στον προκριματικό της δισκοβολίας και ο Κώστας Δουβαλίδης ρίχνεται στη μάχη της πρόκρισης στα 110μ. εμπόδια.
Στην κολύμβηση η Κέλλυ Αραούζου μετέχει στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης και στη συγχρονισμένη το ντουέτο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και της Εβελίνας Πασπάζογλου συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την πρόκριση στον τελικό. 
Τέλος, το ιστιοπλοϊκο δίδυμο των Παναγιώτη Μαντή και Παύλου Καγιαλή, δίνουν τον δικό τους αγώνα στα 470. 

*** Οι πέντε χώρες που κατέκτησαν για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο
 Οι πέντε χώρες που κατέκτησαν για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο
Το όνειρο κάθε μικρού παιδιού, από τις πρώτες ημέρες ενασχόλησης με τον αθλητισμό, είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ανεξάρτητα εάν αυτό το όνειρο είναι μακρινό, άπιαστο ή εφικτό, χωρίς αμφιβολία κυριαρχεί στο μυαλό κάθε νεαρού που αποφασίζει να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα. Αρκετοί απ' αυτούς θα σταματήσουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους να το σκέπτονται, σημαντικά λιγότεροι θα το καταφέρουν κι ελάχιστοι απ' αυτούς θα διακριθούν στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.
Στα 120 χρόνια της σύγχρονης Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, οι χώρες που έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο είναι δεκάδες. Αναλογικά με τον πληθυσμό, την οικονομική ευμάρεια, την κυβερνητική πολιτική και την επιρροή στο διεθνές γίγνεσθαι, προκύπτουν και οι αριθμητικές διαφορές των χωρών, αναφορικά με την κορυφαία διάκριση σε αθλητικό επίπεδο.
Λόγου χάρη, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετρούν πλέον των 1.000 (!) χρυσών μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, την ώρα που πέντε χώρες κατέκτησαν για πρώτη φορά την ύψιστη διάκριση στη διοργάνωση του Ρίο.
Μία από τις σημαντικότερες εκπλήξεις στους Αγώνες της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης είναι η επικράτηση της Μόνικα Πούιγκ στο τένις. Η νεαρή Πορτορικάνα επικράτησε εντυπωσιακά στον τελικό της Γερμανίδας Ανζελίκ Κέρμπερ, έγραψε Ιστορία, καθώς έγινε η κάτοχος του πρώτου χρυσού για την πατρίδα της, και προκάλεσε συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας στους περίπου 3,5 εκατομύρια συμπατριώτες της.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, μία άλλη νεαρή, η Μαλίντα Κελμέντι, έκανε γνωστό στους Ολυμπιακούς κύκλους το Κόσοβο. Η βραχύσωμη πρωταθλήτρια του τζούντο κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία των -52 κιλών, με αποτέλεσμα να θεωρείται «ηρωίδα» στην πατρίδα της και να αποτελεί πρότυπο για την νεολαία της χώρας, που αριθμεί λιγότερους από δύο εκατομμύρια κατοίκους. «Ήθελα πάντα να δείξω στον κόσμο ότι το Κόσοβο δεν είναι μόνο μία χώρα που γνώρισε τον τρόμο του πολέμου» δήλωσε λίγο μετά την απονομή η Κελμέντι.
Η τρίτη χώρα που πήρε το «παρθενικό» χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι τα νησιά Φίτζι. Και όσο και αν... διαβάζεται παράξενο, η κατάκτηση της κορυφής δεν ήταν έκπληξη για τους παίκτες του ράγκμπι από τα Φίτζι, καθώς θεωρούντο από τα φαβορί. «Είμαστε όλοι υπερήφανοι που καταγόμαστε από τα Φίτζι. Οι νέοι γιορτάζουν τρεις ημέρες» σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της χώρας, Βόρετζ Μπαϊνιμαράμα.
Μετά από 15 παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το Βιετνάμ κατάφερε να μπει στον κατάλογο με τους κατόχους χρυσού μεταλλίου. Και το οφείλει στον σκοπευτή Χοάνγκ Ξουάν Βιν, ο οποίος πρώτευσε στο πιστόλι 10 μέτρων, γράφοντας Ιστορία για την πατρίδα του.
Τέλος, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η επικράτηση της Ρουθ Τζέμπετ στα 3.000 μέτρα στιπλ. Η καταγόμενη από την Κένυα, 19χρονη δρομέας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για «λογαριασμό» του Μπαχρέιν, με την εντυπωσιακή επίδοση των οκτώ λεπτών, 59 δευτερολέπτων και 75 εκατοστών. Η Τζέμπετ έγινε η -μόλις- δεύτερη αθλήτρια στην Ιστορία του αγωνίσματος, που «κατέβηκε» τα εννέα λεπτά, «αγγίζοντας» το παγκόσμιο ρεκόρ της Ρωσίδας, Γκουλνάρα Γκάλκινα, που στην διοργάνωση του Πεκίνου (2008) κάλυψε την απόσταση σε 8:58.81!
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Στον τελικό του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση η Ελλάδα με τις Ε. Πλατανιώτη & Ε. Παπάζογλου 
 Στον τελικό του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση η Ελλάδα με τις Ε. Πλατανιώτη & Ε. Παπάζογλου (video)
 ~  Την πρόκριση στον αυριανό (20:00) τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης «σφράγισαν» σήμερα οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου.
Το ελληνικό δίδυμο κατετάγη 10ο και στο τεχνικό πρόγραμμα με 85.3550 βαθμούς και ολοκλήρωσε τον προκριματικό καταλαμβάνοντας τη 10η θέση με συνολική βαθμολογία 171.4550. Έτσι οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες πέρασαν στον τελικό, όπου μεταφέρουν τη σημερινή βαθμολογία από το τεχνικό μέρος και θα εκτελέσουν εκ νέου το ελεύθερο πρόγραμμα. Από το άθροισμα των δύο βαθμολογιών θα προκύψει η τελική κατάταξη, με το στόχο της οκτάδας πάντως να φαντάζει πλέον αρκετά δύσκολος.
Δείτε την εμφάνιση της Ευαγγελίας και της Εβελίνας που τις έστειλε στον τελικό:
~ Στον τελικό προκρίθηκαν και οι αδελφές Αννα-Μαρία και Ειρήνη-Μαρίνα Αλεξανδρή, οι οποίες εκπροσωπούν την Αυστρία και κατετάγησαν 12ες με 170.3304β. Μαρκάν πρώτες ήταν φυσικά οι Ρωσίδες Ναταλία Ιστσένκο/Σβετλάνα Ρομάσινα (194.5244β.), οι οποίες είναι απίθανο να χάσουν το χρυσό μετάλλιο. Οι υπόλοιπες φιναλίστ είναι οι Σουετσέν Χουάνγκ/Γουενγιάν Σουν (Κίνα, 191.4355), Ινούι/Μιτσούι (Ιαπωνία, 187.5214), Ανανάσοβα/Ρομάσινα (Ουκρανία, 186.6691), Καρμπονέλ/Μεγκουάλ (Ισπανία, 186.2691), Τσερούτι/Φέρο (Ιταλία, 181.5745), Σιμονό/Τόμας (Καναδάς, 179.3583), Οζ/Κρετιέν (Γαλλία, 173.1491), Αλβαρεζ/Κορόλεβα (ΗΠΑ, 172.8945) και Ατσάτς/Ντιοσντάντο (Μεξικό, 170.6601)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Στίβος (200 μέτρα γυναικών): Εκτός ημιτελικών η Μπελιμπασάκη Εκτός ημιτελικών έμειναν και οι δύο αθλήτριες από την Κύπρο που έτρεξαν στα προκριματικά των 200 μέτρων
Στίβος (200 μέτρα γυναικών): Εκτός ημιτελικών η Μπελιμπασάκη
Η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 200 μέτρων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την τέταρτη θέση στην 4η (από τις 9) προκριματική σειρά των 200 μέτρων με επίδοση 23.19 και κατετάγη 37η στο σύνολο.
Την πρόκριση για τους ημιτελικούς πήραν οι πρώτες δύο αθλήτριες από κάθε σειρά και οι έξι καλύτεροι χρόνοι.
Στο μεταξύ, εκτός ημιτελικών έμειναν και οι δύο αθλήτριες από την Κύπρο που έτρεξαν στα προκριματικά των 200 μέτρων.
Η Ραμόνα Παπαϊωάννου τερμάτισε τέταρτη στην έκτη σειρά με 23.10, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, και κατετάγη 35η στο σύνολο, ενώ η Ελένη Αρτυματά τερμάτισε πέμπτη στην όγδοη σειρά με 23.27 και κατετάγη 39η στο σύνολο.

*** Τεράστιος ο Πετρούνιας: Πήρε με διαφορά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους  Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου
Τεράστιος ο Πετρούνιας: Πήρε με διαφορά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους
Εντυπωσιακός για άλλη μια φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής.
Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση!
Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους.
Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80)
Video :
~**Λευτέρης Πετρούνιας ΡΙΟ 2016  Χρυσό :
https://youtu.be/Aeepm9nE7jM .-
~**Άννα Κορακάκη  ΡΙΟ 2016 Χρυσό :
~** Γκάτλιν ΡΙΟ 2016 :
~**ΜΠΟΛΝΤ  με τα 7 Ολυμπιακά μετάλλια ΡΙΟ 2016:
 https://youtu.be/Vlcuy31SZ8I .-
~**ΜΠΟΛΝΤ  ΡΙΟ 2016:
https://youtu.be/9q0VJYaOtMU .-
~** ΜΠΟΛΤ  ΡΙΟ  2016:
 https://youtu.be/2nhhTEl3324 .-

***  Ιστορική νίκη του Μπολτ επί του Γκάτλιν: Τρίτο συνεχόμενο χρυσό στα 100 μέτρα Σειρά έχουν τα 200μ., όπου στόχος του όπως έχει δηλώσει είναι να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ
 Ιστορική νίκη του Μπολτ επί του Γκάτλιν: Τρίτο συνεχόμενο χρυσό στα 100 μέτρα
Συναρπαστικός ο Γιουσέιν Μπολτ έδειξε για μία ακόμη φορά την πλάτη του στους αντιπάλους του στην κούρσα των 100μ., τερματίζοντας σε 9.81 και προσθέτοντας στην συλλογή του το 7ο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες!
Ο Τζαμαϊκανός πήρε θέση στον 6ο διάδρομο, ζήτησε ησυχία από το κοινό φέρνοντας το δείκτη μπροστά από το στόμα του, γονάτισε, έκανε το σταυρό του, έδειξε προς τον ουρανό και έφυγε!
Στα πρώτα μέτρα, ο Τζάστιν Γκάτλιν για τα 5-6 πρώτα δευτερόλεπτα πιθανώς να πίστεψε ότι θα το΄χει, όμως ο Μπολτ είχε ως συνήθως άλλη άποψη. Πάτησε γκάζι και για μία ακόμη φορά οι αντίπαλοι του είδαν την πλάτη του.
Ο Αμερικανός τερμάτισε δεύτερος με 9.89, με τρίτο τον Καναδό Αντρέ ντε Γκράσε με 9.91.
Η πρώτη από τις τρεις νίκες που στοχεύει στο Ρίο είναι γεγονός και ξεσήκωσε το ολυμπιακό στάδιο, με τον 29χρονο σπρίντερ να κάνει το γύρο του θριάμβου και να ποζάρει μπροστά από τους φακούς των εκατοντάδων φωτογραφικών φακών που ήθελαν να απαθανατίσουν τις ανεπανάληπτες στιγμές.
Σειρά έχουν τα 200μ., όπου στόχος του όπως έχει δηλώσει είναι να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ και η κατάκτηση ενός ακόμη χρυσού στα 4x100μ.

*** Τη χειρότερή της εμφάνιση στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο Ανδρών έκανε η Εθνική  Τίποτε δεν άλλαξε δραματικά στο τέταρτο οκτάλεπτο, με την Ελλάδα να γνωρίζει την ήττα με 12-7
 Τη χειρότερή της εμφάνιση στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο Ανδρών έκανε η Εθνική
Η εξασφάλιση της πρόκρισης στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο Ανδρών, έφερε μεγάλη χαλαρότητα στην Εθνική, η οποία γνώρισε τη συντριβή με 12-7 από την Αυστραλία. Αφού έχασε την πρώτη θέση του ομίλου, το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου απέφυγε το Μαυροβούνιο στους «8» και έτσι μέσα στις επόμενες ώρες -και βάσει των αποτελεσμάτων- θα γίνει γνωστός ο αντίπαλός του.
Η Εθνική έκανε ένα πολύ καλό επιθετικό ξεκίνημα, αλλά η πολύ κακή αμυντική λειτουργία στην άμυνα, ειδικά στην περιφέρεια, έδωσε την ευκαιρία στην Αυστραλία να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο, προηγούμενη 5-3.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου οκτάλεπτου, οι Αυστραλοί πήγαν τη διαφορά τους στα τέσσερα γκολ (7-3), με τους παίκτες του Βλάχου να μην συνέρχονται μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο τους βρήκε στο -6 (4-10).
Ο ρυθμός του ματς ήταν αισθητά χαμηλός στο τρίτο οκτάλεπτο, με τις δύο ομάδες να είχαν αρκετές κακές επιθέσεις και το μοναδικό τέρμα να έρχεται από τον Φουντούλη, που έκανε το 10-5.
Τίποτε δεν άλλαξε δραματικά στο τέταρτο οκτάλεπτο, με την Ελλάδα να γνωρίζει την ήττα με 12-7.
Τα οκτάλεπτα: 3-5, 4-10, 5-10, 7-12
Ελλάδα: Μουρίκης 1, Φουντούλης 3, Βλαχόπουλος 1, Δερβίσης 1, Γούνας 1
Αυστραλία: Χάουντεν 4, Ρόατς 1, Κάμπελ 1, Γιάνγκερ 2, Κότεριλ 2, Κάγες 1, Σουίφτ 1

*** ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΙΟ  Ολυμπιακοί  2016  :
Αποτελέσματα:
Νιγηρία-Βραζιλία 69-86
Ισπανία-Αργεντινή 92-73
Λιθουανία-Κροατία 81-90
~* Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών έχουν ως εξής:
Tετάρτη, 17 Αυγούστου
 Αυστραλία-Λιθουανία
Κροατία-Σερβία
 Ισπανία-Γαλλία
 ΗΠΑ-Αργεντινή

*** Επί κοντώ: Τελικός με πολλές αναποδιές και απρόοπτα για τον 7o Φιλιππίδη
Είναι αλήθεια πως ο Κώστας Φιλιππίδης είχε ονειρευτεί με διαφορετικό τρόπο τη συμμετοχή του στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Και είναι σίγουρο πως ο αθλητής ήταν για κάτι παραπάνω από τα 5,50 μ. και την 7η θέση με την οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα του, κάτι που φάνηκε και από την παρουσία του στον προκριματικό.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο Σόποτ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται πως αυτή η μάχη χάθηκε λόγω συγκυριών. Ο τελικός διεκόπη για σχεδόν μία ώρα, λίγο μετά την έναρξη του, λόγω έντονης βροχής. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι αθλητές αναγκάστηκαν να περιμένουν για δεύτερη φορά, όταν χάλασε ο μηχανισμός ανύψωσης του πήχη, κάτι που είχε συμβεί και στον προκριματικό.
  Ο Φιλιππίδης μετά από όλα αυτά ξεπέρασε εύκολα τα 5,50 μ., έχασε, όμως, οριακά τα 5,65 μ., αφού τόσο το πρώτο όσο και το τρίτο του άλμα, χάθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Φιλιππίδης δεν ήταν ο μόνος που έχασε το ρυθμό του από τις πολλές καθυστερήσεις. Στα 5,50 μ. ολοκλήρωσαν τον αγώνα του άλλοι τέσσερις αθλητές, μεταξύ αυτών οι Μπάλνερ και Μπαρμπέρ. Ο Φιλιππίδης όπως και στο Λονδίνο έτσι και στο Ρίο κατέλαβε την έβδομη θέση, προσθέτοντας μία από σπουδαία διάκριση στο βιογραφικό του.
  «Διαδικαστικά είχαμε προβλήματα. Αρχικά είχαμε αναμονή λόγω καιρού και περιμέναμε να μάθουμε αν θα αγωνιστούμε σήμερα ή αύριο.  Υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις που μου χάλασαν τον ρυθμό. Θα ήθελα κάτι καλύτερο σήμερα, όμως όλα αυτά με άφησαν πίσω και μου χάλασαν τον ρυθμό. Προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε σε όλα αυτά, όμως, δεν ήρθε το αποτέλεσμα. Σίγουρα περίμενα κάτι παραπάνω, καθώς ένιωθα καλά και έκανα καλό προκριματικό» είπε ο Φιλιππίδης.
Έκπληξη από τον Βραζιλιάνο
 Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα με 6.03μ που είναι νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, με δεύτερο τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 5.98μ και τρίτο τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς με 5.85μ.
Η νίκη κρίθηκε μετά από μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο πρώτων αθλητών με τη νίκη να πηγαίνει στον ντα Σίλβα που αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του στο «Ζοάο Χαβελάνζε» και ενώ ο Λαβιλενί δοκίμασε άλμα στα 6.08 για να πάρει τη νίκη, χωρίς όμως επιτυχία. Η Βραζιλία με τη νίκη του ντα Σίλβα πήρε και το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο στίβο.
Η κατάταξη στον τελικό
1.Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα (Βραζιλία) 6.03μ (Ο.Ρ)
2.Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.98μ
3.Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5.85μ                   
4.Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία) 5.75μ
4.Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.75μ
6.Σούε Τσανγκρούι (Κίνα) 5.65μ
7.Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία) 5.50μ
7.Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.50        
7.Νταϊτσι Σαβάνο (Ιαπωνία) 5.50μ
10.Σον Μπαρμπέρ (Καναδάς) 5.50μ
11.Τζέρμαν Κιαραβίλιο (Αργεντινή) 5.50μ
.Πάουλς Πούγιατς (Λετονία) Άκυρος

*** Ο Δουβαλίδης στα ημιτελικά των 110μ. εμπόδια με 13.41
Ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στα ημιτελικά των 110μ εμπόδια κατά την 4η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στην 4η προκριματική σειρά του αγωνίσματος όπου τερμάτισε 1ος σε 13.41, σε ένα βαρύ ταρτάν από τη δυνατή βροχή που προηγήθηκε.
Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μια εξαιρετική κούρσα την οποία ελπίζουμε να επαναλάβει και αύριο (ξημερώματα Τετάρτης) στις 02.40 στον ημιτελικό. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος την ίδια ημέρα δύο ώρες αργότερα (04.45).
Από την 2η σειρά προκρίθηκε ο Κύπριος Μίλαν Τραϊκοβιτς, ο οποίος τερμάτισε 3ος σε 13.59.
Η δυνατή βροχή επηρέασε τους αθλητές, αλλά σχεδόν όλα τα φαβορί για τον τελικό προκρίθηκαν, εκτός του Γάλλου Βίλεμ Μπελοσιάν, ο οποίος αποκλείστηκε με άκυρη εκκινηση (ήταν στη σειρά του Δουβαλίδη). Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών έκανε ο Τζαμαϊκανός Ομάρ ΜακΛέοντ στην 1η σειρά με 13.27, ενώ πέρασαν ακόμη ο Γάλλος Ντιμίτρι Μπασκού και ο Αμερικανός Ρόνι Ας με 13.31, Ο Ισπανός Ορλάντο Ορτέκα με 13.32 και ο Γάλλος Πασκάλ Μαρτινό-Λαγκάρντ με 13.36.
Νοκ αουτ η Αναγνωστοπούλου
Εκτός τελικού στη δισκοβολία γυναικών έμεινε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου η οποία κατετάγη 13η στο Α΄ προκριματικό γκρουπ με καλύτερη βολή στα 54.84μ. Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε μία ακόμη έγκυρη βολή στα 53.19μ, αλλά λόγω και της βροχής έμεινε μακριά από την καλύτερη φετινή της επίδοση που είναι 59.76μ (έχει ατομικό 61.40μ). Το όριο πρόκρισης ήταν 62.00μ.
Παραλίγο να έχουμε εκπλήξεις στο γκρουπ, αφού η κάτοχος του τίτλου Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία) μετά από δύο άκυρες προσπάθειες έκανε 64.81μ στην 3η βολή της και προκρίθηκε, όπως και η Κουβανή Ντένια Καμπαλέρο που έστειλε τον δίσκο στα 62.94μ και κατετάγη 3η. Με την 2η επίδοση του γκρουπ προκρίθηκε η Αυστραλή Ντάνι Σάμουελς με 64.46μ. Αργότερα θα διεξαχθεί και το Β΄ γκρουπ, από το οποίο θα εξαρτηθεί η θέση που θα πάρει η Αναγνωστοπούλου στο σύνολο, ενώ θα αναδεχθούν και οι 12 του τελικού.
 
***   Ελληνικές συμμετοχές στην 11η ημέρα: Τα βλέμματα σε Γιαννιώτη, πόλο και Στεφανίδη  Στους Ολυμπιακούς του Ρίο
 
 Η ώρα του Σπύρου Γιαννιώτη έφτασε. Ο 4ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου θα συμμετέχει το μεσημέρι της Τρίτης (15:00) στον τελικό του open water 10 χιλιομέτρων, με στόχο να προσθέσει στη συλλογή του το μοναδικό μετάλλιο που του λείπει: το Ολυμπιακό.
~ Στα προκριματικά του επί κοντώ αγωνίζεται η Κατερίνα Στεφανίδη (15:45 ώρα Ελλάδας), στα προημιτελικά της υδατοσφαίρισης ανδρών η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ιταλία (22:30), στον τελικό του ντουέτου συγχρονισμένης κολύμβησης αγωνίζονται οι Ευαγγελία Πλατανιώτη/Εβελίνα Παπάζογλου, ενώ δράση για τα ελληνικά χρώματα εκτός από τον στίβο θα υπάρχει ακόμη σε ποδηλασία πίστας και ιστιοπλοΐα.
Το πρόγραμμα των Ελλήνων:
Open Water
 15:00 Σπύρος Γιαννιώτης (10 χιλιόμετρα ΤΕΛΙΚΟΣ)
Στίβος
15:45 Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ, προκριματικά)
17:13 Ελισάβετ Πεσιρίδου (100μ. προκριματικά)
17:20 Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (Δίσκος ΤΕΛΙΚΟΣ)
17:50 Λυκούργος Τσάκωνας (200μ., προκριματικά)
02:40 Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπόδια, ημιτελικά)
03:05 Χάιδω Αλεξούλη (μήκος, προκριματικά)
 * στις 04:45 θα γίνει και ο τελικός στα 100μ. εμπόδια
 Πόλο
22:30 Ελλάδα-Ιταλία (προημιτελικά)
Ποδηλασία πίστας
16:18 Χρήστος Βολικάκης (Κέιριν)
Συγχρονισμένη Κολύμβηση
20:00 Ευαγγελία Πλατανιώτη/Εβελίνα Παπάζογλου (ντουέτο, ΤΕΛΙΚΟΣ)
Ιστιοπλοΐα
19:05 Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής (470 ανδρών, 8η, 9η & 10η ιστιοδρομία)

*** Ελληνικές συμμετοχές στην 10η ημέρα: Η ώρα του Πετρούνια
Έφτασε η ώρα του Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος στις 8 μ.μ. θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό των κρίκων, με στόχο το μετάλλιο. Στον στίβο υπάρχουν τρεις ελληνικές συμμετοχές σε προκριματικούς και ο Κώστας Φιλιππίδης στον τελικό του επί κοντώ. Η Μαρία Μπελιμπασάκη μετέχει στα 200μ., η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στον προκριματικό της δισκοβολίας και ο Κώστας Δουβαλίδης ρίχνεται στη μάχη της πρόκρισης στα 110μ. εμπόδια.
Στην κολύμβηση η Κέλλυ Αραούζου μετέχει στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης και στη συγχρονισμένη το ντουέτο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και της Εβελίνας Πασπάζογλου συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την πρόκριση στον τελικό.
Τέλος, το ιστιοπλοϊκο δίδυμο των Παναγιώτη Μαντή και Παύλου Καγιαλή, δίνουν τον δικό τους αγώνα στα 470.
Η ελληνική παρουσία την 10η ημέρα των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων:
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
15:00 Αραούζου Κέλλυ - 10χλμ. ανοιχτής, ΤΕΛΙΚΟΣ
 ΣΤΙΒΟΣ
15:48 Μπελιμπασάκη Μαρία - 200μ, προκρ.
02:30 Αναγνωστοπούλου Χρυσούλα - δισκοβολία, προκρ.
02:35 Φιλιππίδης Κώστας - επί κοντώ, ΤΕΛΙΚΟΣ
02:40 Δουβαλίδης Κώστας - 110μ. εμπόδια, προκρ.
ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
17:00 Ευαγγελία Πλατανιώτη/Εβελίνα Παπάζογλου - ντουέτο, τεχνικό πρόγραμμα
 ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
19:05 Παναγιώτης Μαντής/Παύλος Καγιαλής - 470 (9η, 10η ιστιοδρομία)
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
20:00 Πετρούνιας Λευτέρης - κρίκοι, ΤΕΛΙΚΟΣ

***

~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .-
~Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .-
~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 4η  και 5η  Ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/4-5-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14  Αυγούστου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-14-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και  14  Αυγούστου 2016 Ολυμπιακοί Ρίο 7η, 8η και 9η Ημέρα   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/13-14-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-15-2016.html .-
* ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-9-15-2016.html .- 
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-16-2016.html .-
~
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4911 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3049 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3046  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.007          βίντεο   .-  
~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου
    Χρειάζεστε ένα δάνειο, αλλά που απορρίπτονται από την Τράπεζα ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι έχετε συμβατό συνθήκες να σας μηνιαία έσοδα, υπέρογκα επιτόκια. Χρειάζεστε ένα δάνειο για να καλύψει τις ανάγκες σας. Κανένα πρόβλημα. Ό, τι την οικονομική σας κατάσταση, θα προσφέρουν ενυπόθηκα δάνεια, διεθνή δάνεια, εμπορικά δάνεια, δάνεια προσωπικά, αποκλειστική και εκπαιδευτικά δάνεια. Προσφέρω δάνεια διαθέσιμα σε ανθρώπους, και πολλές εταιρείες. σας είναι πραγματικά ανάγκη έτσι επικοινωνήσετε μαζί μου: leferfrancisjean@gmail.com
    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή