ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016 :
~

Το κόψιμο του τσιγάρου με στραγάλια
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΓια να κόψεις το τσιγάρο πρέπει να κάνεις πολλή προσευχή. Επίσης να γεμίσεις στραγάλια ένα άδειο πακέτο και κάθε φορά που θα αισθάνεσαι την ανάγκη να καπνίσεις, να βάζεις ένα στραγάλι στο στόμα σου.

KALAMATA   παραλία μπάνια 14/07/2016 : https://youtu.be/jxAF8Szr9s4 .-
~Χριστιανούπολη Φιλιατρών στη λιμνούλα  στα θυρανοίξια  14-07-2016: https://youtu.be/s-cN7UcSPWg .-
~Χριστιανούπολη Φιλιατρών Μεσσηνίας Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου και Θυρανοίξια στο Ναό Μεταμόρφωσης  Πε 14-07-2016: https://youtu.be/IUeO0Hd8h2I .-
 
~Χριστιάνοι Φιλιατρών Θυρανοίξια ναού Σωτήρος τελετή  14/07/2016: https://youtu.be/b3ojbLYOpl8 .-
~ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Φιλιατρών Θυρανοίξια  14/07/2016: https://youtu.be/DPNYYmZL2Kk ,-
~Χριστιανούπολη Φιλιατρών Ι Ν Αγίου Αθανασίου στα θυρανοίξια  14/07/2016: https://youtu.be/vz1usr_ky_A .-
~Χριστιανούπολη Φιλιατρών  14/07/2016: https://youtu.be/r3WPm9tyY8Q .-
~Αναχώρηση από Χριστιανούς 14/07/2016:
 https://youtu.be/H-QJ2YRJbJE .-
~
15 Ιουλίου
Μεγαλομαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης (1) (†305). Μαρτύρων Αβουδίμου και Λολιανού. Αγίου Βλαδημήρου, του βασιλέως Ρωσίας.
(1) Η αγία Ιουλίττη έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Καταγόταν από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας. Επειδή όμως τότε κυριαρχούσε ο διωγμός κατά των χριστιανών, πήρε το γιο της τον Κήρυκο και πήγε στην Σελεύκεια και στην συνέχεια στην Ταρσό. Αλλά και εκεί συνάντησε την ίδια κατάσταση. Στην Ταρσό συνελήφθη από τον ηγεμόνα ,τον Αλέξανδρο, ο οποίος την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια μπροστά στο παιδί της. Στην συνέχεια προσπάθησε να φέρει με το μέρος του τον μικρό. Το παιδάκι όμως δεν δεχόταν και μάλιστα αφού επικαλέστηκε το όνομα του Χριστού, έδωσε μία δυνατή κλωτσιά στην κοιλιά του ηγεμόνα. Αυτός εξοργίστηκε τόσο πού το πέταξε από τα σκαλιά σπάζοντας το κρανίο του μικρού Κήρυκου. Μ` αυτόν τον τρόπο έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου ο μικρός Κήρυκος. Η δε μητέρα του μετά από λίγο, αφού υπεβλήθη σε πολλά και φρικτά βασανιστήρια, παρέδωσε το πνεύμα της στον Χριστό. ~

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
 
Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος

Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος
 
Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών

Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών
 
Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
 
Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς
 
Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν

Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν
 
Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ

Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ
 
Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος

Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος
 
Όσιος Μαρτύριος ο επίσκοπος

Όσιος Μαρτύριος ο επίσκοπος
 
Άγιοι Πέτρος και Φεβρωνία οι θαυματουργοί

Άγιοι Πέτρος και Φεβρωνία οι

Σήμερα 15/07/2016 εορτάζουν:

Άγιοι Κήρυκος και Ιουλίττα η μητέρα του, Άγιος Βλαδίμηρος ο Ισαπόστολος βασιλιάς των Ρώσων

~ Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~ Ἡ καλλιμάρτυς τοῦ Χρίστου Ἰουλίττα, σὺν τριετεῖ ἀμνῶ αὐτῆς τῷ Κηρύκῳ, δικαστοὺ πρὸ βήματος παρέστησαν φαιδρῶς, εὔτολμοι κηρύττοντες. τὴν χριστώνυμον κλῆσιν, ἄμφω μὴ πτοούμενοι, ἀπειλᾶς τῶν τυρράνων καὶ στεφηφόροι νῦν ἐν οὐρανοίς, ἀγαλλιώνται. Χριστῷ παριστάμενοι.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Κηρύκου και Ιουλίττας - 15 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/-L-puuPJfEA  .-


 ***  Παρεμβάσεις - performances στα λεωφορεία της τοπικής γραμμής 1 Καλαμάτα – Παραλία 
Σήμερα, αύριο 16 και μεθαύριο 17 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και με την ευγενική υποστήριξη και συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, θα γίνει η παράλληλη εκδήλωση “Transitions”.
Η εκδήλωση “Transitions” είναι μια σειρά από παρεμβάσεις - performances που θα διαδραματιστούν μέσα στα λεωφορεία της τοπικής γραμμής 1 Καλαμάτα – Παραλία μεταξύ 14.00 και 15.00.
Οι περφόρμερ, διάσπαρτοι ανάμεσα στους επιβάτες τoυ αστικού λεωφορείου, θα μεταμορφώσουν το καθημερινό σκηνικό σε μια σειρά από ευχάριστα πρωτόγνωρες εμπειρίες. Οι επιβάτες καλούνται να βιώσουν αυτές τις εμπειρίες σαν αναπάντεχες εκπλήξεις μεταξύ πραγματικoύ και φαντασιακού, ένα καλειδοσκόπιο ονειρικών φυγών από την καθημερινή ρουτίνα.
Κατά τη διάρκεια των transitions, μια «συνηθισμένη» διαδρομή με το λεωφορείο μπορεί να μεταμορφωθεί σε συναυλία τζαζ ή σε μια παράσταση χορού.
Επιμέλεια παρουσίασης: M. Eugenia Demeglio, Θάνος Πολυμενέας – Λιοντήρης
Και θα συμμετέχουν οι: Βέρα Αισώπου, Ιφιγένεια Αλεξοπούλου-Κυριοπούλου, Βάσια Αναγνωστοπούλου
Δήμητρα Βούτση, Χρήστος Γεωργιόπουλος, Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Σταυρούλα Γκόνου, Νάγια Γραμματικοπούλου, Αρίων Γυφτάκης, Άλκη Δίμιζα, Χριστίνα Δίμιζα, Αγγελος Θεοδωρακόπουλος, Νίκος Ιωακείμ, Μαρία Καραχισαρίδου, Νίκος Καρύδης, Ινώ Κάτσιου, Χριστίνα Κουτσούκου, Παναγιώτης Κωστόπουλος, Αλέξης Κωτσόπουλος, Γεώργιος Μουνδρουλέας, Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη, Μαρία Περρωτή, Κατερίνα Πετροπούλου, Άγγελος Πολυχρονόπουλος, Σταυρούλα Ρουσοπούλου, Σταύρος Ρούσης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Λίλλυ Τριαντάρη, Τζώρτζης Τσιρόπουλος. 

*** Θυρανοίξια χθες της Αγια-Σωτήρας του Μοριά παρουσία του Αντώνη Σαμαρά

 

 

 

 

 

 
Τα «θυρανοίξια» της Αγια-Σωτήρας του Μοριά, του Βυζαντινού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστιανούπολης, που με προσμονή ανέμεναν οι κάτοικοι της Χριστιανούπολης και ευρύτερα της Τριφυλίας, μετά τις εργασίες ανάδειξης του μνημείου, έγιναν χθες! Το απόγευμα, υπό του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε ευχαριστήρια δέηση για την επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ιερού Ναού της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Χριστιανουπόλεως, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού
Αντώνη Σαμαρά. Μετά τη δέηση ο μητροπολίτης Τριφυλίας ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο έργο, ενώ το λόγο έλαβαν ακόμη η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση και εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού.
Εν συνεχεία ακολούθησε ξενάγηση στο βυζαντινό μνημείο.
Αργότερα το βράδυ ο Δήμος Τριφυλίας, σε ειδική τελετή, τίμησε τους κυρίους Αντώνη Σαμαρά και Πέτρο Τατούλη για τη συμβολή τους στο έργο, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
  -Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θάρρους».

***  Επίθεση στη Γαλλία: Μακελειό με 84 νεκρούς ανήμερα της εθνικής εορτής 
Επίθεση με φορτηγό όχημα, το οποίο ένας άντρας οδήγησε πάνω σε πλήθος ανθρώπων σημειώθηκε στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 84 άτομα και άλλα περίπου 154 να τραυματιστούν, εκ των οποίων περίπου 20 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σκοτωθεί, ενώ υπάρχουν αναφορές αυτοπτών μαρτύρων ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του οδηγού και της αστυνομίας.
Οι αρχές ανέφεραν ότι το φορτηγό ήταν γεμάτο όπλα, χειροβομβίδες και εκρηκτικά. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι μέσα στο όχημα βρέθηκαν επίσημα έγγραφα που ανήκουν σε έναν 31χρονο γαλλο-τυνήσιο πολίτη, γεννημένο στην Τυνησία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά δεν είχε απασχολήσει τις μυστικές υπηρεσίες.
Πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, ο δράστης κατάφερε να οδηγήσει το όχημα επί περίπου δύο χιλιόμετρα μέσα στο πλήθος.
Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της πόλης, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο για να δει κι αυτός τη ρίψη των πυροτεχνημάτων είπε ότι είδε ένα λευκό φορτηγό να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος, προκαλώντας πανικό και συντρίμμια να διασκορπίζονται παντού. Επικράτησε «πλήρες χάος» στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην καρδιά της τουριστικής πόλης στην Κυανή Ακτή, περιέγραψε ο ίδιος.
Ο Σεμπαστιάν Ιμπέρ, αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης, εξήγησε ότι ο οδηγός συνέχιζε να χτυπάει πολίτες σε μεγάλη απόσταση κατά μήκος της Προμενάντ, γεγονός «το οποίο εξηγεί τον εξαιρετικά βαρύ απολογισμό». «Υπήρξαν πυρά και ο οδηγός σκοτώθηκε» πρόσθεσε.
«Είδα τα πτώματα να πέφτουν δεξιά κι αριστερά καθώς το φορτηγό περνούσε. Πάγωσα. Όσοι βρίσκονταν εκεί έφερναν νερό και πετσέτες για τους τραυματισμένους, ενώ μετέφεραν στην άκρη του δρόμου, αυτούς που δεν είχαν καμία ελπίδα» δήλωσε ο δημοσιογράφος Νταμιέν Αλεμάν.
Η αστυνομία απέκλεισε μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο της τραγωδίας και οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
Το προσωπικό των νοσοκομείων όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες δήλωσε ότι οι γιατροί δεν είχαν χρόνο για να κρατήσουν τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητά τους, ήταν να τους παρέχουν ιατρική βοήθεια.
Οι τραυματίες έχουν κατανεμηθεί επί τη βάσει του αριθμού της εισόδου τους στα νοσοκομεία, ενώ στη σκηνή της επίθεσης τα πτώματα έχουν καλυφθεί με λευκά σεντόνια.
Η έρευνα για την επίθεση ανατέθηκε σε ανακριτές και εισαγγελείς με γνώσεις σε υποθέσεις τρομοκρατίας.
Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Γαλλίας μέσα σε 18 μήνες και σημειώνεται οκτώ μήνες μετά τα αιματηρά χτυπήματα στο Μπατακλάν, το Stade de France, το μπαρ Le Carillon και το εστιατόριο Petit Campodge, στο Παρίσι, που στοίχησαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους -κι ενώ η πληγή είναι ακόμη νωπή.
Υποστηρικτές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» πανηγυρίζουν σε αναρτήσεις τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για την πολύνεκρη επίθεση. Μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο Twitter αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν «γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο θεός είναι μεγάλος».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επέστρεψε στο Παρίσι, προκειμένου να μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε πηγή στο περιβάλλον του. «Ο πρόεδρος συνομίλησε με τον (γάλλο πρωθυπουργό) Μανουέλ Βαλς και τον (γάλλο υπουργό Εσωτερικών) Μπερνάρ Καζνέβ», ανέφερε η πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ειδοποιήθηκε για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας και θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Λευκός Οίκος. «Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, καταδικάζω με τον σθεναρότερο τρόπο την κατά τα φαινόμενα φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια Γαλλίας, στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες αθώων πολιτών» είπε ο Ομπάμα σε δήλωσή του.
in.gr

*** Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Πρεμιέρα απόψε με το Links
Παρά τις δυσκολίες και τους φόβους κάποιων, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας παρέμεινε όρθιο και απόψε κάνει πρεμιέρα με την παράσταση Links, από το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη.
Τα εισιτήρια για την αποψινή παράσταση έχουν εξαντληθεί από μέρες, ενώ να σημειωθεί ότι όσοι θελήσουν να δουν το Links, θα έχουν την ευκαιρία αύριο, αφού θα ανέβει και τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ.
Για τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού με τη Λυρική Σκηνή μίλησαν χθες ο πρόεδρος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, που είναι στην Καλαμάτα εδώ και μερικές μέρες.
Τη σημερινή μέρα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας τη χαρακτήρισε ευλογημένη και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Λυρική Σκηνή, «μια συνεργασία που λαμπρύνει το Φεστιβάλ Χορού», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Αναφερόμενος στον Σάκη Θεοδωρόπουλο, που είναι ο πρόεδρος της Λυρικής, τον ευχαρίστησε, γιατί όσες φορές η πόλη έχει ζητήσει βοήθεια, δεν την έχει αρνηθεί.
Με τη σειρά του ο κ. Θεοδωρόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για το αντάμωμα της Λυρικής με το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, «δύο θεσμούς της Τέχνης κορυφαίους». Ανέφερε ακόμη ότι αυτή η συνεργασία εντάσσεται στην εξωστρέφεια που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η Λυρική Σκηνή, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην περιοχή μας, αφού ήδη επτά φορές έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία του νομού.
Κλείνοντας μίλησε για την αξία του Καλαματιανού καλλιτέχνη Μίμη Πλατανιά, που θα τραγουδήσει στην Καλαμάτα στις 26 Ιουλίου.
Με τη σειρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής και χορογράφος, Αντώνης Φωνιαδάκης, δήλωσε χαρούμενος που είναι στην πόλη, για τρίτη μάλιστα φορά.
Για το αποψινό μπαλέτο, είπε ότι είναι το μεγαλύτερο σύνολο στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί και για τον ίδιο πρόκληση η συγκεκριμένη παράσταση.
Σχετικά με τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή της Λυρικής που έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό, είπε ότι θα προσπαθήσει να δώσει το δικό του στίγμα σε αυτήν.
Κλείνοντας, το λόγο πήρε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Κατερίνα Κασιούμη, που εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Λυρικής για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, ενώ αναφερόμενη στο Links, είπε ότι είναι μια παράσταση πολύ καλή για το Φεστιβάλ και κάλεσε τον κόσμο που θα καταφέρει να βρει εισιτήρια να την παρακολουθήσει.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Σε κίνδυνο οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ, αφού υπάρχουν φόβοι για υποβάθμισή τους
Μια είδηση που πάγωσε το αμφιθέατρο του ΤΕΙ στη διάρκεια της χθεσινής ορκωμοσίας ακούστηκε κατά τo χαιρετισμό του αναπληρωτή προέδρου του Ιδρύματος, Ευστράτιου Γεωργόπουλου.
Αφού, λοιπόν, έδωσε συγχαρητήρια στους νέους πτυχιούχους και τους μίλησε για την αξία του πτυχίου τους, τους ενημέρωσε για τις αλλαγές που προωθούνται στα ΤΕΙ. Ενώ το 2001 τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εντάχθηκαν στην Ανώτατη Εκπαίδευση, γίνεται προσπάθεια από κύκλους της παρούσας κυβέρνησης, όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργόπουλος, να επιστρέψουν στην Ανώτερη Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση –δηλαδή ως ένα είδος ΙΕΚ ή ΚΑΤΕΕ.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, «το τελευταίο διάστημα όλο αυτό το οικοδόμημα των ΤΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση, το οποίο πήρε πολύ χρόνο και πολύ κόπο για να χτιστεί, φαίνεται να κινδυνεύει και μαζί με αυτό τίθενται σε κίνδυνο και οι δυνατότητες και οι προοπτικές σας, επαγγελματικές και ακαδημαϊκές, ως πτυχιούχων των ΤΕΙ.
Υπάρχουν κύκλοι εντός της παρούσας κυβέρνησης οι οποίοι συστηματικά απεργάζονται την αποπομπή των ΤΕΙ από την Ανώτατη Εκπαίδευση, όπου θεσμικά ανήκουν από το 2001 (Ν.2916/2001), και καμία κυβέρνηση έως σήμερα δεν τόλμησε να αμφισβητήσει αυτή τη θεσμική κατάκτηση. Αυτοί οι κύκλοι επιθυμούν διακαώς την επιστροφή των ΤΕΙ πίσω στη δεκαετία του ’80 και του ’90 και την ένταξή τους στην Ανώτερη Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση – κάτι δηλαδή σαν ένα είδος ΙΕΚ ή ΚΑΤΕΕ από το παρελθόν.
Εάν οι κύκλοι αυτοί επιβάλλουν την άποψή τους και επιτύχουν το σκοπό τους, αυτό θα ήταν καταστροφικό για τα ίδια τα Ιδρύματα και τις προοπτικές τους, για το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτά και, φυσικά, για τους φοιτητές και τους αποφοίτους τους, καθώς αυτό θα σήμαινε υποβάθμιση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών και των επαγγελματικών δικαιωμάτων και προοπτικών».
Στη συνέχεια του χαιρετισμού του, όπου ουσιαστικά εξέφρασε την αγωνία του για την επόμενη μέρα των ΤΕΙ, είπε ότι «πρέπει να τους εμποδίσουμε. Ήδη τα Ιδρύματα και οι διοικήσεις τους αντιδρούν με κάθε τρόπο και η αντίδραση αυτή θα ενταθεί, όσο θα εντείνεται και η επίθεση εναντίον των ΤΕΙ».
Παράλληλα, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους στο αμφιθέατρο, ως πτυχιούχοι πλέον, να είναι έτοιμοι για να διεκδικήσουν αυτά που δικαιωματικά τους ανήκουν, καθώς τα απέκτησαν με αγώνα και δεν τους χαρίστηκαν. «Σας θέλουμε στο πλάι μας. Γιατί τα ΤΕΙ δεν πρέπει και δεν μπορεί να υποβαθμιστούν σε ΙΕΚ, σε ΚΕΚ, σε ΚΑΤΕΕ ή σε οτιδήποτε άλλο. Έχει έρθει η ώρα και είναι ώριμες οι καταστάσεις, ώστε τα ΤΕΙ, διατηρώντας τη θέση τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να μετονομαστούν σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών ή Τεχνολογικά Πανεπιστήμια, κατά το πρότυπο άλλων προηγμένων κρατών, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή ανοδική πορείας τους σε όλους τους ακαδημαϊκούς δείκτες (εκπαιδευτικό έργο, ερευνητικό έργο, μεταπτυχιακές σπουδές, διεθνείς συνεργασίες κ.λπ.) όλα αυτά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια» σχολίασε.
Κλείνοντας κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πτυχιούχους να είναι στο πλευρό των διοικήσεων στον αγώνα που δίνουν, καθώς μπορούν να σταθούν αρωγοί «μέσα από τις επαγγελματικές/επιστημονικές ενώσεις, στις οποίες θα πρέπει να ενταχθείτε και να δραστηριοποιηθείτε».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ο καιρός σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  Παρασκευή 15/7/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.4 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Συνεχίζονται τα ατυχήματα με ποδηλάτες στην Καλαμάτα…
«Μάστιγα» τείνουν να γίνουν τα «τροχαία» ατυχήματα με ποδήλατα και θύματα πεζούς στην Καλαμάτα… Προχθές το βράδυ, λίγο πριν από τις 9.00, νεαρή τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά, ηλικιωμένο που διέσχισε κάθετα τον ποδηλατόδρομο στα «Ουζάκια». 
Ας κοιτάξουν λίγο και οι αρμόδιοι να συνετίσουν τους ποδηλάτες, που τελευταία νομίζουν ότι επειδή ο ποδηλατόδρομος τους ανήκει, μπορούν να οδηγούν σε τόσο κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία όπως θέλουν… Δυστυχώς είναι πολλά τα ατυχήματα τις τελευταίες εβδομάδες για να τα χαρακτηρίσουμε ως απλή σύμπτωση.  Κ. Γαζ.
 
***  Στη Μεσσηνία από σήμερα ο Αλέξης Χαρίτσης
 
Επίσκεψη στη Μεσσηνία από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή, 17 Ιουλίου, θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.
Σήμερα ο υφυπουργός θα συναντηθεί στην Καλαμάτα με τους προέδρους των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών της Πελοποννήσου, ενώ στις έξι το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Το βράδυ θα παρευρεθεί στην πρεμιέρα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Αύριο Σάββατο ο κ. Χαρίτσης θα επισκεφτεί το Μελιγαλά και τη Μεσσήνη. Στις 7.00 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Μεσσήνης στο Δημαρχείο της πόλης και κατόπιν, στις 8.00, θα μιλήσει στο Φιλοσοφικό Κέντρο.
Τέλος, ο υφυπουργός θα εγκαινιάσει στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) της Δημοτικής Ενότητας Νέστορος.
 
***  Π. Νίκας: «Ο περιμετρικός της Καλαμάτας το μεγαλύτερο έργο στην πόλη από την απελευθέρωση της έως σήμερα»
 
Τα «άκουσαν» από κατοίκους της περιοχής στο Ασπρόχωμα
 Γ. Δέδες: «Τον Οκτώβριο στην κυκλοφορία»
dedes perimetrikos 3.jpg
 Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από το διευθυντή του υπουργείου Γιάννη Καρνέση, καθώς και μελετητές του «Μορέα».
Τον κ. Δέδε υποδέχθηκε στη γέφυρα του περιμετρικού, στο Καλάμι Ασπροχώματος,  ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Καλωσορίζοντάς τον, ο κ. Νίκας τόνισε το αμείωτο ενδιαφέρον που δείχνει ο κ. Δέδες για την Καλαμάτα και τη συμβολή του σ’ όλα τα σπουδαία έργα της περιοχής, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Καρνέση ως «συμπολεμιστή» για πάνω από 10 χρόνια στα ζητήματα της πόλης.
Ο κ. Νίκας χαρακτήρισε τον περιμετρικό της Καλαμάτας ως το σπουδαιότερο έργο στην πόλη από την απελευθέρωσή της, που θα την αλλάξει ριζικά.
Από την πλευρά του, ο κ. Δέδες ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Νίκα για τα θερμά του λόγια, υπογραμμίζοντας ότι έχει αποδείξει και στην πράξη την άριστη συνεργασία τους.
Ο γενικός γραμματέας, που νωρίτερα χθες το πρωί βρέθηκε μαζί με τον υπουργό κ. Σπίρτζη στην παράδοση του κόμβου της Μεγαλόπολης, τόνισε ότι με τον περιμετρικό της Καλαμάτας ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος του «Μορέα» και η πόλη, αλλά και ολόκληρη η Πελοπόννησος, θα έχουν πλέον έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο.
Παράλληλα, επισήμανε ότι τηρούνται όλα τα χρονοδιαγράμματα, ύστερα από τη σύναψη της συμφωνίας του υπουργού κ. Σπίρτζη με το «Μορέα», ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα έργα προχωρούν και πιο γρήγορα, κάτι που μπορούν να διαπιστώσουν οι πολίτες.
Τέλος, ο κ. Δέδες έκανε γνωστό ότι ο περιμετρικός της Καλαμάτας θα δοθεί στην κυκλοφορία τον Οκτώβριο, ενώ εξήρε την άριστη συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, που έχει σταθεί αρωγός με σκοπό να ικανοποιηθούν στο 100% τα αιτήματα των πολιτών και να γίνουν και έργα που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη.
Με την ολοκλήρωση του «Μορέα» η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη στη χώρα που θα έχει ένα υπερσύγχρονο οδικό δίκτυο, αντάξιο ευρωπαϊκών χωρών, έκλεισε λέγοντας ο κ. Δέδες.
Ο διευθυντής του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης, ο άνθρωπος που έχει ασχοληθεί περισσότερο από καθέναν με το οδικό δίκτυο της περιοχής, ανέλυσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινητόδρομου, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι η Καλαμάτα με την ολοκλήρωση του περιμετρικού της γίνεται η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που αποκτά ένα υπερσύγχρονο οδικό δίκτυο, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και θα μπορεί πλέον να συγκρίνεται με πόλεις της κεντρικής και βορείου Ευρώπης.
dedes perimetrikos 2.jpg
Λίγο πριν φύγουν από τη γέφυρα στο Καλάμι, ο κ. Δέδες και ο κ. Καρνέσης άκουσαν, από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Πολίτη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι της περιοχής με την είσοδο στις ιδιοκτησίες τους, ενώ κι άλλοι κάτοικοι, που αντιλήφθηκαν την ξαφνική επίσκεψη, τους τα «έψαλαν» για θέματα που αντιμετωπίζουν και ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση…
 Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

 ***  «Επαγγελματική» χασισοφυτεία 240 δέντρων στο Νιοχώρι Οιχαλίας   
Είχαν γείρει τα κλαριά των ψηλών δέντρων για να μη φαίνεται από αέρος
 Η πρώτη μεγάλη φυτεία του φετινού καλοκαιριού εντοπίσθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, σε δασική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας και συγκεκριμένα στο Νιοχώρι, πάνω από την «Πηγάδα».
Η φυτεία των 240 χασισόδεντρων ήταν σε δύσβατη περιοχή και το χαρακτηριστικό της ήταν πως ήταν πολύ καλά καλυμμένη και από αέρος, με ψηλά δέντρα που την έκρυβαν.
  Την είχαν σκεπάσει
Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, στη δασική περιοχή «Γκολέμη», μεταξύ Νεοχωρίου και Κροντηρέ του Δήμου Οιχαλίας, εντοπίσθηκε φυτεία αποτελούμενη συνολικά από 240 φυτά κάνναβης.
Οι καλλιεργητές είχαν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, ώστε να είναι μικρές οι πιθανότητες εντοπισμού της φυτείας, ακόμα και από αέρος, και πληρούσε τα χαρακτηριστικά γι’ αυτό που αποκαλούν οι αστυνομικοί της Δίωξης «επαγγελματική δουλειά».
Οι δράστες είχαν φροντίσει στο χώρο της καλλιέργειας να μην κόψουν όλα τα δέντρα, αλλά να αφήσουν και αρκετά ανάμεσα στα χασισόδεντρα. Μάλιστα, στα ψηλά είχαν φροντίσει να πλέξουν τα κλαδιά, ώστε να «σκεπάζουν» τη φυτεία και να μην είναι ορατή.
  Νερό από τον αγωγό
Μπαίνοντας στη φυτεία οι αστυνομικοί εντόπισαν ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, περίπου 100 τ.μ., που εκτεινόταν σε 3 αναβαθμίδες.
Συνολικά βρήκαν 240 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,1 έως 1,7 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Τα 189 φυτά, που ήταν και τα πιο μεγάλα, ήταν φυτεμένα στο έδαφος, ενώ τα 51 που ήταν μικρά βρέθηκαν σε πλαστική φυτεύτρα.
Για το πότισμα των φυτών οι καλλιεργητές είχαν τοποθετήσει δίκτυο σωληνώσεων, παίρνοντας νερό από κοντινό κεντρικό αγωγό.
Από το χώρο της φυτείας συλλέχθηκε καλλιεργητικός εξοπλισμός κι άλλα αντικείμενα, προκειμένου να εξετασθούν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών.   Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Τελειωμό δεν έχει το κύκλωμα με τις τηλεφωνικές απάτες
Σύλληψη Βουλγάρας στην Τρίπολη, σε πανομοιότυπο σενάριο με την Καλαμάτα
 Μπορεί καλά - καλά να μη συμπληρώθηκε 24ωρο από την ολοκλήρωση της δίκης Βούλγαρου για απάτες με τηλέφωνα στην Καλαμάτα, και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συνελήφθη μια 40χρονη Βουλγάρα στην Τρίπολη.
Ο συγκεκριμένος Βούλγαρος καταδικάσθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας μόνο για δύο από τις 32 περιπτώσεις που κατηγορούνταν, σε 4,5 χρόνια φυλάκισης.
  Ζήτησε 6.600
Το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης εξιχνίασε δύο περιπτώσεις απάτης και 14 περιπτώσεις απόπειρες απάτης. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη της 40χρονης Βουλγάρας ξεκίνησε, όταν συνεργοί της τηλεφώνησαν σε 52χρονη και με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα συγγενικού της προσώπου, της ζήτησαν 6.600 ευρώ.
Ευτυχώς, η 52χρονη κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρίπολης. Κλείσθηκε το ραντεβού και σε αυτό πήγε η 40χρονη Βουλγάρα για να παραλάβει τα χρήματα και τότε συνελήφθη. Ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και με το Βούλγαρο που είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα πέρυσι.
Σύμφωνα με το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, στις 11 και στις 12 Ιουλίου η 40χρονη μαζί με συνεργούς της είχαν εξαπατήσει δύο ημεδαπές, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη 14 άτομα.
Από τη δράση τους είχαν αποσπάσει 11.600 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στις παθούσες, ενώ το χρηματικό ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ανέρχεται σε 52.000 ευρώ.
Η 40χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Η δε αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών της 40χρονης, καθώς και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  ΤΡΟΜΟΣ! Νέο ΚΑΝΟΝΙ στην ΑΓΟΡΑ...

Δεν έχουν τέλος τα λουκέτα στην αγορά. Μετά το λουκέτο στο κατάστημα Zara στο Κολωνάκι σειρά έχει η ελληνική επιχείρηση μαζικής εστίασης Goody’s.

Εκτός από το κατάστημα της εταιρείας στην Ερμού, που κατέβασε ρολά φαίνεται πως πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα καταστήματα ανά την Ελλάδα.
Η επιχείρηση εκτός από τη ληστρική φορολογία, έχει να αντιμετωπίσει και τη μείωση κατά 60% του τζίρου. Μία μείωση τόσο μεγάλη που καμία επιχείρηση, όσο πολυδιαφημισμένη ή παλιά και αν είναι δεν γίνεται να αντιμετωπίσει.
~ Μερικές από τις 450 χιλιάδες επιχειρήσεις , βιοτεχνίες , βιομηχανίες επαγγελματίες που έκλισαν και σταμάτησαν δραστηριότητες στην Ελλάδα  μας  !  : ΠΕΙΡΑΪΚΗ -ΠΑΤΡΑΪΚΗ , ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ , ΑΤΛΑΝΤΙΚ πολυκατάστημα, ΑΓΝΟ  γαλακτοβιομηχανία , SOFTEX   Χαρτοβιομηχανία , DIANA χαρτοβιομηχανία   , NEOSET , EXRES  A.E . , ΞΥΝΟΣ Α.Ε. , ΤΙΤΑΝ  τσιμέντα , Ηρακλής Τσιμέντα , Εργοστάσια ζαχάρεως , ΠΙΤΣΟΣ ηλεκτρικές συσκευές , ΙΖΟΛΑ  ηλεκτρικές συσκευές , ΒΙΑΜΑΞ αυτοκινητοβιομηχανία , Φούρνοι ΚΑΤΣΕΛΗ , Καταστήματα ΦΩΚΑ , SPRIDER  καταστήματα  , ΠΥΡΣΟΣ  , ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Α.Ε. , συνολικά 244 χιλιάδες επιχειρήσεων LIBRA Hotels , Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις , Floka   καφέ  , Βιοτεχνίες ενδυμάτων και ένδυσης , Πετρέλαια JET OIL    κ.α. ,  Εταιρίες εισαγωγών-εξαγωγών , Ναυτιλιακές εταιρείες ,Κατασκευαστικές εταιρείες , κ.λ.π.   ....

***  Είδηση ΒΟΜΒΑ για τον ΤΑΦΟ του Μ.Αλεξάνδρου...

~ Βρίσκεται στην περιοχή των ανακτόρων όπου κατοικούσαν οι Πτολεμαίοι, της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, του Μουσείου, αλλά και του Σώματος ή Σήματος, όπου είχε εναποτεθεί η σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ποιο απ’ όλα τα κτίρια μπορεί να είναι αυτό που «χτύπησε» με τη σκαπάνη της η ανασκαφέας; Η ίδια αρνείται να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, οποιοδήποτε όνειρο. Αρνείται να πιθανολογήσει χωρίς στοιχεία.
Είκοσι χρόνια ανασκάπτει στην Αίγυπτο και πολλά περισσότερα διακονεί την επιστήμη της Αρχαιολογίας. Μακριά από εκείνη η ονοματολογία. Ακόμα και όταν παρατηρείς πως στο ίδιο σημείο η ίδια έχει βρει, σε ρηχότερα στρώματα, μαρμάρινο άγαλμα Αλεξάνδρου, επιμένει πως πρώτα πρέπει να διαπιστωθεί αν όντως σχετίζεται με το αρχιτεκτόνημα.
Το απολύτως βέβαιο είναι πως όποιο κι αν είναι αυτό το κτίριο, ακόμα και αν είναι ένα βοηθητικό κτίσμα, εφόσον συνδεθεί με την πτολεμαϊκή Αλεξάνδρεια, από την οποία έχουμε ελάχιστα κατάλοιπα, θα θέσει τη βάση δημιουργίας ενός χάρτη. Κάτι που θα είναι πολύτιμο.
Οι ανασκαφές στους κήπους Σαλαλάτ, πάρκο της σύγχρονης Αλεξάνδρειας, που διεξάγει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού, υπό τη διεύθυνση της κ. Λιμναίου-Παπακώστα, κλείνουν φέτος είκοσι χρόνια. Όπως η ίδια λέει στο «Εθνος της Κυριακής», εκεί πιστεύει ότι βρίσκονταν οι κήποι των βασιλικών ανακτόρων επί Πτολεμαίων.
Κατά πάσα πιθανότητα, όχι το εμπρόσθιο μέρος του ανακτόρου που έβλεπε στη θάλασσα, αλλά το πίσω. Μια γεωφυσική διασκόπηση που έγινε το 2007, έδειξε αραιά κτίσματα στο υπέδαφος, κάτι που υποδηλοί ότι εκεί ίσως ήταν κάποια κτίρια του ανακτόρου και όχι συνοικία με σπίτια. Κατά τη φετινή ανασκαφική περίοδο που ξεκίνησε τον Μάρτιο και ολοκληρώθηκε τον Μάιο, αποκαλύφθηκε τμήμα θεμελίωσης και σπαράγματα τοιχοποιίας μεγάλου ελληνιστικού κτιρίου.
 «Νομίζω ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό δημόσιο κτίριο εξαιρετικά μεγάλων διαστάσεων» λέει η κ. Παπακώστα. « Αν βρεθεί κάτι που να βοηθήσει στην ερμηνεία του, θα είναι πολύ σημαντικό. Προς το παρόν, μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Το πρόβλημα είναι πως τα στρώματα με τις αρχαιότητες της εποχής των Πτολεμαίων δεν τα γνωρίζουμε. Οι καταστροφές, οι προσχώσεις που τα ”έστειλαν” σε μεγάλα βάθη, πάνω από οκτώ ή και δέκα μέτρα, οι σεισμοί, όλα συνέτειναν στο να μην έχουμε πυκνά ευρήματα εκείνης της περιόδου.
Αυτή η ανασκαφή, που διεξάγεται με τόσο πολλές δυσκολίες, θα βάλει ένα θεμέλιο στη γνώση μας. Αν διευκρινίσουμε τον χαρακτήρα του κτιρίου, θα τεθεί η βάση για τη δημιουργία του χάρτη της Αλεξάνδρειας των Πτολεμαίων, των πρώτων κυβερνητών μετά τον Μέγα Αλέξανδρο». Η ακούραστη αρχαιολόγος, θεωρεί ότι το σημείο είναι στο εντός των τειχών ανακτορικό τμήμα. «Οι γεωφυσικές έρευνες του 2007 και 2008 έδειχναν ότι ο υδροφόρος ορίζοντας είναι ψηλά» αναφέρει.
«Έτσι το 2009 σκάψαμε σε κοντινό σημείο. Η σκαπάνη ”χτύπησε” σε μαρμάρινο άγαλμα του Αλεξάνδρου, που τώρα εκτίθεται στο Μουσείο Αλεξάνδρειας και αναζωπυρώθηκαν έτσι οι ελπίδες μας».
Οι ανασκαφές «έγιναν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ο υδροφόρος ορίζοντας έβγαινε μονίμως στο σκάμμα, είχαμε διαρκή άντληση υδάτων, οι δυσκολίες ήταν πολλές.
Δύο μέρες πριν κλείσουν οι εργασίες, έκανα μια γεώτρηση, που έβρισκε εμπόδιο στους 80 πόντους. Τραβήξαμε τα νερά, σκάψαμε λίγο και βρεθήκαμε μπροστά σε κάποιες άσπρες πλάκες. Είπα πως είναι είτε δάπεδο είτε οροφή κτιρίου. Έκλεισα την ανασκαφή, γιατί είχε περάσει ο καιρός, αλλά και έπρεπε να βρω λύση με τον υδροφόρο ορίζοντα. Κατάφερα να βρω έναν χορηγό να πληρώσει για τις απαντλήσεις υδάτων και ξεκίνησα πάλι τον φετινό Μάρτιο.
Ψάξαμε πέντε σημεία και τοποθετήσαμε τρεις ισχυρές αντλίες. Στα πτολεμαϊκά στρώματα, βρέθηκαν τεράστιοι κυβόλιθοι οι οποίοι ανήκαν σε θεμελιώσεις, συνολικού εμβαδού 150 τετραγωνικών. Πρόκειται για μια κατασκευή θεμελίωσης ενός πολύ μεγάλου κτιρίου με υψηλό τοίχο σε κάποιο τμήμα του. Πιθανόν πρόκειται για τον προθάλαμο του μεγάλου κτιρίου, το οποίο πάει και δεξιά και αριστερά».
Η κ. Παπακώστα, οπλισμένη με καινούργιο κουράγιο, θα συνεχίσει το φθινόπωρο τη δύσκολη, κοπιαστική αλλά τόσο σημαντική έρευνά της. Θα γίνει ξανά άντληση των υδάτων (τώρα το σκάμμα έχει πάλι κατακλυστεί) και θα διερευνηθεί περαιτέρω το κτίριο.
Επίσης, θα μελετήσει αν σχετίζεται με το άγαλμα του Αλεξάνδρου που είχε βρει κοντά ή αν δεν έχει σχέση. Όχι, μη ρωτήσετε αν έχει βοήθεια από την Ελλάδα. Δεν έχει…
Η συνέχιση των ερευνών είχε προγραμματιστεί για τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μεσολάβησαν τα γεγονότα στην Αίγυπτο. Πέρυσι όμως δόθηκε ξανά η απαραίτητη άδεια.
 ΠΗΓΗ history-of-macedonia

***  Αυτοκίνητο «απογειώθηκε» και συγκρούστηκε με «βανάκι» της 120 ΠΕΑ στη Ν. Είσοδο της Καλαμάτας! (φωτογραφίες)
 
 
 
Κλειστό το ρεύμα εισόδου στη Ν. Είσοδο από τη σύγκρουση – Τραυματίες και από τα 2 οχήματα
 Πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας στο ύψος του Ασπροχώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες γυναίκα που οδηγούσε ΙΧ όχημα στο ρεύμα εξόδου, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με μικρό λεωφορείο της 120 ΠΕΑ στο οποίο βρισκόταν άγνωστος αριθμός ατόμων. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν τόσο η οδηγός τους οχήματος όσο και επιβαίνοντες στο όχημα της 120 ΠΕΑ, οι οποίοι και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματίες δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους. Αυτή την ώρα το ρεύμα εισόδου της πόλης είναι κλειστό ενώ στο σημείο βρίσκονται οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.    Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

***  Πρωταθλήτρια η Καλαμάτα στον Τουρισμό
Κερδισμένοι προορισμοί για τη φετινή σεζόν αναδεικνύονται η Κρήτη, η Καλαμάτα, τα Ιόνια Nησιά και οι Κυκλάδες, ενώ χαμένοι τα νησιά στο Βόρειο Αιγαίο, η Κως και οι εξαρτώμενοι από τον οδικό τουρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία με τις διεθνείς αφίξεις το πρώτο εξάμηνο του έτους που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Αναλυτικά, για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου οι διεθνείς αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας παρουσίασαν αύξηση κατά 4,9%, ξεπερνώντας τα 5,9 εκατ. Στη Μύκονο οι αεροπορικές αφίξεις αυξήθηκαν 20,5%, στην Καλαμάτα κατά 15,8%, στη Σαντορίνη κατά 13,1%, στο Ηράκλειο κατά 11,9% και στην Κέρκυρα κατά 11,5%. Μικρές αυξήσεις της τάξης του 4% και 4,2% παρουσίασαν και οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Στον αντίποδα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στη Μυτιλήνη εμφάνισαν πτώση κατά 63,1%, στη Σάμο κατά 39% και στην Κω κατά 17,9%.
Σε ό,τι αφορά τον Ιούνιο, οι συνολικές αεροπορικές αφίξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 4,1%, αγγίζοντας τα 2,5 εκατ.
  Πτώση οδικών αφίξεων
Οι οδικές αφίξεις για το εξάμηνο παρουσίασαν πτώση κατά 7,4%, φθάνοντας τα 4,2 εκατ. Μόνο τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 9% και περιορίσθηκαν σε 1,16 εκατ.
Η πιο σημαντική πτώση σε ποσοστό 32% καταγράφεται από τη βουλγαρική αγορά.
  Ρευστή τουριστική περίοδος
Σχολιάζοντας τα στοιχεία ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι η τουριστική περίοδος που διανύουμε παραμένει ρευστή και χαρακτηρίζεται από τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής. Παράλληλα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η χρονιά στο σύνολό της θα κλείσει θετικά, διευκρινίζει ότι αυτό δε θα αντικατοπτρίζει την εικόνα σε όλους τους προορισμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εσόδων για το κράτος, την απασχόληση και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.
Αναφορικά με την τουριστική επιχειρηματικότητα, ο Σύνδεσμος θεωρεί βέβαιο ότι με την ισχύουσα υπερφορολόγηση η όποια άνοδος σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων δε θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων.
  Ρεκόρ ανόδου για κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
Στο μεταξύ, ρεκόρ ανόδου σημείωσαν οι κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για την καλοκαιρινή περίοδο σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μέσα από το σύστημα του on-line ταξιδιωτικού γραφείου travelplanet24 που λειτουργεί σε 45 χώρες. Αναλυτικά, οι κρατήσεις εισιτηρίων για τους μήνες Ιούνιος - Αύγουστος παρουσίασαν αύξηση κατά 50%. Την Τετάρτη 7 Ιουλίου σημειώθηκε ρεκόρ με περισσότερες από 600 κρατήσεις στην Ελλάδα.
Βάσει των στοιχείων από το σύστημα κρατήσεων του γραφείου, κορυφαίες ταξιδιωτικές επιλογές για τους Έλληνες αναδεικνύονται η Μύκονος, η Πάρος, η Τήνος, η Νάξος, η Σύρος και η Σαντορίνη.
Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν αφορούν κρατήσεις που έγιναν, φέτος, από 1 Ιανουαρίου έως 8 Ιουλίου για την περίοδο από 1η Ιουνίου έως 31 Αυγούστου. ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

***  Τηλεφώνημα για βόμβα στην έναρξη του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)
 
Ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξης της παράστασης τηλεφώνημα για βόμβα έχει ταράξει τους θεατές του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Άμεσα οι άνδρες της αστυνομίας εκκένωσαν το χώρο και ο κόσμος περιμένει απέξω.
Σε λίγο περισσότερη ενημέρωση 

***  Την Τρίτη η απόφαση για τη διακίνηση ηρωίνης από τσιγγάνους στην Αγία Τριάδα
Ολοκληρώθηκε χθες αργά το μεσημέρι η ακροαματική διαδικασία της δίκης των 16 κατηγορούμενων για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, και κυρίως ηρωίνης, από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα.
Λόγω του προχωρημένου της ώρας η απόφαση θα εκδοθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας το πρωί της προσεχούς Τρίτης.
  Η δεύτερη οικογένεια
Χθες η διαδικασία συνεχίσθηκε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πέρυσι τον Απρίλιο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και είχαν συλληφθεί δύο οικογένειες. Η υπόθεση της πρώτης εκδικάσθηκε πριν από περίπου 1,5 μήνα και οι βασικοί τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν σε αρκετά χρόνια κάθειρξης για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών. Τώρα ολοκληρώνεται η δίκη της δεύτερης.
Στο εδώλιο κάθονται τρία αδέλφια τσιγγάνοι, οι γυναίκες δύο εξ αυτών που είναι αδελφές, οι γονείς τους, ο αδελφός της μητέρας τους, ο οποίος κατηγορείται ότι τους προμήθευε με τις ποσότητες ηρωίνης και χασίς που διακινούσαν, μια 40χρονη που μετέφερε με το αυτοκίνητό της τα ναρκωτικά από την Αθήνα στην Καλαμάτα και επτά τοξικομανείς που κατηγορούνται ότι αγόραζαν από τους κατηγορούμενους τσιγγάνους ναρκωτικά και τα πωλούσαν για να εξασφαλίσουν τη δική τους δόση.
  Ισχυρισμοί
Για τα δύο αδέλφια τσιγγάνους, που είναι και οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση, οι δικηγόροι ζήτησαν να αντιμετωπισθούν ως τοξικομανείς που, στο πλαίσιο εξασφάλισης της δόσης τους, διακίνησαν την όποια ποσότητα ναρκωτικών. Επίσης, ζήτησαν την αθώωση των γυναικών, υποστηρίζοντας πως όποια πράξη έκαναν, ήταν στο πλαίσιο της συζυγικής σχέσης και της υπακοής στους συζύγους τους, ενώ ζητήθηκε η αθώωση του τρίτου αδελφού, με τον ισχυρισμό ότι δεν έχει εμπλακεί σε καμία συνομιλία από αυτές που καταγράφηκαν από την Αστυνομία και δεν είναι αυτός που αναφέρεται από τα άλλα δύο αδέλφια με υποκοριστικό.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από εγκληματική οργάνωση σε σύσταση συμμορίας για τους βασικούς κατηγορούμενους και την ενοχή ανά περίπτωση των κατηγορουμένων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Αλλαγή ηγεσίας στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού
Παράδοση - παραλαβή είχαμε χθες Πέμπτη στο στρατόπεδο Πεζικού της Καλαμάτας στη θέση του διοικητή.
Σε μια λιτή εκδήλωση ο απερχόμενος διοικητής Δημήτριος Αρβανίτης παρέδωσε τα ηνία του στρατοπέδου στον παραλαβόντα Αναστάσιο Κολέζα.
Ο κ. Αρβανίτης ευχαρίστησε όλους όσοι ήταν δίπλα του το διάστημα που υπηρέτησε στην Καλαμάτα, ενώ μίλησε για την άριστη συνεργασία που είχε με τις Αρχές του τόπου. Ο δε νέος διοικητής κ. Κολέζας δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει το σπουδαίο έργο των προκατόχων του.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.  Π.Μπ.

***  Επίθεση Νίκα σε κυβέρνηση, τοπικά στελέχη της και δημάρχους για τα απορρίμματα 
Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση, ενώ από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν δήμαρχοι της Πελοποννήσου που - όπως είπε - ενώ έχουν πάρει από τα 11 εκατομμύρια που δόθηκαν για τη διαχείριση των απορριμμάτων, δεν προχώρησαν στις δέουσες ενέργειες.
Ξεκινώντας τις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Καλαμάτας, που έχει καταφέρει να κάνει τοπική διαχείριση απορριμμάτων, συμπληρώνοντας ότι η Καλαμάτα δεν έχει χωματερή, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκατάσταση της τελευταίας. Οπότε είναι ένας Δήμος από τη δραστηριότητα του οποίου δεν κινδυνεύει η Ελλάδα να πάρει πρόστιμα, παρατήρησε.
Μιλώντας για τη στάση της κυβέρνησης και το εκβιαστικό δίλημμα που έχει θέσει και δεν είναι άλλο από το «διαγωνισμός ή σκουπίδια σε όλη την Πελοπόννησο», ανέφερε ότι αν θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, που πράγματι έχει σοβαρά προβλήματα, δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, πρέπει να τον καταργήσει αμέσως. Συμπλήρωσε δε, ότι κακώς δεν τον έχει καταργήσει ενάμιση χρόνο τώρα, ενώ η συμπεριφορά άλλα να λένε οι υπουργοί, άλλα να λένε οι άλλοι, άλλα να λένε τα τοπικά στελέχη, δεν εξυπηρετεί το λαϊκό συμφέρον.
Αναφερόμενος στην κατάσταση των Δήμων της Πελοποννήσου και τη δυνατότητα τοπικής διαχείρισης, επανέλαβε ότι μπορούν να κάνουν 5-6, με την προϋπόθεση η κυβέρνηση να λύσει θεσμικά προβλήματα και εκείνο της διαχείρισης του υπολείμματος. Πέρα από αυτούς τους Δήμους, όμως υπάρχουν κι άλλοι σχεδόν 20 που, για να είναι ικανοί να την πραγματοποιήσουν, θα πρέπει να υπάρξουν από την κυβέρνηση θεσμικές μεταβολές.
  Τα 11 εκατομμύρια που δόθηκαν και δεν έγιναν ποτέ κινήσεις
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Καλαμάτας επιτέθηκε ευθέως σε δημάρχους που, ενώ έλαβαν χρήματα από τα 11 εκατομμύρια που δόθηκαν, εδώ και 1.5 χρόνο δεν έχουν κάνει κινήσεις για τοπική διαχείριση, κι αυτά παραμένουν στα ταμεία των εν λόγω Δήμων.
Μάλιστα, ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έλαβε χρήματα για αυτό το λόγο, αλλά είπε ότι «δεν πειράζει, αφού ο Καλαματιανός πολίτης έχει μάθει να πληρώνει, σε αντίθεση με άλλους Δήμους που δε συμβαίνει αυτό. Ουσιαστικά αυτό αποτελεί το τίμημα, μιας και μέχρι σήμερα έχουν μάθει να εναποθέτουν τα σκουπίδια τους σε χωματερές».
Αναφερόμενος στις χωματερές, είπε χαρακτηριστικά ότι έπρεπε να έχουν κλείσει από χθες και αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο λειτουργούν 75, με το χρόνο λειτουργίας να έχει περάσει ήδη κατά πολύ. Σε διαφορετική περίπτωση κάποιος πρέπει να πληρώσει τα πρόστιμα, που δε θα επιμεριστούν, ενώ ο ίδιος θεωρεί άδικο να τα πληρώσουν όσοι προσπαθούν.
  Οι τσάμπα μάγκες, ο λαϊκισμός και το πού αποβλέπουν κάποιοι
Κλείνοντας το θέμα των απορριμμάτων, ο κ. Νίκας σχολίασε ότι υπάρχει όλη αυτή η ρητορεία με τους τσάμπα μάγκες, όπως τους χαρακτήρισε, γιατί υφίσταται το θέμα των τελών, αφού με τις χωματερές ήταν τσάμπα η διαχείριση των σκουπιδιών.
Πρόσθεσε δε ότι λαϊκισμός σε κάθε επίπεδο, ξεκινώντας από την κυβέρνηση μέχρι τους Δήμους, δε φέρνει τα καλύτερα των αποτελεσμάτων.
«Κινδυνεύει η Πελοπόννησος να γεμίσει σκουπίδια και τότε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια πηγαίνει περίπατο. Χρειάζεται μια συνεργασία» υποστήριξε, ενώ απεύθυνε έκκληση τον τόνο να τον δώσει η κυβέρνηση, όχι ο ένας υπουργός να λέει τα μεν, οι άλλοι τα δε και τα τοπικά κυβερνητικά στελέχη να λαϊκίζουν ανερυθρίαστα για λόγους σκοπιμότητας που συνδέονται με μελλοντικές πολιτικές και αυτοδιοικητικές μάχες.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Αποσύρθηκε η διάταξη που αφορά στα οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων
Αποσύρθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη, το άρθρο 50 του νομοσχεδίου «για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», με το οποίο απαγορευόταν η δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, που χαρακτηρίζονταν αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.
«Κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει, ώστε να μην έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ ο εισηγητής της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκας, χαρακτήρισε ως «πολύ θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος απέσυρε το άρθρο».

***  Στα 62 έτη η πλήρης σύνταξη ΟΓΑ μετά το 2022 
Στα 62 έτη της ηλικίας τους θα μπορούν να λάβουν πλήρη σύνταξη γήρατος οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ μετά το 2022, με εξαίρεση όσους θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2015, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του ΟΓΑ.
Στην εγκύκλιο προβλέπεται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης έως και κατά 12 έτη για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και τίθεται όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 55ο έτος για γονείς, συζύγους και αδελφούς ατόμων με αναπηρία, το οποίο αυξάνεται στα 62 έτη από το 2022.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, από 1/1/2022 για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος απαιτείται η συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας (με 40 έτη ασφάλισης) ή η συμπλήρωση του 67ου (με 15 έτη ασφάλισης).

***  "Δροσίζει" αύριο ο καιρός στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 16/7/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.8 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Αθλητική ενημέρωση :
***  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  :

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ Την ωρα που οι ποδοσφαιριστές του ΕθΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ κάνουν μεγαλο αγώνα να κατέβη η ομάδα τους Οι ποδοσφαιριστές του ΑΣΤΕΡΑ με εξερεση τον ΚΑΠΟΓΛΗ και τον ΤΣΙΛΙΚΟ αντί να έρθουν στο συμβούλιο θεωρεί σαν σκόπιμο να πεξουν στη Καλαμάτα με παλαιο παράγοντα μπάλα!!!! Τη ίδια ωρα που ηταν το συμβούλιο και να επιμένουν να πάρουν τα δελτία τους,μετα απο αυτο το Δ.Σ του συλλόγου αποφάσισε Ναν μην δεχτεί τον ΕΚΒΙΑΣΜΟ να φυγουν απο την ομάδα 14 παρακαλώ ποδοσφαιριστές !!Το συμβούλιο λοιπὸν ΠΑΡΕΤΕΙΘΗ να πάμε σε νέες εκλογές και εαν δε ν βρέθη λύση ,ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ!!!!!¡
~**  ΠΡΑΚΤΙΚΟ Δ.Σ Στης 12/7/2016 ημερα Τριτη και ωρα 9μ.μ συνεδρίασε το Δ.Σ του συλλόγου ΑΣΤΕΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ με θέμα της αποδέσμευσης ποδοσφαιριστών ,στη συνεδρίαση παρέστησαν μονο δυο ποδοσφαιριστές !!! Μετα απο αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος και τα παρόντα μέλη υπέβαλαν της παραιτήσεις τους .Και αποφάσισαν να γίνει Νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή 15/7/2016 και ωρα 9 μ.μ στο Νιαρχαίϊκο με θέμα εκλογή νέου συμβουλιου!!¡!!!!
~***  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ. Το Δ.Σ του συλλόγου θα κανει έκτακτο συμβούλιο στης 12/7\2016 ημερα Τριτη και ωρα 9μ.μ στο Νιαρχαίϊκο με θέμα της από δεσμεύσεις ποδοσφαιριστών. Καλεί ολους τους ποδοσφαιριστές να παρευρεθούν υποχρεωτικά!!!!!!Η είσοδος των φιλάθλων είναι ελευθερη!!!¡!!

*** Για τον πρώτο αγώνα του β΄ προκριματικού γύρου στο Euroopa League: Πανηγυρισμοί για την ευρωπαϊκή νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα

  ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΟΝΤ  Νορβηγίας   3-0  .- ^
Τα γκόλ  : Τα γκολ της ομάδας του Γιάννη Πετράκη σημείωσαν οι Μιχαήλ στο 7ο, Ναδάλες στο 31ο και Ακόστα στο 68ο λεπτό.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπέριος, Καρανίκας - Έρικσεν
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Καρανίκας, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα (90΄+ Σκόνδρας), Γιάκος (80΄ Δώνης), Φερφελής (77΄ Κόντε)
ΟΝΤ (Νταγκ-Έλιεφ Φάγκερμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Γκρέγκαρντ, Μπεργκ (46΄ Γένσεν), Χάλβορσεν, Γιόχανσεν, Νόρντκβελ (86΄ Μπέργκαν), Νίλσεν (73΄ Χάουγκεν), Χάγκεν, Έρικσεν, Ακαμπουέζε
«Τρελό» πανηγύρι ακολούθησε το τελευταίο σφύριγμα του Σουηδού διαιτητή Γκλεν Νίμπεργκ στους «Ζωσιμάδες», όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα κατανίκησε τη νορβηγική Οντ με 3-0 
Οι φίλοι του «Άγιαξ της Ηπείρου» πανηγύρισαν με την ψυχή τους στο Εθνικό Στάδιο τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της σε διοργάνωση της UEFA και ετοιμάζονται να κάνουν τη νύχτα... μέρα και στην πόλη. Οι οπαδοί του συλλόγου ανανέωσαν το ραντεβού τους για ολονύχτιο γλέντι στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, στην οποία και κατευθύνονται από το γήπεδο με μηχανές και αυτοκίνητα δίνοντας πανηγυρικό τόνο με τα κορναρίσματα και τις ιαχές τους.

*** Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τη Βασιλική-Σταυρούλα Μπάκα

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης κατέκτησε σήμερα η Βασιλική-Σταυρούλα Μπάκα.
Ο χρόνος της 56.45 στα 100μ. ελεύθερο, που σημειώθηκε στο κολυμβητήριο Τραπεζούντας όπου διεξάγονται οι αγώνες, αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ!
Συγχαρητήρια στη μαθήτρια του 1ου Λυκείου Καλαμάτας...

***  Κρίσιμα εικοσιτετράωρα εξελίξεων στα μεταγραφικά μπάσκετ του Παναθηναϊκού :  


Καθοριστικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στα μεταγραφικά θέματα του Παναθηναϊκού
Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να υπάρξουν… καταιγιστικές εξελίξεις στα μεταγραφικά θέματα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» μετά τις ανακοινώσεις των Σίνγκλετον και Τζέιμς όχι μόνο δεν… κατέβασαν ταχύτητα αλλά συνέχισαν να κινούνται με το πόδι τους κολλημένο στο… γκάζι.

***   Με Σέριφ ή Χαποέλ Μπερ Σεβά ο ΟΣΦΠ, με τον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ
Στον γ΄ προκριματικό του Ch.League
Τον νικητή του ζευγαριού Σέριφ (Μολδαβία)- Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 26 ή 27 Ιουλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Μολδαβία ή το Ισραήλ στις 2 ή 3 Αυγούστου.
Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, η Χαποέλ είχε επικρατήσει με 3-2 στο Ισραήλ της Σέριφ, η οποία θα προσπαθήσει για την ανατροπή στη Μολδαβία.
Με τον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ
Αντίθετα, πολύ πιο δύσκολο έργο θα έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κληρώθηκε με τον Άγιαξ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Ολλανδία και η ρεβάνς στην Τούμπα!
~ Τα ζευγάρια που προέκυψαν έχουν ως εξής:
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) ή Νόρκεπινγκ (Σουηδία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) ή Δε Νιού Σεντς (Ουαλία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Βαρντάρ (ΠΓΔΜ) - Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) ή Άλασκερτ (Αρμενία)
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) - Σερίφ (Μολδαβία) ή Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)
Αστάνα (Καζακστάν) ή Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) - Σέλτικ (Σκοτία) ή Λίνκολν (Γιβραλτάρ)
Τρέντσιν (Σλοβακία) ή Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) - Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) ή Ζρινίσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) ή Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)
Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία) - Κοπεγχάγη (Δανία) ή Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) ή SJK Σεϊναγιόκι (Φινλανδία) - Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) ή Ντάνταλκ (Ιρλανδία)
Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) ή Μλάντοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) ή Βαλέτα (Μάλτα)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Παρτιζάνι (Αλβανία) - Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) ή Λιεπάγια (Λιθουανία)
ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
 Άγιαξ (Ολλανδία) - ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)
Ροστόφ (Ρωσία) - Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) - Μονακό (Γαλλία)
 *Οι πρώτοι αγώνες του γ' προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 2 και 3 Αυγούστου.
** Τα πλέι οφ είναι προγραμματισμένα για τις 13-14 Αυγούστου και 23-24 του ίδιου μήνα, ενώ η κλήρωση των πλέι οφ θα γίνει στις 5 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα του Champions League 2016/17:
28–29/06/16 : 1η προκριματική φάση-Α ματς
05–06/07/16 : 1η προκριματική φάση-Β ματς
12–13/07/16 : 2η προκριματική φάση-Α ματς
19–20/07/16 : 2η προκριματική φάση-Β ματς
26–27/07/16 : 3η προκριματική φάση-Α ματς
02–03/08/16 : 3η προκριματική φάση-Β ματς
16–17/08/16 : Πλέι-οφ-Α ματς
23–24/08/16 : Πλέι-οφ-Α ματς
13–14/09/16 : Ομιλοι-1η αγωνιστική
27–28/09/16 : Ομιλοι-2η αγωνιστική
18–19/10/16 : Ομιλοι-3η αγωνιστική
01–02/11/16 : Ομιλοι-4η αγωνιστική
22–23/11/16 : Ομιλοι-5η αγωνιστική
06–07/12/16 : Ομιλοι-6η αγωνιστική
14–15/02/17 κ‘ 21–22/02/17: Φάση των «16»-Α ματς
07–08/03/17 κ’ 14–15/03/17: Φάση των «16»-Β ματς
11–12/04/17 : Προημιτελικά-Α ματς
18–19/04/17 : Προημιτελικά-Β ματς
02–03/05/17 : Ημιτελικά-Α ματς
09–10/05/17 : Ημιτελικά-Β ματς
03/06/17 : Τελικός Final (Κάρντιφ)
Οι Κληρώσεις:
Στις 5 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η κλήρωση για τα πλέι-οφ του Champions League στη Νιόν, ενώ στις 29 του ίδιου μήνα θα γίνει στο Μονακό η κλήρωση για τους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Στις 12 Δεκεμβρίου επιστρέφει στη Νιόν η κλήρωση για τους «16», στις 17 Μαρτίου θα γίνει για τα προημιτελικά και στις 21 Απριλίου για τα ημιτελικά του τουρνουά.
Newsroom ΔΟΛ

***  Σεντ Ετιέν - ΑΕΚ έβγαλε η κληρωτίδα της UEFA στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League
~  Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στη Γαλλία στις 28 Ιουλίου και ο επαναληπτικός του στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 4 Αυγούστου. Η κλήρωση των πλέι οφ θα γίνει στις 5 Αυγούστου.

*** ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) ή Γιουρόπα (Γιβραλτάρ)- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ .

~ Καλή κλήρωση προέκυψε για τον Παναθηναϊκό, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.
Οι πράσινοι θα παίξουν με τον νικητή του ζευγαριού ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) – Γιουρόπα (Γιβραλτάρ).
Η ομάδα του Στραματσόνι θα δώσει τον πρώτο της αγώνα εκτός έδρας και πιο συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στο Απόστολος Νικολαΐδης, στις 4 Αυγούστου (πιθανώς αυτό να αλλάξει και ο Παναθηναϊκός να υποδεχθεί πρώτος την αντίπαλό του).
Η ΑΪΚ νίκησε 1-0 την αντίπαλό της από το Γιβραλτάρ (με γκολ στο 89' παρακαλώ), στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση και τα πάντα θα κριθούν στην ρεβάνς. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός απέφυγε την Καμπάλα, η οποία ήταν και φέτος υποψήφια αντίπαλός του.
Η ομάδα της Στοκχόλμης (σουηδικός κορμός το ρόστερ) είναι… γνώριμή μας, καθώς πέρσι την είχε συναντήσει στα προκριματικά ο Ατρόμητος, με τον ελληνικό σύλλογο να θριαμβεύει (με όργια από Μαρσελίνιο-Ναπολεόνι) και να την πετά εκτός. Όσον αφορά την Γιουρόπα, το ρόστερ της αποτελείται ως επί το πλείστον από Ισπανούς.
Αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα Σουηδίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την ΑΪΚ να βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Γιουρόπα δεν έχει υποχρεώσεις. Πέρσι είχε τερματίσει δεύτερη.
~**  Τον νικητή του ζευγαριού ΑΙΚ Σόλνα (Σουηδία)-Γιουρόπα (Γιβραλτάρ) θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας.
~ Το «τριφύλλι» θα δώσει την πρώτη αναμέτρηση εκτός έδρας στις 28 Ιουλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου.

~ Η ΑΪΚ αντιμετώπισε την ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1990-2000. Η σουηδική ομάδα νίκησε 1-0 στη ρεβάνς στη Στοκχόλμη (57΄ Νοβάκοβιτς) και προκρίθηκε, αφού ο πρώτος αγώνας στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε λήξει ισόπαλος 0-0. Η ΑΪΚ ιδρύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1891, έχει έδρα τη «Φρεντς Αρένα», χωρητικότητας 50.653 θεατών για ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ προπονητής της είναι ο 45χρονος Σουηδός, Ρίκαρντ Νόρλινγκ. Η ομάδα έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα και 8 κύπελλα, ενώ την περυσινή σεζόν κατετάγη τρίτη στο πρωτάθλημα με 61 βαθμούς (18 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες), μένοντας πίσω από την πρωταθλήτρια Νόρκεπινγκ (66 βαθμοί) και την Γκέτεμποργκ (63).
~  Από την πλευρά της, η Γιουρόπα ιδρύθηκε το 1925 και ήταν συνεχώς ενεργή έως το 1970. Την δεκαετία του ΄80 ο σύλλογος συγχωνεύθηκε με την Κόλετζ και το 2014 διασπάστηκε από την Κόλετζ. Έχει έδρα το χωρητικότητας 2.000 θεατών «Βικτόρια Στέιντιουμ», ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο Ισπανός Χουάν Χοσέ Γκαγιάρδο. Η Γιουρόπα έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων έξι τίτλους στην Α΄ κατηγορία του Γιβραλτάρ και πέντε κύπελλα. Την περυσινή σεζόν κατετάγη δεύτερη στο πρωτάθλημα με 65 βαθμούς (21 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες), μένοντας πίσω από την Λίνκολν (76 βαθμοί).
*** ΠΑΣ Γιάννινα- Αλκμααρ
στα προκριματικά του Europa League.              
~  Μια από τις ομάδες που έχουν καταφέρει να «σπάσουν» το δίδυμο των Αγιαξ - Αϊντχόφεν κατακτώντας το πρωτάθλημα θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα προκριματικά του Europa League. 
Η Αλκμααρ έχει να υπερηφανεύεται για το πρωτάθλημα του 2009 στο οποίο τελικά κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο, τον δεύτερο στην ιστορία της μετά το 1981, όταν και έφτασε μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. 
Ιδρύθηκε στις 10 Μαΐου 1967, μετά από συγχώνευση της Άλκμααρ ’55 και της Ζάανστρεκ. Έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Κύπελλο Ολλανδίας (1978, 1981, 1982, 2013),
Το 1985 πέθανε ο πρόεδρος της, Κλάας Μόντενάαρ και τρία χρόνια αργότερα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία και από τότε αποτελεί μια από τις ομάδες που καταφέρουν να ξεχωρίζουν με την παρουσία της στο πρωτάθλημα. 
Πριν λίγες μέρες πούλησε τον καλύτερο της παίκτη, Βίνσεντ Γιάνσεν στην Τότεναμ με 22 εκατομμύρια ευρώ.
Στο ρόστερ της έχει και έναν Έλληνα, τον Παντελή Χατζηδιάκο. Η έδρας της είναι το «AFAS Stadion», με χωρητικότητα 17.023 θέσεις.
Στην τεχνική ηγεσία της Αλκμααρ βρίσκεται για τρίτη χρονιά ο Τζον Φαν Ντεν Μπρομ. Πέρσι τερμάτισε στην 4η θέση της Eredivisie.

***   Φιλικό 15/07/2016 :

Κλαμπ  ΜΠΡΙΖ Βελγίου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0 , (0-0) .- ^
~ Πρόκειται για το πέμπτο φιλικό του Ολυμπιακού μετά το 4-1 επί της Χορν, το 1-1 με τη Βάκερ, το 2-2 με τη Γάνδη και το 3-2 επί της Βέστερλο.
Τα  γκόλ  : -
Κάρτες : Φιγκέιρας ,  Ραφαέλοφ  , Φιγκέιρας , Μανιάτη ,
Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Καπίνο (Λεάλι), Μποτία, Σιόβας ( Ντα Κόστα ), Ντε Λα Μπέγια( Μαζουακού ), Φιγκέιρας(Βούρος), Μιλιβόγεβιτς(Καμπιάσο ), Μπουχαλάκης(Ντουρμάζ), Φορτούνης (Μανθάτης), Πουλίδο(Σεμπά), Πάρντο (Μανιάτης), Ιντέγε( Τσόρι Ντομίνγκες).
Κλαμπ Μπριζ: Μπουτέγ, Κόολς, Σίμονς, Ντένσβιλ, Ντε Μποκ, Κλάουντεμιρ, Φόρμερ, Ρεφαέλοφ(Ντιαμπί), Στορμ, Βόσεν, Ισκιέρδο .-

***   ~ Μιά  ιστορική αναδρομή για τον ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΛΥΡΑΣ  :

Από τον Xristos Papageorgiou
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 1951-2014
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ…
63 χρόνια λάμπει… το άστρο της Ιθώμης!
Γράφει: ο υπεύθυνος επικοινωνίας-αθλητικογράφος Χρ. ΠΑΠ.
Aγαπητοί φίλαθλοι, ο Αστέρας Βαλύρας συγκαταλέγεται στις παραδοσιακά ιστορικές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας, μαζί με την Μαύρη Θύελλα, τον Πάμισο Μεσσήνης, την Εράνη Φιλιατρών, τον Απόλλωνα Καλαμάτας, τα Πράσινα Πουλιά, την ΑΕΚ Καλαμάτας, τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, τον Α.Ο. Κυπαρισσίας, τον Τέλλο Άγρα Γαργαλιάνων, τον Μιλτιάδη Πυργακίου, τον Εθνικό Μελιγαλά και τον Αστέρα Αρφαρών.
Το άστρο του συνεχίζει να λάμπει ανεπίσημα από την δεκαετία του ‘30 ακολούθησε σύμφωνα με τον αείμνηστο Ανδρέα Τσώνη η ίδρυσή του το 1951, και επανιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1969, όπου και αγωνίζεται ανελλιπώς σε πρωταθλήματα διαφόρων κατηγοριών.
Συγκεκριμένα, την περίοδο εκείνη οι «κιτρινόμαυροι» της Ιθώμης ανασυντάχθηκαν και πάλι, με πρωτοβουλία του μετέπειτα ελληνοαμερικανού επίτιμου προέδρου τους Φώτη Σιάγκρη ή (Μπούζου) όπως τον φώναζαν χαϊδευτικά οι ένθερμοι φίλοι του Αστέρα, ο οποίος απεβίωσε στο Αρφαρά (σ.σ. χωριό της συζύγου του) σε ηλικία 100ετών.
A.Π.Σ. ΑΣΤEΡAΣ ΒΑΛΥΡΑΣ: 1951-2014
Η μεγάλη του αγάπη για τον Αστέρα, ήταν ο αιώνιος έρωτάς του, και η καθημερινή του ασχολία με την ομάδα, συνεχίσθηκε μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, που ήθελε να μαθαίνει τα νέα της αγαπημένης του ομάδας. Όσον αφορά τα χρώματα «κίτρινο-μαύρο» με έμβλημα το αστέρι, ήταν ιδέα των αείμνηστων αδελφών Ανδρέα και Γιώργου Τσώνη, οι οποίοι ήταν θαυμαστές της πανίσχυρης Αούστριας Βιέννης και της ΑΕΚ. Επίσης, για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι ο Αστέρας αγωνίζεται στο δημοτικό γήπεδο με την επωνυμία «μαρακανά κάμπου» Βαλύρας, το οποίο για να δημιουργηθεί οι κάτοικοι της κωμόπολης παραχώρησαν μέσω αναδασμού τα κτήματα τους, ενώ επί δημαρχοντίας του Κωστάρα Γεωργακόπουλου, ο δήμος Ιθώμης (σ.σ. και με την συμβολή των συνεργατών του και ειδικά των δυο βαλυραίων γεοπόνων Ηλία Αρ. Μακρή και Νίκου Τάκη Καρύδη) τοποθέτησε φυσικό χλοοτάπητα.
Δ’ ΕΘΝΙΚΗ
Παράλληλα, την μεγαλύτερη επιτυχία του ο Αστέρας Βαλύρας την γνώρισε την αγωνιστική περίοδο 1994-’95 με πρόεδρο το Γιάννη Αναστασίου Μπουρίκα, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Δ’ Εθνική κατηγορία.
Οι φίλαθλοι της Ιθώμης, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, πέρασαν ανεπανάληπτες στιγμές στο «μαρακανά του κάμπου» όπως το αποκαλούν, που θα τις θυμούνται για πάντα, καθώς την συγκεκριμένη περίοδο ο Αστέρας στέφθηκε πρωταθλητής Μεσσηνίας και την επόμενη χρονιά στην Δ’ Εθνική «φόρεσαν» την φανέλα μια 11άδα παίκτες από τα πιο γνωστά ονόματα της Μαύρης Θύελλας, όπως ο «βασιλιάς» του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου Άρης Πετρίχος, Κώστας Πλακουδάκης, ο αείμνηστος +Τάσος Καλογερόπουλος, Ζώης Δούβας, Γιάννης Αθανασόπουλος ή «καραβίδας», Θόδωρος Πουλόπουλος, Γιώργος Μπούζας, Γιώργος Κόντος, Κώστας Διδασκάλου, Σάκης Κερανούδης και, Σπύρος Δημητρακόπουλος, καθώς και οι ταλαντούχοι Γιάννης Κλειώτης, Τάσος Περδίος, Γιώργος Μωραγιάννης, Σταύρος Διαμαντόπουλος, Σωτήρης Πιφέας, Γιώργος Τριαντάφυλλος, Φώτης Αλεξόπουλος, Αλέκος Ρουντζούνης κ.α.!
ΦΩΤΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ-KΩΣΤΑΡΑΣ
Εξάλλου, στη σύγχρονη ιστορία του Αστέρα, ένεκα και της μεγάλης οικονομικής κρίσης που έπληξε και τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού μας, σημαντική συμβολή ώστε να παραμείνει ζωντανός, είχαν οι πρόεδροι που τον υπηρέτησαν μαζί με τους συνεργάτες τους: Φώτης Σιάγκρης, Θεόδωρος Λάγιος, Απόστολος Δημητρακόπουλος, Νίκος Παναγιωτακόπουλος, Γιώργος Νικ. Φωτεινός, Γιάννης Αν. Μπουρίκας, Ηλίας Ιωάννου, Κώστας Χριστόπουλος, ο Iθωμίτης επιχειρηματίας και πρώην αντιδήμαρχος Ιθώμης Κώστας Πανούσης, Κωστάρας Γεωργακόπουλος, και ο νυν Τάκης Ι, Καρύδης ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, φιλοδοξεί με την συμβολή του Δήμου Μεσσήνης της περιφέρειας Πελοποννήσου, της Γ.Γ.Α. της ΕΠΟ, και της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας, μέχρι το 2014 να ολοκληρωθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αστέρα Βαλύρας καθώς θα διαθέτει ένα σύγχρονο γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, προβολείς, κερκίδα στη νότια πλευρά, αποδυτήρια, W.C. κ.α.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Έτος Ίδρυσης:1951
Έδρα: Δημοτικό γήπεδο με την επωνυμία «μαρακανά κάμπου» Βαλύρας
Χρώματα: κίτρινο-μαύρο
Άσσοι του παρελθόντος: Τάσος Μπουρίκας, Παναγιώτης Λιοντήρης, Παναγιώτης Παπαγεωργίου ή Αλέζαγας, Θανάσης Παπασαραντόπουλος, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με το παρατσούκλι «τσαντίλας», Χρήστος Αλεξανδρόπουλος, Γιώργος Τσώνης, Δημητράκης και Γρηγόρης Αλεξανδρόπουλος, Μιχάλης Γ. Γκομέσης, Tάκης Πετρόπουλος, Δημήτρης Α. Φειδάς, Θανασούλης Γεωργόπουλος, , Νίκος Λιοντήρης, Αριστείδης Λιοντήρης, Νούλης Μπόβης, Θωμάς Δημ. Στρατής, Θανάσης Δήμου Βασιλόπουλος, Θεόδωρος Δήμου Βασιλόπουλος, Τάσος Ηλ. Ηλιόπουλος, Βασίλης Μανιάτης, Στέλιος Βίγκος, Πούλος Τσάμης, Θανάσης Λύρας, Στάθης Λιοντήρης, Δημήτρης Φειδάς, Τάκης Χρ. Βασιλόπουλος (έγραψε ιστορία σε Χαραυγιακό και Παναιγιάλειο Α’ Εθνική) Γιάννης Αν. Μπουρίκας (σ.σ. έπαιξε και στη Δόξα Μεγαλόπολης Δ’ Εθνική) Γιάννης Μαρινόπουλος, Θόδωρος Σπηλιώτης, Γιώργος Αν. Μακρής, Ηλίας Θεοδωρακόπουλος, Δημήτρης Τζαλαβράς, Βασίλης Τσιλιβίτης, Θωμάς Π. Στρατής, Βασίλης Ηλιόπουλος, Δημητριάδης (θεσσαλονικιός παίκτης υπηρετούσε στην 120 ΠΕΑ και προερχόταν από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης) Θανάσης Χρ. Βασιλόπουλος (σ.σ. με το παρατσούκλι καραολής), Κώστας Παπουλάκος, Σταύρος Ηλ. Μακρής, Γιάννης Γουρνάς, Τζίμης Αγγελόπουλος, Γιώργος Μπουρολιάς (σ.σ. αγωνίσθηκε και στον Ηρακλή Μελβούρνης), οι αδελφοί Τάκης, Ηλίας, και Σάκης Ιωάννου, Στέλιος Μακρής (ή Σαραβάκος) Βασίλης και Μάνος Μανιάτης, Δημήτρης «Μπλέκ» Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Μπαρακάρης, Γιώργος Γιαννιάς (σ.σ. μετεγγράφηκε στο Μ.Γ.Σ. Γ’ Εθνική), Θόδωρος Ελ. Λινάρδος (μετεγγράφηκε στη Μαύρη Θύελλα) οι αδελφοί Ιωάννης και Σταύρος Ελευθερίου Λινάρδος, Άρης Διαμαντόπουλος (σ.σ. τ. Δήμαρχος Ιθώμης μετεγγράφηκε στο Πάμισο) Γιώργος Παναγόπουλος, Βασίλης και Νόντας Μπάκας, Τάκης Αν. Μπουρίκας, Αργύρης Δαβίλας (σ.σ. μετεγγράφηκε στο Πάμισο), Τάκης Φωτ, Οικονόμου (σ.σ. ένας από τους κορυφαίους άσους στην ιστορία του Αστέρα Βαλύρας που έκανε καριέρα σε ομάδες των εθνικών κατηγοριών Πάμισος, Παναθηναϊκός, Ρέθυμνο, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Λεωνίδιο, Εράνη, Απόλλωνα κ.α.) Γιάννης Κλειώτης (σ.σ. έπαιξε και στην Δόξα Μεγαλόπολης Δ’ Εθνική), Κώστας Λινάρδος, Μήτσος Φωτ. Οικονόμου, Γιώργος Φάββας, Δημήτρης Σγούρος, Γιώργος Μιχ. Γκομέσης, Τάκης, Νίκος και Γιώργος Καρύδης (ο τελευταίος μετεγγράφηκε στο Πάμισο) Δήμος Βασ. Μανιάτης, Δημήτρης Αποστ. Δημητρακόπουλος (σ.σ. ο αρχιπιστός σε επίσημες συμμετοχές παίκτης του Αστέρα Βαλύρας από το 1951-2014), Τζίμης Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Βασ. Οικονόμου, Μένης Στούνος, Μήτσος Αποστολόπουλος, Τάσος Λίβας, Βασίλης Θεοδωρόπουλος, Θανάσης Πετρόπουλος, Βασίλης Στρατικόπουλος, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Μπούρας, Ηλίας Φράγκος, Γιώργος Βασ. Τσαγκάρης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος (σ.σ. μετεγγράφηκε στη Μαύρη Θύελλα και μετά στο ΜΓΣ) καθώς και τελευταία μια φουρνιά…αρκετών ταλαντούχων παικτών με συμμετοχή και στις μικτές ομάδες της Ένωσης όπως οι Δήμος Μανιάτης, Χρήστος Καίσαρης, οι αδελφοί Κώστας και Τεό Γιαννόπουλος, Νίκος, Πέτρος, Χρήστος και Βασίλης Μαρινόπουλος, Δημήτρης Αθ. Λύρας, Δημήτρης Θωμ Στρατής, Γιάννης Παν. Καρύδης, Χρήστος Αθ. Βασιλόπουλος, Δημήτρης και Κώστας Αν. Σιάγκρης, Γιώργος Κων. Γεωργακόπουλος, Στάθης Αθανασόπουλος, Τάσος Ζαμπάρας, Λούης Φρόνιμος, οι καλαματιανοί αδελφοί Στέλιος και Γιάννης Ραπτέα, Σωτήρης Νικ. Καρτερολιώτης, Ηλίας και Βασίλης Μπουρίκας του Μίμη, Αλεξ Περιβολάρης, Βασίλης Πολυχρόνης, , (σ.σ. μετεγγράφηκε στο Πάμισο), Γιώργος Αριστομενόπουλος (σ.σ. μετεγγράφηκε στην ΠΑΕ Ζάκυνθος) , Βασίλης Μπουρίκας, του Θεοδόση, Γ. Κρέπης, Γ. Μπαρδής, Γ. Μαρκόπουλος, Γ. Σαρρής, Δ. Γούλιας, Δ. Καπότης, Παν. Ματθαίος-Λίβας, Γιώργος Μπινίσκος, Γ. Λαχανάς Μ. Αλεξόπουλος, Δ. Χατζάρας, Ν. Βασιλόπουλος, Σάκης Παναγιωτόπουλος, Δ. Στρατής κ.α.

~**  ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ: Σύσκεψη Δ.Σ. Σάββατο 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 και ΩΡΑ 9,30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ στην αίθουσα του τ. Δημαρχείου Βαλύρας: Ο πρόεδρος Σταύρος Η. Μακρής καλεί τους συνεργάτες του και μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της "κιτρινόμαυρης" ομάδας, σε συνεδρίαση ώστε να συζητήσουν το προγραμματισμό, εν όψει της νέας περιόδου, καθώς και την μουσική βραδιά τον Αύγουστο για την οικονομική ενίσχυση. Φίλοι μου η παρουσία όλλων σας είναι απαραίτητη! ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΒ ΜΑΚΡΗΣ
**  Αγαπητοί φίλοι/ες η γενιά η δική μας δεν είναι "εργολάβοι" εσαεί στα πολιτιστικο-αθλητικά της ΒΑΛΥΡΑΣ ΙΘΩΜΗΣ! Να πάρουν τα σκήπτρα και οι ΝΕΟΙ μας και ας αφήσουν τον καναπέ και ποιο λίγες ώρες στο facebook, ενώ από μπλά-μπλά στα καφενεία έχουμε χορτάσει!!! Το δρόμο μας δείχνει με έργα ο νεός πρόεδρος του ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΛΥΡΑΣ Στηβ Μακρής με τους συνεργάτες του και μην το χλευάζεται βγείτε απο τα κλουβιά σας και αφήστε τα λάικ στο διαδίκτυο. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!

 ***  Επίθεση ΠΑΟ σε Μαρινάκη και αιχμές για «μαγειρέματα»
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Παναθηναϊκός κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και των μεθοδεύσεων που θεωρεί ότι επιχειρούνται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».              
«Πυρά» εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο Παναθηναϊκός. 
Με ανακοίνωσή τους οι «πράσινοι», αφήνουν αιχμές για τις κινήσεις του προέδρου του Ολυμπιακού στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» (και όχι μόνο). 
Καταγγέλλοντας λοιπόν ότι οι αιτήσεις εξαίρεσης του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου που έχουν φτάσει τις έντεκα (με τις δέκα προηγούμενες να έχουν απορριφθεί) θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι να βρεθεί, όπως αναφέρει, συμβούλιο «που θα κάνει δεκτή την αίτησή μας». 
Παράλληλα (με ένα αιχμηρό υστερόγραφο) ζητά την αυτό-εξαίρεση του Ανδρέα Παπαδημητρίου από την υπόθεση. Ο κ. Παπαδημητρίου είναι προεδρεύων στο συμβούλιο Εφετών που θα κρίνει την τύχη του 11ου αιτήματος εξαίρεσης του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου, που αυτή τη φορά κατατέθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 
Την ίδια ώρα, ο Εφέτης κ. Παπαδημητρίου φέρεται να είναι αυτός στον οποίο έχει ανατεθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου η πειθαρχική έρευνα που της ζήτησε ο κ. Μαρινάκης χθες. Το θέμα που εγείρει ο Παναθηναϊκός είναι ότι ο κ. Παπαδημητρίου είναι μισθοδοτούμενος και από την ΕΠΟ ως αναπληρωματικό μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου της ομοσπονδίας. Κάτι που θέτει ζήτημα ηθικού και δεοντολογικού ασυμβίβαστου, τη στιγμή που πρέπει να κρίνει και στελέχη της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.
Στην ίδια ανακοίνωση, δε, ο Παναθηναϊκός δεν αφήνει ασχολίαστους και τους φερόμενους διαλόγους στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός που είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνοντας λόγο για «ξέπλυμα με διπλά συμβόλαια και οικονομικά ιδρύματα στο εξωτερικό». 
Ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
«Η πολυσχιδής δραστηριότητα του κ. Μαρινάκη στον χώρο του ποδοσφαίρου μάς έχει κάνει πράγματι πιο σοφούς. Χάρη στις συνομιλίες αυτού και των Γιάννη Βρέντζου και Σάββα Θεοδωρίδη μάθαμε πώς διεξάγονται «αποτελεσματικά» εκλογές στην ΕΠΟ, πώς ορίζονται φίλα προσκείμενοι και αποτελεσματικοί διαιτητές σε αγώνες που… μας ενδιαφέρουν, πώς «κανονίζονται» δικαστικές αποφάσεις που καθορίζουν την άνοδο ή μη ομάδων στην επόμενη κατηγορία, πώς βουλώνονται τα στόματα δημοσιογράφων και πολλά άλλα. Προσφάτως μάθαμε και πώς γίνεται το αποτελεσματικό ξέπλυμα με διπλά συμβόλαια και οικονομικά ιδρύματα στο εξωτερικό.
Αλλά η συνεισφορά του κ. Μαρινάκη δεν σταματά εδώ. Μας μαθαίνει και αποτελεσματικούς τρόπους υπεράσπισης: όταν δεν μας αρέσει ο Εισαγγελικός Λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση μας, κάνουμε (μαζί με τους συγκατηγορούμενους μας) αλλεπάλληλες αιτήσεις εξαίρεσης μέχρι να πετύχουμε τον σκοπό μας. Τι και αν 11 Εισαγγελείς και 33 Δικαστές απέρριψαν τις αιτήσεις μας; Εμείς θα κάνουμε και άλλες μέχρι να βρεθεί Συμβούλιο που θα κάνει δεκτή την αίτησή μας.
Υ.Γ. Εύλογα αναμένουμε την αυτοεξαίρεση του καθ’ όλα σεβαστού πλην όμως μισθοδοτούμενου και από την ΕΠΟ αξιότιμου κ. Εφέτου».

***

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . -
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-

~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 
~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-14-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016  :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-15-2016.html  .-

~  ~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  

1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,

2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 


  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

~Χριστιανούπολη Φιλιατρών Μεσσηνίας Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου και Θυρανοίξια στο Ναό Μεταμόρφωσης  Πε 14-07-2016: https://youtu.be/IUeO0Hd8h2I .-

~*  Πέμπτη 14  Ιουλίου  2014  απόγευμα ώρα  16.30  αναχώρηση από Μελιγαλά -Καλό Νερό -Κυπαρισσία - Φιλιατρά - Χριστιανούπολη ή Χριστιάνοι ώρα άφιξης  ώρα  18.00 μ.μ. .- Προσκύνημα εις Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου και εν συνεχεία .ωρα  19.30 Θυρανοίξια εις Ιστορικό Ι. Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος --  Ωρα 21.00  αναχώρηση από Χριστιάνους ...ώρα 21.30 φτάνουμε στο Αγρίλι Φιλιατρών σε παραλιακό μαγαζί καφετέρια -εστιατόριο , φαγητό καφές και  στη συνέχεια  ...ώρα 22.30 μ.μ  δρόμος επιστροφής για Μελιγαλά , όπου φτάνουμε  ώρα 23.30  μ .μ. ..
 ~ Μιά  τριήμερη  απόδραση  -εκδρομή - βόλτα από Παρασκενή -Κυριακή 22-24  Ιουλίου 2016 στην ΚΕΡΚΥΡΑ :
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ : Ώρα  αναχώρησης  06 .00 π.μ.
1η  Ημέρα : Καλαμάτα  -Ζαχάρω  - Αντίρριο--Αμφιλοχία- Γιάννενα - Ηγουμενίτσα - με το καράβι στην ΚΕΡΚΥΡΑ . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , ξεκούραση , νυχτερινή έξοδο στην πόλη της Κέρκυρας -φαγητό-βόλτα -διανυκτέρευση .-
2η  Ημέρα : Πρωϊνό στο ξενοδοχείο Επίσκεψη με ξεναγό για ενημέρωση , Αχίλλειο , Παλιοκαστρίτσα , Ιστορικό Κέντρο κ.λ.π.  -Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ξεκούραση - ελεύθερος χρόνο - Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση , Διανυκτέρευση  .-
3η  Ημέρα : Επιστροφή μετά την τελευταία μας πρωϊνή βόλτα στην πόλη .-
Συμμετοχή  ...Τιμή 150  Ευρώ .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου