ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :
~Όπως δεν είναι δυνατόν συγχρόνως να έχουμε και το φυτό και τον σπόρο, έτσι είναι αδύνατο να παράγουμε ουράνιο καρπό, όταν μας περιβάλλη η κοσμική δόξα.
Γεροντικόν
Ευεργέτες  ΗΠΑ στο  Αρφαρά
   ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΝΟΥ  ΑΡΦΑΡΩΝ
 
~
~ 11 Ιουνίου
Αποστόλων Ναθαναήλ του Βαρθολομαίου εκ των 12, Βαρνάβα (Ο΄) ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας Κύπρου. Μάρτυρος Θεοπέμπτου. Οσίου Βαρνάβα του θαυματουργού, του εν Λεμεσώ.  ~
Σήμερα 11/06/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Βαρθολομαίος και Βαρνάβας, Άγιος Μητροφάνης Τσί-Σούνγκ και οι μαζί μ' αυτόν μαρτυρήσαντες: Τατιανή η Πρεσβυτέρα του, Ησαΐας και Ιωάννης οι γιοι του, Μαρία η νύφη του, Αγία Ία (ή Ίγια) η διδασκάλισσα και άλλοι 222 Κινέζοι Μάρτυρες, Σύναξη της Παναγίας «Ἄξιον Ἐστί» (ή ἐν τῷ «Ἀδειν»)
Σύναξη της Παναγίας «Ἄξιον Ἐστί» (ή ἐν τῷ «Ἀδειν») Όσιος Βαρνάβας ο θαυματουργός ο εν Λεμεσώ Άγιοι Βαρθολομαίος και Βαρνάβας Άγιος Ζαφείριος ο Νεομάρτυς
 Άγιος Μητροφάνης Τσί-Σούνγκ και οι μαζί μ' αυτόν μαρτυρήσαντες: Τατιανή η Πρεσβυτέρα του, Ησαΐας και Ιωάννης οι γιοι του, Μαρία η νύφη του, Αγία Ία (ή Ίγια) η διδασκάλισσα και άλλοι 222 Κινέζοι Μάρτυρες Άγιοι Βαρθολομαίος και Βαρνάβας, Άγιος Μητροφάνης Τσί-Σούνγκ και οι μαζί μ' αυτόν μαρτυρήσαντες: Τατιανή η Πρεσβυτέρα του, Ησαΐας και Ιωάννης οι γιοι του, Μαρία η νύφη του, Αγία Ία (ή Ίγια) η διδασκάλισσα και άλλοι 222 Κινέζοι Μάρτυρες, Σύναξη της Παναγίας «Ἄξιον Ἐστί» (ή ἐν τῷ «Ἀδειν») Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο


Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα

Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
 
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο

Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο
 
~ Ἦχος γ'. Θείας πίστεως.
Θεία ὄργανα, τοῦ Παρακλήτου, καὶ ἐκφάντορες, τοῦ Θεοῦ Λόγου, ἀνεδείχθητε θεόπται Ἀπόστολοι, Βαρθολομαῖε τῶν Δώδεκα σύσκηνε, καὶ Βαρνάβα ὡς υἱὸς παρακλήσεως. Ἀλλὰ αἰτήσασθε, Χριστὸν τὸν Θεὸν πανεύφημοι, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~ * Απολυτίκιο Αποστόλου Βαρθολομαίου και Βαρνάβα - 11 ΙΟΥΝΙΟΥ   : https://youtu.be/zdKXBNY7as0  .--

~

***  Επιστήμονες ξεκλείδωσαν το αίνιγμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων
Τη μέχρι τώρα συνολική ανάλυση των επιγραφών που βρίσκονται στο εσωτερικό του Μηχανισμού των Αντικυθήρων παρουσίασε την Πέμπτη, η ομάδα μελέτης αυτού του αινιγματικού για την επιστημονική κοινότητα αντικειμένου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη. Τα ευρήματα της μελέτης είναι το αποτέλεσμα διεθνούς ερευνητικής προσπάθειας κατά τα τελευταία περίπου 10 χρόνια.
Πρώτο το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την αποκρυπτογράφηση των επιγραφών που βρίσκονται «κρυμμένες» στις πτυχές του Μηχανισμού, αποκαλύπτοντας ένα ολόκληρο σύμπαν μέσα στα γρανάζια της αρχαίας συσκευής.
Όπως συμφώνησαν όλοι οι ομιλητές της εκδήλωσης, πρόκειται για τον αρχαιότερο υπολογιστή, ο οποίος παρείχε στον κάτοχό του τη δυνατότητα να βλέπει με ακρίβεια τις εκλείψεις της σελήνης και του ήλιου, καθώς και την κίνηση των ουράνιων σωμάτων.
Την «εξιστόρηση» των γεγονότων ξεκίνησε με την ομιλία του ο Γιάννης Μπιτσάκης, Φυσικός και Ιστορικός των Επιστημών και της Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κι ένα από τα βασικά μέλη της ερευνητικής ομάδας, εξηγώντας πώς ακριβώς δούλευε ο Μηχανισμός.
Συγκεκριμένα, στη μία πλευρά της συσκευής υπήρχε μία λαβή η οποία κινούσε όλο το σύστημα. Γυρίζοντας τη λαβή άρχιζαν να περιστρέφονται οι δείκτες που υπήρχαν στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο μέρος του Μηχανισμού. Επιλέγοντας μία ημερομηνία αποκαλύπτεται τα αστρονομικά φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω από τη Γη.
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, αν μπει κανείς στην ιστοσελίδα της NASA όπου αναφέρονται όλες τις εκλείψεις του παρελθόντος και αυτές που είναι να γίνουν στο μέλλον, αναγράφεται ότι «αυτό που κάνουμε εμείς εδώ με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι και αυτό που έκανε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων πριν από περίπου 2.000 χρόνια».
Όπως ανέφερε ο κ. Μπιτσάκης, ο Μηχανισμός αναγνωρίστηκε ως αστρονομικό μηχανικό όργανο από την πρώτη στιγμή που ανακαλύφθηκε το 1902 από τον Σπυρίδωνα Στάη, ο οποίος την εποχή εκείνη εκτελούσε καθήκοντα υπουργού Παιδείας. Ο κ. Στάης πρόσεξε ότι σε ένα από τα ευρήματα υπήρχε ένα οδοντωτός τροχός και ήταν διακριτές οι λέξεις «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» και «ΗΛΙΟΥ».
Έως το 1972 είχαν αναγνωστεί με επιτυχία περίπου 923 γράμματα και αριθμοί, ενώ πρόσφατα ο αριθμός αυτός ανήλθε στους 3.400 χαρακτήρες που υπήρχαν πάνω στα συνολικά 82 θραύσματα του Μηχανισμού. Η ερευνητική ομάδα έχει καταφέρει να αναγνωρίσει ολόκληρες προτάσεις οι οποίες βοηθούν στην κατανόηση των λειτουργικών του αντικειμένου και αποτελούν κάτι σαν «εγχειρίδιο» χρήσης του Μηχανισμού.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Φιλόλογος Παλαιογράφος Αγαμέμνων Τσελίκας, ο οποίος είχε αναλάβει το έργο της ανάγνωσης των κειμένων. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος το έργο του ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς τα γράμματα στην πραγματική τους διάσταση είχαν μέγεθος μικρότερο των 2 χιλιοστών, ενώ υπήρχαν και ανωμαλίες στην επιφάνεια του χαλκού με αποτέλεσμα ο αξονικός τομογράφος, το ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιήθηκε για τη φωτογράφηση των θραυσμάτων, να μην είναι σε θέση να «δει» μονομιάς ολόκληρη την επιφάνεια.
Ο Ξενοφών Μουσσάς, καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού πήρε το λόγο εξήγησε ότι «οι σημερινοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα έχουν τις ρίζες τους στα γρανάζια του Μηχανισμού», όπως αποδεικνύεται με τις επιγραφές που υπάρχουν πάνω στις πτυχές του αντικειμένου.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι βλέπουμε να υπάρχουν οι νόμοι της φυσικής ήδη μέσα στο Μηχανισμό, τόσο στις επιγραφές όσο και στους αριθμούς 76, 19, 223 και αποδεικνύουν, όχι μόνο αυτοί αλλά και όλη η δομή του Μηχανισμού, ότι εντέλει είναι και η υπογραφή αυτού που τον έφτιαξε. Μας λέει καθαρά είμαι ένας πυθαγόρειος», είπε ο κ. Μούσας χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Όπως υποστήριξε ο ίδιος, αυτό το μηχάνημα αποτελεί τις ρίζες όλου του πολιτισμού και ολόκληρης της τεχνολογίας και στην ουσία πρόκειται για το αρχαιότερο «tablet».
Στον Μηχανισμό επίσης εμπεριέχεται και ένα αστρολογικό ημερολόγιο, οι δείκτες του οποίου φαίνεται πως περιστρέφονται γύρω από τον ζωδιακό κύκλο αποκαλύπτοντας τις κινήσεις τόσο της Σελήνης όσο και των πλανητών. Όπως αποκαλύπτεται επίσης, οι κινήσεις των πλανητών είναι άμεσα συνδεδεμένες με συγκεκριμένους τόπους παρατήρησης, κάτι που δείχνει ότι ο δημιουργός του Μηχανισμού των Αντικυθήρων είχε προβλέψει το μηχάνημα αυτό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από μία τοποθεσίες, αφού πάνω του έχουν ανακαλυφθεί χαραγμένες οι λέξεις Δωδώνη και Αλεξάνδρεια. Επίσης συνδέονται με αθλητικά γεγονότα που πραγματοποιούνταν ανά τετραετία, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα Ίσθμια.
Όλοι οι ομιλητές που παρέθεσαν τις απόψεις τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συμφώνησαν ότι το ναυάγιο όπου ανακαλύφθηκε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελεί το σημαντικότερο ναυάγιο όλων των εποχών.
Επιθυμία όλων είναι να γίνουν περαιτέρω ανασκαφές με την ελπίδα να ανακαλυφθούν περισσότερα θραύσματα αυτού του αινιγματικού αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικού μηχανισμού ώστε οι επιστημονική κοινότητα να καταφέρει εντέλει να λύσει όλους του γρίφους που κρύβονται στα γρανάζια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

*** 

Το χρέος της Ελλάδας είναι πάνω από 321 δισ. ευρώ με τα μισά από τα χρήματα να αφορούν δάνεια σε μέλη της Ευρωζώνης. Στους παρακάτω πίνακες αναλύεται η κατανομή και το χρονοδιάγραμμα λήξεων του Δημοσίου χρέους της Κεντρικής διοίκησης στις 31-3-2016 καθώς και το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης για το 2015.
Παρακάτω αναλύεται η κατανομή και το χρονοδιάγραμμα λήξεων του Δημοσίου χρέους της Κεντρικής διοίκησης στις 31-3-2016, αλλά και το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης για το 2015, όπως το παρουσίασε το taxheaven.gr.


www.toxrima.gr  

***  ΚΡΙΜΑ: Νεκρός ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος
Ξεκίνησε την καριέρα του ως εκφωνητής του ραδιοφώνου μιας και η φωνή του ήταν πολύ χαρακτηριστική. Όμως στην πορεία τον κέρδισε η υποκριτική. Γεννημένος στην Αθήνα στις 22 Απριλίου του 1927 ο Γιάννης Μιχαλόπουλος έφυγε πρίν από λίγες ώρες από την ζωή. Σήμερα τα ξημερώματα στο ΚΑΤ η νοσηλεύτρια ενημέρωσε τους γιατρούς ότι ο ηθοποιός δεν είχε πλέον σφυγμό. Αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας την τελευταία δεκαετία.
Στον κινηματογράφο έπαιζε συνήθως δεύτερους ρόλους. Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων: Αχ αυτή η γυναίκα μουΆνθρωπος για όλες τις δουλειές, και άλλες. Στην τηλεόραση έπαιξε σε πολλές σειρές, με πιο γνωστή το Ορκιστείτε παρακαλώ, από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές κωμικές σειρές της δεκαετίας του 1980, όπου πρωταγωνιστούσε ως δικαστής.
Κρίμα. Αυτό το 2016… παίρνει από κοντά μας πολύ αγαπημένα πρόσωπα.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 1200 στο νεκροταφείο του Ζωγράφου.
Πηγή: gossiptv.gr

*** Έντονη χαλαζόπτωση στους Γαργαλιάνους (φωτογραφίες)
 
Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στους Γαργαλιάνους. Οι ουρανοί άνοιξαν και το χαλάζι έπεφτε ασταμάτητα. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερου μεγάλου μεγέθους που και μόνο ο θόρυβος από τη χαλαζόπτωση ήταν τρομακτικός, ενώ η ατμόσφαιρα είχε σκοτεινιάσει και θύμιζε βαρύ χειμώνα. Από τη χαλαζόπτωση δεν έχει γίνει γνωστό εάν προκλήθηκαν ζημιές, ωστόσο το χαλάζι δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την εποχή και τις καλλιέργειες.
*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  Αχιλλέας Τζωρτζίνης***  "Επιστρέφει" το καλοκαίρι από  σήμερα στην Καλαμάτα     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 11/6/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν  σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Φαράγγι Νέδοντα: «Ένας κρυμμένος θησαυρός που πρέπει να αναδειχθεί» (φωτογραφίες & βίντεο)
Η μαγευτική εικόνα του Νέδοντα…
 Ο ορειβατικός σύλλογος Καλαμάτας γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος διασχίζοντας το φαράγγι του ποταμού…

   Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ή υποστηρίξει οι ίδιοι ότι η Καλαμάτα είναι ιδανικός τόπος να ζεις ή να επισκεφτείς, γιατί συνδυάζει θάλασσα και βουνό;
Η Καλαμάτα, όμως, έχει και ποτάμι! Και δεν αναφέρομαι στην εικόνα του Νέδοντα που έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας ως μίζερου, ξερού και τσιμεντωμένου ρέματος. Αυτή δεν είναι παρά μόνο ο φιλοσοφικός μύθος του σπηλαίου του Πλάτωνα για τους δεσμώτες της πόλης, αφού στο βόρειο άκρο της Καλαμάτας, ακριβώς πάνω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» και το Σκοπευτήριο, η κοίτη του ποταμού χαρίζει μια ονειρεμένη φυσιολατρική διαδρομή! Ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος για την πόλη και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της, που ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει άμεσα να αναδείξει, όπως και να βελτιώσει την πρόσβαση (και πέρα από το φυσικό κάλλος, πόσοι γνωρίζουν, άραγε, ότι έχουν βρεθεί εκεί ακόμα και αρχαιοελληνικές επιγραφές;).
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος περισσότερα από 60 άτομα ανταποκρίθηκαν την περασμένη Κυριακή, 5 Ιουνίου, στο κάλεσμα του Ορειβατικού Συλλόγου και είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν το φαράγγι του Νέδοντα. Για πολλούς ήταν μια απόλαυση ρουτίνας, αλλά για όσους συμμετείχαν για πρώτη φορά, η αποκάλυψη του ποταμού ισοδυναμούσε με μαγεία! Έτσι που μια διαδρομή, η οποία κράτησε συνολικά περίπου 4.30 ώρες, με τα απαραίτητα διαλείμματα και σε χαλαρό ρυθμό, είχε αμελητέα καταπόνηση και κανένα ίχνος κορεσμού ή αίσθηση επανάληψης αφού καμία εικόνα δεν ήταν ίδια. Δέντρα και θάμνοι που δεν άφησαν τη ζέστη να μας αγγίξει, αρωματικά φυτά και λουλούδια, δολιχοδρομίες για τα καλύτερα περάσματα ανάμεσα στις αμέτρητες λειασμένες πέτρες που θυμίζουν καλντερίμι και κάποιες φορές ανάμεσα στα βράχια και τους πεσμένους κορμούς, επιβλητικοί γκρεμοί ή σπηλιές στα άκρα του φαραγγιού, αλλά και τέσσερα φράγματα!
Ναι! Ο Νέδοντας έχει φράγματα! Το πρώτο με ένα μικρό βαθμό επικινδυνότητας, τον οποίο εκμηδένισαν οι έμπειροι οδηγοί του Ορειβατικού, δένοντας σχοινιά ασφαλείας και με επίβλεψη, τα άλλα τρία με άνετα και ασφαλή σκαλοπάτια στο πλάι.
Όπως μάθαμε, δημιουργήθηκαν την περίοδο του Μεσοπολέμου (το 1936 μας πληροφορεί σκάλισμα σε ένα από αυτά) για να προστατεύσουν την Καλαμάτα από τις πλημμύρες και την πρόσχωση του λιμανιού από τα ορμητικά νερά του ποταμού!
Η ατυχία όσων συμμετείχαμε στην εξόρμηση της περασμένης Κυριακής ήταν ότι η φετινή χρονιά ήταν από τις πιο ξηρές, με αποτέλεσμα να χάσουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους καταρράκτες. Ωστόσο, έπειτα από περίπου 3,5 ώρες πορείας, ο Νέδοντας μας χάρισε και το ζωογόνο νερό του, ορμητικό σε πολλά σημεία, σε επαρκή ποσότητα για βουτιές σε άλλα!
Μάλλον κανείς δεν ήθελε να βγει στο Καρβελιώτικο ρέμα, όπου είχε οριστεί ο τερματισμός, κι ενώ η «κανονική» διαδρομή του φαραγγιού ολοκληρώνεται στη Νέδουσα, έπειτα από περίπου 7 ώρες πορείας.
Τα αυτοκίνητα του Ορειβατικού που μας είχαν μεταφέρει από τα γραφεία του, πίσω από την Τέντα, στο σημείο έναρξης της πεζοπορίας, μας περίμεναν στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης. Όχι, όμως, ακόμη για την επιστροφή. Η όμορφη μέρα είχε και συνέχεια, με τη συμμετοχή στη γιορτή που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος «Φίλοι του Ταϋγέτου» στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, με φαγητό –δε θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι καλύτερο από το χοιρινό στο φούρνο με πατάτες- χαλάρωση στο βουνό, ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα και χορό για τους πιο γλεντζέδες και ακούραστους οδοιπόρους!
Μέρες μετά οι εικόνες του ποταμού και της ωραίας συντροφιάς παραμένουν ολοζώντανες, δίνοντας χρώμα στο τοπίο της καθημερινότητας. Μέχρι την επόμενη εξόρμηση…
της Χριστίνας Ελευθεράκη
Video: Πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα- Καλάματα... , https://youtu.be/ee4EFiyBGgk  .-

*** Οδηγός κρουαζιέρας από το Δήμο Καλαμάτας
Έναν καλαίσθητο οδηγό κρουαζιέρας, με πλήθος φωτογραφιών και σύντομα κείμενα, εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας. Ήδη έχει εκτυπωθεί η έκδοση στην ελληνική γλώσσα και θα ακολουθήσει εκείνη στην αγγλική.
Σκοπός της έκδοσης είναι να διαθέτει ο Δήμος ένα εύχρηστο και καλαίσθητο εργαλείο, για την προβολή της πόλης και της περιοχής της, προκειμένου να αποτελούν προορισμό κρουαζιέρας.
11krouz.jpg
Με την έκδοση αυτή, εξηγούνται τα πλεονεκτήματα της Καλαμάτας σε διάφορους τομείς, ώστε με εύληπτο τρόπο και σε μικρό χρονικό διάστημα να μπορεί να τα αντιληφθεί όποιος δε γνωρίζει τον τόπο μας, όπως για παράδειγμα οι επισκέπτες των μεγάλων εκθέσεων κρουαζιέρας στο Μαϊάμι, στο Βερολίνο και αλλού, αλλά και όσοι επισκέπτονται τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα, με πρώτους βεβαίως τους διοργανωτές κρουαζιέρας, καθώς και όσοι μετέχουν σε σχετικά συνέδρια και διεθνή fora.
Ο δε δήμαρχος θα επισκεφθεί την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας για να επιδώσει το συγκεκριμένο έντυπο και να καλέσει τους εκπροσώπους των εταιρειών σε συνεργασία, ώστε το λιμένα Καλαμάτας να επισκέπτονται περισσότερα κρουαζιερόπλοια.
Ο οδηγός παρουσιάζει την Καλαμάτα και τη θέση της στην Ελλάδα, δίνει συνοπτικές ιστορικές πληροφορίες για την πόλη, ενημερώνει για το λιμάνι και τις δυνατότητές του, παρουσιάζει τα αξιοθέατα, τα μουσεία, τις διαδρομές που μπορεί κανείς να κάνει στην πόλη και στην παραλία της. Επίσης, γνωστοποιεί τη δυνατότητα πραγματοποίησης μικρής κρουαζιέρας στις ακτές του Μεσσηνιακού Κόλπου με καραβάκια από την Καλαμάτα, γνωρίζει στον αναγνώστη τον Ταΰγετο και τον ενημερώνει ότι με βάση την Καλαμάτα μπορεί μέσα σε λίγη ώρα να βρεθεί σε διεθνούς φήμης αρχαιολογικούς τόπους σαν την αρχαία Ολυμπία, την αρχαία Μεσσήνη, το Μυστρά, το ανάκτορο του Νέστορα κ.λπ.
Παρουσιάζει, επίσης, τα τοπικά ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα και τα οφέλη για την υγεία όσων τα καταναλώνουν, με έμφαση στο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα και τις ελιές ΠΟΠ Καλαμάτα, τα ξερά σύκα, τη μαύρη σταφίδα κ.ά.
Τέλος, παρατίθενται με συντομία οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα, στο διάβα της χρονιάς.

***  Δενδρύλλια κάνναβης σε υπαίθριο χώρο στην Καλαμάτα
Εντοπίστηκαν χθες το πρωί, σε υπαίθριο χώρο στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, τρία φυτά κάνναβης, ύψους 16, 20 και 40 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των δραστών.

***  Ταλαιπωρίας εγκώμιο με τις ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα…
Εργασίες σε εξέλιξη σε δρόμους της Καλαμάτας 
 Με τη δικαιολογία ότι η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, αλλά τα έργα θα παραμείνουν και θα εξυπηρετήσουν τους πολίτες, φαίνεται να πορεύεται η Δημοτική Αρχή και στο θέμα με τις ασφαλτοστρώσεις που ξεκίνησαν προχθές σε διάφορους δρόμους της Καλαμάτας.
Προφανώς, με την παραπάνω λογική θα πορεύεται και στο μέλλον, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες πολιτών και επαγγελματιών για τον τρόπο που υλοποιούνται τα έργα, τις περισσότερες φορές χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Αν ήταν μάρτυρας χθες το πρωί των όσων συνέβησαν στην οδό Κεφάλα, με το κομφούζιο που είχε δημιουργηθεί, τα… σταματημένα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και τις διαμαρτυρίες, σίγουρα η Δημοτική Αρχή θα συμβούλευε τον εργολάβο να χρησιμοποιήσει άλλες πρακτικές για να υλοποιήσει το έργο.
Πάντως, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα, «σε εξέλιξη βρίσκονται, από χθες, οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων σε οδούς της Καλαμάτας, στο πλαίσιο πραγματοποίησης εργολαβίας προϋπολογισμού μελέτης 100.000 ευρώ με το ΦΠΑ, της οποίας ανάδοχος είναι η ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 51,82%.
Η διάστρωση ασφαλτοτάπητα ολοκληρώθηκε στην οδό Σαλαμινομάχων, βορείως του γηπέδου του Μεσσηνιακού και σε τμήματα της οδού Ναυαρίνου, δυτικά του Ιερού Ναού Αναστάσεως μέχρι την οδό Παπανικολή, πλησίον ξενοδοχείου Ostria.
Επίσης, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ξεκινήσει η απόξεση στην οδό Φραντζή (μετονομασθείσα Κεφάλα) από τη Νέδοντος έως τα όρια της πλατείας ανατολικά του Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθώς και στην οδό Αριστομένους, πλησίον της Λέσχης Αξιωματικών από Πινδάρου μέχρι Σοφοκλέους.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών απόξεσης της ασφάλτου στις ανωτέρω οδούς, καιρού επιτρέποντος, θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωσή τους σήμερα. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τη σήμανση και τις οδηγίες του συνεργείου για την αποφυγή ατυχήματος. Κατά την εκτέλεση των εργασιών θα παρευρίσκονται αρμόδιος αντιδήμαρχος και η Δημοτική Αστυνομία.
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί απόξεση του ασφαλτοτάπητα και ασφαλτόστρωση, αύριο νωρίς το πρωί, στον κόμβο των οδών Είρας, Μεσσήνης και Αρτέμιδος στην Καλαμάτα».
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Στο 1/3 μείωσε την ποινή του Πακιστανός που είχε τραυματίσει ομοεθνή του
Με απόφαση του μεικτού ορκωτού εφετείου Καλαμάτας
 Κατά πολύ μείωσε την ποινή του χθες ένας Πακιστανός κατά την εκδίκαση υπόθεσής του στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, ο οποίος και είχε καταδικασθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού με έναν Αφγανό σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καλλιέργεια φυτών κάνναβης, οπλοφορία και οπλοχρησία σε 13 χρόνια κάθειρξης και 14 μήνες φυλάκισης.
Χθες το δικαστήριο έπαυσε τη δίωξη για την καλλιέργεια χασίς, καθώς ο αριθμός των φυτών, αλλά και οι σπόροι που βρέθηκαν στην κατοχή του, μπορούσαν να δικαιολογήσουν ότι τα είχε για ιδία χρήση, ενώ την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας τη μετέτρεψε σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Μαζί με τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, χωρίς αναστολή. Διατάχθηκε, δε, μετά την έκτιση της ποινής του να απελαθεί, ενώ ορίσθηκε απαγόρευση επανεισόδου στη χώρα για 10 χρόνια.
  Στο Σουληνάρι
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, στις 19 Ιουνίου 2012 στο χωριό Σουληνάρι του Δήμου Πύλου-Νέστορος, μαζί με έναν Αφγανό, πήγαν στο σπίτι άλλου Πακιστανού. Ο μεν Αφγανός τον γρονθοκόπησε, ο δε κατηγορούμενος Πακιστανός με ένα μαχαίρι τον τραυμάτισε στο λαιμό. Μάλιστα, το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση άλλων αλλοδαπών.
Η Αστυνομία από την έρευνα που έκανε, εντόπισε ανατολικά του χωριού Κρεμμύδια, μέσα σε χωράφι με αμπέλια, γούβες όπου είχαν φυτευθεί 9 φυτά ινδικής κάνναβης, ενώ σε απόσταση 200 μέτρων, σε αγροτική περιοχή έξω από το Σουληνάρι, εντόπισαν άλλα 15 χασισόδεντρα.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει τον αλλοδαπό φίλο τους, καθώς και ότι τα φυτά τα καλλιεργούσε ο Αφγανός, αν και παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος έκανε χρήση.
  Αρνήθηκε
Όπως εξήγησε, τον Ιούλιο του 2012 ο Αφγανός είχε φυτέψει τα χασισόδεντρα, ενώ το θύμα πήγε και έκλεψε τα εννέα από τα Κρεμμύδια. Μάλιστα, ο ίδιος το παραδέχθηκε στον Αφγανό, ο οποίος του ζήτησε να του δώσει 100 ευρώ για κάθε χασισόδεντρο που του πήρε, για να μη γίνει φασαρία.
Για την ημέρα του συμβάντος, εξήγησε ότι, επιστρέφοντας στο σπίτι από τη δουλειά, βρήκε τον Αφγανό με ένα φίλο του και συζητούσαν να πάνε να βρουν το θύμα, γιατί δεν είχε δώσει τα λεφτά από τα χασισόδεντρα που έκλεψε.
Αυτό και έπραξαν, και ο κατηγορούμενος είπε ότι τους ακολούθησε για να τους αποτρέψει να γίνει φασαρία. Ισχυρίσθηκε πως όταν έφθασε στο σπίτι του θύματος, ο καυγάς είχε φουντώσει και είχαν εμπλακεί πολλά άτομα, ενώ είδε τον Αφγανό να έχει βγάλει μαχαίρι και να στρέφεται προς το θύμα. Προσπάθησε να του πάρει το μαχαίρι, και στην προσπάθεια αυτή τραυματίστηκε και ο ίδιος στο χέρι. Μετά τον τραυματισμό του θύματος, όπως είπε, εξαφανίσθηκαν όλοι και ήταν ο μόνος που έμεινε στο σπίτι, πήγε στο καφενείο και τηλεφώνησε στην Αστυνομία.  Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Συγκλόνισε το πανελλήνιο η ιστορία οικογένειας από την Τριφυλία στο "Πάμε Πακέτο" (βίντεο)      

 
 
Η ιστορία της οικογένειας Καράμπελα που έσμιξε με το μικρότερο μέλος της, ύστερα απο 60 χρόνια ξετυλίχτηκε στην χθεσινή εκπομπή "Πάμε Πακετο" της Βίκυς Χατζηβασιλείου στην τηλεόραση του Alpha . Πριν από 60 χρόνια στο χωριό Μοναστήρι της Τριφυλίας, μια γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή όταν έφερε στον κόσμο το έκτο της παιδί. Όλη η οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος κι ο πατέρας βρέθηκε σε δεινή θέση, γιατί έμεινε μόνος τους με έξι παιδιά τα οποία έπρεπε να μεγαλώσει μέσα στην πείνα και την ανέχεια. Τότε, οι συγγενείς του, τον παρότρυναν να δώσει το νεογέννητο παιδί σε ίδρυμα. Έτσι το κοριτσάκι βρέθηκε, σ’ ένα καλάθι με ένα σημείωμα, έξω από την πόρτα ενός ιδρύματος. Μια πράξη για την οποία ο πατέρας μετάνιωσε από την πρώτη στιγμή.
Τα πέντε αδέρφια, παρότι δεν είδαν ποτέ το πρόσωπο της αδερφής τους, δεν την έβγαλαν ποτέ από τη ζωή τους και πάντα περίμεναν την ημέρα που θα επέστρεφε κοντά τους.
Κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκαν τα ίχνη της παραλήπτριας στην Αμερική; Γιατί χρειάστηκε να προβούμε σε test DNA; Πώς θα διαχειριστεί η παραλήπτρια το σοκ όλων αυτών των αποκαλύψεων αφού για περισσότερα από 60 χρόνια γνώριζε απλά ότι αφέθηκε στα σκαλιά ενός ιδρύματος και ότι ήταν αγνώστων γονέων; Πώς θα αισθανθεί όταν αντικρίσει, για πρώτη φορά, τα αδέρφια της;
Δείτε την εκπομπή στο βίντεο που ακολουθεί (από το 34:09 και μετά)
Video: Πάμε Πακέτο 9/6/2016 , https://youtu.be/6FVgNZ1BDPk  .-
Την Πέμπτη 9 Ιουνίου στην εκπομπή «Πάμε Πακέτο» θα παρακολουθήσουμε δύο ιστορίες ζωής που θα μπορούσαν να αποτελούν και σενάρια κινηματογραφικής ταινίας.

Η αποστολέας του πρώτου πακέτου ταξιδεύει από τη Ρωσία με απώτερο σκοπό να γυρίσει πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στη δεκαετία του ’80. Τότε που ήταν νεαρή νοσοκόμα και έκανε στενή παρέα με δύο έλληνες ασθενείς. Αν και υπήρχε το ερωτικό στοιχείο, ποτέ δεν έγινε κάτι μεταξύ τους. Στη θέση του παραλήπτη θα βρεθεί μόνο o ένας. Ένας άνθρωπος που λίγες εβδομάδες πριν είχε στείλει το δικό του «πακέτο» μέσω της εκπομπής. Ο παραλήπτης όταν αντικρίζει την Τατιάνα, ομολογεί ότι αυτή η γυναίκα αποτέλεσε σταθμό στη ζωή του και ότι η σκέψη της και μόνο όλα αυτά τα χρόνια ήταν η αφορμή για να διαλύσει την οικογένειά του. Όταν φεύγει ο τοίχος, η ατμόσφαιρα γίνεται εκρηκτική και μάλλον και οι δύο συνειδητοποιούν ότι… η αγάπη άργησε 30 χρόνια.
~*  Πριν από 60 χρόνια σ’ ένα χωριό της Μεσσηνίας, μια γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή όταν έφερε στον κόσμο το έκτο της παιδί. Όλη η οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος κι ο πατέρας βρέθηκε σε δεινή θέση, γιατί έμεινε μόνος τους με έξι παιδιά τα οποία έπρεπε να μεγαλώσει μέσα στην πείνα και την ανέχεια. Τότε, οι συγγενείς του, τον παρότρυναν να δώσει το νεογέννητο παιδί σε ίδρυμα. Έτσι το κοριτσάκι βρέθηκε, σ’ ένα καλάθι με ένα σημείωμα, έξω από την πόρτα ενός ιδρύματος. Μια πράξη για την οποία ο πατέρας μετάνιωσε από την πρώτη στιγμή. Τα πέντε αδέρφια, παρότι δεν είδαν ποτέ το πρόσωπο της αδερφής τους, δεν την έβγαλαν ποτέ από τη ζωή τους και πάντα περίμεναν την ημέρα που θα επέστρεφε κοντά τους.
Κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκαν τα ίχνη της παραλήπτριας στην Αμερική; Γιατί χρειάστηκε να προβούμε σε test DNA; Πώς θα διαχειριστεί η παραλήπτρια το σοκ όλων αυτών των αποκαλύψεων αφού για περισσότερα από 60 χρόνια γνώριζε απλά ότι αφέθηκε στα σκαλιά ενός ιδρύματος και ότι ήταν αγνώστων γονέων; Πώς θα αισθανθεί όταν αντικρίσει, για πρώτη φορά, τα αδέρφια της;
 
***  Οι καμπίνες και οι ράμπες πού είναι;
 
Από τον προηγούμενο κιόλας μήνα, αλλά ακόμα και από τον Απρίλιο, λόγω της καλοκαιρίας, άρχισαν τα μπάνια στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής.
Κι όμως, μέχρι σήμερα, στην παραλία δεν έχουν τοποθετηθεί καμπίνες, μα ούτε και οι ράμπες, έστω με παλέτες, για να μπορούν να προσεγγίσουν τη θάλασσα ΑμεΑ, αλλά και άλλοι άνθρωποι που δυσκολεύονται να περπατήσουν στην άμμο.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, ναι, ελήφθησαν αποφάσεις για καινούργιες καμπίνες, καινούργιους πύργους ναυαγοσωστών και ράμπες για ΑμεΑ – και πολύ ορθά έπραξε και η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό συμβούλιο ψηφίζοντας τις σχετικές δαπάνες –, ωστόσο μέχρι να γίνει η προμήθεια και εγκατάσταση αυτών, γιατί δεν έχουν μπει οι παλιές καμπίνες και ράμπες με παλέτες, που υπάρχουν στο Δήμο και τοποθετούνταν προηγούμενα καλοκαίρια; Η.Γ.
  Ο ναυαγοσώστης στη θέση του
IMG_2987.jpg
Και για να μη νομίσει κανείς ή θεωρήσει ότι οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας και οι λουόμενοι του Αϊ-Λαγούδη «μιλάνε» μόνο για τα αρνητικά, στραβά κι ανάποδα της παραλίας, όλοι είναι ικανοποιημένοι που ο ναυαγοσώστης, εδώ και μέρες, είναι στη θέση του, επιτηρώντας το χώρο, έτοιμος για να παρέμβει εάν χρειαστεί!  Η.Γ.
 
*** 45χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο έξω από το Πεταλίδι
 
Χθες (9.6.2016) το απόγευμα, έξω από το Πεταλίδι, στην περιοχή των Χράνων, δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γερμανίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 45χρονου. Ο 45χρονος διακομίστηκε  ,στο  Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου σήμερα (10.6.2016) το πρωί, υπέκυψε στα τραύματά του.  Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου.

***  Πράξη εφαρμογής στα πυκνοδομημένα της Ανατολικής Παραλίας        
Έφθασε, χθες, στο Δήμο Καλαμάτας η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την οποία κυρώνεται η 1/2005 πράξη εφαρμογής των πυκνοδομημένων της Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας.
Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου η Δημοτική Αρχή, «πρόκειται για μια θετική εξέλιξη», σ' ένα θέμα που είχε «κολλήσει» για αρκετά χρόνια.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, θα ακολουθήσει η υποβολή από το Δήμο στο Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας των στοιχείων της μελέτης, προκειμένου αυτά να καταχωρισθούν στη βάση δεδομένων του Εθνικού Κτηματολογίου.  Α.Π.

***  Αλλαγές στη νομιμοποίηση και στα πρόστιμα των αυθαιρέτων 
Νέο σχέδιο νόμου ετοιμάζει η κυβέρνηση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, το οποίο έχει δύο βασικά κριτήρια για ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες: Η λογική των νέων προστίμων δε θα είναι οριζόντια, αλλά θα λαμβάνει υπόψη το είδος της παρανομίας αλλά και της επιπτώσεις της στο περιβάλλον. Θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια, καθώς θα λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα, ενώ όσοι είναι άνεργοι ή έχουν εισόδημα στο όρια της φτώχειας, θα έχουν μικρότερο πρόστιμο. Το πρόστιμο θα είναι μικρότερο και στην περίπτωση που το αυθαίρετο ακίνητο είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που περιλαμβάνεται στο Ε9 του φορολογούμενου. Πάντως, από τη νέα ρύθμιση αποκλείονται όσα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά τις 28 Ιουλίου του 2011.
Αυτά τα ακίνητα θα παραμείνουν στην κατηγορία κατεδαφιστέα. Για να τα κρατήσουν οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να πληρώνουν τεράστια πρόστιμα για τη διατήρησή τους κάθε χρόνο. Από το 5% της αξίας τους που είναι το πρόστιμο διατήρησης και πληρώνεται κάθε χρόνο, εξετάζεται να εκτιναχθεί ακόμη και στο 50%.
Αλλαγές έρχονται στις μισθώσεις, στις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος από μηχανικούς.

***  ΣΟΚ! Δείτε που πάνε τα λεφτά της δόσης

~  Η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης δόθηκε από το Euro Working Group, ωστόσο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αποφασιστεί στις 16 Ιουνίου, κατά την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
Πλέον η Ελλάδα είναι στην αναμονή, για να λάβει την δόση των 7,5 εκατ. ευρώ, τα οποία και θα κατανεμηθούν μέχρι τον Αύγουστο, ως εξής:
405 εκ. ευρώ για αποπληρωμή τόκων
300 εκ. ευρώ για παλιά δάνεια του ΔΝΤ
900 εκ. ευρώ για τόκους
457 εκ. ευρώ προς το ΔΝΤ
500 εκ. ευρώ για τόκους
186 για λήξεις παλιότερων ομολόγων
112 εκ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Όσον αφορά τον μήνα Σεπτέμβριο, η Ελλάδα καλείται να πληρώσει υποχρεώσεις χρέους 683 εκ. ευρώ από τα οποία 70 εκ. ευρώ για τόκους, 160 εκ. ευρώ για λήξεις ομολόγων και 453 εκ. ευρώ του χρέους προς το ΔΝΤ.
Ο Οκτώβριος θεωρείται πιο «ήπιος» καθώς τα χρέη ανέρχονται μόνο σε 360 εκ. ευρώ για τόκους.
Ύστερα πρέπει να χορηγηθεί η δόση για την ολοκλήρωση του έτους, όπου ευτυχώς τα χρέη θα είναι μικρότερα από του καλοκαιριού, καθώς η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 2,8 δις ευρώ, ενώ τα χρέη της ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ.
Οι πρώτες πληροφορίες, θέλουν το υπόλοιπο της δόσης να χρησιμοποιείται για την καταβολή των συντάξεων…

***  ΣΟΚ!ΕΙΔΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ! Τρόμος στους δυτικόδουλους...

~ Σαν ΒΟΜΒΑ έσκασε η πληροφορία ότι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ονόματι CHRISTOF GABRIEL MAETZE, πριν λίγους μόνο μήνες είχε ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ από το Αμερικανικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Περιφέρειας Κολούμπια!

Τότε, ήταν μέλος του εκτελεστικού Συμβουλίου Διαχείρισης της γερμανικής Τράπεζας Commerzbank AG και μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους που οδήγησαν στην καταδίκη του. Για συνωμοσίες εις βάρος τρίτων, για ιδιωτικά και δημόσια συμφέροντα κλπ...
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι αυτό το άτομο, που επαναλαμβάνουμε, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ, θα είναι υπεύθυνο για την δημόσια Ελληνική Γη, ή για να το θέσουμε καλύτερα, για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της.
Βλέπετε και το επίσημο έγγραφο διορισμού του που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Εκεί που πιστεύαμε ότι τα είχαμε δει όλα από την κυβέρνηση, δεν σταματά να μας εκπλήσσει.
Σίγουρα δεν περιμέναμε να μας φέρουν έναν εγκληματία για να διαχειρίζεται την ελληνική περιούσια...

*** "Θερμό" επεισόδιο! Κωνσταντοπούλου και Μακρή επιτέθηκαν στον Βούτση στο Δίστομο... (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

~ Στο Δίστομο βρέθηκε αντιπροσωπεία της "Πλεύσης Ελευθερίας" με αρχηγό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στο πλάι της τη Ραχήλ Μακρή, για να τιμήσουν την επέτειο της σφαγής από τους ΝΑΖΙ.

Εκεί, κρατώντας πανό στο οποίο αναγραφόταν "Χωρίς αποζημιώσεις δεν υπάρχει μέλλον – δικαίωση για το Δίστομο", "καλωσόρισαν" τον Πρόεδρο της Βουλής και μάλιστα, όταν ο Νίκος Βούτσης κατευθυνόταν προς το μνημείο για να αφήσει στεφάνι, ξεκίνησαν τα γιουχαΐσματα από την πλευρά της κ. Κωνσταντοπούλου και των υπολοίπων ενώ ακούστηκαν και συνθήματα για "γερμανοτσολιάδες".


***


*** Αθλητική  ενημέρωση  :
*** Τι προβλέπουν τα άστρα για το Euro 2016 της Γαλλίας : 

Ανεξάρτητα από το ποια ομάδα θεωρείται φαβορί και στην βάση της αστρολογικής ισοτιμίας έχουμε να κάνουμε με 24 διεκδικητές ή αλλιώς 24 προπονητές που διεκδικούν ένα βαρύτιμο τρόπαιο.
Και το πρώτο πρόβλημα στην αξιολόγηση έγκειται στο ότι υπάρχουν τόσα πολλά αστρολογικά δεδομένα προς σύγκριση, που είναι αρκετά εύκολο να υπάρξει κάποια «αβλεψία», γι αυτό αν χρειαστεί θα επανέλθω στην φάση των 16, όταν δηλαδή οι ομάδες... λιγοστέψουν!
Από την πρώτη επεξεργασία πάντως προκύπτουν τα εξής:
Κανένα από τα πρώτα φαβορί δεν φαίνεται να δικαιώνει τον χαρακτηρισμό του.
Και ξεκινώντας από τον Ζυγό Didier Deschamps και την εθνική Γαλλίας, έχω να σημειώσω ότι δείχνει εφικτό το να φτάσει στον τελικό αλλά... μέχρι εκεί!
Ανάλογα και... χειρότερα ισχύουν τόσο για την Γερμανία του Υδροχόου Joachim Low, την Ισπανία του Αιγόκερω Vicente del Bosque και την Αγγλία του Λέοντα Roy Hodgson.
Αντίθετα, ο Λέων Antonio Conte και η εθνική ομάδα της Ιταλίας έχουν τα αστρολογικά φόντα να σηκώσουν την «κούπα» κι ίσως είναι η μόνη περίπτωση από τις παραδοσιακές μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Γηραιάς ηπείρου, που... αξίζει ένα... καλό ποντάρισμα!
Υπάρχουν όμως και δύο αστρολογικές ενστάσεις.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα ο Antonio Conte να «υπερβεί» τις δυσκολίες του γενέθλιου χάρτη του, αφού ένας προπονητής με τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου είναι δύσκολο να κατακτά τρόπαια, όσο καλή δουλειά κι αν κάνει. Από την άλλη πλευρά βέβαια ο πολύ ενεργός Δίας στο Ηλιακό του τόξο ίσως επαρκεί ώστε το 2016 να γίνει η χρονιά του κι όχι μόνον επειδή θα πιάσει δουλειά στην Τσέλσι.
Η δεύτερη «ένσταση» έχει να κάνει με την «κατάρα των αουτσάιντερ», αφού στην σειρά των Euro που έγιναν με τον Δία στην Παρθένο, μετά την Δανία που... εκτάκτως κατέκτησε το τρόπαιο το 1992 (οι παίκτες της ήταν σε διακοπές όταν κλήθηκαν να λάβουν μέρος λόγω της «έξωσης» της Γιουγκοσλαβίας), ακολούθησε το 2004 η απίθανη Ελλάδα και μένει να δούμε αν θα τριτώσει το «κακό».
Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται περισσότερο, αφού μπαίνουν στον χορό και εθνικές ομάδες που «κανονικά» δεν έχουν καμία τύχη.
Ποιες όμως είναι οι επικρατέστερες για να κάνουν την έκπληξη;
Με βάση πάντα τους γενέθλιους χάρτες των προπονητών, αναπόφευκτα θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα οι δύο Παρθένοι της παρέας και πιο συγκεκριμένα ο Fatih Terim της γείτονος Τουρκίας και ο Mychaylo Fomenko της Ουκρανίας. Ωστόσο για αμφότερους έχω κάποιες επιφυλάξεις, αφού πέραν του ζωδίου τους που «αβαντάρεται» από τον Δία, δεν φαίνεται να διαθέτουν άλλα αστρολογικά «όπλα» στα συστήματα πρόβλεψης, ώστε να πετύχουν κάτι περισσότερο από μια καλή διάκριση.
Σειρά παίρνουν ο Καρκίνος Martin O Neill της Β. Ιρλανδίας και ο γεννημένος στο μεταίχμιο Ζυγού-Σκορπιού, Adam Nawalka της Πολωνίας.
Ο πρώτος διαθέτει στην «φαρέτρα» του ένα τρίγωνο Ήλιου-Δία στο Ηλιακό τόξο, κάτι που θα μπορούσε να κάνει την πρώτη συμμετοχή της χώρας του σε Euro πραγματικά αξέχαστη. Το ίδιο αξέχαστο μπορεί να είναι κι ένα ποντάρισμα πάνω της, αφού για τις εταιρείες στοιχημάτων είναι... ότι πιο απίθανο μπορεί να συμβεί!
Ο δεύτερος –κοντά στα 60- περιμένει να δικαιωθεί από την δεύτερη επιστροφή του Κρόνου στην γενέθλια θέση του με την βοήθεια μιας συνόδου Δία-Αφροδίτης στο Ηλιακό τόξο. Έλα όμως που στο γενέθλιο του έχει σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου, κάτι που όσο να ‘ναι δεν συνδυάζεται εύκολα με πρωτιές!
Τέλος, ξεχωριστή περίπτωση είναι και ο Λέων Vladimir Petkovic, προπονητής της εθνικής Ελβετίας. Την ημέρα του τελικού ο άνθρωπος έχει... όλον τον Δία στο «κεφάλι» του (ο τροπικός πάνω στον γενέθλιο Ερμή του κι ο αστρικός πάνω στον Ήλιο του) κι αν η χώρα του καταφέρει να φτάσει μέχρι εκεί, θέτει ίσως την πιο σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τροπαίου.
Μέχρι νεωτέρας λοιπόν, αυτές φαίνεται να είναι οι αστρολογικά πιο αξιόπιστες επιλογές για να ποντάρει κανείς, είτε υλικά, είτε από άποψη, ευελπιστώντας πως θα δικαιωθεί.
astrology.

***  EURO  2016 Γαλλία :
  ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  2-1  .-  1ος  αγώνας , 1ου  ομίλου , Παρ. 10/06/2016 .
Αγχωτική νίκη της Γαλλίας επί της Ρουμανίας στην πρεμιέρα του Euro
 Αγχωτική νίκη της Γαλλίας επί της Ρουμανίας στην πρεμιέρα του Euro
Τα  γκόλ  :  Προηγήθηκαν οι «τρικολόρ» με τον Ζιρού στο 58΄, ισοφάρισε με πέναλτι επτά λεπτά αργότερα ο Στάνκου , και  Με «οβίδα» του Ντμίτρι Παγιέ στο 89΄ .-
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Ζιρού - Ρατς, Κίρικες
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Πογκμπά (77΄ Μαρσιάλ), Παγιέ (90+2΄ Σισοκό), Γκριζμάν (66΄ Κομάν), Ζιρού.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ανγκελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Σαπουνάρου, Χομπάν, Στάντσιου (72΄ Κίπτσιου), Πιντιλί, Πόπα (82΄ Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61΄ Αλιμπέκ).
~ Βίντεο  από αγώνα με τα γκόλ , τελετή Έναρξης κ.α. :
~** EURO  2016  Γαλλία  Τελετή έναρξης Παρασ. 10/06/2016  Γαλλία-Ρουμανία : https://youtu.be/zMndxurhwk0 .-

~** EURO 2016  Stadio  ΣΑΝΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ 10-06-2016 έναρξη: https://youtu.be/EIP3s8y2aC8 .-

~** EURO 2016  Γαλλία 10/06/2016 έναρξη: https://youtu.be/lvQWQ6lfGqA .-

~**EURO 2016 France 10/06/2016 έναρξη 1ος όμιλος 1ος  αγώνας ΓΑΛΛΙΑ- ΡΟΥΜΑΝΙΑ  : https://youtu.be/ynexVocUn-c .-

~** ΓΑΛΛΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ  Α΄ ημίχρονο  0-0  Euro  2016  10/06/2016: https://youtu.be/JhBEq84mHOE .-

~** EURO  2016 Γαλλία Ιστορική αναδρομή : https://youtu.be/thu75GwuBQs .-

~**ΓΑΛΛΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2-1  1ο γκόλ 10/06/2016 Euro 2016  France: https://youtu.be/jwB4ZtvvAA8 .-

~**Γαλλία-Ρουμανία  2-1  γκόλ ισοφαρ.   πεν  10/06/2016 Euro  2016: https://youtu.be/yEoaPaejlEY .-

~**ΓΑΛΛΙΑ-Ρουμανία 2-1  2ο  γκόλ 10/06/2016 EURO 2016 1oς αγών: https://youtu.be/W1DIXv21dSc .-

~** ΓΑΛΛΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2-1 τέλος αγώνα  10/06/2016  Euro  2016 : https://youtu.be/ij6NzYb41Do .-

*** Euro 2016: Για πρώτη φορά πρόκριση με πέναλτι στους ομίλους αν χρειαστεί
Ακούγεται παράξενο και είναι αφού αποφασίστηκε να συμβεί για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αν φυσικά χρειαστεί. Με το τέλος της 3ης αγωνιστικής των ομίλων δεν αποκλείεται να χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι προκειμένου να αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Οπως επιβεβαίωσε η UEFA, όταν δύο εθνικές ομάδες που αγωνίζονται την 3η αγωνιστική μεταξύ τους, ισοβαθμούν και δεν έχουν καμία διαφορά σε γκολ που έχουν πετύχει και γκολ που έχουν δεχθεί, τότε θα οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι χωρίς παράταση. Αυτό θα συμβαίνει μόνο αν ισοβαθμούν δύο ομάδες και όχι τρεις ή τέσσερις φυσικά.
Αναλυτικά τα κριτήρια:
Αν δύο ή περισσότερες ομάδες στον όμιλο ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τους ίδιους βαθμούς, τότε θα ακολουθηθούν τα κριτήρια με την εξής σειρά:
1. Τα μεταξύ τους ματς
2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς
3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς
4. Συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια
5. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς των ομίλων
6. Καλύτερη βαθμολογία Fair Play
7. UEFA Ranking
Αν όμως δύο ομάδες και μόνο, ισοβαθμήσουν στο τέλος της 3ης αγωνιστικής, με την ίδια διαφορά τερμάτων και έχουν μείνει στην ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι, τότε θα τερματίζει ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, η νικήτρια της διαδικασίας των πέναλτι, όπου θα οδηγούνται οι ομάδες χωρίς παράταση.

*** Σήμερα Σάββατο  11  Ιουνίου  2016 στο  Euro 2016 :
~**  Αλβανία - Ελβετία Euro 2016

~** Ουαλία - Σλοβακία Euro 2016

~** Aγγλία - Ρωσία Euro 2016

~
***   ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ EURO 2016

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
01. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  2-1 .-
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
02. 16:00 ΑΛΒΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
03. 19:00 ΟΥΑΛΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ
04. 22:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
05. 16:00 ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
06. 19:00 ΠΟΛΩΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ
07. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
08. 16:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ
09. 19:00 ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ
10. 22:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΙΤΑΛΙΑ
ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
11. 19:00 ΑΥΣΤΡΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ
12. 22:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
13. 16:00 ΡΩΣΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ
14. 19:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
15. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
16. 16:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ
17. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ
18. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
19. 16:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ
20. 19:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
21. 22:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
22. 16:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ
23. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ
24. 22:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
25. 22:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ
26. 22:00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
27. 22:00 ΡΩΣΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ
28. 22:00 ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ
ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
29. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
30. 19:00 Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
31. 22:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
32. 22:00 ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
33. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ
34. 19:00 ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
35. 22:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ
36. 22:00 ΣΟΥΗΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16:
37. 16:00 2Α - 2Γ
38. 19:00 1Β - 3Α/Γ/Δ
39. 22:00 1Δ - 3Β/Ε/ΣΤ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16:
40. 16:00 1Α - 3Γ/Δ/Ε
41. 19:00 1Γ - 3Α/Β/ΣΤ
42. 22:00 1ΣΤ - 2Ε
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16:
43. 19:00 1Ε - 2Δ
44. 22:00 2Β - 2ΣΤ
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
45. 22:00 Ν37 - Ν39
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
46. 22:00 Ν38 - Ν42
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
47. 22:00 Ν41 - Ν43
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
48. 22:00 Ν40 - Ν44
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
49. 22:00 Ν45 - Ν46
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
50. 22:00 Ν47 - Ν48
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΤΕΛΙΚΟΣ:
51. 22:00 Ν49 - Ν50
TO EURO 2016 ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

*** Βόλεϊ: Στον Παναθηναϊκό ο Χαραλαμπίδης
Ο Δημήτρης Χαραλαμπίδης προστέθηκε στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού και θα ενισχύσει τους «πράσινους» τη νέα περίοδο στη θέση των κεντρικών.
Ο αθλητής είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη (6/3/1991), έχει ύψος 2 μέτρα και στην καριέρα του φόρεσε τις φανέλες των Ηρακλή (2006-2012), Άρη (2012), ΠΑΟΚ (2012-2014), Νίκης Αιγινίου (2014) και Φοίνικα Σύρου (2014-2016).
«Eίναι τιμή για κάθε αθλητή να αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά και να εκπληρωθούν οι στόχοι μας. Ως αντίπαλος, έβλεπα ότι ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας και την εμψυχώνει και είναι πολύ ευχάριστο για κάθε αθλητή να αγωνίζεται σε γεμάτο γήπεδο» δήλωσε ο Χαραλαμπίδης στην ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη.

*** Προκηρύχθηκε για τις 22 Ιουνίου η ΓΣ της Μαύρης Θύελλας
 
Η Γενική Συνέλευση του ΠΣ Η Καλαμάτα θα διεξαχθεί τη Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και από ώρα 18:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα. Εάν δεν υπάρξει απαρτία κατά την ανωτέρω ημερομηνία, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου και οι αρχαιρεσίες θα επαναληφθούν χωρίς άλλη διατύπωση την ίδια μέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας.
Μεταξύ άλλων θεμάτων (απολογισμός κτλ.) θα διενεργηθούν εκλογές (7-9 μ.μ.) που θα δώσουν την ευκαιρία στον Σταύρο Παπαδόπουλο να αναλάβει την ηγεσία της ομάδας και να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για την επάνοδο της Μαύρης Θύελλας στις εθνικές κατηγορίες.

***  H Σλοβενία επιβλήθηκε εύκολα της Εθνικής βόλεϊ γυναικών
Στο Ευρωπαϊκό Λιγκ
H Σλοβενία επιβλήθηκε εύκολα της Εθνικής βόλεϊ γυναικών
~  Η Σλοβενία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Εθνική Γυναικών, καθώς μετά την Ουγγαρία τη νίκησε και απόψε, με 3-0 (25-21, 25-13, 25-23) στη Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του δεύτερου τουρνουά στον 3ο όμιλο και της στέρησε κάθε ελπίδα για την πρώτη θέση, καθώς έκανε το «5Χ5», αφήνοντας την Εθνική με δύο ήττες μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του ομίλου.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Νάιντιτς): Μπόζιτς 2 (2 άσοι), Ρέτσεκ 6 (5/11 επ., 1 μπλοκ), Τσβετάνοβιτς 8 (6/23 επ., 2 άσοι, 50% υπ. - 30% άριστες), Πότοκαρ 9 (7/14 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 48% υπ. - 28% άριστες), Πλανίνσετς 7 (7/11 επ.), Γκρούντινα 14 (6/10 επ., 6 άσοι, 2 μπλοκ), Μέντβεντ –λ (50% υπ. - 50% άριστες) / Ίγκλιτσαρ 2 (1/6 επ., 1 μπλοκ), Νάιντιτς 1 (1 άσος).
ΕΛΛΑΔΑ (Καλμαζίδης): Βασιλαντωνάκη 10 (8/19 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 25% υπ. – 08% άριστες), Χριστοδούλου 5 (3/4 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Κιόση 3 (1/12 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Λαμπρούση 4 (3/5 επ., 1 άσος), Γιώτα 4 (0/3 επ., 1 άσος, 3 μπλοκ), Γενιτσαρίδη 5 (5/12 επ., 41% υπ. – 22% άριστες), Αρτακιανού –λ (17% υπ. – 00% άριστες) / Μερτέκη 2 (1/7 επ., 1 μπλοκ, 62% υπ. – 25% άριστες), Ιακωβίδου, Διώτη, Εμμανουηλίδου.
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία:
Πέμπτη 9/617:30, Σλοβενία – Ουγγαρία 3-1 (25-17, 25-18, 23-25, 25-23)
20:30, Ελλάδα- Ρουμανία 3-0 (25-17, 25-20, 25-20)
Παρασκευή 10/6Ουγγαρία – Ρουμανία 0-3 (17-25, 16-25, 15-25)
Σλοβενία – Ελλάδα 3-0 (25-21, 25-13, 25-23)
Σάββατο 11/618:00 Ρουμανία – Σλοβενία
21:00 Ουγγαρία – Ελλάδα
Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)1. Σλοβενία 15 15-1
2. Ελλάδα 9 9-7
3. Ρουμανία 6 6-9
4. Ουγγαρία 0 2-15
Newsroom ΔΟΛ

***  Όχι της ΕΠΟ σε επαγγελματική διαιτησία, απέχουν οι «12» από το πρωτάθλημα!
Η... επανάσταση των «μικρών»Όχι της ΕΠΟ σε επαγγελματική διαιτησία, απέχουν οι «12» από το πρωτάθλημα! 
~  Σε νέες περιπέτειες μπαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μεταξύ της ΕΠΟ και των «12» ομάδων της Σούπερ Λιγκ (εκτός των 4 «μεγάλων»), υπήρξε πλήρης διαφωνία από την Ομοσπονδία για μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική. Οι ομάδες μετά την εξέλιξη αυτή δήλωσαν απρόθυμες να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα.
Η πρόταση των 12 ομάδων που εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, παρουσία εκπροσώπων των ομάδων και του προέδρου της Σούπερ Λιγκ, Γιώργου Μποροβήλου, «έπεσε στο κενό».
Από την πλευρά της, η ομοσπονδία απέρριψε την πρόταση στο σύνολό της και αντιπρότεινε τη λύση ξένου αρχιδιαιτητή και αρχιπαρατηρητή.
Μετά το τέλος της συνάντησης, οι 12 ομάδες ενωμένες σε ένα κοινό «μπλοκ», τόνισαν πως η εξέλιξη αυτή τις στρέφει σε… επανάσταση με αποχώρηση από το πρωτάθλημα.
Αναλυτικά η δήλωσή του Πανόπουλου μετά την αρνητική εξέλιξη:
«Πήγαμε στην ΕΠΟ για να έχουμε την τελειωτική απάντηση της Ομοσπονδίας. Ήταν η 4η φορά που βρεθήκαμε. Ήταν σήμερα μία τελική συνάντηση. Δυστυχώς η ΕΠΟ απάντησε αρνητικά στην πρότασή μας καθ' ολοκληρίαν. Παρότι ήταν μία πρόταση για την διαιτησία που θα ήταν ως μία άτυπη συνεργασία και η ΕΠΟ δεν θα άλλαζε τίποτα σε Νόμους και κανονισμούς.
Ήταν μία συνεργασία για το καλό του ποδοσφαίρου και γιατί δεν έχουμε μία καλή έξωθεν μαρτυρία ως ελληνικό ποδόσφαιρο. Ζητήσαμε τρία πράγματα. Δώστε μας για τον αρχιδιαιτητή 10 - 15 ονόματα να σας πούμε ποιόν θα θέλαμε. Δώστε μας 30 διαιτητές από το... μπάσκετ πάλι το δικό μας και δώστε μας το δικαίωμα έξι από αυτούς. Όλα δικά σας.
Και η ΕΠΟ θα είναι υπεύθυνη να λαμβάνει τις οικείες αποφάσεις. Η απάντηση ήταν πως κάτι τέτοιο δεν περνάει από FIFA / UEFA και ως εκ τούτου έχουμε να αντιπροτείνουμε κάτι άλλο. Στην ερώτησή μου ξέρετε πως όταν προτείνουμε κάτι για να πέσουν οι τόνοι δεν μπορεί η FIFA και η UEFA να το δεχθεί. Δεν έπρεπε έναν μήνα να ταλαιπωρούμαστε.
Έπρεπε να μας πούνε από την αρχή. Ποιά UEFA και FIFA να πει όχι στο αυτονόητο; Σε μία κατάσταση όπου η ΕΠΟ δεν αλλάζει τίποτα. Αυτή ήταν η απάντηση που είχαμε. Επειδή ήξερα ότι θα ήταν από τις τελικές συζητήσεις μετά είχαμε κανονίσει να κάνουμε μία συνάντηση των 11 ομάδων.
Όλοι εξεπλάγησαν. Μετά ενημέρωση για την θέση της NOVA και του ΟΠΑΠ. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Αλλά από το 1993 που είμαι στο ποδόσφαιρο έχω συμμετάσχει λίγες φορές στα κοινά αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοιο κλίμα 12 μικρών ομάδων.
Όχι 11, 12 γιατί σήμερα μετείχε με την υπογραφή του και ο Ηρακλής μέσω του κ. Παπαθανασάκη. Συμφωνήσαμε οι 12 το εξής: όπως θυμάστε είχαμε μία δήλωση - δέσμευση σε περίπτωση που δεν γίνει η αναδιάρθρωση και επανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και δεν προχωρήσει το θέμα της διαιτησίας καμία εκ των 12 δεν θα μετείχε στο πρωτάθλημα.
Εμείς με αυτές τις συνθήκες δεν συμμετέχουμε στο νέο πρωτάθλημα! Σήμερα επιβεβαιώσαμε την βούλησή αυτή μετά την θέση της ΕΠΟ που είναι αρνητική. Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν. Έρωτα θέλουμε να κάνουμε. Ας δει η ΕΠΟ να αλλάξει τις θέσεις της. Να βγάλουμε μία εικόνα κοινή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Κάνω μία έκκληση στην ΕΠΟ να δει τα πράγματα διαφορετικά. Για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το περιβάλλον έστω και ας μην είναι ευθύνη της διαιτησίας. Αλλά ρε γαμώτο να το κάνουμε».  Newsroom ΔΟΛ

***  Σχεδιασμός Α’ Τοπικής για την Καλαμάτα…
Αν και τα σενάρια που θέλουν την Καλαμάτα να μένει με κάποιον …μαγικό τρόπο –αναδιάρθρωση ή χρήση μητρώου άλλης ομάδας- στη Γ’ Εθνική εξακολουθούν να …πλανώνται στην ατμόσφαιρα η διοίκηση που θα αναλάβει με επικεφαλής τον Σταύρο Παπαδόπουλο μετά τις 22 Ιουνίου –η επίσημη ανακοίνωση δεν έγινε ωστόσο ούτε χθες- κινείται για σχεδιασμό Α’ Τοπικής.
Τίποτα φυσικά δεν μπορεί να ανακοινωθεί, πριν ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης δεν παραδώσει τη σκυτάλη, όμως πολλά έχουν ήδη γίνει, με το ρόστερ να είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμο, με πολλούς παίκτες να έχουν  «δώσει τα χέρια».
Συγκεχυμένο είναι το τοπίο όσον αφορά στο τεχνικό τιμ, ωστόσο Μάνα-Πέτερσον, φαίνεται ότι έχουν προβάδισμα, στην τεχνική καθοδήγηση της Μαύρης Θύελλας στην προσπάθεια επανόδου στις εθνικές κατηγορίες.
Τέλος, όσον αφορά στο ΔΣ, τα πράγματα είναι ακόμη πιο «θολά», αν και υπάρχουν πρόσωπα που έχουν ήδη «κλειδώσει» για το σχήμα που είτε θα παραμείνει 7μελές ή θα διευρυνθεί σε 9μελές.

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για σήμερα  :
Ώρα           Κανάλι                 Πρόγραμμα                        Κατηγορία
04:00 OTE SPORT 4 Κλ. Καβαλίερς - Γκόλντεν Στ. Γουόριορς Μπάσκετ
07:00 OTE SPORT 4 Μπον Ρέτζιο Εμίλια - Αρμάνι Μιλάνο Μπάσκετ
10:00 NOVASPORTS 1 Πόλο γυναικών, Σαγκάη FINA World League
11:20 NOVASPORTS 1 Πόλο γυναικών, Σαγκάη FINA World League
12:05 OTE SPORT 6 Beach Volley FIVB Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016
12:40 NOVASPORTS 1 Πόλο γυναικών, Σαγκάη FINA World League, ά ημιτελικός
13:05 OTE SPORT 6 Beach Volley FIVB Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016
13:30 NOVASPORTS 4 Αγώνες, τένις Τουρνουά, ATP 250 RICOH OPEN, ά ημιτελικός
14:00 NOVASPORTS 1 Πόλο γυναικών, Σαγκάη FINA World League, ά ημιτελικός
15:05 OTE SPORT 6 Beach Volley FIVB Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016
16:00 EΡT1 Αλβανία - Ελβετία Euro 2016
16:05 OTE SPORT 6 Beach Volley FIVB Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016
16:50 OTE SPORT 5 Formula 1, Μόντρεαλ Ελεύθερα Δοκιμαστικά 3
17:00 NOVASPORTS 1 Αγώνες κολύμβησης Mare nostrum, Βαρκελώνη
17:05 OTE SPORT 6 Beach Volley FIVB Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016
18:05 OTE SPORT 6 Beach Volley FIVB Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016
19:00 EΡT1 Ουαλία - Σλοβακία Euro 2016
19:50 OTE SPORT 5 Formula 1, Μόντρεαλ Προκριματικά
20:00 OTE SPORT 4 Αναντόλου Εφές - Φενερμπαχτσέ Ούλκερ Μπάσκετ
21:00 EΡT3 Eλλάδα - Ουγγαρία Βόλεϊ
21:00 NOVASPORTS 1 Πόλο γυναικών, Σαγκάη FINA World League
21:45 OTE SPORT 8 Αρμάνι Μιλάνο - Μπον Ρέτζιο Εμίλια Μπάσκετ
22:00 EΡT1 Aγγλία - Ρωσία Euro 2016
22:00 OTE SPORT 7 Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια Μπάσκετ

***

~ *** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-28-2016.html .-                                                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30  Μαϊου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-30-2016.html .-             
 ~  Οδοιπορικό στην όμορφη Κεφαλονιά το Σ/Κ 28 , 29 Μαϊου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τ5ρίτη  31  Μαϊου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-5-31-2016.html .-
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html  .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-             
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .- 
   Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .-~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-
   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html . - 
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .-         
 ~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-   
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-                                                                         
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .-     
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-   
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~
            
 ____----------------
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου