ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 05  Οκτωβρίου  2015 :
~
ΑΝΕΚΔΟΤΟ Γιατρού και Οδοντιάτρου :
~** Στον οδοντίατρο.
Γιατρός:
- Μα, μην φωνάζετε, ακόμη δεν άγγιξα το δόντι σας!
- Το ξέρω γιατρέ, αλλά πατάτε πάνω στο πόδι μου!
~ 5 Οκτωβρίου
Ιερομάρτυρος Ερμογένους του θαυματουργού, του εν Κύπρω. Μαρτύρων Χαριτίνης (1) (†304) και Μαμέλχθης. Οσίων Ιωάννου επισκόπου Ευχαϊτών, Επιφανίου(Κυθραίας) και Επιφανίου (Κούρδακα), των εν Κύπρω. Ευδοκίμου νεοφανούς, του Βατοπεδινού. Πέτρου, Αλεξίου και Ιωνά, των θαυματουργών μητροπολιτών Μόσχας. Μεθοδίας της εν Κιμώλω.
(1)Έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού (284-305 ). Ήταν χριστιανή και δούλη ενός πλουσίου Ρωμαίου, του Κλαύδιου. Όταν ο Δομέτιος έμαθε την πίστη της Χαριτίνης ζήτησε από τον Κλαύδιο να του την στείλει για να την εξετάσει ο ίδιος. Η Αγία παρουσιάστηκε και χωρίς να δειλιάσει ομολόγησε την αληθινή πίστη του Ιησού Χριστού. Ο Δομέτιος εξοργισμένος από την ομολογία πίστεως της Χαριτίνης διέταξε τον βασανισμό της και στη συνέχεια ζήτησε να την ρίξουν στη θάλασσα δένοντας της μία πέτρα στο λαιμό. Όμως με τη βοήθεια του Θεού η Αγία επέζησε και παρουσιάστηκε μπροστά στον Δομέτιο για να του αποδείξει την παντοδυναμία του Κυρίου. Παραταύτα ο Δομέτιος δεν πείστηκε και απαίτησε τον βασανισμό της ξανά. Με αυτό τον τρόπο η Αγία Χαριτίνη παρέδωσε το πνεύμα της εις τον Κύριο.
~
05/09 Απολυτίκιο Προφήτου Ζαχαρία - 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ :


***  ΒΙΝΤΕΟ από αγώνες Red Bull Medil House στην Σαντορίνη  03/10/2015 :
~ Red Bull Medil House Τελικός , 5o παγκόσμιο στην Σαντορίνη  03/10/2015 Πρωταθλητής ο Έλληνας Δημ  Κυρσονίδης από Θεσσαλονίκη : https://youtu.be/XnuTF-EWoYg   .-                                                                                 
~ Red Bull Medil House    εξάδα προκριματικών 03/10/2015:   https://youtu.be/tz84JdtKfFs  .-
~*Red Bull Medil House 5o παγκόσμιο στην Σαντορίνη  03/10/2015: https://youtu.be/WqSEY6W1Ceg .-
~*Red Bull Medil House 03/10/2015 2η  6άδα  προκριματικών : https://youtu.be/DWJi2x7fvRQ .-
~* Red Bull Medil House 3η 6άδα προκριματικών 03/10/2015 : https://youtu.be/8JGwjNJGwiM , .-

***  Νέος Πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους ο Νίκος Βούτσης
 
Με 181 ψήφους, ο Νίκος Βούτσης αναδείχθηκε στο αξίωμα του Πρόεδρου της Βουλής.
Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Βούτση - σε σύνολο 297 ψηφισάντων βουλευτών - ψήφισαν 181 βουλευτές, ενώ καταμετρήθηκαν 113 λευκά ψηφοδέλτια και στην κάλπη βρέθηκαν τρία άκυρα ψηφοδέλτια.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος. Ο κ. Καμμένος, πάντως, απέστειλε επιστολή στο προεδρείο - την οποία ανέγνωσε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης - σύμφωνα με την οποία δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία «λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων» και γνωστοποίησε ότι αν μπορούσε να παρευρεθεί στην διαδικασία θα στήριζε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, στο πρόσωπο του Νίκου Βούτση. Ωστόσο η επιστολή του κ. Καμμένου, δεν προσμετρήθηκε στο αποτέλεσμα ως «επιστολική ψήφος», δεδομένου ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δεν βρισκόταν σε αποστολή της Βουλής. Αντιθέτως, στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προσμετρήθηκε επιστολική ψήφος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος απουσιάζει σε αποστολή της Βουλής στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής
O νέος Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα με καταγωγή από την Τεγέα Αρκαδίας. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Παπάζογλου και πατέρας του Γιώργου, της Αριάννας-Νίκης και του Πάνου.
Νέος Πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους ο Νίκος Βούτσης
 Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Π.Α. (1957-1969) και απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ (1970-1975). Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (1975-2010). Γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα.
Διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Ιανουάριος-Αύγουστος 2015).
Ο Νίκος Βούτσης, εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' περιφέρεια της Αθήνας στις εκλογές Μαϊου και Ιουνίου 2012. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.
Υπήρξε Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (Ιούνιος 2012-Δεκέμβριος 2014), μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη «Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο» την περίοδο 2010-2012.
Συμμετείχε ενεργά στο μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως στέλεχος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Ήταν αντιπρόεδρος στο πρώτο μεταδικτατορικό Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ το 1975 που προέκυψε από τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου στο οποίο ήταν μέλος του προεδρείου.
Ο Νίκος Βούτσης διετέλεσε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος σε δύο θητείες (1980-1985) και ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το 1986. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Α-Α (1987-1991).
Προσχώρησε στον Συνασπισμό μετά τις εκλογές του 1993 και εξελέγη στην Πολιτική Γραμματεία. Υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ την περίοδο 2000-2006. Μετά τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφιος βουλευτής του από το 2004 και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το ιδρυτικό του συνέδριο μέχρι σήμερα.
Βούτσης: «Έχουμε τη φιλοδοξία να εργαστούμε με συνέπεια για να κλείσει οριστικά αυτός ο πολυετής κύκλος μνημονιακών δεσμεύσεων»
Να αναληφθούν από όλους οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις που απορρέουν και που μας αφορούν μέσα σε αυτήν τη συγκυρία, κάλεσε ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την ομιλία του από έδρας και ζήτησε «να αξιοποιήσουμε, το γεγονός ότι μέσα σε ένα εννεάμηνο ο λαός μας κλήθηκε τρεις φορές να γνωμοδοτήσει, να διαμορφώσει συσχετισμούς και να επιλέξει πολιτικές σε σταυρικά ερωτήματα και μέσα σε οριακές καταστάσεις στις οποίες βρέθηκε η χώρα».
Επισήμανε ότι η συνομολόγηση της νέας δανειακής συμφωνίας τριετούς διάρκειας με τα προαπαιτούμενα, αλλά και η υποχρέωση να συζητηθεί και να ρυθμιστεί το μη βιώσιμο, κατά κοινή ομολογία, χρέος της χώρας, όπως και οι ενδιάμεσες αξιολογήσεις αποτελούν το πλαίσιο των προφανών δεσμεύσεων, αλλά και της εφαρμογής αντίρροπων πολιτικών υπέρ των κοινωνικά ασθενέστερων. «Πλαίσιο μέσα στο οποίο η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει και θα παρουσιάσει από αύριο κιόλας στις Προγραμματικές της Δηλώσεις» είπε ο κ. Βούτσης επισημαίνοντας πως η Βουλή καλείται να έχει τη δικιά της συμβολή, να πυκνώσει και να δώσει ακόμα πιο ουσιαστικό περιεχόμενο στην κοινοβουλευτική διπλωματία, να θέσει προς αξιοποίηση προς την κυβέρνηση, που έχει την ευθύνη για την άσκηση πολιτικής, προβληματισμούς και συμπεράσματα που θα είναι χρήσιμα μέσα στη δύσκολη και διαρκή διαπραγμάτευση τόσο της συμφωνίας όσο και του μείζονος θέματος του χρέους. Πρόσθεσε, δε, πως η νομοθέτηση, επίσης, θα ακολουθεί πιστά τις επιταγές του Κανονισμού της Βουλής μέσα από τη συναινετική δημιουργική εφαρμογή των διαδικασιών «χωρίς τυπολατρίες αλλά και με την, κατά το δυνατόν, αποφυγή εκτάκτων καταστάσεων».
«Εμείς, ως Βουλή των Ελλήνων, στη νέα περίοδο μπορούμε να έχουμε τη φιλοδοξία, να εργαστούμε με συνέπεια, ώστε κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας αυτής της Βουλής, και πολύ πιο έγκαιρα από τη λήξη της, να έχει κλείσει οριστικά και τυπικά αυτός ο πολυετής τελικά κύκλος μνημονιακών δεσμεύσεων και πολιτικών που οδήγησαν σε εκτεταμένη φτωχοποίηση, ανεργία, σε βάθεμα των κοινωνικών ανισοτήτων» τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος της Βουλής.
Αφού ανέφερε ότι όχι μόνο η Βουλή πρέπει να εργάζεται λοιπόν με τη συνείδηση της ευθύνης και το πρόταγμα της κοινωνικής ευαισθησίας, «αλλά θα πρέπει να αποκλείσει κιόλας απολύτως όλες τις διαδικασίες και τις σκοτεινές διαδρομές που αναπαράγουν στοιχεία διαφθοράς, διαπλοκής, πολιτικού χρήματος και επιλεκτικής νομοθέτησης για την ενίσχυση ή την απαλλαγή ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».
Εξήγησε ότι η Βουλή έχει θεσμοθετημένες διαδικασίες μέσω των οποίων δυνητικά ασκείται αυστηρός έλεγχος, μπορούν να ενεργοποιούνται προληπτικές ασφαλιστικές δικλείδες ή και μπορούν να εξετάζονται μέχρι και το στάδιο της δικαστικής παραπομπής πολιτικά πρόσωπα ή και ολόκληρες υποθέσεις συμβάσεων, προμηθειών, λιστών όπως αυτής της λεγόμενης «Λαγκάρντ», εξοπλιστικών προγραμμάτων κ.ά. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, στην Επιτροπή για τις Διοικήσεις των ΔΕΚΟ και στην Διάσκεψη των Προέδρων οι οποίες έχουν θωρακιστεί, όπως άλλωστε και στις Εξεταστικές Επιτροπές για επιμέρους ζητήματα τα οποία θα αποφασίσει εκ νέου, ή για πρώτη φορά, η παρούσα Βουλή, έτσι ώστε να ασκήσουν αποτελεσματικά το έργο τους.
«Βεβαίως η ελληνική δικαιοσύνη και η κυβερνητική πρωτοβουλία έχουν τον πρώτο λόγο ώστε να ανοίξουν και να διαλευκανθούν υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής» ξεκαθάρισε και αναφερόμενος ειδικώς στον ρόλο της Βουλής, ο κ. Βούτσης είπε πως εμείς από την πλευρά μας, ως Βουλή, δεν θα πρέπει να απεκδυόμαστε της ευθύνης για τον ορισμό με ευρείες συναινέσεις, κατά το Σύνταγμα, των Ανεξαρτήτων Αρχών, για τον ορισμό διοικήσεων ΔΕΚΟ, για τον ετήσιο έλεγχο όλων των Αρχών και των διοικήσεών τους, για τη διενέργεια πραγματικών και αυστηρών ελέγχων στο πόθεν έσχες, για την αυστηρή τήρηση της διαδικασίας σχετικά με την άρση των ασυλιών μέσω της προστασίας και μόνον του βουλευτή στην απρόσκοπτη άσκηση του λειτουργήματός του, για την ταχεία διεκπεραίωση των δικογραφιών που αποστέλλονται στη Βουλή.
«Κυρίως, όμως, θα πρέπει να εξηγηθούμε, γιατί η κοινωνία το ζητάει και οι πολίτες το απαιτούν, ότι σε όλες τις υποθέσεις που προληπτικά ή όπως αλλιώς άπτονται θεμάτων που αφορούν στο δημόσιο συμφέρον και την ενδεχόμενη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε σκάνδαλα δεν επιτρέπεται να μένουμε στην επιφάνεια και στη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων με γόνιμες ή και άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα τεκμηριωμένα συμπεράσματα που θα οδηγούν στην απόδοση ευθυνών ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της δικαιοσύνης. Δεν πρέπει να μένουνε σκιές και υπόνοιες για ανοχή και συνδιαλλαγή και είναι απολύτως ώριμο το αίτημα του αποκλεισμού από άλλες συμβάσεις ή δουλειές του δημοσίου εταιρειών που εμπλέκονται σε σκάνδαλα» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Αναβάθμιση της Βουλής
 Στις προγραμματικές δηλώσεις του, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της λειτουργίας της Βουλής, λέγοντας πως επίσης, το Ίδρυμα της Βουλής μπορεί να διαδραματίσει ρόλο, πέραν της θετικής εμπειρίας μέσω της ανάδειξης σημαντικών ιστορικών στιγμών και προσωπικοτήτων στον ιδιαίτερο κοινωνικό και πολιτικό τους χρόνο, με τη διοργάνωση συγκροτημένων συζητήσεων για προβληματισμό σε κορυφαία ζητήματα με διεθνή μάλιστα διάσταση. «Δεν μπορεί να αγνοούμε ή να παραγνωρίζουμε την σπουδαιότητα της αντιπαράθεσης που διεξάγεται για κρίσιμα καυτά θέματα όπως π.χ. αυτό των σύγχρονων προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών από τις εμπόλεμες ζώνες προς την Ευρώπη, ή το μείζον θέμα της αμφιλεγόμενης και προβληματικής Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) ή αυτό των αυξανόμενων αποσταθεροποιητικών τάσεων στην ευρύτερη γεωστρατηγική περιοχή μας» είπε χαρακτηριστικά.
Στην προσπάθεια «ενός γενναίου ανοίγματος στην κοινωνία, τον πολιτισμό, τα σύγχρονα προβλήματα» ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως η συμβολή του Καναλιού της Βουλής θα είναι πολύτιμη,ενώ διευκρίνισε πως η Βουλή -με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες και τις θεματικές που μπορεί να αναπτύξει- δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι υποκαθιστά φορείς, λειτουργίες, κινηματικές και πολιτικές δράσεις, πολιτιστικές και μηντιακές λειτουργίες. «Δεν είμαστε καναλάρχες, δεν είμαστε ΜΚΟ, δεν είμαστε ινστιτούτα, ούτε δομές αλληλεγγύης και κοινωνικής δικτύωσης» είπε ο κ. Βούτσης.
«Δεν πρέπει ούτε μία στιγμή να παραβλέπουμε ότι η κρίση προκάλεσε ακραία ψυχική κακοποίηση προσωπική και συλλογική. Έφερε στην επιφάνεια απόγνωση, ανήμπορη οργή, άλογο φόβο που συνδυάστηκαν με τη συμπίεση της σκέψης από τη μιντιακή καταιγίδα περί «μονοδρόμων» λύσεων και από τα συμπτώματα κοινωνικού αυτοματισμού που αποσαθρώνουν τον κοινωνικό ιστό».
Ακόμη επισήμανε πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο, μέσα από μία μελετημένη αναδιάρθρωση και τομές στη λειτουργία, να προκύψουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, με θετικές επιπτώσεις και στην εξοικονόμηση πόρων.
Είναι απολύτως ώριμο ,ανέφερε,το ζήτημα της συμπερίληψης όλων των λεγόμενων Ειδικών Κανονισμών στο πλαίσιο του γενικού Κανονισμού της Βουλής και η άρση των υπαρχουσών διακρίσεων και ιδιότυπων σχέσεων που είχαν δημιουργηθεί.
Οι εργαζόμενοι
 Αναφερόμενος στο προσωπικό την Βουλής, ο νέος Πρόεδρος απηύθυνε μήνυμα πως κανείς δεν πρέπει να έχει ή να του δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας.
«Όλοι και όλες όμως πρέπει να συμβάλλουν ώστε η ισοτιμία, η ισονομία και η πραγματική αξιολόγηση της δουλειάς τους να αποτελούν κίνητρα και αξίες αδιαπραγμάτευτες. Να τελειώσουν τα πελατειακά συστήματα και οι διακρίσεις, οι προνομιακές και επιλεκτικές καταστάσεις, που υπονομεύουν πέραν των άλλων και τις συναδελφικές σχέσεις των εργαζομένων» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της «ενοικίασης» εργαζομένων και των εργολαβιών πάνω στις εργασιακές σχέσεις, να αντιμετωπιστούν ριζικά οι γενικευμένες επισφάλειες που δημιουργούνται από την διαιώνιση συμβάσεων ορισμένου χρόνου και να καταργηθεί το καθεστώς της συστηματικής ανάθεσης σε εξωτερικές εταιρείες «φιλέτων» του δημοσίου και εν προκειμένω της Βουλής. «Το μήνυμα είναι πάρα πολύ σαφές. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χάσουν από την οριστική ρύθμιση αυτών των θεμάτων που υποβαθμίζουν το εργασιακό καθεστώς και οδηγούν σε απαξίωση τη δουλειά τους και σε φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού απέναντι στη Βουλή και τους εργαζόμενους συλλήβδην», δήλωσε εμφατικά.
Τα οικονομικά των βουλευτών
 Ο πρόεδρος της Βουλής, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των Βουλευτών, όπου είχαν υπάρξει ουσιαστικές μειώσεις στο καθεστώς αποζημιώσεων και επιδομάτων το προηγούμενο διάστημα, ανακοίνωσε ότι θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε άμεσα, δηλαδή στον τρέχοντα προϋπολογισμό της Βουλής, μέτρα που και η κυβέρνηση είχε εισηγηθεί και προαναγγείλει. Δηλαδή - εξήγησε - την εξομοίωση του φορολογικού καθεστώτος, με όλους τους συμπολίτες μας και μείωση επί του βασικού μισθού με πρόνοια ώστε να μην θιγούν ενδεχομένως αποζημιώσεις, όπως επί παραδείγματι αιρετών που συμπαρασύρονται κατά νόμο.

***  Αυτοί είναι οι νέοι Αντιπρόεδροι, Κοσμήτορες και Γραμματείς της Βουλής
Υπό την προεδρία του νέου προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νίκου Βούτση, η Ολομέλεια, μετά από μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε το νέο εξαμελές προεδρείο, τους γραμματείς και τους κοσμήτορες του Σώματος.Τις τρεις πρώτες θέσεις του προεδρείου της Βουλής καταλαμβάνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από έναν αντιπρόεδρο εξέλεξαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ.
Αναλυτικά:
-Α΄ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Αναστάσιος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ), με 197 ψήφους υπέρ, 64 λευκά και 6 άκυρα.
-Β΄ Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ), με 205 ψήφους υπέρ, 64 λευκά και 6 άκυρα.
-Γ΄ Αντιπρόεδρος η Αναστασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), με 183 ψήφους υπέρ, 64 λευκά και 6 άκυρα.
-Δ΄ Αντιπρόεδρος ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ), με 267 ψήφους υπέρ και 27 λευκά.
-ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Κρεμαστινός (Δημοκρατική Συμπαράταξη), με 245 ψήφους υπέρ, 40 λευκά και 5 άκυρα.
-Ζ΄ Αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Λαμπρούλης (ΚΚΕ), με 229 ψήφους υπέρ, 6 λευκά και 49 άκυρα.
Σημειώνεται ότι η θέση του Ε΄ Αντιπροέδρου της Βουλής δεν θα πληρωθεί, καθώς ο προτεινόμενος βουλευτής από τη Χρυσή Αυγή, Ιωάννης Αϊβατίδης, δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία (των 75 ψήφων), όπως προβλέπεται από το άρθρο 67 του Συντάγματος και το άρθρο 8 του Κανονισμού της Βουλής. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, ο κ. Αϊβατίδης έλαβε 59 ψήφους υπέρ, 86 κατά, ενώ βρέθηκαν 49 άκυρα ψηφοδέλτια.
Το ίδιο έγινε και για τη μία θέση γραμματέα, καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Κούζηλος, δεν ψηφίστηκε από την απαραίτητη πλειοψηφία, αφού έλαβε μόνο 27 ψήφους υπέρ, έναντι 184 άκυρων και 49 λευκών ψηφοδελτίων.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ανακοίνωσε πάντως, ότι θα καταθέσει ένσταση επί του αποτελέσματος.
Κοσμήτορες της Βουλής, εξελέγησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, και Γεώργιος Πάντζας, αμφότεροι με 208 ψήφους υπέρ, 66 λευκά και 7 άκυρα και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, ο οποίος υπερψηφίστηκε από 268 βουλευτές, ενώ βρέθηκαν 20 λευκά και 12 άκυρα.
Γραμματείς της Βουλής εξελέγησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά, Μάριος Κάτσης, Ιωάννης Σαρακιώτης και Γεώργιος Ψυχογιός και οι τέσσερις με 208 ψήφους υπέρ, 66 λευκά και 7 άκυρα και ο βουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, με 268 ψήφους υπέρ, 20 λευκά και δύο άκυρα.
***   Έξι σοφοί της κοσμολογίας βρέθηκαν στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
      
 
 
 
 
 
 
Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής έξι σοφοί της Κοσμολογίας.
-  Από τους επτά σοφούς που αναμένονταν στην Ελλάδα για το συμπόσιο Κοσμολογίας τελικά ήρθαν οι έξι, καθώς ο Αμερικανός καθηγητής Αστροφυσικής Ευγένιος Πάρκερ αρρώστησε και δεν κατάφερε να ταξιδέψει στη χώρα μας.
Η αφορμή που βρέθηκαν στη χώρα μας ήταν το Συμπόσιο που διοργανώθηκε χθες και προχθές στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου μίλησαν για το πώς ξεκίνησε το Σύμπαν, από πού προήλθαμε, ποιο είναι το μέλλον του κόσμου.
Την εκδήλωση συντόνισε ο φυσικός Βασίλης Δικαιουλάκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στη Γαλλία Γιάννης Ηλιόπουλος, ο οποίος κατάγεται από την Καλαμάτα.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας το γεγονός ότι το 2ο Συμπόσιο των Σοφών στην Κοσμολογία έκλεισε τις εργασίες του στην Καλαμάτα και ευχήθηκε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον.
-  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή του «Μεσσηνιακού Αριστείου Επιστημών», ένα βραβείο που θεσπίστηκε από το Δήμο Καλαμάτας μετά τη σχετική πρόταση του πρώην δημοτικού συμβούλου Βασίλη Δικαιουλάκου. Το Αριστείο παρέλαβαν ο θεωρητικός φυσικός Βασίλης Νιάρχος και η πειραματική φυσικός Νίκη Σαουλίδου.
~ Οι σοφοί της Κοσμολογίας που βρέθηκαν την  στην Καλαμάτα είναι οι ακόλουθοι:
James Cronin (Αμερικανός), κάτοχος Βραβείου Nobel Φυσικής 1980, ομότιμος καθηγητής Αστρονομίας και Αστροφυσικής Πανεπιστημίου του Σικάγου
George Efstathiou (Κυπριο-Βρετανός), καθηγητής Αστροφυσικής και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοσμολογίας Πανεπιστημίου Κέμπριτζ. Εταίρος της Βασιλικής Ακαδημίας
David Gross (Αμερικανός), κάτοχος Βραβείου Nobel Φυσικής 2004, καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής και διευθυντής Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια
George Smoot (Αμερικανός), κάτοχος Βραβείου Νobel Φυσικής 2006, καθηγητής Φυσικής Πανεπιστημίου Μπέρκλει της Καλιφόρνια
Alexei Starobinsky (Ρώσος), κάτοχος Βραβείου Kavli Αστροφυσικής 2014, Κοσμολόγος Αστροφυσικός. Ινστιτούτο Laundau Θεωρητικής Φυσικής, Ρωσική Ακαδημία Επιστημών
Gabriele Veneziano (Ιταλός), θεωρητικός Φυσικός. Καθηγητής, Έδρα Στοιχειωδών Σωματιδίων, Βαρύτητας και Κοσμολογίας, College de France   Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

***   Η Καλαμάτα κέντρο του συνεδριακού τουρισμού         
     
Χιλιάδες επισκέπτες, με αφορμή διάφορες εκδηλώσεις, θα γνωρίσουν την περιοχή μας
Η φετινή επίσημη τουριστική περίοδος για την Καλαμάτα δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αυτό, όμως, που δεν… άνθισε το καλοκαίρι, συμβαίνει τώρα, τον Οκτώβριο, μεσούντος του Φθινοπώρου. Κι αυτό  όχι τόσο γιατί αποφάσισαν να μάθουν τα μυστικά της πόλης μας ξένοι επισκέπτες, αλλά, επειδή κυριαρχεί ένας παράγοντας που όλο τον επικαλούμαστε αλλά μέχρι σήμερα δεν επενδύσαμε σ' αυτόν. Ο…καλοκαιρινός, λοιπόν, Οκτώβριος στην Καλαμάτα, βρίσκει τα ξενοδοχεία της γεμάτα λόγω του συνεδριακού τουρισμού.
Σκεφθείτε: 1ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας, με περίπου 150 και πλέον επισκέπτες. Στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί, επίσης, το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας από 8 έως 11 Οκτωβρίου. Εκατοντάδες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συναντηθούν για να σχολιάσουν τις σύγχρονες γνώσεις και απόψεις, να εκπαιδευθούν και να παρουσιάσουν το ερευνητικό και κλινικό τους έργο σε όλους τους τομείς της Γαστρεντερολογίας. Υπολογίζεται ότι περίπου 1.000 άτομα θα μείνουν στην πόλη ένα ικανοποιητικό διάστημα, γεγονός, φυσικά, που θα σημάνει και μια οικονομική ανάσα για τους επαγγελματίες της.
Επίσης, στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί και το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών, τον οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Interkultur, από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένονται περί τους 1.500 χορωδούς, μέλη 40 και πλέον χορωδιών από 14 χώρες, ενώ θα έλθει και σημαντικός αριθμός συνοδών. Σύμφωνα με πληροφορίες και μόνο η τρίτη διοργάνωση ήταν η αιτία να κλειστούν δωμάτια μέχρι και την περιοχή της Μπούκας! Βέβαια, το τελευταίο στοιχείο αναδεικνύει και το τεράστιο θέμα της έλλειψης ικανού αριθμού κλινών στην πόλη μας, αν θέλει να αποτελέσει κέντρο του συνεδριακού τουρισμού.  Παράλληλα, όλα τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν τη σημασία του συγκεκριμένου θεματικού τουρισμού.
Ας σκεφτούμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του κλάδου στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία προχωρούσαμε στην εκπόνηση μια ειδικής μελέτης και στη σύσταση μίας εξειδικευμένης ομάδας, κατά τα διεθνή πρότυπα, η οποία θα αναλάβει τη μελέτη του κλάδου και την προβολή και προώθηση της περιοχής ως συνεδριακού προορισμού.
Στο ερώτημα πώς μπορεί να αναδειχθεί η Μεσσηνία ως συνεδριακός τουριστικός προορισμός, θα σημειώναμε ότι μέσα στις προτεραιότητες θα πρέπει να είναι: Η στόχευση στους τρείς κύριους τομείς (υγείας, τεχνολογίας και επιστήμης). Έμφαση στις εκδηλώσεις μικρής και μεσαίας κλίμακας, ήτοι εκδηλώσεις έως 1.000 συμμετέχοντες, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό έως 85% της αγοράς και αξιοποίηση ετήσιων εκδηλώσεων. Σχεδιασμός εμπειριών που λειτουργούν συμπληρωματικά και ενισχύουν το προϊόν (εμπειρίες αναψυχής για την οικογένεια, διασκέδαση, κοντινές εκδρομές, ανάδειξη τοπικής γαστρονομίας και διατροφής, το κλίμα, οι μικρές αποστάσεις, το τεράστιο πολιτιστικό ενδιαφέρον).
Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να υπάρξει και μια συνέργεια με το κράτος, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει βήματα στήριξης  του προϊόντος, όπως θα έπρεπε, ούτε έχει καταλάβει τη δύναμη και την αξία του. Επιπρόσθετα, θεωρούμε ότι η προβολή της Μεσσηνίας αλλά και της Καλαμάτας στο εξωτερικό είναι ελλιπής. Δεν κάνουμε ούτε καν τα ίδια σε σχέση με ανταγωνιστικές πόλεις και κράτη. Όλοι μπορούμε να δούμε τα δικά μας περίπτερα και τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται μέσα στις μεγάλες εκθέσεις και να συγκρίνουμε.
Ο συνεδριακός τουρισμός χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από πλευράς όλων μας. Προκειμένου η Μεσσηνία να καταστεί ελκυστική για τους διοργανωτές και να ανέλθει στο διεθνές ανταγωνιστικό σκηνικό της αγοράς συνεδρίων και εκδηλώσεων, απαιτείται στοχευμένη πολιτική προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν επιτευχθούν οι προϋποθέσεις μέσα από κοινές δράσεις κράτους, τοπικών φορέων και επαγγελματιών, τότε και μόνο θα υπάρξουν ουσιαστικές ελπίδες ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην περιοχή μας.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Πρωθυπουργικές αποκαλύψεις

Όπως διαβάσαμε στον χθεσινό ΒΗΜΑτοδότη το ταξίδι ης επιστροφής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχε και αρκετές ειδήσεις, μια και όπως φαίνεται δεν είχε διάθεση για ύπνο. Έτσι, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και οι συνεργάτες του θυμήθηκαν το τελευταίο γεύμα που είχαν με τους ομογενείς και την «απρέπεια» (έτσι ακριβώς τη χαρακτήρισαν) της Γιάννας Αγγελοπούλου. Ως εκείνη την ώρα οι σχέσεις Τσίπρα - Γιάννας εξελίσσονταν ομαλά αλλά, όπως αποδείχθηκε, χάλασαν την τελευταία στιγμή. Εμαθα ότι καθόλου δεν άρεσε στον κ. Τσίπρα η επισήμανση της κυρίας Αγγελοπούλου ενώπιον ομογενών και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου ότι με δική της παρέμβαση προσκλήθηκε ο Πρωθυπουργός στο δείπνο. Της ξέφυγε; Το είπε επίτηδες; Κανείς μέσα στο αεροπλάνο δεν μπορούσε να δώσει εξήγηση, αλλά ήταν φανερό ότι αυτό ενόχλησε σφόδρα τον κ. Τσίπρα. Επίσης έγινε γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας έβγαλε εκατοντάδες selfies στο δρόμο με Ελληνοαμερικανούς, με Αμερικανούς, με πολλά κορίτσια και με... Κινέζους. Οι Κινέζοι φάνηκαν να είχαν ιδιαίτερη προτίμηση στον έλληνα πρωθυπουργό και όπου τον συναντούσαν ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Ότι κανείς δεν πρόλαβε να κάνει ψώνια. Μάλιστα έμαθα ότι η κυρία Γεροβασίλη ήθελε να πάρει κάτι για τα παιδιά της αλλά ήταν τόσο φορτωμένο το πρόγραμμα που δεν πρόλαβε. Ότι ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον κ. Τσίπρα ένα αντίγραφο συνθήκης με ένα μελανοδοχείο και πολλά άλλα. Το καλύτερο είναι στο τέλος. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού τού χορήγησαν νυχτερινή άδεια. Μια νύχτα στη Νέα Υόρκη με την Μπέτυ. Έτσι το ζεύγος «απέδρασε» (με διακριτική συνοδεία της φρουράς) σε ένα μπαράκι στο Μανχάταν όπου απόλαυσαν live τζαζ μουσική αλλά και country τραγούδια. Α.Π. -

***  Η…μαυρίλα τονίζει την αναγκαιότητά του Κοινωνικού Ιατρείου          
     
Το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας είναι μια εθελοντική δομή, απότοκο προϊόν της κρίσης που πλήττει και την περιοχή μας. Η προσφορά του, μέχρι σήμερα στην κοινωνία μας, σημαντική.
Δυστυχώς, από την προχθεσινή συνέντευξη τύπου καταλάβαμε ότι θα είναι απαιτούμενη και στο μέλλον, μια και ο χώρος της Υγείας και στη Μεσσηνία υποφέρει.
Ελπιδοφόρο στοιχείο οι δράσεις πληροφόρησης που θα αναλάβει, έτσι ώστε οι πολίτες να μάθουν κάποια πράγματα πέραν της ανάγκη εξεύρεσης ενός φαρμάκου ή μιας ιατρικής επίσκεψης… Α.Π.   

***  Δεν αναστέλλεται ο ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής δεν αποφάσισε τελικά την αναστολή εφαρμογής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει. Ενώ ανακοίνωση ενημέρωνε για την αναστολή του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ως πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της δικαιότερης εφαρμογής του μέτρου της αύξησης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, μία ώρα μετά άλλη ανακοίνωση το αναιρούσε. Με δεύτερη ανακοίνωσή του το ΚΥΣΟΙΠ σημειώνει ότι στην συνεδρίαση της Κυριακής: 1. Εγκρίθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του προσχέδιου του προϋπολογισμού για το 2016, το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή. 2. Εξουσιοδοτήθηκε το υπουργείο Οικονομίας να διερευνήσει τρόπους άμεσης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πέραν εκείνων που ήδη καλύφθηκαν από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ. 3. Συζητήθηκαν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με στόχο την παρακολούθηση του εγχειρήματος και την υποβολή προτάσεων προς την κυβέρνηση. Στην εν λόγω επιτροπή θα συμμετέχουν με εκπροσώπους τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, Υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδος, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ταμείο Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων). Θυμίζεται ότι αρχικά υπήρχε ανακοίνωση πως «το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία». Το ΚΥΣΟΙΠ στην πρώτη ανακοίνωση ανέφερε πως: «1. Συγκροτείται επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ταμείου Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων. 2. Το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. 3. Το Υπουργείο Οικονομικών θα διερευνήσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τρόπους κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή. 4. Εγκρίθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του προσχέδιου του προϋπολογισμού για το 2016, το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί αύριο, Δευτέρα, στη Βουλή». Τι θα προτείνει η Αθήνα στους δανειστές Όπως αναφέρει το Mega, εκτός από την αναστολή του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, η Αθήνα ετοιμάζεται να προτείνει στους δανειστές να ισχύσει συντελεστής ΦΠΑ από 0-13% για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών και 23% ΦΠΑ σε ιδιωτικά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.Επιτροπή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών Πάντως, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση, μεταξύ των άλλων αναφέρεται πως στο ΚΥΣΟΙΠ αποφασίστηκε επιτροπή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όπως σημείνεται στην ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβούλιου Οικονομικής Πολιτικής «συζητήθηκαν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με στόχο την παρακολούθηση του εγχειρήματος και την υποβολή προτάσεων προς την κυβέρνηση». Όπως αναφέρεται, «στην εν λόγω επιτροπή θα συμμετέχουν με εκπροσώπους τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, Υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδος, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ταμείο Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων)». www.newmoney.gr . - 

***  Γαργαλιάνοι – Ρωμανού: Μέσα στο μήνα, είπαν, θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις…         
      
Με την ελπίδα να βγει αληθινή η υπόσχεση που τους έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, χθες στους Γαργαλιάνους, ζουν οι 130 δικαιούχοι αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, παρόλο που είναι επιφυλακτικοί. Σε περίπτωση, δε, που δεν βγει αληθινή η υπόσχεση, τότε θα βγουν στο δρόμο και θα σταματήσουν το έργο, όχι συμβολικά για μία ή λίγες ώρες, αλλά μέχρι να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις, καθώς θα πρόκειται, όπως σημείωσαν, για ξεδιάντροπο εμπαιγμό σε βάρος τους.
Οι εκατόν τριάντα δικαιούχοι, οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, εκφράζοντας από τη μία ικανοποίηση για την υπογραφή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης διατήρησης της ισχύος της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και το ενδιαφέρον, αλλά από την άλλη διαπίστωσαν ότι οι δεσμεύσεις του ίδιου του περιφερειάρχη και παραγόντων της Περιφέρειας όλο το προηγούμενο διάστημα, για καταβολή άμεσα των αποζημιώσεων, ήταν εντελώς έωλες και αβάσιμες και μόνο υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ελπίζουν σε αίσιο τέλος αλλά δεν εμπιστεύονται και δεν πιστεύουν κανέναν, μέχρι να δουν την πράξη της καταβολής των αποζημιώσεων στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη, αλλά ρίχνοντας και το «μπαλάκι» της οριστικής λύσης σε αυτόν… «για όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει, ώστε να μπορέσουν οι δικαιούχοι των απαλλοτριώσεων να αποζημιωθούν. Το θέμα  έχει φθάσει  μέχρι το γραφείο του και νομίζω τις επόμενες μέρες θα πάρει την πρωτοβουλία, με τη βοήθεια των υπηρεσιών της περιφέρειας, ώστε αυτό το δίκαιο αίτημα που υπάρχει από τους κατοίκους της περιοχής να ικανοποιηθεί και να έχουμε την ανεμπόδιστη ολοκλήρωση του έργου. Ευχαριστώ τον κ. Μαντά για όλες τις προσπάθειες, αλλά και τους άλλους αντιπεριφερειάρχες, κα Νικολάκου και κα Αλειφέρη…».
Με τη σειρά του, ο κ. Μαντάς σημείωσε… «συζητήσαμε το μείζον θέμα που είναι σε εξέλιξη και αφορά τις απαλλοτριώσεις για το δρόμο Ρωμανού – Γαργαλιάνοι. Θέλω, για άλλη μια φορά, να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση, τις τεράστιες προσπάθειες που έχει κάνει προσωπικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για το συγκεκριμένο έργο… […] Το εντάξαμε, βρέθηκαν οι πόροι για να ολοκληρωθεί, αλλά και για τις απαλλοτριώσεις, ξεκόλλησαν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που είχαν να κάνουν με την παράταση του χρόνου απαλλοτρίωσης και είμαστε στο τελικό στάδιο για την πληρωμή των κατοίκων…».
Από την πλευρά της, η δικαιούχος αποζημίωσης, Φαίδρα Γιαννακοπούλου είπε… «σήμερα (σ.σ. χθες) ήρθε ο κ. Μαντάς και μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα μας προχωράει καλά και  μέσα σ’ ένα μήνα θα λυθεί και θα πάρουμε τα χρήματά μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την περιφέρεια που ήταν δίπλα μας, ελπίζοντας σ’ ένα αίσιο τέλος».

***   Αντί για τη Βιέννη κατέληξαν στα κρατητήρια της Καλαμάτας μαζί με τους προμηθευτές των διαβατηρίων         
      
Συνελήφθησαν, χθες (4.10.2015) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Σομαλίας, ηλικίας 21 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες και πλαστογραφία.
  Επίσης, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Σομαλίας, ηλικίας 25 και 19 ετών αντίστοιχα, μη νόμιμες μετανάστριες, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
  Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 25χρονης και της 19χρονης, τις οποίες συνόδευαν ο 21χρονος και ο 29χρονος, με σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ανήκαν σε άλλα πρόσωπα.
  Όπως προέκυψε, οι μη νόμιμες μετανάστριες, είχαν εφοδιαστεί με τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα, από τον 21χρονο και τον 29χρονο.
  Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) διαβατήρια και δύο (2) ταυτότητες, Αρχών Σουηδίας.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
  Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

***  ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ
ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΑΣΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΩΣ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΒΛΑΣΦΗΜΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ
ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΣ
ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ

 Video  : ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , https://youtu.be/f0r82H7c26I .-


***
-  Το πολυήμερο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ έλαβε τέλος και ο πρωθυπουργός γύρισε στο πόστο του και στα καθήκοντά του!
- Ομογενειακά μέσα μας αποκαλύπτουν τώρα την περιπετειώδη τελευταία ημέρα που πέρασε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για την παρουσία του εκεί με αφορμή την 70η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
-  Το newgreektv.com αποκαλύπτει το παρασκήνιο με την αίθουσα που δεν παραχωρήθηκε, το καφέ και η συνομιλία στα όρθια.
-  Στο πολυτελές Westin Hotel, κοντά στην περίφημο σταθμό της Grand Central, όπου και διέμενε, έδωσε ραντεβού με τους δημοσιογράφους ελληνικών και ομογενειακών ΜΜΕ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
-  Ο κ. Τσίπρας κατέφτασε τελικά με μια καθυστέρηση περίπου δυο ωρών και συνάντησε άμεσα τους δημοσιογράφους.
-   Εκεί βρισκόταν αρκετά νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει και σχετικές επίσημες δηλώσεις.
-  Το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα και τους παρευρισκόμενους ήταν ότι δεν υπήρχε μια ήσυχη και διαθέσιμη αίθουσα για να διεξαχθεί η ενημέρωση με άνεση.
-  Όταν λοιπόν το επιτελείο του Πρωθυπουργού τού υπέδειξε μια αίθουσα δίπλα από το λόμπι, ο Πρωθυπουργός ειδοποιήθηκε ότι δεν θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει πριν από τις 8 το βράδυ.
- Τότε, κοίταξε το ρολόι του και αντελήφθη ότι… δεν θα προλάβαινε.
- Τελικώς, προτιμήθηκε η λύση του μπαρ του ξενοδοχείου, όπου ο Πρωθυπουργός παρήγγειλε έναν εσπρέσο και κάθισε σε τραπέζι μαζί με τους ρεπόρτερ. Κάποιοι ήταν κοντά, κάποιοι πιο μακριά και άλλοι αναγκαστικά όρθιοι.
- Όμως, από ένα σημείο και μετά η δυνατή μουσική δυσκόλευε το έργο των ρεπόρτερ, που προσπαθούσαν να ακούσουν ή να ηχογραφήσουν τον Πρωθυπουργό.
- Κατόπιν, κι όταν πια η μουσική έγινε πιο δυνατή, ο κ. Τσίπρας προτίμησε να συνεχίσει την ενημέρωση στο λόμπι του ξενοδοχείου.
-  Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε… χαλαρός – χωρίς γραβάτα και σακάκι – ενώ μέσα στο μπαρ κάποιοι θαμώνες ρωτούσαν ποια είναι αυτή η… τόσο μεγάλη παρέα και ποιος είναι αυτός ο άνδρας που τον ακούν με τόση προσοχή!
Βίντεο  : Greek PM Alexis Tsipras Departs New York; Talks to Journalists  , https://youtu.be/4KXhTubHGMI  .-

***  Ποιούς ενοχλεί ο Ηφαιστίωνας!
του Γιώργου Ροδάκογλου
Στη σφαίρα του παραλόγου ζει εκ νέου η αρχαιολογική κοινότητα στην Ελλάδα με τους εμφανιζόμενους ως αυτόκλητους θεματοφύλακες της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας, να εξαπολύουν πυρά εναντίον συναδέλφων τους.
Η διαφαινόμενη ως εμμονή τους μάλιστα, να επιτίθενται στην διεπιστημονική ομάδα της ανασκαφής του τύμβου Καστά έχει ξεπεράσει τα όρια και δεν αποκλείεται στο μέλλον να αποτελέσει αντικείμενο γραφικής παράστασης στη ζωφόρο ενός τάφου.
Η διατύπωση μιας διαφορετικής επιστημονικής άποψης σίγουρα είναι θεμιτή, όταν όμως αυτή γίνεται στο πλαίσιο οικοδόμησης ενός επιστημονικού διαλόγου.
Όταν όμως αυτή η διατύπωση εκφράζεται δια της αρθρογραφίας, τότε από μόνη της ακυρώνει την όποια επιστημονικότητά της και διατυπώνει εμμέσως την άρνησή της για άσκηση γόνιμης κριτικής.
Η προσπάθεια που επιχειρείται για την επισφράγιση μιας αποκλειστικότητας, ότι μόνο η Βεργίνα υπάρχει ως σπουδαίο Μακεδονικό εύρημα στην Ελλάδα και τίποτε άλλο, πιο εντυπωσιακό, μοναδικό και μεγαλοπρεπές σ ένα άλλο σημείο της Μακεδονίας, υποδηλώνει μια αγωνία για ανεξήγητους λόγους για το ευρύ κοινό.
Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια εφορία αρχαιοτήτων που πολεμάει μια άλλη. Έχουμε υπαλλήλους του δημοσίου που κρίνουν κατ εξακολούθηση άλλους συναδέλφους ,της ίδιας ειδικότητας και του ίδιου υπουργείου. Και το ερώτημα είναι απλό.
Τι είναι αυτό τελικά που ενοχλεί τόσο πολύ;
Η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιγών μπορεί να θεωρείται από ορισμένους ως αυθεντία στο χώρο της Μακεδονίας , οι αντιδράσεις της όμως απέναντι στην Κατερίνα Περιστέρη και στον Μιχάλη Λεφαντζή και οι συνεχείς αμφισβητήσεις του επιστημονικού τους έργου, δείχνουν μια αγχώδη σχέση με την συγκεκριμένη ανασκαφή, κάτι που αποτελεί έκπληξη για τα όσα η ίδια δημιούργησε και ανέδειξε ως αρχαιολόγος.
Ανάλογη αντίδραση θα μπορούσαν να έχουν από την πλευρά τους και οι υπάλληλοι της Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών. Να σχολιάζουν δηλαδή ενδεχόμενες οικοδομικές αστοχίες που αφορούν την αναστήλωση του παλατιού του Φιλίππου στις Αιγές. Αυτό όμως δεν συμβαίνει, ακριβώς διότι δεν τους αφορά.
Αμέσως λοιπόν γίνεται αντιληπτό από τον καθένα ότι ο πόλεμος είναι μονόπλευρος.
Είναι λυπηρό να βλέπουμε γενικότερα, Έλληνες επιστήμονες να αυτοχρίζονται κριτές, εισαγγελείς και θεματοφύλακες της ελληνικής ιστορίας κρίνοντας τους πάντες , σε μια προσπάθεια να βάλουν φρένο στους νεότερους που ασκούν την ίδια δραστηριότητα.
Η υπόθεση εργασίας του Μιχάλη Λεφαντζή σύμφωνα με την οποία, το μνημείο αποτελεί ηρώο του Ηφαιστίωνα, βασίζεται στην ανάλυση οικοδομικών και αρχιτεκτονικών δεδομένων.
Οι επιγραφές που εντοπίστηκαν έξω και μέσα στον τάφο είναι γεγονός και η χρονολόγηση του μνημείου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε καμία περίπτωση, όπως υποστηρίζει η ανασκαφέας καθώς υπάρχουν και άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεση της.
Παρόλο που η Κατερίνα Περιστέρη προειδοποιεί τους επικριτές της «Όσοι αμφισβητείται το μνημείο θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα» ορισμένοι αρχαιολόγοι, συνεχίζουν τον πόλεμο ως μετέχοντες σε σταυροφορία.
Από τις εξήντα περίπου Διευθύνσεις αρχαιοτήτων στην Ελλάδα, αυτή που εξακολουθεί να εμφανίζεται ως πολέμιος αντίπαλος του Μακεδονικό μνημείου του τύμβου Καστά, είναι της Βεργίνας ,ενώ ανάμεσα στους επικριτές της Αμφίπολης υπάρχουν και επιστήμονες που αμφισβήτησαν ακόμα και τους ίδιους τους δασκάλους τους, όπως τον κορυφαίο Μανώλη Ανδρόνικο.
Τι συμβαίνει; Γιατί ειδικά η Εφορία Αρχαιοτήτων Αιγών είναι ο πολέμιος της ανασκαφικής ομάδας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών;
Αυτό το παραλήρημα ζεί αυτές τις ημέρες ο ελληνικός λαός που είναι αναγκασμένος να παρακολουθεί όλους αυτούς που τον εκπροσωπούν.
Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν η επιστημονική αρχαιολογική κοινότητα στην Ελλάδα να αγκαλιάσει την ανασκαφή στον τύμβο Καστά και να αναπτύξει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων ενός υπουργείου που ως κοινή τους αποστολή έχουν μόνο την ανάδειξη του πολιτιστικού θησαυρού της Ελλάδας.
Και εάν δεν υπάρχει τέτοια διάθεση συνεργασίας, τουλάχιστον ο καθένας, ας περιοριστεί στο δικό του έργο και ας μελετάει και αναδεικνύει μόνο αυτό.

***  To μάθημα των θρησκευτικών
books
-  Του Γεωργίου Σταραντζή
Δικηγόρου στον Άρειο Πάγο
Και Συμβουλίου Επικρατείας
Επιστημονικού Συνεργάτη
«Αρχείου Νομολογίας».
~  Ο κος Μ. Σταθόπουλος π. πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διακεκριμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος του Αστικού Δικαίου, σε σημερινή (2.10.2015) απαντητική επιστολή του σε άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου και διανοουμένου Τάκη Θεοδωρόπουλου που δημοσιεύθηκε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» υποστηρίζει τη γνώμη ότι το Σύνταγμα επιδιώκει με την παρεχόμενη παιδεία στη σπουδάζουσα Νεολαία να καλλιεργείται μεν η Εθνική και Θρησκευτική συνείδηση (αρ. 16) αλλά όχι η Χριστιανική. Συμφωνώ με τις έγκριτες απόψεις του δημοσιογράφου - διανοουμένου Τάκη Θεοδωρόπουλου και διαφωνώ με τον Μ. Σταθόπουλο για τους εξής λόγους:
Πράγματι το άρ. 16 του Συντάγματος επιβάλλει την ισότιμη καλλιέργεια της Εθνικής και της Θρησκευτικής συνείδησης. Το ερώτημα είναι: οποιασδήποτε θρησκευτικής συνείδησης; ή μόνο της Χριστιανικής; Είναι δυνατόν ο Συνταγματικός νόμος της να αξιώνει δίπλα στην καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης να καλλιεργείται ισότιμα η μουσουλμανική ή οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική συνείδηση εκτός της χριστιανικής; Το Σύνταγμα δεν ορίζει για διδασκαλία αλλά για καλλιέργεια. Πέραν του γεγονότος ότι στο προοίμιο του Συντάγματος αναφέρεται στο «όνομα της Αγίας και αδιαιρέτου Τριάδος» και τούτο αποτελεί όχι τίτλο εκτός αυτού αλλά περιεχόμενο του Συντάγματος που διαχέει το χριστιανικό πνεύμα σε κορυφαίες διατάξεις του (θρησκευτικός όρκος Προέδρου Δημοκρατίας, Θρησκευτικός όρκος βουλευτών).
Το άρ. 16 κουβαλάει τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, τον πολιτισμό της αγάπης που είναι ο πολιτισμός των πολιτισμών. Το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα όριζε «Έλληνας είναι όποιος είναι Χριστιανός».
Αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Τι κόρφος υπάρχει στον ορθόδοξο χριστιανισμό; Γιατί αυτή η καταφορά εναντίον του; Ο Τσώρτσιλ προκειμένου να συνταχθεί ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών μεταπολεμικά απευθυνόμενος προς τα έθνη έγραφε: «Πριν γράψετε λέξη διαβάστε την επί του όρους ομιλία»!!! Πράγματι είναι το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ! Παγκόσμιο, οικουμενικό κείμενο υψίστης ηθικής ακτινοβολίας για όλα τα ανθρώπινα πλάσματα ο δικός μας Παν. Κανελλόπουλος στο εξαίσιο βιβλίο του «Ο Χριστιανισμός και η εποχή μας» γράφει ότι «Ο Χριστός δεν ήρθε μόνο για τους χριστιανούς, ήρθε και για εκείνους που δεν είναι χριστιανοί»! Γιατί λοιπόν να πυροβολείται ο χριστιανισμός, η ορθόδοξη πίστη; Ασφαλώς και η ανεξιθρησκεία είναι συνταγματικό δικαίωμα. Είναι όμως σφάλμα να καταργήσουμε τα θρησκευτικά απ’ τα σχολεία στα χρόνια που η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός που διδάσκει η ορθόδοξη πίστη είναι «ουσιώδη εν ανεπαρκεία» επειδή οι εξουσίες τα υπόσχονται και τα εμπορεύονται; «Δοσμοί αυτόν τον ξένον» είναι η χρυσή κορώνα της θρησκείας μας που … πετροβολάται.

***  Ολιγαρχκό - τυραννικό καθεστώς στην Ελλάδα από τους κάθε λογής "δικτάτορες και δικτατορίσκους" της κοινωνικής ιεραρχίας
vouli
-    Του Αθανασίου Καρανάσιου
Πολιτικού Μηχανικού
~  Η αίσθηση της ύπαρξης είναι η μεγαλύτερη ευτυχία!!!!!!! Γι αυτό, όσο υπάρχουμε ... Θα αντιπαλεύουμε τους κάθε λογής δικτάτορες και τους δικτατορίσκους.
Το Σάββατο τελικά (μαζί με την Κυριακή) είναι για πολλούς και ευνόητους λόγους οι πιο όμορφες ημέρες της εβδομάδας. Ο κυριότερος λόγος είναι . . ότι δεν συναγελάζονται οι "εκλεγμένοι" (ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ-ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ-ΔΟΤΟΙ εν τοις πράγμασι) του ελληνόφωνου κοινοβουλίου, για να μας ξεφουρνίσουν ένα καινούργιο μνημόνιο, προκειμένου, με τη μακιαβελική ανήθικη αρχή "ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ" ... να κορέσουν το άπληστο σαρκίο, τις απομυζούσες φατρίες, τους αναρίθμητους αυλικούς-εξαπτέρυγα-δουλικούς-χειροκροτητές τα ελιτίστικα συμπλέγματα και την δια βίου αρχομανία τους. Έτσι, μετατρέπουν την πιο όμορφη τούτη χώρα σε δουλοπαροικία της μεσαιωνικής Ευρώπης! ...
-  Αυτοί ΔΕΝ είναι φίλοι του Ελληνικού Λαού ... φέρουν τη λεοντή λαοπλάνων φίλων. Πασιφανέστατα ... είναι ριψάσπιδες, αυτομολήσαντες, υπονομευτές, αρνητικοί παράγοντες της ανάπτυξης και της ύπαρξης του Έθνους, του κράτους και του Λαού. Αυτοί είναι συνεργάτες ή συνεργάσιμα όργανα των εχθρών - τυχοδιωκτών. Αυτοί είναι δοσίλογοι και κολάσιμοι.
-  Οι εν λόγω "σωτήρες"-"υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος" είναι εδώ γύρω μας. Οι πολιτικοί είναι η προμετωπίδα τους. Πίσω από τους πολιτικούς κρύβονται κι άλλοι πολλοί δικτατορίσκοι της Ελληνικής κοινωνίας: Επιχειρηματίες, τραπεζίτες, κεφαλαιοκράτες, καναλάρχες, τεχνοκράτες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές, διοικητικοί υπάλληλοι σε αμέτρητους θεσμούς και όργανα, από την Προεδρεία της "δημοκρατίας", τις περιφέρειες, τους δήμους, το ΤΑΙΠΕΔ, τα ταμεία, τους οργανισμούς, τα ιδρύματα, τις τράπεζες έως και τον τελευταίο "εκπολιτιστικό" σύλλογο. Οπωσδήποτε μεταξύ των προαναφερόμενων υπάρχουν και οι ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
 -  Όλοι αυτοί, σε αγαστή άμεση ή έμμεση, δηλή ή αφανή συνέργεια, νυχθημερόν, κατατρώνε το σώμα της χώρας και κάνουν την πλειονότητα των Ελλήνων να δυστυχεί! Όλοι αυτοί συγκροτούν το "ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ- ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ-ΙΕΡΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"!
-  Κι εμείς όλοι οι υπόλοιποι, η πλειοψηφία, θα αδιαφορούμε; θα τους αφήσουμε, αμαχητί, ενδοτικά, να παίζουν... εν ου παικτοίς; "ΟΧΙ"!!! Πρέπει λοιπόν να τους αντιπαλεύουμε, να τους απαξιώνουμε, να τους δημιουργούμε διλήμματα, εμπόδια ... ψυχολογικά προβλήματα ... Να τους δηλώνουμε, ότι είμαστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ στη σκηνή, ότι είμαστε παρόντες, ότι ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ απέναντί τους ... "Για να τους κάνουμε παρελθόν, αυτούς, που έκαναν αβέβαιο το μέλλον μας"!
-  Ευτυχώς, ΥΠΑΡΧΕΤΕ κι εσείς φίλοι, φίλες και καλοί συμπολίτες, για να διατηρούμε ομοθυμαδόν τη ζωή μας ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ!

***  ΔΗΓΜΑΤΑ: Αξιοποίηση Ελληνικού και Ανεπίτρεπτες Επαναλήψεις
elliniko
-   Κώστα Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Α) Αξιοποίηση Ελληνικού
Βραχνάς μας είχε γίνει.
Χρόνια ολόκληρα αλλεπάλληλες Κυβερνήσεις - και Συγκυβερνήσεις - αξιοποιούσαν (φραστικά) το Ελληνικό με αποτέλεσμα να μένει αναξιοποίητο!.....
Τελικά έπρεπε να διαλυθεί /καταστραφεί μιά ολόκληρη χώρα:
η Συρία, να δημιουργηθούν προβλήματα σε Αφγανιστάν, Πακιστάν κ.α, να έρθει προσφυγικό και (λαθρο) μεταναστευτικό τσουνάμι στην Ελλάδα για να επιτευχθεί η αξιοποίηση με την εκεί εγκατάστασή τους.
Ουδέν κακόν (για εκείνους) αμιγές καλού (για εμάς).
Χρόνια είχαμε να δούμε μία τόσο μαζική ... "επένδυση"!!!
Δεν υπάρχει αμφιβολία για το αστείρευτο της ευρηματικότητάς μας:
Νησιά, Πεδίο του Άρεως, Ομόνοια, Πλ.Βικτωρίας, Ελαιώνας, Ταε- κβοντό - Ελληνικό!
Περιέργως παρέλειψαν την εγκατάσταση στου Μαξίμου, Προεδρικό Μέγαρο, Κοινοβούλιο, Αστέρα Βουλιαγμένης.
Ίσως σε επόμενη φάση το σκεφτούν ή τους επιβληθεί από το πλήθος των αυξανόμενων αλλοδαπών .
Όσοι πάντως (η)λιάζονταν στην Ομόνοια νοσηλεύονται - λόγω εγκαυμάτων - σε δημόσια νοσοκομεία μετά από ανθρωπιστική απόφαση των δικών μας ΗΛΙΟΘΙΟΛΟΥΣΤΩΝ αρμοδίων οι οποίοι υποφέρουν από αθεράπευτη ...... ΗΛΙ(ΘΙ)ΑΣΗ.
Β) Ανεπίτρεπτες επαναλήψεις
Είναι σοβαρό λάθος η επανάληψη λαθών /πρακτικών προκατόχων αποτυχημένων
Εξηγούμαι:
Στις ΗΠΑ ο κος Πρωθυπουργός - μεταξύ πολλών άλλων - μίλησε και για συναλλαγές .... ΥΠΟΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ανάμεσα σε Έλληνες ΘΩΚΟΥΧΟΥΣ και επενδυτές για επίτευξη συμφωνιών.
Θυμίζω ότι ο αλήστου μνήμης κος ΓΑΠ - μετά του ετέρου ημίσεως του, τον Υπουργό του επί των Οικονομικών - περιφερόταν στα διεθνή φόρα και διατυμπάνιζε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα (!).
Ο δυστυχής νόμιζε ότι - κατ' αντιδιαστολή ; - ο ίδιος αποκτούσε ηθική, ανεπίληπτη, παρθενική οντότητα αδιαφθόρου. Ενδεχομένως και να ήθελε να τους συγκινήσει, να τον λυπηθούν και να τον ελεήσουν με δανεικά.
Το κακό, οι αρνητικές επιπτώσεις επακολουθούσαν αναπόφευκτα.
Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει διαφθορά στον Τόπο μας.
Το γνωρίζουμε καλά τόσο εμείς, όσο και οι ξένοι.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να τους το θυμίζουμε (μη τυχόν και το λησμονήσουν;) .
Είναι ανεπίτρεπτο σφάλμα.
Ιδιαίτερα αν ληφθεί υπ' όψιν ότι απευθυνόμαστε και σε Δ ι ε θ ν ε ί ς Α π α τ ε ώ ν ε ς που λαδώνουν, εκμαυλίζουν συνειδήσεις και λαούς.
Ακούσατε ποτέ την κα Καγκελάριο να δηλώνει ότι ηγείται (Σ.Σ Ενώ όντως ηγείται διεφθαρμένης χώρας) μιάς διεφθαρμένης χώρας, με Siemens, εξοπλιστικά, αυτοβιομηχανίες κ.ο.κ ;
*   ΥΓ : Θεωρώ υποχρέωσή μου να:
- Συμβουλεύσω τον κο Πρωθυπουργό να μην επαναλάβει ανάλογες δηλώσεις .
Όχι μόνον εξαιτίας αυτονόητων λόγων αλλά και γιατί δεν θα πρέπει να προσφέρουμε χαρά σε άθλιους υποκριτές ξένους επαγγελματίες που "λαδώνουν" συστηματικά.
- Τον συγχαρώ για την στάση του στην πρόκληση των ψευτομακεδόνων Σκοπιανών και όσων τους αβαντάρουν.

*** Ο τύπος του όρκου για τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς είναι θρησκευτικός [Υπήρξε παραβίαση του Συντάγματος]
ts
-   Του Γ. Σταραντζή, Δικηγόρου
«Το σύνταγμα είναι η ΙΕΡΑ ΚΙΒΩΤΟΣ εις ην ο λαός παρεκατέθηκε τας ελευθερίας του»
Θ. Φλογάίτης, 1879
Ο όρκος που επιβάλλει το Σύνταγμα για τους Πολιτικούς Άνδρες δεν είναι ένας αποχυμωμένος, νεκρός τύπος με επουσιώδη σημασία, ώστε η παραβίαση του -παραβίαση του συντάγματος ουσιαστικά- να περνά ασχολίαστη από καθηγητές και διανοούμενους από φόβο μήπως χαρακτηρισθούν «οπισθοδρομικοί», «καθυστερημένοι» από μία αριστερή παπαγαλίζουσα ιντελιγκέντσια, η οποία όχι μόνο παρερμηνεύει το Ευαγγέλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας -ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- αλλά το παραβιάζει ευθέως προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού.
Δεν ανήκω στην «Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών», ανήκω στην Ελλάδα της σωστής δημοκρατίας και της άδολης χριστιανικής ορθόδοξης πίστης που αποτελούν ενιαία και αδιαίρετη ενότητα και σύστοιχα στοιχεία του Ελληνισμού. Θα προσπαθήσω «δίχως φόβο και δίχως πάθος» να ορθοτομήσω το λόγο της επιστημονικής συνταγματικής αλήθειας και να ερμηνεύσω «τας γραφάς» όπως ισχύουν σήμερα υπό το κράτος κοινοβουλευτικής, συνταγματικής δημοκρατίας.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Κων/νο Δεσποτόπουλο, πρύτανη των ζώντων Ελλήνων φιλοσόφων, πρύτανη της πνευματικής μας ζωής και ακαδημαϊκού, διαπρεπούς καθηγητή της φιλοσοφίας του δικαίου με την άποψη του, που εξέφρασε με πρόσφατη, σύντομη επιστολή του στην έγκριτη «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ότι ο θρησκευτικός όρκος απαγορεύεται από τα ίδια τα ιερά κείμενα μας και ότι αποτελεί κατάλοιπο μαγείας και δεισιδαιμόνων πρωτόγονων αντιλήψεων. Παρέλειψε όμως ο σοφός καθηγητής να αναφερθεί στο ισχύον σύνταγμα και να μας πει εάν αυτό καθιερώνει θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο για τους Πολιτικούς μας Άνδρες και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προφανώς γιατί θεωρεί τον θρησκευτικό όρκο αυτονόητο και καθιερωμένο συνταγματικά.
Ο Συνταγματικός όμως νομοθέτης, παρόλο ότι εγνώριζε τις σοφές απόψεις, περί θρησκευτικού όρκου του σοφού πατριάρχη της φιλοσοφίας του δικαίου Κ. Δεσποτόπουλου, δεν υιοθέτησε τις απόψεις του και καθιέρωσε το θρησκευτικό όρκο στο Σύνταγμα μας για το βουλευτή, τον πρόεδρο της δημοκρατίας ενώ δεν κάνει ρητή αναφορά για τον υπουργό, υφυπουργό και πρωθυπουργό, προφανώς γιατί θεωρεί ως αυτονόητη υποχρέωση τους τη δόση του ίδιου όρκου -θρησκευτικού- που βαρύνει ως ηθικός δεσμός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές. Το λυπηρό όμως είναι με ορισμένους καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι έκαναν την επιστήμη του Συνταγματικού δικαίου θεραπαινίδα -υπηρέτρια- της φτηνής πολιτικής και στραγγάλισαν την επιστημονική αλήθεια δεχόμενοι ότι από «πουθενά δεν προκύπτει» ότι ο υπουργός, ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός δεν φέρουν βάρος θρησκευτικού όρκου.
Ας εξετάσουμε «τας γραφάς». Ο Θ. Φλογαΐτης στο «Εγχειρίδιο Συνταγματικού δικαίου», σελίς 268, το έτος 1879 έγραφε: «Το Σύνταγμα είναι ιερά κιβωτός εις ην ο λαός παρακατέθηκε τας ελευθερίας αυτού. Κειμηλίαρχος δε της τοιαύτης παρακαταθήκης είναι η δικαστική εξουσία». Τι λοιπόν ορίζει αυτή η ΙΕΡΑ ΚΙΒΩΤΟΣ στο αρ. 59; Ορίζει: «ο βουλευτής πριν αναλάβει τα καθήκοντα του δίνει στο βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον εξής όρκο: "ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδας να είμαι πιστός στην πατρίδα και στο δημοκρατικό πολίτευμα να υπακούω στο σύνταγμα» κ.λπ. Βουλευτές επομένως που ορκιζόμενοι στη Βουλή των Ελλήνων την 5-2-2015 δεν έδωσαν το θρησκευτικό όρκο που ορίζει το σύνταγμα (αρ. 59) ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, το Ευαγγέλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Το ισχύον σύνταγμα στο αρ. 33,2 καθιερώνει το θρησκευτικό όρκο για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τι γίνεται όμως με τον υφυπουργό, υπουργό και πρωθυπουργό; Πράγματι εκεί το σύνταγμα σιωπά διότι ο συνταγματικός νομοθέτης θεώρησε αυτονόητη υποχρέωση τους να δώσουν θρησκευτικό όρκο αφού τον δίνει ο εκπρόσωπος της λαϊκής κυριαρχίας, ο βουλευτής και η κορυφή της πολιτειακής εξουσίας, ο πρόεδρος της δημοκρατίας. Εάν το αυτονόητο αποκλεισθεί αυθαίρετα και αναπόδειχτα, τότε υπάρχουν δυο βάσεις, θεμέλια του Συντάγματος ότι και τα πολιτικά αυτά πρόσωπα βαρύνονται με τη δόση θρησκευτικού όρκου.
Η πρώτη βάση. Το σύνταγμα μας έχει ως προοίμιο την τριαδική θεότητα και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων «εις το όνομα της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος. Ο π. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασ. Νικόπουλος στο διακεκριμένο βιβλίο του με τίτλο «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑ» αναφέρει: «Εφόσον λοιπόν το προοίμιο του Συντάγματος ανάγει την_ύπαρξή του σε σπουδαίο και αναγκαίο εθνικό και θρησκευτικό λόγο, όπως έγινε δεκτό ανωτέρω, ταυτιζόμενο με την καθολική πίστη του Έθνους στον εν Τριάδι Θεό, δύσκολα μπορεί να υποστηριχθεί με σοβαρότητα ότι παρ' όλα αυτά το προοίμιο στερείται οποιασδήποτε νομικής ισχύος. Μια τέτοια άποψη θα οδηγούσε σε κραυγαλέα λογική και νομική βεβαίως ανακολουθία, η οποία, σε τελευταία ανάλυση, θα εξέθετε πλέον το Σύνταγμα σε ανυποληψία! Και επειδή όταν αναφερόμαστε στο Σύνταγμα, τον υπέρτατο νόμο του Κράτους, οφείλουμε να είμαστε οι πάντες τουλάχιστον σοβαροί, πρέπει κατ' ανάγκη να δεχθούμε το λογικώς αλλά και νομικώς αυτονόητο, ότι δηλαδή το προοίμιο του Συντάγματος έχει οπωσδήποτε νομική ισχύ. [...] Όλο το Σύνταγμα ανακεφαλαιώνεται στο προοίμιο, από το οποίο «κρέμανται» όλες οι επί μέρους διατάξεις».
Η δεύτερη βάση. Επειδή λοιπόν το προοίμιο του συντάγματος καθιερώνει και «τη θρησκεύουσα πολιτεία» έρχεται το αρ. 16,2 του συντάγματος και ενισχύει, επιρωνύει την ισχυρή αυτή άποψη, ορίζοντας: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και της θρησκευτικής συνείδησης» κ.λπ. Ποιο λοιπόν είναι το κράτος; Όχι ως νομικό - συνταγματικό μόρφωμα, αλλά ως ζώσα ψυχή και ζωντανό πνεύμα; Δεν ενσαρκώνεται κυρίως και προεχόντως από την εκάστοτε κυβέρνηση της οποίας ο πρωθυπουργός έχει, ως πρώτος, ως ηγέτης, το συντονισμό, τη χάραξη και την κατεύθυνση της γενικής πολιτικής και ιδίως της παιδείας απ' την οποία το έθνος ελπίζει την αναγέννηση, την ανόρθωση της χώρας; Αυτή η παιδεία που την καθορίζει κυριαρχικά ο πρωθυπουργός σκοπό έχει την καλλιέργεια της εθνικής και της θρησκευτικής συνείδησης. Εθνική συνείδηση δεν είναι η ελληνική. Ποια είναι η θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων που ορίζει την καλλιέργεια; στο αρ. 16,2 του συντάγματος; Όπως έχει σήμερα το Σύνταγμα, δεν επιτρέπεται ο πρωθυπουργός να είναι θρησκευτικά ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ πολύ δε περισσότερο άθεος. Τίθεται το ερώτημα: Μπορεί άθεος πρωθυπουργός ή υπουργός παιδείας ή θρησκευτικά ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ή ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ να εμπνεύσει στην παιδεία Χριστιανική συνείδηση;
Η χριστιανική συνείδηση είναι η ψυχή της ορθοδοξίας μας, ο πολιτισμός της αγάπης, έγραψε ο Τούμπας, είναι ο πολιτισμός των Πολιτισμών.
Προκύπτει λοιπόν απ' την ορθή ερμηνεία «των γραφών» ότι έτσι που έχουν σήμερα τα πράγματα στην Ελλάδα, χωρίς το χωρισμό εκκλησίας και κράτους υπάρχει «πολιτεία θρησκεύουσα» με λαό κατά 95% χριστιανικό ορθόδοξο το θρήσκευμα, γι’ αυτό και ο συνταγματικός νομοθέτης σεβάσθηκε αυτό το 95% και θέσπισε πλην των άλλων και το αρ. 16,2 του συντάγματος υποχρεώνοντας τον πρωθυπουργό «να καλλιεργήσει τη χριστιανική συνείδηση» στη νεολαία της οποίας είναι μέλος.
«Με λογισμό όμως και όνειρο», όπως έγραψε ο Σολωμός, πρέπει ο ηγέτης να οδηγεί το λαό του. Όπου λείπει ο λογισμός, ένα... ατύχημα είναι μπροστά.

***  Αγέρωχες καμαρώνουν οι κεραίες απέναντι από το Νοσοκομείο!

Αμφισβητούν οι κάτοικοι τους ισχυρισμούς περί χαμηλής όχλησης Αγέρωχες στη θέση τους παραμένουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε διώροφη οικία απέναντι από την πύλη των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ οι κάτοικοι του Αντικαλάμου εξακολουθούν να εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία τους. Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο αν έχει γίνει αυτοψία από την Πολεοδομία Καλαμάτας, όπως έχει ζητήσει ο Συνήγορος του Πολίτη, ενώ η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κάλεσε σε απολογία τον εκπρόσωπο της εταιρίας. Σε ότι αφορά το μεταφερόμενο σταθμό (είχε εγκατασταθεί και κεραία επάνω σε φορτηγάκι εντός του χώρου του Νοσοκομείου), είναι άφαντος, ενώ η ΕΕΤΤ ενημέρωσε πως δεν έχει προλάβει ακόμα να κάνει αυτοψία για το συγκεκριμένο σταθμό.Αμφισβητούν Οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να ανησυχούν για τη λειτουργία των δύο κεραιών, διαπιστώνοντας τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες των ελεγκτικών μηχανισμών. Επίσης, αμφισβητούν τους ισχυρισμούς για κεραίες χαμηλής όχλησης, ισχυριζόμενοι ότι εβδομαδιαίως στην οικοδομή καταναλώνονται 1000 κιλοβατώρες ρεύμα. Από τον Απρίλιο κατέθεσαν αναφορά στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο δήμαρχο Καλαμάτας, στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας και στο Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας πως σύμφωνα με τη νομοθεσία, «δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση κατασκευής κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτηριακές εγκαταστάσεις βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων». Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που έχει μισθώσει το ακίνητο απέναντι από το Νοσοκομείο και έχει εγκαταστήσει τις κεραίες, όταν κλήθηκε από την Αστυνομία, κατέθεσε ότι έχει τοποθετηθεί κεραία χαμηλής όχλησης για την οποία δεν χρειάζεται άδεια αρμόδιας αρχής.Ελεγκτικοί μηχανισμοί Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει ζητήσει από το καλοκαίρι να γίνει αυτοψία από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας και να ελέγξει τυχόν πολεοδομικές παράβασης για την εγκατάσταση των κεραιών. Επίσης, από την ΕΕΤΤ, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει ζητήσει να απαντήσει σχετικά με τη νομιμότητα λειτουργίας του συγκεκριμένου κεραιοσυστήματος και την ύπαρξη μεταφερόμενου σταθμού, καθώς και για τα αποτελέσματα τυχόν νεότερων ελέγχων, έπειτα από προηγούμενες διαπιστώσεις στις οποίες έχει προβεί. Από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, τέλος, να απαντήσει σχετικά με τα αποτελέσματα τυχόν νεότερων ελέγχων, μετά τις διαπιστώσεις που έχει καταθέσει. Έλεγχο ζητά να γίνει και από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση στην οικοδομή. Στο απαντητικό της έγγραφο η ΕΕΤΤ δεν απαντάει για τη νομιμότητα της εγκατάστασης, παρά μόνο ότι εκπρόσωπος της εταιρίας «Cosmote», που ανήκει η κεραία, κλήθηκε σε απολογία. - 

*** BBC: Η τραγωδία της ελληνικής παιδείας

Στον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες στην Καλαμάτα, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πετρόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: "Η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη είναι αλληλένδετες με το εκπαιδευτικό σύστημα. Η αύξηση του αριθμού των εκπαιδευομένων αποτελεί μέσο για την οικονομική ανάπτυξη αλλά και για τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής. Η βελτίωση της παραγωγικότητας στην εργασία επιτυγχάνεται κυρίως μέσα από την καλύτερη εκπαίδευση, επιμόρφωση, κατάρτιση, και εξειδίκευση". Η διαπίστωση που μοιάζει περισσότερο με ευχή, δεν φαίνεται να…πιάνει τόπο ούτε στη Μεσσηνία ούτε στην υπόλοιπη Ελλάδα, αφού η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο και στην περιοχή μας. Ήδη κάποια σχολικά συγκροτήματα βρίσκονται υπό κατάληψη στην Καλαμάτα, οι μαθητές τις προηγούμενες ημέρες βγήκαν στους δρόμους να δηλώσουν τα προβλήματά τους. Ακόμα και ο πλέον κακόπιστος, αν καταλογίσει στις κινητοποιήσεις "κομματικούς κηδεμόνες", δύσκολα δεν θα συμφωνήσει ότι υπάρχουν, ωστόσο, σημαντικά προβλήματα. Αλλά δεν είναι μόνο η μέση εκπαίδευση. Καθημερινά σχεδόν η "αιμορραγία" επιστημόνων που ψάχνουν την τύχη τους στο εξωτερικό συνεχίζεται αδιάλειπτα. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι συνολικά 20.281 επιστήμονες μετανάστευσαν την περασμένη πενταετία, σε σύνολο περίπου 300.000 που αναζήτησαν καλύτερο μέλλον αλλού. Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα συγκαταλέγεται πλέον σε εκείνα με τις πιο έντονες ανισότητες στον ανεπτυγμένο κόσμο. Οι αλήθειες….των ξένων φωτίζουν όσο πιο έντονα γίνεται το πρόβλημα. Ένα εκτενές αφιέρωμα στην κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική παιδεία δημοσίευσε πρόσφατα το BBC, κάνοντας ιδιαίτερο λόγο στις ανισότητες που έχει προκαλέσει η κρίση χρέους στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. «Όταν αναλογίζονται τις συνέπειες της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τις μακριές ουρές έξω από τις τράπεζες και τις διαμαρτυρίες στους δρόμους. Ωστόσο, μία λιγότερο εμφανής αλλά ίσως σοβαρότερη συνέπεια είναι πως το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα συγκαταλέγεται πλέον σε εκείνα με τις πιο έντονες ανισότητες στον ανεπτυγμένο κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο του βρετανικού πρακτορείου. Παρόλο που η παιδεία στην Ελλάδα είναι δωρεάν, τα δημόσια σχολεία έχουν πληγεί από τις περικοπές που επέβαλλαν οι συμφωνίες διάσωσης, επισημαίνει το δημοσίευμα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ακριβά δίδακτρα των φροντιστηρίων που αναγκάζονται να πληρώσουν οι περισσότεροι μαθητές, προκειμένου να περάσουν στις «εξαιρετικά δύσκολες» πανελλήνιες εξετάσεις. «Ωστόσο, πολλές οικογένειας της κατώτερης ή μεσαίας τάξης αδυνατούν πλέον να πληρώσουν αυτά τα δίδακτρα, λόγω της αύξησης της ανεργίας και της μείωσης των μισθών» σημειώνει ο αρθρογράφος, Matt Pickles. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η έκθεση ενός Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αυτό τον μήνα κατέταξε την Ελλάδα στην τελευταία θέση από 30 οικονομίες του ανεπτυγμένου κόσμου αναφορικά με το θέμα της παιδείας, λόγω της στενής σχέσης που συνδέει την απόδοση των μαθητών με το εισόδημα των γονιών τους. Το περιεχόμενο της εν λόγω έκθεσης επιβεβαιώνει την άποψη του Αριστείδη Χατζή, καθηγητή δικαίου και oικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ότι η απουσία ευκαιριών για χαρισματικούς φτωχούς μαθητές αποτελεί «εθνική καταστροφή», που μπορεί να υπονομεύσει μακροπρόθεσμα την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Σύμφωνα με τον καθηγητή, απαιτείται άμεση μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, προκειμένου οι μαθητές από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να φοιτήσουν στην ανώτερη εκπαίδευση. «Το πρόβλημα δεν είναι απλώς οικονομικό, αλλά αφορά και στην απουσία αξιολόγησης και αξιοκρατίας στα σχολεία. Η αξιολόγηση αποτελεί άγνωστη λέξη για το ελληνικό σύστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο BBC ο κ. Χατζής, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που συναντά οποιαδήποτε απόπειρα αποτίμησης των ικανοτήτων και των γνώσεων των καθηγητών στα δημόσια σχολεία. -

***  Σε συνεργασία με την Κρήτη η περιφέρεια Πελοποννήσου στην έκθεση Anuga 

  Στην Κολωνία τον Οκτώβριο η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων Με αυτόνομο, δικό της περίπτερο θα συμμετέχει φέτος η περιφέρεια Πελοποννήσου στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών, την Anuga, με στόχο την προβολή του Καλαθιού Πελοποννησιακών Προϊόντων. Η Διεθνής Έκθεση Anuga είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο και προσελκύει τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων εκθετών και επισκεπτών. Διοργανώνεται στην Κολωνία, στον εκθεσιακό χώρο Cologne Exhibition Centre, κάθε δεύτερη χρονιά, ενώ φέτος θα ανοίξει τις πύλες της από 10 έως 14 Οκτωβρίου. Από το 2011 η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει σε όλα τα διεθνή εκθεσιακά γεγονότα όπως η Anuga, η Sial στο Παρίσι, η Prowein, για την ανάδειξη του Πελοποννησιακού κρασιού και η Fruit Logistica για τα νωπά προϊόντα Διαδικτυακή προβολή Όπως σημείωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η Anuga αποτελεί το πιο αναγνωρισμένο γεγονός στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών, φιλοξενώντας κατά μέσο όρο 155.000 αγοραστές, στελέχη και επαγγελματίες από 180 χώρες και περισσότερους από 7.000 προμηθευτές από 100 χώρες. «Για τη μεγιστοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων στη συγκεκριμένη έκθεση ήδη έχει ξεκινήσει καμπάνια διαδικτυακής προβολής των Πελοποννησιακών προϊόντων για τη συμμετοχή στην έκθεση Anuga, σε στοχευμένα παγκόσμια δίκτυα προβολής όπως το europages. Ενώ ήδη υπάρχει η διαδικτυακή πλατφόρμα για τη γαστρονομία και τα προϊόντα (www.pelopexpo.gr) και μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα στην Ελληνική, Αγγλική και Γερμανική γλώσσα την οποία το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει στο χώρο της έκθεσης», τόνισε. Μαζί με την περιφέρεια Κρήτης Στο μεταξύ, στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειάς μας με την Περιφέρεια Κρήτης, οι δύο εκθεσιακοί χώροι θα γειτνιάζουν, ενώ οι εκπρόσωποι των δυο Περιφερειών θα έχουν συναντήσεις για τη δυνατότητα κοινής παρουσίασης των δυναμικών Περιφερειών της χώρας, αναδεικνύοντας τα κοινά συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. «Παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που δημιούργησαν οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υποβάθμισε στο ελάχιστο το σχεδιασμό της για συμμετοχή σε όλα τα σημαντικά γεγονότα που αφορούν την προβολή των προϊόντων και της γαστρονομίας», κατέληξε η κα Νικολάκου. Της  Βίκυς Βετουλάκη - 

***  Το μάθημα στο ΑΠΘ έκρυβε εκπλήξεις - Κινητό τηλέφωνο κατέγραψε τα πάντα (βίντεο)

Το βίντεο με τα όσα έγιναν στην αίθουσα του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια του μαθήματος κάνει θραύση στο youtube - Δείτε την απάντηση του καθηγητή για τα όσα έγιναν... Ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μάρκος Ασσαέλ, ξεκίνησε πριν λίγες μέρες το πρώτο μάθημα του εξαμήνου στο τμήμα Χημικών Μηχανικών με έναν πρωτότυπο τρόπο. Είχε βάλει στην τάξη τη μεσοσοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου, η οποία πέρασε απαρατήρητη από τους φοιτητές. Ο καθηγητής ξεκίνησε το μάθημα όταν μετά από λίγο εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα οι σκηνές που βλέπετε στο βίντεο... -  Unit Operations Course and Carmen : https://youtu.be/994RZv7I6FI .-
Όταν ο καθηγητής ρωτήθηκε για το πρωτότυπο happening στην τάξη του ανέφερε: «Η μετάδοση της γνώσης είναι ότι πιο ιερό και υπέροχο υπάρχει. Πραγματικά δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα απο τη συμμετοχή σου στη μεταμόρφωση των αποφοίτων Λυκείου σε ολοκληρωμένους επιστήμονες! Το ίδιο το σταδιο της μετάδοσης είναι επομένως πάρα πολύ σημαντικό... Η 30χρονη εμπειρία μου έχει δείξει ότι πολλες φορές η σκέτη επιστημονική γνώση και επί πολλές ώρες, μπορει να κανει το φοιτητή ή τη φοιτήτρια, να κουραστούν. Έτσι οποιαδήποτε εναλλαγή, μεταφορά σε άλλη διάσταση, βοηθάει πάρα πολύ και φέρνει πιο κοντά τον καθηγητή με το φοιτητή. Επιπλέον νομίζω ότι έχουμε καθήκον ως καθηγητές να δείξουμε στο φοιτητή, ότι επιπλέον της συγκεκριμένης γνώσης του Χημικού Μηχανικού, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη ομορφιά των τεχνών, της μουσικής και της όπερας... Ημουν πολυ τυχερός που η γνωστή μετσοσοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου δέχτηκε να συμμετέχει με αυτό το ρόλο''. Πηγή: www.thestival.gr . - Τηλεόραση Mega - 

***  Ντεϊβιντ Γκρος: «Δεν είναι έξυπνο να παράγετε ανθρώπους για τις άλλες χώρες»

Αν η Ελλάδα θέλει να αναπτυχθεί, πρέπει πρωτίστως να κρατήσει τους επιστήμονές της, ώστε να μη φεύγουν στο εξωτερικό, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αμερικανός νομπελίστας Ντέιβιντ Γκρος, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και ομιλητής στο «Συμπόσιο των Επτά Σοφών». Μεταξύ άλλων, θεωρεί ως πιθανότερη σημαντική ανακάλυψη του μέλλοντος, τον εντοπισμό των σωματιδίων της σκοτεινής ύλης, δηλώνει άθεος και ουμανιστής, εχθρός της θεωρίας του πολυσύμπαντος και αισιόδοξος για τη μελλοντική συμβολή της επιστήμης σε έναν καλύτερο κόσμο. Ο Γκρός γεννήθηκε το 1941 στην Ουάσινγκτον. Σπούδασε στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ το 1966. Διετέλεσε καθηγητής Μαθηματικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον έως το 1997 και σήμερα είναι καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής -και πρώην διευθυντής- του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Σάντα Μπάρμπαρα. Θεωρείται κεντρική φυσιογνωμία παγκοσμίως στη φυσική των σωματιδίων και στη θεωρία των χορδών. To 1973, σε συνεργασία με τον πρώτο μεταπτυχιακό φοιτητή του Frank Wilczek, ανακάλυψε ότι οι δυνάμεις οι οποίες ασκούνται μεταξύ των κουάρκ (των συστατικών του πρωτονίου και του νετρονίου), υπακούουν στην έννοια της «ασυμπτωτικής ελευθερίας» (asymptotic freedom). Κατ’ αυτήν, όταν τα κουαρκ είναι περιορισμένα σε πολύ μικρό χώρο (π.χ. μέσα στο πρωτόνιο), συμπεριφέρονται σχεδόν ως ελεύθερα. Η ασυμπτωτική ελευθερία, που ανακαλύφθηκε ανεξάρτητα και από τον Hugh David Politzer, απετέλεσε σημαντική συμβολή στην περιγραφή της Κβαντικής Χρωμοδυναμικής. Το 2004, το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής απονεμήθηκε στους David Gross, Franck Wilczek και David Politzer γι' αυτή "την ανακάλυψη.-Άλλαξε η ζωή σας καθόλου από τότε που πήρατε το Νόμπελ; Έγινε πολύ πιο ταραχώδης και πολυάσχολη. Περισσότερα αιτήματα, ευκαιρίες, ταξίδια, ευθύνες, επιτροπές κ.ο.κ. Είναι σίγουρα πιο πολύπλοκη, αλλά τη συνήθισα πια.-Νιώσατε τον πειρασμό, μετά το Νόμπελ, να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αφήσετε την έρευνα σε άλλους επιστήμονες; Όχι, δε νομίζω! Αν και η Φυσική, σε ένα βαθμό, είναι ένα παιγνίδι για νέους. Αυτοί, κυρίως, κάνουν τις ανακαλύψεις. Εγώ ήμουν μόνο 31 ετών, όταν έκανα την ανακάλυψη που οδήγησε στο Νόμπελ. Συνεχίζω, πάντως, να προσπαθώ...-Τελικά, σε ποιο σημείο βρίσκονται σήμερα η Φυσική και η Κοσμολογία, όσον αφορά στην κατανόηση του σύμπαντος; Μπορεί πράγματι η Επιστήμη να ισχυριστεί ότι κατανοεί τον Κόσμο; Υπάρχουν δύο όψεις στο ζήτημα. Από τη μία, φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τότε που, χάρη στη θεωρία βαρύτητας του Αϊνστάιν, ο χώρος και ο χρόνος για πρώτη φορά έγιναν δυναμικοί. Η φυσική Κοσμολογία, συνεπώς, έχει ηλικία μόλις ενός αιώνα, δηλαδή τη διάρκεια ζωής κάποιων ανθρώπων. Σε αυτό το διάστημα, έχουμε κάνει τρομερές προόδους. Ξέρουμε την ηλικία του σύμπαντος με μεγάλη ακρίβεια και καταλαβαίνουμε το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του κατά τα 13,6 δισεκατομμύρια χρόνια της ύπαρξής του. Από την άλλη, όμως, μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, αλλά αυτό ακριβώς κάνει ενδιαφέρουσα την επιστήμη. Όσο πιο πολύ εξερευνάς, τόσα περισσότερα μαθαίνεις και τόσα πιο πολλά ερωτήματα έχεις.-Δεν είναι κάπως ανησυχητικό ότι το 96% του σύμπαντος, η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια, παραμένει απρόσιτο για μας; Είναι θαυμαστό, όχι ανησυχητικό. Είναι, άλλωστε, σκοτεινό μόνο από μία έννοια. Αν και δεν μπορούμε να δούμε τη σκοτεινή ύλη άμεσα στο φως, μπορούμε να τη δούμε έμμεσα από τις βαρυτικές επιδράσεις της στην άλλη ύλη, γι’ αυτό, άλλωστε, ξέρουμε ότι υπάρχει και μπορούμε να κάνουμε μετρήσεις για την ποσότητα και την κατανομή της. Άρα είναι σκοτεινή μόνο επειδή δε βλέπουμε φως από αυτήν, τη βλέπουμε όμως μέσω των βαρυτικών επιδράσεών της. Η σκοτεινή ενέργεια, από την άλλη, είναι κάπως διαφορετική. Είναι εξαπλωμένη εξίσου παντού στο σύμπαν, είναι κατά κάποιον τρόπο μια ιδιότητα του κενού, η οποία προβλεπόταν ήδη στη θεωρία του Αϊνστάιν. Είμαστε όμως ακόμη ανίκανοι να υπολογίσουμε το μέγεθός της, κάτι που αποτελεί πρόκληση για τους φυσικούς. Είναι πάντως μια κακή λέξη, γιατί δεν υπάρχει κάτι «σκοτεινό» σε αυτήν.-Ποια είναι η πιο πιθανή σημαντική ανακάλυψη στη Φυσική τα επόμενα χρόνια; Είμαστε για πρώτη φορά στο "κατώφλι" της ανακάλυψης της σκοτεινής ύλης, είτε σε υπόγειους ανιχνευτές είτε παράγοντάς την σε επιταχυντές υψηλής ενέργειας όπως του CERN. Έχω ισχυρή πεποίθηση πως μέσα στην επόμενη δεκαετία θα ανιχνεύσουμε σωματίδια σκοτεινής ύλης ή θα παράγουμε σκοτεινή ύλη. Έχουμε πια πολλά νέα όργανα για τον εντοπισμό της σκοτεινής ύλης. Οι ευκαιρίες υπάρχουν και η ανακάλυψη μπορεί να έλθει ξαφνικά. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι, νομίζω, η πιο πιθανή ανακάλυψη του μέλλοντος.-Τι γίνεται με τη Θεωρία του Παντός; Θα παραμείνει ένα όνειρο; Είμαι κάπως αγνωστικιστής πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να υπάρξει. Όσα περισσότερα μαθαίνουμε, τόσα περισσότερα καταλαβαίνουμε πως δεν ξέρουμε.-Τι πιστεύετε για τις θεωρίες περί Πολυσύμπαντος; Είμαι ένας πολύ γνωστός αντίπαλός τους. Μισώ την έννοια του πολυσύμπαντος! Το πολυσύμπαν χρησιμοποιείται συνήθως ως μια δικαιολογία για την αδυναμία μας να απαντήσουμε σε ορισμένες ερωτήσεις. Όμως, η ιστορία έχει δείξει ότι είναι θέμα χρόνου να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις.-Χρειαζόμαστε ένα Θεό-Δημιουργό για να εξηγήσουμε πλήρως το σύμπαν; Δεν είχα ποτέ τέτοια ανάγκη να χρησιμοποιήσω το Θεό ή τη θρησκεία. Είμαι, άλλωστε, αθεϊστής. Δε με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα μη επιστημονικά ερωτήματα, αλλά μόνο τα επιστημονικά, που μπορούν να προσεγγιστούν με πειράματα, παρατηρήσεις και μετρήσεις, καθώς και με τη θεωρία.-Θα μπορούσαν ποτέ οι θρησκείες να αποτελέσουν έμπνευση για εσάς; Ως επιστήμων νιώθω ακριβώς το αντίθετο. Οι θρησκείες δημιούργησαν διάφορους συμπαντικούς μύθους που αποδείχθηκαν ψευδείς. Επίσης, από παλιά, η θρησκεία συγκρούσθηκε συχνά με την επιστήμη, όπως στην περίπτωση του Γαλιλαίου και μέχρι σήμερα -το βλέπουμε π.χ. στη Μέση Ανατολή- η θρησκεία συχνά χρησιμοποιεί βία και τρόμο για να καταπιέσει τις ιδέες των άλλων. Στο τέλος, όμως, πάντα νικά η επιστήμη. Ποτέ δε βρήκα κάτι στη θρησκεία που να με εμπνεύσει ως επιστήμονα. Η ηθική και ο ανθρωπισμός δε χρειάζεται κατ' ανάγκη να βασίζονται στην οργανωμένη θρησκεία. Στις ΗΠΑ ορισμένοι θρησκευόμενοι φονταμενταλιστές θεωρούν κακή και ανήθικη λέξη τον ουμανισμό, επειδή νομίζουν ότι δεν μπορεί να είναι κανείς ηθικός, αν δεν πιστεύει στον Πάπα ή σε άλλη θρησκεία.-Μπορεί η Επιστήμη να φέρει πιο κοντά έναν καλύτερο και ασφαλέστερο κόσμο ή τελικά τα πολιτικά προβλήματα είναι δυσκολότερα από τα επιστημονικά; -Η επιστήμη παρέχει γνώσεις, αλλά το πώς αυτές χρησιμοποιούνται, είναι ζήτημα ηθικής, κοινωνικής ή πολιτικής επιλογής. Το προϊόν της επιστήμης, η τεχνολογία, έχει χρησιμοποιηθεί για καλό ή για κακό. Ο κόσμος γύρω μας είναι άσχημος και επικίνδυνος. Θεωρώ σημαντικό να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά μας, ώστε να την ελέγξουμε καλύτερα. Όμως, οι κοινωνικές και ψυχολογικές επιστήμες παραμένουν κάπως πρωτόγονες σε σχέση με τις φυσικές επιστήμες. Δεν έχουμε ακόμη μάθει να εφαρμόζουμε την επιστημονική μέθοδο στα ψυχολογικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματά μας. Παραμένω, πάντως, πολύ αισιόδοξος, ως φυσικός που είμαι. Αν και η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι άκρως πολύπλοκη, έχουμε αρχίσει να θέτουμε τα θεμέλια για την επιστημονική αντιμετώπισή της. Αν καταφέρουμε να καταλάβουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε πολλά για την ανθρώπινη συμπεριφορά και αυτό αναμφίβολα θα μας βοηθήσει.-Παρά τις πολλές προσπάθειες, γύρω μας φαίνεται να κυριαρχεί μια απόκοσμη σιωπή. Δεν είναι παράξενο που δεν έχουμε ακόμη βρει ενδείξεις εξωγήινων πολιτισμών; Είναι απλώς θέμα χρόνου αυτό να συμβεί; Θαυμάσια ερώτηση. Είναι ένα θέμα που συνεχώς συζητούμε. Όπως είπε κάποτε και ο μεγάλος φυσικός Ενρίκο Φέρμι, «μα πού επιτέλους βρίσκονται;». Μαθαίνουμε συνεχώς για πλανήτες που μοιάζουν με το δικό μας και θα μπορούσαν να είναι φιλόξενοι για ζωή, ενώ πολλοί γαλαξίες έχουν μεγάλη ηλικία και θα υπήρχε ασφαλώς άφθονος χρόνος για να έχουν αναπτυχθεί άλλοι πολιτισμοί. Με έναν απλό υπολογισμό, θα έπρεπε να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εξωγήινοι πολιτισμοί. Αλλά, όμως, πού είναι; Σίγουρα, πάντως, δε θα βρούμε εξωγήινους σε κάποιον εξωπλανήτη μέσα στην επόμενη δεκαετία. Ίσως βρούμε κάποια μορφή ζωής, αλλά όχι νοήμονα. Το πιο ενοχλητικό συμπέρασμα ίσως είναι ότι η νοήμων ζωή, οπουδήποτε στο σύμπαν, τελικά αυτοκαταστρέφεται σχετικά σύντομα. Εμείς οι άνθρωποι ως είδος, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε ήδη αναπτύξει την ικανότητα να καταστρέψουμε τη ζωή στη Γη. Είμαστε βίαιοι και καταστροφικοί, πράγμα άλλωστε που αποτέλεσε συστατικό της επιτυχίας μας. Ίσως τελικά η νοήμων ζωή να αποτελεί κακή ιδέα, γιατί γίνεται βίαιη και αυτοκαταστρέφεται.-Η Ελλάδα πρόσφατα εξέλεξε μια νέα κυβέρνηση. Τι θα τη συμβουλεύατε; Θα έλεγα στον πρωθυπουργό ότι δεν είναι καλή ιδέα να αγνοεί κανείς την επιστήμη και την έρευνα, αν θέλει η οικονομία να γίνει ανταγωνιστική. Η Ελλάδα υποφέρει γιατί δεν είναι ανεπτυγμένη τόσο, ώστε να μπορεί να ανταγωνισθεί. Αν επιθυμεί κανείς ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης, το να αγνοεί την επιστήμη και την τεχνολογία, είναι τρελό. Η Ελλάδα παράγει υπερβολικά ταλαντούχους ανθρώπους, οι οποίοι μετά φεύγουν από τη χώρα τους. Δεν είναι έξυπνη ιδέα να παράγει κανείς ανθρώπους για τις άλλες χώρες. Πρέπει να τους κρατήσετε εδώ, να προσφέρετε ευκαιρίες για να μείνουν αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Μια πολιτική που δημιουργεί μια μίζερη κατάσταση στα πανεπιστήμια και που δεν παρέχει ευκαιρίες για έρευνα, οδηγεί τους Έλληνες επιστήμονες να καταλήγουν στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ. Το επιστημονικό πεδίο μου ιδιαίτερα είναι γεμάτο από Έλληνες της διασποράς και έχω γνωρίσει πολλούς από αυτούς. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ /του Παύλου Δρακόπουλου - 

***   Μέτρα 4,346 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2016- Όλο το προσχέδιο          
     
Μέτρα συνολικού ύψους 4,346 δισ. ευρώ προϋπολογίζει να λάβει η κυβέρνηση μέσα στο 2016 προκειμένου να κλείσει τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.
Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά. Από αυτά, τα 1,851 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το σκέλος των δαπανών. Κυριαρχεί η μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ (τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε αυτή τη συρρίκνωση δεν έχουν εξειδικευτεί), αλλά και η μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 105 εκατ. ευρώ. Μεγάλο ψαλίδι πέφτει στη συνταξιοδοτική δαπάνη.
Η δαπάνη για τις συντάξεις του δημοσίου προϋπολογίζεται να μειωθεί κατά 281 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό πακέτο μέτρο για τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης φτάνει στα 987,3 εκατ. ευρώ.
Στο σκέλος των εσόδων, τα μέτρα φτάνουν το 2016 στα 2,494 δισεκατομμύρια ευρώ. Τη μερίδα του λέοντος έχει ο ΦΠΑ (1,417 δισεκατομμύρια ευρώ) ενώ από την αναμόρφωση των συντελεστών της εισφοράς αλληλεγγύης προϋπολογίζονται επιπλέον 301 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 361 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν και τα νομικά πρόσωπα λόγω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών.
Για το 2016, προβλέπεται ύφεση 1,3% του ΑΕΠ και αύξηση της ανεργίας στο 25,8% του ΑΕΠ. Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα της επόμενης χρονιάς διατηρείται στις προβλέψεις της συμφωνίας (0,5%).    www.newsroom.gr ,   www.naftemporiki.gr 
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού  

***
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~**    Δευτέρα  05/10/2015  :
Livescore: Αστέρας-Πλατανιάς (1-0) στην αυλαία
Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 1-1   , (1-1) .- ^
Τα  γκολ  :6΄ Γιάννου , 13 ΄ Μιλούνοβιτς ,
Η ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος – Λούι, Σανκαρέ, Αλόκο, Γιαννούλης – Ιγκλέσιας, Τορμένα, Μάσα, Μάσα - Σκουρτάι, Γιάννου. Στον πάγκο οι: Μπαντής, Κιτόκο, Τσοκάνης, Ντουντού, Κουρμπέλης, Χαμντανί, Νίκο Φερνάντες
Η ενδεκάδα του Πλατανιά: Σωτηρίου – Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον – Μουνάφο, Γκνιάτιτς – Μιλούνοβιτς, Μενδρινός, Ντίνας - Γιακουμάκης. Στον πάγκο οι: Κοκκάλας, Μαχαμάτ, Γουνδουλάκης, Δημήτρης, Στανισάβλιεβιτς, Τσουράκης, Ράμος
Video   από τον αγώνα  :
~**ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ -ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  Α΄ημίχρ   1-1  τα γκολ    αγων   05/10/ 2015: https://youtu.be/Mwk3nyAszHo .-

~*Αστέρας Τρ -ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-1  δηλώσεις γκολ    αγων  05/10/2015: https://youtu.be/Yp_kXWEx3qg .-

Σάββατο 03/10/2015  Super League
Πανθρακικός - Λεβαδειακός  1-3 .- ^ 

***  Για την Football League  Β΄ Εθνική ποδόσφαιρο :
Σάββατο  03/10/2015 :  
ΛΑΜΙΑ -ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ  1-0 .- ^ 
  Ζάκυνθος - Ολυμπιακός Βόλου  1-0  .- ^
Α.Ε.Λάρισα -Πανελευσινιακός 3-1  .- ^
Λαμία-Παναιγιάλειος 1-0 .- ^
Καλλιθέα -Αναγέννησης Καρδίτσας  1-0 .- ^
Αχαρναϊκός -Εργοτέλης    1-2 .- ^
Αγροτικός Αστέρας -Α.Ο  Τρίκαλα  1-2 .- ^
Α.Ο. Χανιά -Απόλλων Σμύρνης (5/10 )
Παναχαϊκή -Κέρκυρα   - Ανεβλήθη
Κισσαμικός -Πανσερραϊκός  -  Ανεβλήθη

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σήμερα, 4 μ.μ.
Παναρκαδικός-Λεβάντε  2-0 .- ^
Παμβουπρασιακός-Ερμιονίδα  2-2 .- ^
Κανάρης-Χαλκίδα  0-0 .- ^

Καλαμάτα-Ηρακλής Ψαχνών  3-0 .- ^
Τα γκολ :  14΄Κωνσταντινίδης ,80΄Αθανασόπουλος , 82΄Παναγιωτόπουλος .-
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Θωμάς, Νινιός, Καλαγκάνης, Ιλιεφ, Δούμουρας, Γαλανόπουλος, Τορεζάνι, Λίπι, Αθανασόπουλος, Κερμενίδης, Κωνσταντινίδης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Κουμής, Σπήλιος, Δούλος, Ντέντια, Χασαπίδης, Γκούρλας, Ντέντης, Σενάι, Μουτουσίδης, Καρκασίνας, Αβόν.
Διαιτητής είναι ο Γαβρίλης με βοηθούς τους Μπατζιόπουλος και Τσολακίδη, όλοι από την Αθήνα

Αιολικός-Σπάρτη    0-1 .- ^
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Λουτράκι  2-2 .- ^
Βύζας Μεγάρων-Παναργειακός 3-2.- ^

 ***  Α΄   ΤΟΠΙΚΟ  :
Σήμερα Σάββατο 03/10/2015 , –ώρα  4.30 μ.μ.:
ΑΡΦΑΡΑ – Τ. ΑΓΡΑΣ  2-0 .- ^
Τα  γκολ :  Το 1-0 ήρθε όμως στο 19 λεπτό όταν ο Π. Χαραλαμπόπουλος βρήκε τον Καρύδη και από κοντά ο τελευταίος πέτυχε γκολ και το 2-0 ήρθε στο 31’ με τον Γιαννακούντζος (σουτ, οριζόντιο δοκάρι και στην γκολ).
 Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πλακογιάννης, με βοηθούς τους Τσίρμπα και Γκούμα, όλοι τους ήταν πολύ καλοί, με την αποβολή όμως του παίκτη των Αρφαρών να κρίνεται πολύ αυστηρή.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Κ. Φέστας, Στ. Φέστας, Ηλ. Καπόγλης, Π. Καπόγλης (72′ Ψωμάρας), Ζέππος, Γρ. Τσιλίκος, Καρύδης, Γιαννακούντζος (58′ Γιαννακόπουλος), Γιώργος Μπούρας (75′ Λυμπερόπουλος).
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Τσώλης, Σταματελόπουλος (46′ Συκαλιάς, 75′ λ. τρ. Γεωργακόπουλος), Μερκούρη, Γεωργόπουλος, Χούτος, Παπανδρεόπουλος, Παγώνης, Φίλαϊ, Νικολόπουλος, Ντινιωτάκης.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΘΟΥΡΙΑ  2-2 .- ^
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.  1-0 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μ. – ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  4-1  .- ^
Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015  – 4.30 μ.μ. :
  Απόλλων Καλαμάτας – Κυπαρισσία  0-3 .- ^
 Τσικλητήρας Πύλου – Ανδρούσα  -
Δώριο – ΑΟ Φαραί   2-1 .- ^
ΑΟ Διαβολιτσίου – Πάμισος Μεσσήνης   0-2 .- ^

*** Για την Α1  Τοπικό 
Σάββατο 03/10/2015
ΑΙΑΝΤΑΣ Κ. – ΠΕΤΑΛΙΔΙ  4-0 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π. – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  0-1 .- ^
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.  3-2  .- ^
Κυριακή 4 Οκτωβρίου – 4.30 μ.μ.
  ΑΟ Μεθώνης – Νέος Άρις   2-2 .- ^
Εράνη Φιλιατρών – ΑΕ Αβίας   6-0 .- ^
 Κεραυνός Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης  0-3 .- ^
 ΑΟ Ασπροχώματος – Παπαφλέσσας Χώρας  3-1 .- ^

~**  Οι ποινές της Π.Ε. της ΕΠΣΜ
Ποινή δύο αγωνιστικών (και πρόστιμο 20 ευρώ) επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ στους ποδοσφαιριστές Βασίλη Γιάνναρη (Χανδριναϊκός) και Βασίλη Κουτσολία (Απόλλων Πεταλιδίου), που αποβλήθηκαν στα ματς Χανδριναϊκού – Αίαντα Καλαμάτας και Νέου Άρι – Απόλλωνα Πεταλιδίου για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Ακόμη, ποινή μιας αγωνιστικής (και πρόστιμο 10 ευρώ) επιβλήθηκε στον ποδοσφαιριστή της ΑΕ Αβίας Ηλία Γεωργίκο (είναι με δεύτερη κίτρινη κάρτα). -
 
*** Σούπερ  Λίγκα  , Κυριακή 04/10/2015 :
Η Βέροια «έκλεψε» τη νίκη, «Χ» για ΠΑΣ και Ηρακλή
Καλλονή- Βέροια   0-1 , (0-0) .-  ^
Το  γκόλ :  στο 93ο λεπτό ο Μπαργκάν μάρκαρε τον Μερεμπασβίλι εντός περιοχής, ο Κιοτζένης έδειξε την «άσπρη βούλα» και ο Αμπντούν, έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην «βασίλισσα του βορρά».
 Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Κίτρινες : Καλτσάς, Ούκα, Μπαργκάν - Μαραγκός
 ΚΑΛΛΟΝΗ (Θεοδωρίδης): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ούκα, Κρολ, Καλτσάς, Κεϊτά, Σαμπα (46` Κλαντμπρούσκι), Τσαμπούρης (72` Γιορέντε), Γεωργίου (61` Μπαργκάν), Μανούσος.
ΒΕΡΟΙΑ (Γεωργιάδης): Τζόναθαν Λόπεθ, Νάστος, Μαραγκός, Πουγγουρας, Γιαννούλης, Βεργώνης, Σιόντης (85` Κόλα), Νέτο (57` Μερεμπασβίλι), Μαγέφσκι, Aμπντούν, Ναζλίδης (69` Καϊκούτ).

Βίντεο  από τον αγώνα  :
~* Α Ε ΚΑΛΟΝΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ 0-1 γκολ φάσεις     αγων   04/10/2015 : https://youtu.be/6ABMaBJk9jk .-

Η ΑΕΚ λυτρώθηκε από τον Κρισάντους και ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός  στις 20:30
ΑΕΚ-Ατρόμητος  1-0 (0-0) .- ^
Το  γκολ  : (82' Κρισάντους .-
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Γοδόι, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο.-
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Ντίντακ, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Βάργκας, Πλατέλλας, Αραβίδης
Η ΑΕΚ έχει (φαρ)Μάκη! Στον πάγκο για την "Ένωση" οι: Βούρας, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Κορδέρο, Σιμόες, Μπουονανότε, Κρισάντους.
Αναπληρωματικοί για τους Περιστεριώτες οι: Μπάρκας, Χριστόφ, Μπρίτο, Λε Ταλέκ, Μπάλλας, Στόιτσεφ, Μπίτολο.
inner Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0  δηλώσεις γκολ 6η αγων  04/10/2015 : https://youtu.be/EKqQwPkJ7Mk .-      ~*ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0 Το γκολ  6η αγων  04/10/2015 : https://youtu.be/71Ug0WbVwOg .- 

Γενναίος σαν Ηρακλής! 
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής  2-2  , (1-1).- ^
Τα  γκολ : Οι Ίλιτς (32΄) και Κοζορώνης (62΄) τα γκολ των γηπεδούχων, οι Βέλλιος (35΄) και Κυριακίδης (65΄) τα γκολ των φιλοξενούμενων.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοζορώνης, Μπέριος - Στάμου, Μπουκουβάλας
 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα (80' Καρανίκας), Μανιάς (84' Φερφελής), Μιχαήλ, Ακόστα (66' Λιλά), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Κοζορώνης, Ναδάλες, Τσάβες, Μπέριος.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Ζιαμπάρης, Μακρής, Λάζαρ (87' Ιντζόγλου), Πασάς, Τσιλιανίδης (69' Χαντί), Βέλλιος (74' Λούκινας), Κυριακίδης.
inner
Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΠΑΣΓιάνενα- Ηρακλής Α΄ημίχρον  1-1 γκολ  ισοφαρ   6η αγων  04/10/2015 : https://youtu.be/xBcN-xGJwgg .-                                                                                                              ~* ΠΑΣ Γιάννενα-Ηρακλής 2-2  δηλώσεις γκολ    αγων  04/10/2015 : https://youtu.be/0LAQv3io0jo .-

Επίδειξη δύναμης μέσα στην Τούμπα!
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός   0-2 , (0-2) .-
Τα  γκόλ  :Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο με γκολ των Ιντέγε στο 27΄ και Μιλιβόγεβιτς στο 36΄.
ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ 
ΠΑΟΚ (Ι. Τούντορ): Όλσεν, Κόστα, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (28’ Κιτσιου) (74’ Ζαϊρο), Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας (46’ Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Γλύκος, Γκολάδα, Ντα Σίλβα, Μπερμπάτοφ, Σαμπό, Μαλέζας, Κίτσιου.
Ολυμπιακός (Μ. Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (64’ Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγε (68’ Φινμπόγκασον)
Στον πάγκο: Kαπίνο, Φινμπόγκασον, Ντομίνγκεζ, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Ερνάνι, Καμπιάσο.       
inner Βίντεο από αγώνα :
~*ΠΑΟΚ- ΟΣΦΠ 0-2  Α΄ ημίχρ  τα  γκολ  6η αγων  04/10/2015: https://youtu.be/3fSr6t-DaBU .-
Δευτέρα  05/10/2015  :
Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς  1-1 .- ^

***   ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ :
6η αγωνιστική (3-4-5/10/15)
Σάββατο  03/10/2015 :
Σα  , Παναιτωλικός-Πανιώνιος   1-5 .-
Βίντεο από αγώνα  :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Α΄ Ημίχρ  0-4 φάσεις γκολ    αγων  03/10/2015 : https://youtu.be/jPYxcO_8FVY .-   
ΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-5    αγωνισ  03/10/2015  δηλώσεις γκολ : https://youtu.be/4gSPp_p1pdI .- 

~*Παναιτωλικός- Πανιώνιος 1-5  γκολ πεν   6η αγων  03/10/2015: https://youtu.be/PxmkoAYQut0 .-
~*Παναιτωλικός- Πανιώνιος 1-5  το 5ο γκολ 6η αγων   03/10/2015: https://youtu.be/qvi_yuI1xhA .-
Σα , Πανθρακικός- Λεβαδειακός   1-3 .-
Βίντεο από αγώνα δηλώσεις φάσεις γκολ  :
 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-3 6η  αγων, 03/10/2015 : https://youtu.be/IlO_8GgmH-w .-


Σα ,  Ξάνθη-Παναθηναϊκός  0-1 .-
Βίντεο  από τον αγώνα  :
ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-1 γκόλ δηλώσεις 6η  αγων,  03/10/2015 : https://youtu.be/2uaYE7Y60dA , .-
ΞΑΝΘΗ- ΠΑΟ Α΄ Ημίχρ  0-0    αγων  03/10/2015:
https://youtu.be/xJpypKn-mug  .-
   ~* Ξάνθη-Παναθηναϊκός  0-1 έναρξη αγώνα  03/10/2015    αγων: https://youtu.be/-XG1dtulHoI .-

***  Στον τελικό του «Gomelsky Cup»   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ  89-74 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-39, 67-60, 89-74.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς (13 (3), Χαραλαμπόπουλος 8 (2), Γιάνκοβιτς 12 (3), Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 12 (9 ριμπ.), Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 8 (2 τρίπ., 7 ασ.), Καλάθης 7 (1), Παπαγιάννης, Κούζμιτς 10 (5 ριμπ.).
ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Πασούτιν): Λάνγκφορντ 12, Πονκρασόφ, Παραχούσκι 18 (8 ριμπ.), Κολόμ 13 (1 τρίπ., 9 ασ.), Λικοντέι 8 (1), Μπάνιτς 2, Γκουμπάνοφ 3 (1), Καϊμακόγλου 3, Ουίλιαμς, Μιλάκνις 15 (5/8 τρίπ.).
~ Στον τελικό του «Gomelsky Cup» που διεξάγεται στη Μόσχα προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός.
- Οι «πράσινοι» του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησαν 89-74 της Ούνικς Καζάν και την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν το νικητή της αναμέτρησης ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λαμποράλ Κούτσα.
Ήττα του ΠΑΟ από την ΤΣΣΚΑ στον τελικό του «Gomelsky cup»
*** ΤΣΣΚΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   81-80 .-^ { Τελικός του «Gomelsky Cup»} στη Μόσχα :
Τα δεκάλεπτα: 15-25, 37-42, 58-56, 81-80 .-

***  Φιλική ήττα από την Παλλήνη οι άνδρες του Ακρίτα - Νίκη και ισοπαλία η Καλαμάτα '80 στην Αθήνα(φωτογραφίες)          
      
 
Το πρώτο φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την Α2 έδωσε χθες στο Κλειστό της Παραλίας η ανδρική ομάδα του Ακρίτα, με αντίπαλο την Παλλήνη και ηττήθηκε με 0-3 σετ, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση. Ο προπονητής Γιώργος Κουλιέρης, δεν ...χαρίζεται τονίζοντας ότι ήταν κάτι αναμενόμενο, αφού υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή των παικτών στις προπονήσεις, ενώ υπήρχαν απουσίες και στο χθεσινό παιχνίδι. Ειδικότερα αγωνίστηκαν οι Τσώνης, Θεοδωρόπουλος, Βασιλόπουλος, Κακούρος, Τρουπάκης, Σαρδέλης, Ζαχαρόπουλος, Βραχνάς, Μπελογιαννέας και για λίγο ο Κουλιέρης.
Φιλική ισοπαλία με Αρμενική, νίκη με Μίλωνα για την Καλαμάτα '80
Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε η Καλαμάτα ’80 στα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ των ανδρών. Την Παρασκευή αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Αρμενική, ομάδα Α’ Τοπικής κατηγορίας, ενώ χθες κέρδισε το Μίλωνα με 1-2 σετ (αγωνίζεται στον άλλο όμιλο της Α2).
Ο προπονητής Χρήστος Δημητρακόπουλος είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τους εξής παίκτες: Μπουσούνη, Αποστολόπουλο, Γρ. και Δ. Σκαρτσίλη, Μάνα, Εξαρχέα, Β. Ντάκουρη, Κωτσάκη, Χρ. Βλάσση, Μανιατέα, Ν. Μπεσσή και Μπλάουελ.

***  Τα αποτελέσματα του 3ου Ομίλου της Γ ΕθνικήςΚαλαμάτα 3 – 0 Ηρακλής Ψαχνών
Παναρκαδικός 2 – 0 Α.Ο. Λεβάντε
Κανάρης Νενήτων 0 – 0 Α.Ο. Χαλκίς (
Π.Α.Ο. Βάρδας 2 – 2 Ένωση Ερμιονίδας
Δόξα Νέας Μανωλάδας 2 – 2 Α.Ο. Λουτράκι
Βύζας Μεγάρων – Παναργειακός 4 – 3

3η αγωνιστική
Α.Ε. Σπάρτη – Κανάρης Νενήτων
Ηρακλής Ψαχνών – Α.Ο. Λεβάντε
Α.Ο. Λουτράκι – Καλαμάτα
Α.Ο. Χαλκίς – Παναρκαδικός
Παναργειακός – Δόξα Ν. Μανωλάδας
Ένωση Ερμιονίδα – Βύζας Μεγάρων
ΠΑΟ Βάρδας – Αιολικός

***  Πρόγραμμα Β΄ Εθνικής στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  2015-16 :
FOOTBALL LEAGUE: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2015-16
1η (27/9) - 18η αγωνιστική (31/1)
14/10Πανελευσινιακός - Παναχαϊκή
3-0ΑΕΛ - Λαμία
1-0Κέρκυρα - Καλλιθέα
0-0Παναιγιάλειος - Αχαρναϊκός
0-0Αναγέννηση Καρδίτσας - Αγροτικός Αστέρας
0-1Εργοτέλης - Χανιά
2-2Τρίκαλα - Κισσαμικός
3-2Απόλλων Σμύρνης - Ζάκυνθος
14/10Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου
2η (4/10) - 19η αγωνιστική (7/2)
3-1ΑΕΛ - Πανελευσινιακός
αναβλ.Παναχαϊκή - Κέρκυρα
1-0Λαμία - Παναιγιάλειος
1-0Καλλιθέα - Αναγέννηση Καρδίτσας
1-2Αχαρναϊκός - Εργοτέλης
1-2Αγροτικός Αστέρας - Τρίκαλα
5/10Χανιά - Απόλλων Σμύρνης
αναβλ.Κισσαμικός - Πανσερραϊκός
1-0Ζάκυνθος - Ολυμπιακός Βόλου
3η (11/10) - 20ή αγωνιστική (14/2)
Πανελευσινιακός - Κέρκυρα
Παναιγιάλειος - ΑΕΛ
Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναχαϊκή
Εργοτέλης - Λαμία
Τρίκαλα - Καλλιθέα
Απόλλων Σμύρνης - Αχαρναϊκός
Πανσερραϊκός - Αγροτικός Αστέρας
Ολυμπιακός Βόλου - Χανιά
Ζάκυνθος - Κισσαμικός
4η (18/10) - 21η αγωνιστική (21/2)
Παναιγιάλειος - Πανελευσινιακός
Κέρκυρα - Αναγέννηση Καρδίτσας
ΑΕΛ - Εργοτέλης
Παναχαϊκή - Τρίκαλα
Λαμία - Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα - Πανσερραϊκός
Αχαρναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου
Αγροτικός Αστέρας - Ζάκυνθος
Χανιά - Κισσαμικός
5η (25/10) - 22η αγωνιστική (28/2)
Πανελευσινιακός - Αναγέννηση Καρδίτσας
Εργοτέλης - Παναιγιάλειος
Τρίκαλα - Κέρκυρα
Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ
Πανσερραϊκός - Παναχαϊκή
Ολυμπιακός Βόλου - Λαμία
Ζάκυνθος - Καλλιθέα
Κισσαμικός - Αχαρναϊκός
Χανιά - Αγροτικός Αστέρας
6η (1/11) - 23η αγωνιστική (6/3)
Εργοτέλης - Πανελευσινιακός
Αναγέννηση Καρδίτσας - Τρίκαλα
Παναιγιάλειος - Απόλλων Σμύρνης
Κέρκυρα - Πανσερραϊκός
ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου
Παναχαϊκή - Ζάκυνθος
Λαμία - Κισσαμικός
Καλλιθέα - Χανιά
Αχαρναϊκός - Αγροτικός Αστέρας
7η (8/11) - 24η αγωνιστική (13/3)
Πανελευσινιακός - Τρίκαλα
Απόλλων Σμύρνης - Εργοτέλης
Πανσερραϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας
Ολυμπιακός Βόλου - Παναιγιάλειος
Ζάκυνθος - Κέρκυρα
Κισσαμικός - ΑΕΛ
Χανιά - Παναχαϊκή
Αγροτικός Αστέρας - Λαμία
Αχαρναϊκός - Καλλιθέα
8η (15/11) - 25η αγωνιστική (20/3)
Απόλλων Σμύρνης - Πανελευσινιακός
Τρίκαλα - Πανσερραϊκός
Εργοτέλης - Ολυμπιακός Βόλου
Αναγέννηση Καρδίτσας - Ζάκυνθος
Παναιγιάλειος - Κισσαμικός
Κέρκυρα - Χανιά
ΑΕΛ - Αγροτικός Αστέρας
Παναχαϊκή - Αχαρναϊκός
Λαμία - Καλλιθέα
9η (22/11) - 26η αγωνιστική (27/3)
Πανελευσινιακός - Πανσερραϊκός
Ολυμπιακός Βόλου - Απόλλων Σμύρνης
Ζάκυνθος - Τρίκαλα
Κισσαμικός - Εργοτέλης
Χανιά - Αναγέννηση Καρδίτσας
Αγροτικός Αστέρας - Παναιγιάλειος
Αχαρναϊκός - Κέρκυρα
Καλλιθέα - ΑΕΛ
Λαμία - Παναχαϊκή
10η (29/11) - 27η αγωνιστική (3/4)
Ολυμπιακός Βόλου - Πανελευσινιακός
Πανσερραϊκός - Ζάκυνθος
Απόλλων Σμύρνης - Κισσαμικός
Τρίκαλα - Χανιά
Εργοτέλης - Αγροτικός Αστέρας
Αναγέννηση Καρδίτσας - Αχαρναϊκός
Παναιγιάλειος - Καλλιθέα
Κέρκυρα - Λαμία
Παναχαϊκή - ΑΕΛ
11η (6/12) - 28η αγωνιστική (10/4)
Πανελευσινιακός - Ζάκυνθος
Κισσαμικός - Ολυμπιακός Βόλου
Χανιά - Πανσερραϊκός
Αγροτικός Αστέρας - Απόλλων Σμύρνης
Αχαρναϊκός - Τρίκαλα
Καλλιθέα - Εργοτέλης
Λαμία - Αναγέννηση Καρδίτσας
Παναχαϊκή - Παναιγιάλειος
ΑΕΛ - Κέρκυρα
12η (13/12) - 29η αγωνιστική (17/4)
Κισσαμικός - Πανελευσινιακός
Ζάκυνθος - Χανιά
Ολυμπιακός Βόλου - Αγροτικός Αστέρας
Πανσερραϊκός - Αχαρναϊκός
Απόλλων Σμύρνης - Καλλιθέα
Τρίκαλα - Λαμία
Εργοτέλης - Παναχαϊκή
Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΛ
Κέρκυρα - Παναιγιάλειος
13η (20/12) - 30ή αγωνιστική (24/4)
Πανελευσινιακός - Χανιά
Αγροτικός Αστέρας - Κισσαμικός
Αχαρναϊκός - Ζάκυνθος
Καλλιθέα - Ολυμπιακός Βόλου
Λαμία - Πανσερραϊκός
Παναχαϊκή - Απόλλων Σμύρνης
ΑΕΛ - Τρίκαλα
Κέρκυρα - Εργοτέλης
Παναιγιάλειος - Αναγέννηση Καρδίτσας
14η (3/1) - 31η αγωνιστική (8/5)
Αγροτικός Αστέρας - Πανελευσινιακός
Χανιά - Αχαρναϊκός
Κισσαμικός - Καλλιθέα
Ζάκυνθος - Λαμία
Ολυμπιακός Βόλου - Παναχαϊκή
Πανσερραϊκός - ΑΕΛ
Απόλλων Σμύρνης - Κέρκυρα
Τρίκαλα - Παναιγιάλειος
Αναγέννηση Καρδίτσας - Εργοτέλης
15η (10/1) - 32η αγωνιστική (15/5)
Πανελευσινιακός - Αχαρναϊκός
Καλλιθέα - Αγροτικός Αστέρας
Λαμία - Χανιά
Παναχαϊκή - Κισσαμικός
ΑΕΛ - Ζάκυνθος
Κέρκυρα - Ολυμπιακός Βόλου
Παναιγιάλειος - Πανσερραϊκός
Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Σμύρνης
Εργοτέλης - Τρίκαλα
16η (17/1) - 33η αγωνιστική (22/5)
Καλλιθέα - Πανελευσινιακός
Αχαρναϊκός - Λαμία
Αγροτικός Αστέρας - Παναχαϊκή
Χανιά - ΑΕΛ
Κισσαμικός - Κέρκυρα
Ζάκυνθος - Παναιγιάλειος
Ολυμπιακός Βόλου - Αναγέννηση Καρδίτσας
Πανσερραϊκός - Εργοτέλης
Τρίκαλα - Απόλλων Σμύρνης
17η (24/1) - 34η αγωνιστική (29/5)
Πανελευσινιακός - Λαμία
Παναχαϊκή - Καλλιθέα
ΑΕΛ - Αχαρναϊκός
Κέρκυρα - Αγροτικός Αστέρας
Παναιγιάλειος - Χανιά
Αναγέννηση Καρδίτσας - Κισσαμικός
Εργοτέλης - Ζάκυνθος
Τρίκαλα - Ολυμπιακός Βόλου
-----Απόλλων Σμύρνης - Πανσερραϊκός-----

~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .
~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html
~ ~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  26  , 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/26-27-28-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-29-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/29-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  ο  αγιάζι στην ενημέρωση  Τετάρτη  30 Σεπτεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-30-2015.html .-
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-   
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/03-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-04-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 05  Οκτωβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-05-2015.html .-   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
***  
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
 *** 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.317   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   520 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  465. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   

* **

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου