ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

 Το  αγιάζι στην ενημέρωση  Δευτέρα 21  Σεπτεμβρίου  2015 :
Η  ΕΠΌΜΕΝΗ  ΗΜΕΡΑ  ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Τελικά  αποτελέσματα  Επικρατείας  Βουλευτικών 20/09/2015
 Κατανομή μονοεδρικών

Απώλεια  ψήφων ΣΥΡΙΖΑ από εκλογές Ιανουαρίου 2015 και εκλογές Σεπτεμβρίου  2015

 Απώλειες ψήφων  αντίστοιχα Ν.Δ.

~ Video  από  δηλώσεις Π. Καμένου και ορκωμοσία Α. Τσίπρα και επίσης από παράδοση Θάνου
~** Δηλώσεις Πάνου Καμένου  21/09/2015: https://youtu.be/7OPs4C_IAy4 ,
~** Ορκωμοσία Α Τσίπρα  21/09/2015: https://youtu.be/2kM1hM-E3l8 ,
~** ΘΑΝΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ παράδοση 21/09/2015:  https://youtu.be/wvJBLpCgv3I ,
 Ο  εκλογικός χάρτης στις Βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015
-  
 ~ Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας    
   
Ακριβώς στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ορκιστεί πρωθυπουργός, αφού νωρίτερα παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως έγινε γνωστό η σύνθεση της νέας κυβένρησης θα ανακοινωθεί το αργότερο έως το πρωί της Δευτέρας. Τον κύριο Τσίπρα συνοδεύουν ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Όλγα Γεροβασίλη. Ο κύριος Τσίπρας έδωσε πολιτικό όρκο, όπως και μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Αν και κανονικά ο κύριος Τσίπρας θα έπρεπε να λάβει διερευνητική εντολή από τον Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς το κόμμα του δεν διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή, η διαδικασία παρακάμφθηκε, καθώς ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως υπάρχει ήδη συμφωνία συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Ηταν μια εκλογική αναμέτρηση που έγινε σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού. Δόθηκε η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του», είπε ο κύριος Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια», ενημέρωσε ακόμα τον κύριο Παυλόπουλο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
«Φρονώ ότι υπάρχει δεδηλωμένη πλειοψηφία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Κύριε πρόεδρε σωστά επισημάνατε το εκλογικό κλίμα. Η ποιότητα της Δημοκρατίας μας βελτιώνεται παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση και αυτό είναι παρήγορο. Με βάση τη δύναμη των κομμάτων, όπως μου ανακοινώθηκε, δεν υπάρχει λόγος να δοθεί διερευνητική εντολή. Σας παρέχω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και σας προτείνω να γίνει η ορκωμοσία σήμερα το βράδυ στις 20:00 και η ορκωμοσία της κυβέρνησης στο χρόνο που θα προτείνετε», δήλωσε ο κύριος Παυλόπουλος.
«Να σας ευχαριστήσω γιατί όλο αυτό το διάστημα μαζί με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό είχατε την ευθύνη συντονισμού για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα», συνέχισε ο κύριος Τσίπρας, ενώ επισήμανε πως λόγω της κρίσιμης συνόδου κορυφής για το προσφυγικό, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη και όπου επίσης προγραμματίζεται να πάρει μέρος, ο ίδιος θα ήθελε να μην καθυστερήσει ο σχηματισμός κυβέρνησης.
Ο κύριος Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Δημήτρη Τζανακόπουλο.   www.protothema.gr  .-
 Τελικά αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών της 20/09/2015 .
***   ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (;) ΚΟΜΜΑΤΑ - 3 στα 3 η Αγκυρα - Κανένας χριστιανός βουλευτής δεν εκλέγεται στη Ροδόπη
 
Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκαν οι εκλογές στη Ροδόπης καθώς ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έχασε τελικά τη βουλευτή έδρα, από τον δεύτερο στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ Αιχάν Καραγιουσιούφ.
Τελικά βουλευτές της Ροδόπης είναι τρεις μουσουλμάνοι. Οι Μουσταφά και Αιχάν Καραγιουσιούφ από τον ΣΥΡΙΖΑ και Ιλχάν Αχμέτ από το Ποτάμι.
Τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ξημερώματα της Δευτέρας.
Η Νέα Δημοκρατία έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και Ροδόπη, μετά και την ολοκλήρωση της καταμέτρηση των ψήφων για την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου καθώς – λόγω του μπόνους των 50 εδρών που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα – δεν κατάφερε να εκλέξει κανέναν βουλευτή.
Βουλευτές στην Ξάνθη εκλέγονται οι Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Στογιαννίδης Γρηγόριος.
Εκλογικό θρίλερ στη Ροδόπη, έμεινε εκτός ο Ευ. Στυλιανίδης
-  Το διαβάσαμε από το: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (;) ΚΟΜΜΑΤΑ - 3 στα 3 η Αγκυρα - Κανένας χριστιανός βουλευτής δεν εκλέγεται στη Ροδόπη   Μια  λέξη ΝΤΡΟΠΗ  Έλληνες !!

***  Κανένα Κόμμα Να μην Πανηγυρίζει… Έρχεται Αναρχία στην Ελλάδα… Και Μετά ο Αντίχριστος
 https://hellasforce.files.wordpress.com/2015/09/ceb7-cebcceb5ceb3ceb1cebbceb7-ceb1cf80cebfcf87ceb7-cf84cebfcf85-ceb5cebbcebbceb7cebdceb9cebacebfcf85-cebbceb1cebfcf85-ceb1cf80cebf-cf84.jpegΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ο προφητικός λόγος τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, ποὺ εἶπε πριν ἀπὸ 40 χρόνια σε κύκλο ανδρῶν ερμηνεύοντας τὴν Β΄ Θεσσαλονικῆς ἐπιστολή, βρίσκεται στὴν τελική του φάση. Οἱ ἀποχή τοῦ μισοῦ σχεδὸν ἑλληνικοῦ πληθυσμοῦ (44%) ἀπὸ τὶς ἐκλογές καὶ ἡ ἀπαξίωσή του νὰ ψηφίσει ὁποιοδήποτε κόμμα, ὁδηγεῖ τὴν Ἑλλάδα σὲ ἄσχημα μονοπάτια
ΛΙΓΟ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Ἔρχεται ἡ ἀναρχία. Αὐτὸ ἐπιδιώκουν οἱ σκοτεινὲς δυνάμεις. Θὰ κλονίσουν ὅλα τὰ καθεστῶτα, εἴτε δεξιὰ εἴτε ἀριστερὰ εἴτε κεντρῷα, θὰ τ᾽ἀπαξιώσουν στα μάτια τοῦ λαοῦ, γιὰ νὰ φέρουν τὴν ἀναρχία.
Τί θὰ πῇ ἀναρχία; Ἂς ὑποθέσουμε, ὅτι αὐτὴ τὴν ὥρα δὲν ὑπάρχει στρατός, δὲν ὑπάρχει χωροφυλακή, δὲν ὑπάρχει καμμιά ἐξουσία. Φαντάζεστε τί μπορεῖ νὰ γίνῃ; Θὰ ἐπικρατήσουν ἀμέσως τὰ ἄτακτα στοιχεῖα. 30, 40, 50, τὰ πλέον ἀπίθανα ἄτομα, θὰ ἔρθουν ἐπάνω στὴν ἐπιφάνεια καὶ θὰ δημιουργήσουν μιὰ χαώδη κατάστασι. Θὰ στήσουν στὴν πλατεῖα καρμανιόλα καὶ θὰ κόβουν κεφάλια, ἐν ὀνόματι κάποιας ἀγνώστου δυνάμεως.
Θὰ πέσουν, λοιπόν, τὰ καθεστῶτα καὶ θὰ δημιουργηθῇ μιὰ ἀναρχία παγκόσμια. Θὰ γίνῃ αὐτὸ ποὺ ἐπιδιώκουν οἱ σκοτεινὲς δυνάμεις. Καὶ μέσα στὸ κλῖμα αὐτὸ τῆς ἀναρχίας θὰ ἐκπηδήσῃ ὁ ἀντίχριστος. Αὐτὸς θὰ εἶνε ὁ παγκόσμιος δικτάτωρ.
Μέσα ἀπὸ τὴν ἀναρχία θὰ ξεπηδήσῃ ὁ Ἀντίχριστος
Θὰ ἔρθῃ λοιπὸν μιὰ ἀναρχία στὸν κόσμο. Καὶ αὐτὴ ἡ ἀναρχία θὰ εἶνε τὸ κατάλληλο κλῖμα, ποὺ θὰ γεννηθῇ ὁ ἀντίχριστος. Αὐτὸς θὰ συγκεντρώσῃ ἐπάνω του πᾶσαν ἐξουσίαν καὶ θὰ διοικῇ κατὰ τρόπον ἀπαίσιον καὶ ἐλεεινόν.
Αὐτὸς θὰ καταργήσῃ ὅλες τὶς ἐξουσίες καὶ θὰ μείνῃ μονοκράτωρ καὶ κοσμοκράτωρ στὸν κόσμο. Τί μυστήρια πράγματα θὰ γίνουν!
Στὰ Ἡνωμένα Ἔθνη εἶνε τώρα 145 σημαῖες. Θὰ φύγουν ὅλες αὐτὲς καὶ θὰ ὑψωθῇ ἡ σημαία τοῦ ἀντιχρίστου. Καὶ θὰ εἶνε φοβερὰ καὶ τρομερὰ τὰ πράγματα. Καὶ δὲν θὰ συγκρίνεται σὲ φρίκη ἡ δουλεία αὐτὴ οὔτε μὲ τὴ δουλεία τοῦ Νέρωνος οὔτε μὲ τοῦ Στάλιν ἢ τοῦ Χίτλερ. Ἀλλὰ ἄξια ὧν ἐπράξαμεν ἀπολαμβάνομεν.
Ὡς τιμωρία τῆς ἀνθρωπότητος θὰ ἐπέλθῃ αὐτὴ ἡ κατάστασι.

 *** Προειδοποίηση Πάπα: Υπάρχει κλίμα Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου
Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Κούβα σε μία ιστορικής σημασίας επίσκεψη στη χ ώρα και στις ΗΠΑ, στον απόηχο της αποκατάστασης των αμερικανο-κουβανικών σχέσεων.
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αβάνας, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της χώρας, Ραούλ Κάστρο.
Κατά την κάθοδό του από το αεροσκάφος ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας είχε ένα μικρό απρόοπτο καθώς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων το καπελάκι του πέταξε. Χωρίς ωστόσο να πτοηθεί ο ποντίφικας συνέχισε την κάθοδό του στην πίστα του αεροδρομίου.
Όπως αναφέρει η Corriere della Sera ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από την Ιταλία στην Κούβα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημοσιογράφους που τον συνόδευαν για να καλύψουν την ιστορική επίσκεψη.
Σε αυτούς, λοιπόν, είπε ότι υπάρχει κλίμα Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι διψούν για ειρήνη.
«Οι πόλεμοι, οι μετανάστες, το προσφυγικό κύμα ανθρώπων που ξεφεύγουν από πολέμους, που ξεφεύγουν από το θάνατο», συνέχισε ο Πάπας.
Σχετικά με την αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κούβα, σχολίασε πως ενθαρρύνει τους αρμόδιους πολιτικούς να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και να αναπτύξουν κάθε δυνατότητα που θα είναι υπέρ της ειρήνης και της ευημερίας του λαού.
«Εδώ και κάποιους μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες ενός γεγονότος που γεμίζει με ελπίδα: η διαδικασία της αποκατάστασης των σχέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κούβα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα συμφιλίωσης για ολόκληρο τον κόσμο σε αυτόν τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο που ζούμε», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Στο μεταξύ, ο ποντίφικας ξεκίνησε την ομιλία του στους περίπου 500.000 πιστούς κάτω από την γιγαντοαφίσα του Τσε Γκεβάρα στην Πλατεία της Επανάστασης.
Ενώπιον των εκατοντάδων χιλιάδων πιστών που χειροκροτούσαν και ανέμιζαν σημαίες της χώρας, ο Πάπας έκανε λόγο για «πληγές» της Κούβας, η οποία ωστόσο προχωρά με ελπίδα.
«Ο πιστός λαός του Θεού που ζει στην Κούβα είναι ένας λαός που αγαπά τις γιορτές, τη φιλία, τα όμορφα πράγματα. Είναι ένας λαός που περπατά, που τραγουδά. Είναι ένας λαός που έχει πληγές, όπως κάθε λαός, αλλά που ξέρει να είναι με ανοιχτές αγκάλες, που περπατά με ελπίδα», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.  

 ***  ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ..ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Η ΡΩΣΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ,ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ..
#ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ..ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Η ΡΩΣΣΙΚΗ 
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ,ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ..
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ Η' ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ..
ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ!!!
ΜΑΝΩΛΗΣ  ΠΡΑΣΙΝΟΣ


www.newrussia.gr  .- ***   Δύο νεκροί από κεραυνούς! 

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίστηκαν από την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα μας, έχοντας προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές. Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας, ένας 52χρονος βοσκός έχασε τη ζωή του στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, όταν χτυπήθηκε από τον κεραυνό. Ο άτυχος άντρας είχε βγει το πρωί με τα πρόβατά του στην περιοχή Ξηροκάμπι, ωστόσο, προσπάθησε να προφυλαχθεί από την ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε κάτω από ένα δέντρο, το οποίο, όμως, χτυπήθηκε από κεραυνό. Τον άτυχο άνδρα βρήκε νεκρό ο γιος του, κοτνά στην ιερά μονή Μαλεβής. Ο 52χρονος είχε καψίματα στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ η σορός του θα διακομιστεί στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου, προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή. Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στη μέση του δρόμου στη Σαλαμίνα Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και μια 73χρονη γυναίκα η οποία βρέθηκε νεκρή το πρωί στη Σαλαμίνα, φέρεται να έχασε τη ζωή της λόγω της κακοκαιρίας και συγκεκριμένα από κεραυνό! Η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή το πρωί από πυροσβέστες οι οποίοι περιπολούσαν στο νησί. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής, οι πυροσβέστες εντόπισαν την γυναίκα στη μέση του δρόμου και πληροφορίες αναφέρουν ότι πέθανε από χτύπημα κεραυνού. Έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου από το Λιμενικό Κι όλα αυτά ενώ στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικά Σαλαμίνας είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ενός άντρα ο οποίος, επίσης, φαίνεται ότι χάθηκε λόγω της κακοκαιρίας. Για τον εντοπισμό του είναι σε εξέλιξη έρευνες από δύο πλωτά του Λιμενικού στη θάλασσα και περιπολικό όχημα από ξηράς, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία περίοικου, ο άνδρας που επέβαινε σε μικρό σκάφος, παρασύρθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα βράχια Πηγή: www.protothema.gr  .  - 

 *** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 22/9/2015 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr  και το www.kalamata.meteoclub.gr / - 

*** Χιλιάδες ψηφοφόρους έχασαν τα κόμματα από την τεράστια αποχή

Με καταγεγραμμένο το σύνολο των εκλογικών κέντρων σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν 774.250 άτομα λιγότερα – σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου με την συμμετοχή να διαμορφώνεται στο 56,55%. Σε επίπεδο κομμάτων οι διαφορές ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις σε απόσταση επτά μηνών είναι εντυπωσιακή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και εμφάνισε ανεπαίσθητη μείωση της δύναμης του (από 36,34% σε 35,46%) έχασε 323.354 ψηφοφόρους, όσους έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ μαζί. Η ΝΔ που αντίθετα είδε την δύναμη της να αυξάνεται – έστω και ελάχιστα – (από 27,81% σε 28,09%) έχασε και αυτή 195.476 ψηφοφόρους, αριθμός που αντιστοιχεί στην εκλογική δύναμη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η Χρυσή Αυγή αύξησε την δύναμη της σε ποσοστά (από 6,28% σε 6,99%) αλλά είχε και αυτή απώλειες αφού την ψήφισαν 9.280 ψηφοφόροι λιγότεροι. Ακόμη και το ΚΚΕ που είχε ανεπαίσθητη άνοδο των δυνάμεων του (από 5,47% σε 5,55%) είδε τους ψηφοφόρους του να μειώνονται κατά 37.266. Το Ποτάμι που παρουσίασε σημαντική πτώση των δυνάμεων του έχασε 152.253 ψηφοφόρους ενώ οι ΑΝΕΛ 93.664. Το μόνο κόμμα που εμφανίζει πραγματική αύξηση της δύναμης του είναι η Ένωση Κεντρώων. Συγκεκριμένα από τους 110.923 ψηφοφόρους που τίμησαν τον Βασίλη Λεβέντη στις προηγούμενες εκλογές αυτή την φορά αυξήθηκαν κατά 75.220 σε 186.143.Πηγή: www.iefimerida.gr .  - 

***  «Όχι» του Νοσοκομείου Καλαμάτας στην πώληση της πολυκατοικίας στο Σαν Φρανσίσκο              
      
Κληρονομιά Τζορτζ Κάππας 
Εξελίξεις υπάρχουν ως προς την κληρονομιά του Τζορτζ Κάππας (Γ. Καπόπουλος), από τους Κωνσταντίνους Μεσσηνίας, ο οποίος απεβίωσε στις 9 Αυγούστου 1987 στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α. και με την από 25 Μαρτίου 1980 διαθήκη του, κατέλειπε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σημαντικό μέρος της περιουσίας του που αποτελείτο από το 37,5% 69 οριζοντίων ιδιοκτησιών ( 64 διαμερισμάτων και 5 καταστημάτων) στην οδό Market 1651 του Σαν Φρανσίσκο και το 50% από μία παραθαλάσσια περιοχή την KAPPAS HOUSEBOAT AND YACHT MARINA εκτάσεως 200 στρεμμάτων με πλωτά σπίτια για κότερα (το υπόλοιπο ανήκε στην σύζυγό του).
Το μερίδιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι αξίας 25.000.000 δολαρίων ΗΠΑ για την «Μαρίνα» Σοσσαλίτο και η αξία ολόκληρης της πολυκατοικίας σε 3.000.000 δολάρια ΗΠΑ (η εκτίμηση ανήκει στον κτηματομεσίτη της περιοχής κ. Μάκρας). Η «ΜΑΡΙΝΑ» είναι μισθωμένη από την θυγατέρα του Γ. Κάππα Ντόροθι Στέκλερ για 50 χρόνια (μέχρι το 2024 με δικαίωμα παράτασης μέχρι το 2044) και αποκομίζει μηνιαίως 500.000 δολάρια ΗΠΑ.
Μετά την απόφαση 246982/20 Φεβρουαρίου 2006 του Ανώτατου Δικαστηρίου της Καλιφόρνια, αναγνωρίστηκε η Ελένη Γαλατόλο (κόρη του ευεργέτη) ως επικαρπώτρια με το Νοσοκομείο να έχει την ψιλή κυριότητα και τον εκάστοτε γενικό πρόξενο να είναι επίτροπος και να διαχειρίζεται τα δικαιώματα του νοσοκομείου.
Έκτοτε, όπως μας πληροφόρησε ο νομικός σύμβουλος του Νοσοκομείου Καλαμάτας Χρ. Αρχοντής, ανά τρεις ή έξι μήνες, το Νοσοκομείο λαμβάνει ισολογισμούς από τον πρόξενο στο Σαν Φρανσίσκο, όπου δηλώνονται τα έσοδα από τη Μαρίνα και την πολυκατοικία.
«Όχι» στην πώληση της πολυκατοικίας
Όμως, προ επταμήνου, το ελληνικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο έλαβε από τους δικηγόρους της Γαλατόλο, αίτημα με διπλό σκέλος.
Το πρώτο σκέλος αφορά τη μαρίνα «Σοσελίτο», όπου η Πολιτεία του Σαν Φρανσίσκο πρότεινε τον επανακαθορισμό – επαναπροσδιορισμό των ορίων της, με τη μεταβίβαση- αποδοχή ορισμένων παλιρροιακών τεμαχίων. Ο πρόξενος υποστηρίζει ότι το Νοσοκομείο θα πρέπει να δεχθεί τον επανακαθορισμό των ορίων, καθώς και ότι η Πολιτεία είναι έτοιμη να αποζημιώσει, ενώ η γνωμοδότηση του δικηγόρου του προξενείου, είναι πως η προτεινόμενη διαδικασία, είναι προς το συμφέρον του Νοσοκομείου και η άποψη του κ. Αρχοντή, είναι πως θα πρέπει να γίνει δεκτή.
Το δεύτερο σκέλος σχετίζεται με την πολυκατοικία της οδού Μάρκετ 1651. Το αίτημα αφορά στην υπογραφή συμφωνητικού βάσει του οποίου θα δίνεται η συγκατάθεση για την πώλησή της, ενώ γίνεται γνωστό πως σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθεί προς τούτο νομική διαδικασία. Στο σκέλος αυτό του αιτήματος, το Νοσοκομείο αντέδρασε με το σκεπτικό πως αφού δεν υπάρχει εκτίμηση ορκωτών ελεγκτών, δεν είναι γνωστό το ακριβές ύψος της αξίας των καταστημάτων και των οικιών.
Ο ευεργέτης, η διαθήκη και τα προβλήματα
Ο Γ. Καπόπουλος γεννήθηκε το 1899 και είχε αδελφό του τον Θεμιστοκλή. Μετακινήθηκαν στην Αμερική οικογενειακώς τη δεκαετία του 1910, αρχικά στο Σικάγο και στη συνέχεια στο Σαν Φρανσίσκο. Όλη η οικογένεια δούλευε και αποταμίευε χρήματα, που επένδυσαν σε αγορές, όπως έγινε με μια πολυκατοικία στην οδό Μάρκετ 65, για να ακολουθήσει η αγορά μιας παραθαλάσσιας έκτασης που μεταμορφώθηκε σε μαρίνα αρχικά για τον ελλιμενισμό ατμάκατων και στη συνέχεια σε ασφαλή πολυτελή μαρίνα, με πλωτά σπίτια την «ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΠΠΑΣ». Εκτός αυτών είχε και κάποιο εστιατόριο στην περιοχή «Σοσελίτο» και ένα ξενοδοχείο με την επωνυμία «Φραντζίσκιαν Οτέλ».
Ο Γ. Καπόπουλος είχε παντρευτεί την Ντόρλι Κάππας και απέκτησε δύο κόρες την Ελένη Γαλατόλο (επίθετο του συζύγου της) και την Δωροθέα Στέκλερ (επίθετο του συζύγου της).
Στη διαθήκη του ο Μεσσήνιος ευεργέτης, έχει, μεταξύ άλλων εκφράσει τη βούληση όσο ζει η κόρη του Έλεν να λαμβάνει όλο το καθαρό εισόδημα από την περιουσία χωρίς να έχει δικαίωμα να το «πουλήσει, υποθηκεύσει ή βαρύνει» και μετά τον θάνατό της να περιέλθει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Από το 1988, ξεκίνησε η αντιδικία του Νοσοκομείου με την Ελένη Γαλατόλο. Η σχετική αλληλογραφία ξεκίνησε στις 12.2.1988 όταν ο τότε Γενικός Πρόξενος Αδαμ. Βασιλάκης με έγγραφό του προς τις αρμόδιες αρχές (υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών) αναφέρει την ύπαρξη της κληρονομιάς και ζητά να του επιτραπεί να ζητήσει πληροφορίες για την υπόθεση από τον δικηγόρο που την χειρίζεται. Έξι μήνες αργότερα ζητά να του σταλεί ειδικό πληρεξούσιο από το Νοσοκομείο για να διαχειριστεί το θέμα, αίτημα που γίνει δεκτό από το Νοσοκομείο και ένα μήνα αργότερα ο με έγγραφό του στέλνει στις ίδιες υπηρεσίες αντίγραφο της διαθήκης, που φαίνεται πως παρέλαβε από την Ελένη Γαλατόλο με την επισήμανση να κοινοποιηθεί η διαθήκη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να λάβει γνώση.
Από εκεί και μετά υπάρχει στασιμότητα έως το 2000. Για το θέμα ενημέρωσε ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος Γ. Μπενετάτος όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα για κοινωνική του υποχρέωση και στη συνέχεια όταν επισκέφθηκε την Καλαμάτα και συναντήθηκε με τον τότε πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου Καλαμάτας Παν. Παπαδόπουλο. Στην συνάντηση αυτή παρουσία του συμβούλου του Νοσοκομείου Θεοδ. Μπρεδήμα και του κ. Αρχοντή, έγινε για πρώτη φορά, λεπτομερής αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης (περιγραφή της κληρονομιάς, πιθανή αξία, διεκδίκηση της κ. Ελ. Γαλατόλο κ.λπ.).
Ο κ. Παπαδόπουλος, ζήτησε αντίγραφα του φακέλου της υπόθεσης και την υποβολή από τον κ. Μπενετάτο λεπτομερούς σημειώματος. Το θέμα δημοσιοποιήθηκε και καταβλήθηκε προσπάθεια για την κατοχύρωση της κληρονομιάς και τη διασφάλιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Το υπόμνημα στάλθηκε , ενώ το τότε Δ.Σ. του Νοσοκομείου είχε ενημερωθεί για την αντιδικία που είχε ξεκινήσει η θυγατέρα του Γ. Κάππα με σκοπό να αμφισβητήσει τα δικαιώματα του Νοσοκομείου και να διεκδικήσει χρήματα που, η ίδια, όπως έλεγε, είχε καταβάλλει για φόρους και δαπάνες συντήρησης των ακινήτων.
Αποφασίστηκε το 2001 η πραγματοποίηση ταξιδίου στο Σαν Φρανσίσκο αντιπροσώπων του Νοσοκομείου και στις 7 Ιουνίου γνωστοποιήθηκε από τον δικηγόρο Μπενετάτο η αγωγή της Γαλατόλο ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Καλιφόρνιας με θέμα την διανομή της κληρονομιάς και την καταβολή φόρων και εξόδων της κληρονομιάς ύψους 1 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, της οποίας η συζήτηση είχε προσδιορισθεί αρχικά για τις 20 Ιουνίου 2001 και μετά από δεκάδες αναβολές που πέτυχε το Νοσοκομείο (αρχικά για ενημέρωση και οργάνωση της αντίκρουσης της αγωγής και ακολούθως εξαιτίας της κυβερνητικής αλλαγής του Μαρτίου 2004), η αντίδικος αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από το δικόγραφο της αγωγής της και να συμβιβασθεί.
Τον Δεκέμβριο του 2001 μετά από απόφαση του τότε ΠεΣΥΠ Πελοποννήσου επί προεδρίας Οδ. Βουδούρη αποφασίζεται η μετάβαση του αναπληρωτή διευθυντή Θεοδ. Πισιμίση στο Σαν Φρανσίσκο για ενημέρωση επί των θεμάτων της κληρονομιάς. Με την επιστροφή του ο κ. Πισιμίσης ενημέρωσε τα ΔΣ του ΠεΣΥΠ και Νοσοκομείου Καλαμάτας και οργανώθηκε υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Συμβουλίου Εθνικών Κληροδοτημάτων η αντίκρουση της αγωγής.
Σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας, με διοικητή του Νοσοκομείου τον Π. Τομάρα, το 2003, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής παρακολούθησης της εξέλιξης της υπόθεσης και συστήθηκε διευρυμένη επιτροπή για τους απαιτούμενους χειρισμούς και την άσκηση πίεσης προς την Γαλατόλο να παραιτηθεί από τις αξιώσεις της και να αναγνωρίσει τα δικαιώματα του Νοσοκομείου στην κληρονομιά. Ζητήθηκε η συμβολή τοπικών βουλευτών και των δύο κομμάτων καθώς και άλλων υψηλόβαθμων πολιτικών παραγόντων (Αντ. Σαμαρά, του τότε υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και του υφυπουργού Ι. Μαγκριώτη) και μέχρι τον Μάρτιο 2004 υπήρχε η εκτίμηση πως θα συνέφερε συμβιβασμός με την αντίδικο σε ποσό μικρότερο από 100.000 δολάρια ΗΠΑ. Η εκτίμηση αυτή απορρίφθηκε από το νέο Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων (Μάρτιος 2004) και υποδείχθηκε η αντίκρουση της αγωγής στο Δικαστήριο με σύμφωνες γνωμοδοτήσεις των δύο δικηγόρων της διευρυμένης επιτροπής [Χρ. Αρχοντή και Δημ. Παπατσώρη (ήταν και νομαρχιακός σύμβουλος)]. Η Γαλατόλο, άρχισε να υποχωρεί. Η τελική ευνοϊκή έκβαση της υπόθεσης οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην Γενική Πρόξενο του Σ. Φρανσίσκο Πολυξένη Στεφανίδου (ανέλαβε το 2004), και η συμφωνία υπεγράφη στις 28 Νοεμβρίου 2007.
Τα προβλήματα συνεχίστηκαν όταν οι δικηγόροι Γ. Μπενετάτος και Γ. Χούλος, αξίωσαν δικαστικά αμοιβές ύψους 100.000 δολλαρίων ΗΠΑ έκαστος. Οι απαιτήσεις του πρώτου απορρίφθηκαν από το δικαστήριο, ενώ, με τον δεύτερο επιτεύχθηκε συμβιβασμός στις 10.000 δολάρια ΗΠΑ.
Η κληρονομιά θα περιέλθει οριστικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μετά τον θάνατο της Ελένης Γαλατόλο και τότε θα αναλάβει ουσιαστικά καθήκοντα διαχειριστή ο Γενικός Πρόξενος.
του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  “Η πυραμίδα της Μεσσηνιακής Διατροφής” - Εκονικό μουσείο από το ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” 

Μέχρι σήμερα αναζητούμε από τηλεοπτικής μηχανής σωτήρες και μαγικές συνταγές για να βγούμε απ’ τη στενωπό. Καθηλωμένοι στις οθόνες μας μπροστά για να μας πουλήσει την κάλπικη πραμάτεια του ο κάθε λογής πολιτικάντης ενόψει και των σημερινών εκλογών. Στοιβαγμένοι στην πολιτεία, στις ουρές της ανεργίας και της ανέχειας, χρειαζόμαστε ένα απλό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για να απεγκλωβιστούμε και να στραφούμε στον πλούτο της υπαίθρου. Το πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο να το συλλάβει – λέξη δεν θα ψελλίσουνε για όλα αυτά οι κομματάρχες. Δεν πειράζει. Θα ταλαιπωρηθούμε, μα θα βρούμε μονάχοι μας τον δρόμο. Μια τέτοια προσπάθεια είναι αυτή που ανέλαβε το Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη", το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας του Εικονικού Μουσείου Μεσσηνιακής Διατροφής ( www.messiniandiet.gr). Όπως θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι η γαστρονομία αποτελεί μέρος της πολιτιστικής παράδοσης ενός τόπου. Έτσι, η αξιοποίηση των τοπικών συνταγών και προϊόντων, η αναβίωση της αυθεντικής Μεσσηνιακής Κουζίνας και η ανάδειξή της σε μια από τις πιο σημαντικές κουζίνες της μεσογειακής διατροφής αποτελεί το βασικό στόχο του Εικονικού Μουσείου Μεσσηνιακής Διατροφής. Προχωρώντας σε μια σύντομη περιήγηση, διαβάζουμε για την πυραμίδα της ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ "Η πυραμίδα της Μεσσηνιακής Διατροφής αποτελεί σχηματική απεικόνιση των διατροφικών συστάσεων για ενήλικα άτομα και βασίζεται στην πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής. Στη βάση της πυραμίδας τοποθετούνται τα τρόφιμα που θα πρέπει να καταναλώνονται συχνά και στην κορυφή της τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται σπάνια. Τα τρόφιμα που απομένουν τοποθετούνται σε ενδιάμεσες θέσεις της πυραμίδας και υποδηλώνουν μέτρια κατανάλωση. Με τον όρο ‘’μικρομερίδα’’ ως πρότυπο αναφοράς χαρακτηρίζεται η συχνότητα κατανάλωσης ενός τροφίμου και αντιστοιχεί περίπου σε μισή μερίδα εστιατορίου. Ο καθορισμός της ακριβούς ποσότητας και του ρυθμού κατανάλωσης των τροφίμων των συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων εξαρτάται από τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου. Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη σημασία έχει η συστηματική φυσική δραστηριότητα (σύσταση για 30 λεπτά περπάτημα μέτριας έντασης σε καθημερινή βάση) με στόχο την προαγωγή της υγείας. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι οι διατροφικές συστάσεις της Πυραμίδας Μεσσηνιακής Διατροφής για ενήλικα άτομα εναρμονίζονται στο μεγαλύτερο ποσοστό με την παραδοσιακή μεσσηνιακή διατροφή, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα, στην παραδοσιακή μεσσηνιακή διατροφή η κατανάλωση κόκκινου κρέατος πραγματοποιούνταν 4 φορές το χρόνο και του ψαριού 1 φορά την εβδομάδα, καταναλώσεις που είναι ανέφικτες στη σύγχρονη εποχή και έρχονται σε αντίφαση με τις συστάσεις της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ψάρι τουλάχιστον 2 φορές/εβδομάδα). Επομένως, οι συστάσεις κατανάλωσης των διαφόρων ομάδων τροφίμων με βάση την πυραμίδα Μεσσηνιακής Διατροφής είναι οι εξής: Δημητριακά Συστήνεται η κατανάλωση κατά μέσο όρο 8 μικρομερίδων δημητριακών ή προϊόντων τους σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα τα ολικής άλεσης δημητριακά όπως το πλιγούρι είναι υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ε, μέταλλα και φυτικές ίνες. Τοποθετούνται στη βάση της Μεσσηνιακής πυραμίδας και σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκία. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα δημητριακών για την πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής αποτελούν οι τριφτάδες, οι Μανιάτικες χυλοπίτες, το Μανιάτικο παξιμάδι κτλ. Φρούτα (ωμά ή αποξηραμένα) Συστήνεται η κατανάλωση περίπου 3 μικρομερίδων φρούτων σε καθημερινή βάση, τα οποία είναι πλούσια σε νερό, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία καθώς και ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα φρούτων για την πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής αποτελούν το σύκο, η σταφίδα, το σταφύλι, το φραγκόσυκο, το καρπούζι Μεσσηνίας κ.α. Λαχανικά-Χορταρικά Συστήνεται η κατανάλωση περίπου 6 μικρομερίδων λαχανικών-χορταρικών σε καθημερινή βάση, τα οποία είναι πλούσια σε νερό, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα λαχανικών-χορταρικών για την πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής αποτελούν τα άγρια χόρτα Ταϋγέτου, το κολοκύθι, η αγκινάρα, η μελιτζάνα, η τομάτα κ.α. Γαλακτοκομικά Συστήνεται η κατανάλωση περίπου 2 μικρομερίδων γαλακτοκομικών σε καθημερινή βάση, σε μορφή γάλακτος, παραδοσιακού γιαουρτιού και τυριού. Συμβάλλουν στην διαιτητική πρόσληψη ασβεστίου και είναι πλούσια σε ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) και κοβαλαμίνη (βιταμίνη Β12) και στην ποσότητα που συστήνονται παρέχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα γαλακτοκομικών για την πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής αποτελούν το ταλαγάνι, η φέτα Πελοποννήσου, η σφέλα, το γάλα, το παραδοσιακό γιαούρτι Μεσσηνίας κ.α. Προστιθέμενα λίπη Συστήνεται η κατανάλωση ελαιόλαδου ως κύριο προστιθέμενο λίπος στο μαγείρεμα, στις σαλάτες ή σε ήδη μαγειρεμένα τρόφιμα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, χαμηλή περιεκτικότητα κορεσμένων λιπαρών οξέων και απαραίτητων λιπαρών οξέων και είναι πλούσιο σε τοκοφερόλες, φαινόλες και στερόλες. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα προστιθέμενων λιπών για την πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής αποτελούν το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Καλαμάτας, οι ελιές Καλαμών και το βούτυρο. Ψάρια και θαλασσινά Συστήνεται η κατανάλωση περίπου 2-3 μερίδων ψαριών την εβδομάδα. Περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο, ψευδάργυρο και αρκετές βιταμίνες. Θεωρούνται καλές πηγές ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (π.χ. η σαρδέλα) και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, υπέρτασης, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρκίνου του πνεύμονα. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα ψαριών και θαλασσινών για την πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής αποτελούν η σαρδέλα, ο μπακαλιάρος, ο γαύρος, το καλαμάρι, το χταπόδι κ.α. Πουλερικά και αυγά Η κατανάλωσή τους δεν θα πρέπει να ξεπερνάει την 1 μικρομερίδα ημερησίως. Συγκεκριμένα, τα αυγά δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα τρία την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική παρασκευή φαγητών ή γλυκών. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα στην συγκεκριμένη κατηγορία για την πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής αποτελούν το κοτόπουλο και τα αυγά κότας. Όσπρια Συστήνεται η κατανάλωση 3 μικρομερίδων όσπριων την εβδομάδα και η προσθήκη ελαιολάδου κατά την μαγειρική παρασκευή τους. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα των οσπρίων για την πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής αποτελούν το λούπινο, η ροβίτσα, το χαρούπι, τα μαυρομάτικα φασόλια κ.α. Πατάτες Συστήνεται η κατανάλωση 3 μικρομερίδων πατατών την εβδομάδα καθώς διατροφικά μοιάζουν περισσότερο με τα επεξεργασμένα δημητριακά. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της πατάτας στην πυραμίδα Μεσσηνιακής διατροφής αποτελούν οι πατάτες Καλαμάτας. Γλυκά Συστήνεται η κατανάλωση των γλυκών να μην ξεπερνάει τη 1 μικρομερίδα ανά διήμερο. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα των γλυκών για την πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής αποτελούν οι συκομαϊδες, τα γλυκά του κουταλιού, το παστέλι, οι δίπλες κ.α. Κόκκινο κρέας Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 4 μικρομερίδες μηνιαίως. Προτιμάται πάντοτε η κατανάλωση πουλερικών έναντι του κόκκινου κρέατος διότι είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, τα οποία έχουν ενοχοποιηθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα κόκκινου κρέατος για την πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής αποτελούν το πρόβειο κρέας, το κατσικάκι Ταΰγετου, το κυνήγι κ.α. Αλκοόλ Συστήνεται η κατανάλωση κρασιού, όπως ο οίνος Μεσσηνίας, σε ποσότητα 1-2 ποτηράκια ημερησίως για τους άνδρες και 1 ποτηράκι για τις γυναίκες, συνήθως κατά την διάρκεια των γευμάτων. Η σύσταση αυτή έχει φανεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα στην κατηγορία αυτή για την πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής αποτελούν ο Μεσσηνιακός οίνος, το Μεσσηνιακό ούζο, η ρακή, τα Μεσσηνιακά λικέρ κ.α. Αλάτι Συστήνεται η περιορισμένη κατανάλωση αλατιού και η αντικατάστασή του με άλλα μυρωδικά, όπως η ρίγανη, ο βασιλικός και το θυμάρι. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα σε αυτή την κατηγορία για την Πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής αποτελεί το αλάτι Μεσσηνίας. του Αντώνη Πετρόγιαννη -

***   Η επιστημονική εξήγηση του ανεμοστρόβιλου που πέρασε από την Καλαμάτα         
   
Ο Κώστας Μενούνος  που καθημερινά μας ενημερώνει για την πρόβλεψη του καιρού της Καλαμάτας, μας  αναλύει πιο κάτω πως δημιουργήθηκε ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε σήμερα το πρωί πάνω από το Ασπρόχωμα.
Ανεμοστρόβιλος "έπληξε" τις πρώτες πρωινές ώρες την είσοδο της πόλης της Καλαμάτας και συγκεκριμένα Νέα Είσοδο και Ασπρόχωμα.
Η δημιουργία του φαινομένου ξεκίνησε όταν ο θερμός αέρας που παρέμενε στα χαμηλότερα  αέρια στρώματα ήρθε σε σύγκρουση με το ψυχρό μέτωπο προερχόμενο από την Ιταλία. το οποίο κινούνταν στα ανώτερα στρώματα. Τα συγκρουόμενα μέτωπα δημιούργησαν περιστρεφόμενη καταιγίδα. Τα υψηλά ποσοστά υγρασίας και οι δείκτες Lifted Index στο -21 και Cape στα 2500 J ολοκλήρωσαν το μείγμα για μια εκρηκτικά ασταθή ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες ο ανεμοστρόβιλος ξεκίνησε σαν υδροσίφωνας, μέσα στο Μεσσηνιακό κόλπο και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του βγαίνοντας στην ξηρά στη δυτική παραλία. Κατέστρεψε δέντρα και κολόνες φωτισμού και ηλεκτρισμού, μέχρι που βρέθηκε σε πολυσύχναστο σημείο. Διασταύρωσε τη Νέα Είσοδο λίγο πριν τη γέφυρα του τρένου, αφήνοντας μεγάλες ζημιές στην αντιπροσωπία της OPEL και γειτονικά καταστήματα, στοιβάζοντας τα αυτοκίνητα που υπήρχαν απ`έξω.
Σύμφωνα με την έκταση των ζημιών σε κατασκευές και βλάστηση εκτιμάται ότι ο ανεμοστρόβιλος ήταν κατηγορίας 2 στην Κλίμακα Φουτζίτα. Οι άνεμοι σε ανεμοστρόβιλο κατηγορίας 2 πιάνουν ταχύτητες από 180 έως 250 km/hr.
Στην πόλη της Καλαμάτας έπεσε για λίγα λεπτά χαλάζι, ενώ η ραγδαιότητα βροχής έφτασε τα 80.6 mm/hr.
~ Video :   ~**Κακοκαιρία  ανεμοστρόβιλοι στη Ελλάδα 21/09/2015: https://youtu.be/E9zHeJMIfLo***   Ανεργία, το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας

Η ανεργία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ψηφοφορίας που «άνοιξε» προχθές το in.gr, είναι ο τομέας που η χώρα μας αντιμετωπίζει σήμερα το σοβαρότερο πρόβλημα και ακολουθούν η φορολογία, το δημόσιο χρέος και η μετανάστευση. Έως χθες το μεσημέρι, είχαν συμμετάσχει 746 άτομα και οι απαντήσεις που έδωσαν, είναι οι εξής: Ανεργία 306 (41.02%), Φορολογία 89 (11.93%), Δημόσιο χρέος 88 (11.8%), Μετανάστευση 52 (6.97%), Φτώχεια 47 (6.3%), Παιδεία 43 (5.76%), Λειτουργία δημοκρατικών θεσμών 40 (5.36%), Υγεία /κοινωνική ασφάλιση23 (3.08%), Κίνδυνος πολέμου 12 (1.61%), Άλλο 15 (2.01%), Ακρίβεια 10 (1.34%), Εγκληματικότητα 10 (1.34%), Περιβάλλον 4 (0.54%), Μειονότητες 4 (0.54%), ενώ, Δεν ξέρω / Δεν απαντώ ψήφισαν 3 άτομα (0.4%.) Χ.Χ. - 

 *** Οι 8 βουλευτές του Βασίλη Λεβέντη (βίντεο)

Με εννέα βουλευτές θα εκπροσωπείται η Ένωση Κεντρώων (μαζί με τον αρχηγό του κόμματος) στο Κοινοβούλιο. Ο 58χρονος αρχιτέκτονας, Δημήτρης Καβαδέλλας, βρίσκεται εδώ και 23 χρόνια δίπλα στον Βασίλη Λεβέντη και υποψήφιος μαζί του σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο κ. Καβαδέλλας μίλησε στο MEGA για το ξεκίνημα του κόμματος και τις δουλειές που είχε αναλάβει στο κανάλι. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς είναι βιοτέχνης και πατέρας δύο παιδιών. «Να καταφέρουμε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που είναι πολύ αδικημένοι, να δουν κάτι καλό» δήλωσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης. Ο 27χρονος Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, ιδιοκτήτης ταβέρνας και παιδικού σταθμού, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε. Η ομάδα της Ένωσης Κεντρώων στις Σέρρες έκανε πολύ μεγάλη δουλειά». Ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, έχει δηλώσει ότι οι βουλευτές του κόμματος θα αλλάζουν κάθε εξάμηνο εκτός κάποιων εξαιρέσεων. Το κριτήριο για τις αλλαγές θα είναι το κοινοβουλευτικό έργο δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης. Οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων - Μάριος Γεωργιάδης (Α΄ Αθηνών) - Βασίλης Λεβέντης και Γιώργος – Δημήτρης Καρράς (Β΄ Αθηνών), καθώς και Νίκος Χατζηαθανασίου εάν ο πρόεδρος του κόμματος επιλέξει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης - Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (Β΄ Πειραιώς) - Δημήτρης Καβαδέλλας (Αττικής) - Βασίλης Λεβέντης (Α΄ Θεσσαλονίκης) καθώς και ο Ιωάννης Σαρίδης εάν ο πρόεδρος του κόμματος επιλέξει την έδρα της Β΄ Αθηνών - Αριστείδης Φωκάς (Β' Θεσσαλονίκης) - Γιώργος Κατσιαντώνης (Λάρισας) - Αναστάσιος Μεγαλομύστακας (Σερρών) -  Video : www.Newsbeast.gr - Ενωσή Κεντρώων οι 9 βουλευτές  , https://youtu.be/tiN2Ddl4sFI  ,


*** Γνωστά ονόματα που μένουν εκτός Βουλής         
      
Τρανταχτά ονόματα και πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη μένουν έκτός Βουλής σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα. Η επιτυχία του Βασίλη Λεβέντη αλλά και η αποτυχία της ΛΑΕ να περάσει το όριο του 3% φέρνει σημαντικές ανακατατάξεις.
Έτσι εκτός Βουλής μένουν τα πρώην πολιτικά στελέχη που ακολούθησαν τη εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α’ Αθήνας), ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης (Β’ Αθήνας), Κώστα Ήσυχος (Β’ Αθήνας) και η Νάντια Βαλαβάνη (Β’ Αθήνας), Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθία).
Στην Α' Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει μια έδρα με τον Χριστόφορο Βερναδάκη και έδρα φαίνεται ότι τελικά θα πάει στην Ένωση Κεντρώων και τον Μάριο Γεωργιάδη.
Στην Β' Αθήνας δεν καταφέρνει να εκλεγεί από Το Ποτάμι η Αντιγόνη Λυμπεράκη, ενώ στην ίδια περιφέρεια δεν εκλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κυρίτσης.
Στην Α’ Πειραιά δεν εκλέγεται ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ στην ίδια περιφέρεια μία έδρα εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων.
Στην Β' Πειραιά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα χάνει την έδρα του ο Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή. Την έδρα παίρνει η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων.
Η Ένωση Κεντρώων κερδίζει μία έδρα και στην Αττική με τον Δημήτρη Καβαδέλλα, την οποία στερεί από τον Θανάση Μπούρας της ΝΔ.
Στην Α' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να χάσει μια έδρα, αν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, δεν επιλέξει να κρατήσει τη θέση του στη Β’ Αθηνών όπου ήταν επίσης υποψήφιος.
Εκτός Βουλής μένουν από την Α' Θεσσαλονίκης οι υποψήφιοι της ΝΔ, Έλενα Ράπτη και  Γιώργος Ορφανός.
Από το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονται επίσης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐσης και ο Πύρρος Δήμας, που δεν ήταν άλλωστε ούτε στην προηγούμενη Βουλή.   Newsroom ΔΟΛ
Video , ~**Α ΤΣΙΠΡΑΣ  ορκίστηκε  21/09/2015: https://youtu.be/3DxDXzmdigg ,
 
 
*** 20χρονη Καλαματιανή νεκρή στο μοιραίο αυτοκίνητο που έκανε βουτιά στο λιμάνι της Πάτρας 

Η 20χρονη Καλαματιανή Γεωργιάνα Μουραφέτη επέβαινε στο μοιραίο αυτοκίνητο που χθες τα ξημερώματα έκανε βουτιά θανάτου στο λιμάνι της Πάτρας, παρασύροντας στον υγρό τάφο αυτή και δύο φοιτητές από την αχαϊκή πρωτεύουσα. Η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 6.00 το πρωί, όταν το μικρό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά έξι άτομα, έπεσε στη θάλασσα, στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, στο μόλο, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τρία εξ αυτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα αγόρια και τα δύο κορίτσια που επέβαιναν στο αυτοκίνητο είχαν γνωριστεί λίγες ώρες νωρίτερα σε πάρτυ. Όταν τελείωσε το πάρτυ, επιβιβάστηκαν και οι έξι στο αυτοκίνητο, προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατευθύνθηκε στο δρόμο που βρίσκεται μέσα στη λιμενική ζώνη της Πάτρας και οδηγεί από το μόλο της Αγίου Νικολάου στην ιχθυόσκαλα. Άγνωστο πώς το όχημα κατέληξε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι τρεις από τους επιβαίνοντες, δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Όταν το αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα, τρία από τα αγόρια κατάφεραν να βγουν και ειδοποίησαν τις Αρχές. Σχεδόν αμέσως έφθασαν στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής του Λιμενικού, καθώς και δύτες. Οι τελευταίοι ανέσυραν από το αυτοκίνητο τα δύο κορίτσια και το αγόρι, τα οποία είχαν χάσει τη ζωή τους. Από το Λιμεναρχείο εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ανάμεσά τους και η ολισθηρότητα στο σημείο εκείνο λόγω βροχής. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σημείο στο παλιό λιμάνι χρησιμοποιείται από τους Πατρινούς ως χώρος στάθμευσης. Β.Β. - 

*** Μεσσηνία: Η αποχή τη νίκη, ο ΣΥΡΙΖΑ τις έδρες          
      
Τα μοντέλα μέτρησης εκλογικού ανταγωνισμού στην Ευρώπη λένε ότι όποιο κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές χωρίς ισχυρό οργανωτικό μηχανισμό, έχει χάσει, από την αφετηρία κιόλας και πριν καν φθάσει στην κάλπη, ένα ποσοστό 2% της δύναμής του.
Εάν ισχύει αυτό, και με τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ ντε φάκτο διαλυμένο μετά τη διάσπαση, ο Αλέξης Τσίπρας συνέτριψε εκτός από τις – πανταχόθεν αμφισβητούμενες και μετέωρες - δημοσκοπήσεις, και όλους τους εκλογικούς οιωνούς, πολιτικούς και επιστημονικούς.
Τα παραπάνω ισχύουν και σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Μεσσηνίας. Χάνοντας τους δύο από τους τέσσερις βουλευτές που είχε εκλέξει τον Ιανουάριο του 2015 (Θανάση Πετράκο και Έλενα Ψαρρέα) κι ένα σεβαστό αριθμό του στελεχιακού του δυναμικού, κατάφερε να συγκρατήσει τις δυνάμεις του.
Προχθές συγκέντρωσε ποσοστό 30,51% και 28.556 ψήφους, ενώ στις αρχές του χρόνου κέρδισε 31,76% και 33.504. Βέβαια, με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο έχασε ένα βουλευτή, αφού εξέλεξε 3 αντί για 4, αλλά οι υποψήφιοι και το στελεχιακό δυναμικό που έδωσαν τη μάχη των εκλογών πρέπει να αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.
Κι αυτό, γιατί ο στόχος της διατήρησης των δυνάμεων, αλλά και αποδυνάμωσης της όποιας δυναμικής έδειχνε να έχει η Λαϊκή Ενότητα, επετεύχθη. Στα συν θα πρέπει να υπολογιστεί ότι σε μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση κέρδισε το μεγαλύτερο Δήμο του νομού.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία είδε το ποσοστό της να πέφτει από 37,96% τον Ιανουάριο σε 35,45% προχθές, αλλά και να χάνει ένα σεβαστό αριθμό ψηφοφόρων, με απόλυτους όρους (40.037 πριν 8 μήνες, 33.200 προχθές). Εξέλεξε δε τον ίδιο μονοψήφιο αριθμό βουλευτών, μόνο τον επικεφαλής Αντώνη Σαμαρά.
Σε αντίθεση, η Χρυσή Αυγή σημείωσε άνοδο 1% περίπου (από 7,20% σε 8,10%), αλλά έχασε δέκα ψήφους περίπου σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ εξέλεξε και ένα βουλευτή.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κέρδισε το 5,93% των εκλογέων, αλλά δεν μπορούμε να τη μετρήσουμε με τον Ιανουάριο, μια και τότε υπήρχαν δύο ξεχωριστά κόμματα.
Το ΚΚΕ, αν και έχασε σε απόλυτο αριθμό ψήφων, είδε το ποσοστό στη Μεσσηνία να ανεβαίνει σε 5,43% από 4,94%.
Σε σχέση με το εθνικό της ποσοστό, η Λαϊκή Ενότητα πέρασε το κατώφλι του 3% (3,34%), ενώ προς τα πίσω πήγε το Ποτάμι. Από 4.05% και 4.207 ψήφους τον Ιανουάριο, προχθές έφτασε μόλις στο 2,89% και στους 2.709 ψήφους.
Αντίθετα, η Ένωση Κεντρώων από 0,95% "εκτοξεύθηκε" στο 2,73%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κράτησαν τις δυνάμεις τους σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Βέβαια, το σημαντικότερο στοιχείο και στη Μεσσηνία ήταν η μεγάλη αποχή. Με εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους 197.239, ψήφισαν μόλις οι 96.233, ποσοστό που μεταφράζεται σε 48,79%. Δηλαδή, περισσότεροι από το 50% ψηφοφόροι δεν προσήλθαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, στις κάλπες! Οι Δήμοι με τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής ήταν ο Δήμος Οιχαλίας (43,62%), ο Δήμος Πύλου - Νέστορος (43,96%) και ο Δήμος Τριφυλίας (46,06%). Μόνο στο Δήμο Καλαμάτας η συμμετοχή ξεπέρασε το 50%.
Χαμένοι και κερδισμένοι μετά το… ταμείο
Πρώτος ηττημένος οι δημοσκοπικές εταιρείες, για πολλοστή φορά.
Δεύτερος ηττημένος η Νέα Δημοκρατία: όσα έλεγε το πρόσωπο του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη την ώρα που έφτανε στα γραφεία της Συγγρού δε θα μπορέσουν να τα αναιρέσουν τα συνήθη σοφίσματα.
Τρίτος ηττημένος, βαριά ηττημένος, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Ο υπερβολικός στόχος του 10% αποδείχθηκε εξίσου ανεδαφικός με το 17% που είχε στόχο του το ΚΚΕ το 1981, γεγονός αποκαλυπτικό για το πολιτικό αισθητήριο του ηγετικού κλιμακίου του Ποταμιού.
Τέταρτος ηττημένος, βαρύτατα, η Λαϊκή Ενότητα του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη. Είναι φανερό ότι ο μονόπλευρος πόλεμος του νέου κόμματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με ορολογία κωνσταντινοπούλειας κοπής από τη μέση της προεκλογικής περιόδου και έπειτα, κόστισε παρά απέδωσε.
Πέμπτος ηττημένος το ΚΚΕ. Εκτός και η ηγεσία του πείσει τα μέλη ότι, με τραυματισμένο το διασπασμένο ΣΥΡΙΖΑ και με χιλιάδες αριστερούς απογοητευμένους, δηλαδή με μια μεγάλη δεξαμενή προς άντληση ψήφων, είναι νίκη η διατήρηση του εκλογικού του ποσοστού.
Έκτος ηττημένος η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία: η σταθεροποίηση της αποχής σε υψηλά επίπεδα (και μάλιστα στις μικρότερες ηλικίες), παρά την κρισιμότητα των στιγμών, δεν είναι παρηγορητικό σημείο.
Καθόλου παρηγορητική δεν είναι φυσικά, ίσα ίσα, η αύξηση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής, και μάλιστα δύο ημέρες μετά την ανάληψη από τον κ. Μιχαλολιάκο της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από στέλεχος της φιλοναζιστικής οργάνωσης.
Η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την απροσδόκητη και για τους οπαδούς του διαφορά των επτά μονάδων, αποτελεί προσωπική νίκη του προέδρου του.
Γενικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη δεύτερη ευκαιρία που διεκδικούσε με τους δικούς του όρους. Χωρίς ομηρίες και εκβιαστικές δεσμεύσεις, χωρίς κυβερνητικούς εταίρους - βαρίδια και χωρίς εξ αριστερών Ερινύες, αφού το εγχείρημα του Παναγιώτη Λαφαζάνη παρέμεινε ημιτελές και εκτός Βουλής.
Το δίλημμα «νέου» και «παλιού» λειτούργησε στο έπακρο, η επιστροφή των «ζόμπι» φόβισε περισσότερο κι από το νέο Μνημόνιο και η εντιμότητα μιας μεγάλης χαμένης μάχης ξεπέρασε την, εξίσου μεγάλη, ασυνέπεια της αρχικής ελπίδας.
Ήταν μια σπουδαία νίκη, αλλά δεν είναι λευκή επιταγή: Το ρεκόρ της αποχής και το, ανατριχιαστικά παγιωμένο, 7% της Χρυσής Αυγής υπενθυμίζουν ότι η δεύτερη ευκαιρία δε δίνεται άνευ όρων. Είναι μια ευκαιρία που, από σήμερα, κρίνεται σκληρά, πρωτίστως ως προς την αποτελεσματικότητά της, όπως κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε στις προχθεσινοβραδυνές επινίκιες δηλώσεις.
Μια υπενθύμιση. Μεγάλο ποσοστό του λαού (περίπου το ίδιο που εμπιστεύτηκε τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη) έκρινε δίκαιο -μετά το «πρώτη φορά Αριστερά» που δεν πρόλαβε καν να λάβει υπόσταση- να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, όσο κι αν απογοητεύτηκε από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και την ασχεδίαστη διακυβέρνηση. Αυτό, όμως, είναι και το τελευταίο ψηφοδέλτιο-συχωροχάρτι.   ου Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Αποκάλυψη: Θα ρίξουν τον Τσίπρα
syriza1
-  Έκθεση της Επιτροπής Γεωπολιτικών Στρατιωτικών μελετών της Ρώσικης Δούμας, προειδοποιεί για καταιγιστικές αλλαγές, νέα διάσπαση, εκλογές και… το αντίπαλο δέος του Αλέξη Τσίπρα!
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο νικητής της χθεσινής μάχης, ωστόσο οι δυσκολίες για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα επανέλθουν με την απαιτητική και πιστή εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου, από τους πιστωτές της Ελλάδας!
Όπως όλα δείχνουν η ΕΕ θα ζητήσει αρκετά περισσότερα από τα συμφωνηθέντα, όπως η επιτήρηση της κυβέρνησης με πρόσωπο εγκάθετο από την ΕΕ μέσα στην κυβέρνηση, καθώς δεν την εμπιστεύεται.
Το κίνημα των «53» θα έχει καθοριστικό ρόλο, η πλειοψηφία των μελών της τάσης τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, ενώ αρκετοί πρότειναν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

***  Έκτακτο: Έρχεται ο μαύρος Οκτώβριος για τις τράπεζες...
mavros oktobrios
- Στην ιστοσελίδα των Anonymous, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που καλεί τους ανθρώπους να ενταχθούν στην ειρηνική επανάσταση, με την επωνυμία «Μαύρος Οκτώβριος». Η ομάδα καλεί τους «απλούς ανθρώπους» να αποδείξουν τη δύναμή τους και την ανεξαρτησία τους από τις τράπεζες με την χρήση μετρητών αντί πιστωτικών καρτών.
«Τα αμερικανικά υποκαταστήματα της γερμανικής Deutsche Bank και της ισπανικής Banco Santander έχουν αποτύχει στα stress τεστ της Fed, ενώ η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής, Bank of America, έχει λάβει «προειδοποίηση» αναφέρει η δήλωση. «Πόσο μακριά μπορεί ο απλός λαός να κουβαλήσει την ευθύνη στον ώμο του για μια αποτυχημένη ιδιωτική τράπεζα;» Με το «Μαύρο Οκτώβριο» οι Anonymous ζητούν από τους ανθρώπους να αποδείξουν την ανεξαρτησία τους από τέτοιες μεγάλες τράπεζες. Δείτε το βίντεο:
Βίντεο  :Anonymous Operation Black October 2015 music for a peaceful revolution   , https://youtu.be/Q9bCSsz-2jg  .-

***   Πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία μία γεωστρατηγική – γεωπολιτική χρεοκοπία
ghjtyu
-   Γράφει ο Κυριάκος Βελόπουλος
Η απειλούμενη πτώχευση της Ελλάδας και η πρωτοφανής οικονομική κρίση φέρνουν τη χώρα μπροστά στον ορατό κίνδυνο μιας γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής «πτώχευσης». Η Γιουγκοσλαβία, αλλά και η Βουλγαρία, είναι ορισμένα από τα παραδείγματα χωρών που πτώχευσαν γεωστρατηγικά, γιατί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το σχεδιασμό που υπήρχε σε βάρος τους. Πρακτικά ζούμε την «Ώρα Μηδέν» της μεταπολεμικής Ελλάδας. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνολική χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος που κυβερνούσε τη χώρα από το 1944 μέχρι σήμερα, που μας οδηγεί σε καταστάσεις για τις οποίες ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν είναι η προβολή της πατριωτικής συνείδησης του καθενός, η αντίληψη του καθενός μας για το ρόλο του ως Έλληνα στην Ιστορία. Όσοι πολύ εύκολα μιλούν για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας παίζουν, ηθελημένα ή άθελά τους, το παιχνίδι των ξένων συμφερόντων που μοναδικός στόχος τους είναι η εξουδετέρωση της Ελλάδας από το στρατηγικό πλαίσιο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Έχει γίνει στο παρελθόν με επιτυχία γιατί όχι και σήμερα. Η άλλοτε «Πρωσία των Βαλκανίων», η πανίσχυρη Βουλγαρία της εποχής του Συμφώνου της Βαρσοβίας, σήμερα έχει εξαφανιστεί από το γεωπολιτικό χάρτη. Ουσιαστικά είναι χωρίς ένοπλες δυνάμεις, με τη μισή βιομηχανία από αυτή που είχε πριν από 20 χρόνια, με απώλεια πληθυσμού 30% μέσα σε 20 χρόνια και με το μουσουλμανικό στοιχείο να στηρίζει ή να αποσταθεροποιεί κυβερνήσεις, ανάλογα με τις επιθυμίες της Άγκυρας. Πρέπει οι Έλληνες να κατανοήσουμε πως μία γεωστρατηγική – γεωπολιτική χρεοκοπία είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία.
*Από το βιβλίο του Κυριάκου Βελόπουλου "Η Ελλάδα στην παγκόσμια σκακιέρα της γεωπολιτικής"

***  ALERT: Ξεκίνησε ο πόλεμος! Συνάντηση Πούτιν - Νετανιάχου...
putinnetaniaxou
-  Τέτοια ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων έχει να συμβεί από τον ψυχρό πόλεμο και την ΕΣΣΔ. Ο πόλεμος στη Συρία φοβίζει τους Αμερικάνους, οι οποίοι είναι ανίκανοι να αντιδράσουν στην επέλαση του Πούτιν στη Μέση Ανατολή... Το Ισραήλ φοβάται εξίσου  τους Ρώσους γι' αυτό και ο Μπένιαμιν Νετανιάχου συναντήθηκε επειγόντως με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. Δείτε τι συζήτησαν: Βίντεο : Putin to Netanyahu: Syrian army too busy saving country to threaten Israel , https://youtu.be/V05eHQbaB8M  .-

*** Έκτακτο! Ο Τσίπρας θα αποτύχει…
tsipras2
-  Νέα παρέμβαση στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό πραγματοποιεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, με ένα άρθρο- φωτιά που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, τα μνημονιακά νομοσχέδια εγκρίνονταν από τη Βουλή με οριακή πλειοψηφία. Τώρα όμως, θα «περνούν» με χαρακτηριστικά άνεση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί γι’ αυτό" σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης στο άρθρο του που τιτλοφορείται "Οι δανειστές είναι οι πραγματικοί νικητές στην Ελλάδα".
Στη συνέχεια κάνει αναφορά στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και εξηγεί πως "για να έρθει σε αυτό το σημείο η ελληνική δημοκρατία είχε προηγηθεί ο βαθύτατος τραυματισμό της" ενώ υπενθυμίζει πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αγνοήθηκε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Βαρουφάκης κάνει ειδική αναφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως ο κ. Τσίπρας καλείται να εφαρμόσει ένα δημοσιονομικό και μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε για να αποτύχει.
Πάντως, διευκρινίζει ότι παρότι οι πιθανότητες επιτυχίας του κ. Τσίπρα δεν είναι πολλές, ωστόσο, δεν πρέπει να τον ξεγράψουμε.

***  Έκτακτο: Η Τουρκία βάζει φωτιά στο Αιγαίο...
freg tourkia
-  Δύο νέες κορβέτες προσθέτει στο οπλοστάσιό του το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, με τις παραδόσεις να γίνονται το 2017 και το 2019, σύμφωνα με το περιοδικό Savunma ve Havacılık. Τα 2 νέα σκάφη θα είναι πανομοιότυπα των 2 κορβετών F-511 Heybeliada και F-512 Büyükada που υπηρετούν ήδη στο Τουρκικό ναυτικό.
Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσει και η ναυπήγηση 4 νέων φρεγατών I class στα πλαίσια του προγράμματος που στο παρελθόν είχε κωδικοποιηθεί ως πρόγραμμα ελαφριάς φρεγάτας TF-100. Οι φρεγάτες θα αντικαταστήσουν τις μη εκσυγχρονισμένες φρεγάτες κλάσεως O. H. Perry/Gabya, καθώς και τις 4 φρεγάτες κλάσης Yavuz (MEKO 200TN Track I).


***  Αθλητική  ενημέρωση  :
***  Καταγγελία για τον πρόεδρο του αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας

Σε κάθε Αθλητικό Φορέα ή Οργανισμό των Δήμων όλης της Χώρας υπάρχει κανονισμός που καθορίζει τους κανόνες λειτουργίας και ειδικά τον τρόπο παραχώρησης των Σταδίων, Γυμναστηρίων, Κολυμβητηρίων και λοιπών εγκαταστάσεων σε Ομοσπονδίες, Σωματεία, Αμεα, μαζικό αθλητισμό κλπ. Η ύπαρξη του ως άνω κανονισμού είναι υποχρέωση των προέδρων των Αθλητικών Φορέων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση υπ’αριθμ. 1362/18–11–2001 των Υφυπουργών Εσωτερικών και Αθλητισμού κ. Κ. Καισερλή και Γ. Φλωρίδη. Οι ακριβείς όροι και προυποθέσεις που απαριθμούνται στην ως άνω Υ.Α ρυθμίζουν την παραχώρηση των εγκαταστάσεων για αγώνες και προπονήσεις προβλέπουν δε την αξιολόγηση των σωματείων με το σύστημα της μειοδότησης κατά τρόπο αντικειμενικό, δημοκρατικό και δεοντολογικό τρόπο και ορίζουν το πώς παραχωρείται μια αθλητική εγκατάσταση με σαφήνεια και δίχως αυτό να εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια ή στην κρίση του εκάστοτε προέδρου του Αθλητικού Φορέα. Η ως άνω Υ.Α εφαρμόζεται σ όλη την Επικράτεια και βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου αποφάσεις Δημοτ. Συμβουλίων ή Αθλητ.Φορέων οι οποίες αφορούν τους κανονισμούς λειτουργίας των Σταδίων, Γυμναστηρίων, Κολυμβητηρίων και λοιπών εγκαταστάσεων, όπου οι κανόνες παραχώρησης εφαρμόζονται όπως επί λέξει αναφέρονται στην ισχύοθσα Υ.Α. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα σωματεία αξιλογούνται, κατά σειρά, ως εξής : 1) παρουσία αθλητών τους σε Εθνικές ομάδες και κλιμάκια, 2) ανάλογα με την κατηγορία που αγωνίζονται, 3) την συμμετοχή σε τελικές πανελλαδικές φάσεις ( κύπελλα – κορασίδες – παίδες κλπ ), 4) το πλήθος των εν ενεργεία αθλητών τους και ειδικά στις μικρές ηλικίες. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΟΨΗΦΟΥΝΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΛΗΡΩΣΗ. Στον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, βέβαια, τίποτε από τα παραπάνω δεν εφαρμόστηκε και η παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, για την τρέχουσα αθλητική περίοδο, έλαβε χώρα κατά το δοκούν του Προέδρου του Αθλητικού Φορέα, με κριτήρια προσωπικά και εντελώς υποκειμενικά, τα οποία δε ερείδονται σε καμία νομοθετική διάταξη. Είχαμε την ατυχία να συμμετάσχουμε σε τρεις συσκέψεις, που μόνο τέτοιες δεν ήταν, αφού αντί για συσκέψεις εξελίχθηκαν απλά σε ανακοίνωση των αποφάσεων του προέδρου με άμεση συνέπεια διαμαρτυρίες, αντεγκλήσεις και δημιουργία άσχημου κλίματος μεταξύ των σωματείων. Αναλυτικότερα : Στην πρώτη συνάντηση του προέδρου του Αθλητικού Φορέα και των εκπροσώπων των σωματείων για τις προπονήσεις των αγωνιστικών τμημάτων στο πρόγραμμα των γυναικών, συνέπεσε το ίδιο αίτημα για παραχώρηση να υποβληθεί από δύο ομάδες, η μια εξ αυτών το σωματείο μας, για το ωράριο 20.30 έως 22.00 την ημέρα Πέμπτη. Η συγκεκριμένη ώρα παραχωρήθηκε στο άλλο σωματείο της ίδιας κατηγορίας με το κριτήριο του προέδρου του Αθλητικού Φορέα ότι την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο τερμάτισε πιο πάνω στην βαθμολογία από το σωματείο μας !!! Σε ποιο σημείο άραγε της ως άνω υπουργικής απόφασης αναγράφεται κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή τα σωματεία επιβραβεύονται για τη θέση που καταλαμβάνουν με διακριτική μεταχείριση ως προς την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξηγήσαμε ότι το σωματείο μας προηγείται στη μοριοδότηση και εν πάση περιπτώσει, ας γίνει κλήρωση, όπως προβλέπει ο κανονισμός, για να λάβουμε μια μονολεκτική και δίχως εξήγηση αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο. Πιθανόν και η κλήρωση να έβγαζε το μη επιθυμητό αποτέλεσμα ενώ το ¨αποφασίζουμε και διατάζουμε¨ είχε ασφαλή κατάληξη. Στην ίδια συνάντηση για το πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας των ανδρών ( Α2 ) στο βόλευ, κανένα απολύτως νόμιμο αίτημά μας δεν ικανοποιήθηκε, σε διαμαρτυρία δε του εκπροσώπου μας ο πρόεδρος του Φορέα του είπε : ¨Πήγαινε να τα βρεις με το σωματείο σου¨ !!! Στη δεύτερη συνάντηση προέδρου και εκπροσώπων για τις προπονήσεις των τμημάτων υποδομής, όπου η αυθαιρεσία συνεχίστηκε με απροκάλυπτο πλέον τρόπο από τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα, επιθυμούμε να κάνουμε ειδική και λεπτομερή αναφορά. Οι προπονήσεις γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή κατά τις ώρες, όπως αυτές είχαν οριστεί : 08.30 – 10.00, 10.00 – 11.30, 11.30 – 13.00 και 13.00 – 14.30 ( τέσσερες προπονητικές ενότητες ). Φυσικό ήταν να ζητήσουν όλα τα σωματεία μία από τις δύο περιόδους ( 10.00 – 11.30 ή 11.30 – 13.00. ), καθ ότι αυτές οι ώρες διευκολύνουν τα περισσότερα παιδιά. Αιτούμενα σωματεία ήταν πέντε, ένα σωματείο της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, ένα σωματείο της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών, το σωματείο μας ( Α. Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ ) με μία ομάδα Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών και μία ομάδα Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών και τέλος, δύο σωματεία τοπικής κατηγορίας. Παρ ότι το σωματείο μας Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ είναι δεύτερο στην αξιολόγηση και έπρεπε να μας δοθεί μία εκ των δύο μεσαίων περιόδων, μας δόθηκε η περίοδος 08.30 - 10.00 και σε σωματείο που αγωνίζεται στην τοπική κατηγορία και είναι τέταρτο στην αξιολόγηση με μεγάλη δόθηκε η περίοδος 11.30 – 13.00 !!! Σε διαμαρτυρία μας πήραμε την απάντηση από τον πρόεδρο του Φορέα ότι για τις ακαδημίες δεν λαμβάνονται υπόψη κριτήρια, παρά μόνο θα ισχύσει αυτό που αυτός αποφασίζει!!! Σε ποιο άραγε σημείο της ως άνω υπουργικής απόφασης δίνεται τέτοιο δικαίων ή δυνατότητα στον Πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα; Άξιο δε αναφοράς είναι το γεγονός ότι στο άλλο σωματείο τοπικής κατηγορίας ( ΑΠΟΛΛΩΝ ) δεν δόθηκε καμία ώρα. Στην τρίτη συνάντηση για τα τμήματα στίβου συνέβη ό,τι χειρότερο μπορούσε να γίνει. Ο πρόεδρος μας όρισε ως χώρο συγκέντρωσης την ανατολική πλευρά του σταδίου, όπου για να μας βρουν οι γονείς και τα παιδιά – αθλητές χρειάζονται τουλάχιστον χάρτη η καθοδήγηση από την είσοδο του Σταδίου. Ζητήσαμε τουλάχιστον να έχουμε ως σημείο υποδοχής – εγγραφών ένα χώρο στο κυλικείο ή κάπου πλησίον στην είσοδο για να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς και τα παιδιά και ο πρόεδρος αρνήθηκε, όταν όλα τα σωματεία, όλων των αθλημάτων έχουν το κυλικείο ως χώρο υποδοχής και εγγραφών. Ζητήσαμε αποθήκη για το αθλητικό υλικό του τμήματος στίβου και δεν μας δόθηκε και πολύ σωστά, γιατί έτσι προβλέπει ο κανονισμός. Με μία μικρή λεπτομέρεια: όλα τα άλλα σωματεία έχουν αποθήκη. Πλήρης ισονομία. Αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά του προέδρου του Αθλητικού Φορέα στα τμήματα βόλλευ και στίβου του σωματείου μας είναι πρωτοφανής και αναιτιολόγητη, όταν στους έξη μήνες λειτουργίας το τμήμα στίβου έχει πάνω εκατόν αθλούμενα μέλη και έχει διοργανώσει στην Καλαμάτα πλήθος εκδηλώσεων Πανελλαδικής εμβέλειας με τεράστια οφέλη για την πόλη μας ( αθλητική – πολιτιστική κατασκήνωση για νέα παιδιά στο ELITE – Ολυμπιακή ημέρα σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ – εκδήλωση Vikos – συμμετοχή σε αθλητική εκδήλωση παγκόσμιας εμβέλειας στο KOSTA NAVARINO – φιλοξενία οκτώ Ολυμπιονικών για επικοινωνία με τους μικρούς αθλητές – είναι αρωγός της προσπάθειας του Δήμου για την πολιτιστική πρωτεύουσα 2021 κλπ ). Όλα τα παραπάνω τα κάναμε και άλλα ακόμη που σχεδιάζουμε να πράξουμε για τη νεολαία, τον αθλητισμό και ευημερία της αγαπημένης μας πόλης της Καλαμάτας, χωρίς ποτέ να έχουμε επιχορηγηθεί από το Δήμο Καλαμάτας με ένα ευρώ, όταν άλλοι εισπράττουν μερικές έως αρκετές χιλιάδες ευρώ για εκδηλώσεις με αβέβαια ή και ανύπαρκτα οφέλη. Όταν το τμήμα βόλλευ του σωματείου μας έχει διαχρονικά μία αθόρυβη και παραγωγική πορεία με μεγάλο πλήθος μεγάλων αθλητριών να αγωνίζονται σε ομάδες Εθνικών κατηγοριών ακόμη και σε Εθνικές ομάδες. Όταν τα τμήματα βόλλευ ανδρών και γυναικών του σωματείου μας που αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία θα φέρουν στην Καλαμάτα κατά την αγωνιστική περίοδο 2015 – 2016 είκοσι δύο ( 22) και πλέον ομάδες από τη Νότια Ελλάδα για αγώνες με τα όποια οικονομικά οφέλη για την πόλη και τους επαγγελματίες. Το μόνο που ζητάμε από τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας είναι δίκαιη και ισόνομη παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Για οικονομία λόγου και χρόνου δεν θα αναφερθούμε σε πλήθος γεγονότων εις βάρος του σωματείου μας και όχι μόνο, με αποφάσεις του προέδρου του Αθλητικού Φορέα, που δημιουργούν κακή λειτουργία των αθλητικών χώρων και κατάφορη αδικία εις βάρος μας. Πριν το σωματείο μας προβεί στη σύνταξη και στη δημοσίευση της παρούσας αποστείλαμε δύο επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα. Όχι απλά εκώφευσε αλλά απέφυγε τεχνηέντως να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, παρά τις δεσμεύσεις του για συνάντηση και επίλυση του θέματος. Θεωρήσαμε σωστό να ενημερώσουμε τον ιεραρχικά προιστάμενο του Προέδρου του Αθλητικού Φορέα, τον Δήμαρχο κ. Παν. Νίκα, ζητώντας ακρόαση. ΤΟ αίτημά μας δεν έλαβε καν απάντηση. Δεν έχουμε την αξίωση να ασχοληθεί ο κ. Δήμαρχος και να αποφασίσει για θέματα εξειδικευμένα και ad hoc αφορώντα τον Αθλητικό Φορέα. Έχουμε όμως την απαίτηση να ζητήσει την εφαρμογή του νόμου από τον ιεραρχικά υφιστάμενό του, άλλως η σιωπή συνιστά καθ ημάς συγκάλυψη. Άξιο μνείας, για έγκυρη ενημέρωση των φιλάθλων, είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν έχουμε αδιαμαρτύρητα πειθαρχήσει σε αποφάσεις προηγούμενων αξιόλογων προέδρων του Αθλητικού Φορέα ( Μπούχαλης Δημήτριος και Αδαμόπουλος Ιωάννης ) αφού ήταν δίκαιες και στο γράμμα των κανονισμών λειτουργίας, παρά το γεγονός ότι ήταν αντίθετες από τα αιτήματά μας, πλην όμως σύννομες και σύμφωνες με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση, η οποία ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ από τους προηγούμενους προέδρους του Αθλητικού Φορέα. Πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας είναι ο δημοτικός σύμβουλος ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ, τα δε έργα του τα παραθέτουμε και τα αφήνουμε στην κρίση των αγνών φιλάθλων και των σωματειακών παραγόντων, που προσφέρουν μέγα κοινωνικό έργο, υποκαθιστώντας το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος σε οποιαδήποτε μορφή του. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση του δικαίου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα υπηρετούμε έναν ακηδεμόνευτο αθλητισμό σύμφωνα με το πνεύμα του Ολυμπισμού, του ωραίου του μεγάλου και τ αληθινού. -

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .-
~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.- 
~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html .- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS   Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/08-2015.html .- 
~ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-09-2015.html .-
~Το  αγιάζι στηυν ενημέρωση Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/09/09-2015.html ,
~ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10-Σεπτεμβρίου  2015 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-10-2015.html .-
~ Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 11-09 -2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-09-2015.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-2015.html .-
~Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ARFARA  NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12  και  13 Σεπτεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/12-13-2015.html .- 
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης στην Εφημερίδα μας  Δευτέρα  14  Σεπτεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/14-2015.html .-
~ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Σεπτεμβρίου  2015   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .-
~    https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.283
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας Διαδρομές  Τρίτη  15 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .- 
     Η  Εφημερίδα  μας  ΑRFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Σεπτεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-16-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα   μας  ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση  Πέμπτη 17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-17-2015.html .-
~Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .- 
~ARFARA NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-18-2015.html .-

  ~ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ αλλά και ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΑΝΔΡΕΣ και ΑΝΕΚΔΟΤΑ   : Παρασκευή 18/09/2015 , http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html .
  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  18  Σεπτεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/18-2015.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Το  αγιάζι στην ενημέρωση  Σάββατο  19  Σεπτεμβρίου  2015:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-19-2015.html .-
  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι στην ενημέρωση  Κυριακή  20  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-20-2015.html .-  
~
Βουλευτικές Εκλογές 20  Σεπτεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/20-2015.html .-
~ Βουλευτικές Εκλογές 20 Σεπτεμβρίου 2015/ 2ον :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/20-2015-2.html .- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 21  Σεπτεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-21-2015.html .-   
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 19 και20  Σεπτεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/19-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι στην ενημέρωση  Δευτέρα 21  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/21-2015.html .-
 ~

*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima ,
 ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,
stamos-dynami  ,
^ Arfara-Messinias  ,
^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  , 

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4361 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2563 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2579   video. -                 

 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-
- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9489   βίντεο   .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4555 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 5124 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.306  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   520 .-       https://twitter.com/  ,    http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  465. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 


**


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου