ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Ιουνίου 2015

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  09  Ιουνίου  2015 :
~

~

~

~
***  9 Ιουνίου
Κυρίλλου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας (†444). Ιερομάρτυρος Αλεξάνδρου, επισκόπου Προύσσης. Μαρτύρων Θέκλης, Μαριάμνης, Μάρθας, Μαρίας, Μαρκίας και Ενναθά, των εν Περσία. Μαρτύρων Ανανίου, Ορέστου και Ροδίωνος. Των εν Χίω αγίων Τριών Παρθενομαρτύρων. Οσίου Κύρου.
09/06 Απολυτίκιο Αγ. Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας - 9 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/AHuCn9duYzM?list=PLB23495D1F3331491 ,

~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Μνημόνιο μέχρι και το 2018;
mnhmonio1
-  Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, μιλώντας στη Βουλή, έκανε λόγο για μνημόνιο μέχρι και το 2017-2018, εφόσον δεν υπάρχουν ενδογενείς πόροι ή δυνατότητα εξόδου στις αγορές, για να καλύψουν τις ανάγκες.
Ο ίδιος, μιλώντας στην Εξεταστική για το Μνημόνιο, εξήγησε πως τώρα δεν βγαίνουμε στις αγορές, διότι τα επιτόκια είναι πάρα πολύ υψηλά, εκτιμώντας παράλληλα ότι μέχρι 2017 έως 2018 θα χρειαστεί η Ελλάδα 30-40 δισ. ευρώ.
Εάν δεν έχουμε ενδογενείς πόρους, σύμφωνα με τον κ. Λιαργκόβα, αναγκαστικά θα τα ζητήσουμε από τις αγορές και εφόσον σήμερα, όπως είπε, είναι απαγορευτικά τα επιτόκια, θα πρέπει να τα ζητήσουμε από τους δανειστές.
Τέλος, ερωτηθείς από τον βουλευτή του Ποταμιού κ. Αμυρά για το αν εκτιμά πως θα υπάρχει Μνημόνιο τελικά μέχρι το 2018, απάντησε ότι ο λόγος που δεν βγαίνουμε, είναι γιατί τα σπρεντς είναι πάρα πολύ υψηλά, εκτός και αν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, ώστε σταδιακά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να βγούμε στις αγορές.
Ο κ. Λιαργκόβας επισήμανε ότι δεν σημαίνει βέβαια ότι, αν βγούμε στις αγορές, θα κάνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, ώστε σταδιακά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να βγούμε στις αγορές.

~ Πέθανε ο 49χρονος πεζός που είχε τραυματιστεί στην Αθηνών 

 Έχασε τη μάχη με τη ζωή χθες, ο 49χρονος πεζός, που είχε παρασυρθεί στις 27 Μαΐου από μηχανάκι στην οδό Αθηνών. Η κατάσταση του ήταν πολύ σοβαρή και για αυτό είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. - 
~
 ***  50χρονος έγραψε στο Facebook ότι θα αυτοκτονήσει, τον απέτρεψε η Αστυνομία          
     
-  Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, απέτρεψε ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από 50χρονο ημεδαπό.
Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες (08-06-2015) το πρωί, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», ότι άγνωστο άτομο εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει, μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και σημεία διασύνδεσης του χρήστη με το προφίλ του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ημεδαπός, ηλικίας 50 ετών.
Μετά από άμεσες αναζητήσεις, εντοπίστηκε εγκαίρως ο 50χρονος και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.
 -  Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·         Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
·         Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·         Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERKID
·         Facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
·         Twitter: @cyberalertGR
·         Ιστότοπος: www.cyberkid.gr 
~
*** Στο σαλόνι του γυναικολόγου
Αναμένοντας στο σαλόνι υποδοχής του γυναικολόγου, μπαίνει μέσα μια τύπισσα και κάθεται στον απέναντι καναπέ. Έπειτα από λίγο βγάζει μέσα από μια «έγκυο» τσάντα μωβ κλωστές, με τις οποίες, συν τω χρόνω, κατάλαβα ότι πλέκει, στερεωμένες στο μηρό του ποδιού της, ένα περικάρπιο. «Πηγαίνω απέναντι να δω τι παίζει», λέω στην κοπελιά που ήμαστε μαζί, αλλά ήταν αρνητική στο να πάω. Για να μην τα πολυλογώ, σηκώθηκα, κάθισα δίπλα της και τη ρώτησα, αν αυτό που έπλεκε το πωλούσε. Μου απάντησε «ναι» και της ανταπάντησα «το αγοράζω». «Δεν το έχω τελειώσει ακόμα αφενός και αφετέρου οι άντρες ζητούν και τους πάνε άλλα χρώματα». Τέλος πάντων, επειδή υπήρχε πολυκοσμία, όταν το ολοκλήρωσε ήταν ακόμη εκεί, οπότε ήλθε απέναντι όπου καθόμασταν, το αγόρασα και, πιάνοντας κουβέντα μαζί της πώς και κάνει αυτή τη δουλειά, μας εξήγησε πως είχε παρακολουθήσει μαθήματα στη ΝΕΛΕ, έχοντας μυηθεί από ένα φίλο της, ο οποίος δημιουργεί και κατασκευάζει, όπως και η ίδια, όχι μόνο περικάρπια, αλλά και κοσμήματα από πέτρες και μπρούντζο. Μάλιστα, δείχνοντάς μας τη σελίδα της στο facebook μείναμε... «παγωτό». Εκεί πάνω της άνοιξα μια κουβέντα πως αυτό που κάνει θέλει υπομονή, αλλά οι ρυθμοί της ζωής μας είναι τέτοιοι που δεν επιτρέπουν σε όλους μας να διαθέτουμε αυτό το προσόν. Διαφώνησε απαντώντας μου πως όλοι έχουμε υπομονή, απλά δεν την εξασκούμε. Στη συνέχεια μιλήσαμε για το κερδοφόρο του πράγματος και το ψυχοθεραπευτικό. Συμφώνησε απόλυτα, αλλά στο μεταξύ είχε έλθει η σειρά μας να διαβούμε την πόρτα του γιατρού. Το συμπέρασμα της μικρής αυτής ιστορίας είναι πως όταν κάποιος θέλει να βρει δουλειά, δε χάνεται. Το ζήτημα είναι να δουλεύει το μυαλό του, να μην κομπλάρει και να μην περιμένει το μάννα εξ ουρανού. Όσοι έμαθαν να τα περιμένουν από την πουτ@ν@ την Πολιτεία, την κ@ργιόλ@ την κοινωνία, την άδικη ζωή και κ.ο.κ., θα δυστυχήσει... -
~
***   ΒΟΜΒΑ: Πρόκληση Αλβανίας
ministri
Αλβανικό δημοσίευμα αναφέρετε στην επίσκεψη του Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνου Καμένου στα Ελληνο - αλβανικά σύνορα. Τονίζει πως ο κ. Καμένος δήλωσε πως θα αυξήσει το στράτευμα σε αυτό το σημείο, κάτι που το δημοσίευμα το θεωρεί απειλή προς την Αλβανία. Συγκεκριμένα ο Καμένος δήλωσε «Το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που γίνεται βάσει των εντολών που δόθηκαν από εμένα και τον επικεφαλής του Στρατού, θα αυξηθεί περισσότερο ο αριθμός των νεοσυλλέκτων στην περιοχή. Θα υπάρξουν νέα τμήματα, η μονάδα καταδρομών θα προβεί σε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή και ελικόπτερα θα δρουν στην περιοχή αυτής της χώρας, για να προσδώσουν στους κατοίκους την αίσθηση της ασφάλειας». Όσο για το θέμα με τα θαλάσσια σύνορα, τόνισε πως η κυριαρχία της χώρας δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
~
*** Αποκάλυψη: Τι θα γίνει εάν φύγει ο Ερντογάν
erdogan3
-  Λόγω των εξελίξεων διαβάστε ένα παλιό άρθρο για τον Ερντογάν.
 20 Ιανουαρίου 2014
~  Οι σφοδρές αντιπαραθέσεις λαϊκών διαμαρτυριών και οι συγκρούσεις με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, έχουν καταστεί καθημερινό φαινόμενο στην Τουρκία. Κυρίως όμως το σκάνδαλο δωροδοκίας που έχει αγγίξει την ίδια την οικογένεια Ερνγοτάν, καθώς κατηγορείται ο γιός του, βάζουν πλέον σε πολύ δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό Ρ. Τ. Ερντογάν.
Ο οποίος μόλις προχθές δήλωνε ότι αν τυχόν αποδειχθεί εμπλοκή των παιδιών του στο σκάνδαλο θα τα αποκηρύξει! Ή ενδεχομένως, τελικά να παραιτηθεί καθώς θα του είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιήσει αυτήν την τόσο σοβαρή απειλή για την οικογένειά του. Εν πάση περιπτώσει, σήμερα έρχονται δημοσιεύματα που μιλούν για σκέψεις του Τούρκου πρωθυπουργού να αποχωρήσει από την υποψηφιότητα για την προεδρία.
~  Χθες, έγιναν συγκρούσεις διαδηλωτών με τις ειδικές δυνάμεις, εξαιτίας ενός νομοσχεδίου που προβλέπει την καθιέρωση της λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, αναφέρει το ρωσικό «Kommersant».
Η κατάσταση για τις αρχές γίνεται ολοένα και πιο έντονη και οι ειδικοί ομιλούν για την χειρότερη κρίση της εντεκάχρονης παρουσίας των Ισλαμιστών, του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην εξουσία.
~  Η κατάσταση για τις αρχές γίνεται ολοένα και πιο έντονη και οι ειδικοί ομιλούν για την χειρότερη κρίση της εντεκάχρονης παρουσίας των Ισλαμιστών, του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην εξουσία.
~  Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διακατέχεται από ιδιαίτερη λύπη, γιατί πλησιάζουν οι εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων το Μάρτιο και οι προεδρικές τον Αύγουστο.
Η κρίση στη χώρα που έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της δημοτικότητας και του κύρους του πρωθυπουργού, ενδέχεται να τον αναγκάσουν να ματαιώσει τα σχέδιά του για υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές, σχολιάζουν οι εφημερίδες.
«Όταν θα φύγει ο Ερντογάν – είτε τον διώξουν, είτε πεθάνει – πάρε τρόφιμα για 6-7 μήνες… Όσο είναι αυτός πάνω, με την Τουρκία δύσκολα να γίνει κάτι. Αυτός ελέγχει τα πράγματα…» είχε πει πέρυσι κάποιος Αγιορείτης γέροντας.
~  Και όπως δείχνουν τα πράγματα, τον Ερντογάν δεν τον «διώχνουν» δια της βίας, με ένα πραξικόπημα π.χ., αλλά τον αναγκάζουν να αποσυρθεί υπό το τεράστιο βάρος των όσων διαδραματίζονται στην χώρα του από το περασμένο καλοκαίρι και τους τελευταίους μήνες.
~
***  Αποκάλυψη: Δείτε ποιοι θα είναι στη συνάντηση της λέσχης Bilderberg - Λίστα
Bilderberg
-    Φέτος, θα είναι λιγότεροι στον αριθμό, αλλά όπως αποδεικνύεται από τη λίστα των καλεσμένων, στην Αυστρία θα ταξιδέψει ένας τέως πρωθυπουργός και δύο επιχειρηματίες. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11-14 Ιουνίου στο Telfs-Buchen της Αυστρίας.
Οι Έλληνες που θα συμμετάσχουν είναι ο τ. πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος, ο ΔΣ των τσιμέντων ΤΙΤΑΝ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης. Την λίστα των καλεσμένων αποκάλυψε στο Twitter ο Πήτερ Σπίγκελ δημοσιεύοντας το επίσημο πρόγραμμα από τον ιστότοπο του bilderbergmeetings.org.
~
***  Πάμε για πόλεμο (ΒΙΝΤΕΟ)
polemo
-   Τα πράγματα φαίνεται πως προχωράνε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η Αμερική ετοιμάζετε όπως όλα δείχνουν για στρατιωτική επέμβαση. Το αποκορύφωμα από όλες τις τελευταίες εξελίξεις είναι πως το πεντάγωνο, έδωσε μίζα στην NFL για να διαφημίσει τον πόλεμο. Επίσης παροτρύνει μέσα από όλο αυτό, τους ένθερμους υποστηρικτές των ΗΠΑ, να ενταχθούν στον αμερικανικό στρατό και να πολεμήσουν στις στρατιωτικές επεμβάσεις που θα γίνουν σε Ουκρανία και Συρία!
Δείτε το Βίντεο: Pentagon Paid NFL Millions to Promote War and Encourage Fans to Join Military , https://youtu.be/1HhZg6EESq0 .-

~
***  Η βεντέτα ανάμεσα σε Ζωή και Πανούση, το άρθρο φωτιά και η... αρρωστημένη συμπεριφορά
pan1
-  Μία μέρα μετά τη βεντέτα που ξέσπασε μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάννη Πανούση τις τελευταίες μέρες.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έγραψε ένα αιχμηρό άρθρο το οποίο τιτλοφορείται: "Πολιτικά Θυρανοίξια".
Στο εν λόγω άρθρο εξηγεί τι είδους ρήξη χρειαζόμαστε, θέτει το ερώτημα "ποιος θέλει να μην κυβερνιέται αυτό το κράτος με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη;" Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά σε αρρωστημένη συμπεριφορά που προσβάλλει την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία που κατά τη γνώμη του αποτελεί μια ακόμα κόκκινη γραμμή.
Ακολουθεί το άρθρο του Γιάννη Πανούση:
Χρειάζεται μια ρήξη. Όχι όμως με το μέλλον, αλλά με το παρελθόν. Είμαστε μπροστά στο ιστορικό σταυροδρόμι της εθνικής ανασύνταξης. Το αδιέξοδο είναι πίσω μας. Το ίδιο και η βύθιση στην τραγικότητα του μηδενισμού, της συνολικής αποτυχίας και της αβοηθησίας. Το πολιτικό, το οικονομικό, το κοινωνικό, το αξιακό πρέπει να συνοδοιπορούν σ’ αυτή την πορεία εξόδου από την παρακμή. Αυτή είναι η διδαχή της Αριστεράς που θέλει να σηκώσει όρθια όλη την κοινωνία και όχι απλώς να δικαιώσει την αντιπολιτευτική της γραμμή.
Ας επιλέξουμε ως χώρα το μοντέλο ανάπτυξης, τους συμμάχους και τις αναγκαίες κινήσεις και ας πάψουμε να μηρυκάζουμε τα περί θηλιάς, «μοιραίας» λύσης κ.λπ. Δεν μπορώ να πω ότι κινούμαστε στα άκρα. Είναι πάντως βέβαιο ότι δεν ζούμε στην «άκρη της Ευρώπης». Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να είμαστε συνεχώς και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι όμως λόγω γκλαμουροαριστερού life style, αλλά λόγω στρατηγικής θέσης και σταθερής εθνικής στρατηγικής, μέσα στο περίπλοκο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι (όπως παλιά) «ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα», αλλά το «ποιος θέλει να μην κυβερνιέται αυτό το κράτος με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη;». Αυτό το ερώτημα δεν συνδέεται μόνο με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Εχει ευρύτερο εσωτερικό βάθος. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειαζόμαστε «νέους εχθρούς». Ενα νέο πολιτικό και κοινωνικό συμβόλαιο που θα υπογράψουν και θα τιμήσουν όλοι, πολιτικοί και πολίτες, είναι σήμερα αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε. Ενα συμβόλαιο τιμής, αλήθειας και συνεπούς «γραμμής».
Από το «ιστορικό κεκτημένο» περάσαμε στο «ηθικό πλεονέκτημα», αποφεύγοντας να αντιμετωπίσουμε τα (εμφανή;) σημάδια της πολιτικής παρακμής της Μεταπολίτευσης που καλείται να διαχειριστεί η Αριστερά χωρίς να είναι υπεύθυνη για τα όσα έγιναν.
Εδώ δεν πρόκειται για έντιμους (με τους έξω) ή για ιστορικούς συμβιβασμούς (με τους μέσα) αλλά για την επαναφορά της κοινωνικής, κοινοβουλευτικής και πολιτικής ζωής στο πλαίσιο του ορθολογισμού, του διαλόγου, της νηφαλιότητας, της σύνεσης, της σύνθεσης.
Ξεμείναμε από μύθους και θαύματα. Χρειαζόμαστε αλήθειες και σχέδιο. Το περιούσιον και το εξαιρετικόν (ή και εξαιρέσιμον) δεν μας κάνουν καλό. Προτιμότερη η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, δηλαδή σ’ εμάς τους ίδιους (και όχι στον υπερβατικό εαυτό μας).
Δεν είμαστε ούτε θύματα της σύγχρονης Ιστορίας ούτε οι βασικοί συντελεστές της πορείας της. Το αν είμαστε «αναλώσιμοι» ή «βιώσιμοι» εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.
Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει τον δρόμο της ηγεμόνευσης όχι μόνο με αυτοαναφορές στην Αριστερά, αλλά και με εμπέδωση ενός νέου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας που θα βασίζεται σε κοινές αξίες, οι οποίες κινητοποιούν όλες τις κοινωνικές δυνάμεις (ακόμα και –ιδίως– τους «εν δυνάμει» αντιπάλους της).
Η ενηλικίωση της κυβερνώσας Αριστεράς θα επιτευχθεί μέσα από το άνοιγμα στους εμπνευσμένους συγγραφείς του μέλλοντος και όχι μέσω της εσωστρέφειας των «μεταφραστών» του παρελθόντος. Η συνωμοσιολογία ότι όλοι είναι «εναντίον της Αριστεράς» δείχνει αδυναμία, αμηχανία και εν τέλει «ναρκισσιστική φοβία» διαχείρισης της πραγματικότητας.
Ηρθε η ώρα για το άλμα πάνω από τη φθορά.
Για το άλμα πάνω από την αυταρέσκεια και την αυτάρκεια. Για το άλμα εις ύψος και όχι εις μήκος. Για το άλμα στο καινό που ζητάει όλη η Ελλάδα και όχι στο κενό, κίνδυνο που δεν βλέπουν μόνον οι εθελοτυφλούντες.
ΥΓ.1: Αλλο να προστατεύουμε τις διακηρύξεις μας κι άλλο να κρυβόμαστε πίσω από αυτές.
ΥΓ.2: Η χώρα έχει ανάγκη από «σταθερές» (θεσμούς, κανόνες, παραδόσεις) και όχι από ανομικές ασάφειες.
ΥΓ.3: Η «αρρωστημένη» συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών μπορεί να προσβάλει την υγεία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Προσοχή και σ’ αυτές τις κόκκινες γραμμές.
~
***  Θεοδωράκης: O χρόνος δεν δουλεύει υπέρ μας
stayros
-    Ο επικεφαλής του Ποτάμιου Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε δημοσιογράφους επεσήμανε την ανάγκη για έναν έντιμο συμβιβασμό με τους πιστωτές της Ελλάδας .
Ακόμη κάλεσε για άλλη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα, «να προβληματιστεί από τις αντιδράσεις των συμμάχων μας, να κλείσει τ' αυτιά του στις συνιστώσες και να πάψει η διαπραγμάτευση να είναι επικοινωνιακό, εσωτερικό παιχνίδι».
~
***  Κόντρα Παπανδρέου - Ιγνατίου για το μνημόνιο χωρίς ΔΝΤ
papandreou
-   Στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μιχάλης Ιγνατίου ανασυνθέτει τα χρόνια της προσφυγής της Ελλάδας στην Τρόικα αποκαλύπτει άγνωστε πτυχές των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Με τίτλο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσιγκτον, ένας από τους πλέον έγκυρους, αντικειμενικούς και συστηματικούς Έλληνες δημοσιογράφους δημιουργεί κομμάτι-κομμάτι το άγνωστο ψηφιδωτό των γεγονότων που οδήγησαν την Ελλάδα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των ευρωπαίων πιστωτών.
 -  Η εφημερίδα το "ΘΕΜΑ" προδημοσιεύει το απόσπασμα από το βιβλιο του Μιχάλη Ιγνατίου για την μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο το 2009 όπου οι Ευρωπαίοι υποτίθεται ότι πρότειναν τη σύναψη ενός μίνι μνημονίου χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ.
Με αφορμή την αποκάλυψη αυτή που περιέχεται στο βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατηγορεί τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσιγκτον ότι προστατεύει συγκεκριμένα πρόσωπα και τις εγκληματικές τους πολιτικές, και ο δημοσιογράφος του απαντά παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή.
-  Διαβάστε το απόσπασμα από το βιβλίο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή».
~  Η μυστική απόρρητη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο
-  Νοέμβριος 2009: Κάθε μέρα που περνούσε, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδεινωνόταν επικίνδυνα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αποδέκτης των πιέσεων που ασκούσε η Κομισιόν και η ΕΚΤ, σε σημείο που ασφυκτιούσε. Από την άλλη πλευρά, άρχισε να νοιώθει ξένο σώμα στην κυβέρνηση, διότι στο κόμμα τον θεωρούσαν εχθρό –χωρίς εισαγωγικά η λέξη- επειδή ασκούσε πολιτική επιβολής μέτρων, που οι συνδικαλιστές του κινήματος απέρριπταν και φοβόντουσαν, όπως ο διάολος το λιβάνι, ενώ οι συνάδελφοι του στην κυβέρνηση, ακόμα και φίλοι του, άρχισαν να κρατούν αποστάσεις. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα δέχεται μία πρόσκληση επείγοντος χαρακτήρα από τον κ. Γιούνκερ για να συναντηθούν στην πρωτεύουσα της πατρίδας του.
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009, πέντε αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και της ελληνικής κυβέρνησης, συνοδευόμενοι από τους συνεργάτες τους, συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου υπό πλήρη μυστικότητα και υπό τον απαράβατο όρο ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί ποτέ η μυστική αυτή συνάντηση.
Ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ήταν ο οικοδεσπότης και οι φιλοξενούμενοι του έφτασαν στο Δουκάτο από τη Φραγκφούρτη, τις Βρυξέλλες και την Αθήνα. Παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλόντ Τρισέ, ο Επίτροπος Χοακίμ Αλμούνια, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος.
Για τη μυστική συνάντηση με ενημέρωσε δοκιμασμένη πηγή του Eurogroup, του οποίου προέδρευε τότε ο κ. Γιούνκερ, και την επιβεβαίωσε σε μένα ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μου είπε ότι στη διάρκειά της «μας ζητήθηκαν μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος του 2010 (φυσικά όχι του 2009). Ειδικά», σημείωσε, «η ΕΚΤ επέμενε πολύ σε μεγάλη μείωση (μίλησε για 4-5 μονάδες). Τελικά στον προϋπολογισμό βάλαμε μείωση 3,6 μονάδες που με τα επιπλέον μέτρα του Ιανουαρίου έγιναν 4 μονάδες», τόνισε ο τότε υπουργός Οικονομικών.
Η πηγή του Eurogroup μου περιέγραψε τη μυστική συνάντηση, και τους λόγους πραγματοποίησής της:
«Επικρατούσε πολύ μεγάλη ανησυχία επειδή ο κ. Παπανδρέου λειτουργούσε ως η χώρα του να μην είχε κανένα πρόβλημα. Ετσι, αποφασίστηκε να γίνει η συνάντηση, να ξεκαθαριστεί το σκηνικό και να του στείλουν προειδοποίηση ότι ακολουθεί λάθος δρόμο. Ζητήθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Προβόπουλο να πάνε στο Λουξεμβούργο υπό καθεστώς μυστικότητας. Εμείς πήγαμε στο Λουξεμβούργο με το αυτοκίνητο του κ. Αλμούνια και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κατά τη διαδρομή ένα έγγραφο χωρίς αποστολέα και παραλήπτη, που είχαμε ετοιμάσει μετά από μεγάλη μελέτη της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. Βασικά επρόκειτο για τις επικεφαλίδες με κάποιες εισηγήσεις ενός «μίνι Μνημονίου». Η συνάντηση έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο και κράτησε περίπου τρεις ώρες. Ο κ. Γιούνκερ έδωσε στον κ. Παπακωνσταντίνου το κείμενο πέντε σελίδων που ετοίμασε η Διεύθυνση DGECFIN και το οποίο δεν έφερε καμία σφραγίδα. Επικεφαλής της ομάδας που το συνέγραψε ήταν ο Κάρλος Μαρτίνεζ. Με δύο λόγια ήταν ένα συμφωνημένο κείμενο από τις Βρυξέλλες και τη Φραγκφούρτη, το οποίο εγκρίθηκε από τη Γερμανία και τη Γαλλία, και το οποίο πρόσφερε λύσεις και απέκλειε εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι το ΔΝΤ, που προέκυψε αργότερα. Ηταν ένα manual διαχείρισης και συνολικής αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης. Και πιστεύαμε πολύ σ’ αυτό, διότι όπως σου είπα ήταν αντικείμενο πολυήμερης μελέτης και είχε εγκριθεί από την Κομισιόν και την ΕΚΤ και είχαν ενημερωθεί οι Γερμανοί και οι Γάλλοι που συμφωνούσαν».
Η πηγή του Eurogroup υπογράμμισε ότι κατά την άποψη όλων των μελών της ομάδας, εκείνο το κείμενο ήταν η ανεπίσημη «χείρα βοηθείας» που αναζητούσε ο κ. Παπανδρέου και θα μετατρέπετο σε επίσημη βοήθεια μόλις το αποδεχόταν ο Ελληνας πρωθυπουργός. Λέει σχετικά: «Ο κ. Προβόπουλος ήταν θετικότατος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν θετικός. Αλλά δεν έπαιρναν αυτοί οι δύο τις αποφάσεις».
- Ωραία, το δίνετε στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών και στον Ελληνα κεντρικό τραπεζίτη. Και τι γίνεται μετά;
«Όπως σου είπα, ήταν και οι δύο θετικοί. Ο κ. Παπακωνσταντίνου μας απάντησε ότι θα παραδώσει το κείμενο στον πρωθυπουργό, θα το μελετήσουμε, θα δούμε εάν οι αριθμοί έχουν λογική. Μας είπε ότι θα ζητούσε από τον κ. Παπανδρέου να μας απαντήσει. Περιμέναμε 15 μέρες αλλά η απάντηση δεν ήρθε ποτέ. Μάλλον θα έλεγα πως μας απάντησε από το Ζάππειο όπου μοίρασε λεφτά. Όταν το ψάξαμε με τους ανθρώπους μας στην Αθήνα πληροφορηθήκαμε ότι ο πρωθυπουργός δεν επέτρεψε στον υπουργό του να μας απαντήσει. Αρχικά τον άφησε εκτεθειμένο απέναντι μας, αλλά εμείς γνωρίζαμε μετά την αλήθεια. Πιστεύουμε ότι εκείνη την ημέρα χάθηκε η παρτίδα. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η άρνηση απάντησης στο κείμενο του Λουξεμβούργου ήταν η αφετηρία του ναυαγίου της Ελλάδας. Πιστεύω ότι η χώρα σας έχασε μία μοναδική ευκαιρία και τολμώ να υποστηρίξω ότι ήταν η τελευταία ευκαιρία να αποφύγει την κρίση χωρίς περιπέτειες».
- Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ αυτή η συνάντηση;
«Γι’ αυτή την κρίσιμη συνάντηση δεν έμαθε κανείς τίποτα και θεωρώ λάθος μας ότι δεν την διαρρεύσαμε τότε. Το εισηγηθήκαμε αλλά δεν ήθελε ο κ. Γιούνκερ που πίστευε στη μυστική «οικονομική διπλωματία». Ισως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Θυμάμαι ότι ο κ. Αλμούνια στράφηκε πολλές φορές στους Ελληνες και τους είπε ότι «είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, σας υποσχόμαστε ότι θα το κάνουμε». Ηταν ως να τους παρακαλούσε να δεχθούν τη βοήθειά του. Θυμάμαι ότι και οι δύο ήταν δεκτικοί και συμφωνούσαν, περισσότερο ο κ. Προβόπουλος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου συμφωνούσε αλλά είπε ότι την απόφαση θα πάρει ο πρωθυπουργός. Προσωπικά πιστεύω ότι θα αποφεύγαμε όλα όσα ακολούθησαν εάν γινόταν δεκτό το έγγραφο. Όταν δεν μας απάντησαν, συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι η Ελλάδα θα εξελιχθεί σε σοβαρότατο πρόβλημα, όπως και έγινε».
Ο κ. Προβόπουλος δεν θέλησε να τοποθετηθεί για τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου, αλλά ένας συνεργάτης του μου επιβεβαίωσε ότι συμμετείχε και ότι έλαβε και ο ίδιος το έγγραφο που εστάλη στον κ. Παπανδρέου.
Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009, στις 10.23 το πρωί, ο Αμερικανός πρέσβης ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον, για τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου, εννέα ημέρες πριν. Είχε προηγηθεί ένα σύντομο εμπιστευτικό τηλεγράφημα, στις 16 του μήνα, με τα κύρια σημεία της συζήτησης τους και με την αναφορά –που έχει τεράστια σημασία- ότι ο Ελληνας υπουργός είναι στην ουσία μόνος του. Ο κ. Σπέκχαρντ ενημέρωσε τους προϊσταμένους του ότι «όλες οι προσπάθειες του κ. Παπακωνσταντίνου για (επιβολή) μέτρων έπεσαν στο κενό».
Πληροφορήθηκα ότι σε δύο περιπτώσεις ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε «άγρια επίθεση» από συναδέλφους του και συνδικαλιστές. Ενας εξ αυτών που κατέχω το όνομά του χρησιμοποίησε ανεπίτρεπτα υβριστική λέξη. Οταν τον ρώτησα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν συμφώνησε με τους χαρακτηρισμούς που του ανέφερα.
Στο τηλεγράφημα της 25ης του μήνα, ο Αμερικανός πρέσβης πληροφορούσε την κυρία Κλίντον και τον κ. Γκάιθνερ ότι:
«Είναι σαφές ότι ο υπουργός διαθέτει την τεχνογνωσία και την έντονη επιθυμία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που οδήγησαν στην επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας. Ωστόσο, είναι λιγότερο σαφές αν η Ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα τις μεταρρυθμίσεις που οραματίζεται. Παρ’ όλο που οι δημοσιονομικές περικοπές είναι σημαντικές, θα είναι άσκοπές αν δεν συνοδευτούν με μια αναμόρφωση του φορολογικού και δημοσιονομικού πλαισίου της Ελλάδας».
Αφού ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε στο έγγραφο που του έστειλε ο κ. Γιούνκερ μέσω του κ. Παπακωνσταντίνου, συμφωνήθηκε να δράσει η ΕΚΤ. Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου έφτασε μυστικά στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος μεταφέροντας στον πρωθυπουργό προσωπικό μήνυμα του Ζαν Κλοντ Τρισέ. Η κυβέρνηση ομολόγησε την άφιξή του μετά την αναχώρησή του και αφού είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, και άλλους αξιωματούχους. Παρά το γεγονός ότι πήγε στο κτίριο της ΤτΕ, δεν συναντήθηκε με τον κ. Προβόπουλο, με τον οποίο άλλωστε είχε την ευχέρεια να διαβουλεύεται κάθε 15 μέρες στην Φραγκφούρτη.
Ο κ. Παπαδήμος, που αργότερα έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας, ήταν ο πρώτος αξιωματούχος της ΕΚΤ που δήλωσε με ωμό και τεχνοκρατικό τρόπο στον κ. Παπανδρέου ότι οι επιλογές και τα περιθώρια για τον ίδιο και τη χώρα μειώνονταν δραματικά. Του μετέφερε το μήνυμα από τον κ. Τρισέ, ότι πρέπει να λάβει μέτρα, που θα βάλουν φρένο στον μόνιμο εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας. «Θα κλείσουν οι αγορές αν δεν πάρεις τα μέτρα τώρα», είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Ο κ. Παπανδρέου δεν πίστευε αυτά που άκουγε…
Συζητώντας την προειδοποίηση του κ. Παπαδήμου με κυβερνητικούς αξιωματούχους της περιόδου εκείνης, υποστήριξαν ότι εάν ο κ. Παπανδρέου δεν απέρριπτε το τελεσίγραφό του, οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θα είχαν στραφεί τόσο αρνητικά, θα έλεγα και εχθρικά, εναντίον του. Βεβαίως, ανταποκρίθηκε τον Ιανουάριο του 2010, αφού προηγουμένως ανακοίνωσε αυξήσεις στο Ζάππειο.
Ο κ. Παπαδήμος εκμυστηρεύθηκε αργότερα σε φίλους του τραπεζίτες ότι απηύθυνε δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό και του ζήτησε να προχωρήσει άμεσα στη λήψη αποφασιστικών μέτρων, και ειδικά να πάρει τα κατάλληλα διαρθρωτικά μέτρα, διότι η δημοσιονομική θέση της χώρας ήταν κρίσιμη. «Είναι χάλια η κατάσταση της οικονομίας» φέρεται να του είπε, «και πρέπει να συμπεριφερθείτε ανάλογα». Το μήνυμα του αντιπροέδρου της ΕΚΤ χωρούσε σε δύο λέξεις: «Μέτρα επειγόντως».
Βέβαια, έξι μήνες πριν, στις 14 Μαίου του 2009, ο κ. Παπαδήμος δήλωνε στην 37η Οικονομική Διάσκεψη της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας ότι η οικονομική κρίση θα μπορούσε να τερματιστεί νωρίτερα από ότι αναμένεται. Υπάρχει, είπε, ένας αυξανόμενος αριθμός ενδείξεων ότι σταθεροποιείται η ανάκαμψη. Για το λόγο αυτό, θα είναι προφανώς νωρίτερα δυνατή μια ανάκαμψη, υπογράμμισε. Η παραπάνω πρόβλεψή του δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.
Όμως όσα είπε στον κ. Παπανδρέου πραγματοποιήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
-  Διαβάστε την ανακοίνωση απάντηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:
 -  «Η άποψή μου για την άσκηση της πολιτικής είναι γνωστή.
Πρώτα η χώρα και ο Ελληνικός λαός.
Αυτή μου η στάση επιβεβαιώνεται από την προσωπική μου διαδρομή σε κάθε δύσκολη στιγμή που πέρασε η Ελλάδα.
Στο όνομα αυτής μου της άποψης, σιώπησα επί μακρόν.
Σήκωσα βάρος που δεν μου αναλογούσε με μοναδικό μέλημα να συμβάλλω σε ευρύτερες συνεννοήσεις για την υπέρβαση της κρίσης και την προστασία της χώρας.
Κάποιοι έκτισαν καριέρες και άλλοι κομματικά οφέλη πάνω στη λάσπη, τη συκοφαντία, τη συνωμοσιολογία και το ψέμμα, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την οργή του Ελληνικού λαού.
Αρκετά όμως, ανέχτηκα αυτές τις συμπεριφορές.
Αρκετά, για όσους θέλουν πάνω στην πλάτη μου και σε βάρος της αλήθειας να κερδοσκοπούν.
Αρκετά, για τη συστηματική συσκότιση της αλήθειας, προκειμένου να προστατευτούν πρόσωπα, κατεστημένα και πολιτικές πρακτικές που έβλαψαν το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.
Όσο συνεχίζεται αυτή η εύκολη συνωμοσιολογία, η λάσπη και η συκοφαντία, τόσο ο τόπος θα χάνει τον προσανατολισμό του και θα κρύβονται άνομα συμφέροντα πίσω από μυθοπλασίες, τόσο θα υποφέρει ο Ελληνικός λαός που θέλει ουσιαστικές αλλαγές στον τόπο.
Μια Ελλάδα χτισμένη πάνω στην αλήθεια και όχι σε δεκανίκια.
Ο κ. Ιγνατίου, προστίθεται σε όσους προστατεύουν συγκεκριμένα πρόσωπα και τις εγκληματικές τους πολιτικές, που είχαν τεράστιες ευθύνες για την κρίση.
Και συγκεκριμένα, τις κυβερνήσεις Καραμανλή.
Παπανδρέου: «Ψεύτες, συκοφάντες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, προπηλακισμοί, στημένα δημοσιεύματα και δήθεν αποκαλύψεις, δεν με αγγίζουν και το κυριότερο, δεν με πτοούν.»
Θα με βρίσκουν πάντα απέναντί τους».
Τις αποκαλύψεις του Μιχάλη Ιγνατίου σχολίασε και ο Γιώργος Ελενόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου:
Η κατάρρευση κάθε ΜΥΘΟΥ που καλλιεργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα, σχετικά με την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, είναι προφανές ότι, αναδεικνύει την πενία των επιχειρημάτων του πλυντηρίου που έχει στηθεί από γνωστά κέντρα, για το ξέπλυμα των εγκλημάτων της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Κώστα Καραμανλή.
Σε αυτήν την επιχείρηση, πρωτοστατεί με τακτικές δήθεν αποκαλυπτικές δημοσιεύσεις του, ο κ. Ιγνατίου.
Μόνο που – όπως και όλες οι προηγούμενες δήθεν αποκαλύψεις του, και αυτή που έρχεται τώρα στη δημοσιότητα με το «αποκαλυπτικό» βιβλίο του, δεν είναι τίποτα περισσότερο από χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
~
***  Λαφαζάνης: Την ερχόμενη εβδομάδα συμφωνία για τον αγωγό
lafazanhspoutin
-    Σε ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε συμφωνία για τον αγωγό μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας
Μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, η οποία επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και περιέχει διάταξη για τη σύσταση Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε "πολύ πιθανό" να υπογραφεί το σχετικό Μνημόνιο συνεργασίας, κατά την διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη την ερχόμενη εβδομάδα.
Όπως τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας, η επένδυση θα ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει σύμφωνα με εκτιμήσεις 10.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 47 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η χώρα μας θα μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας, γεγονός το οποίο θα δώσει ώθηση στο αναπτυξιακό κομμάτι και θα αναθερμάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον.
"Η ενέργεια μπορεί να γίνει όχημα για έξοδο από την κρίση", δήλωσε χαρακτηριστικά.
~
***  Προφητεία Παΐσιου για Ε.Ε πιο επίκαιρη από ποτέ: "Δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα"
paisiosevrwph
-    O Άγιος Παΐσιος, πριν από πολλά χρόνια είχε πει το εξής: "θα αλλάξουν πολλά κάποτε στην Ευρώπη και δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα..". Ακόμα μία προφητεία που όπως όλα δείχνουν σύντομα θα επιβεβαιωθεί;
 ~   Διαβάστε μία εμπειρία την οποία περιέγραψε πιστός.
"..Σχεδόν πάντα οι συζητήσεις κατέληγαν στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σχετικά με τα εθνικά ζητήματα και την τότε ΕΟΚ και πάντα κάποιοι θα βρίσκονταν να τον ρωτήσουν γι’αυτά τα θέματα.
Σε μια από τις επισκέψεις μου συμμετείχα σε μια ομάδα από φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης. Όταν καθίσαμε μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες, οι καθηγητές ρωτούσαν τον Γέροντα πως βλέπει το μέλλον της ΕΟΚ.
Μερικοί από τους καθηγητές του έλεγαν ότι τα 12 κράτη μέλη της ΕΟΚ θα γίνονταν μελλοντικά ένα κράτος με μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα ενιαίο λογιστικό σύστημα, μια ενιαία οικονομία, ενιαίο στρατό και εξωτερική πολιτική και ότι τα κράτη θα ήταν ως επαρχίες.
Περιέγραφαν το μέλλον λαμπρό, με οικονομική ευμάρεια όπως αυτή των ΗΠΑ.
Αφού τους άκουσε ο Π.Παΐσιος απάντησε ότι: δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα.
Πριν από πενήντα χρόνια οι μεγάλοι της ΕΟΚ αιματοκύλισαν τον κόσμο και έχουν τόσο εγωισμό, που δεν ζήτησαν συγγνώμη και δεν ομονοούν μέχρι σήμερα.
Είναι δυνατόν να κάνουν κοινό κράτος με κοινά συμφέροντα, όταν θα πρέπει κάθε κράτος να ξεχάσει τα δικά του συμφέροντα; Θα διαλυθεί η ΕΟΚ μας είπε εξ αιτίας του εγωισμού των μεγάλων.
Οι καθηγητές έμειναν άναυδοι.
Μερικοί είπαν ότι στην ΕΟΚ θέλουν να μπουν και άλλα κράτη από την Ευρώπη, οπότε θα μεγάλωνε και θα ισχυροποιούταν, ότι θα καταργούνταν τα χρήματα και θα συναλλασσόμασταν όλοι με κάρτες, αφού στις Βρυξέλλες υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους υπολογιστές στον κόσμο που χωράει τα δεδομένα όλων των Ευρωπαίων και τις οικονομικές συναλλαγές τους.
Ανέφεραν ότι υπάρχει υποδομή για να ενταχθούν στην ΕΟΚ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ότι θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί ενιαίο ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Σε όλα αυτά ο Π.Παϊσιος επαναλάμβανε ότι τα δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα, κάθε ένα θα είναι διαφορετικό. Θα αλλάξουν οι καιροί, μας είπε, δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα.
Αυτό που σχεδιάζουν οι μεγάλοι είναι να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά στο να δεχτούν το χάραγμα, δίχως να μπορούν να αντιδράσουν. Βέβαια, χωρίς να το καταλαβαίνουν, υπηρετούν το θέλημα του Θεού…
του Πρωτοπρεσβύτερου Μιχαήλ Μακρίδη: "Πατήρ Παΐσιος – Μνήμες"
~
*** Βαρουφάκης- Σόιμπλε συμφώνησαν πως... διαφωνούν!
soible12
-  Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη τοποθετήθηκε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών. Δεν παρέλειψε να αποδώσει για ακόμη μία φορά τις ευθύνες στην ελληνική πλευρά.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε πως εξακολουθεί να έχει διαφορετική άποψη με εκείνη του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, ενώ συμπλήρωσε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει να προχωρήσει σε δύσκολες αποφάσεις.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη φημολογία ότι η άποψή του είναι διαφορετική από της κ. Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε απάντησε πως και οι δύο βρίσκονται στην ίδια πλευρά ως προς το ελληνικό θέμα και συμπλήρωσε: «Θα ήταν χαζό αν η Γερμανία αποδεχόταν το παιχνίδι της ενοχής και της κατηγορίας (blame game) του ΣΥΡΙΖΑ. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».
~
***  ΟΗΕ: Για ένα πακέτο τσιγάρα πωλούν τις γυναίκες οι τζιχαντιστές
gezitesgynaikes
-  Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε η απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία Zainab Bangura. "Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, πωλούν τις απαχθέντες νεαρές γυναίκες, μερικές φορές για ένα πακέτο τσιγάρα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η απεσταλμένη επισκέφθηκε το Ιράκ και τη Συρία και εργάστηκε σε ένα σχέδιο δράσης για την επίλυση του τρομοκρατικού προβλήματος  της σεξουαλικής βίας που ασκούν οι τζιχαντιστές.
"Είναι ένας πόλεμος που διεξάγεται στα σώματα των γυναικών", δήλωσε σχετικά η Bangura. Οι τζιχαντιστές οργανώνουν σκλαβοπάζαρα όπου εκθέτουν κορίτσια, τα οποία έχουν απαγάγει από επιθέσεις τους, χωρίς όμως να υπάρχει ακριβής αριθμός για τις γυναίκες και τα κορίτσια που έιναι σε αιχμαλωσία.
"Οι τζιχαντιστές απαγάγουν τα κορίτσια όταν καταλαμβάνουν μια περιοχή, προκειμένου να ανανεώσουν τον εφοδιασμό τους, προκειμένου να έχουν νέα κορίτσι, τα παλαιότερα τα οδηγούν στο εμπόριο", είπε η Bangura.
Η ίδια θα προσθέσει ότι οι τιμές για τα κορίτσια αρχίζουν από ένα πακέτο τσιγάρα και μερικές φορές φθάνουν σε εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες δολάρια.
~
***  Μεγάλη κατάρρευση εσόδων και το μήνα του Μαΐου
money
-  Τον Μάιο επικράτησε μια εισπρακτική άπνοια, παρά τον «χορό» των ρυθμίσεων χρεών, και από ότι φαίνεται είναι γεγονός που προϊδεάζει μεγάλη φοροκαταιγίδα από το καλοκαίρι και μετά.
Σύμφωνα με πληροφορίες όπου αναφέρουν για υστέρηση εισπράξεων δημοσίων εσόδων που φτάνει ή ξεπερνά πλέον το 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περί τα 650 εκατ. που αντιστοιχούν σε φόρους που δεν εισπράχθηκαν.
Εν μέρει σε αυτό συνέβαλε η καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής των δηλώσεων φόρου από τα νομικά πρόσωπα, καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμη η σχετική εφαρμογή, ενώ ερωτηματικά παραμένουν για το αν θα εξελιχθεί ομαλά και η πληρωμή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, για την οποία η κυρία Βαλαβάνη έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.
Οι αναιμικές εισπράξεις πάντως δημιουργούν ανησυχία για την επίτευξη και αυτού ακόμη του πολύ χαμηλού πρωτογενούς πλεονάσματος (της τάξεως του 0,6% του ΑΕΠ για φετος) που ζητά η ελληνική πλευρά και ενδεχομένως να δεχθούν, de facto λόγω της κατρακύλας του προϋπολογισμού, οι δανειστές
~
***  Δείτε τις 37 ερωτήσεις - απαντήσεις για την σωστή δήλωση του Ε9
eforia e9
-   H Γενική Γραμματεία Εσόδων για να βοηθήσει στην δήλωση των ακινήτων στο Ε9, δημιούργησε μια λίστα με 37 ερωτήσεις και απαντήσεις. Με αυτή τη λίστα συμβουλεύσει για τη σωστή δήλωση και ενημερώνει για για το ποιοι είναι υπόχρεοι και επίσης το χρονικό περιθώριο. Αναλυτικά η λίστα
1.Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου;
Από την υπηρεσία αυτή τα Φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν:
Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τα έτη 2015 και 2016 (διαρκούς ενημέρωσης)
• Τροποποιητική δήλωση Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α). έτους 2014
• Αρχική δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, εάν δεν έχει εκδοθεί πράξη Διοικητικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α.
• Αρχική και τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τα έτη 2010 έως 2013
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης ατομικού εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π. για τα έτη 2010 έως 2013 και πράξης Διοικητικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α. για το έτος 2014 εφόσον αυτά έχουν εκδοθεί και επιπλέον εκτύπωση δόσεων με ταυτότητες οφειλής (Τ.Ο.) για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2014. 
Επίσης, στο έτος 2015, μπορείτε να εκτυπώσετε Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. (άρθρο 54Α του ν. 4174/2013).
2. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Νομικά πρόσωπα (ΝΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου;
Από την υπηρεσία αυτή τα Νομικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν:
• Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τα έτη 2015 και 2016 (διαρκούς ενημέρωσης)
• Τροποποιητική δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2014
• Αρχική δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, εάν δεν έχει εκδοθεί πράξη Διοικητικού προσδιορισμού φόρου
• Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τα έτη 2011 έως 2014
Επίσης, στο έτος 2015, μπορείτε να εκτυπώσετε Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. (άρθρο 54Α του ν. 4174/2013).
3. Ποια φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) για το έτος 2015;
Υποχρέωση για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2015 έχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εντός του έτους 2014 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση
4. Όσοι είχαν μεταβολές στα ακίνητά τους από 01/01/2014 έως 31/12/2014 μέχρι πότε μπορούν να τις δηλώσουν εμπρόθεσμα;
Για να είναι εμπρόθεσμη η δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2015, πρέπει να υποβληθεί έως 30/06/2015. (ΠΟΛ.1115/5.6.2015 και άρθρο 6 του ν. 4328/2015 )
5.Ποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2016 (διαρκούς ενημέρωσης);
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που από την 01/01/2015 και μετά έχει μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση, υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της μεταβολής αυτής, πλην της κληρονομιάς, για την οποία ο κληρονόμος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων εντός τριάντα ημερών (30) από τη λήξη της προθεσμίας για αποποίηση της κληρονομιάς.
[ΠΟΛ.1115/5.6.2015: Ειδικά στις περιπτώσεις κληρονομικής διαδοχής η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται εμπρόθεσμα εντός τριάντα (30) ημερών από την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας αποποίησης της κληρονομιάς.
Παραδείγματα κληρονομικής διαδοχής: Σε περίπτωση θανάτου τη 18/1/2015, η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται εμπρόθεσμα από το τέκνο του θανόντος έως και την 30ή Ιουνίου 2015, διότι συνυπολογίζεται η τετράμηνη προθεσμία αποποίησης της κληρονομίας. Αν την 1/3/2015 το τέκνο συντάξει πράξη αποδοχής κληρονομιάς, η δήλωση υποβάλλεται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2015.
Στην πιο πάνω περίπτωση θανάτου τη 18/1/2015, εάν μέχρι και την 30/5/2015 δημοσιευθεί διαθήκη, δεν υποβάλλεται δήλωση από τον εξ αδιαθέτου κληρονόμο αλλά απευθείας από τον εκ διαθήκης κληρονόμο μέσα σε τριάντα ημέρες από την παρέλευση της προθεσμίας για αποποίηση.
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον συνταχθεί πράξη αποδοχής της κληρονομιάς μέσα στην προθεσμία για αποποίηση, η δήλωση υποβάλλεται μέσα σε τριάντα ημέρες από την πράξη αποδοχής της κληρονομιάς και όχι από την παρέλευση της προθεσμίας για αποποίηση.]
Οι μεταβολές που πραγματοποιούνται από 01/01/2015 και μετά, δεν δηλώνονται πλέον από τους φορολογούμενους το επόμενο έτος από το έτος μεταβολής, αλλά άμεσα στο τρέχον έτος. Με αυτό τον τρόπο, μέσω της υποβολής Ε9 θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση της περιουσιακής κατάστασης με τις μεταβολές που έχουν επέλθει. 
6. Τι είδους μεταβολές δηλώνονται στο Ε9 έτους 2016 (διαρκούς ενημέρωσης);
Θα πρέπει να δηλώνεται κάθε είδους μεταβολή όπως απόκτηση, σύσταση, πώληση κ.τ.λ. που πραγματοποιείται από 01/01/2015 και μετά, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να τροποποιηθεί η περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου.
7. Μπορώ μέσω του Ε9 έτους 2016 (διαρκούς ενημέρωσης) να δηλώσω μία μεταβολή που έγινε εντός του έτους 2015, αλλά και να κάνω διορθώσεις της περιουσιακής κατάστασης για μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν πριν την 01/01/2015;
Όχι δεν μπορείτε να το κάνετε μέσω της ίδιας δήλωσης. Στο Ε9 έτους 2016, υποβάλλετε δηλώσεις Ε9 μόνο για τις τρέχουσες μεταβολές που έγιναν εντός του έτους 2015. Εάν όμως ταυτόχρονα με την μεταβολή που επήλθε εντός του 2015, διαπιστώσετε ότι πρέπει να προβείτε και σε άλλες διορθώσεις της περιουσιακής σας κατάστασης, που αφορούν μεταβολές παλαιοτέρων ετών, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
• Θα επιλέξετε το έτος που θέλετε να υποβάλλετε δήλωση (για παλαιότερες μεταβολές) και αφού την οριστικοποιήσετε, μπορείτε να την μεταφέρετε στα επόμενα έτη μέχρι και το έτος 2016 για να ενημερωθεί με ορθό τρόπο η περιουσιακή εικόνα. Στο έτος 2016 η δήλωση αυτή χαρακτηρίζεται ως «δήλωση εκ μεταφοράς».
• Εάν ταυτόχρονα πρέπει να υποβάλλετε και Ε9 έτους 2016, διότι είχατε μεταβολή στα ακίνητά σας εντός του έτους 2015, θα υποβάλλετε ξεχωριστή δήλωση στο έτος αυτό.
8. Εάν υποβάλλω μία δήλωση Ε9 σε έτος προγενέστερο του έτους 2016, μέχρι ποιο έτος θα πρέπει να τη μεταφέρω;
Θα πρέπει να τη μεταφέρετε έως το έτος 2016, προκειμένου να ενημερωθεί με ορθό τρόπο η περιουσιακή εικόνα σε όλα τα έτη.
9) Τι πρέπει να προσέξω κατά την υποβολή της δήλωσης Ε9 έτους 2016;
Θα πρέπει να αναγραφούν με ιδιαίτερη προσοχή τα στοιχεία που ζητούνται κατά την επιλογή της αιτίας εισαγωγής / μεταβολής / διαγραφής ακινήτου και ιδιαιτέρως οι ημερομηνίες [ημ/νία συμβολαίου, ημ/νία δημοσίευσης διαθήκης, κ.τ.λ.]
10. Ποια πολυγραφημένη διαταγή (ΠΟΛ) ισχύει για τον τύπο και περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9);
Ισχύει η ΠΟΛ.1200/3.9.2014.
11. Που έχουν αναρτηθεί οδηγίες χρήσης της εφαρμογής;
Επιλέγοντας «Υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9)» και πριν εισέλθετε στην εφαρμογή εμφανίζεται μήνυμα για τις υπηρεσίες που παρέχονται και συνέχεια «Οδηγίες χρήσης».
12. Όταν υποβάλλεται αρχική / τροποποιητική δήλωση Ε9 για τα έτη 2010 έως 2013, πότε εκδίδεται η πράξη προσδιορισμού Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.);
Εάν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι μηδενικό ή χρεωστικό η εκκαθάριση πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) σε λίγες ημέρες και ο φορολογούμενος ενημερώνεται μέσω ηλεκτρονικής κοινοποίησης.
13. Σε ποιες περιπτώσεις που υποβληθεί αρχική / τροποποιητική δήλωση Ε9 για τα έτη 2010 έως 2013, δεν γίνεται εκκαθάριση εάν δεν προηγηθεί έλεγχος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.;
Εάν από την εκκαθάριση προκύπτει μείωση φόρου, κατά τη στιγμή της οριστικής υποβολής δήλωσης Ε9, εμφανίζεται μήνυμα ότι η δήλωση υποβλήθηκε επιτυχώς. Για την οριστικοποίησή της όμως θα πρέπει να προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Μπορείτε από τις διαθέσιμες ενέργειες να εκτυπώσετε την προσωρινή δήλωση Ε9, η οποία έχει ειδική σήμανση «ΑΚΥΡΟ», διότι δεν έχει υποβληθεί οριστικά και εκκρεμεί έλεγχος από τη Δ.Ο.Υ.
Μέχρι να γίνει η διαχείριση της δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ. μπορείτε να ακυρώσετε τη δήλωση.
Όταν προσκομίσετε τα δικαιολογητικά που θα σας ζητηθούν από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., η δήλωση οριστικοποιείται από αυτήν και εκδίδεται πράξη προσδιορισμού φόρου.
14. Εάν οι διορθώσεις της περιουσιακής εικόνας πρέπει να γίνουν σε περισσότερα του ενός έτη ποια διαδικασία ακολουθείται;
Εάν οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται αφορούν περισσότερα του ενός έτη, θα πρέπει ο φορολογούμενος να ξεκινήσει την υποβολή δήλωσης Ε9 από το πρώτο διαθέσιμο στη εφαρμογή έτος που πρέπει η τροποποίηση αυτή να γίνει.
Όταν επιλέγεται οριστικοποίηση της υποβληθείσας δήλωσης Ε9 σε ένα έτος, εάν κάποιες από τις διορθώσεις που έγιναν, αφορούν και επόμενο έτος, τότε δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της δήλωσης αυτής στο επόμενο έτος. Εμφανίζεται παράθυρο με σχετικό μήνυμα.
Στο επόμενο έτος, η δήλωση μεταφέρεται ως «προσωρινά» υποβαλλόμενη και ο φορολογούμενος, πρέπει να επιλέξει το έτος αυτό και στη συνέχεια την καρτέλα «υποβολή δήλωσης Ε9», ώστε να μπορέσει να την επεξεργαστεί.
15. Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε μεταφορά δήλωσης από ένα έτος σε επόμενο έτος;
Όταν επιλέγετε μεταφορά δήλωσης στο επόμενο έτος, στο έτος που έγινε η μεταφορά και πριν ξεκινήσει η επεξεργασία της προσωρινής δήλωσης, πρέπει να γίνεται έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί από την προσωρινή δήλωση, μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης από τις διαθέσιμες ενέργειες. Εάν για παράδειγμα μεταφέρετε μία δήλωση με μία εισαγωγή ακινήτου σε επόμενο έτος όπου το ακίνητο ήδη υπάρχει στην περιουσιακή εικόνα, εάν κάνετε έλεγχο σύμφωνα με τα παραπάνω θα διαπιστώσετε ότι το ακίνητο υπάρχει δύο φορές. Συνεπώς, θα πρέπει να ακυρώσετε την προσωρινή δήλωση που μεταφέρατε.
16. Εάν τη στιγμή της οριστικής υποβολής δήλωσης Ε9 επιλέχθηκε ΟΧΙ στην ερώτηση για μεταφορά δήλωσης στο επόμενο έτος ενώ έπρεπε να γίνει, πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί;
Εάν ο φορολογούμενος κατά τη στιγμή της οριστικής υποβολής δήλωσης Ε9, δεν επέλεξε μεταφορά της δήλωσης σε επόμενο έτος, μπορεί και εκ των υστέρων από την καρτέλα «δηλώσεις Ε9» να επιλέξει τη συγκεκριμένη δήλωση και στη συνέχεια από τις διαθέσιμες ενέργειες, μεταφορά δήλωσης σε επόμενο έτος.
Εάν η επιλογή «μεταφορά δήλωσης σε επόμενο έτος» είναι ανενεργή, σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά στο επόμενο έτος.
17. Πόσες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 μπορούν να υποβληθούν για το ίδιο έτος;
Εφόσον είναι διαθέσιμη η εφαρμογή, μπορείτε να υποβάλλετε όσες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 κρίνετε αναγκαίες για τη διαμόρφωση ορθής περιουσιακής εικόνας.
18. Πότε μπορώ να υποβάλλω επόμενη τροποποιητική δήλωση, διότι δεν απεικονίζεται η ορθή περιουσιακή εικόνα;
Εάν μετά την οριστική υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, διαπιστωθούν λάθη ή παραλείψεις, έτσι ώστε να μην απεικονίζεται ορθά η περιουσιακή εικόνα για το συγκεκριμένο έτος, μπορεί να υποβληθεί νέα τροποποιητική δήλωση Ε9, μετά την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου της προηγούμενης υποβληθείσας τροποποιητικής δήλωσης.
Εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης της προηγούμενης δήλωσης, δεν μπορεί να υποβληθεί νέα τροποποιητική. Εμφανίζεται σχετικό μήνυμα στην αρχική σελίδα.
19. Τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενέργειες και δεν μπορεί να υποβληθεί δήλωση Ε9;
Στην περίπτωση αυτή, μεταβείτε στην καρτέλα «αρχική σελίδα» και διαβάστε προσεκτικά τα μηνύματα που εμφανίζονται. Πιθανόν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα και γι αυτό δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενέργειες.
Πιθανές εκκρεμότητες:
• Έχετε ξεκινήσει ήδη δημιουργία δήλωσης και πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα «Υποβολή δήλωσης» για να την επεξεργαστείτε.
• Έχει ξεκινήσει δημιουργία δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ., οπότε δεν μπορείτε να υποβάλλετε νέα δήλωση, εάν δεν ολοκληρωθεί η επεξεργασία από τη Δ.Ο.Υ.
• Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εκκαθάρισης προηγούμενης δήλωσης που υποβλήθηκε είτε ηλεκτρονικά είτε στη Δ.Ο.Υ.
20. Υποβλήθηκε οριστική δήλωση Ε9 αλλά διαπιστώθηκαν λάθη. Μπορώ να την ακυρώσω;
Εάν εμφανιστεί μήνυμα ότι η δήλωση είναι οριστική και εκκρεμεί εκκαθάριση, δεν μπορεί να ακυρωθεί. Μόλις εκκαθαριστεί, μπορείτε να υποβάλλετε νέα δήλωση Ε9.
Εάν κατά τη στιγμή της οριστικής υποβολής δήλωσης Ε9, εμφανίζεται μήνυμα ότι η δήλωση υποβλήθηκε επιτυχώς και για να οριστικοποιηθεί θα πρέπει να προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., μπορείτε από τις διαθέσιμες ενέργειες να ακυρώσετε τη δήλωση.
21. Στην πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. εμφανίζεται μήνυμα ότι λόγω ανεπάρκειας στοιχείων στη δήλωση των στοιχείων ακινήτων, ο υπολογισμός του φόρου έγινε βάσει απόφασης της Γ.Γ.Δ.Ε. Τι ενέργειες πρέπει να κάνω;
Θα πρέπει να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση Ε9, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, όταν ο χρήστης εισέρχεται στην εφαρμογή, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα στην καρτέλα «αρχική σελίδα».
Επιλέγετε «Δημιουργία τροποποιητικής δήλωσης Ε9 βάσει της ΠΟΛ.1186/31.7.2014» και στη συνέχεια «Ελλείψεις στοιχείων ακινήτων για τον υπολογισμό ΕΝ.Φ.Ι.Α.». από τις διαθέσιμες ενέργειες.
Εμφανίζεται σχετική οθόνη με τους Α.Τ.ΑΚ. των πινάκων 1 και 2 που εκκαθαρίστηκαν με παραδοχές. Επιλέγοντας τον Α.Τ.ΑΚ., γίνεται μετάβαση στη φόρμα καταχώρησης του ακινήτου, εμφανίζονται τα περιγραφικά στοιχεία αυτού και μπορεί να γίνει διόρθωση ή συμπλήρωση στοιχείων, όπου χρειάζεται. Μετά προχωρήστε σε ολοκλήρωση της μεταβολής. Εφόσον υπάρχουν ελλείψεις και σε άλλους Α.Τ.ΑΚ., επιλέξτε εκ νέου «Ελλείψεις στοιχείων ακινήτων για τον υπολογισμό ΕΝ.Φ.Ι.Α.», και ακολουθείστε την παραπάνω διαδικασία.
Όταν γίνουν όλες οι διορθώσεις, εμφανίζεται το μήνυμα ότι διορθώθηκαν όλοι οι Α.Τ.ΑΚ.
22. Όταν υποβάλλω τροποποιητική δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε ποιες περιπτώσεις γίνεται άμεσα η εκκαθάριση;
Εάν από την τροποποιητική δήλωση, δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, ή το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό ή αφορά στην υποβολή τροποποιητικής δήλωσης και υπάρχει μείωση φόρου έως και τριακόσια (300) ευρώ από την τελευταία εκδοθείσα δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. - πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου, η εκκαθάριση πραγματοποιείται άμεσα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) και μπορείτε να εκτυπώσετε τη νέα πράξη προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α.
23. Όταν υποβάλλω τροποποιητική δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε ποιες περιπτώσεις δεν γίνεται άμεσα η εκκαθάριση και πρέπει να προηγηθεί έλεγχος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ;
Εάν από την εκκαθάριση της τροποποιητικής προκύπτει μείωση φόρου άνω των τριακοσίων (300) ευρώ από την τελευταία εκδοθείσα δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. - πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου, κατά τη στιγμή της οριστικής υποβολής δήλωσης Ε9, εμφανίζεται μήνυμα ότι η δήλωση υποβλήθηκε επιτυχώς. Για την οριστικοποίησή της όμως θα πρέπει να προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Μπορείτε από τις διαθέσιμες ενέργειες να εκτυπώσετε την προσωρινή δήλωση Ε9, η οποία έχει ειδική σήμανση «ΑΚΥΡΟ», διότι δεν έχει υποβληθεί οριστικά και εκκρεμεί έλεγχος από τη Δ.Ο.Υ.
Μέχρι να γίνει η διαχείριση της δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ. μπορείτε να ακυρώσετε τη δήλωση.
Όταν προσκομίσετε τα δικαιολογητικά που θα σας ζητηθούν από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., η δήλωση οριστικοποιείται από αυτήν και εκδίδεται πράξη προσδιορισμού φόρου.
24. Όταν το Νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά τη στιγμή της υποβολής της δήλωσης, μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά η δήλωση Ε9;
Ναι μπορεί, εφόσον την 01/01 του έτους που αφορά η δήλωση, το νομικό πρόσωπο δεν είχε διακόψει τις εργασίες του.
25. Όταν για το Νομικό Πρόσωπο δεν έχει υποβληθεί Ε9 για το έτος 2013 τι πρέπει να κάνει;
Υποβάλλει υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2013, στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή του κατάσταση, όπως αυτή υφίσταται κατά την 1η Ιανουαρίου του 2013. Στη συνέχεια δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της δήλωσης αυτής σε επόμενο έτος ως προσωρινή δήλωση όπου μπορεί να την επεξεργαστεί (εμφανίζεται σχετικό μήνυμα).
26. Ποια αλλαγή υπάρχει κατά τη δημιουργία δήλωσης Ε9 των Νομικών προσώπων για το έτος 2014 και επομένων;
Κατά τη δημιουργία δήλωσης Ε9, εμφανίζεται το είδος του ΝΠ, δηλαδή εάν είναι κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα βάσει στοιχείων που τηρούνται στο μητρώο του Taxis. Εάν το ΝΠ είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πρέπει υποχρεωτικά να επιλεγεί από λίστα η κατηγορία του ΝΠ (Ν.Π.Δ.Δ. που εντάσσονται στους φορείς της γενικής κυβέρνησης, ΟΤΑ, κ.τ.λ.).
Όσα ΝΠ κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι Ανώνυμες Εταιρίες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, θα πρέπει να το δηλώσουν επιλέγοντας την αντίστοιχη ένδειξη που εμφανίζεται.
27. Τι πρέπει να δηλωθεί υποχρεωτικά κατά την εισαγωγή, μεταβολή ή διαγραφή ακινήτου / γηπέδου;
Δηλώνεται υποχρεωτικά η αιτία εισαγωγής μεταβολής ή διαγραφής ακινήτου. Ανάλογα με την αιτία που επιλέγεται από λίστα που εμφανίζεται, συμπληρώνονται υποχρεωτικά κάποια πεδία (π.χ. σε πώληση ακινήτου ζητείται αριθμός συμβολαίου / ημερομηνία, Α.Φ.Μ. συμβολαιογράφου).
Ό,τι συμπληρώνεται στα πεδία αυτά, μεταφέρεται αυτόματα στις σημειώσεις φορολογούμενου και μετά την οριστική υποβολή της δήλωσης εμφανίζεται στην εκτύπωση του Ε9.
28. Σε ποιες περιπτώσεις η σύζυγος που δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης των υπηρεσιών του TAXISnet, μπορεί να υποβάλλει δήλωση Ε9 με τους κωδικούς πρόσβασης του Υπόχρεου και πώς υποβάλλει το ανήλικο τέκνο;
Η σύζυγος, η οποία δεν είναι ενεργή χρήστης των υπηρεσιών του TAXISnet, υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων της, χρησιμοποιώντας για την πρόσβαση στο TAXISnet το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του συζύγου της, εφόσον υπάρχει έγγαμη σχέση στο μητρώο του Taxis. Από την ημερομηνία όμως που είτε η σύζυγος αποκτήσει δικούς της κωδικούς πρόσβασης, είτε δηλωθεί διακοπή ή διάστασης της έγγαμης σχέσης στο μητρώο του Taxis, δεν είναι πλέον δυνατή η υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων της με τη χρήση των κωδικών του συζύγου.
Η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) του ανήλικου τέκνου υποβάλλεται με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης.
29. Με ποιο τρόπο δύνεται η δυνατότητα με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου, να υποβληθεί και η δήλωση Ε9 της συζύγου;
Όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις που περιγράφονται πιο πάνω, κατά την είσοδο στην εφαρμογή εμφανίζεται οθόνη στην οποία εμφανίζεται και ο Α.Φ.Μ. της συζύγου, προκειμένου να διαχειριστεί την περιουσιακή της εικόνα.
Εάν δεν εμφανίζεται η οθόνη αυτή, σημαίνει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται παραπάνω και θα πρέπει να εισέλθει στην εφαρμογή με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.
30. Τι κάνω όταν δε βρίσκω μέσα από τη λίστα των οδών κάποιον η κάποιους από τους δρόμους που βρίσκεται το ακίνητο μου;
Θα πρέπει να προχωρήσετε σε εντοπισμό του ακινήτου σας μέσω εμφάνισης χάρτη, ο οποίος περιλαμβάνει τις περιοχές για τις οποίες ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτου. Εφόσον βρείτε το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το ακίνητο σας, το επιλέγετε.
Εάν βρίσκετε το σωστό οικοδομικό τετράγωνο, αλλά η διεύθυνση της οδού που βρίσκεται το ακίνητο σας υπάρχει μέσα στο χάρτη με άλλη ονομασία από αυτή που εσείς γνωρίζετε, τότε επιλέξτε το οικοδομικό τετράγωνο αλλά όταν επιστρέψετε στη φόρμα καταχώρησης του ακινήτου στο πεδίο «Ονομασία Οδού Ακινήτου», αναγράψτε την ορθή διεύθυνση.
31. Τι κάνω όταν δεν βρίσκω το ακίνητο μου μέσα στον χάρτη;
Εάν το ακίνητο σας δεν βρίσκεται στο χάρτη, ενδέχεται να βρίσκεται εκτός Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων και πρέπει να επιλέξετε την ένδειξη «Εκτός ΑΠΑΑ». Σε κάθε περίπτωση, πριν προβείτε σε αυτή την ενέργεια πρέπει να είστε σίγουρος/η ότι το ακίνητο σας είναι εκτός ΑΠΑΑ.
32. Τι κάνω όταν εμφανίζεται μήνυμα ότι κάποιο ακίνητο μου δεν έχει εντοπιστεί μοναδικά;
Διαβάστε προσεκτικά το μήνυμα που εμφανίζεται, στο οποίο αναφέρεται για ποιο ακίνητο πρέπει να προβείτε σε εντοπισμό. Στο μήνυμα αυτό αναφέρεται ο ΑΤΑΚ (Αριθμός ταυτότητας ακινήτου) που χαρακτηρίζει το ακίνητο σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει μέσω υποβολής δήλωσης Ε9 να επιλέξετε μεταβολή κτίσματος/οικοπέδου για τον συγκεκριμένο Α.Τ.ΑΚ. και να εντοπίσετε γεωγραφικά μέσω εμφάνισης χάρτη το ακίνητο αυτό.
33. Πως μπορώ να κάνω προσωρινή αποθήκευση της δήλωσης στοιχείων ακινήτων;
Δε χρειάζεται ξεχωριστή ενέργεια. Η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) αποθηκεύεται προσωρινά αυτόματα μετά από κάθε ολοκλήρωση ενέργειας που κάνετε π.χ. εισαγωγή ακινήτου κ.τ.λ.
34. Πώς μπορώ να ανακτήσω την προσωρινή δήλωση που είχα δημιουργήσει;
Όταν εισέρχεστε στην εφαρμογή, επιλέγετε την καρτέλα «υποβολή δήλωσης Ε9» και έτσι ανακτάτε την προσωρινή δήλωση που είχατε δημιουργήσει Μπορείτε να την επεξεργαστείτε ή να την ακυρώσετε. 
35. Ποιες οδηγίες ισχύουν για τον τρόπο συμπλήρωσης της δήλωσης Ε9 έτους 2014 και επομένων
Για τη συμπλήρωση του περιεχομένου των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2014 και επομένων ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί με την ΠΟΛ.1237/11.11.2014.
36. Ποιες οδηγίες ισχύουν για τις εκπτώσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α. και για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα;
Για τη διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων επί του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) σε φυσικά πρόσωπα, έτους 2014 ισχύει η ΠΟΛ.1231/20.10.2014.
Για τη διαδικασία χορήγησης μείωσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2014 σε φυσικά πρόσωπα για κύριους χώρους κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών και επαγγελματικών στεγών ισχύει η ΠΟΛ.1232/21.10.2014.
37. Ποια είναι η καταληκτική προθεσμία εμπρόθεσμης ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων (Ε9) έτους 2014;
Η εμπρόθεσμη ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2014 έληξε στις 30/12/2014.
 ~
*** Να μην γίνει αύξηση στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν οι βιομήχανοι
pylones
-  Γίνεται έκκληση στο να μην εφαρμοστούν οι προτάσεις των εταίρων για αυξήσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας απευθύνει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), με ανοιχτή επιστολή της προς την κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι στις προτάσεις που υποβλήθηκαν περιλαμβάνεται η κατάργηση της έκπτωσης 20% για τα βιομηχανικά τιμολόγια, όπου παρατάθηκε για φέτος αφού είχε καθιερωθεί από πέρυσι, και ο καθορισμός των τιμολογίων με βάση το κόστος.
Υποστηρίζεται από την ΕΒΙΚΕΝ πως με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν λαμβάνεται πρόνοια για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των νέων τιμολογίων σε σχέση ιδίως με εκείνα των Ευρωπαίων ανταγωνιστών.
«Τα τιμολόγια που ίσχυσαν το 2014 κατέληγαν σε τελικό κόστος 30% υψηλότερο (σύμφωνα με μελέτη του εξειδικευμένου διεθνούς οίκου συμβούλων ROLAND BERGER) από εκείνο των Ευρωπαίων ανταγωνιστών μας, ενώ με τη σημαντική πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και των πετρελαιοειδών από το τελευταίο τρίμηνο του 2014, οι χονδρεμπορικές τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά στην Ευρώπη, αλλά όχι στην Ελλάδα, αυξάνοντας έτσι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας», αναφέρει η Ένωση.
Για τους λόγους αυτούς, η ΕΒΙΚΕΝ υποστηρίζει πως δεν θα πρέπει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να επιμείνουν στις προτάσεις τους και η ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί να εφαρμόσει αλλαγές στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που, όπως λέει, «θέτουν σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας, τη διατήρηση δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και εμποδίζουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».
~
***  Η Βραζιλία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων - Οργή της Τουρκίας
genocide
-    Μεγάλη οργή προκάλεσε στην Άγκυρα, η ψήφιση νομοσχεδίου στη Βραζιλία το οποίο αναγνωρίζει τη σφαγή των Αρμενίων κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ως γενοκτονία.
Σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει την απόφαση της γερουσίας της Βραζιλίας ως ανεύθυνη και την κατηγορεί ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παραβλέπει τον νόμο.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας ανακάλεσε τον πρέσβη της χώρας στη Βραζιλία για διαβουλεύσεις. Στις 3 Ιουνίου, είχε κληθεί και ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Άγκυρα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το ίδιο θέμα.
~
***  Νούμερο ένα προορισμός για τους Τούρκους είναι τα ελληνικά νησιά για διακοπές
nhsi
-  Σε συνέντευξή του ο Διευθυντής στον Τομέα Κρουαζιέρας του τουρκικού Ταξιδιωτικού Πρακτορείου Etstur, κ. Ahmet Yazici επισήμανε ότι: «Το 65% των Τούρκων έχει ως πρώτη του επιλογή τα ελληνικά νησιά, για τις φυσικές ομορφιές και τη διασκέδαση που παρέχουν αλλά και για το γεγονός ότι μπορούν να ταξιδέψουν σ’ αυτά δίχως θεώρηση (βίζα)».
Το δημοσίευμα της Hurriyet που περιέχει και την συνέντευξη έχει ως τίτλο: «Ερωτευμένοι με τα νησιά». Όμως σε άλλο δημοσίευμα στο ταξιδιωτικό ένθετο της Sabah ο ίδιος προτείνει για μήνα του μέλιτος δυο είδη κρουαζιέρας στα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά, καθώς και συνέντευξη του Διευθυντή στο Τμήμα Κρουαζιέρας ενός άλλου Ταξιδιωτικού Οργανισμού, του Prontotour, κ. Hakan Aksungur, ο οποίος προτείνει ως ιδανικά τα ελληνικά νησιά για ''διακοπές με παιδιά''. Πρόκειται για εκτενές αφιέρωμα στην κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, καθώς και ξεχωριστά στη Μήλο, στη Μύκονο, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, την Λέσβο αλλά και την Αττική.
Εξάλλου άρθρο στη έκδοση Προύσας της Χουριέτ που υπογράφει η κ. Sibel Bagci Uzun, με τον τίτλο «Ξεκινούν οι διακοπές», γίνεται αναφορά ότι στα φαβορί των Τούρκων για τις προσεχείς καλοκαιρινές διακοπές είναι η (τουρκική) Αττάλεια και η κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, για την οποία δεν χρειάζεται θεώρηση (βίζα).Ενώ σε άλλο δημοσίευμα στο ίδιο ένθετο με τον τίτλο «Διακοπές στο εξωτερικό κάτω των 1.000 τουρκικών λιρών» στους προτεινόμενους προορισμούς βρίσκεται η Ρόδος και η Χαλκιδική.
Εκτενές άρθρο για την Μύκονο γράφει ο κ. Ayhan Sicimoglu στο ταξιδιωτικό ένθετο της Hurriyet με τον τίτλο «Ένα τόσο άσχημο νησί πώς έγινε τουριστικό φαινόμενο;».
O Sicimoglu αρχικά σχολιάζει ότι η Μύκονος είναι ένα τουριστικό φαινόμενο λέγοντας ότι: «Ένα νησί με πολλούς βράχους, πολύ αέρα και θάλασσα με κύμα συνεχώς. Ούτε θα βρείτε στο νησί αρκετά ρομαντικά χωριά. Είναι ένα από τα άχαρα νησιά στη μέση του Αιγαίου. Το να δημιουργήσουν από το τίποτα, από έναν βράχο που δεν έχει ομορφιά, ένα νησί στο οποίο "επελαύνει" όλος ο κόσμος είναι η ιστορία της δημιουργικότητας των Ελλήνων στον τουρισμό».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και για την πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί όπου τον έπεισε Τούρκος επιχειρηματίας φίλος του, ο αρθρογράφος όμως εστιάζει στη νυχτερινή ζωή, τις παραλίες και τα εστιατόρια με κυριότερο το γνωστό εστιατόριο Nammos, στο οποίο όπως γράφει, συχνάζει το Jet set της Ευρώπης και τα παιδιά Αράβων σεΐχηδων, που φθάνουν στο νησί με τα ιδιωτικά τους σκάφη.
Στο άρθρο επίσης σχολιάζεται η ''έλλειψη ιστορίας του νησιού'', με μοναδικό ιστορικό κτίριο το Μουσείο Παραδοσιακής Τέχνης, στο οποίο εκτίθενται παραδοσιακές ενδυμασίες του νησιού και μακέτες από την αρχιτεκτονική του και δείγματα της παραδοσιακής κουζίνας του.
Αυτό που πρέπει να θυμίσουμε εδώ είναι ότι ένας από τους τούρκους μεγιστάνες που προτιμούν τη Μύκονο (και την Αθήνα) για διασκέδαση και διαμονή είναι και ο Τούρκος ''βασιλιάς του χάλυβα'' κ. Ουγκούρ Οζκάν ο οποίος μετά τα μπουζούκια και τις σαμπάνιες του «Nammos» αποφάσισε να τιμήσει και την ελληνική τέχνη παραγγέλνοντας αντίγραφο του διάσημου γυάλινου γλυπτού 'Δρομέας'' που είναι στην πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής μπροστά στο Χίλτον, για τη βίλα του στη Μύκονο.
Το 2000 ο ίδιος και τα αδέλφια του κληρονόμησαν από τον πατέρα τους μια γιγαντιαία εταιρεία, η οποία παράγει ετησίως περισσότερους από 500.000 τόνους χάλυβα, τους οποίους πουλά σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με κοσμοπολίτικες στήλες ο νεότερος από τα τρία αδέλφια, είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος στην έδρα το Χιούστον της Αμερικής. Ο κ. Ουγκούρ σε ένα ταξίδι αναψυχής στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια είδε για πρώτη φορά τον «Δρομέα», όπου είναι το πασίγνωστο έργο τέχνης που βρίσκεται απέναντι από το πολυτελές ξενοδοχείο. Του ζήτησε ένα αντίγραφο σε μικρότερες διαστάσεις και ο Βαρώτος το έκανε και του το χάρισε.
~
***  NYT: Το να προσπαθεί κάποιος να σώσει την Ελλάδα είναι παράλογο
new
-  Ο Roger Cohen σε άρθρο του στους New York Times αναφέρει ότι είναι παράλογο να προσπαθεί κανείς να σώσει την Ελλάδα. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η Ελλάδα είναι σχεδόν χρεοκοπημένη. Οι περισσότεροι Έλληνες το ξέρουν αυτό. Ανεξαρτήτως του πόσες συμφωνίες με τους πιστωτές συνάψει, δεν μπορεί να αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της.
Εκείνος αναφέρει: "Η χώρα κυβερνάται τώρα από ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, του οποίου οι υπουργοί έχουν μηδενική σχεδόν διοικητική εμπειρία. Παρόλα αυτά, η εν λόγω εμπειρία τους υπερβαίνει την διπλωματική. Αυτή βρίσκεται χαμηλότερα του μηδενός, και αυτό φαίνεται. Το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνει ανθρώπους που θέλουν να… ξαναπολεμήσουν τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο (1946-1949) με την πεποίθηση ότι οι Κομμουνιστές θα θριαμβεύσουν αυτή την φορά".
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι για την ώρα εχθροί του κόμματος είναι οι διεθνείς πιστωτές και ασφαλώς οι Γερμανοί, οι οποίοι θέλουν από τους Έλληνες να παρουσιάσουν ένα σχέδιο για την εξισορρόπηση των βιβλίων τους προτού μοιράσουν περισσότερα χρήματα όπου -περίπου 8 δισ. δολάρια στην πραγματικότητα- στο πλαίσιο ενός τεράστιου προγράμματος διάσωσης. Το θέμα είναι ωστόσο, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλεγεί ακριβώς για να πει πως η επιβεβλημένη από τους ξένους λιτότητα, έχει ήδη κάνει αρκετή ζημιά στην Ελλάδα.
Αναφέρεται στο ότι τα 8 δισ. δολάρια τα χρειάζεται απεγνωσμένα η χώρα όπου "πνίγεται" από ένα συνοθύλευμα στατιστικών στοιχείων που παρουσιάζουν μια καταστροφική εικόνα με την ανεργία, τις ανεξόφλητες συντάξεις, τις πρόωρες συντάξεις, τους ανείσπρακτους φόρους, τις δραστικές δημοσιονομικές προσαρμογές, και ασφαλώς το χρέος. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ως δεδομένο όλα αυτά δηλώνοντας ότι οι τελευταίες προτάσεις των πιστωτών είναι "παράλογες" -"θα δείτε τι εννοώ για την διπλωματία"- μια άποψη που φέρεται να οδήγησε τον Juncker να μην απαντήσει στην κλήση του Τσίπρα το Σαββατοκύριακο.
Λέει ότι: "Συμβαίνει ένα πράγμα με την πραγματικότητα: έχει την τάση να έρχεται και να σε χτυπάει στα δόντια. Το να υποχρεώσεις την Ελλάδα και τη Γερμανία να συνυπάρχουν σε μια νομισματική ένωση, θα είναι πάντα ένα δύσκολο έργο. Οι οικονομίες τους είναι ασυμβίβαστες, οι ιδιοσυγκρασίες τους ακόμη περισσότερο".
Οι New York Times αναφέρουν ότι πολλοί  Έλληνες περιμένουν τα χειρότερα. Οι πλούσιοι ασφαλώς, έχουν ήδη αλλού τα λεφτά τους. Σχεδόν όλοι έχουν κρύψει κάποιες χιλιάδες ευρώ κάπου αλλού- 5.000 ανά άτομο, όπου είναι δυνατό. Τα καταστήματα ασφαλίζονται για λεηλασίες. Τα δημόσια νοσοκομεία καταστρώνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την λειτουργία τους όταν εξαντληθούν τα διαθέσιμα. Περισσότερα από 5 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μόνο τον Απρίλιο, από επιχειρήσεις και άτομα.
Η κερδοσκοπία είναι αχαλίνωτη –ελλείψει μιας συμφωνίας για το χρέος- για ένα bank run, την επιβολή capital controls, και την έκδοση IOUs (που θα χάσουν αμέσως το 50% της ονομαστικής τους αξίας, ιδιαίτερα εάν έχουν το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη). Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η οικονομική κατάρρευση, οι ταραχές και νέες εκλογές.
Ο αρθρογράφος τονίζει ότι αυτό ακούγεται τρομερό αλλά και ότι δεν είναι σίγουρος. "Θα αντιπροσώπευε την πραγματικότητα παρά την επαναλαμβανόμενη αποφυγή της. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα εδώ. Αλλά το πόσο άσχημα είναι δεν είναι σαφές, διότι δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί πλήρως".
Έχουν δώσει χρόνο σε άλλες χώρες στην ευρωζώνη οι ελληνικές διασώσεις είτε να βάλουν τα των οίκων τους σε τάξη ή να ξεκινήσουν σοβαρά να το κάνουν. Η μετάδοση τώρα είναι πολύ λιγότερο πιθανή. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: εάν επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα, θα είναι απλώς το προοίμιο για την επόμενη κρίση σε λίγους μήνες περίπου.
Συνεχίζει λέγοντας τι θα μπορούσαν να πουν οι πιστωτές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι έχει έναν αιώνα να αποπληρώσει το χρέος και ότι τώρα είναι μόνος του. Θα του έλεγαν ότι να φτιάξει την χώρα είτε εντός είτε εκτός του ευρώ. Να φέρει ξένες επιχειρήσεις να βάλουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα. Ότι αν θέλει να δοκιμάσει την οδό Putin να το κάνει, με την Gazprom να μπαίνει στη θέση του ΔΝΤ. Λέει επίσης ότι μπορεί να έλεγαν ότι έχουνε φύγει από το κεφάλι μας τώρα και επομένως να βρούνε ένα τρόπο να κάνουν τους Έλληνες να πιστέψουν στην Ελλάδα ξανά χωρίς την έτοιμη δικαιολογία ότι φταίει το Βερολίνο ή το ΔΝΤ ή η Κομισιόν.
Συνεχίζει λέγοντας ότι: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει το θεραπευτικό της έργο εδώ. Δεν θα υπάρξει άλλος εμφύλιος πόλεμος. Ο ήλιος θα λάμπει ακόμη, τα νησιά θα εξακολουθούν να είναι πανέμορφα, οι Έλληνες θα εξακολουθούν να βρίζουν κάθε μορφή λιτότητας. Θα καπνίζουν σε κάθε εστιατόριο αψηφώντας το νόμο, θα εξακολουθούν να έχουν περισσότερα λεφτά από ό,τι φαίνεται πως έχουν, τα τραπέζια σε φθηνές ταβέρνες θα εξακολουθούν να προσφέρουν θέα που έχει ανεκτίμητη. Μια ελληνική κατάρρευση δεν είναι το ίδιο με μια κατάρρευση της Σλοβακίας. Η ζωή δεν είναι δίκαιη".
Επίσης αναφέρετε στο ότι: " Έχουν γίνει τόσα πολλά λάθη. Ξεκίνησαν με την συναισθηματική ψευδαίσθηση ότι το λίκνο του δυτικού πολιτισμού ήταν επίσης μια οικονομία αρκετά ανταγωνιστική για να ενταχθεί στο ευρώ. Δεν ήταν. Στη συνέχεια ήρθε όλη αυτή η εύκολη πίστωση στην εποχή που επικρατούσε η άποψη πως το ρίσκο είχε πάψει να υπάρχει. Η αναπόφευκτη ελληνική κατάρρευση ακολουθήθηκε από μέτρα λιτότητας των οποίων σύμβολο ήταν η Γερμανία. Αυτά απέτυχαν να προσφέρουν στους Έλληνες ένα θετικό όραμα για το τι θα μπορούσε να παράγουν όλες αυτές οι θυσίες. Η επακόλουθη οργή δημιούργησε τον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογική του νίκη και τις ασυνάρτητες υποσχέσεις του για μια νέα πορεία προς τα εμπρός. Όλοι τώρα έχουν πιαστεί στο δίκτυο των δικών τους αντιφάσεων".
Τέλος λέει: "Μπορεί να κερδίσει πάλι κάποιους μήνες. Δεν θα λύσει τίποτα, υποσκάπτοντας την ενέργεια της Ευρώπης και το δυναμικό της Ελλάδας, για τα επόμενα χρόνια".
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν θα ζητήσουν νέες άδειες τα κανάλια
kanalia
-  Σε περίπτωση που δεν μετάσχουν οι καναλάρχες στη διαδικασία αδειοδότησης, η κυβέρνηση θα πρέπει να διακόψει τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών δημιουργώντας όπως αναφέρει στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού «μερικές ΕΡΤ του ιδιωτικού τομέα που θα διακόψουν ταυτόχρονα το πρόγραμμά τους και θα πέσει μαύρο στις οθόνες».
Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις άδειες τηλεοπτικού περιεχομένου. Η ένταση μεταξύ κυβέρνησης και βασικών μετόχων των καναλιών αυξάνεται με σταθερό ρυθμό, σιωπηλά όμως χωρίς να τραβήξουν την προσοχή, έχοντας ήδη πάρει θέσεις μάχης για αυτά που δικαιούνται.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβέρνηση λέει ότι από την στιγμή που η ελληνική αγορά έχει μικρύνει, όπως και η διαφημιστική αγορά υπονοεί ότι «άρα θα έχουμε μικρότερο αριθμό αδειών», σε συνδυασμό με την κυβερνητική πρόθεση να μην υιοθετήσει ένα πλαίσιο μοριοδότησης των υφιστάμενων σταθμών, όπου θεωρήθηκε από την άλλη πλευρά ότι με αυτό δυναμιτίζουν το κλίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καναλάρχες σχεδόν σε καθολική βάση έχουν αποφασίσει να αγνοήσουν τη διαγωνιστική διαδικασία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τις άδειες.
Για παράτυπη διαδικασία θεωρούν ότι πρόκειται από την πλευρά του Δημοσίου, η οποία στερείται νομικής βάσης. Πάντως είναι βέβαιοι για τη νομική κατοχύρωση της λειτουργίας των εταιριών τους και σύμφωνα με αυτά που λένε εκείνοι είναι έτοιμοι να προσφύγουν και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να μπορέσουν να προστατέψουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Σχετικά με το θέμα της μη μοριοδότησης των υφισταμένων σταθμών αγνοούνται επιχειρήσεις που ασκούν επί πολλά χρόνια τη συγκεκριμένη δραστηριότητα πληρώνοντας φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και άλλα.
Με την αποχή από τη διαδικασία των αδειών, οι υφιστάμενοι τηλεοπτική σταθμοί περνούν την μπάλα στο γήπεδο της κυβέρνησης, προκειμένου να αναλάβει το βάρος των αποφάσεων για την πολιτική που τηρεί απέναντί τους. Με την διακοπή των τηλεοπτικών σταθμών από την κυβέρνηση εκατοντάδες δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι κ.ά. θα μείνουν χωρίς δουλειά σε περίπτωση που δεν μετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης. Στελέχη τηλεοπτικών σταθμών λένε ότι: «Ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κλείσει και να αφήσει τους δημοσιογράφους άνεργους».
Όμως αν η κυβέρνηση πράγματι αποφασίσει να περιορίσει τον αριθμό των νέων αδειών, όπως φημολογείται, σε μόλις τέσσερις, επειδή τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια είναι σήμερα οκτώ, τα λουκέτα τότε θα είναι αναπόφευκτα.
Οι βασικοί μέτοχοι των καναλιών πιστεύουν ότι η κυβέρνηση εγείρει σε βάρος τους αδικαιολόγητες οικονομικές απαιτήσεις σε μια ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων. Η συγκεκριμένη προσπάθεια πιστεύουν ότι γίνεται συστηματικά και μεθοδικά προκειμένου οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις να είναι, στην καλύτερη περίπτωση, σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας. Εκείνοι θα αφήσουν τον διαγωνισμό για τις άδειες και θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι η κυβέρνηση φταίει λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων και τους χειρισμούς τους.
Αστήρικτες απαιτήσεις:
Πέρα από τη δικαστική έρευνα που είναι σε εξέλιξη σε σχέση με τον δανεισμό των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι διαθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους τηλεοπτικούς σταθμούς έγιναν εμφανές και από την πρόσφατη πρότασή της που κατατέθηκε στους δανειστές.
Σε αυτήν, συνολικά προϋπολογίζονται έσοδα 440 εκατ. ευρώ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Ειδικότερα, 100 εκατ. ευρώ αναφέρεται ότι θα προέλθουν από την εφαρμογή του φόρου 20% επί των διαφημίσεων. Είναι απορίας άξιο πώς θα επιτευχθεί ο στόχος των 100 εκατ. ευρώ, όταν ο ετήσιος τζίρος των διαφημίσεων στην τηλεόραση είναι σήμερα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον ποσό 120 εκατ. ευρώ προϋπολογίζεται ότι θα εισπραχθεί από τις άδειες τηλεοπτικού περιεχομένου των σταθμών. Επίσης, ποσό 220 εκατ. ευρώ υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι θα εισπραχθεί από τα καθυστερημένα τέλη συχνοτήτων της αναλογικής περιόδου, που είναι 2% επί του τζίρου. Δεδομένου ότι τα εθνικής εμβέλειας κανάλια έχουν εξοφλήσει τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις, προφανώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει ως σκοπό  να βάλει μεγάλη πίεση στους ιδιοκτήτες των 105 περιφερειακών καναλιών ώστε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Όμως υπάρχει και το θέμα που συνδέεται με τις αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας να διεκδικήσει αναδρομικά τα τέλη χρήσης συχνοτήτων από το 2011 έως και το 2014, συνολικού ύψους 24.150.633,93 ευρώ από τα πανεθνικής εμβέλειας κανάλια. Ήδη το πρώτο θερμό επεισόδιο διαδραματίστηκε στις δικαστικές αίθουσες, όπου οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας κατέθεσαν και κέρδισαν αίτηση αναστολής πληρωμής των συγκεκριμένων τελών μέχρι και την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.
Στο δικαστήριο υποστήριξαν το αίτημα των καναλιών δύο καθηγητές του Διοικητικού Δικαίου που προσέλαβε για αυτό τον λόγο η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), οι κύριοι Πάνος Λαζαράτος και Χαράλαμπος Χρυσανθάκης.
~
***  Ηγούμενος Εφραίμ: ''Το Άγιον Όρος κρατάει την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας''(ΒΙΝΤΕΟ)
efraim
-    Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, έδωσε συνέντευξη στην ρωσική ιστοσελίδα Pravmir.
Ο Γέροντας στην συνέντευξή του μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, την οικογένεια του, πως έγινε μοναχός, το Άγιον Όρος καθώς και για την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
"Το Άγιον Όρος είναι η μοναδική εν ενεργεία Ορθόδοξη Μοναστική Πολιτεία, είναι αυτή που κρατεί την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, διότι ο μοναχισμός είναι η λεπτομερής τήρηση του Ευαγγελίου", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Εφραίμ.
Δείτε παρακάτω την συνέντευξη του γέροντα Εφραίμ: Игумен Ефрем Ватопедский: Когда старец сказал, что я стану монахом, я подумал: кошмар!     , https://youtu.be/pmqBUI-TFBc  .-
 


~
*** Και το Κομμουνιστικό Κόμμα εναντίον των Ισλαμιστών
komma
-  Σύμφωνα με το κανάλι Aljadeed στο Λίβανο, το λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα έχει στείλει στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα για να προφυλαχτεί η χώρα από μια ενδεχόμενη επίθεση των τζιχαντιστών. Το ίδιο το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει κάνει πρόσκληση σε όποιον θέλει να πολεμήσει μαζί τους. Ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και τόνισε πως προστατεύετε η περιοχή της Μπεκάα. Από την άλλη δεν έδωσε πληροφορίες για το που είναι τα κέντρα εκπαίδευσης αλλά και από που προμηθεύονται όπλα.
~
***  Βουλή: Aστυνομικοί με στολή τέλος (ΦΩΤΟ)
astunomikoi
-  Σήμερα εκδόθηκε η σχετική απόφαση σύμφωνα με την οποία όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Βουλή θα πρέπει να είναι με ευπρεπή πολιτική περιβολή, με απαραίτητο το σακάκι, ενώ σε ευκρινές σημείο θα πρέπει να έχουν την υπηρεσιακή τους κάρτα.astunomikoi1
Όπως τονίζεται, το μέτρο αυτό αποφασίστηκε για καθαρά λόγους ασφαλείας ως μέτρο αυτοπροστασίας, μετά την δήλωση του Νίκου Μαζιώτη για χτύπημα σε δημόσιο κτίριο. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που τρομοκράτες απειλούν με χτύπημα σε δημόσιο κτίριο. Εκτός και αν η απόφαση αυτή θα ισχύσει και σε άλλα δημόσια κτίρια.
~  
***   Δείτε ανάρτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για χυμό που κοστίζει 8 ευρώ
kodelas1
-   Εξοργισμένος είναι ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, με τις τιμές ενός πολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας, στο οποίο έγιναν προ ημερών οι «Ημερίδες Μελέτης» της ευρωομάδας της Αριστεράς, με θέμα το χρέος των χωρών της περιφέρειας.
 Θέμα της σχετικής ανάρτησης του κ. Κοδέλα στο Facebook είναι η τιμή των 8 ευρώ ενός φυσικού χυμού πορτοκαλιού, ενώ στα σχόλια γράφεται ότι η Αριστερά επιλέγει πολυτελείς χώρους να συζητά για το ελληνικό χρέος, και απαντά με απολογητικό ύφος: «Μα δε βλέπεις, ολόκληρη εξήγηση/απολογία έχω στην αρχή για να μη νομίζετε ότι συχνάζω σε τέτοια μέρη...».
 Ολόκληρη η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
 «Πριν λίγες μέρες έτυχε να βρεθώ σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Αθήνα λόγω ενός διημέρου της Ευρωομάδας της Αριστεράς). Το ξενοδοχείο στα πλαίσια προβολής των ελληνικών(;) προϊόντων είχε ειδικές τιμές ...γνωριμίας. Τα 250 ml φυσικού χυμού πορτοκάλι κόστιζαν 8 ευρώ!!! 200 φορές παραπάνω από όσο πουλάει ο παραγωγός 1 ΚΙΛΟ πορτοκάλια στην χυμοποίηση!!! Οι νόμοι της αγοράς για ακόμη μια φορά λειτούργησαν υποδειγματικά...Υγ. Δεν σας λέω ποιό είναι το ξενοδοχείο γιατί θα πάτε όλοι εκεί να πουλήσετε τα πορτοκάλια σας...!».
 Δείτε τη σχετική ανάρτηση
kodelas
 ~
***  Σε κλιμάκιο Ελβετών απολογήθηκε σήμερα ο Ζήγρας - Θα εξεταστούν κι άλλοι εμπλεκόμενοι
zigras32
-   Ο Νίκος Ζήγρας ως κατηγορούμενος έδωσε πολύωρη απολογία σε κλιμάκιο Ελβετών που έφτασε στην Αθήνα για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος από τις συμβάσεις για την προμήθεια και των γερμανικών υποβρυχίων και των Tor – m1.
 -  Ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου έδωσε εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν εδώ και περίπου δυο χρόνια για τις «τρύπες» του δικού τους τραπεζικού συστήματος οι Ελβετοί. Το κλιμάκιο των Ελβετών αναμένεται να μέινει στην Αθήνα μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να εξεταστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
 ~  Η δήλωση του Νίκου Ζήγρα
 -  Μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογίας του ενώπιον των Ελβετών ανακριτών, ο Ν. Ζήγρας δήλωσε: «Μεταξύ άλλων «απολογήθηκα» στους Ελβετούς για την κατηγορία του κυρίου Μπάιλα, ο οποίος με εγκαλεί μέσω της πολυτελούς ομάδας Ελβετών και Άγγλων δικηγόρων του και για τα 2,2 εκατομμύρια που αγωνίστηκα και πέτυχα να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μια και φαινόταν, πάντα με τις υπογραφές του κυρίου Μπάιλα, πως ήμουν ο οικονομικός δικαιούχος της NULUFIELD.
 -  Με τη σειρά μου εγκάλεσα την Ελβετική Δικαιοσύνη, διότι προκειμένου να προστατεύσει το Ελβετικό Τραπεζικό σύστημα, δεν έχει κυνηγήσει όλους αυτούς που πλαστογραφούσαν την υπογραφή μου, έκαναν εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και υπεξαιρούσαν χρήματα από μίζες, ενώ υπενθύμισα πως ένα μέρος από τις μίζες αυτές είχε παραλήπτη πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας προκειμένου να συγκαλύψει τις διαδρομές των αμαρτωλών χρημάτων.
 -  Όσο για τους λατρεμένους συγκατηγορουμένους μου, οι οποίοι διά ορισμένων εκ των συνηγόρων τους με κατηγόρησαν στον πρώτο βαθμό, πως είμαι ο αληθινός δικαιούχος της NULUFIELD, τους καλώ να επαναλάβουν άμεσα στο Εφετείο Αθηνών τα όσα είχαν ισχυριστεί για να κλονίσουν την αξιοπιστία μου.
 -  Όπως υποστήριξε η ειδική συνεργάτης των συνηγόρων μου κυρία Κασσαβέτη Ελένη, έχοντας αναλύσει τις χρηματορροές των εξωχώριων εταιρειών, «με βάση τη χαρτογράφηση των εμβασμάτων, των προσώπων που κρύβονται πίσω από τις εξωχώριες εταιρείες, τις συγγενικές ή φιλικές σχέσεις που τα συνδέουν, τις ημερομηνίες και τους τόπους των εμβασμάτων, και ιδίως τις αιτίες των συναλλαγών, τα συμπεράσματα που εξάγονται επιδέχονται μόνο μία ερμηνεία και καμία αμφισβήτηση».
 -  Ακόμη, ο Ν. Ζήγρας ανέφερε: «Υπέβαλλα τέλος, στην Ελβετική Δικαιοσύνη το αίτημα για συνδρομή των συνηγόρων μου Ηλέκτρα Κωνσταντινίδου και Στέλιο Γκαρίπη στην προσπάθειά μου να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στις Ελβετικές Τράπεζες τη δεκαετία που μας πέρασε και να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα του Ελληνικού λαού».
~
***    Πάπας Φραγκίσκος: "Ευρισκόμαστε στα πρόθυρα τρίτου παγκόσμιου πολέμου"
papas
-  Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Ρωμαιοκαθολικός προκαθήμενος της Ρώμης, Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψη του στην Βοσνία δήλωσε ότι οι συγκρούσεις στον κόσμο, "ομοιάζουν με το ομοίωμα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου".
Παράλληλα ο ποντίφικας κάλεσε τους εκπροσώπους των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων της χώρας προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης, ενώ τόνισε ότι διαισθάνεται "μια ατμόσφαιρα πολέμου" στον κόσμο.
"Πολλές από τις σημερινές συγκρούσεις στον κόσμο μοιάζουν με έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος αναπτύσσεται σε στάδια, και στο πλαίσιο της παγκόσμιας επικοινωνίας, νιώθουμε ήδη την ατμόσφαιρα του πολέμου αυτο", υπογράμμισε ο ποντίφικας.
~
***
~

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html . ~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-05-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Σάββατο  06  Ιουνίου   2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  07  Ιουνίου   2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-07-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  06  και 07  Ιουνίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/06-07-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html  
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  08  Ιουνίου   2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-08-2015.html  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα   08  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-09-2015.html .-
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 

467 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

***
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4207 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.  2479.  σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2512   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9234  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4410 /  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 467 / -  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.161  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                        
 *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   457 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937   
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  421. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 97 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11
***

1 σχόλιο:

  1. Σας παρακαλώ πολύ να διαγραφεί η συγκεκριμένη ανάρτηση, επειδή έχει διαγραφεί και από την πρωτογενή πηγή (voicenews.gr). (Σε κλιμάκιο ελβετών απολογήθηκε σήμερα ο Ζ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή