ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Επικαιρότητα  Ενημέρωση Δευτέρα 16  Φεβρουαρίου  2015  :
 
*** Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: "Λυπάμαι για τους Έλληνες"  

Επιφυλακτικός και όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις τεχνικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ενώ έκανε λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά εκ μέρους της νέας κυβέρνησης. αποψινή συνάντηση δεν είναι να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, αλλά «να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική» και πρόσθεσε ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας. Αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου». Η Γερμανία δεν θέλει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει κάτι τέτοιο και να λάβει περαιτέρω βοήθεια από την ΕΕ, θα πρέπει η κυβέρνηση να πληροί τουλάχιστον το μίνιμουμ των προϋποθέσεων. Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. «Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ». Οι διαπραγματεύσεις ενόψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup (16:00 ώρα Ελλάδας) διεξάγονται υπό τη σκιά των αντιρρήσεων που διατυπώνουν Γερμανία, Φινλανδία και Σλοβακία για χαλάρωση του προγράμματος και επιμέρους παραχωρήσεων προς την Αθήνα κυρίως σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ωστόσο, η ανησυχία και ο προβληματισμός που έχουν εκφράσει οι κ. Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ αλλά και η αναφορά Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι είναι περιορισμένες οι ελπίδες για οριστική συμφωνία καταδεικνύουν το πόσο δύσκολες είναι οι συζητήσεις. Την Παρασκευή και το Σάββατο, σε συνέχεια της συμφωνίας Ντάισελμπλουμ-Τσίπρα, πραγματοποιήθηκαν τεχνικές διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες. Χωρίς να γίνουν διαπραγματεύσεις οι διαβουλεύσεις είχαν ως στόχο να καταγραφούν ποιες μεταρρυθμίσεις από το υφιστάμενο πρόγραμμα δέχεται η ελληνική κυβέρνηση, ποιες όχι και πώς προτείνει η Αθήνα να τις αντικαταστήσει. www.ethnos.gr . - 

~* ΟΧΙ κύριε ΣΟΪΜΠΛΕ ... να μη λυπάστε  για τους ΕΛΛΗΝΕΣ , αλλά  να λυπάστε για την κατάντια σας ! Μάθεται κάτι από έναν Έλληνα ! ΟΛΑ ΕΔΩ πληρώνουντε ,...αργά  ή  γρήγορα ! Όταν θα έρθει το Ελληνικό εμπάργκο για όλα τα Γερμανικά προϊόντα τότε θα το νοιώσεται !
Μας χρεωστάτε περισσότερα από ότι  σας χρεωστάμε ! Μπορούμε να γυρίσουμε στα   γαϊδούρια και τα κάρα , διότι έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε ! ΑΥΤΟ ίσως το δείτε πολύ σύντομα  !! Δεν σας χρωστάνε όμως τίποτε οι υπόλοιποι λαοί-κράτη της υπόλοιπης Ευρώπης !
 
 
***  Μαξίμου: Παράλογες οι απαιτήσεις, έτσι δεν θα υπάρξει συμφωνία απόψε
Σε εξέλιξη το Eurogroup
Μαξίμου: Παράλογες οι απαιτήσεις, έτσι δεν θα υπάρξει συμφωνία απόψε
Εικόνα εμπλοκής στο Eurogroup παρουσιάζει με non paper το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη.
Στο κείμενο επισημαίνεται ότι στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που δεν συνάδει με τα όσα έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί μέχρι σήμερα, ενώ γίνεται λόγος για «παράλογη και μη αποδεκτή επιμονή» ορισμένων κύκλων για την εφαρμογή του μνημονίου.
Υπό αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα, ξεκαθαρίζεται στο non paper.
Συγκεκριμένα, το κείμενο αναφέρει:
«Στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη.
»Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος "έφυγε" από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους.
»Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα».
Σημειώνεται ότι συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει.
Νωρίτερα, απαισιόδοξος για κατάληξη σε συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα στο Eurogroup δήλωσε ο Β.Σόιμπλε. Προσερχόμενος στο Eurogroup και μετά τη δήλωσή του ότι λυπάται τους Έλληνες, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Όσο η Αθήνα δεν θέλει ένα πρόγραμμα δεν έχω να σκεφτώ επιλογές».
Αυστηρές και αιχμηρές δηλώσεις έγιναν και από άλλους υπουργούς Οικονομικών που συνέστησαν παράταση του ισχύοντος προγράμματος.

*** Σόιμπλε: Όσο η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα, δεν έχω να σκεφτώ επιλογές
Απαισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας
Σόιμπλε: Όσο η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα, δεν έχω να σκεφτώ επιλογές
Ο Β.Σόιμπλε μιλά με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Π. Μοσκοβισί  
Την απαισιοδοξία του για κατάληξη σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα στο σημερινό (Δευτέρα) Eurogroup επανέλαβε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε προσερχόμενος στη σύσκεψη, στο ίδιο κλίμα με πρωινή συνέντευξή του, κατά την οποία εξέφρασε τη λύπη του για τους Έλληνες λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς της κυβέρνησης που επέλεξαν. Αυστηρές και αιχμηρές δηλώσεις και από άλλους υπουργούς Οικονομικών, με πολλούς να συστήνουν στην Αθήνα να υποβάλλει αίτημα παράτασης του ισχύοντος προγράμματος ως την πιο ασφαλή και ρεαλιστική λύση. Υπευθυνότητα και αλληλεγγύη από όλους ζήτησε ο Επίτροπος Π.Μοσκοβισί. Σε εξέλιξη το Eurogroup, πιθανή και νέα συνεδρίαση εντός της εβδομάδας.«Όσα έχω ακούσει μέχρι στιγμής δεν με κάνουν πιο αισιόδοξο για την Ελλάδα» είπε ο Β.Σόιμπλε, ξαναρίχνοντας για άλλη μια φορά το μπαλάκι στην Αθήνα. «Η απόφαση εξαρτάται από την Ελλάδα».
Πιστός δε στη σκληρή γραμμή του Βερολίνου επανέλαβε ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί ή να παραταθεί, προσθέτοντας μάλιστα ότι «όσο η Αθήνα δεν θέλει ένα πρόγραμμα δεν έχω να σκεφτώ επιλογές».
Με διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας προσέρχεται στο Eurogroup η Κομισιόν, όπως δείχνουν οι δηλώσεις του Επιτρόπου Π.Μοσκοβισί, που είπε ότι οι αρχές επί των οποίων θα εργαστούμε είναι υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, με τη βούληση να φτάσουμε σε μια συμφωνία και να προχωρήσουμε σε μία νέα φάση μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.
Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, η Κομισιόν εργάζεται επί ενός μόνου σεναρίου, να καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία, που θα ανοίξει τον δρόμο για αυτήν τη νέα φάση στις σχέσεις των δύο πλευρών.
Ο Π.Μοσκοβισί σημείωσε ακόμη ότι πρόκειται για μια αποφασιστική συνεδρίαση, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη, με κοινή συνισταμένη την επιθυμία όλων να παραμείνει η Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ.
Συμπλήρωσε ότι είναι, επίσης, θεμελιώδες η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε αλληλεγγύη από την Ευρωζώνη προς την Αθήνα, σ' ένα πρόγραμμα που ο κοινοτικός επίτροπος αρνήθηκε να το χαρακτηρίσει ως πρόγραμμα λιτότητας.
Υπάρχει νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία επιθυμεί ορισμένες αλλαγές, τις οποίες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, όπως τα κοινωνικά προγράμματα, η πιο αποτελεσματική φορολογική διοίκηση, αλλά και πολλές μεταρρυθμίσεις κοινού ενδιαφέροντος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Επ' αυτών των θεμάτων θα συζητήσουμε, είπε ο Γάλλος επίτροπος, ο οποίος προεξόφλησε, πάντως, ότι θα είναι μια δύσκολη συνεδρίαση.
Από την πλευρά του ο αντιπρόδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βλάντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ότι «η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος είναι η πλέον ρεαλιστική λύση».
«Είναι σημαντικό να φτάσουμε σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόγραμμα λήγει τέλη Φεβρουαρίου» ανέφερε. «Πρωτίστως, όμως, χρειαζόμαστε ένα σήμα από τις ελληνικές Αρχές ότι θα εκφράσουν τη δέσμευση να ολοκληρώσουν επιτυχώς αυτό το πρόγραμμα» συνέχισε ο Λετονός αντιπρόεδρος της Επιτροπής.
Σε ό,τι δε αφορά στη χρονική διάρκεια της παράτασης του προγράμματος, ο Βλ. Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, εκτιμώντας ότι μια περίοδος δύο ως έξι μηνών θα ήταν κατάλληλη.
Αυστηρές δηλώσεις και από άλλους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης
 Στην σκληρή γραμμή προσχωρεί και η Φινλανδία με τον υπουργό Οικονομικών της να δηλώνει την απροθυμία της χώρας του να συζητήσει για νέο πρόγραμμα. «Το υφιστάμενο πρόγραμμα βασίζεται σε διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε με νόημα.
Από την πλευρά του ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γκεργκ Σέλινγκ δήλωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει νέους όρους στο ισχύον πρόγραμμα, τονίζοντας πως κανένας δεν θέλει προκλήσεις, «θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση, αλλά ο χρόνος τελειώνει».
Ανέφερε ακόμη ότι το Eurogroup της περασμένης εβδομάδας έδειξε ότι ακόμα και αν υπάρχει συμφωνία, αν αυτή δεν αποτυπωθεί σε ανακοινωθέν, δεν υπάρχει συμφωνία. Γι’ αυτό, είπε, προσπαθούμε σήμερα να βγάλουμε ένα κοινό ανακοινωθέν.
Νωρίτερα, μιλώντας σε αυστριακό ραδιόφωνο ο ίδιος σημείωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα όχι μόνο χρόνο και ότι η ευρωζώνη δεν μπορεί να διαπραγματευτεί νέο πρόγραμμα με τη χώρα πριν ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα. «Ένα σημείο που όλοι καταλαβαίνουν, είναι πως η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει αίτημα (παράτασης) και αυτό δεν είναι ακόμα στο τραπέζι», σημείωσε ο Αυστριακός αξιωματούχος.
«Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει στο ακέραιο τα δάνεια που πήρε» ήταν η δήλωση του ισπανού υπουργού Οικονομικών Λούις Ντε Γκίντος, που έσπευσε πάντως να καταστήσει σαφές ότι συμπαθεί τον Γιάννη Βαρουφάκη και ότι «θα καταβληθεί προσπάθεια να προσεγγίσουμε μια συμφωνία».
Η Ελλάδα πρέπει σήμερα να ξεκαθαρίσει τη θέση της είπε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, του Λουξεμβούργου, Π. Γκραμινιάν. «Θα ανακαλύψουμε τις κόκκινες γραμμές σήμερα. Δεν υπάρχει τίποτα ακόμη στο τραπέζι».
Αρκετοί ήταν και οι υπουργοί Οικονομικών που προφανώς προεξοφλώντας την αποτυχία του σημερινού Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα, μίλησαν για την πιθανότητα για νέο έκτακτο Eurogroup εντός της εβδομάδας.
Στην «απομακρυσμένη πιθανότητα» να υπάρξει νέο Eurogroup αναφέρθηκε για παράδειγμα ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μ. Νουναν, προσθέτοντας πως τις τελευταίες ημέρες δεν έγινε κάτι «χειροπιαστό», και ότι εξαρτάται από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις στο τραπέζι.
Εξάλλου, ο ίδιος ανέφερε ότι αν η ελληνική πλευρά ζητήσει την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος θα διευκολύνει πολύ τις συζητήσεις και θα άρει εμπόδια. «Δεν ξέρουμε ακόμη ποια είναι τα συγκεκριμένα αιτήματα της ελληνικής πλευράς, τα οποία αναμένουμε να διευκρινιστούν σήμερα» είπε και σημείωσε ότι η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο.
Σχετικά με νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ο Νούναν ανέφερε πως η συζήτηση εγείρει ορισμένα νομικά ζητήματα, αλλά και ζητήματα χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών. «Για τον λόγο αυτόν επιμένω ότι η επέκταση του προγράμματος είναι η πλέον άμεση λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος» δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών. Ο ίδιος δεν απέκλεισε να υπάρξει επέκταση του προγράμματος και διαπραγμάτευση επί ενός νέου προγράμματος περίπου το καλοκαίρι.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαπέν δήλωσε ότι «η καλή λύση είναι η παράταση του ισχύοντος προγράμματος, που θα μας δώσει χρόνο ώστε να συζητήσουμε νέο πρόγραμμα», ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.
Πρόσθεσε ακόμη ότι ελπίζει να επιτευχθεί μια συμφωνία σήμερα, καθώς και ότι δεν μπορεί να πει εάν θα διεξαχθεί άλλο Eurogroup.
Newsroom ΔΟΛ

***  Δείτε τη συνέντευξη τύπου του προέδρου του Eurogroup μετά την λήξη της συνεδρίασης.

Το έγγραφο του Eurogroup που απέρριψε η Αθήνα
  • Μίλησα στον πρόεδρο Τσίπρα για τα ζητήματα στα οποία θα μπορούσε να συμφωνήσει η Ελληνική κυβέρνηση. 
  • Τις τελευταίες ημέρες έγιναν προσπάθειες να διαπιστωθούν οι διαφορές ανάμεσα στα σχέδια της Ελλάδας και τις θέσεις των Βρυξελλών. 
  • Η καλύτερη λύση θα ήταν η παράταση του παρόντος προγράμματος. 
  • Είμαστε ανοικτοί στο να συζητήσουμε ευελιξία στο πρόγραμμα αλλά όχι με μονομερείς ενέργειες. 
  • ~**  Το γύρο του Ιντερνετ κάνει την τελευταία ώρα η φωτογραφία του κειμένου του Γερούν Ντάισελμπλουμ που η ελληνική πλευρά απέρριψε στο σημερινό Eurogroup.Σύμφωνα με την Ημερησία ( www.imerisia.gr ), το κείμενο διέρρευσε από ξένους δημοσιογράφους μέσω του Twitter, αρχικά από την Telegraph και στην συνέχεια και από άλλα ΜΜΕ αφού έγινε γνωστή η στάση της Αθήνας.
    Όπως υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση, το κείμενο δεν έχει σχέση με τη συμφωνία Ντάισλμπλουμ-Τσίπρα, την περασμένη Πέμπτη, καθώς κάνει λόγο για παράταση του τρέχοντος Μημονίου.
    Το προσχέδιο του Eurogroup περιλαμβάνει συνέχιση και ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος, ρόλο για το ΔΝΤ και δέσμευση για τις ίδιες μεταρρυθμίσεις.
    Σημαντικά είναι ορισμένα σημεία του κειμένου όπως εκείνο που αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος, ρόλο για το ΔΝΤ και δέσμευση για τις ίδιες μεταρρυθμίσεις.
    Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει την πρόταση ότι «Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη τα πλάνα της νέας κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπεύουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας στο τρέχον πρόγραμμα», όπως επίσης ότι «Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν την πρόθεση να ζητήσουν μία εξάμηνη τεχνική παράταση του υπάρχοντος προγράμματος ως ένα ενδιάμεσο βήμα.
    Το Eurogroup διατίθεται ευνοϊκά υπέρ ενός τέτοιου αιτήματος από τις ελληνικές αρχές».
    Το σημείο εκείνο που αναφέρει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το υπάρχον πρόγραμμα κι ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις που ουσιαστικά θα συστήνονται από τους δανειστές.
    Επειτα από την εξέλιξη αυτή η συνεδρίαση διακόπηκε και σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 8 χωρίς να υπάρξει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το αν θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup.

    *** Eurogroup: Αυτό είναι το έγγραφο που προκάλεσε τη ρήξη με τους Ευρωπαίους
    Eurogroup: Αυτό είναι το έγγραφο που προκάλεσε τη ρήξη με τους Ευρωπαίους
    Στο σχέδιο δήλωσης η ελληνική κυβέρνηση δεσμευόταν να ζητήσει 6μηνη παράταση του Μνημονίου, αποχή από μονομερείς ενέργειες και διατήρηση της πολιτικής των πλεονασμάτων με το οποίο διαφώνησαν συνολικά οι κύριοι Βαρουφάκης και Δραγασάκης
    Με δραματικό τρόπο διεκόπη η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες όταν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης επιβεβαίωσαν την απόλυτη διαφωνία τους με την ελληνική αντιπροσωπεία, δηλαδή τους κυρίους Γιάννη Βαρουφάκη και Γιάννη Δραγασάκη, για την συνέχιση του ελληνικού προγράμματος. Αιτία της ρήξης ήταν το σχέδιο δήλωσης του Eurogroup για την Ελλάδα.                                                                           
    Σύμφωνα με πηγές από την ελληνική κυβέρνηση στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup Ντάισελμπλουμ και τον Επίτροπο Οικονομικών Μοσκοβισί που προηγήθηκε της συνεδρίασης των 19 υπουργών Οικονομικών, ο Γάλλος Πιερ Μοσκοβισί έδωσε στον Γιάννη Βαρουφάκη ένα άλλο κείμενο που σύμφωνα με την Αθήνα μπορούσε να αποτελέσει βάση συζήτησης.
    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup όμως, σύμφωνα πάντα με όσα διακινούνται από την ελληνική πλευρά, οι Ευρωπαίοι κατέθεσαν προς διαβούλευση το ακόλουθο κείμενο που απορρίφθηκε από τους κυρίους Βαρουφάκη και Δραγασάκη.
    «Οι ελληνικές αρχές κατέστησαν σαφές ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης» αναφερόταν στο σχέδιο δήλωσης που απορρίφθηκε και επροστίθετο: «Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την σταθερή τους δέσμευση να απέχουν από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και θα εργαστούν σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασία, στον οικονομικό τομέα και στο συνταξιοδοτικό».
    Η ελληνική κυβέρνηση δεσμευόταν για διατήρηση των πλεονασμάτων και ζητούσαν 6μηνη παράταση του προγράμματος -ως ένα μεταβατικό βήμα-όπως έγραφαν οι Ευρωπαίοι στο σχέδιο δήλωσης.
    «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να διασφαλίσουν τα απαραίτητα δημοσιονομικά πλεονάσματα και χρηματοδοτήσεις προκειμένου να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους σε ευθεία γραμμή με τους στόχους που συμφωνήθηκαν το  Νοέμβριο του 2012 στη σχετική ανακοίνωση του Eurogroup. Επιπλέον κάθε νέο μέτρο θα πρέπει να χρηματοδείται και να μην βάζει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα».
    «Σε αυτή τη βάση οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν 6μηνη τεχνική παράταση του τρέχοντος προγράμματος σαν ένα μεταβατικό βήμα. Αυτό θα γεφυρώσει τον χρόνο προκειμένου οι ελληνικές αρχές και το Eurogroup να εργαστούν σε μια νεότερη (follow-up) συμφωνία». Συμφωνήσαμε επίσης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο του στη νέα συμφωνία. Το Eurogroup διάκειται θετικά σε ένα τέτοιο αίτημα από τις εληνικές αρχές».
    Με δεδομένο όμως ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει διακηρύξει ότι το Μνημόνιο «είναι νεκρό» η κυβέρνηση δεν μπορούσε να δεχθεί παράταση του υφιστάμενου Μνημονίου και έτσι οι κύριοι Βαρουφάκης και Δραγασάκης απέρριψαν το σχέδιο απόφασης οδηγώντας τη συνεδρίαση του Eurogroup σε ναυάγιο.
    Τι αναφέρεται στο έγγραφο των Ευρωπαίων που απορρίφθηκε
    «Το Eurogroup τονίζει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που έγιναν από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες το Eurogroup και οι θεσμοί ενεπλάκησαν σε έναν έντονο διάλογο με τις νέα ελληνική κυβέρνηση».
    «Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν σε ανεξίτηλα βελτιούμενeς προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης (με την ενδυνάμωση της κοινωνικής δικαιοσύνης) και τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ειδικά οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής καθώς (σ.σ. δεσμεύονται) και για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. Την ίδια ώρα οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στους πιστωτές τους. Οι ελληνικές αρχές θα κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση της συνεχιζόμενης παρεχόμενης τεχνικής βοήθειας».
    «Οι ελληνικές αρχές κατέστησαν σαφές ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. Σκοπεύουμε να κάνουμε την καλύτερη χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας όπως αυτή έχει οικοδομηθεί στο παρόν πρόγραμμα. Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την σταθερή τους δέσμευση να απέχουν από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και θα εργαστούν σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασία, στον οικονομικό τομέα και στο συνταξιοδοτικό».
    «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να διασφαλίσουν τα απαραίτητα δημοσιονομικά πλεονάσματα και χρηματοδοτήσεις προκειμένου να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους σε ευθεία γραμμή με τους στόχους που συμφωνήθηκαν το  Νοέμβριο του 2012 στη σχετική ανακοίνωση του Eurogroup. Επιπλέον κάθε νέο μέτρο θα πρέπει να χρηματοδείται και να μην βάζει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα».
    «Σε αυτή τη βάση οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν 6μηνη τεχνική παράταση του τρέχοντος προγράμματος σαν ένα μεταβατικό βήμα. Αυτό θα γεφυρώσει τον χρόνο προκειμένου οι ελληνικές αρχές και το Eurogroup να εργαστούν σε μια νεότερη (follow-up) συμφωνία». Συμφωνήσαμε επίσης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο του στη νέα συμφωνία. Το Eurogroup διάκειται θετικά σε ένα τέτοιο αίτημα από τις εληνικές αρχές».
    «Επιπλέον, ενημερωθήκαμε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι θα ήταν φρόνιμο να παραταθεί η περίοδος διαθεσιμότητας των ομολόγων του EFSF στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για έξι μήνες, παράλληλα με την παράταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το Eurogroup θα επιθυμούσε μια τέτοια παράταση. Ακολουθώντας ένας ελληνικό αίτημα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορούσε να προβεί στους απαραίτητους διακανονισμούς. Το Eurogroup υπογραμμίζει με έμφαση ότι τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το «σπάσιμο» των τραπεζών (σ.σ. Σε «καλή» και «κακή») και θα απελευθερωθούν μόνο στη βάση της συμμόρφωσης με τους κανόνες και με μια απόφαση του Eurogroup».
    «Δεσμευόμαστε να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να αποκαταστήσει την πλήρη πρόσβασή της στις αγορές αρκεί να τιμά τις δεσμεύσεις της μέσα στο συμφωνηθέν πλαίσιο».

    *** Τελεσίγραφο από την Ευρώπη
    Είμαστε στη χειρότερη δυνατή κατάσταση. Κι αυτή η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτή στην οποία βρισκόμασταν την περασμένη εβδομάδα.
    Το Eurogroup έληξε μέσα σε λίγες ώρες και το αποτέλεσμά του ήταν ένα τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά. «Ζητήστε παράταση μέχρι την Παρασκευή.»
    Γερούν Ντάισελμπλουμ και Πιερ Μοσκοβισί το είπαν ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος». Και μάλιστα, ακόμη κι αν ζητήσουμε παράταση του προγράμματος, η καταβολή των δόσεων θα γίνει μετά από αξιολόγηση κι όχι άμεσα.
    Συνεπώς, η επόμενη κίνηση είναι στην ελληνική πλευρά.
    Ο Αλέξης Τσίπρας έχει την μπάλα στο γήπεδό του και πλέον μένει να αποφασίσει πως θα κινηθεί. Ο χρόνος τελειώνει με γρήγορο ρυθμό και τα περιθώρια στενεύουν, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ειδικά από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί στην ανακοίνωση του ονόματος που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Τρίτη, ώστε την Τετάρτη να γίνει η εκλογή.
    Διαβάστε τι είπαν:
    Μοσκοβισί: «O στόχος ήταν η συνολική συμφωνία με την Ελλάδα. Πιστέυω ότι ήταν δυνατό να υπάρχει συμφωνία, όπως και επιθυμητό ως  κάτι που θα ήταν θετικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ζώνη του ευρώ. Πρέπει να σέβονται όλοι τους κανόνες και το πλαίσιο που εγγράφονται ως μέλη. Η Ελλάδα ελπίζει να αποφύγει να δράσει μονομερώς. Υπάρχει αναγκαιότητα για ισορροπία ανάμεσα σε Ελλάδα και εταίρους., ενώ παράλληλα πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο του λαού μιας χώρας. Ωστόσο, το πλαίσιο λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και πρέπει να δούμε πως θα είναι δυνατόν να υπάρξει ει σχήμα στήριξης για την Ελλάδα. Όλοι οι εταίροι θα εργαστούν ώστε να σεβαστεί η ψήφος του λαού».
    Ντάισελμπλουμ: «Μίλησα με τον πρωθυπουργό Τσίπρα μετά το προηγούμενο Eurogroup, συμφωνήσαμε σε τεχνικές διαπραγματεύσεις με βάση την 70% συμφωνία με το πρόγραμμα που είχε εκφραστεί. Σήμερα εκφράστηκε μια " ελαφρά απογοήτευση" των εταίρων για την ανεπαρκή πρόοδο των τεχνικών διαπραγματεύσεων. Η γενική άποψη στο Eurogroup είναι ότι ο καλύτερος δρόμος είναι η αίτηση για παράταση του προγράμματος από την Αθήνα, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο. Υπάρχει δυνατότητα ευελιξίας σε αυτό το πλαίσιο. Ωστόσο η ευελιξία αυτή δεν επιτρέπει μονομερείς ενέργειες και κατάργηση μέτρων που έχουν ήδη εφαρμοστεί. Νέες πρωτοβουλίες, επιπλέον, πρέπει να είναι πλήρως χρηματοδοτημένες.  Εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές αν θα ζητήσουν παράταση με αυτούς τους όρους. Ήταν ισχυρή η κοινή άποψη ότι η επόμενη κίνηση πρέπει να έλθει από τις ελληνικές αρχές. Ο χρόνος που μένει, λόγω των κοινοβουλευτικών διοριών, είναι αυτή η εβδομάδα μόνο. Μπορεί να υπάρξει έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή».
    Λαγκάρντ: «Εμείς (ΔΝΤ) δεν έχουμε διορία στις 28 Φεβρουαρίου. Πρέπει να συνεχιστεί η αξιολόγηση, που θα χρειαστεί εβδομάδες-μήνες. Αν δεν ολοκληρωθεί, το ΔΝΤ δεν μπορεί να δώσει νέα χρήματα».
     
     *** Γ. Μπέζος: “Κρίσιμο και καθοριστικό το 2015 για την υλοποίηση και ολοκλήρωση σημαντικών έργων υγείας στη Μεσσηνία” 

    O Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος μιλά σήμερα -στην πρώτη του συνέντευξη στο Θάρρος- για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας αλλά και για θέματα Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας. Για τα όσα έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και για τα μεγάλα έργα υγείας που θα τρέξουν μέσα στη χρονιά. Χαρακτηρίζει το 2015 κρίσιμο και καθοριστικό για την υλοποίηση και ολοκλήρωση σημαντικών έργων υγείας σε όλη τη Μεσσηνία. Αποδίδει ως «μυστικό» για την όποια επιτυχία την αγάπη και την πίστη για αυτό που κάνεις, τη διάθεση συνεργασίας και την αντίληψη του σημαντικού ρόλου που επιτελείς και που σχετίζεται άμεσα με την υγεία των πολιτών. Δηλώνει ότι κάποια από τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται θίγουν και ζημιώνουν ισχυρά συμφέροντα, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το όφελος του Νοσοκομείου και του Δημοσίου Συμφέροντος. Στην ερώτησή μας, αν ύστερα από τόσο έργο νιώθει κουρασμένος απαντά ότι το μόνο που θα μπορούσε να τον κουράσει είναι η μιζέρια, η κουτοπονηριά, η απραξία και η στασιμότητα. Κύριε Διοικητά για ακόμη μια χρονιά βρεθήκατε στο τιμόνι της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Είστε ικανοποιημένος από τα πεπραγμένα της; Θέλω να είμαι ειλικρινής. Όσο υπάρχουν ανάγκες και όσο υπάρχουν προβλήματα και αδυναμίες, κανείς δεν μπορεί ποτέ να είναι ή να λέει ότι είναι ικανοποιημένος. Πολύ περισσότερο, όταν υπηρετείς το ύψιστο αγαθό της υγείας, που, ως γνωστό, αποτελεί καθημερινά έναν αγώνα, ένα μαραθώνιο με αρχή αλλά χωρίς τέλος. Ωστόσο, επειδή θέλω να είμαι ακριβής και δίκαιος, πρέπει να πω ότι η περασμένη χρονιά παρουσίασε σε σχέση με τα προηγούμενα υψηλότερους δείκτες αποδοτικότητας και παραγωγικότητας. Το Νοσοκομείο μας και οι άνθρωποί του υπηρετούν και προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Ταυτόχρονα προχώρησε ικανοποιητικά ο επιχειρησιακός μας σχεδιασμός, σχετικά με την αναβάθμιση των υποδομών και την υλοποίηση των μεγάλων έργων.  Από την πρώτη στιγμή της έλευσή σας μιλήσατε για το στρατηγικό σας στόχο, για το όραμά σας. Να καταστεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας το Υγειονομικό Κέντρο και ο πυρήνας παροχής υπηρεσιών Υγείας όλης της Νότιας Πελοποννήσου. Θεωρείται ότι αυτό έχει επιτευχθεί; Είναι κοινά αποδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται μια συλλογική και αποτελεσματική προσπάθεια αναβάθμισης και θέλω να πιστεύω ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικοί και διαχρονικοί στόχοι. Κατ' αρχή λειτούργησαν νέα τμήματα που από το 2000 που ήρθε το Νοσοκομείο στο νέο κτίριο παρέμεναν κλειστά. Υλοποιήθηκε η αντικατάσταση και η προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε ποσοστό 80% και κόστους περίπου στα 6.000.000€. Ολοκληρώσαμε την συνολική αντικατάσταση και προμήθεια νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της τάξεως περίπου στα 5.000.000€. Προμηθευτήκαμε νέο ξενοδοχειακό εξοπλισμό και εξοπλισμό μηχανογράφησης που ελάχιστα Νοσοκομεία στη χώρα διαθέτουν. Προχωρήσαμε στην υλοποίηση μεγάλων και καινοτόμων έργων –παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα Νοσοκομεία –με μεγάλα οφέλη στην οικονομία των πόρων. Ανοίξαμε το δρόμο για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας με την ολοκλήρωση της μελέτης για τη προσθήκη ενός ορόφου 1.000τ.μ πάνω από τη Ψυχιατρική Κλινική. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις, λοιπόν, αλλά και άλλες πολλές που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, υπηρετούν ακριβώς αυτό το στρατηγικό στόχο που έχουμε εξ αρχής θέσει. Βέβαια, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Βρισκόμαστε όμως στη σωστή κατεύθυνση και μην ξεχνάμε ποτέ ότι όλα τα παραπάνω επιτεύχθηκαν και υλοποιήθηκαν μέσα στην πιο μεγάλη και δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση που γνώρισε ο τόπος μας κατά την μεταπολιτευτική περίοδο. Αυτό νομίζω ότι κάτι λέει. Σας ρωτώ ευθέως: ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Νοσοκομείο και πως σκέφτεται να το αντιμετωπίσετε; ….και σας απαντώ ευθέως: ο στόχος είναι να προσληφθούν μέσα στη χρονιά 10-15 μόνιμοι γιατροί και 20 μόνιμες νοσηλεύτριες. Την τεχνογνωσία και τα αντανακλαστικά - εφόσον μας δοθεί το πράσινο φως από το Υπουργείο Υγείας– ώστε να τρέξουμε και να ολοκληρώσουμε τάχιστα τις κρίσεις των ιατρών, νομίζω ότι τη διαθέτουμε και αυτό άλλωστε το έχουμε αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν. Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με κάνουν να είμαι αισιόδοξος ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί. Χρόνια τώρα το Νοσοκομείο Καλαμάτας έμοιαζε με «ξέφραγο αμπέλι» και με συχνά κρούσματα κλοπών. Το τελευταίο διάστημα δεν εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα. Μάλιστα σου δίνει την εικόνα ενός καλά φυλασσόμενου χώρου. Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες; Έχετε απόλυτο δίκιο. Ήταν ένα θέμα που μας είχε ταλαιπωρήσει και μας είχε στεναοχωρήσει πολύ. Αποφασίσαμε να κινηθούμε δραστικά και προχωρήσαμε στην υλοποίηση κάποιων ουσιαστικών παρεμβάσεων. Αρχικά ενισχύσαμε το προσωπικό φύλαξης κατά την διάρκεια όλου του 24ώρου και στη συνέχεια εγκαταστήσαμε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με δυνατότητα παρακολούθησης του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου, τόσο από το Νοσοκομείο όσο και έξω απ’ αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό και το παρακολουθούμε καθημερινά. Χρόνια θυμάμαι να λέγεται ότι ο χώρος των Επειγόντων Περιστατικών δεν είναι και τόσο λειτουργικός όσο θα έπρεπε. Σε αυτό το θέμα γίνεται κάτι; Σωστά. Είναι μια ακόμη χρόνια αδυναμία του Νοσοκομείου μας που έφτασε ο καιρός όμως να λάβει τέλος. Τον άλλο μήνα το ΕΚΑΒ μεταφέρεται στο χώρο κοντά στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και ο χώρος του ΤΕΠ πραγματικά θα «ανασάνει». Η στέγαση του ΕΚΑΒ θα γίνει σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας και πραγματικά θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά για αυτό. Ήδη οι εργασίες επισκευής εκεί από ότι γνωρίζω έχουν ξεκινήσει. Ταυτόχρονα, από την πλευρά μας έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη για μία συνολική αναδιαρρύθμιση του χώρου του ΤΕΠ που θα το καταστήσει πιο λειτουργικό και πιο «φιλόξενο». Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε να «φιγουράρει» το Νοσοκομείο Καλαμάτας στον Αθηναϊκό Τύπο και τα Περιοδικά Υγείας για το μεγάλο έργο της παραγωγής οξυγόνου. Αυτό σημαίνει κάτι για εσάς; Αποτελεί μια βαθιά ικανοποίηση και εάν θέλετε και μία περηφάνια για το γεγονός ότι ένα μεσαίο επαρχιακό Νοσοκομείο όπως το δικό μας, καταφέρνει και υλοποιεί τέτοια έργα «ανοίγοντας» το δρόμο και για τα άλλα Νοσοκομεία της χώρας. Αυτό ξέρετε δεν είναι τόσο εύκολο και απλό. Απαιτεί σκληρή δουλειά και κυρίως βούληση και πίστη. Είναι σαφές και αυτονόητο ότι τέτοια έργα θίγουν και χτυπούν ισχυρά συμφέροντα. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τους συνεργάτες μου της Τεχνικής και Διοικητικής υπηρεσίας πάνω στο θέμα αυτό. Ποια είναι τα μεγάλα έργα που έχετε δρομολογήσει στο Νοσοκομείο το αμέσως επόμενο διάστημα; Σε 20 ημέρες ξεκινά το μεγάλο έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000€. Το Νοσοκομείο μας εξωτερικά θα βαφεί με ψυχρά υλικά (χρώματα ενεργειακής εξοικονόμησης) και θα μονωθούν όλα τα δώματα της οροφής. Πραγματικά μεγάλο έργο. Η ολοκλήρωσή του θα καταστήσει το Νοσοκομείο μας ένα πραγματικό και ξεχωριστό στολίδι. Επίσης, αναμένουμε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας την ένταξη σε κοινοτικό πρόγραμμα μιας νέας πρότασής μας συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000€. Μιας πρότασης -ενός πρότυπου επιδεικτικού έργου- που περιλαμβάνει την στέγαση όλων των χώρων parking και τοποθέτηση σε αυτά φωτοβολταικών πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και οικονομία πόρων. Επίσης την αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων με τύπου led και βέβαια ενός έργου γεωθερμίας. Τέλος, άμεσος μεγάλος μας στόχος αποτελεί η ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου της προσθήκης ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική. Το έργο αυτό πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει μέσα στο 2015 και για αυτό θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Θυμίζω ότι πρόκειται για έργο της τάξεως των 3.000.000€.Θεωρείστε από κύκλους του Υπουργείου Υγείας και γενικότερα στο χώρο της Υγείας, πετυχημένος manager που σας χαρακτηρίζει υψηλός βαθμός αποτελεσματικότητας. Που νομίζεται ότι οφείλετε η επιτυχία σας; Εγώ θεωρώ ότι πρόκειται για μια συλλογική επιτυχία από ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν, έχουν όρεξη για δουλειά και αντιλαμβάνονται την μεγάλη σημασία του ρόλου τους, να υπηρετούν δηλαδή την Υγεία των Πολιτών και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες στο συνάνθρωπό τους. Νομίζω, λοιπόν, ότι στην ύπαρξη αυτών των χαρακτηριστικών κρύβεται και το μυστικό της όποιας επιτυχίας. Με την ιδιότητα του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας θεωρείτε κρίσιμη χρονιά το 2015 για την ολοκλήρωση των έργων-υποδομών Υγείας σε επίπεδο Νομού; Σαφέστατα. Και θα έλεγα μάλιστα ότι είναι η πλέον κρίσιμη με την έννοια ότι δε θα πρέπει να χαθεί ούτε μέρα. Μια σειρά έργων που είναι σε εξέλιξη και είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο 2015. Διότι μην ξεχνάμε ποτέ ότι το πρόγραμμα βαίνει προς το τέλος του και «παραμονεύουν» και οι απεντάξεις. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος και αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Σε ποια έργα αναφέρεστε; Τα Χριστούγεννα του 2015 θα πρέπει να μας βρουν έχοντας ολοκληρωθεί, η Αναδιαρρύθμιση του ισογείου του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας προϋπολογισμού 1.250.000€, η κατασκευή των Περιφερειακών Ιατρείων Πεταλιδίου, Μεθώνης και Βλαχόπουλου καθώς και η ένταξη και υλοποίηση της κτιριακής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων. Είστε απ’ αυτούς που καθημερινά δουλεύουν πολύ και σκληρά. Από τις 7 το πρωί οι μηχανές σας είναι στο φουλ. Νιώθετε κουρασμένος; Αυτό που με κουράζει αφάνταστα είναι η απραξία, η ανικανότητα, η κουτοπονηριά και ο ωχαδελφισμός. Απεναντίας αυτό που με ξεκουράζει και που μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια είναι η δημιουργικότητα, η πρόοδος, η συνεργασία και η συνέργεια και κυρίως η καθημερινή προσπάθεια για τη βελτίωση στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους συνανθρώπους μας. Για να σας απαντήσω λοιπόν ξεκάθαρα, μαζί με τους συνεργάτες μου ανήκω στη δεύτερη κατηγορία και υπό αυτή την έννοια αντιλαμβάνεστε ότι μπροστά μας έχουμε πολλή δουλειά ακόμη. - 

    *** Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένει το θύμα της επίθεσης της Φαρών

    Δύο μαχαιριές στους μηρούς έχει δεχθεί ένας υπήκοος Αλβανίας που δέχθηκε επίθεση χθες βράδυ στην οδό Φαρών στο ύψος της οδού Καίσαρη. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δράστες είναι Αλβανοί που αναζητούντα, πριν το περιστατικό είχε προηγηθεί συμπλοκή σε άλλο σημείο της Καλαμάτας. -

    ***  Επιστροφή των υπηρεσιών στο Διοικητήριο θέλει ο Π. Τατούλης

    Μέσα στην εβδομάδα ξεκινά η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών Μεσσηνίας Της Βίκυς Βετουλάκη Ίσως και εντός της εβδομάδας να γίνουν οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις σε υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας με αλλαγές στο προσωπικό και στη διοίκηση, μετά από εντολή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Με αφορμή το περιστατικό με την 57χρονη υπάλληλο του Τμήματος Προμηθειών, η οποία χειριζόταν το σύνολο των διαγωνισμών και των προμηθειών στη Μεσσηνία, την αποκάλυψη ότι είχε προσληφθεί με πλαστό απολυτήριο Λυκείου και τις έρευνες για πιθανή παράνομη εξαργύρωση εγγυητικών επιστολών από έργα, η Περιφέρεια θέλει να εξασφαλίσει πως δεν πρόκειται να ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός. Ξεκινούν οι αλλαγές Ο κ. Τατούλης, έχει δώσει εντολή η αναδιάρθρωση να επεκταθεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, ενώ η αρχή γίνεται από τη Μεσσηνία. Την προηγούμενη Τρίτη, αργά το μεσημέρι στο Διοικητήριο της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη υπό την προεδρεία του κ. Τατούλη και με τη συμμετοχή αντιπεριφερειαχών και περιφερειακών συμβούλων της Μεσσηνίας και όλων των Διευθυντών και των Τμηματαρχών των υπηρεσιών. Ο περιφερειάρχης ζήτησε ενημέρωση για προβλήματα που τυχόν υπάρχουν στις υπηρεσίες. Η πλειοψηφία των υπηρεσιακών εστίασαν στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και σε προβλήματα γραφειοκρατίας με τη συνεχόμενη αλλαγή νομοθεσίας και τη μη ξεκάθαρη άποψη εγκυκλίων που τους στέλνονται από τα Υπουργεία. Ο κ. Τατούλης, τους ενημέρωσε ότι προχωράει άμεσα η αναδιάρθρωση υπηρεσιών, εστιάζοντας σε νευραλγικά τμήματα που σχετίζονται άμεσα με την εξυπηρέτηση του πολίτη. Φυσικά, έγινε ειδική αναφορά στο Τμήμα Προμηθειών και επισήμανε ότι θα υπάρξει μέριμνα για να ξεκαθαρίσει τελείως το τοπίο και να γίνει μια νέα αρχή με απόλυτα καθαρούς κανόνες και κατευθύνσεις. Πάντως, τους καθησύχασε πως δεν πρόκειται να υποβαθμισθεί ή να αδικηθεί κανείς και στόχος είναι μόνο η καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. Νέοι άνθρωποι Της διευρυμένης σύσκεψης ακολούθησε κλειστή σύσκεψη του κ. Τατούλη με τους αντιπεριφερειάρχες και τους συμβούλους για το πώς και που θα προχωρήσει άμεσα η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, με αιχμή του δόρατος νέους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες. Όπως τονίσθηκε, σύντομα ολοκληρώνεται το έργο της «Ψηφιακής περιφέρειας» και θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή. Ιδιαίτερα δε τονίσθηκε, πως πρέπει να αλλάζουν «πόστα» οι υπάλληλοι και να μην χειρίζονται για πολλά χρόνια και κατ’ αποκλειστικότητα το ίδιο αντικείμενο. Τέλος, ο κ. Τατούλης, εξέφρασε και την επιθυμία του να επιστρέψουν στο διοικητήριο υπηρεσίες της Περιφέρειας που στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια, όπως η Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «θεωρεί αδιανόητο να μην είναι μαζί όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας». - 

    *** Τρελό κέφι και χαρά για την Αποκριά σκόρπισαν οι Μπαρμπούτες την Κυριακή! (Φωτογραφίες)

     
     
      Τρελό κέφι και χαρά σκόρπισαν το απόγευμα της Κυριακής οι Μπαρμπούτες στα Φιλιατρά, που ξεχύθηκαν στους δρόμους, στις γειτονιές, στην πλατεία και μετά την ξέφρενη πορεία τους το γλέντησαν στο Famous club! Η αναβίωση του παραδοσιακού αποκριάτικου εθίμου έγινε, για τρίτη συνεχή χρονιά, από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού με τη συμμετοχή εκατοντάδων μασκαρεμένων, κάθε ηλικίας! Όλοι τους επιστράτευσαν το κέφι τους και τη διάθεσή τους για πείραγμα, φόρεσαν ό,τι βρήκαν, εξοπλίστηκαν με οτιδήποτε κάνει φασαρία, ξέχασαν τα προβλήματα, κλείδωσαν την κρίση στο σπίτι και συναντήθηκαν το απόγευμα της Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών. Από εκεί, ξεχύθηκαν στην πόλη, την οποία «σήκωσαν στον αέρα» της τρελής Αποκριάς, με τους κατοίκους των Φιλιατρών να χαίρονται και απολαμβάνουν την αναβίωση του εθίμου! Μάλιστα, φέτος, σε δρόμους, γειτονιές και την πλατεία, έπαιξαν και το παραδοσιακό Γαϊτανάκι! Ακολούθησε ξεφάντωμα, για μικρούς και μεγάλους στο Famous club! «Ήταν πολύ ωραία. Μασκαρευτήκαμε, φωνάξαμε, περπατήσαμε όλοι μαζί, σφυρίξαμε, κάναμε φασαρία, χτυπήσαμε κουδούνια, παίξαμε γαϊτανάκι, γελάσαμε, διασκεδάσαμε, χορέψαμε και …ξεφύγαμε λιγάκι. Άντε και του χρόνου», τονίζει ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού! Σημειώνουμε πως, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, ο Όμιλος, διοργανώνει Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού για μικρούς, στις 11 το πρωί στην πλατεία των Φιλιατρών, ενώ την επόμενη μέρα, Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού για μεγάλους με το ραντεβού να δίνεται για τις 11 το πρωί στο Ρολόι, μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών! Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του Ομίλου στο facebook. Του Ηλία Γιαννόπουλου - 

    ***  Κεραία κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της παραλίας της Στούπας!!!

    Ντροπή για τον τόπο, και τον τρόπο εγκατάστασής της..... Πολύ πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε, ότι τα Διοικητικά Συμβούλια (!!!) των Συλλόγων Επαγγελματιών Στούπας και Καταλυματιών, μη κάνοντας ούτε γενικές συνελεύσεις και μη ενημερώνοντας τα μέλη τους, αποφάσισαν την εγκατάσταση αυτής της κεραίας και μάλιστα με τον γνωστό τρόπο παραλλαγής... Οι λόγοι που επικαλούνται είναι: Πρώτον ότι δεν υπήρχε καλό σήμα, (μεγάλο ψέμα, σε ελάχιστα μόνο μέρη δεν υπήρχε, και κανείς δεν είχε παραπονεθεί) και δεύτερο ότι χρειαζόντουσαν κάποια ελάχιστα χρήματα, για να συμβάλουν στην καθαριότητα της περιοχής... Αυτό είναι ντροπή για όλους μας, γιατί πάντα όταν θέλαμε να κάνουμε κάποιο έργο στη Στούπα, η συνεισφορά των επαγγελματιών και των κατοίκων, ήταν συγκινητική. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως, μιας και ανήκω στους ενεργούς δημότες, και βρίσκομαι στη Στούπα από το ‘80. Ο κόσμος λοιπόν έχει σοκαριστεί, έχει ανησυχήσει φοβερά, και έχει απογοητευτεί, γιατί μέχρι τώρα, οι εν λόγω Σύλλογοι, ήταν οι μπροστάρηδες ενάντια στην προσπάθεια εγκατάστασης πομπών καρκινογόνου ακτινοβολίας, μέσα στον τόπο μας. Ήδη έχουμε αρχίσει τις ενέργειες για τη νομική διασαφήνιση αυτής της υπόθεσης, όμως επειδή στο μικρό μας χώρο, και μεταξύ συγχωριανών και συγγενών, δημιουργούνται αρνητικές καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες, για αυτό, ζητάμε από τα Δ.Σ. και των δύο συλλόγων, να προχωρήσουν σε διευκρινήσεις και ξεκαθάρισμα αυτής της ενέργειας. Κανείς δεν ήλθε από τα Δ.Σ. στις συγκεντρώσεις που κάναμε, ελπίζουμε δε, οι πληροφορίες που έχουμε, να μην ευσταθούν. Ας μας απαντήσουν ακόμα και μέσω του Τύπου. Στην πρώτη μας συνάντηση, μέσα σε λίγες ώρες, συγκεντρώσαμε περί τις εκατό υπογραφές και θα ακολουθήσουν εκατοντάδες. Γιατί ο κόσμος είναι υπέρ της απλής και λογικής άποψης, ότι είναι θέμα στο οποίο δικαιούνται να έχουν λόγο ΟΛΟΙ… Και ο καρκίνος δεν κάνει διάκριση στους μεν και στους δε, όμως οι απληροφόρητοι ή ιδιοτελείς, δεν μας ενδιαφέρουν. Μεταφορέας σημαντικών γεγονότων, από το χώρο της ομορφιάς και της μαγείας της Μάνης. Βούλα Κυριακέα - 

    ***  Θα θρηνήσουμε θύματα         
         
    Τα όσα θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ του Θάρρους για τη ρευματοκλοπή από τσιγγάνους, θα σας αφήσουν άφωνους.
    Είναι απορίας άξιο, πως μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί κάποιο τραγικό περιστατικό. Οι περιγραφές που θα διαβάσετε, δείχνουν ότι στο πάρα πέντε και σίγουρα από θαύμα, έχουμε γλυτώσει τραγωδίες.
    Με κάποιο τρόπο, πρέπει να βρεθεί μια λύση, διότι θα θρηνήσουμε θύματα.
    Β.Β. 

     *** Χωρίς λογική

    Είναι φορές που δεν πιστεύεις ότι το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να ξεφύγει τόσο πολύ από τα κανάλια της λογικής. Για κάτι, που μετά από λίγο καιρό μπορεί όλοι να γελούσαν, δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τόσο τραγικό τρόπο. Ο ένας με τη θέλησή του και ο άλλος όχι. Τόσο άδικα! Β.Β. 

    ***   Η πόλη της...λακκούβας         
         
    Χιλιοειπωμένα και επανειλημμένως παρατηρημένα στον τοπικό τύπο πράγματα. Αλλά όσο κι αν τα συνηθίσαμε, οι εικόνες στους δρόμους της Καλαμάτας είναι απαράδεκτες. Μεγάλες και επικίνδυνες λακκούβες για αυτοκίνητα και ανθρώπους. Τα δύο τελευταία στιγμιότυπα είναι από την οδό Αρτέμιδος, στο ύψος πάνω από το σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και στην οδό Μιχάλη Κατσαρού. Δίκαια, θεωρούμε ότι η Καλαμάτα, εκτός όλων των άλλων, θα μπορούσε να ονομαστεί και η πόλη της...λακκούβας.
    Α.Π. 

    *** 'Ηλιος με δόντια αύριο στην Καλαμάτα

    Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 17/2/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία ενδέχεται να είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-60%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από τις πρωινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/   - 

     *** Τροχαίο ατύχημα με τραυματίες στη Βασιλέως Γεωργίου (φωτογραφίες)         
          
     
     
    Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας στην οδό Βασ. Γεωργίου, στη συμβολή της με την οδό Καραμπίνη. Αυτοκίνητο που διερχόταν από την Βασ. Γεωργίου στην προσπάθεια του να αποφύγει μηχανάκι που πετάχτηκε απο την Καραμπίνη ανέβηκε στη νησίδα ενώ συγκρούστηκε και με το μηχανάκι ελαφρώς. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν οι 2 ηλικωμένοι επιβάτες της μηχανής και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας 

    ***  Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο Διεθνές Φόρουμ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, στα πλαίσια της έκθεσης HORECA

    Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συμμετείχε στο «8ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομιας» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από 6-9 Φεβρουαρίου 2015 στο Metropolitan Expo, στα πλαίσια της 10ης έκθεσης HORECA. Η καθιερωμένη εκδήλωση του Φόρουμ Γαστρονομίας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, εμπλουτίστηκε φέτος σε περιεχόμενο, αναδεικνύοντας τη Γαστρονομία ως μια από τις πιο σύγχρονες τάσεις του ελληνικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κλάδου του τουρισμού και της εστίασης, όπως το πρόγραμμα GReat Kouzina, δηλαδή η ανάδειξη της εγχώριας κουζίνας και η γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας, καθώς και το πρόγραμμα MedDiet «Μεσογειακή Διατροφή», που υλοποιείται από το Επιμελητηριο Μεσσηνίας, σε συνεργασία με διεθνή ομάδα 13 εταίρων από 6 μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τυνησία, Λίβανο, Αίγυπτο), που φιλοδοξεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, με σημαντικά οφέλη για τη χώρα μας. Η παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του έργου «MedDiet» έγινε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δ. Μανιάτη και από τον ειδικό συνεργάτη του προγράμματος, τ. Πρόεδρο ΕΦΕΤ, κ. Ν. Κατσαρό. -  

    *** O γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης ψέλνει :       http://youtu.be/kz7yRNClNuk ,                       Γέροντος Παϊσίου πρόχειρη ηχογράφηση κατά την διάρκεια αγρυπνίας στο κελί του στην Παναγούδα. Elder Paisios. Ας έχουμε την ευχή του μεγάλου σύγχρονου Αγίου μας...
    O ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ :  {Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ}  http://youtu.be/8YcYtPNR43c ,
    Απολυτίκια βυζαντινή Μουσική Φεβρουαρίου : http://youtu.be/t3K7xjwb5Nk ,
    ~**ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Βυζαντινή Μουσική  2015 1ο  μέρος : http://youtu.be/FD_6kdoGI5s ,
    ~**ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ Ιανουαρίου 2ο μέρος βυζαντινή μουσική  2015 : http://youtu.be/_r2qG6-rkTU ., -


    ***  Για  την Σούπερ Λίγκα: ΞΑΝΘΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  0-0  .-

    *** Για  την Α1  στο Μπάσκετ : ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 62-70 .- ^


    ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
    1. - Stamatios Skoulikas =
    http://www.youtube.com/stamos01 ,        4067   video.-                         
    2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
    http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2372    video.-                
    3. - Vlasis Skoulikas =   
    http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 350   video.- 
    Σύνολον                                                    8789  βίντεο   .-
    ~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
      http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3505.-
    ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
    ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   363. - 
     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
     https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    875. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
    *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   304 .-
    *** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .-      
    *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-
     ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 365  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-  
    ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης Δαγρές , 39/83 .-
    ~ ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-  

      *** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :  
    ~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
    ~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .-
    ~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
    ~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
    ~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
    ~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
    ~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
    ~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
    ~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
    ~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-
    ~
     **    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
    ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
    ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
    ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
    ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
    ~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
    ~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
    ~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
    ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
    ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
    ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
    ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
    ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   06  Φεβρουαρίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
    ~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 07 και 08 Φεβρουαρίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/07-08-2015.html .-
    ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07   Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/07-2015.html .-
    ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/08-2015.html .-
    ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09-02-2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/09-02-2015.html .-
    ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  10  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/10-2015.html .-
    ~Ημερήσια εκδρομή-διαδρομή προσκύνημα στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρά 9-2-2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/9-2-2015.html .-
    ~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11 Φεβρουαρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/11-2015.html .- 
    ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη)  12  Φεβρουαρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/12-2015.html .-
    ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  13  Φεβρουαρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/13-2015.html .-
    ~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  14 Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/14-2015.html .-
    ~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/14-15-2015.html .-
    ~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  15  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/15-2015.html .-
    ~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  16  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/16-2015.html .- 
    Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/16-2015.html .-  
    ~

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου