ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Σεπτεμβρίου 2014

Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Σεπτεμβρίου   2014  :

  ~ ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΠΡΩΪΝΗ  ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ


*** Μεσσηνιακά  και  άλλα   :

 
 *** Σκουπίδια και μπάζα στις πηγές του Πηδήματος (φωτογραφίες)
         
 
  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Μπορεί η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη να έφερε στο φως αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά στο Πήδημα και συγκεκριμένα στο χώρο των πηγών, από τις οποίες υδρεύεται η μισή Μεσσηνία και όπου μέχρι πρότινος υπήρχε αμφισβήτηση ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς,  χρειάστηκε ένα μηχάνημα έργων για να φέρει στο φως διάφορα σκουπίδια και μπάζα, που είχαν απορριφθεί εκεί.
Την προηγούμενη Κυριακή ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πηδήματος, επιχείρησε να προβεί σε καθαρισμό του συγκεκριμένου χώρου, ενέργεια που σταμάτησε στη μέση, καθώς παρενέβη η αστυνομία.
  Απομάκρυνση μπάζων και σκουπιδιών 
Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο «Θ» ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Ηλίας Κάργας και Ηλίας Κορομηλάς αντίστοιχα, «ο σύλλογός μας, εδώ και ένα χρόνο προσπαθεί να υλοποιήσει ένα περιβαλλοντικό έργο, απομακρύνοντας από το δημόσιο χώρο των πηγών του χωριού μας, μπάζα και σκουπίδια, που είχαν ριχτεί εκεί εδώ και 25 χρόνια, αλλά και πρόσφατα, από την τότε Κοινότητα Πηδήματος, επειδή, τότε τα νερά είχαν λιγοστέψει και οι πηγές στερέψει, φυσικά χωρίς καμία μελέτη και άδεια.
Περνώντας τα χρόνια, ο τότε κοινοτάρχης προέβαλλε ιδιοκτησιακά δικαιώματα για το χώρο αυτό στον οποίο ο ίδιος απέρριπτε μπάζα- σκουπίδια, σε συνεργασία με άλλον αιρετό, τότε κοινοτικό σύμβουλο.
Ο επόμενος κοινοτάρχης, ύστερα από δικαστικό αγώνα, που κράτησε χρόνια, απέδειξε ότι ο χώρος είναι κοινόχρηστος και κοινοτικός.
Από τη συγκρότηση των Δήμων, δήμαρχοι και τοπικά συμβούλια αδιαφόρησαν μέχρι σήμερα για το χώρο αυτό, αφήνοντας να αιωρείται η φήμη πως δεν έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των πηγών του Πηδήματος.
Εδώ και ενάμιση χρόνο, ο Σύλλογος προσπαθεί να απομακρύνει τα σκουπίδια και τα μπάζα, βρίσκοντας συνεχώς μπροστά μας εμπόδια.
Στις αρχές της χρονιάς, επισκεφθήκαμε τον κ. δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος εισάκουσε τα αιτήματά μας και έδωσε προφορικά έγκριση για την απομάκρυνση των μπάζων- σκουπιδιών και τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου για την ανάπλαση των πηγών.
Παρά ταύτα, στην προσπάθειά μας να απομακρύνουμε σκουπίδια και μπάζα, την Κυριακή 24 Αυγούστου, αντιμετωπίσαμε την εντονότατη αντίδραση του τοπικού προέδρου, ο οποίος επικαλούμενος τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε στον κ. δήμαρχο, ανέφερε πως ο τελευταίος του υπέδειξε να καλέσει την αστυνομία για να μας σταματήσει, όπως κι έγινε.
Ως σύλλογος, δεν πιστεύουμε πως έγινε τηλεφώνημα στον κ. δήμαρχο, ο οποίος θα αναιρούσε έτσι τα λεγόμενά του προς εμάς.
Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι η εντονότατη και αναίτια αυτή αντίδραση του τοπικού προέδρου στην απομάκρυνση των σκουπιδιών, μόνο σκοπούς δημοσίου συμφέροντος δεν εξυπηρετεί.
Από πότε η απομάκρυνση μπάζων και σκουπιδιών σε χώρο πηγών χρειάζεται ειδική άδεια, ενώ η και μέχρι πρόσφατα απόρριψή τους (πριν από ένα μήνα)γίνεται αυθαίρετα και χωρίς άδεια;
Παρακαλούμε τον κ. δήμαρχο να μας βοηθήσει με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει ο Δήμος,  να τηρήσει τα λεγόμενά του και να απομακρυνθούν άμεσα  τα σκουπίδια από τις πηγές, ώστε να αναδειχθεί το φυσικό περιβάλλον και να διατηρηθούν η ποιότητα του νερού και η καθαρότητα των πηγών».
Όπως μας επισήμανε ο κ. Κορομηλάς, «στόχος της ενέργειας που κάναμε, ήταν να  αναδείξουμε το πρόβλημα, χωρίς να θέλουμε να υποκαταστήσουμε την τοπική ή τη Δημοτική Αρχή. Μετά  δε από τη διευκρίνιση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, περιμένουμε τις άμεσες ενέργειες του Δήμου Καλαμάτας».

***  H ζούγκλα στη Ρουμελιώτη         
           
Αυτό κι αν είναι πράσινο!
Ούτε πεζοδρόμιο και σε λίγο ούτε… οδόστρωμα.
Επί της οδού Ρουμελιώτη.    Ω. 

***  50χρονος βρέθηκε πεσμένος το μεσημέρι στην κοίτη του Νέδοντα          
           
Αδιευκρίνιστες εξακολουθούν να παραμένουν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες βρέθηκε χ στις 2.20 το μεσημέρι στην κοίτη του Νέδοντα, 100 μέτρα βόρεια από το «Μπενάκειο» Δημοτικό Σχολείο και ελάχιστα μέτρα νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας,  ένας 50χρονος.
Για την ανάσυρσή του επενέβησαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 άτομα. Οι πυροσβέστες, κατέβηκαν στην κοίτη του Νέδοντα, τοποθέτησαν τον άνθρωπο σε φορείο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στη συνέχεια, στο Νοσοκομείο.
Κατά πληροφορίες μας, ο 50χρονος, για τον οποίο δεν υπήρχαν διαθέσιμα άλλα στοιχεία, έχει τραυματιστεί στη μέση του. Ήταν κακοντυμένος και έδινε την εντύπωση ότι είχε κάνει χρήση ουσιών. Σε αυτή την περίπτωση εκτιμάται πως ζαλίστηκε και έπεσε στην κοίτη του ποταμού, που ευτυχώς δεν είχε νερό την ώρα εκείνη.  

***  Γνωστός κοσμηματοπώλης – ωρολογοποιός συνελήφθη με ποσότητα κλεμμένων χρυσαφικών στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
      
 
 
 
 
 
 
 
 
Δείτε τις φωτογραφίες για να αναγνωρίσετε κλοπιμαία
 Ως κλεπταποδόχος χρυσαφικών και κοσμημάτων, συνελήφθη το βράδυ της «Λευκής Νύχτας» γνωστός κοσμηματοπώλης – ωρολογοποιός της Καλαμάτας.
Μετά από πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας πραγματοποίησαν έρευνα στο κατάστημά του, όπου έμειναν έκπληκτοι, όταν βρέθηκαν μπροστά σε πλήθος χρυσαφικών, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ούτε και να αποδείξει πως τα προμηθεύτηκε.
Σύντομα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι πρόκειται για κλοπιμαία, τα οποία ο 55χρονος κοσμηματοπώλης – πιθανότατα - αγόραζε κυρίως από τσιγγάνους.
Ήδη κάποια από τα χρυσαφικά έχουν αναγνωρισθεί ως κλοπιμαία και έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.
Η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται για την εξακρίβωση της ταυτότητας κι όσων πούλαγαν τα κλεμμένα χρυσαφικά, ενώ παρακαλεί τους πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής να προσέλθουν στην υπηρεσία για τυχόν αναγνώρισή τους.
Β.Β.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

 Συνελήφθη ένας 55χρονος ημεδαπός στη Μεσσηνία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων
 Συνελήφθη, προχθές (30.8.2014) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ένας (1) 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, τα οποία προέρχονταν από κλοπές.
Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 55χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μέρος αυτών, αποτελούν προϊόντα κλοπών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει ακόμη μία (1) ημεδαπή ΡΟΜΑ καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών της, οι οποίοι αφαιρούσαν χρυσαφικά και κοσμήματα τα οποία στη συνέχεια, τα διέθεταν στον 55χρονο έναντι χρηματικών ποσών.
Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Όποιοι πολίτες ενδέχεται να αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεθέντα αντικείμενα ή επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά κλοπών, παρακαλούνται να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27210-44644 και 27210-44641 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

*** Πέθανε ο Αντώνης Βαρδής

 O μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής, άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 66 ετών. Το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Υγεία: «O μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μετά από δίμηνη νοσηλεία». enikos.gr - 

*** Τέλεια για (ελεύθερες) καταδύσεις η Καλαμάτα!         
     
 
 
 
Ξεκίνησε χθες το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης ανοικτής θαλάσσης στο Μεσσηνιακό Κόλπο, συγκεκριμένα, ένα ναυτικό μίλι νοτίως του ξενοδοχείου Elite City Resort, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.
Η διεξαγωγή για ακόμη μια φορά του Πρωταθλήματος στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι αποτέλεσμα των πολύ επιτυχημένων διεθνών διοργανώσεων στην Καλαμάτα, κάθε χρόνο από το 2010 και εντεύθεν. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία AIDA International έχει αναθέσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2014 στο Δήμο Καλαμάτας και το Free-diving Club του Σταύρου Καστρινάκη.
Στη διοργάνωση της Καλαμάτας συμμετέχουν περί τους 30 αθλητές από χώρες της Ευρώπης, οργανωτική ομάδα, προπονητές, συνοδοί κ.ά., κάτι που συνεπάγεται 400 διανυκτερεύσεις στην περιοχή μας, αλλά και προβολή της από το διεθνή Τύπο.
Η διεξαγωγή των αγώνων στην Καλαμάτα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της πόλης και της περιοχής της, για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στον τόπο μας.
Οι καλύτερες επιδόσεις
Οι αγώνες διεξάγονται κάτω από ιδανικές συνθήκες, ενώ σε αντίθεση με το παγκόσμιο πρωτάθλημα που τα αγωνίσματα είναι επιλογή των αθλητών, στο ευρωπαϊκό οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν και στα τρία αγωνίσματα και το Σάββατο θα ανακοινωθούν επισήμως τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.
Κατά την πρώτη χθεσινή πρώτη ημέρα σημειώθηκαν τρία εθνικά ρεκόρ, ενώ πολύ καλή είναι η επίδοση του Έλληνα Χρήστου Παπαδόπουλου, ο οποίος έφτασε σε βάθος 90 μέτρων στα σταθερά με πέδιλα (το πανελλήνιο ρεκόρ είναι 102 μ. και το έχει πετύχει ο Γιώργος Παναγιωτάκης στην Καλαμάτα). Από ελληνικής πλευράς συμμετέχει και ο Γιώργος Μητρόπουλος που ξεκίνησε με 72 μ. στο αγώνισμα free immersion.
Ρεκόρ Ελβετίας με 83 μ. στο free immersion (κατάβαση-ανάβαση με «οδηγό» ένα σκοινί) σημείωσε ο Pascal Berger, ο Δανός Stig Prydes πέτυχε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα του στα σταθερά χωρίς πέδιλα με 73 μ. και το ίδιο πέτυχε ο Ιρλανδός Stephen Keen στο free immersion.
Στις γυναίκες ξεχώρισε η προσπάθεια της Νεοζηλανδής Kate Middleton, η οποία καταδύθηκε στα 55 μ. στο free immersion.
  Επίδειξη στο κολυμβητήριο με 8 λεπτά άπνοια για τον Καταλανό 
Εν τω μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι, στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας αγώνας-επίδειξη στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης.
Αθλητές από δώδεκα χώρες διαγωνίστηκαν στη Στατική Άπνοια (κράτημα της αναπνοής σε ακινησία για τη μέγιστη δυνατή διάρκεια) και τη Δυναμική Άπνοια (υποβρύχιο κολύμπι για τη μέγιστη δυνατή απόσταση - μακροβούτι).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και φίλοι του υγρού στοιχείου, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να πάρουν πληροφορίες και να δουν από κοντά τους αθλητές του συναρπαστικού αθλήματος της ελεύθερης κατάδυσης και όσα αυτοί επιτυγχάνουν.
Ο αθλητής που εντυπωσίασε στο κολυμβητήριο ήταν ο Καταλανός Aleix Segura Vendrell, ο οποίος έμεινε οκτώ λεπτά κάτω από το νερό, στο αγώνισμα της στατικής άπνοιας!
  Και το Δανικό πρωτάθλημα στην Καλαμάτα! 
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη στο Μεσσηνιακό Κόλπο και το 3ήμερο εθνικό πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης της Δανίας! Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Jesper Stechmann, ο οποίος αποτύπωσε διαδικτυακά την εικόνα που έχουν όλοι οι φιλοξενούμενοι αθλητές για την περιοχή μας, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό «Τέλεια για καταδύσεις η Καλαμάτας»! 

*** Λευκή Νύχτα: Στήριξε τους επαγγελματίες, ψυχαγώγησε το κοινό (φωτογραφίες )
 


Η σαββατιάτικη Λευκή Νύχτα υπήρξε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, πράγματι επιτυχημένη από πολλές απόψεις: χιλιάδες κόσμου, μεγάλη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, μεγαλύτερη ακόμα σε ταβέρνες και ψητοπωλεία, αλλά και κέντρα διασκέδασης. Κοινή διαπίστωση υπήρξε η οικονομική τόνωση των επιχειρήσεων, αλλά και η ψυχαγωγία του κόσμου από τα μουσικά συγκροτήματα, τις υπαίθριες ψησταριές και τα κάθε είδους γεγονότα που είχαν διοργανώσει Δήμος και ιδιώτες. Εκτός από Καλαματιανούς και Μεσσήνιους, διαπιστώθηκε η παρουσία κόσμου από τη Σπάρτη, την Τρίπολη, το Άργος, την Κόρινθο, την Αθήνα, ενώ πολλοί επισκέπτες – προερχόμενοι από διάφορες περιοχές – παρέτειναν την παραμονή τους για να ζήσουν τη Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας, που καθιερώθηκε πλέον ως ένα σημαντικό εμπορικό και ψυχαγωγικό γεγονός πανελληνίως. Η παρουσία κόσμου ήταν πυκνή σε σημεία της πόλης και μετά τις 5.00 το πρωί. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως η Υπηρεσία Καθαριότητας κατόρθωσε να εισέλθει στο Ιστορικό Κέντρο μετά τις 7.30 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του την «ονειρική βραδιά» της Λευκής Νύχτας επεσήμανε ότι η Καλαμάτα, εκτός από τη Λευκή Νύχτα και τις εκδηλώσεις στις Απόκριες, «χρειάζεται ακόμη 4-5 δυνατές, λαϊκές εκδηλώσεις που θα ελκύουν κόσμο από όλη την Πελοπόννησο». Διευκρίνισε, δε, ότι ήδη «υπάρχουν σκέψεις για τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές». Α.Π. - 

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

 


 
*** Ο Θύμιος Αργυρόπουλος νέο απόκτημα για τη Μαύρη Θύελλα

 O ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ανακοινώνει την απόκτηση του Θύμιου Αργυρόπουλου (μέσος, 24 ετ., με θητεία σε Θύελλα Πατρών, Πανηλειακό και Παναιγιάλειο), ενώ στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Μαρτίνος. *Το φιλικό παιχνίδι της Τετάρτης (3/9) με τον Παναρκαδικό στην Τρίπολη θα ξεκινήσει στις 17:30. - 

*** 3ος  αγώνας  για το παγκόσμιο Κύπελλο  Μπάσκετ  στην Ισπανία  Β΄  όμιλος :
Χθές Δευτέρα : ~** ΕΛΛΑΔΑ -ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ    90-79.-^, (41-33) .- (68-52) ,
~* Τρίτη   02-09-2014  Ρεπό  για  Εθνική  Ελλάδας και  από 
Τετάρτη  03/09/2014 ... αντιμετωπίζει   Κροατία  και  Αργεντινή .-

~ Τα  αποτελέσματα ..Η  Ελλάδα  1η στον  όμιλό της  με τρείς 3 νίκες .-
 Στο  Παγκόσμιο  Κύπελλο μπάσκετ στην Ισπανία (Σεβίλη ) 
~ Σάββατο  30-08-2014  : ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ Αφρικής    87-64.-^
~ Κυριακή  31/08/2014 : ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ   82-70 .- ^  
 ~  Δευτέρα  01/09/2014 : ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΥΟΡΤΟ ΡΙΚΟ 90-79 .- ^  

Χθές : ~** ΟΦΗ  -  ΒΕΡΟΙΑ  0-1 , (0-0) .- ^  58΄ Ν. Καλτσάς .-


***  ΑΝΑΡΤΗΓΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2014  :
 ~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Αυγούστου 2014  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html , .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  Παρασκευή  01  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html ,
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσγς Σάββατο 02 Αυγούστου 2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/02-2014.html  , .-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Αυγούστου 2014   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html ,  .-
~  Επιλογές Θεμάτων Κυριακή 03 Αυγούστου 2014 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html , .-
~ Διαδρομές  από  επισκέψεις  στο Άγιον Όρος
03-Αυγούστου  2014 ,: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html , .-
~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 12 Αυγούστου 2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/08/12-2014.html  ,.- 
~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 14    : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/08/14-2014-14.html , .-  
~  Πάσχα καλοκαιριού, Κοίμηση Θεοτόκου 14,15 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/08/1415-2014.html  , .- 
~   Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/15-2014.html ,.- 
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Αυγούστου 2014     : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/08/16-2014.html , .- 
~  ΄Ομορφες σελίδες Επιλογών Σάββατο 16 Αυγούστου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/16-2014.html ,.-
~   Ημερήσια  εκδρομή  διαδρομή Μονή Αγίου Νικολάου Βαστών  Ναύπλιο  Αστρο  Τεγέα 17-08-2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/17-08-2014.html ,.-
~  Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  18 Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/18-2014.html ,.- 
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Αυγούστου 2014     : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html      
~ Επιλογές Θεμάτων Τρίτη 19 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html ,.-     
~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/08/20-2014.html ,.-
 ~  Η ενημέρωση Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html , .-
 ~ Η  ενημέρωση Πέμπτη  21  Αυγούστου  2014 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/08/21-2014.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/21-2014.html , .-
 ~  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  Παρασκευή  22 Αυγούστου  2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/22-2014.html  ,.-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 22  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/22-2014.html , .-
~ Ένα  εξαήμερον   διακοπών  διαδρομών στην Κρήτη  23  με  28 Αυγούστου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/08/23-28-2014.html ,.- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .- 

~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.- 

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
**  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.-  
**

 ~*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
http://www.youtube.com/stamos01 ,            3647     video.-       
http://www.youtube.com/stamatios01 ,        2017     video.- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =          2047   video.- 
Σύνολον                                                        7711    βίντεο   .-


http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    613.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   199 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/

*** ΚΡΗΤΗ  video  εκδρομή  διαδρομές  23-28Αυγούστου  2014 :
1-~* Μουσείο Παναγιάς  Καλυβιανής Κρήτης  2014 : http://youtu.be/D__mBQKHD_Y ,
2~*  Διαδρομή  στα  ΜΑΤΑΛΑ  Κρήτης  2014 \ : http://youtu.be/QyJxv2m8H_U ,
3~*  Στην Αγία  Βαρβάρα  Κρήτης  2014  διαδρομή : http://youtu.be/40OwmPccp38 ,
4~* Διαδρομές  Κρήτης προς αρχαιολογικό ΦΑΙΣΤΟΥ  2014 : http://youtu.be/8dwBctOfVYg ,
5~* ΑΓΙΟΙ  ΔΕΚΑ  Κρήτης  2014 : http://youtu.be/C356s6rQRzs ,
6~* ΜΟΙΡΕΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ  Κρήτης  2014 : http://youtu.be/ecFvYjudrBM  ,
7~* ΦΟΔΕΛΕ χωριό Δομίνικου Θεοτοκόπουλου  2014 : http://youtu.be/l_2nzgMeotM ,
8~*  ΡΕΘΥΜΝΟ  ενημέρωση  Αθανασίας 2014 : http://youtu.be/IyvgG9ReKXk ,
9~*   Διαδρομή  προς  οροπέδιο Λασιθίου 2014 : http://youtu.be/LKnDVWhdyyQ ,
10~** ~ Ι Μ  Αρκαδίου  Κρήτης  2014 : http://youtu.be/YElNsW1wso4 ,
11~* ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ  2014 : http://youtu.be/gTHOKMDy2us ,
12~**ΤΖΕΡΜΙΑΔΕΣ  ΟΡΟΠΕΔΙ  ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2014: http://youtu.be/RhnZrOrcgWk ,
13~** Ι Μ  ΑΡΚΑΔΙ  Ρεθύμνου  Κρήτης  2014 : http://youtu.be/fGDk_T89Kc0, ,
14~** ΦΑΙΣΤΟΣ Μασσαρά  Κρήτης  2014 αφήγηση: http://youtu.be/ewwaYXCqZyU ,
15~** Αγία Τριάδα  Κρήτης  2014: http://youtu.be/GRs4ezowmAI , 
16~**ΑΡΩΛΙΘΟΣ Ηρακλείου  διασκέδαση 2014: http://youtu.be/76hpl0PE7yA ,
17 ~**Ι Μ Παναγίας Καλυβιανής  Κρήτης  2014: http://youtu.be/7IADrtUn7uw ,
18~** Μάταλα  Κρήτης  2014 : http://youtu.be/VheDGrOyyQk ,
19~** Αρκάδι  Ρεθύμνου Ι Μονή  2014: http://youtu.be/tquV3yq4bIs ,
20~**  Ενυδρείο Ηράκλειο Κρήτης  2014: http://youtu.be/yuVZob8LIVg ,
21~**Αρχαιολογικός  ΦΑΙΣΤΟΥ  Κρήτης  2014 : http://youtu.be/ynbf0RriD2g ,
22~*ΑΡΩΛΙΘΟΣ Ηρακλείου Κρήτης  διασκέδαση  2014: http://youtu.be/P02byGU6a2Y ,
23~**ΕΝΥΔΡΕΙΟ  Ηράκλειο Κρήτης  2014: http://youtu.be/40Pr8jCwyuw ,
24~* Ι Μονή  Αρκαδίου Ρεθύμνου Κρήτης 2014: http://youtu.be/B-H9oekKOMk ,
25~** ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ  ΚΡΗΤΗΣ  2014: http://youtu.be/s9qe88ACFOk ,
26~* Αρκάδι  Κρήτης   αφήγηση  ενημέρωση  2014: http://youtu.be/QJLoEjKATqk ,
27~** Τραγούδι  και  χορός  στον Αρώλιθο  χωριό Κρήτης  2014: http://youtu.be/wcdgtAeWu0U ,
28~*Διασκέδαση στον Αρώλιθο Ηρακλείου  2014: http://youtu.be/fQtym5slNCA ,
29~**Ρέθυμνο Αρκάδι  ενημέρωση  2014: http://youtu.be/guEkSPEDKKI  ,
30~*Χωρίο Αρώλιθος  διασκέδαση  2014 : http://youtu.be/CpyOSejTkaM ,
31~ ΑΡΚΑΔΙ οστεοφυλάκιο  μνημεία  2014: http://youtu.be/s-4m8XeUrYo
32~Ι Μ  Παναγία  Καλυβιανή  Κρήτης  2014: http://youtu.be/AgiA_QkIi_k ,
33~ Διασκέδαση στον Αρώλιθο Κρήτης  2014: http://youtu.be/BBvIVrJUyUY ,
34~Ι Μ  ΑΡΚΑΔΙΟΥ Κρήτης  2014: http://youtu.be/jrbZv6D8zHg ,
35~Μάταλα ΚΡΗΤΗΣ  2014: http://youtu.be/EnR0P5WuuCk ,
36~  Ηράκλειο  και  ενυδρείο 2014: http://youtu.be/lZ6oIn7YUbs ,
37~  Φαράγγι  Αγίου Αντωνίου Ρέθυμνο Κρήτης  2014: http://youtu.be/rpgRSe7uETU ,
39~ ΕΝΥΔΡΕΙΟ Ηράκλειο Κρήτης 2014 : http://youtu.be/7VvLCPjCVGI ,
40~ Μονή Αρκάδι  Ρεθύμνου Κρήτης  2014 : http://youtu.be/KMJUvDK9BAg  ,
41~** Ενυδρείο Ηράκλειο Κρήτης 2014 :   http://youtu.be/R6S6cSZFvJ8  
42~*Στο  ενυδρείο Γούβες Ηράκλειο Κρήτης  2014: http://youtu.be/AV1c8QdvThI ,
43~*Αρχαιολ  Γόρτυνας Μεσσαρά  Κρήτης  2014: http://youtu.be/BGRTipF-Zrg ,
44~* Στον Αρώλιθο Ηρακλείου  2014 : http://youtu.be/6nWgCWG9Dn8 ,
45~* Ενυδρείο Ηράκλειο Κρήτη  2014: http://youtu.be/1GfesTAJ6DM ,
46~*ΡΕΘΥΜΝΟ  ενημέρωση  διαδρομή  2014 : http://youtu.be/Zotz1ebazzQ ,
47*Ι Μ  Παναγία  Καλυβιανή   αφήγηση  κ Ρένα  2014: http://youtu.be/XHRsnOrL_a0  ,
48~*Ενυδρείο Κρήτης  2014 Ηράκλειο : http://youtu.be/VFEaMQap9Rw ,
49~*Ενυδρείο στο Ηράκλειο  2014 : http://youtu.be/vxHbkz2q15s ,
50~*Μονή Παναγία  Καλυβιανή  Κρήτη  2014 Τυμπάκι: http://youtu.be/g5Dn36vL1T8 ,
51~** Στο  ενυδρείο  Κρήτης  2014 : http://youtu.be/DckfGgAHBtY ,
52~**Παναγιά  Καλυβιανή Κρήτη  2014: http://youtu.be/SPHOV0_bhGA ,
53~**  Αρώλιθος  διασκέδαση  2014  Ηράκλειο: http://youtu.be/ksyZXmeZxyY ,
54~**Μονή  Αρκάδι Κρήτης 2014 : http://youtu.be/8KeUWQtyunE ,
55~**Διασκέδαση  στο  πούλμαν  2014 : http://youtu.be/zHnDqBhzcc8 ,
56~** Ενυδρείο  Ηράκλειο Κρήτης  2014 : http://youtu.be/4D38V5DzSGM ,
57~** ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ  2014 : http://youtu.be/umX6sIFcLYA ,
58~*Ενυδρείο ΣΤΟ ΗΡΆΚΛΕΙΟ  2014 : http://youtu.be/dgbL450UbdY ,
59~*ΑΡΚΑΔΙ  μονή  Κρήτη  2014 : http://youtu.be/hiLLYfjFS04 ,
60~*  Ενυδρείο Κρήτη  Ηράκλειο  2014: http://youtu.be/6FyDMd_Uk4o ,
61-Διαδρομή  Μιραμπέλλου Κρήτης  2014 : http://youtu.be/ghZuFLj6iyI ,
62-Διαδρομή  Μάλια  Κρήτης  2014 : http://youtu.be/H9mC-zCEQZ0 ,
63-Διαδρομή  στο Ηράκλειο Κρήτης  2014 : http://youtu.be/Yu4A0Lo8-_s , 64-Διαδρομή  παραλία  Ηράκλειο Γούβες  2014 : http://youtu.be/qeQkLIqW8SQ ,
65-Διαδρομή  προς Χανιά Κρήτης  ενημέρωση  2014: http://youtu.be/lCh2vSaJg8o ,
66-Διαδρομή πόλη  Ηρακλείου με  ενημέρωση  2014: http://youtu.be/3o5ijodo2IE ,
67-Διαδρομή προς  Οροπέδιο Λασιθίου 2014: http://youtu.be/Ehktg8e-moQ ,
68-Διαδρομή  με ενημέρωση στο Ηράκλειο  2014: http://youtu.be/5EwipYcP1o4  .
69-Ι Μ   Παναγίας  της Κεράς στην Κρήτη 2014 : http://youtu.be/dnG37USBO-Y ,
70-**  Σπιναλόγκα Κρήτης 2014 : http://youtu.be/Pp70luw1AaA ,
71** Σπιναλόγκα  διαδρομή  νησιού  2014 : http://youtu.be/rlClsD2_QcM ,
72_Διαδρομή  αφήνοντας Σπιναλόγκα 2014: http://youtu.be/5RJ72rX_yFU ,
73_ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ  Ελουντας  Κρήτης  Κολοκύθα  2014: http://youtu.be/4kCQPJ3smmM ,
74_Ελούντα Σπιναλόγκα με πλοίο 2014 : http://youtu.be/8nQoruIbIBw ,
75_Νησάκια Σπιναλόγκα  Κολοκύθα Κρήτη  2014 : http://youtu.be/MKXW7fJvcTw ,
76 –Σπιναλόγκα  τάφοι λεπρών Χανσενικοί  2014 : http://youtu.be/0OqCVxQD4LI ,
77 –ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ  λιμάνι  2014 : http://youtu.be/t9zjByX3TUU ,
78 –Σπιναλόγκα  Ελούντα  με πλοίο  2014 : http://youtu.be/Ux7q1N1l7vg  
79 –Σπιναλόγκα  διαδρομή Ναός Αγίου Νικολάου  2014 : http://youtu.be/Zt_sMJorO7Q ,
80 –Ιεράπετρα Κρήτης παραλία 2014 : http://youtu.be/q2jQ7EwrPIQ ,
81 –Σπιναλόγκα  διαδρομή στους δρόμους  2014: http://youtu.be/qDvyhBrdOIM ,
82 ~** Διαδρομή  Σούδα Χανιά  Κρήτης  2014 : http://youtu.be/LxsGivwvFY4 ,
83~*Διαδρομή Σούδα Χανιά  Ακρωτήρι 2014 : http://youtu.be/ytBmhikMSOg ,
84~* Διαδρομή Μάλια Κρήτης Ιεράπετρας 2014 : http://youtu.be/ralMx04v0uY ,
85 – Διαδρομές χωριά Αυγό  και Γωνιές Κρήτης  2014: http://youtu.be/x6ZI8RJ9Rzk , 
86 – Διαδρομές Ηράκλειο τάφος Καζαντζάκη  2014: http://youtu.be/6F74qw9kxAA ,
87 –Διαδρομή χωριά οροπέδι Λασίθι Μαγουλάς Καμινάκι  2014 :  http://youtu.be/tv7Fp4-uXs8 ,
88 – Διαδρομή οροπέδι χωριά Αβρακόντες Κουδουμαλιά Αγ  Γεώργιος Λάσιθος  2014 : http://youtu.be/EYAg5KZDZ9w  ,
89 –Διαδρομή Λασίθι οροπέδι χωριά Λαγός Πινακιανό  2014 : http://youtu.be/KBj3kNgYlAA  ,
90 –Διαδρομή  αφήνοντας το οροπέδι Αρχαιολ   Καρφί 2014 : http://youtu.be/dkh7hXijRKY ,
91~** Διαδρομή  παραλία ΡΕΘΥΜΝΟ  2014 : http://youtu.be/xVgUeQx7Ucs ,
92 Ελούντα  Κολοκύθα  Σπιναλόγκα  Κρήτη  2014   http://youtu.be/Udln-fArm2U ,
93  ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ  Ελούντας Κρήτης  2014 : http://youtu.be/XDDQ2ASwz3w ,
94 Διαδρομή  Ιεράπετρα  αφήγηση  Ρένα  2014 : http://youtu.be/3LYnXI9I1wA ,
95  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ  για  γεύμα  2014 :  http://youtu.be/bPKtPykRIzo   
96  Ι Μ  Παναγίας Κεράς  Κρήτη  2014 : http://youtu.be/JiZ9yKLmGy8 ,
97 Διαδρομή πόλη Ηρακλείου  2014 : http://youtu.be/67jTvrokE7Y ,
98 Διαδρομή   προς  Ρέθυμνο  2014 : http://youtu.be/q6FUW0hWxVY ,
99 Διαδρομή  προς Άγιο Νικόλαο Κρήτης  2014 : http://youtu.be/xROQn8KZu7c  ,
100 Διαδρομή Άγιος Κων νος Τσερμιάδες Κρήτης   2014 : http://youtu.be/TnxBmPesR8w ,
101  Διαδρομή στην παραλία  Ρεθύμνου   2014 : http://youtu.be/2eKhd64dxdo  ,
102 Διαδρομή πεδιάδας Μεσσαρά Κρήτης  2014 : http://youtu.be/nD_Izwg8r-Q ,
103  Σπιναλόγκα απέναντι από παλιό λιμάνι  2014 : http://youtu.be/ZB_w60frzt4 ,
104  Διαδρομή  Άγιος Νικόλαος Κρήτης  2014 : http://youtu.be/NnK231WGq58 ,
105 Φαράγγι ΧΑ  Κρήτης  2014 διαδρομή : http://youtu.be/qGkzl7Dq3i0 ,
106 *  Αρχαία Λατό  διαδρομή Αγιο Νικόλαο Κρήτης  2014 : http://youtu.be/0CJ6fJ-zKwE ,
107*  Διαδρομή  Ελληνικό Κρήτης  αφήγηση Σπιναλόγκας  2014 : http://youtu.be/XWbZ9WacoQo ,
108*  Διαδρομή οροπέδι χωριό Ψυχρό  Δυκταίο  Άντρον Δία  2014 : http://youtu.be/uC2pS-pVybc  ,
109*  Διαδρομή Αρχαιολ  χόρος ΚΝΩΣΟΥ  προς Ηράκλειο  2014 : http://youtu.be/PXpSsyG6DUQ ,
110*  Διαδρομή  Οροπέδι Λασίθι Χωρ   Πλάτη  2014: http://youtu.be/tCKjyDAk6s4 ,
111* Ι Μονή Καρδιωτίσσης Κεράς Κρήτης  2014 : http://youtu.be/e4agIemTb98 ,
112* Διαδρομή  στο Ρέθυμνο  2014 : http://youtu.be/Y71CUxJJxq8 ,
113* Διαδρομή Ιεράπετρας  2014 : http://youtu.be/-JnkoqMALtw ,
114 * ΑΓΙΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Κρήτης  2014 : http://youtu.be/OMHG7ssj3nk ,
115* Διαδρομή ΙΣΤΡΟΝ  η Καλό Χωριό  Κρήτης  2014: http://youtu.be/RYb0RctEhB8 ,
116 ~ Επισκοπή  Κρήτης  διαδρομή  2014 : http://youtu.be/w3zbOlDD3Pc ,
117~ Φαράγγι ΧΑ στη  διαδρομή Άγιος Νικόλαος  Φοινικόδασος  ή Ιεράπετρα  Κρήτης 2014 : http://youtu.be/zDHhxhpA5KI  ,
118~*  Τάφοι Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων Κρήτης 2014  :   http://youtu.be/3WmyFTF5VHQ ,
119~*  Διαδρομή  προς Μάλια  Μήλατος 2014 : http://youtu.be/ZJQWxwii-c0 ,
120~* Κατεβαίνοντας για ΜΑΛΙΑ  Κρήτης 2014: http://youtu.be/AjcUSv7qndY ,
121~*Διαδρομή προς Τάφους Ε  Βενιζέλου 2014 : http://youtu.be/eB-eDGthi34 ,
122~* Κάτω Μετόχι  Κρήτης  στο διάβα  μας  2014 :http://youtu.be/alLh-aH8uOw  ,
123~* Χωριό Κερά  Κρήτης διαβαίνοντας 2014 : http://youtu.be/4ehwLOzT-TQ  ,
`254 ~* Χωριό Μαρμακέτο Κρήτης διαβαίνοντας  2014 : http://youtu.be/DZguw7nb8Xs
125~* 1 Είσοδος  στο φαράγγι  Σαμαριάς Χανίων  2014: 2 Φαράγγι  Σαμαριάς  2014 : http://youtu.be/yBoFKsj-Cx8 ,
126 ~* 2 Φαράγγι  Σαμαριάς  2014 : http://youtu.be/1VlmnxTg4CY ,
127 ~*  2   2ο  μέρος Φαράγγι  Σαμαριάς  2014: http://youtu.be/jyzwNvI_dxY ,
128~ 3 Φαράγγι Σαμαριάς 3ο μέρος  2014: http://youtu.be/ROy6k5179sg ,
129~* 4 Φαράγγι Σαμαριάς  4ο  μέρος : http://youtu.be/hbKqqFTVOFA ,.
130~* 5 Φαράγγι  Σαμαριάς  5ο  μέρος : http://youtu.be/injeEckYl9E  ,.  ,
131~* 6  Φαράγγι Σαμαριάς  6ο  μέρος : http://youtu.be/E5sDE1h4Nys , .-

***  ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ  :
 ~** ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ  ΚΑΡΤΕΡΟΣ  στο Ηράκλειο  :
     video:     http://youtu.be/SG29uaFto3Y ,
 Το φαράγγι του Καρτερού ή Αστρακιανό φαράγγι βρίσκεται στο νομό Ηρακλείου ανατολικά της πόλης. Έχει συνολικό μήκος 21,5 χλμ και ξεκινάει από το χωριό Κάτω Αστρακοί. Σε όλη τη διαδρομή κυλάει το ποτάμι του Καρτερού όπου και καταλήγει στον Καρτερό, μια όμορφη παραλία. Η διαδρομή κρατάει περίπου τρεις ώρες. Μέσα στο φαράγγι λειτουργούσαν κάποτε 10 νερόμυλοι και ψαράδες ψάρευαν χέλια κι έπιαναν καβούρια. Το τοπίο που αντικρίζει κανείς στο Φαράγγι του Καρτερού είναι πανέμορφο! Ένα καταπράσινο μονοπάτι με μικρές λιμνούλες και μικρούς καταρράκτες, θαυμάσιοι σχηματισμοί στα πετρώματα, δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σ' έναν τόπο μαγικό.

 ~** ΤΟ Φαράγγι  της ΣΑΜΑΡΙΑΣ Κρήτη ΧΑΝΙΑ :

  VIDEO : http://youtu.be/8081yDmTJyU ,

Bήμα-βήμα η διαδρομή από την είσοδο του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων έως & την έξοδο στο Φαράγγι της Σαμαριάς. |
 Step-by-step directions from the entrance of the National Park Lefka Ori and to the exit of the Samaria Gorge.
    1 Είσοδος  στο φαράγγι  Σαμαριάς Χανίων  2014: 2 Φαράγγι  Σαμαριάς  2014 : http://youtu.be/yBoFKsj-Cx8 ,
  2 Φαράγγι  Σαμαριάς  2014 : http://youtu.be/1VlmnxTg4CY ,
  2   2ο  μέρος Φαράγγι  Σαμαριάς  2014: http://youtu.be/jyzwNvI_dxY ,
Θεσπεσιο φυσικο τοπιο !Θα κανω πεζοπορια εκει οπωσδηποτε!
Δεν υπαρχει ισως μεγαλυτερη ευχαριστιση στη ζωη απο το να βαδιζεις μεσα στην υπεροχα φυσικα τοπια σαν αυτο ,ετσι απλως χαριν τερψης!

Ένας αμερόληπτος οδηγός για τα βήματά σας μέσα στο μεγαλύτερο Φαράγγι της Κρήτης! | An impartial guide for your steps through the longest gorge in Crete!

 ~** Ο  ΦΑΡΑΓΓΙ  της ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ  ΧΑΝΙΩΝ :

VIDEO  :      http://youtu.be/fJ3CGw3rHPw ,
Αφιέρωμα στο Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης στο Ανατολικό Σέλινο, από την καταπληκτική εκπομπή της ΝΕΑΣ Τηλεόρασης Κρήτης «ΓΚΡΕΜΝΑ» με επιμέλεια και παρουσίαση από την Ευτυχία Πενταράκη και θέμα το φυσικό κάλλος της Κρήτης μας!
Ένα υπέροχο βίντεο που προβάλει την μοναδική ομορφιά και αξία του φαραγγιού μας! Συγχαρητήρια για όσους εργάστηκαν για την δημιουργία του!

~** ΦΑΡΑΓΓΙ  ΘΕΡΙΣΣΟΣ  ΣΤΑ  ΧΑΝΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ  :
ΒΙΝΤΕΟ  :  http://youtu.be/8lpmJpRG8zM ,.
Video  2 :  http://youtu.be/0nrREJ0Q9Ik , .
Αυτή η εκδρομή ήταν μια έκπληξη για μας. Βρισκόμασταν ήδη στη μαγευτική Κρήτη. Απολαύσαμε τη μοναδική ομορφιά και ενέργεια της Παλαιόχωρας, αλλά είχε έρθει η στιγμή της επιστροφής στα Χανιά. Η ώρα του φαγητού περασμένη, αλλά είπαμε να ακολουθήσουμε την προτροπή περισσότερων των 2 ατόμων, να επισκεφτούμε το φαράγγι του Θερίσου.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΣΤΟ BLOG http://ixneytai.blogspot.gr/2013/11/b...

~** ΦΑΡΑΓΓΙ    ΑΓΙΟΥ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΡΚΑΔΙ) :
ΒΙΝΤΕΟ : http://youtu.be/noKE-u-M52g
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ..

 ~** ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΟΡΤΙΤΣΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ :

   VIDEO :  http://youtu.be/JcOE3LDvdA0 ,
Το γεφύρι της Πορτίτσας βρίσκεται στο νομό Γρεβενών και απέχει από την ομώνυμη πρωτεύουσα 45 χιλιόμετρα. Πιθανότατα είναι το δημοφιλέστερο και ομορφότερο γεφύρι του νομού καθώς με το υπέροχο τοπίο που δημιουργεί το βαθύ φαράγγι με το καλά συντηρημένο γεφύρι και η ευκολία της πρόσβασης σ' αυτό δημιουργούν ένα μνημείο απαράμιλλης και ασύγκριτης ομορφιάς.
Ανάμεσα στα βουνά Σπηλαίου και Λυκότρυπας δημιουργείται η κοιλάδα Κανάβη. Η ευχάριστη αγκαλιά της κοιλάδας με τα νερά του ορεινού ρέματος να κυλούν νωχελικά ανάμεσα σε κροκάλες και πλατάνια, ημερεύει τη σκληρότητα της ορεινής γης.
Η κοιλάδα καταλήγει σε βαθύ φαράγγι, που ονομάζεται Πορτίτσα, ενώ η έξοδος του ονομάζεται Καρούτες. Την εικόνα έρχεται να συμπληρώσει στο βάθος το βράχινο φράγμα που σχηματίζουν σαν συμπληγάδες οι δυο αντικριστοί κάθετοι βράχοι το οποίο εμποδίζει αποφασιστικά το άπλωμα του μικρού οροπεδίου. Μπροστά από το στενόμακρο στόμιο του φαραγγιού που χάσκει σαν πόρτα που ξεχάστηκε ανοικτή, το πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας δρασκελίζει το ποτάμι δίνοντας διέξοδο στην επικοινωνία των ντόπιων ανάμεσα στο Σπήλαιο και το Μοναχίτι.
Ο ποταμός που περνά κάτω από την κάμαρα του γεφυριού είναι ο Βενέτικος ποταμός, παραπόταμος του Αλιάκμονα, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος Ελληνικός ποταμός (μήκος 297 χιλιόμετρα).

Η κατασκευή της γέφυρας υπολογίζεται το 1743. Είναι δίτοξο με το άνοιγμα του μεγάλου τόξου να φτάνει στα 13,80μ και του μικρού τα 5μ. Το συνολικό του μήκος είναι 34 μ. και το πλάτος του 2,70 μ. , το δε συνολικό του ύψος , φτάνει τα 7,80 μ.
Το γεφύρι πρόσφατα έχει συντηρηθεί ενώ παράλληλα κατασκευάζεται λίθινο μονοπάτι που θα φτάνει ως το χωριό.


~**  ΤΟ  ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΙΤΣΑΣ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ   :
  Βίντεο  : http://youtu.be/JcOE3LDvdA0
Το γεφύρι της Πορτίτσας βρίσκεται στο νομό Γρεβενών και απέχει από την ομώνυμη πρωτεύουσα 45 χιλιόμετρα. Πιθανότατα είναι το δημοφιλέστερο και ομορφότερο γεφύρι του νομού καθώς με το υπέροχο τοπίο που δημιουργεί το βαθύ φαράγγι με το καλά συντηρημένο γεφύρι και η ευκολία της πρόσβασης σ' αυτό δημιουργούν ένα μνημείο απαράμιλλης και ασύγκριτης ομορφιάς.
Ανάμεσα στα βουνά Σπηλαίου και Λυκότρυπας δημιουργείται η κοιλάδα Κανάβη. Η ευχάριστη αγκαλιά της κοιλάδας με τα νερά του ορεινού ρέματος να κυλούν νωχελικά ανάμεσα σε κροκάλες και πλατάνια, ημερεύει τη σκληρότητα της ορεινής γης.
Η κοιλάδα καταλήγει σε βαθύ φαράγγι, που ονομάζεται Πορτίτσα, ενώ η έξοδος του ονομάζεται Καρούτες. Την εικόνα έρχεται να συμπληρώσει στο βάθος το βράχινο φράγμα που σχηματίζουν σαν συμπληγάδες οι δυο αντικριστοί κάθετοι βράχοι το οποίο εμποδίζει αποφασιστικά το άπλωμα του μικρού οροπεδίου. Μπροστά από το στενόμακρο στόμιο του φαραγγιού που χάσκει σαν πόρτα που ξεχάστηκε ανοικτή, το πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας δρασκελίζει το ποτάμι δίνοντας διέξοδο στην επικοινωνία των ντόπιων ανάμεσα στο Σπήλαιο και το Μοναχίτι.
Ο ποταμός που περνά κάτω από την κάμαρα του γεφυριού είναι ο Βενέτικος ποταμός, παραπόταμος του Αλιάκμονα, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος Ελληνικός ποταμός (μήκος 297 χιλιόμετρα).
Η κατασκευή της γέφυρας υπολογίζεται το 1743. Είναι δίτοξο με το άνοιγμα του μεγάλου τόξου να φτάνει στα 13,80μ και του μικρού τα 5μ. Το συνολικό του μήκος είναι 34 μ. και το πλάτος του 2,70 μ. , το δε συνολικό του ύψος , φτάνει τα 7,80 μ.
Το γεφύρι πρόσφατα έχει συντηρηθεί ενώ παράλληλα κατασκευάζεται λίθινο μονοπάτι που θα φτάνει ως το χωριό.

***

1 σχόλιο:

  1. ~ Η πίστη συνεργεί στην κατόρθωση των καλών έργων και τα καλά έργα τελειοποιούν την πίστη .- { Ανώνυμος..}
    ~ Μετάνοια δεν λέγεται μόνο το να απομακρυνθούμε από τις προηγούμενες αμαρτίες μας , αλλά και το να παρουσιάσουμε καλύτερα έργα .- { Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή