ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  21  Ιουλίου  2014   :

 Αίγινα
 Γαλατάς Πόρος 

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
 Αρφαρά
 Αίγινα

***  Πυροβολισμοί μέρα μεσημέρι στο Ασπρόχωμα με ένα τραυματία         
           
Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Ασπρόχωμα , όταν άρχισαν να πέφτουν ανεξέλεγκτοι πυροβολισμοί στο ύψος των εκκλησιών. Εκείνη την ώρα αρκετά ήταν και τα αυτοκίνητα που περνούσαν απο την περιοχή . Τελικά όπως αποδείχθηκε τα όπλα τα έβγαλα τσιγγάνοι για να λύσουν μεταξύ τους οικοπεδικές διαφορές. Από την ένοπλη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας 47χρονος τσιγγάνος με τραύματας στο πόδι και το χέρι απο σκοπευτικό όπλο , και ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το συμβάν :
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) ατόμων, οι οποίοι χθες (20.7.2014) το μεσημέρι, στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας αφού ακινητοποίησαν όχημα, στο οποίο επέβαινε 48χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, μαζί με ακόμα δύο (2) άτομα, τραυμάτισαν με τη χρήση πυροβόλων όπλων στο χέρι και στο πόδι τον 48χρονο, ενώ στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Μεσσηνίας, για την εξερεύνηση του χώρου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έντεκα (11) κάλυκες πυροβόλων όπλων. Ο 48χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. 

*** Γαστροτουρισμός: Το τοπικό πιάτο οδηγός για την ανάπτυξη στη Μεσσηνία         
          
Ελάχιστες μέχρι σήμερα οι σοβαρές προσπάθειες για αλλαγή της κατάστασης
Έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού έχει δείξει ότι το 44% των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο θεωρούν το φαγητό ως ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια του προορισμού που πρόκειται να επισκεφτούν. Άλλες μελέτες πάλι αναφέρουν σχετικά με την καταναλωτική συμπεριφορά των ταξιδιωτών ότι οι τουρίστες ξοδεύουν σχεδόν το 40% του συνολικού προϋπολογισμού τους για φαγητό και ποτό.
Τα παραπάνω και μόνο στοιχεία είναι ικανά να δείξουν τη μεγάλη σημασία που έχει για μια περιοχή η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, η οποία μπορεί να αποτελέσει το... στρατηγικό επενδυτή για την περαιτέρω ανάπτυξή της.
Στη Μεσσηνία, ωστόσο, ο συγκεκριμένος τομέας είναι, μάλλον, σε νηπιακή κατάσταση. Ελάχιστα είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που προσφέρουν αποκλειστικά τοπικά προϊόντα, λιγοστές οι ξενοδοχειακές μονάδες που τα χρησιμοποιούν για το «ευ ζην» των πελατών τους.
Έχουν γίνει μεν αξιόλογες προσπάθειες, πλην όμως μεμονωμένες. Τον προηγούμενο μήνα διεξήχθησαν στην Costa Navarino εκπαιδευτικά σεμινάρια γαστρονομίας από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, παρουσία καταξιωμένων σεφ, όπως η Νένα Ισμυρνόγλου, ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Δόξης Μπεκρής, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων και της μεσσηνιακής κουζίνας.
Παρά την προσπάθεια, οι ευθύνες των φορέων γύρω από τον τουρισμό είναι μεγάλες, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν πείσει τους επιχειρηματίες, αλλά ούτε και τους Μεσσήνιους πολίτες, να αναζητούν και να καταναλώνουν τοπικά προϊόντα.
Κι όμως, αν υπήρχε συνεργασία του τουριστικού και του επισιτιστικού κλάδου, μέσω της αξιοποίησης και των εξαγώγιμων επώνυμων προϊόντων, τα οφέλη θα ήταν πολλαπλά για την τοπική κοινωνία.
Όπως είναι φυσικό, η δοκιμή των τοπικών προϊόντων ανοίγει το δρόμο και για μεγαλύτερες εξαγωγές.
  Οι χώρες του Νότου
δείχνουν το δρόμο
Οι κινήσεις που ακολούθησαν άλλες χώρες στην προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού θα πρέπει να αποτελέσουν «οδηγό» και για την περιοχή μας. Ξεκινώντας από τα ξενοδοχεία, αρκετές αλυσίδες προσφέρουν τοπική κουζίνα σε υψηλό επίπεδο (με βραβεύσεις, πιστοποιήσεις, αποδοχή σε δίκτυα με αυστηρά κριτήρια επιλογής).
Ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση της Logis de France, ενός δικτύου συνεργασίας με πάνω από 3.000 οικογενειακά ξενοδοχεία, συνήθως δύο έως τριών αστέρων, στη γαλλική επαρχία. Μεταξύ των προδιαγραφών που αυτά πρέπει να πληρούν είναι η προσφορά τοπικής κουζίνας και προϊόντων της περιοχής.
Σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς προσφέρονται διαδρομές και περιηγήσεις, οι οποίες ενδεικτικά μπορεί να περιλαμβάνουν επιχειρήσεις εστίασης κάθε μορφής (από σημεία πώλησης πρόχειρου φαγητού μέχρι εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας), επισκέψιμους χώρους παραγωγής τροφίμων ή ποτών, όπως αγροκτήματα, οινοποιεία, ζυθοποιεία και τυροκομεία, καθώς και εκτάσεις με καλλιέργειες, όπως αμπελώνες, ελαιώνες κ.λπ.
Ενδιαφέρουσα είναι η προσέγγιση του περιφερειακού οργανισμού τουρισμού της Αλσατίας στη Γαλλία, ο οποίος σχεδίασε και προβάλλει έντονα έξι θεματικές γαστρονομικές διαδρομές («Les Circuits Gourmands»). Αυτές περιλαμβάνουν τη διαδρομή του σουκρούτ (παραδοσιακό πιάτο με λάχανο τουρσί και αλλαντικά), της σοκολάτας, του τυριού, της πέστροφας, του κυπρίνου και του ματελότ (τοπικό πιάτο με ψάρι).
Σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις σχετικά με τη γαστρονομία, όπως φεστιβάλ υψηλής γαστρονομίας σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία μιας πόλης ή μιας ευρύτερης περιοχής, γιορτές μετά τη συγκομιδή, επιδείξεις μαγειρικής κ.λπ.
Αξιοπρόσεκτο για την ποικιλία του ως προς τις γαστρονομικές εκδηλώσεις είναι το ημερολόγιο γαστρονομίας που εκδίδει ο περιφερειακός οργανισμός τουρισμού της Καταλονίας στην Ισπανία. Ενδιαφέρουσα τάση των τελευταίων ετών είναι η συσχέτιση της γαστρονομίας με τον τουρισμό ευεξίας, χρησιμοποιώντας τρόφιμα και ποτά ως καλλυντικές ουσίες για περιποιήσεις σε spa.
Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων είναι ένα μέσο για να γίνουν πιο δυναμικές οι τοπικές οικονομικές δραστηριότητες (γεωργία, κτηνοτροφία, βιοτεχνία, εμπόριο…), αλλά με σεβασμό προς στο περιβάλλον και τον τοπικό πολιτισμό. Επίσης, τα τοπικά προϊόντα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας μίας περιοχής, πράγμα που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα υπέρ της ανάπτυξης ενός βιώσιμου τουρισμού.
Το γενικό συμπέρασμα είναι πως τα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και ενίσχυση της Εικόνας Τόπου για τη Μεσσηνία. Η ύπαρξη ενός αξιοσημείωτα μεγάλου αριθμού τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα και ένας σημαντικός παράγοντας για την υπό διαμόρφωση γαστρονομική ταυτότητά του νομού. Ας ξεκινήσει, επιτέλους, μια σοβαρή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση...
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Η Παλιά Καλαμάτα μέσα από το φωτογραφικό φακό         
             
 
 
Και σήμερα συνεχίζεται το φωτογραφικό μας ταξίδι, για να θυμηθούν οι παλιοί Καλαματιανοί και να μάθουν οι νεώτεροι.
Το σημερινό μας θέμα είναι η λεωφόρος Σιδηροδρομικού Σταθμού, που ήταν μια από τις ωραιότερες του κέντρου και, δυστυχώς, κακοποιήθηκε χωρίς λόγο και έγινε 3 μέτρα.
Στην ένθετη φωτογραφία, του 1950, η λεωφόρος ήταν στις δόξες της και την κατοικούσαν επιφανείς καλαματιανές οικογένειες.
Στ’ ακροδεξιά διακρίνεται η είσοδος του θερινού κινηματογράφου «Τριανόν», αμέσως μετά το ζαχαροπλαστείο του Πέτρου Ψαρίδη. Μπροστά το περίπτερο του ανάπηρου πολέμου Καράμπελα και πίσω το μεγάλο κτήριο ήταν του Ελληνο-αμερικάνου Βαγγέλη Τσαπέκη, όπου επάνω έμενε η οικογένεια του γιατρού Ν. Αρβανίτη και κάτω ήταν η έκθεση επίπλων των Αφών Μαυρέα.
Στη συνέχεια ήταν το κτήριο Μασουρίδη, όπου επάνω στεγαζόταν ο γιατρός καρδιολόγος Γ. Κατσίβας. Είχε παντρευτεί την Ισμήνη Λίβα, κόρη του Ι. Λίβα, που είχε το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».
Ιστορικά αναφέρεται ότι την άλλη κόρη του Λίβα είχε παντρευτεί ο γνωστός σε όλους Θεόδωρος Μουτεβελής, μουσικός και εξαίρετος μαέστρος χορωδιών.
Συνεχίζοντας τις ιστορικές οικογένειες, φτάνουμε στο σπίτι του ξυλέμπορου Ανδρέα Πελεκάνου. Κάτω στεγαζόταν η αντιπροσωπεία ραπτομηχανών «Σίγγερ». Ας σημειωθεί ότι τότε οι ραπτομηχανές (ποδοκίνητες) ήταν μεγάλη υπόθεση! Έλεγαν οι Καλαματιανοί: παντρεύτηκε η τάδε και… να σκεφτείς πήρε και ραπτομηχανή προίκα! Ας είναι!
Μετά το σπίτι του Πελεκάνου ήταν το σπίτι του υφασματέμπορου Αλεξόπουλου. Επάνω ήταν το οδοντιατρείο της Ρωξάνης Κουρκουτά και κάτω η ποτοποιία του Παν. Κοκκινογούλη.
Το επόμενο, στη γωνία, ήταν του ποτοποιού Αθ. Τριαντάφυλλου και κάτω στεγαζόταν το δικηγορικό γραφείο του Ιωάννη Κουταλίδη, σημερινό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Στην επόμενη γωνία ήταν το Ταχυδρομείο κάτω και το Τηλεγραφείο επάνω, στη συνέχεια κτήριο και ιατρείο του γιατρού φυματολόγου Δημ. Τσάκαλου.
Το επόμενο μεγάλο κτήριο ήταν η Φάμπρικα Μεταξωτών του Μαλεύρη και αμέσως μετά το μεγάλο ξενοδοχείο του Ι. Λίβα, «Η Μεγάλη Βρετανία». Η δεξιά δυτική πλευρά τελείωνε με το ξενοδοχείο «Λευκός Οίκος» του Ξανθάκη.
Ξαναγυρίζουμε στην ένθετη φωτογραφία του 1950, με την ελπίδα ότι η παλιά αυτή περιήγηση δε θα έχει κουράσει τους εκλεκτούς φίλους αναγνώστες.
Αριστερά διακρίνεται το τριγωνικό κηπάριο, καθώς και το περίπτερο του ανάπηρου πολέμου Σκριμαζέα. Αμέσως μετά το μεγάλο ακίνητο που έχτισε ο μαιευτήρας γιατρός Δ. Τζαμουράνης και το οποίο έδωσε προίκα στην κόρη του Κατερίνα, η οποία παντρεύτηκε το γιατρό μικροβιολόγο Ηλία Τριανταφυλλόπουλο.
Κάτω στεγαζόταν η αντιπροσωπεία ραπτομηχανών «Αφράνα» και επάνω ήταν το ξενοδοχείο ύπνου «Ακταίον» του Γιάννη Κουριώτη. Δίπλα, κολλητά, το σπίτι του καπνέμπορου Γεωργή Λυκ. Σκιά, μετέπειτα καφενείο «Μούστου» και σήμερα καφέ – ζαχαροπλαστείο Αθανασίου.
Απ’ την πλευρά της λεωφόρου, πίσω από το καφενείο «Μούστου», ήταν το μικροβιολογικό ιατρείο του Ντίνου Αδαμόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πολύ ενωρίς. Για ιστορικούς λόγους αναφέρεται ότι είχε παντρευτεί την κα Στεφανία, η οποία είχε έρθει τότε από την Αίγυπτο. Απέκτησαν δύο γιους, τον Χαράλαμπο και τον Γιάννη.
Το μικροβιολογικό ιατρείο λειτούργησε αργότερα από τη γιατρό Όντρια.
Μετά ήταν τα ακίνητα της οικογένειας Χ. Δουράκη και τα οποία πήρε προίκα η κόρη τους Μαρία, που παντρεύτηκε το γιατρό Ανδρέα Κάρτσωνα. Αυτά ήταν: η γωνία το καφενείο και καραγκιόζης του Αρφάνη Χαλκίδη, μετέπειτα «Σινέ-κάστρο» του Λεων. Παπασπύρου και σήμερα η Αγροτική Τράπεζα. Στη συνέχεια ήταν το γραφείο ταξιδίων του Κώστα Λαχανά, πατέρα του γνωστού Τάσου Λαχανά και εξαίρετου χορωδού. Στη γωνία ήταν το φωτογραφείο του «Αγγελικού» και επάνω κατοικία της οικογένειας Καψαλιάρη. Η άλλη γωνία ήταν το οδοντιατρείο του Μάλαμα, πατέρα του Κώστα Μάλαμα και της Ρένας.
Στη συνέχεια ήταν το σπίτι του ΩΡΙΛΑ Αναστάση Προνοΐτη, που είχε παντρευτεί τη Σίτσα Κληροπούλου.
Εν συνεχεία ήταν η κλινική του Μανώλη Γεωργανά, σημερινό ξενοδοχείου ύπνου το «Βυζάντιον».
Απέναντι το εστιατόριο του Μιχάλη Οικονομάκου, που άφησε εποχή για τα ωραία του φαγητά. Δίπλα το ακίνητο του Ζαχαρία Παπαγεωργακόπουλου, που κάτω είχε είδη φρούτων ο Τσινόρεμας.
Στο τέρμα, ο σταθμός του τραίνου, ο οποίος (σύμφωνα με ομολογίες παλαιών Καλαματιανών) χτίστηκε το 1900.
Τα χρόνια εκείνα, βέβαια, δεν υπήρχε κανένα κτίσμα, παρά μόνο βάλτος και καλαμιώνες, δεξιά και αριστερά.  Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης 

***   Ξεκίνησε η περιπέτεια του Blue Line στο 51ο Ράλι Αιγαίου         
           
Ο μεγαλύτερος αγώνας ανοικτής θαλάσσης που διεξάγεται στην  Ελλάδα στο χώρο της ιστιοπλοΐας, είναι πλέον σε εξέλιξη, καθώς ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής το 51ο Διεθνές Ράλι Αιγαίου, διοργάνωση η οποία έχει έντονο μεσσηνιακό ενδιαφέρον, καθώς συμμετέχει το σκάφος Blue Line.
Η περιπέτεια του καλαματιανού σκάφους του Αίολου, που έχει κυβερνήτη το Γιώργο Δρακόπουλο και πλήρωμα τους Σιψά, Παναγιωτόπουλο, Βλαχόπουλο, Ανδριανόπουλο, Αγγελόπουλο, Παπαδημητρόπουλο και Χρυσομάλλη, ξεκίνησε ήδη με την πρώτη offshore ιστιοδρομία, που ολοκληρωνόταν στον Αδάμαντα της Μήλου.
Το Blue Line συμμετέχει στην κατηγορία ORCi μαζί με άλλα 11 σκάφη και θέλει στην επετειακή του παρουσία να διεκδικήσει τη διάκριση και την καλύτερη επίδοση.
Η συνέχεια περιλαμβάνει τις απονομές της 1ης ιστιοδρομίας χθες το βράδυ και αύριο τα σκάφη θα αναχωρήσουν από τη Μήλο με προορισμό την Αστυπάλαια.

***  Στην Εισαγγελία Καλαμάτας το… «πάρτυ ανομίας» στην Οιχαλία         
           
Προβληματισμούς δημιουργεί η «ανοχή» του δημάρχου Φ. Μπάμη στην όλη ιστορία
Συνέχεια στο θέμα των «αμαρτωλών γεωτρήσεων» στο Δήμο Οιχαλίας είχαμε τις προηγούμενες ημέρες, αφού η υπόθεση πλέον από την Εισαγγελία Κυπαρισσίας πέρασε σε αυτή της Καλαμάτας, η οποία και ξεκίνησε τη διερεύνηση των καταγγελιών, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών από την πλευρά του δημάρχου Φ. Μπάμη, αλλά και όσων εμπλέκονται στην ιστορία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το δημοσίευμα του «Θάρρους», στο τέλος Ιουνίου, η ΔΕΗ Καλαμάτας προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης των δύο γεωτρήσεων για οφειλές τριών (3) και πλέον ετών.
Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη, οι κάτοικοι που χρησιμοποιούσαν τις γεωτρήσεις δωρεάν συναντήθηκαν με τον κ. Μπάμη και εξετάστηκε η επαναλειτουργία τους, μέσω ρύθμισης του χρέους. Δηλαδή, το ποσό που είχε συσσωρευθεί, ύψους 11.000 και πλέον ευρώ, να το πληρώσουν οι δημότες (!) και όχι αυτοί που το δημιούργησαν.
Ο δήμαρχος, χωρίς δεύτερη συζήτηση και δίχως να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, εξουσιοδότησε πρόεδρο κοινότητας να προχωρήσει σε μερική ρύθμιση του χρέους, μέχρι τις αρχές του 2014. Επαναλαμβάνουμε, ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Δήμος Οιχαλίας χρεώθηκε καταναλώσεις που ποτέ δεν έκανε, εκτός από τους «ημέτερους» παραγωγούς.
Η απόφαση εφαρμόστηκε και η ΔΕΗ επανασύνδεσε την ηλεκτροδότηση.
Όπως είναι φυσικό, η όλη ιστορία δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, τα οποία θα απαντηθούν από την έρευνα της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η ουσία, όμως, του θέματος, παραμένει. Οι «παραγωγοί» με ονοματεπώνυμο, ανάμεσά τους και τοπικοί «άρχοντες», λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, αποτελώντας κράτος εν κράτει. Συνεχίζουν ανενόχλητοι την «υπεξαίρεση» του νερού του Δήμου Οιχαλίας αρδεύοντας εκτάσεις απροσδιόριστες φορολογικά, έχοντας μάλιστα κλειδώσει τις γεωτρήσεις με δικά τους λουκέτα σαν να επρόκειτο για ιδιωτική περιουσία, χωρίς καμία αντίδραση από τους αιρετούς αρμόδιους αντιδημάρχους, που είναι πλήρως  ενήμεροι για την άνομη χρήση των πρώην κοινοτικών αντλιοστασίων που αποτελούν περιουσία του καλλικράτειου Δήμου Οιχαλίας και κατασκευάστηκαν με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς μητρώο παραγωγών και αρδευομένων εκτάσεων ανά παραγωγό (βάσει τίτλου κτήσης ή μισθωτηρίου συμβολαίου), χωρίς να υπάγονται σε κανονισμό άρδευσης – σύμβασης υποχρεώσεων καταβολής ανταποδοτικών τελών προς τη ΔΕΗ συντήρησης αντλιοστασίων, χωρίς να καταβάλουν δημοτικά τέλη που απορρέουν από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Σημειωτέον ότι ο Δήμος Οιχαλίας δεν παρέλαβε ως όφειλε τα κοινοτικά αντλιοστάσια, δεν ίδρυσε εσωτερική εταιρεία άρδευσης, δε θέσπισε αρδευτικό κανονισμό, με αποτέλεσμα σήμερα να χάνονται νέοι επενδυτές - καλλιεργητές, να σωρρεύονται χρέη προς τη ΔΕΗ από τους ντόπιους παραγωγούς- στα χέρια των οποίων για ψηφοθηρικούς λόγους και από ανικανότητα οργάνωσης ο Δήμος άφησε τα αντλιοστάσια- και, φυσικά, να μην καταβάλλονται δημοτικά τέλη, εφόσον για 4 έτη η κατανάλωση ρεύματος είναι απλήρωτη.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Κλειστό το Τουριστικό Περίπτερο Αετού με ευθύνες της Δημοτική αρχής …          
    
Την ξεχωριστή όαση δροσιάς, με την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, που αποτελούσε το Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου Τριφυλίας στον Αετό «Ο Κεφαλόβρυσος», στερούνται φέτος το καλοκαίρι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, με τις ευθύνες να επιρρίπτονται στη Δημοτική Αρχή! Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αετού, Αντώνης Λόντος, και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Σωτήρης Μπακούρος, έθεσαν το θέμα του κλειστού Τουριστικού Περιπτέρου Αετού, με τις ευθύνες, όπως είπαν, να βαρύνουν τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, καθώς επέδειξε αδράνεια, εδώ και μήνες, σχετικά με την «εμπλοκή» που υπήρξε από τη στάση του ενοικιαστή του περιπτέρου.
Ο κ. Μπακούρος έκανε λόγο για δυστροπία του ενοικιαστή και ζήτησε από τον εντεταλμένο σύμβουλο της Δ.Ε. Αετού, Γιάννη Μερκούρη, να ενημερώσει το Σώμα τι ακριβώς έχει συμβεί και είναι κλειστό το Τουριστικό Περίπτερο. Επίσης, έθεσε το αίτημα της Τοπικής Κοινότητας και των κατοίκων, προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να απολαύσουν το καλοκαίρι το κόσμημα αυτό στον Αετό, να επισπεύσει ο κ. Μερκούρης τις διαδικασίες για να λειτουργήσει ξανά.
Απαντώντας ο κ. Μερκούρης είπε: «Το 2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, το περίπτερο είχε μισθώσει ένας κάτοικος του Αετού, δε χρειάζεται να λέω τα ονόματα. Το 2011, επειδή δεν πλήρωνε, του κάναμε έξωση, γιατί χρωστούσε 60.000 ευρώ αυτός ο κύριος. Πριν από δύο χρόνια κινήσαμε τη διαδικασία να μισθώσουμε εκ νέου το οίκημα. Ο κύριος αυτός, μας έφερε την κυρία Λαϊνά, η οποία το ’χε μισθώσει τώρα. Η κυρία Λαϊνά, λοιπόν, δεν ανταποκρίθηκε δύο χρόνια στις υποχρεώσεις που είχε, μας αφήνει ένα φέσι 10.000 ευρώ συν τη ΔΕΗ, δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι, και έχουμε κινήσει τη διαδικασία να της κάνουμε έξωση. Έχουμε αναθέσει στην κυρία Σταθοπούλου, τη δικηγόρο, και από εκεί και πέρα εκκρεμεί…».
Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αετού, Αντώνης Λόντος, είπε ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Πήγε ο ίδιος στη δικηγόρο και τα χαρτιά είναι εκεί, ενώ ούτε καν έχει ειδοποιηθεί η ενοικιαστής και επέρριψε ευθύνες στον κ. Μερκούρη και τη Δημοτική Αρχή για αδράνεια, τονίζοντας ότι από το χειμώνα έθετε το θέμα της λειτουργίας του Τουριστικού Περιπτέρου.
Ο κ. Μερκούρης απάντησε ότι από το Γενάρη έχει ανατεθεί η υπόθεση σε δικηγόρο, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, που είναι ανηρτημένες στη Δι@υγεια, στις 17 Μαρτίου, ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις για «Ορισμό δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από σύμβαση μισθώματος μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας και της Λαϊνά Παναγιώτας του Δημητρίου» και «Ορισμό δικηγόρου για άσκηση έξωσης κατά της Λαϊνά Παναγιώτας του Δημητρίου, εκμισθώτρια του Τουριστικού Περίπτερου “Ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ” στην Τ.Κ. Αετού, Δήμου Τριφυλίας», χωρίς 4 ολόκληρους μήνες μετά να έχει γίνει κάτι!
του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Κωστέας: Προϊόντα με μεράκι που… μυρίζουν Μεσσηνία         
            
Αυξάνονται τα προϊόντα στα ράφια της εταιρείας. Μετά το ούζο και το τσίπουρο, μπήκαν η μαυροδάφνη και το ποιοτικό ελαιόλαδο
Θεωρούμε ότι και στο νομό μας εκείνο που  ευδοκιμεί περισσότερο είναι το εμπόριο μιζέριας. Θα αντιτάξει κάποιος, ευλόγως, ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που καθορίζει το ύφος του διαλόγου. Αν οι πολίτες περνούν άσχημα, αρνητική θα είναι η ατζέντα.
Σε μια κοινωνία που στενάζει, πράγματι δεν μπορείς να περιμένεις από όσους πλήττονται να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα με στωικότητα βουδιστή μοναχού.
Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δημιουργικοί άνθρωποι και επιχειρήσεις προς μίμηση. Μέσα στην κρίση είναι κερδοφόρες, επενδύουν, καινοτομούν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και δείχνουν το δρόμο για την ανάκαμψη.
Στην αθέατη πλευρά της επιχειρηματικότητας υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εταιρειών που αυτό το διάστημα έχει βελτιώσει τις πωλήσεις και τα μερίδια αγοράς, την εξαγωγική δραστηριότητα, ενώ ακόμη και ο δείκτης της κερδοφορίας - επίζηλο και δύσκολο οικονομικό μέγεθος στο διάστημα της κρίσης - διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Ένα από αυτά είναι και η ποτοποιία Κωστέα. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το 1958 και σήμερα, χάρις στο μεράκι και τη διάθεση των Παναγιώτη και Γιώργου Κωστέα, συνεχίζεται με την ίδια επιτυχία, ενώ η εταιρεία αθόρυβα αλλά με πολλή προσοχή και έμφαση, όπως πάντα, στην ποιότητα, επεκτείνεται και σε άλλους κλάδους. Σήμερα η ποτοποιία δε φτιάχνει μόνο ούζο και τσίπουρο. Στα ράφια της έβαλε και μπουκάλια μαυροδάφνης, αλλά και ελαιόλαδου ΠΟΠ.
Όπως μας έλεγε, μεταξύ άλλων, χθες ο Παναγιώτης, παρά τα προβλήματα από εξωγενείς παράγοντες, «η αγάπη για τον τόπο που ζούμε δεν αλλοιώνεται με τίποτα. Γι’ αυτό και τα προϊόντα που παράγουμε θέλουμε να... μυρίζουν Μεσσηνία. Με όπλα το σεβασμό στην περιοχή μας, το μεράκι και την ποιότητα στα προϊόντα μας προσπαθούμε σιγά σιγά να ανοίξουμε όσο γίνεται περισσότερο τα φτερά μας. Δεν τρέχουμε, δε βιαζόμαστε. Όλα τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους. Έτσι είναι και το επιχειρείν, παρ’ όλο που μια σειρά παράγοντες μας κάνουν τη ζωή δύσκολη».
Η ιστορία της εταιρείας γνωστή. Στη συμβολή των οδών Αναγνωσταρά και Νικηταρά βρίσκεται το κατάστημα της οικογενειακής αυτής παραδοσιακής επιχείρησης, ενώ ακριβώς πίσω από την έκθεση των προϊόντων υπάρχει το εργαστήριο, το οποίο πρωτολειτούργησε το 1958, όταν η ποτοποιία ανήκε στους συνεταίρους Τσίρο και Ηλιόπουλο.
Ο μετέπειτα ιδιοκτήτης, Θανάσης Κωστέας, βρέθηκε τυχαία, ως μαθητής ακόμη, να εργάζεται εκεί, στην αρχή περιστασιακά και επιπόλαια, αλλά στο τέλος τόσο σοβαρά που παρέμεινε εκεί μια ζωή. Όταν οι δύο συνέταιροι συνταξιοδοτήθηκαν, ανέλαβε εκείνος την ποτοποιία εξ ολοκλήρου, τη μετονόμασε σε «Κωστέα» και άφησε τη σφραγίδα του στο χώρο της παρασκευής γνήσιου παραδοσιακού ούζου και τσίπουρου.
Η αναγνώριση της προσπάθειάς τους είναι αποδεκτή από όλους μας, ντόπιους και επισκέπτες. Κ αυτό τους δίνει τη δύναμη να προχωρήσουν και να αντισταθούν στα προβλήματα που ανακύπτουν στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο τόσο από την οικονομική κρίση όσο από την αγκύλωση του κράτους, αλλά και το λαθρεμπόριο.
«Το κράτος δεν κάνει τίποτε άλλο από το να δυσκολεύει τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αυξάνει το φόρο στο οινόπνευμα και επιβαρύνει τις τιμές των προϊόντων μας, με αποτέλεσμα να αδυνατεί ο κόσμος να απολαύσει το αυτονόητο. Ένα ουζάκι με την παρέα του», συμπληρώνει ο Παναγιώτης.
Μαζί με τον Γιώργο είναι οι πρώτοι που έβαλαν το ούζο σε μαύρο μπουκάλι για να προστατεύουν το προϊόν από το φως του ήλιου, καθώς επηρεάζει την ποιότητα και το άρωμά του. Καινοτομούν, επίσης, με τη μεταλλική φιάλη, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά προς εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.
Όπως διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της εταιρείας, στη Μεσσηνία παράγεται και εμφιαλώνεται το γνωστότερο ελληνικό ποτό, το ούζο. Λίγοι γνωρίζουν ότι είναι μία από τις δύο περιοχές όπου έχει τις ρίζες του. Η άλλη περιοχή είναι ο Τύρναβος. Κάθε τόπος δίνει ένα χρωματισμό στην ιδιαίτερη γεύση του ποτού. Στην περιοχή μας οι ιδανικές συνθήκες υγρασίας, θαλάσσιου αέρα και υψόμετρου, ευνοούν την ανάπτυξη βοτάνων και αρωματικών φυτών, όπως ο γλυκάνισος, ο αστεροειδής άνισος, η μαστίχα, η κανέλα, το γαρύφαλλο, η μέντα και άλλα πολλά, βασικά συστατικά για την παραγωγή του ούζου.
Ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία παραγωγής και κατανάλωσης που ξεκίνησε από τα μέσα του 19ου αιώνα, οι άνθρωποι του τόπου μας το προτιμούν και γνωρίζουν πολύ καλά τα ιδιαίτερα μυστικά του ποτού, που τους συνοδεύει στις μεγάλες και τις μικρές στιγμές της ζωής τους.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** «Αταίριαστοι» γείτονες…          
   

Με τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ ήταν γείτονες στην Πεύκη το ζεύγος Μαζιώτη – Ρούπα, όπως διαβάζουμε στα ρεπορτάζ των αθηναϊκών ΜΜΕ. Εδώ πάλι, στην Καλαμάτα, το πατρικό της Πόλας Ρούπα συστεγαζόταν για 2-3 χρόνια στην ίδια πολυκατοικία με τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, πριν αυτά μεταφερθούν στη νέα τους διεύθυνση.
Αν μη τι άλλο, από τις περίεργες συμπτώσεις...     Κ. Γαζ.  

***  Το Ειδικό Αναπτυξιακό θα «ωριμάσει» έργα για το επόμενο «ΕΣΠΑ»         
   
Εργαλείο προετοιμασίας για την ωριμότητα έργων, ώστε με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου να μπορούν άμεσα να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, θα αποτελέσει το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, το οποίο έχει εγκριθεί ειδικά για την Περιφέρεια με 120.000.000 ευρώ.
Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο «Θάρρος» η θεματική αντιπεροφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η κατεύθυνση και η στόχευση θα αφορούν στην ανάπτυξη της πόλης – κωμόπολης, δηλαδή στην προοπτική ανάπτυξης πόλεων, εκτός πρωτεύουσας των νομών, με επίκεντρο την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.
Ήδη έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ειδικού Προγράμματος, με ενεργή τη συμμετοχή των Δήμων. Στο Συντονιστικό Όργανο του Ειδικού Αναπτυξιακού, από πλευράς Μεσσηνίας, συμμετέχει ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος.
  Στόχοι
Κατά την κα Νικολάκου, στις κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού και οργάνωσης του νέου προγράμματος δίνεται βαρύτητα στη διαδικασία της bottom up προσέγγισης (από κάτω προς τα πάνω): «Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός, με τη συμμετοχή των πολιτών και τον κοινωνικό διάλογο, αποτελούν εργαλεία για την ετοιμότητα της παρουσίας μας στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, ώστε να εργαστούμε με κοινό στόχο το παρόν και το μέλλον όλων στην Πελοπόννησο.
Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το 2012, θα παίξει ρόλο μετάβασης από την 4η Προγραμματική Περίοδο στη start up διαδικασία για το σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020».
Οι γενικοί και ειδικοί στόχοι του προγράμματος και η ανάγκη αποτύπωσης της ωριμότητας και ετοιμότητας υλοποίησης των προτεινόμενων έργων προϋποθέτουν την κατάρτιση σχεδίων δράσης, τα οποία αποτελούν γνώμονα ολοκληρωμένου σχεδιασμού.
Αυτά είναι:
-Σχέδιο δράσης για τις ενέργειες Ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού. (ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ κ.λπ.)
-Σχέδιο δράσης για τον προγραμματισμό έργων διαχείρισης των υδατικών πόρων της Περιφέρειας
-Σχέδιο δράσης για το σχεδιασμό έργων και δράσεων για την ολοκληρωμένη αγροτική ανάπτυξη (γεωργία - κτηνοτροφία - αλιεία)
-Ολοκλήρωση   του   περιβαλλοντικού  σχεδιασμού   και  δίκτυο   προστατευόμενων περιοχών Περιφέρειας Πελοποννήσου
-Οδικός χάρτης για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας
-Σχέδιο δράσης για την ολοκλήρωση των βασικών υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ταυτόχρονα, όλα αυτά θα αποτελέσουν εργαλεία δημοσιότητας και διαβούλευσης και θα παρουσιαστούν σε ειδικές συνεδριάσεις - ημερίδες της αρμόδιας Επιτροπής σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
  Έργα και δράσεις
Σε ό,τι αφορά τα έργα και τις δράσεις άμεσης προτεραιότητας, αυτά διαχωρίζονται στις εξής κατηγορίες:
1. Αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχών:
-Υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων για την άρση της εγκατάλειψης και ερήμωσης των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών και δημιουργία νέων μορφών οικονομίας σε αυτές, με βάση ολοκληρωμένες μελέτες. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Λίμνη Λάδωνα, η οποία διαθέτει ολοκληρωμένη μελέτη.
2.     Δράσεις διαχείρισης και προστασίας του δικτύου προστατευμένων περιοχών και του δασικού πλούτου της Πελοποννήσου με την ανάπτυξη καινοτόμων οικονομικών δραστηριοτήτων στις ορεινές περιοχές:
-Αφορά στη συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την προστασία, διαχείριση και ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων στις δασικές περιοχές (διαχείριση δασών, πιστοποίηση ξυλείας, εργασίες βελτίωσης και προστασίας, καθώς και την οργάνωση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους τομείς αξιοποίησης βιομάζας παραγωγής pellets κ.λπ.)
-Αφορά στη βελτίωση, ανάδειξη, σήμανση των πεζοπορικών διαδρομών και των υποδομών εξυπηρέτησης επισκεπτών-Ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αγροτουρισμός, τουρισμός φύσης, περιπέτειας υγείας κ.λπ.)
-Αφορά στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας με χρήση σύγχρονων χρηματοοικονομικών εργαλείων (leasing) και στήριξη των δικτύων παραγωγής και διάθεσης ποιοτικών προϊόντων.
3. Νέο τουριστικό προϊόν για την Πελοπόννησο:
-Ο τουρισμός του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο: Αφορά στην προγραμματική συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου και των υποδομών του για την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού μέσω ΣΔΙΤ
-Ανάδειξη της πελοποννησιακής γαστρονομίας, των προϊόντων και του περιβάλλοντος ως health tourism προορισμού.
4. Στήριξη της εξωστρέφειας των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων-Εργαστήριο παραγωγής και ενίσχυσης νέων επιχειρηματικών ιδεών:
-Δημιουργία ολοκληρωμένης στρατηγικής και υλοποίηση δράσεων για εμβληματικά τοπικά προϊόντα, με έμφαση σε πιστοποιημένα προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ, βιολογικής καλλιέργειας κ.ά., όπως: ελιά και ελαιόλαδο Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, οίνοι Αγιωργίτικο Νεμέας, Μοσχοφίλερο Μαντινείας, Malvazia, φέτα και τυροκομικά, μέλι και δασικά προϊόντα
-Υποστήριξη συνεργασίας ερευνητικών ιδρυμάτων, ομάδων παραγωγών, επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και κινητοποίηση του τοπικού παραγωγικού δυναμικού με ενθάρρυνση και κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία απασχόλησης και την εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής, όπως η δημιουργία Olive oil shop.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Έκλεισε το μισό δρόμο για να παρκάρει           
           
Αυτό τον τρόπο επέλεξε για να παρκάρει, χθες το μεσημέρι, οδηγός επι της οδού Βασ. Αμαλίας, λίγο πριν από τη διασταύρωσή της με την Αριστοδήμου. Αδιαφορώντας για το αν θα περάσει κάποιο μεγαλύτερο όχημα, άφησε στο σημείο που βλέπετε το αυτοκίνητό του για αρκετή ώρα... Κ. Γαζ. 

***  Περιοδεία Γιάννη Μοίρα σήμερα στη Μεσσηνία

  Περιοδεία στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιήσει σήμερα ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Μοίρας, με πρώτο σταθμό τη Μεσσηνία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα έχει σειρά επαφών με παράγοντες και φορείς του νομού. Επίσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 7.00 το απόγευμα, στα γραφεία του κινήματος, Αριστομένους 67. Στη συνέχεια θα προεδρεύσει συμβουλίου της Συντονιστικής, όπου θα παρευρίσκονται και οι πολιτευτές του νομού. - 

***  Αγανάκτηση στο Ασπρόχωμα

   Αγανάκτηση… είναι ο κόμβος του Ασπροχώματος. Η ουρά των αυτοκινήτων πολλά πρωινά φτάνει από τον κόμβο έως τις σχολές ΟΑΕΔ. Το μεσημέρι δε, που κλείνουν καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες, δεν περιγράφεται τι γίνεται. Η ένταση, φυσικά, μεταξύ των οδηγών δε λείπει σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ αν κάποιο σταθμευμένο όχημα θέλει να αλλάξει κατεύθυνση προς το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας, πρέπει να κάνει 15 φορές το σταυρό του ο οδηγός. Β.Β. - 

***  Νέο συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν τη σύλληψη Μαζιώτη         
           
Ο Νίκος Μαζιώτης, όπως φαίνεται στο video που δημοσιεύει το zougla.gr προκειμένου να διαφύγει, επιχείρησε ανεπιτυχώς να αρπάξει ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή. Δεν τα κατάφερε και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μέσα σε δρόμους που έσφυζαν από ζωή, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται κάτι τέτοιο.
Αρχικά ο τρομοκράτης στέκεται στην συμβολή των οδών Αδριανού και Αιόλου. Στη συνέχεια επιχειρεί ανεπιτυχώς να επιβιβαστεί σε ένα Mini Cooper και να ακινητοποιήσει μια μηχανή, ενώ λίγο αργότερα απομακρύνεται από το σημείο.
Δεν περνούν παρά μερικά λεπτά μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους άνδρες των ομάδων ΔΕΛΤΑ και της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι καταφέρνουν τελικά να τον τραυματίσουν και να τον συλλάβουν στο Μοναστηράκι.   πηγή: parapolitika,gr , zougla.gr
Video:   Nτοκουμέντο από την καταδίωξη Μαζιώτη    , http://youtu.be/ZxVjUKmdk-o  ,


***  Πότε εκείνοι γίνονται επικίνδυνοι…
  Πολλοί είχαν σκεφθεί, με την έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, πως ήταν μια ευκαιρία να αλλάξουμε νοοτροπία. Πέντε χρόνια μετά, περισσότερο για μια επιφανειακή παρά για μια ουσιαστική αλλαγή μπορούμε να μιλήσουμε. Από τη δεκαετία του ’80 πολλές αλλαγές συντελέστηκαν. Κάποιες απαραίτητες και, επομένως, θετικές, κάποιες όμως καταστρεπτικές, που ανέδειξαν μια νέα τάξη νεόπλουτων και μια μεγάλη μερίδα κόσμου σε πλήρη αποχαύνωση, με πρότυπα που κατασκεύαζαν περιοδικά και μεσημεριανές εκπομπές της τηλεόρασης. Τις τελευταίες μέρες αθηναϊκές εφημερίδες, site και τηλεόραση βρήκαν το θέμα που θα προσέλκυε αναγνώστες και τηλεθεατές, που δεν ήταν άλλο από το διαζύγιο Κωστόπουλου – Μπαλατσινού, με τον πρώτο να είναι ο κατεξοχήν κατασκευαστής του life style κλειδαρότρυπας! Μεγάλη η προσφορά του στην ελληνική κοινωνία. Τις πταίει; Και για να μη δημιουργούμε θύτες και θύματα με ισοπεδωτικό τρόπο, ο επιχειρηματίας αυτός δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να εκμεταλλευτεί έναν κόσμο έτοιμο να δεχθεί την «κλειδαρότρυπα». Όταν η νοοτροπία του «δικαιούμεθα τα πάντα» κατέρρευσε, πλην των πονηρών υψηλά ιστάμενων, τους οποίους δεν άγγιξε αυτός ο κατήφορος, οι υπόλοιποι στροβιλίζονται στη δίνη της καταστροφής, αφήνοντάς τους όχι μόνο αδιάφορους αλλά και βλέποντας ως πρόκληση την τάδε ή τον δείνα που εκείνο το σύστημα είχε αναδείξει ως πρότυπο. Και τώρα; Μήπως, εν όψει της όποιας ανόρθωσης, γίνεται προσπάθεια ανασύνταξης, με διαφορετική, πιο ήπια μορφή εκείνων των προτύπων; Να είμαστε προσεκτικοί. Η όποια προσπάθεια είναι επικίνδυνη, μόνο αν εμείς είμαστε επιρρεπείς στο να την αποδεχθούμε… Άντα Αποστολάκη - 

***   Οι λίγοι κακοί βλάπτουν σοβαρά την εικόνα μας
  Στα ίσιαΤης Βίκυς Βετουλάκη Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, προσωπική μου εντύπωση είναι ότι φέτος δεν έχουμε τόσο μεγάλη τουριστική κίνηση ή, τουλάχιστον, δεν έχουμε ακόμα. Όχι μόνο στην Καλαμάτα, αλλά και σε πιο τουριστικές περιοχές, όπως η Μάνη, η Πύλος κ.ά. Μέτρια θα τη χαρακτήριζα την κίνηση, παρά τα στατιστικά στοιχεία από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που δείχνει μεγάλη αύξηση στις αφίξεις από το εξωτερικό. Σίγουρα δεν έχει βοηθήσει και ο καιρός, αλλά κυρίως μετράει το γεγονός ότι τα πορτοφόλια πλέον όλων στερεύουν και από τις τελευταίες οικονομίες. Αυτός, βέβαια, είναι άλλος ένας λόγος, ώστε οι επαγγελματίες που εμπλέκονται με τον τουρισμό να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί με τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους επισκέπτες. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να κάθεσαι κανονικά σε ένα μαγαζί και να σου σερβίρονται τα πάντα σε πλαστικά ποτήρια και πιάτα. Όπως, επίσης, δεν είναι δυνατόν να έχεις φτιάξει μαγαζί μια παράγκα, να σου ζητάει την τουαλέτα ο πελάτης, να του δείχνεις έναν αχυρώνα 500 μέτρα μακριά και όταν φτάνεις εκεί, να διαπιστώνεις ότι θα προτιμούσες να πας σε δημόσια ουρητήρια της πιο πολυσύχναστης περιοχής. Τα δύο περιστατικά είναι προσωπικά βιώματα, που με έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση για το αν πρέπει να τσακωθώ με τους καταστηματάρχες ή να μη μιλήσω και να βλέπω τους διπλανούς ξένους τουρίστες να δυσανασχετούν, βιώνοντας τα ίδια. Σίγουρα σε κανέναν κλάδο δεν είναι όλοι καλοί, αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει τα κακά παραδείγματα να εκλείψουν. Το δυστύχημα της περιόδου που διανύουμε είναι ότι πλέον ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να ανταποκριθούν σε εντατικούς ελέγχους, ώστε να συνετίζουν τους κακούς επαγγελματίες. Μία δεν υπάρχει προσωπικό για να κάνει ελέγχους, μία τα αυτοκίνητα των υπηρεσιών δεν έχουν καύσιμα για να μετακινηθούν, έτσι μεγαλώνει η ασυδοσία κάποιων, βλάπτοντας τη γενική εικόνα. - 

*** Ακριβαίνει κατά 11% το ρεύμα

  Αυξήσεις της τάξης του 11% για τους οικιακούς πελάτες με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και μειώσεις έως 3,4 % στα τιμολόγια της ΔΕΗ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για την ηλεκτροδότηση κοινόχρηστων χώρων ισχύουν από 25 Ιουλίου. Τα οικιακά τιμολόγια για όσους έχουν κατανάλωση μεγαλύτερη από 800 κιλοβατώρες, το νυχτερινό τιμολόγιο όπως και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παραμένουν αμετάβλητα, ενώ όσοι έχουν κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες μπορούν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Τις αλλαγές στις χρεώσεις ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ, σε εφαρμογή της πολιτικής για εξάλειψη των σταυροειδών επιδοτήσεων στα τιμολόγια. Δηλαδή, της επιβάρυνσης μιας κατηγορίας καταναλωτών σε όφελος μιας άλλης που ουσιαστικά επιδοτείται. - 

***  Αιματηρή ενέδρα για κτηματικές διαφορές στο Ασπρόχωμα

  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών Ρομά που για κτηματικές διαφορές ακινητοποίησαν αυτοκίνητο και πυροβόλησαν τραυματίζοντας ένα 48χρονο ομόφυλό τους. Ειδικότερα, τρεις αθίγγανοι είχαν στήσει ενέδρα το μεσημέρι της Κυριακής και περίμεναν το 48χρονο στη λεωφόρο Αθηνών στο Ασπρόχωμα. Φτάνοντας το αυτοκίνητο του 48χρονου στο οποίο επέβαιναν ακόμα δύο άτομα, μπήκαν μπροστά και αφού το ακινητοποίησαν, τον πυροβόλησαν με πυροβόλο όπλο και τον τραυμάτισαν στο δεξί χέρι και πόδι, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο πήγε κλιμάκιο του γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών, για την εξερεύνηση του χώρου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έντεκα κάλυκες πυροβόλων όπλων. Ο 48χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ η Αστυνομία αναζητά τους τρεις δράστες στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. - 

***  Αποκαλυπτήρια των προτομών ζεύγους Παναγιώταρου

  Τιμή απέδωσαν προχθές στους ευεργέτες Βασίλειο και Ευδοκία Παναγιώταρου ο Δήμος Καλαμάτας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κληροδοτήματος και η Τοπική Κοινότητα Μικρής Μαντίνειας, σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο. Στον περίβολο του κεντρικού κτηρίου που κατέλιπαν στο Δήμο οι δωρητές, τελέσθηκε το βράδυ της Κυριακής τρισάγιο στη μνήμη τους, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου (υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του διαλυθέντος Κληροδοτήματος, που μετατρέπεται σε κεφάλαιο αυτοτελούς διαχείρισης του Δήμου Καλαμάτας), συμπαραστατούμενου από ιερείς. Κατόπιν, έγιναν τα αποκαλυπτήρια των προτομών του Βασιλείου Παναγιώταρου (1910 – 1999) και της συζύγου του Ευδοκίας (1918 – 2004). Ο δήμαρχος, σε σύντομη ομιλία του, ανέφερε πως όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Κληροδοτήματος είναι ικανοποιημένο, διότι «πράξαμε το καθήκον μας και φιλοτεχνήθηκαν επιτυχώς οι προτομές των ευεργετών». Πρόσθεσε δε, πως μετά τη διάλυση του Κληροδοτήματος, που δεν ήταν δυνατόν να επιτελέσει το σκοπό του, «τα περιουσιακά στοιχεία περιήλθαν στο Δήμο Καλαμάτας, τυπικές μόνο διαδικασίες μένουν. Χρέος μας είναι να επισκευάσουμε αυτά τα κτήρια, για να γίνουν η ατμομηχανή της ανάπτυξης της Μικρής Μαντίνειας». Το ζήτημα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων δωρεάς Παναγιώταρου έχει πολλές παραμέτρους, μεταξύ των οποίων μία οικολογική, καθώς το μεγάλο ακίνητο επί του δρόμου Καλαμάτας – Κιτριών διαρρέεται από ένα ποτάμι. Ο δήμαρχος τόνισε πως η αξιοποίηση της περιουσίας Παναγιώταρου θα γίνει από το Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της Μικρής Μαντίνειας. Όπως επισήμανε, ο αείμνηστος Βασίλειος Παναγιώταρος υπήρξε σπουδαίος πρόεδρος της Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας και επί προεδρίας του, με την προσωπική εργασία των κατοίκων, κατασκευάσθηκαν – μεταξύ άλλων - το Δημοτικό Σχολείο, ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία, το σπίτι του ιερέα, το κοινοτικό γραφείο, το τουριστικό κατάστημα. Ευχαριστίες απηύθυνε ο Π. Νίκας προς το γλύπτη Κώστα Δούση, για την ακριβή απεικόνιση των δωρητών. Επίσης, ευχαρίστησε το δικηγόρο Σωκράτη Λεκέα, παλαιό νομικό σύμβουλο του Δήμου Καλαμάτας, που αγωνίσθηκε για την περιφρούρηση των περιουσιακών στοιχείων δωρεάς Παναγιώταρου, το νυν νομικό σύμβουλο του Δήμου Χαράλαμπο Δημητρόπουλο, τη διευθύντρια Διοικητικών του Δήμου Αθανασία Ιντζέ και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κληροδοτήματος, για την επιτυχή διεκπεραίωση της πολύχρονης διαδικασίας, ώστε να διασφαλισθούν και να περάσουν στο Δήμο όσα το ζεύγος Παναγιώταρου κληροδότησε. Συνεχάρη, ακόμη, την ηγεσία της Τοπικής Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης. - 

***  Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα και τους αγνοούμενους της Κύπρου
            
Σαράντα χρόνια πέρασαν από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής τελέσθηκε από το Δήμο Καλαμάτας μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων το 1974.
Μετά το πέρας του μνημοσύνου ο φιλόλογος Αντώνης Τσίχλης εκφώνησε σύντομη ομιλία, στην οποία τόνισε: «Σύμπας ο Ελληνισμός υποκλίνεται στη μνήμη των πεσόντων αδελφών μας και εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους ηρωικούς, Κυπρίους και Ελλαδίτες, υπερασπιστές της Μεγαλονήσου, που αντιμετώπισαν τις ασύγκριτα υπέρτερες δυνάμεις του ιταμού εισβολέα σε μία σκληρή και άνιση αναμέτρηση. Ακόμη ως Έλληνες εκφράζομε την πηγαία συμπάθειά μας προς τους οικείους όσων είτε έπεσαν μένοντες πιστοί στο καθήκον προς την πατρίδα είτε είναι ακόμη αγνοούμενοι».
Κατόπιν έλαβε το λόγο η Ρούλα Κατούντα, σύζυγος του αγνοουμένου αξιωματικού Νικολάου Κατούντα. Σε σύντομη παρέμβασή της, συγκινημένη, τόνισε – μεταξύ άλλων - μιλώντας για τις οικογένειες των αγνοουμένων: «Δε θέλουμε οστά, θέλουμε τους ανθρώπους μας. […] Εμείς θέλουμε να λυθεί το ανθρωπιστικό. […] Θα τους περιμένουμε και θα τους καρτερούμε μέχρι να πεθάνουμε».
Στις 10.30 π.μ., στο Ηρώον Ελλήνων και Κυπρίων Αγνοουμένων (Διοικητήριο), ακολούθησε τελετή απόδοσης τιμής σε όσους αγωνίσθηκαν στην Κύπρο κατά των στρατευμάτων του «Αττίλα» και ιδιαιτέρως προς τους αγνοουμένους.
Από ιερέα αναπέμφθηκε ειδική ευχή υπέρ των αγνοουμένων και στη συνέχεια ο δήμαρχος Καλαμάτας διάβασε μήνυμα – ομιλία που είχε αποστείλει ο Κώστας Κόρτας, δήμαρχος Αγλαντζιάς Κύπρου, πόλης που είναι αδελφοποιημένη με την Καλαμάτα. Ο κ. Κόρτας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ηρωική δράση στην Κύπρο, κατά του «Αττίλα», ορισμένων Καλαματιανών, τονίζοντας: «Μέσα σε αυτούς τους ήρωες συγκαταλέγονται και οι αδελφοί μας από την Ελλάδα, υπολοχαγός Νικόλαος Κατούντας, ο αντισυνταγματάρχης Παύλος Κουρούπης και ο δεκανέας Θεόδωρος Μασούρας από την Καλαμάτα».
Το μήνυμά του έκλεισε με τα εξής: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη και τη θυσία όσων έπεσαν στον άνισο και άδικο εκείνο αγώνα. Αποτίουμε για μιαν ακόμη φορά τον ύψιστο και μέγιστο φόρο τιμής και απονέμουμε το δίκαιο έπαινο. Υποκλινόμαστε μπροστά στο ανεπανάληπτο μεγαλείο της θυσίας τους. Ας αναπαύσει ο Θεός τις ψυχές των ανθρώπων που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ της πατρίδος και ας ευχηθούμε να εξευρεθεί η τύχη όσων αγνοούνται. Ας γίνει η θυσία τους σύμβολο αγώνα και επαγρύπνησης για όλους μας».

***  «Πάντρεμα» μουσικής και κινηματογράφου στην Καλαμάτα

  Μουσική και κινηματογράφος παντρεύονται μοναδικά σε μια μαγική ανοικτή προβολή δίπλα απ’ το κύμα στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας. Το Σάββατο 26 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, η Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας παρουσιάζει μια βραδιά στην οποία οι μαγικές εικόνες του κινηματογράφου ντύνονται ζωντανά από τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των Universe 217 και των SuperPuma, δύο σημαντικών συγκροτημάτων του ελληνικού χώρου. Οι Universe 217 αναλαμβάνουν να ντύσουν με τις μυσταγωγικές τους συνθέσεις τις περιπέτειες του Harold Lloyd στο ξεκαρδιστικό «Safety Last», ενώ οι Superpuma και τα ιδιαίτερα ηχοχρώματά τους θα συνοδεύσουν τους ιλαρούς ήρωες των μικρών μήκους ταινιών του Roman Polanski: «Two Men And A Wardrobe» και «Le Gros Et Le Maigre». Η είσοδος στο The Phonoscope Project είναι ελεύθερη, η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ξενοδοχείου Elite City Resort και την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Real Open Air Cinema, υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για το Θερινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. -  Πηγή  ειδήσεων και  ενημέρωσης {εφημερίδα  Θάρρος  Καλαμάτας } 2014  .-

***  Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ
Ρεκόρ ζέστης .... Για 38 συνεχόμενα έτη ο Ιούνιος είναι θερμότερος από το μέσο όρο του 20ού αιώνα
Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ
Σίλβερ Σπρινγκ, Μέριλαντ

Το φετινό καλοκαίρι παραμένει ασυνήθιστα ήπιο στην Ελλάδα, ωστόσο σε παγκόσμιο επίπεδο ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισαν οι επίσημες μετρήσεις το 1880.
Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), η συνδυασμένη μέση θερμοκρασία στην ξηρά και την επιφάνεια των ωκεανών έφτασε τον περασμένο μήνα το ρεκόρ των 16,22 βαθμών Κελσίου.
Αυτό σημαίνει ότι ο Ιούνιος ήταν 0,72 βαθμούς Κελσίου θερμότερος από το μέσο όρο για το μήνα στη διάρκεια του 20ού αιώνα.
Το προηγούμενο ρεκόρ για το μήνα Ιούνιο καταγράφηκε το 2010. Επιπλέον, για 38 συνεχόμενα έτη ο Ιούνιος είναι θερμότερος από το μέσο όρο του 20ού αιώνα, επισημαίνει η NOAA.
Η τελευταία φορά που η μέση θερμοκρασία του Ιουνίου έπεσε κάτω από το μέσο όρο ήταν το 1976.
Τον φετινό Ιούνιο, οι περιοχές με τη μεγαλύτερη απόκλιση από το κανονικό ήταν η νοτιοανατολική Γροιλανδία, το βόρειο τμήμα της Νοτίου Αμερικής, τμήματα της ανατολικής και κεντρικής Αφρικής και περιοχές της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας.
Ο υδράργυρος είχε φτάσει στο κόκκινο και τον Μάιο, ο οποίος κατέρριψε το ρεκόρ του Μαΐου του 2010.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα -της κύριας αιτίας της παγκόσμιας θέρμανσης- βρίσκεται σε επίπεδα που δεν έχει γνωρίσει ο πλανήτης εδώ και τουλάχιστον 800.000 χρόνια.
Μέχρι το τέλος του αιώνα η μέση επιφανειακή θερμοκρασία θα ανέβει κατά 0,3 έως 4,8 βαθμούς Κελσίου και η στάθμη των ωκεανών θα έχει ανυψωθεί κατά 26 έως 82 εκατοστά, με καταστροφικές συνέπειες για τις παράκτιες περιοχές.  Newsroom ΔΟΛ
 
***
 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Ελαφόνησος  
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
***   «Βλέπει»… Χριστοφιλέα η Καλαμάτα

 Ο Νίκος Κουρμπανάς έχει πάρει πάνω του το μεταγραφικό σχεδιασμό της Καλαμάτας συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα των υποψηφίων να φορέσουν τη φανέλα της «Μαύρης Θύελλας» δεκάδες ποδοσφαιριστές προερχόμενους κυρίως από Β΄ και Γ΄ Εθνική. Ο 52χρονος τεχνικός που παραμένει στην πρωτεύουσα έχει καθημερινά πληθώρα επαφών και συζητήσεων με ποδοσφαιριστές που ξέρουν τα «μονοπάτια» των συγκεκριμένων κατηγοριών και ακόμη περισσότερο με παίκτες που γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Άλλωστε από την αρχή το επεσήμανε στη διοίκηση, το έκανε βεβαίως και στις πρώτες του δηλώσεις και το απέδειξε μέσω της συμφωνίας με τον Δημητριάδη που αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας. Η Καλαμάτα κινείται κυρίως στις αγορές της Αττικής και της Πελοποννήσου, οπότε η πλειοψηφία των παικτών αναμένουμε να προέλθει από αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους αθλητές που εξετάζονται είναι και ο Μεσσήνιος στην καταγωγή αμυντικός Τάσος Χριστοφιλέας, ο οποίος αγωνιζόταν την προηγούμενη διετία στην ομάδα της Καλλιθέας, έχοντας αγωνιστεί ακόμη σε Βύζαντα Μεγάρων, Διαγόρα, Κεραυνό Κερατέας και Σπάτα. Ο Χριστοφιλέας είναι 26 ετών και δείχνει να διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που επιζητεί η Καλαμάτα για την συγκρότηση συμπαγούς αμυντικής γραμμής κάτι που είναι βασικό, σύμφωνα με το αγωνιστικό πλάνο. Οι εξελίξεις θα τρέξουν πιο έντονα τις επόμενες ώρες κάτι που θα συνδυαστεί και με την κάθοδο του κ. Κουρμπανά στη Μεσσηνία - 

***  Ανακούφιση στην Εθνική με... Καλάθη στο Μουντομπάσκετ
Στο Καρπενήσι οι «ερυθρόλευκοι»  ... Ο Καλάθης θα κρατάει τη... μπαγκέτα της Εθνικής στα γήπεδα της Ισπανίας 
Ανακούφιση στην Εθνική με... Καλάθη στο Μουντομπάσκετ
Στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη και της Εθνικής Ελλάδας για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9) θα βρίσκεται ο διεθνής γκαρντ, Νικ Καλάθης, καθώς όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τη FIBA, η ποινή που του επέβαλε η WADA για την υπόθεση ντόπινγκ στο ΝΒΑ, έχει 4μηνη διάρκεια και θα την έχει εκτίσει έως τις 18 Αυγούστου.
Θυμίζουμε ότι ο Καλάθης είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε στις 18 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της σεζόν στις ΗΠΑ, έχοντας κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας «ταμοξιφαίνη».
Στην πραγματικότητα, ο παίκτης τιμωρείται όχι μόνο για το ΝΒΑ, αλλά και για τις διεθνείς διοργανώσεις, όμως, ευτυχώς για τον ίδιο, αλλά και για την Εθνική Ελλάδας, η ποινή του δίνει… οριακά το δικαίωμα συμμετοχής στο κορυφαίο «μπασκετικό» ραντεβού της χρονιάς.
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν, με τον ομογενή γκαρντ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και την Τρίτη θα ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής Ανδρών στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας εν όψει του Μουντομπάσκετ, στα γήπεδα της Ισπανίας.
Με Πρίντεζη, Σλούκα και Μάντζαρη στο Καρπενήσι
Στο μεταξύ, τo ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ της ΚΑΕ Ολυμπιακός και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σχετικά με τα ασφαλιστήρια των «ερυθρόλευκων» διεθνών και συγκεκριμένα των Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη μπορεί να είναι ανοικτό, αλλά στον Πειραιά αναμένεται να μην σταθούν εμπόδιο στην αναχώρησή τους για το Καρπενήσι.
Η ΚΑΕ ενημέρωσε ότι θα επιτρέψει στους παίκτες να ταξιδέψουν κανονικά, αλλά την ώρα αναχώρησής τους (στις 10:00 το πρωΐ από ΟΑΚΑ) θα βρεθούν στα γραφεία της ΕΟΚ οι νομικοί σύμβουλοι του Ολυμπιακού, προκειμένου να μελετήσουν τα ασφαλιστήρια των αθλητών. Σε περίπτωση, πάντως, που αυτά δεν καλύπτουν επαρκώς τους «ερυθρόλευκους» τότε Πρίντεζης, Σλούκας και Μάντζαρης θα επιστρέψουν στην Αθήνα.  Newsroom ΔΟΛ

    Καλαμάτα

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
  http://www.youtube.com/stamos01 ,         3513     video.-        
 http://www.youtube.com/stamatios01 , =   1960    video .-                     
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =        1963  video.- 
Σύνολον                                                       7436  βίντεο   .-

 Γαλατάς -Πόρος

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2579  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
 https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 Πόρος

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    598.–
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   196 .-
~* http://www.twitter.com/stamos01/

 Πόρος

***  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-

 Πόρος

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-    
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014  ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 16 Ιουνίου 2014 .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/28-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ - Η  Ιστορία Κυπέλλου Παγκοσμίου  Ποδοσφαίρου  Σάββατο 28 Ιουλίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/06/30-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσής Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 .-

 Αίγινα

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2014 :

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/07/01-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Ιουλίου 2014  .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/07/01-2014.html  , Άρωμα Ενημέρωσης Τρίτη 01 Ιουλίου 2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/02-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Ιουλίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/02-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Ιουλίου 2014.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/04-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιουλίου 2014 .-
~ . http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/07/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/07/05-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014  .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html , Επιλογές Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/07/10-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης 10 Ιουλίου 2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/78-9-2014.html , Τριήμερη  εκδρομή  στα  Τσουμέρκα 7.8.και 9  Ιουλίου  2014  , Πέμπτη  10  Ιουλίου  2014 .-  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/07/10-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/07/11-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11 Ιουλίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/11-2014.html .,  Άρωμα  Ελλάδας  από τριήμερη  εκδρομή στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ Παρασκευή  11 Ιουλίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/12-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Ιουλίου 2014.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/13.html  ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/13-20124.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 13  Ιουλίου  20124 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/07/14-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης    Δευτέρα 14  Ιουλίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/07/15.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 ,

~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/16-2014.html ,

~ Επιλογές  Τετάρτη  16  Ιουλίου  2014  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/07/16-2014.html , 
~  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  17  Ιουλίου  2014 :    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html , .-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.-
~  Ανθολόγιο Επιλογών Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014    :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,
~   Άρωμα Επιλογών Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014  :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html , .-
~   Το    αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Ιουλίου  2014  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/07/18-2014.html  , .-  
~   ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/07/18-2014.html ,.-
~    ΕΠΙΛΟΓΕΣ Θεμάτων ,  Παρασκευή  17  Ιουλίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html , .-
~   Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Ιουλίου 2014     :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/19-2014.html , .-
~   Άρωμα  ενημέρωσης  Κυριακή  20  Ιουλίου  2014         :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/20-2014.html ,.-
~   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 20  Ιουλίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2014/07/20-2014.html ,
~   Επιλογές  ,  Κυριακή  20 Ιουλίου  2014     : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/07/20-2014.html , .-
~ Επιλογές Θεμάτων Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014     : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / , .-
  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014      :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/21-2014.html  , .-
~

 Αρφαρά  Μεσσηνίας

2 σχόλια:

  1. * Όταν δίνεις στους φτωχούς ελεημοσύνη μη νομίσεις ότι δίνεις , αλλά ότι μάλλον παίρνεις .- {

    * Με την οργή είναι αδύνατον να αποκτήσουμε την κοσμιότητα και την ευπρέπεια που όλοι επαινούν . {Όσιος Ιωάννης ο Κασσιανός } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ~ Αν δεν υπήρχαν φτωχοί , δεν θα μειωνόταν το πλήθος των αμαρτημάτων μας . Διότι οι φτωχοί είναι οι γιατροί των δικών μας τραυμάτων . { Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος } .-

    ~ Ας μην ασχολούμαστε να στολίζουμε τους τάφους και να περιβάλλουμε τους νεκρούς μας με πολυτελή σάβανα . Το καλύτερο σάβανο γι΄ αυτούς είναι η ελεημοσύνη .- { Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή