ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Σεπτεμβρίου  2013 :

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :

*** Πρώτο κουδούνι στη σκιά των απεργιακών κινητοποιήσεων (φωτογραφίες)
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Μια περίεργη ατμόσφαιρα είχε ο χθεσινός αγιασμός για την πρώτη μέρα στο σχολείο και σίγουρα η φετινή έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς δεν ήταν σαν τις προηγούμενες. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί από την ερχόμενη εβδομάδα είχαν επηρεάσει το κλίμα.
Το στίγμα δόθηκε από τις 9.00 το πρωί στο νέο κτήριο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, όπου μητροπολίτης, αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχος ναι μεν αναφέρθηκαν στις δυσκολίες της φετινής χρονιάς, σε γενικές γραμμές, όμως, άφησαν να εννοηθεί ότι πρέπει να υπάρξει σύνεση. Σε άλλη κατεύθυνση ήταν οι ομιλίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου, Παναγιώτη Κουφαλάκου. Ο πρώτος σημείωσε ότι οι καθηγητές εξαναγκάζονται να ξεκινήσουν αγώνα, στον οποίο χρειάζονται στήριξη, ενώ ο δεύτερος παρατήρησε ότι σε αυτό τον αγώνα η κοινωνία είναι μαζί τους.
Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος είπε ότι η νέα σχολική χρονιά έχει πολλά προβλήματα λόγω της κρίσης, ωστόσο η Παιδεία δεν είναι χώρος πειραματισμού και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για οποιεσδήποτε επιδιώξεις. Πρόσθεσε δε ότι σε αυτή τη δύσκολη εποχή πρέπει ο καθένας από τη θέση που έχει ταχθεί να κάνει την υπέρβασή του.
Για τη δικαίωση που ήρθε μετά από μεγάλο και μακροχρόνιο αγώνα προκειμένου να ολοκληρωθεί το Μουσικό Σχολείο, μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς. Αναφερόμενος στις συνθήκες της φετινής χρονιάς, παρατήρησε, προφανώς απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, ότι οι δυσκολίες πρέπει να τους «χαλυβδώνουν» και να διεκδικούν, αλλά έχοντας υπόψη τους τα δημοσιονομικά πλαίσια της χώρας.
Στο νέο, θαυμάσιο, όπως το χαρακτήρισε, κτήριο του Μουσικού αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, το οποίο ολοκληρώθηκε, όπως είπε, με την αρωγή πολλών κυβερνήσεων, δημάρχων, νομαρχών, συλλόγων γονέων κ.λπ. Κάλεσε, μάλιστα, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να προσέχουν το κτήριο γενικότερα, γιατί θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού για όλη την πόλη. Ειδικότερα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι καθηγητές, στις δύσκολες σημερινές συνθήκες και παρά τα λίγα χρήματα που παίρνουν, θα καθοδηγήσουν σωστά τα παιδιά, ενώ ευχήθηκε οι γονείς τους να είναι σε θέση να τους παρέχουν όλα τα απαραίτητα.
Ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος σημείωσε ότι η χαρά της ημέρας δεν μπορούσε να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει πως η χρονιά αρχίζει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς και σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στους πόρους για την Παιδεία. Είπε ότι όλα αυτά αναγκάζουν τους καθηγητές να ξεκινήσουν αγώνα, στον οποίο χρειάζονται στήριξη.
Για συναισθηματικό μπέρδεμα μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού, Παναγιώτης Κουφαλάκος, λέγοντας ότι, από τη μια, υπάρχει μεγάλη χαρά που, επιτέλους, μετά από 20 χρόνια το σχολείο βρίσκεται στο κτήριό του και, από την άλλη, μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της παιδείας και των μουσικών σχολείων. Αναφερόμενος δε στις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, είπε ότι απέναντί τους είναι η κυβέρνηση και όχι η κοινωνία, γιατί δεν μπορεί να είναι απέναντί τους τα δύο εκατομμύρια των άνεργων γονιών.
Ιστορική στιγμή χαρακτήρισε την είσοδο του Μουσικού στο κτήριό του η διευθύντρια του σχολείου Άννα Φραγκιά, η οποία καλωσόρισε ιδιαιτέρως τα «πρωτάκια».
Π. Τατούλης και Π. Μισθός
Σε σχολεία της Καλαμάτας βρέθηκαν, επίσης, χθες για τον αγιασμό ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πέτρος Μισθός.
Συγκεκριμένα, παρέστησαν στους αγιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, καθώς και στο σχολικό συγκρότημα των 2ου και 5ου Γενικών Λυκείων.
Της Μαρίας Νίκα
Φωτο: Στασινός Μουτσούλας
ΜΕΣΣΗΝΗ
Στα σχολεία ο δήμαρχος για τον αγιασμό

Σχολικές μονάδες της Μεσσήνης επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος λόγω έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αναστάσιο Βλαχοδημητρόπουλο.
Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε τα 1ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία, το 1ο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Μεσσήνης, όπου και παρακολούθησε την τελετή αγιασμού. Απευθυνόμενος στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, κι αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, είπε: «Ο Δήμος οφείλει, σε αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκινούν οι μαθητές, να στέκεται συμπαραστάτης, ώστε να διασφαλίσει, στο μέτρο το δυνατού, τις καλύτερες συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πρόοδο και την επιτυχία.
Ήδη, στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης, ο Δήμος, με ίδια μέσα, ξεκίνησε και ολοκληρώνει παρεμβάσεις σε σχολεία του, αντιμετωπίζοντας έτσι χρόνια προβλήματα του παρελθόντος».
Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε, επίσης, πως ο Δήμος θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την εκπαιδευτική κοινότητα και να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Χθες αγιασμός στα σχολεία και από Δευτέρα κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών!

Πρώτο κουδούνι χθες στα σχολεία και της Τριφυλίας, αλλά αυτό το ξεκίνημα της νέα σχολικής χρονιάς είναι εντελώς διαφορετικό από κάθε προηγούμενο.
Στα πρωτάκια του Δημοτικού έβλεπε κανείς τη λάμψη για το καινούργιο και άγνωστο, τη δίψα για μάθηση και τη χαρά για το νέο περιβάλλον και τους καινούργιους φίλους και συμμαθητές. Τα μεγαλύτερα παιδιά έβρισκαν τους συμμαθητές τους και έκαναν καινούργιες παρέες, ενώ σε Γυμνάσιο και Λύκειο τα παιδιά ήταν περισσότερο συνειδητοποιημένα και αγωνιούσαν για το μέλλον του σχολείου και το δικό τους με όσα συμβαίνουν στην Παιδεία.
Ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, όπως προηγούμενες χρονιές, δεν υπάρχουν, παρά μόνο λίγες σε ειδικότητες. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί «βράζουν» με τα μέτρα και τις αποφάσεις για το σχολείο, την εκπαίδευση, τη δουλειά τους και τη ζωή τους και από Δευτέρα προχωρούν σε κινητοποιήσεις.
Στα Φιλιατρά, τον αγιασμό στο νέο Λύκειο, μαζί με τους μαθητές του Γυμνασίου, τέλεσε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, επίσης, στο Γυμνάσιο, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας. Έδωσε δε τις πατρικές ευχές στους μαθητές, λέγοντάς τους, μεταξύ άλλων: «Επικαλεστείτε το φωτισμό του Θεού, τον οποίο εύχομαι να έχετε δια βίου παντός και όχι μόνο σ’ αυτή τη σχολική χρονιά, ιδίως εκείνοι οι οποίοι φέτος θα διαγωνιστούν σε Πανελλαδικές Εξετάσεις. Να σας δίνει ο Θεός υγεία σωματική, που είναι αγαθό πολύτιμο, και υγεία πνευματική, που είναι αγαθό πολυτιμότερο, και να έχετε διηνεκή το φωτισμό Του και στις καρδιές σας και στη σκέψη σας!».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, σημείωσε: «Καλή είναι η ανθρώπινη σοφία, αυτή που παίρνουμε απ’ τα σχολεία, καλό είναι να μάθουμε να λύνουμε τις εξισώσεις, καλό είναι να μάθουμε τους χημικούς τύπους, αλλά πάνω απ’ όλα και πέρα απ’ αυτή την εγκόσμια σοφία, υπάρχει η ειρήνη της ψυχής – η έκφραση είναι από τον Απόστολο. Η ευπείθεια, η επιεικής αντιμετώπιση των πραγμάτων, κάτι που κατευθύνεται κυρίως προς τους εκπαιδευτικούς, αλλά και προς εσάς. Αυτά τα μηνύματα είναι που περιμένω εγώ ως μαθητής απ’ το σχολείο! Να μου μάθει την εγκόσμια επιστήμη, να μου μάθει όμως και να χαμογελάω, να με μάθει να ζω κοινωνικά, να μπορώ ν’ αντιμετωπίζω τα προβλήματα της ζωής μου, όχι μόνο με το μοιρογνωμόνιο, αλλά με την αγάπη, με τον αγώνα, με την αφοσίωση! Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά!».
Μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Τζώνης, σημείωσε: «Για πρώτη φορά η σχολική χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με τους εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, στην περιφέρειά μας, να είναι στις θέσεις τους, το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων, κι αυτό οφείλεται στη μετάταξη που έγινε των εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 9.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί από τη ΔΟΕ γενική συνέλευση των προέδρων των συλλόγων εκπαιδευτικών για να αποφασιστεί η παραπέρα πορεία και ο αγώνας του κλάδου για προβλήματα που υπάρχουν γενικά σε όλη την Ελλάδα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Παντελής Μπαζάνος, ανέφερε: «Ξέρω ότι τα βιβλία έχουν σταλεί εδώ και καιρό, άρα, κατά τη γνώμη μου, βιβλία υπάρχουν. Με τους καθηγητές έχουν γίνει προσωρινές τοποθετήσεις, δεν έχουν γίνει επίσημες τοποθετήσεις, αλλά και σε αυτό δεν έχω πλήρη εικόνα. Κάποια λίγα κενά, όπως μαθαίνω, ίσως παρουσιάζονται ακόμη. Από εκεί και πέρα, από τη Δευτέρα έχουμε κινητοποιήσεις και το κλίμα για τον αγώνα είναι πολύ ενθαρρυντικό. Οι συνάδελφοι έχουν απογοητευθεί πολύ με αυτά που γίνονται στην ελληνική εκπαίδευση. Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους από τη Δευτέρα να είναι έξω από τα σχολεία και όχι μέσα, και να συμμετέχουν στην πενθήμερη απεργία της ΟΛΜΕ!».
  Η κατάσταση στα σχολεία της Τριφυλίας
Για τη νέα σχολική χρονιά, ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, αφού είπε ότι «ξεκινάει στο Δήμο Τριφυλίας με πολύ λιγότερα προβλήματα απ’ ό,τι οι προηγούμενες», επισήμανε: «Κατ’ αρχάς, έχουμε τη χαρά να λειτουργεί το νέο Λύκειο Φιλιατρών, στο καινούργιο κτήριο που ολοκληρώθηκε και είναι πια πανέτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του. Επίσης, ένα ευχάριστο γεγονός είναι ότι έχει δημοπρατηθεί ήδη το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων και πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης οι μελέτες για το Γυμνάσιο της Κυπαρισσίας και το Γυμνάσιο – Λύκειο των Γαργαλιάνων. Παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει σε πολλά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, όπως στα Δημοτικά Σχολεία των Γαργαλιάνων, όπου λύθηκαν χρονίζοντα προβλήματα τουαλετών και περιβάλλοντος χώρου, ενώ έγιναν επισκευαστικές παρεμβάσεις σε διάφορα κτήρια και η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί. Αύριο (σ.σ. σήμερα) κλιμάκιο του Δήμου με τον υπεύθυνο Παιδείας και μηχανικό θα κάνει μία βόλτα σε όλα τα σχολεία που οι διευθυντές τους έχουν αναφέρει ότι υπάρχουν προβλήματα, προκειμένου κι αυτά να αντιμετωπιστούν. Είμαστε εδώ, μέσα στη συγκεκριμένη διαδικασία που υπάρχει, την οικονομική και την κοινωνική και τη συγκυριακή στα θέματα της εκπαίδευσης, να σταθούμε δίπλα, κυρίως στα παιδιά που αποτελούν τον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας, Γιάννης Μερκούρης, σε δηλώσεις του για την κατάσταση των σχολείων σημείωσε: «Η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας είναι η εξής: Τα διδακτήρια, την ευθύνη των οποίων έχει ο Δήμος, βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, τα σχολικά εγχειρίδια βρίσκονται ήδη στα χέρια των μαθητών, οι ελλείψεις προσωπικού που παρουσιάζονται στα σχολεία κυρίως Α/θμιας Εκπαίδευσης, σύντομα, με ευθύνη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του νομού, θα καλυφθούν, οι καθαρίστριες ορισμένου χρόνου, μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Β/θμιας Εκπαίδευσης, σύντομα θα βρίσκονται στις σχολικές μονάδες και, τέλος, η μεταφορά των μαθητών, ευθύνη της Περιφέρειας, ευελπιστούμε, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του ΚΤΕΛ, ότι τις επόμενες μέρες με την εκτέλεση των απαραίτητων δρομολογίων θα ομαλοποιηθεί».
 
***  Ευτυχώς είχε άγιο η γυναικά στην Κρήτης (φωτογραφίες) ]

 
   
Απίστευτα τυχερή ήταν μια γυναίκα οδηγός χθες, λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, στην οδό Κρήτης. Οδηγούσε προς την είσοδο της πόλης και λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Αύρας, σε μια ελαφριά αριστερή στροφή, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο τροχός του οχήματος ακούμπησε στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα η οδηγός να χάσει τον έλεγχο. Εξετράπη αριστερά, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε με σφοδρότητα στη μάντρα πολυκατοικίας. Από τη σύγκρουση το αυτοκίνητο ντελαπάρισε και βρέθηκε με τον ουρανό στο έδαφος. Ευτυχώς η οδηγός δεν τραυματίστηκε, ενώ προληπτικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Β.Β.
 
***   «Πανηγύρι απευθείας αναθέσεων» στο Δήμο Καλαμάτας         
            Τα προηγούμενα χρόνια κυριάρχησε στη χώρα μας η ρήση του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη, ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό», με το γνωστό καταδικαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο, την παράταξή του, αλλά και τη χώρα.
Η ίδια ρήση έρχεται και πάλι στην επιφάνεια, και αυτή τη φορά αφορά στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, για την τακτική που ακολουθεί στις απευθείας αναθέσεις έργων, διαδικασία που τηρεί σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια, θα έλεγε κανείς, για τα έργα μέχρι ενός ποσού.
Το πρόβλημα, επαναλαμβάνουμε, δεν είναι αν οι αποφάσεις του δημάρχου είναι «νόμιμες». Το  θέμα είναι αν μπορείς να μοιράζεις ευρώ για διάφορα έργα, χωρίς να προβαίνεις καν σε πρόχειρο διαγωνισμό, σε μια αγορά που είναι στην κυριολεξία «στεγνή» και πολλοί επαγγελματίες περιμένουν μια οικονομική ανάσα από το Δήμο Καλαμάτας.
Ο τρόπος που χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα η Δημοτική Αρχή «εγείρει» τουλάχιστον μια σειρά πολιτικών ευθυνών. Τελευταίο τρανό παράδειγμα είναι η απόφαση, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής: ο απευθείας ορισμός ενεργειακού επιθεωρητή για το αναψυκτήριο στο Δημοτικό Πάρκο του ΟΣΕ για την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.
Κι εδώ η επιλογή έγινε με απόφαση, χωρίς καν ο Δήμος να προχωρήσει σε κλήρωση μεταξύ επαγγελματιών, όπως όφειλε και είχε κάνει σε κάποιο ανάλογο έργο, πριν από κάποια χρόνια. Να θεωρήσουμε, δε, τυχαίο γεγονός ότι ο μηχανικός που προκρίθηκε έχει έμμεση σχέση με στέλεχος της Δημοτικής Αρχής και ότι τα τελευταία έργα που έχουν δοθεί για έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης σε κτήρια του Δήμου Καλαμάτας έχουν το ονοματεπώνυμό του;
Υπάρχει, επίσης, και το παράδειγμα με την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. Αρκετά ήταν τα ερωτήματα από πολίτες για τα κριτήρια επιλογής της εταιρείας κατασκευής, διότι, παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής, έρευνα του «Θάρρους» απέδειξε ότι οι επαγγελματίες της Καλαμάτας δε ρωτήθηκαν για το συγκεκριμένο έργο.Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
 
*** Σύλληψη μητέρας και γιου για χρέη της εταιρείας τους
 Μία 61χρονη και ο 34χρονος γιος της, αμφότεροι εταίροι σε εταιρεία υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνελήφθησαν χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 89.555,82 για την 61χρονη και 88.793,88 ευρώ για τον 34χρονο. Το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας. - 

***Ασθενής με ανεύρυσμα πέθανε μετά την άρνηση γιατρών να τον χειρουργήσουν         
        Με τη ζωή του πλήρωσε ένας 72χρονος από τη Νέα Μανωλάδα την άρνηση των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου να τον χειρουργήσουν.
Επικαλούμενοι το τέλος της εφημερίας οι αγγειοχειρούργοι αρνήθηκαν να δεχτούν και να χειρουργήσουν τον 72χρονο ο οποίος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, με ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος»
Το πρωί της Τρίτης ο 72χρονος ένιωσε πόνο στην κοιλιακή χώρα και ζάλη. Οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου οι γιατροί δήλωσαν ότι έπρεπε να διακομιστεί επειγόντως στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Ο 72χρονος υποβλήθηκε σε έλεγχο, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε διαχωριστικό ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, η οποία απαιτούσε άμεση αγγειοχειρουργική αξιολόγηση. Το νοσοκομείο Αμαλιάδας, ωστόσο, δεν διέθετε αγγειοχειρουργικό τμήμα, γι'αυτό και ζητήθηκε η διακομιδή του σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Το κοντινότερο νοσοκομείο με αγγειοχειρουργική μονάδα ήταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ωστόσο, οι αγγειοχειρούργοι αρνήθηκαν να δεχτούν τον 72χρονο, λέγοντας ότι το νοσοκομείο δεν βρισκόταν σε εφημερία και πως το πρόγραμμα του χειρουργείου ήταν πλήρες μέχρι το μεσημέρι.
Μετά από προσπάθειες τόσο των γιατρών από το νοσοκομείο Αμαλιάδας, όσο και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) που παρενέβη, για να πείσουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου για την σοβαρότητα της κατάστασης του 72χρονου,  η απάντηση που έλαβαν ήταν και πάλι αρνητική.
Το αποτέλεσμα όλης αυτής της καθυστέρησης είναι ο ασθενής να πέσει σε κώμα και λίγο αργότερα να πιστοποιηθεί ο θάνατός του.
Για το περιστατικό το υπουργείο Υγείας έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να καταλογιστούν πειθαρχικές και να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες.Newsroom ΔΟΛ- 
 
***  Διάσχιση του φαραγγιού Ασωπού με τον Ορειβατικό Σύλλογο (φωτογραφίες)

 
  Την Κυριακή που πέρασε πραγματοποιήθηκε η 17η συνάντηση για τη διάσχιση του φαραγγιού Ασωπού, στο χωριό Σκαμνός Φθιώτιδος, η οποία συνδιοργανώθηκε με τον ΕΟΣ Λαμίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, ενώ συμμετείχε και ο ΕΟΣ Καλαμάτας. Φύγαμε το πρωί του Σαββάτου, μιας και το ταξίδι μας ήταν μακρύ, μα και τόσο ευχάριστο, που ούτε καταλάβαμε πότε φτάσαμε στις Θερμοπύλες. Εκεί κάναμε μια πρώτη στάση στα ιαματικά λουτρά, απολαμβάνοντας ένα ζεστό μπάνιο και λίγες στιγμές χαλάρωσης, που ήταν ό,τι χρειαζόταν μετά από τόσες ώρες που ταξιδεύαμε. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών και μετά την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου. Αχ, Ελλάδα, με τις τόσες ομορφιές σου, με την Ιστορία σου και τους ήρωές σου (Η Ελληνική Ιστορία είναι ένα ποίημα, η Λατινική μια εικόνα και η Σύγχρονη ένα χρονογράφημα, όπως έχει πει ο Σατομπριάν). Αφού ξεκουραστήκαμε για λίγο, συνεχίσαμε το ταξίδι μας διανύοντας το ένα μίλι μετά το άλλο ανάμεσα σε κάμπους από καλλιέργειες βαμβακιού. Από μακριά βλέπαμε το τρένο να σέρνεται σαν φίδι και να χάνεται μέσα στα βουνά. Αργά το απόγευμα φτάσαμε στον προορισμό μας, που ήταν στο χωριό Σκαμνός. Είχε βρέξει νωρίτερα κι όλα άστραφταν, λες κι ήταν φρεσκοπλυμένα. Σταθμεύσαμε στο γήπεδο του μπάσκετ, όπου και κατασκηνώσαμε. Εκεί συναντήσαμε κι άλλους ορειβατικούς συλλόγους. Όταν ετοιμαστήκαμε, πήγαμε στην πλατεία του μικρού χωριού, όπου μας υποδέχτηκε η πρόεδρος του ΕΟΣ Λαμίας με ζεστό χαμόγελο και αυθεντική διάθεση. Αφού συγκεντρώθηκαν όλοι, καθίσαμε στον προαύλιο χώρο του πολιτιστικού κέντρου που θα γινόταν το τραπέζι. Σε λίγο ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους διοργανωτές και στη συνέχεια μας πρόσφεραν φαγητό, άφθονο κρασί και μετά παραδοσιακό γλέντι. Διασκεδάσαμε ως τα μεσάνυχτα, ανάμεσα σε ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους (πραγματικά τέτοιου είδους συγκεντρώσεις σού προσφέρουν απολαύσεις διαφορετικού χαρακτήρα). Το πρωί στις 7.00 ξυπνήσαμε και ήταν τόσο όμορφα (το χωριό φαινόταν να κοιμάται φυσικά και γαληνεμένα μέσα στην αγκαλιά της φύσης). Μαζέψαμε τα πράγματά μας και συγκεντρωθήκαμε όλοι στην πλατεία, όπου μας πρόσφεραν πρωινό. Σε λίγο άρχισαν να έρχονται κι άλλοι ορειβατικοί σύλλογοι από τους γύρω νομούς και σιγά σιγά η μικρή πλατεία γέμισε κόσμο. Θα ήμαστε γύρω στα 200 άτομα. Κατά τις 9.00 αφήσαμε το χωριό Σκαμνός και πήραμε το μονοπάτι για το φαράγγι του Ασωπού (ο Ασωπός είναι ποταμός του Ν. Φθιώτιδας κι έχει τις πηγές του στο βουνό της Οίτης, με πανέμορφα καταπράσινα δάση και απέραντα οροπέδια). Σε μιάμιση ώρα περίπου μπήκαμε στο φαράγγι, που ήταν πνιγμένο από πλατάνια. Η διαδρομή ήταν πανέμορφη. Καθώς κατεβαίναμε πιο χαμηλά, το ποτάμι γινόταν πιο ορμητικό και βαθύ και κάποιες φορές χρειάστηκε να κολυμπήσουμε στα παγωμένα νερά του (και φανταστείτε αυτή την εποχή έχει λίγο νερό). Οι πανύψηλοι πυργωτοί βράχοι που υψώνονταν σαν γίγαντες πάνω από τα κεφάλια μας, κι άπλωναν την άγρια ομορφιά τους ως τον ουρανό, σε κάποια σημεία στην κορυφή έρχονταν τόσο πολύ κοντά, σαν δύο αιώνιοι εραστές που θέλουν να ενωθούν, και μόνο ο ήλιος μπορεί να τρυπώσει ανάμεσά τους, για να ρίξει λίγο φως στα σκιερά σημεία του φαραγγιού. Μετά από 4 ώρες περίπου η διαδρομή τερμάτισε στη γέφυρα της παπαδιάς, της παλαιάς οδού Λαμίας- Άμφισσας, κοντά στο χωριό Ηρακλέους. Εκεί μας περίμενε το Δ.Σ. του ΕΟΣ Λαμίας, ενώ μας πρόσφεραν λουκούμι, νερό και τσίπουρο (ο ΕΟΣ Καλαμάτας κι εγώ προσωπικά ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την όμορφη φιλοξενία). Μετά από λίγα λεπτά ξεκούρασης επιβιβαστήκαμε στο VAN για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, κάναμε όμως μια ολιγόλεπτη στάση στις Θερμοπύλες, μιας κι ήταν στο δρόμο μας, να απολαύσουμε ένα ακόμα ζεστό μπάνιο στα ιαματικά λουτρά, και συνεχίσαμε το μακρινό μας ταξίδι. Κατόπιν κάναμε άλλη μια στάση στη Νεμέα, όπου είχαν τη γιορτή του κρασιού. Επισκεφτήκαμε ένα σύγχρονο οινοποιείο και παρακολουθήσαμε πώς γίνεται η όλη διαδικασία του στυψίματος. Ύστερα μας πρόσφεραν και δοκιμάσαμε διάφορα είδη κρασιών, που είχαν μια ιδιαίτερα λεπτή γεύση. Αργά το βράδυ επιστρέψαμε στην Καλαμάτα, ενθουσιασμένοι και πλουσιότεροι μέσα μας! Τελικά, η φύση αποτελεί για τον άνθρωπο πηγή ζωής, γνώσης και έμπνευσης… Της Λίτσας Πλαγιανού - 

***  Καταγγελίες Μπρεδήμα για το πανηγύρι των απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Καλαμάτας         
        Να εγκαταλείψει τις παράνομες και παράτυπες ενέργειές της και να επιστρέψει στη λεωφόρο της νομιμότητας και της πλήρους διαφάνειας καλεί τη Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδ. Μπρεδήμας, καταγγέλλοντάς την ταυτόχρονα για το πανηγύρι των απευθείας αναθέσεων.
Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Μπρεδήμα ήταν το χθεσινό μας δημοσίευμα και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος και η Οικονομική Επιτροπή προβαίνουν σε απευθείας αναθέσεις ο πρώτος και σε “ελλιποβαρείς” αποφάσεις που κινούνται στα όρια της νομιμότητας η δεύτερη, όπως, για παράδειγμα, αναθέσεις σε έναn και μόνο ανάδοχο έργου ή προμηθευτή κ.λπ.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η ανάθεση σε συγκεκριμένο μηχανικό – ενεργειακό επιθεωρητή ελέγχου της ενεργειακής απόδοσης του αναψυκτηρίου του δημοτικού πάρκου σιδηροδρόμων, χωρίς “καν ο Δήμος να προχωρήσει σε κλήρωση μεταξύ επαγγελματιών, ως όφειλε και είχε κάνει σε ανάλογο έργο…”. Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο εν λόγω μηχανικός έχει έμμεση σχέση με στέλεχος της Δημοτικής Αρχής…
Με βάση τα παραπάνω και επειδή είναι πολλά τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί, καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή για τις παράνομες και παράτυπες ενέργειές της, που γίνονται σχεδόν κατά συρροή. Την καλούμε να εγκαταλείψει τις παραπάνω τακτικές και κακές συνήθειες… και να επιστρέψει στη λεωφόρο της νομιμότητας και της πλήρους διαφάνειας.
Τέλος, οφείλουμε να δηλώσουμε προς τους δημότες ότι θα καταβάλλουμε κάθε είδους προσπάθειες, προκειμένου να μην επαναληφθούν αυτά τα περιστατικά που μας γυρίζουν στις εποχές των αλήστου μνήμης “Μαυρογιαλούρων”».     X.X.

***  Σήμερα απόφαση για τους σχολικούς φύλακες Καλαμάτας          
           Να επιστρέψουν στην εργασία τους, εντός 48 ωρών, ζητούν 29 σχολικοί φύλακες του Δήμου Καλαμάτας που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Χθες συζητήθηκε το αίτημα της προσωρινής διαταγής και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, η οποία και θα καθορίζει τι θα γίνει.
Κατά τη διαδικασία ως μάρτυρας υπεράσπισης της εργασίας των σχολικών φυλάκων κατέθεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος έδωσε έμφαση στο έργο που προσφέρουν, επισημαίνοντας πως από την τοποθέτηση των φυλάκων και μετά μειώθηκαν σημαντικά οι κλοπές και οι βανδαλισμοί στα σχολεία.
  Αντισυνταγματικός νόμος
Το αίτημα των σχολικών φυλάκων, όπως εξήγησε ο δικηγόρος τους Δημήτρης Δρακόπουλος, είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους εντός δύο ημέρων και με τους ίδιους εργασιακούς όρους.
Οι φύλακες έχουν βγει σε διαθεσιμότητα από τις 23 Ιουλίου 2013 και λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους. Κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει τι θα γίνει όταν τελειώσει το Μάρτιο του 2014 το καθεστώς διαθεσιμότητας, κι αν θα εργασθούν ή θα απολυθούν.
Τα νομικά επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν από την πλευρά του κ. Δρακόπουλου, είναι κυρίως πως ο νόμος για τη διαθεσιμότητα είναι αντισυνταγματικός, γιατί προσβάλλει την προσωπικότητα των εργαζομένων, καθώς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χωρίς καμία αξιολόγηση και κριτήριο. Επίσης, προσβάλλει την αρχή της αναλογικότητας και της αξιοκρατίας, καθώς και την αρχή της ορθολογικής διάρθρωσης των υπηρεσιών του Δημοσίου, καθώς το μοναδικό κριτήριο με το οποίο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ήταν η ειδικότητά τους και χωρίς να έχει συνταχθεί οργανόγραμμα για τις ανάγκες του Δήμου.
Επιπλέον, καταπατάται το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης του εργαζομένου, αφού με τα χρήματα που τώρα παίρνουν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους και των οικογενειών τους. Αυτό, μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Δρακόπουλος, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη επιστροφής στις δουλειές τους.
  Κατάθεση δημάρχου
Καταθέτοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προασπίσθηκε το δικαίωμα των σχολικών φυλάκων για εργασία, τονίζοντας ότι προσφέρουν έργο από το 2001, ενώ από το 2006 με διάταγμα του Προκόπη Παυλόπουλου έγιναν αορίστου χρόνου.
Επίσης, υπογράμμισε ότι μειώθηκε η εγκληματικότητα σε σχολικούς χώρους και έχουν σταματήσει οι βανδαλισμοί, καθώς η φύλαξη είναι 24ωρη. Εξήγησε δε ότι στα σχολικά συγκροτήματα της  Καλαμάτας υπάρχει ακριβός εξοπλισμός (υπολογιστές, διαδραστικοί πίνακες, εξοπλισμός εργαστηρίων, κ.λπ.), κι αν συμβεί κλοπή ή βανδαλισμός, θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση και επισκευή από το Δήμο Καλαμάτας και τέτοιες δαπάνες ισοδυναμούν με το μισθό των σχολικών φυλάκων.Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Ποδηλατόδρομος ή αλλιώς μηχανακιόδρομος         
          
Τι άλλο θα δούμε, άραγε, σε αυτή την πόλη! Αν και η εικόνα μιλά από μόνη της, απλά θα σας την περιγράψω και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Ζευγάρι το οποίο επέβαινε σε μηχανάκι είχε μαζί του ένα μικρό παιδί, αλλά και ένα μωρό, ενώ κινούνταν στον ποδηλατόδρομο πάνω στην πλατεία…  Π.Μπ 
 
*** Το ψήφισμα της Συγκλήτου που κλείνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για μια εβδομάδα         
           Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου 2013 με μοναδικό θέμα τη συζήτηση σχετικά με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ της χώρας, κατέληξε ομόφωνα στο ακόλουθο ψήφισμα:
  Η Σύγκλητος εκφράζει εντονότατη ανησυχία για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ, η οποία, εκτός από την ανθρώπινη διάσταση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει, θα οδηγήσει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας. Το διοικητικό προσωπικό διαχειρίζεται σημαντικές λειτουργίες των ΑΕΙ της χώρας και συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που παράγεται.
  Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ειδικότερα παραμένει ένα από τα πιο υποστελεχωμένα ιδρύματα της χώρας, με  βάση τόσο τα ποσοτικά όσο και τα ποιοτικά κριτήρια που τίθενται στην Ελλάδα και διεθνώς. Ενδεχόμενη μείωση του διοικητικού προσωπικού θα έχει οδυνηρές συνέπειες, όχι μόνο για την επιτευχθείσα ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, αλλά και για τη στοιχειώδη λειτουργία του ως Ακαδημαϊκού Ιδρύματος. Για τη συνέχιση της εύρυθμης ακαδημαϊκής και διοικητικής του λειτουργίας απαιτείται, αντιθέτως, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του.
  Με βάση τα παραπάνω, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:
  • Εκφράζει την αντίθεσή της στην ενδεχόμενη αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου σε διοικητικό προσωπικό. Η όποια μείωση του προσωπικού του απειλεί την ποιότητα του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και κοινωνικού έργου του Ιδρύματος, αλλά ακόμα και την επιτέλεση αυτονόητων λειτουργιών του.
  • Δηλώνει την εμπιστοσύνη της στο διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος και την πρόθεσή της να αγωνιστεί για να αποτρέψει την υπαγωγή των υπαλλήλων του σε καθεστώς κινητικότητας ή  διαθεσιμότητας.
  • Επισημαίνει ότι η πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων προσκρούει στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.
  • Αναγνωρίζει την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών όλων των ΑΕΙ της χώρας, ώστε να ακυρωθεί η περικοπή υπαλλήλων, που θα επιδεινώσει δραματικά την αποδοτικότητα και τη λειτουργία τους.
 Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε ένδειξη στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων, αποφασίζει ομοφώνως να αναστείλει τη λειτουργία του Ιδρύματος από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου 2013.

***  Τοπικά  κοινωνικά :
 Σε  ηληκία  75  ετών από καρδιο-αναπνευστικό  πρόβλημα υγείας , έφυγε από κοντά  μας ,  ο αξιαγάπητος και σεβαστός  ιερέας Νικόλαος Διονυσ. Θλυμμένος  , ιερέας  στον Άγιο Φλώρο Αρφαρών , επί σειρά ετών . Η  εξώδιος  ακολουθεία έγινε  12-9-2013  στην Βρωμόβρυση Αρφαρών  . Άς  είναι  ελαφρύ το χώμα  που τον σκεπάζει , στο  όμορφο  ταξίδι των αγγέλων , καλό σου ταξίδι αγαπηπέ  μας  παπα-Νίκο ...... καί θερμά συλλυπητήρια γιά τους δικούς  του .- sns stamos01  Arfara .-
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
Η Λιθουανία το ντέρμπι, με το «δεξί» Σερβία και Λετονία
~** Στον Ε΄ όμιλο  στο Ευρωμπάσκετ :
~* ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ -ΓΑΛΊΑ 76-62.-^
Η Λιθουανία πήρε το πρώτο «ντέρμπι» του 5ο ομίλου και μπήκε «με το δεξί» στη Β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας επικράτησαν 76-62 της Γαλλίας και «έπιασαν» τους «τρικολόρ» στη δεύτερη θέση του ομίλου (2 νίκες-1 ήττα).
Κλέιζα και Πόσιους «εκτέλεσαν» όταν έπρεπε από τα 6.75 και με τα τρίποντα τους η Λιθουανία εξασφάλισε στο 33' μία διψήφια διαφορά (57-45), την οποία και διατήρησε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Τέσσερις παίκτες των νικητών τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων (Κουζμίνσκας 10, Σεϊμπούτις 15, Κλέιζα 11, Βαλαντσιούνας 13), ενώ από τη Γαλλία ξεχώρισε ο Ντε Κολό με 12.
Τα δεκάλεπτα: 16-10, 32-27, 51-42, 76-62
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Μοτιεγιούνας 1, Καλνιέτις 8, Κουζμίνσκας 10, Ντ.Λαβρίνοβιτς 4, Ματσιούλις 3 (1), Ντελινικάιτις, Σεϊμπούτις 15 (1), Κλέιζα 11 (2), Πόσιους 7 (1), Βαλανσιούνας 13, Γιαβτόκας 4.
ΓΑΛΛΙΑ (Βενσάν Κολέ): Λοβερνιέ 3, Μπατούμ 8, Α.Ντιό, Πετρό 4, Καουντί, Πάρκερ 11 (1), Πιετρούς, Ντε Κολό 12 (2), Μπ.Ντιό 7 (1), Αζινκά 10, Ζελαμπάλ 7 (1).
Και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Σέρβοι...
 
~* ΣΕΡΒΙΑ- ΒΕΛΓΙΟ 76-69 .-^ Αν και... καρδιοχτύπησε η Σερβία μπήκε «με το δεξί» στη Β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας στη Λιουμπλιάνα και κράτησε το αήττητο της στον 5ο όμιλο (3-0, μετέφερε 2 νίκες από την Α' φάση). Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς επικράτησαν 76-69 του Βελγίου, το οποίο υποχρέωσαν στην τρίτη ήττα του στον όμιλο (μετέφερε 2 ήττες από την Α' φάση) και στον διαφαινόμενο αποκλεισμό από τα προημιτελικά.
«Φτωχά» ποσοστά ευστοχίας και 16 λάθη από πλευράς Σερβίας έφεραν το Βέλγιο σε απόσταση αναπνοής και ο αγώνας εξελίχθηκε σε δυνατό ντέρμπι... Μάλιστα, περίπου 1 λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης οι παίκτες του Κάστελς μείωσαν στους -3 (67-70) και «πάγωσαν» τους Σέρβους. Ωστόσο, τέσσερις διαδοχικοί πόντοι από τον Μπογκντάνοβιτς (1 τρίποντο) έδωσαν πνοή στους παίκτες του Ιβκοβιτς, οι οποίοι έκοψαν πρώτοι το νήμα με 76-69.
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 36-40, 51-54, 69-76.
ΒΕΛΓΙΟ (Έντι Κάστελς): Μορς 5 (1), Βαν Ρόσομ 12 (2), Μπέγκιν 12 (1), Ερβέλ 8, Εμβεμά, Ταμπού 3, Μούγια 2, Μουκούμπου 16 (2), Ντε Τσέουβ 4, Μασό 7 (1).
ΣΕΡΒΙΑ (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Νέντοβιτς 2, Μίτσιτς 5 (1), Μπογκντάνοβιτς 12 (1), Ν.Μπιέλιτσα 7 (1), Μάρκοβιτς 15 (3), Κάλινιτς 9 (1), Γκάγκιτς 2, Κρστιτς 17, Αντζουσιτς, Κάτιτς 7.
 
~* ΛΕΤΟΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ 85-51 .-^
Νίκη για τη Λετονία
Με το δεξί ξεκίνησε η Λετονία στη β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας συντρίβοντας, 85-51, την Ουκρανία, για την 1η ημέρα του 5ου ομίλου στη «Στόζιτσε Αρένα» της Λιουμπλιάνας. Στη μάχη των δεύτερων του Α΄ και Β΄ ομίλου της ά φάσης χαμογέλασε η Λετονία, έστω κι αν είχε μεταφέρει δύο ήττες (0 νίκες), αντίθετα με την Ουκρανία που ξεκίνησε στη Λιουμπλιάνα με 1 νίκη - 1 ήττα.
Έτσι, η Λετονία «έπιασε» την Ουκρανία με 4 βαθμούς. Νταμπλ νταμπλ πέτυχε ο Μάρτιν Μέιερς της Λετονίας με 11 πόντους, 10 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Κρίσταπς Γιανιτσένοκς με 14 πόντους. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Ρίχαρντς Κούκσιτς με 13 πόντους. Για τους ηττημένους ο μόνος παίκτης που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Σεργκέι Γκλαντίρ με 12.
Τα δεκάλεπτα: 24-11, 42-22, 65-32, 85-51.
ΛΕΤΟΝΙΑ (Αϊναρς Μπαγκάτσκις): Μέιερς 11, Μέγερις 8 (2), Φρεϊμάνις, Μπλουμς 6 (2), Γ.Μπέρζινς 2, Μπερτάνς 7 (2), Κούκσικς 13 (3), Σκέλε 6, Γιανιτσένοκς 14 (4), Στρέλνιεκς 8 (2), Κ. Μπερζίνς 6, Σελάκοβς 4.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Μάικ Φρατέλο): Πουστοζβόνοφ 6, Τζέτερ 7, Μισούλα 5 (1), Γκλιέμποφ, Γκλαντίρ 12 (2), Λιποβί, Νατιάζκο 1, Ζαμπιρτσένκo, Κορνιγένκο 3, Ζαΐτσεφ 4, Πουστόβι 6, Κραβτσόβ 7.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΣΤ΄ Όμιλο
~**Ολική επαναφορά με ιστορική νίκη 79-75 επί της Ισπανίας
Έσπασε καρδιές η ομάδα του Τρινκιέρι - Έριξε στο καναβάτσο τους «φούριας ρόχας» και πλέον ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της στη διοργάνωση - Άμυνα από γρανίτη, ψυχή και μυαλό το τρίπτυχο της επιτυχίας - Κορυφαίοι Σπανούλης και Μπουρούσης
~** ΕΛΛΑΔΑ   - ΙΣΠΑΝΙΑ  79-75 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  16-26 , 41-38, 52-57 , 79-75 .- 
Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε... Ελλάδα - Ισπανία 79-75



 















***  Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
Κι όμως, την κερδίζει. Η Ελλάδα έσπασε την αρνητική παράδοση που είχε απέναντι στην Ισπανία (είχε να την νικήσει από το 2002) και επικράτησε με 79-75, κρατώντας ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.
Ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους οδήγησε την Εθνική σε μια σημαντική νίκη, με τον Μάικ Μπράμος να σημειώνει καθοριστικό τρίποντο 1,5 λεπτό πριν από τη λήξη του ματς. Έτσι, η Ελλάδα έφτασε τους 4 βαθμούς (1 νίκη -2 ήττες), όσους και η Ισπανία στον ΣΤ' Όμιλο και συνεχίζει να ελπίζει...
Η Εθνική είχε να κερδίσει σε επίσημο αγώνα την Ισπανία από τις 26 Ιανουαρίου του 2002 μετρώντας επτά σερί ήττες, ενώ σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακών Αγώνων, είχε να γευθεί το νέκταρ της νίκης από το Μουντομπάσκετ 1998 της Αθήνας (69-62, στις 7/8/1998), ήτοι 15 ολόκληρα χρόνια!
 ~** «Είμαστε ακόμα στην αρχή» ξεκαθάρισε ο Τρινκιέρι
«Είμαστε ακόμα στην αρχή» ξεκαθάρισε ο Τρινκιέρι


 ~* Η επόμενη κρίσιμη αναμέτρηση για την εθνική είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο (14/9, 22.00) με τους «οικοδεσπότες» Σλοβένους.
~Η εθνική «φόρτωσε» με 79 πόντους την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης (η Iσπανία δεχόταν 53.8 πόντους μέσο όρο), ενώ η ελληνική άμυνα υποχρέωσε τους Ίβηρες σε 17 λάθη! Κορυφαίος της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Καϊμακόγλου (11π.), Μπουρούσης και Πρίντεζης, οι οποίοι σημείωσαν από 10π..
Καθοριστική ήταν η συμβολή του Μάικ Μπράμος με το δεύτερο εύστοχο τρίποντό του περίπου 1,5 λεπτό πριν τη λήξη, όταν διαμόρφωσε το 75-68. Οι διεθνείς, παράλληλα, υπέπεσαν σε μόλις 6 λάθη, τη στιγμή που είχαν μέσο όρο στη διοργάνωση 14.8!
Από τους Ίβηρες  ξεχώρισαν οι Ρούντι Φερνάντεθ και Μαρκ Γκασόλ με 20 πόντους αντίστοιχα.
Η έκπληξη που επιφύλασσε ο Αντρέα Τρινκιέρι στο Μαρκ Γκασόλ, επιλέγοντας τον Καββαδά να μαρκάρει τον Ισπανό σέντερ, δικαίωσε τον Ιταλό τεχνικό, αλλά η προβληματική άμυνα της Ελλάδας δεν απέδωσε ανάλογα.
Ο Καββαδάς κατάφερε να οδηγήσει σε 3 φάουλ τον ΝΒΑερ μέχρι το 8', αλλά η εθνική δεν μπόρεσε να το «εξαργυρώσει.» Η χαλαρή περιφερειακή άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, σε συνδυασμό με την κυριαρχία των «φούριας ρόχας» στα ριμπάουντ, έφεραν γρήγορα την Ισπανία στο +12 (14-26) στα 46΄΄ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου.
Η διαφορά όμως μόνο μη αναστρέψιμη δεν ήταν για τους ψυχωμένους Έλληνες διεθνείς. Με το τρίποντο του Μπράμος στην έναρξη της δεύτερης περιόδου δόθηκε το έναυσμα της ελληνικής αντεπίθεσης. Η «γαλανόλευκη» έσφιξε την άμυνά της, ο Μπουρούσης κυριάρχησε κάτω από ισπανικό καλάθι, ο Ζήσης εκτέλεσε από την περιφέρεια και η εθνική με επιμέρους σκορ 13-4 μείωσε στο 16' σε (29-30).
Φερνάντεθ και Ρούμπιο επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για τους Ισπανούς, ο Μπουρούσης αντικαταστάθηκε από τον Μαυροκεφαλίδη για να πάρει ανάσες και προς στιγμή οι Ίβηρες έδειξαν να ανακάμπτουν (29-34 στο 17').
Ωστόσο, υπολόγιζαν χωρίς τον Σπανούλη. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού ανέλαβε δράση και «φόρτωσε» το αντίπαλο καλάθι με 8 διαδοχικούς πόντους (2 τρίποντα), δίνοντας το προβάδισμα στην Ελλάδα στο 18' (37-34). Με ασίστ του Λαρισαίου γκαρντ, μάλιστα, ο Καϊμακόγλου τον μιμήθηκε από τα 6.75 και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξέφυγε με +6 (40-34), παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +3 (41-38).
Στο διάστημα αυτό η ελληνική άμυνα οδήγησε τους Ισπανούς σε 10 λάθη, τη στιγμή που μπήκαν τα τρίποντα των διεθνών (7/14), οι οποίοι κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα (9 ασίστ). Μελανό σημείο του δευτέρου δεκαλέπτου ο τραυματισμός του Ζήση στο 17', με τον Έλληνα γκαρντ πάντως να σφίγγει τα δόντια και να επιστρέφει στην τρίτη περίοδο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, ήταν η σειρά της ισπανικής άμυνας να διακριθεί, καθώς κράτησε τους Έλληνες διεθνείς στους 9 πόντους στα πρώτα εννέα λεπτά. Την ίδια στιγμή, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γιώργου Πρίντεζη (σημείωσε 7 πόντους στο 3ο δεκ.) και συνεργάστηκε υποδειγματικά με τον Σπανούλη, ο Μαρκ Γκασόλ κέρδισε κατά κράτος τον Καββαδά και με 11 διαδοχικούς πόντους του οι Ισπανοί ξέφυγαν με 50-57 στο 29', ενώ μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +5 (52-57).
Με τον Ρούντι Φερνάντεθ να εκτελεί από τα 6.75 με το... καλημέρα της τέταρτης περιόδου, οι Ισπανοί έδειξαν να ελέγχουν τον αγώνα. Σλούκας και Καϊμακόγλου κράτησαν στην επίθεση την εθνική, η οποία όμως βρέθηκε στο 34' στο -4 (57-61).
Νέο ξέσπασμα, όμως, του Σπανούλη (5 διαδοχικοί πόντο, 1 τρίποντο) και στο 35' το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε και πάλι μπροστά με 62-61, ενώ με τον Έλληνα γκαρντ να τροφοδοτεί τον Μπουρούση ο έμπειρος σέντερ κράτησε το προβάδισμα.
Ο Μαρκ Γκασόλ προσπάθησε για την ανατροπή, αλλά το «κρύο αίμα» του Μπράμος από τα 6.75 στο τελευταίο 1,5 λεπτό (75-68) ουσιαστικά σφράγισε την ελληνική επιτυχία, με τον Σπανούλη φτάνει από τη γραμμή των βολών τους 20 πόντους και να γράφει το τελικό 79-75.
Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75
ΕΛΛΑΔΑ (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης 10, Ζήσης 4 (1), Σπανούλης 20 (3), Περπέρογλου, Παπανικολάου 5 (1), Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 1, Καϊμακόγλου 11 (2), Μπράμος 8 (2), Πρίντεζης 10.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Χουάν Ορένγκα): Αγκιλάρ 3 (1), Φερνάντεθ 20 (2), Ροντρίγκεθ 3 (1), Ρέι, Καλντερόν 5 (1), Ρούμπιο 6, Κλαβέρ 9 (1), Σαν Εμετέριο 4, Γιουγ 2, Μ.Γκασόλ 20 (1), Μουμπρού 3 (1).
Ολική επαναφορά με ιστορική νίκη 79-75 επί της Ισπανίας
Β’ ΦΑΣΗ
Λιουμπλιάνα
ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη 12/9
Φινλανδία - Κροατία 63-88
Ελλάδα - Ισπανία 79-75
Σλοβενία - Ιταλία 22:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Ν-Η   Βαθ.
1. Κροατία         2-1     5
2. Ιταλία            2-0     4
3. Φινλανδία      1-2     4
4. Ελλάδα          1-2     4
5. Ισπανία          1-2     4
6. Σλοβενία        1-1     3

~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2641   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1169   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1176   video.-
                                                                        Σύνολο  :  4986     βίντεο ανηρτημένα .-

***
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/22-28-2013-29-2013.html , Εκδρομή  Βουλγαρία -  Ρουμανία 22-28  Αυγούστου  2013  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013 ,  Α΄ Μέρος  εκδρομής .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Εκδρομή-Διαδρομές Βουλγαρία -Ρουμανία  29  Αυγούστου  2013 :
Β΄ Μέρος  εκδρομής 22-28 Αυγούστου 2013  στην Βουλγαρία  καί  Ρουμανία : Μέσα  από   Φωτογραφίες και  Βίντεο ....   snstam , stamos01  Arfara  Greece  2013 .-
~ ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013.-
  ~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Αυγούστου  2013.-
~
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/31-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  31  Αυγούστου  2013.- 
 ~  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-                                                                                                               ~    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
 ~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ   Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα  , Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 .-
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html  ΣΟΦΙΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/06-2013.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ καί Γράφοντας Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/78-9-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 7,8 καί  9  Σεπτεμβρίου  2013, Δευτέρα 09- Σεπτεβμρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.- 
  ~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Σεπτεμβρίου  2013.-
  ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Σεπτεμβρίου  2013.-
** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~ ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
* VIDEO -Παρουσιάσεις  Βουκουρέστι - Ρουμανία  2013 :
~** 339 Βουκουρέστι  ώρα φαγητού  2013: http://youtu.be/ch9AXPM0fho ,
~** 340 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ περιήγηση   κέντρο 2013: http://youtu.be/cNJwRDZwlv4 ,
~** 341 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ περιήγηση ξενάγηση  2013: http://youtu.be/JpBk-z48PVg ,
355 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  πατριαρχείο  2013: http://youtu.be/K20Ct-7Mb1s  ,
** 336 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  περιήγηση  αφήγηση  2013: http://youtu.be/NJPY6CJyj7U  ,
** 369 Βουκουρέστι  2013  μαυσωλείο πεσόντων λίμνες: http://youtu.be/V75KB1WOemA ,
~370 Βουκουρέστι  2013 νεκροταφείο πεσόντων: http://youtu.be/kBNP8-4P2IM .-
~ 380 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  Ρουμανίας  2013  αφήγηση: http://youtu.be/GUbJLWNQolE ,
~381 Βουκουρέστι  περιήγηση  2013: http://youtu.be/ugknBK5lCe4 , .- ......
~ 382 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 2013  αφήγηση  περιήγηση: http://youtu.be/ajSCXAYXC_I  ,   - 10-
~ 387 Βουκουρέστι 2013  στα παλιά χρόνια: http://youtu.be/9-AALlWZGvM ,
~ 388 Βουκουρέστι  2013 ελληνική πρεσβεία  εκκλησία : http://youtu.be/EzKYX1M7An4 ,
~ 389 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ  2013  ξενάγηση: http://youtu.be/77LnSVHNFa0 ,
~ 390 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  2013  περιήγηση: http://youtu.be/bjIw3F8KNPM ,
~ 396 Βουκουρέστι 2013 Ρουμανία  πιάτσα Ρομάνα:  http://youtu.be/TyfyAHWtZhU ,
~ 397 Βουκουρέστι 2013 Λ  Αεροπόρων:  http://youtu.be/s0Xw-81s0ZQ  , -16- /-130-
407 Βουκουρέστι 2013 στην λίμνη: http://youtu.be/sgiTnV6flU4 ,
416 Βουκουρέστι 2013 μουσείο χωρίο: http://youtu.be/v0084OQsyUc ,
415Ρουμανία Βουκουρέστι 2013 Αψίδα θριάμβου: http://youtu.be/KIfgP40iF1E ,
420 Βουκουρέστι 2013 στο μουσείο χωριού: http://youtu.be/_uO7ElbG-x8 , - 20-
421 Βουκουρέστι 2013 Ρουμανίας αφήγηση στο χωριό μουσείο: http://youtu.be/cpt6PmyvnPE ,
490 Βουκουρέστι 2013 πλατεία ελεύθερου τύπου: http://youtu.be/4sdmbjipSXY ,
491Βουκουρέστι  2013 λεωφόρος Αψίδας θριάμβου: http://youtu.be/BM1eQ7ZIB8k  
498 Βουκουρέστι  2013  περιήγηση πόλης: http://youtu.be/-3QsD4ArF48 ,
511Βουκουρέστι 2013 πλατεία της Νίκης: http://youtu.be/QddqnWYT4Hw ,
512Βουκουρέστι  2013 πλατεία της επανάστασης: http://youtu.be/crOz7ldEdsI ,
514ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 2013 PALATUL PARLAMENTULUI: http://youtu.be/hPxHxdxv7AE ,
517 Βουκουρέστι  2013 παλάτι Ν  Τσαουσέσκου: http://youtu.be/jFiPEkynn78  ,
525 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  2013  ενημέρωση περιήγηση: http://youtu.be/aMwvOL49_sw ,
526 Βουκουρέστι  2013 διατρέχοντας την πόλη: http://youtu.be/8NcMmr9qZIA  , -30 -
527 Βουκουρέστι ο γύρος 2013 ξενάγηση: http://youtu.be/VDXlGVOjB3w ,
528  Βουκουρέστι 2013 το μέγαρο Βουλής  Τσαουσέσκου: http://youtu.be/EmKs0uBCd54 ,
538 Βουκουρέστι 2013 κέντρο περιήγηση: http://youtu.be/bwklOMnfGWE ,  -
539 Βουκουρέστι 2013 ποτάμι νιόπαντροι: http://youtu.be/eo_gmiNz7kY ,
540 Βουκουρέστι 2013 Κεντρική λεωφόρος: http://youtu.be/lLGJeNNRhx8 ,
543 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ 2013: http://youtu.be/bkTrDAOTtSc ,
544Βουκουρέστι 2013 δίπλα στο ποτάμι: http://youtu.be/mtDXACX0gJI  ,
545 Βουκουρέστι 2013 Κάρολος Νταβίλας: http://youtu.be/oftoO-QI544 ,
552Βουκουρέστι 2013 Στρατιωτική Ακαδημία: http://youtu.be/0VTJ7um6rsA  ,
553 Βουκουρέστι 2013 περιπλανήσεις: http://youtu.be/6EoEsIbxnrA ,  - 40 -
557Βουκουρέστι 2013 Ιατρική Σχολή: http://youtu.be/XjN6iAKPc7A ,
558Βουκουρέστι  2013  φεύγοντας: http://youtu.be/UibgIJQrk7c ,  Σύνολο : 42 Βίντεο ΔΕΙΤΕ  ΤΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου