ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  11  Ιουλίου  2013  :
 Ι Μ.  Χιλιανδαρίου στο Άγιο  Όρος
(Σέρβικη-Παναγία  Τριχερούσα ) το 2011
Στην Ι.Μ.  Δοχειαρίου 2011

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Σχεδιάζεται Σύνοδος Κορυφής στη Μεσσηνία!         
    Από τις αρχές του επόμενου χρόνου η Ελλάδα θα είναι στην προεδρία (του Συμβουλίου) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επί έξι μήνες, η Αθήνα θα είναι στο ευρωπαϊκό (αλλά και διεθνές) επίκεντρο και θα συγκεντρώνει διεθνή προσοχή. Είναι η πέμπτη φορά που η Ελλάδα θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ένταξη της σε αυτήν το 1981 (1983, 1988, 1994, 2003).
Η πέμπτη προεδρία, όμως, θα βρει τη χώρα, με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε κρίσιμη καμπή, καθώς η πολιτική των μνημονίων δημιουργεί όλο και περισσότερα αδιέξοδα.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», το συγκεκριμένο διάστημα θα αποδειχτεί ιδιαίτερα ευεργετικό για την περιοχή της Μεσσηνίας. Κι αυτό, γιατί γίνονται σοβαρές προσπάθειες από την πλευρά του Μαξίμου και του πρωθυπουργού ειδικότερα, μία από τις Συνόδους Κορυφής να διεξαχθεί στο νομό μας. Ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση, αλλά, αν οριστικοποιηθεί, για κάποιες ημέρες η  Μεσσηνία θα «γεμίσει» υπουργούς Εξωτερικών!
Ο τόπος που θα λάβει χώρα η Σύνοδος αναζητείται. Μπορεί να είναι η Καλαμάτα, αλλά και το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino, το οποίο διαθέτει τις απαραίτητες δομές για μια τόσο σημαντική πολιτική εκδήλωση.Του Αντώνη Πετρόγιαννη


*** ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη η απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής         
           Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση που καταγγέλλει την Λιμενική Επιτροπή για την στάση της απέναντι στο Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής.
Ακολουθεί η ανακοίνωση
   Μετά και τη χθεσινή απαράδεχτη απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής να μην ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης του Πάρκου του Λιμενικού στους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση πανελλαδικού φεστιβάλ για να τιμήσουν τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου του Ι. Μεταξά, συνεχίζεται το ιδιότυπο πινγκ-πονγκ ανάμεσα στις Αρχές της πόλης. Από το Δήμο, στη Λιμενική Επιτροπή και από εκεί στην Αστυνομία. Από τον Άννα, στον Καϊάφα και από εκεί στον Πόντιο Πιλάτο. Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της πόλης προκαλούν με την συμπεριφορά τους, με τα νομικίστικα τερτίπια τους και την κοντόφθαλμη και επικίνδυνη για την πόλη μικροπολιτική τους.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά. Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση. Όσα λέει (και κάνει) δεν συνιστούν απόψεις, αλλά εκφράσεις μίσους και μισαλλοδοξίας που πλήττουν ευθέως τον πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες. Η ανοχή έναντι του Χίτλερ (που και αυτός με εκλογές ήρθε στην εξουσία) ήταν ολέθρια, οδήγησε στο έγκλημα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, της ναζιστικής θηριωδίας, στο Ολοκαύτωμα και σε 600.000 Έλληνες νεκρούς.
Καλούμε το Δήμο και τη Λιμενική Επιτροπή να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.
Καλούμε το λαό της πόλης να πάρει μέρος στις προγραμματισμένες αντιφασιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι φορείς, τα σωματεία και συλλογικότητες της Καλαμάτας. Να διατρανώσει τη θέλησή του να μην πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ μίσους της Χρυσής Αυγής. Οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι. Η Καλαμάτα είναι πόλη της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού και όχι νεοναζιστικό άντρο.  Οι αντιδράσεις έχουν ήδη πάρει πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.
  Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας
 
***  Καυστικά σχόλια στο Facebook ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο                    
Ένα από τα δεκάδες μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτέλεσε πεδίο πολιτικής διαμάχης το τελευταίο 48ωρο μεταξύ του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτου Χρυσομάλλη και του μέλους της κεντρικής επιτροπής του κόμματος Νέα ΜΕ.Ρ.Α. (του οποίου αρχηγός είναι ο Χρήστος Ζώης), αλλά και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοπορία» στο Δήμο Καλαμάτας, Νίκου Φωτέα.
Η αρχή έγινε από τον κ. Χρυσομάλλη. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για το ενωτικό κάλεσμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για μια «Νέα Ελλάδα», ανέφερε: «Ο κ. Τατούλης  καίγεται για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ετοιμάζεται να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: “κωλoτούμπα”. Το ερώτημα είναι αν η κοινωνία πλέον ανέχεται τους πολιτικούς καιροσκόπους. Ίδωμεν...».
Σχόλιο - απάντηση στην παραπάνω ανάρτηση έκανε ο Νίκος Φωτέας. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τα αναγραφόμενα Χρυσομάλλη, σημείωσε: «Έβρισε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, λέει ο σοφός λαός. Την κωλοτούμπα του αρχηγού δεν την είδατε, προσπέρασε στα γρήγορα, και μετά μιλάτε για πολιτικούς καιροσκόπους. Αλλά πάλι, όπως λέει ο σοφός λαός, κίνησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι (κάτι Μαρκόπουλους, Σολδάτους, μούγκα στη στρούγκα)».
Ο... διάλογος όμως είχε και συνέχεια:
Μ. Χρυσομάλλης: «Νικόλα, αν εννοείς την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Σαμαράς τότε προτίμησε να μην είναι αυτοδύναμος πρωθυπουργός, αλλά να συνεχίσουν να υπάρχουν καταθέσεις και τα ΑΤΜ να βγάζουν χρήματα (δες τι έπαθαν οι φίλοι μας οι Κύπριοι για κάποιες μέρες). Τότε ο Καμμένος, ο Ζώης και κάποιοι άλλοι δεν τον κατάλαβαν, σήμερα κάποιοι από αυτούς το καταλαβαίνουν. Αν εννοείς τον Τατούλη, καλύτερα ρώτα το νέο σου πρόεδρο και ανάτρεξε στις συνεντεύξεις του εκείνη την περίοδο ως υπεύθυνο βουλευτή για την προεκλογική καμπάνια του Δράκου και, φυσικά, κατά του Τατούλη».
Ν. Φωτέας: «Δηλαδή, Μίλτο, εννοείς ότι και ο Σαμαράς το κατάλαβε μετά από δύο χρόνια ότι εκείνο που έλεγε, δεν υπογράφω κανένα μνημόνιο, ήταν λάθος; Αν είναι έτσι, ακόμα χειρότερα, γιατί και αργός στη σκέψη είναι και με τα μνημόνια που υπέγραψε μετά δεν είδα να βελτιώσει τίποτα. Αντίθετα, πάμε στον τοίχο με ταχύτητα φωτός».
Ο διάλογος συνεχίστηκε κι έτσι έκλεισε η πολιτική διαμάχη στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Βέβαια, το ερώτημα είναι, γιατί ο κ. Χρυσομάλλης (σ.σ. συνήθως λιγομίλητος) ασχολήθηκε με τη δήλωση του κ. Τατούλη. Άλλωστε, ο πρώτος ή ο τελευταίος θα είναι που εκδιώχτηκε από ένα κόμμα και μετά επέστρεψε;  Του Αντώνη Πετρόγιαννη .-
 
*** Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Καλαμάτας - Σε θέση μάχης δήμαρχοι και εργαζόμενοι (φωτογραφίες)       
   Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το Δημαρχείο της Καλαμάτα από δημοτικούς αστυνομικούς καθώς και από σχολικούς φύλακες, που αντιδρούν στην ένταξη δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, μετά την τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης σε συμφωνία με την τρόικα, την οποία μετέφεραν στους εκπροσώπους των υπαλλήλων οι υπουργοί Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης.
Η διαθεσιμότητα οδηγεί σε σύγκρουση την Αυτοδιοίκηση με την κυβέρνηση
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 Νέα 24ωρη απεργία από την ΠΟΕ-ΟΤΑ χθες, για την ένταξη δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, μετά την τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης σε συμφωνία με την τρόικα, την οποία μετέφεραν στους εκπροσώπους των υπαλλήλων οι υπουργοί Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης.
Το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε νέα 24ωρη, από την οποία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας. Χθες το βράδυ συνεδρίασε εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει τα δεδομένα.
Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέβηκαν και οι δημοτικοί αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του σωματείου ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη λήξη της συνάντησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.
Η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους Δήμους, προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
 
 *** Αντάρτικο Μπασακίδη;         
    Το περιστατικό μετέφερε χθες στους δημοσιογράφους ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας και μέλος του Δ.Σ. της «Φάρις», Δημ. Φαββατάς. Όπως είπε, το Δ.Σ. επρόκειτο να συνεδριάσει στη 1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, ημέρα κατά την οποία είχε αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας των Δήμων, ως αντίδραση στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων.
Νωρίτερα, στις 12.00 το μεσημέρι, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας είχε δώσει με τους συναδέλφους του της Μεσσήνης και της Τριφυλίας Στ. Αναστασόπουλο και Κων. Κόλλια αντίστοιχα, κοινή συνέντευξη Τύπου, γνωστοποιώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τα νέα μέτρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Φαββατάς πρόσθεσε πως στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πρότεινε στο Δ.Σ. της «Φάρις» να αναβληθεί η συνεδρίαση, πρόταση που όμως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ., κάτι που τον έκανε να αναρωτηθεί αν ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Νικ. Μπασακίδης δεν πειθαρχεί στις εντολές του δημάρχου του.   Χ.Χ.  
 
***  Ένας στους πέντε Έλληνες «λάδωσε» το Δημόσιο Τελευταία Ενημέρωση:
Ένας στους πέντε Έλληνες πολίτες παραδέχεται πως είχε «λαδώσει» δημόσιο λειτουργό την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς που συνέταξε η Διεθνής Διαφάνεια και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ο μέσος όρος διαφθοράς για ολόκληρο τον κόσμο είναι 27%, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο 22% του Βαρόμετρου. Υπάρχουν χώρες που το «λάδωμα» είναι κάτω του 1%, όπως ήταν για το 2012 η Δανία, η Φινλανδία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία. Στην πεντάδα των πλέον διεφθαρμένων κρατών βρίσκεται η Σιέρα Λεόνε με 84%, ακολουθεί η Λιβερία με 75%, η Υεμένη με 74% και η Κένυα με 70%. Η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις διαφθοράς μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 22%, ενώ η Κύπρος έχει 19%, η Βουλγαρία 8%, η Ιταλία μόλις 5%, η Πορτογαλία 3% και η Ισπανία 2%. Η Ελλάδα θεωρείται πιο διεφθαρμένη από την Αργεντινή (13%) και την Αρμενία (18%), από το Ελ Σαλβαδόρ (12%) και το Περού (20%) καθώς και από τη Τζαμάικα (12%) ή τη γειτονική μας ΠΓΔΜ (17%). Η έρευνα έδειξε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο τα πολιτικά κόμματα θεωρούνται οι περισσότερο διεφθαρμένοι θεσμοί, με 3,8 μονάδες στην κλίμακα του 5, όπου 1 μονάδα σημαίνει «καθόλου διεφθαρμένος» και 5 σημαίνει «εξαιρετικά διεφθαρμένος». Μόνο το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι προσπάθειες των κυβερνήσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αποτελεσματικές, ποσοστό χαμηλότερο κατά 32% σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του 2008. Ο δεύτερος περισσότερο διεφθαρμένος φορέας σε παγκόσμια κλίμακα θεωρείται η Αστυνομία, με 3,7 μονάδες στην κλίμακα του 5, ενώ ακολουθούν τρεις κατηγορίες θεσμών, οι δημόσιοι λειτουργοί, το κοινοβούλιο και η δικαστική εξουσία, που ισοβαθμούν με 3,6 μονάδες διαφθοράς. -

*** Απογείωση» αυτοκινήτων στις γραμμές του ΟΣΕ            
           Παράπονα έχουμε ήδη αρχίσει να δεχόμαστε από διερχόμενους οδηγούς στο δρόμο προς Μεσσήνη και συγκεκριμένα από εκείνους που περνούν από τις γραμμές του τρένου που καλύφθηκαν πρόσφατα με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να μην προκαλούν ζημιές στις αναρτήσεις των αυτοκινήτων.
Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, για κάποιο άγνωστο λόγο ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει υποχωρήσει και σχηματίζεται «σκαλοπάτι» μεταξύ των γραμμών και της ασφάλτου. Κάποια δε μικρά αυτοκίνητα ψιλοαπογειώνονται όταν περνούν με σχετικά μεγάλη ταχύτητα από το συγκεκριμένο σημείο.
Προφανώς, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να μην έχουμε ατυχήματα…  Χ.Χ.      

*** Το δρόμο για τις φυλακές πήρε και ο συνταξιούχος αστυνομικός
Την προφυλάκιση και του συνταξιούχου αστυνομικού για τη χασισοφυτεία των 153 δενδρυλλίων που βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Καλογερόρραχη αποφάσισαν χθες εισαγγελέας και ανακρίτρια, ενώ είναι το τρίτο άτομο που βλέπει την πόρτα των φυλακών για την ίδια υπόθεση. Ο συνταξιούχος αστυνομικός αρνείται κάθε συμμετοχή, ενώ στην υπόθεση φαίνεται να τον έχει εμπλέξει ο 59χρονος που συνελήφθη αρχικά από την Αστυνομία. Σημειώνεται ότι, εκτός από τον 59χρονο και το συνταξιούχο αστυνομικό, έχει προφυλακισθεί και ένας 58χρονος κτηνοτρόφος.Β.Β. - 

***  Φασιστικά φεστιβάλ δεν έχουν θέση πουθενά!         
   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ - ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
 Η Καλαμάτα, πόλη του χορού, υποδέχεται το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού από 18 έως 25 Ιουλίου. Στα δεκαεννέα χρόνια παρουσίας του στο ελληνικό χορευτικό γίγνεσθαι και χάρη στην υποστήριξη της τοπικής αρχής κατάφερε να κερδίσει τη δική του ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού νότου, στήνοντας γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία.
Φέτος, όπως έχει ανακοινωθεί από το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, θα πραγματοποιηθεί φασιστικό φεστιβάλ, αμαυρώνοντας την εικόνα της πόλης, καθώς και κάθε έννοιας πολιτισμού.
Συγκεκριμένα, στις 3 και 4 Αυγούστου 2013, 77 χρόνια μετά την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση στρατιωτικού καθεστώτος από το δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να οργανώσει πανελλήνιο φασιστικό φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας. Με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της, η Χ.Α. προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες της, να καλλιεργήσει το μίσος ενάντια στο διαφορετικό, να αρθρώσει ότι δικτάτορες σαν το Μεταξά και σαν το Χίτλερ είναι «παρεξηγημένες προσωπικότητες».
Από τη μεριά μας, καταδικάζουμε την απόφαση να δοθεί χώρος στο ναζιστικό μόρφωμα να διοργανώσει το φεστιβάλ και απευθύνουμε στις τοπικές αρχές της Καλαμάτας το εξής ερώτημα: Πώς συμβαίνει ταυτόχρονα με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που προάγει τον πολιτισμό, να «φιλοξενούν» εκδηλώσεις που κυριολεκτικά καταστρέφουν τον πολιτισμό;
Φασιστικά φεστιβάλ δεν έχουν θέση πουθενά!
Καμία ανοχή ποτέ και πουθενά στους απόγονους των ναζί…

*** Γυναίκα τραυματίστηκε στο κέντρο της Καλαμάτας (Φωτογραφίες)                                              
 
   Μια γυναικά τραυματίστηκε πριν λίγα λεπτά (στης  12,55 ώρα) στο Δημοτικό παρκινγκ του Νέδοντα, όταν σκόνταψε σε σίδερο και στην πτώση χτύπησε το κεφάλι της σε ζάντα αυτοκινήτου 4χ4,  που  έμπαινε  στο πάρκινγκ . Η ηλικιωμένη γυναικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καί  είναι  εκτός κινδύνου ... - (Όσα φέρνει η ώρα , δεν τα φέρνει οχρόνος ) .-

** Με Γεωργία Βασιλειάδου έκανε πρεμιέρα η ΕΔΤ! (βίντεο)

   
Στις 21:00 άρχισε να εκπέμπει πρόγραμμα η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΔΤ) με την ασπρόμαυρη ταινία " Η Κυρία Δήμαρχος" που πρωταγωνιστεί η Γεωργία Βασιλειάδου.
πηγή: enikos.gr  Video: 


*** Αποφυλακίζεται ο Κ. Σακκάς          
            Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο ,αποφυλακίζεται ο Κ. Σακκάς με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Aναμένεται επίσημη ανακοίνωση.
Ο Κ.Σακκάς βρίσκεται στην 36η μέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας την αποφυλάκισή του, καθώς έχει συμπληρώσει κάθε νόμιμο όριο προφυλάκισης, χωρίς να έχει δικαστεί -κρατείται ήδη για 31 μήνες. Παρά ταύτα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε προσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του κατά 6 μήνες.
Ο Κ.Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς -κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα.
Λόγω της απεργίας πείνας, η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Έχει χάσει τουλάχιστον 13 κιλά και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ανακοπή καρδιάς ή ανεπανόρθωτη βλάβη σε ζωτικά του όργανα.
 
*** Συνελήφθη 25χρονος στην Τρίπολη με πάνω από 100 γραμμάρια κοκαΐνης         
           Επιπλέον, κατηγορείται για παράβαση των Νομοθεσιών για τα όπλα και τα βεγγαλικά
 Κατασχέθηκαν πάνω από -100- γραμμάρια κοκαΐνης, κροτίδες, χρήματα, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης κ.α.
    Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας 25χρονος , για παράβαση των Νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά.
  Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 25χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  *  Ποσότητα κοκαΐνης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους -113,8- γραμμαρίων.
  • Ένας μηχανισμός εκτόξευσης χημικής ουσίας (SPRAY).
  • Μία  συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (TAISER).
  • Τριάντα επτά  σφαιρίδια αεροβόλου όπλου.
  • Επτά κροτίδες, ένα  καπνογόνο και μία φωτοβολίδα.
  • Το χρηματικό ποσό των -180- ευρώ.
  • Διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών.
 Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 25χρονος, προχθές το βράδυ, εγκατέλειψε μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας.
  Ο 25χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
  Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης. 
 
*** Συνελήφθη 18χρονος στην Καλαμάτα με ποσότητα κάναβης          
           
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας  18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους -20,7- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
-
 
 
*** Προβλήματα στον αέρα σε πτήση Καλαμάτα- Άμστερνταμ         
           Αεροπλάνο που εκτελούσε την περασμένη Δευτέρα την πτήση Καλαμάτα - Άμστερνταμ, κι ενώ είχε απογειωθεί χωρίς κανένα πρόβλημα από το τοπικό αεροδρόμιο, βόρεια της Τρίπολης,όταν ήταν στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών(ΚΕΠΑΘ), εμφάνισε προβλήματα στον κλιματισμό, αλλά και στο θάλαμο αποσυμπίεσης των επιβατών.
Αποτέλεσμα ήταν να αλλάξει προορισμό και να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα. Μάλιστα, σε δύο μέλη του πληρώματος παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, χωρίς όμως να παραστεί ανάγκη να νοσηλευτούν σε κάποιο νοσοκομείο.
Μετά τις προβλεπόμενες εξετάσεις αναχώρησε και πάλι για τον προορισμό του, στον οποίο έφτασε με 10 περίπου ώρες καθυστέρησης. Στο αεροπλάνο, τύπου  Boeing 737-700, υπήρχαν 120 επιβάτες και 6 μέλη πλήρωμα και ανήκει στην εταιρεία Transavia.Α.Π.
*** Με ένα λαμπρό γκαλά ιταλικής όπερας ,τα εγκαίνια του θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης         
            Εγκαίνια του θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης.
  Με ένα λαμπρό γκαλά ιταλικής όπερας θα γιορτασθούν τα εγκαίνια του θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης στις 3 Αυγούστου 2013.
 Θα τραγουδήσουν ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και η σοπράνο Cellia Costea. Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου.
  Η προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση του Αρχαίου θεάτρου της Μεσσήνης θα  ξεκινήσει την Πέμπτη 11/07 – για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στη Μεσσηνία.
  Τα καταστήματα που θα εξυπηρετούν είναι τα παρακάτω:
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – Μεσσήνη
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – Μελιγαλάς
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – Καλαμάτα
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – Καλαμάτα 2
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – Κυπαρισσία
 Από το Σάββατο 13/07 θα λειτουργούν κανονικά όλα τα κανάλια πώλησης και θα ανοίξουν επιπλέον θέσεις.
Οι τιμές έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
Κάτω Διάζωμα – Αρίθμηση με σειρά 30 ευρώ.
Άνω διάζωμα  Επίπεδο 1&2 – Μη αριθμημένες  15 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ μειωμένο
Άνω διάζωμα Επίπεδο 3 – Μη αριθμημένες 10 ευρώ κανονικό και 5 ευρώ μειωμένο.
***  Το άγαλμα της Ελευθερίας στη θέση του (φωτογραφίες)
 
 
 
 
 
 
          Στο βάθρο του, στο νότιο πεζοδρόμιο της γέφυρας που συνδέει την οδό Αρτέμιδος με την πλατεία 23ης Μαρτίου,τοποθετείται αυτή τη στιγμή το άγαλμα της Ελευθερίας. Το αγάλμα το έχει φιλοτεχνλησει ο γλύπτης κ. Γεωργίου και αποτελεί προσφορά της Καλαματιανής εικαστικού Ιολάνδης Παπαδοπούλου προς την πόλη. - 
 
***  «Θυμάμαι» του Φεντερίκο Φελίνι, από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας                                             
Την ταινία «Θυμάμαι» (Amarcord) του Φεντερίκο Φελίνι θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας αύριο Πέμπτη, 11 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) Το Άμαρκορντ είναι σύνθετη λέξη από το «πικρός» και το «θυμάμαι». Την κατασκεύασε ο Φελίνι για να δείξει πως οι αναμνήσεις είναι πικρά νοσταλγικές και βάφτισε έτσι την ταινία του για την καθημερινή ζωή ενός μικρού χωριού της Ιταλίας την εποχή του Μουσολίνι. Με ένα δεξιοτεχνικό πάντρεμα αναμνήσεων και φαντασίας, αναβιώνει μια ονειρική ατμόσφαιρα, από την οποία ξεπηδούν μια σειρά από ετερόκλητοι χαρακτήρες: ο αναρχικός πατέρας, η θρησκόληπτη μητέρα, ο φασίστας θείος, ο ζωηρός παππούς, ο επαναστάτης ξάδερφος και πολλές άλλες αξιαγάπητες φυσιογνωμίες που συνθέτουν ένα πολύχρωμο ανθρώπινο μωσαϊκό, που αντανακλά, από τη μια πλευρά, το ιταλικό ταμπεραμέντο και, από την άλλη, την κοινωνική δομή και την οικογένεια ενταγμένη στα χρόνια του φασισμού. «Το Άμαρκορντ σήμαινε αποχαιρετισμό σε μια συγκεκριμένη εποχή της ζωής, εκείνη την περίοδο της αθεράπευτης εφηβείας που καραδοκεί να μας παγιδεύσει για πάντα» είχε δηλώσει ο ίδιος ο Φεντερίκο Φελίνι. Παίζουν: Magali Noel, Armando Braccia, Ciccio Ingrasia Διάρκεια: 102 λεπτά Είσοδος: 4 ευρώ (ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών). - 
 
*** Στον ...κουβά τα λεφτά για τους πυρόπλητκους         
            ΒΟΥΛΗ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥ 2007
  Έκθεση Επιτροπής μιλά για
καθυστερήσεις και ολιγωρία
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Έκθεση στην οποία διαπιστώνονται οι καθυστερήσεις και η ολιγωρία που επιδείχθηκε από τους αρμοδίους ως προς την έγκαιρη και πλήρη αξιοποίηση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν στο λεγόμενο Ταμείο Μολυβιάτη για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών του 2007 και την ανασυγκρότησή τους, θα υποβληθεί εντός των προσεχών ημερών στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σε αυτήν περιλαμβάνονται τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος, η οποία και αναμένεται να θέσει το θέμα της αναζήτησης ευθυνών όσον αφορά στη μη αξιοποίηση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από Έλληνες πολίτες και φορείς εντός και εκτός Ελλάδας. Παράλληλα, στην ίδια έκθεση θα διαπιστώνεται το φαινόμενο της χρηματοδότησης περιοχών που δεν είχαν πληγεί από τις φωτιές.
Όπως ανέφερε σχετικά η πρόεδρος της Επιτροπής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι «δόθηκαν χρήματα σε έργα και σε περιοχές οι οποίες δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές» και συγκεκριμένα «σε διάφορα αθλητικά κέντρα και δρόμους που φτιάχτηκαν και τα οποία ποτέ δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές». Δήλωσε ακόμη ότι «πολλές φορές έγινε κακή τοποθέτηση αυτών των χρημάτων και σίγουρα ήταν αργή η αξιοποίησή τους».
Επίσης, κατήγγειλε ότι έξι χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που σκόρπισαν τον όλεθρο σε Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία και αλλού, δεν υπάρχουν ώριμα έργα στις περιοχές που επλήγησαν για να απορροφήσουν τους πόρους. «Έξι χρόνια μετά οι ανάγκες συνεχίζουν να υπάρχουν. Η ανασυγκρότηση δεν έχει προχωρήσει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και η σημερινή συγκυρία θέτει το κράτος προ των ευθυνών του, καθώς η δικαιοσύνη και η αναλογικότητα δεν τηρήθηκαν ως τώρα στην κατανομή των κονδυλίων», είπε η βουλευτής.
Σύμφωνα με την εισήγηση των μελών της Επιτροπής που συντάχθηκε για το ζήτημα, «τα χρήματα ιδιωτών δωρητών, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια, συγκεντρώθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά διαπιστώθηκαν ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοσή τους στους δικαιούχους πολίτες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης».
Επίσης, αναφέρεται ότι «το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ιδρύθηκε το 2007 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο μεταγενέστερα τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μπλοκαρίστηκαν, καθώς είχαν θεωρηθεί ως έσοδα του κράτους και η Τρόικα αποφάσισε ότι δεν μπορούν να δοθούν». Έτσι, διαπιστώνεται ότι «η εισαγωγή των χρημάτων αυτών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την άντληση πόρων» και ότι «παρουσιάζονται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοση των χρημάτων σε δικαιούχους».
Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ευσταθίας Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, η οποία είπε ότι χάθηκε το ποσό του 1.200.000 ευρώ που είχε δοθεί με επιταγή από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. «Το ποσό αυτό ισοδυναμούσε με το ένα τρίτο της εκλογικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά και από κανέναν φορέα και είναι χρέος μας να το ψάξουμε», επισήμανε.
 ***  Στην Αμερική στις 8 Αυγούστου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς .
        Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει στις 8 Αυγούστου στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαράς στην Αμερική ως Πρωθυπουργός ενώ επίσης σημειώνεται,ότι στην ατζέντα θα βρίσκονται θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος. - 



***  Ενθουσιάζουν τα παιδιά της Πειραματικής με τη «Λυσιστράτη» (Φωτογραφίες)
 
  
 
 
 
       Ενθουσιάζουν οι 40 περίπου έφηβοι ηθοποιοί της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας που παρουσιάζουν αυτές τις μέρες την κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» στο Κάστρο Καλαμάτας. Προχθές, μάλιστα, ανάμεσα στο κοινό βρέθηκε και ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής, που είπε λίγα λόγια μετά το τέλος της παράστασης. Η μετάφραση του κειμένου είναι του Κώστα Τσιάνου, η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες του Γιώργου Πασσάκου, η μουσική του Χρήστου Λεοντή και τα σκηνικά –κοστούμια της Κατερίνας Μηλιαρέση. Η παράσταση θα παιχθεί και σήμερα Πέμπτη, 11 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στον ίδιο χώρο. - 

*** Ακύρωση του ναζιστικού φεστιβάλ στην Καλαμάτα ζητούν φοιτητικοί σύλλογοι της χώρας!         
   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 «Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την οργάνωση των πολιτικών απογόνων του ναζισμού και των ντόπιων συνεργατών τους κατά τη φασιστική κατοχή. Είναι φασιστική οργάνωση, μαντρόσκυλο του συστήματος.
Υμνεί και δοξάζει όλα τα δικτατορικά καθεστώτα που υπήρξαν στην Ελλάδα, όπως αυτό της δικτατορίας Μεταξά (1936-1941) και της χούντας των συνταγματαρχών (1967-1974). Για αυτό ανακοίνωσε ότι θα  πραγματοποιήσει πανελλαδικό φεστιβάλ στις 3-4 Αυγούστου στην Καλαμάτα προς τιμήν του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, ενέργεια κατάπτυστη, την οποία καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα.
Οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του Μεταξά είναι εκδηλώσεις τιμής για ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και δικτατορικό καθεστώς: που υπηρέτησε τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας ενάντια στο λαό, φόβου και τρομοκρατίας, που γέμισε τα ξερονήσια και τις φυλακές με Έλληνες αγωνιστές, που δεν είχε πρόβλημα να είναι και με Άγγλους ιμπεριαλιστές και να “ερωτοτροπεί” με τα αντίστοιχα φασιστικά καθεστώτα της Γερμανίας και της Ιταλίας, που ίδρυσε τη φασιστική οργάνωση νεολαίας ΕΟΝ κατά τα πρότυπα και τα ιδεώδη της νεολαίας του Χίτλερ και των ναζί.
Ο ίδιος ο Μεταξάς ανέφερε και σε ομιλίες του ότι σκοπός της 4ης Αυγούστου ήταν “Η αδιάκοπος φροντίς δια την στερέωσιν του αστικού καθεστώτος με όλας τας αναγκαίας θυσίας δια το σύνολον της κοινωνίας και ιδίως δια τας ενδεείς τάξεις”.
Τόσο “αντισυστημικός”, λοιπόν, ήταν ο Μεταξάς όσο και οι Χρυσαυγίτες απόγονοί του που κάνουν το φεστιβάλ γι’ αυτόν.
Ο ελληνικός λαός και η νεολαία ξέρουν και δεν ξεχνούν! Η Καλαμάτα, η Μεσσηνία, γενικότερα η περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και όλη η Ελλάδα, έχουν υποστεί τα πάνδεινα από το φασισμό, με αμέτρητα παραδείγματα, όπως: οι 30 εκτελεσμένοι στο ποτάμι τον Ιούνη του 1944 σε αντίποινα για το θάνατο του Γεωργαλά, που ήταν και ο θεωρητικός εγκέφαλος του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου (δικτατορία Μεταξά), οι αμέτρητες καταστροφές των χωριών που κάηκαν ως αντίποινα (Σκάλα, Αγ. Φλώρος).
Εκατοντάδες τόποι μαρτυρίας στο όνομα της ιδεολογίας του φασισμού, την οποία εκφράζουν και εκπροσωπούν οι Χρυσαυγίτες.
Δε θα επιτρέψουμε να πραγματοποιήσουν καμιά φιέστα στην πόλη της Καλαμάτας οι νοσταλγοί των χιτών και των δολοφόνων ταγματασφαλιτών του Μαγγανά, του Ντερτιλή, των φούρνων του Άουσβιτς, του Νταχάου και του Μπούχενβαλντ, όπου καίγονταν χιλιάδες άνθρωποι, για να γίνει σαπούνι το λιγοστό αίμα που τους είχε απομείνει από την πείνα και τα βασανιστήρια.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία να απομονώσουν τα φασιστικά αυτά κατάλοιπα. Να ακυρώσουν τις γιορτές μνήμης και υπεράσπισης του φασισμού. Απαιτούμε να ματαιωθεί τώρα το φεστιβάλ των φασιστών. Καμιά ανοχή στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά».
Αναλυτικά, το παραπάνω κείμενο υπογράφουν οι φοιτητικοί σύλλογοι: Αθήνα: ΣΓΤΚΣ, Νοσηλευτική ΕΚΠΑ, ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγοί), ΠΤΔΕ (Δάσκαλοι), Φιλοσοφική, Ιατρική, Νομική, ΕΜΜΕ, Πολιτικό, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ, Ναυπηγοί Μηχανικοί ΕΜΠ, Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ, Μεταλλειολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ, Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθήνας, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ. ΑΜ-Θ: Πολυτεχνείο Ξάνθης. Θεσ/νικη: Ηλεκτρολόγοι-Μηχανολόγοι, Φιλοσοφία-Παιδαγωγική, Φιλολογικό.
Πάτρα: ΣΔΟ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, Φυσικό, Μαθηματικό, Βιολογικό, Δάσκαλοι, Μηχανικοί Η/Υ, Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, Ιατρική, Γεωλογικό, Χημικοί Μηχανικοί, Φιλολογία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Φαρμακευτική, Θεατρικών Σπουδών
Κεφαλλονιά: ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας. Ναύπλιο: Θεατρικών Σπουδών. Καλαμάτα: ΣΤΕΓ ΤΕΙ Καλαμάτας. Ιωάννινα: Φυσικό, Χημικό, Ιατρική, ΒΕΤ. Κέρκυρα: Ιστορικό, Αρχειονομία-Βιβλιοθηκονομία, Μεταφραστικό, Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Μεσολόγγι: ΣΤΕΓ ΤΕΙ Μεσολογγίου. Αγρίνιο: Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων, Διαχείρισης Πολιτιστικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών. Πρέβεζα: ΤΕΙ Πρέβεζας. Άρτα: Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.

***
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
~** Ο Νίκος Παπανικολόπουλος στο «Brent Petway&Friends» (φωτογραφίες)         
   Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν σήμερα Τετάρτη (10/7) τα παιδιά που συμμετέχουν στο 1ο Basketball Camp, «Brent Petway & Friends», του Navarino Dunes στην Costa Navarino, τον πολύπειρο μπασκετμπολίστα, Νίκο Παπανικολόπουλο!
  Ο Καλαματιανός γκαρντ (1μ93, 34χρ) ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του το 1997 από τη Νήαρ Ηστ και έχοντας αγωνιστεί στις μεγαλύτερες ομάδες της Α1 αλλά και στο εξωτερικό (ΑΕΚ, Άρης, Νήαρ Ηστ, Ιωνικός ΝΦ, Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Teramo Basket, ΑΕΛ, Κολοσσός, Περιστέρι, Ηρακλής, Ηλυσιακός, Πανελευσινιακός) είχε να μοιραστεί πολλά με τα παιδιά όσων επέλεξαν τα ξενοδοχεία «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort, Costa Navarino» για τις διακοπές τους.
  «Πάντα με γεμίζω χαρά, όταν βρίσκομαι κοντά σε παιδιά. Εσείς είσαστε το μέλλον του μπάσκετ, αλλά σημασία έχει να αγαπήσετε το άθλημα και γενικότερα τον αθλητισμό. Να διασκεδάσετε μέσα από το παιχνίδι, να μάθετε το ομαδικό πνεύμα, να γίνετε φίλαθλοι όταν μεγαλώσετε και όχι οπαδοί. Εδώ, σε αυτά τα πανέμορφα ξενοδοχεία και σε αυτό το καταπληκτικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ, έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε καλούς προπονητές, έμπειρους μπασκετμπολίστες και να λάβετε ερεθίσματα που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον» είπε αρχικά ο Νίκος Παπανικολόπουλος, που συμμετείχε σε όλο το πρόγραμμα, που τρέχουν ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, μαζί με τον προπονητή της ομάδας Ρέθυμνο Aegean, κ.Θανάση Γιαπλέ, τον βοηθό του, κ.Σταύρο Μυκονιάτη και τον γυμναστή της κρητικής ομάδας, κ.Βασίλη Μητσόπουλο.
  Στη συνέχεια ο Μεσσήνιος γκαρντ δέχθηκε ερωτήσεις από τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  «Brent Petway & Friends» στο Navarino Dunes της Costa Navarino και έλυσε πολλές από τις απορίες τους.
  Γιατί το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται τόσο χρόνια στην κορυφή;
  «Ταιριάζει στον Έλληνα το μπάσκετ. Είναι ένα άθλημα που χρειάζεται ευφυία και θεωρώ πως σαν λαός είμαστε ευφυής. Θέλει γρήγορη σκέψη, χρειάζεται πάθος και μαχητικότητα. Στοιχεία που τα διαθέτουμε. Επίσης σε σειρά ετών, έχουμε αποκτήσει τεχνογνωσία στο μπάσκετ και βρισκόμαστε στην ελίτ»
 Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει καλός μπασκετμπολίστας;
  «Δουλειά και μόνο δουλειά. Ατελείωτη δουλειά ακόμη κι όταν δεν έχει αγώνες, όταν δεν βρίσκεται σε μια ομάδα. Δεν μπορεί κανείς να κάνει καριέρα μόνο με το ταλέντο. Για αυτό παγκοσμίως χάνονται πολλά ταλέντα. Γιατί δεν έμαθαν να δουλεύουν. Το ταλέντο μπορεί να σε κάνει σε μικρή ηλικία να ξεχωρίσεις, όμως για να μπορείς μετά να ανταπεξέλθεις χρειαζόνται κι άλλα πράγματα, που τα βρίσκεις ή τα καλλιεργείς μέσα από τη δουλειά σου.»
 
Για το αν θέλει να γίνει προπονητής στο μέλλον;
  
«Αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν είναι στις σκέψεις μου. Όμως η συμμετοχή σε αυτό το προπονητικό καμπ είναι ένας προάγγελος για το μέλλον μου σχετικά με τη μεγάλη μου αγάπη, το μπάσκετ»
-
*** Ο Κοψαχείλης βοηθός προπονητής στην Καλαμάτα         
          Ένα ακόμη βασικό κομμάτι του παζλ της νέας Καλαμάτας μπήκε χθες στη θέση του, με τον Σωκράτη Κοψαχείλη να αναλαμβάνει βοηθός προπονητή στο πλευρό του Νίκου Κακαλέτρη και προπονητής τερματοφυλάκων. Δεν αποκλείεται πάντως στο τεχνικό τιμ να προστεθεί ένα ακόμη μέλος, εκτός από τον Τάκη Σακελλαρόπουλο, ο οποίος θα έχει ρόλο τεχνικού διευθυντή.
Ο πολύπειρος γκολκήπερ, Σωκράτης Κοψαχείλης, που κρεμάει τα γάντια του σε ηλικία 41 ετών (γεν. 15/10/1972)  μετέφερε στο «Θ» τις πρώτες του σκέψεις για το νέο του ρόλο: «Το ήθελα κι εγώ πάρα πολύ. Μετά από μια καριέρα σίγουρα θέλεις να παραμείνεις στο χώρο, όπου ως ποδοσφαιριστής αισθάνεσαι ότι υπάρχει ζεστασιά. Αυτή η ζεστασιά είναι που κρατάει και εμένα στην ομάδα, με την οποία με συνδέει κοινή πορεία δέκα χρόνων.
Το να αναλάβω ένα διαφορετικό πόστο ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει και όταν είχα έρθει στην ομάδα, πριν από δύο χρόνια, με τη σκέψη ότι θα βοηθήσω κι εγώ στην προώθηση των νέων παιδιών.
Κάποια στιγμή ο πρόεδρος ο κ. Ράλλης με ρώτησε φέτος και του είπα ότι το ποδόσφαιρο βρίσκεται πλέον στο πίσω μέρος του μυαλού μου και όταν επανήλθε με συγκεκριμένη πρόταση την αποδέχθηκα με χαρά.
Από εκεί και πέρα δεν ταιριάζει να λέμε μεγάλα λόγια. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά και από το νέο αυτό ρόλο, όπως έκανα άλλωστε και ως ποδοσφαιριστής.
Η ομάδα τώρα αρχίζει να χτίζεται και είναι πρόωρο για οτιδήποτε άλλο. Είναι βέβαια ένα μεγάλο κεφάλαιο για την κατηγορία, αλλά απομένει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να παλέψει για να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Χ.Ε.
 
***
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2565   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1031   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1034  video.-
                                                          Σύνολο  :  4630    βίντεο ανηρτημένα .-
***~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
 ~
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
 ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  , ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html  , Υγεία  γιά  Όλους  - Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη   10  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 .-

~    ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  


~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-

** ΑΠΟΨΗ :

Οι νέοι φόροι δεν είναι λύση, είναι ταφόπλακα της ιδιωτικής οικονομίας. Πόσες φορές πρέπει να αποτύχουν για να το καταλάβουν αυτό κυβέρνηση και τρόικα;
Αφού η συνεχιζόμενη ύφεση, με την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων να παρουσιάζουν ζημίες, έχει οδηγήσει σε αδυναμία εισπράξεως φόρων επί ανύπαρκτων πραγματικών εισοδημάτων, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να περάσει τον Ρουβίκωνα της λογικής κ...αι να προσπαθήσει να εισπράξει φόρους επί φανταστικών εισοδημάτων.
Η φορολογική αρχή δεν θα αναγνωρίζει , όπως αναφέρει το νέο πολυνομοσχέδιο, τις δαπάνες τόκων των επιχειρήσεων εάν τα επιτόκια είναι ανώτερα από το επιτόκιο των εντόκων του Δημοσίου (4,35%) και τα έξοδα τόκων είναι ανώτερα του 10% των φορολογητέων κερδών.
Προσυπογράφω απολύτως την θέση αυτή της Δράσης καθώς και τη δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας της Δράσης Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, που είπε σχετικά ότι:
"Είμαστε πλέον στον ύστατο παραλογισμό, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία επιχείρηση που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Τα επιτόκια χορηγήσεων είναι στην συντριπτική πλειοψηφία 8-10%, ενώ τα χρηματοοικονομικά έξοδα είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερα από τα, ανύπαρκτα, κέρδη.
Εάν επιβληθεί μία τέτοια διάταξη, υπάρχει μόνο μία λέξη που να την χαρακτηρίζει: ΝΤΡΟΠΗ"

 ***Φαεινότατο και πανέξυπνο το «Σχέδιο Κινητικότητας» που λανσάρουν από προχθές οι κυβερνητικοί φωστήρες, Α ! το δίκιο να λέγετε, το πήραν απόφαση να μας εξοντώσουν και βάζουν όλα τους τα δυνατά !..
Λεπτομέρειες για το σχέδιο «Σχέδιο Κινητικότητας 2500 υπαλλήλων» δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι πως ΔΕΝ θα απολύσουν κανέναν. Απλά, για υπηρεσιακούς λόγους, θα σε μετατάξουν πχ από Αθήνα στη Λάρισα, μετά από έναν μήνα από Λάρισα σε Καλαμάτα για τους ίδιου λόγους, σε κανα μήνα πάλι από Καλαμάτα σε Κοζάνη, και μετά σε Αλεξανδρούπολη, Θεσπρωτία κλπ… μέχρι να ΕΙΔΕΙΣ και να ΑΠΟΕΙΔΕΙΣ και να πάρεις των οματιών σου να φύγεις από μόνος σου…
Φανταστικό το σχέδιο κινητικότητας… αν γίνει έτσι.
Καλάσνικοφ πήρατε ;

***  ''Απελευθερωθήκαμε'' από περιορισμούς και ηθικούς φραγμούς τάχα και καταλήξαμε στις σχέσεις του τίποτα ... βυθιστήκαμε στη μοναξιά μας! Σχέσεις μιας χρήσης, γάμοι απλής συγκατοίκησης και οικονομικών συμφερόντων, συγγένειες ξεχασμένες, ρόλοι αντεστραμμένοι ή κατεστραμμένοι σε όλο το έργο της ζωής μας!
Και πάνω εκεί μας βρήκε το βόλι ... χαμένους στο διάστημα! ''Ν.Π. Καλημέρα...

~ Το καταναλωτικό κοινό είδος προς εξαφάνιση ... κάτι σαν καρέτα - καρέτα να πούμε...
~ ΄Οταν αναδεικνύεις περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείσαι να λύσεις, αυτό δεν συνιστά μεταρρύθμιση ή εξυγίανση. Μας βρήκε η κρίση με Χ προβλήματα που έχρηζαν μεταρρύθμισης και μέσα σε τρία χρόνια καταφέραμε αντί για επίλυση τον πολλαπλασιαμό τους και μάλιστα αναδείξαμε και προβλήματα που δεν επιδέχονται λύση! Χαίρετε...  Niki  Papoulakou 
~ 20 χιλ. παιδιά χωρίς σχολείο, ασθενείς χωρίς φάρμακα και περίθαλψη κ.ά. πολλά στη νέα υπερπαραγωγή ''ανθρωποθυσίες'' καθημερινά στις οθόνες σας... καληνύχταααααα
~

*** EΓΚΑΙΝΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΗΓΗΣ 'ΝΕΡΑΚΙ' ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΛΩΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Σάββατο 20 Ιουνίου 2013 και ώρα 9:30μμ


ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ( ΛΥΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 9:30μμ
Πηγή Νεράκι στον Πάμισο...Άγιο Φλώρο - Μεσσηνίας
είσοδος ελεύθερη

***  ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html , Γράφοντε  και  σας τα  γράφουμε ,  Πέμπτη  11  Ιουλίου  2013 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου