ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέςρωσης Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Στο  αγιάζι της ενημέςρωσης  Πέμπτη  27 Δεκεμβρίου  2012  :

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !
ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ  ΑΠΟ ΤΟ  ΑΡΦΑΡΑ !
πάντα  ψηλά σ΄ ότι  θέλουν όλα τα παιδιά!
Το  ποντικάκι κοντά μας , ..στέλνει πάντα πολλά φιλιά !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  πολλά  Άλλα  Νέα  καί  παλιά ! :

*** Απανθρακωμένη βρέθηκε ηλικιωμένη στην Καλαμάτα :
* Απανθρακωμένη βρέθηκε σήμερα το πρωί ηλικιωμένη σε διαμέρισμα της οδού Μεσσήνης 9 στην Καλαμάτα.
Την άτυχη  ηλικιωμένη την βρήκε συγγενικό της πρόσωπο , λίγα λεπτά μετά τις 9 .
 Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη απανθρακώθηκε από βραχυκύκλωμα.-

*** Διανομή τροφίμων απο τη Χρυσή Αυγή στην Καλαμάτα  :
* Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί από την Τ.Ο. Καλαμάτας διανομή τροφίμων στην Πλατεία Φραγκόλιμνας.

*** Ουρές στην εφορία για κατάθεση πινακίδων :
 
* Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί αυτή την ώρα στην Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, όπου φορολογούμενοι έχουν πάει για να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, ώστε να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας.

*** Στα 30 ευρώ θα φτάσει το ταξίδι Αθήνα-Καλαμάτα ! :
* Στα 30 ευρώ αναμένεται να εκτιναχθεί το κόστος ταξιδιού στο Αθήνα-Καλαμάτα, μετά την παράδοση της παράκαμψης Παραδείσια-Τσακώνα μήκους 11 χιλιομέτρων στην εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας.
Η κυβέρνηση, πάντως επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι στους οδηγούς, επισημαίνοντας, την θετική όψη του αυτοκινητοδρόμου αφού το ταξίδι για ένα ΙΧ αναμένεται να περιοριστεί στις δύο ώρες.
Σήμερα για κάποιον που ξεκινά από την Αθήνα με προορισμό την Μεσσηνιακή πόλη, το κόστος ανέρχεται σε 14,2 ευρώ εάν υπολογιστούν και τα διόδια της Αττικής οδού και με επιστροφή φτάνει τα 28,4 ευρώ. Με την πρόβλεψη να λειτουργήσει ο έκτος σταθμός στη Βελιγοστή (έξω από την Μεγαλόπολη), η δαπάνη μεγαλώνει.
Η παράδοση του έργου Παραδείσια –Τσακώνα παραμονές Χριστουγέννων, μετά από 22 χρόνια ταλαιπωρίας αποτέλεσε για την περιοχή ιστορικό γεγονός καθώς το έργο σερνόταν εξαιτίας καθυστερήσεων και εμπλοκής στο Ελεγκτικό συνέδριο. Το τελευταίο, πριν ένα μήνα είχε εμποδίσει την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης ύψους 7,8 εκ. ευρώ. Το δημόσιο όμως κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της απόφασης και δια μαγείας τα προβλήματα λύθηκαν!
Άλλωστε η παράκαμψη μήκους 700 μέτρων, που αντικαθιστά προσωρινά την μεταλλική γέφυρα στην περιοχή που θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, ήταν έτοιμη από καιρό και οι εργολάβοι (Alpine- ΓΕΚ-Τέρνα) περίμεναν να πληρωθούν για να την παραδώσουν!
Η εταιρεία που κατασκευάζει και λειτουργεί το «Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα», το μόνο έργο από τους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους που συνεχίζει χωρίς εμπλοκές, θα αναλάβει και το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου που κατασκευάστηκε ως δημόσιο, εγκαθιστώντας νέο σταθμό διοδίων που θα ξεκινήσει να λειτουργεί τις επόμενες μέρες.
Ο σταθμός της Βελιγοστής, με βάση τη σύμβαση θα έπρεπε να εισπράττει διόδια από το Φθινόπωρο του 2011. Όμως η περιπετειώδης κατασκευή του δρόμου στο Παραδείσια Τσακώνα εξελίχθηκε σε σήριαλ και τις καθυστερήσεις θα αναγκαστεί να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο. Ο δρόμος φτιάχτηκε και παραδόθηκε στις αρχές του 2000 αλλά το 2003  κατολίσθησε λόγω σαθρών εδαφών και έκτοτε πέρασε δια πυρός και σιδήρου.
Η σύμβαση για την κατασκευή του Παραδείσια-Τσακώνα υπογράφθηκε  το 2006 και έπειτα από τρεις διαδοχικές χρονικές μεταθέσεις περαίωσης (Ιούνιο 2010, Οκτώβριο 2011, Νοέμβριο 2012) που υποδείχτηκαν από το έλλειμμα χρηματοδότησης καθώς το έργο κατασκευαζόταν από εθνικούς πόρους, είχε προβλεφθεί να παραδοθεί στα τέλη Οκτωβρίου του 2012, με εξαίρεση τη Γέφυρα Τσακώνας (Τ4) που το νέο χρονοδιάγραμμα την τοποθετεί για το Φθινόπωρο του 2013 με κόστος 35 έως 40 εκ. ευρώ.
Τα διόδια της Βελιγοστής θα είναι ο νέος σταθμός για την εθνική οδό Κορίνθου-Καλαμάτας. Ο τελευταίος σταθμός της Πετρίνας θα ξεκινήσει την λειτουργία του με την ολοκλήρωση του τελευταίου τμήματος του έργου Λεύκτρο-Σπάρτη, που αναμένεται να παραδοθεί τέλος του 2013 και εφόσον δεν υπάρχουν νέες εμπλοκές με απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές ανασκαφές.   πηγή: www.protothema.gr

*** «Οργιάζει» η επαιτεία, με θύματα κυρίως παιδιά  :
* «Μη δίνετε ποτέ χρήματα, συντηρείτε το φαινόμενο» συμβουλεύουν ΜΚΟ
 Κάθισε στην άκρη του πεζοδρομίου, πάνω σε ένα χαρτόνι, και άπλωσε επιδεικτικά τα γυμνά της πόδια, τεντώνοντας σε παράκληση το χέρι της. Με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν, κανείς από τους περαστικούς του πιο εμπορικού δρόμου της Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να μείνει ασυγκίνητος σ’ αυτή τη γύμνια και οι περισσότεροι έσπευσαν να αφήσουν μερικά ψιλά μέσα στη μικρή χούφτα. Το κορίτσι κρυφογέλασε. Είχε προλάβει να κρύψει τα πολύ ωραία παπουτσάκια της πίσω από την πλάτη της...
 Δεκάδες ιστορίες, όπως η παραπάνω, έχουν να αφηγηθούν οι άνθρωποι που ασχολούνται με το φαινόμενο της επαιτείας, που «φουντώνει» σε όλα τα αστικά κέντρα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Έχοντας «μετρήσει» χιλιόμετρα στην επιτόπια έρευνα, η Βαλμπόνα Χιστούνα, από την κοινωνική οργάνωση υποστήριξης των νέων «Άρσις», έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και πάλι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με επαίτες σε κάθε γωνιά.
«Η “Άρσις”, με χρηματοδότηση του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, υλοποιεί ένα πρόγραμμα με θέμα: “Δράσεις κατά της εμπορίας, εκμετάλλευσης και παραμέλησης ανηλίκων”, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, καθημερινά μία αλβανόφωνη και μία βουλγαρόφωνη βγαίνουμε στους δρόμους και μιλάμε με τους επαίτες προσπαθώντας να βοηθήσουμε και να συλλέξουμε πληροφορίες» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Χιστούνα. Όπως έχει διαπιστώσει, σχεδόν όλοι οι επαίτες είναι τσιγγάνοι, κυρίως από τη Βουλγαρία, ενώ υπάρχουν κάποιοι από Ρουμανία και Αλβανία και λιγότερο από την Ελλάδα.
«Φεύγουν από τις χώρες τους 4-5 οικογένειες μαζί και έρχονται για λίγες μέρες στην Ελλάδα, όπου νοικιάζουν διαμερίσματα και μένουν στοιβαγμένοι όλοι μαζί. Στη Θεσσαλονίκη, προτιμούν το κέντρο και, κυρίως, τα υπόγεια διαμερίσματα που είναι πιο φθηνά και μένουν 10-15 άτομα υπό άθλιες συνθήκες. Υπάρχουν, βέβαια, περιπτώσεις που υποψιαζόμαστε ότι έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης, αλλά στάθηκε αδύνατο να το διαπιστώσουμε με στοιχεία» λέει η κα Χιστούνα.
«Εντούτοις», προσθέτει, «αυτόπτες μάρτυρες μάς έχουν πει ότι πολλές γυναίκες, με μωρά στην αγκαλιά, που ζητιανεύουν, τις μεταφέρουν άγνωστοι με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και τις αφήνουν σε συγκεκριμένα σημεία». Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ζητιάνοι κρατούν ένα ταμπελάκι με την λέξη «πεινάω», γραμμένη με πανομοιότυπο τρόπο, προφανώς από το ίδιο χέρι.
Όταν, πάντως, τα μέλη της «Άρσις», πλησιάζουν στο δρόμο παιδιά που ζητιανεύουν, προσπαθώντας να μάθουν για τις συνθήκες διαβίωσής τους, διαπιστώνουν ότι όλα είναι δασκαλεμένα να λένε την ίδια ιστορία!
 «Τους λέμε ότι πρέπει να πηγαίνουν σχολεία και αυτά μας απαντούν ότι δε θέλουν, προτιμούν να βοηθήσουν τους γονείς “να φτιάξουν ένα σπίτι” ή ότι οι γονείς τους δεν έχουν δουλειά» σημειώνει η κα Χιστούνα, η οποία, μαζί με τη βουλγαρόφωνη Αλεξάνδρα Ματού, προσπαθούν να προσεγγίσουν ανήλικους επαίτες.
Όσο για το πόσο... προσοδοφόρα είναι η ανήλικη επαιτεία, η κα Χιστούνα αναφέρει ως παράδειγμα ένα παιδί που καθάριζε τζάμια αυτοκινήτων στα φανάρια και της είχε πει ότι κάποιες μέρες έβγαζε μέχρι και 100 ευρώ σε ένα 7ωρο!
«Εμείς αυτό που συμβουλεύουμε πάντα όσους θέλουν να βοηθήσουν, είναι να μη δίνουν ποτέ χρήματα γιατί έτσι συντηρούν το φαινόμενο και, κυρίως, την ανήλικη επαιτεία. Καλύτερα να τους δίνουν ένα μπουκάλι νερό ή φαγητό παρά χρήματα» σημειώνει.
Μονίμως κοιμισμένα παιδιά σε αγκαλιές
Η εικόνα των μονίμως κοιμισμένων παιδιών σε μητρικές αγκαλιές έχει σίγουρα παραξενέψει πολλούς, που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν παιδάκια προσχολικής ηλικίας να κοιμούνται συνέχεια, «διευκολύνοντας» την επαιτεία των γονιών.
«Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές στην εισαγγελία ανηλίκων, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί κάτι. Πάντως, πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι φαρμακοποιοί μάς είχαν πει ότι αλλοδαπές τσιγγάνες ζητούσαν να αγοράσουν βάλιουμ και άλλα υπνωτικά χάπια. Κι εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς ένα παιδάκι τριών χρονών μπορεί να κοιμάται συνέχεια στην αγκαλιά της μαμάς του...» καταγγέλλει η κα Χιστούνα.
Πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν έχει πέσει ποτέ στην αντίληψή του παρόμοιο περιστατικό ούτε και έχει γίνει ανάλογη καταγγελία.
Την ίδια άποψη έχει και η υπαστυνόμος του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρα Παυλίδου, η οποία διευκρινίζει ότι, όταν αστυνομικοί προσεγγίζουν γυναίκες που ζητιανεύουν με μωρά, δε δίνουν την εντύπωση ότι είναι σε λήθαργο, συνεπεία χρήσης υπνωτικών. «Ξυπνούν, δηλαδή, αμέσως με το σκούντημα της μαμάς τους» εξηγεί.
 Όσο για τον τρόπο αντιμετώπισης της επαιτείας, η κα Παυλίδου τονίζει ότι, όταν διαπιστώνεται παράβαση, σχηματίζεται δικογραφία και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι μέχρι να οριστεί δικάσιμος. «Βέβαια», συμπληρώνει, «οι εξορμήσεις γίνονται όταν μπορούμε, καθώς το Τμήμα Ανηλίκων απαρτίζεται μόνο από 8 άτομα».
 Συνεργασία Βούλγαρων  και Ελλήνων αστυνομικών
Στη Βουλγαρία, η Δημόσια Αρχή Προστασίας του Παιδιού μόνο φέτος έχει ειδοποιηθεί για 75 περιπτώσεις τσιγγανόπουλων που ζητιανεύουν στη Θεσσαλονίκη.
Σε πρόσφατο δημοσίευμά της, με τίτλο «Ανήλικοι Ρομά ζητιανεύουν στη Θεσσαλονίκη», η εμπειρογνώμονας της Αρχής, Μιλένα Ντιάνκοβα, είχε τονίσει πως για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, χρειάζεται μεικτά συνεργεία Βουλγάρων αστυνομικών και κοινωνικών λειτουργών να σταλούν στη Θεσσαλονίκη, για να εντοπίσουν, μαζί με τους Έλληνες αστυνομικούς, τους μικρούς ζητιάνους και να φροντίσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.  Νατάσα Καραθάνου ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Μικρή αύξηση στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης για τις γιορτές και λόγω κρύου  :
* Της Βίκυς Βετουλάκη
 Οι γιορτινές ημέρες και οι χαμηλές θερμοκρασίες ανάγκασαν αρκετό κόσμο τις προηγούμενες ημέρες να εφοδιαστεί πετρέλαιο θέρμανσης, η κίνηση του οποίου φέτος έχει πέσει δραματικά. Η μείωση, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αγγίζει και το 80%, καθώς οι καλές μέχρι πρόσφατα θερμοκρασίες βοήθησαν τον κόσμο να αντέξει χωρίς θέρμανση.
Ολόκληρες πολυκατοικίες, ακόμα και τώρα, δεν έχουν εφοδιασθεί ούτε ένα λίτρο, καθώς οι διαφωνίες των ενοίκων είναι μεγάλες. Ακόμα και τώρα, όμως, όσοι προμηθεύτηκαν, σε καμία περίπτωση δεν παρήγγειλαν τις ποσότητες που έπαιρναν άλλες φορές. Από 100 έως 300 λίτρα το ανώτερο.
Μάλιστα, λόγω αυτής της κατάστασης, πρατήρια υγρών καυσίμων που πάντοτε προμήθευαν πετρέλαιο θέρμανσης, φέτος αποφάσισαν να μη βάλουν καθόλου.
Μικρές ποσότητες
Ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Καπερώνης, ερωτώμενος από το «Θάρρος», σημείωσε ότι η κίνηση αυξήθηκε λίγο τις τελευταίες ημέρες λόγω του κρύου, αλλά και πάλι είναι στο χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρόνιες. Οι ποσότητες που ζητά ο κόσμος είναι συνήθως μικρές και δεν ξεπερνούν τα 300 λίτρα, ποσότητα που για μια μονοκατοικία αρκεί με το ζόρι για ένα μήνα.
Όσο για την κίνηση από την αρχή της σεζόν, ο κ. Καπερώνης ανέφερε ότι ήταν μειωμένη κατά 80%: «Έχει στραφεί ο κόσμος σε άλλες μορφές θέρμανσης, όπως κλιματιστικά, ξυλόσομπες κ.ά., ενώ όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα, γιατί έχει υψηλό κόστος, προχώρησαν και σε αλλαγή καυστήρα. Άλλοι προσπαθούν να ζεσταθούν με τις μικρές εστίες, αλογόνου κ.λπ. Υπάρχει, όμως, αρκετός κόσμος που δεν έχει καθόλου  θέρμανση. Σε πολλές πολυκατοικίες υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης των ενοίκων και, κυρίως, να συγκεντρωθούν τα χρήματα. Θέλουν κάποιοι να βάλουν πετρέλαιο, αλλά δεν μπορούν να βάλουν. Στις πολυκατοικίες πρέπει να είναι κοινή η απόφαση και αυτό δεν είναι εύκολο πια. Οι διαχειριστές έχουν πρόβλημα να συγκεντρώσουν τα χρήματα, ενώ κάποιοι ένοικοι χρωστούν κοινόχρηστα πολλών μηνών».
Επίσης, τόνισε ότι, έστω και τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω και να αλλάξει το νόμο, μειώνοντας τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης: «Είχαν προϋπολογίσει 800 εκατ. ευρώ ότι θα εισπράξουν από τους νέους φόρους πετρελαίου θέρμανσης και δεν πρόκειται να μαζέψουν ούτε το 1/4, γιατί ο κόσμος δε βάζει πετρέλαιο. Και δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι χειρότερο, γιατί ο κόσμος κρυώνει και μετά αρρωσταίνει».
«Λάθος οι άλλες μορφές θέρμανσης»
Αυτές τις ημέρες η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης είναι ικανοποιητική, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων Δημήτρη Κατσαρό: «Ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Εμείς, λόγω μεγάλης πελατείας που έχουμε, βάζουμε και όσα ευρώ ή όσα λίτρα θέλει ο πελάτης μας. Πολλοί ζητούν με πιστωτική κάρτα να πάρουν λίγα λίτρα. 100 έως 300 λίτρα το πολύ, για να βγει η εβδομάδα των γιορτών. Αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί πολύ η δουλειά. Σήμερα έχω να εξυπηρετήσω 50 πελάτες. Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να εξυπηρετούν ακόμα και για μικρή ποσότητα, γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Και τώρα το καύσιμο προπληρώνεται και δεν μπορούμε να δώσουμε με πίστωση. Έκαναν το λάθος που έβαλαν τον κόσμο να στραφεί σε άλλες μορφές θέρμανσης. Εναλλακτική λύση δεν υπάρχει. Φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης είναι τα μόνα που έχουν αποτέλεσμα».
Ο κ. Κατσαρός επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ορισμένες πολυκατοικίες δεν έχουν βάλει καθόλου πετρέλαιο, καθώς 5 ένοικοι θέλουν και 15 δε θέλουν. «Η τιμή σήμερα του πετρελαίου θέρμανσης είναι 1,28 και με το επίδομα έρχεται στην περσινή τιμή», συμπλήρωσε.
«Ακόμα και τώρα μειωμένη κίνηση»
Μπορεί η κίνηση των ημερών να αυξήθηκε, αλλά, όπως σημείωσε η ιδιοκτήτρια πρατηρίων καυσίμων Μαρίκα Παχή, οι παραγγελίες ακόμα και τώρα σε σύγκριση με άλλες χρονιές είναι μειωμένες κατά 50%: «Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Και ιδιαίτερα το προηγούμενο χρονικό διάστημα που ο καιρός ήταν καλός, η μείωση έφτασε και το 80%. Κατά μέσο όρο οι παραγγελίες είναι 400-500 λίτρα, αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες μεταξύ των ενοίκων στις πολυκατοικίες. Υπάρχει κόσμος που χρωστά κοινόχρηστα από πέρυσι».
Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσουμπός επέλεξε φέτος να μη βάλει πετρέλαιο θέρμανσης στο πρατήριό του. Όπως σημείωσε, τον προηγούμενο καιρό δεν υπήρχε καθόλου ζήτηση, ενώ και τώρα λίγοι είναι αυτοί που έχουν πάρει τηλέφωνο για να ρωτήσουν την τιμή του πετρελαίου.

*** «Η ώρα της κρίσης πλησιάζει» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ :
* «Τα ψέματα τελείωσαν, η ώρα της κρίσης πλησιάζει» δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε ότι η ίδια η λίστα αλλά και οι προσπάθειες απόκρυψής της αποτυπώνουν και συμπυκνώνουν την ελεγχόμενη διάχυτη ανομία και φοροδιαφυγή, την κακοδιοίκηση και οικειοποίηση δημόσιων πόρων, που δεν ήταν αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων, αλλά επιλογή του δικομματισμού, προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας.
«Τα ψέματα τελείωσαν, ο λαός μας ζητάει να μάθει την αλήθεια, η ώρα της κρίσης πλησιάζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Αναδασώση στον Ταΰγετο την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου :
* Ο περιβαλλοντικός σύλλογος " ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ" ενημερώνει ότι,την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 θα διενεργήσει αναδάσωση με δασικά φυτά μαύρης πεύκης στο καμένο δάσος Ταϋγέτου.
 Για την αναδάσωση ζητά την βοήθεια των μελών του, εθελοντών, Συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων και Φορέων και τους προσκαλεί να προσέλθουν για να συμβάλλουν έτσι στην επαναδημιουργία του καμένου δάσους.
 Ως τόπος συνάντησης και εκτέλεσης της αναδάσωσης ορίζεται  η θέση " Κεραίες" στο 30ο χιλ/μετρο της Εθνικής Οδού Καλαμάτας -Σπάρτης και ώρα 09,00 π.μ.
 Οι Εθελοντές θα πρέπει να φέρουν την κατάλληλη ενδυμασία και να είναι εφοδιασμένοι με γάντια.
 Τα εργαλεία (σκαλιστήρια) τα διαθέτει ο Σύλλογος.
 Πληροφορίες δίνονται από τους κκ Γ.Χρυσανθακόπουλο τηλ.6975716800. Χρ.Ζερίτη τηλ.6978030105, Τάκη Μαυρίκη τηλ.6974894724 και Π.Μασουρίδη τηλ.6945370743

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά σήμερα 27/12/2012  :
Στην πρεμιέρα του ΤΟΠ  16  στην Ευρωλίγκα  του Ευρωμπάσκετ :

ΚΑΧΑ  ΛΑΜΠΟΡΑΛ  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς  82-74 , (40-44) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-33, 40-44 , 67-55 , 82-74 .-

Πρίντεζης, Μάντζαρης, Σπανούλης, Πάουελ και Παπανικολάου η αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού ,  οι υπόλοιποι : Χάϊνς , Γκεκεβίτσιους , Άντιτς, Λό , Περπέρογλου .-

Με Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός έχει ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή απέναντι στην ομάδα του Ζόαν Πλάθα, που γνώρισε μόνο 2 ήττες στον πρώτο γύρο. Την ώρα που οι «πράσινοι» περιμένουν να μάθουν αν η Φενερμπαχτσέ θα αποδεσμεύσει τον Μάικ Μπατίστ, προκειμένου να κινηθεί η διοίκηση για την απόκτησή του, ο Αργύρης Πεδουλάκης προετοιμάζει την ομάδα του με στόχο να μπει με το... δεξί στους «16».
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στη φάση των «16»
1η αγωνιστική (27-28/12/2012)
5ος όμιλος
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου
Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) (22:00)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

6ος όμιλος
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου
Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)-Ολυμπιακός (21:30)
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Κίμκι (Ρωσία)
Σιένα (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)

*** ΔΑΝΕΙΟ 7,5 εκατ.  ευρώ γιά ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ :
* Τη μεγαλύτερη ευθύνη για το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ύψους 28 εκατ. ευρώ, στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, απέδωσε, ο νέος πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Αλαφούζος στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της «Πράσινης Συμμαχίας» που διεξάγεται στον «Τάφο του Ινδού», παρουσία 300 φιλάθλων της ομάδας. Επιπλέον, από τα μέλη της ΓΣ, εγκρίθηκε η άδεια στο ΔΣ για να συνάψει δάνειο 7,5 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» δέχτηκε ερώτηση οπαδού που είχε ως εξής:
- Η Παναθηναϊκή Συμμαχία δεν έχει κόσμο. Και δεν έχει κόσμο γιατί δεν πείθετε. Για να πείσετε πρέπει να ονοματίσετε ποιοι φταίνε και να πείσετε ότι δεν είσαστε μπροστινός. Πείτε ποιοι φταίνε;
 Ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε λέγοντας: «Όπως έχω πει, ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να χρωστάει 28 εκατομμύρια και αυτό οφείλεται στον τρόπο που διοικήθηκε. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι διοίκησαν τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2-3 χρόνια. Το 54% το είχε ο κ. Βαρδινογιάννης. Εσείς μπορείτε να απαντήσετε γιατί εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό; Γιατί δεν πλήρωνε. Ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έβαζε χρήματα στον Παναθηναϊκό! Εγώ όμως δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να το κάνει. Όσον αφορά το θέμα για το αν είμαι μπροστινός κάποιου, δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν αν είμαι... ελέφαντας».
Και μετά ήρθε η διευκρίνιση...
Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής, ο Γιάννης Αλαφούζος εξηγούσε σε ανθρώπους από το περιβάλλον του μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης την ατάκα για τον Τζίγγερ που προκάλεσε αίσθηση. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έλεγε ότι μιλούσε για τα δύο τελευταία χρόνια, όπου ο πρώην μεγαλομέτοχος δεν συμμετείχε οικονομικά.
Με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε, άνθρωποι από το περιβάλλον του προέδρου της ΠΑΕ, τόνιζαν πως: «Ο Γιάννης Αλαφούζος διευκρίνιζε ότι από την πρώτη στιγμή δεν καταφέρεται εναντίον κανενός. Ότι δεν μέμφεται κανέναν μέτοχο και εκτιμά την προσφορά τους τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό που ειπώθηκε και εννοούσε είναι πως τα δύο τελευταία χρόνια, ο Τζίγγερ δεν συμμετείχε σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το άνοιγμα που καλείται να επιλύσει τώρα η Παναθηναϊκή Συμμαχία».
Στα υπόλοιπα θέματα...
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ομάδας έκανε λόγο για δάνειο που θα προσπαθήσει να πάρει ο σύλλογος, προκειμένου να μπορέσει να βγει η χρονιά, ενώ αναφορικά με την υπόθεση του πρίγκιπα Φεϊζάλ, είπε:
«Θα περιμένουμε μέχρι τις 4 Γενάρη για να δούμε αν θα βάλει τα λεφτά. Από εκεί και πέρα είτε θα πρέπει να γίνει αύξηση 15 εκατ. ευρώ και να συμμετέχουν σε αυτήν νυν και νέοι μέτοχοι, είτε να πάρουμε δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ με εγγυητή εμένα και όποιον άλλον θέλει».
Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Αλαφούζος, αναφέρθηκε στην εξυγίανση του Παναθηναϊκού και το πώς αυτή μπορεί να επιτευχθεί, τονίζοντας: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να σωθεί, να εξυγιανθεί και να μεγαλουργήσει ο Παναθηναϊκός. Η φιλοσοφία μας δεν εξαντλείται στη διάσωση του Παναθηναϊκού. Πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός με τη βοήθεια των οπαδών του μπορεί να εξυγιανθεί. Ο τρόπος που είχε διοικηθεί ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ο καλύτερος, είχε πάρα πολλά και παράλογα έξοδα, πολλά χρήματα που επενδύθηκαν πήγαν χαμένα και με την εμπειρία που σιγά - σιγά αποκτώ, σας λέω ότι ο Παναθηναϊκός αξιοποιώντας τα δικά του παιδιά και βρίσκοντας παίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορεί να φτιάξει καλύτερη ομάδα. Έχω εκπλαγεί με τον τρόπο που στήθηκε ο Παναθηναϊκός από πλευράς κόστους.
Δεν υπάρχει περίπτωση από τα μέλη να μαζέψουμε 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Θέλουμε, εάν συμφωνεί το Σώμα, να ληφθεί ένα δάνειο από την Συμμαχία με προσωπικές εγγυήσεις μελών που είναι διατεθειμένοι να τις βάλουν. Εγώ είμαι ένας από αυτούς. Στόχος είναι ο προϋπολογισμός είναι να μειωθεί του χρόνου από 28 εκατ. ευρώ στα 13 εκατ. ευρώ. Αυτό μπορεί να γίνει όχι μόνο χωρίς να πέσει το ποιοτικό επίπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά αντιθέτως πιστεύω ότι το επίπεδο θα ανέβει. Κάποιοι παίκτες σαν τον Μπουμσόνγκ που στοιχίζει πάνω από 2 εκατ. ευρώ».
Όσο για το θέμα της αναπροσαρμογής της εγγραφής μελών για τη νέα σεζόν, ο Γιάννης Αλαφούζος είπε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να έχουμε περισσότερα μέλη. Όπως είπαμε ήδη, για την τρέχουσα σεζόν θα πάμε σε μείωση 50%. Θα ήθελα να εξουσιοδοτήσουμε το Δ.Σ. να προχωρήσει σε μείωση των τιμών της συνδρομής για την επόμενη σεζόν. Το ΔΣ θα κάνει εισηγήσεις και μετά θα γίνει νέα ΓΣ και θα παρθούν αποφάσεις. Όταν ξεκίνησε η Συμμαχία είχαμε μεγάλη πίεση χρόνου. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διοίκηση και άδεια για να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε ό,τι χρειάζονταν.
Είχαμε και τις εκλογές τον Ιούνιο και δεν είχαμε χρόνο να παρουσιάσουμε αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα. Στο Σωματείο ανήκει το 58% των μετοχών και κανένα μέλος από εμάς, ατομικά δεν έχει μετοχές. Θα φτιάξουμε πακέτα βασισμένα στα πακέτα που έχουν μεγάλες ομάδες του εξωτερικού που προσφέρουν άλλες τιμές σε διαφορετικές κατηγορίες οπαδών. Π.χ. η οικογενειακή συμμετοχή είναι 60 ευρώ. Δεν θέλω να μπω σε τιμές γιατί δεν έχει νόημα. Η κάρτα μέλους από του χρόνου θα είναι και εκπτωτική»
Όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του Μπουμσόνγκ, ο Αλαφούζος, τόνισε: «Κατά τη δική μας εκτίμηση ο Μπουμσόνγκ είναι υγιέστατος και υπάρχουν και ιατρικές γνωματεύσεις ότι είναι υγιέστατος»
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε και ο Αντώνης Αντωνιάδης για να μιλήσει για το θέμα της επιταγής και την «φασαρία» που έγινε γύρω από τα λεγόμενά του:
«Ήθελα να απαντήσω στον τελευταίο ομιλητή. Ήθελα να σας ενημερώσω και εσάς, ότι το τάχα εγώ είπα ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία απέτυχε. Εγώ είπα ότι δεν είχαμε μεγάλη επιτυχία στις εγγραφές λόγω των γνωστών θεμάτων που ξέραμε. Την πήρε ένας δημοσιογράφος στο Φως και την έκανε θέμα. Έδωσα εξηγήσεις στο Δ.Σ. Πάει αυτό… Μας αρέσει να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Για το δεύτερο θέμα, έκανα μία παρέμβαση στην ΕΡΑ Σπορ, καθώς ακούστηκε μία ανακρίβεια.
Στο τέλος με ρωτάει «τι γίνεται με τον Πρίγκιπα» και απάντησα ότι τώρα είναι στο χέρι του Πρίγκιπα. Αν δεν τα βάλει να εξαφανιστεί από προσώπου γης. «Ναι», μου λέει «αλλά την επιταγή»; Του λέω ότι την έχω τσεκάρει ότι έχει εκδοθεί. Όχι ότι την έχω δει. Σημασία έχει στις 4 του μηνός να βάλει τα λεφτά. Εμένα, η θέση μου είναι εδώ. Μαζί ξεκινήσαμε. Επιτρέπεται να βγει ανακοίνωση εναντίον μου; Τέλος πάντων», ήταν τα λόγια του.
Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος και είπε: «Εγώ δεν θα απαντήσω, αν και θα μπορούσα. Δεν θα κάνουμε δίκη εδώ πέρα».-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2012   
~* http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012  , Ημερήσια εκδρομή στην Πάτρα εορτασμός Αγίου Ανδρέα 30/11/2012 .-

  ~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/01-02-2012.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02 Δεκεμβρίου 2012   .-

~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Όμορφα και ωραία γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012 , .-
 ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/03122012.html  , Το Δευτεριάτικο αγιάζι στην ενημέρωση 03/12/2012  .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/03-2012.html  , Το αγιάζι ενημέρωσης την Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2012  .-
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Της Τρίτης το αγιάζι στην ενημέρωση 04/12/2012 .-
~*** ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/04-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012.-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/05-2012.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 05 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012 .- ~**   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8.html   , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) : Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2012 .-~***  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/12/07-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης μας Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012  .-  ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/08-2012.html , Στο αγιάζι της ενηγμέρωσης του Σαββάτου 08 Δεκεμβρίου 2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/08-09-2012.html?spref=fb  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 08 και 09 Δεκεμβρίου 2012

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/09-2012.html  , Στην  ενημέρωση  της  Κυριακής 09 Δεκεμβρίου  2012   ,-
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/to-10-2012.html , To αγιάζι της Δευτέρας στην ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2012
 ~** 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/12/t-11-2012.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/12-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/13-2012.html ,  Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  13  Δεκεμβρίου  2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/14-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/12/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/15-16-2012.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 15 καί 16 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/16-2012.html  , Στο ασγιάζι της Κυριακάτικης ενημνέρωσης 16 Δεκεμβρίου 2012  .-
  ~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/12/17-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012.-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/18-2012.html  , ΣΤΟ αγιάζι  της  καθημερινής  μας  ενημέρωσης  Τρίτη 18  Δεκεμβρίου  2012 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/19-2012.html  , Στο  αγιάζι  της καθημερινής  μας  ενημέρωσης Τετάρτη  19  Δεκεμβρίου  2012  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  (8) .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/20-2012.html ,  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Δεκεμβρίου  2012  .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/12/21-2012.html , Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/22-23-2012.html , Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  το  Σαββατοκύριακο 22 και  23  Δεκεμβρίου  2012  .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/12/24-2012.html  , Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Δευτέρα  24 Δεκεμβρίου  2012 παραμονή Χριστουγέννων .-

~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/25-2012.html , ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012 στην ενημέρωση .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/26-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  26  Δεκεμβρίου  2012 .-
~** ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/12/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέςρωσης Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 .- 

  
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01 , =       2200   video.-
 
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =     476   video.-

~ http://www.youtube.com/vlasiskal , =            505   video.-
                                                           
ΣΥΝΟΛΟΝ  :  3181   Βίντεο ν  Αναρτημένα  .- 


https://www.facebook.com/media/set/?set=a.114662378655603.15884.100003355254251&type=3   = Φωτογραφίες  τοίχου .-

*** Ζωντανά  Τραγούδια  ...:

~***Γιώργος MΑΖΩΝΑΚΗΣ Φοίβος 61 : http://youtu.be/-lrya4uHYXs  ,

~***Δέσποινα ΒΑΝΔΗ 20 χρόνια Φοίβος 68 : http://youtu.be/xfG9tk8K45c   

~*** Άγγελος Διονυσίου Φοίβος 20 χρόνια 67 : http://youtu.be/9VEqdegH50c  ,

~*** Αντώνης Ρέμος , Φοίβος 20 χρόνια   : http://youtu.be/Ef6f3LnNME8  ,

~** Γ. Μαζωνάκης Φοίβος 20 χρόνια ,   : http://youtu.be/qk6-vvx6niI  ,


~**Δέσποινα Βανδή 20 χρόνια Φοίβος   : http://youtu.be/YJHny5rgUMk  ,

~*** Έλη Κοκκίνου , Φοίβος 20 χρόνια   : http://youtu.be/uuMJQ_6eC48  ,

~*** Θανάσης Πετρέλης Φοίβος 20 χρόνια   : http://youtu.be/gxwt86qEg0o ,   

~*** Μαριλένα 2012   : http://youtu.be/KiV9jYEY7W0  ,

~*** ΜΑΡΙΛΕΝΑ 2012   : http://youtu.be/jTD5od5SqPk  ,

~*** ΜΑΡΙΛΕΝΑ ζωντανα 2012   : http://youtu.be/dDXSdDygW0E  ,

~*** Μαριλένα ζωντανά   : http://youtu.be/GWcP0qAJ1ws  ,

 ~*** Μαριλένα και μπουζούκι 2012  : http://youtu.be/fByWRtVUO64  ,

 ~*** Μαριλένα και μπουζούκι 2012   : http://youtu.be/fByWRtVUO64  ,

~** Μαριλένα και χωρός 2012   : http://youtu.be/nGWHu9jRvc0  ,

***
~** ~** ΜΑΡΙΛΕΝΑ στο τραγούδι 2012 38 : http://youtu.be/rzf14_TSt6w  , ~** ΜΑΡΙΛΕΝΑ στο πάλκο 30 : http://youtu.be/WRS-wS7hEEA  , ~** Μαριλένα τραγούδι 2012 31 : http://youtu.be/4kKb1xVfS5s  , ~**  ΜΑΡΙΛΕΝΑ -ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 32 : http://youtu.be/9JxtM1b2nMQ  , ~** ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 34 : http://youtu.be/TPrbIGwE4-w  , ~**  Νατάσα Θεοδωρίδου 36 : http://youtu.be/f2BckdZZqv4  , ~**  Πατριαρχείο 2012 41 : http://youtu.be/MSt92GmzdZ4  , ~** Ράβδος ελαιοκάρπου 918 : http://youtu.be/ij90UIQpmxQ  , ~** Σταύρος Κουμιουτζής τραγούδι 71 : http://youtu.be/Fe6UmmmhzZ4  , ~** Σταυρος Κουμιουτζής μας λέει 74 :Βυζαντινή μουσική , «Ύμνοι Αγγέλων » http://youtu.be/t6CuqGaR7Kk  . ~** Συναυλία γιά Μάρκο Βαμβακάρη 76 : «Τα ματόκλαδά σου» http://youtu.be/rEjb6HB96lk  , ~** Συναυλία Νατάσα Θεοδορίδου 22 : http://youtu.be/-ScSlYFo3zk  ,

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου