ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Το αγιάζι της ενημέρωσης μας Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  μας Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου  2012  :

Το  ποντικάκι  κοντά  μας  !  :


***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :

*** Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου  :

*  Την κήρυξη εικοσιτετράωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική του μνημονίου και τη «διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών».
Σε σχετική ανακοίνωσή αναφέρεται ότι «τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, εξαιτίας των χιλιάδων απολύσεων και της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της εγκατάλειψης των δημοσίων υπηρεσιών, όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, λόγω της επίθεσης που δέχονται τα δημόσια και κοινωνικά Αγαθά στο πλαίσιο του Μνημονίου, απαιτεί να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις».
Πηγή: protothema.gr


*** Άμεσα λύσεις στα οικονομικά τους αιτήματα, ζήτησαν οι γιατροί απο τον X. Σταϊκούρα :

* Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα στο χώρο της υγείας, συζήτησε σήμερα αντιπροσωπεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, X. Σταϊκούρα.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, ενημέρωσε τον κ. Σταϊκούρα για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί. Ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα και να δώσει λύσεις σε αυτά της αρμοδιότητάς του. Για την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών ανέφερε ότι εξαρτάται από τις δόσεις του δανείου που αναμένεται να λάβουμε και από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας.
Για την έκτακτη επιχορήγηση που ζητήθηκε για τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις οφειλές του 2012, ανέφερε ότι είναι σε συζήτηση για να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από τα αποθεματικά για να καλυφθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ.
Οι εκπρόσωποι των γιατρών άφησαν υπόμνημα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού στο οποίο ζητούν:
- Την αποπληρωμή των οφειλομένων από 3ετίαs από τα ασφαλιστικά ταμεία στους ιατρούς άμεσα, διότι υπάρχει πλέον αδυναμία επιβίωσης των ιατρείων και εργαστηρίων με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία του ελληνικού λαού.
- Οι παλαιές οφειλές να μην υποστούν κούρεμα. Οι ιατροί και ιδίως τα εργαστήρια έχουν πάρει δάνεια ή έχουν κάνει factoring για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Το οποιοδήποτε κούρεμα θα καταστήσει αδύνατη την επιβίωσή τους αν δεν συνοδευτεί με αντίστοιχο κούρεμα των δανείων και του factoring. Εναλλακτική πρόταση είναι ένα μέρος να δοθεί σε ρευστό (π.χ. 70%) και το υπόλοιπο σε βεβαίωση συμψηφισμού με τα οφειλόμενα στην Εφορία ή και έναντι μελλοντικών φορολογικών υποχρεώσεων.
- Όχι φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που θα πλήξει ιδίως τους μικρομεσαίους και νέους ιατρούς. Υπό τις σημερινές συνθήκες και με τον ΕΟΠΥΥ να είναι ουσιαστικά το μοναδικό ασφαλιστικό Ταμείο δεν υφίσταται θέμα φοροδιαφυγής.
- Συμψηφισμός οφειλών σε Εφορία και ασφαλιστικές εισφορές με τα οφειλόμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία.
- Εγκύκλιο να μην υπάρχουν διώξεις από Εφορία και ΙΚΑ, να μην μπαίνουν οι ιατροί στον Τειρεσία και να μην υπάρχουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από οπουδήποτε, αν υπάρχουν οφειλές από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
- Να πιεστούν οι τράπεζες να κάνουν ρυθμίσεις και κουρέματα στα δάνεια των ιατρών και ιατρικών εταιρειών εν όψει και της ανακεφαλαιοποίησής τους, δεδομένου ότι το εισόδημα των ιατρών έχει συρρικνωθεί και είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
- Φορολόγηση των ιατρικών εταιρειών βάσει αυτών που έχουν εισπράξει από τα ασφαλιστικά ταμεία (όπως ισχύει και στους ιατρούς-φυσικά πρόσωπα) και όχι βάσει των αποδείξεων που έχουν κόψει αλλά δεν έχουν εισπράξει.
- Κατάργηση της διατάξεως της παραγράφου 22 του άρθρου 19 του ν.3842/2010(ΦΕΚ 58α/23-4-2010) βάσει της οποίας οι ιατροί υποχρεούνται στην έκδοση φορολογικών στοιχείων παροχής υπηρεσιών με την ολοκλήρωση της παροχής υπηρεσιών και όχι με την είσπραξη της αμοιβής. Αυτό οδηγεί σε υπέρμετρη καταβολή φόρων επί ανείσπρακτων συχνά αμοιβών, επιδεινώνοντας παραπέρα τη δυσχερή οικονομική θέση των αυτοαπασχολούμενων ιατρών.
- Ειδική φορολογία υπέρ ΕΟΠΥΥ κατά 0,5% στα προϊόντα καπνού και 1% στα αλκοολούχα ποτά.
- Αύξηση της επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ στο 1% του ΑΕΠ τουλάχιστον, για να καταστεί βιώσιμος.
- Έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ για το 2012. Αν δεν γίνει αυτό, ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να πληρώσει τους ιατρούς και εργαστήρια, με αποτέλεσμα οι ιατροί να είναι οι μοναδικοί που χριστουγεννιάτικα δεν θα πληρωθούν, δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ ως μοναδικός πλέον φορέας είναι η μοναδική πηγή εσόδων. Σημειωτέον ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει για επισκέψεις ιατρών τον Ιούλιο και για πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις τον Μάιο και μάλιστα σε ποσοστό 90%. Οι τελευταίες πληρωμές έγιναν τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο. Δηλαδή, κάθε 3 μήνες πληρωνόταν 1 μήνας.
- Αποπληρωμή των οφειλόμενων εφημεριών των ειδικευόμενων ιατρών και των ιατρών του ΕΣΥ.
- Εφαρμογή του νόμου και αποδοχή της αίτησης θεραπείας που έχει κάνει ο ΙΣΑ στο ΓΛΚ για τη μη μείωση των συντάξεων των αυτοαπασχολούμενων ιατρών και να εφαρμοσθεί ο νόμος για πληρωμή των συντάξεων με τα 60 μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Το ξεστόμισαν χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον Κουκούτση :
Image* Φρίκη στην Καλαμάτα από το "ΕΣΑ, SS, Ανθρωπιστές"
Παρά την τρομοκρατία που άσκησε τις τελευταίες ημέρες η Χρυσή Αυγή, μοιράζοντας φυλλάδια στα καταστήματα του κέντρου της Καλαμάτας, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ως εξτρεμιστική δραστηριότητα κουκουλοφόρων την αντιφασιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι πολίτες της Καλαμάτας συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας.Η πρώτη έγινε από ομάδα φοιτητών, η οποία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, κατέθεσε στεφάνι μνήμης στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, που φρουρούνταν από άνδρες της Μονάδας Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ).
Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε από την «Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας», στην οποία και συμμετείχε σειρά τοπικών φορέων. Στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όμως, η πορεία διακόπηκε προσωρινά. Κι αυτό, γιατί μια ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το βουλευτή Μεσσηνίας Δημ. Κουκούτση και φωνάζοντας εμετικά συνθήματα, όπως «ΕΣΑ – SS- Ανθρωπιστές», στους δρόμους μιας πόλης που έχει εκατοντάδες νεκρούς από τη ναζιστική κατοχή, αποφάσισε ότι η πορεία δεν έπρεπε να γίνει.
Τελικά, παρά το εθνικιστικό «νταηλίκι» που πούλησαν για κάποιο διάστημα, απομακρύνθηκαν και η πορεία ολοκληρώθηκε κανονικά. Βέβαια, για το φόβο τυχόν επεισοδίων ο πεζόδρομος είχε γεμίσει από ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ). Του Αντώνη Πετρόγιαννη
*** Ρατσιστική απογραφή της Χρυσής Αυγής :
Image* ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ
Έγγραφο προς όλες τις Περιφέρειες έχει στείλει το υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας ενημέρωση για τον αριθμό των μεταναστών που διατηρούν καταστήματα και δραστηριοποιούνται εμπορικά, ύστερα από σχετική ερώτηση της Χρυσής Αυγής.
Σε μία ακόμα περίπτωση η κυβέρνηση δείχνει να ικανοποιεί τα αιτήματα της Χρυσής Αυγής, η οποία, μετά τα νήπια, ζητά τα στοιχεία των εργαζόμενων μεταναστών, σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει τη ρατσιστική απογραφή της.
Σε σχετική μας ερώτηση προς τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, μας επιβεβαίωσαν ότι το παραπάνω έγγραφο έφτασε και στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία. Εκείνο που δε μας απαντήθηκε είναι τι θα πράξει η Δημοτική Αρχή.

Στην ερώτηση η Χρυσή Αυγή ζητούσε να ενημερωθεί για τον αριθμό των μεταναστών που εργάζονται στην Ελλάδα και τη χώρα προέλευσής τους, καθώς και για το πλήθος αδειών υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου που έχουν δοθεί σε μετανάστες.
Το ερώτημα πλέον είναι πόσες από τις τοπικές αρχές σε όλη την Ελλάδα θα απαντήσουν θετικά, δίνοντας τα στοιχεία που ζητά η Χρυσή Αυγή, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν χρήσιμο «εργαλείο» για νέα πογκρόμ.
Στο έγγραφο, εκτός από την εντολή του υπουργείου για συλλογή των στοιχείων, επισυνάπτεται η σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Έπειτα από το ανωτέρω σχετικό έγγραφο με το οποίο μας διαβιβάστηκε η αριθμ. 3403/24-10-2012 ερώτηση του βουλευτή κ. Γερμενή Γεωργίου, σας στέλνουμε φωτοαντίγραφο της εν λόγω ερώτησης και παρακαλούμε να μας απαντήσετε αυθημερόν με fax στα εξής σημεία: α) πόσες άδειες υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου έχουν χορηγηθεί στην περιοχή ευθύνης σας, β) πόσες εξ αυτών κατέχουν αλλοδαποί και γ) πόσες ανά χώρα προέλευσης».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
*** Απειλή λουκέτου σε φαρμακεία της Μεσσηνίας :  
Image
* Από τη μια πλευρά υπάρχει η πραγματικότητα των ασφαλισμένων, που είναι η πλειοψηφία: η άρνηση των φαρμακοποιών να εκτελούν επ’ αόριστον συνταγές του ΕΟΠΥΥ έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. Δεν τους φτάνουν τα υπόλοιπα προβλήματα, τώρα πρέπει να πληρώνουν, έστω και προσωρινά, τα φάρμακα που χρειάζονται από την τσέπη τους. Κι αυτό στις ημέρες μας, ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους, είναι σχεδόν αδύνατο.
Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει η πραγματικότητα των φαρμακοποιών. Όπως επισήμανε στο «Θ» ιδιοκτήτης φαρμακείου, με βάση τα επίσημα οικονομικά δεδομένα, ο τζίρος έχει μειωθεί κατά 42,6% το α΄ εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, κάτι που οφείλεται στις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων αλλά και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. «Στην Καλαμάτα, το νούμερο αυτό είναι μικρότερο, αλλά σίγουρα κυμαίνεται στο 30% περίπου», σημείωσε.

Τόσο η γενική μείωση του τζίρου όσο και οι καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ έχουν φέρει τους φαρμακοποιούς σε δυσχερή οικονομική θέση. Εκτιμάται ότι συνολικά είναι «μέσα» (έχουν βάλει από την τσέπη τους χρήματα για την αγορά φαρμάκου) περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, όπως μας έλεγε ο εν λόγω ιδιοκτήτης, «το φαρμακείο ασκεί κοινωνική πολιτική που δεν ασκεί όπως πρέπει το κράτος».
Μπροστά στην παραπάνω κατάσταση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, απαντά: «Μέχρι εδώ όμως. Τριακόσια εβδομήντα φαρμακεία έχουν κατασχετήρια, ενώ άλλα 800 βρίσκονται στις δαγκάνες του “Τειρεσία”. Δε ζητάμε τον… ουρανό με τ’ άστρα. Ζητάμε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να ανταποκριθεί στο χρονοδιάγραμμα και να πληρώσει τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς».
Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, τα ελληνικά φαρμακεία κινδυνεύουν πλέον με άμεσο κλείσιμο. Η οικονομική κρίση έχει πλήξει 9 στα 10 φαρμακεία της χώρας, αφού αντιμετωπίζουν απλήρωτες οφειλές από το Δημόσιο, μείωση τζίρου και προβλήματα ρευστότητας.
Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 81,7% των φαρμακοποιών αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την άμεση εξόφληση από τους πελάτες και το 56,6% ότι δυσκολεύεται να αποπληρώσει τις αποθήκες από τις οποίες προμηθεύεται φάρμακα. Το 38%, δηλαδή 4.000 φαρμακεία, βλέπει την πιθανότητα να βάλει «λουκέτο». Επίσης, το 33,7% των φαρμακείων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις τράπεζες.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη


***  Με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη :
Image* «τα έβαλε» ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας
Εμφανώς δυσαρεστημένος από την κατάσταση που επικρατεί με τη διαθεσιμότητα - απόλυση των υπαλλήλων, ιδιαίτερα γι’ αυτούς που εργάζονται στους Δήμους, εμφανίστηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Αντί, όμως, να… τα πει στην πεθερά, τα έβαλε με τη νύφη.
Έτσι, απέφυγε να πει οποιαδήποτε κουβέντα για τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος και σε τελευταία ανάλυση χαράζει την πολιτική. Αντίθετα, «τα έβαλε» με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνταγματολόγο Αντώνη Μανιτάκη. «Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ειδικά προς τον υπουργό», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι μπορεί να είναι νομότυπη η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, όμως αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται εκτός Βουλής.
Πάντως, σημείωσε ότι ο Δήμος έχει λειτουργικά κενά, τα οποία αυτές τις ημέρες καταγράφονται, τεκμηριώνονται και θα ζητηθεί να καλυφθούν από τους υπαλλήλους του που βγήκαν σε διαθεσιμότητα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μάλιστα, ανέφερε ότι τα λειτουργικά κενά θα οριστικοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από την άλλη πλευρά, τη διαβεβαίωση ότι οι περίπου 1.500 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δημοσίου (700 από τους Δήμους) θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες και δε θα απολυθούν, έδωσε χθες ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης. Όπως υπογράμμισε, το υπουργείο δε θα κάνει πίσω και θα εφαρμόσει το νόμο.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι αριθμοί που δίνουν οι συνδικαλιστές είναι άλλοι: μιλούν για 1.500 μόνον στους ΟΤΑ και συνολικά για πάνω από 3.500 (μαζί με τους επιόρκους) σε όλο το Δημόσιο.
Όπως είπε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η επιλογή της συγκεκριμένης κατηγορίας έγινε βάσει έρευνας, από την οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πληθώρα τέτοιων υπαλλήλων σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, τη στιγμή που σε άλλες παρατηρούνται τραγικά κενά. Ανέφερε, μάλιστα, δύο παραδείγματα: την Ελληνική Αστυνομία, που έχει ανάγκη για περίπου 3.000 άτομα ως διοικητικό προσωπικό, καθώς τη διοικητική δουλειά την κάνουν σήμερα οι αστυνομικοί, και το ΕΚΑΒ, όπου τραυματιοφορείς κάνουν τη δουλειά τηλεφωνητή.
«Με τη μεταφορά προσωπικού θα απελευθερωθούν αυτά τα άτομα για να κάνουν αυτό για το οποίο προσελήφθησαν», είπε ο υφυπουργός.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
*** Π. Τατούλης : Image* Αιτία πολέμου ο περιορισμός της ΟλυμπίαςΑνυποχώρητος δήλωσε για άλλη μια φορά χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, από την Καλαμάτα όπου βρέθηκε το πρωί, για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού έτσι ακριβώς όπως προβλέπεται από την κυρωμένη σύμβαση της Βουλής.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, λέγοντας πως όλα δείχνουν πως η απόφαση του Ελεγκτικού θα είναι θετική, ενώ το μόνο πρόβλημα που απομένει είναι ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση του κράτους με τη ΔΕΗ.

Ολυμπία Οδός
Για την Ολυμπία Οδό, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι προχθές είχε άλλη μια συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, στα περιθώρια ημερίδας στην Πάτρα, και επανέλαβαν την άποψή τους για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης ως προς την υλοποίηση του έργου.
Η στάση τους, τόνισε, μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξακολουθεί να είναι σκληρή στο θέμα αυτό και απαιτούν να απεγκλωβισθεί το έργο γρήγορα από τα χρηματοοικονομικά προβλήματα, καθώς η ολοκλήρωσή του είναι σημείο αναφοράς.
Υπογράμμισε δε, ότι αναφέρονται μόνο στην οριστική υλοποίηση όλου του οδικού άξονα, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση που υπεγράφη από τη Βουλή, ενώ δε θα γίνει καμία υποχώρηση από αυτό το σημείο και είναι casus belli οποιαδήποτε κίνηση έχει στόχο να περιορίσει το έργο. Επανέλαβε, μάλιστα, την πρόθεσή του για προσφυγή σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, αν δεν υλοποιηθεί η σύμβαση της Βουλής.
Καταλήγοντας για το θέμα αυτό, είπε πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Χαν έχει ταχθεί, επίσης, υπέρ της άποψης της Περιφέρειας.
Παραδείσια – Τσακώνα
Μιλώντας στη συνέχεια για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα και την παράδοσή του, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι η ενημέρωση που έχει λέει πως όλα πάνε καλά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο δρόμος θα παραδοθεί. Μετά την έκδοση της απόφασης θα απαιτηθεί ένα διάστημα 15-20 ημερών με καλές καιρικές συνθήκες για να δοθεί στην κυκλοφορία.
«Άκουγα μετ’ επιμονής διάφορους φορείς και παράγοντες που επικαλούνταν παρεμβάσεις στα δικαστικά θεσμικά όργανα. Αυτό είναι αδιανόητο, απαράδεκτο και δημιουργεί ζήτημα, το οποίο πίσω του κρύβει κομματικές ιδιοτέλειες και πολιτικές. Εμείς πρέπει να μείνουμε έξω από αυτές τις πολιτικές», υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι απομένει μια εκκρεμότητα, η οποία αφορά στη σύμβαση του κράτους με τη ΔΕΗ για τον ηλεκτροφωτισμό. Η Περιφέρεια έχει κάνει παρεμβάσεις για το ζήτημα αυτό στη ΔΕΗ και την κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα, όταν ανακοινωθεί η απόφαση του Συμβουλίου.
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** O Μανώλης Κεφαλογιάννης σήμερα στην Καλαμάτα
Image
* Διήμερη περιοδεία στους Νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας πραγματοποιεί από χθες o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Σήμερα Παρασκευή, ο κ. Κεφαλογιάννης θα συναντηθεί με το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο της πόλης, θα συναντηθεί με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και θα μεταβεί στο Επιμελητήριο, καθώς και σε παραγωγική μονάδα ελαιών.
Το απόγευμα θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους και στη συνέχεια θα προεδρεύσει σε διευρυμένη συνεδρίαση στελεχών της ΝΟΔΕ.***   Κ. Μαργέλης :
Image
«Η Δικαιοσύνη μεταλλάσσεται σε μηχανισμό είσπραξης»
«Σε μηχανισμό είσπραξης δημοσίων εσόδων μεταλλάσσεται βαθμιαία η Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διαβόητης δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλει η τρόικα και το παρασύνταγμά της».Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, ερωτώμενος από το «Θάρρος», πώς τα νέα μέτρα επηρεάζουν το χώρο της Δικαιοσύνης αλλά και τους πολίτες.Επίσης, υποστηρίζει ότι με τα νέα μέτρα δράστες τέλεσης σοβαρών αδικημάτων μπορούν να καταβάλουν το ποσό της μετατραπείσας ποινής και να κυκλοφορούν ελεύθεροι.Μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, πώς θα χαρακτηρίζατε την επόμενη ημέρα της ελληνικής Δικαιοσύνης;Δε χρειαζόταν να ψηφισθούν τα νέα μέτρα για να διαπιστώσει κανείς αυτό που γνωρίζουν οι πάντες στη χώρα μας και όχι μόνον, δηλαδή τους εξαιρετικά αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται ο μηχανισμός της απονομής δικαιοσύνης. Αν κάποιος επιθυμεί να αναζητήσει τις κύριες αιτίες του αρνητικού αυτού φαινομένου, το οποίο έχει προσλάβει χαρακτηριστικά μονιμότητας, εύκολα θα τις εντοπίσει σε αυτές που εξέθρεψαν το σημερινό υπό κατάρρευση πελατειακό πολιτικό σύστημα. Η υπαρκτή αυτή πραγματικότητα, δυστυχώς, δεν αποτελεί αφετηρία μιας καθολικής προσπάθειας για αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης. Απεναντίας. Αποτελεί επιχείρημα και ευκαιρία για περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου της. Είναι περίπου σαφές ότι η Δικαιοσύνη μεταλλάσσεται βαθμιαία σε ένα μηχανισμό είσπραξης δημοσίων εσόδων, στο πλαίσιο της διαβόητης δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλει η τρόικα και το παρασύνταγμά της. Τα παραδείγματα μετά το Ν4093/2012 που ψηφίστηκε με τη γνωστή «κοινοβουλευτική» διαδικασία του ενός άρθρου, είναι αρκετά και απαντούν στο ερώτημά σας. Αύξηση του ποσοστού προσαύξησης των χρηματικών ποινών σε 110%, διπλασιασμός του δικαστικού ενσήμου, αλλά και αύξηση των ποσών της μετατροπής ποινής για κάθε ημέρα φυλάκισης και για κάθε ημέρα κράτησης. Η πλέον, όμως, επικίνδυνη διάταξη στη βάση της ίδιας αδίστακτης εισπρακτικής λογικής είναι αυτή με την οποία αυξάνεται το όριο μετατροπής της ποινής σε χρηματική στα πέντε έτη, αφού δράστες τέλεσης σοβαρών αδικημάτων μπορούν να καταβάλουν το ποσό της μετατραπείσας ποινής και να κυκλοφορούν ελεύθεροι.Αναφορικά με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της παράστασης του δικηγόρου στις εμπράγματες δικαιοπραξίες, είναι γνωστή η επιχειρηματολογία μας, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, υιοθετείται από την αιτιολογική έκθεση του Ν4093/2012. Βέβαια, οι αφελείς, δηλαδή όσοι πίστεψαν την προπαγάνδα των καναλιών των εθνικών μας εργολάβων, θα αναμένουν, επί ματαίω ασφαλώς, να ανακάμψει η εθνική μας οικονομία μετά τη λήψη του άκρως ανταγωνιστικού αυτού μέτρου. Ωστόσο, σε λίγο πολλοί θα διαπιστώσουν στην πράξη ότι η παρουσία του δικηγόρου στα συμβόλαια ήταν ασπίδα για τις συναλλαγές και για το αδύνατο συμβαλλόμενο μέρος. Είναι προφανές, σε κάθε περίπτωση, ότι στην Ελλάδα η Δίκαιη Δίκη, που είναι ο πυρήνας μιας ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και το υπαρκτό φαινόμενο της καθυστέρησης στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης. Αν δεν ανακόψουμε αυτή την επίθεση που γίνεται με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, θα καταλήξουμε σε πλήρη αποδόμηση του Κράτους Δικαίου στην πατρίδα μας.Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρείτε ότι ο χώρος της Δικαιοσύνης καθίσταται στο εξής περισσότερο ή λιγότερο προσιτός για τον πολίτη;Το πλαίσιο για το οποίο με ρωτάτε, είχε δημιουργηθεί ήδη με πληθώρα διατάξεων, στη ψήφιση των οποίων το δικηγορικό σώμα είχε προβάλει τεκμηριωμένη αντίδραση. Του Ν4093/2012 είχε προηγηθεί ο Ν4055/2012 με τη θέσπιση νέων παραβόλων για άσκηση ενδίκων μέσων, τόκων επιδικίας, αρμοδιότητα μονομελών συνθέσεων στην εκδίκαση κακουργημάτων και στις διοικητικές δίκες κ.λπ., ενώ καταργήθηκε ή περιορίσθηκε το δικαίωμα άσκησης έφεσης στις ακυρωτικές διαφορές και αναίρεσης στις διοικητικές διαφορές ουσίας.Πρόσφατα εκδόθηκε η με αριθμό 4606/2012 απόφαση του Εφετείου Αθηνών και έλαβε ευρεία δημοσιότητα στις νομικές ιστοσελίδες. Με βάση το θεσπισθέν παράβολο 200 ευρώ για την άσκηση της έφεσης, απέρριψε ως απαράδεκτο το ένδικο μέσο με τη σκέψη ότι αυτό έπρεπε να καταβληθεί ένα για έκαστο των εκκαλούντων. Αντιλαμβάνεστε ότι σε μια κοινωνία που περίπου το 1/3 βρίσκεται στην ανεργία και ένα άλλο μεγάλο ποσοστό «μισθοδοτείται» με 400 ευρώ μηνιαίως, το προστατευόμενο από το Σύνταγμα και όχι μόνον δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών, όχι μόνον περιορίζεται, αλλά ουσιαστικά καταργείται. Εδώ, βέβαια, είναι αναγκαίο να αναδειχθεί ο ρόλος των λειτουργών της Δικαιοσύνης. Οι δικαστές πρέπει να αντιληφθούν, αν θέλουν να έχουν τη συμπαράσταση των πολιτών στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, ότι δεν πρέπει να «βάζουν πλάτη» για να περνάνε τα μέτρα, όπως γράφηκε ότι ειπώθηκε από πρόεδρο συλλογικής τους έκφρασης («βάλαμε πλάτη και μας γύρισαν τη πλάτη»). Είναι λειτουργοί και γι’ αυτό δεν πρέπει να μειωθούν οι αποδοχές τους. Δεν είναι εξαρτημένοι υπάλληλοι της τρόικας και δεν αποτελεί έργο τους η υλοποίηση των μνημονιακών εισπρακτικών στόχων. Παράλληλα, οι δικηγορικοί σύλλογοι έχουν αυξημένη ευθύνη και αποστολή στην παρούσα συγκυρία, αφού τίθενται εκποδών οι αρχές της Δίκαιης Δίκης και του Κράτους Δικαίου. Να διοργανώσουν σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια κ.λπ. σχετικά με τα παραπάνω θέματα, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη τους και να είναι σε θέση να προασπίσουν τα δικαιώματα των εντολέων τους που προσβάλλονται από την ιδιάζουσα αυτή και παρατεταμένη μνημονιακή επίθεση, ενώ παράλληλα να ασκούν παρεμβάσεις υπέρ των πολιτών σε δίκες ενώπιον όλων των Δικαστηρίων, κάθε βαθμού και δικαιοδοσίας.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Θ. Παπαθεοδώρου
Image*«Ανυπόστατη και εκ του πονηρού η φήμη περί μεταφοράς
της Φιλολογίας στην Καλαμάτα»

Εδώ και μερικές μέρες κυκλοφορούν φήμες που κάνουν λόγο
για μεταφορά του Τμήματος Φιλολογίας Πατρών στην Καλαμάτα.
Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν είχαν ακουστεί τα ανάποδα σενάρια, ότι, δηλαδή, η Φιλολογία Καλαμάτας θα πήγαινε στην Πάτρα.
Όπως είναι λογικό, οι φήμες αυτές αναστάτωσαν τους φοιτητές της πόλης, όπως και εκείνους της Πάτρας.Το «Θ» επικοινώνησε με τον υφυπουργό Παιδείας και πρώην πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, και πήρε απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, όπως και για το μέλλον των Σχολών της Καλαμάτας.
-Κυκλοφορεί η φήμη ότι θα μεταφερθεί η Φιλολογία του Πανεπιστημίου Πατρών στην Καλαμάτα και θα συγχωνευτεί με το εδώ Τμήμα…

Όπως είχα την ευκαιρία να δηλώσω και στην Πάτρα, η φήμη αυτή δεν είναι μόνο ανυπόστατη. Θεωρώ ότι ήταν εκ του πονηρού όταν άρχισε να διαδίδεται. Διότι αυτό συνέβη τρεις μέρες από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εκεί. Τη διέψευσα και, μάλιστα, εξήγησα ότι επειδή η χώρα μας είναι μικρή και γνωριζόμαστε όλοι, καταλαβαίνουμε και τις σκοπιμότητες πίσω από τέτοιου είδους φήμες, αλλά και το γεγονός ότι οι διακινητές τέτοιων φημών γελοιοποιούνται και μόνο από τις εξελίξεις των καταστάσεων.
Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά και εξήγησα ποια είναι η διαδικασία του σχεδίου «Αθηνά». Κάτι τέτοιο δεν έχει προταθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών, κάτι τέτοιο δεν έχει προταθεί από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ουδεμία τέτοια προοπτική υπάρχει. Όπως και άλλες φήμες οι οποίες διαχέονται εντέχνως στην Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, επίσης δεν υφίστανται και μάλλον προέρχονται από κινήματα αρρωστημένης φαντασίας.

-Υπάρχει περίπτωση να κλείσουν οι Σχολές της Καλαμάτας;
Θα σας πω αυτό που σας έχω πει και άλλες φορές. Βλέπετε ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει μια σταθερή πορεία, την οποία δεν απειλεί τίποτα και κανένας.
Από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι κάποιοι δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν, να ασχοληθούν παραδείγματος χάριν με τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα, και ασκούνται σε τέτοιου είδους φημολογίες, οι οποίες είναι τελείως ανυπόστατες.

-Το ΤΕΙ διατρέχει τέτοιο κίνδυνο;
Καταλαβαίνετε ότι το σχέδιο «Αθηνά» βρίσκεται σε εξέλιξη. Περιμένουμε τις προτάσεις των Πανεπιστημίων, ενώ έχουμε καλέσει πρυτάνεις και προέδρους ΤΕΙ στις 10 Δεκεμβρίου στο υπουργείο, οπότε όλα αυτά θα κατατεθούν και θα αξιολογηθούν. Νομίζω πως όλα θα πάνε καλά.

-Καλύτερα πρύτανης ή υφυπουργός;
Είναι τελείως διαφορετικές οι ευθύνες, είναι τελείως διαφορετική η άσκηση της πολιτικής σε σχέση με του πρύτανη.
Η μόνη ιδιότητα που εγώ διεκδικώ και τη διεκδικώ συνεχώς, είναι αυτή του πανεπιστημιακού.
Είχα την ευκαιρία να δηλώσω πρόσφατα ότι και η ιδιότητα του πρύτανη ήταν μια ιδιαίτερη θητεία και την άσκησα όσο καλύτερα μπορούσα, αλλά και αυτή του υφυπουργού έχει την ίδια προοπτική. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αποτελεσματικότητα στο έργο. Να αφήσω κάτι το οποίο θα είναι θετικό για την Παιδεία.

-Η Παιδεία αντέχει στην κρίση;
Η Παιδεία αντέχει στην κρίση, με δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι συγκεκριμένο όραμα για το μέλλον. Χρειάζεται να επενδύσουμε στις δυνατές και ισχυρές παραγωγικές πηγές που έχει η χώρα μας, στα καλά μυαλά που βρίσκονται στο χώρο της Παιδείας, να μεταρρυθμίσουμε και να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας και να ξέρουμε ότι αν θα έρθει ανάπτυξη, αυτή θα στηριχθεί στην έρευνα και στην καινοτομία, όπως παράγουν τα Πανεπιστήμιά μας και τα ΤΕΙ. 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Στην Κυπαρισσία
Τίμησαν και φέτος τον Αϊ-Νικόλα της θάλασσας
Τον Αϊ-Νικόλα, προστάτη των θαλασσινών, τίμησαν χθες στην Κυπαρισσία! Νωρίς το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πανηγυρίστρα, από τον εφημέριο, πατέρα Δημήτριο Καραΐσκο, στην οποία συμμετείχαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων Κώστας Ροϊλός, αλιείς, πιστοί της περιοχής, καθώς και μαθητές Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της πόλης!
Δυστυχώς, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατό να γίνει λιτανεία της ανθοστολισμένης εικόνας του Αγίου Νικολάου. Αυτή μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο γραφικό εκκλησάκι που φέρει το όνομα του Αγίου στην Αποβάθρα (το οποίο έχει ανεγερθεί με πρωτοβουλία των αλιέων) και σε κιόσκι διπλανού καταστήματος εψάλη δέηση!
Στη δέηση συμμετείχαν ευλαβικά ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς, κάτοικοι της Αποβάθρας και της Κάτω Πόλης. Παράλληλα, αντάλλαξαν ευχές για την ημέρα και για καλές θάλασσες στους αλιείς και τους ναυτικούς μας, με τα προβλήματα στο λιμάνι να κυριαρχούν στις συζητήσεις! Μετά τη δέηση μοιράστηκε σε όλους τους πιστούς ένα κομμάτι δίχτυ από τη θάλασσα «για το καλό»! Αυτό είναι ένα έθιμο, κυρίως, των θαλασσινών, ενώ το δίχτυ πρέπει να είναι από πρόσφατη ψαριά χωρίς να έχει πλυθεί, αλλά να είναι έτσι, με το θαλασσινό νερό κι αλάτι. Κατά την τέλεση της δέησης, το δίχτυ ήταν δίπλα στην εικόνα του Αγίου Νικολάου και διαβάστηκε από τον ιερέα.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αλιέων Κυπαρισσίας, Κώστας Ροϊλός, σε δηλώσεις του ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να προστατεύει τους ναυτικούς και όλο τον κόσμο στις φουρτούνες που περνάει, λέγοντας χαρακτηριστικά για τη γιορτή και τον εορτασμό: ««Σήμερα (σ.σ. χθες) γιορτάζουμε τη μνήμη του Αγίου Νικολάου. Είναι προστάτης των θαλασσινών και όχι μόνο. Με τους καιρούς που περνάμε είναι και προστάτης στις φουρτούνες όλες του κόσμου! Ο καιρός, όμως, δεν άφησε να γίνει η λιτανεία από την Ευαγγελίστρια μέχρι το εκκλησάκι εδώ, το παραδοσιακό, του Αγίου Νικολάου, στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Δεν πειράζει, την εικόνα τη φέραμε – όπως κάθε χρόνο –, ήρθε ο πάτερ και έκανε τη δέηση».
Τον Άγιο Νικόλαο τίμησαν και στο εκκλησάκι επί της επαρχιακής οδού Κυπαρισσίας - Ραφτόπουλου, στον οικισμό - γειτονιά που φέρει το όνομά του, με Εσπερινό προχθές το απόγευμα και Θεία Λειτουργία χθες το πρωί!
«Το λιμάνι πάει προς την ολική καταστροφή!»
Ερωτηθείς ο κ. Ροϊλός για την κατάσταση του λιμανιού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σημείωσε: «Το λιμάνι της Κυπαρισσίας, κάθε φορά που γίνεται μία θαλασσοταραχή και ο καιρός είναι άστατος, τότε μόνο το θυμόμαστε. Άλλες φορές δεν το θυμόμαστε. Έχει καταστραφεί τελείως και πάει προς ολική καταστροφή. Πιστεύουμε, απ’ ό,τι μας έχει πει και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς, ότι κάτι θα γίνει από το Μάρτιο και μετά! Όπως έχω πει κι άλλες φορές, μελέτη στη μελέτη, μελέτη για να γίνει η μελέτη, για να ξεκινήσει το έργο. Αν θα ξεκινήσει το Μάρτιο που λένε, μέχρι τότε το λιμάνι θα έχει μείνει μισό!
Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, τα βλέπετε και μόνοι σας τα αποτελέσματα. Τα έχει καταγράψει και η κάμερα πολλές φορές, τα έχουμε πει και τα φωνάζουμε εδώ και τέσσερα χρόνια». Ακόμη, αναφέρθηκε στα προβλήματα από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών με τις βάρκες που βούλιαξαν, τις ζημιές που υπέστη ιστιοφόρο και τον τραυματισμό μέλους του πληρώματος, τονίζοντας: «Το λιμάνι δεν παρέχει καμία ασφάλεια! Μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι!
[…] Αυτά συμβαίνουν σε ένα λιμάνι που έχουν δαπανήσει τόσα εκατομμύρια για να γίνει η Ε.Ε. και το ελληνικό κράτος, και τελικά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.
Δεν έχει βρεθεί, όμως, κανένας, να έχει τα κότσια, να ψάξει να βρει πού πήγαν τα λεφτά για το λιμάνι! Γιατί το λιμάνι δεν έχει τελειώσει με τα λεφτά που υπήρχαν.
[…] Η κατάσταση (σ.σ. μετά και την τελευταία θαλασσοταραχή) επιδεινώθηκε. Επικοινωνεί η εξωτερική θάλασσα με την εσωτερική, εκεί στο σημείο το επίμαχο, που συζητάμε κάθε φορά, που είναι το “σπάσιμο”, και περνάει από κάτω. Έχει χαλάσει ο δρόμος και η θάλασσα επικοινωνεί απέξω – μέσα! Σε μια επόμενη ή επόμενες θαλασσοταραχές, έχω την εντύπωση ότι θα πάθει μεγαλύτερη ζημιά. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα καταρρεύσει, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα πάθει μεγαλύτερη ζημιά…». Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων
Από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αρχίζει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.
Αυτό έχει ως εξής:
Πέμπτη 13/12: 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00
Παρασκευή 14/12: 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00
Σάββατο 15/12: 8.30 – 14.00, κλειστά
Κυριακή 16/12: κλειστά
Δευτέρα 17/12: 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00
Τρίτη 18/12: 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00
Τετάρτη 19/12: 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00
Πέμπτη 20/12: 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00
Παρασκευή 21/12: 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00
Σάββατο 22/12: 8.30 – 17.00, κλειστά
Κυριακή 23/12: 10.00 – 17.00, κλειστά
Δευτέρα 24/12: 8.30 – 17.00, κλειστά
Τρίτη 25/12, Χριστούγεννα: κλειστά
Τετάρτη 26/12: κλειστά
Πέμπτη 27/12: 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00
Παρασκευή 28/12: 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00
Σάββατο 29/12: 8.30 – 17.00, κλειστά
Κυριακή 30/12: κλειστά
Δευτέρα 31/12: 8.30 – 17.00, κλειστά
Τρίτη 1/01/13, Πρωτοχρονιά: κλειστά
Τετάρτη 2/01/13: κλειστά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου: «Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι, έμποροι και επαγγελματίες, όπως τηρούν πιστά το ωράριο για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Καλούμε, επίσης, το καταναλωτικό κοινό όπως προτιμά για τις αγορές του τα τοπικά καταστήματα, διότι με αυτό τον τρόπο βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αυξάνουν τις θέσεις εργασίας και δίνουν την ευκαιρία στους νέους να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Η ανακύκλωση του χρήματος στον τόπο μας είναι βέβαιο ότι βοηθά όλους μας.
Ιδιαίτερα τους καλεί να είναι κοντά στον καταναλωτή,
προσφέροντάς του είδη καλής ποιότητας και αντίστοιχα καλές τιμές, ταυτόχρονα την προσωπική καλή εξυπηρέτηση, το χαμόγελο και την αναγνώριση της προτίμησής από αυτόν της τοπικής αγοράς, διότι με αυτή του την επιλογή κερδίζουν και οι δύο πλευρές και ο έμπορος και ο καταναλωτής, αλλά περισσότερο η τοπική οικονομία».

*** Βολές Τατούλη κατά Νίκα για Γ. Μπέζο
Τονίστηκε η καλή συνεργασία Περιφέρειας και Νοσοκομείου Καλαμάτας
Περίσσεψαν οι φιλοφρονήσεις και τα πολύ καλά λόγια για την αγαστή συνεργασία διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας χθες το μεσημέρι.
Και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειψαν οι βολές από τον κ. Τατούλη κατά των «φωνών υστερίας που ακούγονται στο πλαίσιο μιας παλαιοκομματικής συμπεριφοράς, οι οποίες δεν έχουν θέση στα όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου», υπονοώντας – χωρίς να κατονομάσει – το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα. O τελευταίος είχε πρόσφατα εκφραστεί κατά του διοικητή του νοσοκομείου Γ. Μπέζου, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την αντικατάστασή του.
Όμως, ο κ. Τατούλης, παρουσία των Μέσων Ενημέρωσης, δήλωσε ξεκάθαρα: «Δε θέλω να διακοπεί αυτή η συνεργασία».
  Ο διοικητής του νοσοκομείου επισήμανε, καλωσορίζοντας τον περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες Παν. Αλευρά και Ντίνα Νικολάκου, αλλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Κ. Τσαπόγα, πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι από τους βασικούς συνεργάτες του νοσοκομείου σε θέματα υγείας, πολύ περισσότερο με το ΕΣΠΑ, που δίνει το περιθώριο αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας. Σημείωσε ακόμη πως έχουν φανεί οι καρποί της συλλογικής προσπάθειας των δυόμισι ετών, αφού στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, εκτός από τις οκτώ προτάσεις που έχουν εγκριθεί, υπάρχουν κι άλλες έξι προς έγκριση, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ, που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ μετά την υπογραφή τους από τον κ. Τατούλη. Σχολίασε δε, πως «ο κ. Τατούλης και οι συνεργάτες του είναι αρωγοί και συνοδοιπόροι μας και τους ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Η σχέση συνεργασίας θα συνεχιστεί. Θα ανοίξουμε νέους δρόμους συνεργασίας και σε άλλους τομείς υγείας».
«Ο πιο δραστήριος διοικητής»
Απαντώντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, χαρακτήρισε τον κ. Μπέζο ως από τον πιο δραστήριο διοικητή νοσοκομείου στην Περιφέρεια, κι αυτό βοηθά στο να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον τομέα «Υγεία» του ΕΣΠΑ για την Πελοπόννησο, σε αυτή τη δυσμενή περίοδο. «Παραλάβαμε», συνέχισε, «ένα βαλτωμένο πρόγραμμα, το ζωντανέψαμε και δε χάθηκε ούτε ένα ευρώ», ενώ ανέφερε την ικανοποίησή του, επειδή εκφράστηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας Περιφέρειας και νοσοκομείου.
Εξέφρασε, όμως, τη δυσαρέσκειά του που ο προηγούμενος υπουργός Υγείας δεν παραχώρησε την αρμοδιότητα της υγείας στις αιρετές Περιφέρειες, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», χαρακτηρίζοντας επιζήμια την πρωτοβουλία του, ενώ πρόσθεσε πως έχει συζητήσει για το θέμα αυτό με το σημερινό υπουργό, ο οποίος είναι θετικός και αναμένεται να γίνει πράξη η μεταβίβαση.
Ακολούθως, ανέφερε ότι στο νοσοκομείο έχουν γίνει παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα 5,5 εκατ. ευρώ. Απένειμε έπαινο στην Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, η οποία με τη συνεργασία της με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας ωριμάζει τα έργα και τις παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, δηλώνοντας τη σιγουριά του πως ό,τι έχει σχεδιαστεί, θα υλοποιηθεί, με ευεργετικά αποτελέσματα για όλους.
Ζήτησε δε και τη βοήθεια του νοσοκομείου, ώστε να μην υπάρξει πολίτης οικονομικά αδύναμος που να μην έχει πρόσβαση σε μονάδες υγείας, και δήλωσε: «Η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση να καλύψει τις “υπερβάσεις” του νόμου για τις ανάγκες των φτωχών και ανήμπορων συμπολιτών μας».
Ανακοίνωσε, τέλος, ότι υπάρχει προς επεξεργασία πρόταση 1,05 εκατ. ευρώ για την επιπλέον βελτίωση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού, δηλώνοντας την επέκταση της συνεργασίας και σε άλλες μονάδες. Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 **Στην Καλαμάτα σήμερα από "ΕΞΠΡΕΣ"
«Γυναίκα επιχειρηματίας: δύναμη δημιουργίας με πίστη στην παράδοση και όραμα για την ανάπτυξη»
Τη σκυτάλη των ετήσιων περιφερειακών παρεμβάσεων της οικονομικής εφημερίδας «Εξπρές» παίρνει σήμερα η Καλαμάτα. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει για μία ακόμα χρονιά συνεδριακή εκδήλωση, που θα έχει χαρακτήρα διαπεριφερειακής επιχειρηματικής συνάντησης, αυτή τη φορά με άρωμα γυναίκας, αφού θα είναι αφιερωμένη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Ένα θέμα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο, ειδικά τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, που διανύουμε μία δύσκολη περίοδο.

Η εκδήλωση, που εντάσσεται στο γνωστό και επιτυχημένο κύκλο ετήσιων εκδηλώσεων Leaders of the new Economy – Ηγέτες της νέας Οικονομίας, θα έχει κεντρικό θεματικό άξονα «Γυναίκα επιχειρηματίας: δύναμη δημιουργίας με πίστη στην παράδοση και όραμα για την ανάπτυξη» και θα διεξαχθεί στην αίθουσα Blue Center του ξενοδοχείου Elite στις 6.30 το απόγευμα.
Σημαντικό παράγοντα αναβάθμισης της φετινής εκδήλωσης αποτελεί η παρουσία πέντε καταξιωμένων γυναικών επιχειρηματιών, που η καθεμιά έχει διακριθεί στον τομέα που δραστηριοποιείται, ενώ όλες έχουν περγαμηνές και για τη συνδικαλιστική – κοινωνική τους δράση.
Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Ζέττα Μακρή.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, όχι τόσο τεχνοκρατικά όσο γλαφυρά και με ανθρώπινη προσέγγιση, εμπεριστατωμένες εισηγήσεις για το ρόλο και τη συμβολή της γυναίκας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ανάλυση στοιχείων που αφορούν στο οικονομικό προφίλ της Μεσσηνίας και την αγορά εργασίας στην περιοχή, παρουσιάσεις προσωπικών ιστοριών επιτυχίας γυναικών επιχειρηματιών και ανοικτή συζήτηση με θέμα «Γυναίκα, επιχειρηματικότητα, καριέρα, οικογένεια. Εμπόδια, ευκαιρίες, μύθοι και πραγματικότητα».
Ενεργό, επίσης, ρόλο θα έχουν με καίριες τοποθετήσεις, εκπρόσωποι των τοπικών
αρχών και φορέων, αλλά και ειδικευμένα στελέχη επιχειρήσεων.
Από την «Εξπρές», εξάλλου, θα τηρηθεί και φέτος η καθιερωμένη πλέον απονομή τιμητικής διάκρισης σε πρόσωπο – επιχειρηματία (γυναίκα στην προκειμένη περίπτωση και λόγω του θέματος) καθολικής αποδοχής για την αναγνωρισμένη προσφορά της στην οικονομία και την τοπική κοινωνία, η ταυτότητα της οποίας δε θα αποκαλυφθεί, παρά μόνο την τελευταία στιγμή από τους οργανωτές.

***Σκουπίδα
Νέα σύμβαση για μεταφόρτωση και μεταφορά
Με δεκαπέντε (15) θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι (12.00) στο Δημαρχείο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.
Η μεταφόρτωση και μεταφορά των απορριμμάτων είναι αυτό που ξεχωρίζει, ενώ θα ληφθούν αποφάσεις και για τα παρακάτω: Αποδοχή δωρεάς προτομής «Γεωργίου Τσαγκάρη». Ανάδειξη πλειοδότη για την τοποθέτηση και λειτουργία ψυχαγωγικού παιγνίου τύπου «Καρουζέλ» στην κεντρική πλατεία εν όψει εορταστικής περιόδου. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2012.

Επί του πρακτικού της επιτροπής πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια λογισμικών του Δήμου Καλαμάτας έτους 2012». Κοστολόγηση υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από τροχαίο ατύχημα. Απόδοση λογαριασμού των απαιτούμενων δαπανών για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων δ΄ διμήνου 2012.
Απόδοση παγίας προκαταβολής για τις Τοπικές Κοινότητες Άριος, Λαδά, Πολιανής. Τροποποίηση προϋπολογισμών οικον. έτους 2012 των κληροδοτημάτων «Λυκούργου Σκιά», «Ανδρέα Γκρέτσα», «Παναγιώτη Δραγώνα», καθώς και ορισμός δικηγόρου για θέματα κληροδοτημάτων «Παν. Δραγώνα» και «Αικατερίνης Χανδρινού».

 ***   Συνελήφθη τσιγγάνος για απόπειρα διάρρηξης σπιτιού

Ένας 18χρονος τσιγγάνος συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στη Μεσσήνη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει σπίτι.
Μαζί με ένα ακόμα άτομο, το οποίο αναζητείται, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτι, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από το γιο της ιδιοκτήτριας και τράπηκαν σε φυγή.
Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη ο 18χρονος.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.
Στο μεταξύ, προχθές, άγνωστοι στη Μικρομάνη αφαίρεσαν από ελαιοπερίβολο περίφραξη μήκους 180 μέτρων.

*** ΚΚΕ για τη δράση της «Χ.Α.»...
...ενάντια στους τσιγγάνους
Οι δηλώσεις του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» στην περιοδεία του στη Σπερχογεία Καλαμάτας, για σύσταση ομάδων της «Χ.Α» για «συμπαράσταση» και «αλληλεγγύη» στους κατοίκους της περιοχής, που θα παρεμβαίνουν ενάντια στους τσιγγάνους που παραβαίνουν το νόμο, αποδεικνύουν ότι το φασιστικό αυτό μόρφωμα της αστικής τάξης αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και στόχο έχει να χτυπήσει την εργατική τάξη και όχι μόνο τους μετανάστες και τους τσιγγάνους.
Τώρα που κυβέρνηση, Ε.Ε. και ντόπιο κεφάλαιο εξαπολύουν νέα βάρβαρα μέτρα, που εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερο τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας, η «Χ.Α» αναπτύσσει δράση ενάντια στους μετανάστες και τους τσιγγάνους. Επιχειρεί να δείξει στο λαό ότι για τα δεινά του φταίνε αποκλειστικά και μόνο οι μετανάστες και οι τσιγγάνοι, κρύβοντας έτσι τους πραγματικά ενόχους.

Έχει αναλάβει «τη βρώμικη δουλειά» για χάρη μια χούφτας πλουτοκρατών, εκείνων που σήμερα τσακίζουν τις ζωές μας, αυξάνουν διαρκώς τα κέρδη τους. Έφτασαν στο σημείο τις προηγούμενες μέρες μετά τις φασιστικές επιθέσεις στις λαϊκές αγορές (Καλλιθέα) να τα βάλουν με τα άρρωστα παιδιά των μεταναστών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύουν οι κάτοικοι του νησιού από ασθένειες. Στα αφεντικά τους «χτυπάνε προσοχή» και τα βάζουν με τα άρρωστα παιδιά των μεταναστών και τους τσιγγάνους.
Ο μεσσηνιακός λαός να τους απομονώσει. Να μην ξεγελαστεί από το κόλπο της «Χ.Α.» να εμφανίζεται, δήθεν, προστάτης των φτωχών και των αδυνάτων. Στόχος της είναι το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος.

***Πριν 94 χρόνια
ΜΕΤ’ αρκούσης επισημότητος επανηγυρίσθη και εφέτος η εορτή του Αγίου Νικολάου εν τω φερωνύμω Ναώ. Η ιερά Λειτουργία ετελέσθη εν πάση μεγαλοπρεπεία και εν μέσω του ασφυκτικώς πληρούντος τον Ναόν φιλοθρήσκου πλήθους.

Ο Νομογεωπόνος απέρριψε πολλάς αιτήσεις διαφόρων κατόχων ελαιοδένδρων, οίτινες εζήτουν άδειαν εκκριζώσεως αυτών, ενώ τα δένδρα είναι καρποφόρα. Εκτός αυτού ο Νομογεωπόνος θέλει μηνύσει διαφόρους ελαιοκτήμονας, οίτινες ενεργούσι παρά το σχετικόν Διάταγμα ισχυρόν κλάδευμα των ελαιοδένδρων, φθάνον μέχρι του σταυρώματος.

ΥΠΟ της Νομαρχίας εδόθησαν αι δέουσαι διαταγαί προς τους Τελώνας και Αστυνομικούς Σταθμάρχας δια την αυστηράν τήρησιν του κανονισθέντος παρακρατήματος 35% επί του εξαγομένου ελαίου.

ΑΠΟ της προσεχούς Δευτέρας δίδεται προς διανομήν εις τους δελτιούχους το υπόλοιπον του κατασκευασθέντος εις το ενταύθα εργοστάσιον ζυμαρικών Καμαρινού φιδέ, κανονιζομένου εν τω μεταξύ του αναλογούντος κατ’ άτομον ποσού.

**        scripta manent...
Κοινωνική πολιτική; Δεν… υπάρχει
 Image
Του Χάρη ΧαραλαμπόπουλουΕίδα προ ημερών μια φωτογραφία και ανατρίχιασα. Ήταν η φωτογραφία με τα προσθετικά μέλη αναπήρων, αλλά και αμαξίδια, τα οποία κατέθεσαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ήταν μια εικόνα που, τουλάχιστον εμένα, με σόκαρε. Βολεμένος με την αρτιμέλειά μου και χωρίς προβλήματα υγείας, ένιωσα σαν να μου είχαν ρίξει μια πολύ δυνατή γροθιά στο στομάχι και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα.
Προσπάθησα να συνειδητοποιήσω τι ήταν αυτό που με ενόχλησε, κι άκουσα τους ανάπηρους να μιλούν για την πράξη διαμαρτυρίας τους και να τη χαρακτηρίζουν ως αντίθεση στην πολιτική του κράτους απέναντί τους.
Άκουσα άτομα με αναπηρία να μιλούν για τις υπέρογκες τιμές των προσθετικών μελών, αλλά και για τις εξωφρενικές τιμές των αμαξιδίων, λέγοντας ότι πλέον το κράτος τούς δίνει ένα πολύ μικρό ποσό ως αποζημίωση, που δεν επαρκεί ούτε για το ένα ροδάκι του αμαξιδίου, και άλλα τέτοια.
Κι αναρωτήθηκα πού είναι η περίφημη κοινωνική πολιτική του κράτους. Μετά θλίψης μου συνειδητοποίησα ότι απλώς δεν… υπάρχει. Και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αναπτυχθεί ένα σωρό κοινωνικές δομές, στο πλαίσιο της αλληλοβοήθειας, από τις οποίες όμως απουσιάζει εκκωφαντικά η Πολιτεία, δηλαδή το κράτος.
Μάνι – μάνι μου ήρθαν στο μυαλό οι προσπάθειες της Εκκλησίας για συγκέντρωση τροφίμων, η λειτουργία κοινωνικών παντοπωλείων σε πολλά σημεία της χώρας, αλλά και στη Μεσσηνία, όπως κι ένα σωρό άλλες προσπάθειες, που τις περισσότερες φορές ούτε καν δημοσιοποιούνται.
Και το σπάταλο το κράτος τρέχει να καλύψει τις τρύπες του. Το μόνο που ξέρει να κάνει πολύ καλά, είναι να φορολογεί ακόμη περισσότερο τα εύκολα θύματα, να διευκολύνει τη ζωή αυτών που έχουν πολύ περισσότερα, να αυξάνει το κόστος ζωής, να υποχρεώνει σε αγορά φαρμάκων από τα λιγοστά χρήματα που απομένουν σε κάθε σπιτικό και να είναι άγνωστο πότε θα αποζημιώσει ο ΕΟΠΥΥ, να αυξάνει τον αριθμό εκείνων που καλύπτουν τις ανάγκες τους μέσα από τα συσσίτια, να αυξάνει τον αριθμό εκείνων που αυτοκτονούν μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και άλλα πολλά…
Μαθαίνεις και ακούς για παροχές σε άλλες χώρες και σου έρχεται να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο μετά τη σύγκριση… 


*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά σήμερεα  :

«Βόμβα» Δημ. Γιαννακόπουλου, αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό

* Δήλωση-«βόμβα» έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ιδαίτερα συγκινημένος, δήλωσε ότι αποχωρεί από τους «πράσινους» γιατί το καλοκαίρι έπεσε «θύμα» κοροϊδίας.
Η τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που δεν δέχθηκε ερωτήσεις και αποχώρησε δακρυσμένος:
«Δεν είναι ευχάριστο αυτό που έχω να πω. Το 1987 η οικογένειά μου ανέλαβε το μπάσκετ του ΠΑΟ. Μέχρι το 2002 η διαχείριση ήταν στον Παύλο Γιαννακόπουλο. ΑΠό το 2002 πέρασε στα χέρια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ψάξαμε την τελευταία διετία για αγοραστή, δεν βρήκαμε και αποφάσισα να βγω μπροστά και να κρατήσω τον σύλλογο, σε μια πολύ δύσκολη για την εποχή επίπεδα, γιατί ήταν δεδομένη η αγάπη της οικογένειάς μας.
»Οταν το καλοκαίρι ζήτησα από τον Θανάση Γιαννακόπουλο και τους συνεργάτες του να πάρω στα χέρια μου τα οικονομικά, τα στοιχεία ήταν ψεύτικα. Σήμερα πήρα την κατάσταση στα χέρια μου και είδα την πραγματική εικόνα. Ο κ. Ομπράντοβιτς έφυγε λοιπόν γιατί ο Θανάσης Γιαννακόπουλος του χρωστούσε πολλά λεφτα, πολλούς μισθούς και δεν μίλησα ποτέ γι αυτό! Υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να καλύψω τις τρύπες που άφησαν.
»Πολλοί από 'σας κάνατε πόλεμο στη νέα προσπάθεια, πολλοί με κατηγόρησαν ότι έδιωξα τον Ομπράντοβιτς, αλλά είναι ώρα να ακουστεί η αλήθεια. Είμαι 38 ετών, έχω δυνάμεις για να παλέψω, αλλά δεν δέχομαι την προδοσία από το ίδιο μου το αίμα. Δυστυχώς, όσο κι αν θέλω δεν μπορώ να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό! Ας έρθει ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος να πάρει τις μετοχές κι αν δεν τις θέλει, τις επιστρέφω στον Ερασιτέχνη. Οποιος ενδιαφέρεται είμαι εδώ να τις παραχωρήσω, δωρεάν βεβαίως».

*** Ελεύθερος ο Μπατίστ, πλήρωσε ο Παναθηναϊκός τα 200.000 ευρώ :

* Ελεύθερος αφέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μάικ Μπατίστ. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τακτοποίησε το χρέος των 200.000 ευρώ προς την εφορία που υπήρχε οδηγώντας χθες, Πέμπτη στην κράτησή του Αμερικανού κατά την άφιξη της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για τον σημερινό αγώνα με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ (22:00).
Μάλιστα ο 35χρονος πήγε στο γήπεδο προκειμένου να συμμετάσχει στη χαλαρή προπόνηση της Φενέρ που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί.
Ο 35χρονος άσος πέρασε τη νύχτα σε ειδική αίθουσα του «Ελ. Βενιζέλος» και σήμερα θα αγωνιστεί κανονικά απέναντι στην παλιά του ομάδα, που έχει προγραμματίσει να τον βραβεύσει στο ημίχρονο.
Στον Παναθηναϊκό τονίζουν πως ουδέποτε έλαβαν ενημέρωση από τους Τούρκους ή τον μάνατζερ του παίκτη για το συγκεκριμένο πρόβλημα, προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους και ακόμη κι αν υπάρχει παράβλεψη από την πλευρά τους να διευθετήσουν το θέμα πριν φτάσουμε σε κρατήσεις και ταλαιπωρία του παίκτη.
Όπως, δε, ανακοινώθηκε αργά το βράδυ από τη «Φενέρ», η κράτηση του Μπατίστ έγινε για χρέος που αποδίδεται στον παίκτη αλλά δεν όφειλε ο ίδιος να τακτοποιήσει, ενώ σημειώνει πως άνθρωποι της διοίκησης του Παναθηναϊκού διαβεβαίωσαν πως θα καλύψουν την οφειλή.
Ο Αμερικανός σέντερ πάντως έλεγε στο περιβάλλον του πως δεν είχε κανένα παράπονο από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και απορούσε πώς έφτασε το θέμα να πάρει τόσο μεγάλη έκταση.
Newsroom ΔΟΛ .-
Από το  γήπεδο (πάρκε) μαζί   ...  Θανάσης  και  πρόεδρος της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος .-
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  69-55 , (29-23) .- ^
α΄ δεκάλεπτο :  12-14 , Ημίχρονο : 29-23, γ΄περίοδος : 43-37.-
Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Μπράμος, Πάνκο, Ματσιούλις, Ούκιτς, Λάσμε, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Κίτσεν, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης.
H δωδεκάδα της Φενέρ: Μακ Κάλεμπ, Ονάν, Ερμίς, Σάτο, Μπρέμερ, Άντερσεν, Σαβάς, Μπιρσέν, Μπατίστ, Καραμάν, Μπογκντάνοβιτς, Πρέλτζιτς. -
** ΒΡΑΜΒΕΥΣΗΣ  ΑΠΌ  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ  ΤΟΥ ΜΑΙΚ ΜΠΑΤΙΣΤ που επί  9  χρόνια  αγωνιζότανε στην ΚΑΕ  του Παναθηναϊκού .- Την βράβευση  έκανε ο  Παύλος Γιαννακόπουλος .-
Α' ΦΑΣΗ
9η ΗΜΕΡΑ (6-7/12/2012)
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου

Καντού (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 76-70
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου
Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία) 22:00
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Κίμκι (Ρωσία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 6-3 15*
Κίμκι 5-3 13*
Παναθηναϊκός 5-3 13*
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 4-4 12
Καντού 3-6 12
Ολίμπια Λιουμπλιάνα 2-6 10
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου

Προκόμ Τρεφλ (Πολωνία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 73-89
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) 63-74
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου
Σαλόν (Γαλλία)-Σιένα (Ιταλία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-2 16*
Μάλαγα 7-2 16*
Σιένα 5-3 13*
Άλμπα Βερολίνου 4-5 13
Σαλόν 2-6 10
Προκόμ Τρεφλ 1-8 10
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου

Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ολυμπιακός 62-84
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ολυμπιακός 7-2 16*
Ζαλγκίρις 6-2 14*
Αναντολού Εφές 5-3 13*
Αρμάνι 3-5 11
Τσεντεβίτα 2-7 11
Κάχα Λαμποράλ 2-6 10
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 87-72
Παρτιζάν (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 67-68 -πρτ (58-58κ.α.)
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου
Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μπαρτσελόνα 9-0 18*
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-1 17*
Μπεσίκτας 4-5 13
Παρτιζάν 2-7 11
Μπάμπεργκ 2-6 10
Λιέτουβος Ρίτας 1-7 9
Για  την Ευρωλίγκα  στο  Μπάσκετ  :
9η Αγωνιστική
06/12/2012ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπεσίκτας87 - 72
06/12/2012Τσεντέβιτα ΖάγκρεμπΟλυμπιακός62 - 84
06/12/2012ΠρόκομΜακάμπι73 - 89
06/12/2012Αλμπα ΒερολίνουΟυνικάχα Μάλαγα63 - 74
06/12/2012ΚαντούΡεάλ Μαδρίτης76 - 70
06/12/2012ΠαρτιζάνΜπαρτσελόνα67 - 68
07/12/2012Λιέτουβος ΡίταςΜπάμπεργκ67-62 .-^
07/12/2012Αναντολού ΕφέςΚάχα Λαμποράλ76-91.-^
07/12/2012ΟλίμπιαΚίμκι74-72.-^
07/12/2012Αρμάνι ΜιλάνοΖαλγκίρις65-67.-^
07/12/2012ΠαναθηναϊκόςΦενέρμπαχτσε Ούλκερ    69-55.-^
07/12/2012Ελάν ΣαλόνΣιένα κ.α. 93-93108-103παράταση

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/30-2012.html ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 .-
  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2012  :
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/12/1-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 .- 
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012 , Ημερήσια εκδρομή στην Πάτρα εορτασμός Αγίου Ανδρέα 30/11/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/01-02-2012.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 καί 02 Δεκεμβρίου 2012 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Όμορφα και ωραία γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012 , .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Της Τρίτης το αγιάζι στην ενημέρωση 04/12/2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/04-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012.-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/05-2012.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 05 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012 .-
~**   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8.html   , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) : Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2012 .-
~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/12/07-2012.html   , Το αγιάζι της ενημέρωσης μας Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012.-   
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/08-2012.html , Στο αγιάζι της ενηγμέρωσης του Σαββάτου 08 Δεκεμβρίου 2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/08-09-2012.html?spref=fb  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 08 και 09 Δεκεμβρίου 2012

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/09-2012.html  , Στην  ενημέρωση  της  Κυριακής 09 Δεκεμβρίου  2012   ,-
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/to-10-2012.html , To αγιάζι της Δευτέρας στην ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2012
 ~** 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/12/t-11-2012.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/12-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/13-2012.html ,  Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  13  Δεκεμβρίου  2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/14-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.-
~**
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/12/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/15-16-2012.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 15 καί 16 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/16-2012.html  , Στο ασγιάζι της Κυριακάτικης ενημνέρωσης 16 Δεκεμβρίου 2012  .-

 


~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =    2189 video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =  476 video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =        419 video.-
                                                   Σύνολο  :  3084  βίντεο ανηρτημένα .-

*****  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ :
~** http://lykeiomeligala.blogspot.com/ ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.-
 ~** http://www.inathos.gr/athos/el/ ,ΑΘΩΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
 * http://www.fromsport.com/ ,   ΣΠΟΡ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ κ.λ.π.
~** http://www.agion-oros.eu/athos/el/VisitMonastery.html , ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
 ~** www.mixanitouxronou.gr , Η  μηχανή  του  χρόνου   
 ~** www.chiospress.gr  ,  ΧΙΟΣ ΠΡΕΣΣ
www.emessinia.gr  ,  ΔΗΜΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ
www.diasnews.com , ΔΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
www.marathoupoli.com.gr  , ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ
www.kefalinou.blogspot.com ,  ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ
www.mani.org.gr  , ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ
www.tripilis.gr   , ΤΡΙΠΙΛΑ
www.pera.gr  , ΠΕΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
www.lefktro.gov.gr  ,ΛΕΥΚΤΡΟ
www.romiosini.org.gr , ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
 http://www.discover-peloponnisos.gr/Default.aspx?id=1038&nt=19&lang=1  , ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ .-
 ~*  www.hellascountryclub.gr  ,? ~**  www.spilaiokapsia.gr =ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ .-
***  http://travelphoto.gr/agios-petros-arcadia/   .= ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ .-     
**      http://www.discover-peloponnisos.gr/Default.aspx?id=1272&nt=18&lang=1 , .
 ~**     www.dryades-arcadia.gr      .-  
~* http://www.neromylos-nikola.gr/O_Neromylos_toy_Nikola.htm = ΜΠΑΣΤΑ  …ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ .-
* http://ithominews.blogspot.com/ ,
~* http://meropitopik.blogspot.com/ ,
 http://www.mmess.gr/ ,Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  
~** http://disval.blogspot.com/ ,
~* http://www.agioritikovima.gr/ , *
~* http://www.mountathos.gr/ ,
~* http://arxaiaithomi.gr/ ,  
* http://lyrasi.blogspot.com/ ,
 ~~* http://valirsa-messinias.blogs.gr/  .
~* http://dimmerop.blogspot.com/ ,
~* http://valirsa-messinias.blogs.gr/ ,
~* http://platykalamatasmessinias.blogspot.com/ ,
~* * http://snsarfara.blogspot.com  ,

Το  Ανέκδοτο  μας :

 Μια οικογένεια κάθεται στο τραπέζι για το βραδινό φαγητό και ο .περίεργος γιος ρωτά τον πατέρα του:
-Μπαμπά, πόσα είδη από γυναικεία στήθη υπάρχουν;
  Ο πατέρας, έκπληκτος, απαντά:...
-Γιε μου υπάρχουν τρία είδη στήθη ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας.
...
  α) Στα 20 χρόνια, τα στήθη των γυναικών είναι όπως τα πεπόνια, στρογγυλά και στητά.
β) Στα 30 και στα 40, είναι όπως τα αχλάδια, εξακολουθούν να είναι όμορφα αλλά είναι και λίγο πεσμένα.
γ) Μετά από τα 50, είναι σαν τα κρεμμύδια
  -Τα κρεμμύδια; Ρωτά έκπληκτος ο γιος.
-Ναι, τα βλέπεις και βάζεις τα. κλάματα!
  Αυτό εξαγρίωσε τη σύζυγο και την κόρη που άκουγαν οπότε λέει λοιπόν η κόρη στη μαμά:
  -Μαμά, πόσα είδη από ανδρικά «πουλιά» υπάρχουν;
  Η μητέρα, ανέκφραστη, χαμογελά κοιτάζει την κόρη της και απαντά:
  Κόρη μου υπάρχουν τρία είδη «πουλιά» ανάλογα με την ηλικία του άντρα.
  α) Στα 20 χρόνια, το «πουλί» είναι σαν την βελανιδιά, γερό και σκληρό.
β) Στα 30 και στα 40 του, είναι σαν την λυγαριά, εύκαμπτο αλλά αξιόπιστο.
γ) Μετά τα 50 του, είναι σαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
  -Σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο; Ρωτά έκπληκτη η κόρη.
  - Ναι, νεκρό από τη ρίζα και με τις μπάλες. διακοσμητικές.
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου