ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012

Στο  αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :
Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα  στην Καλαμάτα  2/02/2012  :
Εορτή της Υπαπαντής του Χριστού
Image* Με μήνυμα Σαμαρά για την ημέρα
* Την πολιούχο της, Υπαπαντή του Χριστού, εορτάζει σήμερα η Καλαμάτα. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα με πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα μητροπολιτικό ναό.
* Σήμερα θα τελεστεί ο όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Στις 11.00 περίπου το πρωί θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
 
Στο φετινό εορτασμό είναι προσκεκλημένοι να παραβρεθούν αρκετοί Μητροπολίτες και Επίσκοποι, ενώ την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιώργος Γεωργίου.Τέλος, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ καιρό, λόγω της οικονομικής κρίσης δε θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Καλαμάτας το καθιερωμένο γεύμα προς τιμήν των επισήμων προσκεκλημένων.
  • Χαιρετισμός προέδρου Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά
* Με αφορμή τη σημερινή εορτή της Υπαπαντής του Χριστού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χρόνια πολλά στην Καλαμάτα μας, χρόνια πολλά με υγεία σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι. Προσπάθησα να βρεθώ κοντά σας, αλλά, δυστυχώς, οι κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας επιβάλλουν να μείνω στην Αθήνα.
Ξέρω ότι η φετινή γιορτή βρίσκει τον καθέναν απέναντι σε μεγάλες δυσκολίες. Απέναντι σε αγωνίες και πόνο. Ξέρω τι περνάει, με πολλή αξιοπρέπεια, ο καθένας ξεχωριστά. Αυτές τις ώρες, η σκέψη μου και η καρδιά μου είναι μαζί σας. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, παρά την κατήφεια και την απογοήτευση, υπάρχει Ελπίδα.
Ελπίδα για να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας. Ελπίδα για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ελπίδα να ανεβάσουμε λίγο ψηλότερα τον τόπο μας.
Η Παναγιά μας “Η υπέρ ημών αεί πρεσβεύουσα” θα είναι, όπως σε κάθε δύσκολη συγκυρία, συμπαραστάτης του Ελληνισμού και Σκέπη για την πόλη μας. Χρόνια πολλά σε όλους».-

  ~**"Οσο εσυ προσευχεσαι μ ολη σου την ψυχή για εκείνον που σε συκοφάντησε τόσο και ο Θεος πληροφορεί για την αθωοτητα σου οσους σκανδαλιστηκαν εξαιτίας της συκοφαντίας ....."

** "Όλος ο σκοπός των εντολών του Σωτήρος είναι να ελευθερώσουν το νου απο την ακράτεια και το μισος, και να τον οδηγησουν στην αγάπη Αυτου κ του πλησιον. Από αυτή την διπλή αγάπη γεννιέται το φώς της έμπρακτης πνευματικης γνώσεως..."


~** "Αγωνίσου όσο μπορείς ν αγαπήσεις κάθε άνθρωπο. Αν αυτό δεν μπορείς να το κανεις ακόμα, τουλάχιστον μη μισήσεις κανέναν. Αλλά ούτε αυτό θα μπορέσεις να το πετύχεις, αν δε καταφρονήσεις τα πράγματα του κόσμου....."

~***** "Εργο αγάπης είναι η ολύψυχη ευεργεσία προς τον πλησίον μας, η μακροθυμία και η υπομονή που δείχνουμε απέναντι του, καθώς επίσης και η φρόνιμη και συνετή χρησιμοποίηση των πραγμάτων....."

** *** "Μην καταφρονείς την εντολή της αγάπης, γιατι με αυτη θα γίνεις παιδί του Θεού. Ενώ παραβαίνοντας την θα γίνεις παιδί της γέεννας......."

~ «Όσοι λαοί ξεχνούν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν»

~** "Η αγάπη προς τον Θεό παρακινεί όποιον την έχει να καταφρονει κάθε πρόσκαιρη ηδονή και κάθε κόπο και λύπη. Ας σε πείσουν γι αυτό όλοι οι άγιοι, οι οποίοι τόσα έπαθαν για το Χριστό...."

~** "Εκείνος που αγαπαει το Θεό, ζει αγγελικο βίο πάνω στη γη. Νηστεύει και αγρυπνει, ψαλλει κ προσεύχεται και για κάθε άνθρωπο σκέφτεται πάντοτε το καλό...."

~** "Ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφὸ σὲ προετοιμάζει νὰ ἀγαπήσεις περισσότερο τὸν Θεό. Τὸ μυστικό, λοιπόν, τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεὸ εἶναι ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφό. Γιατί, ἂν δὲν ἀγαπᾷς τὸν ἀδελφό σου ποῦ τὸν βλέπεις, πῶς εἶναι δυνατόν ν᾿ ἀγαπᾷς τὸν Θεὸ ποὺ δὲν Τὸν βλέπεις; «Ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸ αὐτοῦ, ὃν ἐώρακε, τὸν Θεόν, ὃν οὐχ ἑώρακε, πῶς δύναται ἀγαπᾶν;» Γράφει: Συμεὼν ὁ Νέος Θεολόγος - Τὸ μυστικὸ τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεόν(μεταφρασμένο καὶ ἐμπλουτισμένο ἀπὸ τὸν Γέροντα Πορφύριο)"


*
~** "«Ουδέν κρείττον του γνώναι την οικείαν ασθένειαν και αγνωσίαν, ουδέ χείρον του ταύτα αγνοείν» ΟΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ."

~** "«Αρετής όρος εστίν, η της ανθρωπίνης ασθενείας κατ΄ επίγνωσιν προς την θείαν δύναμιν ένωσις» ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ."

~** "υποκρισία “Πολλοί τον παρά των πολλών έπαινον επιδιώκοντες, έργω μεν την αδικίαν και πλεονεξίαν, ως ωφέλιμον προτιμώσι, σχήματι δε και λόγω την δικαιοσύνην υπερθαυμάζουσι”. Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ"

**  ** "Η σωματική ζωή και η απόλαυση του βίου με εξουσία και πολύ πλούτο, γίνονται θάνατος της ψυχής. Ενώ ο κόπος και η υπομονή και η στέρησης με ευχαριστία προς τον Θεών και ο θάνατος του σώματος, είναι ζωή και αιωνία απόλαυσης της ψυχής. Γράφει: Mέγας Αντώνιος Καλη μέρα ομορφες Ψυχες ...."

** "Τον αθλητή τον δοκιμάζει το στάδιο, το στρατηγό η παράταξη και το χριστιανό η συμφορά." - "Μη διστάζεις να πεθάνεις για χάρη εκείνου για το οποίο ζεις." - "Οι μόνες βέβαιες αρετές είναι αυτές που ούτε καν τις υποπτεύεται κανείς." Μέγας Βασίλειος"

** ""ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΓΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ! ΑΥΤΗ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟ ΑΛΑΣ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ!" ΑΓ. ΕΦΡΑΙΜ"

** "«Αν κρίνεις την αγάπη από τις πράξεις της, είναι περισσότερο σαν να μισείς παρά σαν ν' αγαπάς.» Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό"
*
** ** "Οι λογισμοί που σου φέρνουν αμηχανία και ταραχή προέρχονται από το διάβολο. Οι κατά Θεόν λογισμοί εμπνέουν σιγουριά και ειρήνη. Πάλεψε και θα τ'αποκτήσεις.(Όσιος Μάρκος)"

** "Παρατηρήστε εκείνον που αγαπάει το θέλημά του: Δεν έχει ποτέ ειρήνη στην ψυχή του και δεν ευχαριστιέται με τίποτα. Γι' αυτόν όλα γίνονται όπως δεν θα έπρεπε. Όποιος όμως δόθηκε ολοκληρωτικά στο Θέλημα του Θεού, έχει την καθαρή προσευχή και η ψυχή του αγαπάει τον Κύριο.(Άγιος Σιλουανός)"

** "Προτιμώ εργασία ελαφριά και συνεχή παρά εξουθενωτική εξαρχής που γρήγορα όμως σταματάει.(Αββάς Ματώης)"

** "Ο άνθρωπος έχει ανάγκη από την ταπεινοφροσύνη και τον φόβο του Θεού όλη την ώρα, όπως συμβαίνει με την αναπνοή από τη μύτη του.(Αββάς Ποιμένας)" .-

** "Εάν ο άνθρωπος δεν πει μεσ' την καρδιά του ότι σ' αυτόν τον κόσμο εγώ μόνον και ο Θεός είμαστε, δεν θα βρει ανάπαυση.(Αββάς Αλώνιος)" .-

** "Εάν δεν κατακρίνεις τον πλησίον αλλά εξουθενώνεις τον εαυτό σου, παρέχεις ανάπαυση στη συνείδησή σου.(Αββάς Ησαΐας)" .-

** "Οι άνθρωποι έχουν γίνει, για να ζει ο ένας χάρη του άλλου.(Μέγας Βασίλειος)" .-

** "Χαρακτηριστικό του καλού είναι η ωφελιμότητα. (Άγιος Γρηγόριος Νύσσης)"


****
** ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/31-2012.html ,   Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , : Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 .-
***  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/31-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 .-
ANAΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2012   :
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-

** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-   

~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-

.-** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/   , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .-

  ** "Όλος ο σκοπός των εντολών του Σωτήρος είναι να ελευθερώσουν το νου απο την ακράτεια και το μισος, και να τον οδηγησουν στην αγάπη Αυτου κ του πλησιον. Από αυτή την διπλή αγάπη γεννιέται το φώς της έμπρακτης πνευματικης γνώσεως..."

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  2012 :

*** YMNOS PANATHINAIKOS : http://youtu.be/NU4FRb0UneE  ,
** ΥΜΝΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ : http://youtu.be/DORWTPzg6lQ  ,

** Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ο εορτασμός Παναγίας της Υπαπαντής , στον Ιερό Ναό (μητροπολιτικός) του Σταματινού Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας !!!
**Stamatinou Arfaron 2012:
Από την βεράντα του σπιτιού το Αρφαρά κάτω από την ομίχλη και μιά άποψη του χωριού Σταματινού Αρφαρών Μεσσηνίας 2012 !
http://www.youtube.com/watch?v=J3rnGdkRHaY  ,
** Στο Τραπέζι του Μαρίνου 2012 : Μετά τον εκκλησιασμό στον Ι. Ν. Υπαπαντής Σταματινού , Τραπέζι  και φαγητό , στον αγαπητό και φιλόξενο Μαρίνο και Ελένη Μπούρα !! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!
 http://www.youtube.com/watch?


** Σταματινού -Κρασοπούλα Αρφαρών 2012:
Μετά τον  εορτασμό - εκκλησιασμό στην εκκλησία με ιερέα των παπα-Διονύσιο Κ. Καράγιαννη , ο δρόμος της επιστροφής από Σταματινού για  Αρφαρά , διαβαίνοντας την "Κρασοπούλα ¨Βρωμόβρυσης Αρφαρών !
http://www.youtube.com/watch?v=S4i3Zwnutl0  ,


** ** Σταματινού στο τραπέζι Μ.Μ. 2012 :

~ Μετά  τον εκκλησιασμό μας γιά φαγητό στο σπίτι του φίλου και αγαπητού Μαρίνου .... 
http://www.youtube.com/watch?v=D9PGaIWDvlk  ,


** ** Βρώμόβρυση -Αρφαρά 2012 , Μιά Διαδρομή κάτω από την ομίχλη ! :

http://www.youtube.com/watch?v=6XSc3YPPlrY  ,


**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου