ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008  ...
~

Η πλήρης ανάθεση της ζωής μας στο Θεό, είναι μια λύτρωση από την ανασφάλεια που φέρνει η πίστη στο εγώ, και μας κάνει να χαρούμε τον παράδεισο από αυτή τη ζωή.

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης


 
 ~5 Οκτωβρίου
Ιερομάρτυρος Ερμογένους του θαυματουργού, του εν Κύπρω. Μαρτύρων Χαριτίνης (1) (†304) και Μαμέλχθης. Οσίων Ιωάννου επισκόπου Ευχαϊτών, Επιφανίου(Κυθραίας) και Επιφανίου (Κούρδακα), των εν Κύπρω. Ευδοκίμου νεοφανούς, του Βατοπεδινού. Πέτρου, Αλεξίου και Ιωνά, των θαυματουργών μητροπολιτών Μόσχας. Μεθοδίας της εν Κιμώλω.
(1)Έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού (284-305 ). Ήταν χριστιανή και δούλη ενός πλουσίου Ρωμαίου, του Κλαύδιου. Όταν ο Δομέτιος έμαθε την πίστη της Χαριτίνης ζήτησε από τον Κλαύδιο να του την στείλει για να την εξετάσει ο ίδιος. Η Αγία παρουσιάστηκε και χωρίς να δειλιάσει ομολόγησε την αληθινή πίστη του Ιησού Χριστού. Ο Δομέτιος εξοργισμένος από την ομολογία πίστεως της Χαριτίνης διέταξε τον βασανισμό της και στη συνέχεια ζήτησε να την ρίξουν στη θάλασσα δένοντας της μία πέτρα στο λαιμό. Όμως με τη βοήθεια του Θεού η Αγία επέζησε και παρουσιάστηκε μπροστά στον Δομέτιο για να του αποδείξει την παντοδυναμία του Κυρίου. Παραταύτα ο Δομέτιος δεν πείστηκε και απαίτησε τον βασανισμό της ξανά. Με αυτό τον τρόπο η Αγία Χαριτίνη παρέδωσε το πνεύμα της εις τον Κύριο. ~
Σήμερα 05/10/2017 εορτάζουν:
Αγία Χαριτίνη, Οσία Μεθοδία της Κιμώλου, Άγιος Ερμογένης ο Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός
~   Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~   Θεία χάριτι, κραταιωθεῖσα, κράτος ἤσχυνας, τῆς δυσσεβείας, Χαριτίνη ὑπὲρ φύσιν ἀθλήσασα ὅθεν χαρίτων πηγὴν ἀδαπάνητον, ὡς γλυκασμὸν ἀναβλύζεις τοὶς κράζουσι. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
 
~*  Απολυτίκιο Αγ. Χαριτίνης - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   : https://youtu.be/DxwyVkgnQL0  .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
~ 5 Οκτωβρίου: Εορτή της Αγίας Χαριτίνης
~ Τη μνήμη της Αγίας Χαριτίνης τιμά σήμερα, 5 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Χαριτίνη άθλησε επί Διοκλητιανού (284 – 305 μ.Χ.). Υπήρξε δούλη του συγκλητικού Κλαυδιανού (ή Κλαύδιου). Το 304 μ.Χ. κάποιοι την κατήγγειλαν στο Δομετιανό ως Χριστιανή κι εκείνος την κάλεσε σε ανάκριση παρουσία και του κυρίου της.  *  Όταν η Αγία ομολόγησε μετά παρρησίας την πίστη της στον Χριστό, υπεβλήθη σε φρικωδέστατα μαρτύρια. Της ξύρισαν το κεφάλι αλλά δια θαύματος, αμέσως το κεφάλι της ξαναγέμισε μαλλιά.
Έπειτα βάζουν το κεφάλι της σε κάρβουνα αναμμένα και χύνουν από πάνω ξύδι. Κατόπιν καίνε τα πλευρά της με αναμμένες λαμπάδες, και με μια πέτρα στο λαιμό τη ρίχνουν στη θάλασσα. Αλλά και πάλι ο Θεός την έσωσε. Τότε διατάχθηκε να πάει σε πορνείο. Η Χαριτίνη, όμως, προσευχήθηκε, και η αγνή ψυχή της παραδόθηκε πλέον στο ζωοδότη Θεό.
Να σημειώσουμε εδώ ότι η Αγία Χαριτίνη έχει το ίδιο δίστιχο με την Αγία Χαριτίνη που εορτάζει στις 4 Σεπτεμβρίου.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Θεία χάριτι, κραταιωθείσα, κράτος ήσχυνας, της δυσσεβείας, Χαριτίνη υπέρ φύσιν αθλήσασα όθεν χαρίτων πηγήν αδαπάνητον, ως γλυκασμόν αναβλύζεις τοις κράζουσι. Μάρτυς ένδοξε, Χριστόν τον θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
~ Για ποιά αμαρτία δεν υπάρχει καμία δικαιολογία;
~ Αν σου πω, νήστεψε πολλές φορές μου προβάλλεις ως την ασθένεια του σώματος.
* Αν σου πω, δώσε στους φτωχούς μου λες ότι είσαι φτωχός και έχεις να αναθρέψεις παιδιά.
Αν σου πω να έρχεσαι τακτικά στις Συνάξεις της Εκκλησίας, μου λες, έχω διάφορες μέριμνες.
Αν σου πω, πρόσεχε αυτά που λέγονται στην Εκκλησία και κατανόησε το βάθος των λόγων του Θεού, μου προβάλλεις ως δικαιολογία την έλλειψη μορφώσεως.
Αν σου πω, φρόντισε να βοηθήσεις ψυχικά τον αδελφό σου, μου λες ότι δεν υπακούει όταν τον συμβουλεύω, αφού πολλές φορές του μίλησα και περιφρόνησε τα λόγια μου…
Βέβαια, δεν ευσταθούν οι προφάσεις αυτές και όλα αυτά είναι χλιαρά λόγια, αλλά, παρά ταύτα, μπορείς να προφασίζεσαι.
Αν όμως σου πω, άφησε την οργή και συγχώρεσε τον αδελφό σου, ποια από τις προφάσεις αυτές μπορείς να χρησιμοποιήσεις;
Διότι νομίζω, δεν μπορείς να φέρεις ως πρόφαση ούτε ασθένεια σώματος, ούτε φτώχεια, ούτε αμάθεια, ούτε απασχόληση και μέριμνα, ούτε τίποτε άλλο.
~ Γι’ αυτό απ’ όλες σου τις αμαρτίες, αυτή η αμαρτία θα σου είναι ασυγχώρητη. Αλήθεια, πως θα μπορέσεις να υψώσεις τα χέρια σου στον Ουρανό; Πως θα κινήσεις τη γλώσσα σου να προσευχηθείς;
Πως θα ζητήσεις συγνώμη;
Ακόμη κι’ αν θέλει ο Θεός να σου συγχωρήσει τις αμαρτίες, δεν Του το επιτρέπεις εσύ, επειδή δεν συγχωρείς τις αμαρτίες του αδελφού σου.
Διότι, αν εσύ ο ίδιος εκδικηθείς και επιτεθείς εναντίον του, είτε με λόγια, είτε με ανάλογες συμπεριφορές, είτε με κατάρες, ο Θεός δεν θα επέμβει πλέον, αφού εσύ ανέλαβες την τιμωρία Του.
Και όχι μόνο δεν θα επέμβει, αλλά και από σένα θα ζητήσει λόγο, διότι φέρθηκες υβριστικά προς Αυτόν.

*** ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ...!  ?  για μένα αληθινή :

 ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!!!!!!!! ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ -ΒΟΛΕΥΤΕΣ- που ψήφησαν την αλλαγή του φίλου ! Αλλαγή φίλου να ρθεί πρώτα στα δικά τους παιδιά ! ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ -αυτοί οι ΝΕΝΕΚΟΙ βουλευτές!-βολευτές- ..για να ολοκληρώσουν τις ανθελληνικές τους επιδιώξεις ..Ο ΘΕΟΣ είναι ψηλά και βλέπει ...στα σίγουρα πολύ σύντωμα θα πράξη τα δέοντα για τους νενέκους... πάντα και με το ανθρώπινο χέρι , που έρχοντε ... για να διαλύσουν  ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -ΠΑΤΡΙΔΑ =ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!!  Με αυτές Τις Αρχές ΕΊΔΑ το πρώτο φως στη ζωή μου και με αυτές θέλω και πρέπει να φύγω!!   
Stamos01 Arfara GREECE 2017
{ Για να μην ξεχνάμε .... Ο Δημήτρης Νενέκος (1826...) ήταν οπλαρχηγός από Αχαΐα πούλησε το γέρο του Μωριά  κι΄ έγινε Τουρκαλβανος  ...και ο Κολοκοτρώνης ..είπε "Το  φωτιά και τσεκούρι  ..... " } .-

***  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Καλαμάτας λόγω έργων 
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου  Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Αρτεμισίου.
  Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 138,1 και 139,5 (σήραγγα Αρτεμισίου ρεύμα προς Αθήνα) και ειδικότερα:
  ·Από την Δευτέρα (09.10.2017) έως και την Παρασκευή (13.10.2017) η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα μετατεθεί στο κλάδο της σήραγγας στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα (Αρτεμίσιο-Κ), από τον οποίο θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη.
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

***  Δεν ήρθε τσάμπα 
Λίγο περίεργη μας φάνηκε προχθές η επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα κρατητήρια της Καλαμάτας για να συναντήσει τον Στράτο Δασκαρόλη που κρατείται μετά την καταδίκη του από το Πταισματοδικείο Καλαμάτας για παραβάσεις που αφορούσαν στη μη πληρωμή διοδίων.
Και το λέμε αυτό, γιατί όταν ειδοποιηθήκαμε για την επίσκεψή της είχαμε την εντύπωση πως τσάμπα θα έρθει, καθώς έναν κρατούμενο μπορεί να επισκεφθεί συγγενής α΄ βαθμού και ο δικηγόρος του.
Όπως φάνηκε, όμως, δεν υπήρξε πρόβλημα και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κανονικά και, μάλιστα, παραχωρήθηκε χώρος εκτός κρατητηρίων γι’ αυτήν.  Τέλος καλό, λοιπόν, όλα καλά.  Β.Β. 

*** Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας: Κίνδυνος μετάδοσης ψώρας από τους παράτυπους μετανάστες 
«Για πολλοστή φορά φέτος στα κρατητήρια Υπηρεσιών της Δ.Α. Μεσσηνίας φιλοξενούνται - φυλάσσονται δεκάδες παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες, αφού περισυνελέγησαν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, μεταφέρθηκαν στην Υπηρεσία μας για τις περαιτέρω διαδικασίες» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας προς το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου.
Και συνεχίζει μεταξύ άλλων: «Ορισμένοι από τους ανωτέρω παράτυπους μετανάστες, αφού υπεβλήθησαν στις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις, διαγνώσθηκαν ότι είναι φορείς της μεταδοτικής ασθένειας “ψώρα”. Μετά τη διάγνωση, τους χορηγήθηκε η κατάλληλη αγωγή και μεταφέρθηκαν εκ νέου στα κρατητήρια των Υπηρεσιών μας, προκειμένου να συνεχίσουν την αγωγή. Η εξέταση του συνόλου των παράτυπων μεταναστών δεν έχει ολοκληρωθεί και ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθεί ο αριθμός των νοσούντων από την ίδια ή άλλη μεταδοτική ασθένεια.
-Επειδή τα κρατητήριά μας δεν αποτελούν μονάδες νοσηλείας όπου θα μπορούν με ασφάλεια να προσφέρουν το αγαθό της υγείας στους παράτυπους μετανάστες
-Επειδή ο κίνδυνος της μετάδοσης της ασθένειας τόσο σε λοιπούς συγκρατούμενους όσο και σε συναδέλφους μας αστυνομικούς αλλά και στις οικογένειες τους είναι μεγάλος
-Επειδή οι ανωτέρω παράτυποι μετανάστες, πέραν των κρατητηρίων στα οποία φυλάσσονται, έχουν μετακινηθεί και σε άλλα Γραφεία Υπηρεσιών μας, παρακαλούμε όπως ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου το σύνολο των μεταναστών να μεταφερθεί στις προβλεπόμενες προς τούτο δομές, να τους παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική φροντίδα και να φυλαχθούν σε χώρους προβλεπόμενους και όχι σε κρατητήρια. Στη συνέχεια να γίνει άμεσα απολύμανση τόσο στους χώρους κράτησής τους όσο και στους χώρους - γραφεία που μετακινήθηκαν, αλλά και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά τους».

*** Νεκρή χελώνα στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
Μια χελώνα καρέτα καρέτα έχει ξεβραστεί στην παραλία της Καλαμάτας από το απόγευμα της Τετάρτης.
Η χελώνα είναι μικρού μεγέθους ενώ δεν δείχνει να έχει κάποιο εξωτερικό τραυματισμό.

***  «Μολών λαβέ» από την Ιεραρχία για το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας 
Ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος, με την οποία ζητά από την Πολιτεία να μην προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας και να μην θέσει θέμα διαχωρισμού τους, εξέδωσε η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η Εκκλησία ορίζει τις σχέσεις της προς την Πολιτεία με όρους κοινωνίας και όχι με όρους ιδεολογίας και δεν γνωρίζει τον όρο «χωρισμός» αφού δεν μπορεί αυτός να υπάρξει στην κοινωνία, ακόμη και αν επιβληθεί μονομερώς από την Πολιτεία για ιεδολογικούς λόγους.
Δίνοντας μάλιστα το στίγμα των προθέσεών της για το τι σκοπεύει να πράξει, η Ιεραρχία τονίζει πως σε κάθε περίπτωση την οριστική απάντηση στο ζήτημα αυτό δίνει πάντοτε ο ίδιος ο ελληνικός λαός.
«Η Εκκλησία… δεν μπορεί να ζητήσει ποτέ τον χωρισμό από το λαό της, γιατί αυτό επιδιώκεται. Η Εκκλησία υπήρξε, είναι και θα υπάρχει μάνα αυτού του λαού με ό,τι αυτό σημαίνει. Η Πολιτεία αν το θελήσει και έχει την συγκατάθεση αυτού του λαού, ας το επιχειρήσει τηρώντας βεβαίως τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι της Εκκλησίας» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Η Εκκλησία αποκλείει επίσης να συζητήσει το θέμα με την κυβέρνηση, αλλά με διακομματική Επιτροπή των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, αφού η απαιτούμενη πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος θα πρέπει να αποφασιστεί από τη Βουλή.
Για τη διαρκή μελέτη του θέματος ορίστηκε Επιτροπή αποτελουμένη από τους μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Ανθιμου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθο και Πειραιώς Σεραφείμ. Στην επιτροπή θα υπάρχουν και λαϊκά μέλη, για τα οποία θα αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεραρχίας έχει ως εξής: 
1. Οποιαδήποτε πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος (άρθρο 110 παρ. 2) απόκειται στην πρωτοβουλία της Βουλής. Επομένως η οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό θα γίνει με διακομματική Επιτροπή των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και όχι με εκπροσώπους της Κυβέρνησης. Παράλληλα η Εκκλησία, οφείλει να ορίζει τις σχέσεις της προς την Πολιτεία με όρους κοινωνίας και όχι με όρους ιδεολογίας, δεν γνωρίζει τον όρο «χωρισμός» στην πνευματική της αποστολή, αφού δεν μπορεί να τον εφαρμόσει στην κοινωνία, έστω και αν επιβληθή μονομερώς από την Πολιτεία με ιδεολογικούς όρους, γι’ αυτό την οριστική απάντηση στο ζήτημα αυτό την δίνει πάντοτε, «θάττον ή βράδιον» ο ίδιος ο ευλαβής ελληνικός λαός. Η Εκκλησία … δεν μπορεί να ζητήσει ποτέ τον χωρισμό από το λαό της, γιατί αυτό επιδιώκεται. Η Εκκλησία υπήρξε, είναι και θα υπάρχει μάνα αυτού του λαού με ό,τι αυτό σημαίνει. Η Πολιτεία αν το θελήσει και έχει την συγκατάθεση αυτού του λαού, ας το επιχειρήσει τηρώντας βεβαίως τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι της Εκκλησίας .
2. Ουδεμία απαίτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης υφίσταται, ως επιχείρημα, για τον τρόπο καθορισμού του πλαισίου των σχέσεων. Αντίθετα μάλιστα κάθε Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ή Κράτος Μέρος της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι ελεύθερο με βάση τα ιστορικά και πολιτιστικά δεδομένα του να οριοθετήσει τη σχέση του με τα υποκείμενα θρησκευτικά σώματα ή κοινότητες και συγχρόνως να παράγει εσωτερικό–εθνικό δίκαιο καθόλα αποδεκτό και σεβαστό από το πρωτογενές ενωσιακό δίκαιο και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Για τον λόγο αυτό θρησκευτικοί φορείς με νομική προσωπικότητα δημοσίου δικαίου, αλλά και κρατική μισθοδοσία ή κρατική ενίσχυση της μισθοδοσίας του Κλήρου ή κρατικές επιχορηγήσεις προς τα θρησκεύματα ή μάθημα θρησκευτικών με ομολογιακό χαρακτήρα προβλέπονται στην νομοθεσία πολλών ευρωπαϊκών κράτων. Η διαμόρφωση λοιπόν του οποιουδήποτε νέου πλαισίου σχέσεων ως εσωτερική υπόθεση κάθε Κράτους–Μέλους απαιτεί διάλογο με κύριο άξονα την ιδιοπροσωπία κάθε Κράτους–Μέλους, και μάλιστα όπως αυτή περιγράφεται από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και πραγματικότητα και δεν προκαθορίζεται από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κεκτημένο.
3. Η Εκκλησία κατά την ρύθμιση των σχέσεών Της βασίζεται κυρίως στο άρθρο 13 του Συντάγματος και είναι υποκείμενο θρησκευτικής ελευθερίας και αυτονομίας έναντι του Κράτους. Η Εκκλησία δεν θεωρεί ότι η νομική προσωπικότητα δημοσίου δικαίου χορηγεί στην Πολιτεία το δικαίωμα να νομοθετεί μονομερώς. Ούτε φυσικά η μισθοδοσία είναι ζήτημα θεσμικών σχέσεων, ούτε χορηγεί στην νομοθετούσα Πολιτεία το δικαίωμα ωμής εισόδου σε εκκλησιαστικά θέματα.
4. Η «αποκρατικοποίηση» της Εκκλησίας η επί το θεολογικότερον η «απελευθέρωση της Εκκλησίας από το Κράτος» , δηλαδή η παροχή πλήρους θρησκευτικής αυτονομίας για τα εσωτερικά Της ζητήματα, δεν έχει απολύτως καμία αιτιώδη σχέση με την οποιαδήποτε αλλαγή της νομικής προσωπικότητας των εκκλησιαστικών φορέων από δημοσίου δικαίου σε ιδιωτικού δικαίου. Επίσης πρέπει να καταστεί σαφές ότι η νομική προσωπικότητα της Εκκλησίας είναι ζήτημα που ρυθμίζει ο νομοθέτης κατά το άρθρο 72 παρ. 1 του Συντάγματος και δεν προκαθορίζεται από το Σύνταγμα. Αντίθετα ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας και της θρησκευτικής αυτονομίας της Εκκλησίας, αλλά και όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων προκύπτει ως μονοσήμαντη υποχρέωση για το Κράτος απευθείας από το άρθρο 13 του Συντάγματος και από τα άρθρα 9 και 11 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
5. Η Εκκλησία της Ελλάδος διαλέγεται με το Κράτος, όχι με την ιδιότητα της θρησκευτικής γραφειοκρατίας του Δημοσίου, που αρύεται την ύπαρξή της από την κρατική επίνευση, αλλά ως κοινότητα Κλήρου και Λαού. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει θεοΐδρυτη προέλευση, όπως αναγνωρίζει και το άρθρο 1 του Καταστατικού Χάρτου Της, η δε κοσμική Της έκφανση και λειτουργία υπό την μορφή κοσμικού οργανισμού έχει το ποίμνιό Της ως λαϊκή και δημοκρατική βάση της νομιμοποιήσεώς Της. Είναι φορέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συζητεί τα θρησκευτικά του ζητήματα με την κρατική εξουσία, όπως πράττουν και οι συμπολίτες μας άλλων ετεροδόξων και ετεροθρήσκων θρησκευτικών κοινοτήτων.
6. Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε συμβολική υποβάθμιση ή θεσμική υποτίμησή Της στο πλαίσιο είτε της αναθεωρήσεως του Συντάγματος είτε τροποποιήσεως της τυπικής, κοινής νομοθεσίας. Οι παραπάνω συμβολισμοί εκφράζουν την πάγια και ιστορική σχέση του Ελληνικού Έθνους με την ορθόδοξη θρησκευτική παράδοση, που έχει πολλές προεκτάσεις πολιτισμικές, κοινωνικές, γλωσσικές και ηθικές στην ιδιοσυγκρασία του σημερινού Έλληνα, τις οποίες ακόμη ψηλαφούμε στην καθημερινότητα των κατοίκων αυτής της χώρας.
7. Με δεδομένο ότι η συνταγματική και διαπιστωτική αναγνώριση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης ως «επικρατούσας θρησκείας» διαδραματίζει ρόλο ενός πληθυσμιακού, ιστορικού και πολιτισμικού τεκμηρίου για τον νομοθέτη, τον δικαστή και την κρατική διοίκηση, η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να αποσαφηνίσει προς την πολιτική εξουσία ότι η αναγνώριση της ιστορικότητας και της ενεργού θρησκευτικής παραδόσεως του ελληνικού Έθνους στο άρθρο 3 του Συντάγματος, σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει αρνητικά την ισότιμη και πλήρη πρόσβαση κάθε πολίτη ή κατοίκου της Ελλάδας στα συνταγματικά δικαιώματα, ακόμα και εάν δεν είναι Έλληνας το γένος η ορθόδοξος χριστιανός κατά το θρήσκευμα.
8. Το ελληνικό Έθνος είχε μετά τον εκχριστιανισμό του έναν ιστορικά σταθερό πυρήνα, που περιλαμβάνει και την ορθόδοξη θρησκεία. Κατά συνέπεια, η αφαίρεση των στοιχείων θρησκευτικής ταυτότητας του Έθνους από το κείμενο του Συντάγματος θα αποτελούσε προσπάθεια εισαγωγής μίας νέας «εθνολογίας», καθώς αποκόπτει το Έθνος από ένα ουσιώδες περιεχόμενο του πυρήνα της ιστορικότητάς του, της ενεργού παράδοσής του και της παρούσης συλλογικής καθημερινότητάς του. Στο πλαίσιο αυτό δεν νομίζουμε ότι οποιαδήποτε πολιτική δύναμη έχει το δικαίωμα διατύπωσης της δικής της εκδοχής για την ιστορικότητα του Έλληνα μέσα στο Σύνταγμα ή την νομοθεσία, ούτε διαθέτει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να αναθεωρήσει τις ιστορικές παραμέτρους της εθνικής ταυτότητας.
9. Ως προς την σχέση μεταξύ εθνικής – θρησκευτικής «Ταυτότητας» και «Δημοκρατίας». Το ένα δεν αποκλείει, ούτε περιορίζει το άλλο. Η θέση της Εκκλησίας πρέπει να είναι ότι πρόκειται για συμπορευόμενες και μη συγκρουόμενες έννοιες. Συγχέουν διαφορετικά και άσχετα μεγέθη οι αναθεωρητικές προτάσεις να αποσιωπηθούν ή να απαλειφθούν από τον συνταγματικό ή κοινό νομοθέτη αναφορές που δείχνουν αναγνώριση της θρησκευτικής ταυτότητας του ελληνικού Έθνους ως στοιχείο, που επαναλαμβάνει και σε νομικό επίπεδο το Κράτος, ως πολιτικός φορέας του Έθνους.
10. Η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να προωθεί την πλήρη κατοχύρωση της αυτοδιοίκησής Της και με προσθήκη σαφούς διάταξης ή ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 13 του Συντάγματος που θα προστατεύει την θρησκευτική ελευθερία, στόχος από τον οποίο απέχει τόσο και η νομοθεσία όσο και η νομολογία. Το άρθρο 3 αυτήν την στιγμή λειτουργεί ανταγωνιστικά προς το άρθρο 13, καθώς παγίως ερμηνεύεται ότι μέχρι σήμερα από τα δικαστήρια βάσει του άρθρου 3 Συντ. η Πολιτεία μπορεί να νομοθετεί και επί εσωτερικών θρησκευτικών ζητημάτων της ορθόδοξης Εκκλησίας και χωρίς την συναίνεση της τελευταίας και επομένως η Εκκλησία δεν έχει πλήρη τα δικαιώματα θρησκευτικής αυτονομίας, που προκύπτουν από το άρθρο 13 για άλλες θρησκευτικές κοινότητες.
11. Η Εκκλησία της Ελλάδος επιθυμεί σχέσεις συνεργασίας με το Κράτος, διατηρώντας το νομικό status Της. Για τον λόγο αυτό μπορεί να περιληφθεί «νομοθετική εξουσιοδότηση» στο Σύνταγμα προς την Εκκλησία της Ελλάδος, ώστε αυτή να εκδίδει, χωρίς την σύμπραξη της Βουλής, τον Καταστατικό Της Χάρτη και τις διοικητικές πράξεις αυτοοργάνωσής Της.
12. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα μπορούσε να ζητήσει την προσθήκη μνείας στο Σύνταγμα ότι η μισθοδοσία του κλήρου και η ενίσχυση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης αποτελεί αναγνώριση των περιουσιακών υποχρεώσεων της Πολιτείας έναντι της Εκκλησίας για την εκκλησιαστική περιουσία, που απέκτησε το Κράτος χωρίς αποζημίωση της Εκκλησίας από την σύσταση του Κράτους και εντεύθεν.
13. Στο πλαίσιο της αναθεωρητικής συζήτησης η Εκκλησία της Ελλάδος, ως κειμένη εντός του κλίματος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, στηρίζει την διατήρηση στο Σύνταγμα του κατοχυρωμένου ιδιαίτερου καθεστώτος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Αγίου Όρους (άρθρο 105) και των λοιπών εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών μέσα στην ελληνική επικράτεια, ήτοι Εκκλησία της Κρήτης, Μητροπόλεις Δωδεκανήσου (άρθρο 3 παρ. 2).   in.gr

***  Τροχαίο με τραυματισμό στη Βας. Γεωργίου 
Ένας άνδρας τραυματίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν για άγνωστο λόγο το μηχανάκι που οδηγούσε κατέληξε στη νησίδα της Βας. Γεωργιου. Αποτέλεσμα ήταν ο άνδρας να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί ελαφρά, ενώ χρειάστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

*** Κατάφεραν να αποσπάσουν 78.000 ευρώ από 82χρονο στα Αλώνια 
Επί σχεδόν 1,5 χρόνο έπαιρνε χρήματα από έναν 82χρονο στα Αλώνια ένα ζευγάρι, αγγίζοντας το ποσό των 78.000 ευρώ!
Μία 44χρονη που κατοικούσε στο ίδιο χωριό και ένας 44χρονος από την Καλαμάτα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για απάτη σε βάρος του 82χρονου. Σύμφωνα με  όσα εξιστόρησε ο ηλικιωμένος, από το Μάιο του 2016 τον προσέγγισε η 44χρονη και προφασιζόμενη σοβαρό οικονομικό πρόβλημα φιλικού της προσώπου, άρχισε να του αποσπά τμηματικά χρήματα. Τα χρήματα είχαν κατατεθεί σε λογαριασμό της 44χρονης, αλλά και σε λογαριασμό που είχε σχέση ο 44χρονος.
Αυτό γινόταν μέχρι και τον Αύγουστο φέτος, οπότε ο 82χρονος άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και άρχισε να ζητά την επιστροφή των χρημάτων του.
Πριν περίπου από μια εβδομάδα τού τηλεφώνησαν και του είπαν ότι θα επιστρέψουν τα χρήματα στις 2 Οκτωβρίου, αλλά για να το κάνουν χρειάζονται 400 ευρώ.
Τότε ο 82χρονος κατήγγειλε όσα συνέβησαν στην Αστυνομία. Έτσι, χθες το πρωί στη Θουρία, με τις οδηγίες των αστυνομικών, έκλεισε ραντεβού για να τους πάει τα χρήματα στα ΕΛΤΑ. Έξω από το ταχυδρομικό κατάστημα της Θουρίας εμφανίσθηκε ο 44χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και η 44χρονη στην Καλαμάτα.
Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ για να απολογηθούν στον ανακριτή πήραν προθεσμία μέχρι αύριο.  Β.Β.

***  H AΡΠΑΓΗ της ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ! 'Ευλογούν' τους γάμους με ανήλικες...
 
~  Το βίντεο που σας παραθέτουμε είναι συγκλονιστικό και σας το παραθέτουμε όπως ακριβώς το βρήκαμε και το διαβάσαμε.
*  Χαμάς Και Παιδεραστια : https://youtu.be/FVpGjrn1iKE .-
Ένα γκαλά έγινε στη Γάζα. Ο Ιμάμης ευλόγησε το γάμο 450 ζευγαριών.
Η πλειοψηφία των γαμπρών ήταν απο 25 μέχρι 30 ετών και η πλειοψηφία των νυφών ήταν ΚΑΤΩ ΑΠΌ 12 ΕΤΩΝ.
Ο κόσμος αγνοεί ότι οι πιο αποτρόπαιες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδιά, βασανιστηρίων και σοδομισμού λαμβάνουν χώρα στην καρδιά της Γάζας.
 Οι γάμοι των παιδόφιλων της Χαμάς γίνονται με παιδιά μόλις 4 ετών, κι αυτό με την άδεια του ισλαμικού νόμου.
Αυτή η πληροφοριά αποκαλύφτηκε από τον Δρ Paul L.Williams, και εκδόθηκε και μεταφράστηκε στη Βραζιλία.
Μεγάλοι μουσουλμάνοι αξιωματούχοι, όπως ο Mahmud Zahar, ένας ηγέτης της Χαμάς συγχάρηκαν προσωπικά τα ζευγάρια κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής που ήταν πολύ προσεκτικά οργανωμένη.
" Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στην Αμερική ότι δε μπορεί να σας στερήσει αυτή τη χαρά " είπε ο Zahar στους γαμπρούς, που ήταν όλοι ντυμένοι με σκουρόχρωμα κοστούμια.
 Κάθε γαμπρος πήρε από τη Χαμάς ως δόρο το ποσό των 500 δολαρίων.
 Τα κοριτσάκια, σε προεφηβική ηλικία, όλα ντυμένα στα λευκά και υπερβολικά μακιγιαρισμένα έλαβαν ένα γαμήλιο μπουκέτο.
" Προσφέρουμε αυτό το γάμο σα δώρο στο λαό μας που ατιμετωπίζει την πολιορκία και τον πόλεμο" σχολίασε ο ισχυρός άντρας της Χαμάς, Ibrahim Salaf.
 Οι φωτογραφίες αυτής της γαμήλιας τελετής εξιστορούν αυτήν την ειδεχθή "ιστορία".
Το Διεθνές Κέντρο Ερευνών για τις Γυναίκες εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 51 εκατομμύρια "αρραβωνιασμένα κοριτσάκια" στον κόσμο, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι σε μουσουλμανικές χώρες.
Το 30% αυτών των μικρών αρραβωνιαστικών δέχονται βία από το σύζυγό τους.
 Κάθε 3 χρόνια, 3 εκατομμύρια αυτών των μικρών μουσουλμάνων υπόκεινται σε ακρωτηριασμούς.
Η άσκηση αυτής της παιδοφιλίας γίνεται με την υποστήριξη του ακραίου Ισλαμισμού.
Επιπλέον, ο πιο γνωστός μουσουλμάνος, ο Ayatolah Khomeini  υποστήριξε με εξοργιστικούς λόγους την άσκηση της παιδοφιλίας:
Ένας άντρας μπορεί να αντλήσει σεξουαλική ικανοποίηση από ένα παιδί, ακόμη και από ένα μωρό. Ωστόσο, δε μπορεί να διεισδύσει κολπικά, αλλά... πρωκτικά  : ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
 Αυτό δυστυχώς δεν αναφέρεται συχνά, και ο ΚΟΣΜΟΣ σωπαίνει ή δε θέλει να το κοιτάει. Ακόμη χειρότερα, δε θέλει να το ΞΕΡΕΙ.  Τώρα ξέρετε! Θα σιωπήσετε? Θα σιωπήσετε?
 Κανείς δε θα μπορέσει να σώσει αυτά τα μικρά θύματα της Χαμάς και άλλων περιοχών...

***  «Εξέγερση» των «προσφύγων»! Η Σάμος στο έλεος του ΘΕΟΥ… (ΕΙΚΟΝΑ)
 
~ Συνολικά 2.514 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στη Σάμο, «εισβάλοντας» στον νησί και φροντίζοντας να δείξουν ότι ήρθαν για να μείνουν.
Όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, έχουν αρχίσει να νιώθουν σαν το σπίτι τους και έγραψαν συνθήματα στα αραβικά στην είσοδο του κήπου.

Ασέβεια προς το νησί που τους φιλοξενεί αλλά και επίθεση προς τους πολίτες, καθώς το ένα από αυτά αναφέρεται σε καταστροφή των εφημερίδων.

*** Είδηση ΒΟΜΒΑ για τον ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ...
 
~  Ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία 188 ψηφισάντων βουλευτών, ήρθη η ασυλία του Ηλία Κασιδιάρη για το αδίκημα της πλαστογραφίας υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας.
Ο ίδιος δήλωσε σχετικά το εξής:
«Από το 2012 που η Χρυσή Αυγή μπήκε δυναμικά στη βουλή, το πολιτικό Σύστημα έχει οργανώσει βιομηχανία παρανόμων διώξεων σε βάρος μας με αποτέλεσμα να μπούμε στο... ρεκόρ Γκίνες άρσεων ασυλίας.
Για άλλη μία φορά στήνεται μία αστεία, ανυπόστατη και άνευ στοιχείων δίωξη σε βάρος μου, που όχι μόνο δεν με πτοεί, αλλά με κάνει ακόμα πιο δυνατό στον Αγώνα για μία ελεύθερη Ελλάδα».

*** ANAΛΥΣΗ για την ΙΣΧΥ των ΕΔ!Ας αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε...  
~ Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε μια παγκόσμια κατάταξη σε ότι αφορά την στρατιωτική ισχύ κάθε χώρας, όπου η Τουρκία πήρε της 8η θέση, αλλά και η Ελλάδα την διόλου ευκαταφρόνητη 28η. Βέβαια η μεταξύ τους διαφορά δεν είναι και τόσο μη αναμενόμενη, αν δει κάποιος και συγκρίνει τα ΑΕΠ των δυο χωρών, ας δούμε όμως μερικές λεπτομέρειες.
H Τουρκία έχει αποδοθεί σε έναν εξοπλιστικό αγώνα διαρκείας, σε μια προσπάθεια να καταστεί αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος της ευρύτερης περιοχής. Από το 2001 και μετά, η τουρκική εξοπλιστική προσπάθεια έχει μετατρέψει την γειτονική μας χώρα σε ένα πανίσχυρο περιφερειακό «παίκτη». Όπως πολλές φορές έχουμε γράψει στο περιοδικό ή στο site μας, η Τουρκία δεν έχει σκοπό να πάρει το «πάνω χέρι» μόνο στο Αιγαίο και να κερδίσει την Ελλάδα σε έναν αγώνα εξοπλισμών (κι όχι μόνο), αλλά έχει και βλέψεις προς όλη την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή θέλοντας να αναστήσει την ισχύ που είχε κάποτε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στην περιοχή.
Όπως εδώ και πολλά χρόνια θα έχουν παρατηρήσει οι αναγνώστριες/ες του περιοδικού, η φίλη και γείτονα Τουρκία έχει προσθέσει κορυφαία οπλικά συστήματα στο οπλοστάσιό της, τα οποία επιβεβαιώνουν αυτά που γράφουμε παραπάνω. Από τον μεγάλο κατάλογο οπλικών συστημάτων που μπαίνουν στις τουρκικές Ε.Δ σε υπηρεσία κάθε έτος, αυτά όμως που μας έχουν απασχολήσει περισσότερο, και έχουν αντίστοιχα λάβει και μεγάλη «δημοσιότητα» είναι τα μαχητικά 5ης γενιάς F-35A (ίσως και το προηγμένο ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, αν τελικά οι Τούρκοι υπογράψουν το συμβόλαιο αγοράς).
Η εξίσωση που καλείται λοιπόν να λύσει η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δύσκολη. Αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο αριθμητικά υπέρτερο, με ανώτερα οπλικά συστήματα σε πολλές περιπτώσεις, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρει λύσεις για τους «πολλαπλασιαστές ισχύος» της άλλης πλευράς (βαλλιστικούς πυραύλους, γεφυροφόρα άρματα νέας γενιάς κοκ). Οι Ε.Δ. πρέπει να προστατεύσουν χερσαία σύνορα σε επίπεδες εκτάσεις που ευνοούν την μαζική χρήση ταχυκίνητων μονάδων τεθωρακισμένων, καθώς και δεκάδες νησιά, μακρυά από την ενδοχώρα, που κάθε τους σημείο μπορεί να βρεθεί υπό πυρ ρουκετών και τακτικού πυροβολικού.

Μέσα σε όλα αυτά, εμφανίζονται δυο νέοι σταθμισμένοι παράγοντες. Το F-35 είναι ένα μαχητικό με δυνατότητα πρώτου πλήγματος, που προσφέρει την ικανότητα στην εχθρική αεροπορία να διεισδύσει στην ελληνική αεράμυνα, να καταστρέψει αντιαεροπορικά συστήματα και κέντρα διοίκησης, ανοίγοντας τον δρόμο για την ισοπέδωση των ελληνικών αεροδρομίων από μαζικές επιδρομές F-16. Ταυτόχρονα, οι συστοιχίες S-400 μπορούν να αποκλείσουν τον εναέριο χώρο των ελληνικών νησιών, δημιουργώντας μια θανατηφόρα κατάσταση για τα ελληνικά μαχητικά που θα προσπαθούν να αναχαιτίζουν τα εχθρικά αεροσκάφη αλλά και να προσβάλουν τις δυνάμεις εισβολής με stand-off όπλα.

Κάπου εκεί όμως, αντί να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο σοβαρά, αρχίζει η πλάκα. Αντιλαμβάνεται κανείς πως η κατάσταση δεν είναι ιδανική για τα ελληνικά επιτελεία, και λογικό είναι οι έλληνες αξιωματικοί να σχεδιάζουν τρόπους αντιμετώπισης με τα όποια, πενιχρά ή μη, μέσα που διαθέτουν. Τι να τους κάνεις όμως τους Έλληνες Αξιωματικούς, που άντε να έχουν μερικά μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, να έχουν τελειώσει καμιά Σχολή Πολέμου, έχουν και μερικές δεκαετίες εμπειρίας… Υπάρχουν οι γνώστες του Internet. Και φυσικά αυτοί οι «γνώστες» ήρθαν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους, προτείνοντας το ρωσικό υπερμαχητικό Su-855 με ικανότητα αναχαίτισης κουνουπιού τίγρη στα 700+ χιλιόμετρα, τους Α/Α πυραύλους S-700000 με ικανότητα κατάρριψης δορυφόρου σε γεωστατική τροχιά, αλλά και ότι άλλο εξωτικό έχει ή είχε επιδείξει το πάλαι ποτέ σοβιετικό, νυν ρωσικό οπλοστάσιο, από το εκρανοπλάνο μέχρι τορπίλες φωτονίων. Οτιδήποτε ρωσικό είναι και καλό, ευτυχώς που μπορούμε να κρατήσουμε τα G-3 μας και δεν χρειάζεται να τα ανταλλάξουμε με ελαφρώς μεταχειρισμένα AK-47 από το Βιετνάμ (από αυτά που έδωσαν ένα καλό «μάθημα» στα «αμερικανάκια»).

Έτσι λοιπόν, ανάμεσα στις λύσεις που κατά καιρούς προτάθηκαν ήταν και η αγορά μαχητικών 4,5ης γενιάς Su-35 (που βλέπουν τα F-35 «άνετα» και τα ρίχνουν επίσης «χαλαρά»), πυραύλους S-400 (από τα «αδέλφια» μας τους Ρώσους, αν και τώρα τελευταία μάλλον θυμήθηκαν ότι έχουν περισσότερα κοινά με την τουρκική οικογένεια) πυραύλους Iskander (στην λογική μιας «αμοιβαίας αποτροπής», αλλά και την προσθήκη νέων ικανοτήτων στο ελληνικό οπλοστάσιο), πύραυλοι BrahMos (που θα διέλυαν τον τουρκικό στόλο μέσα στις βάσεις του και δεν θα ήξεραν από που τους ήρθε). Φυσικά θα έπρεπε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα άρματα μάχης Armata, τα Terminator και δεν ξέρουμε εμείς τι άλλο. Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, δεν έχουμε τίποτα με τα πραγματικά εξαιρετικά ρωσικά όπλα. Έχουμε με τη νοοτροπία πίσω από τις «ιδέες» αυτές.

Ας κάνουμε μια μικρή παύση για ανακεφαλαίωση. Μαχητικά 4,5 γενιάς υπάρχουν διαθέσιμα στο ελληνικό οπλοστάσιο, είναι τα F-16 Block52+ Adv (λίγα μεν, αλλά αν εκσυγχρονιστεί όλος ο στόλος θα έχουμε 155 μαχητικά 4,5 γενιάς και μάλιστα όλα ή τα περισσότερα με AESA), προηγμένοι πύραυλοι αεράμυνας υπάρχουν και λέγονται Patriot PAC-2. Άρματα μάχης έχουμε από τα καλύτερα στον πλανήτη, τα Leopard 2HEL, και μπορούμε να τα κάνουμε περισσότερα αν εκσυγχρονίσουμε στο ίδιο και ανώτερο επίπεδο και τα Leo2A4. Δεν χρειαζόμαστε BrahMos, έχουμε αγοράσει Exocet MM-40 BlockII/III. Δεν χρειαζόμαστε Kalibr, έχουμε SCALP EG και άλλα κορυφαία κατευθυνόμενα όπλα, μπορούμε να χρειαζόμαστε να αγοράσουμε SCALP Navale. Υποβρύχια έχουμε, δεν γέρνουν, είναι θανάσιμος κίνδυνος για κάθε αντίπαλο, χρειάζονται όμως τορπίλες. Ίσως μάλιστα να ξεφεύγει σε πολλούς ότι έχουμε κι ένα σύστημα αντίστοιχο των Iskander, απλά με μικρότερη ακτίνα δράσης στην έκδοση του Ελληνικού Στρατού. Λέγεται ATACMS.

Η ρωσολαγνεία (κινεζολαγνεία, γαλλολαγνεία κοκ) και η «ανάγκη» για εισαγωγή νέων όπλων έχει κάνει πολλούς να αφήσουν στην άκρη τι ακριβώς έχει αγοραστεί με θυσίες του ελληνικού λαού και ενταχτεί στο ελληνικό οπλοστάσιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάποια στιγμή η ανάπτυξη στην χώρα μας έτρεχε με διπλάσιους ρυθμούς από την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Τότε είχαμε αποκτήσει ένα σημαντικό αριθμό οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας που ενίσχυσαν τις Ελληνικές Ε.Δ. Που θέλουμε όμως να καταλήξουμε;
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν χρειάζονται άσχετους σωτήρες, που ξαφνικά βρίσκουν μια καλή «ιδέα» και θεωρούν πως οι αξιωματικοί μας δεν το ξέρουν ή δεν το έχουν σκεφτεί. Η χώρα του «και ποιος εμένα μου λέει ότι…» πρέπει κάποια στιγμή να ωριμάσει. Έχουμε ένα πραγματικά προηγμένο και επίφοβο οπλοστάσιο, το οποίο όμως έχει ένα μικρό πρόβλημα. Χρειάζεται συμβάσεις συντήρησης, εκσυγχρονισμό (διαρκή), συμπλήρωση και αξιολόγηση των επενδύσεων που έχουμε κάνει. Δεν χρειάζεται να τα ξηλώσουμε όλα και να ξαναγράψουμε την ιστορία από την αρχή γιατί έτσι «κάπνισε» σε κάποιους.

Για παράδειγμα, τα MLRS έχουν πυρομαχικά που λήγουν, συμπεριλαμβανομένων και των ATACMS. Ο Αμερικανικός Στρατός υλοποιεί πρόγραμμα επαναπιστοποίησης των αποθεμάτων (απαιτείται για όλους τους πυραύλους στερεών καυσίμων), με ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό. Μήπως θα άξιζε τον κόπο να μπούμε κι εμείς σε αυτό το πρόγραμμα, αγοράζονται και μερικούς νεώτερης έκδοσης ATACMS, παρέα και με μερικά πλεονάζοντα MLRS; Και να αφήσουμε στην άκρη τους εξαιρετικούς Iskander.  Γιατί αν θέλουμε κάτι αντίστοιχο, υπάρχει και το ισραηλινό LORA, αλλά και άλλες λύσεις.

Πράγματι βρισκόμαστε σε βαθιά οικονομική κρίση, αλλά έχουμε από το παρελθόν μια «παρακαταθήκη» που δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη. Όλα τα οπλικά συστήματα οφείλουν να περνούν από διαρκή αξιολόγηση, και όσα απαιτείται, πρέπει να πάρουν την σειρά τους για εκσυγχρονισμό. Όσα δεν χρειάζονται, ας πάρουν σειρά για διάλυση, και ας δούμε αν μπορούμε να βρούμε καλούς αντικαταστάτες στις μάντρες με τα μεταχειρισμένα, ή αν αξίζει τον κόπο να επενδύσουμε σε καινούργια.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν δημιουργήθηκαν «χτες», έχουν παρελθόν, παρόν και προφανώς μέλλον. Εισάγουν οπλικά συστήματα σε υπηρεσία, και αποσύρουν άλλα. Ας επικεντρώσουμε την όποια κριτική στην ενίσχυσή τους, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας την οικονομική κατάσταση της χώρας. Τα F-16 χρειάζονται εκσυγχρονισμό, γιατί όσο καλοί κι αν είναι οι πιλότοι μας στις αερομαχίες, δύσκολα μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα Joint Helmet-Mounted Cueing System (JHMCS) σε συνδυασμό με AIM-9X. Καλό είναι να λέμε «πάλιωσαν» τα F-16, αλλά ας έχουμε στο μυαλό μας ότι το F-16 Block 30 ή 50 δεν έχει και μεγάλη σχέση με το Block 70 (που άνετα μπορεί να συγκριθεί σε δυνατότητες με όλες τις «λύσεις» 4,5+ γενιάς). Μπορεί να έχουν το ίδιο σχήμα, αλλά δεν έχουν καμία άλλη σχέση πλέον μεταξύ τους, όπως δεν είχε το Spitfire MkI της Μάχης της Αγγλίας με το Mk24.
Αντίστοιχα, δύσκολα ένα Leo2Hel/A4 θα μπορέσει να αντιμετωπίσει συνεχείς επιθέσεις αν δεν έχει αρκετά πυρομαχικά, ή ένα υποβρύχιο U-214AIP θα μπορέσει να απαγορεύσει την Ανατολική Μεσόγειο με τορπίλες της δεκαετίας του ’70. Δύσκολα ο διοικητής τάγματος θα κρατήσει μια παραλία με όλμους των 107 χιλ εποχής Β’ΠΠ, και δύσκολα οι διοικητές στον Έβρο θα εκμεταλλευτούν επιθετική αιχμή χωρίς υποστήριξη πεζικού σε ΤΟΜΑ.
Αντί λοιπόν να σκεφτόμαστε με μεγάλη φαντασία νέες «λύσεις», αντί να περιμένουμε Su-35S και F-35, ας προσγειώσουμε το διαστημόπλοιο «Ελλάς» στον πλανήτη Πραγματικότητα. Βοηθάει.
ΠΤΗΣΗ και ΔΙΑΣΤΗΜΑ

*** Μήνυμα Λαφαζάνη στην συγκέντρωση και πορεία στην Καλαμάτα για την απελευθέρωση Δασκαρόλη 
Δημοκράτες και δημοκράτισσες της Καλαμάτας
Φίλες και φίλοι
Χαιρετίζω εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας την αγωνιστική συγκέντρωση και πορεία σας και εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον ανυπότακτο συμπολίτη σας Στράτο Δασκαρόλη.
Ο Στράτος Δασκαρόλης, γυρίζοντας περήφανα την πλάτη σε μνημονιακούς νόμους, αρνήθηκε να πληρώσει τα εξοντωτικά διόδια – χαράτσια που αυτοί οι υποδουλωτικοί νόμοι και οι αποικιακές συμφωνίες με μεγαλοεργολάβους, επιβάλουν, στέλνοντας ένα μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και ελπίδας στον ελληνικό λαό και πρώτα απ' όλα στην ελληνική νεολαία.
Αγωνιστές σαν τον Στράτο αναδεικνύονται με την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση τους σε πρότυπα ενεργού πολίτη και θετικό παράδειγμα στάσης ζωής για όλους και όλες μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.
Σήμερα από αυτήν εδώ την πλατεία ενώνουμε την φωνή μας με την δική σας και απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη.
Απαιτούμε μαζί με όλους εσάς σταμάτημα των διώξεων σε όλους του αγωνιστές συμπολίτες μας στην χώρα που αρνήθηκαν και αρνούνται για λόγους αντίστασης να πληρώσουν διόδια.
Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε με όλους εσάς να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι και να ακυρωθούν τα μνημόνια της υποδούλωσης και η λιτότητα της εξαθλίωσης.
Η Ελλάδα όσο ποτέ έχει ανάγκη σήμερα να ενωθούμε όλοι μαζί.
Να ενωθούμε ως μια γροθιά όλες ανεξαιρέτως οι ριζοσπαστικές προοδευτικές, δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις για να ελευθερώσουμε την χώρα από την μνημονιακή κατοχή, την κηδεμονία, την νεοαποικιοκρατία και την εκμετάλλευση.
Ο Στράτος Δασκαρόλης μας δείχνει το δρόμο για μια νέα Ελλάδα δημοκρατική, κυρίαρχη, δίκαιη και ανασυγκροτημένη με το λαό μας στο τιμόνι μιας νέας εθνικής πορείας αναγέννησης.
~
***  28 άτομα έπιανε καθημερινά το Σεπτέμβριο η Αστυνομία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Σχεδόν 28 άτομα συλλάμβαναν καθημερινά κατά το Σεπτέμβριο οι αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα για τη μηνιαία δραστηριότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση.
Συνολικά συνελήφθησαν 832 άτομα και ειδικότερα: Ένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επτά για ληστεία, 90 για κλοπή και απόπειρες, 81 για ναρκωτικά, 22 για όπλα, 12 για παράβαση νόμου περί παιγνίων, τρία για παράβαση νόμου περί αρχαιοτήτων, ένα για απάτη, ένα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, 183 για παράβαση νόμου περί αλλοδαπών, 23 για πλαστογραφία, δύο για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, τρία για παραμέληση εποπτείας ανήλικου, εννέα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, τέσσερα για λαθρεμπόριο, 33 για ΓΟΚ, 173 για ΚΟΚ, τέσσερα για ενδοοικογενειακή βία, 60 για καταδιωκτικά έγγραφα και 120 για διάφορα άλλα αδικήματα.
  Στατιστικά στοιχεία
Σε όλους τους νομούς εξιχνιάσθηκαν μία υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, 24 υποθέσεις ληστειών και απόπειρες, 247 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων και απόπειρες, 66 υποθέσεις για ναρκωτικά, 19 υποθέσεις για όπλα, 14 υποθέσεις για πλαστογραφία, μία υπόθεση απάτης, πέντε υποθέσεις για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, μία υπόθεση για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και τρεις υποθέσεις λαθρεμπορίου.
Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν: ηρωίνη 20,1 γραμμαρίων, κοκαΐνη 1 γραμμ., χασίς 4.013,34 γραμμ., 570,5 ναρκωτικά χάπια, 1.355 δενδρύλλια κάνναβης, 3 τσιγαριλίκια κάνναβης, ένα πιστόλι και ένα πιστόλι τύπου REPLICA, 14 κυνηγετικά όπλα, 213 φυσίγγια διαφόρων τύπων, 13 ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες κ.λπ. 13, το χρηματικό ποσό των 1.973 ευρώ και 163 LEU Ρουμανίας, 68 πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων, 603 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, οκτώ οχήματα, 21 κινητά τηλέφωνα, αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης, διαρρηκτικά εργαλεία και προϊόντα παραεμπορίου.
Τέλος, το Σεπτέμβριο κλάπηκαν 101 οχήματα και βρέθηκαν 30.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Φυλάκιση 8 μηνών για θανάτωση σκύλου με όπλο 
Γλίτωσε την υψηλή χρηματική ποινή, καθώς του αναγνωρίσθηκαν ελαφρυντικά
 Με την καταδίκη ενός 71χρονου για θανάτωση σκύλου με όπλο σημαδεύτηκε η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στην Καλαμάτα. Η υπόθεση εκδικάσθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και ο 71χρονος κρίθηκε ένοχος ότι το Φεβρουάριο του 2014 βασάνισε, κακοποίησε, μεταχειρίσθηκε με κακό και βάναυσο τρόπο ζώο. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (καθώς έκανε και δωρεά στο Φιλοζωικό Σύλλογο) κι έτσι γλίτωσε την υψηλή χρηματική ποινή των 15.000 ευρώ. Του επέβαλε, όμως, ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή.
  Λαμπραντόρ 2 ετών
Το περιστατικό συνέβη στο αγρόκτημα του κατηγορουμένου στη Σπερχογεία. Απόγευμα του Φεβρουαρίου του 2014 ένας 39χρονος παρουσιάσθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας και κατήγγειλε ότι την προηγούμενη ημέρα αναίτια ο γείτονάς του στο αγρόκτημα πυροβόλησε και σκότωσε το σκύλο του, ράτσας λαμπραντόρ, ηλικίας 2 ετών.
Όπως εξήγησε στους αστυνομικούς, αναζήτησε το σκύλο του στο κτήμα όπου τον είχε, όμως δεν τον βρήκε και αργά το βράδυ έφυγε. Την άλλη μέρα νωρίς το πρωί πήγε πάλι στο κτήμα και άρχισε να ψάχνει την ευρύτερη περιοχή για να τον βρει. Τότε ρώτησε κάποιους ανθρώπους από το κέντρο απεξάρτησης που βρίσκεται εκεί κοντά και τον ενημέρωσαν ότι ο γείτονάς του είχε πυροβολήσει και σκοτώσει το σκύλο. Επικοινώνησε μαζί του και ο 70χρονος παραδέχθηκε πως πυροβόλησε το ζώο, δικαιολογώντας την πράξη του, ότι σκυλιά τού είχαν σκοτώσει πρόβατα που έχει στην ιδιοκτησία του. Μάλιστα, ο 39χρονος ζήτησε να του υποδείξει πού είναι το νεκρό ζώο, αλλά του είπε ότι το έβαλε σε μια σακούλα και το πέταξε σε ρέμα που δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουν.
  Το παραδέχθηκε
Ο 71χρονος στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι στο κτήμα του έχει πρόβατα. Λίγες ημέρες πριν από το συμβάν μπήκε στο κτήμα ένας σκύλος μαύρου χρώματος, αλλά ο ίδιος δε γνώριζε σε ποιον ανήκει και το έδιωξε. Δύο ημέρες μετά είδε το ίδιο σκυλί να έχει μπει πάλι στο κτήμα και να κυνηγάει τα πρόβατά του. Μάλιστα, κάποια στιγμή άρχισε να πιάνει ορισμένα από τα πρόβατα και να τα ρίχνει στο έδαφος. Ο 71χρονος εξήγησε ότι κάποια από τα ζώα του κυοφορούσαν και φοβήθηκε ότι έτσι όπως τα κυνηγούσε ο σκύλος θα πάθει ζημιά στο κοπάδι του, άρχισε να φωνάζει δυνατά για τον φοβίσει, αλλά αυτός συνέχισε να κυνηγάει τα ζώα. Τότε, όπως είπε, θεωρώντας ότι πρόκειται για αδέσποτο σκύλο, πήρε την καραμπίνα και τον πυροβόλησε. Πρόσθεσε δε ότι το ίδιο σκυλί σε προγενέστερο χρόνο είχε σκοτώσει τρία αρνιά του και παλαιότερα άλλα τέσσερα. Ζήτησε συγγνώμη, όμως είπε ότι φοβήθηκε για τα τη ζωή των δικών του ζώων.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Συγχώνευση ποινών για τον Στράτο Δασκαρόλη 
Αίτημα για συγχώνευση της ποινής που του έχει επιβληθεί από το Πταισματοδικείο Καλαμάτας υπέβαλε χθες ο Στράτος Δασκαρόλης, ο οποίος έχει καταδικασθεί για τη μη καταβολή διοδίων.
Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος, ταξιδεύοντας τους προηγούμενους μήνες από Καλαμάτα για Αθήνα, δήλωνε στα διόδια ότι δεν επιθυμεί να πληρώσει. Αρχικά του επιβλήθηκαν πρόστιμα που άγγιξαν τα 2.400 ευρώ, ενώ στις 27 Σεπτεμβρίου παρουσιάσθηκε ενώπιον του Πταισματοδικείου Καλαμάτας, όπου ήταν κατηγορούμενος για 7 περιπτώσεις παραβίασης διοδίων, για τις οποίες και κρίθηκε ένοχος.
Ο ίδιος δήλωσε στη δικαστή ότι θεωρεί αντισυνταγματική την καταδίκη του, καθώς δεν είναι δίκαιο και νόμιμο ένας φτωχός να καταδικάζεται, επειδή δεν πλήρωσε διόδια.
Το δικαστήριο τον καταδίκασε για κάθε μία περίπτωση σε 6 ημέρες φυλάκισης (συνολικά 42 ημέρες) και χρηματικό ποσό 80 ευρώ, ανά περίπτωση. Όταν δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρήματα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, συνελήφθη και από τότε κρατείται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Χθες, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κατέθεσε αίτημα συγχώνευσης των ποινών, ώστε να μειωθεί στο μισό η ποινή φυλάκισης που του έχει επιβληθεί.  Β.Β.

***  Κι άλλη αναβολή για την υπόθεση επιμέλειας του παιδιού Μαζιώτη – Ρούπα 
Για το Νοέμβριο αναβλήθηκε η συζήτηση που είχε προσδιορισθεί χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας των αιτήσεων για την παραχώρηση της οριστικής επιμέλειας του παιδιού του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλα Ρούπα στην αδελφή και τη μητέρα της.
Είναι η τέταρτη αναβολή εκδίκασης των αιτήσεων, ενώ η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2017.
Το Φεβρουάριο οι γονείς είχαν ζητήσει να παραστούν στη διαδικασία του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, όπου είχαν καταθέσει αίτηση για τη γονική μέριμνα του παιδιού τους.
Τον Απρίλιο, με διάταξη αορίστου διάρκειας του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, δόθηκε η  προσωρινή επιμέλεια του μικρού αγοριού της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη από κοινού στη μητέρα και την αδελφή της μητέρας του. Ταυτόχρονα, ο εισαγγελέας κατέθεσε και ο ίδιος αίτηση προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας για να τους παραχωρηθεί η επιμέλεια.
Η εκδίκαση των αιτήσεων τον Απρίλιο αναβλήθηκε και ορίσθηκε νέα ημερομηνία το Μάιο, οπότε και πάλι η συζήτηση αναβλήθηκε, με τους γονείς να επιμένουν στο αίτημά τους να παρευρεθούν οι ίδιοι στη δικαστική διαδικασία. Το Μάιο υπήρξε άλλη μια αναβολή για Ιούνιο, οπότε εκ νέου αναβλήθηκε και ορίσθηκε για χθες.
Τώρα, ως νέα ημερομηνία εκδίκασης των αιτήσεων, ορίσθηκε η 15η Νοεμβρίου.  Β.Β.

***  Εξόρμηση στην Πάρνηθα με τον Ορειβατικό Καλαμάτας 
Την προσεχή Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα βρεθεί στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας για να περπατήσει στη δυτική πλευρά του βουνού.
Η Πάρνηθα είναι το βουνό της Αθήνας, της περιοχής όπου βρίσκονται οι περισσότεροι ορειβατικοί σύλλογοι με τα πιο πολλά μέλη στη χώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο πλήθος ορεινών δραστηριοτήτων να γίνονται εκεί και, μεταξύ άλλων, να έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών, δύο μεγάλα καταφύγια, αρκετά μικρότερα και πολλές περιοχές δημοφιλείς για αναρρίχηση.
«Εμείς», όπως αναφέρεται, «με την καθοδήγηση και φιλοξενία του συλλόγου ΕΠΟΣ Φυλής θα περπατήσουμε στη περιοχή της Μονής Κλειστών, σε μια διαδρομή που περνά μέσα από δάση, ρέματα (Γκούρα, Γιαννούλα κ.τ.λ.) και σημεία ιστορικού – αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Σπήλαιο Πανός, αρχαίο φρούριο Φυλής κ.τ.λ.).
Η διαδρομή είναι κυκλική, μήκους περίπου 16χλμ. και διάρκειας 5,30-6 περίπου ώρες.
Η αναχώρηση από Καλαμάτα, από τα γραφεία μας, θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου (7/10) στις 4.00.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στα τηλ. 6944574797, 6977716580».

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη από τον Ευκλή η 10η ποδηλατική Ανάβαση Ταϋγέτου 
Το ποδηλατικό τμήμα του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας ‘’ΕΥΚΛΗΣ’’ διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 01/10/2017 ποδηλατικό αγώνα Ανάβαση δρόμου με την επωνυμία «10η Ανάβαση Ταϋγέτου», με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Συμμετείχαν σωματεία από όλη την Ελλάδα, καθώς και ανεξάρτητοι ποδηλάτες, με 80 συνολικά αθλητές να λαμβάνουν προεκκίνηση από την Πλατεία 23ης Μαρτίου, με προορισμό 45 χλμ. μετά στο Τουριστικό Ταϋγέτου στα 1350 μ. υψόμετρο.
Τα Ποδηλατικά Σωματεία που τίμησαν με την συμμετοχή τους τον Ευκλή ήταν: Π. Ο. Πατρών (20 αθλητές), Π.Τ.Σ. Πύργου (Ποδηλατοδρόμος-15 αθλητές), Κορινθιακός Π.Ο., Παναθηναϊκός Α.Ο., Σπαρτιατικός Γ.Σ., Α.Ο. Αίολος, Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, Α.Ε.Κ. Αθηνών, Διομήδης Α.Ο., Μεσσηνιακός Γ.Σ., Κρόνος Νίκαιας, Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός, Ο.Φ.Ν. Ιωνίας, Α.Σ. ΑΛΦΑ, Φιλαθλητικός Ο. Πύργου και Α.Ο. Θησέας.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΝΕΟΙ ΑΝΤΡΕΣ
1ος Αιμιλιάνο Βίλα (U.S.ALBENASIENNE) 1:18:38
2ος Τριπύλας Ιωάννης (Π.Ο. Πατρών) 1:34:55
ΕΦΗΒΟΙ
1ος Φραμπίτσης Δημ. (Π.Ο. Πατρών) 1:19:46
ΑΝΤΡΕΣ
1ος Κανελλόπουλος Σταύρος (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής) 1:21:43
2ος Αχτύπης Αντώνιος (Π.Ο. Πατρών) 1:23:20
3ος Κουλολιάς Γεώργιος (Π.Τ.Σ. Πύργου) 1:25:16
4ος Κούβελας Κων/νος (Π.Τ.Σ. Πύργου) 1:27:04
5ος Νίνης Γεώργιος (Α.Σ. ΑΛΦΑ) 1:28:58
6ος Καπετάνης Κλεάνθης (Π.Ο. Πατρών) 1:32:16
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η Κλεμπετσάνη Μαρία (Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός) 1:43:04
2η Στρουμπούλη Δανάη (Κρόνος Νίκαιας) 1:45:44
ΜΑΣΤΕΡΣ Α΄
1ος Μπελερής Βασίλειος (Κορινθιακός Π.Ο.) 1:23:29
2ος Μπούρικας Βασίλειος (Α.Ο. Πήγασος) 1:26:31 3ος Καλογεράτος Διονύσιος (Π.Ο. Πατρών) 1:31:08
4ος Βαριτιμίδης Γεώργιος (Α.Ε.Κ. Αθηνών) 1:41:30
5ος Ξένος Διονύσιος (Α. Ο. Πήγασος) 1:45:09
6ος Γιάννου Ιωάννης (Κορινθιακός Π.Ο.) 1:48:00
ΜΑΣΤΕΡΣ Β΄
1ος Δημητρακόπουλος Δημήτριος (Π.Τ.Σ. Πύργου) 1:21:43
2ος Γιαννακόπουλος Γεώργιος (Παναθηναϊκός Α.Ο.) 1:24:04
3ος Μπακόπουλος Πέτρος (Π.Ο. Πατρών) 1:31:58
4ος Τσαπάλος Χρήστος (Κορινθιακός Π.Ο.) 1:32:03
5ος Γκότσης Ανδρέας (Π.Ο. Πατρών) 1:33:23
6ος Κουκουλιέρος Αθανάσιος (Π.Ο. Πατρών) 1:35:38
ΜΑΣΤΕΡΣ Γ΄
1ος Δαλέζιος Ιωσήφ (Διομήδης Α.Ο.) 1:27:08
2ος Ποντίκης Χρήστος (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής) 1:27:10
3ος Ντούλιας Δημήτριος (Διομήδης Α.Ο) 1:31:00
4ος Μπαλάσκας Παν. (Α. Ο. Αίολος) 1:31:13
5ος Γκολάνκα Ριτσαρντ (Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός) 1:43:06
6ος Μορωνης Νικόλαος (Π.Ο. Πατρών) 1:49:04
ΜΑΣΤΕΡΣ Δ΄
1ος Μυστριώτης Βασίλειος (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής) 1:47:07
2ος Αγγελικόπουλος Σπυρ. (Π.Ο. Πατρών) 1:52:27
3ος Μπουκουβάλας Στέφανος (Σπαρτιατικός Γ.Σ.) 2:00:41
4ος Παπανικολόπουλος Δημήτριος (Π.Ο. Πατρών) 2:09:18
ΟΠΕΝ (15-30 ετών)
1ος Χρονάς Άγγελος (Μεσσηνιακός Γ.Σ.) 1:30:31
2ος Νικολακέας Γεώργιος 1:32:03
3ος Κωστόπουλος Νικόλαος (Π.Τ.Σ. Πύργου) 1:35:38
4ος Κωνσταντακάκος Βας. (Σπαρτιατικός Γ.Σ.) 1:36:29
5ος Αναστασόπουλος Κων/νος (Σπαρτιατικός Γ.Σ.) 1:40:44
6ος Καράι Κων/νος (Π.Τ.Σ Πύργου) 1:57:27
ΟΠΕΝ (31-45 ετών)
1ος Κασομούλης Νικόλαος (Π.Ε.Π.Α.) 1:42:09
2ος Μπάρδης Κων/νος 2:02:51
3ος Ζέππος Νικόλαος (Π.Ε.Π.Α.) 2:09:32
4ος Νικολακόπουλος Ιωάννης (Μεσσηνιακός Γ.Σ.) 2:13:28
5ος Μαρίνης Πολυχρόνης (Μεσσηνιακός Γ.Σ.) 2:32:38
ΟΠΕΝ (46 ετών και άνω)
1ος Ζήρος Νικόλαος 1:57:45
2ος Παπαδόπουλος Λεωνίδας 2:03:06
3ος Ρήγας Νικόλαος 2:04:23
4ος Ανδρεάκος Κων/νος 2:14:49
5ος Καούνης Δημήτριος 2:24:24
Video: 10η ποδηλατική Ανάβαση Ταϋγέτου  , https://youtu.be/Ny3eGO7CM6Q  .-  

***  Στα ημιτελικά ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ο Άρης απέκλεισε τον ΠΑΟΚ
Στο Κύπελλο μπάσκετ...
Στα ημιτελικά ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ο Άρης απέκλεισε τον ΠΑΟΚ
 
~ Με το δεξί μπήκαν τα... μεγάλα ονόματα στο Κύπελλο Ελλάδος μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Κολοσσού στη Ρόδο (Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 54-84) και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπως και η ΑΕΚ που συνέτριψε τον ΑΓΟΡ (ΑΕΚ - Ρέθυμνο 92-67).
Στους «4» πέρασε και ο Ολυμπιακός που νίκησε εύκολα στη Λάρισα (ΓΣΛ Φάρος - Ολυμπιακός 67-97).
Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ και τον άφησε εκτός συνέχειας (Άρης - ΠΑΟΚ 70-63).
Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου ανδρών:
Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός 54-84
ΑΕΚ-Ρέθυμνο 92-67
ΓΣΛ Φάρος-Ολυμπιακός 67-97
Άρης-ΠΑΟΚ 70-63
***  ΚΟΛΟΣΣΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  54-84
Διαιτητές: Ανδρικόπουλος, Δεσλής, Μακρυγιάννης
Τα δεκάλεπτα: 16-28, 27-49, 40-69, 54-84
ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Γκρίφιν 7 (1), Σχίζας 4, Χάρις 5 (1), Τζόουνς 13 (1), Πρόστραν 3 (1), Σταμάτης 5, Γεωργαλλής 2, Μπρέι 5 (1), Μπιλλής 1, Αγγελάκος 3 (1), Ράιτ 2, Παπαδάκης 4 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 4, Ρίβερς 11 (3), Γκάμπριελ, Όγκαστ 6 (9 ριμπ.), Λοτζέσκι 14 (2), Καλάθης 13 (3), Παππάς 9 (1), Ντένμον 10 (2), Μήτογλου 3 (1), Γκιστ, Βουγιούκας 14 .-

***   ΑΕΚ - ΡΕΘΥΜΝΟ    92-67
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης-Παναγιώτου-Ζαχαρής
 Τα δεκάλεπτα: 29-13, 44-38, 72-55, 92-67
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελόνου 11, Ντελρόι 9 (1), Γκριν 8 (2), Ξανθόπουλος, Σάκοτα 15 (2), Τσαλμπούρης 2, Άτιτς 4, Λαρεντζάκης 7, Μπάρλοου 16 (3), Μωραϊτης 2, Μαυροειδής 7, Σι 11 (2)
ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Ντάνιελς 9 (1), Μέντλοκ 12 (1), Κώττας 2, Χριστοδούλου 3, Μούντι 25 (2), Δραγάτης 1, Πανατεράκης 2, Θεοδωρίδης, Γιαννόπουλος 11 (2), Ρόμπερτσον 2.
 
***  Φάρος ΓΣΛ-Ολυμπιακός  67-97
Τα δεκάλεπτα: 25-28, 41-50, 54-69, 67-97
Φάρος ΓΣΛ (Σκουρτόπουλος): Ντρέιπερ 2, Παπαμακάριος, Μαραγκός 2, Μουράτος 10, Ουέιρ 6, Διαμαντάκος 6, Χατζηκυριακίδης 2, Σάφτεναρ 18 (2), Κόνερ 5, Βαβάτσικος 5 (1), Παπαντωνίου 6, Φόρμπς 5 (1)
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τολιόπουλος, Μακλίν 4, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 7 (1), Παπανικολάου 10, Μάντζαρης 5 (1), Αγραβάνης 9 (1), Μιλουτίνοβ 9, Τόμπσον 15 (1), Στρέλνιεκς 16 (4), Τιλί 9 (3), Πρίντεζης 11.

*** ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ  70-63
Διαιτητές: Σχινάς, Ψαριανός, Τζαφλέρης
Τα δεκάλεπτα: 17-16, 42-29, 58-44, 70-63
ΑΡΗΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μούρτος 3, Αθηναίου 4, Βασιλόπουλος 12 (1), Φλιώνης 3 (1), Βον 10 (2), Τσαϊρέλης 5, Πέτγουεϊ 3 (1), Πουλιανίτης, Γουίβερ 7 (1), Μπένσον 12 (1), Χρηστίδης 2, Μπελ 9 (1)
ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 7, Ντίλαρντ 14 (2), Κλάσεν 7, Καρράς 2, Τσόχλας 2, Μαργαρίτης 5, Καραμανώλης, Ζάρας 5 (1), Τζόουνς 14 (3), Τρις 7 (1).

***

~ * ~ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
~**   
 ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5825   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3725   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3737  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.287   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**
 ~
VIDEO εκδρομών –διαδρομών...ΣΠΟΡΑΔΑΣ, ΣΚΙΑΘΟΣ-ΣΚΟΠΕΛΟΣ-ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 29-02/10/2017:
1 ~** Αλόννησος -Νησιά  Αγίου Γεωργίου- Σκόπελος με πλοίο 2/10/2017: https://youtu.be/jWW6HtK3dgY .-
~**Αλόννησος-Γιάρος Β .Σποράδες 2-10-2017:
~**Αλόννησος φτάνοντας 2/10/2017:
 https://youtu.be/tMEbUHruC24  .-
4 ~**  Αλόννησος-Σκόπελος με το πλοίο 2/10/2017: https://youtu.be/_MmBL6RDuHk  .-
~**ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ από Σκιάθο 2-10-2017:
 https://youtu.be/-CiFTniI5mo  .-
~** Σκιάθος  Αλόννησος  Σκόπελος  με   κρουαζιερόπλοιο Άγιος Νικόλαος  2/10/2017: https://youtu.be/G3aGrh4k0lw  .-
~*ΣΚΙΑΘΟΣ  από το πλοίο  2/10/2017:
https://youtu.be/qA0C_EU58_E  .-
8 ~*Σκιάθος  διαδρομή για Ι. Μ. Ευαγγελίστρια  2/10/2017:
 https://youtu.be/PAh6n2ocXyU .-
~* ΒΙΝΤΕΟ από το κινητό μας :
9~* ΜΑΝΤΟΥΔΙ  2  2017:
https://youtu.be/TCnvWo_SCN8 .-
 10~ Μαντούδι 4  30-09-2017 :
 https://youtu.be/48yZEsCkx14.-
11~Μαντούδι Εύβοια  2017:
https://youtu.be/i18Y8afqOss .-
12~Σκιάθος  2017 :
 https://youtu.be/A8bgfa9g7CY .-
13~Σκιάθος 3  κουκουναριές 2017:
https://youtu.be/tA6h9ykRy_c  .-
14~Σκιάθος 4  2017:
 https://youtu.be/vyRVBKv-l2o  .-
15 ~Μαντούδι  30-09-2017:
 https://youtu.be/4YUiOgr_b50  .-
16~Σκιάθος 30-09-2017:
https://youtu.be/gFcVzAW2Sns .-
17~Σκιάθος  2017:
https://youtu.be/wnvVpsUQykE .-
 18~Σκιάθος 2  2017:
 https://youtu.be/_XGswBPvqYs .-
19 ~Σκιάθος  κουκουναριές  2017:
 https://youtu.be/Xk4B8T-JEw4  .-
20~Μαντούδι 2  -2017:
 https://youtu.be/XvyFLfMA6io .-
~ Και  άλλα  βίντεο  :
21~**Επιστροφή από Σκιάθο   Αμαλιάπολη 2/10/2017:
https://youtu.be/MLaTuKg2Yz4 .-
~**Παναγία ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΑ στην Σκιάθο 1-10-2017:
 https://youtu.be/OiemWXhcT6A  .-
~**ΠΡΟΚΟΠΙ Ευβοίας Άγιος Ιωάννης 30/09/2017:
 https://youtu.be/eQTSSr8yBPM  .-
~**ΣΚΙΑΘΟΣ 2/10/2017 διαδρομές:
 https://youtu.be/ro9uloc7zm0 .-
25 ~**ΣΚΙΑΘΟΣ 5  2017 VID 2017:
 https://youtu.be/0EVqYijyQpo .-
~**Σκιάθος 6  2017 Μαντούδι 3 VID 2017:
https://youtu.be/A-hHb_fiF3M .-
** Σκιάθος 2017:
 https://youtu.be/9AtHtXfvRpk .-
~** Σκιάθος διαδρομές με βροχή 2/10/2017:
 https://youtu.be/ZqD2aStexDo .-
~**Σκιάθος Ευαγγελίστρια  ενημέρωση από μοναχό 2/10/2017:
https://youtu.be/adRivfk3hew .-
30 ~**Σκιάθος Κουκουναριές  2017:
https://youtu.be/A2sUyFmK5Do .-
~** ΣΚΙΑΘΟΣ με Δαβίλλα Τουρς διαδρομές 2-10-2017:
https://youtu.be/ho07DqSfNi4  .-
~*Σκιάθος Μονή Ευαγγελιστρίας  2/10/2017:
 https://youtu.be/X8P8qnTHlUQ .-
~* Σκιάθος νησάκια  {Δασκαλιό , Άαπρο , Τρυπητή , Άρκος  Τσουγκριά και Μαραγκός} διαδρομή για Αλόννησο  Σκόπελο με πλοίο 2-10-2017: https://youtu.be/li2ZeAmM9pI .-
~*ΣΚΙΑΘΟΣ προσκύνημα στη Ευαγγελίστρια  1/10/2017: https://youtu.be/wUzPjOey990 .-
https://youtu.be/vnee7nnZiuA  .-  
~**Σκιάθος Σκόπελος 2017:
 https://youtu.be/zt6SPKeKh6Q  ,-
~**Σκιάθος στη μονή Ευαγγελίστρια 2/10/2017:
https://youtu.be/axFLlcC2vdU   .-
~**ΣΚΙΑΘΟΣ στο ξενοδοχείο ΧΡΙΣΤΙΝΑ βράδυ 1/10/2017: https://youtu.be/4y3AYm2WK9s .-
~**Σκιάθος Αμαλιάπολης επιστροφή 2/10/2017:
 https://youtu.be/nr4gJrsspsc .-
~**Σκιάθος Αμαλιάπολη ΜΕ ΔΙΑΣΚΈΔΑΣΗ 2/10/2017:
https://youtu.be/irYsYcXdo3s .-
~**Σκιάθος Σκόπελος  2017:
 https://youtu.be/J6HMdhs7v8Q .-
~**ΣΚΟΠΕΛΟΣ  2017:
 https://youtu.be/xc0Cxlnpfx0 .-
~*ΣΚΟΠΕΛΟΣ   από πλοίο πλησιάζοντας 2/10/2017:
https://youtu.be/XtRpuli2QsM .-
~*Σκόπελος Αλόννησος  2017:
https://youtu.be/JxP4ieohZBE .-
~* Σκόπελος Αλόννησος με πλοίο 2/10/2017:
 https://youtu.be/dc0Pfu0l618 .-
 ~*Σκόπελος από Αλόννησος ενημέρωση 2/10/2017:
https://youtu.be/7jO_5cJtT1g .-
~*Σκόπελος Αλόννησος με το πλοίο Δευτέρα 2/10/2017:
https://youtu.be/SjCTGG0cquQ .-
~**ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΩΡΑ  2017:
 https://youtu.be/u6kQY06Gb0Q .-
~**Σκόπελος από πλοίο 2/10/2017:
 https://youtu.be/K1ATJgb-1uw .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου