ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017 :
 


*** ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ - ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ (Εκδ.1995)
Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ  Όταν τον επισκέφτηκα με το φίλο μου Ευ.Π την 16η Ιουν 2009, μία  εβδομάδα περίπου πριν  κοιμηθεί, μας είπε: 
    Σας έρχονται δύσκολες μέρες.      Θα έχετε και αιματοχυσία.
Σημείωση: Όταν ελέχθησαν τα ανωτέρω δεν είχε εδηλωθεί η οικονομική κρίση στη Χώρα μας και στον υπόλοιπο Κόσμο, ούτε και οι αιματερές αναταραχές στις Μουσουλμανικές Χώρες .
~ Γέροντας Ιωσήφ: Με μεγάλη χαρά μας σας υποδεχόμαστε. Έχετε τον βαθύτατο σεβασμό μας και τις καλύτερες ευχές.
Επισκέπτης: Ευχαριστούμε, Πάτερ, που μας δεχτήκατε. Οι καιροί στην Ρωσία, τώρα, είναι αφ ενός δύσκολοι, και αφ’ ετέρου πολύπλοκοι.
Γέροντας Ιωσήφ: Προσευχόμαστε ώστε οι Ρώσοι να επιστρέψουν στην φυσική τους κατάσταση, αυτή που υπηρχε πριν την καταστροφή, επειδή έχουμε κοινές ρίζες και η κατάσταση στην οποία οι Ρώσοι έχουν περιέλθει είναι βάρος στην καρδιά μας.
Επισκέπτης: Υπάρχουν πολλά δεινά, φυσικά. Ο εθισμός στα ναρκωτικά έχει καταντήσει μάστιγα. Το έθνος μας έχει πέσει σε παρακμή.
Γέροντας Ιωσήφ: Τα πράγματα βρίσκονται τώρα σε τέτοια κατάσταση παρακμής μια κατάσταση κοινή για ολόκληρο τον κόσμο, στην παρούσα φάση. Και είναι επακόλουθο αυτής της κατάστασης, αυτό ακριβώς το όριο, από το οποίο και θα αρχίσει η οργή του Θεού. Έχουμε φτάσει αυτό το ακρότατο όριο. Και τώρα θα συμβεί πως, αυτό που ο Κύριος, με το Έλεός Του, προηγουμένως ανεχόταν, τώρα, δρώντας σύμφωνα με την Δικαιοσύνη Του, θα τιμωρήσει, γιατί ο καιρός πλέον έχει έλθει για αυτό. Θα γίνει ένας πόλεμος, και πόλεμοι, και θα βιώσουμε φοβερές δυσκολίες.
     Την παγκόσμια κυριαρχία έχουν τώρα στα χέρια τους οι Εβραίοι1, και ο σκοπός τους είναι να εξοντώσουν τον Χριστιανισμό. Η οργή του Θεού θα είναι τέτοια, ώστε όλοι αυτοί οι κρυφοί εχθροί που προκαλούν αυτή την κατάσταση πραγμάτων θα καταστραφούν οι ίδιοι. Είναι για αυτό τον σκοπό, συγκεκριμένα, που η οργή του Κυρίου θα σταλεί κάτω στη Γη: Ώστε να τους καταστρέψει, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο. Μα αυτό δεν θα πρέπει να μας φοβίζει, γιατί πάντα θα πρέπει να έχουμε ελπίδα στον Θεό. Γιατί χιλιάδες, εκατομμύρια μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων και των νεομαρτύρων, υπέφεραν κατά τον ίδιο τρόπο, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό και να μην φοβόμαστε από αυτό. Πρέπει να υπάρχει υπομονή, προσευχή και ελπίδα στην Θεία Πρόνοια από την πλευρά μας.
     Ας προσευχηθούμε για την αναλαμπή του Χριστιανισμού μας μετά από αυτόν τον πόλεμο, μετά από όλα αυτά που μας περιμένουν, ώστε ο Κύριος να μας δώσει πραγματικά την δύναμη για να τα ξαναφτιάξουμε όλα αυτά. Αλλά αυτό το κακό θα πρέπει να το υποστούμε.
Επισκέπτης: Και πόσο σύντομα μετά από αυτό η Ρωσία θα ξαναγεννηθεί;
Γέροντας Ιωσήφ: Όλα έχουν τώρα αρχίσει. Τώρα, θα υπάρξει μια μεγάλη έκρηξη. Μετά από αυτήν, θα γίνει η αναγέννηση.
Επισκέπτης: Πολλές εικόνες, τώρα, αναβλύζουν μύρο. Έχουμε μια εικόνα του Σωτήρος, που αναβλύζει αίμα. 
Γέροντας Ιωσήφ: Και εδώ, στην Ελλάδα, επίσης αναβλύζουν μύρο. Το μήνυμα είναι πως ο Σωτήρας κλαίει, και η Μητέρα του Θεού κλαίει ομοίως, και οι εικόνες κλαίνε μαζί της.
Επισκέπτης: Φέρνουνε μια εικόνα, και υπάρχει μια στάμπα από αίμα πάνω της σαν αυτό:  είναι μια χάρτινη εικόνα και τόσο ευωδιαστή…, φαντάσου. Την πήγαν για ανάλυση και αποδείχθηκε πως ήταν πλάσμα.
Γέροντας Ιωσήφ: Αυτή είναι η αρχή όλων αυτών των γεγονότων,  ταλαίπωρων γεγονότων, πολεμικώνΟι Εβραίοι είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το κακό. Τους παρακινεί ο Διάβολος  να  το  κάνουν  αυτό,  για  να  τό  αρχίσουν ώστε  να  καταστρέψουν  τον  καρπό  της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα και στην Ρωσία. Αυτό είναι και το πρώτιστο εμπόδιό τους στον δρόμο για μια παγκόσμια κυριαρχία. Και σε κάθε περίπτωση θα αναγκάσουν τους Τούρκους να έρθουν εδώ, στην Ελλάδα, για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους. 
  Και η Ελλάδα, παρόλο που τυπικά έχει κυβέρνηση, δεν έχει στην πραγματικότητα κυβέρνηση. Της λείπει η δύναμη, και οι Τούρκοι θα έρθουν εδώ. Αυτή θα είναι και η στιγμή που η Ρωσία θα μετακινήσει τις δυνάμεις της επίσης, για να αναγκάσει τους Τούρκους σε υποχώρηση. Τα γεγονότα θα εξελιχθούν ως εξής: όταν η Ρωσία κινηθεί για να βοηθήσει την Ελλάδα2, οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσουν να το αποτρέψουν αυτό, ώστε να μην υπάρξει ενότητα, να μην υπάρξει ένωση μεταξύ δύο Ορθοδόξων εθνών. Θα κινήσουν και άλλες δυνάμεις, όπως τους Ιάπωνες και άλλους. Θα γίνει φοβερή σφαγή στην περιοχή της πρώην Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Από αυτούς μόνο, θα πεθάνουν 600 εκατομμύρια
  Το Βατικανό θα διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο σε όλο αυτό, ώστε να αποτρέψει τον ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο της Ορθοδοξίας, και να αποτρέψει μια τέτοια ένωση. Έτσι η Θεία Πρόνοια θα βρει την εκπλήρωσή της.       
Επισκέπτης: Φυσικά. Όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν για αυτό, για όλα αυτά τα γεγονότα. Αλλά υπάρχει επίσης και το γεγονός ότι υπάρχει τόση αντίθεση από τα μέσα ενημέρωσης Και πόσο καιρό ο Πρόεδρος θα κρατήσει αυτή την γραμμή; Είναι καλή αυτή που διατηρεί τώρα;
Γέροντας Ιωσήφ: Ο Θεός θα επιτρέψει την καταστροφή όλων αυτών που σπέρνουν αυτούς τους πειρασμούς, την πορνογραφία, και τον εθισμό στα ναρκωτικά. Και ο Κύριος θα τους τυφλώσει τόσο το μυαλό, ώστε να καταστρέψουν ο ένας τον άλλο χωρίς να λαμβάνουν την παραμικρή ικανοποίηση από αυτό. Ο Κύριος θα το επιτρέψει αυτό ακριβώς για να φέρει μια μεγάλη κάθαρση. Όσον αφορά τον Πούτιν, ο καιρός αυτός δεν θα κρατήσει πολύ, θα γίνει ένας ξαφνικός πόλεμος, και δεν θα μείνει για πολύ στο προσκήνιο. Αλλά, ακολούθως αυτής της μεγάλης κλίμακας κάθαρσης, θα γίνει τέτοια αναγέννηση της Ορθοδοξίας, όχι μόνο στην Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέτοια αναλαμπή της Ορθοδοξίας!!!
     Ο Κύριος θα δώσει περίσσεια την ευλογία Του, την Χάρη Του, ακριβώς όπως έγινε στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες. Τότε, οι άνθρωποι πήγαιναν στον Κύριο με καθαρή καρδιά… Αυτό θα κρατήσει για 3-4 δεκαετίες όμως. Μετά η δικτατορία του Αντιχρίστου θα εγκατασταθεί πολύ σύντομα. Αυτά είναι τα τρομερά γεγονότα που πρέπει να αντέξουμε. Ας μην μας φοβίζουν, γιατί ο Κύριος θα σκεπάσει τους δικούς Του. Ναι, θα βιώσουμε σίγουρα φοβερές δυσκολίες, πείνα, και ακόμα και διωγμούς και πολλά άλλα, αλλά ο Κύριος δεν θα εγκαταλείψει τους δικούς Του. Και αυτοί που είναι τοποθετημένοι σε θέσεις εξουσίας θα πρέπει να συμβουλεύουν όσους είναι υπό την εξουσία τους να έλθουν  πιο  κοντά  στον  Κύριο.  Να  ασκηθούν  στην  προσευχή  περισσότερο,  και  ο  Κύριος  θα διαφυλάξει τους δικούς Του. Η κατάσταση που θα επικρατήσει μετά την κάθαρση θα είναι αυτή μιας μεγάλης αναγέννησης.
     Εμείς, σαν ποιμένες, πρέπει να καταφέρουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε να αποφύγουν την αμαρτία, ώστε η Χάρη του Θεού να μην μας εγκαταλείψει όλους. Για να είμαστε όσο το δυνατόν κοντύτερα στον Θεό, στην μετάνοια και στην προσευχή… Τότε ο Κύριος θα είναι πάντα μαζί μας, άσχετα από το πόσο δύσκολες μπορεί να είναι οι περιστάσεις. Ο Κύριος δεν θα μας εγκαταλείψει. Πρέπει να τακτοποιήσουμε τους εαυτούς μας, και τους δικούς μας.  πηγή: περιοδικό kitezhgrad
Προφητική  συνέντευξη του Γέροντος Ιωσήφ

της Ι. Μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος, σε Ρώσους προσκυνητές στις 26-10-2001,
δημοσιευθείσα στο περιοδικό kitezhgrad
 ***   Οι Εβραίοι αυτοί δεν εκπροσωπούν όλους τους Εβραίους, αλλά μόνο όσους  βλέπουν σαν Μεσσιανική κατάσταση μία δική τους βασιλεία πάνω στη Γη. Όχι όπως επιθυμούν οι Ρωμιοί την αναβίωση του Βυζαντίου, διότι για τους Ορθοδόξους Ρωμιούς πάντα η Βασιλεία του Θεού είναι στον Ουρανό. Για τη μερίδα όμως των Εβραίων που ονομάζονται συνήθως Σιωνιστές, και ελέγχουν τώρα την παγκόσμια εξουσία, μέσω της Μασονίας κυρίως, η βασιλεία του Θεού είναι γήϊνη, λόγω του πνευματικού ξεπεσμού τους. - ΛΜΔ -

Προφητικοί στίχοι του γέροντος  Ιωσήφ
από την Ιερά Mονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, για τον επερχόμενο 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο:
Ακούσατε Έθνη και λαοί της Οικουμένης πάσης / και εσύ αναγνώστα πρόσεχε σ’ αυτό που θα διαβάσεις.
• Είναι σκληρά και λυπηρά, και παραχωρημένα1 / να γίνουν όσα εις τας Γραφάς ευρίσκονται γραμμένα.
• Τά ‘γραψαν οι Πατέρες μας ο κόσμος για να μάθει / από αυτόν τον πόλεμο τι μέλλεται να πάθει.
Για να προσφύγει στον Θεό και να μετανοήσει / αν θέλει δια να σωθεί και ευτυχής να ζήσει.
Με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία / κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία.
• Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία / και ως χείμαρρος ορμητικός σαρώνει την Περσία.
• Και προχωρεί ακάθεκτη φθάνει στην Παλαιστίνη / Θεός θέλει ο Αντίχριστος του Κόσμου για να γίνει.
Τότε κατέρχονται ομού της Δύσεως τα κράτη / ουαί στα Έθνη του Βορρά γίνονται όλα στάχτη.
Με λύσσα  αμύνεται  σκληρά  η Άρκτος2  στην  Τουρκία  / που  αδίκησε  την  Ελλάδα,  και  όλη   Τουρκία) αναφλέγεται και καίει σα λαμπάδα.
Ματαίως αγωνίζεται η Άρκτος να κράτηση / τα περιβόητα Στενά3 στο τέλος θ' απηυδήσει.
• Γιατί από την Ανατολή, Κορέα, Μαντζουρία / εισβάλλει η Αμερική με την Ιαπωνία / και προχωρεί ολοταχώς γραμμή στη Σιβηρία / ενώ στη Δυτική πλευρά νικά η Γερμανία. / Και τότε   είναι αδύνατον να   κρατηθεί η Ρωσία / και εγκαταλείπει τα Στενά, Αίγυπτο και Τουρκία.
Κτυπιέται η Άρκτος πανταχού και φεύγει προτροπάδην / όπως διασκορπίζεται ένα άτακτο κοπάδι.
Τότε ομού θα ηττηθεί και η δόλιος Τουρκία / γιατί θα πράξη πονηρά μεγάλη προδοσία.
Γιατί αφού καταβληθεί όλη από τη Ρωσία / θα συμμαχήσει μετ' αυτής, και με τη Βουλγαρία.
Για τούτο όσοι χριστιανοί ευρίσκονται στην Πόλη / και στα περίχωρα αυτής, πρέπει να φύγουν όλοι.
Γιατί η Πόλις θα καεί και ουδείς θα απομείνει /κάτοικος  ζων εντός αυτής.
Μόνο ο Ναός θα μείνει / (ο οίκος ούτος και ναός της του Θεού Σοφίας / όστις θα μείνει αείφωτος φάρος Ορθοδοξίας. / Εξ ού το φως θα εξαπλωθεί σ' όλη την Οικουμένη, / της Βασιλείας του Χριστού που ο κόσμος αναμένει).
Η πρώτη φάσις έληξε του τρομερού πολέμου / τόσα δεινά πέντε μηνών δεν επαρκούν Θεέ μου; / Και πάλι νέος πόλεμος έρχεται να ξεσπάσει / αλλοίμονο στον  άνθρωπο τι έχει να περάσει.
• Το ζήτημα της Πόλεως πάλι θα βγει στη μέση / κι ο κόσμος θα περιπλεχθεί και δε θα ξεμπερδέψει.
• Αμέσως η διχόνοια ενσκήπτει εις την Κρήτη / και ανάπτουν εις τα αυθωρεί4 τα μίση και τα πάθη.
Αφού οι ισχυροί της γης απογοητευθώσιν / τότε θα γίνει πόλεμος, που ουδέποτε έχει γίνει, αλλοίμονο στους ασεβείς κανείς δε θα απομείνει!
Τότε η Ελλάς ουδέτερη και πάντα αδικημένη / το δίκαιό της θα ζητεί / και έτοιμη θα αναμένει / χωρίς ν'αναμιχθεί.
Και τότε θα μιλήσει όταν η σάλπιγξ του Θεού / εκ του Ουρανού σαλπίσει, για να δικαιωθεί. Τότε τα Έθνη μεληδόν θα σφάζωνται αγρίως / στα όρια της Πόλεως για τα Στενά5 κυρίως.
Τότε θα πλεύσει και πνιγεί στο αίμα το μοσχάρι / τότε θα εκκαθαρισθεί η ήρα απ' το σιτάρι.
Στη θάλασσα, όπου βρεθεί, πλοίο δεν θ' απομείνει / και από το αίμα η θάλασσα κοκκινωπή θα γίνει.
Η Πόλις θα κατακαυτεί κι ίχνος δεν θα υπάρξει / πλέον ανθρώπου υλιστή, γιατί πολλά έχει πράξει.
 Μόνος  θα  μείνει  ο  Ναός  της  του  Θεού  Σοφίας  / το  στόλισμα  της  Νύμφης  του  Αγίας  Εκκλησίας.  Τρία ημερονύκτια θα διαρκέσει η μάχη / όποιος εξέλθει ζωντανός μεγάλη τύχη θάχει!
Κράτη ομού δέκα οκτώ με πείσμα αγριεμένα / θα σφάζωνται αλλόφρονα στο αίμα βουτηγμένα. Την τρίτη ημέρα ακριβώς όσοι εξαντλημένοι / από την μάχη θ' αποζούν, θα δούνε ξαφνιασμένοι / εκεί ψηλά στον ουρανό στα δεξιά τα μέρη / να λάμπει υπέρ τον ήλιον ένα μεγάλο αστέρι.
Και από τ' αστέρι κάτωθεν ένας Σταυρός ν' αστράπτει, / πύρινος κατακόκκινος, κι' έκπληκτα τα Κράτη / θ’ ακούσουν εκ του ουρανού μια φωνή βροντώδη / αγγέλου απροσδόκητον και θα σταθούν στο πόδι.
Τα όπλα θα πετάξουνε στη γη και τρομαγμένοι / τ' αστέρι θα κοιτάξουνε σαν απολιθωμένοι. Σταθείτε θ' ακουστεί φωνή. Σταθείτε επί τόπου / Γιατί αρκετά εχύθηκε το αίμα του ανθρώπου. Σπεύσατε πάραυτα εκεί στα δεξιά τα μέρη / το τόξο ακολουθήσατε που βγαίνει από τ’ αστέρι.
Κι εκεί θα βρείτε άνθρωπον Άγιον / δικόν Μου. Ποιμένα αυτόν εξέλεξα δια το ποίμνιόν Μου. Τούτον και σεις εκλέξατε ποιμένα να ποιμάνει / τα πρόβατα Μου, που γυρνούν έρημα δίχως στάνη.
Νύκτα θ' ακουστεί η φωνή, και ο κόσμος τρομαγμένος / εκ της φωνής της σάλπιγγος θα μείνει σαστισμένος.
• Κι ευθύς το τόξο θα στραφεί προς νότον στην Ελλάδα / που απ' το φως το Ουράνιο θα φέγγει σαν λαμπάδα.
Τότε θα καταφθάνουνε οι Πρέσβεις στην Ελλάδα / ολόχαρη δε η Ελλάς με βία και γρηγοράδα, πρώτη τότε αυτή θα σηκωθεί με το στρατό της / να εκπληρώσει ολόχαρη τον Ιερό σκοπό της.
Να καταλάβει αμαχητί, τα ιερά της μέρη / που της τα πήραν οι εχθροί, που όλος ο κόσμος ξέρει.
Τότε οι πρόσφυγες ομού από χαρά σκιρτώντες / θα τρέξουνε εις τα μέρη τους σαν αετοί πετώντες.
Τότε ο Έλλην Βασιλεύς, ο εκλεκτός Κυρίου / εις πάντα θάναι άριστος και επί της υφηλίου / θα άρχει και θα διοικεί μετά δικαιοσύνης / και η γη θα χαίρεται εκ διαρκούς ειρήνης.
• Τα όπλα τα πολεμικά θα γίνουν εργαλεία / και άροτρα γεωργικά. / Κι ειρήνη και ευτυχία θα βασιλεύσει απανταχού / κι ως αδελφοί θα ζώσι / οι άνθρωποι επί της γης και δεν θα ερωτώσι / ο εις τον άλλον άνθρωπον μήπως και είναι ξένος / αλλά θα λέγεται αδελφός και εκ του Αδάμ το γένος.
• Έλληνες ανανήψατε αυτή είναι η αλήθεια / μη σας πλανούν οι άπιστοι  πώς είναι παραμύθια!
Όλα αυτά θα γίνουνε, η ώρα πλησιάζει / το σύμπαν συνταράσσεται και σας δεν σας τρομάζει; Η συμφορά που έρχεται τους ασεβείς να πλήξει / και εκ της γης αλύπητα να τους εξαφανίσει.
Πάρετε την απόφαση και λογικά σκεφθείτε / αν θέλετε να ζήσετε και αιώνια να σωθείτε / όλοι μετανοήσατε, στραφείτε προς τα θεία / γιατί ουδεμία άλλη απ' αυτήν υπάρχει σωτηρία.
Ο πόλεμος που έρχεται ουδέποτε έχει γίνει / τόσο μεγάλος και φρικτός, και δεν θα γένει ειρήνη, εάν δεν εκκαθαρισθεί η ήρα από το στάρι / και τα ζιζάνια να καούν σαν το ξηρό χορτάρι.

 Νεώτερες προφητείες τών Πατέρων της Εκκλησίας περίτων κοσμοϊστορικών γεγονότων περισυλλεγείσαι υπό του ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ

Προφητεία έπιγραφείσα στον τάφο του Μεγάλου Κωνσταντίνου

Η αναφερομένη εδώ προφητεία ανεγράφη ποτέ επί του τάφου του Μ. Κωνσταντίνου, ασφαλώς μετά την επαναφοράν του λειψάνου του από την Νικομήδειαν εις Κωνσταντι- νούπολιν υπό του υιού του Κωνσταντίου, όπου κα­τετέθη στον ναό των αγίων Αποστόλων που εκτίσθη από τον ίδιον, ως «μαρτύριον» και γιά να χρησιμεύση και προς ενταφιασμόν του. Η επιγραφή περιέχεται στο βιβλίον «Σύνοψις διαφόρων ιστοριών» (1684) ως επίσης και στην Πατρολογία του Μigne. Ο τρόπος της επιγραφής εί­ναι όντως παράξενος καΙ αινιγματώδης, γι' αυτό και επί πολύ έμεινε άγνωστη και ασαφής. Ο πρώτος και κύριος ερμηνευτής του συμβολικού τούτου συγγράμματος θεωρείται ο Πατριάρχης Γεννάδιος ο Σχολάριος πριν έτι γίνη Πατριάρχης, σις ημέρες του τελευταίου Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου. Αναγράφομεν αυτολεξεί την επιγραφή, όπως ευρίσκετο επί της πλακός του τά­φου και μετά θα την επαναλάβωμεν ερμηνευμένην. Τώρα ασφαλώς δεν ευρίσκεται ούτε η πλάκα ούτε ο ναός, υπάρ­χουν όμως σέ διάφορες βιβλιοθήκες περιγραφές προς διαπίστωσιν. ‘Εχει δε η επιγραφή ως εξής:
« ι. π.τ. ι.δ.τ. η.  Βσλ. τ. Ιμλ. ο. κλμν.Τη πρώτη της Ίνδίκτου. Η  Βασιλεία  του  Ισμαήλ ό  καλούμενος μμθ.  μλ.  δ.   ν. τρπσ  γν. τ.   πλολγ.   τ.  επτλφ.     Μωαμεθ, μέλει  δια  να  τροπώσει γένος των Παλαιολόγων, την  Επτάλοφον κρτσ. Εσθ. βλσεθν.  πμλκτξ,κτνσ, κρατήσει. Έσω- θεν βασιλεύσει,  έθνη πάμπολλα κατάρξει. καί τάς νήσους ερμσ. μχρ.  τ.  εξν. πτ.   ιστργτν   πθσ. τ. αγδ. ερημώσει μέχρι του  Ευξείνου Πόντου. Ίστρογείτονας πορθήσει τή ογδόη  τινδκτπλπνσ.κτξτεντ.  τ. ιδκτετ.τής Ίνδίκτου. Πελοπόννησον κατάρξει, τή ένατη τής Ίνδίκτου, εις τά βρ.  τμρδ.ν.  στρ.τ.σ.  τδκτ.. τ. ιδκτ  τ. βόρεια τά μέρη μέλλει δια να στρατεύση· τή δεκάτη τής Ίνδίκτου τους  δμττρπσ.  πλ..  επστψ,    ετ. χν.  τ. δμτ.   πλμ Δαλμάτας τροπώσει, πάλιν επιστρέψει έτι χρόνον, τοίς Δαλμάταις πόλεμον  εγρ. μγ. μρκ. τ. στρβν, κ. τπλθ.  Κ.  τ.  .φλ. σνδ. εγείρει μέγαν μερικόν τε συντριβήναι, και τά πλήθη και τά φύλα συνοδή τ.επρδ.   Ολα. κξρ.τπλμ. σνψκ. τ.τών Έσπε ρίων  διά θαλάσσης, καί ξηράς τον πόλεμον συνάψουν, καί τον Ίσμ.λτρπστ. απγντ.Βσλς ελτ. μκρ.Ίσμαήλ τροπώσουν. τό απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολγ.   τ. δ. ξθ.   γναμ. μτ.  τ. πρκτρολ. ιμλ. ολίγον, τό δέ Ξανθόν γένος άμα μετά τών πρακτόρων όλον Ίσμαήλ π.τ. τεπτλφ..  επρομτ.   τπρμττ. πλμ. τροπώσουν, τήν Έπτάλοφον 'επάρουν μετά τών προνομίων. τότε πόλεμον εγρ, εφλ.ηγρωνμχ.   τ. πτ. ωρ. κ. φν, εγείρουν έμφυλον ήγριωμένον, μέχρι τής πεμπταίας ώρας. και φωνή βστ.τστ.  στμτφβ.  σπστ.   πλ.   σδω.ε. βοήσει τρίτον, στήτε στήτε, μετά φόβου σπεύσατε πολλά σπουδαίως είς τ.. δξ.  τ.μραδερτγν. θμστ. κ. ρμλο. ττ. τά δεξιά τά μέρη άνδρα εύρητε γενναίον θαυμαστόν καί ρωμαλέον, τούτον εξτ. δσπτ. φλ.γ. εμ. υπχ. κ. ατ. πρλβτ. θλμ. έξετε Δεσπότην, φίλος γάρ έμού υπάρχει· καί αυτόν χαραλαβόντες, θέλημα εμ. πλρτ. Έμόν πληρούται».
 Δεν νομίζω να χρειάζεται κανένα σχόλιο γιά το νόη­μα και την πληρότητα αυτής της προφητείας, διότι επραγματοποιήθη ακριβέστατα στα πλείστα της μέρη, που ανήκουν φυσικά τώρα στο παρελθόν. Από το θάνατο του Μ. Κωνσταντίνου, όπου εγράφη, επέρασαν 1101 χρό­νια έως του Ιωάννου Παλαιολόγου, που ο Γεννάδιος Σχολάριος την ερμήνευσε κατά το έτος 1430. Η προφητεία αυτή παρουσιάζει και ενότητα και ομοιότητα στην γλωσ­σική της έκφραση και αποδεικνύει πλήρη αρτιότητα απο­κλειόμενης προσθαφαιρέσεως.
 Η επαλήθευσίς της είναι τόσον σαφής και πλήρης, που δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο ερεύνης ή αμφιβο­λίας, διότι από την άλωση της πόλης υπό του Μωάμεθ του πορθητού και μέχρις της προεκτάσεως της Τουρκι­κής κυριαρχίας έως των πρόθυρων της Βιέννης, όπου ηττήθησαν και άρχισαν να υποχωρούν και να παρακμά­ζουν, αληθεύει πληρέστατα η προφητεία. Η αρχή της προφητείας, από «Τη μεν πρώτη της Ινδίκτου ο καλού­μενος Μωάμεθ μέλλει διά να τροπώση γένος των Παλαιο­λόγων την Επτάλοφον κρατήσει», ανήκει στην άλωση της πόλης. Μετά την ήττα της Βιέννης άρχισε η παρακμή και σμίκρυνσις της Τουρκικής δυναστείας ως τα σημερι­νά της σύνορα. «Τοις Δαλμάταις πόλεμον εγείρει μέγαν μερικόν τε συντριβήναι», Δαλμάτες εδώ εννοούνται οι Βόρειοι λαοί. Η ήττα της Βιέννης είναι «το μερικόν τε συντριβήναι». «Και τα πλήθη και τα φύλλα συνοδή των Έσπερίων... και τον Ισμαήλ τροπώσουν» είναι η μετά ταύτα αντίστασις και πάλη των υποδούλων εθνών έως του 1918 και η τελεία απομόνωσις της Τουρκίας στα ση­μερινά της όρια, κατά την αψευδή Ιστορία των Βαλκανι­κών πολέμων. Το επόμενον άρθρον της προφητείας· «το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον» είναι μάλλον η αναλαμπή του Κεμάλ που κρατά μέχρι σήμερα, αναμένουσα την μετά ταύτα καταιγίδα του ξανθού γένους που ήδη τα πρώτα σημάδια φαίνονται. ‘Εως εδώ εκπλη­ρώθηκαν ακριβώς τα προφητευθέντα, που είναι και η εγγύησις των επομένων ανεκπλήρωτων άρθρων. ‘Ισως να προβάλη κανείς το διάφορον γλωσσικόν Ιδίωμα της επο­χής του Μ. Κωνσταντίνου από αυτό της σημερινής του εκφράσεως, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι, όπως και σήμερα μεταφρά- ζεται η γλώσσα κατά καιρούς γιά κατανόηση των απλούστερων, το ίδιο ίσως και εδώ εσυνέβη από τον Μονεμβασίας Δωρόθεον, όπως ευρίσκεται στην «Σύνοψιν των διαφόρων ιστοριών». Τα αναμενόμενα προς εκπλήρωσιν άρθρα πρέπει να μας απασχολούν, διότι ευρι­σκόμεθα στο κέντρον σχεδόν αυτών των γεγονότων και πρέπει να γίνουν περισσότε- ρον προσεκτικά από την δικήν μας πατρίδα και φυλήν.
«Ουκ έστι κακία εν τη πόλει ην ουκ εποίησεν ο Κύ­ριος». Δεν γίνεται ποτέ περιπέτεια και πειρασμός στην πόλι, εάν δεν επιτρέψη ο Κύριος. Η αποστασία και η α­μαρτία των ανθρώπων δίδουν δικαίωμα, κατά τον πνευ­ματικόν νόμον, στους διαφόρους πειρασμούς και, τρό­πον τινά, αναγκάζουν την πατρική του Θεού πρόνοια να επιτρέψη αυτούς. Ομού με την σωρεία των θλιβερών, που παιδεύουν τους πιστούς, είναι και οι πνευματικές πληγές, οπως οι αιρέσεις, οι φατρίες και τα σκάνδαλα. Μιά λοι­πόν απ' αυτές τις μάστιγες, που πραγματικά κατατυράν­νησε την φυλήν και την Εκκλησίαν, είναι ο Ισλαμισμός, που εδυνάστευσε σαν καμμιά άλλη πλάνη την Εκκλησία μας. ‘Οπως όμως και οι λοιπές παιδευτικές συμβάσεις έ­χουν όρον «άχρι καιρού», διότι μόνον παιδευτικήν σημασίαν και αποστολήν έχουν, έτσι και αυτή η λαίλαπα είναι παροδική, παρά τον μακρόν χρόνον που επεκράτησε. Περί της προσδοκίας αυτής διαλαμβάνουν και τα επόμε­να άρθρα της ανά χείρας προφητείας. Η πραγματικότη­τα της θείας επισκέψεως και παρηγοριάς στην δοκιμασθείσαν μας φυλήν βεβαιούται και με το ακόλουθον ρήμα της γραφής: «εάν οι υιοί σου δεν φυλάξωσι τα νόμιμά μου επισκέψομαι εν ράβδω τας αμαρτίας αυτών και εν μάστιξει τας ανομίας αυτών, το δε έλεος μου ου μη διασκεδά­σω»10". Η Ισλαμική λαίλαπα, Ιδίως των Τούρκων, εγγί­ζει πλέον στην συντριβή και απόσβεσί της, διότι και σ' αυτούς επληρώθησαν οι καιροί και ο πνευματικός νόμος τους παραμερίζει, επειδή ικανόν καταδυνάστευσαν τον νέον Ισραήλ. Στον Αβραάμ, όταν ερώτησε πότε εγγίζει η αποκατάστασις των απογόνων του στην επαγγελθείσαν γην, του απεκρίθη ο Θεός ότι «μετά έτη τετρακόσια, διότι ούπω αναπεπλήρωνται αι ανομίαι» των Αμορραίων και των λοιπών εθνών. Σε μας πλησιάζει ο καιρός της δοκι­μασίας να συμπληρωθή και τα παράσιτα της δυναστείας να εκλείψουν. Στην συνέχεια η προφητεία λέγει: «το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνο­μίων». Το ξανθόν γένος κατά την κοινήν γνώμην, συναδόντων περί τούτου και των επομένων χρησμών που θα αναφέρωμεν, είναι η Ρωσία μετά «των πρακτόρων της», των ήδη δορυφόρων κρατών. «Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον». Κατά την πτωχή μας γνώμη η είσο­δος των Ρώσσων στην Κωνσταντινούπολη θα είναι εύκο­λη στην αρχή, διότι δεν θα μπορή η Τουρκία να αναχαιτίση τον βίαιον χείμαρρον των πολυπληθών Ρώσσων, μετά όμως την είσοδόν τους θα συναντήσουν αντίστασι από το αντίθετο στρατόπεδο που θα απαιτούν γιά τον εαυτό τους την έπικράτειαν. Επειδή δε θα είναι μεταξύ χριστιανών η μάχη και όχι με τους Μουσουλμάνους, αναφέρει η προφη­τεία «έμφυλον», το δε «ηγριωμένον» σημαίνει την λυσσώ­δη πάλην της επικρατήσεως. «Και φωνή βοήσει τρίτον. Στήτε στήτε μετά φόβου». Η υπερφυσική  επέμβασις του Θεού γιά τον αναχαιτισμόν της φονικής ορμής των συγ­κρουσμένων λαών είναι δείγμα του ελέους του Θεου στην ανυπολόγιστην συμφορά. Αφού ξυπνήσουν από την μέθην του παραλογισμού τους οι τότε προσφερόμενοι στο βωμό του ολέθρου και της αυτοκατα- στροφής, θα συνέλ­θουν και ο στεναγμός της μεταμελείας θα κρούση τα φι­λάνθρωπα σπλάγχνα του Θεού, γιά να σώση τους απομείναντας από την σφαγήν, του καρπού του Ιδανικού μας πολιτισμού! Μετά τον παράδοξο τερματισμό του εξολοθρεμού η Θεία επέμβασις θα τους  οδηγήση στην ανεύρεσι του καταλλήλου Σωτήρος, που θα επιβάλη την τάξη και τον ρυθμό της ζωής, όπως λέει η προφητεία: «σπεύσατε πολλά σπουδαίως εις τα δεξιά τα μέρη άνδρα εύρητε σπουδαίον... τούτον έξετε Δεσπότην».
Αλλη εξ ίσου σημαντική προφητεία είναι η ακόλου­θη, που κατ' αρχάς ετοποθετήθη κατά το έτος 1053 υπό ανωνύμου τινός και φαίνεται σαν πρώτος τόπος της πα­ρουσίας η Ιερά μονή Κουτλουμουσίου  ΆγίουΟρους. Η προφητεία αποτελείται από τα κάτωθι 24 άρθρα, που αρ­κετά έχουν ήδη πραγματοποιηθή:
1.  Μέγας Ευρωπαϊκός πόλεμος.
2.  Ήττα της Γερμανίας, καταστροφή Ρωσσίας και Αυστρίας.
3.  Ήττα των Αγαρηνών υπό Ελλήνων.
4.  Ενίσχυσις Αγαρηνών υπό Δυτικών λαών και ήτ­τα των Ελλήνων υπό της Άγαρ.
5.  Σφαγή Ορθοδόξων λαών.
6.  Και μεγάλη ανησυχία Ορθοδόξων λαών.
7.  Εισβολή ξένων στρατευμάτων εξ Αδριατικού πε­λάγους. Ουαί εις τους κατοικούντας επί της γης, ο άδης έτοιμος.
8.  Προς στιγμήν ο Αγαρηνός μέγας.
9.  Νέος ευρωπαϊκός πόλεμος.
10.Ενωσις Ορθοδόξων λαών μετά της Γερμανίας.
11.Ήττα Γάλλων υπό Γερμανών.
12.Επανάστασις των Ινδιών καΙ χωρισμός αυτών Από της Αγγλίας.
13.Αγγλία εις μόνους Σάξωνας.
14.Νίκη Ορθοδόξων λαών και γενική σφαγή Αγα­ρηνών υπό Ορθοδό- ξων
15.Ανησυχία κόσμου.
16.Γενική απελπισία της γής.
17.Μάχη επτά κρατών εις Κωνσταντινούπολη. Τρία ημερονύκτια σφαγή. Νίκη του μεγαλυτέρου κράτους κα­τά των έξ κρατών.
18.  Συμμαχία έξ κρατών κατά του εβδόμου κράτους, τρία ημερονύκτια σφαγή.
19.  Παύσις πολέμου υπό αγγέλου (Θεού-Χριστού) και παράδοσις πόλεως τοιςΕλλησι.
20.Υπόκυψις Λατίνων εις αλάνθαστον Πίστιν Ορ­θοδόξων.
21.Εξωθήσεται Ορθόδοξος Πίστις από Ανατολών μέχρι Δυσμών.
22.Φόβος και τρόμος βαρβάρων υπ' αυτής.
23.Παύσις του Πάπα και κήρυξις ενός Πατριάρχου διόλην την Ευρώπην.
24. Εν πέντε και πεντήκοντα έτη το τέλος των θλίψεων την δε εβδόμην ουκ έστι ταλαίπωρος, ουκ έστι εξόριστος, επανερχόμενος εις τας αγκάλας της Μητρός αγαλλομένης (Εκκλησίας).
Ούτως έσται και ούτω γένοιτο.
Αμην. Αμην. Αμην.
Εγώ ειμί το Α και το Ω.
Πρώτος και ‘Εσχατος.
Τέλος μία ποίμνη και εις ποιμήν έσται εκ της αλη­θούς ορθοδόξου πίστεως.
Αυτό γένοιτο.
Αμην, Αμην, Αμην.
(Δούλος Χριστού Αληθινού Θεού)
Αν θέλωμεν να σχολιάσωμεν την συνθηματικήν αυ­τήν προφητείαν με το πρίσμα του ορθού λόγου, θα εισδύσωμεν σε λαβύρινθους κουραστικούς, γι’ αυτό προτιμούμεν την διά πίστεως ερμηνεία, που τα φαινόμενα «αδύνα­τα παρά ανθρώποις δυνατά εστίν παρά τω Θεώ»1º9. Η πρώτη χρονολόγησίς της περί τα 1058 αν δεν είναι ακρι­βής, μάλλον λόγω λανθασμένων αντιγραφών, πλην όμως δεν μειώνεται το κύρος της σαν προφητείας γεγονότων, που, όσα ήδη επραγματοποιήθησαν, εγράφησαν με ακρίβεια. Και αυτής της προφητείας το νόημα δεν απέχει από της προηγούμενης, εναλλάσσονται μόνον, τα σκηνικά, γιά να δόσουν όμως το ίδιον νόημα. Περί των ήδη εκπληρωθέντων, ιδίως στον ευρωπαϊκόν στίβον, δεν αποφαινόμεθα, διότι αυτά είναι γνωστά. Εκείνο που τώρα απα­σχολεί είναι το θέμα του ερχομένου τρίτου πολέμου, του ίσως πυρηνικού ολέθρου, αα χρησιμοποιήσουν οι μικροί κοσμικοί ηγέτες όσα η μεγάλη τους αφροσύνη δυστυχώς επενόησε και ετοίμασε. Ποία άλλη ανοησία υπάρχει με­γαλύτερη απ' αυτή που τους διακατέχει, αφού γνωρίζουν την πανωλεθρία; Μόνο ένα λάθος, έστω και ατύχημα, εί­ναι ικανό να δηλητηρίαση και να καταστρέψη τα πάντα και όμως δεν υποχωρούν, παρά την γενικήν κατακραυγή των αθώων ανθρώπων.
Αν και υπάρχουν πράγματι ασάφειες στην προφη­τεία, που οφείλονται μάλλον στην κατάταξη των άρθρων και στα δυσνόητα των μη πραγματοποιηθέντων, επ' ουδενί λόγω όμως καταργείται η αυθεντία και το κύρος της, ως θεοπνεύστου και αληθούς. Το γριφώδες, το αινιγματικόν, το πρωθύστερον και το συμβολικόν, πάντοτε υπάρ­χουν στις προρρήσεις και η πλήρης επαλήθευσις φαίνεται μετά το πέρας των γεγονότων. Το «ουαί τους κατοικούντας επί της γης» και το «γενική απελπισία επί της γης» και το «ο άδης έτοιμος» ήσαν αδιανόητα πριν το 1950 που ήτο άγνωστος ο πυρηνικός πόλεμος. Τα συμβατικά ό­πλα, όσο και να ήσαν βελτιωμένα, αδυνατούσαν να προ­καλέσουν γενικήν απελπισία και παγκόσμιον κίνδυνον. Τώρα όμως πού μπορούν να καταστρέψουν οκτώ φορές ολόκληρον την γήν σε μερικά μόνο λεπτά, επαληθεύεται η προόρασις του προφήτου, που διέβλεψε πριν τόσους αιώνες την σημερινήν κατάστασι. Η επισήμανσή μας μάλλον είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, και διότι θα γίνουν τα ανήκουστα δεινά, που περιλαλούνται στην δική μας περιφέρεια. Στην πρώτη προφητεία ανέφερε τρομακτικόν πόλεμον, «έμφυλον ηγριωμένον», στην δεύτερη, ρομερή ανθρωποσφαγή επί δύο τριήμερα, ώστε να φθάση το αίμα σοόν Κεράτιον κόλπον, κατά τις επόμενες προφητείες και άρα υπάρχει συμφωνία και επαλήθευσις
    Σημείωσις
Ίσως5 και 50 =550 έτη. Τότε 1453,5+550=2003,5 περίπου. Και Την
εβδόμην= 2003,5+7=2010,5 περίπου τέλος των γεγονότων αυτών ..Λ.Μ.Δ.
Προφητεία Άγίου Ανδρέου του δια Χριστόν Σαλού.
Καί αυτή η προφητεία, γραφείσα υπό άλλου θεοπνεύστου οργάνου της χάριτος, έχει αρτίαν συμφωνία μετά των προτέρων και συμπληρώνει, ως συνήθως, ο,τι οι άλ­λες παραλείπουν. Στην προφητεία αναφέρεται ότι η Κωνσταντινούπολις θα παραδοθή στους Τούρκους και θα χά­ση την αίγλη της ως πρωτεύουσα του βυζαντινού πολιτι­σμού, αλλά και πάλιν θα επανέλθη στην προτέρα της κατάστασην, μετά από τα τρομακτικά γεγονότα που θα συμβούν σε μιά παγκόσμια σύρραξι, εκδικουμένην την α­μαρτία και αποστασία των δικών μας καιρών. Ερωτώμε­νος ο άγιος από κάποιον μαθητή του γιά το μέλλον της πόλης, διεσάφησε στο πνευματικόν του τέκνον τα γενησόμενα, που με την χάρι του Θεού διέβλεπε.
Αποσπασματικώς αναφέρομεν τα κυριώτερα ση­μεία της προφητείας: «Η πόλις αύτη η επάνω πολλών ε­θνών προκαθεζομένη ανάλωτος έθνεσι γενήσεται και αχείρωτος... Λόγος δε τις φέρεται εισιέναι το γένος των Αγαρηνών και  ικανά πλήθη τη μαχαίρα αυτών κατασφάξουσιν· εγώ δε φημί, ότι και το ξανθόν γένος εισελεύσεται ούτινος η προσηγορία πρόκειται εν τω επτακαιδεκάτω στοιχείω των εικοσιτεσσάρων στοιχείων ανακεφαλαι- ωμένων, αλλ' εισελεύσεται μεν και τα κώλα των αμαρτολών επί εδάφους καταστρώσουσιν, ουαί δε αυτοίς από των δύο ορπήκων, ων αι ρομφαίαι αύραι και οξείαι δρέπανοι, πυρρόν εν θέρει συγκόπτουσαι και εις τα οπίσω ου μη ανθυπιστρέψουσιν ουκέτι, ουδ' ου μη ενταύθα καταλειφθήσονται... Εν γαρ ταις εσχάταις ημέραις αναστή­σει Κύριος ο Θεός βασιλέα από πενίας και πορεύσεται εν δικαιοσύνη, πολλή... και έσται ειρήνη ον τρόπον επί των ημερών του Νώε...
Προφητεία Αγίου Μεθοδίου Πατάρων
Μεθόδιοι Πατάρων της Λυκίας φέρονται δύο, ο μεν ένας μαρτύρησε το 311 μ.Χ. και ο άλλος ήκμασε τον 9ον αιώνα, στον οποίον ανάγονται οι χρησμοί.
Κείμενον.
«Και κρατήσει επί την Επτάλοφον το ξανθόν γένος εξ ή πέντε και φυτευθήσονται εν αυτή λάχανα, και φάγονται εξ αυτών πολλοί εις εκδίκησιν των Αγίων· κρατήσουσι δε επί την Ανατολήν προνοηταί τρεις... και μετά τού­τους εγερθήσεται αυτόνομος και μετά τούτον έτερος λύ­κος αγριώδης... και ταραχθήσονται και τα καθήμενα έ­θνη, άτινα εισίν επί τα βόρεια μέρη, κινήσουσι μετά μεγά­λης βίας και δριμύτητος θυμού, και χωρισθήσονται εις τεσσάρας αρχάς, και η μεν πρώτη χειμάσει εις ‘Εφεσον, η δε δευτέρα εις Μελάγια, η τρίτη εν ακροκάμπω ήγουν εις Πέργαμον και η τετάρτη εις Βιθυνίαν... τότε ταραχθή­σονται τα έθνη καθήμενα επί νότου γωνίας, και εγερθήσεται ο Μέγας Φίλιππος μετά γλωσσών δέκα οκτώ και συναχθήσονται εν τη Επταλόφω και συγκροτήσουσι πόλεμον, οίος ου γέγονε πώποτε· και δραμούσιν εις τας εμβολάς και τας ρύμας της Επταλόφου και ο φόνος των αν­θρώπων ως ποταμός κινήσει, και θολωθήσεται η θάλασ­σα εκ του αίματος έως τα βάθη της αβύσσου. Τότε βους βοήσει και ξηρόλοφος θρηνήσει· και τότε σταθώσιν οι ίπποι και φωνή εξ ουρανού κράξει, στώμεν, στώμεν, ειρήνη υμίν αρκεί η εκδίκησις επί τους απειθείς και ανηκόους και απέλθετε επί τα δεξιά μέρη της Επταλόφου καΙ εκεί ευρήσετε άνθρωπον επί δύο κίονας ιστάμενον εν κατηφεία πολλή, έσται λαμπρός το είδος, δίκαιος, ελεήμων, φορών πενιχρά, τη όψει αυστηρός και τη γνώμη πράος, έ­χοντα επί τον δεξιόν αυτού πόδα καλάμου ήλον και φωνή υπό του αγγέλου κηρυχθήσεται, στήσατε αυτόν Βασιλέα, και δώσουσιν αυτώ εις την δεξιάν χείρα ρομφαίαν λέγοντες αυτώ· ανδρίζου Ιωάννη και ‘Ισχυε και νίκα τους ε­χθρούς σου· και επάρας την ρομφαίαν παρά του αγγέλου πατάξει τους Ισμαηλίτας, Αιθίοπας και πάσαν γενεάν άπιστον. Τους δε Ισμαηλίτας μερίσει εις τρία μέρη, και την μεν πρώτην εν ρομφαία, την δε δευτέραν βαπτίσει, και την τρίτην καταδουλώσεται εν τη Ανατολή· και εν τω υποστρέφεσθαι αυτόν, ανοιχθήσονται οι θησαυροί της γης και πάντες πλουτήσουσι και ουδείς εξ αυτών πένης, και η γη δώσει τον καρπόν αυτής εκατονταπλασίονα· τα δε όπλα τα πολεμικά γενήσονται εις άροτρα και δρέπανα· και βασιλεύσει έτη τριάκοντα πέντε».
Η πρώτη κρούσις υπό του ξανθού γένους θα είναι όπως φαίνεται απότομη και εύκολη, λόγω της υπεροχής των Ρώσσων έναντι των απαίδευτων και νωχελών Τούρ­κων και μυστικά βέβαια θα εξυπηρετούν την κρείττονα πρόνοια του Θεού γιατί τελείωσε ο καιρός του βδελύγματος του Ισλαμισμού. Η περίοδος των πέντε μηνών, που απαιτούν τα λάχανα να αναπτυχθούν, είναι μάλλον ο χρόνος της ετοιμασίας των συμμαχικών δυνάμεων, τους οποίους παρομοιάζει ως τον «Μέγαν Φίλιππον μετά γλωσσών δεκαοκτώ». Οι διάφοροι τόποι της στρατοπεδεύσεώς τους σημαίνουν το μέγα πλήθος που υπολογίζον­ται και κατά άλλην προφητείαν ανάγονται σε διακόσια ε­κατομμύρια, που η αμαρτία και η απιστία τους οδηγεί σε σφαγή στον βωμό της υλιστικής και ουμανιστικής θεότητος. «Φάσκοντες είναι σοφοί εμωράνθησαν» και «εσκοτίσθη η ασύνετος αυτών καρδία» και «εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν τη κτίσει παρά τον κτίσαντα»1¹¹. «Ουκ εδοκίμασαν τον Θεόν έχειν εν επιγνώσει» και δικαίως «παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις αδόκιμον νουν ποιείν τα μη κα­θήκοντα»"2. Τό ότι θα συμβούν όλα αυτά στην Κωνσταντινούπολιν και ιδίως η θεία επέμβασις προς κατάπαυσιν της πανολεθρίου ανθρωποσφαγής, φανερώνουν την ιδιαί­τερη πρόνοια του Θεού γιά τον χώρον αυτό και τον λαόν που εκληρώθη να βαστάξη τον σταυρόν της ανθρωπότητος. ‘Οσο όμως και αν μας θέλγη και παρηγορή η ευτυχία του μέλλοντος, μας καθηλώνει όμως η φοβερή περιγραφή των προφητειών περί της φρίκης και του ασύλληπτου  ο­λέθρου, που ο σύγχρονος πολιτισμός και η ελευθερία των προηγμένων μας λαών θα δημιουργήσουν!
«Βους βοήσει και ξηρόλοφος θρηνήσει». Ασφαλώς η θλιβερά αυτή πρόταση δεν ερμηνεύεται κατ' ευθείαν, αλ­λά είναι αλληγορία και μεταφορά της ασύλληπτης συμ­φοράς και της ανήκουστης ανάγκης που θα παραδοθή η αφηνιάσασα ανθρωπότητα. Θεωρώ επίκαιρο να αναφέρω αρμόδια χορία της Αποκαλύψεως γιά να προσεγγίσωμεν κάπως αυτή την πραγματικότητα. «Και Βαβυλών η μεγά­λη εμνήσθη ενώπιον του Θεού δούναι αυτή το ποτήριον του οίνου του θυμού της οργής αυτού... ότι εκολλήθησαν αυτής αι αμαρτίαι άχρι του ουρανού, και εμνημόνευσεν ο Θεός τα αδικήματα αυτής. Απόδοτε αυτή ως καΙ αυτή απέδωκε, και διπλώσατε αυτή διπλά κατά τα έργα αυτής· εν τω ποτηρίω ω εκέρασε, κεράσατε αυτή διπλούν. ‘Οσα εδόξασεν εαυτήν και εστρηνίασε, τοσούτον δότε αυτή βασανισμόν και πένθος... Διά τούτο εν μιά ημέρα ήξουσιν αι πληγαί αυτής, θάνατος και πένθος και λιμός και εν πυρί κατακαυθήσεται· ότι ισχυρός Κύριος ο Θεός ο κρί­νας αυτήν»1¹³. Βαβυλών εδώ και πόλις, κατά την πτωχήν μας γνώμη, δεν σημαίνει τόπον ή χώραν ιστορικήν, αλλά μάλλον μορφή πλάνης τεραστίας που εκατόρθωσε να αποπροσανατολίση τους λαούς από την αποκαλυφθείσαν αλήθειαν. Ασφαλώς κάθε μορφή αμαρτωλότητος απο­πλανά και χωρίζει τον άνθρωπον από τον Θεόν, αλλά εδώ πρόκειται μάλλον περί περιεκτικού και γενικού κακού, που μόνον σήμερα μπορούμε να εννοήσωμεν. Ουδέποτε άλλοτε στην ιστορία έπαθεν η ανθρωπότητα τόσην δια­στροφή,  τόσην αποπλάνησι, τόσον αποπροσανατολισμόν στην οντότητα και προσωπικότητά της. Αμαρτία και αμαρτωλότης πάντοτε υπήρχαν και ιδίως το έγκλημα εκδηλώνετο σε αγριωτέρα μορφή, πλην όμως όχι γενικά, αλλά μεμονωμένα και μάλλον κρυφά. Τώρα σ' αυτό έγ­κειται η τραγικότητα και διαστροφή, στήν γενίκευση του κακού και στην αναιδή και αναίσχυντη του προβολή, που εν πολλοίς παρουσιάζεται ως άθλος και αρετή και βρα­βεύεται από τους αρμοδίους. Εκείνο όμως που θέλω να ε­πισημάνω, είναι η αιτία που προκάλεσε και προκαλεί το περιεκτικόν αυτό κακόν, που συμβολίζεται ως άλλη θεότης επάνω της οποίας εκδηλώνεται η θεία δικαιοσύνη και εκδίκησις. Νομίζω ότι το «σώμα του θανάτου», που ίσχυ­σε να παρασύρη την ανθρωπότητα της δυστυχισμένης μας γενεάς, είναι η ξηρά και στείρα ανθρώπινη «γνώσις» και ο ουμανισμός. Ο ουμανισμός γέννησε τον υλισμό, ο υλισμός τον αθεϊσμό, ο αθεϊσμός τον κομμουνισμόν, ο κομμουνισμός τον μηδενισμό και την σχετικοκρατία και όλα τα προϊόντα του νεκρού κατά Χριστόν ανθρώπου. «Ο θάνατος σου ζωή μου» είναι ο διεθνής κανόνας της ζωής και κοινωνίας.
Εφ' όσον το απόλυτον παραμερίζεται και ο άνθρω­πος μετράται στην στενότητα του σχετικού, τότε όλα επι­τρέπονται, αρκεί να επιτυγχάνη ο άνθρωπος την εφήμερόν του απόλαυσιν είτε στην κτηνωδία και θηριωδία είτε στα παραισθησιακά ή στο έγκλημα, αν αυτό προκαλή αίσθησιν ικανοποιήσεως και εκδικήσεως. Αποθανούσης τΗς συνειδήσεως που ρυθμίζει την λογικότητα και αξιο­πρέπεια του ανθρώπου, τότε όλα τα επιτρέπει και τα  επι­βάλλει η διαστροφή. Μεταφέρεται ο άνθρωπος στην ζωώ­δη κατάσταση, που τα πάντα άγει η ορμή και όχι η λογι­κή και η φρόνησις. Ο ουμανισμός λοιπόν, ιδίως του Ευ­ρωπαίου ανθρώπου, απέρριψε την προς τον Θεόν πίστιν, εφ' όσον κατ’ αυτούς «παν μέτρον άνθρωπος». Τα πάντα ευρίσκονται στην γνώσιν, στην ανθρώπινη μόνον ικανότητα, και να γιατί τα πάντα σήμερα αξιολογούνται διά της επιστημονικής μόνον ερεύνης και θέσεως. Ναι, αλλά ο Θεός απεκαλύφθη διά της πίστεως και μόνον δι’ αυτής επιγινώσκεται και πλησιάζεται και μετέχεται και διά της χάριτός Του «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι». Η ουμανι­στική ψευδογνωσία κτύπησε και κατήργησε την πίστιν και την θεογνωσία και στή θέση της εθεοποίησε την γνώ­ση ως είδωλον· και να που ευρίσκεται αυτή ενιδρυμένη σή­μερα στο παγκόσμιον πάνθεον. Σ' αυτήν λοιπόν την γνώ­σιν επέτρεψε ο υπ' αυτής περιφρονηθείς παντοδύναμος Θεός να ανταμείψη τους οπαδούς και λάτρες της· και «ούτοι μισήσουσι την πόρνην και ηρημωμένην ποιήσουσιν αυτήν και γυμνήν, και τας σάρκας αυτής φάγονται, και αυτήν κατακαύσουσι εν πυρί»115

  Προφητεία αγίου Ταρασίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.
         Αυτός ο άγιος διέπρεψε στον θρόνον της Κωνσταντι­νουπόλεως το 784 και συνεκάλεσε      
    την 7ην Οικουμενικήν Σύνοδον κατά το έτος 787. Έκοιμήθη το 806.
Κείμενο.
«...Τούτου γενομένου εγερθήσεται πόλεμος εμφύ­λιος, και απολεσθήσεται πας ο λαός ο άπιστος. Και τότε εξυπνήσει ο ‘Αγιος Βασιλεύς ο εν αρχή του  ονόματος αυ­τού Ι και εν τω τέλει Σ,..».
Εδώ επισημαίνεται η αγριότητα του εμφυλίου πολέ­μου, όπως και οι προγενέστεροι πατέρες είπαν, καθώς και ο μέλλων να βασιλεύση προκεχειρισμένος από τον Θεό, του οποίου το όνομα θα είναι Ιωάννης.
Χρησμοί Λέοντος του Σοφού         .
Ο Λέων ο Σοφός ήτο Αυτοκράτωρ του Βυζαντίου, υιός του Βασιλείου του Μακεδόνος  (886-912). Ασχολήθη­κε με ποιητικά και ηθοπλαστικά συγγράμματα και θεο­λογικάς μελετάς, έγραψε δε και προφητικά διάφορα, λε­γόμενα χρησμούς.         
Κείμενο.
Περί του θρυλουμένου πτωχού και εκλεκτού βασι­λέως, του γνωστού και άγνωστου, του κατοικούντος εν τη άκρα της Βυζαντίδος. Ο αληθινός βασιλεύς, ον εδίωξαν της οικίας αυτού οι άνθρωποι... εις το τέλος των  Ισμαηλιτών αποκαλυφθήσεται... εν ημέρα Παρασκευή, ώρα τρίτη... αποκαλυφθήσεται... Ο μέλλων Αποκαλυφθήναι διά τόξων καΙ σημείων φανήσεται. ενηχηθή παρά του ορωμένου αγγέλου του Αποκαλυφθέντος, ως ανθρώπου λευκοφόρου ευνούχου, καΙ εις το ους αυτού είπη, αυτού καθεύδοντος, και της δεξιάς αυτού λαβόμενος είπη.                                      

 ‘Εγειραι ο καθεύδων και ανάστα... και επιφαύσει σοι ο Χριστός. Προσκαλείται γάρ σε του ποιμαίνειν λαόν περιούσιον· και εκ δευτέρου αυτώ είπη· έξελθε ο κεκρυμμένος, μηκέτι κρυπτού, πολλοί σε ζητούσι... και εκ τρί­του δώσει αυτώ πλάκας λιθίνας, εν αις εγκεχάρακται εντολαί δύο· εκδικήσαι και εθνοποιήσαι χρηστά· και ασέβειαν εκδιώξαι και τους σοδομιτικά έργα ποιούντας πυρικαύστους ποιήσαι· ωσαύτως και τους κακούς ιερείς εκ του ιερού εκδιώξαι και τους άξιους εις το θείον αποκαταστήσαι. ‘Εχει δε ούτος σημεία. Ο όνυξ του μεγάλου δα­κτύλου του δεξιού ποδός τήλωμα έχων... και σταυρούς πορφυρούς έχων επί τας δύο ωμοπλάτας... το δε όνομα του βασιλέως κεκρυμμένον εν τοι έθνεσι... Επιθήσει Κύ­ριος την χείρα αυτού επί την κορυφήν αυτού... Εν ταις ημέραις εκείναις θλιβήσονται οι άνθρωποι και δώσουσι τα πρόσωπα αυτών επί της γης, και χουν πάσουσιν επί τας κεφαλάς αυτών, και βοήσουσι προς Κύριον τον Θεόν του ουρανού και της γης, και τότε εισακούσεται Κύριος τας δεήσεις αυτών και θήσει τα ώτα επί τους κατοικούντας την γην, και αποστελεί τον αρχάγγελον αυτού σχήματι ανθρώπου και αυλισθήσεται εν ταις νήσοις. Και ευρήσει τον άγιον αυτού, τον ειλημμένον παρ' ουδενός βλεπόμενον και παρά μηδενός γνωριζόμενον... ο τοις πάσι σκο­τεινός καί αφανής, τω δε Θεώ και εαυτώ φανερός· εκ μοί­ρας δουκικής και εκ γένους βασιλικού καταγόμενος... και άγιος τω Κυρίω... Αποκαλύψει ο Θεός και εμφανίσει και χρίσει αυτόν έλαιον εις τα τέλη των ημερών... Αποκαλυφθήσεται δε ούτως· φανήσεται γαρ αστήρ ημέρας τρείς, και νυκτός ώρας γ' μέσον της πόλεως έως (χαραυ­γή) της μητρός του Υψίστου, ο δε αστήρ ουκ έστιν εκ των πλανητών, αλλ' ή ως εμφαίνει εις την σωτήριον γέννησιν του Χριστού. Και κήρυξ βοών τρανώς εν ταις τρισίν ημέραις ανακαλών και   ανακαλύπτων τον ελπιζόμενον. Τότε ο δήμος ορών και ακούων την του κηρύγματος βροντώδη φωνήν εκπλαγήσονται. Και εξεστηκότες άμα τη χαρά και τω φόβω  βοήσωσιν αγνοείν τον ελπιζόμενον. Τότε δρώντων πάντων και το Κύριε ελέησον θερμώς ε­κτενώς βοώντων και τα μέτωπα αυτών εις γην κρούσαντες και χουν εις τας κεφαλάς αυτών πάσαντες και στενάξαντες και δάκρυα χύσαντες διά την επιούσαν αυτοίς θλίψιν, παρακληθήσεται το Θείον και ευμενώς δέξεται την δέησιν αυτών, και ιλέω όμματι επιβλέψει επί τους κατοικούντας την γην διά τους καταλειφθέντας τότε εκλε­κτούς γνωσθήσεται ο εκλεκτός. Οραθήσεται εν τω ουρανώ νεφώδες στερέωμα του ηλίου έχον μέγεθος ώσπερ άλωνος θερινής αλωόντων βοών εξ· κάτωθεν κρεμασθήσεται σταυρός, ευωνύμως δε του σταυρού του πορφυρού, εκτεταμένον τόξον, οίον διέθετο τοις πατράσιν ημών εις διαθήκην αιώνιον, αγνοούντων δε πάντων τον ελπιζόμε­νον, ανακλασθήσεται το τόξον διά του νοτιαίου μέρους ό εστίν ευτελούμενον εν τω ειλήματι του ουρανού και δειχθήσεται τη θέσει της καλιάς του αληθινού βασιλέως. Τό­τε οι λαοί δόντες δόξαν τω Θεώ  δρομαίως σπεύσουσι επί το άκρον του τόξου· καί λαβόντες τον πολύτιμον και γηραιόν  ανακτορίδην  μετά  λαμπάδων  και  βαΐων  και ωφραδών ότι ποικίλως φέρουσι αν αυτόν εν τη μεγάλη Σιών... Και κήρυξ βροντοφωνών και μη φαινόμενος, από του ουρανού προς τον λαόν είπη· αρεστός υμίν ούτος έστι; Τότε λήψεται πάντας φόβος και τρόμος και έκστασις εις την του κηρύγματος, βροντιαίαν φωνήν. Και είθ' ούτως τύπτοντες τα στήθη μετά δακρύων και στεναγμών τας χείρας εις τον ουρανόν άραντες είπωσι; Ναι Κύριε, ό­τι συ έδωκας αυτόν, αρεστός ημίν, και προσκυνήσαντες αυτόν ανάξουσιν αυτόν εις την μεγάλην Σιών. Και προσευξάμενος και σφραγίσας τας Πύλας ανοιχθήσονται... οι δε εκείσε όντες φύγωσι μετά πολλού φόβου, και προσευξάμενοι αναβιβάσαντες εφ' υψηλού τόπου καλέσουσιν αυτών βασιλέα... Και ούτως άξουσιν εν τω παλατίω νυκτός και αλλοιωθήσονται τα σημεία. Οδηγήσουσι δε αυ­τόν δύο άγγελοι εν ομοιώματι ανθρώπου λευκοφόρου ευνούχου· και εις τα ώτα  αυτού λαλήσουσι  τι  μέλλειν πράττειν»
 «Ουαί σοι πόλις επτάλοφε, όταν το εικοστόν στοιχείον ευφημίζεται εις τα τείχη σου.
 Τότε ήγγικεν η πτώσις και η απώλεια των δυναστών σου, και των εν αδικία κρινόντων, ος έχει τους δακτύλους αυτού δρεπανωτούς ο έστι δρέπανον της ερημώσεως καί έν τω Ύψίστω βλασφημία».
     Και αυτή η προφητεία είναι συνέχεια των προγενε­στέρων. Αν και εγράφη σε διάφορον χρόνον και υπό άλ­λου, περιέχει όμως λεπτομερέστερα την θείαν παρέμβασι στην κατάπαυσι του πολέμου και στην ανακάλυψι και προβολή του μεγάλου αναμορφωτού της βυθισμένης τότε κοινωνίας. Ο μέγας τούτος άρχων πιστεύεται ότι δεν θα είναι γέννημα της δικής μας γενεάς, αλλά ευρίσκεται κρυμμένος υπό της κρείττονος του Θεού προνοίας, γιά να φανερωθή στην ώρα και στον καιρόν αυτό, και αυτόν δεν θα είναι παράξενο, επεί και «τω Θεώ πρέπει των θαυμά­των τα παράδοξα». Στο πρόσωπο του μυστηριώδους αυ­τού αρχοντος δεν θα υπάρχουν, όπως φαίνεται, μόνον αν­θρώπινες ικανότητες διοικητικές, αλλά και υπερφυσικές,  όπως στούς παλαιούς εθνάρχες και προφήτες, όπως στον Μωϋσή, διότι μόνον έτσι θα μπορέση να αναμορφώση την χαώδη παγκόσμια κατάστασι.
Δεν έρχεται ο προκεχειρισμένος αυτός χρηστός του Κυρίου ως ένας απλός άνθρωπος «άρχων» ή ως ένας από τους παλαιούς προφήτας, γιά να υποστή την ανθρώπινη κριτική και καταδίκη, αλλά σαν πρόδρομος του μέλλον­τος να έλθη «μετά δόξης κρίναι ζώντας καί νεκρούς». ‘Ερχεται μετά παρρησίας, ως απεσταλμένος υπό του έχοντος επί πάντων την εξουσία, γιά να επιβάλη την θεία βουλή, να εφαρμόση το θείον θέλημα και να κάμη την εκδίκησι των υιών του πονηρού, που επί τόσον κατατυράν­νησαν τους πιστούς. Σαν τα ζιζάνια της παραβολής απέπνιγαν αυτοί τον σίτον, του Θεού μακροθυμούντος έως της ημέρας του θερισμού, που ο καθένας θα πάρη την κα­τάλληλη θέσι κατά τα έργα του.
   

***ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ - ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΝΑΧΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ
Έλληνοτουρκικός πόλεμος
Ό μοναχός Γεννάδιος, όπως πολλοί ασκη­τές της εκκλησίας, ήταν πνευματοφόρος και χριστοφόρος. Εξ αιτίας αυτής της θείας χάριτος επροφήτευεν, έβλεπε οράματα και έκανε προβλέ­ψεις, όπως θα διαπιστώση ο αναγνώστης από τα παρακάτω που θα γραφούν. Με αφορμή την με­γάλη αποστασία του ανθρώπου από το Θεό, έδίδασκε ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, η Δευτέ­ρα Παρουσία του Κυρίου. Πρώτα θα παραχωρήση ο Κύριος να γίνη παγκόσμιος πόλεμος, διότι ο κόσμος δεν μετανοεί. Ο πόλεμος αυτός θα είναι και ο τελευταίος, επειδή η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική. Ένα μικρό κρατίδιο θα είναι η αφορμή του παγκοσμίου πολέμου. Ίσως το κρα­τίδιο αυτό να είναι η Κύπρος. Όταν έγινε ο κα­τακλυσμός του Νώε. οι άνθρωποι επνίγησαν εις τα νερά. Τώρα θα πνιγούν εις το αίμα.
Εις την Κωνσταντινούπυλιν θα γίνη μακελειό μεγάλο και η θάλασσα θα κοκκινίση από αίματα εσφαγμένων ανθρώπων. Τριχρονίτικο δαμάλι (μοσχάρι)  θα πλεύση στο αίμα. όπως λέγει ο Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες. Τούτο δηλώνει την μεγάλη σφαγή, αιματοχυσία και καταστροφή που πρόκειται να γίνη. Ο ουρανός θα γεμίση αερο­πλάνα και θα ρίχνουν φωτιές (βόμβες) εις τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι τρομαγμένοι θα φωνά­ζουν «Παναγία μου... Παναγία μου...»! Ας φωνά­ζουν, ας φωνάζουν οσο θέλουν. Δεν θα τους βοηθή κανείς. Διατί δεν μετανόησαν τόσον καιρόν; Την Κωνσταντινούπολη θα την πάρουν πάλιν οι Έλληνες, αλλά θα γίνη σκοτωμός μεγάλος. Με­γάλη καταστροφή θα πάθωμεν εμείς οι Έλληνες από τις αμαρτίες μας. Πριν αρχίση ο πόλεμος, θα φανή ένας μεγάλος Σταυρός του Χριστού εις τον ουρανόν επάνω από την Κωνσταντινούπολιν.
Οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν, θα περάσουν τον Έβρον ποταμόν, προκαλούντες παντός είδους καταστροφάς. Θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια (Θεσ­σαλονίκη ή Κόρινθο ή τα έξι μήλια της υφαλοκρηπίδας όπως λέγει ο γέρονρας παΐσιος). Έπειτα θα τους αντεπιτε­θούμε, θα μας βοηθήσουν και άλλοι λαοί, πιθανόν οι Ρώσοι ή οι Γάλλοι. Θα καταδιώξωμεν τότε τους Τούρκους, θα καταλάβωμεν την Πόλιν και την Μικρά Ασία, που άλλοτε ήσαν Ελληνικά εδά­φη. Οι Τούρκοι θα πάθουν μεγάλες καταστροφές, και θα καταδιωχθούν μέχρι την Κόκκινη Μηλιά (στη Μέκκα, πρωτεύουσα της Αραβίας).
Από τον πόλεμον το ένα τρίτον του Τουρκικού πληθυσμού θα φονευθή, το άλλο τρίτον θα καταδιωχθή μέχρι την Κόκκινη Μηλιά και το υπόλοιπον ένα τρίτον θα βαπτισθή και θα γίνουν χρι­στιανοί. Αυτοί που θα βαπτισθούν είναι όσοι κατάγονται από χριστιανικό αίμα, όσοι δηλαδή προέρχονται από  έλληνες, που δεν κατώρθωσαν να έλθουν εις την Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή το 1922 και παρέμειναν ζωντανοί εις την Τουρκία. Εκεί παραμένουν αρκετοί κρυπτοχριστιανοί και σήμερον, αλλά θα έλθη καιρός που θα φανερωθούν. Κατόπιν των παραπάνω γε­γονότων, οι Μεγάλοι, Ρωσία - Αμερική, θα συνορίζονται ποιός να πάρη την Κωνσταντινούπολιν, λόγω της στρατηγικής θέσεως της και θα είναι επικίνδυνη άλλη πολεμική σύγκρουσις μεταξύ των. Διά να μην έλθουν σε τέτοια πολεμική σύ­γκρουση και να μην την πάρη μήτε ο ένας, μήτε ο άλλος, θα είναι και εκ Θεού να την δώσουν εις τους Έλληνες, εις τους οποίους και ανήκεν. Το Ελληνικόν Κράτος θα υποστή μεγάλες καταστρο­φές. Θα τα βάλλουν και οι δικοί μας (οι Έλλη­νες) μεταξύ των και θα δημιουργηθή πιθανόν εμφύλιος πόλεμος, Και εδώ στην Κρήτη τότε θα έλθουν οι Τούρκοι. Λέγουν πως η Κρήτη είναι δι­κή τους, πατρογονική. Θα ξεβαρκάρουν οι Τούρκοι από το νοτιο μέρος της Κρήτης, από τα Πρεβελιώτικα (Μοναστήρι Πρέβελη) και από το Μαρι­δάκι, από το χωρίο Χόνδρος, κοντά στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου. Οι Τούρκοι θα κάνουν ένα πέρασμα και από τα μέρη που θα περνούν θα κά­νουν γενική σφαγή και καταστροφή.
Στην Επαρχία Μεραμβέλλου Λασιθίου θα γίνη μεγάλο μακελειό και καταστροφή. Το βογγητό και το κλάμα των ανθρώπων θα ακούεται από την Βουβάλα, βουνό στις Μέλαμπες Ρεθύμνου. Εις το τέλος της περιπέτειας αυτής οι Τούρκοι θα νικη­θούν και θα καταστραφούν οριστικά. Θα οπισθο­χωρούν άτακτα και θα τους καταδιώκουν ακόμη και γυναίκες με τις ρόκες, με ασήμαντα δηλαδή μέσα. Βέβαια θα υπάρχη Ελληνικός στρατός εις την Κρήτην, αλλά δεν θα γίνη αντιληπτόν σε ποιο ακριβώς μέρος θα ξεβαρκάρουν οι Τούρκοι. Στο σημείο αυτό θα έχη πέση και ομίχλη, κατά παρα­χώρηση του Θεού, ακριβώς διά να αποβιβασθούν ανενόχλητοι και να μας τιμωρήσουν διά τα αμαρ­τήματά μας.
Η Κρήτη θα βουλιάξη όχι από βόμβες αλλά από τις αμαρτίες μας. Δεν θα μείνη από αυτήν τί­ποτα έκτος από ένα ελάχιστο μέρος δι’ ανάμνηση ότι εδώ ήτο κάποτε η Κρήτη. Εκατομμύρια χρή­ματα διατίθενται από τους ξένους διά να απομα­κρύνουν τους Έλληνες από την ορθόδοξη πίστη και Ιστορία τους. Αν, όμως, εγκαταλείψουν την πίστιν τους, αυτό θα φέρη και την καταστροφήν τους. Ό,τι έπαθαν οι Κύπριοι το 1974 από τους Τούρκους, που κατάλαβαν την μισή Κύπρο, τα ίδια θα πάθωμεν καί εμείς, οί Έλληνες, εάν δεν επιστρέψωμεν εις τον Θεόν. Οι Τούρκοι, είναι έτοιμοι, ακονίζουν τα μαχαίρια, αλλά δεν ήλθε η ώρα, δεν το επιτρέπει ακόμη ο Θεός. Υπομένει ο Θεός. Περιμένει την μετάνοιά μας.
ΣΗΜ: Πριν μερικές ημέρες (περί τα μέσα Ιουνίου 2011) συνάντησα τυχαία έναν ηλικιωμένο κύριο (τον κ. Γιώργο) στη Μάνδρα Αττικής, ο οποίος σε κάποιο σημείο μου είπε τα εξής: Η αδελφή της γυναίκας μου, μία γυναίκα αγράμματη, πριν δύο χρόνια μου είπε ότι είδε σαν όραμα ότι η λεβεντογέννα θα καταστραφεί και του έκανε μεγάλη εντύπωση η προσωνυμία λεβεντογέννα καθόσον θεωρούσε σχεδόν αδύνατο να γνώριζε αυτή τη προσωνυμία της μεγαλονήσου ΚΡΗΤΗΣ.

*** ΛΟΓΟΙ - ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ
περι αντιχριστου, 666, ταυτοτητων και σφραγισματοσ.  
Απόσπασμα απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας του, πού έγινε το έτος 1992, στό κελλί του "Παναγούδα" στο ‘Αγιον ‘Ορος.
ΓΕΡΟΝΤΑΣ:...Μάλλον δίνομε εξετάσεις εμείς οι άνθρωποι τώρα σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια τι κάνομε ο καθένας. Και βλέπω αδιαφορία προπαντός. Να μη μά- θουν οι άνθρωποι θα γίνη η δευτέ­ρα παρουσία, γιατί στενοχωρούνται, δεν μπορούν να γλεντή- σουν, κατάλαβες τι γίνεται; Εδώ είναι... 
Παλαιά, να πούμε, άκουγαν θα περάση ένας κομήτης. Ένα και ενα οι άνθρωποι συγκλο- νίζονταν. Σου λέγει, γιά να δούμε μπορεί να πεθάνουμε, να ετομαστούμε, να εξομολογη- θούμε, να κάνουμε και μιά καλωσύνη...
‘Αρχιζαν εκεί πέρα, ετοιμάζονταν... ή θα γίνη πόλεμος ετοιμάζο­νταν...
Τώρα, να μην ακούσουν δευτέρα Παρουσία, να μην ακούσουν ότι θα 'ρθή καμμιά φορά ο Αντίχριστος...Λοιπόν, γιά να γλεντάν, κατάλαβες τι γίνεται; Γιατί δεν μπορούν, τους χαλάει αυτό...Δεν τα αξιοποιούν οι άνθρωποι γιά τη σωτηρία τους βλέπεις...
ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Αυτή την αλλαγή εκεί στην Ευρώπη, Γέροντα, πως την βλέπετε εσείς;
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: Κύτταξε. Αυτή σαν αλλαγή δεν είναι... κύτταξε, ο Θεός θα αξιοποιήση μερικά πράγματα...
Εδώ τώρα, αυτή η Ε.Ο.Κ. δεν είναι Ηνωμένη Αμερική. Ηνωμένη Αμερική ήταν καλό πράγμα. Αυτή τώρα η Ε.Ο.Κ. είναι, ας υποθέ­σουμε... Πίσω από κει κρύβεται η δικτατορία αυτών των Σιωνιστών. Κατάλαβες τι γίνεται; Αλλά ο Θεός θα το αξιοποίηση στο καλό. Θα πάνε αυτοί και οι κομμουνισταί πόσα χρόνια δηλαδή. Δούλεψαν κοντά 75 χρόνια και δεν κράτησαν, ούτε 70 χρόνια, 72... Οι Σιωνισταί δουλεύουν τώρα, ξέρεις πόσα χρόνια; και 250. Αυτοί ούτε 7 χρόνια δεν θα κρατήσουν...
          ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Έμείς, αν μπούμε, γιατί πάει και η Κύπρος να μπη μέσα, μας συμφέρει, Γέροντα; τους Έλληνες και τους ορθοδόξους;
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: Ποιος σ' ακούει εσένα και μένα; είτε σε συμφέρει, είτε δεν σε συμφέρει. Ποιος σ' ακούει;
ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Αν είμαστε πιστοί στις παραδόσεις μας, στην ορθοδοξία, μπορεί να τους ωφελήσουμε;
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: Κύτταξε. Ξέρεις τι γίνεται; Το κακό είναι το εξής: Δεν είναι ...θα σ' αφήσουν εκεί πέρα; ...Θα τα στριμώξουν τα πράγματα. Λοιπόν, αν σου πουν, πίστευε, ο,τι θέλεις αλλά σε βάζουν στό καλάθι το δικό τους, σε πάνε εκεί που θέλουνε. Έ,τι... εγώ σε πάω εκεί που θέλω και συ πίστευε ο,τι θέλεις.
Τούτο το σατανικό σύστημα, πίσω από κει κρύβεται η δικτατορία των Σιωνιστών. Οι Σιωνισταί χρόνια δούλευαν εκεί πέρα να κυβερ­νήσουν τον κόσμον όλον. Οπότε με τη Μασωνία κ.λπ., αυτά όλα, καλά.
Μέχρι τώρα καλά, ας υποθέσουμε ...Τώρα δεν προβληματίζονται λίγο;...
Γιατί βλέπεις, αυτά και τα εξάρια πόχουνε δεν είναι, ότι τους βοηθάει στό κομπιούτερ, το 6 γίνεται καί 9. Εδώ οι Ιάπωνες βρήκαν ένα κύβο, έχει πενταπλάσια απόδοση στο κομπιούτερ... δεν τους συμφέρει. Γιατί τώρα τα εξάρια τα τρία τα εξάρια ...;
Λοιπόν και να μην τόλεγε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ότι είναι του Αντιχρίστου κ.λ,π., ένας πιστός, έχοντας υπ' όψιν του και τη γενική κατάσταση, θα καταλάβαινε τι γίνεται. Γιατί, γι' αυτούς είναι σύμ­βολο οικονομίας.
Διότι αναφέρει σε δυό σημεία η Π. Διαθήκη: "ήν ο σταθμός του χρυσίου, του ενεχθέντος τω Βασιλεί Σολομών εν ενιαυτώ ενί 666 τάλαντα χρυσίου ", λέει, "πλην των ανδρών των υποτεταγμένων ... των Σατραπών ... και πάντες οι Βασιλείς έφερον χρυσίον τω Βασιλεί Σολομών ", άλλ' ο σταθμός τους ήταν κάθε χρόνο 666 τάλα­ντα. Είναι σαν σύμβολο οικονομίας 
Και να μην τόγραφε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ότι είναι το όνομα του Αντιχρίστου κ.λ.π. ολ' αυτά, τον Αντίχριστο στο Χάραγμα ένας πιστός το καταλάβαινε..Αυτοί τώρα, πάνε να πάρουν όλη την οικονομία στο χέρι τους.
Με το μεν φακέλλωμα στις Βρυξέλλες, έχουν αυτό το θηρίο, που το ονομάζουν και οι ίδιοι θηρίο, και έχουν γιά να φακελλώσουν 6 δισεκατομύρια κόσμο. 4-5, πόσα είναι ο κόσμος, αυτοί έχουν και περιθώριο.
Με μεν το φακέλλωμα, μας έχουν όλους φακελλωμένους, όλη την οικονομία στο χέρι τους, με το σφράγισμα που πάνε να κάνουν σιγά-σιγά, λοιπόν μας παρακολουθούν.
Λοιπόν 30 πόντους ψάρι το παρακολουθούν από το δορυφόρο σε ποιόν ωκεανό βρίσκεται. Μέχρι 30 πόντους ψάρι. Οπότε τον κάθε άνθρωπο τον παρακολουθούν που βρίσκεται, άπ’ όλα τά στοιχεία του, όλη την οικονομία του.
Τέτοια δικτατορία που σκέφτονται να κάνουν, μόνο ο διάβολος μπορεί να την είχε σκεφθή. Κατάλαβες τι γίνεται;
Τελικά θα φάη μιά σφαλιάρα ή θα πάη στην άκρη. Τα τριάμισυ χρόνια είναι δύσκολα, τριάμισυ χρόνια θαναι εύκολα. Θα πάη περίπατο...
ΕΡΩΤΉΣΙΣ:  Μετά το 92 τά τριάμισυ χρόνια, πάτερ;
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: Τώρα, ...Κύτταξε, ...πότε θα ... τώρα μη βάζης Χρονολογίες. Τα τριάμισυ χρόνια θαναι τα δύσκολα. Να στην Αμε­ρική, τώρα τα σκυλιά, πολλά σκυλιά τάχουν σφραγισμένα και τα παρακολουθούν. Τώρα όσα είναι σφραγισμένα έχουν πομπό, τοκ, τοκ, τοκ... Ξέρουν το κάθε σκυλί, όποτε θέλουν μπορούν να το σκο­τώσουν, που βρίσκεται και τους ανθρώπους!...
Τι νομίζεις; Και θα ξέρουν ο κάθε άνθρωπος, που βρίσκεται για­τί θάχουν πομπό ή στο χέρι ή στο μέτωπο τοκ, τοκ, τοκ, οπότε τα στοιχεία του από δω, στο φάκελλο από δω, πομπό από κει...Τέτοια δικτατορία μόνο ο διάβολος μπορούσε να είχε σκεφθή. 
 Και πάνε όλο αυτό τό σύστημα το γραμμωτό, να μην μπορής μετά που λέει και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ούτε να πουλάς, ούτε να αγοράζης. Θα καταργήσουν και τα χρήματα. Δουλεύεις; Τακ  Ενα κουμπί, ναά πάρης λογαριασμό...
Και μετά, ας υποθέσουμε, από την κάρτα, θα λένε η κάρτα θα χάνεται, την κλέβουν, κάνουν... οπότε, πιό καλύτερα στο κεφάλι ή στο χέρι.
Να εκεί στην Κύπρο, ξέρω έχει δυό χρόνια τώρα που έχουν φέρει στην τράπεζα, το ξέρετε αυτό; μηχάνημα. Πριν να ρθή στην Ελλά­δα, στην Κύπρο ήρθε νωρίτερα.
ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Το Ισραήλ ήταν ο εκλεκτός λαός του Θεού. Εξα­κολουθεί να είναι μέχρι τη δευτέρα παρουσία; Μετά, όλα αυτά που κάνουν;
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: Κύτταξε να δής ... Κύτταξε. Ηταν ο εκλεκτός λαός του Θεού. Καί όσοι ήταν εκεί πέρα, βαπτίσθηκαν, έκαναν... τώρα όπως το λάδι. Αυτό που έμενε, δηλ. το κατακάθι...
Τώρα οι Ισραηλίται, αυτοί είναι ή θάναι άθεοι ή και με τον διάβολο. Δηλαδή, άθεοι με τον διάβολο. Αυτοί όμως που πιστεύουν λίγο, αυτούς θα τους ξεκάνουν οι ίδιοι, να ξέρετε,... ναι, θα τους ξεκάνουν.
ΕΡΩΤΗΣΙΣ:  Τους πιστούς δηλαδή από τους Ισραηλίτες.
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: Ναι. Και αυτοί που πιστεύουν στο Θεό, θα τους ξεκάνουν τελικά. Άλλοι θα βαπτισθούν.
ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Δηλαδή να το πούμε απλούστερα, πάτερ μου, γε­νικά οι μηχανές είναι η απόδειξις της παρουσίας του Αντιχρίστου;
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: ‘Οχι. Κύτταξε. Εδώ βλέπεις αυτοί χρησιμοποίη­σαν μηχανές γιά να πνίξουν τον κόσμο. Να βάλουν τη σφραγίδα του Αντιχρίστου. Κατάλαβες; Να τον επιτάξουν. ‘Οπως όταν γίνε­ται πόλεμος τα μουλάρια, τα άλογα τα επιτάξουν. Επίταξη, μ' ένα καυτό σίδηρο.
ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Δηλαδή ευκολύνεται το έργο τους εις το να επιση­μάνουν τα πρόσωπα, τα οποία θέλουν αυτοί;
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: Αρνείται τώρα. Με το σφράγισμα αρνείται κα­νείς. Ακόμη και ταυτότητα. ‘Οταν, ας υποθέσουμε, αν δεν μου ζη­τούσαν υπογραφή, θέλω να πω, και μούδιναν ένα χαρτί, σούλεγαν, αυτή είναι η ταυτότητά σου, λοιπόν, τέλος πάντων, δεν θα πείραζε. Αλλά, όταν, να πούμε, έχουν το σύμβολο του διαβόλου, είναι λέγε­ται ταυτότητά μου, υπογράφω, κι αυτό δεν είναι μικρό πράγμα. Δη­λαδή, άρα το αποδέχομαι αυτό το πράγμα.
Τότε, δηλ. τι λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, οι άγιοι πατέρες, τι λένε; Διάβασες εκεί πέρα καθόλου; Και μάλιστα, λέει εκεί πέρα, όσοι, ας υποθέσουμε, δεν θα σφραγισθούν, δεν θα μπορέσουν... θα τους κυνηγάν, δεν θα μπορούν να τους βρίσκουνε. Ξεκάθαρα πράγ­ματα. Είναι άρνηση δηλαδή. (Η ταυτότητα και το σφράγισμα)
ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Ακριβώς. ‘Αρνηση του Θεού και υποταγή στο διά­βολο.
ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΑΛΛΟΥ: Μήπως ένας αριθμός είναι δυνατόν να παίξη τόσο ρόλο στη σωτηρία του ανθρώπου;
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: (έντονα) ΒΡΕ παιδάκι μου., γιά δες όταν ας υπο­θέσουμε, αυτό είναι το σύμβολο του διαβόλου το λέει ο Ευαγγελι­στής Ιωάννης, το χάραγμα αυτό κι όλ' αυτά, κι όταν εσύ το βάζεις εκεί πέρα, μου λες τώρα!...
Μέχρι τώρα, το δίναμε σημασία, αυτό το πράγμα; Αλλά τώρα, όταν βλέπομε το πάνε εκεί... τα φέρνουν τα πράγματα ούτε να μπορης να πουλάς, ούτε να αγοράζης. Θα καταργήσουν τα χρήμα­τα, ολ' αυτά, ετοιμάζουν...
Να, πρίν από 2-3 χρόνια έλεγα σε κάποιον από την Αμερική, καθηγητή Πανεπιστημίου, κάτι τόλεγα, και μάλιστα έγραφα και κάτι... κανά δυό σελίδες και του δίνω κάτι και μου γράφει τώρα ... επέστρεφα από ένα συνέδριο από την Ευρώπη, λέει, και μόλις έφθα­σα στο Τορόντο λέει, θυμήθηκα αυτά που μούλεγες πρίν από 2-3 χρόνια, λέει. Τώρα μας ζητούν αντί γιά κάρτα, μας ζητούν, αποτυ­πώματα στό χέρι ή στο μέτωπο, λέει.
Το ξέρεις αυτό το πράγμα; Έμ' αμα εκεί πέρα εσύ δεν τα ξέρεις;
Τώρα το πάν' εκεί πέρα ... αυτό πόλεγα... θα δείτε, θα λεν στην τηλεόραση τώρα, χάθηκε η κάρτα του ενός, την έκρυψε ο άλλος κ.λ.π. και οι άνθρωποι να το βρουν γιά πιό ασφάλεια, να τρέχουν εκεί πέρα να το δεχθούν το σφράγισμα, σαν εξυπηρέτηση. Κατά­λαβες τι γίνεται;
Το είπε ξεκάθαρα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, Που να μην τα έγ­ραφε κιόλας αυτά; ‘Ω βρέ παιδάκι μου, το σφράγισμα του διαβόλου! Αρνείσαι, ας υποθέσουμε, το άγιο σφράγισμα, το βάπτισμα... Βάζεις άλλη σφραγίδα, βρε παιδάκι μου. Αρνείσαι του Χριστού καί παίρνεις του διαβόλου.»
Η Τουρκία θα διαμελιστεί. 
Cτόν κύριο Δ... Κ... ο Γέροντας είπε: -Η Τουρκία θα διαμελιστεί. Εμείς επειδή είμαστε ορθό­δοξοι δεν θα πάθουμε κακό, το πολύ κάνα - δυό νησιά μας να πειράξουν. Εκ των πραγμάτων όμως θα αναγκασθούν να μας δώσουν την Κωνσταντινούπολη. (Β’ ΒΙΒΛΙΟ) 
 Στήν Λιτανεία της Φοβεράς Προστα-σίας το 1992, την ο­μπρέλα της Παναγίας την κρατούσσε ο ανθυπασπιστής της Μοίρας Καταδρομών, Β.Τ., από τα Ιωάννινα. Όπως προχωρού­σαμε, δεξιά του ήμουν εγώ καί αριστερά του ο Γέροντας, ο ο­ποίος κάποια στιγμή είπε στον αξιωματικό:
‘Αντε, εύχομαι με τε καλό νε είσαι σημαιοφόρος και στην Πόλη (Κων/πολη), που θα μπούμε:          
 Καί γυρνώντας προς έμενα μου είπε:
‘Ακουσες τι είπα;
Ναι, Γέροντα το άκουσα. Αμήν, του απάντησα.
     Τότε γέλασε εκείνος και πρόφερε το χαρακτηριστικό του ε­πιφώνημα.
     -Α! (εντάξει, δηλαδή).
   Μιά μέρα αργότερα κατέβηκα στο κελί του και τον ρώτησα σχετικά με την Πόλη και μου είπε:                                            
-Την Κωνσταντινούπολη θα την πάρουμε πίσω, αλλά όχι εμείς. Εμείς, έτσι όπως κατάντησε η πλειονότητα της νεολαίας μας, δεν είμαστε ικανοί γιά τέτοια. Όμως ο Θεός θα οικονομή­σει να πάρουν άλλοι την Πόλη και να την δώσουν σ' εμάς, σαν λύση στο πρόβλημά τους.
Μιά μέρα πήγα κάτω κι είδα το Γέροντα να είναι κάπως στενοχωρημένος και λίγο πειραγμένος. Με κέρασε και μόνος του άρχισε να μου λέει:
- 'Ηρθαν κάποιοι εδώ κι άρχισαν να μου λένε πως θα γίνει πόλεμος και ότι οι Τούρκοι θα μπούνε στην Ελλάδα και πως θα μας πάνε μέχρι τα εξαμίλια της Κορίνθου (εξηγώντας έτσι στραβά, με το χαλασμένο τους λογισμό, την προφητεία του Α­γίου Κοσμά του Αιτωλού).
Τότε τους περίλαβα και τους είπα ότι ο χειρότερος εχθρός των Ελλήνων είναι κάτι ‘Ελληνες σαν και σας, που εν καιρώ ειρήνης, διαδίδουν πως, αν τυχόν γίνει πόλεμος, οι Τούρκοι θα μας πάνε μέχρι την Κόρινθο, γιατί, όταν θ' αρχίσει ο πόλεμος, όλοι θα έχουν πεσμένο ηθικό και μόνοι τους θα οπισθοχωρή­σουν μέχρι την Κόρινθο. Ακόμη κι αν ήταν αλήθεια, δεν θα έ­πρεπε να το λέτε. Πολύ περισσότερο, που δεν είναι αλήθεια αυ­τό που λέτε. Και σας το ξαναλέω: Αυτό να μην το ξαναπείτε πουθενά, γιατί κάνετε μεγαλύτερο κακό απ' ο,τι θα έκαναν πολ­λές τουρκικές μεραρχίες.
Αυτά τους είπα, παπά μου, κι ενώ εγώ ποτέ δεν θέλω να μι­λώ γιά προφητείες, μ' ανάγκασαν να τους εξηγήσω ότι τα εξαμί­λια, που λέει ο Άγιος Κοσμάς είναι τα έξι μίλια της υφαλοκρη­πίδας. Αυτό είναι το θέμα γιά το όποίο, τά τελευταία χρόνια, «τρωγόμαστε» μέ τήν Τουρκία κι αυτό θά είναι τό θέμα γιά τό οποίο θα «πιαστούμε». Όμως δεν θα μπουν στην Ελλάδα· μέχρι εκεί θα προχωρήσουν, στα έξι αυτά μίλια, και τότε θα τους βρει η μεγάλη συμφορά από τον βορρά, που λένε τα γραφόμενα, και δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Το ένα τρίτο των Τούρκων θα σκο­τωθεί, το ένα τρίτο θα εκχριστιανιστεί και το υπόλοιπο θα φύ­γει βαθειά μέσα στην Ασία. Εμείς Από τους Τούρκους δεν πρό­κειται να πάθουμε τίποτα. Μερικά ψιλοπράγματα θα καταφέ­ρουν και θα τους βρει η οργή του Θεού.
 Αυτά άκουσα, παπά μου, απ' αυτούς και στενοχωρήθηκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι ίδιοι οι ‘Ελληνες - με το να διαδίδουν τέτοια πράγματα εν καιρώ ειρήνης- προσφέ- ρουν στους Τούρκους τη μεγαλύτερη συμμαχική βοήθεια.
Επίσης άρχισαν να μου λένε ότι αυτό, που είπε ο ‘Αγιος Κοσμάς: «τότε θα 'ρθει, όταν θα έρθουν τα δύο καλοκαίρια κι οι δύο πασχαλιές μαζί», τώρα που έπεσε η Ανάσταση με τον Ευαγγελισμό μαζί - και πέρασε και ο χειμώνας σαν καλοκαίρι - σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα εισβάλουν στην Ελλάδα.
Όλοι γίναμε προφήτες, παπά μου, κι εξηγούμε με το μυαλό μας τα πράγματα, όπως θέλουμε. Κι εδώ αναγκάστηκα να τους πω ότι αυτό που είπε ο Άγιος Κοσμάς, «τότε θα έρθει» δεν εν­νοούσε τους Τούρκους. Εννοούσε πως τότε θα 'ρθει η ελευθε­ρία των Βορειοηπειρωτών. Και πράγματι αυτό το έτος άνοιξαν, μετά από τόσα χρόνια, τα σύνορα και μπορούν κάπως ελεύθερα να επικοινωνούν με την πατρίδα τους.
Παπά μου, είδα ότι πολύ μεγάλη ζημιά κάνουν αυτοί οι άν­θρωποι, που εξηγούν τα πράγματα με το φτωχό μυαλό τους. Και σαν να μην φτάνει αυτό, διαδίδουν και στους άλλους τις χαλα­σμένες ιδέες τους.       
 Εσύ να προσέχεις πολύ!
 Οταν είχε παρουσιαστεί το ζήτημα των ηλεκτρονικών ταυ­τοτήτων, ο κύριος Λ.... είχε πάρα πολύ προβληματιστεί, γιατί άκουγε διάφορες γνώμες από πολλούς ανθρώπους και δεν μπορούσε να καταλάβει που βρισκόταν η αλήθεια. Αποφάσισε να επισκεφτεί τον Γέροντα και να τον ρωτήσει γιά όλα αυτά και γιά τον αριθμό 666.
     Ο Γέροντας μεταξύ άλλων του εξήγησε κι αυτό: ο αριθμός αυτός είναι του αντιχρίστου και με κανένα τρό­πο κανείς μας δεν πρέπει να δεχτούμε να πάρει αυτή την ηλε­κτρονική ταυτότητα. Ακόμη και τις πιστωτικές κάρτες δεν πρέ­πει να τις παίρνουμε, γιατί πίσω στην μαύρη μαγνητική ταινία, που έχουν, περιέχεται ο κώδικας και το γραμμικό σύστημα με το 666. Αυτά όμως δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Μόνο το ηλε­κτρονικό κομπιούτερ τα διαβάζει. Εσύ να προσέχεις καλά και να μην παρασύρεσαι στό τι λέειο ένας και ο άλλος, γιατί ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ο,τι θέλει, όμως εμείς πρέπει να υποτάξουμε την ακοή μας μόνο στο θέλημα του Θεού και στο τι μας έχει πει διά των Γραφών. Θα σου φέρω ένα παράδειγμα, γιά να καταλάβεις πόσο πρέπει να προσέχουμε:
Γιά να γίνει ενα παιδί χριστιανός τι του λέει ο παπάς να πει; Αποτάσσομαι τον σατανά. Το μικρό δεν λέει ούτε «ναί» ού­τε «όχι» μόνο κλαίει. Τότε τι κάνει ο ιερέας; Το βουτάει στο νερό και διαβάζοντας τις ευχές κατεβαίνει το ‘Αγιο Πνεύμα και, χωρίς να γνωρίζει το παιδί, κατοικεί πλέον μέσα του το Άγιο Πνεύμα και γίνεται χριστιανός, έχοντας έτσι γιά πάντα μαζί του την Θεία Χάρη. Τώρα, αν κάποιος δεν δείχνει την απαιτούμενη προσοχή, όταν σφραγιστεί - έστω καί εν αγνοία του - φεύγει α­πό πάνω του η Θεία Χάρη και μπαίνει στην θέση της η δαιμονι­κή ενέργεια. Και γιά την άγνοια, η οποία έγινε αιτία να σφραγι­στεί, φταίει ο ίδιος, επειδή δεν φρόντισε να μάθει, ενώ οι προ­φήτες μας, οι απόστολοι και ο Κύριός μας μας έχουν ενημερώ­σει γιά όλ' αυτά. Όμως τι θα μας πει, όταν του πούμε ότι δεν γνωρίζαμε; «υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού γιγνώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι;» (Ματθ. κεφ. ΙΣΤ', 3)
 Θα την πάρουμε την Πόλη;
 ‘Ενα μεσημέρι έφτασε σο κελί του Γέροντα μιά παρέα προ­σκυνητών. Αφού πήραν την ευχή του, κάθισαν στο υπαί­θριο αρχονταρίκι του. Με περισσή καλοσύνη τους πρόσφερε το πατροπαράδοτο λουκούμι, δροσερό νερό και φρέσκα κορόμηλα, που προηγούμενοι προσκυνητές του είχαν φέρει. Κάθισε κοντά τους κι άρχισε την συζήτηση:
  Γέροντας: Πώς πάει έξω ο κόσμος;
 Δημήτριος: Γενικά, Γέροντα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλλουν το κακό κι έχουν ροπή προς αυτό. Αισχρολογούν και βρίζουν ακόμα και μικρά παιδιά!
 Γέροντας: Ο νόμος τι λέει; Κάνετε μηνύσεις;
 Δημήτριος: Προσπαθούμε, Γέροντα, κάτι να κάνουμε, όμως αυτοί δεν παίρνουν από λόγια.
  Γέροντας: Έσείς πάντως έχετε καθαρή την συνείδησή σας, γιατί κάνατε το καθήκον σας. Τα υπόλοιπα θα τα ρυθμίσει ο Θε­ός·
  Δημήτριος: Μπορείτε, Γέροντα, να μας πείτε πως να φερό­μαστε μέσα στον κακό αυτό κόσμο; ‘Ετσι  γενικά.
    Γέροντας: Χρειάζεται διάκριση. ‘Εχεις πνευματικό;
    Δημήτριος: Ναι, Γέροντα.
   Γέροντας: Να συμβουλεύεσαι τον πνευματικό σου, γιατί πολλές φορές δεν πρέπει να λέμε ούτε «ναι» ούτε «όχι», γι' αυ­τό χρειάζεται η διάκριση.
Εδώ Ο Γέροντας σηκώθηκε, τους άφησε γιά λίγο μόνους κι εκείνοι βρήκαν την ευ­καιρία να «ανασυντα­χτούν» και να συνεν­νοηθούν να παρακαλέ­σουν τον Γέροντα να τους μιλήσει γιά την Κωνσταντινούπολη. Σε λίγο ο Γέροντας επέ­στρεψε και προς έκπλη­ξη   όλων,  πριν  προλάβουν να τον ρωτήσουν τίποτα - δείχνοντας έτσι ότι το πνευματι­κό του «ραντάρ» είχε αντιληφθεί την σκέψη τους - τους λέει:
     Γέροντας: Τί λέτε, θα την πάρουμε την Πόλη;
    Η παρέα μένει άναυδη και δεν μιλά καθόλου.
    Γέροντας: Γιά πέστε μου, θα την πάρουμε την Πόλη;
   Η παρέα συνεχίζει έκπληκτη να μην μιλά.
    Γέροντας (αστειευόμενος): Παλικάρια της φακής...
     Θεόδωρος: Θα την πάρουμε, Γέροντα.
  Γέροντας: Δόξα σοι ο Θεός (Κάνει τον σταυρό του, γυρίζο­ντας προς την ανατολή και βλέποντας προς την Πόλη)
 Δημήτριος: Αν είναι άπ' τον Θεό, Γέροντα, ευλογημένο, θα την πάρουμε.
  Γέροντας: Ναι, είναι από τον Θεό! Θα την πάρουμε! Όχι πως θα την πάρουμε εμείς, αλλά θα μας την δώσουν. Αυτοί που θα την πάρουν από τους Τούρκους θα την δώσουν σαν λύση σ' έμας, διότι αυτό θα νομίζουν πως είναι το συμφέρον τους.
    Δημήτριος: Γέροντα, θα διαρκέσει πολύ αυτό το κακό;
 Γέροντας: Μπόρες, μπόρες θα 'ναι! Θα δώσουμε όμως εξετάσεις.              
    Δημήτριος: Γέροντα, θα υπάρχουν ηγέτες κατάλληλοι; 
    Γέροντας: Θα οικονομήσει ο Θεός. Σ' αυτόν τον πόλεμο ό­λοι θα   γυρίσουν νικημένοι. Ο ελληνικός στρατός θα είναι θεα­τής. Δεν θα γυρίσει κανένας νικητής. Γήπεδο θα 'ναι η Παλαι­στίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο. Αλλά, υπάρχει και δεύτερο ημίχρονο: Μετά τα γεγο­νότα αυτά ο άνθρωπος θα φτάσει σε αδιέξοδο και τότε όλοι θα ζητούν να μάθουν γιά το Ευαγγέλιο και τις Γραφές. Ο Χριστός θα λυπηθεί τον κόσμο και θα δείξει ένα σημείο, γιά να πιστέ­ψουν. Τότε θα ψάχνει κανείς να βρει άπιστο.
    Δημήτριος: Γέροντα, το απολυτίκιο του προφήτου Ηλιού λέει ότι είναι ο δεύτερος πρόδρομος της Παρουσίας Χριστού. Αυτός, καθώς είναι γνωστό, δεν κοιμήθηκε, όπως επίσης κι ο Ένώχ. Θα έρθει ο προφήτης Ηλίας στην γη;
  Γέροντας (χαμογελώντας): Ο προφήτης Ηλίας τροχάει κι ε­τοιμάζει την μαχαίρα του! Και μάλιστα πρώτα θ’ αρχίσει από τους πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς!      
    Νικόλαος: Και λαϊκούς.
    Γέροντας: Τα δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τα δικά μας είναι αμαρτήματα. ‘Ετσι δεν λέει η ευχή της θείας λειτουργίας; «Υπέρ των εμών αμαρτημάτων και των του λαού αγνοημάτων». Ο προφήτης Ηλίας τροχάει το μαχαίρι του· όμως θέλει πολλή προσοχή, γιατί μερικά πράγματα αλλιώς τα λένε οι Πατέρες κι αλλιώς τα ερμηνεύει ο κόσμος, όπως, ας υποθέσουμε, τα εξαμίλια που αναφέρει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. (Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φτάσουν ως τα εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν ως την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτιστεί και μο­νάχα το υπόλοιπο 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά.) Κανένας δεν μπόρεσε να το εξηγήσει, όλοι το ερμηνεύουν λανθασμένα. Ε­ξαμίλια υπάρχουν στο Λαγκαδά, στο Κιλκίς, στην Θράκη, στην Κόρινθο, μα κανένας δεν ξέρει ότι αυτά που λέει είναι τα εξαμί­λια των χωρικών υδάτων. Δεν διαβάζετε στους προφήτες, στον Ιωήλ, στο Ζαχαρία, στον Ιεζεκιήλ, στο Δανιήλ; Τα λένε όλα. Γιά επτά χρόνια στην Παλαιστίνη δεν θα καίνε ξύλα, αλλά μπα­στούνια, αλλά που νά ξέρετε εσείς από μπαστούνια και ξύλα! Ε­σείς έχετε τώρα στα σπίτια σας καλοριφέρ (χαμογελώντας), ενώ εγώ εδώ καίω ακόμη ξύλα στο τζάκι κι έτσι ξέρω απ' αυτά. (Πρόκειται γιά την προφητεία του προφήτη Ιεζεκιήλ 39, 9-10: «και εξελεύσονται οι κατοικούντες τας πόλεις Ισραήλ και καύσουσιν εν τοις όπλοις, πέλταις και κοντοίς και τόξεις και τοξεύμασι και ράβδοις χειρών και λόγχαις· και καύσουσιν εν αυτοίς πύρ επτά έτη. και ου μη λάβωσι ξύλα εκ του πεδίου ουδέ μη κόψωσιν εκ των δρυμών, αλλ' ή τα όπλα κατακαύσουσί πυρί· και προνομεύσουσι τους προνομεύσαντας αυτούς και σκυ-λεύσουσι τους σκυλεύσαντας αυτούς, λέγει Κύριος.»)
     Χρήστος: Οι Εβραίοι....
    Γέροντας : ‘Ένας ευσεβής Ιορδανός μου είπε ότι οι Εβραίοι έχουν σκάψει από κάτω από το τέμενος του Ομάρ, σε πολλά μέ­τρα βάθος ένα τούνελ και θέλουν να καταστρέψουν το τέμενος, γιά να κτίσουν το Ναό του Σολομώντος, γιατί τότε λένε αυτοί ότι θα έρθει ο μεσσίας τους, δηλαδή ο αντίχριστος. Τότε θα λέ­νε οι Άραβες στους χριστιανούς: Δεν λέτε εσείς, οι χριστιανοί, ότι ο Μεσσίας έχει έρθει; Τί λένε τώρα αυτοί εδώ, οι Εβραίοι;
   Ο Γέροντας, Αφού πρόσφερε και στους τελευταίους επισκέ­πτες που ήρθαν εκείνη την στιγμή κέρασμα, ξαναρωτά έναν άπ' αυτούς:        
   Γέροντας: θα την πάρουμε την Πόλη; Τι λες;
   Χρήστος: Εγώ θα πάω γιά την Βόρειο Ήπειρο.
   Γέροντας: Την Πόλη να πάρουμε, την Βόρειο ‘Ηπειρο κι ε­πτά άτομα την παίρνουμε!
   Χρήστος: Επτά κι εγώ οκτώ!
   Γέροντας: Πάρτηνα! Κι εγώ θα μεταφέρω τα λείψανα του Α­γίου Κοσμά του Αιτωλού, τα οποία είναι και βαριά! Τι να πού­με, βρε παιδιά, όλα τα λένε και τα γράφουν τα βιβλία μας (της Εκκλησίας), αλλά ποιος τα διαβάζει; Ο κόσμος χαμπάρι δεν παίρνει. Κοιμάται με τα τσαρούχια!
   Δημήτριος: Αυτά, Γέροντα, είναι σημεία των καιρών;
  Γέροντας: Σημεία, σημεία των καιρών δεν βλέπετε..Πρέ­πει να'ναι βόιδι - να με συγχω- ρείτε - κανείς, γιά να μην κατα­λαβαίνει μ' όλα αυτά που γίνονται Πολλοί από τους άγιους πατέρες θα ευχόντουσαν να ζήσουν στην εποχή μας, γιατί είναι εποχή ομολογίας. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά δεν το κατα­λαβαίνουμε. Κοιμόμαστε με τα τσαρούχια. Θα ρωτάνε σε λίγο γιά τους χριστιανούς, όπως παλιότερα ρωτούσαν γιά τα πολιτι­κά φρονήματα.
   Νικόλαος: Θα μας κάνουν φάκελο Γέροντα;
   Γέροντας: Ά, μπράβο! Φακέλους.
   Δημήτριος: Γέροντα, η Ελλάδα θα πάθει κακό;
  Γέροντας: Πολλές μπόρες πέρασε η Ελλάδα, αδικήθηκε πο­λύ. Αλλά όμως μπόρες θα 'ναι! Η Ελλάδα δέν θα πάθει τίποτα, γιατί την αγαπάει ο Θεός. Στην Μικρά Ασία έχουμε πολλά ά­για λείψανα. Κάθε σπιθαμή και βρίσκεις άγια λείψανα. Θα πά­ρουμε την Αγιά Σοφιά και θ' ανοίξει και η πύλη. Αυτήν την πύ­λη δεν την ξέρει κανείς…να δούμε τι θα γίνει όμως; Οι μινα­ρέδες τι θα γίνουν μετά;
   Νικόλαος: Θα τους γκρεμίσουμε!
   Θεόδωρος: Θα τα κάνουμε, Γέροντα, καμπαναριά!
   Γέροντας (χαριτολογώντας): Οχι, θα γίνουν στύλοι γιά τους στυλίτες και θα κρέμονται τα κομποσκοίνια μέχρι κάτω!
  Δημήτριος: Γέροντα, ο ηγέτης αυτός του πολέμου θα 'ναι Ε­βραίος;
   Γέροντας: Ναι, Εβραίος θα 'ναι. Θα συνεργαστεί πολύ κι ο πάπας, γιατί όλα τα παιδιά του διαβόλου θα τα θεωρεί δικά του και θα τους υποδεικνύει ν' ακολουθούν τον αντίχριστο. Γι' αυτό κι ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είπε: «Τον πάπα να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία.» Ο ‘Αγιος εννοούσε αυτόν τον πά­πα της συγκεκριμένης εποχής, που θα βοηθήσει στην ανάδειξη του αντιχρίστου. Οι άλλοι πάπες σε σχέση μ' εκείνον θα φαίνο­νται σαν καλοί.
Μετά από τόσα πρωτάκουστα και καταπληκτικά που τους φανέρωσε η αγάπη του Γέροντα όλη η παρέα έμεινε γιά λίγο α­μίλητη και συγκινημένη. Ο Γέροντας σηκώθηκε από το κάθι­σμά του κι αφού όλοι πήραν την ευχή του, τους έδειξε τον δρό­μο, γιά να μή χαθούν και να φτάσουν στον προορισμό τους.
     Έφυγαν από το κελί του Γέροντα συγκλονισμένοι, σκεπτό­μενοι το τι επιφυλάσσει ο Θεός γιά το μέλλον. Σκεφτόντουσαν πως τέτοια αποκαλυπτικά πράγματα δεν πρέπει ποτέ να λησμο­νηθούν. Έτσι όλοι στην παρέα κάθισαν και από κοινού ση­μείωσαν όσο ακριβέστερα μπορούσαν το τι τους είχε πει ο Γέ­ροντας, ο,τι με την Χάρη του Θεού κι εσείς τώρα διαβάσατε.Τα ονόματα της παρέας είναι αληθινά και οι αδελφοί παρακαλούν την αγάπη σας να ευχηθείτε γι' αυτούς να βρουν έλεος ενώπιον του Θεού. Αμήν!   
 ο Χριστός μας ενημέρωσε!
Ο Γέροντας πολύ ανησυχούσε, Όταν έβλεπε κάποιους αδελ­φούς να μην «παίρνουν», όπως έλεγε, «χαμπάρι» τα όσα εκ των Γραφών εκπληρώνονται στις μέρες μας κι ενώ γιά 'κείνον ήταν ολοφάνερα, οι άλλοι ούτε καν τα είχαν αντιληφθεί. Έ­λεγε, λοιπόν:
-Ο Θεός με τους προφήτες Του είχε ενημερώσει τον λαό Του ότι θα σαρκωθεί και λεπτομερώς είχε αναφερθεί στο πότε θα γεννηθεί, στο πως θα γεννηθεί, από ποια φυλή καί από ποιά γυναίκα. Γενικά όλοι οι προφήτες είχαν προφητέψει γιά το ίδιο πρόσωπο όλες τις λεπτομέρειες της ζωής του: ότι θα ανασταίνει νεκρούς, τυφλοί θα βλέπουν, χωλοί θα περπατούν, ότι θα μπει στην "Ιερουσαλήμ καθήμενος επί πόλου όνου, πάνω στον οποίο δέν θα 'χει καθίσει κανείς άλλος προηγουμένως, ότι θα τον φθο­νήσουν, θα τον προδώσει κάποιος μαθητής Του και μάλιστα ως αντάλλαγμα θα ζητήσει τριάκοντα αργύρια. Μάλιστα αυτά τα χρήματα είχαν προείπει οι προφήτες ότι, επειδή θα είναι άτιμα, δεν θα τα βάλουν στον κορβανά, αλλά θ' αγοράσουν τον αγρό του Κεραμέως γιά ταφή των ξένων. Είχαν προείπει ότι θα σταυ­ρωθεί - και μάλιστα εν μέσω δύο ληστών - και την τρίτη ημέρα θα αναστηθεί. Ενώ, λοιπόν, ο Θεός διαμέσου των προφητών Του είχε ενημερώσει τον λαό Του γιά το πως θα 'ρθεί, επειδή ο λαός είχε στρέψει την αγάπη της καρδιάς του αλλού, δεν μπόρε­σαν να καταλάβουν την αλήθεια. Γνώριζαν τα περί προφητών, αλλά και τα έβλεπαν όλα να πραγματοποιούνται στο πρόσωπο του Χριστού μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια· ακόμη κι ο Ιούδας, όταν τον ρώτησαν: «πόσα θέλεις, γιά να μας τον παρα­δώσεις;», είπε «τριάκοντα αργύρια», ούτε ένα παραπάνω ούτε έ­να λιγότερο, ακριβώς όσα ανέφερε η Γραφή. Όμως ούτε καί τό­τε μπόρεσαν νά καταλάβουν.
Το ίδιο συμβαίνει και στις μέρες μας. Ο Χριστός διαμέσου των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης και διαμέσου των δικών Του προφητικών λόγων και συστάσεων («Ιδού προείρηκα υμίν...») και διά των αποστόλων Του μας ενημέρωσε το τι θαπροηγηθεί της Δευτέρας Παρουσίας Του, όπως ότι, γιά να συνε­τίσει τους ανθρώπους, θα τους στέλνει πληγές. Γιά παράδειγμα προλέγει «και εκαυματίσθησαν οι άνθρωποι καύμα μέγα». ‘Ηδη ο καύσωνας σιγά - σιγά καίει και συνεχώς αυξάνεται. ‘Ηδη ο άψινθος (το Τσερνομπίλ) έπεσε, το 1/3 των θαλασσών θα μολυν­θεί και ήδη οι στατιστικές λένε ότι βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του πλανήτη....
Ακόμη - συνέχισε ο Γέροντας - ο Χριστός μας έχει ενημε­ρώσει ότι ο άλλος, ο οποίος θα οικειοποιηθεί την ιδιότητά Του και το όνομά Του, δηλαδή ο αντίχριστος, θα έρθει στον κόσμο και θα επιβληθεί μ' ένα οικονομικό σύστημα, που θα ελέγχει το παγκόσμιο εμπόριο και δεν θα μπορούν να πωλούν και ν' αγο­ράζουν, παρά μόνον όσοι θα έχουν αποδεχτεί το χάραγμα του που θα φέρει τον συγκεκριμένο αριθμό 666.
Ενώ, λοιπόν, βλέπουμε να πραγματοποιούνται και στις μέ­ρες μας όλα όσα οι προφήτες μας ανήγγειλαν - ακόμη και ο συ­γκεκριμένος αριθμός 666 - ακόμη δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το που βρισκόμαστε. Και τότε η Γραφή «τριάκοντα αργύρια» έλεγε, αλλά δεν κατάλαβαν ότι ήταν ο Χριστός. «666» λένε οι Γραφές ότι θα είναι ο αριθμός του αντιχρίστου και τώ­ρα το οικονομικό σύστημα που θα ελέγχει το παγκόμιο εμπόριο μ' αυτό τον αριθμό ενεργεί,κι όμως πάλι δεν μπορούν να κατα­λάβουν οι άνθρωποι το τι συμβαίνει!
Δυστυχώς δεν συνειδητοποιούμε πως μιά φωτιά, όταν ανά­βει και είναι στην αρχή της σβήνει πολύ εύκολα μ' ένα ποτήρι νερό, όταν όμως κανείς την αφήσει να ανάψει και πει ότι «έ, δεν είναι τίποτα», τότε αυτή γίνεται πυρκαγιά μεγάλη και καίει στο πέρασμά της τα πάντα
Αυτός ο αριθμός δεν είναι τυχαίος!
Πάρα πολύς λόγος έγινε το 1987 γιά τον αριθμό 666. Άλ­λοι έλεγαν ότι δεν πειράζει σε τίποτα αυτός ο αριθμός, άλλοι όμως επέμεναν ότι πρέπει να αλλαχθεί ο αριθμός και να βάλουν έναν άλλο. Στην σύγχυση αυτή ρωτήσαμε τον Γέροντα:
-Γέροντα, γιά ποιο λόγο βάζουν αυτόν το συγκεκριμένο α­ριθμό κι ενώ γίνεται τόσος λόγος και τέτοια αντίδραση και ενώ τον αναφέρει η Γραφή ως σημαδιακό αριθμό, αυτοί με τίποτα δεν θέλουν να τον αλλάξουν;
     Τότε εκείνος με την σοφία που τον διέκρινε μας έδωσε την εξήγηση κι εμείς ακούγαμε γεμάτοι έκπληξη και θαυμασμό:
     Επειδή, λοιπόν, οι Εβραίοι στον καιρό της Παλαιάς Διαθήκης είχαν με διάφορους πολέμους υποτάξει πολλούς λα­ούς, ήθελαν τότε να τους επιβάλουν μιά εθνική φορολογία συ­γκεκριμένη γιά όλους τους λαούς που θα δήλωνε υποτέλεια. Γράφει, λοιπόν, η Παλαιά Διαθήκη: Ο χρυσός ο οποίος κάθε έ­τος εισήρχετο εις το ταμείον του Σολομώντος ήταν εξακόσια ε­ξήκοντα εξ τάλαντα χρυσού, «και ην ο σταθμός του χρυσίου του ενεχθέντος τω Σαλωμών εν ενιαυτώ ενί εξακόσια εξήκοντα εξ τάλαντα χρυσίου....» (Παραλειπομένων Β' κεφ. Θ' στιχ. 13), επίσης και (Βασιλειών Γ'κεφ. Γ στιχ. 14). Βλέπουμε, λοιπόν, ότι αυτός ο αριθμός δεν είναι τυχαίος, αλλά αποσκοπεί στο εθνι­κό συμφέρον των Εβραίων, οι οποίοι δεν πίστεψαν στον Κύριο μας και γι' αυτό θεωρούν τις προφητείες εκείνες ανεκπλήρωτες. Θα πλανηθούν, λοιπόν, κάνοντας μεσσία τους τον αντίχριστο, με τον οποίο ελπίζουν ότι θα υποτάξουν όλον τον κόσμο. Κι έ­τσι ως συγκεκριμένο αριθμό υποτέλειας βάζουν πάλι τον παλιό εθνικό φορολογικό αριθμό, που είναι 666 (εξακόσια εξήντα εξ), τον οποίο είχαν επιβάλει και τότε, παλιά, στους υποταγμένους λαούς. Γι' αυτούς, λοιπόν, είναι ιερός αριθμός, που συνδέεται με την παλιά ένδοξη πατρίδα τους, τότε που ο εβραϊκός λαός ή­ταν ο κατ' εξοχήν εκλεκτός λαός του Θεού. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλουν να τον αλλάξουν.
Θά είναι τό «χάραγμα»...
   Είπε ο Γέροντας:
 -Ο ‘Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος με το θεόπνευστο βι­βλίο της Άποκαλύψεως μας προλέγει λεπτομερώς τι και πως και πότε θα συμβούν όλα τα γεγονότα. Ακόμη μας αποκαλύπτει ότι το οικονομικό σύστημα που θα επιβάλλεται τότε στους αν­θρώπους θα στηρίζεται στο «χάραγμα». Ο ‘Αγιος κυριολεκτεί με μεγάλη σαφήνεια: Η λέξη χάραγμα προέρχεται από το ρήμα «χαράσσω», που σημαίνει ότι κάνω ίσιες γραμμές (χαρακιές)·και μάλιστα έχει διπλή έννοια, γιατί χάραγμα σημαίνει ότι γρά­φω κάποια ευθεία βαθιά, δεν είναι δηλαδή κάτι επιφανειακό· και τώρα βλέπουμε ότι το παγκόσμιο εμπόριο σε συνεργασία με την παγκόσμια οικονομία προβάλλουν το χάραγμα, πρώτα σε ό­λα τα προϊόντα και υλικά αγαθά και σιγά - σιγά θα το επιβάλ­λουν στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο των ανθρώπων. Μάλιστα, σε πολλά μέρη του κόσμου, που δεν υπήρξε αντίδραση, έχουν ήδηπροβάλει το ανεξίτηλο χάραγμα με ακτίνες λέιζερ στο μέτωπο ή στο χέρι, γιατί έτσι θα μπορεί να γίνει ο έλεγχος που γράφει η Αποκάλυψη: «ίνα μη τις δύναται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα............ » (Άποκαλ. κεφ. ΙΓ'στιχ. 17).
   Ενας μοναχός πήγε μιά μέρα στον Γέροντα και του είπε: -Γέροντα με πιάνει λύπη και δεν ξέρω από που προέρχε­ται.
      Κι εκείνος χαμογελώντας:
-Αμα σε πιάνει λύπη, κάτι φαίνεται σου λείπει. (Εννοώντας τον Χριστό.).
Θα ζείτε κι εσείς εκείνον τον καιρό!
   Μιά ομάδα μικρών μαθητών από την Άθωνιάδα Σχολή κατηφόριζαν γιά τον Γέροντα. Τους απασχολούσε ένα θέμα: ‘Ακουγαν ότι ο Γέροντας σε κάποιους είχε πει ότι θα πά­ρουμε την Κωνσταντινούπολη. Ήθελαν όμως να το ακούσουν κι αυτοί από το ίδιο του το στόμα και μάλιστα διερωτώντο αν θα ζουν κι αυτοί όταν θα την πάρουμε. ‘Ελεγαν, λοιπόν, στο δρόμο μεταξύ τους ότι κάποιος θα 'πρεπε να ρωτήσει τον Γέρο­ντα γιά το θέμα αυτό καθώς θα συζητούσαν. Πήγαν, λοιπόν, ε­κεί και κάθισαν μαζί του δεν τόλμησε όμως κανείς να του κάνει αυτήν την ερώτηση. Σηκώθηκαν πήραν την ευχή του και καθώς έστριψαν, γιά να βγουν στο μονοπάτι, ο Γέροντας, ξεπροβοδί­ζοντάς τους, χαμογελώντας τους είπε:
-Και να ξέρετε: Και την Κωνσταντινούπολη θα την πάρου­με και θα ζείτε κι εσείς εκείνον τον καιρό!
Οι μαθητές έμειναν εμβρόντητοι από τα λεγόμενά του και θαύμαζαν και γιά την Χάρη που είχε και επληροφορείτο απ’ αυ­τήν τα πάντα, αλλά καί γιά το ότι τους πληροφόρησε ότι στην γενιά την δική τους θά γίνουν όλα αυτά τα φοβερά πράγματα.
 Θα τα δείτε, θα τα δείτε!
 Ο κύριος Δ.... Κ...., από την Κ...., είχε επισκεφθεί τον Γέ­ροντα.Την εποχή εκείνη η Ε.Σ.Σ.Δ. (‘Ενωση Σοβιετικών Σοσιαλι­στικών Δημοκρατιών) ήταν πανίσχυρη από κάθε άποψη και δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί ότι θα ήταν δυνατόν να διαλυθεί - βρισκόταν ακόμα στην εξουσία ό Μπρέζνιεφ.
  Ο Γέροντας μεταξύ άλλων του είπε:
    -Η  Ε.Σ.Σ.Δ. να δεις που σε λίγο θα διαλυθεί.
     Ο κύριος Δ.... είχε τις αντιρρήσεις του:
    -Μα... τέτοια δύναμη πανίσχυρη, Γέροντα, ποιος θα την διαλύσει; Ούτε το νυχάκι της δεν μπορούν να πειράξουν!
   -Θα το δεις!
    Ο Γέροντας προείπε και ότι η Ε.Σ.Σ.Δ. θα διαλυθεί και ότι ο κύριος Δ... θα ζει και θα το δει  (δεδομένου ότι ήταν και μεγά­λος στην ηλικία).
    Και συνέχισε ο Γέροντας:
   -Να γνωρίζεις ότι και η Τουρκία θα διαλυθεί. Θα γίνει πό­λεμος σε δυό ημίχρονα. Εμείς θα είμαστε νικητές, γιατί είμα­στε ορθόδοξοι.
   -Γέροντα, με τον πόλεμο δεν θά πάθουμε εμείς κακό;
   -Ε, το πολύ - πολύ κάνα - δυό νησιά να πειράξουν αυτοί, αλλά εμάς θα μας δώσουν και την Κωνσταντινούπολη. Θα τα δείτε, θα τα δείτε!
 Παρών στην συζήτηση ήταν καί ο γιός του κυρίου Δ........
Θα διαπιστώσουν οι αναγνώστες μας ότι μερικά θέματα τα επαναλαμβάνουμε συνεχώς με μαρτυρίες διαφορετικών μεν αν­θρώπων, αλλά που όλοι τους ομολογούν ότι ο Γέροντας τους έ­λεγε ακριβώς τα ίδια· κι αυτό το κάνουμε εξ αιτίας της σπου­δαιότητας του θέματος, αλλά και γιά την αποκάλυψη της αλή­θειας, την οποία διασταυρώνουμε από πολλούς ταυτόχρονα, έ­τσι ώστε να μην υπάρχουν λόγοι δυσπιστίας. {Μάλιστα πολλά είναι γραμμένα και σε κασέτα από τους ίδιους τους αυτήκοους μάρτυρες και θα εκδοθούν σε λίγο, έτσι ώστε να υπάρχουν και οι ζωντανές μαρτυρίες.)    
Προστάτης των παιδιών
(ΑΠΟ ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Δ. ΤΑΤΣΗ  Ο γ. ΠΑΪΣΙΟΣ') Ένα μικρό παιδί οδηγώντας απρόσεκτα το ποδή­λατό του βρέθηκε μπροστά σε φορτηγό, το οποίο χτύ­πησε το παιδί και θα το πολτοποιούσε, αν ξαφνικά με θαυμαστό τρόπο, ένας μοναχός δεν το άρπαζε από τους τροχούς του αυτοκινήτου. Το παιδί είδε το μοναχό, αλλά δεν ήξερε ποιος ήταν. ‘Οταν πήγε στο σπίτι του, διηγήθηκε στον πατέρα του αυτό που του συνέβη και πήραν την απόφαση να πάνε στο ‘Αγιον ‘Ορος να βρουν το μοναχό και να τον ευχαριστήσουν. Γυρίζο­ντας τα μοναστήρια και τα κελιά, έφτασαν και στον π. Παΐσιο. Το μικρό παιδί αμέσως τον αναγνώρισε και πήρε την ευχή του.
Γιά τη διάλυση της Τουρκίας.
Επισκέφθηκε το Γέροντα μιά ομάδα Κυπρίων, οι οποίοι ήθελαν να συζητήσουν το εθνικό τους θέμα. Το υπαίθριο αρχονταρίκι ήταν έτοιμο.
Από που είστε, τους ρώτησε ο Γέροντας.
Από τήν Κύπρο. Γέροντα.
Τι κάνετε, πως τα περνάτε εκεί;
     Τι να κάνουμε. Γέροντα, μας έφαγαν οι Τούρ­κοι.
Ο Γέροντας χαμογελώντας τους είπε:
Εγώ δεν σας βλέπω φαγωμένους.
Τους έβαλε να καθίσουν, τους κέρασε και μετά τους είπε:        
Μη φοβάστε τους Τούρκους. θα διαλυθούν.
Οι επισκέπτες του παραξενεύτηκαν, αλλά ο Γέρο­ντας συνέχισε:
     Ναι. σας λέω. Η Τουρκία θα διαλυθεί. Τώρα εσείς να κάνετε τον ψόφιο κοριό και    θα 'ρθει ο καιρός που οι Τούρκοι θα πάθουν ζημιά. Κούρδοι και Αρμένιοι θα κάνουν δικό τους κράτος, θα ανεξαρτοποιηθούν. Οι υπόλοιποι, επειδή δεν σέβονται τους διεθνείς κανόνες, θα διαλυθούν ευγενώς από τους Μεγάλους. Μετά σε μας τους ‘Ελληνες θα δώσουν την Πόλη, όχι γιατί θα μας αγαπούν, αλλά γιατί θα έχουμε τηρήσει μετριοπαθή στάση. Ναι,τήν Πόλη θα την ξαναπάρου­με.
Πλημμυρισμένος στο φώς.
Από ημερολογιακές σημειώσεις ενός Ιερομονά­χου, οι οποίες αναφέρονται στις εμπειρίες του από τον π. Παΐσιο, αποσπώ ένα τμήμα που παρουσιάζει ιδιαίτε­ρο ενδιαφέρον: «Ο Γέροντας μου πρότεινε αύριο, που είναι του Αγίου Χαραλάμπους, να πάω να λειτουργήσω στο κελί του. Η χαρά μου δεν περιγραφόταν. Συνεν­νοηθήκαμε γιά την ώρα κι έφυγα πετώντας από τη χαρά. Το πρωί που πήγα στο κελί του Γέροντα ήμουν ενθου­σιασμένος. Ο Γέροντας έψελνε Αργοσύντομα με τη λεπτή φονούλα του, που θύμιζε παιδάκι. Ήταν προση­λωμένος σ' αυτά που έψελνε και διάβαζε και μου μετέ­διδε την ατμόσφαιρα της κατάνυξης στην οποία ζούσε. ‘Οταν μπήκαμε στη Λειτουργία, νόμιζα πως θα σπάσει η καρδιά μου από τη συγκίνηση. Θυμάμαι που κοιτού­σα στα κλεφτά τον Παππού και παρακαλούσα να στα­ματήσει ο χρόνος γιά μένα εκεί. Στην ώρα του κοινωνικού ο Γέροντας πλησίασε και κοινώνησε. ‘Οταν είπα το "πάντοτε νυν και αεί" στραμμένος προς τον κυρίως ναό, είδα το Γέροντα να είναι πάνω από το πάτωμα και να αιωρείται. ‘Εντρομος έριξα το βλέμμα μου να δω την έκφρασή του και κατέβασα αμέσως τα μάτια μου. γιατί το πρόσωπο του Γέροντα ήταν όλο φως και δεν μπορούσα να διακρίνω ούτε έκφραση ούτε πρόσω­πο».

***  ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
Από το βιβλίο "Κοσμάς ο Αιτωλός" του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, εκδ. Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας "Ο Σταυρός"
1.   "Αυτό   μιά   μέρα   θά  γίνη   Ρωμαίικο   καί καλότυχος όποιος ζήση σέ κείνο τό βασίλειο."(Συνήθιζε νά λέγη εις διάφορα μέρη της υποδούλου Ελλάδος, τα οποία μετά ταύτα απηλευθερώθησαν)
2."Ω ευλογημένο  βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θά σώσης όταν έλθουν τά χαλεπά χρόνια ! " (Είπε τήν προφητείαν αυτήν εν Σιατίστη και αλλαχού αντικρύζων τά βουνά, τά οποία κατά τους χρόνους τής     Ελληνικής     Επαναστάσεως     έγιναν κρησφύγετα των γυναικοπαίδων).  
3."Καλότυχοι σείς, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τά ψηλά βουνά, διότι αυτά θά σάς φυλάξουν από πολλά δεινά. Θά ακούτε καί δέν θά βλέπετε τόν κίνδυνο. Τρείς ώρες ή τρείς μέρες θά υποφέρετε." (Ελέχθη είς τήν περιφέρειαν Σιατίστης)
4."Τό ποθούμενο θά γίνη στην τρίτη γενεά. Θά τό ιδούν τά εγγόνια σας. " (Ελέχθη εν Χειμάρρα - Η σπουδαιότατη αύτη προφητεία τού Αγίου, η οποία έτρεφε τήν γλυκυτέραν ελπίδα τού υποδούλου Γένους, έλαβε καταπληκτικήν επαλήθευσιν. Διότι οι χρόνοι τής απελευθερώσεως τού Έθνους είναι πράγματι η τρίτη γενεά από τών χρόνων πού προεφήτευσεν αυτήν ό 'Αγιος, καθόσον, ως γνωστόν, εκάστη γενεά υπολογίζεται εις 25 έτη)
5."Θάρθη καιρός νά σάς πάρουν οι εχθροί σας καί τή στάχτη από τή φωτιά, αλλά σείς νά μήν αλλάξετε τήν πίστι σας, όπως θά κάμνουν οί άλλοι. " (Ελέχθη εν Σιατίστη)
6. Σάς λυπάμαι γιά τήν περηφάνεια, οπού έχετε. Τό ποδάρι μου εδώ δέν θά ξαναπατήση. Καί εάν δέν αφήσετε αυτά τά πράγματα πού κάνετε, τήν αυθαιρεσία καί ληστεία, θά καταστραφήτε. Σέ κείνο τό κλαρί, πού κρεμάτε τά σπαθιά σας, θα' ρθεί μιά μέρα πού θά κρεμάσουν οι γύφτοι τά όργανα τους. " (Ελέχθη εις τό χωρίον Άγιος Δονάτος Σουλίου)
7. "Θάρθουν οι κόκκινοι σκούφοι κι ύστερα οι Άγγλοι επί 54 χρόνια, καί κατόπιν θά γίνη Ρωμαίικο." (Ελέχθη εν Κεφαλληνία περί τής απελευθερώσεως τής Επτανήσου - "Κόκκινοι σκούφοι" ονομάζονται οι Γάλλοι στρατιώται ως εκ τού χρώματος τών καλυμμάτων τής κεφαλής κατά τους ναπολεόντειους χρόνους. Η προφητεία αύτη εύρε καταπληκτικήν εκπλήρωσιν. Διότι μετά τους Ενετούς εις τήν Επτάνησον εγκατεστάθησαν οι Γάλλοι, καί μετά τήν αναχώρησιν τούτων ήλθον οι Άγγλοι, τών οποίων η παραμονή διήρκεσε 54 έτη, δηλαδή όσα καί προεφήτευσεν ο Άγιος. Το 1810 κατέλαβον ουσιαστικώς οι Άγγλοι τήν Επτάνησον (εκτός τής Κερκύρας, η οποία παρεδόθη το 1815 είς τόν Κάμπελλ), καί το 1864 παρέδωκαν αυτήν είς τήν Ελλάδα.)
8."Τά όρια τού Ρωμαίικου Θάνε η Βωβούσα (ο ποταμός Αώος) ". (Ελέχθη εν Παλαιά Άρτη).
9. "Εκείθε θάρθη τό Ρωμαίικο". (Τήν προφητείαν ταύτην είπεν ο Άγιος εν Πρεβέζη δεικνύων τό μέρος τής Στερεάς, από τό οποίον θά προήρχετο ο στρατός τής ελευθερίας. Η προφητεία επραγματοποιήθη το 1912).
10."Τά βάσανα είναι ακόμη πολλά. Θυμηθήτε τά λόγια μου · προσεύχεσθε, ενεργείτε καί υπομένετε στερεά. Έως ότου νά κλείση αυτή η πληγή τού πλατάνου, τό χωριό σας Θάνε σκλαβωμένο καί δυστυχισμένο". (Ελέχθη είς Τσαραπλανά, τό σημερινόν Βασιλικόν τής Ηπείρου. Η πληγή τού πλατάνου έκλεισε το 1912, έτος απελευθερώσεως τής Ηπείρου. Ενεργείτε σημαίνει να εργασθείτε οι ίδιοι για να ελευθερωθείτε και όχι παθητικά να περιμένετε πότε θα σας ελευθερώσουν άλλοι. - ΛΜΔ)
 11. "Πότε Θαρθή τό ποθούμενον;" ηρώτησαν τόν Άγιον εις Τσαραπλανά τής Ηπείρου. " Όταν σμίξουν αυτά ", απήντησεν ο "Αγιος δεικνύων δύο δενδρύλλια. (Τά δενδρύλλια εμεγάλωσαν, επάχυναν καί έσμιξαν το 1912)
 12.  "Τό ποθούμενον θά έρθη όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί".(Πράγματι το 1912 αι εορταί Ευαγγελισμού καί Πάσχα συνέπεσαν)
13.  " Άμα κλείση τό δένδρον καί κλεισθή μέσα τό παλούκι, τότε θά έλθη τό ποθούμενον. Θά γίνη κάποιο σημάδι καί νά μη φοβηθήτε. Νά πηγαίνετε βασίλεμα ηλίοΥ σ’ εκείνα τά βουνά (τής Ομάλιας καί της Μερόπης), όπου θά γλυτώσουν πολλές ψυχές. Μαζί σας μη πάρετε τίποτε, μόνον τίς ψυχές σας νά γλυτώσετε. Καί δεν θά βαστάξη το κακό περισσότερο από 14 ώρες".                                                                                                                       
14."Τά χωριά τού κάμπου θά πάθουν χαλάστρα, ενώ στις ποδιές τού Κισσάβου θα κοιμηθούν σκλάβοι καί θά ξυπνήσουν ελεύθεροι". (Ελέχθη εν Λαρίσση)
15."Άν τό κυπαρίσσι αυτό ξεραθή από τήν κορυφή, η Ελλάς θά ελευθερωθή· άν ξεραθή από κάτω, δεν θά ελευθερωθή". {Ελέχθη εν Ζελενίτσα (Πρασιά) τής Ευρυτανίας}.
16."Μέ δυσκολία θάρθη" (Εννοείται τό ποθούμενον)
17."Όταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στην Άσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη". {Πολύ μεγάλη συνάθροιση πλοίων (πολεμικών) στη Μεσόγειο. –ΛΜΔ}.
18."Οταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στά ελληνικά νερά, τότε θάρθη". Παρατήρηση: Πολεμικά πλοία  των χωρών του Ν.Α.Τ.Ο έχουν μαζευτεί στη μεσόγειο και ενεργούν κατά της ΛΥΒΙΗΣ
19."Όταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στά ελληνικά ύδατα, τότε θά λυθή τό ζήτημα τής Πόλης" (Τους στόλους των εμπολέμων, από πάρα πολλά πλοία. - ΛΜΔ)
20."Θάρθη ξαφνικά. Νά έχετε ένα σακκούλι σιτάρι κρεμασμένο στή θύρα. Αυτό θά σάς εμποδίση φεύγοντας. Μή τό αφήσετε. Νά τό πάρετε μαζί σας, γιά νά φάνε τά παιδιά σας".
21."Στην Αυλώνα θά γίνη χαλασμός. Θά έλθουν στρατεύματα νά ελευθερώσουν τόν τόπο".
22."Στό Μπουκορμέ θά χυθή πολύ αίμα".
23."Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είναι".
24.'Όσα χωριά είναι κοντά σέ δρόμο πολλά θά τραβήξουν". (Μακρυά από Εγνατίες & παρα-Εγνατίες! -ΛΜΔ)
25."Η Δρόπολις θά πάθη, διότι ο τόπος είναι γυμνός".   (Περιοχή της Β. Ηπείρου, με αμπελώνες τότε, αλλά όχι δένδρα που μπορούσαν να κρύψουν ανθρώπους κατά τις μάχες. Γιαυτό ο Άγιος Κοσμάς έφερνε φυτώρια ελιών μαζί του και έλεγε στον κόσμο να μην φυτεύουν αμπέλια, αλλά ελιές και άλλα δένδρα. Ήδη η προφητεία επαληθεύθηκε πολλές φορές. - ΛΜΔ)                                    
26."Η Δρόπολις θά είναι γεμάτη στρατεύματα".
27."Θά χαθή η σοδιά τής χρονιάς από τήν εύφορη Δρόπολι καί - μάνα μου ! αίμα πολύ πού  έχει νά χυθεί"                          
28."Λάκκοι καί βράχοι στή Δρόπολι θά είναι γεμάτοι φεύγοντας". (Είς τό αλβανικόν χείρόγραφον η προφητεία αύτη έχει ώς εξής: "Τά βουνά, οι χαράδρες καί οι κάμποι τής Δρόπολης θά γεμίσουν   προσφυγιά").     
29."Είς τά χωριά Πέπελη σείς άδικα θά φοβάσθε· τίποτε δέν θά πάθετε. Μόνον τά παιδιά σας πού θά είναι στους δρόμους τά κλαίτε".
30."Οί αντίχριστοι θά φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι- έπειτα θά τους κυνηγήσετε έως τήν Κόκκινη Μηλιά". {Την έδρα δηλ. των Αντίχριστων αιμοδηψών (κόκκινων) εχθρών, ίσως τη Μέκκα. –ΛΜΔ} .
31."Θαρθή όταν έρθουν δυό καλοκαίρια καί δυό πασχαλιές μαζί ". (Η απελευθέρωση της Β. Ηπείρου από το αθεϊστικό καθεστώς του Χότζα έγινε το 1991, όταν συνέπεσε η εορτή του Πάσχα και Ευαγγελισμού μαζί στο παλ. ημερολόγιο. Οι 2 καλοί καιροί -καλοκαίρια- αναφέρονται στην αποτίναξη του κομμουνιστικού - αθεϊστικού- ζυγού και δημοκρατικοποίηση των χωρών της Ανατ. Ευρώπης, και στην γενικά καλή οικονομική κατάσταση της εποχής. - ΛΜΔ)  Παρατήρηση:Το 2010 είχαμε παρατεταμένη καλοκαιρία (δύο καλοκαίρια μαζύ) και το 2011 η εορτή της 25ης Μαρτίου συνέπεσε με τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Μήπως ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για τη επαλήθευση της προφητείας;
32.   "Ξένος στρατός θά έλθη, Χριστό θά πιστεύη, γλώσσα δέν θά ξέρη ... ".
33.   "Θαρθή καί μιά φορά ασκέρι ξένο πού τό Χριστό θά πιστεύη. Αλλά σείς δέν θά τό ξέρετε".
34.   "Μέ άλλους θά κοιμηθήτε καί μέ άλλους θά ξημερώσετε". (Θα είναι ξαφνικό. -ΛΜΔ)
35.   "Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ'ένα σπίτι".
36.   "Εσείς θά πάτε νά κατοικήσετε αλλού καί άλλοι θάρθουν νά κατοικήσουν σέ σάς".
37.   "Θά δήτε 40 άλογα νά τά δένουν σέ ένα παλούκι". (Αυτοκίνητο με μηχανή 40 ίππων)
38.   "Πολλοί θά χάνωνται από τήν πείνα".
39.   "Οι πλούσιοι τά γίνουν πτωχοί καί οι πτωχοί θά πεθάνουν".
40.   "Μιά χούφτα μάλαμα μιά χούφτα αλεύρι".
41.   "Θά έρθη καιρός πού οι Ρωμιοί θά τρώγωνται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν καί αγάπην".
42.   "Θά ιδήτε καί τακτικό στρατό, θά ιδήτε καί ρέμπελο (αντάρτικο)· από αυτούς πολλά θά υποφέρετε".
43.  "Θά σάς ζητήσουν τά ντουφέκια· νά έχετε διπλά· νά δώσετε τό ένα καί νά κρατήσετε τό άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θάγλυτώση".
44.  "Θά έρθη καιρός πού θά διευθύνουν τόν κόσμο τά άλαλα καί τά μπάλαλα". ("Τά άλαλα καί τά μπάλαλα" - Εννοεί τά άψυχα μηχανήματα των διαφόρων εφευρέσεων. Αυτά αντικατέστησαν καί ολοένα αντικαθιστούν τάς εργατικός χείρας καί κυριαρχούν εις τήν ζωήν των ανθρώπων, ως νεώτερα είδωλα ττροσκυνούμενα υπό τού υλόφρονος κόσμου. - Αλαλα τα κομπιούτερς σαν αθόρυβα σχεδόν, και μπάλαλα οι θορυβώδεις μηχανές μπ...μπ...μπ...-ΛΜΔ)"
45.  "Η αιτία τού γενικού πολέμου θά είναι από τη Δαλματία". ( από εκεί βρήκαν αφορμή οι 2 προηγούμενοι Παγκ. Πόλεμοι. Από εκεί ήδη ετοιμάζεται η αφορμή για να ξεκινήσει και ο 3ος- ΛΜΔ)
46. "Η αιτία τού γενικού πολέμου θάρθη από τή Δαλματία. Πρώτα θά διαμελισθή η Αυστρία καί ύστερα η Τουρκία". (Η Αυστρο-Ουγγαρία διαλύθηκε ήδη, και τώρα μένει η Τουρκία. - ΛΜΔ)
47. 'Ό χαλασμός θά γίνη από ένα κασσιδιάρη". (Η προφητεία εις τό αλβανικόν χειρόγραφον φέρεται ως εξής: "Ο χαλασμός θάρθη από τυφλό καί κασσιδιάρη") (Τυφλοί είναι πνευματικά οι άπιστοι, οι μη βαπτισμένοι, και κασσιδιάρηδες αλληγορικά αυτοί που επιπρόσθετα κόλλησαν κάποια διανοητική αρρώστια (κασσιδιάρης αυτός που πάσχει από κασσίδα=αλωπεκίαση, ο φαλακρός, αλλά και κασσίδα=βρώμα κατά λαϊκή έκφραση), πχ, έγιναν οπαδοί της Παγκοσμιοποίησης ή της Νέας Εποχής, της Πανθρησκείας, κάποιου υπερεθνικισμού όπως του Σιωνισμού, κλπ. -ΛΜΔ - Μήπως το Κασιδιάρης αναφέρεται σε όνομα και όχι ασθένεια.)
48."Θά προσπαθούν νά τό λύσουν μέ τήν πέννα, μά δέν θά μπορούν. 99 φορές μέ τόν πόλεμο καί μιά μέ τήν πέννα".
49."Άν βρεθούν 3 δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δέν θά πάθετε".
50."Άν τό ζήτημα λυθή μέ τόν πόλεμο, θά πάθετε πολλές καταστροφές· σέ τρείς χώρες μιά θά μείνη... "
51."Θά έρθη καιρός πού δέν θά ακούτε (=μαθαίνετε) τίποτε". (Τέρμα οι επικοινωνίες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις κλπ. Επαληθεύθηκε όμως και στην Αλβανία, όπου ο Χότζας είχε τον κόσμο σε άθλια κατάσταση με 50 δράμια ψωμί την ημέρα ανά άτομο, και για να μην επαναστατήσουν τους απομώνωσε από όλο τον κόσμο και τους έλεγε ότι η Ελλάδα και οι Δυτικοί περνάνε χειρότερα!! - ΛΜΔ)
52."Ότι σάς ζητούν, νά δίνετε· ψυχές μόνον νά γλυτώνετε".
53."Άν βρίσκουν στό δρόμο ασήμι, δέν θά σκύβουν νά τό πάρουν. Γιά ένα όμως αστάχυ θά σκοτώνωνται ποιος νά τό πρωτοπάρη... ". (Θα πέσει τότε τρομερή πείνα. Πού να βρείς τότε τρόφιμα σε supermarket! Εκτός όμως της πείνας από έλλειψη αγαθών, υπάρχει από χειρόγραφο της Βασιλ. Βασιλοπούλου και πείνα λόγω ακαταλλήλων τροφίμων: «Τα πιάτα σας θα είναι γεμάτα, αλλά τα φαγητά δεν θα τρώγονται».Και: «Θάρθει καιρός που θάχετε απ' όλα τα αγαθά, αλλά δεν θα κοτάτε (=τολμάτε) να τα φάτε», χειρόγρ. Αθανασοπούλου. Μεταλλαγμένα, μολυσμένα τρόφιμα κλπ- ΛΜΔ)
54"Τό κακό θά σάς έρθη από τους διαβασμένους". (Οι εφευρέσεις των διαβασμένων για τις οποίες τώρα καμαρώνουμε! - ΛΜΔ)
55."Ή τρείς μέρες ή τρείς μήνες ή τρία χρόνια θά βαστάξη". (Επιβεβαιβεώθηκε σε πολλές περιπτώσεις κατά τις μάχες απελευθερώσεως των Ελληνικών περιοχών από τους Τούρκους. Άλλη όμως προφητεία ίσως για το γενικό πόλεμο λέει: «Για δυό μέρες θα κρατήσει, για δυό μήνες». Για την Β. Ήπειρο είπε: «Η λευτεριά σας θάρθει λίγο πρωτίτερα ή λίγο αργότερα από το ζήτημα της Πόλης» Καλυβ. ΛΜΔ)
56."Θάρθη καιρός που δέν θά υπάρχη αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού καί κλήρου".
57."Οι κληρικοί θά γίνουν οι χειρότεροι καί οι ασεβέστεροι τών όλων". (Τότε που έλεγε αυτά ο Άγιος κάποιοι κληρικοί από το ακροατήριο δυσανασχέτησαν και είπαν: «Άγιε μεγάλη προσβολή σε μας». Και ο Άγιος απάντησε: «Αμ εγώ τι είμαι; Δεν είμαι από την ιδικήν σας τάξιν; Σας λέγω πως αυτά μια μέρα θα γίνουν». Καλυβοπούλου, περιοδικό Β. Ήπειρος. Τα ηθικά παραπτώματα έρχονται πρώτα. Κατόπιν κυριαρχεί πνευματική συσκότηση, και τότε ακολουθεί η πτώση σε κακοδοξίες ακόμη και σε αίρεση. Εδώ μιλάει κυρίως για το τελευταίο, ίσως λόγω της ετοιμαζόμενης πανθρησκείας. - ΛΜΔ).
58. "Στην Πόλι θά χυθή αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θά πλέξη (=πλεύση) ".
59. "Καλότυχος όποιος ζήσει μετά τό γενικό πόλεμο. Θά τρώγη μέ ασημένιο κουτάλι..."
60."Μετά τό γενικό πόλεμο θά ζήση ο λύκος μέ τ'αρνί".
61."Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίικο· νά μη τό πιστέψετε· θά φύγη πίσω". (Εννοεί μάλλον τα Ορλωφικά και άλλες αποτυχημένες απόπειρες απελευθερώσεως από τον Τουρκικό ζυγό- ΛΜΔ).
62."Θά μαζωχτή τό χιλιάρμενο στό Σκάλωμα (Άγιοι Σαράντα) καί θάρθουν κοκκινογέλεκοι, νά πολεμήσουν γιά σάς".
 63."Οί Τούρκοι θά φύγουν, αλλά θά ξανάρθουν πάλι καί θά φθάσουν ώς τά Εξαμίλια. Στό τέλος θά τους διώξουν είς τήν Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθή, το άλλο τρίτο θά βατττισθή καί μονάχα τό 1/3 θά πάη στην Κόκκινη Μηλιά". ("Κόκκινη Μηλιά". Τοποθεσία, τήν οποίαν η φαντασία τών υποδούλων Ελλήνων έθετεν εις τά βάθη τής Μ. Ασίας, βλ. και π. 30).
64.    "Τόσα πολλά θά γίνουν, πού οι μανάδες θά γεννήσουν πρόωρα αττό τό φόβο τους".   
65.    "Ζώα δεν θά μείνουν θά τά φάνε. Φάτε καί σείς μαζί μ'αυτούς. Στά Τζουμέρκα θά πάρετε σπόρο". (Όσοι προλάβουν ας πάνε σε ψηλά βουνά, μακρυά από δρόμους! - ΛΜΔ). (Εις τό αλβανικόν χειρόγραφον διαβάζομεν: "Άλογα δεν θά μείνουν, θά πάτε καί σείς μαζί μ' αυτά. Από τά Τζουμέρκα θά ξαναπιάσετε τή ράτσα τους")                                                                                           
66.    "Σπίτια μεγάλα μή κάμνετε. Λιάσες νά κάμνετε νά μή σάς έρχωνται μέσα". (Εδώ λέει ότι όσοι θα διαθέτουν μεγάλα και πολυτελή σπίτια, θα τα χάσουν όταν αρχίσουν πολεμικά γεγονότα, διότι συνήθως μετετρέπονται σε κατοικίες ή αρχηγεία του στρατού, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια των Παγκ. Πολέμων από τις δυνάμεις κατοχής. Να κάνετε όμως περιφραγμένο αυλόγυρο με εξώπορτες (λιάσες κατά την τοπική διάλεκτο), για να μην μπαίνουν, για αρπαγές, εύκολα μέσα στα σπίτια. - ΛΜΔ)
67.    "Θά σάς επιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θά προφθάσουν". (Βέβαια κάτι σπουδαίο θα συμβεί, όπως η έκρηξη του μεγάλου πολέμου. Επιβεβαιωτικές οι 2 επόμενες προφητείες).
68.    "Θά βάλουν φόρο στίς κόττες καί στά παράθυρα". (Στα οικιακά ζώα δηλαδή και τις κατοικίες, κάτι που έγινε ήδη, άρα είναι κοντά τα γεγονότα, μένει μόνο η στράτευση της παρακάτω προφητείας! - ΛΜΔ)
69.    "Θά ζητήσουν νά σάς πάρουν καί στρατιώτας. Δέν θά προφθάσουν όμως". (Οι «Σύμμαχοι» σχεδιάζουν και άλλους «ειρηνευτικούς» πολέμους! Η Ωλμπράϊτ έλεγε όταν το ΝΑΤΟ εβομβάρδιζε τη Σερβία ότι ανάλογες επεμβάσεις θα γίνονται για 25 - 50 χρόνια!! Αλλά τα σχέδια του Θεού είναι διαφορετικά! - ΛΜΔ)
70.    "Οι Τούρκοι θά μάθουν τό μυστικό 3 μέρες γρηγορώτερα από τους Χριστιανούς". (Τό αλβανικόν χειρόγραφον έχει τήν προφητείαν ως εξής: "Οι Τούρκοι θά τό καταλάβουν τρεις ημέρες γρηγορώτερα από τους Χριστιανούς") Κάποια νέα εμπλοκή που θα αφορά την περιοχή μας (πιθανόν το Αιγαίο - υφαλοκρηπίδα & Κύπρο), που θα εξελίσσεται καλυμένα, με ταυτόχρονη στρατιωτική παρουσία, και θα εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα, θα πάρουν ενωρίτερα είδηση οι Τούρκοι, από εμάς, σε τι αποσκοπεί, σαν πιο δικτυωμένοι και πιο πεπειραμένοι σ' αυτά τα θέματα.- ΛΜΔ)
71.    "Όταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θά είναι".
72."'Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θά πάθετε- άν πιαστή από πάνω, θά καταστραφήτε". (Αν και η αφορμή θα είναι από πάνω δηλ. τη Δαλματία - Κόσσοβο, τελικά θα πιαστεί από  κάτω - ΛΜΔ).                                                                                                                                                                                      
73. "Οι βράχοι καί οι λάκκοι θά είναι γεμάτοι κόσμο".                                                          
74.    "Θάρθη ξαφνικά- ή τό βόϊδι στό χωράφι ή τό άλογο στ' αλώνι". (Ιούλιος ή Οκτώβριος - ΛΜΔ)
75.    "Λυπηρόν είναι νά σάς τό ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες πού νά δίδωμεν χιλιάδες φλουριά καί νά μήν ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί". (Για τη δίψα υπάρχει από τη συλλογή της Βασιλικής Βασιλοπούλου η προφητεία: «Οι βρύσες θα στερέψουν και τα ποτάμια θα βρωμίσουν». Επίσης από τη συλλογή Καλυβοπούλου: «Θάρθει καιρός που θα πέσει μεγάλη δίψα κι ο διάβολος θα γυρίζει στους λάκκους με τα κολοκύθια του γεμάτα νερό. Θα δίνει μόνο στους δικούς του». Αναφέρεται βασικά στην εποχή του Αντίχριστου.- ΛΜΔ)
76.   "Μετά τόν πόλεμο οι άνθρωποι θά τρέχουν μισή ώρα δρόμο, γιά νά βρίσκουν άνθρωπο καί νά τόν κάμουν αδελφό". (Σε κάποια μέρη, όπως στην Τουρκία, τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα. Εκεί θα περπατάς 7 ώρες, λέει ο γ. Παΐσιος για να δεις άνθρωπο. - ΛΜΔ)
77.  "Αμπέλια μή φυτεύετε, διότι θά χαλάσουν καθώς εκείνα στή Δρυϊνούπολι".
78.    "Θά γίνη ένα χαρτοβασίλειο, πού θά έχει (μέγα) μέλλον στην Ανατολή". (Αλλού αναγράφεται «μικρό» αντί «μέγα». - ΛΜΔ)
79.    "Ο κόσμος τόσον θά πτώχευση, πού θά ζώνεται μέ κληματσίδες".
80.    "Η αιτία θά έλθη από τά Δελειατά".
81.    "Η Γαλλία θά ελευθέρωση πολλά ελληνικά μέρη καί ιδίως οι Ιταλοί".
82.    "Η Γαλλία θά λευτερώση τήν Ελλάδα, τήν Ήπειρο η Ιταλία".
83.    "Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη καί Μουζίνα, θά περνούν πολλά στρατεύματα γιά τήν Πόλι. Καλόν είναι τά γυναικόπαιδα νά βγουν στά βουνά. Θά σάς ρωτούν άν είναι μακρυά η Πόλι· εσείς νά μή λέτε τήν αλήθεια, διότι θά σάς κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δέν θά φθάση στην Πόλι, στή μέση τού δρόμου θά μάθη ότι ο πόλεμος ετελείωσε". (Εννοείται ότι πάνε για να καταλάβουν την Πόλη που ήδη θα κατέχεται από τους Ρώσους, και τους οποίους θα μάχεται στρατός από τη Δύση. Πιθανώς ο στρατός αυτός να είναι ενισχύσεις από στράτευση εφέδρων εκ των Δυτικών χωρών. Πρέπει να κάνουμε τους χαζούς σε ότι μας λένε, δηλ. να πηγαίνουμε με τα νερά τους. Σε άλλο χειρόγραφο αναφέρεται: «Από 3 μπουγάζια θα περνούν στρατεύματα για την Πόλη. θα ρωτούν πόσο μακρυά είναι. Εσείς να απαντάτε ότι είναι κοντά, γιατί θάναι κουρασμένοι και μπορεί να σας κάνουν κακό» Κατά άλλο χειρ.: «Θα περάσουν βρωμερά ασκέρια από τα εσπερία μέρη της Δύσης και θα ρωτάνε πούνε η Πόλη, είναι σιμά; Όσοι λένε ότι είναι σιμά δεν θα τους πειράξουν, όσοι πουν ότι είναι αλάργα θα τους κόβουν». Και εδώ φαίνεται ότι τα ασκέρια αυτά δεν έχουν, όρεξη να ακούνε για πολέμους και μάλιστα μακροχρόνιους, και δεν θα ανέχονται άλλες γνώμες εκτός της δίκής τους. (Πόσο μακρυά είναι θα ρωτάνε όχι η θέση αλλά η έκβαση των γεγονότων της Πόλης. Άλλη παρεμφερής: «Αλλοί στους κάμπους. Θάρθουν βρωμερά έθνη. Όταν έρθουν μη φοβάσθε, όταν θα φύγουν αναμερίστε». Δηλ. θα είναι ανήθικοι και ισχυρογνώμονες, γιαυτό να είστε προσεκτικοί ...και απο μακρυά ! -M.A.O)
84.   "Θά έρθη καιρός, πού θά φέρη γύρες ο διάβολος με τό κολοκύθι τού"(Δορυφόροι-M.A.O).
85.   "Θά βλέπετε νά πηγαίνουν άλλοι επάνω καί άλλοι κάτω".  
86.   "Η λευτεριά θαρθή από κάτω από όπου χύνονται τά νερά". (Από την Αίγυπτο, με το Νείλο με τα πολλά νερά, όπου νικήθηκε ο Ρόμελ στο Ελ Αλαμέιν -Άγιο Μηνά- και έτσι κρίθηκε η τύχη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου(M.A.O).                                                                                          
87.   "Από πάνω καί από τη σκάλα χαλασμό (μη) περιμένετε". (Το «μη» σε άλλα χειρόγραφα, συλλογή Καλυβοπούλου, είναι «να» και αυτό είναι το σωστό, γιατί και μέχρι τώρα έτσι συνέβη και στους απελευθερωτικούς από τον Τουρκικό ζυγό πολέμους, αλλά και στον Α & Β Παγκόσμιο Πόλεμο. - Μ.Α.Ο)
88.   "Ένα ψωμί θά χαθή τό μισό, καί ένα ολόκληρο". (Μήπως αναφέρεται στην Κύπρο που πήραν τη μισή οι Τούρκοι και τα Ίμια ή κάποιο άλλο νησί που θα μας πάρουν κάποιοι και πιθανώς οι Τούρκοι )
89.   "Θά έρθη καιρός πού μιά γυναίκα θά διώχνη δέκα Τούρκους μέ τή ρόκα". (Όταν οι Ρώσοι αιφνιδίως,σαν αστραπή καταλάβουν την Τουρκία, τότε τα εκστρατευτικά σώματα των Τούρκων τα εκτός Τουρκίας, για ποιόν θα πολεμάνε όταν μάθουν ότι πλέον δεν έχουν καν πατρίδα; Τότε δεν θα ξέρουν που να κρυφθούν! - Μ.Α.Ο
90. "Τόν Πάπαν νά καταράσθε, διότι αυτός θά είναι η αιτία". (Ήταν και στους προηγούμενους παγκοσμίους πολέμους! - Μ.Α.Ο
91. "Ο χαλασμός στον τόπο θά γίνη από ένα όνομα αξιωματούχου... (δυσανάγνωστον)"
92.   "Πολλά χωριά θά καταστραφούν, οι τρείς χώρες θά γίνουν μία".
93.   "Νά έχετε τρείς θύρες- άν σάς πιάσουν τή μιά, νά φύγετε από τήν άλλη".
94.   "Πίσω από τή μιά θύρα νά κρυφθή κανείς, γλυτώνει- θά είναι βιαστικό".
95.   "Νά παρακαλήτε νά είναι μέρα καί όχι νύκτα, καλοκαίρι καί όχι χειμώνας".
96.   "Οι άνθρωποι θά μείνουν πτωχοί, γιατί δέν θάχουν αγάπη στά δένδρα".
97.   "Οι άνθρωποι θά μείνουν πτωχοί, γιατί θά γίνουν τεμπέληδες". (Πιθανώς αναφέρεται στην εποχή μας)
98.   "Από ψηλά, μέσα από τό λιμάνι θάρθη ο χαλασμός". (Αυτό επαληθεύτηκε και στο Περλ Χάρμπορ, στο 2° Παγκ. Πόλεμο - Μ.Α.Ο)
99.   "Θά σάς ρίξουν παρά (=χρήμα) πολύ- θά σάς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, αλλά δέν θά μπορέσουν". (Αλλού λέγεται: «δεν θα προφθάσουν». Θα πέσουν πολλά «πακέτα» και κυρίως δάνεια για να μας ελέγχουν οικονομικά. Όμως δεν θα προλάβουν να πάρουν πίσω το χρήμα τους, από κάποια πολύ σοβαρή αιτία, όπως την έκρηξη του μεγάλου Πολέμου! Για τον ίδιο λόγο αναγράφεται σε άλλη προφητεία την Νο 67: «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο αλλά δεν θα προφθάσουν...» -Μ.Α.Ο)
100."Εσείς θά σώσετε άλλους καί οι άλλοι εσάς".
101."Εσείς θά φύγετε απ' τ' αριστερά βουνά · από τή δεξιά μεριά όχι· από τις σπηλιές μή φοβάστε".
102."Θαρθή ξαφνικά· τ' άλογα θ' απομείνουν ζεμένα στίς δουλειές τους καί σείς θά φύγετε". (Τα μηχανήματα θα δουλεύουν παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια, ψύξη, θέρμανση κλπ, αλλά ο κόσμος δεν θα προλάβει και ούτε θα ενδιαφερθεί να τα σταματήσει. - Μ.Α.Ο).
103.   "Θάνε όγδοος αιώνας πού θά γίνουν αυτά". (Όγδοος μεγάλος αιώνας είναι η περίοδος μεταξύ των ετών από 7000 ως 8000 περ. από Αδάμ. Επειδή ο Χριστός γεννήθηκε το 5508 έτος από Αδάμ, το 1992 ήταν το έτος 7500, με βάση αυτή την αρίθμηση των Πατέρων της Εκκλησίας, που είναι διαφορετική από την αντίστοιχη των Εβραίων. -Μ.Α.Ο)
104.  "Νά κρυφθήτε ή κοντά στην πόρτα ή κοντά στην πλάκα, άν είναι βιαστικό καί γρήγορο".

105.   Θαρθή καιρός που θά βγή ο καταραμένος δαίμονας από τό καυκί τoυ. (ίσως   παίρνοντας εξουσία από τις μαγείες κλπ ακαθαρσίες των ανθρώπων, οι δαίμονες αρχίσουν να ελέγχουν την τεχνολογία των μιαρών ανθρώπων, ή και να ξεπετάγονται διάφορες συσκευές, όπως τηλεοράσεις, computers κλπ. Ήδη πριν μερικά χρόνια (1991) στη Χιλή, σε μία τράπεζα της πόλης Valparaiso, που μόλις είχε αναβαθμίσει το σύστημα των υπολογιστών της με νέες συσκευές αξίας 7,3 εκατομ. δολαρίων, πετάχτηκαν   από την οθόνη ενός υπολογιστή (τερματικού), δαίμονες και μάλιστα η υπάλληλος πού τους άντίκρυσε πρώτη, η Maria Catalan (22 ετών), πέθανε ακαριαίως, αφού πήρε τούμπα, μέ το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια της!.. Μία άλλη υπάλληλος με το όνομα  Carmen De La Fuente , πέθανε κι αυτή μόλις προσπάθησε να διώξει το ανατριχιαστικό πρόσωπο από το computer, ενώ άλλη τρίτη υπάλληλος, η Louisa  Morello  (27  ετών και μητέρα 2 παιδιών), μετεφέρθη στο νοσοκομείο σε κατάσταση κώματος από εγκεφαλική νέκρωση, όπως εξήγησε ο εκ των αντιπροέδρων της τραπέζης Jorge Montalbo. Ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους: Φαίνεται παράλογο και δεισιδαιμονία στις μέρες μας να μιλάμε για δαιμονοκαταληψία αλλά δεν υπάρχει άλλη εξήγηση»! Το παράξενο της όλης περίπτωσης ήταν ότι, όταν το computer έβγαινε από το ρεύμα,το ανατριχιαστικό πρόσωπο   του  δαίμονος παρέμενε εκεί... Δύο ειδικοί  τεχνικοί που προσπάθησαν να ελέγξουν  το σύστημα των cοmputersτης Τραπέζης εκτινάχτηκαν ή στροβιλίσθηκαν μακρυά από κάποια αόρατη δύναμη!..  Πλέον, κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει   αρκετά   κοντά,   και   ο   διευθυντής της τράπεζας κάλεσε κάποιον ιερέα ό όποιος φημίζεται σαν εξορκιστής στη Λατινική Αμερική ονόματι Hector Diaz, για να εξορκίσει τα δαιμονικά ττνεύματα! Η είδηση ήταν  τόσο   συγκλονιστική,   ώστε   κανάλια   ΤV της Γερμανίας διέκοψαν το πρόγραμμα τους και μετέδιδαν από τη Χιλή τις ανατριχιαστικές δαιμονικές Φάτσες που ξεπρόβαλλαν από το cοmputer. Μερικοί φοβήθηκαν ότι η Γη δεχόταν επίθεση από το Διάστημα! 
Συνέβη όμως και στην Θεσσαλονίκη: σε μια οικογένεια Χριστιανών το cοmputer του γιου τους να αναγράφει μόλις το άνοιγε «666»! Διέγραψαν τα πάντα, έκαναν καινούργια εγκατάσταση λειτουργικού και προγραμμάτων αλλά τίποτε. Το έβαλαν μετά σε μία ντουλάπα. Από εκεί αυτό άνοιγε μόνο του, χωρίς να είναι στο ρεύμα και πάλι έγραφε «666»! Τελικά με τα πολλά κατάλαβαν ότι έπρεπε να απευθυνθούν σε ένα καλό πνευματικό, ο οποίος πράγματι, αφού διαπίστωσε ότι είχε αρχίσει μία νοοτροπία πνευματικής χαλάρωσης - αδιαφορίας στην οικογένεια, και ότι είχε από άγνωστη αιτία, κατά παραχώρηση Θεού, γίνει έδρα δαιμονικής δυνάμεως το cοmputer, τους εξομολόγησε και τους έβαλε σε πνευματική σειρά. Τότε σταμάτησαν και οι δαιμονικές επιδείξεις. Η Ορθοδοξία είναι πανίσχυρη, όταν όμως δεν την ξεχνάμε!
Η τεχνολογία και κυρίως οι τηλεοράσεις θα χρησιμοποιηθούν από τον Αντίχριστο και τους ανθρώπους του  με στόχο την εξαπάτηση του κόσμου,  με την κρυφή  συνεργασία των  πονηρών πνευμάτων, τα οποία τότε όμως θα εμφανίζονται σαν αγαθά και θα κάνουν παραπλανητικά ψευτοθαύματα. Θα είναι τόσο στενή η σύνδεση, τότε, τεχνολογικών συσκευών και δαιμονικών δυνάμεων, που θα αντιστοιχεί η συσκευή στο κέλυφος (καυκί), και η δαιμονική δύναμη στο ζώο που ζει μέσα σ' αυτό! Αυτό πιθανότατα εννοεί και ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη, όταν λέει ότι ο ψευδοπροφήτης -θα κάνει να λαλήσει η εικόνα του Θηρίου = Αντίχριστου. Σήμερα που υπάρχουν οι τηλεοράσεις, τα projectors κλπ δεν είναι σπουδαίο να γίνει κάτι τέτοιο, δηλ. να λαλήσει κάποια εικόνα. Μάλιστα με τις οθόνες LCD που είναι πλέον σαν εικόνες σε κάδρα! Γιατί λοιπόν να χαρακτηρίζεται αυτό σαν επίτευγμα του Θηρίου και του Ψευδοπροφήτου; Η τεχνολογία αυτή καθ' αυτή, εξ' άλλου, δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή, εξαρτάται από τη χρήση της. Επομένως για να φαίνεται «ζωντανή» η εικόνα, πρέπει όχι μόνο να μιλάει αλλά να έχει αλληλεπίδραση  με το  θεατή,  πχ. να  δέχεται  ερωτήσεις  και  να απαντάει, ή, επί πλέον να ξεφεύγει από τις δύο διαστάσεις της, και να ξεπετάγεται σαν τρισδιάστατη!! Αυτό θα γίνεται δια της μεσολαβήσεως των πονηρών πνευμάτων. Η τηλεόραση θα είναι η αφετηρία της παραπλάνησης. Επειδή το ρόλο της εξαπάτησης θα τον παίζουν τα πονηρά πνεύματα, είναι δυνατόν να γίνεται «ζωντανή» συνομιλία ακόμα και με κλειστή ή χωρίς καθόλου τηλεόραση!! Όμως για να μην τρομάξουν πρόωρα τον κόσμο, τα ττονηρά πνεύματα θα χρησιμοποιήσουν πρώτα τις συσκευές της τεχνολογίας. Λόγω της γενικής αποστασίας του κόσμου από το Θεό, οι δαίμονες θα έχουν πάρει εξουσία πάνω σε πολλούς ανθρώπους, και θα βρουν τους καταλληλότερους εκφωνητές που θα είναι υποχείρια τους, και αρχικά μέσω αυτών όχι μόνο δια της λογικής, αλλά και δια δαιμονικής υποβολής θα πείθουν, τηλεοπτικά, για την αναγκαιότητα ενός παγκόσμιου κυβερνήτη, για να υπάρχει ειρήνη, κλπ στον κόσμο. Μετά όταν πιάσει αυτή η προπαγάνδα, θα παρουσιάσουν τον υποψήφιο αυτό (Αντίχριστο); χαμογελαστό να ζητάει υποστήριξη, και σε συνεργασία με τα πονηρά ττνεύματα, θα εμφανίζεται ικανός και δυνατός, και θα υποβάλλει στο μυαλό του κάθε θεατή ότι είναι το χαρισματικό πρόσωπο που χρειάζεται η ανθρωπότης. Θα δείχνει θαύματα, καθ' υποβολήν και αυτά, και γενικά θα προβάλλει σε όλες τις οθόνες τις φαντασίες του στους θεατές, προξενώντας προς όφελος του, μία εντύπωση θεϊκής δυνάμεως!!  Θα είναι τόσο φοβερά τα αποτελέσματα, ώστε μόλις θα την γλυτώσουν «οι εκλεκτοί» Χριστιανοί, και αυτοί πιθανότατα διότι δεν θα έχουν τηλεόραση!! (Βλ. και «επίτομο των προφητειών»). Μετά την αρχική αποδοχή τους, θα αποθρασυνθούν περισσότερο οι δυνάμεις του κακού. Τότε και απλές ζωγραφιές του Αντίχριστου θα στηθούν σε επίκαιρα σημεία οδών και πλατειών, και από εκεί θα ζωντανεύει ξαφνικά ο εικονιζόμενος, θα γίνεται τρισδιάστατος (επηρεάζοντας τη φαντασία των μη «εκλεκτών»), και θα διατάσσει τον κόσμο να τον προσκυνήσει και να σφραγισθεί! -Μ.Α.Ο)
 106.   "Πολλά θά συμβούν. Οι πολιτείες θά καταντήσουν σάν μπαράγκες".
107.   "Θάρθη μιά φορά ένας ψευτοττροφήτης· μη τόν πιστέψετε καί μη τόν χαρήτε. Πάλι θά φύγη καί δεν θά μεταγυρίση".
108.   "Θάρθει καιρός ττού οι χριστιανοί θά ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου".
109.   "Νάχετε τό σταυρό οτό μέτωπο, γιά νά σάς γνωρίσουν ότι είσθε χριστιανοί".
110.  "Δεν θά φθάση ο στρατός στην Πόλι· στη μέση τού δρόμου θάρθη τό μαντάτο, ότι έφθασε τό ποθούμενο".
111.  "Πήγαινε καί στό δρόμο θ'ανταμειφθής". (Ελέχθη εν Δερβιστάνη περί τίνος, όστις ειρωνεύθη τόν Άγιον. Ούτος μετ' ολίγον ετραυματίσθη καθ’ οδόν υπό τίνος εχθρού του)
112.   "Ειπέ εις τά είδωλα εκείνα νά μην έρθουν εδώ, αλλά νά γυρίσουν εις τά οπίσω". (Καθώς ο Άγιος εδίδασκεν εις Άσσον της Κεφαλληνίας, διέκοψε μίαν στιγμήν τό κήρυγμα του καί απέστειλεν ένα ακροατήν του εις την οικίαν τού άρχοντος τού τόπου ειπών τους λόγους τούτους. Ούτος απελθών εύρε 4 κυρίας της αριστοκρατίας ασέμνως ενδεδυμένας, αί οποίαι ήσαν έτοιμοι νά έλθουν καί παρακολουθήσουν τό κήρυγμα τού Αγίου)
113.   "Φτιάνετε σπίτια τορνευτά καί δεν πρόκειται νά κατοικήσετε σ' αυτά". (Είπε τους λόγους τούτους ο Άγιος εις Άσσον τής Κεφαλληνίας, όταν μίαν ημέραν διήρχετο πρό μιας νεόκτιστου οικίας. Μετ' ολίγον όλοι οι ιδιοκτήται απέθανον πλην μιας μοναχής).
114.   "Τό παιδί αυτό θά προκόψη, θά κυβέρνηση τήν Ελλάδα καί θά δοξασθή". (Ελέχθη περί τού Ιωάννου Κωλέττη).
115.   "Θά γίνης μεγάλος άνθρωπος, θά κυρίευσης όλη τήν Αρβανιτιά, θά υπόταξης τήν Πρέβεζα, τήν Πάργα, τό Σούλι, τό Δέλβινο, τό Γαρδίκι καί αυτό τό τάχτι τού Κούρτ πασά. Θά αφήσης μεγάλο όνομα στην οικουμένη. Καί στην Πόλι θά πάς, μά με κόκκινα γένεια. Αυτή είναι η θέλησι τής θείας προνοίας. Ενθυμού όμως είς ,όλην τήν διάρκειαν τής εξουσίας σου νά αγαπάς καί νά υπερασπίζεσαι τους χριστιανούς, άν θέλης νά μείνη η εξουσία εις τους διαδόχους σου". (Ελέχθη εν Τεπελενίω περί του Αλή πασά. Στην Πόλη πήγε το κομμένο κεφάλι του. με βαμμένα στο αίμα - κόκκινα! - τα γένια του.)
116.   "Θά βγουν πράγματα από τά σχολεία πού ο νους σας δέν φαντάζεται".
117.   "Θά δήτε στον κάμπο αμάξι χωρίς άλογα νά τρέχη γρηγορώτερα από τόν λαγό".
118.  "Θάρθη καιρός πού θά ζωσθή ο τόπος με μιά κλωστή". (Τηλεπικοινωνιακές γραμμές) (Ελέχθη εν Άσσω τής Κεφαλληνίας).
119.   "Θαρθή καιρός πού οι άνθρωποι θά ομιλούν από ένα μακρυνό μέρος σε άλλο, σάν νάνε σε πλαγινά δωμάτια, π.χ. από τήν Πόλι στή Ρωσία".
120.   "Θά δήτε νά πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σάν μαυροπούλια καί νά ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. Όσοι θά ζουν τότε θά τρέξουν στά μνήματα καί θά φωνάξουν: Εβγάτε σείς οι πεθαμένοι νά μπούμε μείς οι ζωντανοί". (Αι πέντε κατά σειράν προφητείαι (116η - 120ή) του Αγίου αναφέρονται προφανώς εις τάς μεγάλας εφευρέσεις τού αιώνος μας. Τό αμάξι χωρίς άλογα είναι οι σιδηρόδρομοι καί τ' αυτοκίνητα. Η κλωστή πού θά ζώση όλον τόν κόσμον είναι τά καλώδια τών επικοινωνιών. Μέ τάς συσκευάς τής τηλεπικοινωνίας η φωνή ακούεται εξ αποστάσεως χιλιάδων χιλιομέτρων ως νά προήρχετο εκ γειτονικής οικίας. Τά μαυροπούλια, πού θά ρίψουν τό πύρ εις τήν γήν, είναι τά αεροπλάνα τής πολεμικής αεροπορίας. Αύται αί προφητείαι τού αγίου Κοσμά είναι, γεγραμμέναι εις τά βιβλία χρόνους πολλούς, αιώνα περίπου πριν γίνουν αι σχετικοί εφευρέσεις)
121.   "Τό κακόν θά έλθη μέχρι τόν Σταυρόν καί δέν θά μπόρεση νά πάη κάτω. Μή φοβηθήτε. Μή φύγετε από τά σπίτια σας". (Ελέχθη εις τήν περιοχήν Πολυνερίου Γρεβενών. Πράγματι το 1940 οι Ιταλοί έφθασαν μέχρι τήν τοποθεσίαν Σταυρός, όπου είχε κηρύξει ο Άγιος, καί εσταμάτησαν)
122.   "Όταν θά πέση ο κλώνος (πού είναι στημένος ο Σταυρός), θά γίνη μεγάλο κακόν, πού θά έλθη από τό μέρος όπου θά δείξη ο κλώνος· καί όταν θά πέση τό δένδρον, θά γίνη ένα μεγαλύτερον κακόν". (Ελέχθη εις τό χωρίον Τσιράκι (σήμερον Άγιος Κοσμάς) Γρεβενών. Πράγματι το 1940 έπεσεν ο κλώνος καί ο Σταυρός προς τό μέρος τής Αλβανίας, όθεν επετέθησαν οι Ιταλοί, καί το 1947 τό δένδρον, ότε η περιοχή κατεστράφη εντελώς από τόν συμμοριτοπόλεμον).
Και για τα ηθικά παραπτώματα είπε ο Άγιος: «Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας», χειρ. Βασ. Βασιλοπούλου. (Πρόκειται για την ομοφυλοφιλία κυρίως. -Μ.Α.Ο).
Το κείμενο και οι διευκρινίσεις, είναι του βιβλίου του μητροπ. Αυγουστίνου Καντιώτη, «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» Πηγή : νννννν.antibaro.gr Οι  διευκρινίσεις συνοδεύονται από το μοναχό του ΑΟ με τα αρχικά: ΛΜΔ (Λεόντιος Μον. Διονυσιάτης). Οι αναφορές σε άλλα χειρόγραφα ελήφθησαν από το εξαίρετο βιβλίο της ηγουμένης της Μονής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μεγαδένδρο Θέρμου, Ευθυμίας Μοναχής, «Οι προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού μέσα στην Ιστορία», έκδ. 2004. Η υπομνημάτιση, από εμένα, στις προφητείες του Αγίου Κοσμά, έγινε   τον Ιαν. 2005.
 
~
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
 ~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5093  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  11.694  βίντεο   .-  
~

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου