ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Το αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Arfara  News Τρίτη  22 Μαρτίου  2016
~





~   Βίντεο , Syrian Citizen Boldly Denounces Fake Refugees and Western Manipulation :  Γυναίκα  από την Συρία αποκαλύπτει και προειδοποιεί , Δεν είναι πρόσφυγες ! Είναι ψεύτες δεν είναι Σύριου !  Οι  Σύριοι έχουν μείνει στην πατρίδα τους και πολεμούν για την Ελευθερία της ! Μην τους λυπάστε ! Στείλτε τους στις πατρίδες του; ! Στείλτε τους στην Τουρκία που προγραμματισμένα τους στέλνει στην Ευρώπη !!     https://youtu.be/qWxrWmaeqOU ,

~ 1ο    ΚΑΛΑΜΑΤΑ  21/03/2016 , Πνευματικό Κέντρο , ομιλία  Καλεντερίδη  για προσφυγικό-μεταναστευτικό και Ελλάδα : https://youtu.be/BnO0MZAfV7s .-                                                                                             

2ο ~*Καλαμάτα διάλεξη Καλλεντερίδη γιά μεταναστευτικό και Ελλάδα  21/03/2016: https://youtu.be/-pJFDkjrzds  .-
3ο ~* Καλαμάτα Πνευματικό Κέντρο  Ομιλία Καλεντερίδη 21/03/2016: https://youtu.be/k1fQ_PrUBoA   .- 
4ο ~   *Καλαμάτα διάλεξη Καλλεντερίδη γιά μεταναστευτικό και Ελλάδα  21/03/2016: https://youtu.be/-pJFDkjrzds   .-  
5ο ~  Καλαμάτα   διάλεξη Καλεντερίδη Μεταναστευτικό 21/03/2016:   https://youtu.be/stgR4EKh_Mg .-                                                                               6ο ~Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας ομιλία Καλεντερίδη 21/03/2016: https://youtu.be/qU9P2F0Ru50 .-

***  Μαριάς: Ανεύθυνοι και ...ψιλικατζήδες οι Βέλγοι
~   «Οι Βέλγοι είναι ανεύθυνοι γιατί αμέσως μετά την έκρηξη που έγινε στο αεροδρόμιο δεν είδα να παίρνουν κανένα μέτρο ασφαλείας σε σημαντικά μέρη όπως είναι το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Κομισιόν και η γύρω περιοχή» δήλωσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στο Πρακτορείο 104,9 FM.
Ο κ. Μαριάς εξήγησε ότι όταν είχαν ληφθεί τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας, με τον 48ωρο αποκλεισμό των Βρυξελλών, οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου είχαν ζητήσει να ενισχυθεί η φύλαξη των κτιρίων της ΕΕ και τότε οι Αρχές του Βελγίου απαίτησαν να τους πληρώνει τα μέτρα ασφαλείας το Ευρωπαϊκό Κοιονοβούλιο.
«Για να καταλάβετε τι ανευθυνότητα και τι ψιλικατζήδες είναι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριάς.
«Στις Βρυξέλλες έρχονται χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι, λόγω της ΕΕ. Αλλιώς δεν θα έρχονταν ούτε για καλημέρα να τους πουν. Έχουν οικονομήσει χοντρά και όταν πρέπει να αναλάβουν το κόστος της ασφάλειας, ήθελαν από την Ευρωβουλή και την Κομισιόν να τους πληρώσει τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς που φυλάνε» πρόσθεσε.
Ο κ. Μαριάς σημείωσε ότι λόγω των χρηματικών απαιτήσεων των Βέλγων η φύλαξη στην Ευρωβουλή ήταν υποτυπώδης. Επεσήμανε ότι στην Αθήνα, «έπειτα από παρόμοιες εκρήξεις, κλείνουν τους δρόμους και ελέγχουν όλες τις περιοχές».
«Εδώ αυτά δεν τα βλέπω. Δεν βλέπω ούτε φύλαξη ούτε τίποτα» κατέληξε.

*** Ειδομένη: Πρόσφυγες προσπαθούν να αυτοπυρποληθούν! (φωτο)
~ Απόγνωση, πόνος, ανυπομονησία. Ίσως αυτές οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψουν τι ώθησε δυο άνδρες στην Ειδομένη να προσπαθήσουν να αυτοπυρποληθούν!
Όπως θα δείτε και στις συγκλονιστικές φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters, δυο πρόσφυγες επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν στον καταυλισμό στην Ειδομένη.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι περιέλουσαν τα ρούχα τους με βενζίνη και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά, πλην όμως παρενέβησαν άλλοι πρόσφυγες και τους εμπόδισαν. Ωστόσο, η ενέργειά τους πυροδότησε ένταση στους συγκεντρωμένους που άρχισαν να διαδηλώνουν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων.  Φωτογραφίες :
 
 
 


Και οι δυο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού παρά το γεγονός ότι οι πιο ψύχραιμοι δίπλα τους παρενέβησαν άμεσα και έσβησαν τη φωτιά, δεν κατάφεραν να γλυτώσουν τα τραύματα. 

Σύμφωνα με τον εκτελώντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς, Αιμίλιο Σάτσογλου, το ένα άτομο μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κιλκίς και το άλλο διακομίζεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.
 ***  Όλα γίνονται βάσει σχεδίου...
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Κάθε φορά που γίνεται ένα μεγάλο τρομοκρατικό γεγονός, εκείνο που θα πρέπει να κάνει ο συνειδητός πολίτης είναι να εξετάσει ποιος ωφελείται μακροπρόθεσμα από αυτό το γεγονός.
Όταν έγινε το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους με πολλά ερωτήματα, έδωσε την αφορμή στους Αμερικανούς να χτυπήσουν πολλές χώρες και να επιβάλλουν την κυριαρχία τους αλλά γρήγορα αυτό το πλήρωσαν ακριβά. Παράλληλα «άνθισαν» οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες που προς στιγμή καταποντίζονταν μετά από την κατάρρευση του ανατολικού Μπλοκ, ενώ εντάθηκαν τα πάσης φύσεως μέτρα ηλεκτρονικού φακελώματος.
Η εκστρατεία του φόβου σε πρώτη φάση.
Τώρα έχουμε το αποκορύφωμα αυτής της εκστρατείας του φόβου που πάντα βάφεται με το αίμα αθώων ανθρώπων.
Οι Τζιχαντιστές είναι το δημιούργημα των Αμερικανών καθώς ο αρχηγός τους, ο περίφημος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, είχε εκπαιδευτεί επί χρόνια στις εγκαταστάσεις της CIA στις ΗΠΑ. Το ισλαμικό κράτος ήταν δημιούργημα των Αμερικανών, των Τούρκων, του Κατάρ και των δυτικοευρωπαϊκών κρατών που ήθελαν να βάλουν χέρι στις ενεργειακές πηγές της Μέσης Ανατολής και να εξουδετερώσουν την ενεργειακή τους εξάρτηση από την Ρωσία.
Έχει προηγηθεί η μεγάλη άπατη της Αραβικής Άνοιξης που ανέτρεψε τον μόνο σταθερό παράγοντα στην βόρειο Αφρική, τον Καντάφι, και έφερε το χάος σε πολλές χώρες.
Τώρα στην φάση αυτή έχουμε μια εντατικοποίηση της τρομοκρατίας για ευνόητους λόγους, δηλαδή για την επιβολή σκληρών κατασταλτικών μέτρων κατά των πάσης φύσεως ελευθερίων. Οι Τούρκοι είναι μεγάλοι «δάσκαλοι» σε αυτά.
Η Ευρώπη σήμερα είναι τρομοκρατημένη και οι πολίτες της που δέχονται την ανεξέλεγκτη εισβολή του Ισλάμ το οποίο η Ελίτ το χειρίζεται σαν ένα μοχλό για τα σχέδια της, αισθάνονται ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν τώρα είναι να κρύβονται σαν τους τυφλοπόντικες ενώ θα αλωνίζουν οι ηλεκτρονικές εξουσίες καταλύοντας κάθε αντίθετη φωνή.
Σε όλα αυτά όμως υπάρχει πάντα ένας αστάθμητος παράγοντας. Παρά τις γιγάντιες προσπάθειες τους τα σχέδια τους είναι ανθρώπινα και συνεπώς δεν είναι αλάθητα.
Ήδη η Ρωσία έχει αναδυθεί σαν ανασχετικός παράγοντας σε όλη αυτή την λαίλαπα και οι ηγέτες της Μόσχας έχουν καταλάβει ποιοι κινούν τα νήματα των Τζιχαντιστών, γι’ αυτό και δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια ανατρέποντας πολλά από τα σχέδια τους.
Ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ σκληρός.
Εκείνο που πρέπει για εμάς τους απλούς πολίτες μιας ταλαιπωρημένης χώρας, είναι να ξέρουμε να ενημερωνόμαστε σωστά και να ερευνούμε το παρασκήνιο γιατί ο διάβολος όπως λένε, έχει πολλά ποδάρια και κυρίως ποτέ να μην χάσουμε την πίστη μας.
Πηγή ΝikosΧeiladakis
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Υν : Οι  ταυτοποιήσεις των πρσφύγων-μεταναστών ... κύριοι που κυβερνάτε , κύριοι της Ε.Ε. ,  πρέπει να γίνεται στην Τουρκία  .!!Διότι , η Τουρκία  εν γνώση της , και προγραμματισμένα , τους διοχετεύει στην Ελλάδα , ..στην Ευρώπη  !...

***    Δείτε εικόνες από τη θεατρική διαμαρτυρία των λαθροπροσφύγων στην Ειδομένη
autopyrpolisi_1
Πενήντα λαθροάνθρωποι παραμένουν από χθες το μεσημέρι πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές στην Ειδομένη, διαμαρτυρόμενοι για τα σύνορα που παραμένουν κλειστά. Δηλώνουν πως η κατάληψη θα συνεχιστεί, μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ ένα άτομο περιλούστηκε με εύφλεκτο, αλλά πρόλαβαν να τον απομακρύνουν οι πιο .... ψύχραιμοι. ...  Δείτε εδώ εικόνες από τη διαμαρτυρία:

***  Το video αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες σχολικού αφιερώματος για την Επανάσταση του 1821 (ΓΕ.Λ. Καρέα) και δεν έχει καμία οικονομική σκοπιμότητα.
Βίντεο  , Τα σκίτσα είναι του Κώστα Γρηγοριάδη. :
  https://youtu.be/tEur-5x38xg .-


***   Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες          
     
Σε μήνυμά τους οι τζιχαντιστές απειλούν για περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη
 Λίγες ώρες μετά τα φονικά «χτυπήματα» στην καρδιά της Ευρώπης, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi και όπως επισημαίνει και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera οι τζιχαντιστές σε μήνυμά τους υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δίχως ωστόσο να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα «χτυπήματα».
Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, το μήνυμα της ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε αρχικά στο δίκτυο Amaq, το οποίο αποτελεί επικοινωνιακό όργανο των τζιχαντιστών και στη συνέχεια την αναπαρήγαγε ο ιστότοπος Telegram.
Επισημαίνεται πως οι τρομοκράτες καταλήγουν απειλώντας για περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο terrormonitor.org η τρομοκρατική οργάνωση στο μήνυμά της απειλεί για να τρομοκρατικά «χτυπήματα» σε ευρωπαϊκές χώρες.
«Να περιμένετε και άλλες βόμβες και άλλους νεκρούς. Σύντομα και στην Γερμανία. Τι χαρά να εκρήγνυται το κεφάλι ενός άπιστου. Μετά τις βόμβες, να περιμένετε τους στρατιώτες μας με τα Καλάσνικοφ. Να περιμένετε κι άλλους νεκρούς. Εσείς βομβαρδίζετε την Ανατολή, εμείς βομβαρδίζουμε τη Δύση», είναι μόνο ένα τμήμα των απειλών που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.
www.protothema.gr .-     ~*  35  οι νεκροί στις Βρυξέλλες(Βελγίου) και  200 οι τραυματίες  ..
 
***  Η «παράσταση» της Άννας Βαγενά στο Κιλελέρ...

Δεν ξέρω αν της έχει λείψει το σανίδι της Άννας Βαγενά από τότε που την «κέρδισε» η πολιτική, αλλά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο Κιλελέρ μάς θύμισαν το πλούσιο ταλέντο της... Αφού η ίδια ενοχλήθηκε σφοδρά, και ορθώς, καθώς, αν και προσκεκλημένη στο μνημόσυνο, οι παρευρισκόμενοι αγρότες δε την άφησαν να μιλήσει... στη συνέχεια επιτέθηκε στο βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σκρέκα, παίρνοντας μάλιστα τα χαρτιά με την ομιλία του ώστε να μη μιλήσει και αυτός, ενώ άρχισε να αποδοκιμάζει και τον περιφερειάρχη της περιοχής κ. Αγοραστό, όταν ο τελευταίος κατέθεσε στεφάνι... Αν κρίνουμε από όλα αυτά, καταλαβαίνουμε ότι μάλλον η πολιτική τής έπεσε βαριά και η κα Βαγενά δε βρίσκει την ώρα να επιστρέψει στο «φυσικό» της χώρο... το θέατρο. Κ. Γαζ. - 

***  Ενεργοποιήθηκε το Facebook Safety Check για τις Βρυξέλλες

Σε ενεργοποίηση της επιλογής «Safety Check» που επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν ότι είναι ασφαλείς προχώρησε το Facebook για τις Βρυξέλλες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε αεροδρόμιο και μετρό. Το συγκεκριμένο εργαλείο είχε ενεργοποιηθεί και στην περίπτωση των τρομοκρατικών επιθέσεων που είχαν συγκλονίσει το Παρίσι και αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο, δεδομένου ότι υπάρχουν ώρες που ο φόρτος στα δίκτυα τηλεφωνίας δυσχεραίνει σημαντικά τις επικοινωνίες. - 



***  «Γόρδιος δεσμός» τα προβλήματα με τον περιμετρικό της Καλαμάτας

Υποβαθμίζονται σοβαρά η λειτουργικότητα της πόλης και η ζωή πολιτών Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπαρερχόμενος την κριτική για τα προβλήματα που δημιουργεί η κατασκευή του περιμετρικού της πόλης, σημείωσε ότι το μείζον είναι η ολοκλήρωση και λειτουργία του. Όλα τα υπόλοιπα έχουν μικρότερη σημασία. Όταν, δε, διαπίστωσε ότι δεν έπεισε τους παρευρισκόμενους, τους προέτρεψε να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση και στην ανάδοχο εταιρεία, αφού οι δυνατότητες του Δήμου δεν είναι απεριόριστες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένας δρόμος που κοστίζει περισσότερο από 200 εκατομμύρια ευρώ, δεν μπορεί να αφήνει πίσω του ένα… βουνό προβλήματα, τα οποία διαλύουν την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας πολιτών. Επ’ αυτών υπήρξε σχετική παρέμβαση από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες». Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνουν: «Σημαντικά προβλήματα δημιουργούνται από τη διέλευση του περιμετρικού δακτυλίου της Καλαμάτας, τα οποία χρειάζονται τη σοβαρή, επίμονη και άμεση αντιμετώπισή τους από το Δήμο Καλαμάτας. Αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, θα δημιουργήσουν χρόνια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή διέλευσης κοντά αλλά και μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης. Παρά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημαρχείο της Καλαμάτας με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών, δεν έχουν δρομολογηθεί λύσεις ή παίρνονται πίσω λύσεις που είχαν δοθεί, όπως η κατασκευή πεζογέφυρας κοντά στον κόμβο Καρέλια. Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση των καταστάσεων θα έχει ενδεχομένως επίπτωση στην καθυστέρηση του έργου με προσφυγές πολιτών στη δικαιοσύνη και μελλοντική οικονομική επιβάρυνση του Δήμου για την αποκατάσταση των προβλημάτων. Ο περιμετρικός της Καλαμάτας αποτελεί σημαντική εξέλιξη με αναμενόμενη θετική συνεισφορά στην τοπική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και με τοπικές αρνητικές συνέπειες, τόσο με τη διαταραχή που επιφέρει στη “γεωγραφία απορροής των ομβρίων” όσο με την υποβάθμιση της λειτουργικότητας που θα παρουσιάζουν στην διασύνδεση τους με την πόλη οικισμοί ,αστικά ή αγροτικά νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής διέλευσης. Ο δακτύλιος αυτός λόγω της κατασκευής του αλλά και του μεγέθους του, εκτός άλλων προβλημάτων, χωρίζει αμετάκλητα σε “βόρειους και νότιους” τους κατοίκους και τις δραστηριότητές τους. Η λύση τέτοιων ζητημάτων είναι αναγκαία. Τα προβλήματα που ανακύπτουν δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι είναι ατομικά και αποκλειστικά των “παροδίων” κατοίκων, επειδή επηρεάζουν μεγάλο αριθμό δημοτών σε μεγάλη έκταση. Καλό θα ήταν να μην υποπέσει ο Δήμος στα ίδια λάθη που υπέπεσε σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως σε σχέση με τη διέλευση της Νέας Εθνικής Οδού πριν από την απόληξή της στην Καλαμάτα. Είναι δυνατόν η ανυπαρξία αποστραγγιστικών έργων να οδηγούν όμβρια σε σπίτια ή σε χωράφια; Είναι μικρό θέμα να οδηγούνται παράπλευροι δρόμοι σε “βόλτα” μέσα από κτήματα με ελιές για τους κατοίκους που θέλουν να πάνε προς τις ιδιοκτησίες τους ή να κινηθούν προς Αθήνα από το υφιστάμενο μέχρι σήμερα οδικό δίκτυο; Πώς είναι δυνατόν ο βόρειος παράπλευρος από γέφυρα Λεΐκων μέχρι γέφυρα Σπερχογείας να μην έχει "αρχή και τέλος" και να μην μπορεί να διέλθει άνετα ένα πυροσβεστικό όχημα ή ένα ασθενοφόρο; Είναι μικρής σημασίας η επίπτωση από την κατάργηση του πολύ παλιού τοπικού βόρειου αγροτικού δρόμου, παράλληλου προς την Αθηνών, που χρησιμοποιείται από τους κατοίκους του Ασπροχώματος, εργαζόμενους του εργοστασίου Καρέλια και τις βόρειες συνοικίες της πόλης, με καλά γεωμετρικά χαρακτηριστικά ως προς τη διεύθυνση Ανατολή-Δύση και όλα τα οχήματα να οδηγούνται στην οδό Αθηνών; Τα προβλήματα είναι αρκετά, αλλά η λύση δεν είναι να τοποθετηθούν στο συρτάρι της παραίτησης και της αναβολής των διεκδικήσεων. Η περιβαλλοντική και η λειτουργική χωρική αποκατάσταση προφανώς δε θα πρέπει να μετατεθεί στις ελληνικές καλένδες αλλά να αντιμετωπιστεί άμεσα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η δημοτική μας παράταξη, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι τοπικές παρενέργειες του περιμετρικού δακτυλίου της Καλαμάτας».Οριστικές τιμές αποζημίωσης το Φεβρουάριο του 2017 Για τις 2 Φεβρουαρίου του 2017 αναβλήθηκε το δικαστήριο που είχε προσδιοριστεί να γίνει, χθες, προκειμένου να καθοριστούν από το Εφετείο Καλαμάτας οι οριστικές τιμές αποζημίωσης, οι ιδιαίτερες αποζημιώσεις και η άρση του τεκμηρίου της ωφέλειας, για τις συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας. Η αναβολή δόθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων για το Ασφαλιστικό. Η αποχή διαρκεί πάνω από δύο μήνες, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι υποθέσεις και να προσδιορίζονται ημερομηνίες εκδίκασης πολλούς μήνες αργότερα. Πρόκειται για το τελευταίο δικαστήριο όσον αφορά στις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της περιμετρικής οδού. Και ενώ ο δρόμος σε λίγους μήνες παραδίδεται στην κυκλοφορία, είναι πάρα πολλοί ακόμη οι δικαιούχοι που δεν έχουν εξοφληθεί την αποζημίωση που επιδίκασε το δικαστήριο.Του Αντώνη Πετρόγιαννη -

***  Σενάρια (;) για φιλοξενία προσφύγων στη Μεσσηνία          
      
Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Ναι μεν, αλλά…»
Οι πρώτοι Σύροι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία σε Αργολίδα και Κορινθία
 Καθημερινώς, πλέον, πληθαίνουν τα σενάρια για διασπορά προσφύγων και μεταναστών σε διάφορα μέρη της χώρας, ενώ τα σενάρια εντάθηκαν μετά και την άτυπη επιστολή του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Μπαλάφα, προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες, να προσδιορίσουν άμεσα χώρους που θα χρησιμοποιηθούν για στέγαση προσφύγων και μεταναστών.
Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, ήδη από τη σύμπραξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν ενοικιασθεί ξενοδοχεία σε Αργολίδα και Κορινθία, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται πως δεν αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες, σε περίπτωση που αυτό συμβεί στο σύνολο της χώρας, αλλά όχι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυτό φάνηκε και στην απαντητική επιστολή του περιφερειάρχη Π. Τατούλη στον κ. Μπαλάφα, στην οποία δεν προσδιορίζει χώρους, αλλά ζητά από τον υφυπουργό να επισκεφθεί την Περιφέρεια και να συζητήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Ναι μεν, αλλά…»
Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιστολή του ο κ. Μπαλάφα στους περιφερειάρχες και στους δημάρχους δεν έχει πρωτοκολληθεί, αλλά στάλθηκε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Σε αυτή ο υφυπουργός επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι κατάλληλοι χώροι θεωρούνται εκείνοι που είναι άμεσα διαθέσιμοι ή χρήζουν μικρής κλίμακας εργασιών, όπως ελεύθερα οικόπεδα, εκθεσιακά κέντρα, γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, ξενοδοχεία κ.ά.
Διευκρινίζει, δε, ότι τα σημεία αυτά πρέπει να βρίσκονται κοντά σε αστικό ιστό και να υπάρχει η δυνατότητα παροχών ρεύματος, νερού και αποχέτευσης, ενώ ζητά να έχει άμεσα απαντήσεις.
Ο κ. Τατούλης στην επιστολή που έστειλε στον υφυπουργό σημειώνει ότι με οριζόντιες κατευθύνσεις δεν μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα και του ζητά να επισκεφθεί την Περιφέρεια, ώστε αν απαιτηθεί να βρεθεί λύση, με γνώμονα την απαραίτητη εξειδίκευση στις ιδιαιτερότητες της Πελοποννήσου.
Όπως αναφέρουν πηγές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε περίπτωση που γίνει αυτό σε όλη την Ελλάδα, η Περιφέρεια δεν μπορεί να πει όχι στο να δεχτεί πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά αυτό θα γίνει με όρους. Όπως σημειώνεται, κάποιοι από τους όρους αφορούν στους πόρους που πρέπει να διατεθούν, αλλά και οι χώροι να εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Μάλιστα, χαρακτηριστικά μάς ανέφεραν ότι δεν προτάθηκε κανένας χώρος στον υφυπουργό και εμμένουν στη θέση: «Δεν απαντάμε σε τίποτα, αν δε συζητήσουν μαζί μας. Δε θα μεταφερθεί η Ειδομένη στην Πελοπόννησο».
Σε Αργολίδα και Κορινθία
Στο μεταξύ, οι πρώτοι πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Πελοπόννησο, καθώς, εκτός από τα κέντρα κράτησης και τα «hotspots», για να διασφαλιστεί η διαμονή των περισσότερων από 40.000 μεταναστών και προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, αξιοποιούνται ξενοδοχεία, κυρίως κάποια που είναι κλειστά.
Τα ξενοδοχεία αυτά βρίσκονται και πληρώνονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Στην Αργολίδα έχει ενοικιασθεί το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πόρτο Χέλι, όπου διαμένουν 140 Σύροι πρόσφυγες, εκ των οποίων 40 είναι παιδιά. Επίσης, έχει ενοικιασθεί το ξενοδοχείο «Αλκυών» στο Λυγουριό, όπου διαμένουν 52 προσφυγές μαζί με παιδιά. Στην Κόρινθο έχει ενοικιασθεί ξενοδοχείο στα Ίσθμια, ενώ έχουν γίνει συμφωνίες και με εστιατόρια των περιοχών για τη διατροφή τους.
Σε κάποια ξενοδοχεία η μίσθωση έχει γίνει για μερικές ημέρες, ενώ υπάρχει και πληροφορία ότι σε ένα από αυτά η σύμβαση αναφέρει διάρκεια 2 ετών.
Πάντως, σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη Μεσσηνία, παρά το γεγονός ότι έχουν ακουστεί συγκεκριμένα σενάρια, μέχρι στιγμής κανένας φορέας δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για φιλοξενία προσφύγων.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι τέσσερις νεαροί που διέπρατταν κλοπές σε Μεσσηνία και Αρκαδία         
     
Μετά τη διαφωνία για προφυλάκιση τους κι ενώ η αστυνομία “αγκομαχά” για να εξασφαλίσει προσωπικό 
Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα βρίσκονται μέχρι και την επόμενη εβδομάδα οι τέσσερις νεαροί, μέλη της συμμορίας που διέπρατταν κλοπές σε Μεσσηνία και Αρκαδία, καθώς υπήρξε διαφωνία χθες το απόγευμα μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας για την προφυλάκισή τους ή μη. Πρόκειται για δύο 19χρονους Έλληνες και δύο Βούλγαρους, 20 και 23 ετών. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να προφυλακισθούν, ενώ της ανακρίτριας να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Την τελική απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε αστυνομικοί (με το ήδη μειωμένο προσωπικό που έχει η Αστυνομική Διεύθυνση) θα αναλάβουν την φύλαξη των τεσσάρων νεαρών στα σπίτια τους.
Αυτό είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η οποία έχει να λάβει αυστηρά μέτρα και για τον αυριανό εορτασμό της 23ης Μαρτίου, στον οποίο θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, την Παρασκευή.
Πρωταγωνιστικό ρόλο οι ανήλικοι
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας έχει εξιχνιάσει μέχρι στιγμής 15 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε σπίτια, αυτοκίνητα, περίπτερα και καταστήματα στη Μεσσηνία και την Αρκαδία. Πρωταγωνιστικός, δε, ρόλος αποδίδεται σε δύο ανήλικα αδέλφια, 14 και 17,5 χρόνων, ο πατέρας των οποίων δικάζεται σήμερα στην Κυπαρισσία, καθώς τον Αύγουστο επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τη μητέρα τους και εν διαστάσει σύζυγό του.
Ο 14χρονος συνελήφθη μαζί με τους δύο Έλληνες και τους δύο Βούλγαρους, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς είναι ανήλικος, ενώ ο αδελφός του περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίσθηκε. Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τέσσερις Έλληνες.
Παράλληλα, από την Αστυνομία συνελήφθη και η 32χρονη μητέρα των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων, αλλά αφέθηκε ελεύθερη.
Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, ο 23χρονος Βούλγαρος και ο 14χρονος Έλληνας διέρρηξαν περίπτερο στην οδό Αρτέμιδος, απ’ όπου αφαίρεσαν τσιγάρα και άλλα είδη καπνού, αξίας 4.000 ευρώ. Ήταν η δεύτερη φορά που έκλεβαν το συγκεκριμένο περίπτερο, το οποίο μάλιστα διέθετε και κάμερα ασφαλείας. Οι νεαροί, όμως, λάμβαναν τα μέτρα τους, καθώς χρησιμοποιούσαν κουκούλες “full face”.
Προχθές, ωστόσο, το προφίλ του ενός, αλλά και όχημα που χρησιμοποιούσαν, τους πρόδωσε και έτσι το Σάββατο το μεσημέρι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο και τον 14χρονο, ενώ παρέδωσαν και μέρος των κλοπιμαίων.
Σωρεία κλοπών
Από εκεί και μετά, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και εξακριβώθηκε ότι οι δύο Βούλγαροι, οι δύο ανήλικοι, οι δύο 19χρονοι και ο 43χρονος είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, από τις 3/2/2016 έως και 15/3/2016, στη Μεσσηνία και στην Αρκαδία, είχαν διαπράξει τις εξής κλοπές:
-Στις 3/2, στις 5/2 και στις 15/3 διέρρηξαν το ίδιο περίπτερο στη Μεσσηνη (στις 15/3 αποπειράθηκαν χωρίς να τα καταφέρουν) και αφαίρεσαν ζαχαρώδη προϊόντα, αξίας 120 ευρώ
-Στις 9/3 διέρρηξαν για πρώτη φορά το περίπτερο στην οδό Αρτέμιδος και αφαίρεσαν τσιγάρα και είδη καπνού, αξίας 1000 ευρώ
-Στις 13/3 διέρρηξαν τα γραφεία της ΔΕΥΑ στη Μεσσήνη και πήραν 70 ευρώ
-Στις 9-10/3 διέρρηξαν γραφείο τελετών στη Μεσσήνη, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι
-Στις 18/2 στην Καλαμάτα διέρρηξαν αυτοκίνητα και προσωπικά αντικείμενα, αξίας 1.000 ευρώ
-Στις 4-5/3 διέρρηξαν αυτοκίνητο στην Καλαμάτα και αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα
-Στις αρχές Μαρτίου στη Μεσσήνη διέρρηξαν αυτοκίνητο και αφαίρεσαν ένα ραδιο CD
-Στις 15/2 διέρρηξαν περίπτερο στη Μεσσήνη και αφαίρεσαν ζαχαρώδη προϊόντα αξίας 150 ευρώ
-Στις 27-28/2 στη Μεσσήνη πήγαν σε χώρο που σταθμεύει τα αυτοκίνητά του ο Δήμος Μεσσήνης και αφαίρεσαν μπαταρίες αυτοκινήτων αξίας 3.000 ευρώ και πετρέλαιο αξίας 500 ευρώ
-Στις 25/2 διέρρηξαν σπίτι στη Μεγαλόπολη και πήραν κοσμήματα αξίας 2.500 ευρώ
-Στις 5/3 διέρρηξαν σπίτι στο Λεοντάρι Αρκαδίας και πήραν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ
-Στις 14/3 διέρρηξαν ένα ακόμα σπίτι στη Μεγαλόπολη και πήραν χρυσαφικά 5.000 ευρώ.
Συνολικά, από τη δράση τους είχαν αφαιρέσει πράγματα που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 22.000 ευρώ.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ισχνή εκπροσώπηση στις τελετές… 

Εκτός από την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στις τελετές για την επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό και την έναρξη του επαναστατικού αγώνα των Ελλήνων στις 23 Μαρτίου 1821, οι λοιπές εκπροσωπήσεις είναι υποβαθμισμένες, αφού την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Πιτσίλης. Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει ο τέως υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος. ενώ θα παραστεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Α.Π. -  A6#sthash.xRSE9ply.dpuf

***  Στα Τζουμέρκα… στην ομορφιά της φύσης... με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

 
«Η δε μελέτη φύσεως αγαθά πλείονα δωρείται» Επίχαρμος, 530-440 π.Χ. Είναι η μεγάλη οροσειρά της δυτικής Ελλάδας, που ουσιαστικά αποτελεί τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου. Μιλάμε, φυσικά, για τα Αθαμανικά Όρη ή αλλιώς Τζουμέρκα και την εξόρμηση του Ορειβατικού το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Ξεκινήσαμε 9 συνοδοιπόροι το πρωί του Σαββάτου, με προορισμό τα Τζουμέρκα. Συνηθίζω να αποκαλώ τον Ορειβατικό Σύλλογο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Πρώτη μας στάση στο ξακουστό γεφύρι της Πλάκας, το οποίο, δυστυχως, μετά τόσα χρόνια κατέρρευσε από τις έντονες βροχοπτώσεις. Πανέμορφο κι έτσι... να μας θυμίζει την παράδοση και την ιστορία μας. Το αρχικό πρόγραμμα ήταν να ανεβούμε μία από τις χιονισμένες κορυφές της οροσειράς, αλλά, όπως πάντα, το βουνό έχει τον τελευταίο λόγο! Δε θα μας την έκανε τη χάρη... ίσως να θεώρησε ότι το να γνωρίσουμε τα πανέμορφα χωριά με τα ακόμα πιο όμορφα μονοπάτια τους, θα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για μας, που έπρεπε να ζήσουμε.. Και δεν είχε και άδικο... Άγναντα... Πράμαντα... Συρράκο... Καλλαρύτες... Ματσούκι... Μελισσουργοί, άγνωστες λέξεις για μένα μέχρι πρότινος... απίστευτες εμπειρίες και αναμνήσεις τώρα πια! Κυριακή πρωί έβαλα ξυπνητήρι στις 6.00... Δεν ήθελα να χάσω την Ανατολή... Η Ροδοδάκτυλος Ηώς με καλωσόρισε και μου χαμογέλασε κλεφτά, λίγο πριν τα σύννεφα καλύψουν τον ορίζοντα. Ήταν ώρα να ξυπνήσω την «οικογένεια», έπρεπε να αποφασίσουμε ποιο πρόγραμμα θα ακολουθήσουμε. Το καταφύγιο των Πραμάτων... ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος, τόσο όσο και η πανέμορφη οικογένεια που με τόσες θυσίες και δυσκολίες το λειτουργεί, μας περίμενε για το πρωινό μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε τη διαδρομή στο χωριό Ματσούκι... Είναι χαρακτηριστικό ότι από παντού αναβλύζουν πηγές και μικροί και μεγάλοι καταρράκτες γοργοκυλούν από τις πλαγιές! Το νερό, λόγω του αμμώδους υπεδάφους, που αποτελείται από γκρι άργιλο, ανάμεσα σε άλλα πολλά, φιλτράρεται και είναι ιδανικό να το πιεις κατευθείαν από την πηγή! Στο Ματσούκι είχαμε και μια ευχάριστη αντάμωση με έναν από τους πιο παλιούς ορειβάτες και φωτογράφους της Πίνδου, τον κ. Λευτέρη. Ζεστός και φιλόξενος μας υποδέχτηκε στο σπιτικό του και μας ζέστανε μπρος στο πέτρινο τζάκι του, μαζί με μια κούπα ζεστό τσάι του βουνού! Το μικρό δίπατο σπιτάκι του μνημείου στα όμορφα βουνά και ποτάμια της Πίνδου... γεμάτο από φωτογραφίες τους! Χαιρετηθήκαμε και συνεχίσαμε την πορεία μας προς το χωριό Καλλαρύτες, στις δυτικές πλαγιές της γεωτεκτονικής ζώνης της οροσειράς της Πίνδου. Οι Καλαρρύτες είναι κτισμένοι στο χείλος της απότομης χαράδρας που καταλήγει στον ποταμό Καλαρρύτικο, σε ύψος 1.200 μέτρων. Απέναντι, στα νοτιοδυτικά του χωριού, βρίσκεται η πλαγιά που ονομάζεται Πουλιάνα. Αν το βλέμμα στραφεί προς τα νότια, θα δει τα βουνά των Τζουμέρκων μέχρι το χωριό Πράμαντα. Χαρακτηριστικό των Καλαρρυτών τα κρυστάλλινα νερά, που έχουν πηγές μέσα στο ίδιο το χωριό και λίγο πιο πάνω, όπου πέφτουν με ορμή προς τη φυσική τους κατάληξη, τον ποταμό Καλαρρύτικο ή Χρούσια. Στις πηγές τους έχουν χτιστεί πέτρινες παραδοσιακές βρύσες. Επόμενη στάση το Συρράκο... Τα δύο αυτά χωριά ενώνονται με ένα μονοπάτι αρκετά απότομο, που διασχίζει ολόκληρη την πλάγια του βουνού, αποκόπτεται από το ποτάμι και ξανανηφορίζει την πλαγιά προς το επόμενο χωριό. Η ελληνική φύση πανέμορφη και ζηλευτή, με τα καταπράσινα δάση και τα κρυστάλλινα νερά, σε προκαλούν σαν νύμφες να βουτήξεις και να σε αγκαλιάσουν! Τα χωριά πετρόκτιστα από τις σκεπές μέχρι τα σοκάκια... με φόντο τις χιονισμένες κορυφές και τα σύννεφα να έχουν κατέβει τόσο χαμηλά, που θύμιζαν τεράστια καζάνια που άχνιζαν, δημιουργούσαν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε τοπίο βγαλμένο από μυθιστόρημα! Η Οικογένεια κουρασμένη, αλλά απίστευτα ικανοποιημένη από την εμπειρία της αυτή, επέστρεψε στο ζεστό καταφύγιο. Γύρω από το τζάκι οι συζητήσεις για τα όσα είχαμε ζήσει και νιώσει εκείνη τη μέρα έδιναν και έπαιρναν. Τραγούδια τις συνόδευαν με τη φωνή του Ηλία, ο οποίος έδωσε με τον τρόπο του έναν παραδοσιακό τόνο σε όλο το ταξίδι. Την τελευταία μέρα της εξόρμησης, Καθαρά Δευτέρα, θα διασχίζαμε το δάσος προς το καταφύγιο των Μελισσουργών, περνώντας πρώτα από τον καταρράχτη των Πραμάντων. Το κρύο τσουχτερό, αλλά η θέα σε αντάμειβε! Ένα μεγάλο μέρος αυτού του μονοπατιού είναι πετρόκτιστο, διευκολύνοντας έτσι τη διάβασή του... Μια μικρή στάση για καφέ και τσάι στο καταφύγιο των Μελισσουργών και πάλι πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το καταφύγιο των Πραμάντων. Ήταν η μέρα της επιστροφής... η μέρα που έπρεπε να αφήσουμε τα όμορφα Τζουμέρκα... Δύσκολος ο αποχωρισμός! Δε μας έκανε καρδιά να μαζέψουμε τα πράγματά μας. Δεν είχαμε χορτάσει... νομίζω ποτέ δε θα συμβεί αυτό! Είναι τόση η ομορφιά της φύσης, αυτή η γαλήνη και η ηρεμία που σου μεταδίδει... η αίσθηση ότι γίνεσαι ένα, ότι ανήκεις εκεί! Τόσο τέλεια και εναρμονισμένα όλα γύρω σου! Ποτέ μα ποτέ δε μας απογοητεύει! Αντίθετα, τόσο απλόχερα μας τα χαρίζει όλα και μας παρακινεί να τα μετατρέψουμε μέσα μας σε αγάπη και ευσπλαχνία για το συνάνθρωπο, αλλά και για κάθε μορφή ζωής! Αυτή είναι η δύναμη της Μητέρας φύσης και όσο και να προσπαθεί ο άνθρωπος να την καταστρέψει, όπως η μητέρα θα προστατεύει πάντα τα παιδιά της, έτσι κι αυτή θα έχει τον τελευταίο λόγο!Της Έλενα Κανελλοπούλου -

*** Αλβανός ο ένας δράστης ληστείας ζευγαριού στο Μελιγαλά 

Ένας 27χρονος Αλβανός είναι ο ένας δράστης από τους τρεις που πέρυσι τον Ιούνιο λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων στο Μελιγαλά, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του. Η ταυτότητα του 27χρονου δράστη προέκυψε ύστερα από εξετάσεις DNA που πραγματοποιήθηκαν από τα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας. Την υπόθεση ερευνούσε και εξιχνίασε το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά. Οι τρεις ληστές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας μαντήλια και καπέλα, το βράδυ στις 16 Ιουνίου περίμεναν έξω από το σπίτι τους τον 76χρονο με την 73χρονη σύζυγό του. Μόλις το ζευγάρι βγήκε, τους επιτέθηκαν και με τη χρήση σωματικής βίας τούς οδήγησαν στο σπίτι και τους έδεσαν. Οι ληστές αφαίρεσαν 150 ευρώ, 2 χρυσές αλυσίδες και ένα κινητό τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή. Με τις εξετάσεις DNA η Αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία του 27χρονου Αλβανού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 27χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Β.Β. -

***  Δυναμώνουν τους αγώνες τους κατά του Ασφαλιστικού οι λογιστές         
      
Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του κατά του Ασφαλιστικού ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Μεσσηνίας και καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή και συντονισμό της δράσης τους με εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες.
Επίσης, ανακοινώνει ότι την ημέρα δημοσιοποίησης του τελικού σχεδίου για του Ασφαλιστικό από τον υπουργό Εργασίας θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις, ενώ θα γίνει αποκλεισμός της ΔΟΥ Καλαμάτας την ημέρα που θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Παράλληλα, θα προκηρυχθεί 48ωρη απεργία στην περίπτωση που η κυβέρνηση καταθέσει το σχέδιο για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.
  Κατάκτηση
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η μέχρι σήμερα αναβολή κατάθεσης του Ασφαλιστικού από την κυβέρνηση είναι μια μικρή κατάκτηση του κινήματος: «Κανείς, όμως, να μην εφησυχαστεί. Γνωρίζουμε ότι σε όλη την Ε.Ε. περικόπτουν τις κρατικές δαπάνες για την ασφάλιση, προκειμένου να εξασφαλίσουν επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κ.ά. για την ανάπτυξη της κερδοφορίας των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γνωρίζουμε ότι θέλουν να μετατρέψουν την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση του καθενός».
Οι λογιστές διεκδικούν:
-Απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και κάθε παραλλαγής του
-Αποκλειστικά δημόσια - καθολική - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών
-Κατάργηση όλων των αντί ασφαλιστικών νόμων
-Να πληρώσει το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι
-Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας
-Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις
-Όχι στην ανταποδοτικότητα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

***  Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50 ετών

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων, άνω των 50 ετών, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ και η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά μεθαύριο Πέμπτη, 24 Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝΣΕΠ και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, για διάστημα άνω του ενός έτους, καθώς και επιχειρήσεις οι οποίες κατά το 12μηνο πριν από το μήνα υποβολής της αίτησής τους δεν έχουν κάνει μείωση προσωπικού. Επίσης, οι προσλήψεις μέσω του προγράμματος πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων τους. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από τον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης είναι εννέα μήνες, ενώ μπορεί να επεκταθεί για επιπλέον εννέα μήνες, εφόσον ο εργοδότης υποβάλλει σχετική αίτηση εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της αρχικής επιχορήγησης. - 

***  Άγνωστη λέξη η ανακύκλωση και η διαλογή στην πηγή για την δημοτική αρχή Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Κριτική του Μανώλη Μάκαρη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Μανώλης Μάκαρης, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», Γιάννη Θεοφιλόπουλο και Δημήτρη Φαββατά, επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι το χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στην περιοχή της Μαραθόλακκας. Σε δηλώσεις του ο κ. Μάκαρης στο «Θάρρος» τόνισε ότι το πρώτο συμπέρασμα που θα πρέπει να εξαχθεί, από την επίσκεψη, είναι ότι ο τρόπος διαχείρισης είναι ατελής. Πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από το Δήμο Καλαμάτας, αλλά και τους πολίτες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη διαλογή των σκουπιδιών στην πηγή και η ενίσχυση της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στις συνθήκες που εργάζονται οι υπάλληλοι, τις οποίες χαρακτήρισε, ως ανεπίτρεπτες, αφού τα μέτρα προστασίας θα έπρεπε να είναι αυστηρά και να τηρείται το πρωτόκολλο. Στο σημείο που στάθηκε περισσότερο, όμως, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης είναι ο λανθασμένος τρόπος με τον οποίο γίνεται μέχρι σήμερα η ανακύκλωση. «Εκατοντάδες ανακυκλώσιμα είναι πεταμένα στους υπόγειους κάδους, αντί στους αντίστοιχους μπλε κάδους. Από τη μια πλευρά, η συγκεκριμένη πρακτική βαρύνει τους πολίτες, αλλά, από την άλλη, καταδεικνύει και το σημαντικό έλλειμμα πληροφόρησης που υπάρχει από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Θα πρέπει να υπάρχει συνεχής και εξαντλητική προσπάθεια από την Υπηρεσία Καθαριότητας, με διάφορους τρόπους και μέσα, ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνήθεια. Δεν είναι δυνατόν, μετά τόσα χρόνια που ξεκίνησε το εγχείρημα της ανακύκλωσης, το 2016 να υπάρχει ακόμα πρόβλημα, αλλά και να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα στην ανακύκλωση», σχολίασε. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έθιξε και την αναγκαιότητα για άμεση αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στην περιοχή, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε το υπόλειμμα που βγαίνει από τη διαχείριση να μην παραμένει για μεγάλο διάστημα στην περιοχή. Η επίσκεψη του «Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Πολίτες» στη Μαραθόλακκα ήρθε λίγες μόνο ημέρες μετά τις σοβαρές καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου, Παναγιώτη Αλούπη, για τη διαχείριση των απορριμμάτων.Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Πότε θα «φακελώνονται» οι πελάτες για τα 500ευρα 

Νέοι, αυστηροί κανόνες για το «σπάσιμο» στα γκισέ των τραπεζών των 500ευρων, καθορίζει η εγκύκλιος της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία δίνει οδηγίες στους τραπεζικούς για το τι πρέπει να κάνουν με τους πελάτες τους. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στα γκισέ, έπειτα από τις φήμες ότι η ΕΚΤ σχεδιάζει να αποσύρει το χαρτονόμισμα, λαμβάνοντας μέτρα για την καταπολέμηση της διακίνησης «μαύρου» χρήματος. Πολλοί έσπευσαν να ανταλλάξουν το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ με μικρότερα και, μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι οι τράπεζες παίρνουν προμήθεια 5 ευρώ. Η εγκύκλιος της ΤτΕ αναφέρει ότι οι τράπεζες υποχρεούνται να αθροίζουν το σύνολο των πράξεων ανταλλαγής τραπεζογραμματίων των 500 ευρώ ανά πελάτη φυσικό πρόσωπο μηχανογραφικά και να τις συνεκτιμούν με άλλες συναλλαγές του με χαρτονομίσματα της ίδιας ονομαστικής αξίας, καθώς και με τις λοιπές συναλλαγές του. Αντίστοιχα υποχρεούνται να παρακολουθούν και τις υπόλοιπες συναλλαγές πελατών τους που εκτελούνται με τραπεζογραμμάτια που προσκομίζουν, όπως η κατάθεση σε λογαριασμό των ιδίων ή τρίτων, διασταυρώνοντας τις σχετικές κινήσεις με το οικονομικό και συναλλαγματικό προφίλ του εκάστοτε πελάτη. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι αν κάποιος πάει να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του ή σε λογαριασμούς τρίτων, ταυτοποιείται. Είτε καταθέσει 500 ευρώ είτε λιγότερα δίνει στοιχεία, δηλαδή ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο κ.λπ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, ωστόσο, τι γίνεται με τις άλλες συναλλαγές. Αν π.χ. πάει κάποιος σε καταστήματα λιανικών πωλήσεων, σε σούπερ μάρκετ ή σε μαγαζιά με ρούχα και παπούτσια και θελήσει να πληρώσει με 500 ευρώ, τι θα γίνει; Θα απορρίψει ο καταστηματάρχης το χαρτονόμισμα; Προφανώς, όχι καθώς είναι υποχρεωμένος να πάρει τα χρήματα, εφόσον βεβαίως είναι γνήσιο. Όμως, κανείς στο ταμείο δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει ονοματεπώνυμο ή άλλα στοιχεία του αγοραστή, εκτός κι αν υπάρξει σχετική εγκύκλιος γι’ αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ δεν πρόκειται να καταργηθεί και να χάσουν την περιουσία τους όσοι το έχουν. Αλλά θα «μαζεύεται» σταδιακά και θα αποσυρθεί από τις κεντρικές τράπεζες. Φαίνεται, πάντως, ότι υπάρχει μεγάλος θησαυρός σε 500 ευρώ στις θυρίδες ή στα στρώματα και πολλοί είναι ανήσυχοι για το τι θα γίνει. -  

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Το μήνυμα Πούτιν για το χτύπημα στις Βρυξέλλες!
putin
~  Ο ηγέτης της Ρωσίας έδειξε την συμπαράσταση του στις οικογένειες των θυμάτων.
Την ανάγκη να ενταθούν, παγκοσμίως, οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας «υπογράμμισαν» οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ανέφερε σε δήλωσή του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε επίσης πως «μόνο με κοινές προσπάθειες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε επαρκώς την τρομοκρατία».

***  Είδηση ΣΟΚ για τη Θεσσαλονίκη! ΚΙΝΔΥΝΟΣ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
eykb
~  Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα  στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μία ομάδα μουσουλμάνων μοίραζε φυλλάδια στους περαστικούς, τα οποία είχαν ένα μήνυμα στα Αραβικά κι από κάτω την μετάφραση στα Ελληνικά.
Το μήνυμα έγραφε τα εξής:
Έλληνες πιστέψτε στον λόγο του προφήτη για να σωθείτε. Ο πόλεμος ήρθε στη χώρα σας. Το αίμα των απίστων θα χυθεί άφθονο".
Τα φυλλάδια έφεραν την υπογραφή "Στρατιώτες του Αλλάχ". Πολλές είναι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την κίνηση αυτή. Ο κίνδυνος είναι κοντά. Απαιτείται μεγάλη προσοχή!
eyka

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Δείτε γιατί χτύπησαν οι τρομοκράτες στις Βρυξέλλες...
igyigig
~ Δε χτύπησαν τυχαία τις Βρυξέλλες οι τρομοκράτες, καθώς υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, ο οποίος έχει ως στόχο να βλάψει το Χριστιανισμό.
Συγκεκριμένα, η βομβιστική επίθεση έλαβε χώρα σήμερα καθώς πρόκειται για την Μεγάλη Τρίτη των Καθολικών. Εκτός του ότι πρόκειται για σημαντική ημέρα για τον Χριστιανισμό, η οποία βαπτίστηκε με αίμα, το αεροδρόμιο ήταν γεμάτο με ταξιδιώτες, οι οποίοι ετοιμάζονταν για να ταξιδεύσουν και να απολαύσουν τις διακοπές τους.
Οι τρομοκράτες επέλεξαν αυτή την ημέρα για να σκοτώσουν μεγάλο αριθμό Χριστιανών καθώς το αεροδρόμιο ήταν κατάμεστο.

***  ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ! 90 τραυματίες-τουλάχιστον 30 νεκροί στις Βρυξέλλες...(EIKONEΣ-ΒΙΝΤΕΟ)
brussss
~  Πριν από λίγο οι Βρυξέλλες δέχθηκαν τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της χώρας.
Πλέον ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 35, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 90...
Λίγα λεπτά μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο,  αναφέρθηκε έκρηξη στο σταθμό του Μετρό στο Μαλμπέκ δίπλα σε κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν παγώσει όλα, σταμάτησαν εντελώς τα δρομολόγια των ΜΜΜ, εκκενώθηκαν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ενώ παράλληλα γίνεται καταμέτρηση θυμάτων και νεκρών .  
hjdhd
aerodromio
aer
Σε βομβιστή αυτοκτονίας επιρρίπτει την ευθύνη η Telegraph διότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκαν αραβικές ιαχές και βρέθηκαν εκρηκτικά στο χώρο...
Πρόκειται για τον απόλυτο πανικό καθώς έκλεισε η χώρα, βγήκε ο στρατός στους δρόμους ενώ επίσημα η σελίδα του αεροδρομίου εξέδωσε ανακοίνωση να πλησιάζει κανείς. Αποκλείστηκε πλήρως η χώρα από κάθε εξωγενή παράγοντα ενώ παράλληλα κάθε δραστηριότητα της χώρας σταμάτησε πλήρως.
malbek
Η ομάδα αξιολόγησης συναγερμού κατέταξε τη χώρα στο επίπεδο 4 που σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με διαρκή απειλή αναμένοντας κι άλλα χτυπήματα...
Ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση που από λεπτό σε λεπτό αναμένεται...
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση, από την Κούβα. Επρόκειτο για ιστορική επίσκεψη του προέδρου της χώρας.
Πριν από λίγη ώρα εξέδωσε ανακοίνωση το πρακτορείο ειδήσεων του Χαλιφάτου, Aamaq, στην οποία ανέφεραν πως η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες είχε οργανωθεί από το Ισλαμικό Κράτος. Θυμίζουμε πως επρόκειτο για διπλή επίθεση, καθώς επιτέθηκαν και στο αεροδρόμιο και το μετρό των βελγικής πρωτεύουσας.
Η ανακοίνωση έλεγε το εξής:
"Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και (εκρηκτικούς) μηχανισμούς, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου".
 Βελγικό δίκτυο έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία με τους δύο ύποπτους τρομοκράτες! Ο κάθε υπόπτος φοράει μόνο ένα γάντι στο αριστερό χέρι. Ισως να έκρυβαν εκει τους πυροκροτητές, αναφέρουν βελγικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Επίσης αναφέρουν πως η βόμβα είχε καρφιά για να προκαλέσει περισσότερη θύματα με την έκρηξη της...
fwto
 Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός της επίθεσης στο αεροδρόμιο ήταν μέσα σε βαλίτσα.
Επίσης ανέφερε πως υπάρχει η πιθανότητα να μην ήταν από πριν σχεδιασμένες οι επιθέσεις αλλά να αποτελούσαν απάντηση στην σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο Βέλγιο.
Αυτήν την ώρα οι αρχές προσπαθούν συνδέσουν την επίθεση στο Βέλγιο με την αντίστοιχη στο Παρίσι για να εντοπιστούν κάποια κοινά στοιχεία.
 Συγκολονιστική μαρτυρία περιγράφει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες!
«Ενας κύριος φώναξε κάτι στα αραβικά. Φώναξε μερικές λέξεις και άκουσα μία μεγάλη έκρηξη», δήλωσε ο Αλφόνς Λιουρά, εργαζόμενος στο αεροδρόμιο που βρέθηκε κοντά στην έκρηξη.
«Βοήθησα τουλάχιστον έξι-επτά τραυματίες. Κρύφτηκα και περίμενα πέντε-έξι λεπτά, αλλά άνθρωποι ήρθαν προς το μέρος μου για να μου ζητήσουν βοήθεια», είπε, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσα στις δύο εκρήξεις του αεροδρομίου δεν μεσολάβησαν ούτε δύο λεπτά.
«Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει πόδια…είναι πραγματική φρίκη, είναι κάτι που δεν αξίζει στο Βέλγιο», δήλωσε συγκινημένος ο Αλφόνς Λιουρά
«Λυπάμαι, υπήρχε ένας κύριος που έχασε δύο πόδια, ένας αστυνομικός με το ένα του πόδι λιωμένο».
Θα σας ενημερώνουμε με συνεχή ΡΟΗ για οποιαδήποτε πληροφορία...
bruss
Δείτε  βίντεο από την επίθεση ΕΔΩ!
Δείτε τα νέα βίντεο από την έκρηξη:  Brussels Airport Two Bomb Attacks Video 22.03.2016   ,  https://youtu.be/wWBRQpTmw4E : .-
Brussels airport explosion: Terror attack fears as British witness describes aftermath of blasts , https://youtu.be/Vb1Qsy6lpDI  .-
Brussels metro explosion: city is under attack  , https://youtu.be/pHgNrJilZk8  .-
Εναλλακτικά δείτε τα βίντεο ΕΔΩ, ΕΔΩ,  και ΕΔΩ!

***  Απόφαση Τσίπρα για σήμερα το Βράδυ!
blblou
~  Αναβλήθηκε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, για την δικαιοσύνη, με εντολή του Πρωθυπουργού.
Η συζήτηση είχε προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από τα θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, ζήτησε μέσω επιστολής από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, την αναβολή  της συζήτησης.
Την απόφαση ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος.

***  Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ΥΕΘΑ – Πρωθυπουργού…
tiwh
~  Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου, η οποία έγινε υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο στο Κοινοβούλιο. Συζήτησαν για το πρόβλημα της τρομοκρατίας και για το πώς θα διαχειριστούν τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να λάβει χώρα συνάντηση με τον Ευρωπαϊκό Επίτροπο για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν όλα όσα συμφωνήθηκαν κατά τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας.
Για περαιτέρω εξελίξεις θα σας κρατούμε ενήμερους.

*** Δήλωση ΣΟΚ! “Δε θα κλείσει η Αμυγδαλέζα…”
amigdaleeza
~  Σε σοκαριστικές δηλώσεις προέβη ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος δήλωσε πως ποτέ δεν έκλεισε, αλλά ούτε και πρόκειται να κλείσει η Αμυγδαλέζα. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε ρήξη με τα όσα δήλωνε η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα.
Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας φαίνεται πως καυτηρίασε και τις συνθήκες διαβίωσης στην Ειδομένη, λέγοντας πως αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να χάσουν τη ζωή τους κάποια από τα παιδιά στην Ειδομένη.

***  Είδηση ΒΟΜΒΑ για τη Ρωσία ανατρέπει τα πάντα...
latakiaaaaaa
~   Όχι, οι Ρώσοι δε φεύγουν από τη Συρία, όπως σας έχουμε πολλές φορές επισημάνει στο VOICENEWS, αλλά, σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές που εργάζονται στο Ινστιτούτο Stratfor, κατασκευάζουν και νέα στρατιωτική βάση.
Έτσι λοιπόν, υποστηρίζουν πως καταφθάνει συνεχώς στρατός στις βάσεις της Ρωσίας στην Συρία. Πρόκειται για την αιχμή του δόρατος του ρωσικού στρατού: μαχητικά αεροσκάφη, μεταφορικά αλλά και ελικόπτερα. Ήδη η βάση της Λατάκιας φαίνεται πως είναι πλήρης.
Επιπλέον, το Ινστιτούτο υπογραμμίζει πως δύο από τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις λειτουργούν όπως και πριν, δίχως τίποτα να θυμίζει την μερική υποχώρηση των στρατευμάτων του ρωσικού στρατού.
Ετοιμάζεται λοιπόν και δεύτερη στρατιωτική βάση, η οποία επίσης θα βρίσκεται στην ευρύτερη επαρχία της Λατάκιας. Όσοι στρατιωτικοί έχουν απομείνει στο σημείο, φαίνεται πως βοηθούν ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

*** Ο Ερντογάν κατηγορεί το Βέλγιο για την τρομοκρατία! (ΕΙΚΟΝΑ)
stara
~  Μία από τις τουρκικές εφημερίδες που στηρίζει ανοικτά την κυβέρνηση Ερντογάν, η Star, κυκλοφόρησε σήμερα με πρωτοσέλιδο το οποίο κατηγορεί το Βέλγιο για υπόθαλψη της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση Ερντογάν είχε ενοχληθεί πολύ από το γεγονός ότι επετράπη σε Κούρδους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν έξω από τον χώρο που έλαβε χώρα η Σύνοδος Ε.Ε - Τουρκίας για το προσφυγικό.
Εν τέλει, η εφημερίδα επιβεβαιώθηκε, αν και αγνόησε το γεγονός πως η κυβέρνηση Ερντογάν συνεργάζεται καθημερινά με τους τρομοκράτες, κάνοντας αγοραπωλησίες όπλων και πετρελαίου.
Μήπως τελικά η "προφητεία" του Ερντογάν, για την οποία σας μιλήσαμε με προηγούμενο άρθρο του VOICENEWS, δεν ήταν καθόλου τυχαία;
starb

***  Έκθεση-ΣΟΚ! Αυτό είναι το ετήσιο κόστος του προσφυγικού...
kostos
~  Έκθεση-οδηγός αναφορικά με τα συνεπακόλουθα του προσφυγικού ζητήματος σε οικονομικούς όρους,  δημοσιοποίησε σήμερα η HSBC η οποία εξετάζει τη λειτουργικότητα της συμφωνίας και τον αντίκτυπο αυτής στην ελληνική οικονομία.
Χαρακτηριστικά, οι οικονομικοί αναλυτές της, φαίνεται να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους αναφορικά με το μέγιστο αριθμό των προσφύγων οι οποίοι μπορούν να φιλοξενηθούν,  και οι οποίοι υπολογίζονται στους 72.000, ωστόσο ήδη εκφράζεται η ανησυχία ότι θα εξαντληθεί γρήγορα το όριο, κι αυτό γιατί η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι το καλοκαίρι απογειώνεται η έλευση τους…
Το κόστος διαχείρισης όλης αυτής της κατάστασης υπολογίζεται πως μπορεί να φθάσει τα 4 δισ. σε ετήσια βάση, την ώρα που ο δρόμος των δυτικών Βαλκανίων θα παραμείνει κλειστός με όλα τα αδιέξοδα που αυτό συνεπάγεται.
Η ανάλυση κάνει αναφορά ακόμα και στις εκτιμήσεις που έχει διατυπώσει μέχρι τώρα ο κ. Στουρνάρας, θεωρώντας τις συντηρητικές.
Μάλιστα εκφράζει την ανησυχία για πολιτική αποσταθεροποίηση, παρά το γεγονός ότι εκτιμά πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αποφύγει τις εκλογές. Η ανάλυση 8 σελίδων καταγράφει τους τομείς όπου υπάρχουν οι εκκρεμότητες με τους πιστωτές και μάλιστα βλέπει σημαντικές διαφορές κυρίως στο ασφαλιστικό και δευτερευόντως στο δημοσιονομικό κενό. Σημειώνει μάλιστα ότι ενέχεται ο κίνδυνος να φτάσει η διαπραγμάτευση μέχρι το καλοκαίρι, καθώς οι βασικές υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου προς τους πιστωτές είναι ύψους 3 δισ. τον Ιούλιο.
Για τον λόγο αυτό και εκφράζει την ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξουν εσωτερικές εντάσεις όσο θα πλησιάζουμε προς το χρονικό αυτό σημείο και παρά το γεγονός ότι σημειώνει πως η Αγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι ”δεν κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για να πέσει τώρα στο κενό”.
Προβλέπει πάντως ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται τώρα ώριμη να αποδεχθεί μειώσεις στις συντάξεις ύψους 1300 ευρώ και άνω αλλά αυτό δεν θα αποδειχθεί αρκετό.
Το κενό όπως αναφέρει των 600 εκατ. ευρώ δεν έχει συμφωνηθεί πώς θα καλυφθεί καθώς οι πιστωτές δεν συμφωνούν με τις αυξήσεις στις εισφορές.
Τέλος, οι εκτιμήσεις της ανάλυσης προβλέπουν ανάκαμψη της οικονομίας στο Γ’ τρίμηνο του 2016 στο 0,3% με την ανεργία να διαμορφώνεται στο 24,8%. Ο οίκος πάντως πρόσφατα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των ελληνικών τραπεζών…

***  ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: Είχαν βάλει καρφιά και βίδες στις βόμβες για να προκαλέσουν εκατόμβη στις Βρυξέλλες
Μια ανατριχιαστική αποκάλυψη έκαναν οι αρχές του Βελγίου, λίγες ώρες μετά τη διπλή βοβμιβαστική επίθεση... σε αεροδρόμιο και σταθμό μετρό που προκάλεσε το θάνατο 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό 187.
Στα απανθρακωμένα και διαμελισμένα θύματα αλλά και στα σώματα τραυματιών από το μακελειό στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Ζaventem, οι αρχές βρήκαν υπολείμματα από καρφιά και βίδες.
Το εύρημα αυτό καταδεικνύει ότι οι αδίστακτοι βομβιστές αυτοκτονίας, είχαν τοποθετήσει βίδες και καρφιά στους εκρηκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα από το ωστικό κύμα.
Τις πληροφορίες μεταδίδει το βελγικό VRT το οποίο επικαλείται γιατρούς του Νοσοκομειακού Πανεπιστημίου Leuven, οι οποίοι εντόπισαν, ύστερα από εξέταση των θυμάτων, υπολείμματα από βίδες στα νύχια τους.
Στο νοσοκομείο Leuven νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 11 θύματα των επιθέσεων με σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ η κατάσταση των τριών από αυτά χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  ΔΕΥΤΕΡΑ 21/3/2016 :Ο Καραμάνος έδωσε βαθμό στον Πανιώνιο μέσα στους Ζωσιμάδες   
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος  1-1 .-
Τα γκόλ :   Μπράνα Ίλιτς στο 23' Καραμάνου στο 84'
 Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)  , Βοηθοί: Νταλούκας (Τρικάλων), Κουρέντας (Τρικάλων)
4ος: Ρούσσος- Μπεκερτζής (Πρέβεζας
Διαιτητής: Αθ.Τζήλος (Λάρισα)
Κίτρινες: Σκόνδρας, Μανιάς - Ρισβάνης, Χαλκιαδάκης, Ανσαριφάρντ, Οικονόμου
Κόκκινες: 76΄ Μανιάς (δεύτερη κίτρινη) - 78΄ Ρισβάνης (δεύτερη κίτρινη)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Τσουκαλάς, Λίλα, Ναδάλες (90΄ Γιάκος), Ακόστα, Μανιάς, Ίλιτς (90΄ Ηλιάδης)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (64΄ Χαλκιαδάκης), Κόρμπος, Μασούρας (46΄ Ανσαριφάρντ), Μπακασέτας, Καθάριος (59΄ Τζανδάρης), Καραμάνος.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων της 27ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League:
Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-2
(18΄ Καρυπίδης, 83΄ πεν. Λουσέρο - 63΄ Μπεν, 64΄ Μάντζιος)
Βέροια-Πλατανιάς 0-1
(14΄ Μενδρινός)
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 4-0
(9΄, 68΄ Μπεργκ, 27΄, 72΄ Μολέδο)
Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-0
(94΄ Μάρκος Πάουλο)
ΠΑΟΚ-Καλλονή 3-0
(28΄ Μυστακίδης, 58΄ Αθανασιάδης, 77΄ Κοροβέσης)
Πανθρακικός-Ατρόμητος 0-1
(21΄ Λε Ταλέκ)
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-2
(90΄ Δημούτσος - 1΄,49΄ Ερνάνι)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-1
(23΄ Ίλιτς - 84΄ Καραμάνος)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 73 (26αγ.) --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ--
2. ΑΕΚ 53
3. Παναθηναϊκός 48
4. ΠΑΟΚ 44
5. Πανιώνιος 41
-----------------------------
 6. Πλατανιάς 35
. ΠΑΣ Γιάννινα 35
8. Αστέρας Τρίπολης 34
. Παναιτωλικός 34
10. Λεβαδειακός 33
. Ατρόμητος 33
12. Ξάνθη 32
13. Ηρακλής 31 -26αγ.
14. Βέροια 26
15. Πανθρακικός 17 --ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ--
16. Καλλονή 15 --ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ--
* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.

*** Δευτέρα 21 Μαρτίου  2016 : 
Ολυμπιακός - Κηφισιά   97-59 .- ^
Μάνος-Σκούτας-Μαλαμάς (Ελευθεριάδης)

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :                                             
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-                                                                                                                                     
 ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-                                                       
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-           
~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016 ~  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .-                                                                                                                     
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-                                                                                                                                           
~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-                                                  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .-                                                                                         
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .-                                                                                                                                       
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Μαρτίου 2016:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-06-2016.html  .-                                                                                                                           
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                         
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Μαρτίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-                                                                                                                                                                              ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Arfara News Τρίτη  08  Μαρτίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-                 
 ~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-                           
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  09 Μαρτίου 2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-09-2016.html .-                                                                                                                                           
 ~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  10 Μαρτίου  2016:  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-10-2016.html .-                                                                                                                                             
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαρτίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-11-2016.html .-                                                                                                                                                  ~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016 , Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-                                    ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-                                      
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12  Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-12-2016.html .-                                                                                                                        
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 12  και 13 Μαρτίου  2016  : 'Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις της  εβδομάδας σε μιά σελίδα !!!  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/12-13-2016.html .-                                                                                                                               
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 13  Μαρτίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-       
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Arfara News , Κυριακή 13  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-                                                                                                                                              
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Καθαρή Δευτέρα 14  Μαρτίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-14-2016.html  .-                                                                                                                        
 ~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Μαρτίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                    
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  16 Μαρτίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-16-2016.html .-                                                                                                                                      
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  17 Μαρτίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-17-2016.html  .-                                                                                                                                   
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Πέμπτη  17  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-17-2016.html .-                                                      ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-18-2016.html .-                                                          
 ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Arfara News  Παρασκευή  18  Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-18-2016.html .-                                                                                                                                    
 ~  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  19  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-19-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  19 , 20 και 21 Μαρτίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/19-20-21-2016.html .-                                                                                                                                        
~ ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20  Μαρτίου  2016: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-20-2016.html .-            
~ ~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 21 Μαρτίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-21-2016.html .- 
~  ~ Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  22 Μαρτίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-22-2016.html .-
~ ~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Arfara  News Τρίτη  22 Μαρτίου  2016   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-22-2016.html .-
~                          
~ ~Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4549    Video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2875 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2875 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.299 βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,

https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                    
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  

~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

~* 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου